#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2011 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μύθος ότι δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε κατέρρευσεΑύριο στις 6:30 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Λουκά Παπαδήμο. Θα είναι η κρισιμότερη από τις συναντήσεις που ζήτησε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του, καθώς το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση διάλυση, ο ΛΑ(γ)ΟΣ δεν υπολογίζεται σοβαρά και έτσι η ΝΔ είναι (πλέον) ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Η συνάντηση του Σαμαρά με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό θα κρίνει το μέλλον που ... απομένει στην κυβέρνηση. Μέχρι πότε μπορεί να σταθεί, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να ασχολούνται μόνο με την διαδοχή του ΓΑΠ και πως θα διαφοροποιηθούν από το Μνημόνιο - να απαλλάξουν δηλαδή εαυτούς από την κατηγορία ότι συνήργησαν στην υποδούλωση της Ελλάδος στους δανειστές.

Η απόπειρα να περάσει με εκβιασμούς το νομοσχέδιο για την μείωση των επικουρικών συντάξεων, σε συνδυασμό με όλα όσα ακούμε να επαναλαμβάνονται αυτές τις ημέρες περί νέων μέτρων και χρεοκοπίας, δεν αποτέλεσε παρά μια μεγάλη δοκιμή των σχεδίων για αύξηση και των αρμοδιοτήτων της διορισμένης κυβέρνησης και του χρόνου ζωής της.

Η σταθερή όμως θέση της ΝΔ που οδήγησε σε κυβερνητική υπαναχώρηση επιβεβαίωσε ότι  η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου δεν δύναται να πράξει, ή να ζήσει, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Το μόνο που συζητά η ΝΔ για τις εκλογές είναι μια μικρή παράταση δύο ή τριών  εβδομάδων (μέχρι τα μέσα Μαρτίου) και τίποτα άλλο.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο ΓΑΠ μάλλον επείγεται τώρα να γίνουν εκλογές, καθώς όσο παρατείνεται ο πόλεμος της διαδοχής τόσο αυξάνουν τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και απομακρύνεται η πιθανότητα να παραμείνει αρχηγός. Έτσι, η χθεσινή δήλωση του κ. Παπαδήμου στο υπουργικό ότι «δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών» ερμηνεύεται ως διευκόλυνση στον κ. Παπανδρέου. Ορισμένοι μάλιστα δεν αποκλείουν ότι μπροστά στον κίνδυνο να ρεζιλευτεί από την ακυβερνησία, ο κ. Παπαδήμος να επιχειρήσει ηρωική έξοδο, πράγμα που θα σημάνει εκλογές τον ...Ιανουάριο. Θυμάστε που λέγαμε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν  και νωρίτερα από την 19η Φεβρουαρίου;

Ο κ. Παπαδήμος είπε όμως χθες και ότι "η κυβέρνηση δεν είναι αορίστου χρόνου, το έχουμε πει. Η εκλογολογία δεν έχει νόημα και πρέπει να σταματήσει». Αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι δεν συμφωνεί με τα σενάρια παράτασης του βίου της κυβέρνησης μέχρι το ...2013. Δεύτερον, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, φαίνεται να επιθυμεί μόνο μια παράταση μερικών εβδομάδων των εκλογών, όσο θα χρειαστεί δηλαδή για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και το "κούρεμα"

Το θέμα όμως είναι άλλο. Ο εξαναγκασμός του υπουργού Εργασίας να αποσύρει το νομοσχέδιο στις επικουρικές συντάξεις σημαίνει καταρχήν ότι χάρις στην παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας ματαιώθηκαν νέες και δραματικές περικοπές στις αποδοχές ανθρώπων που ήδη δοκιμάζονται βαριά.

Έγινε όμως και κάτι ίσως πολύ σημαντικότερο: κατέρρευσε ο μύθος ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με την Τρόικα. Όταν ο υπουργός Εργασίας αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο μετά τις αντιδράσεις της ΝΔ και επιπλέον δηλώνει ότι διασφάλισε από την Τρόικα μια περίοδο δύο μηνών για να καταρτισθεί νέο νομοσχέδιο, αυτό σημαίνει ότι η Τρόικα συμφώνησε με την θέση της ΝΔ και καλεί τώρα για … διαπραγματεύσεις επί του θέματος.

Μπορούμε λοιπόν να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα και να αλλάξουμε τους επονείδιστους όρους. Αρκεί να υπάρχει στον τόπο μια κυβέρνηση αποφασισμένη με ισχυρή εντολή.

Και όχι μόνο μπορούμε να διαπραγματευθούμε, αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, και οι δανειστές το επιθυμούν ..διακαώς πλέον εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, προκειμένου να διασωθεί το πρόγραμμά τους.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, θα αποδειχθεί τελικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου. Τους λόγους τους βλέπουμε καθημερινά. Πέρα από το γεγονός ότι απέφυγε τότε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και την “χρέωσή” του στη ΝΔ, η κυβέρνηση του κ. "Καταλληλότερου" απομυθοποιείται καθημερινά. Καταρρέουν έτσι ένα ένα τα επιχειρήματα των δανειστών και των διαπλεκομένων που ήθελαν συναινετικά σχήματα. Παράλληλα επιταχύνεται η διάλυση του ΠΑΣΟΚ ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ αποδεικνύει ότι είναι η μόνη που έχει σταθερές θέσεις και προτάσεις. Αποδεικνύει δηλαδή, μέρα με την ημέρα, την “κυβερνησιμότητά” της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠ avatar
  ΜΠ 22/12/2011 07:42:47

  Εκλογές. Τώρα. Η Χώρα και οι κάτοικοί της υποφέρουν. Η κατάσταση έχει προ πολλού ξεφύγει. Η κοινωνία διαλύεται. Στα μάρκετ συγκεντρώνουν τρόφιμα για τα συσίτια της εκκλησίας. Υπάρχει φόβος διάχυτος παντού. Τα χαράτσια έχουν αδειάσει τα πορτφόλια μας. Ελπίδα από πουθενά δεν έχουμε και η Χώρα ξεπουλιέται με το PSI. Είμαστε θύματα αναλογιστικών μελετών, χωρίς φάρμακα. Η ανάπτυξη είναι μόνο λέξη χωρίς πράξεις.
  Επιτέλους Πρόεδρε, τερμάτισε την καταστροφή. Εκλογές εδώ και τώρα. Τώρα, όχι αύριο. Τώρα.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ ΜΠ 22/12/2011 19:55:45

   Και όσο είμαστε στο θέμα των επικουρικών, σε κάποια ταμεία κάνουν τρία (3) χρόνια για να βγουν. Δεν έχουν μηχανοργάνωση και άτομα! Τώρα τελείωσαν με το 2008 και μπαίνουν στο 2009!

 2. ΜΑΚΗΣ P avatar
  ΜΑΚΗΣ P 22/12/2011 08:03:25

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ . Συμφωνώ απόλυτα

 3. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/12/2011 09:15:16

  Καλημέρα.Το έγραψα και χθες.Εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση που θ'αποσαφηνίσει πολλά.Προβλέψεις για το τι θα ειπωθεί,δεν είναι δυνατό να γίνουν.Παράλληλα,η χώρα ετοιμάζεται να κάνει τις πιο μαύρες γιορτές των τελευταίων δεκαετιών,ενώ τα πολύ χειρότερα για τον απλό Έλληνα πολίτη έρχονται με την έλευση του νέου έτους.Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να τονίσει στο πρωθυπουργό πως αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε γι'αυτά που συμφωνήθηκαν αρχές Νοεμβρίου και,ουσιαστικά,πρόκειται για υπηρεσιακή-μεταβατική κυβέρνηση.Και αν δεν μπορεί να κάνει αυτά για τα οποία σχηματίστηκε,ας γίνουν εκλογές πριν τις 19 Φεβρουαρίου.Υποδείξεις δεν κάνω και ούτε είναι δυνατόν να γίνουν.Τη προσωπική μου γνώμη εκφράζω.
  Και κάτι ακόμη.Οι πιέσεις για παράταση της κυβερνησης Παπαδήμου θα ενταθούν.Ήδη οι προειδοποιητικές ρουκέτες ''σκάνε'' σιγά-σιγά από εφημερίδες μνημονιακής τροχιάς....Παίζονται ΦΡΙΚΤΑ παιχνίδια με στόχο να ΜΗΝ πάμε σύντομα σ'εκλογές και να καθυστερήσουν.Και επιμένω εδώ.Φοβάμαι πως,από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά,οι εκβιασμοί θα κορυφωθούν και θ'αρχίσουν τα εκβιαστικά ''κόλπα'' περί χρεωκοπίας ή υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο,λήψης νέων επώδυνων μέτρων για ζωτικούς τομείς της κοινωνίας,ψήφισής τους,με φυσικό επακόλουθο τη ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ των εκλογών.Εν τω μεταξύ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,η πολιτική ατζέντα ΑΛΛΑΖΕΙ και η προσοχή πέφτει στο ποια μέτρα είναι αυτά και πόσο ισχυρά θα είναι.Ο αποπροσανατολισμός θα έχει επέλθει και ο Παπαδήμος παίρνει ''ανάσες'',καθώς η παραμονή του θα θεωρείται δεδομένη,και θα έχει πάρει παράταση κάμποσων μηνών.Όπως θυμόμαστε όλοι,αυτό έχει ξανασυμβεί.Είμαι σίγουρος πως αυτό το ΧΥΔΑΙΟ σενάριο θα επαναληφθεί.Και θα προσπαθήσουν,με ΚΑΘΕ τρόπο να εγκλωβίσουν,για μια ακόμη φορά τον Σαμαρά και να τον θέσουν ενώπιον νέου,σκληρού,πρόστυχου δίλημματος.Ελπίζω πως οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που θα είναι προς το συμφέρον της χιλιοταλαιπωρημένης πατρίδας και της βασανισμένης κοινωνίας.Εξάλλου,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να καταργηθεί η δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε....ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ κρίνονται ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ και πρέπει να διεξαχθούν ΑΜΕΣΑ....Οποιαδήποτε άλλη σκέψη,που ακούμε και διαβάζουμε,προέρχεται ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.....

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/12/2011 09:18:50

  Τι γίνεται με αυτό εδώ; Έχει βάση;
  h**p://in.reuters.com/article/2011/12/21/greece-bonds-idINDEE7BK04720111221

  The source also said it had been agreed that the new bond would be regulated NOT UNDER GREEK LAW but English law, which provides for so-called collective action clauses allowing the terms of the bond to be changed after issuance.

  Αν όχι, γιατί δεν διαψεύδεται ότι η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε ήδη ομόλογο υπό το βρετανικό δίκαιο;

  Μήπως γι'αυτό είναι η εσπευσμένη συνάντηση αύριο παραμονή Χριστουγέννων;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ αλλενάκι 22/12/2011 09:51:51

   Καλημέρα αλλενάκι. Το λένε και πηγές των FT:

   Evangelos Venizelos, Greek finance minister, said this week that a deal was close, and two top Greek bankers briefed on the talks said Athens had agreed to allow the new bonds be issued under British law – a key bondholder demand, making it more difficult for Greece to force more losses on investors.


   h--p://www.ft.com/intl/cms/s/0/c2943c1e-2bf4-11e1-98bc-00144feabdc0.html#axzz1hFPPxHfJ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 22/12/2011 11:05:48

   καλημέρα, χρόνια πολλά!

 5. sabi avatar
  sabi 22/12/2011 09:19:07

  Διαβάστε το επόμενο απο τα Θέματα του ANTINEWS:
  Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη.
  ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!

 6. tak avatar
  tak 22/12/2011 09:21:00

  Ο Σαμαράς μπορεί να κυβερνήσει, το ίδιο και η κυβέρνηση που θα κάνει... Η υπεραπλούστευσή σας, οι αφορισμοί και τα σχήματα λόγου, δεν μπορούν ούτε να κυβερνήσουν ούτε να δώσουν κάτι άλλο...

 7. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 22/12/2011 09:35:57

  Αλλενάκι,το διάβασα χθες βράδυ.Αλλά επίσης διάβασα πως από κύκλους υπουργείων διαψεύστηκε.Θα δούμε.Εντός των ημερών ή ωρών,πιθανόν, να υπάρξει κάτι πιο επίσημο και σαφές.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Komis Montechristo 22/12/2011 15:14:46

   Καλησπέρα Κόμη. Τώρα που λες για διάψευση εκ μέρους κύκλων των υπουργείων, ανησυχώ ακόμα περισσότερο.....Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι τραγικό για τη χώρα και αυτός ,πρέπει να περάσει ειδικό δικαστήριο. Και βέβαια, αλλάζουν και τα δεδομένα.......Συμφωνώ με το σχόλιό σου. Ετσι ακριβώς θα γίνει. Πολλές οι σκέψεις μου, αλλά για να δούμε τι θα γίνει στη συνάντηση.....

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Diamond Angel 22/12/2011 15:27:16

    Διαμαντένιε Άγγελε,δεν διαφωνώ με όσα γράφεις.Υπάρχει απέραντη ΟΜΙΧΛΗ στο θέμα του αγγλικού δικαίου.Αλλά και που δεν υπάρχει;;Φοβάμαι για όσα έρχονται,εφόσον οι εκλογές καθυστερήσουν.Και δεν πρέπει με ΤΙΠΟΤΑ να ματαιωθούν και να διεξαχθούν αργότερα.Η λύση είναι οι εκλογές άμεσα.Και τότε,ίσως,συμβούν πράγματα,που ούτε φανταζόμαστε...Γι'αυτό το θέμα,δεν θέλω να γράψω κάτι περισσότερο.Θα σου γράψω μόνο τούτο:Γι'αυτό και έχουν φαγωθεί οι φιλο-μνημονιακοί παράγοντες να ΜΗΝ γίνουν εκλογές...ΤΡΕΜΟΥΝ το μετά....

 8. "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
  "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" 22/12/2011 09:36:51

  Όσοι ισχυρίζονται επί σχεδόν μια διετία, ότι δεν είναι δυνατή μια επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εξυπηρετούν σκοτεινούς σκοπούς ή στην καλύτερη περίπτωση είναι ηλίθιοι! Τα πάντα διαπραγματεύονται! Πόσο μάλλον στις δημοκρατικές κοινωνίες! Αν παρακολουθήσει κάποιος τις τωρινές θέσεις και συμπεριφορές αυτών οι οποίοι μας έλεγαν προ διετίας ότι αυτά που λέει ο Σαμαράς δε γίνονται, θα διαπιστώσει ότι η τότε Κυβέρνηση, του ανίδεου, άσχετου, αιφνηδιασμένου και ανήμπορου να αντιμετωπίσει κρίσεις Γιωργάκη, απλώς παρέδωσε τα κλειδιά! Κανείς δε γνωρίζει αν το έκανε από ανικανότητα μόνο, ηλιθιότητα, εσκεμμένα ή μαζί όλα αυτά, αλλά, αυτό που έμεινε στον κόσμο, περιγράφεται μόνο με μια φράση: "παράδοση άνευ όρων"!
  "Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα", είχε πει ο μακαρίτης Παύλος Μπακογιάννης!
  Απομένει να αποδείξουμε ότι λειτουργεί, ακόμα, η Δημοκρατία στη χώρα μας!
  Η μέσα από τίμια, αποφασιστική, τεκμηριωμένη και ορθολογική επαναδιαπραγμάτευση όρων , επιτοκίων, προθεσμιών και διαδικασιών, πιστεύω ότι θα αποκαταστήσει την αίσθηση της αξιοπρέπειας της χώρας και του λαού της, έννοια η οποία τόσο έχει αυτελισθεί τα τελευταία δύο χρόνια με ευθύνη όλης της Κυβέρνησης του Γιωργάκη!

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/12/2011 09:42:55

  Ακριβώς. Τ ομεγαλύτερο κακό που έκανε και κανει στη χώρα και στους Έλληνες η κλεπτοκρατική, ιδιοτελής, ενδοτική , η "σ΄φαξε με αγά μου ν' αγιάσω, γραικύλική αλητ, οι Πηλιογουσικοί, και οι ιδεολογικοί-ψυχολογικοί απόγονοι του Εφιάλτη, είναι η διασπορά της ηττοπάθειας. ΜΑζί βεβαια με τον ευρωλιγουρισμό της και όλα τα συμπαρομαρτούντα.
  Την καλημέρα μου.

 10. sabi avatar
  sabi 22/12/2011 09:50:51

  Aγαπητοί φίλοι ας μην ματαιοπονούμε,
  ΤΟ ΠΑΙΧΔΙΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! GAME OVER!
  ΣΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ .
  Γι αυτό η τρόικα δέχεται πλέον "διαπραγματεύσεις" για τη μη μείωση των επικουρικών και είμαι βέβαιος οτι μέχρι να φύγει θα πεί ΝΑΙ σε ότι της ζητήσουμε αφού ξέρει οτι μετά τις 30 Ιανουαρίου θα μπορούμε να τυπώνουμε ό,σες δραχμές θέλουμε και να "πληρώνουμε" αβέρτα. Αλεύρι,λάδι,πετρέλαιο, φάρμακα και Ρωσία ίσως...

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ sabi 22/12/2011 10:14:14

   πετρελαιο σε λιγο θα εχουμε δικο μας!!!

 11. koukos avatar
  koukos 22/12/2011 10:24:50

  Κοντος ψαλμος αλληλουια.
  Ας περιμενουμε μεχρι αυριο... Δυο τρεις βδομαδες παραπανω απο την 19/2 δεν χαλασε ο κοσμος.
  Το παραπανω θα ειναι αφυσικο.

 12. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 22/12/2011 10:57:39

  Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα.Εμπρός για μια αυτοδύναμη ΝΔ.

 13. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 22/12/2011 11:12:05

  Φυσικά και μπορούμε να διαπραγματευθούμε. Είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς θα το κάνει και πως έχουμε πολύ καλά χαρτιά. Η Γερμανία (πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2500.aspx ) δεν είναι τόσο δυνατή όσο νομίζουμε. Απλά εκμεταλεύεται τις εσωτερικές μας αντιθέσεις.

 14. aristeidis avatar
  aristeidis 22/12/2011 11:59:24

  Αγαπητοί φίλοι ότι και να λέμε το όνειρο έσβησε . Παραιτήθηκε ο ΓΑΠ και σκοτείνιασε ο ορίζοντας. Τα ξένα κ ντόπια συμφέροντα έφαγαν τον πιο αδικημένο ηγέτη . Οι φανατικοί υποστηρικτές του κ.Παπανδρέου έστησαν σελίδα στο facebook και δείτε τι του γράφουν : Απλά δεν υπάρχει
  http://www.logia-starata.blogspot.com/2011/12/facebook.html

 15. gio23 avatar
  gio23 22/12/2011 13:47:53

  Αφού οι εξελίξεις είναι βέβαιο πως καταλήγουν πολύ αρνητικά για την Ελλάδα τουλάχιστον(δεν νοιάζομαι για την κ...Ευρώπη) ας τους τινάξει στον αέρα τους κυβερνητικούς συνασπιστές να γίνει και ήρωας.Έστω και τώρα στο τέλος.

 16. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 22/12/2011 16:06:45

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
  ΤΕΡΜΑ στην ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ.
  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 17. φωνη avatar
  φωνη 22/12/2011 20:56:23

  Η διαπραγμάτευση είναι δυνατή και η αλλαγή της πολιτικής θα είναι ευκολότερη από μια αυτοδυναμη κυβέρνηση του Α.Σαμαρά. Πήραμε μια γεύση για αυτά στο θέμα των συντάξεων.
  Ο Κουτρουμάνης ήθελε να μειώσει τις συντάξεις, το ΛΑΟΣ δεν αντέδρασε και σίγουρα όχι με τρόπο που θα εμπόδιζε τη μείωση. Ο Σαμαράς αντέδρασε, επέμενε και το εμπόδισε. Η περίπτωση των συντάξεων απέδειξε ότι ένα κόμμα (ΝΔ) δε δεχόταν τη μείωση, ενώ 2(ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) τη δέχονταν.
  Άρα φαίνεται και στην πράξη ότι η αλλαγή της πολιτικής είναι σίγουρα πιο εφικτή από αυτοδύναμη κυβερνηση Σαμαρά.

 18. η Dimi avatar
  η Dimi 22/12/2011 21:04:47

  Το σχόλιο αυτό, απευθύνεται στον κ. Χρήστο Παπουτσή, υπουργό προστασίας του Απροστάτευτου Ελληνα Πολίτη.

  Κύριε υπουργέ, σήμερα το πρωϊ, άστραψε και βρόντησε στον χώρο εισόδου/εξόδου του Αττικού Μετρό Συντάγματος. Ο οποίος, λόγω της δυνατής βροχής λέει, είχε αλωθεί και μετατραπεί σε μπανγκλαντέζικο λαθρο-πάζαρο της ομπρέλλας-μαϊμού, προϊόν κι αυτό (εκ των απείρων), της μέχρι θανάτου πολύωρης και παράνομης παιδικής εργασίας, μέσω της οποίας, Θησαυρίζουν εις βάρος των χρεωκοπημένων Ελλήνων καταστηματαρχών, οι τριτοκοσμικοί λαθρο-έποικοι-δουλέμποροι-λαθρέμποροι στην Ελλάδα.

  Εξακολουθώ να τους αποκαλώ και να τους θεωρώ λαθρο. Επειδή, στη Χώρα του Ξένιου Δία οι καραβιές όλων αυτών, μάς επέβαλαν την παρουσία τους παράνομα, ετσιθελικά. Ηλθαν ΧΩΡΙΣ πρόσκληση. ΧΩΡΙΣ Visa. XΩΡΙΣ νόμιμο μεταφορικό μέσο. ΧΩΡΙΣ εισιτήριο. ΧΩΡΙΣ εχέγγυα. ΧΩΡΙΣ καμία Προστιθέμενη Αξία για την Ελλάδα. ΧΩΡΙΣ φορολόγηση. ΧΩΡΙΣ ασφαλιστική κάλυψη. ΧΩΡΙΣ καταγεγραμμένη διεύθυνση κατοικίας, εργασίας και επικοινωνίας (ιδέ, η πρόσφατη, αποκαλούμενη “Απογραφή Ηρώδη 2011”). Πέραν όλων των άλλων αλγεινών, ο ψηφοθηρικός εθνοκτόνος λαθρονόμος και οι παράνομες "ελληνοποιήσεις" είναι η μητέρα πολλών δεινών, κύριε υπουργέ.

  Ολες αυτές οι όψιμες “νομιμοποιήσεις” έγιναν ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ και ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. ΧΩΡΙΣ ιατρικές εξετάσεις ΠΡΙΝ την είσοδό τους στην Ελλάδα. Ιατροί των Νοσοκομείων Λοιμωδών Παθήσεων, μπορούν να σάς βεβαιώσουν για την εκθεμελίωση της δημόσιας υγείας, τις ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής των ασθενών, τους κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων, τις εισαγόμενες άγνωστες ασθένειες, την αναζωπύρωση της λέπρας, τις "κατά παραγγελία" εγκυμοσύνες λαθρο αλλοδαπών γυναικών, της εμπορίας οργάνων και βρεφών, η λίστα της ντροπής δεν έχει τέλος. Παράκληση κύριε Παπουτσή, ΜΗ με παραπέμψετε στο υπουργείο υγείας, καθώς, στους πολίτες προκαλούν αποστροφή και αφόρητη ανία οι γνωστοί/προβλέψιμοι ισχυρισμοί των ανευθυνο-υπεύθυνων κρατούντων, εν γένει.

  Νομικός ΔΕΝ είμαι. Δημοσιογράφος ΔΕΝ είμαι. Ιατρός ΔΕΝ είμαι. Αστυνομικός ΔΕΝ είμαι. Πολιτικός ΔΕΝ είμαι. Υπάλληλος του Αττικού Μετρό ΔΕΝ είμαι.

  Ελληνίδα, Φορολογικά Ενήμερη Ενεργή Πολίτης είμαι η οποία, έχω πλέον ξεπεράσει τα όρια ανοχής και αντοχής μου με τον επίπλαστο, αποδομητικό, τριτοκοσμικό κοινωνικό χυλό της επαιτείας και της παραβατικότητας τον οποίο λυσσαλέα πασχίζουν να επιβάλλουν στη δική μου Ελλάδα. Ελληνίδα Πολίτης και Επιβάτης του Μετρό είμαι η οποία, κατόπιν αυξήσεως 40%!!! του εισιτηρίου,
  € 1.40 (Δρχ. 477.05!!!) γιά μιάμισυ ώρα πληρώνω και αξιώνω αξιοπρεπή μεταφορά στην Πρωτεύουσα της Πατρίδας μου. Ελληνίδα Πολίτης είμαι η οποία, προτιμώ τα Εργα αντί των λόγων, η οποία, θέλω και γίνομαι μέρος της λύσης προβλημάτων, αντί απλά να τα παρατηρώ να συμβαίνουν ερήμην μου και αβασάνιστα, να τα περιγράφω.

  Για να μην επεκταθώ, σήμερα το πρωϊ έγινε ταραχή στο Αττικό Μετρό Συντάγματος. Ακουσα τουλάχιστον δέκα φορές τον ισχυρισμό "εμείς τους διώχνουμε κι αυτοί ξανάρχονται". Οταν τους υπενθύμισα ότι τα πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνονται, εκείνοι σήκωσαν τους ώμους. Με αυτή τη νοοτροπία, διαχείρησης κρίσεων δεν είναι ν'απορεί κανείς γιά την "άλωση" του Αττικού Μετρό Συντάγματος; Στην αναζήτηση Υπευθύνου, οι υπάλληλοι με παρέπεμψαν στην ασφάλεια (security), εκείνοι στη δημοτική αστυνομία, εκείνοι στην αστυνομία, στον γάτο, εκείνος στην ουρά του, κι έτσι πήγε τσίχλα η δουλειά, επί ώρα, ψάχνοντας να βρω Υπεύθυνο. Επειδή, τελικά ΔΕΝ βρήκα, με αυστηρή στεντόρεια φωνή, έγινα αυτόκλητη Υπεύθυνη εκκένωσης του Αττικού Μετρό Συντάγματος. Και ω, του Θαύματος! security, αστυνομικοί, υπάλληλοι, όλοι μαζί φιλότιμα, πρόθυμα, ομαδικά και συντονισμένα συμμετείχαν στη διαδικασία εκκένωσης του χώρου. Οι λαθρέμποροι της ομπρέλλας-μαϊμού, εξαφανίστηκαν στη βροχή. Είθε, ο ενθουσιασμός των Υπευθύνων του Αττικού Μετρό Συντάγματος, να έχει διάρκεια και συνέχεια.

  Ολοι οι Ελληνες μαζί και ο καθένας χωριστά, χρειάζεται να βοηθήσουμε έτσι ώστε το χρυσοπληρωμένο με δικές μας στερήσεις και χρήμα πανάκριβο δανεικό, Αττικό Μετρό να παραμείνει Ελληνικό και να διατηρήσει τις υψηλές προδιαγραφές κατασκευής του. Αυτή η στοχευμένη, συστηματική, και πολυμορφικά τριτοκοσμική προσπάθεια υποβάθμισής του, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ γίνεται αποδεκτή.

  “Νo one can make you feel inferior without your consent” ~Eleanor Roosevelt
  “Κανείς δεν μπορεί να σάς κάνει να αισθάνεσθε υποδεέστερος χωρίς τη συναίνεσή σας”, κύριε Παπουτσή.

  η Dimi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.