#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2013 20:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε στις ΗΠΑΟ εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε στην Αμερική, 12 χρόνια μετά τον εφιάλτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τους Δίδυμους Πύργους, αλλά και λίγο καιρό αφ’ ότου εξοντώθηκε ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στη Βοστόνη και προκάλεσε τρεις νεκρούς και 150 τραυματίες, θυμίζει επίσης τα τυφλά χτυπήματα στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2005.

Οι Αμερικανοί μπαίνουν ξανά σε νέο κύκλο τρόμου, ο φόβος επιστρέφει, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο που βλέπει ότι για ακόμη μια φορά κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής.

Αυτοί που τοποθέτησαν μαζικά εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Βοστόνη ήθελαν θύματα και μάλιστα αθώα, αν και όλοι αθώοι είναι. Όμως, το χτύπημα έγινε ανάμεσα σε θεατές και αθλητές που έπαιρναν μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός και δείχνει την ωμότητα με την οποία οι τρομοκράτες λειτούργησαν.

Θέλει πολύ θράσος κι εγκληματική νοοτροπία για να πλήξεις ανυποψίαστους πολίτες. Άγνωστο είναι ακόμη ποιοι είναι οι οργανωτές της μαζικής επίθεσης. Άλλωστε  δεν έχει και τόση σημασία αν είναι φανατικοί Ισλαμιστές ή κάποιοι τρελοί. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Πέρα από τους νεκρούς και τραυματίες πλήττεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στην αμερικανική επικράτεια.

Υπάρχουν, πάντως, και ορισμένες άλλες παράμετροι που πρέπει να αναλυθούν μετά από μια τέτοια ενέργεια.

Το πρώτο είναι ότι αυτοί που τοποθέτησαν τις βόμβες άνοιξαν και πάλι τον ασκό του Αιόλου. Διότι όσο σοβαρός και μετρημένος να είναι ο Μπ. Ομπάμα και η κυβέρνησή του, είναι γεγονός ότι θα έχουμε νέο γύρο τρομοϋστερίας στις ΗΠΑ και νέο κυνήγι μαγισσών, έστω κι αν δε φτάσει στα επίπεδα του ανεκδιήγητου Τζορτζ Μπους.

Δυστυχώς, οι τρομοκράτες, εκτός από τα άμεσα θύματα πετυχαίνουν κι άλλο αποτέλεσμα. Να φωλιάσει ο τρόμος στις ψυχές των ανθρώπων και να ενεργοποιηθούν όλα εκείνα τα απεχθή μέτρα που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Επίσης, σημαντικό είναι να ειπωθεί ότι τελικά η τρομοκρατία, με όποια μορφή κι αν έχει, δεν έχει καμιά δικαιολογία. Η βία είναι βία, το έχουμε επισημάνει εδώ στην Ελλάδα πολλές φορές, όταν κάποιοι σχεδόν δικαιολογούν τους τρομοκράτες επικαλούμενοι τα Μνημόνια και την οικονομική κρίση.

Το ξαναλέμε: Η βία είναι εγκληματική απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 16/04/2013 20:49:19

  Τό 2004 στούς Ὀλυμπιακούς τῆς Ἀθήνας,γιά κάθε πέταγμα ἑνός πουλιοῦ σέ λάθος μέρος,γιά κάθε ὑποψία γιά ἐκπυρσοκρότηση κροτίδας,γιά κάθε ὕποπτη κίνηση πού φαντάζονταν ὅτι ἴσως γίνει,ἀνάγκασαν τήν Ἑλλάδα νά ἀγοράσει καί νά κατασκευάσει πανάκριβα συστήματα ἀσφαλείας καί νά μπεῖ μέσα μέ τά τσαρούχια γιά νά μποροῦν νά παρακολουθοῦν μέ τήν ἠσυχία τους τό χόκεϋ ἐπί χόρτου οἱ τρελαμμένοι Ἀμερικάνοι,καί τό τέννις οἱ ἀποχαυνωμένοι Ἐγγλέζοι.
  Στήν Ἀμερική ἕναν Μαραθώνιο ἔχουν παγκοσμίου ἐνδιαφέροντος,πῶς στό καλό τούς ξέφυγαν κι ἔβαλαν τά ἐκρηκτικά στήν περιοχή τοῦ τερματισμοῦ,κάτω ἀπό τή μύτη τους;
  Ἐγῶ προσωπικά δέν τρομάζω μέ τούς τρομοκράτες,ἀλλά μέ τήν ἰκανότητα γιά ἀσφάλεια,τῶν Ἀμερικανῶν...

 2. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 16/04/2013 21:48:21

  Αρκετοί παραλληλίζουν το γεγονός της Βοστόνης με αυτό των δίδυμων πύργων το 2001. Όμως θα ήθελα να επισημάνω μία σημαντικότατη διαφοροποίηση. Το 2001 οι ΗΠΑ ήταν πανίσχυρες, αμέσως έδωσαν απάντηση με πόλεμο. Σήμερα οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αδυναμία. Δεν υπάρχει περίπτωση ακόμη και αν κάποιος αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει ο Ομπάμα σε μία δυναμική απάντηση. Έχει πολλά ανοικτά μέτωπα και προβλήματα στην οικονομία. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε δύσκολη θέση και σίγουρα το γεγονός της Βοστόνης ανέδειξε μία δόση προβληματισμού. Τις τελευταίες δεκαετίες οι ΗΠΑ έκανα πολλούς εχθρούς και η αλαζονική τους τακτική με βεβαιότητα θα τους βγεί κάποτε σε κακό. Το βέβαιο είναι ότι οι σύμμαχοί τους αποκτούν αξία. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουν ανάγκη την υποστήριξή τους. Είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον απέναντι στην Ευρώπη θα αλλάξουν σίγουρα στάση και με βεβαιότητα θα εγκαταλείψουν τη τακτική της ανωτερότητας με την οποία αντιμετώπιζαν στο παρελθόν τους Ευρωπαίους. Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι στη θέση των κερδισμένων.

  Υ.Γ: Δυστυχώς οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν την αξία που θα έπρεπε στα παιχνίδια του παγκόσμιου τακτικισμού. Όσα και αν γράψουμε δεν μπορούμε να απαλύνουμε τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...

 3. Kώστας avatar
  Kώστας 16/04/2013 22:07:16

  Θα έχουμε και νέα επεισόδια του 24 με Τζακ Μπάουερ.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 16/04/2013 22:20:13

  H χθόνια σέχτα «κρανία και οστά» της Μασαχουσέτης, απαιτεί «ανθρωποθυσίες στο βωμό του κτήνους». Αυτά λένε οι προβληματισμένοι αμερικανοί πολίτες. Έχουμε ήδη γράψει για το θέμα αυτό.

 5. Nik avatar
  Nik 16/04/2013 22:23:21

  "Αυτές δεν ήταν συσκευές που μπορεί να κατασκευάσει ένας έφηβος στο γκαράζ του" είπε για τις βόμβες-χύτρες ταχύτητας ένας ειδικός. Αλήθεια; Και όμως αυτό δείχνει η διεθνής και ελληνική εμπειρία. Η υπόθεση δείχνει εσωτερική τρέλα παρά διεθνή τρομοκρατία.

 6. δημης avatar
  δημης 18/04/2013 02:11:36

  ΚΑΜΙΑ ....ΟΔΗΓΙΑ ...ΑΛΗΘΕΙΑ ...ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ...ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ...ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.