#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2011 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο εθνικά επικίνδυνος Γιώργος Παπανδρέου
της effie B.

Δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες χρειάστηκε ο ελληνικός λαός για να διαπιστώσει πόσο εθνικά επικίνδυνος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάποιοι το ήξεραν ήδη από καιρό!

Χθες γράφτηκε μια ακόμη σελίδα γελοιοποίησης εκ μέρους του. Γελοιοποίησης της πολιτικής, γελοιοποίησης του θεσμού που εκπροσωπεί, κυρίως όμως της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Διαπιστώνοντας την πλήρη αδυναμία του να κυβερνήσει μετά μόλις δεκαοκτώ μήνες ισχυρότατης λαϊκής εντολής, βλέποντας την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να φυλλοροεί και τον κόσμο στις πλατειές να πιέζει ασφυκτικά ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, άρχισε πάλι τους θεατρινισμούς.

Αφού μίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεχωριστά, λέγοντας στο καθένα διαφορετικά πράγματα, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες τους, προσπάθησε να εγκλωβίσει τον Α. Σαμαρά ζητώντας του συνεργασία σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Η ειλικρινής κίνηση αποδοχής της συνεργασίας υπό όρους επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ήταν μη αναμενόμενη για τον Γ. Παπανδρέου που βρέθηκε απροετοίμαστος, αυτοπροτείνοντας η αποδεχόμενος, εδω που φράσαμε μικρή σημασία έχει, την προσωπική του παραίτηση “για το καλό του τόπου”. Και εκεί που Ο ΙΔΙΟΣ διέρρεε την μεγάλη προσωπική του υπέρβαση να παραιτηθεί από πρόεδρος της κυβέρνησης, παπαγαλιζε στα μέσα ονόματα πρόσωπων κοινής αποδοχής και άδειαζε στα δελτία ειδήσεων τους συνεργάτες του αφήνοντας τους άφωνους και φέρνοντας τους στη γελοία θέση να δικαιολογούν υπερβάλλοντας για την “φιλοπατρία” του αρχηγού τους, με μια μεγάλη καθυστέρηση επτά ωρών, τα ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ, τα γύρισε!!

Υποκύπτοντας στις πιέσεις στελεχών και όχι μόνο, αυτοκαταργούμενος(!) ανακάλεσε την προσωπική του παραίτηση ως ουδέποτε υποβληθείσα, παίζοντας ένα γελοίο επικοινωνιακό παιγνίδι, που οι πάντες αδυνατούσαν πλέον να παρακολουθήσουν. Η πολιτική στα όρια του γελοίου!

Πολλοί θα θυμήθηκαν την επιστολή παραίτησης του το βραδύ των εκλογών του 2004 όταν ο Ευ. Βενιζέλος τον είχε αμφισβητήσει ανοιχτό στο Ζάππειο. Και τότε κάποιοι(!) στο περιβάλλον παρενέβησαν και έσωσαν την παρτίδα Παπανδρέου. Πολλοί ίσως να το έχουν μετανιώσει οικτρά!

Αυτό που συνέβη χθες υπερβαίνει τα όρια μιας γελοίας πολιτικής ενός ανασφαλούς, αυτοδιαψευμένου και αυτοαναιρούμενου Παπανδρέου. Το ότι διακωμωδεί σε κάθε ευκαιρία τον εαυτό του λίγο ενδιαφέρει.

Επί δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες λοιδορεί τους έλληνες, συκοφαντεί την Ελλάδα, απαξιώνει κάθε τι ελληνικό. Κατόρθωσε να καταστήσει την Ελλάδα επίκεντρο χλευασμού και ύβρεων.

Αφού απέσπασε την ψήφο του ελληνικού λαού με ασύστολα ψέματα, τον οδήγησε σε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου και οδήγησε τις σχέσεις μας με την διεθνή κοινότητα σε αδιέξοδα, αποφάσισε να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία με μπλόφες συναίνεσης και σκληρούς εκβιασμούς χρεοκοπίας. Και όταν το παιχνίδι άρχισε να παρεκτρέπεται επικίνδυνα σε δρόμους και πλατείες και έξω από τα προσωπικά του σχέδια, δεν δίστασε να ευτελίσει τους θεσμούς. Διερευνά οριακές πλειοψηφίες, ακροβατεί συνταγματικά με δημοψηφίσματα και δίνει βορά στην επικοινωνία την ειλικρινή διάθεση για συναίνεση του πολιτικού κόσμου.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι κυβερνητικά ανίκανος και γι’ αυτό εθνικά επικίνδυνος. Για επτά ολόκληρες ώρες θεωρείτο παραιτημένος από τους ιδίους του τους συνεργάτες, από τα μέσα επικοινωνίας, από τον ίδιο το λαό που πανηγύριζε “ελευθερωμένος” στην πλατεία, από τους ευρωπαίους εταίρους και τα διεθνή φόρα.

Για επτά ολόκληρες ώρες η Ελλάδα ήταν ακυβέρνητη!

Δεν γνωρίζω αν συνεχίζει να είναι.

Η ανερμάτιστη απόφαση ανασχηματισμού, -ποιος σώφρων πολιτικός η μη θα εμπλακεί σε μια αδιέξοδη πολιτική(!)-, δεν διασώζει την απέλπιδα κατάσταση.

Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που στερείται πλέον της λαϊκής εντολής είναι θεσμικά οριακή.

Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου θα βάλει ταφόπλακα στο αύριο των Ελλήνων.

Όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από χθες την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Ο κυρίαρχος λαός είναι ο μόνος που μπορεί πλέον να απαλλάξει τον τόπο από τον εθνικά επικίνδυνο Γ. Παπανδρέου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 16/06/2011 19:37:34

  Τα φέραμε απο δώ, τα φέραμε απο κεί,
  άντε ξανά στα ίδια, τα ίδια απ' την αρχή…

  Τα φέραμε απο δώ, τα φέραμε απο κεί
  εγώ ξανά στο τίποτα, στο γενικά εσύ,
  στο γενικά...

  http://www.youtube.com/watch?v=Xne56w40X0g

  Γέλα πουλί μου – Γέλα – είναι η ζωή μια τρέλα ... –ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΟΜΩ ΠΑΛΙΑ…

  http://www.youtube.com/watch?v=vShSZogjOf4&feature=related

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 16/06/2011 20:54:01

   ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ …..ΠΕΘΑΝΕΙ.ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ.

  • madprof avatar
   madprof @ ΝΤΑΝΤΟΝ 17/06/2011 05:58:57

   Επί αιώνες οι έλληνες θα τον θυμoύνται ως τον "πολιτικό" που : απάτησε, κορόιδεψε, χαράτσωσε ταπείνωσε κυρίως τους Έλληνες των μικρομεσαίων εισοδημάτων, ενώ αυτός και η παρέα των μαθητευόμενων κηπουρών-κολλητών, πετώντας με το κυβερνητικό jet, έτρωγαν σούσια στα Λονδίνα και στα Παρίσια. Λοιδώρησε, συκοφάντησε, απαξίωσε την Ελλάδα και κάθε τι ελληνικό για να το αξιοποιήσει=ιδιοτικοποιήσει=ξεπουλήσει . Κατόρθωσε να καταστήσει την Ελλάδα επίκεντρο χλευασμού και ύβρεων. Παγμόσμιο όνειδος !.
   Ένας δημαγωγός manager της παγκοσμιοποιημένης εποχής του με σπουδές στην κοινωνιολογία της (ανάπ)τυξης (sic!)!. "Πρέπει να είμαστε απολύτως μοντέρνοι" έγραψε ο Α. Ρεμπώ. Εγώ πάντως δεν έχω τύψεις για ευνόητους λόγους. Ας όψονται οι αυτόχειρες. Μετά την απομάκρυνση εκ του "ταμείου" ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !.
   Υ.Γ. Ευχαριστώ την effie B, για το έναυσμα.

 2. Orestios avatar
  Orestios 16/06/2011 19:43:50

  Και νέα στήριξη από Ρομπάι σε συναίνεση.
  Μάλλον δεν καταφέρνει ο Γιωργάκης να σχηματίσει κυβέρνηση.

  Πάμε για εκλογές να φέρουμε όσους έκαναν προδοσία στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 3. Κώστας avatar
  Κώστας 16/06/2011 19:58:38

  Οι στυλοβάτες και όχι η μαριονέτα Παπανδρέου είναι εθνικά επικίνδυνοι. Φανεροί και αφανείς.
  Παπαχελάς, Ψυχάρης, Π. Καψής, ΔΟΛ, Τρέμη, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε, Καθημερινή, ΣΚΑΙ κλπ μνημονιακοί μπράβοι είναι οι επίκινδυνοι. Οι τερμίτες της χώρας. Οι αφοσιωμένοι στα αφεντικά. Οι εκτελούντες αποστολή. Μιλάμε βέβαια για τους σοβαροφανείς και όχι για παραληρούντες κλόουν του διαδικτύου όπως ο (ξε)kourdistos, που με απόλυτη επιτυχία πρωτεύει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αυτοεξευτελισμού με το παρακάτω βοθροπαραλήρημα:

  "-Αντωνάκη, να ξέρεις ότι την Ελλάδα θα τη κυβερνάει πάντα το ΠΑΣΟΚ ..."
  http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6417

  • EΛΛΗΝΑΣ avatar
   EΛΛΗΝΑΣ @ Κώστας 16/06/2011 20:27:52

   Aυτά που έγραψες είναι σωστά ως ένα βαθμό. Την αλλαγή σκηνικού δεν την υπαγορεύει καμία Τρέμη και κανένας ΔΟΛ ή ΣΚΑΪ. Την υπαγορεύει ο λαός και μερικοί χαρισματικοί άνθρωποι, που σε τέτοιες περιστάσεις όπως οι σημερινές, είναι ζήτημα χρόνου να αναδειχτούν. Θυμήσου μόνο που έστειλαν οι Τούρκοι την Τσιλέρ, τον Ετσεβίτ, τον Μπαϊκάλ, τον Γιλμάζ κ.α. Κάτι ανάλογο περιμένει και τα παρτάλια που σήμερα έχουν γατζωθεί από τις καρέκελες και δεν εννοούν να πάρουν μαθήματα από την Ιστορία.

  • mike avatar
   mike @ Κώστας 17/06/2011 13:22:14

   +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

  • Κλεονικη Αραπάκη avatar
   Κλεονικη Αραπάκη @ Κώστας 24/06/2011 11:02:57

   Πες του κουρδιστού οτι κάτι τέτοια έρμαια ανοιχτομάτικα κουτορνίθια βοήθησαν
   τη χώρα να κυβερνάται απο Αμερικανούς Εβραίους υπηκόους εννοείται Ανθέλληνες
   και άβουλες αναίσχυντες μαριονέτες. Και δεν έχω τίποτα με τους Αμερικάνους
   ούτε με τους Εβραίους, αλλα θέλω για τη χώρα μου να αποφασίζουν
   Ελληνες πατριώτες (οχι εθνικιστές) με συνείδηση, αλτρουισμό και κότσια!!!!!!!
   Αλλά πούντοι;;;

  • Kennan avatar
   Kennan @ Κώστας 24/06/2011 11:41:37

   Καλά "Κουρδιστό" διαβάζεις; Τον φίλο του Ραγκούση, του Καμένου και άλλων χαβαλέδων;

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 16/06/2011 20:02:50

  Αυτή η περίοδος θυμίζει περίοδο Ανδρουτσόπουλου,καλοκαίρι του 1974...κυβέρνηση απούσα...Είναι παραδεκτό και αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παράνομη.Έκλεψε τη ψήφο του λαού με ορυμαγδό ψεμάτων και οδηγεί την πατρίδα,με μαθηματική ακρίβεια,στη καταστροφή,εφαρμόζοντας ένα οικονομικό πρόγραμμα εξαθλίωσης των πολιτών και πλήρους ξεπουλήματος της χώρας.Η προσφυγή στο λαό κρίνεται επιτακτικότατη.Όσο για την ομιλία του,σήμερα,αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο ακατάλληλος είναι....Αυτή η κυβέρνηση είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνη για τον τόπο.Κάθε μέρα που περνά,η παρουσία της εγκυμονεί κινδύνους για όλους μας και για τη χώρα....

 5. aris. A avatar
  aris. A 16/06/2011 20:08:03

  effie B

  Διαβάζω και ακούω από το πρωί τους περίφημους δημοσιογράφους που πολεμάνε τον Σαμαρά και την ΝΔ αυτούς που:

  -Την δεκαετία του 80 ύμνησαν τον τρίτο δρόμο του Ανδρέα απαξιώνοντας την επιτυχία του Καραμανλή να μας βάλει στην Εοκ.
  Που έγραφαν διθύραμβους για τα εκατομμύρια διορισμούς στο δημόσιο που διέλυσαν την ελληνική οικονομία.

  -Αυτούς που στην συνέχεια ανακάλυψαν με την ίδια ευκολία τον Σημιτικό εκχσυχρονισμό.
  Αυτοί που σε μια νύχτα από θιασώτες του διογκωμένου κράτους μετατράπηκαν σε οπαδούς της ελεύθερης αγοράς και έστελναν μαζικά τον κόσμο στο σφαγείο του χρηματιστηρίου.

  -Αυτοί που έκοβαν τις φλέβες του με τον πατριωτισμό του Ανδρέα που ζητούσε να βυθιστεί το Χόρα και αργότερα με την ίδια ευκολία υποστήριζαν την ενδοτική πολιτική Σημίτη, την συμφωνία της Μαδρίτης, την παράδοση Οτσαλαν, την Κοσοβοποίηση της Θράκης.

  -Αυτοί που επί 18 μήνες στηρίζουν άκριτα τον πλέον ανεπαρκή πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης δεν τους κάνει ο Σαμαράς.

  Και ρωτάω μετά από όλα αυτά που έχει κάνει ο Παπανδρέου είναι δυνατόν να συνεχίζουν την δηλητηριώδη κριτική εναντίον Σαμαρά.

  Τελικά ποια συμφέροντα εκπροσωπεί το Πασόκ και ο Παπανδρέου και ακόμα και σήμερα μετά από τέτοιο διασυρμό απολαμβάνει αυτή την ασυλία ;;;

  • Greco avatar
   Greco @ aris. A 16/06/2011 20:38:20

   οι δεσμοι του Αντρεα με τον τριτο κοσμο τωρα δικαιωνονται
   ειμαστε πλεον και με τη βουλα τριτοκοσμικοι

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ aris. A 16/06/2011 21:12:31

   Yπαρχουν ιστορικοι δεσμοι.Στον κοσμο της ΝΔ δεν μπορουν να φαντασθουν το ειδος του φανατισμου και της υστεριας της δηθεν "δημοκρατικης παραταξης" που κραταει εναν αιωνα απο την εποχη του Βενιζελου και γαλουχει ολους τους πασοκους.
   Δεν ασχολουνται με την ιστορια και δεν αγωνιζονται να δικαιολογησουν το παρελθον.

  • Ένας avatar
   Ένας @ aris. A 16/06/2011 22:27:10

   Μιλάμε για κανονική μαφία. Και δυστυχώς η ΝΔ προσπαθεί να τους αντιμετωπίσει στα πλαίσια μιας αστικής δημοκρατίας με πολιτικούς όρους.

   Ίσως γιατί έτσι θεωρεί ότι είναι πιο σωστό. Αλλά αν δεν χρησιμοποιήσει και η ίδια "ασύμμετρους" τρόπους δράσης θα είναι πάντα ένα βήμα πίσω.

   Το 81 πάθαμε γάγγραινα και τώρα η σαπίλα δεν κρύβεται.

   • mike avatar
    mike @ Ένας 17/06/2011 13:24:04

    +100000000000000000000000000000

  • Α.Κ. avatar
   Α.Κ. @ aris. A 17/06/2011 08:04:34

   Από την απόλυτα δικαιολογημένη οργή εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ, μην φτάσουμε να νομίζουμε ότι ο Καραμανλής ήταν εθνάρχης και τα έκανε όλα καλώς. Να θυμίσω ότι κάποιοι θυμούνται πώς κάποιοι άλλοι πήραν δάνεια από το 1975 έως το 1980 και που πήγαν αυτά τα δάνεια. Μην παθαίνουμε και απώλεια μνήμης από την οργή μας.

   Επίσης, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, όπως αποδείχθηκε, ήταν σαν να μπήκε ο Δαβίδ στο γήπεδο για να ανταγωνιστεί τον Γολιάθ. Και αυτά συμβαίνουν μόνο μία φορά στην Ιστορία, άντε δύο.

   Γιατί μην μου πείτε ότι πιστεύει κανείς πως η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ το 1981 με την προοπτική μία ημέρα να ανταγωνιστεί τη βιομηχανία αυτοκινήτων της Γερμανίας ή τα ναυπηγία της Βρεττανίας. Είναι αστείο. Η είσοδος ήταν καθαρά πολιτική επιλογή για μία χώρα περικυκλωμένη από κομμουνιστικά κράτη και μία Τουρκία σε μόνιμη απειλή για πραξικοπήματα. Και τότε, είμασταν ασήμαντο μέγεθος. Πιστεύω ότι ο Καραμανλής το ήξερε ότι μας έριχνε στο λάκο των (οικονομικών) λεόντων, φοβούμενος ότι η εναλλακτική ήταν πολύ χειρότερη. Βέβαια 8 χρόνια μετά κατέρρευσε το ανατολικό μπλοκ.

   Είναι άλλη τάξη μεγέθους ζήτημα η μακροπρόθεσμη ΠΟΛΙΤΙΚΗ επιλογή να παίξουμε "οικονομικό ξύλο" με τις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και μάλιστα με τους όρους τους για να πάρουμε ψίχουλα, και άλλο πράγμα τα ψίχουλα που πήραμε (και που τα πήραν πολλαπλάσια πίσω οι "Γερμανοί φορολογούμενοι") ποιοι τα έφαγαν και αν τα "αξιοιποίησαν" σωστά.

 6. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 16/06/2011 20:10:20

  Διόρθωση : Μινεσότα.

 7. antanistimi avatar
  antanistimi 16/06/2011 20:17:04

  Ολοι εμεις οι χαμηλοσυνταξιουχοι,οι χαμηλομισθοι,οι ιδιωτικοι υπαλληλοι,ολοι οσοι επενδυσαμε,πηραμε δανεια,διναμε μισθους και εισφορες,καναμε επεκταση της δουλειας,της επιχειρησης,καναμε ονειρα,ολοι εμεις να σου ευχηθουμε χρονια πολλα
  και σε ευχαριστουμε.Σε ευχαριστουμε για το αδειασμα που μας εκανες και κυριως για τον φοβο.Τον φοβο που εσπειρες στην πλειοψηφια του κοσμου.Τον φοβο για το αυριο ο οποιος εχει παραλυσει τα παντα και σαν αχγονη μας πνιγει και πλεον το μονο που κανουμε ειναι να τιναζουμε τα ποδια ανημποροι και καταδικασμενοι.

 8. nikos1969 avatar
  nikos1969 16/06/2011 20:21:48

  ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ...
  ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ
  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΛΩΝ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ....
  Τα καθεστώτα δεν πέφτουν από μόνα τους. Τα καθεστώτα τα ρίχνουν οι λαοί, οι συνειδητοποιημένοι λαοί που έχουν διάθεση να απαιτήσουν έμπρακτα την ύπαρξή τους.
  Το ΠΑΣΟΚ είναι καθεστώς και ο Γιώργος δεν θα πέσει με χαριτωμενιές

  • mike avatar
   mike @ nikos1969 17/06/2011 13:25:24

   +10000000000000000

 9. Kargia avatar
  Kargia 16/06/2011 20:28:27

  ΄Πάρτε το χαμπάρι. Η ποντικομαμμή που μας κυβερνάει δε πρόκειται να ξεκουμπηστεί αν δεν τελιώσει την αποστολή που έχει επιφορτιστεί. Να πουλήσει την Ελλάδα και να φύγει ως κύριος. Μισές δουλειές οι Παπανδρέοι δεν κάνουν. Από το Γέρο της Δημοκρατείας (μη χέσω) μέχρι το νέο της βλακείας. Ποιός θα τον ρίξει? Ο Ρινόκερος ο Τούρκογλου, ο Γιαννάκης Λοβέρδος, ή η όμορφη της Κοζάνης? ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: Υπάρχουν γερές πλάτες που τους στηρίζουν. Μπομπολο-Βαρδινο-Λαμπράκηδες. Και φυσικά οι φίλοι μας οι Αμερικάνο/ΕυρωΠέοι. Τώρα που βρήκαν τον άνθρωπο τους δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουν έτσι έυκολα. Μέχρι και ο γκομενιάρης Σαρκοζής ο θέλω να γίνω Βοναπάρτης.

 10. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 16/06/2011 20:33:42

  Ο ψεύτης!
  Σία Κοτσιώνη (ΣΚΑΙ, απόψε): Γνωρίζουμε κάτι, Σταμάτη, για τη συνομιλία μεταξύ Μέρκελ - Παπανδρέου, που αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στην κοινοβουλευτική του ομάδα;
  Σταμάτης Ασημένιος (Αναταποκριτής του ΣΚΑΙ στο Βερολίνο): Μόνο ο Έλληνας πρωθυπουργός την αποκάλυψε. Κανείς δεν το σχολιάζει εδώ... Και η γερμανική καγκελαρία, στην οποία απευθυνθήκαμε σχετικά, δεν είχε κάτι να μας 'πεί...

  • Theo avatar
   Theo @ Ανώνυμος 16/06/2011 20:37:38

   οχι απλα ψευτης, εθνικα επικυνδυνος!!!
   να παρακαλαμε νε μην μας συμβει τιποτε κακο!
   και δεν εννοω την χρεωκοπια...

 11. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 16/06/2011 20:46:44

  ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ …..ΠΕΘΑΝΕΙ.ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ.ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Η ΝΔ

 12. μικρός οδυσσέας avatar
  μικρός οδυσσέας 16/06/2011 20:54:08

  Εθνικά επικίνδυνος, αλλά υπερεθνικά ωφέλιμος. Τόσο λεφτά βγάουν στην Εσπερία από τα δάνεια...

  • kiki avatar
   kiki @ μικρός οδυσσέας 17/06/2011 06:24:42

   @ μικρε,
   αλλωστε δεν ειπε απο βλακεια ψεμματα οτι επρεπε να παει Λουξεβουργο, για να συναντηθει με τον Ποιον, για τις προμηθειες των δανειων και την αμεση μεταφορα κεφαλαιων ηθελε να παει.
   Ξεπουπουλιαζεται η κομπινα, μαδαει το αγριοτριανταφυλλο της οικογενειας.
   Ετοιμανται να φυγουν και κανονιζουν τις δουλειες τους.
   Και μην ξεχνιομαστε επ ουδενι , Ελεγχος για το Χρεος, και παραπομπες των ενοχων επι Εσχατη Προδοσια.
   Του Μνημονιου -165 - και του Μεσοπροθεσμου αν περασει.

 13. Greco avatar
  Greco 16/06/2011 20:56:58

  Γιατι δε βαζουν πρωθυπουργο το Νικολακη τα πασοκια?

 14. peter13 avatar
  peter13 16/06/2011 21:00:13

  HAPPY BIRTHDAY GAP!!!! Σβηνει τα κερια της Ελλαδος.....

  • Theo avatar
   Theo @ peter13 17/06/2011 02:53:58

   !!!!!!!!!++++++++++++

 15. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 16/06/2011 21:08:33

  Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς τη μια στιγμή υποτίθεται ότι είναι επιτακτικότατη ανάγκη η κυβέρνηση συνεργασίας -γιατί διαφορετικά δεν παίρνουμε τη δόση μας- και την άλλη στιγμή δεν τρέχει και τίποτα, κάνουμε ένα ανασχηματισμό και είμαστε εντάξει.

  Αν μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι τόσο πολύ πια για συναίνεση τότε θα έπρεπε ο απίθανος αυτός τύπος να δεχτεί χωρίς δεύτερη κουβέντα οποιαδήποτε πρόταση του Σαμαρά. Αλλά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός στόχος του είναι η νομιμοποίηση της δανειακής σύμβασης και τίποτα άλλο.

  Πάντως, θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει μια ικανότητα στο να χειρίζεται αντίξοες καταστάσεις. Εκεί που τον βλέπεις κακομοίρη κάτι γίνεται και ανακάμπτει.

 16. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 16/06/2011 21:09:38

  Το ΔΝΤ υπέρ των εκλογών αν πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο!
  (Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουνίου 16, 2011)
  Την ώρα που ο Γ. Παπανδρεου μιλούσε στην ΚΌ το ΔΝΤ προχωρούσε (ολως τυχαίως) σε δηλώσεις!
  Όπως είπε η εκπρόσωπος του οργανισμού, για την εκταμίευση της 5ης δόσης εξαρτάται η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αναφερόμενη στο Μεσοπρόθεσμο. Ως εδώ τίποτα το καινούργιο.
  Όπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ σε ερώτηση του για το μέλλον των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, απαντησε ότι είναι υπέρ των εκλογών αν είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλιας.
  Αυτο είναι ένα ακόμα σημάδι ότι ο Γ. Παπανδρεου χάνει ένα ακόμα σύμμαχο μετα την σύλληψη του φίλου του Στρος Καν!

 17. anideos avatar
  anideos 16/06/2011 21:15:35

  Εχω αρχησει να πιστευω πως ο ανθρωπος αυτα που κανει και λεει τα πιστευει.
  Αρα ειναι δυχασμενη πρωσοπηκοτητα. Αλλα λεει αλλα κανει.

 18. βασίλης avatar
  βασίλης 16/06/2011 21:16:46

  Δεν μόνον εθνικά επικύνδυνος αλλά εγκληματικά επικύνδυνος και μόνον ενας
  ανθρωπος μειωμένης απόδοσης μπορεί να κάνει αυτά που κάνει ο Γ.Α.Π και αυτό
  διότι είναι καθοδυγούμενος απο άλλους και φέρεται και άγεται σύμφωνα με τους
  όρους τους.
  Σε ένα πράγμα είναι ικανός να κάνει να λέει ψέματα και μάλιστα μεγάλα ψέματα
  στα οποία και ο ίδιος την άλλη ώρα δεν τα πιστεύει οτι τα είπε διότι είναι
  μειωμένης απόδοσης.

 19. BlueSky avatar
  BlueSky 16/06/2011 21:18:34

  Το τυπάκι είναι παρωδία, μέγας ψεύτης, και σκέτη παρωδία.
  Ανθύπατος και κυβέρνηση οπερέτα.

  Τα πασόκια δεν έχουν ίχνος ντροπής πάνω τους!
  Θα πρέπει να ντρέπεστε λαμόγια του πασοκοπαρακράτους!

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/06/2011 21:35:58

  Μπραβο effie B.
  Oσοι ψηφισαν ΠΑΣΟΚ επρεπε να ειναι ολοι στις πλατειες πρωτοι απ ολους μας.

  ΠΠ

 21. mixalios avatar
  mixalios 16/06/2011 21:44:07

  Aντώνη, ξύπνα.

 22. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 16/06/2011 21:46:37

  ΕΠΙΤΕΛΟΥς Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΜΜΕ...ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ ..
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥς..ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ..ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
  ΕΜΕΙΣ ΟΜΩς ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ..ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ...ΓΕΛΕΙΕΣ..ΑΝΑΦΟΡΕΣ..
  .ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗ ΝΔ
  ΜΕΙΔΙΑΜΑ....ΕΙΡΩΝΙΚΟ..ΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ..
  ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΦΩΝΗ ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ..
  ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ

 23. spiros1 avatar
  spiros1 16/06/2011 21:49:12

  Νάτος, νάτος πάλι ο μνημονιακός, κατοχικός, υποτακτικός ΓΑΠ. Επαναλαμβάνει Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Κάθε φορά λέει τα ίδια, έχει κολήσει η βελόνα του γραμμοφώνου του 1940. Θεωρεί "άθλο" ότι το 2010 μειώθηκε το έλλειμμα κατά 5% του ΑΕΠ. Θριαμβολογεί. Δηλαδή θεωρεί "άθλο'' την σφαγή των μισθωτών και των συνταξιούχων! Μόνο αυτό κατόρθωσε σε 20 μήνες το 2010. Αυτό του είπε και η Βάσω Παπανδρέου "το μόνο που κατορθώσατε είναι η μείωση μισθών και συντάξεων'' Ο ΓΑΠ συνέχισε ατάραχος ''τώρα είναι η ώρα που δεν πρέπει να λυγίσουμε, εδώ και τώρα, εμείς, εμείς οι ίδιοι, η ελλάδα πρέπει να σταθεί μόνη της στα πόδια, και αυτή την ελλάδα φτιάχνουμε.... να πολεμήσουμε ένα πελατειακό κράτος...'' προτεκτοράτο των Γερμανών γίνεσαι. Απίθανος πρωταγωνιστής του θεάτρου ΠΑΣΟΚ, της πράσινης βίβλου, της πράσινης ανάπτυξης, των κοινωνικών συμβολαίων...

  Απευθύνεται σε βουλευτές που γνωρίζουν τι γίνεται. Καί όμως, οι χειροκροτητές, τα κομματόσκυλα τον χειροκροτούν! Τα στρατιωτάκια του λόχου τον χειροκροτούν.

  Είναι εκτός τόπου και χρόνου. επικοινωνεί με το περιβάλλον ; για ποιές ιστορικές εθύνες μιλάει; Το θέατρο του παραλόγου. λειτουργεί με έναν τρόπο που καταστρέφει την χώρα και τους πολίτες.
  Αράπογλου "ψηφίσαμε κάτι που δεν γνωρίζουμε. Δεν γνωρίζουμε την δανειακή σύμβαση γιατί δεν έχει κατατεθεί στην βουλή" !

  Ξέχασε να πεί, αυτό που είχε πεί πρίν ένα χρόνο ''θα μας πάρουν με τις πέτρες''
  'Εφθασε όμως η ώρα να σας πάρουμε με τις πέτρες. Εδώ και τώρα. Είσαστε επικίνδυνοι, ζείτε στον κόσμο σας, μαζί με τον παληό σύντροφο του ΠΑΣΟΚ
  και τον δανειστή της βίλας της Εκάλης.

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ spiros1 17/06/2011 08:58:54

   RESPECT

 24. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 16/06/2011 21:50:34

  Mην εξάπτεσαι. Ο κόσμος έχει καταλάβει το ρόλο των Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης (συνειδήσεων) και έχει αρχίσει το φτύσιμο. Άλλωστε οι της πλατείας μόνο τρομοκρατημένοι δε μου φαίνονται.

 25. Eva avatar
  Eva 16/06/2011 21:54:10

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;
  http://www.politis-gr.com/?p=17541

 26. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 16/06/2011 22:06:04

  Κοιτάξτε τι γράφουν "Τα Νέα":
  "Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με τη Γερμανίδα καγκελάριο, με θέμα τις σκληρές ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις για το νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα.
  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καγκελάριος εξέφρασε την στήριξή της στον κ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός έδωσε την υπόσχεση ότι ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (!!!) προκειμένου να ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΔΝΤ και η ΕΕ".
  Ε, αυτός δεν διορθώνεται με τίποτα. Είναι πραγματικά επικίνδυνος!

 27. roadrunner avatar
  roadrunner 16/06/2011 22:08:14

  Ψεύτης και μπλοφατζής αποδείχτηκε ότι είναι,
  αλλά μάλλον δεν νομίζω πως πρέπει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, ούτε ΚΑΝ τον ΓΑΠ.
  Το μόνο βέβαιο είναι ότι εκφράζει (και λειτουργεί υπό) τις οδηγίες των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

  Στο κάτω-κάτω όσο κι αν γελιοποίησε τον εαυτό του, το κόμμα του και τους θεσμούς, κάποια σημαντικά πράγματα τα κατάφερε κάτω από τη μύτη όλων των αγανακτισμένων π.χ.:
  --- εκτονώθηκε το χθεσινό κλίμα στην πλατεία Συντάγματος , έτσι ώστε:
  --- μπήκανε όλοι βουλευτές της επιτροπής για το μεσοπρόθεσμο και το ψήφισαν επι της αρχής.
  --- μπήκε σύσσωμη η κοινοβουλευική ομάδα ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για να συνεδριάσει χωρίς καμία παρεμπόδιση

  --- πέτυχε να εκφοβίσει τους δικούς του "αγανακτισμένους αλλά μη αποφασισμένους για ξεσηκωμό" βουλευτές, δείχνοντάς τους για 8 ώρες (που όλοι θεωρούσαν ότι παραιτήθηκε) πως είναι στα ξαφνικά να "πέφτεις από την κυβερνητική καρέκλα", ώστε στη συνέχεια να τους συσπειρώσει για να τον χειροκροτήσουν στο τέλος της σημερινής του ομιλίας.....

  ---- κέρδισε πολύτιμο πολιτικό χρόνο με την καραμέλα ενός απλού ανασχηματισμού....εκεί που όλοι περιμέναμε από οικουμενική με δική του παραίτηση έως εκλογές.

  Στον αντίποδα βέβαια, φυσικά και αποκάλυψε στον κόσμο το "γάντζωμα στην καρέκλα της εξουσίας " με το δίλημμα του τέθηκε από το Σαμαρά , αλλά με την βοήθεια των συγκροτημάτων (ΔΟΛ, κτλ) που τον στηρίζουν, αυτό φαίνεται να ξεχνιέται....

  Απλά τίποτε από όσα λένε δεν μπορεί να γίνεται πιστευτό αναπόδεικτα πια....

 28. Εnzo avatar
  Εnzo 16/06/2011 22:22:54

  Η Δεξια επιστρεφει στην Ελλαδα για αλλη μια φορα για σωσει την Πατριδα...
  Η Δεξια..
  Η μοναδικη παραταξη που ειναι συνυφασμενη με την Πατριδα,Θρησκεια,Οικογενεια,Ηθη, Αξιες, Εθνικη Αξιοπρεπεια...
  Τουτη την φορα ομως θα ειναι συγχρονως και Νεμεσις για τους εχθρους της...
  Δεν θα ειναι ενα αλλο 2004 και αυτο το γνωριζουν και τρεμουν...

  • Pikis avatar
   Pikis @ Εnzo 17/06/2011 07:34:25

   Που έχεις κολλήσει.
   Μη μιλάς για θρησκεία, ήθη και αξίες γιατί:
   1. Θυμάσαι το Βατοπέδι;
   2. Θυμάσαι το "νόμιμο και ηθικό";
   3. Πόσους παπάδες θρέφουμε ως Δ.Υ;

   Άσε τις ταμπέλες και δες αν μπορεί ο Σαμαράς να μας βγάλει από το χάος.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Εnzo 17/06/2011 07:43:17

   Αν η επόμενη δεξιά κυβέρνηση είναι μία "οιονεί" δεξιά, στο ήθος και στην πράξη, όπως αυτή του 2004, τότε η ΝΔ θα πεταχτεί οριστικά στο χρονοντούλαπο ως κόμμα εξουσίας και θα αναπτυχθεί μία Νέα Δεξιά, τύπου Ολλανδίας και Φινλανδίας, που θα είναι πράγματι πολύ σκληρή και δεν θα μασάει τα λόγια της. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη ΝΔ να δείξει ότι "δεξιά κυβέρνηση" δεν σημαίνει χαϊδεύω την ανομία, τη ραστώνη, τους λαθρομετανάστες, τους αριστεριστές, δηλαδή όλο το μεταπολιτευτικό κατακάθι.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 17/06/2011 07:45:20

    Και να προσθέσω ότι στο Κέντρο της Αθήνας ένα μεγάλο ποσοστό παραδοσιακών δεξιών, ψηφοφόρων της ΝΔ, έχει μετακινηθεί προς Χρυσή Αυγή. Αν η ΝΔ προτάξει το λαθρομεταναστευτικό, θα τους κερδίσει. Και θα σώσει και την πατρίδα από τους λαθροεισβολείς.

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Εnzo 17/06/2011 09:03:02

   Σιγά ρε μεγάλε πολύ αγριεμένος φαίνεσαι,να σε ρωτήσω και κάτι για τα ηθη που γράφεις, έχει να κάνει μήπως με το νόμιμο και ηθικό του Βουλγαράκη?

  • ΙΑΣΟΝΑΣ avatar
   ΙΑΣΟΝΑΣ @ Εnzo 17/06/2011 23:12:34

   ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;
   ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΜΕΣΙΣ;

 29. man8os avatar
  man8os 16/06/2011 22:39:56

  Προσυπογραφω το κειμενο σου Εφφη.
  Εχω μια ενσταση μονο προς τον προεδρο. Αν και ειχε εξαιρετικη ομιλια σημερα, δεν αναφερθηκε καθολου στις ποινικες ευθυνες του ΓΑΠ και των βουλευτων που θα στηριξουν το μεσοπροθεσμο εαν κατατεθει σε αυτην την μορφη.

 30. raindog avatar
  raindog 16/06/2011 23:02:21

  Κανένα θέμα διαπραγμάτευσης του Μνημονίου δεν ετέθη από την Ελληνική Κυβέρνηση. Αυτή είναι η σωστή διατύπωση.

 31. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 16/06/2011 23:24:10

  Στον ανασχηματισμό που θα κάνει το ΓΑΠ δέν θα δώσει κανένα υπουργείο στον ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ;

 32. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/06/2011 23:28:37

  Effie ευχαριστούμε για την ανάλυση. Αν είχε οποιαδήποτε τσίπα ο ΓΑΠ θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί καιρό τώρα.
  Οι βλακείες περί αποστασιών κλπ ήταν για να αποπροσανατολίσουν από το πέρασμα του Μεσοπρόθεσμου φοβάμαι, οπότε -και κατά συνέπεια- είναι πιο επικίνδυνοι όλοι τους από κάθε φαντασία. Και δεν με ενδιαφέρει να αποκτήσουμε όλοι νοσηρή φαντασία για να τους υποπτευόμαστε, με ενδιαφέρει να φύγουν. Απέλαση. Εξοστρακισμός.

 33. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 17/06/2011 00:12:42

  +10000000000

 34. madprof avatar
  madprof 17/06/2011 00:40:05

  Συγχαρητήρια effie B !.
  Ταπεινά επeτρεψέ μου να προσθέτω :
  Απολείπειν Λαός Γεώργιον μετά των ομογαλακτών του !.
  Για τους ψαγμένους :
  "Πρέσβεις απ' την "Αλεξάνδρεια"", με ένα ευχαριστώ στον Κ.Π. Καβάφη
  Να συνεχίσω ........? Ας δώσουμε μια ευκαιρία. Δεν αγγίζεις τον "αντίπαλο" όταν είναι τάβλα (sic !).

  • juliet avatar
   juliet @ madprof 17/06/2011 06:54:55

   @Effie B.
   όντως η ανάρτησή σου είναι καταπληκτική.Η καθηστέρηση των 7 ωρών αν υπήρχαν Ελληνες θα τον ρίξει,μιλάω σκληρά γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι την μέρα κτίζουμε και την νύχτα γκρεμίζουμε,κατανοητό .Επί ώρες η Ελλάδα ήτανε ακυβέρνητη ,αν ο λαός έμπαινε μέσα στη βουλή εκείνη την ώρα θα τους έπιανε στον ύπνο.Την επόμενη φορά ελπίζω τα αντανακλαστικά να είναι καλύτερα και αυτό αποδεικνύει οτι ο κόσμος εκεί έξω δεν είναι πολιτικοποιημένος είναι άνθρωποι καθημερινοί που το μόνο που θέλουνε είναι να επιβιώσουνε με αξιοπρέπεια.
   Φίλε,madprof ,με την αδειά σου να υπενθυμίσω το ποίημα που επιτυχώς ανέφερες
   Δεν είδαν,επί αιώνας,τέτοια ωραία δώρα στους Δελφούς
   σαν τούτα που εστάλθηκαν απο τους δυό τους αδελφούς,
   τους αντίζηλους Πτολεμαίους βασιλείς.Αφου τα πήραν
   όμως,ανησυχήσαν οι ιερείς για τον χρησμό.Την πείραν
   όλην των θα χρειασθούν το πως με οξύνοιαν να συνταχθεί,
   ποιός απ΄τους δυό,ποιός από τέτοιους δυό να δυσαρεστηθεί.
   Και συνεδριάζουνε την νύχτα μυστικά
   και συζητούν των Λαγιδών τα οικογενειακά.

   Αλλά ιδού οι πρέσβεις επανήλθαν.Χαιρετούν.
   Στην Αλεξάνδρεια επιστρέφουν λεν.Και δεν ζητούν
   χρησμό κανένα.Κ' οι ιερείς τ΄ακούνε με χαρά
   (εννοείται,που κρατούν τα δώρα τα λαμπρά),
   αλλ΄είναι και στο έπακρον απορημένοι,
   μη νοιώθοντας τι η εξαφνική αδιαφορία αυτή σημαίνει.
   Γιατί αγνοούν που χθες στους πρέβεις ήλθαν νέα βαρυά.
   Στην Ρώμη δόθηκε ο χρησμός ' έγιν΄εκεί η μοιρασιά.
   ''Πρέσβεις απ΄την Αλεξάνδρεια''΅:Καβαφης

 35. madprof avatar
  madprof 17/06/2011 00:59:49

  Ο Δούρειος γάιδαρος της νεώτερης, πτωχής πλην τιμίας, ΤατιανοΤσιτσιλινοΓιωργοΚώσταινας υπήρξαν αείποτε τα ΜΜΕ, υπηρέτες των 3 θεσμικών "παρθένων" με το αζημίωτο, για να μην αναφερθώ στους μη θεσμικούς εταίρους τους, ων ουκ έστιν αριθμός (sic!).

 36. anideos avatar
  anideos 17/06/2011 01:12:46

  Σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις για την καταβολή της 5ης δόσης ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι παραμένουν οι ίδιες με τις προηγούμενες δόσεις και βασίζονται στην έκθεση της τρόικας, ενώ για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αποσαφήνισε ότι «το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές».

  Αρα εαν τεθεισχετικο αιτημα απο τις Ελληνικες αρχες θα υπαρξει και θεμα οποτε θα κλειθουν ολοι να παρουν θεση, και να εισαι σιγουρος πως με τη σωστη επιχειρηματολογια η επαναδιαπραγματευση ειναι μονοδρομος το ξερουν και τρεμουν να πουν οτι καναν λαθος.
  Ενα λαθος που το αναγνωσε ενα επιτελειο ενος κομματος που πριν 12 μηνες ολοι χλευαζαν.
  Με τη Γαλλια να μπαινει πλεον επικυνδηνα στον στροβηλο της οικονομηκης κρισης η επαναδιαπραγματευση ειναι το δυνατο χαρτι της Ελλαδας.
  Το πιστολι πανω στο τραπεζι ντε......

 37. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/06/2011 05:32:48

  Ο ΓΑΠ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός,
  έπειτα ξε-παραιτήθηκε,
  έφαγε το κράξιμο τις αρκούδας από το κόμμα του ,
  τώρα προσπαθεί να κάνει ανασχηματισμό με ανακυκλωμένα υλικά,
  και η χώρα εδώ και 3 μέρες δεν έχει κυβέρνηση.
  Μετά από όλα αυτά θα ζητήσει και ψήφο εμπιστοσύνης!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Όσοι τον ψηφίσουν είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι για τη διάλυση της Ελλάδας.

 38. sofia avatar
  sofia 17/06/2011 05:51:34

  Η παραίτηση Φλωρίδη και Νασιώκα πάλι τι σας λέει? έκαναν ή δεν έκαναν μιά τρύπα στο νερό? Δεν θα μπορούσαν να ανεξαρτητοποιηθούν όπως ο Λιάνης? Ή έστω να παραμείνουν καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο? Τώρα απλώς θα αντικατασταθούν από άλλους πιό πρόθυμους... αλλά δεν υπήρξαν κι αυτοί υπουργοί επί Σημίτη? Ποιός ξέρει τι φάγανε κι αυτοί...

 39. Γ Νεοφωτιστος avatar
  Γ Νεοφωτιστος 17/06/2011 06:20:53

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ..
  ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΥΘΗ ...
  ΓΕΦΥΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ...ΧΑΣΜΑ...
  ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ..
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΑΝΑΠΝΕΥΣΑΜΕ
  μα το ειπαν οι γνωστοι - αγνωστοι , τα..αφεντικα ΜΜΕ με τις κουκουλες
  ΚΑΨΗ - ΤΡΕΜΗ , ΠΑΠΑΧΕΛΑ, ...βρουτων ...κ.α

 40. kiki avatar
  kiki 17/06/2011 06:28:05

  Οτι το Μνημονιο δεν εχει ψηφιστει απο 180 βουλευτες , ως οφειλαν αρα ειναι παρανομο και αντισυνταγματικο.
  Δεν το συζητανε γιατι το ξερουν οτι μπορει να τους πουμε δεν αναγνωριζουμε τιποτα απο την παρανομη Δανειακη Συμβαση .
  Με την επιμονη για το Μεσοπροθεσμο φαινεται πλεον καθαρα οτι αναζητουν νομιμοποιηση για το Μνημονιο και επεκταση για να πουλησουν το συμπαν.

 41. anonymous avatar
  anonymous 17/06/2011 07:05:27

  Τελικά ποια συμφέροντα εκπροσωπεί το Πασόκ και ο Παπανδρέου και ακόμα και σήμερα μετά από τέτοιο διασυρμό απολαμβάνει αυτή την ασυλία ;;;

  Εκπροσωπεί την τάξη του που για να επιβιώσει πρέπει να μένει στην εξουσία. Με τόσα που έχουν κάνει ξέρουν ότι αν πέσουν ή αν τους ρίξουν θα τους φάνε ζωντανούς. Οπότε στηρίζουν. Και γάιδαρο θα στήριζαν για πρωθυπουργό προκειμένου να μείνουν στην εξουσία.

 42. Αννίτα avatar
  Αννίτα 17/06/2011 07:17:26

  Θα συμφωνήσω με Kargia δυστυχώς έτσι είναι αυτοί στηρίζουν εγκληματικές κυβερνήσεις σαν του Γαπ. Οταν ο λαός είναι συνειδητοποιημένος, ξέρει πως αυτοί που τώρα κυβερνούν δενθα φύγουν με παιχνιδάκια και κουπεπέ. Ξυπνήστε.!
  Διώξαμε τον Καραμανλή, μη προσπαθώντας να ενημερωθούμε σωστά, και σκάει η μπόμπα χθές σε φυλλάδα, για την δολοφονία του που θα επιχειρούσαν με ολόκληρο σχεδιασμό. Τους έπεσε βαρύ το πεπόνι με τον " αγωγό μπουργκάς" δεν θέλανε συμμαχία με την Ρωσία. Για να δείτε σήμερα λοιπόν πόσοι Ελληνες επενδύουν στην Ρωσία ανοίγοντας επιχειρήσεις και είναι μια χαρά. Η συνεργάζονται με βάση την Ελλάδα μαζί τους.
  Τώρα κατηγορούν τον Σαμαρά επειδή τον φοβούνται. Δηλητηριάζουν πάλι οτι καλό διαθέτει η Ελλάδα ως πολιτικό, πατριώτη και άνθρωπο.
  Η σωστή ενημέρωση γίνεται από φυλλάδες που δεν είναι μεγαλοφυλλάδες όπως το Εθνος, Καθημερινή, κλπ, μαθαίνεις αλήθειες που σου φαίνονται απίστευτες κ όμως επαληθεύονται κάποια στιγμή. Μαθαίνεις αλήθειες από τα κανάλια της επαρχίας όπου σε κάποιες επαρχιακές πόλεις οι άνθρωποι είναι πιο ψαγμένοι και πιο φιλοσοφημένοι. Ξέρουν να κρίνουν και συγκρίνουν.
  Το ίδιο έγινε κάποτε και με τον Καπποδίστρια, ότι έγινε με Καραμανλή, ότι γίνεται κ τώρα στο τέλος τον έφαγαν. Λυπάμαι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να διδαχθούμε από την ιστορία. Γιατί; Πολύ απλά είμαστε ως λαός ανεγκέφαλοι και φανατισμένοι με το να σκοτωνώμαστε μεταξύ μας γιατί σε αυτό το σημείο μας έχουν φέρει αυτή την στιγμή. Η μισή Ελλάδα ετοιμάζεται να καταβροχθίσει την άλλη μισή.
  Ο Σαμαράς αν είχε στόχο την καρέκλα δεν θα πρότεινε συνεργασία με άλλον πρωθυπουργό, ούτε καν τον εαυτό του δεν πρόσφερε, ξέρει οτι αν πάμε σε εκλογές οπως έχουν τα πράγματα, μπορεί και να μην βγεί. Δεν είναι ηλίθιος, σαν τον Γαπ, να το παίζει Θεός στην θέση του Θεού.!! 'Ομως ρισκάρει, προσπαθεί και περιμένει την κοινή αποδοχή όλων έτσι είπε στην ομολία του από την Βουλή προχθές, αλλά κ χθές πάλι το ίδιο τόνισε.!
  Ολα τα καθίκια λοιπόν που ανάφερε η Kargia πρέπει και αυτά να πάρουν ενα γερό μάθημα από τον ελληνικό λαό. Μάθετε επιτέλους χωρίς φανατισμό να ψάχνεστε καλλίτερα σε θέματα πολιτικής ενημέρωσης, να συγκρίνετε καλλίτερα τους πολιτικούς που χάσαμε από την ανεγκεφαλιά μας και τον πολιτικό [ Σαμαρά] που κινδυνεύουμε να χάσουμε αν τον αμφισβητήσουμε κ αυτόν κ τον απαξιώσουμε. Δεν πρέπει να γίνει αυτό.! Απόδειξε οτι προσπαθεί για το ενιαίο καλό ρισκάροντας πολλά και θέτοντας εαυτόν εκτός καρέκλας.!!

 43. player avatar
  player 17/06/2011 07:17:49

  ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΙΚΕΣ
  ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.........
  ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΑΛΛΑ
  ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ......
  ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
  ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

 44. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/06/2011 07:32:42

  Κι όμως Έφη. Εθνικά επικίνδυνος είναι ο Αντώνης Σαμαράς και η αντιπολίτευση οι οποία δεν έχουν εκφράσει καμία εποικοδομητική πρόταση για την έξοδο από την κρίση. Ασε που το συντηρητικό κόμμα είναι υπεύθυνο για τη διόγκωση του χρέους που μας οδηγεί στη χρεοκοπία. Οι διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και δε λένε κουβέντα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί έντιμα να βάλει μια τάξη αλλά με τέτοια άρνηση που συναντά δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Ο μόνος δρόμος είναι το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας.
  Αυτά λέει όλος σχεδόν ο γερμανικός τύπος.

  h--p://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,768786,00.html

 45. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/06/2011 07:40:09

  Το γεγονός ότι με την ακυβερνησία στην Ελλάδα τρομοκρατήθηκε ο διεθνής περίγυρος και αμέσως οι δανειστές μας διακήρυξαν ότι θα μας δοθεί η 5η δόση, δείχνει ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας δεν είναι ανώδυνη για την ΕΕ και το διεθνές περιβάλλον εν γένει. Άρα, υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Κάτι που φυσικά τα μνημονιακά παπαγαλάκια δεν λένε. Και κάτι που ο φωστήρας ΓΑΠ δεν έκανε.

 46. Pikis avatar
  Pikis 17/06/2011 07:44:03

  Το ΠΑΣΟΚ είναι πραγματική γάγγραινα για την Ελλάδα.
  Δίδαξε τη λαμογιά και την αναξιοκρατία.
  Παρέλυσε τη δημιουργικότητα και την επιστήμη.
  Εξίσωσε τους ανίκανους με τους ικανούς.
  Τιμώρησε τον νομοταγή και αποθέωσε τον απατεώνα.

  Οι παθογένειες του πασοκ υπάρχουν και στη ΝΔ. Προσωπικά μόνο τον Σαμαρά πιστεύω και έχω αμφιβολίες αν έχει ικανά στελέχη να τον βοηθήσουν.

  Ο ΓΑΠ είναι επικίνδυνος και κατευθυνόμενος 100%.
  Μόλις του είπε ο Σαμαράς να ξεφορτωθούν τους μετανάστες ο μουστάκιας έκανε κωλοτούμπα (δις) και περιστροφή γύρω από τον άξονα του (κάτι σε Μελισσανίδη).
  Πρέπει να τελειώνουμε με τους δοσίλογους.

 47. Tem avatar
  Tem 17/06/2011 07:48:50

  o εθνικά επικίνδυνος πρέπει να φύγει πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Το ερώτημα είναι ένα : Θα τον αφήσουμε για πολύ καιρό ακόμα να καταστρέφει ?

 48. Tem avatar
  Tem 17/06/2011 07:50:15

  Η Ελλάδα δεν είναι πατρίδα του. Ομως η Ελλάδα είναι η δική μας Πατρίδα.

 49. βασίλης avatar
  βασίλης 17/06/2011 10:17:26

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  1. Αυτά που κάνει δείχνουν ατομο περιορισμένης ευθύνης
  2.Αυτά που κάνει δείχνουν ατομο που χρήζει ψυχιατρικής εξέτασης
  3.Αυτά που κάνει δείχνουν ατομο το οποίον αλλα λέει την Δευτέρα την Τρίτη
  αλλα και έχει ξεχάσει τι έχει πει την κυριακή.
  ΒΟΥΛΕΥΤΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  1.Ατομα μειωμένης πνευματικής ικανότητας
  2.Ατομα κενά περιεχομένου και έχουν στήλει την ψυχή τους στο διάλο για μία
  καρέκλα
  3.Ατομα που έχω την εντύπωση οτι είναι χειρότερα απο τους δοσίλογους
  εναντι του λαούεπί γερμανών που φορούσαν την κουκούλα.
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ
  1. Θα πρέπει καθ ιονδήποτε τρόπο να μην ψηφισθεί στη βουλή
  το μεσοπρόθεσμο ητε με καλό ητε με βία
  2. Μήπως ορισμένοι βουλευταί θα πρέπει να έχουν την ιδια τύχη με τον
  γερμανό Στρατηγό της κρήτης.

 50. Armageddon avatar
  Armageddon 17/06/2011 18:07:02

  Η ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΠΙ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, Ο ΓΑΠ ΚΑΙ
  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ , ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  . ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ
  ΚΑΙ ΥΒΡΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  . Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ...

 51. Λασκ avatar
  Λασκ 19/06/2011 11:13:29

  Δεν φτάνει να το διαπιστώνουμε, πρέπει να περάσει από δικαστήριο και να τιμωρηθεί παραδειγματικά, αυτός και οι συνοδοιπόροι του.

 52. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 21/06/2011 18:28:05

  Συμφωνώ ότι δε διδασκόμαστε από την Ιστορία. Έφερα σε άλλο τόπο τα τρία συγκλονιστικά παραδείγματα, σε διαφορετικές εποχές:α)του Μεγαλέξαντρου που τον αμφισβήτησαν οι Νότιοι, Δημοσθένης κλπ.όπου το ορμητικό ποτάμι της θέλησης και μόνο του νεαρού βασιλιά συνέθλιψε κάθε αντίσταση των δήθεν δημοκρατικών Νότιων, β)του Ιουστινιανού που κι αυτός στην αρχή της βασιλείας του στη στάση του Νίκα, δεν κιότεψε όταν οι Πράσινοι και οι Βένετοι είχαν κινητοποιήσει το λαό εναντίον του και τότε όπως και τώρα οι μορφωμένοι τον συμβούλευαν να παραιτηθεί. Εκείνος άκουσε την ταπεινή γυναίκα του και σαν οδοστρωτήρας έστειλε τους πραιτωριανούς του, ναι, ξένους μισθοφόρους, και στον Ιππόδρομο έμειναν 30.000 νεκροί από τον όχλο που είχε ήδη προλάβει να κάψει πολλά κτίρια. Από τότε άρχισε η μεγάλη περίοδος της ανάπτυξης και των έργων γι' αυτόν και τη χώρα.γ)της επανάστασης γιά Σύνταγμα του 1843 όπου ένας θρασύς- ναι θρασύς λαός που παρασύρεται από το συναίσθημα- ξεχνώντας ότι είχε δολοφονήσει τον Καποδίστρια, αφού όλοι ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ ήταν εναντίον του, έπεσε στα γόνατα και ζητούσε από τους ξένους μονάρχη και πριν ακόμα ξεδιπλώσει εκείνος τις αρετές του, απαίτησε θρασύτατα Σύνταγμα όταν άλλοι λαοί πιό αναπτυγμένοι οικονομικά εργάζονταν σκληρά. Και το πήρε το Σύνταγμα πρώτη εκείνη. Τί κρίμα! Ως αποτέλεσμά του προωθήθηκε στο αξίωμα του γερουσιαστή ο μέχρι πρότινος Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης που είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί γιά έσχατη προδοσία γιά τη δολοφονία του Ι. Καποδίστρια. Αυτά. Τα υπόλοιπα κε εισηγητή του τόπου είναι συναισθηματι-
  σμοί που οδηγούν σε ύβρεις, άπρεπους χαρακτηρισμούς, εμπάθεια και προσπά-
  θεια γιά εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

 53. pampouka georgia avatar
  pampouka georgia 01/07/2011 13:44:32

  απορω που ειναι εκεινος ο σοφος κ.παπουλιας γιατι η μεγαλη του σοφιε δεν του εχει μεχρι τωρα επιβαλη το αυτονοητο? τι αλλο περιμενουμε να συμβη? μηπως να ξεπουλησουν πρωτα την πατριδα και μετα να λεμε δεν προλαβαμε? τι? κανει η δικαιοση

 54. jz avatar
  jz 03/07/2011 20:18:12

  ΗΞΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΓΑΠ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΥΠΟΜΕΝΕΙ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ?
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.