#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2012 16:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο κυβερνητισμός θα...αποτελειώσει τη ΝΔ

Εκατό ημέρες μοναξιά του Σαμαρά 

Μέσα στο χαμό των ημερών, μέσα στις απανωτές συσκέψεις για το πακέτο, στην πίκρα που περιμένει τον ελληνικό λαό αλλά και την αγωνία για το που πάει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, μας ξέφυγε μια… επέτειος. Πριν από λίγες ημέρες η παρούσα κυβέρνηση έκλεισε… 100 ημέρες στην εξουσία.

Θα θυμάστε ότι σε παλαιότερες εποχές οι 100 ημέρες ήταν η άτυπη περίοδος χάριτος για κάθε κυβέρνηση. Ο κόσμος, τα πολιτικά κόμματα, οι αγορές, οι ξένοι έδιναν ένα περιθώριο στους νέους υπουργούς και φυσικά στον πρωθυπουργό να συνηθίσουν στα νέα τους καθήκοντα, να μάθουν τη δουλειά και τις ανάγκες του κράτους, να πάρουν ορισμένες αποφάσεις όχι υπό την πίεση των γεγονότων αλλά πιο χαλαρά. Άλλωστε, μπροστά τους είχαν 4 χρόνια, για 100 ημέρες θα χάλαγε η μαγιά; Έτσι, λοιπόν η κάθε κυβέρνηση είχε αυτό το χρονικό περιθώριο να βάλει σιγά – σιγά τις μηχανές μπροστά ώστε να αντέξουν για 4 χρόνια.

Ήταν σαν την περίοδο προσαρμογής των αθλητών πριν από τους μεγάλους αγώνες. Ειδικά για τους πρωταθλητές ο χρόνος είναι απαραίτητος.

Φευ, για την κυβέρνηση Σαμαρά, όχι 100 ημέρες δεν υπήρξαν, αλλά ούτε μία ημέρα περίοδος χάριτος. Ούτε μια ημέρα που να μη χρειάστηκε να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, να μην υπήρξαν σοβαρά θέματα προς επίλυση ή να μην ασκήθηκε (υπερβολικά σκληρή) κριτική. Άλλωστε, οι περιστάσεις είναι τέτοιες που δεν υπήρχε καιρός να πάει χαμένος διότι χάνεται η χώρα.

Και μέσα στις 100 αυτές ημέρες όχι προσαρμογή δεν έγινε αλλά η παρούσα κυβέρνηση μοιάζει να έχει κυβερνήσει 4 χρόνια και να προετοιμάζεται για εκλογές. Είναι βέβαια και η ιδιαιτερότητα της τριμερούς που αλλάζει τα δεδομένα. Το ΠΑΣΟΚ διαλυμένο και με τον Βενιζέλο να έχει γίνει ο πιο μισητός μεταξύ των Πασόκων. Η ΔΗΜΑΡ να σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες για το αν θα πρέπει να ψηφίσουν τα μέτρα ή όχι, αν θα πρέπει να σωθεί η χώρα ή όχι αν ο Μιχελογιαννάκης και ο Οδυσσέας Βουδούρης θα ξυπνήσουν με όρεξη ή όχι.

Εκατό ημέρες μοναξιά του Σαμαρά

Όσο για τη ΝΔ, όπως κάθε κόμμα που έχει την πρωτιά στις εκλογές, ησύχως… διαλύεται. Τα περισσότερα κομματικά στελέχη έχουν καταλάβει θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και άλλα περιμένουν στον προθάλαμο. Έτσι, που να βρεθεί καιρός για να παραχθεί πολιτική, η εξουσία είναι γλυκιά.

Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε για την κυβέρνηση; Ότι 100 ημέρες μετά έχει πάθει την αρρώστια του κυβερνητισμού. Κάνει λάθη, δεν τα διορθώνει, λάθος άνθρωποι βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, ορισμένοι υπουργοί νομίζουν ότι θα είναι αιώνια υπουργοί. Και το χειρότερο, η παρούσα κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τα βήματα των προηγούμενων. Επικοινωνιολόγοι που δεν έχουν βγει ποτέ στην αγορά, αγιογραφίες και λιβανίσματα από κονδυλοφόρους του διαπλεκόμενου Τύπου, διαρροές που στόχο έχουν να πλήξουν τον «αντίπαλο», θάψιμο όσων έχουν διαφορετική γνώμη, την ίδια στιγμή που η πατρίδα έχει άλλες ανάγκες.

Επίσης, η στελέχωση βασικών κρατικών οργάνων, όπως π.χ.η ΕΡΤ, προκαλεί γέλιο και ταυτόχρονα πίκρα για τις χαμένες ευκαιρίες για να γίνει κάτι καλό σ’ αυτή τη χώρα. Και το κυριότερο: σε βασικούς κρατικούς φορείς κουμάντο κάνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά αυτή καθ’ αυτή την κυβέρνηση, αρκετοί από τους υπουργούς εμφανίζονται κουρασμένοι, όχι από την πολύ δουλειά που έκαναν αλλά από το πολύ… καθισιό στην καρέκλα της εξουσίας. Αρνούνται ακόμη και να υπακούσουν στις εντολές για περικοπές, θέλοντας μόνο να διασωθούν, να μη θίξουν τους συνδικα..ληστές, και επιδιώκοντας την επανεκλογή τους. Διότι δε γνωρίζουν ότι για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Το φίδι από την τρύπα βγάζουν 3-4 υπουργοί και οι άλλοι πίνουν στην υγεία των κορόιδων.

Κι ενώ έχουν περάσει μόλις 100 ημέρες ήδη ο πρωθυπουργός σκέφτεται πότε να τελειώσει η υπόθεση με την τρόικα για να στείλει στο σπίτι τους ορισμένους που στάθηκαν ανίκανοι να πάρουν έστω και μια σωστή απόφαση. Δεν ξέχασαν όμως να βολέψουν την πελατεία τους.

Μέσα σ’ αυτό το θλιβερό σκηνικό των 100 ημερών βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός είναι μόνος κι έρημος. Φορτώθηκε τις αμαρτίες όλων των προηγούμενων και του άθλιου πολιτικού συστήματος που επιβαρύνεται και από τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια αποστολή εξαιρετικά δύσκολη και σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές.

Και πολλές φορές εμφανίζεται να είναι μόνος στο Μαξίμου. Γέρασε (πολιτικά εννοείται) 10 χρόνια σε 100 ημέρες γιατί δεν έχει άξια στηρίγματα. Ή μπορεί να υπάρχουν τέτοια αλλά χάνονται μέσα στη μετριότητα.

Οι επόμενες 100 ημέρες ίσως να είναι οι κρισιμότερες στην ιστορία της Ελλάδας. Θα κρίνουν το μέλλον της χώρας που είναι πολύ υψηλότερος στόχος από το μέλλον της κυβέρνησης. Αν δεν τα καταφέρει ο Σαμαράς τότε η χώρα μπαίνει σε πολύ επικίνδυνα τούνελ όπου στο τέλος τους καραδοκεί ο Τσίπρας και ο Μιχαλολιάκος. Δηλαδή ο λαϊκισμός των άκρων.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι καιρός να ξυπνήσουν λίγο εντός κι εκτός της κυβέρνησης και να βάλουν πλάτη, να στηρίξουν τον Σαμαρά. Διότι αν χάσει τη μάχη ο πρωθυπουργός αυτοί που σήμερα φουσκώνουν σαν παγώνια, σε λίγο σε θα τους γνωρίζει ούτε ο ψιλικατζής της γειτονιάς τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/10/2012 15:13:38

  Δεν έκανε τα αυτονόητα,π.χ κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών , εξεταστική για το μνημόνιο κ.λ.π. υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και θυμός από την αδικία της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ.

  • Δρυς avatar
   Δρυς @ ΠΕΛΙΑΣ 07/10/2012 18:01:48

   Ε μααα

  • dfhgf avatar
   dfhgf @ ΠΕΛΙΑΣ 10/10/2012 19:37:50

   Ρε παίδες τώρα θα τους μάθετε, βουλευτές 30 χρόνια είναι τώρα θα αλλάξουν?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΠΕΛΙΑΣ 17/10/2012 11:08:27

   Ο "νόμος" περί ευθύνης υπουργών είναι συνταγματική πρόβλεψη και αλλάζει μόνο με αναθεώρηση του συντάγματος την επόμενη τετραετία. Αμάν με το λαϊκισμό!

 2. giorgos avatar
  giorgos 07/10/2012 15:22:12

  Ειναι πασηφανες οτι η Ελλαδα εχει χρεωκοπησει.Οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι.Δεν κρυβονται.Γι'αυτο γινεται λογος για πολιτικη διαπραγματευση μηπως και κρυφτουν κατω απ'το χαλι.Δηλαδη να προσποιηθουν οι δανειστες οτι ειμαστε φερεγγυοι και θα τους ξεπληρωσουμε και εμεις οτι δεν ειμαστε χρεωκοπημενοι.Το θεατρο ομως δεν μπορει να κρατησει για παντα. Ηρθε η ωρα να τελειωσει παρασταση.

 3. Jim Bim avatar
  Jim Bim 07/10/2012 15:24:08

  Θα τους γιαουρτωνει ΟΛΗ η γειτονιά !!!!!

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 07/10/2012 15:35:44

  Ἀπό ἐδῶ καί πέρα,ἡ κυβέρνηση δέν θά κρίνεται κάθε 100 ἡμέρες,ἀλλά ἡ κρισιμότητα τῶν καταστάσεων θά τήν στήνει στό ἀπόσπασμα κάθε 10 ἡμέρες...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος 07/10/2012 22:01:27

   E τώρα ,Κυθήριε, για να είμαστε και δίκαιοι μεσολάβησε και ο Αύγουστος που είναι "σκοτωμένος μήνας" για πολιτικές εξελίξεις σχεδόν παντού. Άρα 70 ημέρες. Όπως και να το κάνουμε άλλη ατζέντα χειρίζεσαι άμα εκλεγείς Οκτώβριο (όπως το 2009), κι άλλη όταν σχηματίζεις κυβέρνηση μέσα Ιούνη ...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ roadrunner 07/10/2012 22:33:19

    Στά μέρη μου λένε καί τούτο ''ἤπιο καλοκαίρι,βαρύς χειμώνας''...

 5. ΣΤΑΥΡΟΣ Κ avatar
  ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 07/10/2012 15:38:35

  Καλημέρα ,
  Συμφωνώ μαζί σου Φάκτορα,δυστυχώς μέχρι τώρα σε αυτές τις 100 μέρες,δεν εχει αλλάξει τίποτα,σημαντικό.Δεν έχουμε πάρα πολύ χρόνο.Ο Σαμαράς δυστυχώς είναι μόνος του.Η διάσωση της χώρας δεν εξαρτάται απο έναν μόνο άνθρωπο όσο ικανός και να είναι,χρειάζεται απο όλους προσπάθεια, απορώ πώς μας ανέχονται ακόμα από την Ευρώπη,ίσως λόγω των Αμερικανικών εκλογών.Περιμένω πολύ σημαντικά γεγονότα μετά απο αυτές.Για όσους πιστεύουν στο αντιμνημονιακό μέτωπο,το μόνο που κάνουν είναι να φέρουν πιο γρήγορα την νέα ένταξη της Ελλάδος μετά απο αυτή της Ευρώπης δηλαδή σε αυτήν της Ανατολής και συγκεκριμένα θα γίνουμε χώρα τύπου Συρίας-Λιβάνου-Νέας Λιβύης κ.λ.π..
  Να τους χαιρόμαστε..................

  • harloum avatar
   harloum @ ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 07/10/2012 16:33:21

   Ποιός του φταίει που είναι μόνος του; Μήπως φταίνε εκείνοι που τον υποδεχόντουσαν στα συνέδρια του κόμματος όταν δεν τον πλησίαζε κανένας και τώρα είναι στο περιθώριο; ή οι βολεψάκηδες πάσης ηγεσίας στους οποίους δυστυχώς στηρίζεται; Άκου παλιέ καλέ μου φίλε Αντώνη, άλλαξε την ομάδα και παίξε με επαγγελματίες και όχι με χλεχλέδες, γιατί το τέλος της πολιτικής σου καριέρας είναι πολύ μα πάρα πολύ κοντά.

  • dfhgf avatar
   dfhgf @ ΣΤΑΥΡΟΣ Κ 10/10/2012 19:39:18

   Είσαι ανίκητος

 6. katalytikos avatar
  katalytikos 07/10/2012 15:40:12

  ¨Γι’ αυτό λοιπόν είναι καιρός να ξυπνήσουν λίγο εντός κι εκτός της κυβέρνησης...¨
  Σωστο!!!
  Όμως, κυβερνά ακόμη το ¨ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ¨ και αυτοί ζουν στο κόσμο τους!!! Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και ότι: ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΧΑΛΑΝ ΤΗ ΣΟΥΠΑ!!

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ katalytikos 07/10/2012 16:06:34

   Εχεις απολυτο δικιο, αλλά ποιος ακούει;;;

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/10/2012 15:54:21

  Το έργο είναι ακόμη στην αρχή, έχει πολλές πράξεις ακόμη. Και πολύ απρόβλεπτη πλοκή.
  Ούτως ή άλλως, όπως έλεγαν οι (σοφότεροι ημών) πρόγονοι, sic transit gloria mundi.
  Και το πεπρωμένον φυγειν αδύνατον.

 8. peter avatar
  peter 07/10/2012 16:02:51

  η 'διασωση της χωρας' και της κα8ε χωρας ξεκινα παντα απο εναν και μονο αν8ρωπο, αυτον που παιρνει αποφασεις, απο αυτον που 8ελει να παρει αποφασεις, απο αυτον που εχει οραμα να σωσει τη χωρα του.
  ο σαμαρας ειναι αυτος που παιρνει τις αποφασεις. θελει και παιρνει αυτες τις αποφασεις και νομιζει οτι σωζει τη χωρα με αυτες.
  μονος και ερημος 8α ηταν αν πηγαινε κοντρα σε ολα αυτα,και αν ειχε ΠΡΑΓΜΑΤΙ οραμα να σωσει τη χωρα του. ενας μονος και ερημος προ8υπουργος με φιλη τη μερκελ δεν ειναι μονος και ερημος.

  • Haresh Clay avatar
   Haresh Clay @ peter 07/10/2012 16:59:21

   Μόνο τη Μέρκελ? Όλες οι εγχώριες ελίτ,αυτές που μας χρεοκόπησαν δηλαδή,είναι μαζί του,δίνοντας των υπερ πάντων αγών να σώσουν το σύστημα τους..Αυτό που βαφτίζουν σωτηρία της πατρίδας και με πάση θυσία-οχι δικιά τους φυσικά-παραμονή στο ευρώ.

 9. unfair avatar
  unfair 07/10/2012 16:53:23

  κ όμως, σ' αυτές τις 100 μέρες, έγιναν πράγματα, όπως:
  * συμβιβασμός με την Siemens από 2 δις στα 100+ εκατομμύρια
  * πολύχρονη ενοικίαση [90 χρόνια] σε εταιρία του Λάτση που ήδη το ενοικίαζε με πολλαπλάσιο ενοίκιο [9 φορές πιο λίγο (κ για λιγότερη έκταση!)]
  * πώληση της "καλής" ΑΤΕ στην τράπεζα Πειραιώς [Σάλλας] για 95 εκ. [την στιγμή που έχει ακίνητα μόνον 10πλάσιας αξίας] - την στιγμή που γενικότερα οι τράπεζες δεν έχουν εξοφλήσει λογαριασμό των 550 εκ.!
  * το 25% που δίναμε στο χαράτσι για την ΕΡΤ, θα πηγαίνει στις ΑΠΕ! [βέβαια, συνεχίζεται ν' αυξάνει το τέλος υπέρ ΑΠΕ κ στον λογαριασμό της ΔΕΗ]
  * υποθέσεις που φαίνονται να χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια - όπως το Αλουμίνιον Ελλάδος, Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" κα. ή λίστα Λαγκάρντ ...χάνονται στα συρτάρια. Βέβαια, συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια!
  Ευτυχώς, φαίνεται πως θα παρθούν μέτρα, κ θα πάρουμε την δόση! κ μετά θα 'ρθει κ η ανάπτυξη!!

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 07/10/2012 17:27:58

  “Η ζωή μάς δίνεται, την κερδίζουμε δίνοντάς την.”

  ~Rabindranath Tagore (1861-1941) http://bit.ly/cFbGgt 1913 Νοbel Λογοτεχνίας. Ο Ποιητής/Διαμορφωτής της Μουσικής και Λογοτεχνίας της Ινδίας. Aρνήθηκε να παραλάβει από τον Βασιλέα Γεώργιο τον 5ο, αποκηρύσσοντας τον Τίτλο του Ιππότη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βρετανικη σφαγή στον κήπο Jallianwala Bagh, το 1919. http://bit.ly/Q5RI4u (photo credits: wikimedia.org/commons)

  “Life is given to us, we earn it by giving it.”

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 07/10/2012 17:53:18

  Οι 18 προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία:

  1) Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.

  2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.

  3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.

  4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.

  5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

  6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.

  7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.

  8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.

  9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.

  10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.

  11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.

  12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.

  13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.

  15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

  16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

  17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.

  18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.

  ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

  • anorfogafos avatar
   anorfogafos @ Κώστας 07/10/2012 20:31:12

   ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Κώστας 07/10/2012 21:01:34

   Τί πᾶς καί θυμᾶσαι Κώστα μου καί σύ τῶρα....

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ Κώστας 08/10/2012 02:36:16

   Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

 12. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 07/10/2012 19:24:13

  Αγαπητοί φίλοι έχω την εντύπωση οτι απλά θέλετε να δείτε αυτά που πιστεύετε και όχι αυτά που συμβαίνουν.Eάν θέλετε να πιστεύετε στην εικόνα του τίμιου αλλά μόνου Πρωθυπουργού που θέλει μεν αλλά τον προδίδουν οι υπόλοιποι, καλώς. Επίσης, θεωρητικά μπορεί να υπάρχουν και νεραιδες. Ομως εάν κάποιος φωνάξει οτι ο βασιλιάς είναι γυμνός μπορεί και να ξυπνήσετε και να δείτε οτι από το πρώτο βράδυ των εκλογών αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Δεν υπάρχει ούτε βούληση ούτε σχέδιο σωτηρίας αλλά απλή υποταγή και προδοσία της χώρας μας. Κάντε εναν κόπο π.χ. και δείτε πόσα από τα προαπαιτούμενα στην πάταξη της φοροδιαφυγής έχουν γίνει. Πόσα από τα ληξιπρόθεσμα έχουν εισπραχθεί, πόσες φορολογικές δίκες έγιναν κ.α. Δείτε πώς πάει το ΕΣΠΑ που το έχουν παγώσει και δρομολογούν να δώσουν όλα τα ποσά στους μεγαλοεργολάβους. Τέλος εάν δεν σας φθάνουν όλα αυτά, αναρωτηθείτε μετά από 100 ημέρες έγινε κάτι καλύτερο? Απλά είμαστε όλοι μαζί στην κυβέρνηση και μερικοί είναι απατεώνες που κρατούν αντικείμενα στα γραφεία τους. Εάν κάνεις παρέα με κλέφτες, ή συνεργός είσαι ή βλάξ.

 13. Φανη avatar
  Φανη 07/10/2012 20:47:47

  Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα..............

 14. Γεωργία avatar
  Γεωργία 07/10/2012 21:00:30

  Σύμφωνα με το λεξικό Τριανταφυλλίδη, ο κρατισμός είναι μία πολιτική θεωρία που πρεσβεύει την καθολική ή μερική παρέμβαση του κράτους επάνω στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
  Ο Βρούτσης μίλησε για Σοβιέτ και ο Χατζηδάκης για Κρατισμό.
  Ο μεν πρώτος προωθεί νομοθετική ρύθμιση όπου ουσιαστικά καταργεί την ΣΣΕ, τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα που το συνοδεύουν, ενώ ο δεύτερος προωθεί την μετατροπή της Θράκης σε..ΕΟΖ.
  Κατά τα άλλα και οι δύο πολεμούν τον Κρατισμό.

 15. Stefanos Rallis avatar
  Stefanos Rallis 07/10/2012 21:03:23

  Πως με 100 εκ. ευρώ ο Λάτσης αποκτά έλεγχο της Εθνικής των 3 ηπείρων και 5 θαλασσών!

  http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/90150.html

 16. Aris. A avatar
  Aris. A 07/10/2012 21:30:17

  ΝΔ το κόμμα φάντασμα με τα αόρατα στελέχη.

  Ο Σαμαράς ότι ήταν να πάρει από την ΝΔ το πήρε και η χώρα ότι ήταν να κερδίσει από την ΝΔ το είδε στην προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή.

  Ο Σαμαράς αν ενδιαφέρεται να δώσει κάτι καινούργιο πρέπει να φέρει κόσμο ικανό σε κρατικές θέσεις.

  Αλλιώς κινδυνεύει να τον πλακώσει η ετοιμόροπη ΝΔ.

 17. axis avatar
  axis 07/10/2012 21:59:00

  Η μοναξιά του Σαμαρά είναι δική του επιλογή. Έγινε Πρωθυπουργός και ξέχασε όσους τον έφεραν σ' αυτή τη θέση.

  • ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ avatar
   ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ @ axis 07/10/2012 22:24:18

   Αυτοί που τον έφεραν σ' αυτήν τη θέση το έφεραν για να τους θυμηθεί ερχόμενος στην εξουσία, ή τον στήριξαν γιατί πίστευαν σ' αυτόν? . Αν ισχύει το πρώτο καλά κάνει και τους γράφει . Αν ισχύει το δεύτερο πρέπει να συνεχίζουν να τον στηρίζουν .

   • Χωρις Μασκα avatar
    Χωρις Μασκα @ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ 07/10/2012 23:23:46

    Δεν είναι φίλε ολότελα έτσι ,όσοι τον στηρίξαμε δεν τον
    στηρίξαμε για να μας θυμηθεί όταν έρθει στην εξουσία,
    μα για να αλλάξει λίγο ,έστω λίγο την κατάσταση εφαρ-
    μόζοντας απλά αυτά που είχε πεί προεκλογικά.Εγώ, των
    60 Μαίων άτομο,δεν έχω πιά την αντοχή να σκέφτομαι
    ότι πάλι, κάποιος άλλα μου 'πε πως θα κάνει κι άλλα κά-
    νει.Τον πίστεψα,προσπαθώ να του δώσω λίγο χρόνο ακό-
    μα,μπορώ να πώ ότι δεν με προκαλεί όπως μας προκαλού-
    σε ο ΓΑΠ ,που υποτιμούσε ντιπ για ντιπ την νοημοσύνη
    μας,αλλά αν δεν δω τίποτα διαφορετικό από τους προη-γούμενους ,νομίζω πως ότι και να γίνει το τέλος είναι
    κοντά ,γιατί οι "εταίροι" μας και κυρίως οι Γερμανοί
    όσο πιό καλά παιδιά το παίζουμε ,τόσο πιό γρήγορα επι-
    θυμούν να μας πιούν το αίμα.Να μας ρουφήξουν το μεδούλι.Μεταξύ μας τον περίμενα πιό δυναμικό τον Σαμαρά και δεν το βλέπω.Είδωμεν!

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/10/2012 22:03:31

  Ισχύει ότι, επιτέλους (!!!), ο Σαμαράς θα τροποποιήσει τον επαίσχυντο λαθρο-νόμο του Γιαννάκη του Πάριου, του Αλιβιζάτου και της Αλ Σάλεχ;
  Και αν ισχύει, τι θα γίνει με όσους πήραν με κυκλώματα δικηγόρων παράνομα υπηκοότητες;
  Ισχύει ότι Αφροασιάτες μέσω συμβολαιογράφου παρουσιάζονται ως εξώγαμα τέκνα περιθωριακών και παίρνουν υπηκοότητα;
  Θα γίνει για αυτούς εξέταση DNA;
  Το διάβασα εδώ:
  http://www.eglimatikotita.gr/2012/10/blog-post_5533.html
  Αν γίνει, έστω αυτό, θα πω ένα μεγάλο μπράβο στον Σαμαρά. Αλλά να γίνει γρήγορα και να διωχθούν τα συγκεκριμένα κυκλώματα.

  • Dexios avatar
   Dexios @ ΒΙΣ 08/10/2012 18:02:43

   Φιλε ΒΙΣ με ξαφνιάζεις με αυτό που λες.
   Το μακιγιάρισμα (αντί για κατάργηση) του λαθρονομου είναι υψιστη προδοσία. Αντί να επανέλθουμε στο δίκαιο του αίματος απλά παίρνουμε παράταση ζωής (10 χρονια παραμονής αντί για 5), ενώ προστίθεται και αυτό το αίσχος με την περιβόητη ημέτερα παιδεία :
   "Πρόταση-τομή αποτελεί στο νέο πλαίσιο η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από όσους μετέρχονται της ελληνικής Παιδείας. Με δεδομένο ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι αδιάβλητες, όποιος αλλοδαπός φοιτά σε ελληνικά σχολεία και επιτυγχάνει την εισαγωγή του στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας θα πρέπει να αποκτά την ελληνική ιθαγένεια. «Από τη στιγμή που ενδιαφέρεται αποδεδειγμένα για τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, την ελληνική εκπαίδευση, οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε χορηγώντας του ιθαγένεια», τονίζει, κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών."
   Και αυτό αποτελεί δήλωση ενός δήθεν πολιτικού που προέρχεται από την λαϊκή δεξιά ! Καταργείται πλήρως η εθνοτική-fileitkh έννοια του Ελληνικού έθνους και πάμε σε πια πολυπολιτισμική κοινωνία τύπου Αγγλίας και Γαλλίας. Οποιος είναι ελληνόφωνος γίνεται και Έλληνας !
   Ο Σαμαράς και η ΝΔ ουσιαστικά επικυρώνουν το δίκαιο του εδάφους, απλώς το αυστηροποιούν λιγάκι. Η κερκόπορτα άνοιξε, σε 30 χρονια δεν θα αναγνωρίζουμε την χωρα μας. Θα έχουμε γεμίσει με Μαμαντού και Xασαν "τρίτης γενιάς".

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/10/2012 22:05:30

  H NΔ γεννηθηκε ως κυβερνητικο κομμα.Ο κυβερνητισμος ειναι φυσικη κατασταση της.Δεν της ταιριαζουν ιδεολογικες μπουρμπουληθρες οπως αλλου.
  Οσο για τις γκρινιες αυτη τη στιγμη εφ οσον θελεις να μεινεις στην ευρωζωνη μονο ενα προγραμμα υπαρχει - αυτο που εφαρμοζεται.

 20. λαλακης avatar
  λαλακης 07/10/2012 22:18:48

  O Σαμαρας φενεται οτι επελεξε να κυβερνησει αλλους 8-10 μηνες
  Κανένα ουσιαστικο μακροοικονομικό πλάνο, διαλυση του υγιους ιδ τομέα
  με φορο 35%(!!!) απο το πρωτο ευρω, απροθυμία για μείωση του δημοσίου
  ουτε επίορκοι δεν απολυθηκαν ακόμα, γενικα κινήται στη λογική του γαπ
  και σε ορισμένες περιπτώσεις και χειρότερα , επικρατεί η λογική ''ας κυβερνήσουμε κανα χρόνο , ας μεζέψουμε απο τα χαράτσια και τα βάρη
  στον επόμενο''.
  Ισως στοχέυει να μετατραπεί η ΝΔ σε νεα ΠΟΛΑΝ ,ενα κόμμα του 10%
  που θα ψηφίζουν παππούδες και βολεμένοι του δημοσίου.
  Κατι τέτοιο σκέφθηκε και ο Βενιζέλ και κατέληξε η πασοκαρα στο 7%
  στις δημοσκοπήσεις.
  Καλύτερα να παμε σε πρόωρες εκλογες γρήγορα ,η χωρα σέρνεται
  υποφέρει οι εξαθλιωμένοι βρίσκουν παρηγορια πλέον στη Χρυση Αυγη
  που μοιάζει με στρατό παρα με κόμμα και μαλιστα με οργανωμένη ακτιβιστική δράση . Εκει βρισκει παρηγορια ο φτωχος Ελληνας ,τροφιμα
  συμπαράσταση κλπ
  Ο Σαμαρας θα αποδειχθει ο τελευταιος πρωθυπουργος της μεταπολιτευτικης Ελλαδας που πεθαινει.

  • τάσος avatar
   τάσος @ λαλακης 07/10/2012 23:22:30

   http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=5B0viuGwNwU&NR=1

 21. Νικόλας avatar
  Νικόλας 07/10/2012 22:48:43

  Λεφτά υπάρχουν :P

  Χωρίς πλάκα, όποιος ψήφισε ΝΔ γι αυτά τα 18 μέτρα είναι άξιος της μοίρας του.

 22. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 07/10/2012 22:50:31

  Ετσι είναι. Μπράβο !!

 23. Νικόλας avatar
  Νικόλας 07/10/2012 22:51:41

  Συμφωνώ. Εκεί οδηγούμαστε εάν δεν αναλάβουν εντός τετραμήνου το πολύ δράση οι Ευρωπαίοι.

  Παρ' όλα αυτά η δράση του Σαμαρά είναι μονόδρομος.

 24. SER avatar
  SER 07/10/2012 22:59:08

  ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ

 25. Stefanos Rallis avatar
  Stefanos Rallis 07/10/2012 23:04:27

  ξυπνηστε και δειτε γυρω σας....

  οι ευρωπαιοι πολιτικοι οντας ανικανοι να αντιμετωπισουν την εξαγωγη τοξικων
  αποβλητων στις τραπεζες απο την Αμερική και στην προσπάθεια τους να διατηρησουν ισχυ εξουσιας διαλύουν μεσαια τάξη (ασφαλιστικα δικαιωματα και
  κοινωνικο κράτος) Φορος στους πλουσιους οι Γάλλοι το ιδιο και ο γερμανος υπουργος οικονομικών. Εδω αυριο με το περιουσιολογιο για να δημευθουν περιουσιες. Στην Γερμανια το εκαναν το 1950 αφαιρωντας απο τους πλουσιους Γερμανους το 50% εντος 30 ετων. Ετσι αποκτησε η Deutsche Bank τον αφρο των μικρομεσαιων επιχειρησεων την δεκαετια του 1980. Εδω ο στοχος ειναι το χρεος να συνεχιστει για την εξασφαλιστει των κοιτασματων. 3 δολλαρια το φυσικο αεριο στις ΗΠΑ 11 ευρω απο τον αδερφο Πουτιν στην Ευρωπη. Αφηστε τον Σαμαρα να κανει την δουλεια του. Και αλλη κυβερνηση να βγει η χωρα δεν μπορει να κανει τιποτα ουτε με ευρω ουτε με δραχμη καθως ειναι αλυσσοδεμενη
  με αγγλικο δικαιο (το ειπε ο Ντραγκι), σε αλλη περιπτωση θα διαμελισθει εντος τριετιας. Οι ξενοι αφου βλεπουν οτι οι πολιτικοι μας κυκλοφορουν ελευθεροι και εμεις παμε διακοπες βαρανε και αλλο στο σαμαρι. Δεν μπορεις να δινεις 2 δισ ευρω για τον Σκαραμαγκα μπροστα και να μην διασφαλιζεις την προοδο των εργασιων με υπογραφη Βενιζελου (κατασπαθιση δημ χρηματος) . Οι εξυπνοι Ισπανοι (καταλανοι) Ιταλοι (βενετια) που καταλαβαν που παει το κολπο ζητουν αποσχιση. Εδω ο κοσμος αντι να ειναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ παραλία

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Stefanos Rallis 08/10/2012 00:46:23

   @Stefano Rallis: "...Οι εξυπνοι Ισπανοι (καταλανοι) Ιταλοι (βενετια) που κατάλαβαν που πάει το κολπο ζητουν αποσχιση..."
   ΑΥΤΟ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. Εφιάλτης....και για την Ελλάδα....και για να το συγκεκριμενοποιήσω: γιατί να ξεπατώνομαι στη δουλειά για τα 5 εκατομύρια ηλίθιους Αθηναίους που ανεβοκατέβαζαν μια ζωή τους κλέφτες στην εξουσία με το φόρο μου (να ξεχάσω τα τζάμπα λεωφορεία για τους Αθηναίους του Αντρέα;) Αυτοί ας φάνε το σκατό τους. Ας πρόσεχαν. Ας πεινάσουν. Δεν το ρωτάω εγώ...απλά παίζω το δικηγόρο του διαβόλου...αυτό φοβήθηκαν οι Ευρωπαίοι ..έτσι μπράβο...να φοβούνται και να ξεκουμπιστούν οι κλέφτες κρατικοδίαιτοι (δεξιοί και αριστεροί) κομισάριοι-απατεώνες...αυτοί ήταν οι χειρότεροι εχθροί της Πατρίδας τόσα χρόνια..όχι η Τρόϊκα.

 26. roadrunner avatar
  roadrunner 07/10/2012 23:05:23

  Ας αφήσουμε μια χαραμάδα αισιοδοξίας:η τεχνολογία και η εξέλιξη τείνουν να καταργήσουν τα απαισιόδοξα παραδοσιακά ρητά μας, για την πρόγνωση καιρού. Τα καιρικά φαινόμενα ελέγχονται πια μέσω της τεχνολογίας. Δεν ξέρουμε πραγματικά μέχρι ποιου σημείου. Αλλά τα ανακοινώσιμα επιτεύγματα περιελάμβαναν την τεχνητή πρόκληση βροχής σε Ρωσία, Κύπρο, Κίνα. (Στο Πεκίνο μάλιστα υπάρχει και Υπηρεσία Τροποποίησης Καιρού).

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ roadrunner 08/10/2012 01:06:43

   Δυστυχῶς ἡ χώρα μας ἔχει ἐνταχθεῖ στό πρόγραμμα τῆς τεχνητῆς πρόκλησης ἀνεμοστρόβιλων.(Στό Βερολίνο μάλιστα ὑπάρχει καί Ὑπηρεσία Ἐπιμήκυνσης τῶν Φαινομένων)...

 27. peter avatar
  peter 07/10/2012 23:47:51

  ετσι ακριβως...

 28. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/10/2012 00:35:53

  Κουίζ: ποιός θα είναι ο πιό ισχυρός Έλληνας πολιτικός σε 10 χρόνια περίπου;
  Ο Περιφερειάρχης Κρήτης...

 29. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 08/10/2012 01:33:35

  Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
  1. Η Ελλάδα από το ευρώ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. Αυτό είναι τελειωτικό. Όχι για λόγους οικονομικούς. Αλλά για λόγους γεωπολιτικούς...για λόγους ενεργειακούς.
  2. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα τελειώσει σε λίγο καιρό. Είναι απόφαση εκ των έξω.
  3. Το νέο πολιτικό σύστημα θα έχει γνώσεις γεωπολιτικής. Δεν θα σκέφτεται με τη στενόμυαλη λογική Ελλάδα-Τουρκία, αλλά με τη λογική πετρέλαιο/φυσικό αέριο-παγκόσμιες αγορές.
  4. Όποιος συνεχίζει να στηρίζει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα φερέφωνά τους (δεξιά και αριστερά, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξ. Έλληνες, ΧΑ) θα σβήσει. Τα γνωστά επιχειρηματικά τζάκια θα τελειώσουν.
  5. Και να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλεστεί να ταίσει 10 εκατ. πεινασμένους...μαύρο φίδι τους έφαγε τότε...αυτοί πραγματικά θα ψάχνουν για το ελικόπτερο...

 30. oapotetoios avatar
  oapotetoios 08/10/2012 02:19:19

  είμαστε στην 218 θέση από 226 χώρες σε ποσοστο παιδιών κάτω απο 14 χρόνων
  έχουμε δείκτη γονιμότητας 1.38 ανα γυναίκα απο τους χαμηλότερους στον πλανήτη

  με απλά ελληνικά οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να σιτίζονται ,μαζί και το διογκωμένο δημόσιο για πολλά χρόνια ακόμα από τους φόρους και τις εισφορές των εργαζομένων νέων...

  η ελλάδα πρέπει να φέρει επενδύσεις,να έχει μικρό υπερσυγχρονο ευελικτο δημόσιο,να έχει λίγα άριστα και πειθαρχημένα πανεπιστημία(αυτό σημαίνει όχι καταλήψεις,όχι κόμματα εντός του χώρου και εργασίες κάθε εβδομάδα υποχρεωτικές) με τους κορυφαίους καθηγητές(αυτό σημαίνει αξιολόγηση και απόλυση των μισών καθηγητών ),άρτιες επαγγελματικές σχολές με προβολή του προσανατολισμού και των διεξόδων που δίνουν,άριστο φορολογικό σύστημα με ιδιαίτερα χαμηλούς φόρους για την προσέλκυση επενδύσεων,γρήγορες διαδικάσίες δίχως γραφειοκρατία,γρήγορη απονομή δικαιοσύνης σε θέματα οικονομικού,επιχειρησιακού και φορολογικού ενδιαφέροντος καθώς και σε θέματα επίορκων υπαλλήλων,διαφάνεια σε διαγωνισμούς και προμήθειες μέσω δικτύου,ελάχιστη επαφή δημοσίου πολιτών...εφαρμογή των νόμων απο τον ΚΟΚ μέχρι την λαθρομετανάστευση...
  αυτά είναι τα αίτια με τα οποία θα λυθεί η κρίση,σε αυτα οφείλουν να επικεντρωθούν στην κυβέρνηση και την τρόικα ...διαφορετικά η ελλάς οδεύει προς τα άκρα και στην ζούγκλα...

  οι απολύσεις είναια ναγκαίες για ένα σύγχρονο ευέλικτο δημόσιο αυτές δεν μπορούν να προέλθουν παρα μόνο απο τους διορισμένους ρουσφετολογικά τα τελευταία 10 χρόνια που παρέκαμψαν τον γραπτό ΑΣΕΠ,συν οι 150 χιλιαδες συνταξιοδοτούμενοι του δημοσίου που θα προκύψουν...

  επίσης πρέπει να στηριχτούν οι νέοι να κάνουν οικογένειες,επιδόματα δηλαδή...αυτό σημαίνει οι συνταξιούχοι ιδίως ,αν όχι αποκλειστικά ,όσοι βγήκαν πρόωρα και έχουν σπίτι θα πρέπει να περιοριστούν σε 800 ευρώ(και πολλά τους είναι) με πληρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη...

  και φυσικά άπαντες οι σιτιζόμενοι απο τους φόρους οφείλουν να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο,ο πρωθυπουργός ο ίδιος να είναι...

  με τα παραπάνω μέτρα η ελλάδα θα γίνει ευρωπαική χώρα σε λιγότερο απο 10 χρόνια με τεράστια ανάπτυξη...
  φυσικά τα ξέρουν αυτά ,αλλα έχουν βολευτεί με την εξουσία και το εύκολο χρήμα,πως να προχωρήσουν σε μεταρρύθμιση ενός κράτους που τους "ανέδειξε"

  φυσικά οι ξένοι έχουν λόγους να εξοργίζονται και να θέλουν να δούν την χώρα εκτός Ε.Ε...όχι οτι δεν έχουν καια υτοί ευθύνη..αντι δημοσιονομικής προσαρμογής έπρεπε πρώτα και γρήγορα να περάσουν τις μεταρρυθμίσεις,αλλά μάλλον μιλάμε για άσχετους με την ελληνική πραγματικότητα ή ανίκανους>

  δεν έχει θέση η ελλάς στην ευρώπη

  • unfair avatar
   unfair @ oapotetoios 08/10/2012 11:51:16

   κύριε αποτέτοιε μου,
   έχετε δίκιο ειδικά για την παιδεία! μιας κ [για μένα τουλάχιστον] είναι ο θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη μιας χώρας.

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ unfair 08/10/2012 15:21:28

    -όχι πάντως η παιδεία των μηλόπιτων.

 31. tsakali avatar
  tsakali 08/10/2012 02:58:29

  ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ xrimanews δημοσιευεται μια συγλονιστικη επιστολη μιας 18 χρονης προς τον giorgaki. ΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!

 32. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 08/10/2012 06:46:12

  ...To οτι θα ήταν σχεδόν ολομόναχος εν μέσω μετρίων, αχρήστων, φαντασμένων και ψώνιων, φυσικά και το γνώριζε. Τόσα χρόνια, ξέρει σίγουρα πολύ καλά ποιοί ακριβώς κατοικούν τη...ΝΔ. '' Αυτοί που σήμερα φουσκώνουν σαν παγώνια, σε λίγο σε θα τους γνωρίζει ούτε ο ψιλικατζής της γειτονιάς τους.''. Και τι πειράζει; μακάρι να εξαφανιστούν από μπροστά μας τάχιστα οι ανίκανοι, ιδιοτελείς και υστερόβουλοι φανφαρόνοι. Εγώ θα περιμένω να λάβουνε τη γαμ@@δόση που έχει υπερτιμηθεί απογοητευτικά και αναγορευθεί στην απόλυτη εμμονή και την αποκλειστική μας φαντασίωση εδώ και 100 μέρες και μετά θα απαιτήσω συγκρούσεις, ρήξεις, επιβολή του δικαίου, αποκατάσταση του αυτονόητου σε κάθε επίπεδο, τόλμη, έμπνευση και χάραξη νέας ελπιδοφόρας ρότας. Αποτελέσματα άμεσα και χειροπιαστά. Τέλος τα όμορφα λόγια, οι φρούδες υποσχέσεις η άγονη ματαιοπονία. Τέλος η ασυνέπεια, οι σκοτεινές και ύποπτες συμφωνίες με το διαπλεκόμενο σύστημα των κάθε είδους νταβατζήδων που αφαίμαξαν κι ετοιμάζονται ακόμα και τώρα (...αποκρατικοποιήσεις), να ξεσκίσουν ότι απέμεινε απ΄τη χώρα. Κύριε Αντώνη Σαμαρά, το ερώτημα δεν είναι εάν μπορείτε. Είναι ΕΆΝ στ΄αλήθεια θέλετε, κι εκεί θα κριθείτε. ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΣΑΣ.

 33. Dionyssos avatar
  Dionyssos 08/10/2012 11:52:59

  Ο Σαμαράς δεν είναι μόνος, επέλεξε νά'ναι μόνος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.