#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/12/2012 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παγκόσμια «Χριστιανοφοβία» διαπιστώνει βρετανικό think tankΝέοι «διωγμοί Χριστιανών» έχουν ξεκινήσει παγκοσμίως, ιδίως στα μουσουλμανικά κράτη και ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, όπου οι Χριστιανοί κατ' ουσίαν απειλούνται με εξαφάνιση. 200 εκατομμύρια χριστιανοί, δηλαδή περίπου το 10% των χριστιανών παγκοσμίως, «αντιμετωπίζονται μειονεκτικά στην κοινωνία, παρενοχλούνται ή καταπιέζονται ενεργά για τα πιστεύω τους».

H Civitas, η γνωστή βρετανική «δεξαμενή σκέψης» για την κοινωνία των πολιτών, εξέδωσε προσφάτως εκτενή μελέτη για την «Χριστιανοφοβία», υπογεγραμμένη από τον Rupert Shortt, μελετητή, συντάκτη του The Times Literary Supplement και υπότροφο του Blackfriars Hall στην Οξφόρδη. Η μελέτη καθιστά σαφές το ότι οι Χριστιανοί υφίστανται μεγαλύτερη εχθρότητα παγκοσμίως από κάθε άλλη θρησκευτική ομάδα, ενώ οι πολιτικοί εμφανίζονται κατ' ουσίαν «τυφλοί» μπροστά στην έκταση της βίας που ασκείται στους Χριστιανούς στην Αφρική, την Ασία και την Μέση Ανατολή. Ανάμεσα στους μισούς και στα δύο τρίτα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής είτε έχουν υποχρεωθεί σε μετανάστευση είτε έχουν θανατωθεί κατά την τελευταία εκατονταετία, αφήνοντας τα εδάφη όπου γεννήθηκε ο Χριστός χωρίς χριστιανούς. Πέραν όμως από τις βίαιες επιθέσεις, θανατώσεις και δηώσεις, η μελέτη σημειώνει ότι «οι χριστιανοί που δηλώνουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και απασχολούνται σε δημόσιες υπηρεσίες βρίσκουν την επαγγελματική τους προαγωγή ουσιαστικά αδύνατη».Υπενθυμίζουμε ότι στην Βρετανία όπου εκδόθηκε η έρευνα έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις χριστιανών που απειλήθηκαν ακόμα και με απόλυση επειδή φορούσαν επιστήθιο σταυρουδάκι κατά την εργασία τους στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Συχνά οι διωγμοί και η «Χριστιανοφοβία» σχετίζονται με τους φόβους αυταρχικών ανατολικών καθεστώτων ότι ο χριστιανισμός είναι μια «δυτική πίστη» που αποσκοπεί στην καταβαράθρωσή τους. Σε αυτό συνέτεινε και η άστοχη χρήση του όρου «Σταυροφορία» (crusades) από τον George W. Bush, δημιουργώντας την αίσθηση πως επίκειται μία συντονισμένη επίθεση του χριστιανισμού στο Ισλάμ, το οποίο έπρεπε να αντεπιτεθεί.

Η κρατική δίωξη του χριστιανισμού λαμβάνει χώρα στον μεγαλύτερο βαθμό στην Κίνα, όπου φυλακίζονται περισσότεροι χριστιανοί απ’ ότι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, σημειώνει η βρετανική Telegraph.

Η έμπρακτη εχθρότητα εναντίον των Χριστιανών βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, δυστυχώς βοηθούσης και της «Αραβικής Άνοιξης», η οποία έφερε περισσότερες διεκδικητικές ισλαμικές πολιτικές δυνάμεις στα πράγματα. Στην μελέτη καταγράφονται πολλές εκατοντάδες περιπτώσεων επίθεσης από φανατικούς εναντίον Χριστιανών, κυρίως στην Αίγυπτο, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Συρία, τη Νιγηρία, την Μπούρμα και την Κίνα.

Ο μοναδικός χριστιανός υπουργός του Πακιστάν, ο καθολικός Shahbaz Bhatti, δολοφονήθηκε τον περασμένο χρόνο. Η Telegraph μεταφέρει πως μετά την δολοφονία του βρέθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με τα λόγια: «Προτιμώ να πεθάνω για τις αρχές μου και για την δικαιοσύνη στην κοινότητά μου παρά να συμβιβαστώ. Μοιράζομαι μαζί σας ότι πιστεύω στον Ιησού Χριστό, που έδωσε την ζωή του για εμάς».

Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας, Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης, κάλεσε από τη Δαμασκό όλους τους χριστιανούς να παραμείνουν στην Συρία παρά την συνέχιση του εμφυλίου πολέμου. Στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να δώσουν τέλος στη σύρραξη. Σε οπτικοακουστικό μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι αντικαθεστωτικοί απείλησαν ότι θα επιτεθούν σε δύο χριστιανικά χωριά, εάν οι κάτοικοί τους δεν διώξουν τα κυβερνητικά στρατεύματα που βρίσκονται εκεί.

Σημειώνεται πως οι πολιτικοί του δυτικού κόσμου είτε αδιαφορούν παγερά για την θρησκευτική γενοκτονία που συντελείται σε μεγάλη κλίμακα, όπως καταδεικνύει η μελέτη του Shortt, είτε φοβούνται πως οποιαδήποτε έκφραση ανησυχίας θα χαρακτηριστεί ρατσιστική, επισείοντας πολιτικό κόστος.

Σωτήρης Μητραλέξης

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 30/12/2012 11:21:56

  Στην Αθήνα μες το κέντρο φύτρωσε …καινούργιο “δέντρο”.

  Οι φάτνες με την γέννηση του Χριστού μας – αυτό δεν εορτάζουμε τα Χριστούγεννα η κάνω λάθος; - γιατί εξαφανίστηκαν και δεν μιλάει κανείς!

  Φοβάμαι πως όταν ξυπνήσουμε από τον αριστερό-προοδευτικό ύπνο μας θα είναι αργά και θα έχει επικρατήσει το Ισλάμ ως φιλοσοφία και στην Ελλάδα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

  Μόνο που εκεί έχουν ξεκινήσει προσπάθειες και συζητήσεις για την αναχαίτιση αυτού του φαινομένου , εδώ δεν τολμάμε ούτε καν να το θίξουμε, μην μας κατηγορήσουν ως οπισθοδρομικούς …οι δηλωμένοι άθεοι, και αντί να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στον αφελληνισμό και τον αθεϊσμό απεναντίας το αφήνομαι να περνάει απαρατήρητο, λες και περιμένουμε τον από μηχανής Θεό να εμπνεύσει ξανά τους Έλληνες Χριστιανούς ορθόδοξους με τα ιδανικά της Πατρίδας μας!

 2. Τολστόι avatar
  Τολστόι 30/12/2012 12:39:30

  Πάντως οι μεγαλύτεροι εχθροί των χριστιανών είναι οι ίδιοι οι χριστιανοί. Αλίμονο αν πέσουμε εμείς και τα παιδιά μας στα χέρια χριστιανού πιστού.

  • cummulus avatar
   cummulus @ Τολστόι 30/12/2012 15:07:55

   Γι΄ αὐτό φρόντισε νά πέσεις στά ἀβρά χέρια μουσουλμάνου πιστοῦ.

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Τολστόι 31/12/2012 09:06:19

   Τον Τολστόι, του οποίου το όνομα πήρες, και ο οποίος ήταν πιστός χριστιανός, τον ρώτησες ρε Αινστάιν;

   Άντε να πέσεις σε πιστό μουσουλμάνο να περάσεις καλά...

   Γιατί έχεις τραβήξει πάαααρα πολλά φαίνεται από «πιστούς χριστιανούς» στην Ελλάδα... Μαρτύριο η ζωή σου...

   • George Kappa avatar
    George Kappa @ Tsaros 01/01/2013 10:04:30

    +1000! Καλή Χρονιά!!!

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 30/12/2012 12:45:07

  Λογικό είναι στις μουσουλμανικές χώρες να υφίστανται διακρίσεις οι Χριστιανοί όπως και στην Ελλάδα οι μουσουλμάνοι να μην έχουν ίσες ευκαιρίες. Έτσι λειτουργούν καλώς ή κακώς οι ανθρώπινες κοινωνίες. Φυσικά οι διακρίσεις που υφίσταται ένας Χριστιανός σε μουσουλμανική χώρα μπορεί να μην είναι του στυλ "δεν παίρνεις προαγωγή" αλλά και να φάει ξύλο καθώς οι μουσουλμάνοι είναι περίπου όπως ήταν οι Χριστιανοί πριν από 1000 χρόνια (σε νοητικό και πολιτισμικό επίπεδο).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Νικόλας 30/12/2012 15:06:10

   Από πού συνάγεις ότι οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι όπως οι χριστιανοί πριν από 1000 χρόνια; Δηλαδή, θεωρείς ότι μπορεί να βγάλει σήμερα το ισλάμ έναν Μάξιμο Ομολογητή, έναν Ιωάννη Δαμασκηνό, έναν Συμεών Νέο Θεολόγο, ένα Γρηγόριο Παλαμά; Τι μπορεί να παράξει σήμερα το Ισλάμ εκτός από κτίρια αισθητικής Ντουμπάι;
   Χωρίς να γνωρίζεις ούτε το Ισλάμ, ούτε τον Χριστιανισμό, τα βάζεις και τα δύο σε ένα καλάθι στο πνεύμα της "πολιτικής ορθότητας". Δεν εξετάζεις καν πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους ως κοσμοθεωριακά συστήματα.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ ΒΙΣ 30/12/2012 17:03:09

    !!!!!!!!!!!!

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ ΒΙΣ 30/12/2012 20:20:06

    Οι καθολικοί το μεσαίωνα μοιάζουν αρκετά με τους σημερινούς μουσουλμάνους. Οι ορθόδοξοι διέθεταν σαφώς πιο προχωρημένο τρόπο σκέψης για την εποχή.

  • pythagorean avatar
   pythagorean @ Νικόλας 30/12/2012 23:45:41

   Οι θρησκείες προσδιορίζονται εν πολλοίς από την προσωπικότητα των ιδρυτών τους και το πνεύμα των ιερών τους βιβλίων:
   Ο Ιησούς κήρυττε την αγάπη (ανεξαρτήτως του αν κάποιος πιστεύει στη θεότητά του). Οι "σταυροφορίες" και εν γένει η βία δεν έχει καμία θεολογική στήριξη από τη χριστιανική Βίβλο.
   Αντίθετα, ο Μωάμεθ, σύμφωνα με το Κοράνιο και το Hadith (βιογραφικό ανθολόγιο) ήταν ένας τοπικός πολέμαρχος που έσφαζε ή εξεδίωκε τις τοπικές κοινότητες που δεν υποτάσσονταν σε αυτόν (κυρίως τους Εβραίους Qurayza και Khaybar) και δολοφονούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους. Το Κοράνιο προσφέρει σαφέστατη θεολογική υποστήριξη στην πολιτικο-θρησκευτική βία.

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Νικόλας 31/12/2012 09:17:18

   Λογικό είναι στις μουσουλμανικές χώρες να υφίστανται διακρίσεις οι Χριστιανοί όπως και στην Ελλάδα οι μουσουλμάνοι να μην έχουν ίσες ευκαιρίες. Έτσι λειτουργούν καλώς ή κακώς οι ανθρώπινες κοινωνίες. Φυσικά οι διακρίσεις που υφίσταται ένας Χριστιανός σε μουσουλμανική χώρα μπορεί να μην είναι του στυλ “δεν παίρνεις προαγωγή” αλλά και να φάει ξύλο καθώς οι μουσουλμάνοι είναι περίπου όπως ήταν οι Χριστιανοί πριν από 1000 χρόνια (σε νοητικό και πολιτισμικό επίπεδο).

   Αμάν με την καφενειακή παπαρολογία σου ρε Νικόλα. Καλύτερη απόδειξη ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα παράγει στόκους ολκής δεν μπορεί να βρεί κανείς.

   Καταρχήν οι μουσουλμάνοι πριν 1000 χρόνια είχαν έναν εντυπωσιακό πολιτισμό, με μαθηματικούς, συγγραφείς, λόγιους, κλπ. Αυτά τα είχαν κληρονομήσει από τις ελληνιστικές περιοχές τις οποίες κατέλαβαν και τα συνέχισαν. Από τους άραβες είναι που η χημεία, η άλγεβρα, κλπ πήγαν στους βάρβαρους δυτικούς της εποχής.

   Όσο για τους σημερινούς μουσουλμάνους, μια χαρά πολιτισμό έχουν όταν και όπου μπορούν. Ή μήπως θεωρείς ότι οι μουσουλμάνοι της Σιγκαπούρης ή του Ιραν π.χ. είναι πίσω σε σχέση με εσένα τον προχωρημένο; Το πρόβλημα είναι οι φτωχές και αμόρφωτες μάζες των αραβικών χωρών, και εκείνοι που τους κρατάνε σε αυτό το επίπεδο. Το οποίο δεν είναι επειδή είναι πίσω γενικά, αλλά επειδή τους πήγαν επίτηδες πίσω, από τη μια οι δυτικοί με τους πολέμους τους και από την άλλη μουλάδες και λοιποί. Πριν 40-50 χρόνια ήταν πολύ περισσότερο ανεκτικοί και προοδευτικοί, και δεν έβλεπες τέτοια φαινόμενα.

   Τρίτον, αυτό που είναι για σένα «λογικό», είναι απαράδεκτο και ηλίθιο. Άσε που στην Ελλάδα οι μουσουλμάνοι ―και γενικά οι μετανάστες― έχουν και παράεχουν «ίσες ευκαιρίες», και σίγουρα δεν σφάζονται ομαδικά όπως οι Χριστιανοί στις μουσουλμανικές χώρες. Ούτε καν η Χ.Α, το πιο ακραίο όργανο, δεν έχει κάνει φόνο μετανάστη, πόσο μάλλον να συμβαίνει συχνά, με βόμβες, σφαγές, εκκενώσεις περιοχών κλπ.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Tsaros 31/12/2012 11:06:57

    Πρώτον εγώ δεν είπα τι έκαναν οι μουσουλμάνοι πριν 1000 χρόνια. Είπα τι έκαναν οι Χριστιανοί (δυτικοί κυρίως) πριν 1000 χρόνια και τι κάνουν οι μουσουλμάνοι σήμερα. Άρα άσε τα περί χημείας και άλγεβρας.

    Δεύτερον το ότι μερικές μουσουλμανικές χώρες είναι μπροστά (αμφιβάλλω για το πόσο μπροστά σε σχέση με ΗΠΑ/Δυτική Ευρώπη) δε μου λέει κάτι. Ο μέσος μουσουλμάνος είναι πιο κοντά στον όχλο και καίει μαγαζιά και σπίτια όταν δει σατυρικό σκιτσάκι του Μωάμεθ. Καμία σχέση με το μέσο δυτικόευρωπαίο Χριστιανό.

    Τρίτον όταν κάτι συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας σε όλη την υφήλιο εγώ το βλέπω λογικό να επαναλαμβάνεται. Ο διαφορετικός έχει λιγότερες ευκαιρίες πάντα και παντού. Και αν έχω δικό μου μαγαζί και κάνουν αίτηση δύο άτομα ίδιων προσόντων, θα προσλάβω τον μη μουσουλμάνο κατά προτίμηση. Το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι και καλώς πράττουν. Ότι δε σφάζουν οι Χριστιανοί νομίζω πως το τόνισα ως μεγάλη διαφοροποίηση που προέρχεται από το πόσο πίσω είναι οι μουσουλμάνοι σήμερα.

    Όσο για τους στόκους κράτα τους χαρακτηρισμούς για αλλού καλύτερα γιατί φαίνεται ότι τα επιχειρήματά σου μπάζουν από παντού.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/12/2012 13:06:54

  Δεν υπάρχει χειρότερη Χριστιανοφοβία από την Χριστιανοφοβία στην πρώην Χριστιανικές, νυν αθεϊστικές-"σταρχιδικές", χώρες τής Ευρώπης και της Αμερικής, όπου απαγορεύεται να ευχηθείς "Καλά Χριστούγεννα" και να βάλεις φάτνη στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλα επιβάλλεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος τα παιδιά να γράφουν γράμματα στον φανταστικό άγιο του καταναλωτισμού, τον Σάντα Κλάους.

 5. helios avatar
  helios 30/12/2012 14:07:01

  h--p://www.gazzetta.gr/koinonia/article/356726-h-athina-einai-i-eyropaiki-proteyoysa-xoris-tzami
  h--p://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/multimedia_normal/article/2012_12/Athens_mosque1.jpg

  H Αθήνα είναι η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί  Ένα ρεπορτάζ για την έλλειψη τζαμιού στην Αθήνα έκανε το BBC. Στην Αθήνα ζουν πάνω από 300.000 Μουσουλμάνοι οι οποίοι «προσεύχονται παράνομα σε πρόχειρες εγκαταστάσεις».

  Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς τζαμί. Το BBC συγκεντρώνει απόψεις από διαφορετικούς ανθρώπους για το θέμα.

  Ο πρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας λέει: "Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στην θρησκεία, αλλά δεν σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς δεν μας παρέχουν ένα κανονικό τζαμί".

  Ένα άλλο μέλος της κοινότητας λέει ότι αισθάνεται αποξενωμένος στην Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης τζαμιού. Το Βρετανικό δίκτυο κάνει αναφορά στον τεράστιο εγκαταλελειμμένο χώρο όπου συγκεντρώνονται οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας.

  Υπάρχει πιθανότητα να ανεγερθεί στο χώρο αυτό ένα τζαμί αλλά συνήθως τα σχέδια της κυβέρνησης ναυαγούν. Δηλώσεις στο BBC κάνει και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Η Ελλάδα υπέστη πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και η ανέγερση τζαμιού θα προσβάλει τους όσους μας ελευθέρωσαν».

  Ενώ αναφέρει ότι οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι έχουν έρθει στην χώρα μας παράνομα και στόχος τους είναι να ισλαμοποιήσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. "Δεν είμαστε πολυπολιτισμική χώρα. Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν εφεύρεση του σιωνισμού". Προσπαθούν να μας διαφθείρουν" λέει στον δημοσιογράφο του Βρετανικού καναλιού.

  Αναφορά γίνεται και στα χτυπήματα της Χρυσής Αυγής στους χώρους όπου προσεύχονται παράνομα οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας. Οι πολίτες που ρωτούνται στο δρόμο για το θέμα έχουν διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει το τζαμί διότι αυτό αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Έκπληξη προκαλεί η άποψη ενός μαθητή: « Είμαστε μια χριστιανική χώρα. Αν θέλουν τζαμί ας γυρίσουν πίσω στις δικές τους».

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ helios 31/12/2012 09:20:48

   Ο πρόεδρος της ελληνοπακιστανικής κοινότητας λέει: “Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στην θρησκεία, αλλά δεν σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς δεν μας παρέχουν ένα κανονικό τζαμί”.

   Δεν υπάρχει «ελληνοπακιστανική κοινότητα». Υπάρχουν πακιστανοί που ήρθαν παράνομα στη χώρα, μουλάρωσαν εδώ, και έστησαν και σύλλογο, επειδή δεν τους έδιωξαν από τα σύνορα κι' όλας όπως έπρεπε.

   Ένα άλλο μέλος της κοινότητας λέει ότι αισθάνεται αποξενωμένος στην Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης τζαμιού.

   Άμα αισθάνεται αποξενωμένος, να πάει στο σπιτάκι του στο Πακιστάν.

   Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας της Κυψέλλης που αισθάνοντα αποξενωμένα στο ίδιο τους το σπίτι επειδή έχει γεμίσει πακιστανούς η γειτονιάς τους, αφρικανές πόρνες, νταβατζήδες, εμπόρους ναρκωτικών και άλλα ωραία τα σκέφτηκε κανείς;

 6. helios avatar
  helios 30/12/2012 14:09:49

  • Δημογραφικό πρόβλημα: γήρανση του πληθυσμού
  • Το ποσοστό των γεννήσεων των μη λευκών Μωαμεθανών είναι μεγαλύτερο από τους λευκούς Ευρωπαίους. Ο αυξανόμενος Μωαμεθανικός πληθυσμός της Ευρώπης, θα αλλάξει σημαντικά τη σημερινή πληθυσμιακή δομή της Ευρώπης.
  • Το 2007 ο πληθυσμός των Μωαμεθανών της Ισπανίας ήταν 13,4%, όταν το 1998 ήταν 3,2%.
  • Στις Βρυξέλλες τα επτά λαοφιλέστερα ονόματα των παιδιών είναι Μοχάμεντ, Αδάμ, Ράγιαν, Αϊούμιο, Μεχντί, Αμίν και Χάμζα.


  Πηγή:www.capital.gr

 7. Playstasion avatar
  Playstasion 30/12/2012 14:45:23

  H διαφορα πολιτισμενων ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ απο τα ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ , ειναι οτι πιστευουν στο δημοκρατικο πολιτευμα και στις αρχες του ευρωπαικου διαφωτισμου (ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ)

  Δεν υπαρχει καμμια χριστιανοφοβια , απειλες βλεπουν μονο οι φανατικοι - κολλημενοι με την θρησκεια , σε κανενα πολιτισμενο κρατος δεν διωκεται κανεις για τις αποψεις του.

  Τωρα αν τα ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ , κυνηγανε τους ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ,εμεις σαν Ελλαδα δεν μπορουμε να κανουμε κατι για να αλλαξει αυτο , μονο ισχυροι αυτης της γης

  Τελος ειναι εντελως ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ , να χαρακτηριζωνται ΑΘΕΟΙ και να στοχοποιουωνται ανθρωποι που δεν πιστευουν σε κανεναν θεο
  Τι σημαινει ΑΘΕΟΣ σε ενα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΥΕΜΑ?
  Ανεξιθρησκεια δεν εχουμε ?, γιατι ο χ θεος να ειναι καλυτερο απο τον θεο που πιστευει ο καθενας και με ποιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ο αλλος χαρακτηριζει αρνητικα , καποιον που δεν πιστευει στον ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟ?  Ειναι γνωστο

  • Γιώργος1 avatar
   Γιώργος1 @ Playstasion 30/12/2012 17:03:50

   Άθεος είναι αυτός που δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό, όχι αυτός που πιστεύει σε άλλο Θεό από Τον δικό μας. Και όταν εννοούμε Χριστιανοφοβία στα λεγόμενα δυτικά κράτη, δεν εννοούμε ότι κάποιοι κυνηγάνε Χριστιανούς για να τους σκοτώσουν ή να τους λιντσάρουν, αλλά πλέον ότι δεν πρέπει τα Χριστούγεννα να τα λέμε έτσι, δεν πρέπει να λέμε Χριστός Ανέστη, δεν πρέπει να βάζουμε φάτνες σε πλατείες ή κάτω από χριστουγεννιάτικα δέντρα, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοράνε σταυρουδάκια, δεν πρέπει να λέμε την προσευχή στο σχολείο, δεν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά στο σχολείο, ούτε οι μαθητές να επισκέπτονται με το σχολείο τους μια στο τόσο την Εκκλησία και ούτω καθεξής. Και άλλα πολλά. Και δεν γίνομαι καθόλου υπερβολικός, όλα τα παραπάνω έχουν συμβεί, ακόμα και δω στην Ελλάδα...

  • Kράντωρ avatar
   Kράντωρ @ Playstasion 30/12/2012 20:50:53

   Τα περί ανεξιθρησκείας εκπορεύθησαν από τους τέκτωνες ηγέτες της λεγομένης «γαλλικής επαναστάσεως» και χρησιμοποίθηκε σαν προστατευτικό τείχος για την ιδική του πίστη.
   Ο διαφωτισμός εκφράζει μία υποκειμενική κρίση για τον ελληνορωμαϊκὀ πολιτισμό, στοιχεία του οποίου ήθελε να εφαρμόση στην πολιτική πράξη.
   Η «δημοκρατία», που επαγγέλθησαν ουδεμία αναλογία έχει με το ομώνυμο πολίτευμα, που επεκράτησε σε μερικές αρχαίες ελληνικές πόλεις για κάποιο χρονικό διάστημα.
   Κατά την γαλλική επανάσταση ελέχθησαν τα πλέον ανορθολογικά πράγματα εν ονόματι του Ορθολογισμού.

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Playstasion 31/12/2012 09:25:01

   Δεν υπαρχει καμμια χριστιανοφοβια , απειλες βλεπουν μονο οι φανατικοι – κολλημενοι με την θρησκεια , σε κανενα πολιτισμενο κρατος δεν διωκεται κανεις για τις αποψεις του.

   Νομίζεις. Κάνε μια αναζήτηση στις διεθνείς εφημερίδες και θα βρείς πολλά.

   Άσε που «πολιτισμένο κράτος» δεν σημαίνει τίποτα. Και η Γερμανία πολιτισμένο κράτος ήτανε και έσφαξε κάτι εκατομμύρια εβραίους ―και κάτι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Και η αμερική πολιτισμένο κράτος ήτανε και έριξε δυο βόμβες σε αμάχους στην Ιαπωνία.

   Χεσμένο τον έχουν και τον «πολιτισμό» και τον «διαφωτισμό» τα κράτη, ότι συμφέρει το καθένα παίζει. Καλά, για το «δημοκρατικό πολίτευμα» ας μην πούμε καλύτερα. Πάντως με την αρχαία ελληνική δημοκρατία (για όσους συμμετείχαν, εκτός δούλων), αυτό που λένε «δημοκρατία» σήμερα δεν έχει καμμία απολύτως σχέση.

 8. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 30/12/2012 17:44:47

  Ας θυμήσω μια αντίστοιχη συζήτηση σε ένα σχετικό άρθρο, εδώ στο Αντινέα φυσικά:
  h**p://www.antinews.gr/2012/08/12/174590/
  Το τέλος του Χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή

 9. FALCON avatar
  FALCON 30/12/2012 23:33:07

  Σήμερα ο πληθυσμός των μουσουλμάνων στη ΕΕ είναι πάνω από 40.000.000 εκ και εκτιμάται ότι μετά το 2060 και με τη ένταξη της Τουρκίας θα υπερτερεί των χριστιανών κατά 20.000.000 εκ. Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε επίσημα εγγεγραμμένους 550.000 μουσουλμάνους και τείνει να αυξηθεί ο αριθμός ενώ στην γειτονική Τουρκία το ποσοστό είναι 99.8% μουσουλμάνοι. Το παγκόσμιο κυνηγητό των χριστιανών ξεκίνησε με πρωτεργάτες όχι τον αραβικό κόσμο άλλα τους Βρετανούς, οι οποίοι αφού δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα του οίκου του με τους χιλιάδες αρχικά μουσουλμάνους που άρχισαν να καταφθάνουν από τις πρώην αποικίες , άρχισαν μέσω προπαγάνδας και διέρρεε και βασίλευε να προσπαθούν να επιβάλουν και στα άλλα κράτη κανόνες αφομοίωσης των λαθρομεταναστών προκειμένου να γίνει η μοιρασιά του μουσουλμανικού στοιχείου ώστε να μην τους βγει μελλοντικά μουσουλμάνα βασίλισσα. Εαν η ΕΕ δεν λάβει έγκαιρα μέτρα το παιχνίδι χάθηκε . Η εκκλησία αλλά και ο λαός θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτήν την εισβολή και την αλλοίωση του Ελληνικού κράτους αφού οι πολιτικοί δεν μπορούν να δουν ούτε κάτω από τη μύτη τους για το τι θα γίνει την επόμενη δεκαετία όταν κάθε χρόνο έχουμε είσοδο στην ΕΕ πάνω από 1.000.000 μουσουλμάνους. Φυσικά και δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος διότι η κατανομή στα κράτη της ΕΕ είναι ελεγχόμενη για να μην κινούν υποψίες του μεγέθους της εισβολής . Στο τέλος η Σημαία της ΕΕ από μπλε θα γίνει πράσινη και στο κέντρο με τα αστεράκια θα έχει και το μισοφέγγαρο..

  • MCA avatar
   MCA @ FALCON 31/12/2012 08:04:47

   Ποιός θα αντιδράσει;Αυτοί που τους προσλαμβάνουν μαύρα και τους εκμεταλεύονται για ένα κομάτι ψωμί;

 10. Stratis avatar
  Stratis 31/12/2012 01:52:15

  Ήθελα να ήξερα γιατί είναι βία ο διωγμός των Χριστιανών από τους άξεστους ναι! Μουσουλμάνους και δεν αναφέρεται σαν διωγμός η βία και η αντιπαλότητα των Χριστιανών και των λοιπών θρησκειών εναντίον των απανταχού Αθέων;

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Stratis 31/12/2012 06:55:05

   Αλλη βία είναι δεν σε θέλω στην γειτονιά μου και άλλη βία είναι σου κόβω το λαρύγγι...

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ Stratis 31/12/2012 09:28:01

   Ήθελα να ήξερα γιατί είναι βία ο διωγμός των Χριστιανών από τους άξεστους ναι! Μουσουλμάνους και δεν αναφέρεται σαν διωγμός η βία και η αντιπαλότητα των Χριστιανών και των λοιπών θρησκειών εναντίον των απανταχού Αθέων;

   Ποιά βία απέναντι στους Αθέους ρε φίλε; Παραδιαβάζεις Ντώκινς και έχεις πάρει τοις μετρητοίς κάθε παπαριά που γράφει;

   Πήγαινε στην Ομόνοια και βρωντοφώναξε «είμαι άθεος» άμα γουστάρεις. Στα @@ του του κόσμου, σιγά μην ασχοληθούν μαζί σου. Ποιά ...βία και αντιπαλότητα;

   Στην δύση άλλωστε ―και στην ανεπτυγμένη Ασία― το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού άθεοι είναι ―και γενικά αδιάφοροι― και δεν έχουν κανένα απολύτος πρόβλημα.

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/12/2012 02:15:43

  Προφανώς τους διωγμούς και τα βασανιστήρια (εκτελέσεις, εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία, στρατόπεδα συγκέντρωσης) εκατομμυρίων πιστών χριστιανών στην πρώην Σοβιετική Ένωση και τις άλλες κομμουνιστικές χώρες, δεν τα έκαναν άθεοι, αλλά...εξωγήινοι....
  Πες μου τώρα αν στην Ελλάδα πότε σταδιοδρομεί κανείς καλύτερα στον χώρο της διανόησης και του χρήματος: Αν δηλώσει άθεος ή αν δηλώσει πιστός χριστιανός;

 12. popaia avatar
  popaia 31/12/2012 08:56:18

  Εμβληματικές φιγούρες του διωγμού των χριστιανών Χίλαρυ και Σόρος.
  Περαστικά στους αριστερούς, να χαίρονται τους....συντρόφους τους.
  Περαστικά και σε όποιους νομίζουν ότι οι σημερινοί αριστεροί είναι άθεοι. Πού τέτοια τύχη. Νεοταξίτες ισλαμολάγνοι είναι, μπροστάρηδες στον εξισλαμισμό του κόσμου που έχει ξεκινήσει εδώ και 20-30 χρόνια, επειδή ο σημερινός κτηνώδης καπιταλισμός χρειάζεται και τον αντίστοιχο κτηνώδη "πολιτισμό" για να εδραιωθεί.
  Μπράβο στο βρετανό ερευνητή. Μη βρεθεί μόνο να επιπλέει τυμπανιαίος σε κάναν Τάμεση...

 13. Νικήτας avatar
  Νικήτας 01/01/2013 12:44:32

  Πολεμάνε τους Χριστιανούς γιατί θέλουν να πολεμήσουν τον Χριστό.
  Και αυτό διότι είναι η Αλήθεια.
  Η ιστορία είναι πολύ παλιά και μάλιστα έχει μιλήσει για αυτά ο Κύριος .

  Παραθέτω μερικές πολύ σύντομες αναφορές .
  Στην ουσία όλα τα δεινά της πολύπαθης μέσης ανατολής πηγάζουν απο το : αιμά του επάνω στα κεφάλια μας και στα κεφάλια των παιδιών μας , πού είπανε οι εβραίοι στην σταύρωση του Σωτήρα .
  Ακόμα να προβληματιστείτε γιατί σταματήσανε οι επιδρομές στην πόλη των πόλεων την Κωνσταντινούπολη όταν την πήρανε οι τούρκοι και έπαψε να είναι ορθόδοξη και βεβαίως γιατί την βιάσανε οι φράγκοι - οι πρόγονοι αυτωνών των δυτικών - το 1204 αν δεν απατώμαι.

  Θα μπορώ να πω κι άλλα αλλά πάω παρακάτω .

  Φέτος έμαθα πως δεν στολίστικε ούτε ένα δένδρο στην Ευρώπη για να μην παρεξηγηθούν οι μουσουλμάνοι και καλά .
  Αυτές οι βλακείες όσο και αν είναι ανωποταμικές εξηγούνται απο τους ευρωπαίους διότι ο Χριστιανισμός τους είναι ένας ψεύτικος και αιρετικός χριστιανισμός , που ονομάζεται παπισμός , και δεν έχει σχέση με την αλήθεια
  της Ορθοδοξίας .
  Μάλιστα απαλείφθηκε ανομίζω και οι Χριστιανικές καταβολές της ευρώπης απο μιαν διακύρηξη .

  Εμένα δεν μενοιάζουν αυτοί. Θέλω όμως και ΑΠΑΙΤΩ απο τους δικούς μας πολιτικούς να βγούνε στην Ευρώπη και να τους ταρακουνήσουν και να τους τραβήξουν το αυτί μπάς και ξυπνήσουν και σταματήσουν τον κατήφορο.
  Να βγάλουν τσαμπουκαλίστικη φωνή και να τους τρυπήσουν τα κόκκαλα .
  Να μείνουν αταλάντευτοι σε αυτό που πιστεύουν και να σώσουν την ευρώπη απο την βαρβαρότητα .
  Όνειρα θερινής νυκτός απο τα σκυλάκια.
  Εδώ υπάκουοι στα αφεντικά τους καταργούν την Κυριακάτικη αργία που ο Έλληνας παραδοσιακά την τηρεί ώς επιταγή της θρησκείας του.
  Μπορεί να μην πηγαίνει στην Εκκλησία αλλά τουλάχιστον δεν θέλει να κονομήσει κυριακάτικα σεβόμενος μιαν παράδοση .
  Για να μην θυμηθώ την ξεφτίλα των πασόκων που εάν είναι δυνατόν βγάλανε απο τον αρχαίο ύμνο την φράση τοις βασιλεύσει αντικαθιστώντας τον με τοις ευσεβέυσει οι ανεκδιήγητοι και πέραν πάσης ηλιθότητας .

  Κρατάτε γερά τις παραδόσεις αδέρφια και μην τσιμπάτε στην υποδουλωτική ελευθερία της χριστιανομαχίας .

  Και βεβαίως ο Χριστός πέρασε απο διοκλητιανούς , δέκιους , οθωμανούς και λοιπούς κάφρους της ιστορίας .
  Ευτούνοι οι μασόνοι και οι φανατικοί ισλαμιστές δεν μπορούν να τον πειράξουν.

 14. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 04/01/2013 11:54:20

  Οι σημερινοί αριστεροί ενώ σύμφωνα με τα πιστεύω τους είναι άθεοι, στην πράξη ακολουθούν τον χριστιανισμό και συναισθηματικά είναι ισλαμόφιλοι (λόγω εθνομηδενισμού).
  ΔΕΝ καταλαβαίνουν ότι ο χειρότερος εχθρός των ισλαμοφασιστών (ΔΕΝ υπάρχει μετριοπαθές ισλάμ) είναι οι άπιστοι με πρώτους τους άθεους τους οποίους δολοφονούν άμεσα).
  Στην χώρα της δημοκρατίας και της ελευθερίας ΔΕΝ υπάρχει χώρος για τέμενος προς τιμήν της βίας, της σκλαβιάς και της τρομοκρατίας.
  Αν οι λίγοι νόμιμοι μετανάστες (όχι οι νομιμοποιημένοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΜΑΦΙΑΣ) θέλουν να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία πρέπει να απαρνηθούν πρώτα την εγκληματική ιδεοληψία του ισλάμ, διαφορετικά να φύγουν απο την χώρα μας.

 15. Δημοκράτης avatar
  Δημοκράτης 04/01/2013 12:14:28

  Οι μουσουλμάνοι ΔΕΝ αναπτύσσουν πολιτισμό μεγάλο και έχουν ηττηθεί απο τον πολιτισμό της Δύσης λόγω θρησκείας. Η θρησκεία τους τους κρατά αμόρφωτους δεμένους στον μεσαίωνα, μισαλλόδοξους, φανατικούς με δολοφονικά ένστικτα. Όσον αφορά την δήθεν προσφορά τους στις τέχνες παλιά αφορούσε μία μικρή περίοδο όταν ήταν της μόδας στους ευγενείς της Βαγδάτης κείμενα ορισμένων αρχαίων Ελλήνων μεγιστάνων (τα κείμενα των οποίων έκλεψαν απο τα λεηλατημένα μοναστήρια της Συρίας)
  Είναι ψέμα ότι δολοφόνησαν εκατομμύρια χριστιανούς απο τον 7ο μχ μέχρι σήμερα στην Μ. Ασία, Μέση Ανατολή, Β. Αφρική και Νότια Ευρώπη; Είναι ψέμα ότι στις μουσουλμανικές χώρες απαγορεύεται η λατρεία του χριστιανισμού ακόμη και στο σπίτι (Σαουδαραβία, Ιράν);
  Ο άθλιος νόμος της σαρία είναι 100% εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κανείς ΔΕΝ ομιλεί για αυτό (που είναι οι φιλανθρωποι του Τσιριζα, ΜΜΕ, κλπ) και αυτόν έχουν σαν στόχο να επιβάλλουν στην Ευρώπη.
  Είναι ψέμα ότι συμπεριφέρονται στον μισό πληθυσμό τους όπως στα ζώα (στις γυναίκες, τις οποίες και ακρωτηριάζουν κάνοντας κλειτοριδεκτομή σε παιδική ηλικία);
  Δεκατρείς αιώνες τώρα σπέρνουν τον θάνατο και την υποδούλωση όπου περνούν (ιερό τους βιβλίο εξηγεί σαφώς πως να ληστεύουν τους γείτονές τους και να μοιράζονται την λεία)
  Ισλαμισμός είναι η σύγχρονη πανούκλα της ανθρωπότητας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.