#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2010 20:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παζαρεύει με την Τουρκία η κυβέρνηση το Καστελόριζο;Από το Καστελόριζο ήταν που ο πρωθυπουργός την αποφράδα ημέρα της 23ης Απριλίου 2010, ανακοίνωσε το δέσιμο της χώρας μας στο άρμα του ΔΝΤ. Για το ξεπούλημα του Καστελόριζου πληθαίνουν τώρα ανησυχητικές πληροφορίες, ότι διεξάγονται παρασκηνιακές διεργασίες ανάμεσα στην Αθήνα και την Αγκυρα.

Ως γνωστόν, όπως επισήμανε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίου για ενεργειακά θέματα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας, «από το 2001 έως το 2010, βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα μονομερούς τουρκικής οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της περιοχής νοτίως των τουρκικών παραλίων μη λαμβάνοντας υπόψη τη νησιωτική παρουσία του Καστελόριζου». Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία προβαίνει σε συστηματικές προκλήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή με στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας (βλέπε http://www.antinews.gr/?p=10164 «Τουρκία: στο Καστελόριζο είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα»).

Μόλις προ μηνός μάλιστα μάλιστα, στις αρχές Νοεμβρίου, εξαιτίας παραβιάσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή του Καστελόριζου, το ελληνικό Πεντάγωνο απέσυρε τη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» από την ΝΑΤΟΪκή άσκηση «Μπλέ Φάλαινα», όπου μετείχαν ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις. Ο στόχος της Αγκυρας είναι σαφής: Τα μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο και πετρέλαιο) στη ζώνη νοτίως του Καστελόριζου, νοτίως της Κρήτης («κοίτασμα του Ηρόδοτου»), νοτίως της Κύπρου και των θαλασσίων περιοχών της Αιγύπτου και αυτά που κατέχει νομίμως, ή μη το Ισραήλ.Η Τουρκία θέλει λοιπόν, να μπεί σφήνα στην περιοχή (βλέπε: Χάρτης 1. Το στρατηγικό σημείο του Καστελόριζου). Τι ζητάει η Τουρκία; Απλά, ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκριπίδα και, ως εκ τούτου, αυτομάτως περιορίζεται η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ, Χάρτης 2. Η ΑΟΖ που πρέπει, και δικαιούται βάσει των διεθνών κανόνων, να χαράξει η Ελλάδα). Η Τουρκία όμως, γνωρίζει πολύ καλά ότι το Καστελόριζο έχει υφαλοκριπίδα, διότι είναι κατοικημένο νησί. Όπως και να’χει, το Καστελόριζο έχει μεγάλη στρατηγική σημασία, διότι αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία. Εφόσον πάντως, υπερισχύσει η τουρκική άποψη, και περάσει ότι το Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκριπίδα, είναι προφανές ότι η Αγκυρα αποκτά πρόσβαση στα μεγάλα κοιτάσματα της περιοχής (Χάρτης 3. Η ΑΟΖ της Τουρκίας με βάση τα σημερινά δεδομένα).

Ετσι, περιορίζεται η ελληνική ΑΟΖ και βέβαια τα ελληνικά δικαιώματα στα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης. Ουσιαστικά δηλαδή, προωθείται, και εκεί, η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει ορίσει την ΑΟΖ της σε αντίθεση με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που σε μεγάλο βαθμό τα έχουν βρεί για να προχωρήσουν στις έρευνες και την εκμετάλλευση των πλούσιων κοιτασμάτων της περιοχής, με στόχο, κυρίως, την εξαγωγή τους στη Δ.Ευρώπη.Το σχέδιο για να κάνει τα στραβά μάτια η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την τουρκική θέση, προκειμένου να πάρει η Αθήνα «ανταλλάγματα» στο Αιγαίο, λέγεται πως είναι μια παλιά αμερικανική πρόταση. Οι Τούρκοι, στο μέσον της δεκαετίας του 1980, οπότε είχε υποβληθεί η πρόταση, την είχαν αρνηθεί. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ουσιαστικά θα αποτελεί την επανάληψη των αποτελεσμάτων των επαφών Ανδρέα Παπανδρέου-Τουργκούτ Οζάλ, οπότε η Ελλάδα απεμπόλησε την εκμετάλλευση των έξι κοιτασμάτων που υπάρχουν Ανατολικά της Θάσου.

Να σημειωθεί ότι στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένως έρευνες το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών) για τη μελέτη υδριτών (στερεό μεθάνιο). Πρόκειται για το πρόγραμμα «Αναξίμανδρος», τα αποτελέσματα του οποίου δείχνουν ότι εκεί υπάρχουν πολύ ελπιδοφόρα κοιτάσματα. Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην αρχή της δεκαετίας του 2000, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να μπλοκάρει τις έρευνες του ΙΓΜΕ (!).

Ο τουρκικός Τύπος, πάντως, κατ’επανάληψη έχει αναφέρει ότι είναι δικαίωμα της Αγκυρας να κάνει έρευνες, όπως έπραξε το 2008 με νορβηγικό ερευνητικό σκάφος, 80 μίλια νότια του Καστελόριζου, ερευνών, αφού, κατά τους ίδιους ισχυρισμούς, εκεί είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα (!). Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται αντίστοιχοι τουρκικοί ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν στόχο να «φυλακίσουν» την Τουρκία μέσα στα χωρικά της ύδατα, ότι δεν παραιτείται από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και τις οικονομικές ζώνες, και πως γι’αυτό δίδει άδειες έρευνας σε διεθνείς εταιρείες.Όπως και να’χει τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά για την Τουρκία, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές Ελλάδας και Κύπρου, είναι θάλασσα της ΕΕ. Πολύ περισσότερο, στην υπόθεση εμπλέκεται και το Ισραήλ, λόγω των αυξημένων ωφελημάτων που προσδοκά από την εκμετάλλευση της περιοχής. Αξιον προσοχής είναι η ένταση στις ισραηλο-τουρκικές σχέσεις, η οποία, εκτός των άλλων, οφείλεται και στις τουρκικές βλέψεις και παρενοχλήσεις σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία επανειλημμένως έχει προσπαθήσει ν α παρεμποδίσει τις κυπριακές έρευνες νοτίως της μεγαλονήσου. Ετσι, για παράδειγμα, στις 13 Νοεμβρίου 2008, πολεμικό της σκάφος εμπόδισε δύο ερευνητικά σκάφη υπό ξένη σημαία, 27 ναυτικά μίλια νοτίως της Κύπρου, επειδή –λέει- βρίσκονταν στην τουρκική ΑΟΖ (!). Το ενδιαφέρον είναι ότι τις ίδιες ημέρες (14-18/11/2008) στη περιοχή τυο Καστελόριζου έκανε την εμφάνισή του το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος Malene Ostervold, που, συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα, προσπάθησε να κάνει γεωφυσικές έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στην περιοχή έσπευσε ελληνική κανονιοφόρος, και λίγο έλειψε να κλιμακωθεί επικίνδυνα η ένταση. Η Νορβηγία, με διάφορες εταιρείες της, έχει απευθυνθεί στην Ελλάδα για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, «δουλεύει» μαζί με την Αίγυπτο, και τότε εμφανίστηκε και με την Τουρκία.

Υπόμνημα

Χάρτης 1. Το στρατηγικό σημείο του Καστελόριζου

Το Ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηρόδοτου σε σχέση με το Αιγυπτιακό και

Κυπριακό τμήμα της λεκάνης και τις πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου σε Ισραήλ και Αίγυπτο και τις παραχωρήσεις Κύπρου και της Αιγύπτου.

Σαφείς είναι και οι γεωφυσικές γραμμές που περνούν μέσα από το ελληνικό τμήμα της λεκάνης του Ηρόδοτου. Κίτρινο τετράγωνο, παραχώρηση El Dabaa ( θαλάσσιο βάθος 3000 μέτρα) στην Statoil. Ερευνητικό γεωτρύπανο Discover Americas.

Χάρτης 2. Η ΑΟΖ που πρέπει, και δικαιούται βάσει των διεθνών κανόνων, να χαράξει η Ελλάδα.

Με μωβ χρώμα φαίνονται οι περιοχές που έχει παραχωρήσει ή θέλει να παραχωρήσει η Τουρκία για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Ως φαίνεται έχει παραχωρήσει και περιοχές που μπαίνουν σφήνα στην ελληνική και την κυπριακή ΑΟΖ. Οι στόχοι της Αγκυρας είναι μεγαλύτεροι. Αγκάθι στα σχέδιά της, όπως φαίνεται στο χάρτη, είναι το Καστελόριζο (Μεγίστη).

Χάρτης 3. Η ΑΟΖ της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 02/12/2010 20:34:35

  Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας
  http://www.patrides.com/jun08/free.htm

  http://www.patrides.com/ > αρχείο > Ιούνιος 2008
  θέμα
  ΕΛΕΥΘΕΡΑ
  Μακεδονικό: η επανάσταση της κοινής λογικής

  @@@

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Κρης 02/12/2010 23:26:21

   Όπως το παράθεσες το κείμενο είναι σαν τα λόγια να είναι δικά σου. Γράψε ότι αυτά τα έχει πει ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κρης 03/12/2010 00:12:32

   Ακόμη και ένα ελάχιστο κομμάτι εδάφους, υφαλοκριπίδας, χωρικών υδάτων ή ΑΟΖ και αν παραχωρήσουμε στην Τουρκία είναι η αρχή του τέλους και θα ξηλωθεί το πουλόβερ των εθνικών μας δικαιωμάτων, τουλάχιστον όσον αφορα το Αιγαίο αλλά και το μεσογειακό τμήμα της ΑΟΖ μας νοτίως του Καστελλόριζου. Καμία μαξιμαλιστική διεκδίκηση από πλευράς μας αλλά και καμία υποχώρηση από αυτά που μας δίνει δικαίωμα το διεθνές δίκαιο (δηλαδή 12 ν.μ. ΑΟΖ Καστελλόριζου, διμερής οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ ημών και Αιγύπτου - καμία εμπλοκή της Τουρκίας - δεν φοβόμαστε).

   • Orestios avatar
    Orestios @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 03/12/2010 00:18:41

    Λαμβάνοντας υπ' όψιν την μέχρι τώρα πρακτική που ακολουθεί, τί πιστεύεις ότι πρόκειται να κάνει το GAP?

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 03/12/2010 09:05:03

    "μαξιμαλιστική διεκδίκηση από πλευράς μας..."

    Πως το ερμηνεύεις αυτό Μανώλη;

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Κρης 03/12/2010 08:52:15

   Κρη

   Δυστυχώς εκφράζεις την άποψη του ηττημένου Νεοελληνισμού.
   Ενός έθνους ευνουχισμένου από τις κοφτερές λεπίδες του επιχώριου ευδαιμονισμού.
   Με τη λογική αυτή κατρακυλάμε σκαλοπάτια σε κάθε είδους διεθνή κατάταξη.
   Γιατί δεν έχουμε άλλη ενέργεια να βάλουμε στο σύστημα ώστε να συνεχίσει να επιβιώνει.
   Προτιμούμε να κοιμόμαστε ήσυχα.
   Λυπάμαι.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 03/12/2010 14:47:06

    ο ΓΑΠ το χει πεί αυτό και όχι ο Κρης.. απλά παρέθεσε την πρόταση.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ευθύμης 03/12/2010 15:06:23

     Συγνώμη Κρη.

     Δεν διάβασα την παραπομπή.

 2. tony avatar
  tony 02/12/2010 20:45:18

  Τους Καστελορίζιους τους ρώτησε?
  Τι τρέλα σας έπιασε εκεί στην Αθήνα?
  Τρελαθήκατε?
  Είναι σε θέση ο Γιώργος και ο κάθε Γιώργος να πουλήσει το Καστελόριζο?
  Αυτοί οι άνθρωποι εκεί επιβίωσαν τέσσερις χιλιάδες χρόνια.
  Αν θέλετε να ξεχρεώσετε πουλήστε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ και παρατήστε το
  Καστελόριζο.
  Πουλήστε τον Πάγκαλο και τον Τσοχαντζοπουλο και τον Ρουσοπουλο και τον
  Βουλγαρακη και τον Κωστακη και τον Γιωργακη.
  Πουλήστε ότι θέλετε δεν με νοιάζει, τα Δωδεκάνησα αφήστε τα.
  Ήταν και θα είναι Ελληνικά.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ tony 02/12/2010 20:54:18

   Απέχων ή συμμετέχων;;;;
   Για να φωνάζεις υποθέτω τό δεύτερο..

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ παγωτατζής 02/12/2010 22:25:07

    ΠΕΣ ΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! αυτη η "αποχη" μας καταστρεφει και
    βλεπουμε τα αποτελέσματα.. Μια ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ και μαφιοζικη κυβερνηση πασοκ/τροικας που σιγα σιγα
    τα ξεπουλαει ολα!!

    ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!
    ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ τους πασοκους/τροικανους..
    Πριν να ειναι αργα...
    ΜΗΝ περιμενουμε να χαθει η Θρακη, η Μακεδονια και να διχοτομηθει το Αιγαιο..... Θα ειναι αργα και τοτε
    ουτε ο καλυτερος πολιτικος δε θα μπορει να σωσει την κατασταση..

    ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Kostas D 02/12/2010 22:30:19

     Οπως βλέπετε η κατασταση ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ!!!!! Κι ο Γαπ εχει τη γαληνια εκφραση
     ψυχρου εκτελεστη σαν να μην τρεχει τιποτα....

     πριν 36 χρονια χάθηκε η μιση Κυπρος...

     ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!!!!!!!!

     Η Ελλαδα ανηκει Σ'ΕΜΑΣ το λαο, εμεις "ΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ" ποιος θα μας αντιπροσωπευει και θα "ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ"
     ΑΡΑ όταν βλεπουμε οτι "¨εργαζονται" εναντια
     σ' εμας και την Ελλαδα, έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ
     ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ και
     να τους ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ -"ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ" το συντομότερο!!!!!!

     • ανώνυμος avatar
      ανώνυμος @ Kostas D 02/12/2010 23:09:34

      είχαμε το δικαίωμα να τους μαυρίσουμε στις εκλογες του περασμένου μήνα.Δυστυχώς το μήνυμα που πήραν ήταν άλλο....

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Kostas D 02/12/2010 23:24:40

      ανώνυμε,
      κάνεις λάθος.... η αποχη δεν ειναι "μαυρισμα".... (αν αυτο εννοεις..??)
      Σε κρισιμα σταυροδρόμια οταν η χωρα κινδυνευει, πρεπει να πεις η ενα ΝΑΙ η ενα ΟΧΙ.... ( το να μη δωσει κάποιος απάντηση είναι βλακωδες ασκοπο, δε βγαζει πουθενα, και πλεκει τα πραγματα χειροτερα, οπως και φτασαμε εδω μεσα σ'ενα χρονο.....λογω "αποχης"..μιας και
      σε μια χώρα και 100 ατομα να ψηφισουν καποιος θα βγει ετσι κι αλλιως.. δεν ειμαστε σχολικη τάξη 30 ατόμων οπου κανουν τα παιδια αποχη στο διαγωνισμα..)
      Σε σοβαρα ζητήματα ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!
      Πολυ περισσότερο οταν εχεις ΜΕΣΑ στη χώρα τον εχθρο.... Δεν κάθεσαι να σκεφτεις... τον πολεμάς επι τοπου!!
      Σε τέτοια θέματα ΔΕΝ παίζουμε..
      (Είχε μαλλιάσει η γλώσσα του Καραμανλη να φωνάζει συνέχεια "ΠΟΙΑ Η ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ??", ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ", ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ"...!!!!!

      Και τα πρόβατα πέσανε στην παγίδα της "Αποχης".....
      Αυτα τα προβατα που "απειχαν" πληρωνουμε ΟΛΟΙ και τα αλλα πρόβατα που επεσαν στην παγιδα του "λεφτα υπάρχουν"....
      Αν χαθει το μισο Αιγαιο θα ειναι πολυ αργα..!!!!!
      ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ!!!!!

     • Orestios avatar
      Orestios @ Kostas D 03/12/2010 00:19:56

      Μα το Αιγαίο έδωσε λευκή επιταγή στο GAP.

 3. sawas avatar
  sawas 02/12/2010 20:46:24

  Ξερει καποιος αν εχει οριοθετηθει ΑΟΖ με την Κυπρο και αν οχι γιατι?

  • anonymous avatar
   anonymous @ sawas 02/12/2010 21:19:00

   Μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου όχι διότι υφίσταται τι θέμα του Καστελόριζου. Με την Ιταλία είναι οριοθετημένη με την αρχή της μέσης γραμμής. Το κόλπο που εφαρμόζουμε είναι απλό. Προσπαθούμε να οριοθετήσουμε με όλους τους άλλους και μόλις το καταφέρουμε θα είμαστε σε θέση ισχύος.

   Πάντως η Αλβανία μας την έφερε με υποκίνηση από τους Τούρκους που τα έριξαν στους Σοσιαλιστές και κατέθεσαν προσφυγή στο συνταγματικό δικαστήριο και ακύρωσε τη συμφωνία, η Αίγυπτος και η Λιβύη κάνουν κόλπα. Αν τα καταφέρουμε πάντως θα είμαστε σε καλή κατάσταση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ sawas 02/12/2010 23:23:21

   Όχι, αλλά αυτό ακριβώς είναι το δυνατό μας χαρτί και εδώ ακριβώς έγκειται η προδοσία του ΓΑΠ. Αν οριοθετηθεί η ΑΟΖ με την Κύπρο, τότε τελείωσε το θέμα, διότι η συμφωνία με την Κύπρο θα είναι νομικά ισότιμη με κάθε άλλη συμφωνία, περιλαμβανομένων και αυτών με την Τουρκία. Δηλαδή, το θέμα του Καστελόριζου για να λυθεί νομικά, αρκεί η συμφωνία με την Κύπρο και ασ' τους Τούρκους μετά να κουρεύονται. Το κανονίζεις με την Κύπρο και τους λες μετά 'ελάτε να το στείλουμε και στη Χάγη' και αυτοί δεν θα έχουν κανένα επιχείρημα.

   Αλλά τι να λέμε ρε παιδιά. Εδώ τα 12 μίλια δεν τολμάμε να επεκτείνουμε, που είναι καθαρά δική μας απόφαση και μιλάμε μετά για ΑΟΖ με την Κύπρο... Το όλο ζήτημα είναι ο διαχρονικός ραγιαδισμός μας.

 4. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 02/12/2010 21:06:04

  Ομερτά επί δεκαετίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Ο δε Πάγκαλος εξακολουθεί να αμφισβητεί ακόμα και σήμερα την ύπαρξη κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Για τόσο χαιβάνια μας περνάνε. Η δε τουρκική προκλητικότητα αποδιδόταν στους κακούς στρατηγούς που ζήλεψαν τη δόξα του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπή. Ε, ρε δούλεμα που έχουν ρίξει τόσα χρόνια. Όσοι δε, τολμούσαν να ψελίσουν τίποτα για πετρέλαια, χαρακτηρίζονταν ως ευφάνταστοι ή ακροδεξιοί. Τώρα, προσπαθούν να μας το φέρουν μαλακά- μαλακά

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 03/12/2010 14:51:21

   ΕΤΣΙ!
   λες και ρίχνουν εδώ και 35 χρόνια, υπνωτικά στο νερό που πίνουμε.. για τέτοια υπνηλιά έχουν ρίξει στον λαό μέσω των μέσων τους.

   Όλα κανονισμένα για να τα πάρει στο πιάτο ο αμερικάνος με τον τούρκο.

 5. λαζαρος avatar
  λαζαρος 02/12/2010 21:26:14

  σαν να χει δικιο ο γιανναρας που λεει πως το εργο ελληνισμος εληξε

  • anonymous avatar
   anonymous @ λαζαρος 03/12/2010 00:46:43

   Για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Πρέπει κάθε οικογένεια από 1 παιδί να πάει στα 4. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο για πρακτικούς και ιατρικούς λόγους.
   Οι πρακτικοί λόγοι είναι είναι ότι με τις σπουδές και τα σχετικά η αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας ξεκινάει από τα 30+ ενώ παλιότερα ξεκινούσε από τα 16. (Εδώ ένα παράδειγμα από γνωστή μου. Έκανε ένα παιδί στα 19 επειδή δεν πρόσεχε την αντισύλληψη. Μετά έκανε άλλο ένα στα 30 παρόλο που δεν ήθελε επίσης επειδή δεν πρόσεχε την αντισύλληψη.)
   Ο ιατρικός λόγος σχετίζεται με τον προηγούμενο. Λόγω της μεγάλης ηλικίας των εγκύων το 50% περίπου γεννάει με καισαρική. Καισαρική σημαίνει 2 παιδιά μάξιμουμ διότι μετά κινδυνεύει η ζωή της εγκύου. Αυτό σημαίνει ότι για να πάμε στα 4 παιδιά κατά μέσο όρο οι άλλες γυναίκες θα πρέπει να κάνουν 6 παιδιά. Ούτε στην Αφρική δε γίνονται αυτά πλέον.

   Τα άλλα πρακτικά θέματα οικονομικού χαρακτήρα τα αφήνω στην άκρη.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ anonymous 03/12/2010 14:53:58

    αν ο γυναικολόγος που αναλαμβάνει την καισαρική είναι ικανός, κάνεις και 3 και 4 με καισαρική αρκεί να μη τα κάνει μετα τα 35 γιατί οι κίνδυνοι ανεβαίνουν εκθετικά για άλλους λόγους.

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 02/12/2010 21:31:48

  Απο την Μινεσότα έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

 7. Τζώννη Μπη Γκουντ avatar
  Τζώννη Μπη Γκουντ 02/12/2010 21:47:55

  Δείτε το και κάντε το ξεχωριστό ποστ

  http://www.youtube.com/watch?v=myjDr_KeTEw

 8. man8os avatar
  man8os 02/12/2010 21:59:43

  Αν ειναι δυνατον!!!
  Ετσι και παει να κανει κινηση το ΠΑΣΟΚ να ειναι ετοιμη η ΝΔ να βγει ο κοσμος στους δρομους, με αιτημα την αμεση παραιτηση της κυβερνησης του προδοτη.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ man8os 03/12/2010 02:16:06

   ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ απ΄οπου και
   ξεπεταχτηκαν αυτοι οι διαολοι.... Πριν να ειναι αργα..!!
   Δες και τι έγραψα πιο πάνω..

 9. O Chazos tou Choriou avatar
  O Chazos tou Choriou 02/12/2010 22:12:51

  Κρης

  Κοιμησου αγορι μου...*


  Βρε αει...!

 10. what avatar
  what 02/12/2010 22:29:35

  Μα θα λυθούν αυτά μέσω της συναδέλφωσης των λαών. Το θέμα είναι καλύτερα να το αναλάβει η ΜΚΟ "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του".

  Επίσης, η αερολογία των αριστερών σχημάτων στην Ελλάδα αρκεί για να τρομάξει τον τουρκικό στρατό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 11. vardarskian avatar
  vardarskian 02/12/2010 22:45:43

  τα λίγα στρέμματα γης που θα δώσουμε προκειμένου να κοιμόμαστε ήσυχοι ήταν τελικά το Καστελλόριζο...

  "Τι έγινε αδέρφια; Είστε καλά εκεί στην αποχή;"

 12. leftayparxoyn avatar
  leftayparxoyn 02/12/2010 23:01:36

  Σε πρωινή συζήτηση με φίλους άκουσα κάποια σενάρια τα οποία λένε ότι έχουν συμφωνήσει στο ξεπούλημα της ΑΟΖ του Καστελόριζου και το μισού Αιγαίου σε αποστρατικοποιημένη ζώνη .
  Το πρόβλημα είναι πως θα το σερβίρουν στο ελληνικό λαό.
  Κάποιοι λένε οτι η οικονομική κρίση που κτύπησε την Ελλάδα είναι μέρος του Κόλπου γιατί με άδειο στομάχι ο Έλληνας δεν κάνει τον πατριώτη.
  Κάποιοι λένε ότι η αποδόμηση των Ε.Δ. απο τα ΜΜΕ και τους προδότες είναι μέρος του κόλπου ώστε να υπάρχει δικαιολογία ότι με αυτές τις αντιπαραγωγικές Ε.Δ. δεν θα μπορούσαμε να πάμε σε πόλεμο γιατί θα χάναμε και το υπόλοιπο αιγαίο.
  Δεν ξέρω τι ισχύει και εάν αυτά αληθεύουν άλλα με προβλημάτισε πολύ που ειδα τον ΓΑΠ να κάνει αναγγελία του ΔΝΤ από το Καστελόριζο.
  Πήγε εκεί για να σώσει την παρτίδα ή να μοιράσει τα φύλλα;
  Ο καιρός θα δείξει...

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ leftayparxoyn 02/12/2010 23:11:24

   Τιποτα δεν εκανε ο Γαπ τυχαια.... Φυσικα και δεν πηγε στο Καστελοριζο
   να κάνει αναγγελια του Δντ, επειδη..... "θα εδειχνε πιο καλα με αυτο το
   τοπιο πισω του...." ΕΜΕΣΑ ΕΚΒΙΑΖΕ!!!!!!!!

   Πρεπει η χώρα να γλυτώσει απο αυτον ΤΩΡΑ!!!!!!

   • neotera avatar
    neotera @ Kostas D 02/12/2010 23:37:12

    Ειλικρινά δεν βλέπω πως μπορεί να γινει σήμερα κάτι τέτοιο που θεωρείται επιβεβλημένο όσο ποτέ. Η Ελλάδα είναι ισοπεδωμένη από τη Νέα Τάξη όσο κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Οχι μονο ανεξάρτητη φωνή από διανοούμενους δεν διαθέτους, αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες κατηγορίες πολιτών βρίσκονται υπό ξένο έλεγχο... Στον πολιτικό στίβο είμαστε γεμάτοι πρόθυμα αντίγραφα του γιωργάκη, ρέπλικες απο πράκτωρες ξένων συμφερόντων. Αμα κάπως απαλλαγούμε από τη φαμιλια παπάντριου έτοιμη είναι η Ντόρα να αναλάβει με τη δική της φαμίλια. Εχει σημασία να καταλάβει ο κόσμος ότι τον κυβερνά Μαφία καλά συντονισμένη. Το "μαζύ τα φάγαμε" είναι παλιό. Τό χω ακούσει από τον Ανδριανόπουλο και από άλλους. Ο κυνισμός, η γαϊδουριά αν προτιμάτε ήταν πάντα εκ των ων ουκ άνευ στο πολιτικό προσωπικό. Οταν τα πράγματα κουτσά στραβά προχωράνε δε δίνει κανείς σημασία, αλλωστε παντού έτσι είναι... Ο θεωρούμενος ως έντιμος πολιτικός αυτής της συνωμοταξίας ο Στέφανος Μάνος επανέλαβε τις προάλλες κάτι που πάντα έλεγε, ότι "τους πολιτικούς τους τιμωρείς πολιτικά". Αν κανείς κοιτάξει το βάθος αυτής της ρεαλιστικής θεώρησης από το σημείο που μας έφτασαν τον πιάνει ίλιγγος με τάση προς έμετο...

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/12/2010 23:14:19

  Αδέρφια, ψυχραιμία. Ο ΓΑΠ συζητάει, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, γιατί τέτοιες εντολές έχει και αυτές τις υποσχέσεις έδωσε πριν εκλεγεί, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα! Ούτε θα τελειώσει. Και ξέρετε γιατί; Διότι κατά βάθος ξέρει ότι είναι προδότης και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, πολύ απλά, να το κάνει. Ούτε το 1999-2004 μπόρεσε να το κάνει, ούτε τώρα θα μπορέσει.

  Και να σας πω και το άλλο. Είκοσι τόσοι ή τριάντα τόσοι γύροι 'συνομιλιών' για το Αιγαίο είχαν γίνει εκείνη την περίοδο, πιστεύετε ότι δεν τα είχε συμφωνήσει από τότε; Φυσικά και τα είχε συμφωνήσει. Και όπως τότε δεν τόλμησε, ούτε τώρα θα τολμήσει. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει και τώρα, αν και δεν εχω κάποιο στοιχείο για αυτό, μάλλον αυθαίρετα το λέω.

  Αυτο δεν σημαίνει βέβαια ότι επιτρέπεται εφησυχασμός. Σημαίνει όμως ότι ακόμη τίποτε δεν χάθηκε.

  Και να σας πω και κάτι άλλο από πρώτο χέρι πληροφορία. Οι διπλωμάτες μας ξέρουν τι γίνεται και γρηγορούν. Οι περισσότεροι τουλάχιστον.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Επώνυμος 02/12/2010 23:30:01

   Σοβαρολογείς ή κάνεις πλάκα?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 02/12/2010 23:35:30

    Θίχτηκες? Γιατί? Δεν συμφωνείς με την θεωρία του ινδάλματός σου περί λίγων λιγώτερων στρεμμάτων σε αντάλλαγμα βαθιού και ήσυχου ύπνου?

    • tiramola avatar
     tiramola @ (A)θανάσης 02/12/2010 23:45:59

     Τι να θιχτώ ρε Θανάση με τους σεναριογράφους επιστημονικής φαντασίας...
     Η πλάκα είναι ότι συνιστά και ψυχραιμία
     .....
     Δεν πιστεύω σε αυτά που διαβάζω...

     • (A)θανάσης avatar
      (A)θανάσης @ tiramola 03/12/2010 00:19:41

      Θύμισέ μου αν και πότε διέψευσε ο Γαπ ότι έχει πει το περιβόητο "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας"

      στο Τορόντο, το 1999...

     • Misha avatar
      Misha @ tiramola 03/12/2010 00:20:36

      Tiramola

      Πριν τον Οκτωβριο του 2009 αν κάποιος σου έλεγε ότι ο ΓΑΠ θα έφερνε το ΔΝΤ, θα καταργούσε μισθους και συνταξεις και θα καταδικαζε σε εξαθλιωση τουλάχιστον το-50% των ελληνων , θα τον έλεγες συκοφάντη , προβοκάτορα, συνωμοσιολόγο...

      Τώρα απλά ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ, κατά την προσφιλή σας κουτσογιώργειο διάλεκτο.

      Ο ΓΑΠ έδωσε ξεκάθαρα διαπιστευτηρια δοσιλογισμού με το αποικιοκρατικό σχεδιο Ανάν, συντάκτης του οποίου υπήρξε, μεταξύ άλλων ο φον Δρουτσας.

     • Orestios avatar
      Orestios @ tiramola 03/12/2010 00:28:14

      Μπράβο ρε Misha

    • sawas avatar
     sawas @ (A)θανάσης 02/12/2010 23:51:22

     Δικαιολογημενος ο ΓΑΠ να παρερμηνευει Παλαμα. Δεν το κατεχει ο ανθρωπος.......

     "Η μεγαλοσύνη στα έθνη δε μετριέται με το στρέμμα
     Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το με το αίμα"
     Κωστής Παλαμάς

     • Orestios avatar
      Orestios @ sawas 03/12/2010 00:33:07

      lol
      Κάπως έτσι μάλλον το είδε.
      "Ας πάει και το παλιάμπελο" είπε με ύφος ξεπεσμένου δούκα.
      Άλλωστε η Ελλάδα είναι πολυεθνική πια μετά την οργανωμένη λαθρομετανάστευση. Για ποιό από όλα τα έθνη μιλάμε? Και ποιού έθνους είναι πιο πυρωμένη?

   • victoria avatar
    victoria @ tiramola 03/12/2010 15:57:55

    Τιραμόλα, σόρρυ που θα πέσεις από τα σύννεφα, έχω υπόψη μου άποψη τουλάχιστον ενός υψηλόβαθμου διπλωμάτη σε σημαντικό πόστο του εξωτερικού, που συνηγορεί απολύτως με την τελευταία πρόταση του Επώνυμου για τους διπλωμάτες.

    Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να "σώσουν" την παρτίδα, όμως νομίζω πως κάποιοι θα προσπαθήσουν.

    Φάκτορα, δεν κάνεις μια θυγατρική anti-leaks να χώσουν κι οι δικοί μας διπλωμάτες τίποτις που να μας εξυπηρετεί σαν χώρα, δλδ αυτά που δεν τολμάνε να πουν οι υπουργοί μας, κανένα μπινελίκι για την Τουρκία ότι σαν πολύ θέλει να μας κάτσει στο σβέρκο, κι αν χρειαστεί να λέμε, άκου βρε τι λένε τώρα τς, τς, τς. Αλλά να έχει παίξει στον έγκριτο διεθνή τύπο (!) ότι σκεφτόμαστε να διεκδικήσουμε κι εμείς τίποτα πχ, καμια ΑΟΖ, όλα αυτά, μπας και γλιτώσει κανένα Καστελόριζο μέσα στην αναμπουμπούλα. Αχ, και τη δουλειά του ΥΠΕΞ θα κάνουμε στο τέλος.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Επώνυμος 02/12/2010 23:40:54

   Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά εν σχέσει με τις μυστικές και πάλι διαπραγματεύσεις που έκανε ο ανεγδιήγητος τη περίοδο των ζεμπεκιών.

   Σήμερα με τις ενέργειές του για την απαξίωση της χώρας, οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με την Ελλάδα σε θέση αδυναμίας.

 14. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 02/12/2010 23:36:29

  "Στο φώς οι μυστικές διαπραγματεύσεις"
  Του Σταύρου Λυγερού/Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  Απόρρητο έγγραφο με τίτλο "Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο" αποκαλύπτει τις τουρκικές απαιτήσεις για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και Καστελόριζο - Οι Ελληνικές θέσεις και τα σοβαρά λάθη της Αθήνας.

  Σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο απ'οτι αναγνωρίζει δημοσίως η κυβέρνηση Παπανδρέου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατο (1η Νοεμβρίου) της Δ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών (ΟΗΕ, Διεθνείς Οργανισμοί και Διασκέψεις) τα κυριότερα αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει σήμερα ο "Κόσμος του Επενδυτή".

  Το έγγραφο με τίτλο "Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο" έχει αποδέκτη τον Α΄ Γενικό Διευθυντή (αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις) κ.Τρύφωνα Παρασκευόπουλο και κοινοποιείται στο γραφείο του υπουργού κ. Δημήτρη Δρούτσα. Συντάχθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν εγερθεί στην πορεία των ελληνοτουρκικών διερευνητικών επαφών γεγονός πού επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βάση και το περιεχόμενο των διμερών διαπραγματεύσεων.

  Η πρώτη αποκάλυψη είναι ότι η τουρκική πλευρά απαιτεί η διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι ξεχωριστή από τη διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Δεν πρόκειται για διαδικαστικό ζήτημα. Ουσιαστικά, η Άγκυρα επιχειρεί να αποσυνδέσει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να το εμφανίσει σαν αποκομμένες νησίδες, οι οποίες επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα, προκειμένου να αμφισβητήσει το νομικό δικαίωμα αυτών των νησιών να εχoυv δική τους υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
  ..............................................................................
  Τα καίρια αποσπάσματα του Ντοκουμέντου

  Για το Καστελόριζο

  «Στο πλαίσιο της oριoθέτησης των θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, δεν είναι σκόπιμο να γίνεται διάκριση μεταξύ της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επιδιώκεται από την τουρκική πλευρά ... Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επί της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να ενταχθούν στη συνολική διαπραγμάτευση (ή δικαστική επίλυση της διαφοράς) με την Τουρκία. Ενδεχόμενη δε αποσπασματική εξέταση της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου δεν θα είναι προς όφελος της Χώρας ... Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σχεδόν βέβαιη η αναγνώριση "μειωμένης επήρειας" στο Καστελόριζο, ενώ θα έχει χαθεί το διαπραγματευτικό χαρτί των χωρικών υδάτων, αλλά και το ενδεχόμενο "συμψηφισμού" με τις διεκδικήσεις μας στο Αιγαίο».

  «Το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, το οποίο αποτελείται συνολικά από 13 νησιά, νησίδες και βράχους, δεν είναι απομονωμένο - γεωγραφικά και διοικητικά ανήκει στα Δωδεκάνησα. Αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην οριοθετική γραμμή του ιταλοτουρκικού Πρακτικού του Δεκεμβρίου του 1932, το οποίο συμπληρώνει την ιταλοτουρκική συμφωνία της Άγκυρας της 4ης Ιανουαρίου 1932, οριοθετώντας τα χωρικά ύδατα της Δωδεκανήσου με τις απέναντι ακτές της Aνατoλίας».

  «Για λόγους πρακτικούς, είναι ορθότερο να αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο τα θαλάσσια όρια της Ελλάδας με την Τουρκία από τις εκβολές του Έβρου μέχρι το Καστελόριζο».
  ........................................................................................
  σχετικό αρχείο για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες:
  http://www.enkripto.com/2010/11/blog-post_4111.html

 15. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 02/12/2010 23:51:30

  Να θυμίσω στους φίλους του antinews, πως κάποιοι από τότε και σε σχετικό του άρθρο, στηλιτεύσαμε την επιλογή του να πάει στην εσχατιά της Πατρίδας το Καστελόριζο, για να ανακοινώσει την υποθήκευση της χώρας στους ΔυΝάσΤες μας.
  Γράψαμε λοιπόν τότε, πως υποδείκνυε εμμέσως το από πού σκέφτεται να ξεκινήσει το ξεπούλημα της Ελλάδας. Με το ΓΑΠ δε χρειάζεται να γίνεις προφήτης, γιατί μπορεί με το χοντρό ψέμα "λεφτά υπάρχουν" να υπέκλεψε την εκλογή του, αλλά από εκεί και μετά δρα απροκάλυπτα, ως συνεπής εντολοδόχος, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα πλήρους υπακοής στα κελεύσματα των αφεντικών του.

 16. Tassos Hercules avatar
  Tassos Hercules 03/12/2010 00:17:14

  Αφηστε κατω το Καστελοριζο, αν θελετε να χαρισετε κατι, χαριστε την υφαλοτρυπιδα του Παγκαλου... εχει πολλα κοιτασματα!!!!

 17. yiannos avatar
  yiannos 03/12/2010 00:18:29

  στα ζητήματα γεωστρατικής και ασφάλειας, υπεράσπισης και διαφύλαξης ζωτικών εθνικών συμφερόντων, η ελληνική πολιτική ελίτ παραμένει εδώ και 3 δεκαετίες σε μια καθολική και ηττοπαθή θέση. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Παπανδρέηδες, Καραμανλήδες και Μητσοτακαίϊκο βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ταύτησης και συμβάλουν στην διαμόρφωση νέων ισορροπιών όπως ορίζουν οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ.

  Γι αυτό άστε τις ύβρεις προς τον ΓΑΠ και τουλάχιστον αναγνωρίστε ότι ο ΓΑΠ αποτελεί εξάρτημα των ΗΠΑ όπως και οι υπόλοιποι.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ yiannos 03/12/2010 00:22:24

   ??

 18. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 03/12/2010 00:41:39

  Εάν επαληθευτεί η είδηση, τότε αυτό συνιστά casus beli (από το λαό προς την κυβέρνηση).

  • Orestios avatar
   Orestios @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 03/12/2010 00:56:17

   Ο λαός έκανε απλά casus collocare

 19. chrisovergisk avatar
  chrisovergisk 03/12/2010 02:36:15

  mesa se ena xrono to episkeftike 2 fores to kastelorizo. den itan tixaio oti anakoinose tin oikonomiki ipodoulosi stous tokoglifous toy DNT apo to kastelorizo! ola einai simvolika!

 20. kiki avatar
  kiki 03/12/2010 08:04:43

  Και οι νεοδημοκρατες που ειναι?
  και οι αλλοι που ειναι?
  και εμεις που ειμαστε?
  Κατακαημενη χωρα ,που ανηκεις σε ανυπαρκτους κατοικους.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ kiki 03/12/2010 11:01:16

   Η φωτογραφία του ΓΑΠ με φόντο το νησί σε κάποιους έστελνε μήνυμα!

   Οι ομογενείς της Αμερικής από το Καστελόριζο που είναι?
   Το πρόγραμμα της ΝΔ για το Καστελόριζο που είναι?
   Η Νεοταξίτικη εκκλησία που είναι?
   Εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε?

   Πρέπει να αναγνωρίσουμε στο ΛΑΟΣ το γεγονός ότι δίνει χρήματα για δωρεάν τοκετό σε ιδιωτικό μαιευτήριο, στις γυναίκες του Καστελόριζου

 21. Greg avatar
  Greg 03/12/2010 13:25:08

  Η ελληνική απαίτηση να έχει ΑΟΖ το Καστελόριζο είναι παρανοϊκή! Το καταλαβαίνεις εύκολα κοιτώντας το χάρτη. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένες βραχονησίδες σε ελάχιστη απόσταση από τις τουρκικές ακτές.

  Σε τί ωφελεί την Ελλάδα, η κατοχή μικρών και ακατοίκητων, ασήμαντων από κάθε άποψη βραχονησίδων δίπλα στην Τουρκία; Αντικειμενικά, η Τουρκία- χώρα επίδοξη υπερδύναμη, σε τόσο ασφυκτική γειτνίαση, είναι ο αυτονόητος σύμμαχος για την Ελλάδα. Από μειονέκτημα, πλεονέκτημα. Την προσέγγιση των δύο χωρών δεν θέλουν οι πολιτικοί γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα αμερικανών και ευρωπαίων (και τα δικά τους φυσικά).

  Η συζήτηση για πετρέλαια κτλ, γίνεται εκ του πονηρού. Αυτή είναι δηλαδή η διαφορά με την Τουρκία; Το πρόβλημά μας είναι ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα δήθεν πλούσια κοιτάσματα στο Αιγαίο και η κακιά Τουρκία δεν μας αφήνει; Ή μήπως ποιας χώρας πρόβατα βόσκουν σε ποιου βραχονησίδες;

  Κάποιοι επισείουν τον κίνδυνο (;) φιλανδοποίησης της Ελλάδας.

  Ποιο το κόστος για τη Φινλανδία από την αποδοχή της μεγαλύτερης ισχύος της Ρωσίας;

  Ποιο το όφελος για την Ελλάδα από τη συντήρηση ενόπλων δυνάμεων αιχμής και τις τρελές κούρσες εξοπλισμών;

 22. plax avatar
  plax 03/12/2010 14:25:21

  γραφει ενας πιο πανω για οργανωμενο σχεδιο μεταναστευσης για πολυεθνικοποιηση της χωρας.λες και δεν ηταν ο σαμαρας αυτος που ανοιξε τα συνορα με το προσχημα της τονωσης της ελληνικης υπαιθρου.απο την ελληνικη υπαιθρο λοιπον ειμαι και εγω και η καρδουλα η δικη μας ξερει τι τραβαμε.οι υπολοιποι στο αθηναισταν ζουν και εικαζουν.λες και δεν συνεπραξαν ολες οι υπολοιπες βρωμοκυβερνησεις ωστε να διαιωνιστει η κατασταση.
  και για να προλαβω μερικους στο διαολο να παει κ ο αμερικαν νιντζα γαπ και ο καραμανλης και η σιχαμενη η ντορα με τη φαμιλια της και ο σαμαρας.ο ενας κοβει και ο αλλος ραβει.διλλημα χωρις δευτερη συνιστωσα.
  φταινε οι απεχοντες λενε οι αλλοι.οταν μια χωρα βρισκεται υπο κατοχη οι εκκλογες ειναι σικε.δεν αλλαζουν τιποτα.η μηπως ο σαμαρας δεν θα εφερνε μνημονιο.ο ιδιος παραδεχτηκε σε συνεντευξη του οτι απλα θα επαιρνε διαφορετικα μετρα.η μια η η αλλη δλδ κατοχη θα ειχαμε.
  θα το εκτιμουσα αν αναρτουσατε το σχολιο μου.μπερδεμενος και απογοητευμενος ειμαι κ οχι αμερικανο-γερμανοτσολιας.ουτε ραγιας ειμαι.
  ποιος μπορει να εγγυηθει οτι ο σαμαρας δεν θα εφερνε μνημονιο η εστω οτι αν εβγαινε θα το εδιωχνε την αλλη μερα?κανεις!
  παρουσιαζεται ο σαμαρας ως μονη λυση τη στιγμη που δεν προτεινει το διαφορετικο αλλα απλα πιο ηπια κατοχη.
  η αποχη δεν ηταν αδιαφορια.οργη που συσσωρευεται ηταν.στις εκκλογες δουλευα και ξερω.και αυτοι που ηρθαν να ψηφισουν να μας δειρουν ηθελαν.αλλοι δεν ηθελαν να μπουν στο παραβαν.αλλοι μας εβριζαν.ολοι απο 50 κ πανω.μην παρουσιαζετε τον κοσμο τα σαν ζωα επειδη απειχε.οταν απεχει το 60% ειναι πλειοψηφια.κ η δημοκρατια ειναι συστημα πλειοψηφιας.δεν μπορει η πειοψηφια να ειναι τα προβατα.διαβαστε σωστα το μηνυμα.τα περι στηριξης στο μνημονια τα λενε μονο τα διευθαρμενα μμε.ο κοσμος δεν τους ακουει πια.ο μονος λογος που ο σαμαρας πηγε (λεμε τωρα με τετοια αποχη)καλα ειναι επειδη δεν τον επαιζαν τα διευθαρμενα μμε.
  με την εμμονη που βλεπω απο ολα τα κομματα στον εαυτο τους.με την εσωστρεφεια τους δεν βλεπω να επιζουν για πολυ.και δεν μιλαω για συνεργασιες μεταξυ τους.μιλαω για αλλαγη στην κοινωνια.εξω τα κοματα απο τους κοινωνικους φορεις.απο την εκπαιδευση.απο τις τοπικες εκκλογες.δεν υπαρχει χρονος.
  θα γινουμε ολοι μεταναστες με το στανιο.πειναμε στην επαρχια.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ plax 03/12/2010 19:40:05

   Ναι, αλλά ¨ΟΛΑ γίνονται σταδιακά..με μια λογική σειρα..

   1) Για να γίνουν οι αλλαγες στην κοινωνία, αυτο μπορεί να γινει μόνο
   μεσω κάποιων κοινωνικών φορεων.. Ατομα ετσι μεμονωμενα δυστυχως
   δε μπορουν να εχουν τη δυναμη που εχει μια ομαδα, ενα κομμα.
   Το κόμμα είναι για να αντιπροσωπευει πολιτες εντος του κοινοβουλιου.Τωρα το ΠΟΙΟΙ βουλευτές (καλοί ή κακοί ,"διορίζονται" / εκλεγονται να είναι μέσα σε ένα κομμα, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ
   και μόνο απο το λαό. Σε όλα τα ψηφοδέλτια, ολων των κομμάτων υπάρχουν ΤΟΣΑ ονόματα.. Η επιλογή είναι των πολιτων και διαλέγουν
   κάθε φορά.. ΑΡΑ λοιπόν στο χέρι των πολιτών είναι να ψηφίσουν ΝΕΑ πρόσωπα.. (Τώρα αν ο άλλος βέβαια ψηφιζει με βάση ποιος θα του διορίσει το παιδι στο δημόσιο, εκεί οτι κάνει γίνεται εν γνώση του..
   κι έτσι εφτασαν κάποιοι βουλευτές διεφθαρμένοι, να εκλεγονται παρ' όλα αυτα απάνωτα για 20 και 30 χρόνια..... ΑΡΑ καταλαβαινουμε οτι
   πάντα εξαρτώνται ολα απο τον εκάστοτε πολίτη)..

   2) Είπες για το Σαμαρα και για "ηπια κατοχή", έδώ κάνεις λάθος δεν εχεις ακουσει ομιλίες του και δεν ενημερωθηκες σωστα. Θα σου πω, ο Σαμαρας ήταν εξ' αρχής ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!! Μετά όμως έτσι πως μπλέχτηκαν τα πράγματα και υπέγραψαν οι πασοκοι.... ο Θεός δεν ξερει τι ... αυτο που μπορεί να κάνει είναι να ΓΛΙΤΩΣΕΙ τη χώρα από το μνημόνιο μεσα σε 2 χρονια, το συντομότερο που γίνεται, ετσι πως έγινε η κατάσταση.. (όπως είχε κάνει ο Ερντογάν όταν πρωτοεξελέγη στην Τουρκία..).
   Αυτό μπορει να γίνει φυσικά κατα πρώτο λόγο με
   ΑΝΑΠΤΥΞΗ.. Να το εξηγήσω και πιο απλά σε λιγες γραμμές.
   Εχεις 10 επιχειρήσεις, μειώνεις τους φόρους και ετσι οι 10 επιχειρησεις θα γίνουν 12, μετά θα μαζευεις πιο ευκολα χρήματα, μειώνεις κι άλλο
   τους φόρους και γινονται 14 οι επιχειρήσεις.. δηλαδή παιρνεις απο πιο
   πολλους καθε φορα, αλλα λιγοτερους φορους κι ούτω καθεξής. (Κι ετσι δεν υπάρχει η ασφυξία που υπάρχει τώρα, οπου δηλαδή γίνεται το ανάποδο έχεις 10 επιχειρήσεις, με τους βαρείς φορους για οτιδήποτε κινείται.. καταληγεις να εχεις 6 επιχειρήσεις... οι χρήματα όμως πάλι δε μαζευονται.. γιατι εχουν μειωθει οι επιχειρήσεις.. ΑΡΑ μπαινουν ακομα πιο πολλοι φοροι και εχουμε πιο πολλά λουκετα/ανεργια, και απο 6 επιχειρήσεις.. εχεις τωρα 2..)

   3) Η αποχή είναι ΑΦΩΝΙΑ, διάβασε παλι τι έγραψα πιο επάνω,
   σε κρισιμα ζητήματα της Ελλαδος, πολύ περισσότερο ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ.. ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ/ ΕΠΙΘΕΣΗ κι οχι αφωνία.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΤΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

   Επαναλαμβάνω αυτο που είπα και πιο πάνω..

   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!!!!!!!!

   Η Ελλαδα ανηκει Σ’ΕΜΑΣ το λαο, εμεις “ΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ” ποιος θα μας αντιπροσωπευει και θα “ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ”
   ΑΡΑ όταν βλεπουμε οτι “¨εργαζονται” εναντια
   σ’ εμας και την Ελλαδα, έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ
   ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ και
   να τους ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ -”ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ” το συντομότερο!!!!!!

 23. ΔΟΟΡΒΕΛΛ avatar
  ΔΟΟΡΒΕΛΛ 03/12/2010 15:15:46

  PAIDIA ,PROSOPIKA PISTEYO OTI PETRELAIO DEN YPARXEI KAI EXEI EINAI TOSO BATHIA POY EKEI THA MEINEI.
  BGIKE O XARDABELAS ME 5 EPISTIMONES DITHEN KAI BRIKE TO PETRELIO TOY AIONA.
  POIOS EISAI RE MEGALE XARDABELLA?
  PALIA DEN EBGAZE SISMOLOGOYS POY PROBLEPANE TOYS SISMOYS
  MIA APO TA IDIA PALI GIA NA OIKONOMAEI TO MPATIROKANALO
  AYTA TA LENE GIA NA MIN KATEBOYN OI ROSOI ME KAMIA BASH SE KANA NISI KAI META SOY LEO TOYRKOI KAI AMERIKANOI POY THA PANE.
  GI AYTO BIAZONTAI.EDO STO IRAK SKABEIS GIA FYTEMA KAI BGAZEI PETRELAIO KAI THA PANE NA KANOYN BASI STI THALLASSA?OYTE SE 100XRONIA.RE XYPNATEEEE
  TO THEMA EINAI ME TI TROIKA TI KANOYME ?

 24. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/12/2010 18:15:48

  Προσωπικά θα το πω απλά:
  Όποιος μιλάει και απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας στο
  Καστελόριζο ή αλλού είναι προδότης. Αυτό ισχύει για τον καθένα και
  σε όποιος κράτος και αν ανήκει.

  Ήδη πραγματοποιείται αυτό που λέει εδώ και πολλούς μήνες ο καθ. Βασίλης
  Μαρκεζίνης(ίσως ο μονος με γεωστρατηγικό σχέδιο στην Ελλάδα), ότι
  δηλαδή η οικονομική κρίση είναι το πάτημα και το άλλοθι για εθνικές
  υποχωρήσεις.

  Το θέμα είναι οι Έλληνες πατριώτες τι κάνουν;
  θα τους πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές θα ξεσηκωθούμε;

  οι προδότες και Εφιάλτες έχουν
  πάντα το τέλος που τους αξίζει...

 25. vassilis avatar
  vassilis 03/12/2010 18:37:27

  Να μην περιοριζονται τα σχολια σε μεμονομενα ατομα η' στην κυβερνηση ,καθ'οτι ολα τα κομματα φερουν ευθυνη, εκ'του θεσμικου τους ρολου ,για την διαφυλαξη της εθνικης ακεραιοτητας!

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ vassilis 03/12/2010 19:46:23

   Η ανάρτηση αφορα συγκεκριμένο θέμα, αρα οι απαντησεις είναι συγκεκριμένες.. Κι οχι γενικοτητες που δε βοηθούνε τώρα την κατάσταση..

 26. plax avatar
  plax 03/12/2010 20:54:44

  ρε φιλε ωραια ολα αυτα και τα ξερω.
  εμεις διαλεγουμε τους αντιπροσωπους μας και δεν ειμαστε αμοιροι συνεπειων οσον αφορα στην επιλογη τους.
  η μαλλον δεν θα ημασταν αν οι τα προεκκλογικα προγραμματα ηταν δεσμευτικα.
  απο τη στιγμη που η μη τηρηση προεκκλογικων 'δεσμευσεων' το μονο κοστος που εχουν ειναι πολιτικο και μαλιστα σε προσωπικο επιπεδο δεν γινεται ο πολιτης να συνεχιζει ες αει να πιστευει τους πολιτικους.λες ο σαμαρας ηταν κατα του μνημονιου.μα ολοι κατα ηταν.μια ζωη κατα ειναι και μια ζωη οτι τους λενε κανουν.απειρα ειναι τα παραδειγματα και μαλιστα χωρις καν εξαιρεσεις που να επιβεβαιωνουν τον κανονα.στην ελλαδα η πολιτικη ευθυνη απο συνωνυμο της παραιτησης που θα επρεπε να ειναι εγινε κολυβηθρα του σιλωαμ για πασης φυσεως εγκλημα κατα της χωρας και των πολιτων χωρις περαιτερω συνεπειες.θελω να τους καθαρισω εναν εναν αλλα φοβαμαι πως και την πολιτικη ευθυνη να αναλαβω παλι ισοβια θα φαω.
  και το ξαναλεω και επι χουντα εκκλογες εγιναν.σε καθεστωτα κατοχης οι εκκλογες δεν εχουν αντικρυσμα.η μαλλον το αντικρυσμα ειναι απλα ψυχολογικο.αντι να ζηταει εκκλογες ο σαμαρας ζηταει ο γαπ.μας δουλευουν συνεταιρικα.
  kostas d
  δεν ειναι και τοσο εκτος θεματος.επειδη εδω μεσα εκφραζονται πολιτικες αποψεις τη στιγμη μαλιστα που ανακυπτουν τοσο σοβαρα εθνικα θεματα το 60% δεν κοιμαται ψαχνει να δει πως θα βοηθησει τον τοπο.εδω προτεινεται η ακεραιοτητα του σαμαρα ως λυση.εγω με αλλα λογια ψαχνω να βρω απαντησεις για να τον πιστεψω.για να πιστεψω γενικα.φοβαμαι πως αν τον ψηφισω παλι τον ιδιο εφιαλτη θα δω.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ plax 05/12/2010 22:39:57

   Οι γενικευσεις κατω από το κλιμα του πανικού που εχουν σπειρει οι πασοκοι/τροικανοι/μμε, δε βοηθουν, στο να σκεφτει κάποιος λογικά..και να βρει τη λύση..
   Τη μόνη αν θέλεις "γενίκευση" που μπορεί ΄να κανει κάποιος ειναι οτι ΟΛΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.. (που άλλωστε είμαστε και περισσότεροι..) Κοίταξε τα σχόλια μου επάνω..
   ΔΕΝ ειναι ολοι και ολες οι καταστάσεις ιδιες.... σε τίποτα και πουθενά στον κόσμο.. Αν εχεις κοινή λογική ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ, ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙΣ..
   Αν εχεις ενημερωθει λεπτομερως κι αν ακουσες, ο Σαμαρας ήταν κατα του μνημονίου , οπως και ΟΛΟΣ ο κόσμος..... Οι πασοκοι ΔΕΝ ΗΤΑΝ κατα του μνημονιου, ασχετως του τι εγραφαν τα πρασινα ΜΜΕ
   σαν δικαιολογιες, οτι "το παλευουν"..... Το οτι ήθελαν να
   ξεπουλήσουν την Ελλαδα και να φερουν το ΔΝΤ μέσω Ελλάδος στην ΕΕ
   και να αποβει αυτο ΔΙΠΛΑ εις βάρος μας, ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ.... οταν ειπε οτι "ΤΟ ΔΝΤ ηταν η πρωτη μας επιλογή ήδη απο τον Οκτωβριο του 2009...."
   Αλλο σχολιο δεν εχω να κάνω, απλά ψαξε κι ενημερωσου πιο σωστα διοτι αν περιμενεις απο την πρασινη τηλεοραση.... ασ' το..

   ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ/ ΠΑΣΟΚ/ΔΝΤ!!!!! πριν να ειναι αργα...

 27. Antonis Foscolos avatar
  Antonis Foscolos 05/12/2010 20:33:48

  Διερωτώμαι γιατι πολέμησαν οι έλληνες το 1821, το 1913 και το 1941.
  Μήπως για να δώσουμε εμείς οι Νεοέλληνες την μισή Ελλάδα στους Τούρκους;

 28. nikos avatar
  nikos 18/09/2011 23:41:04

  ΒΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΚΡΗ, ΑΝ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ,ΑΙΣΧΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.