#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/08/2011 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο τρόμος της κυβερνώσας «πολυπολιτισμικής» ελίτ μπροστά σε όσα έρχονται 

Ο τρόμος της μαλθακής «πολυπολιτισμικής» ελίτ των ξένων πανεπιστημίων – πρακτορείων, της πολυτελούς διαβιώσεως πρώην πεινασμένων βλάχων που κυβερνούν

Η παρούσα ανάρτηση θα προκαλέσει το μένος όλων των τυφλά «αντι-ΓΑΠ», όλων των ορκισμένων εχθρών του «Παπανδρεισμού», ορμώμενων από Κουτσογεωργικού τύπου μίσος ίδιο με το τότε κατά της «Δεξιάς»...

Όλων όσοι συμπαρατάσσονται με κάθε ομάδα – συμμορία της κατακερματισμένης ελληνικής κοινωνίας – ζούγκλας που στήνει κάστρα υπερασπίσεως των άνομων προνομίων της, των αυθαίρετα καθορισμένων «δικαιωμάτων» της, των κερδισμένων με προσκυνήματα σε ισχυρούς, λαδώματα σε ψιλικατζήδες, εξυπηρετήσεις σε αλήτες – επιχειρηματίες κεκτημένων της.

Φτάνει να είναι ΤΩΡΑ αντι-ΠΑΣΟΚ και όταν χρειασθεί αντι- ΝΔ, ή ό,τι άλλο προκύψει.

Γιατί με το «αντι- κάτι» η αριστερή θολοκουλτούρα που αντικατέστησε το αρματωλίκι και την πάλαι ποτέ κλεφτουριά προβάλλει αξιώσεις «λαϊκής δικαιοσύνης», γκρεμίζει ανεμόμυλους «προνομιούχων» για να εγκαταστήσει «μή – προνομιούχες - αγωνιστικές» συνομαδώσεις στα ρετιρέ και γενικώς συντηρεί ένα τοπίο “bellum omnium contra omnes” εδώ και δυο περίπου αιώνες.

Ένα τοπίο που πολύ βολεύει τους ξένους επιβουλευόμενους την Πατρίδα στην οποία  όλοι αυτοί οι ...αντάρτες  ομνύουν και με περισσή ευκολία «ντύνουν» στα γαλανόλευκα κάθε κατσαπλιάδικη «κινητοποίηση» τους.

Το κόλπο βαστά από τον καιρό που η τότε «τρόικα» έστειλε φοροεισπράκτορες στην Μάνη... Οι τότε «Κολλάδες» τους έγδυσαν, τους ξεφτίλισαν και απάντησαν με ένα αγέρωχο ΟΧΙ στο κεντρικό Κράτος που πάλευε να στηθεί στα πόδια του στην ρημαγμένη ανεξάρτητη πια Ελλάδα. Οι ίδιοι που καθάρισαν με τον Καποδίστρια, οι ίδιοι που επέβαλλαν το πελατειακό, κοτζαμπάσικο, κομματαρχικό κράτος και το ξεχειλωμένο από προσλήψεις άχρηστων δημόσιο...

Ω του θαύματος όμως ! Με το που «τσίμπησαν» οι Βαυαροί το ψώνιο του «αγέρωχου» και διψασμένου για εθνόσημο και εξουσία Μανιάτη να σου οι «-ακοι» να στελεχώνουν  έκτοτε Χωροφυλακή, δημόσιο, Στρατό, μαφίες στον Πειραιά και ... καμιά δεκαπενταριά από τα δεκα-οκτώ Τάγματα Ασφαλείας του Ράλλη και του Πλυτζανόπουλου !

Με την ίδια ευκολία που έγιναν «εθνικοί αναμορφωτές» στην Μακρόνησο !

Αυτοί είμαστε.

Όμως αλλού είναι το ζήτημα. Χθές, σήμερα, οι ορδές των παρανόμων πρωταθλητών της φοροδιαφυγής, του δωρεάν οδικού «τσαμπουκά», ξεχύθηκαν με τα ρυπογόνα, ασθμαίνοντα  από κακορύθμιση οχήματα τους και πολιορκούν δημόσιους δρόμους, γέφυρες και λιμάνια.

Και μήν ακούσω για «ελάχιστους» ασχημονούντες, «ενώ η μάζα των οδηγών » κλπ. Παπάρια ! Που είναι αυτή η ψύχραιμη μάζα που απομονώνει τους «ελάχιστους»; Απλώς περιμένει να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τον ΤΡΟΜΟ που προκαλεί στους κρατούντες ένα κίνημα αυθαιρετούντων, σήμερα στους δρόμους, χθές στην Κερατέα, αύριο στην ΔΕΗ του Φωτόπουλου.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Μπορούν ΑΥΤΟΙ οι «αρμόδιοι», ανίκανοι να προστατεύσουν την τάξη και την ομαλή διαβίωση και διακίνηση  μας σε καιρό ειρήνης να προστατεύσουν σύνορα και Πατρίδα; Μπορούν αυτοί που παγώνουν στην θέα μερικών άνομων να θωρακίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, να κλείσουν σύνορα στον Έβρο, να ελέγξουν ορδές αλλόφυλων εθισμένων στην βία και το πλιάτσικο;

Το πολιτικό κόστος; Ποιό ; Μετά τα μνημόνια εξαθλιώσεως των αθώων μισθοβίωτων στρωμάτων του πληθυσμού, μετά τις αναγκαστικές εισφορές και τα τιμολόγια της ΔΕΗ ποιό πολιτικό κόστος από την επιβολή του νόμου σε προνομιούχα στρώματα εκβιαστών;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ! Ο τρόμος της συγκρούσεως, ο τρόμος της μαλθακής «πολυπολιτισμικής» ελίτ των ξένων πανεπιστημίων – πρακτορείων, της πολυτελούς διαβιώσεως πρώην πεινασμένων βλάχων που κυβερνούν. Ο τρόμος μπροστά στην στοιχειακή βία που ΔΕΝ γνωρίζουν, ο ίδιος που τους παραλύει στις «ελληνο-τουρκικές συνομιλίες», ο ίδιος που εμπνέει την «στήριξη τους στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας» μήπως και τύχουν της ίδιας μεταχειρίσεως με τον Σχολάριο από τον αυριανό Πορθητή...

Κάποιοι σχολιαστές θα σπεύσουν να κατακεραυνώσουν τον «φιλελεύθερο». Δεν πειράζει. Καλύτερα "φιλελεύθερος" παρά εθελόδουλος στις κίτρινες, κόκκινες, πράσινες και μόλις προχθές μπλέ συμμορίες !

Parsifal

Σημείωση: Διαφωνούμε "κάθετα",  που θα έλεγε και το πράσινο "θείο βρέφος", με την λογική του κειμένου του Parsifal , σε ό,τι αφορά τον αγώνα των ταξιτζήδων, τουλάχιστον. Διότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ο αγώνας και η νίκη οποιασδήποτε τάξης αγωνίζεται ενάντια στο μνημόνιο και την υποτέλεια στο ΔΝΤ μας αφορά όλους. Μία και μόνον νίκη θα είναι δική μας νίκη, θα σημαίνει την αρχή της οριστικής ήττας τους. Στεκόμαστε στο πλευρό των «προνομιούχων» ταξιτζήδων, διότι «προνομιούχοι», υποψήφιοι προς οικονομική εξόντωση από την τρόικα, είμαστε πια όλοι μας. Αλλά τι διάολο, αν δεν μπορούμε, φίλε Parsifal, να δημοσιεύσουμε ένα κείμενο με το οποίο διαφωνούμε, τότε να πάμε να πέσουμε από το μπαλκόνι. Πολύ περισσότερο όταν αυτό θέτει γενικότερες διαπιστώσεις με τις οποίες συμφωνούμε.

(factorx)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/08/2011 12:59:28

  Συμπαρατάσσομαι απόλυτα με τον αντίλογο του Φάκτορα. Η κινδυνολογία του τύπου "θα διολισθήσουμε σε χώρα ανομίας" είναι, από τις πρώτες κιόλας αντιστάσεις που άρχισε να δείχνει αυτός ο λαός (πέρυσι, με τους φορτηγατζήδες), είναι κλασική "καραμέλα" στα χείλη και στις γραφίδες των διαφόρων Alexiδων, Μπάμπηδων και Άρηδων. Μανιέρα κατάντησε πια, που επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή με άλλες λέξεις.

  • madprof avatar
   madprof @ Αυριανιστής 03/08/2011 12:38:37

   Parsifal : "ομνύουν και με περισσή ευκολία «ντύνουν» στα γαλανόλευκα κάθε κατσαπλιάδικη «κινητοποίηση» τους."
   Ισχύει κυρίως για την ΤατιανοΤσιτσιολιΝομενκλατούρα και απλώνεται σε όλες τις συντεχνίες του ΧουντοΦασιστοΦρουδοΔικαιοΔημοκρατικοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΚαρατζαφυροΝτοροΑντωνοΓιωργοΠροτεκτοράτο!
   ΥΓ.
   factorx : "Διότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ο αγώνας και η νίκη οποιασδήποτε τάξης αγωνίζεται ενάντια στο μνημόνιο και την υποτέλεια στο ΔΝΤ μας αφορά όλους."
   Ηθελημένη Υπερβολή ή απλά βερμπαλιστικός πλεονασμός;

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 02/08/2011 13:00:35

  Το μυστικό της παράξενης χώρας "Νοτιοανατολική Εαυτουλο-Μπαχαλία" δεν έχει να κάνει ούτε με τον Υμηττό (τον λεγόμενο και Τρελό), ούτε με "ελίτες" πού 'λεγε ο Μεγάλος: Αλλά με δύο πεζές, πεζότατες λέξεις, από τον κόσμο της "Πολιτικής Οικονομίας" a la Greca, που μαζί αποτελούν τα Άγια των Αγίων της μετεμφυλιακής Ελλάδας: "Παροχές" και "κεκτημένα".
  Γύρω στο 1830, οι λέξεις ήατν ακόμα ενωμένες σε μία, στη λέξη "λουφές".

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 02/08/2011 13:19:11

   Γιατί δεν το λες καθαρά, Θείο, ότι θέλεις τη βουλγαροποίηση-δουλοπαροικοποίηση των Ελλήνων; Πες το, να αποενοχοποιηθείς κιόλας!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 02/08/2011 13:25:40

    Και, Θείο, μήπως είσαι εσύ ο καθηγητής πανεπιστημίου, συγγραφέας ανάρτησης με τίτλο "Η ελληνική εξαίρεση" στο ημιεπίσημο blog της νεοφιλελεύθερης φράξιας των σαλονάτων ψευτοαριστερών του Κουβέλη; Σχεδόν καμία διαφορά δεν βλέπω στην ουσία. Απλώς εσύ, με το παραπάνω σχόλιό σου, είσαι πιο... συμπυκνωμένος.

    • O Θείος avatar
     O Θείος @ Αυριανιστής 02/08/2011 14:17:50

     Όχι φίλε μου δεν είμαι καθηγητής, είμαι μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα.
     Ούτε και fan της "Βουλγαρίας" : Υποστηρίζω άλλη Ευρωπαική "ομάδα", βορειότερη καί δυτικότερη.
     Αλλά μή μου πείς πώς δεν είδες και δεν άκουσες, ότι στην αγγελική κοινωνία μας και ιδίως στο "φιλολαικό" σύστημα διακυβέρνησής μας, κυκλοφορούν Οθωμανικά κατάλοιπα!
     Ψάξε την ακριβή σημασία της λέξης "λουφές" και θα καταλάβεις.
     Πάντως, για να μην προκύψει ανησυχία για το άμεσο μέλλον, δηλώνω ότι πρός το παρόν και βραχυπρόθεσμα, αντί για πελατο-συντεχνιακό κράτος, οι ομοιδεάτες μου και ο υποφαινόμενος θα μπορούσαμε να αρκεστούμε υπό όρους στη λεγόμενη Social Market Economy (αυτό εννοούσα με το βορειότερα και δυτικότερα).
     Αλλά μεσο-μακροπρόθεσμα, μην έχετε καθόλου αυταπάτες: "Ψητούς βραστούς, θα φάμε τους αστούς".

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ O Θείος 02/08/2011 16:05:09

      Αυτό είναι το κράτος που φτιάξατε εσείς, Θείε, οι πιθηκίζοντες τας Ευρώπας. Εσείς που θέλατε να μας φυλάει τα σύνορα η Ευρώπη που είπατε το 1981 ότι "δεν θα φτιαχτεί ποτέ ελληνικό αυτοκίνητο" και καταστρέψατε το αθάνατο Πόνυ. Εσείς που το μόνο που ξέρατε είναι οι εισαγωγές από την πεφωτισμένη Ευρώπη και δεν φτιάξατε ποτέ τίποτα δικό σας. Και πρώτα από όλα αυτό το κράτος. Που βαλθήκατε να φτιάξετε κάτι παντελώς ξένο με τη νοοτροπία του Έλληνα. Και που δεν συμμαζεύεται, όπως είναι φυσικό, με τίποτα. Και που ο κάθε απατεώνας Ανδρέας και Γιωργάκης μπορεί να το διαλύσει χωρίς να υπάρχει κανένας να του αντισταθεί...

     • O Θείος avatar
      O Θείος @ Επώνυμος 02/08/2011 16:36:30

      Ως γνωστόν, το Pony φτιαχνόταν από την ευταιρία του Κοντογούρη πάνω σε πλατφόρμα 2CW, με licence της Citroen. Ήταν μια υποδειγματική Ελληνο-Γαλλική συνεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Μια Ευρωπαική συνεργασία, όπως αλλού γινόταν και γίνεται π.χ. μεταξύ Γερμανών και Τσέχων (Skoda), Ιταλών και Σέρβων (Zastava) ή Γάλλων και Ρουμάνων (βλ. Dacia).
      Φυσικά, το παντοδύναμο εμποροκρατικό lobby των εισαγωγέων της Ψωροκώσταινας δεν ήθελε τέτοια "παράσιτα" στο μονόλογό του.
      Με τις πολιτικές διασυνδέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα (σε ΟΛΟ επαναλαμβάνω), το lobby κατάφερε να εξοντώσει αυτή την Ελληνογαλλική σύμπραξη.
      Είναι πλατύτερο το φαινόμενο: "Δική μας βαρειά βιομηχανία είναι οικοδομή - ναυτιλία - τουρισμός": Το ακούς ακόμα, απο δεξιά, κέντρο και αριστερά, επίμονα. "Δεν χρειαζόμαστε εργοστάσια", όπερ έδει δείξαι .
      Αποσιωπούν βέβαια για ευνοήτους λόγους, την άλλη "βαρειά βιομηχανία", τις εισαγωγές.
      Αποσιωπούν και τις κομμένες στα δύο carroserie που τις εισάγουν ως ανταλλακτικά (με χαμηλό φόρο), και εδώ τις κολλούν, "παράγοντας" εξαιρετικές μαïμούδες μεγάλου κυβισμού Mercedes ή άλλης μάρκας.
      Και παλεύουν τώρα οι ταξιτζήδες, "νύν υπέρ μάντρας αγών".
      Αυτή είναι η νεοελληνική εξαίρεση, το "δεν χρειαζόμαστε βιομηχανία".
      Κατά τα άλλα, όχι, δεν φταίνε οι επιμένουσες Οθωμανικές νοοτροπίες της ανομίας και του "πάμε σε όλα ανάποδα".
      Όχι, φταίνε οι "πιθηκίζοντες τας πεφωτισμένας Ευρώπας".

     • O Θείος avatar
      O Θείος @ Επώνυμος 02/08/2011 18:49:14

      Μην λησμονήσουμε όμως, επώνυμε (γιατί θα αδικήσουμε ανθρώπους και κόπο), την προσπάθεια κατασκευής ηλεκτρικού (παρακαλώ!) αυτοκινήτου, με Ελληνο-Βρετανική συνεργασία (Enfield ιδοκτησίας Γιάννη Γουλανδρή), στο Νεώριο της Σύρου, εν έτει 1974.
      h**p://tsuknida.blogspot.com/2010/10/1972.html
      h**p://en.wikipedia.org/wiki/Enfield_Automotive
      h**p://en.wikipedia.org/wiki/Neorion
      Η Enfield Automotive του Γουλανδρή είχε μάλιστα την τύχη να απασχολεί τον εξαιρετικό designer Γιώργο Μιχαήλ. Ο ίδιος είχε δουλέψει και για την NAMCO - Citroen, που έφτιαχνε το Πονυ.
      Υπήρξαν προσπάθειες αξιέπαινες. Πήγαν χαμένες. Δυστυχώς.
      Αντί να αλληλοκατηγορούμαστε με στερεότυπα, δεν θά ταν καλύτερο να ψάχνουμε με επιχειρήματα, να βρούμε γιατί ότι αξίζει στον τόπο αυτό, πέφτει θύμα της μετριότητας, του ζηλόφθονου, της ισοπέδωσης και του "πονηρού";

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ O Θείος 03/08/2011 09:32:27

      Μπα, πιθανότερο να λάδωσαν τελικά οι φίλοι σου οι Γερμανοί (και δώστου λιβάνι ο Θείος...) καναν προοδευτικό αξιωματούχο, όπως με τα υποβρύχια που γέρνουν (σε Ελλάδα και Πορτογαλία). Αυτά είναι τα ήθη τους (σας;) και μάλλον οι Τεύτονες δεν τα κληρονόμησαν από τους Οθωμανούς.

     • Ariadne avatar
      Ariadne @ O Θείος 03/08/2011 10:42:47

      ...Και το εργοστάσιο του Θεοχαράκη στον Βόλο το θυμόσαστε;;;;;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ O Θείος 03/08/2011 10:53:20

      Εσύ εκεί! Κολλημένος/η.
      Μόνον εδώ λαδώνουν οι Τεύτονες;
      Μέχρι και Νορβηγούς υπουργούς είχε λαδώσει η Siemens. Μη πώ για Ισπανούς.
      Αλλά παρόλο που έχει μπόλικους εφοπλιστές όπως εμείς η Νορβηγία, και τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες η Ισπανία, δεν πείσθηκαν οι 2 αυτές χώρες να καταστρέψουν τη βιομηχανία τους και να έχουν αντ ' αυτής "οικοδομή - ναυτιλία - τουρισμό" και "εισαγωγαί ο Χλέμπουρας".
      Το Ευρωπαικό αντίστοιχο που υπάρχει είναι του Θατσερισμού: Σε αγαστή "ανταγωνιστική συνεργασία" με τους σκληρούς συνδικαλιστές, κατέστρεψε την περίφημη Βρετανική βιομηχανία, για να κάνει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο απέραντο χρηματοπιστωτικό καζίνο.
      Τουλάχιστον οι Γερμανοί, Γάλλοι και Ιταλοί έχουν πραγματική βιομηχανία. Εξαγωγική και ανταγωνιστική - παρά τους ψηλούς μισθούς και το σκληρό νόμισμα - και τεχνολογικά νεωτεριστική.
      Από αυτοκριτική ως νοοοτροπίες και ως χώρα, πώς πάμε;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ O Θείος 03/08/2011 11:03:10

      Μάλιστα ο Θεοχαράκης - ΝISSAN ήταν συναρμολογητήριο όχι μόνον για την Ελληνική αγορά. Να χάνονται τέτοιες συνεργασίες με ιαπωνικό γίγαντα είναι τερατώδης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής μας (για την οποία κανείς δεν έδωσε λογαριασμό και κανείς δεν μιλά ακόμα).
      Να σκεφτούμε ότι σήμερα, το 60% των Golf που διαθέτει η VW στην Ευρωπαική αγορά, συναρμολογούνται στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
      Βέβαια οι Βόσνιοι είναι "ξενόδουλοι" κι εμείς "ανεξάρτητοι μάγκες".
      Κι ένα θετικό, για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα: Τα μέρη αλουμινίου των Golf παράγονται από Ελληνική ιδιωτική εταιρία - με εξαγωγικό και συνεργασιακό πνεύμα.

    • O Θείος avatar
     O Θείος @ Αυριανιστής 02/08/2011 14:24:17

     Τουλάχιστον, εμάς δεν θα μας πιάσουν ποτέ "αμερικανάκια" οι "μεγαλο-μεσαίοι" φίλοι των φίλων σας, με την πούγκα στην Ελβετία και στα Μπαρμπάντος
     "Δεν θα σορτάρουμε ποτέ, κουφάλες ευρωθάφτες"!

     • perastikos avatar
      perastikos @ O Θείος 02/08/2011 22:02:15

      Θείε, πολυ ενδιαφέροντα οσα λες... για πες ομως υπο τις παρούσες συνθήκες, εσυ τι προτείνεις?

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ perastikos 03/08/2011 11:07:59

      Υπαινίχθηκα ήδη μερικά: Εταιρικές συνεργασίες. εξαγωγικό πνεύμα, ανοιχτή εταιρική λογική, τέρμα στην βραχυπρόθεσμη νοοτροπία "φουσκώνω τις τιμές, τ' αρπάζω και μην είδατε τον Παναή".
      Ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, από εκεί θα έλθει φώς.
      Υπάρχουν ήδη τα φωτεινά υποδείγματα, όποιος έχει μάτια βλέπει.

    • Γιώργος Μεσσηνία avatar
     Γιώργος Μεσσηνία @ Αυριανιστής 02/08/2011 15:56:09

     για μισό λεπτό γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος...
     Άσε τον θείο, ας μιλήσουμε λίγο ΠΡΑΚΤΙΚΑ!
     Γιατί άλλο λάβαρο και πατριδοκαπηλεία δε σηκώνει η κατάσταση...
     Εμείς δεν ευθυνόμαστε πουθενά;;;
     Δηλαδή, (το έχω αναφέρει ξανά) το να θες να σου μεταφέρουν ιχ φορτηγά ένα ογκώδες έπιπλο και να έχουν όλοι προσυμφωνήσει σε μια τιμή, μετερχόμενοι συντεχνιακούς όρους και εσύ να μην έχεις την επιλογή να ψάξεις κάπου αλλού να κάνεις τη δουλειά σου είναι υγεία;;;
     Το να αποκτούν οι οδηγοί ταξί τις άδειες από ...κάπου έναντι υψηλότατου/δυσβάσταχτου κόστους -και πραγματικά καταλαβαίνω την οργή τους γιατί δεινοπάθησαν για την άδεια της οποίας η αξία χάνεται-, και οι μαντράδες να τους τρομοκρατούν ότι θα έρθουν τα κακά μονοπώλια, οι πολυεθνικές να μας φάνε το ψωμί μας είναι υγιές;
     Έπρεπε ή δεν έπρεπε να μπουν κανόνες;
     Το να λειτουργούν τα φαρμακεία στο πλαίσια του συστήματος υγείας συμβάλλοντας με την επέκτασή τους σε δραστηριότητες προληπτικής, διαγνωστικής ιατρικής είναι τόσο κακό;
     Δηλαδή το να είναι κάτι πολύ ουσιαστικότερο από πωλητές φαρμάκων και καλλυντικών;
     Στα πανεπιστήμια, ήταν κατάσταση αυτή που επικρατούσε με τα συγγράμματα, τον τρόπο διαχείρισης των οδηγών σπουδών, εκλογής των καθηγητών, καθεστώς του ασύλου και πάει λέγοντας;
     Και θα τους "μολύνουν" οι κακοί ξένοι που θα πλήξουν την ιερή αγελάδα της αυτοδιοικούμενης κατάστασης όπως έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα;;;
     Είναι δυνατόν στα νοσοκομεία να βρίσκονται τοποθετημένοι κομματικά διοικητές ανεξαρτήτως προσόντων, να υπάρχει πληθώρα ΔΣ και να μην υπάρχει ένα σύγχρονο μάνατζμεντ όπως έχουν επισημάνει οι ..κουτόφραγκοι εμεπιρογνώμονες του ΟΟΣΑ στη έκθεσή τους;;
     Και να διορίζεται η κυρα Σούλα ή ο Βαγγέλας επειδή είναι κολλητός κολλητού σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο;
     Όλοι αυτοί που υψώνουν λάβαρα, τα υψώνουν για τη πάρτη τους, αλλά ας μην ανησυχούμε γιατί ο παλαιοπασοκισμός πλειοψηφεί στο υπουργικό συμβούλιο και δεν θα γίνει καμιά αλλαγή...
     Ο θείος καλά τα λέει, αλλά ποιος τον ακούει, όπως και άλλους σχολιαστές (Pasifal, Φακ Κωστας κοκ...), το θέμα είναι να μη δαιμονοποιούμε το "άνοιγμα" ως κάτι που θα προκαλέσει συσσώρευση επαγγελματιών, αντίθετα κανόνες μπαίνουν στο παιχνίδι και καλύτερες βάσεις, αυτό είναι όλο!

     Υ.Γ το antinews αποδεικνύει ξανά ότι άλλοι έχουν το όνομα (αντικειμενικοί) και άλλοι έχουν τη χάρη, δημοσιεύοντας ένα άρθρο με το οποίο διαφωνεί!

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Γιώργος Μεσσηνία 02/08/2011 16:09:21

      Το θέμα είναι ότι το "άνοιγμα" δεν είναι άνοιγμα, είναι κλείσιμο. Παπαρολογείς, αναπαράγοντας τα ίδια και τα ίδια και δεν απαντάς σε τίποτε από όσα έχουμε πει κατά καιρούς εδώ. Μάλιστα, το ψευδώνυμό σου μου κάνει αρκετά για προβοκάτορας. Μεσσηνία, σου λέει, κάτι σε συνειρμό με Σαμαρά, οπότε εύκολα αποκτάς "κύρος" εδώ μέσα, μια που κάτι άλλοι έχουν ξεφτίσει.

      Αλλά από την παπαρολογία σας, την χωρίς επιχειρήματα παπαρολογία σας (όπως π.χ. το τρομερό "επιχείρημα" ότι δεν υπήρχε ανταγωνισμός στο "κλειστό" επάγγελμα των φορτηγατζήδων - ενώ τώρα με τις πολυεθνικές και τα καρτέλ θα υπάρχει, ε;;;) καρφώνεστε και φαίνεστε ποιοι έχετε κάποια (αντίθετη) άποψη και ποιοι είστε προβοκάτορες. Ευτυχώς.

     • σχολιαστής avatar
      σχολιαστής @ Επώνυμος 02/08/2011 16:38:39

      Λοιπόν, αφαιρώ το "γιωργος μεσσηνια" επειδή δε δίνω σε κανέναν ... το δικαίωμα να με προσβάλλει με αυτό το τρόπο!
      Τι σημαίνει "παπαρολογείς";;;;
      Ανέφερα συγκεκριμένο παράδειγμα που μάλιστα βίωσα (μεταφορά αντικειμένου).
      Αλλά πέρα από αυτό...
      από που και ως που "προβοκάτορας"
      Πιστεύω πως αυτό είναι μπλογκ πολιτικού/κοινωνικού διαλόγου και όχι χουλιγκανισμού και ωμής αγένειας...
      Αλλά είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ!!!
      Μάθε τρόπους καλέ μου άνθρωπε και όταν κάποιος εκφράζει άποψη διαφορετική από τη δική σου, μάθε να τον σέβεσαι, όπως σε σέβομαι και δε λειτουργώ σαν ανθρωπάκι...
      Ντροπή πια!

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ σχολιαστής 02/08/2011 17:20:47

      Έλα, εντάξει, δεν σε είπα και τίποτα, προβοκάτορα σε είπα. Και εμένα με είπαν προβοκάτορα εδώ μέσα. Μη μασάς. Καλείσαι να αποδείξεις κάθε ώρα και κάθε στιγμή ότι δεν είσαι, όπως όλοι όσοι κρυβόμαστε πίσω από ένα ψευδώνυμο.

      Τα όσα γράφεις πάντως είναι αναμάσημα της τηλεοπτικής προπαγάνδας, αν δεν θέλεις να τα πω παπαρολογίες.

      Τώρα, αν μία δουλειά κοστίζει στην αγορά κάτι συγκεκριμένο, επειδή αυτό διαμορφώνεται με βάση προσφορά και ζήτηση, και εσύ κρίνεις από αυτό, για να πεις για συντεχνιακή νοοτροπία, πάνε να δεις πόσο κοστίζουν οι αντίστοιχες μεταφορές στην Ευρώπη, αν έχεις ζήσει στην Ευρώπη, να καταλάβεις τι σημαίνει ολιγοπώλιο και συντεχνιακή συμπεριφορά.

      Όπως τα Καρφούρ σου επιβάλλουν συγκεκριμένη τιμή 2πλάσια της Ευρώπης, έτσι αύριο τα καρτέλ των μεταφορών θα σου παίρνουν από εσένα τον κάφρο ιθαγενή καταναλωτή (έτσι θα σε αντιμετωπίζουν) το 2πλάσιο και δεν θα έχεις τρόπο να διαμαρτυρηθείς σε ένα ξεπουλημένο κράτος.

      Να καταλάβετε τι συμβαίνει όσο είναι καιρός.

     • σχολιαστής avatar
      σχολιαστής @ σχολιαστής 02/08/2011 18:09:56

      Ναι, θα σου πω και ευχαριστώ κιόλας, επειδή έτυχε να σε πουν προβοκάτορα.
      Αλλά τέλος πάντων, ας έχει...
      Δηλαδή να μείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα, σωστά;
      Αν δε ζήσεις από κοντά αδερφέ την κατάχρηση εξουσίας από την τοπική αυτοδιοίκηση έως τα πανεπιστήμια, όπως και την έλλειψη ελέγχου και λογοδοσίας είναι περιττό να κατανοήσεις τι πάω ακριβώς να θίξω.
      Δεν υπάρχουν διλλήματα επώνυμε...
      Ή τις συντεχνίες ή τις άσπλαχνες πολυεθνικές.
      Προτιμώ το φαρμακείο της γειτονιάς, αλλά πιο οργανωμένο για την καλύτερη εξυπηρέτησή μου και που λειτουργεί προς όφελος και των φαρμακοποιών και των καταναλωτών των υπηρεσιών τους.
      Ας μην δημιουργηθούν φαρμακευτικοί κολοσσοί, στο χέρι της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας βρίσκεται η χάραξη μιας ισχυρής εσωτερικής οικονομίας.
      Προτιμώ ένα αυτοδιοικούμενο μεν, αξιοκρατικό και σοβαρό πανεπιστήμιο δε, που θα σέβεται τους πολύ καλούς καθηγητές-επιστήμονες που ομολογουμένως διαθέτει η χώρα μας, αλλά και τον κάθε φοιτητή!
      Και η γελοιότητα του ασύλου, να μην αλλάξει γιατί το λένε οι φιλελεύθεροι...
      αλλά για πολύ πιο ουσιαστικούς λόγους.
      Ναι, άσυλο, δε διαφωνώ, αλλά μόνον άσυλο! τίποτε παραπλήσιο!
      Ας έχει ο ταξιτζής την άδεια του να φάει ψωμί και αυτός, αλλά με άλλες προδιαγραφές και καλύτερες συνθήκες, δεν μιλάω για νεοφιλελεύθερη εκκαθάριση επαγγελματιών, αντιθέτως, μιλάω για βελτιστοποίηση των υπηρεσιών και των συνθηκών παροχής τους.
      Αν δεν το καταλαβαίνεις και αυτό, τι να πω;;;
      Και μην με υποτιμάς, τηλεόραση ίσως να βλέπω ενίοτε, αλλά αυτοί που διαφωνούν με την άποψή σας που ουδέποτε λανθάνει, μπορεί να μην είναι τόσο ευεπηρέαστοι χάνοι όσο νομίζετε.
      Με το οικονομικό καθεστώς που περιγράφεις και εγώ διαφωνώ, δεν θέλω να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες , αλλά αυτό τι σημαίνει;
      Να μείνουν όλα ως έχουν;
      Τις συντεχνίες να καταργήσουν θεώρησα σωστό, δεν είπα να έρθουν κολοσσοί να μας μονοπωλήσουν την αγορά, και έχω επανειλημένα πει πως πρώτα κατανοώ τους ιδιοκτήτες μιας άδειας ταξί (έστω με τον ανορθολογικό τρόπο που την απέκτησαν) που η αξία της πέφτει και που λογικά θα πρέπει να προβλεφθεί κάποιο ειδικό μέτρο προστασίας για αυτούς, και μετά την όποια πολιτική κατεύθυνση.
      Σε κάθε περίπτωση δεκτή η διαφωνία, δεκτή η κριτική, δεκτός ο ψόγος των σχολίων μου, απαράδεκτη η αγένεια και τα χυδαία υπονοούμενα.
      Καλό σου απόγευμα φίλε επώνυμε.

     • Orestios avatar
      Orestios @ σχολιαστής 02/08/2011 18:29:43

      Πες τα Επωνυμε. Κάποιοι ακόμα τους αρέσει να τους εκμεταλλεύονται τα καρτέλ.

     • Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... avatar
      Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... @ σχολιαστής 02/08/2011 18:46:17

      "Προτιμώ ένα αυτοδιοικούμενο μεν, αξιοκρατικό και σοβαρό πανεπιστήμιο δε, που θα σέβεται τους πολύ καλούς καθηγητές-επιστήμονες που ομολογουμένως διαθέτει η χώρα μας, αλλά και τον κάθε φοιτητή!"
      αγαπητε σχολιαστη,
      πως θα σου φαινοταν λοιπον αυτο το "αυτοδιοικουμενο αξιοκρατικο πανεπιστημιο" να περιελαμβανε στην διοικηση του, οπως προβλεπει ο νεος νομος, επιτυχημενους μανατζερ απο την αγορα, μελη της αυτοδιοικησης, του πολιτισμου κλπ., οπως για παραδειγμα ο. κος. Ψινακης, ο κος. Μουρατιδης, επωνυμους δημοσιογραφους, συνταξιουχους πολιτευτες?
      Συμφωνω απολυτα οτι ειναι προτιμητεο αυτο το καινουριο πανεπιστημιο!!!!!

     • σχολιαστής avatar
      σχολιαστής @ Επώνυμος 02/08/2011 18:53:15

      Εντάξει, τώρα τι να απαντήσω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
      Πιστεύεις ότι ο καημός μου είναι ποιοι θα γίνουν μάνατζερ;
      Να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση θα ήθελα σαν πολίτης αυτού του κράτους , αλλά είναι σα να μου λες ότι όσα πληκτρολογώ, έχουν την έννοια του να γίνει ο Ψινάκης ...μάνατζερ.
      Άλλη σκοτούρα δεν είχα.
      Αν είναι να παραθέτουμε μια άποψη και να το ρίχνουμε στη παλαβή, πάω πάσο.
      Παραιτούμαι...
      Κάτι τέτοια λέγονται και έχουμε αποχαυνωθεί ομαδικώς

     • sofia avatar
      sofia @ Γιώργος Μεσσηνία 03/08/2011 08:40:37

      ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΙΟ ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΙΜΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΗΛΚΥΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ)... ΩΣΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΟΛΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ & ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ). ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕ ΠΛΑΦΟΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΧΩΡΕΣ. ΑΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΜΕ.

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 02/08/2011 13:10:51

  Προσυπογράφεται εξ ολοκλήρου το σχόλιο του FactorX και κατά συνέπεια οι "γενικότερες διαπιστώσεις" του Parsifal.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 02/08/2011 13:25:22

  Αγαπητέ Parsifal, νομίζω ότι διαφωνώ λίγο μόνον με το κείμενό σου. Κυρίως διαφωνώ στο συμπέρασμα, διότι νομίζω ότι στην αφετηρία υπάρχουν περισσότερα κοινά. Το συμπερασμά δηλαδή είναι ότι εδώ η επίθεση κατά των ταξιτζήδων κλπ. ξεπερνάει την επίθεση κατά αυτού που είναι συντεχνιακό προνόμια και αγγίζει την ουσία τη δυνατότητάς τους να υπάρχουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

  Κάπου διάβασα ότι στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού και του φιλελευθερισμού, στη Νέα Υόρκη, η άδεια ταξί πάει 500.000 δολάρια. Τι γίνεται ρε παιδιά; "Κλειστό" το επάγγελμα στην Αμερική, την πατρίδα της ανοιχτής οικονομίας; Δεν πρόκειται περί αυτού, δεν είναι κλειστό το επάγγελμα. Πολύ απλά, δεν μπορούν να υπάρχουν απεριόριστα οχήματα Δ.Χ. Είναι η φύση της δουλειάς αυτής που οδήγησε στο να "κλείσουν" κάποια στιγμή. Η ανάγκη για επαγγελματική επιβίωση του ενός οχήματος, του ενός οδηγούν. Το νομικά "κλειστό" επάγγελμα είναι οικονομικά ανοιχτό, ενώ π.χ. το νομικά "ανοιχτό" επάγγελμα του παντοπώλη είναι οικονομικά κλειστό και κανένας πια σήμερα δεν μπορεί να ανοίξει παντοπωλείο - κανονικό και όχι εξειδικευμένο - παραδοσιακό, εννοώ φυσικά, να ανοίξει σούπερ-μάρκετ.

  Το δια ταύτα είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με επίθεση στην ουσία, στον πυρήνα της δυνατότητας επαγγελματικής επιβίωσης, με πρόσχημα ορισμένα (όχι πάντα κατακριτέα) συντεχνιακά προνόμια, την κακή νοοτροπία ορισμένων, ακόμη και την παντελώς άσχετη φοροδιαφυγή. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από αυτά. Η χώρα μας δέχεται ολική επίθεση και η κακή νοοτροπία του ταξιτζή είναι παρωνυχίδα μπροστά στην ολική επίθεση που δέχεται η ελληνική οικονομία και χώρα για να ΑΛΩΘΕΙ, όση απέμεινε, με πρόσχημα την κακή νοοτροπία του ταξιζτή, του δικηγόρου, του φαρμακοποιού.

  Τα κακώς κείμενα μπορούν να αλλάξουν, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο: Πάνε να μας πάρουν τη χώρα. Τόσο απλά. Ε, εδώ, επιλέγουμε να υποστηρίξουμε την κακή νοοτροπία του ταξιτζή. Αύριο θα τον βάλουμε σε σειρά τον ταξιτζή, αλλά για να ξαναπάρουμε τη χώρα θα χρειαστεί ένα νέο 1821 με 1261 μαζί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 02/08/2011 13:31:14

   Το πρόβλημα με τους νεογενίτσαρους, Επώνυμε, όπως και με τους κοινωνικούς αυτοματιστές, είναι ότι βαυκαλίζονται πως αν ανοίξουν (βλ. "ξεχειλώσουν") τα λεγόμενα "κλειστά" επαγγέλματα, είτε οι ίδιοι θα μπορέσουν -έτσι νομίζουν- να κάνουν πειρατικό ρεσάλτο στους χώρους αυτούς, είτε θα εξαθλιωθούν έτι περαιτέρω όσοι είναι τώρα μέσα. Στην πρώτη περίπτωση, απλώς δεν υπολογίζουν το μονοπωλιακό τσουνάμι των μεγάλων εταιρειών που καραδοκούν για να αρπάξουν χιλιάδες άδειες και να τους εκμηδενίσουν όλους τους "μικρούς", παλιούς και νέους. Στη δεύτερη περίπτωση, η πολιτική και η οικονομική επιστήμη σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραπέμπουν σε ειδικότητες των επιστημών της υγείας...

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αυριανιστής 02/08/2011 15:06:25

    Να σου πω και μια ακόμα περίπτωση? ΠΑΣΟΚος σε κρίση ταυτότητας. Μου έχει τύχει. Συμβαίνει σε αυτούς που αποκαλώ "2 προς 1", 2/3 ΠΑΣΟΚος από ιδεολογία και 1/3 από ψιλοβόλεμα (βλέπε γονείς ΔΥ δευτέρας διαλογής, όχι τα 5χηνα των ΔΕΚΟ, αλλά εξασφαλισμένοι άνθρωποι, γκομενίτσες με τα κεράσματα της ΠΑΣΠ κλπ). Τι παθαίνουν αυτοί που λες, επειδή βλέπουν να γκρεμίζεται θεαματικά και με πάταγο το σαθρό ιδεολογικό οικοδόμημα του σοσιαλισμού, αλλά και επειδή το πρότερο βόλεμα τους απαγορεύει υποσυνείδητα να προδώσουν το κόμμα, να σκεφτούν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος (βλέπε Σαμαράς ας πούμε), ξαφνικά παθαίνουν μια υπαρξιακή κρίση πανικού του στυλ "ήρθε το τέλος", οπότε πρέπει να τα διαλύσουμε όλα, να τα ξεπουλήσουμε όλα και να εφαρμόσουμε τους νόμους όπως όπως, ασχέτως αν διαλυθούν ζωές οικογενειών ολόκληρων και χάσουμε εθνικά κεκτημένα! Το σπάσιμο δηλαδή της φούσκας του σοσιαλισμού στην οποία μπήκανε ως μικρές άσχημες κάμπιες και η ανάδειξή τους σε πλουμιστές πεταλούθρες του νεοφιλελευθερισμού!

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ TopGunZ 02/08/2011 16:31:15

     Τρομερή η ανάλυσή σου για τους Πασόκους "2 προς 1"!!!

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Επώνυμος 02/08/2011 16:41:07

      Άμα γράψω καμιά μέρα κανά κοινωνικό δοκίμιο βασισμένο στις παρατηρήσεις μου τόσα χρόνια περί ΠΑΣΟΚων (και νεοελληνικών συμπεριφορών γενικά προερχόμενων από την ΠΑΣΟΚική δράση), όχι πτυχίο, κατ' ευθείαν έδρα κοινωνιολογίας θα μου δώσουν.

    • Φακ Κωστας avatar
     Φακ Κωστας @ TopGunZ 02/08/2011 16:33:36

     Η φούσκα του σοσιαλισμού για την ώρα διογκώνεται...
     Δες εδώ:
     h++p://dexiextrem.blogspot.com/2011/08/150.html

     Φυσικά η ΝΔ είναι στην παραλία...

 5. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 02/08/2011 13:40:49

  Και Αφού τα σχολιάσατε όλα και τα είπατε όλα εγώ τι στο διάολο ναγραψω τώρα α παντός προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα πλουσιο ταξιτζη

 6. charulisN avatar
  charulisN 02/08/2011 14:09:40

  Factora egrapses!
  sygnomi gia to greekeglish den exei elliniko pliktrologio to ...no!

 7. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 02/08/2011 14:11:34

  Συμφωνώ με το πνεύμα του Parsifal.
  Κατάργηση προνομίων και κεκτημένων, για ΟΛΕΣ όμως τις συντεχνείες...ΟΛΕΣ...
  Όχι επιλεκτικά ανάλογα με το πολιτικό κόστος...έτσι μόνο διογκώνεις την ανισότητα και την κοινωνική αδικία...

  Αδικία η αδειοδότηση των ταξιτζήδων? (οκ, στην πυρά, αν και απαξιώνονται περιουσίες, εξάλλου ειναι και ΝΔκράτες οι περισσότεροι).
  Αδικία η κατάργηση της δυνατότητας οικοδόμησης σε 4 στρέμματα που δεν κατάφερε να πετύχει η Μπιρμπίλη? (ακυρώθηκε γιατί έβλαπτε υφιστάμενα συμφέροντα και περιουσίες).
  Αδικία η υπερφορολόγηση των μικρομεσσαίων? (δεν πείράζει, δεν είναι συνδικαλισμένοι να μπορέσουν να ενοχλήσουν).
  Αδικία η απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων? (αντικαθίσταται από αργομισθία γιατί τα βασικά κομματόσκυλα που στηρίζουν το πασοκ δεν ειναι δυνατόν να θιγούν).

  Συμπερασματικά...η χώρα μας ειναι γεμάτη παθολογίες...ή θα τις ξηλώσουμε όλες ή θα το παίζουμε ιδεολόγοι, αλλά ουσιαστικά, θα επιδιώκουμε να μη θιγεί η "κάστα" στην οποία ανήκουμε..

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/08/2011 14:28:30

  ΄΄Στεκόμαστε στο πλευρό των «προνομιούχων» ταξιτζήδων, διότι «προνομιούχοι», υποψήφιοι προς οικονομική εξόντωση από την τρόικα, είμαστε πια όλοι μας. ΄΄ Έτσι είναι φάκτορα...!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΕΥΑ 02/08/2011 14:50:16

   Αλήθεια ρε παιδιά, ποια είναι αυτά τα περιβόητα προνόμια των ταξιτζήδων? Το ότι δεν φαίνονται πουθενά τα λεφτά που έχουν επενδύσει, οπότε ανά πάσα στιγμή ο κάθε μπιφτεκάς τους λέει φινίτο λα μούζικα? Ή που είναι ήδη πολλοί περισσότεροι από όσους μπορεί να σηκώσει η οικονομία μας? Έχουνε μειωμένο φόρο στα καύσιμα? Κάποιο άλλο προνόμιο? Μια έκπτωση φόρου έχουνε στη δεκαετία μόνο για να αλλάξουν το ταξί τους αν δεν κάνω λάθος.

 9. TopGunZ avatar
  TopGunZ 02/08/2011 14:44:29

  Ομολογουμένως εξεπλάγην από την ωμή ισοπέδωση του Parsifal, όταν διάβασα το όνομά του στο τέλος του κειμένου δεν το πίστευα, γιατί γενικώς η γραφή του είναι πολύ καλή. Έχοντας μέχρι πρόσφατα συνεργείο και μένοντας σε μια μικρή κοινωνία, στην οποία είχαμε έντονη οικονομική και κοινωνική παρουσία, γνώριζα τους περισσότερους ταξιτζήδες, όχι μόνον της πόλης μου, αλλά και των άλλων αστικών κέντρων του νομού μου και πραγματικά με όσα έχω διαβάσει τελευταία έχω απορήσει. Δεν ξέρω αν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις ή ίδιον της επαρχίας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι νοικοκύρηδες που δουλεύουν οι ίδιοι το ταξί τους μεροδούλι-μεροφάι, με καινούρια και καλοσυντηρημένα οχήματα, ευγενικοί και πολύ καλά οργανωμένοι με τα σωματεία τους (ημερίδες, ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για ΑΜΕΑ κλπ).

  Σίγουρα υπάρχουν οι παραφωνίες και ομολογουμένως όσο πάμε σε πιο απρόσωπα και μεγάλα αστικά κέντρα χειροτερεύει το πράγμα, εδώ Θεσσαλονίκη που είμαι πλέον ίσως λίγο παλιότερα ταξί και Αθήνα που κατέβαινα συχνά αρκετά ψιλοχάρχαλα, αλλά δε νομίζω ότι ο αστικός μύθος του κλασικού αλητάμπουρα ταρίφα βρίσκει εφαρμογή σε μεγάλο μέρος του κλάδου.

  Πέραν όμως των παραπάνω, ξεχνάμε τη βασικότερη παράμετρο που είναι η παντελής αδιαφορία και άγνοια του κράτους. Γιατί επέτρεπε το "χρηματιστήριο" με τις άδειες, ώστε να χρεώνονται άνθρωποι και να υποθηκεύουν τα σπίτια τους για να κάνουν μια επένδυση "μαύρη" ουσιαστικά? Οι έλεγχοι που είναι σε τεχνικό και ιδιοκτησιακό επίπεδο, ώστε να καταπολεμηθούν τα κακώς κείμενα με τα σαράβαλα και τους υπαλλήλους-οδηγούς?

  Και όπως λέει φίλος πιο πάνω, ούτε εγώ έχω δει κάποιον να πλουτίζει από το ταξί.

 10. letta avatar
  letta 02/08/2011 14:50:33

  Βαρέθηκα να απαντώ σε όλες τις αμπελοφιλοσοφίες. Βρε απλά πράγματα. Σήμερα είναι η διάλυση της περιουσίας των ταξιτζήδων, αύριο είναι όλων των υπολοίπων. Εάν θα έρθουν και μας πάρουν τα σπίτια μας , τι θα πούμε ; Περάστε να τα πάρετε; Θα μπουμε μέσα και θα καούμε ζωντανοί μαζί με αυτά. Πάτε καλά μωρέ που θα αφήσουμε την ληστοσυμμορία να εξαφανίσει την Ελλάδα; Αφήστε τις βλακείες, οτι ήρθε ο χαρισματικός ηγέτης να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα. Αυτός θα πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα.

 11. alakran avatar
  alakran 02/08/2011 14:51:07

  http://www.freesymbolforum.com/index.php?topic=1026.0
  Όσο ο Όσβαλντ σκότωσε τον Κέννεντυ, άλλο τόσο οι Μαυρομιχαλαίοι σκότωσαν τον Καποδίστρια.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ alakran 02/08/2011 15:45:19

   Από σφαίρα αποστρακισμένη θα πήγε κι ο κόμης.
   Ήταν και τα κουμπούρια όχι εντελώς ευθείας βολής, τότε.
   Μήπως σκόνταψε και σε καμμιά "ζαρντινιέρα";

   • alakran avatar
    alakran @ O Θείος 02/08/2011 16:23:47

    Διάβασε και μετά κάνε όσα σχόλια θέλεις.
    Το πρόβλημα με τις συνωμοσίες το έχουν αυτοί που τις κάνουν, όχι αυτοί που τις αποδεικνύουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ O Θείος 02/08/2011 16:24:11

    Δεν ντρέπεσαι λίγο; Από τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει το προλογικό σημείωμα, εσύ αυτά βρήκες να γράψεις;

    Θείο, το τεκμήριο αθωότητάς σου μόλις δέχθηκε τη χαριστική βολή...

    Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε παραδεχθώ πλέον ως ισότιμο συζητητή, αλλά μόνον ως πορωμένη, συμπλεγματική ψυχή, που σκοπό έχει τη με κάθε τρόπο αποδόμηση της ικανότητάς μας να αυτοκυβερνηθούμε. Έτσι, για να ικανοποιηθούν τα συμπλέγματά σου.

    • O Θείος avatar
     O Θείος @ Επώνυμος 02/08/2011 16:42:29

     Για τις επιχειρήσεις "αναθεωρήσεων της Ιστορίας", γενικώς δεν έχω καλή γνώμη.
     Εκτός άν παρατίθενται στοιχεία που ευσταθούν κατόπιν ελέγχου.
     "Εθνικόν είναι το αληθές". Και ο σκοπός ποτέ ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα. Τελεία και παύλα.

     • alakran avatar
      alakran @ O Θείος 02/08/2011 18:40:00

      Διάβασε το βιβλίο του Δ.Κοκκινάκη.Εκεί θα βρεις όσα στοιχεία θέλεις.
      "Εθνικόν είναι το αληθές",πράγματι.Σου είναι .όμως, δύσκολο να δεχθείς ότι ΔΕΝ κατέχεις εσύ το αληθές ούτε θα αποφασίσεις ποιός είναι "εθνικός¨, ποιος χρησιμοποιεί "μέσα" και ποιός καθορίζει το "σκοπό"
      Γεμίζεις τα σχόλια σου με τσιτάτα,γιατί απλά δεν έχεις δικές σου σκέψεις.Με ενοχλεί επίσης η ειρωνεία σου στα περισσότερα σχόλια σου, ο εξυπνακισμός και η φιλαρέσκειά σου.
      Και επειδή δεν είχες ποτέ την τιμή να σου απευθύνει το λόγο ένας σαν και μένα,δηλώνω ότι δεν θα ξαναγίνει.
      Τελεία και παύλα.

     • ό παγωτατζής avatar
      ό παγωτατζής @ alakran 02/08/2011 20:17:05

      !!!!!!!
      Mήν τον παρεξηγείς για τό ύφος του,αλλά για αυτό πού πρεσβεύει,πού ονειρεύεται,που είναι....
      ...ό φιλόσοφος τού Τιραμολισμού δηλαδή.
      Χρειάζεται και αυτή ή Σχολή......
      Έχάθη και αυτή ή ψυχή.....

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ό παγωτατζής 03/08/2011 11:09:49

      Αυτό κατάλαβες;
      Λυπάμαι...

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Επώνυμος 02/08/2011 16:45:03

     Εγγλέζοι συνομώτησαν και σκότωσαν τον Καποδίστρια, ένα ρώσο πράκτορα είχαν βάλει.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Επώνυμος 02/08/2011 17:33:21

     Ο ευρωλιγουρισμός των σαλονάτων ψευτοαριστερών είναι γνωστός. Εξ ου και η μανία τους μην τυχόν και θιχτεί το νομισματικό εξάμβλωμα στο οποίο μάς έριξε ο κεντροαριστερός "εκσυγχρονισμός".

   • Φαίφρα avatar
    Φαίφρα @ O Θείος 05/08/2011 10:57:37

    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

    • Φαίφρα avatar
     Φαίφρα @ Φαίφρα 05/08/2011 10:59:15

     Το σχόλιο αφορά στο θείο

 12. letta avatar
  letta 02/08/2011 15:01:54

  Ας ξυπνήσουν στην ΝΔ να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτή την στιγμή ο κόσμος είναι απροστάτευτος, δεν ξέρει που να στρίψει και πως να προστατευτεί. Ειναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Αφήνουν έναν -έναν εργαζόμενο στα νύχια του γύπα και τον στηρίζουν μόνο με ανακοινώσεις. Αυτή την στιγμή έχουν ένα συνδικαλιστή δικό τους που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια για το ψωμί του κλάδου που εκπροσωπεί και αυτοί κρύβονται μήπως κατηγορηθούν ότι τον κατευθύνουν αυτοί. Έτσι και ο Πέτρος αρνήθηκε τον Χριστό τρεις φορές. Όχι κύριοι τώρα σας έχει ανάγκη ο κλάδος να στηρίξετε τα δίκαια αιτήματά του. Θα έπρεπε να είστε νυχθημερόν στην Βουλή και να τους χτυπάτε σαν χταπόδι. Όχι να λέτε στους ταξιτζήδες να λήξουν την απεργία τους και να παραδώσουν τη περιουσία τους στα αρπακτικά. Ντροπή!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ letta 02/08/2011 15:35:59

   Δεν έχεις άδικο αγαπητή (το θηλυκό το συμπέρανα από το ψευδώνυμο, αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη), αλλά δεν βλέπεις ακόμα κι εδώ τι γίνεται? Με το που θα βγει η ΝΔ να υπερασπιστεί μία κοινωνική-οικονομική ομάδα, θα πέσουν άλλες δέκα να την κατηγορήσουν για προάσπιση συντεχνιών και προνομιούχων ομάδων, οι οποίες δέκα με τη σειρά τους θα παραπονιούνται όταν δεν θα τις υποστηρίζει η ΝΔ!

   Βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα ότι όλη αυτή η ανομία και το μπούγιο στο οποίο κρατούσαν το κράτος οι ΠΑΣΟΚοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα μεγάλο όπλο στα χέρια τους. Διότι εξέθρεψε νομοτελειακά συμπεριφορές μη νόμιμες/ηθικές/αποδεκτές, οι οποίες αν και δεν εφαρμόζονταν καθολικά, χαρακτήριζαν ολόκληρους κλάδους (λαμόγια επιχειρηματίες, τεμπελχανάδες ΔΥ, αγενείς ταρίφες, ζάμπλουτοι φαρμακοτρίφτες, βερνίκια στρατιωτικοί και λοιπά έμορφα). Αυτές τώρα οι άδικα εμπεδωμένες ως καθολικά εφαρμοζόμενες συμπεριφορές είναι το μπαρούτι στο όπλο του κοινωνικού αυτοματισμού που χρησιμοποιούν οι νεοφιλελεύθερες λινάτσες για να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ TopGunZ 02/08/2011 16:40:19

    Οι νεοφιλελεύθερες λινάτσες, ακριβώς.

 13. Δήμος avatar
  Δήμος 02/08/2011 15:51:21

  Αν δεν γίνει χαμός με το παρακάτω, δεν ξέρω με τι θα γίνει.

  «Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικάνα.»

  Έλενα Παναρίτη, εκπρόσωπος του Έθνους στη Βουλή των Ελλήνων με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας


  www . guardian . co . uk/world/2011/aug/01/greece-panic-change

  When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: "That's because I'm not Greek, I'm American."

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Δήμος 02/08/2011 16:33:37

   !!!

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ Δήμος 02/08/2011 20:24:45

   Να γίνει χαμός ,γιατί;; Επειδή λέει την αλήθεια;;;

   " Στην Χονολουλουυυυύ Στήν Χονολουλουυυύ
   εκεί πού την ψηφίζουν και πουθενά αλλουυυύ....."

   Το θυμάσαι τό άσμα;;;;;;

 14. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 02/08/2011 16:26:29

  Αφιερωμένο στον Αυριανιστή...
  Προσλήψεων συνέχεια...Λεφτά υπάρχουν:
  h++p://dexiextrem.blogspot.com/2011/08/150.html

  Όλοι οι παραπάνω διορισμένοι θα ειναι αυτοί που θα μας κάνουν μαθήματα αξιοκρατίας στο μέλλον...αυτοί που θα υπερασπίζονται τις μόνιμες θέσεις τους...
  Αυτοί, οι οικογένειές τους και φυσικά ο Αυριανιστής...
  Η αποβολή του κακού μας εαυτού συνεχίζεται...λέμε τωρα...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Φακ Κωστας 02/08/2011 16:33:08

   Το ότι υπάρχει κατάχρηση της μονιμότητας υπέρ κάποιων κολλητών, δεν σημαίνει ότι είναι κακή η μονιμότητα.

   Ούτε αντιλαμβάνεστε τι κάνετε όσοι μιλάτε κατά της μονιμότητας. Χτυπάτε τον πυρήνα της ικανότητας του κράτους να αντιστέκεται σε πιέσεις και συμφέροντα.

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Επώνυμος 02/08/2011 16:38:12

    Φυσικά δεν ειναι κακή η μονιμότητα...αρκεί να είσαι εσύ ο μόνιμος βέβαια...
    Το θέμα είναι αν είναι άδικη η μονιμοποίηση...ή η άρση της...

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Φακ Κωστας 02/08/2011 16:47:21

     Εννοείται ότι εγώ δεν είμαι μόνιμος ΔΥ, αλλά σκληρά εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα.

     Τα ζητήματα ευνοιοκρατικής διαχείρισης του κράτους μας υπερβαίνουν πολύ το ζήτημα της μονιμότητας, το οποίο είναι αστερίσκος και υποσημείωση. Πάντως, δεν μπορείς να έχει κράτος χωρίς μόνιμους ΔΥ που δεν φοβούνται την απόλυση και δεν ενδίδουν σε πιέσεις.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Επώνυμος 02/08/2011 16:56:50

      Φυσικά, και εχουμε ζήσει όλοι την αντοχή των ΔΥ στις πιέσεις...
      Ειδικά στις πιέσεις να λάβουν μίζες για έκδοση διαφόρων αδειών...
      Για αυτό δεν έχουμε ουτε ένα αυθαίρετο κτίσμα...

      Αυτά δεν ειναι επιχειρήματα...είναι φόβος απόλυσης σκεπασμένος με ιδεολογικό κάλυμμα...

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Φακ Κωστας 02/08/2011 17:16:02

      Μιλάς για το πασοκικό κράτος, όπου η μίζα έγινε "δικαίωμα". Το κράτος μας δεν χρειάζεται κατάργηση της μονιμότητας. Χρειάζεται μόνον αποπασοκοποίηση.

     • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
      Δημήτριος Κοκκαλάκης @ Επώνυμος 02/08/2011 17:34:52

      +++++++++

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ Επώνυμος 02/08/2011 17:38:38

      70-80% των ΔΥ είναι πασόκοι..του χειρίστου είδους...κομματόσκυλα...
      Πώς αλλιώς θα καταργήσεις το πασοκικό κράτος?
      Σίγουρα όχι με τη διατήρησή του...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Επώνυμος 02/08/2011 19:19:20

      +1000 Επωνυμε

     • mike avatar
      mike @ Επώνυμος 02/08/2011 23:55:29

      +1000000000000000

 15. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 02/08/2011 16:27:07

  Ο Henry Miller έγραψε ότι "όταν υψώνει την σημαία το κατεστημένο είναι γιατί κινδυνεύι η Πατρίδα, ενώ όταν την υψώνει ο λαός είναι γιατί επαναστατεί" (The Air-Conditioned Nightmare, εκδόσεις: A New Directions Publishing, 1945).

  Πολύ καλό Παρσιφάλ, αν και διαφωνώ.

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/08/2011 16:36:00

  Έχεις κανα πρόβλημα ειδικό με τους Μανιάτες Πάρσιφαλ;

  • alakran avatar
   alakran @ αλλενάκι 02/08/2011 16:46:02

   Υπογράφω και εγώ την ερώτηση.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ alakran 02/08/2011 17:06:40

    Τι να κάνουμε τώρα που ο κύριος όγκος της Επανάστασης ξεκίνησε από την Πελοπόννησο...

    [Φιλικοί ασφαλώς υπήρχαν παντού σε όλη την Ελλάδα, Ήπειρο, Στερεά, Νησιά, αλλά στο Μωριά άναψε η πρώτη σπίθα και εξαπλώθηκε]

    Λογικό είναι τα πρώτα κρατικά αξιώματα να τα πήραν οι πρωτεργάτες
    (-σε όπουλος, σε -άκος και σε -έας).
    Οι όποιες ανισορροπίες -ή αδικίες αν το θέλεις- διορθώθηκαν στη πορεία.

    Και αυτή η αναφορά του Πάρσιφαλ σε Μανιάτες του ακυρώνει όλη την ανάρτηση, διότι είναι επιχείρημα δανεισμένο από την αριστερά, στη μεταπολίτευση αυτό που άκουγες ήταν όλο "οι μανιάτες και οι μανιάτες και οι καλαματιανοί που έχουν όλα τα αξιώματα" .

    Ε, ήρθε ο Αντρέας και έβαλε και τους σε -ιάδης, σε -ίδης και όλους.

    Αυτό που "ξέχασε" όμως ο Πάρσιφαλ να πει, αφού ξεχώρισε ειδικότερα τους Μανιάτες-, είναι ότι η Μάνη έβγαζε το υψηλότερο ποσοστό επιστημόνων σε όλη την επικράτεια (δεν γνωρίζω αν εξακολουθεί να ισχύει).

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ alakran 02/08/2011 18:08:25

    Το ανέκδοτο με τον διάολο και τα παιδιά του, να πετούν σε σχηματισμό πάνω από το Ιόνιο, μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος, έως και Λιβυκού, άν δεν απατώμαι, το έχω μεταφέρει εδώ μέσα.
    Δείτε στο χάρτη τις πέριξ νήσους και χερσονήσους και θα καταλάβετε.
    (Ως ορεσίβειος Ηπειρώτης της Πίνδου, γνωρίζω καλά ότι άλλα διαόλια, εξίσου διαβολικά, έχουν προσγειωθεί στα δικά μου βουνά. Ο τοπικισμός ανεκτός υπό όρους, άς μη τον κάνουμε όμως επιθετικό )

  • anonymous avatar
   anonymous @ αλλενάκι 02/08/2011 19:37:38

   Δυστυχώς, υπάρχει μια σειρά κομπλεξικών ανθρώπων που γενικά έχουν πρόβλημα με τους Μανιάτες. Αγνοούν τα εξής.
   1) Η Μάνη επί Τουρκοκρατίας είχε 160.000 πληθυσμό και άλλο τόσο είχε η υπόλοιπη Πελοπόννησος.
   2) Οι Μανιάτες πολέμησαν κι ελευθέρωσαν την Ελλάδα. Τα μνημεία στα μανιάτικα χωριά το επιβεβαιώνουν. Η πρώτη ήττα ήταν αυτή της Μικρασιατικής Καταστροφής επειδή τους κυνηγούσε ο Βενιζέλος.
   3) Επειδή οι Μανιάτες ήταν και είναι εξοικειωμενοι με τα όπλα ήταν και είναι οι μόνοι που πήγαιναν επαγγελματικά στην αστυνομία ή στο στρατό. Ο θάνατος του Βλαχάκου στα Ίμια το αποδεικνύει. Άλλος ένας Μανιάτης σκοτώθηκε για την πατρίδα μαζί με τους Καραθανάση και Γιαλοψό που δεν ήταν μανιάτες. Όμως η απώλεια σε ποσοστό ήταν 30% σε Μανιάτες.
   4) Άλλοι δεν πάνε σε αστυνομία-στρατό διότι τα σιχαίνονται. Εδώ είπαν της Δαμανάκη να πάει στο ΠΡΟ-ΠΟ και δε δέχτηκε με την αποστροφή ότι δε μπορεί η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου να γίνει υπουργός χωροφυλακής.

   Αντιπαρέρχομαι τα περί Κοτζαμπασιμού κλπ. που είναι η ορολογία του ΚΚΕ για να απαξιώσει τη λειτουργία του ελλ. κράτους. Δεν υφίσταται κοτζαμπασισμός και πλέον οι μανιάτες είναι μειοψηφία στη χώρα. Μεταπολεμικά οι κυβερνώντες τη χώρα αυτή ήταν μη Μανιάτες. Οι Καραμανλήδες είναι από τις Σέρρες, οι Μητσοτάκηδες από τα Χανιά και οι Παπανδρέου (αρχικό όνομα Σταυρόπουλοι) από την Πάτρα. Αυτοί γιατί δεν έλαβαν τα μέτρα για να πάψει να υφίσταται ο κακός κοτζαμπασισμός των κακών Μανιατών, που αν δεν πολεμούσαν η Ελλάδα θα ήταν μέχρι το Σπερχειό;

 17. Γιώργος Μεσσηνία avatar
  Γιώργος Μεσσηνία 02/08/2011 17:00:29

  Κατανοώ ότι δεν δημοσιεύεται το σχόλιο-απάντηση καθώς δεν είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί αντιπαράθεση.
  Θα παρακαλούσα όμως αν είναι δυνατόν να αφαιρεθεί το σχόλιο αυτού του (...) που με προσβάλλει.

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/08/2011 17:09:18

  Επίσης ο κος Πάρσιφαλ που αναφέρεται ειδικά και επιλεκτικά σε Μανιάτες να του θυμίσω -αν και το γνωρίζει, διότι ιστορία ξέρει και καλά μάλιστα- ότι Μανιάτες και Κρητικοί ανέβηκαν στη Μακεδονία και πολέμησαν μαζί με τους Μακεδόνες για την απελευθέρωσή της.

  Και υπάρχει ειδική σχέση αγάπης και αίματος Μανιατών, Κρητών και Μακεδόνων!

  Μανιάτης και ο Εθνικός μας Ήρωάς Παύλος Μελάς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 02/08/2011 19:11:07

   Δεν τα γνωρίζει αλλενακι

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Orestios 03/08/2011 07:58:13

    αλλενάκι
    Φοβάμαι πως κάνεις λάθος.
    Αν ήταν Μανιάτης θα το ξέραμε.
    Γεννήθηκε στη Μασαλία με βορειοηπειτωτική καταγωγή.
    Θα υπήρχε έστω και ένας Μανιάτικος σύλλογος με το όνομά του.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ΣΟΝ ΠΕΝ 03/08/2011 10:31:46

     έχεις δίκιο ΣΟΝ ΠΕΝ, ηγείτο σώματος Μακεδόνων, Κρητών και Λακώνων και κάπου το μπέρδεψα (νοητικός αντικατοπτρισμός...)

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ αλλενάκι 03/08/2011 11:42:45

      Περίπλοκο θέμα η ακριβής καταγωγή του, κατά τους βιογράφους και σημερινά συγγενικά πρόσωπα. Βλέπε και Αρχείο Φίλιππου Δραγούμη (at The American School of Classical Studies).
      Το μόνο σίγουρο, η επαναστατική (τότε) αστική τάξη του Ελληνισμού της διασποράς, σε Δύση και Ανατολή.
      Στην "ανατολική" μητρική πλευρά υπάρχει η Οδησσός στον Εύξεινο, με πιθανώς Κεφαλλονίτικη αρχική καταγωγή.
      Στην πατρική "δυτική Μαρσαγιέζικη"πλευρά , υπάρχουν οι Μελάδες της Ηπείρου, αλλά με Πολίτικες πιθανές ρίζες (πρίν την Άλωση) .

     • Orestios avatar
      Orestios @ Ο Θείος 03/08/2011 14:37:02

      Δηλαδή δεν ήταν Έλληνας?

     • Ρούλα Γεωργακοπούλου avatar
      Ρούλα Γεωργακοπούλου @ αλλενάκι 03/08/2011 14:21:10

      @αλλενάκι

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Ρούλα Γεωργακοπούλου 03/08/2011 14:32:42

      εσύ αφού τα ξέρεις όλα να μην αμελήσεις να σηκώσεις το ακουστικό και να σχηματίσεις τον αριθμό που ξέρεις...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 03/08/2011 15:29:23

      ρε θλιβερό και φαιδρ0 υπ0κείμεν0 εσύ είσαι;

      σε κατάλαβα μπρε!

      από την ανορθογραφία σου ανελλήνιστε!

      γιατί ντρέπεσαι και βάζεις Γεωργακοπούλου αντί για το πραγματικό σου;
      το κ0λάν πρόσεχε όμως... λίγο στενό το κόβω...

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/08/2011 17:14:51

  Χώρια που η Μάνη αιμορράγησε άσχημα όλο τον 20ο αιώνα και μετανάστευσε στην Αμερική.

  Και θάπρεπε να ντρέπονται όσοι μιλάνε υποτιμητικά για Μανιάτες ΡΕ!

  ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΡΕ!

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 02/08/2011 18:48:40

   +1000 αλλενάκι

 20. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 02/08/2011 17:18:28

  Δηλαδη σ" αυτο το κρατος κυβερνουν Μανιατες , ταξιτζηδες, φορτηγατζηδες, φαρμακοποιοι, μηχανικοι, δικηγοροι και υπαλληλοιτης ΔΕΗ. Ολοι εκτος απ΄' αυτους που εχουν την ευθυνη και την εξουσια. Μηπως μπερδευουμε τα σωβρακα με τις καλτσες?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μυρσινη 02/08/2011 17:21:49

   Έξοχο!

  • Φαίφρα avatar
   Φαίφρα @ Μυρσινη 05/08/2011 11:08:35

   Προσυπογράφω!!!! Εδώ η πατρίδα καίγεται και μερικές, κοί ασχολούνται με τοπικισμούς! Αθάνατοι έλληνες ....

 21. neotera avatar
  neotera 02/08/2011 17:22:50

  Δεν μιλάμε γι αυτά που όλοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε. Αλλά για φαινόμενα σαν εκείνο της ροζ μανιάτικης μαφίας των δικηγόρων από σφύριζα μεριά...
  Οι πόντιοι είναι πόντιοι, αλλά ο Σαχινίδης είναι άλλο πράμα. Γι αυτό και τον πήραν στο κυνήγι οι συμπολίτες του..

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/08/2011 17:25:16

  Επίσης πάρα πολλοί Μανιάτες ήταν αριστεροί και αντάρτες στον εμφύλιο. Πάρα πολλοί και με πολλές ενδοοικογενειακές τραγωδίες.
  Εσύ όμως εδώ μας λες ότι περίπου όλοι είναι "χωροφυλάκοι, παράνομοι και βασανιστές".

  Την επόμενη λοιπόν φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου Μανιάτες - ή και Πελοποννήσιους ή όποιους άλλους- να είσαι καλύτερα ενημερωμένος!

  • alakran avatar
   alakran @ αλλενάκι 02/08/2011 17:41:09

   'Ετσι!

 23. athamas avatar
  athamas 02/08/2011 17:35:24

  O Parsifal έδωσε τον ορισμό τής κρατούσας καθεστωτικής τάξης, που εδώ και δυο αιώνες μάς έκατσε στον σβέρκο και σαν τον χαμαιλέοντα προσπαθεί να πείσει ότι τάχαμου είναι η μεσαία τάξη της πατρίδας μας, χωρίς βέβαια Εθνική συνείδηση. Όσο γρηγορότερα πέσουν και τα τελευταία προσχήματα τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας ! Αν απομείνει κάτι, έστω και μια σπίθα στην στάχτη, θα προσπαθήσουμε να ξαναφτιάξουμε την χώρα μας από την αρχή !

 24. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 02/08/2011 17:43:41

  Λογικά, θα έπρεπε σε μια ΕΥΡΥΘΜΗ (δηλαδή: καλορυθμισμένη) κοινωνία να υπήρχαν πληθυσμιακά κριτήρια για ΟΛΑ τα επαγγέλματα, για να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα. Ποιό θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει την παρουσία του, χωρίς να εξαθλιώσει τους ενασχολούμενους με αυτό; Είναι ήδη παρατηρημένο ότι, για κάθε καφενείο που ανοίγει, κλείνει ένα άλλο. Δεν το "κλείσαμε", όμως, σαν επάγγελμα. Ένα μεγάλο σουπερμάρκετ κλείνει 20 μπακάλικα. Δεν το απαγορεύσαμε. Ένα κομμωτήριο σε κάθε γωνία αντέχει; Δεν το "κλείσαμε" ούτε αυτό. Το "ΤΑΞΙ", που με 20000 Ευρώ μπορεί να ξεκινήσει κανείς, γιατί να είναι κλειστό; Επειδή κάποιοι "ημέτεροι", που πήραν με μέσον και τζάμπα μια άδεια κάποτε, έπρεπε να πάρουν και "μαύρα" 200 χιλιάρικα, στερώντας το Δημόσιο από τους αντίστοιχους φόρους; Γιατί η άδεια να είναι μεταβιβάσιμη, μετά την συνταξιοδότηση;
  Όποιος είναι σχετικός, ξέρει ότι, στα φορτηγά ΔΧ, το αντίστοιχο καθεστώς ευθύνεται και για την αναχρονιστικότητα των Μεταφορών, που επηρεάζει αρνητικά και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.
  Καιρός να τελειώσουμε με όλα αυτά.
  Το ΠΑΣΟΚ διάλεξε έναν παρελκυστικό τρόπο να ανακινήσει ΤΩΡΑ το θέμα των ΤΑΞΙ για να αποσύρει το βλέμμα της χώρας από τις οικονομικές προδοσίες, που συντελούνται ΤΩΡΑ.
  Η ΝΔ έδωσε μια ρεαλιστική, άρα ικανοποιητική, θέση για τις κινητοποιήσεις των ταξί. Γιατί, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του -αυτονόητου, μεταπολιτευτικά- αντιπολιτευτικού αυτισμού.
  Και ο ΠΑΡΣΙΦΑΛ λέει την αλήθεια. Ας είναι και φαρμάκι, για ταξιτζήδες και λοιπούς "προνομιούχους". Δικαιολογίες "άντε λίγη στρέβλωση ακόμα, για να ρίξουμε τους κακούς" μας έφεραν μέχρι εδώ. Ειδικά στην πολιτική ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΥΤΗ. Και θύμα είμαστε όλοι εμείς, οι "απέξω".
  Και δεν νοιώθω ότι όλοι όσοι σχολιάζουν εδώ είναι "απέξω".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΗΛΕΑΣ 02/08/2011 19:31:44

   Γιατί όμως ειδικά σε αυτό το επάγγελμα σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, κάποια στιγμή "έκλεισε" (με αποτέλεσμα να παραμείνει οικονομικώς ανοικτό);

   Μήπως η οικονομία των μεταφορών έχει ιδιαιτερότητες που δεν τις έχουν τα άλλα επαγγέλματα;

 25. Νικήτας avatar
  Νικήτας 02/08/2011 17:55:13

  Τι μπλαφαρίες είναι αυτές! Παραλογισμού συνέχεια ...φταίνε οι τάδε οι δείνα... ο έτσι ό αλλιώς....ο ταξιτζής, ο σουβλατζής, ο περιπτεράς, ο μπάτσος, ο κρητικός ο Σαμιώτης ο Ηπειρώτης και τρέχα γύρευε!

  ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ και τι ΦΤΑΙΕΙ !
  ΞΥΠΝΑΤΕ!

 26. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2011 18:18:36

  Παρσιφαλ αφού δεν είσαι λιμπεραλιστης, γιατί κολλάς αυτή την ταμπέλα στον εαυτό σου?

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Orestios 02/08/2011 18:28:02

   Άν και δεν μου πέφτει λόγος, έχω τη γνώμη ότι το να είναι κανείς πολιτικά liberal (= φιλελεύθερος, αλλά προσοχή, αυστηρά χωρίς το νεο-), δεν είναι καθόλου κακό πράγμα. Κάθε άλλο.
   Όταν όμως μπαίνουμε στα της οικονομίας κραδαίνοντας τον ίδιο όρο, αρχίζουν οι επικίνδυνες καταστάσεις...

   • Orestios avatar
    Orestios @ O Θείος 02/08/2011 19:27:36

    Γιατί διαχωριζεις πολιτική και οικονομία? Η πολιτική ορίζει το οικονομικό περιβάλλον.

    • k. avatar
     k. @ Orestios 02/08/2011 23:58:22

     σωστά. διάβασε κανα μισεά ρε θείο! άσε τα αραχνιασμένα μόνο.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ k. 03/08/2011 11:54:30

      Πολύ ενδιαφέρων ο Γάλλος, αλλά η επιφύλαξή μου είναι ότι δεν διαφαίνεται στη σκέψη του η κατεύθυνση προς κάποια εναλλακτική λύση. Φεύγοντας από αυτό που υπάρχει χωρίς πυξίδα, μόνον με "αντί-", συνήθως καταλήγεις με το πρόσωπο στραπατσαρισμένο σε κάποιο τοίχο.
      Ο νέος ιστορικός συνασπισμός (το "blocco storico" του Antonio Gramsci), χρειάζεται δομικούς ηθικο-πολιτικούς λίθους, την δημιουργικότητα της κοινωνίας. Είναι αδύνατο να οικοδομηθεί μόνον με "αρνητική ενέργεια", μόνον με την αντίθεση στο υπάρχον.

     • k. avatar
      k. @ Ο Θείος 03/08/2011 18:11:00

      ναι, αλλά το θέμα μας εδώ είναι αν μπορείς να διαχωρίσεις τον πολιτικό λιμπεραλισμό από τον οικονομικό. ο Γάλλος τα θεωρεί σιαμαία, και νομίζω το τεκμηριώνει επαρκώς. όχι;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ k. 03/08/2011 18:36:31

      Στο σημείο αυτό, πρέπει νομίζω να γυρίσει κανείς πίσω στον Κάντ και στον Ρουσσώ και να συζητήσει για Κατηγορική Προσταγή (kategorischer Imperativ) και Κοινωνικό Συμβόλαιο (contrat social).
      Δεν λύνει το βαθύτερο φιλοσοφικό πρόβλημα (της ελευθερίας της ατομικής βούλησης) ο Μισεά - και δεν είναι αραχνιασμένο.
      Δεν έχουμε προχωρήσει πολύ από το 1780. Ο νεαρός Χέγκελ προσπάθησε και αυτός λίγο μετά, προκρίνοντας έναν νέο λαικό πολιτισμό. Αλλά στη συνέχεια τα μπαλαμούτιασε, πήγε να λύσει πάντα τα ανθρώπινα με το Κράτος και την Πολιτική. Παρέσυρε έτσι και τον Μάρξ, να πατήσει σε σάπιο σανίδι.

 27. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 02/08/2011 18:22:44

  1. Συμφωνώ με τον Parsifal ανεξαρτήτως του αν η κοινωνική ομάδα λέγεται ταξιτζήδες, εκπαιδευτικοί, μεταφορείς κ.ο.κ., γιατί δεν είναι η κοινωνική ομάδα που προκαλεί απέχθεια, αλλά οι αντιδράσεις της: Τόσον καιρό όλοι εδώ στις συζητήσεις μας τονίζουμε την ανάγκη ύπαρξης σοβαρού και ισχυρού κράτους και από την άλλη σπεύδουμε να υποστηρίξουμε είτε την παρανομία της κυβέρνησης είτε την αυτοδικία, που εκφράζουν οι θιγόμενες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ναι μεν έχουν δίκιο, το χάνουν όμως από τη στιγμή που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.
  2. Οι αντιδράσεις αυτές θα είχαν νόημα, αν είχαν το χαρακτήρα πράξης αντίστασης σε μια κυβέρνηση που είναι παράνομη, έχει νοσφισθεί την εξουσία και καταλύσει την έννομη τάξη. Κανείς όμως από τους θιγόμενους δεν το επικαλείται, αλλά μιλάνε για αθέτηση συμφωνημένων. Αλλά τότε πώς αυτοδικείς έναντι κάποιου, με τον οποίο συνομιλείς γιατί τον αναγνωρίζεις ως νόμιμη εξουσία; Επομένως πρέπει να είμαστε αντίθετοι και με την παρανομία και την αυτοδικία.
  3. Το ζητούμενο πρέπει να είναι πρώτα απ'όλα η αποκατάσταση της νομιμότητας και έπειτα η επανεκκίνηση της οικονομίας. Πώς θα καθορίσει φορολογικούς συντελεστές ένα κράτος που δεν μπορεί να εισπράξει φόρους; Πώς θα δώσει κίνητρα στον επιχειρηματία το κράτος έρμαιο των συνδικαλιστών, που ανδρώθηκαν με πασοκικά ήθη; Πώς θα δώσει κίνητρα στον μικρομεσαίο επιχειρηματία του κέντρου ένα κράτος με 2.000.000 παράνομους στο έδαφός του, οι οποίο ληστεύουν, σφάζουν και τρομοκρατούν; Πώς θα κωδικοποίήσει την αχανή φορολογική του νομοθεσία ένα κράτος πού αναθέτει τη σύνταξη των νομοθετημάτων του σε δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού; Πώς θα επενδυθούν κεφάλαια στην Ελλάδα όταν οι επενδυτές βλέπουν ότι τα deals του ελληνικού κράτους τα κλείνουν τα αδέρφια του πρωθυπουργού; Πώς θα κόψει τη δωροδοκία των υπαλλήλων του ένα κράτος που σπονσάρει την ιστοσελίδα της ΜΚΟ της mommy του πρωθυπουργού; Πώς θα επανεκκινηθεί η οικονομία ενός κράτους, όταν οι Δ.Υ. βλέπουν την κεφαλή της Διοίκησης, τον πρωθυπουργό, να κάνει συνέχεια διακοπές και τον αρχηγό του Κράτους Παπούλια να του λέει ότι έδρεψε δάφνες;
  4. Τελικά ο Σαμαράς είναι τυχερός, γιατί για να κάνει τα παραπάνω δεν χρειάζεται λεφτά. Χρειάζεται καθαρή πολιτική εντολή από τον λαό και πιστεύω ότι θα την έχει αν δεσμευτεί για τα παραπάνω.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/08/2011 18:23:03

  Αν σε θίξει ο Πάρσιφαλ, εσύ μην αντιδράσεις!

  Πρόβλημά σου!

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ αλλενάκι 02/08/2011 19:01:35

   Ασφαλώς θα αντιδράσω, προσπαθώντας να κρατήσω κάποια όρια αναλογικότητας της αντίδρασης.
   Ήδη αντέδρασα εδώ, με τον τρόπο μου, άν και μη Πελοποννήσιος. Αύριο ίσως κατά τον x, θα φταίνε οι Ηπειρώτες.
   Βρίσκω πάντως μιά λύση, ειρωνεία (εδώ και παραπάνω) και αυτοσαρκασμός να πάνε μαζί.

 29. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2011 18:26:22

  Αλλενακι πράγματι το κείμενο του παρσιφαλ δείχνει πως είναι βιαστικά γραμμένο, ενώ υπολείπεται σε βάθος γνώσεων.
  Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω φιλελεύθερο να υποστηρίζει τη βία.

 30. Orestios avatar
  Orestios 02/08/2011 18:45:23

  Η διάλυση των συντεχνιών και η απαγόρευση των απεργιών έγινε στην περίοδο της τρομοκρατίας (γαλλική επασταση).
  Ο νόμος λε σαπελιε έγινε στο πνεύμα της ελεύθερης αγοράς. Δημιούργησε στρεβλώσεις και χειροτερεψε τα πράγματα, ευνοοντας μερικά γνωστα λαμογια της εποχής.
  Ο νόμος καταργήθηκε το 1864 σαν αντίθετος στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι. Μπόρεσαν έτσι να δημιουργηθούν εμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις επαγγελματιών.
  Ο νόμος λε σαπελιε καταργουσε την απεργία, επαναφέροντας την φεουδαλιστική νοοτροπία.

 31. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 02/08/2011 18:45:53

  Λυσεις υπαρχουν ωστε και πληθυσμιακα κριτηρια να τηρουνται και κοινωνικα και να βγαζει και λεφτα το κρατος που τωρα δεν βγαζει τιποτα.
  1) Αδειες ταξι προσωπικες,μη μεταβιβασιμες,χρονικα περιορισμενες αντι αντιτιμου στο Δημοσιο Ταμειο π.χ. 40000 ευρω για 10 ετη αδεια.
  2) Μετα τη δεκαετια η αδεια επιστρεφεται και επαναχορηγειται.
  3) Αδειουχοι με κοινωνικα κριτηρια (πολυτεκνοι) αλλα και μορφωτικα (γνωση των δρομων,αγγλικα κλπ).
  4) Απαγορευεται αλλος οδηγος στο τιμονι απο τον αδειουχο και δειγματοληπτικος ελεγχος απο την Τροχαια.
  5) Μεταβατικες διαταξεις για τους ηδη αδειουχους.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ψυχραιμια 02/08/2011 18:49:48

   Για το ευρυτερο ζητημα της ελιτ κλπ ειναι ολα σωστα.
   Το κρισιμο σημειο θα ελθει εαν οι ΗΠΑ λογω της κρισης κανουν αυτο που επιθυμουν παρα πολλοι συμπατριωτες μας : Αποχωρησουν απο το ΝΑΤΟ και την Ευρωπη και ειδοποιησουν την Αθηνα στην επομενη ελληνοτουρκικη κριση να μην τους απασχολησει με τηλεφωνα στο Λευκο Οικο να μεσολαβησουν (και μετα αφου το κανουν να τους βρισει) γιατι δεν ειναι δικη τους δουλεια.
   Τοτε θα γελασει ο καθε πικραμενος.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ ψυχραιμια 02/08/2011 19:02:51

    Ωχ, άν αυτό το σκεφτώ νύχτα, θα χάσω τον ύπνο μου...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 02/08/2011 21:28:12

    Πάντως θα γελάσουμε όσοι από πάντοτε θέλαμε να υπερασπιστούμε το ελληνικό έδαφος (σε Κύπρο και Ίμια) ή να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στη θάλασσα και στον αέρα και δεν μας άφηναν.

    Πώς το θεωρείς τόσο δεδομένο ότι α) θα είμαστε τόσο ψοφοδείς που θα παρακαλάμε τους Αμερικανούς ή β) θα ηττηθούμε σε ένα θερμό επεισόδιο ή σε μια ένοπλή σύγκρουση με την Τουρκία;

    Είτε κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, είτε τα όσα σου έχω σούρει κατά καιρούς περί ψυχολογικών επιχειρήσεων κλπ. ευσταθούν στο ακέραιο.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Επώνυμος 02/08/2011 21:59:42

     Για το δευτερο - ποιος θα νικησει - δεν μπορω να πω τιποτα.
     Για το πρωτο - προκυπτει απο την προιστορια : Εμεις παντα ζηταμε την αμερικανικη μεσολαβηση.
     Ακομη και ο Γ.Καψης που περηφανευεται για τη δηθεν νικη του Ανδρεα το 1987 στο βιβλιο του καπου σε λιγες σειρες γραφει οτι πηρε τηλεφωνο το λορδο Καρρινγκτον στο ΝΑΤΟ για να παρεμβει.Αυτα στην κριση που οι πασοκοι λενε οτι "νικησαν".
     Σε αυτη που εχασαν ,στα Ιμια, ειναι γνωστες οι ευχαριστιες του Σημιτη - εκεινο που δεν ειναι πολυ γνωστο ειναι οτι ο Χολμπρουκ ελειπε απο το γραφειο και τον εψαχναν στα μπαρακια της Ουασιγκτον να παρεμβει αφου πρωτα εβγαλαν το στολο να ναυμαχησει.

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ ψυχραιμια 02/08/2011 22:52:48

      ψυχραιμια .. 2 παρατηρησεις
      - τo o'τι το λενε πασοκοι δεν σημαίνει ο'τι ειναι υποχρεωτικά λαθος (νομιζω)
      - αλλο 'μεσολαβηση' και αλλο σε επαφη με την υπερδύναμη ..ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε ο'τι ο αντιπαλος δεν εκανε το ιδιο?
      το '87 η νίκη ηταν αδιαμφησβήτητη - (και η τελευταία που θυμάμαι..)

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ rally monkey 03/08/2011 08:53:56

      φυσικα και δεν ειναι λαθος.Ομως ποιο το αποτελεσμα αυτης της νικης;Η συμφωνια του Νταβος οπου αποφασισθηκε η απαγορευση των γεωτρησεων εξω απο τα 6 μιλια.
      Αν ηταν "νικη" πως μεταφρασθηκε σε κακη ως ουδετερη συμφωνια;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 03/08/2011 00:36:27

      Ε, εντάξει, δεν κυβερνιόταν πάντοτε ο Ελληνισμός από τέτοιους δειλούς και ανάξιους ηγέτες. Θα έρθουν και καλύτερες ημέρες. Το 1912 και το 1940, για να μην πούμε για το 1955-59, δεν είναι και τόσο μακριά...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 03/08/2011 10:54:30

    Μάλλον με την εικασία σου θα γελάσουμε όλοι, ψυχραιμία. Είναι ποτέ δυνατόν να... αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Να διαλύσουν τον κύριο βραχίονα του ρόλου του παγκόσμιου χωροφύλακα; Προβλέπεις στα σοβαρά ότι θα μπορούσε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο;

 32. m.s avatar
  m.s 02/08/2011 18:54:41

  Πριν να συζητήσουμε τη στάση των ταξιτζήδων καλά θα είναι να καταλάβουμε γιατί έγινε το τριπό φλικ φλάκ με προσγείωση στο ένα πόδι του Ραγκούση.
  Ας μου πεί κάποιος γιατί και ΠΟΙΟΝ δε ΒΟΛΕΥΕ το σχέδιο του Ρέππα;
  Όλο το παραμύθι είναι οι νέες άδειες ταξί.(αυτές των 7 και 9 θέσεων που εσφαλμένα κάποιοι ερμηνεύοντας το σχέδιο Ρέππα θεώρησαν ότι δεν προβλεπόταν η έκδοση νέων αδειών ΕΔΧ σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
  Πάσχουνε από ανάγνωση!!!
  Είναι τέτοια η σύχσηση και η πρεμούρα να εξυπηρετήσουν που πλέον δεν κάνουν τον κόπο ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

 33. fotjou avatar
  fotjou 02/08/2011 18:57:36

  Πολλά λόγια ,πολλές σκέψεις ,πολλές ερμηνείες.
  Είμαστε στο σημείο μηδέν.
  Εδώ θέλει μιά αξιολόγηση και ιεράρχηση στόχων.Κατά την δική μου ταπεινή γνώμη ο βασικός στόχος είναι η απομάκρυνση του Πασοκ απο την εξουσία. Δεν εννοώ φυσικά την κυβέρνηση .Την Εξουσία εννοώ.Η δυναμή μας είναι η ψήφος μας.Π0σοστό κάτω απο 20%.Εδώ μία νίκη των ταξιτζίδων θα λειτουργήσει σας σπινθήρας.Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε σιγά σιγά.

 34. m.s avatar
  m.s 02/08/2011 19:12:19

  Αρχίζω και ζαλίζομαι γιατί υπερασπίζομαι τον …Ρέππα.
  ήμαρτον θεέ μου…
  Απελευθερώνουμε τα ταξί γιατί έτσι λέει η ελεύθερη αγορά.
  Και γιατί ρε τότε το κόμιστρο το αποφασίζει το κράτος.
  Ρε πάρσιφαλ όσο αντι-σοσιαΛΗΣΤΗΣ και να είμαι η παλιοκαραβάνα ο Ρέππας καλά την είχε φτιάξει τη δουλειά.
  Και οι μαντράδες φεύγαν ( οι άδειές τους πηγαίναν στον πλειστηριασμό) και οι Ευρωπαίοι δεν βγάζαν κιχ για τα ταξί ( ούτε στο μνημόνιο είδα κουβέντα να γίνεται γιατί τους κάλυπτε …φτού φτού… ο Ρέππας) και οι ξενοδόχοι που καιγόντουσαν θα έπαιρναν ένα μέρος των νέων αδειών (7-9 θέσεων) το άλλο θα πήγαινε στους ταξιτζήδες που θα άλλαζαν την άδειά τους με την νέα που απαιτείται για αυτά του είδους τα ταξί…έμπαιναν και πληθυσμιακά κριτήρια να μην πάει ο κάθε πικραμένος και βάψει το αμάξι ταξί και ξαμοληθεί στο δρόμο και πήξει το σύμπαν… και όλοι ήταν ευχαριστημένοι…
  εκτός από κάτι ΑΠΛΗΣΤΑ ΦΑΤΑΟΥΛΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που έπρεπε να εξυπερητηθούν…
  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΡΕΠΠΑ
  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
  Και συνεχίζουμε…

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ m.s 02/08/2011 20:45:38

   Εξαιρετικά λογικός και εξ΄αντικειμένου αληθής ο συλλογισμός σου..
   Ολα τα υπόλοιπα, ενδοκομματικές κόντρες , ψωροεγωισμοί πολιτικοί,και προσπάθεια για καλύτερη θέση στό μετα-ΠΑΣΟΚ νέο πολιτικό σχήμα,μετά τίς εκλογές......

 35. Μπολιβάρ avatar
  Μπολιβάρ 02/08/2011 19:20:21

  Το άρθρο αυτό φαίνεται ως προσπάθεια διαίρεσης. Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, ως έθνος, είναι η διαίρεση και η ενοχή.

  Ότι μια κριτική είναι άχρηστη και ίσως βλαβερή (στον παρόντα χρόνο) για εμάς, δεν σημαίνει ότι είναι και κακή. Δεν είναι και χρήσιμη βέβαια.

 36. stefanos avatar
  stefanos 02/08/2011 19:21:26

  Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αρκει να θέλεις να το δεις. Προ 20 ετών υπήρχαν πολλά μικρα παντοπωλεία και μέσω αυτών ζούσαν οι οικογενειές τους. Μέσα σε λίγα χρόνια με το πρόσχημα του πιο φτηνού και της υπερκατανάλωσης αυτά τα μαγαζάκια (που ζούσαν αξιοπρεπως τις οικογενειές τους) εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν αρχικά από τα σουπερμαρκετ που και αυτά αντικαταστάθηκαν από τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών. Αποτέλεσμα: Οι μικροι ελεύθεροι επαγγέλματίες παντοπώλες εγιναν υπάλληλοι των 700 ευρώ στα πολυκαταστήματα. Οι επιλεγόμενοι και φιλελεύθεροι δεν ξεστραβώνεστε να δείτε ότι εκει οδηγούν όλες τις κοινωνικές τάξεις για να τις έχουν απόλυτα ελεγχόμενες; Δε βλέπετε οτι το σχέδιο των υπαλλήλων της Νεας Τάξης και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης θέλει δούλους των 400-500 ευρω στις πολυεθνικές με τις οποίες θα συγκυβερνούν και όχι ελεύθερους επαγγελματίες;Τα κακώς κείμενα στην πατρίδα μας είναι παρα πολλά και υπάρχουν σε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Αυτή είναι η "τεράστια επιτυχία" του μπαμπα Θαθαντρεόυ που εξευτέλισε καθε ηθική, παιδεία και σεβασμό στον τόπο μας .Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ΓΑΠ εκτελεί συμβόλαιο με θύματα όλο τον ελληνικό λαο. Καλό είναι να μη λαικίζουμε αλλά εδώ διαλύεται η Πατρίδα και ο κοινωνικός ιστός της η μεσαία ταξη. ΞΥΠΝΗΣΤΕ μπήκαν στη χώρα οι οχτροι και μας κυβερνούν κιόλας. Καμία δικαιολογία σε κανένα τσιράκι προδότη που δε διστάζεινα αναφέρει ακόμα και την εκποίηση της Πελοπονησσου σαν να ήταν το αμπέλι του. Η Ελλάδα πρέπει να διορθωθεί και να αλλάξει βασισμένη σε αρχές, αξίες και ιδανικά ελληνορθόδοξα και όχι βασισμένη στις αρχές του άκρατου καπιταλισμου-σοσιαλισμου και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

 37. Χρήστος Πατσαλιάς avatar
  Χρήστος Πατσαλιάς 02/08/2011 19:38:46

  Συγχαρητήρια γιά τό άρθρο, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!

 38. Σταυρος Πεντεας avatar
  Σταυρος Πεντεας 02/08/2011 19:40:08

  Parsifal
  Αν η εννοια Μανιάτης εχει καταγράφει στο μυαλό σου με αυτη τη νοηματοδοτηση, κριμα σε σενα και την ιστορια που ξερεις.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Σταυρος Πεντεας 02/08/2011 20:58:33

   Ομαδική απάντηση, συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά ανοίγω αραιά και που το PC το καλοκαίρι...
   1. Η ανάρτηση του post απο τον Φάκτωρα ΠΑΡΑ την "κάθετη" διαφωνία του (με "αστερίσκο" δηλαδή για να θυμηθώ και εγώ τον Ανδρέα !) με τιμά και αναδεικνύει την διαφορετικότητα και την ποιότητα του antinews.
   2. Τα λεγόμενα για τους Μανιάτες δεν εχούν "στοχοποιητική" πρόθεση, απλά αναφέρονται ως παράδειγμα περιχαρακωμένης, προ-αστικής κοινωνίας θεσμισμένης με το εθιμικό - τοπικό "δίκαιο" και η οποία "αποδέχεται" την ενταξη της στην νέα κρατική δομή ΜΟΝΟΝ με την παραχώρηση προνομίων - οφίτσιων και την προνομιακή ενταξη της στους μηχανισμούς επιβολής της κρατικής βίας. Εγώ αναφέρω γεγονότα (Οθωνας - Τάγματα) αμφισβητείστε τα με επιχειρήματα και οχι με λογύδρια προέδρου εξωραιστικού συλλόγου περί επιστημόνων, αριστερών κλπ...
   Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε αλλες τοπικές κοινωνίες, η περίπτωση των Μανιατών είναι τυπική.
   3. ΝΑί, θα γίνωμε ολοι πτωχότεροι, αυτή είναι η επιδίωξη του μνημονίου και μαζί με ολους και οι ταξιτζήδες, οπως και οι δ. υπάλληλοι, οπως και οι χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι που χάνουν την δουλειά τους αλλά αδυνατούν να εκβιάσουν την κοινωνία.
   Μήπως γιατί το επίπεδο "πλούτου" (αυτού που είχαμε τέλος πάντων) δεν αντιστοιχεί πιά σε πραγματικό πλούτο ?
   Θα καταστραφεί η παραδοσιακή δομή "ανεξάρτητων" νησίδων οικονομικής δραστηριότητος που δεν λογοδοτούν πουθενά και απαιτούν να μείνουν ολα ως εχουν ενώ το σύμπαν βουλιάζει.
   Dura lex sed lex ! Αυτό που ξέραμε τελείωσε, πάμε για αλλα και οσο νωρίτερα γίνει αντιληπτό τόσο το καλύτερο.
   Οι μάχες οπισθοφυλακής δεν εφεραν ποτέ μεγάλες καθυστερήσεις στην ιστορική εξέλιξη και οσοι τις εδωσαν απλά δεν υπάρχουν πιά.
   Προσοχή, δεν εισηγούμαι "σφάξε με αγά μου να αγιάσω". ΝΑ ξέρωμε ομως γιατί πολεμούμε.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ parsifal 02/08/2011 22:05:18

    Πολύ σωστά! Μένει όμως ένα θέμα ανοιχτό:
    γιατί οι άνθρωποι να δεχτούν,ως αναγκαία,τη μείωση του
    διαθέσιμου πλούτου όταν βλέπουν συσσωρευμένο επιδεικτικά πλούτο σε λίγα χέρια;
    'Αν η ανικανότητα της "αριστεράς" δεν μπόρεσε να θέσει αυτό
    το ερώτημα, ως αυτονόητο κοινωνικό αλλά κυρίως ηθικό ζήτημα, δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει το κυρίως πολιτικό θέμα!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ parsifal 02/08/2011 22:17:12

    Ποια είναι η "ιστορική εξέλιξη";

    Πώς την γνωρίζεις εκ των προτέρων;

    Μήπως απλώς έχεις πεισθεί από την προπαγάνδα του καθεστωτικού τύπου για την "εξέλιξη"; Θα εκπλαγείς όταν δεις στο μέλλον πόσο λίγη σχέση έχει με την πραγματικότητα η εξέλιξη που εσύ τώρα θεωρείς αναπόφευκτη...

    Ο πρώτος που θεώρησε "αναπόφευκτες" κάποιες εξελίξεις ήταν εκείνος ο Κάρολος. Όχι όμως και το τελευταίος που διαψεύσθηκε οικτρά...

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Επώνυμος 02/08/2011 22:22:45

     parsifal, είσαι ο ίδιος parsifal σχολιαστής στο Αντινέα, που "είχε εργασθεί σε ειδικό τομέα του ΔοΛ" όπως ο ίδιος έγραφε στην ανάρτηση "Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος" και ο οποίος συνέγραψε μια νεκρολογία του ιδρυτή του Μεγάρου Μουσικής;

     Χαρακτηριστικά σχόλια από την ανάρτηση εκείνη:
     parsifal είπε:
     22/12/2009 στις 9:59 pm
     Σέβομαι την εμπαθή σας στάση κατά της Δυτικής μουσικής παραδόσεως και την σταλινική σας τακτική του αμαλγάματος : Τέκτονες, δάκρυα κ.α.
     Εμείς θα πηγαίνωμε στο Μέγαρο και οποιος θέλει ερχεται !

     Απάντηση
     archaeopteryx είπε:
     22/12/2009 στις 10:11 pm
     Ωραίο το Μέγαρο, για νεοπλουτους, υπαλλήλους και αδερφές (πολύ προϊόν εκβιασμού…) Προσωπικά προτιμώ το Ηρώδειο καi το Bayreuth.

     Απάντηση
     Nικόλας είπε:
     22/12/2009 στις 10:21 pm
     Πας στο festival;

     Απάντηση
     B.K.Σ. είπε:
     22/12/2009 στις 10:30 pm
     ο παρσιφάλ πάντως θα το πέρασε για το μπάντμιντον… ;)

     Απάντηση
     parsifal είπε:
     22/12/2009 στις 11:23 pm
     Ευτυχώς και μας το εμαθες εσυ ξιπασμένη πατσαβούρα

     Απάντηση
     B.K.Σ. είπε:
     22/12/2009 στις 11:31 pm
     ελπίζω να παραμείνει το σχόλιό σου ως μνημείο αρμονίας με το Ombra mai fu σου… ;)

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Επώνυμος 02/08/2011 22:26:53

     parsifal είπε:
     22/12/2009 στις 9:29 pm
     @BKΣ :ΔΕΝ εστόχευε στην μουσική παράδοση που λές το Μέγαρο. Υπάρχουν αλλοι, παχυλά αμοιβόμενοι και υποστηριζόμενοι για το εργο αυτό.
     Οσο για τις νεκρολογίες που λές, επειδή δεν είμεθα ολοι ιδιοι σου αφιερώνω αυτήν που εγραψα εγώ χθές βράδυ (αλλά δεν ενεφανίσθη) :
     “Ενός λεπτού σιγή για τον CASTELLANO…
     Η σημερινή παράσταση της «Σταχτοπούτας» στο Μέγαρο ηταν διαφορετική απο κάθε αλλη εκδήλωση των τελευταίων ετών. Ισως γιατί δούλεψα στο παρελθόν σε ειδικό τομέα του ΔΟΛ και είχα προσωπική επαφή με τον κ. Λαμπράκη, ισως γιατί χρειάσθηκε να εξηγήσω μερικά πράγματα στην 6χρονη κόρη μου, η τυπική ανάγνωση του ανακοινωθέντος του ΔΣ και το ενα λεπτό σιγής για εκείνον που γνωρίζαμε ως “Castellano” ηταν συγκλονιστικά.
     Η ιστορία θα κρίνει τον μεγάλο Ελληνα Αστό που εφυγε, και εγώ θα κρατήσω μόνον αυτό : Προσπάθησε οσο κανένας αλλος να αποκολλήσει την κουλτούρα της χώρας απο το ανατολίτικο τέλμα της, προσπάθησε να φέρει κοντά την Ελλάδα, την Δυτική Ελλάδα στις πραγματικές της καταβολές. Τα παιδάκια που στάθηκαν προσοχή για το μεγάλο κενό που αφησε ο κ. Λαμπράκης είχαν την ευκαιρία ν’ακούσουν και κάτι αλλο απο Καραγκιόζη, Θεοδωράκη και Ρουβά…
     Ηταν η ελληνική εκδοχή του πρίγκιπος Εστερχάζυ ? Μπορεί, αλλά δεν περιορίσθηκε να πληρώνει τον Haydn να του φτιάχνει ορχήστρες για προσωπική του ευχαρίστηση. Ηπιε και απο τις τρείς πηγές του Yggdrasil, της βελανιδιάς της σοφίας του Wagner : Το Εχειν, την Ισχύ και την Σοφία. Σαν αλλος Wotan, για την σοφία αντάλλαξε οχι τον οφθαλμό αλλά την υγεία του και το πλήρωσε, μόνον 75 ετών, αφήνοντας μια πραγματική Walhalla στην μίζερη, τριτοκοσμική μας πραγματικότητα.
     Είθε να βρεί την γαλήνη στον πλούσιο ισκιο της βελανιδιάς και είμαι σίγουρος πως θα αναφωνήσει : Ombra mai fu !”

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ αλλενάκι 02/08/2011 23:07:14

      Ώπα της, αλλενάκι! Τι διαμάντι πέτυχες!

      Ο Καραγκιόζης και ο Ρουβάς πακέτο με το Θεοδωράκη! Εμ, από θαυμαστές του "μεγάλου Έλληνα" που θα μας έκανε, "επιτέλους", Ευρώπη δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό!

      Πές μας σε παρακαλούμε ότι αυτά τα είχες γράψει ειρωνικά!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Επώνυμος 03/08/2011 04:02:17

      Επώνυμε, εδώ εχτές χαρακτήρισε την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Εκκλησία του Δήμου «μούφα της Πνύκας» (και τον έβαλες στην θέση του). Θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν αυτά που βρήκε το Αλλενάκι;

      Η δε αρχαιοπληξία συνοδεύεται πάντοτε και από δυτικοπληξία.

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ αλλενάκι 02/08/2011 23:28:41

      Ο "μεγάλος Έλληνας" που μαζί με τον Νίκο Σαμψών και τον Ποταμιάνο σχεδίασε την ανατροπή Μακαρίου.
      Ο "μεγάλος Έλληνας" που έστελνε τον κόσμο να πίνει το λασπόνερο του Καματερού και παρέσυρε με τον κιτρινισμό της φυλάδας του καρκινοπαθείς να διακόψουν τη θεραπεία τους, για να βρουν την υγεία τους με το νερό ενός απατεώνα.
      Ο "μεγάλος Έλληνας" του οποίου τις εφημερίδες έκαιγαν οι αγανακτισμένοι οπαδοί της Ενωσης Κέντρου για τον ύπουλο ρόλο του στην Αποστασία.
      Ο "μεγάλος Έλληνας" που ήταν κρατικοδίατος.
      Ο "μεγάλος Έλληνας", ένας Ολογάρχης, που αποτέλεσε την προσωποίηση του όρου Διαπλοκή που οδήγησε την Ελλάδα στα χάλια της( και όχι οι μισθοί των πολιτών όπως λένε οι οπαδοί του Λαμπράκη).

      Τελικά τίποπτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι αθώο...

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ αλλενάκι 02/08/2011 23:49:22

      Άραγε, Αλλενάκι, το ότι ο Λαμπράκης ενέχεται για αρνητική χειραγώγηση/εκμετάλλευση της πολιτικής σκηνής τον κάνει ανίκανο για τις ποιότητες, που του αποδίδει αυτός ο επικήδειος -που δεν αναφέρεται στην πολιτική της εποχής και -απ' όσο ξέρω- είναι μάλλον δίκαιος;
      Και πως σχετίζεται με την ανάρτηση (γιατί, μόνο μίζερα υπονοούμενα οσμίζομαι).

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 01:05:51

      Το θέμα δεν είναι ο Λαμπράκης εδώ.
      Το θέμα μου και ορισμένων άλλων είναι ότι κατηγορούνται επιλεκτικά μόνο οι Μανιάτες πολεμιστές για προνόμια επί βαυαροκρατίας από δεδηλωμένους σύγχρονους βαυαρολάτρες.
      Τουλάχιστον εκείνοι πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους, οι σύγχρονοι βαυαρολάτρες τι έκαναν;

      Αλλά αυτός το ξεκίνησε και στοχοποίησε.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ αλλενάκι 03/08/2011 08:51:28

      Εγώ απο τις σχετικές παραγράφους κατάλαβα ότι, "δεν πρέπει να ντύνουμε με την σημαία τις συντεχνιακές μας επιδιώξεις" και "δεν πρέπει να αφήνουμε τους πολιτικούς ("Βαυαρούς") να μας στρατολογούν, αξιοποιώντας τις συντεχνιακές μας επιδιώξεις για να εμποδίσουμε εθνικές ανελίξεις". Έλεος με τους Μανιάτες! Να σας κάνουμε συλλογικό (ή και ατομικό -στείλε φωτογραφία) εικόνισμα και να σας προσκυνάμε. Κι από κοντά την Κρήτη (άλλοι τόσοι αρβυλοφόροι) την λεβεντογέννα Ρούμελη, την ηρωϊκή Μακεδονία...
      Και διάλεξε νοοτροπία: Ή Δυτικοί, ή Ανατολίτες. Το ένα πόδι εδώ, το άλλο εκεί... μεγάλη η απόσταση...άρα, πόδια ανοιχτά... χμμμ, τώρα κατάλαβα τι έπαθε η Ελλάς!

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 10:30:11

      ΕΛΕΟΣ ΕΓΩ ΠΗΛΕΑ!
      Ποιος ξεκίνησε την ιστορία με τους Μανιάτες, αναπαράγοντας στερεότυπα του περασμένου αιώνα, μαφίες του λιμανιού και ταγματασφαλίτες;
      Τα έχουμε βαρεθεί!

      Αλλά η καλύτερη απάντηση είναι του ανώνυμου:
      anonymous είπε:
      02/08/2011 στις 7:37 pm
      Δυστυχώς, υπάρχει μια σειρά κομπλεξικών ανθρώπων που γενικά έχουν πρόβλημα με τους Μανιάτες. Αγνοούν τα εξής.
      1) Η Μάνη επί Τουρκοκρατίας είχε 160.000 πληθυσμό και άλλο τόσο είχε η υπόλοιπη Πελοπόννησος.
      2) Οι Μανιάτες πολέμησαν κι ελευθέρωσαν την Ελλάδα. Τα μνημεία στα μανιάτικα χωριά το επιβεβαιώνουν. Η πρώτη ήττα ήταν αυτή της Μικρασιατικής Καταστροφής επειδή τους κυνηγούσε ο Βενιζέλος.
      3) Επειδή οι Μανιάτες ήταν και είναι εξοικειωμενοι με τα όπλα ήταν και είναι οι μόνοι που πήγαιναν επαγγελματικά στην αστυνομία ή στο στρατό. Ο θάνατος του Βλαχάκου στα Ίμια το αποδεικνύει. Άλλος ένας Μανιάτης σκοτώθηκε για την πατρίδα μαζί με τους Καραθανάση και Γιαλοψό που δεν ήταν μανιάτες. Όμως η απώλεια σε ποσοστό ήταν 30% σε Μανιάτες.
      4) Άλλοι δεν πάνε σε αστυνομία-στρατό διότι τα σιχαίνονται. Εδώ είπαν της Δαμανάκη να πάει στο ΠΡΟ-ΠΟ και δε δέχτηκε με την αποστροφή ότι δε μπορεί η αγωνίστρια του Πολυτεχνείου να γίνει υπουργός χωροφυλακής.

      Αντιπαρέρχομαι τα περί Κοτζαμπασιμού κλπ. που είναι η ορολογία του ΚΚΕ για να απαξιώσει τη λειτουργία του ελλ. κράτους. Δεν υφίσταται κοτζαμπασισμός και πλέον οι μανιάτες είναι μειοψηφία στη χώρα. Μεταπολεμικά οι κυβερνώντες τη χώρα αυτή ήταν μη Μανιάτες. Οι Καραμανλήδες είναι από τις Σέρρες, οι Μητσοτάκηδες από τα Χανιά και οι Παπανδρέου (αρχικό όνομα Σταυρόπουλοι) από την Πάτρα. Αυτοί γιατί δεν έλαβαν τα μέτρα για να πάψει να υφίσταται ο κακός κοτζαμπασισμός των κακών Μανιατών, που αν δεν πολεμούσαν η Ελλάδα θα ήταν μέχρι το Σπερχειό;
      ________________________________________________

      ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ.

      ΜΗ ΜΑΝΙΑΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ parsifal 02/08/2011 23:04:07

    Λόγια, λόγια, λόγια.
    Γενικολογίες και όποιν πάρει ο χάρος.
    Αμολάμε μια κατηγορία, χωρίς να εξειδικεύουμε και στο κλίμα του "μαζί τα φάγαμε" όλι είναι ένοχοι.

    -" η παραδοσιακή δομή “ανεξάρτητων” νησίδων οικονομικής δραστηριότητος που δεν λογοδοτούν πουθενά και απαιτούν να μείνουν ολα ως εχουν ενώ το σύμπαν βουλιάζει".
    Ποιές είναι αυτές οι νησίδες; Οι φαρμακοποιοί, οι ταξιτζήδες, οι δικηγόροι, οι φορτηγατζήδες; Τίποτα συγκεκριμένο έχεις να μας πεις; Αλήθεια η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας οφείλεται στο τάχα μου υψηλό μισθολογικό κόστος και στα "προστατευμένα επαγγέλματα" επειδή το λένε οι μνημονιακοί παπαγάλοι, που θρασύτατα δεν απολογούνται για το Μνημόνιο που σε όλα έπεσε έξω; Η μήπως σε άλλους παράγοντες και συνθήκες όπως η μη τυποποίηση των ελληνικών προιόντων, ο δαίδαλος της κρατικής γραφεικρατίας/κωλυσιεργίας. Πείσθηκες από την Καθημερινή πως τάχα αν εξαθλιώσουμε και άλλο τους μισθούς θα βελτιωθεί η ελληνική οικονομία; Δικαίωμά σου. Αλλά έχεις πρόβλημα να μας εξηγήσεις γιατί η αναταγωνιστικότητα άλλων ευρωπαικών κρατών με υψηλότερες αμοιβές είναι καλύτερη της δικής μας.

    -"θα γίνωμε ολοι πτωχότεροι, αυτή είναι η επιδίωξη του μνημονίου και μαζί με ολους και οι ταξιτζήδες, οπως και οι δ. υπάλληλοι, οπως και οι χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι που χάνουν την δουλειά τους αλλά αδυνατούν να εκβιάσουν την κοινωνία".

    Αφού διευκρινίσω, αφού έχουμε να κάνουμε με κοινωνικό αυτομαστιστή πως δεν είμαι Δ.Υ., θα σε ρωτούσα: με τον όρο "εκβιάζουν την κοινωνία" εννοείς τις απεργίες; Καλά τα ευρωπαικά συντάγματα και τα ισχύοντα στις δυτικές δημοκρατίες τα αγνοείς πλήρως; Μόνο Παπαχελά διαβάζεις; Η απεργία είναι κατάκτηση των δυτικών κοινωνιών και μόνο ακραίοι γραφικοί νεοφιλελεύθεροι αμέσως αρχίζουν την καραμέλα του "εκβιασμού της κοινωνίας". Καμιά απεργία που να δικαιολογείς έχεις να μας πεις; Όχι. Όλες τις βρίσκεις παράλογες. Το ξανάπαμε. Όσο και να θέλεις να εμφανιστείς μοντέρνος, φιλελεύθερος και "μεταρρυθμιστής¨κατά βάση στον πυρήνα του συλλογισμού σου κρύβεται η πιο βαθειά αντίδραση, ένας μονόδρομος οπισθοδρόμησης: το μισαλλόδοξο "να ψοφήσει η κατσίκα το γείτονα".

    Φιλική συμβουλή. Κόψε την Καθημερινή.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Κώστας 02/08/2011 23:08:53

     Τι να την κόψει. Αυτοί είναι που γράφουν τις "Καθημερινές". Ο βαθύς πυρήνας της ηθικής, διανοητικής και εθνικής μας εξαθλίωσης...

    • ΠΗΛΕΑΣ avatar
     ΠΗΛΕΑΣ @ Κώστας 03/08/2011 00:24:23

     Κώστα, είπες πολλά σωστά, αλλά δεν τα βάζεις στη σειρά τους:

     Βεβαίως το κύριο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν είναι οι μισθοί, αλλά είναι ΤΟ ΜΟΝΟ, που μπορούμε να αλλάξουμε σχεδόν ΑΜΕΣΑ (σχεδόν, γιατί άμεσα θα ήταν αν διαθέταμε δραχμή για να την υποτιμήσουμε, ή δικτατορία για να "αποφασίζει και να διατάσσει" -δεν σου γράφω άλλα γιατί θα σου κόψω τον ύπνο- έχεις κάνει έλεγχο "αυτοματισμού" στον εαυτό σου, τελευταία;). Όλα τα άλλα απαιτούν χρόνο, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ πριν διαλυθούμε οικονομικά και κοινωνικά. Κάναμε 30 χρόνια να διαλύσουμε την Ελλάδα, δεν γινόμαστε Γερμανία σε 6 μήνες, ούτε σε 6 χρόνια ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (μάλλον δεν γινόμαστε ποτέ).

     Η απεργία-κατάκτηση των Δυτικών κοινωνιών έχει καμμία σχέση με αυτή των ταξιτζήδων, των αγροτών, των Κολλάδων; Ή μπλέκεις την πικετοφορία με τις καταστροφές και την οχλοκρατία;

     Για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συμφωνώ!

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 02:26:33

      Πηλέα,
      το "μόνο που μπορούμε πλέον να αλλάξουμε", δηλαδή το τσεκούρωμα των μισθών με οριζόντιες περικοπές είναι η βαθύτατη αιτία της Υφεσης πέρα από κλαθε προσδοκία.
      Ούτε την ανταγωνιστικότητα βελτιώνει, ούτε τα έσοδα βελτιώνει, γιατί τα χάνεις από αλλού.
      Καλά, ένα χρόνο τώρα δεν βγάλαμε συμπεράσματα;
      Αύξησαν τους φόρους, μείωσαν τους μισθούς και ...μειώθηκαν τα έσοδα! Μιλάμε για σκιτζήδες ολκής. Αλλοδαποί και εγχώριοι μνημονιακοί έχουν γράψει χρυσές σελίδες στο Βιβλίο της Αποτυχίας, αλλά με έκπληξη βλέπω πως ακόμη κάποιοι πείθεστε στα μνημονιακά δόγματα που έγιναν περίγελως. Στο 2011 δε, όχι μόνο τους μειώθηκαν τα έσοδα, αλλά ξέφυγαν και οι δαπάνες λόγω επιδομάτων ανεργίας , ασφαλιστικών εισφορών κλπ.
      Είναι τραγικό η όλη φιλοσοφία του Μνημονίου να έχει αποτύχει οικτρά, να έχει εγκαταστήσει φαύλο κύκλο ύφεσης και να επιμένετε σε μνημονιακές συνταγές τύπου "κόψτε μισθούς, θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα".
      Είναι κυριολεκτικά τραγικό να υπερασπίζεστε μια εξώφθαλμα αποτυχημένη συνταγή με δόγματα τύπου "οι μισθοί θέλουν κόψιμο" .
      Σε ότι αφορά στις απεργίες αν θεωρείς, πως στη δυτική Έυρώπη απργούν με πικετοφορίες, αν ποστεύεις πως εκεί δεν γίνονται επεισόδια, καταλήψεις κλπ, τι να πω; Η προπαγάνδα "μόνο εδώ γίνονται αυτά" χαρακτηρίζεται από την πιο βαθειά άγνοια( δεν το λέω για σένα).
      Άλλο το δεν συμφωνούμε και καταδικάζουμε τις ακρότητες και άλλο το αυτομαστιγωτικό "μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά" .

      -Τί ; Οι απεργοί της Λουφτχάνσα "βασανίζουν την κοινωνία" , όπως λένε οι εγχώριοι; Μπα δεν μπορεί, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Ψέμματα θα είναι...:
      "Hundreds of Lufthansa flights were cancelled today as the majority of pilots at Europe's largest airline went on strike over job security. Tens of thousands of passengers were stranded at airports across Germany after the severest industrial action in German aviation history started at midnight on Sunday."
      http://www.guardian.co.uk/business/2010/feb/22/lufthansa-strike

      -Τί; Οι οδηγοί τρένων στην Γερμανία απεργούν και επιβάτες δεν μπορούν να μετακινηθούν; Μάλλον Ελληνες μετανάστες θα είναι, μόνο οι Έλληνες όταν απεργούν "βασανίζουν την κοινωνία"...:
      "Once again, German train drivers are making life miserable for rail managers and customers. Claus Weselsky, the head of the German train drivers' union, GDL, isn't just trying to force national railway Deutsche Bahn to its knees, but also hopes to strengthen his small union in the process. Customers could be facing massive service disruptions in the months ahead. "
      http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,751143,00.html

      -Τί ; Απεργούν οι γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι και δεν δουλεύουν τα νοσοκομεία, οι μεταφορές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοι; Μάλλον παρέα με Έλληνες θα έκαναν. Μόνο οι Έλληνες όταν απεργούν "βασανίζουν την κοινωνία"...:
      "Public workers’ union Verdi called temporary strikes across Germany on Wednesday, cutting service to transportation networks, waste disposal, hospitals, child care centres and municipal administrative offices.|"
      http://www.thelocal.de/money/20100203-25001.html

      -Τί; Κλειστά σχολεία και καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροπλάνων σε απεργιακή κινητοποίηση στην Μ. Βρετανία; Μα καλά, εγώ νόμιζα πως μόνο οι δικοί μας ελεγκτές "βασανίζουν το κοινωνικό σύνολο" . Έτσι διάβασα στο Βήμα και στην Καθημερινή. Λές να λένε ψέμματα;
      "Many schools across Britain were closed or classes disrupted and air passengers were expected to face delays because immigration officials were among the striking workers. Courts and government buildings were also affected. "
      http://www.msnbc.msn.com/id/43588855/ns/world_news-europe/t/teachers-civil-servants-among-strike-uk/

      -Οχλοκρατία ε; Οι Βρετανοί απεργοί συγκρούονται με την Αστυνομία; Επεισόδια; Μα εγώ ξέρω πως αυτοί κάνουν απλά ..."πικετοφορίες":
      "Protesters have clashed with police as thousands of public workers have marched through London, protesting against proposed changes to their government pensions. "
      http://mayomo.com/98095-uk-public-sector-strike-clashes-between-police-and-protesters

      "Πικετοφορία" ε;

      Το μόνο που "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει" είναι η ευκολία με την οποία δεχόμαστε την εκάστοτε εξουσιαστική/κυβερνητική προπαγάνδα που εντέχνως σερβίρουν τάχα μου σοβαροί αρθογράφοι από τάχα σοβαρές εφημερίδες, τύπου Παπαχελά. Ξέρεις, ο υμνητής του ....Καρατζαφέρη...Πολύ σοβαρός!

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Κώστας 03/08/2011 09:41:07

      1. Προσωπικά ήμουν εξ'αρχής εναντίον ΚΑΘΕ μνημονίου. Μόνοι μας έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το χάλι που δημιουργήσαμε. Οι "σωτήριες" βοήθειες θα ερχόντουσαν, όχι για το χατήρι μας, αλλά για να σωθεί το Ευρώ. Αλλά, έτσι ή αλλοιώς, θα έπρεπε, αφού πήραμε ψηλά τον αμανέ, για να μην διαλύσουμε με μιάς το κράτος (το να το συρρικνώσουμε πληθυσμιακά και να το διευρύνουμε ποιοτικά είναι μονόδρομος) να βρούμε λεφτά. Αφού λεφτά δεν υπήρχαν και μας προέκυψε, -δημοκρατικά, δεν λέω- ο φωστήρας ΓΑΠ με τα "πιστόλια" και τις λοιδωρίες της ίδιας του της χώρας, που ιδεολογικά (η λέξη χρησιμοποιείται εδώ με μέγιστη οικονομία) δεν διαφοροποιείται από την "βαθειά" ΝΔ, η υποτίμηση ήταν η μόνη λύση. Χωρίς δραχμή, η εσωτερική υποτίμηση εφευρέθηκε (κυριολεκτικά, γιατί δεν είχε ποτέ εφαρμοστεί πριν την Αργεντινή, όπου απέτυχε και εγκαταλείφτηκε μαζί με το πεζοδολλάριο -το αντίστοιχο του Ευρώ, δηλαδή- για να επιστρέψει η οικονομία στα ζύγια της. Η ύφεση είναι δεδομένη και τεκμηριωμένη 100% συνέπεια, αλλά είναι, τεκμηριωμένα από την ιστορία, και πρόλογος της ανακάμψεως. Σκοτεινοί παράγοντες, που πολύ φοβάμαι, παραμένουν οι εγγενείς αδυναμίες της εσωτερικής υποτιμήσεως, έναντι της κλασσικής (αν είχαμε δραχμή) και το άθλιο πολιτικό μας στερέωμα και σύστημα. Πάντως, ΚΑΙ να μην θιγούν οι πάσης φύσεως απολαβές ΚΑΙ να επιστρέψουμε σε ανάπτυξη είχε καταστεί ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Και βλέπουμε αν είναι και τώρα δυνατόν.
      Καταλάβετέ το: Οι μισθοί είναι ανάλογοι της ανταγωνιστικότητας και καταβάλλονται ΑΜΕΣΑ. Δέστε, που είναι η ανταγωνιστικότητά μας και συμπεράνετε πόσες θυσίες μένουν ακόμα.
      2. Δεν μπορείς να αντιληφτείς την διαφορά ανάμεσα σε μια απεργία, που παραλύει την συγκεκριμένη υπηρεσία των απεργών (όπως οι περισσότερες από αυτές που παραθέτεις), και μια επιθετική ενέργεια, όπως το να κλείνεις τα λιμάνια, που σκοπό έχει να παραλύσει ΑΛΛΟΥΣ εργασιακούς χώρους; Τι να σου πω... Και πρέπει να ψάχνουμε τις πιό ακραίες "Ευρωπαϊκές" εκδηλώσεις για να τις αναγορεύσουμε σε "κατακτήσεις"; Εντάξει! Υπάρχουν και εκεί ΚΑΦΡΟΙ και κουκουλοφόροι, αν αυτό εννοείς. Κάνε τους ίνδαλμά σου.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 09:48:58

      Και επειδή έχω το κουσούρι της πολυλογίας, να συνοψίσω τα παραπάνω:
      Δεν θες να μειώσουμε μισθούς; Καλά! Βρες τα να τα δώσουμε! Χωρίς δανεικά! Σήμερα!

     • Κώστας avatar
      Κώστας @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 11:42:07

      Στο 1. της απάντησής συυ συμφωνώ απόλυτα εκτός από το σημείο στο οποίο επιμένεις περί βελτίωσης της αναταγωνιστικότητας.
      Οι μισθοί ελάχιστα επηρεάζουν-βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητας. Λαμπρό παράδειγμα: μα οι ευρωπαικές χώρες με υψηλότερες μισθολογικές απολαβές σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα. Η βουλγαροποίηση δεν βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα. Απλά συμφέρει κάποιους που βρήκαν ευκαιρία να περάσουν όλη την νεοφιλελεύθερη ατζέντα τους.
      Μετά γίνεσαι άδικος. Μου λες :"Κάνε τους ίνδαλμά σου", όταν ρητά γράφω "Άλλο το δεν συμφωνούμε και καταδικάζουμε τις ακρότητες και άλλο το αυτομαστιγωτικό “μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά” ".
      Το κλείσιμο λιμανιών, από τους ταξιτζήδες ναι είναι καφριλίκι. Αλλά το αντεπιχείρημά μου ήταν πως παντού στον κόσμο με τις απεργίες υπάρχει κοινωνικό κόστος, ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου και ακρότητες. Τα έβαλα σε αντιδιαστολή των όσων έγραψες περί πικετοφορίας.
      Και πάντως η απεργία της Λουφτχάνσα, των γερμανών σιδηροδρομικών, των βρετανών ΔΥ δεν ήταν οι πιο ακραίες "ευρωπαικές εκδηλώσεις", όπως λες. Τυπικές απεργίες δυτικοευρωπαικών χωρών ήταν. Αν ήθελα παραδείγματα ακραίων θα έψαχνα τους γάλλους αγρότες ή τους ανθρακωρύχους.

      Πιο κάτω λες "Δεν θες να μειώσουμε μισθούς; Καλά! Βρες τα να τα δώσουμε! Χωρίς δανεικά! Σήμερα!"
      Μπερδεύτηκα. Τελικά η μείωση μισθών γίνεται για εσωτερική υποτίμηση/ βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ή επειδή δεν τα έχουμε;
      Αλήθεια τα λεφτά του Μνημονίου πάνε για μισθούς; Γιατί εγώ ξέρω πως ρητά αναφέρεται πως ΔΕΝ μπορούν να πάνε αλλού παρά μόνο για εξυπηρέτηση δανειακών υπόχρεώσεων.
      Είσαι έτοιμος να μου πεις το ποσό που εξοικονόμησε το δημόσιο από μισθολογικές περικοπές; Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για πολύ λίγα δις. Αν συνυπολογίσουμε τα διαφυγόντα έσοδα λόγω μείωσης της κατανάλωσης ένεκα της μείωσης μισθών θα δούμε πως η μνημονιακή συνταγή "κόψτε μισθούς" ήταν ολέθρια.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 12:31:50

      "(Απανταχού) απεργοί, ίσον κάφροι. (Απανταχού" απεργία, ίσον καφριλίκι."

      Εξαιρετική συλλογιστική! Νεοταξίτικη και νεοφιλελεύθερη!

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ΠΗΛΕΑΣ 03/08/2011 18:02:50

      Ξεκινώντας από τον Αυριανιστή (πετυχημένο όνομα =διαστρεβλωτής της ειδήσεως): Κάφρος δεν είναι ο απεργός. Κάφρος είναι ο βιαιοπραγών για να εμποδίσει ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ κλάδους ή άτομα να εργαστούν. Μάθε να διαβάζεις!

      Κώστα: Με αναγκάζεις να επαναλάβω: Η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται κύρια από τον μισθό. Αλλά είναι ΤΟ ΜΟΝΟ, που μπορούμε να επηρεάσουμε άμεσα. Εξαρτάται, πχ, περισσότερο από την τεχνογνωσία, που εξαρτάται απ'την εκπαίδευση, που εξαρτάται από τις κοινωνικές νοοτροπίες κλπ.κλπ. Να πούμε, δέκα χρόνια; Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι! Ξαναδιάβασε τα όσα έγραψα παραπάνω. Και, ναι, τα παραδείγματα που έφερες ήταν ΘΕΜΙΤΗΣ απεργίας. Αυτό έγραψα κι εγώ. Άρα, να μην συγχέονται με τρακτέρ ταξί και Κολλάδες. Η πικετοφορία είναι ΘΕΜΙΤΗ υπενθύμιση προβλήματος και ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ μια θεμιτή απεργία, που παράγει μια κατανοήσιμη ταλαιπωρία κοινού. Μακάρι να ήταν έτσι και εδώ. Το κλείσιμο Εθνικής Οδού για τον υποβιβασμό μιας άθλιας παράγκας στην Β' Εθνική είναι ΑΘΕΜΙΤΟ. Δεν πιστεύω ότι διαφωνείς.
      Όταν τα λεφτά δεν υπάρχουν, δεν τα δίνεις. Όταν δεν θέλεις να κάνεις στάση πληρωμών και δεν έχεις άλλο μέσον καταφεύγεις σε καταχρηστικό (έως τοκογλυφικό) δανεισμό, ήγουν "Μνημόνιο". ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ "εταίρων μας". Που ζητάνε μέχρι και τον Παρθενώνα, ως εμπράγματη εγγύηση. Με την περικοπή μισθών (του ιδιωτικού τομέα κυρίως), ναι, πετυχαίνεις και βελτίωση ανταγωνιστικότητας.
      Ως προς τα απωλεσθέντα έσοδα, γίνεται, από πολλούς, ένα σφάλμα αναλογίας: Αν είναι να σου δώσω 100 παραπάνω για να εισπράξω 23 από ΦΠΑ και 10 από φόρους, κλπ, αλλά ένα σοβαρό μέρος να γίνει εισαγόμενη κατανάλωση (δηλαδή να φτερουγίσει οριστικά), "το ταμείον θα είναι, μοιραία, μείον". Έτσι, προτιμά το κράτος να χάνει πολλά σε εισπράξεις και να εξοικονομεί περισσότερα σε δαπάνες. Και, όπως βλέπεις, πάλι "μέσα" είναι. Άλλωστε, από τις ηλίθιες συνιστώσες του Ελληνικού Δημοσίου, ποτέ δεν θα γεννηθεί εξυπνότερη σκέψη. Ας είναι κι αυτή.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ ΠΗΛΕΑΣ 04/08/2011 16:29:19

      Κώστα,
      στην πρώτη ενότητα συμφωνώ. Απλά, εσύ επιφυλάσσεσαι για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ενώ εγώ λέω ότι "ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται" και, μέχρι να βρεθεί εναλλακτική (και οι σχετικοί πόροι) από ΟΛΟ το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό δεν θα βρεθούν άλλες λύσεις.
      Ως προς το "100 παραπάνω" μάλλον δεν το διατύπωσα καλά. Εννοούσα παραπάνω από τους σημερινούς, ήδη ακρωτηριασμένους μισθούς. Πάντως, για πάγωμα μισθών είναι αργά πιά. Όπως ειπώθηκε, δεν υπάρχει σάλιο, πια.
      ΥΓ. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι παρά την ανάγκη της ΝΔ να διατυπώσει εναλλακτική αναπτυξιακή πρόταση, αυτή μένει στην "αναδιαπραγμάτευση";

 39. βαγόνι avatar
  βαγόνι 02/08/2011 19:49:02

  Απο άλλη,ίσως,αφετηρία, συμφωνώ στα χοντρά-χοντρά!
  Για χρόνια πολλά,ταλανιζόμαστε ανάμεσα σε διλήμματα διαλυτικά:κοτζαμπασισμός ή ευρωπαισμός by the book...;
  'Εφτανε μέχρι τη γελοιογραφική αμφιθυμία: Χριστόδουλος ή
  Μαρία Ρεπούση;
  Τό κόστος καταβάλλεται σήμερα τοις μετρητοίς.....δεν έγινε,
  στην πράξη,ο διάλογος της "καθ' ημάς Ανατολής" και του
  "Ευρωπαικού Διαφωτισμού"ως στοιχείο καθημερινότητας,
  παρα μόνο ίσως σε κάποιες φωτισμένες προσωπικότητες των
  γραμμάτων....δεν ήταν κι' εύκολο...το κόστος παραμένει
  βαρύτατο και, όχι λίγες φορές, εμφανίζουμε ένα απαράδεκτο
  πρόσωπο μιας κουλτούρας ερζάτς και το χειρότερο: χωρίς πυξίδα.
  Το πράγμα θέλει σκεψη και καθαρή ψυχή!

 40. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 02/08/2011 22:06:52

  Βαγόνι, σωστά αλλά προ πάντων θέλει κοινή λογική είδος μάλλον εν ανεπαρκεία σε μας τους Έλληνες. Διάλογος αγενής, επιθετικός και απαξιωτικός .... Γιώργο από Μεσσηνία κακώς, αν μου επιτρέπεις, έγινες "σχολιαστής" γιατί αλήθεια ? Μας φταίνε οι απόψεις, οι Μανιάτες,
  οι πολιτικοί (άχρηστοι δεν λέω) και προπάντων οι ξένοι .....
  Εδώ δεν μάθαμε ούτε να συζητάμε μεταξύ μας πως θα λύσουμε χρονίζοντα
  προβλήματα ? Γνωρίζω ότι φιλοξενούμαι σε site φιλονεδημοκρατικό αλλά σκεφθείτε αύριο γίνεται πρωθυπουργός ο Σαμαράς (και με αυτοδυναμία)
  πως όμως θα κυβερνήσει έναν λαό που έχει μάθει στην πλήρη ασυδοσία στην
  πλήρη ανυπακοή και εν τέλει στον αυτοχειριασμό.... Πως αλήθεια? Μετά θα
  λέτε ο Σαμαράς θέλει δεν τον αφήνουν οι πασοκικές συντεχνίες.
  Αγαπητοί/ές το Πασόκ ως Φράνκεστάϊν φέρνει μεγάλη ευθύνη για αυτό που
  δημιούργησε, θάπρεπε όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει, έστω
  κι αν γίνεται για άλλους λόγους. Λαοί που είναι τόσο αντιδραστικοί δεν έχουν μέλλον. Λαός τσαμπουκάς που "Δεν χρωστάει, Δεν πληρώνει, Δεν πουλάει",
  λαός επιπόλαιος που άφησε τον τόπο του να γεμίσει με κάθε φυλής λαθραίους
  και τώρα κλαίει, λαός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του αλλά ανέχεται την
  αγένεια του κάθε Δ.Υ. , λαός του τζάμπα, της αρπαχτής, λαός άπατρις ναι άπατρις. Αν αγαπούσαμε έστω και λίγο την πατρίδα μας θα είχαμε εκλέξει άλλου είδους πολιτικούς.
  Δεν λέω έχουμε πολλά καλά στοιχεία ... μήπως είναι καιρός να τα φέρουμε στην επιφάνεια ?
  Ως πότε θα ανεχόμαστε ως Έλληνες τη χλεύη των αλλοφύλλων ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γλαυξ 03/08/2011 12:40:08

   Ως τότε που μόνοι μας θα αυτοτοποθετούμεθα ως υποδεέστεροι λαών που "γέννησαν" κάποιους σαν το Νορβηγό μακελάρη ή σαν τους Ολλανδούς που βίαζαν και βιντεοσκοπούσαν ομοεθνή τους σε δωμάτιο ελληνικού ξενοδοχείου. Αυτοί οι λαοί, που γεννούν τέτοια κτήνη, έρχονται τώρα και μας κουνάνε το δάχτυλο και κάποιοι γραικύλοι σκύβουν πειθήνια το κεφάλι!

 41. Κώστας avatar
  Κώστας 02/08/2011 22:25:05

  Θα τρελλαθούμε τελείως μου φαίνεται...
  Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι επιτυχημένη όχι γιατί πείθει, αλλά γιατί επιτυγχάνει κάτι σπουδαιότερο: επιφέρει την απόλυτη σύγχυση.
  Ο αρχιανεύθυνος της Πάρου ...ΘΑ καταθέσει λέει τις προτάσεις του στο τέλος Αυγούστου. Και μόνο για αυτήν του τη δήλωση θα έπρεπε να αποπεμφθεί απο την κυβέρνηση. Είναι η απόλυτη απόδειξη πως ο άνθρωπος δεν κάνει για την δουλειά. Είναι απλά άσχετος. Συμπλεγματικός και αλαζών με τρόπο που θα ήταν αστείος αν δεν ήταν επικίνδυνος.

  Σύγχυση. Αυτό έχει καταφέρει η κυβέρνηση. Η ίδια ως Πυθία ΔΕΝ έχει θέσεις. Τις μαντεύουμε από τα μισόλογα και από την επιθετική στάση του . Θα έχει λοιπόν στο τέλος του καλοκαιριού. Και εμείς οι υπόλοιποι ως Γαλάτες του γνωστού χωριού πλακωνόμαστε. Όλοι εναντίον όλων. Οι υπέρ των ταξιτζήδων με τους εναντίον.

  Προσωπικά είμαι υπέρ τους. Αλλά σε μια προσπάθεια ανεύρεσης κοινής γραμμής θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα, μια που η "απελευθέρωση" είναι μια καραμέλα που ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Της δίνει όποιο περιεχόμενο θέλει ο καθένας και σε αυτό στηρίζεται η σύγχυση που επιδιώκει ο κυβερνητικός προπαγανδισικός μηχανισμός.
  Συγκεκριμένα λοιπόν:
  1. Διαφωνεί κανείς πως η άδεια ταξί δεν θα πρέπει να μεταβιβάζεται και μετά την συνταξιοδότηση του ιδιοκτήτη να γυρνά στο κράτος; Να χτυπηθεί το καθεστώς της μάντρας ή όχι ; Νομίζω ουδείς διαφωνεί πως η άδεια δεν πρέπει να μεταβιβάζεται και η μάντρα πρέπει να χτυπηθεί. Και το σχέδιο Ρέππα αυτά τα προέβλεπε. Αλλά μετά ήρθε ο πιερότος εκ Πάρου...
  2. Νέες άδειες. Δεν θα γίνει διαχωρισμός ανάλογα με την περιοχή/νομό; Το ίδιο η Αθήνα, το ίδιο η Θεσπρωτία το ίδιο και ένα κυκλαδίτικο νησί;
  Τα πληθυσμιακά κριτήρια υπάρχει κανείς που να μην τα θέλει; Ας το πει για να μετρηθεί και η σοβαρότητα του καθενός και ιδίως των κάργα "μεταρρυθμιστών". Ποιοί θα τα καθορίσουν; Οι τεχνοκράτες. Μάλιστα. Υποθέτω και οι συγκοινωνιολόγοι περιλαμβάνονται στους τεχνοκράτες. Γιατί αν βρούμε συγκοινωνιολόγο να μας πει πως Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντέχουν και άλλα ταξί, τότε θα γράψω 10 φορές τη φράση "το Μνημόνιο πέτυχε τους στόχους του".
  3. Από που προκύπτει πως αν τα ταξί στην Αθήνα λ.χ αυξηθούν θα μειωθεί το κόστος για τον επιβάτη; Για εντελώς κορόιδα μας περνάνε οι κυβερνητικοί παπαγάλοι των 8; Γιατί αν δεν κάνω λάθος η "απελευθέρωση αλά Φαστφουντά" γίνεται για το καλό του πολίτη. Και έχουμε ως δεδομένο πως α) νέα ταξί στους δρόμους Αθήνας Θεσσαλονίκης θα τις καταστήσουν πλεόν αβίωτες με κίνηση και μποτιλιαρίσματα επιπέδου Ινδίας και β) καμία οικονομική ελάφυνση δεν θα έχει ο επιβάτης, αφού η ταρίφα είναι σταθερή και ανεξάρτητη από τον αριθμό των κυκλοφορούντων ταξί. Καλούνται λοιπόν οι διακατεχόμενοι από ψευτομεταρρυθμιστικό μένος να μας εξηγήσουν σαφώς ποια τα μετρήσιμα κέρδη του απλού πολίτη από την "απελευθέρωση" Ραγκούση. Όχι με αοριστίες. Όχι "μπλα μπλα μπλα ο ελεύθερος ανταγωνισμός", "μπλα μπλα μπλα η Αγορά". Εδώ. Συγκεκριμένα. Να τοποθετηθούν στο αν η κυκλφοριακή κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σηκώνει και άλλα ταξί και να μας πουν πως αν τα 15.000 ταξί γίνουν 20.000, πως θα μειωθεί το κόστος που πληρώνει ο επιβάτης, αφού η ταρίφα είναι ίδια για όλους και από το Κράτος οριζόμενη. Συγκεκριμένα ε; Για τάχα μου μεταρρυθμιστικά τσιτάτα στο Mega του μη κρατικώς προστατευόμενου κ. Μπόμπολα.
  4. Για την Αθήνα. Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί πως η Αθήνα είναι υπερκορεσμένη; . Αν δεν είμασταν βατσινωμένοι με την τάχα μου "εκσυγχρονιστική" μνημονιακή προπαγάνδα θα έπρεπε να συγκρουστούμε με τους ταξίτζηδες του ΣΑΤΑ για τον ακριβώς αντίθετο λόγο: θα έπρεπε το Κράτος λόγω υπερκορεσμού για λόγους συγκοινωνιακούς/ περιβαλλοντολογικούς να προχωρήσει σε ανάκληση αδειών και όχι σε έκδοση νέων. Αν βέβαια κυκλοφορεί κανείς στην Αθήνα και βλέπει τα κίτρινα καραβάνια που τιγκάρουν τους αθηναικούς δρόμους ( που τα τελευταία χρόνια είναι και άδεια, 30-40% κάτω είναι ο τζίρος των ταξί λόγω της κρίσης).
  Αλλά είπαμε οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές αποφάσισαν να ντυθούν "μεταρρυθμιστές" στις διαρκείς Απόκριες που επέφερε ο ΓΑΠ. Τί; Δεν θέλεις άλλα ταξί στην Αθήνα; Είσαι οπισθοδρομικός και καλύπτεις "αδίστακτες συντεχνίες"! Ντροπή σου. Δεν ακούς Μανώλη Καψή;
  Γιατί δεν κόπτεται για τον κάθε μεμενωμένο ιδιώτη που θέλει να βγάλει άδεια. Άλλωστε όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα γνωρίζει πως το ταξί εδώ και δύο χρόνια περνάει μεγάλη κρίση, με μειωμένους τζίρους. Κοινώς δεν βγαίνουν.
  Αλλού είναι το ζουμί και τον έχουμε πάρει χαμπάρι τον Φαστφουντά που με μουσολίνειο ύφος απειλεί και με θράσος βλαχοδήμαρχου λέει σε μια ολόκληρη κοινωνία που φλέγεται πως ΘΑ καταθέσει τις προτάσεις του σε ένα μήνα! Το ουσιώδες είναι το ποιές εταιρείες και σε ποιόν βαθμό θα διεισδύσουν στην πίτα των ταξί. Το κόστος τους εκ των προτέρων γνωστό πως θα είναι μειωμένο. Μισθός 600 ευρώ στους οδηγούς, ασφαλιστική κάλυψη της πλάκας, ωράριο εξοντωτικό και καβατζωμένες πιάτσες σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και λιμάνια. Και τα υπερκέρδη στην τσέπη. Αν αυτό λέγεται απελευθέρωση και υγιής ανταγωνισμός, τότε ο ΓΑΠ είναι καθηγητής Γλωσσολογίας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας 02/08/2011 23:12:13

   Φάκτορα, νομίζω ότι το σχόλιο αξίζει να γίνει χωριστή ανάρτηση!

 42. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 02/08/2011 22:37:54

  βρε παιδιά το μαζούτ το αγόραζα το 2009 προς 358 ευρω/τονο και στα τέλη Ιουλίου φέτος ειχε 650 ευρω/τονο. και χρησιμοποιούμε στην επιχείρηση κάπου 300 τόνους τον μήνα. Η διαφορά τιμής είναι σχεδόν όλη για τα τέλη ΑΠΕ και ΕΦΚ. Καντε ενα υπολογισμό για να δείτε το ποσό σε μηνιαία βάση που παιρνουν απο μια εταιρεία μόνο προς χάριν της διασφάλισης της μισθοδοσίας του δημοσίου και των συναφών με αυτο οργανισμών (αυτούς που οι πασοκοι τους προσφωνούν οτι ειναι τα σπλάχνα τους). Και επειτα αν κλείσει η επιχείρηση και μείνουν 70 οικογενειες στο δρόμο και μαζί με αυτούς κι εγω, θα φταίει η έλλειψη ανταγωνιστικότητάς μας? Τι καραμέλα και αποπροσανατολισμός ειναι αυτός?

  Σε 1-2 χρόνια θα έχουν εκλείψει οι εγχώριες μεταφορικές εταιρείες (ειτε αφορά μεταφορές εσωτερικού ειτε εξωτερικού), θα έχει διαμελιστεί η ΔΕΗ, θα έχουν εξαφανιστεί οι ταξιτζήδες, κλπ κλπ. και θα υποκαθίστανται σταδιακά απο πολυεθνικές μεταφορικές, ενεργειακούς κολοσσούς, μονοπωλιακο έλεγχο της μετακινησης με ταξι, κλπ. κλπ.

  Το σχέδιο εξελίσσεται με μαθηματική ακρίβεια και στο βαθμό που παραμένουμε αδρανείς, λοιδωρούμε τον κάθε "αγανακτισμένο" και η κάθε κοινωνική τάξη τα βάζει με την αλλη, τοτε ρίχνουμε νερό στο μύλο της αποθράσυνσης των κυβερνώντων και στην πλήρη υποδούλωσή μας...

 43. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/08/2011 22:41:37

  Κατά τα άλλα, του φταίνε οι ΜΑΝΙΑΤΕΣ, και τα "προνόμια" που εδόθησαν επί όθωνα τον μάραναν το λάτρη της Βαλκυρίας...!!!

  Τέτοια συνειδητή διαστρέβλωση και ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΤΑΤΗ επίθεση εναντίον κομματιού του ελληνικού λαού ΔΕΝ έχω ξανασυναντήσει σε κεντρική ανάρτηση του Antinews!

  Και από ποιον;

  Από ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ λάτρη οτιδήποτε του γερμανικού, της Γερμανίας, των Βαυαρών... και της Βαλκυρίας!!!

  Πρόκειται για ΦΑΟΥΛ Φάκτορες.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 02/08/2011 23:15:03

   Αποκαλυπτικότατα τα περί του "μεγάλου Έλληνα" που μας είπες παραπάνω, αλλενάκι.

   Η πάστα αυτή των συμπλεγματικών υποκειμένων που απεχθάνονται την "ταπεινή" ελληνική καταγωγή τους και που οικτείρουν εαυτούς επειδή δεν πέτυχε η ψευδοένωση το 1439 και δεν μπόρεσαν να καταλήξουν οι ίδιοι τους κάτι μεταξύ Κροατών και Τσέχων, μου δημιουργεί αφόρητη πλήξη και εκνευρισμό.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 02/08/2011 23:16:35

    dol lackeys...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 03/08/2011 00:51:02

    Ο Ροϊδισμός παραμένει ζωντανός. Η χωριατιά τον ταΐζει.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Orestios 03/08/2011 01:02:01

     Ανίκητοι λέμε!

 44. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 02/08/2011 22:53:43

  Κώστας +1000

 45. rally monkey avatar
  rally monkey 03/08/2011 00:11:39

  Το στυλάκι 'ειμαι πρωτα μανιάτης (κρητικος, πειραιωτης, ολυμπιακος κλπ ) και μετα Ελληνας' - απο μεριδα θερμοκέφαλων 'τοπικιστών' ..μην κρυβομαστε δεν ειναι τελείως αγνωστο..τα εχουμε δει όλοι αυτα.. ζουν αναμεσά μας.
  Απο εκει βεβαια ως την ισοπέδωση υπάρχει απόσταση που δεν φαίνεται στο άρθρο.

  Για το θεμα με τους ταξιτξηδες .. τα εχω ξαναγραψει εδω..
  h**p://www.antinews.gr/2011/07/30/115742/#comment-769874
  Τους ταξιτζήδες τους θέλει ο ΓΑΠ στον δρόμο
  και με την ανοχη των ΜΑΤ τους προτρέπει σε ακρότητες
  (..τα είδατε πρόσφατα τι κανει οταν θελει να διαλύσει συγκέντρωση..τους ταριφες δεν θελει να τους διαλύσει.. το σκηνικό τον εξυπηρετει αφάνταστα)
  ο καλυτερος τρόπος να πετάξει ο ΓΑΠ την μπάλα στην κερκίδα.. η χώρα βυθίζεται και εμεις συζητάμε τα 'κλειστά επαγγέλματα'...
  Στα ταξί θα γίνει ότι εγινε με τα μπακάλικα και τα σουπερμαρκετ και όσοι καταλαβαν-κατάλαβαν.

  Θα συμφώνησω με τον Parsifal στα 2 σημεία
  Φτάνει να είναι ΤΩΡΑ αντι-ΠΑΣΟΚ και όταν χρειασθεί αντι- ΝΔ, ή ό,τι άλλο προκύψει. δεν παίζει έτσι..
  Ένα τοπίο που πολύ βολεύει τους ξένους επιβουλευόμενους την Πατρίδα στην οποία όλοι αυτοί οι …αντάρτες ομνύουν και με περισσή ευκολία «ντύνουν» στα γαλανόλευκα κάθε κατσαπλιάδικη «κινητοποίηση» τους.
  τον ΓΑΠ δεν θα τον ξεφορτωθούμε καταλύοντας θεσμους και καταργώντας το κράτος αυτό θα ήταν η μεγαλυτερη ζημια που προκάλεσε στην Ελλάδα

 46. factorx avatar
  factorx 03/08/2011 00:36:52

  @allenaki: Επειδή εγώ κατάγομαι - απο την πλευρά της μάνας μου απο την Μάνη, ο παππούς μου ήταν καταδικασμένος σε θάνατο απο τους ταγματατασφαλίτες στην Καλαμάτα, ο αδελφός του εκτελέστηκε απο τους ταγματασφαλίτες, ο άλλος παππούς μου εκτελέστηκε από τον Καραμανέα που έσερνε το πτώμα του πίσω απο το τζιπ, ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ να ξέρω καλύτερα από σένα τι γράφει ο Parsifal.

  Υ.Γ. αν θέλουμε να φτιάξουμε αυτόν τον τόπο η καλύτερη οδός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο απο τους αριστεροΠΑΣΟΚους ενδοτικούς

  • Σταυρος Πεντεας avatar
   Σταυρος Πεντεας @ factorx 03/08/2011 00:46:03

   Μήπως θες να πεις Καμαρινεα?

   • factorx avatar
    factorx @ Σταυρος Πεντεας 03/08/2011 01:29:18

    Ναι, συγν[ωμη, αλλά ανεβάζω από κινητό ...στη Μάνη

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ factorx 03/08/2011 00:59:32

   Φάκτορ το γνωρίζω αυτό.

   Αλλά μόνο Μανιάτες έκαναν τέτοια;
   Και η άλλη πλευρά ήταν αγγελουδια;

   Αλλοι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δεν έκαναν;
   Το κεφάλι του Βελουχιώτη Μανιάτες το πήραν λάφυρο;
   Να αρχίσουμε τώρα για τις πηγάδες και τους Φενεούς;... Μη τρελαθούμε, δεν βγαίνει πουθενά αυτό.

   Αυτός το άρχισε όμως επιλέγοντας να γράψει Μανιάτες.

   Και δεν απάντησε σε κανένα σχόλιο 5 σχολιαστών, επέλεξε επιδεικτικά να απαντήσει σε έναν με γενικολογίες.

   Και το πήγε πολύ πίσω, στα αρματωλίκια κιόλας και επιτιμεί τους Μανιάτες επειδή απέκτησαν προνόμια επί βαυαροκρατίας Όθωνα, όντας ο ίδιος δεδηλωμένος βαυαρολάτρις γερμανολάτρις και ΔΟΛολάτρις.
   Μη τρελαθουμε δηλαδή...

   Η άποψή μου είναι πάντως ότι η ανάρτησή του είναι πολύ διχαστική.
   Και σε εθνικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

   • factorx avatar
    factorx @ αλλενάκι 03/08/2011 01:06:27

    Δες πάλι το ΥΓ που συνοδεύει το κείμενο. και προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν διεκδικείς ρόλο κήνσορα του πατριωτισμού , όπως κι εγώ και κάθε άλλος. Προσπάθησε επίσης να δεις τι θέλει να πει ο άνθρωπος χωρίς εύκολες πατριωτικές κωρώνες.

 47. ό παγωτατζής avatar
  ό παγωτατζής 03/08/2011 01:17:53

  Aπό σχόλιο αναγνώστη σε ιστολόγιο και περιγράφει ακριβώς την πραγματικότητα πού ζούμε ΤΩΡΑ στήν Β.Ελλάδα(σε τουριστική περιοχή) με τα ταξί:

  "Η συφιλιδική προπαγάνδα των χρεωκοπημένων ΜΜΕ, εξαπολύει καθημερινώς από τις θολές τηλεοπτικές συχνότητες και τις πράσινες φυλλάδες, πύρ ομαδόν κατά των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί. Αγωνιούν τάχα οι δημοσιογραφούντες υπάλληλοι της Υποκράτους, για την μείωση της τουριστικής κινήσεως. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως οι ταξιτζήδες με την απεργία τους καταστρέφουν τον τουρισμό, τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά καταστήματα, τα καφενεία, τους κουλουροπώλες, τα καταστήματα με τουριστικά είδη, τις ταβέρνες. Μόνο την Τζούλια Αλεξανδράτου δεν ανακάλεσαν από την εφεδρεία, να κάνει δηλώσεις, για τις επιπτώσεις που έχει η απεργία των ταξί, στον ποιοτικό κινηματογράφο και να στηρίξει την κυβέρνηση στον «κίτρινο» πόλεμο. Μην τσιμπάτε όμως. Τα ίδια έλεγαν για τους αγρότες, τους φορτηγατζήδες κλπ. Είναι βέβαιο ότι κάθε απεργία προκαλεί
  αναστάτωση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Είναι επίσης βέβαιο ότι τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός και μάλιστα χωρίς να απεργούν τα ταξί, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Επίσης είναι βέβαιο ότι οι ταξιτζήδες έχουν δίκιο. Όμως το πιο σίγουρο πράγμα στην ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων 20 μηνών είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου πλήττει όλους τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες με τις αλλοπρόσαλλες και καταστροφικές αποφάσεις της. Οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Το πυκνό δάσος των πάσης φύσεως φόρων που έχουν επιβληθεί, αλλά και της δικής τους εμμονής στον εύκολο πλουτισμό και στις «αρπαχτές», που κατέστησαν την χώρα μας μη ανταγωνιστική στον τουρισμό. Προτιμούν όμως την εύκολη λύση του εξιλαστήριου θύματος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ταξιτζήδες. Ας διερωτηθούν όμως, γιατί οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις στην Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, γνωρίζουν στιγμές δόξας και οικονομικής άνθισης. Και εκεί απεργούν τα ταξί. Όμως εκεί δεν απεργούν το εμπορικό πνεύμα, οι αξιοπρεπώς παρεχόμενες υπηρεσίες και οι ανταγωνιστικές τιμές. Εκεί εκτός από τα ταξί, απεργεί εδώ και χρόνια η αντίληψη της αραχτής αρπαχτής..."

  Μήπως έχει ξενοδοχειακά-τουριστικά οικονομικά ενδιαφέροντα προσωπικκά ο .parsifal ;;
  Μήπως είναι της αραχτής αρπαχτής και αρθρογραφεί για προκάλυψη;
  Θα μπορούσε να μάς απαντήσει;
  Γιατί τέτοιο μίσος μόνο με απλή Λαμπράκειο μαθητεία δεν αιτιολογείται......

 48. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/08/2011 01:20:27

  το τι θέλει να πει ο άνθρωπος το είχα καταλάβει όταν έγραψε στη Β.Κ.Σ.
  "ξιπασμένη πατσαβούρα" ...

  "κήνσορες του πατριωτισμού" δεν το άρχισα εγώ, ενοχλήθηκαν 5 σχολιαστές, αλλά όταν γράφει ο Φαήλος τέτοια και εξανίσταται αν βρίσουν τους Αρβανίτες δεν είναι κήνσορας, είναι επιτρεπτό

  όμως δικό σου είναι το σάιτ, δεν μου πέφτει λόγος, εξάλλου γράφετε ότι διαφωνείς με την ανάρτηση

  μου αρκεί ότι συμφωνεί ο Επώνυμος...

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 03/08/2011 01:33:02

   αυτό για την ΒΚΣ δεν τό είδα και της ζητώ συγνώμη εκ των υστέρων. και τώρα τι κάνεις; ακολουθείς διχαστική τακτική με τον ....Επώνυμο; Πάντως επειδή είμαι αυτήν την στιγμή είμαι στην Μάνη με βέρο μανιάτη σε πληροφορώ οτι τον έβαλα να διαβάσει το κομμάτι και δεν ενοχλήθηκε καθόλου

 49. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/08/2011 01:45:28

  Καλά να περάσεις.
  Καρδαμύλλη κοντά είσαι;

  Δεν ακολουθώ διχαστική τακτική με τον Επώνυμο, απλά με αυτόν έτυχε να κάνουμε περισσότερο διάλογο για το θέμα.
  Αν το έξέλαβες ως διχαστική τακτική πάντως ζητώ συγγνώμη για αυτό.

 50. Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
  Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 03/08/2011 01:46:52

  Επιτέλους......
  Ο Επώνυμος συμφώνησε με κάποιον.....
  Αυτό κι αν δεν είναι πρόοδος!

  • factorx avatar
   factorx @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 03/08/2011 03:40:27

   τσ τσ τσ

 51. unfair avatar
  unfair 03/08/2011 04:30:46

  Διαβάζοντας το κείμενο του Parsifal, σκέφτηκα μιας κ συνήθως γράφει για αμυντικά θέματα, πως είναι αγανακτισμένος με την ΜΗ εφαρμογή του οποίου νόμου, ανά πάσα κατεύθυνση, κ αναρωτιέται ΠΩΣ θα αντιδράσουμε στην περίπτωση επεισοδίου, όταν κοιτάει ο καθένας την πάρτη του. Ειδικά η πολιτική ηγεσία! μιας κ οι μέρες είναι θερμές / καλοκαίρι γαρ. Μάλλον μόνο εγώ το είδα έτσι.
  Παρότι, αρκετά αυστηρός κ ίσως κατευθυντήριος ο factorx, προς τιμήν του, έδωσε το βήμα ώστε να ακουστεί κ μια άλλη όψη των γεγονότων, κ περισσότερο δε, το έκανε με τρόπο ευγενικό κ πολιτισμένο, που δυστυχώς τον ξεχνάμε αρκετοί από εμάς, μιας κ τα νεύρα μας, είναι στην τσίτα.
  Αν κ έχω πει την γνώμη μου για τα ταξί, θέλω να προσθέσω ακόμη 2 σκέψεις, χωρίς σχόλια. Υπάρχει ένα βίντεο στην ανάρτηση "70.000 ´Ελληνες νέοι μετανάστες στις ΗΠΑ" που ο άνθρωπος λέει πως έχει άδεια ταξί στην Ελλάδα κ έτσι δίνει δουλειά κ σε άλλους! ...όταν έχεις άδεια ταξί, δεν πρέπει να το δουλεύεις τουλάχιστον κ εσύ; πως το δουλεύει ο ίδιος αφού επίσης λέει πως έρχεται μια φορά τον χρόνο στην πατρίδα του;

 52. parsifal avatar
  parsifal 03/08/2011 10:15:02

  Πρός "αλενάκι" : Είμαι οντως ο Parsifal της παρατεθείσης νεκρολογίας, εχω εργασθεί σε ειδικό τομέα του ΔΟΛ και πολλων αλλων που εάν τους ηξερες θα είχες πεδίον δόξης λαμπρόν για συνωμοσιολογία, διαπλοκολογία, πρακτορολογία κλπ. , πάντα σε ειδικούς τομείς.
  Συνεχίζω να εργάζομαι σε ειδικούς τομείς (ως ειδικός !) και σε ευχαρσιτώ για τα χολερικά σου σχόλια.
  Αφού τυγχάνεις και λάτρης της κλασσικής μουσικής να σου πώ οτι τα σχόλια σου ταιριάζουν πολύ με την ceremonie des Turcs του JB Lully , θυμίζουν τόσο πολύ τον κ. Jourdain και το υφος θιγμένου γυμνασιάρχη στην αγνή ελληνική επαρχία !

  • ό παγωτατζής avatar
   ό παγωτατζής @ parsifal 03/08/2011 11:34:36

   Προφανώς δεν εισηκούσθεις ,ώς ειδήμων ,σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ,απο το συγκρότημα και τον μακαρίτη....
   Δεν δείχνεις ικανοποιημ'ενος και αυτό σου βγαίνει στα σχόλια....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ parsifal 03/08/2011 11:44:42

   για το ότι είσαι Ειδικός στον ΤΟΜΕΑ σου Πάρσιφαλ, προσωπικά δεν είχα ΠΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ αμφιβολία!...

   και ο νοών νοήτω...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 03/08/2011 11:46:38

    χα χα δικά μου τα χολερικά σχόλια!

    η δική σου χολή είναι ανωτάτων οξέων !!! το χαβιάρι βλέπεις!!...

    εγώ καταναλώνω Μανιάτικο Σύγκλινο με Πορτοκάλι της Αγνής Ελληνικής Επαρχίας!

    • alakran avatar
     alakran @ αλλενάκι 03/08/2011 11:53:18

     Και λαλάγγια και λαλάγγια!
     Αλλενάκι, πολύ χάρηκα με τα σχόλιά σου. Να'σαι καλά.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ alakran 03/08/2011 11:59:47

      λαλαγκίδες κορωνάκι μου!
      χα χα...!

    • parsifal avatar
     parsifal @ αλλενάκι 03/08/2011 22:33:18

     Αν σου πώ οτι το ιδιο καταναλώνω και εγώ, καπνισμένο με φασκομηλιά και προελεύσεως Καλαμάτας ? Με αυγά απο αλανιάρικες κότες ! Ουδέν πρόβλημα με την Μάνη per se επαναλαμβάνω.
     Με το χαβιάρι δεν τα πάω καλά οπως και με την βότκα, μου εμεινε απο το Gladio ! (κόκκινη προβιά σε τοπική εκδοση)
     Ευχαριστώ για την αναγνώριση της ειδικότητος, ενόησα τι ενοείς, κάπως ετσι ...μπορεί και χειρότερα !

 53. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/08/2011 11:26:27

  Πω πώ, βλέποντας όλα τα σχόλια, βλέπω το νεοελληνικό χάος.
  Reset. Back to reality.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 03/08/2011 12:22:53

   Ο Νίκος Γκάτσος, που κατείχε όσο λίγοι, με λυρικό τρόπο, την τέχνη της δημιουργικής κριτικής και του λυτρωτικού εθνικού αυτοσαρκασμού, χειρίστηκε το "πονηρό" θέμα "Κρήτη - Μάνη - Βαυαροί - συρτάκι - χωροφυλάκοι - νεοελληνική ληστοκρατία (άλλοτε και τώρα) κτλ", με εξόχως ευφυή τρόπο στο λαικόν άσμα "του Όθωνα τα χρόνια".
   Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το "έδεσε" περίφημα ο Σταύρος Ξαρχάκος και μας το πρόσφερε ο Σταμάτης Κόκοτας.
   Ή όπως είπε αλλού ο άλλος:
   There must be some way out of here
   Said the joker to the thief
   There's too much confusion here
   I can't get no relief
   (Dylan, All Along The Watchtower)

 54. Orestios avatar
  Orestios 03/08/2011 12:00:15

  Ο Φαήλος έχει τουλάχιστον τα φρύδια να σέβεται το κείμενο του και τους σχολιαστές του, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί.
  Ο παρσιφαλ μαθημενος στην ανυπαρξία αντιλόγου κάνει τον προφεσορα ποικίλων επιστημών χωρίς ούτε μια βιβλιογραφική αναφορά.
  Δύσκολη η κριτική για όσους δεν την αντέχουν.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 03/08/2011 14:08:14

   ακριβώς, ο Φαήλος απαντάει έναν προς έναν, δεν απαξιοί...

 55. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 03/08/2011 19:12:23

  Τί εννοεί με το "«πολυπολιτισμικής» ελίτ των ξένων πανεπιστημίων – πρακτορείων";
  Και εμείς σε ξένα πανεπιστήμια είμαστε αλλά είμαστε και πατριώτες.
  Η, εάν ερθουμε στην Ελλάδα θα μας βάλουν στην ίδια κατηγορία με
  τους δειλούς, απάτριδες και άστράτευτους, αυτούς με την δεύτερη υπηκοότητα;

  Μάλλον χρειάζεται λίγη προσοχή όταν δημιουργούμε κατηγορίες.

 56. Κώστας avatar
  Κώστας 04/08/2011 01:28:58

  Πηλέα,
  και βέβαια δεν θα συμφωνήσουμε στο θέμα μείωσης μισθών. Εσύ το βλέπεις ως το μόνο άμεσο από πλευράς χρόνου μέτρο(παραδεχόμενος πως δεν είναι το αποτελεσματικότερο) αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Αλλά η ρίζα της διαφωνίας μας είναι στην ουσία.
  Ναι, ένα βιομηχανικό ή αγροτικό προιόν θα γίνει ανταγωνιστικότερο αν μειωθούν οι μισθοί των εργατών. Όμως στην οικονομία και στην ζωή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που οι αριθμοί και οι οικονομικίστικοι συλλογισμοί δεν μπορούν να εξηγήσουν πάντα.
  Αυτό ισχύει κετεξοχήν για χώρα παροχής υπηρεσιών όπως η Ελλάδα. Μειώνεις τον μισθό του ιδιωτικού υπαλλήλου και μειώνεται η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα γιατί απαξιώνεις το έμψυχο δυναμικό σου. Μια σειρά από δυσάρεστες παρενέργειες επιφέρει η απώλεια εισοδήματος του ιδιωτικού υπαλλήλου που δεν είναι άμεσα μετρήσιμες, αλλά στο τέλος αποτυπώνεται στην υποβάθμιση των προιόντων και των υπηρεσιών, οι προβλέψεις και τα μοντέλα πέφτουν έξω και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο του προσδοκωμένου. Απογοητεύεις και στερείς κίνητρα από τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, με άμεση επίπτωση στην παραγωγή και την παραγωγικότητα. Γνωστά πράγματα, που μόνο οι μνημονιακοί τραχανοπλαγιάδες τύπου Παπακωνσταντίνου δεν(;) αντιλαμβάνονται.

  Λες: " Αν είναι να σου δώσω 100 παραπάνω ...".
  Μα για μισό λεπτό. Ποιός μίλησε για παραπάνω; Σε τι απαντάς; Μίλησε κανείς για αυξήσεις; Τις οριζόντιες περικοπές καταδικάζουμε, γιατί είναι καταρχήν άδικες και έχουν ένα σωρό αρνητικές παρενέργειες: πτώση της κατανάλωσης, κλείσιμο καταστημάτων, νέοι άνεργοι, νέα έξοδα για το κράτος( επιδόματα ανεργίας), νέα απώλεια ασφαλιστικών εισφορών. Ο φαύλος κύκλος της ατέρμονης ύφεσης.
  Επειδή με την προπαγάνδα του Πασόκ θα τρελαθούμε, ρωτάω: το πάγωμα μισθών είναι ή δεν είναι λιτότητα με δημοσιονομικό αποτέλεσμα; Είναι. Αλλά δεν έχει στον ίδιο μεγάλο βαθμό τις θανατηφόρες παρενέργειες των οριζόντιων περικοπών. Και η Ιρλανδία έχει πρόβλημα, αλλά η νέα κυβέρνηση αύξησε-επαναλαμβάνω αύξησε- το κατώτερο ημερομίσθιο επαναφέροντάς το στα προ μνημονίου επίπεδα στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης. Λάθος κάνανε; Γιατί δεν μπορεί κάποιος έκανε λάθος. Ή η νυν ιρλανδική κυβέρνηση που το αύξησε ή η παρελθούσα που το μείωσε. Όποια και αν είναι η απάντηση ένα είναι το σίγουρο: ΔΕΝ υπάρχει μονόδρομος, όπως διατυμπανίζει η μνημονιακή προπαγάνδα και όπως διαφαίνεται πως εν μέρει αποδέχεσαι.

 57. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 04/08/2011 01:38:18

  Άκρως διαφωτιστικά τα σχόλια στη συγκεκριμένη ανάρτηση : μια μικρογραφία της νεοελληνικής ή νεοραγιάδικης πραγματικότητας. Κώστα, έγραψες !
  Αλλενάκι, Επώνυμε, Στέφανε, Παγωτατζή, Delta Lamda και λοιποί συνοδοιπόροι είστε η αύρα μέσα στο λίβα που καίει τα μυαλά. Καλό κουράγιο και δύναμη σε όσους κρατάνε μέσα τους Θερμοπύλες και σε εκείνους που πιθηκίζουν και καννιβαλίζουν με περισπούδαστο ύφος καλά κρασά ή μάλλον καλούς μπάφους.

 58. Αννίτα avatar
  Αννίτα 04/08/2011 12:32:41

  Θα συμφωνήσω με το κείμενο του Parsifal και εν μέρει με τον Factorx. Και... θα πω τα εξής διαβάστε, ψυχολογείστε καλά το κείμενο του Parsifal έχει τεράστια σημασία για την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που πρέπει επιτέλους να αφυπνιστεί.! Ανεξάρτητα σε ποιό κόμμα ανήκουμε. Τέτοιες ώρες ο κάθε Ελληνες και στο πιο μικρό χωριό δεν κοιτάζει σε ποιό κόμμα είναι ο διπλανός του κ να τον βλέπει σαν εχθρό του. Διότι ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών της χώρας μας. Είναι μέσα στην χώρα μας. Και δεν είναι ένας είναι πολλοί.!! Για ψαχτείτε καλλίτερα.
  ΄Οσο για το θέμα των ταξιτζήδων έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους.΄Οταν έδιναν τα ταξί τους, [που το απόκτησαν με ιδρώτα ψυχής κ σώματος] να το δουλεύουν Αλβανοί και Πακιστανοί και κάθε καρυδιάς καρύδι άνοιξαν μόνοι τους μεγάλο θέμα και πληγή.!

 59. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/08/2011 19:11:59

  Μην πετροβολείτε τον Πάρσιφαλ. Εντάξει, έχω και εγώ σε ορισμένα σημεία τις ενστάσεις του, αλλά σε άλλα συμφωνώ μαζί του. Και με τους ταξιτζήδες, όταν κλείνουν δρόμους και λιμάνια, είμαι εντελώς αντίθετος, δεν νιώθω ίχνος αλληλεγγύης, να το ξεκαθαρίσω.
  Όσο για μερικούς εδώ καλοπροαίρετους σχολιαστές, πατριώτες, που τους εκτιμώ διαβάζοντας τα σχόλιά τους, αλλά που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν τον ρόλο των οιονεί Γιρονδίνων, να θυμίσω ποιο ήταν το τέλος των Γιρονδίνων. Επειδή έχω διαβάσει πολύ ιστορία της Γαλλικής Επανάστασης, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι καλοπροαίρετοι δεν μπορούν να τα βάλουν με τις κακοπροαίρετες οργανωμένες μειοψηφίες. Αν ψηφίσεις τον θάνατο του Λουδοβίκου 16ου, δεν σου μένει παρά ο Βοναπάρτης. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Διαφορετικά, το κεφάλι σου το χάνεις. Όπως και το έχασαν, οι αφελώς σκεπτόμενοι Γιρονδίνοι και μαζί τους κάποιοι όψιμοι μετανοήσαντες (;) Ιακωβίνοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.