#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2010 18:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο επικίνδυνος κ. Παπανδρέου«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»

Αυτή η πρωτοφανής  δήλωση ανήκει στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου. Σε  σημερινή   συνέντευξή του,  που δημοσιεύει η  «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=179757)

Εδώ,  κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί,  ό,τι πρόκειται για λεκτικό ατόπημα γιατί οι γραπτές συνεντεύξεις του πρωθυπουργού, ελέγχονται. Άρα, δεν του ξέφυγε. Το είπε σκοπίμως.

Όταν εκστομίζονται τέτοιες φράσεις, είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα!

Επιπλέον, τέτοιες τοποθετήσεις υποδηλώνουν και την αυταρχική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Πρωθυπουργός.

Ο διαπρύσιος κήρυκας της συμμετοχικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της ανοικτής διακυβέρνησης!

Όλα αυτά δεν ήταν παρά μια φαινάκη.

Πομφόλυγες!

Γυαλιστερές χάντρες για τους ιθαγενείς.

Πολύ θα ήθελα να ξέρω  τι λένε, για  αυτή τη δήλωση,  οι διαπρεπείς Συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ, οι κύριοι  Βενιζέλος και Λοβέρδος.

Συμφωνούν;

Αυτή η απαράδεχτη δήλωση πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα.

Συνιστά  προσβολή της Συνταγματικής τάξης της χώρας.

Εισάγει   μια επικίνδυνη αντίληψη, σύμφωνα με την οποίαν,   ό,τι θεωρείται λογικό (από ποιόν αλήθεια) και «ισχύει σε πολλές άλλες χώρες», θα μπορούσε να επιβληθεί και στην Ελλάδα και αν ακόμα  έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας!

Δηλαδή, το  Σύνταγμά μας, κατά την άποψη του κ. Παπανδρέου,  δεν στηρίζεται   στην νομική παράδοση και τον νομικό πολιτισμό της χώρας, αλλά στη …λογική άλλων χωρών!

Και εγώ που νόμιζα ότι το Σύνταγμα είναι ο υπέρτατος καταστατικός χάρτης της χώρας και αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας μας!

Δεν ξέρω τι δεσμεύσεις (και έναντι ποίων;) έχει αναλάβει ο κ. Παπανδρέου και τι επιδιώκει, αλλά αυτές οι απόψεις  δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες γιατί δημιουργούν κακό προηγούμενο.

Με την ίδια,  δήθεν αφέλεια, μπορεί αύριο ο κ. πρωθυπουργός να θεωρήσει «λογικές» και τις απαιτήσεις γειτόνων μας  που έρχονται σε ….αντίθεση με διεθνείς συμβάσεις

Λυπούμαι, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Όταν ο Συνταγματικός Χάρτης της χώρας,  αμφισβητείται από τον πρωθυπουργό, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να  «επωαστεί  το αυγό του φιδιού» και ν’ ανοίξουν κερκόπορτες.

Ερώτηση: Αλήθεια, ο  πνευματικός κόσμος της χώρας που ακριβώς βρίσκεται;

Δεν το αφορούν τα τεκταινόμενα για να τοποθετηθεί;

Κώστας Ροδινός

Υ.Γ. Θα  αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση της Ν.Δ. Εάν, όταν  και εφ΄ όσον διαβάσουν τη συνέντευξη.  (έχουν ήδη περάσει 24 ώρες από την κυκλοφορία της εφημερίδας)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mitsosms avatar
  mitsosms 04/07/2010 18:55:20

  Αν είναι τόσο βλαξ πως κατάφερε να πάρει τέτοια μέτρα χωρίς να καταποντιστεί στις δημοσκοπήσεις; Έβαλε μπροστά το μνημόνιο και δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτε.

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ mitsosms 04/07/2010 18:58:11

   Aυτές οι δημοσκοπήσεις πια...
   Να τις μάθετε απ'έξω για να τις εμπεδώσετε.Στο τέλος μπορεί και να τις πιστέψετε.
   @ άτακτος: Δεν είναι καθόλου βλαξ...Μην τον υποτιμάτε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:03:38

   Σόρρυ κιόλας που θα το θέσω έτσι, αλλά δεν είναι αυτός ο βλαξ. Οι βλάκες είστε εσείς που εξακολουθείτε να τον στηρίζετε.

   (Ε, ρε και να το είχε πει αυτό κανένας Καραμανλής, τι είχε να γίνει...).

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ Επώνυμος 04/07/2010 19:21:10

    Θα είχε παίξει από Σάββατο βράδυ, πρώτο θέμα στα δελτία. Αυτό θα 'χε γίνει.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ denkserotipota 04/07/2010 19:24:08

     Οχι μόνο αυτό!
     Θα ζητούσαν να παραιτηθεί αμέσως!

     • mitsosms avatar
      mitsosms @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:25:51

      Βλέπεις λοιπόν ότι μόνο βλαξ δεν είναι; Πέρασε τέτοια μέτρα χωρίς να υποστεί πολιτική φθορά και αφήνοντας τον αντιπαλό του να τρώει την σκόνη του.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:27:14

      Είπαμε Μήτσο'μ, δεν είναι αυτός ο βλαξ.

     • mitsosms avatar
      mitsosms @ Επώνυμος 04/07/2010 19:29:52

      Τον στηρίζουμε γιατί τα μέτρα είναι απαραίτητα. Διαφορετικά γιοκ η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και δεν θα υπάρχουν ούτε συντάξεις ούτε και μισθοί. Αυτό θέλεις; Ύστερα εσύ που υποστηρίζεις έτσι τυφλά τον Σαμαρά δεν είσαι βλαξ; Δεν σου λέει τίποτε συγκεκριμένο και παρόλα αυτά τον στηρίζεις. Πόσο σοφό είναι αυτό;

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:37:13

      Μήτσο'μ, σου έδωσα σύντομη αλλά ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό, την οποία ούτε καν καταδέχθηκες να σχολιάσεις.

      http://www.antinews.gr/?p=52447&cpage=1#comment-480937

      Πώς μας λες ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα, αν δεν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πρώτα ότι η δική μου πρόταση δεν στέκεται;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ mitsosms 04/07/2010 19:39:03

      Συγγνώμη, αλλά εσείς στα σοβαρά πιστεύετε ότι με το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου, θα σωσθεί η Ελλάδα;

     • mitsosms avatar
      mitsosms @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:43:45

      Γίνεται μια προσπάθεια. Αν γίνει σοβαρά μπορεί να αποδώσει. Εναλλακτική δεν υπάρχει πάντως. Πιστεύω πάντως ότι κάτι θα γίνει εντός της ΕΕ. Κάποιος μηχανισμός αναδιάρθρωσης χρεών υπό την αιγίδα των κρατών-μελών.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:46:53

      Σου είπα προηγουμένως εγώ ο τόσος δα μια εναλλακτική πρόταση.

     • sintonistis avatar
      sintonistis @ Επώνυμος 04/07/2010 21:20:45

      Επωνυμε, μπορεις να μου απαντησεις σε μια απορια…. αν δεν θελω να πληρωνω συνταξιοδοτικες εισφορες και να τα βαζω στην τσεπη μου …… ΓΙΝΕΤΑΙ?

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ sintonistis 05/07/2010 10:04:03

      Κάτσε ρε sintonistis, τι είμαι εγώ δηλαδή για να σου απαντήσω συγκεκριμένα εγώ;

      Τυχαίνει βέβαια να το γνωρίζω αυτό που ρωτάς και η απάντηση είναι δυστυχώς, όχι. Η κοινωνική ασφάλιση είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει θέτει αυτομάτως ζητήματα νομιμοποιησης του ελληνικού κράτους για αυτά τα θέματα. Οι πολίτες όταν δεν θέλουν κάτι, δεν γίνεται να προχωρήσει το πράγμα και αυτό δεν το έχουν καταλάβει ο ΓΑΠ και η παρέα του.

     • Νταβέλης avatar
      Νταβέλης @ mitsosms 04/07/2010 21:02:49

      Εδώ και μήνες ακούγεται πως ο μόνος λόγος που δεν άφησαν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει η Ε.Ε. καιη ΕΚΤ ήταν η προστασία των τραπεζών που είχαν ελληνικά ομόλογα... πιστεύω πως το ΜΟΝΟ σχέδιο που υπάρχει είναι να απεμπλακούν οι γερμανο- γαλλικές τράπεζες από την Ελλάδα και μετά θα μας κουνήσουν το μαντίλι... Έχουμε χρέος 450 δισ. μας δίνουν 100 τα οποία θα τουα τα δώσουμε πίσω σε τρία χρόνια... θα ποιουν το αίμα του λαού δηλαδή. Όταν ξεχρεώσουμε τα 100 θα έχουμε έλλειμα 500 και βάλε. Με διαλυμένη κοινωνία, με ανύπαρκτους πολιτικούς πως θα ξεπληρώσουμε τότε το χρέος????? Α, και μάλλον η ανταγωνιστικότητα που εννοούν είναι μάλλον αυτή του Μαρόκο και της Ινδονησίας! παπούτσια Made in Greece!!!!

     • Orestios avatar
      Orestios @ mitsosms 04/07/2010 21:51:49

      Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Αλλιώς όλα οδηγούνται σε αποτυχία.

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ Κώστας Ροδινός 05/07/2010 00:44:32

      Aν δε θέλει ο άλλος να αντισταθεί γιατί του λείπουν τα κότσια τότε πιστεύει οτιδήποτε.

     • Alex avatar
      Alex @ mitsosms 04/07/2010 20:16:20

      Αχαχαχα βεβαια ειναι απαραιτητα τα μετρα καθως και η απωλεια μερους της εθνικης κυριαρχιας καθως λεφτα υπητρχαν αλλα τελικως δε εγνωριζαμε τη κατασταση , γιατι για ολα φταει ο Κ.Κ και τα 5,5 χρονια Ν.Δ..Γιατι μας ειπε ο ΓΑΠ οσα ψεμματα δεν ειπαν ολοι οι πρωθυπουργοι απο συστασεως του Ελληνικου κρατους και το εκανε για το καλο μας γιατι ειναι μονο 8 μερες το μηνα στην Ελλαδα και τις υπολοιπες μερες ταξιδευει χωρις να ξερει κανεις γιατι? Γιατι η Χωρα Ελλαδα για το ΓΑΠ ειναι Χωρος γιατι το Εθνικης-Εθνικος κτλ κανει τζιζ γιατι ξεχασαμε τις κοκκινες γραμμες στο Σκοπιανο και τρεχουμε για Σχεδιο χειροτερο του Αναν γιατι αν ειχε σκοτωθει ο υπασπιστης του Πακη θα ειχε γιανει της Π....ας στα ΜΜΕ της διαοπλοκης και θα επρεπε να παραιτηθει η κυβερνηση. Γιατι Εν τελει εχουμε χασει την αυτοεκτιμηση μας ως Λαος και σκυβουμε το κεφαλι δια την σωτηριαν της Πατριδος...ενω ολοι φωναζουν οτι υπαρχει και αλλος δρομος...εκτος Δ.Ν.Τ...και πολλα αλλα....

     • Ψυλλιασμένος avatar
      Ψυλλιασμένος @ Επώνυμος 04/07/2010 19:37:03

      Σίγουρα το IQ του δεν είναι και κορυφή. Σίγουρα έχει σοβαρό πρόβλημα με την έκφρασή του. Και τί με αυτό; Θα του δώσουμε συγχωροχάρτι να λέει ό,τι θέλει;

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Ψυλλιασμένος 04/07/2010 19:43:08

      Το αναφέρω στην ανάρτηση και το επαναλαμβάνω: οι γραπτές συνεντεύξες του πρωθυπουργού διορθώνονται. Αρα δεν είναι θέμα αφέλειας ή βλακείας.
      Προφανώς, για λόγους που θα μάθουμε αργότερα, ήθελε να πεί τη συγκεκριμένη φράση και την είπε.

      Αρα το ζήτημα είναι τι επιδιώκει;

     • denkserotipota avatar
      denkserotipota @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:51:08

      Δεν επιδιώκει είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ τα πράγματα. Η εφαρμογή ΟΛΟΥ του μνημονίου (και των 1200 σελίδων), είναι πάνω από όλους τους νόμους και το Σύνταγμα που ξέρατε.

      Και επειδή η χώρα είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ να αποπληρώσει, αρχίστε και ψάχνετε από τώρα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

     • Β.Κ.Σ. avatar
      Β.Κ.Σ. @ denkserotipota 04/07/2010 20:43:23

      το ανήγγειλε σήμερα. κατάλυση του συντάγματος, -μαστούρα με τιβι και τζούλιες για το πόπολο-, και καινούργιο σύνταγμα της αρεσκείας του (των).
      Και μετά γενικό ξεπούλημα των παγίων. κι εσύ κι εγώ θα μείνουμε με το τριαράκι μας αλλά χωρίς πατρίδα. Αυτό θέλει. με όλο του το είναι. είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας του. μας θέλει απάτριδες πολίτες του κόσμου, είλωτες των χρηματιστών αφεντικών του.

     • Orestios avatar
      Orestios @ Β.Κ.Σ. 04/07/2010 21:11:24

      Έχει και παραστάτη το ΛΑΟΣ μαζί με Μπακογιάννη και Κουβέλη. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο ο άνθρωπος με το μουστάκι.

     • Alex avatar
      Alex @ Orestios 04/07/2010 21:13:21

      Ξεχασες τον ανθρωπο του μοχθου!!!....

     • χελιδόνι avatar
      χελιδόνι @ Orestios 04/07/2010 23:42:59

      1989 reunited and glorified!

      LONG LIVE KOSKOTA!

     • zackii avatar
      zackii @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 21:49:01

      Μήπως το ρίχνει γιά αργότερα?..και γιά να προλάβει όσους λένε γιά αντισυνταγματικά μέτρα?

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ mitsosms 04/07/2010 19:27:24

      To αρθρο δεν τον χαρακτηρισε βλακα αλλα επικινδυνο.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ mitsosms 05/07/2010 02:04:03

   propaganda is the name of the game.

   • Ευθύμης avatar
    Ευθύμης @ Ευθύμης 05/07/2010 02:05:49

    αλλού έκανα reply, αλλού βγήκε το post, τρελάθηκε το blog application?

  • aengus avatar
   aengus @ mitsosms 05/07/2010 12:46:46


   Λάβε τη εντωμεταξύ δημοσκόπηση της RASS «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (σε δείγμα 2.003, διπλάσιο από αυτό της Κ.R. ) για να ΄χεις να πορεύεσαι μήτσομ. -

   - ΠΑΣΟΚ 24,7%
   - ΝΔ 19,3% (διαφορά 5,4%)
   - ΚΚΕ 7,8% - ΛΑΟΣ 4,9%
   - ΣΥΡΙΖΑ 3,2%
   - ΟικΠρ 3,3%
   - ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,4%
   - ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 28,2%

   Και που ΄σαι ακόμα!

 2. stel avatar
  stel 04/07/2010 19:02:34

  Κε ροδινε αναρωτιέσαι " Αλήθεια, ο πνευματικός κόσμος της χώρας που ακριβώς βρίσκεται;" Τον εκπροσωπείς επάξια!!!

  • Ενας αθώος avatar
   Ενας αθώος @ stel 04/07/2010 19:51:45

   xaXAxa!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ stel 04/07/2010 20:05:18

   Stel,
   Αυτές οι εξυπνάδες, τις σκέφτεστε ή σας έρχονται αυθορμήτως;

   • Stel avatar
    Stel @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 20:17:27

    Αυθορμήτως, με την ανάγνωση των αριστουργημάτων σας.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 20:28:26

    Stel

    Θα σας συνιστούσα να τα αποφεύγετε για να μη πάθετε καμιά κρίση διαρκούς ευφυϊας!

   • Alex avatar
    Alex @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 20:29:05

    Αυθορμητως τα ειπε και ο ΓΑΠ.....ειστε φαινεται του ιδιου αυθορμητισμου αγαπητε Stel!!

   • Alex avatar
    Alex @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 20:30:45

    Και θα προσεθετα αγαπητε κυριε Ροδινε και κριση συνεχους οσφυοκαμψιας!!!Βεβαιως βεβαιως!!!!

 3. denkserotipota avatar
  denkserotipota 04/07/2010 19:02:45

  Αναρχικοί στην εξουσία ή κάπως έτσι. Δε το είπανε πριν αναλάβουν? Γιατί απορείτε? Απλώς την κατάλυση του Συντάγματος αυτή την περίοδο, δεν την έχει κάνει κάποια στρατιωτική δικτατορία, αλλά μία παρέα.

  Προσωπικά ο,τι και να πει ο,τι και να κάνει αυτός ο κύριος, δε μου προκαλεί καμμιά εντύπωση. Και ας τον λένε και πρωθυπουργό. Και μένα με λένε Πρόεδρο. Αλλωστε στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις, είσαι. Αυτός δήλωσε εν δυνάμει πρωθυπουργός και τα κατάφερε και έγινε με τη βοήθεια των ΜΜΕ ή ΜΜΑ (όπου Α βάλτε ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ).-

  • denkserotipota avatar
   denkserotipota @ denkserotipota 04/07/2010 19:06:40

   Οσο για αντίδραση από τη ΝΔ, μη τους ξυπνάς... Θα περιμένουν το ώριμο φρούτο ως φαίνεται.

   Αν είχαν δει το τι σέρνει εδώ ο άνθρωπος για το μνημόνιο http://www.youtube.com/watch?v=utid3Xvh9c8&feature=related , θα έπρεπε να είχε "καεί η Ελλάδα" ΗΔΗ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ denkserotipota 04/07/2010 19:10:11

   "Οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία" είχε πεί!

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:15:30

    Ευχαριστώ για τη διόρθωση κ. Ροδινέ.
    Εγώ είμαι μαζί του. Ο,τι λέει το κάνει!!! Η να το πω καλύτερα. Ο,τι του λένε το κάνει το παιντί και μπράβο του. Δεν έχει "κολώσει" πουθενά. Ή μήπως έχει κάνει πίσω σε κάποιο σημείο και δε το πιάσαμε? Συνολικά αυτά που έχει κάνει σε 9 μήνες, θα έπρεπε να περάσουν ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ για να γίνουν στην Ελλάδα. Ή όχι?

   • Alex avatar
    Alex @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:45:22

    Η μα........ια παει συνεφο...φατε ενα...αντιεξουσιαστη ...σιγουρα τετοιος ειναι ουτε κανω δεν μπορει να κυβερνησει και ομως αυτος ο ανθρωπος ειναι πρωθυπουργος της Ελλαδος....

    Υ.Γ Παμε αλλη μια φορα για να μη ξεχνιομαστε....ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ!!!!

  • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
   Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ denkserotipota 04/07/2010 23:02:02

   δεν είναι πρωθυπουργός γιατί δεν κυβερνάει. Διακυβερνάει μαζί με άλλους, εξ ου και η διακυβέρνηση της χώρας. Πρέπει κάποιος να τον μαζέψει. Έχει πάρει φόρα να πετύχει το πείραμα της εφαρμογής της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Θα είμαστε τα πρώτα πειραματόζωα. Ο κόσμος θα ξεσηκωθεί; στις 29 Ιουνίου πήγα στην πορεία. Στις 12 00 μμ το ΠΑΜΕ δήλωσε ότι εμείς φεύγουμε προς τον σταθμό του μετρό της Ακρόπολης. Γιατί τόσο νωρίς παιδιά; τόσος ήταν ο αγώνας;

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 04/07/2010 19:04:12

  "Πως την είδε" το ΓΑΠ?! Βασιλιάς ήλιος και έτσι?
  L'etat c'est....GAP

  • Orestios avatar
   Orestios @ εναςάσχετος 04/07/2010 21:08:58

   χο! χο!
   Σε λίγο θα πεί στους Έλληνες να φάνε παντεσπάνι και τότε θα αναζητά ο λαιμός το κεφάλι του.

   • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
    Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ Orestios 04/07/2010 23:27:57

    δώστε του τα φάρμακά του, είναι επείγον!!!!

 5. socrates avatar
  socrates 04/07/2010 19:04:29

  Τί μας λέει λοιπόν αυτό το φαιδρό υποκείμενο;
  Να καταργήσουμε το σύνταγμα της Ελλάδος;
  Να φέρουμε το σύνταγμα της άλλης πατρίδας του, της Αμερικής, προφανώς σαν αποικία της;
  Ούτε η δικτατορία του Παπαδόπουλου δεν έλγε τέτοια.
  Μου έρχεται απόψε στο μυαλό εκείνη η παλιά επιθεώρηση του Χάρρυ Κλύν που έλεγε:
  -Τί τον κοιτάτε ρε; Βαράτε τον!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ socrates 04/07/2010 19:08:59

   Socrates,
   Το Σύνταγμα στην Αμερική το σέβονται περισσότερο και από τη Βίβλο.

   • socrates avatar
    socrates @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:11:30

    Σαρκαστικά το είπα Κώστα, ίσως δεν τόνισα αρκετά το "σαν αποικία της" υπονοώντας ότι οι αποικίες δεν έχουν συντάγματα, απλά βασιλεύει η τρομοκρατία του ισχυρού.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 23:12:26

    Νομίζετε ότι το σέβονται πια. Η διακυβέρνηση Ομπάμα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να το υπονομεύει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ socrates 04/07/2010 19:16:09

   Κώστα, το αμερικανικό σύνταγμα σέβονται στην Αμερική, όχι τα ξένα. Να σου θυμίσω τι είχε πει σχετικά ο Τζόνσον στον Παπανδρέου (τον παππού, όταν ο τελευταίος του είχε θέσει του Τζόνσον θέμα απαγόρευσης του ελληνικού Συντάγματος για παραχώρηση εθνικού εδάφους προς την Τουρκία, του Καστελλόριζου που προέβλεπε το σχέδιο Άτσεσον).

   Σώκρατες, η δικτατορία του Παπαδόπουλου το σεβόταν πολύ το σύνταγμά της, γιατί ήθελε να το νομιμοποιήσει ως κανονικό, δημοκρατικό σύνταγμα! Σεβόταν πολύ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαζαν νόμους της αντισυνγματικούς, γιατί αυτό έδινε την ύψιστη νομιμοποίηση στο σύνταγμά τους.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 04/07/2010 19:19:51

    Επώνυμε,

    Μα αυτό εννοούσα!

  • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
   Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ socrates 04/07/2010 23:04:40

   ίσως στην αμερική να υπάρχει προς το παρόν περισσότερη δημοκρατία Τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεδιάντροπα, όπως αυτά του γιου της Μαργαρίτας

 6. panos avatar
  panos 04/07/2010 19:05:10

  Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ!ΒΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ...

  • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
   Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ panos 04/07/2010 23:06:02

   ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ.
   ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! 04/07/2010 23:14:12

    Μα καλά το πιστεύεις ότι κάποιος άλλος του τις γράφει?
    Δικά του είναι όλα αυτά και η δικαιολογία του "κάποιου άλλου" είναι για να αποποιηθεί της ευθύνης.

   • Ευδοκια avatar
    Ευδοκια @ Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! 05/07/2010 07:32:06

    Ολα τα γράφει ο αδελφός Νίκος , ο οποίος έχει τον κύριο λόγο στην διακυβέρνηση της χώρας από την ΓΑΠ ΑΕ!

 7. neotera avatar
  neotera 04/07/2010 19:05:27

  Δήλωση εκπληκτικής πολιτικής ηλιθιότητας του γιωργάκη άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο. "Οτι δεν γινόταν αλλιώς" ο χειρισμός του δανειακού προβλήματος. "Αυτό να το εξηγήσετε στο δικαστήριο" θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς. Την ίδια κουταμάρα είχαν πει οι απριλιανοί χουντικοί στο δικαστήριο, νομίζω και ο Ιωαννίδης το είπε για την καταστροφική επέμβαση στην Κύπρο...

 8. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 04/07/2010 19:09:24

  Εκείνοι οι 160 βουλευτές του πασόκ που ακούνε τον πρόεδρo του πασόκ να λέει τέτοια, τί να σκέπτονται;
  Δεν αισθάνονται την προδοσία;
  Δεν αισθάνονται την κοροϊδία;
  Δεν αισθάνονται τη ντροπή;
  ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΠIΤΕΛΟΥΣ;
  θα έχουν ποτέ ξανά το θράσος να κτυπήσουν τις πόρτες μας ή να μας πάρουν τηλέφωνο να τους ξαναψηφίσουμε;
  Με άλλα μπορεί να τους φιλοδωρήσουμε, από ψήφο χλωμούς τους βλέπω.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ μας δουλεύουν 04/07/2010 19:10:45

   την έδρα τους σκέφτονται!

   • μας δουλεύουν avatar
    μας δουλεύουν @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:17:58

    Η βουλευτική έδρα είναι για τον πασόκο ότι είναι η "χορηγία" για πάμπολλους τύπους σαν τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο και τον Τσοχατζόπουλο.
    ΚΑΤΙ ΙΕΡΟ.
    A ρε μακιαβέλλι, τάχουν εμπεδώσει ΤΕΛΕΙΑ τα βιβλία σου τούτοι εδώ οι πράσινοι.
    Μονό που δεν θα την έχουν την έδρα για πολύ με τα μυαλά που κουβαλάνε. Εάν συνεχίσουν έτσι θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ ξεχαρβαλώματος κόμματος, ever.
    Τους παίρνει μαζί του κάτω στον πάτο ο παπανδρέου.

   • zonitis avatar
    zonitis @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:26:24

    Οταν κατεβουν η ανεβουν αναλογως για ψηφους παλι στα χωρια των, τοτε να σκεφτουν και τη αλλη τους την "εδρα" και να μην ξεχασουν και τα λυπαντικα

   • zackii avatar
    zackii @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 21:39:42

    Και τα 10.000.000 υπουργικής αμοιβής γιά την υπογραφή προμηθειών που είπε και ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ μας δουλεύουν 04/07/2010 19:17:55

   Μόνο οι βουλευτές είναι; Άλλα στελέχη το ΠΑΣΟΚ δεν έχει;
   Κεντρικές επιτροπές, συμβούλια και δεν ξέρω εγώ τι;
   Δεν έχει μόνο βουλευτές. Να δούμε θα μιλήσει κανείς από το στελεχιακό δυναμικό τους;Όλους αυτούς το ΓΑΠ τους εκφράζει;

  • Tassos Karras avatar
   Tassos Karras @ μας δουλεύουν 05/07/2010 06:57:10

   To sxedio einai tin epomeni fora alla prosopa tha exoun gia vouleftes, To paidi xeri ti kanei

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ μας δουλεύουν 05/07/2010 09:41:50

   Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.»

   Τάδε έφη ο Γιωργάκης, Πρωθυπουργός των Ελλήνων από την αλλοδαπή και με ρίζες αμφιβόλου έως ανυπάρκτου ελληνικότητος. Τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν για να τον χαρακτηρίσουμε ως τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για τον θώκο της Πρωθυπουργίας της χώρας μας; Διότι και άλλοι μάρτυρες υπήρξαν πριν από μερικούς μήνες, Ευρωβουλευτές από την Γερμανία και την Αυστρία, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν ως τον μεγαλύτερο βλάκα Πρωθυπουργό στην Ευρώπη, γελάνε μαζί του και σχολιάζουν το IQ όσων βρίσκονται μαζί του στο φόρουμ της σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο οποίο προεδρεύει κάτω από τις υπερατλαντικές ευχές.

   Στην παρούσα φάση του ξεσπάσματος αποκαλύπτονται αρκετές πτυχές της ανίκανης και προδοτικής προσωπικότητος αυτού του πολιτικού μιάσματος, το οποίον προετοίμασαν για το εν Ελλάδι και Ε.Ε. λάβαρο της νέας αυτοκρατορίας, χωρίς φυσικά να έχουν ποτέ καταλάβει και κατανοήσει ότι, οι λαοί που έχουν ρίζες στον χώρο της Μεσογείου έχουν και ιστορία και πείρα ώστε σήμερα να μπορούν να διακρίνουν αμέσως το αξιόλογο και συμφέρον από το ακατάλληλο και ανίκανο να συμβιώσει στον χώρο τους. Γιατί πώς αλλιώς ο Γιωργάκης δεν θα είχε σκεφθεί τι θα ακολουθούσε από τους ‘Ελληνες, πριν να υπογράψει το φιρμάνι του ΔΝΤ;

   Αβλεψία ; Μάλλον απίθανο γιατί και μεγαλύτερες πατάτες να υπήρχαν, θα τις υπέ-γραφε, επειδή, όπου διδάχθηκε πώς να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται, πιστεύουν ότι, τώρα και στην Ε.Ε. οι μπανανίες αφθονούν. Άγνοια της γλώσσας και της ορθο-γραφίας της δεν δικαιολογείται, καθώς τα κείμενα είναι όλα στην γλώσσα της πατρίδος του. ‘Αγνοια του χώρου και του έμψυχου υλικού που τον κατοικεί είναι δεδομένη, αλλά δεν δικαιολογείται έστω και με την βοήθεια των παρατρεχαμένων η ψυχολογία και η συμπεριφορά αυτού του έμψυχου υλικού, που αν φθάσει στα άκρα θα οδηγήσει τον ίδιο και τα αφεντικά του στην εξόντωσή του ή στην απομάκρυνσή του με επακόλουθο τον εξευτελισμό της νέας θεωρίας περι παγκόσμιας διακυ-βέρνησης και άλλων …. Ανεκδότων και της ανατροπής της από το επιλεγέν πειραματόζωο, που φέρει το όνομα Ελλάς.

   Ο ελληνικός λαός στην παρούσα φάση αδυνατεί να κατανοήσει πώς υπάρχουν ακόμα παρατρεχάμενοι που δέχονται τις βλακείες του Γιωργάκη και δεν τον πετούν από την κυβέρνηση και πώς δεν σκέφτονται τα επακόλουθα στην επιβίωσή τους στην Ελλάδα.

   ΕΚΤΟΣ

   Αν η μαφία της παγκοσμιου διακυβέρνησης έχει τάξει σ’αυτούς που θα τον στηρίξουν έν κομμάτι του παγκόσμιου πλούτου, που θα τους εξασφαλίσει διαβίωση των νέων αρχόντων του νέου συστήματος.

   ΠΕΛΙΑΣ

 9. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 04/07/2010 19:20:46

  Ειναιο ιδανικός Manchurian candidate γιατί ως ένα βαθμό πιστεύει όσα λέει αλλά κατά βάθος έχει σχέδια που τα κρατά για λίγους. Είναι μια κινούμενη αντίφαση και μέχρι τη τελευταία στιγμή έτσι θα είναι.. Μας πουλάνε παραμύθια τα ΜΜΕ πως είναι ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις όπως τα αυτονόητα γύρω από την εξυγίανση του δημόσιου κλπ. Μεταρρυθμίσεις κάνουν όσοι έχουν λαϊκή εντολή και η κυβέρνησή μας την πάσαρε στην τρόικα. Ακούσατε τον Όλι Ρεν, ' Ξεχάστε τις εκλογές είπε' ε φυσικά τί νόημα έχουν από τη στιγμή που για τρία χρόνια θα είμαστε σε Διεθνή Έλεγχο. Και τα αστικά ΜΜΕ, οι πραγματικοί αρχιερείς της διαπλοκής τα κάνουν όλα γαργάρα!!!!!! Και εκλογές θα κάνουμε Όλι Ρεν και θα συναντηθούμε όλοι πάνω στις στάχτες των ολοκληρωτικών εξουσιών σας και θα γνωριστούμε από την αρχή

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Νταβέλης 04/07/2010 19:22:15

   Manchurian candidate, καλά, μιλάμε, έγραψες.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Νταβέλης 05/07/2010 08:52:36

   Και στον Manchurian candidate, η μαμά δεν ήταν από πίσω και έκανε κουμάντο;;

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2010 19:27:06

  Ο ΓΑΠ το πάει φυρί φυρί για κακό καυγά, διχαστικό, και βίαιο.

  Ο ΓΑΠ σχέδια; Χλωμό. Ο αδερφός του ίσως.

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ archaeopteryx 04/07/2010 19:34:25

   Για όσο διάστημα τέτοια τραγικά ατοπήματα παραμένουν κλεισμένα εντός διαδικτύου, κανένας καυγάς δεν θα γίνει, όλα περνάνε στο ντούκου. Ακόμα και αν δηλώσει ότι το Σύνταγμα είναι απλώς ενδεικτικό, τίποτα δεν θα γίνει.
   Αντιπολίτευση χρειάζεται, σκληρή! Και ας λέει η τελειωμένη Μπακογιάννη ότι ο Σαμαράς κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Και αυτή θα κάνει κόμμα για το κόμμα, διότι πάνω από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 04/07/2010 19:34:47

   Αρχαίε,

   δεν έχει σημασία ποιός φτιάχνει το σχέδιο, αλλά ποιός αναλαμβάνει να το υλοποιήσει.

   Γιατί στην Ελλάδα απο σχέδια άλλο τίποτα!

 11. man8os avatar
  man8os 04/07/2010 19:27:29

  Μεχρι τον Οκτωβριο θα ημαστε στα ισια με το ΠΑΣΟΚ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ man8os 04/07/2010 19:29:28

   Μάνθο, καήκαμε ως χώρα, αν η ΝΔ είναι μόνον τον Οκτώβριο στα ίσια με το ΠΑΣΟΚ.

   Βασικά, το ότι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα δείχνει το πολιτικό μας επίπεδο ως λαού και δεν μας τιμάει καθόλου αυτό.

   • man8os avatar
    man8os @ Επώνυμος 04/07/2010 19:38:12

    Το ξερω, αλλα ο μηχανισμος προπαγανδας καλα κρατει...
    Αναμενωντας εκλογες τον Νοεμβριο εκτιμω οτι η επκοινωνιακη αντεπιθεση της ΝΔ θα κερδισει μομεντουμ αμεσως μετα την ληξη της τουριστικης περιοδου, οταν αποδειχτει οτι ολες αυτες οι απεργειες και η ανικανοτητα της κυβερνησης εβλαψε ανεπανορθωτα την χωρα.

    Σημερα στο Μεγκα παρατηρησα και την προπαγανδα να μιλαει για ενδειξεις ανακαμψης, διαβασα και στο βημα κατι πααλαβομαρεςπερι "ελληνων οικονομολογων" και τα ρεστα. Ξεκινησε η επιθεση του ΠΑΣΟΚ για να αναστρεψει το κακιστο κλιμα που τεινει να διαμορφωθει για την κυβερνηση.

    Σε αυτο το κλιμα, το συστημα δεν θα αφησει σε υσηχια την ΝΔ εκτος και αν αντεξει την προπαγανδα, και αντιθετα θα υποστηριξει την ΝΔ αμεσως μολις καταρευσει το ΠΑΣΟΚ τον Οκτοβριο. Οπως θυμαστε απο το 2009, αμεσως μετα απο ενα μικρο διαστημα, μολις ερθουμε στα ισα θα σπασει το ηθικο των ΠΑΣΟΚΩΝ και μετα θα περασουμε 3 μοναδες μπροστα σε ενα μηνα.

    Ο μοναδικος και τεραστιος κυνδινος που υπαρχει για τον Σαμαρα προσωπικα ειναι να μην τον κυριεσει το συστημα. Ο Σαμαρας πρεπεινα καβαλησει την καταιγιδα, να την ελεγξει. Αν τον ρουφηξει και αυτον το συστημα τοτε ο τοπος θα εχει πολυ λιγες δημοκρατικες διεξοδους....

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ man8os 04/07/2010 19:31:19

   Εφόσον δεν είστε τώρα, δεν θα είστε ποτέ.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ mitsosms 04/07/2010 19:33:35

    @mitsosms
    Wishfull thinking...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ mitsosms 04/07/2010 19:37:48

    Να ο ποδοσφαιρικός τρόπος σκέψης.

 12. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 04/07/2010 19:31:01

  Έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος αυτός; Καταλαβαίνει κάθε φορά τι λέει; Αλλά μήπως ο πατέρας του δεν είχε πει ότι "δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο ο λαός;";
  Για τον Γιώργο Παπανδρέου ο τόπος αυτός είναι ένα πουλόβερ για ξήλωμα και αυτό κάνει.
  Αναρωτιέμαι αν έχει καν αμερικανική κουλτούρα ο άνθρωπος αυτός, γιατί στην Αμερική γνωρίζουμε τη θέση που έχει το σύνταγμα. Αυτός μάλλον έχει τη μεταμοντέρνα κουλτούρα των διαφόρων ΜΚΟ.
  Η ΝΔ γιατί δεν τον χτυπάει κατακέφαλα σε κάθε τέτοιο ατόπημα; Της δίνει ο "αντιεξουσιαστής" Παπανδρέου το όπλο στο πιάτο και η ΝΔ το περιεργάζεται και αναρωτιέται τι λογής δουλειά κάνει το μαραφέτι.

 13. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/07/2010 19:32:20

  Για να μη ξεφύγει η συζήτηση, ποτέ μου δεν πίστεψα ότι ο κ. Παπανδρέου είναι βλάξ! Ο Γιανναράς, νομίζω, και ας με διορθώσει κανένας, αν κάνω λάθος, είχε πρώτο θέσει το δίλλημα: "Χρήσιμος ηλίθιος ή επικίνδυνος βλάξ;"

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 23:01:52

   αλλο ενα ψευτοδιλλημα - ας ασχοληθει η ψυχιατρικη και η επιστημη - δεν υπαρχει περιθωριο για δισταγμους του στυλ ..καλο και ευγενικο παιδι.. και αλλα ελαφρυντικα

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 05/07/2010 08:59:01

   Είναι ένας υπάκουος μη-Έλληνας εντολοδόχος, μειωμένης αντίληψης και σχέσης με την πραγματικότητα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ popolaros 05/07/2010 09:04:25

    Popolare,

    γράφεις κάτι πράγματα και εσύ όταν έχεις έμπνευση...

 14. τασούλης avatar
  τασούλης 04/07/2010 19:34:35

  ως νεοδημοκράτες οφείλετε να ευγνωμονείτε τον άνθρωπο που διάλυσε την κεντρική επιτροπή, το εκτελεστικό γραφείο και τη νεολαία του πασόκ, αναλαμβάνοντας με ιησουϊκή υπομονή και υπευθυνότητα την απόσυρση της φαληρισμένης πλέον αλλαγής. οφείλουμε επίσης να θαυμάσουμε τον κώστα καραμανλή που κάνοντας τίποτε μπορεί να δίνει τέτοιο τρομερό άλωθι ώστε να συμβαίνουν όλα αυτά αδιαμαρτυρήτα. σήμερα συμβαίνει ό,τι πριν τριάντα χρόνια από την ανάποδη. τότε ο καραμανλής αποκεφάλισε το κράτος της δεξιάς ανοίγοντας το δρόμο στον ανδρέα να τα σκίσει όλα συγκρατώντας παράλληλα τον δεξιό κόσμο, τώρα ο καραμανλής ξεχειλώνοντας, τερματίζοντας (με όρους play station) και ουσιαστικά ακυρώνοντας το πασοκικό κράτος ανοίγει το δρόμο στον παπανδρέου να τα ξανασκίσει όλα συγκρατώντας παράλληλα και δεξιούς και πασοκσήδες. η αναποδιά έγκειται στο ότι στην πρώτη περίπτωση μοιράστηκαν, ενώ τώρα μαζεύονται χρήματα. οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως το σύγχρονο ζεύγος των σιαμαίων, όπως σωστά τους είχε χαρακτηρίσει ο καρατζαφέρης, είναι εξίσου αποτελεσματικό των προγόνων τους, με μια πιο εξελιγμένη μεθοδολογία.

 15. aggelos avatar
  aggelos 04/07/2010 19:44:19

  Εδώ και καιρό το καλύτερο άρθρο! Με αυτό το σύνθημα πρέπει να πορευτεί η ΝΔ. Διαφορετικά θα μας διαφεντεύει ο επικίνδυνος και η παρέα του για χρόνια. Πάντως για ό,τι δηλώνει έχετε υπόψιν ότι η μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον ΓΑΠ.

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/07/2010 19:45:36

  Μήτσο'μ, εγώ, ο απλός ανωνυμοεπώνυμος σχολιαστής ενός μπλογκ, σου έδωσα εναλλακτική σε μερικές γραμμές σε παραδιπλανό ποστ. Το πόσταρα το λινκ και παραπάνω, αλλά αργεί να βγει απο το μοντερέησον.

 17. ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ avatar
  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 04/07/2010 20:01:51

  ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ,ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ.
  ΘΥΜΗΘΗΤΕΤΟ ΑΥΤΟ

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 04/07/2010 20:06:23

   Οσα κανει τα κανει γιατι δεν υπαρχει αποφασιστικη αντιπολιτευση.
   Μη νομιζεις οτι θα ειχε το ιδιο θαρρος αν τον χτυπαγαν οι εφημεριδες και αν η αντιπολιτευση ηταν μαχητικη.
   Φυσικα ολα αυτα ειναι αποτελεσμα μακροχρονιων εξελιξεων που εχουν δωσει στο κομμα του μεγαλο αποθεμα δυναμεων και ανοχης.Αλλα το αποθεμα αυτο τωρα φθειρεται.

  • neotera avatar
   neotera @ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ 04/07/2010 21:00:20

   Κι εγώ έτσι νομίζω. Θα αρχίσει εμφύλιος στους νταβάδες κάποια στιγμή και ο γιωργάκης μαζύ μ' εκείνους που θα επιμένουν αμερικάνικα θα κάνουν πραξικόπημα. Εκτός κι αν ξαφνικά τους πάρει ο γεροδιάολος νωρίτερα και ξεκινήσουμε να γλύφουμε τις πληγές μας μέσα σε γενική ανακούφιση που επιτέλους αποκτούμε ελληνική κυβέρνηση. Να βλέπουμε και την ευτυχή πορεία, το στόχο που ενώνει...

 18. diasapollon avatar
  diasapollon 04/07/2010 20:04:47

  Κύριε Ροδινέ τι να κάνουν η ΝΔ,το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.Ο ΛΑΟΣ που διαδίδει πατριωτική αγάπη που είναι;Ο Σαμαράς τι να πει μετά από μιά ήττα που κατέβασε την ΝΔ στα τάρταρα.Ότι και να πεί κακό θα κάνει στον τόπο,όχι γιατί θα έχει άδικο αλλά όλα τα ΜΜΕ θα παραποιήσουν τα λόγια του.Ακούσατε το κ Κοράντζη στην Βουλή τι είπε γιά το ΚΚΕ,κόμμα προδοσίας,πεστε μου ποιό κανάλι τον καταδίκασε,κανένα.Οι Έλληνες αποφάσισαν να βάλουν ταφόπλακα πάνω στον πολιτισμό τους και στην αξιοπρέπειά τους.Ας πληρώσουμε το τίμημα των συνελλήνων μας που έφεραν στην εξουσία τους Αμερικάνους και προδότες του ελληνισμού με ποσοστό μάλιστα 44% μην το ξεχνάτε.

 19. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 04/07/2010 20:05:01

  Για όσους ακόμα αμφιβάλουν για το κατά πόσο ισχύει ακόμα το Σύνταγμά μας ή όχι,
  διαβάστε εδώ:

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/de-facto.html

 20. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 04/07/2010 20:08:21

  Δύο λέξεις μόνο αξίζουν σε αυτόν τον τυπάκο: ΧΥΔΑΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ!

 21. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 04/07/2010 20:33:18

  ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=179757.

  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ "Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ" ?
  ΤΟΣΗ ΑΗΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ή ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ?

  • aengus avatar
   aengus @ GRAEKUS 05/07/2010 12:19:38

   Θα αντικατασταθεί από το «Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΠΤΥΟΥΣΑ» ! (copyright: «εναςασχετος»…. !!!)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ GRAEKUS 05/07/2010 12:21:33

   Για να δείτε πόσο λογαριάζουν την κοινή γνώμη. Τόσος καιρός και μια απάντηση δεν δεήθηκαν να δώσουν για το θέμα αυτό.

 22. Dimi avatar
  Dimi 04/07/2010 20:33:21

  Αγαπητέ μου Κώστα, έχω μιά περίεργη προαίσθηση, ότι η Νέμεσις του Μineiko-Bilderberg, είναι η Βάσω Παπανδρεόυ. Η οποία, ως έμπειρη πολιτικός, είναι βεβαία ότι ο εν λόγω, δεν δίνει δεκάρα γιά το παλιό.. Γι’αυτό και εμμέσως πλην σαφώς, τον αμφισβητεί μέσω Ξενογιαννακοπούλου και όχι μόνο..

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Dimi 04/07/2010 20:39:38

   Αγαπητή μου Dimi,

   Η συγκεκριμένη, μόλις πάρει ένα υπουργείο, θα γίνει βασιλικότερη του βασιλέως.

   • Dimi avatar
    Dimi @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 20:56:57

    Iδωμεν..

   • neotera avatar
    neotera @ Κώστας Ροδινός 04/07/2010 21:04:31

    Ακούστηκε να λέει πως είναι τόσο οργισμένη μ' αυτά που γίνονται που έχει χάσει τον ύπνο της. Οντως πάντως έχει παρελθόν αρπακτικότατο ! ))

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ Κώστας Ροδινός 05/07/2010 00:44:18

    Σωστά!

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Dimi 04/07/2010 21:18:22

   Dimi, Η Νέμεσις αυτών των τεράτων πρέπει να είναι ο ίδιος ο λαός και το δικαίωμα και την υποχρέωση αυτή δεν επιτρέπεται να την εκχωρίσει σε καμία Βάσω.

   • Dimi avatar
    Dimi @ εναςάσχετος 05/07/2010 08:42:23

    @ εναςάσχετος

    Aναφέρθηκα στην υπαρκτή ενδοκομματική Νέμεση αμφισβήτησης του πολιτικού αρχηγού της.

 23. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 04/07/2010 20:39:01

  H ανάρτηση αλληλοσυμπληρώνεται με τη σημερινή επιφυλλίδα του Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή -που να είχε διαβάσει και τη σημερινή συνέντευξή του και τις προγραφές του για το Σύνταγμα!!
  ένα μικρό απόσπασμα:
  Παρ’ όλα αυτά, για τους πολίτες που έβλεπαν το επί δεκαετίες όργιο της κομματικής κραιπάλης (τα κατά συρροήν οικονομικά εγκλήματα των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Κων. Μητσοτάκη, Κων. Σημίτη, Κων. Καραμανλή του βραχέος), η εξαγγελία ότι «λεφτά υπάρχουν» μπορούσε ενδεχομένως να ..........
  έχει ρεαλιστικό αντίκρισμα: Με δραστικές, αμείλικτες περικοπές στις ξέφρενες σπατάλες του κομματικού κράτους (και χωρίς να θιγεί στο παραμικρό το κοινωνικό κράτος) η οικονομία ήταν δυνατό να νοικοκυρευτεί. Αν διαλύονταν μεθοδικά οι απειράριθμες εταιρείες του Δημοσίου με τη χρυσοπληρωμένη (κομματική) στελέχωση. Αν απολύονταν οι (κομματικές) στρατιές των «ειδικών συμβούλων» στα υπουργεία, όπως και όλοι οι διορισμένοι στο Δημόσιο με πονηρές παρακάμψεις του ΑΣΕΠ τα τελευταία χρόνια. Αν αναλαμβανόταν τίμιος έλεγχος του «πόθεν έσχες» σε εργολήπτες του Δημοσίου, προμηθευτές νοσοκομείων και Ενόπλων Δυνάμεων, εφοριακούς, υπαλλήλους Πολεοδομίας – και κατάσχονταν περιουσίες. Αν στήνονταν, κατά απόλυτη προτεραιότητα, θεσμοί κρίσης, αξιολόγησης και ιεραρχικής διαβάθμισης των δημοσίων υπαλλήλων για να ενεργοποιηθεί η κρατική παραγωγικότητα. Και πολλά άλλα ανάλογα, του κοινού νου.

  Τότε, ίσως να μη χρειαζόταν καν δανεισμός και πάντως η δανειοληπτική αξιοπιστία της χώρας θα ήταν διαφορετική. Αλλά ο σημερινός πρωθυπουργός προτίμησε να εγκαταλείψει ανεμπόδιστη την εσωτερική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα: άρχισε να περιφέρεται από χώρα σε χώρα, στις αυλές των ισχυρών, διαφημίζοντας το τεράστιο χρέος της χώρας, την πλαστότητα κρατικών προϋπολογισμών και στατιστικών στοιχείων, σε ποιους; Μα σε αυτούς που τους εκλιπαρούσε να μας δανείσουν επιπρόσθετα και στους εκτιμητές της δανειοληπτικής αξιοπιστίας μας. Εδινε την εντύπωση ότι θεληματικά τους προκαλούσε να μεγεθύνουν στο έπακρο την απαξίωση της χώρας και τη δική τους τοκογλυφική απληστία. Για πρώτη φορά από ιδρύσεως ελλαδικού κράτους, το όνομα των Ελλήνων εξευτελίστηκε και διασύρθηκε σε τέτοιο βαθμό, σε διεθνή κλίμακα. Από πρωθυπουργό ολίγιστο.

  Στην περίπτωση αυτή η λέξη «ολίγιστος» προσέλαβε, εκ των πραγμάτων, και σημασίες πέραν του ανεπαρκούς ή ανίκανου. Διότι, όταν ένας πρωθυπουργός, πρώτον: παραιτείται εξ αρχής από κάθε απόπειρα να αντιπαλέψει τη χρεοκοπία με τομές μεταρρυθμιστικές, δεύτερον: περιφέρεται στα παλκοσένικα της διεθνούς δημοσιότητας ξεγυμνώνοντας τις πομπές της χώρας του, τρίτον: επαιτεί να συνεχιστεί ο δανεισμός του υπερχρεωμένου κράτους του με όποιους όρους κι αν θέσουν οι τοκογλύφοι – τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ΄Η να δυσλειτουργούν οι νοητικές του ικανότητες ή να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Β.Κ.Σ. 04/07/2010 21:29:30

   Stupid or Evil?

 24. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 04/07/2010 20:42:34

  Προσέξατε κάτε.... Από το δελτίο των 8 του MEGA και τον έγκριτο κυβερνητικό δημοσιογράφο κ. Χασαπόπουλο. Συμβούλευσε λέει ο κ. Παπανδρέου τους υπουργούς να βρουν κάποιο τρόπο να γλυκάνουν το ασφαλιστικό...έδωσε γενικές κατευθύνσεις δλαδή ο ΒΟΥΔΑς- ο ΘΕΟΣ και ΗΓΕΜΟΝΑς- σε υπουργάκους αναλώσιμους- κάτι συνταγματολόγους σαν το Λοβέρδο να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Να πετάξουμε και κανένα ξεροκόμματο στους ιθαγενείς... Να μοιραστώ κάτι άλλο τώρα...Από ενδιαφέρον παρακολούθησα πολλές συνεδριάσεις της 'Ώρας του πρωθυπουργού' στην Μ. Βρετανία. Μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε για τον Μπλερ και το Ιράκ αλλά η κατάρτισή του, η επιμονή στου στην λεπτομέρεια όταν δεχόταν βροχή ερωτήσεις για τα πιο απίθανα θέματα απέχουν εκατομύρια έτη φωτός από την εμπειρία μας στην Ελλάδα. Ντροπή τους... αλλά κρίμα και στους δημοσιογράφους. Το ρολόι του χρόνου στην Ελλάδα έχει κλειδώσει σε μία χρονολογία 1789...

 25. anonymous avatar
  anonymous 04/07/2010 20:52:28

  πρεπει να βρεθει ενας τρελος να δωσει τελεσιδικη λυση σε αυτο...

  και οποιος καταλαβε καταλαβε...

  • Σταμ avatar
   Σταμ @ anonymous 04/07/2010 23:12:02

   Δεν χρειάζεται να τον ηρωοποιήσουμε. Ας τον αφήσουμε να σαπίσει. Δεν νομίζω να τη βγάλει πέρα από μερικούς μήνες, το πολύ 1 χρόνο.

 26. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 04/07/2010 21:15:48

  Κι ένα τελευταίο σχόλιο για σήμερα... διάβασα στο Έθνος την ανάλυση του κ. Δελαστίκ όπου με αγωνία αναρωτιέται πως θα κυβερνήσει η κ. Παπανδρέου με τόση λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια να συσσωρεύεται, με την ανύπαρκτη Νέα Δημοκρατία να μην είναι σε θέση να αναλάβει την εξουσία... Γιατί αυτό το άγχος? Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνάει ελέω τρόικας και Μνημονίου για τρία χρόνια. Γιατί αυτός ο υποκριτικός θρήνος πάνω στα πολιτικά και κοινωνικά συντρίμια της μεταπολίτευσης? Το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει στα όρια την νομιμότητας, πότε ένθεν πότε κακείθεν και θα έχει τις πλάτες ανεκδιήγητων τύπων σαν τον Όλι Ρεν που θα απειλούν τους ανώριμους Έλληνες όποτε ξεφεύγουν.. έτσι έχουν τα πράγματα. Έτσι θα πορευτούμε. Καληνύχτα και καλή τύχη

  • aengus avatar
   aengus @ Νταβέλης 05/07/2010 12:23:45

   Κινείται ήδη μακράν κάθε ορίου νομιμότητας Νταβέλη μου !

 27. sintonistis avatar
  sintonistis 04/07/2010 21:18:07

  ποιος μπορει να μου απαντησει σε μια απορια.... αν δεν θελω να πληρωνω συνταξιοδοτικες εισφορες και να τα βαζω στην τσεπη μου ...... ΓΙΝΕΤΑΙ?

 28. sintonistis avatar
  sintonistis 04/07/2010 21:19:30

  ποιος μπορει να μου απαντησει σε μια απορια…. αν δεν θελω να πληρωνω συνταξιοδοτικες εισφορες και να τα βαζω στην τσεπη μου …… ΓΙΝΕΤΑΙ?

 29. Orestios avatar
  Orestios 04/07/2010 21:37:08

  Κώστα Ροδινέ, αναρωτιέμαι πότε καταλύθηκε το σύνταγμα. Με την ψήφιση του μνημονίου ίσως. Όμως, όπως μας διδάσκει η Ιστορία ο Χίντερμπουργκ δεν αντέδρασε στο Ermächtigungsgesetz (κάτι σαν μνημόνιο)που παρακάμπτει την Βουλή. Κάντε τις αναγωγές σας στο παρόν.
  Η σοσιαλιστική δικτατορία είναι εδώ ήδη. Θέμα χρόνου είναι η απαγόρευση ακόμα και των ιστοχώρων.

 30. tiramola avatar
  tiramola 04/07/2010 22:08:58

  Διαβάζω για περίεργη μαζώξη δικαστικών την περασμένη Τρίτη ημέρα απεργίας και των δημοσιογράφων στην οποία μετείχαν ανώτερα στελέχη της Δικαιοσύνης και ορισμένοι επικεφαλής ερευνών για υποθέσεις τις οποίες ερευνά η Βουλή με τις Εξεταστικές Επιτροπές. Τα περισσότερα από τα άτομα που μετείχαν στη μάζωξη, ήταν στην ομάδα των δικαστών που χειρίσθηκαν τα σκάνδαλα της καραμανλικής περιόδου και έκαναν τα πάντα για να συγκαλύψουν όλες αυτές τις υποθέσεις μέχρι να οδηγηθούν σε παραγραφή.
  Η μάζωξη έγινε σε σπίτι γνωστού δικαστικού, ο οποίος έχει πολύ στενή συγγενική σχέση με πρώην κυβερνητικό στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή.
  Στην μάζωξη μετείχε και πρώην υπουργός δικαιοσύνης της ΝΔ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 04/07/2010 22:46:22

   Συνομωσιολογίες.

  • anonymous avatar
   anonymous @ tiramola 04/07/2010 22:52:47

   καλά έκαναν. Με τόσα αναθέματα που έχει κάνει ο ΓΑΠ με την ξεδιάντροπη καταπάτηση νόμων αλλά και του ίδιου του συντάγματος κάποιος πρέπει να του βάλει πάγο.

  • aengus avatar
   aengus @ tiramola 05/07/2010 12:27:04

   Καλά, εσύ μείνε στον κόσμο σου. Μην κουνηθείς καθόλου. Μπορεί και να ξυπνήσεις απότομα!

 31. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 04/07/2010 22:36:04

  Ο ΓΑΠ θα κυβερνησει για δυο τετραετιες ωστε οι αμερικανοι να τελειωσουν τις υποθεσεις τους στην Ελλαδα.Ειτε μαζι με μπακογιαννη και καρατζαφερη ειτε με κουβελη και συριζα.Αυτο ειναι τελεσιδικο.

  Μετα μπορει να ερθει οποιοσδηποτε για να κυβερνησει την 51η πολιτεια των ΗΠΑ με εναν πολυχρωμο και πολυπολιτισμικο πληθυσμο αμερικανιζοντων καταναλωτων.

  Οι Ελληνες εχουν εκφυλιστει εντελως και δρομος επιστροφης δεν υπαρχει.Σε μερικα χρονια θα εχουμε αλλοδαπο πρωθυπουργο.Αλλα τι σε μερικα χρονια?

  Ηδη εχουμε αλλοδαπο πρωθυπουργο.Το πηρατε χαμπαρι?

 32. Greg avatar
  Greg 04/07/2010 22:36:10

  Σωστό θα ήταν -για του στραβού το δίκιο- η επίμαχη φράση να μην αναφέρεται αποσπασματικά γιατί διαστρεβλώνεται το νόημα:

  "Πολιτική μας επιλογή είναι να προωθήσουμε μια συγκεκριμένη τομή που βοηθάει στην εξοικονόμηση δαπανών και στον εξορθολογισμό του συστήματος: Όλοι οι μισθωτοί να ασφαλίζονται στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Και η απόφαση αφορά όλους τους μισθωτούς του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των δικαστών. Αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες. Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες".

  Προκύπτει, λοιπόν, ότι:

  - Ο ΓΑΠ δεν αναφέρεται γενικά στο Σύνταγμα, αλλά σε συγκεκριμένη διάταξη.

  - Αναρωτιέται για την σκοπιμότητα της διάταξης, δηλαδή ποιο αγαθό προστατεύει (και εγώ αναρωτιέμαι).

  - Το "θα μπορούσε να εμποδίζει" σημαίνει (δεν γνωρίζω την συγκεκριμένη διάταξη, ποια είναι;) ότι μπορεί και να μην εμποδίζει. Πρέπει να δούμε την ερμηνεία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Greg 05/07/2010 06:00:59

   Greg,

   Οι Διατάξεις του Συντάγματο αποτελούν τον καταστατικό χάρτη της χώρας και αναθεωρούται με ειδική διαδικασία. Δεν αλλάζουν κατά το δοκούν (και κυρίως δεν τροποοιούνται μέσω συνεντεύξεων).

   Η φράση δεν διαστρεβλώνει το νόημα των δηλώσεων του πρωθυπουργού. Πολύ φοβούμαι ότι αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Η πρόταση του είναι αυτοτελής και στέκεται αυτόνομα.

   Αλλωστε ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία, όταν ο Καραμανλής πρότεινε την Αναθεώρηση Διατάξεων του Συντάγματος (γιατί υπάρχουν διατάξεις που χρήζουν Αναθεώρησης) να συνεισφέρει, αλλά θυμάσθε τι έκανε;
   Για μικροκομματικούς λόγους, υπονόμευσε τη διαδικασία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 05/07/2010 10:44:54

   Greg, η άποψή σου είναι τουλάχιστον το ίδιο επικίνδυνη με αυτή του ΓΑΠ.

   Το ζητούμενο δεν είναι αν υπάρχει εδώ διαφορά ερμηνείας. Τέτοια διαφορές υπήρξαν πολλές κατά καιρούς με όλες τις κυβερνήσεις.

   Το ζητούμενο εδώ είναι ότι για ΠΡΩΤΗ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, πρωθυπουργός της χώρας μας λέει ευθέως να μην εφαρμόσουμε το Σύνταγμά μας γιατί "δεν είναι λογικό". Μπαίνει δηλαδή η "λογική" (ποιανού η λογική; της κυβέρνησης; ή του ΓΑΠ προσωπικά; Γιατί όχι η δική μου;) υπεράνω του Συντάγματος!

   Δεν μας λέει δηλαδή καν ο ΓΑΠ "κάνει λάθος το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατά τη γνώμη μου το Σύνταγμα δεν έχει αυτή την ερμηνεία". Που και αυτό να έλεγε δηλαδή, θα ήταν συνταγματικό πραξικόπημα, αφού θέλει να καταργήσει το δικαίωμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου του. Αλλά εδώ μας λέει κάτι πολύ περισσότερο: Ότι, και να είναι αντισυνταγματικό, εμάς τις μας νοιάζει. Αφού δεν είναι "λογικό"!

   Ναι, είναι ευθεία επίθεση κατά όλου Συντάγματος. Σαν να μην έχουμε Σύνταγμα. Θα κάνουμε αυτό που μας φαίνεται "λογικό".

   Και αν αύριο, στη λήξη της τετραετίας, πει ότι "δεν είναι λογικό να κάνουμε εκλογές εν μέσω κρίσης, την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει"; Και ότι "θα κάνουμε εκλογές όταν βγούμε από το Μνημόνιο"; Τότε τι θα πούμε εκεί; Ποιο επιχείρημα θα έχουμε αν μπει η λογική του ΓΑΠ ή η δική μου ή του φούφουτου υπεράνω του Συντάγματος;

   Ο ΓΑΠ είναι περισσότερο επικίνδυνος από ότι φαίνεται. Είναι απίστευτα επικίνδυνος. Και δυστυχώς οι βουλευτές και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ φαίνονται πολύ λίγοι για να μας απαλλάξουν από τον τεράστιο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο άνθρωπος αυτός για τη χώρα.

 33. Dimi avatar
  Dimi 04/07/2010 22:48:50

  Πρώτα έρχεται η πείνα και μετά η Νέα Δημοκρατία

  Εχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση γιά την έξοδο της Κιβέρνησης Παπανδρέου από την εξουσία.

  Του Παναγιώτη Ι. Μαυρίκου – Εν Αθήναις 4/7/2010

  Ο παραπάνω τίτλος δεν είναι ούτε θεωρητικός, ούτε πολύ περισσότερο φανταστικός. Απηχεί την πραγματικότητα. Εχουμε μπεί σε περίοδο βαθιάς ύφεσης και φτώχειας ενώ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση γιά την έξοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου από την εξουσία.

  Παγιώνει η ΝΔ δυναμική ολικής επαναφοράς

  Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία παγιώνει μιά δυναμική ολικής επαναφοράς, με στόχο ο Αντώνης Σαμαράς να μην αποτελεί έναν «εν δυνάμει πρωθυπουργό», αλλά κυριολεκτικά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αλλάξει όλα στο πολιτικό σκηνικό.

  Αρχίζουν και τα.. «χώνουν» οι πολίτες στη κυβέρνηση

  Οι πολίτες αρχίζουν και τα.. «χώνουν» στη κυβέρνηση, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στις πολιτικές Παπανδρέου, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει πάρει μπροστά και δείχνει ηγετικές ικανότητες αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις γιά τις περιστάσεις.

  Με λίγα λόγια ο Παπανδρέου μετατρέπεται σε συνώνυμο της απελπισίας και ο Σαμαράς συνώνυμο της ελπίδας γιά τον τόπο και τους πολίτες.

  Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι στην Οδό των εξελίξεων υπάρχει και η Στάση «πείνα».

  Από τον Σεπτέμβριο και μετά αναμένεται να ζήσουμε πρωτοφανείς εικόνες φτώχειας, εξαθλίωσης και κοινωνικών αντιδράσεων.

  Οι πολιτικοί εκτιμούν ότι ο κόσμος θα βγεί στους δρόμους και θα ζητάει λεφτά και δουλειά, ενώ θα τον κυνηγάνε τα χρέη και τα έξοδα επιβίωσης. Εχουμε να ζήσουμε πολύ άσχημες ημέρες.

  Οι πολίτες έχουν να περάσουν τις χειρότερες εποχές μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με πραγματική δυστυχία, με δράματα.

  Δεσμεύτηκε ο Αντώνης Σαμαράς

  Ολο αυτό το διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει ότι δεν τραβάει άλλο το πράγμα, τόσο με το ΔΝΤ όσο και με τους δυσβάστακτους όρους του Μνημονίου.

  Γιά τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε ότι ως αυριανός Πρωθυπουργός θα βάλει τέρμα στην σημερινή κατάσταση και θα δώσει αναπτυξιακά κίνητρα.

  Δύο λοιπόν διαφορετικές καταστάσεις μάς αναμένουν τους επόμενους δώδεκα μήνες. Πρώτα να έρχεται η πείνα και μετά η Νέα Δημοκρατία γιά να φέρει την ελπίδα.

  * * *

 34. askitis avatar
  askitis 05/07/2010 02:04:28

  Όλοι εναντίον όλων στην Εκκλησία...
  Δευτέρα, 05 Ιούλιος 2010
  Συντάχθηκε απο τον/την Σωτήρη Σταθόπουλο - RealNews 02:03

  Ιερός πόλεμος μαίνεται στο εσωτερικό της Εκκλησίας μεταξύ ιεραρχών που προέρχονται από το περιβάλλον του μακαριστού Χριστοδούλου και του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

  Αφορμή ήταν οι κανονισμοί που πήγε να περάσει ο Αρχιεπίσκοπος στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για τη λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας της Εκκλησίας, αλλά η αιτία είναι πολύ βαθύτερη.

  Αρκετοί μητροπολίτες είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένοι με τη στάση του κ. Ιερωνύμου απέναντι στην Κυβέρνηση . Εκτιμούν ότι η Εκκλησία στις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στο περιθώριο, με έναν Αρχιεπίσκοπο που δεν ασκεί καμία κριτική στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ πιστεύουν πως οι προσωπικές σχέσεις που έχει με τον Πρωθυπουργό, τελικά, ζημίωσαν και δεν ωφέλησαν την Εκκλησία.

  • askitis avatar
   askitis @ askitis 05/07/2010 02:14:05

   Ακονίζουν μαχαίρια

   Οι μητροπολίτες τώρα ακονίζουν τα μαχαίρια τους για την κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας του Φθινοπώρου, όπου κύριο θέμα θα είναι η οικονομική κρίση. Εκεί, ιεράρχες αναμένεται να κατηγορήσουν ευθέως τον Αρχιεπίσκοπο για την ήπια στάση που τηρεί απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και να τον επικρίνουν για επικοινωνιακό έλλειμμα, καθώς η Εκκλησία ξόδεψε περίπου 100 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009 για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και όχι μόνο δεν υπήρξε καμία προβολή του κοινωνικού έργου, αλλά – όπως λένε- δεν ενημερώθηκε και το υπουργείο Οικονομίας για τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας.


   «Επικοινωνιακό έλλειμμα»

   Πιο αιχμηρός απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο ήταν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, που κάνει λόγο για επικοινωνιακό έλλειμμα στην Εκκλησία.

   «Ο κόσμος δεν γνωρίζει το κοινωνικό μας έργο, το οποίο δεν προβάλλουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν ευθύνονται μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και εμείς. Πρέπει να βρούμε τρόπους να δείξουμε το σημαντικό έργο που συντελείται από όλες τις Μητροπόλεις».

   Ο κ. Άνθιμος χαρακτηρίζει «κρίσιμη» και «ιστορική» τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου και καλεί τον Αρχιεπίσκοπο να μην είναι τόσο ήπιος με την Κυβέρνηση.

   «Πρέπει να σταματήσουν τα στεγνά ανακοινωθέντα των τελευταίων ετών. Πρέπει να είμαστε πιο άμεσοι, πιο επικριτικοί απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και ακόμη πιο κοντά στον Ελληνικό λαό, που μας έχει ιδιαιτέρως ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά».

 35. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 05/07/2010 02:08:06

  ok, απο οτι φαίνετε δεν κάνει reply επιτόπου στο post, αλλά το εμφανίζει σαν ανεξάρτητο κάτω κάτω...
  αρχίσανε και το hacking εκτός απο το trolling ο σύλλογος "φίλοι του μεγάλου τιμονιέρη - πρωθυπουργού";

 36. ALALOGIA avatar
  ALALOGIA 05/07/2010 05:43:21

  Εντελώς επικίνδυνος, το εντόπισε και ο Rifkin. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=341330&dt=04/07/2010

 37. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 05/07/2010 06:19:31

  Αυτή η κυβέρνηση μου θυμίζει όλο και περισσότερο μια παλιά πολύ καλή ταινία του David Mamet "Η λέσχη της απάτης".
  Ο τύπος δεν είναι ούτε αφελής, ούτε χαμηλών διανοητικών δυνατοτήτων. Πιστεύει στην παγκόσμια διακυβέρνηση, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος κατ'επανάληψη. Δεν μιλά στην τύχη. Εφαρμόζει ΣΧΕΔΙΟ!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 05/07/2010 06:58:56

   Γιάννη,

   Σωστός!
   Βλέπω επανήλθαμε με ιδέες!

   Μια μικρή επιφύλαξη μόνο.

   Ακόμα και το πιό τέλειο σχέδιο, έχει τα τρωτά του σημεία!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 05/07/2010 07:25:42

    Back to reality!
    Πάντως, αυτό που διαπίστωσα, έστω και σε περιβάλλον σχόλης και θερινής ραστώνης, είναι ότι υπάρχει μια υπόκωφη βουή αγανάκτησης και οργής από πολλούς συνανθρώπους πας. Αυτό που δεν μπορώ να ξέρω είναι η έκφραση αυτής της οργής. Μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτα, μέσω πολιτκής έκφρασης ή θα υπάρξει στωϊκή αποδοχή της κατοχής και η οργή θα εκτονωθεί μέσω των συνήθων βαλβίδων του συστήματος . Για ένα εξωτερικό παρατηρητή είμαστε ένα ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα η έκβαση του οποίου θα αποδείξει αν αυτός ο λαός έχει τη θέληση για να συνεχίσει να υπάρχει ή έχει παραδοθεί τελείως στη μηδενιστική του μοίρα...

 38. Alex avatar
  Alex 05/07/2010 08:33:56

  Αντιγραφω απο το ΠΑΡΟΝ...

  Αντώνης Σαμαράς: ο ΗΓΕΤΗΣ
  Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Ο Αντώνης Σαμαράς –μετά την αναπόφευκτη ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης και την επίσης αναπόφευκτη διάλυσή της, ευρισκόμενος σε πολιτική χειμερία νάρκη μέχρι την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία και έκτοτε πανταχόθεν βαλλόμενος με επίκεντρο το Μητσοτακαίικο– ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ: Εξελέγη από ευρύτατη βάση νεοδημοκρατών ψηφοφόρων αρχηγός του κόμματος από τα σπλάχνα του οποίου προήλθε. (Θυμίζω –και το θυμούνται άριστα όσοι τον τίμησαν με την ψήφο τους– ότι είχε αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα, με λαμπρές επιδόσεις στη νεολαία της παράταξής του και αναδείχθηκε βουλευτής σε ηλικία μόλις 26 ετών.)
  Τι παρέλαβε όμως ο Σαμαράς μετά τον θρίαμβο της εκλογής του; Παρέλαβε χάος και συντρίμμια. Φέουδα και βαρίδια. Αφήνω που, πλην της ανοργανωσιάς, είχε να αντιμετωπίσει ένα διχασμένο κόμμα, καταπτοημένο μάλιστα από τη βαριά ήττα. Κάθε άλλος θα σήκωνε τα χέρια ψηλά βυθισμένος στην απόγνωση. Ο Αντώνης Σαμαράς διακρίνεται όμως για το έντονο ΒΟΥΛΗΣΙΟΚΡΑΤΙΚΟ στοιχείο του χαρακτήρα του και αφιονίζεται, θαρρείς, με τα δύσκολα. Έτσι στην υπαρξιακή κρίση των πλείστων στελεχών και μελών του κόμματός του, αντέταξε τη δουλειά μυρμηγκιού, συνδυασμένη με την απαίτηση για αισιοδοξία και ελπίδα.
  Έκανε ορισμένα λάθη στην αρχή, οφειλόμενα στην πεπατημένη της επικοινωνιακής πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων –επικοινωνιακή πολιτική που εξοργίζει την περίοδο της ιλιγγιώδους κρίσης που υφίσταται η χώρα–, δεν κατόρθωσε να παρεμποδίσει την πολυγνωμία και τη σχοινοτενή πολυγλωσσία στα κανάλια πρώην υπουργών και βουλευτών και άργησε σχετικά να αξιοποιήσει τις ολέθριες και εγκληματικές γκάφες μιας ολίγιστης και αντιφατικά αυτοσχεδιάζουσας κυβέρνησης. Πάντως δήλωσε εγκαίρως το καταπελτικό και ακλόνητο στην ορθότητά του ότι «είχαμε πρόβλημα χρέους και ελλείμματος αλλά ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ» – δήλωση που την έπνιξαν σχεδόν ολοσχερώς τα διαπλεκόμενα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
  Τα ίδια αυτά διαπλεκόμενα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αναγκάστηκαν, ωστόσο, να διατυμπανίζουν, κατακρίνοντάς τη σφόδρα, ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ (εν μέσω μάλιστα ποικίλων αντιδράσεων πολιτικών του φίλων) ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Απόφαση ήθους, θάρρους και διορατικότητας, επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία και αναγκάζοντας την κ. Μπακογιάννη, τον, κατά δήλωσή της μετά την εσωκομματική της ήττα, «στρατιώτη του κόμματος» και, όπως αποδείχθηκε, κακοφορμισμένη γάγγραινα για τη νεοδημοκρατική παράταξη, να υπερψηφίσει το Μνημόνιο και ως εκ τούτου να διαγραφεί, κουβαλώντας αυταπόδεικτα πλέον και τη μομφή της ΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ αποστάτισσας.
  Μολονότι τα συνέδρια των κομμάτων δεν αποφέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα, το Συνέδριο της ΝΔ έδωσε μια ορατή ώθηση προς το μέλλον. Ο Αντώνης Σαμαράς, μια χαρισματική προσωπικότητα ανάλογη εκείνης του Ανδρέα Παπανδρέου, κυριάρχησε απόλυτα ως ο αδιαμφισβήτητος ΗΓΕΤΗΣ. Ηγέτης μάλιστα ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ –το πρώτιστο που χρειάζεται σήμερα η χώρα– ΟΣΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Προς επίρρωσιν της διαπίστωσης αυτής υπενθυμίζω ότι κατά τη θητεία του στην Ευρωβουλή είχε χορέψει επανειλημμένα στο ταψί τον παγκοσμίου φήμης μεν, αλλά στενοκέφαλο κ. Τρισέ.
  Ο Σαμαράς δεν έχει ισάξιο αντίπαλο στην αντιδικία τού φθίνοντας πλέον δικομματισμού. Ο Παπανδρέου ο τρίτος είναι ανύπαρκτος και βαρύνεται στο εννεάμηνο της πρωθυπουργίας του, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ από τα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (ο οποίος –το ξαναγράφω για πολλοστή φορά– διέπρεψε στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, «υπερβαίνοντας την υποτέλεια»).
  Αντίπαλος, επομένως, του Αντώνη Σαμαρά είναι τα σωρευμένα προβλήματα, εθνικά και οικονομικά, τα οποία επέβαλε ελέω Παπανδρέου του τρίτου στη χώρα μας και στον λαό μας Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διά της αξιοθρηνήτως μπακαλίστικης Κομισιόν.
  Με το νέο οργανόγραμμα που προβλέπει δύο αντιπροέδρους και με θεμέλιο τον κινηματικό χαρακτήρα της εκλογής του, θα έχει την ευχέρεια ο διαθέτων την ικανότητα της πειθούς ηγέτης να διασχίσει απ’ άκρου εις άκρον την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσει με αδιάψευστα επιχειρήματα τους αγανακτισμένους πολίτες, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ. Εάν προτάξει τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ –πράγμα που το εικάζω βάσιμα– θα αποκομίσει ασφαλώς και κομματικά οφέλη. Η γκάμα των θεμάτων είναι τεράστια και δεν χρειάζονται ούτε καν έμμεσοι κομματικοί υπαινιγμοί. Υπεραρκεί ΤΟ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ με μοχλό την απαλλαγή από το καταστροφικό Μνημόνιο. Με επιχειρηματικό οπλοστάσιο την απαλλαγή από το Μνημόνιο περιττεύουν και οι επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ, διότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μη γνωρίζει ποιος του φόρτωσε στην πλάτη το δυσβάστακτο φορτίο που σηκώνει σήμερα. (Ο ωσεί παρών ποδηλάτης και κωπηλάτης ζει στην κοσμάρα του και αφήνει τους Παπακωνσταντινολοβέρδους να αλωνίζουν ασύστολα. Αυτούς ας χτυπήσει κατακέφαλα και ονομαστικά. Τους βδελύσσεται άλλωστε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.)
  Με τον Αντώνη Σαμαρά αδιαμφισβήτητο ηγέτη, η ΝΔ άνοιξε περπατησιά. Και θα προχωρήσει γοργά, παρά την εχθρότητα των πλείστων ΜΜΕ και τις στημένες δημοσκοπήσεις, αν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους «μη προνομιούχους Έλληνες», όπως τους αποκαλούσε ο Ανδρέας, οι οποίοι σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί ανατριχιαστικά. Η «στρατηγική της ελπίδας» θα πιάσει τόπο, αφού η ελπίδα αποτελεί ψυχολογική ανάγκη του κάθε «μη προνομιούχου Έλληνα». Όσο για τη «ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ», θα έρθει σύντομα και χωρίς η ΝΔ να κουνήσει το δακτυλάκι της. Το ανερμάτιστο ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσει υπό το βάρος των ανομημάτων του και με τον ξεσηκωμό του ξεζουμιζόμενου λαού.

  ΥΓ.: Επιλέγοντας την ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ για να ανακοινώσει η κ. Μπακογιάννη πως θα κάνει κόμμα –καταλόγισε, μεταξύ άλλων ανάξιων λόγου υβριστικών χαρακτηρισμών, «αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό» στον Αντώνη Σαμαρά!– επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη στρατηγική της αποστασίας. Η φαυλεπίφαυλη και φαιδρεπίφαιδρη αυτή κυρία απέδειξε έτσι περίτρανα ότι κατατρύχεται από αθεράπευτα συμπλέγματα κατωτερότητας.

  Αυτα τα λεει ενας Πρωην Παπανδρεικός

 39. Βασίλης avatar
  Βασίλης 05/07/2010 08:51:57

  Φίλοι μου, αυτό το άτομο που το παίζει κυβερνήτης, είναι το "ΜΟΙΡΑΙΟ" πρόσωπο της σύγχρονης ιστορίας μας.

  Είναι τόσο τραγικό και τόσο εξευτελιστικό αυτό που γίνεται. Να κυβερνά το περήφανο λαό μας ένα άτομο που απόλυτα. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι ένας πολιτικός, όσο άθλιος και αν είναι, παίρνει τόσο βάρβαρες αποφάσεις και μάλιστα σε βάρος των αδυνάτων τάξεων, των μισθωτών και των συνταξιούχων; Πως και δεν έχει πάρει, αυτός ο γιαλατζί σοσιαληστής, κανένα μέτρο σε βάρος αυτών που ευθύνονται για το χάλι της οικονομίας και για όσους έχουν και κατέχουν;;

  Θα πρέπει όμως να αναρωτηθούμε ποιος στη πραγματικότητα κυβερνάει αυτό το τόπο. Η τρόικα είναι δεδομένο ότι έχει το πρώτο και το τελευταίο λόγο. Οι υπουργοί είναι απλά πιόνια, απλές καρικατούρες. Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν που ξεφεύγει από το μνημόνιο ή που προηγουμένως δεν έχουν συμβουλευτεί τη τρόικα. Αν ξεφύγουν, η τρόικα τους επαναφέρει στον "ίσιο" δρόμο. Το απόλυτο ρεζιλίκι, η απόλυτη ξεφτίλα. Η απόλυτη παραβίαση του συντάγματος. Ουσιαστικά έχει καταργηθεί η λαϊκή κυριαρχία.

  Το ζήτημα όμως είναι ποιοι βρίσκονται πίσω από το Γιωργάκη, ποιοι τον κατευθύνουν, ποιοι είναι οι σκοτεινοί υποβολείς του, οι μέντορές του, με ποιων τις οδηγίες γράφονται οι άθλιοι λόγοι που εκφωνεί στο υπουργ συμβούλιο και στη βουλή;

  Πιστεύω ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το παιδί δεν μπορεί να μιλήσει εκτός κειμένου, είναι αδύνατο να απαντήσει σε μη στημένες ερωτήσεις, είναι αδύνατο να παρουσιαστεί σε μη ελεγχόμενο ακροατήριο. Όσες φορές παραβιάστηκε ο κανόνας έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια και οι απαντήσεις του είναι λίγο απ' όλα. Το "παιδί" πρέπει να ζει, να μιλάει και να ενεργεί σε αποστειρωμένο περιβάλον. Είναι μια απλή μαριονέτα.

  Γνωρίζουμε ότι:
  Πάνω από τη κυβέρνηση υπάρχει η τρόικα.
  Το σύνταγμα έχει παραβιαστεί σε πολλά σημεία.
  Ο Γιωργάκης θέλει να καταργήσει το σύνταγμα;

  Ερώτηματα:
  * Ποιος κυβερνάει το τόπο. Ποιες είναι οι σκιες που αποτελούν την υπερκυβέρνηση;
  * Ο λαός θα ξεσηκωθεί ή θα συνεχίζει να καταπίνει το παραμύθι περί σωτηρίας του μισθού και της συνταξής του που του σερβίρουν οι άθλιες μαριονέτες που το παίζουν υπουργοί;
  * Οι νέοι που αυτοί είναι οι κυρίως θιγόμενοι, θα θελήσουν επιτέλους να μάθουν τι τους ετοιμάζουν; Θα αποφασίσουν να βγουν από τις καφετέριες και να ξεσηκωθούν;

 40. victoria avatar
  victoria 05/07/2010 09:16:25

  Αυτός δεν ορκίστηκε να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους;
  Μια προβλεψούλα για τους επίορκους, την ξεχάσαμε γμτ...

 41. ataktos avatar
  ataktos 05/07/2010 10:03:24

  Φωτια στα μπατζακια ..του Παπατζη …

 42. Σ. Μ. avatar
  Σ. Μ. 05/07/2010 10:07:58

  Συγγνώμη, ἀλλὰ ἀμὰν πιὰ μὲ τὸν σιωπηρὸ "πνευματικὸ κόσμο τῆς χώρας"! Ὅσοι ἀπὸ τοὺς "πνευματικοὺς ἀνθρώπους" ἔχουν σημασία, τοποθετοῦνται διαρκῶς καὶ ἀδιαλείπτως, γραπτῶς καὶ ἐνίοτε τηλεοπτικῶς! Ἐμεῖς δὲν τοὺς ἀκοῦμε!

 43. Dimi avatar
  Dimi 05/07/2010 10:15:45

  @ askitis

  ΣΔΟΕ καλεί Εκκλησία για τα αμαρτωλά οικόπεδα της Βουλιαγμένης

  “Αδελφέ, τα έμαθες τα νέα; Είπαν ότι το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο σε γνωστό εφοπλιστή και κάνει κόσκινο τις αγοροπωλησίες του. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα»... Δύο κληρικοί ψιθυρίζουν στους διαδρόμους του Συνοδικού Μεγάρου...

  Θα σκεφθήκατε φυσικά, τι θέση μπορεί να έχει ένας εφοπλιστής στα πηγαδάκια της Μονής Πετράκη..

  Απλώς είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος μέσω τριών κυπριακών εταιρειών, αγόρασε τα οικόπεδα-φιλέττα της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη έναντι €14,000,000 (Ευρώ δέκα τέσσερα εκατομμύρια) και τα οποία αρχικά είχαν πωληθεί σε οδοκαθαριστή πρώην καταπατητή.

  Η είδηση γιά επιβολή προστίμου στον εφοπλιστή γιά φοροδιαφυγή έσκασε σαν κεραυνός στα γραφεία της Μονής Πετράκη. Η αγοροπωλησία των 4 στρεμμάτων της Εκκλησίας στη περιοχή της Βουλιαγμένης μπαίνει ουσιαστικά στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, μετά μάλιστα την καταδίκη του πρώην καταπατητή των οικοπέδων, οδοκαθαριστή στο επάγγελμα.

  Ο κ. Πολιτόπουλος, βρίσκοντας άγνωστο πού, Δέκα Τέσσερα Εκατομμύρια Ευρώ, αγόρασε αρχικά τα οικόπεδα της Εκκλησίας, χωρίς να γίνει διενέργεια διαγωνισμού.

  Το πόθεν έσχες του οδοκαθαριστή δεν δικαιολογούσε αγορά της τάξεως των €14 εκατομμυρίων, όπως αποκαλύφθηκε στο Εφετείο που τον καταδίκασε σε 1 χρόνο φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο. Τα στοιχεία μεταβιβάσθηκαν και στην εισαγγελέα κ. Κοσμά, καθώς διενεργείται έρευνα, ενώ αναμένεται να καταθέσουν όλοι οι υπεύθυνοι της οικονομικής υπηρεσίας της Εκκλησίας.

  Τα όσα είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος κ. Πολιτόπουλος, ότι ήταν απλώς ο μεσολαβητής, οδηγησαν τα λαγωνικά του Υπουργείου Οικονομικών αρχικά στον εφοπλιστή, ο οποίος αγόρασε τα τέσσερα «ιερά» στρέμματα από τον οδοκαθαριστή.

  Στη συνέχεια, μένει να απαντηθεί το πώς πραγματοποιήθηκαν δύο αγοροπωλησίες των ιδίων οικοπέδων, την ίδια ημέρα, με διαφορά 15 λεπτών και, με τις ίδιες επιταγές.

  Πάντως, στους εκκλησιαστικούς κύκλους επικρατεί αναστάτωση, καθώς υπάρχουν υποψίες γιά μίζες κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

  Αποκαλύψεις 5/6/2010

  * * *

  Γιά όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, εδώ πρόκειται γιά το Βατοπέδι #2.

  Γι’αυτό, όταν ο Λαθρο-λάτρης Τουρκαλβανός, και μέγας πολέμιος του Χριστόδουλου, και μονίμως χαμηλοβλέπων και ψελλίζων Ιερώνυμος έρχεται, το εκκλησίασμα αηδιασμένο, εξαφανίζεται και φεύγει..

  Είθε! Η Ιερά Σύνοδος, να τον υποχρεώσει σε άμεση «οικειοθελή» παραίτηση.

 44. Πέτρος avatar
  Πέτρος 05/07/2010 10:18:46

  Επικίνδυνα Ολίγιστος.....

 45. armageddon avatar
  armageddon 05/07/2010 10:21:35

  Γιωργάκη πάψε να λες μλκς ,μην ακούς την μαμά ,ας σε καμαρώνουν αυτοί που σε ψήφησαν και ας κλένε την μοίρα μας εμείς που σε ανεχόμαστε αλλά μέχρι
  πότε,πισω έχει η αχλάδα υην ουρά .

 46. ataktos avatar
  ataktos 05/07/2010 10:26:10

  http://www.youtube.com/watch?v=4CO5WalUJe0

 47. armageddon avatar
  armageddon 05/07/2010 10:28:28

  Γιωργάκη πάψε να λες μλκς ,μην ακούς τι σου λέει η μαμά .Ασ σε χαίροντε
  αυτοί που σε ψήφησαν ,και ας σε αναθεμτίζουν οι υπόλοιποι.να ξέρεις
  πίσω έχει η αχλάδα τηβ ουρά.

 48. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 05/07/2010 10:38:45

  Το δικο μας Συνταγμα επιτρεπει να κλεινουν τα Πανεπιστημια με το ετσι θελω και να μετατρεπονται σε γιαφκες. Σε ποιο αλλο κρατος επιτρεπεται αυτο;
  Γιατι το ΠΑΣΟΚ πριν μερικα χρονια αποχωρησε απο την Αναθεωρηση του Συνταγματος;
  Τους Απριλιανους τους δικασαν για καταλυση του Συνταγματος, αυτους ποιος θα τους δικασει για το ιδιο αδικημα συν την ληστεια σε βαρος του Ελληνικου λαου;

 49. ataktos avatar
  ataktos 05/07/2010 11:21:18

  στο χωρίο μου πάντως .. άρχισαν η κλίκα του Ζωγράφου ,Παχτα και ΣΙΑ.. ..να μυραζει δωρεάν .. μακαρόνια και τυριά.. άιντε και καλή καρδία

 50. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/07/2010 16:41:32

  H πλάκα είναι ότι κατηγορούσαν το ΚΚΕ ότι αμφισβητεί το Σύνταγμα. Τώρα τι έχουν να πουν οι "δημοκράτες" του ΠΑΣΟΚ και τα καρατζαφέρεια εξαπτέρυγα του;

 51. ΑΜΕΑ avatar
  ΑΜΕΑ 05/07/2010 19:50:47

  Τέλος στα μειωμένα εισιτήρια για ΑΜΕΑ, φοιτητές, πολύτεκνους, ανήλικους...

 52. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 07:18:57

  όχι μόνο επικίνδυνος .. άλλα και ποιο μουρλός και από τον παπου του "πατερούλη της δημοκρατίας¨¨... και από τα χαλασμένα παπούτσια που φορά ¨ όταν δηλώνει στην Ελευθεροτυπία ..πως ήρθε στην εξουσία για να σώσει τον .. λαό του απο την χρεωκοπία...sic ...λες και δεν μας έβανε και αυτός στα χρέη . ..και το ερώτημα είναι... ποιος θα μας σώσει απο τους μουρλο...

 53. Στράβων avatar
  Στράβων 07/07/2010 04:47:42

  Σύνταγμα της Ελλάδος, ακροτελεύτια διάταξη:
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία

  http://stravon.wordpress.com/2010/05/10/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/

  Το ταξίδι δεν τελειώνει στην Ουάσιγκτον αλλά στο Γουδί ή στον Κορυδαλλό. Πρέπει κάποτε οι βάρβαροι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα πράγματι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν.
  3.000 χρόνια τώρα δεν κατάλαβαν ότι δεν είμαστε τυχαίος λαός;
  Μπορείτε να παίζετε με τον διάβολο, με το ΔΝΤ, με τον Θεό τον ίδιο αλλά δεν μπορείτε να παίζετε με τους Έλληνες κουφάλες νεοταξίτες.

 54. bkouf avatar
  bkouf 08/07/2010 08:28:57

  Είναι, όμως, εξίσου επικίνδυνο να γίνεται χρήση άστοχων όρων, όπως "κατάργηση" (ενν. του Συντάγματος), τη στιγμή που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει διαδικασία (και μάλιστα αυστηρή και χρονοβόρα) για την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του (βλ. άρθρο 110 του Συντάγματος).

  Περαιτέρω, επί της ουσίας, το ζήτημα στο οποίο αναφέρεται ο υπογράφων την σχολιαζόμενη ανάρτηση, είναι όλως πολύπλοκο, για να αναλυθεί με ένα απλό σχόλιο, καθόσον -μεταξύ άλλων- τίθενται ζητήματα ελέγχου συνταγματικότητας των νόμων και ερμηνείας του δικαίου. Γι' αυτό θα αρκεστώ σε αυτό που αναφέρω στην 1η παράγραφο.

  Τέλος, καλό είναι, ζητήματα επιστημονικής ειδίκευσης, όπως -εν προκειμένω- νομικά και δη συνταγματολογικά, να προσεγγίζονται αναλόγως, παρά με πολιτικά -έως λαϊκίζοντα- επιχειρήματα. Και ναι μεν, ένα σχέδιο ή πρόταση νόμου είναι πρωτίστως πολιτική επιλογή (κυρίως ως προς τη σκοπιμότητά του), πλην όμως πρέπει να κρίνεται με νομικά κριτήρια, ιδίως αφού καταστεί νόμος (τυπικός ή ουσιαστικός) του κράτους.

  Υπογραφή: Ένας αναγνώστης που ειδικεύεται στο Δημόσιο (Συνταγματικό και Διοικητικό) Δίκαιο.

  Υ.Γ.: Ανεξαρτήτως των όσων αναφέρω παραπάνω, συμμερίζομαι τον προβληματισμό, την αγωνία, την απογοήτευση, μέχρι και το αίσθημα προδοσίας που νιώθει ο μέσος κοινός (και ανίκανος να αξιοποιήσει ορθώς την ψήφο του στις εκλογές) Έλληνας, για την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, την ΑΤΙΜΙΑ και -συνεπώς- την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ αυτών που μας κυβερνούν/κυβέρνησαν (είτε πράσινοι είτε γαλάζιοι, όχι ότι και οι υπόλοιποι "χρωματισμοί" είναι καλύτεροι)...

  • bkouf avatar
   bkouf @ bkouf 08/07/2010 09:33:33

   Συμπλήρωση σχετικά με http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9141.html

   Αφήνοντας στην άκρη τα νομικά επιχειρήματα "επί των τύπων", οφείλω, να προβώ σε μία νομικοπολιτική παραδοχή "επί της ουσίας": η παράκαμψη της συνταγματικά προβλεπόμενης (και προαπαιτούμενης) κύρωσης στη Βουλή τέτοιων διεθνών συμφωνιών (όπως αυτών με το ΔΝΤ και τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπου προβλέπεται ότι η Ελλάδα δεσμεύεται με μόνη την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του αρμοδίου Υπουργού, χωρίς άλλες διατυπώσεις), ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ συνιστά ΚΑΤΑΛΥΣΗ του Συντάγματος, πόσω μάλλον όταν με αυτές τις διεθνείς συμφωνίες παραχωρούνται αντί πινακίου φακής κυριαρχικά δικαιώματα (κανονικό ξεπούλημα) του ελληνικού "κράτους" (μόνο σε εισαγωγικά νοείται πλέον, αφού κράτος σημαίνει εξουσία και κυριαρχία, στοιχεία που η Ελλάδα δεν διαθέτει πια)...

   Αυτές οι παρατηρήσεις συμπληρώνουν προηγούμενο (και ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ αντίθετο) σχόλιό μου επί της ως άνω αναφερόμενης ανάρτησης (βλ. κείμενο κ. Ροδινού), για τον απλό λόγο ότι, δεν μου αρέσει να προσεγγίζω παντός είδους ζητήματα μονοδιάστατα.

 55. Στράβων avatar
  Στράβων 11/07/2010 02:10:29

  Μπράβο ρε Νταβέλης, το έπιασες το νόημα. Στην Ε.Ε. είναι "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Και εγώ αυτό πιστεύω, ότι δηλαδή μόλις απεμπλακούν από τα Ελληνικά τοξικά και μας κάνουν εντελώς εμπορικό προτεκτοράτο (δηλαδή αποικία) θα ξεχάσουν όλα αυτά περί ενωμένης Ευρώπης και τρίχες κατσαρές και θα μας αποχαιρετήσουν διακριτικά.

  Η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. Την κατέστησε μονόδρομο η επί 100 ημέρες αδράνεια του ΓΑΠ κατόπιν διμερών και πολυμερών διαβουλεύσεων. Κοινώς μας πούλησε με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Αυτή ήταν πάντα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ από την εποχή τουλάχιστον του Σημίτη. Εκβιασμός και δημιουργία τετελεσμένων. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρόκειται να πάρουν ούτε μια Ελληνική ψήφο παραπάνω από αυτές του 2004 και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργούν νέους "έλληνες" ψηφοφόρους. Μας πούλησε ο ΓΑΠ και έκανε και την αυτοκρατορία του. Με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια.

  Όχι λοιπόν, δεν είναι βλαξ αλλά ούτε και προδότης. Απλά, δεν είναι Έλληνας. Προδότης απέναντι στην πατρίδα του θα ήταν αν έκανε το σωστό για την Ελλάδα που δεν είναι πατρίδα του.
  Φυσικά το λέω και το ξαναλέω και απάντηση δεν παίρνω. Γιατί είναι και υπουργός εξωτερικών; Τι υπογράφει ως τέτοιος ερήμην μας και δεν μαθαίνουμε τίποτα. Πόσοι Αμερικανοί, Εβραίοι, Τούρκοι πράκτορες κάνουν βόλτες στην Ελλάδα με την άδεια του ΥΠ.ΕΞ;

  Τέλος οι Έλληνες πρέπει να θυμούνται τα τελευταία λόγια του Καραμανλή (ασχέτως αν μας απογοήτευσε) ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος και ο δύσκολος δρόμος. Εγώ δέχομαι ακόμη και το δρόμο της ανέχειας και της πείνας για την εθνική μου αξιοπρέπεια. Επομένως ο δύσκολος δρόμος είναι ο δικός μας δρόμος και όχι ο δρόμος της τρόικας. Δύσκολος αλλά υπερήφανος είναι ο ίδιος δρόμος που έζησαν ξανά και ξανά οι πρόγονοι μας αλλά εμείς διστάζουμε μην τυχών χάσουμε το λάπτοπ μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.