#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2010 23:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο καλύτερος φίλος του ΠακιστανούΟι Τούρκοι δεν έχουν ξεχάσει. Κάτι πάνκηδες αρβανίτες, τα μαλλιά ξυρισμένα γύρω –γύρω και στην κορυφή μακριά για ν’ ανεμίζουν στη γιούργια με το γιαταγάνι, μαζί με μανιάτες κι άλλους τρελούς ρωμιούς απ’ όλα τα μέρη του Έθνους ξεκινήσανε την διάλυση του οθωμανικού «πολυπολιτισμικού» παραδείσου.

Επί έναν αιώνα τους πηγαίναμε με το σπαθί και το ντουφέκι, τους σπρώχναμε πίσω στην Ασία. Ήμασταν τολμηροί, απρόβλεπτοι, είχαμε την πρωτοβουλία. Ακόμη κι όταν ήμασταν δυο πιθαμές κράτος, ένοπλα σώματα μπαινοβγαίνανε και ξεφτιλίζανε τον Πατισάχ και τα ταγκαλάκια του, εκστρατεύανε στην Κρήτη με σκυλοπνίχτες ή αλωνίζανε στα βάθη της Μακεδονίας. Οσμιζόμασταν την αδυναμία τους. Έτσι μια μέρα βρεθήκανε με τρόμο να πολεμάνε για να σώσουν την Άγκυρα. Ο παππούς μου στο Κάλε Γκρότο έβλεπε την πρωτεύουσα της Ανατολίας ν’ αχνοφέγγει στον ορίζοντα. Ακόμη κι όταν ο Στρατός μας κατέρρευσε αήττητος, στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Τούρκοι διατήρησαν τον αταβιστικό  φόβο για τον δαιμόνιο Έλληνα.

Για δεκαετίες κλείστηκαν στον εαυτό τους χτίζοντας το πρωτοφασιστικό κράτος τους κι ο φόβος τους βάθυνε όταν αυτοί, ως επιτήδειοι ουδέτεροι, έβλεπαν έκπληκτοι την Ελλάδα δεκαοκτώ μόλις χρόνια από την τρομερή καταστροφή να ξεφτιλίζει την Ιταλία. Έτσι το δέος τους για τον σεϊτάν Γιουνάν μεγάλωσε. Το σύμπλεγμα τους βάθυνε κι άλλο, όταν στην Κορέα οι Έλληνες διακρίνονταν, ενώ οι Τούρκοι χαρακτηρίζονταν σε αναφορές “a disgrace for the alliance”  (όνειδος για τη Συμμαχία), αφού ο μεγαλύτερος άθλος τους ήταν να επιτεθούν κατά λάθος σε μια υποχωρούσα διαλυμένη  νοτιοκορεατική μεραρχία και να την αποτελειώσουν. Ακόμη καμιά φορά οι καπεταναίοι τους χάνονται στα νατοϊκά γυμνάσια.Στην Κύπρο, αφού στην αρχή μας παρακολούθησαν αμήχανοι να αγωνιζόμαστε για την Ένωση, μετά γίνανε οι ρουφιάνοι των Άγγλων. Στον ανταγωνισμό τους μαζί μας βρέθηκαν πάλι περιδεείς, όταν ο Γέρος είχε τα κότσια να στείλει την Μεραρχία κι ο συλληφθείς Ντενκτάς, που κάποιος ανόητος του χάρισε τη ζωή αντί να τον στείλει να τρώει πιλάφια στον Παράδεισο, καταπτοημένος θεωρούσε την Ένωση ζήτημα ημερών. Αν δεν υπήρχε η αχαλίνωτη φιλοδοξία του Μακαρίου κι ο τυχοδιωκτισμός του Ανδρέα, όλα θα ‘χαν τελειώσει τότε. Μετά χρειάστηκε να γίνει Χούντα για ν’ απογυμνώσουν οι επίορκοι την Κύπρο και ν’ ανοίξουν δρόμο στον «Αττίλα» με το οπερετικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

 Ακόμη και τότε οι Τούρκοι βγήκαν στο γυαλό τρέμοντας, διστακτικά, παρά τις αγγλοαμερικανικές πλάτες. Δεν πίστευαν ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ απέναντι τους. Μια φήμη μόνο για νηοπομπή με εκστρατευτικό σώμα από την Ελλάδα άρκεσε για να αλληλοσφαγούν ανοιχτά της Κύπρου και το αντιτορπιλικό Κοτζάτεπε να πάει στο πάτο από τους τούρκους πιλότους, που στις κραυγές του ασυρματιστή ότι είναι τουρκικό πλοίο, σχολιάζανε: «κοίτα τι ωραία που μιλάει τα τούρκικα ο γκιαούρης»!

 Παρά την πουλημένη ηγεσία και τις προδοτικές εντολές, όπου στάθηκαν οι ηγήτορες, οι Τούρκοι καθηλώθηκαν κι εξευτελίστηκαν. Η θρυλική ΕΛΔΥΚ δυο φορές τους ανέτρεψε στο Κιόνελι. Στον Κοτζάκαγια ο Κατσάνης με τους Καταδρομείς του πέρναγε στην Αθανασία. Ο Παπαμελετίου με την Α’ Μοίρα πετώντας με τα Νοράτλας από το Μάλεμε, νύχτα, στον αφρό του κύματος, κατέβηκε κατευθείαν στη φωτιά κι οι άντρες του από τα βαλλόμενα μεταγωγικά έτρεχαν στην περίμετρο του αεροδρομίου Λευκωσίας και στη μάχη. Ο Μπικάκης στη Σχολή Γρηγορίου εξοντώνει ΜΟΝΟΣ του με το ΠΑΟ έξι τουρκικά άρματα και ανατρέπει την προέλαση των Τούρκων. Τα βρεγμένα μεχμετζίκ βρέθηκαν παγιδευμένα σ’ ένα ασφυκτικό προγεφύρωμα κι ο Μπιράντ γράφει για τον πανικό της ηγεσίας τους. Μια γερή σπρωξιά αρκούσε, όμως σώθηκαν από την κατάπαυση του πυρός κι έτσι αναθάρρησαν κι ενισχύθηκαν για να κάνουν τον 2ο Αττίλα, ενώ η Αθήνα ξεδιάντροπα πανηγύριζε κι η παλλινοστήσασα εξ Εσπερίας ηγεσία δήλωνε πως «η Κύπρος είναι μακριά». Ακόμη και τότε δυο μέρες έκαναν να μπουν στο λιμάνι της Αμμοχώστου, γιατί ένας τρελός μ’ ένα πολυβόλο πίσω από κάτι σακιά με άμμο έριχνε ανά μια ώρα μια ριπή στο γάμο του Καραγκιόζη.

Επικράτησαν ανέλπιστα, νόμιζαν ότι ονειρεύονταν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η Ελλάδα δεν πολέμησε. Ύστερα μπήκαμε στην μεγάλη κατηφόρα μαζεύοντας κωλόχαρτα του ΟΗΕ.

Οι Τούρκοι τώρα μυρίζουν την αδυναμία μας, όπως ο λύκος το αίμα. Μας παρακολουθούν να αποδομούμε την ταυτότητα μας, να κάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα πίσω. Βλέπουν τον πάλαι ποτέ δαιμόνιο Έλληνα αδύναμο, διστακτικό. Δεν νοιώθουν πια φόβο. Βλέπουν διάφορα ανθρωπάκια να τους λένε αστεία πράγματα, οσποδάρους της Υψηλής Πύλης, που μιλάνε μαζί τους διστακτικά, περιδεείς. Αλλάξαμε ρόλους.

 Όμως ο φόβος τους κοιμάται. Πρέπει να τον ξυπνήσουμε με μια κλωτσιά. Διακηρύσσοντας στην Ευρώπη ότι η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί με καμμιά από τις υποχρεώσεις της, ότι εξάγει ανασφάλεια στον ευρωπαϊκό χώρο, ότι είναι κράτος δουλέμπορος, ότι δεν έχει θέση στην Ένωση. Να επιδιώξουμε κυρώσεις. Να τους κόψουμε τα φράγκα. Να δημιουργήσουμε Ισχύ. Κυρίως όμως να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι αυτή την Ισχύ θα την χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα πεδία. Αυτό, βέβαια, θέλει Ηγεσία και ευτυχώς  φαίνεται ότι σε λίγο θα έχουμε, αφού απέλθει ο καλύτερος φίλος του Πακιστανού…

 Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

(Φωτογραφίες: Το  Kocatepe και σκηνή απο την εισβολή στην Κύπρο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σταμ avatar
  σταμ 14/01/2010 00:23:13

  Φαηλο συγχαρητηρια!!

 2. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 00:33:00

  υπάρχει κι αυτό στο διαδίκτυο:
  http://www.petitiononline.com/mak2010/petition.html
  Δήλωση Ελλήνων Πολιτών για το «Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας και Πολιτογράφησης Μεταναστών»

 3. what avatar
  what 14/01/2010 00:33:23

  Φαήλο, να ξέρεις, είμαστε πολλοί αυτοί που περιμένουμε την "επιστροφή των Ελλήνων" και είμαστε έτοιμοι να παρατήσουμε και δουλειές και οικογένεια γι'αυτό, αλλά ώρες-ώρες μοιάζει σα να'χουμε αργήσει λίγο.

  Στο θέμα τώρα, αν έχεις περισσότερες πληροφορίες, είχα διαβάσει (ανέλπιστα) στην Ελευθεροτυπία πριν χρόνια κάτι απόρρητα έγγραφα που έκαναν εκτιμήσεις για απώλειες 30.000 Τούρκων έναντι 3-4.000 δικών μας.

 4. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 14/01/2010 00:36:57

  O Κωστάκης Καραμανλής ήταν πολύ μικρός για πρωθυπουργός: άτολμος, αδιάφορος, τεμπελάκος, καλοπερασάκιας. Δεν ήταν διεφθαρμένος, αλλά ήταν άτολμος και τελικά φυγομάχησε.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Ούτε διεφθαρμένος βέβαια. Αλλά είναι κάτι άλλο: ιδεοληπτικός. Και ο άνθρωπος που διακατέχεται από ιδεοληψίες μπορεί να κάνει το μεγαλύτερο κακό. Ακομα και αν είναι αδιάφθορος. Ο Πολ Ποτ δεν ήταν διεφθαρμένος, ιδεοληπτικός ήταν.
  Αυτή τη στιγμή ο Παπανδρέου απεργάζεται τη δημιουργία στον τόπο μας μίας τεράστιας κοινότητας μουσουλμάνων Αφροασιατών, προκειμένου να ικανοποιηθεί η πολυπολιτισμική ιδεοληψία του.

  Οι Ευρωπαίοι και Βαλκάνιοι μετανάστες δεν του κάνουν, γιατί αυτοί αφομοιώνονται, τα παιδιά τους σιγά-σιγά γίνονται Ελληνόπουλα. Ο GAP και οι όμοιοί του είναι hardcore: Θέλουν τους "άλλους", τους Ασιάτες, τους Αφρικανούς, τους μουσουλμάνους. Αυτούς που θα εγγυηθούν την εσαεί μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική σούπα και όχι αυτούς που θα δώσουν μία νότα πολυπολιτισμού, για να χαθεί αυτή στη συνέχεια λόγω του εκκεντρισμού των απογόνων τους στον Ελληνισμό.
  Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο GAP να κάνει πειράματα πάνω σε μία χώρα στην οποία ΔΕΝ γεννήθηκε και, το σπουδαιότερο, ΔΕΝ βίωσε ποτέ του. Με τη λέξη βίωσε εννοώ τον εκκεντρισμό του σε αυτό που λέγεται ελληνικός πολιτισμός. Τον εκκεντρισμό στην Ελλάδα της πέτρας και της θάλασσας, του μυκηναϊκού τάφου, του αρχαίου κίονα, της βυζαντινής εκκλησίας, του μεσαιωνικού κάστρου, της κυκλαδίτικης "κατοικιάς", του χωριατόσπιτου, του προσφυγικού, του νεοκλασικού και της αθηναϊκής αστικής πολυκατοικίας, του Σολωμού, του Καβάφη, του Σικελιανού, του Πεντζίκη, του Παπαδιαμάντη, του Τσίρκα, του Γύζη, του Κόντογλου, του Γκίκα, του Μόραλη, του Σκαλκώττα και της Μπέλλου.

  Ο ιδεοληπτικός GAP την Ελλάδα την έβλεπε πάντα λίγο ως μικρός Μεσσίας, σαν κάτι συμπαθητικό, όμορφο αλλά και παράξενο, ολίγον καθυστερημένο, με εμμονές που θέλουν διόρθωση, σαν τον συμπαθή, αλλά άξεστο χωριάτη που χρειάζεται διαφώτιση. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ η χώρα του GAP.

  Ο GAP μπορεί να κάνει πολύ κακό στη χώρα ΜΑΣ εν αγνοία του. Πάρα πολύ καλό, που δεν θα διορθώνεται με τίποτα.
  Το συντομότερο που θα φύγει από την πρωθυπουργία, όπου βρέθηκε κατά λάθος μάλλον, το καλύτερο. Επείγει να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 5. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/01/2010 00:46:49

  'Μας παρακολουθούν να αποδομούμε την ταυτότητα μας, να κάνουμε κάθε μέρα ένα βήμα πίσω.'
  Πολύ σωστό, είμαστε το πρώτο έθνος στην ιστορία της ανθρωπότητας που καταβάλλει όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για να αυτοκτονήσει.
  'Διακηρύσσοντας στην Ευρώπη ότι η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί με καμμιά από τις υποχρεώσεις της, ότι εξάγει ανασφάλεια στον ευρωπαϊκό χώρο, ότι είναι κράτος δουλέμπορος, ότι δεν έχει θέση στην Ένωση. Να επιδιώξουμε κυρώσεις. Να τους κόψουμε τα φράγκα. Να δημιουργήσουμε Ισχύ. Κυρίως όμως να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι αυτή την Ισχύ θα την χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα πεδία.'
  Πες τα. Αναρωτιέμαι πόσο πολύ θα απορούν με την ανοησία ενός έθνους που ενώ του έχουν προξενήσει αμέτρητο κακό, η ηγεσία του υποστηρίζει την εξωτερική τους πολιτική με το επιδιώκει την είσοδό τους στην Ευρώπη.
  'Αυτό, βέβαια, θέλει Ηγεσία και ευτυχώς φαίνεται ότι σε λίγο θα έχουμε, αφού απέλθει ο καλύτερος φίλος του Πακιστανού…'
  Μακάρι.

 6. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 00:52:14

  Πως είναι να είσαι Έλληνας
  ή
  Πως ο Φαήλος αναδεικνύεται σε Icon!
  -----
  Ευχαριστούμε που μας θυμίζεις όσα δεν έπρεπε να έχουμε ξεχάσει

 7. poclen avatar
  poclen 14/01/2010 01:01:24

  Πολύ καλό Φαήλο! Εμπνέει σίγουρα. Πρέπει να πηγαίνουμε πάντα στις αιτίες...

 8. Νικόλας avatar
  Νικόλας 14/01/2010 01:06:26

  Πάντως πέρα από την πλάκα κάτι παίζει με την φυλή μας.
  Κανείς δεν μπόρεσε να μας διώξει από εδώ που ξεκίνησε η ιστορία μας στη τρέλα που ονομάζεται ζωή, όσοι και αν πέρασαν και ας έμειναν εδώ για χρόνια όλοι τους αυτή η γλώσσα που μιλάμε κατάφερε δεν έχω ιδέα γιατί αλλά υπάρχει ακόμα.
  Αλήθεια κάτι συμβαίνει. Βλέπω και από εμένα. Τα έχω ξαναπεί...δεν γίνεται με 1/4 ελληνική καταγωγή και κατοικία εδώ 4 χρόνια να με θεωρώ πρώτα Έλληνα και μετα Κεμπεκοιρλανδό.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Νικόλας 14/01/2010 12:29:24

   Κι εμένα, αυτή η σκέψη με κρατάει, όταν όλα φαίνονται χαμένα. Απλώς, να μην επαφιέμεθα στην σκέψη ό,τι νομοτελειακά θα σωζόμαστε πάντοτε ως εθνική ταυτότητα. Δεν είναι δεδομένο. Χρειάζεται εγρήγορση και δράση.

 9. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 01:15:50

  Νικόλα, είναι η κοσμοαντίληψη του Λόγου, της αιτιότητας των πραγμάτων που θρέφει την ψυχούλα σου καμάριμ, :)
  καληνύχα σε όλους μιας και το ρίξαμε λίγο στο πιο οικείο και "παραπολιτικό" απόψε, :)

 10. Άφατος avatar
  Άφατος 14/01/2010 02:00:52

  Καταπληκτικό. Αφιερωμένο στους ντόπιους προσκυνημένους που μας έχουν καταντήσει να έχουμε ενοχές για την ταυτότητά μας.

 11. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 14/01/2010 02:45:22

  ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΛΑΕ ΜΟΥ

 12. Κ.Τ. ΚΡΗΤΗ avatar
  Κ.Τ. ΚΡΗΤΗ 14/01/2010 07:02:46

  Ελπίζω να συνεχίσει ο κ. Κρανιδιώτης στον ίδιο πάντοτε δρόμο. Είναι εκπληκτικός. Η προσφορά του θα εκτιμηθεί στο μέλλον. Αν είχαμε πολλούς Κρανιδιώτηδες, δε θα είχαμε φτάσει στα σημερινά μας χάλια, να ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού...
  Το θέμα είναι να μην περιοριστούμε μόνο σε σωστές θεωρίες. Χρειάζεται και δράση, από όλους μας. Ο καθένας πρέπει να παλαίψει, όχι μόνο στο μετερίζι του αμυντικά, αλλά να βγούμε μπροστά όσοι πιστεύουμε στο μέλλον αυτού του τόπου.

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/01/2010 07:30:09

  Η ανάρτηση πιάνει πάρα πολλά και πάρα πολύ κρίσιμα σημεία της πρόσφατης ιστορίας μας:

  1) Τον ιστορικά αδιαμφισβήτητο, πολιτικά όμως θαμένο, ρόλο Μακαρίου και Ανδρέα στη ματαίωση της Ένωσης, το 1964 και αργότερα. Ο μεν Μακάριος συνειδητά και εκ προμελέτης, ο δε Ανδρέας από αντινατοϊκή ανοησία και λόγω της γνωστής τάσης του να έχει πάντοτε την άποψη του τελευταίου συνομιλητή του.

  2) Τον προδοτικό ρόλο της εκεχειρίας της 22ας Ιουλίου 1974. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω: Η χούντα δεν πρόδωσε στις 15 Ιουλίου, με το πραξικόπημα (που ήταν απλώς ένα εγκληματικό λάθος), αλλά στις 22 με την εκεχειρία, που σταθεροποίησε τους Τούρκους στις γελοίες αποβατικές τους προσπάθειες και σηματοδότησε στην πράξη την οριστικοποίηση της άρνησης της Ελλάδας να πολεμήσει.

  3) Μας θυμίζει τη φυσική (λόγω πολιτισμού και παιδείας, νεοταξίτες, όχι λόγω DNA) ανωτερότητα του Έλληνα απέναντι στον Τούρκο, ακόμη και κυρίως και στο πολεμικό επίπεδο. Ο Τούρκος ανέκαθεν, το μόνο που είχε ήταν η βαρβαρότητα, ως στοιχείο υπεροχής.

  4) Υπογραμμίζει την αξία του ηθικού στην αντιπαράθεσή μας με την Τουρκία και, αντίστοιχα, τον ύπουλο ρόλο όλων των κηρύκων της υποταγής, από τον Ψυχραιμία αυτής εδώ της σελίδας, μέχρι τον κάθε Καρκαγιάννη και Σωμερίτη.

  5) Έχει μία μόνον παράλειψη: το ρόλο τον ξένων στο έλλειμμα ηγεσίας που εντοπίζει. Διότι όλοι αυτοί οι ξεπουλημένοι που μας κυβερνούν δεν είναι τίποτε άλλο παρά τοποτηρητές ξένων συμφερόντων. Το ότι συμπτωματικά βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι όπως ο ΚΚ ο β΄ να μπορούν να ξεφύγουν έστω και απειροελάχιστα από αυτή τη συστηματική υποταγή στους δυτικούς ξένους, που κρατάει από τον καιρό του Όθωνα, στον καιρό του Ελ. Βενιζέλου, μέχρι τον καιρό του Μητσοτάκη και του Σημίτη, δεν σημαίνει τίποτε για το όλο πολιτικό σύστημα. Ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευκαιρία στα χέρια του να πετάξει τους ξένους οριστικά έξω και την κλώτσησε στην κερκίδα. Πρέπει να μελετηθεί και να αναδειχθεί ο ρόλος τους στο πολιτικό σύστημα, με στόχευση την έξωσή τους από το πολιτικό σύστημα και την ανατροπή του χαρακτήρα της Ελλάδας ως κράτους προτεκτοράτου.

  6) Υπάρχει τέλος και κάτι άλλο στην υπόθεση της Κύπρου: Η δολοφονία Χατζηκωστή αναδεικνύει έμμεσα ότι η Κύπρος μακροπρόθεσμα δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στην τουρκοποίησή της παρά μόνον μέσα σε καθεστώς Ένωσης με την Ελλάδα. Αν αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι αποφασίσουν να δολοφονήσουν κι άλλους, ποιος θα τους εμποδίσει; Η ΑΚΕΛική αστυνομία αποπροσανατολίζει τις έρευνες σε δήθεν ζητήματα οικονομικού ανταγωνισμού κλπ. Κατά βάθος όλοι ξέρουμε ότι η δολοφονία ήταν πολιτική και η οικογένεια που διάλεξαν να χτυπήσουν δεν ήταν τυχαία.

  Πρέπει συνεπώς, τόσο η ελλαδική όσο και η κυπριακή πολιτική να αναπροσανατολίσουν τη στόχευσή τους και να τεθεί ως "γαλάζια γραμμή", που θα έλεγε κι ο Αντώνης, ο στόχος της Ένωσης. Μπορεί να φαντάζει μη ρεαλιστικός σήμερα, όμως δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να προστατέψει ουσιαστικά την Κύπρο και την ελληνικότητά της, τη σύνολη ελληνικότητά της. Η Κυπριακή Δημοκρατία από μόνη της είναι αδύνατον να αντισταθεί στην τουρκοποίηση. Πρέπει να ιδωθεί μόνον ως διπλωματικό όχημα διεκδίκησης της απελευθέρωσης των κατεχομένων και όχι ως αυτοσκοπός η διατήρησή της.

 14. bananiagr avatar
  bananiagr 14/01/2010 08:13:56

  Εξαιρετικό άρθρο και πολύ "πικρό"

  Η ερώτηση της ημέρας:

  http://wp.me/pLjud-7u

 15. bananiagr avatar
  bananiagr 14/01/2010 08:14:15

  Την καλημέρα μου σε όλους

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2010 08:25:39

  Απιστευτο το αρθρο..!! Συγχαρητηρια.-

  ΠΠ

 17. Παναγιωτης Κ avatar
  Παναγιωτης Κ 14/01/2010 08:37:18

  Μπράβο παιδιά!!!

 18. nationalist rightist avatar
  nationalist rightist 14/01/2010 08:59:07

  Αρθρο-ποιημα περα για περα αληθινο,ως προς το τι σημαινει τουρκος και τι ελληνας.Θερμα συγχαρητηρια κυριε Κρανιδιωτη.

 19. thespieys avatar
  thespieys 14/01/2010 09:16:31

  Έχει ειπωθεί ότι τις πρώτες ημέρες της εισβολής κάποιοι μουσουλμάνοι είχαν διαδηλώσει υπέρ της Άγκυρας έξω από τη τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

 20. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 14/01/2010 10:06:16

  Διαχρονικά το θέμα είναι οι ξεπουλημένοι «ελληνες» στις μεγάλες δυνάμεις και συμφέροντα, όπως ήταν τότε και επι χούντας υπάρχουν έτσι και σήμερα πολλοί τέτοιοι φωστήρες ενταγμένοι είναι ενταγμένοι στο σημερινό πολιτικό σύστημα, είναι αυτοί που χρηματοδοτούνται από περίεργα κέντρα και απόκεντρα.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 14/01/2010 10:07:45

   Διαχρονικά το θέμα είναι οι ξεπουλημένοι «ελληνες» στις μεγάλες δυνάμεις και συμφέροντα, όπως ήταν τότε και επι χούντας, έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι φωστήρες που είναι ενταγμένοι στο σημερινό πολιτικό σύστημα, είναι αυτοί που χρηματοδοτούνται από περίεργα κέντρα και απόκεντρα**

 21. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 10:06:32

  Οπως τα λες στην αρχη.Η αρβανιτια εγινε νεοελληνας και αυτοβαπτιστηκε απογονος αρχαιων.Οταν οι δικοι μας ηρθαν εδω απο την Μικρα Ασια οι αρβανιτες δεν μιλουαν ελληνικα αλλα αλβανικα.Εβριζαν τους μικρασιατες τουρκοσπορους.Ο Καρατζαφερης με τουρκοαλβανικο ονομα πουλαει ελληνισμο.Αρβανιτες εναντιον Αλβανων....Η αρβανιτια και η βλαχεια το εδειξαν.Ελληνας δεν γεννιεσαι .γινεσαι!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ διμλεο 14/01/2010 10:11:26

   Πλάκωσε και το βοήθημα της Δραγώνα που έχει σβάρνα τα φόρουμ.

   Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ διμλεο 14/01/2010 10:13:37

   Α και επειδή πας να τ συνδέσεις με το νέο νόμο ιθαγένειας οι ιθαγενείς με αυτά τα κριτήρια ιθαγένειας δεν ενσωματώνονται εύκολα.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ διμλεο 14/01/2010 10:16:37

   Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ διμλεο 14/01/2010 10:32:32

   Αν εισαι χριστιανος.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ διμλεο 14/01/2010 10:45:39

   "για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καν ερώτημα «Τι είνʼ η πατρίδα μας;». Για όλους όσους αφιέρωσαν το έργο και κυρίως τη ζωή τους ολόκληρη σʼαυτή την πατρίδα -και είναι χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, νεκροί ή ζωντανοί, δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι η πατρίδα…"

   από την δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη, την επεσήμανε εδώ και ο Επώνυμος ή ο S.A. χτες

 22. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 14/01/2010 10:09:17

  Φαήλο, σε ευχαριστώ αγόρι μου...
  Ξέρεις πόσα χρόνια είχα να κλάψω?
  Νά΄σαι καλά!

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 14/01/2010 10:25:46

  Χεχεχε!
  Ξανα Ευγε Κε Κρανιδωτη . Ειναι σαν να το εγραψα εγω, με τη διαφορα οτι γραφετε καλυτερα. Να ειστε καλα. Οσο για τους Καρκαγιαννοσωμεριτοκουλουρηδες, θα ερθει και η ωρα τους...

 24. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 10:53:38

  Βλαχοι,Αρβανιτες,Σλαβοι, τουρκαλαβανοι,Καρατζαφερης και αλλοι ελληναρες βαρανε τους ξενους.Στην Γερμανια ειμασταν ξενοι,στην Αμερικη το ιδιο,στην Αυστραλια οι λιγδιαρηδες,παντου εχουμε το δικαιωμα να παρουμε την ιθαγενεια και το καναμε.Ελληνες μετανστες παντου....

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ διμλεο 14/01/2010 11:05:59

   Είσαι αφελής προβοκάτορας. Όλοι όσοι λένε πολέμησαν για την πατρίδα τους. Και Ελληνοαμερικάνοι στον Ειρηνικό και την Κορέα. Οι Αλβανοί θα πολεμήσουν για την Ήπειρο και οι τζιχαντίστες για την Θράκη. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ, ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΟΥΑΖΙΡΙΣΤΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ.

  • zonitis avatar
   zonitis @ διμλεο 14/01/2010 11:30:44

   Ναι την πηραμε την αλλη υπηκοοτητα, αλλα:
   1. Χρειαστηκε να ζησουμε ανελλειπως και με καθαρο ποινικο μητρωο στην ξενη χωρα
   2. Δεν κραταμε μακρια τα παιδια μας απο το μαθημα της κολυμβησης γιατι θα δειχνουν το γυμνο κορμι τους
   3. Δεν στελνουμε τα παιδια μας στο σχολειο με μαντηλα, που αρνουνται να την βγαλουν ακομα και σε επισημα παιχνιδια μπασκετ, εναντιον ολων των κανονισμων και σερνουν και το κρατος που τους εδωσε την υπηκοοτητα στα ευρωπαικα δικαστηρια για το "δικαιωμα τους" να φορουν την μαντηλα σαν θρησκευτικο συμβολο.
   4. Δεν κρατουμε μακρια τα παιδια μας απο τις χριστουγεννιατικες γιορτες που γινονται στο σχολειο για να μην τραγουδησουν χριστουγεννιατικα τραγουδια
   5. Δεν απειλουμε οτι θα στειλουμε το κρατος που μας εδωσε την υπηκοοτητα στα ευρωπαικα δικαστηρια, επειδη δεν αφησαν να χτιστει ο τρουλος της εκκλησιας μας ετσι οποως τον θελαμε εμεις, αλλα τον καλυψαν με ενα τοιχο γυρω γυρω
   6. Δεν διαμαρτυρομαστε γιατι δεν μας αφηνουν να χτυπαμε καθε μερα την καμπανα της εκκλησιας μας και οταν το επιτρεπουν (το Πασχα, τα Χριστουγεννα και στις 26 Οκτωβριου) δεν πρεπει να ακουγεται δυνατα ο ηχος της.
   Σου φτανουν αυτα η θελεις να πω κι αλλα?

  • zonitis avatar
   zonitis @ διμλεο 14/01/2010 11:31:28

   ...για 12 συναπτα ετη...

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ διμλεο 14/01/2010 11:32:16

   Ρε γιαγκούλα τι πήγαν να κάνουν όλοι αυτοί στη Κορέα;
   Μάλλον εσύ είσαι αφελής γιατί δεν βλέπεις το μεγαλειώδες σχέδιο του ΓΑΠ:
   Μόλις ελληνοποιηθούν όλοι αυτοί θα πρέπει να πάνε και στρατό. Τους βάζουμε στα C130 και μαζί με τις Νατοϊκές "Ειρηνευτικές" δυνάμεις θα πολεμάνε τους συμπατριώτες τους. Απλό.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ διμλεο 14/01/2010 12:11:39

   Σιγά μην φωνάζουνε "αέρα" οι μεμέτηδες "ελληνες" εναντίον Τούρκων στο Αγαθονήσι. Όσο για ελληνοαμερικάνους στην Κορέα και τον Ειρηνικό, μην μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις.

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ διμλεο 14/01/2010 12:19:19

   Επειδή δεν ξέρω ρωτάω;
   Εσύ που ξέρεις γιατί δε μας λες τι πήγαν να κάνουν;

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ διμλεο 14/01/2010 12:29:45

   τι ρωτάς... τι πήγαν να κάνουν στην Κορέα και στον Ειρηνικό? Να ψαρέψουν ζαργάνες χωρίς άλλο... έχει κάτι μεγάλες, νααα!... (με το συμπάθειο)

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ διμλεο 14/01/2010 12:37:08

   ΟΚ κατάλαβα. Πήγαν για ψάρεμα.

  • man8os avatar
   man8os @ διμλεο 14/01/2010 12:47:36

   Και αν καποια στιγμη οι Τουρκοι μας χτυπησουν με τα οπλα μας? Αν στον στρατο μας δουλεψει ξενη προδοσια? Οπως αυτη που ηπεστη η Γιουγκοσλαβια το 1941 και κατερευσε σε 5 μερες?
   Ποιος σας ειπε οτι οι Πακιστανοι θα υπερασπιστουν το Αγαθονησι?
   Και γιατι να το υπερασπιστουν στο κατω κατω? Τους ενδιαφερει?

  • koronia96 avatar
   koronia96 @ διμλεο 14/01/2010 13:41:04

   man8os ο στρατός μας είναι ξένη προδοσία.
   Θεωρείς ότι ο ελληνικός στρατός υπερασπίζεται το αγαθονήσι;

  • man8os avatar
   man8os @ διμλεο 14/01/2010 13:47:43

   Οχι θεωρω, ειμαι απολυτα βεβαιος.
   Αλλα αν ο Ελληνικος στρατος σε 30 χρονια αριθμει 130,000 ατομα και τα 30,000 ειναι ελληνοποιημενοι αφρικανοι-ασιατες-μουσουλμανοι τοτε πολυ φοβαμαι οτι η καταστροφη θα μας βγει μεσα απο το σπιτι μας.

  • loretta avatar
   loretta @ διμλεο 14/01/2010 13:59:13

   Αγαπητε διμλεο...

   ναι οι ελληνες ηταν και ειναι μεταναστες σε διαφορες χωρες...επειδη ομως βιαζεσαι καλα θα κανεις να διαβασεις την νομολογια και τι χρειαζεται για να παρεις ιθαγενεια σε αλλες χωρες οπως ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!!

   Μετα λοιπον αφου ενημερωθεις το τι κανουν αυτες οι χωρες...δεν θα ασκεις τοσο ευκολη κριτικη στις αμφιβολιες που εχουν οι περισσοτεροι ελληνες για τους αλλοδαπους και ποσο μαλιστα οταν θελουν να αποκτησουν διακαιωμα ψηφου .

 25. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 10:55:56

  Καρα απο το τουρκικο μαυρος.Τζαφερης απο το αλβανικο μαυρος.Καρτζαφερης ο μαυρος ο καταμαυρος.Ενα ονομα ολοκληρη η γενεολογια του νεοελληνα.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ διμλεο 14/01/2010 11:13:30

   Δμλεο, είσαι άσχετος, σταμάτα να γράφεις σε παρακαλώ: Τζαφέρης στα αλβανικά ή στα αρβανίτικα μαύρος; Σε παρακαλώ αγόρι μου, δεν θα μου μάθεις εσύ τη γλώσσα του παππού μου.
   Ι ζι είναι ο μαύρος και κριεζί ο μαυροκέφαλος. Κεμπιζί ο μαυροπόδης. Και στο θηλυκό ε ζέζα.
   Αμα αναπαράγεις κουταμάρες που διαβάζεις στο διαδίκτυο για τον...τουρκαλβανό Καρατζαφέρη, πέφτεις σε λούμπες μικρέ χαρούμενε αριστεριστή.
   Τουλάχιστον ψάξε κανένα αλβανικό λεξικό προτού μας κάνεις μαθήματα γλωσσολογίας.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ διμλεο 14/01/2010 11:16:30

   Διμλεο, "γιε σι μπίθα ίμε" ξέρεις τι σημαίνει; Για ρώτα σε παρακαλώ άμα πας σε καμια ταβερνούλα στη Χασιά (εκτός και αν αυτές δεν είναι της κουλτούρας σου και προτιμάς το σούσι...).

 26. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 11:25:22

  Ωρε στην Χασια,μαζευτκαν οι αρβανιτες .Εκει καποτε πηγε εκδρομη η Σμυρνια η γιαγια και τους πηραν με τις πετρες για τουρκοσπορους.και το χειροτερο μου λεει οι ανθρωποι αυτοι που μας ελεγαν τουρκοσπορους μιλουσαν αλβανικα,ειχαν να πλυθουν μηνες,μυριζαν ασχημα,φορουσαν τσαρουχια και το χειροτερο,το μονο που ηξεραν να τρωνε ηταν κοψιδια...Μπρρρ ελληναρες...Πονος μεγαλος,ο αρχηγος σας ειναι τουρκαλβανος,οποια κι να ειναι η ετοιμολογια του ονοματος του,πονος βρε παιδι μου.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ διμλεο 14/01/2010 11:45:32

   Αν δεν σε αρέσει φύγε και μετανάστης...

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ διμλεο 14/01/2010 11:57:40

   Αγαπητοί φίλοι, προβληματισμένοι συμπατριώτες μου, όποια άποψη και αν έχετε υιοθετήσει μέχρι τώρα, διαβάστε καλά το νομοσχέδιο και αποφασίστε μετά. Σας ενημερώνω ότι από την Τρίτη το πρωί το νομοσχέδιο, έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια διαβούλευση και όταν κάνεις χρήση της συγκεκριμένης επιλογής σε βγάζει στο «σχέδιο Καλλικράτης», αποδεικνύοντας την αδυναμία της κυβέρνησης να δικαιολογήσει το περιεχόμενο του. Απευθύνομαι σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, αλλά και πολιτικό πρόσωπο, οποιουδήποτε κόμματος, που πιθανόν να έχει λάβει λάθος πληροφορίες. Σας παραθέτω στο τέλος τα επίμαχα άρθρα, όπως είχαν δημοσιευτεί στη διαβούλευση, για αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, με τις εξής παρατηρήσεις:
   Άρθρο 1: Προβλέπεται κτήση ιθαγένειας σε τρεις περιπτώσεις:
   Α) Σε τέκνο αλλοδαπών που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα επί πέντε έτη, εφόσον το τέκνο γεννήθηκε στην Ελλάδα. Αυτό είναι το άρθρο που διαφημίζουν στα ΜΜΕ και επικαλείται και ο πρωθυπουργός, για να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα της ρύθμισης. Χωρίς να συμφωνώ ούτε και με αυτό, το χειρότερο ακολουθεί…
   Β) Σε τέκνο αλλοδαπών που παρακολούθησε τις τρεις πρώτες τάξεις της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, μετά την ενηλικίωσή του και εντός τριών ετών από αυτήν. Αρκεί το τέκνο να κατοικεί μόνιμα, χωρίς να προσδιορίζεται χρονικό διάστημα. δεν απαιτείται να κατοικεί και νόμιμα ή να κατοικούν νόμιμα οι γονείς του. Επίσης δεν απαιτείται να έχει γεννηθεί στην Ελλάδα. Αρκεί η παρακολούθηση τριών τάξεων σχολείου!!!
   Γ) Σε τέκνο αλλοδαπών που παρακολούθησε έξι τάξεις σε ελληνικό σχολείο, χωρίς άλλη προϋπόθεση, χωρίς να απαιτείται να κατοικεί νόμιμα το ίδιο η οι γονείς του.
   Οι περιπτώσεις α και β της παραγράφου 4 υπήρχαν και στο ν.3284/2004, προστίθεται όμως και περίπτωση γ, για όποιον γεννιέται σε ελληνικό έδαφος και ένας από τους γονείς του επίσης γεννήθηκε και κατοικεί εδώ μόνιμα, όχι και απαραίτητα και νόμιμα.
   Στο σημείο αυτό σας επισημαίνω ότι πρόκειται για τροποποίηση του Κώδικα Ιθαγένειας, ενός νομοθετήματος που δεν ρυθμίζει συγκεκριμένη κατάσταση, αλλά ισχύει γενικά και για το μέλλον. Δηλαδή βγάλαμε ανακοίνωση για όλους τους λαούς ανά τον κόσμο, ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα παράνομα, θα εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους την Ελληνική ιθαγένεια. Αν αυτό δεν είναι πρόσκληση για παράνομους μετανάστες, τότε τι είναι!
   Όσον αφορά την κτήση της ιθαγένειας με πολιτογράφηση, πέρα από το ότι μειώνεται δραματικά ο απαιτούμενος χρόνος της νόμιμης κατοικίας στην Ελλάδα, από δέκα σε πέντε χρόνια, τροποποιείται η προϋπόθεση της επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας, η οποία στον ισχύοντα νόμο (3284/2004, άρθρο 5) έχει ως εξής: «Έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού» και ορίζεται ως προϋπόθεση η «αόριστη» ένταξή του στην ελληνική κοινωνία και τη συμμετοχή του στην πολιτική ζωή της χώρας.
   Ακολουθεί το προτεινόμενο κείμενο:
   Άρθρο 1
   1. Το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει (ΦΕΚ Α’ 217), αντικαθίσταται ως εξής:
   «Ι. Με τη γέννηση από Έλληνα ή Ελληνίδα
   Άρθρο 1
   Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.
   2. Μετά το άρθρο 1 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004, παρεμβάλλεται νέο άρθρο 1Α ως εξής:
   «Ια. Με τη γέννηση στην Ελλάδα και δήλωση
   Άρθρο 1Α
   1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής του τέκνου στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του. Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας νόμιμης διαμονής του γονέα στη χώρα, η παραπάνω κοινή δήλωση και αίτηση εγγραφής υποβάλλεται με την παρέλευση της πενταετίας συνεχούς νόμιμης και μόνιμης διαμονής του γονέα στη χώρα.
   2. Τέκνο αλλοδαπών που έχει παρακολουθήσει τις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ελληνικό σχολείο στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή του εφόσον υποβάλλει σχετική δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριετίας από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Την ελληνική ιθαγένεια αποκτά με κοινή δήλωση των γονέων του και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου μόνιμης κατοικίας του και το τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
   3. Εφόσον η δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, που προβλέπεται στις προηγούμενες παραγράφους 1 και 2, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς μέχρι την ενηλικίωσή του, το τέκνο αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με δήλωση και αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο που το ίδιο δικαιούται να υποβάλει στον Δήμο της μόνιμης κατοικίας του το αργότερο εντός τριών ετών από την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του.
   4. Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του, χωρίς να απαιτείται δήλωση και αίτηση των γονέων ή του ιδίου, όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
   α. ούτε αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές όταν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης ή
   β. είναι άγνωστης ιθαγένειας ή
   γ. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του.
   Άρθρο 2
   Το άρθρο 5 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
   «Άρθρο 5.
   Προϋποθέσεις πολιτογράφησης
   1. Για τον αλλοδαπό, που επιθυμεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση απαιτείται :
   α. να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.
   β. να μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ή ανεξαρτήτως ποινής και χρόνου έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης, για εγκλήματα προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και την διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα, εγκλήματα με χρήση μέσων υψηλής τεχνολογίας, εγκλήματα περί το νόμισμα, αντίστασης κατά της αρχής, αρπαγής ανηλίκων, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, κλοπής, απάτης, υπεξαίρεσης, εκβίασης, τοκογλυφίας, του νόμου περί μεσαζόντων, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, λαθρεμπορίας, εγκλήματα που αφορούν τα όπλα, αρχαιότητες, την προώθηση λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας ή τη διευκόλυνση μεταφοράς ή προώθησής τους ή της εξασφάλισης καταλύματος σε αυτούς για απόκρυψη ή για παραβάσεις της νομοθεσίας για την εγκατάσταση και κίνηση αλλιοδαπών στην Ελλάδα.
   γ. να μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης.
   δ. να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα πέντε συνολικά έτη την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης. Στον ανωτέρω κατά περίπτωση απαιτούμενο χρόνο δεν προσμετράται ο χρόνος που διάνυσε ο αλλοδαπός στην Ελλάδα ως διπλωματικός ή διοικητικός υπάλληλος ξένης χώρας. Η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής δεν απαιτείται για αυτόν που είναι σύζυγος
   Έλληνα ή Ελληνίδας ή έχει τη γονική μέριμνα τέκνου ελληνικής ιθαγένειας και διαμένει επί μια τριετία στην Ελλάδα, καθώς και για εκείνον που έχει γεννηθεί και κατοικεί συνεχώς στην Ελλάδα. Για τους συζύγους Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων που έχουν συμπληρώσει, οποτεδήποτε, ένα έτος διαμονής στην Ελλάδα και υπηρετούν στο εξωτερικό, προσμετράται για τη συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου και ο χρόνος παραμονής τους στο εξωτερικό λόγω της υπηρεσίας των Ελλήνων συζύγων τους. Για τους ομογενείς και τους κατόχους ιθαγένειας κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν απαιτείται η χρονική προϋπόθεση της πενταετούς διαμονής.
   ε. να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας.
   στ. να αποδεικνύει την ένταξή του στην ελληνική κοινωνία καθώς και τη δυνατότητά του να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες την διέπουν.»

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 12:05:59

   Ωραίο το κόλπο! Διχασμός και έτσι.
   Άλλο τοπικό όμως "χρώμα"
   και άλλο εθνική ταυτότητα.
   Φίλε διμλεο
   διάβασε τη "Βαβυλωνία"
   που διακωμωδεί κιόλας τις επιμέρους καταγωγές
   και τις ντοπιολαλιές των Ελλήνων.
   Κατάλαβες; Των Ελλήνων!
   Το έργο γράφτηκε το 1836. Και αν
   το 1836 θεωρούσαν
   τον αρβανίτη και τον ανατολίτη
   και όλους τους άλλους που πρωταγωνιστούν στο έργο,
   Έλληνες
   δε θα μας πεις εσύ το 2009 τη νέα αναθεωρημένη εκδοχή της Ιστορίας.

  • bananiagr avatar
   bananiagr @ διμλεο 14/01/2010 12:49:53

   Ορθώς Jasmin, έτσι είναι.

   Το μωσαϊκό των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων και χαρακτηριστικών μας σαν λαό, είναι απόδειξη της διαχρονικότητας και του πλούτου της κληρονομιάς μας.

   Όλα τα άλλα είναι για να τα λένε τα τρόλια.

   Με τα οποία κακώς όλοι ασχολείστε. ;)

 27. bananiagr avatar
  bananiagr 14/01/2010 12:50:41

  *λαός

 28. bananiagr avatar
  bananiagr 14/01/2010 13:09:50

  Το παρόν άρθρο επι την ευκαιρία, ειδικά στην τελευταία του παράγραφο επιβεβαιώνει περίτρανα όσους έχουμε την πεποίθηση οτι ο τούρκος στα βάθη της ψυχής του είναι ένας θρασύδειλος απόγονος της στέπας, που με μια κλοτσιά θα φύγει απο εκεί που ήρθε, και η συμπεριφορά-σαπουνόφουσκα που δείχνει τώρα είναι απόρροια της δικής μας ανασταλτικότητας, και του τρομπαρίσματος που του ρίχνουν οι δυτικοί.

  Τελευταία παραδείγματα το "βυθίστε το Σισμίκ", τα Ίμια οπου ο βασικότερος λόγος που επενέβησαν οι Αμερικάνοι και το σημιταριό ήταν για να μην φτάσουν οι τούρκοι στον πάτο της θάλασσας, και οι καθημερινές φάπες που τρώνε εναέρια απο τους πιλότους μας.

 29. Νικόλας avatar
  Νικόλας 14/01/2010 13:13:46

  Πριν λίγους μήνες είχα φιλοξενήσει έναν καλό μου φίλο Τούρκο στην Αθήνα. Τον ξέρω από 5 χρονών και μεγαλώσαμε μαζί, είχαμε την τύχη σχεδόν πάντα οι πατεράδες μας να παίρνουν μετάθεση στις ίδιες χώρες σαν διπλωμάτες. (Κάναμε πλάκα πως κάτι κρύβεται πίσω από αυτή τη σύμπτωση :p..σημειωτέων οι πατεράδες μας ούτε μιλιούνται μεταξύ τους)

  Αγοράζοντας κάτι από ένα περίπτερο όπου εργαζόταν ένας Πακιστανός έκπληκτος άκουσα τον φίλο μου να αποκαλεί τον Πακιστανό αδελφό του μιας και οι 2 τους είναι μουσουλμάνοι.

  • bananiagr avatar
   bananiagr @ Νικόλας 14/01/2010 13:18:54

   Έχω και εγώ έναν γνωστό τούρκο, πολύ καλό παιδί πραγματικα. Σπουδάζει πολιτικές επιστήμες. Σπουδαίο παιδί σε όλα του, μέχρι να με ακούσει να θίγω τις αμαρτίες της χώρας του. Γίνεται άλλος άνθρωπος. Είναι σε όλα καλοί μέχρι να τους θυμίσεις τι έχουν κάνει. Ποτέ δεν θα ξεπεράσουν την εμπάθεια που μας έχουν, είναι στο αίμα τους. Είναι πολύ λίγοι οι ακομπλεξάριστοι τούρκοι με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις λογικά. Υπάρχουν σαν ρεύμα στην τουρκια, παραδέχονται, ξέρουν. Πιστεύουν οτι μόνο εαν βγουν αυτές οι αλήθειες στην επιφάνεια η χώρα τους θα πάει μπροστά, αλλά τους κυνηγάνε αλύπητα.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Νικόλας 14/01/2010 13:21:04

   Ρε παιδιά το μέγεθος της παράνοιας αυτού του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό είναι τόσο μεγάλο που είναι κανείς να τραβάει τα μαλλιά του.

   Το πακιστάν π.χ. είναι στρατιωτικός σύμμαχος της Τουρκίας και μάλιστα της παρέχει και τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους θέματα. Και εμείς θα πάμε να τους βάλουμε και στο στρατό μας.

   Αυτόν τον παραλογισμό του νομοσχεδίου δεν τον έχει σκεφτεί το ΠΑΣΟΚ αλλά η σοσιαλιστική διεθνής. Στην γαλλία προσφάτως οι σοσιαλιστές εκαναν την ίδια πρόταση και τους πήραν με τις τομάτες. Μόνον εδώ το συζητάμε σοβαρά κι αυτό λόγω ΓΑΠ και των "μεταναστευτικών" παιδικών του χρόνων...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Νικόλας 14/01/2010 13:24:53

   @ bananiagr

   Αυτά που λες είναι αλήθεια...μια χαρά καλά παιδιά μέχρι να ανοίξουμε θέμα κουβέντας στα ευαίσθητα και για τους 2 λαούς θέματα.
   Συγκεκριμένα αυτά που λένε είναι πως οι Τούρκοι ποτέ δεν σκότωσαν αθώο κόσμο σε πολέμους (και πραγματικά μένω έκπληκτος στο ότι έχουν κάνει τα παιδιά τους πραγματικά να το πιστεύουν αυτό)

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Νικόλας 14/01/2010 13:28:04

   Κάποια στιγμή μου είχε πει μια γνωστή μου Τουρκάλα ότι οι κυβερνήσεις μας έχουν προβλήματα και οι λαοί είναι φίλοι. Της λέω, συμφωνείς να επεκτείνει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια; Αγρίεψε το πρόσωπό της και μου είπε "φυσικά όχι". Ε, τότε, της λέω, δεν έχουν μόνον οι κυβερνήσεις προβλήματα, έχουν και οι λαοί.

   Απλώς, μπορούμε ίσως να είμαστε φίλοι (ή και να μην είμαστε) με τον Τούρκο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά τα προβλήματα είναι συλλογικά. Πάντως δεν είναι θέμα κυβερνήσεων μόνον. Τα συλλογικά ένστικτα του Τούρκου έχουν μια αγριότητα που δεν την έχουν τα δικά μας. Μόνος του μπορεί να είναι φιλήσυχος, αλλά όλοι μαζί τους πιάνει κάτι διαφορετικό.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Νικόλας 14/01/2010 13:29:17

   "πραγματικά μένω έκπληκτος στο ότι έχουν κάνει τα παιδιά τους πραγματικά να το πιστεύουν αυτό"

   Κανα-δυο δραγώνες, δυο-τρεις ρεπούσηδες και σε λίγο θα το πιστεύουν αυτό και τα δικά μας παιδιά, φίλε μου...

  • bananiagr avatar
   bananiagr @ Νικόλας 14/01/2010 13:31:13

   Έτσι ακριβώς Νικόλα. Και εμεις να είμαστε πάντα ο κυματοθραύστης των δυτικών μαθητευόμενων μάγων που τους έχουν κάνει τα μυαλά πολτό. Είναι αδύνατον να συνεννοηθείς μαζί τους, οπότε αναγκαστικά δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε για πολύ ακόμα στην ίδια γειτονιά, γιατί εκείνοι το έχουν διαλέξει έτσι. Πάντα θα έχουμε πρόβλημα μαζί τους, οπότε αναγκαστικά ένας απο τους δύο θα πρεπει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ή να το βουλώσει ή να βγει απο την μέση. Μοιραία θα οδηγηθεί εκεί το πράγμα, δεν θα παίζουμε για πάντα την γάτα και το ποντίκι.

   Το θέμα είναι ποιος θα καταλήξει που.

   Άσχημο πράγμα αλλά δυστυχώς αυτή είναι η ωμή αλήθεια.

  • bananiagr avatar
   bananiagr @ Νικόλας 14/01/2010 13:59:05

   @ Blimblomblim

   Φοβού περισσότερο έναν λαό απο πρόβατα που τα κυβερνάνε λιοντάρια παρά έναν λαό απο λιοντάρια που τα κυβερνάνε πρόβατα.

   Αφήνω τους παραλληλισμούς αυτής της φράσης σε εσάς....

 30. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 13:26:08

  Αλλο εθνικη ταυτοτητα και αλλο γιναμε ολοι απογονοι του Λεωνιδα...Οπως εγιναν οι αρβανιτες Ελληνες ετσι ο καθενας που θελει την Ελλαδα για πατριδα του,μπορει να γινει Ελληνας.Οι μονοι καθαροι λαοι ειναι οι ινδιανοι του Αμαζονιου.Το 30% των νεοελληνων ειναι αλβανικης καταγωγης,αυτοι δηλαδη που τσιριζουν πιο δυνατα οτι ειναι καθαροι Ελληνες.Τι δουλεια εχει η Βαβαυλωνια σε αυτα που λεμε.Δεν μπορει να να εισαι αρβανιτης και να σε ενοχλει ο Αλβανος ο αδελφος σου δηλαδη.Οπως οι προγονοι σου κατεβηκαν απο τα αλβανικα βουνα πριν χρονια και αναζητησαν μια καλυτερη ζωη στην Ενετοκρατουμενη περιοχη μας,το ιδιο γινεται και τωρα.Αλλα σε πολλους δεν αρεσει,εκει σκυλιαζουν για το αιμα τους,που ειναι αλβανικο και οχι απο τον Μεγα Αλεξανδρο...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ διμλεο 14/01/2010 13:35:55

   Το ξερεις ομως οτι θα γινουν;Αυτη ειναι η θεση της ΝΔ.Να δινονται ιθαγενειες με παραλληλη καλλιεργεια της ελληνικοτητας και αφου διαπιστωθει οτι αυτοι που τις παιρνουν εχουν πια ελληνικη συνειδηση.
   Επειδη δεν μπορουν να απαντησουν σε αυτη τη θεση απαντουν μονο στα καρατζαφερεια δογματα καταγωγης απο πριν χιλιαδες χρονια.
   Η ουσια ειναι ομως οτι η καθε εθνικη ταυτοτητα εχει καποια χαρακτηριστικα και υπαρχουν συγγενεις ταυτοτητες και διαμετρικα αντιθετες.Οι Ευρωπαιοι χριστιανοι μπορουν να γινουν Ελληνες ,οχι ομως και οι Πακιστανοι ή παντως με πολυ μεγαλη δυσκολια και μονο αν μας αφησουν ησυχους οι διεθνεις ισλαμικες οραγνωσεις πραγμα που αποκλειεται.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 13:51:44

   Διμλέο,
   Διάβασε τη "Βαβυλωνία" (θεατρικό έργο του Δ.Κ. Βυζάντιου γραμμένο το 1836) οπωσδήποτε.
   Και μια απορία; πως μπορείς να συγκρίνεις την αλβανική ταυτότητα με την ελληνική; Το ένα έχει ιστορία χιλιάδων ετών και το άλλο, πόσων αιώνων;
   Αλβανία ή Ιλλυρία;
   Και τί θες να πεις για το αίμα του Μ. Αλέξανδρου; Η μητέρα του, η Ολυμπιάδα από πού καταγόταν αλήθεια; Μήπως από την Ήπειρο;;;
   Οπότε όταν βρεθεί αρχαία επιγραφή στα αρχαία αλβανικά,
   τα ξαναλέμε...

  • l
   l' ami du peuple @ διμλεο 14/01/2010 14:12:46

   "Το Εθνικό Θέατρο, στηρίζοντας έμπρακτα την ποιοτική θεατρική παραγωγή της περιφέρειας,
   συνεργάζεται για πρώτη φορά με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και Κομοτητής στο ανέβασμα της κλασικής και πολύ αγαπητής ελληνικής κωμωδίας "Βαβυλωνία" του Δ.Βυζάντιου, που παραμένει επίκαιρη και θίγει τους προβληματισμούς του σήμερα.

   Ένας Ανατολίτης, ένας Μωραΐτης, ένας Χιώτης, ένας Κρητικός, ένας Αρβανίτης, ένας Κύπριος κι ένας λογιότατος από την Κω, μαθαίνοντας στο Ναύπλιο το νέο της καταστροφής της αρμάδας του Ιμπραήμ (1827), αποφασίζουν να γιορτάσουν το ευχάριστο γεγονός μ `ένα γλέντι στη λοκάντα του Χιώτη μισέ Μπαστιά. Τα παραπίνουν όμως πάνω στον πατριωτικό ενθουσιασμό τους κι ο αψύς Αρβανίτης που δεν καταλαβαίνει το γλωσσικό ιδίωμα του Κρητικού, νομίζοντας σε μια στιγμή πως ο τελευταίος τον έχει προσβάλλει, τον τραυματίζει με μια πιστολιά. Φτάνει η αστυνομία, γίνονται ανακρίσεις από τον Επτανήσιο αστυνόμο Διονύσιο Φάντε, που παρά την ανακριτική πείρα του δεν τα καταφέρνει να εξακριβώσει αν ο τραυματισμός του Κρητικού είναι κάζο π ε ν σ ά τ ο (εκ προμελέτης) ή α τ σ ι ν τ έ ν τ ε (τυχαίο), επειδή ούτε αυτός καταλαβαίνει το γλωσσικό ιδίωμα των μαρτύρων, ούτε οι μάρτυρες το δικό του…."

   πολυ καλα jasmin...
   και επειτα;
   ουτε βλαχος, ολυτε σλαβοφωνος, ουτε ντολμες, ουτε σεφαραδιτης,ουτε ρωμανιωτης, ουτε βαλαλας, ουτε σενεγαλεζος απογονος του γαλλικου στρατου το 1914 παιζουν...ουτε καθαυτο βουλγαρος, γεματη η μακεδονια το 1890, ουτε φυσικα τουρκος...(σκοπιμως περιλαμβανω 3 εβραϊκες ταυτοτητες εδω οπως αντιλαμβανεστε)

   και η ολυμπιαδα βεβαιως ηταν ηπειρωτισα..εμεις τι σχεση εχουμε με αυτην περαν της ιδεολογικης ειναι το ζητουμενο..

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ διμλεο 14/01/2010 14:21:55

   @ l' ami du peuple

   Τι σχέση έχουμε;
   Τουλάχιστον εγώ άμα δω καμιά αρχαία επιγραφή όπως λέει και η jasmin κουτσά στραβά με τα λίγα αρχαία που μου έμαθαν στις Βρυξέλλες βγάζω ένα νόημα...ελπίζω πως τα παιδιά που πήγαν σχολείο στην Ελλάδα να βγάζουν κάτι παραπάνω από εμένα.

  • l
   l' ami du peuple @ διμλεο 14/01/2010 14:29:25

   πολυ σωστα Νικολα, βγαζεις καποιο νοημα, και μπορει (που δεν το πιστευω) καποιοι που σπουδασαν εδω να βγαζουν περισσοτερο.
   και τι αποδεικνυει αυτο;

  • l
   l' ami du peuple @ διμλεο 14/01/2010 14:35:50

   μου επιτρεπεις να συμπληρωσω Νικολα για να ειμαι πιο σαφης:
   με δεδομενο οτι ολα αυτα τα παιδια που τελειωνουν το σχολειο εδω καταλαβαινουν κατι απο μια αρχαια επιγραφη μετατραπηκαν σε ελληνες;
   (εγω δεν εχω ουσιαστικη αντιρρηση).

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ διμλεο 14/01/2010 14:39:18

   Αποδεικνύει mon ami πως όσο μπασταρδεμένη και αν είναι η φυλή μας όπως συνέχεια μας πιπιλίζουν το μυαλό εδώ μέσα διάφοροι κύριοι έχει μία συνέχεια.
   Pas bon pour toi?

  • l
   l' ami du peuple @ διμλεο 14/01/2010 14:49:24

   καλο νικολα, οχι ομως και αληθινο.
   αυτο που ειναι αληθινο ειναι οτι η ελληνικη κουλτουρα ειχε μια τετοια ακτινοβολια που προσειλκυε και ενσωματωνε αυτους που ερχοντουσαν σε επαφη μαζι της.
   υπηρχε και ειδικος ορος " γραικομανος" που χαρακτηριζε αυτον που θεωρουσε τον εαυτο του ελληνα.. τον χρησιμοποιουσαν φυσικα αλλογενεις για να περιγραψουν τους ελληνοφιλους βλαχους, αρβανιτες, νιεζναμηδες κοκ..

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 15:21:31

   @l' ami du peuple
   O Νικόλας με κάλυψε.

   Δυστυχώς, έχω ξοδέψει πολλές ώρες από τη ζωή μου για να μπορώ σήμερα να αποκρυπτογραφώ την όποια προπαγάνδα.
   1) Το έργο γράφτηκε το 1836.
   Αν δεις τον χάρτη του ελληνικού κράτους το 1836, θα διαπιστώσεις ότι οι έλληνες που αναφέρει το έργο, απλώνονται εκτός των συνόρων του μικρού και περιορισμένου εκείνου κράτους.
   Αυτό λέει κάτι από μόνο του.
   Εσύ επιλέγεις να το αποσιωπήσεις αυτό και να σταθείς σε αυτές τις πληθυσμιακές μερίδες που δεν αναφέρει το έργο.
   Αυτό λέγεται προπαγάνδα. Παρακάμπτεις το οφθαλμοφανές και φωτίζεις μια πτυχή που δεν έχει καν σημασία.
   Και δεν έχει σημασία διότι οι ντονμέδες, οι σεφαρδίτες, οι σλαβό-φωνοι και εγώ δεν ξέρω τί άλλο, δεν υπήρχαν στα σύνορα εκείνου του πρώτου κράτους! Και το ζητούμενο για κάποιους από αυτούς ήταν η ενσωμάτωση.
   Η ενσωμάτωση που στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπήρχε καν ως επιλογή.
   Υπήρχε μόνο το καθεστώς των dhimmis. Οπότε η πολιτογράφηση τέτοιων μειονοτήτων ως πολίτες ενός εθνικού κράτους είναι σίγουρα μια αναβάθμιση από το καθεστώς υποτελείας των dhimmis. Οπότε το να επιμένεις ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία σεβόταν τις μειονότητες είναι αν-ιστόρητη προπαγάνδα.
   2) Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί κανένα μωρό δε γεννιέται με ζωγραφισμένη τη σημαία πάνω του. Με αυτήν την έννοια, φυσικά και με έκαναν ελληνίδα. Αν είχα γεννηθεί στη ζούγκλα θα ήμουν ο Μόγλης.
   Αυτό όμως απέχει από το να μεγαλώσω χωρίς κανέναν προσδιορισμό. Εκτός βέβαια στην περίπτωση που κάποιοι έχουν προ-αποφασίσει ότι θα είμαι σκλάβος, όπως οι σκλάβοι στις πυραμίδες. Τότε ναι, δε χρειάζεται ούτε ελληνίδα να είμαι, ούτε τίποτα. Αρκεί να είμαι υπηρέτης, ένα ον αποκομμένο από οποιαδήποτε συλλογικότητα, ένα αδύναμο μηδενικό σε έναν πολτοποιημένο, απρόσωπο σύνολο δούλων.
   Αυτό φαίνεται ότι κάποιοι ονειρεύεστε. Μόνο που η Ιστορία έχει αποδείξει ότι και οι σκλάβοι στις πυραμίδες κάποτε ξυπνάνε. Και ότι τα αφεντικά κάποτε θα υποστούν κάτι ανάλογο με τις δέκα πληγές εκείνων των αφεντικών. (και κάπως έτσι εξηγείται γιατί κάποιοι με τέτοια όνειρα μισούν τόσο τους Εβραίους)

  • what avatar
   what @ διμλεο 14/01/2010 15:52:08

   διμλεο έφα: "Το 30% των νεοελληνων ειναι αλβανικης καταγωγης"

   Εννοείς τους Αρβανίτες, που προϋπύρχαν της έλευσης των Αλβανών από τον Καύκασο προφανώς. Οι οποίοι Αρβανίτες ήταν πολύ περισσότερο Έλληνες απ'ότι θα ήθελες.

   Η μλκια πάει σύννεφο.

   • airmike avatar
    airmike @ what 02/01/2012 15:46:35

    http://www.youtube.com/watch?v=2uSep60CTNk

    Όταν προσωπικότητες σαν τον Κίτσο Τζαβέλα και τον Μάρκο Μπότσαρη, ονομάζουν τους αλβανούς Τούρκους και στέλνουν επίσημες αναφορές και εκθέσεις γι αυτό στην τότε Προσωρινή Διοίκηση της Ελλάδας. Όταν οι ίδιοι οι Σουλιώτες ονομάζουν εαυτούς Έλληνες, τότε τι σκοπό έχουν όσοι αμφισβητούν τις γραπτές μαρτυρίες και τις δηλώσεις αυτών που πρωταγωνίστηκαν στα γεγονότα και έγραψαν την Ιστορία της πατρίδας μας? Μόνο έναν. Την παραποίηση της δικής μας Ιστορίας για να αποκτήσουν οι Tουρκαλβανοί ιστορική ύπαρξη, αφού όσο υπάρχουμε εμείς, αυτοί δεν θα έχουν ποτέ στον ήλιο μοίρα. Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουν και οι υποστηρικτές της Tουρκαλβανικής προπαγάνδας, προσπαθώντας να εξισώσουν τους αρβανίτες με τους Tουρκαλβανούς. Η συνδιαλλαγή τους με τους Tουρκαλβανούς, έχει φανερά ιδιοτελείς σκοπούς ενώ απώτερος στόχος τους είναι τα πλούσια οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από τους διορισμούς τους σε διοικητικές θέσεις στις μειονοτικές κοινότητες που ονειρεύονται ότι θα ιδρυθούν, κατακερματίζοντας την Ελλάδα. Ευτυχώς όλοι τους είναι γνωστοί και έχουν απομονωθεί από τις τοπικές κοινωνίες τους σαν απόβλητα γι αυτό και η μόνη τους πλέον λύση είναι να κυκλοφορούν την προπαγάνδα τους στο διαδίκτυο περιφέροντας τα κουφάρια τους. Το τραγούδι του βίντεο αναφέρει ότι ο φονέας του Μπότσαρη ήταν χριστιανός αλβανός γεγονός που διαφοροποιεί ακόμη περισσότερο τους αρβανίτες απο τους αλβανούς αφού κάποιοι υποστήριξαν ότι αλβανούς ονόμαζαν τους μουσουλμάνους αρβανίτες. Οι αρβανίτες όμως (διαβάζετε την έκθεση Τζαβέλα) όλους τους αλβανούς ασχέτως θρησκεύματος τους ονομάζουν Τούρκους. To ιστορικό έγγραφο του βίντεο αποκαλύπτει ότι ο στρατηγικός νους του Μάρκου Μπότσαρη συνέλαβε την ματαιότητα της επιχείρησης μπροστά στο απειράριθμο στίφος των Τουρκαλβανών, αλλά όπως και ο Παπαφλέσσας στο Μανιάκι δεν δίστασε ούτε στιγμή να εκπληρώσει το καθήκον προς την πατρίδα με τίμημα την ίδια του την ζωή, πρακτική που οι Έλληνες ακολουθούν αδιάλειπτα από την εποχή του Λεωνίδα μέχρι σήμερα. Άλλωστε όπως σημειώνει και ο Κίτσος Τζαβέλας η απόφαση είχε ληφθεί και όταν οι Σουλιώτες έδιναν τον λόγο τους για κάτι δεν τον έπαιρναν πίσω ποτέ! Φανταστείτε τι ντροπή θα ήταν να δείλιαζαν μπροστά στο πλήθος των Τουρκαλβανών που είχαν μαζευτεί για να αρπάξουν τα χώματα της πατρίδας τους. Σε αυτά τα βήματα των προγόνων μας πατάμε κι εμείς σήμερα, φορείς της ιστορικής παράδοσης αυτών, για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούμε σε ανάλογες περιπτώσεις. Οποιαδήποτε διαφορετική θεώρηση της προγονικής μας παράδοσης θα ακύρωνε τους προγόνους μας, τον αγώνα τους και εμάς θα μας καθιστούσε ανάξιους απογόνους λαμπρών προγόνων. Το διαδίκτυο παρακολουθεί, βλέπει, διαβάζει, συγκρίνει και κρίνει. Τα συμπεράσματα αφήνονται στους χρήστες του....

 31. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 13:36:11

  Και ναι εφυγα και ειμαι μεταναστης.μετανστης οπως εκατομμυρι αλλοι Ελληνες στον κοσμο.μεταναστης στην Γερμανια,οπου τα ελληνοπουλα της τριτης και δευτερης γενιας πηραν γερμανικη ιθαγενεια και υπηρετουν με περηφανεια τον γερμανικο στρατο,εκλεγονται βουλευτες,δημοτικοι συμβουλοι,κρατικοι υπαλληλοι αστυνομικοι.εδω στην γερμανια,με ρατσιστες λιγοτερους απο την Ελλαδα,τωρα.Γιατι πριν χρονια χλιαδες γερμανοι δεξιοι καραγκιοζηδες ελεγαν αυτα που μετα τριαντα χρονια συζητουν ελληνες κομπλεξικοι.ζητηματα που ολες οι πολιτισμενες χωρες εχουν λυσει εδω και πολλα χρονια.Στην χωρα του Καρα Τζαφερη των Γκιουλεγκηδων των Γκεγκηδων και των Αρναουτηδων,ακομη ζουν στο σκοταδι..καληνυχτα μεγαλεξανδροι

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ διμλεο 14/01/2010 13:55:45

   Ναί, έφυγες, ακολούθησες τον πατέρα σου στην Ανατολική Γερμανία,
   επειδή πολέμησε μαζί με τα συντρόφια του
   απο τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο ενάντια στον Ελληνικό Στρατό.

   Και με τη κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου,
   χάσατε το υπαρκτό Σοσιαλιστικό όνειρο,
   και ζείτε πιά στη κόλαση του καπιταλισμού.

   Μή έχοντας κάτι καλύτερο να κάνεις, αναπαράγεις εδώ
   τις θεωρίες του Φαλμεράγιερ, και μας εξηγείς ταυτόχρονα πόσο αντιρατσιστές και βαθιά δημοκράτες είναι οι Γερμανοί.

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ διμλεο 14/01/2010 14:02:15

   Και που είναι το πρόβλημά σου βρε Beyond The Stars; Οτι οι Γερμανοί, ακριβώς επειδή ευθύνονται για δύο παγκοσμίους πολέμους και για εθνοκαθάρσεις, νοιώθουν ενοχές, και εν τέλει, αισθάνονται αντιραστιστές (αν και μεταξύ μας, πλήν των μεγάλων τους πολεων, δεν νομίζω να είναι και τόσο αντιρατσιτές. Του κερατά ρατσιστές είναι).

  • krasnajia zvezda avatar
   krasnajia zvezda @ διμλεο 14/01/2010 14:07:59

   Σωστός σε πολλά ο διμλεο. Πόσο μάλλον που μιλάει ένας Ελληνας της ξενιτιάς. Ενας από αυτούς στους οποίους η Ελλάδα, αν και θέλει να ρυθμίσει τώρα τα των μεταναστων, δεν τους έχει δώσει ούτε καν δικαίωμα ψήφου στον τόπο κατοικίας τους. Ομως βρε διμλεο για ποιούς Αλβανούς μιλάς; Για Αρβανίτες ναι, να συμφωνήσω. Μίλα ωστόσο λίγο μαζί τους να δείς αν οι Αρβανίτες έχουν σχέση με τους Αλβανούς; Ουδεμία. Οι πρώτοι είναι Ελληνες οι άλλοι Αλβανοί. Οι την κοινή Παιδεία έχουσιν είναι Ελληνες. Και έτσι σχηματιστήκαμε ως χώρα. Κατά τα άλλα, το ξέρουμε πολύ καλά οτι Μιαούληδες και άλλοι ήταν Αρβανίτες. Αυτοί όμως, απέκτησαν την ελληνική κουλτούρα (γλώσσα, ορθοδοξία -με την έννοια της κουλτούρας- σημαία) και αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα. Οχι για μια ελεύθερη Αλβανία. Γι'αυτήν υπήρχε ο Σκεντέρμπεης.

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ διμλεο 14/01/2010 14:09:20

   @ Μεγάλο Άστρο

   Το πρόβλημά μου είναι ότι ήρθε το παιδί εδώ,
   και μας τα ζαλίζει με φτηνή προπαγάνδα
   για τη καταγωγή των Ελλήνων την οποία αναπαράγουν
   κάτι τύποι του στύλ Bulgarmak η ρευστοσυνείδητοι του τύπου "Ουράνιο Τόξο".

 32. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 14/01/2010 13:51:23

  Γειά σου ΦΑΗΛΟ ,είσαι ΟΑΣΗ στους καιρούς του εθνομηδενισμού που ζούμε ,συνέχισε σε παρακαλώ να μας δίνεις κουράγιο και δύναμη ,κάποια στιγμή ,όχι αργά ελπίζω να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να κάνουμε πράξη την αγωνία των λόγων σου.

 33. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 14:12:44

  Οχι στα εργοστασια του Μποχουμ και του Ντορτμουντ,παρεα με τους τουρκους τους Ιταλους του Πορτογαλους και ολους τους αλλους που τωρα εχουμε ισα δικαιωματα με τους Γερμανους.Ντροπη σε μια χωρα με εκατομμυρια μεταναστες σε ολο τον κοσμο οπως η Ελλαδα να υπαρχει τετοιος εθνικισμος και μισαλοδοξια.Στα εργοστασια και τις φαμπρικες,με τα εμβασματα για να λιγδωσει το αντερακι οσω εμειναν πισω στην πατριδα.Και τωρα που λιγδωσε το αντερο και πηραμε και την μπεμβε με τις επιδοτησεις της Ε.Ε.,γιναμε και ανθρωποι και δεν θελουμε τους μεταναστες που στηριζουν την ελληνικη οικονομια. Α ναι ξεχασα ο Φαλμεραγιερ μας φταιει...

 34. zonitis avatar
  zonitis 14/01/2010 14:26:08

  Πιωμενος εισαι? Δεν παιρνουν αυτοματως την γερμανικη υπηκοοτητα τα παιδια των μεταναστων που γεννιουνται στη Γερμανια. Πρεπει να κανουν συγκεκριμενη αιτηση και να εκλπηρουν ορισμενες προϋποθεσεις

 35. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 14:36:54

  Ναι πεντε χρονια παραμονη των γονεων...Οι ενηλικες μετα οχτω χρονια παραμονης και ενα υποτυποδες τεστ γερμανικων...Οι υπηκοοοι Ε.Ε. με αυτοματες διαδικασιες...Τοσο δυσκολα ειναι

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 15:24:35

   Διμλεο, μπορείς τότε να μου εξηγήσεις
   γιατί οι πακιστανο-αφγανο-αφρικανοί
   δεν έρχονται στην Γερμανία
   που έχει και δέκα εργοστάσια
   και που παίρνουν και εύκολα την υπηκοότητα και την ιθαγένεια,
   και κουβαλιούνται σε εμάς που ούτε εργοστάσια έχουμε, ούτε καν δουλειές για τον εαυτό μας και
   ούτε τον ανάλογο με εσάς πολυ-πολιτισμό;

 36. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 14:41:33

  Πανω απο 400 000 Τουρκοι εχουν παρει γερμανικη ιθαγενεια.Δεκαδες χιλιαδες ελληνες.Εκλεγουμαι δημοτικους συμβουλους...Ελληνες σε πολλες πολεις της χωρας.Ειχαμε και υποψηφιους βουλευτες και ελληνα ευρωβουλευτη με το SPD.O Σπυρος Σημιτης ηταν για χρονια προεδρος της Γερμανικης Ανωτατης Αρχης Ηθικης...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ διμλεο 14/01/2010 14:45:18

   Ααα εγώ το έχω ξαναπεί. 7 μέρες που είχα μείνει στο Kreuzberg μη γνωρίζοντας γερμανικά αλλά ξέροντας αυτή την πολύ εύκολη τουρκική γλώσσα μια χαρά συνεννοήθηκα με τους ντόπιους γερμανοτούρκους.

  • loretta avatar
   loretta @ διμλεο 14/01/2010 15:19:45

   διμλεο

   Αλλο υπηκοοτητα αλλο ιθαγενεια..!!

   το δευτερο αποκλειει την δημιουργεια εθνικων μειονοτητων μεσα στη γεργμανια...κατι που κατω απο προυποθεσεις με βρισκει σύμφωνη.

 37. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 15:32:50

  Υπηκοοτητα εννουσα.Οι περισσοτεροι απο τους λαθρομεταναστες στην Ελλαδα,την Γερμανια,την Γαλλια και την Βρεττανια εχουν προορισμο και οχι την πατριδα μας...

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 15:33:57

   και γιατί δε φτάνουν στον προορισμό τους και μπαστακώνονται εδώ;;;

 38. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 15:36:11

  Συνέχισε, διμλεο
  Τα κατάφερες μια χαρά και φτάσαμε στο ζητούμενο:

  Γιατί αντί να έρθουν εκεί, έρχονται εδώ;

 39. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 15:57:56

  Η Ελλαδα ειναι παντα ενδιαμεσος σταθμος.Στην Πατρα εχεις δει τι γινεται,σκοτωνονται για φυγουν απο Ελλαδα.Πολλοι φτανουν τελικα μεχρι το Καλε,αλλα και την Γερμανια.Ολοι το γνωριζουν αυτο εσυ τωρα το ακουσες...Εχεις και το ονομα της ξαδελφης μου στο Εσσεν,ελληνιδα με γερμανικο διαβατηριο η Γιασμινα...Στην Στουτγκαρδη ζουν 70 000 ελληνες.Στην περιοχη Μοναχου 85 000.Τα ιδια ελεγαν οι ακροδεξιοι γερμανοι το 6ο.Ηρθαν οι ελληνες που βρωμανε σκορδο να μας παρουν τις δουλειες,τωρα καταλαβαν οτι χωρις τους ξενους δεν θα προοδευαν ποτε οικονομικα

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 16:04:56

   Μάλιστα. Ενδιάμεσος σταθμός.
   Αυτό που λες ισχύει. Για αρκετούς. Αλλά όχι για όλους.
   Γιατί εάν εμείς έχουμε 3.000.000 λαθρομετανάστες
   τους τελευταίους μήνες
   σταθερά
   που ρέουν καθημερινά προς τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη-
   πόσα εκατομμύρια μεταναστών έπρεπε να έχει η Ευρώπη σήμερα;
   Επομένως, αυτό που λες δεν στέκεται λογικά.

   Και αφού είμαστε σταθμός ενδιάμεσος,
   γιατί μας βρίζεις ότι ως κράτος δε δίνουμε υπηκοότητα και ιθαγένεια;
   Αφού οι δικοί μας λαθρομετανάστες είναι περαστικοί, και δεν παραμένουν για πολύ εδώ στη φτωχή Ελλάδα.
   Διμλεο, αστο καλέ μου. Αυτο-αναιρείσαι συνεχώς!
   Αν θέλεις να πεις κάτι, πέστο ευθέως και μην το πας γύρω-γύρω

 40. man8os avatar
  man8os 14/01/2010 16:03:24

  Πολλοι μπορουν να πουν μια μ@λ@κια...
  Αλλα οι Ελληνες δεν θελησαν να τους αλλαξουν την Γερμανια, δεν εκαναν απιστευτα πολλα παιδια, ηταν μια σταθερη η ελαχιστα αυξανομενη πληθυσμιακη ομαδα χωρις επικινδυνες διαθεσεις. Και οτι και να λεγανε μερικοι Γερμανοι εργατες, οι επιχειρηματιες και οι κυβερνητες τους ειχαν αλλη γνωμη.

 41. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 16:21:07

  Θελω να πω οτι βαρεθηκα το ρατσισμο των Ελληνων.Οι ξενοι ξεσκατιζουν τους γερους σας,οι ξενοι δουλευουν τα χωραφια σας,λενουν τα πιατα σας φιαχνουν τις πιτσες,και οταν ερχομαι Ελλαδα οι μονοι που βλεπω να δουλευουν ειναι οι ξενοι.Οι ελληναρες οδηγουν τζιπαρες και τρωνε τα ετοιμα,μιλωντας για μεγαλους προγονους.Ολοι οι ξενοι ανασφαλιστοι χωρις περιθαλψη με συνεχη τρομοκρατια απο καθε βλαχο...Δεν μενουν προσπαθουν να φυγουν...χιλιαδες φτανουν και στην ιταλια και την Ισπανια,που εχουν αναλογο προβλημα.Εφημεριδες δεν διαβαζεις;Δεν ξερεις τι γινεται αλλου;Η ιστορια της ανθρωποτητας ειναι συνεχης μεταναστευση.ετσι ηταν ετσι θα ειναι,απλα στην Ελλαδα,δεν υπαρχει παιδεια,πολυ μισαλοδοξια ,αμορφωσια,μισος για καθε διαφορετικο.ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ.νΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙς ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  • man8os avatar
   man8os @ διμλεο 14/01/2010 16:25:21

   Η Ιταλια και η Ισπανια που ορθα επικαλεισαι τους επαναπροωθουν. Η Ελλαδα τι κανει? Οσο για τους Ελληνες που δεν δουλευουν, φαινετε οτι δεν μενεις στην Ελλαδα....

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ διμλεο 14/01/2010 16:26:50

   Και έλεγα, ποιός νάναι, ποιός νάναι?
   Να που βρέθηκε επιτέλους,
   ποιός [απόλους μας εδωμέσα]
   είναι ο καλύτερος φίλος του Πακιστανού!

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ διμλεο 14/01/2010 17:01:39

   αγαπητέ δμλεο

   Είναι άλλο πράγμα τα δικαιωμάτα ασφαλιστικά, εργασιακά, κτλ και άλλο πράγμα η χορήγηση ιθαγένειας. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις παλιότερα θέματα σε αυτό το μπλογκ μέσα στον Ιανουάριο ή στον Δεκέμβριο για να καταλάβεις τη διαφορά.
   Οσο γράφεις για πράγματα που δεν κατανοείς εκτίθεσαι. Φιλικά.

 42. stelios avatar
  stelios 14/01/2010 16:26:19

  διμλεο,
  στο Καλαι τους φερθηκαν οπως η Γκεσταπο,στην Ιταλια τους διαολοστελνουν απο κει που ηρθαν,και μαλλον εσυ εχεις καλο στον εγκεφαλο.
  Ποιος σου ειπε οτι ολοι ειναι ανασφαλιστοι?
  Τρομοκρατει κανενας τους μαχαιροβγαλτες που πουλαν πρεζα και δεν τολμα να κυκλοφορησει γυναικα μολις σκοτεινιασει?
  Γιατι δεν στελνεις την αδελφη σου να προσφερει βοηθεια σε κανεναν καταυλισμο τους?Αν τολμας καντο εξυπνακια.

 43. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 16:26:34

  τΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60 ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ.ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΠΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ.ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΧΩΡΙς ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥς Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝ.ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΝΑς ΕΛΛΗΝΑς ΠΙΤΣΙΡΙΚΑς ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ.ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.ΕΔΩ ΛΥΣΑΞΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...ΟΠΩς ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙς

  • Κυρσκ avatar
   Κυρσκ @ διμλεο 15/01/2010 09:43:52

   Αγαπητέ διμλεο,

   καλά έκαναν και λύσαξαν οι δεξιοί στη Γερμανία! Τα δύο αυτά κωλόπαιδα έπρεπε να να ξεπετσώσουν για να βάλουν μυαλό πόυ τα έβαλαν με έναν ηλικιωμένοσυνταξιούχο, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο για τους Ξερμανούς και όχι η καταγωγή τους. Απλά να σου υπενθυμίσω ότι πολλοί ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ οικονομικοί μετανάστες έχουν κακοποιήσει και πολλές φορές σκοτώσει ηλικιωμένους και στην Ελλάδα ακόμη και για 50 ευρώ. Και για πές μου έσύ που ζεις στη Γερμανία, ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΛΑΣΕΙΣ μπροστά σε γερμανό αστυνομικό; Για πες μου; Αφαιρείται η υπηκοότητα αυτόματα όταν κάνεις μεγάλη μαλακία; Κυνηγούσαν λυσασμένα τους έλληνες εστιάτορες στη Γερμανία μετά την αποκάλυψη για φοροδιαφυγή δύο τριών ηλιθίων; Τους εξανάγκασαν να πάρουν δρόμο;

   Βέβαια η Γερμανία, κατά εσένα, είναι σοβαρό και δημοκρατικό κράτος! Συμφωνώ μαζί σου και εγώ αυτό θέλω για την Ελλάδα. Θέλω όλοι οι νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες να σέβονται τη χώρα μου γιατί ζουν σ΄ αυτήν. Αν δεν τους αρέσει, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Δηαλδήμε απλά ελληνικά ΔΡΟΜΟ!

 44. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 14/01/2010 16:29:07

  Ο πουλημένος, μιά ζωή πουλημένος θάναι,
  κι ο προδότης το ίδιο,

  ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

 45. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 16:30:38

  σΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΦΙΑΞΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗς ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ.ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ.ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ..

  • zonitis avatar
   zonitis @ διμλεο 14/01/2010 16:35:37

   Ωπα, ωπα...βγαλαμε τη μασκα? Θα τρωγαμε? Εσυ τι θα ετρωγες? Η δεν εισαι Ελληνας εσυ?...Ααααα και πουσαι...στην Ιταλια ειναι και οι θαλασσες βαθιες και τους πνιγουν κιολας καμμια φορα. Και τα κεντρα υποδοχης να τα κανουμε, αλλα για πραγματικους προσφυγες και οχι για λαμογια

  • man8os avatar
   man8os @ διμλεο 14/01/2010 16:45:23

   Στην Ισπανια τους στελνουν στο Μαροκο, στην Ιταλια στη Λυβιη. Και οτταν ξεσηκωθουν τρωνε καμια καρπαζια και ηρεμουν. Φαινετε οτι δεν εχεις πραγματικη γνωση για αυτες τις χωρες....

 46. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 16:33:38

  Μπράβο, διμλέο!
  Δε νιώθεις καλύτερα τώρα που τα είπες ελεύθερα;
  Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ εάν μισούσα κάποιον, σε ότι και να
  έκανε θα έβρισκα μια αφορμή για να τον βρίζω.
  Να σου πω κάτι φιλικά και με καλή διάθεση;
  Διαβάζω τόση ώρα αυτά που γράφεις
  και καταλαβαίνω ότι σίγουρα κάτι κακό σου έχουν κάνει κάποιοι έλληνες.
  Γιατί έχεις θυμό. Και μια αγανάκτηση που μοιάζει να είναι δίκαια.
  Μακάρι να μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι για να "διορθώσω" την αδικία που σου έγινε.
  Σκέψου ότι είσαι στη Γερμανία, τα κατάφερες και έχεις μια ωραία ζωή
  και για να μην στενοχωριέσαι, ξέχνα ακόμα και το ότι μιλάς ελληνικά.
  Μην ξεχνάς όμως, ότι όλοι τιμωρούνται στο τέλος για ό,τι κάνουν
  και εάν σε αδίκησαν κάποιοι, κάποτε θα τιμωρηθούν

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Jasmin 14/01/2010 16:38:14

   @ Jasmin

   Άν έδινες τη Μακεδονία στον Γκρουέφσκι,
   και αποκαθιστούσες την [χαμένη] τιμή
   των κομμουνιστοσυμμοριτών και των Σνόφ του Τίτο,
   θα συγχωρούσε -είμαι σίγουρος- τους Έλληνες
   για το κακό που του έχουν κάνει...

  • zonitis avatar
   zonitis @ Jasmin 14/01/2010 16:39:52

   Χαχαχα...μπα, με το Λεωνιδα τα εχει βαλει αυτος, Περσης θα ειναι (μπορει και προπερσυς χεχε)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 14/01/2010 16:42:45

   Γιασμίν, τραβάει μεγάλο ζόρι ο καημενούλης. Άστον να τα πει εδώ, γιατί όπου τα έχει πει του ρίχνουν σφαλιάρες. Πόσο pathetic η μιζέρια του.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 14/01/2010 16:49:02

   Μάλλον είναι αυτό που λέει ο Beyond The Stars.
   Αλλά γιατί θέλει να μιλάει ακόμα ελληνικά;
   Γιατί βασανίζει τον εαυτό του τόσο πολύ,
   τόσα χρόνια μετά;
   Γιατί εγώ τόση ώρα που διαβάζω τί γράφει,
   έχω στενοχωρηθεί γιατί καταλαβαίνω ότι ο ίδιος στενοχωριέται
   περισσότερο.
   Και εσύ το έπιασες, Ορέστιε, ε;
   Ας μην του μιλάμε άσχημα, λοιπόν.
   Όπως ο Zonitis, με χιούμορ :)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 14/01/2010 16:54:51

   Δεν εξηγείται αλλιώς τόσο μεγάλο ζόρι Γιασμίν. Μακάρι να τα βρεί με τον εαυτό του πρώτα και μετά με τους Έλληνες.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Jasmin 14/01/2010 16:56:42

   Ορέστιο ο διμλεο πάντως την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρ΄ όλο το "ζόρι" του τους γράφει ακόμα με κεφαλαία...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Jasmin 14/01/2010 17:04:43

   διορθώνω την προσδώνηση: Ορέστιε

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 14/01/2010 17:08:48

   Όπως και τις υπόλοιπες λέξεις Βασιλική, αν το πρόσεξες.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 14/01/2010 17:12:12

   B.K.Σ.
   Το ξέρω ότι κατά Μπαμπινιώτη πρέπει να το γράφω με κεφαλαίο τον έλληνα και τον άγγλο και τον ιταλό.
   Βέβαια ο ίδιος λέει ότι όταν χρησιμοποιείται ως επίθετο
   δεν γράφεται με κεφαλαίο: ο έλληνας ποδοσφαιριστής.
   Εμένα δε μου αρέσει αισθητικά το κεφαλαίο όμως.
   Οπότε, για να μη σε ενοχλεί το λάθος μου,
   σκέψου δίπλα από κάθε "έλληνας" που γράφω ότι εννοώ
   "έλληνας ψηφοφόρος" ή "έλληνας καταπιεζόμενος πολίτης"

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Jasmin 14/01/2010 17:17:00

   Γιασμίν δεν μου έμαθε ο Βλαβηνιώτης την γλώσσα μου.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Jasmin 14/01/2010 17:20:27

   δεν έγραφε εξαρχής όλα κεφαλαία.
   και περιγράφει ωμά το μερίδηο των ατομικών ευθυνών που έχουμε ως πολίτες αυτής της χώρας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 14/01/2010 17:29:58

   Βασιλική το να σε φορτώσω ενοχές είναι το πιο εύκολο. Όμως οι ενοχές είναι σαν τα τατουάζ. Την κουβαλάς με δική σου αποδοχή. Απορώ πως τόσο εύκολα δέχεσαι να λάβεις την θέση του ενόχου και δεν υπερασπίζεσαι την δική σου θέσή. Αν επιθυμείς αυτή τη θέση όμως είναι δικό σου δικαίωμα. Δεν γίνεται να γινόμαστε όλοι υπόλογοι στις αξιώσεις ενός μίζερου και κατά τα άλλα θλιβερού ανθρώπου, που και μόνο από τα λόγια του καταλαβαίνουμε ότι υποφέρει. Για τους δικούς του λόγους πάντα και όχι για δικούς μας. Εκεί είναι η διαφορά.
   Όσο για το αν γράφεται κεφαλαία ή με μικρά η λέξη έλληνας και ελλάδα είναι ήσσονος σημασίας μιας και αυτό που είναι σημαντικότερο είναι το περιεχόμενο του λόγου.

  • nobody avatar
   nobody @ Jasmin 16/01/2010 11:49:45

   πηγαινε στο Μπαμπιλον για καριερα και ασε τις κρισεις, τρελλοκοριτσο

   @διμλεο: Χανεις τον χρονο σου μιλωντας με Ελληναρες, Ε8νο-σωτηρες και λοιπα μελη της Ομαδας Ε

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 16/01/2010 12:05:38

   Πάντως είναι διασκεδαστικό:

   -Τη μια με κατηγορούν κάποιες
   ότι είμαι ανθ-ελληνικός δάκτυλος
   που επιχειρεί ψυχολογική εχθροπραξία
   (Παρεπιμπτόντως αυτός είναι ο σωστός όρος, κορίτσια!
   αλλά ξέχασα ότι οι καλές Ελληνίδες
   αντί για στρατό κάνουν θητεία στα μπουζούκια)
   -την άλλη με κατηγορεί ο Αρχαιοπτέρυξ
   ότι είμαι τουρκαλο-σκοπιανή
   -και τώρα μια νέα κατηγορία ανατέλλει: το τρελό αγόρι
   απεφάνθη ότι είμαι ακροδεξιά.
   Νομίζω ότι όλα αποδεικνύουν
   την τάση σας να κολλάτε βολικές ταμπελίτσες στους άλλους.
   Ισχυρή ένδειξη, για το ποιος τελικά είναι ο "ρατσιστής" και ο φοβικός

  • nobody avatar
   nobody @ Jasmin 16/01/2010 12:14:10

   καμια ταμπελα στο τρελλοκοριτσο

   Μπαμπιλον - επαγγελματικη αποκατασταση προτεινα (με φιλικη δια8εση)

   αλλωστε οι κορες του σωληνα χαιρουν...παναν8ρωπινης αποδοχης

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Jasmin 16/01/2010 12:14:41

   Jasmin: την όρεξή σου νομίζεις ότι έχουμε σαββατιάτικα; Να υποθέσω ότι εσύ υπηρέτησες σε στρατό, αφού είσαι διαπρύσιος κήρυκας της θητείας;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 16/01/2010 12:18:51

   Αλλενάκι,
   μέχρι στιγμής μου έχεις αποδείξει ότι έχεις πλούσια
   φαντασία σε ό,τι αφορά στους χαρακτηρισμούς που κατά
   καιρούς μου προσάπτεις.
   Οπότε, αντί δικής μου απαντήσεως,
   που δε θα είχε και νόημα, διότι θα την παρεξηγούσες
   ως συνήθως,
   κάνω έκκληση στην επαν-ενεργοποίση της φαντασίας σου

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 16/01/2010 12:23:10

   Αν περίμενα από εσένα, χρυσό αγόρι
   προτάσεις για επαγγελματική αποκατάσταση...
   Πάντως έχεις ένα δίκιο.
   Αρχίζω και αναθεωρώ την άποψή μου για τους μετανάστες.
   Ο δημιουργικός διάλογος αρχίζει να έχει αποτελέσματα σε μένα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Jasmin 16/01/2010 12:24:55

   Αλλενάκι,
   Όχι Jasmin, δεν έχω φαντασία.
   Ακούω πολύ
   Σκέφτομαι συνέχεια
   Παρατηρώ αδιάκοπα
   Αντιλαμβάνομαι μερικά

   Επειδή είσαι μακριά νυχτωμένη σου δηλώνω ότι είμαι ΥΠΕΡ της θητείας των γυναικών, το έχω γράψει εδώ κανα δυο φορές σε συζήτηση, και υπάρχει κατατεθειμένη άποψή μου αλλού σε ανύποπτο χρόνο υπέρ της θητείας των γυναικών στην Ελλάδα. Μην την ψάξεις, δε θα τη βρεις...
   Επομένως το αν θα δήλωνες ευθαρσώς ναι έχω υπηρετήσει σε Σώμα... θα ήταν προς τιμήν σου και θα ήταν θετικό στοιχείο για μένα.

   Διαφορετικά υπεκφεύγεις.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 16/01/2010 12:28:28

   Όχι, δεν υπεκφεύγω. Αποφεύγω. Και αυτο-προστατεύομαι.
   Όπως κάθε εχέφρων άνθρωπος οφείλει να κάνει απέναντι σε "λυκοφιλίες".

  • nobody avatar
   nobody @ Jasmin 16/01/2010 12:28:31

   creative...destruction το αποκαλει η παρεα των Αυστριακων (hint: η χωρα του....Μπαμπιλον) για τους κατεχοντες οικονομικη παιδεια

   Γαμπρο βρηκες ή τσαμπα 8α πανε οι ελικες;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 16/01/2010 12:33:59

   Επειδή δεν είμαι της οικονομικής παιδείας,
   ομολογώ ότι δεν σε ακολουθώ. Σε έχασα.
   Και δεν έχει νόημα, εντάξει το εμπέδωσα ότι με μισείς.
   Με το να το ανακυκλώνουμε καταλήγουμε σε μίζερη κακογουστιά.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Jasmin 16/01/2010 12:38:20

   Εσύ ξύνεσαι σαββατιάτικα, θες και τα ρέστα; Προστατεύσου όσο θέλεις, από τον εαυτό σου όμως.

  • nobody avatar
   nobody @ Jasmin 16/01/2010 12:44:49

   χμμ....προφανως και δεν σε Misso-νι, οπως ειπε προσφατως και η διδα Dedi

   ρελαξ εντ σταρτ χαβινγκ φαν, γκιρλ ;)

 47. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 16:34:45

  ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΟ ΤΥΛΙΓΕΙ ΑΛΒΑΝΟς ΘΑ ΣΤΟ ΦΕΡΕΙ.ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΟΙΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΘΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ,ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 14/01/2010 16:42:29

   διμλεο θα την δω κι εγώ ψυχραιμίας:
   κι εσύ και η Τζασμίν έχετε και δίκηο και άδικο μαζί. βρείτε αυτά που μας ενώνουν.

  • Βελισσάριος avatar
   Βελισσάριος @ διμλεο 14/01/2010 16:53:10

   Σοβαρά μιλάς, ρε διμλέο;

   Πριν έρθουν οι Πακιστανοί στην Ελλάδα, ζούσαμε μια κόλαση, και τώρα είμαστε αγνώμονες για τον επίγειο παράδεισο που εγκατέστησαν;

   Πριν τους Αφγανοπακιστανούς, εσύ δεν είχες φάει αγγουράκι στη σαλάτα σου; Ούτε σουβλάκι; Η αποκλειστική νοσηλεύτρια είναι πρόσφατη επινόηση, και μάλιστα βουλγαρική; Ή προσφέρεται δωρεάν;

   Αυτή είναι η καλύτερη δικαιολογία που υπάρχει για την παραμονή ξένων στη χώρα;

   Εντυπωσιακό...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 14/01/2010 17:00:54

   Βελισσάριε ο διμλεο ως Έλληνας μετανάστης που πονάει την πατρίδα του, περιγράφει ωμά την κατάντια της χώρας μας. και μας καταλογίζει ευθύνες ατομικές ως πολίτες αυτού του κράτους, πέραν από τις πολιτικές που συμφωνούμε όλοι γι΄ αυτές. ε, αυτές τις ατομικές ευθύνες τις έχουμε, πώς να το κάνουμε; Δηλαδή μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι Έλληνες που δεν εκμαυλίστηκαν μετά το 81 με αυτούς που εκμαυλίστηκαν; ε, δεν μπαίνουν, πως να το κάνουμε.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 14/01/2010 17:09:36

   Βελισσάριε το ξαναγράφω γιατί χάθηκε. ο διμλεο ως Έλληνας μετανάστης που αγαπάει την πατρίδα του περιγράφει ωμά την κατάντια μας και το μερίδηο των ατομικών ευθυνών που έχουμε ως πολίτες ετούτου του κράτους πέραν των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν και που όλοι μας μέσες άκρες συμφωνούμε. ε, αυτές τις ευθύνες τις έχουμε. και δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όσοι εκμαυλίστηκαν μετά το 81 με αυτούς που κρατήσαν άμυνες και τις αρχές τους.

 48. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2010 16:40:41

  Οι Πακιστανοαφγανοί, και κάθε λογής καρύδι, έρχεται στην Ελλάδα έχοντας οδηγίες από δοσίλογους και εκμεταλευτές των κόπων των Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο. Δεν μας λένε όλοι αυτοί, οι δήθεν δημοκράτες, πως, τα χρόνια που δεν υπήρχαν τόσοι ξένοι, η Ελλάδα τα κατάφερνε καλύτερα? Γιατί με τις σημερινές συνθήκες τα πράγματα πηγαίνουν κατά διαόλου? Η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες φορολογούνται για να ταϊζουν κάθε λαθραίο απατεώνα, που έφυγε από την χώρα του γιατί τον κυνηγούσε ο νόμος και όχι γιατί έγινε διακρατική συμφωνία υποδοχής. Αν και τελευταία, μετά τις ευχαριστίες του Πακιστάν, φαίνεται πως οι κρυφές συμφωνίες είναι το κλου της κυβέρνησης GAP. Βέβαια, όλους αυτούς θα τους φορτωθούμε εμείς και θα τους πληρώνουνμε όχι για να παν κάπου αλλού, όπως θέλουν να μας πείσουν κάποιοι, αλλά για να μείνουν εδώ έχοντας τσεπώσει την ιθαγένεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τόσα χρόνια το φαινόμενο εντάθηκε ενώ ταυτόχρονα η βοήθεια από τόσους ήταν αρνητική. Τόσο οικονομικά αλλά και κοινωνικά. Συνεπώς η όλη προσπάθεια να πεισθούμε για το πόσο μας βοηθούν οι ηλιοκαμένοι γίνεται για να έχουν κάποιοι από ΜΚΟ απασχόληση εις βάρος χιλιάδων ελλήνων. Καιρός είναι λοιπόν να κλείσουν οι ΜΚΟ γιατί αποτελεούν τόσο πυθάρια των δαναΐδων, όπου χάνεται ο κόπος των ελλήνων οικονομικά, αλλά και γιατί αποτελεούν συνυπεύθυνους αλλά και προστάτες εγκληματιών.

 49. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 16:52:02

  ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΟΛΩΝΟΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΣΜΙΝ.ΑΡΑ ΜΑΡΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ.ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ..ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΦΡΑΠΕ.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ διμλεο 15/01/2010 11:52:30

   Αν απεργήσουν οι Μπαγκλαντεσιανοί, θα μείνουν βρώμικα τα τζάμια των αυτοκινήτων (...) και θα βραχεί ο κόσμος γιατί δεν θα πουλάνε ομπρέλες στην έξοδο του μετρό!
   Καταστροφή!
   Δμλεο, όλη αυτή η λαθραία σάρα και μάρα, στη Γερμανία δεν θα τολμούσε να ξεμυτίσει.
   Φτιάξε μία ΜΚΟ, τσέπωσε μερικές χιλιάδες ευρώπουλα από διάφορους "φορείς" και στέγασέ τους.
   Ως ανθρώπους τους βοηθάμε γιατί αυτό είναι το καθήκον μας, όταν έχουν ανάγκη. Ως χώρα δεν μπορούμε να τους χωρέσουμε και δεν θέλουμε να αυτοκαταστραφούμε για να εξυπηρετούμε ιδεοληπτικούς αριστερούς σαν εσένα (πλάκα έχει που οι αντιχριστιανοί θέλουν να μας φορτώνουν τους λαθρομετανάστες, ακόμα και τους πρεζέμπορους, επικαλούμενοι το χριστιανικό μας καθήκον, δήθεν. Ανάθεμα αν έχουν ανοίξει ποτέ τους το Ευαγγέλιο να δουν αν μίλησε ο Χριστός για κατάλυση της πολιτικής εξουσίας και ανατροπή του κράτους, όπως εσύ επιζητείς εμμέσως πλην σαφώς).
   Αν ο Πακιστανός σκαρώνει 9 παιδιά από 3 διαφορετικές γυναίκες, τις οποίες μεταχειρίζεται σαν ζώα, δεν είμαι υποχρεωμένος να τον ενισχύω. Δεν είναι αναξιοπαθών, το επιλέγει να ζει έτσι. Κατά τα έργα του, αλληλούια...

 50. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 16:58:35

  ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΛΤ.Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑNAΣΤΩΝ ΜΠΟΙΜΕΡ ΖΗΤΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΑ.ΧΡΙΣΤIΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ.WWW.WELT.DE.ΚΑΙ Η ΒΕΛΤ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ.AUFWIEDERSEHEN

  • man8os avatar
   man8os @ διμλεο 14/01/2010 17:01:28

   Δεν ενοοει απαραιτητα μουσουλμανους.Απλα μη Γερμανους.

  • zonitis avatar
   zonitis @ διμλεο 15/01/2010 00:34:51

   Μπορεις να μου πεις τι θα πει Welt και Aufwiedersehen? Δεν ηθελα να σχολιασω ξανα δικο σου σχολιο αλλα οσο περναει η ωρ αμε εκπλησεις ολο και περισοτερο

 51. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 17:05:41

  Διμλεο, είσαι απίστευτος!
  Στην Ιταλία έχουν κάτι παραπάνω από 4.000.000 μετανάστες.
  Η Ελλάδα με ελάχιστο πληθυσμό και οικονομία σε σχέση με την Ιταλία έχει 3.000.000 λαθρομετανάστες.
  Αν κάνουν στην Ελλάδα απεργία οι λαθρομετανάστες αφγανο-πακιστανο-αφρικανοί, προσωπικά δε θα με πειράξει καθόλου. Το πολύ-πολύ να μείνουν οι κήποι μερικών πολιτικών απεριποίητοι, η πισίνα δημοσιογράφων βρώμικη, να μην πουληθούν τσάντες και CDs στους δρόμους και να σταματήσει το 70% της διακίνησης των ναρκωτικών και της πορνείας. Αν μάλιστα απεργήσουν και οι κλέφτες, θα είναι μια ευτυχισμένη μέρα.
  Αυτό που λες για την απεργία, έχει ξεκινήσει από την Γαλλία ως απειλή για την 1η Μαρτίου του 2010. "24h sans nous".
  Και εδώ το ιταλικό:
  http://primomarzo2010.blogspot.com/2009/12/1st-march-2010-strike-of-foreigners-in.html

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Jasmin 14/01/2010 18:04:17

   Γιασμίν οι μετανάστες αυτή τη στιγμή είναι τα γρανάζια που στηρίζουν όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες στον τόπο μας, όπως την καθαριότητα και χωρίς αυτούς την επόμενη ημέρα θα βρωμίσουν όλα τα νοσοκομεία. Δεν έχουμε πάρει χαμπάρι το μέγεθος της αλλοτρίωσης στην οποία έχουμε περιπέσει. Το πρόβλημα είναι πως τα παιδιά αυτών των μεταναστών θα παλέψουν να ξεφύγουν από την μιζέρια των γονιών τους και θα διεκδικούν επί ίσοις όροις με τους κανακάρηδές μας σε είκοσι χρόνια την θέση στην Τράπεζα και θα την παίρνουν γιατί θα είναι πολύ καλλίτεροι στις συνεντεύξεις και στους βαθμούς των πτυχίων τους. Και άντε ας χαθούν και οι θέσεις που επέλεξε ο παραγωγικός ιστός της πατρίδας μας για να κάθεται, το ακόμη χειρότερο πρόβλημα είναι πως αυτός ο ρεμπεσκές πλέον παραγωγικός ιστός έχει αρχίσει να πουλάει τα πατρικά σπίτια στο χωριό, τα χωράφια, τη ΓΗ! Δεν έχουμε ιδέα τι έχει συντελεσθεί στην πατρίδα μας... Είναι κραυγή αυτό που βγάζει ο διμλεο, νομίζει πως άμα ενταχθούν οι μετανάστες θα σταματήσει η κατρακύλα.. όμως δεν κάθεται να συγκρίνει πόση γη αγόρασε ο Έλληνας μετανάστης από τον Γερμανό γαιοκτήμονα... Δεν τον αφήνει η οργή για την κατάντια μας, την τεμπελιά μας και την μαστούρα μας να κάνει αυτή την απλή σύγκριση... αλλά εδώ είναι το διακύβευμα! στη γη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 14/01/2010 18:14:03

   Γιασμίν τα λές σωστά. Ας απεργήσουν οι μετανάστες να μειωθεί το παρεμπόριο, να καθαρίσουν οι δρόμοι από μικροπωλητές, να μειωθεί η διακίνηση ναρκωτικών και η παράνομη πορνεία. Αλλά είδατε πόσο εύκολα μπορεί ένας να ξερνά τη χολή του και κάποιοι να τσιμπούν δεχόμενοι τις ενοχές του? Εμ αν υπερασπίζεσαι τους παράνομους και έχεις συμφέρον το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να βρίζεις και να κατηγορείς πως οι Έλληνες φταίνε.

 52. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 17:14:09

  Ορέστιε εννοώ στο ξεκίνημα της συζήτησης πριν εξοργισθεί και αρχίσει να τα γράφει όλα κεφαλαία. και μπορώ να καταλάβω γιατί εξοργίστηκε, μπορώ να ψυχανεμισθώ το ένστικτό του.
  και για του σχόλιο του Βελισσάριου το ξαναγράφω γιατί χάθηκε δυό φορές (Φάκτορα μήπως ρετάρει το σύστημα;):
  ο διμλεο ως Έλληνας μετανάστης που αγαπάει την πατρίδα του περιγράφει ωμά την κατάντια μας και το μερίδηο των ατομικών ευθυνών που έχουμε ως πολίτες ετούτου του κράτους πέραν των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν και που όλοι μας μέσες άκρες συμφωνούμε. ε, αυτές τις ευθύνες τις έχουμε. και δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όσοι εκμαυλίστηκαν μετά το 81 με αυτούς που κρατήσαν άμυνες και τις αρχές τους.

 53. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 17:14:50

  Ορέστιε εννοώ στο ξεκίνημα της συζήτησης πριν εξοργισθεί και αρχίσει να τα γράφει όλα κεφαλαία. και μπορώ να καταλάβω γιατί εξοργίστηκε, μπορώ να ψυχανεμισθώ το ένστικτό του.
  και για του σχόλιο του Βελ. το ξαναγράφω γιατί χάθηκε δυό φορές (Φάκτορα μήπως ρετάρει το σύστημα;):
  ο διμλεο ως Έλληνας μετανάστης που αγαπάει την πατρίδα του περιγράφει ωμά την κατάντια μας και το μερίδηο των ατομικών ευθυνών που έχουμε ως πολίτες ετούτου του κράτους πέραν των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν και που όλοι μας μέσες άκρες συμφωνούμε. ε, αυτές τις ευθύνες τις έχουμε. και δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όσοι εκμαυλίστηκαν μετά το 81 με αυτούς που κρατήσαν άμυνες και τις αρχές τους.

 54. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 17:18:32

  τρίτη προσπάθεια:
  Ορέστιε εννοώ στο ξεκίνημα της συζήτησης πριν εξοργισθεί και αρχίσει να τα γράφει όλα κεφαλαία. και μπορώ να καταλάβω γιατί εξοργίστηκε, μπορώ να ψυχανεμισθώ το ένστικτό του.
  και για του σχόλιο του Βελισσάριου το ξαναγράφω γιατί χάθηκε δυό φορές (Φάκτορα μήπως ρετάρει το σύστημα;):
  ο διμλεο ως Έλληνας μετανάστης που αγαπάει την πατρίδα του περιγράφει ωμά την κατάντια μας και το μερίδηο των ατομικών ευθυνών που έχουμε ως πολίτες ετούτου του κράτους πέραν των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν και που όλοι μας μέσες άκρες συμφωνούμε. ε, αυτές τις ευθύνες τις έχουμε. και δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όσοι εκμαυλίστηκαν μετά το 81 με αυτούς που κρατήσαν άμυνες και τις αρχές τους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ B.K.Σ. 14/01/2010 17:39:15

   Δεν είναι αντικειμενικός κριτής Βασιλική. Ο αντικειμενικός κριτής δεν εκνευρίζεται προπάντων. Και δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε την θέση του, όταν ο ίδιος την εγκαταλείπει. Δεν φαντάζομαι να εννοείς επειχειρήματα τις φαιδρότητες που αραδιάζει. Μόνο για γέλια είναι και μπορούν τόσο εύκολα να καταρριφθούν. Σου εξήγησα παραπάνω για την θέση του ενόχου.
   Στο κάτω κάτω της γραφής αν ψάχνει κάποιον για να κατανοήσει τη θέση του ας πάει σε ψυχολόγο. Δεν είμαστε εδώ για ψυχοθεραπείες.

 55. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 17:25:40

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑΣΜΙΝ.ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΛΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΡΛΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΝ ΑΛΕΚΟ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩς ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΤΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩς ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΙΤΙΑ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 18:31:58

   Φίλε διμλεο,
   λυπάμαι για τις φριχτές εμπειρίες σου.
   Και πάλι όμως δεν έμαθες καλά το μάθημα.
   Στην Μικρασία οι Τούρκοι σας εξαφάνισαν.
   Εμάς γιατί μας κατηγορείς για αντίστοιχη συμπεριφορά;
   Κρεμάμε ή σκοτώνουμε εμείς λαθρομετανάστες;
   Αν ήταν έτσι δε θα είχαμε 3.000.000.
   Όσο για τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής,
   αναρωτιέσαι πως ζει ο Έλληνας (συμμορφώνομαι αφού ενοχλεί τόσο τη ΒΚΣ) σήμερα;
   Και σε ξανα-ρωτάω γιατί δε μου απάντησες πριν;
   Αφού οι Έλληνες είμαστε τόσο παλιο-ρατσιστές
   και αφού όντως δεν έχουμε οικονομία-παραγωγή,
   και οι δουλειές δε φτάνουν ούτε για εμάς
   τί στην ευχή θέλουν εδώ εκατομμύρια νεόφερτοι αφρικανο-ασιάτες λαθρομετανάστες;;;
   Και αφού είμαστε σταθμός-τράνζιτ για άλλες χώρες και αυτοί δεν πρόκειται -όπως λένε κάποιοι - να μείνουν εδώ, γιατί πρέπει σώνει και καλά να τους δώσουμε την ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου;

  • Orestios avatar
   Orestios @ διμλεο 14/01/2010 18:35:20

   Εύγε Γιασμίν.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 18:35:51

   Και τώρα που το ξανασκέφτομαι:
   Εμείς οι Έλληνες δεν "κρεμάσαμε" μειονότητες.
   Όπως οι Τούρκοι. Γιατί έχεις τέτοιος μένος εναντίον μας;
   Κάτι δεν πάει καλά, Διμλεο.
   Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο που θέλεις να μας πεις ευθέως;
   Αν το βγάλεις από μέσα σου θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Μην μας το πας πάλι μέσω Λαμίας

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 18:38:23

   Ευχαριστώ, φίλε Ορέστιε

  • Orestios avatar
   Orestios @ διμλεο 14/01/2010 18:42:01

   Ήσουν απολύτως σαφής και τα επιχειρήματά σου ακλόνητα. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν είναι δυνατόν να εκστομίζονται ύβρεις εναντίων της Ελλάδας και να δικαιολογούνται από μια πρωσωπική ιστορία η οποία δικαιολογείται ανεπαρκώς. Όλοι μας έχουμε τέτοιες ιστορίες να διηγηθούμε αλλά το μόνο που δεν μας έφταιξε είναι η Ελλάδα. Και για να στοιχειώνουν το μυαλό κάποιου τόσα χρόνια κάτι άλλο συμβαίνει. Αν είναι αληθινές κυρίως.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 14/01/2010 18:48:58

   Γιασμίν έχετε μια διαφορά κοινωνικού ήθους, ο διμλεο δεν σε υποτιμά προσωπικά και ούτε σου φέρεται σα νά ΄σαι αναξιοπαθούσα, σε σέβεται ως Πρόσωπο. Καταφέρεται κατά πάντων, μιλά ως Πολίτης που κρίνει τα της Πολιτείας μας και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, όπως όλων μας. Δικαίωμα όμως δεν είναι η υποβόσκουσα ειρωνείτσα και εκλεπτυσμένη ταπείνωση (είναι αυτά που προφανώς εισέπραξε ο διμλεο και τό ΄ριξε στο καλαματιανό κεφαλαιογράμματο και στο τέλος μας κοίταξε και κατά Πρόσωπο, νομίζοντας ο έρμος πως έχει να κάνει με ανθρώπους με το παλιό το έθος, πως εντέλει απέναντι στο Πρόσωπο προκύπτει ένα ύστατο σέβας, αμ δε! αχ βρε διμλεο... αλλάξαν οι εποχές, πάει ο Λόγος, κυριάρχησε ο ...Νόμος)
   ΥΓ. Ομοίως κι εγώ τον σέβομαι ως Πρόσωπο κι ας διαφωνώ στις επιμέρους απόψεις του, όπως και συμφωνώ σε βασικές του αποτιμήσεις.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 19:04:24

   Αφού επιμένεις να το θέτεις επί προσωπικού
   (κάτι που θεωρώ άκομψο) απαντώ:
   Τί να κάνουμε, Β.Κ.Σ.;
   δεν μπορούμε να αγγίζουμε όλοι την τελειότητα.
   Για αυτό υπάρχουμε και εμείς οι κατωτέρου επιπέδου
   για να ανεβαίνετε εσείς του ανωτέρου.
   Χωρίς εμάς δε θα ήσασταν τίποτα :)
   Ο καθένας, όμως, παρά τα μειονεκτήματά του
   δικαιούται μια θέση στον ήλιο.
   Ή μήπως όχι;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 14/01/2010 19:17:53

   ο Ελληνικός Τρόπος δεν βλέπει ανώτερα και κατώτερα επίπεδα. Και θεωρεί σαν τον Διογένη πως τίποτα δεν δικαιούται να του στερεί το Φως του ήλιου.
   ΥΓ: Σ΄ ευχαριστώ που γράφεις την Ελλάδα και τους Έλληνες με κεφαλαίο.

  • loretta avatar
   loretta @ διμλεο 14/01/2010 23:00:29

   Μιλας εσυ για φανατισμο Διμλεο??? μα εσυ μιλας λες και μονο η δικη σου αποψη και θεση ειναι εγκυρη και ολοι εμεις εδω ειμαστε φασιστες και ρατσιστες...!!

   Απορω λοιπον τελικα τα βιωματα σου στην γερμανια αν σε εκαναν να αντιδρας στις επιλογες των περισσοτερων μας......αυτα σε εκαναν να στρεφεσαι κατα αλλων ελληνων που θελουν απλα να υπαρχουν ξεκααθρα μετρα για να μην μπαινουν στην χωρα καθε καρυδιας καρυδι...και να μην δινετε η ελληνικη ιθαγενεια στο καθε ενα και να πληρη συγκεκριμενες αυστηρες προυποθεσεις???ΕΞΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ??? ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ? ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 10.000Ν ΑΚΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ??

   Για συνελθε λιγο.

  • zonitis avatar
   zonitis @ διμλεο 15/01/2010 00:38:55

   Εεεεε μπραβο ρε Jasmin. Σε παραδεχομαι

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 15/01/2010 00:58:04

   Ευχαριστώ Zonitis

 56. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 17:46:39

  Ορέστιε, δυστυχώς με την δύναμη της ψυχολογίας και της σημειολογίας περισσότερη ηττοπάθεια μπορεί να σου γεννήσει η συνεχή ανάγνωση της πατρίδας σου και των πολιτών της με μικρό γράμμα παρά η οργή ενός Έλληνα μετανάστη που πονάει τον τόπο του. Θα μπορούσα κι εγώ που προσβάλλομαι από την αναγραφή της πατρίδας μου και των συμπατριωτών μου με μικρογράμματο αρχικό να προσφωνώ για "ανταπόδοση" με μικρογράμματο την Γιασμίν (στην οποία διατηρώ και το τελικό ν στο την γιατί κατά Τσομπανάκη είναι Πρόσωπο και το δικαιούται), όμως δεν πρόκειται ποτέ να γίνω υπηρέτης ανοίκειων ψυχολογικών πολέμων.
  θα προσπαθήσω να ξαναγράψω πιο εύπεπτα το σχόλιο που παραμένει σε μοντερέισιον:
  θεωρώ λοιπόν πως περιγράφει ωμά την κατάντια της χώρας μας και δεν με γεμίζει ενοχές. μας καταλογίζει ευθύνες ατομικές ως πολίτες αυτού του κράτους, πέραν από τις πολιτικές που συμφωνούμε όλοι γι΄ αυτές, τις οποίες ατομικές ευθύνες δυστυχώς τις έχουμε. Και είναι άδικο να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι Έλληνες που αλλοτριώθηκαν μετά το 81 με αυτούς που δεν αλλοτριώθηκαν και να είναι άμοιροι ευθυνών μαζί με τους πολιτικούς. και στους πολίτες και στους πολιτικούς η μεγάλη πλειψοφία είναι αλλοτριωμένη και δεν εφορμείται από τις αρχές του συλλογικού συμφέροντος. Αυτά ερμηνεύω από τα γραπτά του διμλεο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ B.K.Σ. 14/01/2010 17:55:13

   Δεν είμαι αυτός που θα αλλάξει την άποψή σου καθώς είσαι ενήλική και μπορείς να διαμορφώσεις την δική σου. Αν σου αρέσει να παίρνεις τη θέση του ενόχου είναι επίσης δικαίωμα σου. Μόνο που στο άρθρο αυτό δεν είμαστε για να σχολιάσουμε τις απόψεις ενός πικραμένου ή θυμωμένου. Θα πρέπει να ξέρεις ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος και όποιες απόψεις λέγονται υπό την επήρειά του είναι στρεβλές.
   Θα προτιμούσα να πεις την άποψη σου για το άρθρο και όχι για κάποιον που ίσως να επικοινωνεί μόνο διαμέσου του θυμού του.

  • Orestios avatar
   Orestios @ B.K.Σ. 14/01/2010 18:29:31

   Βασιλική, να καταλάβω τους Έλληνες που ζούν εδώ και υφίστανται τον βιασμό από το ΠΑΣΟΚ με τα μλετρα αλλά και τις προθέσεις του. Αλλά να δεχόμαστε και τον θυμό κάποιου εκτός Ελλάδος είναι τουλάχιστον για προβληματισμό.
   Δεν αμφιβάλλω πως η ανοχή του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ έχει εξαντληθεί πια και όσους όσους ξέρω, που θεωρούσαν πως κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει, τώρα πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει προσφέρει στον τόπο αλλά η πρακτικές του είναι επισφαλείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα φύγουν νύχτα σαν τους κλέφτες.

 57. Beyond The Stars avatar
  Beyond The Stars 14/01/2010 17:58:55

  @ Β.Κ.Σ.

  Δεν είναι σε moderation το σχόλιό σου Β.Κ.Σ.
  Το βλέπουμε όλοι γραμμένο τρείς φορές,
  είναι λίγο πιό πάνω.

  Μάλλον μόνο εσύ δεν το βλέπεις.
  Κάνε μιά επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης.

  Και να σημειώσω εδώ πως διαφωνώ κάθετα
  με το σχόλιό σου.
  Δεν περιγράφει ο -περί ου ο λόγος-
  τη κατάντια της χώρας μας, [μάλλον τη δική του μας δείχνει]
  και βέβαια μας περιγράφει πολύ καλά,
  το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος
  ο οποίος πιστεύει ότι
  εμάς το μόνο που θα μπορούσε να μας ενδιαφέρει
  [ώς Έλληνες] είναι κάτι που αναφέρεται ως,
  "το λιγδιασμένο αντεράκι"...

 58. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 18:12:15

  BTS
  ο υπερκαταναλωτισμός που υπάρχει στον τόπο, η μη ανάγνωση βιβλίων από την πλειοψηφία των Ελλήνων, ο εθισμός της τηλεόρασης, κι άλλα πολλά ακόμα κρύβονται πίσω από το λιγδιασμένο αντεράκι.

 59. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 18:21:10

  Ορέστιε, υπάρχει θυμός εκεί έξω, πολύς θυμός που πλέον αρχίζει να αγγίζει και τους ογδοντάρηδες που θα έπρεπε να είναι νηφάλιοι σύμφωνα με την ηλικία τους.
  Εδώ που είμαστε δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε, δεν μπορούμε να τον προσπεράσουμε, θα μας πλακώσει.

 60. Βρασιδας avatar
  Βρασιδας 14/01/2010 18:37:27

  Φαήλο
  δεν γνωρίζω από πού αντλείς τις πληροφορίες και τις γνώσεις σου και είσαι τόσο σίγουρος ότι οι Κύπριοι πολέμησαν κατά την εισβολή! το ότι αντιστάθηκαν οι καταδρομείς τους καί κάποια λιγοστά τάγματα ή κάποιοι κολλητοί σου που σε πληροφόρησαν σχετικά σε καμμιά περίπτωση δε σε δικαιώνει να εξάρεις την ανδρεία και την αυταπάρνηση των κυπρίων στρατιωτών και πολιτών της εποχής.
  επειδή έζησα ένα έτος στην Κύπρο ως στρατιώτης και έκανα πολλούς καλούς φίλους στο νησί, που έτυχε να υπηρετούν τότε, και μου διηγήθηκαν πολλά γεγονότα, σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι στρατιώτες -δε θα πω όλοι- με το που αντίκρυσαν τα αεροπλάνα έφυγαν από τις μονάδες τους και κρυβόντουσαν. κάποιους κατά τη φυγή τους τους πρόλαβαν και τους τραυμάτισαν. αυτοί νοσηλεύτηκαν μαζί με τους ΕΛΔΥΚάριους που ήταν καμένοι από τις Napalm, γραάφτηκαν στο πανεπιστήμιο, έπαιρναν το 5 του πρόσφυγα, και τα πίνανε στα μπουζούκια με τα επιδόματα που μαζεύανε από Ελλάδα, Κύπρο, ΟΗΕ και Αγγλία.
  Αγαπώ την Κύπρο και τους Κύπριους ταξιδεύω εκεί συχνά, αλλά δε μ αρέσει να παρουσιάζεις μεμονομένα περιστατικά ως κανόνα!

 61. stelios avatar
  stelios 14/01/2010 18:38:17

  Eγω δε μπορω να ανεχτω να γινει η πατριδα μου μπαχαλο και να χυνεται αιμα στους δρομους αναμεσα σε μπαχαλακηδες αντεξουσιαστες και ακροδεξιους εξτρεμιστες αρρωστημενους,με αφορμη την παρουσια καποιων εκατομυριων γκαγκαουζων που με το ζορι θελουν καποιοι να τους κανουν Ελληνες,γιατι εκει θα παει στο τελος το πραγμα.

 62. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/01/2010 19:27:30

  Καλησπέρα Β.Κ.Σ. είσαι Ελληνίδα με κεφαλαίο Ε.
  Καλησπέρα Jasmin.

  Ο Μποτίλια στο Πέλαγος έχει πει ότι οι λέξεις είναι τίγρεις.
  Πηγαίνω ένα βήμα παραπέρα και λέω ότι οι λέξεις είναι σφαίρες.

  Η συστηματική επιλογή αναγραφής των λέξεων έλληνας/ελληνίδα με πεζό αρχίγραμμα από σχολιαστές/σχολιάστριες ασφαλώς δεν είναι τυχαία ούτε είναι απλώς διασπορά ηττοπάθειας.
  Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με την συστηματική χρήση κεφαλαίου αρχιγράμματος για τις λέξεις Οθωμανική Αυτοκρατορία και την επίσης συστηματική χρήση κεφαλαίου αρχιγράμματος για τις λέξεις Εβραίος, Ισραηλινός.

  Ο σκοπός ενός διαδικτυακού φόρουμ είναι η ανταλλαγή και κατάθεση απόψεων με σκοπό τη ζύμωση και όχι μόνο. Επιθυμητό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ για να εδραιωθεί.

  Ο/η αγαπητή/ος Jasmin παρόλο που σε μένα προσωπικά φροντίζει να φέρεται φιλικά και ευγενικά και τον/την ευχαριστώ για αυτό και της δηλώνω ότι δεν εμφορούμαι από αντισημιτισμό και ούτε αρνούμαι το Ολοκαύτωμα το οποίο διδάχθηκα σε πολύ νεαρή ηλικία στα κεντροευρωπαϊκά σχολεία που πήγα, δεν με έχει πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του/της όσον αφορά την "αγωνία του/της για τον εξισλαμισμό της Ελλάδας".
  Και για να το κάνω πιο λιανά θεωρώ ότι τον/την ενδιαφέρει περισσότερο να ασκήσει προπαγάνδα υπέρ των θέσεων του Ισραήλ, κάτι το οποίο δέχθηκε στη χθεσινή συζήτηση, παρά η "διάσωση της Ελλάδας από την ισλαμοποίηση", η οποία πάντως δεν θα γίνει με υστερικές κραυγές του τύπου εξαφανίστε όλους τους μουσουλμάνους από προσώπου γης.
  Τέλος Β.Κ.Σ., σημείωσα και εγώ ότι ο ΔιμΛεο γράφει το Έλληνας με κεφαλαίο Ε, και επίσης έδειξε τις κάρτες του, μιλώντας ως Πρόσωπο και ως Έλληνας, ασχέτως του ότι δεν συμφωνώ με την οπτική του.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ αλλενάκι 14/01/2010 19:35:12

   σ΄ ευχαριστώ αλλενάκι.
   κι εσύ είσαι.
   (με συγκίνησες πολύ, δεν μπορώ να γράψω άλλα)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 14/01/2010 19:41:12

   Δεν είναι ώρα για συγκίνηση. Η συγκίνηση είναι για τις στιγμές που ανάβουμε το κεράκι σε ένα εκκλησάκι, ή σε ένα εικονοστάσι, αν έχουμε στο σπίτι. Ή πάνω από τον τάφο των πατεράδων μας.

   Είναι ώρα για πνευματική εγρήγορση και δράση. Νομίζω το χρωστάμε στο antinews και στους εκλεκτούς σχολιαστές/στριες από τους οποίους εγώ τουλάχιστον όσο διάστημα το διαβάζω έμαθα πολλά πράγματα που αγνοούσα. Γιατί για χρόνια έπρεπε μόνο να σκέφτομαι...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ αλλενάκι 14/01/2010 19:47:25

   έχεις δίκηο. πνευματική εγρήγορση και δράση. και αδιάκοπη επαφή με την παράδοσή μας, με τον πολιτισμό μας, με την ταυτότητά μας αλλενάκι, είναι κρίσιμο, κρεμιέται όλη μας η επιβίωση σ΄ αυτό.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 14/01/2010 20:08:44

   Η επαφή με την πάτρια γη δεν χάνεται, δεν χρειάζεται καν συντήρηση όταν έχουμε τόσο γερά νήματα. Ξυπνάει σε ανύποπτη στιγμή, όσο διεθνοποιημένος και να είναι κάποιος. Το έχω βιώσει αυτό.

   Όπως είπε κάποιος: "για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καν ερώτημα «Τι είνʼ η πατρίδα μας;». Για όλους όσους αφιέρωσαν το έργο και κυρίως τη ζωή τους ολόκληρη σʼαυτή την πατρίδα -και είναι χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, νεκροί ή ζωντανοί, δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι η πατρίδα…"
   Μίκης Θεοδωράκης

 63. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 19:55:10

  Τρείς παρατηρήσεις για το άρθρο του Φ.
  Σε προηγούμενη ανάρτηση, μετά την δολοφονία του Κύπριου εκδότη, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρήστηκε, πως είναι έργο των Αγγλων η των Τουρκων.
  Από ότι φαίνεται όμως, όλα έγιναν για τον έλεγχο των μετοχών της εταιρειας. Πάνω δηλ. σε ένα ψεύτικο ισχυρισμό, έστησε ολόκληρο σενάριο συνομωσιολογίας. Και το χειρότερο σημερα, όπως και πολοί σχολιαστες, το περνάει στο ντούκου.
  Τόσο ο Μακάριος όσο και το ΑΚΕΛ, εκφράζουν την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, που κατά παράδοξο τρόπο επιθυμούν την Κύπρο ανεξάρτητο κράτος. Και αυτό το κάνατε γαργάρα. Στην ουσία μας προτρέπει να προσαρτήσουμε στην Ελλάδα ένα ανεξάρτητο κράτος, κόντρα στην θελησή του.
  Και τέλος, πρώτη φορά το ακούω ότι τα γεγονότα του 74, στην Κύπρο ανήκουν στις ένδοξες σελίδες του στρατού και του έθνους μας.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 14/01/2010 21:40:18

   Karenin,
   για την τραγική δολοφονία του νέου αυτού ανθρώπου
   είναι πολύ απλό:
   Θα φανεί εκ του αποτελέσματος.
   Εάν είναι αυτό που λες εσύ,
   θα γίνουν άμεσα συλλήψεις.
   Αν είναι κάτι άλλο, δε θα γίνουν συλλήψεις.
   Στατιστικά να σου πω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρωποκτονιών που εξιχνιάζονται, λύνονται τα πρώτα δυο εικοσιτετράωρα. Μετά από το διάστημα αυτό,
   το ποσοστό εξιχνίασης πέφτει κατακόρυφα

  • nobody avatar
   nobody @ karenin 16/01/2010 12:00:26

   @karenin:

   Μεινε μαζι 'μας', δεν 8α πληξεις ποτε...ε8νο-σωτηρες, συνομοσιολογοι, κομμαντα, μοντελλα, Ιερο-εξεταστες και φονταμενταλιστες καντηλαναφτες μοιραζονται μαζι μας την μυστικη γνωση αιωνων για το μελλον του περιουσιου Λαου

 64. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 22:15:34

  Oι ιστορικές αναφορές στις ευθύνες Α.Παπανδρεου, και Μακάριου υπονοούσαν ακριβώς αυτό,άντε να το πούμε, ένωση, άσχετα με την ΄θεληση της πλειοψηφίας των Κυπρίων.Επίσης, σχετικά με τα παραδειγματα, ορθον είναι να αναφερουμε και την ΕΟΚΑ, που σίγουρα δεν μοίραζε λουλούδια στους Τουρκοκύπριους. Οσο δε για τις στρατιωτικές εκδρομές στα περίχωρα της Αγκυρας καλές είναι αλλά αποδείχθηκε ότι η επιστροφή ήταν οδυνηρή και καταστροφική για τον τόπο. Καλό είναι λοιπόν οι κάθε λογής μεγαλοιδεάτες νά διδάσκονται απο την ιστορία.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 14/01/2010 22:18:42

   Και να σου υπενθυμίσω για τη δολοφονία που έλεγες πριν,
   ότι και στην περίπτωση της δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη
   είχαμε πάλι το γνωστό λουτρό λάσπης: ότι δήθεν το "κίνητρο" ήταν οικονομικές διαφορές και μάλιστα διαφορές που προερχόντουσαν από λαθρεμπόριο ναρκωτικών...

 65. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 22:23:27

  Η ουσία της αντιπαράθεσης δεν ειναι η καθαυτού δολοφονία, αλλά αν με βάση ένα αξίωμα μπορούμε να κτίσουμε ολόκληρο ιδεολόγημα.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 14/01/2010 22:25:27

   Χμ, ενδιαφέρον. Είναι σα να μου λες ότι η πτώση της Δανίας στον "Άμλετ" είναι αποκομμένη από τη δολοφονία του πατέρα του Άμλετ...

 66. διμλεο avatar
  διμλεο 14/01/2010 22:29:53

  Βρε Γιασμιν με συγχωρεις αλλα τι σας δινουν και τρωτε εθνικοφρονοπιττα.Σε τι κοσμο κυκλοφορεις.Τι ειναι ολα αυτα.οσο για τους Τουρκους να σου πω και κατι.Οταν κατεβηκε ο ελληνικος στρατος στην Σμυρνη κατι παλικαρια απο την Πελοπονησο εκαναν διαγωνισμο για το ποιος θα φιαξει το μεγαλυτερο κομπολοι απο ρογες που εκοβαν απο τουρκαλες.Τα εβλεπαν οι δικοι μας και ελεγαν.Αναθεμα την ωρα που πατησαν το ποδι τους εδω οι βλαχοι.Κακοχρονο ναχουν.Ετσι και γυρισει ο τροχος μαυρο φιδι που μας εφαγε.Και μας εφαγε...Μηπως ακουσες,ποτε γιατι σφαγη στην Μανισα,απο Θεσσαλικο ταγμα κατα την υποχωρηση...Δεν νομιζω..

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 23:07:37

   Όχι ο μύθος λέει ότι δεν το πίνουν το αίμα. Θα έπεφτε βαρύ μάλλον.
   Με το αίμα φτιάχνουν τις ματσότ, τα άζυμα για το Πάσχα...
   Αλλά θα μυριστούν τώρα το αίμα και θα αρχίσουν να μαζεύονται σαν τους καρχαρίες, ο (Α)θανάσης και οι λοιποί :)

  • Orestios avatar
   Orestios @ διμλεο 14/01/2010 23:27:42

   Γιασμίν, όλοι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν πως πληκτρολογώντας γρήγορα δεν το προσέχεις αυτό, αλλά όταν θέλεις να εκτρέψεις την συζήτηση πιάνεις ένα άσχετο θέμα και το τραβάς κάνοντας την τρίχα τριχιά. Δεν μας πειράζει να λυπούμεθα με την τούρκικη προπαγάνδα αλλά γιατί δεν έγραψα το έλληνες με κεφαλαίο Ε. Δεν πάμε καλά.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 14/01/2010 23:58:35

   Φαήλο, ευχαριστώ για την επιβεβαίωση!
   Τώρα με "έχωσες" εμένα να ψάξω
   - συνταγή για να κάνω πιταστέ

   Ορέστιε, χαίρομαι που τουλάχιστον υπάρχει κάποιος που κατάλαβε

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ διμλεο 15/01/2010 11:42:17

   Πολυ καλή είναι και η αρβανίτικη αρμυρή πίτα της Πρωτοχρονιάς που φτιάχνουν στην Άνδρο, η μπρούστουλλα. Με λαρδί μέσα και μάραθο. Δεν είναι διαίτης.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 17/01/2010 02:24:41

   στην ίδια μικροψυχία με τον διμλεο το ρίξατε κι εσείς Ορέστιε και Γιασμίν; (Ορέστιε, δεν είχα προσέξει πως γράφεις τους Έλληνες και την Ελλάδα με μικρό, άρα δεν είναι μόνον οι λέξεις αλλά κι αυτά που γράφεις...)
   πάλι καλά που έγραψε πέντε πράγματα ο Γιώργος περί εμπάθειας και νέων ανθρώπων και σώθηκε ετούτη η ανάρτηση γιατί μάλλον για βρούβες είχε καταντήσει.

 67. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 22:30:53

  Αυτό νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με τον ρόλο της προσωπικότητας στην ιστορική εξελιξη.

 68. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 22:46:29

  αγαπητέ Διμλεο,
  να συμφωνήσω με προθυμία.
  Το κάρο της Ιστορίας το σέρνουν το αίμα αθώων και η αδικία.
  Αν με ρωτήσεις, αύριο θα ήθελα να καταργηθούν και κράτη και θρησκείες και όλα και να ζήσουμε όλοι με αγάπη και καλοσύνη σαν αδέλφια. Να καταργηθούν όμως όλα ταυτόχρονα.
  Αλλά δεν ανέχομαι Δημήτρη, να μου ζητάνε να καταργήσω τη δική μου πατρίδα για να συγχωνευτεί σε μια ξένη πατρίδα.
  Ούτε να φτύσω εγώ τη δική μου θρησκεία για να μου επιβληθεί ομαλά μια ξένη θρησκεία.
  Και δεν είναι θέμα εγωισμού. Καλώς ή κακώς, έτυχε να γεννηθώ σε αυτήν την εθνικότητα. Όπως έτυχε να γεννηθώ με πράσινα και όχι με γαλάζια- που θα προτιμούσα- μάτια. Και γεννήθηκα και υπάρχω, ακριβώς επειδή κάποιοι πίστευαν και αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αυτήν την πατρίδα. Και όπως εγώ ζω από αυτούς, έτσι και αυτοί ζουν μέσα από μένα. Και αν την πατρίδα την διαφυλάξω, ακόμα και ακόμα και όταν πεθάνω, ένα κομμάτι μου, θα ζει μέσα από τις επόμενες γενιές που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα και θα έχουν τα ίδια ιδανικά με εμένα.
  Οπότε καταλαβαίνεις ότι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς μου είναι και η πατρίδα μου.
  Μου ζητάς να εγκαταλείψω αυτήν την ταυτότητα (την άδικη, την κακή, την πες την όπως θες) και εγώ νιώθω ότι μου ζητάς να αυτο-ακρωτηριαστώ και να γίνω μια θνητή άπατρις. Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;

 69. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/01/2010 22:47:47

  Σχετικό - άσχετο, Φάκτορα, θυμάσαι αυτή την ανάρτηση;

  http://www.antinews.gr/?p=13951

  Μου ήρθε στο μυαλό σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία Χατζηκωστή, αλλά τώρα σκέφτηκα να το θέσω στην ομήγυρη.

 70. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 14/01/2010 22:49:45

  φαήλο
  γενικά δε διαφωνούμε. ούτε υιοθετώ άκριτα ότι ακουσα στο καφενείο. είχα δε την τύχη να γνωρίσω τον Ματαφιά έστω και σαν ψαρομμένος νεοσύλλεκτος τυχαία και θυμάμαι ακόμη τη συνάντησή μας. το επίδομα από την Αγγλία διορθώνω ήταν από τον Ερυθρό Σταυρό. (πολλά τα χρόνια γαρ")
  Συνοψίζοντας, αυτή η ιστορία πονάει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα όσους μπήκαν μέσα στην Κυπριακή κοινωνία. Θα έχουμε σημαντικό όφελος αν κάποτε ξεφύγουμε από αγκυλώσεις, εφήμερα ιδεολογήματα, προσωπικές εμπάθειες και μεγαλοστομίες και αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας. Αυτό δε γίνεται με γενικεύσεις τύπου "όλοι ήρωες" ή "όλοι προδότες".
  "κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!"

  ΥΓ. Δε θα με βρείς ποτέ απέναντι στην Κύπρο

 71. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2010 22:50:43

  Φθηνή, εντελώς παμφθηνη, τουρκική προπαγάνδα αυτό με τα κομπολόγια. Μετά κάποιους πείραξε γιατί γράφω το έλληνες με μικρά.

 72. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 22:58:42

  Για μένα μάλλον Ορέστιε πήγαινε η χολή για το Έλληνες με μικρά.
  Μόνο που οι κυρίες δεν πρόσεξαν ότι το Έλληνες το γράφω συστηματικά με πεζό, όταν απευθύνομαι στην παρούσα γενιά. Γιατί αυτές προφανώς θεωρούν ότι τους αξίζει το "Έλληνες" επειδή έχουν ελληνικό διαβατήριο. Και τί με αυτό; Και οι πακιστανο-αφγανοί θα έχουν ελληνικά διαβατήρια, θα πρέπει να τους αποκαλώ "Έλληνες";;;
  Επίσης, το γράφω με πεζό γιατί πιστεύω ότι η παρούσα θα είναι και η τελευταία γενιά με ελληνικό κράτος. Οπότε χάνουμε το προνόμιο να είμαστε Έλληνες.
  Είμαστε απλώς προσωρινά έλληνες υπήκοοι. Και το επίθετο γράφεται με μικρό, η εθνικότητα γράφεται με κεφαλαίο. Έτσι λέει η γραμματική...

 73. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 23:04:38

  jasmin,
  Εγιναν πριν απο λίγο τρεις συλλήψεις στην Κυπρο, και ήταν ακριβώς αυτο που ανέφερα πριν. Το προηγούμενο σχολιο μου, αφορούσε το δικό σου
  Για τον Φ.Κ,
  Κατανοητό ότι οταν έχεις καταδρομικη στρατιωτική εκπαίδευση, αποκτάς κεκτημένη ταχύτητα ψάχνοντας συνέχεια για εχθρούς του έθνους. Απλως σου επισήμανα ότι με τα πύρινα άρθρα και τις εθνικιστικές κορώνες δεν δακρύζουν όλοι εδω μέσα. Λιγη αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 14/01/2010 23:16:30

   Τουλάχιστον θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι.
   Για το άλλο ζήτημα, αυτό δηλαδή που έγραψες, μόνο μια κουβέντα θα σου πω:
   οι πολιτικές δολοφονίες, έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο μέσος άνθρωπος.
   Για αυτό και γίνονται ακόμα :)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ karenin 15/01/2010 08:43:38

   Της Χαραυγής είσαι karenin;

   Είναι γνωστό σε όλους, στην Κύπρο (αλλά και σε όσους ασχολούμαστε εδώ στην Ελλάδα), ότι η ΑΚΕΛική αστυνομία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τις έρευνες σε δήθεν οικονομικά κίνητα, προκειμένου να μην αποκτήσει το ΟΧΙ ακόμη έναν (μη ΑΚΕΛικό) ήρωα μετά τον Τάσσο.

   Όσο και να υπάρξει προσπάθεια αποπροσανατολισμού, η αλήθεια είναι αυτή που κατά βάθος ξέρουμε όλοι: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

   Εκεί στο ΑΚΕΛ είναι ικανοί για όλα, προκειμένου να περάσει το δικό τους και να μην εμφανιστεί άλλο κόμμα πιο "ηρωικό" από το ίδιο το ΑΚΕΛ.

  • nobody avatar
   nobody @ karenin 16/01/2010 12:06:28

   α, ρε κομμαντο μου εσυ....προσεξε τα λιπαρα στο προβειο

   Τοσες σφαλιαρες εχει 'φαει' η χωρα, απο κατι ψευτο-τσαμπουκαδες σαν του λογου σου...αν εισαι Rambo αντε σε μια Hi-Hi στην ενδοχωρα

   Αλλα ξεχασα, το Wii σε περιμενει για νεες περιπετειες

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ karenin 16/01/2010 19:34:15

   Οι σφαλιάρες που φάγανε οι Τούρκοι από τα κομάντα μας που είχαν μόνον τον ατομικό τους οπλισμό, το 1974, που εξευτέλισαν τις καλύτερες μονάδες του τουρκικού στρατού, ακόμη τις θυμούνται. Ας όψεται η προδοτική εκεχειρία της 22ας Ιουλίου και θα τους είχαμε πετάξει στη θάλασσα.

 74. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 23:35:05

  Η πολιτική δολοφονία σίγουρα μπορεί,
  να αναστείλει κοινωνικες διαδικασίες, να παραλύσει ένα κράτος, βλέπε
  Α.Μόρο, να επιταχύνει καταστάσεις, Α παγκόσμιος πόλεμος, επομένως εχει τεραστιες επιπτώσεις. Αλλά στην Κύπρο δεν είχαμε αυτό.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 14/01/2010 23:42:59

   Όχι, Karenin, από τη στιγμή που θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη,
   θα λυθούν πολλές απορίες.
   Πάντως, είδες ότι ήταν θέμα εικοσιτετραώρων να εξιχνιαστεί;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 14/01/2010 23:44:58

   Δηλαδή, το κλισέ για τις 48 πρώτες ώρες
   επιβεβαιώθηκε ξανά

 75. hrisos avatar
  hrisos 14/01/2010 23:46:43

  ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΚΩΤΟΥΛΑ ΤΟ 74 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ;

 76. karenin avatar
  karenin 14/01/2010 23:58:20

  Είμαι εθνικά υπερήφανος και πατριώτης, χωρις να έχω ανάγκη απο ιστορικά φτιασίδια, αγαπάω την πατρίδα μου όπως ακριβώς είναι χωρίς
  ψεύτικο μακιγιάζ, δεν το χρειάζεται.
  Περιτό να σου θυμίσω ποιοί πολέμησαν για την πατριδα στην κατοχή. Οι
  φωνακλάδες εθνικόφρονες με κοντά παντελονάκια περίμεναν στην Αίγυπτο
  την έκβαση του πολέμου. Μετά βέβαια γύρισαν και επιδώθηκαν, στο αγαπημένο σου άθλημα, σωφρονίζανε αυτούς που πολεμήσανε.

  • Factorx avatar
   Factorx @ karenin 15/01/2010 00:07:06

   Δηλαδή όσοι μείνανε πίσω ηταν υπερ της διακτατορίας του προλεταριάτου;

  • hrisos avatar
   hrisos @ karenin 15/01/2010 00:28:20

   ΑΣΕ ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΑΜ .ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΑΜ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΟΜΗΡΟΥΣ .

 77. karenin avatar
  karenin 15/01/2010 00:26:46

  Factorx,
  Τώρα, που κολάει αυτό;

  • hrisos avatar
   hrisos @ karenin 15/01/2010 00:29:36

   ΟΣΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΓΙΝΑΝΕ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 78. karenin avatar
  karenin 15/01/2010 00:47:19

  Για τον Φ.Κ,
  ιστορική αναδρομή.Το 1986, με τον παραλίγο πόλεμο με βρείκε στον Εβρο.
  Παρατήρηση πρωτη. Η πλειοψηφεία των αξιωματικων ηταν πεγμενοι για να μην πω τίποτα χειρώτερο.
  Δεύτερο αν κυτούσες δίπλα σου, έβλεπες μόνο παιδιά του λαού με πεντε
  ελιές στο χωριό αυτούς είχαν παρατάξει για να υπερασπιστούν την πατρίδα.
  Ολοι αυτοί που πραγματικά είχαν τι να υπερασπισθουν ηταν στο απυρόβλητο, στο Πεντάγωνο.
  Και τέλος, αν σε τρώει το αριστερό μάγουλο ξύνεσαι απλα με το αριστερό χέρι, δεν ξύνεσαι με το δεξί παιρνώντας το μάλιστα πάνω απο το κεφάλι, και να το πεις μετά ηρωική πράξη.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ karenin 15/01/2010 00:56:09

   Επομένως από τότε ευχαριστείς τους αμερικανούς;

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ karenin 15/01/2010 00:58:44

   Χαχα τελικά την έκφραση αυτή με το αυτί την λένε και στην Ελλάδα...εγώ την είχα ακούσει από μία Γεωργιανή για πρώτη φορά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ karenin 15/01/2010 09:18:33

   Έχω τη προσωπική γνώση να σου πω ότι το `86 είμασταν στο τσακ ακριβώς για μπάμ. Καλώς ή κακώς, χάριν των κινήσεων του τότε πρωθυπουργού ή δεν ξέρω τι άλλο, οι Τούρκοι είναι αυτοί που έκαναν πίσω. Όσο για τους παιγμένους αξιωματικούς, πάντα έτσι είναι. Αν κάποιος δεν δοκιμαστεί σε εμπόλεμη κατάσταση, δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί τελικά, άσχετα αν είναι αξιωματικός ή οτιδήποτε. Ιστορικά, σε καταστάσεις μάχης (διεθνώς), έχουν προκύψει ήρωες άσχετοι (αγρότες, τσαγκάρηδες κλπ) και έχουν δειλιάσει αξιωματικοί καριέρας. Έτσι είναι η ανθρώπινη κατάσταση. Και τέλος τέλος ποιός περίμενες να αντιπαραταχθεί στον Έβρο τότε απέναντι στους Τούρκους; Οι γιοί των εφοπλιστών, ή οι στυλίστες του Κολωνακίου; Έτσι είναι πάντα η σύνθεση οποιουδήποτε στρατού. Διεθνώς. Οι άλλοι πάντα τη κάνουν για Λονδίνο μεριά ή όπου αλλού...

  • Greek avatar
   Greek @ karenin 15/01/2010 09:20:00

   Για ορθογραφία και μόνο:
   "...με βρήκε..."
   "...πλειοψηφία..."
   "...παιγμένοι..."
   "...χειρότερο..."
   "...κοιτούσες..."
   αν σε κουράζειτο γράψιμο, πες τα με δικά σου λόγια προφορικά. Λυπήσου λίγο τα ματάκια μας....

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ karenin 15/01/2010 09:22:01

   Και τώρα που το σκέφτομαι μάλλον για το `87 μιλάμε και όχι το `86. Σωστά;

 79. μαρικα avatar
  μαρικα 15/01/2010 01:44:58

  Ο διμλεο δεν νομιζω να ειναι Ελληνας.Μην πιστευεται ουτε κατα διανεια οτι οποιος μειλαει και γραφει ελληνικα ειναι και Ελληνας.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!Εδω στην
  Γερμανια ειμαστε χιλιαδες Ελληνες κανεις δεν εχει την γνωμη αυτουνου.Και
  αυτα για ρογες που λεει!!,εγω εχω χασει απο την οικογενεια μου 12 νεους ανθρωπους που τους καταεσφαξαν οι τουρκοι,αλλα δεν ακουσα απο κανεναν γνωστο μου να πει για ρογες και κομπολογια.jasmin μου αρεσει που υποστηρηζεις αυτο που πιστευεις.

  • anonymous avatar
   anonymous @ μαρικα 15/01/2010 18:47:34

   Αυτά με τις ρόγες είχαν γίνει στη Βοσνία από Μουσουλμάνους. Μπήκαν οι Σέρβοι σε ένα χωριό και βρήκαν τους γέρους να παίζουν κομπολόγια με ρόγες από Σέρβες που είχαν σκοτώσει. Καταλαβαίνετε τι έγινε μετά.

 80. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/01/2010 08:30:09

  Προς karenin και λοιπούς παλαιοΑΚΕΛικούς.

  Η Κύπρος ΟΛΟΚΛΗΡΗ, πλην ΑΚΕΛ (τότε με μονοψήφιο ποσοστό επιρροής στον κυπριακό πληθυσμό), που έπαιρνε άλλες οδηγίες από τη Σοβιετία και επίσης δεν μπορούσε να δεχθεί να κάνουν δεξιοί (Γρίβας) αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα, πολέμησε για την Ένωση ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ το 1955-59. Ο αγώνας αυτός προδόθηκε από τους Καραμανλή και Μακάριο στη Ζυρίχη-Λονδίνο, κυρίως από τον δεύτερο, γιατί ο Καραμανλής δεν είχε κάνει όρκους στη Φανερωμένη για "Ένωση και μόνον Ένωση", όπως είχε κάνει ο Μακάριος. Ο Μακάριος συνειδητά υπονόμευσε την Ένωση προκειμένου να γίνει αρχηγός κράτους (τον είχαν ήδη πείσει σχετικώς οι Άγγλοι όσο βρίσκονταν στις Σεϋχέλλες "εξορία").

  Το 1963 τα πράγματα είχαν φτάσει σε αδιέξοδο και έγινε τότε η πρόταση των 13 σημείων, συνεχίσαμε με την Τουρκανταρσία, την αποχώρηση των τ/κ από τα όργανα του κράτους, τη στήριξη από τον ΟΗΕ στην Κυπριακή κυβέρνηση, τις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για Ένωση και την αποστολή της Μεραρχίας. Με την αποστολή της Μεραρχίας (και του Γρίβα, ως αρχηγού της), ο Μακάριος διαπίστωσε μετά από τέσσερα χρόνια, πώς είναι να μην είσαι μόνος και ανεξέλεγκτος άρχων στο νησί. Κατάλαβε ότι αν γίνει η Ένωση αυτός θα περιοριστεί στα αυστηρά εκκλησιαστικά του καθήκοντα και ο ρόλος του ως "Εθνάρχη" θα τελειώσει. Όχι μόνον αυτό, θα τελείωνε και ο ρόλος του ως ηγέτη του αντινατοϊκού και αντιιμπεριαλιστικού αγώνα!

  Ο Μακάριος τότε έσπευσε να προμοτάρει τις ανθενωτικές προτάσεις του ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ δεν τολμούσε βέβαια ανοικτά να βγει και να πει "όχι στην Ένωση", αλλά έλεγε κάτι μπούρδες του τύπου "ναι στην Ένωση, όχι στο ΝΑΤΟ" και έβγαζε κάτι πλακάτ με Κύπριους να πνίγουν το νατοϊκό φίδι και άλλα φαιδρά. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ανόητα ήταν αυτά τα συνθήματα και πόσο κακό έκαναν στην υπόθεση της Ένωσης.

  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ: Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ 1974. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΩΣ 'ΤΕΛΙΚΗ' ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. Πάντοτε ο Μακάριος έλεγε σε όλους ότι η ανεξαρτησία είναι προστάδιο για την Ένωση και άλλα ανόητα, άλλο βέβαια ότι στο Λονδίνο υπέγραψε ότι δεν θα γίνει ΠΟΤΕ η Ένωση. Ούτε το ΑΚΕΛ τόλμησε βέβαια ποτέ να πει (μέχρι τότε) ότι δεν θέλει Ένωση και θέλει ανεξαρτησία. Η εισβολή όμως τους έδωσε την ευκαιρία να πετάξουν τις μάσκες (και επίσης να κρατήσουν την εξουσία στην Κύπρο).

  Τότε ήρθαν τα σχέδια Άτσεσον 1 και 2. Το πρώτο (που έδινε την Καρπασία για πάντα στην Τουρκία) απορρίφθηκε από όλους, το δεύτερο (που προέβλεπε να ενοικιαστεί η Καρπασία στην Τουρκία για 50 χρόνια) απορρίφθηκε από Μακάριο και Ανδρέα, ενώ άρεζε στον Γέρο. Τότε οι Αμερκανοί βρέθηκαν σε αδιέξοδο, δεν ήθελαν ταραχές στην Κύπρο, που ήταν τόσο σημαντική και προέβησαν σε μια κίνηση που σήμαινει εκπλήρωση των προαιώνιων πόθων του Κυπριακού Ελληνισμού: ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΜΕΣΗ ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΦΟΥ - ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΦΟΥ - ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ. Στην ουσία μας έδιναν απροϋπόθεση Ένωση και μετά αν εμείς θέλαμε να μη δώσουμε τίποτα στην Τουρκία δεν θα μας έκαναν και ντα. Αυτά, με την πάνοπλη Μεραρχία πάνω στο νησί (με δύναμη πυρός Σώματος Στρατού), με την Τουρκία χωρίς αποβατικό στόλο και με επιπλέον δυνάμεις πυροβολικού έτοιμες να αναχωρήσουν για Κύπρο δια πάν ενδεχόμενο.

  Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε στο Γέρο στις 19 Αυγούστου 1964, ανακοινώθηκε στο Μακάριο από τον περιχαρή Σπύρο Κυπριανού την ίδια σχεδόν στιγμή τηλεφωνικώς και ανέλαβε να τη μεταφέρει στο Μακάριο ο Γαρουφαλιάς. Παράλληλα, είχε ειδοποιηθεί ο Βασιλιάς να διακόψει τις διακοπές του στην Κέρκυρα και να έρθει εσπεσυμένα στην Αθήνα για την ανακήρυξη της Ένωσης, η Αντιπολίτευση (ΕΡΕ) ήταν απολύτως σύμφωνη με το Γέρο, η Αθήνα ήδη πανηγύριζε.

  Ο Γαρουφαλιάς συναντήθηκε με το Μακάριο την επομένη, 20 Αυγούστου 1964. Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος προέβαλε διάφορα φαιδρά, για να μην πούμε τίποτε άλλο, προσχήματα. Όπως π.χ. "τι θα γίνει με τις βάσεις". Του εξήγησε ο Γαρουφαλιάς ότι σε καθεστώς Ένωσης θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσουμε με τους Άγγλους για τις βάσεις και στο κάτω κάτω αυτό που προηγείται τώρα είναι η Ένωση και δεν μπορούμε να ανοίξουμε μέτωπο με τους Άγγλους που είναι ήδη πολύ δυσαρεστημένοι με την πρόταση των Αμερικανών (βλ. έγγραφο που απέστειλαν προς τους Αμερικανούς στις 25 Αυγούστου που διαμαρτύρονταν έντονα για την πρότασή τους). "Θα υπάρξει αιματοχυσία"; Ρώτησε το Γαρουφαλιά ο άνθρωπος που ευλόγησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ και μόλις μερικές ημέρες πριν είχε διατάξει σφαγή Τουρκοκυπρίων. "Το πιο πιθανόν είναι πως όχι, Μακαριώτατε, αλλά δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς, όπως είναι φυσικό" "Αααα, αν δεν μπορείτε να το εγγυθείτε, καταλαβαίνετε, είμαι και κληρικός, δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη". Ξαφνικά έγινε κληρικός. "Εξάλλου", είπε, "πρέπει να ερωτηθεί ο λαός" και του έδειξε πρωτοσέλιδο εκείνης της ημέρας του Φιλελεύθερου ότι "τίποτα δεν θα γίνει στην Κύπρο εάν δεν ερωτηθεί ο λαός". (Ο οποίος φυσικά ουδέποτε ρωτήθηκε για την απίστευτα ευνοϊκή αυτή πρόταση των Αμειρκανών). "Δεν μπορώ να πάρω τέτοια ευθύνη μόνος μου" είπε ο άνθρωπος που υπέγραψε μόνος του την ανεξαρτησία στο Λονδίνο, τη στιγμή που όλη η Κύπρος έβριζε τον Καραμανλή για τη συμφωνία της Ζυρίχης. Αλλά με την επιβολή που είχε ο Μακάριος στο κυπριακό πόπολο, η υπογραφή του Μακάριου δεν ήταν προδοσία (αν και άλλα είχε ορκιστεί το 1953), ενώ του Καραμανλή ήταν. Στο Λονδίνο όμως ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕΙ. Έτσι είπε δηλαδή, γιατί πάλι δεν τον ρώτησε.

  Ο Γαρουφαλιάς επέστρεψε άπρακτος στην Αθήνα, ο Βασιλιάς συνέχισε τις διακοπές του στην Κέρκυρα, η απροϋπόθετη Ένωση δεν έγινε ποτέ και η συνέχεια του Κυπριακού είναι γνωστή.

  Η χούντα έδωσε στο Μακάριο την ευκαιρία που περίμενε: Ανέστειλε "προσωρινώς" τη στόχευση της Ένωσης ("από χούντα θα κυβερνηθούμε;"), το ΑΚΕΛ, η εκλογική επιρροή του οποίου αυξανόταν συνεχώς (τι σόι αντι-ιμπεριαλιστικό κράτος θα ήταν η Κύπρος αλλιώς), ακολούθησε φυσικά περιχαρές και το Νοέμβριο είχαμε την περίεργη προβοκάτσια στην Κοφίνου, που οδήγησε στο εύκολο διώξιμο της Μεραρχίας από την Κύπρο (από τον Παπαδόπουλο, βέβαια, αλλά με την πρόθυμη, υπερβολικά πρόθυμη ανταπόκριση Μακάριου), το Δεκέμβριο του 1967. Λεπτομέρεια: Τα Χριστούγεννα του 1967 ήταν η πρώτη φορά που η Λευκωσία φωταγωγήθηκε.

  Η φιλοενωτική ρητορική (αφού φυσικά ανατραπεί η χούντα) συνεχίστηκε όλη τη διάρκεια της χουντικής διακυβέρνησης. Τον Ιούλιο του 1974 (2 Ιουλίου) ο Μακάριος ζητάει να εγκαταλείψουν την Κύπρο όλοι οι Ελλαδίτες αξιωματικοί. Αρχίζουν οι παρακρατικές ομάδες (του Λυσσαρίδη κλπ.) να παρακολουθούν τις κατοικίες των Ελλαδιτών αξιωματικών και τελικά καταλήγουμε στο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου. Στις 20 γίνεται εισβολή, και ενώ οι παρακρατικές ομάδες είχαν συγκεκριμένη αποστολή να βρίσκονται στον Πενταδάκτυλο σε περίπτωση εισβολής, ΑΥΤΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ και δεν πολέμησαν ούτε στον Αττίλα 1 ούτε στον Αττίλα 2.

  Πρέπει να σημειώσω εδώ ότι δεν αμφισβητώ ούτε τον πατριωτισμό ούτε το ήθος του Λυσσαρίδη, αμφισβητώ όμως τον πατριωτισμό του Μακάριου, ο οποίος είναι κατ' εμέ βέβαιο ότι έδωσε εντολή να μην πολεμήσουν τους Τούρκους οι δικοί του! Ο Λυσσαρίδης ήταν τυφλό ενεργούμενο του Μακάριου, δυστυχώς. Αν άνθρωποι με το ήθος και το κύρος του Λυσσαρίδη είχαν αντιληφθεί ΠΟΙΟΣ και κυρίως ΤΙ ήταν ο Μακάριος, η μοίρα της Κύπρου θα ήταν διαφορετική.

  Η λήξη της εισβολής οδήγησε σταδιακά στην αποκατάσταση της μακαριακής εξουσίας στο νησί, στην ηρωοποίηση του Μακαρίου, του πραγματικού υπαίτιου της καταστροφής, και στον αντίστοιχο στιγματισμό όλων των υπολοίπων (όχι ότι δεν έφταιγαν, αλλά πρώτα έφταιγε ο Μακάριος και μετά όλοι οι άλλοι).

  Αν είχε γίνει η Ένωση στις 20 Αυγούστου του 1974, τότε θα είχαν λήξει όλα ειρηνικά και πανηγυρικά. Θα είχε πάρει η Τουρκία ίσως κάποιο συμβολικό αντάλλαγμα (ή τίποτα) και η Κύπρος θα ήταν μέρος της ελληνικής επικράτειας. Κυπριακό δεν θα υπήρχε, στο Αιγαίο προβλήματα δεν θα υπήρχαν, το πετρέλαιο του Αιγαίου θα το αντλούσαμε και η Ελλάδα θα ήταν σήμερα εμιράτο. Θα μας σέβονταν και θα μας φοβούνταν όλοι, γιατί θα ελέγχαμε όλη τη Μέση Ανατολή μέσω της Κύπρου. Θα είχε στρατηγική αξία ίση και μεγαλύτερη από την Τουρκία η Ελλάδα και ο όλος Ελληνισμός.

  Όλα αυτά χάθηκαν εξαιτίας ΕΝΟΣ ανθρώπου, του Μακάριου.

  Το έγκλημά του είναι, δυστυχώς, ελάχιστα γνωστό, σήμερα.

  Επώνυμος

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Επώνυμος 15/01/2010 16:36:12

   @ Επωνυμος

   Λαός άβουλος και νωθρός που ζητάει σωτήρες και ηγέτες

   θα κυβερνιέται από ανίκανους.

   Λαός γενναίος που πιάνει στα χέρια του το μέλλον του

   θα αναδεικνύει ο ίδιος τους ηγέτες του.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/01/2010 19:39:57

   Βασική διόρθωση τυπογραφικού, αλλά πολύ σημαντικού λάθους: Στην προτελευταία παράγραφο, εννώ 20 Αυγούστου 1964 (η ημέρα συνάντησης Γαρουφαλλιά - Παπανδρέου) και όχι βέβαια 20 Αυγούστου 1974. Δεν επρόκειτο δηλαδή για ένωση-διχοτόμηση, Φαήλο, αλλά για καθαρή Ένωση, την καθαρή ένωση που πρότειναν οι Αμερικανοί στις 19 Αυγούστου στον Γ. Παπανδρέου, με μόνο εκ μέρους μας αντάλλαγμα την ΥΠΟΣΧΕΣΗ να συζητήσουμε ανταλλάγματα με την Τουρκία ΑΦΟΥ γίνει η Ένωση.

   Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι πληροφορίες (κυρίως τα σχετικά με τα γεγονότα της 19-20 Αυγούστου 1964) είναι παρμένα από το υπό έκδοση ιστορικό έργο του Κύπριου συγγραφέα Άντη Ροδίτη, με τίτλο "δέκα χιλιάδες μέλισσες" (εκδόσεις Αρμός). Ο Άντης Ροδίτης είναι γνωστός στην Ελλάδα κυρίως λόγω του καταπληκτικού έργου του "Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες - Ύλη ιστορίας για μιαν αγγλική αποικία της Ελλάδος".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 16/01/2010 19:43:11

   Κι όσο για το Λυσσαρίδη, γνωρίζουμε σήμερα την ελληνική του ψυχή, αλλά υπάρχει και η άλλη πτυχή της δράσης του: ως άνθρωπος του Μακαρίου ήταν αυτός που ανέπτυσσε παραστρατιωτικές δυνάμεις τον καιρό της παρουσίας της Μεραρχίας στην Κύπρο, προκειμένου να υπάρχει στρατιωτικό αντίβαρο στον... ελληνικό στρατό! Η συκοφάντηση της Μεραρχίας από τους μακαριακούς τον καιρό της παρουσίας της εκεί είναι ένα ακόμη μακαριακό έγκλημα, στο οποίο δυστυχώς συνέβαλε κατά πολύ ο Λυσσαρίδης με την τότε δράση του.

   Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που τό κόμμα του δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το 10% στην Κύπρο, παρά το ότι οι απόψεις που εκφράζει έχουν βέβαια πολύ ευρύτερη απήχηση. Δυστυχώς όμως η υπερβολικά φιλομακαριακή του δράση του στέρησε ένα μεγάλο κομμάτι της αξιοπιστίας του.

 81. Παλιός Οννεδίτης avatar
  Παλιός Οννεδίτης 15/01/2010 08:34:00

  Οι Αρβανίτες είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Οτιδήποτε άλλο είναι γλοιώδης ρατσισμός και ιερόσυλη συκοφαντία των θυσιών και των αγώνων του έθνους. Μονοπώλιο στις αγριότητες δεν είχε ποτέ κανένας λαός. Η προσπάθεια όμως δημιουργίας ενοχικών συνδρόμων είναι είτε κομμάτι εχθρικής κατευθυνόμενης προπαγάνδας είτε ιδεοληπτική ανοησία.

 82. Νίκος avatar
  Νίκος 15/01/2010 09:15:54

  @διμλεο,
  εξισωνεις ανισα πραγαμτα. η Τουρκια ως Τουρκια εκανε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ. η Ελλαδα ΠΟΤΕ. Μπορεις να το χωνεψεις αυτο; Το αν μερικοι, ελαχιστοι Ελληνες στρατιωτες σκοτωσαν ανημπορους Τουρκους ειναι καταδικαστεο και σε πληροφορω οτι ο παππους μου ως στρατιωτικος το '20'22 ου ολιγες φορες συνελαβε και φυλακισε με εντολη Ελληνες στρατιωτες που βιαιπραγησαν εναντιον Τουρκων. Διαβασε τα αρχεια για να δεις ποιος εκανε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. Αντε γιατι πολυ διεθνοφασιστολαδα σας ποτισαν στα σχολεια σας. Αμαν πια, τις μοδας να τα εξισωνουν ΟΛΑ.

 83. Νίκος avatar
  Νίκος 15/01/2010 09:29:55

  @ διμλεο, σου παραθετω τα "κατορθωματα" των Τουρκων.

  24 Απριλιου 1915- Ξεκινα η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ με την συλληψη 250 Αρμενιων διανοουμενων, παρ' ολο που οι Αρμενιοι υπηρξαν, συμφωνα με τους Τουρκους, millet-i sadıka, δλδ "πιστος λαος".

  10 Ιουλίου 1924 - Ο 7ος τουρκικός στρατός καταπνίγει την κουρδική εξέγερση στο Χακάρι. Σε διάστημα 79 ημερών, 36 χωριά έχουν καταστραφεί και 12 έχουν ολοσχερώς χαθεί από το χάρτη.

  Φεβρουάριος του 1925 - 30.000 Κούρδοι σφαγιάζονται κατά τη διάρκεια εξέγερσης κατά των τουρκικών αρχών. Υπολογίζεται ότι γύρω στους 500.000 Κούρδους έχουν θανατωθεί από σφαγές και εκτοπισμούς.

  7 Οκτωβρίου 1927 - Κατάπνιξη κουρδικής επανάστασης, η οποία είχε ξεσπάσει το Μάρτιο του 1925 στο Ελαζίκ. Καταστρέφονται παντελώς 48 χωριά και το χώμα βάφεται κόκκινο από κουρδικό αίμα.

  7 Οκτωβρίου 1927 - Κατάπνιξη κουρδικής επανάστασης, η οποία είχε ξεσπάσει στις 30 Μαΐου 1927, στο Ντιαρμπακίρ και στο Αγρί. Το αίμα 2.000 Κούρδων πολεμιστών κυλά άφθονο στον ποταμό Μουράτ.

  23 Μαΐου 1937 - Η Τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει...
  την έκδοση της Κωνσταντινουπολίτικης εφημερίδας, "SON TELEGRAPH", επειδή η εφημερίδα είχε θετική στάση απέναντι στα προβλήματα των Κούρδων.

  1938 - Η Τουρκία προσαρτίζει τη πόλη Σανγιάκ της περιοχής Αντιοχεία-Χατάι. Οι Αρμένιοι και Άραβες κάτοικοι της περιοχής εξορίζονται.

  Μάιος του 1941 - Επιστράτευση 20 ελληνικών και αρμενικών κοινοτήτων που ζουν με τουρκική υπηκοότητα στην Τουρκία. Σκοπός, η εξόντωσή τους, με τον ίδιο τρόπο που είχε εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το γνωστό πλέον "τάγμα καταναγκαστικών έργων".

  11 Νοεμβρίου 1942 - Ψηφίζεται νόμος για τη φορολογία των περιουσιών των μη Μουσουλμάνων Τούρκων υπηκόων (Varlik Vergisi). Πρόκειται για μια βάναυση προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης των Ελληνικών, Αρμενικών και Εβραϊκών κοινοτήτων, οι οποίες βρίσκονται εκτεθειμένες και ανυπεράσπιστες στις υπερβάσεις και στις καταχρήσεις εξουσίας των Τουρκικών αρχών.

  6 Σεπτεμβρίου 1955 - Οι τουρκικές αρχές οργανώνουν μεγάλης έκτασης διωγμούς κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. 29 εκκλησίες καίγονται ενώ 46 λεηλατούνται. Βεβηλόνονται οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών όπως επίσης και τα χριστιανικά νεκροταφεία. Εκατοντάδες γυναίκες βιάζονται και καταστρέφονται χιλιάδες ελληνικά καταστήματα.

  1963 - 1967 - Η Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα στη νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία με πράκτορες.

  1964 - Η Τουρκία αποκηρύσσει μονομερώς την συνθήκη για Εμπορική και Ναυτιλιακή συνεργασία του 1930 (μεταξύ Βενιζέλου - Ατατούρκ). Οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονται να φύγουν από την Τουρκία δια της βίας. Οι συγγενείς αυτών, αν και Τούρκοι υπήκοοι, υποχρεώνονται να επισπεύσουν την αναχώρηση τους από τη χώρα. Με νόμο που δεν δημοσιοποιείται οι Έλληνες στερούνται του δικαιώματός τους επί των περιουσιακών τους στοιχείων.

  1964 - Κλείνουν τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Ίμβρο και στη Τένεδο. Παράλληλα ανεγείρονται τουρκικές φυλακές για βαρυποινίτες και απαγορεύεται η δυνατότητα μεταβίβασης των περιουσιών των Ελλήνων, έχοντας ως συνέπεια την φυγή των Ελλήνων από τα νησιά. Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο Ελληνικά νησιά Ίμβρος και Τένεδος, παραχωρούνται στη Τουρκία, σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης, για την ασφάλεια των Στενών επειδή βρίσκονται στο στόμιο του Ελλησπόντου. Σύμφωνα με το άρθρο 14 της ίδιας συνθήκης, εγγυάται η προστασία των προσώπων και περιουσιών του μη μουσουλμανικού ιθαγενούς πληθυσμού. Παρόλα αυτά εφαρμόζεται, για μια ακόμη φορά, η πάγια τουρκική πολιτική ξεριζωμού και αφανισμού των μη τουρκικών εθνοτήτων και έπειτα από τη συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού των νησιών με την ομαδική εγκατάσταση Τούρκων, από τους 12.000 Έλληνες κατοίκους, σήμερα μένουν εκεί μόνο 300 υπερήλικες για τους οποίους δεν έχει πια νόημα ο εκπατρισμός.

  1967 - Βανδαλισμοί στην εκκλησία της Αγίας Άννας στο χωριό Αγρίδια της Ίμβρου. Άλλο ένα παράδειγμα της μόνιμης τουρκικής πολιτικής "εθνικής κάθαρσης".

  1973 - 1974 - De facto αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, με τη χορήγηση άδειας ερευνών στην Τουρκική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία (TRAO) και την αποστολή του ερευνητικού πλοίου ΚΑΡΝΤΑΛΙ για την διεξαγωγή ερευνών στην περιοχή.

  1974 - De facto αμφισβήτηση του Ελληνικού εναερίου χώρου των 10 ν.μ. για πρώτη φορά από το 1931. Συνεχόμενες και μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου (περισσότερες από 500 παραβιάσεις έγιναν μόνο το 1995). Περισσότερες από το 80% αυτών έχει γίνει σε απόσταση μικρότερη των 6 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές αλλά και πάνω από ελληνικά νησιά. Η αμφισβήτηση αυτή του FIR Αθηνών συνεχίζεται μέχρι το 1980.

  20 Ιουλίου 1974 - Ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στο ανεξάρτητο αλλά και άοπλο νησί της Κύπρου, μέλος του Ο.Η.Ε., και καταλαμβάνει το 40% των εδαφών της, με το πρόσχημα ότι η επιχείρηση αυτή είναι αναγκαία για την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής μειονότητας που αποτελούσε το 18% του συνολικού πληθυσμού του νησιού. Κατά τη διάρκεια εισβολής, η οποία ονομάστηκε από την Άγκυρα, "επιχείρηση ειρήνη", 5.000 Κύπριοι σκοτώθηκαν, 1619 αγνοούνται έως τις μέρες μας, εκατοντάδες βασανίστηκαν, βιάστηκαν, και εξορίστηκαν στην Τουρκία.

  25 Δεκεμβρίου 1978 - Τούρκοι φασίστες σφάζουν εκατοντάδες Κούρδων στο Μαράς.

  28 Δεκεμβρίου 1978 - Ανακήρυξη στρατιωτικού νόμου σε 15 επαρχίες του τουρκικού Κουρδιστάν με σκοπό την εμπόδιση εξωτερίκευσης στοιχείων και πληροφοριών των δεινών του κουρδικού λαού.

  Δεκέμβριος του 1978 - 110 Κούρδοι σφαγιάζονται στην πόλη Καχραμανμαράς.

  Δεκέμβριος του 1979 έως Σεπτέμβριο του 1980 - Διαμάχες μεταξύ Κούρδων και του τουρκικού κράτους ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα βίας με αποτέλεσμα το θάνατο 2.812 Κούρδων πολιτών κατά πλειοψηφία, σε διαφορετικά γεγονότα.

  Ιούλιος του 1980 - Ξαφνικό ξέσπασμα βίας στο Κορούμ, κεντρική Ανατόλια, με αποτέλεσμα το θάνατο 30 ατόμων και τη μαζική έξοδο του πληθυσμού της περιοχής.

  Καλοκαίρι του 1983 - Σύμφωνα με ένα νέο νόμο, απαγορεύεται η χρήση γλώσσας, κατά τις καθημερινές συνομιλίες ή τις συγκεντρώσεις, η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη ως η επίσημη γλώσσα από άλλη χώρα (το όλο θέμα αναφερόταν στην κουρδική γλώσσα).

  1984 - Η Τουρκία φράζει την τροφοδότηση νερού από τον ποταμό Αλκουίκ, ο οποίος πηγάζει από την Τουρκία και φτάνει έως το νότιο Αλλέπο, στη Συρία, με σκοπό την ερήμωση της περιοχής εφόσον η πεδιάδα καταστραφεί από την ξηρασία.

  Φεβρουάριος 1988 - Οργανωμένη σφαγή κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια του Αρμενικού πληθυσμού των πόλεων Μπακού και Σουμγκάιτ. Πρόκειται για μια πανομοιότυπη νύχτα σφαγής με αυτή της Κωνσταντινούπολης το 1955.

  1989 - Η Τουρκία νομοθετεί παράνομα δικαίωμα για την Έρευνα και Διάσωση στη θαλάσσια έκταση πάνω από το μισό Αιγαίο, παραβιάζοντας σαφώς τους κανόνες της Διεθνής Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

  Αύγουστος έως Δεκέμβριο του 1991 - Η Τουρκική Αεροπορία και ο στρατός επιτίθενται σε ομάδες του PKK στο βόρειο Ιράκ και βομβαρδίζουν ασταμάτητα κουρδικά χωριά. Πάνω από 100 Κούρδοι, μεταξύ των οποίων ήταν και γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν.

  1992 - Η Άγκυρα χτίζει το φράγμα "Ατατούρκ" στον Ευφράτη ποταμό, μειώνοντας έτσι δραματικά τη ροή του προς το Ιράκ και την Συρία, με σκοπό να απειλήσει τη γεωργία και την οικονομική επιβίωση των δύο παραπάνω χωρών.

  Ιανουάριος του 1992 έως τον Οκτώβριο του 1993 - Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικά χωριά. 4.800 τραυματίζονται από τους οποίους οι 2.000 υποκύπτουν στα τραύματά τους.

  Μάιος έως Αύγουστο του 1994 - Πραγματοποιούνται τουρκικές επιδρομές των οποίων ο απολογισμός είναι 400 Κούρδοι χωρικοί νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες.

  1995 - Η Τουρκική κυβέρνηση οργανώνει σφαγή κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια των Αλεβιτών στη περιοχή Γκαρί Οσμάν Πασά της Κωνσταντινούπολης.

  20 Μαρτίου 1995 - 35.000 Τούρκοι στρατιώτες εισέρχονται στο βόρειο Ιράκ για να πολεμήσουν ομάδες του PKK, οι οποίες είχαν βρει εκεί καταφύγιο, σύμφωνα με την Άγκυρα. 200 Κούρδοι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμούς, βασανισμούς και αναγκαστικές πεζοπορίες μέσα από ναρκοπέδια.

  31 Ιανουαρίου 1996 - Ο τουρκικός στρατός αποβιβάζει μερικούς στρατιώτες του στη βραχονησίδα Ίμια, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας σύμφωνα με Διεθνείς Συνθήκες και Συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από το 1923. Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία διεκδικεί ανοιχτά ελληνικό έδαφος.

  6 Μαΐου 1996 - Μετά από στρατιωτική επιχείρηση έξι εβδομάδων στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία αποσύρει τους τελευταίους στρατιώτες της. Οι κουρδικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ανέρχονται σε 400. Οι τραυματισμένοι είναι ακόμη περισσότεροι.

  Αύγουστος του 1996 - Κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την επανένωση της Κύπρου, που διάρκεσαν μία εβδομάδα στην πράσινη γραμμή, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και παραστρατιωτικές οργανώσεις δολοφονούν άνανδρα δύο διαδηλωτές και τραυματίζουν σαράντα.

  Φεβρουάριος του 1997 - Η Άγκυρα απειλή την Κύπρο με εισβολή και κατάκτηση των ελεύθερων περιοχών του νησιού εφόσον η δεύτερη, αγοράσει τους αμυντικούς πυραύλους S-300. Τέτοιου είδους απειλές είναι γνώριμες στην Κύπρο μετά το 1974.


  10 Ιουλίου 1924 - Ο 7ος τουρκικός στρατός καταπνίγει την κουρδική εξέγερση στο Χακάρι. Σε διάστημα 79 ημερών, 36 χωριά έχουν καταστραφεί και 12 έχουν ολοσχερώς χαθεί από το χάρτη.

  Φεβρουάριος του 1925 - 30.000 Κούρδοι σφαγιάζονται κατά τη διάρκεια εξέγερσης κατά των τουρκικών αρχών. Υπολογίζεται ότι γύρω στους 500.000 Κούρδους έχουν θανατωθεί από σφαγές και εκτοπισμούς.

  7 Οκτωβρίου 1927 - Κατάπνιξη κουρδικής επανάστασης, η οποία είχε ξεσπάσει το Μάρτιο του 1925 στο Ελαζίκ. Καταστρέφονται παντελώς 48 χωριά και το χώμα βάφεται κόκκινο από κουρδικό αίμα.

  7 Οκτωβρίου 1927 - Κατάπνιξη κουρδικής επανάστασης, η οποία είχε ξεσπάσει στις 30 Μαΐου 1927, στο Ντιαρμπακίρ και στο Αγρί. Το αίμα 2.000 Κούρδων πολεμιστών κυλά άφθονο στον ποταμό Μουράτ.

  23 Μαΐου 1937 - Η Τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει...
  την έκδοση της Κωνσταντινουπολίτικης εφημερίδας, "SON TELEGRAPH", επειδή η εφημερίδα είχε θετική στάση απέναντι στα προβλήματα των Κούρδων.

  1938 - Η Τουρκία προσαρτίζει τη πόλη Σανγιάκ της περιοχής Αντιοχεία-Χατάι. Οι Αρμένιοι και Άραβες κάτοικοι της περιοχής εξορίζονται.

  Μάιος του 1941 - Επιστράτευση 20 ελληνικών και αρμενικών κοινοτήτων που ζουν με τουρκική υπηκοότητα στην Τουρκία. Σκοπός, η εξόντωσή τους, με τον ίδιο τρόπο που είχε εφαρμοστεί και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το γνωστό πλέον "τάγμα καταναγκαστικών έργων".

  11 Νοεμβρίου 1942 - Ψηφίζεται νόμος για τη φορολογία των περιουσιών των μη Μουσουλμάνων Τούρκων υπηκόων (Varlik Vergisi). Πρόκειται για μια βάναυση προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης των Ελληνικών, Αρμενικών και Εβραϊκών κοινοτήτων, οι οποίες βρίσκονται εκτεθειμένες και ανυπεράσπιστες στις υπερβάσεις και στις καταχρήσεις εξουσίας των Τουρκικών αρχών.

  6 Σεπτεμβρίου 1955 - Οι τουρκικές αρχές οργανώνουν μεγάλης έκτασης διωγμούς κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης. 29 εκκλησίες καίγονται ενώ 46 λεηλατούνται. Βεβηλόνονται οι τάφοι των Οικουμενικών Πατριαρχών όπως επίσης και τα χριστιανικά νεκροταφεία. Εκατοντάδες γυναίκες βιάζονται και καταστρέφονται χιλιάδες ελληνικά καταστήματα.

  1963 - 1967 - Η Τουρκία υπονομεύει την σταθερότητα στη νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία με πράκτορες.

  1964 - Η Τουρκία αποκηρύσσει μονομερώς την συνθήκη για Εμπορική και Ναυτιλιακή συνεργασία του 1930 (μεταξύ Βενιζέλου - Ατατούρκ). Οι Έλληνες πολίτες αναγκάζονται να φύγουν από την Τουρκία δια της βίας. Οι συγγενείς αυτών, αν και Τούρκοι υπήκοοι, υποχρεώνονται να επισπεύσουν την αναχώρηση τους από τη χώρα. Με νόμο που δεν δημοσιοποιείται οι Έλληνες στερούνται του δικαιώματός τους επί των περιουσιακών τους στοιχείων.

  1964 - Κλείνουν τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία στην Ίμβρο και στη Τένεδο. Παράλληλα ανεγείρονται τουρκικές φυλακές για βαρυποινίτες και απαγορεύεται η δυνατότητα μεταβίβασης των περιουσιών των Ελλήνων, έχοντας ως συνέπεια την φυγή των Ελλήνων από τα νησιά. Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο Ελληνικά νησιά Ίμβρος και Τένεδος, παραχωρούνται στη Τουρκία, σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης της Λωζάνης, για την ασφάλεια των Στενών επειδή βρίσκονται στο στόμιο του Ελλησπόντου. Σύμφωνα με το άρθρο 14 της ίδιας συνθήκης, εγγυάται η προστασία των προσώπων και περιουσιών του μη μουσουλμανικού ιθαγενούς πληθυσμού. Παρόλα αυτά εφαρμόζεται, για μια ακόμη φορά, η πάγια τουρκική πολιτική ξεριζωμού και αφανισμού των μη τουρκικών εθνοτήτων και έπειτα από τη συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού των νησιών με την ομαδική εγκατάσταση Τούρκων, από τους 12.000 Έλληνες κατοίκους, σήμερα μένουν εκεί μόνο 300 υπερήλικες για τους οποίους δεν έχει πια νόημα ο εκπατρισμός.

  1967 - Βανδαλισμοί στην εκκλησία της Αγίας Άννας στο χωριό Αγρίδια της Ίμβρου. Άλλο ένα παράδειγμα της μόνιμης τουρκικής πολιτικής "εθνικής κάθαρσης".

  1973 - 1974 - De facto αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, με τη χορήγηση άδειας ερευνών στην Τουρκική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία (TRAO) και την αποστολή του ερευνητικού πλοίου ΚΑΡΝΤΑΛΙ για την διεξαγωγή ερευνών στην περιοχή.

  1974 - De facto αμφισβήτηση του Ελληνικού εναερίου χώρου των 10 ν.μ. για πρώτη φορά από το 1931. Συνεχόμενες και μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου (περισσότερες από 500 παραβιάσεις έγιναν μόνο το 1995). Περισσότερες από το 80% αυτών έχει γίνει σε απόσταση μικρότερη των 6 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές αλλά και πάνω από ελληνικά νησιά. Η αμφισβήτηση αυτή του FIR Αθηνών συνεχίζεται μέχρι το 1980.

  20 Ιουλίου 1974 - Ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στο ανεξάρτητο αλλά και άοπλο νησί της Κύπρου, μέλος του Ο.Η.Ε., και καταλαμβάνει το 40% των εδαφών της, με το πρόσχημα ότι η επιχείρηση αυτή είναι αναγκαία για την ασφάλεια της τουρκοκυπριακής μειονότητας που αποτελούσε το 18% του συνολικού πληθυσμού του νησιού. Κατά τη διάρκεια εισβολής, η οποία ονομάστηκε από την Άγκυρα, "επιχείρηση ειρήνη", 5.000 Κύπριοι σκοτώθηκαν, 1619 αγνοούνται έως τις μέρες μας, εκατοντάδες βασανίστηκαν, βιάστηκαν, και εξορίστηκαν στην Τουρκία.

  25 Δεκεμβρίου 1978 - Τούρκοι φασίστες σφάζουν εκατοντάδες Κούρδων στο Μαράς.

  28 Δεκεμβρίου 1978 - Ανακήρυξη στρατιωτικού νόμου σε 15 επαρχίες του τουρκικού Κουρδιστάν με σκοπό την εμπόδιση εξωτερίκευσης στοιχείων και πληροφοριών των δεινών του κουρδικού λαού.

  Δεκέμβριος του 1978 - 110 Κούρδοι σφαγιάζονται στην πόλη Καχραμανμαράς.

  Δεκέμβριος του 1979 έως Σεπτέμβριο του 1980 - Διαμάχες μεταξύ Κούρδων και του τουρκικού κράτους ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα βίας με αποτέλεσμα το θάνατο 2.812 Κούρδων πολιτών κατά πλειοψηφία, σε διαφορετικά γεγονότα.

  Ιούλιος του 1980 - Ξαφνικό ξέσπασμα βίας στο Κορούμ, κεντρική Ανατόλια, με αποτέλεσμα το θάνατο 30 ατόμων και τη μαζική έξοδο του πληθυσμού της περιοχής.

  Καλοκαίρι του 1983 - Σύμφωνα με ένα νέο νόμο, απαγορεύεται η χρήση γλώσσας, κατά τις καθημερινές συνομιλίες ή τις συγκεντρώσεις, η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη ως η επίσημη γλώσσα από άλλη χώρα (το όλο θέμα αναφερόταν στην κουρδική γλώσσα).

  1984 - Η Τουρκία φράζει την τροφοδότηση νερού από τον ποταμό Αλκουίκ, ο οποίος πηγάζει από την Τουρκία και φτάνει έως το νότιο Αλλέπο, στη Συρία, με σκοπό την ερήμωση της περιοχής εφόσον η πεδιάδα καταστραφεί από την ξηρασία.

  Φεβρουάριος 1988 - Οργανωμένη σφαγή κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια του Αρμενικού πληθυσμού των πόλεων Μπακού και Σουμγκάιτ. Πρόκειται για μια πανομοιότυπη νύχτα σφαγής με αυτή της Κωνσταντινούπολης το 1955.

  1989 - Η Τουρκία νομοθετεί παράνομα δικαίωμα για την Έρευνα και Διάσωση στη θαλάσσια έκταση πάνω από το μισό Αιγαίο, παραβιάζοντας σαφώς τους κανόνες της Διεθνής Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

  Αύγουστος έως Δεκέμβριο του 1991 - Η Τουρκική Αεροπορία και ο στρατός επιτίθενται σε ομάδες του PKK στο βόρειο Ιράκ και βομβαρδίζουν ασταμάτητα κουρδικά χωριά. Πάνω από 100 Κούρδοι, μεταξύ των οποίων ήταν και γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν.

  1992 - Η Άγκυρα χτίζει το φράγμα "Ατατούρκ" στον Ευφράτη ποταμό, μειώνοντας έτσι δραματικά τη ροή του προς το Ιράκ και την Συρία, με σκοπό να απειλήσει τη γεωργία και την οικονομική επιβίωση των δύο παραπάνω χωρών.

  Ιανουάριος του 1992 έως τον Οκτώβριο του 1993 - Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κουρδικά χωριά. 4.800 τραυματίζονται από τους οποίους οι 2.000 υποκύπτουν στα τραύματά τους.

  Μάιος έως Αύγουστο του 1994 - Πραγματοποιούνται τουρκικές επιδρομές των οποίων ο απολογισμός είναι 400 Κούρδοι χωρικοί νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες.

  1995 - Η Τουρκική κυβέρνηση οργανώνει σφαγή κατά τη διάρκεια της νύχτας ενάντια των Αλεβιτών στη περιοχή Γκαρί Οσμάν Πασά της Κωνσταντινούπολης.

  20 Μαρτίου 1995 - 35.000 Τούρκοι στρατιώτες εισέρχονται στο βόρειο Ιράκ για να πολεμήσουν ομάδες του PKK, οι οποίες είχαν βρει εκεί καταφύγιο, σύμφωνα με την Άγκυρα. 200 Κούρδοι, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι, σκοτώθηκαν μετά από βομβαρδισμούς, βασανισμούς και αναγκαστικές πεζοπορίες μέσα από ναρκοπέδια.

  31 Ιανουαρίου 1996 - Ο τουρκικός στρατός αποβιβάζει μερικούς στρατιώτες του στη βραχονησίδα Ίμια, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Επικράτειας σύμφωνα με Διεθνείς Συνθήκες και Συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από το 1923. Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία διεκδικεί ανοιχτά ελληνικό έδαφος.

  6 Μαΐου 1996 - Μετά από στρατιωτική επιχείρηση έξι εβδομάδων στο βόρειο Ιράκ, η Τουρκία αποσύρει τους τελευταίους στρατιώτες της. Οι κουρδικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ανέρχονται σε 400. Οι τραυματισμένοι είναι ακόμη περισσότεροι.

  Αύγουστος του 1996 - Κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την επανένωση της Κύπρου, που διάρκεσαν μία εβδομάδα στην πράσινη γραμμή, οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και παραστρατιωτικές οργανώσεις δολοφονούν άνανδρα δύο διαδηλωτές και τραυματίζουν σαράντα.

  Φεβρουάριος του 1997 - Η Άγκυρα απειλή την Κύπρο με εισβολή και κατάκτηση των ελεύθερων περιοχών του νησιού εφόσον η δεύτερη, αγοράσει τους αμυντικούς πυραύλους S-300. Τέτοιου είδους απειλές είναι γνώριμες στην Κύπρο μετά το 1974.

  Αντε γιατι πολυ κρατησε η προπαγανδα εδω μεσα.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ Νίκος 15/01/2010 21:00:21

   Ωραία η Τουρκία κάνει αυτά. Εμείς γιατί δεν κάνουμε τίποτα, αλλά την σπρώχνουμε προς τις νεοοθωμανικές βλέψεις της με την ένταξή της στην ΕΕ;

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Νίκος 16/01/2010 19:42:08

   Από όσο μπορώ να δω το άρθρο αυτό γράφτηκε από τον κ. Ευριπίδη Μπίλλη, τ. επίκουρο καθηγητή ΕΜΠ. Μπορεί να το βρει κανεις στο scribd.

   Καλον είναι όταν γράφουμε κάτι να γράφουμε και τις πηγές μας κ. Νίκο.

 84. διμλεο avatar
  διμλεο 15/01/2010 10:33:37

  Δεν ειπα ποτε οτι οι Ελληνες εκαναν οργανωμενες σφαγες,αναλογες με αυτες που εκαναν οι Τουρκοι και το κεμαλικο κρατος..ομως εγιναν και απο τους δικους μας αγριοτητες κατα των αμαχων.Οι πρωτες μαλιστα λιγο μετα την αποβαση στην Σμυρνη.Με διαταγη του Βενιζελου οι ενοχοι τιμωρηθηκαν.Για τις καταστροφες τουρκικων χωριων κατα την υποχωρηση δεν εχεται παρα να διαβασεται τα Ματωμενα Χωματα.Ολοι οι αληθινοι Μικρασιατες γνωριζουν για αυτα.Η ιστορια εχει παντα δυο πλευρες.Επισης κ Κρανιδιωτη,πολυ καλη απαντηση στα παραληρηματα σας δινει ο Μακαριος στο Protagon.Κατα τα αλλα ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας για πολυ διαφορετικους λογους απο απο τον Καρατζαφερη και διαφορα τετοια υποκειμενα..Ο Εθνικισμος ειναι μια αρρωστια που καταστρεφει τους λαους και η Γερμανια αλλα και η Ελλαδα με την Μικρασιατικη καταστροφη ειναι πολυ καλα παραδειγματα,χωρις να συγκρινονται το ενα με το αλλο.Οσο για τους Αρβανιτες η γνωμη μου παραμενει.Ειναι το καλυτερο παραδειγμα οτι Ελληνας δεν γεννιεσαι αλλα γινεσαι η σε κανουν.GOOD NIGHT AND GOOD LUCK.δΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ διμλεο 15/01/2010 12:07:40

   Οι Αρβανίτες έγιναν Έλληνες γιατί:
   1. Ανήκαν στη "βυζαντινή κοινοπολιτεία" ήδη πολυ πριν εγκατασταθούν στον ελλαδικό χώρο (έκφραση του μεγάλου ρώσου ιστορικού, καθηγητή στην Αμερική, Dimitri Obolensky)
   2. Ηταν Ορθόδοξοι.
   Το ίδιο και οι Σλάβοι που τον 7ο αι. εγκαταστάθηκαν στην Πελοπόννησο και αλλού.
   Δύο λόγοι για τους οποίους οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί ΔΕΝ θα γίνουν Έλληνες.
   Εκτός και αν βαπτιστούν, οπότε προσλάβουν, μαζι με την ένταξή τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και την ελληνική πολιτισμική κληρονομιά.
   Τότε, θα γίνουν Έλληνες.
   Δεν είμαι φυλετιστής, είμαι πραγματιστής.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 15/01/2010 12:36:15

   Τελικά, Δημήτρη, αυτο-αναιρείσαι διαρκώς.
   Και επειδή είμαι φριχτά καχύποπτη, τα συμπεράσματα που έβγαλα για σένα είναι ότι:
   1) Είσαι 27-35, ανύπαντρος ετερόφυλος
   2) Δε μένεις μόνιμα στη Γερμανία. Και ό,τι και αν λες,
   ζεις υπό το καθεστώς της μετανάστευσης. Θα με βοηθούσε εάν ήξερα που μένεις στην Ελλάδα να καταλάβω και τον τομέα εργασίας σου, εάν π.χ. ζεις σε τουριστικό μέρος.
   3) Υποθέτω ότι το "διμ" είναι από το όνομα "Δημήτρης"
   και το "λεο" αφού δεν είναι από το επώνυμό σου, είναι από το ζώδιό σου "Λέων".
   Αν ήσουν Έλληνας δε θα χρησιμοποιούσες τη φωνητική απόδοση με ελληνικούς χαρακτήρες, κάτι που μας πάει στο επόμενο
   4) Είσαι Τούρκος ή Αλβανός. Εκτιμώ ότι είσαι Αλβανός και λυπάμαι που είσαι από αυτούς τους Αλβανούς που βλέπουν στην Τουρκία έναν σύμμαχο και όχι έναν εχθρό.
   5) Επιμένω πως αν έχεις κάτι να πεις, είναι καλό να το λες ευθέως και χωρίς περιστροφές. Τί Λέοντας είσαι εξάλλου; :)

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ διμλεο 15/01/2010 12:58:16

   @ διμλεο @ Μάρκο Τ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

   ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

   Οι Αρβανίτες προέρχονται από τη Νότιο Αλβανία. Για την ακρίβεια, από τη σημερινή Βόρεια Ήπειρο και μέρος της υπόλοιπης νότιας Αλβανίας

   Η περιοχή αυτή αποτέλεσε τη γενετική δεξαμενή για το σχηματισμό της πληθυσμιακής και γλωσσικής ομάδας που ονομάζονται Τόσκηδες (Tosk) και των οποίων οι αρβανίτες είναι τμήμα (κατ άλλους είναι ηπειρώτες που απέκτησαν την αλβανική γλώσσσα, όπως οι καραμανλήδες στη τουρκία) και τα αρβανίτικα είναι μια υποομάδα..

   Επίσης, η ίδια περιοχή, όπως και όλη η αρχαία Ήπειρος (δηλ. μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο) ήταν η κατοικία κατεξοχήν των Ηπειρωτών, και αποτέλεσε πληθυσμιακή δεξαμενή για τον ελληνικό κόσμο κυρίως (μέρος και του οποίου αποτελούσε) αλλά και, μεταγενέστερα, για το αλβανικό έθνος, όπως θα δείξω αμέσως παρακάτω.

   Στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου αλλά και παραπάνω, από την αρχαιότητα, ήταν ιδιαίτερα έντονη η ελληνική επιρροή, τόσο στα παράλια, λόγω του αποικισμού, όσο και στο εσωτερικό, ιδίως στο νότιο τμήμα. Επίσης, το βασίλειο της Ηπείρου (οι Ηπειρώτες ήταν συνομοσπονδία από ελληνικά φύλα) εκτεινόταν σε μεγάλο μέρος της σημερινής Νότιας Αλβανίας / Βορείου Ηπείρου, της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Ηπείρου. .

   Η αλβανική εθνότητα, ιδίως στο νότο, τροφοδοτήθηκε από μεγάλες μάζες ελληνικού πληθυσμού, λόγω του εξισλαμισμού, που ήταν ιδιαίτερα έντονος και μαζικός στη Νότια Αλβανία / Β. Ήπειρο. Επίσης, στη διάρκεια του καθεστώτος Χότζα, μεγάλες μάζες Ελλήνων διεσπάρησαν στην Αλβανία με σκοπό -που επιτεύχθηκε σημαντικά- να ενσωματωθούν στον αλβανικό πληθυσμό.

   Επίσης, σημαντικός ελληνικός / ελληνόφωνος πληθυσμός, είναι πιθανόν να απορροφήθηκε σταδιακά, κατά τα τελευταία μεσαιωνικά χρόνια, την εποχή της διάλυσης του Βυζαντίου, με μια διαδικασία ανάλογη της τουρκοφώνησης των καραμανλήδων της Μ.Ασίας, οι οποίοι όμως διατηρήθηκαν μέσα σε έναν μουσουλμανικό πληθυσμό, ενώ οι Αλβανοί ήταν καταρχήν χριστιανοί, καθολικοί ή ορθόδοξοι.

   (μάλιστα, η ιταλική επιρροή, όπως κια η αλβανική υπερθρησκευτική εθνική ταυτότηα, είναι ιδιαίτερα ολοκληρωμένη στους Αλβανούς καθολικούς, οι οποίοι δεν είχαν γειτονικούς πληθυσμούς να στηριχτούν, όπως οι Ορθόδοξοι ή οι μουσουλμάνοι Αλβανοί)

   Οι νότιοι πληθυσμοί της Αλβανίας, εμφανίζουν λαογραφικές, γενετικές και γλωσσικές διαφορές από τους πληθυσμούς της βόρειας αλβανίας και -ανθρωπολογικά και λαογραφικά- συγγενεύουν με τους ελληνικούς πληθυσμούς της Ηπείρου.

   Οι αρβανίτες επομένως, διέθεταν όλες τις προυποθέσεις ενσωμάτωσης στο ελληνικό έθνος όπως αναδυόταν στη συγχρονή του μορφή. Νομίζω η ομοιότητα των αρβανιτών με τους καραμανλήδες είναι χαρακτηριστική.

   Κάτι ανάλογο μπορεί να ειπωθεί επίσης, για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών μεταναστών, οι οπίοι κατάγονταιο από τον αλβανικό νότο κατεξοχήν,

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ διμλεο 15/01/2010 14:04:24

   Oι Αρβανίτες κατάγονται κυρίως από τους Τόσκηδες. Επειδή όμως στα αρβανίτικα υπάρχουν και μερικα γκέγκικα στοιχεία - σε μερικές διαλέκτους, τουλάχιστον σε αυτήν που γνωρίζω, γιατί και τα αρβανίτικα έχουν διαλέκτους -, αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν και μερικοί γκέγκικοι πληθυσμοί ανάμεσά τους, όταν εγκαταστάθηκαν στον ελλαδικό χώρο.
   Το ότι στον ύστερο Μεσαίωνα συντελέστηκε ένας γλωσσικός εξαλβανισμός ηπειρωτικών περιοχών, και από τις δύο πλευρές των σημερινών ελληναλβανικών συνόρων, είναι αναντίρρητο και μόνο αλβανοί εθνικιστές το αρνούνται. Οι Τσάμηδες, π.χ., δεν ζούσαν προαιωνίως στη Θεσπρωτία, και αυτοί είναι εγκατάσταση του 14ου αιώνα, με τη διαφορά ότι αυτοί σταμάτησαν εκεί, ενώ οι υπόλοιποι αλβανόφωνοι πληθυσμοί κινήθηκαν ακόμα περισσότερο προς νότο. Η Βάσω Ψιμούλη στο "Σούλι και Σουλιώτες" το αναλύει.
   Αυτά όμως δεν έχουν ενδιαφέρον ως προς την ουσία του θέματος. Η ουσία του θέματος είναι η ενταξιμότητα σε ένα έθνος κάποιων πληθυσμών και η μη ενταξιμότητα κάποιων άλλων, όχι με βάση φυλετικά, αλλά με βάση πολιτισμικά γνωρίσματα.
   Η καραμέλα του ρατσισμού που εκτοξεύουν διάφοροι Διμλεο κατά όσων αντιτιθέμεθα στη μαζική εγκατάσταση μουσουλμάνων Αφροασιατών στην Ελλάδα είναι ασύστατη.
   Είμαι πραγματιστής, όχι ρατσιστής. Βλέπω ότι σε χώρες με ευνομία και με εμπεδωμένη εφαρμογή των νόμων (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλλία) οι μουσουλμανικοί αυτοί πληθυσμοί πέτυχαν να δημιουργήσουν κλειστά γκέτο, όπου ισχύει ο δικός τους πολιτισμικός-θρησκευτικός κώδικας. Αυτό θα δημιουργηθεί, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, στην άναρχη Ελλάδα. Με αποτέλεσμα την εκδίωξη των πτωχότερων Ελλήνων που ζουν σε περιοχές όπου εγκαθίστανται μαζικά Πακιστανο-μπαγκλαντεσιανοί και λοιποί. Οι οποίοι, εκτός από μουσουλμάνοι, τυχαίνουν και κοινωνικά καθυστρημένοι.
   Τελικά, τα θύματα θα είναι λαϊκά στρώματα που θα παραμείνουν στις παλιές τους γειτονιές ελλείψει χρημάτων.
   Ο κόσμος σε ολόκληρες συνοικίες της Αθήνας, από Ομόνοια μέχρι Άγιο Παντελεήμονα, στενάζει και όσοι μπορούν να φύγουν, φεύγουν. Ρωτήστε όποιον θέλετε να σας πει.

   Το λέω καθαρά και ας με πουν όπως θέλουν, ακροδεξιό, ρατσιστή, φασίστα:
   Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Σομαλοί, Ιρακινοί, Αφγανοί μουσουλμάνοι μόνο κακό μακροπρόθεσμα θα κάνουν στη χώρα. Δεν τους χρειαζόμαστε. Να μας λείπουν και τα δηλητηριασμένα λάχανα και σαλάτες και κουνουπίδια και γαρύφαλλα για τις πίστες.
   Μία κυβέρνηση που έχει ως γνώμονα το καλό της χώρας θα πρέπει να κοιτάξει να απαλλαγεί από αυτή τη βόμβα στον κοινωνικό ιστό και το μέλλον μας. Ακόμα και να τους επιδοτήσει ώστε να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατό στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό. Και να πάρει μέτρα που να αποτρέπουν άλλους ομοεθνείς και ομοθρήσκους τους να αποφασίζουν να μαζέψουν χιλιάδες ευρώ για να ταϊσουν τους διακινητές και να μας έρθουν απρόσκλητοι.

 85. Νίκος avatar
  Νίκος 15/01/2010 12:33:42

  "ομως εγιναν και απο τους δικους μας αγριοτητες κατα των αμαχων..."

  Φυσικα και ειναι καταδικασιμες, αλλα ΕΞΙΣΩΝΕΙΣΑ τουρκικες θηριωδιες και γενοκτονιες με μεμονωμενα περιστατικα. Ο Χιτλερ αλλωστε δεν ειπε στο Μαϊν Καμπφ "ποιος θυμαται την γενοκτονια των Τουρκων"; Πανε μαθε ιστορια, αλλα οχι Ρεπουσια.

  Και πως γινεται να βλεπεις μονο τον "εθνικισμο" των Ελληνων και οχι τον γενοκτονικο των Τουρκων;
  Δεν θελουμε το κακο κανενος διαφορετικου λαου και δη των γειτονων μας. Μερικοι εχουμε οικογενειες με μελη αλλων "λαων" αλλα ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΛΑΟΙ και αλλο οι πολιτικες των κρατων τους. Αμαν πια με τον ψευτοαντιεθνικισμο ως μπαμπουλα και καραμελα.

  • l
   l' ami du peuple @ Νίκος 15/01/2010 15:22:43

   # Δυστυχιά του, ὦ, δυστυχιά του,
   ὀποιανοὺ θέλει βρεθεῖ
   στὸ μαχαίρι σου ἀποκάτου
   καὶ σ' ἐκεῖνο ἀντισταθεῖ.
   # Τὸ θηρίο π' ἀνανογιέται
   πὼς τοῦ λείπουν τὰ μικρά,
   περιορίζεται, πετιέται,
   αἷμα ἀνθρώπινο διψᾷ·
   # τρέχει, τρέχει ὅλα τὰ δάση,
   τὰ λαγκάδια, τὰ βουνά,
   κι ὅπου φθάσει, ὅπου περάσει,
   φρίκη, θάνατος, ἐρμιά·
   # Ἐρμιά, θάνατος καὶ φρίκη
   ὅπου ἐπέρασες κι ἐσύ·
   ξίφος ἔξω ἀπὸ τὴ θήκη
   πλέον ἀνδρείαν σου προξενεῖ.
   # Ἰδού, ἐμπρός σου ὁ τοῖχος στέκει
   τῆς ἀθλίας Τριπολιτσᾶς·
   τώρα τρόμου ἀστροπελέκι
   νὰ τῆς ρίψῃς πιθυμᾷς.
   # Μεγαλόψυχο τὸ μάτι
   δείχνει πάντα ὁπὼς νικεῖ,
   κι ἂς εἴν' ἅρματα γεμάτη
   καὶ πολέμιαν χλαλοή.
   # Σοῦ προβαίνουνε καὶ τρίζουν
   γιὰ νὰ ἰδῇς πὼς εἴν' πολλά·
   δὲν ἀκοῦς ποὺ φοβερίζουν
   ἄνδρες μύριοι καὶ παιδιά;

   ........................

   # Ἀκούω κούφια τὰ τουφέκια,
   ἀκούω σμίξιμο σπαθιῶν,
   ἀκούω ξύλα, ἀκούω πελέκια,
   ἀκούω τρίξιμο δοντιῶν.
   # Ἅ, τί νύκτα ἦταν ἐκείνη
   ποὺ τὴν τρέμει ὁ λογισμός!
   Ἄλλος ὕπνος δὲν ἐγίνει
   πάρεξ θάνατου πικρός.
   # Τῆς σκηνῆς ἡ ὥρα, ὁ τόπος,
   οἱ κραυγές, ἡ ταραχή,
   ὁ σκληρόψυχος ὁ τρόπος
   τοῦ πολέμου, καὶ οἱ καπνοί,
   # καὶ οἱ βροντὲς καὶ τὸ σκοτάδι
   ὀποῦ ἀντίσκοφτε ἡ φωτιά,
   ἐπαράσταιναν τὸν ᾍδη
   ποὺ ἀκαρτέρειε τὰ σκυλιά·
   # Τ' ἀκαρτέρειε. Ἐφαῖνον' ἴσκιοι
   ἀναρίθμητοι, γυμνοί,
   κόρες, γέροντες, νεανίσκοι,
   βρέφη ἀκόμη εἰς τὸ βυζί.
   # Ὂλη μαύρη μυρμηγκιάζει,
   μαύρη ἡ ἐντάφια συντροφιά,
   σὰν τὸ ροῦχο ὀποῦ σκεπάζει
   τὰ κρεβάτια τὰ στερνά.

   .....................

   μεμονωμενο κι αυτο. ομως ο πολεμος ειναι πολεμος

  • gretel avatar
   gretel @ Νίκος 16/01/2010 17:44:09

   ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ:
   «Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
   Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
   Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
   Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.
   Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.
   Η αντίδραση ουρλιάζει.
   Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι - ξένοι και ντόπιοι - πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του.
   Μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς δε σταμάτησαν οι αγώνες. Μικροί ή μεγάλοι. Ένοπλοι ή όχι. Κι ύστερα μέσα απ' αυτό το λαό ξεπήδησε ο μεγάλος βάρδος της επανάστασης, πού ύμνησε με τα τραγούδια του την ιδέα της εξέγερσης του έθνους, ο πρόδρομος της Φιλικής Εταιρίας: ο Ρήγας. Η αντίδραση τον σκότωσε, πριν προλάβει να φέρει σε πέρας τις αρχές του. Μα ο σπόρος που έσπειρε βλάστησε σύντομα.
   Σε λίγο, η Φιλική Εταιρία έγινε κι αγκάλιασε χιλιάδες Έλληνες.
   Ας ούρλιαζε η αντίδραση. Ας υπόγραφε άτιμα χαρτιά, σαν αυτό πού υπογράφηκε στη διάσκεψη της Βιέννης στα 1815, κάτω από το όποιο έβαλε την υπογραφή του κι ο πολύς Γιάννης Καποδίστριας και που διαλάμβανε, ότι όχι μόνο δε θα ευνοηθεί και επιτραπεί ένα εθνικοαπελευθερωτικής κίνημα στην Ελλάδα, μα και θα πνιγεί στο αίμα αν ξεσπάσει.(…)
   Τίποτα δεν ήτανε ικανό να συγκρατήσει τη φλόγα για τη λευτεριά, που έκαιγε μέσα στις καρδιές του λαού μας. Έτσι, στα 1821, ύστερα από κόπους και θυσίες και χάρη στον ενθουσιασμό και τη φλόγα του Παπαφλέσσα, που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, ακόμα και την ψευτιά, κηρύσσοντας την εξέγερση, ξεσηκώθηκε πρώτος ο Μοριάς. Από δω, από το Μοριά, άρχισε η επανάσταση του 1821.(…)»

 86. σταμ2 avatar
  σταμ2 15/01/2010 17:35:08

  Ενδιαφερουσα αναγνωση της ιστοριας των Ελληνοτουρκικων πολεμων...Μια αλλη θα μπορουσε να ειναι:
  -Οποτεδηποτε Ελληνες πολεμουν Τουρκους μονοι τους, τον πινουν
  -Οποτεδηποτε Ελληνες πειθουν αλλους να συν-πολεμησουν Τουρκους, τους κατατροπωνουν.
  Ισχυει για ολες τις διαμαχες απο το 1071-1974. Ναι, ειναι απλοποιημενο, αλλα μηπως και η αναλυση Ο Ελληνας τους πηδα ολους ευκολα (οταν του σηκωθει) δεν ειναι?
  Το καλο ειναι οτι το συμπερασμα ειναι το ιδιο! Πρεπει να πεισουμε τους Ευρωπαιους να συν-πολεμησουν μαζι μας (στο οικονομικο πεδιο...)

 87. διμλεο avatar
  διμλεο 15/01/2010 18:33:02

  Nai Γιασμιν επιτελους το βρηκες.Ειμαι Αλβανος.Εκανες ενα λαθος ομως ειμαι και ομοφυλοφιλος και μαλλον εχω και εβραικες ριζες.Στα νιατα μου περασα και απο τους Μασονους.εχω ερθει στην Ελλαδα να σου παρω την δουλεια,την παρθενια και να σας τουρκεψω.Πληρωνομαι καθε ημερα απο τον Σορος,ειμαι αριστερο σκουληκι μελχρινοςοχι σαν και εσενα απο την Αρεια φυλη και πιστευω στον Μωαμεθ ως μοναδικο προφητη.Στην Γερμανια με φωναζουν καnaken ,οπως ολους τους μεταναστες ΕλληνεςΤουρκους,Κουρδους και Αλβανους.Ειμαι αυτο που φοβασαι,πιο πολυ.Μπραβο βρε Γιασμιν επιτελους με ξεσκεπασες.Ξερεις και κατι αλλο.Καπλαντζης θα πει Λιονταρι.Ετσι,ονομασαν τους προγονους μας γιατι στα Βουρλα,ειχαμε παλια Καπλανια ,ενα αιλουροειδες που εχει πια εξαφανιστει.Καποιος απο εμας σκοτωσε ενα απο αυτα και μας εμεινε το ονομα.Εσυ ως γνησια Ελληνιδα,με μεγαλη και αρχαια παιδεια ισως εχεις το βιβλιο <>.Μια τετοια ιστορια λεει.Σε φιλω...Κρατα γερα τις Θερμοπυλες του Εθνους.Φωτια και τσεκουρι στους Καπλαντζηδες...

 88. διμλεο avatar
  διμλεο 15/01/2010 18:42:03

  Κυριε Κρανιδιωτη.ακομη και στην Κυπρο σας εχουν παρει χαμπαρι.Εσυ και οι ομοιοι σου θα φατε πολυ γιαουρτι.Εσυς πουλησατε τη Κυπρο στους Τουρκους και παντα γινοσασταν ξεφτιλα οπως και τωρα.Στην Ελλαδα εχεις ακομη περαση γιατι υπαρχουν αρκετοι ηλιθιοι που γουσταρουν εθνικιστικα παραμυθια.Γραψε ακομη καποιο λυρικο παραμυθακι,εδω θα βρεις πολλους πελατες.Ξερεις τι σουλεω..Τελικα με τον προεδρον τι εγινεν...Οι Σερβοι τα αδελφια μας στις τραπεζες κατι θα ξερουν...Τα λαμογια του εθνικισμου και της μαφιας,καπου θα τα βρουν τελικα

  • γώγος avatar
   γώγος @ διμλεο 15/01/2010 21:17:32

   σιγά το καλτσόν ρε..

 89. stelios avatar
  stelios 15/01/2010 18:58:31

  διμλεο,
  μιας και ησουν μεταναστης στη Γερμανια,σιγουρα θα ησουν συνεχεια φτιαγμενος για να μη μπορεις να εννοησεις οτι δε ζηταμε ΤΙΠΟΤΑ περισσοτερο απο οσα ισχυουν στη Γερμανια για τους μεταναστες.
  Τωρα δοκιμασε αν θες πανε κατα Πακισταν η Νιγηρια μερια και απλωσε καμια πραματεια στο δρομο να πουλησεις τσολιαδακια διπλα στους ντοπιους αν σου βασταει.Αν φυγεις ζωντανος,θα κανεις να καθισεις κανα τριμηνο σε καρεκλα.

 90. διμλεο avatar
  διμλεο 15/01/2010 19:20:10

  Στη Γερμανια ισχυει οτι κανεις δεν πουλα λαθραια πραγματα στους δρομους.Οι πακιστανοι εδω σεβονται τον νομο,οπως τον σεβονται ολοι.Στην Ελλαδα περνουν παραδειγμα απο τα ντοπια λαμογια και την ανυπαρκτη αστυνομια.Εαν ενας πακιστανος ζει εδω νομιμα εχει δικαιωμα μετα απο καποια χρονια να παρει και την υπηκοοτητα.Εαν εσυ σαν σαν Ελληνας,πας σε μια παριοχη της Ανατολικης Γερμανιας με πολλους εθνικιστες σαν και σενα.δεν θα ρωτησουν απο που εισαι.ετσι και σε δουν Ελληνα τοτε εσυ θα κανεις να κατσεις σε καρεκλα δυο τρια χρονια οπως επαθαν κατι πατριωτες πριν λιγο καιρο,που ειχαν ελληνικο εστιατοριο...Τους το διαλυσαν φωναζωντας εξω οι Ελληνες και τον ενα τον μαχαιρωσαν στο λαιμο..Ειδικα κατι μελαχρινοι κοντοι χοντροι σαν τον Μιχαλολιακο της Χρυσης Αυγης,δεν θα ξερουν απο που να φυγουν.Ομως εδω το κρατος ειναι ισο για ολους και τα φασιστακια σαπιζουν στις φυλακες,οταν κουνιουνται,ειναι στο περιθωριο της κοινωνιας εκει πους τους αξιζει.Δεν υπαρχει ακροδεξιο κομμα στο Κοινοβουλιο μονο σε κατι χωρια της sachsen και στο Meklenburg.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ διμλεο 15/01/2010 20:16:54

   βρε διμλεο, τι λογοδιάρροια είναι αυτή... αν δεν έχεις λεφτά για κανένα στρεπτομάγμα, τούρκικο καφέ σε σκόνη με λεμόνι... πω πω παιδί μου, υποφέρεις

  • anonymous avatar
   anonymous @ διμλεο 15/01/2010 20:17:55

   Εαν ενας πακιστανος ζει εδω νομιμα εχει δικαιωμα μετα απο καποια χρονια να παρει και την υπηκοοτητα.
   Όπως γράφεις κι εσύ πρέπει να ζει νόμιμα στη Γερμανία. Όχι να μπήκε λαθραία μέσα όπως στην Ελλάδα. Αν δεν το ξέρεις εκ των υστέρων νομιμοποιήσεις δε γίνονται ούτε στη Γερμανία ούτε στο Βέλγιο. Στο Βέλγιο έγινε μια κίνηση τώρα να νομιμοποιήσουν μερικούς γιατί τους βάλανε χέρι.
   Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνετε εσείς. Με τον κάθε ένα ατομικά δεν έχουμε πρόβλημα. Όλοι μαζί όμως αποτελούν κοινωνικό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει εξαντληθεί η δυναμικότητα του συστήματος δηλ. των παροχών υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης κλπ.

 91. διμλεο avatar
  διμλεο 15/01/2010 20:21:24

  Kρανιδιωτη τελικα βρε ατιμο γκομενοδουλεια ηταν;κριμα τα σεναρια που τους πουλαγες τοσες ημερες...Βρε,για την σωρον του προεδρου δεν λαλησες τιποτα.Η κορη του Μιλοσεβιτς την κατεχειν;

  • smoking area avatar
   smoking area @ διμλεο 15/01/2010 21:57:32

   @ Φ.Κ.
   Η αστυνομια απο νωρις αφηνε μικρες πιθανοτητες για πολιτικα κινητρα, δεν τα απεκλειε απολυτως παντως, σε αυτο εχεις δικιο.
   Εσυ ομως ανερτησες ολοκληρους τιτλους ...
   "Οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Κυπριακού Ελληνισμού"
   "Τυμβωρυχία, αίμα κι «εθνογένεση»"

   και με ...βεβαιοτητα σημειωνες

   "...τώρα αίμα. Οι δολοφόνοι ξέρανε ότι σκοτώνοντας τον γιο «σκοτώνουν» και τον πατέρα. Έτσι νομίζουν ίσως, γιατί δεν ξέρουν τον Κωστή…
   Ποιοί λοιπόν; Θα το πω. Άγγλοι ή Τούρκοι ή και οι δυο μαζί...."

   Να δεχθω πως εκανες λαθος εκτιμηση, βιαστικες πιθανον λογω της γνωριμιας σου με το θυμα και λογω της εμμονης σου να αναλυεις εθνοκεντρικα ακομη και τις ...καιρικες συνθηκες.

   Το προβλημα ειναι πως την ιδια λαθος εκτιμηση εκαναν και αρκετα πατριωτικα - εθνικιστικα sites, και με την ιδια βεβαιοτητα παρουσιαζαν την εκδοχη τους ως αληθεια. Και μιλαμε για διερευνηση δολοφονιας και οχι για εκθεσεις ιδεων.
   Ενας ολοκληρος ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ενεργοποιηθηκε για να διαμορφωσει κλιμα με αφορμη ενα περιστατικο - που προφανως χρηζει διερευνησης- για το οποιο εως τωρα τουλαχιστον δεν υπαρχει κανενα στοιχειο για ...μαυρες επιχειρησεις.
   (Να σημειωσω πως προσωπικα δεν αμφισβητω την επισημη εκδοχη αλλα και δεν δεν αποκλειω την συγκεκαλυμενη αναμειξη ...υπηρεσιων στη δολοφονια. Δεν βιαζομαι παντως να βγαλω συμπερασματα)
   Η συμπτωματικη(?) ταυτιση της αναλυσης σου ομως με τις αναλυσεις ολων αυτων των ...τρελαμενων τυπων τοσο ως προς το περιεχομενο οσο και ως προς την βιασυνη, το καταλαβαινεις φανταζομαι και συ οτι μειωνει την αξιοπιστια του δημοσιου λογου σου.
   Και αν για την αξιοπιστια του δικηγορου των κουρδων, ειλικρινα, δεν μου καιγεται καρφι, για τον τροπο αναλυσης, και μαλιστα δημοσιας, ανθρωπων που βρισκονται κοντα στον νεο Προεδρο της ΝΔ διατηρω το ενδιαφερον μου.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ διμλεο 16/01/2010 00:12:00

   Ακόμα γελάω με τα κυπραίικα του Φαήλου
   Ευτυχώς, κάποιοι έχουν ακόμα χιούμορ,
   απέναντι στην καρμιρο-φθονο-κακία και το ξεκατίνιασμα.
   Να θυμίσω ότι στη δημοκρατία σεβόμαστε και τη διαφορετική άποψη;
   Αλλά αυτό προϋποθέτει ώριμους πολίτες και όχι
   a bunch of clowns

  • Shalai avatar
   Shalai @ διμλεο 16/01/2010 13:33:36

   @διμλεο

   Και ο Ζαχόπουλος γκομενοδουλειά ήταν, αλλά από τότε άρχισε η κατάρρευση της κυβέρνησης της ΝΔ με τις κασσέτες που κρατούσε στα χέρια της το αθώο και ερωτευμένο και καθ' όλα αυτόφωτο Ευάκι και με την προπαγάνδα που σήκωσαν τα πασοκικά μπλογκς και ΜΜΕ αναγάγοντας την υπόθεση σε θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας.

   Καλώς ή κακώς στους καιρούς που ζούμε τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και από ό,τι μας σερβίρουν πρέπει να θυμόμαστε ότι μπορεί και να είναι το 1/10 των όσων ισχύουν. Εμείς μαθαίνουμε αυτά που πρέπει να μαθαίνουμε.

 92. karenin avatar
  karenin 15/01/2010 21:14:00

  Αχ ρε Φ.Κ, αυτά παθαίνεις αν σε πιάνει ο καταδρομικός οίστρος εν καιρώ ειρήνης. Σε φαντάζουμαι να χρειάζεσαι δεκα μεμέτηδες για πρωινό, και εικσι για το γευμα. Για βραδυνό έχει ο θεός...

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ karenin 16/01/2010 00:48:38

   Φαήλε δεν πιστεύω να κουβαλάς στα εστιατόρια το Lartop;;;;;

  • o Μήτσος avatar
   o Μήτσος @ karenin 16/01/2010 11:54:48

   Μπράβο! Γράφε κιάλες κορώνες να σε χρηματοδοτήσει το αφεντικό σου με τα επόμενα μυστικά κονδύλια να τρως και χαβιάρι μπελούγκα... Πρόσεχε όμως γιατί μπορεί να σου ανέβει η χοληστερόλη.

 93. Επίκουρος avatar
  Επίκουρος 15/01/2010 21:41:57

  Ωραίο το ευθυμογράφημά σου δικηγόρε. Τρελή χαρά για την εκστρατεία στην Άγκυρα (που μας κόστισε την Ιωνία και ίσως και την Κωνσταντινούπολη), ευθύνες για την Κύπρο σε Ανδρέα (το 1981 έγινε η εισβολή; ) και Μακάριο (κακώς που δραπέτευσε από το προεδρικό μέγαρο, έπρεπε να καθίσει να τον σκοτώσουν οι παράφρονες), ούτε κουβέντα για τον Καραμανλή (επί της πρωθυπουργίας του οποίου ολοκληρώθηκε η εισβολή), μισόλογα για τη «Χούντα» (με κεφαλαίο, όπως και το «Έθνος»), που την έφεραν οι «επίορκοι» (σε ποιους αναφέρεσαι άραγε; ), και γενικώς μία χονδροειδέστατη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της ιστορίας, που δεν μπορεί να πείσει ούτε τον πιο αφελή. Ήθελα να ξέρω, και στις αγορεύσεις σου στο δικαστήριο τόσο πετυχημένος είσαι;

  • γώγος avatar
   γώγος @ Επίκουρος 15/01/2010 22:04:21

   ποια είναι η "χονδροειδέστατη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της ιστορίας" ευνουχισμένε διεθνιστούλη μου;

   και γρήγορα τα πασουμάκια σου να μην κρυώσεις,iste bir guzel kocek

  • l
   l' ami du peuple @ Επίκουρος 15/01/2010 22:09:28

   προηγηθηκε το 1897 επικουρε. οταν οι "πατριωτες" ειχαν το πανω χερι και φερανε τα συνορα στη μελουνα...
   μετα υπηρξε ιλιντεν, χαμος στη μακεδονια, νεοτουρκοι και βαλκανικη συμμαχια που διεκοψε (μια και μονη φορα) τις πανωλεθριες...
   η το 1821 εβαινε νικηφορο αν μας αφηναν στη μοιρα μας οι μεγαλες δυναμεις;

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Επίκουρος 15/01/2010 22:13:18

   Ο αφελής που λέγαμε (γώγος), ή καλύτερα μπουνταλάς.

  • Επίκουρος avatar
   Επίκουρος @ Επίκουρος 15/01/2010 22:22:40

   Μα τι λες I' ami du peuple. Τις ήττες δεν τις αναφέρουμε ποτέ, δεν είναι πατριωτικό, μόνο τις «νίκες», όπως το ότι φτάσαμε ως την Άγκυρα. Κι άμα λάχει φτάνουμε και ως τη Βακτριανή να 'ουμ. Απλά περιμένουμε το Φαήλο να δώσει το σύνθημα.

   Όποιος δεν παραδειγματίζεται από τα σφάλματά του είναι καταδικασμένος να τα επαναλάβει.

 94. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 15/01/2010 21:43:35

  @ Μάρκο Τ.
  ωραίο το αρβανίτικο - η γιαγιά μου (ένα στιλ "Μπουμπουλίνας") το έλεγε πιο άκομψα, όταν θύμωνε, αλλά σέβομαι τον (ιστό)τοπο, το χρόνο και τους εκλεκτούς αναγνώστες. Όσο για τις ανοησίες περί Αρβανιτών, δεν κομίζουν γλαύκαν, ξέρουμε και την καταγωγή και ιστορία. Και δεν έχουμε και κανένα σύμπλεγμα."Σι βεντ, ε δε κουβέντ", λοιπόν, κατά την αρβανίτικη παροιμία.

 95. karenin avatar
  karenin 15/01/2010 23:12:42

  Και όμως,υπάρχουν άτομα, όπως θα διαβάσατε στην αρχή , που μπροστα στον πύρινο φλογερό δημόσιο λόγο του Φ.Κ, νιώθουν έναν κόμπο στον λαιμό απο την συγκίνηση, και δάκρυα να κυλάνε στο προσωπο τους...
  Τι να πει κανείς.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 15/01/2010 23:20:16

   άντε να σε βοηθήσω:
   http://igaiolos.blogspot.com/2009/04/blog-post_21.html

 96. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/01/2010 23:17:08

  Βρε ξεγάνωτοι λευκοσίδηροι, κανείς δεν έχει κόμπους, απλά σε μερικούς, μας αρέσει να θυμώμαστε. Είτε είναι η Κύπρος είτε η Κοκκινιά. Και φυσικό δεν έιναι? Είμαστε πιο περήφανοι για το 1940 από ότι για το 1071. Για να δούμε πόσο ξεγάνωτοι είστε. Τι έγινε το 1071?

  • Sporades avatar
   Sporades @ archaeopteryx 15/01/2010 23:23:29

   Η μάχη του Ματζικέρτ

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 15/01/2010 23:44:00

   Πολλές συνομωσίες όμως τότε Αρχαίε

 97. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 15/01/2010 23:30:25

  Η μάχη στο Ματζικέρτ, Ρωμανός Διογένης κλπ, όπου χάσαμε όλα τα ανατολικά εδάφη της αυτοκρατορίας.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Καθρέφτης 15/01/2010 23:37:29

   Tu vincas

 98. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 15/01/2010 23:42:46

  @ archaeopteryx

  μη συγχύζεσαι βραδιάτικα

  Οι ιδεολόγοι άνθρωποι που αγωνίστηκαν μαζί του, οι εκχριστιανισμένοι Ουιγούροι ιπποτοξότες και οι Βάραγγοι μισθοφόροι, έπεσαν γύρω του μέχρις ενός*. , Οι δυο τελευταίες ομάδες διότι το κοινοπολιτειακό κράτος* τους έδειξε ευγνωμοσύνη και δεν τους πλήρωνε απλά.

  Τα λαμόγια και τότε την κοπάνησαν. Και άλλα λαμόγια έκλειναν τις πόρτες των πόλεων που ήταν να ελευθερωθούν*, γιατί φαινόταν αβάσταχτη η φορολογία για να συντηρηθεί στρατός ικανός να βαστάξει το κράτος. Αλλά οι επιδρομές των εισβολέων* στις άλλες, μη υποταγμένες, πόλεις, για να συντηρούν τον δικό τους στρατό αρπαγής, ήταν εντάξει...

  Και έτσι, την πλήρωσε αυτός που πήγε να χτυπήσει και όσους (εξωτερικούς) ήταν η αιτία της κακής φορολογίας και όσους (εσωτερικούς) τη διόγκωναν.

  Διότι τα λαμόγια όταν γύρισε, με μια σεβαστή συνθήκη για τα δεδομένα αυτού που έγινε, του έβγαλαν τα μάτια.

  Τα μάτια του μάρτυρα, του πιο άξιου ανθρώπου που έζησε μέσα σε εκείνα τα χίλια χρόνια.

  Από αυτούς τους μακρινούς ηρωικούς Ουιγούρους είναι τα μογγολικά χαρακτηριστικά ενός 0,4 % των Ελλήνων και ίσως λίγη αποδυνάμωση της λαμογιάς μας...

  Αυτοί, οι μακρυνοί μιγάδες ινδοευρωπαιοι - μογγολοι, αγόρασαν με τηνλεβεντιά τους, την ιθαγένεια όλων μας και έδειξαν τι σημαίνει να αγαπώ έναν τόπο και ανήκω σε αυτόν.

  και αυτούς, όπως και τον Εβραίο Μαρδοχαίο Φριζή και τους μιξοβάρβαρους Ισοκράτη, θουκιδίδη, Ηρόδοτο και Ζήνωνα, θα έπρεπε να τους διδασκομαστε, για να γνωρίζουμε την έκταση, την άλλη παράλληλη, διάσταση της ελληνικότητας και το είναι η επαφή μαζί της.

  Αρχαίε, σίγουρα δεν συμφωνούμε εύκολα, αλλά θυμάσαι κι εσύ οτι πάντα στην ελληνική ιστορία ο συμβιβασμός ήταν εύκολος.

  Ο καθαρός αγώνας όμως έγινε συνώνυμο της ελληνικότητας μαζί με τη θάλασσα.

  * Δεν λέω από ποιόν και τι, ας το βρούν. Ας βάλουν 1071 στο Internet

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Giorgos_T 15/01/2010 23:51:31

   Τι είναι η πατρίδα μας...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Giorgos_T 15/01/2010 23:54:24

   Είχε πολλές Δραγώνες, Ρεπούσες, Αννούλες και λοιπά τότε.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Giorgos_T 15/01/2010 23:59:17

   @ 2 Αρχαίος, Καθρέφτης, Sporades

   Ο πολιτισμός του Αιγαίου, που αντέχει εδώ και αναρίθμητο χρόνο.

   και που τυχαίνει να μιλά την ίδια γλώσσα, να χορεύει με παρόμοια μουσική, να γελά με παρόμοια γέλια και να σφάλει με παρόμοια ακρισία. Και να έχει και τόσο παρόμοιους ανθρώπους, παρά τούς παρα πολλούς που φιλοξένησε και με κάποιους αγαπήθηκε κιόλας...

   Ποιός το περίμενε... Οι Ουιγούροι...

   Φως που έχει μια μεγάλη σταθερή, δυσαλλοίωτη πηγή, που φτάνει και αγγίζει κάποτε μακριά και παίρνει και αιφνίδια σχήματα.

   Αυτό είναι το παθιασμένο αιγαίο.

   Αυτή είναι η λατρεμένη πατρίδα μας.

 99. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 15/01/2010 23:43:48

  Με πρόλαβαν τα παιδιά, είχα να γράψω πολλά ... πάλι

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Giorgos_T 15/01/2010 23:51:32

   @ Αρχαίος, Καθρέφτης, Sporades


   Και για αυτό ας αναδείξουμε την ελληνικότητα, πρώτα εδώ, μέσα στη χώρα, με σέβας για τους άλλους

   Όποιος ενσωματωθεί είναι πλούτος για την ελληνικότητα, όποιος αγαπήσει αλλά μείνει και άλλος, είναι πλούτος για την κοινωνία.

   Για τη λαθρομετανάστευση (που πρέπει να χτυπηθεί, -για να μη γεννά άλλο πόνο- όχι να χτυπιούνται τα θύματα της) έγραψα πιο πάνω και στο άρθράκι του ΑΝΤΙ για το Λοβέρδο και την απασφάλιση.

   Πάντα θα κερδίσουμε, με την καλή έννοια , έτσι.

 100. Sporades avatar
  Sporades 15/01/2010 23:44:42

  Yo venzo

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Sporades 16/01/2010 00:44:35

   δεν ξέρω τί λέει ο Σποράδες, αλλά έμεινα! θεωρούσα πως αυτό το θέμα είχε εξαντληθεί! πω πω έλεος...,
   και πήρε και το μάτι μου τνο διμλεο να έχει επανέλθει δριμύτερος (αρχίζω να το διαβάζω κι ελπίζω να μη χρειασθεί να αυτομουντζωθώ...)

 101. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 16/01/2010 00:03:37

  @ archaeopteryx,
  η μάχη στο Ματζικέρτ σήμανε την αρχή του τέλους της αυτοκρατορίας, οπότε, "ουαί τοις ηττημένοις".
  @ Giorgos_T,
  έχεις πάει σε ελληνικό σχολείο τα τελευταία χρόνια να δεις το υλικό που διδάσκει"ελληνικότητα;" Άστο, είναι πολύ σαθρό και πολύ πικρό το θέμα, και λόγω ιδίας πείρας, ομολογώ ότι "δεν παλεύεται" το κλίμα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Καθρέφτης 16/01/2010 00:06:34

   όχι δεν έχω πάει σε ελληνικό σχολείο τελευταία... αλλά από το τι ακούω, ελπίζω να μην είμαστε οι τελευταίοι των Μοϊκανών.

 102. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 16/01/2010 00:16:13

  Υπάρχουν πιο τελευταίοι από τους Μοϊκανούς; Ε, εκεί, βάλε τον πήχυ.
  Ανιστόρητοι, αν-ιστορικά όντα, θα έλεγα - πολύ χειρότερο.
  Άστα.Δεν μπορώ να πω περισσότερα, παρά μόνο ότι τα παιδιά αναγνωρίζουν
  και το καλό και το ωραίο.Αλλά είναι μειοψηφία, οπότε΄, εθίζονται στο "έτοιμο" και στο "εύκολο".

 103. Giorgos_T avatar
  Giorgos_T 16/01/2010 00:20:18

  @ 3 Αρχαίος, Καθρέφτης, Sporades, Orestios

  Καιρός να το αλλάξουμε, γράφοντας στο δίκτυο, που κατεξοχή χρησιμοποιείται από νέα παιδιά, απροκατάληπτες γνώμες, χωρίς φανατισμό, και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο.

  Επίσης, παρά την αποχαύνωση, ας μην υποτιμούμε τα παιδιά ακόμα και τους γονείς, που τα πονάνε. Διάβασε αυτά που έγραψα απόψε στα άλλα post όπως αναφέρω παραπάνω και θα με νιώσεις.

  Οι κυρίες θάλεια Δραγώνα, Μαρία Ρεπούση και Άννα Φραγκουδάκη έχουν τη γνώμη τους. Στην επιστήμη τίποτα δεν είναι ακατάρριπτο. Υπάρχουν επιχειρήματα και μάλιστα τόσο ποιότικα που ενσωματώνουν τις δικές τους απόψεις, σαν μια ψηφίδα στην οικογένεια του πολιτισμού του Αιγαίου.

  Δεν είναι εχθροί μας, είναι συνομιλητές μας. Απλώνουμε το χέρι, δεν υψώνουμε τείχη. Αν κάποιοι τα υψώσουν, αυτοί κλείνονται μέσα. Ο ελληνισμός είναι ανοιχτός, δεν είναι κλειστός.

  Η επιστημονική αλήθεια είναι αρκετή και ενσωματώνει τη μερικότητα κάποιας άποψης.

  Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν κάνουμε πόλεμο με κανέναν και δεν μισούμε τίποτα. Αποτασσόμαστε την όποια εμπάθεια δείξαμε, ακόμα και την αγανάκτηση μας. Το μέλλον μπορεί να δώσει το παρόν αν θελήσουμε.

  Ας αφήσουμε την εμπάθεια στους δειλούς και τις άδικες κατηγορίες στους ιδεοληπτικούς κάθε πλευράς. Παντού υπάρχουν κολλημένοι και παντού υπάρχουν άνθρωποι με κατανόηση. Ακόμα και στα πιο απροσδόκητα πολιτικά σημεία.

  Ας γίνουμε κίνημα, λοιπόν, ανθρώπων με γνώμη.

  Στο τέλος θα, ήδη, μας αρέσει κιόλας.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Giorgos_T 16/01/2010 00:24:41

   25 Ιανουαρίου έρχομαι στην Αθήνα.

   Με όποιον θέλει, μπορούμε να γνωριστούμε.

   Καλό βράδυ σε όλους

   Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη απόψε

  • Orestios avatar
   Orestios @ Giorgos_T 16/01/2010 00:48:38

   Βρες με μέσα από το blog μου.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Giorgos_T 16/01/2010 01:38:26

   @ Orestios

   Έγινε

   Καλό βράδυ

 104. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/01/2010 00:31:41

  Η ενσωμάτωση αλλοδαπών σε περιβάλλον μεσαιωνικής αυτοκρατορίας πρέπει να ήταν λίγο διαφορετική διαδικασία (μα και η κυρία Δραγώνα θα συμφωνήσει σε αυτό).

  Εκτός αν είμαστε τώρα στο 4ο Άγιο ΡάΪχ και επομένως είναι ίδια περίπτωση...

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ archaeopteryx 16/01/2010 00:43:27

   @ Αρχαίος

   Λοιπόν, θα κάνω μια μόνο παρέκβση από τη νυχτερινή βόλτα:

   Ναι, ήτα διαφορετική, εννοείται.

   Αυτή είναι η πρόκληση και για αυτό γράφω για σωφροσύνη στις διάφορες ρυθμίσεις.

   Υ.Γ.: για τη λαθρομετανάστευση, γιατί αυτό είναι που σε προβληματίζει, το έγραψα το απόγευμα: Η κακώς εννοούμενη έυνοια (και η καταδίωξη στη θάλασσα με τον άγριο τρόπο, και ο νέος νόμος) γεννά πτώματα αθώων απόκληρων. Για αυτό, πρώτα από όλα, πρέπει να λάβει τέλος.

   Φροντίδα και περίθαλψη, κυκλική μετανάστευση με πρόσκληση, άσυλο σε όσους πρέπει, ομαλός επαναπατρισμός, αλλά όχι ενθάρρυνση.

   Διότι γίνεται παγίδα ψυχών στους εμπόρους του θανάτου. Ναρκωτικά, όπλα, μαύρο χρήμα, εμπόριοοργάνων, τα πάντα κινούνται γύρω από το κύκλωμα. Η Europol έχει και ανάρτηση στο διαδίκτυο.

   Καλό βραδυ

 105. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 16/01/2010 00:52:37

  Καλή βόλτα στην αισθαντική συμπρωτεύουσα.Στέλνω χαιρετισμούς στα φιλαράκια μου που διαβάζουν antinews. Καλήν αντάμωση.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Καθρέφτης 16/01/2010 01:39:41

   Ανταποδίδω

   Καλό βράδυ

 106. karenin avatar
  karenin 16/01/2010 12:15:02

  Φ.Κ ,καταλαβαίνω απόλυτα τον εκνευρισμό σου. Εκανες την πατάτα, και ο δημόσιος λόγος σου που στηρίζεται σε ψεύτικα επιχειρήματα έχει πια την αξία που πρέπει να έχει. Στο ξανάγραψα, ο γραφικός καταδρομικός ψευτοτσαμπουκάς εν καιρω ειρήνης ειναι αφελής και γελοίος.
  Υ.Γ1. Βρές αλλους χαρακτηρισμούς, ανύπαντρος είμαι ακόμη.
  Υ.Γ2. Είσαι ακόμη στενός συνεργάτης του Σαμαρά; Αν ναί, και σε ανώτερα. Σε παραδίδω στην κρίση των οπαδών του. Τέλος.

  • popolaros avatar
   popolaros @ karenin 16/01/2010 16:30:41

   Φαήλο γερά.
   Περιμένω να σε ακούσω Τρίτη βράδυ στο δελτίο, με τον Σπύρο.

 107. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/01/2010 12:41:08

  Τελικά ο άνθρωπος πήγε τζάμπα για μια παλιοχαμούρα;

 108. apis avatar
  apis 16/01/2010 12:52:14

  Να είστε καλά κ. Κρανιδιώτη. Η Πατρίδα χρειάζεται κι άλλους σαν εσάς.

 109. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/01/2010 12:57:54

  αγαπητέ ΦΜΚ, δεν σε ξέρω (πέρα από ό,τι διαβάζω εδώ, δεν είμαι οπαδός κανενός, ούτε ταγμένος σε κανέναν (scripta manent από το 2007) μια χαρά τα λές. Ωρες είναι να μην ξέρουμε από που ερχόμαστε...

 110. karenin avatar
  karenin 16/01/2010 13:18:20

  archaopteryx,
  Mια απλή ερωτηση. Γίνεται ένα εγκλημα, και αμέσως βγαίνει ο τάδε χ και καταγγέλει δημόσια πως το έγκλημα το διέπραξε ο Α και Β, για συγκεκριμένους λόγους. Μετά αποκαλυπτετα πως το εγκλημα το έκανε ο
  Γ και Δ, για άσχετους λόγους. Σύμφωνα με νομικό μας δίκαιο, πως θα χαρακτηρίζαμε την πράξη του τάδε Χ, και τι συνέπειες θα είχε;
  Αν έχεις μια πρόχειρη απάντηση την περιμένω με αγωνία.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ karenin 16/01/2010 17:03:16

   Ψευδή καταμήνυση άν έγινε με πρόθεση. Πλημμέλημα, επισύρει ποινή φυλάκισης, πέραν των αστικών κυρώσεων.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 16/01/2010 17:29:59

   karenin, ξέρω λίγα πράγματα για 2-3 θέματα, και κάτι σκαμπάζω από εταιρικό δίκαιο και θέματα κεφαλαιαγορών. Αυτό που με ρωτάς δεν το πολυκαταλαβαίνω, αλλα θα σου πω.

   Αν κάποιος έχει κάνει λάθος, είναι «λάθος». Υπάρχουν λάθη αντικειμενικά και λάθη κρίσης ή εκτίμησης. Συχνά η σιγουριά του ενός είναι η εικασία του άλλου. Σε θέματα με θυμική ή συναισθηματική φόρτιση η διάσταση αποψεων γίνεται εκρηκτική. Π.χ. αν πω εγώ ότι δεν υπήρχαν Ελληνες την εποχή του Flavius Heraclius Augustus, ίσως είμαι «τεχνικά» σωστός. Αν το πω κάποια Παρασκευή στον Ακάθιστο Ύμνο, θα με μουτζώσουν και δικαίως.

   Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβάινω την αντιπαράθεση, ο Ηρακλειος ήταν Ρωμαίος ή ισως ...Λίβυος (χαχαχα) και μου αρέσει πολύ ο Ακάθιστος Υμνος αν και δεν είμαι θρήσκος. Τρέχα γύρευε.

  • smoking area avatar
   smoking area @ karenin 16/01/2010 17:52:18

   Γραφεις παραπανω
   "Ωρες είναι να μην ξέρουμε από που ερχόμαστε…"

   AΠΟ ΤΗΝ ...ΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.
   Οχι επειδη ειναι ... σαββατο να λες ο,τι θες αρχαιε.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 16/01/2010 18:41:18

   χώρε καπνίσματος... τι σε ενοχλει το ότι εγκρινω τον Κρανιδιώτη ή τα κακά μου Ελληνικά; Για το δεύτεο ζητώ την ανοχή σου... αόοομματος... για το πρώτο...

  • smoking area avatar
   smoking area @ karenin 16/01/2010 19:34:25

   αρχαιε,
   τιποτα δεν ενοχλει.
   Παραμενεις αγαπητος ακομη κι αν εγκρινεις την μεθοδο αναλυσης του Κρανιδιωτη.
   Απο σενα - και στο λεω ειλικρινα- νομιζω ο,τι κατι μαθαινουμε οι υπολοιποι.
   Φανταζομαι να μη λες και εσυ ...ψευτιες για καλο σκοπο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 16/01/2010 20:05:05

   ψέματα, εν γνώσει μου, δεν λέω... Αλάνθαστος μόνος ένας ειδεχθής φιλόλογος που είχα... Λάθος επιλογές... ούουουουουου...

 111. διμλεο avatar
  διμλεο 16/01/2010 17:11:02

  Κρανιδιωτη μεσα επεσεσ παλι με τις ψυχοθεωριες σου>ο Μακαριος εχει δικιο οταν λεει για τους ψυχακιδες του κυπριακου εθνικισμου.Για την χηρα Μιλοσεβιτς και τον προεδρο δεν λες τιποτα.ΜΑΦΙΑ

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ διμλεο 17/01/2010 02:14:27

   πολύ μικροψυχία βρε διμλεο, μου σφίχτηκε η ψυχή μου...
   να συνοδευόταν τουλάχιστον από κανένα άξιο λόγου ευφυολόγημα, από μια φερέγγυα πληροφορία, να άξιζε κάπως τον κόπο...
   τίποτα.

 112. gretel avatar
  gretel 16/01/2010 17:49:24

  Να το ξαναπώ;
  ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΓΩΝΑ:
  «Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ’ ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
  Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
  Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ’ άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
  Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.
  Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι’ αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.
  Η αντίδραση ουρλιάζει.
  Μα ο ελληνικός λαός δεν θάτανε αυτός ο λαός, ο λαός δηλαδή της χώρας της λευτεριάς και του πολιτισμού, αλλά λαός ζούγκλας, αν δεν έβγαζε μέσα από τα σπλάχνα του τους αρχηγούς εκείνους, που θα οδηγούσανε στη λευτεριά του. Όπως βλέπετε, λοιπόν, όλοι – ξένοι και ντόπιοι – πάλεψαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός κι αποχτήσει τη λευτεριά του.
  Μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς δε σταμάτησαν οι αγώνες. Μικροί ή μεγάλοι. Ένοπλοι ή όχι. Κι ύστερα μέσα απ’ αυτό το λαό ξεπήδησε ο μεγάλος βάρδος της επανάστασης, πού ύμνησε με τα τραγούδια του την ιδέα της εξέγερσης του έθνους, ο πρόδρομος της Φιλικής Εταιρίας: ο Ρήγας. Η αντίδραση τον σκότωσε, πριν προλάβει να φέρει σε πέρας τις αρχές του. Μα ο σπόρος που έσπειρε βλάστησε σύντομα.
  Σε λίγο, η Φιλική Εταιρία έγινε κι αγκάλιασε χιλιάδες Έλληνες.
  Ας ούρλιαζε η αντίδραση. Ας υπόγραφε άτιμα χαρτιά, σαν αυτό πού υπογράφηκε στη διάσκεψη της Βιέννης στα 1815, κάτω από το όποιο έβαλε την υπογραφή του κι ο πολύς Γιάννης Καποδίστριας και που διαλάμβανε, ότι όχι μόνο δε θα ευνοηθεί και επιτραπεί ένα εθνικοαπελευθερωτικής κίνημα στην Ελλάδα, μα και θα πνιγεί στο αίμα αν ξεσπάσει.(…)
  Τίποτα δεν ήτανε ικανό να συγκρατήσει τη φλόγα για τη λευτεριά, που έκαιγε μέσα στις καρδιές του λαού μας. Έτσι, στα 1821, ύστερα από κόπους και θυσίες και χάρη στον ενθουσιασμό και τη φλόγα του Παπαφλέσσα, που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, ακόμα και την ψευτιά, κηρύσσοντας την εξέγερση, ξεσηκώθηκε πρώτος ο Μοριάς. Από δω, από το Μοριά, άρχισε η επανάσταση του 1821.(…)»

  • smoking area avatar
   smoking area @ gretel 16/01/2010 17:59:59

   Εθνικον ειναι το αληθες.
   Ή μηπως... αληθες ειναι το ...εθνικον?

  • gretel avatar
   gretel @ gretel 16/01/2010 18:25:56

   @smoking area

   Ρώτα το κείμενο….Έχει τις απαντήσεις.
   Ή ρώτα τις κυρίες Ρεπούση και Δραγώνα.
   Δική σου η επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κριτήριό σου.
   Μια και «παίζεις» με τον Σολωμό όμως, παραθέτω ένα μικρό και, δυστυχώς, ακόμα επίκαιρο σχόλιο από το «αλωνάκι της ποίησης»:

   «Αλαβάνοι, Καρατζαφέρηδες και λοιπά μπουγαδολύματα ανά την επικράτεια πιάσανε στο βρώμικο στόμα τους (και) τον Διονύσιο Σολωμό.
   Αν ζούσε ο Κόντες, θα έλεγε στον καθένα τους:
   Όξω, όξω, όξω, όξω, μπαίγνιο!*,

   ή την αγαπημένη του ιταλική ατάκα:
   Coglione!»

  • l
   l' ami du peuple @ gretel 16/01/2010 19:09:43

   "κι αφου αυτο το κομμουνι εκθειαζει τις ψευτιες του παπαφλεσσα, μπορουμε κι εμεις να λεμε οτι μας κατεβει" ( με καλο σκοπο).
   οπερ εδει δειξαι...

 113. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 16/01/2010 18:04:29

  Καταθέτω την διαγωνία μου για την άποψη που διατύπωσε ο Κρανιδιώτηs οσον αφορά τον Μητσοτάκη και την φυλετική καταγωγή του.

 114. gretel avatar
  gretel 16/01/2010 19:23:42

  ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ (2):
  [Αλήθειες και ψέματα: για τους κομάντο του δωσιλογισμού)

  [1821] Οι τρανοί της γης τρόμαξαν και, χρησιμοποιώντας όλα τα τερτίπια, προσπάθησαν να πνίξουν την επανάσταση. Μα γελάστηκαν. Επί 7 ολόκληρα χρόνια πάλεψαν οι προπάτορες μας, παρά το γεγονός ότι η ελληνική αντίδραση, δυο φορές, το 1823 και 1825, οργάνωσε τον εμφύλιο πόλεμο για να σπάσει ακριβώς τους αγώνες αυτούς. Έτσι οι πρόγονοι μας ανάγκασαν όλους τους εχθρούς μας να γλύψουν εκεί που έφτυσαν και ν' αναγνωρίσουν τους αγώνες μας και την ανεξαρτησία μας.
  Κανείς δεν πίστευε προηγούμενα σ' αυτό το θαύμα, που συντελέστηκε από τις ίδιες τις δυνάμεις και τα μέσα του λαού. Άλλοι περίμεναν να τους έλθει η λευτεριά από τη Ρωσία κι άλλοι από τη μεγαλοψυχία των βασιλιάδων της Ευρώπης. Μα η επανάσταση απόδειξε, ότι αυτή μόνη της χάρισε τη λευτεριά της πατρίδας μας.

  Τα παραμύθια του φιλελληνισμού, χάρη στον οποίο αποκτήσαμε δήθεν τη λευτεριά μας, εφευρέθηκαν μόνο και μόνο για να γίνει πιστευτό, ότι η πατρίδα μας λευτερώθηκε, Όχι από τις ίδιες της τις δυνάμεις, μα από τους ξένους. Υπήρξαν βέβαια φιλέλληνες, που αγωνίστηκαν, πολέμησαν κι έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας. Τιμή και δόξα σ' αυτούς κι αιώνια ας είναι η ευγνωμοσύνη του έθνους. Μα αυτοί υπήρξαν μεμονωμένα άτομα μονάχα. Η θεωρία του οργανωμένου φιλελληνισμού είναι καθαρό παραμύθι.

  • l
   l' ami du peuple @ gretel 16/01/2010 19:27:29

   σωστα, ας μην ητανε η ναυμαχια της πυλου και θα τα λεγαμε στα τουρκικα αυτα τωρα...

  • gretel avatar
   gretel @ gretel 16/01/2010 21:22:26

   Είδες δάσκαλε! Βουτηγμένος στο ψέμα ο Άρης…
   Ο κ. Πιζάνιας τι λέει επ΄αυτού;

  • l
   l' ami du peuple @ gretel 17/01/2010 09:35:02

   εννοεις στα σοβαρα οτι δεν ξερεις τι ηταν η ναυμαχια της πυλου;
   να σου πω εγω. ειχε ο οθωνας υποχρεωση σε κατι καπετανιους αγγλορωσογαλλους... και ηθελε να δωσει τα ονοματα τους σε δρομους της πρωτευουσας του..ο παλιογερμαναρας..ποιος ξερει τι του προμηθευανε..
   εναν κοδριγτον, ενα δεριγνυ κι ενα χέυδεν..και πως να το κανει, πως να το κανει..πιανει τη ρεπουση της εποχης και της λεει...φτιαξε μου ενα παραμυθι...να φαινεται οτι τους εχετε υποχρεωση..ετσι εγινε τα αλλα τα ξερεις εσυ καλυτερα...

  • gretel avatar
   gretel @ gretel 17/01/2010 12:39:26

   Δεν κατάλαβα, σε μένα ή στον ….γνωστό εθνικιστή Άρη Βελουχιώτη απευθύνεις τις μπούρδες σου κομμάντο;
   Βρε ββββζζζζ….

  • gretel avatar
   gretel @ gretel 17/01/2010 12:48:51

   ….Αλλά σοβαρά, λύσε μου μια απορία. Αυτό κατάλαβες από το κείμενο της ομιλίας του Άρη; Ότι δεν έγινε η ναυμαχία της Πύλου; Και όταν αναφέρθηκα στον Πιζάνια, πες μου τι κατυάλαβες;

  • l
   l' ami du peuple @ gretel 17/01/2010 13:20:16

   η πατρίδα μας λευτερώθηκε. Όχι από τις ίδιες της τις δυνάμεις, μα από τους ξένους.

   με τις ιδιες της τις δυναμεις, εριξε τον αντρουτσο απ' την ακροπολη, τον κολοκοτρωνη στο παλαμηδι, και του ...γνωστου εθνικιστη, το κεφαλι, αλατισμενο στο ντορβα κρεμασε σε ενα φαναρι στα τρικαλα.

  • pampam avatar
   pampam @ gretel 17/01/2010 13:33:25

   Η πρώτη παράγραφος λάθος: Αλήθειες και ψέματα μαζί μας κάνουν τα μεγαλύτερα ψέματα. Επίσης, ο Άρης αρνείται την ύπαρξη «οργανωμένου φιλελληνισμού», όχι ιστορικά γεγονότα. Άλλο τα γεγονότα και άλλο οι ερμηνείες.

   Η δεύτερη παράγραφος ολόσωστη.

  • gretel avatar
   gretel @ gretel 17/01/2010 13:44:22

   Για #1 συμφωνώ με pampam για αλήθειες και ψέματα = Ανιστόρητη, της γνωστής σχολής.

   Υπερβάλλει τόσο ώστε να γίνεται άλλοθι και δεκανίκι της «αντίθετης» … («παράπλευρη απώλεια»).

   Για #2 υπερθεματίζω!

  • l
   l' ami du peuple @ gretel 17/01/2010 14:23:08

   επαναλαμβανω λοιπον: σωστα, ας μην ητανε η ναυμαχια της πυλου και θα τα λεγαμε στα τουρκικα αυτα τωρα…

 115. Δημητρίου Γεώργιος avatar
  Δημητρίου Γεώργιος 16/01/2010 22:50:36

  Oι ξένες δυνάμεις μας θέλουν υπόδουλους χωρισμένους και με διχόνοια. Αυτό κάνουν σπέρνουν καταιγίδες και θερίζουν θύελλες. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εκτελούν το πανάρχαιο ρητό "διαίρει και βασίλευε".

  • pizza avatar
   pizza @ Δημητρίου Γεώργιος 17/01/2010 13:39:32

   Μπορει να μας θελουν ετσι αλλα και εμεις τους βοηθαμε με την νοοτροπια μας και τον χαρακτηρα μας.

 116. Dikocho avatar
  Dikocho 17/01/2010 00:58:34

  Geia se olous!(:-) Kano thn evdomadiaia mou -logw douleias- volta sto antinews kai eipa na sxoliaso thn anarthsh afth tou k.Kranidioth. Na po katarxhn oti diafono me to 99% ton synomilhton s'afto to site pou emforountai apo antimhtsotakismo kai filosamarismo (tyfloi kai os ek toutou anaxiopistoi, toulaxiston kat'eme, kai oi dyo). Opos diafono kai me ton tono ton pasxonton apo "aristera pleuritida" pou "thn lene" ston k.Kranidioth kai ston opoion k.Kranidioth den proseuxetai sthn eikonitsa tou moustakalh Ioshf Vhssarionovits kai den grafei monimos yper ths (profanos anyparkths) anoterothtas tou "yparktou".

  Oi opoies diafonies mou omos den me empodizoun na po poso xrhsimh vrisko thn anarthsh afth tou k.Kranidioth. Mpravo sas! Einai tonotiki kai didaktikh. Estiazontas se poly prosfata gegonota mas thymizei pos o hroismos ton Ellhnon (Elladiton kai/h Kyprion) kata thn tourkikh eisvolh htan parwn opos einai "grammeno" gia mas tous Ellhnes. Aftes tis kales selides tou Ellhnismou ofeiloume na tis anaparagoume stous neoterous oxi gia na misoun "ek pepoithhsews" tous Tourkous alla gia na thymountai oti ean xreiastei, pou mallon tha xreiastei tis epomenes dekaeties, den exoun tipota na fovountai.

  Ean mou epitrepete na katatheso merikes skorpies skepseis epi dyo genikoteron thematon pou mou erxontai sto nou diavozontas thn efstoxh anarthsh tou k.Kranidioth.

  Tourkia: dystyxos tous exoume geitones. Os ek toutou ypoxreoumetha na exoume kai sygxrona kai polla kai kala oplika systhmata. Kai fysika fronhma. Kai fysika kai empsyxo yliko me Ellhnikh syneishsh. Dystyxos ean krino apo thn frapogalaktismenh en Elladi neolaia, apo thn moudiasmenh kai papariasmenh Ellhnikh neolaia edo sto exoteriko alla kai apo thn poiothta ton epaggelmation opliton (exo kanei mia dietia thhteia den eimai enas apo tous "koprites" tou exoterikou h tou esoterikou) den pame kala! Den pame katholou kala! Epitrepsate mou mia kapos Hrodoteia parekvash: O pappous mou eixe thn exhs gnomh: "Emeis paidi mou panta tha eimaste ligoteroi apo tous Tourkous. Ara tha prepei _panta_ kai _pantou_ na eimaste kalyteroi tous. Sta grammata, sta opla, stis episthmes, stis texnes pantou...Oxi gia na tous afanisoume, oxi mono gia na krathsoume toulaxiston afta pou mas afhsan oi prohgoumenoi alla gia namaste lefteroi kai axioprepeis. Kathe Ellhnas tha prepei na mporei na "ta valei" me deka Tourkous ean xreiastei". Eimai vevaios oti polloi tha meidioun pano apo to plhktrologio tous me thn "afeleia" kai thn "ypervolh" ton logon tou. Htan omos antiprosopos mias genias pou kathgage nikes perifaneis enantion ton Tourkon kai mas paredose thn shmerimh, plhn Dodekanhson, Ellada. Htan georgos, gennhtheis to 1899, perpatouse 18 xiliometra kathe mera gia na ftasei mexri thn pempth dhmotikou, "tagma thanatou" ston Saggario (mhn me rothsei kanas dragoneios h repousianos tholokoultouriarhs "ti einai afto?", pls ok?), "proaxtheis ep'andragathia" (document available upon request pou lene kai oi Egglezoi "filoi" mou) kai perpathse me ta podia apo thn mia akrh ths Krhths sthn allh gia na parastei sthn khdeia tou Venizelou to 36 kai plhrone me ta penixra tou mesa papa gia na kanei trisagio ston tafo tou Plasthra. Htan enas typikos antiprosopos ekeinhs ths genias. Kathe Ellhniko spiti exei paromoia paradeigmata; apo diaforetiki isos politikh alla to idio ellhnokentrikh skopia. Kathomai kai skeftomai loipon: afto to aplo(?) na eimaste pantou ma pantou kalyteroi, ikanoteroi ean thelete apo tous panta perissoterous Tourkous toxoume kataferei meta as poume to 50 san ethnos? Oxi, trome thn mia sfaliara meta thn allh se pampollous tomeis oxi mono ston gewpolitiko/strathgiko kai leme efxaristo agglisti. Oi pantes sthn geitonia mas diekdikoun kai emeis epimenoume na to paizoume "kala paidia" kai na mhn diekdikoume otidhpote, oute kan os diapragmateutiko "oplo". Yparxei mia kakos nooumenh thylhprepeia sthn politikh mas (ora Imia, Otsalan, Madrith, S300) h opoia einai afth pou kanei tous thermokefalous ths allhs pleuras na osmizontai sfaxto. Gia tis eythynes, politikes alla kai stratiotikes, tha mporousame na milame aiones kai einai vevaio oti ekteinontai se olous tous politikous xorous xoris vevaiws na einai kai isomeros katamerismenes. To "egklhma" omos pou exei ginei kai exakolouthei na ginetai einai sthn paideia kai phre megales diastaseis apo thn dekaetia tou 80 kai metepeita me to otidhpote patriotiko na enoxlei. Ama ta sxoleia' mas den vgazoun atoma ellhnikhs syneidhshs pou na xeroun thn istoria tous, na xeroun thn glossa tous, na agapoun thn patrida tous xoris na misoun thn patrida tou geitona alla fysika naxoun kai sto nou tous oti o geitonas den einai kai to kalytero koumasi e tote to paixnidi sthn proopoptikh tou xronou einai xameno. Ama oi perissoteroi daska'loi einai oknhroi, polypolitismikoi, aristera allhthorizontes dhmosioi ypallhloi kai oxi leitourgoi to xasame to kormi ths patridos patrioth. Dioti o geitonas oute anikanos einai kai exei apodeixei oti einai kai peismatarhs sto dihnekes. Kai morfonei kai to paidi tou deixnontas tou kata Ellada meria kai legontas tou "Memnhso ton Seitan Yunan giavroum". Sthn allh oxthh tou Aigaiou exo thn entyposh oti ta paidakia pou vgainoun tora apo ta ellhnika sxoleia einai lovotomhmenoi polypolitismikoi katanalotes (gia des re pou to KK tou 80 eixe dikio). Mporei sthn proth mpalothia na trexoun sto carrefour gia babylino h stringaki exartatai pou lene... Katantia! Mipos, leo mipos, ean eixame kana dyo pyrhnika kefalakia tha katorthoname na exoume mia isorropia, tromou men alla issoropia, pou tha kathistouse kai straties Aigaiou kai casus belli kai pithanh katalhpsh ths Kyprou trixes katsares ypo thn ennoia oti to dogma "apothanetw h psyxh mou meta ton allofylon" tha htan poly isxyro apotreptiko meso akoma kai gia tous Tourkous? Vevaia afto proypothetei psyxwmenh politikh kai stratiwtikh hgesia. Ama deite kammia tetoia steilte mou email.

  Metanasteutiko: metanasths -eleo dasytrixou PASOK kai karadexias tou kerata- wn ofeilo na eimai prosektikos. Thlegrafika oi theseis mou:

  i) o anthropinos ponos kai h anthropinh elpida einai apo ta pio isxyra aisthhmata kai synaisthhmata antistoixws, sosta? Emeis os Ellhnes kai Orthodoxoi ofeiloume na ypodexomaste anthropina opos armozei sthn istoria, ton politismo, thn kosmotheoria kai thn viotheoria mas enan pou xtypa thn porta mas kai na kanoume o,ti mporoume gia afton sto plaisio ths logikhs kai na timoroume paradeigmatika opoion apo ta "kratika organa" symperiferetai se autous tous anthropous kata tropo varvaro h itamo.

  ii) to "ypodexomai anthropina" omos, se katallhla anthropina kentra epi parageigmati, den shmainei oti tha prepei na exo kai 3m metanastes sthn xora giati auto dhmiourgei provlhmata koinonikhs synoxhs kai provlhmata paroxhs yphresion. Antivainei sthn logikh. Se opoiadhpote allh mpyrovia fileleftherh oligarxia ths Dyshs (p.x. D Raix, UK) paromoio % pososto metanaston tha eixe pro pollou dhmiourghsei klonismo kai taraxes.

  iii) oi perissoteroi tha prepei eite na epanaproothithoun h na proothithoun stous filous mas ths EU katopin symfonion "vevaiws vevaiws".

  iv) Oi Australoi exoun thespisei ena point system, sthn vash epipedou kai eidous ekpaideushs tou metanastou, sth vash anagkon ths xoras klp, sth vash elegximon gia thn akriveia tous prosopikon peripeteion h diogmon klp Autoi pou pernoun ena prokathorismeno orio mpainoun kai ean theloun menoun sthn xora oi ypoloipoi oxi. Fysika tha mou peite ama kanoume emeis ena tetoio sythhma oi kaymenoi oi metanastes tha prepei na exoun kata nou na plhrosoun oxi mono ton doulemporo alla kai ton aeikinhto, panexypno kai paradeigma pros mimhsh Ellhna pasoko dhmosio ypallhlo pou tha elegxei thn aithsh tou. Alla afto mallon diorthonetai.

  v) Mhden anoxh sthn paravatikothta/egklhmatikothta eite apo metanastes eita apo dika mas tsoglanoeidh. Xhghmena sygkommena. Tha mou peis theloume astynomia kai oxi oploforousa paidikh xara. Nai alla h anikanothta kai ta strava matia apo ta stroumfakia odhgei se akoma megalyteres pieseis thn koinonia h opoia aisthanetai dipla exapathmenh; kai ths zhteitai na zhsei me yper tou logikos anamenomenou arithmou metanaston kai den prostatevetai apo kakopoia stoixeia eite egxorias eite metanasteytikhs proeleyshs.

  vi) Oi nomimos eiselthontes kai paramenontes sthn xora efoson ergazontai, plhronoun tous forous tous kai den exoun alisverisia me ton Nomo, meta apo enan ikano arithmo eton (kata thn gnomh mou ano ton 15-20 logo tou oti h xora einai pylh eisodou) kai efoson to epithymoun na pairnoun "yphkoothta".
  Ta paidia ton metanaston proths genias na pairnoun katopin aithseos yphkoothta meta to 18o etos kai katopin plhrous 12-etous foithseos sta (polypolitismika pleon einai alhtheia) ellhnika sxoleia.

  vii) ennoeitai oti oi nomoi tha prepei na efarmozontai to idio eite ston nomimo ergazomeno metanasth (giati autoi ontos tha doulevoun ean o arithnmos tous lelogistei) eite ston neoellhna (o opoios kata tekmhrio einai kwloellhnas) pou mallon tha ta xynei me tzougrana o,ti kai an ypotithetai oti epitelei ws "job" (Exairountai: blowjob & handjob) (:-)

  To sxedio nomou pou exei ferei o "mhden sto phlikio" - opos eipe sto debate tromara tou - einai emprhstiko. Profanos pairnei mhden sto phliko. A re George den ftais esy. O mpampas sou o mparoutokapnismenos sthn Albania kai sthn Antistash kai dis katadikastheis eis thanaton apo tous Germanous (ring a bell George?) ta ftaiei pou se travologouse Souhdia, Kanada, US of A kai to kakoriziko tamathes arga kai tsatra patra ta ellhnika...alla tora vlepo evales plwrh kai gia ta pakistanika...ante na se doume kai se kanena madras mpas kai glytosome apo sena...

  Kalhnyxta se olous...

 117. karenin avatar
  karenin 17/01/2010 01:02:43

  archaeopteryx,
  λίγο σοφιστική η απάντηση, αλλά μου κάνει. Ευχαριστω΄.

 118. anonymous avatar
  anonymous 18/01/2010 11:49:30

  O Ιρανός υπουργός Επιστημών έχει βαφτιστεί στον Βόλο Χριστιανός-ορθόδοξος!

 119. Stelios avatar
  Stelios 16/02/2011 11:36:33

  LENE OI PASOKOI : <> EMEIS LEME : δεν μας έχετε πει αυτά που ξέρετε για να μην αισθανόμαστε ΔΟΥΛΟΙ αφού ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΤΕ ως κυβέρνηση δίδοντας την διακυβέρνηση της πατρίδας μας στην τρόϊκα που σας επιβάλει τις σκληρές αποφάσεις που παίρνετε. Με τέτοιες αποφάσεις η χώρα μας δεν σώζετε από τη χρεοκοπία γιατί είναι εσπευσμένες, ημιτελείς, χωρίς ανάπτυξη και ιδίως αψυχολόγητες και ως εκ τούτων ανεφάρμοστες. Γιατί επιμένετε στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ που ενσπείρει φόβο; Δεν βλέπετε τι έγινε μ΄αυτήν σε άλλα κράτη της ΕΕ; Γιατί αφήνετε να μας υβρίζουν οι ξένοι; Βλέπετe το χρέος του ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ που είναι 4.973, 68% έναντι 153% του δικού μας. Να ανεχόμαστε δηλαδή και τον πρωθυπουργό του, τον Ζαν-Κλωντ Γιούγκερ, να μας κάνει μαθήματα; ΝΤΡΟΠΗ μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.