#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/03/2011 06:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εφιάλτης της Αμερικής
Η Αμερική είναι η πλουσιότερη, και στρατιωτικά πιο ισχυρή χώρα στην ανθρώπινη ιστορία. Έχει επί πάρα πολλά χρόνια πρωτοπορήσει και  κυριαρχήσει στο μέτωπο της τεχνολογίας, από τον ηλεκτρισμό έως τα αυτοκίνητα, τα διαστημικά ταξίδια, την ατομική ενέργεια, το γονιδιακό δικτύωμα, τους υπολογιστές, κλπ.

Είμαι μια χώρα πρωτοπόρος σε ζητήματα δημοκρατίας, ανεξιθρησκίας, ανοχής, πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλπ.

Είναι μια χώρα που πέτυχε και έφερε την ευμάρεια  στο πληθυσμό της, δημιουργώντας μια τεράστια μεσαία τάξη, που ποτέ πριν δεν υπήρχε σε τέτοια κλίμακα. Ότι και να πει κανείς για την Αμερική (και σίγουρα υπάρχουν πολλά να ειπωθούν), η θέση της στην ιστορία είναι εξασφαλισμένη. Πέτυχε ουκ ολίγα επιτεύγματα.

Για αυτό και είναι απορίας άξιο, το πώς αυτή η χώρα επέλεξε την εθνική αυτοκτονία, και μάλιστα για τον πιο ηλίθιο λόγο. Πως μπορεί μια χώρα που έκανε τόσα πολλά να είναι τόσο ηλίθια; Μήπως δεν είναι πια η ίδια χώρα. Ποιος ξέρει; Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στη διάρκεια της τελευταίας γενιάς, η Αμερική αυτοκαταστρέφεται. Και όσο πιο χαμηλά πέφτει, τόσο επιστρέφει στις ίδιες εκείνες λύσεις που την οδήγησαν στο γκρεμό. Πρόκειται για εθνικό μαζοχισμό.

Οι τρωγλοδύτες του tea party είναι απλά η τελευταία έκφανση αυτής της αυτοκαταστροφικότητας. Από τον Μακαρθισμό, πήγαμε στον Nixon. Και μετά στον Reagan, και λίγο πιο μετά στο παιδί… Καλιγούλα, που μάλιστα εξελέγη δυο φορές! Ο οποίος παρέμεινε στην εξουσία με τα πιο χαμηλά δυνατά ποσοστά δημοτικότητας. Επειδή όμως, δεν του πήρε πίπα κάποια μέσα στο οβάλ γραφείο, ουδείς έθεσε θέμα απομάκρυνσής του από το αξίωμα.

Το ότι κοιμόταν στη διάρκεια της 9/11, το ότι με ψέματα μας έβαλε σε πόλεμο, το ότι διέλυσε το Σύνταγμα, το ότι πόλωσε τους Αμερικανούς, το ότι επέτρεψε μια από τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ να βουλιάξει στο νερό, το ότι μας έριξε στο χρέος, το ότι έκανε όλο τον κόσμο να μας μισεί, και στο τέλος μας αποχαιρέτισε με τη χειρότερη οικονομική κρίση, δεν σήμαινε τίποτα. Και παρόλα αυτά, να`μαστε μετά από μόλις 2 χρόνια,  να παρακαλάμε τις ίδιες βδέλλες να μας σώσουν. Μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για καρικατούρες, για ζόμπι, που μοναδικό σκοπό έχουν να πιουν το αίμα των Αμερικανών.

Κανένας όμως δεν σκέφτεται το τι συμβαίνει. Και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της Αμερικής. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η καλύτερη λύση για τα εθνικά της προβλήματα είναι η αποστασιοποίηση. Έτσι συμπεριφέρονται στη δημοκρατία μας , οι πολίτες της.

Και για να μη φανεί ότι υπερβάλλω, σας παραθέτω το αποτέλεσμα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης του Gallup: Στο ερώτημα ποιον θεωρούν το καλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών, οι Αμερικάνοι επέλεξαν τον… Ronald Reagan! Πράγματι! Και μάλιστα για τη τρίτη φορά μέσα στα τελευταία 12 χρόνια. Κέρδισε με 19%, ενώ ο Abraham Lincoln πήρε 14%, και ο Bill Clinton 13%. Ακολούθησε στη σειρά ο Kennedy, και τελευταίος στη πεντάδα ο George Washington. Ο George W. Bush ισοψήφησε με τον  Thomas Jefferson!

Αυτά τα ποσοστά μας προσφέρουν πολλαπλά διδάγματα. Πρώτον, ότι οι περισσότεροι Αμερικάνοι έχουν απόλυτη άγνοια της ιστορίας, και τα μόνα ονόματα προέδρων που γνωρίζουν είναι αυτά των πιο  πρόσφατων, και αυτά των οποίων τις φάτσες βλέπουν στα χαρτονομίσματα και στα κέρματα. Τέτοιους όμως αδαείς ψηφοφόρους χρειάζονται αυτοί που θέλουν να στραγγίξουν το λαό.

Δεύτερον, μάλλον ισχύει το αξίωμα ότι κάθε δημοσιότητα είναι καλή. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί η τρίτη θέση στη κατάταξη των καλύτερων προέδρων για τον Bill Clinton; Μα αυτόν δεν προσπαθούσαν να καθαιρέσουν; Και ο Bush ο νεότερος 10ος; Πιο πάνω κι από τους Jefferson, Jackson και Eisenhower! Αυτός που όλοι μισούσαν!

Όσον αφορά στον πρώτο, στη πραγματικότητα ο Reagan θα μείνει στην ιστορία για την ασημαντότητα του. Ήταν ένας από τους χειρότερους προέδρους. Και όχι μόνο επειδή τριπλασίασε το εθνικό χρέος και μας έβαλε στη πορεία της οικονομικής καταστροφής, ούτε επειδή ήταν τόσο … αλλού, που κάθε φορά που είχε υπουργικό συμβούλιο, συστηνόταν στους υπουργούς του (ναι αλήθεια είναι), και στο σπίτι στα παιδιά του! Θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος διότι αυτός διέλυσε τη μεσαία τάξη, την εργατική τάξη, και τους φτωχούς, έτσι ώστε να ταΐσει τους αχόρταγους πλουσίους. Είναι αυτός που έβαλε σε εφαρμογή τις αλλαγές στο φορολογικό, στο εμπόριο, στην απορύθμιση, στις ιδιωτικοποιήσεις, και στις εργασιακές σχέσεις, με μόνο σκοπό να μεταφέρει εισοδήματα από τους μη προνομιούχους στις ελίτ της χώρας, μια διαδικασία που συνεχίζεται και σήμερα. Και όλα αυτά τα πέτυχε με την εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Ο άνθρωπος που ισχυρίζονταν ότι επανέφερε το μεγαλείο της Αμερικής, στη πραγματικότητα διευκόλυνε τη λεηλασία της, η οποία κοντεύει σήμερα να ολοκληρωθεί.

Η τελευταία φάση της εποχής Reagan διεκπεραιώνεται σήμερα στο Wisconsin, όπου τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων, το τελευταίο οχυρό της σχετικής ευμάρειας της μεσαίας τάξης, δέχονται θανάσιμη επίθεση.

Ο κυβερνήτης του Wisconsin Scott Walker, ξέχασε περιέργως να πει, ότι μαζί με άλλους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, εισέπραξαν $1.2 εκατομμύρια από τους αδελφούς Koch (την τρίτη πλουσιότερη οικογένεια της Αμερικής) για προεκλογικούς σκοπούς. Τώρα, η ίδια «πατριωτική» οικογένεια πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να διαφημίσει το έργο του  Walker, που έχει σκοπό να βάλει «τους χωρικούς στη θέση τους». Είμαστε σίγουροι πως τα δυο αδέλφια, των οποίων οι βιομηχανίες καταστρέφουν συστηματικά το περιβάλλον, δεν ζητάνε ανταλλάγματα, όπως λιγότερους φόρους ή λιγότερους περιβαλλοντικούς ελέγχους, αλίμονο. Απλά, είναι μια πατριωτική οικογένεια που συμμετέχει στα δημοκρατικά μας δρώμενα με τον παλιό καλό αμερικανικό τρόπο: Αγοράζοντας πολιτικούς.

 

Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της ολιγαρχίας είναι ιδιαίτερα έξυπνο, γκρεμίζοντας μεθοδικά και ταυτόχρονα, όλους τους πυλώνες της αμερικανικής ευμάρειας, δικαιολογώντας και νομιμοποιώντας αυτή τη πράξη με μια γελοία ρητορική, που οι μόνοι που τη πιστεύουν είναι αυτοί που δεν μπορούν να σκεφτούν, γιατί κάτι τέτοιο τους κουράζει.

Όλοι λοιπόν αυτοί που έφεραν στα πράγματα τον Μακαρθισμό, αργότερα τον Nixon, αυτοί που διόγκωσαν το εθνικό μας χρέος, που μεθόδευσαν τη μεταφορά του πλούτου από τους πολλούς προς τους λίγους, που μας έλεγαν πόσο εύκολο θα ήταν το Ιράκ, που διέλυσαν την οικονομία, που…που, αυτοί οι ίδιοι επιμένουν σήμερα πως τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι τα μόνα που άφησαν όρθια, πρέπει να εξαφανιστούν.

Το ερώτημα όμως είναι όχι γιατί να μας λένε αυτές τις αρλούμπες, αλλά γιατί αυτοί που μας τις λένε δεν βρίσκονται στη φυλακή; Ή τουλάχιστον γιατί δεν αποτελούν αντικείμενο μίσους; Γιατί πέτυχαν μια περιφανή νίκη στις πρόσφατες εκλογές για το κογκρέσο;

Οι πολιτικές της δεξιάς οδήγησαν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας να μεταφερθούν στο εξωτερικό. Τα (αριστερής προέλευσης) επιδόματα ανεργίας και οι κοινωνικές παροχές, βοηθούν να μην εξαθλιωθεί τελείως ο λαός. Αλλά ο ίδιος αυτός ο λαός στηρίζει και ψηφίζει τη δεξιά, που θέλει να διαλύσει τα συνδικάτα του δημοσίου, που είναι ο μόνος τομέας που προσφέρει πλέον εργασία, αφού οι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις μετέφεραν σύσσωμο τον ιδιωτικό τομέα στη Ταϊλάνδη και στη Κίνα. Παράλογο; Μπα, καθαρά αμερικανικό.

Το σχέδιο για την διάλυση των συνδικάτων του δημοσίου, και τη συκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων, είναι μεγαλοφυές. Πρώτα διαλύεις τον συνδικαλισμό του ιδιωτικού τομέα,  στη συνέχεια μεταφέρεις τις θέσεις εργασίας στον τρίτο κόσμο,  καταστρέφοντας ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, και εξαθλιώνοντας οικονομικά τους ανθρώπους, και μετά τους τρίβεις στη μούρη ότι κάποιοι προνομιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι τα πάνε μια χαρά, και μάλιστα με τα λεφτά τα δικά τους, των φορολογουμένων.

Αυτή η μέθοδος έχει αποτέλεσμα, αλλά πείθει μόνο τους ηλίθιους, που δεν μπορούν να δουν τη πραγματικότητα, Αυτούς δηλαδή που παίζουν ντάμα, επειδή το σκάκι τους είναι …βουνό.

Το Wisconsin  του 2011, αποδεικνύει περίτρανα την ηλιθιότητα του λαού που απαρτίζει τη μόνη υπερδύναμη της γης, τη πιο πλούσια χώρα του πλανήτη. Μια ζωή, τα θέματα ήταν και είναι: Ο Ιησούς, ο πόλεμος, οι περικοπές φόρων, ο Ιησούς, ο πόλεμος…. Και όταν αυτή η συνταγή οδηγεί στη απόγνωση, τι γίνεται; Ξανά: Ο Ιησούς, ο πόλεμος, οι περικοπές φόρων, ο Ιησούς, ο πόλεμος… κ.ο.κ.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το λαό. Ξαφνικά όμως βλέπουμε το Wisconsin να μετατρέπεται σε Κάιρο. Ότι όμως και να λέμε το μέλλον είναι σκοτεινό. Η καλύτερη περίπτωση για τους προοδευτικούς ποια είναι; Άλλα έξι χρόνια του άχρηστου Obama στο Λευκό Οίκο. Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο. Μαύρα τα μαντάτα δηλαδή!

Κοιτάζοντας προς τη μεριά της Μέσης Ανατολής, γεμίζουμε ελπίδα βλέποντας τους λαούς να απελευθερώνονται από τους καταπιεστές τους. Παράλληλα όμως θυμόμαστε πως οι άνθρωποι είναι ικανοί να ανέχονται αδιαμαρτύρητα και επί δεκαετίες, κάποιο καταπιεστικό καθεστώς.

Εδώ και καιρό, η Αμερική βαδίζει στο δρόμο προς τον εφιάλτη. Τον ίδιο εφιάλτη από τον οποίο παλεύουν σήμερα να γλιτώσουν οι Άραβες.

Ήρθε η ώρα για τους Αμερικάνους να αντιληφτούν τι γίνεται και να αντιδράσουν, να δραπετεύσουν από τη μοίρα τους, πριν το σύστημα τους ρουφήξει μέσα σε μια χοάνη τόσο σκοτεινή, που ούτε καν το ίδιο το φως δεν μπορεί να δραπετεύσει.

 

Του David Michael Green, καθηγητού πολιτικών επιστημών στο Hofstra University της Νέας Υόρκης.S.A.-Common Dreams.org 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 06/03/2011 06:45:12

  Πάρα πολύ ωραία... Όμως ποιο αντίκτυπο έχουν τέτοιες απόψεις στις ΗΠΑ; Πόσοι τις διαβάζουν; Πόσοι έχουν το γνωστικό και ιστορικό υπόβαθρο για να καταλάβουν έστω και μια παράγραφο του παραπάνω κειμένου;

 2. Αστος avatar
  Αστος 06/03/2011 06:57:07

  .....και υστερα ηρθες και μ'ελυσες

 3. neotera avatar
  neotera 06/03/2011 07:30:28

  Τα περί επιτευγμάτων που είναι δανεικά κι αγύριστα αν τα εξετάσεις ένα-ένα μπαίνουν στη ζυγαριά με την πλανητική καταστροφή του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, που επέφεραν, πέρα από τις σφαγές και τις καταστρεμμενες ζωές. Βαλε γκρηκ άϊντολ να δεις αν έχεις κριτική ματιά να καταλαβεις το γκούλαχ όπου οδηγείται το ανθρώπινο είδος...

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/03/2011 08:28:44

  Reagan, tea party και ξερό ψωμί, και όλοι οι Γερμανοοδηγούμενοι σοσιαλδημοκράτες και παροχόβιοι μπορούν να πάνε σπίτι τους. Η αυτοκτονία της Αμερικής είναι ο σοσιαλισμός, και όπως και αυτός του Λένιν είναι αγορασμένος από τους σύγχρονους Parvus.

  Την Αμερική την διαλύει ο Obama. Αυτός είναι που καταλύει το Σύνταγμα με την μέρα. Να ναι καλά ο διαχωρισμός των εξουσιών που τον έχει καθηλώσει.

  Αν δεν είχε γίνει το κραχ, ο Ομπάμα θα ήταν -4 ή -5% στις εκλογές. Εάν δεν είχε δολοφονηθεί η κυρία στην Αριζόνα θα ήταν -7% σε δημοτικότητα. Η απειλή είναι ο σοσιαλισμός και ο υποκινητής του έχει όνομα και τηλέφωνο.

  Τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Ο Οπάμα ήταν χρήσιμος για να ξυπνήσει η ελευθερία.

  • Λαρισαίος avatar
   Λαρισαίος @ archaeopteryx 06/03/2011 10:45:48

   Τι λες αγαπητέ; Πότε υπήρξε σοσιαλισμός στην Αμερική; Μήπως εννοείς σοσιαλισμό το κοινωνικό κράτος που έστησε ο Ρούζβελτ; Ή θες να μας πείς ότι ήταν σοσιαλιστής ο Κλίντον; Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Λαρισαίος 06/03/2011 11:01:37

    Δεν υπάρχουν πουθενά σοσιαλιστές. Αυτά είναι για δημόσιες σχέσεις μικρών παιδιών. Υπάργει εξαγορά συνειδήσεων και ανθρώπων με παροχές. Πολλοί τις θεωρούμε και δίκαιες, τις παροχές (έχω περάσει και τέτοια φάση). Οι παροχές στις ΗΠΑ ξεκίνησαν επί Carter, γιγαντώθηκαν επί Κλίντον και πάνε να διαλύσουν την Αμερική επί Ομπάμα. Ένα μεγάλο κομμάτι του σκηνικού είναι το Community Reinvestment Act (αν δεν βαριέσαι, διάβασε περίληψη στο h++p://en.wikipedia.org/wiki/Community_Reinvestment_Act , τα τοξικά subprimes προέρχονται από το CRA και μπορεί και να είναι η αιτία της κρίσης εκεί). Και φυσικά ο "σοσιαλισμός" του Κλίντον και του Ομπάμα είναι διαφορετικός από αυτόν της Γερμανίας του 1937.

    Αυτά είναι πολιτικά ξένων χωρών. Στα δικά μας. Πώς φτάσαμε έως εδώ; Μα από την καλοπροαίρετη και λαοπρόβλητη πολτική ΑΓΠ. Σοσιαλιστικές παροχές, λίγο πιο χοντροκομένες από αυτές του Κάρτερ ή του Κλίντον. Με πολύ χειρότερα αποτελέσματα, γιατι ο ΑΓΠ φρόντισε να διαλύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο και να φτιάξει τα Νέα Τζακια. Αυτός είναι ο Σοσιαλισμός. Στην Αμερική το παιδεύει ακόμα. Το ότι ΔΕΝ πέρασε το ΕΣΥ τους ήταν θρίαμβος, όσο και αν ακούγεται ανάλγητο.

    Με αυτά που ξέρεις σήμερα, πώς σου φαίνονται οι παροχές ΑΓΠ (ή ΓΑΠ);

    • Λάμπρος avatar
     Λάμπρος @ archaeopteryx 06/03/2011 12:00:45

     Παροχές έχουν και οι Σκανδιναβικές χώρες ―που είναι στις 10 πρώτες χώρες παγκόσμια σε ανταγωνιστικότητα και την οικονομία θα την ζήλευε η Αγγλία της Θάτσερ...

     Άλλο η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι ρεμούλες οι μίζες, οι υπερκοστολογήσεις και τα λοιπά, και άλλο οι παροχές.

     Σιγά μην κατέρρευσε η Ελλάδα επειδή πήρε κάποια επιδόματα ο Έλληνας...

    • somis avatar
     somis @ archaeopteryx 06/03/2011 12:55:47

     Η ανάρτηση επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, πως η Αμερική είναι η χώρα όπου τα δύσκολα, σύνθετα μπορούν να ειπωθούν και να γίνουν απλά.

     Δείτε σας παρακαλώ, πόσο πιο καλά τα λέει ο Στέλιος Ράμφος
     Καθημερινή 30.03.2003
     ******
     H γήινη βαρύτητα και η χάρι των άστρων
     Tου Στέλιου Pάμφου
     ** Αρχαιοπτέρυγα, Ψυχραιμία να γράφετε πιο συχνά

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ archaeopteryx 06/03/2011 11:58:32

   Κουταμάρες ολκής.

   Ο Ρήγκαν που γιγάντωσε το δημόσιο χρέος;

   Οι Ρεπουμπλικάνοι που μιλάνε για λιγότερο κράτος και σπαταλάνε πολύ περισσότερο κρατικό χρήμα από τους Δημοκρατικούς; Ορίστε και σε γράφημα, πάντα τα ρεκόρ χρέους με ρεπουμπικάνο πρόεδρα:

   http://en.wikipedia.org/wiki/National_debt_by_U.S._presidential_terms

   Όχι ότι οι Δημοκρατικοί είναι τίποτα καλύτερο, αλλά η ...σωτηρία της Αμερικής είναι οι Ρεπουμπλικάνοι, ε, παραπάει...

 5. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 06/03/2011 10:35:35

  Το κεινσιανο μοντέλο ήταν αυτο που έκανε την Αμερική να μεγαλουργήσει δημιουργώντας μια τεράστια και ευτυχισμένη μεσαία τάξη που ηρθε μετα ο Ρηγκαν να διαλύσει και την αποτελειωσε ο Μπους. Το tea party εκτός απο βδελλες είναι και γραφικές καρικατούρες με αλλοκοτες απόψεις για την κοινωνία .

  Η αντίδραση στο Γουισκονσιν είναι ένα ευτυχές γεγονός που σηματοδοτεί ότι η μεσαία τάξη που έφερε τον πλούτο στον δυτικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες αρχίζει να ξυπνά και να αντιδρά στον αφανισμό που της επιβάλλουν .

  • Λάμπρος avatar
   Λάμπρος @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 06/03/2011 12:02:33

   Το ζήσαμε και αυτό, να ζηλεύουμε στην Ελλάδα, την «αμερικανιά» του Tea Party...

   Λες και δεν ξέρουν από πολιτική οι Έλληνες και θα τους μάθουν κάτι γραφικοί γελαδοβοσκοί από το Τέξας, γκαρσόνες από τη Μοντάνα και οδοντίατροι από την Βοστώνη...

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Λάμπρος 06/03/2011 14:07:41

    Λάμπρο, τους αδικείς: Ξέχασες να συμπεριλάβεις τον πολιτικό ογκόλιθο την Σάρα Πέιλιν που ανήκει στην Αλάσκα και που ξέρει από Εθνική Ασφάλεια γιατί βλέπει τις ακτές της Ρωσίας κάθε μέρα (όπως είπε...) καθώς σκοτώνει αρκούδες..

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 06/03/2011 14:57:25

     Αμφιβάλλεις πως αν έβαζε σε εμάς υποψηφιότητα η αντίστοιχη στοχάστρια Λαίδυ Άντζυ, που βλέπει τον Ειρηνικό Ωκεανό από το μπαλκόνι της, θα έβγαινε με τα τσαρούχια;
     Και τραγουδάει κιόλας!

 6. neotera avatar
  neotera 06/03/2011 11:26:19

  Τα περί επιτευγμάτων ΤΩΝ ΗΠΑ, εννοείται, ιδίως μετά την παρακμή του σοβιετικού μοντελου.

 7. Κλεονικη Αραπάκη avatar
  Κλεονικη Αραπάκη 06/03/2011 15:12:02

  Εκεί δεν απαγορεύεται να σκοτώνεις αρκούδες??
  Έχετε ξεφύγει λίγο απο το θέμα.
  Δεν ξέρω τι έκανε ο σοσιαλισμός στην Αμερική, αυτό που ξέρω είναι οτι στην Ελλάδα ήρθε απο κει και εδώ δεν έκανε και πολύ καλό.
  Είναι πολύ καλό να υπάρχουν επιδόματα, όπως μητρότητας εντός ή εκτός γάμου, ανεργείας, πολυτεκνείας κ.α. κοινωνικά επιδόματα, αλλά επιδόματα στο δημόσιο και ειδικά υπουργικών υπαλλήλων του στυλ έγκαιρης προσέλευσης και πλυσίματος χεριών είναι χαρακτηριστικές και εντελώς απροκάλυπτες ρουσφετολογικές και σφετεριστικές γελειότητες.
  Όσο για το συνδικαλισμό, ο σκοπός που δημιουργήθηκε είναι ιερός και είναι απαραίτητο να υπάρχει όταν είναι αδέκαστος, αντικειμενικός, δίκαιος, ανοιχτόμυαλος, διορατικός, ευέλικτος, έξυπνος και εύστοχος.
  Και λειτουργούσε έτσι, υποτίθεται, όσο ο σοσιαλισμός ήταν αντιπολίτευση. Γιατί απο τότε που έγινε κυβέρνηση η φιλοκυβερνητική κεφαλή του συνδικαλισμού κάνει απλά ...μοκο, εκτός απο κάτι ξεσπάσματα που, κατα την ταπεινή μου πάντα γνώμη, στόχο είχαν να κρατήσουν κάπως τα προσχήματα τελευταία στιγμή και καμία ρεαλιστική αξία δεν είχαν. Όσο για τις κινητοποιήσεις (απεργίες και πορείες δηλαδή, τίποτα καινούριο?) είναι -το λιγότερο- αναποτελεσματικές και οργανώνονται χωρίς συνέπεια ή μάλλον συνεργασία (δεν ξέρουν το ρητό : όταν έχουμε τον ίδιο εχθρό είμαστε οι καλύτεροι φίλοι?). Προφανώς αυτό δε γίνεται ούτε τυχαία όύτε κατα λάθος. Δε βλέπουν οτι δεν ασκείται καμία ιδιαίτερη πίεση στην κυβέρνηση ούτε στο ΔΝΤ; Η μόνη πίεση που ασκείται είναι στους Αθηναίους πολίτες (που μάλλον καλά να πάθουν) και στη ζωή στην Αθήνα που έχει γίνει πια αφόρητη και με την ελεύθερία της μετακίνησης να χει κατα βάση πάει εν τοπω χλοερώ... (που να βρεις τη χλόη στην Αθήνα..πάντως σίγουρα όχι στο Ελληνικό)! Μετά απο όλα αυτά, αυτό που έχω να πω για το σοσιαλισμό στην Ελλάδα αλλά και στην Αμερική έιναι στους ψηφοφόρους του... ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...

 8. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 06/03/2011 16:11:38

  Για να μη βαρύνει άλλο το κλίμα προτείνω να δείτε αυτή την πανέξυπνη εκπομπή του Comedy Central.

  Μετά τις κρατικές επενδύσεις κατά την κρίση του 2008, υπήρχε ο φόβος του...σοσιαλισμού στις ΗΠΑ... Απέστειλε λοιπόν το Comedy central έναν ανταποκριτή στην "σοσιαλιστική Σουηδία" για να δει το μέλλον.

  Ναι, είναι ένα κομμάτι της Αμερικής που σκέφτεται ακόμα και που παράγει χιούμορ.

  Αξίζει να το δείτε, θα γελάσετε πολύ

  http://www.thedailyshow.com/watch/tue-april-21-2009/the-stockholm-syndrome-pt--1

  http://www.thedailyshow.com/watch/wed-april-22-2009/the-stockholm-syndrome-pt--2

 9. aiolikos avatar
  aiolikos 07/03/2011 00:58:43

  Ίσως η επανάσταση στην Αίγυπτο να είναι η πρώτη στη σειρά κατά του νεοφιλελευθερισμού. Ίσως να ακολουθεί η Ευρώπη και η Αμερική. Η κατάσταση στην Αμερική στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά μοιάζει ανατριχιαστικά με την κατάσταση στην Αμερική.
  Στην Αίγυπτο το στρατογραφειοκρατικό καθεστώς με την ευλογία του ΔΝΤ κυριολεκτικά εξαθλίωσε τη μεσαία αιγυπτιακή τάξη (ότι ακριβώς δηλαδή γίνεται και στην Ελλάδα). Απαίτησε το ΔΝΤ ιδιωτικοποιήσεις και βέβαια οι κυβερνώντες έσπευσαν αντί πινακίου φακής να αρπάξουν σε συνεργασία και με τους ξένους βέβαια ότι άξιζε (βρε τι μου θυμίζει).
  Στην Αμερική νομίζοντας ότι έχουν εξηλιθιώσει όλο τον πληθυσμό πάνε να διαλύσουν και τις ελάχιστες παροχές που δίνουν στους φτωχούς. Ποιος θα το πίστευε ότι αντί για το τέλος της ιστόρίας θα πλησιάζαμε τόσο κοντά σε μια λαική επανάσταση στην Αμερική.

 10. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 07/03/2011 17:12:53

  Υπάρχουν Δ.Υ. στην αμερική; Αυτοί αποτελούν μεσαία τάξη; Τι ποσοστό;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.