#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/01/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Παπαδήμος λειτουργεί ως πρωθυπουργός ή ως τραπεζίτης;Όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το PSI ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών, Τσαρλς Νταλάρα, κατηγόρησε τη Γερμανία  και την Γαλλία ότι ενώ η Αθήνα  είχε συμφωνήσει με ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο γύρω στο  5%, η Γερμανία πρότεινε επιτόκιο 2%-3%, με αποτέλεσμα το κούρεμα να μην συμφέρει τις τράπεζες, επειδή «θα αυξήσει τις ζημίες τους  από 60% σε περισσότερο από 75% επί της καθαρής παρούσας αξίας».

Οι δηλώσεις του κ. Νταλάρα είναι αποκαλυπτικές. Μας είπε με άλλα λόγια ότι τις τράπεζες δεν τις πιέζει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Δεδομένου ότι και το ΔΝΤ δεν θέλει το επιτόκιο να ξεπεράσει το 4% φτάσαμε στο σημείο να συμβαίνει κι αυτό το παράδοξο: Οι δανειστές της Ελλάδας να ακολουθούν στο θέμα του PSI  πιο φιλελληνική στάση ... από την Αθήνα.

Όλο και πιο πολλοί υποστηρίζουν πλέον ότι μεγαλύτερο κούρεμα και χαμηλότερα επιτόκια συμφέρει απολύτως την Ελλάδα. Οι τράπεζες όμως απειλούν ότι αν το επιτόκιο των ομολόγων πέσει στο 3%, όπως ζητά η Γερμανία, τότε η ζημία τους σε καθαρά παρούσα αξία θα ξεπερνά το 75% και θα ισοδυναμεί με ζημία χρεοκοπίας. Στην περίπτωση αυτή οι τράπεζες απειλούν δεν θα βρεθούν πολλοί και σημαντικοί εθελοντές ομολογιούχοι για κούρεμα. Έτσι η συμφωνία δεν θα είναι εθελοντική και η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τα περίφημα Collective Action Clauses («ρήτρες συλλογικής δράσης») για να υποχρεώσει και τα hedge funds να μπουν στη συμφωνία. Αυτό θα ισοδυναμεί με επίσημη χρεοκοπία, γεγονός που ο κ. Παπαδήμος υποτίθεται πως θέλει να αποφύγει.

Έχουν όμως έτσι τα πράγματα, η συμβαίνει και κάτι άλλο;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), της οποίας ο κ. Παπαδήμος υπήρξε μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος,  διαθέτει ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 50 δις ευρώ από τα 350 δις που είναι το συνολικό χρέος της Ελλάδας. Θα συμμετάσχει στο κούρεμα που συζητά ο Νταλάρα στην Αθήνα; Φυσικά και όχι. Όλος αυτός ο μηχανισμός που στήθηκε και που οδηγεί στο haircut κατά 50% (ή και παραπάνω) του ελληνικού χρέους, είναι έτσι φτιαγμένος ώστε η ΕΚΤ να μείνει απ’ έξω. Δηλαδή να μη χάσει από το κούρεμα ούτε ένα ευρώ και να πληρωθεί μέχρι κεραίας στη λήξη των ομολόγων που έχει στη διάθεσή της. Και το ερώτημα είναι ποιοι θα συμμετέχουν στο κούρεμα αφού η ΕΚΤ μένει απ’ έξω και τα hedge funds που έχουν ομόλογα πολλών δις απέχουν ή ζητούν επιτόκιο πάνω από 5%;

Να θυμίσουμε εδώ ότι τρία μεγάλα hedge funds με ελληνικά ομόλογα είναι το Saba Capital Management, το York Capital Management και το CapeView Capital με έδρα το Λονδίνο. Αυτά τα τρία hedge funds έχουν μαζέψει ελληνικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά ενόψει της συμφωνίας ανταλλαγής σε πολύ χαμηλές τιμές και παράλληλα έχουν αγοράσει ασφάλεια. Θέλουν λοιπόν δύο πράγματα: Ή να πληρωθούν με υψηλό επιτόκιο ή να επιδιώξουν διάλυση του PSI και ενεργοποίηση των CD’S για να πληρωθούν στο ακέραιο. Πάντως, χαμένοι δε θα βγουν. Όπως χαμένες δε θα βγουν οι ξένες τράπεζες και η ΕΚΤ αφού ακόμα κι αν η τελευταία συμμετάσχει στο τέλος, όπως πιέζεται, το 5% επιτόκιο στο οποίο συμφώνησε η Αθήνα την συμφέρει απόλυτα.

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα φυσικά οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως γράψαμε και προηγουμένως η μόνη βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος είναι πλέον να σταματήσει κάθε συζήτηση για εθελοντική συμμετοχή και να πάμε κατ’ ευθείαν σε κούρεμα 70% και 80% που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο. Στην αρχή μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, αλλά σίγουρα θα λυθούν στο τέλος αφού ούτε τους Ευρωπαίους συμφέρει ένα ντόμινο και στις άλλες προβληματικές χώρες.

Αλλά στο βαθύ κούρεμα θα πρέπει να συμμετέχει και η ΕΚΤ με τα 50 δις. Τολμά ο κ. Παπαδήμος να πάει σ’ αυτή τη λύση; Τολμά δηλαδή να πάει κόντρα στην τράπεζα όπου εργαζόταν προηγουμένως ως αντιπρόεδρος και γι αυτόν τον λόγο τον επέλεξαν ως πρωθυπουργό;

Θα λειτουργήσει με άλλα λόγια αυτή την κρίσιμη στιγμή ο κ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας ή ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ; Όλοι αντιλαμβάνονται βεβαίως ότι ο «επιτυχημένος τραπεζίτης» δεν θέλει να αμαυρώσει την εικόνα του και την σύντομη θητεία του ως πρωθυπουργός με μια χρεοκοπία. Το θέμα είναι όμως τι συμφέρει την Ελλάδα και όχι τους τραπεζίτες.

Όπως έχουμε ξαναγράψει η μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας αυτήν την στιγμή είναι η …αδυναμία της. Διαπραγμάτευση υπέρ της Ελλάδος σημαίνει βαθύ κούρεμα και χαμηλά επιτόκια. Και αν δεν το δεχθούν ας διαλέξουν αυτοί την οδό της χρεοκοπίας. Θα την αντέξει η Ευρώπη στην κατάσταση που βρίσκεται;

Δείτε την απάντηση εδώ:

Οι καταστροφικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 18/01/2012 08:20:18

  Ποιος τον όρισε; Η τρόϊκα. Αρα, είναι τραπεζίτης. Θέλει μεγαλύτερη ανάλυση το πράγμα;

 2. Y. avatar
  Y. 18/01/2012 08:22:02

  17/12/2012
  “..Ο Σαμαράς να βάλει ως παρατηρητές στην ελληνική αντιοπροσωοπεία που διαπραγματεεύεται, δυό γατόνια που παίζουν στα δάχτυλα τις αποτιμήσεις ομολόγων, γιατί πολλά μπορεί να παίζονται από τους πασόκους λαμόγιους..”

 3. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 18/01/2012 09:01:12

  Οι ελληνικές Τράπεζες και τα ταμεία δεν θα κινδυνέψουν από οποιοδήποτε συμφωνημένο κούρεμα, αφού με τη νέα δανειακή θα λάβουν ενίσχυση ανάλογη με το κούρεμα που θα έχουν. Κούρεμα 50%; κάλυψη (ήδη συμφωνημένη) 30 δις ευρώ. Κούρεμα 75%; κάλυψη ανάλογη ( προφανώς πρέπει να συμφωνηθεί νέο ποσό πάνω από τα 30 δις που ήδη προβλέπονται ).
  Το ερώτημα είναι ο ελληνικός λαός θέλει να χρεωκοπία μέσα στην Ευρώπη ή έξω από την Ευρώπη;
  Αν θεωρούμε συμμάχους και φίλους τους Ευρωπαίους, τότε μέσα στην Ευρώπη.
  Αν θεωρούμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι κοινοί τοκογλύφοι, (όπως σίγουρα είναι οι Αμερικάνοι, Ρώσοι και οι Κινέζοι), τότε πτώχευση εκτός ΕΕ, όπως προτείνει και ο Καμμένος και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ ουσιαστικά.
  Όλοι αυτοί λένε να πάμε και να δανειστούμε από Αμερικανορωσοκινέζους, χωρίς όμως όλοι αυτοί να μας λένε και το επιτόκιο με το οποίο θα μας δανείσουν............

 4. juliet avatar
  juliet 18/01/2012 09:24:14

  Καλημέρα,
  σωστός!

 5. JOHN avatar
  JOHN 18/01/2012 10:01:36

  Ο Παπαδημος λειτουργει σαν ορκοτος λογιστης,σε μια χωρα που εχει ολα τα χαρακτηριστικα μιας εταιριας υπο εκκαθαριση.Στηγνος τεχνοκρατης τιποτε λιγοτερο και τιποτε περισοτερο!

  • Bloody_Ophelia avatar
   Bloody_Ophelia @ JOHN 18/01/2012 16:42:19

   Σωστός!

 6. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 18/01/2012 10:53:10

  Τις ίδιες απορίες έχουν πολλοί Λειβαδίτη και δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση από ΝΔ δεν υπάρχει. Προχθές ο σύμβουλος του ΑΣ , ο κ. Σταμάτης, έλεγε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει η συζήτηση για το αγγλικό δίκαιο. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ξέρει κάτι παραπάνω για τις εξελίξεις που να του επιτρέπει να κάνει αυτή τη δήλωση κρυβόταν πίσω από τον Παπαδήμο που υπαινίκτηκε κάτι παρόμοιο και το έπαιζε γενικά Σφίγγα. Από την άλλη ο Σαχινίδης του Πασόκ ισχυρίζεται ότι το αγγλικό δίκαιο για τα νέα ομόλογα είναι μέρος των διαπραγματεύσεων. Γενικά τελευταία, από το περασμένο Νοέμβρη, η ΝΔ κινείται σε θολά νερά και μπορεί να κτυπήσει σε ύφαλο.
  Για το antinews τώρα, σχολιαστής του antinews πρόβαλλε πρώτος την προειδοποίηση για την ένταξη των νέων ομολόγων με το αγγλικό δίκαιο ( δεν θυμάμαι το όνομά του ) πριν 2 με 2,5 μήνες, προτού το θέμα δημοσιοποιηθεί.
  Γενικά υπάρχει μία κριτική ματιά, αλλά και μία προσδοκία για κάτι το διαφορετικό. Δυστυχώς αυτοί οι τελευταίοι μήνες έχουν χαλάσει την εικόνα της αντιμνημονιακής ΝΔ και η όλη κατάσταση θυμίζει την ηρεμία πριν τη θύελλα.
  Γιατί όταν ο λαός συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει τίποτα για να ελπίζει, ούτε τίποτα να χάσει, η θύελλα θα ξεσπάσει απότομα χωρίς προειδοποίηση και δεν θα σταματήσει με τα συνηθισμένα παιχνιδάκια των παρακρατικών.

 7. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 18/01/2012 11:39:14

  Ερώτηση, αντί απάντησης: Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο Παπαδήμος ότι με τα γελοία εισπρακτικά μέτρα και τους κεφαλικούς φόρους που πέρασε/που θέλει να περάσει (στην ανάγκη ακόμη και πραξικοπηματικά), με την παντελή απουσία της λέξης "ανάπτυξη" από το λεξιλόγιο του, με την αδιαφορία του απέναντι σε οτιδήποτε δεν φέρει το όνομα "Τράπεζα" στην επωνυμία του, εξασθενεί όλο και περισσότερο τους πιο αδύναμους της κοινωνίας (οι οποίοι αδύναμοι αποτελούν ηδη την συντριπτική πλειοψηφία αυτού του λαού), οδηγώντας τους στην απόλυτη εξαθλίωση, την φτώχεια, την αναξιοπρέπεια και, τελικά, στον θάνατο, ψυχολογικό και φυσικό;

  Όχι, δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει! Το γνωρίζει πολύ καλά, και αυτός και το συνάφι του, πολιτικοί, παρατρεχάμενοι και κάθε λογής διαπλεκόμενοι, τράπεζες, ταμεία και ασφαλιστικές, οι "επενδυτές" και η πανάσχημη Μέρκελ, ο Νταλάρας, και η Μουσχούρη, και ο Σάκης Ρουβάς, η Τάμτα και ο Ναύαρχος Περπινιάδης!

  Το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά. Απλά, δεν τους νοιάζει, δεν τους ενδιαφέρει, για αυτούς σημαντικότερο είναι ένα σακί ρύζι που το είχαν αποθέσει σε έναν τοίχο στην Κίνα, και έπεσε. Δεν δέχομαι ότι "δεν γνωρίζουν τι πράττουν"! Δεν θα το δεχτώ σαν δικαιολογία ούτε τώρα, ούτε όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας τους!

  Για όλους εμάς: ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ !!!

 8. avanti avatar
  avanti 18/01/2012 12:15:58

  Πάλι μπερδεύτηκα, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πιέζουν για επιτόκιο 2% ή 3% στα νέα ομόλογα ακόμη και το ΔΝΤ θέλει 4% ..... ο large Παπαδήμος θέλει να προσφέρει 5%!!! O Νταλάρα χαίρεται που τα βρήκε με τον Παπαδήμο και βρίζει τους Μερκελοσαρκοζί..... Ωραίο παιγνίδι η κολοκυθιά δεν λέω, εκλογές θα μάθουμε πότε ακριβώς θα γίνουν? Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

 9. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 18/01/2012 12:59:24

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ .ΖΑΠΕΙΟ 1 ΚΑΙ2 ΤΕΛΟΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΑΝΩ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΨΕΜΑ.

 10. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 18/01/2012 12:59:36

  Αν παει η Ελλαδα σε μια συμφωνια με Κινα-Βραζιλια-Ινδια ειμαι σιγουρος (αυτες οι χωρες που εχουν χρηματα, ψαχνουν απεγνωσμενα αναγνωριση της δυναμης τους ωστε αυριο να ειναι ισοτιμα μελη των αλλων ισχυρων δυναμεων) οτι ΣΗΜΕΡΑ θα μπορεσει να πετυχει εξαιρετικη συμφωνια !!!

  Αλλοιως...αλλη χωρα θα το κανει και εμεις θα λεμε ΑΝ ειχαμε κανει.....Ως συνηθως...*

 11. undercover gpr avatar
  undercover gpr 18/01/2012 13:14:39

  Το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ είναι 11 δις € (λολολολ).

  Εάν δεχτεί να κουρευτούν τα Ελληνικά ομόλογα ύψους 45 δις κατά 50% π.χ θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου γιατί εάν δεν κάνει ΑΜΚ θα καταρρεύσει.

  Είναι μια από τις αιτίες που από τα πρώτα πράγματα που είπε ο Ντράγκι επισήμως είναι ότι η ΕΚΤ δεν θα συμπεριληφθεί στο PSI.

 12. Polux avatar
  Polux 18/01/2012 14:59:38

  ...σημειωτέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά καιρούς έχει σπεύσει
  να αγοράσει, από την δευτερογενή αγορα, ελληνικούς τίτλους (50-60 δισ. ευρώ, ντε και καλά γιά να μας στηρίξει)... Πόσο έχουν αγορασθεί αυτά τα ομόλογα; Λέγεται, αρκετά κάτω της πραγματικής τους αξίας (γυρώ στα 40 δισ. ευρώ)... Ο κύριος Παπαδήμος τη γνωρίζει επ´αυτού; Η ΕΚΤ κερδοσκοπεί ει βάρος της Ελλάδας...

 13. ano-kato avatar
  ano-kato 18/01/2012 15:05:15

  Γιατί πλατιάζετε;Ποιά είναι η επαγγελματική του ιδιότητα ; Δεν χρειάζεται λοιπόν απορία σαν τι λειτουργεί.

 14. Polux avatar
  Polux 18/01/2012 15:07:18

  …η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά καιρούς έχει σπεύσει να αγοράσει, από την δευτερογενή αγορα, ελληνικούς τίτλους (50-60 δισ. ευρώ, ντε και καλά γιά να μας στηρίξει)… Πόσο έχουν αγορασθεί αυτά τα ομόλογα; Λέγεται, αρκετά κάτω της πραγματικής τους αξίας (γυρώ στα 40 δισ. ευρώ)… Ο κύριος Παπαδήμος τη γνωρίζει επ´αυτού; Η ΕΚΤ κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας…;
  Ô mon Dieu, vous m'avez blessé d'amour...

 15. νεφέλη avatar
  νεφέλη 18/01/2012 16:04:21

  Ως πρωθυπουργός των τραπεζιτών .... λειτουργεί!

  Για εμάς τους "πελάτες" των τραπεζιτών ,
  ουδείς πρόθυμος... να μας εκπροσωπήσει;;;

 16. Alilouia avatar
  Alilouia 18/01/2012 16:49:22

  Τίποτα από τα δύο,λειτουργεί σαν τους περίφημους αυτοφωράκηδες ,κάνει την δουλειά που δεν θέλει να κάνει κάποιος πολιτικός για να μην τρωθεί το ίματζ του πολιτικού.

 17. Y. avatar
  Y. 18/01/2012 16:50:37

  Για να ξέρουμε τι είδους τύποι, μανατζάρουν τα χετζ φαντς
  Μήπως πρέπει να φωνάξουμε τους αμερικάνους να μας φτιάξουν ΦΒΙ?
  h*tp://www.marketwatch.com/story/fbi-makes-insider-trading-arrests-report-2012-01-18?siteid=bnbh

 18. barbas avatar
  barbas 18/01/2012 19:13:59

  Το θέμα είναι ότι αυτό το ανθρωπάκι ο Παπαδημος (και η παρέα του) είναι πρωθυπουργός αυτής της χώρας , στην όποια απ’ ότι απεδείχθη ζουν αμόρφωτοι, άβουλοι, παθητικοί και επιπόλαιοι πολίτες οι οποίοι ανέχονται τους πάντες και τα πάντα. Γι' αυτό λοιπόν καλά κάνουν ότι κάνουν . Στο τέλος θα δούμε τον Αβραμόπουλο και πρόεδρο της Δημοκρατίας! Αυτό μας αξίζει .Τέλος

 19. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 18/01/2012 20:14:58

  Δηλαδή όλοι οι άλλοι - εκτός από μας - είναι προδότες και πουλημένοι στο διεθνές τραπεζικό σύστημα;
  Ξαφνικά γίναμε όλοι high quality οικονομολόγοι, μεγαλο επενδυτές, ειδικοί στο διεθνές δίκαιο και "ικανοί να διαπραγματευτούμε" σαν επαγγελματίες με τους επαγγελματίες των hedge funds.
  Μπορεί να μην μας αρέσει η "φάτσα" του Παπαδήμου, αλλά ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας. Και όπως λένε οι Αμερικάνοι "nobody is better than a true pro".

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/01/2012 22:04:14

  Seasick Steve: "you can't teach an old dog new tricks"

 21. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/01/2012 22:10:25

  Τέτοιος χρειάζεται η Ελλάδα της ανομίας και του βολέματος.
  Δειάβασε την συνέντευξή του στους New York Times.

 22. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/01/2012 22:13:02

  Γιατί μας αρέσει να ζούμε με αυταπάτες!

 23. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/01/2012 22:15:58

  Ελληνάρα με την κουτοπονηριά σου!
  Τις απάτες με τις οποίες ζει όλο το σύστημα δεν τις έπιασες δεν της έπιασες...

  • avanti avatar
   avanti @ Μανιάτης 19/01/2012 09:17:27

   @ Μανιάτης: Ευτυχώς που τώρα έχουμε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό και όλα τα φαινόμενα απάτης θα εξαλειφθούν, οι δε απατεώνες θα μπουν στη θέση τους!!!
   Ήμαρτον Θεέ μου.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ avanti 19/01/2012 12:10:29

    Σε καμία περίπτωση. Δεν πιστεύω σε θαύματα, ούτε σε σωτήρες.
    Η κρίση αυτή καθ΄ εαυτή έσπασε την ομερτά. Τίποτα περισσότερο.

 24. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/01/2012 22:18:58

  Πολύ σωστά!
  Ξαφνικά γίναμε όλοι πολυτεχνίτες...για αυτό κι ως χώρα γελοίοι.

 25. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/01/2012 22:25:20

  Τι σου φταίει ο άλλος, αν εσύ ως κράτος κατάντησες οίκος ανοχής!
  Δες τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την παρακμή και την κουτοπονηριά γύρω σου.
  Οι άλλοι φταίνε, η άσχημη Μέρκελ... Κι αν άσχημη και πανάσχημη αυτή, τότε διάλεξε την Μιμή...

  Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε τούτη την χώρα, που κυρίαρχη ιδεολογία είναι η κουτοπονηριά.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Μανιάτης 19/01/2012 17:18:04

   Το ίδιο λέμε. Μου κάνει όμως εντύπωση, από όλους όσους ανέφερα, σε ενόχλησε ο χαρακτηρισμός της Μέρκελ. Περί ιδεολογίας, κολοκυθόπιττα.

   Να σοβαρευτούμε; Είναι πολύ δύσκολο, πλέον. Όλα αυτά έπρεπε να τα σκεφτούμε νωρίτερα. Σαν κράτος, αν είχαμε ποτέ τέτοιο, όποιον έβλεπες να παρανομεί και πήγαινες να τον "συλάβεις", βρισκόσουν αντιμέτωπος με το εξής:

   "Εμένα βρήκατε τώρα;;;; Εδώ κυκλοφορούν ελεύθεροι τόσοι και τόσοι αλήτες, εμένα βρήκατε;;;"

   Σου έβαζε και τις φωνές από πάνω, σου τράβαγε και μια ξεγυρισμένη μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμιση.

   Ακόμη το ίδιο γίνεται.

   Έτσι δεν αλλάζει ποτέ τίποτα.

   Όσο για την Μέρκελ: Ναι, αυτή φταίει, πρωτίστως. Η αποκορύφωση του άχρηστου που κατέλαβε σημαντική θέση. Η Μέρκελ δεν έχει την ίδια επίδραση, όταν κάνει βλακείες, με έναν οδοκαθαριστή ή έναν τροχονόμο.

   Ποιό είναι το λάθος της; Η κύρια υπευθυνότητα του αρχηγού της Ευρώπης, μιας πολυκατοικίας 500.000.000 ανθρώπων, είναι να ξεκαθαρίζει άμεσα, κατανοήτα για τον καθένα, αδιαπραγμάτευτα, τα όρια μεταξύ καλού και κακού, ξεκινώντας πρώτα από όλα από τον εαυτό της.

   Η συγκεκριμένη "πολιτικός" δεν πιστεύει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ καλού και κακού, έτσι δεν είναι δυνατόν να εξηγήσει στους άλλους κάτι που δεν πιστεύει η ίδια ότι υπάρχει.

   Όταν ο Μάκαρος βλέπει ότι η Μέρκελ, και η κάθε ισχυρή Μέρκελ, δανείζει μια χώρα με τοκιζόμενα χρήματα, και για να τα δανείσει απαιτεί να ξοδευτούν αυτά τα χρήματα για αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων από τον δανειστή, τότε θεωρεί ότι το ποθούμενο είναι η "ύπαρξη ως αλήτης".

   Με αυτή την "οδηγία" πορεύεται.

   Εκτός κι αν απελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους Τούρκους και ως πρώτο στόχο της έθεσε να εξελιχθει σε ένα διεφθαρμένο κράτος.

   Βαρέθηκα να καλοτρώνε οι ισχυροί όταν οι αγελάδες είναι παχιές, και να νηστεύουν οι ανίσχυροι όταν οι αγελάδες είναι ισχνές.

   Επίσης, δεν κατάλαβα καλα: Μου ζητάς να εξαφανίσω εγώ τον "οίκο ανοχής", όταν δεν το κάνουν αυτοί που έχουν και ανέκαθεν είχαν την ευθύνη και την δυνατότητα, και επίσης καρπωνόντουσαν τα οφέλη του "οίκου ανοχής" τόσον καιρὀ;

 26. ΣΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ avatar
  ΣΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 19/01/2012 01:01:04

  Ο Λουκάς Παπαδημος δρα σαν τραπεζίτης και λιγότερο σαν πρωθυπουργός.
  Συναντιέται με το ΓΑΠ και την ΤΡΟΙΚΑ, για να παρθούν και νεα αντιλαικά μέτρα εις βάρος μας. Δυστυχώς ο Λουκάς Παπαδήμος είναι χείροτερος από το ΓΑΠ.
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ : http://strangejournal.wordpress.com/2012/01/12/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CE%B7%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83/.

 27. avanti avatar
  avanti 19/01/2012 09:19:22

  Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω ..... θα σκάσω, γεμίσαμε μαντανούς σήμερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.