Ο κ.Μαρινάκης θα κριθεί ισότιμα από τη δικαιοσύνη;
23/07/2014 06:00
του Ρεπόρτερ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ.Μαρινάκης θα κριθεί ισότιμα από τη δικαιοσύνη;

Θεωρούμε αδιανόητο ο πρωθυπουργός να δέχεται τον στενό συνεργάτη ενός εμπλεκόμενου με την δικαιοσύνη. Θεωρούμε επίσης αδιανόητο τα ανοικτά μέτωπα του κ. Μαρινάκη με τη δικαιοσύνη να μπαίνουν σε ζυγαριά

Ο σοφός λαός λέει ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια. Εμείς επεκτείνουμε και λέμε ότι και ο Καίσαρας και τα παιδιά του, και τα εγγόνια του και οι… συνεργάτες του πρέπει να έχουν καθαρό το κούτελο. Αυτό ισχύει βεβαίως και για τη νέα διοίκηση του δήμου Πειραιά, τον Γ. Μώραλη και φυσικά τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη, πραγματικό δήμαρχο του λιμανιού.

Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε, ο κ. Μαρινάκης έχει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη και από αυτή δεν μπορεί να τον σώσει το γεγονός ότι είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ωστόσο ότι ο κ. Μαρινάκης θα αντιμετωπιστεί ισότιμα από την δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Αν είναι αθώος πολύ ωραία. Θα πάρει το λευκό ποινικό του μητρώο και θα συνεχίσει το έργο του. Ως τότε όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας άνθρωπος με σοβαρές κατηγορίες και τίποτε άλλο. Και αυτός και οι στενοί του συνεργάτες.

Έπειτα από τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να δέχεται στο Μαξίμου τον στενό συνεργάτη ενός εμπλεκόμενου για σοβαρή υπόθεση με την δικαιοσύνη και να συνομιλεί επί ίσοις όροις για το αν θα ιδιωτικοποιηθεί το λιμάνι του Πειραιά ή όχι. Μια απόφαση υψηλής πολιτικής και οικονομικής σημασίας που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί πρέπει να γίνεται παζάρι με τον κ. Μώραλη και τον κ. Μαρινάκη, ακόμη κι αν αυτοί είναι οι τοπικοί άρχοντες. Αν είναι έτσι τότε ο Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον δήμαρχο Αφάντου για την πώληση της έκτασης, τον δήμαρχο της Κέρκυρας για την Κασσιόπη, ή ακόμη περισσότερο έπρεπε να έχει καλέσει τον δήμαρχο Ελληνικού, κ. Κορτζίδη για την πώληση της έκτασης στον Λάτση. Δεν το έκανε, αλλά παρ’ όλα αυτά κάλεσε τον Μώραλη έπειτα από επιστολή που του έστειλε ο τελευταίος.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι πρόκειται για ακόμη μια τεράστια επικοινωνιακή γκάφα του Μαξίμου. Διότι δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ο Μώραλης και η παρέα του ότι με πρωτοβουλία Σαμαρά πήγε να συζητήσει για το λιμάνι. Τι είναι ο πρωθυπουργός; Διαπραγματευτής με τον κάθε δήμαρχο που έχει δικιά του ατζέντα;

Εν πάση περιπτώσει, βγήκε ο Μώραλης, ο στενός συνεργάτης, ο αντ’ αυτού του κ. Μαρινάκη, έξω από το Μαξίμου και έκανε δηλώσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Είπε ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση και επανέλαβε όσα είχε γράψει και στην επιστολή που είχε στείλει στο Μαξίμου στις 29 Μαίου. Τότε και χθες είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πώληση του 67% του λιμένα και ζήτησε να παραμείνει ο ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο. Χθες, λοιπόν τα ξαναείπαν, δεν τα βρήκαν όπως άφησε να εννοηθεί με τον πρωθυπουργό και η ζωή συνεχίζεται.

Υπάρχει μια λέξη που δεν την χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο, είναι όμως ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής ζωής. Είναι το «κομπρεμί», Κάποιος παλιότερα είχε ερμηνεύσει αυτή τη λέξη λέγοντας: «Κομπρεμί είναι όρος κυρίως της πολιτικής και παραπολιτικής αργκό, που χρησιμοποιείται όμως και ευρύτερα, για να γίνει αναφορά σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συνδιαλλαγές και συμφωνίες ή αλλιώς θεσμικές και παραθεσμικές συναλλαγές».

Θέλουμε να πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν έχει γίνει κανένα κομπρεμί μεταξύ του εκπροσώπου του δήμου Πειραιά και δεξιού χεριού ενός επιχειρηματία με ανοικτές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη και της κυβέρνησης. Διότι κάτι τέτοιο θα ήταν και ανήθικο και καταδικαστέο.

Τα ανοικτά μέτωπα του Μαρινάκη με τη δικαιοσύνη δεν πρέπει να έχουν καμιά σχέση με το λιμάνι του Πειραιά, ή με την Cosco. Δεν πρέπει να μπαίνουν σε κανένα τραπέζι και σε καμιά ζυγαριά μαζί με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Δεν θέλουμε λοιπόν να πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν από χθες σχετικά. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο.

Και για να καταλήγουμε: δεν μπορεί ενώ έχει περάσει η Ελλάδα τόσα και τόσα από τους νταβατζήδες και τους διαπλεκόμενους και να υπάρχει έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι γίνονται συναλλαγές με τα νέα τζάκια. Πρέπει να προσέξει πολύ η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς τις κινήσεις που γίνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 23/07/2014 06:43:17

  Μα τοσα εκατομυρια προβατα,δεν τα αφηνεις ετσι...μονο που οι Ολυμπιακοι δεν εχουν μπεσα.Αν ειχαν θα ειχαν κανει χαρακιρι,ομαδα και καλα του λαου που δεχεται ολη αυτη την εξοφθαλμη αλλοιωση της οποιας ανταγωνιστικοτητας μπορει να υπαρχει σε μια εκδηλωση οπου συμμετεχουν ισχυροι οικονομικοι παραγοντες και διακυβεβονται χρηματα και πρεστιζ.Καημενο antinews δεν ειμαι δεξιος αλλα σε αγαπω γιατι εχεις την αξιοπρεπεια να κρατας ψηλα τις αρχες και τις αξιες σου,πολυ σπανιο πραμα στη συγχρονη Ελλαδα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Μπαμπης 23/07/2014 08:00:17

   Μπάμπη Δεν είναι ποδοσφαιρικό το θέμα.

   • GregA avatar
    GregA @ ΣΟΝ ΠΕΝ 23/07/2014 11:22:40

    Σίγουρα δεν απλά ποδοσφαιρικό, αλλά χρησιμοποιείται βάρβαρο αυτό το λαϊκό άθλημα σαν μέσον για επιχειρηματικές και πολιτικές επιδιώξεις. Το θέμα είναι ότι όλοι γνωρίζουμε τι γίνεται κι ποιος θα βγει ωφελημένος στο τέλος, αλλά δεν αντιδρούμε και δεχόμαστε τα πάντα στη λογική της νομοτέλειας. Γιατί ο Πειραιώτης ψήφισε Μώραλη, Κοσκωτά, Μαρινάκη; Δεν ήξερε τι πραγματικά εκπροσωπούν; Επέλεξε δήμαρχο ή μεταγραφές για τον Ολυμπιακό; Τους την έκανε και ο Κρίκιτς και ο Αμπραμπάτ. Είναι βέβαιο ότι ο Μαρινάκης δεν θα σταματήσει στη δημαρχία, έστω μέσω αντιπροσώπου, θα συνεχίσουν οι οπαδοί του ολυμπιακού να τον υποστηρίζουν σε κάθε επιχειρηματική (Μέγκα κλπ) ή πολιτική του κίνηση και έως που και πότε;

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ GregA 23/07/2014 14:17:42

     Πολλά ερωτήματα βάζεις και μαζεμένα. Κάτσε να έλθει ο Πουλίδο πρώτα και βλέπουμε...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Μπαμπης 23/07/2014 14:16:10

   Μέσα σ' αυτές τις αρχές και αξίες που πρέπει να έχουμε, κατατάσσεται και η αντιολυμπιακοφροσύνη έ; Γι' αυτό ξεχωρίζετε...

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/07/2014 08:33:06

  Αν ο Σαμαράς παραμείνει στη διαχείρηση της κρίσης - δουλιά βέβαια σημαντική - και δεν προχωρήσει στη δημιουργία Κράτους Δικαίου, Κράτους Θεσμών με καθολικότητα και διαφάνεια, τότε θα είναι αποτυχημένος. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη υπέρ των νταβατζήδων δέον όπως κριθούν εγκληματικές ποινικά και προδοτικές εθνικά. Προφανώς, οφείλουμε ως πολίτες να προβούμε στις αναγκαίες δικονομικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση του Νόμου και του Δικαίου.

 3. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 23/07/2014 08:52:04

  Ο Κόκκαλης; Ο Μπόμπολας; Ο Ψυχάρης; Ο Βαρδινογιάννης; Ο Λάτσης; Ο Μυτηλιναίος; Ο Κοντομηνάς; Ο ....., Ο ......, Ο......., θα αντιμετωπιστούν ισότιμα από τη δικαιοσύνη; (σωστό το πεζό ''δ'' το Δ δεν το αξίζει). ΟΧΙ, ποτέ. Οι ολιγάρχες, αποτελούν την ουσιαστική κυβέρνηση του Προτεκτοράτου μας (με το Π κεφαλαίο). Όλα τα καλογυαλισμένα πιόνια που παριστάνουν τους ηγέτες (40 χρόνια τώρα), τους θέλουν για συνέταιρους, συμμάχους, υποστηρικτές. Η λεία μοιράζεται, οι συμφωνίες κλείνουν, η ασυλία προσφέρεται αμφίδρομα. Τίποτε δεν άλλαξε. Επί του προκειμένου πάντως, η ...ομάδα επιχείρησε επέλαση και τελικά, κατέλαβε το λιμάνι. Ο κ. Μώραλης πια, είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος του Πειραιά. Πως θα μπορούσε κάποιος να τον αγνοήσει, να τον προσπεράσει και μάλιστα χωρίς τεράστιες αρνητικές συνέπειες, πονηρές μέρες που ....έρχονται;

 4. Seagull avatar
  Seagull 23/07/2014 09:15:37

  Αν ο Μαρινάκης έχει μία φορά ανοιχτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη τότε η κυβέρνηση έχει δέκα με αυτά που πάει να κάνει πουλώντας το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και όχι μόνο, σε μονομερή ιδιωτικά συμφέροντα. Τα λιμάνια της χώρας φτιάχτηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού που ορίζει (τρομάρα του) την εκάστοτε κυβέρνηση να τα διαχειρίζεται και να εξυπηρετούνται τα ΙΣΟΜΕΡΩΣ & ΔΙΚΑΙΩΣ τα συμφέροντα ιδιωτών επιχειρηματιών και πολιτών και όχι του ΕΝΟΣ που ξαφνικά θάμπωσε (?) την κυβέρνηση.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 23/07/2014 09:55:58

  Ποιος Μαρινάκης, ο Μαρινάκης είναι το πρόβλημα; Εδώ ο Αθανασίου κατήργησε εν κρυπτώ την διάταξη που ποινικοποιεί τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών. Πρώην Αρεοπαγίτης, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, νυν Υπουργός Δικαιοσύνης... Τι περιμένουμε από μια δικαιοσύνη παντελώς ανάπηρη; Το θέμα με την εν κρυπτώ κατάργηση της διάταξης περί παράνομου πλουτισμού πολιτικών είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι δυνατόν να το προσπεράσει έτσι η κυβέρνηση. Το λιγότερο που έχει να κάνει ο Σαμαράς είναι να διώξει τον Αθανασίου και να ελπίζει ότι θα μπορέσει να μην υποστεί αυτός ο ίδιος (ο Σαμαράς) την τεράστια ηθική φθορά που μπορεί να του επιφέρει αυτή η ενέργεια. Δεν είναι αυτή τη στιγμή σαφές ποιον ήθελε ακριβώς να ευνοήσει ο Αθανασίου. Όποιον όμως και να ήθελε να ευνοήσει, πάντως είναι αδιανόητο να λείπει τόσο πολύ το πολιτικό αισθητήριο από κάποιον που αναλαμβάνει Υπουργός. Έστω και αν δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Η ελληνική κοινωνία βράζει κατά του πολιτικού συστήματος και δεν μπορεί να προκαλείται τόσο ανοικτά από τους νομοθέτες...

  • Seagull avatar
   Seagull @ Διογένης 23/07/2014 11:19:35

   Ε, όχι και ανάπηρη, τρέχει με εκατό εκεί που θέλουν... Τώρα όσο για τον Αθανασίου τι σας κάνει να πιστεύετε ότι λειτούργησε αυτοβούλως? Και εάν ναι, πως είναι δυνατόν ο κ. Σαμαράς να επέτρεψε να περάσει μιά τέτοια διάταξη και δεν του ζήτησε να την αλλάξει? Βιάζονται να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες για να εξασφαλίσουν τα νώτα τους, αυτό δείχνουν όλες οι τελευταίες πράξεις και αποφάσεις. Βάζουν τα αναχώματα ώστε σε περίπτωση που έρθει ο σύριζα να " παίξουν " καθυστερήσεις. Παρεπιπτόντως το σχόλιό μου το έφαγε η " μαρμάγκα ", λες και δεν γίνονται γνωστά όλα, όταν ακόμη και το ΤΑΙΠΕΔ δεν συμφωνεί με τις κυβερνητικές ακροβασίες σχετικά με το λιμάνι και ενώ υπάρχουν ακόμη και παραιτήσεις.

 6. GregA avatar
  GregA 23/07/2014 11:14:10

  Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Μαρινάκης στέλνοντας το μήνυμα παντού. Σε ερώτηση, πως αντιμετωπίζει τις πρόσφατες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, είπε "με χιούμορ". Όλα τα άλλα είναι απλά προφάσεις εν αμαρτίαις.

 7. Τι να λέμε τώρα... avatar
  Τι να λέμε τώρα... 25/07/2014 13:08:46

  Κι ο Κόκκαλης με βούλευμα απαλλάχθηκε, οπότε ο δρόμος είναι γνωστός

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.