#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάνω απ`όλα η Ελλάδα!Αναρτήθηκε λοιπόν ένα άρθρο που είχε σχέση με τον εμφύλιο σπαραγμό, και έγινε της κακομοίρας. Αμέσως βγήκαν τα μαχαίρια, και έσπευσε ο καθένας μας να τοποθετηθεί, ανάλογα με τις οικογενειακές του καταβολές, τα διαβάσματά του, τις προσωπικές του  εμπειρίες, και πάει λέγοντας. Χαμός στο ίσιωμα δηλαδή.

Η ουσία του άρθρου, αν κατάλαβα σωστά, ήταν πως ο συντάκτης του ήθελε να δείξει, ότι σε δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εθνικής μας «καταστροφής», στο πηδάλιο της χώρας βρίσκονταν ένας Παπανδρέου. Βασικά διαφωνώ. Διαφωνώ, διότι στο καθεστώς κληρονομικής δημοκρατίας που ζούμε ως χώρα, και σε εκατό χρόνια από σήμερα να γίνει κάτι ανάλογο, οι πιθανότητες να μας κυβερνά ένας Παπανδρέου (δισέγγονο του ΓΑΠ), είναι πάρα πολλές. Που είναι το παράξενο; Δυο τρεις οικογένειες όλες κι`όλες εναλλάσσονται στην εξουσία, και άρα μια από αυτές πάντα θα κληρώνεται. Ο νόμος των πιθανοτήτων γαρ.

Αυτό όμως που βγήκε από το άρθρο, και που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για εμένα, είναι η χολή που έσταξε μέσα από τις εκατοντάδες τα σχόλια. Εβδομήντα και  χρόνια μετά από την έναρξη της περιπέτειας που μας πήγε ως χώρα τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω, και τα αίματα παραμένουν αναμμένα. Όχι έφταιγαν οι κομμουνιστές, όχι οι γερμανοτσολιάδες, όχι ο Σκόμπυ, ο Μάρκος, ο Παπανδρέου, και πάει λέγοντας.

Λες και τα όπλα είναι ακόμη παρά πόδα, και οι μάχες συνεχίζονται αδιάλειπτα στα βουνά του Γράμμου. Λες και ζούμε ένα νέο Λιτόχωρο. Λίγο κράτει ρε παιδιά!

Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές. Πόσο δε μάλλον σε έναν πόλεμο εμφύλιο. Και από τα γεγονότα της περιόδου 1941-49 όλοι χάσαμε, άσχετα αν κάποια από τις δυο παρατάξεις έχασε και τα πιο πολλά. Διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές κοσμοθεωρίες, διαφορετικά κόμματα υπήρχαν πάντα. Όπως πάντα υπήρχε και η Ελλάδα. Αν όχι σαν σύγχρονο έθνος κράτος, τουλάχιστον ως γεωγραφική περιοχή, με κατοίκους που μοιράζονταν κοινά φυλετικά,  πολιτισμικά, γλωσσικά, και θρησκευτικά στοιχεία. Και αν οι απόψεις και τα κόμματα στη πορεία εξελίχθηκαν, διαφοροποιήθηκαν, εξαφανίστηκαν, ή οτιδήποτε άλλο, η Ελλάδα παραμένει.

Ποια Σπάρτη και ποια Θήβα; Αυτά είναι αρχαία ιστορία. Ποιο κόμμα Ρωσόφιλων και ποιο Αγγλόφιλων; Ποιος Κωλέτης και ποιος Μαυροκορδάτος; Μακρινό παρελθόν.  Έτσι και σε μια δυο γενιές από σήμερα, τα δραματικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, για τα οποία ακόμη μαλώνουν τα εγγόνια των πρωταγωνιστών τους, θα θεωρούνται και αυτά αρχαία ιστορία. Όσο αγγίζει εμάς σήμερα η καταστροφή του`22, θα αγγίζει και ο εμφύλιος πόλεμος τα παιδιά των παιδιών μας. Πολύτιμη ιστορία μεν, αλλά όχι και να σφαζόμαστε  (έστω διαδικτυακά) για αυτήν δε.

Που θέλω να καταλήξω; Ότι άσχετα με το ποιος έφταιγε για τον εμφύλιο, άσχετα τι μας οδήγησε στη χούντα, άσχετα με τα κόμματα που μας κυβερνάνε εναλλασσόμενα στην εξουσία, η Ελλάδα είναι μία. Ποιο ΚΚΕ και ποιοι μοναρχοφασίστες; Ποια πανίσχυρη ΕΣΣΔ και ποια θαλασσοκράτειρα Αγγλία; Σκόνη στον άνεμο. Στάχτη και μπούρμπερι. Έτσι και οι σημερινοί θλιβεροί πρωταγωνιστές θα αποσυρθούν από το προσκήνιο αργά ή γρήγορα και οι μνήμες των απογόνων μας για αυτούς θα ξεθωριάσουν. Και έτσι πρέπει, αλλιώς θα ζούσαμε ακόμη τον … πελοποννησιακό πόλεμο. Αλλιώς θα είμαστε πάντα παιδιά. Ακόμη και ως λαός. Όμως, το κύριο ζήτημα είναι σήμερα, το ποιος ή το τι θα διαδεχτεί τους σημερινούς μας (λίγους) ηγέτες; Τι κατάσταση θα ακολουθήσει τη σημερινή; Και τα σημάδια δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Συνεπώς, σημασία έχει  τι κάνουμε εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες για αυτό που θα ζήσουν τα παιδιά μας, και όχι τι έκαναν οι παππούδες μας.

Θα συνεχίσουμε να καταναλωνόμαστε σε πνευματικές  ασκήσεις ξιφασκίας για τον ΕΔΕΣ ή για τον ΔΣΕ; Θα συνεχίσουμε να είμαστε έρμαια της Ντόρας, του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ; Αυτό είναι η Ελλάδα;  Είχε δίκιο ο Σημίτης; Δεν νομίζω.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 06/12/2010 07:18:28

  Η φράση της φωτογραφικής σύνθεσης, όπως την είχα δει κάπου αλλού στο διαδίκτυο (δεν θυμάμαι πού ακριβώς) ήταν 'δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά, μόνο κόκκαλα υπάρχουν των Ελλήνων τα ιερά'. Καταπληκτική φράση...

  Δεν συμφωνώ με το αίτημα ουδετερότητας της ανάρτησης και νομίζω ότι είχαμε μια πολύ χρήσιμη αντιπαράθεση στη γνωστή ανάρτηση. Μαθαίνουμε όλοι από όλους. Κυρίως, πέρα από άγνωστες ιστορικές πτυχές, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα και αυτό είναι υπερπολύτιμο.

  Ας τα συζητήσουμε όσο μπορούμε ακόμη, με ένταση και παλμό. Και όσο συζητάμε και καταλαβαινόμαστε, οι εντάσεις θα κατανοούνται, τα πάθη θα απαλύνονται κι άλλο, και στο τέλος θα δούμε ότι και οι δύο πλευρές το σωστό ζητούσαμε - ζητάμε τελικά, στον τρόπο και στους επιμέρους στόχους τα χαλούσαμε. Αρκεί να θέλουμε όλοι να κατανοήσουμε και το δίκιο του άλλου.

  • oxi ki etsi... avatar
   oxi ki etsi... @ Επώνυμος 06/12/2010 07:47:56

   @Επώνυμε,

   έχεις δίκιο οτι πρέπει κάποια πράγματα κάποτε να "ξεχαστούν" αλλά δεν μπορούμε όμως και από την άλλη να επιτρέπουμε κάποιους να "το παινεύονται" κιόλας οτι έφεραν Βούλγαρους Κομιτατζήδες καθώς και Αλβανούς Λιάπηδες, αιματοκύλησαν την Ελλάδα για "το καλό των Ελλήνων" και οτι όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν "συνεργάτες των Γερμανών"...


   Τέλος πάντων, εγώ δύο σχόλια έγραψα στη συγκεκριμένη ανάρτηση και μου "κόπηκαν" καί τα δύο από τον διαχειριστή...

   Αυτό που με λυπεί είναι το εξής:

   Οτι την Ιστορία την έγραψαν οι ηττημένοι και μάλιστα κατά πω΄ς ήθελαν και πώς τους σύμφερε...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ oxi ki etsi... 06/12/2010 07:59:49

    Σύμφωνοι, αλλά πρέπει να δούμε τι τους έφερε στο κατάντημα που περιγράφεις. Τι δικαιολόγησε ηθικα τα όπλα εναντίον άλλων Ελλήνων, σε συνεργασία μάλιστα με εχθρούς του έθνους. Και πρέπει να δούμε και ποια λάθη της από δω πλευράς τους επέτρεψαν και τους νομιμοποίησαν τελικά ηθικά να γράψουν αυτοί την ιστορία. Διότι δεν μπορεί αυτό να έγινε τυχαία και από μόνο του.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Επώνυμος 06/12/2010 08:19:37

     Ιδού ένα παράδειγμα: Μετά το `45, το κράτος, που δικαίωσε τους πρώην συνεργάτες και απομόνωσε τους πρώην αντιστασιακούς, δίκαζε και καταδίκαζε και εκτελούσε εκατοντάδες πρώην ΕΛΑΣίτες με τη κατηγορία της ένοπλης ληστείας, διότι όταν ήταν λέει στο βουνό πολεμώντας τους Ναζί, έμπαιναν κάθε τόσο στα χωριά για να ανεφοδιαστούν, και όντας ένοπλοι, αυτό χαρακτηρίστηκε "κακούργημα" (εκ των υστέρων).
     Μετά από κάτι τέτοια, και εγώ θα ξανάπαιρνα τα όπλα για να σωθώ.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Επώνυμος 06/12/2010 08:44:45

     μακάρι να είχα καθαρή, ή πλήρη, ή σωστή (και συνοπτική) απάντηση.

     Βασικά νομίζω ότι υφιστάμεθα την συμφωνία ή ασυμφωνία των "Μεγάλων Δυνάμεων", και η δικιά μας αδυναμία πρωτοβουλιών είναι απόλυτα καθοδηγούμενη ή ελεγχόμενη, και το 1944-45.

     επώνυμε, φτιαχτήκαμε, μεταξύ 1821 και 1829, επειδή οι Τούρκοι έχασαν 2-3 Ρωσοτουρκικούς πολέμους (ο ένας είχε και τα Ορλωφικά). Οι Μεγάλες Δυνάμεις είδαν ότι εύκολα μας κάνουν κουμάντο με δάνεια και μίζες, από τότε.

     Σήμερα, ο Ρώσος δεν υπάρχει, και με την Σερβία στα low της δεν έχει πάτημα στα Βαλκάνια. Όσο είμαστε υποψία πατήματος της Ρωσίας, δεν καθόμαστε καθόλου καλά στα ξένα μάτια. Σε αυτό Γερμανοί και Αμερικάνοι είναι ομόφωνοι. Τα γεωπολιτικά (με τα μυαλά πουκουβαλάνε οι εγχώριοι τσιφλικάδες μας και τα μυαλά που καλλιεργούνε στον κόσμο) μάλλον μας πηγαίνουν σε failed και vassal state (που αναρωτιέται κι Ορέστιος στην ανάρτησή του -- αν την δεις, αξίζει να δεις το λινκ που παρέθεσε η Ζάχαρη)

     Με τον ΓΑΠ και τα μυαλά του (βραχυκυκλωμένος σου λέω εγώ, με τις ιδεοληψίες του) οι Γερμανοί θα πάρουν αυτό που θέλουν, οι Αμερικανοί επίσης, καπως διαφωνούν (νομίζω) στην Θεσ/νίκη, ίσως και την Κρήτη. 1900 φίλε μου από την αρχή...

     Τα λάθη της από εδώ πλευράς; O Αντρέας μας έφτιαξε, ο Σημίτης μας στόλισε ο ΓΑΠ μας παραδίδει, και ο ΚΚ δεν μπόρεσε να πει κιχ. Και ο ΓΑΠ έχει αρχίσει να είναι ΙΔΙΟΣ και ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΣ με τον ΚΚ μετά τον Ζαχόπουλο, αν προσέξεις. Άλλα ρούχα, αλλά ίδιος και εξ ίσου αξιολύπητος.

     Νομιζω στο θέατρο σκιών που υφιστάμεθα, πάντα βλέπουμε τον Α έναντι του Β ή /και του Γ και μπερδευόμαστε (εγώ τουλάχιστον) επειδή Α και Β τα έχουν βρεί (αλλά προφανώς όχι σε όλα τα θέματα) και μας διαλύουν ανάλογα με τα δικά ΤΟΥΣ συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη προθυμία των εκάστοτε κοτζαμπάσηδών μας να συνεισφέρουν με το αζημίωτο.

     Ο Σαμαράς ένα μόνο μπορεί να κάνεi (αν δεν θέλει να ενταχθεί σε αυτό το λούκι που είναι και η ψευδαίσθηση του δρόμου για την "Εξουσία"): Αρχές, και λαϊκή βάση. Αν θέλει και μπορεί, και αν τον αφήσουν (και τα δείγματα και δήγματα φαίνονται. Τουλάχιστον να διατηρήσει πυρήνα αξιοπρέπειας.

     Ο Εμφύλιος ήταν η σύγκρουση μεταξύ Σοβιετικών και της συμμαχίας Αμερικάνων και Γερμανών το 1945 ενάντια στους Σοβιετικούς. Προφανώς έχουν κοινά συμφέροντα και πολλά κοινά συμφέροντα στην Βαλακνική και το Αιγαίο, και εμείς και οι Τούρκοι είμαστε πιόνια στο παιχνίδι τους, εμείς κουνουπάκι ασήμαντο, οι Τούρκοι λίγο πιο δύσπεπτοι και σημαντικοί. Ο Εμφύλιος δεν έχει τελειώσει γιατί το ρήγμα προφανώς υπάρχει. Σχεδόν όλα εξηγούνται με τους Α, Β, και Γ ξένους και τα διάφορα proxies τους (με την βοήθεια των κοτζαμπάσηδων πάντα... που κι αν δεν έχουν, προφανώς φτιάχνουν. Βρε κοιτα τους έναν ένα πως είναι φτιαγμένοι)

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ archaeopteryx 06/12/2010 10:19:38

      Γύρω απο το ΕΑΜ μαζεύτηκε το άνθος της χώρας!
      Το άνθος δεν μαράθηκε,το έκοψαν βιαίως!...οΤσώρτσιλ και
      οι ντόπιοι υποτακτικοί του και οι πρωτόγονοι και απαράδεκτοι
      χειρισμοί του ΚΚΕ.
      Ακόμη και κάτω απο τα νέα αποτελέσματα της Γιάλτας, υπήρχαν
      περιθώρια οικοδόμησης μιάς άξιας λόγου κοινοβουλευτικής
      δημοκρατίας. Αυτά τα περιθώρια στένεψαν απόλυτα από τις
      παρεμβάσεις του"πατέρα της νίκης" , μιάς αδιανόητης
      συμπαράστασης των "αστών" πολιτικών και απο τις εξαλλοσύνες
      των ζαχαριαδικών.
      Τα χάλια της σημερινής Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους σ'εκείνους
      τους μαύρους καιρούς....περιθώρια για μισσαλοδοξίες και
      άγονες συγκρούσεις δεν υπάρχουν πλέον επ'αυτού.....οι πληγές
      όμως εκείνης της περιόδου άφησαν ανεξίτηλα σημάδια αθεράπευτα!

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ βαγόνι 06/12/2010 10:33:38

      ....δυστυχώς, οι φωνές του Σβώλου,του Καρτάλη, του Σοφιανόπουλου,
      του Καφαντάρη και άλλων αφανέστερων ήσαν πολύ αδύναμες για
      ν'ακουστούν......ακούστηκαν οι συγκρουσιακοί.

     • man8os avatar
      man8os @ archaeopteryx 06/12/2010 11:23:05

      Ποιων Γερμανων Αρχαιε??
      Αυτοι ψαχνανε μεσα στα ερειπια να βρουν κατι να φανε. Μην φανατιζεσαι τοσο πολυ. Οι Γερμανοι μεχρι και την δεκαετα του 50 δεν ειχα λογο για τα πραγματα.

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ archaeopteryx 06/12/2010 12:38:24

      προφανώς man8os δεν γνωρίζεις ότι από το 1945 συνεργάζονται οι Γερμανοί (και Ναζί) με τους Αμερικανούς, στην Γερμανία, για τον φόβο των Σοβιετικών. Μάθαινε.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 06/12/2010 11:18:02

     Εμφυλιοι πολεμοι παρομοιου τυπου εγιναν σε πολλες χωρες του κοσμου σε ολες τις ηπειρους .
     Ρωσια,Κινα,Κορεα,Βιετναμ,Κουβα,Ισπανια,Ανγκολα,Αιθιοπια,Νικαραγουα,Περου και αλλες.Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ελληνικη ιδιαιτεροτητα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/12/2010 18:21:57

      Ο Φράνκο φρόντισε να ανεγείρει ενιαίο μνημείο όλων των νεκρών του εμφυλίου. Δεν έκανε διώξεις των κομμουνιστών (και πάντως όσες έκανε δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που έγιναν στην Ελλάδα) και η αποκατάσταση της δημοκρατίας μετά το θάνατό του, από τον διάδοχό του, πρίγκηπα Χουάν Κάρλος, βρήκε την Ισπανία ελάχιστα διχασμένη.

      Υπάρχει και μία ακόμη διαφορά. Τεράστια: Η μη ανάμιξη του ξένου παράγοντα εκατέρωθεν. Και η μη ανάμιξη ισπανικών εθνικών θεμάτων στον ισπανικό εμφύλιο, όπως έγινε σε εμάς με το μακεδονικό...

     • Βασίλειος Οικονόμου avatar
      Βασίλειος Οικονόμου @ ψυχραιμια 07/12/2010 09:41:53

      Ναι, οι 100-200 Γερμανοί κατάσκοποι του Gehlen, φτάνουν για να χαρακτηρίσουν έναν ολόκληρο λαό. Η πραγματικότητα ήταν αυτή που αναφέρθηκε παραπάνω:οι Γερμανοί έψαχναν κάτι να φάνε και ξαναέφτιαξαν την χώρα τους από την αρχή όσο εμείς ακόμη μαλώνουμε για το ποιος φταίει για...τη Βάρκιζα!

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 06/12/2010 07:24:13

  Ο αδελφοκτόνος πόλεμος είναι ολοκληρωτικός.

  Ξεκίνησε από τόν Κάιν καί Αβελ ,συνεχίζεται μέχρι σήμερα καί θά συνεχίζεται
  στό διηνεκές.

  Τό ευχολόγιο κατάργησης αδελφοκτόνων πολέμων,απευθύνεται κυρίως σέ
  βαθιά θρησκευόμενα,μέ τή καλή όχι επεκτατική τής θρησκείας έννοια καί
  τέτοια άτομα μετρώνται στά δάκτυλα τού ενός χεριού.

  Οταν άνεργος έχει άρωστο τό παιδί του καί είναι νηστικός μέρες,δίπλα του
  βολεμένος κλέφτης τού συστήματος δέν γυρνά ούτε γιά ένα βλέμμα,πείτε
  μου εσείς τί θά κάνατε στή περίπτωσή του ???

  Θά αφήνατε τό παιδί σας νά πεθάνει ή θά κόβατε τό λαρύγγι τού κλέφτη πού
  στερεί μέ τή συμπεριφορά του,τήν ανάσα ζωής πού δικαιούται ο καθένας ???

 3. kiki avatar
  kiki 06/12/2010 07:48:30

  Εξαιρετικο αττρακτορα, ετσι ειναι.
  Ας κρατησουμε τις μνημες τις καταβολες μας, την ιστορια του καθενος μας ξεχωριστα, για εμας τους ιδιους και ας διδαχθουμε απο την ιστορια μας και τα λαθη μας, για να δουμε τι χωρα θα παραδωσουμε εμεις στα παιδια μας.
  Τωρα στην υπο κατοχη πατριδα μας, τωρα, που οι κομματικες ηγεσιες ,ολων μας προδιδουν, τωρα εμεις μονοι μας να οργανωσουμε την επομενη μερα μεσα απο τις παμπολες εμπειριες του καθενος, την απελευθερωση της χωρας απο την κατοχη της.τις γνωσεις τις εχουμε , τις αποφασεις μπορουμε ολοι συλλογικα δικαια και πραγματικα δημοκρατικα να τις παρουμε , χωρις αρχηγους , σημερινους.
  Ειναι δυστυχως λιγοι για να σηκωσουν αυτο το βαρος του ΟΧΙ ,περα απο αριστερες δεξιες κεντρωες ψευτοφιλολογιες.
  Αποφασιστε και συντασομαστε στο πλευρο σας. Ας ξεκινησει ενα μεγαλο κυμα , μια θαλασσα πολιτων, εναντιον της υποδουλωσης ,της κοινωνικης μας συνοχης, της εξαθλιωσης, που μας επιβαλουν , οιστενομυαλοι ξεπουλημενοι πολιτικοι.
  Διωξτε τον φοβο που μας επεβαλαν , τα ΜΜΕ , και η κυβερνηση.
  Δεν εχουμε να φοβηθουμε τιποτα , γιατι δεν εχουμε να χασουμε και τιποτα πια.Ειναι ηδη χαμενο.
  Ας απαιτησουμε να μην παραβρθουν , στην εξευτελιστικη συνεδριαση της Βουλης, παρουσια του Υπατου, κανενα κομμα , αν θελουν να τους σκεφτουμε στο μελλον.
  Ας δειξουμε την βουληση μας ολοι, μα ολοι , οτι θελουμε πατριδα ελευθερη, και δικη μας.Ελληνικη.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2010 07:52:31

  Συμφωνώ μαζί σου S.A. Για μένα το πρόβλημα είναι αν μπρούμε να αυτοδιαχειριστούμε ή αν περιμένουμε τον απομηχανής θεό. Από το 1824, οι Μεγάλες Δυνάμεις πιστεύουν ότι θέλουμε τον απο μηχανή θεό. Και τα εκάστοτε λιγούρια και τσιράκια, θέλουν τις Μεγάλες Δυνάμεις. Και τα ΜΜΕ δουλεύουν για αυτές τις δύο παρέες και μας ...ψυχαγωγούν "ελεύθερα". Και δεν βλέπω φως, γιατί δεν με αφήνουν να δω φως. Και εάν εσύ ,εγώ, και άλλοι 10, ή 110, δούμε φως πες μου, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν να κλείσουν την πόρτα;

  Και ο επώνυμος έχει δίκο, και ο Σπύρος έχει δίκιο, όλoι έχουμε δίκιο αλλά το δια ταύτα; Aν η λύση έρχεται μέσα από πολλούς ανέργους με νηστικά παιδιά, την χειρίζεσαι τώρα; ή περιμένεις; Και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις τον από μηχανής θεό στο σβέρκο σου. Την αυτοδιαχείριση ψάχνω και θα βγω με φαναράκι στους δρόμους ψάχνοντας. Και ποιούς θα συναντήσω στους δρόμους; Σίγουρα όχι άλλους με φαναράκια...

  Όσο αρνούμαστε να αυτοδιαχειριστούμε και τρωγόμαστε ποιός και πως, και ξεχνάμε ότι την λύση την έχει η Δημοκρατία, και ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ Δημοκρατία, και δεν λύνουμε ΑΥΤΟ το πρόβλημα, όλο θα ψάχνουμε.

 5. antonisT-37 avatar
  antonisT-37 06/12/2010 08:16:27

  ".... Όχι έφταιγαν οι κομμουνιστές, όχι οι γερμανοτσολιάδες!!!..."
  παρακάτω
  "... Ποιο ΚΚΕ ποιοί μοναρχοφασίστες!!!.." (τα θαυμαστικά δικά μου)
  Συνεχίζετε κύριοι.... γιατί? Αυτή είναι η ουσία.....
  Για να δούμε στα πλαίσια του διαλόγου θα κόψετε πάλι το σχόλιο...??

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/12/2010 08:30:05

  Δυτστυχώς ο εμφύλιος σπαραγμός δεν έχει ακόμα τελειώσει οριστικά. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την ένταση των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς. Σαν ένα ανενεργό ηφαίστειο που κοιμάται και περιμένει ένα εξωτερικό ερέθισμα να εκραγεί. Πάνω στο επικίνδυνο αυτό γνώρισμα της φυλής μας στηρίχθηκαν από παλιά όσοι υποδούλωσαν αυτόν τον τόπο. Είτε ήταν Ρωμαίοι, είτε Οθωμανοί, είτε Βαυβαροί, είτε Αγγλοσάξονες. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα χρησιμοποιηθεί από τους πάτρονές μας και πάλι.
  Οι εμφύλιοι σπαραγμοί αφήνουν αγιάτρευτες πληγές τις οποίες μόνο το πέρασμα του χρόνου απαλύνει αλλά δυστυχώς δεν εξαλείφει.
  Η ιστορία μας, μας έχει δείξει κατ' επανάληψη ότι αυτός ο φαύλος κύκλος σπάει μόνο όταν η "πόλη" αναδείξει άξιους ηγέτες. Ηγέτες με όραμα το οποίο όμως το μεταλαμπαδεύουν στους πολίτες και το κάνουν πράξη μαζί με αυτούς. Είχαμε πολλούς τέτοιους στο παρελθόν. Σίγουρα θα έχουμε και στο μέλλον. Ελπίζω μόνο να ζήσουμε για να το δούμε να συμβαίνει.

  Χρόνια πολλά στους Νίκους και στις Νικολέττες και σε όλους ναυτικούς μας σε όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκονται.

  • kiki avatar
   kiki @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/12/2010 09:02:27

   @φαιλτωρα,
   Μολις ακουσα οτι αλλαξανε τον τιτλο του βιβλιου.
   Εθνος - Κρατος , αμ οι φωνες μας εχουν δυναμη.

 7. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 06/12/2010 08:46:15

  Στην φωτογραφία είναι παράφραση της φράσης του μεγάλου Παλαμά :
  "Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν,. θα'ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί..."
  Πραγματικά φράση που αμα κάτσει κανείς να την σκεφτεί ως νόημα είναι να ανατριχιάζεις! Όλο το νόημα για το χρέος του ανθρώπου απέναντι στον συνάθρωπο και στην Πατρίδα σε δύο μικρές προτάσεις... :-) :-)

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2010 08:49:37

  Και τα σύγχρονα βουνά δεν είναι τα βουνά του 40. Πρωτον γιατί η τεχνολογία άλλαξε, και δεύτερον γιατί έχουν γεμίσει δρόμους (δεν αντέχω θα το πω, για αιολικά).

  Αλλά και σε αυτό συμφωνώ SA. Αλλά εσύ και εγώ και ο επώνυμος και ο Σπύρος θα πάρουμε τα βουνά και τα παιδιά θα ψάχνουν για φραπέ και μόρια για διορισμό, ή δικαιολογητικά για κάποια επιδότηση. Από το 1981, αυτό μαθαίνουν. Α-ρι-στο-τεχ-νι-κό.

 9. ευτυχια avatar
  ευτυχια 06/12/2010 08:54:13

  Εξαιρετικό το άρθρο, εξαιρετική κι η φωτογραφία.Παρόλα αυτά υπάρχει ένα συλλογικό ασυνείδητο που σε έναν συναισθηματικό λαό όπως οι Ελληνες είναι εξαιρετικά ισχυρό.Τα πράσινα και τα μπλέ καφενεία δεν ανάγονται στον Εμφύλιο, είναι πρόσφατα και παρήχθησαν από την τάση των Ελλήνων για διχασμό. Κι αυτή η τάση είναι συχνά χειραγωγούμενη.Ας μελετήσουμε την Ιστορία μας κι ας την αποδεχτούμε τελικά. Ετσι αντί να κατηγορούμε τους πάντες και τον εαυτό μας, θα τον αποδεχτούμε και θα αναδείξουμε τα καλά του στοιχεία που είναι πάρα πολλά. Αντί να προσπαθήσουμε να γίνουμε Γερμανοί και Αγγλοι, ας γίνουμε Ελληνες. Ακόμη και τα ψυχομετρικά μοντέλα βασίζονται σε μετρήσεις και θεωρίες που βγήκαν με βάση τους Γερμανούς ή τους Αμερικάνους. Είμαστε διαφορετικοί-ας το δεχτούμε κι ας το αγαπήσουμε.Για παράδειγμα: Αφού είμαστε ευφάνταστοι, έξυπνοι και έμποροι, ας ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, αφού θα βρούμε "παραθυράκια" και θα "διαπραγματευτούμε" κι ας δώσουμε όλη μας την ενέργεια σε εξωστρεφείς δράσεις όπως το Διεθνές Εμπόριο. Και στην τελική, ποιός θέλει να γίνει Γερμανός?

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ ευτυχια 06/12/2010 12:06:57

   ". Ετσι αντί να κατηγορούμε τους πάντες και τον εαυτό μας, θα τον αποδεχτούμε και θα αναδείξουμε τα καλά του στοιχεία που είναι πάρα πολλά. Αντί να προσπαθήσουμε να γίνουμε Γερμανοί και Αγγλοι, ας γίνουμε Ελληνες"

   Γεια σου ρε συ ευτυχία να αγιάσει ο στόμας σου!!

   Όλη αυτή η καφρίλα και η ενοχή φορτωμένη στην πλάτη των Ελλήνων που δήθεν είναι τεμπέληδες ή παρτάκηδες ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο προέρχεται από ανθρώπους που είτε τελούν εν αγνοία είτε από κυνισμό (ή κίνητρο) αρέσκονται να προσβάλουν τους συμπολίτες τους.

   Δώσε στον Έλληνα καμβά λευκό και γραμμές ορατές και θα δεις τι μπορεί να "ζωγραφίσει".

   Τόσα χρόνια του δίναν μουτζούρες και τον κατηγορούσαν από πάνω.
   Τόσα χρόνια τον κλέβουν και τον περιγελούν και όταν αυτός σηκώσει ένα δίφραγκο από το δρόμο τον λένε τεμπέλη και κακοπροαίρετο.

   Ποιοι;;;

   Οι άεργοι πολιτικοί και οι πουλημένοι medio-φωνακλάδες.

   Κι ούτε θέλουμε κι ούτε μπορούμε να γίνουμε Γερμανοί, Άγγλοι ή οτιδήποτε.

   Θέλουμε το δικαίωμα να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και την δυνατότητα να γίνουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ από αυτό που είμαστε.

   • loretta avatar
    loretta @ tsilivithras 06/12/2010 13:36:08

    σωστος!!!

 10. danaos avatar
  danaos 06/12/2010 09:00:01

  Να παρακαλούμε να μην ξαναζήσει η πατρίδα μας τέτοιο μακελειό που στο κάτω κάτω δεν το προκάλεσε ο απλός λαός! Εμείς πονούσαμε, θρηνούσαμε, αιμορραγούσαμε, θάβαμε γονείς,παιδιά, αδέρφια και κάποιοι έτριβαν τα χέρια τους!Μαύρες σελίδες στη λαμπρή ιστορία μας, πίκρα μεγάλη στις καρδιές μας!

 11. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 06/12/2010 09:16:01

  Πολύ καλά τα λέει η ανάρτηση. Τέρμα στις ανούσιες κόντρες που υποδαυλίζουν τα πουλημένα κόμματα. Πάνω απ όλα η Ελλάδα. Εύγε Στρέιντζ φίλτατε.

 12. OΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  OΔΥΣΣΕΑΣ 06/12/2010 09:20:54

  24 Μαϊ 2010
  Στην χώρα των "Λωτοφάγων"
  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  του Γιάννη Ραυτόπουλου - Κέρκυρα

  Προς: τον βουλευτήν ΚΚΕ Κέρκυρας Χαράλαμπον Χαραλάμπους
  και όλους τους εμπλεκόμενους

  Θέμα: O λωτός της εξουσίας

  κ. Χαραλάμπους
  Η παρούσα, ναι μεν θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και μάλιστα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, θα μπορούσε δε να είναι και κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που βιώνουμε και συνοψίζεται η εικόνα της στο εξής σύντομο σχόλιο, το οποίο με εκφράζει.
  «Το Κράτος που ξέραμε, από το οποίο οι πάντες είχαν μάθει να περιμένουν τα πάντα, μας τελείωσε. Απομένει μόνο το σκέλεθρό του. Και στο σκέλεθρο αυτό έχει οχυρωθεί μια ιδιότυπη κομματική και συντεχνιακή νομενκλατούρα, που θέλει την Ελλάδα σε καραντίνα – για να εξακολουθήσει να την απομυζά. Καλλιεργεί στον λαό μας τον φόβο και την οργή – γιατί δεν μπορεί να του προσφέρει ελπίδα και προοπτική. Σπέρνει την άρνηση – για να θερίσει ψήφους. Κηρύσσει την επανάσταση – που είναι η δική της συντήρηση.»
  Έρχομαι τώρα στα γεγονότα στα οποία εμπλέκεσθαι εσείς προσωπικά,...

  ως Εθνοπατέρας, ιδιότητα με παιδευτικόν χαρακτήρα και ως Έλληνας πολίτης, με σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στο Σύνταγμα, στους νόμους και στους συμπολίτες σας.
  Ζητώ διάψευση ¨η ερμηνεία τους.

  1) Την 27η Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 09.30’, την ημέρα της συνδιάσκεψης του ΟΑΣΑ στην Κέρκυρα και κατά σύμπτωσιν την ώρα που προσγειωνόταν το ΜΑCEDONIAN AIRLINES του Γκρουέφσκυ στο αεροδρόμιό της, την ώρα δηλαδή που δάκρυζε η ψυχή των Ελλήνων όλης της γης, το κόμμα σας και εσείς βρισκόσασταν στην εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά της πόλης, στον ναυτικό σταθμό όπου τα παιδιά μας υπηρετούν το χρέος τους.
  Συνελήφθησαν 9 άτομα τα οποία μπήκαν μέσα στον στρατόπεδο για ανάρτηση πανό στον τοίχο του φρουρίου, αφού πρώτα έσπασαν λουκέτο καγκελόπορτας χώρου της δημοτικής τουρ. επιχείρησης και πήδηξαν την περίφραξη του στρατοπέδου.
  Εμφανιστήκατε τότε εσείς στην πύλη του σταθμού συνοδευόμενος από κάποιον κ. Γραμμένο (ο γυιός του οποίου είχε συλληφθεί) και με αλαζονικό τρόπο, αποκαλώντας τα παιδιά μας (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου) ΦΑΣΙΣΤΕΣ, απαιτούσατε να μπείτε μέσα για να απελευθερώσετε τους ανεγκέφαλους μεν, χρήσιμους δε, συλληφθέντες.
  Με δεδομένο το γεγονός ότι, ενώ η αλαζονεία κάποτε συνιστούσε ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα, τα οποία σήμερα έχουν μεταλλαχθεί σε αξίες και ότι κάθε πράξη εμπεριέχει το ήθος, κάτι στο οποίο μας είχατε συνηθίσει ως αξιόλογος ιατρός του νοσοκομείου Κέρκυρας και ως άνθρωπος περισσότερο (έχοντας εξ αντικειμένου σας γνώση της φύσης του), πρέπει να είστε σίγουρος ότι προκαλέσατε την θλίψη στα παιδιά μας, τουλάχιστον με την γραφικότητα της συμπεριφοράς σας.

  Και επειδή κάθε πράξη έχει και συνέπειες, τις οποίες πρέπει να έχει υπ’ όψιν του κάθε σκεπτόμενος, θα σας επισημάνω και την επικινδυνότητα της συμπεριφοράς σας, αφού σας ενθυμίσω τα εξής:
  α) Η ανάδειξή σας στο βουλευτικό αξίωμα ήταν η έκφραση της ευγνωμοσύνης των ανθρώπων της Κέρκυρας, ασθενών που γιατρέψατε και φροντίσατε (συμπεριλαμβανομένων και των δικών μου γονέων), αλλά και των συγγενών τους. Εκτός από τον αδελφό μου, ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες της εκστρατείας για την ανάδειξή σας, και μας έπεισε, σας ψήφισα κι εγώ, άλλα δύο μέλη της οικογένειας και ο γυιός μου (ο φασίστας). Πιστέψαμε στο πρόσωπό σας και ελπίσαμε.
  Σας ερωτώ λοιπόν:
  Σκεφθήκατε το ενδεχόμενο να έλθει ο γυιός μου σε μια αντιμέτωπη κατάσταση με τον αδελφό μου, ο πατέρας με παιδί, ο αδελφός με αδελφό, ο φίλος με φίλο;
  Εσείς όλοι δεν έχετε παιδιά που εκπληρώνουν το χρέος αυτό; Ξεχάσατε;
  β) Με χιλιάδες ευρω που καταθέτουμε ετησίως εισφορά στο δημόσιο, πληρώνεστε κι εσείς και όλοι οι ακριβοί μας και μονάκριβοί μας. Λόγω κρίσης δε, και για να μην σας λείψει τίποτε, καλούνται και οι ναυτικοί να συνεισφέρουν μέχρι και 200% περισσότερο, για να μπορείτε απρόσκοπτα να προασπίζεσθε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Το ξεχάσατε;

  2) Την 25ην Μαρτίου 2010, ημέρα γιορτής και θύμισης, μπήκατε εσείς μπροστά και ο κ Πελάης με 40 άτομα του ΠΑΜΕ μέσα στην παρέλαση των παιδιών μας, με πανό και συνθήματα, κακοποιώντας ψυχολογικά άλλη μια φορά, ακόμη και μικρά παιδιά. Ναι, η κόρη μου αισθάνεται ανησυχία βλέποντας γροθιές σηκωμένες, κόκκινο και σφυροδρέπανα. Μπορεί η βαριοπούλα να είναι σήμερα μέσον έκφρασης μερικών χαϊδεμένων απ΄ολες τις «προοδευτικές» δυνάμεις, το δρεπάνι όμως, ως εργαλείο «θερισμού» έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται. Ούτε η Ρωσία δεν το έχει πια και ο Στάλιν έχει πεθάνει.
  Δεν έχετε καθόλου χιούμορ, το οποίο εκτός των άλλων, είναι και βασικό χαρακτηριστικό της πνευματικής υγείας. Δείτε τους υπόλοιπους. Πράσινοι και κίτρινοι ήλιοι, πράσινες ταράτσες, δάδες και αστεράκια. Οι δε αφίσες σας τεράστιες και καλής ποιότητας, αφού αντέχουν στον χρόνο και είναι μόνιμα αναρτημένες κατά παράβασιν του νόμου. Αφίσες, το κόστος των οποίων θα μπορούσε να εξασφαλίσει την τροφή σε ηλικιωμένους που ήδη έχουν αρχίσει να ψάχνουν γι’ αυτό στους κάδους σκουπιδιών μέρα-μεσημέρι στη πόλη της Κέρκυρας.

  Το προσφιλές άθλημα στο οποίο επιδίδεσθαι και εσείς μαζί με άλλες «προοδευτικές» και «ανθρωπιστικές» δυνάμεις της χώρας, την απαξίωση δηλαδή θεσμών και αξιών με στόχο το ηθικό του λαού, δεν ενδείκνυται στην παρούσα συγκυρία που πρέπει ν’ αντιμετωπίσει επώδυνες καταστάσεις. Είναι προδοτικό. Έχει ήδη υποστεί εκτός από οικονομική εξαθλίωση, και την πνευματική. Να μην γελάσουμε, να μην χαρούμε, να μην τραγουδήσουμε, να μην θυμηθούμε, να μην μάθουμε, να μην μιλάμε, να μην σκεφτούμε, να μην ελπίζουμε, να μην κάνουμε παιδιά, να μην ονειρευόμαστε, να μην πιστεύουμε, να μην αγαπάμε,.. να μην ζήσουμε. Συγχρόνως δε είμαστε και υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τον οχετό σας με μια λέξη, η οποία υποδηλώνει και απειλή, εφ’ όσον ο φασίστας είναι ο «αιώνιος» εχθρός σας και τον βλέπετε πλέον παντού.
  Αντιλαμβάνομαι κ. Χαραλάμπους, το ίδιο ελπίζω και σεις, πως το μεροκάματο του τρόμου (της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού) ανθεί σήμερα στην χώρα μας. Είναι καλό μεροκάματο. Σε όσους το επέλεξαν να πώ όμως, πως μπορεί να έχει και επίδομα «επικινδυνότητας» και μάλιστα αναδρομικά.

  Θλίβομαι ειλικρινά, για την εν γένει πολιτική αθλιότητα, την υποκρισία, αλλά και την υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού με το να παρουσιάζεσθε όλοι εσείς (τα κόμματα) σαν σωτήρες μιας κατάστασης, την οποία εσείς οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια, είτε ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί,είτε ακόμη και ως συνεργοί με την σιωπή σας, με πολύ επιμέλεια και συνέπεια δημιουργήσατε, διχάζοντας τον παράλληλα.
  Αν υπήρχε ντροπή θα χαιρόμουν καθότι χαρακτηρίζει την συναισθηματική υγεία.
  Αν υπήρχε δίκαιο θα το ζητούσα. Αν υπήρχε ελπίδα, μόνο όλοι μαζί θα μπορούσαμε να την έχουμε.

  Απευθυνόμενος δε σε όλους τους φίλους Κουκουέδες, Πασόκους, Νεοδημοκράτες, Συριζαίους κλπ. να πώ ότι, έχοντας ανατρέξει την ιστορία αυτής της χώρας σε μεγάλο βάθος, βρήκα οτι η περικεφαλαία είναι ένα στοιχείο που συναντάς συχνά. Τόσους πολλούς ....... με περικεφαλαία όμως, δεν έχω ξαναδεί. Οι πολλές χρωματιστές σημαίες μας χωρίζουν, μας διαλύουν, μας διάλυσαν. Μόνο μία, ένα σύμβολο, μία ιδέα μας ενώνει, μας εμπνέει ….και θα μας σώσει τελικά.
  Και ανοίξτε αυτόν τον Περισσό να μπεί λίγο φώς! Στην χώρα του Φωτός βρισκόμαστε.

  Γιάννης Ραυτόπουλος
  http://anadrastos.blogspot.com/2010/05/o.html

  ΥΓ. Η επιστολή εστάλη με e-mail και στον τοπικό τύπο. Καμμία απάντηση/διάψευση μέχρι σήμερα. Ο αδελφός μου δεν απαντά στο τηλ. πια. Όμως είναι κι αυτός πατρίδα μου (δυστυχώς).

 13. ZORBAS avatar
  ZORBAS 06/12/2010 09:30:58

  Εξαιρετικό άρθρο. Ο εμφύλιος είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία χώρα. Τώρα όμως ανήκουμε στην Ευρώπη και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Προτείνω το http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-12-05-23-32-50-2010120531248/ Καλή εβδομάδα.

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2010 09:53:33

  Eσυ μπορεις να τα λες αυτα αλλα πρεπει να ξερεις οτι η αποψη "δεν υπαρχει δεξια ή αριστερα αλλα μονο η Ελλαδα" θεωρειται απο τους θεωρητικους της αριστερας ηδη δεξια αποψη.
  Συμφωνα με αυτους η κυριαρχη αντιθεση των ανθρωπων δεν ειναι η εθνικη ή η φυλετικη αλλα η ταξικη και επομενως παντα η σημαντικοτερη αντιθεση ειναι μεταξυ δεξιας και αριστερας που περικλειει αυτη την αντιθεση.
  Αυτος ειναι ο λογος που ολες οι χειρονομιες απο πλευρας δεξιας θα πεσουν στο κενο.Και φυσικα αυτος ειναι και ο λογος οι αριστεροι για τον οποιο θεωρουν οτι εχουν περισσοτερα κοινα σημεια με ενα λαθρομεταναστη απο το Αφγανισταν απ οτι με ενα οχι βαθυπλουτο αλλα εστω καπως ευπορο Ελληνα.
  Συνεπως εκεινο που θα γινεται ειναι οτι θα προσπαθεις ματαιως με ιδεολογικες παραχωρησεις να πετυχεις συμφιλιωση (η ΝΔ εφτασε να ειναι το μονο δεξιο κομμα που καταψηφισε στο ευρωκοινοβουλιο το ψηφισμα για τα εγκληματα του κομμουνισμου και τους εκαναν καζουρα οι αλλοι καθως π.χ. ψηφιζαν υπερ Σουηδοι που δεν εχουν κανενα θυμα) και πηρε ως απαντηση τα νεοδεκεμβριανα του 2008.
  Πηρε επισης το μαθημα της τωρα στο β΄γυρο των εκλογων οταν η αντιμνημονιακη σταση δεν της απεφερε ουτε ενα αριστερο ψηφο και θα συνεχισει στο ιδιο μοτιβο.Εχω γινει πολυ δυσαρεστος με το να τα γραφω αυτα αλλα καποιος πρεπει να τα πει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/12/2010 14:53:51

   Ναι, αλλά το ερώτημα είναι πόσοι είναι οι "θεωρητικοί της αριστεράς" και πόσοι ο απλός λαός που δεν καταλαβαίνει αυτά που λένε οι "θεωρητικοί της αριστεράς".

   Αν υπάχει μια "δεξιά" άποψη που μπορεί να γίνει κάλλιστα αποδεκτή από τον απλό αριστερό, ποιος ο λόγος να μην γίνει σημαία όλων μας (δεξιών και μη δεξιών);

  • Dyer avatar
   Dyer @ ψυχραιμια 06/12/2010 19:53:24

   @ψυχραιμια
   Πολύ σωστός.
   Το οξύμωρο τελικά με την αριστερά είναι ότι αν και θεωρητικά αποδέχεται τον διαλεκτικό υλισμό στην πράξει λειτουργεί με δόγματα. Η δεξιά αντιθέτως, ποιος θα το πίστευε, λειτουργεί διαλεκτικά χωρίς δόγματα γι’ αυτό και ελίσσεται και εξελίσσεται.
   Εξαιρετική ανάρτηση Strange Attractor.

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ Dyer 06/12/2010 22:30:20

    ++++++συμφωνώ απόλυτα ψυχραιμία..και με σένα ντιγερ.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ ψυχραιμια 07/12/2010 21:47:53

   Εξαιρετικός όπως πάντα ψυχραιμία. Δυστυχώς η αριστερά δεν εξελίχθηκε ποτέ στο σήμερα. Το ίδιο αδιάλλακτη, ασυμβίβαστη, δογματική, δημιουργούν φαντάσματα, κολλούν ταμπέλες, έχουν μια έμμονη υστερία με το κεφάλαιο, (εκτός από των δικών τους ανθρώπων, -εκεί είναι φυσιολογικό-) Ο αυθεντικός αριστερός δε θα συνεργαστεί ποτέ με τον δεξιό διοτί το μόνο που τον νοιάζει είναι η επικράτησή του. Επειδή οι αριστερές ιδέες είναι δημοφιλείς σήμερα ο δεξιός κάνει εκπτώσεις από τις αρχές του για να οδηγηθεί στο συμβιβασμό με τον αριστερό. Πλανάται οικτρά όμως. Οποιαδήποτε παραχώρηση από τον δεξιό εκλαμβάνεται σαν αδυναμία από τον αριστερό πράγμα που τελικά θα προετοιμάσει την σύγκρουσή τους.

 15. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 06/12/2010 10:22:19

  Το πρόβλημα είναι ότι ο εμφύλιος και η μετεμφυλιακή περίοδος έχουν λειτουργήσει και αξιοποιηθεί πολιτικά σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο. Και μάλιστα με τρόπο επωφελή από την πασοκοαριστερά.

  Δεν φτάνει που είναι πραγματολογικά εσφαλμένη η ανάγνωση αυτή, τίθεται τώρα στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας που την ψηφίζουν δεξιοί, κεντροδεξιοί και κεντρώοι!

  Και πέρα από τα εμπράγματα λάθη της και πέρα από το ότι δεν σηματοδοτεί τίποτε θετικό για τους ανθρώπους της παράταξης (το αντίθετο μάλιστα αποκηρύσσεται μετά βδελυγμίας), είναι και από άποψη τακτικής εσφαλμένη.

  Δηλαδή ορισμένοι συγγραφείς του ANTINEWS βασίζονται σε ένα σχήμα που έχει χρεοκοπήσει ακόμη και στη συνείδηση εκείνων που νομιμοποιούσε την κυριαρχίας τους, δηλαδή των πασόκων.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Λεωνίδας 06/12/2010 11:29:43

   Δεν υπαρχει περιπτωση να περασει στο χωρο της ΝΔ αυτη η προπαγανδα.
   Βεβαιως η ΝΔ δεν ασχολειται με ιστορικα θεματα και εχει αφησει το πεδιο ελευθερο στους αλλους να γραφουν οτι θελουν αλλα υπαρχουν και ορια.

 16. tsilivithras avatar
  tsilivithras 06/12/2010 10:28:06

  Όλες οι αναρτήσεις που ανεβάζουν 200-300 σχόλια είναι αυτές που διαιρούν.
  Που διχάζουν.

  Επιστήμη εναντίον θρησκείας.
  Βορράς εναντίον Νότου.
  Αριστεροί εναντίον δεξιών.
  ΠΑΣΟΚ εναντίον ΝΔ.
  Ιδιωτικό εναντίον Δημόσιο.

  Όλες.

  Είμαστε επιρρεπείς στην διχόνοια.
  Οι αφεντάδες το ξέρουν πάρα πολύ καλά και μας διαφεντεύουν με το "διαίρει και βασίλευε".
  Το ατομικό και συλλογικό "εγώ" του Έλληνα είναι τεράστιο.
  Θεωρεί ότι ΜΟΝΟ αυτός έχει δίκιο και όταν του θίξουν το στενό προσωπικό του "συμφέρον" ωρύεται και αντιδρά λες και του βάλαν νέφτι στον κ*λο.

  Άλλο ένα στοιχείο δλδ για τους αφεντάδες:
  κράτα τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ των Ελλήνων απόμακρα και απρόσωπα και κατάφερες να τον απομονώσεις στον εαυτούλη του.

  Τα κόμματα και οι υποδιαιρέσεις τους (συνδικαλισμός, κομματικές νεολαίες) αυτό κάνουν.
  Αυτή είναι η δουλειά τους.
  Πουλάνε εκδούλευση στους "προϊσταμένους" τους και κρατάνε τον Έλληνα μακριά από το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας.

  Δεν είναι πυρηνική επιστήμη.
  Απλή λογική είναι και αν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά θα δει το ίδιο μοτίβο να επαναλαμβάνεται συνεχώς.
  Μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου από το "εγώ" του δεν υπάρχει.
  Άνθρωπος χωρίς ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
  Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνίες πολιτών.
  Χωρίς συλλογική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ μια κοινωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

  Έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία επειδή δεχτήκαμε να γίνουμε κοινωνία που άρχουν οι ανίκανοι και οι βολεμένοι.
  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι ικανοί και οι "επιχειρούντες" αφήσουν στην άκρη το συλλογικό συμφέρον και αποκλειστούν στο προσωπικό τους συμφέρον.

  Πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
  Τα κόμματα απέτυχαν να οδηγήσουν την σύγχρονη Ελλάδα στην ασφαλή ευημερία.
  Είτε από ανικανότητα είτε από πρόθεση, εδώ και πολλά χρόνια υπηρετούν μια εκφυλισμένη εκδοχή της "τέχνης του εφικτού" που έγινε η "τέχνη της πάρτης μου".
  Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση.
  Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι χρειαζόμαστε μια άνω τελεία...ένα παρενθετικό διάστημα ώστε να ξεκινήσουμε να ξηλώνουμε το πουλόβερ της μεταπολίτευσης και να ξεκινήσουμε από τα κόμματα.
  Τα κόμματα που αποδεδειγμένα σε στιγμές κρίσης ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ τα συμφέροντα της κοινωνίας επειδή έχουν πουλήσει την ψυχή τους στα ιδιοτελή συμφέροντα, δικά τους και των πλουτοκρατών.
  Είμαστε ένα κράτος αδικίας και απατεωνιάς.
  Και κύριοι υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί.

  Όσο όμως εξακολουθούμε να χορεύουμε τον χορό της διχόνοιας τόσο αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται προς τέρψην των αφεντάδων.

  Για να ξεκινήσει το "ξήλωμα" κάποιος πρέπει να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό.
  Ο μόνος που ΦΑΙΝΕΤΑΙ να μπορεί είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
  Αν δεν το κάνει αυτός τότε ο Ελληνικός λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να "τραβήξει την μπρίζα".

  Η αρχή πρέπει να γίνει από την αναθεώρηση του Συντάγματος η οποί συζητείται με αστείο τρόπο από τα δυο κόμματα εξουσίας.
  Πρέπει να στοιχηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (σιγά σιγά) σε μια και μοναδική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η οποία θα προτείνει, θα συζητήσει και θα προσφέρει ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ προτάσεις για το πως πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα και η πολιτική διακυβέρνηση της χώρας ώστε να αγγίζει τα πρότυπα της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  Πρέπει πάση θυσία να εκφραστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Ελληνική παράταξη των Ν-Ο-Ι-Κ-Ο-Κ-Υ-Ρ-Ε-Ω-Ν.
  Αυτών δλδ που θέλουν να ναι νομιμόφρονες και τυπικοί στα καθήκοντά τους ως πολίτες ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.

  Για να πολεμηθεί η αδικία που βασιλεύει στον τόπο πρέπει να πέσει το φράγμα της διχόνοιας.
  Για να γίνει αυτό πρέπει ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ να αποδεχτεί απώλεια του προσωπικού του "εγώ".

  Το διαδίκτυο είναι το μεγάλο μας όπλο.
  Από δω έχει ξεκινήσει ΗΔΗ η έκφραση της λαϊκής οργής.
  Είναι ώρα να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε την επόμενη σελίδα της κοινωνίας μας όπως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ για να χαρακτηρίζεται Κοινωνία Πολιτών και ΟΧΙ κοινωνία ιδιοτελών συμφερόντων.

  Ότι κι αν κάνει ο Σαμαράς, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είμαστε αυτοί που θα του δώσουμε στήριγμα αν πάει να κάνει το σωστό ή θα σταθούμε εμπόδιο αν πάει να συνεχίσει την ίδια αυτοκτονική πολιτική.

  Εμείς οι πολίτες.

  Εμείς οι Π-Ο-Λ-Ι-Τ-Ε-Σ.

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ tsilivithras 06/12/2010 11:33:07

   "Είμαστε επιρρεπείς στη διχόνοια"! Τα είπες όλα, αποκαλύπτοντας την κακοδαιμονία μας, που συντηρείται εντέχνως από τους εξωνημένους πολιτικούς μας και τα αφεντικά τους.

   Ο Αντώνης μαζί με τον Αείμνηστο Αντρέα Λεντάκη, διακήρυξαν κάποτε την Υπέρβαση, όρο που λοιδορήθηκε τότε, όσο κανείς άλλος. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να τον εφαρμόσουμε ως στάση ζωής, γιατί τα παιδιά μας θέλουν την Πατρίδα ολόκληρη και όχι να πηγαίνουν στο μέλλον με διαβατήρια, στους τόπους της καταγωγής τους!

   Ας βιαστούμε λοιπόν, γιατί έτσι και τραβηχτεί η πρίζα, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρεις, τότε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν θα έχουν τόπο να σταθούν και τόπο να γιορτάσουν.

 17. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 06/12/2010 10:32:35

  Η πληγή του διχασμού πάνω στο κορμί της πατρίδας μας είναι σαν κάτι παλιά τραύματα. Που όταν "αλλάζει ο καιρός", ο πόνος τους, απαλυμένος βέβαια, βγαίνει πάλι στην επιφάνεια.

  Οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για την διαδρομή, γενικώς, της αριστεράς ή της δεξιάς παράταξης, για τον εμφύλιο, αλλά ακόμη και για την μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας στους Γερμανούς, θα ξαναφέρνει αυτό το παλιό τραύμα στην επιφάνεια για καιρό ακόμα. Το συλλογικό μας τραύμα θα πάρει καιρό για να φύγει εντελώς.

  Είναι φυσιολογικό. Ακόμη και μετά από εξήντα χρόνια. Υπάρχουν βλέπεις οικογένειες που βίωσαν πολύ πόνο. Με νεκρούς. Οικογένειες που διαλύθηκαν. Που οι μνήμες και ο πόνος συνεχίζει να περνάει ακόμα από γενιά σε γενιά, μέσα στα μέλη τους. Οικογένειες και από τις δυο πλευρές.

  Είναι φυσιολογικό να νιώθουμε ακόμη τον πόνο. Και θεραπευτικό να συζητάμε για το εθνικό μας τραύμα. Πρέπει να συζητάμε για το τραυματικό παρελθόν μας. Μόνο έτσι θα το βάλουμε στις σωστές του διαστάσεις. Μόνο έτσι θα το ξορκίσουμε. Και μια μέρα ίσως καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε.

  Αλλά πρέπει να βρούμε τρόπους να μην γίνεται αυτή μας η συζήτηση αφορμή για νέους μικρούς διχασμούς. Γιατί τότε αντί να γιατρεύουμε την πληγή, απλώς την ερεθίζουμε.

  Σε τέτοιες συζητήσεις πρέπει να συγκρατιόμαστε όλοι. Ιδίως όσοι από μας έχουμε οικογενειακές πληγές από τον εμφύλιο. Και να θυμόμαστε ότι και ο απέναντί μας έλληνας, ο συνομιλητής μας, μπορεί να κουβαλάει κι αυτός ένα τέτοιο οικογενειακό τραύμα. Και ο πόνος είναι πάντα ίδιος. Ανεξάρτητα από πια πλευρά και παράταξη είσαι. Να θυμόμαστε και να μετράμε τα λόγια μας.

  Κι όταν βλέπουμε κάποιους, σε μια τέτοια συζήτηση για το ελληνικό μας τραύμα, να ξεφεύγουν πρέπει να τους ανακαλούμε στην τάξη και την ευπρέπεια. Και να τους ζητάμε να δείξουν τον οφειλόμενο σεβασμό στους νεκρούς και των δυο πλευρών. Στον κοινό πόνο. Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε κάποτε το συλλογικό μας τραύμα και να γιατρέψουμε την πληγή μας, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ αυστηροί σε τέτοιες συζητήσεις. Και να σταματάμε ή να απέχουμε όταν τα πνεύματα οξύνονται. Διότι τότε η συζήτηση χάνει τον θεραπευτικό της χαρακτήρα.

  Και κάτι που αξίζει να θυμόμαστε είναι ότι αυτό το εθνικό μας τραύμα δεν προέρχεται από έναν αυτοτραυματισμό. Ακόμη κιαν φαίνεται έτσι. Δεν ξύπνησε μια μέρα ο λαός μας κι αποφάσισε να αυτοτραυματιστεί. Υπήρξε προετοιμασία από τους εχθρούς μας. Λεπτομερής και σχεδιασμένη. Που έσπρωξε τα πράγματα ως τον εμφύλιο. Γιατι έτσι έκριναν ότι τα συμφέροντά τους θα εξυπηρετηθούν. Και εμείς οι άφρονες, και από τις δύο πλευρές, δεν το είδαμε, δεν το καταλάβαμε και πέσαμε στην παγίδα τους.

  Και τώρα εκείνη η παλιά παραταξιακή φαγωμάρα μας, των αριστερών με τους δεξιούς, είναι πια δεμένη και με αίμα. Κι αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο που έχουμε να υπερβούμε ώστε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Ολες οι "πλευρές" των ελλήνων. Διότι ο διχασμός μας είναι ότι καλύτερο για τα σχέδια των εχθρών της πατρίδας μας.

  Τί όμως είναι "σοσιαλιστικά ιδανικά"; Τι είναι "πατριωτισμός";

  Είναι το χρέος του καθενός μας. Του καθενός έλληνα. Του χρέος του κάθε έλληνα απέναντι στους συνανθρώπους του, στους συνέλληνές του, στους συμπατριώτες και στους συμπολίτες του. Και στις γενιές των ελλήνων που θα ρθουν μετά από μας. Αυτό είναι σοσιαλισμός. Οι άνθρωποι. Αυτό είναι και πατρίδα. Οι άνθρωποι.

  Το χω πει πολλές φορές. Ας το πω άλλη μια: Δεν υπάρχει αριστερά, δεν υπάρχει δεξιά. Αυτό είναι το τέχνασμα για να μας παίρνουν την πατρίδα μας, μέσα από τα χέρια μας.

  Μόνο ελλάδα υπάρχει.

  Θραξ Αναρμόδιος

 18. geoc54 avatar
  geoc54 06/12/2010 10:44:06

  Κυβερνούμε και κυβερνιόμαστε αλλά αντιπολιτευόμαστε με βασικό συστατικό κάθε σκέψης και ιδέας που προκύπτει , τον διχασμό, το μοίρασμα ,η το σημάδι Καιν -Αβελ . Είναι τυχαίο που εδώ σε αυτόν τον τόπο μεγάλοι ποιητές γεννήθηκαν και άφησαν σπουδαίο έργο και όμως η διανόηση που υπερέχει , επικρατεί και περνά στις επόμενες γενιές τις ιδέες του ενδοτισμού και της υποτέλειας είναι δυστυχώς οι απαιδευτοι και αμόρφωτοι πολιτικοι-συνδικαλιστες και οι αυλες τους . Είναι σιγουρο ότι κανένας ξένος δεν μας φταίει για την κατάντια μας απλα όπως λέει και ο Σολωμός :

  Μην ειπούν στο στοχασμό τους
  τα ξένη έθνη αληθινά:
  "Εάν μισούνται ανάμεσό τους
  δεν τους πρέπει ελευθεριά"

  Είναι σίγουρο πλέον και πιο εμφανές από ποτέ άλλοτε στην ελληνική ιστορία, ότι δεν έχουμε πρόβλημα οικονομικό (η μάλλον μόνο οικονομικό) αλλά πρωτίστως πρόβλημα ΕΘΝΙΚΟ ( ποιοι είναι οι σύγχρονοι ΕΛΛΗΝΕΣ λοιπόν????)
  και μια πρόβλεψη ...πάλι του Σολωμού:

  Μόλις είδε την ορμή σου
  ο ουρανός που για τσ' εχθρούς
  εις τη γη τη μητρική σου
  έτρεφ' άνθια και καρπούς,

  εγαλήνεψε· και εχύθει
  καταχθόνια μια βοή,
  και του Ρήγα σού απεκρίθη
  πολεμόκραχτη η φωνή.

 19. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/12/2010 10:54:58

  “ Πράμματα για τους Έλληνες έμαθα πολλά!” μας είπε.
  “ Ότι μπορεί να κάνη ο άνθρωπος, αυτοί τόχουνε κιόλας πράξει!
  Σοφία, γενναιότητα – αλλά μαζί: και φλυαρία άσκοπη, και προδοσία!
  Έβγαλαν άντρες σπάνιους – αλλά τους σκότωσαν οι ίδιοι!
  Είχαν ανθρώπους δίκαιους – αλλά τους εξωρίσανε!
  (Η πολλή αρετή πάντα τους προκαλούσε πλήξη!)
  Γενναίοι – όποτε ξένοι πάτησαν τη χώρα τους -
  μόλις διώχναν τους εχθρούς, συνέχιζαν το σκοτωμό αναμεταξύ τους!..
  Τι να σας πω!..Πράμματα για τους Έλληνες έμαθα πολλά -
  μα λ ί γ α μπόρεσα να καταλάβω!..”

 20. Μisha avatar
  Μisha 06/12/2010 10:55:42

  O διχασμός και η αλληλοφαγωμάρα δείχνει πως βρίσκεται στο συλλογικό μας DNA. Από τον Πελοποννησιακό πόλεμο μέχρι τη μάχη του Ματζικέρτ, τη Βαυαροκρατία, την Μικρασιατική καταστροφή (χειρότερη κι από την άλωση τής Πόλης), τον εμφύλιο και το ξεπούλημα της Κύπρου.

  Στις ψυχολογικές διαταραχές η αρχή τής λύσης είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος.

  Βεβαια στο παρόν ζήτημα έχουμε να κάνουμε με σωρεία Εφιαλτών, θρονιασμένων στα ανώτατα κρατικά αξιωματα. Με αυτούς πώς ξεμπερδεύουμε;Τους αφηνουμε ανενόχλητους ; Κι αν τους ενοχλήσουμε , αυτό συνιστά εμφύλια διαμάχη; Μήπως στο ξεσκαρτάρισμα καούν και χλωρά μαζί με τα ξερά; Δύσκολα ερωτήματα στα οποία η ιστορία δεν δίνει μονοσήμαντες απαντήσεις....

  Πάνω από όλα η Ελλάδα ...ΝΑΙ !

  Αλλά ποια Ελλάδα; Είναι ίδια η Ελλάδα του μεγαλοτραπεζίτη που πίνει το αίμα των φτωχών απορροφώντας 110 δις από τον εθνικό πλούτο σε ενάμιση χρόνο , με την Ελλάδα της παραπληγικής Κατερίνας που παλεύει να βγάλει το μήνα μέσα στο 40 χρονών δυαράκι της στην Καλλιθέα;


  Χρειαζόμαστε μπούσουλα .Για μένα είναι ο στίχος από το «Άξιον Εστί»:"Οπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,/ όπου και να θολώνει ο νους σας/ μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό/ και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη""

 21. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 06/12/2010 11:06:28

  Το άρθρο σου, είναι μήνυμα συναδέλφωσης, γι αυτό το προσυπογράφω. Όμως φαίνεται ξεκάθαρα, πως δεν έχουμε βρει οι Έλληνες ακόμα την περπατησιά μας και δεν καταφέραμε ακόμα να συναντηθούμε, σε όλα εκείνα που θα έπρεπε να μας ενώνουν. Ίσως γιατί να είναι πολύ κοντά η περίοδος του τελευταίου αδελφοκτόνου σπαραγμού και υπάρχουν ανάμεσά μας γυιοί και κόρες, που ανάβουν ακόμα τα καντήλια στα μνήματα των θυμάτων γονέων τους.
  Άρα το κυρίαρχο μήνυμα βρίσκεται στις δύο φράσεις σου:

  Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές. Πόσο δε μάλλον σε έναν πόλεμο εμφύλιο.

  Ναι γιατί στον πόλεμο, υπάρχουν μόνο χαμένοι κι από τις δυο μεριές, περισσότεροι ή λιγότεροι, ενώ στον εμφύλιο όλοι οι χαμένοι είναι στη μια μεριά. Είναι ο συμπατριώτης, είναι ο συγχωριανός, είναι ο γείτονας, είναι ο συγγενής, είναι ο αδερφός ο ίδιος!
  Μας άξιζε μια τέτοια κατάρα, όταν ο σκοτωμός αυτός δεν αφορούσε στη λευτεριά μας από τον κατακτητή, αλλά σε ποιόν θα δώσουμε την κηδεμονία του τόπου μας, μετά την κατακτηθείσα ελευθερία μας;

  Μακάρι λοιπόν το μήνυμα της φωτογραφίας, που συνοδεύει το άρθρο σου, να μας συνεφέρει και να μαλακώσει τις ψυχές μας και κάνοντας ο καθένας μας τη δική του Υπέρβαση να βρεθούμε όλοι οι Έλληνες στο ίδιο αλώνι, γιατί η Πατρίδα μας χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ άλλοτε!

 22. man8os avatar
  man8os 06/12/2010 11:17:20

  Βασικα ακομη δεν καταλαβα τον λογο που εγινει ο εμφυλιος.
  Ηταν τοσο αναποφευκτος?
  Νομιζω δεν ηταν. Εγινε επειδη την χωρα οδηγουσε μια κλικα ηλιθιων. Δεν ειχε να χωρισει κατι ο ΕΛΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ απο την στιγμη που ελευθερωθηκε η χωρα.

 23. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 06/12/2010 11:21:42

  Εξαιρετικές οι επισημάνσεις του άρθρου. Πράγματι ακόμα και σήμερα προσπαθώντας να «επιβάλουμε» τη δική μας άποψη για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο διχασμό στον εμφύλιο και στην αιματοχυσία, συζητάμε τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα των οικογενειακών και ιδεολογικών καταβολών μας και είμαστε έτοιμοι και πάλι να πάρουμε τα άρματα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε ότι η θεώρηση των γεγονότων κατά τον ανωτέρω τρόπο στη πραγματικότητα αναδεικνύει και υπερτονίζει ανύπαρκτες στην ουσία διαφορές και καθιστά έτσι ευχερή τη χειραγώγηση του λαού προς συμφέροντα αντίθετα προς το εθνικό και πατριωτικό.

  Συζητώντας (νομίζοντας ακαδημαϊκά) για τα Δεκεμβριανά τον εμφύλιο και τη Γερμανική κουλτούρα, στην πραγματικότητα πετάμε τη μπάλα έξω από το γήπεδο και παίζουμε το παιχνίδι αυτών που σχεδιάζουν τον αφανισμό της πατρίδας μας.

  Και γράφοντας για αφανισμό μιλώ μετά λόγου γνώσεως.

  Εθνική ομοψυχία χρειάζεται φίλοι και σύμπνοια στον αγώνα για την άμεση κατάργηση του μνημονίου και την απομάκρυνση της τρόικας.

 24. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 06/12/2010 11:22:02

  Παρακολούθησα ότι στη συζήτηση που έγινε ορισμένοι ¨δεξιοί" είναι αμετανόητοι... Θα πρέπει καμμιά φορά να καταλάβουν, όπως βέβαια -πολύ περισσότερο- και οι αριστεροί, ότι αν δεν συνεννοηθούν μεταξύ τους ο τόπος για τον οποίο πολέμησαν κατά καιρούς και μεταξύ τους, θα εξαφανιστεί. Στο κάτω - κάτω, αυτοί έχυσαν το αδελφικό και αδελφοκτόνο αίμα τους! Πώς επέτρεψαν και επιτρέπουν σε κάποιους τρίτους να διαφεντεύουν σήμερα τον τόπο;

 25. Papageorgiou Takis avatar
  Papageorgiou Takis 06/12/2010 11:56:11

  Η μεγαλύτερη αποκρατικοποιήση όλων των εποχών από την ελληνική κυβέρνηση. Δείτε για λεπτομέρειες το http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2138.aspx Πάνω από όλα η Ελλάδα, αλλά είναι αδύνατο χωρίς τη σωστή ηγεσία. Καλημέρα!

 26. tsilivithras avatar
  tsilivithras 06/12/2010 11:58:48

  Αφροδίτη

  η Kiki λίγο πιο πάνω λέει:

  "Ας κρατησουμε τις μνημες τις καταβολες μας, την ιστορια του καθενος μας ξεχωριστα, για εμας τους ιδιους και ας διδαχθουμε απο την ιστορια μας και τα λαθη μας, για να δουμε τι χωρα θα παραδωσουμε εμεις στα παιδια μας."

  Δλδ:
  -ΑΣ κρατήσουμε...
  -ΓΙΑ ΝΑ μάθουμε...
  -ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ να φτιάξουμε...!!!!

  Εκεί είναι το πρόβλημα.
  Η επόμενη γενιά δεν θα περιμένει κανέναν από εμάς να σηκωθεί από τον κ*λο του και να αφήσει πίσω παρελθοντικές "πληγές".
  Δεν είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ να καθυστερούμε την ευημερία ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ επειδή εμείς πληγωθήκαμε ή αποτύχαμε.

  Όλα διορθώνονται...όλα ξεχνιούνται και όλα γλυκαίνουν όταν ο άνθρωπος αποφασίσει να ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
  Όλες οι αποτυχίες του παρελθόντος ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει-καταλάβει-κάνει πράξη το ΣΩΣΤΟ...ΤΟ ΟΡΘΟ..ΤΟ ΕΝΑΡΕΤΟ.

  Αυτό που πρέπει για την κοινωνία στην οποία ζει.

  Όλη η γνώση του κόσμου...όλες οι πληγές του κόσμου...όλες οι "αμαρτίες" του κόσμου...δεν πρόκειται να βοηθήσουν ΠΟΤΕ κανέναν ζώντα οργανισμό αν δεν ακολουθεί η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ...!!!

  Όλες οι αναλύσεις εργαλειακού χαρακτήρα δεν βοηθάν καθόλου όταν παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε στείρα σκέψη και βαυκαλιζόμαστε περί του ποιος φέρει την ευθύνη και ποιος δικαιούται τι...


  Όλες οι πληγές...όλοι οι νεκροί...όλες οι αποτυχίες θα αξίζουν κάτι όταν ο ζων οργανισμός καταφέρει να κάνει ΤΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ.

  Δείτε την κοινωνία ως την οικογένεια όλων μας και θα καταλάβετε το πρόβλημα.
  Στο σπίτι μας δεν θα καθόμασταν ποτέ να μοιράσουμε οικόπεδα τη στιγμή που τα παιδιά είναι πεινασμένα.
  Στο σπίτι μας δεν θα καθόμασταν ποτέ να μαλώνουμε με την γυναίκα μας την ώρα που το παιδί μας ζητά την βοήθειά μας.
  Στο σπίτι μας δεν θα κρατούσαμε ποτέ κακία στο γείτονα την ώρα που καίγεται η γειτονιά μας.

  Είναι τόσο απλό...και παράλληλα δύσκολο.

  Γιατί;;

  Γιατί είναι το "εγώ" μας.

  Και για κάθε δευτερόλεπτο που σπαταλάμε στην προσπάθεια αυτοδικαίωσης, άλλο ένα καρφί καρφώνεται στο φέρετρο της επόμενης γενιάς.

  • kiki avatar
   kiki @ tsilivithras 06/12/2010 14:25:06

   @ Tsili,
   Μαζι σου συμφωνω απολυτα.
   Αυτο που εννοουσα ειναι οτι με τα σχολια και τις αναρτησεις μακρυγορουμε, χανομαστε σε αντιπαλοτητες του παρελθοντος, και οπως λεει και η Αφροδιτη, ας κανουμε την ρημαδα την υπερβαση ο καθενας ξεχωριστα, για τον εαυτο του, και για το μελλον αυτης της χωρας, των παιδιων μας.
   καλη ειναι η ιστορια, ας μαθουμε , ας ανοιξουμε τις ψυχες και τα μυαλα μας να διδαχθουμε απο τα λαθη μας, χωρις πικρες χωρις εμπαθειες.
   Ο καιρος και ο χρονος που φευγει γρηγορα , δεν μας επιτρεπει να χανομαστε σε δαιδαλους πολιτικων αντιπαραθεσεων, τωρα τι κανουμε, κοιταμε που χανομαστε, παρατηρουμε χωρις δραση τι γινεται, και περιμενουμε να αντιδρασει ο γειτονας, να το δουμε στην τηλεοραση, και να ασκησουμε κριτικη, αντε και να χασουμε λιγη ωρα να το σχολιασουμε.
   Η νεα γενια ειναι χαμενη, αυτην κλαιω.
   Και ολοι εμεις που εχουμε συνειδηση της καταστασης τι κανουμε, τρωγομαστε ,για το τι εγινε πριν απο 70 χρονια. Η νεολαια που ειναι ανεργη χωρις μελλον, χωρις ελπιδα, να σας πω την αληθεια χε@@@@ για τις πληγες,τις πικριες,τις ηττες, τις νικες, ολων μας, ολων σας.
   Η πατριδα μας χανεται και τα παιδια μας θα κλαψουμε.

  • kiki avatar
   kiki @ tsilivithras 06/12/2010 14:30:34

   @ Τσιλι,
   Επι πλεον στειλε διευθυνση στο μαιλ μου να στειλω το πακετο, την δευτερα ισως, γιατι μου λειπει κατι ακομα δωρο απο τους μουρλους του Γυθειου, μαλλον Ανατολικης Μανης.

 27. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/12/2010 12:04:54

  Τα συγχρονα βουνα συνοψιζονται στην παρακατω αποσωποιημενη ειδηση.
  Έσβησε χθες -αθόρυβα- 24χρονος αστυνομικός, θύμα κουκουλοφόρων του 2007

  --------------------------------------------------------------------------------

  By Aristotelis - Posted on 06 Δεκέμβριος 2010

  Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007.

 28. Κάποιος avatar
  Κάποιος 06/12/2010 12:16:27

  Οι νυν και οι πρώην βουλευτές ανήκουν στους κερδισμένους ή στους χαμένους ;
  Oι νυν και οι πρώην διοικητές και μεγαλοστελέχη οργανισμών ανήκουν στους κερδισμένους ή στους χαμένους ;
  Oι νυν και οι πρώην διαπλεκόμενοι καναλάρχες, εκδότες, δημοσιογράφοι και εργολάβοι ανήκουν στους κερδισμένους ή στους χαμένους ;
  Oι νυν και οι πρώην φοροδιαφεύγοντες μεγαλοδικηγόροι,μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες ανήκουν στους κερδισμένους ή στους χαμένους ;

  Aπό και ως που, ο μέσος Ελληνας μισθοσυντήρητος ή συνταξιούχος πολίτης που δουλεύει για ένα μεροκάματο και πληρώνει ένα κάρο άμεσους και έμμεσους φόρους, αγωνιώντας για το πως θα συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένεια του, πέφτοντας καθημερινά θύμα εκμετάλλευσης και κοροιδίας απ'όλους τους παραπάνω, θα πρέπει να αισθάνεται, επειδή γεννήθηκε στον ίδιο τόπο και μιλάει την ίδια γλώσσα ή πιστεύει στον ίδιο θεό, ότι τον ενώνει μια κοινή πορεία και μοίρα με τους παραπάνω;

  Aν αύριο η Ελλάδα βαρέσει και επισήμως κανόνι, όλοι αυτοί που προανέφερα ενδεικτικά , οι οποίοι έχουν φροντίσει να στείλουν τα μαύρα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες και έχουν επενδύσει σε ακίνητα εντός και εκτός Ελλάδος, θα βογγήξουν το ίδιο με τον μέσο Ελληνα ;
  Αν αύριο η Ελλάδα κληθεί να προασπιστεί τα σύνορα της, θα φορέσουν οι ίδιοι ή οι γυιοί τους το χακί για να πολεμήσουν ή θα κάνουν αντίσταση από την Ν.Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι;

 29. blue nile avatar
  blue nile 06/12/2010 12:17:41

  Η λέξη αλήθεια προκύπτει από το άλφα στερητικό και τη λέξη λήθη.
  Κυριολεκτώντας αλήθεια σημαίνει ότι ισχύει παντοτινά στον κόσμο πχ οι φυσικοί νόμοι που ορίζουν τις κινήσεις των άστρων.
  Η αλήθεια για τον ελληνισμό λέει ότι πάντα τείνει προς εμφυλιοπολεμικούς αδελφοκτόνους σπαραγμούς.
  Τα τρία ιδρυτικά κείμενα η Ιλιάδα , ο Πελλοπονησιακος πόλεμος και τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη εξιστορούν εμφυλίους πολέμους.
  Ένας λαός που αγάπησε την ελευθερία και το αυτεξούσιο όσο τίποτα άλλο και πρώτος στην ανθρωπότητα έχει επεξεργασθεί τα προβλήματα , πάνω στα οποία προσκρούει η λειτουργία της κοινωνίας που βασίζεται στην ατομική ελευθερία. Πάλι πρώτος διατύπωσε ότι είναι της οικείας γνώμης αυτοκράτορας και η δική μου οικεία γνώμη πολλές φορές θα αντιτεθεί με την δική σου, που και οι δυο πιστεύουμε ότι είμαστε εν σαρκί περιπολών θεοί με ένα Φιλιόκβε να κατοικοεδρεύει εντός μας άρα η σύγκρουση κάποιες φορές θα είναι αναπόφευκτη. Σύγκρουση όχι στη λογική του ο σώζων ευατόν σωθήτω αλλά υποταγμένη στη λογική της σωτηρίας της πολιτείας μόνο που ο ο καθείς έχει διαφορετική γνώμη περί αυτής.
  Από το να σκοτωθεί ο Θεός που έχω μέσα μου που μου δίνει την αλάθητη σιγουριά της γνώμης μου και η αγάπη για την ελευθερία που δεν μ'αφήνει να ζήσω υπό τον τρόπο σκέψης του συμπολίτη με οδηγεί να προτιμήσω να σκοτώσω τον συμπολίτη μου ή να σκοτωθώ. Όμως τον Θεό που έχω μέσα μου και την ελευθερία της έκφρασης δεν τα σκοτώνω.
  Άν ένας λαός δε μελετά την ιστορία του για να αφηγηθεί πρωτίστως τι έγινε στο παρελθόν αλλά για να αποκτήσει ιστορική αυτογνωσία και να σφυρηλατήσει ηθική βάση για το μέλλον του τότε πρέπει να αποδεχτεί και να παραδειγματιστεί από τον τρόπο του όπως αυτός είναι καταγεγραμμένος.

 30. Στέργιος avatar
  Στέργιος 06/12/2010 12:21:33

  Από τη μια το antinews δημοσιεύει ένα πολωτικό άρθρο-αγιογραφία για την Αριστερά κατά τον Εμφύλιο, και από την άλλη τώρα νά'σου και η πατριωτική ξενέρα: "Πάνω απ'όλα η Ελλάδα".

  "Να σε κάψω Γιάννη να σ'αλείψω λάδι", που λέει κι ο λαός.

  Σήμερα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη κλείνουν επειδή θα γίνουν θεατρικές διαδηλώσεις σκηνοθετημένης οργής (και πλιάτσικου - πλησιάζουν γιορτές, να μην πάρουμε ένα νέο κινητό;) για τη δολοφονία τού Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που σκότωσε πριν δυο χρόνια εκείνος ο αστυνομικός.

  Για τον 15χρονο Αφγανό (να με συγχωρήσει η ψυχούλα του που δεν θυμάμαι το όνομά του) που σκοτώθηκε από βόμβα των αναρχοαυτόνομων πέρυσι καθώς έψαχνε να βρει κάτι να φάει σε έναν κάδο απορριμάτων, θα γίνει καμμιά πορεία;

  Για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές του ίδιου έργου.
  Στην Ελλάδα μόνο ο φόνος που διαπράττεται από έναν Δεξιό (ένας αστυνομικός είναι συνήθως Δεξιός) είναι κακός. Όταν ο φόνος διαπράττεται από Αριστερό, είναι καλός! Γιατί ο Αριστερός μπορεί να σκοτώνει, αλλά το κάνει για να πετύχει τον στόχο του που είναι ο σοσιαλισμός. Αυτά δεν λέει και το ΚΚΕ για τον Στάλιν; Εντάξει, μπορεί να πέθαναν καμμιά 30ριά εκατομμύρια αντιδραστικοί Ουκρανοί αγρότες ή πολιτικοί κρατούμενοι στα γκούλαγκ, αλλά έφτιαξε φράγματα στον Βόλγα και χυτήρια ατσαλιού στο Μαγκνιτογκόρσκ.

  Έως πότε η Αριστερά θα εξακολουθεί να προκαλεί διακηρύττοντας με τα έργα της ότι ένας Αριστερός έχει περισσότερη αξία ως άνθρωπος από ό,τι ένας μη Αριστερός;
  Πότε θα ζητήσει η Αριστερά ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τα δεινά που συσσώρευσε στον τόπο; Η Δεξιά έχει ήδη αναλάβει τις ευθύνες της, η Αριστερά έως πότε θα καθαγιάζει την ιστορία της;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Στέργιος 06/12/2010 12:32:19

   Όσο η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στηρίζεται στη δική της, κυρίαρχη πια, θεώρηση της Ιστορίας, ούτε πρόκειται να απολογηθεί για τα δικά της σφάλματα, ούτε πρόκειται να αναλάβει της ευθύνες της. Αν το κάνει, γκρεμίζει δια παντός τα θεμέλια πάνω στα οποία έχτισε την κυριαρχία της στη μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία. Άρα απομυθοποιείται στα μάτια της νεολαίας κυρίως ,η οποία αποτελεί δεξαμενή των εν δυνάμει οπαδών της.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/12/2010 13:06:05

    Ας αρχίσουμε σιγά σιγά να τολμάμε να λέμε τη λέξη "λάθος" για τον εμφύλιο... Δεν υπάρχει "σωστός" η "δίκαιος" εμφύλιος, πουθενά... Απλά δεν υπάρχει.... Είναι τραγικό μετά από τόσο αίμα και πάθος να πρέπει να καταλήξεις ότι είναι λάθος, αλλά αυτό είναι, λάθος, λάθος ενός λαού, δεν είναι λάθος μιάς παράταξης, δεν είναι λάθος των ξένων (αυτοί τη δουλειά τους κάνουν) είναι λάθος τραγικό των συμμετεχόντων... Κανείς δεν τολμάει να το πει ακόμα ότι είναι λάθος, γι αυτό και οι συνέπειές του τραγικές και κρατάνε τόσα χρόνια... κοστίζει η παραδοχή.. Ποτέ πουθενά δεν βοήθησε σε τίποτα ο εμφύλιος, δεν έλυσε τίποτα, δεν προχώρησε τίποτα. Παντού γύρισε λαούς πίσω, και τους κράτησε δεμένους για χρόνια στο άρμα του... Μόνο οι "ιδεολογικές" προπαγάνδες δοξάζουνε εμφύλιους , που τους ονομάζουν αγώνες κλπ, κλπ. Οι λαοί μετράνε πάντα πληγές και πάθη...
    Να τολμήσω ακόμα να αναφέρω ότι κάποτε θα πρέπει να διαχωρήσουμε την "διαφωνία" και τον πολύτιμο ρόλο της, από τη "διχόνια".... που συμφέρει ιδιαίτερα πολλούς, μόνο στην Ελλάδα διαπλέκονται τόσο πολύ αυτές οι έννοιες :) ...
    Αλλά αυτό είναι θέμα παιδείας αν μου επιτρέπετε και όχι DNA

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Στέργιος 06/12/2010 12:41:21

   Είσαι κακοποροαίρετος. Άλλοι οι ήρωες αριστεροί του τότε και άλλοι οι αριστεροί των γκούτζι του σήμερα. Έξοχο το άρθρο καικαθόλου πατριωτικό. Ίσα ίσα.

 31. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/12/2010 12:30:12

  Δε ξέρω τι λέτε εσείς, η συζήτηση ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες στο Antinews.
  Κάθε ανάρτηση αξίζει όσο το πλήθος [αρ.], ο όγκος [bytes], η ποιότητα [απόψεις] και η πληροφορία [γνώσεις] των σχολίων της.
  525 μακροσκελή και ποιοτικά σχόλια, με πλήθος ενημερωτικών πληροφοριών, για ένα φλέγον θέμα που φτιάχνουν βιβλίο.
  _________________________________________________________
  Όμως αυτό ήταν χθές!
  Αύριο καταφθάνει ο Στράους Κααν για να μιλήσει ΣΕ ΣΚΥΜΕΝΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ στην ελληνική βουλή και το ΚΚΕ μόλις αποφάσισε να μην παραστεί.
  Εύγε στο ΚΚΕ από μένα.
  Από όσο έχω αντιληφθεί, οι περισσότεροι ΝΔ-κράτες σε αυτό εδώ το φόρουμ αλλά και όσοι δεν είναι ακραιφνείς ή ακριβώς ΝΔκράτες αλλά παρακολουθούν την πορεία της ΝΔ μη θέλοντας να την άπορρίψουν εντελώς, θα ήταν ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ αν και η ΝΔ επιδείκνυε μια σθεναρή παρόμοια στάση.

  Φαντασθείτε μόνο τι διεθνή δημοσιότητα υπέρ μας θα έπαιρνε το θέμα αν απείχε και η ΝΔ και αν δεν το έχετε αντιληφθεί, το μόνο που ενδιαφέρει την κατοχική κυβέρνηση δεν είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας αυτές καθ αυτές, αλλά η ΜΗ μετάδοση και η Μη κυκλοφορία των αντιδράσεων στο διεθνή τύπο.
  Γι αυτό και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που προσομοιάζουν σε Στρατιωτικό Νόμο, γι αυτό και οι άρον άρον εκκαθαρίσεις των νεαρών τρομοκρατών στην τούρλα του Σαββάτου...

  Ως και ο ΛΆΟΣ στην ιστοσελίδα του έκανε ανακοίνωση ότι δεν είναι ώρα για φανφάρες και υποδοχές αλλά ούτε και ώρα για αναθέματα.

  Η αντίδραση της επίσημης ΝΔ ποια θα είναι;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 06/12/2010 12:35:22

   και μία διόρθωση, λάθος μου, των νεαρών που προσηχθησαν με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ αλλενάκι 06/12/2010 12:42:56

   Μιά παρατήρηση μόνον,εν σχεσεει και με τα χθεσινα posts,και δεν είναι προβοκατόρικη.Θά ήθελα να μην πάει ΚΑΝΕΙΣ! αλλά εκ των πραγμάτων αυτό είναι ουτοπικό. Ομως...
   Αν αρνηθεί και η ΝΔ ΝΑ ΠΆΕΙ αυτόματα δεν διχάζεται πάλι ένας λαός στούς υπέρ και κατά,με άμεσες επιπτώσεις τήν δημιουργία ενός νεοεμφυλιακού κλίματος με ότι επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται ;;
   Είμαστε προετοιμασμένοι όλοι(σαν πολίτες) οί Ελληνες γιαυτό;;;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ παγωτατζής 06/12/2010 12:46:27

    Γιατί διχάζεται; Το 80% του Ελληνικού λαού εύχεται να μην πήγαινε
    κανείς και να μιλούσε μόνο στο Τσιράκι του, στις Σκυμένες Κεφαλές των βολευτών του και στα λοιπά Εξαπτέρυγα.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ αλλενάκι 06/12/2010 12:47:44

     Συμφωνώ. Πρόκειται για ένα ακόμη ψευτοδίλημμα.

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ Επώνυμος 06/12/2010 12:55:41

      Aφού είναι ψυτοδίλημμα ..να μην πάει!
      Εσύ τί λές;

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ παγωτατζής 06/12/2010 12:50:56

    To σκηνικό έχει ως εξής. Η οικογένεια σου δανείζεται με τους απεχθέστερους όρους από έναν τοκογλύφο ο οποίος μετά αυτοπροσκαλείται στο κυριακάτικο τραπέζι του σπιτιού σου. Τι κάνεις; Του βγάζεις τα καλά σερβίτσια και τον καθίζεις και στη θέση του αρχηγού της οικογενείας ή του κλείνεις την πόρτα και του λές "όξω π...απ' την παράγκα";

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ Ηλίας 06/12/2010 12:58:50

     Να σου κάνω τον συνήγορο τού διαβόλου,όχι οτι απέχει πολύ και από την νοοτροπία τού μέσου Ελληνα........Αμα ή οικογένεια σου δεν έχει να τα πληρωσει και ζητάει ...παράτα κάνει και τεμενάδες,για να κερδίσει χρόνο!
     Αλλιώς δεν θα υπάρχει παράγκα για τα παιδιά..

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ παγωτατζής 06/12/2010 13:05:31

      Να δω τότε τον Αντώνη στο κοινοβούλιο να του κάνει τεμενάδες να τα ξεχάσω κι αυτά που νόμιζα ότι ήξερα.

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ παγωτατζής 06/12/2010 13:07:44

      Αμα ζητήσει και την γυναίκα σου εσένα ο δανειστής-τοκογλύφος του αισχύστου είδους τι κάνεις; Έτσι γιατί το προφανές για την λογική απέχει από πολλούς...

     • παγωτατζής avatar
      παγωτατζής @ παγωτατζής 06/12/2010 13:16:10

      Συνήγορο τού διαβόλου κάνω είπα,δεν συνηγορώ....φίλε τής λογικής!
      Και αν θέλεις απάντηση στην ερώτησή σου ,κοίτα γύρω σου, πολλοί τό έχουν κάνει ήδη...3000 αιτήσεις για "δουλειά"σε ένα δίμηνο είχε ή παραγωγός porno ταινιών Sirina...
      Αμα υπερίσχυαν οι αξίες ,θα είχαμε φτάσει ώς εδώ;;;
      Αμάν πιά με όλους τούς έξυπνάκηδες...

   • Αφροδίτη avatar
    Αφροδίτη @ παγωτατζής 06/12/2010 14:22:01

    Όχι παγωτατζή, δεν διχάζεται καθόλου! Εδώ το θέμα είναι, η πολιτική να συμπορεύεται με το κοινό λαϊκό αίσθημα και η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων αυτούς τους θεωρεί μπαμπέσηδες κατακτητές και τους άλλους που τους υποδέχονται γηγενείς εφιάλτες!
    Τί να πεις λοιπόν μαζί τους, αφού το προς συζήτηση θέμα αφορά στην επιμήκυνση της σκλαβιάς μας και ενδεχομένως σε προτροπές για δήθεν συναίνεση, δηλαδή στην επίτευξη εθνικής συνενοχής στο διαπραχθέν έγκλημα.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ αλλενάκι 06/12/2010 13:35:18

   Για το ΚΚΕ και τον Στρος-Καν ισχύει το ρητό "ένα σταματημένο ρολόι δείχνει, παρ'όλα αυτά, σωστά την ώρα δύο φορές τη μέρα".

   Θα προτιμούσα ένα ΚΚΕ με πολιτικό, και όχι ξύλινο λόγο, να αντικρούει τα επιχειρήματα του Στρος-Καν μέσα στη Βουλή. Από αναπάντητη συνθηματολογία στα πρωτοσέλιδα του "Ριζοσπάστη" έχουμε χορτάσει.

   • loretta avatar
    loretta @ Στέργιος 06/12/2010 13:46:05

    αυτο που προτείνεις θα ειχε εξαιρετικο ενδιαφερον Στεργιο....αλλα απο την αλλη ποτε εχει επιχειρηματολογήσει επι της ουσιας το κκε ??

    μην ξεχναμε οτι ασκει κριτικη εκ του ασφαλους εφοσον ξερει οτι δεν ειναι κόμμα ενδυναμη εξουσιας....

    • γιωργος avatar
     γιωργος @ loretta 06/12/2010 14:20:48

     στεργιο προσυπογραφω το πρωτο σου σχολιο.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Στέργιος 06/12/2010 13:52:00

    Στέργιε, να διαβάζεις Μπογιόπουλο να ανοίξουν λίγο τα ματάκια σου ...
    Ως γνωστον τα «επιχειρήματα» του Στρος Καν είναι αμάχητα και δεν υπάρχει αντίλογος.

    «Υπέροχη μακροοικονομία»!

    h--p://exandasdocumentaries.com/

 32. Ηλίας avatar
  Ηλίας 06/12/2010 12:36:51

  «Ο Στρος-Καν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα μας και αντιπροσωπεύει στα μάτια των φτωχότερων λαών και ανθρώπων του πλανήτη μας ένα μισητό σύμβολο», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης με αφορμή την άφιξη του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα.

  «Ο Στρος-Καν είναι επικεφαλής ενός βρώμικου οργανισμού, ο οποίος συνιστά θεμελιώδες μέρος ενός παγκόσμιου συστήματος, που έχει καταδικάσει στην εξαθλίωση τον δεύτερο και τρίτο κόσμο, ενώ έχει παραδώσει όλο τον πλανήτη στη λεηλασία, την απληστία και τη ληστρική μανία του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου», συμπληρώνει ο κ. Λαφαζάνης.

  Στρέφοντας τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αυτή την ώρα, με τις ατιμωτικές συμφωνίες μιας κυβέρνησης, που, κατά τον διακεκριμένο Συνταγματολόγο Γεωργ. Κασιμάτη, εγκαθιδρύουν μια "de facto πραξικοπηματική εξουσία", η Ελλάδα έχει παραδοθεί στην νεοαποικιακή-δεσποτική διαχείριση της τρόικας, εντός της οποίας το ΔΝΤ και ο Στρος-Καν, διαδραματίζουν ένα κεντρικό ρόλο, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση καταστροφής ενός τόπου και ενός λαού».

  Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι «ο Στρος-Καν έρχεται στη χώρα μας ως αλαζονικός επικυρίαρχος και ως η πραγματική, άνομη και απόλυτη εξουσία σε αυτόν τον τόπο».

  «Ο ελληνικός λαός οφείλει όχι μόνο να του κλείσει την πόρτα, αλλά και να διαδηλώσει με όλες τις δυνάμεις του για να απεμπλακεί η χώρα από τα δεσμά της τρόικα και του μνημονίου και να ακολουθήσει νέους αναγεννητικούς προοδευτικούς και σοσιαλιστικούς δρόμους», καταλήγει.

  καμιά ανακοίνωση του "αστικού" κόμματος νδ έχουμε για την περίσταση;
  λέω βρε αδερφέ...μήπως...

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ Ηλίας 06/12/2010 23:27:19

   ναι πεσαν και οι στρακαστρούκες τώρα ..δήθεν για την χαμένη τιμή των όπλων!

 33. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/12/2010 12:50:58

  Φίλοι μου συμφωνώ με τις ψύχραιμες τοποθετήσεις και το άρθρο.
  Πάνω από όλα ιδιωτικά, κομματικά κλπ συμφέροντα η Πατρίδα μας.
  Την Ελλάδα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την στιγμή, όπως έλεγε
  και ο Πατρο Κοσμάς στους Έλληνες που ξεσήκωνε από άκρη σε
  άκρη της Ελλάδας : Σας συνιστώ να έχετε ομόνοια και ειρήνη μεταξύ σας!!!
  Αν δεν συσπειρωθούμε όλοι μαζί θα έχουν καταφέρει τα ξένα κέντρα
  αυτό που κάνουν συνήθως "διαίρει και βασίλευε"...
  Ιδίως τώρα που οι παρωπίδες πέφτουν και το προδοτικό πασοκ (οι πατριώτες έφυγαν από καιρό...) ζητάει μέχρι και μείωση γύρω στο 20% του στρατεύματος...
  τυχαίο αυτήν την περίοδο ; δεν νομίζω...
  Για οικονομία; Μα εδώ θα πληρώνουμε περίπου 10.000.000 ευρουλάκια
  κάθε μέρα!!! για τις χωματερές (34000 ανά παράνομη χωματερή) και οι μισθοί
  και οι περικοπές τόσα περίπου είναι --> όλα μέσα στην χωματερή ...

  Είναι μέγιστη ντροπή για τους Έλληνες που ακόμη διχάζονται και δεν
  μπορούν να τα βρούν για το καλό της χώρας τους! Για την Ελλάδα μας!
  Όταν βλέπουμε πλέον απροκάλυπτα την διαπλοκή και υποδούλωση της
  χώρας στον σύγχρονο γκαουλάιτερ...ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ-τραπεζίτες-ΜΜΕ......

 34. Νίκος avatar
  Νίκος 06/12/2010 12:57:55

  Να γιατί λέω εδώ και 2 χρόνια ότι, δυστυχώς, κατά κάποιο τρόπο, ο εμφύλιος δεν τελείωσε ακόμα. Ενώ θα έπρεπε.
  Παρεπιπτ'οντως, φίλος ξένος ιστορικός κλασσικιστής (με γνώση και της νέας και της αρχαίας γλώσσας) που εζησε επι πολλά χρόνια στην Ελλάδα είπε επι λέξει "you still carry the mentality of the ancients, you are modern only in that you live in a different century". Και έφερε ως παράδειγμα τον Γιάννη Ρίτσο, ποιητή κομμουνιστή και ο οποίος, παρ' ολα αυτά, στους μονόλογούς του (soliloquies) σκέφτεται και γράφει όπως ο Ησίοδος. Και συμφωνώ. Αυτός ο εμποτισμένος με την Μαρξιστική σκέψη, μεγάλος ποιητής μας σκεφτεται, αισθάνεται και γράφει όπως ο Ησίοδος. Όσοι δεν κάνατε τη σύγκριση, σας προτείνω να το επιχειρήσετε. Όλο και καμμια καλή διδακτορική διατριβή θα προκύψει.
  Ναι, έχεις δίκιο Παράξενε. Μόνο που η πολυδιάσπασή μας, η ύπαρξη πολλών διαφορετικών και, κυρίως, άτμητων αντιλήψεων που κάνει να υπάρχουν πολλές διαφορετικές Ελλαδικές κοινωνίες, με την άρχουσα ελιτ να είναι απομακρυσμένη απο ό,τι Ελληνικό (τι σχέση έχουν οι Δρούτσοι και οι Παπανδρέου με την Ελλάδα, εκτός του ότι είναι Ελληνώνυμοι;) εγγυάται την επ' αόριστον εθνική αδυναμία και την έλλειψη εθνικής συνισταμένης εκφρασμένης με μια μεγάλη ιδέα. Ναι, διαφωνείτε ή μη, χρειζόμαστε μια μεγάλη ιδέα αλλα όχι εθνικιστική, όπως πολλοι θα βιαστούν να συμπεράνουν με την μηδενιστικλη τους σκέψη.

 35. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/12/2010 13:42:41

  Όλη η Διακήρυξη - Μανιφέστο του Μίκη Θεοδωράκη , ¨ΣΠΙΘΑ¨- για μια ¨Νέα Ελλάδα¨ ( αρθρωμένη υποδιαιρεμένη σε περισσότερες παραγράφους και υπότιτλους ώστε να είναι ευανάγνωστο και κατανοητό το μακροσκελές αυτό κείμενο ) , ΟΠΩΣ και όλη η τοποθέτηση στην ακόμα -Ελληνική ¨Βουλή¨, των συμμάχων της ¨νεο-πατριωτικής συμμαχίας¨ , Χ.Καστανίδη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Α.Γεωργιάδη (ΛΑ.Ο.Σ.) για την Γερμανία και τις Γερμανικές Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις ,

  Για να μην έχουμε ¨ψευδαισθήσεις¨ για το τι μπορεί να πράξει η Κυβέρνηση Παπανδρέου για την δικαίωση των αγώνων του Ελληνικού λαού με την διεκδίκηση των ¨Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων¨, σας μεταφέρω από τα ¨Πρακτικά της Ελληνικής Βουλής¨ όλη την τοποθέτηση του ¨Υπουργού Δικαιοσύνης και τρέχα γύρευε...", σύμφωνα με τα κωμικά επίθετα που έχει προσθέσει ο Γ. Παπανδρέου στις ονομασίες των Υπουργείων ( αυτό το λέμε ¨Αλλαγή¨ ).

  Θα καταλάβετε ότι ο μεν εκπρόσωπος του ¨ΛΑ.Ο.Σ.¨ - ¨Άδωνις¨-Γεωργιάδης που έκανε την ¨Κοινοβουλευτική Ερώτηση¨ δεν επιθυμεί τις Γερμανικές Επανορθώσεις ( δεν πιστεύει σε αυτό ) αλλά ζητά να ¨τρομάξει¨ η Ελλάδα με το θέμα αυτό τους Γερμανούς ¨που μας βρίζουνε¨ , ο δε κ. Καστανίδης δεν σκέπτεται να προσφύγει η Ελλάδα στο ¨Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης¨ ζητώντας να αναγνωρισθεί η ¨Συνθήκη Γερμανικής Ενοποίησης¨( 4+2) σαν DE-JURA ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ που την υποχρεώνει σε καταβολή Πολεμικών Επανορθώσεων¨ ( μόνο τότε ¨θα γονάτιζε¨ η Γερμανία ) , ΑΛΛΑ μετά από δύο χρόνια που προσέφυγε η Γερμανία σε αυτό κατά της απόφασης του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου για τους πολίτες του Διστόμου και άλλων περιοχών της Ιταλίας , ¨Σκέπτεται¨ , δήθεν , ¨εάν η Ελλάδα έχει νομικά ερείσματα ¨για να δηλώσει ¨παράσταση¨ υπέρ , αποκλειστικά , των Ελλήνων πολιτών του Διστόμου... και παραδέχεται ότι με την μέχρι τώρα αβελτηρία της κυβέρνησης , τώρα πια τα χρονικά περιθώρια για μια τέτοια ¨παράσταση¨ ( ας πούμε ¨πολιτική αγωγή¨) εκπνέουν στις 14 Ιανουαρίου του 2011 !

  ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ , σαν ¨προσθήκη¨, ΕΔΩ :

  ¨DE-PROFUNDIS-ΝΤΑΝΤΟΝ : Η ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ¨

  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  http://www.doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?t=1318&sid=0a2571a084cdf9d1f6afeef1ac8fe000
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

  Με επιμέλεια , σχολιασμό και επισημάνσεις ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

  ΤΟΛΜΗΣΤΕ να δοκιμάσετε , το γλυκό είναι ΠΙΚΡΟ και με λίγα λιπαρά.

  Υ.Γ.
  Διάβασε και εδώ την ενδιαφέρουσα συζήτηση - παρεμβάσεις και απαντήσεις στο : “Αρκεί μια μικρή σπίθα για να βάλει φωτιά στον κάμπο”

  http://www.antinews.gr/?p=74477

  Όλα τα παραπάνω προτεινόμενα συμπληρώνουν το εμπνευσμένο τίτλο του παρόντος άρθρου ¨ Δεν υπάρχει Δεξιά - δεν υπάρχει Αριστερά , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ...¨

 36. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 06/12/2010 14:31:53

  Η αριστερά μπορεί να ηττήθηκε στον εμφύλιο, αλλά ουσιατικά κέρδισε την εξουσία. Άτυπα αρχικά. Ακόμη και επί ΕΡΕ η πολιτική της δεξιάς υπαγορευόταν εμμέσως από την πίεση της αριστερής προπαγάνδας. Και καθώς η δεξιά δεν είχε ποτέ ταλαντούχους προπαγανδιστές, ούτε βιομηχανία προπαγάνδας, υπό το βάρος της πλύσης εγκεφάλου και της ηττοπάθειας ενέδωσε σταδικά στο σύμπλεγμα ενοχής. Ο τελευταίος σπασμός της δεξιάς υπό την μορφή της χούντας ήταν το κύκνειο κακόφωνο άσμα της. Από εκεί και ύστερα την ουσιαστική εξουσία την έχει η "αριστερά".

  Αυτά τα συμφιλιωτικά φληναφήματα τα ακούω βερεσέ. We do not get fooled again. H αριστερά, η δημαγωγία της και οι business της ολιγαρχίας της μας έφεραν το ΔΝΤ, σοσιαλιστές είναι οι νέοι γκαουλάϊτερς, και οι σταλινικοί μας ρίχνουν ακόμη περισσότερο στο στόμα του λύκου προπαγανδίζοντας το σοβιετικό ζόμπι ως αντίδοτο στην λέπρα του ΔΝΤ. H greek aristera είναι "Το Κατεστημένο" σε αυτή την χώρα. Όποιος δηλώνει αριστερός δεν μπορεί ταυτόχρονα να δηλώνει και επαναστάτης σε αυτή την χώρα. Μαζέψτε τα καημένα παιδάκια που τα στένετε στους δρόμους να πετάνε πέτρες και μπουκάλια, πριν τα στείλετε σε λίγα χρόνια αμόρφωτα ή με εικονικά πτυχία στην ανεργία. Σταματήστε τις νεκροφιλικές τελετές τύπου Πολυτεχνείου και Γρηγορόπουλου. Πείτε την αλήθεια.


  I'll tip my hat to the new constitution
  Take a bow for the new revolution
  Smile and grin at the change all around me
  Pick up my guitar and play
  Just like yesterday
  And I'll get on my knees and pray
  We don't get fooled again
  Don't get fooled again

 37. Greco avatar
  Greco 06/12/2010 14:37:17

  επειδη αναφερθηκε το κκε και ο τροπος αντιπολιτευσης που κανει και καποιοι εγραψαν οτι θα θελαν πιο ουσιωδη αντιπολιτευση....

  θα θελα απλως να θεσω προς σκεψη μηπως αν γινοταν αυτο που λενε, δεν επαιρνε 10% το κκε?

  μηπως πονταρει στον φανατισμο και βολευεται με τα παιδακια που φωναζουν στα αμφιθεατρα "θανατος στους φασιστες"? γιαυτο και ο λογος του επιτηδες εχει μεινει στο 1945?

  μηπως εν τελει εχουμε υπερ-εκτιμησει τη νοημοσυνη του μεσου (νεο)ελληνα?

 38. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 06/12/2010 15:09:14

  Ακούστε , δεν σας κρύβω ότι η προσωπική μου οπτική για την αποτίμηση εκείνης της περιόδου είναι πιο κοντά στην αριστερή εκδοχή .
  Αυτό όμως έχει ελάχιστη σημασία.

  Δεν είχα ψηφίσει ποτέ δεξιά .
  Κι όμως ήμουν ανάμεσα στους 800000 που πέρυσι το Νοεμβρη συμμετείχα και ψηφισα τον Αντώνη Σαμαρά για πρόεδρο της ΝΔ.
  Επρεπε να γραφτώ και μελος.

  Πιστέψτε με ήταν κάτι πολύ δύσκολο για μένα.

  Κι όμως το έκανα γιατί διαισθανόμουν ότι κατι πολύ σημαντικότερο απο μια εκλογη προέδρου στην Δεξια παραταξη κρινόταν σε αυτή.
  Και δεν μετάνοιωσα. Αντίθέτως.

  Πραγματι κάτι πολύ μεγάλο κρίνεται σήμερα στην πατρίδα και αντικειμένικά
  ο Αντώνης ο Σαμαράς είναι σήμερα το πρόσωπο που συγκεντρώνει όλες μας τις ελπίδες να εκφραστεί γύρω του ένα μαζικό και πλειοψηφικό ρεύμα αντίστασης και εθνικής αξιοπρέπειας.

  Ετσι λοιπόν και γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι που γράφετε σε αυτον τον εξαιρετικό χώρο διαλόγου έχετε μια δεξιά οπτική ερμήνείας του παρελθόντος αλλά και μια απόλυτως συγκλίνουσα άποψη για τις απαιτήσεις του παρόντος, παρακάλώ σημειώστε 2-3 επισημάνσεις.
  Γιατί και στην πλειόψηφία των αγνών δεξιών πατριωτών νομίζω κυριάρχεί η αγωνία για το τι θα γίνει στην πατρίδα μας σήμερα.

  Ετσι λοιπόν
  Ανέξάρτητα από το που αποδίδουμε τις ευθύνες για το άγριο εμφύλιο αιματοκύλισμα ελλήνων την περίοδο 44-49 η αλήθεια είναι μία.
  Η ηθική αποτίμηση στην κοινωνική συνείδηση τέτοιων ακραίων ιστορικών περιόδων κρίνεται κυρίως από δύο πράγματα:

  1.Από τον τον τρόπο που οι νικήτες φέρθηκαν ακολούθως στούς ηττημένους.
  2.Από τον τρόπο που οι νικητές κυβέρνησαν το κράτος που σχεδόν αποκλειστικά πλέον την ευθύνη του είχαν.

  Νομίζω ότι αν απαντήσουμε ειλικρινα στα δυο αυτά σημεια έχουμε την εξήγηση
  γιατί οι ήττημενοι επέβαλαν την δική τους ερμηνεία και ηθική ηγεμονία ιδιαίτερα μετά την μεταπολίτευση.

  Μπορούμε να εξηγήσουμε πως το πράσινο παράκράτος κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί εγκλωβίζοντας συνείδήσεις με το απολύτως ουσιαστικά αστήρικτο σήμερα συνθημα''ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξια''.
  Αυτό που δεν ξεχνά ο λαός το εκφράζουν πια οι ίδιοι αλλά δεν αρκεί να το λέω εγώ.
  Για να γίνει αυτό η κυρίαρχη συνείδηση και άρα ρευμα συνάντησης και ανατροπής πρέπει η δεξιά παράταξη να αναθεωρήσει δημόσια το
  το ενδοτικό παρελθόν της.

  Να καταξιωθεί δηλαδή ως η σύγχρονη ηγεμονευουσα ΗΘΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
  Ευχαριστώ .

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Πετρος Μ. 06/12/2010 18:23:27

   Καταπληκτικός. Να μας γράφεις συχνότερα...

 39. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 06/12/2010 17:15:22

  Αυτό τον κόσμο τον καλό
  το χιλιομπαλωμένο
  ράβε ξήλωνε, ράβε ξήλωνε
  δουλειά να μη σου λείπει

  Αυτό τον κόσμο τον καλό
  άλλοι τον είχαν πρώτα
  γέλα φίλε μου, γέλα φίλε μου
  δεν είναι και για λύπη

  Αυτό τον κόσμο τον καλό
  σε μας τον παραδώσανε
  τρέχα φίλε μου, τρέχα φίλε μου
  και μη βαριά το παίρνεις

  Αυτό τον κόσμο τον καλό
  άλλοι τον καρτεράνε
  σκέψου φίλε μου, σκέψου φίλε μου
  την ώρα που θα φεύγεις

 40. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 06/12/2010 17:30:09

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ...........

 41. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 06/12/2010 17:31:21

  Αυτό θέλουν αυτοί που μας βάζουν να τσακωνόμαστε για το τι έγινε πριν 60-70 χρόνια να μην ασχολούμαστε με τους Στρος Καν που μας τα πέρνουνε. Γυρίστε την πλάτη στο παρελθόν υπερασπιστήτε το εισόδημα σας, οχι άλλο κάρβουνο, δεν υπαρχουν δεξιοί και αριστεροί υπάρχουν μόνο Ελληνες που κυνδυνεύουν και υποφέρουν. Ολοι μαζί.

 42. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/12/2010 17:42:02

  1. Για τη λήθη στα ιστορικά γεγονότα, όπως το εισπράττω από τον strange, διαφωνώ απόλυτα. Μόνο η επίγνωση του παρελθόντος σε συνδέει οργανικά με το μέλλον. Οι σοβαροί άνθρωποι και λαοί ούτε δυναστεύονται ούτε κατατρέχονται καθημερινά από την ιστορία τους, αλλά και ούτε την ξεχνούν.

  2. Συνήθως δεν υπάρχει μια ιστορική αλήθεια, αλλά και αν υπάρχει δεν κλίνει προς μια πλευρά.

  3. @αλλενάκι, κάθε κατάσταση, και η χειρότερη, ακόμα και το ΔΝΤ αν δεν μπορεί τελικά να αποφευχθεί, θέλει χειρισμό. Η Τουρκία τους είχε ρημάξει στα παζάρια. Εδώ ο αμερικανικός δούρειος γάϊδαρος τα έδωσε όλα αμέσως.
  Η ΝΔ θα είναι καλύτερο να ξεγυμνώσει, μέσα στη Βουλή, επίσημα η αντιπολίτευση, το δωσιλογισμό των ΓΑΠ-ΠΑΠ-ΠΑΣΟΚ, με περιεχόμενο εθνικής ανεξαρτησίας και μήνυμα
  - αντίθεση στην υπαγωγή στο ΔΝΤ
  - αντίθεση, εφόσον έγινε, στους συγκεκριμένους όρους υπαγωγής, τη "λευκή επιταγή"-μνημόνιο
  - επαναδιαπραγμάτευση των όρων

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Προφήτης 06/12/2010 18:41:34

   Προφήτη: Δεν είπα να τη ξεχάσουμε. Ίσα ίσα, έχω πάθος με την ιστορία. Αλλά δεν πρέπει να σφαζόμαστε σήμερα για πράγματα που συνέβησαν πριν από 70 χρόνια. Αυτό είπα.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Strange Attractor 06/12/2010 18:57:41

    ΟΚ.
    Πάντως όπου έχει χυθεί αίμα δεν ξεχνιέται. Στοιχειώνει.
    Κοίτα τι έγινε το 92 στη Γιουγκοσλαβία.
    Υποτίθεται είχαν περάσει 50 χρόνια και ζούσαν αρμονικά. Με μια σπίθα έγιναν παρανάλωμα.

    • skeptiki avatar
     skeptiki @ Προφήτης 06/12/2010 23:35:47

     Κι όμως δεν στοιχειώνει το ίδιο... εκεί είναι άμεσο το μίσος προς τον εχθρό, εδώ τα γεγονότα χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν γενικευμένες ιδεοληψίες... άλλο θυμάμαι την ιστορία μου κι άλλο πατάω πάνω σε "μνήμες" για να καλύψω την αδυναμία μου να εξηγήσω αλλιώς τις επιλογές μου (και τα συμφέροντά μου κάποιες φορές). Αυτό είναι Ελληνική πατέντα

 43. alexis avatar
  alexis 06/12/2010 18:06:21

  Μερικές σκέψεις και γεγονότα:
  Η σημερινή κατάσταση στην ελλάδα έχει τις ρίζες της στον εμφύλιο και στα όσα έγιναν εκείνη την περίοδο. Μονο αν δούμε το πράγμα από αυτήν την σκοπια μπορουμε να εξηγήσουμε παρα πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα, της κατάπτωσης συμπεριλαμβανομενης. Νικητής του εμφυλιου είναι η δεξιά. Και είναι ανόητο και ανιστόρητο να ισχυρίζεται κανεις ότι σαν νικητής έδρασε σωστά. Δεν στράφηκε εναντια στους κομμουνιστές, κατεδίωξε ότι πατριωτικό, αξιόλογο και φρέσκο είχε εκείνη η γενιά. Ότι και να πούμε για τα εγκληματικά λάθη του ΚΚΕ, αυτά τελειώνουν το 49 στον γράμμο. Από τότε to KKE είναι ανύπαρκτοι και ακίνδυνοι. Ποιος ο λόγος λοιπόν για τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις ? Ποιος ο λόγος για την λεηλασία του σχεδίου Μάρσαλ και της βοηθειας της ΟΥΝΡΑ ? Ποιος ο λόγος για την μετανάστευση 3 εκ. ελλήνων? Ποιος ο λόγος για την αναρρίχηση στην εξουσία ΟΛΩΝ των δοσιλογων? Στο Βέλγιο (δυτική χωρα) εκτελέστηκαν 1200 δοσίλογοι. Στην γαλλία 3500, το ίδιο σε όλες τις χώρες της ευρώπης. Πόσοι στην ελλάδα ?
  Συνοπτικά, ότι σάπιο έβγαλε αυτός ο τόπος, έγινε κυβέρνηση από το '45 και εδώ. Το "δεξιός" εδώ δεν πρέπει να το θεωρήσουμε σαν ιδεολογική θέση, αλλα σαν περιστασιακό γεγονός και "πασσαπορτο" για πλιάτσικο. ΟΛΕΣ οι χώρες της D. Ευρώπης δεξιές κυβερνήσεις είχαν, τα χαλια της ελλάδας καμια.
  Με ορους μαθηματικούς, η ετεροβαρής εξίσωση που γράφτηκε στον εμφύλιο κυνηγάει και στοιχειώνει ακόμη την ελληνική κοινωνία και δεν πρόκειται να την ξεφορτωθούμε σύντομα.
  Στην ελλάδα συνέβη το εξής παράδοξο: Όσοι πολέμησαν τους κατακτητές βρέθηκαν διωκόμενοι και όσοι συνεργάστηκαν ανοικτά πήραν την εξουσία. Και το τεράστιο έγκλημα της δεξιάς, δεν είναιη ότι δεν έδωσε εξουσία σε αριστερούς (αυτό λίγο πολύ ήταν κανόνας σε όλη την ευρώπη υπό το φόβο της σοβιετίας), αλλα ότι δεν ενέδειξε από τα σπλάχνα της ένα εθνικό και πατριωτικό μέτωπο που θα πήγαινε την ελλάδα μπροστά. Ανίκανη? ίσως. Κοντόφθαλμη? Μπορεί. Δεν είναι πάντως ανεξάρτητο του εμφυλιου το γεγονός ότι από το 49 η ελλάδα κυβερνιέται από τη χειρότερο έχουν βγάλει τα σπλάχνα της. Και μην πει κανεις ότι το Πασοκ δεν ήταν δεξιά... Ο GAP ο πρώτος eίναi που αφόπλισε τον ΕΛΑΣ και τον έδωσε βορά στους άγγλους... Και αυτό θα συνεχίσει να μας κυνηγά για πολλά χρονια ακόμα. Αυτή η αντιστροφη της ιστορικής πραγματικότητας είναι που κατατρέχει την ελλάδα ακόμη ΚΑΙ σήμερα.
  Μια ετεροβαρής εξίσωση στα μαθηματικά μένει τέτοια όσο δεν αλλάζουμε τα δεδομένα. Στην χημεία, δύσκολα δίνει χρησιμοποιήσιμο υλικό, λείπει η μάζα. Eξισορρόπηση στην ελλάδα θα έρθει μονο όταν τα όνειρα πάρουν εκδίκηση.
  Ποιητικό ? ΟΧΙ !
  Ιστορικά αναγκαίο ? ΝΑΙ

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ alexis 06/12/2010 18:30:04

   "Eξισορρόπηση στην ελλάδα θα έρθει μονο όταν τα όνειρα πάρουν εκδίκηση."
   Να το καταλάβω αυτό? Γιατί για τους περισσότερους (αριστεροδεξιούς, αδιάφορο πιά) σε κάτι βιλίτσες και σε κάτι τζιπάρες ολοκληρώθηκαν τα όνειρα... Και στη μάσα και τον παρά πολύ ενωτικό είναι το κλίμα... Τα άλλα όνειρα πιά είναι? Γιατί το "όνειρο" της αξιοπρέπειας πουλήθηκε πολλά χρόνια τώρα από την πλειοψηφία παρακαλώ και πολύ φτηνά μάλιστα

 44. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/12/2010 18:35:11

  Αντί σχολίου στον τίτλο της αρχικής ανάρτησης:
  Σε Δημοτικό Σχολείο στου Ζωγράφου, φέτος στις 17 Νοεμβρίου, στη γιορτή του Πολυτεχνείου, από το βιντεάκι που είχαν επιμεληθεί καθηγητές του σχολείου για τη γιορτή, ακούστηκε το σύνθημα "κάτω οι πατρίδες, κάτω τα σύνορα...".
  Είναι η Νέα Αριστερά της Πολιτικής Ορθότητας, με καταγωτή αγγλοσαξωνική. Που δεν είναι η μαρξιστική αριστερά, αλλά ένας εκφυλισμός της μαρξιστικής αριστεράς.

 45. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/12/2010 18:42:52

  Σάπιε με τσάκωσες. Δεν σου ξεφεύγει τίποτα. Όσο για το ΕΛΛΑΣ, έχεις δίκιο, μούφυγε το πλήκτρο... τι να κάνω;

 46. Lalakis avatar
  Lalakis 06/12/2010 18:45:57

  rotten κριμα που δεν ξερεις να γραφεις. Θάθελα πολύ να δω τι σαπίλες θα ξερνούσες.

 47. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 06/12/2010 19:13:08

  Εξ' αφορμης της αοριστης δηλωσης του Μικη οτι η Ελλαδα ανηκει στην Ελλαδα

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ
  ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΝΕΩΤΕΡΑΣ
  ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΗΣ


  Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΓΕΝΗ
  ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ
  ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ

  ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ, ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ/ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ, ΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ,

  ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΩΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
  ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΒΩΜΩΝ, ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ

  ΟΧΙ ΩΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΣ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΟΧΙ ΩΣ ΥΠΕΞΑΙΡΩΝ
  ΠΟΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ


  ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΥΚΤΟΙ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
  ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ


  ΓΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΔΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ


  THE FAT LADY AND RETINUE KEEP SINGING
  TO THE TUNE OF USURYMASTERS BUT

  BEWARE THE MUTED SONGS AND THE HAIR COMBING
  OF THE RESSURECTED THERMOPYLAE LOCOS  “τα εμα παντα μετ’εμου φερω”
  “λογων αληθων εκφοραν παντα ποιου”
  “ελευθερον πνευμα ουδεποτε εκποιου”

 48. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 06/12/2010 20:11:42

  Εξ' αφορμης διαλογου με φιλη σχολιαστρια Φ

  Σχολιαστρια Φ
  (Έχω την αίσθηση δε, ότι και ο ίδιος ο Θεός αν κατέβαινε από τους ουρανούς
  να μας βοηθήσει κάτι αρνητικό θα βρίσκαμε να του επισυνάψουμε.)

  Να μην εχεις την αισθηση να εχεις την βεβαιοτητα,οι Σταυρωτες διεπραξαν
  το αδικημα μια φορα σε εμας το εγκλημα ειναι διαρκες, “ο Χριστος ξανασταυρωνεται” του Καζαντζακη φερνει στην μνημη την καταδικη ολων
  των χρηστων και εναρετων ανδρων απο τον Σωκρατη, Αριστειδη, Αριστοτελη, Θεμιστοκλη,Παυσανια, Θουκιδιδη, αργοτερα το 1821 εως σημερα ολοι οσοι
  εναντιωθηκαν και εναντιωνονται στα πρωτογονα ενστικτα, την ιδιοτελεια, τα παθη,τις αδικιες , εξοντωνονται.

  Προσφατη αποδειξη η Αναψηλαφηση της Δικης των Εξη

  Αντι να παμε στην ριζα να δικασουμε εαυτους για την κακοδαιμονια που μας δερνει αρχιζοντας με τον Σωκρατη πηγαμε στο “κλαδακι” γιατι η ποινη με την
  την μορφη της αυτογνωσιας, και η εμπρακτη μετανοια που θα προεκυπτε απο μια τετοια διαδικασια,θα οδηγουσε σε συλλογικη αυθυπερβαση, και θα
  καθιστουσε σχεδον αδυνατον σε καθε καιροφυλακτουντα τυραννο να
  επιχειρησει καταλυση πολιτευματος και διωγμους/καταδικες εντιμων,
  δικαιων και αγνων πατριωτων.


  Θουκιδιδης
  [3.82.8] Αιτία για ολ’ αυτά είναι η όρεξη ν’ αποχτήσουν δύναμη οι άνθρωποι από απληστία και φιλοδοξία κι’ απ αυτά πηγάζει η ορμή που τους σπρώχνει, μια και μπούνε στη διαμάχη των κομμάτων. Γιατί όσοι ξεπρόβαλαν κάθε φορά σαν
  αρχηγοί στις πολιτείες, ο καθένας με ωραίο και αξιόπρεπο σύνθημα, πως εκτιμούν πάνω απ’ όλα την ίση συμμετοχή όλων των πολιτών στη διοίκηση [της πολιτείας, ή τη γνωστική και μετρημένη κυβέρνηση των πιο καλών, γνοιάζονταν
  για τα κοινά μόνο με τα λόγια, ενώ κέρδιζαν πλεονεχτήματα για τον εαυτό τους, και πολεμώντας με κάθε τρόπο να υπερισχύσουν ο ένας από τον άλλον πολλές
  φορές ως τώρα τόλμησαν να κάνουν τα πιο φοβερά πράματα, κ’ επιδίωξαν να εκδικηθούν τους αντιπάλους τους όχι ως εκεί που επιτρέπει η δικαιοσύνη και το
  συμφέρον της πολιτείας, αλλά κάνοντας τις πιο άγριες πράξεις, με μοναδικό περιορισμό το τι ήταν πιο ευπρόσδεκτο κάθε φορά για τη μια ή την άλλη μερίδα και δεν εδίστασαν στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την αρχή είτε καταδικάζοντας τους αντιπάλους με άδικη ψήφο του λαού, είτε με βίαιο πραξικόπημα, να χορτάσουν τη φιλοδοξία τους της στιγμής. Έτσι που κανείς από τους δυο δεν ακολουθούσε τους κανόνες του σεβασμού προς το δίκαιο και το σωστό, αλλά όσοι τύχαινε με ωραία και πρεπούμενα λόγια να σκεπάσουν τις πιο ανόσιες πράξεις, αποχτούσαν καλύτερη φήμη. Οι πιο μετριοπαθείς πολίτες θανατώνονταν κι από τους δυο, είτε γιατί δε βοηθούσαν τον αγώνα τους ή γιατί τους φθονούσαν οι άρχοντες ως και την πιθανότητα να επιζήσουν

  Σχολιαστρια Φ
  Με καλύπτει όταν λέει ότι όποιος πειράξει έστω και ένα τετραγωνικό της Πατρίδος θα του κόψουμε το χέρι, ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε μια Ελληνοκεντρική Παιδεία, όταν μιλάει για Πατρίδα, για Έθνος και για Ελευθερία.
  Τι να κάνουμε; Η πορεία θα δείξει κατά πόσο είναι διατεθημένος να τα πράξει

  Καμια πορεια Φ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ/ΕΣ
  Οπως στο Αμερικανικο Συνταγμα που υπαρχει προνοια απο το 1789
  στην Χαρτα Δικαιωματων για τους πολιτες να οπλοφορουν

  να οπλοφορουν για να εμποδισουν την καταλυση του πολιτευματος
  απο εσωτερικο η εξωτερικο τυραννο

  (το επαφιεται ) το δικο μας αοπλων πολιτων απεναντι σε πανοπλους
  κατασταλτατικους μηχανισμους ειναι το λιγοτερο προσβολη νοημοσυνης
  το περισσοτερο καλεσμα σε ομαδικη αυτοχειρια

  να οπλοφορουν για να προστατεψουν την εθνικη τους υποσταση απεναντι σε οποιονδηποτε εισβολεα και να υπερασπιστουν ενοπλως ζωη, τιμη, περιουσια


  και αν μας ενοχλει ο ηχος του αμερικανικο προτυπου αγνοωντας την ουσια, ας απαιτησουμε την Συνταγματικη του εφαρμογη με αλλο ονομα, αυτο της Αρχαιας Αθηναςτων πολιτων – οπλιτων που ειχαν ακριβως τις ιδιες δυνατοτητες

  Τερμα τα ευχολογια ο τροχος υπαρχει δεν χρειαζεται να τον ανακαλυψουμε εκ νεου, σκεψου μοναχα τα ολιγα κατωθι παραδειγματα ενδεικτικα μονο

  Ποσο ευκολο θα ηταν για την χουντα το 1967 να επιβληθει γνωριζοντας την αντιθεση ενοπλων πολιτων επαγρυπνουντων για το δημοκρατικο πολιτευμα?

  Ποσο ευκολο θα ηταν για το ξενοδουλο πολιτικοστρατιωτικο καθεστως
  να προδωσει την Κυπρο?

  Ποσο ευκολο θα ηταν για τον ανεμο να φυσηξει τα Υμια και το
  μισο Αιγαιο απεναντι?

  Ποσο ευκολο θα ηταν να εισβαλλουν 3-4 εκατομμυρια εισβολεις με την Αστυνομια και τον Στρατο σε ρολο θεατη τροχονομου εναντια στην βουληση
  οπλισμενων πολιτων?

  Ποσο ευκολο θα ηταν για κατοχικη κυβερνηση/αντιπολιτευση να
  καταλυουν καθε απολειφαδι θεσμικου ομοιωματος και εθνικης κυριαρχιας
  και να παραδιδουν πολιτες ως σκλαβους σε συγχρονα στρατοπεδα συγκεντρωσης και την χωρα σε υπερεθνικα κεντρα αν ειχαν απεναντι τους ενοπλους?

 49. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 06/12/2010 20:25:13

  Διαλογος με την σχολιαστρια Φ

  Ο ορος “αυθυπερβασης” που τοσο σου αρεσε ειναι δανειο απο τον καθηγητη
  Γιανναρα, προσπερασες ομως την προταση για την αναψηλαφηση της Καταδικης του Σωκρατη, αυτης που ανοιξε διαπλατα τις θυρες για την διωξη
  καθε εναρετου, δικαιου, ανιδιοτελη, ηρωα, αγνου πατριωτη που αγωνιστηκε
  και θυσιαστηκε για την πατριδα.

  Η θανατωση του ΣΩΚΡΑΤΗ ειναι το συλλογικο μας εγκλημα αντιστοιχο σε συμβολισμο με του Εσταυρωμενου, υπολειπομενου σε μεγεθος, αλλα
  ισχυροτερου ως Αποενοχοποιητικου Συμβολαιου, που θεσμοθετησε και νομιμοποιησε στην συλλογικη συνειδηση οτι μεγαλυτερος εγκληματιας
  απο τον δικαιο και εναρετο δεν υπαρχει.

  Ισοδυναμει με ανοικτη, μη αποκαταστηθεισα εθνικη καταστροφη,
  ειναι η μεγαλυτερη χαινουσα πληγη της εθνικης μας αυτοσυνειδησιας
  και προδοσια του ανθρωπινου μεγαλειου.
  Η αληθεια θα μας ελευθερωσει,και θα τερματισει το απο 2400
  εθιμο (καταρα) της εξοντωσης καθε αξιου που εμφανιζεται στην χωρα

  Χωρις να υποβληθουμε λοιπον σε αυτην την δοκιμασια, δεν θα εξιλεωθουμε ποτε, θα βολοδερνουμε αιωνιως στην ερημο του τις πταιει, και την
  απειλουμενη εξορια απο την γη μας θα την συντροφευει η εξορια απο αρχες
  πανανθρωπινες που προδωσαμε.

  “τα εμα παντα μετ’εμου φερω”
  “λογων αληθων εκφοραν παντα ποιου”
  “ελευθερον πνευμα ουδεποτε εκποιου”

  • blue nile avatar
   blue nile @ Ηνιοχος 06/12/2010 23:13:37

   Θα είχες 100% δίκιο αν δεν παρέλειπες το γεγονός ότι ο Σωκράτης οικειοθελώς ήπιε το κώνειο. Βλέπετε στην αρχαία πατρίδα μας δεν υπήρχε δήμιος να του το δώσει. Ναι καλά ακούσατε και μπορείτε να αναλογιστείτε αν υπήρξε άλλη οργανωμένη συλλογικότητα στην ανθρώπινη ιστορία που δεν είχε δήμιο. Sokrates drank the conium αλλά είχε και άλλη επιλογή, αυτή της ξενητειάς. Βέβαια για τους τότε Έλληνες η φυγή από την πατρίδα συνιστούσε κάκωση αλγεινοτέρα του θανάτου. Πάντως τη ζωοδόχο τους επιλογή την είχε...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Ηνιοχος 06/12/2010 23:21:03

   Ο Σωκράτης έκανε ηρωική έξοδο στα 70 του.
   Επί της ουσίας προκάλεσε την θανατική καταδίκη του με τον τρόπο που απολογήθηκε στο δικαστήριο.

 50. Βανζελ Παπαντό avatar
  Βανζελ Παπαντό 07/12/2010 01:33:05

  "Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
  κι οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
  μα θεοί κι οξαποδώ
  κει δεν είναι παρά δω"

  Κ. Βάρναλης

 51. Κάποιος avatar
  Κάποιος 07/12/2010 02:06:41

  Μια ερώτηση στατιστικού ενδιαφέροντος :

  Ποιος είναι ο/η αγαπημένος/η σου πολιτικός ;

  α. Α.Γεωργιάδης
  β. Α.Παπαρήγα
  γ. Α.Σαμαράς
  δ. ΓΑΠ
  ε. Α.Τσίπρας
  στ. Ν.Μιχαλολιάκος
  ζ. Ν.Μπακογιάννη

  ή κάποιος άλλος ;

 52. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 07/12/2010 22:04:04

  Από κάποια σχόλια που διάβασα βγαίνει το συμπέρασμα 1) ότι υπάρχουν πατριώτες μας που πιστεύουν πως αριστερός και δεξιός είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ τύποι ανθρώπινου χαρακτήρα, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά ο κάθε τύπος, τα δικά του. Και 2) ότι η ανάρτηση και ο συντάκτης προτείνει στην ΝΔ να κάνει ιδεολογικές παραχωρήσεις για να πετύχει συμφιλίωση ή τέλος πάντων συνεργασία με την αριστερά.

  Για το 1) έχω να πω ότι το συμπέρασμα σαφώς και είναι λανθασμένο. Και μάλιστα δείχνει την ανάγκη να έχουμε συχνώτερα τέτοια άρθρα που να μας θυμίζουν, ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, πως δεν είμαστε αριστεροί ή δεξιοί αλλά έλληνες. Οτι τέλος πάντων αυτό οφείλουμε να είμαστε.

  Για το 2), αν και αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Strange Attractor, θα πω πως έχω την εντύπωση πως, τουλάχιστον η παρούσα ανάρτηση, μόνο αυτό δεν προτείνει.

  Και 3) ότι τελικά δεν αρκεί να έχουμε τις ίδιες εμπειρίες για να βγάλουμε τα ίδια συμπεράσματα. Ιδίως εμείς οι έλληνες ρε παιδάκι μου...

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 07/12/2010 22:18:46

   Αν και αναρμόδιος, εν τούτοις ομίλησες αρμοδίως.
   Εγκρίνω & επαυξάνω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.