#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/10/2011 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ελληνικός λαός θυσία στο βωμό μιας χούφτας ξένων τραπεζών
 Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκπροσωπεί τις τράπεζες και όχι τον ελληνικό λαό

Επιστροφή στη φεουδαρχία, μέσω … Ελλάδας

 Σε άρθρο του στο counterpunch, ο Paul Craig Roberts γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής ενδιαφέροντα (και μάλλον έχει δίκιο):

 …Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, οι κεντρικές τράπεζες μπορούν να τυπώνουν χρήμα με το οποίο να αγοράζεται κρατικό χρέος. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στην ευρωζώνη.

Όταν η κρίση του χρέους έπληξε τα λεγόμενα κράτη PIIGS, οι κεντρικές τους τράπεζες δεν μπορούσαν να τυπώσουν ευρώ ώστε να αγοραστούν τα κρατικά τους ομόλογα, όπως έκανε στην Αμερική η Federal Reserve με την λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση».

Η μόνη τράπεζα που μπορεί να τυπώσει ευρώ είναι η ΕΚΤ, και αυτό απαγορεύεται από το καταστατικό της.

Έτσι, στην Ευρώπη, όπως και στις ΗΠΑ, η βασική προτεραιότητα της οικονομίας έγινε η διάσωση των τραπεζών, προκειμένου να μην υποστούν απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, έγινε μια συμφωνία με την «σοσιαλιστική» της κυβέρνηση, η οποία εκπροσωπεί τις ελληνικές τράπεζες και όχι τον ελληνικό λαό. Η ΕΚΤ θα παραβίαζε το καταστατικό της, και μαζί με το ΔΝΤ θα πρόσφεραν αρκετά χρήματα στην Ελλάδα ώστε αυτή να μην κηρύξει στάση πληρωμών στα κρατικά της ομόλογα, βλάπτοντας  έτσι τις ιδιωτικές τράπεζες που τα κατέχουν.

Ως αντάλλαγμα για αυτά τα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, και προκειμένου να αποπληρωθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να συμφωνήσει να πουλήσει  σε ξένους ιδιώτες επενδυτές τα κρατικά της λαχεία, τα λιμάνια της, τα δημοτικά δίκτυα ύδρευσης, μια σειρά από νησιά, και επιπλέον θα έπρεπε να επιβάλλει και μια ανάλγητη λιτότητα στον λαό της, μειώνοντας τα μεροκάματα, κόβοντας τις κοινωνικές παροχές και τις συντάξεις, αυξάνοντας την φορολόγηση, και απολύοντας δημόσιους υπάλληλους.

Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός θυσιάζεται στο βωμό μιας χούφτας ξένων ιδιωτικών τραπεζών της Γερμανίας, της Γαλλίας, και της Ολλανδίας.

Βέβαια, ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με την «σοσιαλιστική» του κυβέρνηση, δεν θεώρησε την παραπάνω συμφωνία ως συμφέρουσα, και για αυτό βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Jean-Claude Trichet, έχει δηλώσει πως η λιτότητα που επιβλήθηκε στους Έλληνες είναι ένα πρώτο βήμα. Αν η Ελλάδα δεν αντεπεξέλθει στα συμφωνηθέντα, το επόμενο βήμα είναι για την ΕΕ να αναλάβει την εθνική κυριαρχία της χώρας, να καθορίζει τον προϋπολογισμό της, να αποφασίζει για την φορολογία, να κρίνει τις δαπάνες, και έτσι, μέσω του πλήρους ελέγχου να ξεζουμίσει τους Έλληνες ώστε να αποπληρωθούν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που δάνεισαν χρήματα στην Ελλάδα για να πληρώσει τις ξένες ιδιωτικές τράπεζες!

Με άλλα λόγια, η ΕΕ και η ΕΚΤ σηματοδοτούν μια επιστροφή στην πιο ακραία μορφή φεουδαρχίας, όπου μια χούφτα ζάπλουτων προνομιούχων δέχεται κάθε είδους φροντίδα, και περιποίηση,  εις βάρος όλων των άλλων.

Εδώ λοιπόν κατέληξε η οικονομική πολιτική της Δύσης: Ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να αυξήσουν τον πλούτο τους, επιβάλλοντας την εξαθλίωση στην μεγάλη πλειοψηφία του υπόλοιπου πληθυσμού.

 

ΤουPAUL CRAIG ROBERTS

Counterpunch

http://www.counterpunch.org/2011/09/26/saving-the-rich-losing-the-economy/

Απόδοση:S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 26/10/2011 15:41:01

  Το χρήμα! το μεγαλύτερο κακό του κόσμου!!

  • kross avatar
   kross @ ΝΙΚΗ 26/10/2011 17:47:13

   Το όπλο φταίει ή αυτός που το κρατά και πυροβολεί;!;!

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/10/2011 15:44:30

  Το χρήμα αυτό καθ αυτό, ή μήπως η ανθρώπινη φύση και πλεονεξία;
  Δες αυτό: h__p://www.antinews.gr/2010/12/11/75562/

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ Strange Attractor 26/10/2011 15:58:07

   Το διάβασα. Απλά σκέφτομαι μόνο πως για οποιοδήποτε κακό που έχει συμβεί στον κόσμο από πίσω υπήρχε οι δίψα κάποιων για οικονομικά κέρδη οπότε και καταλήγουμε σ'αυτό που αναφέρεις κι εσύ πιο πάνω! Έχεις νομίζω δίκιο...

 3. Nik avatar
  Nik 26/10/2011 15:55:15

  και όμως υπάρχει ένα ~15% πασοκ και ξερό ψωμί. Και δεν είναι δυστυχώς όλοι 75 ετών ραμολιμέντα.

 4. george avatar
  george 26/10/2011 15:59:11

  Η μήπως στον βωμό των φοροφυγάδων, των διεφθαρμένων πολιτικών και των κοπριτών τους ;

 5. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 26/10/2011 16:20:50

  Κάπως έτσι οραματίζονται την καθημερινότητά μας τα τσιράκια της "Παγκόσμιας Διακυβέρνησης"
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0-JhyVXNOE8

 6. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 26/10/2011 16:26:28

  Τι 2011, τι 1204! Τίποτα δεν άλλαξε, και ειδικά η αφέλεια των Ελλήνων. Η Ιστορία διδάσκει ότι μετά τους Φράγκους "συμμάχους" ακολουθούν οι Οθωμανοί δυνάστες και εκατοντάδες χρόνια σκλαβιάς. Back to Future, λοιπόν...

 7. ΝΙΚΟΣ Τ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Τ. 26/10/2011 16:32:35

  ΒΑΛΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ.

 8. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 26/10/2011 16:46:07

  δεν θα πετυχουν, ειναι το μονο σιγουρο

 9. black sea avatar
  black sea 26/10/2011 17:37:35

  Ξέρετε ότι στην Ολλανδία κόψανε 8%¨από όλες τις συντάξεις? Και με τι πρόφαση? Οτι αναγκάζονται να πληρώνουν αυτά τα χρήματα τα κομμένα δηλαδή στους άχρηστους Ελληνες! Αντε τώρα να εξηγήσεις ότι δεν είσαι υπποπόταμος στους χαϊβανάδες Ολλανδούς που τρώνε την προπαγάνδα με την κουτάλα που πάνε πραγματικά τα λεφτά τους.

 10. Θέμις avatar
  Θέμις 26/10/2011 18:11:39

  Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος είδε ότι ο Γόρδιος δεσμός δεν λύνονταν, σήκωσε το ξίφος του και τον έκοψε.
  Θέλω να πω ότι "κουράστηκα" να συμφωνώ με την πλειοψηφία των απόψεων που διατυπώνονται στο Antinews, κουράστηκα να παρατηρώ τα 2 τελευταία χρόνια την επικαιρότητα και το περιβάλλον μου, κουράστηκα να σχολιάζω απλώς τις εξελίξεις και τα πρόσωπα που ανάλγητα τις διαμορφώνουν.
  Στο σημείο που βρίσκεται η Ελλάδα και μ' αυτούς που ασκούν εξουσία δεν υπάρχει λύση. Τουλάχιστον όχι για τον ελληνικό λαό. Καμία. Το λένε δημόσια άνθρωποι πολύ σοφότεροι εμού.
  Προσωπικά αρνούμαι να σπαταλάω άλλο χρόνο σχολιάζοντας σκοπτικά τα μέλη και τις επιλογές της κυβέρνησης. Νομίζω ότι ξέρουμε πλέον όλοι ποιοι είναι (αδιαφορώ για το κατά προσέγγιση 15% που θα ξαναψηφίσει !? ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές) και τουλάχιστον υποψιαζόμαστε τις προθέσεις τους.
  Όμως δεν είναι αυτοί -κατά την ταπεινή μου άποψη- οι πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, εδώ και πολύ καιρό. Ατάλαντες μαριονέτες είναι μόνο, που παίζουν άχαρα τον ίδιο ρόλο, επαναλαμβάνοντάς τον με μικρές, προβλέψιμες και ανιαρές παραλλαγές.
  Πρωταγωνιστές είμαστε εμείς, που τα τηλεοπτικά δίκτυα μας αποκαλούν "ο κόσμος" ή "ο απλός πολίτης", διότι οι μαριονέτες και οι θιασάρχες τους αποφάσισαν ότι ήταν πολύ υψηλό το βιοτικό μας επίπεδο και πρέπει να πληρώσουμε γιατί τολμήσαμε να έχουμε ένα αυτοκίνητο με δανεικά ή ένα σπίτι με στεγαστικό δάνειο. Γιατί από εμάς περιμένουν να εισπράξουν φόρους, ώστε σε 10 χρόνια το χρέος της χώρας να ανέρχεται σε 120% του ΑΕΠ(!!!), δηλαδή εκεί που βρισκόταν 2 χρόνια νωρίτερα...
  Τι άλλο να σχολιάσουμε εμείς; Και τι νόημα έχει να καθόμαστε μπροστά στην οθόνη και να συμφωνούμε μεταξύ μας; Κάποια άλλη είναι η λύση για να σπάσει το απόστημα. Εγώ ακόμη δεν την έχω βρεί. Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας.

  • tasos avatar
   tasos @ Θέμις 27/10/2011 00:57:55

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.....σε όλα.

   Και θέλω να προσθέσω :

   Μήπως είδε κανένας τους διανοούμενους αυτής της χώρας (τα τελευταία 10 χρόνια στην τσιφτετελομπουζουκοελλάδα το πιο διανοούμενο άτομο που κυκλοφορούσε ήταν η Άντζελα)

   Επίσης είδε κανένας τους αγρότες με τα τρακτέρ τους , σε κανέναν δρόμο , καμία συγκέντρωση

   Μπα...

   Τους φιλάθλους των ομάδων , η οποίοι κατεβαίνουν κατά χιλιάδες και κλείνουν τους δρόμους , αν για παράδειγμα δώσει ένα κόρνερ ανάποδο ο διαιτητής

   Μήπως τους χιλιάδες ανέργους , δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους , εργαζόμενους που δεν πληρώνονται , δεν τους κολλάνε ένσημα κλπ .

   Ούτε......

   Αγνοούνται επίσης ακαδημαϊκοί , στρατιωτικοί , πυροσβέστες , τρίτεκνοι , πολύτεκνοι , διάβολοι , τρίβολοι

   Τίποτα....

   Όταν λοιπόν όλοι αυτοί αυθόρμητα , ανοργάνωτα , ανένταχτα , αποφασίσουν , να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους , αναλάβουν(με) τις ευθύνες τους(μας) και πούμε ΟΧΙ άλλο , τότε θα έχουν αποκτήσει νόημα τα άσκοπα (για την ώρα και μετά από κάποιο σημείο) ''χιλιόμετρα'' στα blog .

   Μέχρι τότε τα γομάρια πολιτικοί (και οι 300) , θα συνεχίσουν αδιάφοροι και αδιάκοπα τις βρομιές τους ανέγγιχτοι απο ότι συμβαίνει γύρω τους .

 11. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 26/10/2011 18:38:15

  Δες , τι πρόσκληση ανέβηκε στο διαδίκτυο :
  http://fih.gr/images/81totetwra.jpg

  Με την αφορμή διάβασε και μια άποψη :

  Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – 1940 – 2011 / ο Αγώνας συνεχίζεται !
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

  Με τα ίδια ιδανικά ( και τονίζω πως όποια και να ήταν τα ιδανικά των διαφόρων ιδεολογικών ρευμάτων που συμμετείχαν τότε στην Αντίσταση , ¨εθνικά ή ταξικά¨ – δεν είχαν καμία σχέση με τα ¨ιδανικά¨ των εκτρωμάτων της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του Κεφαλαίου ¨ που παίρνουν αποφάσεις σήμερα για την τύχη και το μέλλον όλου του ελληνικού λαού .

  Θα γίνω σκληρός και ¨παράξενος¨ και θα αναφέρω πως ακόμα και οι δωσίλογοι της κατοχής ήταν ¨ καλύτεροι ¨ από όσους αποφασίζουν σήμερα ¨ εν ονόματι του λαού¨.

  Για παράδειγμα : Ο ¨υπουργός οικονομικών ¨ ,του Τσολάκογλου , ο ανοιχτά ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙΚΟΣ , Σωτήρης ,Γκοτζαμάνης ( ιστορικό επώνυμο και αυτό…, απλή συνωνυμία με τον ¨τρικυκλά ¨ , της ίδιας ιδεολογίας όμως ) πέταξε στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο του 1942 για να τους απειλήσει πως θα παραιτηθεί ! , εάν δεν μειώσουν τις ¨δαπάνες κατοχής ¨.

  Και τελικά αυτοί για να μην προκαλέσουν ¨κυβερνητική κρίση¨, ρύθμισαν τα πράγματα , έτσι ώστε έτσι μισά χρήματα από αυτά που έκλεβαν κάθε μήνα από την Τ.τ, Ε. να θεωρούνται σαν ¨νόμιμες¨ δαπάνες κατοχής και τα άλλα μισά τα ονόμασαν ¨ δάνειο¨ της Ελλάδας προς το … Γάμα Ράιχ , το οποίο θα το εξοφλούσαν μετά την λήξη του πολέμου …( όταν θα είχαν νικήσει στον πόλεμο οι ναζί εννοούσαν και η Ευρώπη θα ήταν Γερμανική… ) !

  Είναι το δάνειο που ¨ζητάμε¨ σήμερα να μας επιστρέψουν η να συμψηφίσουν με τα τρέχοντα χρέη της Ελλάδας προς την Γερμανία , το οποίο σε σημερινές τιμές ξεπερνά τα 75 δις ευρώ ! Και η πλάκα είναι πως Ναζιστική Γερμανία κατέβαλε ήδη τον Σεπτέμβρη του 44΄την πρώτη δόση επιστροφής ( ! ) και η μεταπολεμική δημοκρατική -ιμπεριαλιστική Γερμανία των Χρστιανοδημοκρατών , Σοσιαλδημοκρατών ΚΑΙ ¨ΠΡΑΣΙΝΩΝ¨, δεν το αναγνωρίζει και ισχυρίζεται πως ανήκει στις συνολικές Γερμανικές Επανορθώσεις που θα μας πληρώσουν ¨κάποτε¨ , βάση της σύμφωνα με την ¨Συνθήκη του Λονδίνου¨( 1953 ) με την οποία...

  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ( με την κύρωση της Συνθήκης με νόμο το 1956 ) ΤΗΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ 50 % ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΛΕΜΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1952 ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ...

  ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ -60-ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΠΩΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ,,,( τελευταία δόση κατέβαλε η Γερμανία ήταν στις 3 Οκτωβρίου του 2000 ! ) !

  Γι΄αυτό μπορούμε να λέμε , ελεύθερα , πως μας κυβερνούν εθνικά και κοινωνικά ¨άξιοι¨ .

  Χαρίσαμε στην Γερμανία ( θέλοντας και μη διότι μας το επέβαλλαν οι Αμερικάνοι ) τα τραπεζιτικά της δάνεια ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Β΄Π.Π. - ΔΙΟΤΙ ΤΟ 1990 :

  ΚΑΝΕΙΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ¨ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ - ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ - ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΟΠΟΗΣΗΣ - ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄Π.Π.. ( ΟΠΩΣ DE-FACTO ΗΤΑΝ ) ΓιΑ ΝΑ ΜΗΝ...

  ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ¨ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ¨ ( 1953 ) -ΟΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΡΙΖΕ - ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ - ΠΩΣ...

  ¨Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ( ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ - 1899-1907 ) ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ¨ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ¨ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΔΙΚΟ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ¨

  Γι΄αυτό προσωπικά επιτρέψτε μου να πιστεύω πως στην Ελλάδα δεν κυβερνούν μόνο τα ταξικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης με το υπαλληλικό της προσωπικό στις κυβερνήσεισ , αλλά και ένα βλακώδες δεξιό - αριστερό πολιτικό κατεστημένο ( το ¨βλακώδες¨ είναι επιεικής χαρακτηρισμός , υπάρχουν και άλλοι πιο κατάλληλοι χαρακτηρισμοί ).

  Μας άφησε δηλαδή ο Σ. Γκοτζαμάνης , ο επίσημα δοσίλογος και φασίστας , μια ¨κληρονομιά¨ , ανεξάρτητα από το γεγονός εάν ο πολιτικός μας κόσμος εκτός από εθνικά και κοινωνικά ¨άξιοι¨ , ήταν και ¨μ¨ .

  Αντίθετα , οι ανεπίσημοι εθνικά και κοινωνικά ¨άξιοι¨ , όπως οι ¨κ.κ.¨ Παπακωνσταντίνου , Βενιζέλος και Χρυσοχοϊδης , οι οποίοι ¨διαπραγματεύονται¨ επί ενάμιση χρόνο με την Γερμανία , τι ¨κληρονομιά ¨ μας αφήνουν η μας φορτώνουν μέχρι το … 2050 ;

  1940 – 2011 Ο Αγώνας συνεχίζεται ενάντια στους ίδιους – μεταλλαγμένους εχθρούς , τους Εμπόρους των Εθνών και των Λαών.

  28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - 2011 - ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ -

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΠΟΡΕ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ – ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

  ΚΑΤΩ Η ¨Χ¨ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

 12. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 26/10/2011 23:09:48

  «Με άλλα λόγια, ο ελληνικός λαός θυσιάζεται στο βωμό μιας χούφτας ξένων ιδιωτικών τραπεζών της Γερμανίας, της Γαλλίας, και της Ολλανδίας.»

  Τέτοια συμπόνια από τούς υπερατλαντικούς εκπροσώπους τού χρηματιστικού παρθεναγωγείου; Τσιμουδιά γιά τόν δολοφόνο. Έτσι πάνε μπροστά οι άνθρωποι.
  Οι καθαροί, πού έχουν καί δείχνουν τό κούτελο τής τιμιότητας.

  Μικρό πόνημα αφιερωμένο στούς «ηθικούς» αγγλοσάξωνες καί στήν κιμπάρικη θέση τους.

  Τα Derivate (παράγωγα προϊόντα) είναι οικονομικοί τίτλοι, που αντικατοπτρίζουν την μετοβολή μιάς αξίας - βάσης ή καθορίζουν συμβολαιογραφικά τήν μελλοντική ανταλλαγή ορισμένων καθορισμένων αξιών ή είναι καθαρά στοιχήματα μέ στόχο το κέρδος. Οι συμφωνίες αυτές είναι άμεσες συμφωνίες ("over the counter") μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καί γι’αυτό ξεφεύγουν από τον άμεσο έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο, μια φορά το τρίμηνο υποχρεούνται οι τράπεζες των ΗΠΑ νά δηλώσουν τίς θέσεις τους στό Office oft he Comptroller of the Curreny (OCC). Από εκεί μπορούν μόνο νά παρθούν στοιχεία καί αριθμοί γιά τόν θαυμαστό κόσμο τών Derivate.
  Οι εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ (Οι πέντε μεγάλες Invetsmentbank) κατείχαν το δεύτερο τρίμηνο του 2011 χρηματοοικονομικά προϊόντα, ύψους $ 249.300.000.000 (249,3 Τρισεκατομμύρια). Δηλαδή παιχνίδι στό καζίνο εξωπραγματικών ποσών μέ απλήρωτα Chips (εικονικά χρήματα) καί μέ τήν ελπίδα ότι δέν θά αλλάξει η σημαδεμένη τράπουλα τού γκρουπιέρη καί δέν θά αναγκασθούν νά καλύψουν θέσεις μέ χρήματα πού αδυνατούν νά τά βρούν.
  Μέ άλλα λόγια, Οι τράπεζες της Αμερικής έχουν πάρα πολλά χαρτιά-σκουπίδια στα βιβλία τους.
  H Bank of America έχει "μεταφέρει" τόν κίνδυνο πού αντιπροσωπεύουν τά παράγωγα αυτά, ύψους 75 τρισεκατομμυρίων στό ταμείο ασφάλειας των καταθέσεων των ΗΠΑ. Bloomberg : „Bank of America’s holding company ... held almost 75 USD trillion of derivatives at the end of June, according to data compiled by the OCC.“ (Office of the Controller of the Currency).

  Ο δισεκατομμυριούχος Steven A. Cohen (SAC Capital Advisors) κάλεσε τούς συναδέλφους του, εκπροσώπους διάφορων Hedge-Fonds , όπως Greenlight Capital, Soros Fund Management καί Paulson Hedge-Fond, μέ τήν σεπτή καθοδήγηση τής φίρμας Monness, Crespi, Hardt (Broker, ΝΥ), τό βράδυ τής 8 Φεβρουαρίου τού 2010 γιά ένα ποτό καί μιά φιλική ενημέρωση. Ότι στοιχήματα γιά πτώση τού ευρώ θά αποφέρουν κέρδος τό επόμενο διάστημα.
  Η άποψη μεταφέρθηκε σάν τόν άνεμο στούς ανθρώπους τών αγορών, η φίρμα Monness, Crespi , Hardt (Broker, ΝΥ) τό έδεσε» μέ μιά μελέτη καί μετά πλάκωσαν τά τηλέφωνα, οι συναντήσεις, οι θέσεις. Από όλους. Hedge-Fonds, αμερικανικές τάπεζες, φυσικά καί ευρωπαϊκές τράπεζες καί ασφάλειες καί κρατικά fonds τού Dubai, Ινδονησίας καί Ιαπωνίας.

  Τό γεγονός ότι η "μεταφορά" τού ποσού τών 75 USD trillion τής Bank of America στόν OCC έγινε όταν κορυφώθηκε η επίθεση στό ευρώ είναι καθαρή σύμπτωση.
  Τελείως ανακριβές θά μπορούσε νά χαρακτηρίσει κανείς δημοσιεύματα, ότι η κυβέρνηση τών ΗΠΑ, η FED καί οι εταιρείς Rating έχουν τόσο στενή σχέση μαζί τους, όσο ο κώλος μς το βρακί.

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 26/10/2011 23:53:40

  Η κρίση είναι ένα πονηρό τέχνασμα της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας, για να υποδουλώσει τους Έλληνες στα δικά της θελήματα.
  Βλέπε περισσότερες λεπτομέρειες, στην επόμενη ιστοσελίδα:
  http://agioros.blogspot.com/2011/10/1996.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.