#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2010 05:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραλίγο να λιντσάρουν εφοριακούς !!!Η λαϊκή οργή όταν ξεσπάσει δύσκολα μπορεί να μαζευτεί, ας το έχει κατά νου η κυβέρνηση προτού δούμε πολύ άσχημες εξελίξεις και εικόνες σαν κι αυτήν.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό είναι μια υπόθεση που έλαβε χώρα στις Ράχες, ένα χωριό στην Ικαρία. Πήγαν λοιπόν εκεί τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να κάνουν ελέγχους και να κόψουν πρόστιμα, αλλά έφυγαν κακήν – κακώς. Μια ομάδα 50 ατόμων, κυρίως καταστηματάρχες άρχισαν να τους βρίζουν και σχεδόν τους προπηλάκισαν λέγοντάς τους ότι δεν υπάρχει ευρώ στην τσέπη τους, η κατάστασή τους είναι τραγική, οπότε δεν μπορεί να έρχονται για να κάνουν ελέγχους.

Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει και οι εφοριακοί γλίτωσαν το λιντσάρισμα, ύστερα από επέμβαση των ψυχραιμότερων .

Η εικόνα αυτή θα είναι πολύ συχνή τους επόμενους μήνες αφού η αγορά βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη και τους φόρους τους και θα βρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις απέναντι στον ΣΔΟΕ και το κράτος.

Οικονομική ανταρσία, λέγεται αυτό και έπειτα ακολουθεί κοινωνική εξέγερση. Ας έχουν γνώση οι φύλακες ή γενικά οι πολιτικοί ταγοί της χώρας διότι με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, θα τους πάρουν με τις πέτρες. Και πρώτους απ’ όλους όσους αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία να διαλύσουν μια κοινωνία ολόκληρη και να αιχμαλωτίσουν μελλοντικές γενιές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. trans avatar
  trans 10/07/2010 05:28:17

  Οικονομική ανταρσία, λέγεται αυτό και έπειτα ακολουθεί κοινωνική εξέγερση. Ας έχουν γνώση οι φύλακες ή γενικά οι πολιτικοί ταγοί της χώρας διότι με όσα συμβαίνουν στον κόσμο, θα τους πάρουν με τις πέτρες. Και πρώτους απ’ όλους όσους αποφασίζουν ελαφρά τη καρδία να διαλύσουν μια κοινωνία ολόκληρη και να αιχμαλωτίσουν μελλοντικές γενιές....Είδωμεν

 2. denkserotipota avatar
  denkserotipota 10/07/2010 05:37:56

  Δηλαδή οι του σδοε στη συγκεκριμένη περίπτωση.........
  α) δεν έφαγαν δωρεάν στην καλύτερη ταβέρνα της περιοχής , για να μη κόψουν πρόστιμο στον ιδιοκτήτη
  β) δεν πήραν μπαχτσίσι από τους επαγγελματίες για να μην κόψουν πρόστιμο


  Τους λυπάμαι τους υπαλλήλους του σδοε. Εφυγαν νηστικοί και με άδειες τσέπες. Να κάνουμε κανάν έρανο για τα παιδιά. Πως θα συντηρήσουν τις βιλάρες του τώρα?
  Αλήθεια αυτοί οι υπάλληλοι δήλωση είχαν υποβάλλει ή την ξέχασαν?

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ denkserotipota 10/07/2010 11:32:37

   ΣΙΓΆ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ! Μήπως το παρακάνεις λίγο?

   Το γαϊδούρι δεν τολμάς να το βαρέσεις, βάρα λοιπόν το σαμάρι!

   • Γιωργης avatar
    Γιωργης @ (A)θανάσης 12/07/2010 13:57:55

    αυτο ειναι ο Ελληνας του 2010
    ενας τζαμπα μαγκας που βαραει το σαμαρι εκ του ασφαλους
    αμα σας αρεσει

 3. armageddon avatar
  armageddon 10/07/2010 06:47:04

  Να γήνη έλεγχος στα πόθεν έσχε των εφοριακών και Δημοσίων Υπαλήλων
  οργιάζουν οι Βίλες.

  • hellastt avatar
   hellastt @ armageddon 10/07/2010 08:09:32

   Δυστυχώς όταν ακούμε ότι θα επιληφθεί ενός θέματος η ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), δηλ. μία υπηρεσία ενός ευνομούμενου (υποτιθεται) κράτους, όλοι φανταζόμαστε ότι πρόκειται περί πράξεως εκδικήσεως. Οι κρατούντες το χρησιμοποιούν ως εκφοβισμό (θα σου στείλω το ΣΔΟΕ...)

 4. armatistis avatar
  armatistis 10/07/2010 06:51:27

  Στην ανάρτηση:
  "Μόνο με το λαό μπορεί να προχωρήσει ο Σαμαράς"
  έχουν καταχωρηθεί τα παρακάτω σχόλια:

  Αυριανιστής says: 09/07/2010 at 14:09
  Και μέσα σ’ όλα αυτά, αποκτήσαμε ένα ακόμα αυτόνομο κρατίδιο εντός της ελληνικής επικράτειας.
  Μετά τα αστυνομικώς αυτόνομα κρατίδια των Εξαρχείων και των Ζωνιανών, τώρα έχουμε και το φορολογικώς αυτόνομο κρατίδιο των Ραχών Ικαρίας, από όπου εκδιώχτηκαν κακήν-κακώς και άπραγοι οι τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ που πήγαν για έλεγχο στην περιοχή…

  Επώνυμος says: 09/07/2010 at 14:16
  Τρομερό! Πάμε για απονομιμοποίηση του ελληνικού κράτους! Πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς.


  Βασίλης says: 09/07/2010 at 14:44
  Κάποιοι για να ζήσουν χρειάζονται μύθους.
  Κάποιοι άλλοι δημιουργούν μύθους για να απενοχοποιήσουν τις δικές τους αμαρτίες. Ένας τέτοιος μύθος είναι και αυτός των εξαρχείων. Το ότι εκεί ζουν άνθρωποι, οικογένειες, παιδιά, υπάρχει οικονομική και πλούσια κοινωνική ζωή, αυτό μας διαφεύγει. Είναι ο μύθος που δημιούργησαν αυτοί που έχουν συμφέρον να φορτώσουν σε κάποιους άλλους τις αμαρτίες τους.
  Τώρα αναφορικά με το αμαρτωλό ΣΔΟΕ πήγε να πιάσει τους φοροφυγάδες στις Ράχες της ακριτικής Ικαρίας και οι κάτοικοι τους πρόγκιξαν.
  Καλά τους έκαναν. Έπρεπε να τους ρίξουν γιαούρτια, να τους σφαλιαρίσουν και να τους πλακώσουν στις φάπες.
  Ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά αυτού του οργάνου; Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
  Στις Ράχες της Ικαρίας είναι το οικονομικό έγκλημα, εξεγερμένε φίλε;;; Δεν είναι στο μαξίμου, στη βουλή, στις διάφορες Εκάλες, Μυκόνους, Αράχωβες, Βουλιαγμένες, στις μεγάλες εισηγμένες, στις βίλες, στα κότερα, στους μεγαλογιατρούς, στα Κολωνάκια, στις καγιέν, …. στις ίδιες τις εφορίες;
  Όποιος μπορεί να σφαλιαρίζει αυτούς τους σύγχρονους “Ζαϊμηδες”, θα πρέπει να το κάνει.
  Για να αποκτήσουν το δικαίωμα να πάνε στις όποιες Ράχες, θα πρέπει πρώτα να διαβεβαιώσουν τον Ελληνικό λαό ότι έχουν τελειώσει με τα μεγάλα, ότι τα μεγάλα πλήρωσαν το λογαριασμό και τώρα ήρθε και η ώρα της Πέρα Ραχούλας και του περιπτερά.

  Επώνυμος says: 09/07/2010 at 14:46
  Αυτή η νοοτροπία, βέβαια, είναι τυπικό άλλοθι κάθε μικρολαμόγιου νεοέλληνα. Να πάει πρώτα στους άλλους το ΣΔΟΕ, γιατί να πάει σε εμένα;
  Πέρα από το πραγματικό γεγονός της απονομιμοποίησης του ελληνικού κράτους, δηλαδή τη δημιουργία συνθηκών ΑΝΩΜΆΛΙΑΣ στη χώρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό που έκαναν οι κάτοικοι στις Ράχες Ικαρίας είναι εξωφρενικό.


  armatistis says:
  09/07/2010 at 15:56 @ Επώνυμος says
  Έγω λέω να αρχίσουν πρώτα από τα ψιλικατζίδικα, τα καφενεία, τις λαϊκές, τα τυρποπιτάδικα, τους καστανάδες και αν μείνει και λίγος χρόνος, ας πιάσουμε για έλεγχο και κάνενα λαμόγιο της Μυκόνου.
  Θα είσαι ευχαριστημένος;
  Εγώ λέω ότι με αυτά που υποστηρίζεις, θα είσαι κάποιος νεόπλουτος της Εκάλης


  Το σημερινό μου σχόλιο

  Και ασφαλώς όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν υποχρέωση να δέχονται χωρίς καμιά αντίσταση και αντίδραση τους οικονομικούς ελέγχους.
  Από εδώ και ύστερα όμως, αυτό πιθανό να μην είναι πάντοτε εφικτό.
  Υπεύθυνοι θα είναι αυτοί που άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου, δηλαδή κυβέρνηση, ΜΜΕ, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και όλος ο λοιπός μηχανισμός της παραπληροφόρησης, που στη προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη και τι δεν παρουσίασαν, όπως:
  * Αδήλωτες πισίνες στις ακριβές περιοχές
  * Μεγαλογιατρούς στο Κολωνάκι που φοροδιαφεύγουν
  * Μεγαλογιατρούς με καταθέσεις 30 εκατομ και ΚΑΓΙΕΝ
  * 8.000 που χρωστάνε στο δημόσιο 20 δισ ευρω
  * Τα 5 εκατομ του Βοσκόπουλου, φάγανε και τη Γερέκου για να αποδείξουν την αποφασιστικότητά τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή
  * Κατάσταση με 20 μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ με χρέη 6 δισ. Τα ονόματα σβησμένα και ποτέ δεν θα τα μάθουμε και ποτέ δεν θα πληρώσουν.
  * Και μόλις χθες 900 φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία που οφείλουν 7 εκατομ
  * Και πολλά άλλα

  Να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι κάνενας δεν θα πληρώσει και κανένας δεν θα μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της είσπραξης των οφειλόμενων.

  Όταν ρε αλήτες του κερατά παρουσιάσατε αυτά τα στοιχεία, περιμένετε να πάτε στην όποια πέρα Ραχούλα και να μη σας πάρουν με τις πέτρες;

  Πάτε σε ένα χωριό και τους λέτε ότι ήρθαμε για να σας τα πάρουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα πάρουμε από το μεγαλοιδιοκτήτη, που μόνο στη Μύκονο έχει 12 ακίνητα; (και επειδή είδα στιγμιαία το πίνακα .... είναι δυνατό η αντικειμενική στη Μύκονο να είναι 80.000, όση δηλαδή και στο Πέραμα;)

  Και ποιοι είναι οι ελέγχοντες; Οι εφοριακοί; Ειδικά οι ελεγκτές; Αυτοί που μπάζουν από παντού; Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται;
  Ποιος ελέγχει το πόθεν έσχες των εφοριακών;

  Αν καραγκιόζηδες, δεν μπορείτε να βάλετε να πληρώσουν, όλους αυτούς που παρουσιάσατε και όλους τους άλλους που γνωρίζουμε, μη τολμήσετε να πάτε στους μικρούς. Τουλάχιστο αποφύγετε τις κλειστές κοινωνίες ... για το καλό σας.

  Όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήρε η άχρηστη κυβέρνηση του ΓΑΠ, έχουν σαν μοναδικό στόχο το χαμηλόμισθο, το χαμηλοσυνταξιούχο και κανένα από τους έχοντες και κατέχοντες. Δηλαδή... το βασικό χαρακτηριστικό των μέτρων είναι ο απόλυτα άδικος χαρακτήρας τους.

  Η μόνη δυνατότητα που έχει ο απλός λαός, είναι η αντίσταση και η αντίδραση.

  Η κυβέρνηση ήδη μπάζει από παντού και η ΝΔ τους πετάει ροδοπέταλα.

  • il marinero avatar
   il marinero @ armatistis 10/07/2010 11:14:22

   "...θα πλέξω μενεξέδες στα σγουρά σου τα μαλιά..."
   Με το συμπάθιο!:))))

   • il marinero avatar
    il marinero @ il marinero 10/07/2010 11:16:51

    Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ τους ραίνοντες με ροδοπέταλα!

 5. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 10/07/2010 07:06:37

  Άλλη μια αποτυχία χρεώνεται στον Παπακωνσταντίνου.
  Τα φορολογικά έσοδα πάνε κατά διαόλου και θα χειροτερεύσουν πολύ περισσότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.
  Πχ η λίστα με τους φοροοφειλέτες που παρουσίασαν χθές είναι αστεία, ούτε 100 εκατομμύρια δεν πρόκειται να μαζέψουν.
  Καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να ετοιμάζεται για εκλογές.

 6. Pipes avatar
  Pipes 10/07/2010 07:27:58

  Οι κοτσαμπασηδες κλεφτες και αρματωλοι που δεν πληρωναν φορους μεχρι τωρα ας μαθουν οτι η Τουρκοκρατια αρχισε.

 7. JOHN avatar
  JOHN 10/07/2010 07:49:03

  Η ΣΔΟΕ του Παπακωσταντινου αντικατεστησε το ΕΑΤ-ΕΣΑ του Παπαδοπουλου!Πολιτικη δικτατορια τοτε,οικονομικη σημερα.Και οι δυο ηταν ξενοκινητες και εγιναν για να¨σωθει η πατριδα απο τη καταστροφη¨οπως λενε οι εμπνευστες τους.Ιδια γευση,διαφορετικοι στοχοι.Αυτη των Απριλιανων εληξε με τη προδοσια και διχωτομηση της Κυπρου.Η σημερινη τι μας επιφυλασει αραγε?Τι μπορουμε να περιμενουμε απο μια κυβερνηση που παρελαβε ανεξαρτητο κρατος και παρεδωσε μερος της εθνικης ανεξαρτησιας σε ξενα κεντρα αποφασεων?Ποιοι ειναι οι ¨στρατηγοι¨που εχασαν τη μαχη για να φτασουμε εκει που ειμαστε και ποιοι ειναι οι εχθροι απο τους οποιους χασαμε?Τα ιδια προσωπα ειναι,που σημερα με διαφορετικες μασκες¨προσπαθουν να μας σωσουν¨!!!

 8. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 10/07/2010 08:09:10

  μία ερώτηση! Ο φόρος υπολογίζεται επί του τζίρου;
  σε μία φίλη μικροβιολόγο, δε δεχτήκαν όλα τα έξοδα του ιατρείου ώστε να εκπέσουν κι επίσης της προσμετρήσαν ως έσοδο τα χαρτάκια που έχει προσκομίσει για να εισπράξη την αμοιβή της απο εξετάσεις σε ασφαλισμένους του δημοσίου, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη τα χρήματα. Φόρο όμως της ζητούν να πληρώσει και γι'αυτά!!!!!
  Φίλη λογίστρια μου έλεγε ότι το προηγούμενο Σάββατο στην Καισαριανή μπήκε ο ΣΔΟΕ σε ταβέρνα. Ο ιδιοκτήτης είχε δίπλα στην ταμειακή 4 αποδείξεις. Είπε στους ελεγκτές ότι περιμένει και τα φαγητά για να τις πάει στα τραπέζια, πράγμα που υποθέτω θα ήταν εύκολο να διαπιστωθεί αν αληθεύει. Εντούτοις του κόψαν ένα κουστούμι 3.500 ευρώ. Τη Δευτέρα πήγε η λογίστρια στην εφορία να πληρώσει το πρόστιμο διότι την επομένη ο ταβερνιάρης θα περνούσε αυτόφωρο. Οι υπάλληλοι της είπαν ότι δεν έχουν εγκύκλιο πως να εισπράξουν το πρόστιμο...και δεν έπαιρναν τα χρήματα....περιμένω να μάθω τη συνέχεια.

  Ελεος πιά με τους καραγκιόζηδες! Τα πτυχία τους οι φωστήρες υπουργοί μας τιμής ένεκεν τα έχουν πάρει; Ο Παπακωσταντίνου κι ο λιμοκοντόρος ο Λοβέρδος από πότε έχουν να ¨μπουν" στον κόσμο; Τον Πάγκαλο υποθέτω ότι τον δέχονται οι πολίτες να κυκλοφορεί ελεύθερος για να σπάνε πλάκα με τις π....ριές που αμολάει....

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ σιδεράκιας 10/07/2010 11:12:16

   Φίλε Σιδεράκια

   Το γράφω και παρακάτω.
   Σε όποια πλατεία, φανάρι και πεζοδρόμιο της Αθήνας και αν περάσεις θα δεις αλλοδαπούς με ένα τσουβάλι στη πλάτη, να τρέχουν αλλόφρονες για να μη τους πιάσει η αστυνομία. Από μια πλευρά πρέπει και αυτοί να ζήσουν για να μη μπουν στα σπίτια μας. Είναι οι αμέτρητοι πλανόδιοι που πουλούν τη γνωστή πραμάτια τους. Αυτοί βγάζουν δεν βγάζουν ένα φτωχό μεροκάματο. Ο τζίρος όμως είναι τεράστιος. Μιλάμε για πολλά δισεκατομμύρια. Ο ΦΠΑ που χάνεται πόσος;

   Όλοι αυτοί αγοράζουν από μεγάλες αποθήκες στη περιοχή του Μεταξουργείου, γύρω από τη Κουμουνδούρου και αλλού. Οι αποθήκες είναι επόμενο να μη κόβουν τιμολόγια. Σε πιο ΑΦΜ να το εκδόσουν;
   Άρα και το εμπόρευμα που φέρνουν δεν έχει παραστατικά. Άρα δεν εκτελωνίζεται... Βεβαίως από κάποιο τελωνείο περνάει και οι τελωνιακοί κλείνουν τα μάτια με το αζημίωτο βεβαίως.

   Το ΣΔΟΕ όμως πήγε στον ταβερνιάρη, χθες στις Ράχες, αύριο θα πιάσει και τους μέγιστους των φοροφυγάδων, τους περιπτεράδες, μεθαύριο τους ψιλικατζήδες, σε δέκα μέρες τους γαλατάδες....

   Για τους μεγαλοκαρχαρίες μη με ρωτάς.. Μάλλον όμως, δεν θα τους φθάσει ο χρόνος.

   Εκείνο που μπορώ να σου πω με σιγουριά, είναι ότι ο Γιωργάκης είναι απόλυτα βέβαιος, ότι τα μέτρα που έλαβε, κινούνται προς τη κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της επιβολής του κράτους δικαίου.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ Βασίλης 11/07/2010 05:04:12

    οι πλανώδιοι, τουλάχιστον στο κέντρο, βγάζουν αρκετά καλά λεφτά.
    Απλά πρίν τον ερχομό του μεγάλου τιμονιέρη και την κατατρομοκράτηση του κόσμου βγάζανε ακόμα περισσότερα.
    Έχω δεί μεσημέρι Σαββάτου να στήνεται σε παράδρομο της Ερμού με σεντόνι και μούφα τσάντες τσαντάκια και να βγάζει απο τις 11 το πρωί μέχρι και τις 1:30 γύρω στα 500 euroυλάκια...
    Και 1:30 που έφυγε το έκανε γιατί τα έδωσε όλα.. τα μισά μάλιστα τα έσρωξε σε διάστημα λιγότερο απο 20 λεπτά.

    Φυσικά κανένα απο τα καταστήματα γύρο απο κεί (εκτός απο τα πολυκαταστήματα) δεν είχαν κάνει τέτοιο τζίρο εκείνη την ημέρα.

    Όσο πιο πολύ το επιτρέπει το κράτος, εκτός απο το ότι καταστρέφει αυτούς που το πληρώνουν (καταστηματάρχες) είναι σαν να καλεί και άλλους να έρθουν αφού εδώ είναι η κότα με τα χρυσά αυγά και μάλιστα δεν λειτουργούν και οι νόμοι...

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ Βασίλης 11/07/2010 05:10:10

    ...ά και για να μην πεί καποιος οτι γράφω ότι να ναι, τα λεφτά τα μετράγαμε καθώς τα βγάζανε οι στρουμπουλές κυρίες απο τα πορτοφόλια, αφού δεν είχαμε δουλειά στο δικό μας μαγαζί, χαζεύαμε, ήταν εύκολο να δείς πόσα μαζεύει (ειδικά αν ξέρεις και λίγο πολύ πόσο κοστίζει η πραμάτεια)
    Και μετά μας κάνει εντύπωση γιατί περνάνε διάφοροι και πετάνει φυλάδια που λένε καταστηματάρχες θα μας βρείτε απεναντί σας αμα ξαναμιλήσετε για τους λαθραίους...

    Με τόσο χρήμα λογικό να υπάρχουν και προστασίες απο "αγωνιστές" και απο δικηγόρους.

 9. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/07/2010 08:39:19

  Στην ανάρτηση:
  "Μόνο με το λαό μπορεί να προχωρήσει ο Σαμαράς"
  έχουν καταχωρηθεί τα παρακάτω σχόλια:

  Αυριανιστής says: 09/07/2010 at 14:09
  Και μέσα σ' όλα αυτά, αποκτήσαμε ένα ακόμα αυτόνομο κρατίδιο εντός της ελληνικής επικράτειας.
  Μετά τα αστυνομικώς αυτόνομα κρατίδια των Εξαρχείων και των Ζωνιανών, τώρα έχουμε και το φορολογικώς αυτόνομο κρατίδιο των Ραχών Ικαρίας, από όπου εκδιώχτηκαν κακήν-κακώς και άπραγοι οι τρεις ελεγκτές του ΣΔΟΕ που πήγαν για έλεγχο στην περιοχή.

  Επώνυμος says: 09/07/2010 at 14:16
  Τρομερό! Πάμε για απονομιμοποίηση του ελληνικού κράτους! Πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς.

  Βασίλης says: 09/07/2010 at 14:44
  Κάποιοι για να ζήσουν χρειάζονται μύθους.
  Κάποιοι άλλοι δημιουργούν μύθους για να απενοχοποιήσουν τις δικές τους αμαρτίες. Ένας τέτοιος μύθος είναι και αυτός των εξαρχείων. Το ότι εκεί ζουν άνθρωποι, οικογένειες, παιδιά, υπάρχει οικονομική και πλούσια κοινωνική ζωή, αυτό μας διαφεύγει. Είναι ο μύθος που δημιούργησαν αυτοί που έχουν συμφέρον να φορτώσουν σε κάποιους άλλους τις αμαρτίες τους.
  Τώρα αναφορικά με το αμαρτωλό ΣΔΟΕ πήγε να πιάσει τους φοροφυγάδες στις Ράχες της ακριτικής Ικαρίας και οι κάτοικοι τους πρόγκιξαν.
  Καλά τους έκαναν. Έπρεπε να τους ρίξουν γιαούρτια, να τους σφαλιαρίσουν και να τους πλακώσουν στις φάπες.
  Ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά αυτού του οργάνου; Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
  Στις Ράχες της Ικαρίας είναι το οικονομικό έγκλημα, εξεγερμένε φίλε;;; Δεν είναι στο μαξίμου, στη βουλή, στις διάφορες Εκάλες, Μυκόνους, Αράχωβες, Βουλιαγμένες, στις μεγάλες εισηγμένες, στις βίλες, στα κότερα, στους μεγαλογιατρούς, στα Κολωνάκια, στις καγιέν, .. στις ίδιες τις εφορίες;
  Όποιος μπορεί να σφαλιαρίζει αυτούς τους σύγχρονους "Ζαϊμηδες", θα πρέπει να το κάνει.
  Για να αποκτήσουν το δικαίωμα να πάνε στις όποιες Ράχες, θα πρέπει πρώτα να διαβεβαιώσουν τον Ελληνικό λαό ότι έχουν τελειώσει με τα μεγάλα, ότι τα μεγάλα πλήρωσαν το λογαριασμό και τώρα ήρθε και η ώρα της Πέρα Ραχούλας και του περιπτερά.

  Επώνυμος says: 09/07/2010 at 14:46
  Αυτή η νοοτροπία, βέβαια, είναι τυπικό άλλοθι κάθε μικρολαμόγιου νεοέλληνα. Να πάει πρώτα στους άλλους το ΣΔΟΕ, γιατί να πάει σε εμένα;
  Πέρα από το πραγματικό γεγονός της απονομιμοποίησης του ελληνικού κράτους, δηλαδή τη δημιουργία συνθηκών ΑΝΩΜΆΛΙΑΣ στη χώρα, υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό που έκαναν οι κάτοικοι στις Ράχες Ικαρίας είναι εξωφρενικό.

  armatistis says:
  09/07/2010 at 15:56 @ Επώνυμος says
  Έγω λέω να αρχίσουν πρώτα από τα ψιλικατζίδικα, τα καφενεία, τις λαϊκές, τα τυρποπιτάδικα, τους καστανάδες και αν μείνει και λίγος χρόνος, ας πιάσουμε για έλεγχο και κάνενα λαμόγιο της Μυκόνου.
  Θα είσαι ευχαριστημένος;
  Εγώ λέω ότι με αυτά που υποστηρίζεις, θα είσαι κάποιος νεόπλουτος της Εκάλης  Ως ενισχυτικά των απόψεων μου, θα επιθυμούσα να προσθέσω και τα ακόλουθα:

  Και ασφαλώς όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν υποχρέωση να δέχονται χωρίς καμιά αντίσταση και αντίδραση τους οικονομικούς ελέγχους. Από εδώ και ύστερα όμως, αυτό πιθανό να μην είναι πάντοτε εφικτό.

  Υπεύθυνοι θα είναι όλοι αυτοί που άνοιξαν τους ασκούς του αιόλου, δηλαδή κυβέρνηση, ΜΜΕ, δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και όλος ο λοιπός μηχανισμός της παραπληροφόρησης, που στη προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τη κοινή γνώμη, για να αποδεχθεί το επαίσχυντο μνημόνιο και το ασφαλιστικό, στοχοποίησαν όσους φοροδιαφεύγουν, τη διαφθορά, τον αδήλωτο πλούτο κλπ, όπως:
  * Αδήλωτες πισίνες στις ακριβές περιοχές
  * Μεγαλογιατρούς στο Κολωνάκι που φοροδιαφεύγουν
  * Μεγαλογιατρούς με καταθέσεις 30 εκατομ και ΚΑΓΙΕΝ
  * 8.000 φορολογούμενους που χρωστάνε στο δημόσιο 20 δισ ευρω
  * Τα 5 εκατομ του Βοσκόπουλου, φάγανε και τη Γερέκου για να αποδείξουν την αποφασιστικότητά τους να πατάξουν τη φοροδιαφυγή
  * Κατάσταση με 20 μεγαλοοφειλέτες του ΙΚΑ με χρέη 6 δισ. Τα ονόματα σβησμένα, που ποτέ δεν θα τα μάθουμε και ποτέ δεν θα πληρώσουν.
  * Τους διορισμούς από το παράθυρο του κοτζαμπάση Χατζηγάκη.
  * Και μόλις χθες 900 φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία που οφείλουν 7 εκατομ
  * Και πολλά άλλα

  Και ασφαλώς όλα αυτά υφίστανται και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουν, αλλά να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι κάνενας δεν θα πληρώσει και κανένας δεν θα μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της είσπραξης των οφειλόμενων.

  Άκουσε κανένας σας κάποιο μέτρο προς τη κατεύθυνση της είσπραξης;;;

  Όταν ρε λαμόγια παρουσιάσατε αυτά τα στοιχεία, περιμένετε να πάτε στην όποια πέρα Ραχούλα και να μη σας πάρουν με τις πέτρες; Πάτε σε ένα χωριό και τους λέτε ότι ήρθαμε για να σας τα πάρουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα πάρουμε από το μεγαλοιδιοκτήτη, που μόνο στη Μύκονο έχει 12 ακίνητα; (και επειδή είδα στιγμιαία το πίνακα .. είναι δυνατό η αντικειμενική στη Μύκονο να είναι 80.000, όση δηλαδή και στο Πέραμα;)

  Και ποιοι είναι οι ελέγχοντες; Οι εφοριακοί; Ειδικά οι ελεγκτές; Αυτοί που μπάζουν από παντού; Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται; Ποιος ελέγχει το πόθεν έσχες των εφοριακών;

  Αν ανίκανοι κοτζαμπάσηδες, δεν μπορείτε να βάλετε να πληρώσουν όλους αυτούς που παρουσιάσατε και όλους τους άλλους που γνωρίζουμε, μη τολμήσετε να πάτε στους μικρούς. Τουλάχιστο αποφύγετε τις κλειστές κοινωνίες .... για το καλό σας.

  Όλα τα βάρβαρα μέτρα που πήρε η άχρηστη κυβέρνηση του ΓΑΠ, έχουν σαν μοναδικό στόχο το χαμηλόμισθο, το χαμηλοσυνταξιούχο και κανένα από τους έχοντες και κατέχοντες. Δηλαδή. το βασικό χαρακτηριστικό των μέτρων είναι ο απόλυτα άδικος χαρακτήρας τους.

  Η μόνη δυνατότητα που έχει ο απλός λαός, είναι η αντίσταση και η αντίδραση.

  Η κυβέρνηση ήδη μπάζει από παντού και η ΝΔ τους πετάει ροδοπέταλα.

  • Octapus avatar
   Octapus @ Βασίλης 10/07/2010 10:38:21

   στ αρματα στ αρματα αρματιστή

 10. Πολίτης της Μπανανίας avatar
  Πολίτης της Μπανανίας 10/07/2010 09:05:30

  Ζωντανοί να καούνε όλοι τους και πρώτα μέσα στην βουλή. Δικάζουν ερήμην κοσμάκη που χρωστάει ακόμα και μικροποσά και βάζουν την αστυνομία να τους φωνάζει Παρασκευές ΕΠΙΤΗΔΕΣ ωστε με το που θα μπουν στο τμήμα, να τους μπουζουριάσουν αυτόφωρο, και να μεσολαβήσει σαββατοκύριακο που είναι κλειστά τα δικαστήρια ωστε να τους κρατάνε μέσα 2... See More ημέρες και να βγαίνουν την δευτέρα, για να τους τρομοκρατούν και να δώσουν λεφτά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ! Και τα ΖΩΑ είναι στο απυρόβλητο και τρώνε με χρυσά κουτάλια στα υπουργεία!Δεν λυπήθηκαν ούτε ηλικιωμένους και μάνες με μωρά, άρον άρον μαζεύουν κόσμο, στο τέλος θα τους παίρνουν νύχτα με τις κλούβες!

  Δείτε αυτό το βίντεο και διαδώστε το παντού! Ντροπή ρε, ντροπή!!! Δεν θα έπρεπε να κλαίει αυτός ο άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να κλαίει αυτή η γριά μάνα, αυτοί θα έπρεπε να κλαίνε!! Η απελπισία αυτών των ανθρώπων να γίνει άλλο ένα καρφι στο φέρετρο αυτού του συστήματος, και όλων αυτών που το συντηρούν!

  http://www.youtube.com/watch?v=8FWUxiD1iSk&feature=player_embedded

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Πολίτης της Μπανανίας 11/07/2010 05:24:08

   το ανέβασα στο fb, το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω...
   η κατάντια της ελλάδος...

 11. Stel avatar
  Stel 10/07/2010 09:07:27

  Με οποιαδήποτε κυβέρνηση, η ανάγκη για ύπαρξη φορολογικής συνείδησης παραμένει αναλλοίωτη. Το δεν πληρώνω, εφ όσον υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, δεν κάνει καλό στη χώρα, και τέτοια άρθρα, αλλα και σχόλια, προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες σε αυτούς που υποτίθεται υποστηρίζουν (ΝΔ).
  Μιά άλλη απόδειξη οτι δεν έχουμε ξεφύγει από τον καιρό των κατσαπλιάδων και βάζουμε τα μικροκοματικά μας συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα της χώρας.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Stel 10/07/2010 10:48:09

   Συμφωνώ απόλυτα ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση η ανάγκη για ύπαρξη φορολογικής συνείδησης παραμένει αναλλοίωτη!!

   Το ζήτημα είναι από θα αρχίσουμε; Από τα μεγάλα ψάρια, ή από τα μικρά; Εσύ μάλλον πιστεύεις ότι θα πρέπει να αρχίσουμε από τα μικρά.

   Το παρακάτω τι το θέλεις:
   "Το δεν πληρώνω, εφ όσον υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, δεν κάνει καλό στη χώρα, και τέτοια άρθρα, αλλα και σχόλια, προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες σε αυτούς που υποτίθεται υποστηρίζουν (ΝΔ)."

   Μήπως υπονοείς ότι όσοι γράφουν σε αυτό το κανάλι, υποτίθεται ότι είναι εν δυνάμει υποστηρικτές της ΝΔ. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω λάθος αυτό που γράφεις, αλλά αν υπονοείς κάτι τέτοιο, εσύ κάνεις κακό στη παράταξη. Δηλαδή όσοι υποστηρίζουν τη ΝΔ πρέπει να είναι "μη μου άπτου", ή να συμφωνούν με σένα, ή να είναι άλαλα πρόβατα και απλοί χειροκροτητές του αρχηγού;; Ή ακόμη να αποδέχονται με χριστιανική εγκαρτέρηση το γδάρσιμο του απλού κόσμου και το χάϊδεμα των εχόντων; Ή μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα τσιφλίκια και τη κοληγιά;;

   Επειδή εγώ είμαι ένθερμος υποστηρικτής των κατοίκων της κάθε πέρα Ραχούλας και των κάθε περιπτεράδων, σου λέω ότι είμαι δεξιός μέχρι το κόκκαλο. Παρά τα προβλήματά της υγείας μου, περίμενα 2 ώρες ορθοστασία για να ψηφίσω τον Σαμαρά. Περιμένω λοιπόν πολλά από τον Αντώνη και το κόμμα και αν δεν μου πουν αυτά που θέλω, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, Παπαρήγα, κάτι άλλο, ή θα κάνω πέρα.

   Ο κόσμος χρειάζεται όραμα, ελπίδα, εγερτήριο σάλπισμα, ρήξεις, καταγγελία, ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

   Όταν το ΣΔΟΕ πηγαίνει στις Ράχες ενώ έχει χιλιάδες άλλα μέτωπα να δει, τουλάχιστο εμένα δεν μου ικανοποιεί το "περι δικαίου αίσθημα δικαιοσύνης"

   Αν κατάλαβες έχει καλώς.

   • Stel avatar
    Stel @ Βασίλης 10/07/2010 11:33:37

    Δεν έχει κανένα νόημα να σου απαντήσω. Επιβεβαιώνεις πανηγηρικά την τελευταία παράγραφο του προηγούμενου σχολίου μου.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Βασίλης 10/07/2010 12:09:26

    Stel

    Εγώ πιστεύω ότι δεν έχεις τίποτα για να μου απαντήσεις.
    Τους κατσαπλιάδες που λες, τους δημιουργεί η αδικία και καταπίεση.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Βασίλης 10/07/2010 17:02:29

    Βασίλη, Ομάδα Επιστημόνων, Δημογράφων, Βοτανολόγων και ο Συγγραφέας του Βιβλίου «Γαλάζιες Ζώνες™» Dan Buettner, σε συνεργασία με το Περιοδικό AΑRP (με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον κόσμο) και το Νational Geographic, ταξίδεψαν και μελέτησαν το φαινόμενο Μακροζωϊας και Υγείας των κατοίκων της Ικαρίας.

    Σύμφωνα με τις μελέτες τους, η Ικαρία είναι το νησί όπου 1 στους 3 κατοίκους ζεί άνω των 90 ετών (το υψηλότερο ποσοστό 90χρονων στον πλανήτη!), με 20% λιγότερους καρκινοπαθείς, 50% λιγότερους καρδιοπαθείς και σχεδόν ανύπαρκτα περιστατικά γεροντικής άνοιας.

    Ούτε η πολυάσχολη κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ούτε η μονίμως χαρωπή κα Φώφη Γεννηματά, ούτε ο κάθιδρος των Spa κ. Πάνος Γερουλάνος, βρήκαν λίγο χρόνο ν’ασχοληθούν και να προβάλλουν Διεθνώς την «Γαλάζια Ζώνη™» παγκόσμιας πρωτιάς Υγείας και Μακροζωϊας των κατοίκων της πανέμορφης, μυθικής Ικαρίας. Είναι βλέπεις τό Μόγγολο απέναντι και δεν θέλουν να θυμώσει .. Εστειλαν όμως το ΣΔΟΕ να ελέγξει και να επιβάλλει πρόστιμα στους άφραγκους Ικαριώτες καταστηματάρχες.

    Αυτά συμβαίνουν φίλε μου, όταν η πολιτική ευαισθησία και τσίπα, έχουν οριστικά πιά χαθεί.

    Περισσότερες πληροφορίες και η ραδιοφωνική συνέντευξη του Dan Buettner στο NPR, στη σελίδα antinews 51444 «Σαμαράς: «H Nέα Μεταπολίτευση» είναι η επανάσταση του αυτονόητου»

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Stel 10/07/2010 11:52:31

   Και γιατί ανακατεύεσαι με τους κατσαπλιάδες, εσύ με την αναπτυγμένη 'φορολογική συνείδηση'; Αν ως συμφέρον της χώρας αντιλαμβάνεσαι την πληρωμή των οποιωνδήποτε φόρων επιβάλλει οποιαδήποτε κυβέρνηση τότε δεν απορώ που χρησιμοποιείς τον όρο φορολογική. Το πολιτική πέφτει πιο βαρύ και προϋποθέτει περισσότερη σκέψη.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Δημήτρης 11/07/2010 05:34:25

    Δημήτρης- αφού λες που λες το α.. πολίτικη... πες και το β -και .. σημαίνει μαύρο χρήμα δλδ. πλιάτσικο που πάντα πραγματοποιηται .. απο εξουσία

 12. nov11 avatar
  nov11 10/07/2010 09:10:55

  Πραγματικά κινείσαι μεταξύ των ορίων ΕΚΠΛΗΞΗΣ και ΦΟΒΟΥ αντικρίζοντας το 'ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ 'βλέμμα των ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ(μαγαζάτορες,τεχνίτες κλπ.)προς τράπεζες και πολιτικό προσωπικό μαζί με τα αμέτρητα ΓΙΑΤΙ της 'ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 'των οποίων οι ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ζυμώνονται μέσα τους με ΟΡΓΗ.
  Αδυνατούν να χωνέψουν ακόμα ότι ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ για μια θέση ΕΞΟΥΣΙΑΣ και τρέχουν χρόνια τώρα με το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ σέρνοντας πίσω τους με εκκωφαντικό θόρυβο τους ΕΘΥΜΟΤΥΠΙΚΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ που καμιά φορά τους ξεμένει κανένας δεξιά και αριστερά.
  Ένα είναι σίγουρο πως αν στηθούν κάλπες το ΣΗΜΕΡΙΝΟ τοπίο δεν θα είναι ΙΔΙΟ κατά 80% με ότι ΠΡΟΚΥΨΕΙ(βλπ. Τουρκία ,Ιταλία).

 13. anonymous avatar
  anonymous 10/07/2010 09:33:04

  και εφοριακους και τραπεζικους και εισπρακτικες θα λιντσαρουν αν συνεχισουν να απειλουν τον κοσμο μεσα στα σπιτια

  η λιστα με τις εισπρακτικες και τις δικηγορινες που απειλουν χρεωφειλετες ειναι αναρτημενη στην ιστοσελιδα του συνηγορου του πολιτη

  και ας βαλουν οσους αλβανους μπραβους θελουν να τους προστατευσουν

  θα σουβλιστουν και αυτοι

 14. Xartografos avatar
  Xartografos 10/07/2010 09:38:16

  Φάκτορα καλημέρα, το παρακάτω αρθράκι δεν είναι σχόλιο. Αποτελεί μια ξεχωριστή ανάρτηση που τυχόν επιθυμήσεις να γίνει. Ωστόσο έπαθε κάτι το mail μου (ή το laptop...?) και δεν στέλνει. Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία


  Η υπόθεση «Άλεξ» στο Ε.Δ.Δ.Α.

  Δύο ήταν όλοι κι όλοι οι θεράποντες της Θέμιδας στην έδρα. Άκουσαν 101 μάρτυρες σε 48 συνεδριάσεις, ανέγνωσαν περισσότερες από 9.000 σελίδες κι όταν έφθασε η ώρα να καταλήξουν, διαφώνησαν μετωπικά : Δεν αποδείχθηκε θάνατος, αγόρευσε ο Εισαγγελικός λειτουργός. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος αποφάνθηκε αυθεντικά η έδρα.

  Ας υποθέσουμε πάντως ότι το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης δεν έσφαλλε όταν εξέδιδε την 233/2009 απόφασή του. Κρίθηκε λοιπόν ότι 5 υποδεκατριετείς ανήλικοι τέλεσαν πλημμεληματικώς βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια και προσέβαλαν αμέσως μετά τη μνήμη του τεθνεώτος. Ένας 6ος ανήλικος καταδικάστηκε πως γνώριζε αλλά δεν αποκάλυψε τους εγκληματίες. Δύο εξ αυτών οδηγήθηκαν σε Ίδρυμα Αγωγής Νέων, ενώ όλοι τους υποχρεώθηκαν σε κοινωνιολογική, ψυχολογική και ψυχιατρική, επιβοηθητική της προσωπικότητάς τους, παρακολούθηση.

  Όπως και να ‘χει όμως, οι μικρές ή μικρότερες αμφιβολίες όσων πήγαν σπίτι εκείνο το μεσημέρι, δεν διαλύθηκαν σε ανέφελο ουρανό. Μας έμεινε μια γεύση από άγουρο ακτινίδιο στον ουρανίσκο, δεν τα καλοβάλαμε τα νύχια στον τύπο των ήλων.

  Οι δύο που με τη δικαστική απόφαση απομακρύνθηκαν από την οικία τους κραύγαζαν αθώοι και άσχετοι, μέχρι σήμερα αρνούνται τα πάντα, δεν συνάντησαν ποτέ λένε εκείνο το μοιραίο βράδυ το άφαντο παιδί. Τα ίδια κι ο 6ος, ο αδερφός τους, ο «συγκαλύψας». Ίσως να λένε αλήθεια, ίσως ψέμματα, ίσως το πράγμα να κρύβει ακόμη πολλές αφώτιστες γωνιές. Άλλοι δύο ορκίζονται (φιλούν σταυρό και δένουν νοητά σχοινί από τα μάγουλα και πάνω στα μαλλιά, σαν οδοντόπονος…) πως όλα είναι μια ανοησία. Κόντρα σε όλες τις πρέσες και τις διαδικασίες επιμένουν στυλωμένα πως κακώς τους μπλέξανε, πως κι αν το πρώτο βράδυ τους άρπαξαν μια δήλωση, εντούτοις πριν ξημερώσει τ’ αρνήθηκαν όλα, πως όλοι τους είναι άσχετοι. Κι ο πέμπτος, ο ομολογήσας τα όσα δικαστικώς (με τεκμήρια ή έγγραφα ή μαρτυρίες) δεν αποδείχθηκαν ποτέ, δεν ξαναμίλησε από τότε…

  Το νομικό γέννημα στάθηκε αλλόκοτο, απρόσμενο κενό βρέθηκε μπρος στις σελίδες των κωδίκων μας. Στην εκκίνηση της περιπέτειας ήταν δικονομικώς ασύμβατο οι πέντε ανήλικοι να προφυλακιστούν κι ας τους βάραινε η κακουργηματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Κοινωνική εκτόνωση μηδέν, γενικοπροληπτικές αλλά και ατομικότερες προστασίες ανύπαρκτες. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχαν τέτοιες προβλέψεις, πού να τα κατεβάσει η κούτρα του νομοθέτη τέτοια διαστροφικά σενάρια.

  Ύστερα, μέσα από θεσμούς επιπόλαια αναδειχθέντες ως δήθεν ποινικοσοβαρούς, πήραν την τράπουλα στα χέρια οι ψυχίατροι κι οι παιδοψυχολόγοι μήπως αλιεύσουν κάτι από του χαρακτήρα τους την άβυσσο, κι από των παραληρημάτων τους τα μισόλογα, μπας και ξεφύγει καμιά αποκάλυψη της προκοπής. Εκεί που ο ανακριτικός προβολέας έφθινε σαν καντηλάκι από αμηχανία μπρος στην παιδική άρνηση συνεργασίας, στρώθηκε πρόχειρα το χαλί της ιατρικής φάκας. Όμως να που οι πιτσιρίκοι είτε δεν είχαν τίποτε να πουν, είτε έκρυψαν τα αίματα στων ψυχών των τα ανείπωτα.

  Τέλος δε, το δικανικό μοντέλο μας σαν ντροπιασμένο τρένο που δεν σφύριξε καθόλου, έμεινε στάσιμο στον ένα και μοναδικό σταθμό: Δεν τους επιτράπηκε ούτε έφεση, ούτε αναίρεση, άνθρωπος δεν βρέθηκε να τους δώσει μιαν νομική υπηρεσία επανάκρισης. Κρίθηκαν απαράδεκτα τα παραπονετικά δικόγραφα και απορρίφθηκαν άνευ ετέρου. Πρόκειται είπαν οι ύπατοι μελανοτηβεννοφόροι νομομαθείς για sui generis ποινικό αποτέλεσμα, όπου η αφαίρεση της γονεϊκής επιμέλειας από τη μάνα σου δεν είναι ποινή αλλά αναμορφωτικό μέτρο και άρα στα διοικητικά θέσφατα δεν χωρεί άλλος βαθμός δικαιοδοσίας. Ο εγκλεισμός στο ίδρυμα δεν είναι τιμωρητική απαξία ούτε στίγμα αλλά διδακτικής νουθεσίας υπόδειγμα, και συνεπώς αρκεί η μία και καταλυτική σφραγίδα.

  Ακόμη κι έτσι να είναι όμως, στους νεαρούς πρωτόδικους «δράστες» ίσως οφείλαμε το δικαίωμα (αφού έτσι το νιώθουν, αφού αυτό φωνάζουν και πλασάρονται ως αμέτοχοι του εγκλήματος) να αντιπαλαίψουν δευτεροβαθμίως το «Τέλεσαν». Χωρίς κάμερες και μπουλντόζες απέναντί τους, δίχως εθνικές τηλεψάχτρες και τις κατάρες όλων μας. Με το πλήθος να βοά για τη δικαίωση του απολεσθέντος ακόμη και στα σκαλοπάτια του Δικαστηρίου, υπήρξαν φορές που νόμιζες πως “δικάζονταν” οι οκτώ/έξι στρατηγοί των Αργινουσών, έτσι πειραματικά που η νομική επιστήμη εγκλωβίστηκε αφεαυτής σε αδιέξοδα.

  Ο φάκελος της υπόθεσης φθάνει πια στο γαλλικό Στρασβούργο, κατάφωρτος από σελίδες (700 περίπου είναι της απόφασης μόνον, μόνον που δεν υπάρχει ούτε μια συλλαβή εκεί για το τι μπορεί να απέγινε το ευγενικό γαλάζιο βλέμμα). Παραπονούνται στο ΕΔΔΑ οι προσφεύγοντες, έφηβοι πια, και ψάχνουν τις χαμένες τους ευκαιρίες. Τώρα που όλα καταλάγιασαν (όχι όλα, όχι της μάνας το ουρλιαχτό) αυτοί επιμένουν να ξαναδικαστούν, εμμένουν να τους γίνει ακόμη και ορός της αλήθειας, τι υπάρχει πίσω από αυτά τα παιδικά πείσματα ? Ποιος ξέρει αν επαληθευτεί η απόφαση… Ποιος ξέρει αν νομικά τουλάχιστον θα βρεθεί καμία πειστικότερη χαραμάδα να συνεχίσουν (όσοι ενδιαφέρονται χωρίς κινηματογραφικά φώτα) να ερευνούν την ιστορία που μάτωσε την αγιότητα της νέας γενιάς.

  Ο Άλεξ όμως δεν εξαϋλώθηκε άμπρα κατάμπρα, ούτε τον ρούφηξε το κήτος. Κάποιος ή κάποιοι ξέρουν πολύ καλά την απόλυτη αλήθεια, και θα την απολαμβάνουν όσο δεν σπάει ο διάολος το ποδάρι του…

  Χαρτογράφος

 15. Greg avatar
  Greg 10/07/2010 09:55:59

  Οι Ράχες είναι ένας μεγάλος σε έκταση ορεινός δήμος με διάσπαρτους στο βουνό μικρούς οικισμούς και μεμονωμένα σπίτια με κέντρο τον Χριστό στα 400 μέτρα υψόμετρο (το μπλόκο έγινε έξω από τον Χριστό). Η Ικαρία έχει τουριστική σεζόν 20 μέρες (1-20 Αυγούστου), τον υπόλοιπο χρόνο η οικονομία του νησιού είναι σχεδόν ανταλλακτική, όπου ο ένας χρωστάει στον άλλον και η μόνη πηγή εισοδήματος, είναι τα λεφτα που αφήνουν οι σχετικά λίγοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι όποιες μικρο "επιχειρήσεις" υπάρχουν, στηρίζονται στην ρύθμιση που προβλέπει ασφάλιση επαγγελματιών στον ΟΓΑ σε περιοχές κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων. Από τις ενοποιήσεις του Καλλικράτη θα πάνε υποχρεωτικά στο ΤΕΒΕ και ΟΛΟΙ θα κλείσουν γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές. Έχω φίλους εκεί και ξέρω πολύ καλά ότι τον Χειμώνα ζουν με 100, 150, 200, 300 ευρώ τον μήνα, με ποσά δηλαδή που δεν αρκούν ούτε καν για τις εισφορές στο ταμείο επαγγελματιών..

  • ataktos avatar
   ataktos @ Greg 10/07/2010 10:03:18

   ο μοναδικός τόπος στην χώρα αυτή.. που συνάντησα και απέκτησα αγαπητούς φίλους και συντρόφους ..θα το ξανά επισκεφτώ .

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Greg 10/07/2010 10:10:43

   Φίλε μου αυτά πιστεύω και εγώ και πολλοί άλλοι Έλληνες.

   Τώρα αναφορικά με το αμαρτωλό ΣΔΟΕ πήγε να πιάσει τους φοροφυγάδες στις Ράχες της ακριτικής Ικαρίας και οι κάτοικοι τους πρόγκιξαν.

   Καλά τους έκαναν. Έπρεπε να τους ρίξουν γιαούρτια, να τους σφαλιαρίσουν και να τους πλακώσουν στις φάπες.

   Ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά αυτού του οργάνου; Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

   Στις Ράχες της Ικαρίας είναι το οικονομικό έγκλημα;;; Δηλαδή δεν είναι στου μαξίμου, στη βουλή, στις διάφορες Εκάλες, Μυκόνους, Αράχωβες, Βουλιαγμένες, στις μεγάλες εισηγμένες, στις βίλες, στα κότερα, στους μεγαλογιατρούς, στα Κολωνάκια, στις καγιέν, .. στις ίδιες τις εφορίες;

   Όποιος μπορεί να σφαλιαρίζει αυτούς τους σύγχρονους “Ζαϊμηδες”, θα πρέπει να το κάνει.

   Για να αποκτήσουν το δικαίωμα να πάνε στις όποιες Ράχες, θα πρέπει πρώτα να διαβεβαιώσουν τον Ελληνικό λαό ότι έχουν τελειώσει με τα μεγάλα, ότι τα μεγάλα πλήρωσαν το λογαριασμό και τώρα ήρθε και η ώρα της Πέρα Ραχούλας και του περιπτερά.

 16. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/07/2010 10:16:12

  Οι περισσότεροι Έλληνες υφίστανται ήδη τις συνέπειες των βάρβαρης επιδρομής της κυβέρνησης στις τσέπες μας, στο τρόπο ζωής μας, στην εξυπηρέτηση των αναγκών μας. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε χθες τη κυβέρνηση, ότι με τα μέτρα που έλαβε, θα αποπληθωρίσει τους Έλληνες κατά 40%. Πολλοί πιστεύουν ότι η υποτίμηση της ζωής μας θα είναι παραπάνω.

  Το μεγάλο όμως ζήτημα είναι ότι τα μέτρα κατευθύνονται με ιδιαίτερη δριμύτητα προς τις μεσαίες και φτωχότερες τάξεις. Όταν από ένα μισθωτό με εισόδημα 20.000 αφαιρείς πάνω από 20%, του καταστρέφεις ουσιαστικά τη ζωή του. Αν αφαιρέσεις όμως από κάποιο με εισόδημα 200.000 ένα 20%, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει, θα είναι να αγοράσει τη ΚΑΓΙΕΝ τον επόμενο χρόνο.

  Το ερώτημα όμως είναι αν η εφορία πιάνει αυτούς που έχουν μεγάλα εισοδήματα.

  Είναι απόλυτη η πίστη στο λαό, ότι αυτά τα εισοδήματα δεν πιάνονται. Φοροδιαφεύγουν.

  Αυτό είναι μια παγιωμένη αντίληψη και δεν γίνεται απολύτως τίποτε από το κράτος και την εφορία για να εκλείψει.

  Ποια είναι τα αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε αυτή η κυβέρνηση;;; Απολύτως τίποτα.

  Τροποποίησε το νομικό πλαίσιο, προκειμένου οι σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής να δικάζονται κατά προτεραιότητα και να τελεσιδικούν το πολύ σε δύο χρόνια;; ΌΧΙ! Εγώ δεν γνωρίζω νομικά, αλλά από αυτά που διαβάζω, μια τέτοια υπόθεση χρειάζεται 14 χρόνια για να κλείσει οριστικά. Είναι δυνατό;

  Ποινικοποίησε τη φοροδιαφυγή; Και ασφαλώς όχι. Ερωτώμενος σχετικά, ο γνωστός χοντρός προβοκάτορας υβριστής των πάντων, απάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, διότι το μέτρο δεν ταιριάζει στο νομικό μας πολιτισμό!!!

  Φίλοι μου ξέρετε τι έχω καταλάβει ότι ταιριάζει στο πολιτισμό μας και στη κουλτούρα μας;

  Να τα αρπάζουμε από αυτούς
  · Που δεν ευθύνονται για το χάλι της οικονομίας μας
  · Που δεν τα έχουν αρπάξει και δεν έχουν κάνει κονομησιές
  · Από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους
  · Από τις χήρες τα ορφανά και τους ΑΜΕΑ
  · Από τους άνεργους, τους ανέστιους και τους μη έχοντες
  · Από τους αδύνατους
  · Από τους κατοίκους των ακριτικών νησιών της άγονης γραμμής

  Να αφήνουν στο απυρόβλητο
  · Τους έχοντες και κατέχοντες και τα μεγάλα εισοδήματα
  · Τους κατοίκους των βορείων προαστίων και των διαφόρων Μυκόνων
  · Τους μεγαλοϊδιοκτήτες, τους κατόχους Καγιέν, κότερων και συναφών αξεσουάρ
  · Τους μεγαλοκαταπατητές της δημόσιας γης, αυτούς σηκώνουν παλάτια μέσα στα δάση και όσους κλείνουν με μάντρες τις παραλίες (κινηθείτε κατά μήκος της παραλιακής και των διαφόρων παραλιακών ανά την Ελλάδα, ειδικά μετά την Βάρκιζα και θα καταλάβετε)
  · Τους διάφορους Χριστοφοράκους και τους συνωθούμενους στους προθαλάμους των γραφείων τους
  · Το μαύρο χρήμα, που από τον αριθμό των διαφόρων «αρχοντικών», «παλατιών» και «Καγιέν», φαίνεται ότι αφθονεί στην Ελλάδα
  · Όσους έχουν μεταφέρει τις περιουσίες τους σε οφσορ εταιρείες, πχ Βουλγαράκης, Τσοχατζόπουλος
  · Τις εταιρείες που προμηθεύουν τους οικονομικούς μετανάστες, που στήνουν τη πραμάτεια τους «ανά τας οδούς και τας ρύμας των πόλεων». Τζίρος πολλών δισεκατομμυρίων που δεν φορολογείται και δεν εισπράττεται ΦΠΑ …. Από ποια τελωνεία εισέρχεται αυτό το εμπόρευμα; …. Ποιοι τρώνε και δεν κουνιούνται;
  · Αυτούς που εισπράττουν τεράστια ποσά από επιστροφές ΦΠΑ ….
  · …………………………

  Να αφαιρούν από τους νέους και τους αγέννητους:
  Το μέλλον, τον κόσμο τους και τη ζωή τους. Να τους κλείνουν τους ορίζοντες.

  Και ένα παράδειγμα από τη μάνα του καπιταλισμού.
  Παρακολούθησα για λίγο χθες, σε ένα κανάλι, την ιστορία μιας ζάπλουτης Αμερικάνας, που μόνο ο άνδρας της της άφησε πεθαίνοντας 5 δις δολάρια, η οποία δεν πλήρωνε τους φόρους της και μετέφερε πολύ μεγάλα ατομικά της έξοδα στις εταιρείες της (σύνηθες στην Ελλάδα, μέχρι και το κωλόχαρτο του σπιτιού τους το βάζουν στις εταιρείες τους). Είχε δηλώσει μάλιστα, ότι φόρους πρέπει να πληρώνουν μόνο οι φτωχοί. Το δικαστήριο στο πατ κιου της επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 ετών, ήλθε σε συμβιβασμό με την εφορία, πλήρωσε τα οφειλόμενα και υπέρογκα πρόστιμα και έμεινε στη φυλακή 18 μήνες.

  Συγνώμη εκεί έχουν διαφορετική νομική κουλτούρα.

 17. Στέργιος avatar
  Στέργιος 10/07/2010 10:19:32

  ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

  Το ΣΔΟΕ ξεκαθάρισε με το Κολωνάκι, την Εκάλη, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, και βρήκε να κάνει απόβαση στην Ικαρία; ΜΑ ΤΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ; Αντί να δίνει το κράτος ενισχύσεις κι επιδόματα στους ακρίτες, τους στέλνει και τον ΣΔΟΕ από πάνω; Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των νησιωτών.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Στέργιος 10/07/2010 10:52:55

   Με εξοντωτικά πρόστιμα μπορούν να ξεπουλήσουν εύκολα τη γή τους.
   Η Μύκονος κορέστηκε. Η Ικαρία μπορεί να γίνει νέος στόχος.

 18. ORGANOMENO avatar
  ORGANOMENO 10/07/2010 10:23:28

  ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

 19. Μisha avatar
  Μisha 10/07/2010 10:26:29

  Επί (Κ)Όθωνος έστειλαν οι Βαυαροί στρατό στη Μάνη για να αφοπλίσουν τους ντόπιους. Στο τζέρτζελο που ακολούθησε αιχμαλωτίστηκαν εκατοντάδες βαυαροτσολιάδες.Οι μανιάτες τους έγδυσαν και τους πουλούσαν μία πεντάρα τον κάθε φαντάρο και μία δεκάρα τον αξιωματικό.

  Λίγο αργότερα, στα 1853 , οι ίδιοι ανυπόταχτοι ξαπόστειλαν τα στρατά που πήγαν να συλλάβουν τον «λαοπλάνο» Παπουλάκο.

  Μπράβο στους Ικαριώτες.Την άλλη φορά να τους στείλουν κολυμπώντας πακετο στον κατοχικό Υπ.Οικ.

 20. SAM avatar
  SAM 10/07/2010 10:39:07

  ένα πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι ελληνες είναι να μπούμε στο youtube και στο βιντεακι πασοκ δντ καταζητούνται να αφήνουμε καθημερινά ένα σχόλιο σε όσους μας κατέστρεψαν και ξεπούλησαν τις ζωές μας.

 21. ataktos avatar
  ataktos 10/07/2010 10:40:50

  ήταν και το θανάσιμο πολιτικό και οικονομικο σφάλμα του ΓΑΠ Παπακωνσταντινου .. ΌΛΑ ΈΧΟΥΝ ΈΝΑ ΤΕΛΟΣ .. έτσι και εδώ .. Ευλογημένοι να είστε αδέλφια μου ΑΝΤΡΕΑ ,ΝΙΚΟ ,ΗΛΕΙΑ ,και όλοι σας εκεί

 22. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 10/07/2010 11:17:07

  Στα μαγαζιά της Μυκόνου πήγαν για έλεγχο; Στα σκυλάδικα της παραλιακής; Στα μπιτσμπάρια της Χαλκιδικής; Ή μήπως θα βγάλουν τα δανεικά από τα νησιά της άγονης γραμής;

 23. Dimi avatar
  Dimi 10/07/2010 11:21:38

  PasokWebTV: Party of European Socialists, Toulouse 24/4/2009

  «Εγγυόμαστε μιά ευνομούμενη πολιτεία. Θέλουμε το κράτος και η αγορά να υπηρετούν μόνο τον άνθρωπο. Δικαίωμα σε μιά ανθρώπινη κοινωνία.*

  Εμείς οι Ευρωπαίου Σοσιαλιστές, παλεύουμε γιά ένα άλλο κράτος. Ενα άλλο πρότυπο ανάπτυξης. Αυτό, της πράσινης ανάπτυξης, που εγγυάται δουλειές γιά τους νέους. Ευημερία. Και Κοινωνική Δικαιοσύνη γιά όλους.

  Παλεύουμε γιά ένα άλλο κράτος. Ενα άλλο πολιτικό συστήμα Δημοκρατίας και Διαφάνειας. Που δεν εγκλωβίζεται, δεν αιχμαλωτίζεται από τα μεγάλα συμφέροντα. Από τη διαφθορά.

  Την καταπολεμά τη διαφθορά και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και μόνο. Εμείς εγγυόμαστε μιά ευνομούμενη πολιτεία που το κράτος και την αγορά την βάζει να υπηρετούν Μόνο τον άνθρωπο.»
  **

  PasokWebTV: Party of European Socialists, Toulouse 25/4/2009

  «Πριν από πολλά χρόνια, όταν ο πατέρας μου αποφυλακίσθηκε από την φυλακή της χούντας στην Ελλάδα, αναπνεύσαμε ελεύθερα γιά πρώτη φορά εδώ στην Γαλλία.

  Κι εδώ, στην Γαλλία, νιώσαμε την αλληλεγγύη του Γαλλικού λαού, την αλληλεγγύη των δημοκρατικών και σοσιαλιστικών κινημάτων της Γαλλίας. Αυτή ήταν η πρώτη μου γεύση διασυνοριακής αλληλεγγύης.

  Και πρέπει να ενεργοποιήσουμε ξανά αυτό το ισχυρό συναίσθημα αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης. Γιά να φτιάξουμε μιά δημοκρατική, Kοινωνική, Pράσινη Ευρώπη, μιά Σοσιαλιστική Ευρώπη.

  Δυστυχώς, έμεινα πολύ λίγο στην Γαλλία. Μετά από λίγο φύγαμε γιά την Σκανδιναβία όπου έμαθα Σουηδικά κι όχι Γαλλικά. Ομως θα προσπαθήσω να πω λίγες λέξεις στα Γαλλικά:
  ΄
  Cher Martin et Cander, Mon Cher Camarades En Vas Ganiez!
  Aγαπητοί Μαρτίν και Καντέρ, Αγαπητοί Σύντροφοι, Θα Νικήσουμε!

  Οι Γάλλοι σοσιαλιστές και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα νικήσουν. Θα νικήσουμε και η Ευρώπη θα αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη άμεσα να δημιουργήσουμε μιά Ευρώπη των πολιτών.

  Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σάς φέρνω μήνυμα γιά μιά Σοσιαλιστική Ευρώπη. Και μιά Σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι ένα μήνυμα κοινής δράσης. Γιά να βγάλουμε την Ευρώπη από το αδιέξοδο της κρίσης.

  Ολες οι Δημοκρατικές και Προοδευτικές Δυνάμεις του Πλανήτη, της Μεγάλης Οικογένειας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που εκπροσωπώ εδώ, τάσσονται αλληλέγγυες προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, στην προσπάθεια να οργανώσουμε Δημοκρατικές τις Κοινωνίες μας από την Αρχή!

  Αναμένουν την Νίκη της Κοινωνικής Δημοκρατίας στην Ευρώπη, που θα ενισχύσει το Διεθνές Προοδευτικό Κίνημα!

  Ενα Διαφορετικό Οικονομικό και Πολιτικό Πρότυπο είναι «Εφικτό»!

  Η πρόκληση είναι ιστορική γία όλους μας και Θα Πετύχουμε!

  Ολόκληρος ο κόσμος βιώνει τώρα μιά βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση.

  Ηταν αυτή η κρίση αναπόφευκτη;

  Hταν στοιχείο του οικονομικού κύκλου που δεν έχει σχέση με την πολιτική;

  Oχι, Οχι, και Οχι!

  Η κρίση δημιουργήθηκε από την νεοσυντηρητική πολιτική. Από τις δυνάμεις της Δεξιάς. Της Δεξιάς που θα ηττηθεί κατά κράτος, στις εκλογές του Ιουνίου.

  Οταν θα ψηφίσουν οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν:

  Eξοδο από την κρίση ή, χρεοκοπία;

  Aξιοπρέπεια ή, φτώχεια;

  Kοινωνική μεταχείρηση των μεταναστών ή, διατήρηση των κοινωνικών συγκρούσεων;

  Eργασία ή, ανεργία;

  Συμμετοχή, ισότητα των γυναικών ή, διακρίσεις;

  Πράσινη ανάπτυξη ή, οικονομική ύφεση;

  Διατήρηση των προνομίων της οικονομικής συντεχνίας ή, προστασία των πολιτών;

  Κοινωνική δικαιοσύνη ή, ανισότητες;

  O λαός της χώρας μου, μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

  Kαι θα επιλέξει τους Σοσιαλιστές, γιά το καλό της Ευρώπης μας.

  Αυτό το μήνυμα σάς φέρνω απόψε. Ενα μήνυμα, που έρχεται από την Ελλάδα κι από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Ενα μήνυμα Νίκης. Ενα μήνυμα μιάς νέας φωνής γιά μιά Δίκαιη Κοινωνία, μιά Ανθρώπινη Κοινωνία. Θα Πετύχουμε!

  Εύχομαι στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τεράστια επιτυχία στις εκλογές του Ιουνίου. Τεράστια επιτυχία στους Σοσιαλιστές και στους Συντρόφους μας της ΝοτιοΔυτικής πτέρυγας.

  Βonne Chance Cander, Bonne Chance Martin!
  Καλή τύχη Καντέρ, Καλή Τύχη Μαρτίν!

  Βonne Chance Cher Martin, Bonne Chance Cher Cander!
  Καλή Τύχη Αγαπητέ Μαρτίν, Καλή Τύχη Aγαπητέ Καντέρ!

  Ας αγωνισθούμε όλοι μαζί γιά τη Σοσιαλιστική Ευρώπη μας!»

  = =

  * Tα ίδια μάς έλεγαν οι επίορκοι Ααρών Αβούρης και Τάσος Μαντέλης

  Oι συγκρίσεις των λόγων και πεπραγμένων Mineiko-Bilderberg, δικές μας.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Dimi 10/07/2010 12:06:12

   τελικά αυτό το παιδί .. όσο περισσότερα λέει .. τόσο ποιο χαζά... είναι .. όλο τρέχει ..με το ποδήλατο του χιχιχι

 24. thanos avatar
  thanos 10/07/2010 12:07:43

  Η είδηση είναι πραγματικά συγκλονιστική.
  Πιο συγκλονιστικά είναι τα σχόλια που διαβάζω των αναγνωστών εδώ στο σάιτ. Γραφουν πολλοί -ευτυχώς όχι όλοι- και επιχαίρουν για την αυτοδικία των καταστηματαρχών στις Ράχες. Όλοι οι αργόσχολοι της Ελλάδας έγιναν τώρα φιλόσοφοι και αμπελοφιλοσοφούν λέγοντας να πάνε πρώτα στο Κολωνάκι και στην Εκάλη για έλεγχο οι του ΣΔΟΕ και μετά ... ας πάνε κ στις άλλες πιο φτωχές περιοχές.
  Δυστυχώς με τέτοιες απόψεις αντιδημοκρατικές, με τη δικτατορία του όχλου να κυβερνά τις συνειδήσεις των πολιτών του, αυτό το κράτος ποτέ δεν θα γίνει ποτέ ευνομούμενη πολιτεία.
  Δε μπορεί να σκεφτεί κανένας, ότι οι τρεις είναι απλοί υπάλληλοι ου πηγαίνουν όπου τους στείλουν κ δεν γίνεται να φταίνε κ να την πληρώνουν για siemens, για χρηματιστήρια, για ομόλογα κλπ.
  Αν φταίνε για την προσωπική τους συμπεριφορά απέναντι σε καταστηματάρχες, να κατηγορηθούν. Δε μπορεί να κατηγορούνται όμως, τα όργανα της πολιτείας για κάθε στραβό που κάνουν οι ταγοί της.

  • Πολίτης της Μπανανίας avatar
   Πολίτης της Μπανανίας @ thanos 10/07/2010 12:57:53

   Κάνε μου μια χάρη αν έχεις την καλοσύνη, δες αυτά τα δύο λινκ:

   http://tinyurl.com/394k7sl

   http://tinyurl.com/3xqkr97

   Είναι λίγα απο τα χιλιάδες παραδείγματα απελπισμένων καταστάσεων!

   Ξέρεις πόσα περιστατικά έχω να σου διηγηθώ; Πόσες τραγικές ιστορίες; Θέλεις να σου πω την δικιά μου;

   Πάρε το politically correct "πολιτισμένο" ύφος σου, και αυτά ακριβώς που ξεστομίζεις, θα σε πάω εγώ απο το χεράκι σε κάποιους απο αυτούς τους ανθρώπους, να πας εκεί να τους τα πεις αυτά.

   Άντε γιατί και η ανοχή έχει τα όρια της.

  • armatistis avatar
   armatistis @ thanos 10/07/2010 14:56:54

   Κατά την άποψή σου είναι δημοκρατικό το μνημόνιο και το ασφαλιστικό που πηδάει τους συνταξιούχους και τους μισθοσυντήρητους.

   Και το πρωτόκολλο του Τσολάκογλου κάποιοι το ονόμασαν πράξη πατριωτική πράξη, πριν τον καταδικάσουν σε θάνατο.

   Δεν επιχαίρω για ότι έγινε στις Ράχες, απλά καταλαβαίνω τους κατοίκους και τους δικαιολογώ απόλυτα.

   Μη αμφιβάλεις ότι σε ένα άδικο κράτος, το αποτέλεσμα θα είναι τέτοια φαινόμενα και η έξαρση της βίας.

   Και πάλι, το ΣΔΟΕ ύπάρχει για να ελέγχει το οικονμικό έγκλημα; Τι γνώμη έχεις; Στις Ράχες θα βρουν το οικονομικό έγκλημα; Απλά τα πρόστιμα στους μαλακούς και ευάλωτους στόχους είναι πιο εύκολα.

   Και για του λόγου το αληθές .... Τα μαγαζιά της παραλιακής που φοροδιαφεύγουν τα κλείσανε για δέκα μέρες ..... μεγάλη ποινή !!! ... και όλα σερβίρουν μπόμπα .... τι πρόστιμα βάλανε δεν μας είπαν ... ούτε αυτά που βάλανε, αν εισπράχθηκαν .... είναι πουλημένο το παιχνίδι φίλε μου .... και εσύ συνέχισε να μιλάς για δημοκρατική νομιμότητα

   Από το πολίτη της μπανανίας Νο2

  • ataktos avatar
   ataktos @ thanos 10/07/2010 15:14:52

   έχεις πάει κατ άρχει στην Ικαρία ...τα μόνα δημόσια χρήματα-επένδυση του ελληνικού κράτους
   είναι
   50 μισθοί πυροσβεστών ..που περιμένουν μην ξανά καεί το καμένο νησί ..
   ένα νέο κομμάτι κάπου 8 χλμ δρόμου
   και ....εδώ τελείωσε ...τα άλλα είναι προσφορά τον Ομογενών από τον κόσμο...

   τελευταία χρόνια με την προσπάθεια και κατοίκων Αθήνας .. καταγωγής Ικαρίας.. κατασκευάζεται .. ένα πρότυπο και μοναδικό για την Ελλάδα ... ενεργειακό κέντρο.. με χρήματα ..της Ε.Ε. .. σκεφτόμουν .. μήπως αυτό πάνε κάποια σαΐνια να αρπάξουν ..και ο ¨¨ έλεγχος ¨¨ ήταν μόνο.... προκλητικός ...

  • JOHN avatar
   JOHN @ thanos 11/07/2010 07:16:22

   Η δημοκρατια και η εμπεδωση φορολογικης συνειδησης εφαρμοζεται ΠΑΝΤΟΥ και οχι επιλεκτικα.Η ισοπεδωση η εξοντωση των πλατιων λαικων στρωματων και η εξαπατηση απο ξενοδουλους πολιτικους ειναι ΑΚΡΩΣ αντιδημοκρατικη πραξη και σαν τετοια θ αντιμετωπιζεται!!Δεν ειναι δικτατορια του οχλου τετοιες αντιδρασεις,ειναι αγωνας επιβιωσης του καθε αδικημενου,και σε καποια φαση μοιραια θα γινει ανεξελεγκτος.Η ευνοουμενη πολιτεια ειναι ευνοουμενη για ολους τους πολιτες της και οχι για τους πολυ λιγους και για τα λαμογια που αναπαραγει με σκοπο τη διαιωνιση του μπαχαλου και της ανασφαλειας που ζουμε.Καποιοι ευθυνονται για το ξεχαρβαλωμα της χωρας,και δεν ειναι αλλοι απ αυτους που τη κυβερνησαν κυριως απο τη μεταπολιτευση και μετα.Δεν πειθουν πια οι πολιτικοι,το πολιτικο μας συστημα εχει σαπισει και μονο κολακες λαμογια και βολεμενοι δεν το βλεπουν.Η εφαρπαγη της εξουσιας με το ψεμα και την υποκρισια δεν νομιμοποιει κανενα να καταστρεφει και να ισοπεδωνει οτι με αγωνες και θυσιες δημιουργηθηκε σ αυτο το τοπο!

 25. tiramola avatar
  tiramola 10/07/2010 13:20:04

  Η Ικαρία είναι εξαιρετική περίπτωση νησιού με εμφανή την ιδιαιτερότητα των κατοίκων.Έχει μερικές από τις πιό όμρφες παραλίες στην Ελλάδα όπου δεν βλέπεις καμία ομπρέλα ή ξαπλώστρα.Οι λουόμενοι τα φέρνουν μόνοι τους χωρίς να υπάρχουν γύρω μαγαζιά που να νοικιάζουν.
  Ταβέρνες υπάρχουν αρκετές να φας αρκεί να έχεις την υπομονή να περιμένεις για πολύ περισσότερο από ότι συνήθως.Μία ώρα και βάλε.
  Το νησί γεμίζει Ιούλιο-Αύγουστο από αναρχικούς και αριστεριστές κυρίως των Εξαρχείων στην καταπληκτική παραλία ΝΑΣ όπου επιτρέπεται ο γυμνισμός.
  Η συγκεκριμένη παραλία είναι τόπος προορισμού και από πολλούς Ευρωπαίους οι οποίοι μετά την πρώτη φορά "κολλάνε" με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μιά μεγάλη παρέα εδώ και πολλά χρόνια.Στην περιοχή υπάρχουν και μερικά υπνοδωμάτια με χαμηλές τιμές αλλά κυριαρχεί το ελεύθερο κάμπινγκ πάνω σε βράχια κατά μήκος μικρού ποταμού μέσα σε χαράδρα που χύνεται στην ανωτέρω παραλία.
  Κάθε βράδυ σχεδόν τον Αύγουστο γίνεται πανηγύρι ρεφενέ με ακούσματα κυρίως ρεμπέτικα αλλά και αντάρτικα.Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν στο παρελθόν οργανωτής πολλών από αυτά.
  Στις Ράχες Χριστού τα μαγαζιά ανοίγουν αργά το απόγευμα και όλη την ημέρα είναι κλειστά.Κάποια ανοίγουν και στις 11 το βράδυ.
  Είναι ίσως το μοναδικό νησί που οι κάτοικοί του δεν περιμένουν σαν κοράκια τους παραθεριστές.
  Θα μπορούσα να γράφω ώρες για το καταπληκτικό αυτό νησί.
  Για τους εφοριακούς θα έλεγα...Που πας ρε Καραμήτρο...

  • anonymous avatar
   anonymous @ tiramola 10/07/2010 16:00:44

   Με αυτά που γράφεις εγώ δε θα πήγαινα ποτέ εκεί.

   • tiramola avatar
    tiramola @ anonymous 10/07/2010 16:27:20

    Γούστα είναι αυτά...
    Άλλοι γουσταρίζουν να κουνάνε τα οπίσθιά τους στο super paradise και να τρώνε στο παράρτημα των μακντόναλντς.
    Όπως την βρίσκει ο καθένας...

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 11/07/2010 18:00:09

    Δεν πάω ούτε στο super paradise ούτε στα μακ ντόναλτς. Όμως δε γουστάρω αυτή την αριστερόστροφη νοοτροπία καθώς και να συγχρωτίζομαι με τα φρούτα των Εξαρχείων.

 26. armatistis avatar
  armatistis 10/07/2010 15:15:41

  Για τους οπαδούς της απόλυτης νομιμοφροσύνης στο άδικο κράτος. Το έχει προβάλει ο εξαίρετος, πάντα, Γιάννης Φαίλτωρ
  Και ζητώ συγνώμη που το επαναφέρω, αλλά είναι εύστοχο

  Οι γνωστές τηλεοπτικές θεραπαινίδες του ελλαδικού τηλεοπτικού οχετού είναι αδύνατο να προβάλλουν οτιδήποτε δε συμφωνεί με τις υποδείξεις των αφεντικών τους. Οι αστραφτερές πόρνες της ενημέρωσης λειτουργούν ως τροχονόμοι του συστήματος κατευθύνοντας τη σκέψη των αδαών στους δρόμους που έχει χαράξει η νέα τάξη. Στωμύλοι και επηρμένοι, κομπραδόροι της νέας κατοχής.

  Το ακόλουθο πεζό του υποτιμημένου λογοτέχνη Φαίδρου Μπαρλά αφιερώνεται σε όσους πειθαρχούν εις τα υποδείξεις:

  Οἱ τροχονόμοι

  Ἦτον Κυριακή, καί πρωί, καί λιακάδα. Ὡς εἴθισται νά συμβαίνῃ, ὅταν συντρέχουν οἱ τρεῖς αὐτοί λόγοι, ἐπέβη τοῦ αὐτοκινήτου του καί ἐξεκίνησε διά τάς ἐξοχάς.
  Ἀλλ’ ἡ κίνησις ἦτον πολλή. Ὀχήματα παντός εἴδους συνωστίζοντο εἰς τήν μεγάλην δημοσίαν ὁδόν μέ τά ἕξ καταστρώματα. Μή ἐμπιστευόμενοι τούς σηματοδότας ἐπιβλητικοί τροχονόμοι μέ κράνη στιλπνά, εἶχον σταθεῖ εἰς ἑκάστην διασταύρωσιν καί ἐρρύθμιζον πλέον αὐτοί τήν κυκλοφορίαν. Διά νά διευκολύνουν τήν κίνησιν, πρός τό κοινόν καλόν ἐνεργοῦντες, διέτασσον ἄλλα τῶν ὀχημάτων νά στραφοῦν πρός βορρᾶν, ἄλλα πρός νότον, ἄλλα πρός ἀνατολάς καί ἄλλα πρός δυσμάς. Σημασία δέν εἶχε πού ἐπορεύετο, πού εἶχε κατά νοῦν νά μεταβῇ ὁ ὁδηγός. Ἡ θέλησις τοῦ τροχονόμου, τό μέγα ἀγαθόν τῆς διευκολύνσεως τῆς κυκλοφορίας, ἐτίθεντο ὑπεράνω τῶν ἀτομικῶν προτιμήσεων. Τό σῆμα τοῦ τροχονόμου –μία κίνησις τῆς χειρός αὐστηρά, τελεσίδικος, μή ἐπιδεχομένη ἀμφισβήτησιν ἤ ἀντίρρησιν – ὑποχρέωνεν εἰς ἀλλαγήν πορείας τούς ὁδηγούς, ἀνέτρεπε σχέδια καταστρωθέντα ἐπιμελῶς, ἐματαίωνε συναντήσεις συμφωνηθείσας πρό πολλοῦ.

  Πᾶσα σκέψις νά καθικετεύσῃ τινάς τόν τροχονόμον νά μεταβάλῃ ἀπόφασιν, νά τοῦ ἐπιτρέψῃ νά πορευθῇ πρός ἥ κατεύθυνσιν ἐπεθύμει, ἦτο ὅλως ματαία. Καί ὁ στιγμιαῖος ἀκόμη δισταγμός τοῦ ὁδηγοῦ ἦτο ἱκανός νά κινήσει τήν ὀργήν τοῦ ὀργάνου. Διά βιαίων κινήσεων, αἱ ὁποῖαι ἐδήλουν ἄκραν ἀδημονίαν καί ἐξέφραζον ἀόριστον μέν ἀλλά βαρεῖαν ἐν ταυτῷ ἀπειλήν, οἱ τροχονόμοι ὑπεδείκνυον εἰς τούς ὁδηγούς ὅτι ὤφειλον νά ἐκτελοῦν τάς ἐντολάς αὐθωρεί, διά νά μή καθυστερῇ ἡ κυκλοφορία. Ἡ πειθαρχία, ἄλλωστε, ἦτο κανών εἰς τήν πόλιν αὐτήν. Κατά μῆκος τῶν διαφόρων ὁδῶν, πινακίδες τοποθετημέναι εἰς τό κατάλληλον ὕψος ὥστε νά τίς ἔχει πρό ὀφθαλμῶν ὁ καθήμενος ἐντός του ὀχήματος ὁδηγός, ἀνέγραφον « Πειθαρχεῖτε εἰς τούς τροχονόμους». Ἄλλαι πινακίδες, τοποθετημέναι ὑψηλότερον, εἰς τό ὕψος ὀρθίου ἀνδρός μέσου ἀναστήματος ἐπέτασσον : « Πειθαρχεῖτε εἰς τούς νόμους». Ἄλλαι πάλιν, ἱστάμεναι χαμηλότερον, εἰς τό ὕψος τό ἀναλογοῦν εἰς ἀνάστημα μείρακος, διέτασσον: « Πειθαρχεῖτε εἰς τούς παιδονόμους ». Καί εἰς τό κέντρον τῆς πόλεως, εἰς τόν ὑψηλότερον ὄροφον τοῦ ὑψηλοτέρου κτιρίου της, θεατή πανταχόθεν καί φωτιζομένη κατά τήν νύκτα, εὐρίσκετο πινακίς ἀναγράφουσα: « Πειθαρχεῖτε εἰς τόν θεόν».

  Πειθαρχῶν ὁ ὁδηγός, περί οὗ ἡ ἀφήγησις, ἐξετέλει ὅτι οἱ τροχονόμοι τοῦ ὑπεδείκνυον. Ἑκάστη ἐντολή, ἕκαστον σῆμα τῶν τροχονόμων, τόν ἀπεμάκρυνον καί περισσότερον τῆς ἀρχικῆς του πορείας. Οὔτε σκέψις ἐγένετο πλέον νά μεταβῇ εἰς τάς ἐξοχάς. Βεβαίως, ἐφθόνει ἐνδομύχως τούς ὁδηγούς τούς ὁποίους εὐμενής σύμπτωσις ἐντολῶν εἶχε κατευθύνει πρός τά ἐκεῖ. Ἀλλά παρηγορεῖτο, μέχρι τινός, συλλογιζόμενος, ὅτι πολλοί ἀσφαλῶς ἐξ αὐτῶν, δέν ἐπεθύμουν μετάβασιν εἰς τάς ἐξοχάς, ἀντιθέτως δέ: εἶχον ἐπείγουσαν ἀπασχόλησιν εἰς τήν πόλιν.

  Μετ’ ὀλίγον, δέν ἐγνώριζε πιά ποῦ εὑρίσκετο. Ἡ περιοχή, τήν ὁποίαν μετ’ἐκτέλεσιν ἐντολῶν ἀλλεπαλλήλων διέσχιζε, ἦτο ἐξ’ ἐκείνων τάς ὁποίας οὐδέποτε εἶχεν ἐπισκεφθῆ. Ἡ κίνησις, ἐξ’ ἄλλου, εἶχεν αἰσθητῶς ἀραιώσει. Παρά τοῦτο, οἱ τροχονόμοι, εὐθυτενεῖς εἰς τήν θέσιν των, συνεπεῖς εἰς τό χρέος, ἐξηκολούθουν νά τήν ρυθμίζουν. Φιλοδοξία των – συνεπέρανεν ὁ ὁδηγός –ἦτον νά ἐπιφέρουν τήν πλήρην ἀποσυμφόρησιν. Ἐφ ᾧ καί ὅταν συνέβαινε νά εὑρεθοῦν τρία, ἐπί παραδείγματι , ὀχήματα βαίνοντα τό ἕν κατόπιν τοῦ ἄλλου, ὁ τροχονόμος ὑπεχρέωνε τό πρῶτον νά ἀκολουθήσῃ στροφήν δεξιά, τό δεύτερον ν’ ἀκολουθήσῃ στροφήν ἀριστερά, καί τό τρίτον νά συνεχίσῃ πορευόμενον τήν εὐθεῖαν. Ἐννοεῖται, συχνά συνέβαινεν, εἰς ἑπομένην διασταύρωσιν, τό προσφυῶς ἀπομονωθέν τροχοφόρον νά εὑρεθῇ πάλιν συμπορευόμενον μετ’ ἄλλου, ἐρχομένου ἐκ διαφόρου κατευθύνσεως καί εἰς ἐκτέλεσιν ἐντολῆς ἄλλου ὀργάνου. Ἀλλ’ οἱ τροχονόμοι καί αὖθις παρενέβαινον, διαχωρίζοντες τά πρός στιγμήν προσεγγίσαντα.

  Μετά πάροδον ἱκανοῦ πλέον χρόνου, ὁ ὁδηγός, ὁ ὁποῖος ἐσκόπει ἀρχικῶς νά μεταβῇ εἰς τάς ἐξοχάς, εὐρέθη ἐν τέλει μόνος, μόνος ὁλοσχερῶς, ἐπί εὐθυτάτης ὁδοῦ, τήν ὁποία οὐδεμία κάθετος διεσταύρωνε. Τροχονόμοι ὑπῆρχον ἀκόμη, εἰς τακτάς ἀποστάσεις, ἀλλά δέν ἔδιδον ἐντολάς. Ἵσταντο ἤρεμοι, ἀπαθεῖς –μερικοί μάλιστα ἐμειδίων φιλικῶς πρός τόν ὁδηγόν. Ἐκεῖνος ἀνταπέδιδε τό μειδίαμα των. Ἡ ἔκφρασίς του ἀπεκάλυπτε τόν θαυμασμόν, τόν ὁποῖον ἠσθάνετο διά τό ἔργον των. « Εὖγε των!» διελογίζετο. « Ἐπέτυχον πληρέστατα τοῦ σκοποῦ των: ἐπέφερον τήν τελείαν ἀποσυμφόρησιν!…»

  Αἴφνης τό μειδίαμα ἐπάγωσεν εἰς τά χείλη του. Τρόμος κατέλαβε τήν ψυχή του. Ἀποτόμως, ἀντελήφθη πού τόν ἐπήγαιναν. Ἀνεγνώρισε ποία ἦτο ἡ εὐθυτάτη ὁδός, εἰς τήν ὁποίαν διά τῶν σημάτων των τόν ἐξώθησαν… Ἄπελπις ἐπεχείρησε νά κάμῃ στροφήν ἐπί τόπου, νά στραφῇ πρός τήν ἀντίθετον κατεύθυνσιν τῆς ὁδοῦ. Ἀλλά τέσσαρες τροχονόμοι πελώριοι, μέ τά κράνη των ἀπαστράπτοντα εἰς τό κατακόρυφον ἤδη φῶς τῆς λαμπρᾶς μεσημβρίας, μέ τάς ράβδους των τεταμένας, ἀνεδύθησαν εἰς τάς παρυφάς τῆς ὁδοῦ, στεντορείως κραυγάζοντες:

  - Ἀπαγορεύεται!…Εἶναι μ ο ν ό δ ρ ο μ ο ς!… Ἡ στροφή ἐπί τόπου ἀπαγορεύεται!…

  Ὁ ὁδηγός τά ἐσάστισε. «Συγγνώμην» ἐψέλλισε. « Δέν τό ἔγραφε –δέν τό ἐγνώριζα…» Ἀνελογίσθη, μέ δέος, ὅτι ὀλίγον ἔλειψε νά ὑποπέσῃ εἰς παράβασιν βαρυτάτην. Συνελθών, ἐπανέφερε τό αὐτοκίνητόν του εἰς τήν εὐθείαν…Καί ὤδευσε, πειθηνίως, νομοταγής,ε ἰ ς τ ὁ ν θ ά ν α τ ο ν!..

 27. ataktos avatar
  ataktos 11/07/2010 05:41:39

  archaeopteryx-καλή σου μέρα .. Παρακαλώ .. όλα τα δεδομένα έχουν γραφεί .. λυπεί το δικό σου ρεζουμέ...

 28. ataktos avatar
  ataktos 11/07/2010 05:53:38

  από τα αρχεία μου
  οι άνθρωποι έδωσαν όρκο στο Σύνταγμά ..και όχι στον Σημιτη , αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τώρα στον .. ΓΑΠ

  Μαύρη σημαία στις Ράχες Ικαρίας
  Νέα - 17/08/2004
  Μαύρη σημαία στις Ράχες Ικαρίας ΙΚΑΡΙΑ Μαύρη σημαία υψώνουν οι κάτοικοι των Ραχών Ικαρίας την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπως λένε, δεν πρόκειται για μομφή κατά των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά για αγωνία και σκεπτικισμό για το μέλλον τους στο νησί, καθώς κόστισαν πανάκριβα τη στιγμή που με ελάχιστα μόνο κονδύλια, θα μπορούσε να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της Ικαρίας, που είναι σε δεινή κατάσταση.
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/08/2004

 29. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/07/2010 13:37:32

  Μπράβο στους Ικαριώτες, δεν δέχτηκαν να φάνε στη μούρη τη ροχάλα των "παληκαριών" των κοτζαμπασιδομασόνων! Πήγαν για συναγρίδα και τσίμπησαν ένα μύδι! ΟΞΩ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΚΑ ΜΑς "ΜΥΔΙΑ"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.