#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2011 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λαός έκανε τον Σαμαρά αρχηγό της ΝΔΠριν από δύο χρόνια,  στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς έγινε ο έβδομος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και  ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος. Οκτακόσιες χιλιάδες πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν υπομονετικά στις ουρές, για να πάρουν την τύχη της Παράταξης στα χέρια τους, εκλέγοντας με πρωτόγνωρο τρόπο, από τον πρώτο γύρο, τον νέο πρόεδρο στην ηγεσία της Παράταξης.

Αντώνη Σαμαρά, είμαι ένας από αυτούς αυτός που πάλεψε για να εκλεγείς.

Στήριξα εσένα και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελείς την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ.

Αλλιώς δεν επρόκειτο να ταυτιστώ με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Αντώναρο, για παράδειγμα. Τίποτα το προσωπικό.

Ούτε και καίγομαι να δω τον κ. ... κη υπουργό Οικονομικών, ή τον  κ. ... όπουλο υπουργό Άμυνας, πάλι για παράδειγμα. Τίποτα το προσωπικό.

Δεν είμαι ο τυπικά ανυπόμονος ψηφοφόρος, που θέλει σε δύο χρόνο να ανατραπεί το σύμπαν. Δεν μου είναι άγνωστα τα βαρίδια του παρελθόντος και οι οργανωτικές αδυναμίες. Και αντιλαμβάνομαι πλήρως τις αφόρητες πιέσεις που υφίστασαι καθημερινά, την δαμόκλειο σπάθη που κρεμούν κάθε τόσο πάνω από το κεφάλι σου.

Ξέρω επίσης ότι είσαι αναγκασμένος να κρατήσεις ισορροπίες. Και να ελιχθείς εκεί που άλλοι περίμεναν να επιτεθείς. Όπως ξέρω ότι είχες να κάνεις με μια κοινοβουλευτική ομάδα, ένα πολιτικό προσωπικό και ένα κόμμα πλήρως απαξιωμένα και πιστά σε άλλους. Και έκανες ο, τι μπορούσες. Όσα κανείς άλλος στην θέση σου δεν θα μπορούσε.

Μήπως, όμως, παρά τα αντικειμενικά «βαρίδια», πηγαίνεις λίγο αργά ;

Μήπως μέσα στην δημοκρατικότητά σου και την αστική ευγένεια σου έχεις περικυκλωθεί από ένα περιβάλλον που σου κρύβει την αλήθεια;

Μήπως έχουν ζαλιστεί λίγο οι πιστοί οπαδοί σου με τους αλλεπάλληλους διπλωματικούς ελιγμούς;

Μιλώ για τους Έλληνες που δεν βλέπουν πλέον της Ε.Ε σαν σύμμαχο, αλλά σαν έναν εχθρό που επιβάλλει τη θέλησή του με την δύναμη των spreads και τον εκβιασμό των δόσεων.

Μιλώ για τους απελπισμένους Έλληνες που τη ΝΔ να ενδιαφερθεί γι αυτούς και για τις αγωνίες τους και όχι για την σωτηρία της Ευρώπης.

Μιλώ για τους Έλληνες που θέλουν ισχυρή αντίδραση στις αποφάσεις που ναρκοθετούν το μέλλον τους και όχι ισορροπίες και περίτεχνους ελιγμούς. Που Θέλουν ηγέτη να τους οδηγήσει έξω από το τούνελ.

Μιλώ για εκείνους που θέλουν να σε ακούσουν να μιλάς όχι μόνο για το Μνημόνιο και για τα οικονομικά, αλλά και για το όραμά σου για το νέο κράτος που πρέπει να πάρει την θέση αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου.

Μιλώ για εκείνους που περιμένουν από σένα την ελπίδα για την Παιδεία, για τους μετανάστες, για την άμυνα και την ασφάλειά μας, για τα παιδιά μας, γι αυτά που μας ενώνουν μπροστά στον κίνδυνο και μας κάνουν να μεγαλουργούμε.

Μιλώ και για εκείνους που θέλουν να σ΄ ακούσουν να λες ότι θα κάνεις ρήξεις, ότι θα πατάξεις την διαπλοκή και την διαφθορά, ότι θα βάλεις τις βάσεις για μια υγιή και όχι κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα με κύριο γνώμονα το όφελος του πολίτη.

Κι αυτοί όλοι είναι οι περισσότεροι.

Δεν έχουν αυταπάτες. Δεν περιμένουν ούτε τον Μεσσία, ούτε τον θεόσταλτο ηγέτη. Τον Αντώνη Σαμαρά περιμένουν. Τον Πατριώτη. Τον Οραματιστή.

Ξέρω ότι οι παρθενογενέσεις σπανίζουν. Οι μεγαλύτερες ιστορικές αλλαγές, ακόμα και οι επαναστάσεις, εμπεριείχαν στοιχεία συνέχειας. Επομένως και η δική σου  «επανάσταση» θα πατήσει σε υπάρχοντα «πάγια».

Αλλά στην ΝΔ το μόνο υπάρχον «πάγιο» που αξίζει είναι ο κόσμος, τα υπόλοιπα είναι αποσβεσμένα ή ευτελή.

Ο κόσμος σε έφερε στην αρχηγία, αυτός μπορεί να σε κάνει πανίσχυρο πρωθυπουργό,  αυτός είναι η μοναδική δύναμή σου.

Αλλά και ο αυστηρότατος, χωρίς υπομονή πλέον, κριτής.

Ένας αναγνώστης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ρωμανός Πορφυρογέννητος avatar
  Ρωμανός Πορφυρογέννητος 29/11/2011 07:37:30

  Προσυπογράφω!
  Για όλους τους παραπάνω λόγους στηθήκαμε στις ουρές, ξεσηκώσαμε φίλους και συγγενείς και το θαύμα έγινε!
  Έξω όλα τα βαρίδια!
  Μπροστά με το λαό, όχι με τους διαχρονικούς υπαλλήλους ντόπιων και ξένων συμφερόντων!
  Να τελειώνουμε με τα σόγια που κομπορρημονούν, πως από την επανάσταση του '21 εκπροσωπούνται στη Βουλή.

 2. Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada avatar
  Tom Papadopoulos, Windsor, Ontario, Canada 29/11/2011 07:57:36

  Κραυγή αγωνίας, αλλά και ελπίδας για το μέλλον, που εκφράζει την σιωπηρά πλειοψηφία όχι μόνο μέσα στην ΝΔ, αλλά και στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει...
  Χρόνια Πολλά Πρόεδρε, και Καλή δύναμη!

 3. makis p avatar
  makis p 29/11/2011 08:14:19

  Πολύ καλό το κείμενο σου αναγνώστη , μόνο όμως που ξέχασες να συμπληρώσεις
  .........Μιλώ για εκείνους που θέλουν να σε ακούσουν να μιλάς όχι μόνο για το Μνημόνιο και για τα οικονομικά, αλλά και για μια Ελλάδα με ψηλά το κεφάλι που δεν πουλά εθνικές υποθέσεις , Σκοπιανό - Αγαίο - Κυπριακό.

  makis p

 4. george avatar
  george 29/11/2011 08:18:18

  Αντώνη Σαμαρά είμαι και εγώ ανάμεσα στις χιλιάδες που σε ψήφισαν με την ελπίδα οτι επιτέλους θα μπορέσει σε αυτή την χώρα να εφαρμοστεί το αυτονόητο, να εφαρμοστεί η δημοκρατία και το σύνταγμα.
  Σύμφωνα με το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος " Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. ".
  Εχω την άποψη οτι η βάση του σημερινού δημοσιονομικού προβλήματος είναι η μη εφαρμογή αυτού του όρου του συντάγματος (και όχι μόνο αυτού).
  Αν είχαμε τηρήσει το σύνταγμα πιστεύω οτι δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτήν την κατάντια.
  Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσεις οτι θα τηρήσεις το σύνταγμα πράγμα που σημαίνει οτι θα δεσμευτείς οτι σε περίπτωση που αναλάβεις την νέα κυβέρνηση μετά από τις εκλογές κύριο μέλημά σου θα είναι να ψηφιστεί νόμος που θα θεωρεί τα εγκλήματα διαφθοράς και κάθε είδους φοροδιαφυγής με οποιοδήποτε τρόπο διαπράτονται, ώς εγκλήματα κατά του πολιτεύματος, θα διώκονται αυτεπαγγέλτως και θα επισύρουν ανάλογη ποινή δηλαδή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και δήμευση περιουσίας.
  Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, τα τελευταία 30 χρόνια τα διαφυγόντα έσοδα της πολιτείας απο κάθε είδους διαφθορά και φοροδιαφυγής υπερβαίνουν κατά πολύ το 1 τρις ευρώ δηλαδή το τραπλάσιο του σημερινού δημόσιου χρέους που μας παρέδωσε σιδεροδέσμιους στις ορέξεις των "φίλων"και δανειστών μας.

 5. NICKGMOS avatar
  NICKGMOS 29/11/2011 08:33:57

  Συνυπογράφω σε όλα.Όμως θα πω και κάτι,ο Αντώνης είναι η μόνη έλπιδα γιά τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν στην πατρίδα μας.Όσο πιό γρήγορα γίνει πρωθυπουργός τόσο το καλύτερο.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 29/11/2011 09:06:30

  Εξαιρετικό, επετειακό κείμενο. Παρήγορο, μπας και θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2009. Και μπας και το θυμηθούνε και αυτοί που πρέπει να το θυμηθούνε.

  Την 29η Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε η ισχύς του λαού έναντι των τζακιών. Σε μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που είχε, ο λαός βροντοφώναξε το "παρών". Και δεν ήταν μόνον όσοι πήγαν να ψηφίσουν. Ακόμη και όσοι δεν πήγαιναν να ψηφίσουν, ακόμη και οι ορκισμένοι εχθροί της ΝΔ, μας διατύπωναν την ανεπιφύλακτη ελπίδα τους να κατορθώσουμε να εκλέξουμε τελικά τον Αντώνη Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ και, αύριο, στην πρωθυπουργία της χώρας. Ήταν μια πάνδημη λαϊκή επιλογή ο Αντώνης!

  Σήμερα; Δύο χρόνια μετά, ο αρχηγός έχει αγνοήσει τις προσδοκίες της βάσης και συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που τον βάζει επίσημα μέσα στο κάδρο του προδοτικού Μνημονίου. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να δείχνουν τη βάση να "συμφωνεί" με την επιλογή του αρχηγού. Όμως, ας διαβαστούν σωστά. Όταν σε συσπείρωση 64% συμφωνούν, από τους "ψηφοφόρους ΝΔ" (όσους δηλαδή ψήφισαν ΝΔ το 2009), το "68%" με τη "μεταβατική" συγκυβέρνηση, τότε μπορούμε να αναγνώσουμε ότι το 32% που διαφωνεί είναι το μισό του 64% που ξαναψηφίζει ΝΔ από όσους ψήφισαν ΝΔ το 2009... Το λοιπό 32% είναι είτε οι αξιέπαινοι υπερνομιμόφρονες, είτε οι λιγότερο αξιέπαινοι τηλεθεατές που πείστηκαν από τον Μανώλη, τον Παύλο και την Όλγα...

  Και εξάλλου δεν είναι θέμα συμφωνίας ή μη των υπαρχόντων ψηφοφόρων, είναι θέμα πολιτικών επιπτώσεων. Και αυτές θα είναι δριμείες. Αφενός διαψεύδεται η εμπιστοσύνη που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, αφετέρου σταματάει κάπου εδώ η διεύρυνση της εκλογικής επιρροής της ΝΔ σε λαϊκά στρώματα που δεν είχε την ευκαιρία να ξαναπροσεγγίσει από το 1974 και μετά.

  Κακά τα ψέματα. Δύο χρόνια μετά, αγαπητέ συναναγνώστη του antinews (και εδώ είναι το μοναδικό σημείο που διαφωνώ με την ανάρτησή σου), έχει πράγματι "ανατραπεί το σύμπαν". Προς τα αρνητικά. Θα περιμέναμε αντίστοιχες ανατροπές και προς τα θετικά από την πλευρά του Σαμαρά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είχε την ευκαιρία να τεθεί ηγέτης ενός γνήσιου αστικο-λαϊκού κινήματος, που θα έδινε στον ίδιο απόλυτη εξουσία και στην Ελλάδα εθνική αναγέννηση. Την έχει χάσει; Ίσως όχι οριστικά, αλλά οι τελευταίες κινήσεις εμένα μου δημιουργούν το ερώτημα, εάν θα ήθελε να είναι ηγέτης ενός αστικο-λαϊκού κινήματος ή μήπως τελικά δεν το θέλει καν και προτιμά μια σχετικώς "ακίνδυνη", συστημική διαχείριση...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Επώνυμος 29/11/2011 09:49:57

   Καλημέρα Επώνυμε, καιρό είχαμε να σε συναντήσουμε σ'αυτόν το φιλόξενο χώρο. Απογοήτευση λέγεται η απουσία σου? Μάλλον πολύ νέος θα είσαι, η ορμή της νιότης είναι ο μόνος λόγος που μπορώ να φανταστώ για την αμείλικτη κριτική, που αρνείται να βάλει στη ζυγαριά τη συγκυρία. Νομίζω ότι την ώρα που το "σύστημα" κλυδωνίζεται διεθνώς, για πολλούς λόγους, οικονομικούς αλλά και εθνικούς, κυρίως, το προσεκτικό σκάκι του Α.Σ. πρέπει να το διαβάσουμε με εμπιστοσύνη και υπομονή, προς το παρόν. Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα, πολλώ μάλλον όταν δεν έχω όλα τα δεδομένα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 29/11/2011 10:14:23

    Όχι, καμία σχέση, υποχρεώσεις και πάλι υποχρεώσεις. Και επειδή το antinews είναι... αρρώστια, ως γνωστόν, προσπαθώ να παρακολουθώ όσο γίνεται χωρίς να σχολιάζω.

    Νομόζω ότι είναι σαφές από όσα γράφω ότι οι ενστάσεις είναι κυρίως επί της διαδικασίας του σκάκι. Πολύ απλά, πιστεύω ότι είναι λάθος οι σκακιστικές κινήσεις. Το επιχείρημα "δεν τα ξέρουμε όλα" δεν ισχύει, ως επιχείρημα, διότι πάντοτε κρίνουμε με βάση τα όσα ξέρουμε. Αν τυχόν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε διαφορετική στάση, δεν έχει παρά να μας ενημερώσει για όσα τυχόν δεν ξέρουμε. Μέχρι τότε, θα λέμε απλώς τη γνώμη μας με βάση τα υπάρχοντα γνωστά δεδομένα.

  • eregoz avatar
   eregoz @ Επώνυμος 29/11/2011 10:30:17

   +1000 επώνυμε..δυστυχώς οι περισσότεροι απο εμάς(τουλάχιστον στον τόπο μου) βλέπουμε τις ελπίδες μας να γκρεμίζονται.Αλλαγή ρότας απο την ηγεσία της ΝΔ χθές..αλλιώς θα μείνει με την.. ηγεσία.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Επώνυμος 29/11/2011 12:27:21

   Αν ήθελε ακίνδυνη διαχείριση και 'συστημική', θα ήταν από την αρχή υπέρ του μνημονίου να μην κουράζεται ο άνθρωπος, τα έχουμε πει...

   Σου θυμίζω πως τότε εναντίον του μνημονίου ήταν σαφώς μια μικρή μειοψηφία, με την πλειοψηφία ΚΑΙ των λαϊκών στρωμάτων στα οποία αναφέρεσαι, να είναι υπέρ (λόγω της κατήχησης των ΜΜΕ και άλλων παραγόντων, αλλά δεν έχει σημασία -έτσι ήταν και το ξέρεις).

   Ο Σαμαράς ξέρει πότε να ακούσει και πότε να οδηγήσει αυτός.

 7. netakias avatar
  netakias 29/11/2011 09:32:37

  Αφού και το αντινιουζ γράφει αυτά που λέμε τόσο καιρό, είμαστε σε καλό δρόμο.

  Τα εξαπτέρυγα και τα ΕργολαβοΜΜΕ έχουν πιάσει δουλειά να πετάνε λάσπη στον Αντώνη σαν λυσασμένοι, ο ΓΑΠ έφυγε από το προσκήνιο (υποσκάπτει από το παρασκήνιο) κι είναι νομίζω ώρα να έρθει ο Αντώνης μπροστά

  Πότε θα πάρει πρωτοβουλίες;

  Ακούμε κοντά 15 μέρες την προπαγάνδα της...αρκούδας ακόμη και στο Ράδιο Αρβύλα! κατά του Σαμαρά και δεν ακούμε τίποτα από τον ίδιο!

  Ελέγχουν τα ΜΜΕ, ας μην τους δίνουμε και γήπεδο να παίζουν μπάλα ελεύθεροι...

 8. odysseus avatar
  odysseus 29/11/2011 09:43:15

  Επώνυμος
  Συμφωνώ μαζί σου αλλά επαυξάνω:
  "Είχε την ευκαιρία να τεθεί ηγέτης ενός γνήσιου αστικο-λαϊκού κινήματος, που θα έδινε στον ίδιο απόλυτη εξουσία και στην Ελλάδα εθνική αναγέννηση. Την έχει χάσει", χωρίς αμφιβολία.
  To πρόβλημα της Ελλάδος είναι αν ο Σαμαράς θα είναι αυτοδύναμος?
  Ή το οτι είναι αναγκασμένος να κάνει επι τέλους μια συμμαχία με όλους εκείνους που βάζουν την πατρίδα πάνω απ την τσέπη τους καθώς και με εκείνους που δικαίως θεωρούν οτι γύρω απ τον Σαμαρά βρίσκονται ακόμα πολλοί πλιατσικολόγοι της εξουσίας που περιμένουν πως και πως την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ για να ξαναπάρουν την “κουτάλα” χωρίς να μπορεί να τους ελέγχει κανένας?

 9. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 29/11/2011 10:03:37

  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ 100%!!!
  ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ...
  ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜIΣΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ "ΗΓΕΤΗΣ" ΛΕΓΟΝΤΑΣ "I HAVE A DREAM"... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "I HAVE A PROGRAM"!!!

 10. SABI avatar
  SABI 29/11/2011 10:11:22

  Επώνυμος
  Συμφωνώ μαζί σου αλλά επαυξάνω:
  "Είχε την ευκαιρία να τεθεί ηγέτης ενός γνήσιου αστικο-λαϊκού κινήματος, που θα έδινε στον ίδιο απόλυτη εξουσία και στην Ελλάδα εθνική αναγέννηση. Την έχει χάσει", χωρίς αμφιβολία.
  To πρόβλημα της Ελλάδος είναι αν ο Σαμαράς θα είναι αυτοδύναμος?
  Ή το οτι είναι αναγκασμένος (και λόγω ανεπάρκειας) να κάνει επι τέλους μια συμμαχία με όλους εκείνους που βάζουν την πατρίδα πάνω απ την τσέπη τους καθώς και με εκείνους που δικαίως θεωρούν οτι γύρω απ τον Σαμαρά βρίσκονται ακόμα πολλοί πλιατσικολόγοι της εξουσίας που περιμένουν πως και πως την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ για να ξαναπάρουν την “κουτάλα” χωρίς να μπορεί να τους ελέγχει κανένας?

 11. ER avatar
  ER 29/11/2011 10:24:31

  Και Σ Ω Θ Η Κ Ε................................................

 12. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 29/11/2011 10:31:55

  Ο κύριος Σαμαράς είχε πει πρόσφατα: είμαστε λαός και όχι πληθυσμός , είμαστε χώρα και όχι χώρος . Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αυτά δεν ισχύουν αφού η Γερμανία πρωτίστως και η Γαλλία θα ελέγχουν και θα εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς των κρατών της Ο.Ν.Ε. και φυσικά ο ποιανού αρέσει . Τι λέει για όλα αυτά ο κύριος Σαμαράς; φανταστείτε όλοι την ώρα που θα κάθονται και θα εξετάζουν οι ''φίλοι μας'' Ευρωπαίοι τα κονδύλια του προϋπολογισμού μας για τον ΣΤΡΑΤΟ και να πέφτει κούρεμα , με διαβεβαιώσεις των Γερμανών- Γάλλων -Άγγλων μην φοβάστε εμείς είμαστε εδώ. Εγώ θα το επαναλάβω και ας γίνομαι κουραστικός : Η ΕΛΛΆΔΑ πρώτα απ' όλα είναι η ψυχή και η σκέψη μας.Αυτό που επιχειρείτε τα τελευταία 32 ΧΡΟΝΙΑ είναι να διαταραχθεί και να χαθεί η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ και η ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ. Ενοχλούμε πολλούς ΚΊΣΙΓΚΕΡ ΚΑΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΊ ΤΈΤΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ( πολιτικοί- εκδότες- εργολάβοι-επιχειρηματίες).ΆΛΛΩΣΤΕ Η ΕΛΛΆΔΑ εκτός από μεγάλους αρχηγούς- ηγέτες , δυστυχώς έχει βγάλει ΣΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΤΗΣ και εφάμιλλο ΑΡΙΘΜΌ ΠΡΟΔΟΤΏΝ. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο ΣΑΜΑΡΆΣ ΠΡΈΠΕΙ ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΣΠΆΣΕΙ ΤΏΡΑ - ΤΏΡΑ -ΤΏΡΑ.

 13. σίγουρος avatar
  σίγουρος 29/11/2011 10:36:07

  Χθες στον Πρετεντέρη απέναντι στους μνημονιακούς Γερουλάνο και Αϊβαλιώτη, τη Ν.Δ. εκπροσωπούσε ο… Κυριάκος.

 14. Dark Blue avatar
  Dark Blue 29/11/2011 10:49:49

  29 Νοεμβριου2009.
  "Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι, διότι ούρλιαζαν οι άνθρωποι"

 15. βισάλτης avatar
  βισάλτης 29/11/2011 11:00:24

  Αντώνιε θα έχεις την ευκαιρία να δείξεις από τί είσαι φτιαγμένος από την σύνθεση της λίστας στις επικείμενες εκλογές..Αν ανεχτείς παλαιοκομματικά σάπια φθαρμένα υλικά να είσαι βέβαιος ότι θα χαροποιήσεις πολλά ανθελληνικά στοιχεία αλλά όχι τον λαό που πιστεύει ότι κάποιος που έμεινε 17 χρόνια εκτός πολιτικής σκηνής επειδή δεν συμβιβάστηκε ,μπορεί να τον βγάλει από την λάσπη που τον οδήγησαν οι προηγούμενοι τεμπέληδες και υποτελείς ανάξιοι οδηγοί..

 16. σίγουρος avatar
  σίγουρος 29/11/2011 11:04:37

  νέα μεταπολίτευση – μια στημένη ιστορία

  Είναι ποτέ δυνατόν στις εκλογές του 2009 ο Καραμανλής σε ιστορικό χαμηλό για τη Ν.Δ. να ηττήθηκε με 34% και σήμερα η Ν.Δ. με το Σαμαρά να προηγείται μόλις με 24% ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει επιχειρήσει να καταργήσει την Ελλάδα; Έσπασε ο δικομματισμός παπαγαλίζουν τα παπαγαλάκια και πάμε για τη νέα μεταπολίτευση, ο εστί μεθερμηνευόμενον ότι πλέον θα ανακύπτουν κυβερνήσεις συνεργασίας και υπέρ-πολυκομματικά κοινοβούλια.
  Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Σ !!!
  Είναι κατασκευασμένες οι δημοσκοπήσεις και συντονισμένες οι προπαγάνδες.
  Ο Ελληνικός λαός περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα στραφεί προς αυτόν που δεν έχει δοκιμάσει, δηλαδή το Σαμαρά.
  Ο Σαμαράς θα βγάλει ισχυρή αυτοδυναμία και θα γίνει ότι και στις εκλογές του 2004, θα ανοίξουν τα exitpolls και τα δημοσιογραφάκια θα μιλούν πάλι για … έκπληξη!!!

 17. pg avatar
  pg 29/11/2011 11:05:10

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOGS ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ή ΨΗΦΙΖΑΝ ή ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ¨ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ¨, ΙΣΩΣ, ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΩ ΠΩΣ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ή ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΔΙΟΤΙ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ, ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΥΣ ή ΠΗΓΕΣ. ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ή ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΒΟΛΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ...

 18. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 29/11/2011 11:21:13

  Καλημερα σε ολους τους σχολιαστες αλλα και στυους αναγνωστες των σχολιων μας.Πολυ καλο,και μεστο το αρχικο κειμενο δωρικο θα ελεγα,αλλα και το τελευταιο σχολιο ,για πολυ μπλα μπλα και απο εργα τιποτα.Σε αυτο λοιπον το τελευταιο προτεινω στον Αντωνη τον Σαμαρα να ανοιξει την ΝΔ σε νεο αιμα,εξω απο τα στενα κομμαυτικα πλαισια,στους ωραιους σοβαρους και ευρωπαιστες ελληνες,γιατι οχι να αρχισει αποτον ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.ΤΟΝ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΡΑκαι πολλους αλλους,σε μια διαδικασια κινηματικη,γιατι αν δεν ανοιξει ο αντωνης ,τοτε οσο καλες και αν ειναι οι προθεσεις του ,και ειναι δεν θα καταφερει τιποτα,κακα τα ψεμματα η μεταπολιτευση αποτελει ηδη παρελθον και μαζι της οτι την χαρακτηριζε .Ο Σαμαρας ειναι ο καταλληλος ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι για να ηγηθει της νεοματπολιτευσης και αυτο θα γινει αν ενωσει και οχι να χωρισει τους ελληνες,οι φανατικοι ,οι δογματικοι και μονομανεις δεν εχουν πλεον θεση στο πολιτικο προσωπικο.Το μετρο που δεσποζε στην πολιτικη ζωη των αρχαιων ελληνων και προγονων μας πρεπει να γινει σημαια μας στην δημοσια και προσωπικη μας ζωη.Η αστικη καταγωγξ και ευγενεια του Σαμαρα μπορουν τν υπερβαση και την αναδειξη επιτελους του ΩΡΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ!!

 19. mx avatar
  mx 29/11/2011 12:12:36

  Oι βουλευτές της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητούν διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ελβετικού κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδης, σχετικά με την ύπαρξη μεγάλων καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών σε τράπεζες της Ελβετίας.

  Ο κ.Ζησιάδης, μιλώντας σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας η οποία φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν απαντήσει.

  Με αφορμή την απάντηση της υπουργού, ο κ.Ζησιάδης εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι "οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία".

  Οι κ.κ.Γιακουμάτος και Τζαβάρας υπέβαλαν ερώτηση και προς τον υπουργό Οικονομικών αλλά και με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλαν προς τον ίδιο, ζητούν να μάθουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ζησιάδη ότι από το 2005 οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία.

  Ο κ. Πετσάλνικος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Ζησιάδη για να του ζητήσει σχετικές διευκρινήσεις και αναμένεται και νέα επικοινωνία τους.

  Σε γραπτή απάντησή του προς τους δυο βουλευτές τους ενημερώνει ότι ήδη ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, Βαγγέλης Αργύρης έχει ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.

  • Μ avatar
   Μ @ mx 29/11/2011 19:42:49

   Ετσί.Η χώρα στο χείλος του γκρεμού και οι κατεξοχήν υπεύθυνοι οι πολιτικοί αυτού του τόπου στο απυρόβλητο.Εννοώ στο θεσμικό απυρόβλητο.Τα γιαούρτια και οι γιούχες είναι καλά για να μαζεύουν ψήφους τα κόμματα της αριστερής ανευθυνότητας.

 20. Μεμάς avatar
  Μεμάς 29/11/2011 12:19:43

  Εύχομαι σ αυτή τη δύσκολη στιγμή να βρεθεί κάποιος να ηγηθεί και να δώσει
  ελπίδα και όραμα σ όλους.
  Δύσκολο αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

 21. ageliki avatar
  ageliki 29/11/2011 12:34:05

  Οι ηγετες δεν μιλουν πολυ .............. .Καλο το κειμενο περιμενω πραξεις.

 22. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 29/11/2011 12:34:18

  Σωστός ο "αναγνώστης". Εγώ θα ρωτήσω μόνο:
  -Τι θα γίνει με την καταγγελία του Ελληνα βουλευτή στο Ελβετικό Κοινοβούλιο για τις καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία; Γιατί δεν προχωρά η συμφωνία και να δημοσιευτεί η λίστα με τα ονόματα για να τους "τιμήσει" και ο λαός ανάλογα; Τέτοια θέματα και άλλα που "μυρίζουν" πρέπει η ΝΔ να τα φέρνει καθημερινά στην επιφάνεια και να ζητά ανυποχώρητα τον κολασμό των υπαιτίων. Μόνο έτσι θα πεισθεί ο κόσμος και θα μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο κόσμος ανατριχιάζει με την ιδέα συγκυβέρνησης ή στήριξεις από τον Καρατζαφέρη.

 23. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 29/11/2011 12:36:01

  Διόρθωση........"στήριξης"....

 24. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 29/11/2011 13:01:49

  @Αναγνωστη πολυ καλο το κειμενο σου,λιτο και κατανοητο,ετσι δε θαπρεπε ναναι και τα περισσοτερα,καθως απευθυνονται σε μια μεγαλη γκαμα αναγνωστων.
  Πραγματι ο ΑΣ ανελαβε την ΝΔ σε μια πολυ δυσκολη στιγμη για την παραταξη,στα προθυρα της διαλυσης,με μεγαλη ευθυνη του ΚΚ,που παρεδωσε σε ιστορικο χαμηλο και πληρως απαξιωμενη μια παραταξη που δεν της αξιζε τετοια τυχη.
  Απο τοτε και μετα και μεχρι να ισορροπησει η κατασταση ο Αντωνης ειχε ενα πολυ δυσκολο δρομο να χαραξει και νομιζω μεσα στις τοσες δυσκολιες,μ ενα ΠΑΣΟΚ να ταχει κανει μανταρα και μ ενα ΓΑΠ ανικανο να κυβερνησει,τα καταφερε πολυ καλα.Μενει τωρα η ΝΔ νανεβασει στροφες να μιλησει πιο καθαρα στο λαο κι αυτος με το αλαθητο κριτηριο του θα της δωσει τηνευκαιρια να ξανακυβερνησει τον τοπο μ εναν ηγετη που η ιδια η παραταξη τον εξελεξε και τον στηριξε.

 25. Ίωνας avatar
  Ίωνας 29/11/2011 13:36:59

  Χρόνια πολλά Πρόεδρε. Έτσι απλά. Για τα υπόλοιπα, ξέρεις εσύ. Η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό σου είναι μεγάλη και δεδομένη.

 26. 0030salvador avatar
  0030salvador 29/11/2011 14:35:47

  Αχ πρόεδρε χάλασες αναπάντεχα την συνταγή....
  φανταστείτε την παράταξη αλλά κυρίως την χώρα αν είχε εκλεγεί η ναι σε όλα υποψήφια πρόεδρος.ακόμα Παπανδρέου θα είχαμε πρωθυπουργό!

 27. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/11/2011 15:43:06

  Ἄντε νὰ δοῦμε.

 28. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/11/2011 15:45:29

  Τὸ ἔχω γράψει καὶ σὲ ἄρθρο, μὰ νὰ τὸ ξαναπῶ: ἡ 100στὴ μέρα τῆς κυβερνήσεως Σαμαρᾶ εἶναι τὸ deadline.

 29. αχιλλεας avatar
  αχιλλεας 29/11/2011 16:03:18

  Συμφωνω και προσυπογραφω. Περιμενουμε και εχουμε υπομονη. Η τελευταια ευκαιρια και οι παρατρεχαμενοι να απομονωθουν, γιατι οι κολακες εκαναν παντα ζημια στο κομμα,"οι αλεξιπτωτιστες".

 30. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 29/11/2011 16:05:53

  Ηθελα να' ξερα ποιός είσαι , βρε Αναγνώστη..... Ποιός είσαι συ που μιλάς , σκέφτεσαι και γράφεις ,σαν να βρίσκεσαι μέσα στο μυαλό και στη ψυχή μας....Σωστές οι σκέψεις σου, μεγάλες οι αλήθειες.....'' Αλλά στη ΝΔ το μόνο υπάρχον '' πάγιο '' που αξίζει είναι ο κόσμος, τα υπόλοιπα είναι αποσβεσμένα ή ευτελή.'' ..... Αντώνη, χρόνια πολλά, να είσαι γερός και ν'αντέξεις. Στην κινούμενη άμμο που πατάς, το χέρι να πιαστείς , αυτό το υπάρχον '' πάγιο '' θα σου δώσει ,γιατί και σταθερό είναι αλλά και σε ξεχώρισε. Ομως βιάσου. Βιάσου,πριν η άμμος σε παρασύρει και σε καταπιεί....

 31. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 29/11/2011 16:14:04

  Ο λαός έφερε τον Σαμαρά και ο Σαμαράς έφερε τον υιό Ψυχάρη στο κόμμα.
  Πώς να το κάνουμε κι αυτό γαργάρα;
  Δηλαδή για να καταλάβω, δεν υπάρχουν Έλληνες με πτυχία και ικανότητες για να σε πλαισιώσουν Πρόεδρε, χωρίς να τους συνοδεύουν επίθετα στενά συνδεδεμένα με τη διαπλοκή;
  2 χρόνια μετά την εκλογή σου και την αισιοδοξία που έφερες, όχι μόνο στην παράταξη, ήρθε αυτό το χουντικό κατασκεύασμα της "κυβέρνησης" Παπαδήμου που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από σένα.
  Προσωπικά, τον πρώτο καιρό ήμουν θυμωμένη μαζί σου. Όταν καταλάγιασε ο θυμός μου έψαξα να βρω δικαιολογίες και είπα:δεν μπορεί, ο Πρόεδρος ξέρει τι κάνει.
  Όμως τον τελευταίο καιρό χάθηκες από κοντά μας και το μόνο νέο που έμαθα από σένα ήταν για τον υιό Ψυχάρη.
  Όπως καταλαβαίνεις 2 χρόνια μετά η αισιοδοξία έχει πάει περίπατο και μας κατσικώθηκε η κατήφεια, η καχυποψία, ο έντονος προβληματισμός και πολλά γιατί. Νιώθω πως θα απογοητευτώ από σένα και είναι κάτι που το απεύχομαι.
  Θέλω να διαψευστώ σε όλα και να δικαιωθείς εσύ. Τ ο θέλω ολόψυχα γιατί αυτήν την Πατρίδα την αγαπώ και έχω στηρίξει όλες μου τις ελπίδες σε σένα.

 32. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 29/11/2011 16:50:43

  XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΓΕΙΑ. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
  ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

 33. tak avatar
  tak 29/11/2011 18:07:47

  Ψηλέ, θυμάσαι πότε σε παρουσίασα ως τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας; Θέλω να γίνεις και ούτε ... καλημέρα δε θέλω! Όλοι μας επενδύσαμε τις ψυχές μας και τα ιδανικά μας σε σένα, μη μας διαψεύσεις! Όχι για σένα, όχι για μας, αλλά για το χώμα που πατούμε, που έχει πήξει από το αίμα και όπου το σκάψεις κόκκαλα θα βγάλεις... Μην απογοητεύσεις την ελπίδα, μη θολωσεις τα όνειρά μας...

 34. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 29/11/2011 18:08:59

  πρόεδρε πρόσεξε τα λάθη,
  τι τούβλο ήταν αυτό με τον Ψυχάρη.
  Με έχουν πάρει οι φίλοι μου στο ψιλό.

 35. a.p. avatar
  a.p. 30/11/2011 01:28:04

  Προεδρε εμεις θα κανουμε υπομονη παρ'οτι διαφωνουμε , εσυ ομως διορθωσε το συντομοτερο το λαθος της μεταβατικης , δεν γινεται να δικαιωνεσαι καθημερινα για τις θεσεις σου στα οικονιμικα και να στηριζεις αυτη την κυβερνηση !
  - Οσο βαλλεσαι απο τα ΜΜΕ ,τα εγχωρια τζακια και πιεζεσαι απο το εξωτερικο ,τοσο μας δικαιωνεις που πιστευουμαι ,οτι αυτη την στιγμη εισαι η μονη αξιοπιστη επιλογη για την Πατριδα.

 36. χόμπιτ avatar
  χόμπιτ 30/11/2011 03:35:20

  1) το γεγονός ότι ο κύριος Σαμαράς εκλέχτηκε ως πρόεδρος της ΝΔ από την βάση του κόμματος (τα μέλη δηλαδή) ΔΕΝ σημαίνει ότι θα πετύχει υποχρεωτικά στο έργο του.....ούτε όμως σημαίνει ότι θα αποτύχει......μην ξεχνάμε ότι και ο κύριος Παπανδρέου εκλέχτηκε από τις βάση του ΠΑΣΟΚ, όπου μάλιστα ψήφισαν πάνω από 1.000.000 πολίτες....και όλοι ξέρουμε την συνέχεια.........

  2) όπως έγραψα και παραπάνω, τίποτα δεν προδικάζει την επιτυχία του έργου ενός προέδρου κόμματος εξουσίας.....αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.....μην ξεχνάτε ότι ο πρόεδρος ενός κόμματος εξουσίας δεν μπορεί να ασχοληθεί προσωπικά με όλα τα ζητήματα.....έχει συνεργάτες, επιτελείο, αναθέτει αρμοδιότητες και τομείς σε (πρωτοκλασάτα) στελέχη του κόμματος εξουσίας, εμπιστεύεται ανθρώπους που κυρίως γνωρίζει, ανταλλάσσει απόψεις-γνώμες με αυτούς.......προσπαθεί να διατηρήσει ισορροπίες μέσα στο κόμμα του, να συνθέσει ή συγκεράσει διαφορετικές -και πολλές φορές αντικρουόμενες - απόψεις......ενδεχομένως δέχεται πιέσεις - συμβουλές από κομματικά στελέχη που πιστεύουν είτε ότι εκφράζουν την βάση του κόμματος, είτε πιστεύουν ότι το κόμμα τους ανήκει........εμπλέκονται δηλαδή πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές επιδιώξεις ή αντιλήψεις........αν κάποιοι από αυτούς φανούν κατώτεροι των περιστάσεων ή φανούν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του προέδρου του κόμματος εξουσίας, αυτό αντανακλά αυτομάτως στην εικόνα του προέδρου του κόμματος εξουσίας και επιβαρύνει την όποια αντίληψη-γνώμη έχουν για αυτόν οι πολίτες.......το ίδιο ισχύει βέβαια και για πρωθυπουργούς....κλασσικό παράδειγμα ο κύριος Καραμανλής......όταν εμφανίστηκαν μπλεγμένοι σε φερόμενα σημαντικά σκάνδαλα (υπαρκτά ή ανύπαρκτα) υπουργοί της κυβέρνησής του ή άτομα του στενού του περιβάλλοντος, τότε άρχισε για αυτόν η αντίστροφη μέτρηση (ασφαλώς και όσα γράφω εδώ, ΔΕΝ σημαίνουν αυτόματα και ενοχή όσων τα ονόματα μπλέχτηκαν στα φερόμενα σκάνδαλα - υπαρκτά ή ανύπαρκτα).......

 37. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 30/11/2011 09:35:41

  O Πρόεδρος Σαμαρας, μπορεί να κριθεί όταν κυβερνήσει, για το έργο που θα κάνει. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε ένα ανορθόδοξο (λόγω της έκτακτης κατάστασης) πόλεμο πολιτικών, αγορών και σοσιαλ"η"στών. Τότε και μόνον θα κριθεί. Υπομονή!
  Και σε όποιον δεν αρέσει ας προτείνει άλλον για πρόεδρο

 38. Ratsas avatar
  Ratsas 30/11/2011 09:40:27

  Προσυπογράφω και εγώ το άρθρο. Περιμένουμε περισσότερα... ή μάλλον πιο τολμηρές κινήσεις έναντι στο "πολιτικό κόστος" τώρα που τις έχει ανάγκη η πατρίδα!

 39. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 30/11/2011 10:54:25

  Συγχαρητήρια για το άρθρο.
  Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε απλός ζαλισμένοι,είμαστε στα όρια της αγανάκτισης.
  Δεν πάει άλλο.
  Ήρθε η ώρα να χωρίσει η Ήρα απ το σιτάρι.
  Το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο.
  ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ Ανήκουν στο μνημονιακό μπλόκ των τοκογλύφων δανειστών.
  Η Αριστερά (πλην Κουβέλη) ΟΧΙ.Και ορθώς γιατί πρέπει να υπάρχουν δυνάμεις που λένε όχι στο Γερμανικό και χρηματοπιστωτικό Ράιχ.

  Σαμαρά πρέπει να αποφασίσεις σύντομα που θα τοποθετηθείς.Δεν υπάρχει πλέον ούτε δεξιά,ούτε αριστερά ούτε κέντρο.Αυτά πέρασαν ανεπιστρεπτί.

 40. H.A avatar
  H.A 30/11/2011 10:56:00

  Περιμένω τόσες μέρες να ανεβάσετε κάτι για τον υιό Ψυχάρη αλλά τίποτα. Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα και περιμένω απαντήσεις..1)Είναι αλήθεια ότι είναι διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου και από πότε?. 2) Υπήρχε ανάγκη για διπλωματικού συμβούλου στον πρόεδρο και αυτή καλύφθηκε από τον υιό Ψυχάρη?3) Είναι αυτό ή δεν είναι οικογενειοκρατία και νεποτισμός? Ή επειδή δεν είναι Μητσοτάκης,Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννη και πολλοί ακόμη δεν μετράει? τουλάχιστον αυτών οι γονείς ήταν προηγουμένως στη ΝΔ 4 ) Είναι αυτό ή δεν είναι καραμπινάτη περίπτωση διαπλοκής πολιτικού συστήματος με εκδοτικά συμφέροντα? Συγνώμη αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.