#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2013 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λαός και το νερό της Γεδρωσίας

 

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη*

Ζητάμε από τους Έλληνες πίστη και καρτερία. Τους υποσχόμαστε λύτρωση στο τέλος της ανηφόρας, αρκεί να σφίξουν τα δόντια και να υπομείνουν την ανεργία, την φτώχεια, μια δραματική μείωση της ποιότητας ζωής τους, που μεγαλύτερη μόνο με πόλεμο έχουν υποστεί τόσο γρήγορα.

Ο Πρωθυπουργός αγωνίζεται. Κλείνει εικοσάωρα συνεχούς δουλειάς, σπεύδει παντού και στα πάντα να συμμαζέψει αστοχίες και λάθη. Σίγουρα κάνει κι ο ίδιος λάθη και θα κάνει κι άλλα, αλλά κάνει ΚΑΤΙ. Δεν κοιτάζει τα τρένα να περνούν, υποσχόμενος πως θα βάλει την χώρα στην Μηχανή του Χρόνου και θα την πάει πίσω στο 2004 ή στο 1984.

Στην γενναία απόφαση του για την ΕΡΤ προ μηνός τον βρίζανε. Τώρα ψηφίστηκε ο νόμος για την νέα Δημόσια Τηλεόραση, με την δική μας φιλοσοφία και τις δικές μας αρχές, χωρίς την ανακυκλωμένη αριστεράντζα.

Αγωνίζεται.

Και θυμίζω προς σκαφάτους υπερέλληνες και ταβλαδόρους της Αριστεράς, που χολερικά κραυγάζουν για προδοσίες κι υποτέλεια, πως σε όλο το ντουνιά και την Ιστορία, δεν υπήρξε ποτέ «προδότης» που να έπαθε υπερκόπωση, δεν υπήρξε ούτε για δείγμα «εντολοδόχος ξένων συμφερόντων» που να ήταν σταχανοβίτης στην δουλειά και να έφερνε την υγεία του στα όρια της, αγωνιζόμενος για αυτό που θεωρεί συμφέρον του Έθνους του.

Όλοι αυτοί οι ωρυόμενοι εθναμνύντορες ή οι διασταυρώσεις του Χατζατζάρη με τον Βελουχιώτη στην Κουμουνδούρου, δεν εισφέρουν μισή ιδέα για τον «άλλο δρόμο». Με όλα όσα λένε, συμποσούμενα, ο λαός δεν θα αγόραζε ούτε μισό μπαγιάτικο κουλούρι. Κι όταν γίνεται κάτι της προκοπής αρχίζουν την χολερική αποδόμηση. Πριν, «ούτε το ΦΠΑ στην εστίαση δεν μπορεί να μειώσει». Μετά την ανακοίνωση της μείωσης, «σιγά, έκανε και διάγγελμα για το ΦΠΑ στο …σουβλάκι». Πολιτική κακομοιριά.

Έπραξε άριστα για το ηθικό του κόσμου. Τώρα μπόρεσε να πείσει τους δανειστές, τώρα το έκανε.

Κι έκανε διάγγελμα, γιατί μετά από 4 χρόνια είναι η πρώτη, γενναία, μείωση φόρου και αφορά όλη την εστίαση και την τουριστική βιομηχανία. Σημαντικό για πλήθος Ελλήνων, για αληθινούς ανθρώπους, με οικογένειες, προσωπικό, χρέη κι αγωνία για την επιβίωση.

Οτιδήποτε θετικό όμως χαλάει την γελοία μικροκομματική σούπα του κάθε πικραμένου.

Η όλη πολιτική μας όμως έχει ένα ηθικό έλλειμμα. Κι εξηγούμαι.

Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν συχνά δύσκολες, επώδυνες αποφάσεις. Κάποιες φορές αδικούνται άνθρωποι, χάνουν μέρος του εισοδήματος τους ή την ίδια την δουλειά τους με κριτήρια «στατιστικής», ποσοστώσεων. Άνθρωποι, όχι αριθμοί. Με ψυχή, παιδιά, τιμή.

Όσοι νομίζουν, πως, συκοφαντώντας ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων ως τεμπέληδες κι άχρηστους, προσφέρουν υπηρεσία στην κυβερνητική πολιτική, κάνουν λάθος και ζημιά.

Απολύσεις θα γίνουν, για να επιτευχθούν, εύχομαι, οι στόχοι, ήτοι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε ν’ αρχίσουμε μετά να αποκαθιστούμε τις κατάφωρες αδικίες και να βγούμε από το λούκι στις αγορές, που κάνανε μαύρα μάτια να μας δούνε.

Αυτό όμως που θα δώσει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση στις σκληρές κυβερνητικές αποφάσεις, αυτό που θα κερδίσει την πίστη και καρτερία του όλου Έθνους, είναι το γαμημένο το παράδειγμα.

Πριν τα βάλουμε με τις καθαρίστριες ή τους σχολικούς φύλακες, ας ασχοληθούμε με τα ρετιρέ, με το άγος που λέγεται Βουλή των Ελλήνων, υπάλληλοι, μετακλητοί, σύμβουλοι κι αποσπασμένοι βουλευτών, υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων.

Κάποιοι από αυτούς είναι όντως αξιολογότατοι επιστήμονες και φιλότιμοι υπάλληλοι.

Αρκετοί όμως είναι γιοι, κόρες, νύφες, γαμπροί, σύζυγοι, κολλητοί, γκόμενες, μπατζανάκια, παρατρεχάμενοι κι αφισοκολλητές βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών.

Αφού λοιπόν ζητήσουμε συγγνώμη για τις διακομματικές οικογενειοκρατικές και κομματαρχέϊκες πρακτικές δεκαετιών, πριν απολύσουμε τον κάθε ταλαίπωρο, να ξεκινήσουμε απολύοντας τα σόγια και τους κολλητούς από την Βουλή και τα πολιτικά και κυβερνητικά γραφεία.

Και να ξεκινήσουμε από τους δικούς μας και να εξηγήσουμε και το γιατί. Κι ύστερα να πάμε και στους άλλους, διότι, Έλληνα μου, μπλε, πράσινοι και κόκκινοι, όλοι έκαναν χρήση αυτών των δικαιωμάτων. Ακόμη κι οι «επαναστάτες» του φρεντοτσίνο στον ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία (Σόρος).

Υπάρχει δικός μας βουλευτής που έχει διορίσει στο ευαγές ίδρυμα της Βουλής την κόρη του, τον γαμπρό του, την νύφη του, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του και άλλους δεκαπέντε! Έχει και γιο αλλά τον κρατάει κάβα για την διαδοχή, μην χάσουμε την ράτσα. Μιράκολο αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχαν νέοι επιστήμονες που να είχαν περισσότερα προσόντα από το σόϊ και τους αφισοκολλητές του λεγάμενου. Διάνοιες όλοι.

Το δε άλλο κόλπο είναι, εσύ διορίζεις την κόρη μου στο πολιτικό γραφείο σου κι εγώ διορίζω τον γιο ή την γκόμενα μου στο δικό μου. Τράμπες.

Να απολυθούν λοιπόν πρώτα αυτά τα διορισμένα στα ψηλά σόγια. Πρώτα τα δικά μας, τα μπλε κι ύστερα και των άλλων, αφού τους βγάλουμε όλους, ημέτερους και μη, στη σέντρα, μαζί με την συγγνώμη μας.

Γιατί η Βουλή μας πρέπει να έχει 1850 υπαλλήλους; Πόσους έχουν άλλων χωρών; Η Γερμανία, μου είχαν πει λάθος ότι έχει 400 στην Ομοσπονδιακή Βουλή. Το ‘ψαξα, είναι 2600 αλλά με 80.000.000 πληθυσμό, τον οκταπλάσιο από μας! Άρα για την Ελλάδα και 500 πολλοί θα είναι.

Κάθε δε βουλευτής να δικαιούται έναν επιστημονικό συνεργάτη και μια γραμματέα. Κανέναν άλλο. Οι υπόλοιποι σπίτια τους. Μήπως παρήγαγαν κανένα φοβερό επιστημονικό και πολιτικό έργο αυτές οι στρατιές κολλητών; Αν ναι, τότε το κρύβουν πολύ καλά!

Μου λένε επίσης πως κάθε Υπουργός δικαιούται 27 συνεργάτες εκ των οποίων οι 21 μετακλητοί.

Τα υπουργεία δεν έχουν υπηρεσιακούς, που υποτίθεται πως ξέρουν και τα θέματα; Ας δουλέψουν με αυτούς, με τους υπηρεσιακούς και να δικαιούνται, κατανοητό, δυο – τρεις το πολύ δικούς τους ανθρώπους εμπιστοσύνης. Αλλά ολόκληρη διμοιρία έκαστος προς τι;

Οι υπόλοιποι να πάνε στην ελεύθερη αγορά να βγάλουν το ψωμί τους.

Αδέρφια, τρία κείμενα ξαναδιαβάζω κάθε χρόνο. Τον Θουκυδίδη, τον Ηρόδοτο και το «Αλεξάνδρου ανάβασις» του Αρριανού.

Ξέρετε γιατί πήγαν ως τις εσχατιές του κόσμου οι Μακεδόνες μαζί με τον Βασιλιά τους; Το λέει σε λίγες λέξεις ο Αρριανός.

Στο πέρασμα της Γεδρωσίας Ερήμου άνθρωποι κι άλογα πέθαιναν από δίψα. Ένας στρατιώτης βρήκε λίγο νερό σε κάποιο σκιερό λάκκο, το μάζεψε μέσα στο κράνος και το πήγε στον Βασιλιά του να το πιει. Ο Αλέξανδρος σήκωσε ψηλά το κράνος κι έχυσε το λιγοστό νερό, που δεν έφτανε φυσικά για όλους, στη γη, λέγοντας: «Αφού δεν πίνει ο στρατός, δεν πίνει κι ο Αλέξανδρος». Να γιατί πήγαν με τα πόδια και πολεμώντας ως την Ινδία και γύρισαν με πίστη στον σκοπό και στον ηγέτη τους!

Φαντάζεστε να το ‘πινε αχόρταγα και να τιμωρούσε τον στρατιώτη που δεν του έφερε κι άλλο;

Φαντάζεστε γονείς να τρώνε και να πίνουν και τα παιδιά τους να μένουν νηστικά και διψασμένα;

Φαντάζεστε έναν Διοικητή και το Επιτελείο του να κάνουν τσιμπούσια και τους στρατιώτες τους να πεινούν;

Οι βουλευτές, μου λένε φίλοι, εξακολουθούν και παίρνουν περί τα 7000 Ευρώ καθαρά στην τσέπη κάθε μήνα, όταν απαιτούμε από πλήθη πολιτών να ζουν με 700, 800 Ευρώ ή από πολλούς να επιζήσουν χωρίς κανένα εισόδημα.

Δεν είναι απλά άδικο όλο αυτό.

Είναι Ύβρις και απονομιμοποιεί δίκαια όλο το πολιτικό σύστημα και πλήττει την ατελείωτη, νυχθημερόν, προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τις απολύσεις και τις οικονομίες από τα σόγια και οι μόνες νέες περικοπές να αφορούν τουλάχιστον το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης.

Λέγεται διοίκηση  διά του παραδείγματος και παραφράζοντας τον Νίτσε, θα το ξαναπώ:

Το παράδειγμα δεν είναι απλά άλλος ένας τρόπος διοίκησης, είναι ο μόνος τρόπος διοίκησης…

*Μέλους της ΠΕ της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dr. Tom Papadopoulos, President of NODE (ND) Ontario avatar
  Dr. Tom Papadopoulos, President of NODE (ND) Ontario 20/07/2013 06:02:33

  Πες τα Χρυσόστομε! Διοίκηση δια του παραδείγματος ήταν κορυφαία διδαχή στην ΣΕΑΠ όπου κάποτε αγίασα. Πριν 39 χρόνια σαν σήμερα πήγαινα για την Κύπρο, "τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενος". Άλλοι δεν είχαν την τύχη να ξαναγυρίσουν. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Dr. Tom Papadopoulos, President of NODE (ND) Ontario 20/07/2013 10:53:09

   Αμήν! Και μπράβο σου που τους θυμάσαι και τους αναφέρεις λεβέντη!

 2. Κώστας avatar
  Κώστας 20/07/2013 06:10:40

  "Χωρίς την ανακυκλωμένη αριστεράτζα"; Δηλαδή ο Παντελής Καψής τί είναι; Χρυσαυγίτης; Άλλη μια τρύπα στο νερό με 2000 υπαλλήλους να προπαγανδίζουν δήθεν ανεξάρτητα υπέρ της θολο-κουλτούρας. Πού ζήτε κ Κρανιδιώτη; Ο διορισμός του κ Παπουτσή μας αποκάλυψε με τον πιο βίαιο τρόπο γιατί αυτή η κυγέρνηση πίνει αχόρταγα το νερό της Γεδρωσίας και σεν πρόκειται ποτέ να τολμήσει να κάνει όσα σωστά αναφέρετε στο άρθρο σας.
  ευχαριστώ

  • Eva avatar
   Eva @ Κώστας 20/07/2013 07:01:31

   Ακούστηκε για μια φορά κάτι σωστό.
   Δεν θα εξαφανίσουμε την αδικία, αλλά με τέτοιες φωνές ίσως εξαναγκάσουμε κάποιους να την περιορίσουν.
   Ο κολλητός θα μείνει αμετακίνητος.
   Ο γνωστός, του γνωστού του κολλητού ΜΠΟΡΕΙ να απομακρυνθεί όμως.
   Αρχικά να μετακινηθεί.
   Δεν μπορεί, κάπου θα χρειάζονται τις εξαιρετικές υπηρεσίες του.
   Κι απο κει και πέρα οργανόγραμμα.
   Αριθμός υπαλλήλων τόσος.
   Μισθός τόσος.
   Τέλος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κώστας 20/07/2013 08:41:39

   Τα 'χεις μπλέξει λίγο.
   Εννοώ φυσικά χωρίς όλο εκείνο τον συρφετό διαφόρων αποχρώσεων του αριστερισμού.
   Όχι ο Καψής δεν είναι ΧΑ. Γιατί; Θα έπρεπε να είναι; Θα ένοιωθες καλύτερα τότε;
   Και που την είδες την θολοκουλτούρα πλέον; Θα κρίνουμε την ΔΤ όταν εκπέμψει με πλήρες πρόγραμμα, πάντως ως τώρα, μόνο "θολοκουλτούρα" δεν βλέπω.
   Πού πήγανε τώρα οι κραυγές ότι περίπου έσβησε ο πολιτισμός μας γιατί έκλεισε η ΕΡΤ και πως έσβησε η φλόγα του Ελληνισμού γιατί τάχα "είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς δημόσια τηλεόραση"; Ε, τελικά δεν είμαστε.
   Θες να στο πω χοντρά τι τέλειωσε;
   Τέλειωσε πχ η ιδιωτική "εταιρεία παραγωγής" που έδρευε κοντά στην ΕΡΤ κα, ω του θαύματος, δεν είχε ούτε μονταιέρα, ούτε μια κάμερα, ούτε τίποτα. Γιατί; Γιατί δούλευε με τα μηχανήματα της ΕΡΤ. Τζάμπα, καθ' ότι είχε αφανείς εταίρους τους σωστούς ανθρώπους.
   Να σου πω το πιο ωραίο; Υπήρχε και άλλη ιδιωτική εταιρεία παραγωγής που είχε ημιεπισήμως γραφείο ΜΕΣΑ στην ΕΡΤ, εκεί δεχόταν πελάτες και φυσικά και αυτοί δουλεύανε μέσα στην ΕΡΤ και με τα μηχανήματα της.
   Περιστατικό: φίλοι από ιδιωτική εταιρεία προσέλαβαν ιδιωτικό συνεργείο για δουλειά, πέφτει από το πλαϊνό της κάμερας το ταμπελάκι και μάντεψε τι έγραφε από κάτω: ΕΡΤ.
   Αυτά τελειώσανε και άμα δεν καταλαβαίνεις την σημασία τους.
   Αν δεν υλοποιήσει κάποια από αυτά που έγραψα, κακό του κεφαλιού μας.

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 09:52:05

    Κανείς δεν τόλμησε ούτε να ψελλίσει πως δεν επιβαλλόταν εξυγίανση του καθεστώτος λειτουργίας της ΕΡΤ.
    Η μεθόδευση, ο χειρισμός, η απαράδεκτα ρεβανσιστική ρητορική και η μη ψύχραιμη αντιμετώπιση που οδήγησε τον λαοφιλή Μπενίτο στη θέση του ...ΑντιΠρόεδρα, επιεικώς ατυχής ..... Ο Α.Σ μπορεί σίγουρα πολύ καλύτερα, είναι βέβαιο. Οι γύρω του ''ειδικοί'', όμως.....

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 12:54:24

     Η καραμέλα εκτός από πικρή είναι και μπαγιάτικη.
     Ο "λαοφιλής Μπενίτο", σε μένα σαφόδρα αντιπαθής, θα ,μπορούσε, αν ήθελε, να 'ηταν υπουργός κι αντιπρόεδρος από πέρυσι.
     Ήταν ΕΠΙΛΟΓΗ του ΠΑΣΟΚ να μην μπει με πρώτης γραμμής στελέχη στην συγκυβέρνηση.
     Άρα προις τι η υποκρισία όταν με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εδώ κι ένα έτος.
     Ξαναρωτώ, δηλαδή πριν τον Βενιζέλο τον έκρυβε ο Φώτης και δεν φαινόταν; Έφυγε ο Φώτης και είπες "ωχ, να ο Βενιζέλος";
     Και για να τελειώνουμε, δεν το λέω για σένα , γιατί δεν σε γνωρίζω, κριτική όμως στον Σαμαρά για την αναγκαστική συγκυβέρνηση, μετά από 2 απανωτές εκλογές, ΔΕΝ δικαιούνται όσοι ψήφισαν στο βρόντο ΧΑ, ΑΝΕΛ και το λουρί της μάνας.

     • ΑπυθιΑ avatar
      ΑπυθιΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 19:02:27

      Κύριε Κρανιδιώτη μου, ''Η καραμέλα εκτός από πικρή είναι και μπαγιάτικη.'' Συμφωνώ. Είναι πικρή μεν, αλλά δυστυχώς για όλους μας, συνεχώς επίκαιρη. Με τον αυτοκαταστροφικό χειρισμό της υπόθεσης ΕΡΤ, ο κατάπτυστος και καταδικασμένος στη συνείδησή μας, Βεν που λούφαζε, πλασαρίστηκε ως βασικός παράγων κι εγγυητής της....σταθερότητας. Πήρε θέση δίπλα στο θρόνο, αυτός, ο άθλιος συνένοχος της ΓΑΠοκαταστροφής, που δε δικαιούται ούτε να κομπάζει, ούτε να απαιτεί, ούτε να προκαλεί τον Ελληνικό λαό που πρόσφατα τον καταβαράθρωσε στο 5%.

     • ΑπυθιΑ avatar
      ΑπυθιΑ @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 19:14:29

      Όσον αφορά δε την κριτική και τις προσδοκίες που δικαιούται να έχει κάθε Έλληνας πολίτης από τον Πρωθυπουργό της χώρας που με τις αποφάσεις του επηρεάζει αμετάκλητα τις ζωές όλων, δεν έχετε δίκιο. Την αυτοδυναμία ο Ηγέτης την κερδίζει. Ποτέ δεν του την χαρίζουνε. Ο κ. Α.Σαμαράς, είναι εξίσου ''υπόλογος'' για όσα κάνει και για όσα δεν κάνει, τόσο σ΄εσάς που τον ψηφίσατε, όσο και σε μένα που δεν κατάφερε να πείσει (όσο και να το ήθελα ως το Δεκέμβριο του 2011). Εσείς είστε εδώ και τον στηρίζετε, αλλά κι εγώ είμαι επίσης εδώ και τον προκαλώ με γενναίες πράξεις και τολμηρές επιλογές,να με πείσει οτι αξίζει σήμερα να τον εμπιστευτώ.
      Η συμπάθεια χαρίζεται.
      Η εμπιστοσύνη κατακτιέται.
      Ξέρετε σαν εμένα, πολλοί.....

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 10:57:36

    Αυτά που γράφεις στο τέλος είναι τεράστιο θέμα και πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή. Και έτσι θα το βουλώσουν και οι τέλευταίοι που έχουν αντίρρηση για το πως έκλεισε απότομα η ΕΡΤ. Λες και δούλευε κάτι σωστά και το χάσαμε. όλα θα κριθούν από την νέα δημόσια τηλεόραση. Αν γίνει αυτό που πρέπει στην επιλογή προσωπικού και το πρόγραμμα θα είναι επιτυχές το πείραμα.

    • ΑπυθιΑ avatar
     ΑπυθιΑ @ Γεώργιος Τ. 20/07/2013 19:20:00

     ''θα το βουλώσουν και οι τελευταίοι που έχουν αντίρρηση για το πως έκλεισε απότομα η ΕΡΤ''.
     Το άσπρο ποτέ δε θα το δούμε ως μαύρο και ως νίκη δε μπορεί ποτέ να παρουσιαστεί επιτυχώς μιά ήττα.
     Ας κρώζουνε παράφωνα όσο θέλουνε οι φαιδροί....

  • Last_Chance avatar
   Last_Chance @ Κώστας 21/07/2013 07:17:52

   Ζητάς αγαπητέ μου από μία κυβέρνηση την οποία οι μισοί είναι από το παλαιό Πασοκ να απολύσουν ημέτερους? Μα προσγειωθείτε στην ελληνική πραγματικότητα επιτέλους…

 3. m.s avatar
  m.s 20/07/2013 06:52:02

  ... και ήταν σαν να είχαν πιει όλοι από εκείνο το νερό.

  • NΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
   NΙΚΟΣ-ΔΕΗ @ m.s 20/07/2013 08:23:45

   ΚΑΘΕΤΟΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ, ΑΝΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΦΑΗΛΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ.
   ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΛΛΑ ΦΑΗΛΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.
   ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ 100 ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΕΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
   ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ.
   ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΦΑΝΤΟΙ....
   ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ.
   ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

 4. Eva avatar
  Eva 20/07/2013 06:52:08

  Προς τιμή σας που τα γράφετε αυτά.
  Πως όμως θα γίνουν τέτοιες αλλαγές?
  Οσο αφορά τους διορισμένους συγγενείς, θα αρχίσουν τα-Εγώ μόνο τον δικό μου άνθρωπο εμπιστεύομαι κλπ (ολοι γνωρίζουμε ότι δεν θα απομακρυνθεί κανείς)
  Αλλά για τους υπόλοιπους, τους πολλούς, είναι ρεαλιστικό να μετακινηθούν κάπου αλλού η να φύγουν. Βάσει προσόντων.Με κριτήρια.
  Κύριοι χρειαζόμαστε τόσους.
  Ίσως ξυνίσουν μερικοί.
  Δεν πειράζει όμως. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.
  Αυτό περιμένουμε.
  Ας το κάνουν για τα μάτια του κόσμου.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Eva 20/07/2013 12:55:22

   Ας δούμε λοιπόν τι θα κάνει ο καπετάνιος του πλοίου. Πού ξέρεις...

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 13:20:11

    Τον καπετάνιο τον βλέπουμε αλλά μόνον αυτόν και... να τον κλωνοποιήσουμε δεν μπορούμε.
    Αυτά που γράφεις Φαήλο πρωτίστως θα έπρεπε να προβληματίσουν όλους αυτούς τους γόνους , σόγια , παρατρεχάμενους.... στους οποίους αναφέρεσαι.
    Είναι ανεπίτρεπτο, σήμερα, με το που κάποιος, άξια ή όχι, λάβει μια θέση στην κυβέρνηση,βολεύει και άλλους δέκα, ανάξιους επί το πλείστον.

 5. ...Mara... avatar
  ...Mara... 20/07/2013 07:28:19

  "Παράδειγμα και δίκαιο" αυτή είναι η κορυφαία αρχή της διοίκησης.
  Περιμένουμε ακόμα να εφαρμοστεί....

 6. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 20/07/2013 07:31:16

  Επειδη ειστε σοβαρος και "παρα τω πλευρω του Κονδυλη" πειτε στον προεδρο να μελετησει τον τροπο που ο Μαρκεζινης εκανε το 1953 την υποτιμηση. Μελετημενες κινησεις, ακρα μυστικοτης, ταχεια εφαρμογη, και προς Θεου να μην ξερουν τιποτα οι πασοκαληταραιοι. Εναλλακτικα ας δει τον τροπο που ο Τσακαλωτος ξεβρωμισε σε μια νυχτα την Πελοποννησο κατα την επιχειρηση Περιστερα

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ IOKLOS ZARAS 20/07/2013 12:56:01

   Αυτό με την "Περιστερά" μου χτύπησε ευαίσθητη χορδή...

 7. OYK avatar
  OYK 20/07/2013 08:00:26

  Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διοικήσεως πέραν αυτού δια του παραδείγματος. Για όποια ιεραρχία κι αν μιλάμε. Το θέμα είναι ότι λαός και πολιτικοί στην Ελλάδα, έχουν μάθει να απεχθάνονται την οποιαδήποτε ιεραρχία και την πειθάρχηση σε αυτήν. Το έλλειμα διοικήσεως δια του παραδείγματος είναι η μια πλευρά του πρόβληματος και το έλλειμα πειθαρχίας είναι η άλλη. Λύση; Όπως πάντα, η Παιδεία. Αλλά από ποιους; Από τους πρασινοκόκκινους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ OYK 20/07/2013 12:56:36

   Καιρός λοιπόν να εφαρμόσουμε και τα δύο...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ OYK 20/07/2013 16:02:58

   A, έξοχα OYK ! Αλλάζουμε το θέμα;
   Μας φταίει η ΟΛΜΕ για τον κάθε ανεψιό, γιο, και θυγατέρα, κοινοβουλευτικού που έχει διοριστεί από το παράθυρο στη Βουλή,
   ως υπάλληλος της ή ως μετακλητός ή .. ή ... ή...................
   Δηλαδή, πρώτα να αλλάξουμε την παιδεία,
   να περιμένουμε καμιά εικοσαριά χρονάκια,
   να καρποφορήσει πολίτες και πολιτικούς με αξίες και αρχές,
   και μετά να αφήσουμε να εξαϋλωθούν, ως δια μαγείας,
   τα ρουσφέτια που βολεύτηκαν στα ρετιρέ, όπως μέσα στη Βουλή ;

   Βολική λύση το μαύρο πρόβατο του συνδικαλισμού,
   για όποιον είναι ευεργετηθείς, δια του παραθύρου...

   ΥΓ: Η ΔΟΕ (συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων) πως και σας γλίτωσε ; Είναι τυχαίο; ή απλά ακολουθείτε την επικαιρότητα,
   καθόσον
   τα συνολάκια "απόλυση-μετάταξη", κομμένα και ραμμένα ειδικώς,
   για τον κλάδο των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
   είναι της μοδός (τουλάχιστον για την εαρινή/θερινή κολεξιόν 2013) ;

   • OYK avatar
    OYK @ roadrunner 20/07/2013 19:25:33

    Roadrunner δεν αλλάζω θέμα γιατί το θέμα είναι ένα: Η έλλειψη παιδείας, υπό τη μορφή της ενστάλλαξης των σωστών εθνικών, ελληνικών παραδοσιακών ιδεωδών. Ενδεικτικά αναφέρω, φιλοπατρία, σεβασμό, φιλεργατικότητα, τιμή, πειθαρχία κλπ. Δεν καταλαβαίνω που το είδες ότι εννοώ πρώτα να αλλάξουμε την παιδεία και μετά από 20 χρόνια να διώξουμε τους άχρηστους. Μια χαρά μπορούμε να τα κάνουμε ταυτόχρονα. Όσο για το συνδικαλισμό με την εγχώρια μορφή του, είναι απλά σιχαμερός. Είτε ΟΛΜΕ, είτε ΔΟΕ, είτε κι εγω δεν ξέρω ποια άλλα βαρύγδουπα αρχικά. Όσο για τη μόδα, λυπάμαι αλλά δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις. Ξέρω όμως από προσωπική πείρα ότι η πλειοψηφία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης είναι απλά διεκπεραιωτές οργανογραμμάτων διδακτέας ύλης. Πρώτοι στις απεργίες, πρώτοι στην κοπάνα, τελευταίοι στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Ξαναλέω, η συντριπτική πλειοψηφία.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ OYK 20/07/2013 22:59:03

     Μα είναι δυνατόν να καταλήγεις σε συμπεράσματα για την «συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης», βασιζόμενος όπως λες στην «προσωπική σου πείρα» ;;;;;;
     Δηλαδή, πόσο μεγάλη, τέλος πάντων, είναι η αυτή σου, η «προσωπική πείρα»; Ακόμη κι αν είχες δίκαιο σε κάτι από τα γραφόμενά σου @ΟΥΚ, το έχασες στις τελευταίες σου φράσεις.
     Παρόλα αυτά, συμφωνούμε σίγουρα για την ανάγκη ενστάλαξης των σωστών εθνικών, ελληνικών παραδοσιακών ιδεωδών, μέσω της παιδείας. Μόνο που κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να επιτευχθεί, με την εφαρμογή της αντίστοιχης εκπαιδευτικής πολιτικής, από τις εκάστοτε ηγεσίες (καμία σχέση με τους συνδικαλιστές, δεν παράγουν και δεν εφαρμόζουν πολιτικές). Δυστυχώς, τέτοιες εκπαιδευτικές πολιτικές ποτέ δεν είδαμε τα τελευταία χρόνια και οι ευθύνες είναι αμιγώς στις κυβερνήσεις.
     Το θέμα μας είναι τώρα, τι γίνεται ; Ακόμη και να υπάρχει το βέλτιστο εκπαιδευτικό σχέδιο, έτοιμο σε κάποιο συρτάρι του Υπουργού Παιδείας, αυτό θα είναι φύσει μακρόπνοο, θα χρειαστεί χρόνο για να εκπονηθεί, ακόμη περισσότερο για να αποδώσει. Ο κ. Κρανιδιώτης με το άρθρο του δίνει ακριβώς, τη σωστή απάντηση (αν και είναι επιεικής): η διοίκηση μέσω του παραδείγματος. Αυτό λοιπόν, είναι το θέμα μας.

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 20/07/2013 08:10:56

  Καί ἄν δέν ξεκινοῦμε ἀπό μόνοι μας-ὥς ὁφείλουμε- αὐτή τήν ἐκκαθάριση,γιατί δέν τήν ὑποδεικνύει ἡ τρόϊκα; Ἤ ἐπιβάλλει μέτρα,μειώσεις καί ἀπολύσεις,ἐκεῖ ὅπου τούς ὑποδεικνύουν κάποιοι ἀπό μᾶς;...

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Κυθήριος 20/07/2013 09:22:47

   Σημειώσατε 2 και καλή σας ημέρα!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 10:37:12

    Τήν καλημέρα μου Βασίλισσα!

  • OYK avatar
   OYK @ Κυθήριος 21/07/2013 08:05:11

   Η προσωπική μου εμπειρία έχει βάθος 6 χρόνων, γυμνάσιο λύκειο. Επίσης συζητάω και με άλλους ανθρώπους οι οποίοι έχουν να πουν ακριβώς το ίδιο από τις επίσης προσωπικές τους εμπειρίες. Τι θα πρέπει δλδ, να είμαι καθηγητής για να είναι εμπεριστατωμένη και βαρύνουσα η άποψή μου επί του θέματος; Για να μπορείς να διοικείς δια του παραδείγματος, κάπιος πρέπει να σε μάθει. Τόσο απλό είναι. Επίσης, κάνεις λάθος όταν λες πως οι συνδικαλιστές δεν παράγουν πολιτική. Φυσικά και το κάνουν. Όταν εναντιώνονται στις διαδικασίες αξιολόγησης, είτε της δικής τους, είτε των μαθητών τους με απεργίες και πετυχαίνουν τελικά να μην αξιολογείται κανείς, αυτό διαμορφώνει την πολιτική της κυβέρνησεις στο θέμα της παιδείας.

 9. blue nile avatar
  blue nile 20/07/2013 08:58:46

  Φαήλο καλημέρα.

  Με το νόημα του άρθρου σου συμφωνώ απολύτως

  Για μένα όμως οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα φέρουν και άλλες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα λόγω πτώσης της ενεργού ζήτησης.
  Έχω εξηγήσει το γιατί πολλές φορές αν κάτσω και τα ξαναγράψω θα λέει ο φάκτορας με το δίκιο του ότι επαναλαμβάνομαι.
  Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που αμοίβονται με πάνω από 4000 το μήνα. Μετά από τρία μνημόνια...
  Αν κοπούν κατά 800-1000 ευρώ όλοι αυτοί το δημσιονομικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό των απολύσεων.
  Κοινή λογική...
  Γιατί να μην επιλεγεί η συμπίεση προς τα κάτω του μισθολογικού κόστους από τις απολύσεις;

  • Φρουρός avatar
   Φρουρός @ blue nile 21/07/2013 00:56:07

   @Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που αμοίβονται με πάνω από 4000 το μήνα.

   Για πες μας μερικούς...

 10. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 20/07/2013 09:10:24

  Δεν το ξέρω αυτό το νερό που ...δεν πίνει ο "αγωνιζόμενος" Βασιλιάς,
  το ρεύμα πάντως, αυξήθηκε πάλι λέει σήμερα.
  Αυτό με νοιάζει, η πράξη, τα αποτελέσματα στην πράξη.
  Αυξήθηκε πάλι.

  • NΙΚΟΣ-ΔΕΗ avatar
   NΙΚΟΣ-ΔΕΗ @ Ρύκιος 20/07/2013 09:59:55

   ΡΥΚΙΕ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΗΡΘΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
   ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ.
   ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΔΡΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.
   ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ.
   ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
   ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΜΥΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ.
   ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ...

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ NΙΚΟΣ-ΔΕΗ 20/07/2013 19:23:47

    Πατήστε αν θέλετε εκείνο το πλατύ κουμπάκι αριστερά στο πληκτρολογιό σας, που μετατρέπει μαγικά τα κεφαλαία γραμματάκια σε πεζά!!! :-)

 11. λειβαδιτης avatar
  λειβαδιτης 20/07/2013 09:15:39

  Αγαπητε Φαηλο συμφωνω απολυτως μαζι σου. Οι νεοελληνες ειναι ενας λαος διχασμενης προσωπικοτητας, δεν ξερουν τι θελουν. Αν κανεις ΚΑΤΙ σου λενε γιατι το κανεις,αν δεν το κανεις γιατι δεν το εκανες. Ας αποφασισουν τι θελουν.Αν και ξερω τι θελουν,ΟΛΛΛΛΑ δικα τους.Να πηγαινουν στη δουλεια τους οτι ωρα θελουν,να φευγουν οτι ωρα θελουν,να εχουν αριστα στα προσοντα,και φυσικα το καλυτερο μισθο.Δηλαδη σχετο νταβαντζιλικι.Ραχατι και αγιος ο Θεος.

 12. Δ.Π. avatar
  Δ.Π. 20/07/2013 09:17:30

  Καλά τα λέτε. Πολύ καλά. Στην πράξη όμως, οι σχολικοί φύλακες είναι αυτοί που ήδη απολύθηκαν. Όχι οι παντός είδους και πάσας συγγένειας παρατρεχάμενοι βουλευτών και υπουργών. Και είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού αυτές.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δ.Π. 20/07/2013 11:14:41

   Δεν απολύθηκαν. Οι περισσότεροι πάνε στην αστυνομία. Δουλειά δεν είναι κι αυτή;

   • Δ.Π. avatar
    Δ.Π. @ Γεώργιος Τ. 20/07/2013 13:21:35

    Οι σχολικοί φύλακες νομίζω απολύονται. Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι που μετατάσσονται στην αστυνομία. Ίσως να κάνω και λάθος. Πάντως η ουσία παραμένει. Το συμμάζεμα στο δημόσιο δεν αγγίζει, δεν πλησιάζει καν αυτούς που πρέπει.

 13. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 20/07/2013 09:21:50

  Η αλήθεια είναι οτι όσον αφορά την αφοσίωση, τη φιλοτιμία και την αυταπάρνηση με την οποία ο κ. Α.Σαμαράς υπηρετεί αυτό που θεωρεί ''σωστό'', κερδίζει το σεβασμό, ανεξάρτητα από το αν διαφωνεί κανείς (που διαφωνεί), με την τακτική και τις επί μέρους επιλογές του.
  Απλά για μένα είναι λυπηρό το οτι ξοδεύεται τόση ενέργεια, τόσο πάθος, τόση ψυχή, χωρίς να ακολουθείται κάποιο σοβαρό, ρεαλιστικό Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που θα μπορούσε να εγγυηθεί τη δικαίωση των αιματηρών θυσιών που υφίσταται ο Ελληνικός λαός. Η εφαρμογή των τροϊκανομνημονιακών επιταγών που καταδικάζει την οικονομία στη συνεχή ανατροφοδοτούμενη ύφεση δεν είναι φάρμακο, παραμένει όπως προχθές φαρμάκι....
  ''Απολύσεις θα γίνουν, για να επιτευχθούν, εύχομαι, οι στόχοι, ήτοι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα.....''. Εγώ πιστεύω στην άρση της μονιμότητας (εκτός ειδικών ευαίσθητων τομέων) και στη λειτουργία του δημοσίου με τον απαραίτητο μόνο αριθμό ικανών και αποδοτικών κρατικών υπαλλήλων. Σε ένα περιβάλλον εργασιακής και επιχειρηματικής ερήμου όμως, όπου είναι ανεδαφικό να προτρέπεις κάποιες χιλιάδες νεοδημιουργηθέντων ανέργων (πλην των ήδη 2.000.000 υπαρχόντων και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενων), '' να πάνε στην ελεύθερη αγορά να βγάλουν το ψωμί τους'', δεν ξέρω με ποιό τρόπο γίνεται να αντιμετωπίσει κάποιος ....θετικά την άνευ δημοσιονομικού οφέλους υποχώρησή μας στους εκβιαστικούς τσαμπουκάδες των τοκογλύφων-δανειστών!
  Όταν καταστρέφεις ανθρώπινες ζωές για να.....σπάσεις ταμπού ενώ ταυτόχρονα αδυνατείς να προτείνεις ρεαλιστική εναλλακτική, δεν έχεις δικαίωμα να πανηγυρίζεις. Μάλλον σε αδιέξοδο δρόμο έχεις μπει και προχωράς με το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό τον κίνδυνο λοιπόν οφείλεις να εξετάσεις και να αντιμετωπίσεις δραστικά. Και μη μιλήσουμε για....αναπτύξεις, επενδύσεις και λοιπά μακρινά οράματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, γιατί η Δεή, το σούπερ μάρκετ, το βενζινάδικο, η εφορία, δεν έχουν υπομονή να περιμένουν. Απαιτούν Ευρώ, Τώρα!
  Όσον αφορά τη ρήση του Νίτσε ''Το παράδειγμα δεν είναι απλά άλλος ένας τρόπος διοίκησης, είναι ο μόνος τρόπος διοίκησης…'', πως να μη συμφωνήσει κανείς;
  Πιστεύω όμως πως με τρυφερές παραινέσεις κι ευγενικές συστάσεις, δε συνετίζεται ο ανήθικος και μαθημένος να διάγει παρασιτικά, πολυτελώς. Περιμένω να δω γενναίες συγκρούσεις, ρήξεις και τολμηρές καινοτόμες ανατρεπτικές ενέργειες -προτάσεις (που θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί των εφόδων επί του κακομαθημένου πόπολου).
  Περιμένω πολλά και δεν μου περισσεύει άλλη υπομονή.....
  Θα δω να πραγματοποιούνται τα επιβεβλήμένα;
  ......Κύριος (Α.Σ) οίδε...... :-)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 11:25:02

   "Περιμένω να δω γενναίες συγκρούσεις, ρήξεις και τολμηρές καινοτόμες ανατρεπτικές ενέργειες".

   Με την ΕΡΤ δάβασα σε άλλο σου σχόλιο πως δε σου άρεσε η τολμηρή και αποφασιστική ανατροπή του καθεστώτος. Αντίφαση μήπως;

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ Γεώργιος Τ. 20/07/2013 13:58:49

    Πρώτον, εννοούμε εντελώς διαφορετικά την ''τολμηρή και αποφασιστική ανατροπή'' και δεύτερον, η ....σύγκρουση με κρατικούς υπαλλήλους πρώην πελάτες που βρίσκονται στο έλεος της εκάστοτε εξουσίας, είναι κάτι που δεν απαιτεί ούτε θάρρος, ούτε προσωπικό ρίσκο. Δεν με συγκινούν οι εκ του ασφαλούς επιθέσεις σε αδύναμους, ούτε οι εκ πανικού κι από λάθος εκτίμηση βίαιες κι άστοχες κινήσεις στη σκακιέρα. Το ζητούμενο είναι να τα βάλει κανείς με τους επικίνδυνους και αδίστακτους Δράκους και να τους εξολοθρεύσει. Με τα μεγαλοσυμφέροντα και τους νταβατζήδες που κατέστρεψαν τη χώρα περιμένω συγκρούσεις. Τα....ποντικάκια, τα τρομάζει και ο γάτος μου κύριε. Για Πάνθηρα ψάχνουμε.

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ Γεώργιος Τ. 20/07/2013 14:16:13

    Απλούστατα, έχουμε διαφορετική αντίληψη όσον αφορά τις ''τολμηρές και αποφασιστικές ανατροπές'' κύριε. Εγώ τις γενναίες συγκρούσεις, τις ρήξεις και τις τολμηρές ανατρεπτικές ενέργειες, τις εννοώ ενάντια στους επικίνδυνους μεγαλοαπατεώνες νταβατζήδες, που κατέστρεψαν τη χώρα. Όχι εκ του ασφαλούς, ενάντια στους κρατικούς υπαλλήλους-πρώην πελάτες, που βρίσκονται στο έλεος της εκάστοτε εξουσίας. Κάποιον να εξολοθρεύσει τους Δράκους ζητάμε. Τα ποντικάκια, τα τρομάζει και ο γάτος μου.... Για Πάνθηρα ψάχνουμε.

    • ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ avatar
     ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΣ @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 18:02:50

     ΑΚΡΙΒΩΣ ! ! !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 12:58:41

   Πρέπει να είσαι η μόνη/ος που θεωρείς την παρέμβαση μου ... "τρυφερή" παραίνεση!

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 18:51:12

    Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη, δεν αφορούσε εσάς το ''τρυφερές παραινέσεις κι ευγενικές συστάσεις'', αλλά τον κ. Α.Σαμαρά, που ίσως πλανάται οτι οι υψηλόμισθοι υποκριτές θαμώνες του Βουληστάν, διαθέτουν συνείδηση και θ΄αντιγράψουν από ...φιλοτιμία το παράδειγμά του, όσον αφορά τη σεμνότητα και την αίσθηση του μέτρου που επιδεικνύει ως στάση ζωής.

 14. roadrunner avatar
  roadrunner 20/07/2013 09:22:50

  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Έστω και τώρα, ας ξεκινήσει να εφαρμόζεται το δίκαιο από πάνω προς τα κάτω. Με αυστηρότητα και επίγνωση των ευθυνών που φέρει το πολιτικό προσωπικό του παρελθόντος (πολλοί εκ των οποίων είναι και εν ενεργεία), για τα δεινά που περνά, τώρα, ο απλός λαός.

  Οι πρόσφατες απολύσεις-διαθεσιμότητες που έφερε το πολυνομοσχέδιο, ήταν οριζόντιες και διεσπαρμένες από τη μια, ως την άλλη άκρη της Ελλάδας.
  Έτσι, όλοι μας, εκτός από τους στρουθοκαμηλίζοντες ή τους αναίσθητους, βρεθήκαμε δίπλα σε συμπολίτες μας (τουλάχιστον, εκείνους που δεν έπεσαν απευθείας σε καταθλιπτική εσωστρέφεια και απομόνωση), που από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκαν άνεργοι.
  Μετά λοιπόν, από αυτό το κορυφαίο, πανελλήνιο σοκ, όταν βλέπεις δίπλα σου, τον σχολικό φύλακα, που έχει οικογένεια να θρέψει, να έχει χάσει τη δουλειά του σε μια νύχτα, όταν το ίδιο έχει συμβεί, στον καθηγητή του τεχνικού λυκείου (που κάποιος πολιτικός τον διόρισε ή μπορεί να μπήκε με ΑΣΕΠ),
  τότε
  η αξιοκρατία πρέπει να ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ με κάθε αυστηρότητα και μέχρις εσχάτων,
  όταν πρόκειται για άμεσα ρουσφέτια, στα σόγια των κοινοβουλευτικών.
  Προτείνω ότι, εφόσον, δεν υπήρξε ποτέ αξιοκρατική και ανοιχτή για όλους, διαδικασία πρόσληψης στη βουλή,
  την απομάκρυνση όλων των τωρινών υπαλλήλων της βουλής, και την προκήρυξη πρόσληψης με ανοιχτές και αξιοκρατικές διαδικασίες, ενός λογικού αριθμού, προσοντούχων υπαλλήλων.
  Η βουλευτική αποζημίωση και τα βουλευτικά προνόμια, επίσης, προτείνω να μην είναι οριζόντια, για όλους. Να λαμβάνεται υπόψη η εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση κάθε βουλευτή, και αντιστρόφως ανάλογα, να έχουν να λαμβάνουν από το κράτος.
  Αν και το λογικό θα ήταν, οι ιδιαίτερα ευκατάστατοι εξ αυτών, να έχουν ήδη παραιτηθεί των προνομίων τους και της αποζημίωσης, από το 2011.
  Κάτι που δεν γνωρίζω αν συνέβη…

 15. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 20/07/2013 09:27:11

  Αξίζει να ανατρέξει ο καθείς στην Κύρου Ανάβασις και στην κάθοδο των Μυρίων θα ιδεί τι σημαίνει κοινός στόχος, κοινός σκοπός κοινό όραμα και το τι μπορεί να παράγει όταν γίνει βίωμα ενός συνόλου Σε ότι αφορά το κείμενο η λογική του «Προχώρα Πρόεδρε, καλά πάμε» δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν πρόεδρο και κανένα κόμμα εκ των πραγμάτων απορρίπτεται κατά συνέπεια.Η Λογική του Προέδρου που βάλλεται απο το σύστημα -και ακόμα κιαν συμβαίνει- είναι επικίνδυνη.Η Θυματοποίηση γεννά πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη,κατά συνέπεια και αυτή απορρίπτεται

  Ερχόμαστε στο φαινόμενο της συμπαράταξης και συμπαράστασης κοινώς εκ του ασφαλούς παραμονής σε ένα ιδεολογικό όχημα με τα βόδια ζεμένα πίσω απο το κάρο.Αν αυτό μπορεί να παράγει ηγεμονία θα σώπαινα.Ομως το εγχείρημα ιστορικά είναι πολύ μεγάλο, αναγκαίο και μονόδρομος ταυτόχρονα για την έξοδο της Ελλάδας απο την κρίση. Δεν μπορεί - και δεν πρέπει - να αφήσουμε το μεγάλο αυτό ιστορικό εγχείρημα χωρίς την συμμετοχή μας, χωρίς την ατομική μας δράση, χωρίς την δική μας κατάθεση και την δική μας πρωτοπορία η οποία και αρμονικά θα ενταχθεί στο σύνολο και θα παράγει την συνολική πρόταση.

  Είναι εγχείρημα Ευθύνης και ας αφήσουμε στην άκρια τους ενδόμυχους φόβους να βρεθούμε εκτός ιδεολογικής γραμμής και να ευχαριστήσουμε κέντρα και παράκεντρα, κομματικά παραμάγαζα και καφενεία .Δεν μπορεί τούτο το εγχείρημα της μετεξέλιξής, της Ανανέωσης και της Ηγεμονίας επι ολάκερης της κοινωνίας να πάει χαμένο! Θα είναι η Τελευταία χαμένη ευκαιρία, όχι μόνο για την Ν.Δ. αλλά και για την Ελλάδα και όχι σε μια τυχαία χρονική στιγμή αλλά στην πιο κρίσιμη ιστορική της στιγμή.

 16. arximidis avatar
  arximidis 20/07/2013 10:13:25

  "Οι βουλευτές, μου λένε φίλοι, εξακολουθούν και παίρνουν περί τα 7000 Ευρώ καθαρά στην τσέπη κάθε μήνα, όταν απαιτούμε από πλήθη πολιτών να ζουν με 700, 800 Ευρώ ή από πολλούς να επιζήσουν χωρίς κανένα εισόδημα.
  Δεν είναι απλά άδικο όλο αυτό.
  Είναι Ύβρις και απονομιμοποιεί δίκαια όλο το πολιτικό σύστημα και πλήττει την ατελείωτη, νυχθημερόν, προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά."

  Aπ' όσα λές αγαπητέ Φαήλο, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ. Η πραγματικότητα πλήττει την ατελείωτη, νυχθημερόν, προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά, διότι δίνει την εντύπωση οτι τελικά εξυπηρετεί αυτούς και τους υπόλοιπους δικούς του σε βάρος του λαού, ο οποίος φεύγει προς άλλες κατευθύνσεις.

 17. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 20/07/2013 10:17:17

  Η αλήθεια είναι οτι όσον αφορά την αφοσίωση, τη φιλοτιμία και την αυταπάρνηση με την οποία ο κ. Α.Σαμαράς υπηρετεί αυτό που θεωρεί ''σωστό'', κερδίζει το σεβασμό, ανεξάρτητα από το αν διαφωνεί κανείς (που διαφωνεί), με την τακτική και τις επί μέρους επιλογές του.
  Απλά για μένα είναι λυπηρό το οτι ξοδεύεται τόση ενέργεια, τόσο πάθος, τόση ψυχή, χωρίς να ακολουθείται κάποιο σοβαρό, ρεαλιστικό Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που θα μπορούσε να εγγυηθεί τη δικαίωση των αιματηρών θυσιών που υφίσταται ο Ελληνικός λαός. Η εφαρμογή των τροϊκανομνημονιακών επιταγών που καταδικάζει την οικονομία στη συνεχή ανατροφοδοτούμενη ύφεση δεν είναι φάρμακο, παραμένει όπως προχθές φαρμάκι....
  ''Απολύσεις θα γίνουν, για να επιτευχθούν, εύχομαι, οι στόχοι, ήτοι το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα.....''. Εγώ πιστεύω στην άρση της μονιμότητας (εκτός ειδικών ευαίσθητων τομέων) και στη λειτουργία του δημοσίου με τον απαραίτητο μόνο αριθμό ικανών και αποδοτικών κρατικών υπαλλήλων. Σε ένα περιβάλλον εργασιακής και επιχειρηματικής ερήμου όμως, όπου είναι ανεδαφικό να προτρέπεις κάποιες χιλιάδες νεοδημιουργηθέντων ανέργων (πλην των ήδη 2.000.000 υπαρχόντων και συνεχώς πολλαπλασιαζόμενων), '' να πάνε στην ελεύθερη αγορά να βγάλουν το ψωμί τους'', δεν ξέρω με ποιό τρόπο γίνεται να αντιμετωπίσει κάποιος ....θετικά την άνευ δημοσιονομικού οφέλους υποχώρησή μας στους εκβιαστικούς τσαμπουκάδες των τοκογλύφων-δανειστών!
  Όταν καταστρέφεις ανθρώπινες ζωές για να.....σπάσεις ταμπού ενώ ταυτόχρονα αδυνατείς να προτείνεις ρεαλιστική εναλλακτική, δεν έχεις δικαίωμα να πανηγυρίζεις. Μάλλον σε αδιέξοδο δρόμο έχεις μπει και προχωράς με το πιστόλι στον κρόταφο. Αυτό τον κίνδυνο λοιπόν οφείλεις να εξετάσεις και να αντιμετωπίσεις δραστικά. Και μη μιλήσουμε για....αναπτύξεις, επενδύσεις και λοιπά μακρινά οράματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, γιατί η Δεή, το σούπερ μάρκετ, το βενζινάδικο, η εφορία, δεν έχουν υπομονή να περιμένουν. Απαιτούν Ευρώ, Τώρα!
  Όσον αφορά τη ρήση του Νίτσε ''Το παράδειγμα δεν είναι απλά άλλος ένας τρόπος διοίκησης, είναι ο μόνος τρόπος διοίκησης…'', πως να μη συμφωνήσει κανείς;
  Πιστεύω όμως πως με τρυφερές παραινέσεις κι ευγενικές συστάσεις, δε συνετίζεται ο ανήθικος και μαθημένος να διάγει παρασιτικά, πολυτελώς. Περιμένω να δω γενναίες συγκρούσεις, ρήξεις και τολμηρές καινοτόμες ανατρεπτικές ενέργειες -προτάσεις (που θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί των εφόδων επί του κακομαθημένου πόπολου).
  Περιμένω πολλά και δεν μου περισσεύει άλλη υπομονή.....
  Θα δω να πραγματοποιούνται τα επιβεβλημένα;
  ......Κύριος (Α.Σ) οίδε...... :-)

  • Βασίλης Τ. avatar
   Βασίλης Τ. @ ΑπυθιΑ 20/07/2013 12:25:29

   Oλοι αυτά περιμένουμε να γίνουν, αλλά μέχρι την παραμονή των εκλογών . Οχι την ημέρα των εκλογών και μετά, όπως τις προηγούμενες φορές. Αυτό έχει αλλάξει αυτή τη φορά στον λαό και δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί οι "ιθύνοντες"...Προκάνουν? Δύσκολο έως αδύνατο μου φαίνεται κρίνοντας απ' τους ρυθμούς τους...

 18. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 20/07/2013 10:18:00

  Α, ρε Φαήλο! Α ρε Φαήλο... όποτε διαβάζω αυτή τη στιγμή γίνονται λίμνες τα μάτια, από έφηβη που μας έφερε ο καθηγητής μας και συγχωριανός μου ο Κώστας ο Γραβάνης, να ναι ελαφρύ το χώμα, τον τόμο της Εκδοτικής και μας το διάβασε μέσα στην τάξη του τότε πρότυπου κλασσικού λυκείου ιωαννίνων, μέχρι σήμερα που τό γραψες εσύ... Για μένα αυτό το παράδειγμα, αυτή η κίνηση του Μεγαλέξανδρου είναι ο ορισμός του Έλληνα, μ' αυτό το παράδειγμα πορεύομαι ΚΑΘΕ στιγμή!
  Με συγκίνησες πολύ...! Είσαι σπουδαίος άνθρωπος Φαήλο Κρανιδιώτη! Έχεις την αγάπη μου, μπράβο καμάριμ!

 19. martios avatar
  martios 20/07/2013 10:24:51

  Κύριε Κρανιδιώτη μου κάνετε κακό,αφού με τέτοιες παρεμβάσεις αναβάλλετε κάθε
  φορά την έξοδο μου από τη ΝΔ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ martios 20/07/2013 12:59:53

   Και θα εξακολουθώ να στο κάνω!

   • αρχιμηδης avatar
    αρχιμηδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 21:17:11

    Kι εμένα που έχω ήδη πάψει να ελπίζω στη ΝΔ και τον Σαμαρά, με κάνεις να ρίχνω πίσω μια ματιά μέχρι τις εκλογές μηπως γίνει το θαύμα και στείλει τους Γερμανούς εκεί που τους έστελνε πρίν τις 11 Νοέμβρη, αν όντως πιστεύει οτι με το μνημόνιο οδεύουμε στην πλήρη υποδούλωση...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αρχιμηδης 20/07/2013 23:37:07

     Να ανακτήσεις την πίστη σου.
     Πήραμε τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο. Ο καλύτερος τρόπος απαλλαγής είναι να έχουμε το συντομότερο πλεόνασμα, να κάνουμε αληθινές μεταρρυθμίσεις, να ξαναβγούμε στις αγορές και να αποκτήσουμε επιτέλους σοβαρό και νοικοκυρεμένο κράτος, με υγιή ελεύθερο ανταγωνισμό κι όχι "παρασοβιετική" οικονομία με στημένο παιχνίδι για νταβαντζήδες...

     • Aρχιμηδης avatar
      Aρχιμηδης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 10:56:57

      Πολύ θα τό θελα αγαπητέ Φαήλε. Και δεν είμαι Θωμάς να θέλω να θέσω τον δάκτυλον επι τον τύπον των ήλων. Θα μου αρκούσε ένα μικρό σηματάκι προς την κατεύθυνση αλλαγής πορείας. Ομως, όπως τα περιγράφεις και σύ, φαίνεται να έχετε πεισθεί οτι το μνημόνιο όχι μόνο δεν είναι λάθος συνταγή, αλλά αυτό θα μας σώσει. (Οσους απομείνουνε ζωντανοί).
      Επίσης φαίνεται να έχετε πεισθεί οτι όσοι χάνονται στο δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις που θα αρχίσουν, πότε άραγε? είναι "παράπλευρες απώλειες".
      Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεστε οτι αυτές οι απώλειες έχουν γίνει περισσότερες απο τους "σωζόμενους" και οτι δεν είναι όλοι αντίπαλοι, αλλά τους κάνετε εσείς.
      Σοβαρό και νοικοκυρευμένο κράτος χωρίς ούτε μία κρατική τράπεζα μετά από τοσα δίς που τους χαρίσαμε,χωρίς νερό, ρεύμα , υγεία και παιδεία, δεν μπορεί να υπάρξει οταν όλα αυτά θα έχουν πουληθεί σε ιδιώτες, όπως απεδείχθη παγκοσμίως. Η "αποσοβιετοποίση" είναι χειρότερη όταν οδηγεί στο άλλο άκρο, ήτοι την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κράτους που είναι το μεγάλο πάρτυ των νταβατζήδων, όπου ο ανταγωνισμός είναι ελεύθερος μόνο γι' αυτούς και δεν είναι καθόλου υγιής...
      (βλέπε τράπεζες και τοξικά παράγωγα).
      Αν το πλεόνασμα το θέλουμε για να πούμε στους δανειστές μας στόπ στην πληρωμή τόκων και αφαίρεση του παρανόμως δημιουργηθέντος χρέους (Τσοχατζόπουλος,Χριστοφοράκος κλπ) μέχρι να έχουμε ικανοποιητική ανάπτυξη, είμαι μαζί σου.
      Αν το θέλουμε για να δανειστούμε και να χρεωθούμε περισσότερο, είστε πάλι λάθος.

 20. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/07/2013 10:48:11

  "...δεν υπήρξε ποτέ «προδότης» που να έπαθε υπερκόπωση, δεν υπήρξε ούτε για δείγμα «εντολοδόχος ξένων συμφερόντων» που να ήταν σταχανοβίτης στην δουλειά και να έφερνε την υγεία του στα όρια της, αγωνιζόμενος για αυτό που θεωρεί συμφέρον του Έθνους του."

  Τέλειο! Και μια σύγκριση με τον πραγματικό Προδότη ΓΑΠ που έκανε (και κάνει) βόλτες σε όλο τον πλανήτη και έκανε μαραθώνιο και διακοπές 3 μήνες κάθε καλοκαίρι (και φέτος το ίδιο) την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα από τα μέτρα που νομοθετούσε η κυβέρνησή του διαλύει τις όποιες αμφιβολίες για το αν δουλεύει με τέτοιους ρυθμούς για τον ίδιο σκοπό ο Σαμαράς. Εκτός αν κάποιος θεωρεί ξύπνιο τον ΓΑΠ και κορόιδο τον Σαμαρά που δουλεύει τόσο, επομένως είναι διανοητικά στο επίπεδο του Τζέφρυ...

  • ημαρτον avatar
   ημαρτον @ Γεώργιος Τ. 21/07/2013 09:29:48

   Και ο ΓΑΠ δούλευε πολύ. Νομίζω ΓΑΠ και Αντώνης αλλάζουν την Ελλάδα προς ένα ευρωπαϊκό κράτος. Η ιστορία θα είναι διθυραμβική και για τους δυο, ιδιαίτερα για τον ΓΑΠ που έπρεπε να συγκρουστεί με όλο σχεδόν το ΠΑΣΟΚ και τους συνδικαλιστές του.

 21. Αλέξης Οχι Ο γνωστός Ο Αλλος avatar
  Αλέξης Οχι Ο γνωστός Ο Αλλος 20/07/2013 10:59:29

  Αγαπητέ κ Κρανιδιώτη, πραγματικά συγκινητικό το άρθρο σου και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο στην πλειοψηφία των θεμάτων του. Ωφείλω εκ των πραγμάτων να διαφωνήσω με το σκεπτικό σου(όπως το θέτεις) όσον αφορά την ΕΡΤ και τη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, διότι, όπως έγραψε κάποτε ο Ροιδης,το απλώς επωφελές και χρήσιμον δεν είναι ποιητικής εξυμνήσεως δεκτικόν.
  Συμφωνώ επίσης στο οτι ο πρωθυπουργός "τρέχει και δεν φτάνει" αλλά εδώ που τα λέμε, μήπως οι περισσότεροι Έλληνες τι κάνουν; Απλώς τρέχουν και δε φτάνουν.
  Θέλω όμως να σε πιστέψω και σε πιστεύω σε όσα λες και γράφεις και θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής:
  Σκέφτεσαι να κάνεις και πράξη τα οσα γράφεις; δλδ, έχεις σκεφτεί την περίπτωση να δημιουργήσεις κάτι σαν ταμείο αλληλεγγύης αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας; Οπου πρωτος εσύ αλλά και οι υπόλοιποι, εθελοντικά συμπαραστεκόμενοι στο πλάι σου βουλευτές, συμεριλαμβανομένων των βουλευτών της ΧΑ, θα καταθέτετε πχ, τα 2/3 της βουλευτικής μηνιαίας αποζημίωσης σας προς ανακούφιση των οικονομικά χρεωκοπημένων συμπολιτών μας;
  (Πιστεύω οτι τα περίπου 2500 ευρω το μήνα που θα μείνουν στο πορτοφόλι σας αφαιρώντας τα 2/3 της αποζημίωσής σας, είναι ένα, καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, συγκριτικά με τα 400 και 800 ευρω των λοιπών μισθοσυντήρητων εργαζομένων).Κατανοώ βεβαίως οτι έχετε κάποιες παραπάνω ανάγκες, αλλά απ'ότι βλέπω στο άρθρο σου, κι εσύ κατανοείς τις ανάγκες των πολιτών.
  Είσαι νέος πολιτικός, άφθαρτος, με ιδέες όραμα και φιλοδοξίες(έχεις την προσοχή μου/μας) και επειδή ασχολείσαι με την πολιτική, είσαι και λίγο ρήτορας.Οπότε μένει ν'αποδείξης οτι αυτά που λες, θέλεις και να τα εφαρμόσεις.
  Θα ξεφύγεις απο τον ορίζοντα των γεγονότων, ή θα ταίσεις τη μελανή οπή;
  Θα γίνεις το παράδειγμα προς μίμηση;
  Ευχαριστώ.
  ΥΓ.
  Επειδή το άκουσα κι αυτό, όχι, οι Έλληνες δεν παρατήσαμε οτι κάνουμε και βαλθήκαμε ομοθυμαδόν να σας καταστήσουμε επαίτες.

  .

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αλέξης Οχι Ο γνωστός Ο Αλλος 20/07/2013 13:04:22

   Αγαπητέ,
   Δεν είμαι βουλευτής.
   Κάνω βέβαια ως πολίτης το καθήκον μου για αλληλεγγύη στους συμπολίτες, το οποίο δεν είναι για διαφήμιση και δημοσιότητα. Και αναφέρομαι σε έμπρακτη αξιοπρεπή βοήθεια κι όχι σε ελεημοσύνη.
   Αν εκλεγώ, έχω πολύ συγκεκριμένες πρακτικές ιδέες για το πως θα δοθεί το παράδειγμα ηγεσίας κι αλληλεγγύης από την εθνική αντιπροσωπεία προς το λαό κι έπεσες αρκετά κοντά...

 22. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/07/2013 11:30:47

  Όσον αφορά τη στρατηγική, ο Μ. Αλέξανδρος όταν ώθησε τους Έλληνες να συνασπιστούν και να εκστρατεύσουν εναντίον του κοινού εχθρού προληπτικά ή και εκδικητικά (ιερή εκδίκηση για όσους ξέρουν τα όσα μας είχαν κάνει οι Πέρσες), είχε ένα κύριο σχέδιο. Άλλαζε όμως στην πορεία και προσαρμοζόταν ανάλογα στον εχθρό και τις κινήσεις του. Ενώ ήταν αήττητος και ανίκητος, δεν ήταν ηλίθιος να ξοδεύει πολύτιμες δυνάμεις και άνδρες σε σημεία και χρόνους που μείωνε το περιθώριο επιτυχίας της ενέργειας που θα πραγματοποιούσε. Ήταν τολμηρός, θαρραλέος αλλά όχι ανόητος να πολεμήσει εναντίον ολόκληρου του λαού των περσών και των λοιπών φυλών που υπήρχαν στο έδαφος της τεράστιας αυτοκρατορίας. Ήταν διπλωμάτης όταν και όπου επέτρεπαν οι περιστάσεις, έδινε εξουσίες στους πρώην εχθρούς του ντόπιους άρχοντες για να μειώνει τα μέτωπα που είχε ανοιχτά και να προχωράει μπροστά χωρίς φόβο για το τι αφήνει πίσω. Και τότε οι συμπατριώτες του Μακεδόνες θεωρούσαν προδοτικό αυτό που έκανε και έγιναν διαλεκτικές μάχες μέχρι να το επιβάλλει (τι σας θυμίζει σήμερα αυτό;). Την ώρα της μάχης όμως -που επέλεγε εν τέλει πάντα ο ίδιος όσον αφορά χρόνο, τόπο και τρόπο-, ήταν κεραυνός και έμπαινε μπροστά. Και κινδύνευσε πολλές φορές η ζωή του. Και δεν άφησε ποτέ το φόβο για τη ζωή του να κυριεύσει μέσα του. Για τους στρατιώτες του όμως έδινε τα πάντα. Ότι είχε. Πολλοί πέθαναν από δίψα και δηλητηριώδη φίδια στις ερήμους, τυφλώθηκαν από τα χιόνια, πιάστηκαν όμηροι και πέθαναν κατακρεουργημένοι. Δεν έκανε όμως πίσω επειδή το αποτέλεσμα μετράει. Και όταν ο σκοπός είναι ιερός και οι αξίες αιώνιες πρέπει να το πας μέχρι τέλους. Αρκεί να το πιστεύεις και να δίνεις το παράδειγμα. Και κάποια τέτοια που γράφει ο Φαήλος στέλνουν σαφές μήνυμα.

  ΥΓ: Αν κάποιος δεν έχει διαβάσει περί Μ.Αλεξάνδρου πρέπει επειγόντως. Αλλιώς τη λέξη στρατηγική από πλευρά έννοιας δε τη γνωρίζει...

 23. giannis t avatar
  giannis t 20/07/2013 11:41:33

  Φαήλο,
  Το θέμα δεν είναι αν η διοίκηση πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα.
  Το θέμα είναι ότι η ΑΥΤΗ η διοίκηση δεν μπορεί να δώσει το καλό παράδειγμα!!
  Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι που την αποτελούν είναι φθαρμένοι, έχουν κάνει λάθη χωρίς να έχουν πληρώσει για αυτά, χωρίς αυτοκάθαρση και αυτοτιμωρία, γατζωμένοι στο τιμόνι της χώρας με οδηγίες που τους δίνουν άλλοι.
  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΤΑΣΘΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ !!!
  Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Και να είσαι σίγουρος, πως όταν ο έλληνας απολυμένος υπάλληλος της ΕΡΤ, της Δημοτικής Αστυνομίας, των Δήμων και κάθε ιδιωτικής εταιρίας δεί πρώην πολιτικούς Υπουργους, πολιτευτές και παρατρεχάμενους στη φυλάκή με δημευση της περιούσιας τους (ακόμη κι αυτης που είναι στο όνομα συγγενών τους), ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.
  Τα λόγια σου είναι πολύ ωραία ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ !!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ giannis t 20/07/2013 13:10:34

   Ο ΑΣ, παρά τους περιορισμούς της συγκυβέρνησης στην οποία ο λαός τον υποχρέωσε μη δίνοντας αυτοδυναμία, κάνει ήδη αρκετά.
   Μην ζητάς όμως με 128 βουλευτές να μας βγάλει απ' το Μνημόνιο στις αγορές, να φέρει ανάπτυξη, να τα βάλει με το σύνολο της διαπλοκής, να; βάλει όλους όσοι έφταιξαν φυλακή κλπ.
   Να του δίνατε την "δύναμη ενός Έθνους" όταν το ζήτησε, για να τα προσπαθούσε όλα αυτά μαζί. Του δώσατε 128 βουλευτές και τον Βενιζέλο υποχρεωτική "τσόντα"...
   Κι εγώ διαφωνούσα με την στροφή. Τί έκανα, όχι απλά από προσωπική αφοσίωση στον φίλο, αλλά γιατί δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία για τα κίνητρα του; Αγωνίστηκα ακόμη πιο δυνατά για να μεγαλώσει το ποσοστό της παράταξης.
   Γιατί όταν πολεμάνε, δεν γκρινιάζουνε.
   Την επόμενη φορά λοιπόν να σοβαρευτούμε πιο πολύ, να έχουμε γερό στομάχι και ψυχραιμία και να του δώσουμε αυτή τη δύναμη...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 13:31:34

    Σωστός. Και οι περισσότεροι που τώρα ζητούν τις μεγάλες τομές δε βοήθησαν καθόλου να γίνει αυτοδύναμος ο ΑΣ όταν μπορούσαν. Είναι μεγάλη αντίφαση να αποδυναμώνω κάποιον και μετά να του λέω γιατί δε σήκωσες το βράχο. Να ισορροπήσουμε λίγο και να αναλάβει ο καθείς την ευθύνη που του αναλογεί σε τούτον τον τόπο, όχι να γκρινιάζουμε συνεχώς ενώ δε βοηθήσαμε όταν ήταν στο χέρι μας.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Γεώργιος Τ. 20/07/2013 21:18:23

     Γεώργιος Τ.,

     Δὑστυχῶς πολλοί συμπατιῶτες μας ἀναφερόμενοι στούς πολιτικούς λένε "῾Ολοι ἴδιοι εἶναι" καί κατευθύνοντε σέ παραλίες κάνοντας ἀποχή ἀπό τήν ,κατ ἐμέ, ὕψιστη ὑποχρέωση πρός τήν πολιτεῖα, τίς ἐκλογές. ῎Ετσι νομίζουν οἱ πτωχοί τῶ πνεύματι ὅτι τιμωροῦν τούς πολιτικούς καί τά κόμματα πού δέν τούς ἔκαναν ρουσφέτια. ᾿Ελπίζω νά διαπιστώσουν ὅτι ἡ ἀνταλλαγή ψήφων-ρουσφετιῶν ἔχει γίνει παρλθόν!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 07:55:29

    Μεγαλοπιάνεσαι.
    Εσύ "φρουρέ", που μπορεί να είσαι και "γκομενοφύλακας" στο Κολωνάκι, ΔΕΝ είσαι ο λαός, παρά μόνο ο ψευδώνυμος εαυτός σου.Με τέτοια τσιτάτα έχουμε γεμίσει να φάνε κι οι κότες.
    Θεώρησε υπαρκτό ποσοστό κινδύνου άμεσης χρεωκοπίας και έκανε τη στροφή.
    Ήσουν κι εσύ από τους γενναίους που στην υποψία ενός ΟΧΙ εκείνο το βράδυ άδειασα;ν τις ΑΤΜ και κόντεψα;ν να κλατάρουν οι τράπεζες; Μήπως από αυτούς που ακόμη και 5000 να είχαν τα έστεςιλαν στην Κύπρο;
    Ποια ήταν η άλλη λύση, η άλλη πηγή χρηματοδότησης; Είδαμε η Κύπρος τι βρήκε κι από ποια εναλλακτική πηγή, παρ' ότι χρειαζόταν ψίχουλα σε σχέση με μας.
    Ούτε, Κίνα, ούτε Ρωσία, ούτε Ελλοχίμ. Ούτε ρούβλια, ούτε γουάν, ούτε τρύπια πεντάρα. Τίποτα. Nada. Νothing. Nichts.
    Η πολιτική είναι δυναμικό κι όχι στατικό πράγμα. Αλλά εσύ είσαι μάλλον "φρουρός" σταθερής σκοπιάς, οπότε που να δεις τι γίνεται παραπέρα.
    Τελειώσανε οι αδιαφανείς, λαμογιέ, κοινωνικές πολιτικές με δανεικά, που δεν ήταν αγύριστα, οπότε τελειώσανε και τα ψέματα.
    Η κρίση έφερε την φτώχεια και την δανειακή σύμβαση, όχι το ανάποδο. Κι όποιος υπονοεί, με μπουρδολογίες ότι τάχα θα γυρίσει την χώρα 5-10 χρόνια πίσω, τάζοντας στον κόσμο το status quo ante, είναι απλά απατεώνας και βλάπτει το λαό κα;ι την Πατρίδσα.
    Ένας δρόμος πια: αληθινές μεταρρυθμίσεις, πρωτογενές πλεόνασμα, αληθινή ανάπτυξη κι έξοδος στις αγορές.
    Αυτός είναι ο μονόδρομος εξόδου από το Μνημόνιο.
    Όσοι δεν θέλουν, να περιμένουν το "ένα νόμο, ένα άρθρο" του Τσίπρα και να τους προσλάβει στο Δημόσιο και να τους πληρώνει με ένα καπάκι πίτουρα, πληθωριστικές δραχμές για προσάναμμα και την ευχή του.

 24. Βασίλης-Χανιά avatar
  Βασίλης-Χανιά 20/07/2013 11:55:29

  Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ Φαήλο.Η επικράτηση των ιδεών μας στη κοινωνία προυποθέτει την επικρατήση των ιδεών της αξιοκρατίας της δικαιοσύνης και της ικανότητας μέσα στη παράταξη μας.Δυστυχώς πολλά είναι τα παραδείγματα των
  κολλητών και των ουρανοκατέβατων συμβούλων και διευθυντών σε πολλούς οργανισμούς που μόνο προσόν τους είναι το διαβατήριο που έχουν απο υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία.

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/07/2013 12:05:01

  Kαιρος να πει και κατι στην ανακυκλωμενη αριστεραντζα της ψευτοοικολογιας και την Ευρωπης.Χθες πηγε στραφι η μειωση του λογαριασμου ΔΕΗ λογω τελους ΕΡΤ και με το παραπανω για να πληρωνουμε το φεσι των ΑΠΕ.
  Επικοινωνιακα ολο το εγχειρημα ΕΡΤ παει στραφι αφου δεν θα ελθει ουτε ενας μειωμενος λογαριασμος.Ολα αυτα επειδη η ΕΕ υποστηριζει τη συνθηκη του Κυοτο που δεν εχουν υπογραψει ουτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία.
  Δεν μπορει ο Σαμαρας να ζητησει αναστολη εφαρμογης της συνθηκης για την Ελλαδα οσο εχουμε το μνημονιο για να εχουμε φθηνο ρευμα απο το λιγνιτη μας;
  Ολα τωρα θα γινουν μαζι,ακομη και το ρευμα πολυτελειας των οικολογων σε κοσμο που ειναι ανεργος και δεν εχει να πληρωσει το ρευμα;
  Δεν ζηταμε άλλα λεφτα απο τους τσιγκουνηδες του Βορρα,να μας αφησουν εξω απο τις οικολογικες ιδεοληψιες τους θελουμε.Η παγκοσμια κλιματικη αλλαγη δεν θα γινει απο την Ελλαδα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ψυχραιμια 20/07/2013 20:49:12

   Tell it to GAP!

 26. Β. Αγγελόπουλος -- Αναπλ. Πεςριφ. Γραμματέας Κρήτης Νέας Δημοκρατίας avatar
  Β. Αγγελόπουλος -- Αναπλ. Πεςριφ. Γραμματέας Κρήτης Νέας Δημοκρατίας 20/07/2013 12:06:44

  Συμφωνώ απόλυτα αγαπητέ Φαήλο.Η επικράτηση των ιδεών της παράταξης μας στη κοινωνία προυποθέτει την επικράτηση των ιδεών αυτών μέσα στην ίδια την παράταξη,δηλαδή της αξιοκρατίας της δημοκρατίας και των ικανών.Δυστυχώς τα παραδείγματα πολλών συμβούλων και ουρανοκατέβατων διοικητών σε διάφορους οργανισμούς είναι πολλά,που το μόνο προσόν τους είναι το διαβατήριο απο κάποιο υπουργικό ή βουλευτικό γραφείο.Οι τομές πρέπει να γίνουν τώρα και σε όσους αρέσει.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Β. Αγγελόπουλος -- Αναπλ. Πεςριφ. Γραμματέας Κρήτης Νέας Δημοκρατίας 20/07/2013 13:11:00

   Έτσι.

 27. dioklis avatar
  dioklis 20/07/2013 12:07:41

  Να είναι επιλογή του καθενός η εργασία του και σε όποιον τομέα επιθυμεί και μπορεί να αποδίδει , δεν παίζει ούτε καν σαν σκέψη? Πρέπει η πατρίδα μας να είναι λάφυρο στα χέρια ορισμένων συνόλων?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ dioklis 20/07/2013 13:11:21

   Για κάντο ψιλά...

   • dioklis avatar
    dioklis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/07/2013 14:01:21

    Σχολικοί φύλακες με μεταπτυχιακό……

  • eksothen avatar
   eksothen @ dioklis 20/07/2013 14:37:54

   Cometh the hour cometh the man.
   "Ο καιρος φαιρνει τα λαχανα, καιρος τα παραπουλια".

   Η Ελλαδα εχει τετοια, σημερα, δυνατοτητα να εχει πλουραλιστικη και ελευθερη κατα την αγορα, εργασιακη ποικηλια και με ειδικοτητες που να αμειβονται αναλογα;;
   Σωστα τα λες αλλα ΟΧΙ σημερα ή αυριο. Μπορει μεθαυριο, δλδ, σε 5 ετη ή σε 8 ετη. Αλλα σημερα οτι εργασια ειναι ευπροσδεκτη. Οι απαιτησεις και οι προσδοκιες, παρολο που ειναι αδικο, πρεπει να πεσουν σε χαμηλα επιπεδα απο τους αναζητητες εργασιας. Δυστυχως, ετσι εχει η πραγματικοτητα.

   • dioklis avatar
    dioklis @ eksothen 20/07/2013 16:17:30

    Το ίδιο γινόταν και προ κρίσις . Είναι και τα σύνολα που λέγαμε όπου εφεύραν το ΑΣΕΠ ως προπέτασμα καπνού . Καμία επιχείρηση και κανείς ιδιώτης που λειτουργεί ανταγωνιστικά δεν θα προσλάμβανε κάποιον με κριτήρια ΑΣΕΠ. Ουδείς χρειάζεται κάποιον που θα θεώρει τον εαυτό του αδικημένο και θα είναι δυστυχισμένος.

 28. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 20/07/2013 13:25:06

  ΦΑΗΛΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ......ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΗΞΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ.........ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΠΛΗΓΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ......ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ.

 29. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 20/07/2013 14:26:42

  Φαήλε Ζήτω!!!

 30. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 20/07/2013 14:34:49

  Μαντάμ, δεν υπάρχουν ποντικάκια στο δημόσιο. Μόνο ύαινες…
  Τα ποντικάκια θα τα βρεις στον ΟΑΕΔ η σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση…

 31. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 20/07/2013 14:39:39

  Κι όμως το δίκαιο είναι αν μια δουλειά την θέλουν δυο άτομα, το ένα με προσόντα και το άλλο χωρίς ,να την παίρνει αυτός με τα προσόντα.
  Έστω και αν η δουλειά είναι σκουπιδιάρης.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Μυρμιδών 20/07/2013 16:16:59

   @Μυρμιδων
   Οι συγχρονοι κανονες επιλογης προσωπικου απαγορευουν την προσληψη ατομων τα οποια εχουν τυπικα προσοντα ανωτερα η κατωτερα απο εκεινα που οριζει το job description. .
   Μην προτεινετε σε σοβαρη ευρωπαïκη χωρα να προσλaboun σε θεση σκουπιδιαρη καποιοv που διαθετει μεταπτυχιακο η, ακομα χειροτερα, διδακτορικο γιατι θα σας παρουν με τις λεμονοκουπες.

   • Μυρμιδών avatar
    Μυρμιδών @ Zugzwang 20/07/2013 16:57:56

    Ωραία… Ας δοθούν όλες οι ευκαιρίες στα κουτορνίθια.

   • helios avatar
    helios @ Zugzwang 21/07/2013 00:28:03

    ακριβως οπως τα λεει ο Zugzwang ειναι.
    στη γερμανια π.χ. για την ομαλη λειτουργια του σχολειου προσλαμβανουν τον λεγομενο Schulhausmeister(σχολικοι φυλακες και αλλες βλακειες ειναι καθαρα ελληνικα εφευρηματα) ο οποιος πρεπει να ειναι αποφοιτος τεχνικης εκπαιδευσης.
    γιατι μεσα στα πολλα καθηκοντα του ειναι και η επισκευη διαφορων ζημιων και βλαβων που θα προκυψουν μεσα στο σχολειο.
    προκειται για σοβαρη εργασια και φυσικα ποτε δεν θα προσλαμβαναν στην θεση του καποιον επειδη εχει την ιδιοτητα του πολυτεκνου ή εχει μεταπτυχιακο στην κοινωνιολογια.

    ουτε τα αυτονοητα δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε σε αυτον εδω τον τοπο.

  • Λεωνιδης avatar
   Λεωνιδης @ Μυρμιδών 21/07/2013 13:05:39

   @Μυρμιδων
   Εχω μια μικρη επιχειρηση, η οποια απασχολει σημερα 32 ανθρωπους. Σε κενη θεση ειδικευμενου τεχνιτη προσλαμβανω παντα υποψηφιο που να εχει αναλογο πτυχιο τεχνικης σχολης η τεχνικου λυκειου η καποιον εμπειρο τεχνιτη χωρις πτυχιο αλλα με σοβαρη προÿπηρεσια σε αναλογη θεση και σοβαρες επαγγελματικες συστασεις. Ποτε δεν προσλαμβανω σε παρομοιες θεσεις πτυχιουχους ανωτατων σχολων και δη με μεταπτυχιακο γιατι η επιχειρηση μου δεν ειναι κεντρο διερχομενων. Ενας πτυχιουχος ανωτατης σχολης με μεταπτυχιακο δεν κατεχει το αντικειμενο της δουλειας αυτης, ουτε θα ειναι ευχαριστημενος απο την θεση και την αμοιβη. Θα ψαχνει συνεχως να βρει εργασια και αμοιβη αναλογη με τα τυπικα του προσοντα και συντομα θα μας αφησει. Θα πρεπει τοτε, φτου και απο την αρχη, να ψαχνω παλυ για νεο τεχνιτη. Για τους ιδιους λογους, σε κενη θεση ανιδικευτου εργατη θα προτιμησω ενα σοβαρο ανθρωπο, εργατικο και με ορεξη για δουλεια που θα θελει να προκοψει στην επιχειρηση μου. Αν σε μια τετοια δουλεια δεν χρειαζονται τυπικα προσοντα, θα ελεγξω τα ουσιαστικα του προσοντα. Δεν θα προσλαβω παντως καποιον με πτυχιο ανωτατης σχολης που σε λιγο θα φυγει.
   Τον Μυρμιδwνα δεν θα το προσλαμβανα epi pleon επειδη θα θεωρουσε τους συναδελφους του τους χωρις πτυχιο ανωτατης σχολης και μεταπτυχιακο, ως "κουτορνιθια" και "αγραμματους" και θα μου χαλουσε το κλιμα της ομαδας και θα δημιουργουσε γκρινιες και καυγαδες.
   Επανερχομαι στα σχολια. Απο αυτα φαινεται οτι ο Μυρμιδων αγνοει την διαφορα μεταξυ τυπικων και ουσιαστικων προσοντων. Επισης ονειρευεται την επιβιωση του συστηματος του Ανδρεα Παπανδρεου, με μια διαφορα. Οι οσοι κηφηνες υπαρχουν στο Δημοσιο (δεν ειναι ολοι οι Δ.Υ κηφηνες) θα πρεπει να εχουν μεταπτυχιακο...

 32. Eva avatar
  Eva 20/07/2013 14:53:30

  Αν κατάλαβα καλά απ οτι διάβασα μιλάμε για τους υπαλλήλους της βουλής. Και τους κάθε είδους συνεργάτες. Και τα μέλη των οικογενειών.
  Για ρετιρε μιλάμε. Και για τοποθετήσεις φωτογραφικές.
  Και κακώς έγραψα παρακάτω οτι αν γίνει θα ξυνίσουν μερικοί.
  Αντιθέτως, επιβάλλεται να πουν -ευχαριστώ για την συνεργασία.
  Αυτό που είπαμε όλοι εμείς οταν ο εργοδότης, μας ανακοίνωσε την απόλυση μας. Και με μια διαφορά.
  Τη δουλειά την είχαμε βρεί μόνοι μας.

 33. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 20/07/2013 15:07:21

  Ετσι !! Για να μη χάνουν οι λέξεις το νόημά τους ....

 34. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΝΩΣΣΟΥ 20/07/2013 15:33:56

  Αχ αχ αχ αχ ρε Φαήλο πονάνε τα γραφώμενα σου , πονάνε οι αλήθειες .
  Αν τ' ακούσουν κιόλας και το πράξουν θα μας ξαναεμπιστευτούν .

 35. Σ/ς avatar
  Σ/ς 20/07/2013 15:55:23

  Κ.Κρανιδιώτη αυτές τις εισηγήσεις θα κάνετε στη Π.Ε. της Ν.Δ.; Μπράβο στον φίλομου από τηνΠρέβεζα που σε ψήφησε.Μακάρι παιδί μου να σ΄ακούσουν και εύχομαι να σε ακολουθήσουν και άλλοι στη Π.Ε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σ/ς 20/07/2013 23:31:32

   Αγαπητέ,
   Ό,τι πιστεύω γράφω και λέω, τόσο δημόσια, όσο και κατ' ιδίαν ή σε όργανα.
   Έτσι είναι το μοντέλο από εργοστάσιο και δεν επιδέχεται μετατροπής...

 36. stamoschios avatar
  stamoschios 20/07/2013 16:22:44

  Κύριε Κρανιδιώτη εσείς και ο μεγάλος πατριώτης Αντώνης Σαμαράς μας κρατάτε ακόμη σε ένα κόμμα που κανείς μας δεν πιστεύει αφού ακόμη υπάρχουν πάκηδες , αρούληδες και το κακό το σόι. Για ανθρώπους σαν εσάς δίνουμε πίστωση χρόνου στο κόμμα του η "Ελλάς κείται μακράν", θεωρώντας ότι "υπάρχει ελπίς" να απαλλαγούμε από τον υπέρβαρο κουρασμένο και το κακό το σόι. Αλλιώς τα άκρα μας περιμένουν.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ stamoschios 20/07/2013 23:28:29

   Αδικείται, αυτόν που με κακεντρέχεια εννοείται. Κι αυτός, αυτούς είχε με αυτούς δούλεψε.
   Στηρίζει χωρίς αστερίσκους τον Αντώνη Σαμαρά και δεν ξεχνώ πως για τις πολιτικές που πήγε με θάρρος να εφαρμόσει (Βουκουρέστι, προσέγγιση με Ρωσία, ενέργεια, αγωγός Μπουργκάς κλπ) κάποιοι έκαψαν την χώρα και η κατευθυνόμενη αριστερίστικη αλητεία τον πολέμησε ευθυγραμμισμένη με την διαπλοκή, με την οποία πρόσπάθησε ανεπιτυχώς αλλά πάντως προσπάθησε να τα βάλει.
   Για το "κείται μακράν" έχουμε την ίδια γνώμη, κοινά αισθήματα.
   Σας θυμίζω όμως πως στην ευρύτερη παράταξη ανήκε κι ένας τιτάνας του εθνικού χρέους, που ταπείνωσε μια Αυτοκρατορία: ο Γεώργιος Γρίβας - Διγενής...

   • Φρουρός avatar
    Φρουρός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 01:54:38

    "........δεν ξεχνώ πως για τις πολιτικές που πήγε με θάρρος να εφαρμόσει (Βουκουρέστι, προσέγγιση με Ρωσία, ενέργεια, αγωγός Μπουργκάς κλπ) κάποιοι έκαψαν την χώρα....

    Έχεις χάσει επεισόδια, μάλλον. Οι "κακοί" αντιρώσοι, δηλαδή, οι Αμερικανοί, καίνε και την... ίδια τους τη χώρα, πλέον!!!

    1 juil. 2013, "Νεκροί 19 πυροσβέστες σε κόλαση φωτιάς στην Αριζόνα"

    15 Αυγούστου 2012, "Η.Π.Α.: Κόλαση φωτιάς στην Ουάσινγκτον"

    Αλλά και στην Αυστραλία:

    9 févr. 2009, "Αυστραλία: Κόλαση φωτιάς με 131 νεκρούς"
    20 janv. 2013, "Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία"

    Αρκούν;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φρουρός 21/07/2013 07:40:11

     Δεν αναφέρομαι μόνον στις πυρκαγιές, όπου κι εκεί έχεις άδικο παριστάνοντας τον αφελή, αλλά και στην πυρκαγιά που οργανωμένα φούντωσε μετά την σπίθα της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου και την άθλια διαχείριση της από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

   • eksothen avatar
    eksothen @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 10:48:32

    Μα αγαπητε κε. Κρανιδιωτη, αυτοι οι τιτανες, που πολυ σωστα επισημανες, ειναι η αιτια που εγω και ειμαι σιγουρος πως δεν ειμαι ο μονος, υπομενουμε σημερινες καταστασεις.
    Εντος ή αλλως, το αποτελεσμα ειναι ο κριτης της ποιοτητας και της προθεσης. Αρα αναμενω στο ακουστικο μου, ακομα!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ stamoschios 21/07/2013 00:06:40

   stamoschios,

   ". . .να απαλλαγούμε από τον υπέρβαρο κουρασμένο και το κακό το σόι."

   Ξεστομίζετε συνέχεια τέτοιες ἀρλοῦμπες καί στό ἐγγυῶμαι ἡ προσπάθεια σας νά διχάσετε τήν βάση τῆς ΝΔ μπορεῖ καί νά καρποφορήση!! ᾿Εκτός κι ἄν δέν ἀνήκεις σ᾿ αὐτήν!!!

   • eksothen avatar
    eksothen @ Φωτεινή 21/07/2013 10:57:18

    Νομιζω πως ειναι σοφο να απαξιωνεις και να απομονωνεις τα οποια κακως κειμενα σε εναν πολιτικο φορεα διοτι ετσι παραμενει υγιης, ετσι δεν ειναι;;
    Εκτος εαν η παραταξη της ΝΔ, ειναι στην ευτυχης κατασταση και χαιρει ακρας υγειας απο τα κακως κειμενα;;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ eksothen 21/07/2013 12:04:41

     "Νομιζω πως ειναι σοφο να απαξιωνεις και να απομονωνεις τα οποια κακως κειμενα σε εναν πολιτικο φορεα διοτι ετσι παραμενει υγιης, ετσι δεν ειναι;;"

     ᾿Εξαρτᾶται ἀπό ποιά σκοπιά τό βλέπεις καί τί ἐπιδιώκεις/κουν. . .

    • sender avatar
     sender @ eksothen 21/07/2013 14:13:54

     Για την αντικειμενικότητα,δίκαιο είναι να αναφέρονται και τα καλώς κείμενα και πεπραγμένα.

 37. Zugzwang avatar
  Zugzwang 20/07/2013 16:28:33

  Αγαπητε κυριε Κρανιδιωτη
  Ειμαι τακτικος αναγνωστης σας και συμφωνω σε παρα πολλα μαζι σας. Μου αρεσει επισης και ο τροπος που προσεγγιζετε την πραγματικοτητα. Γι'αυτους τους λογους, πρεπει να σας πω οτι αισθανομαι πως πλεον (λογω της καταστασης) γραφετε με την καρδια καπως βαρεια και η επιμελητεια δεν σας ανεφοδιαζει με πολεμοφοδια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Zugzwang 20/07/2013 23:23:36

   Η καρδιά μου διάγει δεύτερη εφηβεία και πετάει ανάλαφρη σαν πουλί, ειδικά σήμερα που πήγα την πρώτη δοκιμαστική βόλτα τον "Ενωματάρχη", μια Electra Glide του 1970, βετεράνου της Χωροφυλακής ή της Αστυνομίας Πόλεων, την οποία γυαλίζαμε και ανακαινίζαμε κάτι μήνες!
   Πέραν όμως αυτού, που έκανε και χαμογελάω όλη μέρα, βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, διότι θεωρώ πως κάτι γίνεται...

 38. Aλεξης οχι ο γνωστος ο Αλλος avatar
  Aλεξης οχι ο γνωστος ο Αλλος 20/07/2013 16:37:21

  Αγαπητέ κ Κρανιδιώτη.
  Αισθάνομαι την ανάγκη ν'απολογηθώ για το συνειρμικά αποτυπωμένο λάθος μου που είχε σαν αποτέλεσμα τον "διορισμό" σου σε βουλευτή.
  H αιτία,πιθανολογώ ότι βρίσκεται σε κάποιες απο τις προτάσεις του άρθρου σου με προεξέχουσα, ίσως, την παρακάτω: ""Αφού λοιπόν ζητήσουμε συγγνώμη για τις διακομματικές οικογενειοκρατικές και
  κομματαρχέϊκες πρακτικές δεκαετιών.............
  "Εσύ με ποιά ιδιότητα θα ζητήσεις συγγνώμη;" Βλέπεις πως γίνονται τα λάθη;Πάλι καλά που δεν σ'έχρισα
  αρχηγό του κόμματος.
  Παρακάτω στο σχόλιο μου, θα διαπίστωσες και 'συ ο ίδιος οτι, η απόδοση της ιδιότητας σου γίνεται σαφής
  και ξεκάθαρη απο μέρους μου.
  Τέλος, αφού σ'ευχαριστήσω για την απάντηση σου θα κλείσω μ'ένα αρχαίο ρητό "Σοφόν το σαφές".
  Ευχαριστώ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aλεξης οχι ο γνωστος ο Αλλος 20/07/2013 23:29:43

   Που ξέρεις; Μπορεί αργότερα το λάθος σου να γίνει ευχή, η ευχή πραγματικότητα και να μπορείς να μου ζητήσεις το λόγο στ' αλήθεια!

 39. eksothen avatar
  eksothen 20/07/2013 16:47:50

  Με βρισκεις συμφωνο. Αλλα στην ιδιωτικη αγορα εργασιας οι κανονες διαφερουν απο τον δημοσιο τομεα, οπως σε ολα τα σοβαρα κρατη. Δηλαδη στην ουσια ο υποψηφιος/α πρεπει να πεισει τον εκαστοτε εργοδοτη οχι μονο με την ακαδημαϊκες του περγαμηνες και το εργασιακο βιογραφικο του, αλλα με το τι προσθετη αξια μπορει να προσφερει στις εργασιακες αναγκες του εκαστοτε εργοδοτη, - σε λογικα πλαισια παντα - αυτη ειναι η πραγματικοτητα σε κρατη που προοδευουν και εχουν πραγματικο κοινωνικο κρατος και διεθνης βιομηχανικη παρουσια, βλ. Καναδας, Αυστραλια, ηπα, Αγγλια, κλπ. Αλλα, οπως εγραψα και στο προηγουμενο σχολιο μου, τετοιες εποχες δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις αλλων εποχων. Αυτο ειναι το αδικο, αλλα και η αναποφευκτη κατασταση, που ζουμε.

  • ΑΖ avatar
   ΑΖ @ eksothen 21/07/2013 06:22:54

   Αρα στην περιπτωση του κρατους-εργοδοτη δεν θελουμε κριτηρια ΑΣΕΠ, θελουμε εργαζομενους που θα πεισουν τους κομματαρχες οτι θα τους ψηφιζουν

   • eksothen avatar
    eksothen @ ΑΖ 21/07/2013 10:33:44

    Παρερμηνευεις αυτα που διαβαζεις.
    Εγραψα, "...Αλλα στην ιδιωτικη αγορα εργασιας οι κανονες διαφερουν απο τον δημοσιο τομεα, οπως σε ολα τα σοβαρα κρατη..."
    Δηλαδη, γραφω ξεκαθαρα πως υπαρχουν διαφορετικα κριτηρια μεταξυ του δημοσιου και ιδιωτικου τομεα, προς την επιλογη του εκαστοτε υποψηφιου. Και ετσι πρεπει να ειναι, αφου το δημοσιο εχει αλλο σκοπο και καταστατικο λειτουργιας, αλλους αποδεκτες και παραληπτες απο την οποια δημοσια επιχειρηση.
    Απλο δεν ειναι;; Νομιζω πιο σαφες δεν γινεται.

    Το δημοσιο ως ο μονος εργοδοτης και προμηθευτης ευημεριας και οικονομικης κινητικοτητας, του κρατους/Εθνους, ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δοξα τον Θεο!
    Οποιος θελει να προοδευση σε ατομικο και οικονομικο επιπεδο πρεπει να ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ την εργασια, την εκπαιδευση, την καλυτερευση του. Αλλιως ειναι ερμαιος της τυχης του. ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ(Αριστοτελης)= αξιζεις;; προχωρας - αναξιος;; στην ψαθα!!
    Υ.Γ. Μαμοθρευφτη κοινωνια και νεολαια ΔΕΝ θα εχουμε!!

 40. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 20/07/2013 17:06:09

  Η μαντάμ ΑπυθιΑ έσβησε το μήνυμα στο οποίο απαντούσε η άνωθι ανάρτηση ;;;
  Διατί μαντάμ ;;;;

 41. sender avatar
  sender 20/07/2013 17:06:32

  Μετά την αποχώρηση του Φώτη,η μερίδα εξουσίας του Βενιζέλου αυξήθηκε και φάνηκε,όπως και η ασφυξία που προκαλεί.

  • sender avatar
   sender @ sender 21/07/2013 01:01:21

   Είναι αλήθεια ότι μίλησε για αλλαγή γεωγραφικών δεδομένων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας;Να ανησυχήσω;

 42. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 20/07/2013 17:17:37

  Εννοείται ότι αυτός που έχει μεταπτυχιακό και δεν μπορεί να βρει δουλειά στη Ελλάδα της κρίσης ΠΡΕΠΕΙ να προτιμηθεί από έναν του δημοτικού η του λυκείου που δεν έχει προσόντα.
  Εννοείται επίσης ότι δεν υποτιμάται αυτός που έχει μεταπτυχιακό. Όταν μονός ζητήσει μια κατώτερη των προσόντων του δουλειά πρέπει να προτιμηθεί από έναν αγράμματο.
  Zugzwang είσαι βυσματούχος δημόσιος υπάλληλος με γνώσεις δημοτικού;;;;

 43. eksothen avatar
  eksothen 20/07/2013 17:17:55

  Ιδου η αληθεια για το εκλογικο σωμα.
  Και σε οποιον αρεσει.
  Πολυ σωστα το επισημανες και προσυπογραφω.

 44. Zugzwang avatar
  Zugzwang 20/07/2013 17:40:03

  @Μυρμιδων
  Επαναλαμβανω. Μην τα πεις αυτα σε καμμια σοβαρη χωρα γιατι θα σε παρουν με τις λεμονοκουπες. Αν δεν καταλαβαινεις το γιατι, δικο σου προβλημα. Τελεια και παυλα.

  • Μυρμιδών avatar
   Μυρμιδών @ Zugzwang 20/07/2013 23:23:41

   Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις Zugzwang. Δεν λέω φυσικά για μια θέση σκουπιδιάρη να βγάλουμε προκήρυξη και να ζητάμε μεταπτυχιακό…
   Λέω το εξής απλό. Όταν τη θέση του σχολικού φύλακα ζητούν δυο άτομα ένας του δημοτικού και ένας δικηγόρος πχ που για τον άλφα βήτα λόγο θέλει τη δουλεία η θέση μου είναι ξεκάθαρη.
   Τη δουλεία παίρνει ο δικηγόρος και αγράμματος πιτσιρικάς ας πάει να σπουδάσει η στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Εσύ με ποιο αξιακο κώδικα θα στείλεις τον μορφωμένο σαραντάρη στην αυτοκτονία η στα χωράφια. Προτιμότερο είναι να στείλεις τον πιτσιρικά που έχει μπάρμπα στην Κορώνη … Για να καταλάβεις πρέπει να μην είσαι αγράμματος.
   Τις λεμονόκουπες τις τρώει ήδη ο μπάρμπας αν δεν το έχεις καταλάβει. Αυτός από την Κορώνη. Ω ναι. Επιτέλους….

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Zugzwang 21/07/2013 18:37:27

   Μυρμηδόνα, αφενός είστε πολύ μπερδεμένος και αφετέρου έχετε κι ένα επίμονο κόλλημα με τους...αγράμματους και τους ...εγγράμματους! Οι ειδικευμένοι επιστήμονες δεν προηγούνται στο δικαίωμα της εργασίας, παρά μονάχα συγκρινόμενοι με άλλους ειδικευμένους επιστήμονες, διεκδικώντας ανάλογη των προσόντων τους θέση. Τα λοιπά που λέτε είναι ρατσιστικά, φασιστικά και εκτός πραγματικότητας. Συνέλθετε πια!

  • OYK avatar
   OYK @ Zugzwang 21/07/2013 20:48:56

   Ρε φίλε, τι είναι αυτά που λες; Δε λέω, καλές οι σπουδές, αλλά εάν πρόκειται για μια μη εξειδικευμένη δουλειά, εγώ ως εργοδότης για παράδειγμα, τι να τα κάνω τα πτυχία σου; Φυσικά και θα προτιμήσω κάποιον ανειδίκευτο και φυσικά ΔΕΝ θα πάρω εσένα που μέχρι τα 30+ σπούδαζες. Οι σπουδές σου, τις οποίες εσύ επέλεξες να κάνεις, σε βάζουν σε άλλη δεξαμενή εργατικού δυναμικού. Το να επικαλείσε προτεραιότητα λόγω πχ master διεθνών σχέσεων για μια θέση πχ ψήστη, είναι σαν να απαιτεί ηλεκτροσυγκολητής προτεραιότητα για μια θέση ξυλουργού, επειδή εχει πιο πολλά χρόνια υπηρεσίας από τους άλλους υποψήφιους...μαραγκούς!!!

 45. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 20/07/2013 18:33:28

  :-) Μεσιέ Μυρμιδόνα, δεν έχω τέτοια αρμοδιότητα-δυνατότητα να σβηνογράφω άνευ ...άνωθεν ελέγχου!! Μην είστε όμως οκνός και προπέτης, πηγαίνετε λίγο πιό πάνω, στη θέση του είναι το σχόλιο!
  Τα ...ποντικάκια, είναι οι έρμοι μισθωτοί (έστω και πρώην πελάτες). Οι υψηλόμισθες ύαινες οι εκ των άνω διορισθείσες, είναι άλλο κεφάλαιο. Οι Δράκοι δε, ξέρει καλά ο Υπεύθυνος ποιοί είναι. Τώρα αν τολμά να τους εξαφανίσει.......

 46. Αντώνης avatar
  Αντώνης 20/07/2013 18:37:37

  Αν και δεν ψήφησα Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, και μόνο αυτό που προτείνει ο κ. Κρανιδιώτης στο κείμενό του να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς τότε η ψήφος μου υπέρ του θα είναι δεδομένη, διότι πιστεύω πως μόνο έτσι μπορεί να βγεί η Ελλάδα από την κρίση που την ταλανίζει. Πραγματικά πολύ καλό κείμενο χωρίς μόνο ευχολόγια αλλά και με προτάσεις .

 47. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 20/07/2013 21:49:15

  θα αρκεστώ σ' ένα γεγονός, ίσως ασήμαντο (αυτό καθεαυτό) παρατήρησης και σχολιασμού, σημαντικό όμως για τις συμβολικές διαστάσεις που έχει λάβει. Την τοποθέτηση (διορισμό;) του κ. Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ένα όχι του κ. Σαμαρά στην επιλογή αυτή θα έριχνε την κυβέρνηση; Προφανώς ΟΧΙ. Τότε γιατί άμεσα ή έμμεσα ή έστω δια παραλείψεως συναίνεσε; Πως ''περνά'' αυτό στο λαό, ακόμη και στο πιο δύσπιστο κομμάτι του; Ας επικαλεστώ αποσπάσματα του Φ.Κ. ''Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, είναι υποχρεωμένοι να πάρουν συχνά δύσκολες, επώδυνες αποφάσεις. Κάποιες φορές αδικούνται άνθρωποι, χάνουν μέρος του εισοδήματος τους ή την ίδια την δουλειά τους με κριτήρια «στατιστικής», ποσοστώσεων. Άνθρωποι, όχι αριθμοί. Με ψυχή, παιδιά, τιμή'' - ''Πριν τα βάλουμε με τις καθαρίστριες ή τους σχολικούς φύλακες, ας ασχοληθούμε με τα ρετιρέ, με το άγος που λέγεται Βουλή των Ελλήνων, υπάλληλοι, μετακλητοί, σύμβουλοι κι αποσπασμένοι βουλευτών, υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων'' - ''Υπάρχει δικός μας βουλευτής που έχει διορίσει στο ευαγές ίδρυμα της Βουλής την κόρη του, τον γαμπρό του, την νύφη του, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του και άλλους δεκαπέντε! Έχει και γιο αλλά τον κρατάει κάβα για την διαδοχή, μην χάσουμε την ράτσα. Μιράκολο αλλά φαίνεται πως δεν υπήρχαν νέοι επιστήμονες που να είχαν περισσότερα προσόντα από το σόϊ και τους αφισοκολλητές του λεγάμενου. Διάνοιες όλοι. Το δε άλλο κόλπο είναι, εσύ διορίζεις την κόρη μου στο πολιτικό γραφείο σου κι εγώ διορίζω τον γιο ή την γκόμενα μου στο δικό μου. Τράμπες.''

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κ.Π. 20/07/2013 23:56:18

   Όχι, δεν νομίζω πως θα έπεφτε η κυβέρνηση αλλά για πες, ποιος θα ήταν ο πασόκος της αρεσκείας σου; Αστειεύομαι φυσικά.
   Αυτές είναι οι συνέπειες της θυμωμένης, εκδικητικής ψήφου. Ψηφίζεις ΧΑ ή ΑΝΕΛ γιατί θύμωσες ή για "καθαρότητα" και τελικά στερείς την αυτοδυναμία τον ΑΣ, τον υποχρεώνεις σε συγκυβέρνηση, οπότε μετά τρώμε στην μάπα και Βενιζέλο και Παπουτσή...

   • τάσος avatar
    τάσος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 01:51:25

    μια αρχαιολόγα που λέει πως βρήκε τον τάφο του αλέξανδρου και ο σημίτης τη σταμάτησε την ανασκαφή, θα την αφήσετε να τελειώσει τη δουλειά της να δούμε τί έχει μέσα αυτός ο τάφος;

    • Π. Ευθυμιάδης avatar
     Π. Ευθυμιάδης @ τάσος 21/07/2013 19:44:39

     Επειδή το λέει πρέπει να πληρώνουμε έρευνες στην Αίγυπτο; Δισεκατομμύρια έχουν φύγει σε τσέπες με το πρόσχημα ερευνών του ΤΙΠΟΤΑ.... ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα άλλη πικραμένη ιστορία.....

     • τάσος avatar
      τάσος @ Π. Ευθυμιάδης 21/07/2013 21:23:28

      με δικά της έξοδα λέει πως έκανε τις ανασκαφές. όταν ανακοίνωσε η αίγυπτος πως βρέθηκε ο τάφος του αλέξανδρου, λέει πως η ελληνική κυβέρνηση απαγόρεψε τους αιγύπτιους να την αφήσουν να συνεχίσει. έτσι λέει. δε ζητάει λεφτά, ζητάει την άδεια να μπει στον τάφο που βρήκε, λέει.

     • Π. Ευθυμιάδης avatar
      Π. Ευθυμιάδης @ τάσος 22/07/2013 11:20:37

      Παραμύθια, δεν μπορεί η Ελλάδα να απαγορεύσει στους Αιγύπτιους ...ανασκαφή στην Αίγυπτο. Ας ζητήσει επομένως άδεια από τους Αιγύπτιους και αν την αφήσουν να συνεχίσει αν όχι ο νέος Σλήμαν μπορεί να περιμένει. Αγαπητέ για τα μπικικίνια γίνονται όλα , ποια δικά της έξοδα και φούμαρα θυμάμαι απο τότε επι Σημίτη οικονομικό ήταν το θέμα , άσε του αρχαιολογικά αυτά που έλεγε ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Αρκετά ασχοληθήκαμε με κάθε είδους επιστήμονες.

 48. Φρουρός avatar
  Φρουρός 21/07/2013 01:02:35

  Ο ...Παπουτσής τα ξέρει αυτά;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φρουρός 21/07/2013 07:57:30

   Θα του τα πεις εσύ, βρε κουτό.

  • orbit avatar
   orbit @ Φρουρός 21/07/2013 10:25:46

   οι λαθρέμποροι μήπως????

 49. sender avatar
  sender 21/07/2013 01:03:53

  Μπράβο Φωτεινή.

 50. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 21/07/2013 06:27:48

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη ο Αλέξανδρος, με το σπαθί του έκοψε το Γόρδιο! Δεν κατέστησε τους ...στρατιώτες του υπεύθυνους να του ...τον λύσουν!
  Την αυτοδυναμία ο Ηγέτης, την κατακτά. Δεν του χαρίζεται.
  Οι πράξεις ΤΟΥ μονάχα μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Όχι άλλα όμορφα λόγια και απατηλές υποσχέσεις. Απόλυτη ειλικρίνεια τώρα πια.
  Ας εγκαταλείψουμε τα λογοπαίγνια περί αυτοδυναμιών που δεν...παραχωρήθηκαν.

 51. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 21/07/2013 07:19:29

  Στην Ελλάδα δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία αλλά, Κληρονομική Οικογενειακή Ολιγαρχία με ολίγον εκλογές κάθε τόσο και λιγάκι.

  Αν ο Αντώνης Σαμαράς κάνει αυτά που αναφέρεις παραπάνω Φαήλο και εξαγγείλει αλλαγή συντάγματος όπου για κάθε αιρετό θα υπάρχει περιορισμένη θητεία (2) δύο μόνων περιόδων, τότε να είστε σίγουροι ότι θα μείνει στην ιστορία ως ο Μέγας Αναμορφωτής της Νεώτερης Ελλάδας. Αν κάνει όλα αυτά θα έχει στερήσει την αριστερά από κάθε επιχείρημα και θα την έχει ταυτίσει με την φαυλότητα ή καλύτερα όπως τα αναφέρεις παραπάνω με διασταύρωση του Χατζατζάρη και του Βελουχιώτη.

  Δυστυχώς όμως δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Έχουμε πολλές επιλογές του κομματικού σωλήνα με μέτρια έως μηδενικά προσόντα σε διάφορες θέσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μάλλον απογοήτευση παρά αποδοχή φέρνουν στον κόσμο της ευρύτερης κεντροδεξιάς.

 52. alphami avatar
  alphami 21/07/2013 09:16:43

  Εγώ πάντως κ.Κρανιδιώτη είμαι τόσο απογοητευμένος που αμφιβάλλω ακόμη και με τους ανθρώπους που εκφράζουν τις σωστότατες κατά τα άλλα αυτές θέσεις.. Όταν θα δω έστω αρχικές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε θα συμπορευτώ μαζί τους.. Μέχρι τότε όμως θα βρίσκομαι αποστασιοποιημένος από ηθικολογίες.. Ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου που κατέστρεψε τη χώρα στα αυτιά μας ήταν ευήκοος, οι πράξεις όμως καθορίζουν την πορεία μας.

 53. John Papathanasiou avatar
  John Papathanasiou 21/07/2013 09:40:10

  Ο λαός απαιτεί δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Εδώ και τώρα:

  -- Βουλή 200 βουλευτων απ τις επόμενες εκλογές.
  -- Πλαφόν 5% για είσοδο κοματος στη βουλή
  -- 2 μετακλητοί βοηθοί για κάθε βουλευτή στο μέγιστο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπο την εγκριση του υπ.οικονομικών (ενιαιο μισθολόγιο).
  -- πλαφόν στον μισθό βουλευτή τα 2/3 του μισθού του προέδρου δημοκρατίας ή αεροπαγίτη.
  -- πλαφόν στα εκτος έδρας μετακινήσεις και έξοδα κίνησης συνολικά στο μέγιστο 1/3 ης αποζημίωσης.
  -- Πλαφόν στους υπαλλήλους της βουλής :
  >> είτε 500 να παραμείνουν , οι υπόλιποι να γυρίσουν πίσω στα υπουργεία/ΔΕΚΟ απ όπου μετατάχτησαν
  >> είτε να παραμείνουν όλοι με ενιαίο μισθολόγιο χωρίς επιδόματα

  Αϊντε γιατί 1,2 δις ευρώ το χρόνο έξοδα "δημοκρατίας" σε προυπολογισμό κρατους 52δις μόνο στις χούντες βρίσκεις!

  • Eva avatar
   Eva @ John Papathanasiou 21/07/2013 11:53:00

   Και εκλογές με λίστα.

 54. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 21/07/2013 13:32:48

  Τα νερά της Γεδρωσίας, τα χύνουν Αλέξανδροι...

 55. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 21/07/2013 16:43:59

  Φαήλο, το πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην τσέπα το μήνα (7-8 χιλιάδες ευρώ) πρώτος από το βήμα της βουλής το είπε ο Κασιδιάρης δείχνοντας το εκκαθαριστικό του και η προεδρεύουσα κατάπιε τη γλώσσα της και τον αμφισβήτησε (αυτή θα ήταν ριγμένη!!!). Το πως φορολογούνται η βουλευτές (και οι δικαστές και δεν ξέρω ποιοι άλλοι ) προκλητικά λίγο πάλι ο Κασιδιάρης από το βήμα και με τις εκτυπώσεις του taxisnet. Ομερτά αγαπητέ.

 56. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 18:09:23

  Τα έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό...

 57. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 18:10:19

  Θυμίζω ότι η μείωση των βουλευτών σε 200 είναι θέση του Αντώνη Σαμαρά από το 1993...

 58. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 18:11:06

  Πάρε τότε Βενιζέλο να το φχαριστιέσαι.

  • ΑπυθιΑ avatar
   ΑπυθιΑ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/07/2013 20:23:43

   Δεν θα τον υποστώ όμως για πολύ......

   • ΑπυθιΑ avatar
    ΑπυθιΑ @ ΑπυθιΑ 21/07/2013 20:26:38

    Τώρα που σιγουρεύτηκα οτι η ...λύση είναι γερμανικό πακέτο 2 σε 1, θα λάβω τα μέτρα μου.

 59. ΑπυθιΑ avatar
  ΑπυθιΑ 21/07/2013 18:26:11

  Όμως αγαπητέ μου το κλειδί του...Παραδείσου, δεν το μονοπωλούν ή οι τυφλές άνευ αντίρρησης, καταστροφικές εφαρμογές των πολιτικών λιτότητας, ή οι ανέξοδες ανεμολογίες για επιστροφή στο ροζ παρελθόν. Απουσιάζει το Ελληνικό Εθνικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας(όχι στη θεωρία), για να υπάρχουν πιθανότητες ταχύτατης ανάκαμψης. Τα γενικόλογα περί ''αληθινών μεταρρυθμίσεων, πρωτογενών πλεονασμάτων, αληθινής ανάπτυξης κι εξόδου στις αγορές'', δε γίνονται αντιληπτά από όλους με τον ίδιο τρόπο. Ο καθένας τα ερμηνεύει κατά το δοκούν. Το σαφές σοφόν. Ακριβές πλάνο : πόσα τα θύματα, πόσος ο απαιτούμενος χρόνος υλοποίησης, ποιές οι ακριβείς απώλειες (στις κοινωνικές παροχές, στο επίπεδο ζωής, στην παιδεία, στην υγεία κ.λπ.), σε πόσο καιρό θα φανεί η στεριά κι αν τελικά δε φανεί, πότε θα παραδεχτεί ο επιλέγων τη ρότα, οτι έσφαλε; Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, τραβώντας στα τυφλά στο άγνωστο με βάρκα τη φρούδα ελπίδα (και τα γερμανοτοκογλυφικά σαδιστικά τερτίπια), μόνο οι ζώντες στο απυρόβλητο μπορούν να συναινέσουν. Και τότε, σίγουρα ακολουθεί αναπόφευκτος τυφώνας!

 60. iakovos avatar
  iakovos 21/07/2013 19:37:11

  Μου θυμίζει το κείμενο την απόσπαση της προσοχής που μας έκαναν πιτσιρικάδες πριν την ένεση. "κοίτα γιωργάκη ένα ώραιο κουκλάκι που έχει ο γιατρός και αν είσαι καλό παιδι θα φάμε και παγωτό μετα" και τσάκ! την έριχνε την ένεση ο γιατρός . Τι μας περιμένει Φαήλο πες το καθαρά...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ iakovos 21/07/2013 23:16:53

   Δεν μπορώ τώρα. Βράζω την σύριγγα. Μα τί λες ρε αδερφέ;
   Ό,τι γράφω, αυτό εννοώ.

 61. Μυρμιδών avatar
  Μυρμιδών 21/07/2013 20:00:29

  Τις δεκαετίες του 50 και 60 τα ΡΕΟ κατέβαζαν στο πεδίον του Άρεως νέους που μόλις είχαν τελειώσει τη στρατιωτική τους θητεία. Ένας δημόσιος υπάλληλος πήγαινε και φώναζε ''δεξιά στη Πατησίων ο ΟΤΕ, στο τέρμα ιουλιανού ο ΟΣΕ ,στη ομόνοια η ΔΕΗ, στη Γαλατσίου η ΕΥΔΑΠ κλπ..όσοι θέλετε να πάτε για δουλειά.
  Κανένας νέος δεν πήγαινε και όλοι τραβούσαν για την οικοδομή.
  Ήταν ο καιρός που ο δημόσιος υπάλληλος ήταν ο καρμοίρης στη συνείδηση του λαού ΓΙΑΤΙ έπαιρνε 3 και 60…
  Είναι πιο εύκολο έτσι να αλλάξει η ηλίθια νοοτροπία του Έλληνα για το δημόσιο που καλλιεργήθηκε τις δεκαετίες από το 80 και μετά..παρά να ψάχνουμε στα χρόνια των νταβατζήδων, των διαπλεκομένων και των λαθρολάγνων πολιτικών για Αλεξάνδρους..... όπου σχεδόν όλοι οι κοπρίτες βολευτές βόλεψαν τα παιδιά, τις γκόμενες, τα ανίψια και τα χωριά τους ολόκληρα στο δημόσιο ξεχαρβαλώνοντας την ελληνική οικονομία. Θα έρθει η στιγμή που θα πληρώσουν.

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ Μυρμιδών 22/07/2013 11:24:45

   Εχω φίλο που έκανε την δεκαετία του '80 τόσους διορισμούς στο δημόσιο (την εποχή των κλαδικών) που κάποιοι απο αυτούς ακόμα του στέλνουν κεφάλια γραβιέρες απο την Κρήτη. Αθάνατη Ελλάδα.

 62. Ionian Hellene avatar
  Ionian Hellene 22/07/2013 10:41:09

  Διάβασα κάπου ότι χώρες που προοδεύουν έχουν μια κυρίαρχη τάξη που έχει επιτρέψει στα λαικά στρώματα να της κάνουν κριτική, ενώ στις χώρες που δεν υπάρχει πρόοδος (πολιτικά και κοινωνικά) η άρχουσα τάξη έχει απόλυτη κυριαρχία, κάτι που γεννά τον δημοκρατικοφανή φασισμό.

  Ο έχων νούν νοών νοείτω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.