#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο σκληρός πυρήνας του Έλληνα αντέχει, παρά τα Μνημόνια και την αγωνία της επιβίωσης

Η δύναμη να ονοματίζεις…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η ηγεσία της Αριστεράς και οι πνευματικά μπατιρημένοι  αυτόμολοι, που υποδύονται χρόνια τώρα την καθ’ ημάς «διανόηση», υφάρπαξαν μια σημαντική δύναμη, μια εξουσία. Την εξουσία να ονοματίζουν το «καλό» και το «κακό».

Η ενοχική Κεντροδεξιά, το πολιτικό προσωπικό της, οι καλλιτέχνες κι οι διανοούμενοι, που δεν προσκυνούσαν τα ιδεοληπτικά και ολοκληρωτικά ράκη των πάσης φύσεως «ιεχωβάδων» που πιστεύουν και στη βία, περνούσαν μέσα από την λογοκρισία και τις «επιτροπές κοινωνικών φρονημάτων», που έστησαν οι ψευτοπροοδευτικές κλίκες.

Το MEGA , η συγχωρεμένη «Ελευθεροτυπία», ο ΔΟΛ, και πλήθος μικρότερων εντύπων, η «Αυγή», τα γραφεία τύπου των αριστερών κομμάτων, εν πολλοίς και του ΠΑΣΟΚ, τα ίδια τα κόμματα και μια ψωραλέα στρατιά δημοσιογραφούντων, καθηγητάδων κι εν γένει ιντελιγκέντσηδων, που λέει κι ο Μίκης, ήταν κι ακόμη σ’ ένα βαθμό είναι μια διαρκής Ιερά Εξέταση. Μοιράζουν «πιστοποιητικά προοδευτικών φρονημάτων».

Μετά την τραγωδία του 1974, με την παλιά εθνικοφροσύνη πνιγμένη στο Πεντεμίλι της Κερύνειας, με τα σύμβολα του Έθνους λερωμένα από την προδοσία, ο απαράμιλλος ηρωισμός των εγκαταλειμμένων από τον Ιωαννίδη και την μεταπολιτευτική ηγεσία μαχητών του 1974, δεν ήταν αρκετός για να ανασχέσει την μηδενιστική πλημμυρίδα στο δημόσιο βίο.

Στα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, παντού όπου διαμορφώνεται ο δημόσιος λόγος έγινε μια μαζική έφοδος και υπερεκπροσωπήθηκαν απόψεις που εκφράζουν τα δέκατα του πυρετού, οι πιο απίθανες αποδομητικές απόψεις. Εφαρμόζοντας πιστά τον Γκράμσι και υπηρετώντας και την προσωπική τους ανέλιξη, βήμα – βήμα κατέλαβαν του Τομείς Ιστορίας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, την εκδοτική παραγωγή, ώστε να ελέγξουν στην πηγή την διαμόρφωση των διδακτικών βιβλίων κι εν γένει την βιβλιογραφία και την αποτύπωση της Ιστορίας. Στόχος ο έλεγχος και ποδηγέτηση των συνειδήσεων, να σκοτώσουν επιτέλους τον μισητό Παπαρρηγόπουλο και το εθνικό φρόνημα που διαμόρφωσε η Παιδεία από ιδρύσεως του νέου Ελληνικού Κράτους, να αμφισβητήσουν τα γεγονότα, να καθαιρέσουν τους θρύλους και τους ήρωες της αγωνιστικής πορείας του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες. Ο πολτός που θα παρήγαγαν θα ήταν πιο εύπλαστος και δεκτικός στον μηδενισμό, μια νεολαία έτοιμη για την απέραντη χωματερή του ροζ ή κόκκινου ολοκληρωτισμού. Έπρεπε να ξηλωθεί από τις ψυχές της νεολαίας το ηρωικό πρότυπο κι η αγέρωχη περηφάνια του Έλληνα, για να καταπιεί τον πολυπολιτισμό και κανά δυο εκατομμυρία λαθραίους μουσαφιραίους. Έπρεπε να καθαιρεθούν από τις καρδιές και τις συνειδήσεις τα Σύμβολα και οι Ήρωες που ενώνουν τους Έλληνες και θεμελιώνουν το φρόνημα. Γιατί τέτοιοι άνθρωποι, τέτοια νεολαία, δεν καίνε την Σημαία των αγώνων μας, δεν βανδαλίζουν τα αγάλματα των Ηρώων μας και των αληθινών πνευματικών ανθρώπων, δεν καίνε πανεπιστήμια, μαγαζιά κι ούτε γίνονται «χρήσιμοι ηλίθιοι» των ξένων ή θαμώνες σε καταλήψεις και πρόβατα του κάθε ημιμαθούς ηγετίσκου. Έπρεπε να δουλέψει δεκαετίες το σαράκι των αποδομητών, να απλωθούν σαν πνευματική χολέρα, για να φτάσουμε στην σημερινή παρακμή, με τα πανεπιστήμια χώρους εκφασισμού, πνευματικής αγκύλωσης και ανομίας και τα ΜΜΕ ή την «τέχνη» συχνά κήρυκες μισελληνισμού ή και προαγωγής ξένων συμφερόντων.

Μόλις δε κάποιος αντιδρά, ασκούν την αυθαίρετη εξουσία τους, μοιράζουν χαρακτηρισμούς για «φασίστες», «νεοναζί» κλπ. Όποιος δεν είναι σαν τα μούτρα τους, δέχεται αμέσως συκοφαντίες, ύβρεις, λοιδορίες ή απομόνωση. Δεν είναι παρά ένα είδος «ηθικής δολοφονίας».

Αυτοί και με αυτές τις νοοτροπίες στελέχωσαν, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, την μπαταρισμένη μεταπολιτευτική παράγκα. Και την Πατρίδα ξέσκισαν και τα κονόμησαν. Και το ωραίο είναι ότι το έκαναν συνήθως με έξοδα της Πατρίδας, του ίδιου του λαού. Εργοδοτήθηκαν στην Παιδεία, στα κρατικά ΜΜΕ, επιχορηγήθηκαν ως ΜΚΟ, σωματεία, ιδρύματα, έφτασαν στα έδρανα της Βουλής.

Ράγισε όμως η μόστρα τους. Ξέφτισαν εντελώς τα κουρέλια των ιδεών τους. Τόσα χρόνια είχαν την εξουσία να ονοματίζουν αυθαίρετα και ύπουλα το «καλό» και το «κακό» και τι παρήγαγαν; Την Ρεπούση, τον Βούτση, τον κανακάρη του και τους ομοίους τους.

Με αφορμή τον «αντιρατσιστικό» ξαναβγήκαν παγανιά, όπως για το Μακεδονικό, για τα Ίμια, για τους S-300, για τον Οτσαλάν, για το Σχέδιο Ανάν, πάντα ευθυγραμμισμένοι με τα συμφέροντα του τούρκικου επεκτατισμού και τον ξένο παράγοντα. Η πρώτη τους μεγάλη ήττα ήταν στο Σχέδιο Ανάν. Δεν τους πέρασε. Τζάμπα τα φράγκα των πρεσβειών κι ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος που τους εξευτέλισε. Η δεύτερη ήττα απόπειρας μαζικής ποδηγέτησης, ήταν στην εσωκομματική μάχη της ΝΔ τον Νοέμβριο του 2009. Ψώνισαν από σβέρκο. Αυτή, την τρίτη φορά, είναι πάλι ο Αντώνης Σαμαράς που το έκανε, αρνήθηκε νικηφόρα την αυθαίρετη και φασιστοειδή εξουσία τους να συκοφαντούν όποιον διαφωνεί με αυτούς.

Θα ‘ρθει λοιπόν ο νόμος, με τον οποίο ο Πρωθυπουργός θέλει να βελτιώσει την υφιστάμενη από το 1979 νομοθεσία κατά του ρατσισμού. Σε αυτήν περιλαμβάνεται η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών του Ποντιακού Ελληνισμού, των αδελφών Αρμενίων από τους Τούρκους και των Εβραίων από τους Ναζί. Αναμένω την ψηφοφορία για να δω κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Να δω ποιος θα πάει για κατούρημα την ώρα της ψηφοφορίας, τι θα ψελλίζουν οι αποδομητές της αριστεράς και θα τους βλέπουν εκατομμύρια Μικρασιατών στην καταγωγή Ελλήνων. Να δω με τι μούτρα θα πάνε, μετά στις εκδηλώσεις Μνήμης, τι θα λένε στους «δεκάρικους» χαιρετισμούς για την 19η Μαΐου και την 24η Απριλίου. Τότε θα είναι πια η ώρα που εμείς όλοι, θα ονοματίσουμε το αληθινό καλό και το κακό, την ασέβεια, την αναίσχυντη υποκρισία και τους φορείς της.

Η αυθαίρετη εξουσία τους τελειώνει. Απέτυχαν. Οι ελληνικές λέξεις άντεξαν και κράτησαν το αληθινό νόημα τους. Ο σκληρός πυρήνας του Έλληνα αντέχει, παραμένει αλώβητος. Παρά τα Μνημόνια, την αγωνία της επιβίωσης. Γιατί η δανειακή σύμβαση και η κρίση μια μέρα θα έχουν τελειώσει. Η Ελλάδα όμως δεν τελειώνει….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 02/06/2013 08:20:46

  Αγαπητε Φαηλο.το καλυτερο απο ολα ειναι η τελευταια παραγραφος.εκει ειναι ολα τα λεφτα......η αυθαιρετη εξουσια.......Η Ελλαδα ομως δεν τελειωνει. απολυτο δικιο οχι φυσικα οτι θα τελειωσουν τα μνημονια και θα ξαναπαρουμε πισω την εθνικη μας κυριαρχια,και την υπερηφανια μας αλλα στο οτι δεν τελειωνει η ΕΛΛΑΣ απλα τελειωνουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ giorgos 02/06/2013 10:03:40

   Δεν είναι έτσι και μην είσαι απαισιόδοξος. Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα.
   Όπως είναι Ύβρις η έπαρση και η αλαζονεία (ο Ερντογάν το μαθαίνει με το άγριο τώρα), έτσι είναι Ύβρις και η υπερβολή, να τα βλέπεις όλα μαύρα και την χώρα λες και κυματίζει η σβάστικα στην Ακρόπολη.
   Δανεικά πήραμε με σκληρούς όρους. Δεν τέλειωσε ο κόσμος. Η ψυχολογία του κόσμου αλλάζει, στην αγορά κάτι κινείται. Αρχίζουν και ξανανοίγουν δειλά - δειλά μαγαζιά. Αν δεν τρομοκρατούσαν συνέχεια τοπν κόσμο όλοι οι πεισιθανάτιοι πολιτικοί αεριτζήδες όλα καλύτερα θα ήταν. Δες, κάθε φορά που απεργούν οι δημοσιογράφοι ανεβαίνει η αγορά, κινείται θετικά!

   • Αθώρ avatar
    Αθώρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 10:23:18

    Η ανοικτή και αιμάσσουσα πληγή που δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία να αισιοδοξεί ούτε να χαίρεται τις όποιες μικρές νίκες, είναι η ανεργία του 30%. ''Η ψυχολογία του κόσμου αλλάζει, στην αγορά κάτι κινείται.'' Η σκληρή πραγματικότητα διαμορφώνει την ψυχολογία, θετική ή αρνητική. Δε συμβαίνει το αντίθετο, απλά γιατί η ανεδαφική αισιοδοξία δεν παράγει τα απαιτούμενα Ευρώ, για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών και του διαρκώς αυξανόμενου κόστους διαβίωσης. Πρέπει να επέμβουμε λοιπόν θετικά και δυναμικά αλλάζοντας τις αρνητικές και απειλητικές συνθήκες που επικρατούν.
    Δεν ωφελεί να φορέσουμε ειδικά γυαλιά ώστε να εφησυχάσουμε παραποιώντας εντέχνως τη φρίκη!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αθώρ 02/06/2013 10:37:40

     Δεν λέω αυτό κι ούτε γίνεται η αλλαγή σε μια μέρα. Όμως, επιμένω, έχουμε περάσει χειρότερα κι άλλοι περνούν πολύ χειρότερα από μας.
     Σπάμε το ηθικό του κόσμου με την υπερβολή. Το πρόβλημα είναι μεγάλο, θα βγούμε σε βάθος χρόνου αλλά δεν είμαστε στα Τάρταρα!

     • Αθώρ avatar
      Αθώρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 10:52:24

      Δεν διαφωνώ, αλλά μόνο η απόλυτη ειλικρίνεια πια και η παραδοχή της κατάστασης θα κερδίσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Μονάχα αυτός που επιλέγει να σε σεβαστεί, που δεν σου εξωραϊζει ούτε σου κρύβει την αλήθεια, αυτός σε πείθει οτι μπορεί και να την αλλάξει με τη βοήθεια και τη συμμετοχή σου. Σ΄αυτόν με το μηδενικό εισόδημα, εγώ δεν έχω κάτι ρεαλιστικό να προτείνω κι ετούτη είναι η πιό αβάσταχτη ήττα.....

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αθώρ 02/06/2013 11:02:35

      Έχω γράφει εκατοντάδες σελίδες για την αληθινή κατάσταση παίρνοντας και καθαρή αντινεοφιλελεύθερη θέση. ΄Αρα δικαιούμαι να επισημαίνω και τις υπερβολές μας και την όποια μικρή βελτίωση.

     • Αθώρ avatar
      Αθώρ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 11:08:11

      :-) Εσείς, πραγματικά δικαιούστε. Αλλά μη συντονιστείτε με τους εκτός τόπου και χρόνου διαρκώς...εορτάζοντες. Συνεχίστε να τους καλείτε σε αφύπνιση!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αθώρ 02/06/2013 12:24:01

      Εννοείτε!

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Αθώρ 02/06/2013 12:21:58

      Αφού θες να βοηθήσεις ανθρώπους σε δύσκολη κατάσταση, ενημέρωσε όσους έχουν προστατευόμενα μέλη να κάνουν την αίτηση για το επίδομα τέκνων στο Ε21 της δήλωσης για να πάρουν το βοήθημα τον Ιούλιο και στο τέλος του έτους. Είναι το πρώτο πραγματικό βοήθημα που δίνεται εδώ και χρόνια στους οικονομικά αδύναμους οικογενειάρχες και δε το προβάλλει κανείς. Το λέω σε γνωστούς και φίλους και με κοιτούν σα χάνοι. Που είναι τα ΜΜΕ να ενημερώσουν. Μόνο για να τρομοκρατούν υπάρχουν;

     • Αθώρ avatar
      Αθώρ @ Γεώργιος Τ. 02/06/2013 19:47:40

      Με ποιές προϋποθέσεις αλήθεια; Απευθύνονται σε υπαρκτά άτομα ή σε φανταστικά άραγε; Μακάρι να μην είναι κάτι σαν το επίδομα θέρμανσης που το δικαιούνταν όσοι δεν διέθεταν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο, ΑΛΛΆ, θα το εισέπρατταν ΕΆΝ προσκόμιζαν ΠΡΟΗΓΟΥΜΈΝΩΣ, απόδειξη αγοράς πετρελαίου!!! Για γέλια και για κλάματα.

    • kostas.k avatar
     kostas.k @ Αθώρ 02/06/2013 18:45:03

     πόσο συμφωνώ ! γιατί ο τίτλος θα μπορούσε να ήταν..'ο σκληρός πυρήνας του Μνημονίου αντέχει, παρά τα 'χαρατσώματα' των ελλήνων, την αγωνία της επιβίωσης και τις ενέσεις ηθικού και ωραιοποίησης..' γιατί πρέπει να έχουμε κατά νού την 'παράδοξη αντίδραση στα ηρεμιστικά' που περιγράφει η Φαρμακολογία, ως σπάνια ανεπιθύμητη αντίδραση του ανήσυχου ασθενούς στη χορήγηση 'ηρεμιστικών' με περαιτέρω επιδείνωση της ανησυχίας και καταστροφικές συμπεριφορές....

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kostas.k 02/06/2013 20:52:18

      Χρειάζεσαι επειδγόντως να ξαναδιαβάσεις Ιστορία, για να θυμηθείς πως αυτά τα προβλήματα τώρα είναι "απλές οδοντόκρεμες".

 2. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 02/06/2013 08:20:48

  Καλά Φαήλο μέσα σε 300 λέξεις τους διάλυσες.

 3. αργατεία avatar
  αργατεία 02/06/2013 09:11:27

  επί Σημίτη γιγαντώθηκε αυτό το φαινόμενο κ.Κρανιδιώτη! μην το ξεχνάμε! άσε που δεν φταίει ο Γκράμσι σε τίποτα, μια χαρά θεωρητικό ήταν, ο Μπένετικτ Άντερσον και οι φαντασιακες τους κοινότητες μας έκαναν την ζημία....διαμέσου Α.Λιάκου...οι ιδέες τους χρεοκόπησαν την Ελλάδα....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αργατεία 02/06/2013 10:04:29

   Ο Γκράμσι έλεγε πως όποιος ελέγχει την κουλτούρα, την Παιδεία, ελέγχει την κοινωνία. Αυτό εννοώ.

   • αργατεία avatar
    αργατεία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 10:57:06

    ααα εντάξει, λάθος κατάλαβα, δίκιο είχε ο Γκράμσι....

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 02/06/2013 09:27:38

  Τι καλύτερο να διαβάσεις Κυριακή πρωϊ! Σου φτιάχνει τη διάθεση και σου αναπτερώνει το ηθικό. Σου δίνει ελπίδα και υπομονή, γιατί πιστεύω πλέον ότι η αριστεροθολοκουλτουριάρικη λαίλαπα των τελευταίων 35 περίπου ετών, κάποια στιγμή θα περάσει. Καλημέρα και σ'ευχαριστούμε και πάλι Φαήλο.

 5. Νίκος Δραγασιώτης avatar
  Νίκος Δραγασιώτης 02/06/2013 09:37:56

  Μπράβο Φαῆλο. Ἔτσι, στὴν πίεση ἡ κουλτουριάρα ἀριστεράντζα!
  Σοῦ ἀφιερώνω τὸ τραγουδάκι τοῦ Ζαμπέτα
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=bBKuXWZ4jCw

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος Δραγασιώτης 02/06/2013 12:31:26

   Αχαχαχαχαχαχα! "Το βλέμμα του σκληρό και φλατ, ο άνθρωπος έχει κουλτούρα....". Θεός!

   [Αφήγηση]:
   Αθήνα, ώρα μηδέν.
   Καμιά δεκαπενταριά μαζεμένοι, πάρλα στην πάρλα,
   κι αυτός με τα μαύρα γυαλιά έχει το λόγο.

   [Τραγούδι]:
   Φοράει τα γυαλιά τα σκούρα,
   το βλέμμα του σκληρό και φλατ.
   Ο άνθρωπός μας έχει κουλτούρα:
   βιβλία, τέχνη και μπουάτ.

   Μα προς Θεού, μα προς Θεού,
   μας έχετε ζαλίσει.
   Τα βασανάκια του λαού
   ποιος θα τα τρα-,
   ποιος θα τα τραγουδήσει;

   [Αφήγηση]:
   Αθήνα, ώρα δύο και τριάντα μετά τα μεσάνυχτα.
   Η συζήτηση συνεχίζεται με βαρβαρότητα.
   Αυτός που φοράει τα γυαλιά τα μαύρα έχει πάλι το λόγο.

   [Τραγούδι]:
   Σβηστό τσιμπούκι και μαλλούρα,
   συζήτηση ως το πρωί.
   Ο άνθρωπός μας έχει κουλτούρα
   και θα μας φτιάξει τη ζωή.

   Μα προς Θεού, μα προς Θεού,
   μας έχετε ζαλίσει.
   Τα βασανάκια του λαού
   ποιος θα τα τρα-,
   ποιος θα τα τραγουδήσει;

   [Αφήγηση]:
   Χαράματα.
   Η συνεδρίαση διακόπτεται.
   Οι κουλτουριτζήδες εξέρχονται και η συνέχεια αύριο.

 6. Παν-Λαζ avatar
  Παν-Λαζ 02/06/2013 09:46:49

  κύριε Φαήλο συμφωνώ απόλυτα με όσα γραψατε.
  Το ζήτημα είναι για πόσο ακόμα θα υπάρχει ο σκληρός πυρήνας του Ελληνισμού.
  Ευκαιρίας δοθείσης θέλω να σας ζητήσω να προωθήσετε (εάν μπορείτε) δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ο σκληρός πυρήνας του Έλληνα, που αναφέρατε:
  1. Ανάσχεση του αφελληνισμού της Παιδείας - στόχος η Ελληνοκεντρική Παιδεία
  Οι "αριστεροί" αποδομητές έχουν εστιάσει στον αφελληνισμό της Παιδείας. Εάν ρίξετε μία ματιά στα "βιβλία της Ιστορίας", που διδάσκονται τα παιδιά μας, θα καταλάβετε πολλά. Να σας ενημερώσω χαρακτηριστικά ότι στο βιβλίο Ιστορίας της 2ας Γυμνασίου της κόρης μου, το παιδομάζωμα παρουσιάζεται σε 3 γραμμές, μέσα από ένα τουρκικό χρονικό και μόνον!!!, ως εκούσια συγκέντρωση νέων για να υπηρετήσουν τα γενιτσαρικά τάγματα!!!!.
  Αυτή την ευκαιρία άδραξε η Χρυσή Αυγή και κάνει μαθήματα Ιστορίας στα γραφεία της.
  Θα πρέπει λοιπόν να αλλάξουν άμεσα, τα βιβλία Ιστορίας στα σχολεία μας. Αυτό θα πρέπει να το κάνει κατά την άποψή μου, μία επιτροπή καταξιωμένων πνευματικών ανθρώπων από όλο το πατριωτικό τόξο, δεξιά και αριστερά (πχ Καραμπελιάς, Ζουράρις κ.ά.). Έτσι αφενός μεν θα αποδυναμωθούν οι όποιες αντιρρήσεις των τουρκολάγνων συριζοδημαραίων (ποιος θα χαρακτηρίσει φασίστα τον Καραμπελιά;), αφετέρου δε θα καταρριφθεί η προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής, ότι αυτοί είναι οι μόνοι πατριώτες.
  Ειρήσθω εν παρόδω, πιστεύω ότι πρέπει η τωρινή πολιτική ηγεσία, να στήσει γέφυρες επικοινωνίας με την Πατριωτική Αριστερά, όσον αφορά τα Εθνικά θέματα. Έχω βαρεθεί να βλέπω τα ΜΜΕ, να προβάλλουν τους αρνησιπάτριδες που παριστάνουν τους αριστερούς. Μήπως θα έπρεπε η κρατική τηλεόραση να προβάλλει πρόσωπα του πατριωτικού χώρου από όλους τους πολιτικούς χώρους;
  π.χ. γιατί να βλέπω την άθλια Ρεπούση και να μην βλέπω τον Χαραλαμπίδη;
  2. Μεταναστευτικό και η απορρέουσα εγκληματικότητα
  Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο κέντρο της Αθήνας και βιώνω το πρόβλημα έντονα. Πιστεύω ότι θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει για το θέμα αυτό με δημοψήφισμα. Εκεί να είστε σίγουρος θα εξευτελιστούν τα αριστερά και τα δεξιά γιουσουφάκια της παγκοσμιοποίησης.
  Θα πρέπει λοιπόν η ΝΔ, να επεξεργαστεί συγκεκριμένη πολιτική για την αντιμετώπιση του θέματος, με διαβούλευση μέσω του διαδικτύου και στην συνέχεια να τεθεί η όποια πρόταση στην κρίση του Ελληνικού λαού.
  Έτσι θα ανακτήσει και την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική σκηνή.
  Κατά την άποψή μου κεντρικοί άξονες της όποιας μεταναστευτικής πολιτικής πρέπει να είναι:
  α. Όσοι μπορούν να ενταχτούν (έστω και στην δεύτερη γενιά), να παραμείνουν. Οι υπόλοποι, να φύγουν χτες.
  β. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας, θα πρέπει να κυρήξουν πόλεμο στους διακινητές των λαθρομεταναστών, είτε εντός της πατρίδας, είτε εκτός (ΕΥΠ). Οι διακινητές εκτός της χώρας, θα πρέπει να εξοντώνονται, όσο και εάν αυτό ακούγεται βαρύ. Σκεφτείτε τι γίνεται τώρα. Αυτοί εξοντώνουν τους Έλληνες, πυροδοτώντας την ατομική βόμβα που λέγεται λαθρομετανάστευση και εμείς δεν εξοντώνουμε αυτούς που πυροδοτούν την βόμβα, αλλά κοιτάμε να προστατευθούμε από την ραδιενέργεια.
  Όταν η βάρκα με τους λαθρομετανάστες φθάσει στα χωρικά μας ύδατα, είναι δύσκολο να βυθίσεις την βάρκα. Εάν εξοντώσεις τους διακινητές τότε γλιτώνεις και την ραδιενέργεια.
  γ. Θα πρέπει η Αστυνομία να μπορεί να κάνει χρήση όπλων. Δεν είναι δυνατόν ο αστυνομικός να πυροβολεί μόνον για να ανταποδώσει τα πυρά. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Είναι προτιμότερο να έχουμε νεκρούς εγκληματίες παρά νεκρούς γέροντες και νεκρούς αστυνομικούς.
  Τέλος θα πρέπει οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα αυτοάμυνας μέσα στα σπίτια τους. Ας αποφανθεί ο Ελληνικός λαός, τι πιο δημοκρατικό από αυτό;

  Ζητώ την κατανόησή σας για το μακροσκελές κείμενο.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

 7. Αθώρ avatar
  Αθώρ 02/06/2013 09:47:02

  Έπρεπε να φτάσουμε στην έσχατη άκρη της πνευματικοψυχικοοικονομικής παρακμιακής μας πορείας, για ν΄απογυμνωθούνε άπαντες πια οι Φαρισαίοι κι από το τελευταίο υποκριτικό τους κουρέλι. ΚοκκινοΓαλαζοΠρασινορόζ υπερφιλάνθρωποι κι ευαίσθητοι Νεοταξίτες υπαλληλίσκοι, όλοι μαζί επί το έργον, επ΄αφορμή του ....ανθρωπισμού, της ....υπεράσπισης τάχα δικαιωμάτων, της παραδειγματικής τιμωρίας της ...εχθροπαθούς σκέψης και έκφρασης!
  Πάντα μονόφθαλμη, επιλεκτική και ύποπτα ανθελληνική η αγανάκτησή τους απέναντι στην προσβολή της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ''ανθρώπου''. Του αλλοδαπού -και μόνον- εννοείται ανθρώπου, του παρανόμως και με τη βία επιβεβλημένου καταληψία εποίκου. Οι ημεδαποί, βρίσκονται σχεδόν πάντα εξ΄ορισμού εν αδίκω κι όταν ακόμη αποδεικνύονται θύματα εγκληματικών ενεργειών που προκάλεσαν οι ''αθώοι κατατρεγμένοι’’, πρόκειται περί απομονωμένου και εντελώς τυχαίου περιστατικού.
  Δεν πειράζει όμως. Οι μάσκες ΟΛΩΝ έπεσαν και δεν μπορεί κανείς πια να υποκρίνεται οτι δεν γνώριζε με ποιούς έχει να κάνει, οτι παραπλανήθηκε κι οτι τον έπεισαν τα όμορφα λόγια κι οι υποσχέσεις. Μιλάνε πλέον τα έργα και οι σαφέστατες προθέσεις τους κι όλοι θα είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι από εδώ και μπρος για τις επιλογές μας.
  Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ βαρύ τίμημα, ας ευχηθούμε να μαθαίνουμε.

 8. Δαναός avatar
  Δαναός 02/06/2013 10:00:26

  Θυμάμαι πριν καμιά εικοσαριά χρόνια, στις συνελεύσεις του κλάδου μου, να κατεβάζουν οι πασοκοαριστεροί δεκάδες ψηφίσματα για τη Νικαράγουα,Παλαιστίνη κλπ. Αν τολμούσε κανείς να κατεβάσει ψήφισμα για τη Βόρεια Ήπειρο, τον έπαιρνε και τον σήκωνε. Το τι επίθεση δεχόταν από τις προοδευτικές αριστεράντζες δε λέγεται. Φασίστα τον ανέβαζαν φασίστα τον κατέβαζαν και τα γιούχα δεν είχαν τελειωμό. Τι να λέμε...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δαναός 02/06/2013 10:38:29

   Στα Πανεπιστήμια ήταν και είναι ακόμη (αν και ήδη ξεδοντιάζονται) πολύ χειρότερα.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 14:37:46

    Σκληρή ανακοίνωση κατά της συμβούλου του Ευάγγελου Βενιζέλου Αφροδίτης Αλ Σαλέχ εξέδωσε πριν από λίγο η δημοσιογράφος της ΕΤ3 Θεοδώρα Αυγέρη. Η στενή συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Γεγονός" την οποία παρουσιάζουν ο Δημήτρης Βενιέρης και η Θεοδώρα Αυγέρη. Η τελευταία καταγγέλλει εκφοβισμό πίσω από τις κάμερες από την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, που φέρεται να ζήτησε "να έρθει κάποιος" να βάλει την κ. Αυγέρη στη θέση της.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θ. Αυγέρη:
    "Δεν θ' αναφερθώ στα όσα διαδραματίστηκαν στον «αέρα» της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ στις 31-5-2013, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η τηλεόραση, οι τηλεθεατές, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής για τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...
    Θα περιοριστώ στο να καταγγείλω την κ. Αλ Σάλεχ για τον εκφοβισμό που επιχείρησε σε βάρος μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η απαίτησή της να «έρθει κάποιος υπεύθυνος για να με βάλει στη θέση μου» κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τον ρόλο της κ. Αλ Σάλεχ ως υπέρμαχης της δημοκρατίας και του αγώνα κατά του φασισμού.
    Θα υπενθυμίσω στην κ. Αλ Σάλεχ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι «γκαρσόνι για να το απειλεί ο εκκεντρικός πελάτης με παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος!»
    Ο δημοσιογράφος, και δη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε απειλές-πολλώ δε μάλλον ενός εκπροσώπου κόμματος- και σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής τους. Κανένα προσωπικό στυλ ενός πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό άλλοθι για όλα τα παραπάνω.
    Θεοδώρα Αυγέρη
    Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3
    * Η επιστολή μου αυτή αποτελεί και την καταγγελία μου προς την ΕΣΗΕΜΘ".

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Δαναός 02/06/2013 16:24:40

     ΑΦΡΑ, την γράφει το Διαβατήριό της.
     Έτσι θα την αποκαλείτε!

     Αν όχι τίποτε άλλο, η Θεά Αφροδίτη δεν ήταν... αλ Σάλεχ.
     Ε;!

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δαναός 02/06/2013 17:06:41

     Μερικές φορές δεν συμφωνώ με τις θέσεις της κ. Αυγέρη αλλά εδώ έχει απόλυτο δίκιο.

 9. χανιωτης avatar
  χανιωτης 02/06/2013 10:30:49

  παιδια να μην ξεχναμε τους ανθρωπους που τα δυσκολα χρονια της αριστεροκουλτουρας μας κρατησαν ψηλα το ηθικο οπως ο βαγγελας ο αβερωβ που μεσα στη ποσοκικη χουντα αντισταθηκε και πολους αλλους ανωνυμους συναγωνιστες που τοτε ορθωσαν το αναστημα στην αριστερη προπαγανδα για να μην χαθει η ιδεολογια μας.και τωρα εμεις να μπορουμε να φτιαξουμε τη νεα ελλαδα.

 10. aggelosview avatar
  aggelosview 02/06/2013 10:49:38

  Το καλό της κρίσης είναι ότι επαναπροσδιόρισε τη σχέση του Έλληνα με τις αξίες του. Οι ψευδαισθήσεις τέλειωσαν.
  Χρειαζόμαστε όραμα όμως. Το 2021 είναι κοντά και δεν έχω ακούσει ακόμα καποιον να μιλάει για το πως ονειρεύεται την Ελλάδα τότε. Η Δεξιά διαχρονικά ήταν αυτή που έθετε τους στόχους.

  • euagelos avatar
   euagelos @ aggelosview 02/06/2013 12:01:25

   Αφού τα είπε ο κ.Προβόπουλος

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 02/06/2013 10:57:42

  Επιτέλους, θα καταρρεύσει παταγωδώς, το ψεύτικο άλλοθι των «προσωπικών απόψεων», του κάθε μεμονωμένου ανθέλληνα βουλευτή ή στελέχους,
  άλλοθι που "κάλυπτε" τον καθολικό εθνομηδενισμό,
  που διέπει όλο τα φάσμα του Σύριζα, της Δημάρ και μέρος του ΠΑΣΟΚ.
  Αλλά ταυτόχρονα, όλοι οι Έλληνες, με πρώτες και καλύτερες τις ενώσεις Ποντίων και Μικρασιατών, θα περιμένουν τα αποκαλυπτήρια: έναν-έναν, θα τους μετράνε τους αρνητές των γενοκτονιών του Ποντιακού και Μικρασιατικού ελληνισμού.
  Εξαιρετικό άρθρο κ. Κρανιδιώτη.

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/06/2013 11:02:37

  Δυστυχώς Φαήλο ,αυτοί που περιγράφεις έχουν καλέσει...εξωτερική βοήθεια!

  Τρία εκατομύρια λαθρομετανάστες ,που αύριο, θα τους νομιμοποιήσουμε "για να ζήσουν σαν άνθρωποι" , επί 6-7 παιδιά ο καθένας (με μετριοπαθείς στατισιτικές Τούρκων Γερμανίας ,αν πούμε για Πακιστανούς κλπ ,βάλε 10-12 -παιδιά) τι μας κάνει?

  Γύρω στα 20.000.000 ,σε μιά γενιά μεσα!

  Φοβάμαι πως , "Η Ελλάς τελειώνει". ..

  Γιατί, οπως γραφεις ,μπορεί η δανειακή σύμβαση και η κρίση μια μέρα θα έχουν τελειώσει. ΑΥΤΟΙ όμως ,που πιά θα δηλώνουν "Ελληνες" δεν θα φεύγουν πιά- εκτός αν τους διώξουμε ΤΩΡΑ ,ΑΜΕΣΑ ,ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, πρίν ριζώσουν.

 13. patriotis avatar
  patriotis 02/06/2013 11:08:28

  Πολύ καλό άρθρο κύριε κρανιδιώτη,μακάρι να υπήρχαν και άλλα στελέχη σαν και εσάς στη Νέα Δημοκρατία
  Έλεος πια με τους αριστερούς εθνομηδενιστές...
  Πρέπει να ξυπνήσουν τα εθνικοπατριωτικά αισθήματα που ελπίζω ότι υπάρχουν ακόμη αλλιώς πάμε χαμένοι

 14. Τεμπέλης καθηγητής avatar
  Τεμπέλης καθηγητής 02/06/2013 11:11:40

  Νομίζω ότι το σημείο όπου διέβησαν τον Ρουβίκωνα οι αριστεροφασίστες ήταν η ανελέητη επίθεση στην αξιοπρεπή Κική Δημουλά, επίθεση που φανέρωσε το απύθμενο μίσος που φέρουν απέναντι σε ό,τι δε συμφωνεί με την ιδεοληψία τους. Η σπίλωσή της ήταν τόσο τρομακτική για κάθε αληθινά πνευματικό άνθρωπο. Τα καμώματα της Ρεπουσιάδας είναι το κερασάκι στην τούρτα που δείχνει την ολοκληρωτική έκπτωση αυτού του μπερδεμένου οχετού μισελλήνων, ανθελλήνων, εθνομηδενιστών. Η ταπεινή μου αίσθηση είναι ότι το γενικό αίσθημα κινείται προς πιο πατριωτικές αξίες και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Σαμαράς όχι με μια κίνηση προς τα αριστερά, αλλά δεξιότερα. Ίσως να εκπλαγούμε σε μια τέτοια περίπτωση και να απαλλαγούμε εν μέρει από το όνειδος της ΧΑ που καπηλεύεται τις δεξιές αξίες για να στήσει τη δική της μαφία στην ελληνική κοινωνία.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Τεμπέλης καθηγητής 02/06/2013 12:34:19

   Μόνο "σκάσε κωλόγρια" δεν της είπαν.
   Της το είπαν όμως με διάφορους άλλους τρόπους. Μόλις τους χαλάει η μανέστρα γίνονται και ρατσιστές με τους ηλικιωμένους και φασίοστες λογοκριτές. Πέφτουν οι μάσκες.

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/06/2013 13:54:09

    η Ελλάδα Φαήλο υπάρχει και θα υπάρχει για παντα. Για τους Έλληνες αμφιβάλω αν θα αντέξουμε. όπως πάνε τα πράγματα και οι καταστάσεις οι Έλληνες του 2050 θα είναι μελαμψοί , μουσάτοι και θα αλλαλάζουν υπέρ αλλάχ.
    οι ''αριστεροί'' τους αγαπάνε και τους υπερασπίζονται, οι '' δεξιοί'' θέλουν να τους διώξουν στα λόγια. όλοι δουλεύουν για τους λαθρο.
    φωτεινές εξαιρέσεις σαν εσένα είναι απλώς για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    ας πληροφορήσει κάποιος τους αριστερούς του κ@@@υ ότι τα πρώτα λαρύγγια που θα κόψουν οι αλλαχοχτυπημένοι μουσάτοι θα είναι τα δικά τους : ο μουσουλμάνος μπορεί να '' συγχωρέσει '' τον απιστο ( φυσικά αν αλλαξοπιστήσει) αλλά δεν θα συγχωρέσει τον άθεο.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Τεμπέλης καθηγητής 02/06/2013 13:12:49

   Ειναι Eτσι ακριβώς..η ΧΑ ειναι 'ειδικά σχεδιασμένη' να υποβοηθήσει τους εθνομηδενιστές και να εγκλωβίσει την Ελληνική δυναμική
   με τη ναζιστική και ρατσιστική δράση της η Χ.Α. είναι η πιο ύπουλη και επικίνδυνη δυσφήμηση για τον Ελληνικό πατριωτισμό

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ rally monkey 02/06/2013 14:44:02

    .. να τονίσω με την ευκαιρία ο'τι 'η δράση' ειναι το στοιχείο που κατα κύριο λόγο προσελκύει στη Χρυση Αυγή
    λογικό και αναμενόμενο - καποια προβληματα έχουν γινει τοσο ασφυκτικά για τον Ελληνα -που η δράση μετραει πρώτα και πάνω απο όλα (..τα ναζιστικα χαρακτηριστικα περνάνε σε 2ο πλάνο, αναμενόμενο..κατα το 'ασπρος γάτος, μαύρος γάτος..')
    ο πατριωτικός χώρος δεν προσφέρει εναλλακτικό 'ακτιβισμό' ..
    αλλά ουτε εναλλακτική σε επίπεδο πολιτικού λόγου εντός κοινοβουλίου
    Φαήλο, δυστυχώς

 15. χανιωτης avatar
  χανιωτης 02/06/2013 11:26:04

  παιδια να μην ξεχναμε τους ανθρωπους που τα δυσκολα χρονια της αριστεροκουλτουρας μας κρατησαν ψηλα το ηθικο οπως ο βαγγελας ο αβερωβ που μεσα στη ποσοκικη χουντα αντισταθηκε και πολους αλλους ανωνυμους συναγωνιστες που τοτε ορθωσαν το αναστημα στην αριστερη προπαγανδα για να μην χαθει η ιδεολογια μας.και τωρα εμεις να μπορουμε να φτιαξουμε τη νεα ελλαδα.
  Απάντηση

 16. Hans avatar
  Hans 02/06/2013 11:27:35

  Επίσης ο σκληρός πυρήνας αυτών που τα τρώνε αντέχει. Γιατί αν κρίνω από τη σύνθεση του Υπ. Συμβουλίου, πόσω μάλλον των Γ.Γ., δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι το πάρε-δώσε συνεχίζεται ακόμα και αυτή τη στιγμή της κρίσης. Και αυτοί γελάνε με όσους από εμάς ανησυχούμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Hans 02/06/2013 13:00:53

   Πιθανότατα υπάρχουν κι αυτοί που λες, όμως πάντα θα υπάρχουν. Η απληστία κι η αρπαγή είναι στην φύση του ανθρώπου. Γι' αυτό χρειάζεται Φόβο, Σκοπό και Ηγεσία.
   Γι' αυτό έπρεπε να δώσουμε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ στον Αντώνη Σαμαρά, να μην υποχρεωνόταν σε ισορροπίες και συμμαχίες, να μπορεί να τα κάνει λίμπα, όπου και όπως κρίνει, ώστε ως Ηγεσία να επιβάλλει σε αυτούς που λες τον Φόβο, να δείξει στον λαό τον Σκοπό.
   Κι επί του πρακτέου, το έγραψα πολλαπλασιάζοντας τους εχθρούς μου (το 'πα στο σκύλο μου και δάκρυσε): μείωση της βουλευτικής, υπουργικής κλπ αποζημίωσης στις 3000 από 7.000 - 80000 που είναι καθαρά, να δικαιούνταιο μόνο μία γραμματέα κι έναν σύμβουλο και απόλυση των 1500 από τους 1350 υπαλλήλους της Βουλής. Αν η Γερμασνία με 100.000.000 πληθυσμό τα βολεύει με 400 υπαλλήλους στην Ομοσπονδιακή Βουλή, τότε εμείς, 10.000.000 νοματαίοι, μπορούμε να τα κουτσοβολέψουμε με 350. Αυτό λέγεται "Διοίκηση δια του παραδείγματος".

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 13:01:53

    ...8.000... Μπήκε κατά λάθος ένα μηδενικό παραπάνω.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 14:10:17

    1. ....Μία γραμματέας και ένας σύμβουλος (!!)...
    2 απόλυση των 1500 από τους 1350 υπαλλήλους της Βουλής (;)
    3. Η αχαριστία δεν είναι καλό πράγμα. Αυτός ο εσμός που περιγράφετε με τόσο μελανά χρώματα (και του οποίου οι μόνοι αντίπαλοι στο χώρο τους είναι οι αριστεροί χωρίς εισαγωγικά, και όχι οι δεξιοί που έχουν κάνει αμέτρητες κολλεγιές μαζί τους) μπορεί να ήταν βασικός στυλοβάτης του σημιτισμού και του "εκσυγχρονισμού" αλλά είναι επίσης η ραχοκοκκαλιά της ιδεολογικής υπεράσπισης της μνημονιακής γραμμής και της ευρωλιγουροσύνης διαδοχικά σε όλες τις κυβερνήσεις ΓΑΠ, Παπαδήμου και τρικομματικής. Χωρίς αυτούς και τους πολιτικούς που στηρίζουν (εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και δημαρική "αριστερά") ο Σαμαράς δεν θα έβλεπε κυβέρνηση ούτε με το κυάλι.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/06/2013 21:08:48

    Tι ωραία τα λες Φαήλε...3000 Ευρώ οι υπουργάρες...Δεν θέλω να ξυπνήσω...

 17. Zugzwang avatar
  Zugzwang 02/06/2013 11:34:15

  Ευγε κ.Κρανιδιωτη σε σενα και σ'αυτους που στην ΝΔ και στου Μαξιμου απεφυγαν την καλοστημενη παγιδα του "αντιρατσιστικου" νομοσχεδιου Ρεπουση-Ρουπακιωτη. Προσοχη ομως. Κερδισατε μια μαχη αλλα οχι ακομα τον πολεμο. Ας δοθει μεγαλη προσοχη στην διατυπωση των απαγορευσεων. Αν ισχυε η προταση Ρουπακιωτη, τοτε που Σαμαρας ειχε μιλησει για την επιδρομη λαθρομεταναστων, η καταγγελλια που ειχε γινει απο ΜΚΟ της χλιδης θα μπορουσε να μετατραπει σε ποινικη διωξη! Δειτε τι εγινε με την Λεπεν. Ηρθη απο την Ευρωβουλη η ασυλια της για να δικασθει στην Γαλλια, βασει του "αντιρατσιστικου" νομου επειδη ειχε πει οτι η καταληψη πλατειων στη Γαλλια απο μουσουλμανους για δημοσια προσευχη της θυμιζε την Κατοχη! Δεν συγκρινω βεβαια τον Σαμαρα με την Λεπεν! Εφιστω την προσοχη μας μονο, για να δουμε την υπερβολη τετοιων φιμωτικων νομων. Αν περασει κατι αναλογο και σ'εμας, δεν θα μπορουμε να στηλιτευσουμε την λαθρομεταναστευση, ουτε την εγκληματικοτητα με ονοματα κακοποιων και την εθνικοτητα τους.
  Προσοχη επισης στην ατζεντα των νεοταξιτων. Θελουν οπωσδηποτε να περασουν νομο που θα επιτρεπει τους γαμους των ομοφιλοφυλων ζευγαριων και την υιοθεσια παιδιων απο αυτα. Οπως επισης εχουν αρχισει να ζητουν την αρση του αβατου του Αγιου Ορος. Λαβετε υποψη αυτα που ειπε ο Μητροπολιτης tou Βολοκολαμσκ Ιλαριων.
  Τελος, θα επρεπε ο Πρωθυπουργος να κοψει καποια κεφαλιa για τα αισχη που γινονται αυτες τις μερες απο ΙΚΑ, ΤΕΑΔΥ, ΟΠΑΔ εις βαρος των συνταξιουχων, πολλοι απο τους οποιους ειναι υπερηλικες!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 02/06/2013 12:35:18

   Συμφωνώ λέξη προς λέξη.

  • Ιωάννης Ζέρβας avatar
   Ιωάννης Ζέρβας @ Zugzwang 02/06/2013 17:18:19

   +1000!!!

 18. Ρηνα avatar
  Ρηνα 02/06/2013 11:55:48

  Συμφωνω απολυτα με το οτι το γενικο αισθημα κινειται προς πιο πατριωτικες αξιες. Ποιος θα μετουσιωσει αυτο το αισθημα σε καθαρο γνησιο Ελλαδικο πατριωτισμο θα φανει συντομα απο τα γεγονοτα και τις εξελιξεις....
  Ο Σαμαρας καλα τα παει αλλα οποτε κοιταμε τα συμφεροντα της χωρας δυστυχως μας απομονωνουν ολοι. Οντως τελικα ειμαστε Εθνος αναδελφον.
  Ας μην ξεχναμε ομως και Εκεινον που ποτε δεν μας περιφρονει και θα βαλει την τελεια στα θεματα μας. Διοτι ο εθνομηδενισμος που μας εχει προκυψει τις τελευταιες δεκαετιες ειχε δυστυχως και το αποτελεσμα της αθεϊας που ειναι και το σημαντικοτερο. Να μην ντρεπονται οι πολιτικοι μας να εκδηλωνουν τη Πιστη τους, άλλα να ντρεπονται να κανουν. Ο λαος παρακολουθει και βαθμολογει....

 19. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 02/06/2013 12:08:48

  Κύριε Κρανιδιώτη πολύ θα ήθελα να συμμεριστώ την αισιοδοξία σας , έστω και συγκρατημένη, αλλά τα γεγονότα δεν με αφήνουν. Τι να πρωτοσχολιάσω το ότι η "έκτακτη" εισφορά αλληλεγγύης παρατείνεται για τουλάχιστον δυο χρόνια ή ότι παρακαλάμε ;! να μας επιτρέψουν να μειώσουμε το Φ.Π.Α στη εστίαση , ένα πανθομολογουμένως αποτυχημένο μέτρο, και δεν μας αφήνουν (σημερινές δηλώσεις της Λαγκάρντ) ; Πάντως θα κρατήσω ένα αντίγραφο από το σημερινό άρθρο σας και ελπίζω του χρόνου τέτοιο καιρό να μη συζητάμε τα ίδια πράγματα.
  Τέλος συμφωνώντας με τον giorgos έχω να προσθέσω το ότι η "Ελλάδα δεν τελειώνει" (πως θα μπορούσε άλλωστε να τελειώσει) μικρή σημασία έχει αν εντωμεταξύ έχουν τελειώσει τους Έλληνες.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Κιαπέκος 02/06/2013 12:39:39

   Ούτε οι Έλληνες τελειώνουν αγαπητέ Γιάννη.
   Τις απόψεις και διαφωνίες μου τις έχετε διαβάσει κατ' επανάληψη εδώ μέσα, όμως θεωρώ εξίσου χρέος μου να μην γινόμαστε άθελα μας φορείς μαύρης προαπαγάνδας, να μην σπάμε το πολύτιμο ηθικό των απλών ανθρώπων.
   Σωστά όσα επισημαίνεις, όμως πχ στο θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση ο Πρωθυπουργός έθεσε πάλι το θέμα. Ας δούμε τι θα γίνει.
   Κάποτε ήμασταν πολύ πιο φτωχοί, άλλοτε κατεχόμενοι από βάρβαρες κατοχές με καθημερινό φόρο αίματος και επιβιώσαμε και ανεβήκαμε ψηλότερα. Αυτό εννοώ: δεν είναι το τέλος του κόσμου, έχουμε ακόμη εφεδρείες, δυνάμεις, περιθώρια.

   • kostas.k avatar
    kostas.k @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 18:33:22

    στις 'εφεδρείες, δυνάμεις, περιθώρια' συμπεριλαμβάνεται και την 'εθνομηδενιστική αριστερά' και τους αριστερούς κ.κρανιδιώτη ?

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kostas.k 02/06/2013 20:50:26

     Από την πρώτη κιόλας φράση του κειμένου δηλώνω ποιους στηλιτεύω: "Η ηγεσία της Αριστεράς και οι πνευματικά μπατιρημένοι αυτόμολοι, που υποδύονται χρόνια τώρα την καθ’ ημάς «διανόηση»...
     Ναι, στις εφεδρείες ανήκουν και οι πολυάριθμοι πατριώτες που ανήκουν στην Αριστερά ή την ψηφίζουν για διάφορους λόγους, χωρίς να είναι εθνομηδενιστές. Στρατιές από αυτούς εξαπατήθηκαν κι εγκλωβίστηκαν το 1942 - 49 από την τότε τυχοδιωκτική κι εν πολλοίς προδοτική ηγεσία του ΚΚΕ.
     Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι λόγω "αντιμνημονίου" έχουν στις τάξεις τους ανθρώπους που είναι πατριώτες, όπως το 95% των Ελληνων, όμως η ηγεσία και η ψευτοδιανόηση είναι γενιτσαριό του κερατά.
     Μπορούμε να τους απεγκλωβίσουμε με κοινωνική δικαιοσύνη, μέση λογική, πατριωτισμό και διοίκηση δια του παραδείγματος...

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/06/2013 19:23:50

      Ο Μικης Θεοδωρακης ειπε στην Ρεπουση οτι αν δεν της αρεσει η Ελλαδα να παει στη Νιγηρια! Θα μπορουσαμε λοιπον να πουμε οτι υπαρχουν ακομα αριστεροι για τους οποιους η λεξη πατριδα εχει ακομα καποια σημασια.
      Υποθετω οτι θα τον πουν τωρα φασιστα και ρατσιστη!

 20. Karanus avatar
  Karanus 02/06/2013 12:15:49

  Αυτό το κείμενο πρέπει να τυπωθει και να μοιραστεί σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ, των ΑΝΕΛ και των "σκεπτόμενων" της ΧΑ.
  Αυτοί δε της ΝΔ ,πρέπει να γράφουν και διαγώνισμα σ΄αυτό, κάθε 15 ημέρες..

  • Θόδωρος 17.06.2012 avatar
   Θόδωρος 17.06.2012 @ Karanus 02/06/2013 18:49:02

   "..Αυτοί δε της ΝΔ ,πρέπει να γράφουν και διαγώνισμα σ΄αυτό, κάθε 15 ημέρες.."

   Σωστό!
   Από τους 120 πόσοι είναι, πόσοι δραστηριοπούνται υπέρ της κυβέρνησης και της ΝΔ? Βλέπουμε τους ίδιους και ίδιους 10-15 συνέχεια. Οι υπόλοιποι 100 που είναι?? Ξύνονται?.. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έγινε και τι γίνεται?
   Για να τρέξουν λίγο... Άντε μπράβο!

 21. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 02/06/2013 12:20:39

  Ευτυχώς η εθνική αφύπνιση έχει ξεκινήσει και το εκρεμμές της ιστορίας κινείται πλέον δεξιά, δεξιότερα, δεξιότατα...

  Ευτυχώς. Γιατί λίγο πριν είχαμε φτάσει να βλέπουμε συνθήματα στους τοίχους όπως;
  1)"Ελλάδα σκάσε"
  2)"Οι σημαίες στα μπαλκόνια σας είναι καρφωμένες σε πτώματα μεταναστών"
  3)"Πατριώτες F16 να είναι οι ώρες σας"
  4)"Οι εθνικές γιορτές μας αηδιάζουν"
  5)"Να πεθάνει το έθνος να ζήσει η τάξη μας"
  6)"Η πραγματικότητα είναι πολλές"
  7)"Εξεγερμένοι άραβες γκρεμίζουνε δυνάστες κι εδώ μαλάκες έλληνες βρίζουνες μετανάστες"

  Ελπίζω να τα πάρετε στο κρανίο με αυτά τα συνθήματα, όπως κι εγώ κάθε φορά που τα βλέπω. Όσοι τα γράφουν δεν θα έπρεπε να ζουν στην Ελλάδα, ούτε να ψηφίζουν. Γιατί ούτε αισθάνονται έλληνες, ούτε ενεργούν για το καλό της χώρας και του έθνους, ούτε υπάρχει ποτέ πιθανότητα συννενόησης μαζί τους, όπως δεν υπάρχει πιθανότητα να τα βρεις με ένα κουνούπι και να το πείσεις να μην σε τσιμπάει.

 22. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/06/2013 12:24:18

  Φαήλο συμφωνώ. Βοηθήστε όσο μπορείτε εδώ στο Antinews και ενημερώστε με ανάρτηση πάλι και πάλι όσους έχουν προστατευόμενα μέλη να κάνουν την αίτηση για το επίδομα τέκνων στο Ε21 της δήλωσης για να πάρουν το βοήθημα τον Ιούλιο και στο τέλος του έτους. Είναι το πρώτο πραγματικό βοήθημα που δίνεται εδώ και χρόνια στους οικονομικά αδύναμους οικογενειάρχες και δεν έχει προβληθεί επαρκώς. Το λέω σε γνωστούς και φίλους και με κοιτούν σα χάνοι. Που είναι τα ΜΜΕ να ενημερώσουν. Μόνο για να τρομοκρατούν υπάρχουν; Ας βοηθήσουμε τουλάχιστον εμείς οι απλοί πολίτες ο ένας τον άλλο. Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις να βρεθούμε ο ένας στον άλλο.

 23. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 02/06/2013 12:41:54

  Καλημερα φαηλο και απο τους ξενητεμενους, σε ενα αρθρο τα ειπες ολα μπραβο η Ελλαδα δεν τελειωνει ειμαστε ο σπορος που δεν πεθαινει

 24. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 02/06/2013 12:52:35

  Κυριε κρανιδιωτη εχουμε........πολλα αγκαθια μπροστα μας.Πως θα καλυφθει το μεγαλο δημοσιονομικο κενο των δυο ετων? Ο λαος το ξερουμε οτι δεν αντεχει αλλο, και οποιοδηποτε νεο μετρο....αναβει φωτιες. Η μηπως με το φημολογουμενο φορολογικο για τους εναπομειναντες.....μικρομεσαιους θα σωσουν την παρτιδα με προκαταβολες φορου 90% και φορολογηση απο το μηδεν, επειδη δεν εχουν την τολμη να βαλουν σε ταξη το μπαχαλο του δημοσιου τομεα και γενικοτερα του κρατους? Θα αντεξει κανεις φιλε φαηλο η θα εχουμε εξεγερσεις......τυπου τουρκιας με απροβλεπτες για εδω καταστασεις και γεγονοτα. Το εχω ξαναγραψει φιλε φαηλο οτι μεχρι να βγει.......στη συνταξη η να ψοφησει.......η γενια του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ μονο τοτε θα δουμε ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ για μια νεα Ελλαδα χωρις τις παλαιοσοβιετ αντιληψεις.

 25. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 02/06/2013 13:06:12

  Πολύ σωστά και ακριβοδίκαια περιγράφετε τους "εκτός των τοιχών" εχθρούς...το θέμα είναι τι γίνεται με τους άλλους, τους εντός των τοιχών ημέτερους, που φεύ, το κριτικό σας βλέμμα τους προσπερνάει....

  Υ.Γ

  φρονώ ότι δεν θα επιχειρήσετε να με προκαλέσετε να αναφέρω πρόσωπα και καταστάσεις...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ makis Stefanatos 02/06/2013 20:43:37

   Το "κριτικό βλέμμα" μου, αν διαβάζετε τακτικά Antinews, έχει σταθεί πολλές φορές στους ενοχικούς, νεοφιλελεύθερους ή μη, ημετέρους, ενίους και "ντιντήδες" καλούμενους, εννοώντας τους γόνους, τους "αγωνιστές Κολωνακίου και Αραχώβης, κι έχει γίνει ο κακός χαμός. Απλά σήμερα άλλο ήταν το θέμα. Άρα με αδικείτε...

   • makis Stefanatos avatar
    makis Stefanatos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/06/2013 21:52:06

    θα δεχθώ το "παράπονο" σας, καθώς δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση εκ μέρους μου και μάλλον έχετε δίκιο σε ότι αφορά το θέμα που σχολιάζετε. Αλλά μιά και έτσι κατέληξε η επικοινωνία μας, θα ήθελα να σας πώ ότι σύντομα, κατά την γνώμη μου, οφείλετε να αντιληφθείτε ότι πρέπει να πάρετε "διαζύγιο" από την άνευ όρων περί τον Α. Σαμαρά δορυφοριοποίηση σας. Μία de Profundis ανασκόπηση των πεπραγμένων του ανδρός οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι δεν αξίζει να χαρίζετε τόσο απλόχερα την υποστήριξη σας, ιδιαίτερα όταν είναι δεδομένη η ανιδιοτέλεια σας. Γνωρίζω ότι είναι επώδυνο, είναι όμως προτιμότερο να είστε χρήσιμος παρά ευχάριστος.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ makis Stefanatos 03/06/2013 10:09:05

     Δεν είναι άνευ όρων. Πρώτο καθήκον μου η αλήθεια προς τον αρχηγό που ελεύθερα επέλεξα και ουκ ολίγες φορές είμαι "εκτός γραμμής", επισημαίνοντας τα κατά την γνώμη μου λάθη, με τρόπο που απέχει μακράν της "διπλωματίας".
     Εξακολουθώ όμως να θεωρώ πως ο ΑΣ είναι ότι καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα και πως αν πχ πέφταμε στα χέρια του Τσίπρα, θα είχαμε ήδη φάει χώμα, ως χώρα.
     Ποτέ πάντως δεν με ενδιαφέρει να είμαι ευχάριστος. Κριτικάρω αυτά που πρέπει, στηρίζω αυτά που πρέπει, όμως ανήκω κάπου και θα ήταν ανήθικο κι ανέντιμο να κινούμαι με δική μου "αντζέντα", όταν ήδη η πολυδιάσπαση της ψήφου της Κεντροδεξιάς μας οδήγησε σε αναγκαστική σύμπραξη με τον ...Βενιζέλο και την ΔΗΜΑΡ.

 26. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/06/2013 13:28:17

  Συγχαρητήρια Φαήλο,γιατί γιά ἄλλη μιά φορά ''δέ τά μασᾶς''!
  Γιά ὅσους δέν συμφωνοῦν μέ τούς ἀποδομητές,ὅπως λές,καί δέχονται λοιδορίες,συκοφαντίες καί ἀπομόνωση,ἐμένα περισσότερο ἀπό ''ἠθική δολοφονία'' μοῦ μοιάζει μέ δολοφονία τῆς ἠθικῆς..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυθήριος 02/06/2013 20:40:59

   Και τα δύο είναι.

 27. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 02/06/2013 13:34:22

  Θέλουν οι αριστεροί με έναν νόμο να εξισώσουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ και την Χριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία μας με οποιοδήποτε άλλη, και να μην τολμάμε να αντισταθούμε ούτε με γραπτό ούτε με προφορικό λόγο;

  Θα έχει δηλαδή δικαίωμα να φτιάξει οποιοσδήποτε ένα τουρκικό γερμανικό εβραϊκό κόμμα το οποίο θα προωθεί τα συμφέροντα αυτού του Έθνους εις βάρος του Ελληνικού και δεν θα τολμά να το κατηγορήσει κανείς ως εχθρικό, ενάντια στο Ελληνικό Έθνος;
  Θα έχει δηλαδή δικαίωμα να φτιάξει κάποιος ένα κόμμα στη βάση του Ισλάμ π.χ. και η Ορθόδοξη Εκκλησία δια μέσου των κληρικών της στις εκκλησίες δεν θα έχει το δικαίωμα να το κατηγορήσει ως εχθρικό απέναντι στην Ορθοδοξία μας;

  Είναι έτσι κύριε Κρανιδιώτη;
  Εάν ναι τότε έχει δικαίωμα η βουλή με ένα ΝΟΜΟ να ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ στα χέρια ξένων και αλλόθρησκων εφόσον σε κάποια χρόνια από τώρα θα μπορούν να εκπροσωπούνται στην Ελληνική βουλή και να περνάνε ανθελληνικούς νόμους;

  ΤΑ αριστερά κόμματα και τα ΜΜΕ (ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ , όταν είναι ΟΛΑ μηδενός εξαιρουμένου αυτό είναι δημοκρατία Η ΦΑΣΙΣΜΟΣ;) αυτόν τον νόμο τον ονομάζουν αντιρατσιστικό και ο πολύς κόσμος νομίζει ότι αυτός αναφέρεται ΜΟΝΟ στο να πηγαίνει φυλακή όποιος χτυπά έναν μετανάστη και φυσικά το θεωρεί απόλυτα σωστό.

  Οφείλει η νέα δημοκρατία ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ενός τέτοιου νομοσχεδίου να ενημερώσει όλους τους Έλληνες πολίτες (στις πλατείες αφού τα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν όπως θέλουν) εάν αυτός ο νόμος στην ουσία μας σκλαβώνει;
  Έχουν δικαίωμα αυτά τα κόμματα και τα ΜΜΕ να δρουν ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ και Εθνομηδενιστικά;
  Το σύνταγμα μας τι λέει;

  Θα σας παρακαλούσα εάν θέλετε να μου απαντήσετε , εύχομαι να κάνω λάθος και να μην έχω καταλάβει τον νόμο που προωθούν , γιατί εάν τα παραπάνω που έγραψα έχουν βάση με πιάνει τρόμος μόνο και που το σκέπτομαι και φυσικά μαζί με μένα και πάρα πολλούς άλλους οποιοδήποτε κόμμα και εάν έχουν ψηφίσει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ελπιδοφορος 02/06/2013 20:40:36

   Κανέναν δεν σκλαβώνει και μην ανησυχείτε άδικα. Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν και ήδη ανησυχούν σφόδρα είναι η Ρεπούση και οι όμοιοι της (Θεοδωρίδηδες, Τατσόπουλοι κλπ).
   Ο νέος Νόμος επαναλαμβάνει στην δημοτική τον Νόμο του 1979 με μικρή αυστηροποίηση των ποινών και τιμωρεί και την άρνηση των αναγνωρισμένων Γενοκτονιών, είτε από Διεθνή Δικαστήρια είτε από τη Βουλή μας (άρα και Ποντίων και Αρμενίων), δεν περιλαμβάνει την ανόητη "εχθροπάθεια" κι ούτε ανοίγει τις τρύπες για υποκειμενικές ερμηνείες που άνοιγε το έκτρωμα Ρουπακιώτη.

 28. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 02/06/2013 17:07:54

  Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
  είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
  και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
  στο εξής θα παίζουμε σ’ αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

  Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
  άλλαξαν λέει τ’ ανεμολόγια και οι ορίζοντες
  μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
  τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

  Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
  είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
  ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
  κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

  Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
  τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
  όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
  και τώρα εισπράττουμε απ’ την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

  Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
  τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
  την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
  την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

  (Κώστας Τριπολίτης)

 29. Ιωάννης Ζέρβας avatar
  Ιωάννης Ζέρβας 02/06/2013 17:17:56

  Κύριε Κρανιδιωτη , άψογος!
  Όπως λέτε είναι: Έχουμε περάσει χειρότερες Καταστάσης στην Ιστορία μας. Η Ελλάδα θα ζήση και θα αναστηθεί πάλι.
  Η ηθικά φαλιρισμένη Ιδεολογία τις Aριστερανζας θα αποδειχτεί -όπως και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες- ως Aστείο τις Ιστορίας.

 30. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 02/06/2013 17:22:29

  Φαήλο, σε σέβομαι και μου αρέσουν τα γραπτά σου και η συνολική πολιτεία σου και είναι όντως δύσκολη η θέση σου αλλά αυτό που λες εδώ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ:

  "Σε αυτήν περιλαμβάνεται η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών του Ποντιακού Ελληνισμού, των αδελφών Αρμενίων από τους Τούρκους και των Εβραίων από τους Ναζί."

  Λάθος. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων (πρόσεξε το κεφαλαίο, έχει σημασία) και η άρνηση "άλλων γενοκτονιών" αναγνωρισμένων από την Βουλή. Να έχουμε καθαρές κουβέντες και να μιλάμε έντιμα εδώ. Εμείς εκεί πάμε, στο "και άλλες γενοκτονίες". Η γενοκτονία των Εβραίων όμως ονομαστικά και πρώτη στην σειρά απαρίθμησης. Οξυδερκής νομικός είσαι, σίγουρα το παρατήρησες άλλο αν επέλεξες να μην το σχολιάσεις. Καταλαβαίνω την επιχειρηματολογία ότι είναι στρατηγικός στόχος να τα έχουμε καλά με το Ισραήλ και μπορώ να το δεχθώ, αλλά περιμένω έναν πιο έντιμο και καθαρό λόγο από εσένα, όπως μας έχεις συνηθίσει.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μανώλης Πετράκης 02/06/2013 18:01:22

   Oι "αλλες" ειναι αυτες που ειπε.Η Βουλη των Ελληνων εχει αναγνωρισει και την αρμενικη και την ποντιακη.

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ ψυχραιμια 02/06/2013 18:19:40

    Και για ποιον λόγο πρέπει η γενοκτονία των Εβραίων να μπαίνει πρώτη-πρώτη και να μνημονεύεται χωριστά και μάλιστα να αναφέρεται ως "Ολοκαύτωμα" με κεφαλαίο το όμικρον, ενώ οι άλλες να χαρακτηρίζονται "γενοκτονίες" και να μην μνημονεύονται ονομαστικά απλά να μπαίνουν στο "και άλλες γενοκτονίες αναγνωρισμένες από την Βουλή"? Ρητορικό το ερώτημα.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Μανώλης Πετράκης 02/06/2013 21:35:06

     Γιατί έχει δημιουργηθεί ολόκληρη “βιομηχανία Ολοκαυτώματος” μέ πολύ συγκεκριμένη στόχευση. Η λέξη Ολοκαύτωμα «πρέπει» νά περάσει στήν συλλογική ανθρώπινη μνήμη ώς η απόλυτη γενοκτονία. Όλες οι άλλες γενοκτονίες πρέπει νά έπονται καί νά θεωρούνται υποδεέστερες. Κάτι σάν ιστορικές παράπλευρες απώλειες καί τίποτα παραπάνω.

     Είναι η απόλυτη ντροπή νά καταδικάζουμαι τόν ρατσισμό καί τόν αντισημιτισμό ασυγχύτως καί αδιαιρέτως στήν ίδια πρόταση καί νά εκλαμβάνει τό ανθρώπινο συνειδητό καἰ ασυνείδητο τόν ρατσισμό καί τόν αντισημιτισμό ώς τίς δύο όψεις τού ίδιου νομίσματος.

     Καί δέν φθάνει τό περιττό θράσος. Ποινικοποιείται καί η άρνηση αποδοχής τού περιττού θράσους σάν κάτι τό απολύτως αυτονόητο καί συζητάμε απλώς τίς όποιες ανούσιες διαφοροποιήσεις μιάς ήδη ειλημμένης απόφασης ποινικοποίησης τής κοινής λογικής.

     Ποινικοποιήστε τά πάντα. Τήν άρνηση τής θεότητας τού Αυτοκράτορα, τήν μή αποδοχή τού δαρβινισμού, τά γένια, τίς φαλάκρες, τά μαλλιά, τήν κάλυψη τών γεννετικών οργάνων, τό ετερόφυλλο σέξ καί ότι άλλο σάς «υποδείξουν». Καταργήστε νομοθετικά καί τόν θάνατο άν θέλετε.

     Δέν ξέρω ποιά είναι καί άν υπάρχουν κάποια αποδεκτά όρια τής γελοιότητας από τούς κυβερνώντες, αλλά υποθέτω θά τό πληροφορηθώ κάποτε από τόν αντίστοιχο νόμο τους ποινικοποίησης τής σοβαρότητας.

     • Μανώλης Πετράκης avatar
      Μανώλης Πετράκης @ Ιαπετός 03/06/2013 00:02:06

      Είχα πριν από πολλά χρόνια, καίτοι μη νομικός, εντοπίσει την πρώτη εισαγωγή στο δίκαιό μας του εγκλήματος σκέψης. Δεν θα πω περισσότερα γιατί έχω πικράν πείρα επί του θέματος. Ωστόσο μου είχε κάνει εντύπωση που κανένας νομικός δεν είχε αναδείξει το θέμα. Τώρα έρχεται ο αντιρατσιστικός νόμος. Για να είμαστε δίκαιοι το άλλο νομοθέτημα που πέρασε χωρίς καμμία συζήτηση είναι πολύ πιο οργουελικό. Γιατί τουλάχιστον προς το παρόν δεν ποινικοποιείται το να συγγράψει κάποιος μια μελέτη που να επιχειρηματολογεί π.χ. ότι θανατώθηκαν 3.000.000 και όχι 6.000.000 Εβραίοι και να την κρατήσει στο συρτάρι του για προσωπική του χρήση. Σημεία των καιρών και ο αντιρατσιστικός και το άλλο νομοθέτημα. Όταν παραβιάζονται βασικές αρχές του φυσικού νόμου, όπως ότι π.χ. δεν είναι δυνατόν να υφίσταται έγκλημα γνώμης, πάντα γίνεται ξεκινώντας από "εύπεπτες" περιπτώσεις. Άπαξ και παραβιαστεί όμως η βασική αρχή, ανοίγουν κερκόπορτες. Έτσι π.χ. δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορεί μια μελλοντική κυβέρνηση Σύριζα να νομοθετήσει εναντίον όσον υποβαθμίζουν την σημασία των εγκλημάτων της δικτατορίας Μεταξά ή και, γιατί όχι, όσων αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη και υποβαθμίζουν περιβαλλοντικά εγκλήματα.

     • Αρχιμήδης avatar
      Αρχιμήδης @ Ιαπετός 04/06/2013 11:00:56

      Αγαπητέ Ιαπετέ ,
      λες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ που ο καημένος ο Φαήλος δεν μπόρεσε (απο έλλειψη προσοχής ελπίζω) να συλλάβει. Ο "αντιρατσιστικός Νόμος" είναι ο "αντισημητικός". Και επιβάλλεται και σε εμάς σε μια στιγμή αδυναμίας να αντιδράσουμε, με αντάλλαγμα τις "δόσεις" όπως πολύ εύστοχα παρατηρεί εδώ πιό κάτω ο "ψυχραιμια". Αλήθεια πως και του ξέφυγε η ουσία του νόμου και της μεγάλης φασαρίας περι αυτού, του Φαήλου Κρανιδιώτη?

   • Β.Κ.Σιάπκα avatar
    Β.Κ.Σιάπκα @ ψυχραιμια 02/06/2013 20:29:34

    Και γιατί δεν αναφέρονται ονομαστικά όσες έχουν αναγνωρισθεί και με μία πρόνοια όσων θ' αναγνωρισθούν και στο μέλλον. Και μαζί με τις γενοκτονίες πάνε και οι εθνοκαθάρσεις..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μανώλης Πετράκης 02/06/2013 20:35:54

   Περιμένετε την τελική διατύπωση και μην βιάζεστε να γκρινιάξετε. Φιλικά.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/06/2013 11:03:34

    Αγαπητέ Φαήλο, ελπίζεις αλήθεια οτι στην τελική διατύπωση δεν θα ποινικοποιείται η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων που ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος δικαιούται να την έχει?

 31. M.O. avatar
  M.O. 02/06/2013 18:14:29

  Η ιδεολογική μάχη δεν τελειώνει ποτέ. Εξαιρετικός Φαήλος για ακόμη μία φορά...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ M.O. 02/06/2013 20:34:30

   Γεια σου Μικρέ που είσαι Μεγάλος. Στείλε μου μήνυμα στο κινητό με τ' όνομα σου. Η παλιά συσκευή "αυτοκτόνησε" πέφτοντας από τη μηχανή εν κινήσει και πάνε όλες οι επαφές!

   • ήγγικεν avatar
    ήγγικεν @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/06/2013 00:59:39

    Πάρε android να συγχρονιζουν στο Google.

 32. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 02/06/2013 18:22:09

  Συμφωνώ ανεπιφύλλακτα, αλλά : "Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" αγαπητέ κ. Φ.Κ. και αφορά την αέναη παρουσία σας στα πολιτικά δρώμενα σε σχέση με άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους. Δυστυχώς όμως έχω την αίσθηση ότι αναφορικά με το θέμα που θίγετε ότι " δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα". Αυτό βέβαια μου δίνει ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς : αφού φτάσαμε να ασχολούμαστε από το πρωί έως το βράδυ με το νομοσχέδιο περί ρατσισμού και με τα ρητά της κ. Ρεπούση, ε τότε .. σώπασε κυρα - Δέσποινα, καλά είμαστε. Και δόξα τω Θεώ.

 33. ο συμπαθών avatar
  ο συμπαθών 02/06/2013 20:18:02

  όπως πάντα,
  Ελληνική άποψη βασισμένη και στο συναίσθημα και στη λογική

 34. απορων avatar
  απορων 02/06/2013 20:49:58

  Φαηλο,

  εστω αγροτης με 50 στρεμματα που τα καλλιεργει και "κονομαει"(επιπλεον και τυχον-αμαρτωλες η μη αμαρτωλες-επιδοτησεις-εστω και χωρις cayenne).
  ΓΙΑΤΙ να μην ενταχθει στον ενιαιο φορο ακινητων και το "μαρμαρο" να το πληρωσει ο ρημαγμενος των αστικων περιοχων?

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ απορων 03/06/2013 10:01:43

   Αγρότης και με 50 στρέμματα, χλωμό να τα κονομάς, πλην ολίγων επιτηδείων που έκαναν χοντρές απατεωνιές με τιμολόγια κι επιδοτήσεις.
   Γονατισμένοι οι περισσότεροι. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο πρόγραμμα "Επιστροφή στη γη", η χώρα να παράγει πάλι την τροφή της και διαφοροποιημένα προϊόντα, βιολογικά, που δεν ευδοκιμούν αλλού. Χωρίς λογική επιδοτήσεων αλλά και χωρίς ψηλούς φόρους για να ξεκινήσουν κάποιοι.
   Σωστή η θέση της κυβέρνησης, την ούτως ή άλλως μικρή φορολόγηση των αγροτεμαχίων να την υποστούν μόνον οι μη κατ' επάγγελμα αγρότες. Είναι δε πολλοί, διότι όλοι κάτι έχουν στο χωριό τους. Και σωστά είναι μικρή, διότι συχνά ο Έλληνας κρατά με θυσίες, πχ τον πατρικό ελαιώνα, με μικρή απόδοση λόγω μικρής έκτασης, λίγων δέντρων αλλά για λόγους συναισθηματικούς, ηθικούς, που όμως κάτι λίγο προσθέτουν στην παραγωγή και δεν τ' αφήνουν να γίνουν ρουμάνια.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/06/2013 11:08:05

    Αγαπητέ Φαήλο συμφωνώ κι εγώ με την
    "επιστροφή στη γή "...(των άλλων εννοείται , διότι εμας δεν μας το επιτρέπει το επάγγελμά μας), ώστε να παράγουν (οι άλλοι) την τροφή της χώρας και διαφοροποιημένα προϊόντα, βιολογικά, που δεν ευδοκιμούν αλλού κι έτσι να έχουμε κι εμείς...

 35. karasumi avatar
  karasumi 02/06/2013 21:26:23

  Απόλυτο δίκιο στα όσα αναφέρονται στην εξουσία και στην κυριαρχία της αριστεράς.
  Μονολιθική θεώρηση της ερμηνείας της ιστορίας και του έθνους και του τσουβαλιάσματος όλων των "κακών" σε ένα αντίθετο πόλο.
  Ο κόσμος δεν είναι κατ ανάγκη ασπρόμαυρος, υπάρχουν ενίοτε και ενδιάμεσες αποχρώσεις.

 36. Zugzwang avatar
  Zugzwang 02/06/2013 21:41:12

  Τι κοπτονται και κραυγαζουν στην ΔΗΜΑΡ (Κουβελης, Οικονομου, Αμοιριδης) πως δεν συμφωνουν με την Ρεπουση; Αν δεν συμφωνουν τοτε γιατι προωθησαν το σχεδιο νομου Ρουπακιωτη (δικος τους ειναι) που δεν αναγνωριζε την γενοκτονια των Ελληνων του Ποντου και της Ιωνιας; Και γιατι δεν παραδεχονται τοτε δημοσιως οτι η ΝΔ ειχε δικιο και επραξε σωστα που προωθησε δικη της προταση νομου για να διορθωσει τα κακως κειμενα της προτασης νομου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;

 37. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 02/06/2013 21:43:28

  Η Στενή και κοντόθωρη θεώρηση των πραγμάτων παρά το παράφορο ψυχισμό που την τροφοδοτεί δεν αντέχει στο χρόνο.Φθείρεται χάνει κάθε ικμάδα της, δεν φέρει κάτι νέο, αναλύει της εξελίξεις δεν τις προβλέπει.Πολιτική είναι και η τέχνη του επιχειρηματολογείν αλλά και του προβλέπειν.Ουδείς τόλμησε μέχρι σήμερα να γράψει και να κρίνει πρακτικές και πολιτικές του ιδεολογικού του χώρου. Ξεκινά απο την αντίθετη θέση την οποία και εκ προοιμίου την θεωρητική αρνητική, την λιθοβολεί και στο τέλος κάνει την συνηθισμένη κίνηση μετά απο ένα λουκούλλειο γεύμα, χαίρεται που χάιδεψε αυτιά, απολαμβάνει που δεν έφυγε εκτός γραμμής και που παράλληλα εξυπηρέτησε και υπηρέτησε την φιλαρέσκεια του.Υπάρχει μια αρχή στην Αμερικανική Πολιτική σκέψη "Κάποιος, κάπου, κάποια στιγμή κάνει κάτι σε βάρος της Κυβερνητικής πολιτικής και αυτός δεν είναι πολιτικός αντίπαλος".

  Το αντιρατσιστικό έδειξε την ελαφρότητα απέναντι σε ένα πρόβλημα που άπτεται της ύπαρξης της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα.Οι κυβερνητικοί εταίροι ζυγίστηκαν και απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων και ελλιποβαρής στο ειδικό βάρος που απαιτούσε η συγκυρία .

  Οσοι δε συνεχιζουν να μην το αντιλαμβάνονται είναι επικίνδυνοι σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται μεθοδικότητα , σοβαρότητα, συστηματική δράση επι του συνόλου των θεμάτων που ταλανίζουν την Κοινωνία και την Χώρα μας.Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποτελούν το μέλλον της χώρας μας και ουδείς δύναται να το παραγνωρίζει.Άλλο πασχίζω να αυξήσω την εκλογική μου δύναμη αλλο επι εθνικών ζητημάτων ασκώ μικροκομματικές πολιτικές

  Καλό θα είναι ο αρθογράφος να φρεσκάρει την μνήμη του καλύτερα.Η χούντα του 67 ξεπήδησε απο το παρακράτος της δεξιάς το οποίο το είχε αποδεχθεί η επίσημη δεξιά ως μέσο άσκησης της πολιτικής της.Δεν γνωρίζει ο των ειδικών δυνάμεων τεχνικές αναρτοπολέμου καλό θα είναι να προσέχει λοιπόν γιατί έχει ξεχάσει κα ιτι χρώμα έχει ο θάμνος στον οποίο και πρέπει να καμουφλαριστεί.Και η ζωή απο την συνήθεια τρέφεται

  Η Κύπρος υποχρεώθηκε με τις Συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου να υιοθετήσει έναν πολιτικό συμβιβασμό Τουρκίας - Ελλάδας - Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος θα οδηγούσε σύμφωνα με τις προφητικές δηλώσεις τού τότε επικεφαλής της Ελληνικής Δημοκρατικής Αριστεράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Ηλία Ηλιού, στην οικοδόμηση ενός θνησιγενούς κράτους με τον Ελληνισμό της Κύπρου να απειλείται υπαρξιακά.Τι ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και Ευάγγελος Αβέρωφ αρχηγοί της Αριστεράς και πως έδρασαν ;

  Την ηγεμονία του Γκράμσι και τον Ιστορικό συμβιβασμό του Μπερλιγκουέρ δεν δύναται να τον κατανοήσει και να τα αναλύσει λόγω έλλειψης της συνθετικής ιδιότητας στην λογική του.Ως εκ τούτου δεν χρίζουν κανενός σχολιασμού τα αναφερόμενο εκ των πραγμάτων αποτελούν αυθαίρετα συμπεράσματα

  Το ότι το ειδικό πολιτικό βάρος που διέθετε η δεξιά στην πολιτικής σκέψη της Ελλάδας χάθηκε καθώς χάθηκαν και οι διανοούμενοι. και οι αρθρογράφοι κα ιοι αναλυτές που το καθόριζαν και απέκτησε σήμερα χαρακτήρα επιδερμικών αναλύσεων και συρραφών δεν ανησυχεί κανέναν.

  Ο Ξένος παράγοντας ο οποίος και δεν κατονομάζεται εγγυάται σήμερα την Τουρκοκουρδική σύμπραξη, δεν θίχτηκε ποτέ απο τους Κούρδους, η πολιτικη τους ηγεσία έχει συνεχεις συναντήσεις μαζί τους και οι Κούρδοι μιλούν για την ανάγκη Ενότητας των τριών αρχηγών τους.Αυτ΄οδεν έφτασε στα αυτιά ακόμα

  Το "Μακεδονικό" το χειρίζονται κατά το δοκούν ο ξένος παράγοντας και φυσικά οι χειρισμοί πολλών τους εξυπηρέτησαν και ανήκουν και στην Νέα Δημοκρατία και στην Δεξιά και έχουν όνομα και αν δεν τολμάς να το γράψεις καθαρά καλύτερα να μην το αγγίζεις.Έχουμε υπάρξει μάρτυρες διαχρονικά στάσεων υποτέλειας απ οτο σύνολο των κομματικών σχηματισμών της Ελληνικής πολιτικής ζωής.Εκτός αν ισχύει η παροιμία οι δικές μας μοσχομυρίζουν.

  Βασικό χαρακτηριστικό των αυλικών, Κρίνουν θετικά εκ των υστέρων την πολιτική στάση όταν παράγει θετικά αποτελέσματα χάνονται όταν πρέπει να ξεπεράσουν τις εξελίξεις και όταν πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και δεν τολμούν να εκφέρουν την στοιχειώδη αντίρρηση ή ένσταση.

  Για δείτε το παρακάτω πρόσφατο παράδειγμα:"Καθώς ο Ομπάμα περιέγραφε τα πιο περίπλοκα προβλήματα των αμερικανικών μυστικών επιχειρήσεων, μία γυναίκα από το ακροατήριο τον διέκοψε – αλλά εκείνος δεν έχασε τον βηματισμό του. Οχι απλώς υπερασπίστηκε το δικαίωμα λόγου της γυναίκας, αλλά συμφώνησε και με μεγάλο μέρος των επικρίσεών της σχετικά με το πώς οι πολιτικές της Αμερικής στρέφονται αθέλητα εναντίον της."Το θέμα λοιπόν δεν είναι να διατυμπανίζεις ότι είσια αυλικός, το θέμα είναι να σε θέλει ο άλλος στην αυλή του και να το δείχνει. Αυτο το τελευταίο δεν προβληματίζει;

  Σε ότι αφορά τις γενοκτονίες και την ιστορική μνημη γράφει ο Βλάσης Αγτζίδης "Παρότι πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από την πρώτη αναγνώριση (1994), εντούτοις ακόμα η συζήτηση δεν έχει ανοίξει. Με αποτέλεσμα να εκχωρείται χώρος σε μια δημόσια αφήγηση, εν πολλοίς απλοϊκή, καθώς και στην εκμετάλλευση των ιστορικών γεγονότων από διάφορες πολιτικές ομάδες..... Σε εμάς είναι επισήμως αναγνωρισμένες οι Γενοκτονίες των Εβραίων, των Αρμενίων, των Ποντίων και των Μικρασιατών. Για λόγους ηθικούς και όχι μόνο, δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός σε προνομιούχες και μη γενοκτονίες. Αρα, ό,τι γίνει θα γίνει για όλες... Από την άλλη, πώς μπορεί να προστατευτεί η μνήμη των θυμάτων από έναν επιθετικό θύτη που επιδιώκει την αναθεώρηση της Ιστορίας (π.χ., επίσημη Τουρκία) και τι πρέπει να γίνει με την περίπτωση του ανερχόμενου νεοναζισμού;... Οπως και να έχει το θέμα, το κέρδος για την ιστορική επιστήμη είναι ότι, επιτέλους, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, άνοιξε η συζήτηση για τα θέματα αυτά.

  Η αυθαίρετη εξουσία ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Απέτυχαν και απέτυχες όσοι φέρουν τις ίδιες λογικές Δεξιοί. Αριστεροί, Κεντρώοι και δεν εφάρμοσες/σαν βασικές αρχές της Ελληνικής σκέψης ως μας παραδόθηκαν.Την σύνθεση, την κριτική, την λογική και την αυτογνωσία, είναι καιρός να λάβετε/λάβεις την κατάλληλη θέση στο Μουσείο της Ελληνικής πολιτικής σκέψης, κάποια αποθήκη θα υπάρχει πιστεύω

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δρόλαπας 03/06/2013 09:54:14

   Διέκοψες την αγωγή σου; Τς τς τς, κρίμα.

 38. fitsoulas avatar
  fitsoulas 02/06/2013 22:44:05

  Το γένος μας είναι ανθεκτικό, όχι όπως τα μεμέτια και οι φραγκολεβαντίνοι.

 39. rally monkey avatar
  rally monkey 02/06/2013 23:56:51

  Mεγκα, ΔΟΛ, Ελευθεροτυπία, Αυγή...
  και ΣΚΑΙ βασικός στο ρόστερ

 40. rally monkey avatar
  rally monkey 03/06/2013 01:02:17

  ..τον αναφέρω γιατί έχεις ως υπότιτλο
  'Η δύναμη να ονοματίζεις' -
  'ελαμπε δια της απουσίας..έπρεπε να κατονομάστει και μάλιστα μέσα στους πρώτους

  αυτό και μόνο, δεν θα μπορουσα να προσθέσω ουτε να αφαιρέσω οξεία,
  το κείμενο ειναι σφραγίδα και μιλάει για πολύ κόσμο

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ rally monkey 03/06/2013 09:51:41

   Παράλειψη μου, λόγω κατά ριπάς γραφής. Ευχαριστώ για την αναγκαία συμπλήρωση.

 41. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/06/2013 01:33:49

  Γιατι αν το κανει μολις αλλαξει η κυβερνηση καποιος μπορει να νομοθετησει εναντιον οσων υποβαθμιζουν τα εγκληματα των κομμουνιστων.
  Ο νομος αυτος ερχεται απεξω.Ασχετα αν βολευει το Συριζα τον ζητουν οι δανειστες για να πουμε μια λεξη που εχει μπει στο λεξιλογιο μας.
  Οτι το εγκλημα σκεψης ειναι παραλογο συμφωνουμε.Αλλά το παραλογο γινεται λογικο οταν δινει "δοσεις".

 42. Tonia G. avatar
  Tonia G. 03/06/2013 09:58:21

  Τα είπες όλα στο κείμενο σου. Πάω στο ζουμί του νομοσχεδίου το οποίο είναι ξεκάθαρο στη φράση σου:
  "Σε αυτήν περιλαμβάνεται η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών του Ποντιακού Ελληνισμού, των αδελφών Αρμενίων από τους Τούρκους και των Εβραίων από τους Ναζί".
  Φοβάμαι πως μέχρι και τη τελευταία στιγμή εκτός από την παραπάνω φράση θα "παρεισφρήσει" και κάποια άλλη εντός νομοσχεδίου που θα την αναιρεί...
  Ελπίζω πως όχι... Για να δούμε...!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.