#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2010 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κ. Καραμανλής πρέπει να μιλήσει επιτέλους

Καραμανλής – Ζορμπάς: Η πορεία μιας ανήμπορης εξαρχής σχέσηςΗ πορεία των σχέσεων του Κώστα Καραμανλή με τον Γεώργιο Ζορμπά συμπυκνώνει, θα έλεγε κανείς, την πορεία των σχέσεων της ΝΔ υπό την ηγεσία του πρώτου με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Πριν από το 2004, ο κ. Ζορμπάς και ελάχιστοι άλλοι δικαστές έχοντας αγανακτήσει από την πολύχρονη κυριαρχία και στο χώρο τους, του «συστήματος ΠΑΣΟΚ», πρόσφεραν στη ΝΔ με τα πορίσματα και τις παρεμβάσεις τους σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος σημασίας (όπως οι ποινικές διώξεις κατά Κόκκαλη – Ιντρακόμ)ένα ηθικό πλεονέκτημα που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να αποκτήσει ποτέ ένα κόμμα, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ιδίως με την υπόθεση Ζήμενς, διατηρούσε ασφυκτικούς δεσμούς με τη διαπλοκή.

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής ήταν που έπεισε τον κ. Ζορμπά να συστρατευθεί μαζί του στην «μάχη κατά της διαπλοκής», επειδή και το κύρος του και η νομομάθειά του μετρούσαν πολύ τότε. Αρχικά ο κ. Καραμανλής τον προόριζε για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντέδρασε όμως έντονα, όπως ελέχθη τότε, η πλευρά Μητσοτάκη και έτσι ο τέως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε στη θέση του Γ.Γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αποστολή του ήταν διπλή: να προετοιμάσει το υλικό για την εξαγγελθείσα κάθαρση στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων και να προστατέψει τον πρωθυπουργό από τις αναμενόμενες λοβιτούρες των πειναλέων γαλάζιων παιδιών και προμηθευτών. Ήρθε όμως πολύ γρήγορα σε σύγκρουση, αφενός με τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και το περιβάλλον του και αφετέρου με το νέο σύστημα εξουσίας που εγκαθιδρύετο τότε περί το Μαξίμου με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης.

Τι έκανε το Μαξίμου όταν η κατάσταση στο υπουργείο Άμυνας έφτασε στο απροχώρητο; Φρόντισε να απαλλαγούν και από τους δύο, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να «τηρηθούν ισορροπίες». Έτσι ο κ. Καραμανλής  έστειλε τον μεν Σπήλιο στο σπίτι του, τον δε Ζορμπά στη θέση του επικεφαλής της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα. «Τιμώρησε» δηλαδή εξίσου έναν υπουργό που κατηγορήθηκε για πολλά και έναν πρώην δικαστικό λειτουργό  που όχι μόνο δεν είχε υποπέσει σε κανένα αμάρτημα, αλλά αντίθετα έκανε ακριβώς εκείνο που του είπε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής που επιπλέον τον είχε παροτρύνει να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή !.

Η ίδια συμπεριφορά του Μαξίμου προς τον κ. Ζορμπά, επαναλήφθηκε και αργότερα, όταν έφτασαν στην διάθεση αδιαμφισβήτητα στοιχεία και λογαριασμοί  για το σκάνδαλο των ομολόγων.  Ο κ. Ζορμπάς ειδοποίησε από την πρώτη στιγμή το Μαξίμου, αλλά δεν εισακούσθηκε. Επέμενε από την αρχή να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει, αλλά ο κ. Καραμανλής ήταν «πολύ απασχολημένος».

Έτσι άρχισε ένα απίθανος πόλεμος του κ. Ζορμπά με τον κ. Αλογοσκούφη  τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε σε παλαιότερα δημοσιεύματά μας που θα τα βρείτε στην προηγούμενη ανάρτηση μας με τον τίτλο «Σκάνδαλο των ομολόγων: τα γραπτά μένουν».

Την  συνέχεια την γνωρίζετε: Ο κ. Ζορμπάς συνέταξε τα πορίσματα για τα αμαρτωλά ομόλογα, τα διέρρευσε ο ίδιος στις εφημερίδες και έτσι προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές του 2007 (http://www.antinews.gr/?p=54497).  Αυτά δεν αμφισβητούνται και όποιος έχει αντίθετη γνώμη ας έλθει να κάνουμε δημόσιο διάλογο.

Και τελικά πέρασε του κ. Αλογοσκούφη ο οποίος εκπαραθύρωσε τον κ. Ζορμπά από την αρχή για το βρώμικο χρήμα και τον έστειλε στην αγκαλιά του …ΠΑΣΟΚ. Και ως γνωστόν το γινάτι βγάζει μάτι.

Δεν υπάρχουν αθώοι και ένοχοι σε αυτήν την ιστορία και το λέμε αυτό μετά λόγου γνώσεως.

Υπάρχει μόνο η προδοσία των ιδανικών που ενέπνευσαν μια ολόκληρη παράταξη , προσωπικές φιλοδοξίες και ανομολόγητες προσωπικές αδυναμίες. Και ούτε το ΠΑΣΟΚ της Μήζενς και των άλλων μπορεί να παριστάνει στην υπόθεση αυτή τον κατήγορο.

Θα πούμε όμως και κάτι άλλο.  Η χθεσινή ημέρα ήταν εξόχως συμβολική. Την ώρα που ο κ. Ζορμπάς στρεφόταν στην Βουλή εναντίον της  κυβέρνησής Καραμανλή για το θέμα των ομολόγων, ο στενότερος όλων συνεργάτης του Κ. Καραμανλή και συνομιλητής του κ. Ζορμπά, ο Γιάννης Αγγέλου, υποβαλλόταν σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά, επιβολή των περιοριστικών όρων  της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 400.000 ευρώ για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Κατόπιν τούτου η γνώμη μας είναι ότι ο κ. Καραμανλής είναι πλέον υποχρεωμένος ηθικά και πολιτικά να  μιλήσει ανοικτά και ξεκάθαρα και για το θέμα του Βατοπεδίου αλλά  και για το θέμα των ομολόγων, για τα οποία κατηγορούνται ή  σύρονται στη δικαιοσύνη, συνεργάτες του. Πολύ περισσότερο όταν ειδικά στο πρόσωπο του Γιάννη Αγγέλου στοχοποιούν τον ίδιο.

Δεν αξίζουν όσοι κατηγορούνται την στήριξή του σε αυτήν την κρίσιμη και για τους ίδιους και για την παράταξή τους στιγμή;

Ο δρόμος της σιωπής εκλαμβάνεται δυστυχώς ως ενοχή.

Η υστεροφημία λοιπόν του κ. Καραμανλή  είναι πλέον αποκλειστικά στα δικά του χέρια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Astefan avatar
  Astefan 21/07/2010 06:45:05

  Μόνο οι ένοχοι απολογούνται.

  Όταν θα απαλλαγεί ο Αγγέλου από τη δικαιοσύνη, δεν θα είναι κανείς εκεί, για να μεταδώσει την είδηση.
  Όπως η αθώωση του Μαντούβαλου έγινε μονόστηλο,
  ενώ τρεις μήνες χτυπιόντουσαν τα κωλόπαιδα της διαπλοκής.

  Όσον αφορά τον Ζορμπά,
  παρατηρείστε το πρόσωπό του προσεκτικά και θα καταλάβετε,
  τι ακριβώς τού συμβαίνει.

  Ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές με 11% και πήγε στο σπίτι του.
  Αυτό του ζήτησε ο ελληνικός λαός.
  Και επειδή ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη αντίληψη περί αξιοπρέπειας,
  κάνει ακριβώς αυτό που του ζήτησε ο ελληνικός λαός.

  Σταματείστε επιτέλους να κάνετε σαν μωρές παρθένες που έχασαν τον προστάτη τους,
  αναπαράγοντας τις γελοίες αιτιάσεις,
  των Δουνιτικότερων του ΔΝΤ.

  • nick avatar
   nick @ Astefan 21/07/2010 07:20:23

   Πολύ σωστός...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ nick 22/07/2010 19:01:35

    !!!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Astefan 21/07/2010 08:27:55

   Μεταφυσική η προσέγγισή σου στην πολιτική.
   Από την μία έχουμε να κάνουμε με πραγματικά περιστατικά και αντικειμενικά δεδομένα που ζητούν απαντήσεις και από την άλλη η επίκληση της μεγάλης αντίληψης περί αξιοπρέπειας που "επιτρέπει" σύμφωνα με το σκεπτικό σου τη σιωπή.
   Ένας περίεργος φόβος αναδεικνύεται από τα γραφόμενά σου που δεν είναι κατανοητός.
   Ο φόβος επειδή είσαι πχ ΝΔκράτης στην ενδεχόμενη επικοινωνιακή "νίκη" της κυβέρνησης αν αποφασίσει να μιλήσει ο Καραμανλής με την έννοια ότι τον περιμένουν στη γωνία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδιότητά σου σαν πολίτης που θα έπρεπε να απαιτείς εξηγήσεις αφού εσύ με την ψήφο σου δίνεις εντολή διακυβέρνησης και άρα πρέπει να γνωρίζεις τουλάχιστον τι δεν πήγε καλά και για ποιούς λόγους.
   Άρα το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι πολίτης ή οπαδός?
   Εγώ πάντως αν κυνηγούσαν τον πιό στενο μου συνεργάτη-υφιστάμενο για θέματα που την ευθύνη της απόφασης είχα ο ίδιος αν μη τι άλλο θα έλεγα μιά κουβέντα να τον υπερασπιστώ ή θα αναλάμβανα το μέρος της ευθύνης που μου αναλογούσε για λόγους αξιοπρέπειας.

   • Astefan avatar
    Astefan @ tiramola 21/07/2010 09:09:16

    Δεν έχω κανένα φόβο. Ούτε καμία μεταφυσική αναζήτηση.

    Έγραψα 4 απλά επιχειρήματα.
    Έχεις να πεις τίποτα;

    Πολίτης δε σημαίνει να προσπαθείς να είσαι του συρμού.
    Σημαίνει πάνω από όλα να σκέφτεσαι. Και να έχεις και γνώμη.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 21/07/2010 09:31:18

    Του συρμού είναι ο πολίτης που ζητά εξηγήσεις από αυτόν που του ανέθεσε με την ψήφο του την διακυβέρνηση της χώρας?
    Είναι ένδειξη αξιοπρέπειας η σιωπή όταν κατηγορούνται οι στενοί σου συνεργάτες με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματικές εγγυήσεις?
    Είναι επιχείρημα η προσωπική σου γνώμη περί αξιοπρέπειας Καραμανλή και η μούρη του Ζορμπά?
    Σε αυτά θέλεις να τοποθετηθώ?
    Ωραία λοιπον, ας συμφωνήσουμε ότι η μούρη του Ζορμπά είναι περίεργη...

    Αν το δικαστήριο έκρινε ότι τα χρυσόβουλα είναι έγκυρα άρα και η λίμνη ανήκει στην μονή, γιατί θα έπρεπε να ακολουθήσει ανταλλαγή της με ακίνητα-φιλέτα του δημοσίου?
    Είχε αποφανθεί το δικαστήριο και για αυτό?
    Δεν εξετάζω το γεγονός της ταχύτητας που πάρθηκαν οι αποφάσεις ούτε το αν χρηματίστηκαν κάποιοι.
    Οι ανταλλαγές γιατί έπρεπε να γίνουν?

   • καινός avatar
    καινός @ tiramola 21/07/2010 09:39:38

    Τιραμόλα, είσαι αλλού για αλλού ορισμένες φορές και μιλάς μόνο για να "χωθείς". Μια από αυτές είναι τώρα. Έχεις γίνει ψυχολόγος, ψυχίατρος... αραδιάζεις κουβέντες κενές!

    Με λίγα λόγια, το γεγονός ότι ο Αstefan που δεν θα κάτσει να απολογηθεί και να υπερασπιστεί τον Καραμανλή τον τοποθετεί στους οπαδούς, ενώ αν έβγαινε και φώναζε και προσπαθούσε να τον υποστηρίξει και να τον βγάλει λάδι, η πράξη του αυτή δηλαδή, θα τον τοποθετούσε στους "πολίτες"...

    Μάλιστα... Όλοι με την ίδια λογική δουλεύετε εκεί;

   • Pankalos avatar
    Pankalos @ tiramola 21/07/2010 09:44:39

    Μπράβο βρε Τιραμόλα, ωραία τα λες. Ας δούμε το δέντρο, το δάσος άστο να καει βρε αδερφέ. Το Βατοπαίδο πια είναι like beating a dead horse όπως λένε και τα σημερινά αφεντικά μας. Τίποτα για τα εμετικά που λέει ο Λοβέρδος έχετε να πείτε; Τόλμησε κάποιος να δώσει αύξηση 3% πάνω από το μνημόνιο; Πάρτε του το κεφάλι!
    Καταλάβετε κάτι επιτέλους: Τους έχετε ρίξει στο κανάβατσο, ΟΚ, μπράβο σας (λες και ήθελε ιδιαίτερη προσπάθεια). Θα κάνετε τίποτα για εμάς τους υπόλοιπους πριν ανεβούμε στην Πολιτεία και την Εκάλη με πυρσούς και τσουγκράνες;

   • Astefan avatar
    Astefan @ tiramola 21/07/2010 09:45:09

    Ο Αγγέλου κατηγορείται, επειδή, κατά την κυρία Μαντέλη, τού τηλεφωνούσαν, μπροστά της, οι μοναχοί.
    Αυτή είναι η κατηγορία εναντίον του.
    Ότι τού τηλεφωνούσαν.
    Όταν θα μπει η υπόθεση στο ράφι, να είσαι εδώ να το ξανασυζητήσουμε;

    Θεωρείς πως έπρεπε, να δοθεί στη Μονή, κατσάβραχα στην Πίνδο, ως ανταλλαγή.
    Ξέρεις πόσα χρόνια ιστορία έχει η Μονή;
    Ξέρεις τι κινδύνους αντιμετωπίζει το Άγιον Όρος τις επόμενες δεκαετίες;
    Ξέρεις πώς χάθηκε το Πατριαρχείο της Αντιόχειας;
    Ξέρεις πως θα χαθεί το Πατριαρχείο των Ιεροσολήμων;

    Για το Μαντούβαλο δεν έχεις να πεις τίποτα;
    Και για εκείνον δεν απολογήθηκε ο Καραμανλής;
    Δεν θα έπρεπε;

    Σιγοντάρεις, με τις θέσεις σου, το παιχνίδι των συκοφαντών, που προσπαθούν να αλλάξουν πολιτική αντζέντα. Που προσπαθούν να δικαιολογήσουν πως,
    η Γενιά του Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε,
    τοπικό παράρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

    Και κάτι ακόμα. Ξέρεις πόσες ευρωπαϊκές χώρες, πόσοι ασφαλιστικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί, ιδιωτικοί και κρατικοί, αγόρασαν δομημένα ομόλογα;

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 21/07/2010 09:48:42

    Εγώ ρωτάω συγκεκριμένα και αντ αυτού διαβάζω άλλα ντάλλων
    Έχετε άποψη γιατί έπρεπε να γίνουν οι ανταλλαγές της λίμνης με τα ακίνητα?
    Αλλά ακόμα και αν το έκαναν για την οικονομική ενίσχυση ενός μοναστηριού(λέμε και καμία μακακία να περνά η ώρα...), ποιός καθόρισε ότι τα 100m2 λίμνης ας πούμε αντιστοιχούν σε αξία με το τάδε οικόπεδο?
    Δεν έχετε την περιέργεια να μάθετε?

   • Astefan avatar
    Astefan @ tiramola 21/07/2010 09:57:10

    Θέλεις να χαρακτηρίσω και εγώ τις απόψεις σου;

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 21/07/2010 10:00:06

    Χαρακτήρισέ την όπως θέλεις, σε αυτό που ρωτάω έχεις άποψη?
    θέλεις να μάθεις αν δεν γνωρίζεις?

   • loretta avatar
    loretta @ tiramola 21/07/2010 10:13:11

    .....δηλ ρε συ Τιραμολα γιατι να μην γινουν τοτε εξεταστικες και για την εποχη ΣΗΜΙΤΗ??? γιατι να μην ασκηθουν διωξεις για το χαμο που γινοταν τοτε???

    ετσι αντιλαμβανεσαι εσυ την πολιτικη??? μας λες συνεχως να μην φοραμε κομματικες ταμπελες μονο που οταν αυτες οι ταμπελες αφορουν το ΠΑΣΟΚ εσυ τουμπεκι ψιλοκομενο βλεπω..!!

    Εγω παντα πιστευα και πιστευω ο καθε κατεργαρης στον μπαγκο του αλλα ΜΗΝ ΤΡΕΑΛΛΛΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΕΛΕΟΣ.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 21/07/2010 10:18:08

    Τον "χαμό" που γινόταν επί Σημίτη Λορέτα μου προφανώς τον έβλεπες εσύ, εγώ και πολλοί άλλοι εκτός απο τον Καραμανλή.
    Τι τον εμπόδισε να ξεκινήσει εξεταστικές για να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα του αρχιερέα της διαπλοκής όπως ο ίδιος τον είχε κατονομάσει?

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ tiramola 22/07/2010 09:34:05

    Η "Δικαιοσύνη" γνωρίζει ότι στις δύο Εξεταστικές που έγιναν, για το "Βατοπέδι", δεν προέκυψε χρηματισμός ή διακίνηση μαύρου χρήματος, από κανέναν και σε κανέναν;
    Αντίθετα, στην Εξεταστική για Siemens ας αναλογιστεί κανείς, ότι ο Τσουκάτος που παραδέχτηκε ότι πήγε τη βαλίτσα με τα μαύρα λεφτά της Siemens στο ΠαΣοΚ, κυκλοφορεί ελεύθερος με την καταβολή ελάχιστης εγγύησης όπως και ο Μαντέλης που ομολόγησε χρηματισμό του από τη Siemens, ενώπιον της Εξεταστικής.
    Επομένως εύλογα προκύπτει το ερώτημα:...
    Οι άνθρωποι του ΠαΣοΚ έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από την Ελληνική Δικαιοσύνη;
    Για όλα αυτά, σοβαρότατες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση της ειδικής ανακρίτριας Ειρ. Καλού να επιβάλλει στον Γιάννη Αγγέλου, μετά την απολογία του, την καταβολή εγγύησης 400.000 ευρώ γεγονός που εξόργισε όχι μόνο τον πρώην πρωθυπουργό αλλά και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με τον εκπρόσωπο τύπου Π. Παναγιωτόπουλο και τον αρμόδιο τομεάρχη Τ. Νεράτζη να επιτίθενται με σφοδρότητα κατά της απόφασης.
    Ουδέποτε την τελευταία εικοσαετία αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε την όποια δικαστική απόφαση και η σημερινή στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι η Δικαιοσύνη κινήθηκε ... κατευθυνόμενα κατά του Αγγέλου.
    Είναι γνωστό στις ηγεσίες όλων των κομμάτων και πρωτίστως του ΠαΣοΚ, ότι ο Αγγέλου
    α) δεν έχει αυτά τα λεφτά που το δικαστήριο του ζητά να καταβάλλει ως εγγύηση για να μην προφυλακιστεί και
    β) ότι η υγεία του είναι ιδιαίτερα κλονισμένη εδώ και χρόνια και το γνωρίζουν.
    Τα ξέρουν αυτά και ο Καστανίδης και ο Παμπούκης και όμως συμπεριφέρθηκαν έτσι στον άνθρωπο Γιάννη Αγγέλου.
    «Ας πάω φυλακή και όσο αντέξω» φέρεται να είπε σε φίλους του, πριν από λίγη ώρα ο επί δεκαετίες στενότερος συνεργάτης του Καραμανλή.

  • BM57 avatar
   BM57 @ Astefan 21/07/2010 16:44:05

   Συμφωνώ απολύτως !!!
   Όχι, να μη κάνει τη χάρη ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ στα ΠΑΣΟΚοφερέφωνα (που με τον διαρκή πόλεμα που του έκαναν από την 1η μέρα της διακυβέρνησής του, κατάφεραν να φέρουν το ΓΑΠ στην εξουσία και την Ελλάδα σε παράλυση) να συνομιλήσει μαζί τους.
   Ας πάνε στο ΓΑΠ να πάρουν συνεντεύξεις που μόνο αυτό κάνει ...
   Ούτε μια ματιά του ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ δεν αξίζουν οι ΠΑΣΟΚοδιαπλεκόμενοι.
   Θα έρθει κάποτε η ώρα που τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ όλοι θα τον αποζητήσουν. Υπομονή.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Astefan 22/07/2010 18:28:03

   Αν βρίσκεις κοινά στην υποθέσεις Μαντούβαλου και Αγγέλου τον καις το δεύτερο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Astefan 23/07/2010 01:06:01

   Παιδιά, ας μας πει κανείς ποιά ακριβώς ήταν η ζημιά του Δημοσίου και πόσο αποτιμάται, για να ξέρουμε για τί "σκάνδαλο" μιλάμε. Το Βατοπέδι έχει μόνο ηθική διάσταση. Οικονομική διάσταση δεν έχει, όσο και να χτυπιούνται οι ΠΑΣΟΚοι οι οποίοι μάλιστα το ξεκίνησαν.

 2. takis avatar
  takis 21/07/2010 07:07:03

  Νομίζω οτι κάποια στιγμή, μετά τις διακοπές, θα αποφασίσει να μιλήσει.

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ takis 21/07/2010 09:30:43

   Μα και ως πρωθυπουργός, διακοπές έκανε.

   • noldor avatar
    noldor @ Thraphsorchis 21/07/2010 10:46:15

    Περισσότερες από τον ΓΑΠ;;; Δεν νομίζω!!!

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 21/07/2010 07:09:27

  Πάντως εγώ δεν θυμάμαι να έχει βγει ας πούμε, ο Σημίτης, να "μιλήσει" για τον Τσουκάτο που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ εισέπραξε μίζα.
  Και αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν έχει ζητήσει από τον Σημίτη να "μιλήσει".

  Μόνο από τον Καραμανλή ζητάνε όλοι τους, πριν ακόμα βγει μία τελεσίδικη απόφαση ότι εμπλέκεται σε κάτι παράνομο.
  Να "μιλήσει" για κατηγορίες που προς το παρόν δεν έχουν αποδειχθεί.
  Δύο μέτρα και δύο σταθμά...

  • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
   30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ Γιώργος 21/07/2010 08:39:11

   ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ....14% ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 21/07/2010 10:44:21

    Σωστά

  • lpap avatar
   lpap @ Γιώργος 21/07/2010 09:07:13

   Το σεμνά και ταπεινά του Καραμανλή ήταν σημείο αναφοράς. Οι λοιποί δεν είχαν βάλει τόσο ψηλά τον πήχυ. Επειδή δημιούργησε προσδοκίες γι αυτό υπάρχουν κι απαιτήσεις. Άσχετα με τα ΜΜΕ και τους στόχους και τα συμφέροντά τους.

   • Pankalos avatar
    Pankalos @ lpap 21/07/2010 09:36:02

    Αγαπητή συνσχολιάστρια, η δουλειά του ΚΚ δεν ήταν να βάλει ψηλά τον πήχυ, ήταν να διοικήσει μια χώρα. Σε αυτό απέτυχε παταγωδώς. Επί 5 έτη μας κυβερνούσαν προσωπικότητες σαν τον Πάκη, το Σουφλιά, τη Ντόρα, το Βουλγαράκη, τον Αλογοσκούφη, Μεϊμαράκη, Μπασιάκο, Κοντό και στελέχη ανάξια λόγου, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα με αποτέλεσμα τη συντριβή. Αυτή είναι η ουσία, και όχι οι στόχοι των ΜΜΕ και τα λοιπά συμφέροντα. Η δουλειά του ΚΚ ήταν να χαράξει πολιτική, να μπορέσει να διαλέξει τους κατάλληλους συνεργάτες, να τους ελέγχει και να παίρνει κεφάλια τη σωστή στιγμή. Εκεί απέτυχε και γι'αυτό τον στείλαμε στη βεράντα του στη Ραφήνα.
    Όταν σκάσανε οι υποκλοπές, έβγαλε το Βουλγαράκη να σχεδιάζει δίκτυα στον πίνακα. Όταν καιγόταν η Αθήνα, η αστυνομία κρυβότανε. Όταν βγήκανε τα ομόλογα, τους πρωτεργάτες (τους οποίους οι ίδιοι διόρισαν) τους καμαρώνανε. Όταν του έσκαβε το λάκκο η Ντόρα, την ανεχότανε. Και το πάρτυ των παρά την Εκάλη συνεχιζόταν με δανεικά που τα πληρώνουμε εσύ κι εγώ και τα παιδιά μας. Γι'αυτό φτάσαμε στα σημερινά χάλια, με πρωθυ σε μόνιμες διακοπές και την Ελλάδα σε outsourcing με γελοίες μαριονέτες τύπου Λοβέρδου, Παπακωνσταντίνου, Δρούτσα και Αννούλες σε ρόλο τοποτηρητών.
    Τελικά ο Πανούσης είχε δίκιο: Και ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης, καλά παιδιά είναι, αλλά δεν τη θέλανε τη δουλειά, τη βρήκανε από το μπαμπά και το θείο τους.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ lpap 21/07/2010 10:20:06

    Kαλά τώρα... εδώ ο συνεργάτης του Σημίτη έχει πάρει ΜΙΖΑ αποδεδειγμένα, ενώ για τον Αγγέλου υπάρχουν αόριστες κατηγορίες.

    Η στοχοποίηση του Καραμανλή και ο εξαναγκασμός του σε "ομολογία ενοχής" είναι προφανής. Το σύστημα τον θέλει για αποδιοπομπαίο τράγο για να ξεθυμάνει η λαική οργή προς αυτόν και όχι προς το ίδιο το σύστημα.

   • lpap avatar
    lpap @ lpap 21/07/2010 11:03:49

    Δε διαφωνώ μαζί σου, σε τίποτα από τα παραπάνω.Και δεν είπα πως δεν χρειάζεται να μιλήσει. Το αντίθετο. ΑΛλά να μιλάνε όλοι, τον καιρό που πρέπει.Εκ των υστέρων, απλά ιστορία, κι αν..

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Γιώργος 22/07/2010 18:30:45

   Ο Σημίτης είχε προλάβει να τον ξεφορτωθεί τον Τσουκάτο πριν βγουν στα φόρα για τη μίζα.
   Και πάλι μόλις αποκαλύφθηκε βγήκε και μίλησε.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 21/07/2010 07:15:49

  Κλασικός Καραμανλής: άρχισε με καλές προθέσεις, αλλά όταν του έτριξαν τα δόντια οι βαρώνοι και τα συμφέροντα, έκλασε μέντες και ανέκρουσε πρύμναν, αφήνοντας ξεκρέμαστους και απογοητεύοντας τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτόν.

  • Alex avatar
   Alex @ Στέργιος 21/07/2010 16:23:31

   Το κλασικος που κολλαει στο θειο??? Γιατι ποιος αλλος θα ειχε τα .....δια να αναλαβει μια χωρα μετα τη καταρευση της χουντας σε διαλυση και με το κυπριακο στις φλογες??? Που ηταν οι αλλοι να αναλαβουν τοτε ???? Ολοι ειχαν κρυφτεικαι τον παρακαλουσαν να γυρισει και αλλοι το επαιζαν επαναστατες στις ΑμερικανοΣουηδιες και οι επιγονοι τους κυβερνανε και δεν ξερουν γρι ελληνικα!!!Αντε Αρκετα με τους ανιστοριτους εδω μεσα!!!!!!@

 5. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 21/07/2010 07:20:35

  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ?
  2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ ΠΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΡΗΚΕ,ΕΝΩ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ?
  ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ?
  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΥΝΥΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ?
  ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΙΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΘΗΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ

  • trellakias avatar
   trellakias @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 21/07/2010 07:41:31

   Μπράβο φίλε μου!

  • G.K. avatar
   G.K. @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 21/07/2010 13:12:11

   Πολύ σωστά.
   Ο Καραμανλής θα μιλήσει. Θα μιλήσει στον σωστό χρόνο και δεν θ' αργήσει. Υπομονή τελειώνουν τα μπανια του λαού. Μέχρι τότε όλο και περισσότεροι θα αντιληφθούν τι εστί ΠΑΣΟΚ, προπαγάνδα και πουλημένα ΜΜΕ. Και τότε νάστε σίγουροι ότι τα λεγόμενα Καραμανλή θα είναι η χαριστική βολή στο σάπιο σύστημα ΠΑΣΟΚ και στα αμερικανάκια της δεκάρας.

  • ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ avatar
   ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 21/07/2010 14:41:31

   ΣΩΣΤΟΣ!!!

 6. nick avatar
  nick 21/07/2010 07:21:33

  ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν, ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι, αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, παραγγελία ρωσικών αρμάτων, συνεργασία με Κίνα. Κινήσεις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ για Έλληνα πολιτικό. Γι’ αυτό οι συνεχόμενες επιθέσεις από τα κανάλια της διαπλοκής, γι’ αυτό οι φωτιές εν μέσω προεκλογικής περιόδου, γι’ αυτό η προσπάθεια αποσταθεροποίησης το Δεκέμβρη του 2008. Ποτέ Έλληνας πολιτικός δεν πολεμήθηκε όσο ο Κ. Καραμανλής από τα βρώμικα συμφέροντα. Και αυτό λέει πολλά.
  Κύριε Καραμανλή μη τους κάνετε το χατίρι. Μη μιλήσετε (ακόμα). Ό,τι και να πείτε, όσο δίκιο και να έχετε, πάλι εναντίον σας θα μιλάνε. Αυτή είναι η εντολή που έχουν από αυτούς που δεν προσκυνήσατε ΠΟΤΕ…

  • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
   30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ nick 21/07/2010 08:36:50

   ανοιγμα στον αραβικο κοσμο -προσκληση κανταφι....Αντρεας. και εκεινον τον φαγαν τα συμφεροντα

   • noldor avatar
    noldor @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 21/07/2010 10:48:44

    Οι φασίστες μεταξύ τους αλληλουποστηρίζονται!!!!

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ nick 21/07/2010 10:50:44

   Μα γιατί ξεχνάς και τον Κασόγκι;

  • nick avatar
   nick @ nick 21/07/2010 11:28:05

   ό,τι να ΄ναι....
   Έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο?

 7. MAN avatar
  MAN 21/07/2010 07:36:32

  ΜΠΡΑΒΟ nick.

 8. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 21/07/2010 07:40:53

  Τι να πει μωρε ο ανθρωπος. Αυτός αμα δεν ρωτούσε την Ντόρα, τον Σουφλιά, τον Πάκη, τον Αγγέλου και τον Λουλη δεν έπαιρνε καμια πρωτοβουλία. Τωρα θα το κάνει που ολοι αυτοί σκορπίσανε? Αν είχε την στοιχειώδη διορατικότητα και guts θα έπρεπε ήδη να σηκωθεί και να δώσει τίς δικές του εξηγήσεις για τα πάντα ωστε να μετριάσει κάπως το βάρος που με την αβουλία και αναποφασιστικότητά του εχει φορτώσει στον Σαμαρά. Δεν καταλαβαίνει ακόμα οτι οσο κάθεται στα μουλωχτα στα πίσω καθίσματα, σαν τον αδιάβαστο μαθητή για να κρυφτεί απο πιθανή εξέταση, τόσο εκφυλίζει την εικόνα του Σαμαρά που προσπαθει να ανασυγκροτήσει το διαλυμένο μαγαζι της Ν.Δ. και ο οποίος σχινοβατεί παρέχοντάς του κάλυψη με επακόλουθο στα μάτια του λαού να τον ταυτίζουν με όλους τους άλλους. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ο Καραμανλής είναι τροχοπέδη στην Ν.Δ., όχι απο πρόθεση, αλλά απο ανεπάρκεια ηγετικών ικανοτήτων.

  • Tassos avatar
   Tassos @ DeltaLamda 21/07/2010 07:59:12

   Συμφωνώ 100 % Εμετρήθη και ευρέθη ολίγος. Ολίγος και ανεπαρκής.

   • nick avatar
    nick @ Tassos 21/07/2010 08:34:35

    Τώρα έχεις ΓΑΠ, ο οποίος εμετρήθη και ευρέθη πολύς και επαρκέστατος! Εύγε! Να τον χαίρεστε!

   • Tassos avatar
    Tassos @ Tassos 21/07/2010 14:18:48

    @nick Μόνο ΝΔ και ΠΟΛΑΝ έχω ψηφίσει, αν ενδιαφέρεσαι... Αλλά επειδή είμαι Θεσσαλονικιός τον Καραμανλή τον ξέρω πριν από σένα. Και τον έχω δει σε εικόνες (άσχημης) παρακμής, από τότε που βγήκε δημ. σύμβουλος...Δεν επιτρεπόταν αυτός να βγει Πρωθυπουργός.

   • nick avatar
    nick @ Tassos 21/07/2010 14:33:05

    1ον) Μην βάζεις και στοίχημα για το ποιος τον ξέρει καλύτερα...
    2ον) Δεν ενδιαφέρομαι για το τι έχεις ψηφίσει... Να ξέρεις πάντως ότι όποιος μιλάει όπως εσύ για τον Καραμανλή κάνει κακό και στον Σαμαρά και στην παράταξη συνολικά.
    3ον) Ο Καραμανλής ήταν πάντα ενάντια στο σύστημα, (γι΄αυτό και βοήθησε τον Αντώνη στις εσωκομματικές).
    4ον) Στον Καραμανλή αξίζει σεβασμός και μόνο για τα ΟΧΙ του. Το πρόβλημά σου δεν είναι ο Καραμανλής, αλλά το σύστημα που τον πολέμησε με λύσσα...

   • astefan avatar
    astefan @ Tassos 21/07/2010 16:39:13

    @ Tassos
    Δεν είσαι από τη Θεσσαλονίκη και δεν τον ξέρεις τον Καραμανλή.
    Ο Καραμανλής δεν βγήκε ποτέ Δημοτικός Σύμβουλος.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Tassos 21/07/2010 20:53:30

    @astefan Αμ είσαι άσχετος αμ δεν ρωτάς κιόλας. Εχει βγει πρώτος σε σταυρούς δημ σύμβουλος.

   • astefan avatar
    astefan @ Tassos 21/07/2010 21:13:27

    Δεν είσαι από τη Θεσσαλονίκη.
    Λες συνειδητά ψέμματα.

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ Tassos 22/07/2010 18:52:29

    Τάσο

    Ξεχνάνε επίσης,όσοι ΝΔημοκράτες παραμένουν αμετανόητοι, ότι τη μεγάλη ξεφτίλα τη φάγαμε από τις προηγούμενες σιωπές Καραμανλή.
    Τότε που βλέπαμε τα όνειρά μας να ξεφτίζουν και όσες προσδοκίες είχαμε επενδύσει για μια άλλη Ελλάδα να ξεσχίζονται.
    Τότε που όλοι βλέπαμε και ο μόνος που δεν έβλεπε ήταν ο Καραμανλής.
    Τότε που περιμέναμε ότι κάτι θα κάνει,τότε που ενθαρύναμε ο ένας τον άλλο ότι δεν μπορεί ο Καραμανλής να μην αντιλαμβάνεται το πλιάτσικο και τη ρεμούλα σε όλα τα υπουργεία και πισυεύαμε οτι θα αστράψει και θα βροντήξει.
    Και τελικά το μόνο που έκανε είναι να τα βροντήξει.
    Αν δεν τον ξεπεράσουμε όσο είναι νωρίς,δυστυχώς θα μας πάρει μαζί του στην απαξίωση και τη λήθη.
    Οσο καθυστερεί η ΝΔ να κόψει το λώρο μαζί του θα μετράει τα ποσοστά τρίτου κόμματος.
    Οποιος έχει επαφή με την κοινωνία το ξέρει.
    Η μεγαλύτερη απαξίωση της πολιτικής από την κοινωνία έγινε επί ημερών Καραμανλή.
    Τότε που στη ΔΕΘ έπερνε επάνω του Ρουσόπουλο-Βουλγαράκη
    τότε που έκλινε τη βουλή για να μη ξανανοίξει μέχρι τις εκλογές,
    τότε που απέσυρε από τη βουλή τη ΝΔ για το βατοπαίδιο,
    τότε που το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η παραγραφή και πήγαινε στις ανεξήγητες εκλογές παράδοσης,
    τότε που ντρεπόμαστε πολύ,ντρεπόμαστε,ντρεπόμαστε όσο δεν είχαμε ντραπεί ποτέ.
    Οσοι βέβαι είχαμε φιλότιμο.

  • takis avatar
   takis @ DeltaLamda 21/07/2010 08:00:25

   Πάντως στη βουλή μίλησε πρόσφατα. Καταψήφισε ξεκάθαρα το ασφαλιστικό, υπερψηφίζοντας τα δύο άρθρα που του σφύριξε ο Σαμαράς. Και μάλιστα δύο φορές μίλησε, καθώς την πρώτη ήταν κλειστό το μικρόφωνο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ DeltaLamda 21/07/2010 20:59:17

   Πρώτος δημ σύμβουλος σε σταυρούς όλων των εποχών στη Θεσσαλονίκη βγήκε ο Φασούλας, ο οποίος όμως δεν πάτησε σε κανένα δημ. συμβούλιο, και ερωτηθείς επ αυτού απάντησε πως έχει πιο σημαντικές ασχολίες στη ζωή του.
   Μετά πήρε μεταγραφή στον ΟΣΦΠ, και ο Πειραιάς τον έχρισε ίνδαλμα και σωτήρα του!!!!!
   Ζωή σε λόγου μας.
   Όσο για τον Νίκ που ισχυρίζεται ότι ο ΚΚ πήγε κόντρα στο σύστημα, κάτι μου θυμίζει... ναι πράγματι , ο ΚΚ πρέπει να είναι η μετενσάρκωση του Τσέ.Άσχετα αν φέρνει πιο πολύ προς Μπελούσι.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Strange Attractor 21/07/2010 21:16:12

    Κατόπιν ο Φασούλας εξελέγη Δήμαρχος στο Πειραιά (χρόνια Ολυμπιακάρα βλέπεις!)για να τον σώσει και τα σκουπίδια ένιξαν την πόλη.
    Και σήμερα αναρτήθηκαν αφίσες στον Πειραιά έτερου σωτήρα της πόλης, του Μαντούβαλου, με τίτλο:
    "Πειραιάς μια πόλη Θρύλος" και
    "Σου δίνω το λόγω της τιμής μου"
    ......

 9. ΔΗΜ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
  ΔΗΜ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 21/07/2010 08:06:30

  1. Με τις εξελίξεις που υπάρχουν, ο Καραμανλής ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μιλίσει ΤΩΡΑ.
  Λυπάμαι που η παραπομπή οποιόυδήποτε λαμβάνεται ως ΚΑΤΑΔΙΚΗ !!! Για μας
  ο πιθανός κατηγορούμενος είναι καταδικασμένος.

  2. Μπορεί ο κ. Ζορμπάς να μας ενημερώσει, η κακουργηματική υπόθεση Θέμου Αναστασιάδη, με την γνωστή περιφορά της επιταγής των 5.000.000 Ευρώ στην Ευρώπη,περί ξεπλήματος μαύρου χρήματος που κατέληξε;
  Κάποιος μου είπε ότι πριν ξεφουσκώσει η ιστορία στο ΘΕΜΑ ο κ. Αναστασιάδης δημοσίευε κάτι για τον διορισμό της κόρης του κ. Ζορμπά;
  Αληθεύουν;;

 10. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 21/07/2010 08:07:57

  o καραμανλης θα μιλησει οταν ο κόσμος νιώσει ότι τα πράγματα είναι χειρότερα από όταν ήταν στο τέλος της δικής του διακυβέρνησης. όταν δηλαδή φτάσει το πράγμα στο απροχώρητο. τότε και μόνο τότε δεν θα τον κατασπαράξουν τα όρνεα των ΜΜΕ. διότι θα μπορεί να πει "λέγατε ότι εγώ τα έκανα μαντάρα αλλά κοιτάξτε το γιωργάκη.. τα έκανε χειρότερα"

 11. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 21/07/2010 08:10:48

  ασχετο, είδατε τα ποστ του τροκτικου σήμερα..? λες και είναι άλλο blog. λες και τα γράφει ο πάγκαλος !

 12. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 21/07/2010 08:35:22

  ο ανηψιος μου ειναι δυο ετων και σχεδον εχει μιλησει....εμεις ακομα περιμενουμε

  • trellakias avatar
   trellakias @ 30ς δρομος για τον κορυδαλλο 22/07/2010 17:44:57

   Να σου ζήσει, να σου φέρνει, τσιγάρα στον .......κορυδαλλό!

 13. man8os avatar
  man8os 21/07/2010 08:39:59

  Ειναι καιρος να δωσει εξηγησεις για ολα.

 14. Greg avatar
  Greg 21/07/2010 08:44:55

  Πολύ κακό για το τίποτα! Ο Καραμανλής δεν έχει κάτι να πει. Οποιαδήποτε απορία, οποιουδήποτε, την έχει απαντήσει μέσα από τη διακυβέρνησή του. Κρίθηκε στις εκλογές. Ασχολούμαστε με το παρόν και το μέλλον, όχι με το παρελθόν. Κάποιοι εσκεμμένα, άλλοι άθελά τους, πετάνε την μπάλα στην εξέδρα στη σημερινή κρίσιμη πολιτική κατάσταση.

 15. denkserotipota avatar
  denkserotipota 21/07/2010 08:47:45

  Αν μιλήσει, πόσοι θα τον πιστέψουν;
  Αν μιλήσει, πόσοι θα πιαστούν από κάτι και θα το περιφέρουν επί μήνες;
  Σε ποιον να μιλήσει;

  Μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός και απάντηση μαζί.

 16. Niklar avatar
  Niklar 21/07/2010 08:49:14

  Πάλι για την παγκόσμια διακυβέρνηση ο γιώργος, το χει βγάλει απο τα μάτια,Ο ΘΕΟΣ να βάλει το χέρι του!!!!
  http://www.hbnews.gr/permalink/37258.html

 17. Γιάννης avatar
  Γιάννης 21/07/2010 09:09:38

  Τι να πει ρε παιδιά,αστειεύεστε τώρα;Πως να δικαιολογήσει αυτό το χαμό που αποκαλύπτεται μέρα παρά μέρα.Τον πολέμησαν,ΧΑ.Ας ήταν αυτός ικανός και αποφασιστικός και θα σας έλεγα εγώ.
  Ο Καραμανλής΄ήταν ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Γιάννης 21/07/2010 12:26:49

   ο πολιτικός φίλε δεν είναι Θεός. Αντλεί τη δύναμη του από το λαό. Όταν ο λαός μεταξύ αγωγών, ανοιγμα στη Ρωσία, όχι στο Αναν, και ενός αξιοπρεπούς πολιτικού, επιλέγει για πρωθυπουργό το αμερικανάκι που είπε ναι στο Αναν, που για τη καρέκλα μπορεί να κάνει τα πάντα και να ενδώσει σε όποιον χρειαστεί, τότε τι να κάνει ο Καραμανλής; Φυσικά και έκανε λάθη. ο λαός ψήφισε τον γαπ για ένα λόγο, για τον οποίο ο Καραμανλής δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Καραμανλής είχε την ατυχία να πέσει μέσα στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κρίση. Ο γαπ είπε στο λαό λεφτά υπάρχουν και το πίστεψε το φυτό ο Έλληνας. Όταν ο λάος ψηφίζει με τέτοια κριτήρια εξορισμού ένας τίμιος πρωθυπουργός είναι αδύναμος. αν ο Καραμανλής ήταν λίγος, τότε ποιος ήταν πολύς; Συγκρίνετέ τον έναν προς έναν με όλους από το 80 και μέτα. Με αυτον που διέλυσε την οικονομία τη δεκαετία του 80, με αυτόν των ιμίων, του σκανδάλου του χρηματιστηρίου και της goldman sachs, και με τον Μητσοτάκη.

   • Redim avatar
    Redim @ Χρήστος 21/07/2010 21:15:23

    Είσαι πολύ σωστός. Κάθε λαό τον κυβερνάνε αυτοί που του αξίζουν. Αν μπορούσα να πάρω την οικογένεια μου και να φύγω από εδώ, θα ευχόμουν να μείνει για πάντα ο Γιωργάκης Πρωθυπουργός για να ολοκληρώσει την Πράσινη Ανάπτυξη

   • nGeorgiopoulos avatar
    nGeorgiopoulos @ Χρήστος 23/07/2010 01:47:27

    Ti axaristos pou einai autos o laos.

 18. geosid avatar
  geosid 21/07/2010 09:16:17

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ?ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?
  ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ,ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ
  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ,ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.
  ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ.

 19. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 21/07/2010 09:22:59

  Δεν πρέπει να απολογηθεί ο Καραμανλής. Πρέπει μέσα στη Βουλή να πεί την αλήθεια όπως την ξέρει. Και να τους κάνει σκόνη. Αυτό θα βοηθήσει και τον Σαμαρά γιατί πρέπει να μην απολογείται πλέον για ο,τιδήποτε, αλλά να κοιτάζει μπροστά.

 20. ataktos avatar
  ataktos 21/07/2010 10:24:32

  Πανικός στο Μαντρί...


  Μια μέρα ο τσοπάνης μάζεψε γύρω του όλα τα ζώα του μαντριού για να τους μιλήσει σοβαρά.
  «Αγαπημένα μου πρόβατα, λατρεμένα μου κατσίκια, τιμημένα μου σκυλιά. Ξέρετε όλα σας για την κρίση που επικρατεί. Το γάλα που παράγετε λιγοστεύει συνεχώς, και μου βγαίνει όλο και πιο ξινό. Το κατσιασμένο μαλλί σας μόλις σάς κουρέψω γεμίζει σκόρους. Το κρέας σας είναι σκληρό και άνοστο. Ενώ εκείνο το Ευρωπαϊκό γάλα… είναι όλο άρωμα και γλύκα… εκείνο το ινδικό μαλλί, είναι σαν μετάξι… εκείνα τα κινέζικα κρέατα… είναι δέκα φορές πιο φτηνά…
  Είμαι όμως ο τσομπάνης σας, από πάππο προς πάππο, και σάς αγαπώ απεριόριστα, γι’ αυτό και θα σάς σώσω. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό μόνος μου, γιατί εκείνος ο άθλιος, ο ακατονόμαστος, ο άχρηστος, ο προηγούμενος τσομπάνης ντε, σάς είχε κακομάθει με τζάμπα σανό, κι έκλεβε ασύστολα στα στέγαστρα και στις ποτίστρες.
  Τόσα χρόνια όμως έχουμε περάσει τόσα και τόσα μαζί… χαρές, λύπες, αγωνίες, επιτυχίες… Είμαι υπεύθυνος για σας, και πρέπει οπωσδήποτε να σάς σώσω, το θεωρώ χρέος μου. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρω, δύσκολες τόσο για σάς, όσο και για μένα.
  Γύρω τα πρόβατα είχαν σαστίσει. ακόμα και τα συνήθως φωνακλάδικα και θρασεία τσομπανόσκυλα άκουγαν άφωνα και σκυθρωπά. Ο Τσομπάνης συνέχισε, πιο χαμηλόφωνα:
  Μέσα σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να σώσω το Μαντρί, και θα το κάνω, όποιο κι αν είναι το κόστος. Το σκέφτηκα από δω, το σκέφτηκα από κει, μέχρι και έρπη έβγαλα, αλλά το αποφάσισα και δεν θα κάνω ε τίποτα πίσω, κι ας μην ξαναεκλεγώ ποτέ τσομπάνης:
  Θα σάς φέρω το λύκο...Πηγή: Μαύρος Γάτος

 21. Paranoia avatar
  Paranoia 21/07/2010 10:35:05

  "Ο κ. Καραμανλής πρέπει να μιλήσει επιτέλους"
  Τι να'πει μωρέ ο τεμπελχανάς; Ότι με την ραθυμία και την ανικανότητα του μας φόρτωσε στην πλάτη τον Γιωργάκη και τον Στρος Καν και συντήρησε στην πολιτική ζωή τις θυγατέρες και τους γιούς του κάθε πολιτικού βαμπίρ;

  Άντε μωρε, αφήστε τον, θα τον κρίνει η ιστορία και από ότι φαίνεται θα γράψει ότι δεν φημιζόταν για την εργατικότητα και την οξυδέρκειά του. Τα δε περί αγωγών και περήφανης εξωτερικής πολιτικής αφήστε τα για τα συνέδρια της οννεδ.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Paranoia 21/07/2010 10:49:03

   Μην εκνευρίζεσαι, υπομονή όλα με την ώρα τους....

   οι Έλληνες πρέπει να φάνε την ψ@@@ά και μετά να μουτζωθούν και μετά να βάλουν - ίσως - μυαλό....

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ ΑΡΚΑΣ 21/07/2010 11:04:42

    Ασχέτως του αν διαφωνούμε στο αν πρέπει να μιλήσει ή όχι, σε ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι δεν ήταν τέρας εργατικότητας ο ΚΚ. Για να ξεκαθαρίσω, η κωπηλασία, η ποδηλασία και οι συνεντεύξεις δεν θεωρούνται εργασία ούτε δείχνουν εργατικό άνθρωπο. Από την άλλη το συμφέρον της χώρας είναι πάνω από πρόσωπα και παρατάξεις. Και το συμφέρον της χώρας επιβάλλει ηγεσία με Αντώνη Σαμαρά. Το πρόβλημα δεν είναι στο πρόσωπο, αλλά στο όχημα με το οποίο ο Σαμαράς θα έρθει στην εξουσία. Για να είναι η ΝΔ το όχημα αυτό πρέπει να τον βοηθήσει ο Καραμανλής. Δεν εννοώ να προσφερθεί ως σφάγιο στα Νταβατζοκάναλα ούτε να μιλήσει για τις φωτιές και τον Δεκέμβρη, αλλά να πει σε Πάκηδες και στο λοιπό σκυλολόι να αποχωρήσει διακριτικά αλλά άμεσα.

  • ελλην της εσπεριας avatar
   ελλην της εσπεριας @ Paranoia 21/07/2010 16:05:54

   ΕΛΑ ΠΡΟΚΟΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΕΜΠΕΛΗ.ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΕΜΠΕΛΗ;;;;;;ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΣΑΓΓΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!!!!!ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΑΠ ΜΟΝΟΝ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ!!!!

 22. xristos avatar
  xristos 21/07/2010 10:48:08

  Τέρμα πια στη θολή ένοχη και γι'αυτό αποιδεολογικοποιημένη ΝΔ του χθέσ.¨Οσο για τον μετριότατο Καραμανλή πιστεύω ότι κάνει κάτι σαν κι'αυτό που αναφέρεται στη δίκη του Κάφκα.Σιωπώντασ δείχνει μετρημένοσ και σοβαρόσ αν όμωσ αρχίσει να μιλά...

 23. MAN avatar
  MAN 21/07/2010 10:58:54

  ..ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ Paranoia ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ""ΕΓΚΡΙΤΟ"" MARIANNE.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ MAN 21/07/2010 12:30:48

   ακριβώς. η ημιμάθεια μας είναι απίστευτη.

 24. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 21/07/2010 11:05:45

  Αντί να ασχολούνται οι πολιτικοί με τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών, οι πολίτες ασχολούνται με τις ανησυχίες, τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις μύχιες σκέψεις των πολιτικών.
  Σημεία των καιρών.

 25. Green St avatar
  Green St 21/07/2010 11:15:34

  O Καραμανλής κάνει πολύ καλά που σιωπά. Αν βγεί να μιλήσει πολύ απλά θα δώσει στόχο για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα. Επίσης ό,τι είχε να πει για την οικονομία ή τα εθνικα θέματα τα έχει ήδη πει, ας τον ακούγαμε τότε και ας αποφασίζαμε (ψηφίζαμε) με περισσότερη σύνεση.
  Ωστόσο κάνετε λάθος να έχετε τον Καραμανλή τόσο ψηλά στην εκτίμησή σας. Από την μια βέβαια του έχουν χρεώσει έως και την Μικρασιατική καταστροφή από την άλλη δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει το κλίμα, για να αποτρέψει συμπεριφορές, για να συμμαζέψει το παρασκήνιο. Ο Καραμανλής είναι το ποντίκι σε αυτό το κυνήγι και το σύστημα η γάτα. Δυστυχώς!!!

 26. armageddon avatar
  armageddon 21/07/2010 11:16:58

  Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι ,τον Καραμανλή πρέπει να καλέσουν
  να απολογηθή και οχι να λέει πέρνω την ευθήνη ,το μάρμαρο το πλήρωσε
  ο Λαός.

 27. ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ avatar
  ΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗΣ 21/07/2010 11:17:12

  τα σκανδαλα πρεπει ολα να διερευνυθουν, αν πιεσει ο σαμαρας θα ειναι προς οφελος της Ν.Δ, Αν οχι 20% κ πολυ ειναι...Η Ελλαδα χρειαζεταιξεκαθαρισμα...οποιος το κανει θα ειναι ο πολιτικος των επομενων 20 χρονων...επιτελους ασ μπει καποιος στη φθλακη !!!!

 28. makis avatar
  makis 21/07/2010 11:43:19

  O δυστυχης Σαμαρας εχει μια κοινοβουλευτικη ομαδα που αν περνουσε απο το χερι του,θα την εδιωχνε με τις κλωτσιες,ομως τι να κανει?Αυτους εχει μ'αυτους θα πορρευτει.
  Η γνωμη μου ειναι οτι χρειαζονται εκλογες με ΛΙΣΤΑ,ωστε να σπασουν τα στεγανα των εξαρτησεων και των τηλεκυνηγων ψηφων.
  Οσο ειναι ομηροι οι αρχηγοι(του Αβερελ περιλαμβανομενου)του καθε παραθυρατου καραγκιοζη,προκοπη δεν γινεται.

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ makis 21/07/2010 11:52:46

   Φίλτατε, ο δυστυχής Σαμαράς είχε τρεις ευκαιρίες μέχρι τώρα τις οποίες έχει χάσει: Υποψηφιότητες δημάρχων Αθήνα/Θεσσαλονίκη, πρόταση Πειραιώς για ΑΤΕ-ΤΤ και τσάρκα Τούρκων στο Αιγαίο. Και στα τρια είχε την ευκαιρία να πάρει την πρωτοβουλία και να δείξει με πράξεις την αξία του.
   Όσον αφορά το επιχείρημα περί κοινοβουλευτικής ομάδας, στελεχιακού δυναμικού κλπ, ρίχτε μια ματιά στον Τζέφρυ: το μαγαζί το τρέχει ο Παμπούκης με τους δικούς του και όχι το τσίρκο που ονομάζεται υπουργικό συμβούλιο ή οι διαχρονικοί Πασόκοι (Βασούλα, Παπουτσής, Παναγιωτακο κλπ). Δύσκολο να πιστέψω οτι ο Σαμαράς ένα χρόνο τώρα δεν έχει αντίστοιχα δικούς του ανθρώπους τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει στο κόμμα, ειδικά με 500.000 φήφους αποκλειστικά δικούς του.
   Επομένως, τι κάνουμε εμείς οι αμνοί;

 29. chrisss avatar
  chrisss 21/07/2010 11:43:53

  Τον Καραμανλή τον έκρινε όντως κατ' αρχήν η ιστορία, ως ένα ανίκανο κυβερνήτη. Αυτό δυστυχώς δεν χωρά αμφιβολία.
  Τον έκρινε επίσης και ο κόσμος της ΝΔ ως ένα κακό πρόεδρο, ο οποίος δεν κατάφερε τίποτα το αξιόλογο στο εσωτερικό του κόμματος..να θυμίσω την μηδενική παραγωγή νέων στελεχών και την εξαφάνιση οποιωνδήποτε ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις από τους Λουληδοσουφλίαδες..
  ουσιαστικά μίκρυνε την ομπρέλα της κεντροδεξιάς και κατάντησε να απευθύνεται μόνο σε κομματικά στελέχη και συναισθηματικά δεμένα άτομα με την παράταξη..
  Δεν ενέπνευσε ο Καραμανλής,δυστυχώς..
  Δεν προχώρησε σε όσα έπρεπε και χρωστούσε στον κόσμο που τον ψήφισε και δεν εννοώ διορισμούς στο δημόσιο,το αντίθετο μάλιστα..
  Αν κάτι τον δέσμευε, αν κάτι τον περιόριζε, αν κάποιος τον απειλούσε για κάτι..ας βγεί να εξηγηθεί..σαν άντρας..σαν δεξιός..αν είναι..
  αλλιώς καλά κάνει και κάνει μπάνια..στην θέση του, θα έφευγα και από την Ελλάδα..και από την ΝΔ..για να μην θυμίζω σε κανένα την καταστροφή που έφερα πρωτίστως για το κόμμα μου και ύστερα εξετάζουμε και το τι έκανε για την Ελλάδα,γιατί οφείλω να ομολογήσω πως δεν είμαι ακόμα απόλυτα πεπεισμένος για τις μεγάλες ευθύνες που του καταλογίζουν..
  Ο κύριος Καραμανλής ήταν ένας ολίγιστος, τον οποίο παρακαλούσαν να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και αυτός, αντί να ενθουσιαστεί με την προοπτική αυτή, όπως κάθε φιλόδοξος άνθρωπος με όνειρα, έκανε ναζάκια..
  Ας σταματήσουμε επίσης αυτήν την καραμέλα με τις δήθεν ρεαλιστικές εξαγκελίες που έκανε προεκλογικά..μετά από 5,5 χρόνια..είναι σαν κακόγουστο αστείο..ο ΚΚ θα έβγαινε ,όπως εύστοχα έγραψε κάποιος, το 2004 ακόμα και αν δήλωνε μαοικός..το ίδιο θα συνέβαινε και με την ήττα του το 2009..ήταν αναπόφευκτη..
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ο Σαμαράς έχει ακολουθήσει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο..έφυγε περήφανος από το κόμμα τότε, δεν πρόδωσε τις θέσεις του και την τιμή του..περίμενε στωικά τη στιγμή που η ιστορία θα έκανε τον κύκλο της και θα ζητούσε την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή..το έκανε..και τώρα τι?
  τώρα περιμένουμε τα πάντα από τον Σαμαρά τον κατακρίνουμε με την πρώτη άστοχη δήλωση, με την πρώτη άστοχη κίνηση..λες και δεν θυμάστε όλοι( και εγώ μέσα σε αυτούς) ότι μέχρι και πρίν την μεγάλη ήττα της ΝΔ φωνάζαμε όλοι μαζί με τον Καραμανλη..ότι ήθελαν(εδώ δεν με βάζω μέσα -ευτυχώς) να παραμείνει ο ΚΚ αρχηγός της ΝΔ..αντί να αυτοκτονήσουμε ομαδικά, όπως θα έπρεπε να έχει κάνει και το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, βρέθηκε ένας άνθρωπος και μας χάρισε ξανά την ελπίδα..και τον κατακρίνουμε επειδή επέλεξε τον Σκόρδα για διευθυντή του κόμματος..λές και μας πέφτει λόγος για το ποιός θα διοικεί στα γραφεία της Συγγρού..λες και έκανε κανέναν τεράστιο συμβιβασμό..επέλεξε ένα μεσσαίο κομματικό στέλεχος, αδιάφορο για τον περισσότερο κόσμο..δεν συμφωνώ με όσα έχει κάνει και έχει πεί ο Σαμαράς, η αλήθεια είναι πως περιμένω περισσότερα, ειδικά σε αυτήν την καταραμένη επικοινωνιακή πολιτκή..αλλά έλεος με την κριτική στο πρόσωπό του..ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ!!
  ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΣΑ ΕΜΕΙΝΕ Η ΝΔ..ΒΑΛΤΩΝΟΥΝ..ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ..ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ..Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ..ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ

 30. ganasta avatar
  ganasta 21/07/2010 11:44:25

  Το να τσουβαλιάζεις ανθρώπους με γενικότητες δεν είναι και τόσο έντιμο. Άλλο υπουργός, άλλο κομματικό στέλεχος , άλλο βουλευτής. Να είσαι λοιπόν προσεκτικός όταν αναφέρεις ονόματα.

 31. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 21/07/2010 11:53:40

  Πόσα χρόνια χρειάστηκε ο μπάρμπας του Κ,Κ .για να μιλήσει,11 ακριβώς ,γύρισε σωτήρας και από εκεί και πέρα πρόσεχε όλες τις λακούβες ,καθάρισε με δημοψήφισμα την Βασιλεία ,η οποία παρόλο που τον επέβαλλε στην πολιτική ,όταν άρχισε να διαφοροποιείτε ,άρχισε ένας λυσαλέος πόλεμος εναντίων του, με αποκορύφομα την δολοφονία από το παρακράτος του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη,αναγκαζοντάς τον να πει την περιβόητη φράση επιτέλους ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο.
  Δυστυχώς σήμερα τον ρόλο της Βασιλείας τον παίζουν πέντε με έξι οικογένειες που κατέχουν τον πλούτο στην Ελλάδα και κρυβόμενοι πίσω απο τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ,επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό μια νέα μορφής τρομοκρατία ,κατατρομοκρατώντας τον στα δελτία των 8 αφού φυσικά είχαν ανατρέψει τον Κ.Κ. με απαξιωτικό τρόπο.
  Κ.Κ. αν θέλεις την γνώμη μου ,θα στο πώ λαικά-μάγκικα .ΜΟΥΓΚΑ και πάλι ΜΟΥΓΚΑ, παριμένουν να σε ξεσκίσουν και άσε τον ΦΑΚΤΟΡΑ να γράφει ότι θέλει.
  Και επιτέλους επειδή κάτι μου λέει ότι στο ίδιο έργο είμαστε θεατές, ας αντρέξουμε στα γεγονότα πρίν την πτώση Κων/νου ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ του μεγάλου μήπως βγάλουμε κάνα λαβράκι,γιατί ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνετε με απόλυτη ακρίβεια.

 32. ganasta avatar
  ganasta 21/07/2010 11:57:57

  Γιατί έχω την εντύπωση ότι είσαι πράσινος ψευτοσαμαρικέ;

 33. Dimi avatar
  Dimi 21/07/2010 12:06:54

  H εκκωφαντική σιωπή της σχολής Καραμανλή, μιλάει Τόμους!
  Σε όσους κι όσες μπορούν να τους διαβάσουν..

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Dimi 21/07/2010 12:21:20

   Συμφωνώ για την αξία της σιωπής. Το "Η Κύπρος είναι μακριά" είναι σύμφωνο με την εκκωφαντική σιωπή της σχολής Καραμανλή ή εκεί ισχύει το "στέγνωσα την ψυχή μου", οπότε μάλλον η σχολή έχει και κλάδους;

   • Dimi avatar
    Dimi @ Bodinus1576 21/07/2010 13:12:09

    @ Bodinus1576

    Είναι προφανές, ότι δεν μπορείτε να διαβάσετε τους Τόμους της σιωπής.

 34. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/07/2010 12:19:03

  Xαιρετα μου τον πλατανο.-

  ΠΠ

 35. Βασίλης avatar
  Βασίλης 21/07/2010 12:24:36

  Συμφωνώ με όσους έχουν τη γνώμη, ότι ο Καραμανλής δεν πρέπει να μιλήσει.

  Έχει σίγουρα πολύ βαριές ευθύνες, διότι του ξέφυγε η κατάσταση, διότι έχασε τον έλεγχο στους υπουργούς του και στην οικονομία, διότι ανέχθηκε άθλιες συμπεριφορές από υπουργούς και στελέχη της παράταξης, διότι είχε καθυστερημένα αντανακλαστικά, διότι δεν αποκεφάλισε θλιβερά άτομα, διότι δεν ζήτησε την παραίτηση κάποιων, διότι ανέχθηκε και στήριξε τη συμπεριφορά Βουλγαράκη, δεν απέπεμψε τον άθλιο Παυλίδη, διότι κάηκε η Ηλεία, η Αθήνα και 67 άνθρωποι και δεν βρήκε κάποιο υπεύθυνο να τον απολύσει κ.α. Και όλα αυτά, μολονότι ήταν ένας πανίσχυρος ως πρωθυπουργός.

  Ο Καραμανλής εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την εξουσία, διότι προσπάθησε να απογαλακτιστεί από τον κυρίαρχο κηδεμόνα της Ελλάδας.

  Πάρτε το χαμπάρι. Οι Αμερικάνοι κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους με κεντροαριστερές κυβερνήσεις. Είτα μας αρέσει, είτε όχι.

  1) Πρωθυπουργός της κυβέρνησης που τερμάτισε τον εμφύλιο, ο αρχηγός των φιλελευθέρων Θεμ. Σοφούλης.
  2) Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος: Είσοδος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, τα στρατοδικεία και τα αποσπάσματα στο φόρτε τους.
  3) Ο Καραμανλής τα έβαλε με το στήριγμα της Αμερικάνικης πολιτικής, τα ανάκτορα και ανατράπηκε. Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου.
  4) Στα 36 μεταπολιτευτικά χρόνια: ΠΑΣΟΚ:20, ΝΔ:16
  5) Οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές και ας μη αναφερθούμε.
  6) Κώστας Καραμανλής: Σχέδιο Ανάν:ΟΧΙ, Βουκουρέστι:ΒΕΤΟ, Αγωγοί, Ρωσικοί εξοπλισμοί.
  7) Ανδρέας Παπανδρέου: Είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας, ΔΝΤ, μυστική διπλωματία και γνωστό αμερικάνικων προδιαγραφών αποτέλεσμα.

  Γιατί λοιπόν να μιλήσει ο Καραμανλής; Για να τον κάνουν ρόμπα τα γνωστά και μη εξαιρετέα παπαγαλάκια, αυτά που έχουν αναγορεύσει σε εθνάρχη και μέγα πρωθυπουργό, ένα ανοητεύοντα. Ένα ανεκδιήγητο τύπο που με τα μέτρα που έλαβε, "πηδάει" τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους και που είχε το απύθμενο θράσος στο "συμόσιο της Σύμης" να προβεί στις παρακάτω δηλώσεις "μεγατόνων". Άραγε καταλαβαίνει τι κάνει και τι λέει.

  * Πρώτον, τα αίτια της κρίσης, σε πλανητικό επίπεδο, δεν είναι τα συστήματα της πρόνοιας, αλλά η κοινωνική ανισότητα, που υπάρχει στον κόσμο και η συγκέντρωση τεράστιου πλούτου και εξουσίας στα χέρια λίγων.
  * Και δεύτερον, ότι η έξοδος από την κρίση απαιτεί σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος, διαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και ελέγχων.

  Και όμως τα ΜΜΕ, που σχεδόν όλα είναι δικά του και τον λιβανίζουν νυχθημερόν, δεν τον πήραν με τις πέτρες:

  Αν όλα αυτά τα είχε κάνει και πει ο Καραμανλής, θα είχαμε ένα σήριαλ τύπου Φώσκολου, να σέρνεται επί πολλές εβδομάδες στα ΜΜΕ. Θα τον είχαν ξεσκίσει σας λέγω. Εδώ τον ξέσκισαν γιατί ο Ζαχόπουλος το έκανε με τη γραμματέα του και όταν έγινε γνωστό, φούνταρε στο κενό. Ο άνθρωπος είχε ευαισθησία, δεν έφαγε χρήμα. Και όμως επί δύο μήνες λιθοβολούσαν το Καραμανλή, γιατί δεν τον έδεσε κόμπο στο Ζαχόπουλο.

  Δεν συμφέρει την παράταξη, ειδικά αυτή την ώρα, να μιλήσει ο Καραμανλής. Θα ξεσκίσουν και το Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία.

  Εγώ πιστεύω ότι ο Αγγέλου, γνώριζε και γνωρίζει ότι πρέπει να υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας. Τώρα κάποιοι λίγοι, πχ Δούκας, Θεοδώρα κ.α. βγάζουν την ουρά τους απ΄έξω. Γιατί είναι ελάχιστοι.

  Ο Δούκας ο ολιγοστός. Υπουργός. Υπεύθυνος. Τι μας λέει;; Ότι για να μη χάσει τη καρέκλα του, εκτέλεσε ότι του ζήτησε ο Αγγέλου. Ούτε ευθύνη, ούτε τιμή.

  Θεοδώρα η απαίσια: ΥΠΕΞ. Διεκδικητής της αρχηγίας. Τι μας λέει;; Απουσίαζα και δεν γνώριζα... Έπρεπε να μιλήσω για αυτά που έβλεπα... Ντροπή ρε κατίνα του κερατά, που ήθελες και να μας κυβερνήσεις...

  Ο Καραμανλής θα πρέπει να μιλήσει, όταν θα έρθει η κατάλληλα ώρα. Το οφείλει.

  Εγώ που έφυγα από την Αθήνα για να μη ψηφίσω και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές του Οκτωβρίου/2009, δεν θα κτυπήσω ποτέ αυτόν που είναι στο καναβάτσο.

  Κρατηθείτε λίγο βρε παιδάκια. Λίγο τσίπα δεν βλάπτει...

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Βασίλης 21/07/2010 12:30:30

   Παρόλα αυτά το να διεκολύνει τον Σαμαρά ζητώντας, όχι απαραίτητα δημόσια, από τους πρώην στενούς και ανίκανους όπως αποδείχτηκαν συνεργάτες του να φύγουν δεν τον μειώνει.

  • nick avatar
   nick @ Βασίλης 21/07/2010 13:23:46

   Εσύ που έλειπες αγαπητέ από την Αθήνα για να μη ψηφίσεις Καραμανλή στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές είσαι συνυπεύθυνος για το κατάντημα της χώρας. Και εσύ και πολλοί άλλοι που έκαναν το ίδιο (και γνωρίζω αρκετούς).
   Εσείς οι "δυσαρεστημένοι" δεν γνωρίζατε ότι μη ψηφίζοντας Καραμανλή ανοίγετε το δρόμο στη Νέα Τάξη Πραγμάτων να επιβάλλει τις παγκοσμιοποιητικές αηδίες της στον τόπο; Δεν ξέρατε ότι αν δεν κερδίσει ο Καραμανλής, θα εκλεγεί ο ΓΑΠ;
   Δεν ξέρατε τι πρεσβεύει ο ΓΑΠ; Δε βλέπατε ότι όλα τα συμφέροντα και οι διαπλεκόμενοι έβριζαν τον Καραμανλή και στήριζαν μέχρι αηδίας ΓΑΠ; Γιατί νομίζετε ότι το έκαναν αυτό; Για το καλό του λαού;
   Και τελικά ποια η διαφορά σας από τους λοβοτομημένους Έλληνες που έτρεξαν στις 4 Οκτώβρη να πάρουν 1,5% αύξηση ψηφίζοντας τον "λεφτά υπάρχουν". Ποια η διαφορά σας από αυτούς που έδωσαν 44% σε έναν επικίνδυνο για να χειριστεί τα εθνικά μας θέματα; Ποια η διαφορά σας από αυτούς που ενημερώνονται από τα νταβατζοκάναλα και τις κυριακάτικες φυλλάδες της διαπλοκής;
   Νομίζετε ότι διαφέρετε επειδή δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ και απλά επιλέξατε την αποχή; Ε λοιπόν, ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε και ας μην το ξέρετε. Όποιος δεν ψήφισε Καραμανλή τον Οκτώβρη, ουσιαστικά ψήφισε ΓΑΠ, έκανε το χατίρι των νταβάδων και τώρα λούζεται της συνέπειες της αποχής του και του ΔΝΤ. Εμείς οι άλλοι τι φταίμε;

   • armatistis avatar
    armatistis @ nick 21/07/2010 13:41:23

    Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

   • nick avatar
    nick @ nick 21/07/2010 14:17:39

    Στηρίζεις Τσολάκογλου και ΔΝΤ ε; Κουράγιο...

   • armatistis avatar
    armatistis @ nick 21/07/2010 16:35:04

    Αν υποστηρίξω και εγώ τη γενική παπαρια, δηλαδή "να μιλήσει ο Καραμανλής", θα σημαίνει ότι δεν υποστηρίζω Τσολάκογλου και ΔΝΤ;;

    Κατά το μυαλό σου και τα λόγια σου.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ nick 21/07/2010 18:53:10

    @nick
    Η κριτική σου θα είχε νόημα αν η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν απλώς ανίκανη. Γιατί τότε θα λέγαμε, προσπάθησε ο καημένος, αλλά δεν του βγήκε, δεν τον άφησαν.
    Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή ήταν ένα σκάνδαλο από την πρώτη μέρα ως την τελευταία. Από τον Ρουσσόπουλο μέχρι τον προεδρίσκο τής τάδε Τ.Ο., η εξουσία έκανε τους Νεοδημοκράτες (τα στελέχη, όχι τους ψηφοφόρους) να ΞΕΣΑΛΩΣΟΥΝ και να κλέβουν ασύστολα με βουλιμία.
    Δεν μπορείς να ζητάς από τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, από αγνούς ανθρώπους που έδιναν αγώνες για να φύγει η πράσινη φασιστική μαφία, να υπερασπιστούν τα καθάρματα που στελέχωναν τη διοικητική μηχανή των κυβερνήσεων Καραμανλή, ούτε τον ίδιο τον Καραμανλή που δεν είχε τα κότσια να σχολάσει τον Βουλγαράκη από την κυβέρνηση μόλις δύο μέρες πριν ο Βουλγαράκης παραιτηθεί από μόνος του.

   • nick avatar
    nick @ nick 21/07/2010 20:03:57

    @Στέργιος
    Τώρα αισθάνεσαι όμορφα που σε κυβερνάει "η πράσινη φασιστική μαφία" ξανά; Είναι ωραία;

 36. lypon avatar
  lypon 21/07/2010 12:27:41

  Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι, σας παρακολουθώ να αντιδικείτε στο περίφημον και δοκιμασμένον, ου μην αλλά και αδιέξοδον στυλ «ο δικός μου μεγάλος αδερφός δέρνει το δικό σου μεγάλο αδερφό».

  Αλήθεια, πότε θα το πάρετε απόφαση ότι, το να θεωρείτε ότι ότι π.χ. ο Σημίτης ήταν καλύτερος από τον Καραμανλή, ή ότι ο Αντωνάκης θα τα καταφέρει καλύτερα από το Γιωργάκη είναι η εκατοστή επανάληψη ενός καταδικασμένου παιχνιδιού, και κάθε νέος γύρος μας φέρνει πιο κοντά στο χάος.

  Αυτό που θα προσδοκούσα από σκεπτόμενους ανθρώπους είναι, κάθε γύρος να μας φέρνει πιο κοντά στην αυτογνωσία. Στην αντιμετώπιση του γεγονότος ότι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι πολιτικοί είναι μέρος του ίδιου σαπισμένου συστήματος και τίποτα δε μπορούμε να προσδοκούμε από αυτούς.

  Νέες δομές χρειάζονται, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι. Και δυστυχώς, μόνο με μη-κατεστημένες διαδικασίες θα δείτε να συντελείται αυτή η αλλαγή.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ lypon 21/07/2010 15:08:18

   δώσε ένα απτό παράδειγμα "νέου", για να γίνεις αντιληπτός. Αν δεν έχεις, τα λόγια είναι περιττά. Και οι συγκρίσεις σου απαράδεκτες.

   • lypon avatar
    lypon @ δρόμος 22/07/2010 08:53:28

    Αγαπητέ, αν υπάρχει παράδειγμα δεν είναι "νέο". Το βάρος του μηνύματος βρίσκεται στη φράση "μη-κατεστημένες διαδικασίες", που μπορεί να σημαίνει από συσπείρωση των πολιτών σε Ενώσεις Καταναλωτών ως επανάσταση.

    Και εσύ μιλάς για απαράδεκτες συγκρίσεις...

    Λυπούμαι, κουκιά τρως, κουκιά μολογάς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 22/07/2010 09:12:13

    Μην πετάτε ρε έτσι τη μπάλα στην κερκίδα! Πες μας τι εννοείς σου είπε η δρόμος, δεν σου είπε να δώσεις "παλιό" παράδειγμα.

    Μέχρι να μας πεις τι εννοείς, την παρτίδα την κερδίζει η δρόμος.

 37. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 21/07/2010 12:29:30

  Η κυβέρνηση της χώρας έχει αποφασίσει να δώσει τη χώρα προίκα στην αθλιότητα και εσείς ασχολείστε με το αν πρέπει να μιλήσει ή όχι ο Καραμανλής, όταν είναι οφθαλμοφανές ότι προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στο παρελθόν.
  Και μικρό παιδί να είσαι καταλαβαίνεις ότι η τεράστια εγγύηση που επέβαλαν στον Αγγέλου, γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά που αφήνει σαφείς υπόνοιες για μεροληψία, έχει ως στόχο τον Κ. Καραμανλή.

  Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή τίποτα δεν τους βγαίνει επικοινωνιακά.
  Μετά την άρνηση της κοινωνίας να ταυτιστεί με τις επιλογές της κυβέρνησης έχασαν κάθε ελπίδα να χωρίσουν τη χώρα σε υποστηρικτές και πολέμιους του μνημονίου, πράγμα που θα δημιουργούσε πεδίο για κατασκευή πολιτικής βάσης που θα νομιμοποιούσε τις επιλογές τους.
  Σήμερα, η κυβέρνηση είναι στη μέση του πουθενά χωρίς επικοινωνιακά όπλα, γ αυτό «έβγαλαν από το ντουλάπι» την «υπεύθυνη διακυβέρνηση» και την επίθεση κατά Καραμανλή.

  • armatistis avatar
   armatistis @ o βουνίσιος 21/07/2010 13:52:41

   Δυστυχώς όλοι αυτοί που από αυτο το μπλογκ, ζητούν να μιλήσει ο Καραμανλής, δηλαδή ζητούν την σταύρωση του, δεν έχουν καταλάβει, ότι στη πραγματικότητα ρίχνουν λάδι στις μυλόπετρες που αλέθουν το έθνος, το λαό και την Ελλάδα. Όλοι θα αρχίσουν να συζητάνε για το τι είπε ο Καραμανλής και οι μυλόπετρες θα γυρίζουν ακούραστα και ανεμπόδιστα.

   Ο Καραμανλής μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε λειψός. Μας τελείωσε.

   Όσοι θέλουν ας αρχίσουν να λιθοβολούν πτώματα.

   Είναι σαν κάποιο πάπα, που έβγάλε από το τάφο το σκελετό του προηγούμενου, τον ντύσανε με τα άμφιά του, τον κάθησαν στο εδώλειο, τον καταδικάσαν σε καθαίρεση και θάνατο, τον ξέντυσαν από τα άμφια και αποκεφάλισαν το σκελετό.

   Μπορείτε να συνεχίσετε. Υπάρχουν παραδείγματα.

   • nick avatar
    nick @ armatistis 21/07/2010 14:18:41

    Ενώ ο ΓΑΠ μετρήθηκε, ζυγίστηκε και βρέθηκε επαρκής. Λεφτααά υπάρχουν...........

 38. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 21/07/2010 12:36:05

  ...Ο υπεύθυνος Γιώργος και ο ανεύθυνος Κώστας!

 39. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2010 12:39:53

  To προβλημα της ομιλιας Καραμανλη αφορα κυριως τα οικονομικα.Τα υπολοιπα περι σκανδαλων ειναι παραφιλολογια του ΠΑΣΟΚ.
  Ηδη ομως ο Σαμαρας δεν χρειαζεται καμμια ομιλια Καραμανλη.Αν διαβασετε το προγραμμα της ΝΔ που παρουσιασθηκε εκτος απο το μελλον περιεχει και πολλα στοιχεια για το παρελθον,το ελλειμμα,τη διακριση σε κυκλικο και διαρθρωτικο,τα λαθη της ΝΔ και τα λαθη του Παπανδρεου και πως φθασαμε ως εδω.
  Επομενως η "απολογια" ή η αποψη της ΝΔ για την οικονομια εχει γινει,υπαρχει δημοσιευμενη στο site απο τη νεα ηγεσια και δεν χρειαζεται κανεις Καραμανλης να μιλησει.
  Εγω φυσικα θα ειχα τελειως αλλες ερωτησεις να του κανω κυριως για την ανοχη στο παρακρατος των αναρχικων αλλα αυτα φαινεται να μην ενδιαφερουν πολλους.

  • tiramola avatar
   tiramola @ ψυχραιμια 21/07/2010 12:51:30

   Ψυχραιμία επειδή κάνεις λόγο για πασοκική παραφιλολογία.
   Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αντάλλαξαν τη λίμνη με οικόπεδα και ακίνητα του δημοσίου?

   • anonymous avatar
    anonymous @ tiramola 21/07/2010 14:52:07

    1) Γιατί αυτό ζήτησε η τοπική κοινωνία και είχε ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ
    2) Γιατί αυτό ζήτησαν οι Μασόνοι, για να φάνε τα ακίνητα, και επίσης είχε ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ.

    Όποια από τις 2 εκδοχές θέλεις πάρε.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ tiramola 21/07/2010 16:50:52

    H προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ηθελαν να ενισχυσουν το μοναστηρι και να το κανουν ενα ειδος θρησκευτικου κεντρου με επιρροη διεθνως.
    Ο Εφραιμ αλλωστε ειναι αδελφος του Κυπριου πολοτικου Κουτσου που ηταν στυλοβατης του ΟΧΙ στο σχεδιο Αναν.Ισως μεσω Βατοπεδιου να χρηματοδοτηθηκε η εκστρατεια του ΟΧΙ ή ο Τασσος Παπαδοπουλος.Αυτο φυσικα ειναι εικασια.
    Το βεβαιο ειναι οτι το μοναστηρι ειχε αποκτησει φημη και το επισκεπτονταν γνωστοι παραγοντες οπως ο διαδοχος του αγγλικου θρονου.
    Βεβαιο επισης ειναι τοι εχουν ανοιξει οι λογαριασμοι των μοναχων και δεν εχει βρεθει τιποτε το επιληψιμο.Αυτο το ειχε γραψει πολλες φορες το blog troktiko του μολις δολοφονηθεντος Γκιολια.

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ tiramola 21/07/2010 18:58:32

    Γιατί με αυτόν τον τρόπο τα Ολυμπιακά Ακίνητα που ήθελε να αγοράσει ο Μπόμπολας πέρασαν στην κατοχή του ΧΩΡΙΣ αυτός να πληρώσει φόρους, αφού οι δοσοληψίες έγιναν αφορολόγητα μέσω Βατοπαιδίου. Καθ'οδόν, ο Ρουσσόπουλος, ο Εφραίμ, και πιθανότατα η ΝΔ, εισέπραξαν από κάποια εκατομμυριάκια ο καθένας, σαν ευχαριστήριο μπαχτσίσι που γλίτωσαν δεκάδες εκατομμύρια φόρους στον Μπόμπολα.

    Αλλά, tiramola, μη χαίρεσαι. Ο πρώτος διδάξας είναι το ΠΑΣΟΚ σου. Για ποιον, άραγε, λόγο έχρισαν ο Σημίτης κι ο Λαμπράκης τον Ψυχάρη διοικητή τού Αγίου Όρους; Για να βγάλει ο ΔΟΛ τις λειτουργίες σε σιντί;

   • γιωργος avatar
    γιωργος @ tiramola 21/07/2010 19:08:12

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ!
    ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;
    ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΣΤΑΝΟ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ..
    ΑΝΤ ΤΩΡΑ

 40. Paranoia avatar
  Paranoia 21/07/2010 12:42:18

  Μάλιστα θα γράψει τόμους ο ΚΚ με τη σιωπή του... Οι τόμοι θέλουν ιδρώτα και κόπο για να γραφτούν και αυτός στην τρίτη αράδα κουράζεται το χέρι του.

  Ο ΚΚ σε κάποιο σημείο μας είπε ότι "κουράστηκε" να μας κυβερνά, τούτος εδώ ο ΓΑΠ τώρα μας λέει ότι δεν τον νοιάζει να επανεκλεγεί αρκεί να ολοκληρώσει το έργο που έχει σχεδιάσει. Βέβαια το προεκλογικό έργο που μας έταξε δεν εχει καμμία σχέση με το έργο που "παίζεται" στις "αίθουσες" σήμερα αλλά αυτό για τα ΜΜΕ δεν έχει και μεγάλη σημασία.

  Εντάξει ρε λεβέντες μπουχτήσαμε με τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέηδες. Μπουχτήσαμε και με τους Μητσοτάκηδες, τους Πάγκαλους, τους Βαρβιτσιώτηδες, τους νταβατζοκαναλάρχες και τους Χρυσοχοιδηδες. Μπουχτήσαμε και με τους γνωστούς και άγνωστους τρομοκράτες και αναρχικούς.

  Ευχαριστούμε για τις "υπηρεσίες" σας στο έθνος, στο καλό και να μας γράφετε...

  • armatistis avatar
   armatistis @ Paranoia 21/07/2010 13:59:34

   Άκουσε κανένας το Καραμανλή να λέει ότι κουράστηκε;;
   Ποιος διέδωσε αυτή τη φήμη;;
   Αν θυμάμαι καλά, κάποιος "πολύ σοβαρός δημοσιογράφος" και βεβαίως μεγάλος παπαγάλος.
   Αν θυμάμαι καλά, κάτι του είπε ο Καραμανλής εκτός συνέντευξης και η τρίχα έγινε τριχιά....
   Κάνω λάθος...;;;
   Τι ακριβώς του είπε; πως του το είπε; ποιο ήταν το νόημα;
   Το σύστημα παραπληροφόρησης είναι τρομακτικό!

 41. vasilis avatar
  vasilis 21/07/2010 12:45:46

  paidia egw opws k polloi alloi imoun karamanlikos k ton pistepsa k to 2004 k to 2007 k to 2009. idiaitera, omws apo to 2007 k meta exase ti mpala. den lew, isws ton efagan ta diaplekomena, alla enas igetis prepei na mporei na ta valei me oli auti tin lera k na min ginetai telika omoios tous. ontws milise proeklogika gia tin oikonomiki katastasi tis xwras. eipe tin alitheia. alla ti na to kanw otan ta pragmata eixan ksefigei toso.
  an nomizei oti exei politiko mellon ofeilei na vgei k na milisei, alliws an thelei na paei spiti tou as swpasei. fisika i siwpi tou den voithaei se kamia periptwsi ti nd. alla paidia ti perimenoume oti tha pei? tha kseskepasei olo to sistima exousias? MME, epixeirimaties, politikous, dikastikous? an to kanei auto as milisei, alliws tha akousoume mia apo ta idia(gia agwgous, diplwmatikes epitixies k alla pou den tha exoun kamia simasia gia ton elliniko lao). den lew oti einai asimanta alla den thelei na akousei auta o laos k idiaitera emeis pou ton psifisame k niwthoume prodomenoi.
  sinepws, karamanli i ksernata ola i min peis tpt. omws i apogoiteusi mas einai terastia. mila an oxi gia emas, toulaxiston gia sena. akoma aporw me ton eauto mou pws psifisa nd k to 2009 epi karamanli. gia ton samara vlepoume, akoma exei aniforiko dromo na diavei.

 42. tiramola avatar
  tiramola 21/07/2010 12:45:52

  Το θέατρο συνεχίζεται με τον Νεράτζη να κάνει λόγο για πασοκική σκευωρία σε βάρος του Αγγέλου...
  Επί Σανιδά είχαμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, τώρα έχουμε κατευθυνόμενη με τους οπαδούς να τοποθετούνται αναλόγως...

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ tiramola 21/07/2010 12:54:33

   Μιλάνε όλοι, μιλάει και το πασοκ για σκάνδαλα και διαφάνεια.

   Ας είχε "ανασκαλίσει" λίγο το παρελθόν οταν κυβερνούσε ο ΚΚ και θα σου λεγα εαν οι μισοί που ήταν στην διοίκηση επί κυβερνήσεων πασοκ δεν θα ήταν τώρα φυλακή.

   Γιατί δεν το'κανε; Απλά γιατί βαριόταν να μπει στον κόπο να ξεφορτωθεί ταυτόχρονα και τη μούργα της ΝΔ που θα βρισκόταν και αυτή μπλεγμένη μετά το "ανασκάλισμα". Δηλαδή λογική του τύπου που να τσακωνόμαστε και με τους δικούς μας τώρα ας φάμε κανα κεμπάπ.

   Φάτα στη μάπα τώρα όμως ελληνικέ λαέ...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Paranoia 21/07/2010 13:02:34

    Και γιατί δεν ανασκάλισε?

    Πάντως τον έχω δει σε προεκλογικό σποτ να γράφει, να γράφει, να γράφει κρατώντας "σημειώσεις"....

    Τον στήσανε τον ηθοποιό στην κάμερα με ένα χαρτί και ένα στυλό και του είπαν κάνε πως γράφεις και αυτός το έκανε...

    Και μετά ρωτάς τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε...

   • G.K. avatar
    G.K. @ Paranoia 21/07/2010 13:26:20

    Ενώ το αμερικανάκι το έστεισαν μπροστά από τα καμένα, του σηκώσαν τα μανίκια και του είπαν να βαδίσει αποφασιστικά.
    Έχεις δίκιο είχε καλύτερο σκηνοθέτη το ΠΑΣΟΚ!!!

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ tiramola 21/07/2010 13:20:16

   Αχ βρε Tiramola συνεχίζεις να πασοκίζεις ακάθεκτος και λυπάμαι βαθύτατα.

   Θυμάσαι πως λειτουργούσαν οι εφέτες ανακριτές επί ΝΔ ? Θυμάσαι πως αποφάσιζαν οι λειτουργοί της "δικαιοσύνης" τύπου Αθανασίου ?

   Έτσι βρε Τιραμόλα αποφασίζει και τώρα η δικαιοσύνη.

   Κάθε φορά που αλλάζει κυβέρνηση αλλάζουν και οι σταρ της δικαιοσύνης και όλως περιέργως αποφασίζουν έτσι όπως συμφέρει την εκκάστοτε κυβέρνση.

   Η "κ.Ειρήνη μας" να μας πει με ποιο σκεπτικό ανέβασε το ύψος της εγγύησης απ'ότι ήταν το σύνηθες.Μήπως ήταν κυβερνητικό πυροτέχνημα με ολίγη βοήθεια από την αδέκαστη ?

   • tiramola avatar
    tiramola @ undercover gpr 21/07/2010 13:29:29

    Εντάξει ρε φίλε ας μας πει η κυρία Ειρήνη και να μας πει και ο Σανιδάς γιατί άφησε να την κάνουν κοπάνα ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλλας που είχαν λαδώσει το σύμπαν.

    Είναι πασοκισμός που ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω γιατί αντάλλαξαν τα οικοπέδα με τη λίμνη?
    Τους υποχρέωσε κανένας?

    Έχεις διαβάσει ποτέ από μένα δικαιολογίες για πασόκους?

   • ganasta avatar
    ganasta @ undercover gpr 21/07/2010 13:36:46

    Απάντησέ μου εσύ tiramola γιατί τα συντρόφια σου αναγνώρισαν την κυριότητα της μονής στη λίμνη και θα έχεις και συ την απάντηση στο ερώτημά σου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 21/07/2010 13:42:14

    Δικαιολογίες μπορεί να μην έχω διαβάσει (ή να μην θυμάμαι) αλλά αυτό που διαβάζω διαρκώς από εσένα είναι η χρήση των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων του Πασόκ ως επιχειρηματολογία.Γι'αυτό λέω "πασοκίζεις".

    Επίσης αυτό που διαβάζω συνέχεια από σένα, φίλε μου, είναι μια προσπάθεια ισοσκέλισης σκανδάλων ή εξώφθαλμων επικοινωνιακών χειρισμών των εκκάστοτε κυβερνητικών παιχνιδιών τα οποία ως πολίτες καταδικάζουμε.

    (π.χ μου αναφέρεις τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τις ΝΔ στο χώρο της δικαιοσύνης με αρχηγό το Σανιδά την εποχή που ήδη άρχισαν οι μεθοδεύσεις από την καινούργια κυβέρνηση)

    Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα , αυτή η διαλεκτική , του οπαδισμού που συντηρούν Πασόκ/ΝΔ μαζί.

   • tiramola avatar
    tiramola @ undercover gpr 21/07/2010 13:43:44

    Το δικαστήριο αναγνώρισε με τα χρυσόβουλα την κυριότητα της λίμνης στη μονή.
    Μήπως έβγαλε και απόφαση ανταλλαγής της με οικόπεδα φιλέτα και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι?

   • ganasta avatar
    ganasta @ undercover gpr 21/07/2010 13:44:05

    Undercover επειδή σε βλέπω διαβασμένο, μήπως ξέρεις το ύψος της εγγύησης που έχουν βάλει στον Τσουκάτο που έχει ομολογήσει το εκατομμύριο;

   • ganasta avatar
    ganasta @ undercover gpr 21/07/2010 13:49:31

    Tiramola,

    Λάθος απάντηση. Η αναγνώριση της κυριότητας έγινε με υπουργικές αποφάσεις του…σύντροφου Φωτιάδη. Το καλοκαίρι του 2003 μάλιστα υπογράφτηκε το σχετικό πρωτόκολλο παραλαβής.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 21/07/2010 13:51:33

    Με το τελευταίο σχολιάκι σου Τιραμόλα μου να υποθέσω ότι δεν κατάλαβες το σχόλιό μου ή ότι το κατάλαβες και άρχισες τα άλλα ντ'άλλων ? :)

    Ganasta δεν θυμάμαι για βοήθα.

   • Paranoia avatar
    Paranoia @ undercover gpr 21/07/2010 13:52:57

    Σε λίγο θα μιλάμε τούρκικα και σεις τρώγεστε για έναν βάλτο. Ρε δεν πάμε καλάααα...

   • ganasta avatar
    ganasta @ undercover gpr 21/07/2010 13:55:54

    κατάλαβα- κατάλαβα. Το θέμα είναι να καταλάβει και ο ... tiramola σου

   • tiramola avatar
    tiramola @ undercover gpr 21/07/2010 13:57:50

    gpr το πρόστιμο είναι μεγάλο γιατί η κατηγορία είναι απάτη κατά του Δημοσίου από δημόσιο λειτουργό.
    Οι ανακριτές όταν επιβάλουν χρηματική εγγύηση προσδιορίζουν το ύψος της σε επίπεδα που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του κατηγορουμένου να καλύψει το ποσό. Η Καλού επομένως θεώρησε ότι ο Αγγέλου, μετακλητός υπάλληλος της Βουλής όπως και η σύζυγός του μπορούν να βρουν τα 400.000 ευρώ της εγγύησης είτε διαθέτοντας μετρητά είτε πουλώντας περιουσιακά τους στοιχεία.

   • tiramola avatar
    tiramola @ undercover gpr 21/07/2010 14:01:39

    Ντάξει ρε γκανάστα, του Φωτιάδη, ντάξει...
    Για τις ανταλλαγές ρώτησα, πόσες φορές πρέπει να το γράψω?

   • ganasta avatar
    ganasta @ undercover gpr 21/07/2010 14:04:34

    Tiramola, τώρα που απήντησες σωστά σου δίνω την χρωστούμενη απάντηση.

    Οι ανταλλαγές της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων έγιναν για να αποδοθούν στους χιλιάδες πραγματικούς ιδιοκτήτες που ήταν κάτοικοι της περιοχής. Γι αυτό συναίνεσε και ο …σύντροφος Ξυνίδης. Τώρα αν κατά τη διαδικασία των ανταλλαγών έγιναν λοβιτούρες αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Αυτό άλλωστε διερευνά.

    Και για τον undercover μόλις το έψαξα 100.000

   • tiramola avatar
    tiramola @ undercover gpr 21/07/2010 14:10:23

    Δεν τα γράφεις όλα ομως γκανάστα..
    Όπως ότι το Ελληνικό δημόσιο πήγε στο εφετείο κατά της απόφασης, η απόφαση εκρεμμούσε, έγιναν εκλογές και η νέα κυβέρνηση παραιτήθηκε του δικαιώματος ενώ έγκριτοι νομικοί υποστήριζαν ότι το Δημόσιο θα δικαιωνόταν...
    τα θυμήθηκες τώρα?

   • ganasta avatar
    ganasta @ undercover gpr 21/07/2010 14:15:17

    tiramola
    Μετά από ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε ότι το δημόσιο με τις αποφάσεις Φωτιάδη έχει αποποιηθεί κάθε δικαιώματος.

  • Μετανάστης στη χώρα μου avatar
   Μετανάστης στη χώρα μου @ tiramola 21/07/2010 14:09:57

   Δεν πιάνει το "συκοφαντείτε...συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει" και που'σαι; στο βάθος Νοέμβρης, εκεί θα δου δοθούν όσες απαντήσεις θέλεις, λαστιχάνθρωπε, περίμενε.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ tiramola 21/07/2010 19:01:36

   Άσε μας ρε tiramola.

   Δεν θυμάσαι την κατατρομοκράτηση των δικαστών κατά τις δίκες τού 89 από στελέχη τού ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και οι αδερφοί Ξηροί, οι οποίοι στελέχωναν τη 17Ν, η οποία δολοφόνησε ουκ ολίγους δικαστές;

   Τυχαίο; Δεν νομίζω!

 43. aurora3363 avatar
  aurora3363 21/07/2010 13:50:27

  τιραμολα ο κοσμος δεν τους υποχρεωσε να δοσουν πισω την λιμνη? και ανταυτης να παρει η μονη τα οικοπεδα? αφου το δικαστηριο εκρινε υπερ της μονης το δικαιωμα να εχουν την λιμνη!αμαν πια ..δεν βλεπεις ουτε Παπαχελα??

  • aurora3363 avatar
   aurora3363 @ aurora3363 21/07/2010 13:58:03

   δλδ ρε τιραμολα η μονη δεν επρεπε να παρει τιποτα ετσι? αντε κανα λαγκαδι και τλειωσε..τι μας λετε ωρε παιδια..

   • tiramola avatar
    tiramola @ aurora3363 21/07/2010 14:17:07

    Να τους δώσουν άλλη λίμνη ή καμιά βουνοκορφή έπρεπε να τους δώσουν παραθαλλάσια οικόπεδα και ολυμπιακό ακίνητο?

 44. piraxtiri avatar
  piraxtiri 21/07/2010 13:57:35

  Δεν μπορει να μιλησει ο Καραμανλης....τον κρατανε δυστηχως απο την περιοδο των υποκλοπων.....Αυτοι που του απαγορευσαν ρητα την προσφυγη στις καλπες τον Σεπτεμβριο 2008(βατοπεδι-ΔΕΘ),οταν ολη η Ελλαδα κρεμοταν απο τα χειλη του περιμενοντας αποπομπη Βουλγαρακη-Ρουσοπουλου τον απειλησαν με θερμο επεισοδιο στο Αιγαιο....Αυτοι και του επεβαλλαν εκλογες το 2009,οταν το πληρωμα του χρονου πλεον εδειχνε μονο ΓΑΠ....

 45. makis avatar
  makis 21/07/2010 13:58:37

  Να μιλησει ρε παιδια,να ρωτησει τον Αγγελου ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕ τα 400 χιλιαρικα ωστε να μην τον κλεισουν στην ψειρου,και να μας πει και μας...

 46. takis avatar
  takis 21/07/2010 14:01:51

  ρε παιδια γιατι πιεζετε το κουρασμενο παλληκαρι να μιλησει αφηστε τον στην ησυχια του με τα μπριζολακια του.για φανταστειτε να μιλησει τι θα γινει .γιαυτο καλλιτερα να μη μιλησει γιατι εχει τη φωλια του χεσμενη.μια ζωη θα πληρωνουμε ολη την οικογενεια καλα ναναι οι ανθρωποι και ας εχουν κτυπησει διεθνως οι μαλακιες του ως του πρωτου αχρηστου πρωθυπουργου που βγηκε μεσα απο ριαλιτυ.

 47. undercover gpr avatar
  undercover gpr 21/07/2010 14:10:08

  Δηλαδή Τιραμόλα θεωρείς ότι η απόφαση του ύψους της εγγύησης δεν είναι πολιτικά υποκινούμενη για επικοινωνιακούς λόγους????Θα τρελαθούμε ρε φίλε??

  Στην Ελλάδα ζω κοντά 30 χρόνια και αυτά που λες δεν τα πιστεύει ούτε 15 χρονων παιδάκι.Πριν 9 μήνες η δικαιοσύνη ήταν υποκινούμενη απο τη ΝΔ και εκανε εισαγωγές/εξαγωγές κατηγορουμένων ενώ τώρα η κα.Ειρήνη μας δεν είναι υποκινούμενη γιατί ήρθε το Πασόκ στην εξουσία.

  Μάσταααα, οκ κατάλαβα αδερφέ.Καληνύχτα σας.

  • tiramola avatar
   tiramola @ undercover gpr 21/07/2010 14:13:26

   Την περίπτωση η Καλού να ξέρει κάτι παραπάνω και για αυτό το ύψος της εγγύησης την αποκλείεις?
   Μην βιάζεσαι να καληνυχτίσεις, περίμενε λίγο ακόμα...

   • ganasta avatar
    ganasta @ tiramola 21/07/2010 14:21:53

    Και μόνο το επιχείρημα που προβάλεις αποδεικνύει την ορθότητα της θέσης του undercover

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ tiramola 21/07/2010 22:44:23

    χαχαχα τιραμολα εχεις παρει φορα...και τρεχεις στον κατηφορο.
    και βεβαια ξερει κατι παραπανω η Κουλου..στο ειπε παραπανω ο αντερκαβερ..ξερει οτι βαζοντας τετοιο ποσο ΕΣΥ και ολοι οι τρεχαλητες σαν και σενα θα εβγαζαν αυτο το συμπερασμα.μην ροχαλιζεις τοσο ....μας ξεκουφανες

 48. ganasta avatar
  ganasta 21/07/2010 14:18:39

   tiramola says:
  Δεν τα γράφεις όλα ομως γκανάστα..
  Όπως ότι το Ελληνικό δημόσιο πήγε στο εφετείο κατά της απόφασης, η απόφαση εκρεμμούσε, έγιναν εκλογές και η νέα κυβέρνηση παραιτήθηκε του δικαιώματος ενώ έγκριτοι νομικοί υποστήριζαν ότι το Δημόσιο θα δικαιωνόταν…
  τα θυμήθηκες τώρα?
   ganasta says:

  tiramola
  Μετά από ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε ότι το δημόσιο με τις αποφάσεις Φωτιάδη έχει αποποιηθεί κάθε δικαιώματος.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ ganasta 21/07/2010 14:35:46

   Καλά , τώρα αυτό δεν είναι επιχείρημα γιατί προσφάτως είδαμε live από τη Βουλή κι από πρωθυπουργικά χείλη πως βγαίνουν οι αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.

   Αν ήθελε η ΝΔ να βγάλει τέτοιο πόρισμα το ΝΣ απλά το παρήγγελνε και της ερχόταν με 2 κοκα-κολες δώρο.

 49. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/07/2010 15:08:03

  Λοιπόν, τιραμόλα, ως συνήθως μου είναι αδύνατον να διαβάσω τα σχόλιά σου (αν και δηλώνεις πολίτης και οχι οπαδός, παρόλα αυτά για κάποιο λόγο δεν διαβάζονται αυτά που γράφεις), αλλά μια που θέτεις ένα ερώτημα σε διάφορα σχόλια, από ότι είδα, και για να μη νομίζεις ότι στρίμωξες με μιας τους υπόλοιπους (που δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν), μάθε λοιπόν, αφού προσποιείσαι ότι δεν ξέρεις.

  1) Την απόφαση περί ανταλλαγής την πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ για να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των φορέων της Ξάνθης, και ειδικά του τοπικού ΠΑΣΟΚ, που με επικεφαλής τον αδερφό του Ξυνίδη, πρόεδρο τότε του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, ωρυόταν να πάρουν τη λίμνη από τη Μονή (να την κάνουν τι ακριβώς, δεν μας είπαν. Μια που δεν είχαν αρκετά λεφτά για να απαλλοτριωθεί η περιουσία της Μονής, είπαν να της δώσουν ακίνητα.

  2) Την επιλογή και την εκτίμηση των ακινήτων που θα έπαιρνε η Μονή την έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Ακόμη ψάχνουμε να δούμε αν ποτέ υπήρξε πολιτική παρέμβαση εκεί, καθώς μέχρι στιγμής στη διαφορά αξίας που φέρεται να πέτυχε η Μονή (αν υπήρξε τέτοια) δεν καταγγέλλεται καμία πολιτική παρέμβαση. Η Μαντέλη μιλάει για την ουσία της πολιτικής απόφασης που ήταν η ανταλλαγή, η οποία από μόνη της ΔΕΝ είναι βλαπτική για τα συμφέροντα του κράτους. Αν κάτι ήταν βλαπτικό ήταν η σχέση ανταλλαγής, αλλά εκεί ΔΕΝ υπάρχουν κατηγορίες για συμμετοχή πολιτικών προσώπων, που να δημιούργησαν βλάβη για το ελληνικό δημόσιο.

  3) Κανένα στοιχείο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων δεν βρέθηκε ποτέ στο Βατοπαίδι. Και εσύ ακόμη εξακολουθείς να κάνεις θόρυβο και να σπαμάρεις σαν να μην τρέχει τίποτα. Για τους δικούς σας που αποδεδειγμένα τα πιάσανε, φυσικά, τα κάνεις γαργάρα.

  4) Την ώρα που σου τρώνε τη σύνταξη και το μισθό, εσύ ασχολείσαι ακόμη με το Βατοπαίδι. Πρέπει να είναι τίγκα ο εγκέφαλός σου στα αλλοιωμένα από το πράσινο κουτόχορτο νευρικά κύτταρα.

  5) Την ίδια ώρα, φίλοι κολλητοί του πριγκηπικού αδελφού στήνουν εταιρίες που θα εκμεταλλευτούν κατά 1/3 την "επένδυση στον Αστακό" (δηλαδή την παράδοση της χώρας στο φυσικό αέριο των αμερικανικών εταιριών). Μιλάω για τον γνωστό επικοινωνιολόγο Σεφερτζή. Και ενώ αυτά καταγγέλθηκαν ενυπόγραφα (Βασιλική Σιούτη, στην Ελευθεροτυπία, 20/6/2010).

  Κατά τα άλλα τιραμόλα μ', εγκαλείς τους άλλους για οπαδισμό. Οποίο θράσος.

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 21/07/2010 16:08:57

   όπου ναναι ο ΓΑΠ θα επιτρέψει την καλλιέργεια και επεξεργασία του «χορταριού» για να ξεχνάμε την πείνα μας.όπως κάνουν στο χρυσό τρίγωνο της Ν.Α. Ασίας.

 50. kokkinoskoufitsa avatar
  kokkinoskoufitsa 21/07/2010 15:10:07

  Δεν το πιστεύω... Ακόμη να καταλάβαιτε ότι το παιχνίδι είναι στημένο κι από τα δύο μεγάλα κόμματα; Ακόμη να καταλάβαιτε ότι με πολίτες οπαδούς η Ελλάδα έφτασε στα χάλια που έφτασε; Είναι δυνατόν να πείθεστε ότι οι ενδοαστικές "συγκρούσεις" συμβαίνουν με γνώμονα το καλό της χώρας;Η ιστορία δεν σας έχει τίποτα διδάξει;
  Το θέμα είναι ότι παίρνετε στο λαιμό σας κι εμάς τους υπόλοιπους και τις επόμενες γενιές...

  • Misha avatar
   Misha @ kokkinoskoufitsa 21/07/2010 16:55:17

   Φίλε Επώνυμε, μη συγκρίνεις την Κούβα με την Σουηδία.Να συγκρίνεις την Κουβα του Κάστρο με την Κούβα του Μπαπτίστα, και με τα γειτονικά της κράτη.
   Η Κούβα απέχει από την Αϊτή 100 χλμ.Η Κούβα είναι κομμουνιστική, η Αϊτή υπό αμερικανική κηδεμονία.
   Στον περσινό σεισμό στην Αϊτή υπήρχαν 200000 νεκροί και ακολουθησαν σκηνές αλλοφροσύνης έως και εμπορίας παιδιών.
   Οταν πέρασε ο τυφώνας Κατρίνα από την Κουβα είχαν μόλις 4 νεκρούς ενώ ολόκληρες περιοχές βουλιαξαν κάτω από νερά.Στη Λουιζιάνα και το Μισσισίπι των ΗΠΑ πεθαναν 1800 άνθρωποι.
   Όταν βλέπω μια χωρα με ίδια μέσα να καταφέρνει τα «ακατόρθωτα» (κατα πως μας τα παρουσιάζουν οι νεοφιλελέυθεροι δλδ) τότε αισιοδοξώ και για την Ελλαδίτσα μας.
   Μακάρι να είχαμε κι εμείς εναν ηγέτη με τα αντερα του Κάστρο κι ας ζοριζόμασταν.Δε θα έφταναν οι φρεγάτες του Ερντογάν έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού στη Ραφήνα χτές, και μέσω κάποιου χειμάρρου στην Εκάλη αύριο.

   • Alex avatar
    Alex @ Misha 21/07/2010 17:00:07

    O Katrina περασε ξυστα απο τη Κουβα....δεν τη σαρωσε οπως δεν σαρωσε αλλωστε και τη Florida που ειναι ακριβως απεναντι και πας ΄΄κολυμπωντας΄΄ που λεει ο λογος... τυχαινει να εχω παει αρκετεσ φορες fLorida και να ξερω καλυτερα τη περιοχη...μη λες ανακριβιες!!!

   • Beyond The Stars avatar
    Beyond The Stars @ Misha 21/07/2010 17:03:59

    Μακάρι να ζούσες κι εσύ στη χώρα του μεγαλειώδους ηγέτη Κάστρο κι ας εξέδιδες τα παιδιά σου σε τουρίστες για 5 ευρώ...Έχεις πάει ποτέ σου στη Κούβα?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 21/07/2010 17:06:44

    Συγκρινεις ομως ασυγκριτα πραγματα.Η Κουβα δεν ειχε καμμια σχεση με την Αιτη ως κρατος ουτε επι Μπατιστα.Παντα η Κουβα ηταν το καλυτερο κρατος της Καραιβικης.
    Με τη λογικη αυτη και αν συγκρινεις τη σημερινη Ελλαδα με την Ελλαδα του 1960 θα βρεις αλματωδεις προοδους με ολα τα προβληματα.
    Οσο για τις φρεγατες της Τουρκιας ειναι εντελως αλλη περιπτωση.Οι ΗΠΑ δεν εχουν συμφερον για προπαγανδιστικους λογους να εισβαλουν στη Κουβα μετα την πτωση της ΕΣΣΔ.Δεν τους στοιχιζει τιποτα που ειναι εκει.

 51. tzager avatar
  tzager 21/07/2010 15:12:45

  Δε χρειάζεται να μιλήσει ο άνθρωπος. Τα λέει όλα η σιωπή του...

 52. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/07/2010 15:19:00

  Ναι, ενώ ο μαρξισμός θα τα λύσει όλα.

  Κατά βάθος, η σοβιετική διάσταση που δόθηκε στην ελληνική οικονομία και πολιτική είναι υπεύθυνη για τα σημερινά χάλια.

  Πάντως εσάς δεν σας δίδαξε τίποτε η ιστορία, καθώς φαίνεται. Μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση από αυτή έφερε ο κομμουνισμός δεν υπήρξε στην ιστορία.

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 21/07/2010 15:36:37

   Φίλε Επώνυμε, μην αδικέις τον εαυτό σου.
   Κάνε συγκριση των στοιχείων για την υγεία του πληθυσμού , την εγκληματικότητα, την ποιότητα παιδείας, υγείας , περιβάλλοντος στην κομμουνιστική και υπό σκληρο εμπέργκο ευρισκόμενη Κούβα με όλες τις πέριξ αυτής χώρες (Παναμά , Μεξικό, Αιτή, Τζαμάικα, Δομήνικο κλπ) οι οποίες είναι υπό την υψηλή προστασία των ΗΠΑ και θα δείς την χαώδη διαφορά.

   πχ μέσος όρος ζωης στην κατεχόμενη από αμειρκανικά στρατεύματα Αϊτή : 49 χρόνια , Κούβα 80 χρονια.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Επώνυμος 21/07/2010 15:40:15

   Misha -και εδώ να δεις ..μην εκπλαγείς...

  • ataktos avatar
   ataktos @ Επώνυμος 21/07/2010 15:42:53

   τα σημερινά ..και που να δεις σε 2,3 χρόνια Αμήν

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 21/07/2010 15:46:30

   Θα έλεγα ότι εσύ αδικείς τον εαυτό σου.

   Προτιμώ να συγκρίνω τα αντίστοιχα μεγέθη της Ελλάδας με αυτά των γειτονικών της χωρών, στις οποίες εφαρμόστηκε ο σοσιαλισμός.

   Η Κούβα είναι ειδική περίπτωση και να σου θυμίσω ότι η επανάσταση εκεί ΔΕΝ ήταν σοσιαλιστική. Σοσιαλιστικό έγινε το καθεστώς στην πορεία, λόγω σχέσεων με ΕΣΣΔ. Ακόμη και σήμερα, η λαοφιλία του καθεστώτος είναι δεδομένη - κάτι που ποτέ δεν ίσχυσε στις υπόλοιπες κομμουνιστικές χώρες.

   Αν λοιπον έχει καλό μέσο όρο ζωής η Κούβα, είναι επειδή υπάρχει σωστή διακυβέρνηση. Αντιστρέφοντας τη γνωστή ρήση θα λέγαμε ότι δεν πέτυχε, έτυχε. Δεν πέτυχε ο σοσιαλισμός δηλαδή, απλώς έτυχε το συγκεκριμένο καθεστώς (που ξεκίνησε ως μη σοσιαλιστικό, επαναλαμβάνω), να πετύχει πράγματα που δεν πέτυχαν οι υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες.

   Γι' αυτό και δεν κατέρρευσε ακόμα. Αν αύριο αλλάξουν τα πράγματα, θα καταρρεύσουν την άλλη στιγμή.

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 21/07/2010 16:00:16

   Oι υψηλής ποιότητας και δωρεάν κρατικές υπηρεσίες στην Κουβα είναι αποτέλεσμα ιδεολογικής επιλογής.
   Στην Αμερική αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια πεθαίνεις σαν αδεσποτος σκύλος στους δρόμους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 21/07/2010 16:12:29

   Στην Κούβα πεθαίνεις και στην προσπάθειά σου να φτάσεις στη Φλόριδα κολυμπώντας, αναζητώντας λίγο αέρα ελευθερίας.

   Αν ο σοσιαλισμός επιβίωσε στην Κούβα για λόγους φύσης του συγκεκριμένου καθεστώτος, δεν παύει να είναι ένα φύσει ανελεύθερο καθεστώς που δεν μπορεί να επιβιώσει σε βάθος χρόνου.

   Γι' αυτό και απέτυχε παντού. Όπως και θα τελειώσει και στην Κούβα όταν αποχωρήσουν οι αδελφοί Κάστρο από τη ζωή. Ίσως και μόνον αν φύγει ο Φιντέλ, θα δούμε.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Επώνυμος 21/07/2010 16:16:53

   "Κατά βάθος, η σοβιετική διάσταση που δόθηκε στην ελληνική οικονομία και πολιτική είναι υπεύθυνη για τα σημερινά χάλια."

   Πόσο βαθειά πρέπει να πάμε για να το δούμε αυτό που λες?
   Το βαθυσκάφος είναι αρκετό, ή χρειαζόμαστε κάτι πιό προηγμένο?

  • Misha avatar
   Misha @ Επώνυμος 21/07/2010 16:20:05

   Περισσότερες από 100 απόπειρες δολοφονίας του Φιντέλ από τη ΣΙΑ.Δεκαετίες ολόκληρες με φήμες των γιάνκηδων για επικείμενο θάνατο του κι όμως ζει σε πείσμα των κοράκων.

   Όσοι θέλουν να «ανασάνουν ελεύθερα» ας πάνε στο Γκουαντανάμο ή αν είναι έγχρωμοι στο Μισσισίπι , εκεί που φωτίζουν ακόμα τις νύχτες οι φλεγόμενοι σταυροί.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 21/07/2010 16:32:01

   Καμία αντίρρηση για το Γκουαντάναμο. Όμως και η Κούβα δεν είναι όαση ελευθερίας.

   Καμία αντίρρηση για τα δίκαια της Κούβας έναντι των ΗΠΑ. Για την αντιιμπεριαλιστική της πολιτική, άξια συγχαρητηριών.

   Οι ενστάσεις μου είναι ως προς το ότι η επιτυχία του σοσιαλισμού στην Κούβα είναι συμπτωματική, και οφείλεται στη διαφορετικότητα του καθεστώτος.

   Αν πάμε στις συγκρίσεις, γιατί να μη συγκρίνουμε τα επίπεδα παροχών των καπιταλιστικών χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης; Γαλλία, Γερμανία κλπ. έχουν εκπληκτικές κοινωνικές παροχές και οικονομική ανάπτυξη που ούτε συγκρίνονται με της Κούβας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Ακόμη και σήμερα που υπάρχει μια μερική αποδόμηση των συστημάτων πρόνοιας. Δεν μπορούν να φύγουν τελείως, γιατί έτσι ξέρει ο Ευρωπαίος να κινείται.

   Το να προσπαθείτε να βρείτε άλλοθι στην Κούβα για να ισχυριστείτε μη ολοκληρωτική αποτυχία του σοσιαλισμού, είναι κατά τη γνώμη μου απολύτως ανεδαφικό.

   Και πάντως όχι αρκετά πειστικό για να προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Ελλάδα κομμουνιστικη χώρα.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Επώνυμος 21/07/2010 16:42:19

   Επώνυμος says:

   "Ακόμη και σήμερα, η λαοφιλία του καθεστώτος είναι δεδομένη"

   Φυσικό είναι να είναι δεδομένη,
   όταν τη στιγμή που μιλάμε περίπου 6 εκατομμύρια Κουβανοί
   έχουν μεταναστεύσει [ δηλαδή διαφύγει] στις ΗΠΑ...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 21/07/2010 16:46:56

   Δεν το ήξερα το νούμερο. Εντυπωσιακό. Έχεις δίκιο.

 53. kokkinoskoufitsa avatar
  kokkinoskoufitsa 21/07/2010 15:23:55

  Ο μαρξισμός αγαπητέ κ. Επώνυμε είναι μια θεωρία, ένα αναλυτικό εργαλείο, πράγμα το οποίο μάλιστα και ο κ. Καραμανλής έχει με δηλώσεις του δεχτεί. Εγώ ούτε για ΕΣΣΔ έγραψα ούτε για κομμουνισμό. Ούτε αυτό το καταλάβατε;
  Τόσο πια...

  • ataktos avatar
   ataktos @ kokkinoskoufitsa 21/07/2010 15:28:48

   kokkinoskoufitsa - το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας.. είναι ποιο συναρπαστικό

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kokkinoskoufitsa 21/07/2010 16:38:16

   Εμ, βέβαια. Τι να γράψεις για την ΕΣΣΔ. Τα περί κομμουνισμού υπονοήθηκαν με τις ενδοαστικές συγκρούσεις ή πώς αλλιώς το έγραψες.

 54. armageddon avatar
  armageddon 21/07/2010 15:50:27

  Ο ΓΑΠ έχει ; υπολογήσει πόσο άραγε κοστίζουν τα ταξείδια που κάνει
  ,καθώς και οι συνεχής διακοπές ,την στιγμή που ο Λαός αναστενάζει απο της
  περικοπές των εσόδων του.

 55. kokkinoskoufitsa avatar
  kokkinoskoufitsa 21/07/2010 16:12:21

  Παρεπιπτόντως, ο Καραμανλής μίλησε!!!! Έστειλε δελτίο τύπου για να "προστατεύσει" τον Αγγέλου. Νομίζω αντίστοιχα έλεγαν και οι πράσινοι στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Εκεί να δεις παραμύθι κ. Ατακτε...

 56. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 21/07/2010 16:30:22

  Δεν θέλουμε να μιλήσει ο Καραμανλής. Ο Σαμαράς να μιλήσει. Αυτός είναι υπόλογος για τα χάλια της χώρας και της οικονομίας. Ήταν υπουργός και γνώριζε αλλά δεν μίλαγε. Και τώρα προσπαθεί να αμαυρώσει την προσπάθεια του Πρωθυπουργού για την σωτηρία της χώρας. Ευτυχώς που υγιείς πολιτικές δυνάμεις από τον χώρο της δεξιάς ενώνονται με το λαϊκό κίνημα και θα βάλουν, οριστικά αυτή τη φορά, τη ΝουΔούλα των μονοπωλίων και των ξένων συμφερόντων στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

  • Alex avatar
   Alex @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 21/07/2010 16:34:59

   Ναι ασφαλως η αμερικανοδουλη Δωρα με το Jeffrey ....με τον ΛΑ.Ο.Σ δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια!!!!!! Ολιγιστος Οσφυοκαμπτης κυβερνα τη χωρα με δεκανικι την γονιδιακη αποστατισσα και το κομμα του Πλερυη του Αδωνι και της Μανωλιδου...ευγε!!!!! εισαι ετη φωτος μπροστα!!!!

  • aengus avatar
   aengus @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 21/07/2010 19:43:06

   @ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

   Δεν πήρες τη δοσολογία που είπαμε και πάλι τη γ….μας την κουβέντα :)

   Οι «υγιείς πολιτικές δυνάμεις από τον χώρο της δεξιάς [ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καρατζαρουραίος και η αρχηγός θυγατέρα] ενώνονται με το λαϊκό κίνημα» :) :) :) …. Έχουν μεγάλη συλλεκτική αξία τα λόγια σου.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ aengus 21/07/2010 19:46:08

    Κα του είχα πει σε παλαιότερη ανάρτηση του (μάλλον ασυνάρτηση πρέπει να το λέμε) να πάει να δείρει το φαρμακοποιό του, γιατί ληγμένα πάλι του είχε δώσει, αλλά φευ!

 57. KYNAIΓΕΙΡΟΣ avatar
  KYNAIΓΕΙΡΟΣ 21/07/2010 16:39:50

  Πολλή φλυαρία γιά το τίποτα.
  Παρακαλούνται οι σχολιογράφοι να μην ξεφεύγουν από το θέμα και να μην
  επιδίδονται σε άσκοπες και ασυνάρτητες ,μεταξύ τους, αντιπαραθέσεις.
  Δεν ενδιαφέρουν αυτές κανέναν άλλον, ίσως μόνον τους ίδιους. Υποβαθμίζουν
  όμως την ποιότητα και την εγκυρότητα της ιστοσελίδος που μας φιλοξενεί.

  Θα αναφερθώ στην ουσία του ζητήματος, αν πρέπει ή αν δεν πρέπει να ομιλήσει
  ο κ. Κ. Καραμανλής.
  Νομίζω ότι είναι καλύτερον να μην ομιλήσει.
  Ο μέγας τραγικός ποιητής μας Αισχύλος συμβουλεύει : "Δει γαρ σώφρων,δίκαιος
  και αγαθός ανήρ σιωπάν ή λέγειν τα καίρια".


  Ο σχολιογράφος σας nick (21/07/2010 at 9:21) διαπράττει πέντε (5)
  σοβαρά λάθη, που οφείλονται σε άγνοια μάλλον παρά σε κακή πρόθεση.
  Πιστεύει ότι ο Καραμανλής είπε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν. Ο Καραμανλής, nick,
  είπε Ναι στο Σχέδιο Ανάν. Είπε συγκεκριμένα "...το Σχέδιο Ανάν έχει περισ
  σότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα..!".
  Νομίζει ότι ο Καραμανλής άσκησε veto στο Βουκουρέστι. Ο Καραμανλής, nick,
  δεν συμφώνησε να απευθύνει το ΝΑΤΟ πρόσκληση στα Σκόπια γιά την ένταξή τους
  στο ΝΑΤΟ. Σε αυτό βοηθήθηκε από την Γαλλία (με αντάλλαγμα την υπόσχεση γιά
  την παραγγελία των 6 φρεγατών τύπου FREMM) και από την Τσεχία η οποία τότε
  είχε σοβαρή συνοριακή διαφορά με την Πολωνία που είναι το αγαπημένο παιδί
  των ΗΠΑ στη Ευρώπη). Veto, nick, δεν πρόβαλε ποτέ !
  Φαντάζεται ότι ο Καραμανλής υπέγραψε την Συμφωνία γιά τον πετρελαιαγωγό
  με την Ρωσσία και την Βουλγαρία. Ο Καραμανλής υπέγραψε επιστολές καλών προθέσεων με τις δύο αυτές Χώρες και όχι Συμβάσεις. Επί τρία ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την υπογραφή της Σύμβασης, με συνέπεια τώρα ο Γ.Παπανδρέου να την ακυρώνει με μεγάλη ευκολία και κανείς να μην διαμαρτύρεται !
  Ελπίζει ότι ο Καραμανλής παρήγγειλε τα 425 ρωσσικά ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα
  Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού) από την Ρωσσία , τύπου ΒΜΡ-3ΗΕL . Και εδώ
  σφάλλει. Οι Ρώσσοι βαρέθηκαν από τις συνεχείς παλινωδίες του (είπα-ξείπα,
  βάλε-βγάλε κλπ) επί 40 (ναί σαράντα) ολόκληρους μήνες και απέσυραν την
  προσφορά τους. Χρειάστηκε να πάει στην Μόσχα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας
  Ευάγγ. Βενιζέλος , τον περασμένο μήνα, να δώσει καινούργιες υποσχέσεις στην
  Ρωσσική ηγεσία και προσωπικά στον πρωθυπουργό Πούτιν, γιά να ενεργοποιηθεί
  αυτή ξανά με στενά ,πλέον, χρονοδιαγράμματα.

  Κύριε Καραμανλή, σας παρακαλούμε μην ομιλείτε.
  Αδικήσατε και ευτελίσατε μία ολόκληρη Παράταξη !
  Δεν είχατε , το καταλαβαίνω, μελετήσει τον αδελφόν Αισχύλον.
  Μελετείστε τον , τώρα, που δεν έχετε δουλειά.
  Οι Έλληνες θα σας ευγνωμονούν...

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ KYNAIΓΕΙΡΟΣ 21/07/2010 19:14:40

   ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΕΣΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ Ο ΓΑΠ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.
   ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
   ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.

 58. Alex avatar
  Alex 21/07/2010 16:40:00

  Μια γενικη ερωτηση?? Ειστε σιγουροι οτι ο Σαμαρας επιθιυμει μια οποιαδηποτε τοποθετηση παρεμβασει η οτι αλλο θελετε του Κ.Κ?? Μηπως προτιμαει για την ωρα το αντιθετο??? Λεω μηπως??

 59. ΝΗΣΙΩΤΗΣ avatar
  ΝΗΣΙΩΤΗΣ 21/07/2010 16:51:50

  Ο Κ. Καραμανλης εκανε ολεθρια σφαλματα τη περιοδο της πρωθυπουργιας του.
  Επελεξε λαθος προσωπα για στενους του συνεργατες. Οι περισσοτεροι υπουργοι αποδειχθηκαν απο ανικανοι μεχρι πολυ επικινδυνοι. Ενας απο τους στενους του συνεργατες και αποκλειστικη του επιλογη ηταν ο γεροσυνταξιουχος εισαγγελεας ,ο οποιος διεκδικει το αλαθητο.Οπου τον βαλανε τα εκανε μπαχαλο,χωρις κανενα εργο.Θεωρει μονο τον εαυτο του αδεκαστο και ολους τους αλλους αργυρωνητους,με αποτελεσμα να γινεται απεχθης και στους συνεργατες του.Επιζητα παντα την προσωπικη του προβολη .
  Δημοσια αξιωματα στην σημερινη εποχη του ιντερνετ και γενικα της τεχνολογιας ,τα αναθετεις κε Καραμανλη σε στελεχη που εχουν αποδειξει την αξια τους και που διαθετουν αποδεδειγμενα προσοντα.
  Ο ανθρωπος δεν γνωριζει καν μια ξενη γλωσσα.Δεν ξερει τι ειναι ηλεκτρ.υπολογιστης.Δεν διαχειριστηκε ποτε του οικονομικα.Δεν διοικησε προσωπικο.
  Ηταν... μαχιμος και αδεκαστος Εισαγγελεας.
  Πραγμα δηλαδη αυτονοητο για τον καθε λειτουργο της Θεμιδας.
  Κανενα αλλο προσον.
  Να μας πει λοιπον, ο κος ΖΟΡΜΠΑΣ, ποσα χρηματα κοστισε στον Ελληνα φορολογουμενο, η λειτουργια της Υπηρεσιας του (Αρχη για το ξεπλυμα μαυρου χρηματος)τον καιρο που αυτος προιστατο,και ποσα χρηματα απεδωσε στο κρατος το εργο της Αρχης.
  Να μας πει ποσους εστειλε κατηγορουμενους για ξεπλυμα και ποια κεφαλαια εχει δεσμευσει υπερ του Ελληνικου Δημοσιου.
  Ασφαλως εκεινη την περιοδο εκτος απο τα ομολογα,τις υποκλοπες,το Βατοπεδι κλπ το οργανωμενο εγκλημα δεν ειχε αναστειλει την λειτουργια του.
  Να μας παρουσιασει στοιχεια για την αποδοχη που ειχε και εχει, η Υπηρεσια αυτη στην Ευρωπαικη Ενωση,οπου οι αντιστοιχες Υπηρεσιες θεωρουνται και ειναι η αιχμη του δορατος για καθε Εθνικη Οικονομια.
  Μηπως λεω μηπως οταν αποχωρησε αφησε τεραστιες εκρεμοτητες.
  Μηπως επιτελους πρεπει να λογοδοτουν και οι ελεγχοντες .
  Η περικοπη του μισθου μου εγινε διοτι οι δημοσια σπαταλη και κακοδιαχειρηση μας εστειλαν στο ΔΝΤ.
  Εγω και ολοι οι Ελληνες θα ζησω πλεον με ψιχουλα.
  Ζητω και απαιτω ομως δημοσια απολογια ,υπευθυνα,με υπογραφη απο ολους τους Ζορμπαδες.
  Υ.Γ. 400 χιλιαδες ευρω ειναι πολλα λεφτα.Ασχετα αν ορθως επεβληθη τετοια εγγυηση στον κο Αγγελου.

 60. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2010 16:53:28

  Νομιζω οτι ο κομματικος πατριωτισμος ττφλωνει ορισμενους φιλους. Οσο η ΝΔ δεν θα απιγαλακτοποιειται απο τον Καραμανλη δεν θα μπορει να διεκδικησει ξανα εξουσια.
  Και κατι για τον μυθο του καλου αλλα αφελους. Ο Καραμναλης στηριχθηκε στον Ζορμπα και αλλους ανοητους που ξερω για να βαλουν το κεφαλι τους στον ντορβά και να στρθμωξουν τον Κοκκαλη. Το εκαναν, ο συσχετισμος αλλαξε και ο Καραμνλης εγινε πρωθυπουργος. Τι ´εκανε αμεσως; Εδωσε τη συμβαση των 300 εκ του ΟΠΑΠ στον Κοκκαλη. Εχετε ακομα αποριες;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Factorx 21/07/2010 17:00:49

   Θα απαντησω στο ερωτημα ιδεολογικα.Η ρηξη Σαμαρα με Ντορα ηταν ευκολη γιατι η Ντορα παντα εκλαμβανοταν ως καποια ταση μειοψηφιας στη δεξια παραταξη.Ρηξη με καραμανλισμο σημαινει διαλυση των παντων ασχετα με τα λαθη ή οχι του Καραμανλη.Αυτο πρεπει να το εχει υποψιν του ο Σαμαρας.Δεν μπορει να αντισταθμισει τον πυρηνα της παραταξης με καινουργιους που θα φερει απο αλλου.Ειναι καλυτερα να αφησει τα πραγματα να κυλησουν χωρις εντασεις.Αλλωστε οι επιτροπες και η δικαιοσυνη θα δουλεψουν λιγους μηνες ακομη και μετα οτι ειναι να γινει θα γινει και το θεμα θα κλεισει.
   Για τα ελλειμματα που ειναι το σουσιαστικο η προταση της ΝΔ περιλαμβανει τον υπολογισμο ποσο επεσε εξω και ποσο τα φουσκωσε το ΠΑΣΟΚ.

   • Παλιός Οννεδίτης avatar
    Παλιός Οννεδίτης @ ψυχραιμια 21/07/2010 20:42:44

    Ψυχραιμία, δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα.

 61. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 21/07/2010 16:59:33

  Μόνο για ένα πράγμα μπορεί και πρέπει να κατηγορήσει κανείς τον Κώστα Καραμανλή. Γιατί το 2004 που βγήκε παντοδύναμος δέν έκανε κάτι που ο κόσμος τουλάχιστον στην συντριπτική του πλειονότητα ζητούσε :

  ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΤΗ Φ Υ Λ Α Κ Η !!!!!

  Αυτά πληρώνουμε τώρα που μας έκατσαν στο σβέρκο οι ανίκανοι μαθητευόμενοι μάγοι.

 62. armatistis avatar
  armatistis 21/07/2010 16:59:39

  Κάποιοι πετάνε ένα σύνθημα και όλοι τσιμπάνε. Αρχίζουν και συζητάνε και τσακώνονται για το τυρί και δεν βλέπουν τη φάκα.

  Τα παρακάτω συνθήματα είναι ενδεικτικά:
  * "Φέρτε πίσω τα κλεμένα"
  * "Δεν θα πάει κανένας στη φυλακή";;
  * "6.000 Έλληνες χρωστάνε στη εφορία 20 δισ ευρώ"!!!
  * "Φοροδιαφυγή 10 δις από τους ιδιοκτήτες 8.200 γιωτ"
  * "Οι ιδιοκτήτες 6.000 πολυτελών αυτοκινήτων δηλώνουν άποροι"

  Τώρα:
  "Πρέπει επιτέλους να μιλήσει ο Καραμανλής"

  Ξύπνήστε από το λήθαργο που σας έριξε το σύστημα παραπληροφόρησης του ΠΑΣΟΚ.

  Η φάκα είναι το ΔΝΤ, η εγχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, το χρέος 150% του ΑΕΠ σε δύο χρόνια που κανένας δεν θα το χωνεύει, η υποθήκευση της χώρας, η αφαίμαξη των μισθοσυντήρητων και των συνταξιούχων, η κατάρευση του κράτους πρόνοιας, η νέα Αμερικανοκρατία που εγκαθίσταται και άλλα που σύντομα θα δούμε.

  Και εσείς συνεχίστε να μαλώνετε με το σύνθημα που έριξε το δεξιό εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ:

  "Να μιλήσει ο Καραμανλής"

  Η πρώτη είδηση απόψε του ΜΕΓΚΑ
  "Το υπέρογκο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Αγγέλου"

  Με συγχωρείτε, αλλά από το κουτόχορτο που σερβίρτε δεν θα πάρω.

 63. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 21/07/2010 17:21:09

  tiramola
  Τι θα έλεγες να σε φιλοξενήσουμε εδώ στο χωριό που φυσάει αντικομματικός αέρας μήπως και λαμπικάρει το μυαλό σου. Σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε κάτι μπορούμε να σου διαθέσουμε και τη νεροτριβή μας , αυτή που πλένουμε τις φλοκάτες μας. Όσο στούρνος κι' αν είσαι καλό θα σου κάνει. Αβοήθητο δεν θα σε αφήσουμε.

 64. Alex avatar
  Alex 21/07/2010 17:22:39

  Factor δεν μπαινω σε συζητηση για τον Κ.Κ το νεοτερο γιατι ολοι εκφραζουμε αποψη με το θυμικο και οχι με τη λογικη...Για τον Κων/νο Καραμανλη ομως που ηταν ο φυσικος ηγετης της παραταξης για περιπου μισο αιωνα και ο ιδρυτης του κομματος της Νεας Δημοκρατιας ειναι αδυνατον να ζητας απογαλακτισμο...αλλωστε μεταπολιτικα ειναι ο μονος πολιτικος που εθεσε ενα οραμα στο το τοπο και στο λαο την Ευρωπαικη ολοκληρωση και το εφερε εις περας!! Ολοι οι υπολοιποι με ψευτοοραματα για αλλαγη εκσυγχρονισμο και δυστυχως αυτο που με στεναχωρει εμενα περισοτερο η Επανιδρυση του κρατους!! Τα σκανδαλα και τα λοιπα ειναι πραγματα ΄΄δυσαποδειχτα΄΄....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Alex 21/07/2010 18:57:14

   Δεν εννοω οτι την εφερε συνειδητα.Απλως αυτη ηταν αναποφευκτη μετα τις εκλογες του 1977 και προετοιμασθηκε για την ομαλοτερη δυνατη μεταβαση.
   Η μαχη στο χωρο του κεντρου κριθηκε το 1977 οταν η ΕΔΗΚ επεσε απο το 20% στο 12% και το ΠΑΣΟΚ πηγε απο το 13% στο 25%.Αυτο εγινε χωρις καμμια ενεργεια Καραμανλη.Ηταν απλως η ταση της εποχης.
   Την επομενη μερα ο ΔΟΛ και γενικα ο καντρωος τυπος εγκατελειψαν το Μαυρο και προσχωρησαν στον Ανδρεα.Ηταν φανερο τι θα γινοταν και δεν ανεκοπτετο.Ο Καραμανλης φροντισε να παρει οσους κεντρωους μπορουσε με τη διευρυνση,να επανελθει στο στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ και να μπει στην ΕΟΚ για να δεσμευσει τον Ανδρεα.
   Πηγε στην προεδρια γιατι βασει Συνταγματος 1975 ειχε καποιες εξουσιες.Αν ο Ανδρεας προσπαθουσε να βγει απο ΕΟΚ - ΝΑΤΟ θα διελυε τη Βουλη και θα εθετε ζητημα προσανατολισμου της χωρας σε εκλογες.Ο Ανδρεας δεν εκανε τιποτα απο αυτα.Ισως να τα αφησε για μετα το 1985 που απαλλαχθηκε απο τον Καραμανλη αλλα ηταν ηδη αργα καθως ενα μηνα πριν απο την εκλογη Σαρτζετακη ειχε εκλεγει στη Μοσχα ο Γκορμπατσωφ και ο κοσμος αλλαζε σε αλλη κατευθυνση απο αυτη που περιμεναν οι πασοκοι και οι αριστεροι.

  • Alex avatar
   Alex @ Alex 21/07/2010 18:58:09

   Ποια ηταν η προδοσια της Κυπρου Επωνυμε???

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Alex 21/07/2010 19:55:13

   Η προδοσία της Κύπρου ποια ήταν Alex? Μερικοί έφτιαξαν ένα custom map στο Command & Conquer στο PC τους με τις τότε δυνάμεις της εποχής, τις οποίες επακριβώς φυσικά ξέρανε, το ρίξανε σε ένα lan-άκι και μετά από 2 μέρες απανωτού gaming αποφάνθηκαν ότι κακώς δεν έκανε ντου ο Καραμανλής γιατί τους είχαμε τους Τουρκαλάδες. Κατάλαβες ο προδόταρος, σιγά πια, αγχωνόταν επειδή, να λίγο στο σβέρκο του ένοιωθε τα χνώτα των χουντικών και των Αμερικάνων, τσκ τσκ τσκ...

  • Alex avatar
   Alex @ Alex 21/07/2010 20:03:57

   ToPGunZ σωστα τωρα καταλαβα...ειναι επειδη εγω παιζω το Rise of Nations χαχαχα...τεσπα λεω να το κανω install να το δοκιμασω με χωρις Cheats να δω τελικα τι θα γινει...

 65. Alex avatar
  Alex 21/07/2010 17:25:05

  Ναι μιλανε Ξενες γλωσσεσ (Αγγλικα) και κυλιουνται στη λασπη του Δ.Ν.Τ και τρωνε τα αποφαγια του ερντογαν...α

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Alex 21/07/2010 17:27:55

   Το τελικό σίγμα βρίκεται στο γράμμα w.
   [Για όσους δεν έχουν Ελληνικό πληκτρολόγιο]

  • Alex avatar
   Alex @ Alex 21/07/2010 17:34:34

   κεκτημενη ταχυτης αγαπητε-η!!! μη μας μαλωνετε απο κεκτημενη ταχυτητα αλλωστε υποπιπτω και σε πολλα ορθογραφικα λαθη...ευχαριστω!!!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ Alex 21/07/2010 21:53:32

   ALEX,έγραψες,μπράβο πληρωμένη απάντηση

 66. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2010 17:25:58

  Οταν λέμε οτι η μεταπολίτευση τελειωε, τελείωσε. Και εκτος απο το οραμα τιυ Καραμανλη του πρωτου περιμενων να μου εξηγησεις γιατι εβαλε τον Μητσοτακη στη ΝΔ και γιατι παρεδωσε στον Ραλλη διευκολυνοντας οσο δεν γινεται τον Ανδρεα

 67. Alex avatar
  Alex 21/07/2010 17:26:05

  σορρυ μεταπολεμικα ηθελα να πω

 68. Factorx avatar
  Factorx 21/07/2010 17:27:25

  αστο αυτό το παραμυθακι και βρες μου κι αλλους που να αναδεικνυουν τα θεματα του ΔΝΤ σαν κι εμας

 69. Alex avatar
  Alex 21/07/2010 17:28:49

  Γιατι ρε Φακτορα δεν ηταν θεος ανθρωπος ηταν....Δειξε μου εσυ τον αλανθαστο....αλλιως εισαι προκατειλημενος....οσο για τον Ανδρεα ηταν ηδη προ των πυλων...απλα εκει ο Εγωισμος του επικρατησε δεν ηθελε να υποστει ηττα απο τον Ανδρεα...αλλα ημαρτον τωρα θα το κατηγορισεις σε λιγο οοτι πεθανε νωρις και ανοθιξε το δρομο στο Γιωργακη....

 70. tiramola avatar
  tiramola 21/07/2010 17:29:41

  Ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου και εντός θέματος...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 21/07/2010 17:35:05

   Συνεχίζεις να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Σε εμένα που ήμουν εντός θέματος και απάντησα στο ερώτημά σου, δεν σε είδα τόσο λαλίστατο.

   Τολμάς και εγκαλείς λοιπόν τους άλλους για εντός και εκτός θέματος, αρχιπασόκε;

   Σαν το άλλο που τους έλεγες οπαδούς και όχι πολίτες!

   Μίλησε ο αρχιοπαδός!

  • aengus avatar
   aengus @ tiramola 21/07/2010 19:49:59

   Βρε Τιραμόλα, «τίρα» από δω, «μόλα» από κει, -μήπως είσαι ο Punk-alos;

 71. undercover gpr avatar
  undercover gpr 21/07/2010 17:38:30

  Μην αμφισβητείς ότι υπάρχει δίκτυο σεξοτουρισμού ΚΑΙ στην Κούβα (εκεί να δεις μουν/πανα Γερμαναράδες χοντρούς με τρεις πιτσιρίκες μαζί) γιατί χάνεις την αξιοπιστία σου έτσι αγαπητέ Μίσα.

  Το ότι υπάρχει και στη Ταϊλάνδη και αλλού δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΚΑΙ στη Κούβα και ξέρεις πολύ καλά τι ωθεί τον περήφανο λαό αυτό σε τέτοια άκρα.

 72. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2010 17:48:37

  Ο Καραμανλης Α΄εκτος απο την ενταξη στην ΕΟΚ ηθελε τη δημιουργια ενος δικομματικου συστηματος ομοιου με αυτο των χωρων της Δυτικης Ευρωπης που το θεωρουσε απαραιτητο για τον εκσυγχρονισμο της Ελλαδος και την αποφυγη νεων περιπετειων,δικτατοριων κλπ.
  Δεν ηταν δυνατον να κυβερνα παντα η δεξια ουτε το Κεντρο ηταν αξιοπιστη εναλλακτικη λυση.Αναγκαστικα το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρεας θα επαιζαν το ρολο της εναλλακτικης λυσης για να στερεωθει η δημοκρατια.
  Ο σχεδιασμος του ηταν εισοδος στην ΕΟΚ και δικομματικο κοινοβουλευτικο συστημα.Ολοι βεβαιως οι σχεδιασμοι ειχαν λογικη με βαση το ψυχρο πολεμο.Μετα την ανατροπη των ανατολικων καθεστωτων μπηκαμε σε αλλη εποχη.

 73. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 21/07/2010 17:50:16

  @ KYNAIΓΕΙΡΟΣ

  "Νομίζει ότι ο Καραμανλής άσκησε veto στο Βουκουρέστι."

  "Ελπίζει ότι ο Καραμανλής παρήγγειλε τα 425 ρωσσικά ΤΟΜΑ..."


  Άλλος ένας "νεοδημοκράτης"...
  Στη πρώην Σοβιετική επιστήμη της προπαγάνδας
  τί ακριβώς δίπλωμα κατέχετε,
  Πτυχίο, Διδακτορικό ή μεταπτυχιακό?
  [Συναφές, ή αναγνωρισμένο?]

 74. Misha avatar
  Misha 21/07/2010 17:55:34

  Gpr, πορνεία υπάρχει στην Κουβα.
  Όπως υπήρχε και στην Τρούμπα όταν ερχόταν ο 6ος στόλος.
  Παιδοφιλικός σεξοτουρισμός δεν υπάρχει.
  Ούτε ναρκωτικά, ούτε εμπόριο όπλων ....
  Αν θέλεις να δεις "μουν/πανα" με ανήλικες κάνε μια βόλτα από το απόγευμα και μετα στην Γ Σεπτεμβρίου και στα στενά πίσω από το δημαρχείο.Μαζί θα βρεις και καθε είδους όπλο και ναρκωτικό.

 75. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/07/2010 17:57:45

  @ Ψυχραιμία, άλλα αυτό που λες και άλλο η διευκόλυνση του Ανδρέα. Δεν βλέπω γιατί το κέντρο να μην ήταν αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Διαφορετικό θέμα το αν μπορούσε να αντέξει την "επέλαση" του Ανδρέα και διαφορετικό θέμα η συνειδητή πριμοδότηση του Ανδρέα από τον Καραμανλή.

 76. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/07/2010 18:05:50

  Γιατι η μονη διαφορα της Ενωσης Κεντρου απο την ΕΡΕ ηταν το ζητημα της βασιλειας και ο εκδημοκρατισμος.Απο τη στιγμη που ο Καραμανλης με τη ΝΔ κατηργησε τη βασιλεια και εληξε το ζητημα των αντιδημοκρατικων στεγανων δεν ειχαν διαφορες.Δε γινοταν να υπαρχουν δυο καθαρα αστικα κομματα σε μια εποχη που ακομη επνεαν αριστεροι ανεμοι παγκοσμιως ,το ενα επρεπε να ειναι "σοσιαλιστικο" εστω και βαλκανικου τυπου.

 77. armatistis avatar
  armatistis 21/07/2010 18:05:53

  @ Factorx

  Θα ήθελα να μάθω, ποια θα είναι τα θετικά, τα πρακτικά αποτελέσματα, μιας τοποθέτησης Καραμανλή.

  Δηλαδή αν τον καταδικάσουμε περισσότερο από ότι είναι ήδη καταδικασμένος, στη συνείδηση όλων, τι θα μάθουμε και σε τι θα ωφεληθούμε; Καταδικάζονται τα πτώματα; Την ιστορία Καραμανλή τη γνωρίζουμε και ο Καραμανλής έχει κριθείαμετάκλητα.

  Εγώ πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν θα μιλήσει και αν μιλήσει, θα κάνει κακό και στο τόπο και στη Νέα Δημοκρατία.

  Και όποιος εκφράζει μια αντίθετη άποψη, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να χαρακτηρίζεται η άποψή του, "παραμυθάκι".

  Αν και οι χαρακτηρισμοί, μερικές φορές δεν βλάπτουν!!!

  ΥΓ: Το ΜΕΓΚΑ ήδη ασχολείται αποκλειστικά με τον Αγγέλου.....

 78. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 21/07/2010 18:08:29

  Ο Καραμανλής θα μιλήσει στις 7 του Μάρτη![2011]
  Έτσι θα μπορεί κανείς να δεί άνετα τη διαφορά,
  ανάμεσα στα πεντέμισι χρόνια της Νεας Δημοκρατίας,
  και τους πρώτους 18 μήνες του ΠΑΣΟΚ. Λεφτά υπάρχουν!
  [Θα 'χει βγεί κι ο χειμώνας -τότε να δείτε ζόρια!]

 79. undercover gpr avatar
  undercover gpr 21/07/2010 18:10:19

  Άστο Μίσα, αυτή τη φορά δεν το σώζεις , έχω πάει και τα έχω δει με τα μάτια μου.

 80. Misha avatar
  Misha 21/07/2010 18:10:40

  Ο καθένας βλέπει τη δική του εικονική πραγματικότητα :
  h**p://cubafriends.blogspot.com/

 81. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/07/2010 18:27:59

  Αυτό που λες θα ίσχυε, εάν το Κέντρο δεν είχε δεχτεί τη βασιλεία από το 1945-46 και μετά. Ούτε μετά το 1965 και τα Ιουλιανά αμφισβήτησε το Κέντρο τη βασιλεία ως θεσμό. Ο πρώτος που αμφισβήτησε τη βασιλεία ήταν ο δικτάτορας Παπαδόπουλος (που την κατήργησε) και ο δεύτερος ο Καραμανλής (τη στιγμή που όλοι περίμεναν να φώναζε και τον Κωνσταντίνο μετά τη μεταπολίτευση.

  Επίσης, υπάρχουν παραδείγματα χωρών με δύο καθαρά αστικά κόμματα, με κυριότερο το παράδειγμα των ΗΠΑ. Και η ίδια η Ελλάδα του 1974-75 ήταν Ελλάδα δύο αστικών κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ ακόμη ψαχνόταν.

  Δεν το βλέπω δηλαδή και πολύ σόι το "όραμα" του Καραμανλή να πριμοδοτήσει τη δημιουργία του ΠΑΣΟΚ. Αν υπονοείς ότι μας έφερε τη λαίλαπα του Ανδρέα συνειδητά, τότε να ξέρουμε να τον βρίζουμε πολλαπλά και όχι μόνον για την προδοσία της Κύπρου.

 82. nick avatar
  nick 21/07/2010 18:35:29

  Λοιπόν:
  μόνο 2 κατηγορίες ανθρώπων υποστηρίζουν ότι ο Κ. Καραμανλής δεν είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν:
  Οι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που αφού διασύρθηκαν υποστηρίζοντας το ναι, έψαχναν για συνενόχους και οι υπερπατριώτες του τηλεκόμματος-εξαπτέρυγου της κατοχικής κυβέρνησης του νέου Τσολάκογλου.
  Υπάρχουν δηλώσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου (σε κοινή επίσκεψη με τον Καραμανλή στη Νέα Υόρκη), όπου δήλωσε πως με τους Καραμανλή-Μολυβιάτη είχαν κοινή στρατηγική και συμφωνούσαν σε ΟΛΑ. (για του λόγου το αληθές: http://www.greeknewsonline.com/?p=3758). Άλλωστε αν γνωρίζατε από "διπλωματική γλώσσα" θα καταλαβαίνατe ότι οι δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή σήμαιναν ΟΧΙ. Αν δεν μπορείτε να το κατανοήσετε δεν φταίω (μπορεί άλλωστε να ανήκετε και σε μια από τις 2 παραπάνω κατηγορίες που προανέφερα).
  2) Όχι μόνο έβαλε ΒΕΤΟ, αλλά το ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν τόσο μεγάλο και εξόργισε σε τέτοιο βαθμό τους υπερατλαντικούς νταβάδες, που δημιούργησαν “πορτοκαλί επανάσταση”-εσωτερική αποσταθεροποίηση με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Το ότι ακολούθησαν και άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία) δε σημαίνει ότι δεν ήταν ΒΕΤΟ. Να ξέρετε πως η απόφαση ήταν δεδομένη: Ακόμη και μόνη της η Ελλάδα, χωρίς τη στήριξη καμίας χώρας δε θα επέτρεπε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εάν δεν λύνονταν το θέμα του ονόματος. Και ΝΑΙ αυτό λέγεται ΒΕΤΟ. Ευθύ, μεγάλο, έναντι σε όλους και σε όλα.
  3) Όλα τα γεωπολιτικά εγχείρηματα ξεκινούν με επιστολές καλών προθέσεων για να καταλήξουν στις τελικές υπογραφές και εν τέλει στην υλοποίηση. Οι αγωγοί (Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream) θα εξασφάλιζαν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα σε Θράκη-Μακεδονία. Γνωρίζετε (φαντάζομαι) καλά ποιοι πολέμησαν με λύσσα αυτούς τους αγωγούς και για ποιους λόγους. Ο Καραμανλής υπέγραψε αυτές τις σημαντικές συμφωνίες (ειδικά για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη οι συμφωνίες ήταν τελικές, ενώ για τον South Stream όχι). Αν οι αγωγοί δεν γίνουν, οι ευθύνες βαραίνουν άλλον, και φαντάζομαι ξέρετε ποιον…
  4) όσον αφορά τα ΤΟΜΑ: Η συμφωνία υπάρχει, περιλαμβάνει την παραλαβή 425 bmp-3 και μικρό αριθμό βοηθητικών οχημάτων. 'Οχι μόνο ήταν επιλογή Καραμανλή η αγορά στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία, αλλά ο Καραμανλής πλήρωσε αυτή του την επιλογή.
  4) και τέλος, αφού έχετε τόσο πρόβλημα με τον Καραμανλή πάρτε τώρα τον εθνοπροδότη ΓΑΠ και ηρεμήστε. Τώρα θα λυθούν όλα τα προβλήματά σας. Αυτός σίγουρα θα βάλει βέτο στους σκοπιανούς, σίγουρα θα προστατεύσει το Αιγαίο και τη Θράκη μας. Αυτός θα προστατεύσει τα κυριαρχικά μας διακιώματα (που τόσο σύντομα εκχώρησε στο ΔΝΤ)... Το μόνο πρόβημά σας ήταν ο Καραμανλής...

 83. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/07/2010 18:37:37

  Κύριοι εγώ ψήφισα Σαμαρά στις εσωκομματικές γιατί τον θεώρησα συνεχιστή του Καραμανλισμού και δεν πρέπει να αποστασιοποιηθεί από αυτόν γιατί θα είναι το τέλος του. Όσον αφορά στον Καραμανλή τον νεώτερο αρκετοί συνάδελφοι μου πολιτικοποιημένοι, όχι απαραίτητα ΝΔάτες, είναι της γνώμης ότι ο Καραμανλής πήγε κόντρα σε πολλά συμφέροντα εγχώρια και πέραν του ατλαντικού με αποτέλεσμα να δημιουργήσει εχθρούς οι οποίοι τον πολέμησαν κρυφά η φανερά.
  Η μεγαλύτερη ήττα των εγχώριων συμφερόντων δηλαδή των νταβατζήδων και των ελλεινών παπαγάλων τους(οικονομοκαμπουροχασαποπουλοτρέμηδων κ.λ.π) ήταν οι εκλογές του 2007 όταν μετά τις φονικές πυρκαγιές και ενώ τον περίμεναν στην γωνία εκείνος κέρδισε τις εκλογές με μεγάλη δοαφορά.
  Έπρεπε λοιπόν να βρουν άλλα μέσα να τον καταπολεμήσουν γιατί είχε αρχίσει να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τα βρώμικα συμφέροντα τους.Έπειτα Βατοπέδι(αλήθεια τι τεράστιο σκάνδαλο !!τηρουμένων των αναλογιών φυσικά με χρηματιστήριο, Siemens κ.λ.π)μετά Δεκεμβριανά μετά η συνέντευξη σε αυτόν τον απατεώνα τον Χατζηνικολάου ο οποίος την πιο απλή έκφραση "έχω κουραστεί με αυτά που συμβαίνουν" την μετατρέπει σε κουρασμένο πρωθυπουργό.
  Το τελειωτικό κτύπημα ήταν η οικονομική κρίση όπου δεν έβρισκε κανένα σύμμαχο. Ο κολυμβητής ήθελε ντε και καλά να γίνει πρωθυπουργός άρα ήταν η μεγάλη ευκαιρία του και ήταν πάντα αρνητικός σε ότι του ζητούσε ο Καραμανλής, οι δε νταβατζήδες βρήκαν την μεγάλη ευκαιρία να τον κτυπήσουν. Παρόλα αυτά, δηλαδή πόλεμος από νταβατζοκαναλάρχες,εσωκομματικός πόλεμος από επίδοξους αρχηγούς, χωρίς εφημερίδα χωρίς στήριξη από πουθενά πήρε 34% Ο κολυμβητής σε αντίστοιχη περίπτωση τι θα έπερνε σε εκλογές;

  • nick avatar
   nick @ Ανώνυμος 21/07/2010 19:23:18

   Ρε φίλε τα είπες όλα. Έτσι είναι ακριβώς...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ανώνυμος 21/07/2010 20:02:33

   Δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Δεν αυταπατώμαι, ναι, έκανε τραγικά λάθη. Αλλά εν τέλει, πιο χρήσιμος είναι ένας που δεν μπόρεσε, από έναν που δεν προσπάθησε για το καλό...

  • tzager avatar
   tzager @ Ανώνυμος 21/07/2010 20:37:09

   Αν η συνέχεια του Καραμανλισμού ήταν τα πεπραγμένα της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή, τότε αυτή η συνέχεια αποδεικνύεται λίγη, ανεπαρκής, άτολμη και χλιαρή.

   Όταν διαθέτεις άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ισχυρή λαική εντολή να κάνεις τολμηρές αλλαγές στα κακώς κείμενα, είναι ολέθριο να έχεις αυτοσκοπό σου την ήπια προσαρμογή και τη συναίνεση των πάντων.

   Αν αυτό επαγγέλλεται ότι θα πράξει ο νυν αρχηγός της ΝΔ συνεχίζοντας την παράδοση του προκατόχου του, τότε πολύ φοβάμαι ότι σε μερικά χρόνια το να επικαλείται κάποιος τον Καραμανλισμό σαν θεωρία και πολιτική πρακτική θα αποτελεί ύβρη, ίσως και παράπτωμα!

  • Παλιός Οννεδίτης avatar
   Παλιός Οννεδίτης @ Ανώνυμος 21/07/2010 20:52:26

   έτσι ακριβώς είναι, εύγε

   • Παλιός Οννεδίτης avatar
    Παλιός Οννεδίτης @ Παλιός Οννεδίτης 21/07/2010 20:54:04

    το εύγε πάει στην τοποθέτηση του Ανώνυμου

 84. fitsulas avatar
  fitsulas 21/07/2010 19:10:32

  Ο Καραμανλής δεν έχει να σκεφτεί μόνο τον εαυτό του. Έχει να σκεφτεί και την πολιτική σταδιοδρομία των παιδιών του, των εγγονών του κοκ. Στην Ελλάδα σόι πάει το βασίλειο. Κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι οι πολιτικοί σκέφτονται με προοπτική 4ετίας. Σκέφτονται με προοπτική τεσσάρων γεννεών. Γι' αυτό δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμα από τους Βαυαρούς. Γι' αυτό μας κυβερνούν ακόμα Κωλλέτηδες και Μαυροκορδάτοι και Μάσον και Κόχραν. Οι ανώτατοι πολιτικοί άντρες της χώρας ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fitsulas 21/07/2010 19:59:57

   Βασικά ο Καραμανλής μάλλον την υγεία των παιδιών του έπρεπε να σκεφτεί. Μην ξεχνάμε και τα τάχα-μου-δήθε δημοσιεύματα περί της υγείας της Νατάσας. Είναι αφελής όποιος δε βλέπει το βρώμικο πόλεμο από πίσω...

 85. kokkinoskoufitsa avatar
  kokkinoskoufitsa 21/07/2010 19:40:52

  Aλήθεια, οι φονικές πυρκαγιές μπήκαν σε ολόκληρη τη Μεσόγειο εκείνο το καλοκαίρι για τον Καραμανλή; Ή ήταν αυτοί που τις έβαλαν εναντίον όλων των κυβερνήσεων το Ευρωπαϊκού Νότου; Μήπως θα πρέπει να μάθουν κάποιοι να σκέφτονται λίγο ευρύτερα; Μοιάζει σαν να ταυτίζεται ο καθένας το κόμμα του με την Ελλάδα, την Αλήθεια, την Εντιμότητα. Λες και οι νεοφιλελεύθεροι, οι διαπλεκόμενοι και οι ανίκανοι έχουν χρώμα. Γιατί άραγε αν και η πραγματικότητα βρίσκεται μπροστά στα μάτια σας αρνείστε να τη δείτε; Μήπως βλέπετε το είδωλό σας;
  Πώς να πάμε μπροστά με τέτοιον οπαδισμό;

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ kokkinoskoufitsa 21/07/2010 20:26:03

   Κοκκινοσκουφίτσα.
   Τη συζήτηση για τις πυρκαγιές του 07, τα Δεκκεμβριανά του 08, τη "σέχτα" κ.λ.π., δεν ξέρω αν μπορείς να την αντέξεις.
   Ο Καραμανλής, αν τυχόν δεν το πρόσεξες ΜΙΛΗΣΕ. Πρίν απο τις εκλογές. Είπε όσα είχε να πεί. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και ο άλλος ο ΓΑΠ μίλησε. Και μας είπε ότι "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". Και εμείς, ο κυρίαρχος Λαός πιστέψαμε το Αμερικανάκι (το οποίο κάνει μόνιμες διακοπές με τα λεφτά μας) και το ψηφίσαμε. Άς τον λουστούμε τώρα και αυτόν και την τρόϊκα που μας κουβάλησε.
   Όσον αφορά τους οπαδούς, μάλλον δεν κοιτάζεσαι συχνά στον καθρέφτη σου.

 86. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/07/2010 20:38:48

  Κοκκινοσκουφίτσα εκείνη την περίοδο όντως είχαμε πυρκαγιές σε όλη την Μεσόγειο και φυσικά δεν μπήκαν για τον Καραμανλή. Όμως σου διαφεύγει ότι άναβαν ταυτόχρονα 20 εστίες σε συμμετρικά σημεία,τα νταβατζοκάναλα επί 4 ημέρες μετέδιδαν όλο το 24ωρο με τέτοιο τρόπο τις πυρκαγιές λες και έπρεπε ο Καραμανλής να είναι επικεφαλής της πυρόσβεσης,ο καθένας έπερνε τηλέφωνο ένα κανάλι και έλεγε ότι κινδυνεύουν 20 άτομα στο τάδε χωριό αποσυντονίζοταν οι δυνάμεις πυρόσβεσης γιατί άλλαζαν σχέδιο (σε αρκετές περιπτώσεις δεν κινδύνευε κανείς αλλά δημιουργούσαν εντυπώσεις),
  Αυτό εννοώ κοκκινοσκουφίτσα.Διαπιστώνω όμως κάτι,γιατί δεν αναφέρθηκες στα υπόλοιπα θέματα του σχολίου μου;
  Επίσης θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να υπερασπίζομαι έαν άνθρωπο ο οποίος κατ'εμένα είχε καλές προθέσεις και ο οποίος πάλι κατ'εμένα αδικήθηκε από αυτούς που διαμορφώνουν την κοινή γνώμηκαι.
  (Τώρα τελευταία την διαμορφώνουν όλο και λιγότερο με την ύπαρξη των blogs).
  Ένα τελευταίο κοκκινοσκουφίτσα, ο Καραμανλής δεν θα έκοβε ποτέ από χαμηλοσυνταξιούχους ούτε ένα ευρώ και δεν θα ελεγε ποτέ ότι άνθρωποι του μόχθου τον συναντάνε στο δρόμο και του δίνουν το μισθό τους για την σωτηρία της Ελλάδας. Αυτά τα λένε άτομα με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και ο Καραμανλής δεν είναι.

 87. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 21/07/2010 20:39:55

  ΚΑΛΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
  ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΕΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
  ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ(ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΦΥΣΙΚΑ!!).ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΔΗΛΩΝΕ ΝΔ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Alex avatar
   Alex @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 21/07/2010 20:44:41

   Οχι το παιζει υπερκομματικος ελιτ δημοσιογραφος δηθεν αντικειμενικος.....τι να μας πει και αυτος με 40000 ευρω μηνιατικο ζει στη κοσμαρα του και υπηρετει τα συμφεροντα του περιγυρου του....αν ηταν ετσι η ανεξαρτητη δημοσιογραφια....ζητω που καηκαμε......

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Alex 21/07/2010 20:47:52

    ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ!!!Ο.Κ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 21/07/2010 21:16:43

   Οχι ,εχει προσχωρησει στι συστημα ΠΑΣΟΚ για να διατηρησει και να αυξησει τις απολαβες του.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ψυχραιμια 21/07/2010 21:28:37

    δεκτα ολα!!!

 88. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 21/07/2010 20:42:53

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!! ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
  ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΤΕ ΠΡΩΤΟΒΡΟΧΙΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩ!!! ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΑΛΛΙΓΚΑΡΙΑ

 89. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 21/07/2010 21:02:46

  ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ

 90. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 21/07/2010 21:08:22

  υποθέτω, με βάση τα λεγόμενα παλαιότερων, ότι έχει άσχημες αναμνήσεις και του βγαίνουν απωθημένα...

 91. armatistis avatar
  armatistis 21/07/2010 21:11:15

  Στο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ" τηλεοπτικό κανάλι της Ελληνικής κυβέρνησης του κόμματος ΠΑΣΟΚ, μέχρι της 2145 Ω, η θεματολογία γύριζε γύρω από τους περιριστικούς όρους που υποβλήθηκαν στον Αγγέλου. Η Σπυράκη, αυτό το απαύγασμα της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αναφερόταν σε δηλώσεις συνεργατών του Καραμανλή και ο Στραβελάκης συνεχώς ρωτούσε αν πρέπει να μιλήσει ο Καραμανλής.

  Παρακαλώ συνεχίστε και αφήστε το Λοβέρδο τον μέγα κωλοτούμπα (κάτι από τα τρία όχι, θυμάται κανένας;), να εκτελεί κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ armatistis 21/07/2010 21:26:01

   εαν στις πρωτες διαδηλωσεις συγκεντρωνονταν ολοι μαζι με ελληνικες σημαιες μονο και οχι κομματικες ισως κατι καλο να γινοταν. αλλα ο καθενας θελει να το παιζει αργηγος σε τετοιες δυσκολες στιγμές.

 92. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 21/07/2010 21:17:58

  Από σκοπιά ευρύτερη κυττώντας, η αποτυχία της νεοδημοκρατικής πενταετίας δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση ή χαιρεκακίες. Είναι γεγονός τραγικό. Αλλά στην κατανομή των ευθυνών πρέπει κανείς να είναι ακριβοδίκαιος. Υπήρχε ιεραρχικά ο ηγέτης, η ομάδα του πολιτικού προσωπικού που ασκούσε μαζί του την εκτελεστική εξουσία, το συνεργό πολιτικό προσωπικό της παράταξης αυτής και ο ευρύτερος, θεσμικός ή άτυπος, περίγυρος. Ο ηγέτης έχει τις ευθύνες που του αναλογούν. Οι λοιποί δεν είναι αθώοι, ο καθείς στο μέτρο του.
  Δύο οι κίνδυνοι, Σκύλλα και Χάρυβδις, "οι δρόμοι της φαυλότητας": Ο ένας, να βρούν οι "άλλοι" στον ηγέτη τον αποδιοπομπαίο τράγο, για να φύγει η ρετσινιά από πάνω τους. Ο άλλος, να "προστατεύσουν" τον ηγέτη, επειδή είναι "παραταξιακό" ή και "εθνικό κεφάλαιο". Ο "δρόμος της αρετής" είναι ν' αναλάβει ο καθείς πρώτα τις δικές του, ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ευθύνες. Και ο αρχηγός φυσικά, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να είναι αυτός ο πρώτος "αγορητής". Οι άλλοι όμως, μουγγοί είναι;
  Και άνθρωποι όπως ο κ. Ζορμπάς, που ανήκαν (για ένα διάστημα), στο ευρύτερο, θεσμικό πλέγμα εξουσίας, ελάχιστα προσφέρουν με μισόλογα. Πολλά θα πρόσφεραν βέβαια, άν μιλούσαν με διαυγή λόγο ΕΓΚΑΙΡΑ. Δεν το έκαναν. Ένας λόγος παραπάνω, για να μάς οφείλουν, σε μάς ως πολίτες, και αυτοί, σαφείς εξηγήσεις. Και αυτοί οι θεσικοί ή άτυποι, και το κυρίως πολιτικό προσωπικό, και ο κ. Καραμανλής ασφαλώς. Αλλά όχι μόνον ο κ. Καραμανλής. Στη δημοκρατία δεν επιτρέπονται "οικογενειακά μυστικά", ούτε μιλά μόνον ο "πατέρας αφέντης" (το τελευταίο ισχύει, ευτυχώε πιά, και για τις οικογένειες).

 93. nina avatar
  nina 21/07/2010 21:43:41

  η χώρα βουλιάζει και σεις ασχολείστε με το άν πρέπει ή δεν πρεπει να μιλήσει ο ΚΚ. Για τον α΄πλό έλληνα πολίτη που κάθε μέρα βλέπει να συρικνώνονται τα εισοδήματά του, νά κι άν μιλήσει νά κι άν δεν μιλήσει έχει μιά σκασίλα τί να σας πώ.

 94. nov11 avatar
  nov11 21/07/2010 22:17:43

  Γιατί ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;
  ΣΩΣΤΑ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ!!!!
  1-Δεν είναι ΑΡΧΗΓΟΣ.Ας καεί το ΣΥΜΠΑΝ.Εξάλλου αυτός εξέλεξε τον αντωνάκη που χορεύει στα κάρβουνα που του άφησε;
  2-Χρησιμοποιεί την υπόκρουση του συνεδρίου ...ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ....
  ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.Πρέπει να είναι ΑΦΕΛΗΣ κάποιος ώστε να πιστεύει πως ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
  3-Αυτό που τον ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ και τον ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ είναι η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ της ΝΔουλας ώστε να ΚΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑΣ.
  ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ....ΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΝΙΔΕΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!

 95. kokkinoskoufitsa avatar
  kokkinoskoufitsa 21/07/2010 22:19:34

  Aνώνυμε
  θα συμφωνούσα με την ευαισθησία σου αν επρόκειτο για ένα αδύναμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του συνάνθρωπο που έχει αδικηθεί. Έδώ όμως έχουμε να κάνουμε με πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλης τάξεως ζήτημα. Όσο για το αν ο Καραμανλής θα έκοβε τις συντάξεις, είμαι σίγουρη ότι θα το έκανε γιατί το ΔΝΤ επιβάλλει αυτά τα μέτρα και κανείς από το ντόπιο προσωπικό χώρας-θύματος τολμά να μην τα κάνει. Αν υπονοείς ότι δεν θα δεχόταν και για αυτό παρέδωσε ανακουφισμένος την εξουσία, είμαι άλλης άποψης. Αν τους ήταν χρήσιμος τώρα θα τον κρατούσαν. Μπορεί και να τον κρατούν εφεδρεία. Να είσαι σίγουρος ότι δεν μιλώ εξ'ονόματος κανενός χρώματος.

  Εξακολουθώ να μην θεωρώ επαρκείς τις εξηγήσεις περί διαφοράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, εγώ βλέπω επιφανείς εκπροσώπους και των δύο στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ κάθε χρόνο. Βλέπω ότι και οι δύο όσες φορές πήραν την εξουσία συγκεκριμένα σχέδια -επί της ουσίας συμπληρωματικά- υλοποίησαν. Ναι, μπορεί να διαφέρουν κάποιοι από τους χρματοδότες τους, αλλά μάλλον όχι οι ιδιαίτερα σημαντικοί. Απλώς αυτοί που έκαναν περιουσίες και για τα τρισέγγονά τους χρησιμοποιούν τα δύο κόμματα για να παίζουν ένα θέατρο κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γιατί ανεβάζουν για μεγαλύτερα διαστήματα το ΠΑΣΟΚ; Για να απορροφά με την "αριστεροσύνη" του κραδασμούς από τα αριστερά.
  Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας, μας διαιρούν ακόμη και τώρα που θα μας βάζουν να πληρώνουμε και το οξυγόνο κι εμείς χαμπάρι...

  Υ.Γ. Οι κωλοτούμπες του "κυρίαρχου των 8" είναι τρανή απόδειξη του ότι και τα δύο κόμματα κινούνται από τα ίδια κέντρα. Αυτός απλώς είναι ο μάγος της παράστασης για το πόπολο...

 96. smoking area avatar
  smoking area 21/07/2010 22:26:23

  Δηλαδη υπαρχουν ακομη ανθρωποι που θεωρουν τον Καραμανλη σοβαρη πολιτικη προσωπικοτητα που 8α πρεπει με τις παρεμβασεις του να απασχολει τους Ελληνες?

  Ας μιλησει για τα παρτυ της συμπρωτευουσας με τους κοσμηματοπωλες πρωτα...

  ΥΓ1. Τιμω τους οπαδους του Ηρακλη.
  ΥΓ2. Ακομη κι αν περασει το σχολιο (που δεν το νομιζω), ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να περασουν απαντησεις σε φιλους σχολιαστες. Δεν φταιω εγω γι αυτο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ smoking area 22/07/2010 07:22:48

   Μα εδώ θεωρείς τον εαυτό σου εσύ σοβαρή προσωπικότητα που νομίζεις κιόλας ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που γράφεις.

   Τις συκοφαντίες της Σάπικα, που δεν την παντρεύτηκε και προτίμησε τη Νατάσα, άστες για αλλού. Από το επίπεδο των επιχειρημάτων σας φαίνεται και η σοβαρότητά σας.

 97. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 22/07/2010 08:08:56

  Τα λάθη και οι αμαρτίες πληρώνονται... Όταν με νωπή λαϊκή εντολή και 166 βουλευτές δεν τολμάς να τα βάλεις με τους νταβατζήδες και να τους κόψεις τον κ..ο μια και καλή, να τους κάνεις να σε προσκυνάνε, έρχεται κάποια στιγμή που η ανοχή και η ραθυμία σού γυρνάνε ως μπούμερανγκ... Τα αρχιλαμόγια της επικοινωνίας και όχι της διακυβέρνησης, της φαυλοκρατίας, του άκρατου ενδοτισμού έρχονται τώρα ως τιμητές για να πουλήσουν 'αξιοκρατία' και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα προβλήματά του. Αλήθεια, ο 'πράσινος τραπεζίτης' (εκ της πράσινης ανάπτυξης βεβαίως βεβαίως) είναι ο αγοράζων επί πιστώσει ή τοις μετρητοίς;;

  • lypon avatar
   lypon @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 22/07/2010 09:04:56

   Αγαπητέ, οι νταβατζήδες τον ανέδειξαν, όπως και κάθε άλλο πολιτευόμενο. Πως να τους κόψει τον κώλο;

   Πιθανότερο είναι να κάνει αναδιανομή στα δημόσια έργα υπέρ ημετέρων...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ lypon 22/07/2010 09:14:18

    "Οι νταβατζήδες τον ανέδειξαν". Καλό κι αυτό! Άλλο το ότι στην πορεία συμβιβάστηκε μαζί τους. Αλλά ο πόλεμος που του έκαναν πριν και μετά την πρωθυπουργία του, η λάσπη που έφαγε και τρώει, δεν την έχει φάει κανένας άλλος πολιτικός. Ίσως μόνον ο Σαμαράς από το Μητσοτάκη.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ lypon 22/07/2010 09:18:03

    Οχι.Αυτον τον ανεδειξε το ονομα του και η οικογενεια του.
    Ετσι ειναι καλως η κακως.Απο τη στιγμη που καποιος με το ονομα Καραμανλης της γνωστης οικογενειας γινεται αρχηγος της ΝΔ -και εγινε απο τα ανωτερα στελεχη ακριβως λογω ονοματος- κανεις δεν μπορουσε να τον ανατρεψει παρα μονον αν αποδεικνυτοταν αποτυχια και μετα.

   • Gibellini avatar
    Gibellini @ lypon 22/07/2010 10:07:57

    Οι νταβατζήδες προσδοκούσαν σε αυτόν πρίν γίνει πρωθυπουργός απο την εποχή που έβλεπαν οτι τελειώνει ο Σημίτης το παλιό τους αφεντικό. Στην αρχή τους πήγαινε κάποια κόντρα άν το πίστευε ή όχι είναι άλλο θέμα μετά το 2006 συμβιβάστηκε πλήρως μαζί τους.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ lypon 22/07/2010 10:16:06

    Οι νταβατζήδες όταν είδαν ότι δεν τραβάει ο Σημίτης τον "διέταξαν" να δώσει το δαχτυλίδι στον ΓΑΠ. Ήταν η τελευταία τους ελπίδα μήπως "κλέψουν" κι εκείνες τις εκλογές. Δεν τους βγήκε, παρά με πεντέμιση χρόνια καθυστέρηση.

   • Gibellini avatar
    Gibellini @ lypon 22/07/2010 10:20:54

    Ο Καραμανλής ήταν πέρα για πέρα βέβαιο να κερδίσει τις εκλογές το 2004, εδώ παρά λίγο να τις κερδίσει το 2000. Η διαφορά τότε ήταν τεράστια κανένας ΓΑΠ δέν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση, απλά ήθελαν τον ΓΑΠ σάν καβάντζα για πολύ αργότερα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ lypon 22/07/2010 10:23:28

    Όχι, προσπάθησαν και για το 2004. Αν τον ήθελαν για "καβάντζα" δεν θα τον έκαιγαν με το να φορτωθεί μια βέβαιη εκλογική ήττα. Θα άφηναν τον καμμένο Σημίτη να ηττηθεί και μετά θα έφερναν τον "φρέσκο" ΓΑΠ.

   • Gibellini avatar
    Gibellini @ lypon 22/07/2010 10:39:41

    Το γιατί παρέδωσε ο Σημίτης το δαχτυλίδι στον ΓΑΠ πρίν τις εκλογές ήταν θέμα του ίδιου του Σημίτη, όχι των νταβατζήδων.
    Φοβήθηκε την συντριβή του, ακούγεται οτι η διαφορά ήταν τότε πάνω απο 15 μονάδες.

 98. Gibellini avatar
  Gibellini 22/07/2010 08:13:45

  Ο Καραμανλής όταν έγινε πρωθυπουργός το 2004 κουκούλωσε τα περασμένα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ γιατί είχε κατα νού να κάνει πολύ περισσότερα,όπως αποδείχτηκε οτι πραγματικά έγινε. Το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον σήμερα όσο και άν διαφωνώ λυσσωδώς με την οικονομική του πολιτική είναι παρήγορο τουλάχιστον οτι στο θέμα των σκανδάλων δέν έχει σκοπό να επαναλάβει την ίδια τακτική.

  • lypon avatar
   lypon @ Gibellini 22/07/2010 08:59:44

   Όχι επειδή "είχε κατά νου να κάνει πολύ περισσότερα". Απλά, εθιμικώ δικαίω, δεν έβγαλε τα γίβεντα των αλλωνών στη φόρα προσδοκώντας οτι και οι άλλοι θα πράξουν αναλόγως. Οπου "αναλόγως" σημαίνει οτι θα μισο-βγάλουν στη φόρα μόνο ότι εξυπηρετεί την κομματική αντιπαράθεση και όχι την κάθαρση.

   Λυπάμαι, αλλά η διαπίστωση είναι ότι όλοι στο ίδιο καζάνι σκανδάλων βράζουνε.

 99. ευτυχια avatar
  ευτυχια 22/07/2010 11:18:08

  Εγω θα ξαναπώ οτι ακόμα μια φορά κοιμώμαστε όρθιοι και πληρώνουμε και ξενοδοχείο.Κάθαρση θα σημάνει μερικοί δεξιοί στην φυλακή και μερικοί Πασόκοι ήδη απενεργοποιημένοι σε μπερδέματα και πέραν τούτου, ουδέν. Φυσικά οι στόχοι θα είναι το στενό περιβάλλον του ΚΚ, τον οποίον φτύνουν και αυτός νομίζει οτι βρέχει.Κι επειδή οι Πασόκοι και αδίστακτοι είναι και αντλούν την σιγουριά τους απο την υποστήριξη του ΔΝΤ, δεν θα διστάσουν να συλλάβουν και τον Αλογοσκούφη για τα ομόλογα ή και τον ίδιο, αν δεν αφήσει την στάση του Βούδα που επέλεξε.

 100. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 23/07/2010 08:34:32

  Δύο είναι οι τελευταίες επιθυμίες μου:
  Να δώ τον πρόεδρο της Goldmann Sachs στο γκιζντάνι καταδιακσμένο για το σορτάρισμα του δικού του μαγαζιού (και του πλανήτη), και τον Αλογό δίπλα (με αναστολή, λόγω καθυστερημένης εφηβείας) για τα Τιμημένα Ομόλογα.
  Το δεύτερο, έχει κάποιες (πολύ ελάχιστες) πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.