#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο όλος Ελληνισμός ενάντια στον μικροελλαδισμόΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το 1922 ο Ελληνισμός δεν έχασε μόνο έναν γεωγραφικό χώρο, τον ένα μεγάλο πυλώνα του και εκατομμύρια ζωές. Η Μικρά Ασία δεν ήταν απλά ένας ιστορικός τόπος, όπου εκατομμύρια Έλληνες ζούσαν και δημιουργούσαν σε ακμάζουσες κοινότητες, αποτελώντας σε πολλές περιοχές την απόλυτη πλειοψηφία απέναντι στο ετερόκλητο μουσουλμανικό στοιχείο. Ήταν και κάτι άλλο. Η ύπαρξη της άλλης, μεγαλύτερης Ελλάδας στην δεξιά όχθη της Ελληνικής Λίμνης,  η ανάγκη της επιβίωσης της και η Ελευθερία της,  ήταν ένας ηθικός, ιδεαλιστικός φάρος, υποδείκνυε την κατεύθυνση της εθνικής προσπάθειας. Παράλληλα τροφοδοτούσε το Έθνος με το πλέον πολύτιμο υλικό: ανθρώπους και πολιτισμό. Πολιτικοί και εκκλησιαστικοί άνδρες, επιχειρηματίες, διανοούμενοι,  ήταν οι φορείς ενός Ιδεαλισμού, μιας Ανάγκης που οδηγούσε το ελλαδικό κράτος σε ενεργοποίηση, μακριά από την βολική εσωστρέφεια. Του υποδείκνυαν κορυφές και λαμπρούς ορίζοντες. Τον ίδιο ρόλο έπαιξε παλαιότερα κι η Κρήτη κι αργότερα η Κύπρος, αφυπνίζοντας και συνεγείροντας το Έθνος με τους ενωτικούς αγώνες τους.

Ο ακρωτηριασμός του Ελληνισμού με την Μικρασιατική Καταστροφή οδήγησε το ελλαδικό κράτος σε μια σταδιακά όλο και μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Η εν συνεχεία άθλια πολιτική πορεία του κυπριακού, παρά το ότι ο λαός μας στην Κύπρο διεξήγαγε γενναία τον μόνο άλλο, πλάϊ σε αυτόν των Ιρλανδών, αντιαποικιακό αγώνα στην Ευρώπη, και η εισβολή του 1974, αποτέλεσαν άλλη μια μικρότερη μεν αλλά εξίσου ειδεχθή καταστροφή.

Η ατιμωρησία των ενόχων, οι συνεχείς υποχωρήσεις στα εθνικά μέτωπα, με μόνη ανάταση την υπουργία του Αντώνη Σαμαρά στο ΥΠΕΞ, κι αργότερα το βροντερό ΟΧΙ στο ρατσιστικό σχέδιο Ανάν και το Βουκουρέστι, οδήγησαν σε μια μικροελλαδική, διεφθαρμένη εσωστρέφεια. Το «δωράκι» του Μαυρίκη κι η δημόσια «νομιμοποίηση» από τον Ανδρέα Παπανδρέου τέτοιων πρακτικών, που προηγήθηκαν, ήταν άλλο ένα χτύπημα στην συλλογική συνείδηση και φιλοτιμία. Τα ΄Iμια, οι S 300 και το άγος της παράδοσης Οτσαλάν, η παράδοση της πολιτικής και του κράτους χεροπόδαρα στους «νταβαντζήδες», όλα σημίτειοι «άθλοι», αποτέλεσαν πρόσθετα καταλυτικά χτυπήματα. Ως τότε, κι όταν ήμασταν ηττημένοι, όλοι, φίλοι και εχθροί, μας αναγνώριζαν ότι ήμασταν γενναίοι, απρόβλεπτοι κι επικίνδυνοι. Όμως ο σαράφης των μπετατζήδων και των γκρίζων ζωνών, όπως και η αποβιώσασα «αρσακειάδα» του Κορυδαλλού το 1973, μας ενεφάνισαν  δειλούς και, το χειρότερο, ρουφιάνους.

Σήμερα λοιπόν, που μας απειλεί ένα «οικονομικό 1922», επίτευγμα: α) χρόνιας διαφθοράς και καταστροφής της παραγωγικής βάσης, και β) προφανούς πλέον συμπαιγνίας της ιδεοληπτικής παρέας, που κυβερνά, με τον ξένο παράγοντα, με τους λύκους στην κυβέρνηση να φυλάνε τα πρόβατα και διεθνείς ύαινες να στήνουν προβοκάτσιες σε βάρος της οικονομίας μας, χρειαζόμαστε κάτι πολύ μεγαλύτερο από το πρόβλημα.

Χρειαζόμαστε κάτι γιγαντιαίο, κάτι που να συστρατεύει όλες τις δυνάμεις μας σ’ ένα νέο κοινό όραμα. Είναι ανάγκη να επαναφέρουμε βασικούς ιδεαλιστικούς άξονες στις πολιτικές μας, στην οπτική μας, στους στόχους μας. Χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε έναν θεσμικό, ιδεαλιστικό πυλώνα που να υποκαταστήσει τις ως τώρα απώλειες μας.

Ο Ν. Κακλαμάνης, σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρεται σε διευρυμένη συντακτική εθνοσυνέλευση για την αρχή της τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση της επανεκκίνησης του κράτους, όρο που εύστοχα εισήγαγε στην  πολιτική συζήτηση ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Εγώ θα έλεγα ότι και τα δύο προϋποθέτουν κάτι άλλο: την επανεκκίνηση του Έθνους. Την συσπείρωση κι ενεργοποίηση του όλου Ελληνισμού ενάντια στον μικροελλαδισμό, στην διεφθαρμένη εσωστρέφεια.

Χρειαζόμαστε μια τέτοια επανεκκίνηση μέσα από την δρομολόγηση συγκεκριμένων διαδικασιών. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, ο Κυπριακός Ελληνισμός, οι εναπομείνασες ελληνικές κοινότητες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η άλλη μεγάλη Ελλάδα της Διασποράς πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την συντακτική Εθνοσυνέλευση. Έλληνες από το Σικάγο και την Μελβούρνη, από το Βανκούβερ και την Αργεντινή, από την Χειμάρα και την Λευκωσία, μαζί με τους Ελλαδίτες, να συγκροτήσουμε το Κοινόν των Ελλήνων και να ορίσουμε την νέα ελληνική Πολιτεία. Κι όχι, δεν σας προτείνω να παρέμβει η Ελλάδα στα εσωτερικά της Κύπρου ή της Αλβανίας για την Βόρειο Ήπειρο. Προτείνω το αντίθετο, οι Έλληνες της Κύπρου κι οι Βορειοηπειρώτες, όπως κι οι άλλοι Έλληνες της ιστορικής περιφέρειας και της Διασποράς, να παρεμβαίνουν θεσμικά και μόνιμα, με εκλεγμένους αντιπροσώπους στα εσωτερικά του ελλαδικού κράτους. Να συνδιαμορφώνουν τις τύχες του Έθνους.

Κι όσοι δεν έχουν ελληνική ταυτότητα κι ιθαγένεια πρέπει να την πάρουν για να συμμετέχουν. Όλοι. Παντού. Δεν μπορούν να είναι Έλληνες πολίτες όσοι κατέστρεψαν την χώρα και να την στερούνται τίμιοι, φλογεροί Έλληνες απανταχού της γης. Αν έχει ελληνική ταυτότητα η μελαγχολική χορηγημένη μαντάμ και το σόϊ της, τότε την δικαιούνται ο Γιάννος από τη Λάρνακα, η Ελένη από την Κορυτσά, ο Κώστας στο Μπουένος Άϋρες.

Αυτοί οι Έλληνες της άλλης Ελλάδας βλέπουν την Πατρίδα με καθαρό μάτι. Βλέπουν μόνο την μεγάλη εικόνα. Βλέπουν π.χ. την Τουρκία, ως αυτό που πραγματικά είναι: γεωπολιτική απειλή για τον Ελληνισμό. Χωρίς φιοριτούρες και ψευτοπροοδευτικές μπούρδες. Γι’ αυτό η μεταπολιτευτική παράγκα φοβάται την μεταναστευτική ψήφο: γιατί είναι Πατριωτική και δεν μπορούν να την αγοράσουν και να την ποδηγετήσουν. Βρήκαν τρόπο και μαθηματικούς τύπους να χρυσοπληρώνονται τα υπερτιμολογημένα έργα των αφεντικών τους αλλά τρόπο να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ακόμη δεν βρήκαν…

Οι έξω Έλληνες αδιαφορούν για τις μικρομματικές ανοησίες και για την εκλογή τους δεν θα εξαρτώνται από τα επικοινωνιακά διαφθορεία. Στην Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϋ, στην Δερβιτσάνη και στην Σταυρούπολη, στο Σοχούμι και στο Βισμπάντεν, δεν δίνουν δεκάρα για τις κοκότες των οκτώμιση και τους μονοπύθμενους «αναλυτές» των πρωϊνών. Τα αφεντικά αυτών, τους «επιχειρηματίες» με τον ένα πελάτη, τον ελληνικό λαό, ούτε που τους ξέρουν στην άλλη, στην έξω Ελλάδα. Βλέπουν την Πατρίδα καθαρά, με τα μάτια της καρδιάς αλλά και χωρίς συμπλέγματα για τους ξένους. Ζουν στην Εσπερία, διαπρέπουν ανάμεσα στους Αγγλοσάξονες, τους Γερμανούς και τους Φράγκους, σε τόπους μακρινούς ή στα ματωμένα σύνορα της ιστορικής ελληνικής περιφέρειας. Έχουν καθαρό μυαλό και άλλες εμπειρίες, που τις χρειαζόμαστε.

Μαζί τους λοιπόν να φτιάξουμε τον νέο καταστατικό χάρτη του Έθνους, ενισχύοντας κι όχι αποψιλώνοντας τα εθνικά χαρακτηριστικά. Όλοι οι Έλληνες, απ’ όλη τη Γη, στις φάλαγγες του μέλλοντος. Θεσμικά. Για πάντα.

Και στη συνέχεια να μειώσουμε τους βουλευτές σε 250 κι απ’ αυτούς, π.χ. οι 50 να εκπροσωπούν την Ιστορική Περιφέρεια και την Διασπορά. Έτσι θα έχουμε σίγουρα κάποιους που θα δείχνουν πάντα σε όλους το Χρέος.

Εκτός από τις Εθνοσυνελεύσεις της Επανάστασης, της αληθινής, όχι της «ανακυκλωμένης» από τους σκουπιδιαραίους της «ενημέρωσης», ξέρετε ποιοι άλλοι έκαναν συντακτική Εθνοσυνέλευση; Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Ποιό όνομα ταιριάζει και μπορεί να μπει δίπλα σε αυτά;

Αυτού που θα οδηγήσει τον όλο Ελληνισμό ενάντια στον μικροελλαδισμό, αυτού που είναι Αρχηγός κι όχι διαχειριστής και σίγουρα όχι Ηγεμών της Βλαχίας, που μαζεύει τα δοσίματα για την Υψηλή Πύλη…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 10/05/2011 07:59:53

  Ναί, η ιστορία του "χαμένου κέντρου", που προσφυέστατα
  άναπτύσσει ο Ζήσιμος Λορεντζάτος...όταν ένα έθνος δεν
  ανακτά την πρωτεύουσα του, κάτι μένει να χάσκει....τα
  στιβαρά έθνη αναπληρώνουν,ανακεφαλαιώνουν και συνεχίζουν...!
  Εμείς;

  Υ.Γ Η ιστορία με το "δωράκι" είναι μούφα...δεν διατυπώθηκε
  ποτέ δημόσια....διαστρεβλώθηκε απο εσωτερικούς καλοθελητές
  και μεταφέρθηκε στο τότε κραταιό "συγκρότημα"
  Ο κ. Μαυράκης-και όχι "Μαυρίκης",τυχαίο;- ταλαιπωρήθηκε
  στα δικαστήρια επι μακρόν και αθωώθηκε πανηγυρικά....η ρετσινιά
  έμεινε μαζί με τη... μυθολογία.
  Μην το επικαλεστείς ξανά...το κάνει,συχνά η Παναγιωταρέα....
  ψάξτο,εσύ είσαι άνθρωπος καλής προαιρέσεως!

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ βαγόνι 10/05/2011 12:58:36

   ΣΩΣΤΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΥΧΙΔΑ ΣΤΙΣ
   ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ "ΚΟΣΚΩΤΑ","ΜΕΝΙΟΥ"(ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ),"ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ"
   κ.α.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βαγόνι 10/05/2011 22:54:51

   Μαυράκης είχα γράψει αλλά ο δαίμων του antinews τον έκανε Μαυρίκη. Το έγραψα όπως το θυμόμουν ως περιστατικό ή μάλλον ως νοοτροπία. ϊσως έχεις δίκιο, θα το δω. Άλλωστε δεν κατηγόρησα για κάτι τον συγκεκριμένο, τον οποίο δεν γνωρίζω κι επειδή ξέρω ότι έχεις ακεραιότητα, δεν αμφιβάλλω ότι η υπόθεση είχε την πορεία που λες. Θα το δω.
   Η υπαρκτή πάντως νοοτροπία ήταν η διάχυση του αμοραλισμού, η "κοινωνικοποίηση της διαφθοράς", η καθαίρεση ιδεών κι εννοιών κι αυτά έβλαψαν την Πατρίδα.

  • Underdog avatar
   Underdog @ βαγόνι 10/05/2011 23:53:06

   Βαγόνι , σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου !! Πάντως δήλωση του τότε Πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου " Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτόν του αλλά όχι και 500 εκατομύρια ", υπάρχει στον Τύπο εκείνης της εποχής και μάλιστα στις εφημερίδες του Συγκροτήματος . Αστικός μύθος, μούφα ,ξεμούφα , ενδοπασοκικά μαχαιρώματα ότι και να είναι γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν εκεί είναι το πρόβλημα. Η χαμένη τιμή του ... ΠΑΣΟΚ είναι και κατ΄επέκταση της ελληνικής κοινωνίας μια και εκείνο τη διαμόρφωσε την τελευταία 35ετία.

 2. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 10/05/2011 08:22:40

  Συντακτική εθνοσυνέλευση!!!

  Μια ιδέα που την υποστηρίζουν πολλοί τελευταία, ειδικά πανεπιστημιακοί, και η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει την αναγέννηση του έθνους και του κράτους.

  Αλλά το κυρίαρχο στοιχείο μιας συντακτικής εθνοσυνέλευσης, είναι η αλλαγή του συντάγματος και η οργάνωση με διαφορετική μορφή από την ισχύουσα, του πολιτεύματος. Δεν κάνεις συντακτική για να καταργήσεις το πανεπιστημιακό άσυλο και να ορίσεις ασυμβίβαστα για τους βουλευτές. Για να αλλάξεις όμως το πολίτευμα, πρέπει το ισχύον να έχει αποτύχει. Δεν υπάρχει άλλος λόγος.

  Έχει αποτύχει η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, τουλάχιστο με τον τρόπο που λειτουργεί στη πατρίδα μας;

  Και ασφαλώς ΝΑΙ. Τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται διαρκώς η πατρίδα μας την τελευταία τριακονταετία, καθώς και η αναποτελεσματικότητα της πολιτείας μας, η οικονομική απαξίωση, η οικογενειοκρατία, η γενικευμένη διαφθορά, το πελατειακό και κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία κλπ, είναι παιδιά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (προεδρευόμενης ή βασιλευόμενης).

  Συμπερασματικά:
  1) Το ζητούμενο είναι, το περιεχόμενο που πρέπει να έχει το αίτημα για σύγκλιση συντακτικής εθνοσυνέλευσης. Δηλαδή, ποια θα είναι η μορφή του πολιτεύματος;
  2) Πως μπορεί η πρόταση για συντακτική εθνοσυνέλευση, να προωθηθεί και να λάβει τη μορφή καθολικής λαϊκής απαίτησης και τούτο διότι, το ισχύον σύνταγμα απαγορεύει την αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος;

  Προσωπικά, είμαι υπέρ του πολιτεύματος της καθαρής και ανόθευτης προεδρικής δημοκρατίας, τύπου ΗΠΑ, Κύπρου και τη γνώμη αυτή, την έχω προβάλει και εδώ.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Αρματιστής 10/05/2011 13:46:30

   Φίλε Αρματιστή,

   Είσαι στις Ένοπλες Δυνάμεις από ότι έχεις πει σε προηγούμενο σχόλιό σου..

   Χαίρομαι να διαβάζω τις απόψεις σου και αισθάνομαι πιο ασφαλής με την ελπίδα ότι στις τάξεις του Στρατού έχουμε σκεπτόμενους ανθρώπους..

   Δόκιμος στα Τεθωρακισμένα υπηρέτησα και τότε πρωτοάρχισα να καταλαβαίνω ότι ο Στρατός δεν ειναι το "καραβανάδικο" που όλοι περιγράφουν εκτός..Το μόνο που χρειάζεται είναι η τόνωση του φρονήματος..

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Φακ Κωστας 10/05/2011 15:52:35

    Σε ευχαριστώ. Έχω αποχωρήσει από το στρατό, πριν 10 χρόνια. 15 χρόνια σε Επιλαρχίες αρμάτων (1η, 7η, 8η, 11η, 12η, 21η, 24η, 395η) και 4 χρόνια σε επιτελείο τεθωρακισμένων ταξιαρχιών. Πιστεύω να είναι αρκετά. Βεβαίως διατηρώ επαφή και παρακολουθώ αρκετά τα σχετικά με το στρατό ζήτημα.

    Για το φρόνημα που γράφεις συμφωνώ. Η πολιτεία δείχνει ελάχιστο ενδιαφέρον για τους ένστολους πολίτες, που δεν μπορούν να εκφραστούν, να διαμαρτυρηθούν, να συνδικαλιστούν και να απεργήσουν. Ακόμη οι πολίτες γνωρίζουν ελάχιστα για την εργασία των στελεχών και πιστεύουν ότι παίρνουν και μεγάλες αμοιβές. Υπάρχει αρκετή απαισιοδοξία στα στελέχη, που επιτείνεται από τα προβλήματα της λειψανδρίας που βασανίζουν τις μονάδες. Πολλά τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Πιστεύω όμως, ότι τα στελέχη σε περίπτωση ανάγκης θα τηρήσουν στο ακέραιο τον όρκο τους, μέσα στις δυνατότητες βεβαίως, που τους παρέχει η πολιτεία.

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Αρματιστής 11/05/2011 16:56:11

     Πάντως, αν σου βρίσκεται κανένα πεταμένο, τόσα χρόνια στά άρματα, εγώ τα καταφέρνω με τα μηχανολογικά και, ίσως, να δίναμε μια κάποια λύση...
     Βιβλιογραφία:
     1. Τα τραγούδια της Αντίστασης:
     "Στ'άρματα, στ'άρματα, εμπρός στον αγώνα
     για την μονάκριβη τη λευτεριά..."
     2. Καβάφης "Άπαντα":
     " ...και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους...
     ήταν κι αυτοί μια κάποια λύσις."
     (μαρτυρία από υπεράνω υποψίας χείλη ότι, λύσεις υπάρχουν, αρκεί να δεχτούν κάποιοι να λοιδωρηθούν σαν βάρβαροι, εκ των υστέρων και εκ του καναπέως)

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/05/2011 08:39:56

  Εξαιρετικό άρθρο, αλλά τα διαδικαστικά δεν έχουν σημασία. Ή μάλλον, έχουν κι αυτά τη σημασία τους, αλλά δεν μπορεί να γίνει έτσι, με τον τρόπο που το λες. Λες, Φαήλο, πολύ σωστά ότι η μεταπολιτευτική παράγκα φοβάται την ψήφο των Ελλήνων της διασποράς. Και αντιπροτείνει (δια του ΠΑΣΟΚ) να βγάζουν τους δικούς τους εκπροσώπους, όπως το προτείνεις κι εσύ. Γιατί το κάνουν αυτό; Μα διότι αυτούς (τους εκπροσώπους) θα μπορέσουν τελικά να τους ποδηγετήσουν και να τους κάνουν κουμάντο, να τους κάνουν ενοίκους της παράγκας. Αντιθέτως, το ζήτημα είναι να επηρεάζουν ουσιαστικά το εδώ κατεστημένο, με την τιμωρητική και ανανεωτική ψήφο τους. Αν ψηφίζουν με τον τρόπο που πρότεινε η ΝΔ σχετικά πρόσφατα, τότε θα μπορούν να έχουν ουσιαστικό λόγο στα ελλαδικά δρώμενα. Με τον τρόπο που θέλει το ΠΑΣΟΚ (δικοί τους εκπρόσωποι) απλώς θα γίνουν μέλη της παράγκας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Επώνυμος 10/05/2011 22:56:48

   Το ΠΑΣΟΚ δεν πιστεύω ότι θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να έχει δικαίωμα ψήφου η Διασπορά. Απλώς καμώνεται πως το συζητάει.

 4. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 10/05/2011 09:11:54

  Φαήλο, καλημέρα
  Ωραίο άρθρο και πρόταση, πλήν όμως θα θέλαμε να ξέρουμε: είναι εφικτό, τι διαδικασίες χρειάζονται, πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται, οι έλληνες του εξωτερικού τι γνώμη έχουν και οι έλληνες του εσωτερικού πού σκοντάφτουν;
  Το βέβαιο είναι ένα, η Ελλάδα ζεί εκτός των συνόρων....

 5. loukas avatar
  loukas 10/05/2011 09:40:43

  Συμφωνώ με την κεντρική ιδέα του άρθρου σας, δηλαδή για την βαθεία και αγνή φιλοπατρία που αισθάνονται όλοι οι Ελληνες της διασποράς και επίσης συμφωνώ ότι θα πρέπει να τους δοθεί θεσμικός ρόλος στο μελλοντικό κοινοβούλιο, αυτή η πρόταση είναι που είναι τόσο απλή αλλά και πολυ εμνευσμενη είναι δε αυτονόητο ότι έπρεπε να υπήρχε στην τα θερμά την πατρι

 6. loukas avatar
  loukas 10/05/2011 09:40:44

  Συμφωνώ με την κεντρική ιδέα του άρθρου σας, δηλαδή για την βαθεία και αγνή φιλοπατρία που αισθάνονται όλοι οι Ελληνες της διασποράς και επίσης συμφωνώ ότι θα πρέπει να τους δοθεί θεσμικός ρόλος στο μελλοντικό κοινοβούλιο, αυτή η πρόταση είναι που είναι τόσο απλή αλλά και πολυ εμνευσμενη είναι δε αυτονόητο ότι έπρεπε να υπήρχε στην τα θερμά την πατρι

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/05/2011 09:49:49

  Όπως είναι γνωστό, την ψήφο των ελλήνων αποδήμων την πολέμησε λυσσαλέα ο εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ (πάντοτε κάνουν επίδειξη του πόσο ανθέλληνες είναι), το ΚΚΕ (ομοίως, παιδί του άλλωστε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ), και έμμεσα και το ΠΑΣΟΚ. Από τον τότε ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρω την τιμητική εξαίρεση του Γρηγόρη Ψαριανού, που κράτησε μετριοπαθέστερη στάση και είπε "να το συζητήσουμε το θέμα".
  Θυμάμαι εκπομπή στον 9.84 - δεν θυμάμαι τα ονόματα των δημοσιογράφων, σε απογευματινή ζώνη πάντως - όταν συζητείτο το θέμα που είπαν επί λέξει "Πώς να δώσουμε ψήφο στους απόδημους; Αυτοί είναι αποκομμένοι από την ελληνική πραγματικότητα - ενώ ο Πάκης "αμπρέλλα-καλό αμπρέλλα" είναι ενήμερος σε όλα, χαχα - και επιπλέον είναι προσκολλημένοι στο 'πατρίς-θρησκεία-οικογένεια', έχουν ακροδεξιές αντιλήψεις". Αυτά τα είπαν επί λέξει τα κρατικοδίαιτα παιδάκια της ροζ Αριστεράς και του νέου Πασόκ. Μιλάμε για την προ Τάκη Καμπύλη εποχή του 9,84, στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή. Και συζητούμε πάντοτε για δικαίωμα ψήφου σε ομογενείς με ελληνικό διαβατήριο.
  Οι αμερικανοί υπήκοοι που διαβιούν στο εξωτερικό έχουν δικαίωμα ψήφου στις αμερικανικές εκλογές. Οι Έλληνες όχι! Και αυτά τα υποστήριξε ο δήθεν κοπτόμενος υπέρ της νέας τεχνολογίας και του "όλα τα κάνουμε απο το σπίτι" ΓΑΠ.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 10/05/2011 09:56:15

   Και επειδή πρόσωπα του στενότατου οικογενειακού μου περιβάλλοντος προέρχονται ή ανήκουν στον Ελληνισμό της Διασποράς, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ενήμεροι στα πάντα για το τί συμβαίνει στην Ελλάδα, ειδικά σήμερα που το διαδίκτυο και η ψηφιακή τηλεόραση έχουν καταργήσει τις αποστάσεις.
   Και από την άλλη, μιλώντας με εδώ μετανάστες, μπορώ να πω ότι τους περισσότερους τους ενδιαφέρει να πάρουν την ιθαγένεια-υπηκοότητα για το προσωπικό τους βόλεμα, αλλά δεν τους καίγεται καρφί για το αν η Ελλάδα βουλιάξει. Δεν λέω ότι όλοι σκέφτονται έτσι, ειδικά όσοι έχουν οικογένεια και είναι χριστιανοί ορθόδοξοι σκέφτονται διαφορετικά, είναι περισσότερο ενταγμένοι. Αλλά οι Πάκηδες, για παράδειγμα, θέλουν την υπηκοότητα μόνο για να έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς τους Έλληνες. Δεν τους νοιάζει τίποτα για τη χώρα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΒΙΣ 10/05/2011 10:31:40

    Προκειται για προταση που δεν θα τη δεχθουν το ΠΑΣΟΚ και η αριστερα που ειναι ακομη η πλειοψηφια στην Ελλαδα.
    Αυτοι εχουν αποφασισει τη μετατροπη της Ελλαδος σε "εδαφικο εθνος" κατα το προτυπο των ΗΠΑ οπου Ελληνας ειναι ο κατοικος των 132.000 τ.χ. της Ελληνικης Δημοκρατιας ανεξαρτητως προελευσης ενω οι εξ ελληνικης καταγωγης ανθρωποι των ξενων χωρων ειναι πολιτες των χωρων τους.
    Δεν υπαρχει η πλειοψηφια για να γινει αυτο.Μια πιο μετριοπαθης προταση για διευκολυνση ατομων με ελληνικα διαβατηρια που ζουν εξω συναντησε μεγαλες αντιδρασεις αλλα ισως υιοθετηθει με καποιο τροπο αν η δεξια σε ανταλλαγμα υποχωρησει στο μεταναστευτικο.
    Αλλα να αποδοθει ελληνικη ιθαγενεια σε δευτερης και τριτης γενιας ομογενεις εξω και το 1/5 των εδρων αποκλειεται.
    Θυμιζω οτι για αλλαγη του συνταγματος χρειαζονται 180 ψηφοι.

    • anonymous avatar
     anonymous @ ψυχραιμια 10/05/2011 18:46:51

     Αν η ΝΔ το 2004 που πήρε τις εκλογές τροποποιούσε τον εκλογικό νόμο ακόμη και χωρίς συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς το 2009 θα ψηφίζαμε.
     Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

     Για όλα αυτά που έκανε και ΔΕΝ έκανε η ΝΔ πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ.

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ ΒΙΣ 10/05/2011 10:42:43

    Συγχαρητήρια για το άρθρο -βάλσαμο για αυτή την μελαγχολική περίοδο. Ξεχάστηκε όμως να τονιστεί η επίμονη προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στον απόδημο ελληνισμό. Που θα ζωογονούσε την πεπτωκόσα Ελλαδική κοινωνία με τον αγνό πατριωτισμό της και θα την εμβολίαζε με τις πετυχημένες πρακτικές απ' όλη την γή.
    Το ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε τα χίλια προσχήματα για να το αποτρέψει. Και μη ξεχνούμε: το πρώτο νομοσχέδιο που ψήφισε ήταν της Ιθαγένειας. Αντί του απόδημου ελληνισμού, ιθαγένεια σε όλες τις φυλές του κόσμου.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Νίκος Α 10/05/2011 11:49:18

     Είναι λογικό ο ΓΑΠ να μην ενδιαφέρεται για τους απόδημους Έλληνες, αλλά μόνο για τους Πακιστανούς και τα λοιπά σκουπίδια που έχουν μαζευτεί στη χωματερή-Ελλάδα.
     Αφού δεν αισθάνεται Έλληνας, πράττει ανάλογα. Στο σημείο αυτό, δεν διαφέρει σε τίποτα από τους επαγγελματίες ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ.

 8. εεεεεεεεεε avatar
  εεεεεεεεεε 10/05/2011 10:05:43

  Υπάρχουν πολλά δίκια στα παραπάνω γραμμές αλλα οσο εμείς ακόμα πιστεύουμε στην πολιτική της ξαναζεσταμένης σούπας το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο ,αλλα επειδή μας πιέζουν και χειρότερο. Ο Σαμαράς μπορεί να έχει ενα πιο εθνικό προφίλ από τον Παπανδρέου αλλα αμα δεν αποτελειώσει την σκαρταδούρα και δεν αποδείξει και με τα εργα του οτι το μνημόνιο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΜΓΑΤΙΚΟ και οτι θα το καταργήσει και δεν θα φτιάξει ενα άλλο καλύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μαζική και λαική στήριξη. Ο κόσμος δεν πιστεύει σε καλές προθέσεις ,πιστεύει μόνο σε ηρωικές πράξεις και αυτό ο Σαμαράς έχει αποδείξει οτι ξέρει να τις κάνει .

  Το θέμα όμως πλέον είναι αν μπορεί και σε αυτό θα μας απαντήσει την Πέμπτη ,ελπίζουμε καταφατικά

 9. ΑWACS avatar
  ΑWACS 10/05/2011 10:08:37

  Έτσι είναι Φαήλο, μπράβο για το άρθρο σου! Ελπίζω κι ο πρόεδρος να συμμερίζεται τις απόψεις σου στο θέμα αυτό...

  Η Ελλάδα χρειάζεται 2 πράγματα για την αντιστροφή της παρακμής:

  1) Συντακτική εθνοσυνέλευση ή οποία θα πρέπει όχι μόνο να αντιγράψει και να εφαρμόσει ένα προυπάρχον σύστημα, αλλά να συνθέσει μια νέου τύπου δημοκρατία πιο άμεση, πιο κοντά στην ιδιαίτερη ιδοσυγκρασία των Ελλήνων και με ουσιαστικό διαχωρισμό των εξουσιών.

  2) Μεταφορά της πρωτεύουσας σε νέο χώρο ιδρύοντας ουσιαστικά μια νέα πόλη πρότυπο σύμβολο της αναγέννησης του νέου Ελληνισμού, και μετατροπή της Αθήνας σε πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας!

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ ΑWACS 10/05/2011 12:17:02

   H μεταφορά της πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους είναι πολύ σημαντική πρόταση που δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Η "Νέα Κατάσταση" που σύντομα θα προκύψει πρέπει να μελετήσει τη δημιουργία του νέου Διοικητικού και πολιτικού Κέντρου της χώρας σε περιοχή όπου θα απομονωθεί η άσκηση πολιτικής από τις glamouries και τους βαψομαλιάδες της βλαχομπαρόκ καθημερινότητας μας.
   Παράλληλα, η νέα πολή θα αποτελεί και το μεγαλύτερο και ποιοτικότερο μέτρο άμεσης και ξέφρενης ανάπτυξης της οικονομίας (λόγω των κατασκευών και δημοσίων έργων και άλλων επενδύσεων), ενώ θα αποτελέσει και οδό παροχέτευσης πληθυσμιακής και γεωγραφικής ανάσας για την Αττική.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Tonia G 10/05/2011 18:50:02

    Η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι γεωγραφικά το κέντρο της Ελλάδας, είναι εύκολα προσβάσιμη και δε μπορεί να μεταφερθεί.

    • Loretta avatar
     Loretta @ anonymous 11/05/2011 00:16:46

     Ομως για εθνικους λογους θα επρεπε να μεταφερθει στην θεσσαλονικη....καποια στιγμη το ειχα αναφερει παλαιοτερα ...και δεν αντιλαμβανομαι για ποιους λογους δεν θα πρεπει να γινει.

 10. Cωstas avatar
  Cωstas 10/05/2011 10:34:35

  Γιατί δε λες την αλήθεια Φαήλε ότι η μικρασιατική καταστροφή και το κυπριακό συντελέστηκαν επειδή άτομα σα του είδους σου στο όνομα της αγάπης τους για την πατρίδα και της φιλοδοξίας τους ικανοποιώντας τα αιτήματα των μεγάλων προκάλεσαν πόνο και δυστυχία στους συμπολίτες τους; Γιατί δε λες ότι πέρα από την ηττοπάθεια στα Ίμια και τη σύμπραξη της τότε κυβέρνησης με τον Ετσεβίτ το μικρό-ελάχιστο χεράκι του μίζερου ελληνικού επαρχιώτικου και τυχοδιωκτικού πατριωτισμού έπαιξε το ρόλο του πίσω από σκοτεινούς σχηματισμούς; Γιατί δεν αποδίδεις τις πραγματικές πιθανότητες στο γεγονός ότι αυτοί που εμφανίζονται αδιάλλακτοι και δήθεν έχοντες αδυναμία στην πολύπαθη πατρίδα είναι στο τέλος τέλος ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ; Το μικρασιατικό ξεκίνησε από το Βενιζέλο, αλλά δεξιά κυβέρνηση τους αποτελείωσε. Στην Κύπρο υπήρχε αναβρασμός, αλλά η επέμβαση δεξιάς κυβέρνησης προκάλεσε το μακελειό. Για τα σύγχρονα γεγονότα υπερήρωα λοχαγέ των μετόπισθεν θα δείξει και για αυτά η ιστορία πόσο πατριώτες γίνατε εκ του αποτελέσματος. Πάρε τους γενναίους σου και περήφανους ήρωες και φύγετε από την Ελλάδα γιατί είστε επικίνδυνοι και υποψήφιοι να φέρετε συμφορές στον απλό κόσμο που δεν "αγαπάει" τόσο την πατρίδα όσο εσείς.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Cωstas 10/05/2011 13:08:39

   ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ,ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΙΚΟ.
   ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΙΑ. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,
   ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ...ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
   Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΣΧΑΤΙΑ.
   Υ,Γ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ
   ΕΙΝΑΙ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ? ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ?

   • Cωstas avatar
    Cωstas @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/05/2011 14:45:42

    Τώρα σας έθιξε το "φύγετε από την Ελλάδα"; Δηλαδή εσείς δεν αισθάνεστε ως γνήσιοι πατριώτες δικαίως ικανοί να κρίνετε ποιος θα ζει και ποιος όχι στη χώρα αυτή; Ή μήπως η ορθότητα των ισχυρισμών και των επιχειρημάτων του καθενός επικυρώνεται μόνο κατόπιν επίδειξης πατριωτισμού; Άκου νεοφασισμός και γενοκτονία βελουχιωτικής έμπνευσης.. Το έχω αναφέρει κι άλλη φορά: Η αριστερά είναι δικό σας target group γιατί αυτά που σας χωρίζουν είναι πλέον λιγότερα από αυτά που σας ενώνουν. Αλλά ξέχασα, είστε η συνισταμένη του κέντρου.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Cωstas 10/05/2011 16:46:24

     ΦΙΛΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ
     ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΝΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣ ΤΑΜΠΕΛΛΕΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ
     ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
     ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ
     "TARGET GROUPS".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Cωstas 10/05/2011 23:18:30

   Γεια σου ρε Cωsta, Υποδεκανεύ της Γκομενοφυλακής, γιατί έτσι σε κόβω. Φυλούσες κι εσύ το Φίλιον και το Dacapo, ωρέ Ακρίτα της Δεξαμενής; Άκου, αφού τα θες κι επί προσωπικού. Σε ευχαριστώ που αν και αναρμόδιος με προήγαγες στον βαθμό του Λοχαγού αλλά για την Υπηρεσία είμαι ένας ταπεινός Ανθυπολοχαγός, η οποία έμαθα εσχάτως ότι κατόπιν μετεκπαιδεύσεως το 1997 με προήγαγε σε Υπολοχαγό αλλά ουδέποτε έλαβα την διαταγή. Θα σε πληγώσω, θα σου χαλάσω την μόστρα, αλλά δεν είμαι των μετόπισθεν. Κι οι δυο μονάδες που υπηρέτησα, το 505 Τ'αγμα Πεζοναυτών και η 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών είναι μονάδες εκστρατείας, Και ξέρεις γιατί πήγα εκεί, μικρέ κωστάκη για 23 μήνες; Για να γράφω στα κάκαλα μ' κάτι κρυπτόμενες νούλες σαν εσένα, όταν μιλάω για την Πατρίδα και την άμυνα ή την εξωτερική πολιτική της. Όπως ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι καλοί συνάδελφοι μου, πήγα εθελοντής εκεί, ίδρωσα, κινδύνευσα (έθαψα κι έναν συνάδελφο το 1991, τον Τάσο Φωτόπουλο, που δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του) και νιμομοποιούμαι να λέω την γνώμη μου.
   Αν εννοείς ότι δεν πήγα στον πόλεμο, έχεις δίκιο. Δόξα σοι ο Θεός, ο δωσιλογισμός, η αποδόμηση και το μήνυμα αδυναμίας που αποπνέετε εσύ κι οι όμοιοι σου, δεν έχουν ακόμη κάνει την Τουρκία να μας την "πέσει¨ακόμη για κανά "κοψίδι". Α:ν πάντως τα καταφέρνατε, τότε λόγω ΄΄οπλου, θέσης κι ειδικότητας θα ήμουν εκεί που σίγουρα δεν θα ήσουν εσύ. Θα ήθελα πάντως να δω την φάτσα σου νύχτα με μπέργκιν και όπλο να περπατάς στην ράμπα του Σινούκ για να πηδήξεις στο κενό, τσολιά μου, έστω και τώρα εν ειρήνη.
   Δεν ήξερα ότι ευθύνομαι για την Μικρασιατική Καταστροφή. Όσο πρόλαβα τον συνονόματο παππούλη μου (όπως κι ο άλλος, αμφότεροι πολεμιστές της Στρατιάς) άλλα μου 'λεγε. Μου 'λεγε για την αριστερά που μαζί με τους αυλικούς λακέδες υπονόμευαν το ηθικό με κοινό σύνθημα, "οίκαδε". Μου 'λεγε για τους δειλούς και τους προδότες, που υποδύονταν τους σώφρονες.
   Έχουμε και σήμερα τέτοιους, που έχεουν θεωρητικοποιήσει τον ραγιαδισμό. Απάτριδες κότες, που ούτε την γνώμη τους με τ' όνομα τους δεν λένε.
   Στ' αφιερώνω κι εσένα:
   http://www.youtube.com/watch?v=nWQ5Rh-DIEE

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2011 00:02:51

    ΦΑΗΛΟ ΑΡΓΗΣΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ
    ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ .....ΝΩΡΙΣ.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 11/05/2011 00:55:09

     Άργησα γιατί έχω κι άλλη κακή συνήθεια. Δουλεύω. Ήμουν από το πρωί στις 9 ως αργά το απόγευμα στο Α' Αυτόφωρο Μονομελές. Στις γνωστές τριτοκοσμικές συνθήκες. Μετά ραντεβού και γραψίματα, οπότε μπήκα στο Αntinews αργά το βράδυ. Ούτε αστράτευτος, ούτε ανεπάγγελτος, ο αλητήριος! Πώς θα κάνω πολιτική καριέρα, μου λες;
     Κι άκου το, Άγιε μου. Για πάρτη σου:
     http://www.youtube.com/watch?v=ReQAxX7Anvw

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2011 09:19:16

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ?
      ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ
      ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ
      ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ(ΡΕΜΕΤΖΟ ΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ),
      ΜΕΣΩ ΝΟΤΑΡΑ ,ΣΤΟ Β' ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΥ ΒΡΥΩΝΗ, Μ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ,ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΣΠΙΤΙΑ". ΝΑΞΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΗΓΕΣ !!!!

     • Cωstas avatar
      Cωstas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2011 10:35:39

      Δεν είσαι σε θέση να κρίνεις το μένος και το πάθος μου για την υπεράσπιση αυτών που αγαπώ. Ο εξευτελισμός όμως της πατρίδας από σένα μόνο συντελείται και από κάτι φωνακλάδες που μόνο στα λόγια μένουν. Πες ευχαριστώ στους ενδοτικούς που σε κράτησαν ζωντανό να εκπληρώσεις το φιλόδοξό σου σχέδιο της μεγαλοπρεπούς και ηρωικής θυσίας της Ελλάδας στο βωμό της ματαιοδοξίας σου.
      Εγώ αστράτευτος και ανεπάγγελτος; Τουλάχιστον εγώ την ώρα μου στο σχολιασμό δε την περιλαμβάνω στις ώρες που εργάζομαι. Λογικό αφού δε το κάνω για να επενδύσω σε μελλοντική επαγγελματική ανέλιξη όπως εσύ. Αλλά μη στηρίζεσαι σε μια εξαίρεση για να αποδείξεις την εργατικότητά σου. Συνήθως απαντάς άμεσα, δε γνωρίζω πώς, ίσως μέσω I phone μέσα από καμιά αίθουσα δικαστηρίου.
      Βασικά το μόνο που βλέπω να κάνεις καλά είναι να χρωματίζεις τα λεγόμενα σου με ορμή και πάθος, σωστό για ένα δικαστήριο, σωστό για να εκλεγείς, πολύ λάθος για να βοηθήσεις τη χώρα σου περισσότερο από τη φιλοδοξία σου. Γιατί το περιεχόμενό των λόγων σου μόνο από κενότητα χαρακτηρίζεται. Ή μάλλον από επικινδυνότητα. Αλλά με την απάντησή σου γνωρίζω ότι δεν απευθύνεσαι άμεσα σε μένα, αλλά σε βοηθώ μέσω της ανταπόκρισής σου να ανανεώσεις το ύφος των διαγγελμάτων σου. Βγάλε από το πορωμένο σου εγκέφαλο τα περί αριστεράς κι εσύ και ο φιλαράκος σου ο κόλακας αυλικός. Οι ταμπέλες που αναφέρθηκε ο τελευταίος, μάλλον δικές σας είναι. Η αντίληψή σας ως εκεί φτάνει, να αντιμετωπίζετε όποιον δε κάνει επίδειξη πατριωτισμού και διαφωνεί ως αριστερό, ενδοτικό κλπ κλπ. ΉΤΑΝ Ή ΔΕΝ ΉΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΤΕ ΑΙΤΊΑ ΔΕΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; ΟΧΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ. Δε θα πάρω το μέρος καμιάς αριστεράς, δεξιάς και «κέντρου» με τον ορισμό του ΠΑΣΟΚ και με τον πιο ανανεωμένο δικό σας ορισμό. Θα πάρω το μέρος αυτών που υποστηρίζουν ότι ο υπέρμετρος πατριωτισμός (όπως επιδεικνύεται λεκτικά και μέσω αναφορών περί ειδικών δυνάμεων και όχι όπως θα αποδεικνυόταν στην πράξη) πορώνουν τα πλήθη, καλλιεργούν αισθήματα ανύπαρκτης περηφάνιας και συμπαρασέρνουν τη χώρα σε συμφορές. Πες μου η μέχρι τώρα δράση σου τι προσέφερε στην Ελλάδα; Πραγματικά όμως τι προσέφερε..
      Σου λέω απλά ένα πράγμα: Το ύφος σου, ο φανατισμός σου και η επίδειξη πατριωτισμού που επιδίδεσαι παιδιάστικα μέσω των εμπειριών σου στο στρατό (που στην τελική οι Ειδικές Δυνάμεις και το Αλεξίπτωτο μόνο με κανένα κάιτ σερφ και extreme sport μπορώ να το συγκρίνω πραγματικά), έχουν απήχηση μόνο σε αυτούς που απευθύνεσαι, γιατί σίγουρα δε τα αναφέρεις για να συγκινήσεις εμένα. Το χαμηλό επίπεδο που ρίχνεις την κουβέντα κάθε φορά που απευθύνεσαι σε διαφωνούντες, το κάνεις εσκεμμένα για να αγγίξεις τις ευαισθησίες αυτών που θέλεις να ψαρέψεις. Γνωρίζεις ότι απέχω πολύ από το να με αγγίξουν αυτά που λες, αλλά απευθύνεσαι στα πλήθη. Αυτό εμένα δε μου κάνει για γνήσιο πατριώτη, αλλά για δημαγωγό με την έννοια ότι χρησιμοποιείς τα αγνά αισθήματα των άλλων για να ικανοποιήσεις τις δικές σου φιλοδοξίες. Έχεις ως σκοπό να ρισκάρεις τις τύχες των πολιτών αυτής της χώρας προς τέρψη των κενών σου σκοπών. Θες να χορέψει όλη η χώρα στο Εγώ σου αλλά δε θα σου βγει. Και δε θα σου βγει γιατί τα πράγματα άλλαξαν. Και όλα είναι παρελθόν. Εσείς θα δώσετε μόνο τη χαριστική βολή αν κυβερνήσετε, με ένα όπλο που σας το χάρισε απλόχερα η αναγνωρισιμότητα του ονόματος ενός κόμματος, η ανέχεια που έχει υποπέσει η χώρα, τα θιγμένα αισθήματα πατριωτισμού που πυροδοτείτε και το χειρότερο, η εκμετάλλευση της έννοιας της πατρίδας από μέρους σας.
      Λυπάμαι πολύ που η ανανέωση της πολιτικής μετά από τέτοια κρίση δε συντελείται πραγματικά, αλλά με οπισθοδρόμηση. Η παρακμή των καιρών δυστυχώς δίνει ευκαιρίες σε άτομα του είδους σου.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Cωstas 11/05/2011 18:04:49

      Σε μπελά σε έβαλα. Ά ρε καημένο....

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Cωstas 11/05/2011 21:58:20

      Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΙΣΩ
      ΑΠΟ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ.
      ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΠΑΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΥΜΕΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ?
      η ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ,ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΕΙΣ
      ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ . ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ.

     • ΙΩΝΑΣ avatar
      ΙΩΝΑΣ @ Cωstas 12/05/2011 08:56:07

      Cωsτa,είσαι εκ γενετής νεκρός,αλλά απλά,δεν το πληροφορήθηκες ακόμα. Και φυσικά δεν είσαι ούτε δεξιός,ούτε κεντρώος,ούτε αριστερός. Ένας νεοεποχίτης γιάπης είσαι. Πάω στοίχημα ότι φοράς πατομπούκαλα,έχεις ροδαλά μαγουλάκια με ουλές ακμής,απαλά χεράκια σαν μπαμπάκι και αγαπάς υπερβολικά τη μανούλα σου,που σίγουρα έχει μεγάλο φταίξιμο για την κατάντια σου. Είμαι βέβαιος ότι είσαι σαν εκείνους τους βουτυρομπεμπέδες,που στο σχολείο, τους δέρναμε στις τουαλέτες,για να τους πάρουμε τα τσιγάρα και που δυστυχώς σήμερα,στην δικτατορία των φλώρων που ζούμε,έγιναν κυβερνήτες.

     • Cωstas avatar
      Cωstas @ ΙΩΝΑΣ 12/05/2011 09:46:35

      Άσε ρε Ίωνα να πούμε. Μήπως εσύ είδες κανένα τραίνο να σε προσπερνά και στεναχωριέσαι; Αν ψάξεις λίγο το παρελθόν σου ίσως διακρίνεις κάποιες έντεχνα λησμονημένες στιγμές της δικής σου παιδικής ηλικίας να ταπεινώνεσαι. Θέλετε λοιπόν να τοποθετηθώ; Όχι δε θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό ή δεξιό ή κεντρώο παρ' ότι πέρασα από στάδια μέχρι να τα αφήσω όλα πίσω, ούτε γιάπη. Και σίγουρα όχι νεοταξίτη όπως θα σπεύσετε να πείτε. Όχι δεν υπάρχει για μένα το: Όλοι οι πατριώτες είναι δεξιοί φασίστες. Για μένα υπάρχει το γεγονός ότι α) σε περιόδους παρακμής και β) σε άτομα με απωθημένα, η προσήλωση σε εξιδανικευμένες ιδέες περί έθνους είναι συχνή. Σας φαίνεται τετριμμένο αυτό που λέω αλλά τι να κάνω; Ξέχασα να προσθέσω και ένα γ) Τη χρησιμοποίηση του πατριωτισμού για προβολή σε ανθρώπους που ανήκουν στα α, β για πολιτικούς λόγους. Αλλά το κοντινό μου περιβάλλον μόνο για τις περιγραφές που μου αποδίδετε δε θα συμφωνούσε. Και τα extreme sport δε τα ανέφερα επειδή έχω κάποια ασχολία με αυτά όπως η εικόνα του εναλλακτικού πλουσιόπαιδου που πάει ο νους σου Φαήλε. Στο μόνο που με καλόμαθε η μάνα μου είναι να μη το βουλώνω. Και το ξύλο μου το έφαγα και το ξύλο μου το έδωσα στη ζωή μου. Δε κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία μου. Και επώνυμα τα ίδια θα έλεγα. Την κρατάω για ευνόητους λόγους. Πολιτική θέση ευχαρίστως να πάρω. Αλλά αν τώρα λέτε ότι είμαι μπλαμπλας, εκεί θα χαθείτε τελείως. Φτάνει πάντως να σκεφτείτε, ότι και οι λεγόμενοι κυρίαρχοι της "νέας τάξης" , οι περισσότεροι έχουν εθνική (ή αν θέλετε θρησκευτική) συνείδηση. Δηλαδή αυτοί οι οποίοι εσείς στρέφεστε εναντίον τους, είναι άνθρωποι με εξιδανικευμένη εικόνα ένδοξου παρελθόντος, αληθινής θρησκείας, περιούσιου λαού κλπ κλπ που απλά η συμπεριφορά τους τους βγήκε κι εμάς όχι.

     • ΙΩΝΑΣ avatar
      ΙΩΝΑΣ @ Cωstas 12/05/2011 10:29:08

      Cώsτaς , δεν με προσπέρασε το τρένο. Εγώ,απλά, στην άλλη στάση θα ...κατέβω...

     • Cωstas avatar
      Cωstas @ ΙΩΝΑΣ 12/05/2011 11:31:22

      Καλό!

 11. Εnzo avatar
  Εnzo 10/05/2011 10:44:35

  Φαηλο τον αλλον τον σφαξανε σα το σκυλι στη ομονοια σημερα .
  Την γυναικα του πηγαινε ο φουκαρας να γεννησει και κρατουσε την καμερα για να την βιντεοσκοπησει απο την χαρα του.
  Τι κανουμε?
  Μηπως ηρθε η ωρα να βαραμε στο ψαχνο?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Εnzo 10/05/2011 23:19:53

   Ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε τους νόμους μας και να γα...ε την σύφιλη της "πολιτικής ορθότητας".

   • ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2011 02:02:25

    Η πολιτική ορθότητα είναι αυτολογοκρισία. Θα την αναιρέσουμε πλήρως.

 12. Pikis avatar
  Pikis 10/05/2011 10:46:12

  Με τις ιδέες περί "υπερήφανης" ομογένειας γεμίσαμε αλβανούς και ρώσους δήθεν Έλληνες. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. Μαζί με αυτούς πλακώσανε και τα πακιστάνια και γίναμε ένα κράτος-παραμόρφωμα.
  Η Ελλάδα δεν χρειάζεται την ψήφο των αποδημούντων.
  Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς με σθένος και κατάρτιση. Τέρμα στα κοστουμάκια και στα ταγεράκια. Άλλωστε και εδώ κάποτε γράψατε για τους ντιντίδες. Οι μπλε, πράσινοι και κόκκινοι μαυρογιαλούροι έριξαν τη χώρα στην ξέρα και τώρα έχουν τα μούτρα να προτείνουν και λύσεις!!! Δεν υπάρχει λογική σε αυτή τη χώρα. Αντί να πάρουν τα βουνά να κρυφτούν, βγαίνουν στα κανάλια και συνεχίζουν το θέατρο του παραλόγου!

 13. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/05/2011 10:49:50

  Το μήνυμα αυτό για τη διεύρυνση της συμμετοχής στα κοινά στους Έλληνες της διασποράς, που τώρα μάλιστα λόγω κρίσης και ΓΑΠ αυξάνεται, απέναντι στη προσπάθεια βολεμένων κηφήνων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλοιώσουν τη σύσταση του ελλαδικού πληθυσμού δίνοντας και δικαίωμα ψήφου σε ανθρώπους που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτή τη γη, πρέπει να αποτελέσει ένα από τα θέματα που πρέπει να αναδεικτούν από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά κόβοντας την όρεξη στον κύριο κωλοτούμπα που βλέπει τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις να ανεβαίνουν κυρίως για το λόγο του στο θέμα αυτό ( λόγο που είναι βασικά δημαγωγικός όπως του δίδαξε ο πρώτος της σχολής Ανδρέας Παπανδρέου ).

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ παρατηρητής 10/05/2011 11:52:54

   Δεν το αναδεικνύει όμως το θέμα ο Σαμαράς.
   Σήμερα στην Γ΄Σεπτεμβρίου 3 αλλοδαποί -προφανώς Μαροκινοί, Αλγερινοί ή Σομαλοί, επαγγελματίες μαχαιροβγάλτες από την κούνια τους - μαχαίρωσαν και κατακρεούργησαν Έλληνα που πήγαινε να πάρει το αμάξι του από το πάρκινγκ να πάει τη γυναίκα του να γεννήσει. Είχε μαζί την κάμερα και αυτή ήταν η αιτία που τον έσφαξαν τα μωαμεθανικά γουρούνια.

   • Dora avatar
    Dora @ ΒΙΣ 10/05/2011 15:22:44

    Γιατι δεν χτυπατε στο ψαχνο ρε παιδια?Τι περιμενετε που να με παρει και να με σηκωσει παλι,μεσημεριατικα?
    Κατοχη εχουμε,το καταλαβαινετε?

    Εεεεεε, καποιε,που εισαι λεβεντη μου,κανε μας καμμια αναλυση παλι,ετσι για να συνελθουμε.

    Ο Στεργιος δεν θα πει κατι για τους "καυμενους" τους μουσουλμανους?

    Μηπως το θυμα τους "προκαλεσε' τους "συνανθρωπους" του μουσουλμανους,επειδη πιστευε οτι η κουλτουρα του ειναι ανωτερη?
    Για ψαξτο παλι!!!

 14. Dimitris avatar
  Dimitris 10/05/2011 10:49:51

  Μη ξεχνατε οτι οι ξένοι υπήκοοι ελληνικής καταγωγής που βρίσκονται σε αλλα κράτη μπορεί να μην ομιλούν η να κατανοούν την Ελληνική γλώσσα. Καλές οι προτάσεις αλλα να είναι και εφικτές ή τουλάχιστον να παρουσιάζονται και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστουν με λύσεις. Εξ άλλου μπορεί να υπάρχει και η αυτόματη μετάφραση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για όπους δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν. Καλημερα σε όλους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Dimitris 10/05/2011 23:21:01

   Ενώ ο Γιώργος καταλαβαίνει, ε;

 15. Tonia G avatar
  Tonia G 10/05/2011 11:07:56

  Φαήλο καλημέρα,
  ξέρεις όσοι γνωρίζουν από πετυχημένες οργανώσεις ομογένειας που μάλιστα δεν είχαν καν πατρίδα, όπως η Εβραϊκή και η Αρμενική, γνωρίζουν πως τελικά το "εθνικό" κέντρο είναι ο ανασταλτικός παράγοντας της ιστορίας.
  Επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω βάσει της εμπειρίας μου πως η απόκτηση ιθαγένειας δεν είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή σε μόνιμες ομογενειακές δομές που μπορούν να δημιουργηθούν όπως π.χ. η δημιουργία του Παγκόσμιου Ελληνικού Συμβουλίου, όργανο του οποίου μπορεί να είναι η Παγκόσμα Ελληνική Εθνοσυνέλευση. Σου υπογραμμίζω δε πως ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Αρμένιοι της Διασποράς έχουν Ισραηλινή ή Αρμενική Υπηκοότητα. Και όμως έχουν ισχυρότερη επιροή από τις Κυβερνήσεις τους. Ακόμη σημαντική παράμετρος είναι πως η Έδρα ενός τέτοιου Οργανισμού ΔΕΝ πρέπει να βρίσκεται εντός του Εθνικού "κέντρου" , αλλά σε μια χώρα "παγκόσμιας επιροής" όπως π.χ. οι ΗΠΑ (Νέα Υόρκη ή Ουάσινγκτον) ή Μ. Βρετανία (Λονδίνο).
  Αυτό που θα πρέπει τέλος να ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ είναι η συμμετοχή της εθνικής Κυβέρνησης, των εθνικών πολιτικών κομμάτων και της Εκκλησίας στον ορισμό των αντιπροσώπων.
  Ας δούμε τι κάνουν Οργανωτικά οι Εβραίοι τόσα χρόνια... θα ήταν μια καλή αρχή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tonia G 10/05/2011 23:24:39

   Δεν αναφέρομαι στην ίδρυση κά;ποιων ομιογενειακών οργανώσων. Μιλάω για απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας και δικαιώματος ψήφου σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες της Ιστορικής Περιφέρειας και της Διασποράς, και συμμετοχή τους με εκλεγμένους αντιπροσώπους σε διευρυμένη Συντακτική Εθνοσυνέλευση κι ακολούθως να εκλέγουν Βουλευτές για την Βουλή των Ελλήνωβν.
   Όταν οι Εβρασίοι κι οιμ Αρμένιοι ίδρυαν τις οργανώσεις τους ΔΕΝ είχαν κράτος...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/05/2011 23:49:59

    Συγγνώμη για τα λάθη στην πληκτρολόγηση.

 16. anonymous avatar
  anonymous 10/05/2011 11:13:55

  Ρε παίδες έχω μια απορία.
  Είναι γνωστό ότι μετά τον αγώνα του 1821 πολλοί αγωνιστές πέθαναν στην ψάθα. Νικηταράς, Μαυρογένους, Κουντουριώτηδες κλπ.
  Είναι επίσης γνωστό ότι το νεοδημιουργηθέν κράτος πολεμούσε 100 χρόνια για να απελευθερώσει τους αλύτρωτους αδερφούς. Πέτυχε όσα πέτυχε, αλλά δεν κατάφερε να απελευθερώσει την αστική τάξη της Σμύρνης και της Πόλης, δηλ. δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα από τη συνθήκη των Σεβρών, σε ένα βαθμό και λόγω σφαλμάτων του Βενιζέλου.

  Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος ποια η συνεισφορά της αστικής τάξης της Σμύρνης και της Πόλης σε αυτό τον αγώνα; Στείλανε λεφτά έστω μυστικά; Συμμετείχε μεγάλος αριθμός από αυτούς στην εκατονταετή προσπάθεια του Ελληνισμού; Δώσανε καράβια;

  Όσο για την πρόταση της ανάρτησης, εδώ δε δίνουν δικαίωμα ψήφου σε Έλληνες του εξωτερικού κι εσείς μιλάτε για υπηκοότητες σε ομογενείς.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ anonymous 10/05/2011 14:35:30

   Άσε φίλε μου μην την πιάνεις τη συζήτηση, γιατί όσες φορές παρακολούθησα τέτοια συζήτηση το συμπεράσμα ήταν ότι και καλά ευτυχώς που ήρθαν και εδώ στη Μακεδονία βγήκαμε από τις σπηλιές μας και μάθαμε να μιλάμε και να μαγειρεύουμε...

   • anonymous avatar
    anonymous @ TopGunZ 10/05/2011 18:40:44

    Αυτή είναι η επίσημη θέση η οποία έχει αντικρουστεί εδώ.

    Δε ρώτησα όμως αυτό. Εγώ ρώτησα, αν βοήθησαν από την Πόλη και τη Σμύρνη και αυτό διότι για όλα τα άλλα υπάρχουν πηγές κι ευάριθμα παραδείγματα, για αυτό όμως που ρώτησα δεν έχει πάρει κάτι το μάτι μου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ anonymous 10/05/2011 23:25:30

   Θα αστειεύεσαι προφανώς.

 17. Νίκος avatar
  Νίκος 10/05/2011 11:23:50

  Φαήλε,
  Δίχως προθεση κολακίας στο άκρως έμπνευσμένο άρθρο σου λες βασικά ότι έχουμε σοβαρό ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ακριβώς, και θα προσθέσω ότι το σημερινό εθνικό μας πρόβλημα διαφέρει δραστικά απο εκείνο του '22 ή των πρηγουμένων δεκαετιών.
  Τότε το εθνικό μας πρόβλημα ήταν πρόβλημα αλυτρωτισμού. Τουτεστιν, ο Ελληνισμός και το Ελλαδικό κράτος δεν συνεπιπταν γεωγραφικά. Ο Βενιζέλος το χρησιμοποιήσε αυτό έξυπνα μέχρις ότου ανέλαβαν οι ιδεοληπτικοί Βασιλικοί (με λάθος του Βενιζάλου να κυρήξει!!! εκλογες εν μέσω πολέμου), μεταβληθηκαν και οι γεωπολιτικές παράμετροι και τα σκ#@#$%#σαν.
  Σήμερα, το πρόβλημα μεταμορφώθηκε. Ενώ Ελληνισμός και Ελλαδικό κράτος πλεον συμπίπτουν γεωγραφικά, το Ελλαδικό κρατος δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες και στις ευαισθησίες του Ελληνισμού, και αυτό είναι ουσιαστικά το πρόβλημά μας. Η ξενοκρατία εχει πλέον προσλάβει "ανεπαίσθητες", όπως θα έλεγε ο Καβάφης, για τον Λαό εκφάνσεις και ενδημικό χαρακτήρα με επι κεφαλής τους ελληνώνυμους νεοραγιάδες για τους οποίους ο Λαός είναι πρώτης τάξεως υλικό για χειραγώγηση απο τους νεωτερικούς κοινωνικούς μηχανολόγους.
  Συμφωνώ απολύτως: Χρειαζάμστε επανεκκίνηση του Έθνους με κύριο εργαλείο και συνισταμένη το κράτος. Το κράτος πρέπει να γίνει εργαλείο του Ελληνισμού και όχι εργαλείο πλουτοκρατισμού μιας αφελληνισμένης ελιτ που διατηρεί το όνομά της κατ' επίφασιν και για τον σκοπό που ανέφερα.

 18. tartan girl avatar
  tartan girl 10/05/2011 11:58:15

  Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για το κατά πόσο οι Έλληνες της Διασποράς ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Ελλάδας μας, θα σας παραπέμψω στο www.hellenesonline.com
  Ευχαριστώ.

 19. victoria (true) avatar
  victoria (true) 10/05/2011 12:08:04

  Οι Βορειοηπειρώτες έκαναν 20 χρόνια να πάρουν ελληνικές ταυτότητες κι ας είχαν καταγωγή, ας μιλούσαν ελληνικά και ας ζούσαν εδώ...

 20. dimx avatar
  dimx 10/05/2011 12:17:55

  Στην ομογενεια να μην ξεχασετε και τους ΚΑΛΑΣ απο το Αφγανισταν.

 21. bill avatar
  bill 10/05/2011 12:31:06

  Στο Δρομοκαΐτιο και ....γρήγορα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ bill 10/05/2011 23:51:20

   Δρομοκαΐτειο. Γράψτο σωστά τουλάχιστον ρε σύντεκνε.

 22. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 10/05/2011 12:52:18

  Ξαναδιαβάζω το άρθρο και σημειώνω τα εξής κύρια σημεία:

  1) Χρειαζόμαστε κάτι γιγαντιαίο, κάτι που να συστρατεύει όλες τις δυνάμεις μας σ’ ένα νέο κοινό όραμα…..
  2) Ο Ν. Κακλαμάνης, σε άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρεται σε διευρυμένη συντακτική εθνοσυνέλευση για την αρχή της τέταρτης Ελληνικής Δημοκρατίας, ως προϋπόθεση της επανεκκίνησης του κράτους …..
  3) Εγώ θα έλεγα ότι και τα δύο προϋποθέτουν κάτι άλλο: την επανεκκίνηση του Έθνους ……
  4) Οι επόμενες 5 παράγραφοι, αναφέρονται στη συμμετοχή των εκτός συνόρων Ελλήνων, στην κατάρτιση του νέου καταστατικού χάρτη, που θα ενισχύει τα εθνικά χαρακτηριστικά.
  5) να μειώσουμε τους βουλευτές σε 250 …. Κλπ
  6) ……. ξέρετε ποιοι άλλοι έκαναν συντακτική Εθνοσυνέλευση; Ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος κι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Ποιο όνομα ταιριάζει και μπορεί να μπει δίπλα σε αυτά;

  Αγαπητέ Φαήλο

  Δεν κάνεις συντακτική εθνοσυνέλευση για:

  1) Να συμμετάσχουν και οι Έλληνες του εξωτερικού στο εσωτερικό γίγνεσθαι της χώρας.
  2) Να μειώσεις του βουλευτές σε 250 και οι 50 να είναι Έλληνες της διασποράς.
  3) Να επανεκκινήσεις το έθνος

  Αυτά γίνονται και με αναθεωρητική βουλή.

  Η συντακτική βουλή είναι πάντοτε προϊόν και αποτέλεσμα γενικής απαίτησης, που εκφράζεται ύστερα από πολύ σημαντικά (σεισμικά μπορώ να πω) γεγονότα, που φέρνουν τα πάνω κάτω, στο έθνος στη πολιτεία και τη κοινωνία. Δηλαδή επανάσταση, πραξικόπημα, γενικό ξεσηκωμό του λαού, γενική απαίτηση. Η συγκρότηση συντακτικής βουλής, βρίσκεται εκτός και πέρα της κατεστημένης κατάστασης και γι αυτό και δεν προβλέπεται από το σύνταγμα. Βρίσκεται ακόμη εκτός και πέρα από τα πολιτικά πρόσωπα που κυβερνούν, αφού η συντακτική βουλή έρχεται για να τα βάλει στο περιθώριο. Ως εκ τούτου, ούτε ο Κακλαμάνης, ούτε ο Κεφαλογιάννης, ούτε κανένας άλλος από αυτούς που άσκησαν δημόσια αξιώματα μπορεί να προτείνει συντακτική.

  Στην Ελλάδα συντακτική βουλή είχαμε ύστερα από κοσμοϊστορικά γεγονότα που ανέτρεψαν κατεστημένες καταστάσεις και οδήγησαν στην ελευθερία του έθνους και στην καθιέρωση δημοκρατικών μορφών διακυβέρνησης. Μπορούμε να πούμε ότι αυτές ήταν οι εθνοσυνελεύσεις:

  · Η Α' Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου που κατάρτισε το πρώτο σύνταγμα της Ελλάδος
  · Η «της Γ΄ Σεπτεμβρίου εν Αθήναις Εθνική των Ελλήνων Συνέλευσις» που τερμάτισε την απόλυτη μοναρχία του Όθωνα και κατάρτισε το σύνταγμα του 1843 που εγκαθίδρυσε το πολίτευμα της συνταγματικής μοναρχίας.
  · Η Β' Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων του 1863-64 που καθιέρωσε το πολίτευμα της βασιλευόμενης δημοκρατίας.
  · Η Δ' Εθνική Συνέλευση του 1924 που κατήργησε το πολίτευμα της βασιλευόμενης δημοκρατίας
  · Η Βουλή της Α΄ Περιόδου (1926) που κατάρτισε το σύνταγμα του 1827
  · Η Δ' Aναθεωρητική Bουλή (1946) που δεν μπόρεσε να δώσει σύνταγμα και έτσι η χώρα βρέθηκε σε συνταγματικό αδιέξοδο. Η χώρα βγήκε από το αδιέξοδο, αφού οι αρχηγοί των κομμάτων δέχθηκαν ως Σύνταγμα την Έκθεση που είχε συντάξει η Δ' Aναθεωρητική Βουλή του 1946, και έτσι θεσπίστηκε το Σύνταγμα του 1952. Το Σύνταγμα αυτό ίσχυσε έως το 1967.
  · Η Ε' Αναθεωρητική Βουλή (1974) που μας έδωσε το σύνταγμα που διαθέτουμε σήμερα και όρισε ως πολίτευμα αυτό της προεδρευόμενης δημοκρατίας.

  Ούτε ο Τρικούπης, ούτε ο Βενιζέλος συγκρότησαν συντακτική βουλή. Άλλωστε από το Βενιζέλο ο λαός ζητούσε συντακτική και αυτός ανταπαντούσε: «αναθεωρητική λέγω».

  Η συντακτική εθνοσυνέλευση απαιτείται για να εξαλειφθούν οι παθογένειες του ισχύοντος πολιτεύματος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και για να οργανωθεί μια δημοκρατία, πιο άμεση, πιο απλή και πιο ισχυρή, που να κατοχυρώνει στο έπακρο τη λαϊκή κυριαρχία, να εκφράζει αβίαστα και καθάρια τη λαϊκή βούληση, να φέρνει στο προσκήνιο το λαό και τη θέλησή του (δημοψηφίσματα – απλή αναλογική), να διαχωρίζει τις εξουσίες , να εξασφαλίζει σταθερή διακυβέρνηση, να ισχυροποιεί το κοινοβούλιο και τη δικαιοσύνη και να προβλέπει όρια στην άσκηση των δημόσιων αξιωμάτων.

 23. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 10/05/2011 13:06:17

  Αγαπητέ Φαήλο,
  εξαιρετικό άρθρο.
  Ο οικουμενικός ελληνισμός είναι η ανεξάντλητη δύναμη του Εθνους.

 24. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/05/2011 13:07:31

  Xαιρε Φαηλε !! για αλλη μια φορα γρατζουνισες τη χορδη και η μελωδια του Ελληνισμου παλλεται...
  Να χτυπηθει η ατιμωρησια και η Ασυλια !!

  ΠΠ

 25. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 10/05/2011 13:10:21

  Ο ελληνισμός της διασποράς στάθηκε πράγματι αρωγός του ελληνικού κράτους όταν αυτό ήταν σε φάση συγκρότησης. Στα τέλη του δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα, οι εθνικοί ευεργέτες χρηματοδότησαν το χτίσιμο του νεοσύστατου κράτους, σχολεία και πανεπιστήμια, μουσεία και πολεμικά πλοία.

  Είχαν προφανώς σαφή στόχο. Την δημιουργία ενός ελληνικού κράτους.
  Τώρα κράτος έχουμε, ενταγμένο μάλιστα στην Ε.Ε, άρα θεωρητικά όλα είναι εντάξει.

  Αν εμείς δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε σωστά, δικό μας πρόβλημα. Ο εκτός Ελλάδας ελληνισμός θα μας σώσει; Δύσκολο γιατί πιά είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα .
  Τώρα πιά υπάρχει μεγάλη ετερογένεια στον Ελληνισμό εκτός της Ελλάδας.
  Τι κοινό μπορεί να έχει ο Βοροειπηρώτης της Χειμάρας, με τον εφοπλιστή του Λονδίνου; Και οι δύο ξέρουν καλά τι είναι η Ελλάδα. Σίγουρα κάτι διαφορετικό για τον καθένα τους.

  Μπορούμε να τους θέσουμε κοινό στόχο;
  Αμφίβολο, από τη στιγμή που εμείς δεν έχουμε πιά στόχο.

 26. λυπάμαι avatar
  λυπάμαι 10/05/2011 13:14:54

  Σε ήθελα χθες το βράδυ που έγινε αναφορά στο όνομά σου στην "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" να βγεις να απαντήσεις...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ λυπάμαι 10/05/2011 23:30:27

   Ο μπουμπούκος; Βαράτε μας με άνιθο.

 27. Cωstas avatar
  Cωstas 10/05/2011 14:31:25

  Την Εθνική Εταιρία εννοείς; Που ήταν και πολύ μοδάτη εκείνα τα χρόνια.. Μη εκλεγμένος σχηματισμός άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Πολλά παραδείγματα που της μοιάζουν μου έρχονται στο μυαλό. Παρ' όλα αυτά και την επιρροή της την άσκησε και τα αποτελέσματά της τα είδαμε.

 28. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 10/05/2011 14:34:37

  Φαήλο γρήγορα να αναλάβει ο Σαμαράς τις τύχες του έθνους ,να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα ,εν ανάγκη να κυρήξει ανένδοτο αγώνα ,δεν μπορείς να φαντασθείς τι κόσμος θα τον ακολουθήσει .

 29. Παναγιώτης Λιάκος avatar
  Παναγιώτης Λιάκος 10/05/2011 14:43:53

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Προσυπογράφω.

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/05/2011 14:45:40

  τι μακρυά είσαι νυχτωμένος ...
  αυτοί που αναφέρεις έρχονται με σχέδιο και αφάνισαν την ελληνική βιοτεχνία και παραγωγή γιατί εκμεταλλεύονται το μεροκάματο των 2 ευρώ στη χώρα τους για να πουλάνε τη αντιγραμμένη σαβούρα

  τα βρωμομάγαζα τα έχεις δει που έχουν την κουζίνα γεμάτη κατσαρίδες και λειτουργούν παράνομα και τις κυριακές και εορτές αφανίζοντας τους Έλληνες

  υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήσασταν και παιδική χαρά πράγματι ...
  καμία σχέση με την πραγματική ζωή!

 31. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/05/2011 14:47:54

  Χθες το βράδι στον Πρετεντέρη ο βουλευτής του Λάος πάλι είπε για το Antinews στο στιλ "ότι χαράζει γραμμή" και τα τοιαύτα.

  Τι ζόρι τραβάνε άραγε;

  Το εξής ζόρι: ξέρουν ότι αν επικρατήσει στη ΝΔ η πατριωτική και όχι η κοσμοπολίτικη τάση θα χάσουν ποσοστά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αλλενάκι 10/05/2011 23:35:03

   Ζηλεύει που δεν του δίνουμε κι αυτουνού γραμμή. Φάκτορα, στείλε ένα φαξ στο παιδί.

 32. ballomatou avatar
  ballomatou 10/05/2011 14:50:46

  Κε Κρανιδιωτη,
  Πολυ ωραιο το αρθρο σας, ο λογος σας για ακομη μια φορα χειμμαρωδης. Ξερετε ομως τι θα ψηφιζαν οι Ελληνες της διασπορας σε Εθνικες εκλογες εαν ποτε τους δινοταν δικαιωμα ψηφου? Θα ψηφιζαν Συγκυβερνηση η κυβερνηση προσωπικοτητων, κατι το οποιο η ΝΔ το βλεπει οπως ο διαβολος το λιβανι. Εχετε να οειτε κατι επ'αυτου?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ballomatou 10/05/2011 23:36:48

   Δεν έχω τίποτα να πω, γιατί προφανώς εσύ μόνο μιλάς με την ξενιτεμένη ξαδέρφη του Πεταλωτή, που θέλει αυτό που λες. Όλοι οι άλλοι με τους οποίους μιλάω εγώ, βρίζουν κι άλλα θέλουν.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ballomatou 12/05/2011 10:10:24

   ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ ΜΟΥ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ
   ΓΙΑ ΦΙΑΧΤΟ ΓΚΑΛΟΠ.

 33. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/05/2011 15:13:13

  Enzo, ΒΙΣ,
  αν έχετε λεπτομέρειες για τον πατριώτη που μαχαίρωσαν ενώ πήγαινε να πάρει τη γυναίκα του για να γεννήσει , γράψτε κάτι αν μπορείτε. Για εμάς που δουλεύουμε όλη μέρα μέχρι αργά το βράδυ και κλέβουμε κανένα λεπτό όπως τώρα, για μας που έχουμε κλείσει τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε την επικοινωνία και την αδελφοσύνη μακριά από τους νταβατζήδες.
  Όσο για τους λάθρο, προσωπικά την έχω κάνει εδώ και χρόνια από τη πόλη μου που την έκαναν σαν τα μούτρα τους και ζω στη παραμεθόριο όπου δεν έχουμε λάθρο κι αν σκάσει κανένας μύτη τον μπουζουριάζουμε και τον φεύγουμε. Αυτοοργάνωση σε τοπικές κοινωνίες με αλληλοπληροφόρηση και αλληλοβοήθεια, χωρίς παροξυσμούς και ακρότητες. Εσείς στα αστικά κέντρα κοιτάκτε να οργανωθείτε όσο μπορείτε γρηγορώτερα σε συμβούλια γειτονιάς που θα ελέγχει τα δρώμενα στο δρόμο σας και τη γειτονιά σας.

 34. Dora avatar
  Dora 10/05/2011 15:14:00

  Εξαιρετικο αρθρο,οπως παντα κ. Κρανιδιωτη!

  ΑΜΗΝ!

 35. periklis avatar
  periklis 10/05/2011 15:22:54

  Κυριε Κρανιδιωτη
  Χτες , οπως ειπε και ο χρηστγης "Λυπαμαι" ο γελαωτοποιος της Εκρου-Δεξιας αΔΩΝΙς, Σπυρος Γεωργιαδης η "ξαναβπτισμενος Σπυρος " η born-again-Adonis" γαβγισε κατι ενοχλητικα για το σαιτ κας Εσας . ! Και καλεσε ξανα το κ ΜΙχελακη να αποστασιοποιηθει !!!! Θ ΠΡΕΠΕΙ και ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ και ΤΓΗΛΕΟΠΤΙΚΑ η ΔΧΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ , και τοτε θα ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ οτι αυτοι οι "νεοταξιτες" μιλανε χωρις το ΞΕΝΟΔΟΧΟ !! πΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Δραση !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ periklis 10/05/2011 23:37:57

   Περικλή μου, έχουμε και δουλειές. Σιγά τα ωά.

 36. Greco avatar
  Greco 10/05/2011 17:28:52

  η αρνηση ψηφου στους απανταχου ελληνες ειναι ενα ακομα δειγμα για το που εχουν γραμμενες τις τυχες του εθνους το πασοκ και η αριστερα

 37. Tonia G avatar
  Tonia G 10/05/2011 17:32:03

  Δεν γράφετε κι ένα άρθρο για το δύστυχο που ξεκίνησε για το μαιευτήριο και κατέληξε στο νεκροτομείο...
  Τι να τις κάνουμε τελικά τις Εθνοσυνελεύσεις και τους Ομογενείς, όταν μας σκοτώνουν στο Κέντρο της Αθήνας για μια κάμερα... και ο Νάκος με το Μιχελάκη μιλούν για τη διάλυση της Αστυνομίας!
  Αυτό το καταλαβαίνει κι ένας πολίτης μετρίων μάλιστα δυνατοτήτων....!
  Τι να κάνουν οι Ομογενείς όταν ξευτιλίζονται και δολοφονούνται οι Γηγενείς...
  Από ένα κόμμα που θέλει να έχει μάλιστα και κινηματική διάσταση (όπως θέλει ο κόσμος τη Νέα ΝΔ) άλλα θέλει ο πολίτης!
  Οπως:
  α) απαίτηση για Παραίτηση του Υπουργού Σαμίνα
  β) απαίτηση για Καρατόμηση της Ηγεσίας της Αστυνομίας
  γ) Διοργάνωση Πορείας - Συλαλλητηριου αύριο από τη βουλή προς το σημείο της Δολοφονίας.
  δ) Επίσκεψη του Προέδρου Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημ.
  ε) Δέσμευση του ιδίου του Προέδρου για απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, ανεξαρτήτως οικονομικού και πολιτικού κόστους (οι ζωές μας νομίζω μετρούν περισσότερο).
  Αυτά θα έκανε ένα λαϊκό κόμμα με ρίζες στη κοινωνία...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tonia G 10/05/2011 23:40:05

   Έχω γράψει πολλές φορές για το εθνικό αυτό πρόβλημα και με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δημοσιεύω αύριο άρθρο στην "Δημοκρατία". Έχω πει τόσα πολλά και τόσο ξεκάθαρα και σκληρά για το θέμα, που έχω φάει ουκ ολίγο βρισίδι από την "αντιρατσιστική" ανακυκλωμένη αριστεράντζα.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/05/2011 23:53:57

    Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί για κατάργηση του άθλιου λαθρονόμου και για εφαρμογή των νόμων για τους παράνομους. Αυτά τα λένε όλα και δεν χρειάζονται κορώνες. Μόνο πράξεις.

   • Foxy T. avatar
    Foxy T. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/05/2011 00:46:27

    Δεν πειράζει "από την “αντιρατσιστική” ανακυκλωμένη αριστεράντζα" να τρως βρισίδι...
    Το θέμα είναι να μη τρως βρισίδι από τους υψηλόβαθμους ΝΔκράτες ομοτράπεζούς σου (πρώην υπουργούς & βουλευτάδες με θητείες) για το θέμα αυτό!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Foxy T. 11/05/2011 00:57:30

     Δεν έχω τέτοιους ομοτράπεζους.

 38. man8os avatar
  man8os 10/05/2011 19:17:37

  Φαηλε σε στηριζουμε για τις ιδεες σου οι οποιες ειναι αξιολογες και ανυπομονω να δω να εφαρμοζονται και στην πραξη.

 39. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 10/05/2011 22:19:47

  Αγαπητε Φαηλε,
  ως το '22 ο ελληνισμος ειχε το οραμα να ενωθει με την απεναντι οχθη του αιγαιου την ιωνια...μετα την καταστροφη και εκτοτε (με εξαιρεση το 40-41) δεν υπαρχει κατι αναλογο να θρεφει την ψυχη και να ανδρωνει τις γενιες του εθνους... Ας ελπισουμε η σωτηρια να ερθει απ'εξω...(αν βεβαια κρινω πως φεθηκαν οι ντοπιοι καθηγηταδες στο νανοπουλο, οπως και καποιοι συνομιλητες εδω απαξιωνουν τους Ομογενεις γιατι δεν πηγαν στρατο αστα να παν...)

 40. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 10/05/2011 22:22:49

  Α ναι...σε αντιθεση με πολλους επικρωτω τη μη συμμετοχη σου και αρνηση σου στα ΜΜΕ και τις βλακειες του Μπουμπουκου. Οποιος θελει ας διαβασει και ας καταλαβει...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ TIMAIOS 10/05/2011 23:41:15

   Σωστός.

 41. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 10/05/2011 23:08:42

  Να ψηφιζουν οι Ελληνες του εξωτερικου ναι.Να εκλεγωνται βουλευτες δυσκολο.Το συνταγμα του 1952 απετυχε με αποτελεσμα τη δικτατορια.Η μεταπολιτευση επανεφερε το ιδιο συνταγμα το αποτυχημενο με αποτελεσμα το μνημονιο.Χρειαζεται ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του συνταγματος,με διακριτες εξουσιες, νομοθετικη, .εκτελεστικη που οι υπουργοι να μην ειναι βουλευτες αλλα τεχνοκρατες, και δικαστικη.Η διακριση των εξουσιων ειναι η πεμπτουσια της Δημοκρατιας.

 42. East avatar
  East 10/05/2011 23:50:27

  Πρέπει να γίνει αξιοποίηση των Ελλήνων της διασποράς, αλλά και επανελληνοποίηση όσων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάγωνται από την Αρχαία Ελλάδα και την Ρωμανία, αξιοποίηση των αρβανιτών-βλάχων-τσιγγάνων-Πομάκων για επανελληνοποίηση Αλβανών-Ρουμάνων-Μολδαβών-Σκοπιανών-κτλ κτλ, διάδοση του πολιτισμού μας σε κάθε σημείο του πλανήτη, συνεργασία με φτωχότερες χώρες και δημιουργία Ελληνικών σχολείων-Εκκλησιών παντού, χορήγηση υπηκοότητας σε όποιον Ορθόδοξο θέλει να γίνει Έλληνας. Η πληθυσμιακή και πολιτιστική ενίσχυση του Ελληνισμού, μετά θα γίνει και εδαφική.

 43. Πορφυρός7 avatar
  Πορφυρός7 11/05/2011 02:53:30

  Φαήλε, πολλά συγχαρητήρια για το άρθρο σου.

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ο Ελληνισμός είναι όρος οικουμενικός και για να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη, θα πρέπει να έχει και οικουμενική εκπροσώπηση.
  Η πλειοψηφία των Ελλήνων της διασποράς τρέφουν τα αγνότερα των συναισθημάτων για το λίκνο τους. Θα πρέπει σε όλους αυτούς να δοθεί η δυνατότητα να ακούγεται η άποψη τους, έστω με τη μορφή ψήφου σε σημαντικά εθνικά θέματα.
  Εύχομαι κάθε σύγχρονος Έλληνας, να απολέσει το δουλοπρεπές εις την Φραγκιάν νεογραικικόν πνεύμα και να ανακτήσει τη χαμένη του Ελληνικότητα με όλες του τις αισθήσεις.

  Πολλούς χαιρετισμούς από Λονδίνο

  Πορφυρός7

  Υ.Γ

  Εύχομαι να συνεχίσεις την πορεία σου, όπως ξεκίνησες, χωρίς να παρεκκλίνεις από τις αρχές σου ούτε μια στιγμή.
  Ο καιρό είναι πονηρός…

 44. Νίκος avatar
  Νίκος 11/05/2011 06:06:17

  Κύριε Κρανιδιώτη, συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε πολύ, μας δίνετε θάρος και ελπίδα για μια νέα Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι να συστρατευτούμε μαζί σας με οποιαδήποτε θυσία χρειαστεί για τη πατρίδα και τα παιδιά μας, διαμένω στην Ασία και έχω ρίζες απο τη Κύπρο και θέλω να σας διαβεβαιώσω οτι αυτά που αναφέρεται είναι απολύτως αληθινά και εκπροσωπούν γνήσια το είναι και το γίγνεσθαι της διασποράς, αλλά και της μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού στην Ελλάδα, από 'τι διαπιστώνω πάντα μιλώντας με φίλους μου. Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι εμείς είναι ένα οργανώμενο σχέδιο, ένα πολιτικό κίνημα, δώστε μας το χέρι, δώστε μας το μήνυμα, ας ηγηθεί κάποιος άξιος αυτής της προσπάθειας, και να είσται σίγουρος οτι θα είμαστε ολοί μαζί σε μια πανστρατιά για αυτό τον αγώνα, ευτυχείς που θα μπορούμε να συνδράμουμε για τη πατρίδα, προσωπικά σας διαβεβαιώ οτι σε μια τέτοια περίπτωση και αεροπορικώς θα ταξίδευα από την άκρη της γης όπου βρίσκομαι με δικά μου έξοδα για να ψηφίσω σε ενδεχόμενες εκλογές, και απο το υστέρημα μας να δώσουμε προκείμενου να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος αγώνας, για να είμαστε και πάλι περήφανοι που είμαστε Έλληνες και να χαιρόμαστε και μεις και τα παιδιά μας τη γη των πατέρων μας.

 45. βαγόνι avatar
  βαγόνι 11/05/2011 07:13:18

  Το Υ.Γ μου ήταν η χαμένη τιμή ενός αθώου....τα υπόλοιπα
  θέλουν πολύ μεγάλη κουβέντα και δεν προτίθεμαι να
  αλλάξω την κύρια θεματογραφία της ανάρτησης .

 46. highlander avatar
  highlander 11/05/2011 08:37:54

  Φαήλο καλο το άρθρο και τα σχόλια των συνελλήνων, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ηθικός αυτουργός της έλευσης Καμίνη ήταν η διοίκηση του δήμου επί Κακλαμάνη και αν δεν κάνω λάθος το Δουβλίνο ΙΙ,είχε τη σφραγίδα Πάκη, πως εγώ να εμπιστευτώ την ψήφο μου στο Σαμαρά όταν αυτοί οι δύο θα πλασαριστούν ξανά στις λίστες; και φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην αθήνα και τους λαθρομετανάστες, ελπίζω στο Ζαππειο 2 να ειπωθούν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλιως το ΛΑΟΣ θα πάει για διψήφιο....

 47. Romios avatar
  Romios 11/05/2011 13:28:27

  Κύριε Κρανιδιώτη καλημέρα σας.
  Διάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή το άρθρο σας και χαίρομαι που ακόμη υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν και εσάς που μας δίνουν την ελπίδα πως δεν χάθηκαν όλα.
  Μα περισσότερο ενθουσιάστηκα με την μαχητικότητά σας, στις απαντήσεις που δώσατε σε ανθέλληνες και ψευτοαναρχοΠΑΣΟΚοφασιστοειδή.
  Πρέπει να πω, πως όταν άκουσα γιά πρώτη φορά την φωνή σας στο τηλέφωνο, όταν μιλούσες με τον Σούλη (Τάσο ή Αναστάσιο Καζ. ) είπα : Αυτός πρέπει να είναι μεγάλος μαχητής. Μου απάντησε: Δεν καταλαβαίνει τίποτε.
  Μία παράκληση : Επειδή το ποιόν της φωνής σας, η εφράδια του προφορικού σας λόγου κ.λ.π. είναι εξαιρετικά καλή, βγήτε και σε κανένα ΜΜΕ.
  Και πάλι συγχαρητήρια. ( Από τα βορειότερα σύνορα της Ελλάδας)

 48. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/05/2011 01:04:49

  Μα δεν είδες ρε πατριωτάκι τί λέει; Extreme sports οι ειδικές δυνάμεις. Νομίζει ότι είναι κάτι σαν μπάντζι τζάμπινγκ και πέϊντ μπώλ. Σίγουρα στη Γκομενοφυλακή ήταν.
  Κι αυτή η γιαχωβίτικη φασίζουσα αντίληψη. Γι' αυτόν υπάρχουν μόνο οι άφρονες "εθνικιστές", "υπερπατριώτες" απ' τη μια κι απ' την άλλη...αυτός κι οι όμοιοι του.
  Τέλος πάντων, ψυχολόγος δεν είμαι. Αλλού για συνταγογράφηση.

 49. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 12/05/2011 10:54:25

  Δέστε πώς εκδικείται η ιστορία: όταν ο στρατός είχε φτάσει μια ανάσα από την Αγκυρα, η "Καθημερινή" του Αγγελου Βλάχου μιλούσε για την "Μικράν, πλήν έντιμον Ελλάδα".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 12/05/2011 15:13:43

   Εκεί είναι ακόμη, μόνο που τώρα εκτός από μικρά την θέλουν κι "ανακυκλωμένη".

 50. Georgios Vlachopoulos avatar
  Georgios Vlachopoulos 13/05/2011 03:20:59

  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ……

  Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια μοναδική αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο ΙΙ. Τόλμησε να πεί αλήθειες, τώρα καλείται να τολμήσει και να τις κάνει πράξη.

  Και πράξη μόνο μπορεί να είναι να ξεκαθαρίσει, ότι η ΝΔ ως σχήμα τελείωσε τον κύκλο της στην ιστορία και δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης. Να μην αφήσει το “καινούριο κρασί” να μπεί σε "παλιά ασκιά". Να δημιουργήσει ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, πάνω στις αρχές της κεντρώας φιλελεύθερης και παραδοσιακής , ελληνοκεντρικής και ευρωπαϊκής αντίληψης του κόσμου, και να προχωρήσει στο να απαλλαγεί απο τα “βαρίδια” μιας ξωφλημένης κεντροδεξιάς των βολεμένων και αβόλευτων πελατών.

  Ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε ένα όραμα. Καιρός να του δώσει τώρα το σχήμα που πρέπει.

  Ο λαός περιμένει και τον εμπιστεύεται. Ας δείξει ότι έχει την αρετή να τολμά. Δεν έχει να χάσει τίποτε, παρα μόνο να κερδίσει, σε αξιοπιστία, σε εμπιστοσύνη, σε σοβαρότητα προθέσεων . Και να παράξει επιτέλους πολιτική ελευθερίας. Φίλε Αντώνη Σαμαρα, τόλμα. Ο τολμών νικά!

 51. Elpida avatar
  Elpida 13/05/2011 12:13:14

  Η πλάκα είναι ότι σκοτώσαμε τον ελληνισμό προς χάριν του ελλαδισμού, στηρίζοντας διαχρονικά ένας σκατοκράτος υποτελές και τώρα μας λένε ότι και αυτό πρέπει να πάψει να είναι εθνικό!!!
  δηλ την πατήσαμε κανονικά!!!
  Πάντως Φαήλο μην ξεχνάμε ότι είμαστε ως Έλληνες ηγέτες ενός γενικότερου πολιτισμικού γίγνεσθαι, της Ρωμιοσύνης που εκφράζει την οικουμενικότητα της ανατολικής ρωμαικής αυτοκρατορίας (της οποίας είμαστε κληρονόμοι) σε αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση (που είναι αχταρμάς)
  και ως ρωμιοί έχουμε αδέρφια άραβες και σλάβους ρωμιούς
  Μηπως πρέπει επιτέλους να αντιτάξουμε αυτή την παράδοσή μας στον νεοοθωμανισμό?

 52. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 15/05/2011 07:30:42

  "Μηπως πρέπει επιτέλους να αντιτάξουμε αυτή την παράδοσή μας στον νεοοθωμανισμό?"

  Μη λές τέτοια και σ'ακούσουν οι πάσης φύσεως "αναθεωρητές" της ιστορίας και σε περιλάβουν.Για να φτάσουμε στο σημερινό μας χάλι, η δουλειά έγινε συστηματικά και μεθοδευμένα από το 1980.Αρχισε με την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος στη γλώσσα και των αρχαίων ελληνικών. Ετσι σιγά-σιγά μια ολόκληρη γεννιά ξέκοψε από τις ρίζες της.Συνεπώς η γεννιά αυτή εύκολα ελέγχεται από τον κάθε "αναθεωρητή" σπεκουλαδόρο μικροελλαδιστή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.