#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2011 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Παπανδρέου και το δίλημμα της πτώχευσηςτου Κώστα Ροδινού

 

Ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η χώρα βούλιαζε στην ύφεση και οι Έλληνες σε απόγνωση, ο  "πρωθυπουργός" της, Γιώργος Παπανδρέου κυκλοφορούσε ως τουρίστας  και  ο άλλοτε  στενός του συνεργάτης …πειραματιζόταν με την απελευθέρωση των ΤΑΧΙ αναστατώνοντας τη χώρα. Πέρασε ένα Καλοκαίρι με ανούσιες συγκρούσεις, χωρίς να γίνει τίποτα ουσιαστικό.

Όμως, οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές είναι δεσμεύσεις και οι ξένοι δεν είναι …ιθαγενείς.  Εδώ που μας οδήγησε ο κ. Παπανδρέου έχουν το πάνω χέρι.  Μπορούν ανά πάσα στιγμή να σταματήσουν τη χρηματοδότηση και η χώρα να βρεθεί στον καιάδα.

Έτσι, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Παπανδρέου «κάτι πήγε να κάνει, να ραδιουργήσει», όταν διέκοψε τις συνομιλίες με την τρόϊκα, αλλά μάλλον ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η αλήθεια είναι ότι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!

Στην τρόϊκα «του τα έχουν μαζεμένα» από εκείνο το Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, όταν  είπε ότι θα ψηφίσει νόμο, που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας περιουσίας!

Στην Ε.Ε. έχουν κουραστεί με την ευκολία που λέει «ναι» και ύστερα δεν κάνει τίποτα!

Ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον «ένα πουκάμισο αδειανό». Ένας αναξιόπιστος και επικίνδυνος πολιτικός, που αφού βούλιαξε τη Ελλάδα σ’ ένα βαρύ χειμώνα παρατεταμένης ύφεσης,  τώρα με την αβελτηρία του …απειλεί να τινάξει στον αέρα  το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Πολύ φοβούμαι ότι  όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Ακόμα και τα έως πρόσφατα  αδιανόητα.  Δικαιολογημένα αναρωτιούνται όλοι, «και τώρα τι γίνεται;»

Ας επιχειρήσουμε να βάλλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

Πρώτον, έχουμε την πλήρη απομυθοποίηση του κ. Παπανδρέου στα μάτια  εκείνων που έως πρόσφατα τον έβλεπαν ως δύναμη μεταρρύθμισης και αλλαγής. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά με τη συνολική πολιτική του συμπεριφορά επιδεινώνει το πρόβλημα.

Δεύτερον, έχουμε την πλήρη κατάρρευση της  συνταγής που εισηγήθηκε η τρόϊκα.  Η ύφεση όχι μόνο δεν «ρηχαίνει», όπως αλαζονικά  διαβεβαίωνε το ελληνικό λαό από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπακωνστανίνου, αλλά βαθαίνει! Στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έφτασε στο εξωπραγματικό -7,3%,  ενώ η ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει το 20%. Τα πάντα είναι εκτός ελέγχου.

Τρίτον, η Ε.Ε.  έχει κουραστεί να μας ... διασώζει. Καθώς οι ελπίδες για μια σταθερή ευρωπαϊκή ανάκαμψη διαψεύδονται και οι φόβοι για μια νέα ύφεση επανέρχονται, ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές ότι η Ελλάδα είναι μια «χαμένη υπόθεση». Δεν είναι λίγοι αυτοί που το διατυπώνουν ανοιχτά ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να τα βάλει με το θηρίο που εξέθρεψε, δηλαδή τον σπάταλο δημόσιο τομέα και οι αντοχές της Κυβέρνησής του έχουν προ πολλού εξαντληθεί. Από την άποψη αυτή  είναι πλέον αμφίβολη η χρησιμότητα του.

Τέταρτον, του παίγνιο που βρίσκεται εν εξελίξει  επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: μήπως το κόστος διάσωσης της Ελλάδος  μπορεί να αποβεί μεγαλύτερο, από εκείνο  μιας πιθανής εξόδου  από την ευρωζώνη; Γιατί, όλοι αντιλαμβάνονται ότι  η «έξοδος»  θα έχει κόστος και για την ευρωζώνη. Γιατί αν δεν είχε,  θα μας είχαν ήδη πετάξει  έξω με τις κλοτσιές.

Πέμπτον, η πολιτική κατάρρευση του κ. Παπανδρέου αναγκαστικά καθιστά τον Αντώνη Σαμαρά, ως τη μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Πρώτον γιατί  από την αρχή έλεγε ότι η συνταγή αυτή όχι μόνο δεν  θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα το επιδεινώσει. Δεύτερον, γιατί ήδη προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Τρίτον, γιατί είναι ο μόνος που έχει καταθέσει μια συνολική πρόταση εξόδου της χώρας από την παρούσα κρίση. Είναι θέμα χρόνο να το παραδεχθεί αυτό, ακόμα και η κ. Μέρκελ!

Μη διαχειρίσιμη κατάσταση

Με βάση τα ανωτέρω, η προοπτική   για την κυβέρνηση είναι  ζοφερή. Ο κ. Παπανδρέου μάλλον έκαψε  νωρίς τα χαρτιά του.   Τα  στοιχεία δείχνουν την εικόνα μιας καθημαγμένης χώρας, χωρίς μέλλον. Όταν  η ανεργία οδεύει προς το 25%,  η κατάσταση είναι εφιαλτική. Δεν πάει άλλο! Ο κ. Βενιζέλος αντί να βάλει πάτο στο βαρέλι, μάλλον έβγαλε και τον τελευταίο…

Το ερώτημα επομένως είναι πόσο καιρό ακόμα μπορεί να αντέξει η παραπαίουσα κυβέρνηση; Όταν ο Πρωθυπουργός φοβάται να μιλήσει στη ΔΕΘ, η εκτίμησή μου είναι όχι για πολύ ακόμα.

Όμως, στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μάθει να παραδίδουν την εξουσία.  Παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες μέχρι τέλους, μήπως και την τελευταία στιγμή αλλάξει κάτι. Και αν δεν αλλάξει, να παραδώσουν στους επομένους  μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση για να αποτελέσουν παρένθεση.

Όι  επιλογές της Κυβέρνησης  είναι μετρημένες:

Η πρώτη  είναι  η συνέχιση  του μνημονίου. Η επιλογή αυτή περιέχει δυο μεγάλα ρίσκα. Πρώτον θα φέρει την κυβέρνηση  αντιμέτωπη με την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει  τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση του. Αν δεν αντέχει το ΠΑΣΟΚ, φαντάζεσθε  πόσο αντέχει η κοινωνία!

Δεύτερον, η πολιτική αυτή πέραν του ότι συναντά την καθολική κοινωνική αντίσταση, δεν φέρει  θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα,  οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

Για να περιοριστούν οι  ζημιές, το «σύστημα» ανέλαβε να επιμερίσει  τις ευθύνες  και στα άλλα κόμματα, κυρίως στη Ν.Δ.  Η χθεσινή αρθρογραφία του ΒΗΜΑΤΟΣ είναι ενδεικτική.

Η δεύτερη επιλογή, είναι  ένα απονενοημένο διάβημα, μια  τεχνητή ρήξη, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Επειδή  η …σωτηρία απέτυχε, η μόνη εναλλακτική πρόταση που απομένει στον κ. Παπανδρέου είναι να παίξει το χαρτί της πτώχευσης!

Στόχος είναι να τρομοκρατήσουν στον κόσμο με ένα doomsday  σενάριο, ώστε το μνημόνιο να φαίνεται ρεαλιστική επιλογή!

Με αυτό  το  δίλημμα  θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός. Να έχει να επιλέξει μεταξύ αργού και ξαφνικού θανάτου.

Για αυτό και είναι καθήκον του Αντώνη Σαμαρά να διώξει τον εφιάλτη που πλανάται πάνω απ’ τη χώρα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 09/09/2011 18:27:01

  Καθήκον είναι μα οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


  Επιτέλους ας επιβραβεύσουμε τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ με αυτό που τους ανήκει. ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.

  • manos avatar
   manos @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 09/09/2011 18:44:18

   Ο θάνατος θα είναι ανακούφιση για τα θλιβερά μέλη αυτού του αξιολύπητου τσίρκου.
   Αυτό που τους πρέπει είναι μια ζωή μέσα στην απόλυτη ξεφτίλα, χαμέρπεια, πείνα, και φτώχεια.
   Να ζουν όμως, ώστε να έχουν χρόνο να σκεφτούν για όσα έκαναν στον Ελληνικό λαό.
   Για μένα δεν χρειάζεται να πεθάνει κανείς. Η τιμωρία μπορεί να επέλθει με πολλούς τρόπους. Φαντασία να έχεις και όρεξη.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 09/09/2011 19:37:46

   Καταρχας συγχαρητήρια για το άρθρο.

   Ο Σαμαράς πρέπει να στείλει σε ειδικό δικαστήριο και στη φυλακή αν είναι δυνατον τον γαπ γιατί αν δεν το κάνει το πασοκ θα επανελθει στην κυβερνηση σε δύο χρόνια.

   Το πασοκ μέχρι τώρα είναι αλώβητο. Δεν τα έχει βάλει με τον σκληρο πυρήνα του, δηλαδή τα ρετιρέ του δημοσιου και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Όλοι αυτοι θα συνεχίσουν να το στηρίζουν και θα βρεθούν απέναντι στο Σαμαρά. Ο Σαμαράς θα είναι υποχρεωμένος εκ των πραγματων να πάρει δυσάρεστα μέτρα ειδικά γι'αυτούς που ζούσαν από το δημόσιο χρήμα. Θα γίνει 'πόλεμος' στην Ελλαδα το επόμενο χρονικό διάστημα. Αν το πασοκ δε διαλυθεί, θα επανερθει πολύ γρήγορα στην κυβέρνηση.

  • tsiftsidis elefterios avatar
   tsiftsidis elefterios @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 09/09/2011 23:03:55

   ευγε φιλε

  • madprof avatar
   madprof @ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 10/09/2011 05:40:28

   "........
   Επειδή η …σωτηρία απέτυχε, η μόνη εναλλακτική πρόταση που απομένει στον κ. Παπανδρέου είναι να παίξει το χαρτί της πτώχευσης!
   ...............
   Με αυτό το δίλημμα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός. Να έχει να επιλέξει μεταξύ αργού και ξαφνικού θανάτου.
   Για αυτό και είναι καθήκον του Αντώνη Σαμαρά να διώξει τον εφιάλτη που πλανάται πάνω απ’ τη χώρα!"
   Ο πραγματικός εφιάλτης των Ελλήνων, εδώ που μας φτάσανε σαν χώρα και πολίτες, είναι οι ΤατιανοΤσιτσιολινοΝεποτισμοΔημαγωγοΤσαρλατάνοι της κάστας!
   ΥΓ. Η διά των δανεικών μεγέθυνση του ΑΕΠ και άρα εικονική ευημερία μιας 10ετίας που αποκαλούνταν “ανάπτυξη”, από τους μεγαλοτσιφλικάδες του κομματικού κατεστημένου του προτεκτοράτου, Είναι αδίκημα Διαρκούς Εθνικής Μειοδοσίας ή/και Προδοσίας.
   Απαιτείται Κάθαρσις!

 2. alakran avatar
  alakran 09/09/2011 18:35:32

  Κώστα Ροδινέ,
  Πολύ σωστές οι σκέψεις σου.
  Είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς με την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ θα διαλύσει τα επικοινωνιακά διλήμματα τής κυβέρνησης και θα παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό και αισιόδοξο σχέδιο για να ξεπεράσουμε την κρίση.

 3. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 09/09/2011 18:55:21

  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ.
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ!) ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.
  ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΘΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΠ(-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΤΡΟΪΚΑΣ) ΗΤΑΝ Η "ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ" ΣΑΝ ΚΑΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

 4. zame avatar
  zame 09/09/2011 18:56:29

  Aυτο το ...(δεν μπορεί να τα βάλει με το θηρίο που εξέθρεψε)..
  θα ειναι το αλλοθι ..για να μην κατηγορηθει..(βλπ ΙΣΛΑΝΔ.) οτι δεν εκανε οτι μπορουσε για να σωσει την πατριδα του.

 5. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 09/09/2011 19:00:56

  Ο Σαμαρας μονος του παλευει.
  Με ποιους θα καταφερει να ανορθωσει την χωρα;
  Με τον Κυριακο, τον Δενδια,τον Πακη ,τον Αρη, τον Χατζηδακη
  τον Χατζηγακη ,τον Αβραμοπουλο(Θεος φυλαξοι) και τ' αλλα τα παιδια.
  Α εχει τον Γραμματεα τον Λυκουρεντζο που θα τον βοηθησει σιγουρα.
  Αν δεν ανανεωσει το κομα και δεν μαζεψει γυρω του νεους και αφθαρτους ανθρωπους μην περιμενετε αυτοδυναμιες.
  Δεν φτανει να λεμε στον κοσμο οτι η ΝΔ εχει καλα στελεχη γενικως και αοριστως.
  Ο λαος πρεπει να τα γνωρισει και να τα εμπιστευθει.
  Και αυτη ειναι δουλεια πρωτιστως του Σαμαρα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ ΙΩΝΑΣ2 12/09/2011 12:37:02

   .....+1000
   ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ...

 6. socrates avatar
  socrates 09/09/2011 19:01:56

  Το τέλος του άρθρου δεν το κατάλαβα, Κώστα, περί αργού ή ξαφνικού θανάτου.
  Ακόμη και άν πάει ο ΓΑΠ σε εκλογές με το δίλημμα μνημόνιο ή πτώχευση πιστεύεις ότι έχει ελπίδες να νικήσει;
  Ούτε μία στο εκατομμύριο, όση βοήθεια και να πάρει από τους γνωστούς-άγνωστους, άσε που ειδικά ο Καρατζαφέρης έχει γίνει και αυτός αντιμνημονιακός, σαν γνήσιος ...κολοτούμπας.
  Λίγο πριν αρχίσουν οι εφεδρείες (δηλ. οι απολύσεις) στο δημόσιο και πριν αποδυναμωθεί και άλλο το πασόκ, θα έχουμε εκλογές.
  Ο ΓΑΠ δεν θα αφήσει να σκάσει η βόμβα των απολύσεων στα χέρια του. Χρειάζεται ένα "ζωντανό" πασόκ για να σωθεί προσωπικά από τυχόν νομικές ευθύνες στα καραγκιοζιλίκια της παράνομης υπογραφής των μνημονίων, του Τ+10 και τις οικογενειακές ...μπίζνες.
  Κοντός ψαλμός αλληλούια (εκτός αν έχουμε τίποτε ...παρατράγουδα με τους γείτονες).

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ socrates 09/09/2011 22:02:20

   Socrates,
   προσωπικά δεν πιστεύω οτι έχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει.
   Θα είναι, όμως, ικανοποιημένοι στο ΠΑΣΟΚ με μια ελεγχόμενη ήττα, για να μη διαλυθούν.

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 09/09/2011 19:02:10

  Καλησπέρα κύριε Ροδινέ. Πολύ σωστά όλα τα οποία επισημαίνετε στο άρθρο σας. Είναι ένας αχυράνθρωπος με μειωμένες ικανότητες και διογκωμένα συμπλέγματα σε συνδυασμό με ένα αδίστακτο και φασιστικό σύστημα ΠΑΣΟΚ ,που δεν θ'αφήσει την εξουσία με τίποτα. Θα καταφύγει σε ότι πιο επικίνδυνο για να κερδίσει πολιτικό χρόνο ,μέχρι να κατορθώσει αυτός να φύγει σώος και αβλαβής και το κόμμα να εμφανιστεί σαν η μόνη λύση. Εγώ φοβάμαι το χειρότερο , να παίξει με εθνικό θέμα ........

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Diamond Angel 09/09/2011 22:03:11

   Angel
   αυτό το φοβούνται όλοι οι νουνεχείς...

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 09/09/2011 19:16:15

  Κώστα τώρα που γύριζα σπίτι σκεφτόμουνα τα λόγια ενός διευθυντή μου όταν έπρεπε να διαχειρισθούμε μια δύσκολη κατάσταση και τα νούμερα δεν έβγαιναν με είχε συμβουλέψει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας με σεβασμό στους ανθρώπους και κυρίως αν κερδίσουμε το στοίχημα να το κερδίσουμε πάνω σε αρχές και αξίες.

  Μάλιστα είχε προβλέψει ότι και να αποτύχουμε (αποτύχαμε) οι άλλοι θα μας αναγνωρίσουν ότι είπαμε την αλήθεια και τα δώσαμε όλα.

  Πράγματι έτσι έγινε.

  Ο Παπανδρέου από την αρχή προτίμησε να μην πει την αλήθεια και πιστεύοντας στην δύναμη των ΜΜΕ που τον στηρίζουν χωρίς όρια πίστεψε ότι μπορεί να κοροιδεύει και να κάνει συνεχής μικροπολιτικούς ελιγμούς.

  Υποεκτίμησε την δυναμική των πραγμάτων και κυρίως ότι τα νούμερα ήταν αμείλικτα και δεν μπορούσαν να καλυφθούν με επικοινωνιακούς θριάμβους.

  Δεν κατάλαβε ότι όταν πάμε στο super market ή στον χασάπη πληρώνουμε σε ευρώ και όχι με τα παραμύθια του Καψή που ακούσαμε το προηγούμενο βράδυ.

  Ετσι θα φύγει ως αποτυχημένος αλλά και ως ψεύτης.

  Η εικόνα που δείχνει είναι ενός παρατημένου ανθρώπου.

  Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα παραδεχθεί την ήττα του και δεν θα μας μπλέξει σε περιπέτειες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Aris. A 09/09/2011 19:37:22

   Άρη, δε χρειάζεται να σου υπενθυμίσω τη λαϊκή ρήση για το τι κάνει ο γάιδαρος όταν ψοφάει. Έτσι και το ΠΑΣΟΚ τώρα...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Aris. A 09/09/2011 22:05:39

   Αρη,
   ο Παπανδρέου και η παρέα του ήθελαν με κάθε τρόπο να κατακτήσουν την εξουσία.
   Οπως αποδείχθηκε, ούτε διλήμματα είχαν, ούτε ηθικούς φραγμούς.
   Για αυτό και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τέτοια απάθεια

   • tsiftsidis elefterios avatar
    tsiftsidis elefterios @ Κώστας Ροδινός 09/09/2011 23:07:57

    και με απαθεια να τους στειλουν στη στενη.

 9. ORIMA avatar
  ORIMA 09/09/2011 19:16:29

  Θα μου επιτρέψετε για άλλη μια φορά μα συμφωνήσω αλλά και να διαφωνήσω με όλους σας. Εξηγούμαι: 1. Αντί να ασχολούμαστε με τα διαδικαστικά (να βγει ο τάδε, ο δείνα, οι άλλοι κλπ.), να επικεντρωθούμε στην ουσία. Να στηρίξουμε με επιστολές, blogs, social media, όπου ο καθένας μπορεί, την αλήθεια που ΔΕΝ έχει περάσει στους κατοίκους των άλλων χωρών. Να στείλουμε μαγνητοφωνημένα μυνήματα σε Πανεπιστήμια. Στα κοινοβούλια. 2. Να απαιτήσουμε με δημόσια πρόσκληση Έλληνες οικονομολόγους να συντάξουν προτάσεις ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΌ τις οποίες θα μπορεί να υλοποιήσει. 3. Να βάλουμε ΌΛΟΙ στα μπαλκόνια μας για μια βδομάδα ΜΑΎΡΑ ΠΑΝΙΆ. Να μας δούν, να μετρήσουν το πλήθος μας, να μας φοβηθούν. 4. Μα κατέβουμε σε συλλαλητήριο ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΈΣ μας και να μοιράσουμε αγαθά ο ένας στον άλλο, ζάχαρη, δυό σοκολάτες, χυμούς για τ μικρά παιδιά. Το καλό θα γυρίσει πάλι σε μας. Να είστε βέβαιοι. 5. Να πάρουμε ΌΛΑ μας τα λεφτά από τις τράπεζες. Για πάντα αν μπορούμε. 6. Όσοι έχουν πρόσβαση στο εξωτερικό αφιλοκερδώς να βοηθήσουν όσο μπορούν ανθρώπους να φύγουν. 7. Να στρέψουμε τα παιδιά μας στη δουλειά της Ναυτιλίας. Στα "ξύλινα τείχη". 8. Όσοι καλλιεργούν και πουλούν φαγώσιμα, να δέχονται και ανταλλαγές σε αλλά αντικείμενα ή υπηρεσίες (αχρηματική κοινωνία).
  Για να τα βγάλουμε όπερα...

 10. Orestios avatar
  Orestios 09/09/2011 19:27:00

  Το Ελληνικό 9/11????????????

 11. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 09/09/2011 19:29:47

  ενα πραγμα περιμενω απο τον σαμαρα στη εκθεση οπως και ολοκληρος ο ελληνικος λαος. ν ατο βροντοφωναξει με το που αναλαβει την κυβερνησηνα
  ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. αυτο περιμενει να ακουσει ο ελληνικος λαος απο τον σαμαρα. ολα τα αλλα περι επαναδιαπραγματευσης ειναι τριχες κατσαρες. αν το κανει ναι τοτε αξιζει να γινει πρωθυπουργος,αν δεν το κανει μια απο τα ιδια και αυτος.

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ mhtsos karditsa 09/09/2011 21:15:21

   Αγαπητέ Μήτσο από την Καρδίτσα συμφωνώ. Να φύγουμε και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες με Ελληνική ψυχή. Αυτή είναι η μοίρα μας και όχι ο συμβιβασμός και η σκλαβιά...

 12. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 09/09/2011 19:31:33

  Επειδή στο διεθνές δίκαιο οι υπογραφές των κυβερνήσεων (κοινοβουλευτικών ή μη) δεσμεύουν τις χώρες τους, τίθεται θέμα καταγγελίας των συμβάσεων, μνημονίων κλπ. που έχουν δέσει χειροπόδαρα τη χώρα. Πώς θα απαλλαγούμε από τον εφιάλτη εάν λέγεται ότι η χώρα τιμά τις υπογραφές της;
  Μήπως μέγα μέρος του πολιτικού συστήματος είναι δέσμιο και δεν μπορεί (ακόμη και εάν το ήθελε) να ακολουθήσει ριζοσπαστική πορεία;
  Μήπως το λίγο διαφορετικό μοντέλο (μίγμα κλπ.) δεν είναι αποτελεί παρά ασπιρίνη στον καρκίνο;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γιαγκούλας 09/09/2011 19:37:56

   Εδώ η Γερμανία ετοιμάζεται να αλλάξει την συνθήκη της Λισσαβώνας, η υπογραφή μας σε μάρανε??????????????????

  • la poderosa II avatar
   la poderosa II @ Γιαγκούλας 10/09/2011 00:14:06

   Πιθανων να μπορουμε να αρνηθουμε την εκπληρωση των υποχρεωσεων που απορρεουν απ' το μνημονιο αν η υπογραφει του μνημονιου θεωρηθει εσχατη προδοσια, και οι ενοχοι καταδικαστουν στην εσχατη των ποινων! Το ιδιο δεν εκανε και η μεταπολεμικη Γερμανια με τα ναζιστικα χρεη; Οποιος γνωριζει απο νομικα ας μας διαφωτισει!

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/09/2011 19:50:26

  Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τις τελευταίες ώρες σε χρηματιστηριακά sites των ναζί οργιάζουν οι φήμες για στάση πληρωμών της Ελλάδας... μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο!

  • tpe avatar
   tpe @ Αυριανιστής 09/09/2011 21:19:16

   Κι όχι μόνο...
   Και για έξοδο της Γερμανίας από το Ευρώ λένε και για ΕΕ του Βορρά λένε και και και

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αυριανιστής 09/09/2011 22:07:20

   το έχουμε ξαναδεί το έργο

  • The Saint avatar
   The Saint @ Αυριανιστής 09/09/2011 22:12:14

   Τα έχουμε ξαναζήσει τα σενάρια....
   Συμμέτοχοι είναι αγαπητέ Αυριανιστή, ολοι αυτοί που διαρρέουν τα όσα αναφέρεις, αφεντικά του εντεταλμένου τους στην Ελλάδα, ο οποίος μην ξεχνάς ότι βρίσκεται στη ΔΕΘ γιά να κάνει (και) δηλώσεις...
   Ποιός ξέρει τι δηλώσεις θα είναι, και δημιουργείται απο τώρα το κατάλληλο κλίμα εκφοβισμού, γιά μετριασμό των αντιδράσεων...

 14. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2011 19:59:11

  και που να δουν τα ματάκια μας στο τέλος του χρόνου ..μια πρωτόγνωρη παγκοσμίως ύφεση της τάξης του -11,5%.!!!!!!!!!!!!..

 15. zame avatar
  zame 09/09/2011 20:12:35

  αυτο το ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ κατι παραπανω ΟΜΩΣ ...(απο ασπιρινη στον καρκινο)..αν συνδιαστει με τις προτασεις του
  ORIMA 7:16 pm ..ΕΙΜΑΣΤΕ σε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ..
  αλλα θα ξανα-πρωτοτυπήσουμε ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ενα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ & καλοντας τον ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ σε ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ καταρτησης ΜΟΝΤΕΛΟΥ διακυβερνησης..

 16. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 09/09/2011 20:20:50

  Κακής απ' αρχής γίνεται τέλος κακόν, έλεγε ο Ευριπίδης. Ότι ξεκινάει άσχημα, έχει κακή κατάληξη. Δεν ξέρω αν ο κύριος Αναγνώστου έχει επιλέξει τη φυγή μέσω εκλογών. Αμφιβάλλω αν η οικογένεια έχει σκοπό να παραδώσει τα κλειδιά της εταιρείας. Υπάρχει και ο αδελφόθεος.
  Αυτό που με φοβίζει είναι ότι μπορεί στο τρυκιμισμένο μυαλό τους και στην προσπάθειά τους να κρατηθούν στην εξουσία, να εμπλέξουν τη χώρα σε "θερμή περιπέτεια" με τη "φίλη και σύμμαχο" εξ ανατολών. Μόνο που το παρελθόν έχει δείξει ότι τέτοιους τυχοδιωκτισμούς τους πλήρωσε ακριβά η Ελλάδα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/09/2011 22:08:33

   Καλησπέρα Γιάννη,
   εχω χάσει πάλι επεισόδια;
   Για βλέπω νέες ...ονοματοδοσίες.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Γιάννης Φαίλτωρ 09/09/2011 23:05:55

   Γιάννη το έχω ξανακούσει γιατί Αναγνώστου;;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Aris. A 10/09/2011 00:10:05

    Λέγεται ότι ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας, όταν πήγε στην Καρδαμύλη περί τα τέλη Αυγούσοτυ για μια καλοκαιρινή απόδραση, χρησιμοποίησε αυτό το όνομα για την κράτηση σε πανδοχείο της περιοχής...

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 10/09/2011 01:06:42

     Eμεινε σε ...Πανδοχείο;
     Τέτοια ταπεινότητα;

     • Theo avatar
      Theo @ Κώστας Ροδινός 10/09/2011 05:49:24

      οχι και πανδοχειο οι Ελιες στην Καρδαμυλη...

 17. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 09/09/2011 20:35:23

  Ακουστε, τουλαχιστον για να ξερουμε με τι εχουμε να κανουμε, ας σταματησει αυτο το παραμυθι περι "διασωσης" μεσω "δανεικων" που οφειλουμε να ξεχρεωσουμε. Τα χρηματα που δανειζοτανε στο παρελθον η χωρα -και που τα ρημαξαν καποια διαπλεκομενα λαμογια- καθως και τα τωρινα "δανεια" προς "διασωση" της, προερχοντουσαν και προερχονται απο "κριση πλεονασματος" των ξενων τραπεζων. Δεν ησαν και δεν ειναι "χρηματα των ευρωπαιων φορολογουμενων" και των "ασφαλιστικων τους ταμειων", οπως λενε μερικοι παπαγαλοι για να ενσπειρουν ενοχες στον πληθυσμο (αναλογες με το "μαζι τα φαγαμε"). Ησαν και ειναι μορφη φανταστικου-λογιστικου χρηματος που γεννηθηκε απο το διεστραμενο χρηματιστηριακο-χρηματοπιστωτικο οικονομικο μοντελλο που επικρατησε -σε βαρος και των ευρωπαιων πολιτων- και που επρεπε με καποιο τροπο να γεννησει νεο φανταστικο χρημα μεσω τοκων. Για να υπαρξουν τοκοι -αρα κερδος απο το πλεονασματικο-φανταστικο-λογιστικο χρημα- τους ξενους τραπεζιτες τους βολευε να δινονται διαρκως νεα δανεια και τους ελληνες πολιτικους και διαπλεκομενους τους βολευε για να τα υφαρπαζουν κατω απο το τραπεζι και να τα βγαζουν στο εξωτερικο. Τωρα που τα επιτοκια ειναι ληστρικα το κερδος που αποκομιζουν οι "δανειστες" μας ειναι τεραστιο. Αυτο που ζητανε λοιπον δεν ειναι "να μην χασουν τα χρηματα τους", αλλα να μην χασουν τα τοκογλυφικα τους κερδη απο την βολικη αγελαδα που λεγεται Ελλαδα (και Ιρλανδια και Πορτογαλλια και ουτω καθεξης). Γι' αυτο, απο τη μια εξακολουθουν να μας δανειζουν δισεκατομμυρια, ωστε να συνεχισει να δουλευει το μαγαζι της αποκομισης τοκων, κι' απο την αλλη επιβαλλουν τους ορους των διαφορων "μνημονιων", ωστε να σιγουρευτουν οτι θα συνεχισουν να μας αρμεγουν, παιρνοντας τα πραγματικα χρηματα των εργαζομενων, οσο εξακολουθουν να υπαρχουν. Παραλληλα βεβαια, επειδη καποια στιγμη θα υπαρξει ο πατος της υφεσης, αποδυναμωνουν διαρκως την χωρα ωστε, οταν γινει αδυνατο το αρμεγμα της υπ' αυτη την μορφη, να υπαρξει νεο κερδος απο το ξεπουλημα της σε τιμη ευκαιριας. Ετσι, το φανταστικο-λογιστικο χρημα καποια στιγμη θα μετατραπει και σε πραγματικο, γιατι θα αντιστοιχει σε αληθινα περουσιακα στοιχεια. Οπως εχουν επισημανει πολλοι, ειναι η ιδια ακριβως στρατηγικη που εφαρμοστηκε στην Λατινικη Αμερικη, αλλα και στην Ασια (που την περιγραφει αλλωστε πολυ επιτυχημενα κι' ο John Perkins στα "Aπομνημονευματα ενος οικονομικου δολοφονου" επειδη την εζησε απο πρωτο χερι) . Προκειται για ενα διεστραμμενο οικονομικο μοντελο που οι διαφοροι ξεπουλημενοι "δημοκρατικα εκλεγμενοι ηγετες" επετρεψαν να κυριαρχησει διεθνως, εξοστρακιζοντας απο την εξισωση την κοινωνια και την πολιτικη. Ολα τα υπολοιπα περι "εξυγιανσης" του κρατους και περι "αναπτυξης" ειναι ζωοτροφη για τα προβατα, τουλαχιστον σ' αυτο το σταδιο της εισβολης. Σ' αυτο το σταδιο λοιπον η "πτωχευση" δεν ειναι μπαμπουλας, αλλα το πρωτο βημα για να βγουμε απο τον φαυλο κυκλο. Υπο την προϋποθεση οτι θα υπηρχαν εντιμοι και πατριωτες πολιτικοι που θα αναλαμβαναν να την διαχειριστουν προς οφελος του τοπου και σε βαρος των εισβολεων.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Μ.Γ 09/09/2011 21:19:48

   +10000

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Μ.Γ 09/09/2011 22:12:19

   Προκειται για ενα διεστραμμενο οικονομικο μοντελο που οι διαφοροι ξεπουλημενοι “δημοκρατικα εκλεγμενοι ηγετες” επετρεψαν να κυριαρχησει διεθνως, εξοστρακιζοντας απο την εξισωση την κοινωνια και την πολιτικη. Ολα τα υπολοιπα περι “εξυγιανσης” του κρατους και περι “αναπτυξης” ειναι ζωοτροφη για τα προβατα, τουλαχιστον σ’ αυτο το σταδιο της εισβολης [...] Υπο την προϋποθεση οτι θα υπηρχαν εντιμοι και πατριωτες πολιτικοι που θα αναλαμβαναν να την διαχειριστουν προς οφελος του τοπου και σε βαρος των εισβολεων

   Έγραψες.

  • madprof avatar
   madprof @ Μ.Γ 10/09/2011 05:08:39

   "Σ’ αυτο το σταδιο λοιπον η “πτωχευση” ........ είναι το πρωτο βημα για να βγουμε απο τον φαυλο κυκλο. Υπο την προϋποθεση οτι θα υπηρχαν εντιμοι και πατριωτες πολιτικοι που θα αναλαμβαναν να την διαχειριστουν προς οφελος του τοπου και σε βαρος των εισβολεων."

   Οι "εισβολείς" είχαν και έχουν συνεργάτες την πολιτική νομενκλατούρα του προτεκτοράτου ένθεν κακείθεν παρακείθεν, που δανειζόταν, δανείζεται και θα δανείζεται.
   Η διά των δανεικών μεγέθυνση του ΑΕΠ και άρα εικονική ευημερία μιας 10ετίας που αποκαλούνταν "ανάπτυξη", από τους μεγαλοτσιφλικάδες του κομματικού κατεστημένου του προτεκτοράτου, Είναι αδίκημα διαρκούς εθνικής μειοδοσίας ή/και προδοσίας.
   Απαιτείται Κάθαρσις!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Μ.Γ 10/09/2011 14:04:18

   θα συμφωνήσω με την κάθε σου λέξη και θα συνεχίσω να προβληματίζομαι σχετικά με την τελευταία σου πρόταση...
   " Υπο την προϋποθεση οτι θα υπηρχαν εντιμοι και πατριωτες πολιτικοι"

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Μ.Γ 10/09/2011 18:00:20

   Σωστά τα λες Μ.Γ, όπως κι ο ORIMA πιο πάνω...

 18. kakofonix avatar
  kakofonix 09/09/2011 20:41:21

  Πάμε για δήθεν στάση πληρωμών, να τρομάξουν τα χαϊβάνια και να τρέχουν στις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Μετά θα έρθει η Μέρκελ ως σωτήρας με το νέο δάνειο (και όλα τα σχετικά). Πως αλλιώς θα περάσουνε τέτοια μέτρα;

 19. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2011 21:08:29

  η Αμερική ανακάλυψε τον Λαντεν ... εμείς φορτωθήκαμε τον γιωργακη ..

  • manos avatar
   manos @ ataktos 09/09/2011 21:29:51

   Αυτοί είχαν τον Μπιν Λάντεν.
   Εμείς τον μίστερ Μπιν.

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/09/2011 22:03:46

  Ο Σαμαράς πρέπει να τοποθετήσει σε κρίσιμα πόστα άξιους ανθρώπους, μακριά από το παλαιοκομματικό παρελθόν και το μεσαιοχωρίτικο λάιφ στάιλ της ΝΔ. Και να είναι αποφασισμένος να έρθει σε σύγκρουση όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, που θα θυμηθεί τον παλιό καλό λαϊκίστικο εαυτό του, αλλά και με την άκρα Αριστερά και τις οργανωμένες μειοψηφίες της. Οσοι νομίζουν ότι ο Σαμαράς θα πετύχει κάτι χωρίς συγκρούσεις, είναι πολύ γελασμένοι.
  Η ελληνική κοινωνία ετράφη για δεκαετίες με σοσιαλιστικά και αριστερίστικα συνθήματα και το έργο του θα είναι τεράστιο, αν θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία ευρωπαϊκή χώρα με σοβαρούς θεσμούς, μία χώρα που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια και να μην είναι ένας άθλιος ζητιάνος, όπως τώρα.

 21. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/09/2011 22:06:56

  Ο Παπανδρέου,απ'ότι δείχνουν τα πράγματα,βρίσκεται σε αδιέξοδο.Οι κινήσεις του είναι σπασμωδικές.Έχει εγκλωβιστεί.Αυτοσχεδιάζει και προσπαθεί να εξοικονομήσει πολιτικό χρόνο.Όμως,πλέον,ο δρόμος που έχει χαράξει για εκείνον και την ΟΛΕΘΡΙΑ παράταξή του είναι χωρίς γυρισμό.Ο πολιτικός εγκλωβισμός του θα φανεί περίτρανα στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει.Από κει και πέρα,η κατάσταση έχει γίνει ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ.Οι πολίτες είναι υπ'ατμόν.Τα μέτρα ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ τη κοινωνία...Φυσικά,η πασοκική κυβέρνηση,απ'ότι αντιλαμβάνονται οι πάντες,''παίζει τα ρέστα της'''...Πως;Επιχειρεί με ΚΑΘΕ τρόπο να στρέψει τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης.Προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία,ΕΣΤΩ και ΜΙΑ μέρα παραπάνω,ΔΕΝ διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε ΑΘΕΜΙΤΟ και ΒΡΩΜΙΚΟ μέσο.Είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και το μόνο που τους ΚΑΙΕΙ είναι η εξουσία,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για οτιδήποτε...Πότε λογάριαζαν,σοβαρά και υπεύθυνα τη κοινωνία και σέβονταν τους πολίτες;Ποτέ!!!Αν αρχίσω από τη δεκαετία του '80 δεν τελειώνω...Από την άλλη πλευρά,η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ.Το επόμενο σαβκο η παρουσία Σαμαρά θα συγκεντρώσει τα βλέμματα της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.Όλοι θ'αναμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον.Τέλος,κύριε Ροδινέ,με το κεντρικό σας κείμενο,καλύπτετε πολλές πτυχές του σημερινού αδιεξόδου και η τεκμηρίωση σας είναι αναλυτική και διεξοδική.

 22. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 09/09/2011 23:32:23

  Καλησπέρα κύριε Ροδινέ,
  όπως και πολλοί άλλοι θεωρώ πολύ επιτυχημένο το καταγγελτικό κομμάτι του (γραπτού) λόγου σας. Δυστυχώς, λόγω περιστάσεων και λόγω του ότι η ελληνική κοινωνία στο άκουσμα της λέξης "Δεξιά" θέλει κάτι παραπάνω από "εμπράγματες εγγυήσεις", σε αντίθεση με την (Κεντρο)αριστερά που "καθαρίζει" με ένα "λεφτά" υπάρχουν, οφείλει το ρεύμα που στηρίζει τον Α.Σ. να αναδείξει και το δημιουργικό κομμάτι του πολιτικού του λόγου.
  Λεφτά δεν υπάρχουν και με τους όρους που μας τα δίνουν, ειλικρινά να μας λείπουν.
  Υπάρχουν όμως ιδέες,σκέψεις και προτάσεις για τη δημιουργία ενός ισχυρού, ναι ισχυρού και ας βγάζουν σπυριά οι "προοδευτικοί", δυτικού εθνικού κράτους. Δεν θα έπρεπε να μεταφέρουμε τη δημόσια συζήτηση από τα spreads, που στην τελική δεν εξαρτώνται από εμάς, στην επόμενη μέρα; Το κράτος μας είναι χρεωκοπημένο, ηθικά, πολιτικά, οικονομικά. Δυστυχώς το ίδιο και η κοινωνία μας. Ας το παραδεχτούμε. Τα πανεπιστήμιά μας δεν είναι ανταγωνιστικά. Οι πτυχιούχοι μας υπολείπονται των Ευρωπαίων συναδέλφων τους (και μην αρχίσουμε "έχω ένα φίλο που πήγε στο Χάρβαρντ" κοκ). Ο λαός λειτουργεί σαν απελπισμένη μάζα, που αναζητεί σωτήρα, και έως ότου εμφανιστεί αυτός, εκχωρεί στα δελτία των 20.00 το δικαίωμα να κάνουν θέαμα προς κατανάλωση την καθημερινότητά του. Ούτως ή άλλως για τα επόμενα 20 χρόνια θα "ματώσουμε".
  Θέλουμε να "ματώσουμε" για τους δανειστές μας ή για μας και για τις γενιές που έρχονται;
  Ζητάμε λεφτά ή κράτος και όχι επαρχία της ΕΕ ή Τουρκίας;
  Ζητάμε κράτος συντεταγμένο ή "κάπου να βολεύτεί το καϋμένο το παιδί";
  Ζητάμε κράτος εθνικό ή "συνεταρισμό εθνοτήτων";
  Ζητάμε κράτος Ευρωπαϊκό ή κράτος Δούρειο Ίππο της Αμερικής για να διαλύσει την Ευρώπη (Αυτό είμαστε ας μην κοροϊδευόμαστε. Αρχικά με την υποστήριξη της ένταξης της Τουρκίας και τώρα με τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης);
  Αυτά θα πρέπει να μας απασχολήσουν και εκεί θα κριθούμε κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ρήξεις και μεταρρυθμίσεις, εκτός και αν πιστεύουμε ότι θα κριθούμε από το πώς θα χειριστεί ο Ραγκούσης την απελευθέρωση των ταξί.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Bodinus1576 09/09/2011 23:38:07

   Πολύ σωστός!!!
   Σε τελική ανάλυση, θέλουμε η Ελλάδα να είναι ένα ισχυρό εθνικό ευρωπαϊκό κράτος ή μια "κυριλλέ Αλβανία με νησιά", κατάλληλη μόνο για διακοπές βορειοευρωπαίων;
   Θέλουμε δίκαιους νόμους που να τηρούνται από όλους τους πολίτες ή θέλουμε πασοκο-μπάχαλο και τζάμπα μαγκιά;
   Γιατί να τα έχουμε όλα, δεν γίνεται....

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Bodinus1576 10/09/2011 01:10:21

   Η ελληνική κοινωνία διάλεξε αριστερά αντί για δεξιά (μη γελιόμαστε, το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό) γιατί ο 'δεξιός' (κατά τη γνώμη μου δεξιά ως ιδεολογία δεν υπάρχει-ο συντηρητισμός δεν είναι ιδεολογία και ο φιλελευθερισμός δεν είναι δεξιά) αγαπάει το χρήμα και το δηλώνει ενώ ο αριστερός αγαπάει το χρήμα αλλά δηλώνει ότι αγαπάει τη δικαιοσύνη. Δηλαδή είναι υποκριτής λόγω του περιεχομένου της ιδεολογίας του, που κατά βάση είναι υλιστική και ανελεύθερη. Πέρα από το ότι ο αριστερός αυτοϊκανοποιείται νομίζοντας ότι έχει την ικανότητα και την εξουσιοδότηση να αλλάξει τον κόσμο, που είναι τεράστιο ζήτημα και έχει προκαλέσει πολλά δεινά. Με άλλα λόγια η ελληνική κοινωνία πρέπει να σταματήσει να ζει μέσα στο ψεύδος και την αλαζονεία αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει. Γνώμη μου είναι ότι μεγάλο κομμάτι της έχει ήδη αποφασίσει ότι προτιμάει να εξαφανιστεί. Έχει 'συμφιλιωθεί' με τα ελαττώματά του, τα οποία βλέπει ως προτερήματα, και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της ηθικής σήψης. Αυτή αναπόφευκτα οδηγεί και στην οικονομική παρακμή αφού διαρρηγνύει τους ανθρώπινους δεσμούς κι επομένως τις προϋποθέσεις κάθε ουσιαστικής συνεργασίας τους. Δυστυχώς αυτό το κομμάτι συμπαρασύρει κι εμάς τους υπόλοιπους μαζί του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Bodinus1576 10/09/2011 09:15:39

   Kαλημέρα,
   Ποιός μπορεί να διαφωνήσει με τις επισημάνσεις σου;

 23. ORIMA avatar
  ORIMA 10/09/2011 00:09:39

  Αξιότιμοι συγγραφέα και σχολιαστές.
  Σήμερα σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος τιμών των Αμερικανικών ομολόγων (Treasuries) σε επίπεδα που δεν έχουν δει τα τελευταία Εξήντα χρόνια. Το διάβασα σε αρκετά Ελληνικά sites. Τούτη η αναστροφή τιμών ομολόγων είμαι πολύ πιο βίαιη από του 2008 (Lehman). Συμπίπτει δε με συγκεκριμένα άλλα πολύ ανησυχητικά για την Ε.Ε. γεγονότα. Πρώτον το τεράστιο πακέτο ανάπτυξης που ανακοίνωσε ο Ομπάμα. Δεύτερον την αποχώρηση του Στάρκ και άλλων "γερόλυκων" από ΕΚΤ, ΕΕ και άλλα θεσμικά όργανα. Τρίτον, την στήριξη των Ρωσικών συμφερόντων στη Μεσόγειο με δανεισμό της Κύπρου. Το Euro έπεσε ταχύτατα από το 1,42 στο 1,36. Μιλάμε για ΤΑ ΔΙΣ. Μόνο τον Αύγουστο χάθηκε κεφαλαιοποίηση 7 ΤΡΙΣ $ από τις μεγάλες αγορές μετοχών.
  Κύριοι φοβάμαι ότι η ώρα την "τέλειας καταιγίδας" (perfect storm) έχει έρθει και θα συνδυαστεί Μέμος άνευ προηγουμένου οικονομική επίθεση των Η.Π.Α. απέναντι στην Ευρώπη. Η Κίνα επίσης έχει αγγίξει τα όρια του SuperNova (όχι απλά φούσκα τραπεζών).

 24. rally monkey avatar
  rally monkey 10/09/2011 00:19:17

  o Παπανδρεου και οσοι τον τοποθετησαν στην ηγεσια του Πασοκ και μεθοδευσαν την εκλογη του (υπονομευοντας και εκβιαζοντας τον Καραμανλη μεταξυ αλλων)- ειχαν στοχο την χρεωκοπία της Ελλάδας με εξοδο απο το Ευρο και ο'τι αυτο συνεπαγεται (για τη χωρα, πληγμα στην ευροζωνη με την σημερινη της μορφη και αλλους απωτερους στοχους που δεν ειναι ακομα εμφανείς).
  Υπηρχαν δυναμεις εκτος Ελλαδας αντιθετες σ'αυτους τους σχεδιασμους αλλα δεν μπορουσαν να κανουν πολλα μπροστα σε ενα κρατος μέλος με κυβερνηση δολιοφθορέων.
  Για τους Ελληνες η μονη ελπιδα ηταν να ξυπνησουν εγκαιρως και να συλλαβουν ΓΑΠ&ΣΙΑ πριν ολοκληρώσουν το εργο τους - οι Ελληνες βεβαια εξακολουθουμε να κοιμομαστε (ο ολοκληρωτικός ελεγχος των ΜΜΕ δεν ειναι δικαιολογία) και όλες οι κινητοποιησεις αφορουν προστασια συντεχνιακων συμφεροντων και αντιδρασεις 'στα μέτρα' τη στιγμη που το διακυβευμα ειναι απείρως σοβαροτερο
  Τελευταια ο πολυς κόσμος αρχιζει να υποψιαζεται ότι τα 'ειδικα δικαστηρια' ειναι για πιο 'λάιτ καταστασεις' και η συμμορία του ΓΑΠ φερνει περισσοτερο προς 'Γουδή' μερια. (βεβαια για να απαξιωθούν αυτές οι 'απόψεις' ο καλυτερος τροπος ειναι να κανει ο Καρατζαφερης σχετικη δηλωση - προωθημένες τεχνικές..)
  Για την αντιπολιτευση αν τα ξαναγραψω μπορει και να κοπεί - οπότε δεν λεω τιποτα - εχω κατανοηση και συμπαθεια όμως περισσοτερο απο παλιότερα (οταν ακουνε για σχεδια Πυθια κ.α τετοια ..τι να κανουν και αυτοι).
  Προσωπικη εκτιμηση ηταν ότι εξοδος απο το € ηταν αδιανόητη -εκανα λάθος -αλλα το καταλαβα οταν ειδα την ανακοινωση της συνοδου της 21Ιουλιου δεν υπηρχε αμφιβολία ο ΓΑΠ (& Βενιζελος) δεν θα κολλωναν πουθενά - - το εγραψα το ιδιο βραδυ...όταν η κυβ/νση και καναλια πανυγηριζαν ... h**p://www.antinews.gr/2011/07/22/114043/#comment-765756
  δυστυχώς η οργη ήταν δικαιολογημενη
  Εφτασε και η ώρα της 'εσχάτης πλάνης' (χειροτερη της πρώτης).. η Ελλάδα (λεει..) θα χρεωκοπησει, θα φυγει απο το € κλπ. επειδη οπως λενε οι 'Μπαμπηδες με PhD' (copyright Αυριανιστης) 'απετυχε στην υλοποιηση των διαρθρωτικων αλλαγών΄!
  over -

 25. SERTIS avatar
  SERTIS 10/09/2011 01:41:12

  ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΠ-ΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

 26. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/09/2011 02:52:03

  H δεύτερη επιλογή που γράφει ο Κώστας Ροδινός, αλλά και αυτό που υπαινίσεται ο Kakofonix, είναι πολύ πιθανό να γίνει μέσα στις επόμενες 4 - 6 εβδομάδες, με τεχνητή ρήξη και μη καταβολή της έκτης δόσης. Η καθυστέρηση στη καταβολή συντάξεων και μισθών θα δημιουργήσει πανικό και στις επερχόμενες εκλογές θα θέσουν το δίλλημα της πτώχευσης ή της καταβολής των δόσεων με ολική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Ο Δελαστίκ στα Επίκαιρα τονίζει ότι αυτή τη τακτική ακολούθησε το ΔΝΤ στη Ρουμανία όταν η αντίδραση του λαού στα μέτρα λιτότητας και εξαθλίωσης κορυφώθηκε και τελικά με αυτόν τον εκβιασμό πέρασαν τα μέτρα και οι Ρουμάνοι ξαναψήφισαν τον δικό τους ΓΑΠ. Blackmail το λένε στο χωριό του.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ παρατηρητής 10/09/2011 09:16:51

   αυτό μεθοδεύουν εδώ και καιρός

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ παρατηρητής 10/09/2011 11:23:07

   Αν το λέει ο Δελαστίκ....

 27. aekaz12345 avatar
  aekaz12345 10/09/2011 08:01:13

  Να λογοδοτησουν οι προδοτες,να κρεμαστουν η να τουφεκιστουν στο συνταγμα,η επομενη κυβερνηση να βρει τροπο να επιστρεψει τα λεφτα στον συνταξιουχο και στον μισθωτο για να κινηθει η αγορα,μονο τοτε ετσι θα ηρεμησει ο κοσμος,ολα τα αλλα ειναι φιλολογικες παπαρες.

 28. rs avatar
  rs 10/09/2011 11:14:59

  Όλα οι αναρτήσεις και οι σχολιασμοί βασίζονται στην πεποίθηση Νο 5.
  "...αναγκαστικά καθιστά τον Αντώνη Σαμαρά, ως τη μοναδική αξιόπιστη εναλλακτική λύση".
  Δυστυχώς τα γεγονότα σας διαψεύδουν! Εάν γίνουν εκλογές θα καταποντιστούν όλοι! Η μόνη πιθανή περίπτωση για τον Α.Σ., είναι να ηγηθεί μιάς κυβέρνησης μειοψηφίας η οποία έτσι κι' αλλοιώς θα είναι δεμένη πισθάγκωνα!
  Είναι αυταπάτη να νομίζετε ότι υπάρχει εναλλάκτική λύση μέσα απο την πλήρως απαξιωμένη και ανεπαρκώς στελεχωμένη ΝΔ. Η όποια αποτύπωση στις δημοσκοπήσεις αφορά σε ένα πολύ μικρό κομμάτις της κοινωνίας το οποίο συνεχίζει να αντμετωπίζει την πολιτική με όρους "ποδοσφαιρικούς". Αυτοί δεν θα εκλέιψουν ποτέ αλλά δεν είναι πλέον ο σταθερός παράγοντας. Απλώς σκόνη σηκώνουν. Τώρα που θα σπάσει και "ραχοκοκαλιά" της "δεξαμενής" των δημοσίων υπαλλήλων ...... να δούμε που θα απευθύνονται τα .... κόματα εξουσίας!
  Εάν οι προτάσεις της ΝΔ είχαν κάποιο ενδιαφέρον αυτήν την στιγμή θα υπήρχε και ένας παράλληλος "διάλογος" της αντιπολίτευσης με την Ευρώπη.
  Αντίθετως η Ευρώπη (οι "αγορές" οι δανειστές κλπ) αγνοεί παντελώς -και απαξιώνει- το κομμάτι εκείνο του πολιτικού συστήματος το οποίο απλά ...δεν ασκεί εξουσία και το θεωρεί μάλιστα "τροχοπέδη" στους σχεδιασμούς της.
  Ποιά είναι η λύση ; Δεν γνωρίζω! Σίγουρα όμως όχι η ΝΔ.

 29. zame avatar
  zame 10/09/2011 11:43:23

  Πως θα μπορουσε να γινει ενα "thin-tank" καλεσμα- οπου ειδικευμένες πανεπιστημιακές εργασιες ,
  ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ & ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ να δωσουν το παρων αξιώνοντας θέσεις & προτάσεις ενος ασφαλους & δικαιου ΜΟΝΤΕΛΟΥ διακυβέρνησης..της χωρας που γέννησε τον πολιτισμό..
  (οπου ΟΦΕΙΛΕΙ η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ να απλώσει μια μεγαλη ομπρέλα προστασίας)
  και κατέληξε έρμαιο στα χερια των Ματαιοπονουντων "εξυπνάκηδων"
  οσο για τα Χρέη (τα τοκογλυφικά) ισοσκελισμένα με την Ολυμπιακή Φλόγα..
  θυμάμαι κάποτε το δίλλημα αν οι Ολυμπιακοί έπρεπε να γίνονται μόνιμα στον τοπο που γεννήθηκαν η Οχι..
  (και τα δυο εχουν μεγαλα & ικανα κερδη..για πολλα πραγματα αρκει να καλοσχεδιαστουν προς οφελος της Ελληνικης κοινωνιας & ΟΧΙ των Εταιριοκρατων..) Εχει ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ το αξεπεραστο.. -ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ για να ΜΑΘΕΙΣ..

 30. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 10/09/2011 12:42:54

  κ. Ροδινέ πολύ φοβάμε ότι σου δαιφεύγει ότι ο Σαμαράς έχει να κάνει με ένα καθεστωτικό κόμα που είναι το ΠΑΣΟΚ ,γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν παραδώσουν την εξουσία ομαλά θα πανε φυλακή .Η μόνη τους σωτηρία ήτε η ανωμαλία ,ήτε ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους .

 31. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 10/09/2011 14:11:44

  Φυλακή δεν πρόκειται να μπει κανένας ΠΑΣΟΚΟΣ όσο πληρώνονται μισθοί και συντάξεις...

  Για αυτό και εγώ ονειρεύομαι μια πτώχευση...

 32. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/09/2011 16:27:22

  Εξοργίζομαι πλέον όταν αποκαλείτε αυτό το ανελλήνιστο όργανο του παγκοσμιοποιημένου φιλελευθερου φασισμού, Κύριο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.