#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2010 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πάγκαλος: “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά” !!!Αφωνα άφησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής δημόσιας διοίκησης ο αντιπρόεδρος τής κυβέρνησης με την δική του εξήγηση για το «πού πήγαν τα λεφτά».

Είπε, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: : «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».Πείτε ότι θέλετε εσείς οι Αντινέοι. Εγώ συμφωνώ με τον κύριο Πάγκαλο. Μαζί τα φάγαμε

Και τον ενημερώνω για τα κάτωθι:

Με χρηματικό πρόστιμο αναμένεται να τιμωρηθεί ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ του Παναθηναϊκό, καθώς επέστρεψε από τη Μοζαμβίκη, κατά πέντε κιλά βαρύτερος. Ο νεαρός άσσος των «πρασίνων» βρέθηκε για μόλις πέντε μέρες στην πατρίδα του, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του ομάδα. Τελικά, μετά από μετρήσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε πως από τα 83 κιλά που ήταν πριν, έφτασε τα 88, ενώ ο δείκτης λίπους του σώματός του πήγε από το 8% στο 11%.

Ο Σιμάο τα έφαγε τα λεφτά κύριε Αντιπρόεδρε. Τα έβγαλε παράνομα στη Μοζαμβίκη, και ξηγήθηκε μέρα και κιλό, ο αθεόφοβος

Και εγώ τα έφαγα επίσης. Είχα πάρει μια κουζίνα ...Siemens στις ...εκπτώσεις. Συνεργαζόμουν επίσης με την Στάζι του κουμπάρου σας στην λεηλασία του ΟΤΕ με τα ψηφιακά, για να έχουν τηλέφωνο όλοι οι Έλληνες

Και όταν έπεσα από τη μηχανή έκανα ράμματα σε δημόσιο νοσοκομείο. Γάζες, μπεταντίν, όλα τα ήθελα, τζάμπα.

Συμμετείχα και σε άλλες σπατάλες  προμηθειών  Δημοσίου. Ψήφιζα ανελλιπώς σε κάθε εκλογές καταναλώνοντας φακέλους και ψηφοδέλτια. Άσε που πετούσα  αυτά που δεν έριχνα στην κάλπη.

Και μεταξύ μας και καναπεδάκι έχω χτυπήσει σε ημερίδα ΑΕ του Δημοσίου. Με συνοδεία γαλλικό μετά γάλακτος.

Επίσης όσοι πήγαμε σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια πληρώναμε; Όχι. Από τα έτοιμα τρώγαμε.

Να μη μιλήσω για τη δωρεάν σίτιση και στέγαση στο Στρατό. Πάλι τζάμπα την έβγαλα.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της οικονομικής ζημίας που υπέστη το Δημόσιο εξαιτίας μου, δεν θα μιλάω από τούδε και εις το εξής για το Μνημόνιο και  να μου στείλουν το λογαριασμό εις την οικίαν μου. Αν έως τότε έχω τέτοια, θα φροντίσω να καταβάλω τη συμμετοχή μου. Είμαι πεπεισμένος ότι και το πολιτικό προσωπικό θα λειτουργήσει αναλόγως.

Μετά τιμής,

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lpap avatar
  lpap 21/09/2010 11:53:31

  Όσο κι αν μου είναι αντιπαθής θα πως πως ο λόγος του εμπεριέχει μια πικρή αλήθεια!! Απλά το κόμμα ου εξέθρεψε αυτά τα φαινόμενα στον υπερθετικό βαθμό!! Οπότε δεν έχει δικαίωμα να ζητά τα ρέστα. Ας εκπαίδευε τους πολίτες σε άλλες συμπεριφορές..<δεν είναι άμοιρος ευθυνών...μην τολμήσει να το πιστέψει αυτό..

  • lampros avatar
   lampros @ lpap 21/09/2010 21:07:33

   @lpal

   Όσο κι αν μου είναι αντιπαθής θα πως πως ο λόγος του εμπεριέχει μια πικρή αλήθεια!!

   ===

   Καμμία αλήθεια δεν περιέχει. Κουτοπονηριές του Πάγκαλου ―και πολλών παπαγάλων― που έχουν αποδειχθεί ψέμματα με στοιχεία και νούμερα. Πρόσφατα, με την καταμέτρηση των Δ.Υ.

   Πρώτο ψέμμα: ο υπερβολικός αριθμός των Δ.Υ. Περί τους 700,000 Δ.Υ έδειξε η τελευταία, οριστική, καταμέτρηση συνολικά, με καθηγητές, στρατιωτικούς, κλπ μέσα. Αριθμός μικρός για τα δεδομένα της Ευρώπης. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό Δημοσίων Υπαλλήλων ―και τους πληρώνουν και καλύτερα. Η Δανία ―που ήταν το πρότυπο του ΓΑΠ― έχει 40% παραπάνω Δ.Υ από όσους η Ελλάδα σε ποσοστό πληθυσμού.

   Δεύτερο ψέμμα: ότι πολλά λεφτά πάνε στους Δ.Υ και τους «διορισμένους». Και εδώ, σε σχέση με την Ευρωζώνη μικρότερο ποσοστό του ΑΕΠ μας δίνουμε για μισθούς+συντάξεις των Δ.Υ από τις περισσότερες χώρες.

   Τρίτο ψέμμα: ότι αυτό είναι το μεγάλο έξοδο του κράτους μας. Ούτε μεγάλο είναι, ούτε καν σημαντικό. Τα πολλά λεφτά δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις αλλά σε δημόσια έργα ―που ξέρουμε τι φαγοπότι γίνεται―, και κυρίως στις αποπληρωμές προηγούμενων δανείων και τόκων ―άλλο φαγοπότι. Βάλε επίσης μίζες, κομπίνες, άχρηστες αγορές και εξοπλισμούς και έχεις μια πλήρη εικόνα.

   Καμμία αλήθεια λοιπόν τα λόγια του ―και με συνείδηση της απάτης...

   • lypon avatar
    lypon @ lampros 22/09/2010 12:43:58

    Κακά τα ψέμματα, βρε παιδιά.

    Το πρόβλημα στο Δημόσιο δεν είναι το πλήθος των υπαλλήλων (προσέξτε, για μόνιμους και αορίστου χρόνου μιλάω).

    Το πρόβλημε είναι η μηδαμινή παραγωγικότητα αυτών των υπαλλήλων.

    Και το άλλο πρόβλημα είναι οι εργολαβίες του Δημόσιου. Έχετε συνειδητοποιήσει οτι την τελευταία 25ετία πάνω κάτω, ο Κόκκαλης έχει φάει πάνω από 100 εκ. € για πληροφοριακή υποστήριξη των ΔΟΥ, και ακόμα πληροφοριακά συστήματα δεν έχουμε;

    Τι άλλο να πούμε δηλαδή;

   • lampros avatar
    lampros @ lampros 22/09/2010 17:15:21

    """Το πρόβλημε είναι η μηδαμινή παραγωγικότητα αυτών των υπαλλήλων."""

    Αυτό έχει να κάνει με στρατηγικές επιλογές της κρατικής ηγεσίας.

    Διαβάστε αυτό να δείτε από τα μέσα τι παίζει:
    http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=5489&cata_id=6&catb_id=9&LID=1

   • lypon avatar
    lypon @ lampros 23/09/2010 07:21:27

    Lampros, άψογο άρθρο!

    Προφανώς δε διαφωνούμε, εγώ κοίταξα μονάχα ένα μικρό κομμάτι της κατάστασης που περιγράφει ο Ζιάκας.

   • lpap avatar
    lpap @ lampros 30/09/2010 20:42:54

    Πολύ ετεροχρονισμένα αλλά να ανταπαντήσω κι ως δημόσια υπάλληλος. Δεν εννοούσα πως τα φάγαμε μαζί ασφαλώς..Μόνοι τους τα φάγανε. Εννοούσα πως βολευτήκαν κάποιοι, εγώ ήμουν μικρή, σε αυτό το μοντέλο και νόμιζαν πως θα κρατήσει αιώνια. Φυσικά και λένε ψέματα. Και βέβαια όλοι αυτοί είναι ΑΠΟΛΥΤΑ κρατικοδίαιτοι τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά κι ο λαός που αποδέχονταν την παραπλάνηση και ευχαριστιόταν στα ψέματα έχει μερίδιο ευθύνης. Αυτό που του αναλογεί. Όλους αυτούς τους μ@@@@@@ες κάποιοι τους ψήφιζαν με κάποια κριτήρια..΅Ε ας τα λουστούν σήμερα. Τα λούζομαι κι εγώ φυσικά αλλά κι εγώ έκανα λαθεμένες επιλογές ψηφίζοντας μάλιστα σε όλη τη ζωή μου τη ΝΔ. Κι εγώ επέλεξα ανάξιους..αλλά δε σκοπεύω να το επαναλάβω..

  • Σπυρος avatar
   Σπυρος @ lpap 20/12/2010 09:26:15

   και δε μας λες ρε πάγκαλε...αφου τα φάγαμε μαζί εγω γιατί ειμαι 95 κιλα και εσυ 295...?
   μήπως εσυ έφαγες το φιλέτο και τα κοψίδια και εμείς τα αποφάγια?

 2. Enzo avatar
  Enzo 21/09/2010 11:57:15

  ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ, ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΜΑΖΙ! ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ!
  80% πιανει το πασοκ σε ολες συνδικαλιστικες οργανωσεις του δημοσιου.
  ποσοστα τσαουσεσκου!
  τα φαγατε μεγαλε , τα φαγατε!

 3. takis roula avatar
  takis roula 21/09/2010 11:58:12

  Ντροπή τους. Ο δημοσιος υπάλληλος έπαιρνε μισθό 1500 ευρώ και αν τα έπαιρνε. Αυτοί πόσα βγάζανε από μισθούς και μίζες? Και βέβαια ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος που΄ψήφιζε ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια και το ξαναψήφισε για να τον αποτελειώσει.

 4. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 21/09/2010 11:59:22

  Μισες αληθειες.Για τις υπερκοστολογησεις των εργων και των προμηθειων των νοσοκομειων τι εχει να πει.Οχι κυριε αντιπροεδρε το κρατος εστησε σε πολλες γωνιες του παραγκες κατ εντολη επιχειρηματιων που μας ξεζουμισαν και μας ξεζουμιζουν.Αυτα που εφαγε ο λαος ειναι στραγαλια.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/09/2010 12:04:15

  Τι αντίστροφος λαϊκισμός είναι αυτός;
  Δεν θα διόριζαν;
  Δεν έχει ανάγκη ένα κράτος από υπαλλήλους;
  Αφού το παραμύθι για τους υπεράριθμους δημόσιους υπάλληλους κατέρρευσε με την απογραφή, δήθεν δεν τους ήξεραν.

  650.000 βία 700.000 συνολικά, ούτε 10 % του πληθυσμού, στα επίπεδα της Γαλλίας και άλλων κρατών.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ αλλενάκι 21/09/2010 19:08:20

   Μάλλον δεν άκουσες ότι στο νούμερο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΔΕΚΟ και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας. Προβλέπεται να φθάσουν το 1,150,000.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ mitsosms 21/09/2010 20:50:42

    ΔΕΚΟ κάποτε. Τώρα ΑΕ, μερικές εξ αυτών εισηγμένες. Είναι ΔΥ οι εργαζόμενοι σε αυτές?

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ mitsosms 21/09/2010 21:53:38

    Κοιμάσαι όρθιος μήτσεμ... Εκτός αν "ευρύτερο δημόσιο τομέα" εννοείς τα περίπτερα...

   • lampros avatar
    lampros @ mitsosms 22/09/2010 17:17:44

    Άσε ρε Μήτσο, ρόμπα έγινες πάλι...

    Τα ακούς και εξ δεξιών, άκου τα και εξ αριστερών:

    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=19/09/2010&s=ios-kyriakhs

    Που πας ρε Καραmitsos;

  • lampros avatar
   lampros @ αλλενάκι 21/09/2010 21:10:29

   Η Δανία, το πρότυπο του ΓΑΠ, έχει πάνω από 20% Δ.Υ ―τα στοιχεία ψάξτε τα στη Eurostat και τον ΟΟΣΑ, τα έχουν online. Τα ίδια Σουηδία, και άλλες χώρες...

   Και ξοδεύουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό για τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

   Μόνο χαχόλους πείθουν οι δηλώσεις του Πάγκαλου...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ αλλενάκι 22/09/2010 11:37:31

   Και κακώς λέγονται όλοι αυτοί "δημοσιοι υπάλληλοι". Μεταξύ τους περιλαμβάνονται νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθηγητές ΜΕ και δάσκαλοι, ερευνητές με διδακτορικό σε διάφορα ερευνητικά κέντρα που υπάγονται στον δημόσιο τομέα, διδάσκοντες στο ΕΑΠ που έχουν ετήσια 10μηνη σύμβαση, με 750 ευρώ μηνιαίως, παρακαλώ.
   Δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί όλοι;
   Απλά, έγινε μία οργανωμένη προπαγάνδα από κυβέρνηση και ΜΜΕ, εξισώνοντας την κυρούλα απόφοιτο λυκείου που έχει μια θέση στο Πρωτόκολλο με τον επιστήμονα διδάκτορα, με σπουδές στο εξωτερικό και με επιστημονικό έργο, που αγωνίζεται σε ένα νοσοκομείο, σε ένα σχολείο ή είναι συμβασιούχος σε κάποιο άλλο τομέα που απαιτεί εξειδίκευση (π.χ. σε μία Εφορεία Αρχαιοτήτων).
   Αντί να γίνει προσπάθεια περιστολής του γιγαντισμού του δημόσιου τομέα εκεί που αυτός δεν χρειάζεται, έγινε μία εκστρατεία ισοπέδωσης και ενοχοποίησης ανθρώπων, όπως έγινε με την σταλινική "αποκουλακοποίηση".
   Και πρωταγωνιστής της "αποκουλακοποίησης" ο εσχάτως νεοφιλελεύθερος Πορτοσάλτε, ο θαμώνας του Golden Hall (ο Αυριανιστής το έγραψε σε ένα άλλο σχόλιο εδώ).

 6. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:05:00

  "ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ»
  (από το punk-alos.blogspot)
  (...) Θυμήθηκα μια ιστορία που άκουσα από τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη στο "Κόκκινο" πριν κάνα 3μηνο (μάλλον) και πάει κάπως έτσι: Ήταν ο Γιάννης στο Παρίσι για σπουδές, κάποια χρόνια πριν. Βγήκαν λοιπόν με ένα συμφοιτητή του και τον Κώστα Βεργόπουλο, που ήταν καθηγητής του εκεί, για ένα ποτό σε ένα καλοβαλμένο μπιστρό.Ήταν λοιπόν στο μπιστρό και ξαφνικά ο Βεργόπουλος λέει: "ο Πάγκαλος!" και σηκώνει το χέρι να τον χαιρετήσει. Ο Πάγκαλος τον βλέπει, τον πλησιάζει και κάθεται στην παρέα. Αρκετά πολυλογάς αλλά και ευχάριστος τύπος για να κάνεις παρέα (μάλλον δεν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τότε)! Παραγγέλνει φαγητό και κρασί (που έφαγε και ήπιε μόνος του) και μετά κάτι σπέσιαλ ουίσκια και γλυκό και από πάνω και κάνα δυο πούρα που κάπνισε!Και έρχεται ο λογαριασμός ... αν θυμάμαι ήταν ένα εξωφρενικό ποσό, ας πούμε 600 (μπορεί και 800) Ευρώ (μπορεί και όχι ευρώ, αλλά πολλά λεφτά) και τι λέει ο άνθρωπας;"600 δια 4 ... από 150 ευρώ ο καθένας μας, ε;"Τα παιδιά γενικώς δεν ήταν και μες στην οικονομική άνεση, φοιτητές λέμε ήταν. Οπότε καταλαβαίνετε πως πάγωσαν στο άκουσμα της φράσης.Ο Βεργόπουλος λοιπόν που δεν είναι γάιδαρος σαν τον Πάγκαλο και ήξερε τι παίζει και με τα παιδιά, γυρίζει και λέει στον πρώην υπουργό: "άσε Θόδωρε, αυτά σήμερα είναι κερασμένα από μένα". Και φυσικά ο Πάγκαλος δέχτηκε!Δεν νομίζω να σας φαίνεται παράλογο αυτό που έκανε ο Πάγκαλος εκείνο το βράδυ στο Παρίσι. Μια ζωή αυτό κάνει…τρώει, τρώει, τρώει (μαζί με το υπόλοιπο κυβερνητικό κυρίως ΠΑΣΟΚ) και μετά μας λέει "ελάτε να πληρώσουμε όλοι μαζί τώρα τον λογαριασμό"! Και είναι ακόμα πιο τσίπης από αυτό γιατί όπως μου είπε ένας φίλος, που δούλευε σε καφενείο σε τουριστικό θέρετρο, το μαγαζί του χρέωσε κανονικά τον καφέ και το γλυκό που παρήγγειλε και όταν έφυγε δεν άφησε ΤΙΠΟΤΑ για πουρμπουάρ! Σωστός;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ aengus 22/09/2010 11:44:58

   Οχι, δεν ήταν φαγανοί ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Πάγκαλος. Είναι η σωματική τους κατασκευή έτσι.
   Και μια και ήρθε η κουβέντα για τ. και νυν υπουργούς, να σας πω ότι και ο Monsieur Michel Liapis, όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού και συνόδευσε τη βασίλισσα Σοφία στη Ρόδο, προφασίστηκε δουλειά για να μην συναντήσει τα εκεί στελέχη του Υπ.Πο. για επείγοντα υπηρεσιακά θέματα. Για όποιον ξέρει, έχει πολλές υπηρεσίες το Υπ.Πο. στη Ρόδο.
   Στην πραγματικότητα, αποσύρθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού για ολιγοήμερη ανάπαυση, με έξοδα του Υπ.Πο., εννοείται.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 21/09/2010 12:06:07

  Ω ναι Κε Πάγκαλε; Τοτε πως εξηγείτε το γεγονός οτι εσείς παχύνατε (Πλουταίνατε) και μεις αδυνατήσαμε (φτωχύναμε);

 8. Το Μανιφέστο μιας Ελληνίδας avatar
  Το Μανιφέστο μιας Ελληνίδας 21/09/2010 12:08:14

  Η καθεστωτική του αντίληψη είναι φανερή.Δεν λέει καλύτερα τι φόρο πληρώνει για την βίλα με την πισίνα¨και πως την έφτιαξε .Σχετικά με τους υπαλλήλους που διόρισε νομίζει ότι τους προσέλαβε στην επιχείρησή του!!!!

 9. Paranoia avatar
  Paranoia 21/09/2010 12:08:17

  "Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Σας διορίσαμε."

  Α μπράβο. Άρα εμείς τώρα που σας πιστέψαμε θα φάμε τη φτώχεια μας και σεις που μας εξαπατήσατε, για να είστε στην εξουσία τόσα χρόνια, θα πάτε τελικά φυλακή (όσους δεν σας έχει μέχρι τότε λιντσάρει ο κόσμος).

  Έτσι τελειώνει το παραμύθι κύριε Πάγκαλε.

  Πάντως ο Πάγκαλος με τις δηλώσεις του θα διευκολύνει πολύ τους μελλοντικούς δικαστές των υπευθύνων της υπόθεσης χρεωκοπίας της χώρας...

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Paranoia 22/09/2010 16:53:28

   Και εγώ όταν διάβασα αυτά τα παν-κάλα, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα.

 10. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:08:23

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ…ΤΡΩΕΙ, ΤΡΩΕΙ, ΤΡΩΕΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΣΟΚ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ “ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ”!

 11. νους υγιης avatar
  νους υγιης 21/09/2010 12:09:15

  εμενα ρε μαυρογιαλουρε που δεν με διορισατε ποτε θα τα φαω???????
  και ποτε ρε μαυρογιαλουρε καταλαβες οτι ειναι "μια εξευτελιστική για τη χώρα κατάσταση"?????
  και γιατι ρε μαυρογιαλουρε υποθηκευσες και το δικο μου μελλον για να τρως (και) ΕΣΥ ??????
  κσι τωρα γιατι να σε πιστεψω οταν λες οτι αλλαξες ρε μαυρογιαλουρε?????
  οχι ρε μαυρογιαλουρε δεν θα με κανεις συνονοχο σου, ουστ απο δω παχυδερμο

 12. BABIS avatar
  BABIS 21/09/2010 12:09:43

  Φυσικά αυτό έγινε επί ΠΑΣΟΚ και αυτό συνέχισε και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο Καραμανλής βουτυρόπεδο σε μεταξωτά σωβρακάκια για να μην γραψω κάτι άλλο πήρε την εξουσία λέγοντας ότι θα σταματήσει πολλά φαινόμενα κατασπατάλησης του δανεικού δημοσίου χρήματος και τελικά εξαπάτησε αυτούς που του δώσαν την ψήφο τους να κυβερνήσει τον τόπο. Δυστυχώς δεν είχε καμιά σχέση με τον θείο του.

  • ΔΝΤ avatar
   ΔΝΤ @ BABIS 21/09/2010 16:33:10

   Εξαπάτησε και κατ' έκλεψε, μην το ξεχνάς!

 13. enianos avatar
  enianos 21/09/2010 12:11:41

  Μήπως έχει ονόματα και διευθύνσεις ?Νομίζω ήρθε η ώρα να τους στείλουμε τον λογαριασμό !
  Γιατί αν δεν το κάνουμε σημαίνει ότι συναινούμε.

 14. Vassilis avatar
  Vassilis 21/09/2010 12:13:02

  Αυτό θα πει να είσαι ΠΑΣΟΚος!!!! Το απόλυτο ΘΡΑΣΟΣ!!! Όχι μόνο δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου, αλλά προσπαθείς να πείσεις τους κάθε λογής “βολεμένους” ότι “ΦΤΑΙΝΕ” και από πάνω!!! Φταίνε, γιατί με “κάθε” τρόπο, προσπάθησαν να βρουν μια δουλειά! Φταίνε που ΕΣΕΙΣ οι πολιτικοί τους μάθατε ότι ΜΟΝΟ έτσι μπορεί να “βολευτεί” κάποιος κάπου..... Μόνο που για κάθε έναν που “βολευόταν” Κε Πάγκαλε, βολευόταν και η τσέπη σας (βουλευτική ή υπουργική)! Και τώρα τι τους λες???? Να έχουν και τύψεις!!!!! Αι σιχτίρ! ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Κε ΠΑΓΚΑΛΕ!!!!!

 15. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:16:13

  ΑΠΟΛΥΤΩΣ !

 16. Vassilis avatar
  Vassilis 21/09/2010 12:17:25

  Συμφωνώ απόλυτα!!!

 17. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:19:57

  Πολιτική αλητεία περιφέρει
  Με τον Καρατζαφέρη χέρι-χέρι…

  ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

 18. victoria avatar
  victoria 21/09/2010 12:20:13

  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ!!

  ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΗΤΟΣ. ΕΝΑ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΞΥΠΝΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.

 19. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 21/09/2010 12:20:18

  Δηλαδή ειναι τόσο κυνικά προκλητικός που ουσιαστικά λέει: "Καλά να πάθετε μαλάκες που μας ψηφίζατε μπας και σας διορίσουμε. Σκάστε τώρα και πληρώστε"!!!

  Αυτό βέβαια δεν απαλάσσει, ούτε αυτόν, ούτε τους άλλους υπευθύνους για την κατάσταση αυτή πολιτικούς. Αντιθέτως τους καθιστά υπόλογους για εκμαυλισμό και εξαγορά συνειδήσεων με δανεικό δημόσιο χρήμα. Και αυτό έγινε καθιερωμένη πολιτική πρακτική από το 1981 με το Παπανδρεϊκό μοντέλο.

  Είναι ομολογία εγκλήματος και από την στιγμή που το παραδέχεται πρέπει να παραιτηθεί και να ζητήσει την παραπομπή του σε ειδικό δικαστήριο μαζί με τους υπόλοιπους υπευθύνους για την εξαγορά ψήφων με δανεικό κρατικό χρήμα, για ασυλία σε φοροφυγάδες κλπ, κλπ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Professor Moriarty 22/09/2010 12:59:09

   Μα ακριβώς αυτό είναι το εξοργιστικό με το ΠΑΣΟΚ:
   Κατέστρεψαν τελείως τον δημόσιο τομέα δια της μεθόδου του πρασινοφρουρισμού, διέφθειραν το σύμπαν, έμαθαν τον κόσμο στην ανομία και τώρα, η ίδια ελίτ που συμμετείχε σε αυτά, λέει "συμμέτοχοί μας ήσασταν, καλά να πάθετε"!
   Δηλαδή, κατά τον κ. Πάγκαλο, η πολιτική ελίτ (και μάλιστα αυτή του ΠΑΣΟΚ) δεν φέρει καμία ειδική ευθύνη γιατί διέφθειρε και εμπορεύτηκε ελπίδες, ευθύνονται άπαντες το ίδιο.
   Αφήνουμε κατά μέρος τους ιδιώτες που πλούτισαν από αισχρές συναλλαγές με το δημόσιο, από επιδοτήσεις που πήγαν στράφι κλπ. Γι'αυτούς κουβέντα ο κ. Αντιπρόεδρος. Προφανώς, συνυπεύθυνοι όλοι μας και για τα χρέη των νοσοκομείων από τις υπερκοστολογήσεις, προφανώς...

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/09/2010 12:21:47

  Για απιστια (Μιζενς) ο Βουρλουμης ??? χαχαχαχχα δεν το πιστευω !

  ρε Παγκαλε, γυριστε τα πισω τα $$ που φαγατε. Δε χωρατε στα ρουχα σας πλεον. Τι μας το λες? Βγες και πες.. "οσους προσλαβαμε στο Δημοσιο με βισμα να παραιτηθουν για να βοηθησουν την οικονομια". χαχαα

  ΠΠ

 21. kiki avatar
  kiki 21/09/2010 12:25:07

  @ aengus
  Ετσι ακριβως εγινε και γινοταν στο Παρισι,τρακαδορος ,φαφλατας και ξεφτιλας.Τωρα πως κανει αυτη την δηλωση του ποθεν εσχες,πως ξαφνικα απο ξεβρακωτος εγινε ζαμπλουτος. Μια ερωτηση,και περιμενουμε μια απαντηση.
  Ξεβρακωτος και το εννοουμε.

 22. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:25:50

  Ένοχοι, μαζί με τον αρχηγό Κωλοτούμπα και τη και την Αιώνια Θυγατέρα για ΑΠΑΤΗ και ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ σε κολοσσιαία κλίμακα….
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 23. Misha avatar
  Misha 21/09/2010 12:26:38

  Βγάλτε τη σημαία και πείτε πως την πήρε ο αερας
  Ιμια 1996

  Πετάξτε τον έξω
  Παγκαλος για τον κυνηγημένο Οτσαλάν

  Αν ο ΓΑΠ γινει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εγω δε θα είμαι μέλος
  αρχες δεκαετιας 2000

  2010
  Εσεις Έλληνες φάγατε τα λεφτά που μας λείπουν.Συνεπώς δικαίως πληρώνετε.

  Το Γουδή ποιος θα το ξανανοίξει;

  • Αμετανόητος avatar
   Αμετανόητος @ Misha 23/09/2010 12:55:10

   @misha
   ΣΩΣΤΟΣ.
   Ax Ελλάδα,αμνήμων...

 24. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:30:44

  Ακριβώς Κική! Αλλά θα περιμένουμε πολύ; Οι αντοχές εξαντλούνται τάχιστα!
  Και κάποιες εφημερίδες του έχουν κάνει πολλές και διάφορες ερωτήσεις. Δεν απαντά. Αρκείται σε δηλώσεις Αντουανέτας….

 25. ancora avatar
  ancora 21/09/2010 12:30:49

  να επεμβει εισσαγγελεας να τον συλλαβει αμεσα

  η διευθυνση του ειναι γνωστη

 26. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:32:08

  Κάνεις τη μόνη ερώτηση που έχει σημασία πια!

 27. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 21/09/2010 12:34:56

  Ας πει και αυτος και τα αλλα τα γαιδουρια, πως απεκτησαν τα απειρα ακινητα τους.58 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Ο ΘΕΟΧΟΝΤΡΟΣ, και αλλα τοσα η αριστερη "αγωνιστρια" κ.Νταλαρα..Μηπως οταν μαζι με τον "αριστερο" αντρα της, μας τραγουδουσε για την παγωμενη τζιμινιερα???

  Παλιογαιδουρια...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΧΡΗΣΤΟΣ 22/09/2010 13:03:19

   Νταράλα λέγεται η Μανδάμ, ή μάλλον Νταράλα-Ραγκούση.
   Και αφού ήταν τόσο καλή μάνατζερ του αοιδού ανδρός της τόσα χρόνια, ασφαλώς και θα είναι καλή Υφυπουργός για εργασιακά θέματα τώρα.
   Φαντάζομαι ότι ο Νταλάρας στις συναυλίες του και στα "μαγαζιά" θα ήταν τύπος και υπογραμμός με την Εφορεία...
   Οπως ο κάθε καλλιτέχνης αυτού του χώρου.
   Λέμε τώρα...

   • lypon avatar
    lypon @ ΒΙΣ 23/09/2010 07:35:36

    Παρεπιμπτόντως, μήπως θυμάστε τον Πανταγιά, το σύμβουλο του Σημίτη;

    Μήπως θυμάστε γιατί φαγώθηκε εν μία νυκτί;

    Οι κακές γλώσσες πάντως λέγανε κάτι για ποσό 2 δις € του Νταλάρα, που μεσολάβησε ο Πανταγιάς για να κρυφτεί από την εφορία... Και τον πήρανε μυρωδιά και, για να γλυτώσει ο Σημίτης το σκάνδαλο, ξηλώθηκε ο Πανταγιάς.

 28. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:36:04

  Σωστά!
  Είναι άνευ προηγουμένου η δήλωση.
  Έχει ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ πλέον….
  Να τον χαίρεται η εγκυμονούσα καλτσοδέτα του πασόκ …

 29. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 21/09/2010 12:36:26

  Έχει ασυλία. Για αυτό μπορεί να λέει ό,τι τερατολογία θέλει και να ευφυολογεί δήθεν, ομολογώντας οικονομικά εγκλήματα που για έναν αμερικανό, για παράδειγμα, θα θεωρούνταν ισοδύναμα εσχάτης προδοσίας.

 30. λέων avatar
  λέων 21/09/2010 12:37:32

  Το παχύδερμο σε όλο του το ΜΕΓΑΛΕΙΟ.Δήλωση για κρέμασμα από τους ¨αδένες¨μπροστά στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό και των άλλων ομοίων του.Αλλά δεν φταίει αυτός αλλά αυτοί που τον ψηφίζουν δίνοντάς του με αυτό τον τρόπο το ¨μισθουλάκο¨ του βουλευτή.ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

  • Αμετανόητος avatar
   Αμετανόητος @ λέων 23/09/2010 12:56:57

   σωστός !!!

 31. donaE avatar
  donaE 21/09/2010 12:37:50

  Ωραια!Ξεμαλλιαζονται και μεταξυ τους,εγκαταλειποντας το πλοιο...

  • aengus avatar
   aengus @ donaE 21/09/2010 12:46:14

   Μπα! Αν δε βγούμε στους δρόμους κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες (την Πέμπτη 23 Σεπτ., 6.30, Ομόνοια, η πρώτη ευκαιρία) μάλλον αυτοί θα αρχίσουν να μας φορτώνουν σε πλοία!

 32. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:42:28

  ΑΝ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ, ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝΕ!
  Δεν με ενδιαφέρει τι παιχνίδια παίζει με τους ομοτράπεζούς του.
  Όσο για την αντίδραση για το μνημόνιο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, είσαι πολύ έξυπνος για να το πιστέψεις.
  Είναι θέμα αξιοπρέπειας του καθενός μας και όλων μαζί!
  ΜΠΑΣΤΑ ! ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;;;;;

 33. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 21/09/2010 12:42:53

  Στα εξι μετρα.Τερμα τα δικαστηρια (ουτως η αλλως και αυτα τα ελεγχουν).Αν δεν ειναι αυτη η φτωχεια και ο ορυμαγδος γυρω μας ΕΣΧΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, τοτε προδοσια δεν ειναι τιποτα.Ας εξηγησουν πως απεκτησαν τις τεραστιες περιουσιες τους, τι ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ (αν εκαναν ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ), και εμεις ας ψαξουμε για τα δικα μας λαθη.
  ΥΓ.Οσοι επιθυμουν ας διαβασουν στην ΙΔΕΟΠΗΓΗ, το σχολιο του κ.κ.Χρηστου Γιανναρα.

 34. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/09/2010 12:43:16

  Ο Εμβέρ Χότζα, τα χρόνια τού πολιτικού του φλερτ με τον Μάο, έλεγε ότι "μαζί, Αλβανία και Κίνα, έχουμε ένα δισεκατομμύριο πληθυσμό".

  Κάπως έτσι έγινε η μοιρασιά τού παγκαλικού "μαζί φάγαμε τα λεφτά"... για κάθε 2 εκατομμύρια που "φάγαμε" εμείς, οι πολιτικοί έφαγαν 998!

  • ήγγικεν avatar
   ήγγικεν @ Στέργιος 21/09/2010 12:49:44

   ΤΟ σχόλιο, έγραψες άρχοντα!!!

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Στέργιος 21/09/2010 18:41:05

   Πολύ παραστατικό Στέργιο, είναι της ιδίας λογικής

 35. Σαος avatar
  Σαος 21/09/2010 12:49:12

  Πότε διορίστηκα στο δημόσιο ρε παιδιά, όπως γράφει ο Πάγκαλος; Ποια λεφτά έφαγα και πως; Ε, ρε κάτι απορίες που έχω και εγώ...

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Σαος 21/09/2010 18:42:54

   Εάν έχετε μέχρι 5ου βαθμού συγγενή στο δημόσιο είστε συνυπεύθυνος

 36. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/09/2010 12:49:46

  Α, υπάρχει κι άλλο για φαϊ και υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

  Στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου επ΄ευκαιρία των εκλογών (τη δεκαετία του ' 90)και όπως είθισται, υπάρχει πάντα κρύος μπουφές για τις ανάγκες ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που ξενυχτούν για την κάλυψη του γεγονότος. Ο μπουφές πάντα ως φιλοφρόνησις της ΓΓΤύπου ήταν από ένα μεγάλο εστιατόριο. Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προμήθευσαν παράλληλα κι ένα μπούτι ψητό μεγάλο -δωρεάν- για τους υπαλλήλους της Γραμματείας που πάντα τραβάνε και το ξενύχτι και τη πολλή δουλειά. Ερχόμενος ο Βενιζέλος ως υπουργός Τύπου στο Ζάππειο μαθαίνει για το μπούτι και ......το εξαφάνισε μόνος του, σε ένα γραφείο του Ζαππείου. Οι υπάλληλοι ακόμα περιμένουν να τσιμπολογήσουν εστω......

  • lpap avatar
   lpap @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/09/2010 16:22:23

   χαχαχχαχαχαχχα
   έτσι εξηγούνται τα παραπανίσια κιλά!!!!!!!!
   ήτανε φαγανός από μικρός ο Βενιζέλος!!
   αχαχχαχαα

 37. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:51:00

  ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ !
  (Ο Ετοιμόγεννος: «Θα γεννήσω κι άλλους….»)

 38. KΠ avatar
  21/09/2010 12:53:31

  Σας διορίζαμε για να μας ψηφίζετε ώστε να τρώμε και στην συνέχεια διορίζαμε τα παιδιά σας για να μας ξαναψηφίσουνε/τε ώστε να ξαναφάμε. Κι όπως λέει και ο λαμπρός Κασιμάτης στην Καθημερινή, ο Γιωργάκης είναι η μόνη αξιόπιστη λύση σήμερα, ο Σαμαράς είναι λαϊκός, λαϊκιστής και λαϊκούρα, δεν έχει την αύρα ενός Τζέφρι, ενός Άλεξ Ρόντος, ενός Πολ Τζερουλάνος, βρε παιδί μου. Με τις υγείες μας._Κ.Π.

 39. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 21/09/2010 12:54:36

  ε όχι και έξυπνο μυαλό ο "την πήρε ο άνεμος την σημαία θα πούμε"!
  Ε ΟΧΙ...


  --------------

  ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ.

 40. Orestios avatar
  Orestios 21/09/2010 12:54:48

  Ο πολιτικός λόγος Παγκάλου είναι η επιτομή της πολιτικής αγυρτίας.
  Το επιχείρημά του αποδομεί τον ίδιο καθώς το όφελος από την πράξη της αρπαγής χρήματος και των διορισμών έχει διπλό όφελος για τον ίδιο ενώ, αν δεχθούμε το επιχείρημά του, τότε φανερώνει την πολιτική ένδειά του μιας και ο μόνος τρόπος να επιβιώσει πολιτικά ήταν να δωροδοκήσει ανθρώπους με μια θέση παρακάμπτωντας την αξιοκρατία, που είναι και ο μόνος λόγος πολιτικής του ύπαρξης.
  Συνεπώς η επιχειρηματολογία του (ο Θεός να την κάνει) στερείται κάθε είδους ερίσματος αποικαλύπτοντας την ιδιοτελή, οπορτουνιστική και ανήθικη προσέγγιση ενάντια σε κάθε είδους δημοκρατική διαδικασία.

 41. vassilis avatar
  vassilis 21/09/2010 12:57:37

  Ολα τα γουρουνια ιδια μουρη εχουν λεει ο θυμοσοφος λαος.Αρα καμια διαφορα υπαρχει μεταξυ ΝΔκαι ΠΑΣΟΚ.Το ιδιο ισχυει και για οσους σφουγγοκολαριους εκ'των σχολιαστων καπελωνουν αλλους.

 42. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 12:58:34

  «ΧΑΓΑΝΟΙ», «ΟΡΝΕΟΚΕΦΑΛΟΙ», «ΝΕΚΡΟΣΙΤΟΙ»

 43. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 21/09/2010 12:59:08

  Ακριβώς, ηδονίζεται στην ιδέα οτι κανένας δεν κάνει τίποτε, ούτε σε αυτόν ούτε στην συμμορία του.
  Και επειδή είναι κακός άνθρωπος, ώς το μεδούλι, την βρίσκει να τα λεεί χύμα γιατί ξέρει οτι όπως κοιμάται το ελληνικό κοπάδι που λέγεται λαός δεν πρόκειτε ούτε κάν να βελάξουν!

 44. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 21/09/2010 13:01:29

  Έτσι, τέλος στα δικαστήρια που μια απο δώ μια απο κεί βγάζουν λάδι κάτι μαντέληδες και δεν ξέρω και γώ ποιόν άλλον.
  Επιτόπου στον δρόμο μάζεμα και κατευθείαν στο γουδί να φυτέψει "ελιές".

 45. anonymous avatar
  anonymous 21/09/2010 13:04:08

  Η απογραφή έβγαλε 700.000 συνδεόμενους οικονομικά με το δημόσιο. Με αιματηρές οικονομίες και μη "διορισμούς" κατά Πάγκαλον θα ήταν άντε 500.000. Χρειαζόμαστε δασκάλους, γιατρούς, αξιωματικούς και αστυνομικούς. Αυτοί μπήκαν τηρουμένων των αναλογιών αξιοκρατικά.
  Μένουν οι υπάλληλοι της διοικητικής μέριμνας αλλά και σε αυτόν τον τομέα χρειάζεσαι κάποιους.
  Άρα σε αυτό το θέμα ο Πάγκαλος λέει μπούρδες.

  Πάμε τώρα παρακάτω. Μήπως διόρισαν εμένα και δεν το κατάλαβα; Να πάει σε αυτούς που διόρισε και να τους δώσει το λογαριασμό. Αλλά και πάλι τα λεφτά που τους έδωσε δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν το που πήγαν τα λεφτά και ποιος τα έφαγε. Δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν τα κλεμμένα και κρυμμένα στις παράκτιες εταιρίες.

  Επί της ουσίας ο Πάγκαλος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ένας βρώμικος πολιτικός.
  Προσπαθεί να κάνει συνενόχους για τα λεφτά που έκλεψαν τα συντρόφια του τον υπαλληλάκο που έπαιρνε 1.500 με τον κλέπτη των εκατομμυρίων μάρκων.

  Εύγε Κύριε Πάγκαλε.

 46. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 21/09/2010 13:05:23

  Κοίτα ποιός μιλάει !!!!!
  Ο κύριος με τα 58 ακίνητα.
  Φοβεροί συμψηφισμοί.
  Αλλά δικαιούται να τα λέει αυτά , γιατί έτσι μας βλέπει.
  Σαν βόδια ή πρόβατα........

 47. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 13:09:01

  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ....
  ....για να συντονίσει την βαρβαρότητα που επιβάλει το κόμμα του.

  [Από τα ιστολόγια «punk-alos.blogspot» και "Ο Antista/Chef προτείνει"]

  «Διαβάζω αυτές τις μέρες για τις "κόντρες" εντός της κυβέρνησης για το ποιος ή ποιοι θα συντονίσουν το κυβερνητικό έργο. Είναι πρωτότυπη η εποχή μας καθώς σε αντίθεση με τα τα προηγούμενα 240.000 χρόνια τώρα η βαρβαρότητα θέλει και συντονισμό. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει καλύτερος για το ρόλο από τον Θόδωρο. Ακόμα δεν έχω ξεχάσει την εποχή του "εκσυγχρονισμού", που έσπρωχνε τις υπαλλήλους της μεταφραστικής υπηρεσίας από τις σκάλες. Άλλωστε έχει και οικογενειακή παράδοση στην υπηρεσία βαρβαροτήτων. Αλλά και η κυβέρνηση οφείλει να δείξει σθένος και να εφαρμόσει την εθνοσωτήριο πολιτική της χωρίς εξωραϊσμούς. Χωρίς γλυκανάλατα πρόσωπα. Ο Θόδωρος είναι μακράν ο καταλληλότερος και μετράει κυριολεκτικά, όσο και οι πέντε μαζί που θέλει να βάλει στη θέση του ο ΓΑΠ. Γι’ αυτό κάτω τα χέρια από τον Θόδωρο.»

 48. Dimitris D avatar
  Dimitris D 21/09/2010 13:26:38

  ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΝΔ(Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων)
  2004 68 δις
  2005 75 δις +7 δις(από το 2004)
  2006 80 δις +12 δις(από το 2004)
  2007 85 δις +17 δις(από το 2004)
  2008 92 δις +24 δις(από το 2004)
  2009 96 δις +28 δις(από το 2004)
  Σύνολο 88 δις μοιράστηκαν σε μισθούς από το 2005-2009.
  Πόσο αύξησε η ΝΔ το χρέος της Ελλάδας από το 2004;
  Αν προσθέσουμε στα 88δις και τις επιδοτήσεις από την ΕΕ, βρίσκουμε πόσα έφαγαν και πόσα μοίρασαν.

  Τώρα αν είχαμε τα στοιχεία για πιο παλιά, θα βλέπαμε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ακριβώς το ίδιο. Ιδιαίτερα τα στοιχεία κατά την αλλαγή από δραχμές σε ευρώ και την αλλαγή του εξωτερικού χρέους από δολάρια σε ευρώ, θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρων. Όπως πόσο αυξήθηκαν τα έσοδα στα σουπερ-μαρκετ, βενζινάδικα, ξενοδοχεία, ελεύθερους επαγγελματίες κτλ.

  • Drifty avatar
   Drifty @ Dimitris D 21/09/2010 17:58:36

   Λάθος η πρόσθεση φίλε μου. Για κάντην πάλι και γράψε το σωστό νούμερο....

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Dimitris D 21/09/2010 18:06:20

   Το έχουμε ξαναπεί, η υποσχεσιολογία όταν είσαι στην αντιπολίτευση είναι ανέξοδη. Κοινώς λες ότι θες και όποιος τσιμπήσει. Το κακό είναι ότι παρόλο το έργο επαναλαμβάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια ο λαός συνήθως τσιμπάει. Φέτος όμως, μάλλον τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς η θύελλα των αλλαγών τείνουν να αλλάξουν την νοοτροπία που τόσα χρόνια έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Ο Σαμαράς θα έπρεπε να το είχε καταλάβει αυτό. Άλλωστε υπάρχει μια σημαντική διαφορά με αυτό που έκανε πέρυσι ο Παπανδρέου...η παράταξή του ήταν στην εξουσία από το 2004 μέχρι το 2009 και ευθύνεται για όλα αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε. Ο Σαμαράς πλαισιώνεται από αυτούς που ήταν υπουργοί στην κυβέρνηση Καραμανλή και έχει και τον ίδιο τον Καραμανλή στο απυρόβλητο. Πως μπορεί να πείσει λοιπόν; Κάθεται και αναλύει το χρέος και λέει ότι αυξήθηκε επειδή πληρώθηκαν ληξιπρόθεσμα δάνεια της διακυβέρνησης Σημίτη. Ωραία, αυτό είναι αλήθει. Μήπως όμως θα έπρεπε να αναλογιστεί πόσο θα είχε αυξηθεί το ΑΕΠ αν είχε ανοίξει την αγορά ενέργειας, αν είχε απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα, αν είχε βάλει τάξη στο Δημόσιο, αν δεν είχε αφήσει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς να καταρρεύσουν κ.α.; Μήπως αν τα είχε κάνει αυτά, σε περίοδο ανάπτυξης μάλιστα, το ΑΕΠ θα είχε αυξηθεί πολύ περισσότερο και μάλιστα τόσο ώστε να μην μιλάμε σήμερα καν για χρέος πάνω από το 100%; Αυτά είναι τα λάθη της ΝΔ! Μια φιλοσοφία του "βάζω ρτν αυτόματο πιλότο" από την μία και του "εκμεταλλεύομαι και εγώ τα παραθυράκια του εύκολου πλουτισμού" (βλ. Βουλγαράκης, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό)!!!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Dimitris D 21/09/2010 20:06:26

   Παιδί μου mitsosms, αυτά που σου δίνουν οι πράσινοι φίλοι σου θα σου κάψουν το μυαλό! Άσε που σίγουρα είναι παράνομο stuff...

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Dimitris D 22/09/2010 00:36:20

   @ Μαθηματικός Σοσιαλισμός

   Τρία κιλά καρπούζια και δύο κιλά πεπόνια μας κάνουν
   στο σύνολο πέντε κιλά μήλα...
   Έξι μήλα στο κιλό, άρα έχουμε συνολικά
   -πεπόνια και καρπούζια μαζί- 30 κομμάτια...

   Ρέ νούμερο, τα νούμερα που παρέθεσες είναι τα έσοδα
   του κράτους, δεν είναι οι μισθοί τους οποίους κατέβαλλε...
   Συνολικά δηλαδή απο το 2004 [68 δις]
   μέχρι το 2009 [96 δις] το Ελληνικό κράτος
   αύξησε τα έσοδά του κατα 28 δις δηλαδή αύξησε τα έσοδά του -σε σχέση με το 2004- κατά 41,1%.

   Αυτά είναι τα ΕΣΟΔΑ!

   Τα 88 δις λοιπόν που βγάζεις στο σύνολο,
   δέν είναι ούτε αυξήσεις μισθών, ούτε αύξηση χρέους,
   είναι η σωρευτική αύξηση των ΕΣΟΔΩΝ του κράτους στην πενταετία,
   σε σχέση με τα ΕΣΟΔΑ του κράτους άν αυτά παρέμεναν στα επίπεδα του 2004...

   _____________________________________________________


   Μήπως όμως θα ήθελες να μας πείς για τα 180 δίς χρέους -χωρίς τα κρυφά χρέη- που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία το 2004 απο το ΠΑΣΟΚ,
   και οι τόκοι της εξηπηρέτησης εκείνου του χρέους ανήλθαν περίπου στο ύψος των 45 ΔΙΣ?

   Άν δεν μπορείς να μας το εξηγήσεις σοσιαλιστικά,
   κόψε τουλάχιστον το παράνομο stuff!

 49. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 21/09/2010 13:26:38

  Μαζί τα φάγαμε;
  και γιατί βρε παλικάρι πληρώνω μόνο εγώ το λογαριασμό;
  Ως ΔΥ να δούμε το Ε1 και το Ε9 το οικογενειακό μου να δούμε και το δικό σου και να επιμερίσουμε τα βάρη;

  Την ίδια ευθύνη έχει βρε παλικάρι (εγώ μαζί σου όλοι εμείς οι ΔΥ που από 1.500.000 βγήκαμε 650.000 και τώρα βρήκαμε την ευθύνη της συλλογικής ευθύνης) ο διατάχτης με τους άλλους;
  Δεν θυμάμαι η SIEMENS να μου έδωσε χρήματα να σπουδάσω τα παιδιά μου ούτε για να τα μεταφέρω στα μαγαζιά σας, αλλά μπορώ να σου πω ένα δύο ονοματάκια πολιτικών, Π Α Γ Κ Α Λ Ο Σ, με το τόνο σταθερό όσο οι θέσεις του.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Ο Ιθαγενής 21/09/2010 18:44:24

   Θα πληρώσεις γιατί είσαι ...ιθαγενής (με όλο το θάρρος, χαχαχα)

 50. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 21/09/2010 13:32:58

  Μετά τον Ανδριανόπουλο που δήλωσε ότι ο...λαός έφαγε τα λεφτά, έρχεται ο σύζυγος της Χριστοφάκη να μας πει ότι τα φάγαμε παρέα!!! Δεν ήξερα ότι ο ελληνικός λαός ήταν διορισμένος στο ΔΣ της Siemens, ότι ο λαός παρέλαβε το C4I, ότι ο λαός έκανε την ληστεία του χρηματιστηρίου, ότι ο λαός προκάλεσε την κρίση δανεισμού και το μνημόνιο, ότι ο λαός άρπαζε προμήθειες από τα δομημένα ομόλογα, ότι ο λαός έκανε τις ανταλλαγές δημόσιων οικοπέδων-φιλέτων με το Βατοπέδι, ότι ο λαός βούταγε το μαύρο πολιτικό χρήμα, ότι ο λαός έκανε τις προμήθειες των υποβρυχίων με τις τεράστιες μίζες, ότι ο λαός έκανε πάμπλουτους τους νταβατζήδες με τις υπερτιμολογημένες συμβάσεις δημοσίων έργων, ότι ο λαός σπαταλούσε τα λεφτά του δημοσίου σε φιέστες, ακριβά αυτοκίνητα και πουτάνες πολυτελείας, ότι ο λαός μοίραζε μίζες στα εξοπλιστικά και πλήρωνε προκαταβολικά απίστευτα ποσά, ότι ο λαός τριγυρνούσε την νύχτα με βαλίτσες γεμάτες λεφτά, ότι ο λαός διοριζόταν μόνος του στο δημόσιο, ότι ο λαός έκανε τις χρυσοφόρες απευθείας αναθέσεις στις προμήθειες των νοσοκομείων, ότι ο λαός έδωσε δεκάδες δισεκατομμύρια στις τράπεζες, ότι ο λαός μοίραζε τις κρατικές διαφημίσεις στους νταβατζήδες, ότι ο λαός έχει στο πόθεν έσχες του δεκάδες ακίνητα και τεράστια ποσά στις τραπεζικές καταθέσεις του, ότι ο λαός χάριζε εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμα στους νταβατζήδες, ότι ο λαός διαχειριζόταν το δημόσιο χρήμα. Ευτυχώς που υπάρχει όμως ο σύζυγος της Χριστοφάκη και τα μάθαμε. Ζούσαμε τόσα χρόνια μες την άγνοια. Τον ευχαριστούμε που μας άνοιξε τα μάτια.

 51. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 13:39:29

  "Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε όλοι μαζί. Σας διορίσαμε. Σε μια εξευτελιστική για τη χώρα κατάσταση. Διπλασιάσαμε το κόστος του δημοσίου"

  Αν είπε τέτοιο πράγμα, που δεν μου φαίνεται απίστευτο, πρόκειται για κυνισμό μεγάλης κλίμακας. Για ομολογία με την ποινική έννοια.

  "Φάγανε τα λεφτά" αντί με αυτά να οργανώσουν ένα πλαίσιο ανάπτυξης για τη χώρα. Ωστε να μην υπάρχει η ανάγκη των διορισμών. Ωστε να μπορεί ο πολίτης να βρει δουλειά σωστή και καλοπληρωμένη. Και να μην τρέχει στα γραφεία τους παρακαλώντας.

  Οι κομματικοί μας πολιτικοί δημιούργησαν και συντήρησαν ένα τέτοιο οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο το δημόσιο φάνταζε, και φαντάζει ακόμη, η καλύτερη επιλογή εργασίας για σχεδόν οποιονδήποτε εργαζόμενο.

  Που είναι οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες, οι επιχειρήσεις οι σύγχρονες, που θα απορροφήσουν επιστήμονες και καταρτισμένους τεχνικούς και εργαζόμενους; Και που θα προσφέρουν στο ΑΕΠ και στην κοινή πρόοδο; Που θα παράξουν προϊόντα αιχμής, που θα κάνουν εξαγωγές, που θα δώσουν στον έλληνα την περηφάνεια που του αξίζει;

  Δεν υπάρχουν. Είναι ελάχιστες.

  Καφετέριες, ταβέρνες και γενικά υπηρεσίες. 80% υπηρεσίες. Κακής ποιότητας μάλιστα αρκετές από αυτές.

  Ουσιαστικά το κράτος, όλα αυτά τα χρόνια, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να μην μπορείς να κάνεις ΤΙΠΟΤΕ χωρις το κράτος. Ούτε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο σχεδόν. Τα πάντα πέρναγαν και περνούν μέσα από κρατικά κανάλια (και χέρια).

  Δύο οι στόχοι: α) να ζητούν όλοι δουλειά από το κράτος και β) να ωφεληθούν μόνο οι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ επιχειρήσεις.

  Και μια ομάδα επαγγελματιών πολιτικών, από όλα τα κόμματα, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, χειρίστηκαν το κοινό μας ταμείο ΣΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ και διόρισαν όποιον ήθελαν και τους συνέφερε πολιτικά.

  Ευτυχώς που έχω αυτή την τρέλλα από μικρός. Που μαζί με τ' άλλα με κάνει να θέλω να μένω μακριά από το δημόσιο. Αλλιώς ίσως τώρα, ακούγοντας αυτή την ομολογία του κ. αντιπροέδρου μας, θα ένιωθα σαν να είχα πάρει μέρος κι εγώ στο έγκλημα. Παρότι ξέρω ότι το να αναζητά κάποιος εργασιακή ασφάλεια και σιγουριά, σε ένα περιβάλλον μόνιμα οικονομικά ανάπηρο, δεν είναι έγκλημα. Εγκλημα είναι αυτό που έγινε, όπως έγινε.

  Θέλω επιτέλους να ζήσω σε μια χώρα όπου ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΕΙ να ξεστομίζει τέτοια λόγια. Οπου κανείς δημόσιος άρχοντας ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΕΙ να διαχειριστεί έτσι τον ΚΟΠΟ ΜΟΥ. Τον κόπο μου, που μου αξιώνει να του καταβάλω καθημερινά με χίλιους δυο φόρους.

  Η δεν υπάρχουν εισαγγελείς έλληνες ή είναι πολύ δεμένα τα χέρια τους.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Dyer avatar
   Dyer @ Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 17:05:29

   Κάτι μου λέει ότι ψάχνει για συνένοχους ή θέλει να δημιουργήσει ενοχές.
   Την πίτα όμως αυτός τη μοίρασε και δεν έδωσε το αυτονόητο εκεί που έπρεπε, όπως πολύ εύστοχα ανέλυσες φίλε Θράκα, από τη λαιμαργία της ψηφοθηρίας.

  • sawas avatar
   sawas @ Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 17:23:18

   Αναρμοδιε: +2010

 52. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/09/2010 13:40:42

  Όποιος πολιτικός θέλει να αδυνατίσει υπάρχει και η λύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου:

  Σύρσιμο σε ξεροχώραφο από ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ μέχρι να φανεί το κόκκαλο.

  • GRAEKUS avatar
   GRAEKUS @ αλλενάκι 21/09/2010 16:20:08

   Βάζω το συρματόσχοινο.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ αλλενάκι 21/09/2010 18:46:03

   Αλλενάκι μας, τιθάσευσε τα βάρβαρα ένστικτα σου

 53. tsilivithras avatar
  tsilivithras 21/09/2010 13:42:20

  "I'll always remember this as the night me and Michael combined scored 70 points."

  (Stacey King quote the night Michael Jordan hit 69pts)

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ tsilivithras 22/09/2010 13:07:00

   Ολα τα λεφτά φίλε!

 54. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/09/2010 13:48:34

  Ὁ κ. ἀντιπρόεδρος ψεύδεται, τὸ κόστος τοῦ Δημοσίου δὲν διπλασιάστηκε ἁπλῶς ἀπὸ τὸ '81, πολλαπλασιάστηκε.

  Ἡ δήλωση αὐτή, ἀπὸ τὸν Ἀντιπρόεδρο τῆς Κυβέρνησης καὶ ἀπὸ πρωταγωνιστὴ τῆς περιόδου τῆς Μεταπολίτευσης, ἔχει τὰ φόντα νὰ ἀποκτήσει ἱστορικὸ χαρακτήρα στὰ πλαίσια τῆς μετάβασης ἀπὸ αὐτὴν τὴν περίοδο στὴν Δ' Ἑλληνικὴ Δημοκρατία (ὑπενθυμίζω τὴν γνώμη μου, χωρὶς ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δὲν μποροῦμε νὰ μιλᾶμε γιὰ Νέα Μεταπολίτευση, παρὰ μόνο συνθηματολογικά. Ἡ αναθεώρηση, ὁσοδήποτε ὀξεία, δὲν ἐπαρκεῖ καὶ ὁ Σαμαρᾶς σίγουρα τὸ ξέρει. Ἂν ἔχεις θάρρος διάβαινε).

 55. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 21/09/2010 13:54:25

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΜΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.
  Ο Παγκαλος ειχε πει πριν μερικα χρονια: απο το 2000 εως το 2004 καταστρεψαμε την χωρα. Σημερα ειπε αυτα που ειπε!!! Εμεις τους ακουμε απραγοι...ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
  Τι αλλο εχουμε να πληρωσουμε ακομα απο αυτα που φαγαμε μαζι κ.Παγκαλε;;;

 56. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 21/09/2010 13:58:00

  τι λες τωρα, μοιρασανε ενα πιατο φαγητο και το ζητανε στο πολλαπλασιο!!! Δεν ξερω που θα βρεθω οταν πεθανω αλλα αυτους ουτε η κολαση δεν τους δεχεται, ωχρια μπροστα τους.
  Ο διαολος τους βλεπει και αλλαζει δρομο

 57. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 21/09/2010 13:59:04

  Γραφεις!!!

 58. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 21/09/2010 14:01:17

  μας ζητουν να πληρωσουμε στρατο και σπουδες για να παρουμε συνταξη..θα μας πληρωναν κιολας απο τα μαυρα ταμεια;

 59. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 21/09/2010 14:18:04

  Να τον χαίρεται και ο φίλος του ο καρατζαρουραίος και όλα τα παιδιά του, τα γεννημένα και τα άλλα που εγκυμονεί.
  Γαϊδούρια ξεκαπίστρωτα! που έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου!

  • aengus avatar
   aengus @ ένας Άμλετ 21/09/2010 16:44:29

   παγκαλίτσες και χρυσαυγουλάκια :)

 60. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 14:18:56

  Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
  Ακριβώς.

  Ωστε να κάνουμε, επιτέλους, το πολίτευμα να αρχισει να μοιάζει με δημοκρατία.

  Θραξ Αναρμόδιος

 61. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 21/09/2010 14:25:36

  Κι εγώ πήρα το συσσίτιο από το στρατό αλλά το πλήρωσα με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έκλεψαν από τις εισφορές μου οι ξεδιάντροποι αγιογδύτες.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ ένας Άμλετ 21/09/2010 16:10:57

   Αυτό λέω Ευθύμη …. Και «αλλοίμονο στους νέους»!

 62. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/09/2010 14:33:47

  Ἐκτὸς τοῦ ὅτι τὸ ζήτημα ἀναλύει κάθε... δεύτερη Κυριακὴ ὁ Χρῆστος Γιανναρᾶς, ἐνδιαφέρον ἔχει αὐτὸ τὸ κείμενο τοῦ 2008:
  http://www.ppol.gr/cm/index.php?Datain=4342&cata_id=6&catb_id=9&LID=1

  Ὁ ἀρθρογράφος πιστεύει ὅτι γιὰ τὴν Σ.Ε. χρειάζεται ἕνα "νέο πολιτικὸ ὑποκείμενο".

  Μπορεῖ, παρακαλῶ, ἡ νέα ΝΔ νὰ γίνει τόσο νέα καὶ δομικὰ ἀγνώριστη ὥστε νὰ καταστεῖ τὸ "νέο πολιτικὸ ὑποκείμενο" ποὺ προϋποτίθεται; Καὶ γρήγορα παρακαλῶ, γιατί καιγόμαστε;

 63. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 21/09/2010 14:35:44

  ...τοὐλάχιστον τὸ ὅτι αὐτὸς ἔτρωγε 29 χρόνια φαίνεται, τοὺς ἄλλους δυστυχῶς δὲν τοὺς καταλαβαίνεις ἐξ ὄψεως!

 64. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 14:36:59

  Α, ναι, κιαν τον καλέσει εισαγγελέας, που ΔΕΝ θα τον καλέσει, ας τον ρωτήσει το εξής, τον κ. αντιπρόεδρο: "καλά, εκείνοι που διορίστηκαν φάγανε τον μισθό που τους δώσατε. Εσείς, όταν λέτε ότι φάγατε κι εσείς, τι ακριβώς φάγατε;"

  Θραξ Αναρμόδιος

  • aengus avatar
   aengus @ Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 16:41:19

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Θραξ Αναρμόδιος 21/09/2010 16:53:27

   Θράκα +1000

 65. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ 21/09/2010 14:44:29

  τον αγλεουρα τον αμπακο...στο λαιμο να του καθησουν

 66. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 21/09/2010 14:52:07

  δεν διαφωνώ, και ακόμα χέρι βάζουν στα ταμία, έχει πολλά χρόνια αυτή η κολόνια.

 67. tsilivithras avatar
  tsilivithras 21/09/2010 14:56:46

  Εμ να...τις προάλλες που έγραφα εγώ για ένα νόμο στα πρότυπα του αμερικάνικου RICO ACT για πολιτικά πρόσωπα και περιόδους κρίσεων με λες είναι διεφθαρμένοι και οι δικαστές μας.
  Όταν λέγαμε για κάποιον δικαστή/εισαγγελέα που θα πρεπε να αποδώσει κατηγορίες στα κόμματα και στους πολιτικούς των τελευταίων 30 ετών βάση της κατάστασης της χώρας συμφωνήσαμε ότι ένας τέτοιος άνθρωπος (αν υπήρχε) θα γινόταν ήρωας...ΗΡΩΑΣ.

  Αν δεν πιέσουμε σαν κοινωνία πως διάολο θα αλλάξει αυτή η κατάσταση;;
  Αν δεν φωνάξουμε για δικαιοσύνη και εντιμότητα πως θα αποδωθούν κατηγορίες σε χειρίστου είδους πολιτικά μαστόδοντα με όψη θαλάσσιου ελέφαντα;;

  Ο κυνισμός και το "αει γ*μησου" που μας πετάνε στη μάπα οι πολιτικοί έχει ξεπεράσει όχι μόνο το politically correct αλλά φλερτάρουν με την αλαζονεία εκείνη που δύναται να ξυπνήσει τα πλέον άγρια ένστικτα.

  Δεν είναι δυνατόν να έχουν γαντζωθεί όλα τα τομάρια γύρω από ένα νόμο περί ευθύνης...
  Κανένας νόμος δεν μπορεί να αποκηρύξει την προσωπική ευθύνη και σε περιόδους σαν αυτήν που ζούμε θα πρεπε όλη η χώρα να διέπεται από ιδιαίτερο νομικό καθεστώς.
  Όπως στο στρατό το AWOL τιμωρείται διαφορετικά σε περίοδο ειρήνης από ότι σε περίοδο πολέμου.

  Έγκλημα κατά της πατρίδος...και στην περίπτωση του συγκεκριμένου κατ'επανάληψη και μη αναγνώριση απολύτως κανενός ελαφρυντικού.

  Θέλω όμως τα παιδιά τους να μείνουν "στην ψάθα" ενώ θα τους βλέπουν να μπαίνουν φυλακή.
  Θέλω στις πρώτες σειρές να κάθονται οι οικογένειες των χρεωκοπημένων και των αυτόχειρων λόγω χρεών.
  Θέλω η διαπόμπευση να είναι τόσο τρομερή που και μόνο η ανάμνησή της να στέκεται σαν ψυχικό σκιάχτρο σε μελλοντικούς φιλόδοξους μιμητές.

  Θέλω εκδίκηση...!!!

  Δεν αντέχεται άλλο αυτό το πράγμα.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ tsilivithras 21/09/2010 16:14:37

   ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ!
   Την ύβρι θα την ακολουθήσει η νέμεσις.
   Έτσι ξέρουμε εμείς στην Ελλάδα.
   Αυτό λένε οι τραγικοί μας ποιητές.
   Κι αυτό θα γίνει σύντομα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ tsilivithras 21/09/2010 16:24:00

   Μην ανησυχείτε...η Νέμεσις των αρχαίων Ελλήνων είνα πανταχού παρούσα, είναι σχεδόν τόσο αποδεδειγμένος νόμος της φύσης, όσο η βαρύτητα...

 68. enianos avatar
  enianos 21/09/2010 14:59:44

  Σημασία δεν έχει ποιος έφαγε τα περισσότερα η τα λιγότερα!
  Είναι το ίδιο ένοχοι όσοι βλέπανε και δεν μιλάγανε !
  Ο Σαμαράς θα το αφήσει να περάσει έτσι? Είναι η δεν είναι στις αρμοδιότητες της αντιπολίτευσης να απαιτήση να τιμωρηθούν όσοι έκλεψαν και να επιστρέψουν τα κλεμμένα ?

 69. kiki avatar
  kiki 21/09/2010 15:25:09

  @ aegnus

  Δεν περιμενω απαντηση,δεν εχω τετοιες ψευδαισθησεις,απο το παχυδερμο.
  Αλλα το γνωριζω το ειδος,τον εχω αποκαλεσει υδροκεφαλο,παλαιοτερα,αλλα εσεις ξερετε περισσοτερα,εγω απλως ιστοριες γνωριζω,και καποια στοιχεια,ας ενωσουν τις δυναμεις τους και οι αλλοι να παθει υστερια ο χοντρος.Αλλα οταν λεω ξεβρακωτος το ξερω και αλλοι της γενιας του.Τωρα ζαμπλουτος,
  Ερωτηση μονο στην Αθηνα και Θεσ/νικη εχουν συγκεντρωση στις 23,η και σε αλλες πολεις> Εδω περιμενω απαντηση.

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 21/09/2010 16:19:08

   Αθήνα: 6.30 μ.μ., πλατεία Ομονοίας
   Θεσσαλονίκη: 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
   Μουδανιά: 7.30 μ.μ., πλατεία
   Καβάλα: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Νάουσα: 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Ξάνθη: 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Αλεξανδρούπολη: 7 μ.μ., στο Δημαρχείο
   Κομοτηνή: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Δράμα: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Κιλκίς: 7 μ.μ., πλατεία Ειρήνης
   Κατερίνη: 7.30 μ.μ., στο Σιντριβάνι (πλατάνι)
   Εδεσσα: 7 μ.μ., Μικροί καταρράκτες
   Γιαννιτσά: 7 μ.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)
   Βέροια: 7 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου
   Σέρρες: 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
   Κοζάνη: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Φλώρινα: 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Καστοριά: 6.30 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία
   Γιάννενα: 6.30 μ.μ., δημαρχείο
   Πρέβεζα: 7.30 μ.μ., Θεοφάνειο
   Αρτα: 8.30 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
   Ηγουμενίτσα: 7 μ.μ., Πεζόδρομος
   Αγρίνιο: 7 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας
   Μεσολόγγι: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Ναύπακτος: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Κέρκυρα: 6.30 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
   Λευκάδα: 7.30 μ.μ., Αγιος Μηνάς
   Κεφαλονιά: 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
   Λάρισα: 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Βόλος: 7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
   Τρίκαλα: 7 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
   Καρδίτσα: 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Λαμία: 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου
   Χαλκίδα: 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς
   Αλιβέρι: 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
   Λιβαδειά: 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Θήβα: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Αμφισσα: 8 μ.μ., πλατεία Λαού
   Πάτρα: 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
   Καλαμάτα: 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη
   Πύργος: 7.30 μ.μ. πλατεία Δεξαμενής
   Τρίπολη: 7 μ.μ., πλατεία Αγ. Βασιλείου
   Αργος: 8 μ.μ., πλατεία Αγ. Πέτρου
   Κόρινθος: 7.30 μ.μ., Περιβολάκια
   Σπάρτη: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
   Ζάκυνθος: 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
   Ηράκλειο: 7 μ.μ., στη Νομαρχία
   Χανιά: 7 μ.μ., στα Νέα Καταστήματα
   Ρέθυμνο: 7 μ.μ., στο Δημαρχείο
   Λασίθι: 7 μ.μ., κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου
   Ρόδος:, 7 μ.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
   Σάμος: 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
   Κως: 7.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο
   Κάλυμνος: 6.30 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο
   Μυτιλήνη: 6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς
   Λήμνος: 7.30 μ.μ., λιμάνι Μύρινας
   Ικαρία: 8 μ.μ., στον Εύδηλο
   24 Σεπτ.
   Χίος: 7 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 21/09/2010 16:31:30

    @kiki

    Ελπίζω να σου προσφέρω κάποια λύση.
    Θα πήγαινα ακόμη και στη μικρότερη κωμόπολη. Ακόμη και με άλλα 50 άτομα.
    Το οφείλω στα παιδιά μου. Αλλά τί να τον κάνουν τα παιδιά μου έναν αναξιοπρεπή πατέρα;
    Πρώτα το κάνω για την προσωπική μου αξιοπρέπεια και μετά γι΄ αυτά.

 70. ΚΕΡΤ avatar
  ΚΕΡΤ 21/09/2010 15:45:31

  Συμφωνώ απολύτως με τον ΛΕΩΝ

 71. Tsol avatar
  Tsol 21/09/2010 15:54:54

  Η μόνη λύση είναι να ευχηθούμε αυτά που εσείς κερδίσατε να τα φατε στα φάρμακα και στους γιατρούς. Πάντως αυτοί που μπήκαν αξιοκρατικά και δεν τους διορίσατε εσείς όμως γιατί να πληρώσουν???? Ώξω οι κλέφτες ρεεεεε!!!!

  • aengus avatar
   aengus @ Tsol 21/09/2010 16:23:22

   Μάλλον….ξέρασε φίλε μου.
   Πάνω μας…

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Tsol 21/09/2010 16:32:34

   Όξω;;;;

   όχι βέβαια...

   ΜΕΣΑΑΑΑΑΑ!!!!

   ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΑΑΑΑΑΑ!!!!!

   Δικαστήρια και καταδίκες για εσχάτη προδοσία διασυρμός και διαπόμπευση και δήμευση περιουσίας ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ...!!!

   Το περιθώριο ελαφρυντικών και "έξωσης" έχει παρέλθει.

   Τώρα πλέον ΜΟΝΟ φυλακή και διαπόμπευση.

   Δ-Ι-Α-Π-Ο-Μ-Π-Ε-Υ-Σ-Η!!!!

   Περιουσίες χάθηκαν, άνθρωποι καταστράφηκαν και αυτοκτόνησαν, 2 γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν θεωρώντας την αρρώστεια (βόλεμα) υγεία, τεράστια αμύθητα ποσά ξοδεύτηκαν για κάθε είδους "προμήθεια" ώστε να εγγράφουν μίζες οι "ενδιάμεσοι", μια χώρα ολόκληρη διασύρθηκε παγκοσμίως ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ, ένας λαός ολόκληρος αρρώστησε ψυχικά με ενοχικά σύνδρομα και απώλεια εθνικού φρονήματος...

   Όχι πια...

   Όχι άλλο...

   Δεν αντέχεται άλλο αυτό το πράγμα...αυτή η σιχασιά...

   Δεν είναι δυνατόν αυτή η χώρα να ανέχεται άλλο την σιχαμένη γλίτσα του βιαστή της πάνω στο σώμα της.

   • aengus avatar
    aengus @ tsilivithras 21/09/2010 16:36:06

    Κατά το «όξω πο…. Απ΄την παράγκα»! αν και δεν είναι ώρα για αστειάκια.
    ΝΑΙ: μια χώρα ολόκληρη διασύρθηκε παγκοσμίως ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ, ένας λαός ολόκληρος αρρώστησε ψυχικά με ενοχικά σύνδρομα και απώλεια εθνικού φρονήματος…
    ΝΑΙ:ΜΟΝΟ φυλακή και διαπόμπευση…

 72. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 16:24:16

  Ώξω οι κλέφτες ρεεεεε!!!!
  ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

 73. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 16:25:28

  Μάλλον….ξέρασε φίλε μου.
  Πάνω μας…

 74. TopGunZ avatar
  TopGunZ 21/09/2010 16:26:16

  Μα μόνο από τη φάτσα καταλαβαίνεις ότι η μισή του βίλα είναι στάνταρ διαμορφωμένη σαν βομιτόριο ταν αρχαίων Ρωμαικών χρόνων...

  • aengus avatar
   aengus @ TopGunZ 21/09/2010 16:32:50

   ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ
   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 75. petros avatar
  petros 21/09/2010 16:30:36

  Μάλλον ο κύριος αυτός κατάγεται από την φυλή των Μασάι...
  Πάλι με Κένυα έμπλεξες... Και τώρα θα πρέπει οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι
  να τρέχουν από τις 7 στα κανάλια να μπαλώσουν αυτά που είπες...
  Αλλά αφού τους ξέρεις, γιατί δεν τους βρίσκεις κατά πρόσωπο να τους καλέσεις να γυρίσουν πίσω τα "κλεμμένα" ; Τετ α τετ, όμως, με τους ψηφοφόρους σας, όχι απο κανένα κανάλι ή με 5.000 αστυνομικούς να σας φυλάνε ... Αλήθεια, πόσοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έχετε ετήσιο εισόδημα 600.000 ευρώ ;
  Άντε, παλικάρια μου, ξαναψηφίστε τους... Και μη ξεχνάτε την άλλη δήλωση, ότι διαμαρτυρόταν η γυναίκα του για την μείωση του μισθού του και δεν μπορούσε να πάνε καλές ... διακοπές !!!

  Συνολικά 38 ακίνητα διαθέτει ο κ. Πάγκαλος. Στα 13 από αυτά έχει την πλήρη κυριότητα. Τα 24 μάλιστα τα απέκτησε την τριετία 2005 – 2008 και τα περισσότερα προέρχονται από κληρονομιά. Πρόκειται για διαμερίσματα, γραφεία, οικόπεδα και βοσκοτόπια. Μεταξύ άλλων λοιπόν ο κ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει το ήμισυ οικίας 125 τ.μ. στη θέση Δοκός του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας, μερίδιο σε 3 βοσκοτόπια και 1 αγροτεμάχιο που βρίσκονται στη Χαλκίδα, καθώς και το 25% με 50% 6 διαμερισμάτων και 2 οικοπέδων στην ίδια περιοχή. Οικόπεδα όμως έχει και στη Σαρωνίδα, στην περιοχή Σκορπονέρια Ευβοίας, στην Ελευσίνα, στον Δήμο Λουκισσίων Ευβοίας και στου Παπάγου. Έξι αγροτεμάχια διαθέτει επίσης στην Κέα, τέσσερα στην Ελευσίνα, αλλά και τέσσερα διαμερίσματα στην Αθήνα. Τέλος έχει στο όνομά του και τρία γραφεία στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα. Η σύζυγός του είναι κάτοχος: ενός αγροτεμαχίου στην Ελευσίνα, ενός οικοπέδου στο Λαγονήσι, ενός διαμερίσματος στην Αθήνα, 3 οικοπέδων και 2 διαμερισμάτων και 3 πάρκινγκ στα Καλύβια και ενός αγροτεμαχίου στην Κέα.
  Οχήματα: Είναι κάτοχος του 50% ενός οχήματος, ενώ η σύζυγός του έχει το δικό της αυτοκίνητο 2.429 κυβικών.
  Ετήσιο εισόδημα: Ο ίδιος δήλωσε το ποσό των 640.632,2 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και λοιπά εισοδήματα, ενώ το ετήσιο εισόδημα της συζύγου του ήταν 206.538 ευρώ.
  Καταθέσεις: Οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Πάγκαλου είναι 17.693,86 ευρώ και της γυναίκας του 15.168,49 ευρώ. Το ζευγάρι διαθέτει επίσης και αρκετές μετοχές.

 76. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 21/09/2010 16:43:42

  Με αυτά τα θρασύτατα ψεύδη ο Πάγκαλος και η πασοκική προπαγάνδα επιχειρούν να καταστήσουν συνένοχο τον ελληνικό λαό για το όργιο διασπάθισης του δημοσίου χρήματος τα προηγούμενα χρόνια. Ο αρχιπροδότης, που μας είπε ότι την ελληνική σημαία στα Ίμια που έχασαν τη ζωή τους οι λεβέντες αξιωματικοί μας, " την πήρε ο αέρας". Αλλά, καλά κάνεις κε Πάγκαλε, αφού σε φηφίζουμε για να ξερνάς μετά χολή και να παριστάνεις τον τιμητή. Καλά κάνεις, αφού, αντί να σε στήσουμε στα 6 μέτρα για να σε πάρει όχι ο...αέρας, αλλά ο διάολος, σε έχουμε και σε καμαρώνουμε. Μαζί τα φάγαμε κε Πάγκαλε? Πόσα ακίνητα δήλωσες στο πόθεν έσχες ? 58 ? μη σε νοιάζει, όλοι όσοι σχολιάζουν εδώ καμμιά 60αριά έχει ο καθένας. Ενώ, οι " συνένοχοι" δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή έπαιρναν πολλά, είπατε να τους κόψετε δώρα και επιδόματα. Άραγε σου έχει απομείνει ένα ίχνος φιλότιμου κάτω από το παχύ λιπώδες δέρμα σου κε Πάγκαλε?

 77. lewnidas avatar
  lewnidas 21/09/2010 16:48:51

  μην υποτιματε το αισθητηριο του χοντρου! πρεπει να πεφτει τρελη πιεση

 78. Dyer avatar
  Dyer 21/09/2010 16:53:40

  Τι να μας πει ο Πάγκαλος, για συνένοχους ψάχνει και βάλθηκε να ενοχοποιήσει όλους τους Έλληνες.
  Ο λαός είναι έτοιμος να μην επαναλάβει, ούτε να αφήσει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Όταν λοιπόν βρεθεί ο αρχηγός που θα μας απενοχοποιήσει σαν λαό από το αμαρτωλό παρελθόν (δημόσιο και ιδιωτικό) και στραφεί κατά του πραγματικού εχθρού, βλέπε Ουγγαρία, τότε θα σαρώσει!!!

 79. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 17:00:29

  Αλήθεια, μια και βάζει θέμα «συλλογικής ευθύνης» κατά το ναζιστικό πρότυπο, ποια η σχέση μεταξύ Τσολάκογλου-Δικτάτορα Πάγκαλου;

 80. Mike avatar
  Mike 21/09/2010 17:07:30

  Από ότι αποδείχθηκε και από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων η Ελλάδα δεν έχει μεγαλύτερο Δημόσιο τομέα από άλλες χώρες. απλώς είναι αντιπαραγωγικός με φοβερή γραφειοκρατία , διαφθορά και ανισοκατανομή στις διάφορες υπηρεσίες.Τη ευθύνη βέβαια γι αυτό την έχουν όλες οι κυβερνήσεις τουλάχιστον της τελευταίας εικοσαετίας που θελαν ψήφους από ρουσφέτια και όχι οι πολίτες που δεν μπορούσαν να βρούνε δουλειά στον μικρό και αντιπαραγωγικό Ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας και αναγκαστικά ζητούσαν θέσεις στο Δημόσιο κάτω από την πίεση της ανεργίας. Τα λεφτά στη Ελλάδα τα φάγανε οι αντιπαραγωγικές πολιτικές του Ελληνικού κράτους, η διαπλοκή, η διαφθορά, οι μίζες, τα μεγάλα αντιπαραγωγικά δημόσια έργα, "το χρηματιστήριο", "η ολυμπιάδα", οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων που καθ υπόδειξιν της Ευρώπης δημιούργησαν την φούσκα του υπερδανεισμού της Ελλάδας για να έχουμε ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια όχι από την παραγωγή και τις εξαγωγές αλλά από την κατανάλωση κυρίως των προϊόντων της Βόρειας Ευρώπης.. Αποτέλεσμα βέβαια όλων αυτών να μεταφέρεται πλούτος από την Ελλάδα και την υπόλοιπη καταναλωτική νότια Ευρώπη στην Βόρεια Ευρώπη.Οι υπόλοιπες εξηγήσεις του τύπου "τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί" είναι για την εποχή του παλιού του Πάγκαλου "που ήταν μακριές οι φούστες" που λέει και το τραγούδι.

 81. Orestios avatar
  Orestios 21/09/2010 17:16:56

  Η φωτό δείχνει τους συνδαιτημόνες του χοντρού.

  Όμως, τους νεαρούς συμβούλους που γνωρίζει από εδώ κι από εκεί το GAP μαζί από κοινού τους βάλαμε στο δημόσιο?
  Εκείνα τα ξόμπολια τα λυπητερά από το εξωτερικό μαζί συναποφασίσαμε να τα μισθοδωτήσουμε??
  Κάτι γλυφτρόνια δημοσιογράφους μήπως κι αυτούς μαζί τους δωροδοκήσαμε με διορισμούς?
  Και τέλος κάτι προμήθειες από πότε τις μοιραστήκαμε μαζί και δεν το καταλάβαμε?

  Φαίνεται πως του χοντρού δεν του άρεσε το γιούρτι και θέλει κλούβια αυγά να φάει.

 82. Σωτήρης Παπαδημητρίου avatar
  Σωτήρης Παπαδημητρίου 21/09/2010 17:19:21

  μαζί τα φάγαμε;
  τώρα όμως ΄΄ολοι μαζί θα σε φάμε Θόδωρε Πάγκαλε
  μαύρο στον μαυρογιαλούρο

 83. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/09/2010 17:25:23

  Τα θαύματα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας!

  Ο Πάγκαλος με μόλις 27,995 σταυρούς στις πρόσφατες εκλογές και 3ος στην εκλογική του περιφέρεια, λύνει και δένει ως αντιπρόεδρος κυβέρνησης και παράλληλα παίζει τον ρόλο εθνικού τιμητή.

  Με...38 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων στην Αθήνα το 100% τριών διαμερισμάτων (80, 85 και 86 τ.μ.), το 50% δύο διαμερισμάτων το ένα με οικόπεδο (120,71 και 120 τ.μ.), 5 διαμερίσματα και μία οικία στην Χαλκίδα,από κοινού με σύζυγο διαμέρισμα 122,25 τ.μ. έναντι 90.992,68 ευρώ, 11 αγροτεμάχια (6 στην Κέα έκτασης 13.015 τ.μ., 4 στην Ελευσίνα 18.264 τ.μ. και 1 στην Χαλκίδα έκτασης 8.119 τ.μ.), 8 οικόπεδα (4 στην Αττική και 4 στην Εύβοια), 3 βοσκοτόπους στην Εύβοια έκτασης 113.500 τ.μ. και 3 γραφεία στην Αθήνα, καταθέσεις 17.693,86 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 640.632,2 ευρώ, δηλώνει έτσι απλά:

  “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά”!

 84. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 21/09/2010 17:25:46

  Κάθε κιλό του Πάγκαλο κι εκατομύριο;

 85. Vangelis avatar
  Vangelis 21/09/2010 17:30:03

  Παιδιά, δουλευόμαστε όλοι μας ? Όλοι τα φάγαμε τα λεφτά:
  • Διορισμοί στο δημόσιο,
  • Απίστευτα επιδόματα στους δημόσιους υπάλληλους,
  • Κλειστά επαγγέλματα,
  • Απίστευτη διαφθορά σε όλη την πυραμίδα της δημοσιάς διοίκησης
  • Διορισμοί πριν από τις εκλογές,
  • Από μαϊμού συντάξεις,
  • Άπειρες πολεοδομικές παραβάσεις,
  • Φόροι που δεν πληρώνει κάνεις,
  • Ταξί που πληρώνουν 1000 εύρο φόρο το χρόνο,
  • Φορτηγά που πληρώνουν 1000 εύρο φόρο το χρόνο,
  • .... μεγάλη η λίστα.....
  Φτιάξαμε όλοι μας μια κοινωνία δομικά προβληματική και καταντήσαμε μέχρι, απλα δεν μας αρέσουν οι αληθείς.

  • aengus avatar
   aengus @ Vangelis 21/09/2010 17:34:41

   Δεν πας να δεις αν έρχομαι;
   Είσαι βλάξ ή απατεών;
   Εύχομαι να είσαι βλαξ.

   • Vangelis avatar
    Vangelis @ aengus 21/09/2010 17:41:26

    Ο καθένας ξέρει τι είναι και οι αυτά που λέει κάποιος δείχνει και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Είμαι ορθολογιστής και όχι ΄κομματικα’ προσκείμενος και προσπαθώ να είμαι δίκαιος και να μην λέει παραμυθία. Από τι παρατηρώ όμως αρέσουν σε πολλούς τα παραμυθία .....
    Εάν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένα να το πεις αλλιώς βλα-βλα.......

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 21/09/2010 17:55:21

    “Εάν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένα να το πεις αλλιώς βλα-βλα…….”
    ………..
    Διάβασε, σε παρακαλώ, τα πάνω από 100 σχόλια που δημοσιεύονται εδώ. Θα δεις ότι πολλά από αυτά είναι πολύ καλά τεκμηριωμένα.
    Εάν τα θεωρείς «βλα-βλα», το πρόβλημα είναι δικό σου.
    Και να εγκαταλείψεις την έννοια της «συλλογικής ευθύνης» -εάν αντιλαμβάνεσαι που παραπέμπει.
    Αυτά και τέλος, για να μη χάσω την ψυχραιμία μου.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ aengus 21/09/2010 22:03:07

    Μάλλον σε εσένα αρέσουν τα "παραμυθία" (τι έγινε, παπανδρέλληνες στέλνει τώρα το γκαπαίϊκο?)

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Vangelis 21/09/2010 19:57:50

   Αγαπητέ Βαγγέλη, από ότι θυμάμαι συλλογική ευθύνη μόνο ο Χίτλερ είχε ανακαλύψει.
   Δεν είναι όλοι οι ΔΥ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιατροί, ή οι εξωγήινοι τεμπέληδες, κλέφτες, απατεώνες, φοροδιαφεύγοντες κλπ.

   Αφού θέλεις να μπω στη λογική σου να στο εξηγήσω: 300 δις χρέος; ας ανέβει λοιπόν ο Πάγκαλος στη ζυγαριά και ας ανέβω και εγώ, να επιμεριστούν τα κιλά...
   Να σε πάω παραπέρα; Να μπω στη φασιστική δικαιολογία του Π Α Γ Κ Α Λ Ο Υ, ο τόνος είπαμε σταθερός σαν τις θέσεις του. Ευθύνη μεγαλύτερη έχει ο νομοθέτης ή ο παραβάτης που τον καλύπτει και τον επικουρεί ο νομοθέτης;

   ...και σε τελική ανάλυση εγώ 22 χρόνια όπως είπε και ο Θράκας έτρωγα τον μισθό μου και δημιούργησα κατά αυτόν πρόβλημα στη χώρα. Αυτός τι και πόσα έφαγε για να δημιουργήσει πρόβλημα;

   • Vangelis avatar
    Vangelis @ Ο Ιθαγενής 22/09/2010 10:22:35

    @aengus,
    Διαβάζω ένα ολόκληρο άρθρο και όλα τα comments σαν μια προσωπική επίθεση στον Πάγκαλο. Προσωπικά θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι συνολικό του πολίτικου συστήματος άλλα και μιας δομής κοινωνίας που μας άρεσαν τα ψέματα, ζούσαμε τον παραμύθι, είμαστε πρώτη σε Cayenne/πολύτιμους λίθους κατά αναλογία πληθυσμού. (Επίσημα στοιχεία ΟΟΣΑ). Επίσης μερικούς ‘φίλους’ σου τους έχω γείτονες , ξέρω τι είχανε πριν και τι έχουν τώρα.
    @(A)θανάσης
    Άντε πάλη τα ίδια, οποίος λέει κάτι διαφορετικό είναι παπανδρεικος. Χαίρομαι παντός που έχω ζήσει αρκετά χρόνια εξωτερικό και έχω άλλη αντίληψη των πραγμάτων.
    Αυτό που με προβληματίζει παντός ότι συνεχίζουμε να αντιμετωπίζομαι την κρίση προβλήματα/ λύσεις με ακριβός το ίδιο τρόπο που μας έφτασε εδώ, είναι τραγικό.

    @Ο Ιθαγενής
    Μια ήρεμη φωνη. Για την οικονομία της κουβέντας
    1. Να συμφωνήσω Μάζι σου ότι το πολίτικο προσωπικό ήταν ανίκανος όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης
    2. Να συμφωνήσω Μάζι σου ότι οι πολίτικοι κλέψανε, να πανέ φιλάκι
    3. Να συμφωνήσω Μάζι σου υπάρχου δημόσιοι υπάλληλοι που αξίζουν το μισθό

    Άλλα δεν μπορείς να διαφωνείς ότι υπάρχουν και τα παρακάτω:
    4. Διορισμοί στο δημόσιο, με μη αξιοκρατικό τρόπο διαχρονικά. (δηλ χτυπάγανε κάρτα και δεν κάναν τπτ)
    5. Απίστευτα επιδόματα στους δημόσιους υπάλληλους (φτάνουν 100 Κ το χρόνο, μισθο)
    6. Κλειστά επαγγέλματα σχεδόν στο σύνολο της κοινωνίας
    7. Απίστευτη διαφθορά σε όλη την πυραμίδα της δημοσιάς διοίκησης
    a. Δηλ ο εφοριακός που παίρνει το φακελάκι για να σου κάνει χάρη φταίει ο νομοθέτης?
    b. Ο πολεοδόμος που έχει εκατομμύρια στην τράπεζα επειδή σου χαρίζει το παράνομο σπίτι φταίει ο νομοθέτης ?
    c. Ο γιατρός που γράφει άπειρες συνταγές φταίει ο νομοθέτης ?
    8. Από μαϊμού συντάξεις
    9. Φόροι που δεν πληρώνει κάνεις, ενοίκια που δεν δηλώνει κάνεις ?
    10. Ταξί που πληρώνουν 1000 εύρο φόρο το χρόνο,
    11. Φορτηγά που πληρώνουν 1000 εύρο φόρο το χρόνο,
    12. Μια απόδειξη που δεν ζητήσαμε από τον γιατρο/υδραυλικο/, κτλ, κτλ..
    13. Το 70% του κρατικού προϋπολογισμού πάει σε μισθούς και συντάξεις.
    Όλα τα παραπάνω δημιουργούν έλλειμμα, που να καλυφτεί πρέπει να δανειστούμε, τόσο άπλα.
    Να το πάω και λίγο παραπέρα, ο νομοθέτης δεν νομοθετεί μονός του. Υπάρχουν κλαδικες/συνδικαλιστικες/κομματικες/πολίτικες/κοινωνικες πιέσεις που αναγκάζουν τον πολίτικο να κάνει πίσω. Γίνομαι μια κοινωνία διεφθαρμένων’, βγάζουμε τον πολίτικο που μας χαιδευει, διορίζει, καλύπτει τις παρανομίες. Είχε ένα ωραίο άρθρο η Καθημερινή της Κυριακής για το μύθο του κλέφτη
    • Τον κλέφτη στην Ευρώπη τον τιμωρούν πάντα.
    • Τον κλέφτη στον ελληνικό μύθο τον επιβραβεύουμε πάντα, του δίνουμε εξουσία, τον κάνουμε ηγέτη.
    Μπορείς να δεις λιγο πίσω στην ελληνική πολιτική σκήνη, υπήρχαν πολίτικοι που λέγανε την αλήθεια , και άπλα ποτέ δεν τους έστειλε στην βουλή. Μας αρέσουν τα παραμυθία, ποτέ δεν μας άρεσε η αλήθεια

   • aengus avatar
    aengus @ Ο Ιθαγενής 22/09/2010 12:12:25

    "ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ"
    Το θράσος του Πάγκαλου δεν περιγράφεται. Την μια μας λέει ότι "Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, επιδόματα και φακελάκια". Τώρα επανέρχεται για να μας δηλώσει ότι: «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
    Όταν λέει ο τύπος ότι τα λεφτά τα φάγαμε μαζί εννοεί ότι έχει ο καθένας μας 58 ακίνητα όπως αυτός; Εννοεί ότι όλοι μας έχουμε κάνει τις καβάτζες μας ώστε να δηλώνουμε ετήσιο εισόδημα 640.631 ευρώ όπως δήλωσε αυτός;
    Και ποιοι είναι αυτoί που επιδόθηκαν σε «πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»; Κάτοικοι του Περάματος και της Πετρούπολης ήταν στα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και φρόντιζαν ώστε η πολυεθνική να ληστεύει ανενόχλητη το δημόσιο χρήμα; Οι εργάτες λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων; Στα λαϊκά στρώματα κατέληξαν οι μίζες και τα λαδώματα των πολυεθνικών για να κατακλέψουν την δημόσια περιουσία; Μήπως οι συνταξιούχοι θησαύρισαν από την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου; Στον κόσμο της εργασίας ανήκουν οι 10.000 οφ σορ εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που οι περισσότερες με τις κομπίνες τους ζήμιωσαν το ελληνικό δημόσιο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ; (…) [Από aristeramitilini.blogspot και tsak-giorgis.blogspot]

   • aengus avatar
    aengus @ Ο Ιθαγενής 22/09/2010 12:14:27

    Και πάλι
    «Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
    Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
    κοπροκρατούν το μέλλον»
    (Οδ. Ελύτης, -Το Άξιον Εστί)

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Ο Ιθαγενής 22/09/2010 12:21:58

    Αν σε είπα παπανδρεϊκό, Βανζελίς, έχεις δίκιο. Δεν σε είπα όμως, και βαριέμαι να εξηγώ τα αυτονόητα. Θεωρείς τον εαυτό σου ορθολογιστή επειδή "για χάρη του ορθού λόγου" παίρνεις το δίκιο και το άδικο, τα βάζεις σε ένα τσουβάλι και τα μοιράζεις από μισά για να είσαι "αντικειμενικός"?

    Και σου φταίω κι'όλα...

 86. phoivos avatar
  phoivos 21/09/2010 17:31:39

  Από τον 16ο αιώνα η πολυκέφαλη «Οικογένεια» των Πάγκαλων, με αφετηρία το νησί των Κυκλάδων Κέα (Τζια) διακλαδωμένη στην υπηρεσία των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, κυρίως της Γαλλίας και της τσαρικής Ρωσίας, διαχειριζόταν, σ' ένα βαθύ φεουδαρχικό καθεστώς, όχι μόνο τις τύχες των δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών του Σιμωνίδη, αλλά και το ακμαίο εμπόριο από και προς τη Μαύρη Θάλασσα. Υπό την προστασία των ξένων το «τζάκι» των Πάγκαλων απέκτησε τίτλους ευγενείας και διακριτό οικόσημο: Ένα κοράκι να «κατασπαράζει» ένα κομμάτι ψωμί… Από τη λατινική ονομασία των στοιχείων του οικόσημου [panis - (pane) = άρτος, ψωμί και Gallus = κοράκι] προήλθε και το επώνυμο της οικογένειας.

  Ο κύριος Πάγκαλος…
  Από το 1981 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ιδιότητα την οποία κατέχει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, διετέλεσε:

  Υφυπουργός Εμπορίου (1982), Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1984), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (1985-1989). Κατά την περίοδο 1989 μέχρι 1993 ορίστηκε Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.Τον Οκτώβριο 1993 ορκίστηκε και πάλι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Τον Ιούλιο 1994 αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τον Ιανουάριο 1996 ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι τον Φεβρουάριο 1999. Τον Απρίλιο 2000 ορκίσθηκε Υπουργός Πολιτισμού διατηρώντας το αξίωμα έως το Νοέμβριο 2000. Διετέλεσε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Ιούνιο 2003 ορίσθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Το Νοέμβριο του 2004 ορίσθηκε Συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ορίσθηκε αρμόδιος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών. Στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ενώ σήμερα προΐσταται στον νευραλγικό Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ανέλαβε Γενικός Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση.


  Ο κύριος Πάγκαλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τις πιο βρώμικες δουλειές. Τα Ίμια και ο Οτσαλάν είναι οι παλαιότερες, ενώ η μέχρι νεύρωσης εμμονή του στη συκοφάντηση του ΚΚΕ είναι η πιο πρόσφατη.

  Η ωμή, καυστική, ειρωνική γλώσσα του Θόδωρου Πάγκαλου περιέχει μόνο κριτική για τους άλλους. Δεν περιέχει ποτέ αυτοκριτική. Μιλά για τη διαφθορά, την ανικανότητα ή τους ανεπάγγελτους της πολιτικής σαν να μην συμμετέχει ο ίδιος πουθενά, σαν να μην είναι μέρος αυτού του σκηνικού, σαν να είναι απλός παρατηρητής, χωρίς συνευθύνη.
  Ο κύριος Πάγκαλος παρά το ιδιαίτερο χρώμα του, είναι άνθρωπος της εξουσίας: ζει με αυτήν, ζει γι’ αυτήν, αναπνέει μ’ αυτήν. Είναι ίδιος με τους δύο πρωθυπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε και τους οποίους «άδειασε» ή επέκρινε: Μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησε μετέωρο το υπουργικό συμβούλιο λέγοντας το αμίμητο «εγώ απλώς προήδρευσα». Ο Πάγκαλος είναι προσωπική επιλογή του Α. Παπανδρέου, ο οποίος έκανε υπουργό έναν απόγονο μεγάλης οικογενείας και στέλεχος της Αριστεράς, κόντρα στο κομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ. Ο Πάγκαλος με τη σειρά του, όταν ο ηγέτης εβάλλετο για τη βίλα της Εκάλης, τον άδειασε αποκαλώντας τον «δωρολήπτη»…
  Μοιάζει και με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε στιγμές κρίσης αποφεύγει να εμφανιστεί για να αναλάβει την ευθύνη και να επωμιστεί το κόστος.

  Από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

  Ο κύριος Πάγκαλος… δεν είδε, δεν αντελήφθη

  - ποτέ το οστικό κύμα χιλιάδων διορισμένων να κατακυριεύει το Δημόσιο.
  - ποτέ τις μίζες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
  - κι ούτε έζησε το σκάνδαλο Κοσκωτά, να γίνεται ποτέ λόγος για «πάμπερς»
  - την αποφορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  - τις προτροπές του κ. Σημίτη προς το πλήθος να «επενδύσει» στο χρηματιστήριο.
  - το όργιο προμηθειών στη Υγεία.
  - ποτέ κάτι με την «αγορά του αιώνα» για εξοπλισμούς, κι ούτε άκουσε για προμήθειες εξοπλισμών.
  - κάτι για το σύγχρονο νεοελληνικό γεφύρι της Άρτας το πασίγνωστο «Κτηματολόγιο».
  - ότι ψηφίστηκε και πέρασε τον «Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών»…
  - καμία χρηματοδότηση μεγάλων πολυεθνικών προς το σοσιαλιστικό κόμμα του, ούτε καν τη Ζήμενς.
  - ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε χρέος 98% του ΑΕΠΙ προς την κυβέρνηση της ΝΔ το 2004…
  - τη «λύση» των χωματερών ως δώρο της κυβέρνησής του στο περιβάλλον.
  - Ούτε για Μνημόνιο γνωρίζει τι σημαίνει αν και δήλωσε ότι «πονά» πολύ για το κοστούμι.

  • aengus avatar
   aengus @ phoivos 21/09/2010 17:39:17

   Έξοχο κείμενο. Προσωπικά σ΄ευχαριστώ.
   Ξέρεις αν ο δικτάτωρ Πάγκαλος ήθελε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ….αλλά τον πρόλαβε ο Τσολάκογλου;
   Κάτι τέτοιο διάβασα, στο «ΠΑΡΩΝ» νομίζω, αλλά δεν το έχω κρατήσει…

   • phoivos avatar
    phoivos @ aengus 21/09/2010 20:32:19

    Το «τζάκι» των Πάγκαλων στη διαδρομή της μακραίωνος ιστορίας του φρόντιζε εκ λόγων προνοίας (... το μέλλον γαρ αόρατον) να παρέχει τις υπηρεσίες του και στις δύο Μεγάλες Δυνάμεις (τσαρική Ρωσία και αυτοκρατορική Γαλλία). Ένα παρακλάδι της οικογένειας την περίοδο των Ορλωφικών (1770 και μετά) ταύτισε την τύχη του με τον Λάμπρο Κατσώνη και τις επιδιώξεις της Αικατερίνης της Μεγάλης στις θερμές θάλασσες.
    Εγκαταστάθηκε στην τσαρική Ρωσία, φιλοδωρήθηκε από την αυτοκράτειρα με υψηλά στρατιωτικά αξιώματα και εκτεταμένες γαίες στην Κριμαία.
    Το δεύτερο παρακλάδι του «τζακιού», σταθερά προσδεδεμένο στην αυτοκρατορική Γαλλία, μονοπωλούσε τις προξενικές υπηρεσίες της στην περιοχή των Κυκλάδων.
    Στο σπίτι του προξένου της Γαλλίας Ν. Πάγκαλου στην Τζια φιλοξενήθηκε και ο Σατωμπριάν στο προεπαναστατικό ταξίδι του στην Ελλάδα.
    Στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας (1821) και ειδικότερα στην πολιορκία της Ακρόπολης των Αθηνών, συναντάμε τον Μιχάλη Πάγκαλο, επικεφαλής 80 Τζιωτών, να συμμετέχει στην πολιορκία. Να προβιβάζεται σε Πολιτάρχη της Τροπολιτσάς. Μετά την ανεξαρτησία να εγκαθίσταται στη Λεψίνα (Ελευσίνα), να προικίζεται με «εθνικές γαίες» και οι απόγονοί του να σταδιοδρομούν στον στρατό του νεοσύστατου κράτους.
    Σε ευθεία γραμμή απόγονος του γαλλόφρονος αυτού παρακλαδιού του «τζακιού» των Πάγκαλων ο γνωστός μας Θεόδωρος Πάγκαλος Επιτελάρχης της Στρατιάς της Μικράς Ασίας, δημιουργός, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του «αρχηγού της Επανάστασης του '22», Νικόλαου Πλαστήρα, της Στρατιάς του Έβρου, πρωταγωνιστής στη «Δίκη των Εξ» και την εκτέλεσή τους στο Γουδί. Και το 1925 δικτάτορας, με κινήσεις οπερετικές που λίγο έλειψε, αν δεν επενέβαινε εγκαίρως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, να χρεωθεί με πράξεις εθνικής μειοδοσίας.

    Αμετανόητος εραστής της παντί σθένει εξουσίας, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιδίωξε στη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής, προσεγγίζοντας τη γερμανική πρεσβεία, να διαδεχθεί τον Κουίσλιγκ Γεώργιο Τσολάκογλου στην πρωθυπουργία!
    Στη μακρά σειρά των αμαρτημάτων του Θεόδωρου Πάγκαλου του Πρεσβύτερου και η συμβολή του, ομού μετά του Στυλιανού Γονατά και του Κουίσλγκ Ιωάννη Ράλλη, στη δημιουργία των διαβόητων «Ταγμάτων Ασφαλείας» την περίοδο της Κατοχής!
    Βεβαίως, ουδείς ασπάζεται τις αποτρόπαιες θεωρίες περί συγγενικών ή ακόμη και σε επίπεδο «τζακιού», ευθυνών του Θεόδωρου Πάγκαλου του Νεώτερου, εγγονού, ως γνωστόν, του συνονόματου Θεόδωρου του Πρεσβύτερου. Ο καθείς κατά τα έργα του…

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 22/09/2010 01:48:12

    Αυτά έψαχνα. Ευχαριστώ για το συμπλήρωμα.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ phoivos 21/09/2010 18:17:42

   Αχ! αυτές οι "αριστοκρατικές" οικογένειες των νησιών (και της Κύπρου). Αχ! (δις). Παντού τις βρίσκεις. Αιώνες τώρα. Μα αιώνες-αιώνες. Αχ! (εκ νέου).

   Ρε που μπλέξαμε.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ phoivos 21/09/2010 18:51:40

   Πολύ λεπτομερές και ιστορικά άρτιο το σχόλιο σου Φοίβε. Σε ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο να μας ταθυμίσεις αναλυτικά

  • aengus avatar
   aengus @ phoivos 22/09/2010 01:45:23

   «Ορνεοκέφαλος» λοιπόν ο Ψωμοκόρακας

   «Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
   Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
   κοπροκρατούν το μέλλον»

   (Οδ. Ελύτης, -Το Άξιον Εστί)

 87. paiktis avatar
  paiktis 21/09/2010 17:48:04

  Στην Κρήτη οι ζωοκλέφτες αν τυχόν πιαστούν απο τον ιδιοκτήτη του ζώου που έκλεψαν και έφαγαν. υποδεικνύουν ως ενοχους τους σκύλους οι οποίοι εξακολουθουν να γλυφουν τα κόκκαλα.
  Ένοχοι ή συνένοχοι ειναι αυτοι που θα πληρωσουν τη νυφη

 88. η Dimi avatar
  η Dimi 21/09/2010 17:53:31

  “Νέες γραφικές ατάκες του Θεόδωρου Πάγκαλου για τα ελληνοτουρκικά

  Δεν μπορούσε να υπάρξει ένα τέτοιο γεγονός όπως η επίσκεψη στην Ελλάδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να ακουστούν οι συνήθεις γραφικές ατάκες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο:

  “Αισθάνομαι ειλικρινά εθνική ντροπή κάθε φορά που αναγκάζομαι να αγοράζω όπλα που δεν μας χρειάζονται, με βάση μια αντικειμενική εκτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν στον σημερινό κόσμο, για την Ελλάδα”,
  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στην ομιλία του στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ.

  “Ξέρω, ότι και οι Τούρκοι αγοράζουν όπλα που δεν τους χρειάζονται, όχι για πραγματικούς, αλλά για φανταστικό κίνδυνο που προκύπτει από μια αντιπαράθεση, που είναι δυνατό και πρέπει να λυθεί πολιτικά, έτσι ώστε να βαδίσουν οι δυό λαοί μαζί για μεγαλύτερη ευημερία, αξιοποιώντας παραγωγικά τα κολοσσιαία ποσά που εσείς και εμείς σπαταλούμε γι αυτά τα όπλα”.

  Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να ασκηθεί σοβαρή κριτική σε αυτά που λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ούτε αξίζει.

  Απλώς να του υπενθυμίσουμε τις υπογραφές που έβαζε στα ΚΥΣΕΑ της κυβέρνησης Σημίτη για το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ετών 1998-2003. Δεν ξέρουμε αν αισθανόταν “ντροπή” όταν συνηγορούσε, τότε, υπέρ συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων. Ε;“

  ~Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 14-05-2010 16:38:46

  *
  Θόδωρος Πάγκαλος: “Mόνο γω είμαι αριστερός ρε καθίκι!
  Γαμώ το ΚΚΕ, τον Σύριζα, τη νομαρχιακή Θεσσαλονίκης και
  τον Μπέμπη τον σουβλατζή, που βάζει μισές μερίδες!»
  ~Ιανός 15/3/2010

  *
  Θόδωρος Πάγκαλος: “To μαύρο χρήμα δεν είνα παράνομο

  Στην εποχή μου δεν υπήρχαν οι περιορισμοί χρηματοδότησης των κομμάτων που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ μεταγενέστερα. Αρα, εάν του είπανε πάρε μιά σακούλα με λεφτά και πήγαινέ την στο κόμμα σου, γιατί αυτό να είναι παράνομο;

  Στις εκλογές όλοι παίρνουνε λεφτά από όλους και τα πάνε στα κόμματά τους. Κι εγώ έχω φίλους, οι οποίοι έχουν οικονομική άνεση και μου λένε ξέρεις εγώ θέλω να σάς ενισχύσω - όχι τέτοια ποσά βέβαια ποτέ δεν πήρα δεν ήμουν τόσο ικανός – αλλά να δώσε στο ΠΑΣΟΚ 5000 χιλιάδες, 10000 χιλιάδες.»`
  ~Διαδυκτιακή Τηλεόραση Ν’JoyTV

  *
  Το πλέον απίθανο «ερωτικό» σκάνδαλο της Θάτσερ συνέβη με τον Πάγκαλο, όταν εκείνος αναπλήρωνε τον Ανδρέα Παπανδρέου σ’ένα Συμβούλιο κορυφής:

  - «Ποιός είναι αυτός ο χοντρός;» ψιθυρίζει η Θάτσερ στον διπλανό της.
  Ομως, τα άτιμα μικρόφωνα τo μεγέθυναν.

  «Σ’έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;» άφησε να του ξεφύγει τσατισμένος ο Πάγκαλος στα Ελληνικά.

  Αλλά, η αφηρημένη μεταφράστρια αυτομάτως το μετέφρασε και πάγωσε το Συμβούλιο. Η μετάφραση αυτού το διαλόγου, παραλίγο να προκαλέσει Διπλωματικό Επεισόδιο. ~Slang.gr 30/8/2009

  ***

  • lewnidas avatar
   lewnidas @ η Dimi 21/09/2010 17:57:15

   ειναι παλικαρι ο χοντρος!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ lewnidas 21/09/2010 19:01:00

    @lewnidas Ωιμέ, στα παλικάρια!

  • aengus avatar
   aengus @ η Dimi 21/09/2010 18:05:18

   Από την συνέντευξη Πάγκαλου στον ρ/σ «Φλας» και στους δημοσιογράφους Γ. Κύρτσο και Γ. Σταματόπουλο -5/5/09
   ………………..
   Πάγκαλος: «Δηλαδή υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά».
   Δημοσιογράφος: «Εσείς έχετε καταλήξει»;
   Πάγκαλος: «Δηλαδή τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους;».

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ aengus 21/09/2010 18:57:31

    @aengus H συνέντευξη Θ. Πάγκαλου στον ρ/σ Flash ακούγεται παρεμφερής μ'αυτή που έδωσε στο Διαδυκτιακή Τηλεόραση Ν’JoyTV “To μαύρο χρήμα δεν είνα παράνομο".

    Η πράσινη χούντα έχει δημιουργήσει "Σχολή!" και τώρα μάς κάνει μαθήματα περί μαύρου χρήματος. Είναι τεράστιο τελικά το κόλλημα με το "μαύρο" που έχει και ο αρχηγός και η λοιπή νεοταξική φατρία.

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ η Dimi 21/09/2010 18:54:46

   Πολύ μπρουτάλ η ατάκα στη Θάτσερ DImi μου.
   Κοίτα τι μου θύμισες
   Κάποτε μια νεαρά κυρία σε ένα αεροδρόμιο θέλησε να αστειευτεί με τον Φασούλα και τον ρωτά ναζιάρικα:
   -Κάνει ζέστη εκεί πάνω?
   Ο ψηλός απάντησε επιτακτικά
   - Πιάσε το θερμόμετρο..

 89. Γιωργης avatar
  Γιωργης 21/09/2010 17:53:42

  ε,βεβαια,τα λεφτα τα φαγαν οι πολιτες
  οχι οι τραπεζες που δανειζονταν τα λεφτα των πολιτων με 1% και του τα ξαναδανειζαν με 18%
  ουτε οι κρατικοδιαιτοι βιομηχανοι που για καθε 5 χιλιαρικα επιδοτησης πληρωναν 700 ευρω σε μισθους
  ουτε οι συνδικαλισταραδες του πασοκ και της νδ με τους 2 μισθους εκαστος χωρια τα τυχερα
  απλα μαθηματικα

 90. panagos avatar
  panagos 21/09/2010 18:02:21

  Βλέποντας το πόθεν έσχες του Πάγκαλου με ετήσια εισοδήματα 600.000 ευρώ και άλλα 200.000 η σύζυγός του,αναρωτιέμαι :
  1)Πως γίνεται οι καταθέσεις της οικογένειας να είναι καμιά 30.000 ευρώ ;

  2)Δεν έχει δίκιο η γυναίκα του που φέτος του παραπονιόταν ότι έχουν μείωση στο μισθό τους και δεν θα μπορέσουν να κάνουν καλές ...διακοπές ;

  Προτείνω στο Πάγκαλο, Ανδριανόπουλο, Τατούλη, Ντόρα,Μπουτάρη,Καμίνη και λοιπούς του μνημονίου να διοργανώσουν μια μαζική συγκέντρωση με δύο κεντρικά συνθήματα :
  ΠΟΛΙΤΕΣ,ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
  ΑΛΗΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ

 91. νους υγιης avatar
  νους υγιης 21/09/2010 18:22:57

  κυρ παν-καλε αν κρινω απο τα κιλα μας ΕΣΥ εφαγες και τα δικα μου

 92. jacobr avatar
  jacobr 21/09/2010 18:53:26

  ΟΤΣΑΛΑΝ - ΙΜΙΑ - ΚΛΕΨΙΜΟ - ΨΕΜΑΤΑ - ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ....ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΧΕΖΑΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΟΥΡΑΔΑ ............ΦΤΟΥ ΣΟΥ ...............

 93. jacobr avatar
  jacobr 21/09/2010 18:54:59

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.........ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

 94. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 21/09/2010 18:56:46

  ''Ο κύριος Πάγκαλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τις πιο βρώμικες δουλειές''
  Αναμφιβολα ο χαρακτηριστικοτερος και πρωτος τη ταξη Sonderkommando της
  μεταπολεμικης περιοδου

 95. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 21/09/2010 18:58:40

  Απολαυστικός για άλλη μια φορά, Μικρέ Οδυσσέα! Καλά έκανες και μας θύμισες, πως όλοι μας ζούσαμε τόσα χρόνια με τέτοιες ανέσεις και τόσες εύνοιες και εν τέλει με έπεισες, πως δεν «δικαιούμεθα διά να ομιλούμε» και να ρωτάμε το «που πήγαν τα κλεμμένα»!
  Βέβαια εγώ προσωπικά, δεν θυμάμαι να προσέφυγα ποτέ, στην ελβετική δικαιοσύνη για να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί μου, όπως έκαναν και κάνουν ορισμένοι από αυτούς, αλλά αυτό μάλλον είναι ελάσσονος σημασίας θέμα!
  «Προσυπογράφω» λοιπόν την «αυτοκριτική» σου, με μια μικρή απορία!
  Αφού τα τρώγαμε μαζί, σύμφωνα με τον «σεβαστό» κ. αντιπρόεδρο, γιατί ειδικά οι βουλευτές μας, που έχουν τόσες αυξημένες δαπάνες και παραπονιούνται μονίμως για τις αποδοχές τους και τις ψηφίζουν νύχτα, παρουσιάζουν ένα «έσχες» που μας καραφλιάζει; Ειδικά το «πόθεν» και το από «πότε» απεκτήθησαν τα δηλωθέντα, γιατί να το κρατάνε μυστικό;
  Εκτός κι αν δυσκολεύονται να μας πουν, για να μην μας πικράνουν ασφαλώς, ότι πέρα από κλασσικοί τσαμπατζήδες είμαστε και υπερβολικά σπάταλοι, ενώ εκείνοι είναι υπόδειγμα συνετούς διαχείρισης και μετρημένου βίου!
  Δικαιούμαι τουλάχιστον να αναρωτιέμαι, αν τα είχαν και πριν μπουν στην πολιτική και να τολμήσω να ζητήσω καθαρές απαντήσεις και όχι ασάφειες περί βαρβάτης προίκας, ή δωρεών από καρδιακούς φίλους ή αγορών εκ μέρους της συζύγου που συμπτωματικά βρίσκεται σε μόνιμη άδεια άνευ αποδοχών!
  Μικρέ Οδυσσέα, μήπως ζούμε στη χώρα των θαυμάτων και δεν το ξέρουμε;

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Αφροδίτη 21/09/2010 19:24:22

   Ζούμε στη χώρα των αφράτων, με πολιτικούς νοικοκυραίους που δούλεψαν σκληρά και με αιματηρές αποταμιεύσεις και επενδύσεις, κόντρα αποταμιεύσεις και επενεπενδύσεις έχουν 300 ακίνητα ο καθένας. (αυτά που δεν φαίνονται είναι στις όφ σορ). Άσε που έσπευδαν να ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις μας και έτσι άδειασε ο κρατικός κορβανάς...

   (και πολλά ευχαριστώ, θα ήταν παράλειψη αν δεν τα πω)

 96. neotera avatar
  neotera 21/09/2010 19:04:01

  Τα ίδια λέει κι ο Ανδριανόπουλος καιρό τώρα, ότι μαζύ τα φάγαμε! Απλώς η στιγμή θεωρείται κατάλληλη τώρα να ξεχάσει ο ραγιάς τα περί Κάθαρσης για να συνεχίσουν ανεμπόδιστα να λεηλατούν τη χώρα μαζύ με την Αλήτ και τους διεθνείς τοκογλυφους. Γι αυτό κι όλα τα μήντια σήμερα κάνουν ότι ξαφνιάστηκαν με τις λακαμίεςι του Πάνσκατου για να δημιουργηθούν αμφιβολιες και ...ενοχές. )) Προπαντώς θέλουν να αφοφύγουν δεσμεύσεις και υποσχέσεις ότι δεν θα ξαναφάνε τα λεφτά των ταμείων προκειμένου να συνεχίσουν να τζογάρουν τους δημόσιους πόρους με τα φιλαράκια τους τους αμερικανοεβραίους τοκογλύφους.
  Αυτή η προπαγάνδα είναι βαρέως τοξική.

  • Dyer avatar
   Dyer @ neotera 21/09/2010 21:57:25

   Το γράφει και ο Ανδριανόπουλος. Και στη λογική αυτή να μπω, πάλι βλέπω την διασπάθιση του χρήματος, και την ανεπάρκειά τους.
   Γιατί το έκαναν αυτό; Από αγάπη;
   Χρησιμοποίησαν το δημόσιο χρήμα για διορισμούς, παράλογα επιδόματα, και άκαιρες συνταξιοδοτήσεις με καθαρά ψηφοθηρικό στόχο. Αποστέρησαν κεφάλαια από ουσιαστικές υποδομές ανάπτυξης που θα δημιουργούσαν πλούτο και πραγματικές θέσεις εργασίας για να κάνουν πανάκριβα έργα βιτρίνας, με δανεικά. Αυτές οι επιλογές συγκέντρωσαν τους πάντες δυνατούς και αδυνάτους. Οι νέοι ονειρεύτηκα μια σίγουρη θέση στο δημόσιο και οι εργολάβοι μυρίσθηκαν πολύ χρήμα. Κατάφεραν να αλλοτριώσουν μια ολόκληρη γενιά νέων. Οι σχολές στα ΑΕΙ που υποσχόταν μια βέβαιη θέση στο δημόσιο εκτοξεύθηκαν. Αντί οι νέοι να βγαίνουν στη ζωή με όρεξη για δουλεία, με δυναμική, με ενέργεια, για το καλό του τόπου και το δικό τους κατάφεραν να τους ευνουχίσουν. Ακόμα και τους αγρότες κατάφεραν να τους κάνουν εν δυνάμει δημόσιους υπαλλήλους.
   Και αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους προσπαθούν να βάλουν στο ίδιο πλαίσιο αυτούς και τον λαό, δράστες και θύματα. Αυτοί είχαν τις επιλογές και κατεύθυναν τον κόσμο. Αυτοί τους υπνώτισαν. Τόση ζημία ούτε η χούντα δεν είχε κάνει. Οι νέοι τότε είχαν δυναμισμό όρεξη για δημιουργία και αδιαφορούσαν για το δημόσιο.
   Πολιτικοί διαφθορείς της νεολαίας λουφάχτε επιτέλους, μη μας προκαλείτε.

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ Dyer 21/09/2010 22:00:05

    Γενιές και γενιές λοιδωρούσαν την ηθική της εργασίας

 97. aengus avatar
  aengus 21/09/2010 19:20:33

  Γι΄ αυτό έχει βγει το σύνθημα
  «ΠΟΔΙ-ΠΟΔΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΔΙ»

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ @ aengus 21/09/2010 19:36:58

   Που το βρηκες αυτο;;;; πρεπει να γινεις σπονσορας στις διαδηλωσεις

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ aengus 21/09/2010 19:45:50

   Σωστότερο είναι το ΠΟΔΙ ΠΟΔΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΔΙ και συγγνώμη κιόλας!
   Ζήτω η Γκουανταλαχάρα!

   • μικρός οδυσσέας avatar
    μικρός οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2010 20:48:45

    Γιάννη μη χάνεις το στυλ σου. Αυτό θέλει και ο αντιπρόεδρος. Το μήνυμα απευθύνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να τους κάνει να εκτονωθούν και στην κάλπη να συνενωθούν με τις δυνάμεις του άξονα (γιατί μας γράφουν)

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ μικρός οδυσσέας 21/09/2010 21:00:00

     Δηλαδή απευθύνεται στο όλον ΠΑΣΟΚ το οποίο αποτελείται από το Ιστορικό, το Πατριωτικό, το Εκσυγχρονιστικό, το Φιλελεύθερο, το Πράσινο, το Μνημονιακό, το αντι-Μνημονιακό, το Ανανεωτικό κλπ ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί που δήθεν σφάζονται μεταξύ τους αλλά προ της κάλπης συσπειρώνονται και αποτελούν την αρραγή δύναμη των "προοδευτικών" δυνάμεων του τόπου.Με το ΛΑΟΣ, εκ του ΛΑΟΣ για το ΛΑΟΣ!

     • μικρός οδυσσέας avatar
      μικρός οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/09/2010 21:06:40

      Στο ΠΑΣΟΚ των μικρομεσαίων βολεμένων που έχει σηκώσει αντιμνημονιακό μπαϊράκι, από ότι μαθαίνω

   • aengus avatar
    aengus @ Γιάννης Φαίλτωρ 22/09/2010 12:19:28

    Ε και λοιπόν; Σημαίνει αυτό ότι μπορεί να προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του καθένα μας. Ας στείλει γράμμα στους ψηφοφόρους του. Αυτές είναι αθλιότητες χωρίς προηγούμενο!
    Όσο για το «αντιμνημονιακό μπαϊράκι», ε……

 98. ad avatar
  ad 21/09/2010 19:24:24

  Απο ποτε το 10% ειναι μαζι?, εγω δεν υπηρξα ουτε θα υπαρξω σαυτο το 10%,
  και ναι μαζι τα φαγατε ΕΣΕΙΣ! εγω ειμαι ακομα 60 κιλα και proud of it...

 99. geothe avatar
  geothe 21/09/2010 19:26:03

  Λυπάμαι που σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο που περνά η χώρα μας θα πρέπει να γίνεται τόση συζήτηση για τις βλακείες που ξεστόμισε ο Αντιπρόεδρος Οτσαλάν και Ιμίων. Τώρα καταλαβαίνω γιατί πετσοκόβουν τους μισθούς των ΔΥ. Παίρνουν σιγα σιγά τα φαγωμένα.
  Ρε μπας και απλώς του ανέβηκε το ζάχαρο και τζάμπα σχολιάζουμε;

  • neotera avatar
   neotera @ geothe 21/09/2010 19:50:51

   Ακριβώς, δεν αφήνουν μόλις μαζευτεί χρήμα το ..."επενδύουν" κανονικά και με το νόμο. Γι αυτό δεν θέλουν να πουν τι διαφορετικό μπορεί να γίνει από δώ κι εμπρός. Ενδιαφέρει μόνο ότι τά 'φαγε η ...δεξιά με τον κωστάκη. Ο γιωργάκης είναι αλλού ! ))

 100. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 21/09/2010 19:30:14

  αγαπητε θεοδωρε, και μαζι να τα φαγαμε σιγουρα δεν φαγαμε το ιδιο γιατι εγω ειμαι 80 κιλα κι εσυ 160, γκεγκε?

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ @ προβοκατορας 21/09/2010 19:37:42

   εγω ειμαι 68...

 101. crocodile avatar
  crocodile 21/09/2010 19:44:57

  Οι διορισμένοι δεν ορκίστηκαν πουθενά, εσύ και το συνάφι σου ορκίζεστε να υπηρετείτε το σύνταγμα και τους νόμους και την πατρίδα... και φορτώνετε με υπεράριθμους το κράτος αδιαφορώντας για το κόστος με μόνο στόχο την πολιτική σας επιβίωση. Στη φυλακή καθάρματα για το κακούργημα της απιστίας.

 102. κατήφορος!! avatar
  κατήφορος!! 21/09/2010 19:45:03

  Ενώ ο λαός έγλειφε τα κόκκαλα που του πετούσαν(με δέκα χαχόλους να δουλεύουν και οι ευνοούμενοι να επιτηρούν...) τα οποία σταδιακά κοβόντουσαν στη μέση, οι ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ και ΟΙ 'ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ' ΤΟΥΣ έκαναν τις ΜΠΑΖΕΣ ΤΟΥΣ .
  Αυτό δεν ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΑ(ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ...) ΜΕΣΑΙΑ στελέχη της ΝΔουλας ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ για να επαληθευθει οτι ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΪ!!
  ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΕ ΑΠΟΓΟΝΕ...."ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ"....
  ΟΤΙ ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΣΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΝΙΔΑ ΣΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟ.
  Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ!!!
  ΑΑΑΑΑ!!!ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΟΣ !!!
  ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!
  Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΩΝ ΕΠΕΥΦΗΜΙΩΝ!!!!(ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΕΕΕΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!)

 103. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 21/09/2010 20:02:11

  Ο Πάγκαλος προσπαθεί να δώσει μια διακαιολογία η οποία θα καταπραϋνει τη συνείδηση των ΠΑΣΟΚων, οι οποίοι με τη σειρά τους είναι έτοιμοι να δεχτούν οτιδήποτε, αρκεί να προέρχεται από το κόμμα τους. Αν δε περιέχει και μαγγιά και καθιστά συνένοχους και άλλους, ακόμα καλίτερα.
  Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή είναι η ψυχολογία των οπαδών του και το πρόβλημα των οπαδών του είναι να βρεθεί κάποιος να τους απαλάξει απ τη ντροπή τους.

 104. teo avatar
  teo 21/09/2010 20:08:04

  Συμφωνω με οτι ειπε ο Παγκαλος, πλην ομως θα πρεπει να καταλαβει πως επιβεβαιωνει του ηθος του ως πολιτικου Ανδρος, δηλαδη, μετα απο αυτη τη δηλωση θα επρεπε να ειχε παραιτηθει. Και μονο οτι ειπε ολα αυτα, τον κατατασσει στο πανθεον των ηθικα διαβρωμενων. Τι μπορει να πει κανεις οταν η κριση ειναι πρωτα ηθικη και επειτα οικονομικη.
  Ο γενητορ της διαφθορας δεν αντεξε και ειπε την αληθεια. Η αληθεια δεν θελει μονο θαρρος, αλλα και τολμη.

 105. kiki avatar
  kiki 21/09/2010 20:25:48

  @ aengus
  Ναι ευχαριστω,ηταν χρησιμο,γιατι μερες ψαχνω να βρω σε μας στην Λακωνια ,που και ποτε θα γινει καποια συγκεντρωση διαμαρτυριας κατι βρε παιδι μου.Δυστυχως εδω θα πρεπει να πω ,οτι και οι βουλευτες της ΝΔ,μαλλον υπνο βαθυ διαγουν εδω κατω.Καλα για το ΛΑΣΟΚ,αστα να πανε.Διορισμενοι Μανιατες,επι ΛΑΣΟΚ,φασιζουσες προσωπικοτητες,απο οικογενειες συνεργατων οι περισσοτεροι,τωρα ΛΑΣΟΚ.Οταν λεω συνεργατων,εκεινο με κουκουλα.
  Για να ξεκινησουμε την ιστορια του αντιπροεδρου ,γνωστο με τον παππου δικτατορα,αλλα και ιδρυτη των ταγματων ασφαλειας.Ξερεις.Ο πατερας του αξιωματικος,ησυχος ανθρωπος,ποτε δεν ακουστηκε κατι εις βαρος του.Το καμαρι της φυλης,καθοτι σιγουραντζα,πρωτα γυρω στο 58,πηγε στρατο,στο Βασιλικο Ναυτικο,και μετα νομικη,και εγινε επαναστατης.Αυτο γιατι τοτε οταν καταταγοσουν περναγες και απο Ασφαλεια,για τα φρονηματα,και ακομα και κεντρωους τους στελναν,στο Νευροκοπι.ετσι λοιπον εγινε επαναστατης,φοιτητης.Γνωστη και η ιστορια με τον Καραπαναγιωτη,διοικητη τοτε της ασφαλειας,του Σπουδαστικου,οπου σε διαδηλωση φωναζε,το γιαβριμ,και αφου ειχαν συλλαβει και ξυλοδειρει τους παντες,γυρναει ο Καραπαναγιωτης και του λεει,ασε ρε Παγκαλε,εσενα δε σε πιανω,διοτι ητο γνωστος ,Ετσι πορευτηκε και μετα.
  Αλλη μερα η συνεχεια,διοτι ο χοντρος εχει κανει πολλα.

  • lewnidas avatar
   lewnidas @ kiki 21/09/2010 22:20:32

   πες κιαλλα

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 22/09/2010 01:36:52

   Το βράδι στο γνωστό ….Δελτίο, ο αδελφός του μικροφύρερ εξέφρασε τον θαυμασμό του για το πόσο ωραία και έξω από τα δόντια μας τα είπε ο ΡaneGallus…. Το τηλέφωνό της εκπομπής δεν απαντούσε….ήταν κατειλημμένο….

 106. paspartoy avatar
  paspartoy 21/09/2010 21:39:05

  http://paspartoy.blogspot.com/2010/09/blog-post_9729.html#more

  το πασοκ του Ροκφελερ....!!!

 107. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 21/09/2010 21:41:04

  Μικρέ Οδυσσεύ: Τόχεις ρε μπαγάσα. Μπράβο. Ρούχταααα...

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Strange Attractor 21/09/2010 21:52:18

   Με εμπνέει ο πρωτοπόρος Χέρκουλες.
   Σε ευχαριστώ τράκτορα

  • danaos avatar
   danaos @ Strange Attractor 21/09/2010 22:29:05

   http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dv1oa5seBIGo&h=baf5d

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ danaos 22/09/2010 08:52:55

    @danaos

    Πολύ ωραίο το βιντεάκι.
    Φαντάζομαι πως οι επιμελείς ιστορικοί του μέλλοντος, θα το δουν και αυτοί, και ετσι θα βγάλουν το αβίαστο συμπέρασμα που έβγαλα κι εγώ: ότι ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ η δικαιοσύνη στην χώρα μας ήταν ανεξάρτητη και ΕΝΤΕΛΩΣ ανεπηρέαστη.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • danaos avatar
    danaos @ danaos 22/09/2010 09:00:33

    Καλημέρα Θράκα μου αλλά είμαι θυμωμένος!Ούτε μια πρόσκληση για προχθές;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ danaos 22/09/2010 10:07:44

    @danaos

    Θα το ξανακάνουμε. Θα βρεθούμε όλοι μαζί. Και θα περάσουμε ωραία. Την επόμενη φορά θα βγάλουμε ανακοίνωση (αρχίστε την αποταμίευση από τώρα -λολ- για νά 'στε έτοιμοι). Ο Strange Attractor, δηλαδή που είναι ο συμποσιάρχης.

    Θραξ Αναρμόδιος

 108. george avatar
  george 21/09/2010 21:46:19

  http://www.psomas.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=69&Itemid=96

 109. BlueSky avatar
  BlueSky 21/09/2010 22:06:24

  Καλιντερίδη, πότε θα βγείς να ξεμπροστιάσεις τον μπουχέσα, τον άρπαγα του ιδρώτα των ελλήνων;

 110. theod avatar
  theod 21/09/2010 23:45:24

  Θυμάστε τί είχε πει ο χοντρός για τον Κολ (περί το 1984?) και μετά τα μάζεψε?

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ theod 22/09/2010 00:10:40

   Αγαπητέ theod, θυμόμαστε πολύ καλά! Όμως η κριτική του για τη Γερμανία και η κοτίσια υπαναχώρησή του,προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορη! Ας προβληματιστούν για την αξιοπιστία του, αυτοί που τον ψηφίζουν.
   Εκείνο που με κόφτει και με πονάει είναι, πως ο άνθρωπος που συμβούλεψε τους αξιωματικούς μας, να υποστείλουν την ελληνική σημαία από ελληνικό νησί και να πουν πως την πήρε ο στρατηγός αιγαιοπελαγίτικος άνεμος, κατέχει σήμερα τη θέση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης! Και μη χειρότερα!

 111. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 22/09/2010 01:15:31

  Her Sonderkommando Stratopedus Efthanasius

  Δωσε στην δημοσιοτητα τις λιστες ολων των κομματοσκυλων πρασινων/γαλαζιων/
  κοκκινων/ροζ/μαυρων

  απεδειξε ποιοι απο αυτους δεν δικαιουνται να κατεχουν την σημερινη τους
  θεση, βλαπτουν το δημοσιο συμφερον(εδω πολυ πιθανο να βρεις τον εαυτο σου
  στην κορυφη) και στειλε τους σπιτι και απαιτησε αναδρομικα αποζημειωση

  απεδειξε πως απεκτησες αυτα που κατεχεις και τι κατειχες οταν εισηλθες
  στον χωρο

  δεν εχεις δικαιωμα να με συμπεριλαμβανεις στο μαζι γιατι τυγχανω
  εξωμαζικος ουτε πρασινο/γαλαζιο/ροζ/κοκκινο/μαυρο παρασιτο ειτε του
  ιδιωτικου ειτε του ιδιωτικου τομεα

  η μονη αμοιβη που εχω λαβει δεκαετιες απο την πολυχρωμη παραγκα σας
  ειναι διακρισεις και διωγμους

  προς ολα τα ξεπουλημενα τομαρια της Ψευδοπροοδου και της Τραβεστοαριστερας
  σημειωστε την σημερινη ημερομηνια πως ο Γκεμπελοπαγκαλος κατηγορει ως
  γνησιος Ναζι εναν ολοκληρο λαο, η μερα που οι λαθρο θα χτυπησουν και την
  δικη σας πορτας ειτε μεσω ναρκωτικων στα παιδια σας, βιασμο, ληστεια,
  φονο δεν απεχει πολυ, δεν ειστε απροσβλητοι, τοτε αναρωτηθειτε αξιζει για
  τα ψιχουλα του Σορος να εκπορνευεστε χειροτερα και απο την πιο φτηνη πορνη, καθως αυτη πουλαει το κορμι της οχι πατριδα, η αστυνομια δεν θα υπαρχει για εσας ειναι προσωπικη φρουρα των 300 Τυραννων και των Εργολαβων,
  και θα ερθει ο Γκεμπελοπαγκαλος να πει ουδεμια ευθυνη φερω μαζι καναμε την χωρα ΑφρικανοΙσλαμικη Επαρχια

 112. The Narrator avatar
  The Narrator 22/09/2010 01:36:33

  Καλά όλα αυτά λέτε εναντίον του Πάγκαλου. Συμφωνώ μάλιστα 100%. Όμως μια απλή απορία: Στη Βουλή ποιοι τον στέλνουν εδώ και πολλά, πολλά χρόνια; Κάποιοι σαν εμάς νομίζω. Έλληνες πολίτες-ψηφοφόροι. Οπότε;
  Μήπως τα βρίσκει και τα κάνει;

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ The Narrator 22/09/2010 08:57:34

   @ Narrator

   Ποιοι τον στέλνουν στη βουλή; Μα αφού το είπε ο άνθρωπος: Αυτοί που διόρισε. Γι' αυτό τους διόρισε εξάλλου.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Κάνας εισαγγελέας; Κάνας πρόεδρος πειθαρχικού; Κανείς δεν ακούει τις δηλώσεις του κ. αντιπροέδρου;

 113. Kostas K avatar
  Kostas K 22/09/2010 02:05:59

  Ααα, ο συνδαιτημόνας μου ο Θόδωρας στο ξεκοκκάλισμα του δημοσίου χρήματος!
  Να του θυμίσω δύο πανάρχαιες ρωμαίικες συνήθειες:
  Την ΜΟΥΝΤΖΑ που ήταν η προσομοίωση πασαλείματος ακαθαρσιών στο πρόσωπο διαπομπευόμενων εγκληματιών.
  Και την έκφραση στο 'π' και 'Φ' που πλέον σημαίνει γρήγορα, αλλά στους
  βυζαντινούς χρόνους σήμαινε το αντίθετο, δηλ.
  ΠΑΛΟΥΚΙ και ΦΟΥΡΚΑ.

  Έμπαινε το παλούκι και η φούρκα (διχάλα) ρύθμιζε την κάθοδο του καταδικασμένου για να κρατήσει το μαρτύριο όσο το δυνατόν περισσότερο.
  Δύο-τρείς μέρες ήταν κάτι συνηθισμένο. Ο συμπαθής Βλάντ της Ρουμανίας το είχε αναγάγει σε επιστήμη.

  Φτάνει η πολιτική ορθότητα, πρέπει να αρχίσουμε να απαντάμε όπως μας απευθύνονται.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Kostas K 22/09/2010 02:32:46

   H πολιτική ορθότητα είναι κατασκεύασμα ανώμαλων και πονηρών μυαλών.

  • Kostas K avatar
   Kostas K @ Kostas K 22/09/2010 02:45:37

   http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

   Μια δική μου πρόχειρη μετάφραση της ομιλίας είχα βάλει στο παλιό φόρουμ του "Αντίβαρου".
   Ένα καλό άρθρο στο "Patria" αναδημοσίευσε τα περισσότερα σημεία με επιπλέον σχόλια, χωρίς όμως να αναφέρει τον Bill Lind, που είναι χωρίς αμφιβολία απο τους καλλίτερους στρατηγικούς αναλυτές στον κόσμο,
   άν και πριν λίγους μήνες σίγησε.

   Είναι απο τα λίγα κείμενα που συνιστώ ανεπιφύλακτα, σύμφωνα με τις γνώσεις μου.

 114. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/09/2010 06:46:50

  Προφωνώς υποτιμάει την νοημοσύνη μας και το κάνει γιατί τον παίρνει. Δεν τούριξε κανείς καμμιά ΜΟΥΝΤΖΑ (όπως λέει παραπάνω ο φίλος KostasK) ούτε τον πλάκωσε κανείς απολυμένος στις γρήγορες. Καθόμαστε σαν Πασοκοχαχόλοι και ακούμε τον κάθε ανεπάγγελτο που έκανε καριέρρα την αποτυχία και μάλιστα εις βάρος μας, παρακολουθούμε τις πολιτικές φιλοδοξίες των ανεκδιήγητων σουσούδων τους και ρίχνουμε και κανα δεκάρικο στο antinews να ξεχαρμανιάζουμε.Κάποιος θάπρεπε να του πεί οτι εμείς την αποτυχία του Συστήματος, του οποίου αυτός ήταν ηγέτης και νομοθέτης, την πληρώνουμε με την άδεια κατσαρόλα μας. Αυτός γιατί δικαιούται να βαραίνει μια καρέκλα την οποία έστεψε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ? Γιατί δεν παραιτείται και να κάνει χαρακίρι επιτέλους?Εύχομαι να ξυπνήσει κανάς γνήσιος Ελληνας μεταξύ μας και να τους δώσει την απάντηση που πρέπει.

 115. kapetan kefalos avatar
  kapetan kefalos 22/09/2010 08:32:13

  ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!!
  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΙΔΩΝ???
  ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΣΕ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ,ΛΑΙΚΑΤΖΙΔΕΣ,ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΜΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ !!!ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑΑΑΑ!!!
  ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ ,ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!!
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ,ΔΑΣΚΑΛΟΙ,ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
  ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙΚ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
  ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!
  ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ)ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ.
  ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΣΠ. ΧΑΤΖΑΡΑΣ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

  • aengus avatar
   aengus @ kapetan kefalos 22/09/2010 12:23:39

   Άστο….άστο καλύτερα….Έχουμε καταλάβει την ….περίπτωση. Δεν τσιμπάμε …..κέφαλο!

 116. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 22/09/2010 08:52:56

  Ή ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ...ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ?

 117. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/09/2010 12:06:28

  vangelis@
  Οχι, αγαπητέ! Γιατί έχει σημασία και ποιός τα λέει και σε ποιόν: αυτός που αποθησαύρισε 58 ακίνητα , ενω πρίν δεν είχε ούτε χαρτομάντηλο να κλάψει, δεν μπορεί να μιλάει σε κάποιους που δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι" με περισσό θράσος.Συμφωνούμε μαζί σου για τις παθογένειες του συστήματος που όλοι συντηρήσαμε,μη μπορώντας να βγούμε στο περιθώριο, αλλά δεν είμαστε συνένοχοι μ αυτούς. Αυτή η διάχυση ευθύνης που γίνεται συστηματικά΄, εκπορεύεται απ τους ύποπτους και έχει στόχο την διασφάλιση της επιβίωσης αυτών και του συστήματος που αυτοί έφτιαξαν και όχι την δικιά μας επιβίωση για την οποία είναι παντελώς αδιάφοροι, αν και εντεταλμένοι

 118. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/09/2010 13:15:40

  Από παιδί, από τρελό και από (πιωμένο) αμπελουργό μαθαίνεις την αλήθεια!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 22/09/2010 13:18:42

   Μόνο που το "μαζί" και το "εμείς" που φάγανε, περιλαμβάνει περί τα 4 εκατομμύρια.
   Τα υπόλοιπα 6, βάλαμε τα λεφτά. Είμαστε οι "σπόνσορες" του γεύματος.

 119. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/09/2010 13:32:26

  Οσο για τον αριθμό, την ποιότητα και την παραγωγικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων πάλι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Ούτε προσλάβαμε κανέναν, ούτε εκπαιδεύσαμε κανέναν, ούτε κάναμε κανα ρουσφέτι.παρόλα αυτά εμείς είμαστε αυτοί που υποφέρουμε απο τον άθλιο (πολλές φορές)Δημόσιο Τομέα. Εμείς δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στα άθλια νοσοκομεία που χρυσοπληρώνουμε, εμάς σκίζουν οι εφοριακοί ανάλογα με το πόσα τους λείπουν για να πάρουν μπόνους, εμεις σκοτωνόμαστε στους τρισάθλιους και υπερτιμολογημένους δρόμους τους, τα δικά μας παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία της αγράμματης Δραγώνα τους. Κι αυτοί ήταν αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση της ζωής μας. Γι αυτό χρυσοπληρώθηκαν και απέκτησαν τ ακίνητα. Τώρα γιατί προσλάβαμε με την ψήφο μας αυτούς τους ντενεκέδες, ε είναι θέμα ψυχιάτρου.

 120. kiki avatar
  kiki 22/09/2010 15:33:13

  @Aegnus,
  Συνεχεια στο αναγνωσμα Παγκαλος.
  Για τα φοιτητικα του χρονια στο Παρισι,υπαρχουν αρκετοι να ρωτησετε,και να μαθετε,ας πουμε ο φιλος Ζουραρις,θα σας τα διηγηθει με χιουμορ που εχει,και ο Βεργοπουλος.Μπορει να μην τα πουν ολα,γιατι υπαρχει μια αλληλεγγυη μεταξυ παλιων συμφοιτητων,αλλα γνωριζουμε οτι σπουδασε,στο γνωστο και ως χαβαλε παν/μιο,της Vincennes,δηλαδη ενα ιδρυμα που οποιος περναγε ειδικα ελληνας του δινανε πτυχιο.Ο ιδιος εχει πει οτι σπουδασε και αρχιτεκτονικη,εκει.Να πω την αληθεια εχουμε πολλους ελληνες καθηγητες της γαλλικης κουλτουρας που τελειωσαν εκει,που εφτυχως πηραν διδακτορικο απο καπου αλλου γιατι ουτε στην Γαλλια δεν αναγνωριζεται το πτυχιο.
  Οταν εγινε υπουργος Εξωτερικων επι Ανδρεα,γνωστο το ηθος του
  και η ευγενικη συμπεριφορα του,προς το προσωπικο,θυμαστε τα χαστουκια στις μεταφραστριες.Επειδη λοιπον ηταν ηθικος και δικαιος ανθρωπος,μια τοποθετηση που εκανε,διορισε φιλο του ονοματι Οικονομακο,φιλος απο το Παρισι,κηπουρο στο κτηριο που ειχε αγορασει το Ελληνικο κρατος για τον Ελληνα πρεσβη στη ΜΕΑ,οπου ο Δημαδης ,φιλος και αυτος απο το Παρισι,δεν το ηθελε,και ετσι εμεινε ο Οικονομακος σε ενα εξαιρετικης ομορφιας κτηριο,με ενα μισθο,σαραντα κηπουρων.Και εμεναν εκει οσοι φιλοι και γνωστοι περναγαν απο εκει.Τον ιδιο μετα τον διορισαν ,στην πρεσβεια στην Βενεζουελα,την ιδια περιοδο που τοποθετησαν τον Δημαδη,πρεσβη εκ προσωπικοτητων,στο Καρακας,και ετσι ολο το ΠΑΣΟΚ, εκανε διακοπες στην Αμερικα Λατινα.
  Οχι λοιπον τα φαγαμε μαζι,διορισε και αυτος φιλους του που τα εφαγαν μαζι.
  Κατεβαινει υποψηφιος στον δημο,ποιος αναλαμβανει την εκστρατεια του,μπλουζακια,καπελακια,εντυπα,διαφημισεις,ο φιλος ,καθηγητης στο παντειο ,Ψυχαρης,και τοποθετημενος διοικητης του Αγιου Ορους.
  Ως υπουργος και παλι εξωτερικων,με ποιον πηγαινε ταξιδια σε ολη την υφηλιο,για να προωθησουν την προεδρεια της Ελλαδας στον ΟΗΕ,με το ζευγος Ψυχαρη.Παλι εμεις πληρωναμε.Αυτα επι Σημιτη.
  Βαζει και τον φιλο του Κοντογιαννοπουλο στα ψηφοδελτια του ΠΑΣΟΚ,και αυτος απο το Παρισι,και γνωστος σοσιαλιστης.
  Ολα αυτα τα τσαλιμια τα πληρωσαμε εμεις.
  Και εχει και συνεχεια.
  Αυτο που με σκαει,πως μαζεψε τοσα λεφτα σε καταθεσεις,τρωει πιο πολυ απο εμενα,φαινεται,εγω γιατι δεν μπορω να εχω τοσες καταθεσεις,και εγω δεν ξεκινησα ξεβρακωτη.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ kiki 23/09/2010 05:16:10

   Πολύ διαφωτιστικά αυτά Κική!
   Δηλαδή πρόκειται για όνειδος!

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 23/09/2010 05:26:17

   Χαχα! Εξαιρετικό κι αυτό το συμπλήρωμα…Ευχαριστώ!
   Ένας λόγος παραπάνω για να συντριβούν, αυτοί κι οι ετερόκλητοι δορυφόροι τους, στις εκλογές. Σήμερα πιστεύω ότι θα είναι καθοριστική μέρα…με ΠΑΜΕ, φορτηγατζήδες κι όλα τα «μαύρα πρόβατα»…

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 23/09/2010 05:32:24

    “και εγω δεν ξεκινησα ξεβρακωτη.” …
    Ναι αλλά έτσι σε προορίζουν να καταλήξεις. Εγώ μέρα με την ημέρα χάνω κι αυτά που είχα, όπως όλοι όσοι δεν …χρημάτισαν λαμόγια…. Έρχεται και «ενιαίο μισθολόγιο!» Τί θα γίνει σ΄ ένα χρόνο από τώρα;

 121. kiki avatar
  kiki 23/09/2010 05:33:43

  @ Aengus
  Αν με πιασουν σημερα,γρια γυναικα για τρομοκρατισσα,θα γελασω.
  Τοσα χρονια την γλυτωσα,ναναι σημερα η μερα, η τυχερη.

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 23/09/2010 05:41:35

   Μην ανησυχείς. Αυτοί φοβούνται περισσότερο…. Τρέμουν τα πόδια τους σαν ….βρασμένα μακαρόνια. Αρκεί να το ξέρουμε. Στη διαδήλωση κατεβαίνει ένας φίλος μου και μια γνωστή μου που κάνουν χημειοθεραπεία!!!!!!!!

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 23/09/2010 05:42:09

    Ευτυχώς που δεν είναι μεσημέρι, γιατί με ήλιο απαγορεύεται να βγουν…

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ kiki 23/09/2010 05:51:36

   H KIKH της 17 Νοέμβρη?

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 23/09/2010 05:52:28

   ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ……
   ΟΣΟ «όλοι μαζί»... παραδώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ «όλοι μαζί τα φάγαμε».
   ΟΣΟ «όλοι μαζί» υπογράψαμε το ανίσχυντο Πρωτίκολλο της Μαδρίτης, υπέρ των «νομίμων και ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ «όλοι μαζί τα φάγαμε».
   ΟΣΟ «όλοι μαζί» αναφωνούσαμε το βράδυ των Ιμίων το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ «όλοι μαζί τα φάγαμε».
   ΑΚΟΥΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ («ΝΑ ΄ΧΑΜΕ 20 ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ») ; ; ;

   • aengus avatar
    aengus @ aengus 23/09/2010 05:55:16

    ΠΡΩΤΙΚΟΛΛΟ !!! = εννοούσα «Πρωτόκολλο» αλλά μπερδεύτηκα με το «ρεντίκολο»…

 122. kiki avatar
  kiki 23/09/2010 06:03:34

  @ Aengus,και,Ευτυχια.
  Την 17η Νοεμβρη, ημουνα στην θεση μου,εκει που επρεπε,και τις επομενες μερες απηργησα γιατι δουλευα,και με καλυψε ο διευθυντης μου στην ασφαλεια.
  Αρα αλλη εννοια εχει για μενα η 17 Νοεμβρη,αλλο αν μετα μουτζωνα τον εαυτο μου,
  Στα συλλαλητηρια για την Γιουγκοσλαβια,ημουνα εγχειρισμενη με καρκινο,και πηγα εναντιον του Κλιντον,και κοντεψαν απο την τρεχαλα να σπασουν τα ραμματα.
  Η απορια για το μεσημερι ειναι γιατι η ΓΣΣΕ και η ΑΔΑΔΥ κανουν συγκεντρωσεις με ωραριο δημοσιων υπαλληλων,καταμεσημερο,και κλεινουν στις δυο το μαγαζι.Φοβουνται μηπως πληρωσουν υπερωριες?

  • aengus avatar
   aengus @ kiki 23/09/2010 08:24:56

   «Στα συλλαλητηρια για την Γιουγκοσλαβια…. εγχειρισμενη με καρκινο…» αχ βρε Κική, με τέτοιες Ελληνίδες είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν παίζεσαι!
   Για τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ε καλά….. ;)

   • ευτυχια avatar
    ευτυχια @ aengus 23/09/2010 09:39:32

    Πράγματι, Κική, τελικά οι το πρότυπο του Νεοέλληνα ίσως να μην ειναι ο Ελληνάρας με το Καγιέν.Μας δίνεις αισιοδοξία και εθνική αυτοπεποίθηση :)

 123. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 23/09/2010 21:44:16

  Ευτυχώς που υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ ρε παιδιά που κάνει αντιπολίτευση!!!!!(βλέπε δήλωση Κακλαμάνη).
  Πού είναι οι δικοί μας ρε παιδιά ?????
  Επιτέλους πού είναι η επικοινωνιολόγοι ?????
  Εδώ δεν μπορούμε στα εύκολα ,πως θα τους διώξουμε μια ώρα νωρίτερα?????
  Μήπως περιμένουμε τον Λαζόπουλο μεθαύριο να τα πεί για μας???

 124. φορτηγατζης avatar
  φορτηγατζης 23/09/2010 22:02:45

  μαζι τα φαγανε, δεν τα φαγαμε,γιατι να πληρωσω εγω γ? μηπως γιατι εχουν μαθει να μην πληρωνουν τιποτα ,απο τηλεφωνα μεχρι χαρτι υγειας,ολα τζαμπα ,να παιρνουν 10,000ευρω το μινιμουν,συν τις μιζες?
  στην διαιτα κοροιδαααααααααααααααααα.και να ξερετε ,οποιος απεργει ειναι εχθρος της δημοκρατιας!!!

 125. athamas avatar
  athamas 24/09/2010 08:29:55

  Μάλλον προσπαθεί να μας δουλέψει ο Πάγκαλος.
  Προσπαθεί αλλά *δεν* τα καταφέρνει δι' ευνοήτους λόγους.
  Τα *χοντρά* λεφτά *δεν* τα φάγαμε μαζί!
  Τα έφαγαν ο σε μεγάλο ποσοσό κρατικοδίαιτος και κατ' επίφασιν *ιδιωτικός* τομέας.
  Κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές νοσοκομείων, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες σχετιζόμενες με τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας κλπ κλπ.
  Αν αυτές οι εταιρείες του «ιδιωτικού» τομέα που «πάει καλά στην Ελλάδα» ξαφνικά και ως διά μαγείας έχαναν την πρόσβαση στα κρατικά κονδύλια και θα έπρεπε να αναζητήσουν δραστηριοποίηση στον πραγματικά ιδιωτικό τομέα θα βλέπαμε πόσο καλά θα πήγαιναν αυτές οι «ιδιωτικές» εταιρείες.

  Ο Πάγκαλος λοιπόν όταν λέει ότι «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» εννοεί αυτές τις μεγάλες κρατικοδίαιτες εταιρείες, τους πολιτικούς που όχι απλώς λαδώθηκαν αλλά έζησαν για μια τριακονταετία μέσα σε κοφίνια λαδιού και όλους τους μεσάζοντες μεταξύ αυτών των εταιρειών και των πολιτικών όποιοι και αν είναι αυτοί και σε όποιο χώρο βρίσκονται.

  Αυτοί πράγματι τα έφαγαν μεταξύ τους τα λεφτά.
  Έφαγαν τόσα που θα έχουν και τα τρισέγγονά τους εξασφαλισμένα οικονομικά (π.χ. mr.Λαλιώτης που αίφνης από πρώτη μούρη εξηφανανίσθη από προσώπου γής που από μπατηράκι σήμερα δεν ξέρει τι έχει, ο πασίγνωστος Άκης με τους γνωστούς γάμους, κλπ κλπ)
  Βεβαίως εδώ και για νάμαστε αντικειμενικοί πρέπει να πούμε ότι απ το φαγοπότι *δέν* έλλειψαν και κάποιοι της ΝΔ. Ονόματα δεν λέμε υπολείψεις δεν θίγουμε αλλά μεταξύ μας τώρα όλοι τους γνωρίζουμε.

  Για να συνοψίσουμε λοιπόν τα χρήματα τα πολλά που «έπεσαν» σαν μάνα εξ ουρανού στην Ελλαδίτσα μας *δεν* τα έφαγαν ούτε οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα ούτε οι ιδιωτικοί με τους δήθεν υψηλούς μισθούς που ο σοσιαλιστής ΓΑΠ φρόντισε να τους μειώσει, ούτε βεβαίως «τα περήφανα γηρατεία» με τις «περήφανες» συντάξεις που επίσης ο σοσιαληστής τις περιέκοψε «για το καλό της πατρίδας που κινδυνεύει».

  Τα έφαγε ο Πάγκαλος, «οι Πάγκαλοι» και οι κρατικοδίατες εταιρείες που συναλλάσονταν - πάντα με το αζημίωτο! - με τους «Πάγκαλους».

  Απ' αυτήν την οπτική πράγματι ο Πάγκαλος λέει μια μεγάλη αλήθεια:

  Λέει ότι όλοι οι προαναφερθέντες είναι κλέφτες!

 126. l
  l' ami du peuple 24/09/2010 10:52:16

  Η αθλιότητα της μισής αλήθειας

  Του Σταυρου Λυγερου

  «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Δεν πρόκειται για αυτοκριτική. Ο Θόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό και το «μαζί» σαν όχημα για να ενοχοποιήσει την κοινωνία. Πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά πιο έξυπνος από τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της.

  Η κοινωνία δεν είναι αθώα, αλλά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Το πολιτικό σύστημα καλλιέργησε μία σχέση άρρητης συναλλαγής με τους πολίτες και σταδιακά διαμόρφωσε κλίμα εκατέρωθεν ένοχης ανοχής. Εξαγόραζε την ανοχή της κοινωνίας στα προνόμια και στην ατιμωρησία του, ανεχόμενο από την πλευρά του μορφές «λαϊκής παρανομίας», όπως η εκτεταμένη διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων, η φοροδιαφυγή, τα αυθαίρετα κ.λπ.

  Αναμφίβολα, ένα σημαντικό μέρος από το γιγαντιαίο ποσό που εμφανίζεται ως δημόσιο χρέος διαχύθηκε στα μικρομεσαία στρώματα με διορισμούς - ρουσφέτια και με ποικίλες αντιπαραγωγικές παροχές. Ετσι εξασφαλίσθηκε η μακρόχρονη ιδεολογική συναίνεση της κοινωνίας σε μία πορεία, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στον γκρεμό. Αυτή, όμως, είναι η μία όψη. Η άλλη όψη είναι ότι με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος τη μερίδα του λέοντος την έχουν ιδιοποιηθεί τα μεγάλα «ψάρια» της διαπλοκής, για τα οποία ο Πάγκαλος, βεβαίως, δεν λέει λέξη.

  Τώρα που ήλθε η ώρα του λογαριασμού, τα μικρομεσαία στρώματα θα πληρώσουν πανάκριβα την όποια μικρή συμμετοχή στο «πάρτι» ή τουλάχιστον την ανοχή τους προς το κλεπτοκρατικό μοντέλο ανάπτυξης, που σήμερα καταρρέει. Σε αντίθεση με τα μεγάλα «ψάρια», τα μικρά δεν έχουν διεξόδους. Κατά μία έννοια, η πολιτική μάς εκδικείται, επειδή πάψαμε να είμαστε επί της ουσίας πολίτες. Αρνηθήκαμε την ευθύνη μας για τα κοινά. Εκφυλισθήκαμε σε ψηφοφόρους - πελάτες των κομμάτων, είτε κλειστήκαμε αυτάρεσκα στον κάθε μικρόκοσμό μας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφήσαμε να καθορίζουν τις τύχες μας συνήθως θλιβεροί και ενίοτε άθλιοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες, ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα ανερυθρίαστα κουνάνε το δάκτυλο στην κοινωνία. Η μισή αλήθεια του Πάγκαλου είναι χειρότερη από ψέμα.

 127. zame avatar
  zame 24/09/2010 11:33:00

  ...οκ.να ψαξουμε... να βρούμε τότε ποιοι βουλευτές κάνανε προσλήψεις τα τελευταία χρόνια...
  ωστε να ξέρουμε από που να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω..
  επειδή μας την ξαναλές..ΧΟΝΤΡΕ.... παλαιότερα είπες ότι την σημαία την πήρε ο αέρας...τώρα λες άλλο ευηολογημα...

 128. φορτηγατζης avatar
  φορτηγατζης 25/09/2010 08:30:56

  ρε παιδια,δεν νομιζω η κινεζικη παριμοια -[ο καθε λαος εχει το ηγετη που του αξιζει]- να εχει βαση σε εμας.
  θελω να πιστευω οτι δεν μας αξιζουν ουτε αυτοι οι αλητες ,ουτε οι προγενεστεροι τους.
  απλα απορω το πως απο το 10% ως καταληλοτερος πρωθυπουργος ,σε 1 μηνα μετα κερδισε τις εκλογες.ααααααα κατα τυχη ειχε κανει ενα τραπεζι σε βιομηχανους και εφοπληστες ,οποτε μην απορει κανεις για τις εργασιακες σχεσεις τα μεροκαματα και τα δικαιωματα που χαθηκαν μεσα σε λιγες μερες.δικαιωματα που κερδιθηκαν με αγωνες και αιμα. [ας ειναι καλα τα καναλια και οι εφημεριδες και ολοι αυτοι που ηταν σε εκεινη την συναντηση. .να μην παρεξηγηθω,το ιδιο υσχιει και για τους προηγουμενους.
  -λεφτα υπαρχουν και θα τα δωσουμε στον λαο.
  αντιλογος.-δεν υπαρχει σαλιο. οχι αλλη υπομονη παιδια. μην τους αφηνεται να μας χτυπαν συγκαταβατικα την πλατη.οταν τους δειτε φτυστε τους

 129. Dimitris Karathanasis avatar
  Dimitris Karathanasis 23/11/2010 10:05:26

  Όλοι εμείς θα απέχουμε από κάθε εκλογική διαδικασία στο παρόν και στο μέλλον, για να δηλώνουμε στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και στον Εβραίο διοικητή του ΔΝΤ ότι δεν τα φάγαμε μαζί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.