#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2010 23:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εκνευρισμένος κ. Δ. Δρούτσας και οι «εσωτερικοί αντίπαλοι»Του Ρεπόρτερ

Η επιλογή του για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αποτέλεσε οπωσδήποτε μια μεγάλη έκπληξη στο πλαίσιο του σχηματισμού κυβέρνησης από τον Γιώργο Παπανδρέου μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Ο λόγος για τον πάλαι ποτέ σύμβουλο του Καγκελάριου της Αυστρίας Wolfgang Schussel, γεννημένο στην Κύπρο από Αυστριακή μητέρα, Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε την Ουάσιγκτον, όπου είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κα Χίλαρι Κλίντον.

Ο κ. Δρούτσας τον τελευταίο καιρό δείχνει εκνευρισμένος, διότι ο πρωθυπουργός και πολιτικός του προϊστάμενος στο υπουργείο Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν τον αναβαθμίζει σε υπουργό επί των εξωτερικών υποθέσεων της χώρας. Αμέσως μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, λεγόταν ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα του παραχωρούσε την θέση του υπουργού Εξωτερικών, τον ρόλο δηλαδή που ο ίδιος ανέλαβε παράλληλα με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα και περίπου αυτονόητα. Εξάλλου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναλάβει την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Οι 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης παρήλθαν και ο Τύπος προχώρησε στα απαραίτητα αφιερώματα. Ο κ. Δρούτσας, ωστόσο, δεν έγινε υπουργός Εξωτερικών. Κάποια δημοσιεύματα στον Τύπο, εξακολουθούν και υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου εξακολουθούν και είναι ισχυρές. Με την αναβάθμιση του Δημήτρη Δρούτσα σε υπουργό Εξωτερικών φέρονται να διαφωνούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο ισχυρός άνδρας του Μεγάρου Μαξίμου, υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και η Μαριλένα Κοππά, την οποία κάποιοι παρουσιάζουν ως μια εκ των υποψηφίων για ανάληψη καθηκόντων υφυπουργού των εξωτερικών υποθέσεων της χώρας.

Φυσικά δεν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα, αλλά για μερικούς εκ των σωματοφυλάκων του Γιώργου Παπανδρέου.

Συνέπεια του εκνευρισμού του Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος όσο καθυστερεί η αναβάθμισή του θεωρεί ότι κινείται σε επισφαλές περιβάλλον, είναι η εμφάνιση κάποιων άλλων δημοσιευμάτων, υπερβολικών θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει σε σχέση με την αξία που δίνουν στην πολιτική του υπόσταση οι Αμερικανοί. Κάποια δημοσιεύματα εμφανίζουν αμερικανικούς κύκλους να θεωρούν ότι θα γίνει πιο στέρεο το έδαφος για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναλάβει ο κ. Δρούτσας.

Για παράδειγμα στις 3/2/2010 διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία ότι «…έτερος Αμερικανός παράγων δηκτικά σημείωνε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη ορίσει υπουργό Εξωτερικών, γεγονός που «δεν βοηθά στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας», γιατί ο κ. Δρούτσας ζει με το συνεχή φόβο «μήπως υπονομευθεί από εσωτερικούς του αντιπάλους» (σ.σ. σχετική αναφορά έχει κάνει και ο πρέσβης Σπέκχαρντ κατά τις πληροφορίες της «Ε»)». Το θέμα  «έπιασε» η εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» και στο σχετικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Μπεκιάρη στις 6/2/2010  η πρεσβεία των ΗΠΑ διέψευσε ότι ο Αμερικανός Πρέσβης Ντάνιελ Σπέκχαρντ έχει πραγματοποιήσει ποτέ τέτοιου είδους αναφορά σχετικά με τον Δημήτρη Δρούτσα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε;

Το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, αναφερόμενο στις επαφές Δρούτσα, ανέφερε μάλιστα ότι   «οι Αμερικανοί έδωσαν «σφραγίδα εμπιστοσύνης» στον κ. Δρούτσα με την υποδοχή του από την κ. Κλίντον». Αυτό κι αν είναι πριμοδότηση. Η συνέχεια δόθηκε μέσω κάποιων άλλων παραπολιτικών σχολίων, σύμφωνα με τα οποία η περίπτωση του κου Δρούτσα αποτελεί εξαίρεση σε ότι προβλέπει το πρωτόκολλο της αμερικανικής διπλωματίας, αφού η κα Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν είναι ομόλογός του, τελικά συναντήθηκε με τον Δρούτσα. Μάλιστα διαβάζουμε ότι σημαντικό ρόλο για την συνάντηση του «εν αναμονή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας», σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε το πανί8σχυρο ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ.

Τους «εσωτερικούς αντιπάλους», πάντως, του κου Δημήτρη Δρούτσα τους υπέδειξε ο Τύπος και αν ισχύουν οι πληροφορίες τότε αυτοί βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο οποίος, όμως, μάλλον είναι ενοχλημένος από το επικοινωνιακό παιχνίδι του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, μετά την παρέλευση των 100 ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Βέβαια, ο σοφός λαός υποστηρίζει ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».  Αν κάποιοι δεν κυνηγούν φαντάσματα ανακαλύπτοντας «εσωτερικούς εχθρούς», τότε οι «εσωτερικοί αντίπαλοι» όλο και κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Από την 4η Οκτωβρίου έχει περάσει αρκετός καιρός. Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι δεινή και απαιτούνται νέες ισορροπίες. Σιγά – σιγά στην ατζέντα της διπλωματίας θα κυριαρχήσει και το Κυπριακό, για το οποίο ο κ. Δρούτσας, μάλλον δεν συζήτησε τίποτα στην Ουάσιγκτον. Εξ’άλλου, θυμίζοντας την Ντόρα Μπακογιάννη, ενδιαφέρεται αρκετά δια τις δημόσιες σχέσεις του. Η διατριβή του στη Βιέννη είχε ως θέμα την «Ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και υπήρξε θερμός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 11/02/2010 00:28:35

  Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου, γιατί αν το ανοίξω θα με κόψει ο Φάκτορας.

 2. KNWD avatar
  KNWD 11/02/2010 01:03:19

  Ασχετο με το ποστ, αλλα και πολυ σχετικό ταυτοχρονα...

  Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως συνδυάζονται τα νέα, ότι θα μας σώσουν οι γαλλογερμανοί βάζοντάς μας να ξοδέψουμε 7,5 δις σε εξοπλισμούς που θα αγοράσουμε από αυτούς, σε συνδυασμό με τις παρακάτω ειδήσεις;

  Απόσυρση τουρκικού στρατού από την Κύπρο ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

  « Την άμεση απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων» από την Κύπρο και « την επιστροφή της Αμμοχώστου», ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά από την Τουρκία, με ψήφισμα που ενέκρινε σήμερα. Το σχετικό ψήφισμα « για την πρόοδο της Τουρκίας» εισηγήθηκε η χριστιανοδημοκράτης Ολλανδή ευρωβουλευτής κα Ria Oomen- Ruijten, εκ μέρους της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με ανάταση χειρός.

  Με το συγκεκριμένο κείμενο, το ΕΚ «καλεί την Τουρκία να διευκολύνει τη δημιουργία πρόσφορου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις αρχίζοντας αμέσως την απόσυρση των στρατιωτικών της δυνάμεων από την Κύπρο, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα του εποικισμού της νήσου με Τούρκους πολίτες και επιτρέποντας να επιστραφεί το αποκλεισμένο τμήμα της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, σύμφωνα με την απόφαση 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ».

  Παράλληλα, το ΕΚ σημειώνει την περιορισμένη πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς τη βελτίωση των διμερών σχέσεων Τουρκίας- Ελλάδας και καλεί τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας να αποσύρει την απειλή « casus belli » και αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να τερματίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

  Το ΕΚ καλεί επίσης την Τουρκική κυβέρνηση να πάψει να παρεμποδίζει τα μη στρατιωτικά πλοία που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζητά την άμεση και πλήρη εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου στη συμφωνία σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας και υπενθυμίζει ότι η μη εφαρμογή του μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

  Επιδοκιμάζει την επανενεργοποίηση της Επιτροπής Αγνοουμένων και επαινεί τις διπλωματικές προσπάθειες για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία.

  Σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των μειονοτήτων:

  - Το ΕΚ επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως προς το νομικό καθεστώς του, ζητεί την άμεση επαναλειτουργία της ελληνορθόδοξης Σχολής της Χάλκης και εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι οι θρησκευτικές κοινότητες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ιδιοκτησίας.

  - Αποδοκιμάζει επίσης τα προβλήματα που συναντούν Αλεβίτες και Συροχριστιανοί και σημειώνει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία ενθαρρυντική εξέλιξη για τον ελληνικό πληθυσμό των νήσων Ίμβρου και Τενέδου.

  Οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την τουρκική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι η αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν χρησιμοποιείται καταχρηστικά για τον περιορισμό των θεμελιωδών ελευθεριών, ιδίως της ελευθερίας της έκφρασης και να καταργήσει το σύστημα των φρουρών στα χωριά του ανατολικού τμήματος της Τουρκίας.

  Προτρέπουν τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση να κατοχυρώσει ότι η βουλευτική ασυλία θα καλύπτει την έκφραση πολιτικών πεποιθήσεων για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του κοινοβουλίου. Παράλληλα, καταδικάζουν τις συνεχιζόμενες πράξεις βίας του ΠΚΚ και άλλων ομάδων στο τουρκικό έδαφος και καλούν το ΠΚΚ να καταθέσει τα όπλα κηρύσσοντας τον τερματισμό της βίας.

  Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/02/2010_323418


  Το Ευρωκοινοβούλιο για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με τη FYROM

  Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ «στο εγγύς μέλλον» αναμένουν οι ευρωβουλευτές, καλώντας το Συμβούλιο να προχωρήσει στην επικύρωση της σχετικής εισήγησης της Κομισιόν. Υιοθετώντας την έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ η Ευρωβουλή καλεί Αθήνα και Σκόπια να εντείνουν τις προσπάθειες για λύση.

  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέβη σε συνολικά θετική αξιολόγηση των προσπαθειών που κατέβαλε πέρυσι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες «να επικυρώσουν την εισήγηση της Επιτροπής κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2009» για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

  Οι ευρωβουλευτές στηρίζουν, επίσης, την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να ορισθεί το 2014 «ως κίνητρο και συμβολικό χρονικό ορίζοντα» ένταξης για όλα τα Δυτικά Βαλκάνια. Το ψήφισμα, που ετοίμασε ο Ζόραν Τάλερ (Σοσιαλιστές, Σλοβενία) υιοθετήθηκε με 548 ψήφους έναντι 45 και 35 αποχές στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής.

  Για το θέμα της ονομασίας το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τις κυβερνήσεις της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας να «εντείνουν τις προσπάθειες εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας». Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές η ΕΕ οφείλει να είναι πρόθυμη να συμβάλλει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

  Πέραν αυτού, το Ευρωκοινοβούλιο «σημειώνει με ανησυχία τη χρήση ιστορικών επιχειρημάτων στο πλαίσιο του διεξαγόμενου διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου φαινόμενου της λεγόμενης ‘αρχαιοποίησης’, που ενέχει τον κίνδυνο όξυνσης των εντάσεων».

  Τέλος, χαιρετίζει «το νέο, πιο θετικό κλίμα μεταξύ των κυβερνήσεων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας, μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα τις πρόσφατες συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών».


  Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1104917&lngDtrID=244

 3. KNWD avatar
  KNWD 11/02/2010 01:18:15

  και αυτές;

  ΝΑΤΟϊκός μανδύας για λύση στο Αιγαίο
  http://www.antinews.gr/?p=34002

  Ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων νότια του Καστελόριζου: Ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης ή νέα εστία έντασης;
  http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/02/blog-post_10.html

 4. Λεωνιδας avatar
  Λεωνιδας 11/02/2010 01:22:22

  Να υποθεσω πως η καμαριλα αρχισε να μυριζει τοσο νωρις ? Λετε να υπαρχει και τωρα κατι σαπιο στο Βασιλειο της Δανιμαρκιας ? Και εγω που νομιζα πως διωχνοντας τον χοντρο τεμπελη αλλα απηνη διωκτη της διαπλοκης ολα θα ερχονταν στον ισιο δρομο της ηθικης και αρετης που ταζουν ολα τα κομματα μας προεξαχοντος βεβαια του Πασοκ με τα ηθικα στοιχεια (Τσουκατο ,Μαντελη κλπ)...
  Λετε να επεσα τοσο εξω ?...

  • anomymous avatar
   anomymous @ Λεωνιδας 11/02/2010 06:00:58

   Δε θέλω να σε στενοχωρήσω τώρα...

 5. kanis avatar
  kanis 11/02/2010 06:49:58

  'Αν θυμηθείς το 'Ανδρέας Παπανδρέου-Κάρολος Παπούλιας ή,
  ακόμη και τον ευπρεπέστατο κ.Μολυβιάτη (γιατί όχι;),σούρχεται
  να βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο, με αυτά τα απρόσωπα...στελεχάκια!
  Αυτά παθαίνουν όμως οι χώρες που αφέθηκαν σε σημαίες ευκαιρίας και
  άφησαν,'χωρίς περίσκεψιν,λύπην και αιδώ', να μπούν στο περιθώριο οι
  ελάχιστες-'αλλωστε-πατριωτικές ελίτ που διέθετε...Τώρα το κόστος...
  τοις μετρητοίς, argent comptant, που θάλεγε και ο κ. Σαρκοζί με τις
  φρεγάτες του!

 6. t avatar
  t 11/02/2010 08:11:17

  Ο ΓΑΠ είναι.

  1. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  2. Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
  3. Πρωθυπουργός
  4. Υπουργός Εξωτερικών.

  Κουίζ
  Γιατί ο ΓΑΠ δεν εμπιστεύεται το Υπ. Εξ. σε κανένα?

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ t 11/02/2010 09:15:46

   Γιατί του έχουν πει ότι είναι ο καταλληλότερος.

  • ΜΗΤΣΟΣ avatar
   ΜΗΤΣΟΣ @ t 11/02/2010 19:24:53

   Γιατί μόνο αυτός ξέρει να ξεπουλά τόσο καλά τη χώρα.

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/02/2010 08:32:20

  Εδώ το εν λόγω γιαπάκι έφτασε στο σημείο, εις επήκοον πολλών άλλων στους διαδρόμους της Βουλής, να πει στον εμβρόντητο Τζέφρυ "γιατί δεν ανακοίνωσες και την αναβάθμισή μου μαζί με την ανακοίνωση του διαδόχου του Ρόβλια;" και να μην υποστεί ούτε καν επίπληξη. Πιστεύετε ότι θα τολμούσε να το κάνει αν δεν είχε τις πλάτες των (υπερατλαντικών και κεντροευρωπαίων) πατρώνων του;

  Αν το έκανε αυτό κάποιος υπουργός στον πατέρα του Τζέφρυ, όχι μόνο θα είχε απολυθεί αυθωρεί και παραχρήμα, αλλά θα τον είχε φάει δια βίου η πολιτική μαρμάγκα με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Αυριανιστής 11/02/2010 09:16:57

   Αν έγινε κάτι τέτοιο, είναι αποκαρδιωτικό. Όχι για το ήθος του Δρούτσα, αλλά για το επίπεδο του πρωθυπουργού (μας;).

 8. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 11/02/2010 09:28:50

  Σημαντικό ρόλο,στήν συνάντησι τού Δρούτσα μέ τήν Κλίντον,έπαιξε τό πανίσχυρο Ελληνικό λόμπυ;
  Εγώ πρότινος,διάβαζα,πόσο κακό είναι γιά τά συμφέροντά μας,πού δέν έχουμε λόμπυ στίς ΗΠΑ,ή μήπως εμφανίζεται λόμπυ καί μάλιστα πανίσχυρο,όταν πρόκειται νά βλάψη τήν χώρα;

  @
  Ορέστιος,
  Εγώ νά δής πώς,ανοίγοντας τό στόμα μου,μπορώ νά μεταβληθώ,εν ριπή οφθαμού,από κυρία σέ αχθοφόρο.Θά τούς τά πώ,εδώ μόνη μου γιά νά μή σκάσω.

 9. Aχ! Γιατρέ μου avatar
  Aχ! Γιατρέ μου 11/02/2010 09:41:38

  δεν πάμε καθόλου καλά, Απολείπειν ο θεός Αντώνιον

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_55_11/02/2010_390400

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Aχ! Γιατρέ μου 11/02/2010 11:38:08

   Μάλιστα! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διδασκαλία της γλώσσας των Ρομά επιδεικνύει η όψιμα μεγαλοαστή κυρία Διαμαντοπούλου! Χαίρομαι γενικώς όταν οι άνθρωποι, ακόμα και αν πλουτίσουν και βρεθούν σε ανώτερη κοινωνική τάξη, δεν ξεχνούν τις ρίζες τους.
   Σωστά τα λέω Ορέστιε, που είσαι και της περιφέρειας εκεί;

  • Aχ! Γιατρέ μου avatar
   Aχ! Γιατρέ μου @ Aχ! Γιατρέ μου 11/02/2010 12:23:53

   θ' αρρωστήσω μάνα,

   οχι μόνο Ρομά και άλλα και άλλα, είναι οι λεπτομέρειες της ομαλής ένταξης που λέγαμε.

   Μια απορία μόνο. Θα προσλάβουν και δασκάλους μετανάστες; Γιατί για διδασκαλία λαθρο-μεταναστο(γλωσσών) δεν πρέπει να παίζουν και πολλοί έλληνες.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ Aχ! Γιατρέ μου 11/02/2010 12:46:10

   Τί έγινε ρε παιδιά; Αναλαμβάνει (και) υπουργός Παιδείας ο Δρούτσας; Και παρέλειψε να μας το πει ο ρεπόρτερ; Ή μήπως αυτή είναι τελικά η πηγή του εκνευρισμού του;

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Aχ! Γιατρέ μου 11/02/2010 12:51:31

   Μου έχουν πει αλλά δεν θυμάμαι το παλιό όνομα του χωριού της κυρίας Διαμαντοπούλου, κοντά στην Πτολεμαϊδα.
   Εγώ πάντως χαίρομαι όταν οι Ρομά εντάσσονται και μάλιστα ανέρχονται στα υψηλότερα αξιώματα. Δεν χαίρομαι όταν κανείς αποκρύπτει την καταγωγή του όμως.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Aχ! Γιατρέ μου 11/02/2010 12:53:45

   Για την ομαλή ένταξη των Ρομά, που λέγαμε, ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς έπραξε τα μέγιστα. Ειδικά για τους Ρομά περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 10. salmonellas avatar
  salmonellas 11/02/2010 10:22:40

  Xaxaxaxa, xaxaxaxaxa!!To protectorato den fevgei ap' ton pato, elege gnwstos radiofonikos sxoliastis.

 11. vardarskian avatar
  vardarskian 11/02/2010 10:36:20

  εγώ πάντως παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις και δηλώσεις του έχω να πω ότι είναι υποδειγματικός. . Αν δεν προκειται περί επικοινωνιακού τεχνάσματος είναι μακράν η ευχάριστη έκπληξη αυτής της κυβέρνησης. Η εκτίμησή μου ενισχύεται έτι από τους εσωτερικούς "αντιπάλους" του, προεξάρχοντος του εμετικού Πάγκαλου.
  Ορέστιε, άνοιξε το στόμα σου αν είναι να μας ξεστραβώσεις...

  • kanis avatar
   kanis @ vardarskian 11/02/2010 10:55:07

   Ασε, που είναι ολόιδιος ο Σκυλακάκης !!!!

  • Sporades avatar
   Sporades @ vardarskian 11/02/2010 13:07:52

   Συμφωνώ απόλυτα!!!

 12. Σον Πεν avatar
  Σον Πεν 11/02/2010 11:07:47

  Αι βοστρυχοειδείς περιελίξεις της εξωτερικής μας πολιτικής εν συνδυασμώ με τας πιέσεις των ισχυρών κρατών και των υπερκειμένων γεωστρατηγικών επιβουλών,ωθούν τα σκατά επάνω μας.

 13. Shalai avatar
  Shalai 11/02/2010 11:36:33

  Ποια συνάντηση με την Κλίντον; Τα τελευταία ρεπορτάζ της "Ε" είναι πραγματικά πολύ περίεργα.
  Αναβαθμίζει σε συνάντηση σημασίας ένα τετ α τετ που είχε ο κ.Δρούτσας με την Κλίντον όταν εκείνη έβγαινε από το ένα δωμάτιο για να μπει σε ένα άλλο και συναντήθηκαν στα όρθια για ελάχιστα λεπτά, φυσικά χωρίς να βγει ούτε μισή φωτογραφία.

  Γιατί δε ρωτάει η "Ε" κάποιον από την ελληνική αντιπροσωπία στο ΝΑΤΟ πόσο γραμμένους μας έχουν εκεί στις ΗΠΑ;
  Τι αντίκτυπο έχει πχ όταν εμείς στέλνουμε την μικρότερη δύναμη στο Αφγανιστάν και τι εντύπωση σχηματίζουν όταν απαιτούμε υποστήριξη στα εθνικά μας θέματα την στιγμή που η Τουρκία στέλνει τον περισσότερο στρατό και τα Σκόπια τον διπλάσιο από μας;

  Γιατί δεν μας λέει η "Ε" πώς συνδέεουν εκεί στις ΗΠΑ το θέμα της κατάργησης της βίζας με την λαθρομετανάστευση για παράδειγμα και τι κατάφερε για αυτό ο κ. Δρούτσας στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον αφού είναι δεδομένη η υποστήριξη που του παρέχουν;

 14. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 11/02/2010 12:45:04

  Να με συγχωρήσει ο ρεπόρτερ αλλά το άρθρο του δεν είναι ρεπορτάζ:

  1. Για τον τίτλο: τον είδατε από κοντά τον αναπληρωτή και σας εξέπεμψε κύματα εκνευρισμού;

  2. Αφού ήταν έκπληξη η τοποθέτησή του στη θέση του αναπληρωτή από πού και ως πού η μη αναβάθμιση της έκπληξης μπορεί να συνιστά πηγή δυσαρέσκειας;

  3. «Αμέσως μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ΛΕΓΟΤΑΝ ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα του παραχωρούσε την θέση του υπουργού Εξωτερικών». Το ακούσατε να «λέγεται» όντως δηλαδή;

  4. «...τον ρόλο δηλαδή που ο ίδιος ανέλαβε παράλληλα με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα και ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Εξάλλου ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναλάβει την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη». Τί σημαίνει «περίπου αυτονόητα»; Και τι σχέση έχει το ότι ο ΓΑΠ ήταν ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Σημίτη με την αναβάθμιση και πολύ περισσότερο με τον «εκνευρισμό» του Δρούτσα;

  5. Τι σχέση έχουν τα αφιερώματα του Τύπου για τις 100 μέρες με το «ωστόσο, δεν έγινε υπουργός Εξωτερικών»; Πώς ακριβώς συνδέονται τα δύο «θέματα»;

  6. Ο τύπος υποστηρίζει κατά τον ρεπόρτερ μεταξύ των άλλων ότι «οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου εξακολουθούν και είναι ισχυρές», αλλά και ότι οι σωματοφύλακες «φέρονται» να αντιδρούν, αλλά και ότι κάποια «άλλα» δημοσιεύματα που κρίνονται «υπερβολικά»(!) υποστηρίζουν την αξία που δίνουν στην πολιτική του υπόσταση οι Αμερικανοί ή ότι θεωρούν ότι «θα γίνει πιο στέρεο το έδαφος για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αν υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναλάβει ο κ. Δρούτσας». Τί συμπέρασμα να εξάγει απ΄όλα αυτά κανείς για τον "εκνευρισμένο";

  7. Η «Ε» από τη μια μεταφέρει δηκτικά σχόλια Αμερικανών κι από την άλλη ότι οι (άλλοι;) Αμερικανοί έδωσαν «σφραγίδα εμπιστοσύνης» στον κ. Δρούτσα με την υποδοχή του από την κ. Κλίντον», ενώ σύμφωνα με άλλα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ(!) σχόλια η περίπτωση του κου Δρούτσα αποτελεί εξαίρεση σε ότι προβλέπει το πρωτόκολλο της αμερικανικής διπλωματίας!

  8. Τα περί «λόμπυ» πάλι πώς συνδέονται με τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό;

  Από τη μύγα ξίγκι; Θεμιτό. Αλλά όχι τόσο πολύ εικοτολογία που φαίνεται αστήρικτη!

 15. Kalesanos avatar
  Kalesanos 11/02/2010 15:05:31

  Με τον Δρουτσα που και πως γνωριστηκε ο Τζεφρυ?Γιατι με την Μπιρμπιλη γνωριστηκε στο γυμναστηριο και με τον Γερουλανο στον δρομο ενα πρωι στην Βοστωνη κατα δηλωση του ιδιου του Γερουλανου.Και μη χειροτερα!

 16. t avatar
  t 11/02/2010 17:41:53

  ΔΔ
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=89297
  .

 17. οδυσσέας ανδρούτσος avatar
  οδυσσέας ανδρούτσος 24/02/2010 14:43:41

  ta sxolia to antiathlitikou, mallon ton eknevrismo ston opoio anaferetai o reporter epivevaionoun!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.