#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2011 17:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο επόμενος πρωθυπουργός δεν θα εκλεγεί από το «σύστημα», αλλά από τον λαόΑναδημοσιεύουμε από πρόσφατο άρθρο του Νίκου Κοτζιά, γνωστού αρθρογράφου και πρώην συμβούλου του Γ. Παπανδρέου:

Προσπάθειες πρόσβασης απέξω και υπονόμευσης της ΝΔ

«Οι εξωτερικές δυνάμεις και τα εγχώριο κατεστημένο προσπαθούν να πριονίσουν τον Α. Σαμαρά, διότι θέλουν να εξασφαλίσουν χρόνο και ηρεμίας στην πολιτική σκηνή προκειμένου να διασφαλίσουν την λεηλασία των 50 και άλλων τινών δισεκατομμυρίων που η κυβέρνηση τους κάνει δώρο... Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις της διαπλοκής συμβάλλουν στην υπερπροβολή του κόμματος της κ.Μπακογιάννη, που μέχρι τώρα τα πραγματικά δημοσκοπικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν θα εισέλθει σε μελλοντική βουλή καθώς και στην προβολή του ΛΑΟΣ ως ένα είδος ιδιαίτερου κόμματος: ακροδεξιών αντιλήψεων που τάχα κινείται στο κέντρο. Κόμμα το οποίο έχει, πλέον, εισέλθει στα σαλόνια μαζί με εκείνο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πρόκειται για δύο κόμματα που από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά σε ένα είδος αόρατου συντονισμού, επιδιώκουν να κάνουν τη ΝΔ σάντουιτς... Η ουσία δε, αυτής της επιδίωξης είναι η κάλυψη των νώτων της σημερινής κυβέρνησης. Πριν απ’ όλα μιας πολιτικής που εξυπηρετεί τα μεγάλα άνομα συμφέροντα. Συμφέροντα που διαθέτουν ερείσματα στην ίδια τη ΝΔ. ....»

Τοσύστημαποτέ δεν «πήγε» τον Σαμαρά και ποτέ δεν θα τον πάει

Έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ ότι το  “σύστημα” ποτέ δεν «πήγε» τον Σαμαρά και ποτέ δεν θα τον πάει Τα παραδείγματα πολλά και καθημερινά, σε όλους τους τομείς και δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

Στην Ελλάδα ο Τύπος επηρέαζε ανέκαθεν τα πολιτικά πράγματα. Ιδιαίτερα στην αποκαλούμενη «Μεταπολίτευση». Συχνά μάλιστα καθόριζε και τις εξελίξεις. Τώρα, όμως, μια από τις πρώτες «φούσκες» που θα σκάσει στην Ελλάδα του ΔΝΤ θα είναι αυτή των κρατικοδίαιτων ΜΜΕ, που με σκανδαλώδη τρόπο γιγαντώθηκαν επί  Σημιτικού «εκσυγχρονισμού» και  παρέμειναν ασύδοτα επί Καραμανλή.

Η απουσία του Χρήστου Λαμπράκη από την πρωτοκαθεδρία του «συστήματος» σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που βιώνουν τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε έναν πόλεμο αλληλοεξοντώσεως των εκδοτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχει πλέον «εγγυητής» του συστήματος και δεν θα ξαναυπάρξει η ανάγκη του στο μέλλον.

Οι εξελίξεις απελευθερώνουν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, που ήταν επιδεικτικά καθοδήγησης με βάση του τι έλεγαν οι «κυρίαρχοι των οκτώ» και τα κάνει να συμπεριφέρονται με τρόπο που κάνει τους politically correct  του συστήματος να ψάχνουν καθημερινά τα χάπια τους!

Ο επόμενος πρωθυπουργός  θα εκλεγεί  χωρίς τις …ευλογίες του συστήματος. Και  δε θα το χρειάζεται κιόλας!

Οι δύο γραμμές άμυνας του "συστήματος"

Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου υπερβολικοί εκείνοι που βλέπουν σήμερα τον Γιώργο σε μια θέση ανάλογη με εκείνη του Καραμανλή το 2009 τέτοια εποχή. Αν θα κάνει εκλογές τον Ιούνιο (ο Κώστας έλεγε να τις κάνει τότε τις βουλευτικές μαζί με την Ευρωεκλογές) έχει μια ελπίδα (του λένε) να διατηρήσει μια μικρή έστω πρωτοπορία. Αν θα τις κάνει τον Σεπτέμβριο τότε κινδυνεύει να υποστεί μια πανωλεθρία ανάλογη εκείνης της ΝΔ.

Το ίδιο φαίνεται ότι εκτιμούν και οι πάλαι ποτέ «επικυρίαρχοι» της πολιτικής ζωής, οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι. Που από την μια μεριά έχουν ξεγράψει πλέον τον Γιώργο και από την άλλη τρομοκρατούνται με την προοπτική να γίνει ο ανυπότακτος Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός.

Γι αυτό προχωρούν στη πρώτη γραμμή άμυνας του «συστήματος»: Την συγκυβέρνηση. Το είπε καθαρά τις προάλλες η "Καθημερινή" η εφημερίδα - σπόνσορας επικοινωνίας του Γιώργου Καρατζαφέρη που επιδιώκει τελευταία να αναλάβει τον ρόλο που είχε κάποτε το συγκρότημα Λαμπράκη:»Αν βλέπει (ΣΣ ο ΓΑΠ) ότι το φορτίο που έρχεται δεν αντέχεται από το κόμμα του και τον ίδιο, η έντιμη λύση είναι είτε ο σχηματισμός μιας ευρύτερης κυβέρνησης με τη συμμετοχή εξωκοινοβουλευτικών, που μπορούν να χειρισθούν τα δύσκολα που έρχονται, είτε οι εκλογές. Και πρόσθετε πιο κάτω ο Alexis: “αυτή η κοινωνία έχει δείξει ασύλληπτη ωριμότητα και αντοχή έως τώρα, πράγμα που δείχνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι της καταλαβαίνει πως τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται ένας Καποδίστριας, ένας Eλευθέριος Βενιζέλος ή ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής με ένα στρατό αποφασισμένων Tαλιμπάν τεχνοκρατών δίπλα τους.”

Η δεύτερη γραμμή άμυνας είναι η διαστρέβλωση όσων συμβαίνουν στη ΝΔ και η συστηματική παραποίηση, ή απόκρυψη, των θέσεων του Σαμαρά. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη με τους Τομεάρχες. Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις, παρά τις δηλώσεις όσων δεν ήταν εκεί, όσα έσπευσε να πει στους δημοσιογράφους ένας τομεάρχης που όλοι τον ξέρουμε πλέον έγιναν επί μια βδομάδα σημαία συστηματικής παραπληροφόρησης περί «ανταρσίας Τομεαρχών». Έφτασαν μέχρι του σημείου να καλούν σε ...εσωκομματική ανταρσία στη ΝΔ «Που θα επιβάλει στον κ. Σαμαρά να συναποφασίζει με επιτελική ομάδα τριών ή τεσσάρων προσωπικοτήτων, προκειμένου να τολμηθεί η εκ θεμελίων ανασύνταξη του κόμματος...» (Γιανναράς).

'Αντε γεια…”

Όλα εδώ «πληρώνονται» λοιπόν. Για όλους και για όλα. Εδώ και τώρα θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Απέναντι σε όλους αυτούς, απέναντι σε αυτόν τον διαπλεκόμενο συνασπισμό δυνάμεων που θέλουν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους στον τόπο αυτό, ενώ είναι οι βασικοί συνυπεύθυνοι της κατάντιας της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς όρθωσε το ανάστημά του και είπε όχι, δεν θα πάρω. Η πρόσφατη ομιλία του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ ήταν νομίζω η πιο σημαντική δήλωση πολιτικού ηγέτη εναντίον της διαπλοκής, τα τελευταία χρόνια: Σαμαράς προς όλους: “άντε γεια…”

Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς βαριές κουβέντες περί «κάθαρσης», ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι κυρίαρχος σε αυτόν τον τόπο είναι ο λαός. Του οποίου εντολοδόχος επιδιώκει να γίνει. Όχι με «ενδιάμεσους», «μιντιάδες», «κομματικούς φεουδάρχες», «διαπλεκόμενα συμφέροντα» και «εξαπτέρυγα», αλλά με μια νέα κοινωνική πλειοψηφία.

Όχι με επικοινωνιακά κόλπα και τερτίπια, αλλά με παραγωγή καθαρής πολιτικής και με ένα πρόγραμμα που θα παρουσιάσει σύντομα.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SAS avatar
  SAS 11/04/2011 18:27:25

  "Ο επόμενος πρωθυπουργός θα εκλεγεί χωρίς τις …ευλογίες του συστήματος. Και δε θα το χρειάζεται κιόλας!"

  Εάν συμβεί αυτό θα είναι ίσως το οριακό σημείο στην ιστορία της Ελλάδας που θα μας φέρει σε μια πραγματικά ανεξάρτητη πολιτεία.

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 11/04/2011 18:47:09

  καλα τα λογια,,αλλα το πρωι στη Ντ ο Τζαβαρας ελεγε οτι δεν ειμαστε κατα του μνημονιου,αλλα του τροπου που εφαρμοζεται κλπ..
  και Μην δαιμονοποιουμε το μνημονιο κλπ

  καταλαβαινω τι λεμε,,το θεμα ειναι η αναπτυξη...και μονο ετσι θα φυγει γρηγοροτερα το δντ κλπ,,οπως εφυγε απο την τουρκια λογω δεξιου εργατικου Ερντογαν.δεν μπορει ο καθε σαμαρας να διωξει το δντ σε μια μερα..

  αλλα θολωνουν τα πραγματα..και ο πολυς κοσμος μπερδευεται..

 3. Aggelos avatar
  Aggelos 11/04/2011 18:47:26

  στην ΝΕΤ εννουσα

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/04/2011 18:50:15

  Βρε τον Κοτζιά! Για δες! Εντυπωσιακό!

  Πραγματικά όμως, όπως τα λέει το άρθρο είναι. Ο Σαμαράς είναι σκύλος που δεν γαβγίζει, απλώς δαγκώνει. Δεν μιλάει εναντίον της διαπλοκής. Απλώς δεν θα τη δεχτεί. Ήδη δεν τη δέχεται.

  Δεν θα ξεχάσω μια γελοιογραφία του μοναδικού Χαντζόπουλου των Νέων. Πρέπει να ήταν το 2000, αν δεν κάνω λάθος. Είχε τον Καραμανλή να λέει στο Σημίτη "Σημίτη, εσένα στηρίζει η διαπλοκή" και ο Σημίτης του απαντούσε "Ζήλια, ζήλια". Ή κάπως έτσι.

  Ναι, τελικά η ΝΔ μέχρι σήμερα γκρίνιαζε επειδή δεν είχε τον έλεγχο του κράτους και της διαπλοκής. Όχι επειδή την πείραζε η ύπαρξη διαπλοκής. Και ο Καραμανλής τελικά το πήρε πίσω εκείνο το "αρχιερέας της διαπλοκής" σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει τον ντόπιο παράγοντα, όταν είδε ότι τον είχαν αποκηρύξει οι Αμερικανοί.

  Άντε με το καλό, να τελειώνουμε.

 5. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 11/04/2011 18:52:50

  Δύσκολο αγαπητοί φίλοι. Το σύστημα δεν έχει παίξει τα ρέστα του.

  • thanasis avatar
   thanasis @ ΝΙΚΟΛΑΣ 11/04/2011 20:11:00

   δυστυχως τωρα παιζει τα ρεστα του και η σιωπηλη
   πλειψηφια επαγρυπνει για να παρασυρει το σαπιο
   συστημα στον ολεθρο

 6. Y. avatar
  Y. 11/04/2011 19:03:02

  Κάτω στην Αφρική, όταν οι ύαινες δεν έχουν κάτι να φάνε, κατασπαράσονται μεταξύ τους

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/04/2011 19:04:06

  ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ 700000 ΕΛΛΗΝΕΣ...

 8. ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ avatar
  ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ 11/04/2011 19:40:21

  ΑΝΕΚΑΘΕΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΙΧΕ ΡΗΞΙΛΕΥΘΟ ΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
  ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΕΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ, ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ)
  ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 9. thanasis avatar
  thanasis 11/04/2011 20:06:45

  το συστημα καταρρεει μαζυ παρασερνει και το
  σαπιο συστημα το οποιο αποσαρθρωνεται
  με παταγο. οι αντιμνημονιακες δυναμεις
  συντομα θα ειναι εξουσια και μεσα απο
  δυσκολες ατραπους να περισωσει και
  να ανορθωσουν το καταρακωμενο
  ηθικο του λαου

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 11/04/2011 20:11:39

  O επόμενος ΕΛΛΗΝΑΣ Πρωθυπουργός και Κυβερνήτης της ΕΛΛΑΔΑΣ, θα εκλεγεί από τον Λαό, που θα τον ψηφίσει και με τα δύο χέρια!

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/04/2011 21:17:17

  Η Ποκα ειναι το πιο διαδακτικο παιχνιδι............
  Για ολους.
  Νικητη, ηττημενους, κοινο..- και τη ΜΠΑΝΚΑ.

  ΠΠ

 12. Στρυμών avatar
  Στρυμών 11/04/2011 21:28:48

  Φοβάμαι πολύ την κρίση του ελληνικού λαού . Φοβάμαι την ανωριμότητά του , τα εκβιαστηκά διλήμματα και την καμουφλαρισμένη με σοβαροφάνια προπαγάντα του μιντιακού - δημοσιογραφικού κατεστημένου . Ο Σαμαράς πρέπει να σταθεί απέναντι στο λαό και να του μιλήσει δυνατά και καθαρά αλλά και με απόλυτη ειλικρίνεια. Πρέπει να τον κερδίσει. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει .

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 11/04/2011 21:37:34

  Οι διάφοροι lifestyle Αρούληδες που έχουν το θράσσος να νομίζουν πως κάποτε θα ηγηθούν της μεγάλης ιστορικής παράταξης να κάνουν στην άκρη. Ζυγίσθηκαν και βρέθηκαν πολύ λίγοι τα 5,5 χρόνια. Η ΝΔ έχει άμεση ανάγκη νέα (παρθένα πολιτικά) πρόσωπα που θα θέσουν στο περιθώριο Ψωμιάδηδες, Γιακουμάτους και άλλους παλαιοκομματικούς 65χρονους που βαρεθήκαμε επί 20 χρόνια να βλέπουμε στα πρωινάδικα. Νέα πρόσωπα πρέπει να είναι η ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα Σαμαρά. Σε κάθε νομό της χώρας. Λιγότεροι γόνοι τοπικών βαρωνετων και περισσότεροι έντιμοι και ικανοί άνθρωποι..

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 11/04/2011 22:49:29

   Γεια στο στόμα σου

 14. Γιωργος Ασημένιος avatar
  Γιωργος Ασημένιος 11/04/2011 21:38:36

  Το γράφω συνέχεια και το επαναλαμβάνω: ο Σαμαράς πρέπει να επιλέξει αν θα είναι ο πρωθυπουργός που θα τοποθετήσουν οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες ή ο πρωθυπουργός που θα εμπιστευθεί και θα εκλέξει ο ελληνικός λαός. Επομένως πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει με τρόπο αξιόπιστο και τεκμηριωμένο πως η χώρα θα απεγκλωβιστεί απο τη μέγγενη του μνημονίου. Δεύτερον με ποιά ηγετική ομάδα θα κυβερνήσει, γιατί αν έχει την εντύπωση οτι θα κυβερνήσει με αυτούς τους αντιπροέδρους και μερικούς τομεάρχες που δεν είναι ικανοί να πάρουν ούτε τσιγάρα απο το περίπτερο, τότε θα περιμένει πολύ...

 15. kakofonix avatar
  kakofonix 11/04/2011 21:44:34

  Κακώς αναφέρεται ο κ. Κοτζιάς ως πρωθυπουργικός σύμβουλος. Αν μη τι άλλο, αδικείται τον άνδρα. Ο οποίος μας έχει χαρίσει μερικές από τις ψυχραιμότερες πολιτικές αναλύσεις, ιδιαίτερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι και ο πρώτος ο οποίος επεσήμανε, με σφοδρά επιχειρήματα, την ανικανότητα Δρούτσα. Η πολιτική του οξύτητα είναι σίγουρο ότι θα τον οδηγήσει σε στήριξη Σαμαρά, αρκεί και ο Σαμαράς να κάνει το επόμενο βήμα.

  • factorx avatar
   factorx @ kakofonix 11/04/2011 22:26:40

   Δηλαδή να το κρύψουμε; Αφού μέχρι και τις εκλογές ήταν σύμβουλός του και μετά αποχώρησε;

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ factorx 11/04/2011 22:52:01

    Όλοι κάνουμε λάθη (στον Κοτζιά αναφέρομαι, έτσι;)

    • neotera avatar
     neotera @ kakofonix 12/04/2011 05:21:30

     Δεν έκανε λάθος ούτε τότε πλάϊ στο γιωργάκη, ούτε τώρα απέναντί του φλερτάροντας τον Σαμαρά. Απλώς κάποιοι καλύπτουν τις εναλλακτικές, "κλείνουν θέσεις" που λένε στις αγορές. Η ένδεια του Σαμαρά και της ΝΔ σε στελέχη αξιόλογα δεν είναι αρκετή συνθήκη για να ανοίξουν την πόρτα στον Κοτζιά. Αυτό θα το μάθουμε σύντομα....

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ factorx 11/04/2011 22:52:54

    Να μην το κρύψουμε, πάντως ο Κακοφωνίξ έχει δίκιο. Κι αν ο Κοτζιάς αποστασιοποιήθηκε από το μαθητή του επειδή ήταν ανεπίδεκτος μαθήσεως, να του το αναγνωρίσουμε.
    Σαν αναλυτής/συγγραφέας ήταν και είναι από τους λίγους που πονούσαν το μυαλό τους πρίν γράψουν. Από την άλλη επειδή φανερά επιδιώκει την καταξίωση, οφείλει να προσέχει τις ¨κακές παρέες" τύπου ΓΑΠ.

  • drider avatar
   drider @ kakofonix 11/04/2011 23:12:48

   Σωστή η επισήμανση. Και εμένα μου είναι συμπαθής για αυτά που λέει τώρα. Αλλά έχει μια ... μακριά πορεία: ΚΚΕ, ΝΑΡ, ΠΑΣΟΚ και έπεται(;) συνέχεια.

   Προφανώς είναι ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα αλλά και με φιλοδοξίες. Όπου βρέθηκε πάντως προσέφερε.

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ drider 11/04/2011 23:31:45

    Τέτοια πορεία θα τη ζήλευε και ο Μίμης!

    Δύσκολα ένα καλό μυαλό δεν θα γοητευθεί από τη φυσιογνωμία Σαμαρά. Μέχρι και ο ... Τσίπρας κοντεύει να ενδώσει.

    Δεν είναι και λίγο να φτύσεις τον ακατονόμαστο στο ζενίθ της δύναμής του, να μπεις στην καρδιά του Έλληνα, να διαβείς την πολιτική σου έρημο (αλώβητος από λαμογιές όμως), σχεδόν ντεμοντέ και να σε επαναφέρουν λυτρωτικά 700.000 άνθρωποι, κόντρα σε κάθε προγνωστικό, στην πιο κρίσιμη ώρα. Μοιάζει καρμικό.

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ kakofonix 11/04/2011 23:14:16

   ο Σαμαρας εχει κανει την παρουσιαση των τελευταιων βιβλιων του...

   • drider avatar
    drider @ Κωσταντινος Π. 11/04/2011 23:32:11

    Προφανώς θα πάει και στο ιδρυτικό συνέδριο του σύλλογου του προβληματισμού / κίνησης πολιτών / πολιτικού κόμματος.
    Διάλεξε ένα από τα παραπάνω, και εγώ δεν είμαι σίγουρος προς ποιο από αυτά πορεύεται...

 16. ierofantis avatar
  ierofantis 11/04/2011 22:08:44

  Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην πολιτική ιστορία των λαών, που οι έκτακτες περιστάσεις δημιουργούν τους ηγέτες και οι λαοί, σαν μαγνητισμένοι από το λόγο ή το βίο των ηγετών, ακολουθούν τη πορεία που χαράσσουν αυτοί.

  Οι περιστάσεις στη χώρα μας και η κατάσταση του λαού μας προσομοιάζουν με αυτές τις συνθήκες.

  Ο ηγέτης πρέπει να βγεί στο φώς. Όλοι λίγο - πολύ έχουμε μια υποψία για το ποιος μπορεί να είναι, η οποία όμως συνοδεύεται και από μια καχυποψία...

  Είναι στο χέρι του Ηγέτη να διαλύνει τις καχυποψίες. Είναι στο χέρι του να μιλήσει σκληρά, αλλά καθαρά και τίμια.

  Τον ηγέτη από τον διαχειριστή τον χωρίζει μια λεπτή γραμμή. Αυτή τη γραμμή άλλοι την λένε πολιτικό θάρρος, άλλοι την ονομάζουν πολιτική διορατικότητα, άλλοι πολιτική πανουργία και άλλοι, απλώς πολιτική με ενεργούς αρσενικούς γεννητικούς αδένες...

  Πλησιάζει ο καιρός που ο Σαμ θα πρέπει να δείξει κάτι. Το τι είναι αυτό, το ψυχανεμιζόμαστε όλοι, το καταλαβαίνει και ο ίδιος.

  Συν Αθηνά (λαός) και χείρα κίνει (Αντώνη)...!

 17. kinesis avatar
  kinesis 11/04/2011 22:15:49

  Αδέξιε Δεξιέ, δεξιός είσαι αφού το δηλώνεις, όμως το αδέξιος προκύπτει από όσα γράφεις. Μετά από τα τόσα δεινά που, εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζουμε σα λαός και κατ' επέκταση σαν άτομα, και, γιά τα οποία πρωτίστως είναι υπεύθυνος ο δικομματισμός (για την ακρίβεια το ίδιο κόμμα με άλλα πρόσωπα, γιατί αυτό είναι κατ' ουσία το σύστημα), εξακολουθείς να πιστεύεις ότι η λύτρωση είναι σε θέση να έρθει από το ίδιο σύστημα με παραλλαγές;
  Είναι πιά τόσο δύσκολα αντιληπτό, ότι αλλαγή δίχως αλλαγή του συντάγματος δεν πρόκειται να υπάρξει, και ότι, αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, τίποτε καλύτερο δεν πρόκειται να δούμε στο μέλλον;
  Συνέλθετε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ kinesis 11/04/2011 22:53:03

   Μπορεί να κατηγορείς τον αδέξιο δεξιό για αδεξιότητα, αλλά άθελά σου γίνεσαι υπηρέτης ενός συστήματος που κατηγορείς.
   Ο Σαμαράς έρχεται να διαλύσει τον δικομματισμό και σαν Ηγέτης, για αυτήν την δύσκολη για το Έθνος χρονική στιγμή, αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες.
   Στην ουσία καταρρίπτει τον δικομματισμό και γίνεται προσωποποίηση της ελπίδας του Έθνους.
   Ο Σαμαράς βρέθηκε εκτός συστήματος γιατί το απειλούσε. Και τώρα το απειλεί ακόμη περισσότερο γιατί είναι εκτός από πρόεδρος ενός κόμματος, που το αλλάζει καθημερινά, είναι και μπροστάρης στο κίνημα της 29ης Νοεμβρίου, που τον ανέδειξε επικεφαλής του αγώνα να αλλάξουμε το σάπιο σύστημα της Μεταπολίτευσης.
   Σύνελθε λοιπόν.

 18. ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ 11/04/2011 22:19:46

  Όλοι αυτό το επόμενο βήμα περιμένουμε. Όχι για να πειστούμε εμείς αλλά για να πείσουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς. Επιτέλους να μπορούμε να μιλάμε.

 19. papadopoulos avatar
  papadopoulos 11/04/2011 22:36:08

  αλήθεια η Ν.Δ είναι έτοιμη να κυβερνήσει; έχει κάνει ο Σαμαράς τις βαθιές αλλαγές στο κόμμα ώστε όλοι αυτοί που πλήγωσαν την παράταξη να φύγουν; και η παράταξη δεν πληγώθηκε μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από όλους τους άλλους που είχαν αναλάβει κάποιο μικρό πόστο . Αλήθεια τι έκανε με το κόμμα ;το καθάρισε;Γιατί η Ν.Δ στήριξε τον Ψωμιάδη;όλοι μας δεν ξέρουμε ότι αυτό που έκανε ο περιφερειάρχης δεν ήταν σωστό;
  Μήπωςπρέπει η ΄Ν.Δ για να ξανακυβέρνησει να γίνει καινούρια;Καινούρια σε ιδέες ,σε πρόσωπα κυβερνητικά και σε πρόσωπα κομματικά

  • akis avatar
   akis @ papadopoulos 12/04/2011 03:09:50

   +100
   στήριξε Ψωμιαδη (zorro) γιατί ειναι fan του καρναβαλιου...

 20. kakofonix avatar
  kakofonix 11/04/2011 22:59:24

  Ας μη βιαστούμε να κρίνουμε. Αυτό με τον Πανίκα ενόχλησε πολλούς. Ο Μιχαλάκης όμως υπερασπίστηκε κυρίως το θεσμό. Εξέφρασε κάποιες εύλογες αντιρρήσεις.

  Ε, και το Ζάππειο κοντά είναι.

  Και εγώ πάντως πιστεύω, πως η τωρινή κατάσταση που βιώνει ο Σαμ είναι πολιτική αυτοκτονία. Το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Πρέπει να βρει τον τρόπο να καθαρίσει τα σκατά. Μυρίζουν πολύ.

  Και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές (πόσο θα αντέξουν τα καθάρματα;) πρέπει να μας δώσει και μια γεύση από ηγετικό πυρήνα. Π.χ., Άρης στην παιδεία, Πάκης στο εσωτερικών, Land Cruiser στην άμυνα (λέμε και καμία μαλακία να περνάει η ώρα)

  • Κωσταντινος Π. avatar
   Κωσταντινος Π. @ kakofonix 11/04/2011 23:16:09

   αυτες τις εκλογες θα τις παρει ο Σαμαρας απολυτως ΜΟΝΟΣ,
   αυτος και ο κοσμος.
   δεν χρειαζομαστε κανεναν αλλον!

  • tiramola avatar
   tiramola @ kakofonix 12/04/2011 01:00:46

   Ο Μιχελάκης υπερασπίστηκε το θεσμό?
   Ποιο θεσμό, της παραγραφής?
   Άλλη μια περίπτωση νόμιμου άρα και ηθικού...

   • drider avatar
    drider @ tiramola 12/04/2011 01:24:49

    Προς το παρόν ασχολήσου με το θεσμό του opengov. Απλώς πρόσεξε στο βιογραφικό που θα υποβάλεις να τονίζεις τη κομματική σου ιδιότητα για να αξιοποιηθείς κατάλληλα. Έχεις δυνατότητες, μη πάνε χαμένες...

 21. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 11/04/2011 23:19:30

  FactorX: Νικόλα, η ιδέα σου ...εισακούσθηκε. Μερσί

  Στείλε μου όμως και ένα μειλ πως την προτείνεις πρακτικά

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 12/04/2011 01:23:08

   Αγαπητέ factorx, συγνώμη, άργησα να δω το μήνυμα. Να το σκεφτώ με ξεκούραστο κεφάλι αφού ξημερώσει και θα σε ενημερώσω. Καλό ξημέρωμα.

 22. tiramola avatar
  tiramola 12/04/2011 00:52:08

  Εγώ αυτό που βλέπω είναι την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα να δίνουν μαθήματα δημοκρατικής διακυβέρνησης και λειτουργίας.
  Και αυτό οφείλεται στον επικεφαλής.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ tiramola 12/04/2011 16:42:27

   Στον Στρος Καν.
   Ή μήπως τον Σόρος?

 23. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 12/04/2011 00:56:20

  Αποκτηστε επαφη με τη πραγματικοτητα. Το συστημα καιτο Πασοκ ειναι πανισχυρα. Εχουν ασσους στα μανικια τους . Και Σαμ ειναι απε λπιστικα μονος.οψομεθα.

 24. drider avatar
  drider 12/04/2011 01:19:50

  Σε ποιον επικεφαλής αναφέρεσαι; Στον Παπανδρέου ή στον Παπακωνσταντίνου;
  Από όσο κατάλαβα ο δεύτερος (μετά από συνταγματικό πραξικόπημα) υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση, που ακόμα δεν έχει έρθει για κύρωση στη βουλή...

 25. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 12/04/2011 01:30:59

  η μεγαλη ευκαιρια σαμαρα. τωρα που ο ψωμιαδης τελειωνει απο περιφεριαρχης να τον παρει αμεσως μαζι του.στη συγγρου. διπλα του,και σε ολες τις περιοδιες να τον εχει μαζι του. τελειωνει αμεσως ντορα και κολοτουμπα τον καρατζαφερη. για πειτε μου σας παρακαλω που ειναι ο δημας και ο αβραμοπουλοσ? τους ειδατε πουθενα?.να ειστε σιγουροι πως αν τους καλεσει ο παπανδρεου για σχηματισμο κυβερνησης θα τρεξουν με χιλια. ειναι πολυ προθυμοι στη ν.δ. καθαρση τωρα αντωνη.

 26. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 12/04/2011 02:32:46

  nai

 27. ANNITA avatar
  ANNITA 12/04/2011 08:42:01

  Εαν ο λαός έχει την απλή κοινή λογική να σκεφτεί οτι το σύστημα των ΜΜΕ αλλά και άλλοι κρατικοδίαιτοι παράγοντες έχουν βάλει στόχο να διαστρεβλώσουν τις αλήθειες και τις θέσεις του κ.Σαμαρά τότε είναι βέβαιο οτι θα εκλέξει σωστά τον επόμενο πρωθυπουργό. Εαν ο λαός βγεί επιτέλους από την μιζέρια που τον έχει ρήξει αυτή η κυβέρνηση και σκεφτεί το οφθαλμοφανέστατο γεγονός ότι συστηματικά τα ΜΜΕ αποφεύγουν να προβάλουν τις θέσεις του κ.Σαμαρά, εαν δουν με ανοιχτό μυαλό οτι παρ ολα αυτά ο αρχηγός της Ν.Δ. ακολουθεί την πολιτική του γραμμή πραγματικά σεμνά, αποφεύγοντας φανφάρες, τότε επιτέλους θα έχουν ξυπνήσει οι έλληνες από τον λήθαργο που τους επέβαλαν.Είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος με όλον αυτό τον καταιγισμό διαπλοκής που γίνεται εις βάρος του δεν αντέδρασε σπασμωδικά, γιατί πολύ απλά παλεύει για το όραμά του και για τα συμφέροντά μας με τον δικό του τρόπο αποδεικνύοντας πως και έτσι μπορεί να γίνει περισσότερο αποδεκτός από οποιονδήποτε.

 28. Armageddon avatar
  Armageddon 12/04/2011 10:38:17

  ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ???????

 29. Aggelos avatar
  Aggelos 12/04/2011 11:08:58

  "Εγώ αυτό που βλέπω είναι την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα να δίνουν μαθήματα δημοκρατικής διακυβέρνησης και λειτουργίας.
  Και αυτό οφείλεται στον επικεφαλής."

  Παναγια μου..

  αν πει κανεις δημοσια σε καναλι στο δρομο τετοια λογια,,θα φαει φατουρο συννεφο..

  οι πασοκες ντρεπονται πια που ψηφισαν πασοκ,,τελεια..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.