Παρουσιάζουμε το σενάριο της πολιτικής ανωμαλίας
07/05/2014 10:05
Του Βασίλη Ζήση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρουσιάζουμε το σενάριο της πολιτικής ανωμαλίας

Ποιοι θέλουν να χάσει ο Σαμαράς;

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβερνητική σταθερότητα εξαρτάται από τα ποσοστά που θα πάρει η Ελιά στις ευρωεκλογές, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε χθες πως υπάρχει πολιτικό θέμα εάν τα ποσοστά της Ελιάς είναι πολύ χαμηλά, κάτι που όμως ισχύει και για τη ΝΔ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε με άλλα λόγια αυτά που είπε πριν από λίγες ημέρες , ότι δηλαδή "η ΝΔ είναι μικρό κόμμα", ότι η" λογική του δικομματισμού και της αλαζονείας των μονοκομματικών κυβερνήσεων πέθανε. Άλλο 47 άλλο 30... ".

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας κι αυτός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ (τι σύμπτωση!) είπε «όχι» στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όσο συνεχίζει να είναι στρατηγικά ενταγμένο σε μία συνεργασία με τη Ν.Δ. Δηλαδή αν το ΠΑΣΟΚ δεν συνεργαστεί με τη ΝΔ ο κυρ Φώτης θα συνεργαστεί μαζί του στο πλαίσιο "μιας προοδευτικής κεντροαριστεράς"

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Κουβέλης προέβλεψε ότι « μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων. Μην ξεχνάμε ότι από τις εθνικές εκλογές του 2012 έχει αρχίσει, χωρίς να ολοκληρωθεί, μια διαδικασία μετάβασης και ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Σε αυτό το περιβάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση η Κεντροαριστερά. Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να αναλάβω πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα».

Οι δηλώσεις Ντόρας - Κουβέλη έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την πολιτική ανωμαλία με την αλλαγή του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με έναν της προτιμήσεώς τους, όχι μέσω εκλογών... Εξ ού και η επανεμφάνιση Παπαδήμου, Πικραμένου κλπ

Τι επιδιώκουν με όλα αυτά περί "κεντροαριστεράς". Να μαζέψουν στις Εΰρωεκλογές ένα 20+% ώστε να μπορέσουν να εκβιάσουν καταστάσεις και να πάρουν και τον Βενιζέλο και τον ΓΑΠ μαζί τους. Που θα το βρουν το 20%; Προσβλέπουν σε ένα 8-9 % για το Ποτάμι του Θεοδωράκη, ένα 6-7% για την Ελιά και το υπόλοιπο η ΔΗΜΑΡ. Μην ξεχνάτε και τον μόνιμο φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, τον Καμμένο. Το μόνο που θα απομένει μετά είναι να βρουν έναν υποψήφιο πρωθυπουργό.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές στο antinews για τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης χωρίς τον Σαμαρά . Τον σιγοψιθυρίζει η ΔΗΜΑΡ, τον σιγοβράζει η Ντόρα η Εξερευνήτρια, τον συζητάνε στα πλούσια «φιλανθρωπικά» γκαλά που κάνουν διάφοροι επιχειρηματίες. Και προετοιμάζουν το έδαφος, στρώνουν το χαλί στους επίδοξους σωτήρες, «φτιάχνουν» το μυαλό του Έλληνα πολίτη να αποδεχθεί την πολιτική ανωμαλία σαν κάτι ομαλό.

Υπενθυμίζουμε και τι έγραφε το Βήμα της προηγούμενης Κυριακής:

«....Προσκείμενοι στις δύο παραδοσιακές και άλλοτε ηγεμονεύουσες νεοδημοκρατικές πολιτικές οικογένειες «ψιθυρίζουν» τα βράδια ότι η Νέα Δημοκρατία θα υποστεί ήττα αντίστοιχη εκείνης του ΠΑΣΟΚ το 2012 και ότι από το βράδυ των ευρωεκλογών θα τεθούν σοβαρά πολιτικά θέματα... Μάλιστα, θέτουν και εκλογικά όρια δράσης. Αν η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται περισσότερο από τρεις μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όπως λένε άσπονδοι φίλοι του Πρωθυπουργού, θα εγερθεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά. Στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη μιλούν για ανοίγματα, καλοβλέπουν το Ποτάμι του κ. Θεοδωράκη και καλλιεργούν σενάρια για νέες συμμαχικές κυβερνήσεις. Ο πατριάρχης της οικογένειας λέγεται ότι έχει εμμονές με τον δικαστή και διατελέσαντα για έναν μήνα πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο..."

Γράφαμε εξάλλου πρόσφατα κάτω από τον τίτλο "Ο Κουβέλης, ο Μητσοτάκης και τα μαγειρεία της διαπλοκής":

Η συνταγή είναι γνώριμη και παραπέμπει στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Η Αποστασία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον τόπο. Εσχάτως, κάποιοι σε διάφορα, ωραία και αριστοκρατικά σπίτια, μαγειρεύουν τη νέα σούπα.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει την πρωτοκαθεδρία και πως θα γινόταν αλλιώς, αφού στόχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Οι παλαιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και κυοφορούνται σχέδια για ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα εάν η κατάληξη θα είναι επιτυχής για τους μαγείρους.

Ο Κουβέλης αποτελεί τον αγαπημένο σεφ της οικογένειας Μητσοτάκη που επιμένει, όλως περιέργως, αυτός και τα ηγετικά του στελέχη, στην προοπτική να υπάρξει από την παρούσα Βουλή, μια άλλη κυβέρνηση, αλλά με άλλον Πρωθυπουργό.

Η εμμονή του αξίζει πραγματικά να σχολιαστεί και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη, αφού υπάρχει ανοικτή γραμμή του Κουβέλη με το μητσοτακαίϊκο. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του, Ανδρέας Παπαδόπουλος, συνδέεται με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, την Αλεξία.

Πολλά κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα για τα κίνητρα του Κουβέλη και τις επιδιώξεις του, αλλά και τις επαφές που έχει κάνει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμενε τον περασμένο Ιούνιο, στην καρδιά της κρίσης με την υπόθεση της ΕΡΤ, να αλλάξει ο πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ενήμερος και οφείλει να λάβει τα μέτρα του. Το φθινόπωρο δεν θα είναι περίπατος, αλλά πορεία σε ναρκοπέδιο...

Ας πούμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους:

Το μεγάλο βάρος του κ. Σαμαρά είναι η οργανωμένη ΝΔ, η οποία θα αλλάξει εάν κερδίσει ο πρωθυπουργός το στοίχημα. Και το ξέρουν όλοι αυτό, διότι δεν ταιριάζει ο κομματικός σωλήνας και ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 1974 με το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι συνεχείς αναφορές του Σαμαρά το τελευταίο διάστημα στην "Νέα Ελλάδα".

Όλοι οι μεγαλοπαράγοντες της ΝΔ (βουλευτές, υπουργοί, Ντορικοί κλπ). ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ για τον ίδιο λόγο. Σε περίπτωση που ο Σαμαράς κερδίσει τις Ευρωεκλογές δεν θα δουν εξουσία τα επόμενα 20 χρόνια και άρα η μεγάλη και ίσως τελευταία τους ευκαιρία για να τον αποδυναμώσουν είναι τώρα.

Οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα συμφέροντα εξάλλου δεν βλέπουν το ίδιο μέλλον στην διαπλοκή που ήταν μέχρι χθες η πηγή της δύναμης τους.

Άρα όλοι οι παραπάνω θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να χάσει τις εκλογές ο Σαμαράς.

Έτσι εξηγείται και η κάθοδος αντάρτικων σε όλες τις πόλεις και περιφέρειες που ήταν σίγουρες .

Μόνο ο λαός μπορεί να αντισταθεί σε αυτή την επίθεση αλλά και αυτός στην προσπάθεια του να επιβιώσει δεν έχει χρόνο για πολιτικές αναλύσεις.

Η εξίσωση είναι δύσκολη, οι σύμμαχοι λίγοι και τα παλικάρια ελάχιστα.

Τι θέλουν τα VAMPIR όλων των παρατάξεων που αντιτίθενται σε όλα;

ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ !!!!!

Είναι σίγουροι ότι ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να τους εμπιστευθεί και ότι θα τους χρεώσει την μέχρι σήμερα καταστροφή ! Άρα όλοι έχουν ένα κοινό εχθρό, ελπίζοντας να επιβιώσουν και τρέχουν να σωθούν στις Ελιές, τα Ποτάμια, τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν τα ποντίκια .....

Εάν νομίζουν ότι έχουν μέλλον πολιτικό επειδή άλλαξαν ταμπέλα είναι γελασμένοι !

Εάν νομίζουν ότι θα κληθούν να διαχειριστούν τη χώρα αφού έχουν διαλύσει το πολιτικό σύστημα τους διαβεβαιώνουμε ότι το μόνο που θα διαχειριστούν είναι το χάος !!!! Οι συνθήκες για να γίνουμε Αργεντινή με ολίγη από Συρία είναι έτοιμες ....

Τη διάθεση για τιμωρία, την έκφραση της δυσαρέσκειας, την κραυγή της απελπισίας για την ανεργία την ανέχεια και τα χρέη πρέπει να την αποδώσει η κοινωνία σε αυτούς που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, σε εκείνους που ψήφιζε τόσα χρόνια. Όχι όμως στον Αντώνη Σαμαρά.

Από την άλλη μεριά το Μαξίμου δεν πρέπει να ξεχνά πως δεν υπάρχει Έλληνας χωρίς οικονομικό πρόβλημα, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι με τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα, υπάρχουν ουρές για ένα τζάμπα μαρούλι, υπάρχει η οργή του ανέργου, του παππού που δεν έχει να δώσει στα εγγόνια, του επαγγελματία που πτώχευσε λόγω της κρίσης. Γι' αυτό πρέπει να δώσει ελπίδα, φως στο τούνελ, θέση στο τρένο της ανάπτυξης με το όνομα του Μήτσου .....

Το μόνο που μπορεί να αλλάξει το κλίμα είναι ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ένα σχέδιο που θα χωρούν οι περισσότεροι Έλληνες. Απλό και καθημερινό με όρους πραγματικής αγοράς και με άμεση εφαρμογή.

Και χθες ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Βασίλης Π. Ζήσης (FactorX)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 07/05/2014 10:34:21

  Υπενθυμίζv την κοινή παρουσία ΓΑΠ-Κουβέλη στην εκδήλωση της Μαριλεnaw Κοππά. Η Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία εξαντλείται σε στελέχη που έχουν χρηματίσει υπουργοί επί ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου της πρώτης μνημονιακής περιόδου όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Πάνος Μπεγλίτης. Η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά αλλά και άλλοι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Οικονόμου ή ο Ηλίας Θεοδωρίδης. Αρκετά απ’ αυτά τα στελέχη λέγεται ότι είναι έτσι κι’ αλλιώς έχουν γίνει και μέλη της ΔΗΜΑΡ. Άρα είναι και ο ΓΑΠ στο παιχνίδι, αφού μισεί τον Βενιζέλο

  • giorgosalexpoli avatar
   giorgosalexpoli @ Factorx 07/05/2014 10:52:52

   ειλικρινα περιμενεις να καταλαβει το αρθρο σου ο μεσος Νεοελληνας που δεν ξερει πραγματικα τι του γινεται μεσα στο κλουβιο κεφαλι του? εχει καταλαβει ο καθενας μας οτι σε περιπτωση αλλαγης της πολιτικης συνθεσης αυτη την στιγμη θα οδηγηθουμε στο μελλον σε καταστασεις που δεν φανταζομασταν ποτε οτι θα επικρατουσαν στην χωρα?

   • Factorx avatar
    Factorx @ giorgosalexpoli 07/05/2014 11:00:41

    Ωραια λοιπόν, να παραδοθούμε αμαχητί. Οι αναγνώστες πάντως του antinews μπορού να παίξουν μεγάλη μπάλλα όπως και το 2009 επειδή στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ, άρα opinion makers

    • giorgosalexpoli avatar
     giorgosalexpoli @ Factorx 07/05/2014 11:54:31

     ποιος μιλησε για παραδοση αμαχητι. καταρχας δεν κανω καμια μομφη προς το αρθρο σου, στο οποιο συμφωνω εξ' ολοκληρου. οι στιγμες ειναι ακομα πολυ δυσκολες και οποιοδηποτε λαθος θα αποβει μοιραιο για την χωρα και κατ' επεκταση για εμας.

     • Factorx avatar
      Factorx @ giorgosalexpoli 07/05/2014 12:08:15

      OK

    • kapar13 avatar
     kapar13 @ Factorx 07/05/2014 18:39:59

     Το 2009, που οι αναγνώστες του antinews έπαιξαν πράγματι μεγάλη μπάλα, ο Σαμαράς ήταν αντισυστημικός. Συστημική ήταν η Ντόρα. Όταν όμως ο Σαμαράς υπερψήφισε το μνημόνιο -και με όλη την μετέπειτα πολιτική του και τις επιλογές του- έγινε συστημικότατος. Για να μην παρεξηγηθώ με τον όρο σύστημα δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να γίνει καμία φοβερή επανάσταση. Εννοώ το ελληνικό σύστημα του οικογενειοκρατικού, κληρονομικού, μεταπρατικού, ξενόδουλου, ψευτοκαπιταλισμού. Ποιόν ακριβώς θιασώτη του συστήματος αυτού έθιξε ο Σαμαράς και δεν το πήραμε χαμπάρι; Και μη μου πείτε ότι θα το έκανε αλλά δεν τον άφησε ο Βενιζέλος, δεν του έδωσε ο λαός αυτοδυναμία, κλπ γιατί αν είχε τέτοια πρόθεση έστω κάτι θα είχε διαφανεί.

     • Factorx avatar
      Factorx @ kapar13 07/05/2014 20:12:03

      Πραγματικά δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα. Αυτά δεν λέγονται (πχ τσάκισα τον ταδε διαπλεκόμενο) αλλά γίνονται. Αρκεί ναπαρατηρήσεις την γραμμή των μεγάλων εφημερίδων και θακαταλάβεις. Και μην το παρασιωπούμε. Πήγαν και αρκετοί μέσα. Κοντομηνάς πχ που τσακισε τον Καραμανλή, Εκανε ασυγκρίτως περισσότερα από τουτς προηγούμενους που δεν έκαναν τίποτα - μετα χέρια δεμενε από το ΠΑΣΟΚ

     • kapar13 avatar
      kapar13 @ Factorx 07/05/2014 21:13:02

      Εντάξει, αν θεωρείς ότι τα ΜΜΕ της διαπλοκής (Βήμα, Νέα, Έθνος, MEGA, κλπ) δεν έχουν στηρίξει τον Σαμαρά, τι να πω; Μακάρι να το εισπράττω εγώ λανθασμένα και να έχεις εσύ δίκιο. Τώρα για το τι έκανε εσύ τα έγραφες για τα Μέγαρα και τα υπόλοιπα. Άμα του τραβήξουν τελικά το χαλί θα έχω καταλάβει λάθος...

     • gikon avatar
      gikon @ kapar13 08/05/2014 19:05:56

      Έχεις δίκαιο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η παράταξη στηρίζεται και μάλιστα έντονα, από τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Η ισχυρότατη αυτή στήριξη, άρχισε την επομένη των εκλογών του Μαΐου 2012 και οπωσδήποτε έπαιξε τον ρόλο της στο αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου.

 2. Βλαδίμηρος avatar
  Βλαδίμηρος 07/05/2014 10:42:41

  μου φαίνεται ότι έχετε μπερδευτεί.. οι εκλογές σε 2.5 βδομάδες είναι για ευρωκοινοβούλιο και ΟΧΙ εθνικές. το γεγονός οτι οι ποταμιές θα πάρουν 4-5% δε σημαίνει οτι στις εκλογές τις ΕΘΝΙΚΕΣ θα πάρουν αλλο τόσο. δεν είναι εύκολο για τα ποτάμια να βρούνε 42 υποψήφιους, πόσο μάλλον 500+ για εθνικές! εκτός και αν κατεβάσουν όλο το συγκρότημα.. νέα κυβέρνηση χωρίς εκλογές δεν μπορεί να προκύψει από αυτή τη βουλή διοτι ο κόσμος θα βγεί στο δρόμο. Αν ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/ΝΔ πάρουν λιγότερο από 30% στο σύνολο (όπως φαίνεται πλέον στις δημοσκοπήσεις), οι εθνικές εκλογές είναι μονόδρομος

  • Factorx avatar
   Factorx @ Βλαδίμηρος 07/05/2014 11:29:19

   Δεν νομίζω...Γράφω ακριβώς ότι επιδιώκουν ένα αποτεέλσμα για τις ευρωεκλογές που να τους συμφέρει για αλλαγή πρωθυπουργού χωρις βουλευτικές εκλογές. Αλλιώς δεν θα ήταν σενάριο ανωμαλίας. Ο λαός; Να μου επιτρέψει να αμφιβάλλω για τον ξεσηκωμό. Και οι εκλογές αυτές είναι οι πιο βουβές που έχω κάνει Αλλωστε το σενάριο της ανωμαλίας δεν θα ήταν άστοχο να πω οτι εφαρμόζεται απο τώρα. Είδες κανέναν υπουργό να τρέχει για τις τοπικές εκλογές. Να τρέχει, όχι να συναντάται με υποψληφιους. Απο το πρωί σήμερα όλα τα email που έλαβα απο υπουργούς αφορούσαν στενές προσωπικές και υπηρεσιακές δρταστηριότητές του. Κανένας δεν βρήκε να πει κάτι για τις εκλογές.

   • Spatharios avatar
    Spatharios @ Factorx 07/05/2014 12:33:47

    Μήπως τελικά ο Μπαλτάκος ήταν ειλικρινέστερος στις απόψεις και στις στοχεύσεις του; Μήπως έπρεπε να εισακουστεί περισσότερο σε σχέση τους συμβουλάτορες- συνεργάτες που προωθούν τα σχέδια αυτά και την στροφή στο μεσαίο χώρο που μάλλον χωράει περισσότερο δήθεν τεχνοκράτες που θα παίζουν το παιχνίδι της οικογένειας και των συμφερόντων; Μήπως η διεύρυνση έπρεπε να γίνει προς την άλλη πλευρά που αποτελείται από ανθρώπους (ΠΡΟΣΟΧΗ μιλάω μόνο για τους ψηφοφόρους) που πιστεύουν σε ποιο απτά πράγματα από τα θολοιδεολογήματα του διεθνιστικού νεοφιλελευθερισμού; Μήπως αυτοί θα αποτελούσαν ένα μπετόν αρμέ πάνω στο οποίο θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς να οικοδομήσει σταθερά την Νέα Ελλάδα αυτών που αγαπάνε τον τόπο, τις αξίες και τις παραδόσεις του;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Βλαδίμηρος 07/05/2014 12:27:41

   Ο Κάμερον θα ελθει τρίτος με κάτω από 20% αλλά κανείς δεν θα ζητήσει εκλογές στην Αγγλία. Βέβαια αυτοί που είναι και οι εφευρέτες του κοινοβουλευτικού συστήματος έχουν την ιδιότυπη άποψη ότι μπορεί κάποιος να ψηφίζει άλλο κόμμα στις εθνικές και άλλο στις ευρωεκλογές.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 07/05/2014 10:48:34

  αγαπητέ βασίλη, λές δλδ πως το παιχνίδι είναι καθαρά για την καρέκλα που θα κληθεί να "νομιμοποιήσει" ο λαός. το έλεγα από την αρχή πώς ο βενιζέλος θα αποδειχθεί ΜΕΓΑΑΑΑΛΟ! πρόβλημα για την χώρα και για τον Α. Σαμαρά. δεν ξέρω αν είναι αργά αλλά ο Α. Σαμαράς πρέπει να έχει στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους δεδομένου ότι δεν θα φεισθούν κόπων -ακόμη και θυσιάζοντας την σταθερότητα στην χώρα- για την κουτάλα. όμως η κατάσταση δεν βοηθά και τον πρωθυπουργό, διότι, παρ' όλες τις διακυρήξεις του οικονομικού επιτελείου, οι αριθμοί είναι συντριπτικοί και το κυριώτερο; η καθημερινότητα χειροτερεύει για ΟΛΟΥΣ μας. δεν έγινα ουσιώδη πράγματα, δυστυχώς. αλλά αυτά θα τα πούμε μια άλλη φορά.

 4. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 07/05/2014 10:53:41

  Δεν θα τους περάσει. Δεν υπάρχει άλλος ικανότερος από τον Σαμαρά τούτη την ώρα. Ας τουμπεκιαστούν όλα τα βαμπίρια.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 07/05/2014 10:56:06

  "Η εξίσωση είναι δύσκολη οι σύμμαχοι λίγοι και τα παλικάρια ελάχιστα". Μόλις το διάβασα αυτό θυμήθηκα ότι και το Πρώτο Θέμα, την περασμένη Κυριακή, μετά το "Βήμα" και την "Καθημερινή", προέβαλε σε πρωτοσέλδιο το αξιότιμο κύριο Σταύρο Παπασταύρου, με την αισθητική των 80s στην κόμμωσή του, ως μελλοντικό Υπουργό Οικονομικών και Υπερυπουργό (με δεδομένες τις μνημονιακές εξουσίες του Υπουργού Οικονομικών). Θυμήθηκα επίσης και ένα σκηνικό, που αν το γράψω θα το κόψεις (και θα έχεις και δίκιο). Τέλος πάντων, αυτά δεν έχουν σημασία. Νομίζω ότι η πέμπτουσία του άρθρου είναι ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του Σαμαρά και γι' αυτό έχουν βαλθεί να τον σταματήσουν μέσω των ευρωεκλογών. Με τις ευρωεκλογές λήγει στην ουσία το άτυπο μορατόριουμ που είχε επιβληθεί στην αντιπολίτευση λόγω ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Αν όμως τύχει και κερδίσει ο Σαμαράς τις ευρωεκλογές, τότε στην ουσία θα κερδίσει όχι απλώς νέο μορατόριουμ, αλλά μια συντριπτική σε ουσία και ισχύ νίκη εις βάρος των εχθρών του και εχθρών της χώρας - ταυτίζονται αυτά τα δύο και όχι επειδή είμαστε με τον Σαμαρά, ταυτίζονται αντικειμενικά. Αν λοιπόν κάνει μια απαρχή πολιτικής κυριαρχίας ερχόμενος πρώτος σε γενικές εκλογές μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια στην πρωθυπουργία, τότε είναι αρκετά αμφίβολο, εάν θα μπορέσουν να τον κλονίσουν στο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος τον Ιούνιο-Ιούλιο θα είναι ένα ισχυρό μετεκλογικό σοκ, αλλά όχι τόσο ισχυρό όσο αυτά που βιώσαμε εδώ και δύο χρόνια. Οπότε ο χρόνος, ακόμη και μετά τη λήψη των εκκαθαριστικών θα συνεχίσει να κυλά υπέρ του Σαμαρά. Η καλή τουριστική χρονιά θα αφήσει χρήμα σε πολλά σπιτικά (και στον κρατικό κορβανά), θα δείξει καλύτερα τα "νούμερα" του ΑΕΠ και της ανεργίας, θα δώσει την ευκαιρία να μπει το φθινόπωρο με άλλον αέρα για την κυβέρνηση, με λίγη πιο ρεαλιστική ελπίδα για τον κόσμο. Και αν περάσει και η προεδρική εκλογή του 2015 με εκλογή προέδρου, ε εκεί πια ένα προβλεπόμενο πολύ καλύτερο 2015 θα δώσει πραγματικό οικονομικό αέρα σε πολλά σπίτια και ο κόσμος θα αρχίσει να εννοεί κάπως το success story που τώρα δεν μπορεί να το χωνέψει, διότι αισθάνεται ότι δεν τον αφορά. Συμπέρασμα: Οι εχθροί του Σαμαρά ό,τι κάνουν πρέπει να το κάνουν τώρα, στις ευρωεκλογές. Θα έλεγα ότι δεν είναι τυχαία όχι μόνον τα παραπάνω, αλλά ούτε και ο εκβιασμός Βενιζέλου στους ψηφοφόρους (γαμπρός "μεγαλομητσοτακικού" της Θεσσαλονίκης, μην ξεχνούμε). Διάβαζα σε συστημικό μέσο ενημέρωσης ότι διατυπώθηκε ο εκβιασμός για τον λόγο ότι στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνονται σαφείς τάσσης διαρρών των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς την ΝΔ. Εκεί λοιπόν απευθυνόταν. Ο Σαμαράς πρέπει να του επιστρέψει λοιπόν τον εκβιασμό και να πει ότι, για να μπορεί η χώρα να μην έχει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει πρώτο κόμμα να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ. Άρα, το θέμα δεν είναι τόσο να έχει πολλές ψήφους η Πασοκοελιά, το θέμα είναι να έχει πολλές ψήφους η ΝΔ, να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ. Είναι πολύ σημαντικότερο να είναι πρώτη η ΝΔ, παρά να είναι δυνατό το ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος το γνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι έτσι και δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το δίλημμα του ψηφοφόρου, όμως βρίσκει χώρο και κάνει παιχνίδι. Σε αντίθεση με τη θέση που διατυπώθηκε σε άλλο άρθρο του antinews, νομίζω ότι αν τεθεί δημοψηφισματικά το ερώτημα από τον Σαμαρά (όχι από το ΠΑΣΟΚ), τότε ο κόσμος θα έρθει να κάνει πρώτο κόμμα τη ΝΔ, διότι θέλει σταθερότητα, θέλει ανάπτυξη, δεν θέλει τους επικίνδυνους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ πρέπει να βγει πρώτη στις ευρωεκλογές πάση θυσία. Δεν ξέρω αν θα ήταν επικοινωνιακά σωστό να το βάλει ο Σαμαράς αυτό ως "επίσημο" εκλογικό στόχο (ίσως και να μην ήταν, αλλά ίσως και να ήταν), όμως πρέπει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να το πετύχει. Το ζητούμενο δεν είναι (μόνον) η επιβίωση της κυβέρνησης, το ζητούμενο είναι η πολιτική κυριαρχία για τα επόμενα χρόνια, που είναι πολύ ουσιώδες να τα περάσουμε με αυτόν που αποδεδειγμένα βγάζει τη χώρα από τις αλυσίδες της και όχι με τον νέο "λεφτά υπάρχουν", που θα φέρει στη χώρα ό,τι και ο πρώτος, χωρίς να υπάρχει η ευημερία του τότε για να θυσιαστεί.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Διογένης 07/05/2014 11:03:21

   Μην τσιμπάς με τις διαρροές για Παπασταύρου. Δυστυχώς είναι εσωτερικά παιχνίδια του Μαξίμου και δεν θέλω να τους ξεμπροστιάσω τώρα. Δεν σου κάνει εντύπωση που ανεβάζουν τόσο τον Πτωχό που είναι συνεργάτης-βοηθός του Σαμαρά στα τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Διογένης 07/05/2014 11:19:13

   Φυσικά εκεί απευθυνόταν ο Βενιζέλος.Η λογική του είναι η εξης : Πασόκοι που πηγαίνετε στη ΝΔ γυρίστε πίσω γιατί είναι ευρωεκλογές και όχι εκλογές,υπάρχει απλή αναλογική και όχι μπόνους 50 εδρών και εάν εγώ πέσω πέφτει και η κυβέρνηση. Σωστά,πέφτει η κυβέρνηση.Ποιός όμως τολμά να παει σε εκλογές εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ποιός τολμά και να βάλει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού; Οπότε μπορεί και ο Βενιζέλος να το ξανασκεφθεί.

 6. gikon avatar
  gikon 07/05/2014 11:01:45

  "Το μόνο που μπορεί να αλλάξει το κλίμα είναι ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ένα σχέδιο που θα χωρούν οι περισσότεροι Έλληνες. Απλό και καθημερινό με όρους πραγματικής αγοράς και με άμεση εφαρμογή." Μεγάλη αλήθεια αλλά με διαφορά φάσης. Ότι και να ανακοινωθεί τώρα θα πάει χαμένο, γιατί θα αντιμετωπιστεί σαν προεκλογική πομφόλυγα. Την υλοποίηση ενός τέτοιου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης έπρεπε τώρα να τη ζούμε, να συμμετέχουμε σ' αυτή και ας μην είχαμε, ακόμα, απολαύσει τους καρπούς του. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Σαμαράς δεν θα είχε αντίπαλο, θα σάρωνε. Δυστυχώς, έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα, έχει πολλούς, κομματικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αντιπάλους, κυρίως όμως έχει ένα βουβό εκλογικό σώμα του οποίου, την μάλλον δυσμενή ετυμηγορία, θα πρέπει να διαχειριστεί.

 7. Wolf avatar
  Wolf 07/05/2014 11:30:37

  Αποτύπωση εξαιρετική Βασίλη. Αλλά έχω εμπιστοσύνη, όπως και πολλοί άλλοι, στην κρίση του Σαμαρά, που διαχρονικά έχει αποδείξει, ότι όποιο στόχο έχει βάλει μπροστά του τον έχει κερδίσει.

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 07/05/2014 11:49:18

  Ο Βενιζέλος αυτή την στιγμή δεν έχει άλλη επιλογή. Αν δεν κρατήσει τις λίγες δυνάμεις του πασόκ, μετά τις εκλογές θα τον φάνε για πρωινό. Ουσιαστικά έθεσε πριν τις εκλογές αυτό που θα έθεταν μετά το αποτέλεσμα οι δικοί του, οι οποίοι θα φρόντιζαν κιόλας για την πανωλεθρία του πασόκ. οι κηπουροί και λοιποί παρατρεχάμενοι ,που τόσα χρόνια σαν παράσιτα φυτοζωούν στο κράτος, αντί να φροντίζουν τις ελιές έτρεχαν στο καφενείο του μπαρμπα φώτη να πιάσουν καλή καρέκλα για να φτύνουν τον χοντρό. Τώρα τους θέτει ένα σκληρό αλλά πραγματικό και αποδεκτό δίλημμα. Αν φύγουν από το πασόκ, δεν μπορούν να σπάνε πλάκα εκ του ασφαλούς και να κρατήσουν κιόλας τις θέσεις εξουσίας. Αν θέλουν να υπάρχουν και να νέμονται την εξουσία, αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσα από την ελιά είτε μέσα από εκλογές ,όπου εκεί δεν υπάρχει ούτε παραμικρή ελπίδα σωτηρίας τους .Ούτε στον τσίριζα τους παίρνει να τρέξουν αλλά ούτε και οι τσιριζαίοι θα τους πάρουν με ένα πολιτικό σκηνικό διάλυσης . Θα περάσει το δίλημμα ,που είναι σκληρό ομολογουμένως, στους πασόκους, γιατί σαυτούς απευθύνεται. Είναι μαθημένοι στα διλήμματα της εξουσίας όμως. Κάθε φορά που τέθηκε , παρόλες τις φωνές, τις βρισιές, τις κλάψες και τις δημόσιες κραυγές, επέλεξαν να παραμείνουν στην σίγουρη εξουσία από την πανωλεθρία των εκλογών. Το έθεσε και ο Ανδρέας, και ο κινέζος και πέτυχαν. Θα πετύχει και ο χοντρός αυτή την φορά ? Βέβαια σε σύγκριση με τα θηριώδη ποσοστά του τότε πασόκ, τα σημερινά και ο αγώνας για ένα 10% φαντάζουν θλιβερά, δεν παύουν όμως να αποτελούν το ουσιαστικό ερώτημα για τους απανταχού κρατικοδίαιτους πασόκους που εδώ και 30 χρόνια ζούν από και για την εξουσία. Δεν θυσιάζεται εύκολα η θέση αυτή. Πάντως το πρώτο αποτέλεσμα του χοντροκομένου διλήμματος βγήκε. Η δήλωση Σταθάκη από την πλευρά τσίριζα. Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τις εκλογές και πολλά θα αλλάξουν.. Για πρώτη ίσως φορά θα έχουμε πιο πολλούς χαμένους από νικητές. Εκτός από το ποτάμι που είναι νικητές ,αν και κινδυνεύουν με πύρειο νίκη μετά τον υψηλό στόχο που έθεσαν και το κκε που μπορεί να θεωρηθεί ότι θα είναι νίκη η αντιστροφή της πορείας του, όλοι οι άλλοι είναι μεταξύ θριάμβου και πανωλεθρίας(νδ, τσίριζα, πασόκ, ψεκαμμένοι, χρυσόαυγα, μπαρμπαφώτης). Προβλέψεις και στατιστική δεν ισχύουν γιατί οι παράμετροι συμμετοχής είναι τόσο ασταθείς που δεν μπορουν να διαμορφώσουν στατιστικά στοιχεία. Τουλάχιστον για τις ευροεκλογές. Σοβαρά και κρίσιμα διλήμματα ίσως μπορέσουν να αλλάξουν παραμέτρους και κλίμα. Ο τσίριζα δεν μπόρεσε να θέσει παρόμοιο σκληρο δίλημμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει κοινωνικό ρεύμα , ούτε οι μικροί μπορούν να βάλουν. Το ποτάμι θα μαζέψει τους απολιτίκ, τους τρέντυ, τους αδιάφορους και όλους όσους θέλουν επανάσταση αλλά με μέτρο και χωρίς πολλά αίματα για τους ίδιους (και είναι πολλοί). Θα μπορέσει ο μπένυ να μαζέψει ,έστω και λίγους από τους δικούς του που σκόρπισαν στους πέντε ανέμους? Ο σαμαράς δείχνει να καταφέρνει να μαζεύει περισσότερους από όσους υπολόγιζαν στην παιδική χαρά του μικρού Αλέξη. Πάντως το 2012 το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είχε πέραση και επιτυχία.

  • Nikos. avatar
   Nikos. @ ορεσείβιος 07/05/2014 18:47:01

   Πάντως σήμερα φίλε ορεσείβιε, το "δίλημμα" ευρώ ή δραχμή, μοιάζει με το ανέκδοτο του ψεύτη βοσκού που φώναζε "λύκος". Κανείς δεν το φοβάται... Οι μόνοι που ίσως το πιστεύουν και το εύχονται είναι όσοι δεν έχουν πλέον ούτε ένα Ευρώ...

 9. Aegean times avatar
  Aegean times 07/05/2014 11:53:45

  Μακάρι στις 25/5 οι πολίτες να τελειώνουν με τους Βενιζελο-Κουβέληδες, μακάρι, αμάν πιά αρκετά έχουμε ασχοληθεί με αυτές τις ούγιες - στριφώματα. Και μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει μια ενιαία κεντροδεξιά παράταξη με μέλλον.

 10. Factorx avatar
  Factorx 07/05/2014 12:10:22

  Και μια παρατήρηση ισως περιττή και ...χαζή , αλλά απαταίτητη. Να μην ξεχνάμε ότι τώρα γίνεται η Νέα Μεταπολίτευση. Τώρα συγκρούονται μέχρι θανάτου παλαιά και νέα επιχειρηματικά καταεστημένα, πολιτικές οικογένειες κλπ κλπ

 11. Μεταλλωρύχος avatar
  Μεταλλωρύχος 07/05/2014 12:38:21

  Είχα γράψει πριν τις εσωκομματικές της ΝΔ, όταν οι περισσότεροι προεξοφλούσαν την νίκη της κ. Μπακογιάννη, για τον αστάθμητο παράγοντα που μπορεί να αλλάξει ένα προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Ο αστάθμητος παράγοντας ήταν η βάση που ψήφησε. Στο χέρι μας και στην λογική μας είναι πάλι, να μην περάσει κανένα σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας. Μεταλλωρύχος

 12. ΒΜ avatar
  ΒΜ 07/05/2014 12:59:24

  Πάντως, ένα από τα εμμέσως αβίαστα συμπεράσματα του άρθρου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπορεύει σενάρια ανωμαλίας. Δι' όσην αξίαν έχει.

 13. blue nile avatar
  blue nile 07/05/2014 14:32:20

  Όλα όσα γράφονται στο άρθρο είναι σωστά.
  Το μεγάλο θέμα είναι όμως ότι όσο παραμένουμε στα μνημόνια ένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ένα απλό και καθημερινό με όρους πραγματικής αγοράς σχέδιο που θα χωρούν οι περισσότεροι Έλληνες. και με άμεση εφαρμογή. δεν μπορεί να υπάρξει.
  Δυστυχώς. Ο Σαμαράς δεν είναι αυτός που πτώχευσε τη χώρα, κλήθηκε να διαχειριστεί την χρεοκοπία, και το έκανε με αξιοπρεπέστατο τρόπο, αλλά η υπαγωγή του στο αδιέξοδο μνημόνιο των ευρωκρατών θα του στοιχίσει...

 14. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 07/05/2014 14:58:34

  Για μας τους παλιότερους (ηλικιακά), "πολιτική ανωμαλία"=τάνκς στους δρόμους & κατάλυση της Βουλής. Ας μην τρομάζουμε τον κόσμο, δεν είναι 1967. Η επισήμανση που έκανε ο αρθρογράφος ότι "χρειάζεται ένα σχέδιο ανάπτυξης" είναι η σωστή. Μήπως, όμως είναι αργά? Το σχέδιο έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται το 2012, όταν το "παλιό ΑΕΠ" των δανεικών και της κατανάλωσης κατακρημνιζόταν...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κόνδωρας 07/05/2014 15:55:09

   Για εμας, τους ακόμη "παλιότερους", η "πολιτική ανωμαλία", ίσως, να μην είναι ασύνδετη με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Υπάρχουν τέτοια, πολλά, που εκκρεμούν (Κυπριακό ,νέο σχέδιο τύπου Ανάν, ζήτημα ονομασίας Σκοπίων, ΑΟΖ κτλ). Καθώς, όμως δεν είμαι τεχνοκράτης του Υπεξ, μπορώ μόνο να εκφράσω, έμμετρα, ό,τι φοβάμαι (νομίζω όχι αναίτια, δεδομένης της συστηματικά, ανθελληνικής τοποθέτησης, συγκεκριμένων πολιτικών φορέων): ================= Ψευτόμαγκας γυρόφερνε πολύφερνη μια νύφη κατ’οίκον πολιορκούμενη από βαρβάρων στίφη. Τα στίφη σαν οσμίστηκαν άσεμνον εξωμότη διαπιστευτήρια αξίωσαν άλλως,το πασαπόρτι: «Μόρτη το φέσι σαν φοράς στην κεφαλή σου επάνω κι εμπρός στα μάτια της κυράς, το πασαπόρτι βγάνω». Άρτι αποκρινόμενος στο κάλεσμα της μοίρας με φέσι επερχόμενος ο επίδοξος μνησθήρας. Μετόπιθεν κανόνιζε αισχρή την προδοσία. Με λόγια την εστόλιζε βαρβάτα μεγαλεία. Βροντόλαλα τα τάματα -ν’ ακούνε κι οι κουρσάροι - πως θα γενούνε θαματα (!) σαν άντρα της τον πάρει : «Περήφανη αρχόντισσα όρκο στο φέσι βάνω αληθινά, ότι πόθησα χανούμη να σε κάνω.»

   • xenos avatar
    xenos @ roadrunner 07/05/2014 19:26:51

    EΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!

   • Factorx avatar
    Factorx @ roadrunner 07/05/2014 20:14:22

    Εσείς οι παλαιότεροι έχετε κουραστεί και δεν διαβάζετε. Και η χθεσινή ομιλία και η σημερινή ομιλία ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΛΑΙΣΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ

  • Nikos avatar
   Nikos @ Κόνδωρας 07/05/2014 18:57:23

   Πολύ σωστά φίλε Κόνδωρα. Είναι αφελές να πιστεύουμε οτι ο Σαμαράς "ξέχασε" ή δεν σκέφτηκε να φτιαξει ενα σχέδιο ανάπτυξης . Εναν γραμματέα του να βάλει να ψάξει στην εγκυκλοπαίδια για σχέδιο ανάπτυξης, θα βρεί ό,σα επιθυμεί. Εκείνο που ξέρει και ο Σαμαράς, όπως και όλοι, είναι οτι το οποιοδήποτε σχέδιο ανάπτυξης έχει ως προυπόθεση την ύπαρξη "σχεδίου Μάρσαλλ" με τα ανάλογα χρήματα Cash. Kαι κάτι τέτοιο ο Σόιμπλε ουτε κάν το συζητάει. Εδώ ισχύει πρωτίστως το "Forget it Antonis"...Επομένως αναγκαστικά ο Σαμαράς το αποσιώπησε πλήρως.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κόνδωρας 07/05/2014 19:33:27

   Αγαπητέ Κόνδωρα,έχω την εντύπωση ότι τα τάνκς στους δρόμους και η κατάλυση της Βουλής συνιστούν πολιτειακή ανωμαλία. Άρα μήπως σωστά ο φάκτορας μιλά για πολιτική ανωμαλία σήμερα;

 15. Grigoris avatar
  Grigoris 07/05/2014 15:06:47

  Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, όπως επισημαίνει πιο πάνω ο ''ορεσείβιος'', άνετα μπορεί να ξαναπαίξει, όπως και το 2012. Σε όποιον Συριζαίο τίθεται το ερώτημα, σε φιλική κουβέντα, τι θα κάνετε αν οι Ευρωπαίοι δεν ενδώσουν, ή τι θα γίνει με τον Λαφαζάνη μετεκλογικά, ο οποίος θα τραβάει το σχοινί στα άκρα για την υλοποίηση των υποσχέσεων, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί τελικά ως ρυθμιστής των εξελίξεων, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: ''Φίλε θα βγούμε από το ευρώ. Γιατί να μείνουμε, από το κακό στο χειρότερο δεν πάμε; Ενώ με την δραχμούλα θα ταλαιπωρηθούμε λίγο στην αρχή και μετά θα πάρουμε τα ίσια μας.'' Επομένως θα πρέπει ξεκάθαρα πλέον να τεθεί το δίλημμα και να αναλυθούν οι επιπτώσεις που θα προκύψουν, αν θελήσει ο ψηφοφόρος να πειραματισθεί και να αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ρυθμιστή των εξελίξεων, δηλαδή να επικρατήσει με μεγάλη διαφορά. Και δεν πιστεύω ότι θα προσχωρήσουν πολλοί στην άποψη, που θα κυκλοφορεί μέσω Συριζαίων, ότι: ''ο βρεγμένος τί έχει να φοβηθεί από την βροχή'' επομένως τι έχουμε να φοβηθούμε από την δραχμή; Χρειάζεται επομένως σωστή διαχείριση του θέματος και φυσικά να δούμε και κανένα Υπουργό ή και βουλευτή της ΝΔ να βγαίνει μπροστά για να υποστηρίξει τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Grigoris 07/05/2014 18:20:29

   Μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας βγάλει από το ευρώ. Στόχος όσων βρίσκονται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να συντηρήσουν την Ελλάδα ως προβληματική χώρα ΕΝΤΟΣ του ευρώ, για να είναι αδύναμο και προβληματικό ως νόμισμα το ευρώ. Δεν θέλουν τόσο να διαλύσουν το ευρώ, όσο το να είναι μονίμως αδύναμο και αναξιόπιστο. Αν η Ελλάδα πάει στην δραχμή, η στόχευση θα αποτύχει. Αν μείνει στο ευρώ και έχει προβληματική κυβέρνηση τύπου ΓΑΠ (ο νέος ΓΑΠ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), η στόχευση θα πετύχει. Είναι λάθος λοιπόν να λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάει στη δραχμή. Μακάρι να είχε τόσο έντιμη και καθαρή στόχευση (με την οποία μπορεί να συμφωνεί κανείς ή να διαφωνεί). Δεν έχει.

   • Nikos avatar
    Nikos @ Διογένης 07/05/2014 19:08:41

    .Γι αυτό και εγώ φίλε Διογένη λέω παραπάνω οτι το "δίλλημα" ερώ ή δραχμή ακούγεται πλέον σαν το ανέκδοτο με το βοσκό που φώναζε "λύκος"... Δεν καταλαβαίνω όμως πώς με τον Τσίπρα μέσα το Ευρώ αντί να ανεβαίνει αλματωδώς, όπως κάνει με τους ΓΑΠ,Παπαδήμο,Βενιζέλο και Σαμαρά, και απο το 2000 που ήταν στο 0.80 του δολλαρίου μετά το 2008 είναι σταθερά κοντά στο 1,40!!! του δολλαρίου? Το φαντάζεσαι λόγω Τσίπρα να πέφτει πάλι στο 0,80 και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι να μην τολμούν να κάνουν τίποτε λόγω Τσίπρα? Εχει τέτοιες ικανότητες τελικά αυτός ο νέος πολιτικός μας?

 16. Άγνωστος Χ avatar
  Άγνωστος Χ 07/05/2014 17:55:03

  Δύο σύντομες παρατηρήσεις στα γραφόμενά σας: «Οι δηλώσεις Ντόρας - Κουβέλη έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την πολιτική ανωμαλία με την αλλαγή τουΠρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με έναν της προτιμήσεώς τους, όχι μέσω εκλογών». Η παρούσα Βουλή δεν δύναται να εκλέξει άλλο πρωθυπουργό; Γιατί αυτό συνιστά πολιτική ανωμαλία; Την προηγούμενη φορά που συνέβη, με την παραίτηση-αποπομπή Παπανδρέου, είχατε την ίδια άποψη; «Το μόνο που μπορεί να αλλάξει το κλίμα είναι ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, ένα σχέδιο που θα χωρούν οι περισσότεροι Έλληνες». Σωστά, αλλά ΤΩΡΑ; Ο Σαμαράς, δηλαδή, δεν είχε σχέδιο (ως όφειλε) το 2012 που εκλέχθηκε και θα το καταστρώσει τώρα; Και γιατί αυτό να περιλαμβάνει τους περισσότερους και όχι όλους τους έλληνες; Ποιους και με ποια κριτήρια θα αφήσει απέξω; Υπάρχουν κάποιοι που περισσεύουν;

 17. apostolis kastoria avatar
  apostolis kastoria 07/05/2014 20:34:14

  Θεωρώ ότι , έστω και τώρα , αν την εκδιώξει και την ξαποστείλει κακήν κακώς από το "μαντρί" , θα συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ και δεν θα μειωθούν τα ποσοστά του κόμματος . Μάλλον ο κόσμος θα επικροτήσει μια τέτοια απόφαση . Η κυρία και όλο της το σόι απωθούν ψηφοφόρους και δεν φέρνουν.

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 07/05/2014 20:39:53

  Η Επιτυχία ουδέποτε υπήρξε ένα τυχαίο γεγονός κι αυτό, περίτρανα το αποδεικνύει το Αntinews.gr, το πρώτο μεταξύ ίσων Πολιτικό Ιστολόγιο στην Ελλάδα. To εξαιρετικό αυτό άρθρο, ίσως, θα ήταν χρήσιμο να μοιραστεί σε όλα τα πολιτικά γραφεία, ανεξαρτήτως κόμματος. Και γνώμη μου είναι ότι μετά την ανάγνωση και κατανόησή του, το Εκλογικό Σώμα, δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Αntinews.gr = Ανθρωπιά √ Αισιοδοξία √ Αξιοπιστία √ Απεικόνιση της πραγματικότητας √ Αποδείξεις √ Αρθρογράφοι – Σχολιαστές {πλειοψηφικά ερασιτέχνες} √ Βαθιά γνώση του αντικειμένου √ Γραπτού λόγου δεξιότητες √ Γλωσσομαθείς √ Δάσκαλοι√ Δημιουργικοί √ Διαλεκτικοί √ Διαχειριστές Κρίσεων και Χρόνου √ ‘Ελληνες Ορθόδοξοι-Χριστιανοί √ Ενδελεχείς αναλυτές √ Εμπιστευτικοί √ Ενημερωμένοι√ Επαγγελματίες Ιδιωτικοί και Δημόσιοι √ Επιχειρηματίες√ Επισκεψιμότητα Ιστολογίου √ Εργατικότητα √ Ευζωΐα√ “Ζωντανό” αναγνωστικό ενδιαφέρον √ Ήπια η γραφή √ Θέματα Κατανοητά√ Θεματολογία πλούσια & συνεχής√ Καταξίωση ελληνική και διεθνής √ Κριτική σκέψη √ Λάτρεις του ωραίου και του αληθινού √ Μνήμονες √ Μορφωτικό επίπεδο υψηλό √ Ξεκάθαρα μηνύματα √ Πειθώς √ Ποίηση √ Ποικίλη ύλη √ Πολιτισμός √ Προετοιμασία √ Πρωτιές! που κάνουν τη διαφορά √ Ροή του ελεύθερου λόγου √ Σαφήνεια των θέσεων √ Στοχοθέτηση √ Σεβασμός στη νοημοσύνη του αναγνώστη√ Σημείο αναφοράς {“το διάβασα στο Antinews.gr”} √ Συμπεράσματα √ Συνεχής ανανέωση κι εξέλιξη √ Συνεργάτες √ Συνειδητοποιημένοι Πολίτες και Καταναλωτές √ Σχεδιαστές √ Ταξειδευτές √ Τάλαντα √ Τεχνολογίες Αιχμής √ Υπεύθυνοι √ Φιλίες ετών √ Φωτογράφοι !!! {αν υπήρχαν Ελληνικά Όσκαρ θα τα κέρδιζαν χωρίς αντίπαλο} √ Φίλαθλοι (Φιλήσυχοι) √ Φιλάνθρωποι √ Φιλόμουσοι √ Φιλότεχνοι √ Φυσιολάτρες √ Χαμογελαστοί √ Χιουμορίστες √ Χορευτές √ η λίστα είναι μακρά. ὦ μέγα Αντινέα, "δεν μάς χωρούν τα γήπεδα."

 19. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 07/05/2014 21:20:59

  Τί θα αλλάξει άμα βγεί η Ν.Δ. πρώτο κόμμα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.