#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2010 09:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παράσταση των Γερμανών στην ευρωβουλή υπέρ της ΝτόραςΟ γερμανικός παράγων έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένος με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Πρώτον επειδή του στέρησε τις πολύτιμες υπηρεσίες της Ντόρας. και δεύτερον επειδή είπε όχι στα μέτρα του ΔΝΤ.

Αυτό φρόντισε να το επιδείξει χθες στην Ευρωβουλή ο επικεφαλής της Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών ευρωβουλευτών (της μεγαλύτερης εθνικής συνιστώσας του ΕΛΚ, αλλά και της Ευρωβουλής) Βέρνερ Λάνγκεν που εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει «το πακέτο για την Ελλάδα» και είπε ότι με την απόφασή της αυτή η Ν.Δ. «επέδειξε στάση ανευθυνότητας».

Στον κ. Λάνγκεν απάντησαν η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι η ΝΔ «ουδέποτε αντιτάχθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας. Είχε άλλη αντίληψη για τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί.. Υποστηρίξαμε την ανάγκη αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας αλλά και αναπτυξιακής πολιτικής. Για να αποφύγει η Ελλάδα τον φαύλο κύκλο βαθιάς ύφεσης και καλπάζοντος πληθωρισμού, με δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά και με αρνητικό αντίκτυπο για την Ευρώπη… Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε κάθε προηγούμενη συνεννόηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση»

Αντιθέτως, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θ. Σκυλακάκης (πρωτοπαλίκαρο ως γνωστόν της κ. Μπακογιάννη) αντί να υπερασπίσει την παράταξή του βγήκε και στήριξε όσα είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ξοδεύαμε όταν δεν είχαμε κρίση, ξοδεύαμε  στη διάρκεια της κρίσης, ξοδεύουμε τώρα που βγαίνουμε από την κρίση. Όποιος θέλει να μάθει τι παθαίνει κάποιος που ξοδεύει συνεχώς χρήματα που δεν διαθέτει, δεν έχει παρά να έρθει στην Ελλάδα…»

Προφανώς ζήλεψε την δόξα του κ. Παπανδρέου και πήρε την σκυτάλη στην δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό.

Όλα αυτά έγιναν βεβαίως για να βγουν τίτλοι στα χθεσινά δελτία και τις σημερινές εφημερίδες για να δείξουν ότι η ΝΔ απομονώνεται τάχα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επειδή ο Σκυλακάκης και η Ντόρα μισούν τον Σαμαρά. Φυσικά τις παρεμβάσεις της Γιαννάκου (που εκινείτο στο κλίμα της Ντόρας) και του Κουμουτσάκου (που ήταν εκπρόσωπος της Ντόρας στο ΥΠΕΞ) τις έθαψαν.

Ερωτήματα:

1. Ο κ. Σκυλακάκης είναι ακόμα ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Σαμαρά;

2. Η κ. Άννυ Ποδηματά ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην δημοσιογράφος στο ΒΗΜΑ και το ΑΠΕ πόσο φιλικές σχέσεις έχει με την Αγία Οικογένεια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χασοσκοπος avatar
  χασοσκοπος 19/05/2010 21:22:40

  γαπ γαπ γαπγιζει ο σκυλακης

  • zonitis avatar
   zonitis @ χασοσκοπος 19/05/2010 21:57:52

   XAXAXA

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 19/05/2010 21:38:22

  Αυτή τη μαλακία τι τι λένε και την ξαναλένε;
  Ποια δυτική χώρα ξοδεύει λιγότερα από ό,τι διαθέτει;

 3. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 19/05/2010 21:50:55

  εντάξει ρε παιδιά. Ας πει κάποιος ότι λέει ψέμματα.

 4. GreenHorses avatar
  GreenHorses 19/05/2010 21:51:41

  Ρε άντε που θα μιλήσει και ο της ντόρας, που αν δεν υπήρχε λίστα και η Ντόρα δεν θα το ήξερε και ο θυρωρός του και μας το παίζει καμπόσος ο διορισμένος.

 5. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 19/05/2010 23:24:16

  Ενας Δαπιτης που απο αποφοιτησεως του σιτιζεται απο την καταχρεωμενη χωρα, συμφωνα με το βιογραφικο του, ανελλειπως απο τα 30 του, σε δοτες θεσεις απο την Ν.Δ. απο το 89 εως και σημερα,απο Τζαννετακη μεχρι Μπακογιαννη στο Η. Αθηναιων και Υπεξ,τολμα και την λοιδωρει για την σπαταλη απο την οποιαν ευημερει ο ιδιος, και δεν εχει ακομα διαγραφει απο την επιτροπη πολιτικης συμπεριφορας στο κομμα. Τ

 6. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 19/05/2010 23:26:27

  Ενας Δαπιτης που απο αποφοιτησεως του σιτιζεται απο την καταχρεωμενη χωρα, συμφωνα με το βιογραφικο του, ανελλειπως απο τα 30 του, σε δοτες θεσεις απο την Ν.Δ. απο το 89 εως και σημερα,απο Τζαννετακη μεχρι Μπακογιαννη στο Η. Αθηναιων και Υπεξ,τολμα και την λοιδωρει για την σπαταλη απο την οποιαν ευημερει ο ιδιος, και δεν εχει ακομα διαγραφει απο την επιτροπη πολιτικης συμπεριφορας στο κομμα.
  ΤΙ ΚΑΙΡΟΙ,ΤΙ ΗΘΗ,ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑ..

 7. oxoxo avatar
  oxoxo 20/05/2010 00:06:37

  Θα αναγκαστώ να κάνω "το δικηγόρο του διαβόλου" παρά το γεγονός ότι διαφωνώ σε πληθώρα ζητημάτων με τον εν λόγω ευρωβουλευτή. ΑΛήθεια τι ενοχλεί στα λεγόμενα του κ. Σκυλακάκη; Καταρχήν δεν ψεύδεται. Εδώ στο αντινιούς έχουν ανέβει δεκάδες άρθρα που μιλούν για το πρόβλημα της χώρας μας που δεν παράγει και δανείζεται σε μόνιμη βάση.
  Όπως ορθά το προσδιόρισε ο Αντώνης Σαμαράς τρεις δεκαετίες τώρα γίνεαι αναδιανομή δανεικών. Έχει κτιστεί μια ψεύτικη ευημερία με δανεικά. Αλλά τα δανεικά επιστρέφονται και μάλιστα με τόκο.
  Να ασκηθεί κριτική στον Σκυλακάκη που είναι επαγγελματικό και "διορισμένο" κομματικό στέλεχος, ναι. Αλλά μήπως είναι ο μόνος; ή μόνο η Ντόρα έχει διορισμένους στο περιβάλλον της; Όλα τα κομματικά στελέχη ως παιδιά του κομματικού σωλήνα μόνο αυτό έμαθαν να κάνουν. Να αναδιανέμουν θέσεις και το γιουρούσι στο δημόσιο εναλλασόμενα στην εξουσία.
  Το κείμενο που ανέβηκε φανερώνει εμπάθεια και χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης. Η πολιτική κριτική προς τον κάθε Σκυλακάκη είναι ευκταία και δεκτή. Αλλά μια τέτοια επίθεση μόνο σε μπούμερανγκ επικοινωνιακό μπορεί να μεταβληθεί. Πολύ περισσότερο που δεν είπε ψέμματα.
  Αν επιθυμούμε, ειληκρινά, η Ελλάδα και οι Έλληνες να αποκτήσουμε πραγματικά εισοδήματα, πρέπει να μάθουμε να εργαζόμαστε με σύστημα, μεθοδικά και παραγωγικά. Να βάλουμε σειρά στο κράτος (να τελειώνουμε με τις σοβιετίες του δημοσίου), να πληρώνουμε φόρους όλοι και να πηγαίνει ο κατάλληλος και ικανός στην αντίστοιχη θέση. Όσο βρισκόμαστε μεταξύ σοβιετίας και ρεμπέτ ασκέρ θα μπορεί να μιλάει ο κάθε Σκυλακάκης. Επιπλέον να σημειωθεί ότι στην Ευρωβουλή πήγε με την ψήφο των Νεοδημοκρατών. Οι οποίοι όταν ψήφιζαν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο γνωρίζαν τις διαδικασίες και τα πρόσωπα. Αν δεν γουστάραν τον συγκεκριμένο ή διαφωνούσαν με τις διαδικασίες επιλογής μπορούσαν να επιλέξουν άλλο κόμμα και να μειωθεί έτσι το ποσοστό της ΝΔ κι η πιθανότητα εκλογής του. Να στείλουν μήνυμα στην ηγεσία. Δεν το έπραξαν. Άρα είναι συνυπεύθυνοι... Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι να αλλάξουν οι διαδικασίες ανάδειξης των στελεχών στο κόμμα και να μάθουν όπως έγραφε κι ο Φαήλος να πιάνουν τ' αλέτρι και να κρατούν το δρεπάνι. Η γη θέλει ιδρώτα για να δώσει καρπούς. Κι η ελευθερία αλήθεια για να βιωθεί.

  • GreenHorses avatar
   GreenHorses @ oxoxo 20/05/2010 06:55:46

   Έχεις αντιληφθεί για ποιον μιλάμε, κατακρίνει ενώ είναι μέρος φορτώματος του δημοσίου. Αν δεν υπήρχε η ντόρα θα δεν θα υπήρχε στην επικαιρότητα μπορεί ήταν ταβερνιάρης.

 8. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/05/2010 00:39:17

  Ένας μόνιμος "τρόφιμος" της Αθλίας οικογένειας, που έχει την "τιμή" να είναι η πρώτη διδάξασα στο πώς μπορείς να πλουτίσεις διά της πολιτικής,θα έπρεπε να είναι υποψιασμένος για τις ευθύνες των πολιτικών στο καντάντημα της χώρας!
  Θα έπρεπε λοιπόν, πριν ανοίξει το στόμα του να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό! Και αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό,γιατί είναι κομμάτι δύσκολο, ας φροντίσει να κάνει τουλάχιστον λίγη παρέα με το μυαλό του!
  Αλήθεια γνωρίζει κανείς γιατί το 2000 ο δεδηλωμένος Ντορικός Σκυλακάκης, πολιτεύθηκε με τους Ταύρους του Μάνου; Μήπως είχε τότε "μαλώσει" με την Ντόρα, που έδινε "σκληρό αγώνα" να κάνει πρωθυπουργό τον Καραμανλή;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αφροδίτη 20/05/2010 10:32:13

   Τι πάς και θυμάσαι βρέ Αφροδίτη!
   Μπορει το παληκάρι να μας πεί κάτι για τα οικονομικά του ...Δήμου της Αθήνας;
   Εκεί επί θητείας Μπακογιάννη, ξόδευαν λιγότερα απ' όσα εισέπρατταν;
   Ετσι για να έχουμε ένα μέτρο...αποτελεσματικής διακυβέρνησης!

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ Κώστας Ροδινός 20/05/2010 14:18:47

    Τα θυμάμαι φίλε Κώστα, γιατί όλοι αυτοί ως φερέφωνα της αθλίας οικογένειας,( το "αγίας" το έκοψα, δεν τους το χαρίζω ούτε χάριν αστειότητας) έβλαψαν την παράταξη όσο κανείς άλλος και τολμάνε να μιλάνε!
    Περισσότερο όμως έβλαψαν την Πατρίδα, με τις γνωστές και άκρως ενδοτικές θέσεις τους! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ούτε συμπτωματικό, το ότι όλοι αυτοί συμφωνούσαν σε όλα όσα πρέσβευε το μητσοτακέϊκο, το οποίο μια ζωή ευθυγραμμιζόταν με ό,τι επιθυμούσε και προωθούσε ο ξένος παράγοντας!
    Είναι λοιπόν αυτοί, που θα κάνουν τα πάντα για να απαξιωθεί η χώρα μας, προκειμένου να γίνει η Ντόρα ο επίσημος "αντιπρόσωπός" τους στο προτεκτοράτο που ονειρεύονται να μας καταντήσουν.
    Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Γι αυτό αποφάσισα να ανασύρω μνήμες παλιές αλλά άκρως αποκαλυπτικές!

 9. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 20/05/2010 06:40:57

  Ακόμη κι η Μέρκελ, έκρουσε το καμπανάκι στους Γερμανούς, λέγοντάς τους, ότι ξοδεύουν περισσότερο απ΄ότι διαθέτουν. Στην Αμερική, η φούσκα με τα ακίνητα και τους ανέργους, από αυτή τη συνήθεια ξεκίνησε.

  Ο κ.Σκυλακάκης, γιατί έσπευσε, να διεκδικήσει αυτό το "χάρισμα", ως αποκλειστικό χαρακτηριστικό της Ελλάδας, ενοχοποιώντας βαρύτατα τη χώρα του μέσα στην Ευρωβουλή;

  Τόσο πολύ, τον εκφράζει το βιβλίο του κυρίου Δήμου "Η δυστυχία του να είσαι Ελληνας"; Αφού ντρέπεται για τη χώρα του, δεν έχει, παρά να μεταναστεύσει και να αφήσει την εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή σε κάποιον περισσότερο...φιλέλληνα!

 10. δεξιός avatar
  δεξιός 20/05/2010 07:11:58

  Αλήθεια, πόσα ξόδεψε ο ευρωπαίος αυτός πολιτικός υπάλληλος της Ντόρας, σαν Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ; Τι εκανε με την αμαρτωλή ΥΔΑΣ;

 11. Μωυσής avatar
  Μωυσής 20/05/2010 07:16:00

  Ήταν μία δήλωση τεκμηριωμένη από οικονομικά στοιχεία και επιστημονικές γνώσεις. Αυτά που είπε τα λέει και ο συνταξιούχος του ΟΓΑ. Από αυτή τη θέση περιμένεις πιο σοβαρά λόγια και όχι μεσημεριανό κους-κους.Συγχαρητήρια στον κάθε τυχάρπαστο που έγινε ευρωβολευτής.

 12. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 20/05/2010 09:19:19

  Το ΥπεΞ επί Ντόρας ήταν παράδειγμα σπατάλης, αλλά αυτά δεν τα λέμε. Η Ντόρα είναι πάνω από την Ελλάδα. Όταν η ηττημένη και διαγραμμένη από τον Α. Σαμαρά βουλευτής έφυγε από το ΥΠΕΞ άδειασε ένας όροφος ολόκληρος από μετακλητούς υπαλλήλους. Τα δυο της παιδιά και ο πρώην γαμπρός της απασχολούνταν επί υπουργίας της επίσης στο ΥΠΕΞ. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα είναι το παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά οι πολιτικοί, που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα. Οι ευθύνες είναι πάντα καταλογιστέες σε πρόσωπα. Απλά βολεύει η γενίκευση, για να βγαίνει όλο το σύστημα καθαρό. Και ο Παπανδρέου έχει ευθύνες και ο Σημίτης και ο ΚΚ (συγγνώμη που πιστεύω ότι ο Αρχηγός μιας κυβέρνησης είναι και ο κατεξοχήν υπεύθυνος για την πορεία της. Προφανώς οι απόψεις περί του τί είναι ηγεσία και πώς πρέπει να ασκείται διίστανται) και βεβαίως τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες του ΓΑΠ. Ο "φιλελεύθερος" Σκυλακάκης είναι η άλλη όψη του κοσμοπολίτη (μισέλληνα) ΓΑΠ, ο οποίος νρέπεται που είναι Έλληνας (δεν έχει κανένα λόγο να νρέπεται, γιατί δεν είναι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

 13. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2010 09:22:19

  Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ (Γερμανός ευρωβουλκευτής στον ΣΚΑΙ πριν απο λίγο):
  Ο Γ. Παπανδρέου, σαν προσωπικότητα, είναι ένας θεσμός, που είναι πάρα πολύ χρήσιμος για την Ελλάδα, όχι γιατί είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή είναι ένας άνθρωπος που αναγνωρίζεται στο εξωτερικό. Παίζει κάποιο ρόλο και η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία υπερψήφισε το πακέτο αυτό. Θεωρώ πολύ καλό αυτό το οποίο έκανε η Ντ. Μπακογιάννη, είχε μεγάλη τόλμη.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Factorx 20/05/2010 09:35:56

   Φάκτορα, γενικά αυτή η κατηγορία Ελλήνων, που μεγάλωσε στη Γερμανία και νοιώθει Γερμανός και βλέπει την ελληνική καταγωγή ως κουσούρι, αντιμετωπίζει προβλήματα ταυτότητας, δεν το λέω μειωτικά είναι γεγονός. Για αυτούς η Ελλάδα είναι ούζο και τζατζίκι και άραγμα. Δεν μπήκαν ποτέ στην ουσία της ελληνικής φύσης, όπως κάνουν οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν διαβάσει για την Ελλάδα και τον Έλληνα και θυμώνουν βλέποντας τον ξεπεσμό μας. Οι Γερμανοί είναι θυμωμένοι μαζί μας από απογοήτευση για την κατάντια μας όχι από ρατσισμό. Ο Χατζημαρκάκης προσπαθεί να το παίξει Γερμανός και να δώσει νουθεσίες. Σε κανά δυο γενιές μεγάλε μπορεί.

   • zonitis avatar
    zonitis @ Bodinus1576 20/05/2010 09:44:56

    Εχεις δικιο για την ψυχολογια αυτων των ανθρωπων. Στο βαθος ομως ζηλευουν τους Ελληνες, επειδη αυτοι δεν ειναι ετσι. Απο τη μια μερια ντρεποντε και απο την αλλη ζηλευουν. Αν ειναι δε και στο κομμα του Westerwelle τοτε ειναι για κλαμματα

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 20/05/2010 09:50:32

    Να το θέσω και αλλιώς: Ποιόν σέβονται οι Γερμανοί και θεωρούν πραγματικά δικό τους, τον Κονδύλη, για τον οποίο έχουν ιδρύσει και σύνδεσμο φίλων στη Χαϊδελβέργη ή τον Χατζημαρκάκη οεο;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Bodinus1576 20/05/2010 09:56:07

    Ως παλαιός μετανάστης περίπου συμφωνώ μαζί σου, Bodinus 1576. Αλλά όπως "νουθετεί" ο Χ'Μαρκάκης τους Έλληνες, το ίδιο κάνει π.χ. και ο Cem Ozdemir για τους Τούρκους (άν και αυτός είναι πολιτικός πολύ μεγαλύτερου διαμετρήματος).
    "Οι Γερμανοί είναι θυμωμένοι μαζί μας από απογοήτευση για την κατάντια μας όχι από ρατσισμό": Πολύ σωστό, τους έχω ζήσει, έχω φίλους, πολλοί Γερμανοί μας έχουν εξιδανικεύσει (λόγω Κλασικής Ελλάδας, Θεοδωράκη, ποιητών, τοπίου κτλ) και ζούν τώρα "ερωτική απογοήτευση". Περιμένουν τώρα από την Ελλάδα επανορθωτικές κινήσεις "μακράς πνοής", γι αυτό ο αρνητισμός και η αυτιστική συμπεριφορά των πολιτικών μας τους ενοχλεί.
    Υπάρχουν βέβαια και οι "ρατσιστές" (οικονομικοί ρατσιστές του "μάρκου").

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Bodinus1576 20/05/2010 10:00:51

    Όι διανοούμενοι, φυσικά τον Κονδύλη: Ακόμη και τον Χάμπερμας να ρωτήσεις, που έχει εντελώς διαφορετικές ιδέες, θα σου πεί ότι εκτιμά τον ιδεολογικό αντίπαλό του Κονδύλη ως σημαντικό στοχαστή Ευρωπαικού διαμετρήματος. Αλλά άν ρωτήσεις ανθρώπους της "αγοράς" (ή και μερικούς νεώτερους της τρέχουσας πολιτικής), είναι πιθανό να γνωρίζουν μεν τον Χ'Μαρκάκη, αλλά όχι τον Κονδύλη!

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 20/05/2010 10:11:59

    Το πρόβλημα είναι ότι στη Γερμανία τον Κονδύλη τον ξέρουν τουλάχιστον οι διανούμενοι, των οποίων η βαρύτητα στη γερμανική κοινωνία είναι μεγάλη. Στην Ελλάδα οι δικοί μας "διανοούμενοι"- για τους ανθρώπους της αγοράς δεν το συζητώ- είτε τον αγνούν είτε τον απαξιώνουν βλ. Σωμερίτης. Άντε τώρα να εξηγήσεις σε μία κοινωνία που αποδέχεται το Σωμερίτη ή τον Τσατσόπουλο ως διανοούμενο πως η λύση του ελληνικού προβλήματος βρίσκεται στη διάλυση της οικογενιοκρατίας και των οικογενειακών στρατών, καθώς αυτοί συνιστούν τη συνέχεια των κοτζαμπάσηδων.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Bodinus1576 20/05/2010 10:18:55

    Δυστυχώς είμαστε κοινωνία που δεν εκτιμά τους διανοούμενους: Υπάρχει ζηλοτυπία, κακοπιστία και υστερόβουλη λατρεία της ασηματότητας (βλέπε τον μοναδικό παγκοσμίως απαξιωτικό όρο "κουλτουριάρης")

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ Bodinus1576 20/05/2010 10:54:10

    Το κακό είναι διπλό stgm! Δεν είναι μόνον η περιθωριοποίησή τους που συντελείται ταυτόχρονα με την άκρως υποτιμητική παράδοσή τους ως «κουλτουριάρηδων» στη χλεύη αλλά και με τη δική τους φοβική ή βολική αυτοπεριθωριοποίηση. Το κακό ολοκληρώνεται με την απαξίωση και των «ενταγμένων» (οργανικών κατά Γκράμσι) διανοουμένων που είναι και αυτή διπλής προέλευσης. Και οφείλεται αφενός στην ισοπέδωση της έννοιας της ελίτ από το ίδιο το σύστημα (!) μέσω του ισοπεδωτικά δημοκρατικού εκπαιδευτικού μας συστήματος που αδυνατεί κι αρνείται τη διάκριση των ικανοτήτων και την αριστεία ΚΑΙ αφετέρου στην (επίσης φοβική και βολική) άρνηση (ή μήπως αποτυχία;) των ίδιων να αναλάβουν ρόλους και ευθύνες. Έτσι, αντί να εντοπίζουμε αυτές τις αστοχίες που συνδέονται με την «χαμηλού» επιπέδου άρρητη συμφωνία της «ανικανότητας» των κυρίαρχων τάξεων με τους διανοουμένους τους, καταλήγουμε επιπολαίως να καταγγέλουμε την δήθεν επικράτηση της αριστερής ιδεολογίας ως την πηγή όλων των κακών.

    ΥΓ: Ας μου αναφέρει κάποιος ένα σοβαρό πόνημα αστού διανοούμενου για τη χρυσή εποχή 1950-1975!

   • l
    l' ami du peuple @ Bodinus1576 20/05/2010 10:59:34

    κι ηταν τα στηθια της ασπρα σαν τα γαλατα..
    γαργαλα τα...γαργαλα τα..

    μετα το 50 και πριν το 75!!!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Bodinus1576 20/05/2010 11:11:47

    Για να είμαι όμως δίκαιος, άν αναφερόμαστε στην ευρύτερη πνευματκή παραγωγή, και θεωρούμε τον Γιώργο Σεφέρη "αστό διανοούμενο" (και είναι σωστό νομίζω, άν και απέφευγε να εκφράζεται πολιτικά), τα Τρία Κρυφά Ποιήματα (1966) είναι κατά τη γνώμη μου η κορυφή του έργου του. Άν και δεν εκτιμήθηκαν όσο έπρεπε, επειδή δεν τα κατάλαβαν επαρκώς, διέφεραν αρκετά από το προηγούμενο έργο του.
    Αλλά για πονήματα ειδικότερης πολιτικής, κοινωνιολογικής κτλ φύσης (όχι λογοτεχνικά ή φιλοσοφικά έργα), με την εξαίρεση έργων του αξιόλογου αλλά αδικημένου Παναγιώτη Κανελλόπουλου, μάλλον συμφωνώ σε αρκετό βαθμό, δεν υπήρξαν σημαντικά έργα αστών μελετητών.

   • l
    l' ami du peuple @ Bodinus1576 20/05/2010 11:22:57

    πολλα υπηρξαν τρανζιτ και ενταξει δεν υπαρχει διανοηση μονο στη συγγραφη και τη ποιηση, δηλαδη τον χατζηδακι που θα τον βαλεις δεν ειναι μπουρζουα διανοηση;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Bodinus1576 20/05/2010 11:28:46

    Ο Μάνος Χατζηδάκις μόνον συμβατικά θεωρείται "αστός", ήταν πολύ αντισυμβατικός και "κόντρα στο πνεύμα της εποχής του", υπερβολικά αντισυμβατικός για να λειτουργεί ως αστός ΑΥΤΗΣ της αστικής τάξης. Ήταν αλλού, σε πολύ καλύτερο κόσμο.

   • l
    l' ami du peuple @ Bodinus1576 20/05/2010 11:37:49

    αστος, απο αυτη την αστικη ταξη ηταν τρανζιτ, απλως την υπερεβαινε κατα πολυ, οπως κι ο εμπειρικος και..μην το ανοιξουμε, πολλοι ακομη..
    δηλαδη η μαρια βοναπαρτη που ηταν μελος της αυλης δεν ηταν ενα σπουδαιο προσωπο που ειχε μια μεγαλη πρωτογενη συνεισφορα στη ψυχαναλυση;
    οσο αντισυμβατικος και ναναι δεν παυει ναναι αστος, και καλα κανει, που ειναι το προβλημα;

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ Bodinus1576 20/05/2010 11:42:45

    Όντως μη το παρατραβήξουμε, αλλά ασφαλώς και δεν αναφέρομαι στη λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή. Γι αυτό κι η λέξη «πόνημα». Ούτε το θέμα είναι ηλικιακό ή εποχικό. Γι αυτό και έγραψα «ΓΙΑ την εποχή 1950-1975». Όσο για τη λεγόμενη γεννιά του 30, μιας και αναφέρθηκε ο μέγιστος και πρώτος νομπελίστας μας, αυτή κι αν πληγώθηκε(και θεματολογικά!) κατά τη δεκαετία του 40! Και οι Κανελλόπουλος, Τσάτσος (πράγματι υποτιμημένοι) δεν εντρύφησαν, απ΄όσο ξέρω στα ... ζόρικα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Bodinus1576 20/05/2010 11:48:26

    Μονο οι ασπρομαυρες ταινιες της Φινος Φιλμ που παιζονται ακομη στις τηλεορασεις και εχουν απο δραμα,εστω αφελες ως κωμωδια αλλα ειναι πραγματικες ταινιες για πραγματικους ανθρωπους αν συγκριθουν με τον αυτοαποκληθεντα "Νεο Ελληνικο Κινηματογραφο" βαρεμενων νομιζωκαλλιτεχνων του κρατικοδιαιτου Ελληνικου Κεντρου Κινηματογραφου αποτυπωνουν τη διαφορα των δυο εποχων τοσο σε μοχλους παραγωγης (ιδωτικος τομεας - δημοσιος) οσο και σε νοοτροπια (ζωντανια,αμεσοτητα εναντι εγκεφαλικης καταθλιπτικης βαρεμαρας).
    Ο Παπαγιαννοπουλος και η Βουγιουκλακη ισως δεν ησαν αστοι αλλα απο τους απροσδιοριστου ταξεως προοδευτικους καλλιτεχνες της μεταπολιτευσης απεχουν παρασαγγες.

   • l
    l' ami du peuple @ Bodinus1576 20/05/2010 11:59:01

    ακομη καλυτεροι ψυχραιμια μου ηταν κατι γρηγοριου και κανελλοπουλοι και κακογιαννηδες και μελινες...
    το κοσμημα της ελληνικης πολιτικης κατα τη γνωμη μου, και δεν αστειευομαι.

    ο διανοουμενος ειναι ειδικη κοινωνικη κατηγορια, στην ελλαδα ειναι εξαρετικα απαξιωμενος ο ρολος του,ιδιαιτερα στη μεταπολιτευση, και αστος διανοουμενος δεν ειναι κανεις κατα την καταγωγη αλλα κατα την τοποθετηση...

  • ataktos avatar
   ataktos @ Factorx 20/05/2010 09:35:59

   Δεν μας .... «αγαπητέ» κύριε Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Factorx 20/05/2010 09:39:15

   Χα χα, ακόμη και η Ομάδα των παραδοσιακών Φιλελευθέρων έλκονται από τους παραδοσιακούς αντιδεξιούς - αντι-Λαικούς!
   Το έγραψα ήδη, είτε ο καπιταλισμός πεθαίνει (αλλά παραμένει στα εγκόσμια ως ζόμπι), είτε θα παρακολουθήσουμε τη νεκρανάσταση των Φιλελευθέρων Ελευθερίου και Σοφοκλή (!) Βενιζέλου, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, κανενός στρατηγού Πλαστήρα κτλ. Ίσως και ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν καλό ν' αρχίσει τώρα να μελετά τις ομιλίες των Τσαλδάρη, Γούναρη κτλ.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Factorx 20/05/2010 09:46:47

   Ζούμε κοσμοιστορικές στιγμές φίλοι μου, όλα όσα πιστεύαμε ήταν λάθος! Χα χα, εδώ η Άγκελα Μέρκελ ως Βαλκυρία επιτίθεται με το δόρυ εναντίον των καζινο-"αγορών", ένας "Πλαστήρας" του 2010 καβάλα στο άλογο δεν είναι πιά και τόσο σουρεαλιστική ιδέα!
   Μπρρ, μόνον μην έρθει μαζί και κανένας "Παπάγος"!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Sic transit gloria mundi 20/05/2010 10:07:09

    Παλι αντιδεξια συνδρομα.Σε τι ηταν καλυτερος ο Πλαστηρας απο τον Παπαγο;
    Ο Πλαστηρας διακριθηκε για τις εκτελεσεις πολιτικων αντιπαλων του (των 6 δεξιων το 1922 και του αριστερου Μπελογιαννη) ,οργανωσε 2-3 πραξικοπηματα και ανελαβε πρωθυπουργος των Δεκεμβριανων στις 3 Ιανουαριου 1945 για την τελικη επιθεση των Αγγλων.Α,επισης το 1940 ηταν εξοριστος στη Γαλλια του Βισυ απ οπου εγραφε επιστολες κατα της κυβερνησεως που διεξηγαγε τον πολεμο.
    Ο Παπαγος δεν εκανε κανενα πραξικοπημα ουτε εκτελεση,διεξηγαγε τις επιχειρησεις του 1940 επιτυχια καθως και την τελικη φαση του εμφυλιου το 1949.Κερδισε κανονικα τις εκλογες και προχωρησε στην ανασυγκροτηση της οικονομιας με την υποτιμηση Μαρκεζινη που κρατησε 30 χρονια -και τι χρονια - μεχρι την υποτιμηση Αρσενη,σταθερης δραχμης.
    Πολυ καλυτερος ο Παπαγος.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 20/05/2010 10:24:45

    Ελαφρώς ειρωνικά το έγραψα όλο, φίλε ψυχραιμια.
    Όταν αναγκάζεσαι εκών άκων να "επιστρέψεις στον Πλαστήρα και τον Παπάγο", το σημαντικό δεν είναι να κρίνεις ποιός ήταν καλύτερος. Το σημαντικό είναι η σχεδόν καθολική αποτυχία των μεταγενέστερων "ηρώων", ότι όλα όσα ζήσαμε μετά το 1974 (για να μη πώ μετά το 1945) ήταν λάθος. Θα έλεγα, και όσα πιστεύουμε ακόμα και τώρα, κατά πλειοψηφία σ' αυτή τη χώρα, εμείς οι γενιές μετά το 1974, είναι επίσης λάθος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Factorx 20/05/2010 10:33:58

   Ο Παπανδρέου ....θεσμός;
   Τι άλλο θ' ακούσουμε!
   Σαν τα ελληνικά του Γιώργου μου φαίνεται πως μιλάει...

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Factorx 20/05/2010 11:00:58

   Φιλολαϊκέ μου φίλε: αριστούργημα!

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/05/2010 09:32:38

  Βασει των δηλωσεων του ο Σκυλακακης δεν κατεκρινε τη καταψηφιση του νομου απο τη ΝΔ.Δεν εχω αμφιβολια οτι αν ηταν στην ελληνικη Βουλη θα ακολουθουσε τη Ντορα αλλα παντως στην ευρωβουλη δεν κατεκρινε τη σταση της ΝΔ αλλα απλως ειπε οτι η Ελλαδα ξοδευε περισσοτερο απ οσα παρηγε που ομως ειναι και θεση της ΝΔ.
  Εδω ο Σαμαρας ζητησε συγνωμη απο τη νεα γενια για το λογο αυτο.
  Ενθαρρυντικο για οσους εξακολουθουν παρ ολα αυτα να θελουν ενα ενωμενο κομμα ειναι οτι ο Κουμουτσακος και η Γιαννακου (που εχει ακουσει πολλα) υπερασπισαν τη θεση της ΝΔ.

 15. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ avatar
  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 20/05/2010 09:58:18

  Σκυλακακη οι Ελληνες ξοδεύαν η εσυ απο τα κονδύλια του Υπεξ επι ντορας πλήρωνες 100δες εκ. ευρω σε μκο οπως της κολλητής απο την λακωνία που της έχετε υποσχεθεί με την αφεντικίνα σου θέση περιφεριάρχη για καθαρισμό του Εύξηνου Πόντου? ετοιμάσου μετά απο τις κλοτσιές απο Σαμαρά να μπαρκάρεις με τα πλοία του στόλου του μαρινάκη με την παρεούλα σας γιατί ο κορυδαλός θα είναι γεμάτος απο άλλους.
  Μπορεί να φύγεις και με το αεροπλάνο της Ελληνοτουρκικής εταιρείας του συζήγου της "μανιάτισας"βασίλησας των σκουπιδιών..........

  • nancy avatar
   nancy @ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 20/05/2010 10:47:19

   Εχει ελληνοτουρκική εταιρεία αεροπλάνων το "μαλλί της γριάς"???

 16. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/05/2010 10:49:33

  Προτείνω στην επιτροπή ...αξιολόγησης του Σκυλακάκη, να προεδρεύσει ο Φάκτορας!
  Για αναπληρωτή του θα έβλεπα τον Σπάρτακο!

 17. Tassos avatar
  Tassos 20/05/2010 11:33:04

  Μ'αρέσει που με λογόκρινε ο Φάκτορας επειδή απευθύνθηκε στον Σκυλακάκη με το γνωστό επιφώνημα όταν κανας φουκαράς κόπρος σκύλος μας παρενοχλεί. Τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να γράψω ού_ τ ρε λαλάκη!

 18. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/05/2010 11:43:53

  Εἰδικότερα τό 1952,ἕτος προσχωρήσεως τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Τουρκίας στήν Ἀτλαντική Συμμαχία,στά πλαίσια ὀλιγοήμερης ἐπισκέψεως τοῦ Τούρκου Πρωθυπουργοῦ Ἀντναν Μεντερές στήν Ἀθήνα,ὁ Ἕλληνας Πρωθυπουργός Ν.Πλαστήρας συμφώνησε γιά μιά στενή στρατιωτική συνεργασία μέ τήν Ἄγκυρα στά πλαίσια τοῦ ΝΑΤΟ καί πρότεινε(ποιός;ὁ Πλαστήρας)ἀκόμα καί τήν ὑλοποίησι μιᾶς <>.

  Αὐτά περί Πλαστήρα.

 19. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/05/2010 11:47:22

  Εἰδικότερα τό 1952,ἕτος προσχωρήσεως τῆς Ἑλλάδος καί τῆς Τουρκίας στήν Ἀτλαντική Συμμαχία,στά πλαίσια ὀλιγοήμερης ἐπισκέψεως τοῦ Τούρκου Πρωθυπουργοῦ Ἀντναν Μεντερές στήν Ἀθήνα,ὁ Ἕλληνας Πρωθυπουργός Ν.Πλαστήρας συμφώνησε γιά μιά στενή στρατιωτική συνεργασία μέ τήν Ἄγκυρα στά πλαίσια τοῦ ΝΑΤΟ καί πρότεινε(ποιός;ὁ Πλαστήρας)ἀκόμα καί τήν ὑλοποίησι μιᾶς..... Ἑλληνοτουρκικῆς Ἕνώσεως.

  Αὐτά περί Πλαστήρα.

 20. ainsley hayes avatar
  ainsley hayes 20/05/2010 12:41:17

  Είστε πραγματικά αστείοι.

  Ό,τι και να πει κανείς, αν δεν είναι στην επίσημη λίστα φίλων του Αρχηγαντώνη σας τον στέλνεται στα λιοντάρια.

  Όχι επειδή καταλάβατε τί είπε, όχι επειδή το αξιολογήσατε σοβαρά αλλά επειδή δεν σας συμφέρει να λένε κάποιοι τα πράγματα με το όνομα τους. Άλλωστε ο Αντωνάκης σας αποφάσισε να πάρει άλλη γραμμή, αυτήν της ανευθυνότητας και του λαικισμού.

  Ο Σκυλακάκης ούτε τυχάρπαστος είναι, ούτε 'διορισμένος μια ζωή' (όπως σίγουρα είναι κάποιοι εδώ μέσα) οπότε σταματήστε να πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα και κοιτάξτε λίγο το βιογραφικό του, έλεος πια.

  Επίσης, ο άνθρωπος από τότε που έχει πάει στην Ευρωβούλη έχει υπάρξει ο πιο ενεργός στρατιώτης της Ελλάδας, με τις περισσότερες δηλώσεις, ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Αντιθέτως, όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, ο μεγάλος Αργηγός σας Αντώνης Παραρήγας (πρόσφατο το ψευδώνυμο) 'άφησε ιστορία' όταν πέρασε απ'την Ευρωβουλή μόνο με την απραξία και την αδιαφορία του.

  Αλλά δεν πειράζει, γιατί έμεις (ως πρόβατα μηδενικής διανοητικότητας) 'αγαπάμε Αντώνη' και ότι μ.... μας παραουσιάζει ως κομματική γραμμή την καταπίνουμε αμάσητη! Και ας συνεχίζει να δείχνει με κάθε του κίνηση ότι δεν σκαμπάζει γρι από οικονομικά και πολιτική στρατηγική και ότι μπροστά στην ψηφοθηρία θα ποντάρει ακόμη και στην χρεωκοπία της ίδιας του της χώρας.

  Αλλά δεν πειράζει παιδιά γιατί αυτοί είμαστε και δεν αλλάζουμε και γι'αυτό αυτό το κόμμα αυτό είναι τελειωμένο. Έχει μείνει ο Σαμαράς αγκαλίτσα με την βόμβα-που-ανα-πάσα-στιγμή-θα-σκάσει-Καραμανλή, τον σιχαμερό κλέφτη Μαρκόπουλο, την γελοιοτάτη dance with the stars Πιπιλή και άλλα 'πεντακάθαρα' παληκάρια που απαρτίζουν το dream team που σας εμπνέει όλους εσάς εδώ μέσα.

  Και το προβλημά σας εξακολουθεί και είναι ο Σκυλακάκης... Ξυπνήστε ρεεεεεεεε!

  Ζήτω η Νέα Πολιτική Άνοιξη!!!

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ ainsley hayes 20/05/2010 19:27:06

   Σου έχει κάτσει στο λαιμό ο κόμπος, βλέποντας τη Ν.Δ. να Αναγεννιέται!
   Θα έπρεπε ασφαλώς να ξέρεις ότι, μετά τη βαρυχειμωνιά που πέρασε, απόρροια της ιδιαίτερης βιασύνης της υποψηφίας Αρχηγοντόρας και κάποιων άλλων στελεχών της που την πλήγωσαν, θα ερχόταν νομοτελειακά και η εποχή της Άνοιξης!
   Υποψιάζομαι ότι είσαι πολύ αλλεργικός, με ότι απλά και μόνον σου θυμίζει αυτή την εποχή! Και πάντως να μην ξεχνάς ότι ο Αντώνης είναι αρχηγός της Ν.Δ. εκλεγμένος μάλιστα από τη βάση του κόμματος και όχι από ένα "ελεγχόμενο" συνέδριο που ήθελαν διακαώς κάποιοι!
   Αντιαλλεργικά λοιπόν κυκλοφορούν πολλά στην αγορά, αλλά το ξύδι ενδείκνυται ως ένα από τα παραδοσιακά ισχυρά αντίδοτα για κάθε είδους «κνησμό»! Περαστικά!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ainsley hayes 20/05/2010 19:53:10

   Συνήθως δεν απαντώ σε τρολς αλλά με κέντρισε αυτόπου είπες ότι δεν ήταν "διορισμένος μια ζωή" ο σκυλακάκης. Από το βιογραφικό του λοιπόν:

   Από το 1986 έως το 1989 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του «Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ).
   Υπεύθυνος της Διαφημιστικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 και Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Επιτροπής εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, από κοινού με τους Κ. Χατζηδάκη και Δ. Κατσούδα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και του Απριλίου του 1990. Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Επιτροπής Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και το 1993.
   Το 1989 υπηρέτησε, ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Τζ. Τζαννετάκη και από το 1989 ως το 1990 ως σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Από το 1990 ως το 1993 διετέλεσε σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και Προϊστάμενος του Γραφείου Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού.
   Από το 1997 έως το 1998 υπήρξε μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.
   Υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Β’ Αθηνών στις εκλογές 2000.
   Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων από το 2003 μέχρι το 2006 με το συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ», με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη και υπεύθυνος για τον συντονισμό της προετοιμασίας του προγράμματος του συνδυασμού.
   Από το 2003 έως το 2006 διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος Αθηναίων, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΟΨΗ» του Δήμου Αθηναίων. Την περίοδο 2003–2004, ήταν υπεύθυνος για την προετοιμασία του Δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στη διάρκεια των οποίων είχε ορισθεί Αναπληρωτής City Manager.
   Κατά τη θητεία του στο Δήμο Αθηναίων διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών την περίοδο 2005-2006 και Πρόεδρος της εταιρείας «Διπλή Ανάπλαση» Α.Ε. για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού από την ίδρυσή της μέχρι το Δεκέμβριο του 2006.
   Από το Μάρτιο 2006 μέχρι τον Μάιο του 2009 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών και το Δεκέμβριο του 2007 ορίστηκε Ειδικός Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για Θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα.
   Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του κόμματος «Οι Φιλελεύθεροι» (1999), και πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του «Κέντρου Ερευνών και προβληματισμού Ε21» (1994-2001) και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ (1992-1993) και της Ασφαλιστικής Εταιρίας ΑΣΤΗΡ (1989-1993).

   Δυό φορές επιχείρησε να εκλεχτεί με λαϊκή βούληση. Στις βουλευτικές εκλογές πήρε τον λοπού βεβαίως βεβαίως και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος σε δήμο που και εσύ να έβαζες υποψηφιότητα [και σε στήριζε και το σκυλολόι] θα βγαινες περπατώντας.
   Κατά τα άλλα ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.
   Άντε τώρα, σχόλασες. Ποιός έχει βάρδια τώρα;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Ηλίας 20/05/2010 20:06:48

    Άψογος!

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ ainsley hayes 20/05/2010 20:08:37

   Ηλία, άψογος.
   Δεν αλλάζουν βάρδια...Αλλάζουν nicknames...

 21. enianos avatar
  enianos 20/05/2010 12:51:28

  Ο Πλαστήρας υπoχώρησε από το μέτωπο συντεταγμένα χωρίς να χάσει ούτε έναν άνανδρα, κρέμασε μερικούς στο γουδί, υπέγραψε σε μια μέρα την παραχώρηση του θεσσαλικού κάμπου στους ακτήμονες και πέθανε φτωχός !

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ enianos 20/05/2010 18:54:24

   The Black Rider! Και η Βαλκυρία Angela. Καλύτερα ένα φρικτό τέλος παρά μια φρίκη δίχως τέλος!
   Να δώ πάλι σπαθιά ν' αστράφτουν, εκτελεστικά αποσπάσματα να κροταλίζουν, καζινο-καπιταλιστές να γκρεμίζονται. Και τον Μπάρακα να ξανα-ανοίγει το Αλκατράζ, με φοροφυγάδες μέσα!

 22. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 20/05/2010 13:54:45

  Η στάση της Ντόρας δεν κάνει καμμία εντύπωση, όπως βεβαίως και τα εύσημα που της έδωσε ο Χατζημαρκάκης (έτσι ορίζει η εθνικοτοπική των Γερμανοελλήνων προφανώς). Ο Σκυλακάκης, θέλοντας να αναδείξει εαυτόν (στην εθνικοτοπική), είπε πράγματα που είναι του συρμού στο περιβάλλον της Ε.Ε., αντί να αποφύγει να σιγοντάρει το κλίμα δαιμονοποίησης της χώρας μας (αλλά τι να λέμε τώρα, πριν από μερικούς μήνες αυτός με τον Τρεμόπουλο ήταν οι μόνοι έλληνες ευρωβουλευτές που υπερψήφισαν φιλοτουρκικό ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο με αποτέλεσμα να περάσει με ΜΙΑ ψήφο διαφορά!).

  Κρίνοντας και φυσιογνωμικά, πρέπει να είναι από τους λίγους που πήραν τοις μετρητοίς την ατάκα του Αρτέμη Μάτσα: "Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας..."

 23. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/05/2010 13:57:29

  Πρόλαβε ὅμως καί πρότεινε τήν Ἑλληνοτουρκική Ἕνωσι.

 24. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/05/2010 14:02:40

  Ὁ πιό δραστήριος στήν Εὐρωβουλή ἦταν ὁ Καρατζαφέρης,γιά νά εῖμαστε δίκαοι.
  Κύτταξε ὅμως πώς μᾶς προέκυψε,ὑποστηρικτής τοῦ ΓΑΠ.
  Καλλίτερα λοιπόν τό χαμηλό προφίλ τοῦ Σαμαρᾶ.Ἄλλωστε,ὁ χρόνος θά δείξη καί γιά αὐτόν.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Kὀριννα 20/05/2010 14:07:32

   "Ὁ πιό δραστήριος στήν Εὐρωβουλή ἦταν ὁ Καρατζαφέρης,γιά νά εῖμαστε δίκαοι"

   Και ένας ανεμιστήρας δραστήριος είναι. Φυσσάει αέρα συνέχεια...

 25. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/05/2010 14:29:09

  Αγανάκτηση,
  Σοῦ φαίνομαι γιά ὀπαδός τοῦ Καρατζαφέρη καί τό γράφεις αὐτό;

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Kὀριννα 20/05/2010 14:37:58

   Όχι δεν μου φαίνεσαι. Γιατί διαφωνείς στο σχόλιο μου;

 26. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/05/2010 14:41:08

  Γιατί νόμιζα πώς αὐτό ὑπονοοῦσες.Ἄν σέ παρεξήγησα,συγγνώμη.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Kὀριννα 20/05/2010 14:45:17

   Απλά εννοώ ότι δεν είναι δραστηριότητα το να φανφαρολογείς ακατάπαυστα και απο κάτω το ακροατήριο να χαμογελάει ή και να γελάει. Όπως συνέβαινε με τον Καρατζαφέρη στην ευρωβουλή.

 27. TARAMAS avatar
  TARAMAS 20/05/2010 18:24:35

  Η Γερμανία;

 28. Panayiotis avatar
  Panayiotis 20/05/2010 18:26:20

  Ta papagalakia ths Dorasiemens enai polla kai pantou!

 29. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 20/05/2010 18:34:04

  Δεν χρειάζεται σχολιασμό ο κ. Σκυλακάκης. Μια ζωή κρατικοδίαιτος και στο άρμα της άγιας οικογένειας. Υπάρχουν πολύ πιό ικανοί και αναγνωρίσιμοι από τον κύριο αυτόν. Θα ήθελα πολύ να του πάρω συνέντευξη προκειμένου να τον αξιολογήσω πραγματικά άν θα τον προσελάμβανα στην εταιρεία μου. Δυστυχώς, η άμοιρη Ελλάδα μας βρίσκεται στη σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση από την παρουσία κυρίων σαν αυτόν. Βεβαίως, σε ρόλο υποτακτικών φερεφόνων δεμένων στο αμαρτωλό άρμα των κηδεμόνων των. Γίνεται κατανοητό επιτέλους; Όλοι μας σε ΕΓΡΉΓΟΡΣΗ.

 30. viografikos avatar
  viografikos 20/05/2010 18:39:25

  Αγαπητε Ansleε Hayes

  Μετα απο την υποδειξη σου εριξα μια ματια στο βιογραφικο του Σκυλακακη. Το μονο που προκυπτει απο την ιστορια του ειναι οτι απο 25 ετων ηταν επαγγελματιας κολλητος διαφορων πολιτικων ηγετων - Μανος, Τζαννετακης, Μητσοτακης. Ειναι ευρεως γνωστο οτι ειναι τσιρακι της Ντορας. Ως εκ τουτου δεν απορω καθολου με τα λεγομενα του στο Ευρωκοινοβουλιο. Αληθεια η ψεμματα, το βασικο θεμα που του προσαπτουμε ειναι οτι δεν μπορει καποιος τυχαρπαστος (μια φιλελευθερος, μια δεξιος, μια νεοφιλελευθερος (ετσι αποκαλειται τωρα η Ντορα!!)) να βγαινει και να μιλαει στο Ευρωκοινοβουλιο ως εκπροσωπος τησ ΝΔ με γραμμη Ντορας. Αυτο ειναι τουλαχιστον αχαριστια. Οι επιλογες που εχει λοιπον ειναι δυο- ειτε το βουλωνει και κανει οτι του λεει η ηγεσια του κομματος του οποιου ανηκει, ειτε παραιτειται και ακολουθει οποιον γουσταρει. Ετσι που παει ο ανθρωπος, αμα δεν της κατσει το κομμα της Ντορας, τον βλεπω να κολλαει σε κανα Καρατζαφερη.

  Ειναι που ειναι διορισμενος, ας εχει τουλαχιστον και λιγο φιλοτιμο. Τουλαχιστον να κερδισει την ταμπελα του διορισμενου ενος κομματος, οχι ενος διορισμενου του εκαστοτε αφεντικου του!

 31. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 20/05/2010 18:51:03

  Και κάτι πρόσθετο. Το φερέφωνο της "προισταμένης" του, κ. Σκυλακάκης, δεν σέβεται τον Αρχηγό του κόμματος στο οποίο "ανήκει" (;). Για το λόγο αυτό, οφείλει να συζητήσει άμεσα με τον κ. Σαμαρά αν θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν το πράξει, ο αρχηγός οφείλει να πάρει αυστηρότατα μέτρα εναντίον του άμεσα. Η πιθανή ανοχή του θα είναι αδυναμία.

 32. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 20/05/2010 21:51:14

  Αγαπητέ Φάκτορα , κάποιοι σχολιάσαμε τα γραφόμενα του Ansleε Hayes που δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα εμπαθέστατο κείμενο κατά του Αντώνη. Με έκπληξη διαπιστώνω πως το λιβελογράφημά του δεν είναι πια αναρτημένο! Είναι λοιπόν επόμενο, σε κάποιους αναγνώστες σου να δημιουργείται η απορία για τα σχόλιά μας. Μάλιστα ο Βιογραφικός, στο δικό του σχόλιο,τον αποκαλεί με το όνομά του! Τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ!

 33. Βασίλης avatar
  Βασίλης 21/05/2010 10:57:50

  αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα είναι η αναφορά ορισμένων εξ' υμών στον αείμνηστο Π.Κονδύλη...υπενθυμίζω ότι σε ανύποπτο χρόνο (από το 1994, αν δεν με απατά η μνήμη μου), ερωτηθείς για το τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να επιβιώσει στο νέο πλανητικό περιβάλλον, είχε πει ότι όρος επιβίωσης για τη χώρα είναι να αρχίσει "να παράγει περισσότερα από όσα τρώει"...η αλήθεια είναι ότι οι διαπιστώσεις Σκυλακάκη δεν απέχουν και πολύ από την σχετική επισήμανση του σπουδαίου στοχαστή, εκτός κι αν εγώ καταλαβαίνω λάθος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.