#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/06/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα!

[caption id="attachment_105827" align="alignnone" width="600" caption="Από την πρόσφατη πολιορκία της Βουλής "][/caption]

της effie B.

Και αίφνης βρέθηκαν άλλα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και ίσως βρεθούν ακόμη περισσότερα στην πορεία για να μας ...σώσουν. Αφού το κόλπο της συναίνεσης δεν φτούρησε, πέρασαν πολύ γρήγορα στον εκβιασμό: έχουμε λεφτά μόνο μέχρι τον Ιούνιο, υπογράψτε με κλειστά μάτια να ξεπουλήσουμε να τελειώνουμε. Και όταν είδαν τις πλατείες να γεμίζουν και να μην αδειάζουν, ήρθε μάνα εξ ...Ευρώπης, και ρευστό, πολύ ρευστό!!!

Τόσα λεφτά; Που βρέθηκαν τόσα λεφτά ξαφνικά;

Και όταν ο Σαμαράς στις πρόσφατε συναντήσεις στύλωσε τα πόδια απέναντι στους Ευρωπαίους και είπε ξανά ΟΧΙ σε επιπρόσθετο δανεισμό και στραγγαλισμό της χώρας, ξανάρχισε ο εκβιασμός. Δεν πρόλαβε να γυρίσει από Βρυξέλες και νέος εκβιασμός! Σήμερα δεν δίνουν τη δόση! Τα χρήματα ξαφνικά χάθηκαν.

Κάθε μέρα και ένας νέος εκβιασμός!

Και όλοι να ασχολούνται με μας! Από τον Πλανητάρχη, μέχρι όλα τα έγκυρα οικονομικά έντυπα του πλανήτη! Από τους ισχυρούς των funds μέχρι όλους τους καθηγητές οικονομίας και διανοητές της υφηλίου!

Τέτοια πρεμούρα με την Ελλάδα; Τέτοια αγάπη για τους Έλληνες;

Θυμήθηκα ξανά το κλασσικό western του Sergio Leone “Κάποτε στην …Δύση”.  Ένα κομμάτι άγονης γης απ΄οπου θα περάσει ο χρυσοφόρος σιδηρόδρομος, ένας πλούσιος γαιοκτήμονας που το ορέγεται, η εξόντωση του αγρότη ιδιοκτήτη, οι εκβιασμοί.

Όταν άρχισε η κρίση, όλοι μας απαξίωναν δηλώνοντας ότι αποτελούμε μόνο 2,6% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Ψιλά πράγματα. Όσο ένα από τα μικρά κρατίδια της κραταιής Γερμανίας! Δεν τους ένοιαζε τότε και θεώρησαν με ένα μνημόνιο, βοηθούντος και του ΔΝΤ θα την έβγαζαν καθαρή. Λίγο η κυβέρνηση που παραδόθηκε αμαχητί, λίγο ο εκφοβισμός μεσω των τριών καμπαλέρος που κάθε τόσο έκαναν περιπολία στα υπουργεία, λίγο το πάγωμα του κόσμου, θεώρησαν ότι ήταν ικανά να μας δέσουν χειροπόδαρα.

Αλλά η συνταγή δεν έβγαινε από την αρχή. Ήταν λάθος σχεδιασμένη. «Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου εντός του 2012, όπως προέβλεπε το υφιστάμενο πρόγραμμα, φαίνεται κάτι παραπάνω από ανέφικτη», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Εξουθένωναν τον λαό και στραγγάλιζαν την ανάπτυξη. Με πρόθεση;

Μας δάνειζαν αβέβαια χρήματα αλλά ...έπαιρναν πίσω γη! Κάθε είδους γη. Στο κέντρο, παραμεθόριο, ακόμη και ιερή γη! Γνώριζαν άραγε όταν ψήφιζαν Ναι στο Μνημόνιο Ι, τι παραχωρούσαν οι κοι. εκπρόσωποι του Έθνους;

Ένα χρόνο μετά και ενώ όλοι πια γνωρίζουν ότι και η δεύτερη συνταγή δεν βγαίνει επ’ ουδενί, συμφωνούν να μας ξαναδανείσουν.

Ξανά αβέβαια χρήματα αλλά αυτή τη φορά τα θέλουν όλα. Εδώ και τώρα. Και τα πάνω από τη γη και τα κάτω. Και τα πάνω από τη θάλασσα και τα κάτω. Όλα!

Και άρχισαν ήδη να τα παίρνουν. Πριν ακόμη υπογράφει το μεσοπρόθεσμο πήραν το 10% του ΟΤΕ για 400 εκατομμύρια όταν το 30% πουλήθηκε στους ιδίους για 4 δις. Κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο της τιμής. Τζάμπα πραμα, τόσο τζάμπα που το χλεύασε και η Wall Street Journal.

Η Ελλάδα είναι πλούσιο κράτος με μεγάλη περιουσία και μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της πουλώντας, δηλώνουν αυθαδώς οι «αδελφοί» ευρωπαίοι!

Και εδώ είναι το ζουμί: ποιο χρέος; Ανέλυσε ποτέ κανείς της κυβέρνησης ποιο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το χρέος μας; Τι ακριβώς πληρώνουμε τόσα χρόνια σε τοκοχρεολύσια; Ότι το 80% του χρέους είναι τόκοι; Ποτέ δανειστήκαμε τι, και ποτέ λήγουν τα δάνεια; Ως πότε θα ζούμε μόνο με δανεικά χωρίς ανάπτυξη;

Αναλογίζονται οι «αδελφοί» ευρωπαίοι τι ακριβώς θα ΤΟΥΣ συμβεί αν γίνει στάση πληρωμών εντός της ζώνης του Ευρώ;

Έχουν καταλάβει ότι παίζουν επικίνδυνα με το εύθραυστο του εγχειρήματος «ευρωπαϊκή ενοποίηση»;

Ας σταματήσουν λοιπόν το σκωτσέζικο ντους, τώρα σας δανείζουμε, τώρα όχι. Και ας αναλογιστούν τις δίκες τους ευθύνες για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ευρώπη. Και ας αναλογιστούν ότι όταν οι μεγάλοι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσιζαν την ενοποίηση της Ευρώπης, εννοούσαν την Ευρώπη των ΛΑΩΝ και όχι των ΤΡΑΠΕΖΩΝ! Εννοούσαν την Ενωμένη Ευρώπη της ευημερίας και όχι της «περιφερειακής» μιζέριας εις υγείαν του «κέντρου».

Ας αφήσουν λοιπόν και μας να συμμαζέψουμε το κράτος μας και να ρυθμίσουμε τα του οίκου μας. Πάντως όχι ξεπουλώντας τους τα πάντα, όσο-όσο. Και κυρίως όχι με αυτή την κυβέρνηση που στερείται πλέον της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ο εκβιασμός και η απελπισία συνιστούν εκρηκτικό μείγμα! Και οι λαοί που φτάνουν στην απελπισία, αντιδρούν. Και εκρήγνυνται. Και όταν οι λαοί είναι ζωσμένοι με κοινό νόμισμα, η έκρηξη παρασέρνει στο χαμό όλους τους ζωσμένους!

Ας το έχουν υπ’ όψιν τους αυτό οι «φίλοι» ευρωπαίοι όταν κουνούν απειλητικά το δάχτυλο και όταν προσβάλουν ιερά και όσια χιλιάδων χρονών!

Σημείωση: Η ταινία του Sergio Leone τελειώνει με μια κλασσική μονομαχία μέχρι θανάτου και μια δικαίωση! Το κομμάτι της άγονης γης απ’ όπου πέρασε ο χρυσοφόρος σιδηρόδρομος παρέμεινε στους ιδιοκτήτες του!!!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 11/06/2011 10:17:27

  Οι Αστυνομικοί ζητάνε να εξαιρεθούν των μέτρων. Τι λέτε μωρέ ειδικά εσας πρέπει να σας διπλασιάσει τους φόρους γιατί στηρίζετε αυτούς τους σάπιους

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ anonymous 11/06/2011 11:20:27

   Όλοι ζητούν να εξαιρεθούν!
   ... και οι αστυνομικοί, και αυτοί εργαζόμενοι είναι και μάλιστα σε συνθήκες .... αστα να πάνε !

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 10:19:41

  Tραπεζες(ΕΤΕ) - Θυματα Ρικομεξ = 1-0
  Αποζημίωση πρώτα στις τράπεζες και μετά στους ανθρώπους αποφάσισε ο Άρειος Πάγος!!

  ΠΠ

  • tamam58 avatar
   tamam58 @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 10:40:05

   τι καιροι....... τι ηθη........

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 11/06/2011 10:21:44

  @effie B. για να βρούμε άκρη πρέπει να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά,
  πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση έλεγε ότι το μνημόνιο θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2012, ότι θα ομαλοποιήσει την οικονομική ζωή της χώρας, κ.α. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωνε ότι θα παραιτηθεί εάν χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα, γιατί θα έχει αποτύχει.

  Ένα χρόνο μετά, ο ίδιος υπουργός, διαπιστώνει ότι οι αγορές δεν θα ανοίξουν για την το 2012, τονίζοντας παράλληλα ότι η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου είναι αυστηρώς συνδεδεμένη με την πορεία των συζητήσεων για μελλοντική χρηματοδότηση.

  Δηλαδή, αν οι ευρωπαίοι αποφασίσουν να μας δώσουν νέα δάνεια, τότε θα δοθεί και η επόμενη δόση. Αν αποφασίσουν για τους δικούς τους λόγους ότι τα πακέτα δανεισμού επηρεάζουν αρνητικά τα συμφέροντά τους δεν θα μας δώσουν δανεικά.
  Για ποιους όμως λόγους η κυβέρνηση έχει συνδέσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα νέα δάνεια ή γιατί το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε με συνοπτικές διαδικασίες νέα δάνεια, θέτοντας παράλληλα όρους που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα; Μήπως τελικά το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας;
  Επίσης, προκαλεί μεγάλη απορία η αναβολή για το τέλος του μήνα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μια αναβολή όμως που έκανε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι να δηλώσει ότι «έως το τέλος του Ιουνίου θα έχει υπογραφεί ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού.
  Τι σημαίνουν όλα αυτά;
  Oπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, στο εξωτερικό υπάρχουν δυο τάσεις προσέγγισης που διαπραγματεύονται ή αλληλοσυγκρούονται με φόντο την Ελλάδα. Η πρώτη τάση φαίνεται ότι δεν θέλει να δοθούν νέα δάνεια επειδή έχει επενδύσει στην χρεοκοπία και για το λόγο αυτό χρειάζεται οπωσδήποτε να προκύψει στην παρούσα φάση μέσα από την εξέλιξη των πραγμάτων κάποιο «πιστωτικό γεγονός», για παράδειγμα αναδιάρθρωση του παλαιού χρέους.
  Η δεύτερη τάση φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει τα χρηματοπιστωτικά κέντρα εντός της ΕΕπου έχουν ακόμη στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα και, τα συμφέροντα που θέλουν να αγοράσουν ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις.
  Οι παραπάνω εκδοχές, όμως, απέχουν από την ελληνική πραγματικότητα επειδή καμιά δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας.
  Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής αν η χώρα χρεοκοπήσει τώρα ή μετά από τρία χρόνια η κατάσταση για τον ελληνικό λαό είναι δεδομένη, θα παραμείνει εγκλωβισμένος σε προγράμματα λιτότητας και νέα διεθνή δάνεια για να ξεχρεώνει δάνεια και τόκους για πάρα πολλά χρόνια. Παράλληλα, θα έχουν πουληθεί και διαλυθεί όλα. Επίσης, η φτωχοποίηση θα παγιωθεί ως αποτέλεσμα (μέσω του μεσοπρόθεσμου) που θα μας ακολουθεί για δεκαετίες.
  Το συμπέρασμα λοιπόν που προκύπτει αν πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε τι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις είναι ότι σε διεθνές επίπεδο οι αποφάσεις και οι τάσεις προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των «δικών» τους.
  Για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ποιος ενδιαφέρεται; Όπως όλα τα δεδομένα φανερώνουν , η υποκρισία της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν έχει όρια.
  Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν μπορούμε να πείσουμε την Τρόϊκα ή την κυβέρνηση για το δίκιο μας, δεν τους ενδιαφέρει.
  Το ερώτημα είναι αν έχουμε το δικαίωμα, ως λαός, να δεχτούμε μια κατασκευασμένη πραγματικότητα που οδηγεί στην αυτοκατάργησή μας;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ o βουνίσιος 11/06/2011 10:31:12

   βουνισιε καλημερα,
   τις δυο τασεις που αναφερεσαι, να συμπληρωσω
   - δεν ειναι τυχαια η αξιοσημειωτη διαφωνια Τρισε-Σοιμπλε
   - Στο ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ πρωτο λογο θα εχουν οι Γερμανοι !! οποτε οι αλλοι Δανειστες σου λεει, αφου θα φουνταρουν και κερδος δε θα εχω γιατι να δωσω?
   - Δικιο ειναι το Δικιο του Δανειστη
   - Δε υπαρχει επαναδιαπραγματευση Μνημονιου ΧΩΡΙΣ αλλαγη ορων της Δανειακης

   προβλεπω απο σημερα και σε 18-24 μηνες να μας εχουν κανει Λος Αντζελες.
   Οι αλλαγες θα ειναι δραματικες σε ολα τα επιπεδα. Οι αποφασεις εχουν παρθει ειδη. Ολα θα πουληθουν με προγραμμα και dead lines.
   Ως Ιδιοκτητες ΤΟΤΕ οι Δανειστες θα δριαγραψουν οσο χρεος θελουν και τους βολευει. Φυσικα θα εχουμε ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.. οχι 1-2......

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ o βουνίσιος 11/06/2011 10:37:06

   Να επαναλαβω, οτι εαν παμε με "σχεδιο γερμανιας" οπως περασε χθες στο κοινοβουλιο τους, θα εχουμε credit event ! ο Τρισε ηταν ξεκαθαρος !! το ΦΩΝΑΞΕ !!

   Αρα?? κουρεμα απο επενδυτες... αρα?? ΜΑΥΡΗ Η ΤΥΧΗ ΜΑΣ

   Σημερα η Μερκελου ειναι Σαρκοζι για ψησιμο !!!

   ΠΠ

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 13:46:28

    τωρα εξηγειται και η βιασυνη των μουντυς κλπ να σε εχουν ηδη στην κατωτερη κλιμακα για να υπαρχει default event για τα rating agencies (δεν αναγνωριζεται σαν 'voluntary rollover' του χρεους αν εισαι μια κλιμακα πριν το default) ωστε να πρεσσαρουν και για το ιδιο στο CDS

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 10:23:25

  Θελουμε να βγουμε αγορς τη Δευτερα.
  Να πουλησουμε χρεος με 15% και να μας καλυψουν τη διαφορα οι Τροικανοι ( ενα 10-11% ) Να δανειστουμε τη διαφορα επιτοκιου και ΟΧΙ το κεφαλαιο!

  Εγραψε και ο Θωμας χτες μια επισης πολυ καλη ιδεα...

  Ιδεες υπρχουν, απο ανρθωπους που ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ως πολιτικοι και ως κολλεγιοπαιδα.

  ΠΠ

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 13:48:21

   Το εχεις ξαναγραψει ΠΠ αλλα δεν σε παρακολουθω, ποιος θα δανεισει το κεφαλαιο και γιατι - αν οχι οι Τροικανοι?

 5. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 11/06/2011 10:26:38

  Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Wiener Zeitung η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ εξηγεί τί είδους βοήθεια παρέχει η Αυστρία στην Ελλάδα.
  Αναφερόμενη λοιπόν στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι φόβοι των Αυστριακών ως προς τη συμμετοχή της χώρας τους στην παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η κ. Φέκτερ απάντησε ως εξής: «Δανείζουμε χρήματα, δε τα χαρίζουμε. Δεν έχουμε χάσει ούτε ένα λεπτό και μέχρι στιγμής έχουμε κερδίσει 19.000.000 ευρώ σε τόκους!»

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ναυσικά... 11/06/2011 10:33:26

   Αν δεν αγορασει κατι απ τα ασημικα.... και τα παρουν οι Γερμανοι... θα δωσει αλλο δανειο??? χαχαχαα μεχρι ποτε θα παιρνει τοκους η ξινη?

   ΠΠ

 6. Πητ avatar
  Πητ 11/06/2011 10:28:10

  Το μόνο πράγμα που εκρήγνυται στην Ελλάδα είναι κάτι βόμβες που βάζουν οι υπάλληλοι τους. Αν περιμένεις από τον κόσμο λυπάμαι αλλά θα απογοητευτείς. Ο κόσμος έχει λίπος ακόμα. Δεν είμαστε Αίγυπτος. Αν και όταν φτάσουμε μπορεί τότε να υπάρξουν αντιδράσεις (σοβαρές, όχι να μουντζώνουμε σαν τα παιδάκια του δημοτικού).
  Όσον αφορά το «πότε δανειστήκαμε τι» πρέπει να ζούσες σε άλλη χώρα τόσα χρόνια. Και μας χρειάζονται μέχρι ν’ αποφασίσουν ότι δεν μας χρειάζονται άλλο. Καλές λοιπόν οι αναφορές σε ταινίες καλύτερα όμως θα ήταν να διαπραγματευόμασταν ξανά το μνημόνιο, ελπίζω να γίνεται.
  Όσο για τον ΟΤΕ κανείς δεν ασχολείται. Στην ΝΔ της Βούλτεψη και του Τζαβάρα (με απογοήτευσε) είναι πολύ απασχολημένοι να μαλώνουν με τον Μητσοτάκη για τα κρατικά αυτοκίνητα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Πητ 11/06/2011 10:34:27

   Οταν αρχισουν να φευγουν οι Δ Υπαλληλοι.. θα δουμε αλλο εργο !
   Θα τελειωσουν και οι κομματικοι στρατοι του ΠΑΣΟΚ !!!

   ΠΠ

   • Πητ avatar
    Πητ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:10:38

    Μπορεί, πάντως αυτοί που θα φύγουν θα είναι στην πλειοψηφία τους διορισμένοι από την ΝΔ.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:16:57

    ΠΠ
    Σιγά μην καταρρεύσει το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ, με τους κοιμισμένους, "καθώς πρέπει" ΝΔ.

    1. Θα διώξουν μόνο τους δεξιούς.
    2. Θα στείλουν μερικούς στην "πράσινη οικονομία" χαχαχα

    • σερτης avatar
     σερτης @ Προφήτης 11/06/2011 13:51:59

     ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΖΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ
     -Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ 04 ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
     -Η ΝΔ ΕΒΑΖΕ ΜΙΣΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ
     ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ......ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 13:58:08

    στοιχημα ο'τι μισοι απ'αυτους που ψηφιζουν ΓΑΠ σημερα - ειναι παλιοι υποστηρικτες του Μητσοτακη

   • daughter of mercy avatar
    daughter of mercy @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/06/2011 02:37:32

    Εδώ Προσλαμβάνουνε νέους πασόκους σήμερα!!!
    Σφάζοντε μεταξύ τους πια για μια θέση στον "σβησμένο πράσινο πολιτιστικό ήλιο".

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/06/2011 10:33:57

  Η Ελλάδα ζει σε μια μορφή δουλοπαροικίας απέναντι στην ΕΕ. Δεν είναι δικό μας το χωράφι. Απλα το δουλεύουμε και οι φεουδάρχες μας απολαμβάνουν το προϊόν του κόπου μας.
  Κατά τα άλλα εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι και ωραίοι... ως Έλληνες.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Strange Attractor 11/06/2011 10:40:39

   ΕΡΧΕΤΑΙ "Χερι" και στις Τραπεζες, παρα τις "ενεσεις ευσταθειας" 140δις ( για ν αγορασουν ομολογα και να καλυψουν τα γυμνα ! )
   για δες...

   Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφάλαιο», οι εντολές της τρόικας προς τις ελληνικές τράπεζες έχουν ως εξής:
   • Απαγορεύεται το βέτο του κρατικού επιτρόπου για εξαγορές από ξένους
   • Απαιτείται νόμος για την εκκαθάριση των τραπεζών που δεν μπορούν να σωθούν
   • Μόνο οι βιώσιμες τράπεζες στο ταμείο σωτηρίας
   • Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου άμεσα ή συγχωνεύσεις
   • Σαρωτικός επανέλεγχος σε όλα τα δάνεια.

   Μαμω τα σχεδια?? που πηγαν τα $$ μας τα Δις μας?? στην τρυπα !
   θα τις πουλησουν και με τις εγγυησεις μας μεσα !
   ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !

   ΠΠ

 8. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 11/06/2011 10:40:42

  Φέρτε το Σημίτη, θέλω ν' ακούω για ισχυρή Ελλάδα (να δείξει και κανα μακέτο της οικονομικής μας κατάστασης) !!!

 9. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/06/2011 10:40:51

  Καλημέρα Effie,
  πολύ καλό και εύστοχο το παράδειγμα με το ...χρυσοφόρο πέρασμα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 11/06/2011 10:42:57

   Είμεθα εν αναμονή εμφάνισης ενός Τζιμ Άνταμς!

   • lianos avatar
    lianos @ Strange Attractor 11/06/2011 11:10:23

    τον Pepito πάντως τον έχουμε....!!!!!!!!!

    • koinos_nous avatar
     koinos_nous @ lianos 11/06/2011 11:30:36

     Και εμεις ολοι ειμαστε ο Πελεγκρινο του

     • lianos avatar
      lianos @ koinos_nous 11/06/2011 12:30:20

      ο Πελεγκρίνο τον ξεφορτωνόταν τον Πεπίτο όταν φαλτσαρε πολύ με την κιθάρα του, εμείς τον έχουμε στην πλάτη μας ακόμα!!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Strange Attractor 11/06/2011 11:26:43

    Εγώ περιμένω τον έλληνα Μπλεκ. Μαζί με τον καθηγητή Μυστήριο...
    Καλημέρα σε όλους.

    • daughter of mercy avatar
     daughter of mercy @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/06/2011 02:43:31

     Μα τους χίλιους κάστορες!!!!
     Τι μου θύμισες...

 10. δημης avatar
  δημης 11/06/2011 10:42:53

  ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ..."ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ"...
  -ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ.
  Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ "ΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ"
  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ...

 11. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 11/06/2011 10:44:50

  Πολύ καλό το παραπάνω κείμενο.Όλα γίνονται βάση προδιαγεγραμμένου σχεδίου.Ένα από τα κλειδιά είναι η παράγραφος που έχει γραφεί."Ανέλυσε ποτέ κανείς της κυβέρνησης ποιο είναι ακριβώς το χρέος μας?''Ο λαός πρέπει να παραμείνει στην άγνοια....Ευτυχώς που στο antinews υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που με έξοχο και απόλυτα τεκμηριωμένο τρόπο ξυπνούν μυαλά και συνειδήσεις.

 12. tamam58 avatar
  tamam58 11/06/2011 10:53:43

  • Σαρωτικός επανέλεγχος σε όλα τα δάνεια.

  γιατι δεν το κανουμε και μεις, στα δικα τους τα δανεια ???
  Εκει να δεις, τι λυκοι θα βρεθουνε.

 13. aganaktismenoi avatar
  aganaktismenoi 11/06/2011 11:11:16

  Τα ειδικά δικαστήρια έρχονται…

  http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_10.html

 14. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/06/2011 11:13:42

  Καλημέρα σε όλους

  Πρώτα κακοδιοικούν. Σε κάθε δημόσια επιχείρηση, διορίζουν κομματικό στρατό, κλέβουν στις προμήθειες, δανείζονται και τα σπαταλούν. Φυσικά σωρεύουν ελλείμματα.

  Κρατικά μονοπώλια εμφανίζονται ζημιογόνα. Σαν να τρέχεις μόνος σου και να έρθεις δεύτερος. Σαν να βγει ο ήλιος απ' τη Δύση.
  Όταν σε όλη την οικονομική ιστορία όλοι πασχίζουν να γίνουν μονοπώλια.

  Μετά συκοφαντούν. Τις επιχειρήσεις που ανήκουν στο Δημόσιο, δηλ. στο "Κοινόν των Ελλήνων". Σαν "ελλειμματικές". Λες και το γεγονός προέκυψε ελέω Θεού, από θαύμα. Κουβέντα για τα χαΐρια τους .

  Και ο κόσμος, αποχαυνωμένος από την τηλεόραση, και με τον κοινωνικό φθόνο για την μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων που ξύνονται, τους πιστεύει.
  "Πουλήστε", λέει το 62%. Λες και ανήκουν σε άλλον και όχι στον ίδιον.

  Η χαρά του Μάνου, του Ανδριανόπουλου και του Μανδραβέλη.
  Και του Μπάμπη. Του νεοφιλελεύθερου που έτρωγε χρόνια ψωμί σε κρατική τράπεζα και τώρα κοάζει "πουλήστε-πουλήστε".

  Στο "Κάποτε στη Δύση" υπερασπίστηκαν την άγονη γη.
  Στο "Κάποτε στην Ελλάδα" πούλησαν οι ίδιοι την υπέροχη γη.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 11/06/2011 11:19:48

   Καλημερα Προφητα,
   θα το αλλαξουν το Συνταγμα !... δεν υπαρχει περιπτωση.
   σε 18-24 μηνες θα υπαρχει μια νεα Ελλαδα.
   Οι νεοι ιδιοκτητες τοτε, θα διαγραψουν οσα θελουν και χρωστανε στους εαυτους τους!

   ΠΠ

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:16:50

  ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ι
  "Η διαθεσιμότητα του πρώτου Δανείου εξαρτάται από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης και την έναρξη ισχύος της παρούσας Σύμβασης.
  (8)
  Η διαθεσιμότητα των Δανείων που έπονται του πρώτου εξαρτάται από τη θετική απόφαση των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης (εκτός της Ελλάδας) μετά από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (εφεξής «ΕΚΤ»), με βάση τα πορίσματα της επαλήθευσης από την Επιτροπή ότι η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής του Δανειολήπτη συμφωνεί με το πρόγραμμα προσαρμογής ή όποιους άλλους όρους προβλέπονται στην απόφαση του Συμβουλίου δυνάμει των Άρθρων 126 (9) και 136 της ΣΛΕΕ και του Μνημονίου Συνεννόησης"

  "Η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» (στο εξής «Σύμβαση») μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της περιλαμβάνει συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες πάσχουν από.....
  ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ, κατά το Ενωσιακό Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και δημιουργούν πολιτικές παρενέργειες ως προς την ουσία τους.Αρχικώς, παρατηρείται ότι στο «Προοίμιο» της Σύμβασης (βλ. άρθρο 6) έχει τεθεί ο όρος συνάρτησής της με το «Μνημόνιο Συνεννόησης» (στο εξής «Μνημόνιο»), το οποίο «μπορεί κατά διαστήματα να τροποποιηθεί / ή και να συμπληρωθεί» – όπως επιχειρείται προσφάτως.

  Το Νεο Μνημονιο ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕΣΑ !!!!.. και το γνωριζουν!

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:27:26

   και για τον λόγο ότι έρχονται σε αντίθεση με την αρχή της δοτής αρμοδιότητας (άρθρα 4 παρ.1 και 5 της Συνθήκης της Λισσαβώνας -Ευρωπαικό Σύνταγμα,

   σε συνδυασμό με τα άρθρα 2-6 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την λειτουργία της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η άσκηση της εισοδηματικής κοινωνικής και φορολογικής και Ασφαλιστικής πολιτικής (στις οποίες αναφέρονται τα Μνημόνια) ανήκει στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ - ΜΕΛΩΝ της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ) !!!!!!!!!!

   ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ???

   ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:30:11

    συγγνωμη σας εφαγα τη συνεχεια !
    ....
    .......Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ) η οποία (ΕΕ) μπορεί (στα πλαίσια των άρθρων 126 παρ.9 και 136 της Συνθήκης της Λισσαβώνας) να πάρει αποφάσεις που καθορίζουν μόνο τους γενικούς μακροοικονομικούς στόχους των κρατών-μελών που βρίσκονται σε επιτήρηση λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων (Επ2., σελ. 36-37 των Επικαίρων).

    Συνεπώς, η ψήφιση των διατάξεων του πρώτου Μνημονίου (ν.3845/2010) και της Δανειακής Σύμβασης της 08-05-2010, αλλά και η υπογραφή από τον υπουργό οικονομικών των διατάξεων του δευτέρου Μνημονίου (της 06-08-2010), συνιστούν κατάχρησης πληρεξουσιότητας αυτών (ΠΚ 151), δεδομένου ότι οι διατάξεις των, αντίκειται στα άρθρα 4 παρ.1 και 2-6 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
    "

    ΠΠ

 16. kiki avatar
  kiki 11/06/2011 11:18:18

  Καλημερα Εφη,
  νασαι καλα, με την ερωτηση,
  Που χρωσταμε- γιατι χρωσταμε- ποσο χρωσταμε -αν ειναι νομιμο το χρεος?
  Εδω ειμαστε, και θα επιμενουμε να το θετουμε σαν ερωτημα και αιτημα.
  Προς ολους.
  Προς το παρον παντα τοπικα βρηκα αλλα 600 χιλ. ευρω πεταμενα, απο προγραμμα της ΕΕ συν τα 36ο χιλ.ευρω , για τους καδους, συν 125 εκ. δραχμες συν 80 εκ δραχμες, - αυτα οι δραχμες επι Παχτα- ποιος τα εδωσε?γιατι τα εδωσε ?
  Ετσι τσουκου τσουκου μαζευεται η κατασπαταληση του κορβανα μας.
  Καλη μερα και παλι.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kiki 11/06/2011 11:22:09

   Το "δεσιμο" του Μνημονιου με τη Δανειακη ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !
   "πάσχει από
   ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ, κατά το Ενωσιακό Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και δημιουργούν πολιτικές παρενέργειες ως προς την ουσία τους."

   Με τα νεα θα τα διορθωσουν αυτα τα λαθη ! και θα τα νομιμοποιησουν.

   ΠΠ

   • kiki avatar
    kiki @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:25:13

    Γιαυτο καταθετουμε μηνυτηριες αναφορες εναντιον των 165 , επι εσχατη προδοσια η οπως καταθεσαν στην Κρητη εναντιον των βολευτων των νομων τους που ψηφισαν το Μνημονιο 1.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ kiki 11/06/2011 11:28:12

     ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ !!!

     ΠΠ

     • kiki avatar
      kiki @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 11:46:01

      Αμε, οι κρητικοι, ναι οι αλλοι?
      Και αυτην την βδομαδα μου φαινεται στον ΔΣΑ, τιμουν τους δυο δικηγορους που κατεθεσαν μηνυτηριες αναφορες, εξωδικα εναντιον ολων που ψηφισαν παρουσια του προεδρειου του ΔΣΑ και του Κασσιματη.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 13:54:40

    ΠΠ, «κανονικά» δεν μπορεί η μια δανειακή να έχει άλλους (τυπικούς) όρους από την άλλη; Να φέρουν ίδιους όρους ακριβώς, μόνο άλλα ποσά και χρόνοι! Να μην κουραζόμαστε και με δικηγόρους όταν θα τους πούμε πού να τις βάλουν... άντε.
    Βέβαια θα μου πεις η δανειακή ούτε από τη βουλή δεν περνάει, πού να τα πεις αυτά; Πώς να τα εμποδίσεις; Αντώνης ελπίζω...

    Έφη πολύ ωραίο το reminder σινεφίλ...

 17. blue nile avatar
  blue nile 11/06/2011 11:20:32

  Στεναχωρεί και οργίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Πρέπει επιτακτικά να σταματήσει. Με προβληματίζει η στάση του Σαμαρά. Ο ίδιος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας αλλά όχι στην παρούσα χρονική στιγμή που το χρηματιστήριο είναι τόσο χαμηλά. Η επανεκίνηση της οικονομίας ήταν το κρίσιμο προαπαιτούμενο για να είναι εφικτή συγκομιδή ικανοποιητικών εσόδων. Δυστυχώς με το κατάλληλο σερβίρισμα του θέματος από τα ΜΜΕ στον πολύ κόσμο έχει φτάσει η θέση της ΝΔ ως συναίνεση στις πωλήσεις έναντι ευτελούς αντιτίμου που μεθοδεύει η κυβέρνηση οπότε καθιστά και την αντιπολίτευση ένοχη.
  Αναρωτιέμαι να θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του περισσότερο. Ίσως θα έπρεπε να δημιουργήσει περισσότερο θόρυβο, η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για να περνάει έτσι...

 18. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/06/2011 11:42:04

  Πολύ καλό και ενδιαφέρον το αρθρο effie,το θέμα είναι να ξυπνήσει ο λαός,ήδη διάβασα σε κάποιο άλλο site ότι 1300 Κρητικοί υπέβαλλαν μυνητήρια αναφορά σε όλους τους βουλευτές του νησιού για την προδοσία που ετοιμάζονται να κάνουν όσοι τελικά ψηφίσουν αυτό το εκτρωμα,πράγμα που σημαίνει ότι εκεί κάτω αρχίζουν και ζορίζονται ασχημα,αρχίζει και πέφτει πείνα εκτός από αυτοκτονίες, οπότε καλό είναι να σκεφτούν ότι τα κοπέλια άμα θυμώσουν δε μασάνε .Σε περίπτωση δε που εξαφανίσουνε τον ΟΦΗ που τον απειλούν μέσω ΟΥΕΦΑ,μαύρο φίδι που τους έφαγε.Όλη η Κρήτη,εκτός απο τους Χανιώτες βεβαίως για ευνόητους λόγους,είναι με το πρωην παράρτημα των Βαρδινογιάννηδων.Οπότε το θέμα είναι μεγάλο και μην το υποτιμάμε,καμιά φορά τα μεγάλα μπαμ σε τέτοιες καταστασεις που ζούμε γίνονται από ασχετα με την οικονομία θέματα.Και σας μιλάω χωρίς να είμαι από την Κρήτη και δε συμπαθώ καθόλου τον ΟΦΗ ένεκα ότι είμαι Παναθηναϊκός και η συγκεκριμένη ομάδα μας έχει κάνει αρκετά μνημόσυνα.Στο φινάλε δε με ενδιαφέρει και να διαλυθεί,κάποιοι άλλοι μην το πάρουν αψήφιστα.....

 19. bromoskylo avatar
  bromoskylo 11/06/2011 11:52:23

  http://www.youtube.com/watch?v=DyvzfyqYm_s&feature=player_embedded

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ bromoskylo 11/06/2011 14:11:51

   ... ωραιος -

 20. kiki avatar
  kiki 11/06/2011 12:07:42

  Δες στο blog
  www. minitirianafora.gr

 21. Aris avatar
  Aris 11/06/2011 12:24:25

  Σημειολογικά, η φράση "Εκρηκτικό μίγμα" αποτελεί τίτλο ενός από τα βιβλία του Δ. Λιακόπουλου...
  Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι το κίνημα των αγανακτισμένων έχει αρχίζει να "κουράζεται". Δεν ξέρω εάν ήταν αρκετές 2 και κάτι εβδομάδες για να σταλεί το μήνυμα, ωστόσο έχουμε τριήμερο, έρχονται ζέστες, καλοκαίρι. Εκεί ποντάρει και η κυβέρνηση φυσικά... Νομίζω ότι χάθηκε η ευκαιρία να γίνει το ΝΤΟΥ στη Βουλή την περασμένη Κυριακή. Τώρα όλα θα είχαν τελιώσει και θα συζητάγαμε για άλλα πράγματα, καθώς η ιστορία θα είχε γυρίσει οριστικά σελίδα στους προδότες και τα λαμόγια που μας κυβερνούν. Εκτός αν υπάρξει νέο ραντεβού το Σεπτέμβριο, οπότε...

 22. blue vayeros avatar
  blue vayeros 11/06/2011 12:40:53

  Πολύ σε λυπάμαι φίλε μου που πιστεύεις ότι οι αστυνομικοί στηρίζουν αυτούς τους''σάπιους''όπως λές..Οι αστυνομικοί στηρίζουν την ελληνική κοινωνία και την ευρυθμη λειτουργία του κράτους,ρίχνονται στη''φωτιά''για να μπορείς εσύ κι εγω να κοιμόμαστε ήσυχοι,συμφωνώ ως προς το ότι υπάρχουν πολλοί ανάξιοι ως προς το καθήκον αλλά στην Ελλάδα ζούμε και αυτά υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα.Για λίγα ευρώ οι αστυνομικοί ζουν υπο αθλιες συνθήκες εργασίας και δουλεύουν περαν του 8ωρου,δεν είναι απέναντί μας,ειναι μαζί μας!Ας τελειώσει πια αυτό το παραμύθακι του κακολυ μπατσου,ζούμε στο 2011 κι οχι στο 1964!
  Αυριο Κυριακη οι ενωσεις αστυνομικων υπαλλήλων πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας εξω απο τη Βουλή.Αν ο λαός δε στηρίξει την αστυνομία τότε θα επέλθει φυσικά η κατάρευση της κοινωνίας.

 23. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 11/06/2011 13:11:03

  Αυτοί που εκβιάζουν ουσιαστικά τον Ελληνικό λαό είναι τα προδοτοπαλήκαρα ιδιοκτήτες και οι πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι τους των Μ.Μ.Ε. και φυσικά έχουν το πάνω ΧΕΡΙ ακόμη και μέσα στην κρίση.

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΣΠΥΡΟΣ 13/06/2011 02:52:32

   Εκεί πρέπει να αγανακτήσουμε!

 24. dadelos avatar
  dadelos 11/06/2011 13:22:10

  Για ολη αυτη την κριση ,οικονομικη ,πολιτικη, ηθικη,που βιωνει η ελλαδα τα τελευταια χρονια ,υπαρχει υπευθυνος.ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 14:09:21

  Μην λες " ποιος θα δανεισει το κεφαλαιο" αυτο ειναι διλημμα ΠΑΣΟΚ !

  Μι ζωη δανειζομαστε πωλωντας Ομολογα στις Αγορες !!!!! ΠΑΝΤΑ.

  Αρα μπαινουμε Αγορες οπως προ Μνημονιου πουλαμε Ομολογα=Χρεος
  και Δανειζομαστε τη διαφορα του επιτοκιου !

  Το Κεφαλαιο το "δανειζει" ο επενδυτης, ιδιωτης/τραπεζα.οργανισμος οπως σε ολο τον κοσμο ! Οπως οιλοι οσοι ειναι κατοχοι Ελληνικων Ομολογων !! = κατοχοι Ελληνικου Χρεους !

  ΠΠ

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/06/2011 14:18:51

   το ΠΑΣΟΚ μας εκλεισε εκτος αγορων
   - οι αγορες ειναι πολιτικα ελεγχομενες οταν παιζεται η χρηματοδοτηση κρατων!-
   σ'αυτην τη φαση ειναι επιλογη που δεν την εχουμε -
   και πρεπει να την αποκτησουμε λειαν συντομως -
   αλλα πραγματα πρεπει να προηγηθουν -
   οι διαπιστωσεις δεν ειναι ευχαριστες -
   αλλα να στρουθουκαμηλιζουμε δεν βοηθαει επισης

 26. Τειρεσιας avatar
  Τειρεσιας 11/06/2011 14:34:36

  Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ


  Πριν λίγους μήνες , ο αστρολόγος Κώστας Διαμαντής, σε μια εκπομπή που τον ρώτησαν τι προβλέπει για το πολιτικό μέλλον της χώρας, είπε υπό τύπον αινίγματος :

  "Αυτός που γεννήθηκε ανήμερα του Αγίου Μνημονίου θα φύγει εξ αιτίας του μνημονίου αφού γιορτάσει τα πεντηκοστά ένατα γενέθλιά του"

  Πρόσφατα κάποιος απεκάλυψε ότι στις 16 Ιουνίου 2011 συμπίπτουν τα πεντηκοστά ένατα γενέθλια του Πρωθυπουργού και η μνήμη του Αγίου Μνημονίου, με αποτέλεσμα να λυθεί το αίνιγμα που είχε βάλει ο αστρολόγος και εξ αιτίας των γνωστών εξελίξεων να εξετάζουμε όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει αληθινή η πρόβλεψη, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε την επίμαχη ημερομηνία.


  Η λύση όμως του αινίγματος σε συνδυασμό με την προσμονή για ένα καλύτερο αύριο, ενέπνευσε σε έναν από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος το παρακάτω σατυρικό ποίημα, που νομίζω αξίζει να δημοσιεύσετε.

  Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
  με κανό θα φύγει ο Γιώργος
  πούνε σούπερ μυθολόγος
  μιας κακιάς στιγμής μας τζόγος

  Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
  φεύγει ο Θόδωρος ο μπόγος
  ο φαγάνας μπουρδολόγος
  που του λείπει διαιτολόγος

  Τόπε - τόπε ο Διαμαντής
  πάει κι’ ο «αλχημιστής»
  του πρες-ροομ Πεταλωτής
  πού χει αυτί Πινακωτής


  Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
  περί της Οικονομίας λόγος
  είν’ ο Τσάρος μας ο Γιώργος
  μούφα οικονομολόγος  Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
  στους «τριακόσιους» πέφτει λόγος
  να ψηφίσουν αναλόγως
  μην τους μείνει «στάμπα» ο ψόγος  Ναι, μου λέει ο αστρολόγος
  Όταν τούρτα κόψει ο Γιώργος
  με πενηνταεννιά κεράκια,
  Θα κτυπήσεις παλαμάκια


  Μα τον Άγιο Μνημόνιο
  δεν αντέχω το μνημόνιο
  Και γι αυτό συντρέχει λόγος
  νάχει δίκιο ο αστρολόγος

  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 27. Theo avatar
  Theo 11/06/2011 15:19:39

  @ΠΠ
  Ο Ιρλανδός επιχειρηματίας Ντέκλαν Γκάνλεϊ, που είχε ηγηθεί του κινήματος για την καταψήφιση της Συνθήκης της Λισσαβώνας το 2008, είπε: «Κρατάμε στα χέρια μας έναν όμηρο, το ευρώ, γι’ αυτό πρέπει να δείξουμε πως έχουμε τα κότσια να απειλήσουμε ακόμη και με χρεοκοπία, προκειμένου να μη θυσιαστεί η Ιρλανδία»!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Theo 11/06/2011 20:30:46

   Δεν ειμαι υπερ των εκβιασμων, ως αρχη μου, ΑΛΛΑ
   εδω εχουμε να κανουμε με εκβιαστες, χαρτογιακαδες λιμοκοντορους οι οποιοι ειναι ΚΑΙ υπαλληλοι !...
   Αν ηταν οι ιδιοι Πρωθυπουργοι στην Ελλαδα τι θα εκακαν??

   ΘΑ γραψω κατι... να καταλαβεις!!! σκεψου τη Μερκελ στη θεση του ΓΑΠ-ΝΧ..

   ΠΠ

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 11/06/2011 15:46:04

  Τα συμπλέγματα και ο φθόνος του Έλληνα επικρατούν κατά κράτος του ενστίκτου αυτοσυντήρησης.

  Έλεγα χθες σε πορωμένο Πασόκο, που θέλει ο κακόμοιρος να αυτο-αποκαλείται και μαρξιστής: Πώς δέχεσαι να πουλήσουν την ενέργεια και το νερό; Δεν δέχομαι, λέει, αλλά δεν δέχομαι να παίρνει μηχανικός της ΔΕΗ 80.000 το χρόνο. Και τι σε πειράζει, του λέω; Από τη τσέπη σου βγαίνουν; 740 εκ. ευρώ κέρδη είχε πέρυσι η Δ.Ε.Η. Με πειράζει, λέει, έχουμε κρίση.

  Εμ, πώς να μην έχουμε όταν όλοι θέλουν να καεί το σπίτι του γείτονα έτσι για να το ευχαριστηθούν;

 29. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 11/06/2011 15:47:58

  Παιδιά μην τρελαίνεστε, η Ελλάδα πέρασε από χίλια κύματα στο διάβα των αιώνων. Η άμεση πτώση αυτής της κυβέρνησης δεν μου λέει κάτι. Σιγά το κατόρθωμα. Για Ελλάδα και Έλληνες μιλάμε, όχι για ανιστόρητους λαούς. Το μεγάλο κατόρθωμα θα ήταν να πετάξουμε το μνημόνιο στα σκουπίδια. Αυτό μάλιστα, ταιριάζει σε Έλληνες. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ERGA OMNES.

 30. ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ avatar
  ΙΑΣΩΝ ΜΑΓΝΗΣ 11/06/2011 16:20:02

  Πολίτες εναντίον βουλευτών - Τους έστειλαν εξώδικο!

  Με ένα εξώδικο στρέφονται κατά των βουλευτών του νομού Ηρακλείου 1380 (μέχρι στιγμής) πολίτες του Ηρακλείου. Μέσα από το εξώδικο, το οποίο επέδωσε δικαστικός κλητήρας στους οκτώ βουλευτές του νομού Ηρακλείου,
  οι πολίτες επιφυλάσσονται να ζητήσουν την ποινική δίωξη των αιρετών
  για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, τα δικαιώματα των οποίων (καθώς και του ελληνικού κράτους) οι βουλευτές έχουν ορκιστεί με προστατεύουν.

  ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
  Των χιλίων τριακοσίων ογδόντα πολιτών του Ηρακλείου που την υπογράφουν (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)

  ΠΡΟΣ

  Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου

  1) Βασίλειο Κεγκέρογλου
  2) Γιάννη Μιχελογιαννάκη
  3) Φραγκίσκο Παρασύρη
  4) Μαρία Σκραφνάκη
  5) Μανόλη Στρατάκη
  6) Μανόλη Κεφαλογιάννη
  7) Λευτέρη Αυγενάκη
  8) Μιχάλη Κριτσωτάκη

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

  Κύριε Βουλευτά

  Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
  Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:
  α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
  β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.
  γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.
  δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,
  ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.
  Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
  Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
  Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;
  Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.
  Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.
  Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.
  Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
  Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.
  Ηράκλειο, 02/06/2011
  Πηγή: Voliotaki.gr

 31. anonymous avatar
  anonymous 11/06/2011 20:51:33

  Ο Μπουτάρης των Ιωαννίνων Φίλιος, κατ εικόνα και καθ ομοίωση του Μεθούα, εκλεκτός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτερύγων του (Οικολόγοι, μπαρμπαφωτικοί, πρώην αριστεροι κλπ) για να σταματήσει τις εκδηλώσεις στην Πλατεία των Ιωαννίνων των "Αγανακτισμένων", μηχανεύτηκε μαζί με τους "ελεύθερους" βιβλιοπώλες και το ΠΑΣΟΚ, να μεταφέρει την ετήσια έκθεση βιβλίου που γίνεται στην πόλη από την Παραλία στην Κεντρική Πλατεία. Σήμερα θα την εγκαινιασει κιολας. Θα έγραφα Ντροπή αλλά ποιός την έχασε για να την βρούν αυτοί.

 32. Γιάννης avatar
  Γιάννης 11/06/2011 22:37:30

  μπράβο φίλε με το σατυρικό ποίημα

  είναι πολύ δυνατό να το κυκλοφοροήσουμε παντού για να γίνουν περίγελος όσοι ψηφίσουν το μνημόνιο

 33. Αννίτα avatar
  Αννίτα 12/06/2011 22:29:38

  θα πω πολύ απλά η effi B τοποθετείται πολύ σωστά στο θέμα της υποτιθέμενης "Ενωσης". Δεν είμαστε κορόιδα, ποτέ δεν είμαστε! Απλά ανεκτικοί σαν λαός! Η γη κ ο πολιτισμός μας, μας ανήκει κανείς δεν μπορεί να μας τα πάρει!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.