Πίσα και πούπουλα στους ενόχους
Πίσα και πούπουλα στους ενόχους
05/04/2014 09:50
Του Strange Attractor
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί Μπαλτάκου, Κασιδιάρη, και άλλων αηδιών…

Μα καλά, χάθηκαν οι άγνωστοι, οι άφθαρτοι, οι νέοι, για να στελεχώσουν τη κυβερνητική νομενκλατούρα; Να πάμε επιτέλους μπροστά, αφήνοντας πίσω τους επαγγελματίες μαυρογιαλούρους και τους γόνους...

Γίνεται ο κακός χαμός με το περίφημο πλέον βίντεο του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη, καθισμένων σαν δυο κολλητά φιλαράκια επί του καναπέος, και με φόντο τις άπειρες εικόνες των αγίων, που αν μπορούσαν θα κοκκίνιζαν με αυτά που ακούνε.

Να μιλάνε για κυβερνητικές συνομωσίες, μυστικά τηλεφωνήματα, πολιτικές σκευωρίες, και άλλα τέτοια «ανώδυνα».

Ο ένας βουλευτής, και ο άλλος γεν. γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου παρακαλώ!

Το αν η συνάντηση συνοδεύονταν και από βερμούτ με ξηροκάρπια, ή αν ακολούθησε και έξοδος με τσίπουρα, δεν το γνωρίζω.

Πάντως ήταν ζεστή και φιλική, σε βαθμό παρεξηγήσεως…

Και όπως είναι φυσιολογικό, στη μπανανία που ζούμε, όπου εκτός από την ομφαλοσκόπηση, και την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου, μια άλλη βασική αρχή που διαποτίζει το εθνικό μεδούλι μας είναι το κλασικό «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Και από λύκους η Ελλάδα… να φάνε κι’ οι κότες.

Και δυστυχώς για τον Σαμαρά, έχει να αντιμετωπίσει λύκους όχι μόνο έξω, αλλά και μέσα στο ίδιο του το μαντρί.

Κι αυτοί είναι οι χειρότεροι. Όχι τόσο γιατί είναι άγριοι και πεινασμένοι όπως οι απ’ έξω, αλλά επειδή ακριβώς είναι νωθροί και φουσκωμένοι από το πολύ φαί της εξουσίας.

Με αποτέλεσμα να δαγκώνουν άστατα, και από πίσω. Εκεί που πονάει.

Πολλές φορές χωρίς λόγο.

Ένας τέτοιος λύκος (με μυαλό σπουργιτιού) είναι και ο Μπαλτάκος, ο επονομαζόμενος και κομμουνιστοφάγος, ή κάπως έτσι.

Ο οποίος έλυνε και έδενε χρόνια τώρα.

Και δεν με νοιάζει αν είναι παλιός σαμαρικός και διάφορα άλλα τέτοια κουλά που ακούω. Ο άνθρωπος δεν κάνει για εκεί που ήταν.

Τι να λέμε τώρα;

Και ο Νικήτας, άλλωστε, παλιός σαμαρικός είναι.

Για να μη θυμηθώ και τον αγαπημένο μαθητή του Ιησού … τον Ιούδα.

Συναγελαζόμενος και χαριεντιζόμενος με τον «Σομαλό», και μάλιστα σε μια εποχή ακραίας πολιτικής έντασης, όταν ο Σαμαράς είχε τολμήσει να αναλάβει επάνω του την τεράστια πολιτική ευθύνη του ξεδοντιάσματος του αρρωστημένου αυτού πολιτικού μορφώματος, που απειλεί καθημερινά να μας δέσει όλους χεροπόδαρα, και να μας κρεμάσει στο Σύνταγμα.

Και μόλις δυο τρεις μέρες μετά την αποφυλάκιση του «άντρακλα», που συνοδεύτηκε από δημόσιες απειλές, βρισίδια, και προπηλακισμούς κάποιων ανύποπτων κάμεραμεν.

Το ουδείς πιο αγνώμων του ευεργετηθέντος εδώ πάει γάντι.

Εκτός και αν ο Μπαλτάκος δεν το βλέπει έτσι, αλλά θεωρεί αυτονόητο δικαίωμά του να πουλάει παραγοντιλίκι και εξουσία, μη δίνοντας λογαριασμό στον πρωθυπουργό.

Εν κατακλείδι, αναφορικά με το περιστατικό Μπαλτάκου, η άποψή μου είναι ότι πρόκειται περί τριτεύουσας σημασίας «κρίση», και ως ένα βαθμό φαιδρής.

Το μόνο σίγουρο που βγαίνει από τη στιχομυθία είναι ότι ο Σαμαράς μπινελίκωσε τηλεφωνικά (από τις ΗΠΑ) δυο υπουργούς του, οι οποίοι πετούσαν αετό σε ένα κρίσιμο για τον τόπο ζήτημα.

Και πολύ καλά τους έκανε.

Δεν αποδεικνύεται τίποτα άλλο, παρά τα όσα γκαρίζουν από χθες οι πράκτορες του χάους, Συριζαίοι και μη.

Αυτό όμως που είναι σοβαρό, είναι το συμπέρασμα που βγαίνει και που έχει σχέση με τους εξ απορρήτων έμπιστους συνεργάτες του εκάστοτε πρωθυπουργού, ή ακόμη και με αυτούς που ορίζει υπουργούς, κλπ.

Καταλαβαίνω τις πολιτικές ισορροπίες, όπως καταλαβαίνω και τις προσωπικές φιλίες και δεσμεύσεις…

Πιο πολύ όμως καταλαβαίνω όλα αυτά που ακούω από απλούς ανθρώπους στη δουλειά μου και στο δρόμο.

Και όπου επειδή δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα, και να συναναστρέφομαι διάφορους, και να ακούω τις απόψεις του καθενός, που σαν κι εμένα δεν εξαρτάται από τα κόμματα, και ούτε τα δίνει και ιδιαίτερη σημασία.

Και η επιτομή όλων αυτών που ακούω, είναι κάπως έτσι: «μα καλά, χάθηκαν οι άγνωστοι, οι άφθαρτοι, οι νέοι, για να στελεχώσουν τη κυβερνητική νομενκλατούρα; Να μπουν ακόμη και στα ψηφοδέλτια; Να πάμε επιτέλους μπροστά, αφήνοντας πίσω τους επαγγελματίες μαυρογιαλούρους και τους γόνους; Δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ο Σαμαράς; Γιατί τους δίνει μπάλα να παίζουν; Αφού αυτοί θα τον κρεμάσουν με τη πρώτη ευκαιρία… αμάν πια με τους εξ επαγγέλματος πολιτικάντηδες».

Έλα μου ντε;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/04/2014 10:18:08

  Δέ χάθηκαν οι νέοι και οι άφθαρτοι,απλά δέν είναι διαθέσιμοι...

  • airman avatar
   airman @ Κυθήριος 05/04/2014 10:24:54

   Τουλάχιστον επί του παρόντος ...

 2. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 05/04/2014 10:40:45

  Ε όχι και παλιός Σαμαρικός ο Μπαλτάκος! Έλεος. Από που κι ως που? Ο άνθρωπος αυτός εμφανίστηκε εκεί την περίοδο που ο Σαμαράς ήταν στην ευρωβουλή. Όχι και παλιός Σαμαρικός!!!

  • gikon avatar
   gikon @ Igor Rasputin 05/04/2014 22:27:41

   Δεν είναι έτσι.

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 05/04/2014 11:25:11

  "Το μόνο σίγουρο που βγαίνει από τη στιχομυθία είναι ότι ο Σαμαράς μπινελίκωσε τηλεφωνικά (από τις ΗΠΑ) δυο υπουργούς του, οι οποίοι πετούσαν αετό σε ένα κρίσιμο για τον τόπο ζήτημα." Ακριβώς το ανάποδο είπε στο ραδιόφωνο χθες ο Υπ. Δικαιοσύνης Αθανασίου. Ο Σαμαράς απλά ζήτησε ενημέρωση από τον ίδιο και όταν έμαθε ότι κάποιοι έμειναν μέσα και κάποιοι βγήκαν με περιοριστικούς όρους έκανε και χιούμορ. Γιατί να σφιχτεί ο Σαμαράς με το θέμα; Έκανε το μάζεμα των στοιχείων που έπρεπε και τώραη ευθύνη στους δικαστές. Ίσα-ίσα που είχε πει στον Αθανασίου (και αυτό ο ίδιος το είπε χθες) ότι εντολή Σαμαρά ήταν: Καμιά παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Και αυτό φαίνεται και από υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, Μπουρδόπουλου και άλλων εδώ και ένα χρόνο. Αυτά λοιπόν που είπε ο Μπαλτάκος ήταν καθαρά ότι γούσταρε να ακούσει ο κασιδιάρης μπας και αποσπάσει πληροφορίες και αυτός. Πραγματικές όμως. Έτσι δουλεύει η κατασκοπία. Χωρίς κρυφά βίντεο όμως. Αυτό είναι μαφία. Ομολογία εγκληματικής οργάνωσης. Και εναντίον του Κασιδιάρη είναι όλο αυτό. Η προσπάθεια εκβιασμών και δημιουργία τέοτιου κλίματος, μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει ως προσπάθεια διατάραξης του πολιτεύματος μέσω επηρεασμού δικαστών και πολιτικών για να ξεφύγουν από τη φυλακή.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Γεώργιος Τ. 05/04/2014 15:05:46

   Συμφωνω.Περισσοτερο με ενοχλει η φιλικη σταση προς τον Κασιδιαρη παρα αυτα που λεει..Ετσι και αλλιως παρακολουθουμε μονο οσο ηταν πατημενο το rec.Ισως οι πληροφοριες που αλιευε ο Μπαλτακος να ειχαν τεραστια σημασια.Αφελη τον λεω αλλα προδοτη οχι (ακομη)

   • ΙΑΣΩΝ avatar
    ΙΑΣΩΝ @ Μεγάλες στιγμές 05/04/2014 19:09:00

    Βασικά έχεις εντοπίσει την ουσία, προφανώς ο Μπαλτάκος αλίευε πληροφόρηση αλλά δυστυχώς δεν είναι ικανός για αυτή την αρμοδιότητα και καλώς απεπέμφθη. Είναι εξάλλου γνωστός ο υπέρμετρος ζήλος των μανδαρίνων να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα

 4. ΚωσταςΧ avatar
  ΚωσταςΧ 05/04/2014 11:36:15

  Οι νεοι και αφθαρτοι, αν δεν προερχονται απο "τζακι" πολιτικο η κομματικη θερμοκοιτιδα, και δεν εχουν αλλους αλλους σπονσορες, συνηθως εχουν καποιο βιοποριστικο επαγγελμα, και δεν εχουν οικονομικους πορους να διαθεσουν για προεκλογικη εκστρατεια!

 5. Tassos avatar
  Tassos 05/04/2014 12:08:44

  Στην Θεσσαλονίκη, ο Σταύρος Καλαφάτης δεν συμπεριέλαβε ούτε έναν από τους νυν δημοτικούς συμβούλους. Συμπεριέλαβε νέους ανθρώπους, καταξιωμένους επαγγελματίες στην πόλη. Να τολμήσει το ίδιο κι ο Σαμαράς. Φτάνει πια με την παλιοΕλλαδίτικη ανθρωπογεωγραφία Αθηνών και περιχώρων (βάζω και την Πελοπόννησο)

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Tassos 05/04/2014 14:06:36

   "(βάζω και την Πελοπόννησο)"- Κυρίως αυτήν!...η Αθήνα είναι πανελλήνιο μάζεμα του μετεμφυλιακού κράτους... όλο το κοτζαμπάσικο κράτος έχει "καταυλακιώτικη" ρίζα και μεταλαμπαδεύτηκε σ'όλη την επικράτεια... απο την άκρα αριστερά μέχρι τα χρυσαύγουλα χορεύουμε "μωραϊτικους" ρυθμούς...όλη η συνεισφορά του προσφυγικού και του παροικιακού ελληνισμού,σαρώθηκε απο απο τις επιρροές της τουρκαλβανικής κουλτούρας που επιβλήθηκε,με το έτσι θέλω,μετά την δολοφονία του Καποδίστρια...φτάνει μιά σοβαρή οικονομική κρίση για να ξαναφέρει τη σκατίλα στην επιφάνεια...και τους Κασιδιάρηδες να παρελαύνουν!

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ βαγόνι 05/04/2014 19:42:09

    Μ' αρέσουν οι απλουστευτικές αναλύσεις....Μισές αλήθειες, μισά ψέμματα και προπαντός γενικεύσεις...Καταντήσαμε να πουλάμε τσιτάτα για ιστορία. Είχαμε πρώτα τα εθνικοπατριωτικά τσιτάτα, τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε τα μεταμοντέρνα τσιτάτα, αποδομητικής κατεύθυνσης. Ας το πω προκλητικά: Εντελώς τυχαία, η Ελλάδα μεγάλωσε με τις θυσίες της παλιάς Ελλάδας, όχι επειδή οι Μακεδόνες και λοιποί κήρυξαν ανταρσία κατά του οθωμανικού κράτους. Και δεν ήταν μόνο ο Μοριάς, ήταν και η Ρούμελη, τα Ιόνια, τα νησιά που έχυσαν πολύ αίμα για να φτάσει η Ελλάδα μέχρι την ανατολική Μακεδονία και μετά μέχρι τον Σαγγάριο, έστω προσώρας. Όσο για την "τουρκαλβανική κουλτούρα" που λες: Ένας βασικός λόγος που ο Μοριάς ήταν το κέντρο της Επανάστασης είναι ότι είχε πολύ μικρό ποσοστό μουσουλμανικού πληθυσμού, χώρια που οι αναμνήσεις από τη δεύτερη Βενετοκρατία δεν ήταν και τόσο μακρινές (το 1715 έληξε). Το 1830 η Ελλάδα είχε τρία μέρη, τον Μοριά, τη Ρούμελη (πολύ λιγότερο ανεπτυγμένη, από πολλές πλευρές), τις Κυκλάδες και τις Σποράδες, που το πληθυσμιακό τους βάρος δεν ήταν το ίδιο με τις δύο άλλες περιοχές. Αυτό εξηγεί πολλά για τον μετέπειτα ρόλο του Μοριά στο ελληνικό κράτος. Που δεν πρέπει όμως να μεγαλοποιείται: Κωλέττης, Τρικούπης, Θεοτόκης (πρόχειρα μου έρχονται στο νου): Μοραϊτες ήταν; Ούτε καν Υδραίοι. Η ιστορία με τον παροικιακό ελληνισμό έχει μεγαλοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, σε σημείο που να έχει καταντήσει παραμύθι. Ο παροικιακός ελληνισμός ήταν σε άμεση συνάφεια με την ελεύθερη Ελλάδα μετά το 1821 και σε όλο τον 19ο αιώνα. Πολλά από τα δείγματα όμως που ήρθαν για να υπηρετήσουν την Επανάσταση και τα μετά από αυτήν δεν ήταν πάντοτε τα καλύτερα. Ειδικά η φάρα των Φαναριωτών. Και ο παροικιακός ελληνισμός δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο κρατικής και κοινωνικής οργάνωσης. Ούτε τον ενδιέφερε. Δεν υπήρχε ΕΝΑΣ παροικιακός ελληνισμός, αλλά πολλές ελληνικές παροικίες. Ήταν μεταπράτες, έμποροι, που πλούτισαν στο εξωτερικό και ήθελαν να κάνουν κάποιοι κοινωφελές έργο στην ελεύθερη Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό είναι όλο. Υ.Γ. Δεν είμαι μοραϊτης.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ ΒΙΣ 05/04/2014 20:16:00

     "... ο παροικιακός ελληνισμός δεν ήταν σε θέση να προσφέρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο κρατικής και κοινωνικής οργάνωσης." Σύμφωνοι Βις. Οι προηγούμενοι σχολιαστές πάντως, δεν μίλησαν για το μοντέλο οργάνωσης, αλλά για την στελέχωση και την ανθρωπογεωγραφία. Το τελευταίο που χρειάζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι περισσότερη φαγωμάρα και πολυδιάσπαση. Ομοψυχία να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αξιοκρατία να είναι η δεύτερη.

 6. USP avatar
  USP 05/04/2014 14:17:17

  Πιστεύει κάποιος άραγε πως θέλουν κάτι να αλλάξει? Αναφέρεται ο αρθρογράφος σε νέους και άφθαρτους....Διαβάστε...Υπουργός δικαιοσύνης ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (πρώην δικαστής)........Συντονιστής κατά της διαφθοράς ΤΕΝΤΕΣ (πρώην δικαστής)....Γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ (πρώην δικαστής)....άραγε είναι τυχαία γεγονότα αυτά? Ακόμη και χαζός καταλαβαίνει πως οι επιλογές αυτές δεν αφορούν σε νέους και....ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ! Δεν πείθουν κανέναν! Αυτός είναι και ο λόγος που η Χ.Α παίρνει μεγάλα ποσοστά...

 7. yess avatar
  yess 05/04/2014 14:20:24

  Ο Σαμαράς τοποθετώντας τον Δραβίλα διοικητή στην ΕΥΠ...πίστευε πως θα του κάλυπτε τα νώτα....τώρα διαβάζουμε πως μέσα στην ΕΥΠ παίχτηκε το έργο....πόσο δύσκολο ήταν να σκεφτεί άραγε ο Σαμαράς ... πως ένας πτυχιούχος μηχανολόγος...όσο καλός και να είναι στην επιστήμη του....δεν θα μπορούσε να σταθεί σε τέτοια υπηρεσία....

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 05/04/2014 15:00:46

  Το Σαμαρικος δεν ειναι πτυχιο αλλα να μην ξεχναμε πως στα ''πετρινα χρονια'' του Σαμαρα υπηρχε ενας κυκλος εμπιστων ανθρωπων και φιλων.Λογικο δεν ειναι να θελεις να σε περιβαλλουν αυτοι οι ιδιοι και στα χρονια τα ανθισμενα;

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/04/2014 17:35:44

  Με τους φίλους σου πας σε χασαποταβέρνα για κρασί. Δεν είναι αυτό κριτήριο κατάληψης νευραλγικών θέσεων στη διοίκηση. Ούτε στέκει ώς κριτήριο το αν είναι κάποιος νέος ή γέρος, άφθαρτος ή φθαρμένος, γαλάζιος ή πράσινος. Μοναδικό κριτήριο είναι να "ξέρει τη δουλειά" και να αποδίδει. Και η δουλειά του ηγέτη είναι να επιλέγει σωστούς συνεργάτες. Οι λάθος επιλογές πληρώνονται. Για να μην αναφερθούμε στην αντίδραση του Υπουργού Επικρατείας στην κατάθεση της πρόταση μομφής του Αλεξη. Ούτε ο τελευταίος σχολιαστής του Antinews δε θα αντιδρούσε έτσι.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/04/2014 19:28:05

   Ειδικα σε αυτην την κυβερνηση ,στις νευραλγικες θεσεις ποικιλουν τα χρωματα,οι αποψεις και οι κομματικες στολες.Δεν πρεπει να εχουμε παραπονο. Σιγουρα ολοι εχουν ευθυνη για τις επιλογες τους η' τις παραλειψεις τους η' τα σχολια τους.Ελπιζω να σας πλησιασω στο ειδικο βαρος των σχολιαστων αν και ποτε δεν ενιωσα οτι μας βαζει σε ζυγαρια το Αντινιουζ

 10. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 05/04/2014 17:46:59

  Ρε παιδιά ας μην αφορίζουμε μεταξύ μας ττους κομματικούς ρολίστες. Ο Μπαλτάκος εκανε το "λαγό" στους Χρυσαυγίτες επί μήνες. Τους ψάρωνε όλους (αλλά και από άλλα κόμματα) για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και καλά ως ο σύνδεσμος τους με την Κυβέρνηση, που πάει με τα νερά τους και "τα λένε όλα". Αυτό λέγεται στις ΗΠΑ "political operator" και είναι συγκεκριμένος κομματικός ρόλος. Το παραδέχθηκε ο Μίχος στον Τράγκα. Είπε, "όλους τους ψάρωνε ο Μπαλτάκος, αλλά εγώ τον είχα καταλάβει και δεν του'λεγα τίποτα"... Ευκολα πράγματα είναι αυτά και συνηθισμένα στα κόμματα!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Βατάτζης 05/04/2014 19:24:52

   Αυτό είναι σωστό. Και πάντοτε υπάρχουν οι υπόγειες διαδρομές και διασυνδέσεις στα κόμματα. Απλά έπρεπε να είναι βέβαιος ο Μπαλτάκος ότι οι συνομιλίες δεν καταγράφονται. Εκεί εντοπίζω τη γκάφα.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΒΙΣ 05/04/2014 19:39:37

    Το αντίθετο πιστεύω. Ότι θα έπρεπε να είναι βέβαιος οτι οι συνομιλίες πιθανόν και να καταγράφονται. Δεν θα έπρεπε να ξεχνά οτι συνομιλούσε μέ εκπροσώπους οργάνωσης,που ο αρχηγός (του Μπαλτάκου) και Πρωθυπουργός,κατήγγειλε ως εγκληματική.

    • xenos avatar
     xenos @ Κυθήριος 05/04/2014 22:38:45

     Kαι τι χρειάζονταν αγαπητέ Κυθήριε οι βωμολοχίες και οι χαρακτηρισμοί του για τον Πρωθυπουργό; Ντροπή σε όσους θέλουν να τον καλύπτουν ακόμα...

     • Βατάτζης avatar
      Βατάτζης @ xenos 06/04/2014 01:47:56

      Είναι μέρος του ψαρώματος οι βωμολοχίες. Αλλά μου κάνει εντύπωση που από τη ΝΔ δεν στέλνουν στον εισαγγελέα τον Κασιδιάρη για την παράνομη υποκλοπή, όχι για αυτήν καθ'αυτήν, αλλά μπας και δούμε και ακούσουμε ΟΛΟΚΛΗΤΟ το επίμαχο βίντεο. Πιθανόν να άλλαζε τα δεδομένα αυτό...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.