#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε «βόμβες» στην αυλή του Μαξίμου 

Πέντε «καυτές» πατάτες καλείται να διαχειριστεί μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση. Πέντε «βόμβες» στην αυλή του Μαξίμου οι οποίες θα κρίνουν και την τύχη του κυβερνητικού συνασπισμού. Αν απασφαλιστούν τάχιστα και δεν υπάρξουν απώλειες, τότε ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει ορίζοντα για μετά τις ευρωεκλογές και βλέπουμε.Αν, όμως, σκάσει έστω και μία από αυτές τότε τα πάντα θα καταρρεύσουν. Οι βόμβες είναι:

1.   Οι πλειστηριασμοί: Οι τροικανοί επιμένουν σε ένα σκληρό μοντέλο πλήρους απελευθέρωσης, γεγονός που θα προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Δεν αποδέχονται ούτε καν την πρόταση της κυβέρνησης για προστασία των φτωχών σε μια εμμονή που δημιουργεί ερωτήματα. Όπως π.χ. για μια γενική κατάρρευση τιμών ώστε να πουληθούν κοψοχρονιά σε ξένα αρπακτικά. Και είναι γεγονός ότι μια γενική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν περνά από τη Βουλή ούτε με το να… γκρεμιστούν τα τσιμέντα.

2.   Υγεία και Παιδεία: Είτε πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για απεργίες που θα τινάξουν στον αέρα τους δύο τομείς, είτε έχουν γίνει λάθη, η ουσία είναι ότι ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι. Στα Πανεπιστήμια, το πιο πιθανό είναι ότι χάνεται το εξάμηνο διότι ακόμη και τη Δευτέρα να ξεκινήσουν μαθήματα θα πρόκειται για εξάμηνο… παρωδία. Το τεράστιο πρόβλημα, ωστόσο, πλέον ακούει στο όνομα ΕΟΠΥΥ. Η πολυήμερη απεργία των γιατρών έχει προκαλέσει απίστευτο έμφραγμα στην Υγεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας υπάρχει ακόμη και η πρόβλεψη για λουκέτο στον Οργανισμό αλά ΕΡΤ. Κάτι τέτοιο ασφαλώς θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση και όλο το σύστημα. Ακόμη και σωστή να είναι η απόφαση, θα προκαλέσει μια απίστευτη αναταραχή την οποία φυσικά θα φορτωθεί στα αρνητικά αυτή η κυβέρνηση.

3.   Διαπραγμάτευση με την τρόικα: Πέρα από τους πλειστηριασμούς υπάρχουν κι άλλα ανοικτά μέτωπα. Το δημοσιονομικό κενό, ο φόρος ακινήτων, το κλείσιμο ή όχι των ΕΑΣ κ.λπ. Και ήδη στο Μαξίμου έχουν λάβει τα μηνύματα για τις κρίσιμες ψηφοφορίες που έρχονται, κυρίως σε ότι αφορά τα ακίνητα.

4.   Νέα «κρυφά» μέτρα. Μπορεί ο προϋπολογισμός να μην προβλέπει νέα μέτρα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μέτρα. Είναι τα ήδη ψηφισμένα που θα ισχύσουν από την πρώτη του χρόνου και θα επιβαρύνουν τους Έλληνες. Όταν αδειάζει η τσέπη των οικογενειών ουδόλως τους ενδιαφέρει αν πρόκειται για νέα μέτρα ή για ήδη συμφωνημένα. Με την κυβέρνηση θα τα βάλει ο κόσμος, εξ’ ου και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοδο της ακροδεξιάς. Όταν κληθεί να πληρώσει π.χ. φόρο υπεραξίας στα ακίνητα και τις μετοχές, φόρο ακινήτων με πλαστές αντικειμενικές, επιπλέον φόρους λόγω αλλαγής του τρόπου φορολόγησης, τότε θα αρχίσει να βρίζει. Κι όταν δει μειώσεις σε συντάξεις ή ακόμη και κατάργηση δεκάδων φορο-απαλλαγών, δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Με την κυβέρνηση θα τα βάλει. Άσε δε που κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα αλλάξει ο προϋπολογισμός.

5.   Πολιτική αστάθεια: Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί το απόλυτο χάος και κανείς δεν ξέρει ποιος και πότε θα «αυτομολήσει» αλά Τζάκρη. Ο Βενιζέλος δε μπορεί να μαζέψει το κόμμα του και οι κρίσιμες ψηφοφορίες είναι μπροστά. Αλλά και στη ΝΔ δεν είναι όλα ρόδινα. Βουλευτές ξεσπαθώνουν κατά του Γ. Στουρνάρα είτε έχουν δίκιο είτε άδικο. Κάποιοι μάλιστα ονειρεύονται ήδη ότι θα γίνουν οι νέοι… Τσάροι. Μέχρι και ο… Ταμήλος που ρωτήθηκε πρόσφατα δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Κάποιοι βουλευτές «πνίγονται» στο λαϊκίστικο στυλάκι τους και εκτοξεύουν βολές, ακόμη κι όταν δεν έχουν λύσεις και προτάσεις. Και κάποιοι άλλοι βαράνε κατά βούληση στοχεύοντας στον Σαμαρά επειδή αδυνατούν να τον φτάσουν. Δύσκολη, επομένως, κάθε πρόβλεψη για την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Υπάρχουν καλά νέα; Πολλοί πιστεύουν ότι ναι υπάρχουν. Όπως για παράδειγμα η βελτίωση στα μακροοικονομικά στοιχεία, η ύπαρξη του πλεονάσματος και η υπόσχεση ότι τον Απρίλιο θα υπάρξει διάλογος για λύση σε ότι αφορά το χρέος.

Καλό νέο είναι επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ανίκανη να κεφαλαιοποιήσει την αναταραχή που υπάρχει. Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, η αδυναμία του να παρουσιάσει μια ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση, δίνει «ανάσες» στην κυβέρνηση διότι δεν έχει την πίεση που θα είχε με μια ικανή αντιπολίτευση.

Μπορεί να διορθώσει τα λάθη της η κυβέρνηση και να προχωρήσει; Πολλοί πιστεύουν πως ναι. Υπάρχουν περιθώρια, αλλά πλέον έχουν στενέψει.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 30/11/2013 06:46:39

  Μία είναι η βόμβα .....βενιζέλος .
  Ολα τα αναγραφόμενα στο άρθρο παλεύονται και υπάρχει χρυσή τομή απλώς οι αρμόδιοι υπουργοί έδειξαν μερική ανικανότητα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΕΛΙΑΣ 30/11/2013 12:06:31

   Πιο συγκεκριμένα το μέγιστο των προβλημάτων είναι ο ΓΑΠ και οι δικοί του βολευτές.

   • Άφωνος... avatar
    Άφωνος... @ Γεώργιος Τ. 01/12/2013 00:49:58

    Ο ΓΑΠ γιατί; Μνημονιακός είναι και δηλώνει υπερήφανος γι' αυτό.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/11/2013 06:59:23

  Ὅλα τά προβλήματα εἶναι πολύ σοβαρά καί δύσκολα θά ξεπεραστοῦν,ὅμως τό πιό σοβαρό ἀπ' ὅλα εἶναι ἡ πολιτική ἀστάθεια. Μέσα ἀπό τό ἀβέβαιο πολιτικό κλίμα πού ἐπικρατεῖ,εἶναι ἀδύνατο νά προβλέψει καί νά προγραμματίσει μιά κυβέρνηση τίς ἐπόμενες κινήσεις. Εἶναι σάν νά ἀκροβατεῖ κάποιος στήν ἄκρη τοῦ γκρεμοῦ,φορτωμένος καί μέ δεμένα τά μάτια...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 30/11/2013 07:39:46

  Αγαπητε Α.Ψ. το εντυπωσιακότερο ΟΛΩΝ είναι η εμμονή της κυβέρνησης στα ΙΔΙΑ και χειρότερα "μέτρα" με τα οποία οι ΠΑΣΟΚΟΙ άρχισαν να διαλύουν την Ελλάδα, όταν πριν έλεγαν τα αντίθετα.
  Τι να συμπεράνει ο κοσμάκης όταν όταν αυτοί που του έλεγαν "θα σας σώσουμε" μας κλέβουν ασ΄συτολα ;

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 30/11/2013 07:46:46

  Το πρώτο και πέμπτο σημείο είναι πιο πιθανά.

 5. Άγγελος avatar
  Άγγελος 30/11/2013 07:53:00

  Επιτέλους και ένα άρθρο που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και δεν χαιδεύει αυτιά.
  Αλλά δυστυχώς αγαπητέ μου για να μην σκάσει μια ή πολλές βόμβες σημαίνει αλλαγή πολιτικής και σύγκρουση με του τροικανους, που κανείς απο του Μαξίμου δεν δείχνει διατεθιμένος να κάνει.
  Γιατί ας μην κοροιδευόμαστε τα καμώματα του Στουρνάρα ή του Άδωνι ο Σαμαράς τα χρεώνεται.
  Οπότε αυτός και μόνο αυτός θα αποφασίσει αν θα απασφαλίσει ή θα σκάσει η βόμβα στα χέρια του.

 6. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 30/11/2013 08:32:28

  Μην φοβαστε ολα τα μετρα θα περασουν απο την βουλη. Υπαρχουν εφεδριες προθυμες να θυσιασθουν (για το καλο της χωρας βεβαιως-βεβαιως). Οταν ο ολοκληρος υπουργος ειναι ευχαριστημενος με 360 ευρω συνταξη,εσεις θελετε περισσοτερα;

 7. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 30/11/2013 08:55:58

  '' Αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι, είσαστε χαμένοι. Φίλος σας είναι η αλλαγή, η αντίφαση σύμμαχός σας. Από το τίποτα πρέπει κάτι να κάνετε, μα οι δυνατοί πρέπει να γίνουν τίποτε. Αυτό που έχετε απαρνηθείτε το, και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται. '' - Μπέρτολτ Μπρεχτ

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Άκρη Άκρη 30/11/2013 10:42:59

   Παλι σχολιο και κριτικη χωρις ουσια!!!!!!

   • Άκρη Άκρη avatar
    Άκρη Άκρη @ Ρεαλιστης 30/11/2013 13:45:02

    .. ..Είναι ειδικά αφιερωμένο σ΄αυτούς, που αδυνατούν να γευτούν την ουσία σε οτιδήποτε! Δικό σας αγαπητέ....

 8. Άκρη Άκρη avatar
  Άκρη Άκρη 30/11/2013 09:02:36

  Αυτό το ...''κοσμάκης'' πια! Πόσο υποτιμητικό και καθοριστικό του αισχρού παρόντος αλλά και του άθλιου μέλλοντος που αρμόζει, σε αυτούς που επακριβώς περιγράφει...... Όταν θα πάψει ο Ελληνικός λαός να αισθάνεται ''κοσμάκης'' και σταματήσει να πιστεύει οτι κάποιοι θα τον ''σώσουν'', ίσως τολμήσει τελικά και να .... ''σωθεί''.

  • Zame avatar
   Zame @ Άκρη Άκρη 30/11/2013 11:15:13

   σωστα

   • GN avatar
    GN @ Zame 30/11/2013 16:27:56

    τελικά και να …. ”σωθεί”

    Μάλλον να ..."αυτοκτονήσει" θα εννοείτε...

    • Άκρη Άκρη avatar
     Άκρη Άκρη @ GN 30/11/2013 17:16:32

     Εγώ μιλάω για (Επ) Ανάσταση, γιατί τον βλέπω ήδη νεκροζώντανο.....

 9. aris1 avatar
  aris1 30/11/2013 09:07:36

  Aν λοιπόν δεν βρεί ο Σαμαράς τις "εφεδρείες" στη ΔΗΜΑΡ ή αλλού, το Γερμανικό σχέδιο για μια ακόμα φορά θα σκοντάψει στην Ελλάδα...Μακάρι.

 10. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 30/11/2013 09:07:57

  Ειδικά η απαίτηση για μαζικούς πλειστηριασμούς είναι απαράδεκτη. Χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν να μην μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους όχι γιατί ήσαν οι ίδιοι ασυνεπείς αλλά γιατί δεν ήταν προφήτες να προβλέψουν το τσουνάμι εσωτερικής υποτίμησης που ερχόταν οδηγούμενο καθαρά απο οικονομικές στρατηγικές του κράτους: υπερφορολόγιση, περικοπές μισθών κτλ.

  Και τι νόημα έχει να υπάρχει προστασία το 2011 ή το 2012 (απαγόρευση πλειστηριαμσού πρώτης κατοικίας) και το 2014 που τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα η προστασία να αρθεί;;;;

 11. man8os avatar
  man8os 30/11/2013 10:30:27

  Ανησυχητική η πιθανοτητα να επανακαμψει η ΧΑ.

 12. danas avatar
  danas 30/11/2013 10:38:59

  προέρχομαι απο τον χώρο της φιλελεύθερης δεξιάς. Ομως θέλω να καταθέσω μια σκέψη που κάποιοι θα με βρίζουν. Σε αυτήν την περίοδο η χώρα χρειάζεται να βάλει αναχώματα προστατευτισμού στις υγιείς της επιχειρήσεις και ενισχύοντας αυτές να ενισχύσει την απασχόληση. Εδώ κάποιοι περηφανεύονται για τον Αδωνη. Μα είναι εύκολο να στηρίζω τις πολυεθνικές . Το δύσκολο είναι να εφαρμόσω πολιτική προστατευτισμού της δικής μου επιχειρηματικότητας απέναντι στην τρόικα και πολύ φοβάμαι οτι η κυβέρνησή μας δεν το θέλει αυτό και είναι λάθος .Μόνο έτσι θα βγούμε απο την κρίση όπως οι Τούρκοι και άλλες χωρες που πάνε καλά γιατί βάλαν φρένο στο διεθνές παρασιτικό κεφάλαιο.

  • aris1 avatar
   aris1 @ danas 30/11/2013 12:49:14

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!!!

  • Άκρη Άκρη avatar
   Άκρη Άκρη @ danas 30/11/2013 13:48:26

   Πόσο δίκιο έχετε!!! Αν και ....''φιλελεύθερος δεξιός''.

 13. Zame avatar
  Zame 30/11/2013 11:40:01

  & να πού η λαίμαργη οικονομική παγκοσμιοποίηση
  -εκθέτει & καταβροχθίζει-
  απροετοίμαστες πολιτικές και πολιτικούς..
  εγκλωβίζοντας σε λογικές του ελάσσονος κακού περνώντας από το ένα ενα μη χειρον στο επόμενο..
  μέχρι να έρθει το χείριστο..
  πόσο μάλλον όταν αυτές εμπεριέχουν στρεβλώσεις & υπερβολές..(κακουργηματικές όταν είναι φυτευτές)
  έτσι δυστυχώς τιμωρούνται οι διεφθαρμένοι(προιον) & όχι οι διαφθορείς..

  θυμίζει εκείνο το "μοναστήρι ναναι καλά & από καλογέρους ένα σωρό"..

  Πολιτισμός είναι το μέτρο (δείκτης) της κατακεφαλην καλλιέργειας..
  & η ιεράρχηση αξιών..
  & όχι η παραποίηση τους.

  • Άκρη Άκρη avatar
   Άκρη Άκρη @ Zame 30/11/2013 13:50:51

   ''Πολιτισμός είναι το μέτρο (δείκτης) της κατακεφαλήν καλλιέργειας..
   & η ιεράρχηση αξιών.. & όχι η παραποίηση τους.''
   Ψιλά γράμματα αγαπητέ για τους ασυνείδητους, μνημονιολάγνους υπαλληλίσκους!

   • Zame avatar
    Zame @ Άκρη Άκρη 30/11/2013 14:49:07

    δεν μπορώ να διαφωνήσω αγαπητε.
    αλλα επιδει ζουμε εποχες εξειδίκευσης..
    (& η εξειδίκευση εμπεριέχει τα ψηλά γράμματα)
    αλλα δυστυχώς τα αντίθετα ψιλά γράμματα προβάλλονται & "φυτεύονται" καποιες φορες ως χοντρά γραμματα.
    (στρεβλώσεις ? του μάρκετινγκ ?)
    Νομίζω πως οφείλουμε να διεκδικήσουμε τουλαχιστον
    την υποκατάσταση τους.

    • Zame avatar
     Zame @ Zame 30/11/2013 20:22:15

     (αθωες στρεβλώσεις ? του μάρκετινγκ ?
     η προς εξυπηρέτηση προεπιλεγμένου στόχου ?)
     σε κάθε περίπτωση..
     την αποκατάσταση τους τουλάχιστον.

 14. perastikos avatar
  perastikos 30/11/2013 11:52:33

  Συμφωνω με τον/την danas και επαυξάνω!

 15. δημης avatar
  δημης 30/11/2013 13:45:17

  είπαμε ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ....
  όχι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ όμως άλλα (για να πληρωθούν μελλοντικά)...

 16. Magganas avatar
  Magganas 30/11/2013 15:33:12

  Να κάνω μια ερώτηση:
  Τι σημαίνει να μην πλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία;;;
  Ρωτώ επειδή ζω όλη μου τη ζωή στο εξωτερικό (Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο) και δεν γνωρίζω καμία ευρωπαϊκή χώρα όπου κάποιος μπορεί να πάρει καταναλωτικά δάνεια από τράπεζες με ενέχυρο το σπίτι και μετά να μην τα αποπληρώνει και να "απαιτεί" να μην του κατασχεθεί το σπίτι.

  Αυτά τα δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν αλλά ούτε κατασχέθηκε η κατοικία επειδή είναι η "πρώτη", ποιος θα τα αποπληρώσει;;;
  Ο υπόλοιπος λαός μέσω της αναδιάρθρωσης;;;
  Να πληρώσει ο λαός την ασυνέπεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που ήθελαν να "καταναλώνουν" με ενέχυρο την πρώτη κατοικία;;;

  Έχω συγγενικό πρόσωπο στην Ελλάδα το οποίο με 650 Ευρώ μισθό είχε 14 πιστωτικές κάρτες (!!!) όλες με μείον 5-6 χιλιάρικα. Με τις κάρτες έδινε ρεσιταλ στα μαγαζιά. Μέχρι και στα μπουζούκια με κάρτες! Τελικα μαζεύτηκε 79.000 χρέος. Πήγε σε μία τράπεζα και πήρε 80 χιλιάρικα δάνειο για να τις αποπληρώσει και να χρωστάει μόνο σε μία τράπεζα. Έβαλε ενέχυρο το σπίτι που είναι άλλωστε και η "πρώτη" κατοικία. Πλήρωσε κανα δυο δόσεις και τέρμα. Μετα μπήκε σε έναν νόμο μου φαίνεται "Κατσέλη" ή κάπως έτσι.
  Δεν πληρώνει μία και ούτε του παίρνουν το σπίτι.
  Είναι από αυτούς που βρίζουν τώρα την κυβέρνηση ότι τα έκανε πλακάκια με την Τρόικα για να "μας πάρουν τα σπίτια"!!!!!!!!!!
  Έτσι βγαίνει αυτός και λέει στα καφενεία στα Γιάννενα: "η κυβέρνηση θα μας πάρει τα σπίτια"...

  Κι ερωτώ πάλι:
  Αυτά τα 80 χιλιάρικα που πήρε αυτός από την τράπεζα, ποιός θα τα ξεπληρώσει εφόσον δεν θα του κατασχεθεί η κατοικία επειδή είναι η "πρώτη";;;
  Ο υπόλοιπος λαός μέσω της αναδιάρθρωσης;;;;;;;;;;;;;;;

  • john avatar
   john @ Magganas 30/11/2013 18:25:47

   οι τραπεζες ειναι αθωες περιστερες? αφου γνωριζαν γιατι εδιναν δανεια???????

   • Magganas avatar
    Magganas @ john 30/11/2013 22:44:03

    John,

    θα έλεγα πρώτα από όλα ότι οι Τράπεζες "καλά να πάθουν" αλλά τι να γίνει που τις χρειάζονται και οι φερέγγυοι πολίτες...

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Magganas 30/11/2013 20:35:22

   Κύριε Μαγγάνα,
   Δυσκολεύομαι πολύ να πιστεψω ότι τα δεδομένα του παραδείγματός σας είναι ακριβή. Αν όμως είναι, δεν θα χαρακτηρίζατε εγκληματική την επιπολαιότητα της τράπεζας που έδωσε δάνειο 80.000 σε άτομο που έπαιρνε τον κατώτατο μισθό; Δεν πήγαινε γυρεύοντας να χάσει τα λεφτά της;

   Επίσης, αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων οικιών, είναι δεδομένο ότι οι τιμές των ακινήτων θα καταρρεύσουν ολοκληρωτικά οπότε και οι τράπεζες θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Θα είναι μία κατάσταση όπου κανένας δεν θα κερδίσει.

   • Magganas avatar
    Magganas @ Γιώργος Αχαιός 30/11/2013 22:51:05

    Κύριε Αχαιέ,
    το παράδειγμα είναι 100% αληθές και τα νούμερα ακριβή.
    Πρόκειται για συγγενικό μου πρόσωπο (πρώτος εξάδελφος).
    Δεν αντιλέγω ότι οι τράπεζες είχαν κάποια συμμετοχή εφόσον γνώριζαν ότι πολλά δάνεια είναι επισφαλή αλλά δεν μπορώ να επιρρίψω την μεγαλύτερη ευθύνη στις τράπεζες όταν γνωρίζω από τον εμπορικό σύλλογο Ιωαννίνων, ότι 73,6% του τζίρου των καταστημάτων ένδυσης-υπόδησης-οπτικών γίνεται με πιστωτικές κάρτες...

    • Nick avatar
     Nick @ Magganas 01/12/2013 00:05:26

     Είστε σωστός κύριε Μαγγανά. Δεν θα μπορούσα βέβαια σε καμία περίπτωση να βάλω όλο τον κόσμο που χρωστάει στο ίδιο καζάνι, αλλά σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις σαν και αυτή που περιγράψατε. Θα πρέπει κατά την γνώμη μου να υπάρχουν κριτήρια και βοήθεια σε αυτούς που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω ανεργίας για παράδειγμα. Αλλά σε αυτούς οι οποίοι έκαναν δάνεια για διακοπές και μπουζούκια με πιστωτικές κάρτες βάζοντας ενέχυρο το σπίτι τους θα πρέπει να του πάρουν μέχρι και το μεταξωτό σώβρακο (που και αυτό δανεικό θα είναι).

  • Maria avatar
   Maria @ Magganas 01/12/2013 00:24:55

   Είπαμε να μην τρώμε βαριά το βράδυ. Εσένα σε πείραξε λίγο περισσότερο και βλέπεις όνειρα με τα Γιάννενα και ανύπαρκτα συγγενικά σου πρόσωπα.

 17. giorgosalexpoli avatar
  giorgosalexpoli 30/11/2013 16:20:27

  Λαθη κανουν ολοι, το λαθος ειναι υγεια αρκει να το βλεπεις και να το διορθωνεις.
  Τωρα οσον αφορα την κατασταση στην χωρα μας γινεται μια τιτανια προσπαθεια απο τον Αντωνη Σαμαρα που επ' ουδενι δεν πρεπει να παει χαμενη τωρα στο τελος.
  Οποιαδηποτε αλλη εξελιξη τους επομενους 6-8 μηνες θα γυρισει την Ελλαδα οχι 100 αλλα 300 χρονια πισω.
  Υπαρχει πολυς κοσμος που πιστευει οτι τι ειχαμε τι χασαμε αν πεσει ο Σαμαρας.Εγω τους προτρεπω να κανουν το λαθος για να δουμε ποιος θα κλαιει με μαυρο δακρυ καθε μερα.Ιδου η ροδος, ιδου και το πηδημα......................

 18. panos avatar
  panos 30/11/2013 17:00:37

  Για ποιες βομβες και για ποια βομβιδια μιλαει ο αρθογραφος..Εδω το διδυμο Στουρναρα-Θεοχαρη μεσα σε σε 48 ωρες ανατιναξε τη ΝΔ κι ανοιξε το δρομο για να την εγκαταλειψουν μαζικα οι ''νοικοκυραιοι'' κι εσεις καθεστε και σχολιαζετε αρθρα κενα περιεχομενου..Η δηλωση του ενος οτι ''στην Ελλαδα δεν εχουμε υπερφορολογηση'' και του αλλου οτι ''ο φορος ακινητων ειναι αριστερος φορος'',εδωσαν τη χαριστικη βολη στη ΝΔ..Η συγκυβερνηση θα μπορουσε να περιγραφει με την αγγλοσαξωνικη εκφραση ''dead man walking''..

  • Magganas avatar
   Magganas @ panos 30/11/2013 18:24:48

   Πάνο,

   είμαστε η πρώτη χώρα σε ελεύθερους επαγγελματίες στην Ευρώπη (αναλογικά επί του πληθυσμού). Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάνανε φορολογικές δηλώσεις στο αφορολόγητο όριο.
   Δήλωναν 8-10 χιλιάρικα ετήσιο εισόδημα τη στιγμή που αποδεδειγμένα είχαν 2,5 χιλιάρικα έξοδα το μήνα...
   Όλοι αυτοί αποκαλούσαν τον εαυτό τους "νοικοκυραίοι" (δεν μιλώ για σένα, άλλωστε δεν γνωριζόμαστε)...
   Αυτοί οι "νοικοκυραίοι" φύγανε από τη Ν.Δ.;;;

   Γνωρίζω περιπτερά στα Γιάννενα με περίπτερο από αυτά που είναι σαν supermarket. Εργάζεται αυτός 10 ώρες, 6 ώρες η σύζυγος και τη νύχτα 8 ώρες ένας Αλβανός.
   Αυτός λοιπόν έκανε όλα τα χρόνια δήλωση 8.000 Ευρώ!
   Πήγαινε δηλαδή στην εφορία και δήλωνε ότι κάθονται τρία άτομα σε ένα περίπτερο όλη μέρα και όλοι μαζί κάνουνε τζίρο ημερίσιο 21,12 Ευρώ!!!
   Και δεν τον ήλεγχε κανείς μέχρι τώρα.
   Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν Πάνο, αποκαλεί τον εαυτό του "νοικοκύρη" και βρίζει την κυβέρνηση και την τρόικα...

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Magganas 30/11/2013 20:37:03

    "Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάνανε φορολογικές δηλώσεις στο αφορολόγητο όριο"

    Εδώ σωστός.

   • ΚΠ avatar
    ΚΠ @ Magganas 30/11/2013 21:45:52

    Καλά, εσείς ο Ευρωπαίος, πως έχετε αντίληψη περί των Ελλήνων νοικοκυραίων; E, λοιπόν μάθετε πως αυτοί οι άνθρωποι (νοικοκυραίοι) είναι αυτοί που χρόνια αποτελούσαν την ατμομηχανή της οικονομίας, ήταν αυτοί που ήταν (και είναι) συνεπείς στις υποχρεώσεις τους (φορολογικές και όχι μόνο), ήταν αυτοί που με τις οικονομίες τους και τις μικρές επενδύσεις του έδιναν δουλειά (με ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες) σε πλήθος επαγγελματικών ομάδων, είναι αυτοί που δεν ζήτησαν τίποτε από το κράτος, είναι αυτοί (''τα κορόιδα''), που θα "πληρώσουν, όπως πάντα τη νύμφη'' και τέλος, είναι αυτοί που βλέπουν, δυστυχώς, να επιβραβεύονται οι ''τέττιγγες''

 19. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 30/11/2013 18:19:11

  Καμια ΒΟΜΒΑ δεν υπαρχει.....ΒΟΜΒΑ ειναι η ανυπαρξια του πολιτικου συστηματος να προχωρισει ΜΠΡΟΣΤΑ και να κανει ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ γιατι φοβαται μην πειραξει....το πελατειακο παρασιτικο κρατος του δημοσιου. Οσο για τους πλειστηριασμους ο φιλος magganas με καλυπτει απολυτα και ας μην ψαχνουμε δικαιολογιες....Τελικα σαν κρατος δεν μπορουμε ουτε να βαλουμε...σειρα στο μπαχαλο κρατος και ουτε να κλεισουμε ενα αχρηστο δημ.οργανισμο γιατι διορισαμε τα πελατακια μας και τωρα την πληρωνουν οι υπολοιποι κοροιδαρες. Παντα για τις παραλειψεις μας μας φταινε οι αλλοι, οπως στην περιπτωση μας η ΤΡΟΙΚΑ. Οι λυσεις ειναι πανευκολες αλλα δεν τολμαει το πολιτικο συστημα γιατι ετσι ειχε μαθει τοσα χρονια και αντι να σωσει τη χωρα το μονο που την ενδιαφερει ειναι οι ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ετσι ομως θα μεινεις Ελλαδιτσα τριτοκοσμικη παρεα με την Κορεα και τη ζιμπαμπουε.....

  • Magganas avatar
   Magganas @ Σαρακατσανος 30/11/2013 23:00:17

   Γειά σου Σαρακατσάνε μου!

   Τα μέτρα που στην Ελλάδα τα χαρακτηρίζουν "σκληρά", "απάνθρωοα", "φασιστικά", "χουντικά", "καπιταλιστικά" κτλ. κτλ., ισχύουν εδώ και 40 χρόνια στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και για αυτό άλλωστε είναι κι ευημερούσες!
   Δεν σου κάνει εντύπωση που, όλες τις ευημερούσες χώρες της Ευρώπης, οι Έλληνες τις αποκαλούνε "αστυνομικά κράτη";;;
   Από εκεί καταλαβαίνεις κιόλας...

   • Κωστας avatar
    Κωστας @ Magganas 01/12/2013 08:18:04

    Ποια μετρα σε ποιες χωρες εννοεις ? παραδειγματα εχεις η' γενικα και αοριστα μιλας ?

 20. carthago avatar
  carthago 30/11/2013 19:48:53

  Όλα θα ψηφιστούνε και καλώς κατά την γνώμη μου. Είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος, και ακολουθείται απο μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Αρέσει η όχι σε κάποιους....

 21. panos avatar
  panos 30/11/2013 19:49:28

  Η Πρώτη Βόμβα θα δώσει και τη χαριστική βολή στη Κυβέρνηση και στην κοινωνία . . . ή μήπως την "ξυπνήσει"΄;

 22. daresome avatar
  daresome 30/11/2013 20:09:26

  Αυτός ο άνθρωπος έκανε αυτά που λέτε. Υπάρχουν κι άλλοι όμως άνθρωποι, και μάλιστα πολλοί, που ΔΕΝ τα έκαναν αυτά ....

  • Magganas avatar
   Magganas @ daresome 30/11/2013 22:45:50

   Τότε αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ξεσηκωθούν κατά όλων αυτών που ήταν έτσι.
   Και μιλάμε για πάρα πολύ κόσμο που ήταν έρσθ daresome...

   • Tasos avatar
    Tasos @ Magganas 02/12/2013 03:34:27

    Καμία δουλειά δεν έχουν οι μεν να ξεσηκωθούν οι μεν εναντίων των δε. Αυτό είναι η δουλειά του κράτους και μόνο (άλλο αν δε τη κάνει).
    Επιπλέον το τί γινόταν λίγο πολύ το ξέρουμε. Να θυμίσω όμως ότι τυπικά ελ. επαγγελματίας μπορεί να λέγεται και κάποιος που φτιάχνει πχ φυλλάδια για πιτσαρίες (όπως εγώ κάποτε) και που αλήθεια δεν είχε τζίρο πάνω από 8χιλ. Αργότερα δε, όταν έσφιξαν τα γάλατα με τις υπέρογκες εισφορές στον ΟΑΕΕ και τις λοιπές χαρές του ΥΠΟΙΚ, προέκυψε το δίλημμα.. κρατάς τη δουλειά ανοιχτή και νόμιμη αλλά με το χρέος στον ΟΑΕΕ να ανεβαίνει ή όχι? Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ντρεπόμουν να πώ ότι έχω ατομική επιχείρηση ακριβώς γιατί ο κοινονικός αυτοματισμός επέβαλλε να θεωρούμαι by default φοροφυγάς επειδή "έχω δική μου δουλειά".

 23. Magganas avatar
  Magganas 30/11/2013 23:10:04

  ΚΠ,

  ποιοί ήταν οι νοικοκυραίοι;;;
  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δήλωναν 8.000 ετήσιο τζίρο τη στιγμή που είχανε 2,5 χιλιάρικα μηνιαία έξοδα;;;
  Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που πας και πίνεις καφέ στις 14:00 ώρα και η απόδειξη είναι από τις 09:30 το πρωί;;;
  Οι υδραυλικοί και οι μπογιατζήδες που θέλανε 50 "και στο χέρι";;;
  Οι καλλιτέχνες που υπογράφανε δελτίο παροχής υπηρεσιών για 200 και εισπράττουν 1.500;;;
  Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που κάνανε ιδιαίτερα στα σπίτια με 30-40 Ευρώ την ώρα "στο χέρι";;;
  Οι ταβερνιάρηδες που ερχόταν με το μολύβι στο αυτί, έκαναν την πρόσθεση σε ένα μπακαλοδέφτερο και σου έλεγαν "πλήρωσε 45 Ευρώ";;;
  Αυτοί όλοι ήταν οι "νοικοκυραίοι";;;

  Δηλαδή οι φοροκλέφτες και οι μπαταξήδες πως ήταν;;;

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Magganas 03/12/2013 00:32:22

   +1000000000

  • sender avatar
   sender @ Magganas 04/12/2013 12:49:50

   Μπράβο Magganas.Ετσι ακριβώς έχει η κατάσταση.Αλλά κερδίζει στο τέλος ο πολιτικάντης που κολακεύει τον λαό με κροκοδείλια δάκρυα και δεν τον αφήνει ποτέ να ωριμάσει και να αναλάβει τις ευθύνες του.Αλλά πρέπει να τονισθεί και το εξής.Το ιστορικό''μαζί τα φάγαμε''έχει το εξωφρενικό,να ζητούν πίσω με τόκο τα δανεικά από τους πολλούς μικρομεσαίους κουτοπόνηρους,αλλά το τι γίνεται σε επίπεδο λιστών δεν θα το μάθουμε ποτέ.Αυτοί τα έφαγαν,έριξαν την αποκλειστική ενοχή στους αφελείς και λογαριασμό δεν δίνουν.Ο λαός ήδη ψάχνει ένα σύνθημα,νοσταλγώντας τον χαμένο τεχνητό του παράδεισο.Και με τη σειρά του βαπτίζει τον εαυτό του αιώνιο θύμα.ο Ελληνικός λαός,το αιωνίως ανώριμο ανήλικο,που μισεί θανάσιμα όποιον του δείχνει τα λάθη του[και κανείς δεν κόβει αποδείξεις,είναι αντιστασιακοί].

 24. Άφωνος... avatar
  Άφωνος... 01/12/2013 02:36:38

  Η ιστορική είδηση είναι η συμφωνία Δύσης και Ιράν.

  Ο Ομπάμα αποδείχτηκε μεγάλη πολιτική μορφή. Έθεσε τους φιλοπόλεμους Ρεπουμλικανούς στο περιθώριο και, ΑΡΑ, έναν επικείμενο πόλεμο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, συμμάχων τους Σουνιτών Αράβων και Ισραήλ κατά Ιράν. Αν η εξέλιξη αυτή ευοδωθεί, θα ακολουθήσει ευημερία και ανάπτυξη σε όλη την Μέση Ανατολή, την κεντρική Ευρασία (υπογάστριο της Ρωσίας) και, φυσικά, στη ΝΑ Μεσόγειο. Οπωσδήποτε, όλος ο κόσμος θα ανακουφιστεί από μια τέτοια εξέλιξη, ενώ μέχρι πρόσφατα, κρεμόταν (κι ακόμα κρέμεται) πάνω από την ανθρωπότητα μια πυρηνική "δαμόκλειος σπάθα". Άρα, πολιτικά, η παγκόσμια κοινή γνώμη θα υποστηρίξει μια τέτοια εκδοχή.

  Η Ελλάδα θα συμμετείχε σε κεντρικό ρόλο, αν γινόταν πόλεμος. Δηλαδή, εκτός της αβεβαιότητας στον οικονομικό τομέα, ένας μεγαλοεπενδυτής δεν θα έβαζε τα λεφτά του εδώ για μακροχρόνια επένδυση και για γεωπολιτικούς λόγους: Ανάφλεξη, λόγω πολέμου Ιράν - Ισραήλ + Δύση.

  Ο λόγος αυτός φαίνεται να είναι πιθανότερο, πλέον, να εκλείψει. Οι συνομιλίες για την συμφωνία ήταν μυστικές. Όσο πλησίαζε, όμως, η ημέρα που θα έβγαινε η απόφαση και οι έχοντες καλή εσωτερική πληροφόρηση για τις συνομιλίες άρχισαν να συνειδητοποιούν την θετική έκβασή τους, το ΧΑΑ ανέβαινε, όλως παραδόξως, από μεγάλα επενδυτικά funds που έκλειναν θέσεις στην ελληνική Αγορά. Μην ξεχνάμε, κέρδος = ρίσκο. Οπότε, όσοι μπαίνουν γρήγορα και αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο, κερδίζουν περισσότερα από όσους το κάνουν αργότερα.

  Με άλλα λόγια, έρχεται παγκόσμια ανάπτυξη, γενικά, και, ειδικά, στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι η Περσία μάς έδινε πετρέλαιο με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, και δεν έχει λόγους να μην το ξανακάνει. Πράγμα που σημαίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την βιομηχανία μας, που οφείλει να σταθεί στα πόδια της, σηκώνοντας το βάρος που της αναλογεί στην ανάπτυξη της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  Επειδή, δε, αυτοί που δανείζουν (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ), ή επενδύουν, θέλουν να εξασφαλίζουν περιβάλλον μακροχρόνια σταθερό, για να καλλιεργηθεί και αποδώσει το κεφάλαιό τους, προβλέπω κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, όποιος και να'ναι πρώτος, με συμφωνούντες βουλευτές άλλων κομμάτων. Την θέση αυτή η κοινή και ψυχρή λογική λέει ότι, την στηρίζουν και οι Αμερικανοί (των επενδυτικών funds και όχι μόνον), και οι Γερμανοί (των δανείων του Μνημονίου και όχι μόνον). Άρα, θα είναι αυτό που θα θέλει η Δύση να γίνει στην Ελλάδα, μετά τις επόμενες εκλογές.

  Σημειωτέον, ο Σαμαράς μίλησε με έμφαση, που φάνηκε ακατανόητη, για εκλογές το 2016! Γεγονός που ενδυναμώνει το προαναφερθέν σενάριο: έρχεται ανάκαμψη, η κυβέρνηση αντέχει, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το απαραίτητο για την κατάστασή του φροντιστήριο ανάληψης κυβερνητικής εξουσίας, οι πιστωτές παίρνουν τα λεφτά τους και ήρθε το 2016, με τον Σαμαρά ξανά πρωθυπουργό με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης της χώρας, ή τον Τσίπρα πρωθυπουργό με την υποστήριξη Σαμαρά και φίλιων δυνάμεων, αλλά προς το ίδιο εθνικό σχέδιο, που εξασφαλίζει και τα χρήματα που χρωστάμε και αυτά που πρέπει να γεννήσει το επενδυμένο στην χώρα Κεφάλαιο, ή Αγορές.

  Ίδωμεν...

 25. Magganas avatar
  Magganas 01/12/2013 04:40:45

  Maria,
  αν και ομογενής, τα Γιάννενα τα ξέρω πολύ καλά. Τους συγγενής μου επίσης. Είναι κλασσική ΚΑΡΑέλληνες όπως εσύ...
  Εγώ το φαγητό μου το πληρώνω οποιαδήποτε ώρα και αν τρώω.
  Εσύ πήγαινε αγόρασε γυαλιά Gucci από του Ευτυχιάδη με πιστωτική κάρτα και μετά έχε την απαίτηση να στα πληρώσει ο κόσμος...

 26. Magganas avatar
  Magganas 01/12/2013 17:34:48

  Κώστα,
  βεβαιότατα έχω παραδείγματα και από διαφορετικές χώρες μάλιστα. Είναι και η φύση του εποαγγέλματός μου τέτοια που βλέπω τι γίνεται σε όλων των τύπων τις χώρες (πολιτισμένες, αναπτυσσόμενες, υπανάπτυκτες, τρίτος κόσμος κτλ.).
  Εάν θέλεις πές μου κάποιο μέτρο που έχεις κατά νου και θα σου απαντήσω πού και πόσο ισχύει.
  Μπροούμε να ξεκινήσουμε εάν θέλεις με το εξής:

  "επίδομα έγκυρης προσέλευσης": ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης.

  "επίδομα γάμου": ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης.

  "14ος μισθός": ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης σαν μισθός.

  "10% του πληθυσμού ή αλλιώς 23% του εργατικού δυναμικού να εργάζεται στο Δημόσιο": ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Το Δημόσιο πλήρώνει πάνω από ένα εκατομμύριο μισθούς σε περίπου 850.000 δημοσίους υπαλλήλους.

  "πρωτοβάθμια περίθαλψη να γίνεται στα νοσοκομεία": ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Οι γιατροί στην Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσουνε ότι είναι κοινοί "θνητοί" και "πολίτες" όπως και οι υπόλοιποι.

  "κλειστά επαγγέλματα": ΔΕΝ υπάρχουν σε καμία χώρα της Ευρώπης. Στην Ελλάδα σπουδάζεις φαρμακοπ[οιός και προκειμένου να ανοίξεις φαρμακείο πρέπει είτε να κληρονομήσεις μια άδεια (!!!) είτε να αγοράσεις μία με 400 χιλιάρικα...

  "φοροδιαφυγή μεταξύ 60% και 100%: ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης συνεπώς οποιαδήποτε μέτρα πάταξης είναι επιβεβλημένα.

  "σύνταξη στα 45 υπό προϋποθέσεις (στρατιωτικοί, γυναίκες στο δημόσιο κτλ.): ΔΕΝ υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Όλοι εργάζονται μέρι τα 65/67. Σύνταξη στα 60 μόνο με αυστηρές προϋποθέσεις. Π.χ. ο πατέρας μου στη Γερμανία με τετραπλό bypass και δεν τον έβγαλαν στη σύνταξη στα 62! Έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 65 και ας είχε στα 62 του, 40 χρόνια ασφαλισμένος στη Γερμανία σε κρατικά ταμεία και με επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση.

  Όταν γράφω "δεν υπάρχει στην Ευρώπη" εξαιρώ ίσως το Κόσσοβο και τη Μολδαβία.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Magganas 02/12/2013 04:07:17

   Φυσικά υπάρχουν πολλά από αυτά, αλλά γενικά αυτού του είδους οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα γιατί θα έπρεπε να βρείς μια χώρα με ίδια γεωγραφική θέση, ίδια σύνθεση πληθυσμού (ειδικά με ίδιο πρόβλημα γεννήσεων), ίδιους φυσικούς πόρους, ίδιους γείτονες (με ότι αυτό συνεπάγεται) κ.ο.κ. δηλαδή μια άλλη Ελλάδα κι όχι ένα Βέλγιο ή Σουηδία.

   Έστω κι έτσι όμως σε διάφορες χώρες με καλό "όνομα" υπάρχουν εξώφθαλμα πράγματα. Πχ Λουξεμβούργο ή Ολλανδία που μπορεί να μην έχουν τον απλό πολίτη βουτηγμένο στη φοροδιαφυγή αλλά έχουν ανάγει το θέμα σε επίσημη πρακτική του κράτους ως φορολογικοί παράδεισοι (ειδικά το Λουξεμβούργο). Στην Ολλανδία πάλι λέμε για τους κρύους και πειθαρχημένους βόρειους αλλά το κατα κεφαλή ιδιωτικό χρέος σε στεγαστικά δάνεια πόσο είναι (μιας και λένε πολλοί ότι μόνο εδώ έχουμε ψύχωση με το κεραμίδι)?

   Όσο για το ποσοστό εργατών στο δημόσιο, δες το Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικά τα βόρεια κομμάτια προς Ιρλανδία μεριά όπου τα ποσοστά είναι ίδια ή μεγαλύτερα από το δικό μας.

   Τα νούμερα λένε αλήθειες αλλά όχι πάντα. Πχ μια νομοθεσία που δίνει επίδομα για έγκαιρη προσέλευση προφανώς είναι προκλητική. Όμως νομοθεσία που μπορεί να ευνοεί την εγκυμοσύνη με οποιονδήποτε τρόπο, στην Ευρώπη θεωρείται σπατάλη ή απλώς αχρείαστη αλλα σε εμάς?

   Η Ελλάδα έχει πολιτικές, γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και δε μπορεί να γίνει copy-paste εφαρμογή νόμων ίδιων με χώρες του βορρά.
   Επομένως ναι, υπάρχουν τέρατα εδώ αλλά ο αφορισμός ότι πουθενά αλλού δεν υπάρχουν είναι ατυχής. Η βασική διαφορά μας είναι ότι αλλού παρά τα εγγλήματα παράγεται και κάποιο κρατικό έργο. Εδώ συνήθως όχι. Δηλαδή η Χ πολυεθνική κατασκευαστική που έχει έδρα στις κάτω χώρες και φοροδιαφεύγει με περίεργες τριγωνικές συναλλαγές έχοντας αναλάβει έργο στη Γερμανία, τελικά παραδίδει ένα καλό έργο. Ο αντίστοιχος εδώ, δίνει μίζα να πάρει το έργο και χωρίς έλεγχο παραδίδει πατάτες (με ελάχιστες εξαιρέσεις).

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Tasos 03/12/2013 00:42:06

    Η Ελλαδα εχει πολλες ιδιαιτεροτητες , συμφωνω. Π.χ. Εχει τον καλλιτερο καιρο και τα πιο καλα και γευστικα γεωργικα προιοντα. Ομως, μαθαμε λογω ιδιαιτεροτητας να μην εξαγουμε αλλα να εισπραττουμε μαιμου επιδοτησεις. Να εχουμε τα πιο καλο λαδι αλλα να το πουλαμε στους Ιταλους χυμα . Και οι Ιταλοι να το πουλανε 25 ευρω το λιτρο. Να ειμαστε διπλα στην κ. Ευρωπη και τα Τουρκικα προιοντα να πωλουνται 50% φτηνοτερα και ας ερχονται απο 3.5 χιλ χμ πιο μακρυα.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Magganas 03/12/2013 00:29:27

   +1000. Αυτα γραφω αλλα οι γνωστοι σερφαδοροι με ανεφεραν μη πατριωτη, καλοβολεμενο, κλπ. Να αναφερω μερικα παραδειγματα ακομα αν μου επιτρεπετε.
   ΄΄ Πιστωτικη καρτα , σχεδον αγνωστη στην κ. Ευρωπη
   ΄΄Διακοποδανεια . Ελληνικη ιδεα
   ΄΄ Ακριβα αυτοκινητα . Ειδος αγνωστο σε αγροτες και σε μεση ταξη. Ο καθενα ς εχει αυτοκινητο μονο για να κανει την δουλεια του σωστα. Οχι για πουλμουρ. Η Ιταλια , η Γαλλια και οι Ασιατες εξαγουν στην Γερμανια μεγαλους αριθμους μικρων αυτοκινητων.
   ΄΄Μισθος μεικτος οδηγου αστικου λεοφορειου στην Γερμανια με 60 ωρες την εβδομαδα και νυχτερινα 1900 Ευρω για οδηγο με 4μελη οικογενεια. Χωρις επιδοματα θερμανσης αυτοκινητου κλπ.
   ΄΄Συνταξη χωρις εξαιρεσεις στα 65 και οχι στα 45 ή στα 50 οπως πολλοι στην Ελλαδα.
   ΄΄ Αγροτες με τρακτερ του 60 ή 70 καλλιεργουν τα με γονιμα εδαφη τους σε καιρικες συνθηκες πολυ κακες χωρις Αλβανους , Ρομα κλπ
   ΄΄ Τα οπωροκηπευτικα φτανουν απο 3000χμ πιο μακρυα στην Κ. Ευρωπη και ειναι στο 50 % της τιμης των Ελληνικων. Π.Χ απο Ισραηλ , ΝΔ Τουρκια κλπ.
   ΄΄ο εως 10 % φοροδιαφυγη στην επαρχια της κ. Ευρωπης . Σχεδον 100% στην Ελλαδα
   ΄΄ Σχεδον μηδενικη εισφοροδιαφυγη στην Ευρωπη...
   ΄΄ Ιδιαιτερα μαθηματα αγνωστα στην Ευρωπη
   ΄΄ φακελακια στα νοσοκομεια αγνωστα στην Ευρωπη

   Τα γραφουμε αλλα οι φιλοι του διαδικτυου μας αναφερουν καλοβολεμενους και μη πατριωτες.

 27. Vivi avatar
  Vivi 02/12/2013 10:08:03

  Αρχίζει και καταντάει κουραστικό να λαϊκίζουμε γράφοντας για βόμβες δεξιά κι αριστερά, για κοσμάκη που πεινάει κτλ. Σωστά όλα αυτά αλλά ξεχνάτε ότι τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει δουλειά τριάντα ετών. Τα λάθη που γίνονται, όπου γίνονται είναι καθαρά θέμα κούρασης ψυχικής πιστεύω. Θεωρώ όμως ότι λύση θα βρεθεί στο τέλος. Δεν τους έχω για τόσο αναίσθητους πια...

  • Hawk avatar
   Hawk @ Vivi 02/12/2013 11:01:47

   Τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει δουλειά τριάντα ετών........ μπορεί και να είναι έτσι, μιά δουλειά όμως δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει κατά πως φαίνεται, αυτή της πάταξης της φοροδιαφυγής. Εδώ η επιστήμη της κυβέρνησης σηκώνει ψηλά τα χέρια!

 28. Ήρων avatar
  Ήρων 02/12/2013 10:15:38

  Αλήθεια, την ψυχραιμία του Σαμαρά παρά την ζοφερή αυτή κατάσταση την έχετε παρατηρήσει; Αυτή για μένα σημαίνει πάρα πολλά σε σύγκριση με όλους τους άσχετους τριγύρω που σκορπούν τον πανικό μηδενός εξαιρουμένου...

 29. Hawk avatar
  Hawk 02/12/2013 10:41:06

  Μέχρι τώρα τις βόμβες και την φωτιά στα μπατζάκια την έχουν οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι που έχασαν ή θα χάσουν τις επιχειρήσεις τους, οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ανασφάλιστοι και όλοι όσοι ενώ δεν τα βγάζουν πέρα ούτε για τα βασικά θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.