#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2009 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πολιτικός χρόνος για τον Αντώνη Σαμαρά είναι «χθες»

 

Έχουμε ξαναγράψει για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιείται σήμερα: «Είς οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης»

Αν θέλουν να κάνουν κάτι για τον τόπο αυτό οφείλουν να πολεμήσουν την διαφθορά όχι από εδώ και μπρος, αλλά αναδρομικά.

Έξω, ουστ, καλό ταξίδι σε όποιον είναι, ή έχει σχέση, με διαπλοκή. Σε όποιον έχει πάρει δουλειές λαδώνοντας. Σε όποιον έδωσε δουλειές λαδωμένος. Με ιντερνετική λίστα ανώνυμη. Με ανώνυμη ψηφοφορία. Με ό,τι θέλουν τέλος πάντων και κρίνουν πρόσφορο.

Να τελειώνει ο καρκίνος. Βα-ρε-θή-κα-με.

Όλοι αντιλαμβάνονται επίσης ότι ανεξάρτητα από την θέση των τριών μικρών κομμάτων, ο πόλεμος κατά της διαπλοκής αφορά κυρίως τα δυο μεγάλα κόμματα, δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, όπως έχουν τα πράγματα.

Και οι δυο διαθέτουν ένα ακατανίκητο όπλο που λέγεται στήριξη από το λαό.

Ενός λαού που είναι διατεθειμένος και από την τσέπη του να πληρώσει για να αντιμετωπισθεί η κρίση αν δει έστω και έναν διεφθαρμένο, ή λαδωμένο, να  πηγαίνει φυλακή.

Αυτός ο λαός δεν συγχωρεί πλέον καθυστερήσεις, δικαιολογίες, επικοινωνιακά πειράματα και κυρίως ισορροπίες.

Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει ο κ. Παπανδρέου, αν και η εμπειρία των πρώτων 70 ημερών της διακυβέρνησής του δεν μας καθιστά και τόσο αισιόδοξους.

Το θέμα είναι λοιπόν τι μπορεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς για να επιβάλει μια τέτοια πορεία του δημόσιου βίου.

Να ξεκινήσει από το σπίτι του, τη Νέα Δημοκρατία, για να δώσει το καλό παράδειγμα σε όλη την κοινωνία.

Χθες, όχι αύριο, ούτε μεθαύριο.

Ο Σαμαράς, που τον έκαναν αρχηγό εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες περιμένοντας ώρες στην ουρά για να πουν «εδώ είμαστε και θα είμαστε» πρέπει να κόψει με το μαχαίρι κάθε υπόγεια σχέση και διασύνδεση με την διαπλοκή.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηριχτεί σε κομματικά στελέχη, ή βουλευτές,  σφουγγοκωλάριους διαπλεκομένων και μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να ανεχθεί να καθορίζουν την επικοινωνιακή τακτική του εγκάθετοι των διαπλεκομένων Μαζικών Μέσων Αποπληροφόρησης του λαού. Η Ντόρα στηρίχθηκε σε αυτά τα μέσα και έχασε.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη ή βουλευτές που συκοφαντούσαν τον ίδιο, ή ανθρώπους του, από κανάλια και ραδιόφωνα.

Ο Σαμαράς δεν μπορεί να ανεχθεί έναν σάπιο κομματικό και κοινοβουλευτικό μηχανισμό εν ονόματι κάποιων ισορροπιών και σκοπιμοτήτων.

Ο Σαμαράς οφείλει να αναδείξει σε όλες τις κρίσιμες θέσεις του κόμματος ανθρώπους που εκπροσωπούν το αύριο και έχουν «πρόσωπο» στον κόσμο που τον ψήφισε.

Είναι προτιμότερο να στηριχθεί σε άπειρα , αλλά καθαρά, χέρια που θα μάθουν γρήγορα, παρά να υποστεί την φθορά που θα επιφέρουν αναπόφευκτα έμπειροι αποτυχημένοι του παρελθόντος.

Τα φθαρμένα υλικά μπορούνε να πάνε άμεσα στο σπίτι τους, μαζί με τα άχρηστα.

Ποιος θα τολμήσει να κουνηθεί;

«Θα κάνει κόμμα η Ντόρα» απαντούν οι οπαδοί των λεπτών ισορροπιών, «ή ο Μητσοτάκης».

Ε, και λοιπόν, τι έγινε; Και να το κάνει ποιοι θα την ακολουθήσουν και τι απήχηση θα έχουν απέναντι σε έναν Σαμαρά που δεν θα έχει αποκλίνει ούτε γραμμή από όσα υποσχέθηκε προεκλογικά;

Πόση επιτυχία μπορούν να έχουν κατασκευάσματα του διαπλεκόμενου σωλήνα όταν και το 2007 με τον Γιώργο και το 2009 με τον Αντώνη ο λαός απέδειξε ότι τους γράφει στα παλιά του τα παπούτσια;

Και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε τις φυγόκεντρες τάσεις που ενδέχεται να αναπτυχθούν και στα δύο μεγάλα κόμματα.

Αλλά, σε κάθε περίπτωση η απάντηση του Σαμαρά μόνο μια μπορεί να είναι: κινηματικές διαδικασίες.

Να φύγει η πολιτική από τα γραφεία των εκδοτικών συγκροτημάτων  και των σαλονιών της Εκάλης και να ανοιχτεί στο λαό. Όπως έγινε κατά την διαδικασία της εκλογής του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/12/2009 07:34:00

  Συμφωνώ απόλυτα. Το μαναδικό έρεισμα στο Πασοκ στις τελευταίες εκλογές ήταν ότι έκανε δήθεν "εσωτερική κάθαρση". Απομάκρυνε τα άτομα που στα μάτια του κόσμου ήταν "ένοχα" για επαφή ή συναλλαγή με την διαπλοκή. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και ο ΑΣ. Ή για νο πω αλλιώς: Δεν έχει νόημα να πορεύεται με μισθοφόρους.

  Καθαρές λύσεις λοιπόν, και έμφαση στην ιδεολογία. Ο κόσμος είναι αποπορσανατολισμένος, φοβισμένος. Το Πασόκ είναι βραχυκυκλώμένο στον πόλεμο του "πως θα τα πει να μην γίνει ρεζίλι με την πρώτη". ΔΕΝ έχει ιδεολογία. Δεν τολμά να εστιαστεί κάν στο περιβόητο κοινωνικό πρόσωπο, γιατι είναι με ξένα λεφτά. Η μόνη του "ιδεολογία" είναι η πράσινη μπαρούφα που μόλις την κοιτάξεις γράφει "διαπλοκή". Άλλη δεν είδα (άντε λίγο "Βαλκάνια των Λαών" και ...ηλεκτρονική διαβούλευση)

  Το Πασοκ, δεν μπορεί να κάνει κανέναν "υπερήφανο" σε δύσκολες ώρες. Κολλεκτίβα μουζίκων με καινούργια ρούχα και παλιές ιδέες. Δεν μπορεί μιλήσει για την πατρίδα. Δεν μπορεί να μιλήσει για τον μικροαστό. Ούτε καν για τον φουκαρά τον υδραυλικό, που "φταίει" για όλα, δεν μπορεί να μιλήσει.

  Η προσδοκία και η κινητοποίηση των ανώνυμων που ανέδειξε τον ΑΣ είναι η δύναμή του. Αυτή είναι η υπέρβαση, και αν την κάνει, θα βοηθήσει και το Πασόκ να καθαρίσει.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 15/12/2009 09:19:26

   Η ΝΔ πρέπει να επικοινωνήσει την ιδεολογική της ταυτότητα. Ή αρνητική ψήφος των εκλογών δεν θα στηρίξει ένα Πασόκ που πίσω από οποιοδήποτε μανδύα ηλεκτρονικής διαφάνειας θα ενοχλήσει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Η κοροϊδία των διαφόρων "Εθνικών συμφερόντων" θα καταρρεύσει όταν μαθευτεί ότι μια ντόπια παρεούλα φορολογεί και _αμεί τους πάντες για προσωπικό πλουτισμό, είτε είναι ροκάνισμα επιδοτήσεων, είτε είναι ποσοστά από αυξημένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, είτε είναι "χρηματιστήριο ρύπων". Με χαρά ακουσα τον Τραγκα το πρωί να προειδοποιεί τον "Γιώργο" ότι θα τον τινάξει στον αέρα η πράσινη αερολογία. Δεν είναι αυτοσκοπός το "τίναγμα του Γιώργου" στον αέρα. Ζητούμενο είναι η στήριξη της Ελλάδας, που περνάει από το ξεκαθάρισμα του δίπολου ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα φτωχύνουμε σαν πολίτες της χώρας. Ας το κάνουμε τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 15/12/2009 09:35:24

    Καλως ή κακως ο λαος εκρινε οτι ο ΓΑΠ δικαιουται και αυτος την ευκαιρια του να δειξει τι αξιζει.
    Η ΝΔ εχει συμφωνησει για εκλογη Προεδρου Δημοκρατιας το Μαρτιο και εχει απορριψει τις καρατζαφερειες βιασυνες.Φυσικα δεν ειναι αυτοσκοπος το τιναγμα.Ας περιμενουμε τι θα πει ο Σαμαρας συγκεκριμενα και αυτος -μη ξεχνατε οτι εχει παρει ο ιδιος τον τομεα Οικονομιας.

   • tiramola avatar
    tiramola @ archaeopteryx 15/12/2009 09:50:16

    Ποιά ιδεολογική της ταυτότητα να επικοινωνήσει?
    Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο?
    Τι θα πει στους νέους ανθρώπους που βγαίνουν στην αγορά εργασίας?
    Γίνε Πακιστανός για να είσαι ανταγωνιστικός?
    Μήπως έχει καλές σχέσεις ο Σαμαράς και οι Αλογογκούφηδες με τα λαμόγια των εκτιμητικών οίκων και θα μειώσουν τα spread?
    Πατριώτες ε πατριώτες....
    Αλλά δεν θα τους περάσει των ξεπουλημένων.
    Δεν θα υποκύψουμε σε αυτούς που θέλουν να μαζέψουν όλα τα χαρτιά του πανικού για να τα πληρωθούν μετά από τον ιδρώτα και τις θυσίες των εργαζομένων.
    Ούστ από δω!

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ tiramola 15/12/2009 10:06:25

     θα επικοινωνήσουμε ότι ο "κοινωνικός διάλογος" που ευαγγελίζεστε είναι κοροϊδία. Κοινωνικός διάλογος από Εθνικό Συμφέροντος νομοσχέδια για χωματουργικά Εθνικής Ασφάλειας.

     θα επικονωνήσουμε ότι οι "ανατροπές" είναι σαν τις "αλλαγές". Πήραμε και πληρώνουμε ακόμα.

     Ότι η φορολόγηση των τραπεζικών μπόνους κατά 90% συνεπάγεται αλλαγη ορολογίας: εξοδα κίνησης για διαχείριση συνταξιοδοτικών ταμείων.

     Ότι οι ελεγκτές είναι δωράκια σε ημέτερους.

     Όρτι το πόθεν έσχες των ...εφοριακών θα δουλέψει όπως και των πολιτικών. Οι πολιτικοί θα ελέγχουν τους εφοριακούς, και οι εφοριακοί τους πολιτικούς, και θα πάρουμε και 100 καφετζήδες στον Άρειο Πάγο για υλοποίηση.

     Είστε τόσο γυμνοί στην ασχετοσύνη, τα κόμπλεξ και την εμπάθειά σας που θα σας τσακίσουν οι μικρομαγαζάτορες. Ο φορολογούμενος Λαός. Αυτός κάνει κουμάντο, όχι τα ψευτοδιπλώματα της πλάκας και οι υποαπασχολούμενοι "μορφωμένοι" που ανέλαβαν την παιδική χαρά. Όπως έλεγε και ο Γιαννόπουλος: ντενεκεδες ξεγάνωτοι (μόνο που εσείς είστε πράσινοι, φτιάξατε πέντε επιτροπές, τους συντόνισε μια ομάδα συμβούλων, μετά από διαβούλευση, και γνωθήκατε! χαχαχαχαχα -- και αν ψάξεις, θα βρεις και δωράκια από τον γανωτζή)

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ tiramola 15/12/2009 10:15:07

     τιραμόλα, πόσο κάνει η θέα του ηλιοβασιλέματος από το Σούνιο;

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 15/12/2009 10:18:20

     Γιατί , την έχει αναλάβει καμιά εταιρεία?
     Θα μας δώσεις καμιά συμβουλή να επενδύσουμε?
     Να βγάλουμε και μεις κάνα φράγκο ξάπλα?

    • ελεύθερος avatar
     ελεύθερος @ tiramola 15/12/2009 10:25:30

     tiramola, για ξαναδιάβασε αυτά που γράφεις, πιστεύει ότι έχουν καμία συνοχή;
     Τώρα κυβερνάει ο Γωργάκης όχι η Νέα Δημοκρατία. Το πασόκ κέρδισε τις εκλογές και το πασόκ καλείται να υλοποιήσει αυτά που έλεγε προεκλογικά.
     Η ήπια προσαρμογή του Καραμανλή απέτυχε γιατί την πρόλαβε στην πορεία η παγκόσμια κρίση (που μάλιστα μέχρι πρόσφατα λέγατε ότι δεν υπάρχει μάλιστα).
     Τώρα που αναγωρίσατε την κρισιμότητα της κατάστασης πρέπει όχι μόνο να δικαιολογήσετε τα προεκλογικά σας ψέματα αλλά και να δουλέψετε να βγούμε από την κρίση.
     Εάν δεν μπορείτε, no problem.
     Παραιτηθείτε.
     Όσο για το ιδεολογικό στίγμα της νέας Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, θα γίνει και αυτό, μη μου βιάζεσαι τόσο. Θα γίνει διαβούέυση, θα γίνει συνέδριο και τότε θα τα μάθετε και εσείς.
     Στο μεταξύ δουλέψετε λίγο ρε άχρηστοι, εκτός εάν θεωρείτε την καθημερινή σας παρουσία στα Γιωργοκάναλα εργασία.

    • tiramola avatar
     tiramola @ tiramola 15/12/2009 10:29:03

     Είσαι τόσο "ελεύθερος" που έχεις πάει με τον Σαμαρά προτού ακόμα παρουσιάσει το ιδεολογικό του στίγμα...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 15/12/2009 10:34:22

    Στην Μπιρμπίλη ήθελε να πάει, αλλά προτιμάει τα σουβλάκια από τα υγιεινά... τι να κάνουμε; λαϊκοί είμαστε... και κρεμμύδια και τζατζίκι. Στο πασοκ τέλειωσαν αυτά το 96-04. εσεις τώρα με terrine κότσυφα και οικολογικές τρούφες.

   • ελεύθερος avatar
    ελεύθερος @ archaeopteryx 15/12/2009 10:49:36

    Πάλι μπερδεμένος ο χρησμός σου, tiramola.
    Έχει κάποιο περιεχόμενο η φράση ή απλά είναι "ποιητική αδεία";
    Τί είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις να σε πιάσω χεράκι χεράκι, στράτα στρατούλα;

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/12/2009 07:50:05

  Ευσεβεις ποθοι.Τα ερεισματα του ΠΑΣΟΚ ειναι στον τυπο,την περιρρεουσα αριστερη ατμοσφαιρα της Ελλαδος που τελικα το ευνοει,στον κρατικο μηχανισμο,τα συνδικατα καθως και το αισθημα ταξης που εγγυαται εναντι της αριστερας.Το οτι γραφονται τετοια πραγματα δειχνει οτι δεν εχετε ακομη καταλαβει τιποτα απ οσα εγιναν τον περασμενο χρονο.
  Ενα παραδειγμα : σχεδον καθε μερα την ανοιξη -οχι περυσι το Δεκεμβρη- γινοταν μια μινι επιθεση αναρχικων ομαδων -καιγανε λεωφορεια,βαγονια του ΗΣΑΠ και οτι βρισκανε.Ειδες πως περιορισθηκαν μετα τις εκλογες;
  Ξερεις τι σημαινει "βαθυ κρατος';

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ψυχραιμια 15/12/2009 07:55:37

   το ανακαλύπτω στα γεράματα... χαχαχα. Ψυχραιμία, ξέρω ότι υπάρχουν σοβαρότατοι και ικανότατοι άνθρωποι στην μεριά της Οικογένειας. Αν δεν πείσει όμως, κάπως, δεν ξέρω πως, η Οικογένεια ότι δεν είναι τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου δεν θα βγεί άκρη. Για αυτό σαλαμοποίηση και από την αρχή. Τι λές, θα πάνε για εκλογές την ανοιξη;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 15/12/2009 07:59:38

    Εκλογες την ανοιξη;Δεν τους φθανει η πλειοψηφια των 160 και θελουν 170;Δε νομιζω.Αλλωστε τωρα που εβαλε το συγκατοικο και φιλο του προεδρο στη ΝΔ δεν πρεπει να τον αποσταθεροποιησει πριν διαλυσει το μηχανισμο της επικαταρατης.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ archaeopteryx 15/12/2009 08:08:08

    Πάλι καλά που είσαι Νεοδημοκράτης, Ψυχραιμία. Σκέψου να μην ήσουν κιόλας Πρέπει να σε πείραξε πάρα πολύ η ήττα της Ντόρας. Μην ανησυχείς, θα σου περάσει.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 15/12/2009 08:29:53

    Βλιμ η ερευνα της Καθημερινης εδειξε τη διαφορα στις 16 μοναδες.Θελεις εκλογες;
    Και κατι αλλο.Οι "Πυρηνες της Φωτιας" που εβαζαν φωτιες σε λεωφορεια και βαγονια τραινων πριν μερικους μηνες για να διαμαρτυρηθουν για τις συνθηκες μεταφορας των επιβατων ειναι αφαντοι.Γιατι αραγε; βελτιωθηκαν οι συνθηκες μεταφορας;

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ archaeopteryx 15/12/2009 08:35:16

    Και πριν την εκλογή Σαμαρά έδειναν 53-22 διαφορά. Τι σημαίνει αυτό; Κι ο Σαμαράς ξεκίνησε με 16% στις δημοσκοπήσεις και πίσω από τον Αβραμόπουλο. 16% επί των Νεοδημοκρατών. Δεν έχεις καταλάβει τι άλλαξε με το Σαμαρά, αλλά λογικό είναι, διότι αν το είχες καταλάβει θα τον είχες στηρίξει κιόλας.

    Όσο για τους Πυρήνες, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

   • Pyros avatar
    Pyros @ archaeopteryx 15/12/2009 08:39:19

    ΄Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου΄θα πουν οι περισσότεροι που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου αν ο Σαμαράς δεν κάνει αυτά που λέει ο Φάκτορας. Συμφωνώ απολύτως με όλες τις παραινέσεις του. Η λογική των ισορροπιών είναι αντιπαραγωγική - το απέδειξε περίτρανα η εκλογή του. Ο κόσμος βαρέθηκε με ταίδια και με τους ίδιους. Ελπίζω και εγώ να το καταλαβαίνει ο Αντώνης ότι έχει δημιουργηθεί κίνημα το οποίο μπορεί να ανακοπεί με λίγες λάθος επιλογές.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ archaeopteryx 15/12/2009 08:55:11

    Eννοω οτι υπαρχει παρακρατος αναρχοαριστεριστων που επαιξε το ρολο του στην πτωση της ΝΔ ,ειναι αθικτο και αν χρειασθει θα ξαναπαιξει.
    Ισως να μη καταλαβα οπως λες.Θα δουμε στην πορεια.

   • ελεύθερος avatar
    ελεύθερος @ archaeopteryx 15/12/2009 10:17:41

    Ψυχραιμία, την έχασες πάλι. Για να μην χάνεις άλλο πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σου συνιστώ να αφήσεις τους ζωντανούς με τους ζωντανούς και τους πεθαμένους με τους πεθαμένους. Και η Θοδώρα είναι πολιτικά νεκρή, ειδικά έπειδή έδειξε ότι δεν ξέρει να χάνει, μη σεβόμενη την αθρόα και ξεκάθαρη ετυμηγορία του νεοδημοκρατικού λαού.
    relax.

 3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  ΟΔΥΣΣΕΑΣ 15/12/2009 09:42:52

  Η φτώχια φέρνει γκρίνια, όπως και η ήττα (κυρίως η εσωκομματική)
  Ο ΓΑΠ πάει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, που έχουν ημερομηνία λήξης
  Όταν στην χώρα και ο ιδιωτικός τομέας σε μεγάλο βαθμό είναι κρατικοδίααιτος (έργα, προμήθειες, παροχή υπηρεσιών)δημιουργείται το κατάλληλο υπόβαθρο για αλισβερίσι. Αν δεν αλλάξει η δομή της ελληνικής οικονομίας δύσκολα θα περιορισθούν τα φαινόμενα αυτά.

  Οι εκλογές είναι με λίστα το Μάρτη, αν φυσικά γίνουν

 4. salmonellas avatar
  salmonellas 15/12/2009 10:20:08

  Ενταξει λοιπον, ποιος θα ανοιξει τη λιστα καταγγελιας των διαπλοκαριων? Θα εχει πολυ πλακα!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ salmonellas 15/12/2009 10:29:58

   χεχεχε... θέλει ξεχωριστό site, να μην φάμε καμία... αχ αυτό το ΚΚΕ, αν δεν είχε περίεργες οικονομικές θεωρίες...

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 15/12/2009 17:08:51

    Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σοβαρό εργατικό κόμμα

 5. Lavazza avatar
  Lavazza 15/12/2009 10:24:28

  Ο Οδυσσέας παραπάνω έχει δίκιο.

  Το έγραψα και χθες, οτι δεν υπάρχει ούτε ένας επιχειρηματίας μεσαίου βεληνεκούς κι επάνω που να μην θέλει να συνδιαλλαγεί με το Δημόσιο.

  Ολόκληροι Κολοσσοί στην Ελλάδα έχουν μόνο έναν πελάτη: το Δημόσιο...!

  Δεν αρκεί να κάνουν deal ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς (και οι υπόλοιποι πολιτικοί Αρχηγοί) κατά της διαφθοράς. Θα το δείτε που θα βγουν σήμερα όλοι μαζί από τη σύσκεψη χαμογελαστοί και θα αρχίσει ο καθένας να μιλάει για "μηδενική ανοχή" και τα λοιπά χιλιοειπωμένα...

  Δεν αρκεί να κάνει "κάθαρση" ο καθένας στο Κόμμα του.

  Το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί (όπως παρουσιάζεται).

  Το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία του συντριπτικού ποσοστού του πληθυσμού της χώρας.

  Είτε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ιδιωτικοί υπάλληλοι, είτε Επιχειρηματίες οιοδήποτε βεληνεκούς...

  Εγώ π.χ. με τους Καφέδες έχω πελατολόγιο 300 Καφετέριες και κοιτάζω να πιάσω για τον καινούριο χρόνο άλλες 100 και καμιά 10αριά ξενοδοχειακές μονάδες.
  Υπάρχουν συνάδελφοι που απευθύνονται με τα προϊόντα τους αποκλειστικά σε υπουργεία, οργανισμούς, στρατώνες κτλ.
  Ειλικρινά σας μιλάω ούτε ψάχνουν ούτε θέλουν άλλους πελάτες πέραν αυτών!
  Λαδώνουν με μηχανές του καφέ οικιακές και με χρήματα όποιον μπορείτε να φανταστείτε για να το πετύχουν!
  Και δεν λαδώνουν τον ΓΑΠ ή τον Σαμαρά.
  Ούτε κομματικά μεγαλοστελέχη.
  Λαδώνουν Γραμματείς, προϊσταμένους, κλητήρες μέχρι και θυρωρούς...!
  Οι οποίοι φυσικά λαδώνονται ευχαρίστως...

  Μην κοιτάμε μόνο ποιόν Υπουργό μπορεί να λάδωσε π.χ. ο Λάτσης, ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης για μία κρατική δουλειά.

  Το πρόβλημα είναι στα πιο κάτω επίπεδα του καθημερινού βίου των πολιτών.

  Εάν π.χ. λάδωσε ο τάδε μεγαλοκατασκευαστής για να πάρει κάποιον εθνικό οδικό άξονα ζημιώνοντας τους άλλους δύο μεγαλοκατασκευαστές που υπάρχουν στη χώρα, αυτό δεν επηρεάζει την καθημερινότητα εμάς των πολιτών.

  Την Καθημερινότητά μας την επηρεάζει:

  -ότι πρέπει να δώσω 50 Ευρώ στο ΚΤΕΟ για να περάσω το αμάξι
  -οτι πρέπει να δώσω φακελάκι στο Νοσοκομείο για το παιδί μου
  -οτι το ΙΚΑ θα μου δώσει ραντεβού το επόμενο εξάμηνο και με κάνει έτσι
  να ψάχνω ποιός μπορεί εκεί μέσα να με "βοηθήσει" να εξεταστώ νωρίτερα
  -οτι το υγειονομικό έρχεται και μου ελέγχει τις πεντακάθαρες αποθήκες μου
  και με κοιτάσει στα μάτια σαν "αρπακτικό" περιμένοντας να πώ:
  "παιδιά πάρτο από δυόμιση κατοστάρικα ο καθένας για να τελειώνουμε"
  -οτι .................
  -οτι .................
  -οτι .................

  • loretta avatar
   loretta @ Lavazza 15/12/2009 13:09:42

   Σαυτο θα συμφωνησω μαζι σου LAVAZZA (αν και πινω ILLY) και θα συμπληρωσω με μια παροιμια ...τα ψαρι μπορει να βρωμαει απο το κεφαλι αλλα ΑΠΟ την ΟΥΡΑ το καθαριζουμε.

   Λιγο πολυ ολοι το εχουμε ζησει αυτο...σε οποιο υπουργειο μπαινεις οι γραμματεις και μεσαιοι υπαλληλοι τα αρπαζουν...!

 6. falkonbee avatar
  falkonbee 15/12/2009 10:46:12

  Factorx συμφωνώ μαζί σου αλλά όχι χθες προχθές

 7. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 15/12/2009 11:34:45

  Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι στη ΝΔ έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται 2 τάσεις, από τη μια πλευρά βρίσκονται όλοι όσοι ήταν «κέντρα εξουσίας» τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και από την άλλη πλευρά υπάρχουν όσοι επί κυβερνήσεως ΝΔ βρέθηκαν στο κομματικό περιθώριο.
  Στις σημερινές συνθήκες η πολιτική συμπεριφορά της πρώτης ομάδας απορρέει μέσα από τις νοοτροπίες και τις ανορθολογικές πρακτικές που έχουν παγιωθεί και ήταν κυρίαρχη τάση κατά το παρελθόν, συνήθως ξεκινούν τη σκέψη τους από τη σκοπιά που βολεύει τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα και μόνο ή τα συμφέροντα των οικονομικών κέντρων που εκπροσωπούν. όλους αυτούς ( δλδη τους «παλαιοκομματικούς») η πλειοψηφεία των πολιτών τους βλέπει αδιάφορα, κυρίως επειδή έχουν αρνητικές εμπειρίες.

  όμως οι καιροί έχουν αλλάξει, η ΝΔ πρέπει να δημιουργήσει ένα καινούργιο σύστημα πολιτικής επικοινωνίας.
  αν δεν δημιουργηθούν πολιτικές προϋποθέσεις που θα παρέχουν στο κάθε στέλεχος ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και πολιτικής ανέλιξης η ΝΔ από μόνη της θα έχει βοηθήσει στη δημιουργία του φαύλου κύκλου της εσωστρέφειας.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ο βουνισιος 15/12/2009 11:40:56

   To antinews, είναι εργαλείο προσέγγισης τάσεων. Φυσικά και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Ωστόσο τα γραπτά μένουν, μπορεί κάποιος να φιλτράρει την λογική από την τρέλα, και σε ψευδώνυμο επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί υστερόβουλος γλείφτης. Scripta manent verba volant.

 8. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 15/12/2009 11:37:08

  «Κινηματικές διαδικασίες», λοιπόν. Ας δεχτούμε κατ΄αρχάς ότι το σύνθημα δεν είναι ούτε αριστερό ούτε πασοκικό δάνειο. Ας μη διυλίσουμε τον κώνοπα, έστω κι αν σε πάρα πολλά θέματα η καταγγελία των αριστερών απολειφαδιών του συστημικού buffer, που ξέρουν από κινηματικές διαδικασίες, έχει συνδεθεί εδώ με την διαμόρφωση του μητσοτακικού νεοφιλελεύθερου εθνομηδενισμού και η προσομοίωση της ΝΔ με το ανδρεοπαπανδρεϊκό Πασοκικό κίνημα έχει ξορκιστεί και λοιδορηθεί ποικιλοτρόπως. Ας είμαστε λοιπόν επιεικείς και κυρίως χωρίς προκαταλήψεις.

  Τί κινηματικές διαδικασίες μπορεί να απελευθερώσει ο Σαμαράς; Γιατί η εκλογική διαδικασία της βάσης ακόμη κι αν ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμη κι αν ανέτρεψε συσχετισμούς, εξ ορισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί κινηματική. Το πολύ πολύ να την πούμε «αφυπνιστική της μιας μέρας». Εκτός κι αν μου διαφεύγει κάτι.

  Αλλά ας υποθέσουμε ότι αυτό ακριβώς σαλπίζει το σύνθημα. Σηκωθείτε από καρέκλες, καναπέδες, μπαούλα κοκ. Πρώτα πρώτα ποιός καλείται στο νέο κίνημα: ο μεσαίος, ο μεροκαματιάρης, ο αγρότης, ο αστός, ο αυτοαπασχολούμενος; Όλοι αυτοί; Ας ξεκινήσουμε ταπεινά από «αυτούς από όλους αυτούς» που «κινητοποιήθηκαν» από και για το Σαμαρά. Τί θα τους πεί ο Σαμαράς; Να βγούν στους δρόμους, να διεκδικήσουν τί; Λιγότερους φόρους, λιγότερη διαφθορά, εθνική εγρήγορση, εκλογές, τί ακριβώς; Πρόβλημα λοιπόν πρώτο: χωρίς πλατφόρμα δεν προκύπτει κίνημα, πόσο μάλλον χθες.

  Πρόβλημα δεύτερον: πότε ιστορικά μετά τον εμφύλιο κινητοποιήθηκαν οι δεξιοί; Πότε οι εκπρόσωποί τους τους κάλεσαν σε έγερση και πότε τους διαπαιδαγώγησαν σε διαμαρτυρία εναντίον του ισχύοντος που από τα γεννοφάσκια τους μαθαίνουν ότι είναι δικό τους; Και ποια διεθνή εμπειρία διαθέτομεν σχετικώς – εκτός από την συμβολή στην πτώση του Αλλιέντε το 73;

  Πρόβλημα τρίτο: εναντίον ποιού ακριβώς η κινητοποίηση; Του ΠΑΣΟΚ, του συστήματος, της ΕΕ, των λαμογιών, της τρομοκρατίας ή μήπως της αδράνειας; Ελάτε τώρα, η μεγάλη αντίφαση ενός τέτοιου επαναστατικού συνθήματος βρίσκεται στην αδυναμία να πείσεις κάποιον να εξεγερθεί εναντίον του εαυτού του, γιατί κάποιοι που νόμιζε πως τον εκπροσωπούν, ξέχασαν να το κάνουν επιτυχώς.

  Απομένει η εσωτερική κινηματική διαδικασία: συνέδριο, θέσεις, κομματικές οργανώσεις, συζητήσεις περί ιδεολογίας, κάθαρση από μιάσματα, αντιμητσοτακισμός. Έστω! Προσοχή μόνον μη φτάσουμε σε φαινόμενα Αγρινίου και πετροβολισμούς.

  • πρώτα η ελλάδα avatar
   πρώτα η ελλάδα @ antiathlitikos 15/12/2009 11:57:30

   Αντιαθλητικές, δεν μας ταλέςκαλά, καθόλου καλά.
   Είναι τόσο ελληνοκαντρική η προσέγγισή σου που είναι σχεδόν επαρχιώτικη αλλά και μοιρολατρική.
   Ποιός σου είπε ότι οι δεξιοί δεν κάνουν ειρηνικές επαναστάσεις, (προφανώς μέσω της ψήφου των);
   Σου θυμίζω ότι, με εξαίρεση τη Γαλλία που ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει κατεύθυνση, τα τελευταία 30 χρόνια έχουν ΄γινει "επαναστάσεις σε όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες.
   Σου θυμίζω ότι μέχρι το 1980, ο υποκριτικός σοσιαλισμός είχε κυριεύσει τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, κλπ, και δεν το συζητώ βέβαια για χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία.
   Ακόμη και οι ΗΠΑ επί Κάρτερ αλλοιθώριζαν προς την οικονομική καταστροφή που έφερνε ο σοσιαλισμός μετά τις δύο πετρελαϊκές κρίσεις των 70'ς.
   Μόνη πραγματική εξαίρεση ήταν η Ιαπωνία.
   Όλο το σκηνικό άλλαξε το 1979 με τη Μάργκαρετ Θάτσερ που την επόμενη χρονιά αντέγραψε ο Ρήγκαν. Με εξαίρεση τη Γαλλία, όλες οι Ευρωπαϊκές οικονομίες μείωσαν δραστικά τη συμμετοχή του δημοσίου στην παραγωγική δραστηριότητα και άφησαν στο κράτος μόνο τον ελεγκτικό του ρόλο.
   Νομίζεις ότι αυτές δεν ήταν επαναστάσεις της αστικής τάξης;
   Μιλάμε ότι το σοσιαλιστικό κατεστημένο αντέδρασε πολύ σκληρά σε οποιαδήποτε αλλαγή, απλά η μεσαία τάξη ήταν τόσο αποφασισμένη να κοιτάξει μπροστά που τους αγνόησε.
   Και κοίταξαν μπροστά.
   Άστα λοιπόν αυτά τα Ελληνοκεντρικά και τις υποτιθέμενες ιδιαιτερότητές μας.
   Ότι μπορεί να γίνει σε άλλες χώρες μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα, απλά, λόγω υπανάπτυκτης πολιτικής κουλτούρας, εδώ έρχεται τελευταία.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ πρώτα η ελλάδα 15/12/2009 12:06:03

    Αν η ψήφος είναι "κινηματική διαδικασία", πάω πάσσο, φίλε μου. Κι αν η εναλλαγή στην κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών και φιλελεύθερων, ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών ή σοσιαλιστών και χριστιανοδημοκρατών θεωρείται "αστική επανάσταση", τότε όντως δε τα λέω καθόλου καλά.

    • πρώτα η ελλάδα avatar
     πρώτα η ελλάδα @ antiathlitikos 15/12/2009 12:28:31

     Δεν μπορώ να το πιάσω το πνεύμα σου, είναι πολύ προχώ.
     Σε πρακτικό επίπεδο, τί προτείνεις δηλαδή;
     Ποιό είναι το "δια ταύτα" του σχολίου σου;
     Έστω πές μας τί εννοείς κινηματική διαδικασία (με ένα παράδειγμα παρακαλώ) μπας και μπώ στο πνεύμα.

    • greekpoliticalreview avatar
     greekpoliticalreview @ antiathlitikos 15/12/2009 12:40:04

     Αυτά που γράφεις αγαπητέ αντιαθλιτικέ είναι πέρα για πέρα η καθαρή πραγματιστική αλήθεια.

     Οι άνθρωποι όμως που έχουν πιστέψει στην καθαρτική επαναστατικότητα της μελλούμενης νέας Ν.Δ όμως υποψιάζομαι πως είναι και οι τελευταίοι πολίτες αυτής της χώρας που έχουν μέσα τους δημιουργική ελπίδα για τη χώρα.

     Ούτε γω πιστεύω λέξη από τους κινηματικούς ευσεβής πόθους όσων αφορά τη νέα Ν.Δ όμως η ελπίδα που δημιουργεί στον απλό κόσμο μόνο καλό μπορεί να φέρει και ίσως κάποιου είδους κοινωνικό εγερτήριο.

    • antiathlitikos avatar
     antiathlitikos @ antiathlitikos 15/12/2009 12:44:59

     Παράδειγμα πρώτο: οργάνωση και λειτουργία κομματικών οργανώσεων, ζωντανών με συνεχή παρουσία και (τοπικής ή ευρύτερης σημασίας) παρεμβάσεις.

     Παράδειγμα δεύτερο: αναζωογόνηση των συνδικαλιστικών πτωμάτων της ΔΑΚΕ που παρά τα ποσοστά της σύρεται σε συμμαχίες με την ΠΑΣΚΕ ή το ΠΑΜΕ χωρίς πολιτική άποψη.

     Παράδειγμα τρίτο: παρουσία στα ΜΜΕ με ιδεολογική και πολιτική άποψη και νέα πρόσωπα κι όχι συνθηματολογία άνευ ιδεολογικής βάσης.

     Παράδειγμα τέταρτο, (σας τόχει δώσει επανειλημμένως εδώ ο ψυχραιμία, αλλά τρέμετε στην ιδέα της διαπλοκής με τα μέσα): σοβαρή παραταξιακή έκφραση στον τύπο.

     ΥΓ1: δεν είμαι εδώ για να δίνω γραμμή, αλλά για να εκφράζω τις απόψεις μου έστω κι αν αυτές είναι απλώς διαπιστωτικές

     ΥΓ2: τί σημαίνει «προχώ»;

    • πρώτα η ελλάδα avatar
     πρώτα η ελλάδα @ antiathlitikos 15/12/2009 15:13:30

     προχώ είναι μία λέξη της αργκό, σύντμηση του προχωρημένος, τη λέει η πιτσιρικαρία αλλά εμένα μπυ αρέσει.
     Για την ουσία αυτών που προτείνεις συμφωνώ απολύτως και θα μπορούσα να προσθέσω και άλλες δραστηριότητες που θεωρώ ότι είναι απαραίτητες για ένα ζωντανό κόμμα που βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία, δηλαδή όλα αυτά που δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια λόγω των ανεπαρκειών του Κ.Κ..
     Όλα αυτά όμως αποτελούν μεθοδολογίες, πάνω από όλα όμως χρειάζεται ξεκαθάρισμα στόχου, όραμα (όχι αφηρημένο) και πειθαρχημένη νοοτροπία, χωρίς φέουδα, σπιουνιές και προσωπικά παιγνίδια.
     Έχει ο Σαμαράς αυτές τις ικανότητες;
     Κανείς δεν το ξέρει, ενδεχομένως ούτε ο ίδιος.
     Αξίζει να τον βοηθήσουμε στην προσπάθειά του;
     Επιβάλλεται.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ antiathlitikos 15/12/2009 12:02:37

   πότε ιστορικά μετά τον εμφύλιο κινητοποιήθηκαν οι δεξιοί;

   τη δεκαετια του 80 εναντιον του ΠΑΣΟΚ σε πολλες συγκεντρωσεις του Μητσοτακη και το 2000 απο το Χριστοδουλο με τις ταυτοτητες.
   Εγω νοσταλγω την πρωτη περιπτωση αλλα φοβαμαι οτι οι περισσοτεροι σαμαρικοι τη δευτερη.
   Ωραια χρονια : καναμε διαδηλωση κατα της κυβερνησης που εκρυβε τα ποσοστα ραδιενεργειας απο το Τσερνομπιλ ενω πασοκοι και κνιτες ετρωγαν φραουλες για να αποδειξουν οτι δεν υπαρχει προβλημα.Με τις ταυτοτητες δεν ασχοληθηκα ως αντεθνικος φιλελευθερος(χα-χα) αλλα παντως απο τηλεορασεως με το Χριστοδουλο ημουνα μονο και μονο για να τη φαει ο Σημιτης.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ ψυχραιμια 15/12/2009 12:11:43

    Καταλαβαίνω το δράμα σου, ψυχραιμία. Αλλά επειδή οι κινητοποιήσεις Χριστόδουλου δεν ήταν ούτε κομματικές ούτε πολιτικές (κατά την άποψή μου πάντα), θύμησέ μου πόσες κινητοποιήσεις έκανε ο Μητσοτάκης (εκτός από τις προεκλογικές);

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ antiathlitikos 15/12/2009 12:57:06

     Eιχε πολλες.Η δεκαετια του 80 ηταν η καλη εποχη της ΟΝΝΕΔ και εβρισκε διαφορες αιτιες.πχ, κατα της ΕΡΤ στην Κατεχακη οπου ειχαν βαλει και βομβα.
     Δε λεω οτι ηταν σε συχνοτητα ιδιες με τα αριστερα κομματα αλλα ειχε καποια κινηση.Μεχρι και κινηση ειρηνης ειχε φτιαξει με τον Καραμανλη και τον Ανδριανοπουλο που εφερνε αντιφρονουντες απ την Α.Ευρωπη.
     Το θεμα ειναι οτι τωρα αυτα δε γινονται γιατι δεν υπαρχουν σαφεις ιδεολογικες διαφορες.Τοτε η ΝΔ εξεφραζε το δυτικο προσανατολισμο της Ελλαδος και ξεχωριζε σαν τη μυγα μες το γαλα απο τους αλλους.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ ψυχραιμια 15/12/2009 13:19:25

    Είναι κριμα που εξακολουθεις να χωριζεις τον κοσμο της ΝΔ σε Σαμαρικους και αλλους. Και μαλιστα να θεωρεις τους Σαμαρικους σκοταδιστες κλπ. Μαλλον δεν καταλαβες τίποτα απο την 29η Νοεμβρίου.

  • αχαβαχ avatar
   αχαβαχ @ antiathlitikos 15/12/2009 12:11:32

   Εντάξει, οι κινηματικές διαδικασίες, τα ρυάκια που γίνονται ποτάμια, οι λαοθάλασσες κλπ. είναι ρητορικά σχήματα, ανδρεοπαπανδρεϊκής καταγωγής. Η ουσία είναι ότι ο Σαμαράς εκλέχθηκε από τη βάση και όχι από τη νομενκλατούρα (...) του κόμματος.

  • ident avatar
   ident @ antiathlitikos 15/12/2009 23:08:50

   Μερικές, σπάνιες, φωνές λογικής.

 9. donaE avatar
  donaE 15/12/2009 11:57:14

  Η χαριστικη βολη ειναι δυσκολο πραγμα.Το να φευγεις ειναι λιγακι πιο ευκολο.
  Ειναι θεμα ψυχολογιας πλεον.

 10. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 15/12/2009 12:00:21

  ...ένα αποκεντρωμένο και συμμετοχικό πλαίσιο οργάνωσης πάντα βοηθά. επίσης η ΝΔ χρειάζεται σύγχρονο ριζοσπαστικό λόγο .... δεν πρέπει να έχει ως στόχο να «περισώσει» το ισχύον «πολιτικό καθεστώς»

 11. futurist avatar
  futurist 15/12/2009 12:07:03

  Το ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από το κόστος της οικονομικής κρίσης θα προχωρήσει δικαστικές διαδικασίες για τα σκάνδαλα. Ο Σαμαρας δεν έχει λόγο να σταθεί εμπόδιο ούτε στην υπόθεση της Ζημνς ουτε στα ομόλογα. Για τα ομόλογα να θυμίσω ότι ο εγκέφαλος ήταν ο Παπαμαρκάκης, εκ Χανίων και με στενές σχέσεις με οικογένεια Μητσοτάκη. Στην ίδια υπόθεση τη βαλίτσα τη πήγαινε ο Πρινιωτάκης, που έχει επι πλλά χρόνια στενές σχέσεις με οικογέναια Μητσοτάκη. Για να προχωρήσει η διαλεύκανση της υπόθεσης των ομολόγων που εφερε τα ταμεια εδω που τα εφερε

 12. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 15/12/2009 12:18:44

  Ο Αντώνης να είναι παντού,να κάνει κίνημα λαού!!!!
  Και θα σας πω εγώ πως θα λουφάξουν τα λαμόγια και των δύο κομμάτων και οι νταβαντήδες της αποπληροφόρησης με τα χανουμάκια τους.
  Δεν του μένει τίποτα άλλο από to να γράψει ιστορία.
  Αντώνη προχώρα για την ανόρθωση του τόπου,για μια πατρίδα υπερήφανη και είμαστε μαζί σου.Ναι!!έτσι θα μπούμε και εμείς μπροστά να βοηθήσουμε για το καλό όλων μας.Είναι απαράδεκτο να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια χώρα χειρότερη από ότι την παραλάβαμε από τους πατέρες μας.

  etherovamon

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ ETHEROVAMON 15/12/2009 12:23:57

   ...και μετά ξύπνησες!

   • ελεύθερος avatar
    ελεύθερος @ o Μήτσος 15/12/2009 15:16:15

    Ενώ εσύ ακόμη κοιμάσαι!

 13. Γιάννης Π. avatar
  Γιάννης Π. 15/12/2009 14:05:28

  ΑΠΣΟΓΟΣ ;-)

  Αυτά λέμε καθημερινά στη δουλειά, στο σπίτι, στη ταβέρνα.
  Αν δεν κάνουν κάτι ΤΩΡΑ οι παλιοί φίλοι και νυν παράλληλοι αρχηγοί Γιώργος και Αντώνης, σε 6 μήνες θα βρεθούν σφιχταγκαλιασμένοι με τα συγκροτήματα και τα μαγαζάκια των υπουργείων.

  Η πρόβλεψη είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ γιατί το σύστημα αυτοσυντηρείται.
  Μερικά πράγματα, για να ξεγίνουν, απαιτείται περίπου όσος χρόνος χρειάστηκε για να γίνουν.
  Οπότε, λογάριασε, απ' το 1981 περάσανε κοντά 30 χρόνια σφυρηλάτησης του συστήματος της διαπλοκής. Να μη θέλει άλλα 10 - 15 να ξεκινήσει η αποδόμησή του; Αλλά και τι θα βάλουμε στη θέση του ρωτάει ο ποιητής;
  Εκτός αν γίνουν επαναστατικές τομές.
  Και δεν τους κόβω τόσο ικανούς ή διατεθειμένους.

 14. George Poulos avatar
  George Poulos 15/12/2009 15:20:13

  Η εκλογή Παπανδρέου αντί Βενιζέλου και η εκλογή Σαμαρά αντί Ντόρας ,αυτό ακριβώς σηματοδοτεί ότι δεν αντέχομε άλλο Μediοδιακυβέρνηση.
  Ο κόσμος δεν εμπιστεύται πια τίποτα και πάει κόντρα σε ότι του πλασάρουνε.
  Οι Βενιζέλος και Ντόρα φάνταζαν αδιαφιλονίκητοι ηγέτες αλλά και ως πολιτικοί βραχίονες της διαπλοκής.
  Οι ίδιοι έχουν ένα πολύ υψηλό δείκτη IQ (πνευματική νοημοσύνης)αλλά εκείνο που έχει σήμερα μεγαλύτερη αξία είναι ο δείκτης EQ (συναισθηματική νοημοσύνη)που διαθέτουν ως φαίνεται οι Παπανδρέου ,Σαμαράς.

  • man8os avatar
   man8os @ George Poulos 15/12/2009 17:09:16

   Μπορει ο Παπανδρεου να εχει μεγαλυτερο ΕQ απο τον Βενιζελο ( και μικροτερο IQ) αυτο ομως ειναι ατυχης συγκριση μεταξυ Σαμαρα και Ντορας, ο οποιος Σαμαρας φαινετε να υπερεχει και σε επιπεδο IQ.

 15. NAI avatar
  NAI 15/12/2009 16:59:47

  Η κυρία Μπακογιάννη ερμηνεύει το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών μονόπλευρα.Βλέπει το 40% που πήρε, σαν οπαδούς της,άρα τον εαυτό της σαν εκπρόσωπο και εκφραστή τους,ενώ δεν λαμβάνει υπ΄όψιν της ότι το 60%,που την καταψήφισε,αποδοκίμασε την ίδια,την πολιτική της και τις πρακτικές της.Προφανώς προσπαθεί να επιχειρήσει ηρωική έξοδο,φορτώνοντας την ευθύνη στον Πρόεδρο,αναγκάζοντάς τον να την διαγράψει.Έτσι εννοεί την …ενότητα του κόμματος η απλή στρατιωτίνα της παράταξης.Το γαρ πολύ της θλίψεως,γεννά παραφροσύνην.

  Ακολουθήστε αυτην την τακτική....οσΟι δεν γνωρίζεται...τι εστί ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ....

  ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΄Η ΘΑ ΑΡΚΕΣΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ ΄Η ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 40% … ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ . ΤPΑΒΗΞΕ ΕΝΑ 40% ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ .
  ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΑΣΗ . ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ;;;; ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ .

  Ο ΚΟΚΚΙΝΟΥΛΗΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ .ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ .

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΝΤΟΡΑ ΄Η ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ ΄Η ΘΑ ΦΥΓΕΙ . ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΄Η ΜΕ ΡΗΞΗ ΛΙΓΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ ….

 16. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 15/12/2009 17:04:45

  Ο κοσμος της ΝΔ θελει να δει ΝΕΑ, ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Η παράταξη έχει άμεση ανάγκη για ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ του στελεχιακού της δυναμικού. Η λογική: 'Τί να κάνουμε? Αυτούς έχουμε, με αυτούς θα πορευτούμε!!' ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΥ 2010!!!

 17. Orestios avatar
  Orestios 15/12/2009 17:23:51

  H ΝΔ χρειάζεται να πραγματώσει την εμβάπτιση που έκανε στην βάση. Οιο χιλιάδες λαού που ψήφισαν είναι αναγκαίο να αντιπροσωπευτούν ή και καλύτερα να δραστηριοποιηθούν. Το έκαναν μία φορά προσερχόμενοι μαζικά στο κάλεσμα για ανανέωση. Είναι πλέον ευθύνη της ηγεσίας να διαχειριστεί την πολίτιμη αυτή "μαγιά" ανθρώπων που επιθυμούν αλλαγή για την χώρα, που έχουν λόγους να ελπίζουν για αυτούς, για τα παιδιά τους, για τους Έλληνες.

 18. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 15/12/2009 18:12:11

  Η κομματική δομή της ΝΔ απεικονίζει τα λάθη και την κρίση του πολιτικού συστήματος.
  ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα τι κόμμα είναι η ΝΔ;

  ►είναι κόμμα συγγενών και φίλων;

  ►είναι κόμμα φατριών;

  ►Είναι κόμμα αρχών;

  ►Είναι κόμμα βουλευτικοκεντρικό;

  ►είναι κόμμα αρχηγικό;

  ►είναι κόμμα συμμετοχικό;

  τι είναι;
  είναι το ένα ερώτημα,

  τι πρέπει να γίνει;
  είναι το δεύτερο ερώτημα.

 19. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 15/12/2009 18:13:05

  Αιφνιδιάστηκαν τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, όπου στην 6η θέση φιγουράρει το όνομα του Κυριάκου Βιρβιδάκη, δημάρχου Χανίων και ανηψιού του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

  Ο κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης ήταν μέχρι σήμερα από τα βασικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

  Κύκλοι προσκείμενοι στον ανηψιό του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά μιλούν ήδη για στροφή του Κυριάκου Βιρβιδάκη, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι η σχέση του με τη ΝΔ έχει λήξει.

  Επισημαίνεται ότι ο κ. Βιρβιδάκης, πρώτος ξαδέλφος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και συστατικό μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την ήττα της Ντόρας Μπακογιάννη στην εσωκομματική διαμάχη στη ΝΔ για την εκλογή νέου αρχηγού.

  Επιπροσθέτως, ο κ. Βιρβιδάκης φέρεται να δηλώνει σε πολιτικούς κύκλους των Χανίων πως ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζει άσπονδους πολιτικούς φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους.

 20. Aggelos avatar
  Aggelos 15/12/2009 19:58:29

  ειδα τον Μητσοτακη στο μεγκα..και τα ειπε καλα...και για το σαμαρα και για τον γιωργο.. ειπε οτι δεν ηθελε εκλογες...και η ντορα πώς ηθελε?

  νομιζω πως πολλα προβληματα ηταν της ντορας και οχι του μητσοτακη..
  κοινως προτιμω μητσοτακη απο ντορα..δεν εχει ουτε την αλαζονια της ουτε την υπουλη φιδισια γλωσσα της... η φιλοδοξια ης ντορας ηταν το προβλημα ..

  εγω παρολες τις προσωπικες διαφορες με το σαμαρα μιλαει αντικειμενικα..
  και συνεχιζω να τον εκτιμω απο αυτα ειπε..και εχει πει και αλλες φορες..

 21. Aggelos avatar
  Aggelos 15/12/2009 20:02:06

  η Ντορα ηταν ηθεν και στρογγυλευε τα λογια της..ενω ο μητσοτακης οχι...ειναι ειλικρινης ωμος και αυτο πληρωσε...

 22. Aggelos avatar
  Aggelos 15/12/2009 20:04:06

  Μην ξεχναμε οτι Σαμαρας και αβραμοπουλος ανεβηκαν στην πολιτικη σκηνη κοντα στον μητσοτακη..δεν μπορει να ειναι τοσο διαβολος οσο λενε...μην τρελαθουμε.
  δεν βλεπω το υπεροπτικο υφος στον μητσοτακη οπως στην ντορα...

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Aggelos 15/12/2009 22:18:42

   Σχετικά με το αλαζονικό ύφος θα συμφωνήσω. Ο Δρακουμέλ είναι λίγο συμπαθέστερος από την κόρη του που δεν τρώγεται με τίποτα..

  • loretta avatar
   loretta @ Aggelos 15/12/2009 22:32:03

   φαινεται ΑΓΓΕΛΕ δεν εχεις δει την συνεντευξη που ειχε δωσει στον παπαχελα οπου ειπε για τον ΣΑΜΑΡΑ σε ερωτηση που του εκανε ο παπαχελας για το μακεδονικο επι λεξη" Γιαυτον τον ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ??"

   μπες στο youtube και δες το και συγκρινε τον σημερινο μητσοτακη...του εχει φυγει ολη η επαρση και ο παλιος τσαμπουκας.

 23. χρηστος avatar
  χρηστος 15/12/2009 21:11:20

  Είναι επικίνδυνο λάθος να θεωρούμε ότι 780.000 πολίτες-μέλη (θα είναι όλοι από εδώ και πέρα?) της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν ασύντακτο ασκέρι που ψήφισαν εν σώματι τον έναν ή καταψήφισαν την άλλη. Αυτό είναι ολοκληρωτική αντίληψη- Ένας Λαός, ένας Αρχηγός.

  Δεν είναι 780.000 αυτοί που ψήφισαν Σαμαρά, ούτε 780.000 αυτοί που καταψήφισαν τη Ντόρα. Το ζητούμενο δεν είναι η υποταγή καμίας μειοψηφίας σε καμία πλειοψηφία με αυταρχικούς όρους και αυτοκρατορικά στυλ, αλλά η σύνθεση,η καταπολέμηση κάθε υποκρισίας και φανατισμού από τη μία ή την άλλη πλευρά.

  Γιατί υποκρισία είναι...
  όλος αυτός ο όψιμος πόλεμος στα "τζάκια" και τους "καρεκλοκενταύρους" σε ένα κόμμα που επί 12 χρόνια βάραγε ευχαρίστως παλαμάκια στην ηγεσία Καραμανλή (δεν ήταν τζάκι?), που την προκάλεσε η πρωτοβουλία Βαρβιτσιώτη-Κεφαλογιάννη (δεν ήταν τζάκια?) να τον καλέσουν να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ.

  Υποκρισία, επίσης, είναι αυτό που γίνεται εδώ και 3 μήνες να ξεφτιλίζεται εκ του ασφαλούς και να διασύρεται χωρίς όριο ο Κων/νος Μητσοτάκης και εξ αντανακλάσεως η Ντόρα, από οπαδούς (?) κόμματος του οποίου ηγήθηκε επί 9 έτη και το έφτασε στο 47%.

  Φανατισμός είναι άνθρωποι που στο παρελθόν αναζήτησαν τη γη της επαγγελίας αλλού να εγκαλούν όσους δίκαιους και άδικους παρέμεναν στις τάξεις της ΝΔ.

  Φανατισμός είναι λίγες ημέρες πριν το 2010 μέσα σε τρελό ενθουσιασμό για ένα εκλογικό αποτέλεσμα να γυρνάμε στις εποχές του μακαρίτη του Αβέρωφ ή της ΟΝΝΕΔ του 1980.

  Να τιμούμε την ιστορία μας, αλλά στο σύνολό της.

  Υποκρισία, όμως, είναι να φωνάζουμε κατόπιν εορτής για την "προδοσία" Σαμαρά, τη στιγμή που δεν ακούστηκε κιχ όταν επέστρεφε το 2004 στη ΝΔ και ψηφιζόταν ευρωβουλευτής, το 2007 όταν ψηφιζόταν βουλευτής Μεσσηνίας και το 2009 όταν γινόταν Υπουργός Πολιτισμού.

  Μπορεί,δηλαδή, ένας προδότης να είναι βουλευτής, ευρωβουλευτής ή Υπουργός της ΝΔ, αλλά δεν μπορεί να γίνει αρχηγός της? Περίεργο επιχείρημα. Όσοι το χρησιμοποιούν, ας εξέφραζαν τις αντιδράσεις τους τη στιγμή που επέστρεφε ο-όντως- αμφιλεγόμενος Σαμαράς στο κόμμα της ΝΔ, όχι κατόπιν εορτής.

  Οι πολιτικοί και οι πολιτικές κρίνονται πάντα με όρους παρόντος και μέλλοντος, ποτέ παρελθόντος. Το παρελθόν κρίνεται από την Ιστορία. Και αν η ΝΔ εμπλακεί σε παιχνίδια καρεκλών φαντασμάτων, αυτή θα χάσει.

  • ident avatar
   ident @ χρηστος 15/12/2009 22:33:14

   Η νοοτροπία πολλών νεοδημοκρατών είναι αυτό που μαρτυρά η λέξη "πληγωμένοι". "Πληγωμένοι" είναι οι οπαδοί ομάδων, οι σκεπτόμενοι πολίτες δεν είναι πληγωμένοι. Οι οπαδοί αναζητούν διέξοδα σε νέους προπονητές που πριν καιρό ήταν στα αζήτητα, καταπληκτικούς παιχταράδες που μέχρι χθες τους έβγαζαν κουτσούς και μιλούν για τον "κόσμο" της ομάδας (εννοώντας πρωτίστως τον εαυτό τους και την παρέα τους στο καφενείο) ως ένα είδος μεταφυσικού κριτή που δεν φταίει ποτέ και για τίποτε. Γι'αυτό και οι περισσότερες συζητήσεις μεταξύ Νεοδημοκρατών εξαντλούνται σε επιχειρήματα και επιθέσεις καθαρά γηπεδικού χαρακτήρα. Από αυτή την άποψη και το παρόν φόρουμ προσφέρει εξαιρετικό υλικό για κοινωνιολογικές παρατηρήσεις πάνω στην ελληνική πολιτική (διάβαζε πολιτισμική) παθογένεια.

   • loretta avatar
    loretta @ ident 15/12/2009 22:40:51

    Αγαπητε IDENT οι σκεπτομενοι πολιτες ειναι και πληγωμενοι και θυμωμενοι και αγανακτησμενοι δεν επικρατει μονο η λογικη στους πολιτικα σκεπτομενους ανθρωπους δεν συμφωνω οσο υπαρχουν λεξεις που προερχονται απο ανθρωπους θα περικλείουν και συναισθηματα περαν της λογικης.

    • ident avatar
     ident @ loretta 15/12/2009 22:57:13

     Θαρρώ πως υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του "πληγωμένοι" από τη μια και του "θυμωμένοι" και "αγανακτισμένοι" από την άλλη. Ως συναισθήματα απηχούν διαφορετικού τύπου εμπλοκή με το αντικείμενο. Αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση των συναισθημάτων (των οποίων δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια) της κομματικής βάσης στην παραγωγή πολιτικού λόγου. Ο πολιτικός που απευθύνεται στον "πληγωμένο" νεοδημοκράτη και τονίζει ιδιαίτερα αυτή την πτυχή, κατά την άποψή μου εκμεταλλεύεται μια εμπλοκή καθαρά συναισθηματικής φύσης για να στήσει επάνω της έναν ιδεολογικό προσανατολισμό και μια προσωπική σταδιοδρομία. Κάποιοι νομίζουν ότι τέτοιου είδους πρακτικές συνιστούν ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Κατά την άποψή μου συνιστούν οπισθοδρόμηση στις χυδαιότερες περιόδους της πολιτικής μας ιστορίας.

    • loretta avatar
     loretta @ loretta 15/12/2009 23:03:12

     ident το θεμα ειναι οτι ειναι υπαρκτα και αν δεν βγουν στην επιφανεια δεν θα παμε ποτε παρακατω.

     δυστηχως οι ασχημιες που κρυφτηκαν τοσο χρονια κατω απο το χαλι βγηκαν...ο κοσμος ξεσπασε και μονο ετσι θα επανελθει η ταξη και η συγκροτηση ορθου πολιτικου λογου...αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη...!!

     τωρα το αν την εκμεταλευτηκαν καποιοι οι οχι...βρες μου εναν που δεν το εκανε...!!

    • ident avatar
     ident @ loretta 15/12/2009 23:28:17

     Loretta, η έκρηξη των αισθημάτων, εάν αυτά είναι καταπιεσμένα, είναι λυτρωτική διαδικασία. Η ιδεολογία Σαμαρά με απωθεί (το ίδιο όπως και της Παπαρήγα), αλλά ασφαλώς εκφράζει μια πολύ σημαντική μερίδα του πληθυσμού που μετά το '74 ουσιαστικά βρέθηκε χωρίς στιβαρή ιδεολογική εκπροσώπηση.
     Η ανανέωση της εθνικιστικής ιδεολογίας (και του κοσμοειδώλου της Ελλάδας που αυτή διακονεί και διακινεί) είναι ευπρόσδεκτη, για να μην πω απολύτως απαραίτητη, έστω και εάν αυτό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες (ακόμη και σοβαρές ζημιές στα εθνικά μας θέματα).
     Ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία (ή τουλάχιστον η πολύ σημαντικότερη συνιστώσα της, η συντηρητική) βρίσκεται στη θέση που βρισκόταν εκείνοι που συνέρρευσαν μετά τη Μεταπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Είναι οι σημερινοί αποκλεισμένοι του συστήματος, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της ΝΔ ο αποκλεισμός δεν αφορά τόσο την κοινωνική ή οικονομική τους θέση όσο την αυτοεικόνα τους και το πώς αυτή αναγνωρίζεται και αναπαράγεται στο πολιτικό, το ιδεολογικό και το πολιτιστικό τοπίο. Η εκλογή Σαμαρά είναι λυτρωτική για πολλούς, πάρα πολλούς, αλλά μπορεί κάλλιστα να μοιάζει με μια μεγαλειώδη νίκη τύπου Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου του 1974. Προς το παρόν αυτό που βλέπω γύρω μου (και εδώ από τους περισσότερους) είναι σκηνές στην Ομόνοια.

    • loretta avatar
     loretta @ loretta 15/12/2009 23:51:57

     Ident
     σεβομαι την αποψη τοποθετηση σου ...παρα ταυτα μου αφησες το βασικοτερο ερωτημα μου αναπαντητο..

     δεν μου ειπες ποιος πολιτικος ηταν η ειναι αυτος που δεν το εχει εκμεταλευτει αυτο το γεγονος..και σου παραθετω την δικη σου παραγραφο.."Ο πολιτικός που απευθύνεται στον “πληγωμένο” νεοδημοκράτη και τονίζει ιδιαίτερα αυτή την πτυχή, κατά την άποψή μου εκμεταλλεύεται μια εμπλοκή καθαρά συναισθηματικής φύσης για να στήσει επάνω της έναν ιδεολογικό προσανατολισμό και μια προσωπική σταδιοδρομία. Κάποιοι νομίζουν ότι τέτοιου είδους πρακτικές συνιστούν ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκινημα"

     στην θεση του νεοδημοκρατη πολυ ευχαριστως να βαλεις...ΠΑΣΟΚ...ΚΚΕ...ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ...ΛΑΟΣ..ως οπαδους .οποιο κομμα υπαρχει στην ελληνικη βουλη και οποιον πολιτικο αρχηγο θελεις απο το πάλαι ποτε μεχρι σημερα..Αγαπητε η πολιτικη αυτη την οποια επιθυμείς δεν την επαγγέλλεται κανενας και ειναι εξωπργαματικη, οπου υπαρχει ο ανθρωπινος παραγοντας αυτα θα συμβαινουν.

     αs simple as that!

    • ident avatar
     ident @ loretta 16/12/2009 00:08:36

     Loretta, ασφαλώς η πολιτική τέχνη δεν είναι μόνο άσκηση ορθού λόγου. Αυτό που επεσήμανα ήταν η καταχρηστική καταφυγή στην έκφραση "πληγωμένοι" μετά την πρόσφατη εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας (επαναλήφθηκε τόσο πολύ που τελικά ακουγόταν ως ένα φτηνό κλισέ). Δεν νομίζω ότι υπάρχει στη μεταπολιτευτική μας ιστορία ανάλογο προηγούμενο κόμματος που θέλοντας να αποφύγει την συζήτηση για τα αίτια της παταγώδους αποτυχίας του (και δεν εννοώ της εκλογικής, αλλά της πολιτικής) ασχολήθηκε τόσο πολύ με το να κολακεύει τους ψηφοφόρους του.

    • loretta avatar
     loretta @ loretta 16/12/2009 00:14:33

     ident

     give some credit to the people...! δεν νομιζω οτι αυτο επεδρασε τοσο πολυ στους νεοδημοκρατες ...αλλοι λογοι που εχουν αναφερθει εδω κατα καιρους ηταν οι καταλυτες.

 24. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 15/12/2009 23:00:40

  @ ident
  η δημοκρατία είναι διάλογος και συμμετοχή, στη χώρα μας κατά πόσο οι πολίτες συζητούσαν και συμμετείχαν στις αποφάσεις για θέματα που θεωρούν σημαντικά για το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας;
  ( για παράδειγμα, ας πούμε το σκοπιανό, ποια ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση της εθνικής θέσης;)

  η εμπειρία λέει ότι οι πρωτοβουλίες που προωθούν την διαβούλευση των πολιτών στα δημόσια ζητήματα ( όχι την απλή συμμετοχή) είναι ελάχιστες, συνήθως, οι περισσότεροι πολιτικοί θέλουν τους πολίτες παθητικούς αποδέκτες των αποφάσεων και… οργανωτική υστέρηση σημαίνει έλλειμμα δημοκρατίας.


  Υ.Γ. αν απομονώσουμε τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και προσπαθήσουμε να τον χαρακτηρίσουμε με 2 κουβέντες, τι θα πούμε;

  • ident avatar
   ident @ ο βουνισιος 15/12/2009 23:31:56

   Το πολιτικό μας σύστημά είναι λαϊκιστική ολιγαρχία.

   • man8os avatar
    man8os @ ident 16/12/2009 00:55:51

    διορθωση: κληρονομικη οικογενειακη αριστοκρατια

    • ident avatar
     ident @ man8os 16/12/2009 01:02:13

     Κληρονομική, ναι, οικογενειακή, ασφαλώς αν και αποτελεί πλεονασμό, αριστοκρατία, γιατί;

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 16/12/2009 01:13:32

     Επιδη ο επομενος προθυπουργος ειναι το καλυτερο παιδι απο τις 3 οικογενειες που κυβερνουν την Ελλαδα.Εξαιρεση αποτελουν ο Σημητης και ο Σαμαρας. Αρα Κληρονομικη γιατι η μια φενεια κληρονομει στην επομενη, Οικογενειακη επειδη η εξουσια νεμετε μεσα στην οικογενεια, και Αριστοκρατια επιδη μονο οι καλυτεροι απο την καθε οικογενεια και οχι οι προτοτοκοι περνουν τον τιτλο. (πχ Καραμανλης οχι Λιαπης,Ντορα οχι Κυριακος). Κατι τελευταιο. Υπαρχει διαφορα μεταξυ Σημητη και Σαμαρα επειδη ο Σημητης ηταν ο καλος επιτροπος του διαδοχου κατι που πηγε να κανει και ο Καραμνλης με την Ντορα... Αντιθετα με τον Σημητη ο Σαμαρας εχει βαλει στην ακρη τους επιδοξους . Αληθεια με την εκλογη του σε προθυπουργο λετε να σπασει την παραδωση της οικογενειοκρατιας στην χωρα?
     ΥΓ
     Το σχολιο ειναι απαντηση του αμεσως προηγουμενου σχολιου.

    • ident avatar
     ident @ man8os 16/12/2009 01:29:42

     Η περιγραφή σου είναι σωστή σε ό,τι αφορά την κορυφή της εξουσίας. Όμως πιστεύω ότι το πρόβλημά μας δεν είναι αν οι πρωθυπουργοί ή πρωθυπουργοποιήσιμοι είναι γόνοι ή απόγονοι πρωθυπουργών, αλλά η συνολική δομή του πολιτικού συστήματος.

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 16/12/2009 01:39:02

     Απολυτα κατανοητη η θεση σου ανωνυμε. Εμεις ομως τους ψηφιζουμε.Αν δεν ημαστε ευχαριστημενοι απο αυτους δεν φταινε αυτοι αλλα εμεις. Παντως σιγουρα στη δημοκρατια δεν εχει θεση η λεξη σφετεριζομαι. Αυτη η λεξη δοκει σε αυταρχικα καθεστωτα.

    • Orestios avatar
     Orestios @ man8os 16/12/2009 01:47:57

     Από δικό μου λάθος φάνηκα ως ανώνυμος
     γράφοντας: Όχι νέμονται αλλά σφετερίζονται
     και παρέπεμψα στην Ε

    • Orestios avatar
     Orestios @ man8os 16/12/2009 01:50:33

     Μάνθε νομίζεις ότι είναι δημοκρατία αυτό που ισχύει στη χώρα ως πολίτευμα?

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 16/12/2009 02:00:31

     Ναι ετσι θελω να πιστευω... Ψηφιζουμε,βγαζουμε κυβερνηση, μας κυβερναει,μετα απο 3 χρονια ξαναψηφιζουμε. Αλλο το οτι αντιμετοπιζει προβληματα η δημοκρατια μας... Παντος η καθε αποψη μπορει να λεχθει ατημοριτα θελω να πιστευω οπως επησης και οτι δεν υπαρχει καμια σκεψη να καταλυθει η δημοκρατια μας... η τελος παντων αυτο το στυλ του πολιτευματος.

  • Shalai avatar
   Shalai @ ο βουνισιος 16/12/2009 00:01:00

   @βουνίσιε
   Αυτά είναι, να με συγχωρείς, κλισέ πλέον.

   Όταν γίνεσαι "φυτό" στην πολυθρόνα και βλέπεις τις σαβούρες στην τηλεόραση, έχεις θέση.
   Όταν ψηφίζεις μονίμως την υποβάθμιση του πολιτισμού, από τον τρόπο που οδηγάς, μιλάς, προωθείς τα ριάλιτι, έχεις θέση. Διαμορφώνεις το πεδίο για να τα βρουν οι άλλοι και να κάνουν ό,τι κάνουν.
   Συμβάλλεις να είναι όλη η Ελλάδα πίσω από ένα μικρόφωνο και τα Ωδεία να αραχνιάζουν. Για παράδειγμα.

   Όταν αντί να βάλεις το μυαλό να δουλέψει, συντηρείς τον άκρατο υλισμό και σεξισμό μιας κοινωνίας που σέρνεται πάνω από τον τάφο της, έχεις θέση.

   Όταν παραμένεις ακίνητος στον τρόπο που σου προσφέρουν την πληροφορία και δεν ζητάς να μάθεις γιατί, πώς και τι κινείται ή υποκινείται γύρω της, έχεις θέση.

   Δες το Σκοπιανό που ανέφερες αξιότιμε συνομιλητή.
   Είπες εν ολίγοις ότι οι πολίτες δεν αποφάσισαν... δεν τους ρώτησε κανείς.

   Την κρίσιμη περίοδο, οι πολίτες αποφάσιζαν για σόου στην τιβί, κορομηλά, φώσκολο κ.λπ

   Δεν μας αρέσει, αλλά και αυτό θέση είναι. Και συμμετοχή στα σχέδια της καπιταλιστικής ολιγαρχίας και της χούντας της βλακείας.

   Για αυτό και τα λόγια των πολιτικών, θα ακούγονται πάντα έτσι όπως είναι... λόγια. Μέχρι οι πολίτες να αποκτήσουν λόγο ύπαρξης στην σφαίρα της αληθινής ουσίας και ανθρώπινης διάστασης.
   Άλλωστε πολιτική και πολιτικοί, από τους πολίτες βγαίνουν.

   Το μέγα δυστύχημα είναι ότι πάντα θα υπάρχουν πολίτες έντιμοι, ειλικρινείς και με το σταυρό στο χέρι που θα λένε και ένα "δόξα τω θεό" ... και θα σκίζεται η καρδιά μας βλέποντας τον κάθε καραγκιόζη να κάνει κουμάντο στη ζωή και τα όνειρά τους.

 25. tom avatar
  tom 15/12/2009 23:01:49

  Αυτά factor τα λέει ο Λεβέντης εδω και χρόνια. Νιός ήταν και γέρασε...

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/12/2009 23:08:02

  ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ. Λίγο δια ταύτα. Ο καιρός περνάει.

  You say you want a revolution
  Well, you know
  We all want to change the world
  You tell me that it's evolution
  Well, you know
  We all want to change the world
  But when you talk about destruction
  Don't you know that you can count me out
  Don't you know it's gonna be all right
  all right, all right

  Αλλάζω την τρίτη γραμμή από το τέλος: count me IN!

  Το Πασοκ είναι σε βαλχάλα διαβουλεύσεων και ισορροπιών. Το ΚΚΕ το καημένο στον κόσμο του. Η επανάσταση θα είναι ή από την ΝΔ ή από τον Σύριζα. Διαλέξτε. Κάποιος είπε ότι ποτέ "δεξιοί" δεν έκαναν επανάσταση. Δεν νομίζω, το '21, κουτσό σταβό δεξιούτσικο ήταν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 15/12/2009 23:19:45

   Valhalla? Αίθουσα των σφαγιασθέντων? Αίματα, δάκρυα και ιδρώτας.

 27. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 15/12/2009 23:50:40

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ!
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ {ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ) ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ) Η Ο ΜΕΓΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ)!!!
  Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ident avatar
   ident @ ΓΙΩΡΓΟΣ 16/12/2009 00:24:21

   Από αυτά που διαβάζω για τη Νέα Μεταπολίτευση και τα κινηματικά κινήματα φαντάζομαι ότι από κάποια γωνιά θα ξεμυτίσουν ο Αριστοφάνης με τους Όρνιθές του.

  • loretta avatar
   loretta @ ΓΙΩΡΓΟΣ 16/12/2009 00:27:36

   Πες μας κατι συγκλονιστικό ΓΙΩΡΓΟ για να μας ξυπνησεις.!!..γιατι τωρα ετσι οπως μας τα λες μου θυμιζεις τον κιλτιδη..!

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ loretta 16/12/2009 01:07:50

    ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ loretta.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΝΥΣΤΑΖΩ!
    ........ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΟ) ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΜΙΑΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΕΝΩ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ) ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΑΚΗΣ. Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΡΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ) ΕΝΩ Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΘΗΡΙΩΔΗ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ..............
    ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΥΠΝΟΣ!!!!!
    Κ Α Λ Η Ν Υ Χ Τ Α !!!!!!

 28. katerina avatar
  katerina 16/12/2009 00:49:29

  Ήρθα αργά στη κουβέντα και έχετε πιάσει αρχαίο θέμα
  Ο άνθρωπος είναι μόνο λογική ή ψυχή ?
  Χρόνια διαμάχη ανάμεσα στο Μαρξ και το Φρόιντ
  Από το 19ο όταν πίστευαν ότι η επιστήμη θα εκτοπίσει τη θρησκεία, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι το καθένα εξυπηρετεί άλλες ανάγκες.
  Η εκλογή του ΑΣ ήταν αποτέλεσμα βασικά συναισθήματος – ψυχής – ανάγκης – ελπίδας, ελπίδας να μη διαψευστούμε
  Η εκλογή του, αν συνεχίσει να πατά πάνω σε ιδεολογία και ευθύνη, θα βοηθήσει και άλλους χώρους να απαλλαγούμε από το διακομματικό κόμμα των ανεγκέφαλων, που βασιλεύει

 29. Jasmin avatar
  Jasmin 16/12/2009 02:37:12

  Δυστυχώς, αρχίζουμε όλοι να αφουγκραζόμαστε τις καμπάνες που ηχούν.
  Ή θα σβήσουμε σε όλα τα μέτωπα ή πρέπει να βρούμε δυνάμεις να συνεχίσουμε.
  Με Γιώργο Παπανδρέου και ανερχόμενο Καίσαρα Χρυσοχοΐδη; (που καταγγέλει την ακροδεξιά τρομοκρατία πριν αυτή καν υπάρξει ενώ έκανε μπουγάδα την πασοκο-αριστερή που υπήρχε και υπάρχει ακόμα)
  Αυτοί κάθε μέρα που περνάει θα μας θάβουν όλο και περισσότερο, και θα ισχυροποιούν τους μαύρους μηχανισμούς, τα πλοκάμια του παρακράτους σε ολόκληρο τον κρατικό ιστό. Κάθε μέρα θα μας κουβαλάνε όλο και περισσότερους τριτοκοσμικούς. Κάθε μέρα θα μας κάνουν ξανά γιουσουφάκια της Τουρκίας. Κάθε μέρα θα φουντάρουν την οικονομία με την κρατική διαφθορά και την απαγόρευση των επενδύσεων. Κάθε μέρα θα κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά σας.

  Τι πρέπει να κάνουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές;
  Ό,τι έκαναν και αυτοί. Τόσα χρόνια και ακόμα δε μάθατε την προπαγάνδα τους; Σαμποτάζ στην κυβέρνηση, ο καθένας από όπου βρίσκεται και με κάθε τρόπο και μέσο διαθέτει. Στίψτε το κεφάλι σας και κάντε τους τη ζωή δύσκολη, καθυστερήστε το έργο τους. Άλλοτε σιωπηλά, άλλοτε φωναχτά.
  Αλλιώς, μην παραπονούμαστε - θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
  Αν δεν κάνουμε πόλεμο τώρα, θα τα χάσουμε όλα χωρίς καν μάχη.
  Και να βρούμε ξανά τη συλλογικότητα. Μας έκαναν να βριζόμαστε μεταξύ μας. Διαίρει και βασίλευε. Και μη σκοτώνεστε για την εξουσία από τώρα γιατί με τέτοια μυαλά δε θα ξανακυβερνήσετε ποτέ.
  Και κάτι απλοϊκό: Διαδηλώνει κάθε πικραμένος για κάτι; Όλοι στο δρόμο. Άνευ κομματικής ταυτότητας. Ως εξεγερμένοι πολίτες και εμείς. Αυτοί δηλαδή γιατί είχαν εργολαβία τις πορείες και τους δρόμους τόσα χρόνια;
  'Εχω γεννηθεί μετά τη Χούντα. Και όμως, έχω καταλάβει ότι μας μισούν με ένα Μίσος που ξεκινάει από τον εμφύλιο. Εσείς το ξεχάσατε;
  Θέλετε να είμαστε μονίμως τα θύματα; Κλαφτείτε και περιμέντε από τον όποιο Σαμαρά να μας σώσει. Εμείς τον ψηφίσαμε και εμείς θα τον οδηγήσουμε εκεί που πρέπει. Και στην τελική, αυτή δεν είναι η Δημοκρατία την οποία και εμείς θέλουμε και ο ίδιος ευαγγελίζεται;

 30. Aggelos avatar
  Aggelos 16/12/2009 09:31:36

  ' φαινεται ΑΓΓΕΛΕ δεν εχεις δει την συνεντευξη που ειχε δωσει στον παπαχελα οπου ειπε για τον ΣΑΜΑΡΑ σε ερωτηση που του εκανε ο παπαχελας για το μακεδονικο επι λεξη” Γιαυτον τον ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ??” "


  την ειδα ολη την εκπομπη...και θυμαμαι την περιφρονηση προς το Σαμαρα που δειχνει..αλλα περα απο την προσωπικη αντιθεση αυτη...
  τα λογια που ειπε περι οικονμιας και για τον γαπ ηταν σωστα..

 31. stoixima avatar
  stoixima 20/12/2009 00:46:13

  Τίποτα λιγότερο από την απόλυτη αλήθεια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.