#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/11/2011 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο επιθανάτιος ρόγχος του συστήματος

Από τον εκβιασμό "ευρώ ή χρεοκοπία", περάσαμε στον εκβιασμό  "δημοκρατία ή χρεοκοπία"Δεν είναι μόνο τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου καθώς και ο παλλαϊκός ξεσηκωμός σε προηγούμενες διαδηλώσεις, που πανικόβαλαν το σύστημα αναγκάζοντας το άρδην να προβεί στην σύσταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το βασικότερο ήταν ότι ο Γιώργος δεν μπορούσε να κάνει τη δουλειά.

Όσα αποκαλύπτονται για την ..."Κυβέρνηση Goldman Sachs”, επιβεβαιώνουν ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι περίφημες αγορές δηλαδή, απηύδησαν με την πολιτική ανεπάρκεια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία και αποφάσισαν να βάλουν τους δικούς τους για να καθαρίσουν την κόπρο του Aυγείου.

Ας επανέλθουμε όμως στον "παράγοντα λαός" : Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση η τελευταία φάση της πολιτικής κρίσης ξεκίνησε με τον τρόμο που προκάλεσε ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της 28ης Οκτωβρίου. Αν όμως τότε αποφάσιζαν να πάνε σε πρόωρες εκλογές, την ερχόμενη Κυριακή θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε και θα επέλεγε ο κόσμος τι θέλει για το μέλλον του. Δεν θα χάναμε τόσες ημέρες με όσα κωμικοτραγικά ζήσαμε για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Και για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα ότι οι εκβιασμοί θα συνεχιστούν: Τότε μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές επειδή κινδυνεύει η 6η δόση. Τώρα που επίσης δεν εκταμιεύονται τα λεφτά, ποιος φταίει;    

Πάμε παρακάτω: Πως περιμένει άραγε ο κ. Παπαδήμος να εισπράξει φόρους χωρίς την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας;

Πως περιμένει άραγε να βγει ο Έλληνας πολίτης από το σπίτι του για να καταναλώσει ώστε να κινηθεί η πραγματική οικονομία, την στιγμή που του ανακοινώνει ότι τα εισοδήματά του θα μειωθούν ακόμα περισσότερο;

Είναι προφανές, ότι ο κ. Παπαδήμος θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή ίσως και ακόμα σκληρότερη, με του προκατόχου του.

Ανήμπορος ο ΓΑΠ και η διαπλοκή να διαχειριστούν την κατάσταση παρέδωσαν  στους τραπεζίτες για να “ξεπλύνουν” τις αμαρτίες της κυβέρνησής του, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Παπανδρέου παραμένει στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζοντας τον εαυτό του ως τον πολεμιστή που έπεσε μαχόμενος τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.

Μάλιστα μας προϊδέασε για την στάση που πρέπει να κρατήσει η νέα κυβέρνηση όσον αφορά τα εθνικά θέματα.

Μήπως ξέρει κάτι ο κ. Παπανδρέου και δεν μας το λέει;

Μήπως θέλουν να εκμεταλλευτούν τα εθνικά θέματα προφασιζόμενοι μια εθνική απειλή για να παρατείνουν τη ζωή της νέας κυβέρνησης;

Μήπως τους βολεύουν βραχύβιες κυβερνήσεις με ... “μικρούς Παπαδήμους”;

Βέβαια ο στόχος των τραπεζιτών-πρωθυπουργών δεν είναι μόνο η μείωση των ελλειμμάτων με όποιο κόστος, θέλουν να συνθλίψουν και την μεσαία τάξη η οποία  τους κοστίζει αρκετά χρήματα.

Όπως γράφαμε τις προάλλες (Game Over), τα σχέδια της νέας παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης πραγμάτων, είναι να κάνουν τον κόσμο ένα απέραντο “Mall”, καθώς μόνον έτσι θα είναι σε θέση να ελέγχουν τα πλεονάσματα και τα ελλείμματά τους.

Για να επιτευχθούν όμως τα παραπάνω υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα.  Η Δημοκρατία και ο Λαός. Έτσι οι τραπεζίτες έχουν ήδη αρχίσει και κινητοποιούν τα «παπαγαλάκια» τους  για να μας πείσουν ότι η πολύ δημοκρατία βλάπτει την οικονομική ευμάρεια των κρατών καθώς και  την «εθνική αξιοπρέπειά» τους.

Δεν φτάνει που έχουν πιει το αίμα των λαών με «το μπουρί της σόμπας», θέλουν να ... καταλύσουν και τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Μελβιν Κραους, σε άρθρο του στους γερμανικούς “Financial Times”, η «λιγότερη δημοκρατία» κάνει καλό στις χρεωμένες χώρες, θέτοντας με αυτό τον τρόπο ένα πλαίσιο αυταρχικής οικονομικής διακυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση: «Μπορεί η Ελλάδα και η Ιταλία να είναι περήφανες χώρες και να μην αποδέχονται εύκολα οδηγίες από τους ξένους. Αλλά και στις δύο χώρες οι πολιτικοί έμαθαν με τον πιο επώδυνο τρόπο πως η «εθνική αξιοπρέπεια» συρρικνώνεται όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα χρέη σου. Ο Λουκάς Παπαδήμος υπόσχεται στον ελληνικό λαό μια πιο ουσιαστική “εθνική αξιοπρέπεια”», καταλήγει ο θεωρητικός της… «Πολιτείας των Αγορών».

Έτσι, από τον εκβιασμό "ευρώ ή χρεοκοπία", περάσαμε στον εκβιασμό  "δημοκρατία ή χρεοκοπία";

Λογαριάζουν  όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και στην προκειμένη ο ξενοδόχος είναι ο λαός.

Τόσο η εγχώρια διαπλοκή όσο και η διεθνής, υποτιμούσαν πάντα τον λαό. Καλό θα ήταν λοιπόν να αφήσουν για λίγο τα οικονομικά κιτάπια και να διαβάσουν λίγη Ιστορία μπας και καταλάβουν τι τους περιμένει.

Γιατί, αν η μεσαία τάξη, οι νοικοκυραίοι δηλαδή, οι οποίοι αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας δεν έχουν να φάνε και βγουν στους δρόμους, προβλέπω να εκτυλίσσονται σκηνές στην ταράτσα του Μαξίμου ανάλογες με αυτές που συνέβησαν στην Αργεντινή.

Τι λύσεις έχουμε;

Είναι ευνόητο, ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό έχει πεθάνει και βιώνουμε τον επιθανάτιο ρόγχο του συστήματος, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία.

Μοναδική λύση στο αδιέξοδο της χώρας αποτελεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο, ο συμβιβασμός του για την δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας, δυσαρέστησε πολλούς από τους υποστηρικτές του οι οποίοι στήθηκαν με τις ώρες… για να τον εκλέξουν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ας μην ανησυχούν. Ο Σαμαράς δεν πρόδωσε ούτε τις θέσεις του αλλά ούτε και τα πιστεύω του. Πιστεύω ότι αντιμέτωπος με υπέρτερες δυνάμεις και απειλούμενος με τον Γολγοθά της χρεοκοπίας, αναγκάστηκε να ανασυνταχτεί και να επιτεθεί κάποια άλλη στιγμή.

Άλλωστε, το  ξεκαθάρισε και ο ίδιος κατά την προχθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ, ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παραλάβει μία Ελλάδα βρισκόμενη στο χείλος του γκρεμού.

Όμως , αυτή η πολιτική ενδέχεται να τον εγκλωβίσει και να τον κάνει μέρος του προβλήματος, με βασικό κίνδυνο την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

“Το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση” έγραφε ο αιώνιος Σουν Τζου.

Κι αυτό ισχύει περισσότερο από ποτέ σήμερα για τον Αντώνη Σαμαρά. Οι ιστορικές περιστάσεις θα δώσουν τη νίκη μόνο σε εκείνον που θα βάλει την ταφόπλακα στην μεταπολίτευση και θα οδηγήσει σε ένα  νέο πολιτικό σύστημα - αυτό που αποκαλείται "νέα μεταπολίτευση".

Οι πλανεύτρες  “Σειρήνες της Συγγρού”, οι άτολμοι θιασώτες της μετριοπάθειας, οι τρομαγμένοι υποστηρικτές του "μη λάθους", ας μείνουν να λατρεύουν τις εικόνες των ηττημένων.

Πάνος Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 16/11/2011 16:43:22

  Δυστυχώς από ότι φαίνεται το πραγματικό ερώτημα είναι "ευρώ ή δημοκρατία".

  "Βεβαίως, μια κυβέρνηση τεχνοκρατών αποτελεί μια ανωμαλία στο βαθμό που αποτελεί ταυτόχρονα την καταδικαστική απόφαση για την απόδοση ολόκληρης της πολιτικής τάξης μιας χώρας. Μήπως τελικά όμως οι ψηφοφόροι στις χώρες της ευρωζώνης που σφυροκοπούνται, φαίνεται να έχουν καταλήξει στα δικά τους καταδικαστικά συμπεράσματα περί των εκλεγμένων ηγετών τους αρκετούς μήνες πριν;"

  "Χαιρετισμός στους τεχνοκράτες"
  h**p://www.project-syndicate.org/commentary/tassinari4/English

  • Petruchio avatar
   Petruchio @ drider 16/11/2011 23:43:33

   "Ευρώ η Δημοκρατία"?!?! Με εκπλήσετε. Απλά να υπενθυμίσω μερικές αδιαμφισβήτητες ιστορικές αλήθειες.
   1ον. Στη δεκαετία του ευρώ είχαμε ομαλό δημοκρατικό βίο στη Χώρα, σε αντίθεση με τα χρόνια της δραχμής που είχαμε και πραξικοπήματα και πολιτικές ανωμαλίες.
   2ον. Το Ευρώ είναι το νόμισμα χωρών που θεωρούνται από σειρά Διεθνών Οργανισμών ώς μερικές από τις δημοκρατικότερες χώρες του κόσμου, και βεβαίως σε καμία χώρα με ευρώ δεν υπάρχει δικτατορία.
   3ον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρήθηκε από τον ιδρυτή της ΝΔ ως το αγκυροβόλιο επί του οποίο θα προσδεθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα, και για αυτό ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος επέμενε η Ελλάδα να συμμετέχει πάντα στον στενό πυρήνα της ΕΕ.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Petruchio 17/11/2011 00:58:45

    Και τι σχέση έχει ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος με τη Νέα Δημοκρατία;

  • madprof avatar
   madprof @ drider 16/11/2011 23:46:37

   "Από τον εκβιασμό “ευρώ ή χρεοκοπία”, περάσαμε στον εκβιασμό ”των χρεοκοπημένων "δημοκρατικά” πληβείων ή αυτοκτονία"

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 16/11/2011 16:45:15

  Δεν είναι διατεθειμένος να παραλάβει Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και αντί γι' αυτό θα παραλάβει (αν παραλάβει, που δεν είναι και πολύ πιθανό τώρα πια να παραλάβει) την Ελλάδα πεσμένη ήδη στο γκρεμό.

  Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ παρασύρθηκε από την ίσως αλαζονική σκέψη ότι "τώρα καλείται να σώσει τη χώρα". Ενώ στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος για να τη σώσει ήταν για να βγει αυτοδύναμος.

  Όλα τα άλλα ήταν για να τον καταστρέψουν. Ιδού τώρα και το χουνέρι που του ετοιμάζουν με τον Καμμένο.

  Πρέπει να κάνει πίσω και να ανασυντάξει πάραυτα το κόμμα. Θα μείνουν μαζί του σχεδόν όλοι. Να φύγουν όμως κάποια πρόσωπα κλειδιά του διεθνούς παρακράτους - υπάρχουν τρομακτικές καταγγελίες στην επιστολή Χατζή. Η σφραγίδα "ΝΔ" έχει αξία και θα του κρατήσει τον κόσμο, αν και αυτός ΜΕΙΝΕΙ με τον κόσμο.

  Πριν από λίγο καιρό ζήτησε επανειλημμένα να τον εμπιστευτούμε. Πιστεύει ειλικρινά ότι έχει πια αξιοπιστία ο λόγος του αυτός; Τον εμπιστευτήκαμε και μας έφερε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τους εγκάθετους του διεθνούς παρακράτους. Και μπαίνει συνυπεύθυνος στο κάδρο της σύμβασης εκχώρησης της Ελλάδας στους δανειστές της, στην "αναπόφευκτη" συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

  Το πρόβλημα είναι ότι και ο Σαμαράς δεν υπολόγισε το λαό. Ας αλλάξει γραμμή έστω και αργά. Θα του το αναγνωρίσουν όλοι.

 3. βισάλτης avatar
  βισάλτης 16/11/2011 16:54:09

  Από τον εκβιασμό “ευρώ ή χρεοκοπία”, περάσαμε στον εκβιασμό ”δημοκρατία ή χρεοκοπία”

  Αυτοί δηλ.(οι αντισυμβαλλόμενοι τοκογλύφαροι κερδοσκόποι) θα αλλάζουν πολλές φορές σκοπό στο ζουρνά.Το βασικό είναι να μην ακολουθούμε τον χορό τους κάθε φορά αλλά να παραμένουμε στον δικό μας σκοπό.
  Που θα είναι...ότι και να λένε αυτοί...
  1 Λογιστική διερεύνηση του χρέους με ανεξάρτητη καταξιωμένη διεθνής αρχή με παράλληλο σουτάρισμα στην δικαιοσύνη όσους εμπλέκονται σε αδικήματα-κακουργήματα οικονομικού περιεχομένου.(εμείς ζούμε στην ελλάδα και μας φαίνεται απίστευτο να υπάρχουν οικονομικοί εγκληματίες ,αλλά αλλού το γεγονός να είσαι διαχειριστής και συγχρόνως να ποντάρεις στην καταστροφή σου θεωρείται κατακριτέο και αξιόποινο).
  2 ΑΟΖ με καταγραφή ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΏΝ πηγών και άμεση εκμετάλευση του υπεδάφους.
  3 Διεκδίκηση σε διεθνή δικαστήρια γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων -και φράγκο να μην πάρουμε από το ρεζιλίκι που θα υποστούν θα αποδοθεί κάποια τιμή και δικαιοσύνη σε εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους και κατεστραμμένους έλληνες από τους ούνους.-

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 16/11/2011 16:54:29

  Πολύ σωστή τοποθέτηση και ελπίζω να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις απόψε, με την προτροπή του Προέδρου μέσα από την ψηφοφορία για αλλαγή των ισορροπιών. Η άμεση προσφυγή στις κάλπες, πριν από τις 19/02/2012, ημερομηνία τόσο μα τόσο μακρυνή που αφήνει πολλά περιθώρια σε όλα τα παπαγαλάκια και τους διαπλεκόμενους να υπονομεύσουν την αυτοδυναμία της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι η μόνη λύση. Τον παλιό καιρό τα ζευγάρια αρραβωνιάζονταν τη μία Κυριακή και οι γονείς αναφωνούσαν με χαρά: "άντε και την άλλη Κυριακή ο γάμος!".
  Άντε λοιπόν, σε δύο Κυριακές ο γάμος, ... εεε οι ΕΚΛΟΓΕΣ θέλω να πω! :)

 5. nikos17 avatar
  nikos17 16/11/2011 16:58:09

  έχει χαθει η μπαλα, όπως λένε και στο ποδόσφαιρο. Ποια Συγγρού, ποια Ιπποκρατους και Περισσός και δεν ξερω τι άλλο. Τι με νοιαζει εμένα. Την επόμενη κατάσταση στυλ 28η Οκτωβρίου πως θα την ερμηνεύσουν? Ο λαός βράζει.

 6. Θέμις avatar
  Θέμις 16/11/2011 17:30:03

  Περιγράφεται στο άρθρο ο επιθανάτιος ρόγχος του συστήματος ή η πλήρης επικράτισή του;

  • Κατερίνα avatar
   Κατερίνα @ Θέμις 16/11/2011 17:47:37

   Εγώ κατάλαβα το Β. "η πλήρης επικράτηση του"

 7. sceptic avatar
  sceptic 16/11/2011 17:44:38

  Εχουμε γεμίσει με διασώστες σε αυτή τη χώρα την οποία διασώζουν με το έτσι θέλω χωρίς να ρωτήσουν τους διασωζόμενους....
  Φτάνει πια κύριοι δεν θέλουμε άλλο κάρβουνο....είχαμε τον ΓΑΠ που μας έσωζε τόσο καιρό ,τώρα μας βγήκε και ο Σαμαράς το ίδιο....

 8. coyote avatar
  coyote 16/11/2011 18:05:10

  Οταν ο λαος φτωχαινει και η κοιλια δεν ικανοποιειται..θα φαει την Golman Sachs
  και τους υπαλληλους της, λιγη υπομονη...

 9. JOHN avatar
  JOHN 16/11/2011 18:21:09

  Το¨ευρω η χρεοκοπια¨ειναι ψευτοδειλημα,γιατι απλουστατα το Γερμανικο πια ευρω μας οδηγει στη χρεοκοπια κι ας μην εχουμε ψευδαισθησεις!Και οχι μονο αυτο,αλλα για να παραμεινουμε στο κοινο νομισμα πρεπει να παραδωσουμε στους σχεδιαστες και σχεδον αποκλειστικους διαχειριστες του Γερμανους μερος της εθνικη μας ανεξαρτησιας.Δυστυχως στη μετεξεληξη της ΕΕ η δημοκρατια ειναι εχθρος,και βαζουν εγκαθετους ερημην των λαων ν αποφασιζουν γι αυτους.Οσοι σημερα στο κοινοβουλιο επιχειρηματολογησαν,διχως ενδοιασμους,υπερ της κυβερνησης Παπαδημου ηταν επιοικως θλιβεροι,αρχης γενομενης απο την αξιοθρηνητη¨κυρια¨Μπακογιαννη, τι καταθληπτικη φυσιογνωμια!Τελος εαν ο Σαμαρας θελει να ξεφυγει απο τη παγιδα,πρεπει να επιτεθει τωρα που γινομαστε θριψαλα,ποτε περιμενει οταν θα μας εχουν κανει σταχτη; Η επιθεση ειναι η καλυτερη αμυνα.

 10. c minoto avatar
  c minoto 16/11/2011 18:49:18

  Θυμάστε εκείνο <>;ο εκβιασμός αναγκαίας επιλογής ενώπιον χιλιάδων Ιανών ή η λατρεία τού Θεού Ιανού από τούς χιλιάδες.Επιθανάτιος ρόγχος,μακράς διαρκείας....

 11. andreas gr avatar
  andreas gr 16/11/2011 19:00:40

  Αρχισε τις απειλες και ο Παπαδημ(ι)ος κρισιμη λεει καθε ψηφος για την παραμονη μας στην ευρωζωνη για δες κατι πραγματα.

 12. Y. avatar
  Y. 16/11/2011 19:00:54

  Άρα στο διαζευκτικό σου, αν διαλέξουμε Δημοκρατία, δεν χρεοκοπούμε

 13. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ avatar
  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 16/11/2011 19:06:14

  Ανακοίνωση απόλυσης!
  "Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, συνομίλησε χθες βράδυ τηλεφωνικώς τον Γ. Παπανδρέου και τον ευχαρίστησε για τη θητεία του στην Ελλάδα.
  Όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο Obama κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό «για να τον ευχαριστήσει για τις συνεισφορές του προς την Ελλάδα και στις ελληνό-αμερικανικές σχέσεις, καθώς και για την ηγεσία και τη θητεία του τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
  Ακόμη, ο Obama φέρεται να δήλωσε στον πρώην πρωθυπουργό ότι «οι δεσμοί μεταξύ των Αμερικανών και των Ελλήνων πολιτών είναι πολύ ισχυροί», καθώς και ότι οι ΗΠΑ «θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές."
  κλπ κλπ

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 16/11/2011 22:55:09

   Τώρα, πραγματικά, αισθάνομαι ήσυχη...

 14. Wolf avatar
  Wolf 16/11/2011 19:19:30

  Μπράβο Πάνο Ζ.

 15. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 16/11/2011 19:26:26

  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ακούω από πολλούς (το άκουσα και από τον Λαζόπουλο) να λένε ότι τα μεγάλα κόμματα θα διασπασθούν και τα πολλά μικρά κόμματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μια κακή εξέλιξη για την χώρα μας. Εγώ πιστεύω πως αυτή η εξέλιξη όχι μόνο δεν θα είναι μια κακή εξέλιξη για την χώρα μας αλλά αντιθέτως θα είναι μια καλή εξέλιξη αφού θα επιτρέψει να απεγκλωβισθούν οι υγιείς και φιλολαικές δυνάμεις από όλα τα κόμματα. Εύχομαι να γίνει αυτή η πολυδιάσπαση και να γίνει το σύστημα της απλής αναλογικής μόνιμο για να περάσουμε σε μια νέα εποχή κυβερνήσεων πραγματικών και υγιών συνεργασιών και όχι σαν των φαιδρών και αντιδημοκρατικών συνεργασιών που βλέπουμε στις μέρες μας.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Χρήστος Δημάρης 16/11/2011 22:49:01

   Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι βρισκόμαστε στην εποχή της διάσπασης του ατόμου.

 16. Makis avatar
  Makis 16/11/2011 19:45:32

  Με 255 ναι και 38 όχι, "επιθανάτιο ρόγχο τού συστήματος" δεν το λες.

 17. k avatar
  k 16/11/2011 20:10:58

  Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ, ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ, ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ, ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

 18. tak avatar
  tak 16/11/2011 20:15:20

  Περιμένετε πρώτα να δείτε την πολιτική Σαμαρά ως Πρωθυπουργού, όταν με το καλό τον φέρει ο λαός στην ηγεσία της χώρας και μετά έχετε όλα τα περιθώρια να τον κρίνετε...

 19. evro-skeptikos avatar
  evro-skeptikos 16/11/2011 21:11:00

  Όχι μονο κυβέρνηση Goldman Sachs αλλα και των ελληνικών τραπεζών... Ζήτησαν οι 255 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης να πληροφορήσει τους πολίτες ο Παπαδήμος ποια είναι τα πλαίσια που θα διαπραγματευθεί και θα δεσμεύσει τις επόμενες γενιές;; Μερικές από τις νέες προτάσεις των πιστωτών εδώ:

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1331595

  Περιλαμβάνουν και μικρότερο κούρεμα ομολογων για τις ελληνικές τράπεζες των οποιων ο Παπαδήμος φαίνεται να είναι ο εκλεκτός...

 20. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 16/11/2011 21:33:52

  Οι βουλευτές του Πασοκ δεν θέλουν εκλογές,γιατί ξέρουν ότι δύο στους τρείς από δαύτους δεν θα εκλεγούν. Αν λοιπόν ο Παπαδήμος για τους δικούς του λόγους θέλει να συνεχίσει προφασιζόμενος την ολοκλήρωση του "έργου" του, ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είναι βέβαιο ότι θα την πάρει και μάλιστα με το παραπάνω. (Πασόκ 153 + Λαος όσοι τέλος πάντων είναι δαύτοι). Τότε τι θα κάνει ο Σαμαράς;
  Πως θα τους αναγκάσει να κάνουν εκλογές;;;;

 21. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 16/11/2011 23:04:23

  Ορθή η ανάρτηση, ορθός όμως και ο εικονισμός, ο οποίος της προσδίδει όχι μόνον εικαστική διάνθιση, αλλά και βαθύτερη ερμηνεία.
  Ποιος επιθανάτιος ρόγχος; Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί προωθημένη περίπτωση ζομπισμού. Αίμα έπινε ο ΓΑΠ. Αυτοί εντός των ημερών θα ξεκινήσουν να τρώνε πτώματα.
  Γι' αυτό έβαλε ο Επίτιμος τον γιο του να δηλώσει: Ας παραμείνουν οι άνθρωποι όσο χρειάζεται. Λιμπίζεται αυτό που αφήνουν υπόλοιπο τα σκουλήκια: Τα οστά.
  Όμως με το Λάος στην κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι πάμε για καύση νεκρών. Και μετά σου λένε, ότι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρωζώνη. Εμάς που προηγούμαστε, εκεί που και οι υπόλοιποι ακολουθούν.
  Ο κοντός και η παλαιοκομμουνίστρια μάλλον μπερδέψανε το ευρωζωνάρι με το λουρί της μάνας, που καταφθάνει για την καμπούρα τους.

 22. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/11/2011 00:01:03

  Χρειάζεται όλοι να βοηθήσουμε να έχει έτοιμο σχέδιο ο Σαμαράς σε περίπτωση που προφασιστούν το ο,τιδήποτε για να μην πάμε σε εκλογές. Το αντισυστημικό δίκτυο που κι εμείς θέλουμε να αποτελούμε μέρος του πρέπει να καταστρώσει σχέδιο υψίστης ακριβείας. Τι θα κάνουμε αν αυτό, τί αν το άλλο κ.ο.κ. Δεν πρέπει να αφήσουμε ένα πανταχόθεν βαλλόμενο Σαμαρά μόνο του σ' αυτό. Πρέπει να ακυρώσουμε από τώρα διλήμματα του τύπου "χρεωκοπία ή Παπαδήμος". Ο Σαμαράς πρέπει, την κατάλληλη στιγμή να δηλώσει ότι δεν δέχεται πιέσεις για να κρατήσουμε για παραπάνω διάστημα πέραν της 19ης/2/2012 τον Παπαδήμο. Ότι δεν δέχεται ψευτοδίλημμα "χρεοκοπία ή δημοκρατία". Να δηλώσει ότι ίδιας φιλοσοφίας ήταν και το επιχείρημα της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών οι οποίοι "ανέστειλαν" τη δημοκρατία διότι η χώρα διέρχετο μια "βαθειά πολιτική κρίση".

 23. Θύμιος avatar
  Θύμιος 17/11/2011 09:51:01

  Το Σουηδικό Β. Ναυτικό να βομβαρδίσει -κατά λάθος- τον North Stream.
  Η Δημοκρατία της Γεωργίας μην μείνει μόνη.

 24. Πεισίστρατος avatar
  Πεισίστρατος 17/11/2011 12:00:56

  Φίλε Πάνο πολύς κόσμος, κι εγώ μέσα σ' αυτούς, συμφωνεί με τις εκτιμήσεις σου για την κατάσταση, όπως συμφωνεί και με τα λεγόμενα του Φαήλου.
  Έχεις εμπιστοσύνη στο Σαμαρά. Πιθανώς τον γνωρίζεις καλά προσωπικά κι αυτός είναι ο λόγος που τον εμπιστεύεσαι.
  Ένας απροκατάληπτος ουδέτερος παρατηρητής θα μπορούσε να συμφωνήσει πως η μέχρι τώρα στάση του Σαμαρά δεν παραπέμπει σε προδότη και αφήνει χαραμάδες αισιοδοξίας πως μπορεί να πρόκειται για έναν μελλοντικό πρωθυπουργό με πατριωτικές και φιλολαϊκές διαθέσεις που θα προσπαθήσει να τις κάνει πράξη.
  Όμως φίλε όλοι εμείς, ο απλός λαός που δεν ανήκουμε σε κομματικούς στρατούς, όντας επανειλημμένως προδομένοι, είμαστε πλέον κάτι παραπάνω από απογοητευμένοι και υποψιασμένοι. Είμαστε πια και προκατηλημένοι. Και θέλουμε να βλέπουμε τα σημάδια στα χέρια για να πιστέψουμε.
  Και τα σημάδια στα χέρια μέχρι τώρα δεν είναι ενθαρρυντικά. Γιατί ο Σαμαράς, παρά τις καλές του στιγμές (που όλοι του τις αναγνωρίζουν), δεν μπόρεσε να ξεφύγει στα μάτια μας, μέχρι στιγμής, από την εικόνα του ισορροπιστή αρχηγού ενός αστικού κόματος, πράγμα που απέχει πολύ από την ιδιότητα του λαϊκού ηγέτη.
  Φαίνεται σίγουρο ότι ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να είναι καλύτερος από τον Κωστάκη ή το Γιωργάκη. Αλλά φίλε αυτό δεν είναι αρκετό ούτε για μας, ούτε για την πατρίδα. Η πατρίδα δε χρειάζεται έναν λίγο καλύτερο πρωθυπουργό, έναν πρωθυπουργό περισσότερο εργατικό και ικανό και λιγότερο προδότη από τους προηγούμενους. Χρειάζεται απλά έναν πατριώτη ηγέτη με αρχίδια. Όλα τα άλλα θα ρθούν μόνα τους. Και η υποστήριξη από το λαό και η στήριξη της προσπάθειας αναγέννησης της πατρίδας και οι άνθρωποι που θα δουλέψουν και αυτοί που θα βάλουν την τεχνογνωσία.
  Αλλά ρε φίλε πες μου κι εσύ κι ο Φαήλος: Πως θα πάει μπροστά το πράγμα όταν ο Σαμαράς σ' αυτήν την προσπάθεια στηρίζεται σ' ένα κομματικό σύστημα που βασίζεται:
  Σε τσογλανάκια που πήραν το βουλευτιλίκι με τον ίδιο τρόπο που ο ταξιτζής πήρε το ταξί του πατέρα του.
  Σε τσογλανάκια που παίρνουν εντολές από ξένες πρεσβείες και μασόνους μέντορες και κατόπιν τους δίνουν αναφορά καλής εκτέλεσης.
  Σε τσογλανάκια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλή ζωή και η προσωπική τους καριέρα.
  Σ ε τσογλανάκια που δεν έχουν καμιά σχέση με το λαό αφού δεν ξέφυγαν ποτέ έξω από το τετράγωνο του κολωνακίου και την υφαλοκρηπίδα της Μυκόνου.
  Σε τσογλανάκια που μπορεί να έχουν πτυχία του LSE αλλά δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο.
  Σε τσογλανάκια που αν ήταν απόγονοι του Καραϊσκάκη θα ντρεπόταν να το πουν στα φιλαράκια τους του διεθνούς τζετ σετ.
  Σε τσογλανάκια που αν έδιναν εξετάσεις στην ιστορία θα έμεναν στάσιμοι και δεν θα ένιωθαν ίχνος ντροπής γι' αυτό.
  Και επίσης σε τιποτένια απομεινάρια ενός πολιτικού συστήματος που όλοι παραδέχονται πως είναι βρωμερό, τρισάθλιο, ανίκανο και ανήθικο (κοματόσκυλα-γλείφτες, μαυρογυαλούροι-απατεώνες, μιζαδόροι-χαραμοφάηδες, ανίκανοι-υπερεκτιμημένοι, ανούσιοι-λαϊκιστές.
  Και μαζί μ' αυτούς βέβαια και κάποιοι που μπορεί να είναι σωστοί και αξιόλογοι αλλά έχουν ελαστική συνείδηση και συμβιβάζονται εύκολα με τη μπόχα που τους περιβάλει και τα εγκλήματα σε βάρος του λαού που συντελούνται δίπλα τους (πολιτική η τέχνη του εφικτού σου λέει ο άλλος), ή έχουν μια αναιμική μαγκιά που τους κάνει να κρύβονται στα δύσκολα πίσω από το άλοθι του ρεαλισμού και μετά να διαρρέουν πως αυτοί τα έλεγαν αλλά δεν εισακούστηκαν, αλλά παρόλα αυτά ανήκουν στις υγειείς δυνάμεις που προσπαθούν μακροπρόθεσμα για την επικράτηση του καλού.

  Πάνο και Φαήλο
  Σίγουρα υπάρχουν στην Ελλάδα πολλοί με ατροφικές συνειδήσεις που το χαρακτήρα τους τον έφτιαξαν διαβάζοντας τα λάιφστάιλ περιοδικά του Λυμπέρη και του Κωστόπουλου.
  Σίγουρα υπάρχουν πολλά ανίδεα κουτορνίθια, με εγκέφαλο κακοποιημένο από τα ΜΜΕ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα που θα επιβάλει τις επόμενες λάθος επιλογές πολιτικού προσωπικού.
  Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που η επαναστατικότητά τους καταναλώνεται και αρκείται στην αυτάρεσκη αυτοεπιβεβαίωση του ενεργού, υποψιασμένου, αγανακτισμένου Έλληνα πολίτη που πιστεύουν πως κρύβουν μέσα τους, σ' ένα δίωρο ξεκάβλωμα με διαλείμματα για διαφημίσεις κάθε Τρίτη βράδυ παρέα με το... Λάκη.
  Το ακροατήριό σας μάγκες δεν είναι αυτοί.
  Το ακροατήριό σας είναι απαιτητικό και ιδιόρυθμο. Οι σούπες της Τιβι του φέρνουν αλλεργία, οι κωλοτούμπες των δήθεν πατριωτών του βρωμάνε από χιλιόμετρα.
  Το ακροατήριό σας είναι άνθρωποι που θα προτιμούσαν να πεθάνουν για τις ιδέες τους παρά να ζήσουν ατιμασμένοι με την κοιλιά γεμάτη.
  Το ακροατήριό σας είναι άνθρωποι που τον εχθρό μπορεί να τον άφηναν να φύγει αλλά τον προδότη θα τον έλιωναν.
  Και το ακροατήριό σας τέλος δεν έχει τρελές προσδοκίες από το Σαμαρά. Την έχει ξαναπατήσει και είναι έτσι κι αλλιώς προετοιμασμένο και για το χειρότερο. Έχει όμως μεγάλες προσδοκίες από σας. Αυτά που γράφετε είναι πολύ σωστά αλλά είναι απλώς μια καλογραμμένη επιβεβαίωση όσων ήδη έχουμε σκεφτεί. Κάνετε καλά που τα λέτε για να μας κρατάτε σε εγρήγορση και για να ξεστραβώνετε και κανέναν στραβωμένο. Αλλά εμείς θέλουμε κάτι παραπάνω απ' αυτά.
  Μην καταναλώνεστε στο να μας πείσετε ότι ο Σαμαράς είναι εντάξει τύπος, γιατί αν είναι εντάξει θα φανεί κι αν δεν είναι, πάλι θα φανεί και θα εκτεθείτε κι εσείς (κάτι που πιστεύω πως δεν σας αξίζει).
  Δώστε βάρος στο να του κάνετε κριτική όταν τα λέτε μαζί του (στο να του τραβάτε τα αυτιά και όχι να του τα χαϊδεύετε). Γίντε ένα αντίβαρο στα βαρίδια του Μίλτου, του Κυριάκου, του Άρη, του Κωστή ή και γω δεν ξέρω ποιού αλλουνού.
  Και δημοσίως απευθυνόμενοι σ' αυτόν δώστε το μήνυμα ότι ο πήχυς που πρέπει να περάσει είναι ψηλά. Γιατί ο πήχυς δεν είναι το να διαδεχτεί απλώς στην εξουσία το Γιωργάκη και τον Παπαδήμο (αυτό θα ρθει νομοτελειακά) αλλά να αποδειχτεί ένας ηγέτης άνταξιος των προσδοκιών μας.

 25. Θύμιος avatar
  Θύμιος 17/11/2011 17:36:48

  την 9η/11ου/1989 έπεσε η DDR, έκτοτε -και παράλογα- μας προέκυψαν τα κυκλώματα Κόκκαλη-Dώρας- Βάσως.
  Σήμερα θά 'πρεπε να 'χαν πέσει, αντιθέτως λειτουργεί και ο North Stream, αυτή είναι η δυστυχία μας, εκεί πάνε τα €υρώ.
  Πρέπει να οξύνουμε τις αντιθέσεις Ευρωπαϊκών Ιμπεριαλισμών- Αμερικάνικων Lobbies, κι αφού υποτιμήσουμε το €υρώ, να χρεοκοπήσουμε την Ρωσία (που, θα ’χει πουλήσει, αναδρομικά τζάμπα, τα “φυσικά” αέρια -gas- κ.λ.π. στους Γερμανούς).
  Τώρα έχουμε ρήγμα Γαλλο-Γερμανικού άξονα, για το θέμα του €υρώ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όπου το Γαλλο- πρέπει μάλλον να διαβαστεί Λατινο/Ρωμανική Ένωση/Ευρώπη. την 9η/11ου να την περιμένουμε με το “παλιό”.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.