#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2009 19:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πίσω από την Σέχτα είναι ο Επαναστατικός Αγώνας»...

...υποστηρίζουν Αμερικανοί αναλυτές και φοβούνται επιθέσεις εναντίον διπλωματών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια ανάλυση του αμερικανικού think tank STRATFOR για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας την οποία μεταφράσαμε και παρουσιάζουμε ολόκληρη. Αυτό γιατί όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται οι πηγές του πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο από τις αμερικανικές διπλωματικές και μυστικές υπηρεσίες. Τι εκτιμούν λοιπόν οι πέραν του Ατλαντικού αναλυτές για την «νέα» και την «παλιά» ελληνική τρομοκρατία;

1. Εκτιμούν ότι πίσω από την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», όπως και άλλες οργανώσεις που εμφανίστηκαν πρόσφατα,  κρύβεται ο «Επαναστατικός  Αγώνας»

2. Ο ΕΑ θεωρείται ότι προέκυψε από την ΕΟ 17Ν. Οι πρόσφατες ενέργειες δείχνουν  ότι ο ΕΑ γίνεται όλο και πιο θρασύς και μοιράζεται με την 17Ν πολύ περισσότερα από  την  κοινή ιδεολογία.

3. Εκφράζονται φόβοι ότι, όπως και η 17Ν, ο ΕΑ θα επιτεθεί όχι μόνο σε αστυνομικούς αλλά και διπλωμάτες και επιχειρηματίες.

4. Τον τελευταίο όμως καιρό οι επιθέσεις του ΕΑ κλιμακώνονται και είναι πλέον σχεδιασμένες να προκαλέσουν θανάτους. Όλο και περισσότερο δηλαδή, η οργάνωση μοιάζει με την 17Ν και φαίνεται μάλιστα να χρησιμοποιεί πλέον και τις μεθόδους της.

5. Η «νέα» και η «παλιά» τρομοκρατία ακολουθούν κοινές τακτικές, όπως η διαφυγή με μοτοσικλέτα.

Προσέξτε ακόμα τι γράφει:

«(Οι μέχρι σήμερα ενέργειες δείχνουν ότι) οι δράστες μπορούν να διεξάγουν παρακολουθήσεις προκειμένου να γνωρίζουν κινήσεις οχημάτων κλπ. Ότι μπορούν να  προμηθευθούν τα υλικά,  να κατασκευάσουν τη βόμβα, να σχεδιάσουν την ενέργεια, να τοποθετήσουν τη βόμβα και να διαφύγουν ασύλληπτοι. Αυτός είναι ο λεγόμενος  επιθετικός κύκλος της τρομοκρατίας και αποδεικνύεται ότι τόσο ο ΕΑ όσο και άλλες παρόμοιες ομάδες τον κατέχουν πλήρως. Αν λοιπόν κάποιος διαθέτει την τεχνογνωσία να μπορεί να εντοπίσει τις κινήσεις κάποιου διπλωμάτη και να σχεδιάσει κάποια επίθεση εναντίον του, τότε  δεν είναι δύσκολο και να κάνει το αναγκαίο άλμα προκειμένου να τον δολοφονήσει πυροβολώντας τον. ...»

Διαβάστε όλη την ανάλυση εδώ: Η Επιστροφή της Κλασικής Ελληνικής Τρομοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris lalidis avatar
  aris lalidis 02/07/2009 19:51:37

  ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ" ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΜΕΡΚΑΝΟΙ-ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ η ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ΧΑΖΟΥΣ;

 2. Rexona avatar
  Rexona 02/07/2009 21:37:10

  Αρχίζει και θυμίζει προϊόν.

  New, Classical, Standard Cola Terrorista

  To think tank -βάση συμπερασμάτων, ακούγεται σαν tin tank (I think).

 3. αχβαχ avatar
  αχβαχ 03/07/2009 00:36:16

  Δεν μεταφράζουν στα αγγλικά τις αναλύσεις του antinews για το θέμα καλύτερα;

 4. wert01gf avatar
  wert01gf 03/07/2009 05:37:21

  Και πίσω από όλες τις οργανώσεις ο Τρόμπολος.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/07/2009 07:23:51

  Απλη περιγραφη γεγονοτων.

 6. marcuze avatar
  marcuze 03/07/2009 07:25:57

  Καλή ιδέα η μετάδοση των αμερικάνικων απόψεων επι της ελληνικής τρομοκρατίας. Τώρα ξεκαθάρισε για μένα το γιατι δεν μπορεσαν να πιασουν την 17Ν τόσα χρόνια και χρειάστηκε να μπουν οι Αγγλοι στη μέση. Αμερικανάκια στις αναλύσεις τους.

 7. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 03/07/2009 08:12:00

  H CIA ξέρει από βέσπα και εργάζεται πολύ φρόνιμα. Είχα ισχυριστεί σε παλαιότερο σχόλιο, ότι εάν δεν πιάσει το κόλπο του μηδενισμού, θα επανέρθουν στην "ιδεολογία". Η σύνδεση της νέας με την παλιά αληταμπουρία ως προπαγάνδα, εκεί αποσκοπεί.
  Όσοι εκτιμούν ότι η CIA δεν ξέρει τι λέει, ή ότι δεν έχει πλήρη εικόνα (και ειδικά σε πράγματα που η ίδια οργανώνει) σφάλουν. Οι δημόσιες δηλώσεις και δήθεν εκθέσεις της, δεν αποτελούν πλατφόρμα ανάπτυξης δραστηριοτήτων για τα επιτελεία της, αλλά τμήμα του ανορθόδοξου πολέμου που κλιμακώνει.
  Για να είμαστε προσγειωμένοι: Αφού ποτέ δεν υπήρξαν παλιοί και ούτε τώρα υπάρχουν κανούριοι, πως να υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους; Η τρομοκρατία ήταν και παραμένει μια εικονική πραγματικότητα στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών, με πολύ πραγματικό κόστος για τις κοινωνίες. Πρόκειται για τον πιο ύπουλο εχθρό, που είναι σε θέση να διαλύσει τα πάντα.
  Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τέτοια τρομοκρατία στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν, που και εάν ακόμη φύγει ο στρατός τους, οι χώρες αυτές παραμένουν διαλυμένες μέσα στην πιο τραγική ομηρία.
  Ο δρόμος είναι ένας: Τσάκισμα της τρομοκρατίας και της ξένης διείσδησης από τις λαϊκές δυνάμεις.
  Αυτό όμως καλό είναι να μην συγχέεται με τις συγκρούσεις μπαχαλάκηδων και χρυσής αυγής, που οργανώνει η CIA, για δημιουργία εμφιλιοπολεμικού κλίματος και αποσταθεροποίηση.

 8. marcuze avatar
  marcuze 03/07/2009 09:05:45

  Νέο χτύπημα με βομβα στους αμπελόκηπους χθες τα ξημερωματα και η αστυνομία μιλάει για τον ΕΑ!

 9. leon avatar
  leon 03/07/2009 10:34:24

  Πως προτεινεις να τσακισουμε (εμεις ο λαος) την τρομοκρατια και την "ξενη διεισδυση" ?
  Ποιος ειναι ο λαος (οι λαικες δυναμεις που λες)που θα το κανει αυτο? Ποιους αφηνεις εξω απο αυτες τις δυναμεις? Αφηνεις πχ τους πολιτικους? Αφηνες τους αρχηγους αστυνομιας, διωξης, αντιτρομοκρατικης? Την ΕΥΠ?

 10. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 03/07/2009 18:15:24

  @leon 10
  Εάν παρακολουθούσες τα σχόλια με κάποια συνέχεια θα είχες διαπιστώσει ότι η ερώτησή σου έχει απαντηθεί με τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχω απευθύνει με ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ. Η έκκλησή μου επανειλημμένα έχει εστιαστεί προς τα σώματα ασφαλείας, τους στρατιωτικούς και τους μαχητάς της άκρας αριστεράς.
  Με αυτή την έννοια επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς:
  1. Τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  2. Τον κ. Πρωθυπουργό
  3. Τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως
  4. Όλους τους βουλευτάς
  5. Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
  6. Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
  6. Τον αρχηγό της αστυνομίας
  7. Τον επικεφαλής ΔΑΕΒ κ. Φ. Παπαγεωργίου
  8. Την ΕΥΠ
  ή αντιπροσώπους τους καθώς και όποιον επιθυμεί να συμβάλει στην πάταξη της τρομοκρατίας, να επικοινωνήσουν μαζί μου.
  Για επικοινωνία:
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΛΑΔΑΣ, συντονιστής λαϊκών κινημάτων, Βερολίνο. Τηλ. 0049-173-6220384.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.