#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2013 00:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες(Ανανεωμένο) Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες πέθανε την Τρίτη στο Καράκας, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο αντιπρόεδρος της χώρας Νίκολα Μαντούρο.

«Πήραμε την πληροφορία για το πιο τραγικό γεγονός που έχουμε ανακοινώσει στο λαό μας. Στις 16:25 (20:55 GMT) σήμερα, 5 Μαρτίου, απεβίωσε ο κομαντάτε Ούγκο Τσάβες», δήλωσε ο Μαντούρο.

Ανεξάρτητα αν κάποιος συμπαθούσε ή όχι τον Ούγκο Τσάβες, ήταν ο άνθρωπος που λατρεύτηκε όσο κανένας τα τελευταία χρόνια στη χώρα του. Ηρωας για τη Βενεζουέλα; Ο τελευταίος (μαζί με τον Κάστρο) πύργος αντίστασης στους Αμερικανούς; Ο νέος Μπολιβάρ; Ή μήπως λαϊκιστής που αρεσκόταν να μιλά με τις ώρες; Δικτάτορας με… δημοκρατικές διαδικασίες που μοίρασε λίγο από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας, όμως, δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της χώρας του;

Όπως και κάθε μεγάλη προσωπικότητα που απασχόλησε την παγκόσμια κοινότητα, ήταν και ο Τσάβες αμφιλεγόμενος. Αλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι ακόμη και τώρα οι σύντροφοί του μιλάνε για δάκτυλο των Αμερικανών την ασθένειά του, δείχνει ότι στη χώρα αυτή πολλά πράγματα λειτουργούσαν με βάση το λαϊκισμό. Εκτός κι αν η ιστορία δείξει ότι πράγματι έγινε στόχος από τους εχθρούς του.

Η Βενεζουέλα είναι η 5η μεγαλύτερη οικονομία της Λ. Αμερικής, όχι και τόσο κολακευτική θέση για μια χώρα με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου. Σύμφωνα με όλες τις έρευνες, οι κάτοικοι της χώρας αυτής πράγματι είδαν βελτίωση στη ζωή τους την περίοδο της διακυβέρνησης του Τσάβες, ωστόσο, σε σχέση με τις γειτονικές χώρες η βελτίωση αυτή ήταν μηδαμινή.

Επίσης, εκθέσεις κάνουν λόγο για κατασπατάληση εκατομμυρίων δολαρίων για μυστικές έρευνες που κανείς δε θα μάθει ποτέ τι έγιναν.

Το σοσιαλιστικό πείραμα του Τσάβες είχε και καλά και καλά αποτελέσματα. Οι καθολικές κρατικοποιήσεις και τα κοινωνικά προγράμματα βοήθησαν πολύ τους φτωχούς της Βενεζουέλας. Όμως, η μεσαία και ανώτερη τάξη έπνεε μένεα κατά του Τσάβες γιατί η χώρα ουσιαστικά απομονώθηκε.

Τα χρόνια που ο Τσάβες βρέθηκε στην εξουσία δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια διοχετεύθηκαν σε μυστικά κονδύλια για την ανάπτυξη, με ελάχιστη ή καμία λογοδοσία ενώ υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι πολλά χρήματα έχουν σπαταληθεί - όχι μόνο εξαιτίας της διαφθοράς, αλλά και της απόλυτης ανικανότητας των διαχειριστών τους.

Και είναι μεν αλήθεια ότι από το 1999 που ανέλαβε την εξουσία η εισοδηματική ανισότητα έχει μειωθεί σημαντικά με αποτέλεσμα οι Βενεζουελάνοι πολίτες να έχουν τώρα πιο ίσο μερίδιο από την πίτα, μια άλλη αλήθεια όμως είναι επίσης ότι αυτή η πίτα δεν έχει αυξηθεί καθόλου όλα αυτά τα χρόνια. Η Βενεζουέλα είναι μεν η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική, ωστόσο την τελευταία δεκαετία είναι η χώρα με τη χειρότερη επίδοση στο κατά κεφαλήν εισόδημα.

«Αν συγκρίνει κανείς τη ζωή με τον Τσάβες σε σχέση με 20 χρόνια πριν, το αποτέλεσμα μοιάζει προτιμότερο. Αν όμως το συγκρίνεις με τις οικονομίες των γειτονικών χωρών και τις επιδόσεις τους την ίδια περίοδο, ξαφνικά δεν φαίνεται τόσο εντυπωσιακό» δήλωνε πρόσφατα στο BBC ο αναλυτής του Χάρβαρντ Αρτούρο Φράνκο. Και με δεδομένο το γεγονός ότι σήμερα η τιμή του βαρελιού είναι δεκαπλάσια σε σχέση με εκείνη ότι είχε πρωτοεκλεγεί, όσοι λένε ότι θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει πολύ καλύτερα μάλλον δεν έχουν άδικο.

Στη χώρα καταγράφηκαν σημαντικές ελλείψεις σε βασικά αγαθά (όπως το γάλα), μεγάλη εγκληματικότητα (το 2006 ο μέσος όρος ήταν 5 θάνατοι τη μέρα στο Καράκας) και απίστευτη κρατική γραφειοκρατία. Το πετρέλαιο αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των συναλλαγματικών εισροών της χώρας. Περίπου το 50% των κρατικών εσόδων προέρχεται από τη βιομηχανία πετρελαίου, κυρίως από την κρατική εταιρεία PDVSA. Αντί όμως να επενδύσει στην PDVSA με στόχο την αύξηση της παραγωγής, ο Τσάβες προτίμησε να απομυζά χρήματα για την κατασκευή σπιτιών, που έμειναν ημιτελή τη δημόσια υγεία και τις μεταφορές.

Πρόσφατα το Reuters είχε δημοσιεύσει μια μυστική έκθεση σχετικά με την Fonden, την εταιρεία που σήμερα αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των συνολικών επενδύσεων στη Βενεζουέλα. Η έκθεση διαπίστωσε μια σειρά από εγκαταλελειμμένες ή μισοφτιαγμένες εγκαταστάσεις οι οποίες προφανώς λάμβαναν χρήματα από την Fonden. H Fonden έχει απορροφήσει περίπου 100 δις δολάρια από τα έσοδα από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας από την ίδρυσή της το 2005. Ωστόσο ο Τσάβες και οι στενοί του συνεργάτες ήταν οι μόνοι αρμόδιοι να διαχειριστούν αυτά τα χρήματα.

Και κάτι σημαντικό. Σύμφωνα με το Bloomberg η κρατική τράπεζα China Development τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δανείσει την Βενεζουέλα 42,5 δις δολάρια. Το 2011 ο υπουργός Πετρελαίου είχε αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι από τα 640.000 βαρέλια που η Βενεζουέλα εξάγει στην Κίνα καθημερινά, τα 200.000 πηγαίνουν στο χρέος της.

Κι όσο το χάσμα μεταξύ δαπανών και εσόδων μειώνεται, τόσο το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας, το μπολιβάρ απαξιώνεται. Η υποτίμησή του κατά 32% έναντι του δολαρίου στην οποία προχώρησε η χώρα τον Φεβρουάριο ήταν η πέμπτη από τότε που η κυβέρνηση Τσάβες άρχισε να ελέγχει την ισοτιμία του νομίσματος, το 2003. Η προηγούμενη υποτίμηση είχε γίνει το 2010.

Το αν ήταν ήρωας ή «τσαρλατάνος» θα το κρίνει η ιστορία και ο λαός του.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας avatar
  Νικόλας 06/03/2013 01:09:39

  Μεγάλος άνδρας. Καλό είναι να το αναγνωρίζουμε σε κάποιον χωρίς ηλίθιες παρωπίδες του στυλ αριστερός/δεξιός. Εγώ βλέπω μόνο πατριώτες και προδότες.

 2. nikos asprogeras avatar
  nikos asprogeras 06/03/2013 01:28:08

  ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΦΙΛΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΟΣΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

  • nice avatar
   nice @ nikos asprogeras 06/03/2013 07:53:45

   ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ??? ξαναδιάβασε την ιστορία φίλε

 3. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/03/2013 01:45:01

  Κρίμα! Γιατί, τελικά, οι ισορροπίες φυλάνε τα έρ'μα!

 4. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 06/03/2013 01:56:16

  Για κοίτα κάτι "συμπτώσεις" βρε παιδί μου :
  όσοι πάνε κόντρα στα υπερατλαντικά συμφέροντα με τρόπο εμφατικό και λεβέντικο, είτε καταλήγουν καρκινοπαθείς, πχ Τσάβες, Τάσσος Παπαδόπουλος (και φημολογείται κάτι και για κάποιον άλλο που δεν κάνει τους κάνει κάποια χατήρια...) είτε τους βάζουν φωτιά σε δάση (και ... αγωγούς !!) και τους λαμπαδιάζουν στην κυριολεξία, εν μέσω θέρους και εν αναμονή εκλογών......

  Να σημειώσω εδώ (για όσους θα μπορούσαν να επικαλεστούν ότι αυτά δεν γίνονται εύκολα), ότι ο καλύτερος μου φίλος είναι χημικός με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά κύρους και με έχει πληροφορήσει σχετικά με τις θανατηφόρες-καρκινογόνες ιδιότητες ορισμένων άχρωμων-άγευστων-άοσμων-ραδιενεργών ουσιών...
  Αυτά ....

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ Μαθηματικός 06/03/2013 12:12:53

   Συμφωνώ μέχρι κεραίας αγαπητέ στα γραφόμενα σου αλλά θεωρώ ιεροσυλία την συγκριση τσαβες-παπαδόπουλου-ερντογάν με τον κωστάκη.

   • Μαθηματικός avatar
    Μαθηματικός @ Kostas nikolaou 07/03/2013 01:52:48

    Δεκτή η αντίρρηση. Ίσως να μην είχε το ανάστημα, πιστεύω όμως ότι είχε την πρόθεση εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος. Η ιστορία θα αποφασίσει...

    • Kostas nikolaou avatar
     Kostas nikolaou @ Μαθηματικός 07/03/2013 11:49:19

     Για τις προθέσεις του είμαι σύμφωνος μαζί σου. απλά πιστευω πως δεν έχουν όλοι την ίδια ''μαγκιά'' και τρέλα να σταθούν απέναντι στο θηρίο ( ηπα, ισραήλ, νέα τάξη ή όπως αλλιώς λέγεται).

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ Kostas nikolaou 07/03/2013 12:34:03

      Θα συμφωνήσω !!! Χρειάζεται τρέλα και άγνοια (πραγματικού, υπαρκτού) κινδύνου

 5. AA avatar
  AA 06/03/2013 02:16:29

  Πολύ απλά: πέθανε ένας θρασύς δικτάτορας.

  • Θανος avatar
   Θανος @ AA 06/03/2013 05:35:28

   Πολυ απλα: Δεν εχεις ιδεα για την ιστορια της Βενεζουελας, και την πορεια αυτου του αξιου υπηρετη της πατριδας του.

   Λυπαμαι για την δικη σου θρασυτητα προς τον νεκρο.

   • AA avatar
    AA @ Θανος 06/03/2013 09:14:40

    Το επιχείρημά σου είναι επιχείρημα συνεπούς χρυσαυγίτη: "Οι Έλληνες με την ιστορία που έχουν μόνο με δικτατορία μπορούν να κυβερνηθούν". Αλλά οι ελεύθεροι σκοπευτές στις διαδηλώσεις που ΣΚΟΤΩΝΑΝ κόσμο, οι αλλεπάλληλες τροποποιήσεις στο Σύνταγμα για να παραμένει στην εξουσία, η φίμωση των ΜΜΕ και το κυνήγι της αντιπολίτευσης, η σταλινικού τύπου προσωπολατρία τον κατατάσσουν στους συνεπείς δικτάτορες.

    • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
     Η Αλίκη των θαυμάτων @ AA 06/03/2013 11:15:07

     @ ΑΑ : Η Δικτατορία επιβάλλεται με πολλές μορφές. Δεν τις αναγνωρίζετε; Είστε μύωψ!
     Υπάρχει η κατ΄επίφασιν Δημοκρατία και η ουσιαστική. Εσείς βιώνεται μόνον την κατ΄επίφασιν.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Η Αλίκη των θαυμάτων 06/03/2013 12:13:53

      Υποκειμενισμός.

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 18:59:09

      Σαν τους Συριζαίους απαντάτε στον ΑΑ με άλλα αντ' άλλων.Σε αυτά που καταγγέλει ο ΑΑ τι έχετε να πείτε;

     • Κώστας Π3 avatar
      Κώστας Π3 @ ΚΠ 06/03/2013 19:02:58

      Οτι ο ΑΑ είναι μεγαλοφυία...

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ ΚΠ 06/03/2013 19:15:46

      Βασικά εγώ δεν απαντώ στον ΑΑ αν προσέξεις καλά...

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ ΚΠ 06/03/2013 21:02:59

      Προσωπικά, έχω μείνει άφωνη! Με αποστόμωσε η ευφυϊα του. Για τους άλλους, δεν ξέρω.

  • giorgos avatar
   giorgos @ AA 06/03/2013 10:34:54

   Πολυ απλα τα βλεπεις......μακαρι στην ελλαδα να ειχαμε ενα θρασυτατο
   ηγετη-να μπει στο ματι των διεθνων τοκογλυφων-και να δωσει οραμα στον λαο....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ giorgos 06/03/2013 17:38:01

    Καλά τώρα... Ας μην είχε τόσες πετρελαιοπηγές ο Τσάβες (ο Θεός να τον αναπαύσει) και ο Πούτιν και θα λέγαμε τώρα άλλα πράγματα. Ο καθένας με ότι αυγά έχει κάνει την ανάλογη ομελέτα. Γιατί νομίζετε το φερέφωνο των ΗΠΑ ΓΑΠ και οι συνεχιστές του συριζαίοι παλεύουν να ακυρώσουν ΑΟΖ και επενδύσεις; Για να είμαστε εξαρτημένοι ενεργειακά και οικονομικά, να μην αποκτήσουμε ποτέ δυνατό στρατό για να πάψει το φόβητρο εξ ανατολών και να έχουμε ανάγκη από εισαγωγές σε ενέργεια κλπ που κρατούν μια χώρα υποτελή. Γιατί όσοι νομίζουν πως προ μνημονίων είμασταν μια χαρά και ξαφνικά καταστραφήκαμε είνα απλά αφελείς. Το μνημόνιο είναι ένα σχοινί που σε κρατάει υπό έλεγχο εμφανώς. Τα αόρατα σχοινιά δεκαετιών ποιος τα έβλεπε; Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε στρατηγική και να γίνουμε δυνατοί και ανεξάρτητοι. Αυτό θέλει μυαλό, υπομονή και εργατικότητα. Εύχομαι να το καταλάβουμε το συντομώτερο. Εύκολες λύσεις σε τόσο δύσκολες καταστάσεις ΔΕΝ υπάρχουν.

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ AA 06/03/2013 12:10:57

   Πως ειναι δικτατορας καποιος που πριν λιγους μηνες νικησε στις εκλογες (με σχετικα μικρη διαφορα βεβαια) απο τον αντιπαλο του που ειναι το ακριβως αντιθετο ιδεολογικα απο τον αναφερθεντα;

  • 1kris avatar
   1kris @ AA 06/03/2013 12:36:08

   Αν ενας ανθρωπος καταφερει και κανει την ζωη ενος λαου καλυτερη τοτε ζητω οι δικτατορες Τσαβες ,Κανταφι κλπ

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ AA 06/03/2013 15:37:42

   Τί δικτάτορας και πράσινα άλογα ρε ΑΑ; Εκλεγμένος, με μεγάλη διαφορά και πολλές φορές! Προφανώς, δημοκράτες θεωρείς αυτούς που πήγαν να τον ανατρέψουν με πραξικόπημα!

   Άν θες να βρεις πράγματα αρνητικά να του προσάψεις, υπάρχουν άλλα. Δικτάτορας όμως, ο μακαρίτης δεν ήταν!

  • ee avatar
   ee @ AA 06/03/2013 17:03:42

   φαντάσου να μην είχε κερδίσει 4 εκλογές....

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 06/03/2013 03:12:06

  Θλίβομαι ειλικρινά. Ο Θεός ας τον αναπαύσει. Δεν λέει κανένας ότι τα έκανε όλα τέλεια. Όμως ο μακαρίτης, από την θέση του προέδρου, προσπάθησε πρωτίστως να υπηρετήσει το συμφέρον του λαού του και βοήθησε, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο, τις μάζες του ιθαγενούς πληθυσμού.

 7. lord of the last days avatar
  lord of the last days 06/03/2013 05:29:48

  Ο Αλέξης από που θα πάρει τώρα τζάμπα πετρέλαιο;;

 8. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 06/03/2013 07:28:43

  Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

  Η διεθνής πολιτική σκηνή έγινε σίγουρα φτωχότερη και οι ισορροπίες μέσα στη χώρα του πιο εύθραυστες.

  Στο καλό!

 9. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 06/03/2013 07:49:50

  ''Στη Βενεζουέλα αναμένεται σκληρή μάχη εξουσίας, καθώς οι συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν την εξουσία, με τη βοήθεια των ΗΠΑ και των πολυεθνικών πετρελαϊκών κολοσσών που έχουν συμφέροντα στα πλούσια κοιτάσματα της χώρας.
  Ηταν ο πρώτος Αριστερός ηγέτης στη Λατινική Αμερική, μετά τη δολοφονία του Αλλιέντε το 1973. Προσπάθησε να αναδιανείμει το εθνικό εισόδημα και να ελέγξει τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βωξίτες, ξυλεία) που βρίσκονταν στα χέρια ξένων πολυεθνικών.
  Πριν αναλάβει την εξουσία, η Βενεζουέλα είχε κυβερνηθεί από διεφθαρμένους πολιτικούς, που ανέβαιναν στην εξουσία με τη βοήθεια του οικονομικού κατεστημένου και των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες ήλεγχαν και τα μέσα ενημέρωσης. Η χώρα είχε μάλιστα χρεοκοπήσει, ενώ ήταν η 4η μεγαλύτερη πετρελαιαγωγός παγκοσμίως.
  Ο Τσάβες έθεσε αυστηρούς κανόνες λειτουργίας στις εταιρίες πετρελαίου και εν συνεχεία άρχισε να εθνικοποιεί διυλιστήρια. Το παράδειγμα του ακολούθησαν νεοεκλεγμένοι ηγέτες στη Βολιβία, το Εκουαδόρ κλπ. Η πολιτική αυτή τον κατέστησε θανάσιμο εχθρό των ΗΠΑ''.

  Καλό του ταξίδι και καλή τύχη στο λαό της Βενεζουέλας.

 10. ERT avatar
  ERT 06/03/2013 08:51:02

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΕ ΠΟΛΙΤΗ,
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΣΤΑΛΙΣΜΟΣ...ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΧΑΛΚΑ ΣΤΑ ΡΟΥΘΟΥΝΙΑ..
  ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

 11. Tassos avatar
  Tassos 06/03/2013 08:53:32

  Μήπως είδες πουθενά τον Ελβις? Ενδιαφέρομαι....

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Tassos 06/03/2013 12:28:36

   Αντί άλλης απάντησης :
   http://pitsirikos.net/2013/03/hugo-chavez-1954-2013/

   Βολέψου τώρα στον καναπέ σου, πάρε ποπ-κορν, κόκα κόλα και φυστικοβούτυρο (που άρεσε και στο Έλβις που τόσο θαυμάζεις!), και παρακολούθησε την τρόικα να εξαθλιώνει έτι περισσότερο τον κόσμο, τον Αναστασιάδη να ξεπουλάει την Κύπρο και τον Όλι Ρεν να μας κουνάει το δάχτυλο και να απαιτεί .
   Και σαν υπάκουα σκυλάκια, να επιδοκιμάζουμε : "άφεριμ αφέντη"
   Το έχω ξαναπεί: ο καθένας διαλέγει το φέρετρο μέσα στο οποίο θα βολευτεί.....

  • Ρύκιος avatar
   Ρύκιος @ Tassos 06/03/2013 18:22:06

   Τάσο, φαντάζεσαι τον Χριστόδουλο,
   που κατέβασε ενάμισι εκατομμύριο κόσμο στο Σύνταγμα,
   ενάντια στη "Νέας Τάξης" (του γέρου Μπούς)
   και των συνεπακόλουθων της,
   να υπήρχε, τώρα,
   σήμερα,
   στις μέρες μας,
   ΖΩΝΤΑΝΟΣ και ενεργός δεσπότης?

   Για φαντάσου...

 12. Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
  Η Αλίκη των θαυμάτων 06/03/2013 09:07:20

  ''Εμπρός και πάλι
  για ένα καινούριο ξεκίνημα
  από τον ίδιο Δρόμο
  για τον ίδιο Σκοπό.''
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

  Με τα λόγια ενός αγωνιστή, ας αποχαιρετίσουμε έναν λαϊκό ΗΓΕΤΗ.

  • WY avatar
   WY @ Η Αλίκη των θαυμάτων 06/03/2013 09:18:27

   Νά ρωτήσης τήν Φαλλάνι,πόσο ιδεολόγος αγωνιστής(???????) ήταν ό Παναγούλης,όπως νά μάθης καί διά τίς στενές σχέσεις του, τήν περίοδον εκείνη,μέ Υπερατλαντικές Μυστικές Υπηρεσίες!!
   Ροπή, νά δημιουργούμε ΔΗΘΕΝ ΗΡΩΕΣ έχουμε!!!!.

   Όσον δέ αφορά διά τήν απώλεια τού Ούγκο,ΕΝΑΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ!!

   • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
    Η Αλίκη των θαυμάτων @ WY 06/03/2013 10:42:14

    Εγώ, ξέρω πολύ καλά για ΠΟΙΟΝ μιλάω.
    Εσείς, λάβετε την απάντηση στους ...προβληματισμούς σας από τους ειδικούς :
    Ύβρις
    Η Υβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὕβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.
    Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών, οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ».
    Καλημέρα σας

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ Η Αλίκη των θαυμάτων 06/03/2013 12:09:22

     Σιγουρα σε ηλεκτρονικη βιβλιοθηκη δουλευεις....

     • B.Q avatar
      B.Q @ Ρηνα 06/03/2013 13:50:23

      Λυπάμαι, χάσατε. Απλά τα λεξικά, λειτουργούν και ως πυξίδα ενίοτε. Εξηγούν επακριβώς στους αποπροσανατολισμένους, πόσο μακριά είναι ...νυχτωμένοι.

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ Ρηνα 06/03/2013 13:52:19

      @ Ρήνα : Εργάζομαι σε Δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια.

   • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
    Η Αλίκη των θαυμάτων @ WY 06/03/2013 10:55:42

    ''Νά ρωτήσης τήν Φαλλάνι''. Την Οριάνα Φαλάτσι εννοείτε;
    ''καί διά τίς στενές σχέσεις του, τήν περίοδον εκείνη..''
    Μου αρκούν οι στενές του σχέσεις με την αυτοθυσία, την φιλοπατρία και τη γενναιότητα. Τα λοιπά, περιττεύουν.

    • WY avatar
     WY @ Η Αλίκη των θαυμάτων 06/03/2013 14:50:19

     @@.
     Η Αλίκη των θαυμάτων είπε:
     06/03/2013 στις 10:55 am
     .....

     Απολογούμαι διά τήν λάθος αναφορά στό όνομα (Φαλλάνι αντί τού ορθού Φαλάτσι),παραμένω όμως αμετακίνητος στίς προσωπικές μου εκτιμήσεις διά τόν ήρωαν(!!!!!!!!!) σας.

     Όσον αφορά τά τών αναλύσεων σας,διά τήν **ύβριν**,ύβρις είναι πρός τήν ιστορικήν αλήθειαν κι όταν προσπαθείτε νά δημιουργήσετε **μυθικούς ήρωες** καί νά τούς παρουσιάζετε ώς υπαρκτούς,όπως προσπαθήτε νά επιχειρήσετε καί μέ τήν αναφορά σας, στόν αλήστου μνήμης Παναγούλη.

     Ή δέ Φαλάτσι,σέ συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι :

     ##....παραμένει ακόμη απροσδιόριστος, ό ρόλος τού Παναγούλη τήν περίοδον εκείνην ##.

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ WY 06/03/2013 15:16:47

      Αγαπητέ WY, δε θα χάσω το χρόνο μου να σας πείσω για το αυτονόητο. Δηλαδή για το οτι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, υπήρξε ο τελευταίος ΗΡΩΑΣ της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Επειδή όμως επικαλείστε τη γνώμη μίας πολύ σημαντικής γυναίκας που τον αγάπησε, σας υπενθυμίζω και ταυτόχρονα ακυρώνω τα ψευδή σχόλιά σας : '' Η γνωριμία τους έγινε το 1973, όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος έδωσε αμνηστία και ο Παναγούλης βγήκε από τη φυλακή, όπου κρατούνταν και βασανίστηκε για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα. Η Φαλάτσι έσπευσε να του πάρει αμέσως συνέντευξη. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε η πρώτη και καθοριστική συνάντηση και για τους δύο. Από την ημέρα εκείνη άρχισε να πλέκεται το ειδύλλιό τους. Ήταν ο μόνος άντρας που θαύμασε και ερωτεύτηκε όσο ποτέ στη ζωή της και έμελλε να είναι και ο τελευταίος.
      Λόγω της σχέσης τους, ο Παναγούλης μπόρεσε να βγει και εκτός Ελλάδος. Ταξίδεψε στη Ρώμη και εγκαταστάθηκε στο ξενοδοχείο «Εξέλσιορ», απέναντι από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Ριτσόλι, όπου εργαζόταν η Φαλάτσι. Τότε άρχισε να αρθρογραφεί και αυτός στο «Europeo».
      Τα χρόνια που ήταν μαζί, εκείνη πήρε μέρος στον αντιχουντικό αγώνα και ανέδειξε διεθνώς όχι μόνο τον Παναγούλη αλλά και το αντιδικτατορικό κίνημα της Ελλάδας.
      Όσο για την προσωπική τους σχέση, μαρτυρία της εποχής μιλάει για έναν από τους πολλούς τρυφερούς διαλόγους που είχε το ζευγάρι. Ήταν ένα βράδυ, που το ζευγάρι βρέθηκε να διασκεδάζει στην Πόλυ Πάνου. Η Φαλάτσι είπε, «Θα έρθω να ζήσω εδώ» και ο Παναγούλης τη ρώτησε «Και τι θα κάνεις;». Εκείνη του απάντησε με μια γλυκιά αφέλεια, «Θα σου πάρω ένα αυτοκίνητο για να με φέρνεις να ακούω την Πόλυ Πάνου».
      Το τέλος αυτής της σχέσης ήρθε λίγο αργότερα, με το αυτοκίνητο που του αγόρασε. Ήταν το μοιραίο Mirafiori με το οποίο ο Παναγούλης, σε ένα αμφιλεγόμενο αυτοκινητιστικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του, το 1976.
      Από εκεί και έπειτα, προσωπική ζωή της Φαλάτσι παρέμεινε στάσιμη και μοναχική. Έγραψε το βιβλίο «Ένας άντρας», το οποίο αφιέρωσε σε εκείνον, που θα έμενε για πάντα ο άντρας της ζωής της. Ποτέ δεν παντρεύτηκε, ποτέ δεν έκανε παιδιά, μετά την εγκυμοσύνη που ήρθε από την σχέση της με τον Παναγούλη, την οποία αναγκάστηκε να διακόψει. Το βιβλίο της «Γράμμα σ' ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ», αποτελεί μια συγκλονιστική εξομολόγηση.
      Η πίστη της στη μνήμη του έκανε ανθρώπους του περιβάλλοντός της να μιλούν για μια αγάπη «μεγάλη, έντονη, απόλυτη, ακραία». ''
      Μια γυναίκα σαν την Οριάνα Φαλάτσι, ποτέ δε θα επέλεγε για σύντροφό της έναν...άτιμο. Μόνο έναν αληθινό ΑΝΤΡΑ.

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ WY 06/03/2013 15:21:02

      Αγαπητέ WY, δε θα χάσω το χρόνο μου να σας πείσω για το αυτονόητο. Δηλαδή για το οτι ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, υπήρξε ο τελευταίος ΗΡΩΑΣ της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Επειδή όμως επικαλείστε τη γνώμη μίας πολύ σημαντικής γυναίκας που τον αγάπησε, σας παραπέμπω στο βιβλίο της ''ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ'' το οποίο και την εκφράζει απόλυτα.

   • ERT avatar
    ERT @ WY 06/03/2013 17:27:07

    Φαλλάνι δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ.
    Φαλάτσι ναί. Ignorante.

    • WY avatar
     WY @ ERT 06/03/2013 21:04:41

     Τά διάβασες όλα τά σχόλιά/απαντήσεις μου,πρίν γράψης la sua stupiditα΄, stupida??????
     Ή δέν γνωρίζεις τί σημαίνει στά Ελληνικά **Απολογούμαι**?????

     • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
      Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ WY 06/03/2013 21:18:14

      Έλα ρε WY, άσε τα παιδιά να ζήσουν το όνειρο τους με έναν αληθινό ΑΝΤΡΑ, πιστό στις αρχές του και όχι σαν τους χλεχλέδες που τους μεγάλωσαν οι γονείς τους.

      Λεφτά έχουν από μπαμπά ή μαμά μεριά, τώρα θέλουν να "είναι ενάντια σ' αυτό το καθεστώς" και "να σώσουν τον κόσμο ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι". Με τον σύντροφο Τσιπραντρέου βεβαίως-βεβαίως!

      Παιδιά είναι! Θα μάθουν να κρίνουν, αμέσως θέλεις να μεγαλώσουν?

     • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
      Η Αλίκη των θαυμάτων @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 07/03/2013 12:03:03

      @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII : Άλλος ένας ανιστόρητος, ασεβής και ανάξιος για την οποιαδήποτε προσωπική θυσία Νεοέλληνας, ανίκανος να εκτιμήσει τα ηθικά μεγέθη αυτών που με το παράδειγμά τους υπερέβησαν τη φασιστικά επιβεβλημένη μετριότητα. Μείνετε εκεί. Στο σωστό σημείο στέκεστε.

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII 07/03/2013 12:30:29

      @ Θόδωρας : '' Δόξα και τιμή, Χρυσή Αυγή'' ! Πως καρφώνεστε ένας-ένας όμως, είναι απορίας άξιον.

    • Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
     Η Αλίκη των θαυμάτων @ ERT 07/03/2013 12:27:58

     @ Θόδωρος XVII-VI-MMXII :
     Άλλος ένας ανιστόρητος, ασεβής και ανάξιος για την οποιαδήποτε προσωπική θυσία Νεοέλληνας, ανίκανος να εκτιμήσει τα ηθικά μεγέθη αυτών που με το παράδειγμά τους υπερέβησαν τη φασιστικά επιβεβλημένη μετριότητα. Μείνετε εκεί. Στο σωστό σημείο στέκεστε.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ WY 07/03/2013 13:44:53

    Φαλάτσι, εννοείς.

 13. tpe avatar
  tpe 06/03/2013 09:15:13

  Σεβασμός στο νεκρό. Η ιστορία θα τον κρίνει.
  Τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα, δείχνουν ένα μεγάλο πατριώτη.
  Το ότι ήταν αριστερός, δεν μου λέει κάτι άλλο πέρα από το γεγονός της λάθος συνταγής για το γνωστό πρόβλημα της φτώχιας.

 14. boltthrower avatar
  boltthrower 06/03/2013 10:19:24

  ορισμενοι ακομα και σημερα αντιμετωπιζουν τις καταστασεις με βαση ανοητους διαχωρισμους του στυλ αριστερα-δεξια,τη στιγμη που τουλαχιστον μεταπολιτευτικα δεν ειδαμε τιποτα απο τα δυο.παρα μονο ειδαμε ενα ερμαφροδιτο κεντρο που διαλεγε ιματζ αναλογως των περιστασεων μονο κ μονο για να προσδωσει ενα ηθικο υποβαθρο στις κοινες πολιτικες.
  συνεπως οι απανωτες συνταγματικες αναθεωρησεις του τσαβες ουδεμια διαφορα εχουν απο τα προεδρικα διαταγματα κ τις ΠΝΠ που νομιμοποιησαν δια τις τεθλασμενης τις εντος συνορων αυθαιρεσιες των ελιτ.
  απλα ο τσαβες παραηταν φαντεζι για να τον χωνεψει η δυσκοιλια δυση και παραηταν κτητικος με τα δικα του πραγματα για να του το συγχωρησουν.
  σαν τον κανταφι ενα πραγμα.απο εκει που πιναν τσαγακι οι γραβατες στα αντισκηνα και τσιμπουσαν απο τον πλουτο της λιβυης,οταν τα κοζια αλλαξαν εγινε αιμοσταγης καρναβαλος δικτατορας.
  το ποιος ειναι δικτατορας το οριζει το υψος των ατομικων κ συλλογικων δικαιωματων που αναγνωριζει.οχι τα ρουχα και η ρητορικη.και προφανως δεν το οριζουν αυτοι που τον επιβουλευονται.

 15. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ avatar
  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ 06/03/2013 10:21:28

  Στην Ελλάδα αρχίσαμε να ασχολούμαστε με τον Τσάβες εσχάτως κυρίως λόγο των υποτιθέμενων σχέσεων (ταπεινή άποψη) του με τον ΣΥΝ. Και φυσικά αρχίσαμε τα γνωστα ποδοσφαιρικά: είσαι ...δεξιός μάλλον δε θα γουστάρεις τον Τσάβες - είσαι... αριστερός - ΒΙΒΑ ΤΣΑΒΕΣ
  O Tσάβες (και όπως τα περισσότερα κινήματα στην Λατινική Αμερική - μάλλον τελικά σ'όλο τον κόσμο με εξαίρεση την εθνομηδενιστική αριστερά στην Ελλάδα) είχε ένα βασικό χαρακτηριστικό που φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβάλει ποτέ και οι θέλοντες ν'ασκήσουν κριτική στον Τσίπρα είτε το αγνοούν είτε και αυτοί δεν το προβάλουν (που θα ήταν πολύ πιο ισχυρό επιχείρημα από το να προσπαθούν να βρούν τα τρωτά του καθεστώτος Τσάβες - που στο κάτω κάτω ζούσε σε μια περιοχή που η πολιτική ανωμαλία ήταν στην ημερισια διάταξη). Ο Τσάβες ήταν πατριωτής! Ο Τσάβες μιλούσε για την Πατρίδα του. Μάχονταν για τα συμφέροντα της Πατρίδας του - θεωρούσε τουλάχιστον ότι η Βενεζουέλα έχει τέτοια (εθνικά συμφέροντα)! Απευθύνοντναν στους συμπατριώτες του! Θεωρούσε ότι ο στρατός πρέπει να υπάρχει και υπερασπίζει την Πατρίδα! Ήταν θρησκευόμενος! Ακόμα και όταν ανέβηκε στο βήμα του ΟΗΕ να μιλήσει έκανα τον σταυρό του και μίλησε για το θειάφι που μύριζε επειδή ήταν εκεί πιο πριν ο διάβολος (δηλ. ο Μπους)! Η Βενεζουέλα (ένας φωτισμένος άνθρωπος δηλαδή του οποίου το όνομα δυστυχώς μου διαφεύγει αυτήν την στιγμή) από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έχει δημιουργήσει ένα σύστημα για να μαθαίνουν τα παιδιά κάποιο όργανο και να παιζουν σε ορχήστρες κλασσικής μουσικής. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδια πηγαίνουν - φυσικά λίγα παίζουν στην κορυφαία ορχήστρα της χώρας - αλλά δεν θα ξεχάσω μία σκηνή που είδα (σε βίντεο) από μία συναυλία (κάπου στην Ευρώπη). Προς το τέλος τα παιδιά βάλανε φόρμες με την σημαία της πατρίδας τους (εδώ κάθε γνήσιως συριζαίος παθαίνει εγκεφαλικό) και παίζανε όρθια ξεσηκώνοντας το κοινό!! Και φυσικά στην Κούβα από τα κορυφαία συνθήματα που υπάρχουν είναι Πατρίδα ή Θάνατος (το οποίο ανετοτατα τα φοράνε ως... τρεντυ μπλουζάκι οι ... εγχώριοι επαναστάτες γραμμένο στα Ισπανικά (πατρια ο μουερτε)... Φυσικά εάν κάποιος βάλει μπλουζάκι που να γράφει στα Ελληνικά Πατρίδα ή Θάνατος στην καλύτερη περίπτωση θα κατηγορηθεί ως νοσταλγός του Χίτλερ και των στρατόπεδων συγκέντρωσης). Γιαυτό παιδιά πριν αρχίσουμε το μαυρο - ασπρο (Τσίπρας γουστάρει Τσάβες άρα Τσάβες κακός με την ίδια λογική Κίνα είναι κομμόυνια και καταπιέζουν τον λαό άρα Κόσκο κακή και όξω από τον Πειραία!)καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια στοιχεία.
  Kαι μια και γράφουν διάφοροι φίλοι για αγωνιστές, πολιτικούς και σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες, σχέσεις με ξένες χώρες, συμφέροντα κλπ μεγάλα παιδιά είμαστε (αρκετοί από εμάς τουλάχιστον) και γνωρίζουμε τι γίνεται. Έχει κανείς αμφιβολία ότι και τελευταίος μεγάλος ηγέτης του Ελληνισμού Τάσσος Παπαδόπουλος θα είχε τις σχεσεις του με ξένες δυνάμεις και υπηρεσίες, πιθανόν να είχε και τις εξαρτήσεις του αλλά όταν ήρθε η κρίσιμη το ΟΧΙ το τρανό το είπε.

  • Αστρο avatar
   Αστρο @ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ 06/03/2013 18:29:30

   Ολα ωραία μας τα περιγράφεις αγαπητέ φίλε, δείχνεις ευρύτητα πνεύματος και πατριωτισμό που θα χωρούσε κάθε Ελληνα Πατριώτη, έλα όμως που στο τέλος κλωτσάς την καρδάρα λόγω φανατισμού προφανώς που σου ενστάλαξαν τα ΜΜΕ δια της γνωστής μεθόδου, και βγάζεις τους μισούς τουλάχιστον Ελληνες απ' έξω.

   "(εδώ κάθε γνήσιως συριζαίος παθαίνει εγκεφαλικό)" Υπονοείς προφανώς οτι οι Συριζαίοι είναι κάτι ούφο χωρίς πατρίδα που θέλουν να χαρίσουν την Ελλάδα που μισούν, στους Βούλγαρους και να δουλεύουν εκεί με μισθούς Βουλγαρίας γιατί είναι μακάκες και μισούν το χρήμα. Τόσο απλοικα!! Οπως στο γήπεδο, όπου οι αντίπαλοι είναι Εαμοβούλγαροι...
   Ο Σύριζα λοιπόν μάθε οτι είναι το πρώτο Ελληνικό κόμμα της μεταπολίτευσης, προερχόμενο απο το ΚΚΕ εσωτερικού, που έβαλε μαζί με την κόκκινη σημαία του Σοσιαλιμού και την Ελληνική, ακριβώς για να ξεχωρίσει κάθετα τη διαφορά του από το ΚΚΕ εξωτερικού που υπαγόταν στο ΚΚΣΕ, δηλώνοντας οτι δεν ανήκει σε κανένα ξένο στρατόπεδο αλλά είναι καθαρά Ελληνικό κόμμα πιστό στην Ευρώπη των εργαζομένων (και όχι των καπιταλιστών-τραπεζιτών). Μήν τα κάνουμε όλα σούπα για χάρη της ομάδας μας ντε και καλά...

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Αστρο 06/03/2013 19:20:44

    Πολυ θα ηθελα, Αστρο, να ειναι οπως τα λες. Πιστεψε με. Αλλα οι σημερινες θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγομενα εθνικα θεματα και την παρανομη μεταναστευση καθως και καποιες δηλωσεις στελεχων του τον τελευταιο καιρο, μου λενε αλλα πραγματα. Διορθωσε με αν κανω λαθος, αλλα δεν ειδα εκδηλωσεις αποτροπιασμου, εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ, για τις φρικτες κακοποιησεις γεροντων και αλλων ανημπορων που εχουν γινει καθημερινο φαινομενο. Οι γεροντες δεν εχουν ανθρωπινα δικαιωματα; Και οταν ο στυγερος εγκληματιας συμβαινει να ειναι αλλοδαπος, μονο αυτος εχει ανθρωπινα δικαιωματα; Τα θυματα και τα υποψηφια θυματα δεν εχουν;

    • κωστας π. avatar
     κωστας π. @ Zugzwang 06/03/2013 19:56:02

     "δεν ειδα εκδηλωσεις αποτροπιασμου, εκ μερους του ΣΥΡΙΖΑ, για τις φρικτες κακοποιησεις γεροντων"

     Εγώ είδα και άκουσα και καλύφτηκα πλήρως φίλε μου. Οι Συριζαίοι και ιδίως οι νέοι, είναι πολύ ευαίσθητοι και πολύ αντίθετοι στη βία και τον φασισμό, απο οπουδήποτε κι αν προέρχεται.
     Μην περιμένεις όμως να τα δείς αυτά που λές στα κανάλια που φοβούνται τον Σύριζα όπως ο διάβολος το λιβάνι...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ κωστας π. 06/03/2013 20:12:19

      Ναι, οι συριζαίοι είναι αντίθετοι στον φασισμό, εκτός άν αυτός προέρχεται από τους ίδιους! Τότε, είναι «υπερήφανοι για τα παιδιά τους».

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ κωστας π. 06/03/2013 20:14:43

      Οταν θα δω τον ΣΥΡΙΖΑ να κανει διαδηλωση για τα ανθρωπινα δικαιωματα των ηλικιωμενων αυτων θυματων και υποψηφιων θυματων και κατα των σφαγεων τους, τοτε θα συμφωνησω ευχαριστως μαζι σou.

     • Κώστας π. avatar
      Κώστας π. @ Zugzwang 06/03/2013 21:17:16

      Γιατί τόσες απαιτήσεις ειδικά απο τον Σύριζα φίλε μου?
      Τα άλλα κόμματα δεν μας χρωστάνε τίποτε τόσα χρόνια μάλιστα που μας τα τρώγανε δήθεν κυβερνώντας μας?
      Εκαμαν ανάλογες διαδηλώσεις?

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Κώστας π. 06/03/2013 21:35:49

      @Κώστας π
      Αρα ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι σαν τα αλλα κομματα;

    • κωστας π. avatar
     κωστας π. @ Zugzwang 06/03/2013 20:08:17

     Α, και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγομενα εθνικα θεματα και την παρανομη μεταναστευση ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις του Σαμαρά, όσο κι αν σου φανεί περίεργο, αφού τα κανάλια τις παραμορφώνουν.
     Πχ, στο σκοπιανό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λένε ακριβώς τα ίδια:" Επίλυση του προβλήματος της ονομασίας στα πλάίσια του ΟΗΕ με μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κοινή για κάθε χρήση εντός και εκτός της χώρας". Αυτό το αποδέχεται και η ΝΔ, ασχέτως αν οι δημοσιογράφοι λένε δολίως άλλα...
     Στά Ελληνοτουρκικά επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αυτό που έλεγε τουλάχιστο μέχρι τώρα η ΝΔ. Ητοι οτι η μόνη Ελληνοτουρκική διαφορά είναι η Υφαλοκρηπίδα, που θα λυθεί μόνο αν οι Τούρκοι προσφύγουν στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
     Στό μεταναστευτικό ο Συριζα λέει τα ίδια πάλι με την ΝΔ. Ήτοι: " Μόνο Νόμιμοι μετανάστες ελεγχθέντες απο την αστυνομία και εφοδιασμένοι με έγγραφα του Ελληνικού κράτους επιτρέπεται να βρίσκονται επι Ελληνικού εδάφους" Οι υπόλοιποι είτε στον τόπο προορισμού τους είτε στην πατρίδα του.

     • κωστας π. avatar
      κωστας π. @ κωστας π. 06/03/2013 20:09:36

      τους*

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ κωστας π. 06/03/2013 20:20:42

      Προφανώς μας δουλεύεις για τις θέσεις του Σύριζα στο μεταναστευτικό....
      Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, ας πούμε, σου λέει κάτι;
      Οχι ανάσχεση στα σύνορα;
      Οχι στρατόπεδα κράτησης σε καλές συνθήκες μέχρι την απέλασή τους;
      Οσο για τα χαρτιά ¨νομιμοποίησης¨, το πώς βγαίνουν, ξέρω συγκεκριμένα. Αν θες, να σου πω και δικηγορικά γραφεία...
      Δεν πείθετε, ο εθνομηδενισμός σας δεν κρύβετε. Αν εσύ (υποθετικά το λέω...) δεν είσαι άπατρις, το κόμμα που ψηφίζεις διοικείται από απάτριδες. Ο Σύριζα είναι η πλέον ανθελληνική αξιωματική αντιπολίτευση που έχει υπάρξει από τη γέννηση της νεοελληνικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

     • Κώστας π. avatar
      Κώστας π. @ ΒΙΣ 06/03/2013 21:42:07

      Ολα αυτά που αναφέρεις αγαπητέ ΒΙΣ δεν είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
      Εχεις πέσει θύμα εξαπάτησης , ελπίζω χωρίς τη θέλησή σου...
      Ιθαγένειες σε όλα τα παιδιά σημαίνει ιθαγένεια σε όλους γιατί όλοι παιδια του θεού είμαστε. Και δεν νομίζω να πρότεινε ποτέ ο Σύριζα ιθαγένεια σε όλους τους λαθρομετανάστες. Αν ο πατέρας συλληφθεί να έχει μπεί λαθραία και αποφασιστεί ο επαναπατρισμός του ή η αποστολή του στην Δανία πχ., τί θα την κάνει την ιθαγένεια το παιδί του?
      Θά μείνει μόνο του στην Ελλάδα?
      Στρατόπεδα κράτησης γιατί, αφού πρέπει να φύγουν? Αλλωστε δεν είναι καθήκον του Σύριζα αλλά της κυβέρνησης όπως και τα έγγραφα νομιμοποίησης.
      Εθνομηδενιστής είσαι και φαίνεσαι...
      Καί μόνο ο όρος ανθελληνική αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδος καθιστά γελοίο κάθε επιχείρημά σου. Συγχέεις (επίτηδες μάλλον) το αντικυβερνητική με το ανθελληνική.
      Προφανώς η πατρίδα είναι για σένα μόνο η δική σου κυβέρνηση και μάλλον θα έχεις την απαίτηση να σου δίνει και μερίδιο καθώς και στα παιδιά σου αφού οι άλλοι είναι ανθέλληνες...

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ κωστας π. 06/03/2013 20:24:06

      Άμα ταυτίζονται τόσο πολύ, τότε η ΝΔ να πάει να ενταχθεί στο Σύριζα, ως μια ακόμα συνιστώσα. Πάντως ο Σύριζα διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ότι «κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος» και σε διαψεύδει. Εκτός άμα αυτά τα λέει το πρωΐ και το μεσημέρι λέει άλλα.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ κωστας π. 06/03/2013 20:24:15

      @κωστας π.
      "Μόνο Νόμιμοι μετανάστες ελεγχθέντες απο την αστυνομία και εφοδιασμένοι με έγγραφα του Ελληνικού κράτους επιτρέπεται να βρίσκονται επι Ελληνικού εδάφους"

      Αν προκειται για πραγματικα εγγραφα με ελεγμενα στοιχεια και οχι τα προσωρινα που τους δινουν σημερα και εχουν στοιχεια ανεξελεγκτα, τοτε θα συμφωνουσα μαζι σου.

     • Κώστας π. avatar
      Κώστας π. @ Zugzwang 06/03/2013 21:24:56

      Ο έλεγχος της έκδοσης και της αυθεντικότητας των εγγράφων προς το παρόν ανήκει στην κυβέρνηση και όχι στον Σύριζα φίλε μου. Οταν ο Σύριζα γίνει κυβέρνηση θα δικαιούμαστε να του τα ψάλλουμε αν συνεχίζει τα προσωρινα που τους δινουν σημερα και εχουν στοιχεια ανεξελεγκτα.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Κώστας π. 06/03/2013 22:09:28

      Δηλαδη μας λες οτι η μεταναστευτικη πολιτικη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ιδια με της ΝΔ (ελπιζω να μην σε διαβαζουν τωρα στην Κουμουνδουρου). Τοτε γιατι εχει ξεσηκωθει εναντιον του Δενδια; Σε τι διαφωνει μαζι του;

     • Κώστας π. avatar
      Κώστας π. @ Zugzwang 07/03/2013 12:58:59

      Εναντίον του Δένδια έχει ξεσηκωθεί διότι κάνει κατάχρηση βίας για λόγους πολιτικού αποπροσανατολισμού προκειμενου να πείσει εσένα και άλλους οτι ο Σύριζα είναι ενα κόμμα ημιπαράνομο που ταυτίζεται με τους τρομοκράτες γιατί του αρέσει το μπάχαλο και άρα ενας φιλήσυχος πολίτες που απεχθάνεται τις ταραχές δεν πρέπει να τον ψηφίσει. Πως ερμηνεύεις εσύ τις δηλώσεις Δένδια οτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ απ' όλα τα Ελληνικά κόμματα ο Σύριζα είναι παράνομο μεν, αλλα δεν τον φυλακίζουμε γιατι τωρα τελευταία αρχίζει να βγαίνει απο την παρανομία και του δείχνουμε επιείκια μπάς και εγκαταλείψει το παράνομο παρελθόν του?
      Ο άλλος λόγος είναι αυτός που αναφέρει ο καλοθελητής φίλος ΒΙΣ παρακάτω, με τη σημείωση εκ μέρους μου εκεί που λέει φαλακρός, βάλε και " απ' έξω κι από μέσα"....

 16. Geros avatar
  Geros 06/03/2013 11:05:41

  Ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους γιατί έχω βαρεθεί να ακούω από το πρωί τα αριστερά παραμύθια για τον δήθεν ηγέτη των φτωχών που ως ένα σημείο αναμασά και ο αρθρογράφος λέγοντας περίπου ότι ο Τσάβες έκανε καλό στους φτωχούς και κακό στους πλούσιους.
  Ας συγκρίνουμε λοιπόν την χώρα του περίφημου ηγέτη των φτωχών με την χώρα του βάρβαρου , σιχαμερού και ανθρωποφάγου νεοφιλελευθερισμού , την Χιλή.
  Πριν αρχίσουμε την σύγκριση οφείλουμε να πούμε ότι η Βενεζουέλα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι σε κάθε χώρα της λατινικής Αμερικής , ξεκινάει τον αγώνα .... πενήντα μέτρα πιο μπροστά από τον αντίπαλο , ο λόγος είναι φυσικά τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων που διαθέτει , πολλές χώρες της λατινικής Αμερικής έχουν κάποιους σημαντικούς φυσικούς πόρους αλλά καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με την Βενεζουέλα.
  Πάμε λοιπόν:
  Η ανεργία είναι 8% στην Βενεζουέλα και 6% στην Χιλή
  Η ανάπτυξη είναι γύρω στο 5% και στις δυο χώρες , αλλά αυτά τα δυο στοιχεία ενώ μοιάζουν κοντά έχουν μια τεράστια διαφορά. Αυτά στην Χιλή επιτεύχθηκαν με πλεόνασμα 2% στον προϋπολογισμό ενώ στην Βενεζουέλα με 17% έλλειμμα! Τι σημαίνει αυτό? Ότι η Βενεζουέλα έριξε απίστευτα λεφτά στην αγορά , και φυσικά λεφτά που δεν είχε. Όταν σε ένα δυο χρόνια δεν θα μπορεί να ρίξει τα αντίστοιχα λεφτά στην αγορά η ανάπτυξη θα γίνει ύφεση και η ανεργία θα χτυπήσει το 15% σε χρόνο μηδέν (όπως έγινε και στην Ελλάδα).
  Αλλά αυτά ήταν τα καλά για την Βενεζουέλα , ακολουθούν τα χειρότερα.
  Πληθωρισμό η Χιλή έχει 3% και η Βενεζουέλα 20%.
  Επειδή πολλά λέγονται ότι δήθεν οι φιλελεύθεροι φορολογούν ενώ οι σοσιαλιστές όχι , τα έσοδα από φόρους είναι το 22% του ΑΕΠ στην Χιλή και το 35% στην Βενεζουέλα.
  Το δημόσιο χρέος είναι 10% του ΑΕΠ στην Χιλή και 45% στην Βενεζουέλα.
  Τέλος το πιο σημαντικό , οι πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι το 15% του πληθυσμού στην Χιλή και το 35% στην Βενεζουέλα. Τόσο αγάπη για τους φτωχούς είχε αυτός ο άνθρωπος που έκανε την πλουσιότερη χώρα της λατινικής Αμερικής να έχει τους περισσότερούς!
  Επίσης η Βενεζουέλα έχει την υψηλότερη εγκληματικότητα σε όλη την Λατινική Αμερική.
  Αυτά είναι λοιπόν τα κατορθώματα του ψυχοπονιάρη , φίλου του φτωχού , υπερασπιστή των αδυνάτων ,τον Τσάβες. Δέκα φορές χειρότερα από ότι τα κατάφεραν τα νεοφιλελεύθερα τέρατα στην Χιλή!

  • myrto avatar
   myrto @ Geros 06/03/2013 12:00:46

   και επειδή οι αριθμοί λένε την αλήθεια κάπως έτσι μπήκαμε και μείς στην ευρωπαική ένωση

  • Queen In Black avatar
   Queen In Black @ Geros 06/03/2013 12:14:33

   Ο ΗΓΕΤΗΣ, οφείλει να είναι αγαπητός πρωτίστως, στο ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ.
   Οι αριθμοί, οι λογαριασμοί και οι έξωθεν κρίσεις, δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Ο Ούγκο Τσάβες θα κριθεί από το λαό της Βενεζουέλας και από την Ιστορία. Όπως άλλωστε και κάθε ΗΓΕΤΗΣ που δεν υπήρξε απλά ένας ασήμαντος διαχειριστής και δεν πέρασε αδιάφορα από την πολιτική σκηνή, μην αφήνοντας το ισχυρό του αποτύπωμα στις ζωές και στις ψυχές των ανθρώπων που τάχθηκε να υπηρετήσει.

   • Geros avatar
    Geros @ Queen In Black 06/03/2013 15:00:33

    Και ο Stalin ήταν πολύ αγαπητός στον λαό του , πέθαναν χιλιάδες στην κηδεία του από τον συνωστισμό για να τον αποχαιρετήσουν τελευταία φορά! Θα ήθελες να ζεις εκεί?

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Geros 06/03/2013 15:55:20

     Μου συγκρίνεις τον Στάλιν με τον Τσάβες;;; ΕΛΕΟΣ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

     • Geros avatar
      Geros @ Γιώργος 06/03/2013 17:28:50

      Δεν συνέκρινα κανέναν Stalin με κανέναν Τσάβες , αν δεν το καταλάβατε αυτό μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα.
      1. Δεν έχετε επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας.
      2. Δεν κατανοείτε την έννοια του λογικού συνειρμού.

      Και τα δυο είναι σημάδια δυσλεξίας.

     • Έξι και μία τύψεις ... avatar
      Έξι και μία τύψεις ... @ Geros 06/03/2013 17:55:14

      @ Geroς : Να διορθώσεις τον τρόπο έκφρασής σου. 'Η είμαστε ΟΛΟΙ δυσλεκτικοί, ή εσύ είσαι ανίκανος να εκφραστείς σωστά και να περάσεις το μήνυμά σου. Σημειώσατε 2.

     • Έξι και μία τύψεις ... avatar
      Έξι και μία τύψεις ... @ Έξι και μία τύψεις ... 06/03/2013 21:27:12

      @ Geros : Geros, Παράτα τα. ΕΧΑΣΕΣ επί της ουσίας. Η μόνη λύση σου να επιτεθείς προσωπικά. Άρα, παραδέχεσαι την ήττα σου. Έληξε.

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ Geros 06/03/2013 21:38:41

      Γέρασες και μυαλό ΔΕΝ έβαλες. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα.

     • Geros avatar
      Geros @ HeadWind 06/03/2013 22:06:12

      Εχεις ακλόνητα επιχειρήματα βλεπω. Στο σχολείο που πάει και ο εξι και μια μπούρδες πας?

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ Geros 07/03/2013 00:08:50

      Εσύ αναλφάβητος ε;;

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Γιώργος 06/03/2013 17:41:55

      Άλλο πράγμα είπε ο άνθρωπος. Αν δε σου άρεσε θα μπορούσες να επιχειρηματολογήσεις ή να σωπάσεις αδιαφορώντας. Όχι να διαστρέψεις τα λεγόμενά του όμως! Κα σε μένα προσωπικά δενήταν αντιπαθής ο Τσάβες, αλλά ΑΝ τα στοιχεία του Γέρου είναι πραγματικά και όχι προπαγάνδα των ΗΠΑ για να τον δησφημίσουν, δε τα πήγε καθόλου καλά.

     • κωστας π. avatar
      κωστας π. @ Γεώργιος Τ. 06/03/2013 20:12:35

      Αγαπητέ Γεώργιε μ' αυτό το ΑΝ που λές, τον έσφαξες τον γέρο...

     • Έξι και μία τύψεις ... avatar
      Έξι και μία τύψεις ... @ Γεώργιος Τ. 06/03/2013 21:16:26

      Τα στοιχεία του Geros, είναι φυσικά αντιγραφή της προπαγάνδας των Αμερικανών. Όλη η Ευρώπη αναγνωρίζει την προσφορά του Τσάβες στη χώρα του.

     • Geros avatar
      Geros @ Έξι και μία τύψεις ... 06/03/2013 21:58:57

      ΝΑΙ το βρήκες! Ειμαι πράκτορας της CIA! Εχεις ξεφύγει εντελώς ....

     • Έξι και μία τύψεις ... avatar
      Έξι και μία τύψεις ... @ Geros 07/03/2013 00:10:45

      Σιγά μην είσαι και η μετενσάρκωση του Χίτλερ. Ένας καημένος copy & paste, απλά.

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Geros 06/03/2013 15:56:42

     Ο Τσάβες στην Ελλάδα θα θεωρούνταν φασίστας, γιατί έβαζε την Πατρίδα και τον Θεό πάνω απ'όλα...

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ Geros 06/03/2013 15:57:11

     Αλλού πήγαινε η απάντηση, πως μπήκε εδώ; :P

    • Queen In Black avatar
     Queen In Black @ Geros 06/03/2013 16:18:25

     Μη συγκρίνετε ανόμοια κύριε. Πολλές φορές Ο ΙΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ, αγιάζει τα μέσα. Σας προτείνω να παρακολουθήσετε την κινηματογραφική ταινία ''LINCOLN''. Το μόνο μέρος δε όπου επιθυμώ να ζω, είναι η Ελλάδα, που θα ανήκει στους Έλληνες.

    • Αστρο avatar
     Αστρο @ Geros 06/03/2013 18:39:31

     Είσαι και Γέρος και κάνεις ανόητες ερωτήσεις...
     Φυσικά αν ήμουν Σταλινικός θα ήθελα να ζώ εκεί ιδίως στην περίοδο της κυριαρχίας του Στάλιν.
     Εσύ πως εξηγείς το γεγονός οτι πέθαναν χιλιάδες στην κηδεία του από τον συνωστισμό για να τον αποχαιρετήσουν τελευταία φορά!
     Ξέρεις εσύ κανέναν Ολυμπιακό που να μην καρφώνει τα μυαλά του στα κάγκελα αν του πούν οτι μόνο έτσι θα κερδίσει το ντέρμπυ?
     Ατυχείς οι συνειρμοί σου Γέρο. Σαν να ρετάρεις τελευταία μου φαίνεται...

     • akenaton avatar
      akenaton @ Αστρο 06/03/2013 20:36:08

      Δεν θα το θέλατε αυτό είμαι σίγουρος. Οι φυλακές ήταν γεμάτες οπαδούς και φίλους του. Οι περισσότεροι από αυτούς στο τέλος εκτελέστηκαν με διάφορους τρόπους. Ιδίως την περίοδο της παντοδυναμίας του! Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας!

     • Κώστας π. avatar
      Κώστας π. @ akenaton 06/03/2013 21:53:25

      Αγαπητέ Ακενατών μην υποτιμάς την νοημοσύνη σου πέφτοντας στο επίπεδο του Γέρου. Κατέχεις υποθέτω την Σωκρατική ειρωνεία.
      Οταν εγώ λέω ΑΝ ήμουν Σταλινικός
      θα έκανα αυτά που λέω......Δηλαδή ΠΟΤΕ.
      Είναι σαν να έλεγες εσύ οτι ΑΝ συμπαθούσες τον Σοσιαλισμό Θα ψήφιζες Τσίπρα...
      Αλλωστε εγώ ειδικά εκτός Ελλάδος δεν αντέχω (αναλογικά) περισσότερο απο το ψάρι εκτός νερού...Χωρίς τον ΔΙΚΟ μας ήλιο πάνω απο 3 μέρες παθαίνω κατάθλιψη. Ευτυχώς στην Πατρίδα μας σπανίως ο ήλιος χάνεται για πάνω απο 3 μέρες...

     • akenaton avatar
      akenaton @ Κώστας π. 06/03/2013 21:57:29

      Κατά βάθος είμαι σοσιαλδημοκράτης!

      ΥΓ. Αυτό με τον ήλιο το παθαίνω κι εγώ. Είναι σοβαρό γιατρέ μου;

     • akenaton avatar
      akenaton @ Κώστας π. 06/03/2013 22:02:14

      Α, και για να μην αφησω τίποτε να αιωρείται, θεωρώ το επίπεδο του Γέρου ως συνομιλητή υψηλότατο. Νομίζω πως από κεκτημένη ταχύτητα γράψατε ό,τι γράψατε. Μπορεί να μην συμφωνείτε μαζί του αλλά δεν θα δεχτώ αρνητικά σχόλια για το επίπεδό του.

     • Έξι και μία τύψεις ... avatar
      Έξι και μία τύψεις ... @ akenaton 06/03/2013 22:08:52

      Να προσέχει το ύφος του όμως ο ...Γέρων ''Δεν έχετε επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας.
      2. Δεν κατανοείτε την έννοια του λογικού συνειρμού.

      Και τα δυο είναι σημάδια δυσλεξίας.
      '' πολύ ψηλά τον πήρε τον ..αμανέ!

     • Έξι και μία τύψεις ... avatar
      Έξι και μία τύψεις ... @ akenaton 07/03/2013 00:02:49

      @Geros : Όποιος δεν είναι ομοϊδεάτης σου δεν είναι troll. Απλά δεν αντέχεις παρά μόνο τη συμφωνία.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Geros 06/03/2013 12:19:26

   Γέρο μου χάνεις τα λόγια σου, δεν ιδρώνει τ' αυτί μας, εδώ παπαγαλίζουμε αρχαία αποφθέγματα και πατριωτικές κορώνες... Αλλά λογικό είναι, αν δεν είχαμε τέτοια μυαλά θα χρεοκοπούσαμε; (κυρίως σαν κοινωνία και κατόπιν σαν οικονομία)

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 12:53:26

    Αν δεν ειχαμε τετοια μυαλα, δεν θα συγκριναμε τα ασυγκριτα και θα γελαγαμε οταν βλεπουμε τον τροπο που η Χιλη υπολογιζει την φτωχεια της. Δειτε το παρακατω σχολιο-απαντηση μου. Α, και ναι. Αν ειχαμε μυαλο με τον τροπο που εννοειτε, δεν θα χρεωκοπουσαμε αλα Ελληνικα, αλλα αλα Ιρλανδικα ή Ισπανικα. Θα ειχαμε χρεος προ κρισης 25% που τωρα θα ειχε ξεπερασει το 100%, θα ειχαμε πλεονασμα 1% που τωρα θα ειχε γινει ελλειμμα 31% (καλη Ιρλανδια), κτλ. Εχει διαφορα, δεν λεω, αλλα η χρεωκοπια παραμενει χρεωκοπια...

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Φοιτητης 06/03/2013 19:23:57

     Ελπίζω να μην συγκρίνετε την Ελληνική περίπτωση με της Ιρλανδίας ή Ισπανίας. Η διαφορά είναι από τη μία σαν να σπας το πόδι σου λόγω μιας σπάνιας γενετικής νόσου και από την άλλη να το σπας επειδή έπεσες γιατί έκανες μια ανοησία.

     • Φοιτητης avatar
      Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 19:40:38

      Η απαντηση του Geros 06/03/2013 στις 5:28 pm ταιριαζει απολυτα εδω. Αλλα επειδη εγω ειμαι ευγενικος, θα σας ζητησω απλα να ξαναδιαβασετε το σχολιο μου. Αυτο που σας λεω ειναι οτι αν ειχαμε μυαλα σαν αυτα που εννοειτε εσεις, απλα θα ειχαμε χρεωκοπησει με αλλο τροπο, με τον τροπο που χρεοκοπησαν οι Ισπανια και η Ιρλανδια. Δεν συγκρινα τις περιπτωσεις.

     • κωστας π. avatar
      κωστας π. @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 19:51:39

      Πράγματι στην πρώτη περίπτωση της Ελλάδας είσαι άξιος συμπόνοιας γιατί δεν μπορούσες να το αποφύγεις ενω στη δεύτερη περίπτωση των Ι είσαι άξιος της μοίρας σου γιατί δεν έκανες αυτό που μπορούσες για να το αποφύγεις...

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ κωστας π. 06/03/2013 20:09:19

      Παραβλέπετε όμως ότι στην πρώτη περίπτωση είσαι καταδικασμένος όσο ζεις, ενώ στη δεύτερη έχεις ελπίδα να μην το ξανασπάσεις.

     • κωστας π. avatar
      κωστας π. @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 20:20:02

      Μην χρησιμοποιείς τόσο απαξιωτικούς όρους. Πες πως είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες ή πιο ευγενικά δεξιότητες που μπορείς να απολαμβάνεις το δώρο της ζωής χωρίς καμμία μειονεξία έναντι των άλλων. Αν μάλιστα η χώρα σου έχει και ιδανικά φυσικά προσόντα, η αναπηρία σου μπορεί να είναι πλεονέκτημα και αιτία ισχυρής ελπίδας. Σε καμμια περίπτωση όμως δεν είναι λόγος επέμβασης ξένων, οι οποίοι αν σου μπούν θα στο σπάνε κάθε φορά που θα κολλάει...

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 20:00:23

    @MAYRO XABIARI
    Ενω εμεις, ε; Τραγουδαμε μονο την ιντερνασιοναλ στη Σοσιαλιστικη Διεθνη μαζι με τον ΓΑΠ και τον Σορος.

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Zugzwang 06/03/2013 20:11:39

     Αυτό τραγουδάτε εσείς και οι φίλοι σας; Άντε και στο Die Fahne Hoch...

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 21:18:47

      @MAYRO XABIARI
      Δεν εχω τετοιους φιλους εγω. Ενω ο ΓΑΠ και ο Σορος μοχθουν για σας και τους δικους σας φιλους.

   • Κώστας π. avatar
    Κώστας π. @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 21:55:30

    Πιστεύεις αλήθεια οτι εμείς κατ' εξαίρεση απ' όλο το Νότο θα τη γλυτώναμε αν είχαμε ακόμα και Σκανδιναυικά μυαλά σαν αυτά πχ. που είχε η Ισλανδία?

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ Geros 06/03/2013 12:23:00

   προσεχώς και εδώ με 200 ευρω μισθό θα δεις την ανεργία στο 2% . ψαξε στα ντοκιμαντέρ του εξάντα να δεις για την γουατεμάλα ( κάθε χρόνο 4-5 % αναπτυξη , πλεονάσματα και όλα τα καλά των αριθμών. Καθε χρόνο χιλιάδες παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα) . Ζήτω οι αριθμοί λοιπόν

   • Φοιτητης avatar
    Φοιτητης @ Kostas nikolaou 06/03/2013 12:49:32

    Και 10 ευρω μηνιατικο, στην Ελλαδα η ανεργια θα μεινει ως εχειν στην παρουσα φαση, οπως και η ανταγωνιστικοτητα της. Μην εχετε καμια αμφιβολια...

   • Geros avatar
    Geros @ Kostas nikolaou 06/03/2013 15:03:53

    Είσαστε από αυτούς που νοιάζονται για τους αριθμούς μόνο όταν αυτοί επιβεβαιώνουν τις ιδεοληψίες τους βλέπω. Θα σας αγοράσω ένα ζευγάρι παρωπίδες για τις γιορτές , αυτές που φοράτε τόσα χρόνια πάλιωσαν.

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ Geros 06/03/2013 12:43:31

   Επειδη βλεπω οτι αρχισατε παλι τις ατοπες συγκρισεις και τις θεοποιησεις των ακροφιλελευθερων χωρων, οφειλω να παρεμβω. Η Χιλη πλεον δεν κυβερναται απο τον φιλελευθερο δικτατορα της. Επισης, πανε 40+ χρονια απο τοτε (1976). Ο Τσαβες ανεβηκε το 1998 με εκλογη του και οχι με πραξικοπημα. Και ασφαλως η Χιλη (λογικα) εχει λιγοτερη φτωχεια γιατι ο,τι εκανε το 1976 εφερε πολλες εταιρειες να επενδυσουν εκει λογω των σκανδαλωδων διευκολυνσεων και πολυ χαμηλης φορολογιας που παραμενουν. Ετσι, στην Χιλη διαμορφωνεται ενα χαμηλο-μεσο βιοτικο επιπεδο, οπου, ομως, η διαφορα εισοδηματων και η ακραια φτωχεια παραμενουν. Πιο συγκεκριμενα, για την φτωχεια στην Χιλη στο 15% που μας λετε, θα επρεπε να ξερετε οτι η χωρα υπολογιζει την φτωχεια με εναν ανορθοδοξο τροπο. Συγκεκριμενα, παιρνει το μεσο εισοδημα νοικουριου και το συγκρινει με ενα βασικο καλαθι αγαθων με τις τιμες των προϊοντων αυτων του ετους 1997. Ερευνες δειχνουν οτι αν συκριθει με τις τρεχουσες τιμες, η φτωχεια ξεπερνα το 27%. Επισης, να μην ξεχναμε οτι στην Χιλη παρατηρειται μια εκ των μεγαλυτερων ανισοκατανομων εισοδηματος στον κοσμο (δεικτης Gini Χιλης 52,1% - Βενεζουελας 42,1%. Ενδεικτικα Ελλαδος προ κρισης 31%) που αλλοιωνει το μεσο εισοδημα νοικοκυριων κανοντας τον μεσο αυτο μη αντιπροσωπευτικο, αρα η φτωχεια ξεπερνα και το 27%. Ενδεικτικα, το 10% των πλουσιότερων κατοίκων της χώρας κατέχει το 47% του εθνικού πλούτου. Οσον αφορα την Βενεζουελα, αυτη αρχισε να αλλαζει απο το 2000 σχεδον. Ο πληθωρισμος προ 1998 κυμαινοταν κοντα στο 60%. Η φτωχεια ξεπερναγε το 50%. Αυτα...

   • Geros avatar
    Geros @ Φοιτητης 06/03/2013 15:31:31

    Συνήθως δεν σας απαντώ μιας και έχω καταλάβει ότι κάθε φορά σας στηρίζουν διάφοροι με απίθανα ονόματα που κατά πάσα πιθανότητα είσαστε εσείς με άλλο όνομα , οπότε σε απατεώνες troll δεν απαντώ , αλλά τώρα θα κάνω μια εξαίρεση.
    1.Ο υπολογισμός του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ. Δεν ήθελα λόγω του εύρους ενός σχολίου να επεκταθώ στο θέμα και απλά ανάφερα τα στοιχεία που δίνουν οι δυο χώρες για αυτό το στατιστικό στοιχείο. Αν για κάποια χώρα από τις δυο θα έπρεπε να αμφιβάλλουμε για την ποιότητα των στοιχείων που δίνει αυτή είναι η Βενεζουέλα και όχι η Χιλή , έχει πιαστεί άπειρες φορές με το .... κατσίκι στην πλάτη όσο αφορά την χάλκευση των στατιστικών της στοιχείων. Το να κατηγορεί κάποιος την Χιλή για αυτό είναι ο ορισμός του είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Κατά την γνώμη μου η πτώση του ποσοστού των φτωχών από το 50% στο 35% έγινε μέσω στατιστικών αλχημειών και σας το λέει αυτό κάποιος που έχει επισκεφθεί την περιοχή αρκετές φορές.
    2. Φυσικά και έχουν περάσει πολλά χρόνια από το πραξικόπημα του Pinochet αλλά οι οικονομικές αρχές έμειναν σταθερές.
    3. Η ανισοκατανομή που αναφέρετε είναι η εμμονή των κράτιστων όπως εσείς , δεν θέλετε να δείτε τους φτωχούς να γίνονται πλουσιότεροι , θέλετε να δείτε τους πλούσιους να γίνονται φτωχότεροι. Θέλετε την δίκαιη κατανομή της φτώχειας , εγώ θέλω την διανομή πλούτου ακόμα και αν αυτή είναι άνιση.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Geros 06/03/2013 18:45:27

     Ο Τσαβεζ ηταν πατριωτης! Ας αναπαυσει ο Θεος την ψυχη του.
     Ουλτραφιλελευθεροι και αναρχοαριστεροι même combat! Και οι δυο λενε: "κατω οι πατριδες".
     Δεν μετριεται η ζωη μονο με νουμερα. Ιδιως οταν αυτα ειναι κατασκευασμενα σε πολυτελeis οφιτσινες.

     • Geros avatar
      Geros @ Zugzwang 06/03/2013 19:35:24

      Αν δηλαδή εγώ σας προσλάβω στην δουλειά μου να υποθέσω ότι θα δουλέψετε για εμένα για 150 ευρώ? Αφού δεν μετριέται η ζωή μόνο με νούμερα βρε αδελφέ γιατί δεν έρχεσαι με 150 ευρώ? Κολλάς στα νούμερα? Έλα και θα σου δώσω και .... πολυτελή οφιτσινα.

     • Φοιτητης avatar
      Φοιτητης @ Geros 06/03/2013 19:56:31

      Επεμβαινω στον διαλογο σας, αλλα αναρωτιεμαι... Ειστε εργοδοτης, οπως μας λετε; Να τον προσλαβετε τον κυριο με 150 ευρω, αλλα τι θα την κανετε την εξοικονομηση των 400 ευρω; Να φανταστω οτι δεν θα τις πατε στις τιμες των προϊοντων που πουλατε/παραγετε, θα αποτυχει η εσωτερικη υποτιμηση και μετα θα γκρινιαζετε γιατι ο λαϊκιστικος λαουτζικος δεν ειναι φιλομνημονιακος... Οπως λετε και παραπανω στην απαντηση σας σε μενα, ο πλουτος να παραγεται εχει σημασια, το τι θα τις κανετε τις εξοικονομησεις απο τις περικοπες που γινονται για α σκοπο και κανετε το ω, ουδεν λογος. Αρχαια οικονομικη αντιληψη. Μονο το κερδος εχει σημασια, οχι οι πωλησεις, οχι τα μεριδια αγορας, οχι η εταιρικη ευθυνη, κτλ. Δεν θα με εντυπωσιαζε... Ελληνας επιχειρηματιας, σωστα; Αλλα, γιατι σκιαζεστε; Αφου το βλεπετε... Το δικο σας θα περασει... Απλα, απολαυστε το.

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Geros 06/03/2013 21:28:54

      @Geros
      Μιλησα για κατασκευασμενα νουμερα...
      Αλλα ειπαμε, ουλτραφιλελευθεροι και αναρχοαριστεροι même combat! Κατω οι πατριδες!

    • Φοιτητης avatar
     Φοιτητης @ Geros 06/03/2013 19:48:39

     Σας διαβεβαιω οτι δεν ειμαι εγω με αλλο ονομα, τοσο σας προκαλει εντυπωση που υπαρχουν ανθρωποι που με στηριζουν; Δεν μπορουμε να εχουμε ολη την υποστηριξη που θα θελαμε, ιδιως οταν λεμε οτι ειμαστε υπερ της εισοδηματικης ανισοτητας. Και μια χαρα πλουτο παραγουν χωρες με χαμηλη εισοδηματικη ανισοτητα. Οσο για την θατσερικη καραμελα που για την εισοδηματικη ανισοτητα γκρινιαζουν μονο οι κρατιστες οι οποιοι θελουν να κανουν τους πλουσιους φτωχους αλλα οχι τους φτωχους πλουσιους, εχει πλεον παλιωσει, βρειτε κατι αλλο. Και πολυ ενδιαφερον εχει που βλεπουμε που καταληγει αυτη η υπερπαραγωγη πλουτου (εστω κι ανιση) που θελετε. Σε ταχυ περιορισμο των πολυ περιορισμενων πορων που χρειαζομαστε στο διηνεκες. Αλλα μην σας εμποδιζω τα ονειρα του πλουτου με μακροχρονιες στρατηγικες...

     • akenaton avatar
      akenaton @ Φοιτητης 06/03/2013 21:23:39

      Δεν στηρίζουν εσάς λαλίστατε φοιτητά μου! Βαράνε όλοι μαζί, εκεί όπου έχουν τοποθετήσει την ψευδεπίγραφη ταμπέλα "νεοφιλελεύθερος". Μεσούσης της κρίσης έχουμε σημάδια πολιτικού αταβισμού. Φαίνεται ο κρατισμός έχει εγγραφεί ως μέρος του DNA της πολιτικής σκέψης του μεγαλύτερου κομματιού του λαού μας.

     • Φοιτητης avatar
      Φοιτητης @ akenaton 06/03/2013 21:35:05

      Υπερβαλλετε. Αναλογα, βεβαια, την εννοια του κρατισμου και του νεοφιλελευθερισμου που θελει να αποδιδει ο καθενας.

      Αν ειναι κρατισμος η διατηρηση υπερβαλλοντος εργατικου δυναμικου στο Δημοσιο, των θεσεων εργασιας των επιορκων ΔΥ, η ελλειψη απολογισμου των δημ.δαπανων, κτλ τοτε ειναι κακος ο κρατισμος. Αν κρατισμος ειναι η διατηρηση κρατικης επιχειρηματικης δραστηριοτητας σε στρατηγικους τομεις με λειτουργια των αυτων εταιρειων με ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια, η δημιουργια κρατικων κερδοσκοπικων ταμειων πλουτου, η δημιουργια ενος σωστου συστηματος προνοιας και επανενταξης, εκπαιδευσης, υγειας, τοτε ειναι καλος.

      Αν φιλελευθερισμος ειναι η παταξη της κρατικης διαφθορας και της αναποτελεσματικοτητας του Ελλ.Δημοσιου, τοτε ειναι καλο. Αν φιλελευθερισμος ειναι η αποτυχημενη (και αφαντη) εσωτερικη υποτιμηση και η ακομη πιο αποτυχημενη λιτοτητα, οι νομοθετικες παρεμβολες σε συμβολαια κοινωνικων εταιρων, η πωληση ασημικων κοψοχρονια χωρις πλειοδοτικους διαγωνισμους, κτλ, τοτε ειναι κακο.

      Εσεις ποια διασταση παιρνετε για τον κρατισμο και τον φιλελευθερισμο; Εγω καμια. Οπως εχω πει παλαιοτερα, δεν εχω εμπιστοσυνη και ελπιδα σε κανεναν και σε τιποτα.

     • Κώστας π. avatar
      Κώστας π. @ akenaton 07/03/2013 13:13:19

      Αν οι νεοφιλελεύθεροι δεν ηταν οι ηθικοί αυτουργοί που μας οδήγησαν στη κρίση κανείς δεν θα ξεκίναγε να τους βαράει μετά το σκάσιμο της Leehman brothes oταν αυτοί που αποχαλίνωσαν τις Τράπεζες μετατρέποντάς τες σε χυδαία καζίνα
      γονατιστοί παρακαλούσαν να τις κρατικοποιήσουν οι πολιτικοί.
      Δεν ξύπνησε ένα πρωί ζοχαδιασμένος ο κόσμος και έβαλε στόχο τους νεοφιλελεύθερους έτσι για πλάκα φίλε Akenaton. Φταίνε και πολύ μάλιστα και τα μέχρι τώρα κτυπήματα που δέχονται είναι απλά προειδοποιητικά χάδια...

  • Karenin avatar
   Karenin @ Geros 06/03/2013 13:08:25

   Δεν παραθέτεις τώρα αν τα έχεις πρόχειρα τα στοιχεία απο που ξεκίνησε ο Τσάβες;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Geros 06/03/2013 15:32:31

   Όπως διαπιστώνετε αγαπητέ Γέρο, υπάρχουν αρκετοί οπαδοί του Τσάβες και στην χώρα μας. Θα μου πείτε εδώ υπάρχουν απολογητές του Στάλιν, οι συμπαθούντες τον Τσάβες σε μάραναν;
   Μπερέ να φοράει κι ό,τι νάναι.
   Comandante Alexis, Venceremos!

   • Queen In Black avatar
    Queen In Black @ akenaton 06/03/2013 16:24:42

    Προσωπικά, συμπαθώ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ παλεύει για το καλό του λαού τον οποίο οφείλει να υπηρετήσει ασκώντας την εξουσία. Τον δε Στάλιν, τον χρησιμοποιούν όλοι οι ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι, για να θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν. Άλλο ο συνεπής ΗΓΕΤΗΣ, άλλο ο αρχομανής, αδίστακτος εγκληματίας. Δε μπορεί να τα μπερδέψει κανείς, παρά μονάχα από πρόθεση.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Queen In Black 06/03/2013 16:53:14

     Τον Στάλιν οι "ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι" τον χρησιμοποιούν για να "θολώσουν τα νερά και να αποπροσανατολίσουν".

     Α, τα τέρατα !!!!!!!

     • Queen In Black avatar
      Queen In Black @ akenaton 06/03/2013 17:18:42

      :-) Ε, όχι και τέρατα! Απλά αφελή υποκριτάκια.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Queen In Black 06/03/2013 20:26:02

      :)

     • Kostas nikolaou avatar
      Kostas nikolaou @ akenaton 06/03/2013 17:24:26

      να φανταστώ ότι για εσάς ο στάλιν , χίτλερ μουσολίνι ήταν τέρατα και ο τσώρτσιλ ο μεγάλος πατέρας της νίκης?

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Kostas nikolaou 06/03/2013 19:33:15

      Όχι, ο Στάλιν ήταν χνουδωτός αρκούδος - πατερούλης, ο Χίτλερ τέρας μορφώσεως και ηθικής κι ο Τσώρτσιλ λιγδιάρης δικτάτορας ...

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Queen In Black 06/03/2013 19:29:01

     Τους "νεοφιλελεύθερους" τους χρησιμοποιούν όλοι οι
     ακραιφνείς κρατιστές είτε διότι θέλουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους και να συνεχίσουν να λυμαίνονται τους δημόσιους πόρους, είτε διότι ως εκεί τους κόβει...

     • Φοιτητης avatar
      Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 19:59:33

      Ε, εδω οι νεοφιλελευθεροι χρησιμοποιουν ως επιχειρημα οτι οποιος τους παει κοντρα το κανει οπωσδηποτε για την τσεπη του ή πιστευουν οτι οποιος ειναι εναντια στην αποτυχημενη ευρωπαϊκη λιτοτητα ειναι ταυτοχρονα υπερ και της διαφθορας, φοροδιαφυγης, αναποτελεσματικοτητας, κτλ. Γιατι να μην κανουν και οι αντιπαλοι τους τις ιδιες ανοητες υποθεσεις;

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Φοιτητης 06/03/2013 20:15:32

      Δεν καταλάβατε τίποτε με τα εισαγωγικά έ;

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ akenaton 06/03/2013 17:20:57

    το ότι συγκρίνετε τον στάλιν με τον μακαρίτη, και τον μακαρίτη με τον τσίπρα πρέπει να σας προβληματίζει. προσωπικά συμπαθούσα τον μακαρίτη γιατί ότι έκανε το έκανε για την πατρίδα του ( εθνικοποιήσεις κτλ). Καλύτερος κριτής φυσικά είναι ο λαός του ( είδωλο για τους φτωχούς , αντιπαθητικός για τους ΄΄αριστοκράτες ΄΄ τους ''επενδυτές'' και τους αμερικάνους)
    μακάρι να είχαμε και εδώ ηγέτη με τα @@@@@ του μακαρίτη

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Kostas nikolaou 06/03/2013 19:31:46

     Και σεις καταλάβατε ότι συγκρίνουν Στάλιν με Τσάβες; Και πολύ σας πάει ο ΓΑΠ....

   • Karenin avatar
    Karenin @ akenaton 06/03/2013 17:26:48

    O Tσάβες καθιερώθηκε, εκτός των άλλων, σαν σύμβολο αγωνιστή που έθεσε τέλος στον πολιτισμό της διαφθοράς, και στην αποικιοκρατικού τύπου διακυβέρνησης της χώρας του.
    Δέν κατάλαβα τι ακριβώς σε χαλάει;

    • akenaton avatar
     akenaton @ Karenin 06/03/2013 20:43:10

     Τίποτε, αγαπητέ Καρένιν, αφήστε, απογοήτευση μεγάλη, άκουσα και την ομιλία του Τσίπρα στο Μέγαρο, δεν βλέπω ούτε χαραμάδα φωτός και φοβάμαι την πολλή εξοικείωση με την ιδέα ηγετών αλά Τσάβες. Για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς ΔΕΝ είμαστε ΙΝΔΙΑΝΟΙ.

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ akenaton 06/03/2013 21:36:14

      Tώρα όμως, έχουμε απόκριες. Με κάμποσα χρωματιστά φτερά, μπουφάν με κρόσια και με ανάλαφρη διάθεση, όλα μπορούν να συμβούν. Μη χάνετε το κουράγιο σας.

     • akenaton avatar
      akenaton @ HeadWind 06/03/2013 21:42:00

      Ορισμένοι αγαπητέ είναι ήδη ντυμένοι και καβάλα στα πόνυ τους. Αδιάφορο αλλά τόσο θλιβερό.

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ akenaton 06/03/2013 22:14:52

      χαχαχαχα! Σα να σας βλέπω. προσοχή στο πλαστικό δόρυ, στους ανεμόμυλους και στο Σάντσο....

     • akenaton avatar
      akenaton @ HeadWind 06/03/2013 22:46:56

      Μην ξύνεστε στο δόρυ του τσομπάνου ακόμη κι αν είναι πλαστικό! :)

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ HeadWind 06/03/2013 22:53:18

      :-) Άλλοι τον βλέπουν ως τσοπάνο, άλλοι ως Δον ! Είναι θέμα οπτικής.

     • akenaton avatar
      akenaton @ HeadWind 06/03/2013 22:54:21

      @HeadWind
      Καληνύχτα εύχομαι.

     • HeadWind avatar
      HeadWind @ HeadWind 07/03/2013 00:14:51

      Καλή σας νύχτα αγαπητέ Αkenaton :-)

   • Κώστας π. avatar
    Κώστας π. @ akenaton 07/03/2013 13:14:28

    Και που να δείς και σε κανα αριστερό site...

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Geros 07/03/2013 14:03:13

   Βρε Γέρο πως καταφέρνεις και σου τα "χώνουν" όλοι είναι απορίας άξιο.
   Βέβαια υπάρχει εξήγηση. Αρέσκεσαι να παραθέτεις στοιχεία & αριθμούς αμφιβόλου προέλευσης & αξιοπιστίας προκειμένου να τεκμηριώσεις την νεοφιλελεύθερη - αντιλαϊκή σου άποψη και καταλήγεις με το "ὅπερ ἔδει δεῖξαι" και νομίζεις ότι "καθάρισες". Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως τα παρουσιάζεις.Γράφει ο Mark Weisbrot στους New York Times :
   "από τότε που η κυβέρνηση Τσάβες ανέλαβε τον έλεγχο της εθνικής πετρελαιοβιομηχανίας, η φτώχεια έχει μειωθεί στο μισό και η ακραία φτώχεια έχει περιοριστεί κατά 70%. Η φοίτηση σε ανώτερες και ανώτατες σχολές έχει υπερδιπλασιαστεί, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση στη δημόσια υγεία και ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν σύνταξη έχει τετραπλασιαστεί."
   Βεβαίως καταλαβαίνω το θαυμασμό σου για τη Χιλή - εκεί εφάρμοσε σε συνεργασία με τον Πινοσέτ (αυτός και αν ήταν δικτάτορας ) την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ο "ακατανόμαστος" Milton Friedman οπότε εσύ ως θαυμαστής του ένιωσες την ανάγκη να εκθειάσεις τα επιτεύγματά του. Όσο για τον Iosif Vissarionovič Stalin μάλλον είσαι ανιστόρητος - ο Σοβιετικός λαός καθόλου δεν τον αγαπούσε απλά όταν οι φασίστες του Γ' Ράιχ εισέβαλαν στη Σοβιετική Ένωση ό λαός συσπειρώθηκε κάτω από την ηγεσία του για να αντιμετωπίσει τον εχθρό._

   • Geros avatar
    Geros @ Γιάννης Κιαπέκος 07/03/2013 15:50:06

    Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση? Ότι σε ένα σχόλιο μου υπήρξαν καμιά πενηνταριά απαντήσεις αλλά σοβαρή αμφισβήτηση για τα στοιχεία είχε ΜΟΝΟ ΕΝΑ! Ένα σχόλιο του φοιτητή που νομίζω το αντέκρουσα επαρκώς.

    Όσο αφορά αυτό που είπες ότι είμαι ανιστόρητος και ότι δεν αγαπούσαν τον Stalin στην Σοβιετική ένωση νομίζω ότι το μόνο που κάνεις είναι να δείχνεις την άγνοια σου για την συγκεκριμένη περίοδο που πίστεψε με την ξέρω καλύτερα από εσένα.

   • Geros avatar
    Geros @ Γιάννης Κιαπέκος 07/03/2013 15:58:36

    Όσο αφορά τα θετικά στοιχεία της διακυβέρνησης Τσάβες που ανέφερες δεν τα αμφισβητώ καθόλου , απλά θέλω να σου θυμίσω ότι αντίστοιχα επιτεύγματα είχαν διάφορες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού και αυτό δεν εμπόδισε καθόλου τους πολίτες τους να ρισκάρουν την ζωή τους για να φύγουν από εκεί.
    Δεν είναι ασπρόμαυρη η ζωή αγαπητέ.

 17. papasmurf avatar
  papasmurf 06/03/2013 12:17:00

  Την απάντηση σε όλους τούς "ειλικρινείς" προβληματισμούς για την πολιτική του Τσάβες ,μπορούν να δώσουν όσοι ταξίδεψαν στην Βενεζουέλα πριν και μετά το 1999.

 18. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 06/03/2013 12:29:39

  τεράστιος ηγέτης για τη Βενεζουέλα ... αλλά αρκετά με τα "επαναστάτης" , "κομμαντάντε" κλπ

  σε 3 μέρες ο Μπόμπυ θα έκλεινε τα 59 του χρόνια ... αυτός και κάποιοι σαν αυτόν είναι / ήταν επαναστάτες ... "Bobby Sands was here" ... "sam missiles in the sky"

 19. dimx avatar
  dimx 06/03/2013 14:02:44

  Δεν εχει σημασια οτι πεθανε αλλα το οτι "υπηρξε" για τον λαο του.

 20. Ρηνα avatar
  Ρηνα 06/03/2013 16:08:39

  Εμεις τι κανουμε.....αυτος ησυχασε πια.

 21. Geros avatar
  Geros 06/03/2013 19:00:08

  1 ειναι η σωστή απάντηση. Και όταν λεμε ΟΛΟΙ ενοουμε εσενα.

  • Έξι και μία τύψεις ... avatar
   Έξι και μία τύψεις ... @ Geros 06/03/2013 21:23:52

   Geros, Παράτα τα. ΕΧΑΣΕΣ επί της ουσίας. Η μόνη λύση σου να επιτεθείς προσωπικά. Άρα, παραδέχεσαι την ήττα σου. Έληξε.

  • Geros avatar
   Geros @ Geros 06/03/2013 21:51:23

   @εξι και μια ..... μπούρδες.
   Καλά βρε παιδί μου πόσο χρονων εισαι? Εχασα , κερδισες , εληξε....
   Μπάλα παιζουμε?
   Άντε στην αυλή του σχολείου σου και άσε μας ήσυχους.

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/03/2013 19:24:34

  Ο Τσάβες ήταν μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Οι Ινδιάνοι τον υποστήριζαν (ο ίδιος από αυτούς καταγόταν), τα μεσαία στρώματα του πληθυσμού, συνήθως ευρωπαϊκής καταγωγής, όχι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόνο κακό έκανε στην ταλαιπωρημένη πατρίδα του, όπως δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν ένας ήρωας που ανόρθωσε τη Βενεζουέλα. Θα γραφούν πολλές σελίδες, άρθρα και διδακτορικές διατριβές στην προσπάθεια να γίνει ένας απολογισμός του έργου του.
  Η κοινωνία της Βενεζουέλας έχει πολύ σκοτεινές πλευρές, αλλά και πολύ φωτεινές. Το δίκτυο-σύστημα εκμάθησης κλασικής μουσικής σε ένα τεράστιο αριθμό φτωχών παιδιών, το περίφημο Il Sistema, μοναδικό στον κόσμο του και με λαμπρά αποτελέσματα (από εκεί βγήκε ο Gustavo Dudamel, από τους πιο γνωστούς σημερινούς νέους διευθυντές ορχήστρας), είναι ιδέα ενός Βενεζουελιανού. Ειχε προ καιρού ένα σχετικό ντοκυμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση.
  Θα σταθώ σε ένα σημείο αναφορικά με την προσωπικότητα του Τσάβες: Στην προσωπική χριστιανική του πίστη. Οταν ένας άνθρωπος και μάλιστα ηγέτης και μάλιστα αριστερός, στο χείλος του θανάτου, λέει δημοσία "ο Χριστός με στηρίζει" και φωτογραφίζεται κρατώντας σταυρό, αυτό είναι ένα τεράστιο μάθημα για την μεταχριστιανική και αντιχριστιανική Δύση. Και μεγάλο μάθημα, όχι μόνο για τους αριστερούς, αλλά και για τους δεξιούς και τους φιλελεύθερους. Και συγκρίνω μελαγχολικά τη δημόσια ομολογία του Τσάβες με την άλλη δημόσια "ομολογία" του γηραιού " δεξιού" και "χριστιανού ορθόδοξου" Κωστή Στεφανόπουλου στην κηδεία της ακαδημαϊκού Αγγελικής Λαϊου, μέσα στην εκκλησία, παρουσία επισκόπου και ιερέων, ότι δεν πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή και ότι καμία θρησκεία δεν έχει δώσει ικανοποιητική απάντηση στο θέμα ...
  Ο Χριστός, στον Οποίο πίστευε και τον Οποίο ομολόγησε ο Ούγκο Τσάβες, ας αναπαύσει την ψυχή του μετά δικαίων...

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ ΒΙΣ 06/03/2013 21:51:58

   Εὔγε ΒΙΣ,τό πιό οὐσιαστικό ἀπό ὅλα τά σχόλια πού διάβασα σ' αὐτήν τήν ἀνάρτηση....!

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Κυθήριος Τ. 06/03/2013 23:07:52

    Συμφωνω!

 23. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/03/2013 19:41:29

  Πέθανε ο Τσάβες και τώρα θα κάνει παρέα με την Κοινή Λογική που έχει πεθάνει από καιρό.

 24. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 06/03/2013 19:42:56

  Σημειώνω ότι κανένας σχολιαστής στην Ελλάδα του 2013 δε θεώρησε άξιους σχολιασμού τους ισχυρισμούς του άρθρου για διαφθορά και κατασπατάληση κονδυλίων. Πολλοί όμως τσουτσουρώνουν με τις κορώνες και την παιδαριώδη λαϊκίστικη "πατριωτική" ρητορεία. Σήκω Αντρέα, να σε ψηφίσει μονοκούκι η χώρα για μια Ελλάδα νέα....

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 20:01:56

   Υπερβαλλετε. Απλα πιστευουν οτι η Ελλαδα ειναι κατι πολυ ανωτερο και λενε "αφου γινονται εδω τετοια, δεν θα γινονται και στην παρακατιανη Βενεζουελα;". Συγχωρεστε τους.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 21:51:42

   @MAYRO XABIARI
   Ο Αντρεας ελεγε οχι σε ολα πριν ν'ανεβει στην εξουσια. Οταν ανεβηκε στην εξουσια ελεγε ναι σε ολα. Ειχε ο Τσαβες λογαριασμους στην Ελβετια; Ειστε σιγουρος; Ειπε ποτε: ε, να μην κανει ενα δωρακι ο ανθρωπος στον εαυτο του; Ειστε παλι σιγουρος; Και εσεις, ο επιτιμητης ενος νεκρου, αντρα, πατριωτη, χριστιανου, ξερετε να μας πειτε καποια χωρα που δεν υπαρχει διαφθορα και που δεν γινεται πλιατσικο σημερα;

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Zugzwang 07/03/2013 02:00:11

    Καλά, καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε; Το σχόλιό μου ήταν καταφανώς επικριτικό για μας εδώ τους εν Ελλάδι πολίτες, τις πολιτικές προτιμήσεις, τις αξίες και τις ανοχές μας όπως καθρεπτίζονται από τα εδώ σχόλια, για τη διαφθορά του Τσάβες δεν πήρα θέση, όσα λέτε για τον Αντρέα είναι σε επίρρωση της κριτικής μου. Επιτέλους πια με τον καθένα που είναι καβ.. μένος να την πέσει στους άλλους, έχοντας διαβάσει πέντε από τις δεκαπέντε λέξεις ενός σχολίου και έχοντας κάνει τον κόπο να καταλάβει τις δύο... "επιτιμητής αντρα, πατριωτη, χριστιανου ..." θου κύριε....

 25. Zugzwang avatar
  Zugzwang 06/03/2013 20:05:58

  @MAYRO XABIARI
  Αναρχια=στερητικο αν+αρχος.

 26. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 06/03/2013 20:07:30

  Επειδή εγώ είμαι ακόμη ποιο ευγενικός, απλά θα σας πω χωρίς άλλο σχόλιο, ότι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό λέω, μακάρι να χρεοκοπούσαμε π.χ. σαν την Ιρλανδία διότι έτσι τουλάχιστον θα είχαμε κράτος, άρα θα είμαστε ανατάξιμοι και διασώσιμοι, όχι μπάχαλο μπανανιστάν με πολίτες που τελούν υπό σύγχυση και που ψάχνει τα αυτονόητα ακόμη...

  • κώστας Π avatar
   κώστας Π @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 20:56:56

   Aπεναντίας αγαπητέ μου αν χρεωκοπούσαμε σαν την Ιρλανδία θα είχαμε επι πλέον αγανάκτηση, διότι θα είχαμε χτίσει με βάσανα και κόπους ενα ανατάξιμο και διασώσιμο κράτος που θα μας λυπούσε αφάνταστα να το βλέπουμε κατεστραμμένο απο τους Τραπεζίτες (άλλο να χάνεις λένα αχυροκάλυβο κι άλλο μια βίλλα με πισίνα)
   και επι πλέον να παραμένει στην υφεση της κρίσης όσο και η καλύβα των Ελλήνων. Να φτάνει μάλιστα το 2013 να έχουμε μεγαλύτερο έλλειμα απο την Ελλάδα και να κρεμόμαστε όπως και εκείνη από το εκλογικό αποτέλεσμα και τις μετέπειτα αποφάσεις της Μέρκελ...

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ MAYRO XABIARI 06/03/2013 21:25:10

   Με συγχωρειτε, τοτε. Συμφωνω μαζι σας σε αυτο.

 27. akenaton avatar
  akenaton 06/03/2013 20:40:10

  Άφες αυτοίς ......

 28. Σρτυμών avatar
  Σρτυμών 06/03/2013 20:41:02

  Ήταν καλούτσικος για τον τόπο του. Εμείς τώρα τι έχουμε να ζηλέψουμε από τούτο τον άνθρωπο; Όλα τα κουστούμια δεν ταιριάζουν σ' όλα τα σώματα. Είμαστε αδιόρτοι Έλληνες.

 29. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/03/2013 21:31:25

  Δυστυχώς, για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και τους Λαούς της, ο λαϊκισμός είναι εξίσου τραγωγδία όπως και δικτατορίες.
  Ο περονισμός είναι η χαριστική βολή της Αργεντινής.
  Κι αν οι προθέσεις είναι ευγενείς, το αποτέλεσμα θάναι απαγοητευτικό.

  • Φρέσκα Κουλούρια avatar
   Φρέσκα Κουλούρια @ Μανιάτης 07/03/2013 00:16:14

   Μάλιστα.
   Μόνη λύση κατ' εσάς η δική μας (και όχι μόνον) «δημοκρατία» να υποθέσω;
   Όπου δεν αποφασίζει ένας δικτάτορας εκλεγμένος βέβαια με πλειοψηφία απ' τον λαό (αλλά παρ' όλα αυτά δικτάτορας για πολλούς) αλλά μια μικρή προνομιούχος μειοψηφία εκλεκτών, «εκλεγμένη» από τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, από τους επί δεκαετίες πελάτες και εξυπηρετούμενους των κομματικών γραφείων διά της πραγματικά πρωτότυπης ελληνικότατης μεθόδου ψηφοθηρίας του ρουσφετιού και από τους καλολαδωμένους (με χρήματα των ταλαίπωρων φορολογούμενων) κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες».

   Αν λοιπόν κάποιος ανήκει σε αυτήν την μικρή κυβερνώσα ελίτ (;) ή έχει τον τρόπο να συναλλάσεται μαζί της κερδίζοντας, τότε ο Τσάβες είναι πράγματι ένας δαίμονας, ένας δικτάτορας που θα πρέπει να ξεχαστεί ει το δυνατόν από προχτές.
   Αν όμως κάποιος δεν ανήκει σε αυτήν την προνομιούχο τάξη αλλά σε αυτούς που καλούνται να ζήσουν με 300 ή 500 ευρώ τον μήνα τότε ο Τσάβες (και γιατί όχι; και ο Στάλιν, και ο Γ. Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι ακόμα άσχετα ταμπελίτσας αριστερού ή δεξιού δικτάτορα) θα παραμένουν εσαεί στην ιστορία ως ηγέτες πατριώτες που ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τον λαό τους και που πλήρωσαν με την ζωή τους αυτό τους το ενδιαφέρον, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε και τα μικρά ή μεγάλα λάθη τους (λάθη βέβαια που η σημερινή
   «ελίτ» που κυβερνά την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις περισσότερες χώρες του κόσμου κάνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αλλά βρίσκει τον τρόπο να τα καλύπτει μέσω της διαπλοκής στην κατ' επίφασιν «δημοκρατία μας».)

   Κριτής μέγας του κάθε ανθρώπου είναι η ίδια του η συνείδηση.
   Και νομίζω πως τον Τσάβες η συνείδησή του δεν τον βάραινε όσο ζούσε και δεν θα τον βαραίνει ούτε τώρα.
   Ή τουλάχιστον θα τον βαραίνει πολύ λιγότερο από όσο θα βαραίνει πολλούς άλλους «ηγέτες» και της Ελλάδας και πολλών άλλων κρατών.

 30. anonymous avatar
  anonymous 06/03/2013 21:41:24

  Θεωρώ ότι ο Τσάβες έπιασε σωστά το πρόβλημα της Βενεζουέλας. Ο πληθυσμός πένονταν, ήταν αγράμματος (ποσοστό περί το 20% αναλφάβητοι αν θυμάμαι καλά) και σε άσχημη κατάσταση. Τους έδωσε λεφτά, εν μέρει τα τα κατασπατάλησε αλλά τα έδωσε στους φτωχούς, για να βελτιωθεί η ζωή τους, και όχι στους golden boyδες για να τα βγάλουν έξω.
  Έχει το πλεονέκτημα ότι έχει πετρέλαιο. Αν δεν είχε πετρέλαιο θα είχε χρεοκοπήσει. Θεωρώ ότι δεν είχε άλλη λύση. Μόνο που το πρόγραμμά του θα αποδώσει καρπούς μετά από μια δυο γενιές όταν πολλοί βενεζουελάνοι θα έχουν σπουδάσει.

 31. Geros avatar
  Geros 06/03/2013 22:16:31

  Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Κάθε φορά το μετανιώνω που μιλάω με αυτα τα troll και κάθομαι και με προσβάλει ο κάθε γελοιος.

 32. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 06/03/2013 23:12:34

  Η "πλάκα" με τον Τσάβες είναι ότι εκτός από τα (αναμενόμενα) εκ δεξιών πυρά, προσελκύει τέτοια και εξ ευωνύμων.
  Βλ. π.χ. την από 28.04.2012 αναδημοσίευση στο τροτσκιστικό "Ξεκίνημα", άρθρου μέλους του CWI στη Βενεζουέλα, με τίτλο "Πού βαδίζει η Βενεζουέλα", όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνονται τα εξής: "O Τσάβεζ δεν ήρθε σε πραγματική ρήξη με τον καπιταλισμό και το κεφάλαιο", "H οικονομία της Βενεζουέλας παραμένει καπιταλιστική".
  Βλ. επίσης σχόλια στο αναρχικό indymedia (06.03.2013): "Πέθανε ο ροζ στρατιωτικός του ρεφορμισμού και του καραγκιοζιλικιού και θα βάλουμε τη γάτα να κλαίει","Ένας φασίστας λιγότερος".

  O συνδυασμός αριστερόστροφης οικονομικής πολιτικής και πατριωτικής ιδεολογίας, που συγκέντρωνε ο Τσάβες, φέρνει σε αμηχανία τμήματα της κοινής γνώμης στην χώρα μας, όπου Αριστερά και πολύς πολύς πατριωτισμός δεν κολλάνε. Έτσι δημιουργούνται τυχαία απροσδόκητες συμφωνίες: Π.χ. ένας φίλος παραπάνω γράφει για τους ελεύθερους σκοπευτές του Τσάβες που σκότωναν κόσμο στις διαδηλώσεις. Ανάρτηση από το indymedia πάλι: "Όταν ο Τσάβεζ πυροβολούσε αναρχικούς".

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Καβαλιώτης 06/03/2013 23:53:49

   O συνδυασμός αριστερόστροφης οικονομικής πολιτικής και πατριωτικής ιδεολογίας, που συγκέντρωνε ο Τσάβες, φέρνει σε αμηχανία τμήματα της κοινής γνώμης στην χώρα μας, όπου Αριστερά και πολύς πολύς πατριωτισμός δεν κολλάνε.

   Μπράβο γιά τό σχόλιό σου Καβαλιώτη
   Τήν γλίτωσα τήν ένεση σήμερα.

   • Κώστας π. avatar
    Κώστας π. @ Ιαπετός 07/03/2013 13:22:07

    Aγαπητέ Ιαπετέ ατύχησες.
    Στην Ελλάδα και οι πέτρες (ιδίως αυτές) ξέρουν ότι:
    Εθνική Αντίσταση=Πολύς πατριωτισμός=Αριστερά.
    Πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί και πολύ κρυστάλλινο για να το θολώσης...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Κώστας π. 07/03/2013 13:35:00

     H Λέλα Καραγιάννη, ο Ψαρρός (που δολοφόνησαν οι αριστεροί) ήταν αριστεροί;
     Η "εθνική αντίσταση" του ΕΑΜ, στο επίπεδο των κεφαλών, υπαγορεύθηκε από την επιθυμία και τον σκοπό τους να εγκαθιδρυθεί κομμουνιστικό καθεστώς στην Ελλάδα όταν θα έφευγαν οι Γερμανοί. Δεν λέω στο επίπεδο των απλών πολιτών που εντάχθηκαν στο ΕΑΜ με καλή πίστη. ΚΚΕ και πατριωτισμός είναι πράγματα ασύμβατα, και ο πυρήνας του ΕΑΜ ελεγχόταν από το ΚΚΕ. Ο Σύριζα είναι μία άλλη παραφυάδα του ΚΚΕ, έχει όλα τα αρνητικά στοιχεία του ΚΚΕ, και μερικά ακόμα (τον αριστερισμό, παιδική ασθένεια του κομμουνισμού...).
     Γενικά, η "Εθνική Αντίσταση" στην Ελλάδα χρειάζεται να μπαίνει εντός πολλών πολλών εισαγωγικών, ειδικά όσον αφορά στην Αριστερά...Ειδικά η πρώτη λέξη (το "Εθνική"), ίσως όμως και η δεύτερη....

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Κώστας π. 07/03/2013 15:20:41

     Αγαπητε Κωστα
     Υπηρχε καποτε και πατριωτικη Αριστερα στην Ελλαδα. Πεθανε ομως σαν πατριωτικη απο τη στιγμη που συμμαχησε με τα επιδεξια οργανα της παγκοσμοιοποιησης, οπως ειναι η Amnesty International , το Human Rights Watch κλπ. Η Αριστερα πουλησε την ψυχη της στον Σορος και τις ΜΚΟ του και βραζει τωρα στο ιδιο καζανι με τον ΓΑΠ και τους ομοιους του. Υπενθυμιζω οτι η Amnesty International, το Human Rights Watch, οι Γιατροι χωρις Συνορα κλπ υπηρξαν η εμπροσθοφυλακη της πολεμικης προπαγανδας εναντιον της Γιουγκοσλαβιας πρωτα, της Σερβιας υστερα, εναντιον του Αφγανισταν, του Ιρακ, της Ακτης του Ελεφαντοστου, της Λιβυης, της Συριας, του Ιραν αυριο και η λιστα δεν εχει τελειωμο. Η ψευτικη μπανιερα των "δικαιωματων του ανθρωπου" του Σορος που υψωνει σημερα η Αριστερα στην Ελλαδα δεν ειναι πατριωτικη. Ο Τσαβες ηταν πατριωτης, η Ελληνικη Αριστερα σημερα δεν ειναι πατριωτικη. Το λενε και τα γραπτα κειμενα της. Απο την Αυγη εως το indymedia. Το λενε και οι δηλωσεις στελεχων της. Μεμονωμενοι πατριωτες αριστεροι, ναι, υπαρχουν. Δεν εχουν ομως σημερα την φωνη που χρειαζεται για να αλλαξουν την κατασταση. Και ετσι,φιλε Κωστα, εχουμε φτασει σε τετοιο σημειο ωστε εμεις οι Ελληνες να κινδυνευουμε να γινουμε κατατρεγμενη μειονοτητα στον τοπο μας!

  • HeadWind avatar
   HeadWind @ Καβαλιώτης 07/03/2013 00:20:07

   '' Αριστερά και πολύς πολύς πατριωτισμός δεν κολλάνε''.
   Mέγα λάθος. ΑΡΙΣΤΕΡΑ = ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ.
   Οι μαϊμού - γιαλαντζί αριστεράντζες της καρπαζιάς μονάχα, αρνούνται την πατρίδα τους.
   Σας βολεύει να ...μονοπωλείτε αξίες, αλλά πάλιωσε και δεν παίζει αυτό πλέον.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Καβαλιώτης 07/03/2013 12:20:54

   Σημαντικη η παρατηρηση gia to indymedia!

 33. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 07/03/2013 08:25:07

  Όταν μιλάς για τον Αλέκο Παναγούλη να πλένεις πρώτα το στόμα σου και μετά τα χέρια σου πριν πληκτρολογήσεις άσχετε. Διάβασε καλά την ιστορία αυτού του πραγματικά ΑΞΙΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙΟΥ και έλα μετά να μιλήσουμε.
  Μάθε ότι στην κηδεία του, παρευρέθηκαν και τον τίμησαν πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος

  • WY avatar
   WY @ Κώστας Σταματάκης 07/03/2013 12:09:40

   Κι όταν επεστράφη ή σορός τού Νίκου Ζαχαριάδη από τήν Σοβιετική Πατρίδα στήν Ελλάδα κι ετάφη στό Α΄ Νεκροταφείο,χιλιάδες οπαδοί -σύντροφοί του έσπευσαν νά τόν.......... τιμήσουν!!!
   Έκ τούτου συνεπάγεται ότι ήταν κι αυτός ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ/ΠΑΛΙΚΑΡΙ/ΗΡΩΑΣ??
   Έχει φρικάρει ΚΙ ή Ιστορία μέ ΄σάς΄!!!!

   • HeadWind avatar
    HeadWind @ WY 07/03/2013 12:26:56

    @ WY : Μην το παλεύετε άλλο πια κι εσείς... Αρκετά σύρατε την εμπάθειά σας στα βρώμικα χαλιά της ανοησίας σας.

 34. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 07/03/2013 09:14:07

  Ευχαριστώ

 35. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 07/03/2013 10:11:52

  -Για να δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαξαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων-

  Τό άλλοθι γιά τα "δημοκρατικά " καθεστώτα τύπου Τσάβες ήταν και είναι η αποφυγή της ενδεχόμενης επανάληψης της τραγωδίας της δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης της Αργεντινής του Αλλιέντε .Ο Τσάβες θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως λειτούργησε ως ένας πολιτικός ρεαλιστής που αντιλήφθηκε καλύτερα από τον Αλιέντε τα όρια της αστικής δημοκρατίας, χρησιμοποίησε πρόθυμα όλα τα προνόμια που του παρείχε η κατοχή της εκτελεστικής εξουσίας για να υπερασπιστεί τη "λαϊκή δημοκρατική εξουσία" ενάντια στους εχθρούς της- την ολιγαρχία στο εσωτερικό και τους ιμπεριαλιστές στο εξωτερικό.Αντιλαμβανόμενοςτην αναγκαιότητα της ηγεμονίας πάνω στα λαικά στρώματα εγκαθίδρυσε «Τσαβικές» πλειοψηφίες σε 12 εθνικές και τοπικές εκλογές αναμετρήσεις και δημοψηφίσματα.Δημιούργησε πολιτοφυλακές, αποκέντρωσε τις εκτελέσεις δαπανών του προϋπολογισμού στα τοπικά συμβούλια και οργάνωσε ένα ενοποιημένο, μαζικό σοσιαλιστικό κόμμα ώστε να αποφύγει τις εσωκομματικές διαμάχες

  Το αποτέλεσμα ήταν και είναι το αναμενόμενο το μόρφωμα που παρήχθη δεν έχει καμιά σχέση με εναλλακτική δημοκρατική-σοσιαλιστική πρόταση, δέν έχει καμιά σχέση με ένα δημοκρατικό-σοσιαλιστικό σύστημα Ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας μόνο με σεβασμό πρός τους θεσμούς της δημοκρατίας δύναται να πραγματωθεί.Οι δημοκρατικοί κανόνες ήταν είναι και πρέπει να είναι απαραβίαστοι.

  Οπως έπραξε λοιπόν ο Αλλιέντε , ο πόλεμος κατά των αντιπάλων γίνεται με την χρήση νόμιμων μέσων και παράλληλα να οικοδομηθεί η συλλογική συνείδηση του λαού.Ο λαός πρέπει να αμυνθεί όχι να θυσιαστεί. Να αρνηθεί την υποταγή, την ταπείνωση, την απώλεια των ηθικών αξιών.Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Προέδρου της Αργεντινής.Το μόνο όπλο που μπορεί να επιτύχει την πραγματική κοινωνική αλλαγή μεταμορφώνοντας την κοινωνία είναι η ανάπτυξη της κριτικής συνείδησης μέσω της μόρφωσης.Ετσι η σκέψη και η δράση είναι σε απόλυτη αρμονία, σε άρρηκτη συνέχεια, χαρακτηρίζονται διαχρονικά.Μια νέα πιο δυναμική αντίληψη της πραγματικότητας θα δημιουργηθεί η οποία θα επιτρέψει και την προσήλωση στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Δρόλαπας 07/03/2013 12:17:16

   Η πρωτη προτεραιοτητα του Τσαβες ηταν η καταπολεμηση του αναλφαβητισμου απο τον οποιο υπεφερε ο ινδιανικος πληθυσμος της υπαιθρου εξ αιτιας της καταπιεσης και της εκμεταλλευσης των ινδιανων της Βενεζουελας απο τους κατακτητες και τους απογονους τους, στους οποιους μπορει κανεις να προσθεσει τους μεταναστες που εφθασαν αργοτερα απο την Ευρωπη. Το μεγαλο μερος των αντιπαλων του Τσαβες ηταν λευκοι και κατοικοι αστικων περιοχων. Το δενδρο Τσιπρας μας εμποδιζει να δουμε το δασος της Βενεζουελας.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Δρόλαπας 07/03/2013 13:12:59

   Να φανταστώ ότι όπου Αργεντινή, εννοείτε Χιλή; με τη λογική ότι όλοι αυτοί εκεί κάτω ίδιοι είναι;

 36. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/03/2013 10:21:45

  Επειδή ο Δένδιας είναι φαλακρός και Κερκυραίος, ενώ ο Τσίπρας με μαλλιά και Ηπειρώτης και, ως γνωστόν, Ηπειρώτες και Κερκυραίοι δεν χωνεύονται...
  Στον (εσκεμμένα) "αφελή" παραλογισμό του Κώστα π., ας απαντήσω και εγώ αναλόγως...

 37. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 07/03/2013 13:24:31

  Δεν είναι όλοι ίδιοι όσο για την μορφωτική επανάσταση ας ανατρέξει στο βιβλίο του Πάουλο Φρέιρε "Η αγωγή του καταπιεζόμενου".Σας ευχαριστώ παρά πολύ για την διόρθωση σας όντως είναι Χιλή και όχι Αργεντινή ως έγραψα

 38. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/03/2013 14:11:15

  Ο Ούγκο Τσάβες ήταν αξιωματικός των Αλεξιπτωτιστών, αυταρχικός απέναντι στους αντιπάλους του κι αδιαφιλονίκητος πατριώτης, με τον τρόπο που είναι οι λατινοαμερικάνοι populistas, καστρικοί και μη (Patria o Muerte). Σε τι ακριβώς νομίζουν ότι του μοιάζουν οι διεθνιστικές και κολωνακιώτικες "κηδείες" του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία (Σόρος);

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/03/2013 18:15:42

   Παριστανουν οτι δεν ξερουν οτι οι σημερινοι φιλοι τους των ΜΚΟ του Σορος ηταν εχθροι του Τσαβες και τον πολεμησαν επιμονα.

 39. Geros avatar
  Geros 07/03/2013 19:03:47

  Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας θα τρώει ξύλο δηλαδή?
  Σε αυτή την χώρα ο κάθε φασίστας θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό ....
  Το επίπεδο σας είναι κάτω από το μηδέν δυστυχώς.

  • Φοιτητης avatar
   Φοιτητης @ Geros 10/03/2013 13:52:00

   Οποιος εφαρμοζει πολιτικες που διαλυουν παγκοσμιως την οικονομια στο μακροχρονιο διαστημα πρεπει να εχει συνεπειες για να μην το ξανακανει. Τωρα, για αυτους που απλα υποστηριζουν αυτες τις πολιτικες, τους αξιζει τουλαχιστον ο χλευασμος, αλλα οχι και το ξυλο, επομενως, μην ανησυχειτε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.