Ο θάνατος του ξενιστή οδηγεί στην εξαφάνιση των παρασίτων
08/07/2014 06:10
Του Akenaton
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο θάνατος του ξενιστή οδηγεί στην εξαφάνιση των παρασίτων

Στην χώρα μας, επί πολλές δεκαετίες αλλά κυρίως μετά το 1981, θέριεψε, πολλαπλασιάστηκε και «πρόκοψε» μια τεράστια αποικία παρασίτων, που επιβίωνε πάνω στο σώμα της οικονομίας...

Στην χώρα μας, επί πολλές δεκαετίες αλλά κυρίως μετά το 1981, θέριεψε, πολλαπλασιάστηκε και «πρόκοψε» μια τεράστια αποικία παρασίτων, που επιβίωνε πάνω στο σώμα της οικονομίας απομυζώντας πόρους από τρεις κυρίως πηγές. Από τις αθρόες επιδοτήσεις της ΕΟΚ-ΕΕ αρχικά, από τα φθηνά δανεικά χρήματα κυρίως μετά την είσοδο στην ΟΝΕ και από τους φόρους και τον πλούτο που παρήγαγε το μικρό αλλά υπολογίσιμο εκείνο κομμάτι της πραγματικής οικονομίας, πάνω στο οποίο παρασιτούσαν όλες αυτές οι λεγεώνες των παρασίτων.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε λεπτομερώς την σύνθεση αυτού του παρασιτικού «ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ» αλλά ενδεικτικά δεν μπορώ να μην σημειώσω ορισμένες κατηγορίες που αποτέλεσαν τις κορυφαίες εκφάνσεις αυτού του διαλυτικού για την χώρα φαινομένου. Είναι αρχικά ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, μέσα από το οποίο και βάσει κομματικών «επετηρίδων» ξεπήδησαν ολοένα και ευτελέστερα πολιτικά υποκείμενα, πρόσωπα, «παρέες» και «συνιστώσες» μέχρι που φτάσαμε στο σημερινό χάλι των ένθεν κακείθεν πολιτικών «αστέρων» που είτε προσπαθούν να μας κυβερνήσουν είτε επιθυμούν σφόδρα να το πράξουν στο άμεσο μέλλον.

Είναι κατόπιν, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σχεδόν από όλα τα στρώματα, που προθύμως αντάλλαξαν στήριξη και ψήφο σε αυτό το διαρκώς φθίνον πολιτικό σύστημα, έναντι πινακίου φακής, είτε αυτό λεγόταν διορισμός στο δημόσιο, είτε «δουλίτσα» με το δοβλέτι, είτε αγροτικές επιδοτήσεις έναντι μηδενικής παραγωγής, είτε μαϊμού αποζημιώσεις, συντάξεις, αναπηρικά επιδόματα, τρελές απαλλοτριώσεις ή νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, παράνομες αδειοδοτήσεις, άδικες μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις. Ολόκληρος εσμός κομματικών εγκαθέτων, που μπήκανε σε ένα υπερτροφικό δημόσιο από το παράθυρο, που στελεχώσανε ανύπαρκτες «υπηρεσίες», που πολλές φορές δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν, όχι αντικείμενο για να εργαστούν. Μιλιούνια «αυτοδιοικητικών» που δημιούργησαν ατομικά ή παραταξιακά ή κομματικά φέουδα σε τοπικό επίπεδο, αποτελώντας μόνιμη τροχοπέδη για πραγματική αποκέντρωση, διάχυση αρμοδιοτήτων και ανάπτυξη της περιφέρειας. Ολόκληρα συντάγματα κρατικοδίαιτων και κομματοθρεμμένων «συνδικαλιστών» που διαιρέσανε το δημόσιο σε βαρωνίες, πριγκιπάτα και τσιφλίκια (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΟΛΜΕ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΔΟΥ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ, ΟΛΠ, ΟΣΕ, ΟΤΟΕ, κλπ, κλπ), κατεβάζοντας διακόπτες, εκβιάζοντας τους πολίτες που τους πλήρωναν, καταλαμβάνοντας δημόσιες υπηρεσίες, απεργώντας κατά συνήθεια, εργαζόμενοι κατ’ εξαίρεση, προπηλακίζοντας διοικητές, τρομοκρατώντας και ξεβρακώνοντας στην κυριολεξία μετριοπαθείς συναδέλφους, απειλώντας ακόμη και Υπουργούς!

Είναι ακόμη οι πολυάριθμες συντεχνίες των κλειστών επαγγελμάτων και επιχειρηματικών «κλάμπ», αυτών που στήσανε με ξένα κόλλυβα δήθεν υγιή και αυτόνομα ταμεία, αυτών που αρνούνται να μειώσουν έστω και κατά δύο μονάδες το θεσμοθετημένο (άκουσον – άκουσον!) ποσοστό κέρδους στα «παραμάγαζα» που δήθεν έχουν στήσει για την εξυπηρέτηση του έρμου του πολίτη, αλλά στην ουσία για να καλοπερνούν στην υγεία των κορόιδων τόσο αυτοί, όσο και οι απόγονοί τους μέχρι πέμπτης γενεάς. Τέλος, τα μεγάλα τσιμπούρια, τα παράσιτα-μαμούθ, οι περίφημοι «νταβατζήδες» του ΚΚ του «μικρού», οι κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» που κάνανε χρυσές δουλειές με το «δοβλέτι». Οι μπετατζήδες, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που τόσα χρόνια επαίρονταν πως ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αυτοί που δημιούργησαν εν μία νυκτί τον Ανδρέα, τον «κινέζο», τον ΓΑΠ και τώρα ετοιμάζονται να μας «φορέσουν» καπέλο και τον μικρό Αλέξη!

Λόγω της κρίσης, το σώμα του ξενιστή έχει σχεδόν λιώσει, αλλά οι αποικίες των αποκρουστικών παρασίτων δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα της επιβίωσης. Μέσα σε τούτο τον αγώνα, εντάσσονται και οι τελευταίες εμφανίσεις των «Φωτόπουλων», οι απόπειρες του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει αναταραχή μέσω συσπείρωσης του παρασιτικού μπλοκ, ο σχεδόν ομόθυμος συνασπισμός των κρατικών μας «επιχειρηματικών» ομίλων πίσω από τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΛΙΑΣ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ακόμη και της ΡΟΖΑΣ αν χρειαστεί!

Ε, λοιπόν, για όλα αυτά τα παράσιτα, για όλους αυτούς που δεν κάνουν βήμα πίσω από τα «κεκτημένα» τους, που αρνούνται να συμμορφωθούν με το ενιαίο μισθολόγιο, που εκβιάζουν ξεδιάντροπα για να διατηρήσουν τα άνομα προνόμιά τους, που απειλούν πως θα σκίσουν τα επιστρατευτήριά τους, που ακόμη και τώρα έχουν βαθιά χωμένη την αχόρταγη προβοσκίδα τους στο λιπόσαρκο σαρκίο του ξενιστή και ρουφούν άπληστα τις τελευταίες ρανίδες ρευστότητας μέσω τεράστιων μισθών, απίστευτων συντάξεων, τρελών εφάπαξ, αποικιοκρατικών συμβάσεων έργων, τεράστιων ποσοστών κέρδους, αναιδών αργομισθιών και ξεδιάντροπων μιζών, φακελακίων και γρηγορόσημων, έχω πολύ κακά νέα.

Τελικά, φαίνεται πως έχετε κερδίσει λεβέντες μου. Τα καταφέρατε. Εσείς επιβιώσατε τελικά. Ο ξενιστής σας πνέει πλέον τα λοίσθια. Πεθαίνει η οικονομία της χώρας. Τελειώνει, σβήνει το τελευταίο υγιές και παραγωγικό κομμάτι το οποίο αιμοδοτεί ακόμη τους ομφάλιους λώρους του πελατειοκρατικού ελληνικού συστήματος. Τελειώνουν οι επιδοτήσεις της ΕΕ, αυτές που απομένουν δεν φτάνουν ούτε για το πρωινό σας. Τελειώσανε και τα δανεικά, φθηνά και ακριβά.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι γράφω, αν εννοείτε τι διαβάζετε. Αγαπητοί μου δικαστές, εσείς που επιδικάσατε στον ΕΑΥΤΟ σας περίπου 1 δις (!) (ή όσα κι αν είναι) αναδρομικά, λατρευτοί μου Φωτόπουλοι, εσείς που υπεραμύνεστε των ευγενών σας ταμείων, των παχουλών σας αργομισθιών και των τρελών σας συντάξεων, φίλοι μου αγρότες του «όλα τα λεφτά όλα τα κιλά», καραμπουζουκλήδες μου δημόσιοι υπάλληλοι των μηδενικών απολύσεων, της ραστώνης, του ραχατιού και της απουσίας της παραμικρής αξιολόγησης, γονείς και μαθητές του «όλοι οι υποψήφιοι στα Πανεπιστήμια – όλοι οι πτυχιούχοι στο δημόσιο», φαρμακοποιοί μου αστέρια μου, που δεν σηκώσατε μύγα στο σπαθί των θεσμοθετημένων σας κερδών, δικηγόροι μου, μηχανικοί μου, δημοσιογράφοι μου, γιατροί μου με τα λαμπρά σας ταμεία που «σφύζουν από υγεία» χάρη στα έσοδα από τρίτους, υπερ-πολύτιμοι μπετατζήδες, μηντιάρχες, νταραβερτζήδες του δοβλετιού που τρέχουν τα θαλασσοδάνεια από τα μπατζάκια σας και τα διόδια ανύπαρκτων δρόμων από τις τρύπιες τσέπες σας στις Μυκόνους και τις Αράχοβες της αμεριμνησίας σας, λυπάμαι που σας το λέω, αλλά ….. κερδίσατε.

Το γλέντι τέλειωσε. The party is over. La festa e finita.

Τον ξενιστή σας, αυτόν που σας φιλοξενούσε αδιαμαρτύρητα, σας έτρεφε πλουσιοπάροχα και σας προφύλασσε ηλιθιωδώς τόσες δεκαετίες, καταφέρατε τελικά να τον σκοτώσετε. Έχω την αίσθηση πως τούτο το έχει πάρει πια απόφαση, ακόμη και εκείνος που μονάχος του, χωρίς την πρέπουσα υποστήριξη, χωρίς την δύναμη ενός Έθνους, χωρίς την συνέργεια έστω του ημιθανούς ξενιστή, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να τον σώσει. Δυστυχώς, η σωτηρία του απαιτούσε ορισμένες θυσίες, ορισμένες υποχωρήσεις, ορισμένη επίδειξη ενστίκτου αυτοσυντήρησης από μέρους σας. Δυστυχώς για εσάς, δεν την επιδείξατε. Δεν είναι μακριά η μέρα που οι περισσότεροι εξ υμών (και εξ ημών δυστυχώς!) θα πληρωθείτε τα επίχειρα της πύρρειας αυτής νίκης σας. Θα τα πληρωθείτε είτε σε χρωματιστά χαρτάκια χωρίς αξία, είτε σε (πραγματικούς) μισθούς Βουλγαρίας. Θα τα πληρωθείτε σε συντάξεις – βοηθήματα. Θα τα πληρωθείτε σε κατάρρευση και υποχώρηση της δωρεάν παιδείας και υγείας. Θα τα πληρωθείτε σε αληθινή φτώχεια, σε πραγματική ανέχεια, σε γνήσια απελπισία. Η χώρα τελικά θα χρειαστεί να αγγίξει πραγματικό πάτο, προτού καταφέρει να αλλάξει και να γίνει μια πραγματική δυτική δημοκρατία. ΑΝ το καταφέρει ποτέ …

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 08/07/2014 08:20:37

  Εγώ αγαπητέ θα αντάλλαζα 5 χρονια πραγματικού πάτου (λέω πραγματικού πάτου γιατί ο μέσος Έλληνας λέει ότι έφτασε στον πάτο ενώ δεν έχει ιδέα τι είναι πάτος) με το καθάρισμα της Ελλάδας από τα παράσιτα. Όχι μονο γιατί αυτό θα έκανε μακροχρόνια καλο στο έθνος αλλα γιατί θα έκανε καλο και στα παράσιτα! Έλληνες πολίτες είναι και αυτοί που η παύση της παρασιτικής τους σχέσης θα τους έκανε πιο χρήσιμους και πιο ευτυχισμένους στην κοινωνία. Το θέμα είναι πως δεν είμαι σίγουρος αν μετά τον πάτο υπάρχει απογείωση ή στασιμότητα. Βλέπω γύρω μας πολλές χώρες εγκλωβισμένες στην στασιμότητα των 200 ευρώ μισθό εδώ και δεκαετίες , φοβάμαι μήπως είναι και εμάς αυτή η μοίρα μας. Βλέπω ότι η Ελλάδα έχει προοπτικές , δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτές τις χώρες , αλλα και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Geros 08/07/2014 17:03:31

   Πίστευα και πάντα θα πιστεύω πως ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με απεριόριστες δυνατότητες. Και σαν λαός έχουμε αρκετά θετικά όταν δρούμε σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα. Πιστεύω άρα πως, ο πάτος για μας δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, πόσο μάλλον να γίνει πάγια κατάσταση!

   • Geros avatar
    Geros @ akenaton 08/07/2014 18:15:09

    Όλα τα Βαλκάνια καρφωμένα στον πάτο είναι όμως. Το ξέρω πως κάθε σύγκριση ο μέσος καλομαθημένος Έλληνας την βλέπει ως προσβολή , αλλα γιατί να έχουμε άλλη μοίρα από αυτούς? Είναι χώρες έφορες , με έξυπνους ανθρώπους , με μεγαλύτερη παράδοση από εμάς στην βιομηχανική παραγωγή, στις οποιες οι παππούδες μας πήγαιναν μετανάστες! Μονο το έσοδο του τουρισμού δεν έχουν σε σχέση με εμάς. Σημαντικό , δεν λέω , αλλα είναι αρκετό? Δεν ξέρω.

    • Κυνας avatar
     Κυνας @ Geros 08/07/2014 19:42:29

     [Είναι χώρες έφορες , με έξυπνους ανθρώπους , με μεγαλύτερη παράδοση από εμάς στην βιομηχανική παραγωγή...] Καλη ωρα οπως η Αλβανια που το μισο ΑΕΠ ερχονταν απο εμποριο ναρκωτικων και πορνεια(sic) Αλλα για να μιλησουμε και σοβαρα οι χωρες των βαλκανιων αυτες τουλαχιστον που εχουν μια οποια βιομηχανια σημερα θα προσεξετε οτι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κατι ακομα (εκτος απο τον τουρισμο) το οποιο εχει η Ελλαδα....
     Το € !!!!!!
     Γιατι πριν την ελευση του € και η Ελλαδα ειχε βιομηχανια , ισως οχι την καλυτερη , ισως οχι την πιο συγχρονη αλλα καλυπτε μεγαλο μερος των βασικων αγαθων της χωρας και προπαντων ΗΤΑΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ !!!!
     Μεχρι και δικα μας αυτοκινητα ειχαμε !!!!
     Γιατι αν το μελλον της Ελλαδας εντος της ΕΕ και του € ηταν να γινει σαν την π.χ. Βουλγαρια μισθολογικα για να "εναρμονιστει" , η μοιρα μιας Βουλγαριας εντος της ΕΕ και του € ποια θα ειναι δεδομενου οτι δεν εχουν καν την δυνατοτητα τουριστικης αναπτυξης οπως την ειχε και εχει η Ελλαδα ;
     Δυο κουπες ρυζι και πεντε γουλιες νερο ημερομισθιο μηπως ;;

     Τι θα κανουν οταν ερθει η ΕΕ και τους ζητησει να βγαλουν τα εργοστασια τους εξω απο την χωρα με τον ιδιο τροπο που εκαναν στην Ελλαδα ή να τα κομματιασουν και να τα πουλησουν σε "επενδυτες" και να αρχισουν τις εισαγωγες "στο ονομα της ελευθερης αγορας" ;; Τοτε μαλλον δεν νομιζω να συμφωνησουν μιας και τον κομμουνισμο τον εζησαν ηδη μια φορα και δεν τους βλεπω πολυ προθυμους να ξαναγυρισουν πισω σε αυτον. Αυτοι ζησαν τον κομμουνισμο τους τοτε εκτος της ΕΕ, εμεις τον ζουμε σημαρα εντος της ΕΕ.

     • Geros avatar
      Geros @ Κυνας 08/07/2014 21:09:45

      Ποια εργοστάσια να τους πει να βγάλουν έξω βρε φίλε? Δεν έχουν εργοστάσια , αυτό λέμε τώρα. Καθηλωμένοι στον πάτο εδώ και χρονια , ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ (για αυτούς που λένε πως βγαίνουμε από το ευρώ και τρώμε ψωμάκι) , με καμια πιθανότητα να βγούν από την κατάσταση αυτή στο άμεσο μέλλον. Αν δε τους πεις ότι θεωρούμε την E.E. δυνάστη μένουν με το στόμα ανοιχτό. Θεωρούν ότι πήραμε όλα τα λεφτά που δικαιούταν η περιοχή ολόκληρη επί εκατό και κλαιγόμαστε κιόλας.

     • Κυνας avatar
      Κυνας @ Geros 08/07/2014 23:07:40

      Δεν εχει εργοστασια ε ;; Να υποθεσω οτι δεν εχεις παει και πολλες φορες....και οταν λεω να εχεις παει εννοω να εχεις παει , οχι να ταξιδεψεις μεσω google earth και της φαντασιας σου η ενα Σ/Κ για ψωνια. Μονο και σαν ενα παραδειγμα αναφερω τις σομπες Prity (Τουρκικη μαρκα) εχουν εργοστασιο στη Βουλγαρια και εξαγουν ακομα και στην Ελλαδα που οι πολιτες τα τελευταια 4 χρονια δεν εχουν χρηματα ουτε για πετρελαιο εξαιτιας των εξυπνων φιλο€υρωπαϊκων πολιτικων που ακολουθησαν οι φωστηρες κυβερνωντες μας Τι νομιζεις θα γινει το εργοστασιο μολις αποφασισουν να κανουν το ιδιο λαθος με εμας και μπουν στο € και πως θα αναληρωσουν αυτες τις θεσεις εργασιας;;

     • Geros avatar
      Geros @ Κυνας 09/07/2014 13:45:50

      9 χρονια έζησα στα Βαλκάνια , σου κάνει? Σερβία , Σκοπια , Ρουμανία, Βουλγαρία , . Καλό το google earth που έχω για την περιοχή φίλε? Καλή η φαντασία μου? Επίσης λόγω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων συνεχίζω να πηγαίνω στις χώρες αυτές περίπου μια φορα το δίμηνο. Πάρε λοιπόν την σόμπα Prity σου και σε άλλη παραλια. Στο θέμα Βαλκάνια δεν σε παίρνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ξέρω τις γλώσσες τους , την ιστορία τους , την οικονομία τους και τις προοπτικές τους. Εσύ ξέρεις την σόμπα Prity!!!

     • Κυνας avatar
      Κυνας @ Geros 09/07/2014 18:19:58

      "Δεν με παιρνει με τιποτα" αλλα για την ταμπακιερα Prity ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.....ως συνηθως η μπαλα στην εξεδρα. Μονο "ξες ποιος ειμ'εγω ρε" και μια επισκεπτηρια απο αυτες που τυπωνουν οι "επενδυτες" που θα φερουν την αναπτυξη , καλη ωρα οπως τους "ομογενεις κροισους" που συναντησε ο πρωθυπουργος στη Αμερικη και επρεπε να κανουν fund raising για να καλυψουν το κοστος της εκδλωσης .....οι "κροισοι". Που να σου'βαζα και δυσκολα.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Geros 10/07/2014 09:35:43

      Φίλε Γέρο,οι αλλαγές πρέπει να γίνονται σιγά σιγά για να φαίνονται φυσιολογικές. Πρώτα το μουστάκι και αργότερα η σκεπή...

 2. ΧΥ avatar
  ΧΥ 08/07/2014 08:40:43

  Ενα μεγαλο μπραβο και παλι Ακενατων. Δυστυχως εχεις κ εχουμε δικιο.

 3. Naruto avatar
  Naruto 08/07/2014 09:20:25

  Αν αφαιρέσεις όλους αυτούς τους επαγγελματίες που αναφέρεις φίλε akenaton φοβάμαι οτι θα μείνουν μόνο οι λαθρομετανάστες . Βλέπω όμως οτι απο τον κατάλογό σου λείπουν οι τρείς πυλώνες της λαμογιάς και εξηγούμαι. Οι συνδικαλιστές που σχεδιάζουν την λαμογιά οι πολιτικοί που την εκτελούν και οι δημοσιογράφοι που την κουκουλώνουν . Ολα αυτά τα προνόμια που πολύ σωστά καυτηριάζεις φέρουν υπογραφές πολιτικών προσώπων ,το σύστημα της μεταπολίτευσης δεν ήταν ούτε δεξιό ούτε αριστερό ήταν και είναι ευνοιοκρατικό , όποιος διαχειριζόταν την εξουσία φρόντιζε τους δικούς του . Για την σωτηρία της πατρίδας δεν χρειάζεται να πιάσουμε πάτο γιατί εκει καραδοκούν εθνικές περιπέτειες,το μονο που θέλουμε είναι ενας αναμορφωτής ενας ηγέτης με αρ....

  • akenaton avatar
   akenaton @ Naruto 08/07/2014 17:29:40

   Μονάχα τους δημοσιογράφους δεν κατονόμασα! Με συγχωρείτε για την παράλειψη αγαπητέ ...

 4. Jimakos avatar
  Jimakos 08/07/2014 09:26:15

  Εμένα μου είπανε οτι η Τροικα φταίει και οι Γερμανοτσολιάδες, Κινεζοτσολιάδες συνεργάτες τους. Μια χαρά είμασταν πρώτα, όλα δούλευαν ρολόι, εκμεταλευόμασταν λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο, εξαγωγές κάργα, δημόσιο από τα μικρότερα στην ευρώπη, υγεία παιδεία στο φούλ, ώσπου μας έβαλαν στο μάτι και θέλουν να μας τα πάρουν. Γι αυτο λέει πρέπει να αντισταθούμε και να τους σκίσουμε τα μνημόνια στα μούτρα. Hasta la Victoria siempre!

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/07/2014 09:55:21

  Μόνο που όλα αυτά δεν είναι η πραγματικότητα.Αυτή τη στιγμή διανύουμε το πρώτο τρίμηνο όπου ο ξενιστής θα αυξήσει το εισόδημά του μετά από 5 χρόνια. Το α΄τριμηνο του 2014 έκλεισε με μείωση ΑΕΠ 0,9%,το δεύτερο με μείωση 0,3% και το τρίτο κατά τις προβλέψεις - που μη ξεχνάμε επί Σαμαρά βγαίνουν - αναμένεται αύξηση 1%. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος των δικαστικών αποφάσεων και της εν γένει κίνησης για "αποκατάσταση αδικιών".Ολα τα στοιχεία αλλά και όλα τα μηνύματα από τις Βρυξέλλεις αυτό λένε.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ψυχραιμια 08/07/2014 16:59:06

   Συμφωνούμε σε αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η αύξηση οφείλεται κυρίως στον τουρισμό και τη ναυτιλία. Είναι αδύνατο να απορροφηθεί το υψηλό ποσοστό ανεργίας ή της υποαπασχόλησης μόνο από έναν κλάδο ο οποίος δεν έχει απεριόριστο capacity. Σε αυτό που επισημαίνει ο akenaton έχει ένα δίκιο. Πολλοί επαγγελματίες στήριξαν το εισόδημά τους μέσω της κρατικής νομοθεσίας. Οι υποχρεωτικές αμοιβές, τα νομοθετικά θεσπισμένα περιθώρια κέρδους, η αποκλειστικότητα στην εξάσκηση επαγγέλματος και άλλες τέτοιες διατάξεις, αποτέλεσαν το πλαίσιο της προσοδοθηρίας πολλών επαγγελματικών κλάδων. Αυτό πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και η ελληνική οικονομία, όντας μικρή και ανοιχτή, αν δεν αναπτύξει εξωστρεφή νοοτροπία παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, δεν θα μπορέσει να απορροφήσει το υψηλό ποσοστό ανεργίας. Και αυτά τα λέω χωρίς ηθική αξιολόγηση του κάθε επαγγελματικού κλάδου.

 6. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 08/07/2014 12:15:18

  '' Οι μπετατζήδες, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ που τόσα χρόνια επαίρονταν πως ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αυτοί που δημιούργησαν εν μία νυκτί τον Ανδρέα, τον «κινέζο», τον ΓΑΠ και τώρα ετοιμάζονται να μας «φορέσουν» καπέλο και τον μικρό Αλέξη!'' Ελάτε τώρα!!! Οι ...μπετατζήδες δεν υποστήριξαν-ανέδειξαν-δημιούργησαν μόνον αυτούς που επιλεκτικά αναφέρετε, αλλά κι αυτούς που επίμονα....ξεχνάτε. Αφήστε που ενώ εσείς κλαίτε γοερά πάνω απ΄την κάσα του ...μακαρίτη, αυτοί μια χαρά συνεχίζουν να γλεντοκοπάνε.... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ …ΜΙΛΑΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ – ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ –ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ – ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΩΤΟΥΝ –ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ –ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ...... Είσαστε …αθώος, πενθείτε κι όλας, γι αυτό και δεν το πήρατε είδηση, αλλά οι χοροί καλά κρατούν….. Τους γύπες, τις κατσαρίδες και τους σαλίγκαρους, μην τους φοβάστε. Θα μοσχοεπιβιώσουν οπωσδήποτε, όσο θα υπάρχει έστω και λίγη σάρκα, αίμα, ζωή ακόμη, να ξεπουλήσουνε στους προσφερόμενους πελάτες….. ΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ. Κι επειδή η ανατροπή της λογικής και η παρεμπόδιση τελικά του …αναμενόμενου ολέθρου είναι που δίνουν στη ζωή ενδιαφέρον, μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να διαψευσθούν οι …Κασσάνδρες και να θριαμβεύσει ο επαναστατικός σουρεαλισμός του ποιητή : http://www.youtube.com/watch?v=JkswPMu_4XM Οδυσσέας Ελύτης * Τρελοβάπορο

 7. Vesper avatar
  Vesper 08/07/2014 17:17:14

  Εσείς οι πιο πάνω, καλά κάνετε και σχολιάζετε. Όμως έχω την εντύπωση πως ο Ακενατων, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει, μάλλον κάτι παραπάνω διαισθάνεται-προβλέπει και μάλλον έναν επικήδειο έγραψε, παρά ένα άρθρο γνώμης...

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/07/2014 19:08:35

  Αγαπητέ Ακενατόν σχεδόν όλα σωστά τα περιγράφεις φίλε μου...Όμως.. Δυστυχώς τα παράσιτα θα επιβιώσουν....Τα έξυπνα παράσιτα αλλάζουν ξενιστή και επιβιώνουν. Οπως και η Ελλάδα που φτιάξαμε δεν πεθαίνουν ποτέ.

 9. παπαδοπουλος ηλίας avatar
  παπαδοπουλος ηλίας 08/07/2014 19:42:23

  Έγραψες όλο αυτό το κατεβατό για να μας πείς ,οτι μόνο ΕΣΥ και ίσως ο Geros, είσαστε οι μόνοι.... σωστοί, τίμιοι, ανιδιοτελείς και πάνω από όλα πατριώτες?

  • akenaton avatar
   akenaton @ παπαδοπουλος ηλίας 08/07/2014 20:17:13

   Διαβάσατε όλο αυτό το "κατεβατό" και βρήκατε να σχολιάσετε ΑΥΤΟ; Εύγε σας!

 10. GregA avatar
  GregA 08/07/2014 20:01:08

  Δηλαδή το διακύβευμα είναι η δημιουργία μιας Δυτικής δημοκρατία ή η διατήρηση του έθνους και των όποιων συνεκτικών στοιχείων το διατήρησαν τα τελευταία 4000 χρόνια ενωμένο και εν μέσω τρομακτικών αντιξοοτήτων;; Ε, λοιπόν για τον Έλληνα επιλογή είναι το δεύτερο γιατί υπήρχαμε σαν έθνος όταν αυτοί ζούσαν στα δέντρα και έτρωγαν ωμούς καρπούς και θα υπάρχουμε όταν αυτοί δεν θα υπάρχουν ούτε σαν δείγμα DNA. Ναι θα υπάρχουμε, μόνον εμείς και οι Εβραίοι γιατί αυτά τα δύο έθνη είναι εντεταλμένα για τη συνέχιση της ιστορίας μετά τη στιγμιαία κυριαρχία των Ούννων και των Βησιγότθων. Αυτοί ιστορικά έρχονται και παρέρχονται, εμείς όμως είμαστε και θα είμαστε πάντοτε εδώ, με τα μειονεκτήματά μας, τις ατέλειές μας και πάντοτε κυρίαρχοι και επιφορτισμένοι, μαζί με τους Εβραίους να δημιουργούμε πολιτισμούς και όχι να τους βανδαλίζουμε.

  • akenaton avatar
   akenaton @ GregA 08/07/2014 20:18:14

   Τι'ναι τούτο πάλι;

   • GregA avatar
    GregA @ akenaton 08/07/2014 20:37:40

    Είναι απλά η συνείδησή σου.

   • Geros avatar
    Geros @ akenaton 08/07/2014 20:57:49

    Ο Λιακόπουλος μάλλον ...

    • Η άλυτη εξίσωση avatar
     Η άλυτη εξίσωση @ Geros 08/07/2014 22:42:32

     Πως προδίδεται ο ...διαβαστερός ο Geros! Πότε Πλεύρη, πότε Λιακόπουλο.

    • GregA avatar
     GregA @ Geros 09/07/2014 09:56:32

     Εάν αγαπητέ Geros θεωρείς ότι μοναδικός εκφραστής των Ελληνοκεντρικών αρχών είναι ο Λιακόπουλος, υποκλίνομαι στην ευρύτητα του λογισμού σου.

     • Geros avatar
      Geros @ GregA 09/07/2014 15:10:10

      Μη μας το κρατάς κρυφό! Ποιος άλλος είναι ο εκφραστής? Ποιανού τα βιβλία να αγοράσουμε αρχηγέ μου?

     • GregA avatar
      GregA @ Geros 10/07/2014 10:40:17

      Τα δικά μου. Εάν δεν μπορείς μόνος σου να διαμορφώσεις άποψη διηθίζοντας αυτά που σε ταϊζουν.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ GregA 09/07/2014 03:51:17

   Έλληνας και Εβραίος λοιπόν, εις συσκευασίαν μίαν. Ο αχτύπητος συνδυασμός. Το ιδανικό. Συνάδελφοι Χριστιανοί, πλειοψηφικό θρησκευτικό δόγμα αυτής της χερσονήσου, την πατήσαμε. Ο GregA γνωμάτευσε. Μειονεκτούμε - μας έβγαλε δευτέρας διαλογής...

   • GregA avatar
    GregA @ Uncle Stgm 09/07/2014 10:09:30

    Κάτι από Μιχαλολιάκο του 80 μου φέρνει η θέση σου, αφού θεωρείς τους εβραίους β' διαλογής! Αλλά μη ξεχνάς αγαπητέ μου ότι ο Χριστιανισμός γεννήθηκε από τους Εβραίους και διαδόθηκε μέσω των Ελλήνων. Ο Χριστιανισμός είναι το δεύτερο κεφάλαιο του Ιουδαϊσμού. Η συμπόρευση των δυο εθνών είναι νομοτελειακή στην πορεία της Μεσογείου που είναι το λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού. Τα έθνη δεν χαρακτηρίζονται από τις ιδεολογίες και τις θρησκείες τους, αλλά από την δύναμη που έχουν να τις επιβάλλουν. Τόσο εμείς, όσο και οι Εβραίοι επιβάλλαμε παγκοσμίως, τις αρχές αυτού που σήμερα ονομάζεται πολιτισμός, άσχετα εάν στη πορεία, ανέλαβαν να τη διαχειριστούν, μεταβατικά έστω, ανιστόρητα και "μικρά" έθνη. Εμείς και οι Εβραίοι θα δημιουργήσουμε και το νέο πολιτισμό, τώρα που ο παλιός πνέει τα λοίσθια. Είναι δεδομένο και αυτό φοβούνται οι οχτροί που με κάθε μέσον (φανατικό Ισλάμ, οικονομική εξαθλίωση) προσπαθούν να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο.

    • ΝΙΚΟΣ avatar
     ΝΙΚΟΣ @ GregA 10/07/2014 10:54:47

     Αγαπητέ Greg A τα σέβη μου!. Δεν αμφιβάλλω οτι ο λαός των Εβραίων σίγουρα διάκειται οχι απλά φιλικά, αλλά αδελφικά απέναντί μας. Απ' όλους τους γείτονές μας είναι ίσως ο μόνος που ποτέ δεν επιβουλεύτηκε κομμάτι της Ελλάδος. Δεν ξέρω όμως και δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ηγεσία του. Βλέπεις στο Εθνος του Ισραήλ, απο την εποχή του Χριστού υπήρχε μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους κυβερνώντες και τον λαό τους, πράγμα που ανάγκασε τον ήρεμο και γαλήνιο Ιησού να τους πει το περίφημο : "Oυαί ημίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί"...Θα έλεγα οτι αυτή η διάσταση μεταξύ εξουσίας και λαού είναι που βασανίζει παρομοίως και τα δύο Εθνη. Δες πού μας οδήγησαν οι δικοί μας γραμματείς και Φαρισαίοι...(Νταβατζήδες και πολιτικοί )

 11. MCA avatar
  MCA 08/07/2014 20:33:35

  Η Ελλάδα είναι μια χώρα με ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου τρισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και με τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, με σεβασμό πάντα στο φυσικό περιβάλλον. Με όλα τα ελαττώματα μας αυτός ο λαός μπορεί να τα καταφέρει. Είναι στο χέρι μας.

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/07/2014 20:40:47

  Akenaton, υποκλίνομαι. Όμως , άν και απαισιοδοξος ως προς τη σκέψη παραμένω αισιόδοξος στη θέληση και απαντώ με έναν στίχο του Friedrich Hölderlin: „Wo aber Gefahr ist, wächst das Rettende auch!“ (Όπου κίνδυνος, εκεί και η σωτηρία φύεται) Όμως η πλειοψηφία των πολιτών, όσοι δεν είμαστε στο κάδρο της αυτοεξυπηρέτησης, όσοι δεν είμαστε και δεν ήμασταν "παράσιτα", χρειάζεται να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Καθαρές αποφάσεις, χωρίς "ναι μεν αλλά". Ποτέ ξανά σούξου μούξου, ότι δήθεν "όλοι στην ίδια βάρκα είμαστε". Δεν είμαστε. Προφανές.

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/07/2014 20:43:02

  Να πω λαι τον μύχιο φόβο μου: Φοβάμαι ότι τα παράσιτα έχουν μεταλλαχθεί σε πτωματοφάγα. Οπότε έχουν μερικά χρόνια ζωής ακόμη.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 08/07/2014 20:59:44

   Κι αυτό "παίζει" αγαπητέ θείο. Το σίγουρο είναι πως μέχρι σήμερα απέδειξαν πως μεταλάσσονται γρηγορότερα από την δυνατότητα του ξενιστή να αμυνθεί. Εκεί πήγαινε κι εκείνο το ακροτελεύτιο "ΑΝ το καταφέρει ποτέ" .... Να είσαι καλά, τα σχόλιά σου πάντα παρηγορητικά για όλους όσους αισθάνονται λιγάκι "μόνοι" στην πολιτική έρημο της χρεοκοπημένης Ελλάδας. Όμως πρέπει να είμαστε θαρραλέοι! Και να μην ξεχνάμε ποτέ πως: η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει.

  • Θόδωρος 17.06.201? avatar
   Θόδωρος 17.06.201? @ Uncle Stgm 08/07/2014 21:20:40

   Το τρομερότερο, Θείο, είναι να 'χει τις αισθήσεις του ο ξενιστής αλλά να΄ναι παράλυτος και ανήμπορος στο κρεβάτι του πόνου! Να καταλαβαίνει ότι του κατατρών τα σωθικά και να μην μπορεί να κάνει τίποτε.. Τραβάει με τα δόντια την περόνη τότε ή όχι?! Ναι ή ου?

 14. ΚωσταςΧ. avatar
  ΚωσταςΧ. 08/07/2014 20:54:27

  Νεα υπερπαραγωγη! Ο ποντιος πιλατος νιπτει τας χειρας του ! Ολοι Εμεις Αθωοι !!!!! οι Αλλοι φταινε για το εγκλημα!! (που δεν παραγραφεται ) αν θυμαστε! καποιον δημοσιογραφο που επιασαν με καμποσα μυρια στα χερια στην Ελβετια ? καποιους πλουσιοπαροχα αμοιβωμενους της ΕΡΤ? κατι τυπους ανακατεμενους με τα μοναστηρια? κατι μυστηριους εκδοτες με δανεια ? Που ηταν ο ΤΥΠΟΣ 30 χρονια ? η τεταρτη εξουσια, μηπως συνετρωγε και για αυτο δεν μιλουσε? τι εγιναν τοοσα περιοδικα και εφημεριδες ,που στηθηκαν με δανεικα και αγυριστα? και τωρα βγαζετε το πορισμα της νεκροψιας ! Η Ν.Δ. ειχε παρα πολλες ευκαιριες να καθαρισει την κοπρο ! τις κλωτσησε ολες πανηγυρικα και πηγε για σουβλακια στου μπαιρακταρη πριν παει ΖΑΠΠΕΙΟ! Ζωη σε μας !!!!!!

 15. Gpani avatar
  Gpani 08/07/2014 22:08:30

  Νομίζω πως θα γίνω ο κακός της παρέας – και εξηγούμαι: το ανωτέρω κείμενο μου θυμίζει επικίνδυνα καταστροφικές ισοπεδωτικές γενικεύσεις τύπου Τζήμερου, με παράλληλη ευλογία στον «σωτήριο» άκρατο φιλελευθερισμό που θα μας σώσει από το κράτος-νταβατζή. Έμαθα ας πούμε από το συγκεκριμένο κείμενο πως ως Μηχανικός συμμετείχα ενεργά στο ξεζούμισμα της χώρας, μαζί με κάθε είδους άλλο λαμόγιο που κατονομάζεται σε αυτό. Και οι «άλλοι», αυτοί που μένουν και δεν ανήκουν στις κατηγορίες πληθυσμού που αναφέρονται, ταλαιπωρούνται για χάρη μου, καθώς δεν έκανα σπιθαμή πίσω στις απαραίτητες θυσίες και μεταρρυθμίσεις που μου ζητήθηκαν (να το πείτε στη σύνταξή μου αυτό).
  α) Πρόβλημα πρώτο που έχω: η γενίκευση σε όλο της το μεγαλείο, καθώς γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι/δικαστικοί εξισώνονται των ευθυνών με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τους Μπόμπολες. Πανεπιστημιακοί εξισώνονται με τους χρηματιζόμενους των ΔΟΥ. Άλλη μία εναλλακτική του «όλοι φταίμε», «όλοι μαζί τα φάγαμε» κοκ. Μόνο που άνθρωποι που σπουδάζουν 13+ χρόνια συναπτά (γιατροί) έχουν δικαίωμα να απαιτούν καλή πληρωμή από τον εργοδότη τους, όποιος και αν είναι αυτός, στην περίπτωση το κράτος. Άνθρωποι που αποφασίζουν με μια λέξη τους για το μέλλον φυσικών και νομικών προσώπων, όπως οι δικαστικοί, πρέπει να πληρώνονται για να παραμένουν αδέκαστοι. Ναι, οι ίδιοι αποφάσισαν μέσω του μισθοδικείου τους, αλλά το Σύνταγμα τους το δίνει το δικαίωμα ώστε να μην είναι σε θέση ούτε καν η κυβέρνηση να τους εκβιάσει στις αποφάσεις τους. Η λογική του όλοι πληρωνόμαστε λιγότερο, το ίδιο και αυτοί, είναι ισοπεδωτική και βαθιά αντικοινωνική, καθαρά Ελληνική ήτοι «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Το προαναφερθέν Σύνταγμα λέει να είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι μόνιμοι όχι για να προστατέψει τα ρουσφέτια, αλλά τις εκδικητικές απολύσεις με την αλλαγή κυβέρνησης. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΩΣ ΟΙ «ΠΟΝΗΡΟΙ» ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΕΣ, καθώς υπάρχουν πολλοί «αλήτες» γιατροί, μηχανικοί, υπάλληλοι, συνδικαλιστές, Φωτόπουλοι. Αλλά το κείμενο δεν ζητά να κλείσουν οι τρύπες, με έλεγχο και αυστηρότητα, αλλά να θεωρεί την ίδια την υπόσταση των ανωτέρω κακώς κείμενα, το οποίο είναι λαϊκίστικο, και αμφιβάλω αν είναι αθώο.
  β) Πρόβλημα δεύτερο: αφού περιγράφονται όλοι αυτοί που το «ρούφηξαν» το κράτος, καμία κουβέντα για όλους τους υπόλοιπους. Ουδεμία ευθύνη φέρουν δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι στην χώρα? Αν ακολουθούσα τη λογική του κειμένου, θα γενίκευα με τη σειρά μου και θα «τσουβάλιαζα» και εγώ άλλα τόσα κακώς κείμενα, παράσιτα πραγματικά. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους δημοσιογράφους, που δεν αναφέρονται ρητώς, ούτε στους πολιτικούς, των οποίων οι μίζες και οι καθοδηγούμενες αποφάσεις έχουν επιφέρει τη μέγιστη οικονομική και πολιτισμική καταστροφή σε σχέση με όλες τις άλλες ομάδες μαζί.
  Εγώ θα αναφερόμουν σε όλες τις «ιδιωτικές» εταιρείες με μαύρες πληρωμές, με έργα φουσκωμένα, και συχνά με πελάτη το δημόσιο ή –συχνότερα- την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα αναφερόμουν στους «επιχειρηματίες» Έλληνες που στην πλειοψηφία άνοιξαν είτε μπουτικ με ρούχα είτε καφετέρια είτε σουβλατζίδικα, ο ένας δίπλα στον άλλον, ενώ δεν καταδέχονταν να κάνουν δουλειές Αλβανού. Που έκοβαν μία απόδειξη το δίμηνο, που δεν πλήρωναν φόρους, που τα λεφτά έβγαιναν με μαύρες σακούλες, που αγόραζαν κάτι 5 και το πουλούσαν 105 – και όποιος άνοιγε δίπλα, το ίδιο το πούλαγε 106, αντί 95, διότι η έννοια του ανταγωνισμού είναι προφανώς ξένη. Θα αναφερόμουν στις τράπεζες που έπαιζαν με καταθέσεις, μετοχές φούσκες, hedge funds και κάρτες, αλλά στην πρώτη φουρτούνα ζητούν λεφτά από το κράτος. Θα αναφερόμουν σε όλη αυτή την τεράστια φουρνιά «οικονομολόγων», «στελεχών», από τα Deree, τα ΙΕΚ και τα ΤΕΙ-κολέγια εσωτερικού και εξωτερικού, που χρυσοπληρώνονταν να παίζουν με αέρα και να κάνουν meetings. Θα μιλούσα για τα ανώτερα «στελέχη», που είχαν το καθένα από ένα cayenne, που κουνούσαν τα ρόλεξ στην Μύκονο, και ενώ δούλευαν «τίμια», πηδούσαν από την μια εταιρεία στην άλλη κάθε εξάμηνο, με μεγαλύτερο μπόνους. Θα αναφερόμουν ακόμη και στους «μεροκαματιάριδες» ηλεκτρολόγους, μπογιατζήδες, υδραυλικούς κλπ, που ενώ στην καλύτερη είχαν βγάλει Τεχνικό Λύκειο, εγώ με 5 χρόνια σπουδές στο Πολυτεχνείο και 4 δια διδακτορικό θα πρέπει να πληρώνομαι το ίδιο – και να κόβω και δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ αν σου κόψει υδραυλικός απόδειξη κάνεις πάρτυ.
  Είμαι σίγουρος πως όποιος ανήκει στις κατηγορίες που προανέφερα πικραίνεται με όσα λέω – ε, το ίδιο ένοιωσα και γω με την ισοπεδωτική γενίκευση του αρχικού κειμένου, και δηλώνω ρητώς πως δεν θεωρώ πως ισχύουν για όλους, ούτε τα θεωρώ πρωταίτια του το ότι πάμε κατά διαόλου.
  Για αυτό και δεν μπορώ αυτά τα «εκρηκτικά» κείμενα που λένε τη μισή αλήθεια, και αυτή γενικευμένη, υπονοώντας πως αν φύγει το κράτος από τη μέση τα προβλήματα αυτά δεν θα υπήρχαν. Το κράτος πρέπει να υπάρχει, προστάτης και ελεγκτής της ασυδοσίας από όπου κι αν προέρχεται, ειδικά αυτής την οποία το αναφερόμενο κείμενο κάνει «γαργάρα»… Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο…

  • akenaton avatar
   akenaton @ Gpani 09/07/2014 00:12:04

   Μια μονάχα παρατήρηση: διαβάστε το κείμενο καλύτερα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει "υγιές" ταμείο με ξένα κόλλυβα (εισφορές τρίτων δηλαδή). Κανείς (ούτε οι δικαστές!) δικαιούται να αυτοκαθορίζει τον μισθό του. Κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να είναι μόνιμος Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ. Κατά τα άλλα, εκτός των δημοσιογράφων που όντως δεν κατονομάζονται, νομίζω πως καμιά παθογένεια του λάθος μοντέλου ανάπτυξης που ακολούθησε για δεκαετίες η χώρα δεν παραλείπεται. Όσο για τα χρόνια των σπουδών (σας), αφήστε καλύτερα, θα με κάνετε να κλάψω γοερά και δεν το θέλω ...

   • akenaton avatar
    akenaton @ akenaton 09/07/2014 00:23:23

    Απολογούμαι, διπλά! ΚΑΙ οι δημοσιογράφοι και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ κατονομάζονται ξεκάθαρα στο κείμενο.

  • sender avatar
   sender @ Gpani 09/07/2014 00:22:01

   Gpani,έτσι,όπως τα λέτε έχουν τα πράγματα.

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Gpani 09/07/2014 08:12:19

   ''Το κράτος πρέπει να υπάρχει, προστάτης και ελεγκτής της ασυδοσίας από όπου κι αν προέρχεται, ειδικά αυτής την οποία το αναφερόμενο κείμενο κάνει «γαργάρα»… ++++++++++++++++++++++++++++++

 16. roadrunner avatar
  roadrunner 09/07/2014 00:31:10

  All time classics akenaton... πάντα, μα πάντα ξεχνάτε να επιρρίψετε τις τεράστιες ευθύνες που αναλογούν στην ευγενή τάξη των πολιτικών που διακυβέρνησαν, που ενθάρρυναν, που επωφελήθηκαν τα μέγιστα από τις νοοτροπίες των επαγγελματικών τάξεων, που περιγράψατε στο κείμενο.

  • akenaton avatar
   akenaton @ roadrunner 09/07/2014 00:33:46

   Δεν τους ξέχασα αγαπητή μου: "Είναι αρχικά ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, μέσα από το οποίο και βάσει κομματικών «επετηρίδων» ξεπήδησαν ολοένα και ευτελέστερα πολιτικά υποκείμενα, πρόσωπα, «παρέες» και «συνιστώσες» μέχρι που φτάσαμε στο σημερινό χάλι των ένθεν κακείθεν πολιτικών «αστέρων» που είτε προσπαθούν να μας κυβερνήσουν είτε επιθυμούν σφόδρα να το πράξουν στο άμεσο μέλλον".

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ akenaton 09/07/2014 00:47:01

    Εφόσον, αντί να εστιάσετε στα πεπραγμένα (κλοπές, υπεξαιρέσεις, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, παραβάσεις καθήκοντος, ωμή ψηφοθηρία και άλλα χειρότερα), αρκείστε στο να καυτηριάσετε τον μη-αξιοκρατικό τρόπο ανάδειξης στην κεντρική πολιτική σκηνή των κομματικών στελεχών, τότε απλά τους χαϊδολογείτε.

    • akenaton avatar
     akenaton @ roadrunner 09/07/2014 00:49:02

     Όταν βγαίνουν στην κορυφή "δευτεράντζες" (π.χ. Άκης) όλα αυτά που λέτε είναι πιθανά για να μην γράψω αναμενόμενα.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ akenaton 09/07/2014 00:55:21

      Άλλο δευτεράντζες και άλλο λαμόγια, αγαπητέ μου akenaton. Εάν εξαιρέσουμε, αυτήν την παρατήρηση (πολύ βασική ωστόσο) θα μπορούσα να πώ ότι είναι ρεαλιστικό το σημερινό άρθρο σας. Με ένα χρώμα απαισιοδοξίας, ωστόσο. Πιστεύετε ότι βοηθά να είμαστε απαισιόδοξοι μετά τα όσα υποστήκαμε ως πολίτες αυτής της χώρας ;

 17. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 09/07/2014 01:22:08

  Η περίπτωση των δικαστών (αλλά και πάρα πολλών κλάδων εκτός δημοσίου π.χ. φαρμακοποιοί, που αρνουνται οποιαδήποτε μείωση ποσοστών κέρδους) είνναι κραυγαλέα: Δεν δέχονται καμμία δική τους συνεισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η αυμπεριφορά αυτη είναι απλώς αντικοινωνική. Εκ του ασφαλούς αντικοινωνική. Ξέρουν οτι φορτώνουν το δικό τους κόστος της "ασυμβίβαστης" στάσης στον ιδιωτικό υπάλληλο ή στον συνήθη δημόσιο υπάλληλο. Και προπαντός στον άνεργο. Η διαχωριστική γραμμή δεν είναι δημόσιο εναντίον μη μη δημοσίου. Αλλά εξασφαλισμένοι προνομιούχοι εναντίον των λοιπών συνήθων πολιτών. Είχαμε και έχουμε κράτος που εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες εις βάρος των άλλων. Κράτος μη ισοπολιτείας. Τετοια κράτη αργά ή γρήγορα γίνονται failed states. Ο "σεισμός του 2008" γκρέμισε το ετοιμόρροπο πολυτελές.

 18. πολίτης avatar
  πολίτης 09/07/2014 01:47:30

  Πόσα είναι πια αυτά τα παράσιτα, δε θα σχολιάσω, καθένας με τις απόψεις του. Θα σταθώ όμως στον απογοητευμένο σωτήρα του έθνους και τη στήριξη που δεν είχε. Τη στήριξη των ψήφων υποθέτω εννοείτε, γιατί με τέτοιον ορυμαγδό μέτρων και ζωών θα έλεγα ότι η παθητικότητα με την οποία τα δέχτηκαν είναι μοναδική. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στον πλανήτη σε καιρό ειρήνης. Παγκόσμιοι μα3άκες δηλ. Χιλιάδες λουκέτα, μισθοί σε συνεχή κατηφόρα, ανεργία στα ύψη, οθωμανικά χαράτσια, νοικάρηδες στο σπίτι μας, έκτακτες-μόνιμες εισφορές, κομμένες συντάξεις, αντεργατικής νομοθεσίας το ανάγνωσμα, ξεπουλήματα, αυτοκτονίες, τι άλλες θυσίες απαιτούνται δηλαδή; Το πιστεύατε εσείς ότι θα δεχόμασταν τόση ντροπή και ταπείνωση; Τον κάθε ξεφτιλισμένο βόρειο να μας κουνάει το δάχτυλο; Και να μην έχει τέλος το μαρτύριο και να περιμένουμε σαν πρεζάκηδες κάθε φορά τη δόση και το γιούρογκρουπ με όλες τις σκ2τόφατσες να αποφαίνονται για τη ζωή μας; Δεν σώζεται κανένας με πλήρη υποταγή. Αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του πρωθυπουργού. Γιατί τα κίνητρα αυτών που σε δανείζουν δεν είναι η ανάκαμψή σου, εκεί είναι και η μεγάλη διαφορά. Η Ευρώπη έχει πάψει από καιρό να υπηρετεί τα οράματα παλαιών πολιτικών και αξιών. Είναι η Ευρώπη των τυράννων και των ανισοτήτων. Ακενατόν, έχει κανείς τρόπο να με απαλλάξει από τους Γερμανούς; Αν μου πει ναι, να υποστώ και να συναινέσω σε θυσίες ακόμα περισσότερες. Ούτε οι δυσκολίες, ούτε η φτώχεια με τρομάζει. Δεν δέχομαι το δόγμα τους, ούτε τον τρόπο ζωής τους, ούτε θέλω να γίνω το γκαρσόνι τους, γιατί γι' αυτό με προορίζουν. Η μόνη λύση είναι μια πολύ ισχυρή διαπραγμάτευση κι αν αυτή αποτύχει, μια ηρωική έξοδος. Τέσσερις χιλιάδες χρόνια υπάρχουμε, λέτε να μας εξαφανίσει ένα ψωροευρώ;

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ πολίτης 09/07/2014 03:45:24

   Από τους σελφ σερβις δικαστές (που αρνούνται να δικάσουν) και τους στάνταρ 19 % κέρδος φαρμακοποιούς ποιός θα μας απαλλάξει;

   • GregA avatar
    GregA @ Uncle Stgm 09/07/2014 10:36:09

    Η όποια απαλλαγή θα έρθει από τον επανακαθορισμό των αξιών και των προτεραιοτήτων σου. Εχθροί σου δεν είναι οι Έλληνες φαρμακοποιοί, αλλά εκείνος που σε έπεισε ότι είναι εχθροί. Όσο για του δικαστικούς, το σύστημα φροντίζει ούτως ώστε, όλοι οι φορείς της εξουσίας (συμπεριλαμβανομένης και της τέταρτης) να είναι ικανοποιημένοι προκειμένου να επιβάλλονται τα απαραίτητα για τη διαιώνισή του.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ GregA 09/07/2014 15:27:07

     Kαι γιατί κάποιοι κλάδοι πρέπει να έχουν εγγυημένο ποσοστό κέρδους, ενώ ο ιδιωτικός υπάλληλος δεν εχει ούτε εγγυημένη θέση εργασίας με 100 ευτώ το μηνα; Γι αυτούς δεν ισχύει ο νόμος προσφοράς και ζήτησης; Και γαι τους δικαστές δεν ισχύουν τα θεμελιώδη του συντάγματος (ισονομία μεταξύ των πολιτών σρ δικαιώματα και υποχρεώσεις); Τελικά τι ισχύει και για ποιούς δεν ισχύει; Αυτό ακριβώς είναι το αποτυχημένο κράτος - failed state: Κράτος μη δικαίου

 19. cynthia avatar
  cynthia 09/07/2014 08:11:18

  Αγαπητέ μου Akenaton , εμπεριστατωμένο το άρθρο σας και με αναφορά όλων των μεταβλητών που οδήγησαν την χώρα εδώ που είναι . Ωστόσο λείπει μία βασική παράμετρος : η ιεραρχία ευθύνης . Οταν ο άρρωστος άνθρωπος απευθύνεται στον φακελάκια χειρουργό για να τον χειρουργήσει δεν έχει την ίδια ευθύνη με τον γιατρό . Οταν δε, παθαίνει λοίμωξη την τρίτη μετεγχειρητική μέρα , τότε πάλι ούτε ο ασθενής αλλά ούτε ο φακελάκιας έχουν την ίδια ευθύνη με τον διοικητή του νοσοκομείου που δεν ελέγχει τον χώρο του από τις λοιμώξεις . Αν δε,ο ασθενής πεθάνει μετά από ένα μήνα στην Μονάδα Εντατικής και αφού το κράτος έχει πετάξει από το παράθυρο χιλιάδες ευρώ γιατί δεν μερίμνησε κανείς προηγουμένως να ξοδέψει πολύ λιγότερα γιά την σωστή αποστείρωση των χώρων , τότε δεν φταίει ούτε ο φακελάκιας αλλά ενδεχομένως ούτε κι ο διοικητής γιατί το υπουργείο υγείας δεν ήλεγξε την αποτελεσματικότητα των εξόδων του και δεν αξιολόγησε ποτέ το προσωπικό του κ κυρίως τον φακελάκια κ τον διοικητή (χωρίς να εξαιρώ παρά ιατρικούς , διοικητικούς κλπ υπαλλήλους έως τις καθαρίστριες ). Ισως να είναι απλοϊκό το παράδειγμα , αλλά προσωπικώς εσείς θα το καταλάβετε .

  • akenaton avatar
   akenaton @ cynthia 09/07/2014 14:59:36

   Το παράδειγμά σας εξαιρετικό και πολύ διδακτικό. Μονάχα που, δεν φτάνει ο επιμερισμός της ευθύνης. Θα πρέπει μετά, κάποιος να αναλάβει και τις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις. Απόλυση του φακελάκια, και του διοικητή, οργάνωση και εκπαίδευση του προσωπικού του νοσοκομείου και ολόκληρου του ΕΣΥ ώστε να ξεβράζουν τους φακελάκηδες και να τηρούν τα πρωτόκολλα και τις προφυλάξεις όσον αφορά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, κλπ, κλπ. Όλα αυτά για να γίνουν, θα πρέπει η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τουλάχιστον των εμπλεκομένων να ΘΕΛΕΙ και να ΜΠΟΡΕΙ. Φοβάμαι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε ίσχυσε ποτέ για την χώρα ...

 20. Παλιός avatar
  Παλιός 09/07/2014 11:09:53

  Δυστυχώς φοβάμαι ότι η ουσία του άρθρου κρύβεται στις παρακάτω σειρές: "Έχω την αίσθηση πως τούτο το έχει πάρει πια απόφαση, ακόμη και εκείνος που μονάχος του, χωρίς την πρέπουσα υποστήριξη, χωρίς την δύναμη ενός Έθνους, χωρίς την συνέργεια έστω του ημιθανούς ξενιστή, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να τον σώσει. Δυστυχώς, η σωτηρία του απαιτούσε ορισμένες θυσίες, ορισμένες υποχωρήσεις, ορισμένη επίδειξη ενστίκτου αυτοσυντήρησης από μέρους σας. όταν τουλάχιστον το 70% των Ελλήνων - βάσει των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων - πιστεύει ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα και να παραμείνουμε σοβιετική ρουσφετολογική δημοκρατία, όταν και οι υπόλοιποι οι οποίοι "στηρίζουν" την προσπάθεια, θέλουν να αλλάξουν τα πάντα εκτός από ότι αφορά τους ίδιους (βλ. γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, και βέβαια βουλευτές...) και εξεγείρονται μόλις αναφερθείς στα 'θέματά" τους... τότε κάποια στιγμή αναρωτιέσαι αν αξίζει να αγωνίζεσαι για έναν τέτοιο λαό. Μάλλον κάπως έτσι θα αισθανόταν και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν μετά από έναν δεκαετή αγώνα, αγωνίες, θριάμβους, δολοφονικές απόπειρες σε βάρος του, έχοντας δημιουργήσει την Ελλάδα που ονειρευόταν και έχοντας το διεθνή θαυμασμό, είδε να χάνει τις εκλογές από εκείνους που τον κατηγορούσαν ως προδότη και άνθρωπο των αγγλογάλλων (άνθρωπο της Μέρκελ και των δανειστών στα σημερινά μας) και υπόσχονταν να τελειώσουν τον πόλεμο με μια απλή απόφαση και να φέρουν τους φαντάρους πίσω (να ακυρώσουν τα μνημόνια με ένα άρθρο και να διαγράψουν μονομερώς το χρέος, αν σας θυμίζει κάτι)... Ελπίζω απλά να είμαι εγώ απαισιόδοξος και να σταματήσουν εδώ οι συνειρμοί...

  • Η άλυτη εξίσωση avatar
   Η άλυτη εξίσωση @ Παλιός 09/07/2014 16:14:31

   Ατυχείς συγκρίσεις, ανόμοιων (δυστυχώς) μεγεθών...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.