#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/10/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εκβιασμός των πιστωτών και το ΟΧΙ του ΣαμαράΟι Τροικανοί επιμένουν να κινούνται στην γνώριμη οδό: εκβιασμοί, εκβιασμοί, εκβιασμοί. Τίποτα διαφορετικό από αυτό που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, από την καταραμένη ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του να μπει η χώρα στο μνημόνιο.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε επί 15 μήνες ως Πρωθυπουργός να αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Όμως, οι τροικανοί έπαιξαν και παίζουν περίεργα παιχνίδια. Πάνω απ’ όλα υπάρχει η στρατηγική τους και αδιαφορούν για την ελληνική κοινωνία. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, είπε χθες μια μεγάλη αλήθεια στο Μέγκα: η τρόικα παίζει θέατρο με την Ελλάδα, αφού τη μια φορά επιλέγεται να κάνει το σκληρό το ΔΝΤ και τη μαλακή η Ε.Ε. ή το αντίστροφο.

Τώρα είμαστε στην φάση που το ΔΝΤ κάνει το καλό και λέει όχι σε νέα μέτρα, αλλά η κακιά Ευρώπη πιέζει αφόρητα. Και ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να παίξει άμυνα και μετά να περάσει, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες στην αντεπίθεση.

Η δικομματική κυβέρνηση πίστευε ότι έχει μπροστά της μερικούς «μήνες του μέλιτος» με την τρόικα που θα διαμόρφωναν τις συνθήκες για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με ουσιαστικό πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί γι’ αυτό, η τρόικα είναι έτοιμη να ασκήσει έναν νέο εκβιασμό. Κάθε επαφή των τροικανών με την εκάστοτε κυβέρνηση ξεκινούσε με τη βεβαιότητα για την «κατανόηση» των εταίρων, συνεχιζόταν με οδυνηρές διαψεύσεις και τελείωνε με την άτακτη υποχώρηση της Αθήνας. Περιθώρια για επανάληψη αυτής της πρακτικής  μάλλον δεν υπάρχουν.

Το μόνο που υπάρχει  στον ορίζοντα είναι το ΟΧΙ του Σαμαρά, μια κίνηση που ενισχύει την δημόσια εικόνα του και εκφράζει και το λαϊκό αίσθημα.

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα τι θα γίνει τελικά και εάν θα επέλθει ένας έντιμος συμβιβασμός. Στο μεταξύ, πολλοί στο εσωτερικό της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ίσως χρειάζονται εκλογές για να εκτονωθούν ψυχολογικά οι πολίτες καταψηφίζοντας τη σκλήρυνση της λιτότητας.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι η αντιμνημονιακή γραμμή που, επί της ουσίας, επιστρέφει ο Σαμαράς, θα εγκριθεί από το εκλογικό σώμα που θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στο συγκεκριμένο «όχι» της συγκυβέρνησης και στο άναρθρο «όχι» της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί περισσότερο την κυρίαρχη πολιτική τάξη είναι ο φόβος ανεξέλεγκτης αποσταθεροποίησης. Αυτή είναι και η αιτία που τα διεθνή κέντρα αποφάσεων στερούν απ’ οποιαδήποτε χώρα τα μέσα και τις εγγυήσεις για την έξοδο. Κατά συνέπεια, μια «σκληρή διαπραγμάτευση» με όπλο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα παραμένει μια ουτοπία για Έλληνες, Ιταλούς και Ισπανούς. Δεν μπορείς να φύγεις μόνος σου και δεν μπορείς να διαπραγματευθείς απειλώντας με αυτανάφλεξη.

Υπό αυτές τις συνθήκες το μόνο που μπορούμε να αναμένουμε στον Νότο είναι κυβερνητικές κρίσεις, επέκταση της φτώχειας και έκρηξη των άκρων. Ήδη είδαμε το Σαββατοκύριακο την  έκρηξη βίας στην Ρώμη, κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

Από την έκβαση του τελεσίγραφου Σαμαρά, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, θα κριθούν πολλά για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Σε διαφορετική περίπτωση, ας τηλεφωνήσουν στον ... κ. Χάος για τα περαιτέρω…

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 21/10/2013 13:22:33

  Είναι τόσες πολλές οι εσωτερικές αντιθέσεις εντός της τρόικα, που δεν μπορεί να αναμένεται κανένας συμβιβασμός, ακόμη δε λιγότερο έντιμος. Οπότε η τρόικα παραμένει σχεδόν αναγκαστικά στον αρχικό "αυτόματο πιλότο": μέτρα - εκβιασμοί, εκβιασμοί - μέτρα.

  Η κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάζεται πυρετωδώς για έξοδο στις αγορές. Είναι η μόνη βιώσιμη διέξοδος που εχει. Ας αγνοήσει το κατασκευασμένο μη-πρόβλημα της δήθεν μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που ηταν εξαρχής μια εφεύρεση του ΔΝΤ για να συντηρήσει την ελληνική και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή κρίση.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 21/10/2013 14:55:47

  "πολλοί στο εσωτερικό της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ίσως χρειάζονται εκλογές για να εκτονωθούν ψυχολογικά οι πολίτες καταψηφίζοντας τη σκλήρυνση της λιτότητας"

  1)Εκλογές μόνο αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία στην βουλή. Δεν υπάρχει άλλος λόγος. Δεν υπάρχει στην κοινωνία αίτημα ή διάθεση για εκλογές.

  2)Σκλήρυνση της Λιτότητας;;;; Είναι δυνατόν; Τι σκλήρυνση της λιτότητας να συμβεί σε μία χώρα με 30% ανεργία; Και τα περισσότερα έδοδα απο φόρους ξεχάστε τα.

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Γιώργος Αχαιός 21/10/2013 18:32:29

   Αγαπητέ Γεώργιε Αχαιέ, χωρίς να αναφέρομαι φυσικά επί προσωπικού, το 30% της ανεργίας είναι ο Μέσος Όρος ο ποίος προκύπτει από τα επιμέρους ποσοστά ανεργίας των διαφόρων ηλικιακών ομάδων.
   Δεν θα σταθώ στο αν το 30% είναι πραγματικό η είναι 25.1% ή εκεί κοντά!
   Αυτό το οποίο μου κάνει εντύπωση είναι ότι ηθελημένα υπολογίζεται και η ηλικιακή ομάδα 15-24 ετών να έχει ανεργία 52.4%.
   Οι μαθητές του τριταξίου Γυμνασίου οι οποίοι με σχεδόν ανύπαρκτες εξετάσεις φΥτούν στο Λύκειο και μετά με την Βάση του 4, της κας Διαμαντοπούλου, εισέρχονται στα κατά τόπους ΤΕΙ Κοντοραχούλας απ' όπου αποφοιτούν όταν ο μπαμπάς βρει θέση στο Δημόσιο να τα βολέψει ή αδειάσει θέση σε καφετέρια να να πιούν το φρεντοτσίνο τους!
   Ακόμα κι αν δεν ανήκουμε σε αυτό το παράδειγμα, έχουμε οι περισσότεροι συγγενείς και φίλους και τα έχουμε διαπιστώσει ιδίοις όμασι!
   Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δεχτώ ανεργία σε εν δυνάμει μαθητές/φοιτητές.
   Ειδικά σε γόνους νεοελληναράδων της αρπαχτής και την ρεμούλας.
   Γκουγκλάρετε το greece-unemployment-age και βρείτε πλήθος πινάκων.
   h**p://www.acting-man.com/?p=20039

   • Nazaret avatar
    Nazaret @ πΔπ 21/10/2013 21:46:09

    Τα είπες ΌΛΑ!

 3. Υποψιασμένη avatar
  Υποψιασμένη 21/10/2013 15:40:35

  ''Υπό αυτές τις συνθήκες το μόνο που μπορούμε να αναμένουμε στον Νότο είναι κυβερνητικές κρίσεις, επέκταση της φτώχειας και έκρηξη των άκρων. Ήδη είδαμε το Σαββατοκύριακο την έκρηξη βίας στην Ρώμη, κατά τις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.''
  Αγαπητέ Μάρκο Αυρήλιε, όταν υποχρεώνεις έναν οποιοδήποτε λαό να βουλιάξει στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στη μιζέρια, όταν τον ποδοπατάς και αδιαφορείς για τα ολέθρια αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών επιλογών σου, τότε κάποια στιγμή δε θα΄ναι μόνο τα ....άκρα που θα εκραγούν. Θα εκραγούμε όλοι μαζί και θα σε πετύχουνε και τα ...θραύσματά μας, όπου και αν κρυφτείς...... Και σε μιά τέτοια περίπτωση, ομόψυχης Εθνικής εξέγερσης δηλαδή, θα συμμετέχουν σίγουρα όλοι όσοι διαθέτουν λίγη αξιοπρέπεια, ακόμη και αν η φτώχεια -για την ώρα-, δεν τους έχει αγγίξει προσωπικά. Δεν είναι αναμενόμενο κυραΔωροθέα; Και πολύ κράτησε η ανεξήγητη, παθητική δουλεία του Νότου! Τίτλοι τέλους.....

  • Hawk avatar
   Hawk @ Υποψιασμένη 21/10/2013 15:56:12

   Σκασίλα της μεγάλη της Δωροθέας, ακόμη καλύτερα γι αυτήν και την υψηλή πύλη του Βερολίνου. Το μόνιμο μέλημά τους είναι να πηγαίνουν καλά οι εξαγωγές τους και με κολπάκια να κρατάνε χαμηλά την ανεργία τους αλλά και τους μισθούς, όσο για εμάς το πολύ πολύ να βάλουν τις Βρυξέλες να αποφασίσει να στείλουν μερικές δυνάμεις καταστολής στο εξεγερμένο και εξτρεμιστικό νότο που θέλει το κακό της ενωμένης ευρώπης και του ευρώ. Αντε γιατί πολύ κράτησαν οι δημοκρατικές διαδικασίες!

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ Hawk 21/10/2013 17:47:02

    1) "Το μόνιμο μέλημά τους είναι να πηγαίνουν καλά οι εξαγωγές τους...."

    Αυτές οι εξαγωγές δεν υπάρχει τρόπος να πάνε καλά αν κάτι ακραίο συμβεί, πχ η ΕΕ αρχίσει να διαλύεται και αρχίσουν να μπαίνουν δασμοί. Ή αν ακόμη πιο πιθανό κανένας δεν αγοράζει τίποτα γερμανικό γιατί δεν μπορεί ή έχει σιχαθεί κάθετι γερμανικό.

    2) "....να αποφασίσει να στείλουν μερικές δυνάμεις καταστολής στο εξεγερμένο και εξτρεμιστικό νότο"

    Αν η αποστολή γίνει πριν την αλλαγή καθεστώτων στον νότο έχει κάποια λογική να γίνει. Αλλά τι θα ακολουθήσει; Είναι δυνατόν να παραμείνει στην εξουσία ένα καθεστώς στην Ιταλία ή την Ελλάδα που τους πολιτες του, τους κακοποιούν δυνάμεις καταστολής βρυξελλών; Λίγες ώρες θα τους έμεναν.

    Αν οι δυνάμεις καταστολής φθάσουν σε χώρες του νότου όταν η αλλαγή εξουσίας θα έχει γίνει,, θα υπάρχουν δηλαδή "εξτρεμιστές" στην εξουσία που θα εξηγήσουν στον "γερμανό φορολογούμενο" το όνειρο, τότε νομίζω ο ελληνικός στρατός, ο ιταλικός, ο ισπανικός είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν.

 4. Ανυποψίαστος avatar
  Ανυποψίαστος 21/10/2013 16:32:04

  Έχουν γίνει τόσες ελεγχόμενες εκρήξεις,που δεν έχουν μείνει εκρηκτικά γιά μία ανεξέλεγκτη...

 5. Ατραπός avatar
  Ατραπός 21/10/2013 16:45:51

  Μηδένα προ του τέλους μακάριζε......

 6. Υποψιασμένη avatar
  Υποψιασμένη 21/10/2013 16:55:00

  Τόση ηττοπάθεια πια! Οι πιο συναρπαστικές σελίδες της Ιστορίας, γράφονται απ' τις ανατροπές των προσχεδιασμένων και από την ενεργή αμφισβήτηση των απολύτως αναμενόμενων! Αν είναι όλα μάταια, προκαταδικασμένα και αδιέξοδα, τότε αμφισβητούμε την ουσία της ζωής, που είναι η διαρκής επαναστατική εξέλιξη. Ας γίνουμε λοιπόν οι ....καταλύτες! :-) Η μόνη άλλη επιλογή, είναι ν΄αποδεχτούμε πως είμαστε ασήμαντοι και αναλώσιμοι.....

  • Hawk avatar
   Hawk @ Υποψιασμένη 21/10/2013 17:06:35

   Ωραιότατο!! Αν και αυτή την επαναστατική εξέλιξη της ζωής και της κοινωνίας εμείς οι Ελληνες την καταρίψαμε προσφάτως...... και από καταλύτες μας βλέπω τρογλοδύτες!

   • Υποψιασμένη avatar
    Υποψιασμένη @ Hawk 21/10/2013 17:32:06

    Από την τέφρα μας ξαναγεννιόμαστε εμείς! Πάντα ήταν έτσι. Πάμε λοιπόν ακόμη μια φορά, εκεί που θα μας έχουνε για...τελειωμένους κι όταν κανείς τους δε θα το πιστεύει.... Ας απογοητεύσουμε όλους όσους προσπαθούνε να μας πείσουν πως η υποταγή, θα είναι η μοίρα μας.

   • Υποψιασμένη avatar
    Υποψιασμένη @ Hawk 21/10/2013 17:32:06

    Από την τέφρα μας ξαναγεννιόμαστε εμείς! Πάντα ήταν έτσι. Πάμε λοιπόν ακόμη μια φορά, εκεί που θα μας έχουνε για...τελειωμένους κι όταν κανείς τους δε θα το πιστεύει.... Ας απογοητεύσουμε όλους όσους προσπαθούνε να μας πείσουν πως η υποταγή, θα είναι η μοίρα μας.

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 21/10/2013 17:10:19

  Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε, μιας και το όχι έρχεται πολύ, μα πολύ αργά και που έπρεπε να δοθεί το 2010, όχι το 2013. Τρια και χρόνια μετά έχουμε:

  1) Δεν έγινε ΠΟΤΕ ούτε και τώρα ουσιαστική αναδόμηση του φαυλοκράτους των ολίγων και ολίγιστων: Δεν μπορούν και δεν τους συμφέρει. Με πρόσχημα την δημοσιονομιική εξυγείανση μειώνουν τους μισθούς 30-50%, αυξάνουν τους φόρους 100% και απολύουν χιλιάδες. Και μας απειλούν όταν δεν πληρώνουμε τις μαφιόζικες απαιτήσεις τους σε χαράτσια. Εν τω μεταξύ οι Βενιζέλοι και όλοι οι άλλοι ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΛΑΤΤΏΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΧΥΛΌ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΌ ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΕΥΡΩ.

  2) Αποτέλεσμα: Κάθετη πτώση της ζήτησης και καταστροφή του ιδιωτικού τομέα, ΕΝΩ το φαυλοκρατος που έφτιαξαν με μοναδικό γνώμονα την απομύζηση του πλούτου, συνεχίζει τα ιδια με επί πλέον φόρους έκτακτους, για να "σωθεί" η πατρίδα...

  3) Το χρέος φυσικά αυξάνεται και καταληστεύουν τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων, εξαφανίζοντας τις συντάξεις (PSI Καταστροφοζέλου). Αυτό θα συνεχιστεί και θα έρθει και η σειρά των καταθέσεων. Να μην αμφιβάλλετε.

  4) έτσι, όταν όλοι φτάσουν να χρωστάνε βγάζουν ένα τελευταίο «νόμο» με τον οποίο κατάσχουν ακόμη και την πρώτη κατοικία από πολίτες για χρέος λίγων ευρώ!

  Οι αριθμοί μιλούν καλύτερα από τα λόγια (των εξωτικών πτηνών με την ικανότητα μίμησης της ανθρώπινης ομιλίας). Έτσι:

  Α) 500.000 μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει
  Β) 350,000 Έλληνες έφυγαν μετανάστες
  Γ) 600,000 παιδιά υποσιτίζονται
  Δ) 4.000 Έλληνες έχουν αυτοκτονήσει
  Ε) 12.000 έχουν πρόωρα πεθάνει λόγω του "πειράματος"
  Ζ) Κοντα 1,4 εκ. ΑΝΕΡΓΟΙ (30%) με αυξανόμενες τάσεις.

  Και από 1/1/2014 όσοι Έλληνες χρωστούν έστω και λίγα ευρώ, θα βρεθούν στο δρόμο. Δηλαδή αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.

  Αφήνω τα οικονομικά μεγέθη. Εδώ, για όσους από εμας πιστεύουν τα εμπειρικά δεδομένα. Εδώ h__p://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/83/c7/1a/83c71aea962392a5c41c25196e9798f43cfec462/application/pdf/%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97+2013.pdf
  του 2013 και συγκρνίνετέ τα με αυτά του 2008 (h__p://www.minfin.gr/budget/2010/proyp/index.html). Θα απογοητευτείτε.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Νίκος Αργεάδης 22/10/2013 09:30:52

   Πως τα καταφέρνεις και συμφωνώ πάντα μαζί σου?

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Hawk 22/10/2013 12:45:46

    Αγαπητό Γεράκι, η κατάρτισή μου με ωθούν παντοτε να εξάγω συμπεράσματα, ακόμα και πολιτικά, από τους αριθμούς και τα δεδομένα, τα εμπειρικά τεκμήρια δλδ. Αυτά ποτέ δεν ψέυδονται, αρκεί ως χρήστης να μην τα χρησιμοποιώ για να αιτολογήσω μία μόνο a priori υπόθεσή που ταιριάζει με κάποια ιδεολογία. Στην Ελλάδα κάνουμε ακριβώς το αντίθετο: Αν η πραγαμτικότητα δεν ταιριάζει με τις ιδεοληψίες μας και την ιδεολογική μας κατάρτιση, τότε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Και, εν τω μέσω του 2013 έχουμε καταρρέυσει ως κράτος, και τώρα ως κοινωνία. Το μόνο που μένει αλώβητο έιναι το πολιτικό συστημα και όσοι τρεφονται από αυτό και με αυτό. Δλδ οι 2-3 οιεκογένεις και τα συνμπαρομαρτούντα τους, δλδ τράπεζες, ΜΜΕ, εργολαβοι. Γι' αυτό λεώ πως η χώρα δεν έιναι πλέον χώρα, κράτος αλλά χώρος, για να "δραστηριοποιούνται" ολοι αυτοί (Βενιζέλοι, Βαρβιτσιώτηδες -ω τι έκπληξη, άρα 'γε τι επαγγέλεται αυτός ο επιγονος πέραν του ονόματός του (και δεν έχω την παραμικρή κακία ή ό,τι άλλο προσωπικό, τουναντίον);- ως μέλη μιας ευρωπαϊκής ελίτ.

 8. frankly avatar
  frankly 21/10/2013 19:04:24

  Επειδή όλα δείχνουν ότι μάλλον οι Γερμανοί θα επιμείνουν μέχρι τέλους να μη δεχτούν "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αλλά τη χρονική μετακύλισή του, την επιμήκυνση και ίσως μειωμένα επιτόκια και περιόδους χάριτος στην αποπληρωμή των ομολόγων μας, αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε πιθανότατα για δεκαετίες ακόμη όμηροι του χρέους που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης.

  Ακόμη κι αν η Ελλάδα κληθεί να πληρώνει επιτόκια ίσα με τον ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης που θα επιτυγχάνει από εδώ και πέρα, για να μειωθεί το χρέος της στο 90% του ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν από 22 έως 50 χρόνια ανάλογα με το ύψος των ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων που θα επιτυγχάνουμε.

  Είναι τραγικό και μόνο να σκεφτεί κανείς αν θα μπορούσε ποτέ το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα να αντέξει μια συνέχιση της λιτότητας για δεκαετίες ώστε να μειώνεται αργά και επώδυνα το δημόσιο χρέος σε τόσο μακρινό χρονικό ορίζοντα. Η λύση αυτή φαντάζει πραγματικά εφιαλτική και ελπίζω να μην είναι αυτό που προκρίνει τώρα η τρόικα διότι πολύ απλά θα αποσταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα πολύ πριν δούμε οποιοδήποτε χειροπιαστό αποτέλεσμα. Επομένως η "κόλαση" που θα ζήσουμε μέχρι τον Μάιο του 2014, όπως είπε προχθές ο Στουρνάρας, είναι όντως μπροστά μας διότι οι αποφάσεις για το μέλλον μας έχουν εκχωρηθεί πλέον σε ξένους παράγοντες.

 9. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 21/10/2013 19:59:28

  Οι Γερμανοί παίζουν ωραίο παίγνιο.
  Περιμένουν να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Σαμαράς.
  Κοινώς: θέλουν να τον "κάψουν".
  Γι'αυτό τον εκβιάζουν.
  Και μετά το 2014, έξοδος από το Μνημόνιο, με άλλο Πρωθυπουργό της αρεσκείας τους (Σημιτικός;)
  Και ποιό το "ορεκτικό" που ονειρεύονται;
  Γιατί οι Γερμανοί ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη μικρή Ελλαδίτσα;
  Για τη μεγάλη αγορά μας;
  Πόσο τοις εκατό των εξαγωγών τους στέλνουν εδώ;
  Χμμμμμ...
  Ή μήπως κάτι άλλο;
  Και ο Σημίτης σκοπεύει να τους το παραδώσει;
  Την πρώτη φορά, κάποιοι τον προειδοποίησαν με το καλημέρα της Πρωθυπουργίας του (Ίμια)...και αναγκάστηκε να τους ευχαριστήσει...ειδάλλως θα χάναμε το μισό Αιγαίο...
  Λέτε να του δώσουν δεύτερη ευκαιρία;
  Και μετά τα Ίμια, τί;
  Χμμμμμ...
  Τί γύρευε ο Ρόμελ στην Αφρική;
  Ερώτηση για τους (φιλογερμανούς) Σημιτικούς: γιατί υπάρχουν ακόμη τόσες πολλές Αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία;
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_Army_installations_in_Germany
  Αφού, ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει.
  Το Τείχος του Βερολίνου έπεσε.
  ΟΙ ΗΠΑ διαθέτουν ήδη προκεχωρημένες βάσεις στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.
  Ακόμη και στο ...Μπουργκάς φύτεψαν στρατιωτική βάση...το γνωστό Μπουργκάς καλέ...του γνωστού αγωγού...
  Τότε γιατί οι Αμερικανοί βρίσκονται ακόμη στη Γερμανία κύριοι Σημιτικοί;
  Να μας περιμένουν νέα, τελειωτικά, Ίμια, σε περίπτωση που επικρατήσετε;

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Τί να λέμε; 22/10/2013 07:09:57

   Ξέχασα και κάτι άλλο κύριοι Σημιτικοί (εκείνα τα 58 κρατικοδίαιτα πλασματάκια εννοώ):
   (Δυστυχώς), τα Δωδεκάνησα μας είχαν χαριστεί...με τις πλάτες και τον τσαμπουκά άλλου...του Μεταξά εννοώ...κάποιοι λένε πως μας τα δάνεισαν...και τα δανεικά, ενίοτε επιστρέφονται...τώρα, για να χρησιμοποιήσω μία έκφραση του "μπαμπάκα" σας, του Σημίτη, παριστάνετε τους τζάμπα μάγκες με τις πλάτες άλλων...πολύ φοβάμαι όμως πως αυτές τις μαγκιές του Κολωνακίου, θα τις πληρώσουμε με Εθνική καταστροφή εξαιτίας σας...

   • Υποψιασμένη avatar
    Υποψιασμένη @ Τί να λέμε; 22/10/2013 09:00:59

    Ο Σημίτης και οι συμμορία του, είναι τελειωμένοι. Ας μην πολυκουνιούνται λοιπόν και ας μην μας υπενθυμίζουν και πολύ την παρουσία τους, γιατί θα θυμηθούμε οτι η δικαιοσύνη δεν εξέτασε σχεδόν καμία από τις επιζήμιες και προδοτικές τους συμπεριφορές και οτι κανείς δεν καταδίκασε ακόμη επισήμως τις ολέθριες(σκοπίμως;), ...πολιτικές τους επιλογές. Μήπως πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων εύκολα ξεχνούν;

    • Hawk avatar
     Hawk @ Υποψιασμένη 22/10/2013 13:36:52

     Συμμορία, τστ, τστ, πιπέρι και μάλιστα μπούκοβο. Εννοείς συμμορία κολωνακίου και παλαιού ψυχικού φαντάζομαι, όχι του βουνού!

     • Υποψιασμένη avatar
      Υποψιασμένη @ Hawk 22/10/2013 15:56:50

      Συμμορία εντελώς διεφθαρμένη, Γερμανόδουλη και υποτακτική, των ...υπονόμων του ...Κολωνακίου, που θα έπρεπε ήδη να είχε διασυνδεθεί αυτομάτως, με το αποχετευτικό σύστημα του ....Κορυδαλλού.

    • Greg avatar
     Greg @ Υποψιασμένη 22/10/2013 23:26:06

     Να ρωτήσουμε τον Κεδίκογλου γι' αυτό. Από σήμερα πια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα και το αυτό. Προβλέπω μάλιστα και κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές.

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 21/10/2013 20:23:26

  Κυριε Αργεαδη γιναμε πειραματοζωο στο βωμο της παγκοσμιοποιησης. Πολυ φοβαμαι οτι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ εχει δρομο ακομη....Εχετε σκεφτει το 14 ποιος μικρομεσαιος εμπορακος θα επιβιωσει με το στοχο της κυβερνησης για εσοδα απο φορολογια απο το μηδεν και την προκαταβολη φορου που ακουγετε στο 80%??? Θα σβησουμε....ολοι και θα πεθανει και ο καλλυτερος. Η απορια μου ειναι ποιος θα εχει την φοροδοτικη ικανοτητα να ανταποκριθει σε αυτο το τερατουργημα του ΥΠΟΙΚ τη στιγμη που ειναι ανικανοι να παρουν εσοδα απο την ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και τους γνωστους που παντα τη σκαπουλαρουν....Ειναι δυνατον στον προυπολογισμο του 14 αυτα τα ΕΣΟΔΑ να εισπραχτουν? Ηδη μια κοινωνικη ταξη εξαφανιζεται με την κριση και καποιοι ειναι εντελως ανεγκιχτοι.....Ειναι μεγα λαθος που καποιοι ΧΟΡΤΑΤΟΙ....ειναι ακομη στο απυροβλητο λογω της πελατειακης σχεσης που επικρατει εδω και χρονια και ακομη και σημερα δεν εχει γινει ΤΙΠΟΤΑ σε αυτη την πλευρα. Μαλλον θα περιμενουμε πολυ για τη μετερρυθμιση του ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ....

 11. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 21/10/2013 20:25:09

  @ Νίκος Αργεάδης
  Συμφωνούμε απόλυτα με τις διαπιστώσεις σας.
  Το κακό όμως είναι ότι όλοι εδώ μέσα κάνουν διαπιστώσεις και πάλι διαπιστώσεις.
  Επιτέλους, προτάσεις έχει να κάνει κανείς?

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Delta Lamda 22/10/2013 07:56:06

   Υπάρχει πρόταση, η εξής μία:
   Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται στο Μνημόνιο.
   Και οι οποίες ήταν αυτονόητες και έπρεπε να είχαν εφαρμοσθεί έτσι κι αλλιώς...
   Και δεν θα χρειαζόταν ο μπαμπούλας της Τρόϊκας...

   • Hawk avatar
    Hawk @ Τί να λέμε; 22/10/2013 09:35:31

    Για να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ή εν πάσει περιπτώσει να εφαρμοστούν πρέπει πρώτα να αλλάξουμε μυαλά, πρέπει να αλλάξουμε DNA και αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε σε τρία χρόνια ούτε σε δεκατρία. Οταν πηγαίνεις να ανοίξεις μιά μικρή επιχείρηση και ο ανταγωνιστής που το βλέπει βάζει " λυτούς & δεμένους" να σε καθυστερήσουν να πάρεις άδειες και τα λοιπά ή και να βρίσκουν προσκώματα για να μην πάρεις καθόλου, ε, τότε δεν είναι θέμα μεταρρυθμίσεων.

    • Τί να λέμε; avatar
     Τί να λέμε; @ Hawk 22/10/2013 12:43:03

     Οι "λυτοί και δεμένοι" είναι συνήθως οι κάτοχοι των σφραγιδών.
     κάθε σφραγίδα = εμπόδιο ή μίζα.
     Αν μειωθούν οι κατέχοντες σφραγίδες, θα μειωθεί και το πρόβλημα.
     Και αυτό γίνεται.
     Με την αναδιάρθρωση υπηρεσιών...
     Με μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων...
     Με re-engeering των διαδικασιών...
     Με LEAN SIX SIGMA...(ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ...)
     Φυσικά, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.
     Το κράτος μας πάσχει ακόμη από τα κουσούρια της Τουρκοκρατίας...

     ΥΓ. φρέσκια είδηση: ο Μπαρόζο δήλωσε πως αν δεν εγκριθεί κάποιο ποσό σε 20 ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πτωχεύει...ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ! Δεν είμαστε μόνοι μας...είναι κι άλλοι: ΗΠΑ, ΕΕ, και έπονται...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Delta Lamda 22/10/2013 12:48:44

   Εδώ μέσα δεν μπορούν να γίνουν προτάσεις σε επίπεδο τέτοιο που ζητάτε. Ο κάθε χώρος έχει τον ρόλο του. Αν ήμουν (που δεν το εύχομαι τώρα) σε θέσει δημόσια (δλδ ευθύνης απέναντι στους Έλληνες τότε ίσως να μοιραζόμουν προτάσεις θετικές). Εδώ μέσα υπάρχει ζύμωση και -γιατί όχι- οξείδωση ιδεών. Ας τα μελετούν οι σε θέσεις δημόσιας εθύνης και να προσαρμόζουν τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους ανάλογα.

 12. ΔΑΚΕ-ΝΙΚΟΣ avatar
  ΔΑΚΕ-ΝΙΚΟΣ 21/10/2013 21:13:56

  Υπάρχει πρόβλημα σοβαρό με την εθνική μας αξιοπρέπεια.Πρέπει ο Π

 13. ΔΑΚΕ-ΝΙΚΟΣ avatar
  ΔΑΚΕ-ΝΙΚΟΣ 21/10/2013 21:19:19

  Υπάρχει πρόβλημα σοβαρό με την εθνική μας αξιοπρέπεια.
  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ.
  Ο ΛΑΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/10/2013 07:37:17

  Καλά, το τι βλακείες γράφουν κάποιοι που είναι απόλυτα αντίθετα στην πραγματικότητα για να υποστηρίξουν την άποψή τους δεν λέγεται...

  Τα spread 10ετούς ομολόγου είδε κανείς που βρέθηκαν χθες Δευτέρα 21/10/2013; Στο 6,5%! Καλύτερα από όταν μπήκαμε στο μνημόνιο. Και μέχρι το Β εξάμηνο του 2014 έχουμε 10 μήνες. Που μπορεί εύκολα να έχουν πάει στο 4% και πιο κατω. Άρα, γιατί να γίνουν εκλογές; Απλά, εφαρμόζει μέτρα που μειώνουν την κρατική σπατάλη, κυνηγάει μεγάλες επενδύσεις και προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών για του χρόνου και βγαίνει στις αγορές Σεπτέμβρη του 2014 κουνώντας μαντίλι στην τρόικα.

  • Greg avatar
   Greg @ Γεώργιος Τ. 22/10/2013 23:28:29

   Και σε ποιά χώρα είπες ότι γίνονται όλα αυτά;

 15. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 22/10/2013 09:37:38

  Τα καλα παιδια πανε στον "παραδεισο"(;;;;;;), τα κακα πανε ΠΑΝΤΟΥ...

 16. Μπόρα avatar
  Μπόρα 22/10/2013 15:31:18

  Αθήνα

  Στην α π ο σ α φ ή ν ι σ η ότι η τρόικα ΔΕΝ ΖΗΤΑ πρόσθετα οριζόντια μέτρα από την Ελλάδα προχώρησαν στελέχη του Ευρωσυστήματος.

  Τα ίδια στελέχη εκφράζουν απορία για τον τρόπο που η κυβέρνηση ήγειρε δημοσίως το θέμα, ενώ αποσαφηνίζουν πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2014 είναι γνωστός ήδη από τα τέλη του 2012 και ότι ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτός θα προσδιορισθεί από την ελληνική πλευρά και όχι από την τρόικα.

  Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ο ελληνικός Προϋπολογισμός για το 2014 θα τεθεί υπό την κρίση του έκτακτου Eurogroup στις 22 Νοεμβρίου, το οποίο και θα αποφασίσει το εάν είναι αξιόπιστος ή όχι.

  Μάλιστα, αναφέρουν πως οι όποιες συστάσεις θα διατυπωθούν αρχικά από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και όχι από την τρόικα, η οποία απλά θα εκφράσει τη γνώμη της στο συγκεκριμένο Eurogroup.

  Σύμφωνα με πληροφορίες και η Γερμανία δεν επιθυμεί να πυροδοτήσει εντάσεις στην Ελλάδα και κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης αναμένεται να κρατήσει έως τα μέσα Νοεμβρίου.

  Πληροφορίες από την γερμανική πλευρά αναφέρουν πως είναι «παρερμηνεία» ότι η τρόικα ζητά νέα μέτρα και ξεκαθαρίζεται πως οι στόχοι που έχουν ήδη τεθεί δεν θα μεταβληθούν.

  Αλλά και στελέχη που γνωρίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ ξεκαθάρισαν πως εκπεφρασμένη θέση του Ταμείου είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί το κόστος οριζόντιων περικοπών στην Ελλάδα.

  Όπως εξηγούν αυτό θα έθετε υπό πολιτική αμφισβήτηση το πρόγραμμα και «κανείς δεν θα ήθελε να φέρει το πρόγραμμα σε αυτή τη θέση».

  Αναφορικά με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 -2017 αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο in.gr ότι αν και οι δημοσιονομικές ανάγκες της διετίας 2015 -2016 θα περιγραφούν στο κείμενο που θα συνομολογηθεί με την τρόικα έως τις αρχές Δεκεμβρίου, τα τελικά μέτρα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του δευτέρου εξαμήνου 2014.

  Σημειώνεται ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα τέλη αυτής της εβδομάδας και οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση θα αρχίσουν στις αρχές της επομένης.

  Θανάσης Κουκάκης
  Newsroom ΔΟΛ

 17. thanasis avatar
  thanasis 23/10/2013 08:36:11

  επιτελους καποιος να δειξη τα δοντια του στο τεταρτο ραιχ διοτι αρκετα πληρωσαμε στους γερμανους σε λιγο καποιος παλαβος και πεινασμενος
  θα κανη κανενα απονενοημενο διαβημα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.