#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2012 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πατριωτισμός δεν είναι σημαία ευκαιρίαςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Οι πατριωτικές ιδέες δεν είναι σημαίες ευκαιρίας. Δεν ανήκουν στο περιθώριο, σε κάποια δεξιά Εξάρχεια, όπως βολικά θα ήθελαν κάποιοι. Είναι δύναμη δημιουργίας κι όχι απλά καταγγελίας. Ήταν, είναι και θα είναι η κινητήρια δύναμη του Ελληνισμού στα πεδία της Ιστορίας. Όποιος λοιπόν ψάχνει αφορμές και δικαιολογίες πιστεύοντας πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια και θέλει να πάρει το προσωπικό μπαϊράκι του και να προσφέρει στην μεταπολιτευτική παράγκα την πολυπόθητη πολυδιάσπαση, απλώς κάνει γενναίο σέρβις στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, που έτρεξε μόνος του κι ήρθε δεύτερος.

Σήμερα, μπορεί η γάγγραινα της πολιτικής ορθότητας και του εθνομηδενισμού να έχει σαπίσει την Παιδεία, μπορεί να έχει μολύνει τον δημόσιο λόγο και την ίδια την Βουλή των Ελλήνων, μπορεί η βαριά και δύσοσμη αποφορά της να βγαίνει από τα δημοσιογραφικά γραφεία των καθεστωτικών ΜΜΕ. Όμως στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ο πατριωτισμός παραμένει ο σκληρός πυρήνας της ηθικής και ψυχικής συγκρότησης τους απέναντι σε ότι μας αφορά συλλογικά. Σε όλες τις μετρήσεις  ολόκληρες δεκαετίες επιμελούς, επίμονης κι οργανωμένης αποδόμησης τρώνε τα μούτρα τους. Η ανακυκλωμένη αριστεράντζα, που μοίραζε ίσα το μίσος της για το Έθνος και την «ορθόδοξη» Αριστερά, έχει κάνει μια τρύπα στο νερό, παρά την δικτατορία της στην τέχνη, τα πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ. Τώρα δε που τα τενεκεδένια παράσημα των μαϊμού ηρώων του Πολυτεχνείου σκούριασαν, τώρα που ο Λαός βλέπει τα χαΐρια της ληστρικής διαχείρισης τους, ωριμάζουν κι οι συνθήκες για μια ολική επαναφορά ενός υγιούς εθνισμού, ενός πατριωτισμού που στις σοβαρές χώρες είναι αυτονόητος, ενώ στην χώρα του «προοδευτικού» φραπόγαλου τον λοιδορούσαν.

Αυτός ο πατριωτισμός, ριζωμένος ως τα μύχια της λαϊκής συνείδησης, περικλείει την αυτονόητη ενότητα των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων κι απαιτεί ευρύ πνεύμα αλλά και πρακτικότητα. Μόνο έτσι υπηρετούνται οι Ιδέες, τα Σύμβολα και το παράδειγμα των Ηρώων μας. Δεν μπορείς να φλέγεσαι για το Σχέδιο Ανάν και την αποσχιστική δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και ταυτόχρονα να σφυρίζεις κλέφτικα για την ισοπέδωση των λαϊκών εισοδημάτων και την γενοκτονία της παραγωγής στην οικονομία. Κι επειδή τίποτα δεν θα αποκατασταθεί ξανά με δανεικά, χρειάζεται δημιουργία αληθινού πλούτου για να τον αναδιανείμουμε. Με δέκα κιλά συνθήματα και καταγγελίες ούτε τυρόπιτα δεν παίρνεις.

Η παράταξη που στ’ αλήθεια εκσυγχρόνισε κι εκβιομηχάνισε την χώρα, η παράταξη που αυτή στην πραγματικότητα δημιούργησε το κοινωνικό κράτος, δεν θα μετατραπεί σε συνεργό του ΠΑΣΟΚ στην κατεδάφιση της Πατρίδας. Δεν θα λύσουμε κανένα πρόβλημα αγκαλιά με τους αυτουργούς του εγκλήματος.

Η φυγή προς τα εμπρός δεν μπορεί να γίνει με φοβική διαχείριση. Καμία Τρόϊκα και καμία δανειακή σύμβαση δεν μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να απαλλαγούμε από τις δρακόντειες δεσμεύσεις των δανειστών μας. Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις, η εκκίνηση των μεγάλων έργων, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η τιμωρία των επίορκων λειτουργών και πολιτικών, η ανάκτηση των κλοπιμαίων, η διακρίβωση των κατόχων ελβετικών λογαριασμών με μαύρο χρήμα, η τιμωρία και φορολόγηση τους, η προσέλκυση επενδύσεων, η μάχη κατά της γραφειοκρατίας, η ανακήρυξη κι εκμετάλλευση της ΑΟΖ, δεν βρίσκουν εχθρούς τους εταίρους μας ή τους διεθνείς κερδοσκόπους. Την απληστία και την αρπακτικότητα ξένων και εγχωρίων τις προσέλκυσε η παρακμή και η αδυναμία μας. Τα αρπακτικά πάνε στο αίμα και στους αδύναμους. Η πολυετής κακοδιαχείριση, η διάλυση της παραγωγικής μας βάσης, το κομματικό κράτος – δεινόσαυρος, η «ποινικοποίηση» της επιχειρηματικότητας, ο καταστροφικός κι ανεύθυνος συνδικαλισμός ήταν εγχώρια έργα και κυρίως «πράσινα». Εμείς δίναμε επιδόματα τοκετού σε μαντράχαλους και βοηθήματα τυφλού σε αετομάτηδες, αγορασμένα διπλώματα οδήγησης και πληρώναμε έργα και προμήθειες διπλά και τρίδιπλα. Εμείς επιτρέψαμε στους λούμπεν νταβατζήδες «επιχειρηματίες» να κόψουν και να ράψουν το κράτος στα μέτρα τους. Εμείς ψηφίσαμε τενεκέδες ξεγάνωτους, επιτήδειους γόνους, αστράτευτους κι ανεπάγγελτους.

Η έφοδος προς τον ουρανό δεν θα γίνει επιστρέφοντας στην δραχμή, στέλνοντας στην χώρα στην «γειτονιά» της Συρίας και της Αιγύπτου, σε μια terra incognita, όπου τυχοδιώκτες και λαϊκιστές θα κάνουν πειράματα στο κεφάλι των Ελλήνων με τριτοκοσμικές θεωρίες. Τίποτα δεν τέλειωσε. Ακόμη έχουμε περιθώρια, αν συστρατεύσουμε τις υγιείς δυνάμεις μας, το πολυτιμότερο κεφάλαιο μας: τους Έλληνες. Αν τους δώσουμε παραδειγματική ηγεσία, σοβαρό κι αποτελεσματικό κράτος, ανταποδοτικότητα στις θυσίες τους.

Γι’ αυτό χρειάζεται μια παράταξη πολιορκητικός κριός που θα συντρίψει τα τείχη της παρακμής. Κι έχοντας πάντα στο νου ότι όλοι και όλα πρέπει να υπηρετούν τους πολλούς, τους απλούς και λαϊκούς ανθρώπους. Αυτοί απαρτίζουν το Έθνος, αυτοί υποφέρουν, αυτοί πληρώνουν, αυτοί ψηφίζουν. Όποιοι ονειρεύονται, συνήθως πολυτελείς «δημόσιοι υπάλληλοι», αφού σιτίζονται στο κρατικό Πρυτανείο, να εφαρμόσουν τις ανθρωποφαγικές δάνειες εξ Εσπερίας ιδεοληψίες τους, ας κάνουν κράτει. Η κόκκινη γραμμή έχει ήδη ξεπεραστεί και το χάος περιμένει στη γωνία, γιατί η σωτηρία μας είναι ακόμη αμφίβολη. Λέγαμε πριν από καιρό ότι η Κεντροδεξιά ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Σε λίγο, με την ραγδαία προλεταριοποίηση των πάντων, δεν θα υπάρχει αστός ούτε για δείγμα. Η οικονομία υπηρετεί την κοινωνία κι όχι το αντίθετο. Η ολοένα και μεγαλύτερη ύφεση επιδεινώνει το πρόβλημα, δεν το επιλύει. Η εξώθηση όλο και περισσότερων ανθρώπων στο περιθώριο αποσταθεροποιεί και την οικονομία και την κοινωνία. Το φρένο λοιπόν δεν θα μπει πετώντας κι άλλους στον Καιάδα αλλά ούτε και με ηρωϊκές και φαντασιακές επελάσεις με συνθήματα και χωρίς μισή πρακτική πρόταση.

Θα απαλλαγούμε από τα δεσμά μόνο όταν η χώρα γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο αναδημιουργίας. Θα τους διώξουμε μόνο όταν αποκτήσουμε ξανά υγιή παραγωγική βάση, όταν εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον ορυκτό μας πλούτο, τιμωρήσουμε τους ενόχους κι αποκτήσουμε σύγχρονους και λειτουργικούς θεσμούς. Αυτό δεν γίνεται στον αυτόματο, δεν γίνεται με συνθήματα και σκορποχώρι αυθεντικών εκφραστών της «αλήθειας»  ενός εκάστου. Θέλει ισχυρή κυβέρνηση κι ατσάλινο χέρι. Όποιος θέλει μπάχαλο, στο κάτω – κάτω, ας μην πειραματίζεται, ας ψηφίσει απευθείας ΠΑΣΟΚ. Έχει το know how…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Alexis_T avatar
  Alexis_T 21/03/2012 11:37:58

  Aς μην διέγραφε τους 21 τότε ρε Φαήλο. Και ας μην είμαστε υποστήριγμα του πασοκ. Ο Μπένι μας λοιδορεί στη Βουλή κ εμείς παρέχουμε στήριξη. Μέχρι κ το Χρυσοχοίδη μάγκα κάναμε. Αν αφουγκρατείτε τι γίνεται έξω τότε θα δείτε πως ο στενός κομματικός πυρήνας είναι απογοητευμένος και ο "μεσσαίος χώρος" που ψήφισε κ ένα φεγγάρι καραμανλη για να δώσει μερικά χρόνια αργότερα απλόχερα την πρωθυπουργία στο πασοκ είναι με ΝΔ. αυτό σημαίνει πως κάτι δεν κάνουμε καλά.

  • madprof avatar
   madprof @ Alexis_T 21/03/2012 18:26:49

   Όντως, άρα πρέπει να γίνει αντικειμενικός έλεγχος πόθεν το αίσχος του καθενός μας, αρχής γενομένης από τους προέδρους-πρωθυπουργούς-υπουργούς-βολεμένους στο κυνόβιο από το '74, από ανεξάρτητες αρχές οικονομικού εγκλήματος και να γίνει κατάσχεση των ληστευθέντων υπέρ του δημόσιου χρέους και να δημιουργηθούν super market κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς φαγητού σε τιμές κόστους, για να αντιμετωπιστεί η κοινωνική και υπαρξιακή κατάρρευση των πολιτών!

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 21/03/2012 18:38:56

    Θα ήταν οι πρώτες πράξεις πατριωτισμού! Οι βερμπαλισμοί και οι κομματικές κορώνες δεν ενδιαφέρουν πλην εκείνους που αναμένουν την άλωση της εξουσίας από το κόμμα της αρεσκείας τους για να συνεχίσουν την λεηλασία!
    Χρειαζόμαστε κοινωνικές δομές σίτισης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης επιβίωσης για τους συμπολίτες μας!
    Δυστυχώς τα παχύδερμα της νομενκλατούρας, ένθεν κακείθεν παρακείθεν, ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους επιβίωση ως εκδορείς αμνών!

 2. Παλιός συμπαθών avatar
  Παλιός συμπαθών 21/03/2012 11:40:34

  κ. Κρανιδιώτη, ο υγιής, ο αληθινός πατριωτισμός απαιτεί να κοιτά κανείς την αλήθεια και τα δεδομένα "κατάματα".

  Εσείς, βλέποντας την σημερινή ΝΔ, τι βλέπετε;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Παλιός συμπαθών 21/03/2012 12:02:21

   Tον υγιη πατριωτισμο της δεξιας απο το 1830.Να ελθουν οι Βαυαροι για να φυγουν και να μη ξαναλθουν οι Τουρκοι.
   Εχεις αισθηση ποιος εφτιαξε αυτο το κρατος και γιατι και πως και γιατι υπαρχει ακομη;

   • ένας φίλος avatar
    ένας φίλος @ ψυχραιμια 21/03/2012 17:08:01

    Φαντάζομαι, ότι όταν ταυτίζεις τον πατριωτισμό με την επιλογή ξένου επικυριάρχου το λες ειρωνικά, έτσι; Διότι αυτό είναι το αντίθετο του πατριωτισμού.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 21/03/2012 18:44:10

    Αν τα γράφεις σοβαρά περιμένω επιβεβαίωση για να απαντήσω όπως αρμόζει...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Γεώργιος Τ. 21/03/2012 21:47:20

     Το Ελληνικόν Έθνος, δυνάμει της παρούσης πράξεως, θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού Ελευθερίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως, υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρετανίας”… Την υπέγραψαν, πρώτοι, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Ανδρέας Μιαούλης.

     Aυτος ηταν ο ελληνικος πατριωτισμος διοτι πριν απο τον Κολοκοτρωνη και τον Μιαουλη δεν υπηρχαν αλλοι πατριωτες.
     Αυτοι εφτιαξαν το ελληνικο κρατος επειδη πολεμησαν αλλα και ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ το παραπανω.
     Zειτε σε ενα φανταστικο κοσμο οπου δεν υπαρχουν διλημματικες επιλογες.Για να μην υπηρχαν θα επρεπε απο το 1981 να μην καλπαζει το χρεος οπως καλπαζε.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 21/03/2012 22:16:54

      Ποιος απο σας δεν θα το υπεγραφε και θα πηγαινε να πει στον Κολοκοτρωνη οτι δεν το κανει γιατι ειναι πατριωτης να γελασει καθε πικραμενος;

     • autodynamo kievou avatar
      autodynamo kievou @ ψυχραιμια 22/03/2012 11:57:10

      Το ψευτοεπιχείρημα σου το επικαλέστηκε και ο Τσολάκογλου στη δίκη του, νομίζω πως το αναφέρει και ο Γεώργιος Ράλλης στο βιβλίο που εξέδωσε υπερασπίζοντας τον δοσίλογο πατέρα του. Θυμίζω πως ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε σε θάνατο και ο Ι.Ράλλης σε ισόβια δεσμά.

      Σε εκείνη την λαθεμένη κίνηση του 1825, απάντησε ο Δημήτριος Υψηλάντης:
      «Ο λαός κύριοι, του οποίου παρρησιάζετε το πρόσωπον, δεν σας έδωσε πληρεξουσιότητα να καταργήσετε την εθνικήν και πολιτικήν ανεξαρτησίαν του, αλλά να την στερεώσετε, να την διαιωνίσετε...
      ...διαμαρτύρομαι επισήμως... κατά μιας πράξεως παρανόμου, ανθελληνικής και διόλου άξιας ενός έθνους, το οποίον υπεδουλώθη μεν πολλάκις, πλην ποτέ δεν εσυμβιβάσθη με τους τυράννους του».

 3. Ένας avatar
  Ένας 21/03/2012 11:54:44

  Όλα καλά και άγια όσα λες, Φαήλο, αλλά ο φίλος σου μας τα έκανε μαντάρα με την κωλοτούμπα.

  ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογείται από τη στιγμή που ο Σαμαράς κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον εγκληματία ΓΑΠ που τα είχε προσυμφωνήσει όλα με τον Στρος-Καν από τον Νοέμβριο οτύ 2009, και με τον Παπαδήμο, που ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης της σημιτικής Ελλάδας του Χρηματιστηρίου και των ψευδών στοιχείων που μας έβαλαν στην Ευρωζώνη. ΤΙΠΟΤΑ.

  Ας βγει ο Σαμαράς να μας πει, φοβήθηκα τη Μέρκελ και υπέγραψα.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Ένας 21/03/2012 12:17:01

   Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από το τι είναι ο Σαμαράς.
   Ο Σαμαράς δεν φοβάται ΚΑΝΕΝΑΝ και καμία Μέρκελ, ίσα ίσα που της είπε : όταν το πρόγραμμά σου αποδειχθεί λάθος , σ΄εμένα θα έρθεις να το διορθώσω¨.
   Ο Σαμαράς δρα και λειτουργεί , οπουδήποτε, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και δεν τον ενδιαφέρει αν απέναντί του είναι η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, η Λαγκάντ, ο Πούτιν , ο Νιετανιάχου ή ο οποιοσδήποτε!
   Δεν έχει ούτε ιδεοληψίες, όταν πρόκειται για την χώρα και δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές του και στην ιδεολογία του και στην βαθιά προσήλωσή του στην προστασία του εθνικού συμφέροντος.
   Γιατί ως αρχή και ως αξία έχει, την παραμονή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο Ευρώ.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Απλή σκέψη 21/03/2012 16:04:12

    Ωραία! Αλλά επειδή Ευρώ, ΕΕ και Ελλάδα είναι ανεξάρτητες έννοιες να τις βάλουμε σε μιά σειρά. Για να ξέρουμε με ποιά, αντίστροφη, σειρά θα τις θυσιάσουμε, αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί. Προτείνω Ελλάδα-ΕΕ-Ευρώ. Αλλά υπάρχουν και πιό "μοντέρνοι", που θα τις κατέτασσαν αλλοιώς. Και ΒΡΙΘΟΥΝ σε όλα τα κόμματα, δυστυχώς.

   • franc avatar
    franc @ Απλή σκέψη 21/03/2012 22:15:58

    Aρα πρέπει να ξανακαλέσει πίσω τους 21 και μάλιστα σε τιμητικές θέσεις γιατί αυτοί αυτό είπαν . Αφου τελικά θα πούμε το ΟΧΙ στο μνημόνιο γιατί να μην το πούμε τώρα.
    Κι αν η απάντηση είναι το αναβάλλαμε για μετά τις εκλογές, τότε έχουν δικαιωθεί και πρέπει και να επιστρέψουν και να είναι υποψήφιοι διότι απέδειξαν οτι είναι ασυμβίβαστοι.

  • tak avatar
   tak @ Ένας 21/03/2012 13:37:19

   Είσαι "Ένας" λάθος... Το αν φοβήθηκε ή όχι ο Σαμαράς τη Μέρκελ, να μου τα πεις μόλις -αν- γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς... Να μου τα πεις και να μη κρύβεσαι τότε...

   • Ένας avatar
    Ένας @ tak 21/03/2012 16:03:14

    Και στοίχημα βάζω, άμα θες.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Ένας 21/03/2012 17:35:32

     Αγαπητέ "ένα".

     Καθ"ένας" μας μπορεί να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι και να προπαγανδίζει κιόλας. Μάλιστα.

     Όμως για να επιστρέψουμε ΛΙΓΑΚΙ στην ΑΛΗΘΕΙΑ, τα γεγονότα είναι τα εξής:

     1. Ο Σαμαράς έχει δει τη Μέρκελ πολλάκις και σε όλες τις περιστάσεις αυτές στάθηκε απέναντί της, για να υπερασπίσει τη χώρα και όλους εμάς. Στάθηκε με σωστό και αποφασισμένο τρόπο. Εξήγησε την άποψή του ευρωπαϊκά αλλά ΓΙΑ την Ελλάδα, και έπαιξε αξιοπρεπή μπάλα σε μια έδρα που είχε διαμορφωθεί εξαιρετικά αρνητικά για τη χώρα μας, από την ανεπάρκεια για να μην πω αλητεία των κυβερνώντων μας. Προσπάθησε και προσπαθεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο και πρόταση αντάξια πολιτισμένου κράτους, τη στιγμή που αυτοί έχουν καταφέρει η Ελλάδα να είναι μεμονωμένη περίπτωση, που σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν δεν 'δικαιούται' καν λόγο ή άποψη ή κι αν την εκφράζει την έχουν όλοι γραμμένη (μήπως έχεις πάει τελευταία στο εξωτερικό;)

     2. Μετά από το (1), και ενώ ΚΑΝΕΙΣ ΆΛΛΟΣ δεν έχει κάνει ούτε στο παραμικρό νυχάκι κάτι αντίστοιχο, ούτε φυσικά κανείς αντέταξε πολιτική απέναντι στην ίδια τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, εσύ θες να μας πεις πως δεν σου φτάνει κι από πάνω ό,τι, μικρό ή μεγάλο, έκανε ο Σαμαράς.

     Ο παραλογισμός. Ή η προπαγάνδα.

     Έλα λοιπόν πες μας ποιος δεν 'φοβάται' τη Μέρκελ και τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα. Ποιος την αντιμετώπισε και με τι επιχειρήματα. (ψευτοτσαμπουκάδες Καμμένου και Τσίπρα δεν περνάνε σε αυτές τις αίθουσες, όχι στα σοβαρά, ούτε καν στα αστεία)

     Ποιος. ΚΑΝΕΙΣ.

     Άρα μόνο τσιτάτα ξέρουν να λένε κάποιοι και η γκρίνια από πάνω μόλις κάποιος πάει να κάνει κάτι καλό. Έχε χάρη που λυπάμαι τη χώρα μου, αλλιώς πολύ θα γελούσα να δω ποιος και πώς μπορεί να αντιταχθεί (σοβαρά, όχι με τσιτάτα!) στη Μέρκελ.

     Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και μην ξοδεύεσαι σε στοιχήματα. Τα έχεις ήδη χάσει.

     • tak avatar
      tak @ victoria (true) 21/03/2012 17:46:19

      Προφανώς δεν είμαι ο "Καθ”ένας” μας μπορεί να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι και να προπαγανδίζει κιόλας. Μάλιστα."
      Γράφω πράγματα έγκυρα και σωστά και με επιχειρήματα, όπως αυτά τα δικά σας, που τα ανέφερα πολλές φορές και στον κ. "Ένα" και σε πολλούς ακόμα στο ζωντανό διάλογο του Antinews

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ tak 21/03/2012 17:58:15

      Κι εγώ στον "ένα" αναφερόμουν πιο πάνω, νομίζω σαφώς (;)

     • tak avatar
      tak @ victoria (true) 21/03/2012 18:04:45

      Εντάξει... Κανένα πρόβλημα...

     • Ένας avatar
      Ένας @ tak 22/03/2012 00:16:27

      Tak, δεν κατάφερες να καταλάβεις ότι η victoria ήταν με το μέρος σου, και κατάφερες να καταλάβεις τι σκέφτεται ο Σαμαράς; Victoria, όλα όσα λες είναι προβολές των μύχιων πόθων σου πάνω στον νέο Μεσσία τής ΝΔ. Από εκεί που δεν ήθελαν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό, ξαφνικά τα σαλόνια των Βρυξελλών και του Βερολίνου άνοιξαν διάπλατα για τον Μεσσία σου. Αυτό δεν σου λέει τίποτα;

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ tak 22/03/2012 00:33:37

      Αγαπητέ δεν μπορώ να στο αποδείξω. Αν θες το πιστεύεις: Η εικόνα που έχω είναι το αντίθετο, πως απέναντι στο Σαμαρά είναι μάλλον επιφυλακτικοί γιατί "δεν τον ελέγχουν".

      Ο Σαμαράς θα είναι επιλογή δική μας και ας το πάρουν όπως θέλουν.

     • tak avatar
      tak @ tak 23/03/2012 11:09:39

      Ορίστε! Μας κάνει και μαθήματα νοημοσύνης! Του ... τραβάς τώρα ένα ψυχογράφημα;

 4. Ένας avatar
  Ένας 21/03/2012 12:18:51

  Όλα αυτά είναι δικές σου προβολές πάνω στον Σαμαρά.
  Όπως και με τον Καραμανλή τον σουβλακόβιο, γιατον οποίο έλεγες "ήθελε, αλλά δεν τον άφησαν" ψάχνεις για ένα Μεσσία που θα σε σώσει.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Ένας 21/03/2012 12:27:45

   Δεν σου είπα τίποτα για Καραμανλή. Για τον Σαμαρά μιλάμε, ούτε για μεσσίες ούτε για εξωγήϊνους.
   Οι δικές μου ¨προβολές¨, δεν είναι αυθαίρετες, βασίζονται σε όλη την πολιτική ιστορία του Σαμαρά.
   Πολλές φορές προβληματίζομαι αν μας αξίζει να έχουμε έναν τέτοιο ηγέτη, ένα τέτοιο πολιτικό κεφάλαιο...
   ίσως δεν μπορούμε , ίσως μας αξίζει ένας ΓΑΠ, ένας Βενιζέλος ,ένας Τσίπρας, μία Ππαρήγα κλπ.

   • bird avatar
    bird @ Απλή σκέψη 21/03/2012 12:45:15

    Μην παιδεύεσαι.
    Δεν καίγονται όλοι να αλλάξει η Ελλάδα.
    Δεν τους τρώει και την ψυχή η αγωνία για το μέλλον, γιαυτό απορρίπτουν με ευκολία και δεν αναζητούν λύσεις.
    Τους περισσότερους δε μας αρέσει αυτό που ζούμε τώρα. Μερικοί θέλουν να επιστρέψουν στο παρελθόν. Άλλοι δε θέλουν, θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον. Την πορεία μας πρέπει να την καθορίσουν αυτοί που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον.
    "Γιατί διέγραψε τους 21 και γιατί κάθησε στο ίδιο τραπέζι με τον ΓΑΠ. "
    Συγγνώμη αλλά σαχλαμάρες.
    Πού θέλουμε να πάει η Ελλάδα τα επόμενα πολλά χρόνια; Ποιός μπορεί; Εγώ χαίρομαι για δύο φράσεις του άρθρου "φυγή προς τα μπρος" και "έφοδος προς τον ουρανό". Αυτό αξίζει να το συζητάμε. Βαρέθηκα να ακούω για τους 21, για τον Παπαδήμο, για τον Καμμένο κλπ.

    • Ένας avatar
     Ένας @ bird 21/03/2012 12:51:36

     Ναι βρε πασά μου, αλλά τι εγγύηση σου δίνει ο Σαμαράς όταν υπέγραψε τους εφαρμοστικούς νόμους του πρώτου μνημονίου, ολόκληρο το μνημόνιο 2, όταν στηρίζει την πασοκική κυβέρνηση τού πασοκικού τραπεζίτη Παπαδήμου και υπογράφει όλα τα χαρτιά που αναισχύντως συνέταξαν οι "εταίροι" μας;

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 21/03/2012 12:23:29

  Συμφωνώ με το κείμενο. Παιδιά τέρμα με την γκρίνια και το αναμάσημα γιατί ο Σαμαράς τελικά αποδέχθηκε να μπεί σε αυτή την μεταβατική κυβέρνηση. Τα έχουμε πει έχουν εξηγηθεί όσοι δεν πείθωνται όντως ας ψηφισουν ΠΑΣΟΚ ή ανεξαρτητοεξαρτημένους ή ότι άλλο.


  ΜΑΓΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ και δημιουργικό ΟΙΣΤΡΟ δεν θα βγούμε ΠΟΤΕ απο καμία κρίση. Μόνο έτσι θα σιγήσουν τα εγχώρια και έξωθεν αρπακτικά και λαμόγια. Τότε ΜΟΝΟ μπορεί να βγούμε ΚΑΙ στην ΕΠΙΘΕΣΗ. Και το θέλουμε πολύ το τελευταίο.

  Αυτά προυποθέτουν αυτά που αναφέρει ο Φαήλος στο κείμενο.

 6. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 21/03/2012 12:26:06

  Μακάρι να είχατε δίκιο, αλλά τα γεγονότα άλλα λένε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να παριστάνουμε τους κωφάλαλους. Όταν υπογράφει κανείς την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού, τότε έχει πάρει τις αποφάσεις του.

  “Όσον αφορά το λαό πρέπει κανείς να του υπενθυμίζει ξανά και ξανά τα λόγια του Αϊνστάιν: «Είναι με απόλυτη βεβαιότητα εντελώς ανόητος, αυτός που περιμένει ή ελπίζει να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πείραμα». Με λίγα λόγια μας λέει ότι, μία ανίκανη «οργάνωση» είναι αδύνατον να γίνει ξαφνικά αποτελεσματική, επειδή άλλαξε την ηγεσία της – ακόμη και αν ο νέος ηγέτης είναι ο καλύτερος του κόσμου”. (πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2557.aspx ).

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ anagnostopoulos panagiotis 21/03/2012 16:38:52

   Η καταδίκη ενός ολόκληρου λαού". Αυτός ο ολόκληρος λαός που λες δεν ήταν αυτός που πιστευε από το 1981 στα παραμύθια της δυναστείας Παπανδρέου, που μπήκε κάτω από τις φτερούγες του πατερούλη Ανδρέα και διορίσθηκε παράνομα και πήρε δάνεια , επιδόματα, παντός είδους διευκολύνσεις και αξιώματα απλώς γιατί επεδείκνυε την πράσινη ταυτότητα της τοπικής; Αυτός δεν εφερε μετά βαίων και κλάδων τον ανίερο και ανίκανο αμερικανό πολίτη ΓΑΠ, ελπίζοντας ότι θα συνεχίζεται εις το διηνεκές το λουκούλειο γεύμα από τον δημόσιο κορβανά και η ασυλία του για ό,τι παράνομο και παράτυπο έκανε;
   Λοιπόν;
   Αυτός ο λαός, μόνος του δε διάλεξε με τον "πατριωτισμό" της προοδευτικής σαβούρας της κεντροαριστεράς, το μέλλον του; Βέβαια κι εσύ το παραδέχεσαι εμμέσως αλλά το κατευθύνεις σε λάθος στόχο.
   Αγαπητέ, ο Σαμαράς -ό,τι κι αν θέλει κανείς να του προσάψει- τον πατριωτισμό του δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει. Ακόμη και σήμερα το μόνο κόμμα που εβγαλε ανακοίνωση για το βορειοηπειρωτικό είναι η ΝΔ, σφραγίζοντας έτσι ο ίδιος ο Σαμαράς, τον πατριωτικό του προσανατολισμό
   όσον αφορά στα εθνικά θέματα.

 7. milkman avatar
  milkman 21/03/2012 12:48:17

  [b]http://www.youtube.com/watch?v=zykafTuIMKo[/b]
  Το καλυτερο βιντεακι του Youtube
  "Top 20 ψηφοφοροι του Πασοκ"
  Ελεοσςπολυ γελιο ανεξαρτητος κομματος.

  • Ένας avatar
   Ένας @ milkman 21/03/2012 12:59:40

   Όχι ανεξαρτήτως κόμματος.
   Οι ΠΑΣΟΚτσήδες είναι από αποδεδειγμένα σάπια στόφα, με διαφορά οι χειρότεροι ποιοτικά ψηφοφόροι στην Ελλάδα.

 8. bird avatar
  bird 21/03/2012 13:07:28

  Μα δεν καταλαβαίνεις τη δική μου οπτική. Εγώ βλέπω στο Σαμαρά έναν πολιτικό που θέλει να απεγκλωβίσει τη χώρα. Οι κινήσεις των τελευταίων μηνών δεν ήταν στήριξη στην πολιτική του μνημονίου. Δε στο λέω εγώ. Ο ίδιος επιμένει ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική. Ο ίδιος λέει οτι περιέχει και τη λάθος συνταγή και επιμένει για την παράμετρο της ανάπτυξης. Και δεν το λέει μόνο για εσωτερική κατανάλωση, το λέει και στους δανειστές, το λέει και στην Ευρώπη. Με τις κινήσεις του κέρδισε χρόνο, στήριξε το κούρεμα του χρέους και προσπάθησε να ισορροπήσει τη σχέση μας με την Ευρώπη. Αν ο Σαμαράς μου έλεγε ξαφνικά ότι ξέρεις η πολιτική του μνημονίου2 είναι ολόσωστη και γιαυτό τη στηρίζω θα συμφωνούσα με αυτούς που του κάνουν κριτική για τη στήριξη στο μνημόνιο2.

  Εγώ αν θα συζητούσα κάτι είναι το αν έκανε καλά που θέλησε να κερδίσει χρόνο. Πιστεύω ότι έκανε καλά γιατί οι συσχετισμοί στην Ευρώπη θα αλλάξουν, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την κρίση και ήδη έχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας (κινήματα συμπαράστασης)

  • madprof avatar
   madprof @ bird 21/03/2012 18:53:36

   Απεγκλωβισμό από την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα βλέπουν μόνο οι πληρωμένοι από κομματικά μαύρα ταμεία! Αυτά που έρχονται τέλος Ιουνίου-Ιουλίου τα γνωρίζεις; Αντί να λιβανίζουμε τον επόμενο επιβήτορα της εξουσίας και τους αυλοκόλακες του, καλό θα ήταν να οργανώσουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας ειδών πρώτης ανάγκης και σίτισης! Έρχεται η πλήρης κατάρρευση της όποιας κοινωνικής συνοχής υπάρχει πλασματικά σήμερα!

  • bird avatar
   bird @ bird 21/03/2012 21:49:46

   Εγώ σου είπα ότι βλέπω στο Σαμαρά την πρόθεση να απεγκλωβίσει τη χώρα. Εσύ πιστεύεις ότι θέλει να την αποτελειώσει. Οκ.
   Ευτυχώς υπάρχει ακόμα η όποια κοινωνική συνοχή, ενώ αν ο Σαμαράς έκανε πράξη το "έτσι όπως τα κάνατε να πέσετε στο γκρεμό" (εκτός του ότι θα ήταν ένας εγωιστής και κακός πολιτικός) θα είχε ήδη καταρρεύσει η όποια κοινωνική συνοχή και όπως είπες χωρίς να υπάρχουν καν δίκτυα αλληλοβοήθειας ειδών πρώτης ανάγκης και σίτισης.

  • madprof avatar
   madprof @ bird 21/03/2012 23:57:14

   Δυστυχώς δεν εξαρτάται από τον επόμενο "σωτήρα" που θα αλώσει την εξουσία. Οι δήμοι της χώρας επίσης είναι καταχρεωμένοι με εκ. ευρώα δάνεια και υποχρεώσεις από πρώην δημάρχους και νυν υποψήφιους να βολευτούν στο κυνόβιο (π.χ. δήμος Λαγκαδά-Θεσ/νίκης). Κανείς δεν μιλά για την λεηλασία στους δήμους της χώρας και τα χρέοι που δημιούργησαν οι δήμαρχοί τους και τώρα υποψήφιοι για το κυνόβιο!
   Δεν υπάρχει ελπίδα, δυστυχώς!!

 9. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 13:21:42

  ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΡΙΑΣ: Όταν ο Σαμαράς ήθελε να γίνει αρχηγός της ΝΔ ζήτησε και πέτυχε να εκλεγεί από τον απλό κοσμάκη. Το έκανε αυτό επειδή ήξερε ότι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκλογής αρχηγός θα γινόταν η Μπακογιάννη. Τώρα όμως μας περιφρόνησε και για το δεύτερο μνημόνιο αποφάσισε αυτός για εμάς. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών!

  • juliet avatar
   juliet @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 13:45:41

   Χρήστο ,είσαι λάθος.Αν δεν το ψήφιζε την άλλη μέρα εσύ ο ίδιος θα έλεγες τι καταστροφή έκανε.Η συμμορία θα έκανε στάση πληρωμών ρίχνοντας την ευθύνη στον Σαμαρά.Εσύ τουλάχιστο έχεις τόσα παραδείγματα και ξέρεις ότι η δικαίωση πολλές φορές αργεί , η ρημάδα ,και η πίκρα είναι μεγάλη .Ας κάνουμε υπομονή ...για ένα καλύτερο αύριο .

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ juliet 21/03/2012 14:20:47

    Πές τα ρε juliet !!!
    Πώς κόλλησαν τόσο πολοί, τόσο ανοήτως;;;;;

    • Χρήστος Δημάρης avatar
     Χρήστος Δημάρης @ Παύλος 21/03/2012 15:22:16

     ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ; Ψάξε να βρεις την ομιλία του Βασίλειου Μαρκεζίνη στο Πολεμικό Μουσείο.

     • tak avatar
      tak @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 16:55:40

      Δεν κατάλαβα, τι είναι ο Βασίλειος Μαρκεζίνης; Θεός, Σωτήρας, Χριστός;

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ tak 21/03/2012 20:07:57

      ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΕΤΕ; Έγραψα ή υπονόησα ότι ο Μαρκεζίνης είναι Θεός Σωτήρας ή Χριστός; Όπως λέει και ο ίδιος ένας αστός είναι. Και εγώ προσθέτω πως είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος.

     • tak avatar
      tak @ Χρήστος Δημάρης 23/03/2012 11:12:37

      ξέρω πολλούς σοβαρούς ανθρώπους... Ουδείς αναίρεσε τη σοβαρότητά του. Αλλά σε δημοκρατία ζούμε, ίσοι ενώπιον του νόμου, το ίδιο μετράει η ψήφος μας και ο αρχηγός πρώτος μεταξύ ίσων... Και αρχηγός μου είναι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως θα μπορούσε να είναι ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος.
      Αριστοκρατικό πολίτευμα δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα...

     • juliet avatar
      juliet @ tak 23/03/2012 11:24:02

      tak
      Διάβασε απάντηση που έδωσα στον Δημάρη 22-8:37.Είναι η αλήθεια ,πριν από καιρό μπήκαν κάποιοι και είπανε ...τον υπερασπίστηκα , τώρα το διαπίστωσα, βόλτα είπε να κάνει και πάλι στη στάνη του θα γυρίσει ...ουδέν σχόλιο .Π

     • Εύμηλος avatar
      Εύμηλος @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 17:18:28

      Εκτιμώ την ακαδημαϊκή σκέψη του κ. Μαρκεζίνη. Αναμφίβολα είναι ευφυής. Δεν έχει όμως και το αλάθητο του Πάπα. Από τη στιγμή της εμφανίσεώς του στο δημόσιο χώρο επαναλαμβάνει διαπιστώσεις τεκμηριωμένες και με συγκριτικά παραδείγματα. Συγκεκριμένες προτάσεις, εξειδικευμένες δεν ακούσαμε.
      Και γιατί δηλαδή θα πρέπει να έχει καλύτερη εικόνα των πραγμάτων ο σερ απ' ότι ο αρχηγός του κόμματός μου; Επειδή είναι σερ και πολυβραβευμένος ακαδημαϊκός; Είναι το κριτήριο;
      Ο κ. Μαρκεζίνης προέρχεται από μια χώρα μη μέλος της ευρωζώνης και με παράδοση αντιευρωπαϊκή. Το Ηνωμένο Βασίλειο. Αναμφίβολα έχει δεχτεί τις επιρροές του. Ίσως ενδόμυχα εννοεί ότι θα πρέπει να βγούμε από το ευρώ και .... αυτή την ίδια την ΕΕ.
      Ο ΗΓΕΤΗΣ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ έχει παρουσιάσει δύο φορές συγκεκριμένα, επικαιροποιημένα και μάλιστα κοστολογημένα οικονομικά προγράμματα. Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.
      Κι επειδή κ. Δημάρη μας λέτε να ματαδιαβάσουμε τα του κ. Μαρκεζίνη.
      Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς που εγκαίρως έχει κάνει τις επαφές στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με Ισραήλ, Ρωσία για παράδειγμα; Δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς που με συνέπεια και σταθερότητα στο ΕΛΚ και στους συνομιλητές του στην ΕΕ επαναλαμβάνει την αναπτυξιακή του θέση; Δεν είναι ο τομεάρχης του Αντώνη Σαμαρά κ. Κικίλιας που αναδεικνύει μαζί με ειδικούς επιστήμονες το θέμα της ΑΟΖ;
      Πιστεύει κανείς ότι ακόμη κι οι όποιες σχέσεις με Ρώσους, Κινέζους, Ισραηλινούς κά δε θα είναι προιόν διαπραγματεύσεων; δε θα αναφέρονται σε διμερή συμφέροντα; Η έχει κανείς την εντύπωση, την αφελή πίστη, ότι οι διάφοροι που κραδαίνουν επιταγές έχουν αποφασίσει να το παίξουν οι φιλάνθρωποι της υφηλίου και να δίνουν δωροεπιταγές σε χρεωκοπημένους που δεν λεν να εννοήοσυν την ένδειά τους και να εργαστούν για την ανασυγκρότησή τους;
      Αίφνης κάποιοι δεξιοί συνάντησαν τις συνιστώσες των Συριζαίων κι αγαπήθηκαν. Είναι οι ίδιοι οι μονίμως συνομωσιολογούντες πάντα και παντού.
      Αυτοί που ποντάρουν στο θυμικό του αναδεύοντος το φραπόγαλο. Οι μεταπράτες της εξάρτησης και της αναπαραγωγής της. Μακριά από τον πραγματικό κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. Οι αλλαλάζοντες αρνητές της πραγματικότητας κι εξ αντιδιαστολής ιπποκόμοι του Σουλτάνου.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Εύμηλος 21/03/2012 20:13:31

      Σας παρέπεμψα στον κύριο Μαρκεζίνη επειδή αναγνωρίζετε την αξία του.

     • Εύμηλος avatar
      Εύμηλος @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 23:58:22

      Αναγνωρίζω στο πρόσωπο του κ. Μαρκεζίνη και τη γνώση και τη σοβαρότητα.
      Αναγνωρίζω όμως στο πρόσωπο του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, πέραν αυτών των προαναφερθέντων στοιχείων, τον ΗΓΕΤΗ που είναι ΙΚΑΝΟΣ να συνθέσει, συνδυάσει κι εφαρμόσει εκείνες τις αναγκαίες πολιτικές, όχι για να διαχειριστεί απλώς την τρέχουσα οικονομική κρίση, ΑΛΛΑ για να ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ και να δώσει στους ΕΛΛΗΝΕΣ το πλαίσιο ενός κράτους δικαίου που θα εγγυάται στον κάθε πολίτη τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πρωτίστως ως Έλληνας κι ακολούθως κι ως πολίτης της Ευρώπης.

     • Ένας avatar
      Ένας @ Εύμηλος 22/03/2012 00:20:11

      Ο Μαρκεζίνης δέχτηκε να χριστεί ιππότης από την ίδια βασίλισσα που διέταξε την εκτέλεση ανήλικων αγωνιστών για την ελευθερία της Κύπρου και την ένωσή της με την Ελλάδα. Το σπαθί που η Ελισάβετ ακούμπησε στους ώμους του για να τον κάνει σερ είναι το ίδιο που έκοψε το νήμα της ζωής των Κυπρίων εθνομαρτύρων. Ανθρώπους σαν τον Μαρκεζίνη ΔΕΝ τους θέλω για πρωθυπουργό μου.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ juliet 21/03/2012 15:16:14

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: Αυτό μας έλεγε ο Σαμαράς τότε που κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι αποφασίζει για τον λαό χωρίς να τον ρωτήσει. ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ: Αυτό μας το είπε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ. Όπως ο Σαμαράς έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό το ίδιο δικαίωμα έχουμε και εμείς. Δεν είμαστε μια μάζα με την υποχρέωση να πληρώνουμε τα σπασμένα των ενόχων. ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ; Ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό το ερώτημα.

    • juliet avatar
     juliet @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 16:42:18

     Την ερωτησή σου πως θα υα βγάλουμε πέρα ; την σέβομαι .Μη νομίζεις ότι είμαστε όλοι σε καλύτερη μοίρα.Εμένα η μιά μου κόρη έφυγε εκτός Ελλάδας και νομίζεις ότι δεν με πονάει; Εχω γίνει Γενίτσαρος ,έχω όχι μόνο οργή αλλά και εκδίκηση μέσα μου.Αλλά όλα μορεί ν΄αλλάξουν .Αν δεν αλλάξουν τότε τι να σου πω ..λίγο ακόμη.

     • tak avatar
      tak @ juliet 21/03/2012 16:59:38

      Όπως το είπες! Όλα θα αλλάξουν!!!

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ juliet 21/03/2012 17:05:13

      Φίλοι μου, οργή και εκδίκηση και μανία και να τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλα, έχουμε όλοι. Ολοι πιεζόμαστε και νοιώθουμε εξευτελισμένοι , απελπισμένοι, βλέποντας το μαύρο σκοτάδι για το αύριο....Αν αντιδράσουμε με γνώμονα αυτά τα συναισθήματα , το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να κλείσουμε εντελώς την πόρτα στην ελπίδα και να πάψουμε να έχουμε αύριο. Και αυτό είναι που θέλουν να μας οδηγήσουν να κάνουμε , όλοι αυτοί που μας έφεραν σ'αυτή τη κατάσταση , γιατί μέσα από το μηδενισμό και την εκδίκηση, αυτοί θα εξακολουθήσουν να έχουν ζωή και παρουσία στη ζωή και στο μέλλον της χώρας, ενώ η θέση τους είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. Αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος( Α.Σ.) μας δίνει μιά ελπίδα , μιά δυνατότητα , μιά άκρη. Ας τη χρησιμοποιήσουμε. Σε τελευταία ανάλυση , είναι άδικο να μη δώσουμε στον εαυτό μας και στη χώρα αυτή τη δυνατότητα, όταν δώσαμε την ευκαιρία ,αβασάνιστα, τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ και στο ΓΑΠ.

   • Ένας avatar
    Ένας @ juliet 21/03/2012 16:05:29

    Ας κάνουμε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, ε juliet;
    Γιατί μέχρι τότε μάς δεσμεύουν οι υπογραφές Σαμαρά προς Ευρωπαίους και η υπερψήφιση του Μνημονίου 2.

    • tak avatar
     tak @ Ένας 21/03/2012 16:58:20

     Πολύ βιαστικός είστε κύριέ μου! Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε! Αν είναι να μη γίνει πρωθυπουργός από σένα, μην τον ψηφίζεις.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ tak 21/03/2012 20:20:25

      ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΣ; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Και φυσικά δεν θα ψηφίσω ΝΔ. Ο Φαήλος όπως βλέπεις μιλά για πατριωτικές ιδέες. Και η ΝΔ το ίδιο κάνει. Μιλά για ιδέες την στιγμή που ο λαός μας δεινοπαθεί.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 22:42:08

      Το 1821 δηλαδή περνούσε καλά ο λαός μας; Αν σκέπτονταν έτσι οι Έλληνες την εποχή του ξεσηκωμού του γένους που ήταν ξυπόλητοι και υπόδουλοι και ο Κολοκοτρώνης τους φούσκωνε τα μυαλά με τις ίδιες "ιδέες" ενώ το στομάχι δεν ήταν ποτέ γεμάτο, αν σκέπτονταν όλοι οι Έλληνες τότε έτσι, θα είχα την τουρκιά ακόμη εδώ. Και δε διαφωνώ καθολου για το πόσο δεινοπαθεί ο λαός. Ποιος δε το γνωρίζει; Ο ΑΣ; Σοβαροί να έιμαστε. Πρώτος μίλησε για το μνημόνιο και την κατάληξή του όταν όλοι οι εταίροι τον πίεζαν να το δεχθεί. Και οι ίδιοι σε δηλώσεις τους τελευταία εκφοβίζουν για συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Ποιον εκφοβίζουν; Τον Τσίπρα; Τόσο "δεδομένος" είναι λοιπόν ο ΑΣ για αυτούς. Μόνο εμείς δεν καταλαβαίνουμε που το πάει...

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Γεώργιος Τ. 21/03/2012 23:23:53

      ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ: Ακόμα και μέσα στην Τουρκοκρατία ο γενικός κανόνας ήταν οι προύχοντες να φροντίζουν τους φτωχούς. Ο Κολοκοτρώνης για τον οποίο μιλάτε πέρναγε τα ίδια που πέρναγε και ο λαός μας. Οι βουλευτές μας είναι όλοι τους καλοβολεμένοι και οι αποφάσεις τους επηρεάζουν μόνο τον λαό μας. Αν είσασταν άνεργος ή αν δεν είχατε λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας πως θα σας φαίνονταν να σας λέγαν οι καλοβολεμένοι ότι αυτό είναι το πατριωτικό σας καθήκον; Οι άρχοντες μας έχουν μια δική τους θεώρηση της πραγματικότητας αφού ζούν σε άλλο κόσμο.

     • juliet avatar
      juliet @ Χρήστος Δημάρης 22/03/2012 20:37:25

      Xρήστο Δημάρη
      Χρήστο ,απόψε πιστεύω να ξέφυγες από τη νοοτροπία την κομματική του αριστερού και να είδες ότι όποιος αγαπάει την Πατρίδα δεν μασάει.Χθες σου είπα αν γινόντουσαν στάση πληρωμών και θα τα φορτόνανε στο Σαμαρά ,πιστεύω να σε κάλυψε ..αν όχι ,μάλλον βόλτα πέρασες να κάνεις να δεις και την πλατεία .

     • Ένας avatar
      Ένας @ Γεώργιος Τ. 22/03/2012 00:21:58

      Ο Κολοκοτρώνης δεν υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με τον σουλτάνο, ούτε πήγε βίζιτα στην Πόλη να βγει φωτογραφία μαζί του.

    • juliet avatar
     juliet @ Ένας 21/03/2012 16:59:25

     Κάνε υπομονή ,φάγαμε το βόδι ,έμεινε η ουρά ....πρέπει να τα καταφέρουμε ,για μας βρε γαμώτο.Για το δικό μας συμφέρο ,άντε μια φορά να λειτουργήσουμε αθόρυβα ,ύπουλα για την Πατρίδα μας.Αντε ν΄αφήσουμε το εγώ και να γίνουμε ΕΜΕΙΣ.Αυτό τους τρομάζει.Αντε δεν είμαστε φίλοι με τους Τούρκους ,είμαστε γείτονες που πρέπει να συνυπάρξουμε .Δεν είμαστε φίλοι με τους Αλβανούς όσο παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων εκεί .Πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι δεν είναι εύκολη η ζωή μας ,αλλά με το ρίχνουμε ο ένας το ανάθεμα στον αλλο χάνουμε το παιγνίδι .Σκεφτείτε δυομιση χρόνια μας στύβουν και δεν μιλάμε και απαιτούμε από έναν που δεν είναι πρωθυπουργός να κάνει τι ; Μυαλό .

     • tak avatar
      tak @ juliet 21/03/2012 17:01:31

      Πώς λένε; Κουκούτσι! Δράμι!

     • oneoff avatar
      oneoff @ juliet 21/03/2012 17:32:46

      Είναι κατανοητή η συναισθηματική φόρτιση που προέρχεται από μία τεράστια ανασφάλεια όλων μας απέναντι στο πρωτόγνωρο, όμως επιτρέψτε μου κα Juliet να διαφωνήσω: δυόμισι χρόνια μας στίβουν, όμως μιλάμε και αντιδρούμε. Ίσως περισσότερο και δυναμικότερα από άλλες χώρες που βρίσκονται στην ίδια ή παρόμοια μέγγενη. Και αν η στάση του κου Σαμαρά ήταν διαφορετική, λίγο λιγότερο συστημική κάτω από αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες, μάλλον πολύ περισσότερος κόσμος θα είχε ήδη αντιδράσει δυναμικότερα και θα είχε πιθανώς εν τοις πράγμασι ανατρέψει την αντεθνική πολιτική των κυβερνόντων. Και δε μιλάω για κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χρήστος Δημάρης 21/03/2012 22:33:26

   Δηλαδή τότε που τον ψήφισε τόσος κόσμος δε τον ψήφισε ως έντιμο, υπεύθυνο και πατριώτη; Για λαϊκιστή έψαχνε; Οι ηγέτες προχωρούν μπροστά με προσωπικούς κόπους και θυσίες δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους που τους πιστεύουν. Ή τον εμπιστεύτηκαν τότε και πρέπει να συνεχίσουν και τώρα μιας και στα 50 του ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ή απλά πήγαν να εμποδίσουν την εκλογή Μπακογιάννη και πάω πάσο. Όποιος όμως τον στήριζε έως προσφάτως είναι αφελής να νομίζει πως άλλαξε αξίες και ιδέες. Τρόπο αντιμετώπισης άλλαξε λόγω συνθηκών. Πόσο δύσκολο είναι να το αντιληφθούμε όταν ο δημαγωγός Τσίπρας λέει πως πρέπει να μείνουμε στην ΟΝΕ;

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Γεώργιος Τ. 21/03/2012 23:32:39

    ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: Δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας αντιπρόσωπος μας να αποφασίσει για τις ζωές μας χωρίς να μας ρωτήσει. Κάποιοι Έλληνες θεωρούσαν σωστή την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και κάποιοι την θεωρούσαν λάθος. Εσείς μπορεί να συμφωνείτε με την γνώμη του Σαμαρά, εγώ όμως διαφωνώ. Γιατί όμως η γνώμη του Σαμαρά μετρά περισσότερο και από την γνώμη του Ελληνικού λαού;

 10. xp avatar
  xp 21/03/2012 13:29:18

  Δεν είναι όλα θέμα Σαμαρά . Μην ομφαλοσκοπούμε συνεχώς. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε τυπική κρίση , είναι ένα οικονομικό και κοινωνικό πειραματόζωο .
  Αναλυτικά:
  1.Ιστορικά όλες οι νομισματικές ενώσεις διαλύθηκαν (Οταν δεν αντικαταστάθηκαν με Ομοσπονδία, πχ ΗΠΑ).
  2. Η εσωτερική υποτίμηση ως μέθοδος με εφαρμογή σκληρού νομίσματος , εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία.
  3.Ο ξένος παράγοντας και κυρίως η τρόικα μας δίνει φάρμακο λάθος συνεχώς και φορτώνουν τις ευθύνες για αυτό στους πολιτικούς.
  Ο Φαήλος υποστηρίζεί ότι μόνο με σωστή ηγεσία θα πάμε μπροστά! Δεν είναι σίγουρο! Οχι γιατί ο Σαμαράς δεν είναι πατριώτης ή δεν έχει σωστό πρόγραμμα κτλ .Απλά δεν είναι σίγουρο ότι γνωρίζει την λύση ,όπως και κανείς άλλος άλλωστε!

  • Ένας avatar
   Ένας @ xp 21/03/2012 16:09:21

   Άρα, η μόνη λογική λύση είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη.
   Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, να δω πού θα πουλάνε τα προϊόντα τους οι Γερμανοί με το νέο μάρκο στα δύο ευρώ.

   Η Ευρώπη μάς εκμαύλισε, με τη συνέργεια των πολιτικών μας, οι οποίοι βρήκαν στις Βρυξέλλες τον σούγκαρ ντάντι που πάντοτε έψαχναν, είτε στην Πόλη, είτε στη Ουάσινγκτον.

   Η Ευρώπη μάς έδωσε επιδοτήσεις για να καταστρέψουμε την παραγωγή μας και να αγοράσουμε τη δική της, και τώρα κάνει ότι δεν κατάλαβε τι γινόταν τόσα χρόνια.

   Έξω από την Ευρώπη ΤΩΡΑ για να πάρουν το μάθημα που χρειάζονται.
   Όσοι από σας λέτε ότι με την Ελλάδα εκτός Ευρώπης θα κάνουν πάρτι τα λαμόγια, ποιον τιμώρησε η Ευρώπη και ποιον ταπείνωσε από όσους μάς ρήμαξαν τόσα χρόνια; Κανένα. Μόνο να κόβει τη σύνταξη τού παππού και το μισθό του νέου ξέρει η Ευρώπη.

   • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
    ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Ένας 21/03/2012 17:38:28

    Έχεις καταλάβει οτι ο ΓΑΠ εφάρμοσε σχέδιο εξόδου μας από την Ευρώπη; Μέχρι το δημοψήφισμα ευρώ ή δραχμή έφτασε το πήρες πρέφα;

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 21/03/2012 22:46:51

     Λάθος! Δεν είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ! Ήταν απλά ψευτοδίλημμα που του είπαν από την άλλη πλευρά του ατλαντικού να βάλει μήπως και λέγαμε ΟΧΙ και κατέρρεε η ΟΝΕ ώστε να επιβάλλουν παγκόσμιο νόμισμα και οικονομική διακυβέρνηση γρηγορότερα. Αυτό δε μας τσαμπουνάει 2 χρόνια τώρα; Δεν ήθελε να βγούμε από την ΟΝΕ με σχεδιασμό για μείωση των αρνητικών συνεπειών. Ήθελε την καταστροφή της χώρας για εκφοβισμό μέσω του παραδειγματισμού όσων θα ήθελαν να είναι αντιδραστικοί στα σχέδια των δυνατών του κόσμου τούτου...

 11. λεω avatar
  λεω 21/03/2012 13:43:12

  "...Θα απαλλαγούμε από τα δεσμά μόνο όταν η χώρα γίνει ένα μεγάλο εργοτάξιο αναδημιουργίας. Θα τους διώξουμε μόνο όταν αποκτήσουμε ξανά υγιή παραγωγική βάση, όταν εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον ορυκτό μας πλούτο, τιμωρήσουμε τους ενόχους κι αποκτήσουμε σύγχρονους και λειτουργικούς θεσμούς..."

  Aκριβώς επειδή αυτό θέλω και εγώ και επειδή κανένας απο τους δύο μεγάλους πολιτικούς σχηματισμούς δεν μου εμπνέει με επιστοσύνη πόσο μάλον που η ΝΔ οραματίζεται το Αυριο με τον τηλε-πωλητή Μπουμπούκο και τον Βορίδη παρέα με την Πιπιλή ( Dancing with stars κ.λ.π.) είναι επιτακτική ανάγκη να τιμωρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δύο κόμματα
  Στο βάθος ελπίζω ότι οι πολίτες (η πλειοψηφία τους δηλαδή) δεν έχουν υποστεί λοβοτομή!!
  Είδωμεν...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ λεω 21/03/2012 23:22:55

   Ναι και η χώρα θα μπει στον αυτόματο και τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουν ο Φώτης, η Αλέκα, ο Πάνος κι ο Αλέξης. Ή θα λυθούν μόνα τους.

   • Ένας avatar
    Ένας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/03/2012 09:25:54

    Πάντως, δεν πρόκειται να λυθούν από τον Μπένι και τον Τόνι, που υπέγραψαν ότι δεν θα κάνουν τίποτα χωρίς το ΟΚ του Ζαν Κλοντ, του Ζοζέ Μανουέλ, του Μάριο Ντράγκι και της Άνγκελας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ένας 23/03/2012 00:09:59

     Αυτό κατάλαβες ότι έγινε; Είσαι βαθιά νυχτωμένος.

 12. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/03/2012 13:45:40

  Μέ λίγα λόγια,τό ἀπόσταγμα τῶν λόγων τοῦ κ.Φ.Κρανιδιώτη: Ἀληθινός πατριωτισμός καί ἀγάπη πραγματική γιά τήν πατρίδα χωρίς τό φόβο ''τί θά ποῦνε οἱ ξένοι'', ὀμόνοια καί ὁμοψυχία μεταξύ μας πρώτα, κι ὓστερα ἐνδιαφέρον γιά τούς νόμιμους μετανάστες, μέχρις αἳματος προσπάθεια γιά καθαρισμό τῆς σαπίλας τῶν ἀποστημάτων τῆς κακοδιαχείρισης, τῶν λαμόγιων,τῶν μαϊμοῦ ἐπιδομάτων καί τῶν κρατικῶν ''παραπτωμάτων'' καί τέλος,ἀγάπη στόν τόπο πού μένουμε,σ' αὐτό πού εἲμαστε,σ' αὐτά πού ἒχουμε κιὂχι σ' αὐτά πού θά θέλαμε νά ἒχουμε,ὃπως μέχρι πρίν λίγο καιρό....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/03/2012 23:20:57

   Κυθήριε φίλε, με συνοψίζεις εύστοχα...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/03/2012 07:53:53

    Εὐχαριστῶ πολύ Φαήλο,μέ τιμᾶ ἰδιαιτέρως αὐτό πού λές.

 13. Mara avatar
  Mara 21/03/2012 13:53:43

  «Η Ελλάδα, υπό την πίεση των πιστωτών, ζητά από τουρκικές εταιρείες να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για πώληση περιουσιακών στοιχείων της αξίας 50 δισ. ευρώ», γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σε άρθρο της που τιτλοφορείται «Το ένα τρίτο της Ελληνικής γης προς πώληση»

  Ωραία πράγματα... έ...???

 14. τηλέμαχος αναγνώστου avatar
  τηλέμαχος αναγνώστου 21/03/2012 14:12:41

  Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι προφανώς το σημαντικότερο ζητούμενο στην παρούσα συγκυρία. Βλέπει κανείς τίποτε άλλο στα δύο κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου κανέναν άλλο καϋμό από τη διάσωση των τραπεζών;
  Επίσης μπορεί κανείς από τους οπαδούς του "ευρώ ή χάος" να δείξει ότι είναι δυνατό σε μια οικονομική ζώνη με κοινό νόμισμα, κοινή δημοσιονομική πολιτική με απαγόρευση ελλειμμάτων, μια οικονομία με χαμηλότερη ανταγωνιστικότητα από αρκετές άλλες (συμπεριλαμβανομένης μιας από τις τρεις πιο ανταγωνιστικές/παραγωγικές οικονομίες του κόσμου!) να καταφέρει να τις ξεπεράσει;
  Έχει σκεφτεί κανείς από αυτούς που επαναλαμβάνουν το κλισέ περί "μεγάλων έργων" ως πανάκεια για την ανάπτυξη ότι αυτά μας έφεραν εδώ και ότι έχουν πολύ μικρούς πολλαπλασιαστές απασχόλησης;
  Μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για τους μισθούς των 300 ευρώ και την προοπτική των μισθών Κροατίας-Βουλγαρίας μπορούμε να έχουμε;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ τηλέμαχος αναγνώστου 21/03/2012 16:33:52

   Ελάχιστος θεσμοποιημένος μισθός Κροατίας 2.814 kuna = 374 Euro.
   1 Croatian kuna = 0.132696986 Euro
   Ελάχιστος θεσμοποιημένος μισθός Βουλγαρίας 290 leva = 150 Euro
   1 Βουλγαρικό leva = 0.51129 Euro
   Ελάχιστος θεσμοποιημένος μισθός Πορτογαλίας = 485 Euro

   Πηγή: Fédération des Employeurs Européens.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Ο Θείος 21/03/2012 16:47:04

    Οι συγκρίσεις με την Πορτογαλία έχουν πάψει (Λαγκάρντ, κ.α.). Βουλγαρία και Κροατία ακούγονται σαν οι άμεσοι ανταγωνιστές προς τους οποίους πρέπει να συγκλίνουμε (ώστε να εισρεύσουν οι ξένες άμεσες επενδύσεις, να τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη και σε ορίζοντα 10-20 και βάλε ετών να επιστρέψουν οι μισθοί στα 700 ευρώ και να κλαίμε εκείνη τη γενιά (G700) για τις προοπτικές της).

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ τηλέμαχος αναγνώστου 21/03/2012 20:17:47

     Η Κροατία (και από πλευράς παραγωγικότητας) είναι πολύ πιό κοντά στην Πορτογαλία, παρά στην Βουλγαρία.
     Επίσης ΑΕΠ κατά κεφαλή (2011, ΔΝΤ): Κροατία 18.338 $, Πορτογαλία 23.204 $ (+ 26% σε σχέση με Κροατία)
     Βουλγαρία 13.562 $ (-42 % σε σχέση με Κροατία)
     Καμμιά φορά άς κυττάμε και αριθμούς, έχουν και αυτοί τη σημασία τους.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ τηλέμαχος αναγνώστου 21/03/2012 20:27:29

     Τα εγχώρια στερεότυπα εναντίον των πρωην "ανατολικών" χωρών υπάρχουν ακόμη (η Κροατία δεν είναι κάν ανατολική, η Γιουγκοσλαβία ήταν αδεσμευτη μαζί με την Αυστρία, Φινλανδία κτλ και με κάποια οικονομία αγοράς). Η Βουλγαρία, ΟΚ, άν και χώρα της ΕΕ και υποψήφια για Ευρωζώνη, είναι άλλη περίπτωση. Έχει και Οθωμανικό παρελθόν όπως εμείς.
     Άν πάμε παραπάνω, η Σλοβενία έχει οικονομικούς δείκτες παρόμοιους με της Ιταλίας (ΑΕΠ κατά κεφαλή 30.000 $, έναντι 27.000 της Ελλάδας) και πιό ψηλή παραγωγικότητα. Η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία έχουν ΑΕΠ μεγαλύτερο της Πορτογαλίας.
     Οι χώρες αυτές (και Σλοβενία - Κροατία) έχουν επίσης παραδοσιακά πολύ καλές υποδομές (σιδηρόδρομοι, λιμένες, χωροταξική -πολεοδομική οργάνωση κτλ). Ανήκαν στην Αυστροουγγαρία όταν τα Νότια Βαλκάνια ήταν Οθωμανική επαρχία.

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Ο Θείος 21/03/2012 20:47:48

      Σε έχασα, τι ακριβώς θέλεις να πεις; Ακόμη και έτσι, μετά από 5 χρόνια ύφεσης το ΑΕΠ κατά κεφαλή της Κροατίας είναι ακριβώς τα 2/3 του ελληνικού (18 χιλ με 27 χιλ). Εννοείς ότι τα 510-580 που έχουμε τώρα πρέπει να γίνουν 374;
      Επίσης σημασία έχει πόσοι από το εργατικό δυναμικό αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό. Το θέμα είναι ότι η λογική των δανειστών είναι η εξής: Μεγάλη ανεργία; η απάντηση πρέπει να είναι μείωση μισθών. Επιμένει η ανεργία; Περαιτέρω μείωση μισθών μέχρι να "ισορροπήσει" η αγορά εργασίας. Το που θα κάτσει αυτή η διαδικασία (έχοντας τώρα ποσοστό ανεργίας 18-20%) μπορεί να είναι και μισθοί χαμηλότεροι των βουλγαρικών. Είναι διατεθειμένος κάποιος να το εφαρμόσει αυτό το πράγμα;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ τηλέμαχος αναγνώστου 21/03/2012 23:09:43

      Η επιμονή της τροικας στο ύψος του κατώτατου μισθού οδηγεί σε λάθος την ίδια τη στρατηγική της της "εσωτερικής υποτίμησης". Υπάρχει μεγάλο άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει στην Πορτογαλία ή Κροατία. Οι υψηλοί μισθοί έχουν κοπεί δυσανάλογα λίγο, σε σχέση με τους χαμηλούς.
      Η μείωση των κατώτερων μισθών, πέραν της αντικοινωνικότητας, δεν έχει κανένα νόημα για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ή των τιμών στα αγαθά.
      Μπορεί ίσως να γίνει άμεση σύγκριση προοπτικών με την Πορτογαλία (βαδίζουμε παράλληλα), σε καμμιά όμως περίπτωση με την Κροατία: Το ΑΕΠ της Κροατίας όπως και όλο το οικονομικό της outlook έχει ανοδική προοπτική για το 2011, άν και το 2010 είχε ύφεση 1.2 %. Προφανώς και δεν εννοώ αυτό που λές στην πρώτη παράγραφο. Θα ήταν παράλογο, αφού πρόκειται για δυναμικά και αντίστροφα μεταβαλλόμενα μεγέθη. Μέχρι να αναστραφεί η Ελληνική ύφεση το Κροατικό ΑΕΠ ανά κάτοικο θα είναι ψηλότερο από το τωρινό.
      "Croatia's external deficits have been declining further: the current account deficit of $1.4 billion in Q4 2010 was down by a third in comparison to the same period in 2009, while the trade deficit in January 2011 was 11.8 per cent lower year on year (due to more robust export growth). As such, D&B has raised its growth forecasts to + 1.5 % for 2011 and +2.2 % for 2012".
      (Από το Βalkan Ιnsight).

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Ο Θείος 22/03/2012 00:08:09

      Το πρόβλημα είναι ότι την "επιμονή της τρόϊκας στο ύψος του κατώτατου μισθού" που πλέον συμπαρασύρει και τους μεσαίους μισθούς αν και όχι ακόμη των ανώτερων στελεχών, την έχουν αποδεχθεί και την εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κατά τα άλλα η δραματική μείωση των μισθών δεν πρόκειται για "λάθος πολιτική", είναι η στρατηγική του διεθνούς και του εγχώριου κεφαλαίου για την πλήρη ήττα των μισθωτών εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και μέλλει να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα για τους μισθωτούς όλων των χωρών της Ευρώπης.

   • oneoff avatar
    oneoff @ Ο Θείος 21/03/2012 17:21:32

    Ακόμη κι έτσι, όπως κάλλιστα καταλαβαίνετε κε Θείε, 2814 kuna δεν έχουν τη τοπική αγοραστική δύναμη των 374 ευρών, όπως 345 και κάτι δραχμές(που τις θυμήθηκα..) δεν είχαν την αγοραστική δύναμη ενός ευρού.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ oneoff 21/03/2012 22:50:44

     Στις 340,75 δραχμές κατέληξε με κερδοσκοπική υποτίμηση Σημίτη-Παπαντωνίου η ισοτιμία εισόδου στο ευρώ. Και πανηγύρισαν για τη μεγάλη τους επιτυχία να παντελονιάσουν τόσα δις...

 15. xp avatar
  xp 21/03/2012 14:26:55

  Ακριβώς, είμαστε το επίκεντρο ενός παγκόσμιου πειράματος .Ιστορικά δεν έχει ξαναγίνει εσωτερική υποτίμηση με σκληρό νόμισμα. Η θεωρία από την πράξη δια φέρει.Συν οι σκοπιμότητες που αναφέρεις.

 16. Κερασία avatar
  Κερασία 21/03/2012 14:32:26

  Αγαπητέ Φαήλο,
  εκτιμώ και θαυμάζω τον τρόπο της σκέψης σου και, κυρίως, το ύφος του λόγου και της γραφής σου.
  Αναρωτιέμαι όμως, πώς θα γίνει η φυγή προς τα εμπρός;
  Με τον Άρη, με τον Κούλη, τον Κωστή και τα άλλα παιδιά;
  Μην απαξιώνεις τον εαυτό σου και το αγωνιστικό σου ήθος.
  Εύχομαι και προσεύχομαι να μη γίνεις ο Απόστολος Κακλαμάνης της κεντροδεξιάς.

  • oneoff avatar
   oneoff @ Κερασία 21/03/2012 15:23:56

   κα Κερασία,

   δεν είναι τόσο ηλικιωμένος ο κος Φαήλος ώστε να γίνει ο Απόστολος Κακλαμάνης της Δεξιάς. Θέλει ακόμη καμμιά δεκαετία για να τον φτάσει.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ oneoff 21/03/2012 19:03:02

    Δύο δεκαετίες...

    • oneoff avatar
     oneoff @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/03/2012 19:06:23

     Σωστά. Ο Κακλαμάνης(Απόστολος) είναι 75. Συγγνώμη για το λάθος.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ oneoff 21/03/2012 23:19:04

      Τότε τρεις δεκαετίες.

  • svetlana avatar
   svetlana @ Κερασία 21/03/2012 23:33:54

   Μην τους ψηφίσεις... Δική σου είναι η επιλογή δική σου και η δύναμη....
   Τα ψηφοδέλτια θα έχουν και νέους και άφθαρτους και σωστούς, βρες έναν και ψήφισε... Εκεί θα κάνεις τη διαφορά... Η ΝΔ δεν είναι του Αρη, του Κυριάκου ή του κάθε βαρώνου ή βαρωνέτου... Η ΝΔ είναι του απλού κόσμου. ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009... ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ? ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ? ΚΑΝΤΟ!!! ΨΗΦΙΣΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ!!! Ετσι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό....

   • Κερασία avatar
    Κερασία @ svetlana 22/03/2012 00:00:22

    Αν κρίνω από προηγούμενη ανάρτηση του antinews τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ ούτε νέους φαίνεται να έχουν ούτε άφθαρτους. Ανακύκλωση του κολωνακιώτικου κηφηναριού και του νεποτισμού μου φάνηκαν.

    • svetlana avatar
     svetlana @ Κερασία 22/03/2012 00:21:32

     Ανακοινώθηκαν? Πότε και δεν το πήρα χαμπάρι?

 17. Παύλος avatar
  Παύλος 21/03/2012 14:40:16

  Φαήλο,
  θα είναι σαν να παραβιάζω ανοιχτές θύρες, αν έλεγα ότι είσαι πολύ δυνατός !
  Είσαι όμως και ρηξικέλευθος ! ( Ο Σαμαράς είναι;;;;)
  Είσαι όμως και : ουδαμώς "μη μου άπτου" !! ( Ο Σαμαράς είναι;;)
  Ο έχων ώττα ακούειν, ακουέτω !

  • tak avatar
   tak @ Παύλος 21/03/2012 17:37:35

   Δεν τον ξέρεις αδερφέ τον Αντώνη Σαμαρά... Κρίμα να τον κρίνεις, χωρίς να τον γνωρίζεις!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ tak 21/03/2012 19:20:40

    ( "Δεν τον ξέρεις αδερφέ τον -------------…Παύλο. Κρίμα να τον κρίνεις, χωρίς να τον γνωρίζεις!" ) !!!!!!!

    • tak avatar
     tak @ Παύλος 21/03/2012 20:07:06

     Ουδεμία κρίση διατύπωσα σε βάρος σας. Αν το σχόλιο ήταν για τον κ. Κρανιδιώτη, κακώς παρενέβην, αλλά δεν το είδα. Το κρίμα είναι μια αόριστη έννοια και δεν αποτελεί κρίση.
     Πάντως το πόσο μαχητής είναι ο Αντώνιος, μπορώ να σε διαβεβαιώσω, τον έχω δει στην πράξη...

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ tak 21/03/2012 20:31:35

      Συμφωνούμε, μακάρι νάξερες πόσο συμφωνούμε!!! Ουδεμία παρεξήγηση φίλε tak!

  • juliet avatar
   juliet @ Παύλος 21/03/2012 17:54:27

   Παύλο,
   επειδή σε βλέπω που γράφεις και μάλιστα σε εκτιμώ ,μια φιλική συμβουλή ,μη συγκρίνεις κανέναν με κάποιον άλλο.Πολλές φορές το έκανα και εγώ πιο παλιά .Η γνώμη του καθενός είναι υποκειμενική ,η άποψη όμως όταν γνωρίσεις κάποιον είναι δική σου.Ο Σαμαράς έχει ένα ''ελάττωμα ''είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ juliet 21/03/2012 19:14:53

    Αγαπητοί Tak και Juliet,
    Αν πράγματι διαβάζετε τις όποιες μικρές, βιαστικές παρεμβάσεις μου, θα πρέπει να έχετε σημειώσει πόσο σθεναρός, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του Σαμαρά στέκομαι! Είναι η μόνη φορά, που θέλησα να υπαινιχθώ (προβάλλοντας και τις αρετές του Φαήλου), μια κάπως πιό σκληρή στάση από τον αρχηγό, μιας και μπαίνουμε σε επίσημη προεκλογική περίοδο.
    Πάντως, ευχαριστώ για τις θέσεις σας απέναντί μου! Μάλλον χαρά και ενίσχυση μου δίνουνε!

    • tak avatar
     tak @ Παύλος 23/03/2012 11:17:53

     Να είσαι περήφανος για τον πρόεδρο. Αξίζει την περηφάνια μας και την τιμή μας. Και να είσαι καλά.

 18. oneoff avatar
  oneoff 21/03/2012 14:49:43

  Μα το "κλισέ των μεγάλων έργων" κε Αναγνώστου έχει πολύ ψωμί για τους διαχειριστές. Και τεράστια κέρδη για γηγενείς και αλλοδαπούς εργολάβους. Άντε να μαζέψουν λεφτά τα κόμματα και οι κεντρικοί διαχειριστές τους από πολλά μικρά έργα και πολλούς μικρούς εργολάβους, όταν οι προυπολογισμοί διαχέονται και το κόστος είναι ελέγξιμο. Ενώ, στήνεις φερ'ειπείν μία γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, την ονομάζεις και Τρικούπης και άντε να βρεί κανείς πόσο κοστίζει και ποιός πήρε τι.

 19. juliet avatar
  juliet 21/03/2012 14:55:58

  Τώρα το πήρες είδηση ότι οι ιώσεις αυτή την εποχή είναι μεταδοτικές ...εγώ έχω ανοσία,δεν κολλάω τίποτε.:)

 20. kas avatar
  kas 21/03/2012 15:03:31

  Φαηλο +1000 όπως και γιά το σημερινό στην δημοκρατία

  Είτε το θέτε, είτε όχι
  η ελπίδα αυτή τη στιγμή είναι πέριξ του Σαμαρά και της ομάδος πέριξ του
  (και όχι της ΝΔ ως Νέας Δημοκρατίας)
  γκέγκερ ?

  όλα τα υπόλοιπα είναι κολυμπηθρόξυλα

  ουαί και αλλοίμονο εάν αποτύχουν...και για εμάς και για αυτούς

  αλλά πρώτα θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κυβερνήσουν
  τα κόκκινα σκυλιά και τα ορφανά του σόρος είναι στην γωνία έτοιμα να μας κάνουν ''Συρία''

  για φανταστείτε...τους μπάχαλους να καίνε τα πάντα μαζί με τα ορκς και να σφάζουν στο γόναταο και....τα cnn να μεταδίδουν την πορτοκαλί επανάσταση δήθεν των Ελλήνων ?

  για φανταστείτε το κρατός (δηλαδή εμάς) να προσπαθεί με τον στρατό να καταστείλει τους κόπρους...και στο εξωτερικό να μιλάνε για αυθαίρετο και δικτατορικό καθεστώς και τα ρέστα ?

  για φανταστείτε το νατο να μας βομβαρδίζει υπέρ αφγανών και μπάχαλων ?

  σταματήστε να φωνασκείτε λοιπόν
  το μάθημα δεν σας έγινε πάθημε
  το ίδιο σκούζατε και επί ΚΚΒ
  και ιδού τα αποτελέσματα

  όποιος σκούζει για να σκούξει ας το ξανασκεφτεί, διότι αυτό που έρχεται στην θέση εκείνου που κράζεται είναι πολύ χειρότερο

  σκεφτείτε μόνο...μετά από λίγο καιρό να λέτε....που είναι ο ΓΑΠ που περνάγαμε καλά

  να ξέρετε ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ και τα αριστερομπαχαλικά δεκανίκια του....θα κάνει τα αδύνατα δυνατά όχι μόνο για να μην κάνει κυβέρνηση ο ΑΣ...αλλά και για να μην είναι καν μέσα στα πράγματα

  όταν ο αρχηγός του λέει...''πάμε για πρωτιά'' δεν κάνει χαβαλέ
  το εννοεί

  ψηφίστε τώρα λοιπόν...τα λοιπά ''δεξιόστροφα'' σταγονίδια...οπότε σταγόνα-σταγόνα να ξαναφάτε στην μάπα τα ξόανα τα γνωστά

  τα κεφάλια μέσα και πανστρατιά χρειάζεται για την ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ έναντι των ΗΝΩΜΕΝΩ ΟΡΚΣ της κεντροαριστερομπαχαλικής ''δημοκρατικής'' παράγκας

  γκέγκερ ?
  αν όχι σκούξτε...για τα επιδόματα των τυφλών ταξιτζήδων ή ακόμα καλύτερα φτιάξτε πανώ και κατεβείτε στους δρόμους μαζί με τους ανταρσύες

  χιλιάδες χρόνια....''ανελευθερίας'' δεν σας μάθανε
  για την ιστορία του γένους ομιλώ
  δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος ''ελευθερίας'' μπροστά στον ιστορικό και μυθολογικό χρόνο των Ελλήνων
  αλλά μυαλό δεν βάζετε
  δεν μπορείτε να κατανοήσετε γιατί πρέπει να ποιήσουμε τόσους και τόσους άθλους (όπως καταγράφει ακατάπαυστα η μυθολογία μας) για να πετύχουμε την συγχώρεση (για παλαιότερες αμαρτίες) και την θέωσή μας

  αντίθετα θέλετε μόνο να ασκείτε κριτική
  so be it

  θα ξαναματαφάτε καλά

  • anonymous avatar
   anonymous @ kas 21/03/2012 15:33:46

   ειπε οτι θα βγαλει τις κουκουλες,αυτο δεν αρκει

   προηγουμενα πρεπει να εχει επικοινωνησει στα ξενα μμε οτι η χωρα δεχεται μαζικη εισβολη απο τα βορεια και ανατολικα συνορα εκατονταδων χιλιαδων ξενων υποκινουμενων οπλισμενων και οτι οι αλλοδαποι αυτοι παρεισακτοι,δηθεν μεταναστες,εκαψαν την Αθηνα δυο φορες,υποθαλπομενοι απο τους ντοπιους αριστερους (ο ορος ντοπιοι ειναι αυτος που οι ιδιοι οι ντοπιοι αριστεροι θελουν να ονομαζονται,δεν θελουν να λεγονται ελληνες αριστεροι)

   πρεπει να μιλησει δυνατα και καθαρα για εισβολεις λαθρομεταναστες εγκληματιες και ξενο σωμα προς τον ελληνικο λαο,δειχνοντας τα στοιχεια της αστυνομιας για την εγκληματικοτητα

   ποτε των ποτων ο ελληνικος λαος δεν θα δεχθει ειτε με τη βια ειτε αναγκα και οι θεοι πειθονται να συσσωματωθει με αυτους

   ποτε

   αλλα αυτο οφειλει να το πει δυνατα ο κος Σαμαρας αν το πιστευει και αν το εννοει

 21. gripanag avatar
  gripanag 21/03/2012 15:20:38

  Λέμε ότι τιμούμε το 1821 αλλά όταν έρχεται η ώρα να αποδείξουμε στην πράξη τα λόγια μας πράτουμε τα αντίθετα. Δεν γίνονται και τα δύο, να λέμε ότι εμπνεόμαστε από τα ιδανικά εκείνα αλλά από την άλλη όταν έρχεται η ώρα των αποφάσεων να συμβιβαζόμαστε και να δεχόμαστε την ατίμωση. Δεν υπάρχει μέση οδός φίλοι μου όσο κι αν προσπαθείτε να με πείσετε και να πεισθείτε δια του αντιθέτου και να συμβιβάσετε τα ασυμβίβαστα με περίτεχνες οικονομιστικές μελέτες και άλλα προσχήματα. Διότι όταν μπαίνεις στη λογική του συμβιβασμού για κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο, έχεις ήδη εκχωρήσει την ψυχή σου. οπότε μετά διαπραγματεύεσαι μόνο το άδειο σαρκίο σου, το οποίο και λίγη αξία έχει. Λες και οι ''τρελλοί'' του Μεσολογγίου δεν είχαν προτάσεις για συνθηκολόγηση. για να σώσουν τη ζωή τους να πάνε κάπου αλλού να ζήσουν και να πασχίσουν για ''ανάπτυξη''. Μα πως τους διέφυγε αυτό το υψηλό ανθρώπινο ιδανικό! Με μετρήσεις δεικτών ανάπτυξης κάθε καθεστώς σκλαβιάς σε όλες τις εποχές πρέπει ασφαλώς να αριστεύει στην σχετική κλίμακα. Και οπωσδήποτε οι ανά τους αιώνες Δοσίλογοι και Νενέκοι θα επικαλούνται τον ''ρεαλισμό'' και μόνιμη επωδός τους θα είναι, το ''μα δεν γινόταν αλλιώς''...Γιατί λοιπόν οι Μεσολογγίτες έκαναν άλλη επιλογή; Γιατί είχαν πλήρη επίγνωση ποιο είναι το μείζον, η επίτευξη του οποίου είναι αδιαπραγμάτευτη και άνευ αυτού ο βίος αβίωτος και ποιο είναι το έλασσον...Μα θα πει κάποιος, ποιο το νόημα της θυσίας αφού δεν έμεινε κανένας τους; κι όμως όπως και με τις Θερμοπύλες το Μεσολόγγι κέρδισε τον πόλεμο, κι ας το χάσαμε. Εγώ, που όπως όλοι μας γεννήθηκα και γαλουχήθηκα σε ένα στρεβλό σύστημα και που κινδύνεψα να ταυτιστώ κι εγώ και να το ενδυναμώσω δια της συμμετοχής μου όπως μπορεί και σε μικρό βαθμό να έπραξα, είμαι ο ίδος που ισχυρίζομαι ότι είμαστε ο ίδιος λαός, οι ίδιοι άνθρωποι και έχουμε το ίδιο θυμικό και δυναμικό με κείνους. Είμαι ο ίδιος που διαλέγω να εμπνέομαι πια μόνο από ανθρώπους της εμβέλειας και του πνευματικού μεγαλείου των κολυβογραμμάτων των αγωνιστών εκείνων, παρά από τους περισπούδαστους υπηρέτες της ασημωμένης σημερινής ελίτ που έχοντας απωλέσει κάθε ηθικό έρεισμα ανοίγει καθημερινά στην πτώση της νέες Κερκόπορτες. και μάλιστα οι υπηρέτες αυτοί ισχυριζόνται ειλικρινώς ίσως, ότι υπηρετούν το εθνικό συμφέρον...και όντως το πιστεύουν γιατί ακολουθούν πιστά τα εγχειρίδια του Harvard και του LSE και τις νουθεσίες των ιθυνόντων νοών του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου. Αλλοίμονο όμως, έπρεπε να ακολουθούν τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη.

  ''283...Μία φοράν, όταν επήραμε το Ναύπλιο, ήλθεν ο 'Αμιλτον να με ιδεί. Μου είπε ότι: « Πρέπει οι Έλληνες να ζητήσουν συμβιβασμό, και η Αγγλία να μεσιτεύσει». Εγώ του αποκρίθηκα, ότι: « Αυτό δεν γίνεται ποτέ, ελευθερία ή θάνατος. Εμείς, καπιτάν 'Αμιλτον, ποτέ συμβιβασμό δεν εκάμαμε με τους Τούρκους. 'Αλλους έκοψε, άλλους σκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς ημείς, εζούσαμε ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε, η φρουρά του είχε παντοτινό πόλεμο με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήτον πάντοτε ανυπότακτα». Με είπε: «Ποία είναι η βασιλική φρουρά του, ποία είναι τα φρούρια;» - « Η φρουρά του βασιλέως μας είναι είναι οι λεγόμενοι Κλέφται, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά». Έτσι δεν με ομίλησε πλέον.
  284. Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελλοί, δεν εκάναμε την επανάσταση...''

  Από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ gripanag 21/03/2012 23:01:22

   Ποιος δεν ανατριχιάζει ενθυμούμενος τον Θόδωρο και την απάντησή του; Το θέμα είναι πως και ο Θόδωρος έκανε πίσω στον εμφύλιο απέναντι στους υποταγμένους κοτζαμπάσηδες που πριν λίγο καιρό βολεμένοι από τους Τούρκους δεν ήθελαν επανάσταση και όταν είδαν εξουσία προκάλεσαν εμφύλιο για να μην βρεθούν να διοικούνται από τους αρματωλούς όπως ο Θοδωρής. Και έκανε πίσω στον εμφύλιο επειδή δεν ήθελε να χυθεί άλλο ελληνικό αίμα όταν χύθηκε του γιου του. Και ο ΑΣ αυτό επιδιώκει. Να μην χαθεί η χώρα μέσα στο χάος.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ gripanag 22/03/2012 02:01:13

   Το Ελληνικόν Έθνος, δυνάμει της παρούσης πράξεως, θέτει εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού Ελευθερίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως, υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρετανίας”…

   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

 22. however avatar
  however 21/03/2012 15:21:16

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη,

  αυτό το άρθρο θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο σπόρος ενός νέου Εθνικού Προγράμματος Ανασυγκρότησης. Χρειάζεται και ηγέτη και ομάδα κρούσης. Αποφασισμένους και αταλάντευτους. Ρεαλιστές και οραματιστές. Συγκροτημένους και ανατρεπτικούς. Ελεύθερους και έτοιμους να πέσουν πρώτοι στη φωτιά και να παλέψουν ώσπου να πείσουν έναν λαό που τον έχουν μάθει μόνο να προδίδεται.

  Σήμερα λίγες ημέρες πριν τη σημαντικότερη εκλογική επιλογή, ας αναλογιστεί ο κάθε ένας, ακόμα και ο πιο οργισμένος, ο πιο αδικημένος, ο πιο απογοητευμένος αν υπάρχει ακόμα περιθώριο. Περιθώριο να μην γίνουμε γείτονες της Συρίας και της Αιγύπτου. Περιθώριο να μην γίνουμε “πελάτες” της Τουρκίας. Περιθώριο να αλλάξουμε τη ρότα μιας προαναγγελθείσας καταδίκης. Περιθώριο να ξαναχαμογελάσουμε σε αυτή τη γενιά. Ας αναλογιστεί ο καθένας μόνος.

  Και εάν αισθανθεί ότι υπάρχει ακόμα αυτό το περιθώριο, τότε ας αναλογιστεί το "γιατί" υπάρχει. Ας αναλογιστεί μήπως υπάρχει, γιατί ένας άνθρωπος - την πλέον κρίσιμη στιγμή που "παίχτηκε" σε ποιά γειτονιά θα ζήσουμε - δέχθηκε να αναλάβει πολιτικό και προσωπικό κόστος για να υπάρχει ακόμα η δυνατότητα. Όχι η βεβαιότητα, η δυνατότητα. Ας αναλογιστεί μήπως υπάρχει, γιατί ένας άνθρωπος που πρώτος είδε ότι η πορεία που μας έβαλαν ήταν σημαδεμένη, άντεξε σε πιέσεις και λοιδορίες όταν το εξηγούσε "κόντρα" στο ρεύμα των ξένων και ντόπιων κέντρων. Ας αναλογιστεί μήπως υπάρχει, γιατί αυτό που εξηγούσε εκείνος ο άνθρωπος είχε αρχή, μέση και τέλος. Είχε στόχευση, νόημα και περιεχόμενο που όλοι σήμερα πλέον αντιλαμβάνονται. Και τέλος ας αναλογιστεί μήπως τον ξέρει αυτόν τον άνθρωπο...

  Εάν τον ξέρει δεν αρκεί. Θα πρέπει να δει και την ομάδα κρούσης. Και εάν δεν τη δει ολόκληρη ας ακούσει αυτόν τον άνθρωπο να του εξηγήσει το πως και με ποιούς. Το μόνο που χρειάζεται να συγκρατήσει ο κάθε ένας είναι το αυτονόητο. Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση, είναι η αδυναμία διακυβέρνησης. Και σε εκείνο τον κόσμο δεν υπάρχει ούτε πως ούτε ποιοι. Ξέρουμε ήδη και το ένα και το άλλο.

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ however 21/03/2012 23:57:22

   +++

 23. Μοκε avatar
  Μοκε 21/03/2012 15:30:16

  ΛΕΩ συμφωνω απολυτος μαζι σου λεω......

 24. aggelosview avatar
  aggelosview 21/03/2012 15:35:22

  Φαήλο, εσύ δεν είσαι "πατριώτης" και δεν αγαπάς την "πατρίδα". Η "πατρίδα" πλέον είναι στα χέρια του Αλέξη, της Αλέκας, του Σκουρλέτη, του Στρατούλη, του Σκυφτούλη (ήθελε να καταλάβει το δημαρχείο για να υψώσει τη μαυροκόκκινη ενάντια στο μνημόνιο) και εσχάτως του Καμμένου. Εσύ, όταν υπερασπιζόσουν τον Οτσαλάν ήσουν "πατριδοκάπηλος". Όταν φώναζες για τα Ίμια ήσουν "επικίνδυνος". Και όταν ξεκίνησες δίπλα στο Σαμαρά και μέσα από αυτές τις σελίδες μιλούσες για "πατρίδα", όλοι αυτοί που τώρα ομνύουν στο όνομά της, σε έλεγαν "ακροδεξιό". Ας αφήσουμε λοιπόν την ¨πατρίδα". Είναι σε "καλά" χέρια!

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/03/2012 15:39:53

  Πατριωτισμού Άρθρον 1ον: Να μην κλέβεις την πατρίδα σου, τουτέστι το Δημόσιον Όλον.
  Τα άλλα έπονται.
  Με όλα αυτά τα ριφιφί στα Δημόσια αγαθά, αυτά που ξέραμε και τα νέα που αποκαλύπτονται τώρα, και με το πολιτικό προσωπικό που μάτια πλάνα είχε αλλά δεν έβλεπε, χρειάζονται πράξεις όχι λόγια:
  Σχολιάζοντας τα απανωτά φαινόμενα διαφθοράς που, ώ έκπληξη, τα βλέπουμε μόλις τώρα (ΙΚΑ, υπουργείο Ανάπτυξης, επιδόματα τυφλότητας), που αποκαλύπτονται και για τα οποία υπεύθυνα είναι τα κόμματα που κυβέρνησαν ΠΑΣΟΚ –ΝΔ (αλλά όχι μόνον αυτά), η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  "Παρόλο που όλοι γνωρίζαμε περιπτώσεις διαφθοράς στον προσωπικό μας περίγυρο, οι πρόσφατες απανωτές αποκαλύψεις εκτεταμένων κυκλωμάτων σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς σοκάρουν για την έκταση του φαινομένου. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι το χρεοκοπημένο πελατειακό πολιτικό μας σύστημα στην προσπάθεια του να διασωθεί εκλογικά αναγκάζεται σήμερα να "δώσει" ένα μέρος των συνεργών του συνοδεύοντας το με τις απαραίτητες επικοινωνιακές κορώνες. Δεν μας είναι αρκετό. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε τον έλεγχο μέσω ενός πραγματικού πόθεν έσχες σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον δημόσιο τομέα και την ανάσυρση από τα αζήτητα των φακέλων του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και την δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων του Δημοσίου από την δράση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων."

  Τοποθετήσεις άλλων κομμάτων, με "δια ταύτα", παρακαλώ;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 21/03/2012 16:17:24

   Ειλικρινά τώρα, βάλτε το χέρι στην καρδιά:
   Πιστεύετε ότι τόσες δεκαετίες, πράσινοι, μπλέ και διαφόρων αποχρώσεων κόκκινοι ή παρδαλοί "πατέρες και μητέρες του Έθνους", δεν έβλεπαν, δεν ήξεραν, ποιοί, πώς και με ποιές πλάτες, έβαζαν χέρι στο Ταμείο;
   Τι μέρος του Δημόσιου δανεισμού πήγαινε σε πάγιες ανάγκες, τι σε επενδύσεις, τι στην κατανάλωση;
   Τι γινόταν στα Δημόσια έργα;
   Πόσους και ποιούς διόριζαν, σε ποιές θέσεις, με τι κόστος, με τι απόδοση;
   Το μείζον ζήτημα για το πολιτικό σύστημα, δεν είναι ν' ανοίξουν τα μάτια οι δήθεν τυφλοί πολιτικοί. Αλλά να φτιαχτούν επιτέλους θεσμοί, ώστε κανείς πολιτικός να μη μπορεί να επικαλεσθεί την άγνοια ή μή άγνοια του όταν αποτυγχάνει: Άν είχε άγνοια ή έκανε λάθος υπολογισμό είναι ανεπαρκής, άν γνώριζε και σιωπούσε δεν είναι έντιμος.

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/03/2012 15:47:24

  Επειδή είναι γνωστό πως λειτουργεί η 3η εξουσία, και πόσο "γλιστερός" είναι ο κτηθείς πλούτος (φεύγει και πάει αλλού...) η δικαστική διεκδίκηση με έναν μόνον τρόπο μπορεί να κατοχυρωθεί : Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων από την αρχή της διεκδίκησης μέχρι να τελεσιδικήσει η κάθε υπόθεση. Διότι η οριστική αποζημίωση - δήμευση, μόνον μετά την τελεσιδικία μπορεί να γίνει.
  Ότι αφορά δίκαια διεκδίκηση του Δημοσίου εναντίον ιδιωτών, πρέπει να είναι συγκεκριμένο και άψογο από νομική άποψη; Τι λένε επ' αυτού οι καθ' ύλην αρμόδιοι νομικοί;

 27. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/03/2012 16:03:08

  Κατά τα άλλα, συμφωνώ απολύτως, και τα γράφω συνεχώς, ότι:
  "η έφοδος προς τον ουρανό δεν θα γίνει επιστρέφοντας στην δραχμή, στέλνοντας στην χώρα στην «γειτονιά» της Συρίας και της Αιγύπτου, σε μια terra incognita, όπου τυχοδιώκτες και λαϊκιστές θα κάνουν πειράματα στο κεφάλι των Ελλήνων με τριτοκοσμικές θεωρίες"...
  Αλλά δεν χρειαζόμαστε κάν "έφοδο στον ουρανό", αυτές είναι δουλειές για μαοικούς, νύν προλε(φ)τάριους.
  Κοινή λογική χρειαζόμαστε, αίσθηση του μέτρου και στοιχειώδη (ναί στοιχειώδη) φιλαλήθεια, εντιμότητα και κοινωνική ευθύνη: Π.χ. ένα τέστ είναι, να καταφέρουμε ν' ανακτήσουμε, έστω και ένα μικρό μέρος του Δημόσιου πλούτου που υπεξαίρεσαν ιδιωτικά, "πολυμήχανοι αστοί" a la Greca, πολιτικάντηδες της δεκάρας ή τρωκτικά των ταμείων που χρησιμοποιούσαν και επιβράβευαν "τυφλούς", "κουλούς", αλλά ποτέ "κοψοχέρηδες".
  Ν' ανακτήσουμε. Διότι η όποια τιμωρία (ποινική ή πολιτική) χωρίς ανάκτηση των κλοπιμαίων, προσωπικά δεν μου λέει απολύτως τίποτε.

  • oneoff avatar
   oneoff @ Ο Θείος 21/03/2012 18:26:12

   κε Θείε,

   εθνικό νόμισμα δεν έχουν μόνο η Συρία και η Αίγυπτος, έχουν και η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία στη γειτονιά των οποίων εξ'ορισμού(Καραμανλή) ανήκουμε. Τα περί Συρίας, Αιγύπτου και Ισραήλ(αν και το Ισραήλ μάλλον δεν αποτελεί καλό παράδειγμα εκφοβισμού), είναι μάλλον αυθαίρετα και σαφώς αστήρικτα.
   Κατά τα λοιπά, εάν υπάρξει πολιτική βούληση, υπάρχει και η δυνατότητα να ανακτηθεί μεγάλο μέρος του Εθνικού πλούτου που υπεξαίρεσαν ιδιωτικά "πολυμήχανοι μεγαλοαστοί". Η δε πολιτική τιμωρία μετά την ανάκτηση των κλοπιμαίων, προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτε. Μόνον η ποινική.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ oneoff 21/03/2012 20:44:47

    Τι θα πεί "εθνικό νόμισμα"; Εθνικό (national) νόμισμα είναι και το Ευρώ, άν και αντιστοιχεί στο ευρύτερο "έθνος" (Nation = Χώρα, συντεταγμένη Πολιτεία, σε αντιδιαστολή με το "έθνος" ως σύνολο με κοινή ιστορική - πολιτισμική παράδοση και κοινή μοίρα).
    Έχει βέβαια τώρα μια σοβαρή αδυναμία: Είναι ακόμη ένα ατελές national νόμισμα, μιά και αντιστοιχεί σε ακόμη ατελή και ακόμη όχι (συν)ομοσπονδιακή ευρύτερη Πολιτεία.
    Στη γειτονιά της Συρίας και της Αιγύπτου δεν οδηγεί η αλλαγή νομίσματος από μόνη της, αλλά η κατάρρευση, οικονομική και πολιτική, που θα φέρει η (υποθετική) εγκατάλειψη της ΕΕ. Κυρίως όμως, προς τα εκεί σπρώχνουν τα αντιδυτικά - φονταμενταλιστικά ιδεολογήματα της δεκαετίας του 1970, "δεξιά" ή "αριστερά", που ακόμη κυκλοφορούν, μόνο σ' αυτήν εδώ την Ευρωπαική χώρα και πουθενά αλλού στην Ήπειρό μας.
    Μακάρι να ήμασταν Δανία ή Σουηδία ή Νορβηγία, κι άς είχαμε κορώνα και βασιλιά, και όχι Ευρώ με Πρόεδρο. Δυστυχώς είμαστε πολύ νότια και γειτονεύουμε με Χαμάδες και Ταλίμπανους, όχι με ψαράδες βακαλάου στις Φερόες ή με Ρώσικους ναυστάθμους παγοθραυστικών στο Αρχανγκέλσκ. Δυστυχώς, στα Νοτιοανατολικά Βαλκάνια, η Ευρωπαική ταυτότητα δεν είναι δεδομένη όπως στη Βαλτική θάλασσα.

    • oneoff avatar
     oneoff @ Ο Θείος 21/03/2012 21:48:40

     Εθνικό νόμισμα θα πει Εθνικό νόμισμα. Αν αρχίσουμε να ακροβατούμε με τις λέξεις και τις έννοιες που αυτές εκφράζουν, θα έχουμε πιθανώς μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αλλά εκτός θέματος.
     Μιας και έγραψα "εκτός": Που είδατε να αναφέρομαι στη προοπτική του να βρεθούμε εκτός ΕΕ ώστε να μου χρεώσετε και την υποτιθέμενη, συνακόλουθη οικονομική και κοινωνική(όχι πολιτική) κατάρρευση;
     Από τη γειτονιά της Αιγύπτου και της Συρίας απείχαμε εκατομμύρια χιλιόμετρα κε Θείε και πάντως υπερπολλαπλάσια απ'όσο απείχαμε από την Ευρωπαϊκή γειτονιά της Δανίας και της Σουηδίας, ειρρήσθω εν παρόδω η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, προ μνημονίων Ι και ΙΙ.
     Μετά μνημονίων η απόσταση από την Αίγυπτο μίκρυνε υπερβολικά και θα συνεχίσει να μικραίνει όσο ακολουθούμε αυτή τη κατεύθυνση.
     Κατά τα λοιπά εάν προτιμάτε το βασιλιά είναι δικαίωμα σας αν και δε βλέπω σε τι θα μπορούσε να μας ωφελήσει και οι Ταλίμπανοι είναι αρκετά μακριά μας.
     Τα δε αντιδυτικά-φονταμεταλιστικά(!) ιδεολογήματα δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το "δεξιά-αριστερά", δίπολο υπαρκτό και ολοένα πιο επίκαιρο και στην Εσπερία, αφού ως φαίνεται το "τέλος της ιστορίας" αργεί πολύ ακόμη να έρθει.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ oneoff 21/03/2012 23:25:56

      Άν βλέπαμε πώς ξεκίνησε το δολλάριο (τα διάφορα δολλάρια μάλλον) ως "Continental Currency"και πώς τελικά κατέληξε, θα βλέπαμε πώς δημιουργείται ένα έθνος-Πολιτεία (ή συμπολιτεία) και παράλληλα το "εθνικό του νόμισμα".

 28. xp avatar
  xp 21/03/2012 16:13:47

  Πράγματι η διαφθορά και η γραφειοκρατία είναι δύο πολύ μεγάλα προβλήματα .
  Εκτός της απάτης (βλέπε ΙΚΑ), μια λύση θα ήταν ειδικά για την διαφθορά , η ποιό εύκολη ποινική δίωξη των διοικούντων. (Πχ παράβαση καθήκοντος κ.α.) . Επίσης οι περιπτώσεις απάτης απαιτούν επιπρόσθετους ελέγχους.
  Δεν πιστεύω όμως ότι η Υφεση ωφείλεται στους παραπάνω παράγοντες! Διαφθορά και γραφειοκρατία υπήρχαν όσο δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.Σε κάποιους τομείς σήμερα δε η διαφθορά έχει μειωθεί.Μην μπαίνουμε στην λογική Διαμαντοπούλου ! Η προσπάθεια ανάταξης της χώρας πρέπει να περιλαμβάνει και αυτά ,αλλά όχι μόνο αυτά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 21/03/2012 16:23:26

   Η ύφεση ασφαλώς δεν οφείλεται στους παραπάνω παράγοντες.
   Ωστόσο, οι παραπάνω παράγοντες (μαζι με πολλούς άλλους) είναι συνένοχοι για την φούσκα.
   Η ύφεση είναι ακριβώς η φούσκα που έσκασε. Ή έστω, η ύφεση έχει τόσο πολύ βάθος και διάρκεια, επειδή η φούσκα ήταν εντελώς παραφουσκωμένη και κράτησε πάρα πολύ. Τροφοδοτημένη με δανεικό χρήμα, ένα ικανό μέρος από το οποίο όμως διοχετευόταν στην κατανάλωση μέσω διαφθοράς και παραοικονομίας.

 29. sirmar avatar
  sirmar 21/03/2012 16:35:57

  Φαηλο καλά τα είπε το πρωί ο Κοντογιωργος οι Συμορία τών τρακοσίων.
  Κόρακας κόρακα μάτι δεν βγάζει και οι κουμπάροι (ατσιγκανοι) τα μαλώματα τα έχουν για πανηγύρια.
  Καλά τα λένε πιο πάνω με αρούλη και χατζιδακι δεν τραβά
  Και όσο γία το χρέως θα το πληρώσουμε οχι με τοκους .
  Τα είδες οι ΚΤΕ δεν μπήκαν στο κούρεμα παρότι αγοράσαν με εκπτώσει 30%

 30. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 21/03/2012 16:42:14

  μεσα απο την μποχα και την αηδια απορεια της τεχνικης ευμαρειας που ταιστηκαμε τα τελευταια χρονια ,ειναι πασιφανες το νεο ιδεολογικο στιγμα το οποιο θετει ξεκαθαρα ο φαηλος.τα τελευταια 38 χρονια η αριστερα υπηρξε νικητρια στο πεδιο της ιδεολογικης αντιπαραθεσης με τον πατριωτικο χωρο με αποτελεσμα η αριστερα να οριζει τι ειναι καλο και τι κακο σε αυτον τον τοπο.τωρα που φθασαμε σε κοινωνικη και πολιτικη αποσηνθεση εξαιτιας τους με σημετοχη τησ ΝΔ η οποια ειχε φτασει καποτε ναναι ενα μπλε πασοκ επιτελους ειναι καιρος να επαπροσδιορισουμε αρχες αξιες που για της οποιες στο ονομα τους γιναν τα χειροτερα εγκληματα σε αυτον τον τοπο.μιλω με φιλους νεοδημοκρατες στους οποιους βλεπω μια αντιδραση και μια απογοητευση η οποια δεν μας ταιρειαζει.ναι γιναμε φτωχοτεροι, πολλοι απο μας δεν τα βγαζουν περα ,αλλα οφειλουμε να παλεψουμε. να παλεψουμε για αυτην την πατριδα για την οικογενεια μας για το μελλον των παιδιων μας συντριβοντας το χθες με τησ πεπατημενες που ξεραμε ,αναδεικνηοντας ενα νεο περιβαλον μια νεα ιδεοπολιτικη αντιλειψη η οποια θα πηγαζει απο τον νεο πατριοτισμο .και τοτε αδερφια αυτο το μεγεθος που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ θα εκτιναχθει στον ουρανο .Στον ουρανο για τον οποιο σε εναν φιλο απο την γερμανια σε κουβεντα για την πατριδα ,του ειπα για να καταλαβει τι ειναι η εννοια ΕΛΛΑΔΑ ας γηρισει νηχτα να κοιταξει τον ουρανο και τοτε θα δει την ΕΛΛΑΔΑ γραμμενη στα αστερια.Τελος επιτελους το νεο πολιτικο στιγμα για την σωτηρια της πατριδας μας το δινουν απλοχερα ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ και ο ΦΑΗΛΟΣ Ο ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ .οσο αναφορα για τον προεδρο θα τον κανουμε πρωθηπουργο και μετα θα κριθει.ειχα κακα τα ψεματα αποσταποιηθη απο τα κοινα ,αλλα αυτην την στιγμη που η πατριδα φιλοι και φιλες αγκομαχα,δεν περισευει κανεις μας.αγωνα λοιπον ,αγωνα για κηριαρχια της παραταξης με αστικη δημοκρατια,ευρω,και δουλεια για να ξανασηκωθουμε ,και ολα αυτα που βιωνουμε σημερα να γινουν σηντομα μια κακη παρενθεση στην πατριδα και στην ζωη μας.

 31. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 21/03/2012 16:46:50

  22.5% με αναγωγή δίνουν στη ΝΔ οι σημερινές δημοσκοπήσεις..Πριν 2 μήνες η ίδια εταιρία έδινε 30%!!!! Μέσα σε λίγες εβδομάδες η ΝΔ έχασε το 1/4 των ψηφοφόρων της...Το Μνημόνιο 2 κατέστρεψε την προοπτική αυτοδυναμίας που μόνο με θαύμα μπορεί να έρθει..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 21/03/2012 23:16:32

   Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ από το 2007 είναι ο Βανιζέλος, της ΝΔ η Ντόρα, οι Οικολόγοι έχουν 18%, Ο Συνασπισμός 19% και το ΚΕΠ σαρώνει...

   • svetlana avatar
    svetlana @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/03/2012 01:03:26

    Κύριε Κρανιδιώτη, με αντιγράφετε.... (αυτή ακριβώς είναι το σχολιό μου σε προηγούμενη ανάρτηση του αντινιους για τις δημοσκοπήσεις). ΄Εχουμε αναγάγει τις πληρωμένες καταγραφές σε θέσφατο. Και μη χειρότερα!!! Με τη λογική αυτή γιατί να κάνουμε εκλογές? ΄Εχουμε τις δημοσκοπήσεις, φτάνουν....

 32. Βασιλης avatar
  Βασιλης 21/03/2012 17:12:55

  "...όταν εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον ορυκτό μας πλούτο..."!!!
  Πως θα γινει αυτο Φαήλο, οταν τα εχουμε υποθηκευσει ολα στα μνημονια Ι και ΙΙ;
  ΠΩΣ;;;;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Βασιλης 21/03/2012 23:06:02

   Για όποιον δε το ζορίζει το θέμα, να υπενθυμίσω πως όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή τελευταία και υποθήκευσαν όσα υποθήκευσαν, έχουν απλή ισχύ νόμου που ανατρέπεται με απλή ψήφιση επόμενου...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βασιλης 21/03/2012 23:14:49

   Δεν έχουν υποθηκευτεί όλα. Έχουμε περιθώρια κι οφείλουμε να φύγουμε μπροστά. Αυτό λέω. Και ποιος θα το κάνει; Αυτοί που δεν προτείνουν μισή πρακτική πρόταση;

 33. ΧΠ avatar
  ΧΠ 21/03/2012 18:45:09

  Η κρίση προήλθε επειδή απλά σε μια νομισματική ενωση υπάρχουν οι πλεονασματικοι και οι ελλειμματικοί . Αν οι πρώτοι δίνουν λεφτά στους δεύτερους ,τότε έχουμε ομοσπονδία . Αν όχι διαλύεται ! Το πρώτο το έκαναν οι ΗΠΑ . Το δεύτερο εμείς ! Τον 19 αι συμμετείχαμε με την ιταλία , την γαλλία,την ελβετία,το βέλγιο στην λατινική ενωση . Οι πρώτοι που αποχώρησαν είμαστε εμείς . Αργότερα ίσως και λόγω της συμμετοχης μας πτωχευσαμε .Δεν υπήρχε βέβαια ευρώ αλλα τα νομίσματα ήταν συνδεδεμένα με το γαλλικό φραγκο . Πείτε μου νομισματική ενώση που να επέζησε χωρίς να γίνει ομοσπονδία ! Άλλο τα στραβά μας γενικότερα άλλο αυτή η κρίση !

 34. Παύλος avatar
  Παύλος 21/03/2012 19:34:49

  Ε, τί να κάνουμε ;;;
  Μακάρι να.....κανανε όλες οι μέλισσες μέλι !

 35. juliet avatar
  juliet 21/03/2012 19:50:34

  Θ α σου πω .οτι περάσανε πολλά χρόνια μέχρι να μάθω να μη λειτουργώ εν θερμώ.Εδώ πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ δεν γνωρίζω δεν με γνωρίζουν.Εκφέρουμε τη γνώμη μας με σεβασμό ο ένας στον άλλο.Αλλά πολλοί βασιζόμενοι στην ανωνυμία λένε πολλά.Δεν μπορώ όμως ν΄ανεχτώ τον άλλον να δηλώνει αριστερός(δικαιωμά του)και ν΄απειλεί ότι δεν θα ψηφίσει Σαμαρά γιατί τον απογοήτευσε το κόμμα του!Περιμένει να τον σώσει ο Σαμαράς ενώ τόσα χρόνια προσκυνούσε τις αυξήσεις των μισθών χωρίς να πει που πάμε.Τα συνδικάτα ρημάξανε τα πάντα ,δεν ζητάνε ρέστα από τους δοικητές των ταμείων και τους πολιτικούς προισταμένους του που φάγανε τον κόπο και τον ιδρώτα του εργαζόμενου ,μιλάμε και για ιδιωτικό τομέα,αλλά περιμένουν από τον Σαμαρά να τους εξασφαλίσει το προς το ζην .
  Μη εμπιστεύεσαι απόλυτα τους πολιτικούς.''Οι ψηλές θέσεις είναι σαν τις πυραμίδες .Δυό είδη ζώων μπορούν να τις ανεβούν :οι αετοί και τα ερπετά''.Εκεί χρειάζεται ....σκέψη ,μέχρι ν΄ανακαλύψεις τι είδος έχεις απεναντί σου.Φιλικά.Θα αγωνιστούμε και ίσως το πετύχουμε ...ν΄εχουμε Ανάσταση .

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 21/03/2012 19:53:28

   η απάντηση στο Παύλο.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ juliet 21/03/2012 20:36:36

    Ευχαριστώ Juliet. Να είσαι καλά !
    Αισθάνομαι σαν να σε γνώριζα από χρόνια! Περιττόν να πώ πόσο συμφωνώ μαζί σου !

  • oneoff avatar
   oneoff @ juliet 21/03/2012 20:40:53

   Κα Juliet,

   πάλι θα διαφωνήσω μαζί σας αν μου επιτρέπετε.
   Τα λεφτά δε φαγώθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων, όπως αποπροσανατολιστικά υποστηρίζεται μετ'επιτάσεως από αυτούς που έχουν λόγο να το υποστηρίζουν και δεν αναφέρομαι καθόλου σε εσάς. Αυτό είναι το βολικότατο άλλοθι που όσο πιο πολλούς πείσει τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχουν αυτοί που τα έφαγαν να μη τα αποδώσουν και να μη λογοδοτήσουν ποτέ.
   Τα πολλά χαμένα λεφτά είναι αποτέλεσμα "μεγάλων έργων", μεγάλων εθνικών προμηθειών και μεγάλου μαζικού παραμυθιάσματος τύπου Ολυμπιακοί Αγώνες στη γεννέτειρα τους, την "ισχυρή Ελλάδα" της διαπλοκής.
   Εάν ψάξουμε σ'αυτό το πεδίο θα βρούμε άκρη, διότι οι περισσότεροι διαπλεκόμενοι έχουν γνωστότατα ονοματεπώνυμα.
   Εάν αρκεστούμε να εκτονώσουμε το όποιο λαϊκό αίσθημα κυνηγώντας τον απατεωνάκο που έπαιρνε 300 ή 500 ευρά το μήνα από επίδομα μαϊμού ή που είχε αδήλωτο το πεθαμένο παππού του για να εισπράττει τη σύνταξη του, τότε θα ξεχάσουμε και θα χάσουμε αυτούς που τζογάρισαν και καταχράστηκαν π.χ. τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων διότι δια νόμου έπρεπε να παιχτουν στο χρηματιστήριο ή να επενδυθούν σε δομημένα ομόλογα.
   Ο απατεωνάκος με το επίδομα, τα λεφτά τα έριχνε στην αγορά, γίνονταν εν μέρει φόροι, αναδιανέμονταν δια της κατανάλωσης και υπολογίζονταν στο ΑΕΠ.
   Οι μεγαλοεργολάβοι, οι μεγαλοπρομηθευτές και οι μεγαλοδιαχειριστές του δημόσιου πλούτου, τα κερδισμένα-κλεμμένα τους τα έστειλαν στην Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, τα νησιά Κέϋμαν και αλλού. Ας βρούμε αυτούς, ας φέρουμε αυτά τα λεφτά πίσω και ας συνεχίσουμε ακόμη και να πληρώνουμε τα 300-500 ευρά στον αόμματο που είδε το φως του. Θα το αντέχαμε οικονομικά.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ oneoff 21/03/2012 21:00:49

    Σωστά..!αλλά για να είμαστε δίκαιοι, τα επιδόματα να πάνε σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη...

   • juliet avatar
    juliet @ oneoff 21/03/2012 21:10:47

    oneoff
    Δεν είπα για του Δ.Υ, θα ήμουνα ανόητη να πιστέψω ότι τώρα ανακάλυψαν τ΄αυγά αφού έβλεπαν τις κόττες να κακαρίζουν.Είπα για τα λεφτά των ταμείων .Δεν νομίζω ότι διαφωνείς .Και βέβαια και τότε υπήρχαν συνδικαληστές ,οι οποίοι δεν έβλεπαν ,δεν άκουγαν ,δεν μιλούσαν.Αν δικάσουν και δημεύσουν γιατί όχι τα κλεμμένα ,οι επόμενοι θα το σκεφτούν .Εχει γίνει απολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων ή πάντα κατα προσέγγιση;
    Αν δεις συμφωνούμε ,στην αποκάλυψη των καταχραστών του δημοσίου χρήματος .Σου αρέσει ν΄ακους όλους αυτούς που μέχρι χθες ζούσανε κααααλά σε βάρος μας;Δίκιο έχεις ,ο συνταξιούχος έπαιρνε τη συνταξή του και την έκανε φύλλα -φτερά αγοράζοντας και ρίχνοντας το χρήμα στην αγορά.Η μάνα μου σε εκδρομές.:)
    Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς μπορεί να δώσει ανάσα στη Πατρίδα γιατί δεν θα την πουλησει.
    Ο Καραμανλής ο Α είπε:Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα τα οποία γίνονται χωρίς να λέγονται,όπως υπάρχουν και πράγματα τα όποια λέγονται χωρίς να γίνονται''.Το δεύτερο το γνωρίζουμε καλά ,ας ελπίσουμε στο πρώτο και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει ο Σαμαράς.Δεν είμαι άτομο που σκέφτεται με παρωπίδες ...αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και ομάδα ,ο καθένας μόνος του διαλύεται εύκολα.Οταν περάσουν όλα αυτά ,έχουμε καιρό να ξαναφαγωθούμε ...άλλοστε Ελληνες είμαστε ,το αίμα μας βράζει.
    Και δεν είναι σοφό ν΄ανοίγεις τα χαρτιά σου όταν ο αντίπαλος είναι νυφίτσα...!

    • oneoff avatar
     oneoff @ juliet 21/03/2012 22:04:13

     Τα λεφτά των ταμείων χάθηκαν στο χρηματιστήριο και σε "δομημένα" ομόλογα, κα Juliet, όχι σε επιδόματα μαϊμού.
     Τα λεφτά που λείπουν δεν είναι οι υπερβολικές, με πιο κριτήριο άραγε, αμοιβές των περισσοτέρων δημοσίων, ακόμη και των συνδικαλιστών. Τα λεφτά λείπουν διότι καμμιά εικοσαριά ή εκατό οικογένειες δημοσίων προμηθευτών καταχράστηκαν το Δημόσιο πλούτο μέσω της πλειοψηφίας των επαγγελματιών πολιτικών-υπαλλήλων τους και τα κλεμμένα κέρδη τους τα έβγαλαν στο εξωτερικό.
     Κανένας Σαμαράς, όσο εξαιρετικός πατριώτης κι αν υποθέσει κανείς ότι είναι, δε μπορεί μόνος του χωρίς τη μαζική επιμονή, συναίνεση και συμμετοχή των Ελλήνων να τους κυνηγήσει.
     Λέω λοιπόν να μη χάνουμε το στόχο. Ας μαγκώσουμε αυτούς πρώτα και τα κλεμμένα λεφτά τους και μετά ασχολούμαστε με το να εξυγιάνουμε τη πλέμπα, δηλαδή εμάς τους ίδιους. Όπως πολύ σωστά γράψατε, τότε θα έχουμε το χρόνο.

     • juliet avatar
      juliet @ oneoff 22/03/2012 10:34:11

      Το ξεβρώμισμα ποιόν θεωρείς εσύ ότι μπορεί να το κάνει;Ερώτημα που απαντάς κατά συνείδηση...Καλημέρα.
      Υ.Γ
      Φιλικά,γνωρίζουν ....κάποιοι δύναμη θέλουν για να προχωρήσουν..:)

 36. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 21/03/2012 21:09:06

  η εποχή για μανιφέστα-μακρυνάρια έχει παρέλθει ... τα έχουμε πει - αναλύσει όλα νομίζω

  κουράζουμε και εμείς αναμασώντας τις διαφωνίες μας για τη στάση της ΝΔ

  κουράζουν και οι υποστηρικτές αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια πατριωτικά (λες και μονό "αυτοί" ή μόνο "εμείς" είναι πατριώτες !!!)

  Πολλές βαριές λέξεις που έχουν χρησιμοποιηθεί ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ που χάνουν τη σημασία τους ...

  η γνώμη μου εν όψη εκλογών ... Ohhh pointless thread we meet again !!!

  Αυτά είναι τα κόμματα - έιτε μας αρέσει είτε όχι- ... έχουν (ευτυχώς) ξεκάθαρες θέσεις (όσα έχουν γιατί μερικά έχουν μόνο αντι-θέσεις)...

  μεσσίες ΤΕΛΟΣ ... πλέον καθείς εφ ω ετάχθει ... εδώ θα είμαστε να δούμε ποιός είχε δίκιο , μακάρι να είμαστε εμείς εν αδίκω πάντως ...

 37. δεξιός ψάλτης avatar
  δεξιός ψάλτης 21/03/2012 23:22:14

  Να δεχτώ την ανάγκη ψήφισης του μνημονίου, για να παραμείνει η χώραα στο ευρώ. Να δεχθώ τη συγκυβέρνηση, για να προχωρήσει το PSI και η νέα δανειακή σύμβαση. Πως να δεχθώ την υπερψήφιση του εφαρμοστικού, που μειώνει μισθούς, συντάξεις και ισοπεδώνει συμβάσεις και δικαιώματα δεκαετιών; Πώς...;

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ δεξιός ψάλτης 22/03/2012 02:21:08

   Θέλεις το ευρώ το κουρεμα του χρέους και το δάνειο , αλλά δεν θέλεις τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Απολύτως κατανοητό! Δεν είσαι εξ άλλου ο μόνος. Δυστυχώς διλήμματα του τύπου "νέος ,υγιής, όμορφος και πλούσιος ή γέρος άρρωστος, άσχημος και φτωχός ;" δεν υπάρχουν!

 38. Κερασία avatar
  Κερασία 21/03/2012 23:56:31

  Αγαπητέ Φαήλο,
  το απευκταίο της ομοίωσης προς τον κυρ-Απόστολο δεν έχει να κάνει με την ηληκία του (στην οποία μακάρι να φτάσουμε και να την περάσουμε, αν και δύσκολο στις παρούσες συνθήκες), αλλά με τη γραφικότητα του ανδρός, που πιστεύει ότι υπηρετεί ένα πατριωτικό κόμμα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κερασία 22/03/2012 09:20:54

   Το έπιασα το προσβλητικό "υπονοούμενοαγαπητή Κερασία. Αλλά είπα να είμαι ευγενής, κοπέλα είσαι. Έχω συγκεκριμένη και διακριτή πορεία΄με πράξεις κι όχι φρουφρού κι αρώματα. Αν την ξέρεις, δεν θα μου τα έγραφες αυτά. Κι ο Σαμαράς σίγουρα κάνει και λάθη στη ζωή του, άνθρωπος είναι, αλλά είναι αστείο να αμφισβητείς τον πατριωτισμό του ίδιου και της παράταξης. Κι εξακολουθώ να πιστεύω πως όταν ο Αντώνης φτάσει εκεί που θέλει, δεν θα κυβερνήσει ούτε όπως νομίζετε, ούτε όπως νομίζετε.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/03/2012 09:21:46

    ..ούτε με αυτούς που νομίζετε.

   • juliet avatar
    juliet @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/03/2012 09:30:12

    Φαήλο,καλημέρα
    οι κοπέλλες δεν προσβάλλουν ...οι μεγαλοκοπέλλες σίγουρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κερασία 23/03/2012 00:14:54

   Juliet, η Κερασία μπορεί να είναι μια χαρά κοπέλα ή να μην είναι καν κοπέλα. Εγώ μόνο για τις λέξεις που διαβάζω είμαι σίγουρος.

 39. svetlana avatar
  svetlana 21/03/2012 23:59:00

  Δηλαδή ο Σαμαράς είναι ηλίθιος και εκεί που πήγαινε να βγεί με 50%, με τις θέσεις του περί μη υπογραφής του 1ου μνημονίου, τρελλάθηκε και σκέφτηκε "πολύ εύκολο φαίνεται, ας το δυσκολέψω λίγο, θα ψηφίσω το 2ο μνημόνιο για να δω αντιδράσεις"... Αστεία πράγματα, αστείες θεωρείες...
  Για όσους ξέρουν το Σαμαρά, ξέρουν πως οι θέσεις του είναι ίδιες για την Πατρίδα του από τη πρώτη στιγμή που μπήκε στη Βουλή, 25 χρονών παληκάρι. Και αν είναι για το καλό της Πατρίδας να μη γίνει Πρωθυπουργός (που θα γίνει) θα το ρισκάρει. Κωλοτούμπες δεν έκανε ποτέ... Κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι το καλύτερο για την Ελλάδα... Όσοι τον ξέρουν, καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάω... Εξ΄αλλου το "Ωσσαννά απέχει μία εβδομάδα από την Σταύρωση" Μετά τη Σταύρωση όμως έρχεται η Ανάσταση... και ο Σαμαράς κερδίζει χρόνο... το μόνο που ζητάει από τον κόσμο είναι να τον εμπιστευτεί! Εξάλλου δεν υπάρχουν άλλες επιλογές...Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να τις δω!!!

 40. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 22/03/2012 00:15:58

  "Δεξιέ Ψάλτη",
  πες μου εσύ πως θα συνεχίσουν εδώ που είμαστε να πληρώνονται οι συντάξεις, κι οι μισθοί;
  πες μου γιατί αυτό το δικαίωμα τό' χει μόνο η γενιά σου κι όχι η δική μου που δεν ξέρω αν θα πάρει ποτέ σύνταξη έτσι που τα κάνατε η γενιά σας.
  Κάνατε πάρτυ με τα δανεικά τόσα χρόνια και κλείνατε τα μάτια.
  Η λυπητερή μεταφέρθηεκ στις επόμενες γενιές.
  Εγώ ο νέος δεν έχω δικαιώματα ούτε κατ' ελάχιστο;
  Πρέπει να γίνω το Κούγκι σας για να ζήσετε οι αριστεροδεξιάντζες της γενιάς του Πολυτεχνείου την ψευτοηρωική σας φαντασίωση ως λύτρωση;
  Ε, ΟΧΙ! ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μου δίνει το δικαίωμα στην ΕΛΠΙΔΑ._

  • Ένας avatar
   Ένας @ Εύμηλος 22/03/2012 00:33:22

   Νομίζεις ότι με το Μνημόνιο θα συνεχίσουν να πληρώνονται συντάξεις και μισθοί σε μερικά χρόνια; Ο Κουτρουμάνης το είπε ξεκάθαρα σήμερα: όποιο ταμείο έχει, θα πληρώνει, όποιο δεν έχει, δεν θα πληρώνει. Και γιατί δεν έχουν τα ταμεία; Γιατί τους κούρεψαν τα ομόλογα ο ΓΑΠ, ο Μπένι κι ο Άντονι!
   Ο Βενιζέλος κι ο Σαμαράς σού δίνουν την ελπίδα να δουλεύεις ως τα βαθιά σου γεράματα με 300 ευρώ το μήνα και μηδέν σύνταξη και περίθαλψη (αν είσαι τυχερός).
   Η επιστροφή στη δραχμή και σε μια χώρα με εθνική κυριαρχία σού δίνει την ελπίδα να δουλεύεις για ένα μισθό που θα αυξάνει σταδιακά καθώς η χώρα θα αναπτύσσεται ορθολογικά και θα αυγαταίνει την παραγωγή της, όπως έκανε κατά τις δεκαετίες 1950-1980, πριν ανακαλύψουμε τα "καλά" τής ΕΟΚ. Θα ζοριστείς για 2-3 χρόνια, θα περάσεις φτωχικά για άλλα 7-8 χρόνια, αλλά μετά θα χαίρεσαι ένα επίπεδο ζωής αξιοπρεπέστερο και ανετότερο από αυτό που σου επιφυλάσσει το ΔΝΤ και η Γερμανοευρώπη, παρέα με τους ντόπιους χατζηαβάτηδές τους.

   • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
    ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Ένας 22/03/2012 00:51:11

    Ειλικρινά, παρακολουθώ το συλλογισμό σου στα σχόλια που έχεις αναρτήσει σήμερα.
    Στο πρώτο σου σχόλιο μου έδωσες την εντύπωση ότι το πρόβλημά σου με το Σαμαρά ήταν η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
    Τελικά, το πραγματικό σου πρόβλημα είναι ότι κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη!!!
    Εφόσον επιθυμείς επιστορφή στη δραχμή, έχεις δίκιο δε σου κάνει ο Σαμαράς. Ποτέ δε σου έκανε για την ακρίβεια.

    • Ένας avatar
     Ένας @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 22/03/2012 11:19:20

     Ναι, είμαι κατά της Ευρώπης, εγώ που την υπερασπιζόμουνα με νύχια και με δόντια παλιότερα.
     Γιατί θεωρώ ότι η Ευρώπη καταξεφτιλίζει την αξιοπρέπειά μου, και την ατομική, και τη συλλογική ως Έλληνα.
     Η Ευρώπη ηθικολογεί και φορτώνει στις πλάτες μου, εμένα που δεν χρωστάω ούτε σεντ στις τράπεζες, το όργιο δανεισμού στο οποίο επιδόθηκαν οι κυβερνήσεις Αντρέα, Μητσοτάκη, Σημίτη, Καραμανλή και ΓΑΠ.
     Η Ευρώπη με αναγκάζει να γίνω ζητιάνος, το κράτος μου μού φέρεται σαν αδίστακτη δικτατορία με την ανοχή τής Ευρώπης, και από πάνω, με βρίζουν σκαιά και οι δυο.
     ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ η Ευρώπη του Γιούρογκρουπ και της Κομισιόν, η Ευρώπη της Μέρκελ και της ΕΚΤ, η Ευρώπη των τραπεζιτών.
     Αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Μετά τα λεφτά.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Ένας 22/03/2012 11:39:03

      Η Ευρωπη δεν ειχε απαγορευση δανεισμου.
      Δεν ειναι ακομη ενιαιο κρατος.
      Για τον υπερδανεισμο ευθυνονται οι κυβερνησεις που ψηφιζες.

     • juliet avatar
      juliet @ Ένας 22/03/2012 11:51:22

      Eνας
      τώρα που μας δέσανε χειροπόδαρα;Είμαι μαζί σου ,οι περισσότερο εδώ αναρωτιούνται ,ο Σαμαράς θα μου εξασφαλίσει τα χρήματά μου; Είδες πολλούς να λένε ..ΤΙΜΩΡΙΑ ;Είδες πολλούς να μιλάνε για ..ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ; Είδες πολλούς να μιλάνε για αξιοπρέπεια; Εγώ όχι.Μαζί σου ..να περάσουμε με λίγα ,να ξανασταθούμε στα πόδιά μας ,είναι σίγουρο ότι μπορούμε ,αλλά ένας λαός φοβισμένος να κτυπιέται ανελέητα με φόρους ,με ανασφάλειες,με χίλια μύρια κακά; και να βλέπεις να πηγαίνουν να ψηφίσουν για αρχηγό έναν που συνετέλεσε σ΄όλα αυτά;
      Τώρα το μόνο που μπορεί να γίνει αλλαγή νοοτροπίας απ΄εκεί πολλά πράγματα θα είναι ευκολότερα.Είναι σκληρό να λες ότι είσαι Ελληνας και να σε θεωρούνε αλήτη της Ευρώπης όταν όλο το αληταριό ξεκίνησε απ΄αυτούς με συνεταιράκια πολλούς Ελληνόφωνους.

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Ένας 22/03/2012 13:41:29

      Tότε τι μας δουλεύεις; Δες σε παρακαλώ το πρώτο σου σχόλιο.

      "Όλα καλά και άγια όσα λες, Φαήλο, αλλά ο φίλος σου μας τα έκανε μαντάρα με την κωλοτούμπα.

      ΤΙΠΟΤΑ δεν δικαιολογείται από τη στιγμή που ο Σαμαράς κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον εγκληματία ΓΑΠ που τα είχε προσυμφωνήσει όλα με τον Στρος-Καν από τον Νοέμβριο οτύ 2009, και με τον Παπαδήμο, που ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης της σημιτικής Ελλάδας του Χρηματιστηρίου και των ψευδών στοιχείων που μας έβαλαν στην Ευρωζώνη. ΤΙΠΟΤΑ.

      Ας βγει ο Σαμαράς να μας πει, φοβήθηκα τη Μέρκελ και υπέγραψα."

      Όλα καλά και άγια όσα λέει ο Φαήλος μόνο που ο Φαήλος μιλάει αρνητικά για την επιστροφή στη δραχμή ενώ εσύ την επιθυμείς. Μας δουλεύεις; Γιατί λες όλα καλά και άγια αφού διαφωνείς μαζί του σε κάτι τόσο βασικό;

      2. Δήθεν δημιουργείς την εντύπωση ότι η μεγάλη σου διαφωνία με το Σαμαρά είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και προέκυψε το Νοέμβριο. Στην πραγματικότητα έχεις αγεφύρωτες διαφορές με το Σαμαρά, γιατί θες να είμαστε εκτός Ευρώπης (το έχεις πει σε άλλο σου σχόλιο) και επιστροφή στη δραχμή. Προφανώς τις διαφορές αυτές τις είχες και πολύ πριν το σχηματισμό της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

      Ξέρεις με το πρώτο σου σχόλιο μπερδεύεις τον κόσμο. Δεν του λες τις θέσεις σου και του λες μόνο τις αντιθέσεις σου. Εγώ για σένα, πιστεύω ότι ποτέ δε συμφώνησες με το Σαμαρά, άλλο είναι το πεδίο της πραγματικής σου διαφωνίας και λες ότι είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και το μνημόνιο 2.

    • oneoff avatar
     oneoff @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 22/03/2012 11:27:33

     Ας μη συγχέουμε τη παραμονή της χώρας εντός ΕΕ, με τη κατ'ανάγκη παραμονή της εντός της ευρωζώνης. Δεν είναι καθόλου το ίδιο πράγμα και η σύγχυση έχει συχνά πονηρά κίνητρα.

 41. airman avatar
  airman 22/03/2012 01:32:59

  Ο πατριωτισμός δυστυχώς στην εποχή μας είναι μια παρεξηγημένη ίσως και απαξιωμένη έννοια. Δυστυχώς λίγοι από τους ταγούς μας νιώθουν τι σημαίνει Πατρίδα. Οι πολλοί που την ευαγγελίζονται απλά ρητορεύουν και αποπροσανατολίζουν, ιδιαίτερα το κομμάτι του λαού που τους παρακολουθεί με ''οπαδική'' νοοτροπία.
  Επειδή το παράδειγμα στις μέρες μας έχει ουσιαστικά εκλείψει, είναι δύσκολο να πείσει κάποιος ακόμα και με τις πράξεις και τις επιλογές του. Είναι τόση η δυσπιστία που η σοφή ρήση του λαού ''μη πιστεύεις όσα ακούς και όσα βλέπεις τα μισά'' έχει ξεπεραστεί.
  Η τέχνη της προσποίησης, της απάτης, του εκμαυλισμού που έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί στους κύκλους των επίδοξων ''σωτήρων'', που προβάλλονταν και προβάλλονται μετ' επιτάσεως από τα ΜΜΕ ως ''καταλληλότεροι'' ή ''δημοφιλέστεροι'', πλέον προκαλεί απέχθεια στον κόσμο. Ακόμα και το ''πατριωτικό'' ΠΑΣΟΚ (αν υπήρξε ποτέ) είναι στα κεραμίδια.
  Γι' αυτό και εάν κάποιος εννοεί πραγματικά αυτό που λέει ή πράττει ενσυνείδητα και όχι προσποιητά, πρώτα γεννά την καχυποψία - ως και εδραία πεποίθηση - ότι άλλοι είναι οι μύχιοι σκοποί του. Και για να ανατρέψει το κλίμα αυτό - αν το καταφέρει ποτέ καθολικά - χρειάζεται να προσπαθήσει τόσο που μπορεί να απογοητευτεί και να εγκαταλείψει στην πορεία.
  Κάποιοι λοιπόν μετέτρεψαν τον πατριωτισμό σε σημαία ευκαιρίας ενσυνείδητα και συστηματικά, για να αφοπλίσουν τους πραγματικούς πατριώτες και να ναρκοθετήσουν το πεδίο ώστε να κυριαρχήσουν όσοι εξυπηρετούν ''ξένα συμφέροντα''. Γι΄αυτό και παρελαύνουν κάθε είδους ανθέλληνες και μισέλληνες ανενόχλητοι, κηρύττοντας τις σοφίες τους αναπάντητα. Αλλά και όταν αρθρώνεται λόγος αντίρησης, αυτός που το τολμάει πρέπει μετά να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.
  Ας είναι, οι φωτεινές εξαιρέσεις αποδεικνύουν ότι δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα και ίσως με πολύ δουλεία να γυρίσει ο τροχός.
  Υ.Γ. Καλό το πληκτρολόγιο, αλλά μήπως να βγαίναμε σιγά-σιγά και προς τα έξω; Έπιασε άνοιξη, η εποχή προσφέρεται και ο καιρός πλησιάζει!

 42. βασιλης avatar
  βασιλης 22/03/2012 01:38:25

  "Σήμερα, μπορεί η γάγγραινα της πολιτικής ορθότητας και του εθνομηδενισμού να έχει σαπίσει την Παιδεία, μπορεί να έχει μολύνει τον δημόσιο λόγο..."

  Φαηλο εχεις δικιο. Το θεμα ειναι ομως οτι αυτο συμβαινει και σε πολλες αλλες δυτικες χωρες, δεν ειναι μονο δικο μας. Για παραδειγμα, παντου εχει γινει ταμπου η κριτικη στη μαζικη νομιμη και παρανομη μεταναστευση που συμβαινει τοσο στην Ελλαδα αλλα και σε αλλες δυτικες χωρες αλλαζοντας ραγδαια τη δημογραφικη συνθεση και αλλοιωνοντας τη τοπικη εθνικη κουλτουρα. Οποιος κριτικαρει το πολυπολιτισμο θεωρειται φασιστας νεοναζι απο μεγαλη μεριδα των διεθνων ΜΜΕ. Επειδη ο Σαρκοζυ και καποιοι συμβουλοι του ειπαν για φραχτη στον Εβρο, παραλιγο να τον βγαλουν ηθικο αυτουργο για τις δολοφονιες στη Τουλουζη. Αυτη η σαπια κατασταση ομως συμβαινει κατα βαση μονο σε δυτικες κοινωνιες. Κανεις δεν εχει τολμησει να κατηγορησει την Ιαπωνια και τη Κορεα ως φασιστικα κρατη επειδη δεν δεχονται πολλους μεταναστες και εχουν ως επισημη πολιτικη την ομοιογενεια του πλυθησμου και του πολιτισμου τους. Νομιζω πως οι δυτικες ελιτ εχουν αποφασισει ως επισημη πολιτικη να διαλυσουν τη κοινωνικη συνοχη των κρατων τους και χωρις ποτε να ρωτησουν τους πολιτες τους.

 43. FALCON avatar
  FALCON 22/03/2012 15:39:26

  Όλοι μαζί με τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ για να ανδείξουμε τις δεξιότητες του Έλληνα και του Ελληνισμού.. Είμαι νεοδημοκράτης γιατί πιστεύω στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον Αρχηγό μας ,είμαι νεοδημοκράτης γιατί είμαι πατριώτης.

 44. OEO avatar
  OEO 23/03/2012 00:06:37

  Σχόλιο περί πατριωτισμού σε αντιδιαστολή προς τον αριστερισμό...
  Επιτρέψτε μου να έχω μια διαφορετική γνώμη σχετικά με τον “αντι-αριστερισμό” του κυρίου Σαμαρά...
  Όλοι έχουμε μια αριστερή ή δεξιά προδιάθεση...
  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σκοτωθούμε μεταξύ μας ή να αφήσουμε να μας βάλουν να σκοτωθούμε μεταξύ μας...
  Αυτή τη στιγμή υπάρχει και πατριωτική αριστερά και πατριωτική δεξιά στη χώρα μας.
  Το ΚΚΕ συστηματικά έχει υιοθετήσει εθνικά υπεύθυνες και πατριωτικές θέσεις τα τελευταία χρόνια -αντίστοιχα ο κύριος Τσίπρας έχει απομακρύνει το κόμμα του από λογικές “Ρεπούση”.
  Ο κύριος Καμένος είναι μια δυνατή δεξιά πατριωτική επιλογή! Και αντίθετα με τους υπόλοιπους, ενώνει και δεν διαιρεί! Για μένα αυτό είναι προσφορά στην πατρίδα...
  Όσοι δεν είστε είστε παγιδευμένοι στα “γκισέ” το πελατειακού συστήματος, ψηφίστε αριστερά ή δεξιά, πάντα όμως Ελληνικά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.