#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 15:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παράταση ζωής» σε μια Οικονομία που αργοπεθαίνει...Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.

Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011…

Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019.

Είναι αλήθεια ακόμα, ότι πριν από 14 μήνες μας έλεγαν πως δεν θα έπαιρναν άλλα μέτρα εκτός Μνημονίου. Στο μεταξύ, όχι μόνο πήραν κι άλλα σκληρά μέτρα, αλλά ψήφισαν και το Μεσοπρόθεσμο που επιτείνει την ασφυξία της Οικονομίας.

 

Συμπέρασμα, λοιπόν, πρώτο: η μέχρι τώρα πολιτική απέτυχε πλήρως! Η χθεσινή απόφαση είναι ακριβώς αυτό: Ομολογία αυτής της αποτυχίας! Γι’ αυτό χρειάζονται συνεχώς καινούργια μέτρα, καινούργιες δανειακές συμβάσεις, ενώ μετατίθεται συνεχώς προς τα πίσω ο χρόνος όπου η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές.

Σήμερα, η Ευρώπη διαπίστωσε ένα μέρος του προβλήματος.

Και έκανε κάποιες σημαντικές διορθωτικές κινήσεις. Μεταξύ των άλλων, βελτίωσε τους όρους δανεισμού για την Ελλάδα.

Αλλά η λύση αυτή είναι ακόμα ασαφής, έχει ελλείψεις και δημιουργεί νέα προβλήματα.

 

Συμπέρασμα δεύτερο: Η βελτίωση των όρων δανεισμού που επιτεύχθηκε χθες είναι θετικό βήμα και παρέχει ανακούφιση.

Βεβαίως, οδηγηθήκαμε εκεί ακριβώς επειδή το αρχικό Μνημόνιο απέτυχε.

Και σήμερα η απόφαση αυτή δεν επαρκεί.

Γιατί αν δεν ξεπεραστεί η βαθιά ύφεση, αν δεν μπούμε σύντομα στην Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, η όποια βελτίωση των όρων δανεισμού δεν θα αρκέσει.

Και τον περασμένο Μάρτιο, πέτυχε η χώρα βελτίωση των όρων δανεισμού της, αλλά λίγο αργότερα η κρίση χειροτέρεψε.

Αν μάλιστα, η βελτίωση των όρων δανεισμού συνοδευθεί από επιλεκτική χρεοκοπία, μπορεί να αποδειχθεί και επικίνδυνη, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει κανένα απολύτως ιστορικό προηγούμενο.

Και τώρα πλέον είναι, δυστυχώς, πολύ πιθανό να προκύψει, τις επόμενες μέρες, προσωρινή επιλεκτική χρεοκοπία, που αποτελεί αναμφίβολα «ρετσινιά» για την Ελλάδα και την Οικονομία της, μια που θα είμαστε η πρώτη και η μόνη, ως τώρα, χώρα της ευρωζώνης που υπαγόμαστε σε τέτοιο καθεστώς.

Η επιλεκτική χρεοκοπία, βάζει ζήτημα στήριξης της ρευστότητας. Κι αυτό  φαίνεται να καλύπτεται από τη συμφωνία. Αλλά, δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο θα κρατήσει, ούτε πως θα αντιδράσει η Ελληνική οικονομία, ούτε πως θα αντιδράσουν οι διεθνείς αγορές στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας.

Βεβαίως, το γεγονός ότι ενισχύεται η ρευστότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, είναι θετικό. Αλλά δεν διασφαλίζεται η ρευστότητα της πραγματικής μας Οικονομίας. Κι αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί κατά προτεραιότητα από δω και μπρος.

Σημαντικό είναι και το ότι ο Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) στη δευτερογενή αγορά ενεργοποιείται. Και, μάλιστα, προληπτικά και για όλες τις χώρες που ίσως εμφανίσουν πρόβλημα.

Όμως, είναι αδύνατο να γίνει αυτό, αν δεν αυξηθεί σημαντικά το συνολικό ποσό που έχει το ταμείο στη διάθεσή του, κάτι για το οποίο δεν προβλέπεται τίποτε.

 

Συμπέρασμα τρίτο: Η απόφαση έχει πολύ μεγάλες ασάφειες. Και σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τη συνολική σταθεροποιητική λειτουργία στην ευρωζώνη.

 

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι και ανεπαρκής:

 

Προβλέπει, μια μικρή μείωση του συνολικού χρέους ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πριν το Μνημόνιο, το Ελληνικό χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ. Με το πρώτο Μνημόνιο, προβλεπόταν να φτάσει μέχρι και το 149% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Στη συνέχεια, αυτός ο στόχος αναθεωρήθηκε πολλές φορές προς τα πάνω. Πριν, μάλιστα, το Μεσοπρόθεσμο είχε φτάσει στο 200%. Με το Μεσοπρόθεσμο κατέληξε στο 160%. Τώρα, επανέρχεται στο 149% του ΑΕΠ, περίπου. Εδώ, απλώς ομολογείται και διορθώνεται το λάθος του Μνημονίου.

Η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πριν από το Μνημόνιο έφτανε στα 13 δισεκατομμύρια. Μετά προβλεπόταν να φτάσει στα 22. Με τη μείωση επιτοκίων που επιτυγχάνεται θα διορθωθεί μόνο κατά 3. Δεν θα πέσει, δηλαδή, κάτω από 18! Κι αυτό θεωρείται ήδη πολύ υψηλό. Έχουμε, λοιπόν, πολύ μικρή ανακούφιση. Αλλά τίποτε παραπάνω…

Ακόμα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η απόφαση για «εμπράγματες εγγυήσεις» στο νέο δανεισμό, πράγμα που για μας δεν είναι αποδεκτό. Όπως δεν ήταν μέχρι τώρα και για τον κ. Παπανδρέου θυμίζω…

Αντίθετα, η Ιρλανδία που – θυμίζω – είχε επιμείνει και κρατήσει πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της, το βασικό πλεονέκτημα της οικονομίας της - πέτυχε τελικά το ίδιο ευνοϊκούς όρους δανεισμού, όπως και εμείς. Χωρίς όμως να εκτίθεται σε «συμμετοχή των ιδιωτών» και στον κίνδυνο «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Θετική θα ήταν και η πρόβλεψη του αρχικού Σχεδίου απόφασης για Σχέδιο Μάρσαλ στην Ελλάδα, ώστε να στηριχθεί η Ανάπτυξη. Αυτό ακριβώς ζητάμε εδώ και μήνες. Όμως, αυτός όρος απαλείφθηκε από το τελικό κείμενο της απόφασης!

Πόσο θα φτάσει αυτό το ποσό ενίσχυσης της Ελλάδας; Εκτός αν μιλάνε για τα δεδομένα χρήματα του ΕΣΠΑ και νέες…«οικονομικοτεχνικές συμβουλές»!

Χώρια που μέχρι τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιδείξει πλήρη ανικανότητα να σχεδιάσει την απορρόφηση αναπτυξιακών κονδυλίων.

Τώρα, ο κ. Παπανδρέου «πανηγυρίζει» για τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να έχουν ήδη υπάρξει, αλλά δεν υπήρξαν, και δεν έχουν υπάρξει ακόμα, ούτε θα υπάρξουν, αν δεν ξεπεραστεί η ύφεση, που, δυστυχώς, βαθαίνει κάθε μέρα.

 

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι μπήκε «πάτος στο βαρέλι», δηλαδή ότι σταμάτησε η διόγκωση του χρέους. Όμως, αυτό είναι πέρα για πέρα ανακριβές. Το χρέος μεγαλώνει από τα ελλείμματα που έχουμε κάθε χρόνο. Μέχρι χθες για το φετινό πρώτο εξάμηνο, έπρεπε να έχει πέσει το έλλειμμα 4% και έχει ανεβεί 28%. Κι όσο το έλλειμμα, λοιπόν, δεν πέφτει, το χρέος θα μεγαλώνει.

Κι όσο διατηρείται η σημερινή οικονομική πολιτική, του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, με τέτοια ύφεση, σίγουρα το έλλειμμα θα μεγαλώνει. Και η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται για την Ελληνική Οικονομία.

Υπάρχουν, όμως, στην απόφαση και σκοτεινά σημεία: Γιατί η χθεσινή συμφωνία προϋποθέτει δύο πράγματα: Και την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και νέα δανειακή σύμβαση με το Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή νέα μέτρα!

 

Και ρωτάω την κυβέρνηση: Τι θα γίνει αν συνεχιστεί η αποτυχία ολόκληρης αυτής της πολιτικής;

 

Βρήκε, προ ολίγου, την ευκαιρία ο κ. Παπανδρέου, να κατηγορήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να κοιτάξει την Ανάκαμψη της Οικονομίας και το χάος της κυβέρνησής του, στρέφει πάλι τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τις ευθύνες του θέλει να κρύψει! Και για την αποτυχία της οικονομικής του Πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό Στήριξης.

Άλλωστε, μέχρι τώρα όλες οι ελπίδες που δόθηκαν κι όλες οι «σωστικές πρωτοβουλίες» που εξαγγέλθηκαν, οδήγησαν σε σημαντική επιδείνωση.

Ελπίζουμε, αυτό να μην επαναληφθεί. Και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να αλλάξει η Οικονομική πολιτική μέσα στην Ελλάδα. Να επιτύχουμε άμεση Ανάκαμψη και σύντομα Ανάπτυξη. Όχι απλώς να βελτιωθούν οι όροι δανεισμού.

Προτεραιότητα για μας σήμερα, είναι αυτό που ήταν προτεραιότητα για εμάς και χθες: Η αλλαγή πολιτικής για Επανεκκίνηση της Οικονομίας!

 

Η μάχη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα κριθεί κυρίως μέσα στην Ελλάδα. Από την μάχη της Ανάπτυξης. Κι αυτό απαιτεί πρωτίστως αλλαγή πολιτικής.        Αλλιώς, θα δίνουμε «παράταση ζωής» σε μια Οικονομία που αργοπεθαίνει λόγω της ύφεσης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/07/2011 15:35:03

  Ζητήστε εκλογές εδώ και τώρα!!!!
  Εδώ και τώρα!!!!!!!!
  Τί περιμένετε;;;;;;;;;;
  Τιιιιιιιιιιιιιιιιιί ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  • factorx avatar
   factorx @ ΜΠ 22/07/2011 17:57:04

   Φίλε αυτά να τα γράφεις αλλού. Η ΝΔ έχει ζητήσει επανειλημμένως εκλογές. Οχι μαύρη προπαγάνδα εδώ. ΟΚ;

 2. Jean avatar
  Jean 22/07/2011 15:53:32

  Ποιες εκλογές. Εκλογές κάνουν τα κράτη και ζητούν οι ελεύθεροι λαοί. Τα προτεκτοράτα, οι μπανανίες και οι υπό επιτροπεία λαοί δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Θα κάνουν εκλογές για τους τύπους όταν αποφασίσουν οι ηγεμόνες τους. Όχι ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς ή ο Παπούλιας αλλά οι φράου, οι σερ και οι μεσιέ. Δυστυχώς και αυτό το δικαίωμα το απαλλοτρίωσε η κατοχική κυβέρνηση του υποστηριχτή του σχεδίου Ανάν, γΑΠ!!!!

  • peter13 avatar
   peter13 @ Jean 22/07/2011 16:53:05

   Ακριβώς...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Jean 22/07/2011 17:11:35

   Όχι φίλε ή φίλη, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εκλογές θα γίνουν με την πρώτη ευκαιρία. Η δυσαρμονία κυβέρνησης και λαού είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορεί να κυβερνήσει σε λίγο. Οι εκλογές θα γίνουν μέχρι αρχές Οκτωβρίου. Μην παρασύρεσαι από τους πανηγυρισμούς του Πασοκ και των παπαγαλακίων των πασοκικών τηλεοπτικών ΜΜΕ (ιδιώς Μέγκα, ΝΕΤ) και των υπολοίπων. Σε λίγες μόνο μέρες η χώρα θα τελεί επίσημα υπό καθεστώς επιλεκτικής ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ πάει και τελείωσε. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν ... επιλεκτικώς! Πάπαλα, πώς το λένε, χρεοστάσιο, στάση πληρωμών, αδυναμία αποπληρωμής κ.λπ.

   • Χαζούλης avatar
    Χαζούλης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/07/2011 18:05:56

    Έτσι είναι... Οι εκλογές είναι θέμα χρόνου

   • Jean avatar
    Jean @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/07/2011 18:45:42

    (Γιάννης) Εκλογές θα γίνουν αλλάγη ή απαλλαγη από τα δεσμά και την κατοχή που μας έχει επιβάλει η πολιτική γΑΠ δεν θα έρθει. Μέχρι και πριν την αποδοχή του μεσοπρόθεσμου η συμμαχία λαού και κάποιων αντιμνημονιάκων στη βουλή πίστευες ότι κάτι θα γλυτώσεις, τώρα; Τώρα αυτά τα δεσμά δεν τα λύνουν οι εκλογές. Θέλει κάποιον Μέγα Αλέξανδρο να κόψει τον γόρδιο δεσμό. Βλέπεις εσύ να υπάρχει κανένας εντός ή εκτός κυνοβουλίου;

   • Δ.Μ. avatar
    Δ.Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/07/2011 19:04:09

    Απέναντι σε ποιόν θα κηρυχθεί η (πανηγυριζόμενη) στάση πληρωμών; Μάλλον προς αυτούς που λέγαμε ότι θα ορθώσουμε το ανάστημα και θα πούμε ένα πατριωτικό "Μολών λαβέ" ή επί το λαϊκότερον "δεν πλερώνουμε". Το έλεγαν και οι αγανακτισμένοι. Λέτε να ψηφίσουν Παπανδρέου;

 3. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 22/07/2011 16:31:42

  Κάποιος το έλεγε από το 2008 και φυσικά ποτέ δεν τον ακούσαμε στα ΜΜΕ.
  http://www.youtube.com/watch?v=2Q1R35WXZLc&feature=player_embedded

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ daughter of mercy 22/07/2011 17:14:04

   Ευρωσκεπτικισμός με πίσω κείμενο την εμμονή της Αγγλίας στη λίρα και την υπονόμευση κάθε ευρωενωσιακού εγχειρήματος

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 22/07/2011 17:23:46

    Αλλά λέει την αλήθεια!

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ daughter of mercy 22/07/2011 17:28:38

     Ενώ οι λαοί της Ευρώπης "υποστηρίζουν" την "σταθερότητα" που μας "έφερε" το ΕΥΡΟ "τους".

 4. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 22/07/2011 17:30:55

  Μακάριοι οι λαοί που είχαν την δυνατότητα να πουν όχι. Εκ του αποτελέσματος!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ daughter of mercy 22/07/2011 19:24:13

   +10000

 5. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 22/07/2011 18:25:27

  "Η μάχη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα κριθεί κυρίως μέσα στην Ελλάδα. Από την μάχη της Ανάπτυξης. Κι αυτό απαιτεί πρωτίστωςαλλαγή πολιτικής. Αλλιώς, θα δίνουμε «παράταση ζωής» σε μια Οικονομία που αργοπεθαίνει λόγω της ύφεσης."


  Αυτό είναι το ζουμί. Αλλά για να γίνει αλλαγή πολιτικής πρέπει να γίνει και αλλαγή συνείδησης του κάθε λαμόγιου που ζει σε αυτό τον τόπο, είτε κυβερνά είτε περιμένει πως και πως να κυβερνήσει. Την σωστή πολιτική θα τη χαράξει ο Σαμαράς. Τα λαμόγια θα την εκτελέσουν?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Χαζούλης 22/07/2011 19:14:16

   Ακριβώς αγαπητέ. Το μόνο που επετεύχθει χθες είναι να εξασφαλίσουν ότι δε θα τελειώσει το νερό σε αυτό το κινέζικο μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο έχουνε υποβάλλει τον ελληνικό λαό. Όταν έχεις μια επιχείρηση, χαίρεσαι όταν οι τράπεζες σου κάνουνε έναν διακανονισμό, εφ' όσων έχεις πλάνο για να γυρίσεις το ταμείο. Εμείς απλά υποθηκεύουμε το σπίτι μας και στερούμε το φαγητό από τα παιδιά μας, για να συνεχίσει να δουλεύει το παραμάγαζο της ΠΑΣΟΚικής λαίλαπας, μέχρι να "γράψουν" ότι προλάβουν στο... όνομα της γκόμενα και να την κάνουνε για Ρίο (όχι της Πάτρας φυσικά).

  • Δ.Μ. avatar
   Δ.Μ. @ Χαζούλης 22/07/2011 19:21:44

   To ΚΚΕ λέει τόσα χρόνια "μιά άλλη πολιτική". Σε έπεισε;

 6. JOHN avatar
  JOHN 22/07/2011 18:32:11

  Καθημερινα αποδεικνυεται στη πραξη οτι το ευρω ειναι ο δουρειος ιππος του πανγερμανισμου!Και η διαδικασια αυτη επιταχυνεται μετα την ενωση των δυο Γερμανιων.Απο τη στιγμη που η Δυτικη Γερμανια αποροφησε την Ανατολικη υπαρχει σχεδιο σε εξεληξη ν αποροφηθει και η υπολοιπη Ευρωπη,οπως ακριβως συνεβει και στο παρελθον με αλλα μεσα αυτη τη φορα.Γι αυτον ακριβως το λογο απο εποχης Μαζαρεν προσπαθουσαν να κρατουν τη Γερμανια διαιρεμενη,γιατι οποτε ηταν ενωμενη ζητουσε να ηγεμονευει στη γηραια ηπειρο,οπως ακριβως κανει και τωρα.

 7. sam avatar
  sam 22/07/2011 19:56:46

  ..εγω παλι γιατι δεν πιστευω τιποτα και κανεναν?

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/07/2011 20:04:15

  Από σήμερα και τις επόμενες μέρες θα ΕΞΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΓΡΙΑ κυβερνητική προπαγάνδα για να βαφτιστεί η χθεσινή ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ δουλεία ως ''εθνική επιτυχία''.Αυτό το,υπό διαμόρφωση,''πανηγυρικό κλίμα'',θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να το χτυπήσει δυναμικά.Να ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ σημεία της δήθεν ''μεγάλης'' συμφωνίας και να ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ τα τρομερά ΚΕΝΑ που υπάρχουν.Η παράταξη οφείλει,ΑΜΕΣΑ,να τοποθετήσει ως αιχμή του δόρατος τη δήλωση του προέδρου για '''αλλαγή πολιτικής,μέσα στην Ελλάδα,με επανεκκίνηση της οικονομίας'' και να σταθεί ΔΙΠΛΑ στο δοκιμαζόμενο και βασανισμένο πολίτη,φανερώνοντας ότι η πολιτική της κυβερνητικής παράταξης οδηγεί σε ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της ίδιας της κοινωνίας,η οποία,πλέον,είναι ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ γεγονός.Και εδώ χρειάζεται η βοήθεια και συνδρομή βουλευτών και στελεχών της παράταξης.Κατά τη προσωπική μου γνώμη,εκεί που θα κριθεί η παράταξη της ΝΔ είναι στα γρήγορα ανακλαστικά που θα έχει ως προς την ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ του κλίματος και της εικόνας που θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει το πασοκικό καθεστώς....Ας αφήσουν βουλευτές και μεγαλοστελέχη τη μακαριότητα,που τους διακρίνει,και ας βρεθούν στο πλευρό του Σαμαρά αφενός παρουσιάζοντας τη παράταξη ως γροθιά αφετέρου στηρίζοντας τον ανώνυμο και αδύναμο που είναι ΕΡΜΑΙΟ στις ορέξεις και διαθέσεις ενός ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ καθεστώτος,που ΑΛΥΣΟΔΕΝΕΙ τη χώρα και μετατρέπει σε ΡΑΓΙΑΔΕΣ τους πολίτες της....

 9. spiros avatar
  spiros 22/07/2011 21:57:49

  Δυστυχώς μας τριγυρίζουν μετριότητες και δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο τα κράτη. Η αύξηση της φορολογία με παράλληλη μείωση των δαπανών και κυρίως των παραγωγικών , σημαίνει "πόλεμο"......

 10. dimis avatar
  dimis 23/07/2011 23:27:31

  Δεν κατάφερε και να μας χαρίσουν τα χρέη. Μια παράταση πήρε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.