#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2012 19:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο μάσκες της Ευρώπης έπεσαν, δεν θέλουν να σώσουν την Ελλάδα!

Οι προφάσεις εν αμαρτίαις του Σόιμπλε και η στρατηγική Σαμαρά

 Στην ψηφοφορία της Κυριακής η μόνη επιλογή για τη χώρα ήταν το ΝΑΙ! Και ήταν όχι μόνο για τους λόγους που διεξοδικά έχουν αναλυθεί. αλλά γιατί κυρίως η χώρα έπρεπε να αποκτήσει μια εθνική στρατηγική απέναντι σε όλους αυτούς που με διεξοδικό σχέδιο οδηγούν εδώ και δυο χρόνια τη χώρα εκτός ευρώ και Ευρώπης. Και είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μας πετάξουν έξω. Είναι επιχειρηματίες,είναι lobby, είναι πολιτικοί εντός και εκτός-ηθελημμένα ή μη, είναι οι γνωστοί άγνωστοι...Αλλά είναι και εχθροί που εμφανίζονται ως φίλοι, όπως οι Βρετανοί για παράδειγμα που κόπτονται για τους πολίτες της χώρας και τα μέτρα λιτότητας, σφαδάζουν για τη γερμανική μπότα, προβάλλουν κάθε λίγο και λιγάκι πόσο καλύτερα θα ήταν για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή...Θα ήταν βεβαίως, για τους ίδιους ό,τι καλύτερο. Αφού θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για το ευρώ, την ενότητα της ευρωζώνης και την κυριαρχία του γαλλογερμανικού άξονα στην Ε.Ε. Άρα θα ήταν ανοιχτός ο δρόμος για την ενίσχυση της Βρετανίας εντός της Ε.Ε. Αυτοί όλοι όμως έρχονται να επενδύσουν στη χώρα που θα επιστρέψει στη δραχμή; Έρχονται να προσφέρουν λύσεις για ανάπτυξη στη χώρα; Εισρέουν κεφάλαια; Όχι βέβαια! Η ρητορική τους εξαντλείται στο να διαλύσουμε το ευρώ. Για τη σωτηρία και βοήθεια στην Ελλάδα, σιγήν ιχθύος.

Και πάμε τώρα στις προφάσεις εν αμαρτίαις. Η Γερμανία και οι χώρες των 3Α εντός ευρωζώνης.

Ποιό είναι το σχέδιο; Προτείνουμε στην Ελλάδα ένα ανέφικτο και αναποτελεσματικό σχέδιο, την καθηλώνουμε, την εκβιάζουμε, ξεφορτωνόμαστε τα επικίνδυνα χαρτιά μας, προετοιμαζόμαστε αποτελεσματικά για την χρεοκοπία της και την σπρώχνουμε στο γκρεμό.Εν τω μεταξύ κερδίζουμε από τις διακυμάνσεις στο ευρώ.Διαλύουμε την κοινωνική συνοχή, απαξιώνουμε το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία, πτωχεύουμε τους πολίτες και τη σπρώχνουμε στον γκρεμό.Κάποια στιγμή, θα καταλάβουν ότι η βοήθεια αυτή είναι αυτοκτονία και θα αρνηθούν οι ίδιοι. Θα πουν αυτό μας σκοτώνει, δεν θέλουμε τη βοήθειά σας, δεν θέλουμε το ευρώ σας, δεν θέλουμε την ευρώπη σας. Αποχωρούμε οικειοθελώς! Κι αυτό που έχει αξία εδώ είναι ακριβώς το ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ....

Γιατί πρωτίστως δεν μπορούν και να θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ και την Ε.Ε. Αλλά κυρίως δεν μπορούν να διαχειριστούν την κρίση που θα επέλθει αν η αποπομπή μας είναι πρωτοβουλία τους. Τόσο νομικά όσο και κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά θα έχουν τεράστιο πρόβλημα.'Αλλωστε ειδικά η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εθνικές εκλογές τους.Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας με δική τους ευθύνη θα ήταν ο πολιτικός τους θάνατος.

Αντιθέτως, η ενίσχυση των σωβινιστικών αισθημάτων μέσω της απαξίωσης της προσπάθειας των Ελλήνων, μέσω της άρνησης των Ελλήνων να δεχτούν την απλόχερη βοήθειά τους, αποδεικνύεται καθημερινά από τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Ο Σαμαράς λοιπόν, εφάρμοσε για πρώτη φορά μια εθνική στρατηγική αποκάλυψης των πραγματικών υπεύθυνων. Εμείς δεχτήκαμε μετά από διαπραγμάτευση τους όρους σας. Ψηφίσαμε τη δανειακή σύμβαση.Κι όμως... το eurogroup έγινε τηλεδιάσκεψη με την πληροφορία να διαρρέεται από γερμανικές πηγές,την ώρα που τα επίσημα όργανα της Ευρώπης και της ευρωζώνης διαβεβαίωναν ότι θα γίνει κανονικά. Κι αυτοί μετά το έμαθαν...

Μετά την αναβολή σου λέει όμως ο Σόιμπλε πρωί πρωί, δεν υπογράψατε. Βεβαίως δεν τον απασχολεί ιδιαιτέρως που ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, κριτικάροντας τον Ολάντ στην κοινή τους συνέντευξη στις 6/2, είπαν πως η υπογραφή μιας σύμβασης από την κυβέρνηση μιας χώρας και ειδικά η ψήφισή της από το κοινοβούλιό της είναι η απόλυτη δέσμευση,ο λόγος της χώρας και η βασική αρχή των διεθνών σχέσεων. Βγάζει τον ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων να λέει ότι ο Σαμαράς δεν δεσμεύτηκε.Του απαντάει βεβαίως ο βουλευτής του EPP ότι ο Σαμαράς έκανε αυτό που έπρεπε, ψήφισε και μάλιστα διέγραψε 21 βουλευτές του γι' αυτό.

Τι έκανε ο Σαμαράς; Δεν έπεσε στις προφάσεις εν αμαρτίαις. Υπέγραψε επιστολή με τον ίδιο τρόπο που είχε υπογράψει και στις 29 Νοεμβρίου 2011 για την 6η δόση μιλώντας βεβαίως πάντα για ανάπτυξη και τροποποιήσεις. Για τα ίδια πράγματα που μιλάει όλη η Ευρώπη.Και πάλι τα παπαγαλάκια της Ευρώπης άρχισαν να γράφουν ότι το κομμάτι των τροποποιήσεων δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Έλα μου όμως που έχει γίνει δεκτό από όλους από τις 29/11/2011.Από την τρόικα, από το Eurogroup, από το ΔΝΤ, από το EPP, από όλους. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε κάνει και δήλωση τότε που χαιρέτιζε την επιστολή Σαμαρά...με τις τροποποιήσεις.

Ο δε Σόιμπλε άφησε υπονοούμενα και για τις εκλογές.

Και τώρα το ξεμπρόστιασμα  που τους έκανε ο Σαμαράς:

Αφού η ελληνική πλευρά εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της με τεράστιο κόστος για όλους και κυρίως για τους πολίτες, είναι φυσικό να προχωρήσουμε στο PSI και το σχέδιο διάσωσης. Αμ δε; Τα παιδιά διαρρέουν ότι ούτε σήμερα θα παρθούν αποφάσεις και ότι μάλλον η πρόταση που θα συζητηθεί θα είναι να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία το Μάρτιο εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας για το ομόλογο που λήγει τότε και μετά τις εκλογές βλέπουμε.Μα γιατί;

Τί θέλουν δηλαδή; Μήπως να δεσμευτεί και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα; Όχι βέβαια! Οι προφάσεις εν αμαρτίαις τελείωσαν! Οι μάσκες έπεσαν! Η πλάκα τέλειωσε και ο καθένας προ των ευθυνών του!Η Γερμανία προ των ευθυνών της! Η Ευρωζώνη προ των ευθυνών της! Η Ευρώπη προ των ευθυνών της!

Και τώρα που ξεβρακώθηκαν, η κατακραυγή παγκοσμίως έχει ξεκινήσει. Οι πιέσεις πια θα είναι ασφυκτικές!Όχι όμως προς την ελληνική πλευρά, αλλά προς την Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία! Ο Μόντι σήμερα σε ομιλία του καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως Γερμανία και Γαλλία έχουν κυρίως ευθύνη από το 2003 για την κρίση στην ευρωζώνη. Οι εφημερίδες (γαλλικές, βρετανικές, ισπανικές,αμερικανικές, όλες) καταδεικνύουν την αργοπορία, την αναποτελεσματικότητα και τις παλινωδίες των ευρωπαϊκών οργάνων και κυρίως της Γερμανίας!Όλοι πια μιλούν για ανάγκη μέτρων ανάπτυξης! Επαναφέρουν την αναγκαιότητα των ευρωομολόγων! Κατηγορούν  τη Γερμανία,ότι δεν αποδέχεται την ανάγκη συμμετοχής της ΕΚΤ ή των εθνικών κυβερνήσεων στο πρόγραμμα αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους!

Και έρχονται πια άλλοι πολιτικοί να αντικαταστήσουν αυτούς που δεν μπόρεσαν, δεν πίστεψαν και δεν θέλουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης, την Ευρώπη που όλοι πιστέψαμε και βοηθήσαμε να δημιουργηθεί!

Αυτοί θα φύγουν ... ξεβρακωμένοι!Εμείς απαλλαγμένοι από τις εμμονές τους, θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση!Η Ευρώπη θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να κάνει την αυτοκριτική της και να προχωρήσει μπροστά! Κι οι .... ξεβρακωμένοι θα κριθούν από την ιστορία....Την ιστορία όμως τη γράφουμε εμείς που πιστεύουμε, ελπίζουμε και προχωράμε μπροστά!

Και για να παραφράσω γνωστή διαφήμιση: Η νύχτα φεύγει, η ελπίδα έρχεται...

Asterix

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 15/02/2012 19:43:46

  Μπράβο Asterix!

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ Κώστας Ροδινός 16/02/2012 16:18:15

   Αγαπητοι κρυπτοσυνομιλητες καλησπερα .Θα μου επιτρεψετε να σας παρασυρω για λιγο σε σκεψεις που φανερωνουν πως εχουμε σοβαρο ελλειμα πολιτικης παιδειας , σοβαρο ελλειμα πατριωτισμου κι ας κανουμε τους super Πατριωτες . ΠΡΟΣΕΞΤΕ τον τιτλο του αρθρου ...ΔΕΝ θελουν να μας σωσουν .....και δεν ντρεπομαστε ν αναλυουμε το οτι εχουμε ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ . ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ παρα μονο για μειωσεις μισθων -συνταξεων . Σα να μην τους απασχολει ποτε θ αρχισει η αναπτυξη . Εμενα , τον ελαχιστο , αυτο με βαζει σε σοβαρους προβληματισμους .ΔΥΟ χρονια μια χωρα 10.000.000 ανθρωπων ζει τρωγοντας τα ετοιμα [ οσοι ακομα εχουν] η στα συσσιτια της εκκλησιας . Λες και οι εταιροι ,μας περιμενουν στη γωνια ,ποτε θα εξαντληθουμε για να μας αποτελειωσουν . ΕΡΩΤΩ , εχουμε ετοιμασει λυσεις για ολα τα σεναρια ; Εχουμε αρχισει την συνεργασια με τα στελεχη των Ενοπλων Δυναμεων , Αξιοποιωντας την εμπειρια οργανωσης και τον αυξημενο πατριωτισμο τους για την προετοιμασια αντιμετωπισης και της δυσχερεστερης περιπτωσης . Ας ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΥΘΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΥΣΕΙ ΑΛΛΟΣ . ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΤΩΣΕΙ ..

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/02/2012 19:52:10

  Άψογος ο Γαλάτης!

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 15/02/2012 20:00:57

  Στο μεταξύ, ο ένοικος της Ηρώδου Αττικού αποφάσισε να θυμηθεί την πολιτειακή ιδιότητά του. Άστραψε και βρόντησε λοιπόν: "Ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε και λοιδορεί τη χώρα μου;"

  Και η απάντηση από το Finanzministerium: "Ο δανειστής σου. Σκύψε χρεωκοπημένε!"

 4. blue nile avatar
  blue nile 15/02/2012 20:08:31

  Μου το έστειλαν σήμερα σε email:

  ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ !!!
  ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΟΥΝ ΤΑ 130 ΔΙΣ !!!

  Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, η ανανεωμένη εφημερίδα μας ενεργοποιώντας μια επιστημονικότατη ομάδα δημοσιογράφων-ερευνητών με επικεφαλής τον
  Μπάμπη Αμπάμπη και στελέχη τον Άρη Πορτοσαλτομολτάλε, τον Κονστα-Κόνστα, και τη Τζούλια Σεμιαμπάρκαμπήκα. Οι διακεκριμένοι αυτοί ερευνητές κατόρθωσαν και διείσδυσαν στα άδυτα της καγκελαρίας και ανακάλυψαν τις ουσιαστικές απαιτήσεις των Γερμανών που δυστυχώς οι πολίτες δεν είχαν ευκαιρία να μάθουν. Έχουμε και λέμε το χρονικό της μεγάλης ανακάλυψης:

  Η ομάδα καταφτάνει στο γερμανικό προεδρικό μέγαρο και ξεκινά με τόλμη τη δημοσιογραφική της έρευνα . Δυστυχώς οι πάντες παραμένουν αμίλητοι και δεν δίνουν καμιά ουσιαστική απάντηση.
  (All I ever wanted, all I ever needed
  Is here in my arms
  Words are very unnecessary
  They can only do harm
  Enjoy the silence)
  Το παιχνίδι θα είχε χαθεί αν ο Κόνστα-Κόνστα δεν είχε κάτι στομαχικές ενοχλήσεις από κάτι Bratwurst που είχε περιδρομιάσει πρωινιάτικα. Έψαξε τη πρώτη ελεύθερη τουαλέτα και στρογγυλοκάθισε για να απολαύσει την κένωση, όμως η προσοχή του αποσπάστηκε από άναρθρες κραυγές αγωνίας και πόνου σε ακατάληπτα βιετναμέζικα που ακούγοταν από το διπλανά κολλητό WC . Ανασηκώνεται κρυφοκοιτάει από τη χαραμάδα και έκπληχτος ατενίζει τον Ρέσλερ να συνθέτει τη δική του Constipation ωδή :
  UMM-UMMMH, aeoh
  UOH, aah
  Let it go! Let it go! Let it go! Let it go!
  I don't believe I can take much more
  Let it go
  Aah
  WOAH, UMMH
  Ο δαιμόνιος Κόνστα-Κόνστα αδράττει την ανέλπιστη ευκαιρία, τάζει στον Ρέσλερ Γάλα Μαγνησίας σε αντάλλαγμα με το σπάσιμο της σιωπής του και τον απαλάσσει από το καθιστό μαρτύριο χορηγώντας του το γάλα το αληθινό:
  SPLASH!!! SPSHHH....
  Feel, ah, I-I feel alright
  Yes ah, I'm beginning to feel alright
  SPLASH!!! Shpsh...
  Yeah
  I tell ya, everything's gonna be alright
  SPLASH!
  Ο ανακουφισμένος Ρέσλερ καλεί τους ρεπόρτερς μας στο γραφείο τους και εκεί υπαγορεύει στην καλλίπυγη γραμματέα του Lena Meyer-Landrut-Satellite (που εκείνη τη στιγμή σιγοτραγουδούσε: Love, oh, love, I gotta tell you how I feel about you
  ‘Cause I, oh, I can’t go a minute without your love
  Like a satellite I’m in an orbit all the way around you
  And I would fall out into the night
  Can’t go a minute without your love) τους κάτωθι όρους:

  1) Όλα τα έγγραφα του ελληνικού κράτους θα έχουν σε ευδιάκριτο σημείο τη φράση: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
  2) Να απαλειφτούν από όλα τα ελληνικά βιβλία οι αναφορές σε Ολοκαυτώματα και άλλες τέτοιες αηδίες που ως γνωστόν είναι αποκυήματα της σιωνιστικής προπαγάνδας.
  3) Ο Σόιμπλε απαιτεί να μαστιγώσει την Παπαρήγα γιατί έχει πειστεί ότι κουμμουνιστικός δάκτυλος κρυβόταν πίσω από την απόπειρα σε βάρος της ζωής του.
  4) Η Πανεπιστημίου θα μετονομαστεί σε οδό Αρτέμη Μάτσα τιμώντας τον πρωτεργάτη της ελληνογερμανικής φιλίας
  5) Η Μέρκελ απαιτεί τον Αλέξη Τσίπρα στο δωμάτιο της για αόριστο χρόνο μέχρι να συμμορφωθεί με τις επιταγές του μνημονίου.

  Όπως αντιλαμβάνεστε έπεσε παγωνιά στην ελληνική αποστολή με τον Μπάμπη Αμπάμπη, τον Άρη Πορτοσαλτομολτάλε και τον Κονστα-Κόνστα να χαζεύουν κεχηνότες τη πόδια της Lena. Τη σιωπή έμμελε να σπάσει η Τζούλια Σεμιαμπάρκαμπήκα η οποία δεν μπορούσε να χωνέψει με τίποτα την ιδέα ότι η σταφιδιασμένη Αγγελική θα χαρεί τέτοιο τεκνό σαν τον Αλέξη που παρεπιπτόντως τον γούσταρε η ίδια τρελλά εδώ και χρόνια. Οπλίστηκε με θάρρος θέλοντας να αποφύγει μια εξέλιξη τύπου:
  ...Όταν η νύχτα προχωρά, για σένα καίγομαι.
  Ξέρω πως η άλλη σε κρατά, κι εγώ τρελαίνομαι.
  Και θέλω νά ’ρθω να σ' αρπάξω από την άλλη
  να την ρωτήσω με τα μάτια δακρυσμένα
  με ποιο δικαίωμα σε πήρε από μένα
  και ποια θυσία, ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα...
  Εφορμά εφ'όπλου ρώγα και με σημαία της μια φούστα στον Ρέσλερ λέγοντας του: Καλά είναι δυνατόν εσείς οι Γερμανοί και Γάλλοι να σώζετε διαρκώς τις χρεωκοπημένες σας τράπεζες δίνοντας δις, και τώρα επειδή δεν μπορείτε να σώσετε την Ελλάδα θέλετε να φορτώσετε σε μας τις ευθύνες για την χρεωκοπία από πάνω; Κάπου εκεί ξύπνησε ο Μπάμπης Αμπάμπης που ονειρευόταν νεανική σάρκα και αναφωνεί: σκάσε μπρε παλιοθύληκο θα μας πάρουν χαμπάρι !!!
  Κατά γενική έκπληξη ο Ρέσλερ πήρε το λόγο και άρχισε να αναλύει τα ωφέλη της πράσινης ανάπτυξης ! Το τελευταίο στιγμιότυπο που θυμούνται όλοι είναι τον Άρη Πορτοσαλτομολτάλε να κουνά την κεφαλή του και να λέει: Πάει τελείωσε, δεν υπάρχει μέλλον για την Ευρώπη, η ασθένεια του ΓΑΠ είναι κολλητική ...

  Συνεχίζεται...

  Αντί υστερόγραφου

  Ο χαρακτήρας της Τζούλια Σεμιαμπάρκαμπήκα είναι κλεμμένος από τον έναν Τζιμάκο. Τα άλλα πρόσωπα και καταστάσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα όπως και τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

 5. Wolf avatar
  Wolf 15/02/2012 20:09:29

  Respect Asterix!!!

 6. κώστας avatar
  κώστας 15/02/2012 20:13:36

  Ένα πραξικόπημα στη Γερμανία με επανάσταση των βουλευτών της Μέρκελ θα βοηθούσε αλλά δεν ξέρω πόσο οι λέξεις "πραξικόπημα" και "επανάσταση" υπάρχουν μέσα στο πλαίσιο της γερμανικής πειθαρχίας. Μόνο εκ των έσω κάμπτονται αυτοί ή από ομοβροντία που δεν την βλέπω: ως συνήθως σχηματίζονται δύο συμμαχίες αντικρουόμενων απόψεων...όπου η συμμαχία της Γερμανίας κερδίζει. Ίδωμεν.

 7. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 15/02/2012 20:20:20

  Άπό τό στόμα σου καί στού Θεού τ΄αφτί !!!

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 15/02/2012 20:21:10

  Ελπίζω νά μπορούμε νά καθόμαστε στό ίδιο τραπέζι μέ τούς γερμανούς καί στό μέλλον. Έστω μέ λιτότητα, αλλά μέ τήν αναχρηματοδότηση τού χρέους ληγμένη μέχρι τό 2020. Τότε ελπίζω νά έχουμε τήν πολιτική ηγεσία πού θά σχεδιάσει τήν εκδίκηση μέ Ισραηλινούς, αμερικάνους καί γιατί όχι μέ Ρώσους.
  Χρειάζεται μόνο μιά ρηματική διακοίνωση, απευθυνόμενη στήν ομοσπονδιακή δημοκρατία τής Γερμανίας, η προηγούμενη τού Σημίτη δέν απαντήθηκε ακόμα (αλήθεια μέ ποιό σκοπό τήν έστηλε ο κινέζος; Ήταν καί λειψή), νά πάρει θέση σέ εύλογο χρόνο (άς πούμε τρείς μήνες), πώς καί πότε σκοπεύει νά αποπληρώσει τό κατοχικό δάνειο καί τίς πολεμικές αποζημιώσεις. Η ρηματική διακοίνωση νά αναφέρει τό σύνολο τού χρεωστούμενου ποσού (όπως η ελληνική δημοκρατία θά έχει υπολογίσει) καί νά παραπέμπει διά παραιτέρω διαπραγμάτευση μέ τόν νομικό της εκπρόσωπο γιά τίς τελικές λεπτομέρειες. Ποιόν;
  Τά γνωστά εβραϊκά μεγαλοδικηγορικά γραφεία γύπες τής Νέας Υόρκης καί μέ ποσωστό 10% προμήθειας στό ποσόν πού θά καταφέρουν νά επιδικάσουν.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Ιαπετός 15/02/2012 23:48:53

   Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η υπόθεση δεν πέφτει επίσημα στο τραπέζι και ακούγεται μόνο ψιθυριστά και με κάποια συστολή όταν αναφέρεται κάποιος, λες και μιλάμε για κλεμμένα.

   Τις τελευταίες ημέρες πάντως ημέρες ψιλοανακινείται και υπάρχουν αναφορές και στο διεθνή τύπο για τις υποχρεώσεις της Γερμανίας απέναντί μας. Θα έχει πλάκα να αναδειχθεί τελικά από αλλού το θέμα αφού εδώ αποδεικνυόμαστε ελάχιστοι.

 9. Κώστας απο Σέρρες avatar
  Κώστας απο Σέρρες 15/02/2012 20:23:47

  Πολύ ωραία ανάλυση, πόσο θα αντέξει ομως η χώρα; δεν θα πρέπει αν ολα πάνε καλά οι Γερμανοί (είναι φίλοι μας θελουν το καλό μας) να πληρώσουν αυτό το μίσος προς εμάς (κρατάει χρονια, δεν εχουν πάψει να μας θεωρούν αποικία τους).Δεν πρέπει εκείνο το ερημο κατοχικό δάνειο, οι αποζημιώσεις να απαιτηθούν; δεν πρέπει να τους πούμε κατάμουτρα πληρώστε επιτέλους και πάψετε να λοιδωροίτε;

 10. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 15/02/2012 20:25:30

  Περιεκτικό και σαφές.
  Τα σέβη μου στους Γαλάτες των Αντινέων.
  Προτείνω να γράψουμε και κόμικ "Ο Σαμαρίξ και οι Γότθοι!"

 11. Κώστας απο Σέρρες avatar
  Κώστας απο Σέρρες 15/02/2012 20:26:26

  Με πρόλαβες Ιαπετέ και το έθεσες σε ποιο σωστή βάση. Αψογος

 12. Δικερως avatar
  Δικερως 15/02/2012 20:30:02

  Ουφ,νασαι καλα αστερισκε!
  Tο blame game,πραγματι,εγινε νωρις αντιληπτο απο τον Σαμαρα.
  Τωρα τον λογο εχει η Λογικη,οι Λαοι της Ευρωπης και ο Χρονος.
  Ας αντεξουμε λιγο ακομη,εχουμε πολλα να χασουμε,εχουμε πολλα να κερδισουμε.
  Εχουν πολλα να δωσουν,εχουνε πολλα να χασουν.

 13. SP avatar
  SP 15/02/2012 20:38:57

  Το οτι θελουν να μας αποβαλουν απο το ευρω ειναι δεδομενο. Εχουν αντιλειφθει εδω και καιρο το οτι εγινε το 2009 με τον ΓΑΠ, ηταν κατευθυνομενο απο τους Αμερικανους με σκοπο να διαλυθει το ευρω. Αυτο δεν θα μπορουσε να μεινει ατιμωρητο. Θελουν να δωσουν το μυνημα στους Αμερικανους οτι οποιος αμφισβητει το ευρω τιμωρειτε.

 14. Δαναός avatar
  Δαναός 15/02/2012 20:46:24

  Τέλεια και σαφέστατη ανάλυση! Και για μας ειδικά που δεν ξέρουμε από οικονομικά!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 15/02/2012 20:51:10

   Δαναϊξ τι γίνεται; Έπεσες, λέει,μέσα στη χύτρα όταν ήσουνα μικρός; Έτσι διαδίδει ο Μαθουσαλίξ Ροδινός

 15. franc avatar
  franc 15/02/2012 20:46:28

  Aγαπητέ Αστερίξ,
  Χαίρομαι που η ανάλυσή σου ταυτίζεται με τη δική μου. Εγώ όμως πίστευα οτι έπρεπε να γίνει γνωστή πρίν την ψηφοφορία της Κυριακής και την είχα αναρτήσει από 07.02 εδώ στο antinews. Με βασανίζει το ερωτηματικό άν την ήξεραν ή όχι οι διαγραφέντες...

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ franc 15/02/2012 22:36:24

   σεβαστε κε. franc,
   ακόμη και αν δεν ήξεραν θα έπρεπε να εμπιστευτούν αυτόν που ήξερε!
   θα έπρεπε να ψιλιαστούν!
   εκείνο που με ενοχλεί σφόδρα είναι η επιεικώς "γύφτικη" συμπεριφορά τους μετά τη διαγραφή, "πάρε με καλέ κύριε πίσω".... (σημ. το "γύφτικη" χρησιμοποιείται μεταφορικά, δεν είναι ρατσιστικό γι' αυτό και σε εισαγωγικά)

   και επειδή ξεφύγαμε από το θέμα της ανάρτησης, εξαιρετικό μεσιέ Αστεριξ!!!

 16. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 15/02/2012 20:47:21

  Άψογος κι από εμένα!

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/02/2012 20:52:32

  Στον ρόλο των Γότθων, ο Τεύτων (και Τέκτων, και τεκνό) Δαναός!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Strange Attractor 15/02/2012 20:58:22

   Δεν έπεσα μέσα στη χύτρα, υγρό από τη χύτρα έπεσε κάπου πάνω μου!

 18. νεφέλη avatar
  νεφέλη 15/02/2012 21:20:12

  Ηλθε η στιγμή, να διεκδικήσουμε σοβαρά τις γερμανικές αποζημιώσεις!
  ...για να δούμε... ποιός χρωστάει σε ποιόν!
  Αφού θέλουν διγλωσσία, ας το παίξουμε ...πολυγκλοτ!

  • franc avatar
   franc @ νεφέλη 15/02/2012 21:31:47

   Aγαπητή Νεφέλη,
   Μην βιάζεσαι...Μαλλον είσαι νέα. Κάθε πράμα στον καιρό του...

 19. Anna avatar
  Anna 15/02/2012 22:13:31

  Asterix ελπιδοφόρο άρθρο μπράβο

 20. A.m.a.n. avatar
  A.m.a.n. 15/02/2012 22:15:51

  Ελπιδοφόρο άρθρο .Μπράβο Asterix

 21. δημης avatar
  δημης 15/02/2012 22:21:20

  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ....ΑΓΓΛΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1922.......

 22. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 15/02/2012 22:32:05

  Άκουσα τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε να λέει οτι το πρόβλημα είναι ο Αντώνης Σαμαράς που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.Αν καταλάβατε φίλοι μου πατριώτες το ποσοστό του Αντώνη όχι 30% αλλά 60 % πρέπει να πάει.Η μοναδική πηγή ασφάλειας για την χώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

  Σχόλιο:Ο ΓΑΠ είναι γνωστό τι έκανε και οι δυνάμεις της αριστεράς κάνουν εκθέσεις ιδεών και όχι πολιτική.

 23. Dal avatar
  Dal 15/02/2012 22:51:45

  Eίναι ξεκάθαρο ,οι Γερμανοί εξωθούν εκεί τα πράγματα για να διώξουν τους νότιους από την ΕΖ. Η απάντηση δοθείσης και της δήλωσης Μόντι. Δημιουργία κοινής οικονομικής ζώνης του Νότου, με κέντρο την Ιταλία.Θα έχουμε γεωργία που δεν έχουν οι βορινοί, θα έχουμε πρώτες ύλες(Αιγαίο) που δεν θα έχουν αυτοί , και πολύ πάρα πολύ θάλασσα και ήλιο, δηλαδή ΖΩΗ. Αυτοί θα υπερτερούν σε τεχνολογία, αλλά η Βόρειος Ιταλία δεν πάει πίσω. Και το σημαντικότερο κοινή νοοτροπία και πολιτισμό. Ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός το θεμέλιο του δυτικού. Φάκτορα σκέψου το

 24. restart avatar
  restart 15/02/2012 23:16:57

  ειμαι σιγουρος οτι μας μισουν γιατι οταν χτιζαμε την ακροπολη αυτοι τρωγανε βαλανιδια.

  βεβαια παιζει και το σεναριο, τα ντοπια τρωκτικα και οι βολεμενοι να καταλαβαν οτι δεν θα εχει μαμ και μαλακιζονται μεχρι να μας βαρεθουν και να μας σουταρουν.

 25. Δ.Τ. avatar
  Δ.Τ. 15/02/2012 23:35:46

  Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας. Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους. Έφεραν το Σοφό, τον Οικιστή και το Γεωμέτρη, Βίβλους γραμμάτων και αριθμών, την πάσα Υποταγή και Δύναμη, το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας. Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους. Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν’ αρχινίσει παιχνίδι ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές. Έστεισαν και θεμέλιωσαν στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα πύργους κραταιούς κι επαύλεις ξύλα κι άλλα πλεούμενα, τους Νόμους, τους θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα, στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας. Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους. Ούτε καν ένα χνάρι θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει. Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας. Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά. Στ’ ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά. Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.
  Οδυσσέας Ελύτης

 26. BizBiz avatar
  BizBiz 16/02/2012 00:08:00

  Ναι, σαφέστατος παραλογισμός και διαστροφή της λογικής και των δεδομένων...

 27. Orestios avatar
  Orestios 16/02/2012 00:24:06

  Ευτυχώς στην Ελλάδα αναπτύσεται σιωπηλά ένα αντιευρωπαϊκό κίνημα.
  Ευτυχώς οι Έλληνες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τα δεινά του Κεντρικού Σχεδιασμού, που εκπορεύεται από το γραφειοκρατικό οικοδόμημα Σοβιετικού τύπου που είναι η ΕΕ.
  Οι Έλληνες θέλουμε Πολιτεία και όχι Κράτος.

 28. dorothea avatar
  dorothea 16/02/2012 00:29:33

  Λυπάμαι, προτιμώ χίλιες φορές...Κακοφωνίξ! Τα έχει πει όλα και εγκαίρως. Εστω και αν μερικές φορές βρέθηκε...εκτός γραμμής.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ dorothea 16/02/2012 00:45:24

   Στο γαλατικό χωριό τα νέα διαδίδονται γρήγορα ...

 29. δρόμος avatar
  δρόμος 16/02/2012 00:34:32

  Μάλλον κάτι περισσότερο ξέρει ο Ιαπετός, που μιλάει για το 2020. Στο βαθμό που θα επικυρωθούν οι νυν συμβάσεις, βέβαια (δεν πρόκειται για συστολή, αλλά για όρους...). Θα έχει όμως όντως πολύ ενδιαφέρον να ανακινήσει ο διεθνής τύπος το ζήτημα.
  Πάντως οι βουλευτές μας, διακομματικά, θα φέρουν το θέμα για συζήτηση στο κοινοβούλιο. Σύντομα, πιστεύω.

 30. δρόμος avatar
  δρόμος 16/02/2012 00:40:52

  χμ... άμα τους κόψουν ιρανοί και ρώσοι την τροφοδοσία, τεχνολογία καπούτ!

 31. The Owl avatar
  The Owl 16/02/2012 00:45:09

  Καλύτερα να επικεντρωθούμε στα χάλια μας και να δούμε τι θα κάνουνε γιατί ΔΕΝ υπάρχει άλλη λύση απο να κάνουμε ότι μας λένε δυστυχώς, αυτη είναι η αλήθεια. Έχεις σκεφτεί ότι ίσως απλά κλαίνε τα λεφτα τους; Αυτο το site έχει πιο πολλές θεωρίες συνωμοσίας απο απο όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Τέξας μαζί.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ The Owl 16/02/2012 00:46:54

   καλέ ναι, την καταβρίσκουμε, άσε που πετυχαίνουν κιόλας!

 32. νεφέλη avatar
  νεφέλη 16/02/2012 01:04:30

  Το θέμα είναι, αν θέλουμε εμείς να σωθούμε...
  Φωτισμένοι μεγαλοαστοί, να προσφέρουν ανιδιοτελώς ... δεν εμφανίζονται!
  Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μας άφησε νωρίς,
  οι γόνοι Νιάρχου που προσέφεραν 100εκατομύρια ευρώ, υπέρ του χρέους της χώρας, δεν ακούστηκαν από τα ΜΜΕ, μήπως και λειτουργήσουν παραδειγματικά, οι φιλάνθρωπες Γιάννα, Μαριάννα, Ελένη, άλλη Μαριάννα και φίλες... έχουν άλλες προτεραιότητες και κάποιες άλλες οικογένειες κλείνουν επιχειρήσεις χρόνων και πακετάρουν για τα σπίτια τους ανά τον κόσμο, ώστε να συνεχίσουν την ανέφελη ζωή τους....!
  Ουδείς ασχολείται, να κινητοποιήσει όλους εκείνους τους απόδημους, που θα μπορούσαν, να βοηθήσουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ουσιαστικά ... είτε σε χρήμα, είτε σε πίεση...!
  Ενοχοποιούνται και πληρώνουν, μόνο οι μικρομεσαίοι για την σημερινή κατάντια και τα υψηλόμισθα στελέχια συνεχίζουν ανενόχλητα...!

  Ε, τελικά, αν δεν μάθαμε κάτι τόσα χρόνια, από τις μεθόδους επιβίωσης, ομοψυχίας, αλληλεγγύης κι εν τέλει κυριαρχίας του ...περιούσιου λαού...,
  ε, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!

 33. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 16/02/2012 01:23:34

  Τοσο δυσκολο ειναι να γινει μια ΜΕΓΑΛΗ προβολη των ελληνικων θεσεων και κυριως του υπουλου παιχνιδιου Μερκοζυ στα ευρωπαικα μεσα ?

  Οσο και να κοστισει θα αποφερει χιλιαδες φορες περισσοτερα !!! Με το παραμυθι του Ελληνα-κυφηνα εχουν κανει να δισταζουν ακομα και αληθινοι φιλελληνες...

 34. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 16/02/2012 01:51:16

  Στην Αργεντινή όπου εφαρμόστηκε το ίδιο ακριβώς σχέδιο, ποιοί ήθελαν να την διώξουν και από πού?

 35. ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΥ 16/02/2012 01:55:58

  ΣΩΩΩΩΠΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 16/02/2012 02:15:20

   η σταση της Γερμανιας δημιουργουσε προβληματισμο απο τις αρχες του '10 οταν ξεκιναγε το όλο πραγμα, και συντελεσε στο να δημιουργηθει η σημερινη κατασταση

   τελικα οπως φανηκε η Γερμανια επιθυμουσε επανασχεδιασμο του ολου εγχειρηματος του Ευρώ.. 'ανωτατοι αξιωματουχοι' της κυβ/νσης μερκελ δηλώνουν (σε ιδιωτικες σζητησεις) ότι με το ευρώ δημιουργησαμε 'μηχανη της κολάσεως',
   unwind λοιπον με πρωτη την Ελλαδα..

   οι προθεσεις των 'εταιρων' υπο αμφισβητηση, και εδώ πριν παει στην Βουλη .. . * * *.antinews.gr/2012/02/05/146394/#comment-900106
   οι βουλευτες που 'τσιμπησαν΄και ψηφισαν ΟΧΙ μαλλον θα το θεωρουν καινουργιο

 36. rally monkey avatar
  rally monkey 16/02/2012 02:02:52

  ..απλα σκεψου ο΄τι θα ειχαμε γινει Αργεντινη εδω και παρα πολυ καιρο αν δεν ειμασταν εντος ευρώ.

  • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
   ΑποΜηχανηςΦτωχος @ rally monkey 16/02/2012 03:47:36

   Δεν είναι πρόθεσή μου ν ανοίξω αυτή τη συζήτηση στο συγκεκριμένο πόστ, αλλά μιά και θίχτηκε επιγραμματικά θα σου απαντήσω, οτι για την Ελλάδα χωρίς Ευρώ δεν υπάρχει κρίση όπως την ξέρουμε σήμερα και δεν υπάρχουν και διλήμματα. (στους καιρούς που ζούμε πρέπει να διευκρινήσω ότικαθόλου δεν ονειρεύομαι και δεν επιθυμώ τη δραχμή). Στην Αργεντινή βασικό ρόλο στις εξελίξεις έπαιξε ακριβώς το κλείδωμα τού πέσο στην ισοτιμία του δολλαρίου, κατόπιν υποδείξεων του ΔΝΤ.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ rally monkey 16/02/2012 07:00:41

   Everything according to the "rescue" plan!

   http://3.bp.blogspot.com/-mbWaahdTK5Y/TzpR0LbCD7I/AAAAAAAA2Oo/GETCP1BGyN4/s1600/1000x.jpg

   and the Oscar goes to.....and many more to follow......

   http://www.youtube.com/watch?v=bVWjhQh_BMU&feature=player_embedded

 37. Προφήτης avatar
  Προφήτης 16/02/2012 03:33:39

  Πλειστάκις διαβάζουμε αυτό που θέλουμε διακαώς να ακούσουμε και βλέπουμε αυτό που ποθούμε να ιδούμε.

  Τα 'χουν πει όλα οι αρχαίοι (και τα ενεργειακά ο Αρχαίος) :
  Νους ορά και νους ακούει.

  Τώρα που ξεβρακώσαμε τους Γερμανούς ότι ΔΕΝ θέλουν να μάς σώσουν.

  Ρωτάω ο αφελής το βασικό :
  η ΤΕΛΙΚΗ κατάληξη, με τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, σε τι θα διαφέρει από εκείνη της αναρχίας, την οποία θέλοντας να αποφύγουμε ψηφίσαμε το Μνημόνιο;


  Βήμα-βήμα:

  Αστεριξ :“Ποιό είναι το σχέδιο; Διαλύουμε την κοινωνική συνοχή, απαξιώνουμε το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία, πτωχεύουμε τους πολίτες και τη σπρώχνουμε στον γκρεμό”.

  Τώρα που το κατάλαβες, πως θα αναστρέψουμε τις συνέπειες στην κοινωνία με μια οικονομία που έχει ήδη διαλυθεί και εκχωρηθεί σε εξωτερικούς παράγοντες; Με την ζήτηση που θα προκαλέσουν μισθοί των 400 € σε ανύπαρκτες θέσεις εργασίας;

  Αστεριξ :“κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά θα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Άλλωστε ειδικά η Μέρκελ και ο Σαρκοζί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εθνικές εκλογές τους”.

  Η Μέρκελ έχει 77% αποδοχή προσωπικότητας, 69% έγκριση χειρισμών και 38% πρόθεση ψήφου, ενώ τα υπόλοιπα γερμανικά κόμματα πέφτουν.
  Γάλλος, όποιος και να βγει θα κάνει το δραγουμάνο της Μ. Δεν ανήκει καν στο κλαμπ 3Α.

  Αστεριξ :“Υπέγραψε επιστολή με τον ίδιο τρόπο που είχε υπογράψει και στις 29 Νοεμβρίου 2011 για την 6η δόση”

  Επιφυλάσσομαι, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

  Αστεριξ :“Αφού η ελληνική πλευρά εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της με τεράστιο κόστος για όλους και κυρίως για τους πολίτες, είναι φυσικό να προχωρήσουμε στο PSI και το σχέδιο διάσωσης”.

  Θάθελες. Οι ιδιώτες δεν έχουν κλείσει. Και μπορεί να μην κλείσουν και να έχουμε CDS. Και αφού δεν έχουν κλείσει γιατί ψηφίσαμε εθελοντικά την καταστροφή μας;
  Και αφού όλη η συλλογιστική σου είναι “συνωμοσιολογική”, όλοι απεργάζονται την καταστροφή μας έγραψες, ποιος σου είπε ότι όντως ήθελαν PSI;

  Αστεριξ :“Και τώρα που ξεβρακώθηκαν, η κατακραυγή παγκοσμίως έχει ξεκινήσει. Οι πιέσεις πια θα είναι ασφυκτικές!Όχι όμως προς την ελληνική πλευρά, αλλά προς την Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία! Ο Μόντι σήμερα σε ομιλία του καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως Γερμανία και Γαλλία έχουν κυρίως ευθύνη από το 2003 για την κρίση στην ευρωζώνη.

  Μου δείχνεις ποιος θα πιέσει ασφυκτικά; Και τι θα πετύχει; Οι δεκάρικοι δεν παράγουν αποτέλεσμα. Αν η Ιταλία διέθετε την ισχύ να αντιπαρατεθεί στις αποφάσεις και επιδιώξεις της Γερμανίας δεν θα ήταν πρωθυπουργός ο Μόντι αλλά ο εκλεγμένος Μπούγκα-Μπούγκα.

  Αστεριξ :“Οι εφημερίδες (γαλλικές, βρετανικές, ισπανικές,αμερικανικές, όλες) καταδεικνύουν την αργοπορία, την αναποτελεσματικότητα και τις παλινωδίες των ευρωπαϊκών οργάνων και κυρίως της Γερμανίας!Όλοι πια μιλούν για ανάγκη μέτρων ανάπτυξης!”

  Όπως αδιάλειπτα τα τελευταία 3 χρόνια.

  Αστεριξ :“Επαναφέρουν την αναγκαιότητα των ευρωομολόγων!”

  Το ευρωομόλογο θίγοντας την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας θίγει τα θεμελιώδη συμφέροντα της. Όποιος το υποστηρίζει πιεστικά αναγκάζει τη Γερμανία να τον καταστρέψει. Το ευρωομόλογο μπορεί επιβληθεί με κατάσταση που στο σημερινό ειρηνικό παρόν προσομοιάζει πολεμική επιβολή, κάτι σαν την επέλαση των Σοβιετικών το 1945 προς το Βερολίνο. Κάτι τέτοιο σήμερα είναι μόνο η ανεξέλεγκτη κατάρρευση των Γερμανικών Τραπεζών. Θα μού εξηγήσεις όμως ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ θα την προκαλέσει, όταν οι Γερμανοί έχουν τον έλεγχο της ΕΚΤ;
  Και, όπως έγραψες, “ξεφορτώθηκαν τα επικίνδυνα χαρτιά τους και προετοιμάστηκαν αποτελεσματικά για την χρεοκοπία μας”.

  Αστεριξ :“Και έρχονται πια άλλοι πολιτικοί να αντικαταστήσουν αυτούς που δεν μπόρεσαν, δεν πίστεψαν και δεν θέλουν την Ευρώπη της αλληλεγγύης”

  Ο Τρίτιν, που μάς είπε να βάλουμε φωτοβολταϊκά, άλλος ένας Γερμανός πλασιέ των βιομηχανιών της πατρίδας του. Και ο αλευρωμένος που θα ξεσκίσει το αόρατο Κεφάλαιο.
  Ξέχασα τον Γκασπάρ που έκανε γονυκλισίες στον Σόιμπλε.

  Αστεριξ :“Αυτοί θα φύγουν … ξεβρακωμένοι!”

  Ποιοι;

  Αστεριξ :“Εμείς απαλλαγμένοι από τις εμμονές τους, θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση!”

  Βρίσκεσαι σε στάση τελευταίο ταγκό στο Παρίσι και έχεις βάλει μόνος σου το βούτυρο.

  Αστεριξ :“Την ιστορία όμως τη γράφουμε εμείς που πιστεύουμε, ελπίζουμε και προχωράμε μπροστά!”

  Καμμία αντίρρηση. Μόνο γνωρίζοντας όμως.

  Αστεριξ :“Η νύχτα φεύγει, η ελπίδα έρχεται…”

  Η εξουσία έρχεται οι “κουκουλοφόροι του Διαδικτύου” να φεύγουν...

  • asterix avatar
   asterix @ Προφήτης 16/02/2012 14:53:19

   Πρώτον ο συλλογισμός μου για το γεγονός ότι η σημερινή πολιτική εξουσία της Γερμανίας προσπαθεί να μας εξωθήσει από το ευρώ ενισχύεται από το γεγονός ότι εκφράζονται εντελώς διαφορετικές θέσεις και ασκούνται πιέσεις όχι μόνο από πολιτικούς αντιπάλους της Μέρκελ,αλλά πια και από ομοϊδεάτες της.
   Δεύτερον, είναι πασιφανές πως το πλήγμα αξιοπιστίας και το δείγμα σκληρότητας και τιμωρητικής λογικής της σημερινής γερμανικής ηγεσίας δεν μπορεί να "περάσει" τόσο εκτός όσο και εντός της Γερμανίας.Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός,πως ότι δηλώσεις έκανε τις τελευταίες δυο μέρες ο Σόιμπλε τις διέψευδε ή τις αποδομούσε η καγκελαρία.Κι αυτό γιατί όπως γράφω είναι διαφορετική η ρητορική της Μέρκελ: ότι εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά αυτοί δεν είναι πρόθυμοι να λάβουν τη βοήθειά μας,από το είχαμε πει να τους βοηθήσουμε με κάποιες προϋποθέσεις,το δέχτηκαν, αλλά τώρα δεν γουστάρουμε εμείς ή δεν μπορούμε.
   Αυτό δημιουργεί στη γερμανία και κατ΄επέκταση στην ΕΕ δυο πολύ κρίσιμα προβλήματα:
   1)Είναι αναξιόπιστοι: δηλ. δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους ούτε στους εταίρους τους, ούτε στην αγορά (αυτοί άλλωστε πίεσαν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα εθελοντικά στο PSI-Που τώρα αφήνουν εκτεθιμένο).Άρα γιατί να πιστέψουν οι υπόλοιποι ότι οι δεσμεύσεις της Γερμανίας για προστασία του ευρώ και της ΕΕ από την κρίση της Ελλάδας?Γιατί να πιστέψουν ότι δεν θα γίνουν αντίστοιχες υπαναχωρήσεις στο θέμα Ισπανίας,Πορτογαλίας,Ιρλανδίας, Ιταλίας? Και αν δεν έχεις αξιοπιστία στην αγορά (κι εμείς το ξέρουμε καλά),επέρχεται το χάος και η κρίση.
   2)Είναι σκληροί & επιδεικνύουν σαφέστατα την πρόθεσή τους να καπελώσουν την Ε.Ε.:Εάν συνεχίσουν να αρνούνται τη βοήθεια θέτοντας νέα ζητήματα και προφάσεις, ανέφικτα στην πλειοψηφία τους,δημιουργούν όλες τις αντίστροφες συνθήκες από αυτές, για τις οποίες δημιουργήθηκε η ΕΕ.Δηλ. καταρρέει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που δημιουργήθηκε για προφυλάξει από μελλοντικές τάσεις "καπελώματος"και για να διαφυλάξει τη συνεργασία εταίρων.Τα αντιγερμανικά αισθήματα θα υψωθούν στο ταβάνι και κανείς δεν θα θέλει να είναι σε μια ΕΕ ελεγχόμενη πλήρως από μια χώρα.Άρα ούτε η Γερμανία το θέλει αυτό, γιατί για να περάσει τις θέσεις, θέλει να δείχνει συνεργάσιμη και όχι κυριαρχική...Και αν η Μέρκελ διαλύσει την ΕΕ, ούτε μια ψήφο δεν θα πάρει και το ξέρει πολύ καλά(εξ ου και οι διαψεύσεις των δηλώσεων Σόιμπλε)

   Τώρα όσον αφορά το θέμα των νέων πολιτικών που κατά τη γνώμη μου θα έρθουν, κοντός ψαλμός αλληλούια.Το θέμα είναι ότι και η πίεση μόνο αυτών που έρχονται, αλλάζουν την στρατηγική αυτών που είναι τώρα στην εξουσία.

   Στο θέμα της πίεσης των ξένων μέσων, αν τα παρακολουθείς τα 2 αυτά χρόνια, θα δεις ότι μόλις τώρα άρχισαν να μιλούν για ανάπτυξη.Στην αρχή της κρίσης γράφανε ότι οι Έλληνες το δημιούργησαν μόνοι τους γιατί έτρωγαν πιο πολλά από όσα έβγαζαν, είναι τεμπέληδες και είναι μοναδική περίπτωση στην ΕΕ.Αυτό τώρα έχει αλλάξει εντελώς και το αποδέχονται μέχρι και κλασικοί σύμμαχοι της Γερμανίας όπως οι Αυστριακοί.

   Προσωπικά δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα και δεν τα δώσαμε.Η διαπραγμάτευση έγινε για 1η φορά.Όμως ήταν πια αργά για όλους τους λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά (Διάβασε ομιλία Σαμαρά την Κυριακή στη βουλή με την οποία συμφωνώ 100%).Τώρα έπρεπε ανάμεσα στην πλήρη καταστροφή και την αμφίβολη σωτηρία να διαλέξουμε το δεύτερο.Τώρα που υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αλλάξουν τα πράγματα παρ΄ όλες τις πιέσεις που μας ασκούνται. Τώρα που αν λέγαμε ΌΧΙ θα φυσούσαν και θα πέφταμε από το γκρεμό.

   Ο Σαμαράς είπε και συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να κερδίσουμε χρόνο,να σταθούμε όρθιοι και να βρούμε τον τρόπο να βγούμε από την κρίση.
   Δεν θεωρώ εχθρό την ΕΕ ή τη Γερμανία.Πιστεύω ότι όπως κάθε ζωντανός οργανισμός τα στελέχη της καθορίζουν ως ένα βαθμό αυτό που είναι.Πιστεύω ότι φτάσαμε στο τέλος της κυριαρχίας αυτής της άποψης των Γερμανών για την Ευρώπη.Θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να μεταστραφεί και εμείς πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μέχρι να εμφανιστούν οι πραγματικές λύσεις.

   Δεν βγάζω αντιγερμανικά αισθήματα, άλλωστε είμαι γερμανοτραφείς.Απλά δεν πιστεύω στη συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία! Και πιστεύω βαθιά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και είμαι πρόθυμη να παλέψω γι΄αυτό.
   Άλλωστε η άλλη άποψη του ΟΧΙ σήμερα, δεν μου προσφέρει καμιά εναλλακτική λύση.Οι λέξεις αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνια δεν έχουν σχέση μ΄ένα ξερό ΟΧΙ και κορώνες περί προδοσίας. Θα έπρεπε να συνοδεύονται με άλλη πρόταση, σχέδιο επιβίωσης αρχικά και στη συνέχεια προόδου.Όσο μπορούσαμε να λέμε ΟΧΙ με εναλλακτικές προτάσεις, μου τις προσέφερε η ΝΔ και ο Σαμαράς. Τώρα πάλι μου λέει την αλήθεια.Περιμένω λοιπόν από τους θιασώτες του ΟΧΙ να έχουν αντίστοιχα υπεύθυνη συμπεριφορά.Εδώ δεν παίζουμε...Μιλάμε για το παρόν και το μέλλον μιας χώρας και 10.000.000 ανθρώπων!

 38. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/02/2012 03:41:40

  Χα, χα, χα! Πολύ καλό Αστερίξ.
  Το παράξενο είναι ότι στην Ελλάδα η ιθαγενής κάστα το πιστεύει.

 39. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/02/2012 03:48:54

  "Αυτοί θα φύγουν … ξεβρακωμένοι! Εμείς απαλλαγμένοι από τις εμμονές τους, θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση!"

  Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας. Χρειάζεται εθνική χρηματοπιστωτική πολιτική μακρόπνοη. Με τις υπαρχουσες δομές το ευρώ δεν μας ευνοεί οικονομικά, μόνο πολιτικά και αυτό εξανεμίστηκε πιά.

 40. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16/02/2012 11:12:15

  Οφείλω να ομολογήσω ότι ενώ σας διαβάζω συχνά, συνήθως διαφωνώ, εν μέρει ή ολικά, με τα γραφόμενά σας.
  Παρόλα αυτά, σήμερα σας συγχαίρω για την ανάλυσή σας, για τον τρόπο προσέγγισης, αλλά και για τον τρόπο απόδοσης.

 41. asterix avatar
  asterix 16/02/2012 15:16:11

  Σου προτείνω να διαβάσεις ένα θεατρικό έργο του Μπύχνερ "Ο θάνατος του Δαντόν" και ένα κλασικό και αγαπημένο έργο του Ντίκενς "Ιστορία δυο πόλεων". Ή έστω να διαβάσεις λίγο για τη Γαλλική επανάσταση.Επαναστάτης άλλωστε δεν είναι αυτός που ακολουθεί την κοινή γνώμη, είναι αυτός που βγαίνει από αυτήν,βλέπει τα πραγματικά δεδομένα και αντιστέκεται.Μέσα το κοπάδι/την ομαδικότητα τολμά να προβάλει και να ελευθερώνει την προσωπική του βούληση.Οι όψιμοι "επαναστάτες", δεν είναι επαναστάτες, είναι ακόλουθοι, είναι χειραγωγοί της κοινής γνώμης. Πρέπει να ξέρουμε τα δύσκολα ΟΧΙ και τα δύσκολα ΝΑΙ.Η ίδια η απάντηση δεν έχει βαρύτητα, αλλά ο χρόνος που τη δίνουμε έχει. Όταν ενημερωθείς λίγο, ξανασυζητάμε. Καλό διάβασμα και σε αφήνω με την συγκλονιστική αρχή του Ντίκενς που μας ταιριάζει τόσο μα τόσο πολύ:

  "It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair, we had everything before us, we had nothing before us, we were all going direct to heaven, we were all going direct the other way - in short, the period was so far like the present period, that some of its noisiest authorities insisted on its being received, for good or for evil, in the superlative degree of comparison only."

 42. stefanos avatar
  stefanos 16/02/2012 19:41:42

  Γέροντας Παϊσιος: "Θα το κάνουν να φανεί ότι φταίμε εμείς"!

 43. dracon avatar
  dracon 16/02/2012 20:44:34

  Ας καταργήσουμε και τις εκλογές για να μείνουμε στο Ευρώ
  Ας χρισθούν ο Παπαδήμος ισόβιος μονάρχης και ο Σαμαράς-ΓΑΠ ισόβιοι πρωθυπουργοί ,από το βαμπιρικό δίδυμο Μερκελ-Σαρκοζυ
  Ας γίνουμε δουλοπάροικοι,σκλάβοι,δούλοι
  Ας΄μειωθεί το προσδόκιμο ζωής μας στα 40 χρόνια
  Ας φθάσει η παιδική θνησιμότητα στα επίπεδα της Σενεγάλης
  Ας κάνουμε ευθανασία στους ηλικιώμενους
  Ας επιβιώνουν οι νέοι μας από την πορνεία και το εμποριο ναρκωτικών.
  Ας μετατραπούν τα κορίτσια μας σε πορνες και τα αγόρια μας σε τραβεστί για τους πλούσιους ευρωπαίους τουρίστες
  Μόνο το Ευρώ μετράει.
  Ευρώ ή θάνατος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.