#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2014 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αριστερός δεν είναι ηθικά ανώτεροςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Εβδομήντα χρόνια τον σφυρηλατούσαν στην Σοβιετία τον Νέο Άνθρωπο και τελικά, αντί για κομμουνιστικό ατσάλι, βγήκε τσίγκος. Δεν περάσανε ούτε δυο χρόνια κι οι κομισάριοι αλλάξανε την σκούφια τους και γίνανε μαφιόζοι. Κρατικοί αξιωματούχοι λεηλατούσαν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Αξιωματικοί πουλούσανε τα όπλα τους. Μέχρι υποβρύχιο παζάρευε μ’ ένα ναύαρχο για λογαριασμό του καρτέλ του Μεντεγίν ένας ρωσοεβραίος μαφιόζος από τη Φλόριντα! Τους παρακολουθούσε η DEA και τους μπαγλάρωσαν, άλλως οι εξαγωγές κόκας στις ΗΠΑ θα γίνονταν με νέο, πολύ πρωτότυπο τρόπο.   Εβδομήντα χρόνια παίζανε μπάλα μόνοι τους τα συντρόφια. Ελέγχανε ασφυκτικά όλο το κράτος, την παιδεία, την κουλτούρα, όλες τις τέχνες, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Ένα καλούπι υπήρχε μόνο για να βγάζουν ανθρώπους, το δικό τους. Κι όμως απέτυχαν. Έβγαλε σκάρτο πράμα.

Προσπάθησαν επίμονα τις πρώτες δεκαετίες να ξηλώσουν την εθνική συνείδηση, κυνήγησαν την εκκλησία, ανατίναξαν κι ισοπέδωσαν ναούς, ντουφέκισαν αβέρτα παπάδες. Όπου έβλεπες πλατεία με το όνομα κομισάριου, συνήθως ήταν στην θέση ορθόδοξης εκκλησίας που έγινε ίσωμα. Εκτός από την εκκλησία, χτύπησαν τον θεσμό του γάμου, με μια δήλωση συζούσες ή την έκανες αλά γαλλικά μ’ ελαφρά πηδηματάκια, με αποτέλεσμα να γεμίσει η χώρα διαλυμένες οικογένειες. Ξεχαρβαλώθηκε η κοινωνία, ειδικά στις πόλεις, σε σημείο που ο Στάλιν υποχρεώθηκε να αποκαταστήσει τον θεσμό, τελειώνοντας τις χαλαρές «επαναστατικές διαπροσωπικές σχέσεις».

Στον Κόκκινο Στρατό, με δυσκολία ξεχώριζες στις στολές τους στρατιώτες από τους αξιωματικούς. Ισοπέδωση κι εκεί, στο ηλίθιο πνεύμα της εξίσωσης προς τα κάτω. Κι όποιους άξιους αξιωματικούς είχε, ο παρανοϊκός Γεωργιανός, πρώην μαθητής ιερατικής σχολής, ο πατερούλης Στάλιν, τους ντουφέκισε σαν μπεκάτσες, όπως τον Τουχατσέφσκι, πρωτοπόρο της στρατιωτικής τέχνης, μετά από εξευτελιστικά βασανιστήρια.

Είναι γεγονός πως ο Στάλιν την ώρα που ξεκινούσε ο Β΄ ΠΠ είχε εξοντώσει τα ¾ της Κεντρικής Επιτροπής που τον είχε εκλέξει, τους καλύτερους στρατιωτικούς διοικητές και στο σύνολο της αιματοβαμμένης δεσποτείας του, σκότωσε πολύ περισσότερους σοβιετικούς πολίτες από τον «μαύρο» ομόλογο του, τον Αδόλφο. Κανείς δεν σκότωσε τόσους κομμουνιστές όσους ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι ή Κόμπα ή Στάλιν, που κάποτε, πλην των ληστειών για χρηματοδότηση της επανάστασης, ήταν κι αρμόδιος να παίρνει το ποσοστό της «προστασίας» από τα μπορντέλα της Γεωργίας. Μετά το νταβαντζιλίκι ήρθαν οι μαζικοί φόνοι.

Και δεν ήταν μόνο με σφαίρα στον σβέρκο, την προσφιλή μέθοδο της Τσεκά, της NKVD και των λοιπών δυσοίωνων και κακόφημων κόκκινων SS στην όλη διάρκεια της σοβιετικής παράνοιας.

Χολοντομόρ, σημαίνει εξόντωση δια της πείνας. Έτσι ονομάζεται η Γενοκτονία σε βάρος του Ουκρανικού λαού το 1932 -1933. Εκατομμύρια Ουκρανών πέθαναν από πείνα και μολυσματικές ασθένειες, αποτελέσματα συνδυασμού παραγόντων. Αποτυχημένες οικονομικές «μεταρρυθμίσεις», βίαιη κολεκτιβοποίηση και στο τέλος «σφράγισμα» της χώρας από ένοπλα αποσπάσματα κι οργανωμένη εξόντωση μέσω λιμού. Τα μαυροντυμένα, με δυσεύρετες « ψαρωτικές» δερμάτινες στολές, ένοπλα αποσπάσματα των σοβιετικών υπηρεσιών ασφαλείας, σε πολλές περιπτώσεις κατασχέσανε ακόμη και τον σπόρο για την σπορά και όλα τα ζώα, αφήνοντας τους «αντιδραστικούς» αγρότες του σιτοβολώνα της Ευρώπης, να πεθαίνουν από την πείνα, αποστερημένοι κάθε ανθρώπινης ιδιότητας και αξιοπρέπειας. Ακόμη και φαινόμενα κανιβαλισμού παρατηρήθηκαν στον παράδεισο της σταλινικής γενοκτονικής δικτατορίας, που τόσο θαυμάζουν ακόμη διάφοροι κομψευόμενοι ηλίθιοι εν Ελλάδι.

Όταν στο πνεύμα των μυστικών παραρτημάτων του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότωφ, οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στην Πολωνία από την Ανατολή, την ίδια ώρα που η χιτλερική Γερμανία εισέβαλε από την Δύση, οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι της παγκόσμιας σέχτας, της ψευτοθρησκείας του Μαρξισμού – Λενινισμού, εξυμνούσαν την πισώπλατη κομμουνιστική μαχαιριά στο Πολωνικό Έθνος, όπως πριν είχαν γλείψει και δικαιολογήσει το ίδιο το κατάπτυστο σύμφωνο συμμαχίας των δύο δικτατόρων.

Έτσι, το ξημέρωμα που οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεχύθηκαν στις αχανείς πεδιάδες τις Ρωσίας και της Ουκρανίας, σάρωσαν τον αποδυναμωμένο από τις σταλινικές εκκαθαρίσεις Κόκκινο Στρατό. Οι ναζί έπιαναν τους σοβιετικούς στρατιώτες αιχμαλώτους ανά κοπάδια, σαν γαλοπούλες. Μεραρχίες ολόκληρες μαζί με τους διοικητές τους. Πολλοί δε Ρώσοι αλλά και Ουκρανοί, με πρόσφατη την γενοκτονία τους και την εξευτελιστική υποδούλωση τους από τους κομισάριους του πατερούλη,  υποδέχθηκαν τους ναζί ως απελευθερωτές, ενώ Ρώσοι, Ουκρανοί, Λετονοί, Εσθονοί, Λιθουανοί, Τσρτσένοι, μέχρι Αρμένιοι (!), συγκρότησαν ολόκληρες μεραρχίες εθελοντών στα SS, για να διαλύσουν την μισητή μπολσεβίκικη εξουσία. Ο Θεός τύφλωσε τους Γερμανούς και φέρθηκαν με σκληρότητα στους ντόπιους πληθυσμούς, με βάση τις ηλίθιες και πρωτόγονες φυλετικές θεωρίες του πρώην πτηνοτρόφου Χίμλερ, ο οποίος θεωρούσε τους Σλάβους «υπανθρώπους». Για τον Χίμλερ, που ήταν σαν ποντικομαμή, επιφανής ναζί νομικός και γκαουλάϊτερ είπε, «αν είχα την φάτσα του, δεν θα μιλούσα για φυλή»! Οι ιδέες του, προσφιλείς στον Αδόλφο, επικράτησαν στην δεσποτική διακυβέρνηση των κατεχομένων σοβιετικών λαών. Έτσι οι αιμοσταγείς μέθοδοι καταστολής κι η φυλετική περιφρόνηση έσπρωξαν τις μάζες, που αρχικά τους θεωρούσαν ελευθερωτές από την σοβιετική βαρβαρότητα, πίσω στην αγκαλιά του Στάλιν. Ευτυχώς, διότι αλλιώς μπορεί η κατάληξη του πολέμου να ήταν άλλη, με καταστροφικές συνέπειες για τον λαό μας και την όλη Ευρώπη, αν όχι όλη την ανθρωπότητα.

Ο Στάλιν στην αρχή μούδιασε και βλέποντας το κράτος του να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος από τον χιτλερικό οδοστρωτήρα, κατάλαβε πως ο «νέος άνθρωπος» ήταν μια μπούρδα, πως σχεδόν κανείς δεν ήθελε να πεθάνει για τον κράτος του Μαρξ και του Λένιν. Δεν αρκούσε ο Χειμώνας που πρόλαβε τους Γερμανούς στις πύλες της Μόσχας, χάρις στην μοναχική αντίσταση των ωραίων τρελών Ελλήνων, που καθυστέρησαν τα ναζιστικά σχέδια.

Ο Στάλιν ήξερε πως χρειαζόταν ένα μεγάλο κίνητρο. Οι Ρώσοι δεν θα πέθαιναν για το τυραννικό κράτος των μισητών κομισαρίων, όμως θα πέθαιναν πολεμώντας γενναία για την Πατρίδα, την Μητέρα Ρωσία, την ορθόδοξη Ρωσία, για την γη της. Κι έτσι τους μίλησε σαν Τσάρος! Στο μεγάλο κάλεσμα, άφησε στην άκρη τα πολλά πολλά με τον διαλεκτικό υλισμό, πέταξε στα σκουπίδια τον διεθνισμό. Τους μίλησε για τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Νιέφσκι που σταμάτησε τους Τεύτονες ιππότες. Τους μίλησε για τον γέρο στρατηγό, τον Κουτούζοφ, που συνέτριψε τον Ναπολέοντα. Τους κάλεσε να πολεμήσουν για την Πατρίδα, την Μητέρα Ρωσία, τον πολιτισμό, την γη τους, τις φαμίλιες τους. Έβγαλε από τα γκουλάγκ όσους παπάδες επέζησαν, τους έδωσε πίσω ναούς, περιουσία, αυτοκίνητα. Επανέφερε στον Στρατό τις τσαρικές στολές και τα παράσημα για τους Αξιωματικούς, ενώ πριν δεν ξεχώριζες τον Στρατάρχη από τον αγροφύλακα. Αποκατέστησε σύμβολα, την ιεραρχία, θεοποίησε την έννοια της Πατρίδας, μίλησε για Έθνος. Κι ο Στάλιν νίκησε, γιατί αυτός ο μπολσεβίκος φονιάς, την κρίσιμη ώρα, φέρθηκε σαν μεγαλορώσος εθνικιστής! Απευθύνθηκε στην μόνη, την πανάρχαια μήτρα που βγάζει ακέραιους ανθρώπους: το Έθνος, τις ιστορικές του μνήμες, τον πολιτισμό του, την αγάπη του για την γη του κι αποκατέστησε, σ’ ένα βαθμό, την φυσική τάξη των πραγμάτων, όπου υπάρχει ιεραρχία, εθνικό φρόνημα, θρησκεία ως έκφραση της υπερβατικής, μεταφυσικής πνευματικής ανάγκης των ανθρώπων.

Γιατί απέτυχε λοιπόν η σφυρηλάτηση του Νέου Ανθρώπου, του κομμουνιστή, ως δήθεν ανώτερου ηθικά όντος; Γιατί τελικά ήταν ηθικά κατώτερος, ως φορέας ολοκληρωτικής ιδεολογίας. Εχθρός της Ελευθερίας. Γιατί από την όλη διαδικασία γεννήθηκε τελικά βαρβαρότητα, γενοκτονία, δουλεία; Γιατί η Μητέρα Θεωρία εμπεριέχει την βαρβαρότητα, ως μη ανθρωποκεντρική που είναι. Γιατί αυτή η ψευτοθρησκεία χωρίς Θεό, αντίκειται στην ανθρώπινη φύση. Ό,τι δεν είναι ανθρωποκεντρικό, ό,τι συνθλίβει την ιδιοπροσωπεία, την ατομικότητα, ό,τι αρνείται το μόνο υγιές συλλογικό υποκείμενο, το Έθνος, την Ιστορία του και την Πατρίδα του, ό,τι αρνείται την Ελευθερία, διχάζει αντί να ενώνει την κοινωνία και βασίζεται στο μίσος και τον ταξικό πόλεμο, οδηγεί στην βαρβαρότητα.

Κι εμείς είμαστε τυχεροί, πιο τυχεροί από κάθε άλλο λαό, που εύλογα κι άξια, όπως όλοι λαοί, αγαπά τον τόπο του και την Ιστορία του. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κάθε λογής βαρβαρότητα; Ο Ελληνισμός. Ως Ιστορία, ως πολιτισμός, ως Τρόπος…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 12:42:48

  Το "what if" σε όλο του το μεγαλείο... What if το 1941 οι Γερμανοί έβρισκαν μπροστά τους τα Τ-34 , διοικούμενα απο τον Τουχατσέφσκι!

  Πάντως η στροφή που έκανε ο Ιωσήφ το 1941 δείχνει πως δεν ήταν τυχαίος. Απίστευτη βέβαια και η δύναμη που έβγαλε ο Ρώσικος λαός.

  (ακου το αν μπορείς ,χωρίς να βουρκώσεις απο συγκίνηση ,και ας είσαι μια ζωή αντικομουνιστής όπως έγώ:

  https://www.youtube.com/watch?v=uDGPaJQAf1I

  Μιά πιό κυνική ερμηνεία βέβαια ,είναι πως απλά οι Ρώσσοι φοβόνταν τον Στάλιν πιό πολύ απ'ότι φοβόνταν τον εχθρό...)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 13:22:34

   Δεν πολεμάς και κυρίως δεν νικάς μόνο από φόβο.
   Είναι σπουδαίος λόγος οι Ρώσοι, με καρτερία και γενναιότητα. Πολέμησαν για την πατρίδα τους κι έτσι την σκαπουλάραμε κι εμείς οι νότιοι αλλιώς ακόμη εδώ θα ήταν οι γερμαναράδες.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/01/2014 14:29:00

    Σπουδαίος λαός ήθελα να γράψω.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/01/2014 14:33:36

    Ναί ,το 1812 δεν ύπήρχε Στάλιν...

   • Τσάρος avatar
    Τσάρος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/01/2014 21:51:01

    Ακόμη εδώ είναι.

 2. Β7 avatar
  Β7 16/01/2014 12:44:30

  Και ο Χίτλερ για έθνος μιλούσε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Β7 16/01/2014 12:57:28

   Είσαι τόσο αποστομωτικός, επιστημονικά και ιδεολογικά εμβριθής, που θα μπορούσες να είσαι ο Σκουρλέτης, μη σου πω ο συνοικιακός Λένιν, ο Μπογιόπουλος.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 12:47:15

  Και μιά πιό εύθυμη εκδοχή του "Sacred War" : https://www.youtube.com/watch?v=gkNMxLayuVQ

 4. Bil Filippu avatar
  Bil Filippu 16/01/2014 12:58:11

  Η Ρεπούση τι γνώμη έχει γι΄αυτό

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Bil Filippu 16/01/2014 13:03:36

   Ρώτα τον Φώτη αλλά μάλλον δεν θα της αρέσει...

  • δημης avatar
   δημης @ Bil Filippu 16/01/2014 15:10:57

   ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ !!!!!! τί άλλο.... στα σύνορα Γερμανίας Ρωσίας.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/01/2014 13:00:41

  ....... βγήκε τσίγκος.......
  Βγήκαν λαμόγια του κερατά , που με την ανοχή και μόνο της Δημοκρατίας οι ΑΡΝΗΤΕΣ της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν δέχονται ούτε οικονομικό έλεγχο στην ΚΚΕ Α.Ε. Περισσός, από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

  • ArmenG avatar
   ArmenG @ ΠΕΛΙΑΣ 18/01/2014 08:56:26

   Ενώ αυτοί που πήραν το εκατομμύριο του Τσουκάτου ή τα εκατοντάδες δανεικά κι αγύριστα απο τις Τράπεζες (χώρια τα κάτω απο το τραπέζι απο τους διαπλεκόμενους "νταβατζήδες") δεν ειναι λαμόγια και ελέγχθηκαν όλοι... Προστατεύουν την δημοκρατία, γι' αυτό ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΕΛΙΑΣ 19/01/2014 22:48:56

   Ο οικονομικός έλεγχος του ΚΚΕ είναι το τελευταίο ζήτημα.
   Το πρώτο ζήτημα είναι να κάτσει ιστορικά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Εκεί, στην αποτύπωση των γεγονότων, η διαστρέβλωση της αλήθειας και η συκοφαντική και υβριστική παράδοση της ποικιλόχρωμης αριστεράς και θα 'λεγα περισσότερο του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan παρά του ΚΚΕ, έχουν χτυπήσει ταβάνι.
   Δείτε την τωρινή αποθράσσυνση τους. Όλοι όσοι δεν είναι σαν τα μούτρα τους είναι "ταγματασφαλίτες", "δωσίλογοι", "χρυσαυγίτες" και λοιπές τρίχες. Γι' αυτό η απάντηση πρέπει να είναι πολιτικά στο δόξα Πατρί".

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 16/01/2014 13:03:52

  Το καλό είναι ότι δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό ότι όλατα αυταρχικά:
  φασισμός =ναζισμός= κουμμουνισμός οι Ελληνες τα στείλαν στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ εδώ και 70 χρόνια και με βαρύ τίμημα.

 7. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου avatar
  Κωνσταντῖνος Ρούμογλου 16/01/2014 13:12:46

  ἀγαπτητὲ κ. Φαήλο,

  ἐφόσον ἐννοεῖς τὸν χριστιανικὸ Ἑλληνισμό, δηλαδὴ τὴν Ρωμηοσύνη.

  Τὸ ἀντίδοτο τοῦ Μαμμωνᾶ εἶναι ὁ Χριστός.

  (Θὰ ἦταν καλὸ, ἡ ΝΔ νὰ βάλει κάποτε τὸ θέμα τοῦ Χριστιανισμοῦ στὸ Πρόγραμμά της, ὅπως ὑπάρχει στὶς ἀρχὲς τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Λαϊκοῦ Κόμματος.)

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντῖνος Ρούμογλου 19/01/2014 22:49:25

   Εδώ έχεις δίκιο.

 8. Giannis. avatar
  Giannis. 16/01/2014 13:16:10

  Καλή η ανάλυσή σου φίλε Φαήλο για το Σταλινισμό. Ακόμα καλύτερη αυτή για το Χιτλερισμό και τον φασισμό. Που τα θυμήθηκες... Ομως τα καλύτερα είναι τα δύο συνοπτικά αλλά πληθωρικά σχόλια των φίλων B7 και Bil Filippu εδώ πιο πάνω...
  Ούτε ο Αριστερός ούτε ο Δεξιός είναι ηθικά ανώτερος. Δεν χρειάζεται να νοιώθεις την ανάγκη να το αποδείξεις.(γιατί άραγε?) Στον πόλεμο των τάξεων δεν υπάρχει ηθική όπως σε κάθε πόλεμο. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Απ' τη μιά τα συμφέροντα των φτωχών και αδυνάτων και απο την άλλη τα συμφέροντα των πλουσίων και ισχυρών.
  Ο ικανώτερος κερδίζει. Οχι ο ηθικώτερος. Ο Μάρξ το είπε ξεκάθαρα οτι δεν υποστήριζε τους προλετάριους για ηθικούς λόγους, αλλά γιατί ήθελε να απολαύσουν αυτοί τα υλικά αγαθά που μονοπωλούσαν οι πλούσιοι της Άρχουσας τάξης. Και επειδή οι άρχοντες κατείχαν τα όπλα, για να γίνουν ισχυρότεροί τους και να τους νικήσουν οι προλετάριοι όλου του κόσμου έπρεπε να ενωθούν, ώστε με το πλήθος τους να αντισταθμίσουν την ισχύ των όπλων του αντιπάλου...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Giannis. 16/01/2014 14:34:16

   Δεν πιστεύω στην "πάλη των τάξεων". Όλοι έχουν δικαιώματα κι υποχρεώσεις.
   Αυτά που λες, σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία είναι προκατακλυσμιαία, όπως κι ο Μαρξ κι η ψευδοθρησκεία του.

   • Giannis. avatar
    Giannis. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/01/2014 19:19:07

    Επομένως αυτά που λέω είναι σωστά, αν και όντως έρχονται απο παλιά, έλα όμως που ξαναγίνονται επίκαιρα και μάλιστα με πάταγο...
    Αν ρωτήσεις έναν άνεργο αν πιστεύει οτι ο Κοντομηνάς είναι ταξικός του εχθρός και σου πεί όχι, θα πάψω και εγώ να πιστεύω στην πάλη των τάξεων και δεν θα θεωρήσω οτι η "κατάργησή" της είναι ενα απο τα πολλά καμουφλάζ του καπιταλισμού στις μέρες μας. Υποθέτω οτι δεν θα πιστεύεις οτι ο Ιμπεριαλισμός είναι η σημερινή "Παγκοσμιοποίηση" του εμπορίου...Αλλά δεν με εκπλήσσει ούτε στο προσάπτω, γιατί ανήκεις στη γενιά που μεγάλωσε με "τα οικονομικα της αθωας απατης / galbraith john-kenneth"...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Giannis. 17/01/2014 00:11:25

     Οκ, ο Κοντομηνάς είναι "ταξικός εχθρός". Ο Καρέλιας που δίνει αυξήσεις τι είναι;
     Ο ανακυκλωθείς παλαιοπασόκος Τσουκαλάς με την εκατομμυριάρα στην Τράπεζα, ποιας τάξης είναι εχθρός;
     Οι συνδικαλισταράδες κομμουνιστές που οδήγησαν την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη σε μαρασμό είναι φίλοι ή εχθροί της εργατικής τάξης;
     Αγαπητέ, δύο είναι η βασικές μας διαφορές με την μαρξιστική αριστερά: 1) Εμείς πιστεύουμε στο Έθνος και το πυπηρετούμε ως το συλλογικό μας πρόσωπο, 2) Εμείς πιστεύουμε στην εθνική και κοινωνική ενότητα με την πρόνοια του κράτους να αμβλύνει τις κοινωνικές - ταξικές αντιθέσεις. Ό,τι διασπά την κοινωνία, την υπονομεύει εν συνόλω, όπως πχ η "ταξική πάλη".

     • aris. avatar
      aris. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 09:09:08

      Nαι αλλά εσείς έρχεστε δεύτεροι. Εμείς σας πληρώνουμε οταν εκλέγεστε γιατί ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε πρωτίστως στο Έθνος και το πυπηρετούμε ως το συλλογικό μας πρόσωπο και εμείς σας πληρώνουμε οταν εκλέγεστε για να αντιπροσωπεύετε αυτή μας την πίστη έναντι των ξένων, αλλά εσείς στην πλειοψηφία σας (εξαιρείσαι εσύ Φαήλο, άλλωστε δεν είσαι ακόμα εκλεγμένος) "πουλάτε" αυτή την εμπιστοσύνη μας και το Εθνος μας στους Γερμανοτραπεζίτες.(Ο κοντομηνάς και ο Φιλιππίδης είναι "Εθνος" για σένα?)
      2) Εμείς πρωτίστως πιστεύουμε στην εθνική και κοινωνική ενότητα με την πρόνοια του κράτους να αμβλύνει τις κοινωνικές – ταξικές αντιθέσεις, και εσείς (πλην Φ.Κρανιδιώτη) διαλύετε το ΕΣΥ, την παιδεία, την πρόνοια και κάθε υποχρέωση του κράτους απέναντι στους πολίτες χάριν των Νταβατζηδολαμογίων που σας αγοράζουν την εξουσία που εμείς σας αναθέτουμε, όπως ομολογείτε οι ίδιοι.
      Αν ως νομικός θεωρείς οτι ο Τσουκαλάς είναι το ίδιο ένοχος με τον Κοντομηνά και φιλοδοξείς να γίνεις βουλευτής και δεν του κάνεις μήνυση να δικαστεί κι αυτός ως καταχραστής χρημάτων του λαού, είσαι συνένοχος. Το ποιοί είναι οι ταξικοί του εχθροί δεν θα το αποφασίσουν οι παχυλά αμοιβόμενοι πολιτικοί φίλε Φαήλο. Θα το αποφασίσει ο λαός γιατί αυτός πληρώνει σε τελευταία ανάλυση τα πάντα.Ο Τσουκαλάς δεν έκλεψε τίποτε απ' το λαό και δεν είναι ταξικός του εχθρός μόνο και μόνο επειδή είναι πλούσιος.Ούτε ο Καρέλιας. Δεν ζούμε στον 18ο αιώνα όπου συλλήβδην όποιος έχει περισσότερα απο μένα δικαιούμαι να τον σφάξω ως ταξικό εχθρό. Δεν είμαστε τόσο πρόβατα όσο νομίζουν οι πολιτικοί μας ταγοί...

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 09:58:09

      "Οκ, ο Κοντομηνάς είναι “ταξικός εχθρός”. Ο Καρέλιας που δίνει αυξήσεις τι είναι;"

      Καλόοο! Τώρα θα'χεις αναγκάσει κάποιους να χωθούν με τα μούτρα στις Μαρξιστικές-Λενινιστικές βιβλιοθήκες και να ψάχνουν!!!!!!

     • aris 1. avatar
      aris 1. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/01/2014 19:13:22

      ΣΤΕΛΙΟ μη φας.
      Τέτοια βαρύγδουπα άρθρα έχουν κάνει τους Αριστερούς να κρύβονται και να σπεύδουν να γραφτούν στη ΝΔ για να μην επανακάμψει ο Κομμουνισμός...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aris 1. 17/01/2014 22:34:15

      Ακόμη κι εσύ όμως "τρώγεσαι" και μπήκες να σχολιάσεις. Κάτι πονάει, ε;

 9. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 16/01/2014 13:18:30

  O Mr Τσίπρας προφανώς συνδέεται με την Περιστέρα με «επαναστατική διαπροσωπική σχέση».
  Οι μπολσεβίκοι εφόνευσαν περί τους 200.000 ιερείς και κατέστρεψαν 50.000 εκκλησίες.
  Πάγια πολιτική των μπολσεβίκων η διάλυσις της οικογενείας και η καθολική εκπόρνευσις των γυναικών. Ο «Νέος Ανθρωπος» δεν είχε φύλο, όπως τα μερμύγκια, με ταυτότητα το ενιαίο φύλο (uni-sex) αποτελούσε γρανάζι της παραγωγικής μηχανής.

 10. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/01/2014 13:28:21

  Συμφωνω οτι η ΝΔ ψιλοντρεπεται-ως συνηθως- να προβαλλει τον Χριστιανισμο μην την πουνε οπισθοδρομικη.
  Φαηλε ενα εχω να σου πω σχετικα με τον κομμουνισμο και την Ελλαδα: ειναι σαν το μωρο που του λες μην ακουμπησεις το μπρικι γιατι καιει....ε αν δεν το ακουμπησει να καει δεν θα το καταλαβει ποτε. Αυτη ειναι η αληθεια δυστυχως για τους νεοελληνες. Οι παππουδες μας που πολεμησαν στο Γραμμο κατι ειχαν καταλαβει απο το μπρικι που ζεματαγε....

  • Θύμιος avatar
   Θύμιος @ Ρηνα 16/01/2014 19:02:48

   Ρήνα οι παπούδες σου δίπλα με τους ταγματασφαλήτες πολεμούσαν και κατάλαβαν ότι το μπρίκι ζεμάταγε?

   • Άσχετος avatar
    Άσχετος @ Θύμιος 16/01/2014 23:21:43

    Οι δικοί μου θα πολεμούσαν παρέα ακόμα και με το διάβολο για να μην χάρίσουν την Ελλάδα στους "πατριώτες" που πολεμούσαν με τους σλαβομακεδόνες και είχαν γεμίσει με σφαγμένους όλη την ύπαιθρο.
    Τράβα στον Αλέξη και κάνε κατήχηση στον Ερνέστο Ορφέα.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Θύμιος 17/01/2014 12:16:21

    Οι παππουδες ειχαν καταλαβει πολυ νωριτερα οτι οι πατριδες εχουν συνορα που υπερασπιζονται με αιμα και οχι "διεθνισμους" και "πληγες στο σωμα του πλανητη" που σημερα διδασκονται μαζι με αλλες αερολογιες σε ανθρωπους που κραυγαζουν μονο για δικαιωματα και τους φαινεται αδιανοητο να προσφερουν κατι ανιδιοτελως για τη πατριδα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ρηνα 19/01/2014 22:50:22

     Έτσι.

 11. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 16/01/2014 13:32:09

  Ποιος σου ειπε οτι ο Σταλιν και η αθλια κομμουνιστικη μομενκλατουρα του -και οσοι συνεχισαν πανω στα ιδια χναρια- μπορουν να χαρακτηριστουν κατα διανοια ως "αριστεροι"; Ο πραγματικος αριστερος ειναι ηθικα ανωτερος, στο μετρο που κι ο πραγματικος χριστιανος π.χ ειναι ηθικα ανωτερος, οχι ομως μεσω της επικλησης διαφορων "ιερων" κειμενων (το Κεφαλαιο του Μαρξ ή την Καινη Διαθηκη!) αλλα επειδη κι οι δυο εκπροσωπου, στην ιδανικη τους εκδοχη βεβαιως, τις εννοιες της αλληλεγγυης, του σεβασμου προς τον συνανθρωπο, τις ανθρωπιστικες αξιες που προχωρανε τον πολιτισμο. Με αλλα λογια, η διακριση δεν μπορει να γινεται αναμεσα σε κομμουνιστες και σε δεξηους, αλλα αναμεσα σε αριστερους ως νοοτροπια και σε δεξηους ως νοοτροπια. Σ' ολη τη διαρκεια της ιστοριας υπηρχε αυτη η διακριση γιατι αντιπροσωπευει δυο αντιθετες -και συμπληρωματικες- τασεις της ανθρωπινης συνειδησης και της ανθρωπινης συμπεριφορας. (Αλλωστε, για να θυμηθουμε λιγακι και την ιστορια, ο χαρακτηρισμος "αριστερος" πρωτοξεκινησε, ως γνωστον, στα χρονια της Γαλλικης Επαναστασης, απο τις θεσεις στις οποιες καθοντουσαν οι εκπροσωποι της Εθνοσυνελευσης ! Εκεινα τα χρονια οι "αριστεροι" ησαν εκεινοι που υπερασπιζοντουσαν την δημοκρατια, εναντια στους "δεξηους" που στηριζαν τον βασιληα και την αριστοκρατια). Σε ο,τι αφορα τους κομμουνιστες -και φυσικα τους σταλινικους- να εισαι σιγουρος οτι τους ταιριαζει απολυτως ο χαρακτηρισμος του "δεξηου" γιατι αντιπροσωπευουν την ιδια ατομικα ιδιοτελη και κοινωνικα συντηρητικη νοοτροπια. Kαι, για να τελειωνουμε, ενα σωρο εντιμοι ανθρωποι που νομιζουν οτι ανηκουν στην "δεξηα", μπορουν καλλιστα να ειναι στην ουσια αριστεροι και να το αποδεικνυουν με τις πραξεις τους.

 12. Δρυς avatar
  Δρυς 16/01/2014 13:33:41

  Ωραίος Φαήλο, αν και φαίνεται σα να συζητάμε τη σήμερον ημέρα για το πόσο καλή είναι η λατέρνα. Σε αυτό το επίπεδο όμως, ας παρομοιάσουμε και τους δεξιούς με τους Αμερικάνους που πίστεψαν στο dream.

  Το "Κι εμείς είμαστε τυχεροί, πιο τυχεροί από κάθε άλλο λαό, που εύλογα κι άξια, όπως όλοι λαοί, αγαπά τον τόπο του και την Ιστορία του. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κάθε λογής βαρβαρότητα; Ο Ελληνισμός. Ως Ιστορία, ως πολιτισμός, ως Τρόπος…", είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος.

  Με εκτίμηση και σεβασμό αδερφέ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δρυς 17/01/2014 00:13:03

   Δρυ μου βαθύσκιωτε,
   Δυστυχώς η "λατέρνα" επιθυμεί να γίνει εξουσία και μας κουνάει το δάχτυλο.

 13. Στέργιος avatar
  Στέργιος 16/01/2014 13:39:56

  Σύμφωνοι, Φαήλο, αλλά πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι η μοναδική κυβέρνηση στην Δυτική Ευρώπη που δημεύει σπίτια και λογαριασμούς πολιτών δεν είναι μπολσεβίκικη, αλλά νεοδημοκρατική;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Στέργιος 16/01/2014 15:06:27

   ". . .δημεύει σπίτια και λογαριασμούς πολιτών. . ."

   ῎Εχεις προσωπική πεῖρα, ξέρεις πολῖτες πού τά σπίτια τους ἔχουν δημευθεῖ;;

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Φωτεινή 17/01/2014 14:32:35

    Ναι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέργιος 17/01/2014 00:13:58

   Η προσωρινή βαριά φορολογία, δεν είναι "δήμευση".

   • Ekthamvi avatar
    Ekthamvi @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 05:56:42

    Σωστά. Είναι πολύ...προσωρινή. Σαν τα χαράτσια, που ήταν ..έκτακτα. Στην άαααλλη σας ζωή, όλα αυτά θα έχουν εξαφανιστεί. Υπομονή πρόβατα. Κάντε ησυχία για να περνούν οι Τσελιγκάδες και οι βοσκοί σας ζάχαρη....
    Το τσιγκέλι μονάχα είναι για εσάς.

    • Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης avatar
     Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης @ Ekthamvi 17/01/2014 12:02:44

     Εισαι παντα τοσο αγρια και κρεμας ανθρωπους απο τσιγκελια 'η μονο με ψευδωνυμο και παντοφλες πισω από το πληκτρολογιο;
     Παντως μην ανησυχεις, αμα γινει η επανασταση, θα σου ριξω συρμα να την κανεις retweet. Και κοινοποιηση.

     • Μεγάλη Ώρα avatar
      Μεγάλη Ώρα @ Φαηλος Μ. Κρανιδιωτης 17/01/2014 12:25:30

      Στο τσιγκέλι προσπαθούν να μας κρεμάσουνε όλοι αυτοί οι βάρβαροι που τους χειροκροτάτε με μανία και πάθος άνθρωπέ μου. Όσο για τα τουίτερ, τις παντούφλες, τους φραπέδες και τα υπόλοιπα φαιδρά (που όλο επαναλαμβάνετε), είναι δικές σας κουτές ...συνήθειες. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ευτυχώς.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Μεγάλη Ώρα 17/01/2014 15:20:14

      Εγώ γράφω την άποψη μου με τ' όνομα μου και ζω μέσα στην κοινωνία με ορατές τις πράξεις μου και τις ιδέες μου. Εσύ είσαι τόσο Μεγάαααααλη Ώρα που ούτε την άποψη σου με τ' όνομα σου δεν τολμάς να γράψεις. Έλα, πήγαινε για νάνι να χωνέψεις κι άσε τις απειλές για μοβόρικες επαναστάσεις.

     • Ας κρατήσουν οι χοροί... avatar
      Ας κρατήσουν οι χοροί... @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/01/2014 10:13:58

      κ. Κρανιδιώτη μου, γράφετε με το όνομά σας λοιπόν ε, και; Και ο κ. Κώνστας ο Τροϊκανολάγνος ''πολιτικός αναλυτής'', με τη μουσούδα και το όνομά του παρελαύνει στα τσατσοκάναλα και κηρύττει τον υποκριτικό και ανθελληνικό του λόγο. Τι αποδεικνύει αυτό; Απλά πως κάποιοι που τους ''προσφέρεται'' βήμα, επενδύουν στο πολιτικό (και οικονομικό τους παρόν και ...μέλλον ρητορεύοντας και μπουρδολογώντας. Όσο για τις αναφορές στις ....αιμοβόρικες επαναστάσεις που σας στοιχειώνουνε τόσο, σταματήστε πια το παραμύθι που κανέναν δεν τρομάζει! Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει νόμιμα και Δημοκρατικά. Προσδεθείτε όμως, γιατί επέρχονται σεισμοί. Με τίποτε δε σώζεται η παρτίδα σας πια. Υ.Γ : Αν δεν υπογράφoυμε επωνύμως, τα γραφόμενα αλλάζει και το νόημα; Μην είστε τόοοοσο υποκριτής. Εδώ δεν είναι Τουϊτερ για να λογομαχείτε επιπολαίως σαν ανώριμος έφηβος...)

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ας κρατήσουν οι χοροί... 19/01/2014 22:59:00

      Έτσι είμαστε εμείς οι έφηβοι.
      Κοίτα, άμα είναι πάντως να κάνετε ντου στα Χειμερινά Ανάκτορα, ειδοποία με ρε μπούρδα Καραβάκο, να σελεμουάρουμε κανά καντηλέρι.

     • Ας κρατήσουν οι χοροί... avatar
      Ας κρατήσουν οι χοροί... @ Ας κρατήσουν οι χοροί... 19/01/2014 23:16:43

      Άλλο οι έφηβοι και άλλο οι μεσήλικες ανώριμοι και αναιτίως επιθετικοί. Διαφορετικά τα προβλήματα. Όσο για τα ανάκτορα, ξέχνατα. Δε θα χρειαστεί ρεσάλτο. Ανοιχτές θύρες....

     • ΕΡΙΝΥΕΣ avatar
      ΕΡΙΝΥΕΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/01/2014 13:14:28

      Αγαπητέ Φαήλε, νάξερες με ποιο "αγλάισμα" ευπρέπειας, σεμνότητας, μετριοπάθειας, απάθειας, μετριοφροσύνης και αντικειμενικότητας έχεις να κάνεις, θα απέφευγες να απαντήσεις σε αυτήν, που έχει αλλάξει πάνω από δέκα ψευδώνυμα, αλλά σε κανένα δεν παραλείπει την"Βασιλική" ένδειξη του συμπλέγματος της!

     • Φαύλοι κηφήνες avatar
      Φαύλοι κηφήνες @ ΕΡΙΝΥΕΣ 19/01/2014 09:34:47

      :-) Πάλι εδώ εσύ κακόμοιρε έρποντα υπήκοε; Ακόμη βασανίζεσαι απ΄την ανίατη ψυχαναγκαστική ναρκισσιστική σου αυθυποβολή, ε; Δοκίμασε καλύτερα τη Γιόγκα ή το Βελονισμό. Ίσως σε βοηθήσουν πιο πολύ απ΄τα ηλεκτροσόκ που μέχρι σήμερα δυστυχώς, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΕΡΙΝΥΕΣ 19/01/2014 23:04:41

      Λες να είναι ο ίδιος Άναξ και να έχει αρστρά παρέκλιση;

 14. Απόδημος avatar
  Απόδημος 16/01/2014 13:57:35

  Πολύ εύστοχο άρθρο. Για άλλη μια φορά, όπως λένε εδώ "you hit the nail on the head".

 15. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 16/01/2014 14:01:12

  Τό ἱδανλμα τῆς Μέρκελ ἦταν ὁ Στάλιν;; :D

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ Φωτεινή 16/01/2014 15:06:24

   Προφανώς αγαπητή Φωτεινή.
   Μην ξεχνάς οτι γαλουχήθηκε στην Κομσομόλ ( Τα "Χριστιανόπουλα" του Σταλινισμού) μεγάλωσε ως πιστή λάτρης του Στάλιν μέλος του Κ.Κ. Ανατολικής Γερμανίας και όπως όλοι αυτοί οι ανανήψαντες κομμουνιστές, όταν και με δικά μας έξοδα η χώρα της εντάχθηκε στην Δυτική Γερμανία, ανακάλυψε έκθαμβη την κρυφή γοητεία του Καπιταλισμού και έγινε αμέσως golden girl των Μεγαλοτραπεζιτών(όπως την κατηγορεί ο Χέλμουτ Σμίτ) και έστω και κρυφά λάτρης του Χίτλερ...

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Φωτεινή 16/01/2014 17:44:33

   Όπως δείχνουν φωτογραφίες της στο ΥΤ, από τα νιάτα της με τους Μπίλντερμπεργκ συγχρωτιζόταν. Τελικά τίποτα Δεν είναι τυχαίο σ’ αυτή τη ζωή!

   • Giannis. 1. avatar
    Giannis. 1. @ η Dimi 17/01/2014 16:23:44

    Η Μπίλντερμπεργκ είχε διεισδύσει και στην Α. Γερμανία πριν την πτώση του τείχους?

 16. krait avatar
  krait 16/01/2014 14:04:38

  Αγαπητε Φαηλο ο κομμουνισμος ειναι το καλυτερο συστημα του κοσμου.που αλλου εχεις εκατομυρια εργατες να δουλευουνε για σενα και αντι να τους πληρωνεις να σε πληρωνουν και απο πανω?που αλλου εκατ.ανθρωποι σε μνημονευουν μερα νυχτα?παντως ετσι εξηγειται γιατι στην ελλαδα ολοι οι ανεπαλγγελτοι σε ποσοστο πανω απο 80% ειναι αριστεροι ενω στους εργατες τα ποσοστα ειναι αντιστροφως αναλογα....Εχω και μια απορια,πως ενα κομμα οπως το ΚΚΕ που διακηρυσει την καταλυση του πολιτευματος(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)και την εγκαθιδρυση του κομμουνισμου `ειναι νομιμο?

 17. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/01/2014 14:38:51

  Παράλειψη μου. Factorx, η φωτογραφία που διάλεξες είναι όλα τα λεφτά!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/01/2014 15:48:59

   Μάλλον το Ζαχαριάδη είχε μπροστά του ο Στάλιν!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 22:07:16

    Αχαχαχαχαχαχα! Καλό.

 18. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 14:42:49

  Χωρίς να αμφισβητώ πως υπήρξαν άπειροι Αριστεροί με αξιοθαύμαστο ήθος, ο "Αριστερός" έχει ιστορικά, συνειδητά ή υποσυνείδητα , κατι απο
  "να πολεμήσουμε τους πλούσιους , να τους πάρουμε τα λεφτά , και να γίνουμε εμείς πλούσιοι!" (και μαύρο φίδι έφαγε όποιον πάει να μας κουνηθεί εμάς μετά!)

  Αυτό το είδαμε ,απο την Γαλλική επανάσταση μέχρι...την "Αλλαγή" του ΠΑΣΟΚ το 1981...

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 20:18:32

   Eνώ οι πλούσιοι έχουν τους φρουρούς τους και όταν κάποιος φτωχός κολλήγος σηκώνει κεφάλι τον ξυλοκοπούν ενίοτε μέχρι θανάτου, ή τον φυλακίζουν για αντίσταση κατά της αρχής. Κι ας λέει ο Φαήλος οτι δεν υπάρχει πάλη των τάξεων, εσύ με δικαιώνεις φίλε ΣΤΕΛΙΟ. Δεν φαντάζομαι να εννοείς πως όταν οι αριστεροί λένε “να πολεμήσουμε τους πλούσιους , να τους πάρουμε τα λεφτά , και να γίνουμε εμείς πλούσιοι!”οι πλούσιοι τείνουν και το άλλο μάγουλο βέβαια...

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Giannis. 16/01/2014 21:22:59

    Είπε κανείς πως οι Δεξιοί είναι Άγιοι?

    Προκειμένου βέβαια για την Ελλάδα, θα διαφωνήσω με το Φαήλο.

    Ναι ,υπάρχει πάλη των τάξεων: Ανάμεσα στους κρατικοδίαιτους βολεμένους , απο ΔΥ μέχρι "Εθνικούς προμήθευτές" και σ'εμάς " της γής τους κολασμένους" του Ιδιωτικού Τομέα, που φτύνουμε αίμα για να τους πληρώνουμε τόσα χρόνια. Και που ακόμα και σήμερα ,βλέπουμε την Ελλάδα να χάνεται εξ'αιτίας τους.

    • ΛΟΥΚΑΣ avatar
     ΛΟΥΚΑΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/01/2014 18:38:35

     ΝΑΙ.. ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.....

     • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
      ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΛΟΥΚΑΣ 18/01/2014 13:43:11

      Αν δεν φροντίζατε εσείς να είναι μόνιμα το Δημόσιο μπο*ρδέλο , δεν θα υπήρχαν φοροφυγάδες, θα τους πιάνανε ,όπως σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

     • Μεγάλη Ώρα avatar
      Μεγάλη Ώρα @ ΣΤΕΛΙΟΣ 19/01/2014 08:39:04

      Πως να πιαστούν όμως οι ...φίλοι κι αδελφοί; Τρέχουν και γρήγορα....

 19. Παστός Αστός avatar
  Παστός Αστός 16/01/2014 14:50:07

  Ολοκληρωτισμός με ονοματεπώνυμο,
  έστειλαν 50 εκατομμύρια ανθρώπους στη φυλακή.
  Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gulag

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παστός Αστός 19/01/2014 23:07:04

   Προσπάθησε να τους ικανοπιήσει όλους ο Πατερούλης. Και μην ξεχνάς ότι τον αποκατέστησε το ΚΚΕ κι ο συνοικιακός Λένιν με το φραπόγαλο τον υπερασπίζεται στα πάνελ!

 20. δημης avatar
  δημης 16/01/2014 14:54:33

  +++++++
  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΙΜΟΣ και γενικώτερα ΠΡΟΩΘΗΣΙΜΟΣ ....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δημης 17/01/2014 00:29:37

   Εδώ ένα δίκιο το 'χεις...

 21. NTUA avatar
  NTUA 16/01/2014 15:18:50

  Φυσικά. Και οι αριστεροί είναι άνθρωποι και καθόλου ηθικά ανώτεροι. Ποιοί όμως τους εγκαλούν συνήθως, για έλλειμμα "αριστερής" ηθικής;
  Όσον αφορά τον Στάλιν, νομίζω ότι τα εγκλήματά του ελάχιστη σχέση έχουν με την υποτιθέμενη κομμουνιστική ηθική. Ο Στάλιν υπήρξε ο τσάρος του 20ού αιώνα, που εξαστικοποίησε βίαια την Ρωσία, ώστε σήμερα να διεκδικεί μία ικανοποιητική θέση στην παγκόσμια καπιταλιστική κοινότητα.

 22. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16/01/2014 15:31:15

  Στο άρθρο σας κ.Κρανιδιώτη , κανετε μια "ιστορική"αναδρομή στα πεπραγμένα του Σοβιετικου κομμουνιστικού καθεστώτος.Δεν θα διαφωνήσω πουθενά .Για πειτε μου όμως εσείς που πετυχε "η σφυρηλάτηση του Νέου Ανθρώπου" ,ως ανθρωποκεντρικού ,ως καπιταλιστή ,ως ατομιστή , ως Χριστιανού ,ως ......(βάλτε εσεις οτι χαρακτηρισμό θέλετε) ? Τα μόνα επιτυχημένα παραδείγματα δημιουργίας πιο δίκαιων κοινωνιών μπορεί κανείς να αντικρυσει σε χωρες όπως τις Σκανδιναβικές , οπου το μοντέλο τους απέχει παρασαγγας , από αυτό που εσείς πρεσβεύετε. Οσον δε αφορά τους αριστερούς , που τους ειρωνεύεστε , σφαλετε κ.Κρανιδιώτη.Σε μεγάλο ποσοστό , είναι ηθικά ανωτεροί σας.Και μην μπερδεύετε τους Αριστερους ,ούτε με τους Σοβιετικους , ούτε με τους κατ'επαγγελμα εκφραστες μιας κομμουνιστικης ιδεολογίας .Ενας Αριστερός , και την πατρίδα του μπορεί να αγαπαει ,και το Εθνος του .Μπορεί επίσης να αγαπαει και τον συνάνθρωπό του , να σκεφτετε πως ακόμη και αν ο ίδιος ατομικά είναι επιτυχημένος και βολεμένος ,πρεπει να νοιαστεί και για τον ανθρωπο που ατομικά είτε δεν εχει τις ικανοτητες αν θελετε ή την τύχη , να προοδεύσει.Να μην τον ενοχλεί ουτε η καταγωγή του συνανθρώπου του , ούτε η διαφορετικότητά του .Και λετε οτι "εμεις"αγαπαμε τον τόπο μας , την πατρίδα μας , τον πολιτισμό μας.Απο που το συμπεραινετε αυτο ? Από την διακυβέρνηση ,όχι μόνο των τελευταίων δεκαετιών ,αλλα απο ολη την ιστρία μας απο την Απελευθερωση μεχρι σημερα? Πλην ελαχιστων φωτεινων εξαιρέσεων ,μας κυβερνησανε επίσης προδότες του Εθνους μας , υποταγμενοι είτε στα προσωπικα τους συμφεροντα , είτε υποταγμενοι ,και αυτό ηταν ακομη χειρότερο , στα συμφεροντα Αλλων .Οσοι αγαπουνε αυτόν τον τόπο , την Ιστορία του ,τους ανθρωπους του , πρεπει να το αποδείξουνε.Σε μια σελίδα χαρτί ,γραφουμε όλοι ότι θελουμε , δεν κοστίζει τίποτε.
  Προσπαθείτε συστηματικά , να απαξιώσετε την Αριστερα και τους αριστερους συληβδην,γενικεύοντας .Μήπως , πρεπει επιτελους να συνειδητοποιήσουμε , ότι δεν υπαρχουν πλεον διαχωριστικες γραμμές , Αριστεροι και Δεξιοι ?Οτι σε καθε χωρο , υπαρχουν απλά και σωστοί ,έντιμοι ,και ικανοί άνθρωποι με διαθεση να προσφερουν στον τόπο τους ?Οτι αν ρωτησεις αυτην την στιγμη , ολους τους Ελληνες , θα βρουμε μεταξυ μας πολλά σημεία συγκλισης και συμφωνιας , στα βασικα και ουσιώδη ? Το κακο ειναι πως κανεις σημερα δεν υπάρχει ,που θα εμπνευσει αυτην την σιωπηρη , αγανακτισμενη και ανημπορη , συντριπτικη πλειοψηφία της κοινωνιας μας.Που θα ενώσει και δεν θα χωρίσει.Που θα κανει τα αυτονόητα , για να μπορέσει αυτος ο τόπος καποια στιγμή να ορθοποδήσει .

  • Giannis. avatar
   Giannis. @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16/01/2014 20:53:52

   Και επειδή προς το παρόν δεν υπάρχει ΑΥΤΟΣ που λες φίλε ΔΗΜΗΤΡΗ, το μη χείρον βέλτιστον που μας απομένει για να απαλαγούμε απο το "σύστημα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ" και τις 3 "οικογένειες" είναι ο Τσίπρας και όχι βέβαια ο Μιχαλολιάκος. Μετά βλέποντας και κάνοντας. Δεν πρόκειται να χάσουμε τα πολλά ευρώ που έχουμε, ούτε οι δικές του τράπεζες να μας πάρουν περισσότερα σπίτια απο αυτές του Στουρνάρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16/01/2014 21:53:12

   Αναφέρομαι στην "μητρική θεωρία" της αριστεράς, στον πυρήνα των στελεχών και της ηγεσίας και στο πως εκεί, στην ΕΣΣΔ κι όχι μόνο, εφαρμόστηκε και ποτέ δεν γενικεύω. Απαξιώνω την θεωρία, την βάρβαρη εφαρμογή της, την κτηνώδδη και φασιστική ηγεσία της, όχι τονκόσμο, τους απλούς ανθρώπους. Αυτοί ανήκουν στο Έθνος, ανήκουν στην δική μας "θεωρία", κι όχι στην καταστροφική θεωρία του κοινωνικού, ταξικού πολέμου.
   Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι κτήμα της αριστεράς. Τα αστικά καθεστώτα έκαναν πολύ περισσότερα για τους εργαζόμενους απ΄ ότι όλη η αριστερά. Κανείς δεν σκότωσε τόσους εργάτες και αγρότες, όσους ο Στάλιν, ο Μάο, ο Πολ Ποτ κλπ.

   • aris. avatar
    aris. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 10:04:26

    "Κανείς δεν σκότωσε τόσους εργάτες και αγρότες, όσους ο Στάλιν, ο Μάο, ο Πολ Ποτ κλπ."

    Eπομένως πρέπει να "αυτοκτονήσουν" πολλούς ακόμα για να τους φτάσουν. Γι αυτό ξεκίνησαν με ενθουσιασμό μετά την πτώση του τείχους. Παίρνουν τη ρεβάνς τους μαζί με τα εργατικά δικαιώματα και τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργατών...

 23. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 16/01/2014 15:44:28

  Εξαιρετικό Φαήλο
  αλλά διαβάζοντας τις δύο τελευταίες παραγράφους του επιλόγου...μελαγχόλησα.
  Τι άραγε έχουμε κρατήσει σήμερα ακόμα όρθιο ώστε να μένει το καντήλι.... αναμμένο;

 24. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 16/01/2014 16:01:03

  Ο τίτλος "Ο αριστερός δεν είναι ηθικά ανώτερος" δεν είναι ούτε σωστός ούτε λάθος. Ηθικά ανώτερος είναι όποιος αντιστέκεται στον εκβαρβαρισμό της ζωής του υψώνοντας το ανάστημά του ανεξαρτήτως συνεπειών. Στη χώρα μας ηθικά ανώτερος ήταν όποιος αντιστάθηκε στους Γερμανοτσολιάδες και τους διαδόχους τους.

  Οι έλληνες που σήμερα αλληθωρίζουν ακόμα προς τον Στάλιν και πουλάνε τα πρακτικά του 16ου συνεδρίου ως ανάγνωσμα παραλίας είναι ο αντίπαλος που κατά δήλωσή του ο κος Κρανιδιώτης σέβεται, το ΚΚΕ.

  Οι τότε αντίπαλοι του Στάλιν, που ήταν πλήρεις των ιδανικών που περιγράφονται στο κείμενο ως θετικά, ήταν οι ΝΑΖΙ. Η σφυρηλάτηση ιδανικών αίματος, πατρίδος και φυλής, τους αποκτήνωσαν, ακριβώς όπως τους σημερινούς έλληνες ομοιδεάτες τους.

  Δεν βλέπω πώς η ανάπτυξη θρησκευτικού αισθήματος έχει την οποιαδήποτε θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων μίας χώρας. Σήμερα, οι πλέον αναπτυγμένες και υγιείς κοινωνίες είναι και οι πλέον άθρησκες. Αντίθετα η φτώχια και η αμορφωσιά πρυτανεύουν στις χώρες με υψηλή "θρησκευτικότητα". h**p://en.wikipedia.org/wiki/Importance_of_religion_by_country.

 25. Ekthamvi avatar
  Ekthamvi 16/01/2014 16:05:39

  Ο ...''αριστερός'', δεν είναι ηθικά ανώτερος. Πολύ σωστά.
  Για να είσαι όμως Αριστερός και όχι τραβεστί της αριστεροσύνης, πρέπει να προσπαθείς καθημερνά σε κάθε σου εκδήλωση, ο άνθρωπος μέσα σου να υποτάσσει το κτήνος. Έτσι, θα είσαι ηθικά ανώτερος. Η ηθική ανωτερότητα δεν είναι μιά ετικέτα, όπως δεν είναι και η φιλοπατρία, η πίστη, η ταπεινότητα.
  Οι ανώτερες αξίες, αποτελούν στόχους ζωής.

 26. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/01/2014 16:11:28

  Σχεδόν 70 χρόνια μετά, το φάντασμα του Στάλιν, ακόμα σας στοιχειώνει!
  Και στον ύπνο σας και στο ξύπνιο σας!
  Πάντως, η "διόρθωση" που θα κάνει η κοινωνία μετά απ αυτό το όργιο βαρβαρότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια, φοβάμαι ότι δεν θα γίνει με Στάλιν αλλά με Ροβεσπιέρο και Μαρά!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ εναςάσχετος 16/01/2014 19:38:54

   Τώρα που το λες, μια φορά είδα όνειρο με ένα βλογιοκομμένο μουστάκια που έτρωγε παντζαρόσουπα και πιροσκί. Λες;

   • Jude Law avatar
    Jude Law @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 00:49:15

    Ναι, λέω ....

    Και καλό είναι να αρχίσεις να το σκέφτεσαι και εσύ ....

    Κάποτε τελειώνουν οι ονειρώξεις με το πρωτογενές πλεόνασμα και αρχίζουν τα δύσκολα ... οσονούπω ...

   • εναςάσχετος avatar
    εναςάσχετος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 11:41:28

    Χμμμ!
    Πιροσκί και παντζαρόσουπα.
    θα συμβουλευτώ τον σοβιετικό ονειροκρίτη του 32 που 'ξηγούσε σε πολλούς τα όνειρα, και θα σου πω τι σε περιμένει.
    Εκ πρώτης όψεως πάντως, τα μαντάτα δεν είναι καλά.
    Το πιροσκύ, με κιμά ήταν, ή με πατάτα?

 27. M.O. avatar
  M.O. 16/01/2014 16:33:05

  Ελληνισμός ή Βαρβαρότητα!
  Καταπληκτικό το κομμάτι Φαήλο, τα "σπάει"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ M.O. 17/01/2014 00:15:46

   Μου 'δωσες ιδέα για άρθρο. Έρχεται!

 28. pasokos avatar
  pasokos 16/01/2014 16:50:00

  Πολύ ωραίο το άρθρο μόνο και μόνο γιατί προσφέρει μια αρκετά μη συμβατική άποψη (έχουμε κουραστεί να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια), αλλά:

  1. Ποιός είπε ότι ο αριστερός είναι ανώτερος άνθρωπος; Μόνο κάτι βλαμμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ τα λένε αυτά.
  2. Έχει καμία σχέση ο Κομμουνισμός (;) που εφήρμοσε ο Στάλιν με αυτόν που πρότειναν οι Μαρξ και Ένγκελς; Καμία απολύτως.
  3. Πάνω από όλα, respect για την χώρα που έχασε 27 εκατομμύρια ανθρώπους στη μάχη κατά του φασιμού.

  Υ.Γ. Είναι μύθος ότι οι Έλληνες καθυστέρησαν το Σχέδιο Μπαρμπαρόσα. Ούτε μια γερμανική μεραρχία από αυτές που ήταν στα Βαλκάνια δεν χρησιμοποιήθηκε. Καθυστέρησε γιατί πολύ απλά άργησε να έρθει η άνοιξη (και δεν ήθελαν να την πατήσουν όπως εκείνος ο κοντός, παρανοικός, Γάλλος - άσχετο αν τελικά την πατήσανε και αυτοί). Αυτό που πετύχαμε το 40 ήταν απίστευτο, μοναδικό, υπέροχο. Η πρώτη μεγάλη νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα. Δεν χρειάζεται να το διογκώνουμε με μύθους. Δεν το έχουμε ανάγκη.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ pasokos 16/01/2014 18:57:33

   Σχετικά μέ αὐτό πού ἀναφέρεις στό Υ.Γ. σου γιά τό σχέδιο Μπαρμπαρόσα,ἔχω διαφορετική ἄποψη.
   Δέν εἶναι μύθος ὅτι οἱ Ἕλληνες τό καθυστέρησαν.
   Καθυστέρησαν οἱ Γερμανοί,γιατί θεώρησαν ἐπιβεβλημένο πρίν τήν εἰσβολή στή Ρωσία νά καταλάβουν τήν Κρήτη,διότι ἤθελαν νά ἐδραιώσουν μέσω τῆς Κρήτης τή θέση τους στήν Ἀφρική καί στή Μ.Ἀνατολή,ἔναντι τῶν Συμμαχικῶν Δυνάμεων.
   Ἡ Μάχη τῆς Κρήτης λοιπόν,πού σχεδίαζαν νά τήν καταλάβουν σέ μία ἡμέρα καί χρειάστηκαν δέκα,ὅντως τούς καθυστέρησε,γιατί χρειάστηκαν δυναμικό πού θά τό χρησιμοποιῦσαν στήν εἰσβολή στή Ρωσία,ἄν δέν συναντοῦσαν τή σθεναρή ἀντίσταση τῶν Κρητικῶν.
   Ἄλλωστε,ἀκόμη καί οἱ ναζιστές παραδέχονται ὅτι ἡ Κρήτη ἦταν ὁ τάφος τῶν ἐπίλεκτων μεραρχιῶν τῶν γερμανῶν ἀλεξιπτωτιστῶν...

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Κυθήριος 16/01/2014 22:36:51

    Είναι κι' αλλα ,που δεν τα ξέρουμε.

    Γιά παράδειγμα: Στη Μάχη της Κρήτης καταστράφηκε ή αχρηστεύθηκε απο ζημιές το 50% των μεταγωγικών αεροσκαφών JU-52 της Luftwaffe. Αυτά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, γιατί υπήρχε προτεραιότητα στην παραγωγή μαχητικών.

    Ενάμιση χρόνο μετα, στη Μάχη του Στάλινγκραντ, η μόνη ελπίδα των Γερμανών ήταν να ανεφοδιάσουν μαζικά απο αέρος την πολιορκημένη 6η στρατιά.

    Απέτυχαν ,γιατί τα μεταγωγικά αεροπλάνα που χρειάζονταν ήταν στο βυθό του Κρητικού πελάγους!

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 22:50:08

     Ἔτσι ἀκριβῶς!

   • papadopoulos ilias avatar
    papadopoulos ilias @ Κυθήριος 16/01/2014 23:19:00

    Απ΄ότι βλέπω ιστορία από την Ρεπούση διαβάζετε όλοι. Στην Ελλάδα επιτέθηκαν μερικές χιλιάδες Γερμανών. Ο Στρατός μας που πολεμούσε επι 5 μήνες,ουσιαστικά χωρίς εφεδρείες ήταν εύκολη λεία για την γερμανική πολεμική μηχανή. Οι όντως μεγάλες απώλειες των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην επιχειρήσουν ανάλογη ενέργεια. Η Στρατιά που επιτέθηκε στην Ρωσία ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια στρατιώτες οι οποίοι έπεσαν επάνω σε ένα ανθρώπινο τείχος που είχε στήσει ο Σταλιν. Οι τεράστειες απώλειες που δηλώνουν οι Σοβιετικοί (20 εκατομμύρια) είναι υπερβολικές για αμυνόμενους. Η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμία αξία για τον Στάλιν, οι εφεδρείες ήταν ατελείωτες. Έτσι οι γερμανοί έπεσαν σε πόλεμο χαρακωμάτων, τά άρματα δεν μπόρεσαν να διασπάσουν τις γραμμές και δεν διέθεταν βαρέα βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας για να πλήξουν τα μετόπισθεν.Πάνω απο 500 χιλιάδες ήταν οι Γερμανοί αιχμάλωτοι εκ των οποίων ελάχιστες χιλιάδες γύρισαν στην χώρατους μετά την λήξη του πολέμου. Η Ελλάς καθ΄όλη την διάρκεια της εκστραείας ήταν τόπος διακοπών για τους πολεμιστές του σοβιετικού μετώπου

  • Γιώργης Α. avatar
   Γιώργης Α. @ pasokos 17/01/2014 08:35:17

   Σίγουρα ο Άξονας δυσκολεύτηκε πολύ να εδραιωθεί στην Αφρική από τη δική μας αντίσταση. Και σίγουρα η Ιταλική Στρατιά (CSIR) τουλάχιστον, απαρτιζόταν από μεραρχίες που είχαν καταπονηθεί ή και εξεφτελιστεί στον Ελληνοιταλικό πόλεμο. Όλη η 8η Στρατια που στάλθηκε είχε συμμετάσχει στη χρονοβόρα κατάληψη της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας. Για τις Γερμανικές δυνάμεις δεν γνωρίζω πέρα από την καταστροφή των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη και το 40 σώμα πάντσερ που συμμετείχε και στην εισβολή στη Ρωσσία.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Γιώργης Α. 17/01/2014 10:23:57

    Φαντάζεσαι τι θα είχε γίνει αν οι 500.000 Ιταλοί που ήταν κολημένοι στην Αλβανία ,και τα σχετικά υλικά και εφόδια βέβαια, ήταν το διάθεση του Ρόμμελ, το Φεβρουάριο του 1941 οταν αποβιβάστηκε στην Αφρική? Σε 2-3 μήνες θα είχε καταλάβει Αίγυπτο και Μ.Ανατολή.
    (αντίθετα με ότι νομίζουμε ,οι Ιταλοί δεν ήταν κακοί πολεμιστές ,όταν είχαν καλή διοίκηση- πχ , στο
    Ελ-Αλαμέιν πολέμησαν ηρωικά)

 29. redman avatar
  redman 16/01/2014 16:50:46

  Ο πόνος του Φαήλου και όλων όσων βλέπουν ως εφιάλτη τη νομοτέλεια του περάσματος στο σοσιαλισμό, δλδ στο πέρασμα
  από την ανθρώπινη προϊστορία που αποδέχεται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στην ανθρώπινη ιστορία
  που η εκμετάλλευση αυτή θα είναι παρελθόν, τους ωθεί στο γράφουν διάφορα φαιδρά για τον άνθρωπο που ηγήθηκε την Νίκης του
  Ανθρώπου επί του τέρατος.
  Γράφει "ότι σκότωσε περισσότερους Σοβιετικούς από ότι ο Χιτλερ" αποδεχόμενος
  προφανώς την πλέον ανιστόρητη καταγεγραμμένη βλακεία, όλων των εποχών,
  ότι για τα 20 και πλέον εκατομμύρια Σοβιετικούς που σκοτώθηκαν στην διάρκεια του Β' παγκοσμίου ευθύνεται ο Στάλιν
  επειδή στο Στάλινγκραντ υιοθέτησε το δόγμα "ούτε βήμα πίσω".
  Αυτές τις βλακείες αναπαράγουν οι Φαήλοι διαβάζοντας Μαύρες(κι άραχλες) βίβλους του κομμουνισμού.
  Αλλά ο Φαήλος καλά κάνει. Παρέα και δουλειές με εκμεταλλευτές κάνει, το παντεσπάνι του υπερασπίζεται.

  Εσύ ο εκμεταλλευόμενος που σε 3 χρόνια έχεις δει τα αφεντικά των Φαήλων να σου έχουν κλέψει τη δουλειά, το σπίτι, τη ζωή δεν μπορείς να σκεφθείς ότι δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον του ανθρώπου;

  Έχεις σκεφθεί ποτέ γιατί αναγκάστηκε ο καπιταλισμός να σου παράσχει δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, σύνταξη, δουλειά με δικαιώματα;
  Μήπως, γιατί αυτά αποτέλεσαν τις κατακτήσεις των εργαζόμενων των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού και τώρα
  που κατάφερε ο καπιταλισμός να κερδίσει, προσωρινά, τα παίρνει πίσω;
  Θυμήσου το Μητσοτάκη το 1992 να λέει
  "Δεν υπάρχουν κεκτημένα". Τι εννοούσε; Μήπως, εννοούσε ότι οι μεταπολεμικές κατακτήσεις τελείωσαν με την ανατροπή
  της Σοβιετικής Ένωσης;

  Πιστεύει κανείς ότι η ανθρωπότητα θα σταματήσει στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού;

  Όσο για το Χίτλερ και το ναζισμό προτείνω να πάτε να δείτε τη θεατρική παράσταση «Η Ανάκριση» στο θέατρο Τζένη Καρέζη για να δείτε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την ισότητα

  Ναζισμός = Καπιταλισμός

  ΥΓ. Αλήθεια, Φαήλε γιατί σε δημοσκόπηση που έγινε πριν λίγες μέρες το 86%!!!! των Ρώσων που είναι πάνω από 55 ετών αναπολούν τη Σοβιετική Ένωση;

  http://902.gr/eidisi/diethni/35198/rosia-i-pleiopsifia-toy-laoy-metanionei-gia-tin-anatropi-tis-essd

  Μάλλον, θα πρέπει να γράψεις και στα Ρώσικα για να τους πείσεις.

  • marios avatar
   marios @ redman 16/01/2014 18:16:13

   H Kοινωνική Ασφάλιση θεσπίστηκε με νόμο στην Γερμανία του (υπερσυντηρητικού) Μπίσμαρκ και στην Ελλάδα απο την κυβέρνηση του "φασίστα" Μεταξά,η δημόσια δωρεάν παιδεία(με την οποία ειρήσθω εν παρόδω ο Μαρξ διαφωνούσε) στην Γαλλία την δεκαετία του 1880 ενώ το πρώτο σύστημα δημόσιας υγείας στον σύγχρονο κόσμο(γιατί στην Ρωμαική αυτοκρατορία και το αραβικό χαλιφάτο υπήρχε από παλιά) είναι το βρετανικό NHS.Νομίζω ότι οι σύντροφοι Λένιν και Στάλιν δοκιμασμένες λύσεις προσπάθησαν να εφαρμόσουν(και δεν τα κατάφεραν όυτε εκεί).Όσον αφορά τον "βάρβαρο" καπιταλισμό να σας υπενθυμίσω οτι ο υπολογιστής που χρησιμοποιείται είναι δημιούργημα των επάρατων,καπιταλιστικών,ιμπεριαλιστικών,βάρβαρων ΗΠΑ και όχι της "προοδευτικής" ΕΣΣΔ...

   • marios avatar
    marios @ marios 16/01/2014 18:25:54

    Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις τα πράγματα είναι απλά.Αν οι Ρώσοι 'μετανιώσαν" που άλλαξε το σύστημα ας πάρουν τα οπλά στα χέρια και να πάνε να επαναφέρουν τον σοσιαλισμό του Στάλιν.Αλλιώς το επιχείρημα σας είναι το ίδιο με το επιχείρημα το εν Ελλάδι κομμάτων που τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να δείξουν ότι εκφράζουν τον λαό κρατώντας μια δημοσκόπηση στα χέρια.Όμως οι πολιτική δεν γίνεται με δημοσκοπήσεις...Και στην Ρωσία πολιτικά κυρίαρχος είναι ο "καπιταλιστής" Πούτιν και δεύτεροι με διαφορά είναι οι ¨οπορτουνιστές" του ΚΚΡΟ.
    Υ.Γ Η αναπόληση της ΕΣΣΔ ως κρατικής οντότητας δεν σημαίνει απαραίτητα αναπόληση του σταλινικού σοσιαλισμού.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ marios 17/01/2014 13:10:01

     Σωστα Μαριε, εδω αναπολουν οι δικοι μας ηλιωμενοι την εποχη της ....κατοχης. Οχι για τιποτε αλλο αλλα γιατι ησαν νεοι και δεν ειχαν αναγκη απο μπαστουνια και φαρμακα.

   • redman avatar
    redman @ marios 16/01/2014 23:09:18

    Οι κατακτήσεις των προλετάριων στις καπιταλιστικές χώρες έγιναν με ποτάμια αίματος.
    Να σου θυμίσω ότι η Εργατική Πρωτομαγιά έχει ως κύρια αναφορά τον αγώνα στο καπιταλιστικό Σικάγο του 19ου αιώνα.
    Στη Σοβιετική Ένωση οι κατακτήσεις αυτές ήταν νόμος του εργατικού κράτους και φυσικά στην πορεία βελτιώνονταν.
    Στον καπιταλισμό,όμως, όπως φαίνεται ξεκάθαρα είναι προσωρινές.Μόνιμη είναι η βαρβαρότητα.
    Τώρα που οι κατακτήσεις αυτές αποτελούν μακρινό όνειρο για τους Έλληνες ποια η γνώμη σου για τον καπιταλισμό;
    Το παραμύθι του Μεταξά που καθιέρωσε την κοινωνική ασφάλιση πες το στον Μπαρμπαρούση ή στον Παναγιώταρο. Ο Μεταξάς εφάρμοσε ένα νόμο του 1935 που σχετιζόταν με τη λειτουργία του ΙΚΑ,το οποίο είχε ιδρυθεί το 1935 αλλά δεν είχε λειτουργήσει.Ωστόσο,δεν σημαίνει ότι τότε ξεκίνησε η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα.Απλά, λειτούργησε ένας νέος οργανισμός.Άλλωστε, η φιλεργατικότητα του Μεταξά κορυφώθηκε στις 9 Μάη του 1936 όταν έδωσε εντολή να ανοιχθεί πυρ εναντίον των απεργών σκοτώνοντας 9.
    Η φωτογραφία ενός από τους 9 του Τάσου Τούση ενέπνευσε το Γιάννη Ρίτσο να γράψει τον Επιτάφιο.
    Ο Γιάννης Ρίτσος, επειδή μπορεί να μην γνωρίζετε, είναι ο ποιητής της "Ρωμιοσύνης" που οι "πατριώτες" που κυβέρνησαν την Ελλάδα μεταπολεμικά, (οι οποίοι κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν είτε στο Κάιρο είτε στα ΤΑ είτε έπαιρναν μισθό από τους Άγγλους) έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ελλάδας.

    ΥΓ. Όσο για τον υπολογιστή και τα υπόλοιπα τεχνολογικά μέσα προλετάριοι τα έχουν φτιάξει. Εργαζόμενοι τα παράγουν και τα δουλεύουν.Οι καπιταλιστές κηφήνες είναι

    • marios avatar
     marios @ redman 17/01/2014 01:31:47

     Καταρχήν σας απευθύνομαι σε πληθυντικό πρόσωπο διότι ούτε κολλητοί είμαστε ούτε υπηρετήσαμε μαζί στον στρατό,παρακαλώ να κάνετε το ίδιο.Στην ουσία,νομίζω οτι εθελοτυφλείτε.Στην παράθεση εκ μέρους μου ιστορικών ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΩΝ στοιχείων απαντάτε με την γνωστή μελοδραματική δακρύβρεχτη συνθηματολογία της Αριστεράς(τα ποτάμια αίματος κλπ).Τα κεκτημένα που κατα τη γνώμη σας αποτελούν καινοτομίες του "εργατικού κράτους"(λέμε τώρα..)η "κατακτήσεις του εργατικού κινήματος" είτε υπάρχουν πολλά χρόνια πριν τον ίδιο το Μαρξ είτε είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης του 19ου αιώνα.Άμα δεν υπήρχε αυτή όσες Πρωτομαγίες και να είχαν γίνει την κατάληξη της εξέγερσης του Σπάρτακου θα είχαν.
     Όσον αφορά τον Μεταξά δεν αναιρείτε κάπου το γεγονός ότι ο Μεταξάς,ναι ο "Χρυσαυγίτης" Μεταξάς εφήρμοσε νόμο ο οποίος είχε ψηφιστεί το 1935 από την κυβέρνηση του "υπερσυντηρητικού","βασιλικού" Τσαλδάρη.Όσο για τον Ρίτσο μια χαρά τον γνωρίζω αλλά προσωπικά(και σε αυτό δεν ταυτίζομαι με πολλούς συνσχολιαστές) δεν προκείται να συγκινηθώ απο το δράμα του κάθε καλλιτέχνη με αφορά περισσότερο η πεζή πραγματικότητα της πολιτικής και η μέτρηση της με αντικειμενικά "υλιστικά¨κριτήρια.
     Και τα κριτήρια αυτά λένε ότι ο ¨βάρβαρος¨καπιταλισμός έχει ανακαλύψει όλες τις εφευρέσεις που χρησιμοποιείται ανάμεσα τους και ο Η/Υ.Και αν δεχτούμε το επιχείρημα του υστερόγραφου σας(που δεν ισχύει στην περίπτωση του Η/Υ, τουλάχιστον) τότε το ερώτημα είναι απλό.Γιατί οι εργαζόμενοι του καπιταλισμού παράγουν και δημιουργούν ενώ του "σοσιαλισμού" όχι?Ρητορικό ερώτημα...

     • redman avatar
      redman @ marios 17/01/2014 08:42:14

      Γράφετε πολλοί μαζί και απαιτείτε πληθυντικό; Βρωμάει μικροαστισμό αύτη η απαίτηση.
      Με όσα γράφεις συμφωνείς ότι ο φασίστας Μεταξάς δεν καθιέρωσε καμιά κοινωνική ασφάλιση.Το νόμο ίδρυσης του ΙΚΑ εφάρμοσε.
      Η κοινωνική ασφάλιση προυπήρχε του ΙΚΑ.
      Είναι σαν να μου λες ότι ο Άδωνις με την ίδρυση του ΠΕΔΥ θα καθιερώσει το 2014 την κοινωνική ασφάλιση.
      Επίσης, δεν έγραψες λέξη για τις φιλεργατικές δολοφονίες του Μεταξά.

      Τα τεχνολογικά επιτεύγματα, τα οποία αποτελούν και αυτά προϊον του κόπου του προλεταριάτου, το 2014 είναι ανώτερα από το 19ο αιώνα.Γιατί,λοιπόν, οι κατακτήσεις αποτελούν παρελθόν;

      ΥΓ. Το να λοιδωρείς τους νεκρούς της εργατικής τάξης αποδεικνύει γιατί δεν ισχύει και ο τίτλος του άρθρου

     • marios avatar
      marios @ redman 17/01/2014 15:41:39

      Όχι κύριε δεν γράφουμε πολλοί μαζί ένας είμαι αλλά αν δεν το γνωρίζετε για την μεγάλη πλειοψηφία του κοινού ο πληθυντικός ευγένειας είναι απαραίτητος όταν μιλάει με αγνώστους.Και αυτό ισχύει όχι μόνο για εμάς τους "μικροαστούς" αλλά και για τους "προλετάριους".Αν και εσείς φαντάζομαι είστε υπέρμαχος της "κανέλλειας" ευγένειας.Απο εκεί και πέρα συνεχίζετε να κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε.Ο Μεταξάς εχω γράψει πολλάκις είναι ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΗΡΜΟΣΕ σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα(εκτός και αν θεωρείτε οτι το ΙΚΑ είναι μια απλή λεπτομέρεια).Απο εκεί και πέρα αν το νομοσχέδιο ήταν ιδέα του βασιλικού Τσαλαδάρη,αν ο Μεταξάς βαρύνεται με την δολοφονία των εργατών της Θεσσαλονίκης η αν οι επόμενες κυβερνήσεις,δικτατορικές η δημοκρατικές,δεξιές, κεντρώες η πασοκικές ενίσχυσαν η όχι το σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι άλλο θέμα αλλά εσείς ως γνήσιος θαυμαστής του Στάλιν πιάνεστε επίτηδες από μία φράση την διαστρεβλώνετε(όπως και στην περίπτωση του Ρίτσου άλλωστε) για να "δαιμονοποιήσετε" τον συνομιλητή σας.Τέλος οι "κατακτήσεις" που έχουν χαθεί στην Ελλάδα είναι μέχρι στιγμής το επίδομα προπέλας,έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.το πτυχίο στα 40,η δυνατότητα του εργαζόμενου της ΕΡΤ να πηγαίνει όποτε θέλει στην δουλέιά του κλπ.Η μείωση των μισθών και των συντάξεων δεν υφίσταται διότι πολύ απλά έχουν επανέλθει στο φυσικό τους επίπεδο που αντιστοιχεί στην πραγματική παραγωγικότητα της Ελλάδας αν αφαιρέσουμε την παραοικονομία και τα κονδύλια της επάρατης ΕΕ.Όσο για τις μεταρρυθμίσεις τύπου ΠΕΔΥ(που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα) σαν άνθρωπος που έχει ζήσει στο εξωτερικό(ναι στην βάρβαρη Δύση) ένα πράγμα λέω.ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

     • redman avatar
      redman @ marios 17/01/2014 18:29:24

      Η κοινωνική ασφάλιση ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1922 και επεκτάθηκε σε όλους τους κλάδους εως το 1929.Ο Μεταξάς εφάρμοσε ένα νόμο με τον οποίο ιδρύθηκε ένας νέος οργανισμός.
      Η συνεισφορά του Μεταξά στην κοινωνική ασφάλιση κορυφώθηκε το 1939 όταν με μορφή δανείου προς το κράτος, κατάσχεσε όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που έφταναν τα 850 εκατομμύρια δραχμές, από τα οποία τα 500 εκατομμύρια ήταν του ΙΚΑ.
      Όσο για τις χαμένες κατακτήσεις που λες.

      Υπάρχει 8ωρο; Υπάρχουν υπερωρίες; Υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις; Ξέρεις πόσοι δουλεύουν ανασφάλιστοι;Με συμβάσεις μήνα ή δεκαπενθήμερου;
      Πραγματικά που ζεις και που δουλεύεις ρε μεγάλε;
      ΥΓ. Άλλο θέμα οι δολοφονίες των απεργών;Ντροπή ρε πέθαναν και για σένα

     • marios avatar
      marios @ redman 17/01/2014 22:18:57

      H "κατάργηση" του 8ώρου και οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της "Κοινωνικής Ασφάλισης" την οποία υπερασπίζεστε με νύχια και δόντια και απορροφά μέσα από τις υπερδιογκωμένες ασφαλιστικές εισφορές και φόρους μεγάλο μέρος του εργατικού κόστους.Υποβοηθείται και από την ανυπαρξία ελέγχων καθώς και από το μικρό σχετικά μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων.Όσο για τις συυλογικές συμβάσεις στην Ελλάδα λειτουργούν μονάχα ως μέσο επίδειξης της προοδευτικότητας των συνδικαλιστών επιβαρύνοντας τελικά τους ίδιους τους εργαζόμενους.Τα πράγματα είναι απλά.Σε όλες τις χώρες που υπάρχουν παροχές το επίπεδο παραγωγικότητας είναι υψηλό.Στην Ελλάδα του κρατισμού,των κολλητών και των "κατακτήσεων του λαικού κινήματος" η παραγωγική βάση έχει καταστραφεί προ πολλού.Και για να δημιουργηθεί πρέπει να εφαρμοστούν οι συνταγές του κακού καπιταλισμού
      Υ.Γ Κλασική αντίδραση φανατικού που δεν μπορεί να πείσει.Το γυρνάει στο προσωπικό με φράσεις του τύπου "Που ζεις ρε μεγάλε","Ντροπή σου".Εντάξει αν θυμώσατε μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία μου για να μπορείτε να με κατηγορείτε στα ανταρτοδικεία όταν με το καλό γίνει η "επανάσταση" που θα γίνει για το καλό μου πάντα.

     • marios avatar
      marios @ redman 17/01/2014 22:34:11

      Όσον αφορά τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτετε νομίζω ότι ο ίδιος αναιρείτε το λόγο για τον οποίο εμμένετε στην προσπάθεια να με ταυτίσετε με τον Μεταξά για να καταστρέψετε τα υπόλοιπα επιχειρήματά μου.Βλέπετε οι κυβερνήσεις των ετών 1922-1929 σύμφωνα πάντα με τα δικά σας κριτήρια ήταν αστικές,εθνικιστικές(η παράταξη των βενιζελικών υποστήριζε τον πόλεμο στην Μ.Ασία ενώ ο Μεταξάς σαν πρόσωπο όχι)και σίγουρα αντικομμουνιστικές και αντεργατικές(βλ.Ιδιώνυμο π.χ).Άρα θα μπορούσα να αντικρούσω το επιχείρημα με την προτροπή να κάνετε διάλογο με τον Παναγιώταρο και να ντρέπεστε.Τέλος όσον αφορά την "κατάσχεση" των αποθεματικών μόνο σας γράψατε ότι επρόκειτο για δάνειο προς το κράτος κιόλας(άρα δεν μιλάμε για κατάσχεση) το οποίο συμπληρώνω εγώ αφορούσε τις προετοιμασίες για τον πόλεμο απέναντι στην Ιταλία τον οποίο απο όσα γνωρίζω το ΚΚΕ δεν απορρίπτει.

     • redman avatar
      redman @ redman 18/01/2014 04:13:00

      Η εμμονή σας να αποδίδει όσα έγιναν στην διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας στο σύστημα που ισχυε τότε είναι αυταπόδεικτα αντιεπιστημονική, γιατί αν δεν ήταν τότε η τεχνολογική εξέλιξη της περίοδο της δουλοκρατίας ή της φεουδαρχίας θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για να λέμε τι καλά συστήματα ήταν αυτά.Δεν το κάνει κανείς όμως γιατί και αυτά τα συστήματα είναι κομμάτια της ανθρώπινης προϊστορίας που ζούμε, δυστυχώς, ακόμα.
      Το δάνειο που πήρε ο Μεταξάς από τα ασφαλιστικά ταμεία δεν το επέστρεψε ποτέ και κανένας και ήταν αναγκαίο λόγω της οικονομικής κρίσης. Βέβαια,ο Μεταξάς ως γνήσιος φασίστας-υπηρέτης του καπιταλισμού επέλεξε να κλέψει τον ιδρώτα των εργαζόμενων και όχι να πάρει από τα όσα είχαν συσσωρεύσει οι καπιταλιστές.Άλλωστε,με αυτούς είχε άριστες σχέσεις.Τον πρόεδρο του ΣΕΒ υπουργό οικονομικών είχε τι να άλλο να πούμε.
      Όσο για τα δικαιώματα των εργαζόμενων που χάθηκαν,η προσπάθεια σας να εξηγήσετε τις αιτίες που φαντάζεστε δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο καπιταλισμός το 2014 στερεί από τους παραγωγούς του πλούτου ακόμα και τα στοιχειώδη,ενώ στους κλέφτες του πλούτου παρέχει τα πάντα(μέχρι και ιδιωτικά ταξίδια στο διάστημα).Άρα,η σαπίλα του καπιταλισμού δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και να προσπαθείσετε.
      Η άγνοια σας ή η αδιαφορία για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς προφανώς είναι αποτέλεσμα του γεμάτου πιάτου που έχετε, το οποίο πιθανά το γεμίζουν νέοι επιστήμονες που δουλεύουν 4ώρο και παίρνουν 189€ καθαρά το μήνα.Τέτοια πρόοδο επιφέρει ο καπιταλισμός.
      Όσο για τα ανταρτοδικεία να σας θυμίσω ότι ακολούθησαν χούντες,εξορίες,εκτελέσεις,ιδιώνυμα κλπ και στόχο τους είχαν τους προδότες του λαού.Ξέρετε αυτούς που θαυμάζετε....

     • marios avatar
      marios @ marios 18/01/2014 17:08:47

      Αγαπητέ νομίζω ότι συνεχίζετε να απαντάτε στα επιχειρήματα μου με την προσφιλή στους σταλινικούς μέθοδο του κηρύγματος(λες και είμαστε τίποτα "επιρροές" της ΚΟΒΑ) και των προσωπικών επιθέσεων,οπότε νομίζω ότι άδικα χάνω τον χρόνο μου μαζί σας.Γνωρίζετε εσείς αν το πιάτο μου είναι γεμάτο και αν είμαι εργοδότης επιστημόνων με 189 ευρώ έκαστος?Αν θέλετε πάντως να κάνουμε προσωπικές υποθέσεις μπορώ να πω ότι εσείς δεν φαίνεστε να στερείστε τα στοιχειώδη διότι δεν έχω γνωρίσει πολλούς "πεινασμένους" να σερφάρουν και να σχολιάζουν στο Ίντερνετ.Και αφού έχει τόση σημασία ποιός είμαι να σας πώ ότι στην χώρα που βρίσκομαι από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου(πρίν 2 χρόνια) έβγαλα κάρτα ασφάλισης στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ μέσα σε 5 λεπτά,δουλεύω αυστηρώς 8ώρο,ανασφάλιστοι δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και όσοι εργοδότες(Έλληνες,Τούρκοι και Άραβες κυρίως) επεδίωξαν να προσλάβουν ανασφάλιστους εργαζομένους είδαν τα κάγκελα της φυλακής,έχω επιστροφή φόρου εφόσον καταναλώσω ρεύμα χαμηλότερης ισχύος από κάποιο όριο,έχω οικογενειακό γιατρό,τραίνα κάθε 5 λεπτά για τον προορισμό μου και άλλα πολλά αλλά ξέχασα ο Ριζοσπάστης έγραψε ότι στερούμαι τα στοιχειώδη,ότι ο καπιταλισμός είναι βάρβαρος και ότι ο σοσιαλισμός είναι νομοτέλεια.

     • redman avatar
      redman @ marios 18/01/2014 21:26:50

      Άρα,όντως δεν ξέρεις τι συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους στην Ελλάδα.
      Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση.
      Μάθε πρώτα και μετά πες ποιες είναι οι κατακτήσεις που χάθηκαν.
      Όσο για μένα ναι δεν στερούμαι τα βασικά (ως έκει όμως καμια πολυτέλεια εκτός αν θεωρείς ότι το 2014 πολυτέλεια το internet) αλλά γνωρίζω πολλούς που τα στερούνται και προσπαθώ με προσωπικό κόστος να τα αποκτήσουν και να μην κρέμεται η ζωή τους απο τη φιλανθρωπία αυτών που τους έκλεψαν τις ζωές.
      Σου εύχομαι η ζωή σου στην ξενιτία να παραμείνει όπως την περιγράφεις.
      Όσο για τη νομοτέλεια του σοσιαλισμού μια ματιά στην ανθρώπινη ιστορία θα σε πείσει.
      Δουλοκρατία,φεουδαρχία,καπιταλισμός,σοσιαλισμός.
      Κλείνοντας σου αφιερώνω το τραγούδι "Η Φάμπρικα" ίσως η τέχνη βοηθήσει περισσότερο από μένα να καταλάβεις γιατί πεινάνε άνθρωποι το 2014 και γιατί εσύ είσαι μετανάστης

     • marios avatar
      marios @ marios 19/01/2014 00:14:57

      Θα απαντήσω σε ένα πράγμα μόνο.Τις εργασιακές συνθήκες τις γνωρίζω στο βαθμό που τις γνωρίζει και ένας οποιοσδήποτε Έλληνας.Το πως και γιατί δεν πρόκειται να τα αναλύσω δίοτι δεν έχω σκοπό να παραθέσω τα βιογραφικά μου στοιχεία εδώ πέρα.

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ redman 17/01/2014 02:48:57

     Μαλλον θα πρεπει να συζητησετε με ναυτικους που επισκεπτηκαν την Ρωσια απο το 60 και μετα. Παρτυ εκαναν με ενα δολλαριο η με ναυλον καλτσες η με ενα σαπουνι . Μαλλον θα πρεπει να μαθετε ποσα ατομα κατοικουσαν σε ενα διαμερισμα 30/40 τετραγωνικων. Μαλλον θα πρεπει να ρωτησετε γιατι ο μεγαλλιτερος παραγωγος σιτηρων εκανε εισαγωγη απο Αμερικη.
     Καλός ο κομμουνισμος σαν μαρκετιγκ αλλα μονο αυτο. Εφαρμογη ποτε και πουθενα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ redman 16/01/2014 18:24:01

   Μπογιόπουλε;

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 02:35:56

    καλο!!!!!

  • sender avatar
   sender @ redman 16/01/2014 19:37:27

   Γιατί αναπολούν τα νιάτα τους!

  • Ekthamvi avatar
   Ekthamvi @ redman 16/01/2014 19:45:00

   '' Πιστεύει κανείς ότι η ανθρωπότητα θα σταματήσει στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού;''
   Και βέβαια όχι. Αλλά ας τους αφήσουμε να το πιστεύουν όσοι αρέσκονται στα παραμύθια και μάταια ας αγωνίζονται μήπως και ...υπνωτίσουνε επιτυχώς τα πλήθη, ώστε να εξασφαλιστεί και περαιτέρω η ευημερία τους. Η έκπληξη είναι το ζητούμενο κι η ανατροπή.

  • Geros avatar
   Geros @ redman 16/01/2014 21:02:45

   Το έτος 2014 και ενώ όλα τα έθνη που επέλεξαν τον υπαρκτό σοσιαλισμό έχουν εδώ και καιρό αποφασίσει να τον εγκαταλείψουν (στα περισσότερα από τα έθνη δε που τον δοκίμασαν το κομμουνιστικό κόμμα δεν πιάνει το όριο εισόδου στην βουλή) εκτός της Βορείου Κορέας, ο σχολιαστής redman γράφει : " ..... όλων όσων βλέπουν ως εφιάλτη τη νομοτέλεια του περάσματος στο σοσιαλισμό".
   Δεν είναι εκπληκτικό?
   Δηλαδή πόσες ακόμα φορές αυτή η αποκαλυψιακή δοξασία πρέπει να αποτύχει με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς μέχρι ο σχολιαστής redman να πάψει να την βλέπει ως "νομοτέλεια"?
   Η απάντηση μου είναι : ΑΠΕΙΡΕΣ!

   Στις δεκαετίες του 70 , του 80 και του 90 δρούσε στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών μια θρησκευτικό - ουφολογική οργάνωση με το όνομα Heaven's Gate.
   Πίστευαν ότι ένα διαστημόπλοιο θα έρθει να τους πάρει από την γη. Οι παλαβομάρες τους διαψεύσθηκαν ξανά και ξανά και ξανά , σε ένα σημείο μάλιστα η .... αθάνατη προφήτισσα που τους οδηγούσε πέθανε από καρκίνο! Σταμάτησαν να πιστεύουν? Όχι! Εκεί αυτοί! Περίμεναν το διαστημόπλοιο που θα τους πάρει!
   Το 1997 μάλλον βαρέθηκαν να περιμένουν άλλο και θεώρησαν ότι στην ουρά του κομήτη Hale-Bopp που είχε προσεγγίσει εκείνη την χρονιά την γη κρυβόταν το διαστημόπλοιο που θα τους έπαιρνε.
   Αντίθετα με όλα όσα έλεγαν τότε , ότι δηλαδή οι εξωγήινοι θα τους έπαιρναν μαζί με το γήινο τους σώμα αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν για να ... διευκολύνουν τους εξωγήινους να τους πάρουν.
   Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το σε ποια τύφλωση οδηγεί η ένταξη. Αυτά που για τους φυσιολογικούς είναι αυταπόδεικτα για τον ενταγμένο σε μια σέκτα είναι συνωμοσίες των μέσων , πρόδρομα φαινόμενα απόδειξης της δοξασίας του και δεν του αλλάζουν τον τρόπο σκέψης στο παραμικρό!
   Έτσι και ο redman , λες και τα τελευταία 20 χρόνια δεν έγινε τίποτα, αυτός εξακολουθεί να αναμασάει αποσπάσματα αποφάσεων του ΚΚΣΕ για ... νομοτελειακή επικράτηση και άλλες αρλούμπες!
   Redman , ο κομήτης .... Redman-Bopp πότε έρχεται?

   Υ.Γ.
   Η δημοσκόπηση που ανέφερες είναι μια έρευνα ενός σαφώς αντίκομμουνιστικού κέντρου ερευνών για την επίδραση του κομμουνισμού στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου , την ύπαρξη του λεγομένου Homo Sovieticus.
   Περιγράφουν την λεγόμενη (και υπαρκτή σε όλες τις πρώην κομμουνιστικές χώρες) "κομουνιστο-νοσταλγία".
   Ένα συναίσθημα αναπόλησης της νεότητας και αδυναμίας προσαρμογής σε μια καινούργια πραγματικότητα που είναι κοινό σε πολλούς πολίτες πρώην κομμουνιστικών κρατών μιας κάποιας ηλικίας.
   Κανείς από αυτούς δεν ψηφίζει κομμουνιστικά κόμματα , κανείς δεν είναι ενταγμένος σε αυτά , σε δημοσκοπήσεις δε για το κατά πόσο θα ψήφιζαν για μια επαναφορά στο παρελθόν τα ποσοστά αυτών που δηλώνουν πως θα ψήφιζαν κάτι τέτοιο είναι μηδαμινά.
   Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένεις το επόμενο διαστημόπλοιο αρχηγέ ....

  • George Ν avatar
   George Ν @ redman 16/01/2014 22:03:56

   φοβού το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον :-)

   • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
    Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ George Ν 17/01/2014 06:00:04

    Επίσης ο γέροντας, δεν πάει πάντοτε από ....πέσιμο

    • Geros avatar
     Geros @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 17/01/2014 16:06:26

     Όπως πάντα έδειξες το επίπεδο σου με τα ... επιχειρήματα σου.
     Αυτή είναι η παιδεία σου , τόσο κάνεις.
     Δεν φταις εσύ , αυτοί που σου δώσανε την παιδεία τσαντιριού που αναπαράγεις φταίνε.

     • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
      Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Geros 17/01/2014 22:45:29

      Συνήθως, δεν χρειάζονται ...επιχειρήματα για να σε αντιμετωπίσει κανείς. Αρκεί λίγο χιούμορ κυρ γραφικέ αρλούμπα. Αγόρασε λιγάκι κι εσύ από κανένα σούπερ μάρκετ αύριο που είναι Σάββατο, γιατί το ράφι σου άδειασε.

     • Geros avatar
      Geros @ Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής 17/01/2014 23:10:10

      Δυστυχώς μπορείς να βγάλεις τον Βάγγο από το τσαντίρι αλλα όχι το τσαντίρι από τον Βάγγο .

     • Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής avatar
      Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής @ Geros 18/01/2014 10:10:30

      Άμε τώρα στο Ντατσούν με τη ντουντούκα να κρώξεις στις γειτονίτσες ''όλα τα παλιά αγοράζω''. χαχαχαχα

  • MCA avatar
   MCA @ redman 19/01/2014 01:01:15

   Ωραία τα γράφετε, αλλά αφού οι Ρώσσοι επιθυμούν στην πλειοψηφία τους να γυρίσουν στο παρελθόν, κανένας δεν τους εμποδίζει με τις επόμενες εκλογές να επαναφέρουν το κουμμουνισμό στην χώρα τους.

   Αφού περνούσαν τόσο ωραία, γιατί έκαναν σαν τρελοί για να την κοπανήσουν ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή τους;

 30. nikos avatar
  nikos 16/01/2014 17:37:10

  Η ηθική ανωτερότητα των δεξιών είναι αυτονόητη - ειδικά στην Ελλάδα. 30 χρόνια λειτουργούσαν τα κέντρα διακοπών και αναψυχής Μακρόνησος - Αη Στράτης - Γυάρος κλπ. προκειμένου να ανταμείψουν οι δοσίλογοι δεξιοί τους αριστερούς που πολέμησαν τον Ναζισμό - είχαν μεγάλη διαφορά από τα Γκουλαγκ. Επίσης η Δεξιά πατροπαράδοτα στην Ελλάδα είχε στις τάξεις της άξια τέκνα όπως Ιωάννης Ράλλης - Τσολάκογλου - Γκοτζαμάνης και πιο πρόσφατα Καλαμπόκας - Rangers - Κένταυροι - (ΤΣΕκουρο)Βορίδης - Άδωνης Γεωργιάδης κλπ. Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί πρέπει ο κύριος Κρανιδιώτης να επαναλαμβάνει κάθε τόσο τα αυτονόητα προσπαθώντας να πείσει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους

  • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
   ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ @ nikos 16/01/2014 18:37:09

   Η Μακρόνησος και ο Αη Στράτης δεν λειτουργουσαν σαν κέντρα διακοπών. Ούτε το Κράτος τους έστελνε για κοινωνικό τουρισμό.Τους έστελνε για ένν λόγο. Γιατί ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΗΤΑΝ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ.Απλά.
   Όσον αφορά τον Ράλλη,Τσολάκογλου Κένταυροι, Rangers κτλ.....η Αριστερά πατροπαράδοτα (δεν το λεω εγώ-η Αριστερά τους αποκαλουσε έτσι) είχε πράκτορες,προβοκάτορες,χαφιέδες κτλ(Μπελογιάννη,Ζαχαριάδη,Βελουχιώτη....ακόμα και την Παππά κατηγορήσαν πρίν εκδόσει το Βιβλίο της.
   Για να μην ξεχάσω και τους "μετανοημένους" όπως ο Αρης Βελουχιώτης που είχε υπογράψει πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης επί Μανιαδάκη όταν τα βρήκε μπαστούνια....και μετά για να "ξεπλυθεί" στους συναγωνιστές του, έσφαξε την μιση Ελλάδα......!!!!

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ nikos 16/01/2014 19:20:44

   Ποιος πολέμησε το Ναζισμό στην Ελλάδα; Η αριστερά; Πού και πότε;

   • Ατραπός avatar
    Ατραπός @ tasos1 17/01/2014 13:17:37

    Καλά εσύ.....Έλλειπες κι ακόμη λείπεις.

    • tak avatar
     tak @ Ατραπός 18/01/2014 10:42:33

     Με ξέρεις;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ nikos 16/01/2014 21:13:55

   Σαφώς. Αν η Αριστερά ήταν στην εξουσία , δεν θα έχανε την ώρα της με κέντρα διακοπων. Πολύ πιό δοκιμασμένη λύση ήταν μιά σφαίρα απο Tokarev στο σβέρκο , στα υπόγεια της KGB, ή μάλλον ,της ΟΠΛΑ...

 31. dexi_half avatar
  dexi_half 16/01/2014 18:42:48

  Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε έπεσε πριν 24 χρόνια . Στην Ελλάδα κανένα κανάλι δεν έχει τολμήσει να δείξει την ταινία για τη σφαγή στο Κατύν .

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ dexi_half 16/01/2014 21:28:38

   Εμ στην Ελλάδα ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν έπεσε ποτέ!

   • tak avatar
    tak @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/01/2014 08:45:35

    Φίλε Στέλιο, η Δημοκρατία ήταν η πρώτη μετανάστρια - πρόσφυγας, που εγκατέλειψε τον τόπο που γεννήθηκε! Και μάλιστα φεύγοντας, έρριψε "μαύρη πέτρα" πίσω της!

 32. ΚΠ avatar
  ΚΠ 16/01/2014 18:49:33

  Το να μας κάνουν κηρύγματα οι νοσταλγοί του κόκκινου φασισμού,του πολιτικού συστήματος που καταπίεσε και δυνάστεψε λαούς ,καταδίωξε και εξόντωσε μαζικά τους πολιτικούς του αντιπάλους καταπατώντας όσο βιαιότερα γινόταν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους,έχει την γλαφυρότητα του, δεν λέω.
  Και μιάς και μας είπαν γιά άξια τέκνα,θυμούνται τα ...πανάξια ερυθρά τέκνα Τζογανάκη,Λιόλιο,Κουκούτση,Μακαρώνα;;;
  Να συνεχίσω;;;

 33. blue nile avatar
  blue nile 16/01/2014 18:57:45

  Πολλά μπράβο Φαήλο.
  Υποκλίνομαι...

  • aris. avatar
   aris. @ blue nile 16/01/2014 21:02:39

   Είσαι ο γνωστός άψογος αναλυτής ή ειρωνεύεσαι?
   Σε έπεισε οτι ο αριστερός δεν είναι ηθικά ανώτερος (και αρα ο δεξιός θα μπορούσε να είναι?) Αν σου κάνω κι εγώ μια αναδρομή στα εγκληματα του Χίτλερ με τίτλο ο δεξιός δεν είναι ηθικά ανώτερος θα μου δώσεις πολλά μπράβο?
   Για να μην κουράζομαι, κάνε google στο λήμμα φασισμός-Χίτλερ και θα καταλάβεις.

   • George Ν avatar
    George Ν @ aris. 16/01/2014 23:58:00

    Πλην όμως οι ρίζες του ναζισμού και του φασισμού είναι στον σοσιαλισμό-με κάργα εθνικισμό φυσικά που είναι και η διαφοροποίηση τους. Καλύτερα γκούγκλαρε απολυταρχικά, αυταρχικά καθεστώτα, χούντες κτλ αν θες να δείξεις ότι και/η μόνο η ακροδεξιά είναι "ηθικά κατώτερη".

    • blue nile avatar
     blue nile @ George Ν 17/01/2014 02:44:01

     Άρη δεν ειρωνεύομαι.
     Το δίπολο γαι μένα δεν είναι αριστερά-δεξιά αλλά πατριωτισμος και αφασικός διεθνισμός.
     Στα θέματα της οικονομίας ενστερνίζομαι την κοινωνική δικαιοσύνη της αριστεράς. Στο θέμα της φιλοπατρίας εκεί λίγο τα χαλάμε.

     Ο Φαήλος είναι πραγματικά άψογος όταν αναλύει το γιατί μπόρεσαν οι Σοβιετικοί να αποκρούσουν την Βέρμαχτ και να σώσουν ουσιαστικά την Ευρώπη από ένα σκοτεινό μέλλον.
     Δεν αμφισβητώ την σημασία του ιστορικού υλισμού ούτε και το ότι στον Μαρξ οφείλουμε μια εξαιρετική ανάλυση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
     Όμως οι Σοβιετικοί από ότι αποδείχτηκε δεν ήταν πρόθυμοι να θυσιάσουν την ζωή τους για τον Μαρξ ή τον Έγκελς.
     Οι οποίοι στο κάτω κάτω είχαν με τις ιδέες τους προβιβάσει κοινωνικά το προλεταριάτο.
     Αντίθετα όλοι της Σοβιετίας οι κολασμένοι έπεφταν στη φωτιά για τα σύμβολα, τους μύθους και τη ιστορία του ρωσικού έθνους που ήταν συνυφασμένα με τους Τσάρους.
     Που αν δεν είχαν ανατραπεί δυο δεκαετίες πριν οι μισοί θα λιμοκτονούσαν. Και οι προλετάριοι το ήξεραν καλά αυτό.
     Κάποτε τα γεωγραφικά σύνορα ήταν και σύνορα πολιτισμού, τρόπου ζωής δηλαδή.
     Τότε αν αυτός ο τρόπος ζωής έδινε ευτυχία στους πολίτες αυτοί προκειμένου να τον χάσουν προτιμούσαν να χάσουν τη ζωή τους γιατί μετά δεν θα άξιζε. Όπως ο ερωτευμένος Ρωμαίος προτιμά να αυτοκτονήσει παρά να ζήσει ανυπόφορα χωρίς την Ιουλιέτα.
     Δε ήταν νομίζω αυτός ο κύριος λόγος για την ηρωική αυτοθυσία τόσων εκατομμυρίων.
     Το κομμουνιστικό καθεστώς μπορεί να τους προσέφερε εξασφάλιση αλλά απείχε πολύ από να πούμε ότι τους έδινε και χαρά. Μπορούσαν να ζήσουν χωρίς αυτό.
     Μόλις όμως τους την θύμισαν δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς να είναι επάξιοι συνεχιστές μιας μεγάλης παράδοσης.

     • aris. avatar
      aris. @ blue nile 17/01/2014 16:08:45

      Aγαπητέ blue Nile,
      Που βασίζεις την αμφιβολία σου ως προς την έλλειψη πατριωτισμού των Αριστερών Ελλήνων σε σχέση με εκείνον των Δεξιών?
      Εχεις στατιστικά στοιχεία? Εγώ με χονδρικούς υπολογισμούς και με βάση το ότι έχει πολύ περισσότερους νέους κάνω την εκτίμηση οτι και περισσότερους πατριώτες αλλά και πιό φανατικούς έχει ο ΣΥΡΙΖΑ . Αλλωστε οι δύο κορυφαίοι Πατριώτες Ελληνες δημοσιογράφοι σήμερα,κατά τη γνώμη μου, είναι ο Στάθης Σταυρόπουλος και ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος που συμτωματικά? ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης οι δύο κορυφαίοι ΕΛΛΗΝΕΣ-ΣΥΜΒΟΛΑ του Πατριωτισμού σήμερα ανήκουν (Μανώλης Γλέζος) ή ψηφίζουν (Μίκης Θεωδοράκης) στον ΣΥΡΙΖΑ.
      Μήπως έχεις μείνει στον προ του 1989 Αριστερό Διεθνισμό που πίστευαν τότε, οτι αύριο όλα τα σύνορα θα πέσουν και δεν θα υπάρχουν Εθνη? Αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ δεν το πιστεύει πιά. Ασε που οι περισσότεροι που τότε ήταν άθεοι έχουν γίνει Χριστιανοί και μάλιστα τυπολάτρες.
      Δεν βρήκα ΟΥΤΕ έναν Αριστερό που να μου πεί οτι θα άνοιγε αυριο τα σύνορά μας να μπουν οι Τούρκοι.
      Κάποιοι άμυαλοι νεαροί λένε οτι καλό θα ήταν να μην υπάρχουν πόλεμοι και μίσος και σύνορα που χωρίζουν τους λαούς, αλλά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ λένε οτι δεν θα έκαναν ποτέ το πρώτο βήμα να ανοίξουν τα σύνορα της Πατρίδας. Ολοι θέτουν όρο να τα ανοίξουν πρώτοι οι Τούρκοι. Κι αν τους ρωτήσεις γιατί, σου απαντάνε αφοπλιστικά, μα γιατί αυτοί είναι ισχυρότεροι!...Επομένως ΑΚΥΡΟ το πατριωτόμετρο φίλε Blue Nile. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν θα μπορέσεις ποτέ να αποδείξεις οτι πράγματι κάποιος Ελληνας είναι λιγώτερο Πατριώτης λόγω πολιτικής ιδεολογίας. Λόγω χρήματος και διαφθοράς ναι, αν και αυτοί συνήθως δεν είναι αριστεροί...

     • blue nile avatar
      blue nile @ aris. 17/01/2014 21:39:43

      Καταρχήν δεν ενοώ ότι και όλοι οι δεξιοί είναι πατριώτες. Βλέπε την αιωνόβια χανιώτικη οικογένεια.
      Δεν αμφιβάλω για τον πατριωτσμό πολλών αριστερών.
      Όμως η κυρίαρχη τάση στην αριστερά είναι μια κακοχυμένη εκδοχή της παγκοσμιοποίησης.
      Βλέπε το τι γίνεται στην παιδεία όπου στις ουμανιστικές σχολές κυριαρχεί η ΣΥΡΙΖΟΔΗΜΑΡ.
      Είκοσι και κάτι χρόνια πριν βρισκόμασταν με άλλους φοιτητές στο περιθώριο μιας ομιλίας στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο του Ρεθύμνου.
      Εκεί ακούστηκε η άποψη ότι είναι αναπόφευκτο να υποχωρήσουμε στην Θράκη γιατί οι Τούρκοι (που δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες μουσουλμάνοι μιας που η μειονότητα τους είναι θρησκευτική) έχουν το διεθνές δίκαιο με το μέρος τους αλλά και την ισχύ της μητροπολιτικής Τουρκίας.
      Αντέδρασα και είπα ότι τίποτα δεν είναι χαμένο στην Θράκη και ότι θα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας ξεχωριστό κράτος για τους Βορειοηπειρώτες που είναι εθνική μειονότητα και είχαν περίπο τα ίδια δικαιώματα με τους Σλοβάκους.
      Ξεκαθάρισα ότι δεν στοχεύουμε σε κάτι τέτοιο αλλά πρέπει να το διεκδικήσουμε ώστε αν πιεστούμε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα να δώσουμε κάτι στη Θράκη να βάλουμε στο τραπέζι το θέμα της Βόρειας Ηπείρου και να πατσίσουμε έτσι.
      Έπρεπε να δεις πως έπεσαν να με κατασπαράξουν διάφοροι συνασπισμένοι καθηγητές, φοιτητές και άλλοι στολίζοντας με με κοσμητικά επίθετα τύπου φασιστιοειδές και άλλα πολλά.
      Γλύτωσα τρώγοντας μόνο κάτι ψιλες χάριν στη γενναία παρέμβαση αγαπητών φίλων που με φυγαδεύσανε.

 34. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/01/2014 19:16:08

  Εὐχαριστοῦμε φίλε Φαήλο.
  Πολύ διδακτικά τά ἄρθρα σου,κι αὐτό ἰδιαίτερα!

 35. kritwn avatar
  kritwn 16/01/2014 20:18:23

  Καταρχή, για ποια αριστερά μιλάμε. Είναι ο Σύριζα αριστερό κόμμα; Οι αριστεροί ούτε ενάντια στις μεταρρυθμίσεις είναι, ούτε ενάντια στις αγορές per se. Ο Σύριζα αντιπροσωπεύει ότι πιο οπισθοδρομικό έχει περάσει από αυτό τον τόπο την τελευταία τριανταετία. Σε όλα λένε όχι.

  Για τους κομμουνιστές δεν το συζητάμε γιατί εκτός από το ότι φρίττουν αν τους αποκαλέσεις αριστερούς και μόνο που έχουμε ένα κόμμα στην Ελλάδα σταλινικής ιδεολογίας αρκεί για να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση τους αφορά.

  Η Δημάρ θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει κάτι το προοδευτικό αν δεν είχε για αρχηγό έναν τόσο βαρετό άνθρωπο.

  Εν ολίγοις όχι μόνο ηθικά ανώτεροι δεν είναι αλλά γενικότερα στερούνται σοβαρότητας.

 36. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/01/2014 20:49:06

  Την 1η Ιουλίου του 1941 αποφυλακίστηκαν 27 κρατούμενοι κομμουνιστές απ΄τις φυλακές της Ακροναυπλιάς. Η αποφυλάκισή τους έγινε με παρέμβαση της βουλγαρικής πρεσβείας στους Γερμανούς. Οι περισσότεροι ήταν σημαντικά στελέχη του ΚΚΕ, και κάποιοι εξ'αυτών έπαξαν σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις.
  Ένας από αυτούς ήταν και ο Ανδρέας Τζήμας, πρώην βουλευτής του Παλλαϊκού Μετώπου, που αργότερα χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Βασίλης Σαμαρινιώτης και διετελέσε για ένα διάστημα μέλος της ηγετικής τριανδρίας του ΕΛΑΣ.

  Ο Τζήμας σε έκθεσή του με ημερομηνία 22/06/1960 προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, αναφέρει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την απελευθέρωση του ιδίου και των συντρόφων του. Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο έργο του κομμουνιστή Γρηγόρη Φαράκου "Άρης Βελουχιώτης. Το χαμένο αρχείο - Άγνωστα κείμενα.

  Μεταξύ άλλων λέει ο Τζήμας:
  "Μετά την υποδούλωση της Ελλάδας στους Γερμανοϊταλούς φασίστες κατακτητές και την παραχώρηση της Αν.Μακεδονίας και Θράκης στους Βούλγαρους, καταβλήθηκε απ΄τους τελευταίους μία σύντονη προσπάθεια για την απελευθέρωση των Σλαβομακεδόνων, που ήταν ακόμη στις φυλακές και την εξορία."

  "Ο γραμματέας της βουλγαρικής πρεσβείας μου απευθύνει μια σειρά από ερωτήσεις σε άπταιστη βουλγαρική. Απάντησα με ευκολία στα σλαβομακεδόνικα. Κοντά στις άλλες ερωτήσεις ήταν και οι εξής:
  -Γιατί σε κλείσανε σε στρατόπεδο;
  Απάντησα: Σαν κομμουνιστή.
  Τι θα κάνεις αν σε αφήσουμε ελεύθερο;
  Απάντησα: Θα πάω στο σπίτι μου."

  "Εγώ ήμουν ο τελευταίος που εξετάστηκε. Μόλις πήρε και την τελευταία μου απάντηση, ο γραμματέας της βουλγαρικής πρεσβείας μας είπε: Από την στιγμή αυτή είστε ελεύθεροι, πάρετε τα πράγματά σας και αναχωρήστε για την Αθήνα με εισιτήρια δικά μας (σιδηροδρομικά). Εκεί θα έλθετε στην πρεσβεία και θα κανονίσουμε για την επιστροφή στα σπίτια σας."

  "Όταν ένας από τους αξιωματικούς του στρατοπέδου, ο Βουγάς, πληροφορήθηκε ότι ανάμεσα στους άλλους φεύγω και γω, έκανε αγριεμένος διάβημα στον αξιωματικό της Γκεστάπο. Όμως εκείνος του έκοψε τον βήχα αμέσως."

  "Η υπόθεση είχε και την κωμική της πλευρά. Έξω από μένα, Έλληνα 100%, που μπορούσε όμως εν ανάγκη να περάσει και για Σλαβομακεδόνας γιατί ήξερα καλά τα σλαβομακεδόνικα και είχα μεγάλη επαφή και σχέσεις με Σλαβομακεδόνες, βγήκαν και "Σλαβομακεδόνες" από την Μικρά Ασία... και μάλιστα τέτοιοι που δεν ξέρανε ούτε λέξη σλαβομακεδόνικα."

  Μετά την άφιξή τους στην Αθήνα, λέει:
  "Την επόμενη το πρωί άρχισε με προσοχή η αποσυμφόρηση των αποσκευών και το κλείσιμο ραντεβού για την βουλγαρική πρεσβεία. Από εκεί περάσαμε όλοι και εφοδιαστήκαμε με βουλγαρικές ταυτότητες"

  "Με σφιγμένη την καρδιά διέλυσα ότι είχαν οι δικοί μου στην Αθήνα και μαζί με άλλους σύντροφους Σλαβομακεδόνες κυρίως, ταξιδέψαμε με το αυτοκίνητο της βουλγαρικής πρεσβείας για την Θεσσαλονίκη."  Υπενθυμίζουμε ότι τις μέρες εκείνες (30 Ιουνίου 1941) είχε ήδη ξεκινήσει ο γερμανοσοβιετικός πόλεμος, το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ δεν ίσχυε πλέον, και προφανώς οι όπου γης κομμουνιστές θεωρούνταν εχθροί του Άξονα ως φίλα προσκείμενοι στην ΕΣΣΔ.
  Παρ'ολ'αυτά, 27 κομμουνιστές κρατούμενοι της Ακροναυπλιάς αφέθηκαν ελεύθεροι...

  Βάσει αυτού, προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον των Βουλγάρων για τους κρατούμενους κομμουνιστές. Οι Βούλγαροι είχαν πλήρη επίγνωση ότι απελευθέρωναν κομμουνιστές (σλαβόφωνους και μη), παρά το ότι το τότε βουλγαρικό καθεστώς ήταν φιλογερμανικό.
  Ο αρχικός ισχυρισμός του Τζήμα ότι οι Βούλγαροι ενδιαφέρονταν να απελευθερώσουν μόνο τους σλαβομακεδόνες (ή έστω όσους ήξεραν σλαβομακεδόνικα) δεν είναι ακριβής.
  Άλλωστε αυτοαναιρείται μετά όταν λέει ότι αποφυλακίστηκαν και πολλοί που δεν ήξεραν λέξη σλαβομακεδονικά.

  Οι εξυπηρετήσεις που προσέφεραν οι Βούλγαροι στους αποφυλακισθέντες είναι επίσης ενδιαφέρουσες. Τσάμπα μεταφορά των αποφυλακισμένων απ΄το Ναύπλιο ως την Αθήνα ή ακόμα και ως την Θεσσαλονίκη, εφοδιασμένοι με βουλγαρικές ταυτότητες ώστε να κινούνται ελεύθερα και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις κατοχικές αρχές!
  Και όλα αυτά σε μία εποχή που η βουλγαρικη κατοχή στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν εξαιρετικά άγρια για τον ελληνικό πληθυσμό. Φαίνεται όμως ότι οι Βούλγαροι είχαν τους λόγους τους για να βλέπουν διαφορετικά τους Έλληνες κομμουνιστές.

  Φυσικά θα πρέπει να είναι κάποιος αφελής για να πιστεύει ότι οι Βούλγαροι ευεργέτησαν στα καλά καθούμενα τους Έλληνες κομμουνιστές, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.
  Προφανώς τα ανταλλάγματα θα είχαν να κάνουν με το μακεδονικό, το οποίο έκαιγε τους Βούλγαρους και για το οποίο οι κομμουνιστές είχαν ανέκαθεν εθνοπροδοτικές θέσεις που εν πολλοίς ταυτίζονταν με τις βουλγαρικές.
  Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η στάση πολλών εκ των απελευθερωθέντων στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είχαμε δει εδώ για τον Τσίπα, τον Αδαμόπουλο και τον Μποζίνη.
  Ο ίδιος ο Τζήμας φημιζόταν για την "διαλλακτικότητά" του απέναντι στους κομιτατζήδες, ο Ζησιάδης-Τερπόφσκι ανέπτυξε έντονη δράση στους βουλγαρόφιλους σλαβόφωνους αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το "έργο" του κ.ο.κ
  Σε μελλοντική ανάρτηση μπορεί να γίνει αναλυτικότερη περιγραφή της μετέπειτα "πατριωτικής" δράσης των απελευθερωθέντων κομμμουνιστών.
  http://istoriakatoxis.blogspot.de/2013/04/blog-post_4.html

  • redman avatar
   redman @ Ιαπετός 17/01/2014 08:56:50

   Καλή η παραμύθα αλλά η ιστορία των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 αποδεικνύει τις ανιστόρητες μπούρδες των θαυμαστών των ελληνικών SS των ΤΑ.
   Μάθε, αν δεν ξέρεις, ότι οι περισσότεροι εκ των 200 εκτελεσθώντων στην Καισαριανή ήταν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ακροναυπλία από το φασίστα Μεταξά.
   Πολιτικοί κρατούμενοι που ζήτησαν να πάνε στο μέτωπο το 1940 αλλά ο φασίστας Μεταξάς αρνήθηκε, ενώ οι συνεχιστές του έργου (ξέρεις αυτοί που στελέχωσαν τις κατοχικές κυβερνήσεις των δοσιλόγων), επέλεξαν να τους παραδώσουν στις κατοχικές δυνάμεις,γεγονός μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία.
   Συνεπώς, όσο και να προσπαθείς, η θυσία των 200 (και όχι μόνο γιατί οι εξόριστοι της Ακροναυπλίας αποτέλεσαν δεξαμενή κομμουνιστών προς εκτέλεση για τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους) αποδεικνύει ότι η παραχάραξη της ιστορίας όσο και να προσπαθείσετε θα είναι λίγο δύσκολη,εκτός αν αποφασίσετε να διαγράψετε ηρωικές στιγμές όπως η εκτέλεση των 200.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ιαπετός 17/01/2014 09:03:32

   Σημαντικό κείμενο!
   Η Ιστορία δεν είναι Δικαστήριο, είναι αναζήτηση γνώσης.
   Δυστυχώς, στη χώρα μας η επιστήμη της Ιστορίας παραμένει στην υπηρεσία της πολιτικής και κομματικής θεολογίας. Στόχος να "αποδειχθεί" ο ηθικά "ανώτερος"/"κατώτερος".
   Αυτή δε η μανιχαϊστική νοοτροπία κρατάει αιχμάλωτες τις παραγωγικές δυνάμεις του Έθνους, τις ευνουχίζει και προσφέρει οίστρο στους χουλιγκάνους.

  • Γιάννης Ζωγράφος avatar
   Γιάννης Ζωγράφος @ Ιαπετός 17/01/2014 19:03:30

   Μία διόρθωση: οι αριστεροί της Ακροναυπλίας απελευθερώθηκαν μετά από συγκεκριμένη εντολή του Himmler, μετά από παρέμβαση του Vancho Mihailov, ηγέτη του ΒΜΡΟ, δηλ. των Σλαυομακεδόνων συμμάχων των Γερμανών. Το σκεπτικό ήταν ότι έτσι οι Γερμανικές υπηρεσίες είχαν δικούς τους στο ΕΑΜ, μέσω αυτών των ανθρώπων -- αυτή η εξυπηρέτηση επέτρεψε στον Mihailov να παρακολουθεί τις κινήσεις των Ελλήνων αριστερών, που αργότερα συμμάχησαν με τους Σλαυομακεδόνες φασίστες για να δημιουργήσουν τον "Δημοκρατικό" Στρατό Ελλάδας.
   Και ένα επιπρόσθετο στοιχείο -- ιστορικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι μέχρι το 1948 ο ΔΣΑ περιλάμβανε 75-80% Σλαυόφωνους, πολλοί εκ των οποίων είχαν πολεμήσει μέχρι το 1944 σε βοηθητικά σώματα της 4ης Μεραρχίας ΣΣ.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Ζωγράφος 17/01/2014 22:29:18

    Σωστός.

   • redman avatar
    redman @ Γιάννης Ζωγράφος 17/01/2014 23:38:03

    Για αυτό είστε ηθικά κατώτεροι από τους κομμουνιστές.Γιατί ακόμα και το αίμα των εκατοντάδων εκτελεσθέντων της Ακροναυπλίας προσπαθείτε να το μολύνετε.

    • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
     ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ redman 18/01/2014 03:14:45

     Η διατεταγμένη υπηρεσία βλέπω συνεχίζεται απρόσκοπτα.

     • Γιάννης Ζωγράφος avatar
      Γιάννης Ζωγράφος @ ΠαναγιώτηςΖΜεσ 18/01/2014 09:53:01

      Πονάει η αλήθεια . . . Το γεγονός είναι ότι οι κομμουνιστές και οι σύμμαχοί τους δεν πιστεύουν σε τίποτα εκτός από το να έχουν την εξουσία. Γι'αυτό δεν είχαν πρόβλημα να συμμαχήσουν με τον Αδόλφο και τους Ναζιστές, και αργότερα οι Ναζιστές Σλάβομακεδόνες να συμμαχήσουν με τα κομμούνια. Αυτά είναι τα στοιχεία (ή μήπως σφάλλω;)
      Και βέβαια, όταν υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν την αλήθεια, τότε δημιουργούν μηχανισμούς παραπληροφόρησης -- στην προκειμένη περίπτωση να μιλούν για "διατεταγμένη υπηρεσία" και άλλα ηχηρά παρόμοια.

     • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
      ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ Γιάννης Ζωγράφος 18/01/2014 16:20:38

      Το σχολιό μου αναφερόταν στο redman.

     • Φαύλοι κηφήνες avatar
      Φαύλοι κηφήνες @ ΠαναγιώτηςΖΜεσ 19/01/2014 09:32:46

      Μη σας πούνε αντίθετη γνώμη! Η ετικέτα έτοιμη βλέπω.

    • GLAD avatar
     GLAD @ redman 18/01/2014 12:34:34

     Έχεις αντιληφθεί ότι παραφέρεσαι ?

 37. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16/01/2014 21:12:38

  Εφριξα με τις ιστορικές ,όχι απλά ανακρίβειες ,ορισμενων ,αλλα με την απολυτη διαστρεβλωση της Ελληνικης ιστορίας.
  "Ποιος πολέμησε το Ναζισμό στην Ελλάδα; Η αριστερά; Πού και πότε;"
  Περιμενω μια απαντηση για το ποιος πολεμησε τον Ναζισμο! μπας και μαθουμε εμεις οι ανιστορητοι .
  Ποιος συνεργαστηκε με τις δυναμεις κατοχής?οι αριστεροι?
  ποιοι οδηγησαν το Εθνος στην μεγαλυτερη καταστροφη της ιστοριας του μετα την Αλωση , στην Μικρασιατικη καταστροφη? οι αριστεροι μηπως?
  Ποιοι ειναι οι υπαιτιοι της Κυπριακης τραγωδίας ? μηπως παλι οι αριστεροι ?
  Ποιοι εχουν πουλησει τη χωρα στους ξενους τόσες και τόσες φορές στην ελληνικη ιστορία ?
  Τι σχεση εχουν τα ηλιθια κομματόσκυλα του ΚΚΕ ,με τους χιλιαδες των αγνων ιδεολογων αριστερων που εχυσαν το αιμα τους για πολλες απο τις κοινωνικες κατακτησεις που απολαυσαμε ολοι τις προηγουμενες δεκαετίες και αποδομουνται τώρα ?

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16/01/2014 23:24:10

   "Ποιος συνεργαστηκε με τις δυναμεις κατοχής?οι αριστεροι? "

   Ναι αριστεροί συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής.
   Από σύμφωνα μη επίθεσης ΕΛΑΣ-Γερμανών έως και σλαυόφωνοι μέλη του Σνοφ και της Οχράνα που συνεργάζονταν με Γερμανούς,Ιταλούς και Βουλγάρους και στο δεύτερο αντάρτικο εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ στην ένοπλη εξέγερση κατά του κράτους.
   Οι μνήμες στην Δυτική Μακεδονία που διαδραματίστηκαν τα θλιβερά αυτά γεγονότα είναι ακόμη ζωντανές.
   Ονόματα όποτε θέλεις.....

  • sender avatar
   sender @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 16/01/2014 23:50:04

   Ενας απελευθερωτικός αγώνας ακυρώθηκε από έναν ντροπιαστικό εμφύλιο.Γιατί εκ των υστέρων φάνηκε,ότι διώχθηκε ο ναζισμός από έναν καλά διαφωτισμένο λαικό στρατό,που κήρυξε την επανάσταση του προλεταριάτου σε μια χώρα καθημαγμένη από τους λύκους του βορρά,βρίσκοντας την καλύτερη ευκαιρία.Με το όνειρο[που σήμερα είναι το όνειρο των σκοπιανών]για μια Μακεδονία ''ελεύθερη''και ανεξάρτητη.Τότε οι δύο ακραίες ιδεολογίες του ολοκληρωτισμού,σαν όρνεα αρπακτικά,κατασπάραζαν η μια μετά την άλλη,το άγιο σώμα της δύστυχης πατρίδας μας.Και σήμερα,πάλι αχνοφαίνεται μια ανάλογη τάση.Οι δημοκράτες μετριοπαθείς Ελληνες τρέμουν μπροστά στο φάσμα αναβίωσης ενός φρικιαστικού παρελθόντος.Η Ηθική δεν έχει καμία σχέση με την βία.Δεν γνωρίζουμε τον βαθμό καθαρότητάς της,διότι δεν είμαστε ικανοί.Είναι ένα ανέφικτο ιδανικό.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ sender 19/01/2014 23:02:53

    Το βιβλίο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" του Νίκου Μαραντζίδη είναι αποκαλυπτικό για τον εναγκαλισμό με τους κατσαπλιάδες του ΝΟΦ, που στο τέλος ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των "αγωνιστών", πριν φάνε χώμα.

 38. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/01/2014 21:21:44

  Αγαπητέ Φαήλο,
  είναι καιρός να πάρουμε τα άρματα της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
  Ηθικό είναι ότι παρέχει σε ένα κοινωνικό σύνολο τη δυνατότητα να εφαρμόσει την αρχή του "κατά Παρέτο βέλτιστο".
  Δεν είναι ο Ιώνας Δραγούμης ηθικά ανώτερος μα ούτε κατώτερος από τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο.
  Η Αριστερά δεν είναι ο Στάλιν, μείτε ο ιδεολογικός και κοινωνικός ολοκληρωτισμός του Σοβιετικού μοντέλου.
  Η Αριστερά είναι παιδί του Διαφωτισμού. Είναι η συνειδητή και η υποσυνείδητη επιθυμία του ανθρώπου ως κοινωνικό όν για το επόμενο βήμα μετά την Αστική επανάσταση για την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των κοινωνιών της Ευρώπης.
  Βέβαια ο ολοκληρωτισμός είναι γηγενές χαρακτηριστικό του ευρωπαϊκού, αλλά και του ανθρώπινου, πολιτισμού. Ο πρώτος θεωρητικός του ολοκληρωτισμού είναι ο Πλάτωνας με την Πολιτεία - αργότερα, στους Νόμους καταλαβαίνει το αδιέξοδο της Πολιτείας. Μαθητής του ο Χέγελ. Παιδιά δε αυτού, μεταξύ των άλλων, κι ο Μαρξ.
  Ο Καρλ Πόππερ έχει αναλύσει διεξοδικά το ζήτημα στην Ανοικτή Κοινωνία.
  Ο μεγάλος Νίτσε είχε πει το περίφημο " Ο Δημιουργός να μας σώσει από τους σοσιαλιστές και τους χριστιανούς".
  Γνωστά τα εγκλήματα των "χριστιανιών". Όχι του Χριστιανισμού. Να αναφέρω μόνο την αποτρόπαιη δολοφονία της μεγάλης Αλεξανδρινής φιλοσόφου και επιστήμονος της Υπατίας.
  Γνωστά και τα εγκλήματα των "σοσιαλιστών". Όχι του Σοσιαλισμού. Ανέφερες τον Στάλιν.
  Βέβαια οι -ισμοί αυτοί εμπεριέχουν τον ολοκληρωτισμό. Όμως, κανένος σκοπός δεν ήταν το έγκλημα του ολοκληρωτισμού. Αναζητούσαν , όπως κι ο Πλάτωνας, το ηθικά ανώτερο.
  Το έγκλημα στη χώρα μας, ηθικό και πατριωτικό, είναι η διάλυση της ικανότητας του Έθνους να παράγει ότι καταναλώνει. Ηθικό μας μέλημα, καντιανή ηθική επιταγή, είναι να ανακτήσουμε αυτή μας την ικανότητα. Γιατί είναι μόνον αυτή η ικανότητα που θα φουντώσει στα στήθη μας το αίσθημα
  της Εθνικής Αξιοπρέπειας και Υπερηφάνειας.
  Και μόνο τότε θα είμαστε Έθνος σαν της Σπάρτης. Έθνος χωρίς τείχη.
  Έθνος χωρίς δάνεια.

  • aris. avatar
   aris. @ Μανιάτης 16/01/2014 22:27:40

   Αγαπητέ Μανιάτη θαυμάσια τα λες.
   Ομως αυτό το τελευταίο συμπέρασμά σου, πάλι στην ουτοπία μας πάει.
   Εκτός αν ακούσεις κάποτε και να μας το γράψεις, οτι εμφανίστηκε κάπου στη γή σήμερα ΕΝΑ Εθνος χωρίς δάνεια. Θα αποτελέσει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και θα οδηγήσει στο ξεφούσκωμα του Καζινο-Καπιταλισμού των Υπερτραπεζών στον οποίο ζούμε σήμερα.
   Ούτε η Κούβα ούτε η Β. Κορέα είναι αυτάρκεις και ξεχρέωτες όπως θα ξέρεις...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ aris. 17/01/2014 08:23:50

    Αρη,
    το "χωρίς δάνεια" σημαίνει, δάνεια χωρίς παρακατήθηκη την Εθνική ανεξαρτησία και υπόσταση.
    Κάθε χώρα, όπως και κάθε υγιής επιχείρηση, έχει δάνεια.
    Η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος της τάξης του 200% επί του ΑΕΠ. Έχει, όμως, παραγωγή.
    Στην περίπτωση της χώρας μας το πρόβλημα δεν είναι το χρέος, αλλά έλλειψη παραγωγής εθνικού πλούτου.

    • aris. avatar
     aris. @ Μανιάτης 17/01/2014 09:56:09

     Κάπου κάνεις λάθος φίλε Μανιάτη.
     Αν δεν παρήγαμε πλούτο θα είχαμε πεθάνει.
     Πώς επιβιώσμε και είμασταν Εθνικά ανεξάρτητο κράτος ως το 1981? Το να χάψουμε την προπαγάνδα των λαμογίων που θέλουν να μας πείσουν οτι "η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε, ούτε λεμόνια" και οτι ο Κοντομηνάς ,ο Φιλιππίδης , οι Τσοχατζαραίοι κλπ. φάγαν ακριβώς τα ίδια με τον κάθε ενα απο μας και γι αυτό χρεωκοπήσαμε , επειδή ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ μετά το 1981 και τρώμε απο τα δάνεια, αποκλείεται τώρα πλέον που το ΣΟΚ του δέους πέρασε...Δεν φαντάζομαι να αμφιβάλλεις οτι πάνω απ' το μισό χρεος δεν έμεινε καν στην Ελλάδα. Αν είχε μείνει δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα τώρα και το ΑΕΠ μας θα είχε φτάσει εκείνο του Λουξεμβούργου. Ομως το ΑΕΠ της Ελλάδος ήταν και παραμένει το χαμηλότερο των 17 της Ευρωζώνης όπως ήταν και παραμένουν και οι κρατικές παροχές. Το τι θα παράγει μια χώρα μέσα στις σημερινές Παγκοσμιοποιημένες αγορές δεν το αποφασίζει πλέον το κράτος αλλά οι αγορές. Και στην γειτονιά μας (Βαλκάνια,Μ.Ανατολή , Β. Αφρική)είμασταν και παραμένουμε οι πλέον παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί. Οι περισσότερες απο τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες και οι τράπεζές μας ήταν πρό κρίσεως πρωταθλήτριες και πολλές παραμένουν σε υψηλό Διεθνές Status, παρά την κρίση. Ο ρόλος μας στην ΕΕ δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε τη Γερμανία ή τη Νορβηγία αλλά για λογαριασμό και της ΕΕ να είμαστε αποτελεσματικοί στη γειτονιά μας.
     Οταν η ΚΑΠ μας υποχρεώνει να σταματάμε την καλλιέργεια καπνού ή πορτοκαλλιών διότι ως ΕΝΩΣΗ κερδίζουμε περισσότερα απο την άνοδο των τιμών αυτών των προιόντων, δεν φταίμε εμείς. Οταν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι δηλώνουν παραπανίσια ζώα και κλέβουν επι πλέον επιδοτήσεις γιατι να μην το κάνουν και οι Ελληνες αφού ο μηχανισμός τους το επιτρέπει? (με τη λογική οτι τα "κλεμμένα" πάλι στην κατανάλωση καταλήγουν?).
     Κατ' εμέ εκείνο που οφείλει να κάνει το κράτος και μπορεί,αν δεν εξυπηρετεί τα λαμόγια, είναι να κάνει το κονδύλι για την παιδεία την επιστήμη και την έρευνα ΠΡΩΤΟ στον προυπολογισμό. Αυτό θα φέρει και τα υπόλοιπα.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ aris. 17/01/2014 18:14:06

      Αγαπητέ Άρη,
      σωστά αυτά.
      Η ουσια είναι ότι η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλή δυσαναλογία παραγωγής (εξαγώγιμου προϊόντος) και δημοσίου χρέους.
      Τα τελευταία 30 χρόνια η Ελλάδα είχε υψηλό δανισμό και υψηλές επιδωτήσεις και εισρροές από την ΕΕ. Τα ελλείμματα των εμπορικών συναλλαγών αυξάνονταν.
      Αυτό πρέπει να τελειώνει και η χώρα να ανακτήσει την παραγωγική της ικανότητα.
      Την ευθύνη δεν την έχουμε "εμείς". Αυτοί που κυβερνούσαν και κυβερνούν έπρεπε και πρέπει να διαχειριστούν τα ζητήματα της χώρας υπεύθυνα και σύμφωνα με τις δυνατότητες κι ανάγκες της εποχής.

     • aris 1. avatar
      aris 1. @ Μανιάτης 17/01/2014 23:40:37

      Είπαμε, το χρέος κατά τα 2/3 το δημιούργησαν οι Τσοχαντζαραίοι, Κοντομηνάδες, Κάντες, Φιλιππίδηδες και λοιποί Νταβατζηδολαμόγιοι και το χειρότερο είναι οτι το έβγαλαν έξω απο τη χώρα. Τα ψίχουλα που μοίρασαν για να εξαπατήσουν το λαό, δεν θα υπερέβαιναν ποτέ το 80% του ΑΕΠ της χώρας. Ακόμα κι αν δεν γινόταν κανένα ρουσφέτι, οπότε οι κρατικές παροχές θα έφταναν στο μέσο όρο της ΕΕ, πάλι στα 80% θα ήταν το χρέος μας άρα δεν θα μας απομόνωναν ποτέ οι αγορές μόνο λόγω ανατολίτικου, αντι βορειουρωπαικού κράτους.
      Οι αγορές δεν στεναχωριούνται καθόλου αν οι πολιτικοί μιας χώρας αντί να φτιάξουν 5 νηπιαγωγεία χαρίζουν επιδόματα τυφλών σε 50 ταξιτζήδες.

     • dexi_half avatar
      dexi_half @ aris 1. 18/01/2014 10:28:33

      Μανιάτη στρογγυλοποιείς την άποψή σου, προσπαθείς να κρύψεις ότι είναι διεθνιστική. Θεωρείς τον πολιτισμό κατάλοιπο και προωθείς τον διαφωτισμό ως λύση. Με τον διαφωτισμό αιχμαλωτίστηκε η Γαλλία σε ξένα αφεντικά, οι Ρότσιλντ πήραν τον έλεγχο της χώρας. Με τις θεωρίες του Μαρξ και του Έγκελς παραδόθηκε ένα χριστιανικό κράτος στις ορέξεις των Μπολσεβίκων, σε μια αγροτική περιοχή εφαρμόστηκε σοσιαλισμός. Όταν δεν έφτανε το φαϊ αναλάμβανε ο Στάλιν να μειώσει τον πληθυσμό

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ dexi_half 18/01/2014 11:01:34

      Ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου! Θεωρώ τον Διαφωτισμό ως κατάληξη της πνευματικής και πολιτιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε με ην Αναγέννηση. Και ουσιαστικά ήδη από τον Γεμιστό και άλλους στο ελλαδικό χώρο του Βυζαντίου.
      Δεν βλέπω ότι το εθνικό είναι σε αντίθεση με το διεθνιστικό. Ο Ελληνισμός ως πολιτισμός είναι Οικουμενικός. Συμφωνώ μαζί σου ότι με την Γαλλική Επανάσταση συνέβηκαν και πολλές παρενέργειες όπως η κυριαρχία της οικογένειας Ροτσίλντ. Εν ολίγοις, πρόθεσή μου δεν είναι να υπερασπιστώ ούτε να καταδικάσω , αλλά να κατανοήσω την πολυπλοκότητα του ιστορικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

     • MCA avatar
      MCA @ aris. 19/01/2014 00:28:32

      ++++

 39. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 16/01/2014 21:25:50

  «Κι εμείς είμαστε τυχεροί, πιο τυχεροί από κάθε άλλο λαό, που εύλογα κι άξια, όπως όλοι λαοί, αγαπά τον τόπο του και την Ιστορία του. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κάθε λογής βαρβαρότητα; Ο Ελληνισμός. Ως Ιστορία, ως πολιτισμός, ως Τρόπος…»

  Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας: Ο ενστικτώδης φόβος κατάλυσης τής φυλετικής μας διαχρονικότητας, όπως αυτή έγινε αντιληπτή σέ κάθε ουσιαστικό χρονικό ιστορικό κόμβο τής δηλωτικής μας παρουσίας ώς ιδιαίτερης εθνικής κοινότητας.

  Η τελευταία εθνοκρατική μας δήλωση παρουσίας υπήρξε συγχρόνως καί τραυματική γιά τήν συντεταγμένη εθνοτική μας συνείδηση.

  Γιά πρώτη φορά μετά από περίπου 2.000 χρόνια κλήθηκε νά επανακοθορίσει τήν εθνική του ταυτότητά του ο έλληνας σέ ένα κλειστό γεωγραφικά περιβάλλον μέ μεγάλη έκπτωση τής διάσπαρτης, βιωμένης καί συνταυτισμένης μέ τόν ευρύτερο γεωγραφικά μεσογειακό χώρο παρουσίας του καί όχι μόνο.
  Αυτός ο επανακαθορισμός επεβλήθη βίαια καί μέ όρους κάθετης καί μονοδιάστατης εθνοφυλετικής καθαρότητας, όπως επίτασσαν οι εθνοδομητικές αντιλήψεις τών βοειοευρωπαϊκών θεωρητικών σχεδιαστών δημιουργίας κρατικών υποστάσεων.

  Ο πάμφτωχος καί περιορισμένος γωγραφικά χώρος τού ελλαδικού βασιλείου καί ο ελληνικός κόσμος τής τότε γεωγραφικά γειτνιάζουσας ελληνικής διασποράς συνεπλάκει βίαια μέ ένα νέο τρόπο εθνικής αντιληπτικής βιωσιμότητας, σχετικά πρωτόγνωρο στόν χώρο του καί στόν τρόπο του καί τραυματικό στήν πορεία τής εθνοκρατικής επαναοριοθέτησής του.

  Η σύγχρονη Ελλάδα δομήθηκε σχετικά αυθαίρετα από τήν ιστορική πραγματικότητα τών τελευταίων διακοσίων ετών καί οι πολίτες της διαισθάνονται καί τό δείχνουν ότι τά γεωγραφικά όρια τής χώρας βρίσκονται σέ αναντιστοιχία μέ τήν ιστορική εθνοτική μας παρουσία καί ότι η επίσημη, πολλάκις ακρωτηριασμένη από τούς κρατικούς εθνοδιαμορφωτές, εθνοφυλετικά ιδεολογικοποιημένης ταυτότητας είναι ιστορικά αυθαίρετη καί πολύ μονοδιάστατη, έτσι ώστε τά καταφέρνει νά ακρωτηριάζει τήν εθνική μας πραγματικότητα.
  Η σύσταση τού έθνους μας, από τούς αρχαιοτάτους χρόνους μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβάνει ένα μίγμα φυλών καί ανθρώπων, συγγενικών μέν μεταξύ τους, αλλά ανθρωπολογικά διακριτών. Απόγονοι όλων αυτών, τής ιστορίας τους, τής ψυχοσύνθεσής τους, τής πολιτιστικής τους κληρονομιάς στήν όλη τους παρουσία είμαστε εμείς σήμερα.
  Διαισθανόμενοι βέβαια ότι κομμάτι αυτού τού έθνους (τό αναγνωρίζουμε στόν παρόμοιο τρόπο αντίληψης, αλλά καί ανθρωπολογικά) συναποτέλεσαν καί δυνητικά μπορούν νά συναποτελέσουν στό μέλλον σημερινοί γείτονες, ανεξαρτήτως σημερινής αλλοφωνίας καί αλλοθρησκείας. Γι' αυτό καί η πρώτη λαθροεπιδρομή τών Αλβανών καί άλλων βαλκάνιων δέν έρριξε αμέσως τήν ασφάλεια τής εθνικής αντίστασης στήν εισβολή, πράγμα πού έγινε μέ τήν δεύτερη εισβολή ασιατικών καί αφρικανικών πληθυσμιακών ομάδων.

  Έκφανση τού ενστικτώδη φόβου κατάλυσης αυτής φυλετικοεθνικής μας διαχρονικότητας είναι καί η συμπλεγματική αντιμετώπισή τού προβλήματος τής αθρόας εισβολής εθνολογικά τελείως ξένων ανθρώπινων ομάδων από αυτό τό απονομιμοποιημένο κράτος.
  Η αριστερή συλλογική ταυτότητα, λόγω ιδεολογικών προαπαιτουμένων, δέν μπορεί νά υποκαταστήσει καί τήν αταβιστική αντίδραση τού κόσμου στήν εθνολογική του αλλοίωση. Τό κενό αυτό καταφέρνει νά καλύψει η πρωτόγονη ανάγκη επιβίωσης μέ τήν αναγνώριση καί υποταγή στήν ζωώδη δυναμικότητα τού αρχηγού τής ομάδας.
  Αυτό τόν ρόλο τόν ανέλαβε η Χρυσή Αυγή.


  Η αναντιστοιχία βέβαια ονείρου, πραγματικότητας, βιωματικού καί φαντασιακού, δημιουργεί στήν πορεία τήν δικαιολογητική αιτία, τό θρησκειολογικό πιστεύω καί τήν αναγκαία ιερουργική τελετουργία, έκφανση τής οποίας είναι η επιδεικτική παρουσία τού υποκειμένου σέ τέτοιες τελετουργίες, οι οποίες πιστοποιούν τήν ιερότητα τών ατομικών πιστεύω στήν υπέρτατη αλήθεια καί αποκαθάρουν μέσω συλλογικών τυποποιημένων δρώμενων τούς πιστούς.

  Η βασανιστική συμμετοχή τών αριστερών πιστών στίς αποκαθαρκτικές τελετές τών θεσμοθετημένων τελετουργικών λειτουργιών τής καθεστωτικής πιά θρησκείας τής αριστεράς, προϋποθέτει τόν μανιχαϊσμό τών παρόντων.
  Η αριστερή θρησκειολογία μετεβλήθη σέ αριστερή θρησκειοπληξία καί δημιούργησε μιά νέα αριστερή εκκλησία, δογματική, καθωσπρεπική, τιμωριτική στήν αμφισβήτηση, ξύλινη στόν λόγο καί αμετρόεπη στήν αναβίωση τής υπερσυσσώρευσης πλούτου καί προνομίων γιά τό ιερατείο της καί τούς παρατρεχάμενους ιεροδιακόνους της.

  Η ιδρυματική της πιά κοινωνική υπόσταση σκότωσε καί κάθε ελευθεριακό υπαρξιακό όνειρο. Όλη τήν κοινωνική ανάγκη πρόδρομης προοδευτικότητας τήν απορροφεί βίαια καί συστηματικά καί τήν εκτρέπει στήν αντίθετη πορεία από τό ζητούμενο. Στήν κοινωνική ασυδοσία, ώς καθεστωτικά πιά επιλεγμένο ελευθεριακό όνειρο.

  Είναι πιά καιρός νά απαλλαχθούμε από τόν αριστερό κοινωνικό τύπο πού μέ βία επέβαλλε η αριστερή κάστα τών κλεπτοϊερέων τής αριστερής θρησκειολογίας.

  Ο θεός αγάπη εστί. Ανθρώπιμη διάσταση τού άρρητου Θείου Λόγου. Καί;
  Η Ιερά Εξέταση ήταν απόρροια τής καθεστωτικής εκκλησίας καί οι Ιερείς της στό όναμά Του, εν είδει εβραϊκού συμφερτού Τόν ξαναθανάτωσαν στήν πυρά.

  Η θρησκεία είναι τό όπιο τού λαού. Τό προσευχητάρι κάθε αριστερού. Καί;
  Αυτοί ξαναστήσαν τόν μόσχον τόν σιτευτό καί απαιτούν επιτακτικά τό ακροφύσιο τού ανδρικού μορίου ώς πρώτη έμπρακτη αναγνώριση υποταγής στόν θηριώδη Γιαχβέ πού ξανανέστησαν.

 40. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/01/2014 23:08:39

  "την αξιοπρεπη σταση των κομμουνιστων οταν τους ζητουσαν δηλωση μετανειας"! Κωμικοτραγικό!

  Οταν δεν έτρεχαν να υπογράψουν δήλωση ,γίνονταν χαφιέδες και κάρφωναν τους συντρόφους τους στην Ασφάλεια!

  Ενας Μπελογιάννης και μερικοί ακόμα ήταν άντρες ,οι άλλοι...

  Οι πιό επίλεκτες μονάδες του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο και στο Βίτσι ήταν απο "μετανοημένους" Μακρονησιώτες, που πήγαν με τις ευχές της Φρειδερίκης να σκοτώσουν τους ομοιδεάτες τους , για να τη βγάλουν καθαρη!

  Και βέβαια ,το χαφιεδηλίκι συνεχίστηκε μέχρι την Τασκένδη...

 41. papadopoulos ilias avatar
  papadopoulos ilias 16/01/2014 23:43:54

  Τελικά όλοι αυτοί οι Ρώσοι που έτρεξαν να πολεμίσουν για την πατριδα τους και την θρησκεία τους, ποιόν έσωσαν τελικά, την Ρωσία η το Σταλινικό καθεστώς και την νομενκλατούρα του?
  Σκέφτεστε εκεί στο Μαξίμου να καλέσετε πανστρατιά για να "σώσουμε" την Πατρίδα? Φαήλε , ξέχνατο!! το σάπιο καθεστώς που υπηρετείς θα αποτελέσει το λίπασμα,την κοπριά, για να ανθήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό. "Γαία, πυρί μειχθήτω" και όπως λέτε εσείς στά κομάντα "δεν θα πάρουμε αιχμαλώτους"

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ papadopoulos ilias 17/01/2014 00:18:25

   Και ποια είναι τα πολιτικά "κομμάντα" που "δεν θα πάρουν αιχμαλώτους"; Ο Αλέξης, η Ρένα του Άκη, ο επενδυτής στους οίκους των "διεθνών τοκογλύφων" Τσακαλώτος, οι ανακυκλωμένοι πασόκοι τύπου Τσουκαλά; Αδερφέ, μόνος εχθρός της παράταξης είναι ο εαυτός της και τα λάθη της.

   • Ekthamvi avatar
    Ekthamvi @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 06:11:41

    Σ΄αυτό το νέο σκηνικό, τον πρώτο ρόλο θα τον έχουν οι ...στρατιώτες. Αυτοί θ΄αποφασίσουν. Τα πρόσωπα που τώρα ''εκπροσωπούν'', είναι αναλώσιμα. Σημασία έχει η σωτηρία της πατρίδας και των Ελλήνων.Οι ΑλεξοΡενοΤσουκαλάδες, απλά έτυχε να βρεθούνε για λίγο ''μπροστά''.
    Οι ...παρατάξεις και τα ψεύδη και τα ευκαιριακά σας οράματα ΌΛΩΝ, τώρα πια Τέλος. Κοντή γιορτή...

    • papadopoulos ilias avatar
     papadopoulos ilias @ Ekthamvi 17/01/2014 10:20:02

     Σε ευχαριστώ που απάντησες για εμένα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ekthamvi 19/01/2014 22:54:59

     Θα 'ρθουν οι Ελλοχίμ δηλαδή;

   • Giannis. 1. avatar
    Giannis. 1. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/01/2014 16:47:07

    Φαήλε αυτό το "ο επενδυτής στους οίκους των “διεθνών τοκογλύφων” Τσακαλώτος, μου αράσει να το ακούω απο σένα. Κι όπως άφησες και το μούσι μου θυμίζεις τον εκπληκτικό ρήτορα του Πολυτεχνείου, της ΠΠΣΠ τότε, Νίκο Σοφιανό που αποκαλούσε όλους αυτούς "Αθλιους ρεβιζιονιστές πουλημένους στα μαύρα κοράκια του κεφαλαίου".
    Μήπως είσαι κρυπτο-κομμουνιστής και θεωρείς αμαρτία τον πλουτισμό για τους Αριστερούς, καθότι μόνο οι Δεξιοί δικαιούνται να απολαμβάνουν τη διαφθορά και την τρυφηλότητα του καπιταλισμού?
    * Πάντως οι επενδύσεις της ισχυρής πεντάδας των οικονομολόγων του Σύριζα εμένα μου έδιωξαν κάποιες αμφιβολίες που είχα, όχι για την αδιαμφησβήτητη θεωρητική τους κατάρτιση, αλλά για την πρακτική τους εμπειρία. Ούτε σε αυτό υστερούν έναντι υποτιθέμενων πεπειραμένων καπιταλιστών που η κρίση τους κατέστρεψε.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Giannis. 1. 17/01/2014 22:27:53

     Αγαπητέ, εύχομαι στον Τσακαλώτο και λοιπούς αριστερούς του φουά γκρα να τα αυγατίσουν τα εκατομμυριάκια τους.
     Το ζήτημα μου δεν είναι ότι έχουν πολλά λεφτά. Να τα χαίρονται με υγεία και μακροημέρευση.
     Το ζήτημα μου είναι πως δεν μπορείς να πουλάς φούμαρα για "διεθνείς τοκογλύφους", "μερκελίστές" κλπ και τα χλιδάτα σου κεφάλαια να τα έχεις επενδεδυμένα στην BlackRock, την JP Morgan και άλλα κέντρα απωλείας των "τοκογλύφων". Υποκρισία το λένε, για να μην το πω αλλιώς πειραιώτικα. Γκέγκε;

     • aris 1. avatar
      aris 1. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/01/2014 11:31:11

      Και όμως μπορείς, φίλε Φαήλο. Στη Δημοκρατία όλα επιτρέπονται. Στη Νέα Δημοκρατία ισως όχι...

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aris 1. 19/01/2014 22:53:45

      Επιμένεις να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Να ξέρεις όμως, πως η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες τους και ο ξερόβηχας τους για εξηγήσεις, τους έκανε πολύ μεγάλη ζημιά, μεγαλύτερη από 100 δηλώσεις της ΝΔ.

 42. Α3 avatar
  Α3 17/01/2014 01:00:26

  Ο αυτοπροσδιορισμός με βάση την εθνική συνείδηση εμπνέει μεγάλα ιδανικά και υπέρβαση του εγώ και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλεία και δόξα και τον πλέον φτωχό (βλ. Διογένης) , γιατί οι αξίες της δεν είναι υλικές αλλά πνευματικές (π.χ. ηρωισμός, σοφία, φιλοκαλία-τέχνη). Σε αντίθεση, η ταξική συνείδηση οδηγεί σε υλικό προσδιορισμό των αξιών και ως εκ τούτου σε εξαχρείωση του ανθρώπου ο οποίος μάχεται σαν ζώο ανάμεσα σε ζώα για τη λεία.

  Αυτά ήταν γνωστά και κοινώς αποδεκτά για 3000 και πλέον χρόνια και αποτελούσαν τον πυρήνα της εθνικής μας ιδεολογίας. Εξ ου και ο Δραγούμης θεωρούσε ότι οι νέες, τότε, σοσιαλιστικές ιδέες δε μπορούσαν να βρούν έδαφος καλλιεργήσιμο στην Ελλάδα. Μέχρι τη δεκαετία του 80 αυτό ήταν κοινώς αποδεκτό. Βέβαια ακόμα και σήμερα (που έχει επικρατήσει το υλικό κριτήριο) η αριστερά δεν έχει αποκτήσει αυτοπροσδιοριστικά στοιχεία (π.χ. παραδοσιακά δεν έχει προτάσεις) αλλά ετεροπροσδιοριστικές και θρησκοληπτικές απόψεις (π.χ. ό,τι σκέφτεται και εκφράζει ένας πατριώτης ή ένας εθνικιστής τον κάνει αυτομάτως φασίστα, δηλ. στιγματίζεται, και έτσι ο αριστερός κυριαρχεί χωρίς να έχει πείσει για τη θέση του).

  Μακάρι η ελληνική κοινωνία να ξαναβρεί την ζωντάνια που δίνουν οι ανώτερες ιδέες και οι υπερβατικές αξίες της εθνικής μας ιδεολογίας. Και φυσικά, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τον επιθετικό γερμανικό εθνικισμό αλλά την ελληνική πνευματική παράδοση, που μας οδήγησε κάποτε ως έμπορους και λόγιους να κατακτήσουμε τη Μεσόγειο.

  • Giannis. 1. avatar
   Giannis. 1. @ Α3 17/01/2014 19:00:35

   Aγαπητέ Α3 μιλάς πολύ καλά και συνετά χωρίς βέβαια να έχεις σε όλα δίκιο.
   Η ταξική συνείδηση οδηγεί κάποια στιγμή σε υλικό προσδιορισμό των αξιών και τις κατώτερες τάξεις των εκμεταλλευομένων, πράγμα λυπηρό μεν, απαραίτητο δε για να μην αφανιστούν εξ αιτίας της απληστίας των ανώτερων τάξεων των εκμεταλλευτών, οι οποίοι έχουν ανέκαθεν το προνόμιο του υλικού προσδιορισμού και της απόλαυσης των αξιών και εφαρμόζουν το νόμο της ζούγκλας, όπου επικρατεί το δίκαιο του ισχυροτέρου, ο οποίος μάχεται σαν ζώο ανάμεσα σε ζώα για τη λεία. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της δικαιοσύνης όσον αφορά την απληστία της άρχουσας τάξης της Ελλάδος δικαιώνουν απόλυτα τους αριστερούς . Οι ανίσχυροι βρίσκονται σε άμυνα . Γι αυτό έχουν το ηθικό πλεονέκτημα στην πάλη για την επιβίωσή τους. Δεν είναι γενικώς και αορίστως ηθικά ανώτεροι σε όλα.
   Ακόμα και η αστική νομοθεσία το αναγνωρίζει στον αμυνόμενο, γι αυτό και στα δικαστήρια αθωώνεται ακόμη και για φόνο.

   • A3 avatar
    A3 @ Giannis. 1. 17/01/2014 22:18:08

    Ο Νίτσε θεωρούσε ότι η παγκόσμια ιστορία είναι μία διαρκής διαμάχη ανάμεσα στο πνευματικό κριτήριο στον κυρίαρχο τρόπο σκέψης και περίοδοι στις οποίες επικρατούσε το υλικό κριτήριο. Πάντα και στις δύο περιόδους υπήρχαν φτωχοί και πλούσιοι-το θέμα ήταν κατά πόσο ένας άνθρωπος που δεν είναι πλούσιος μπορεί να είναι περήφανος ή, έστω, αξιοπρεπής. Αυτό είναι δυνατό μόνο αν η ανώτερη αξία είναι ο ηρωισμός ή η αγάπη και όχι αν το κριτήριο είναι υλικό.

    Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ο κομμουνισμός/σοσιαλισμός θα εξαλλείψει τις ανισότητες (δηλ. δε θα υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι). Αυτό όμως είναι λάθος: ο κομμουνισμός/σοσιαλισμός εξαλλείφει την αξία του χρήματος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εξαλλείφονται και οι ανισότητες. Αντίθετα, επειδή δεν είναι δημοκρατικό σύστημα (άλλο σοσιαλισμός άλλο σοσιαλδημοκρατία) οδηγεί νομοτελειακά στη δημιουργία μίας ολιγαρχίας, οπότε και οι ανισότητες εντείνονται. Ιστορικά παραδείγματα υπάρχουν από τον 11ο αι. που δημιουργήθηκε η πρώτη κομμούνα στη Γένοβα, μέχρι και σε όλα ανεξαιρέτως τα σοσιαλιστικά κράτη του 20ου αι.

    Επίσης, θεωρώ ότι στην Ελλάδα η κομμουνιστική ιδεολογία δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει πραγματικά ταξική συνείδηση-και αυτό γιατί οι προσλαμβάνουσες μας είναι εντελώς ανθρωποκεντρικές και φυσιοκεντρικές. Δυστυχώς αυτό που κατάφερε είναι να αφαιρέσει από κάποιους την περηφάνια και να βάλει στη θέση της φθόνο. Και μην προτρέξεις, σε παρακαλώ, δεν είμαι ταξικός εχθρός απλά περήφανος είμαι λόγω διαβασμάτων έργων λαμπρών ανθρώπων. Επί πλέον, για την εποχή μας νομίζω ότι θα συμφωνήσω στη δική σου ανάγνωση για τη δημιουργία των προβλημάτων στην πατρίδα μας-απλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να δοκιμάσουμε μία επιλογή που όπου και να δοκιμάστηκε εξαχρείωσε, αρχικά, και μετά εξαθλίωσε τους λαούς.

    • aris 1. avatar
     aris 1. @ A3 19/01/2014 11:01:49

     Ο Κομμουνισμός φίλε Α3 έχει πεθάνει οριστικά το 1989. Δεν επιφέρει ισότητα αλλά Γκουλάκ. Αν η Ρωσία ρίξει τον Πούτιν και ξαναβάλει το κομμουνιστικό κόμμα στην κυβέρνηση τότε μπορεί να ξαναυπάρξει κομμουνισμός. Το ΚΚΕ είναι κατ' εμέ ένα Ελληνικό μουσείο του Υπαρκτού Σοσιαλισμού της πάλαι ποτέ διαλυθείσης ΕΣΣΔ. Είναι το μόνο στον κόσμο που έχει ακόμα το σφυροδρέπανο και η ιδεολογία του είναι γραμμένη στη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια και μάλιστα ΜΟΝΟ στην ορίτζιναλ έκδοση του ΚΚΣΕ για να αποφεύγονται τα παραπλανητικά αντίγραφα της εποχής του ψυχρού πολέμου.
     Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου οτι η αξιοπρέπεια είναι απείρως σημαντικώτερη απο το χρήμα. Αλλωστε ΟΛΟΙ σχεδόν οι ΜΕΓΑΛΟΙ της Ιστορίας πέθαναν φτωχοί. Αινστάιν, Μάρξ, Γκάντι, Χριστός κλπ. (Γι αυτό όσοι με ξέρουν με θεωρουν Αριστερό.)
     Διότι αυτό που λες, κατά πόσο ένας άνθρωπος που δεν είναι πλούσιος μπορεί να είναι περήφανος, ισχύει κυρίως για τους φτωχούς. Οι πλούσιοι για να γίνουν πλούσιοι έχουν θυσιάσει μέρος ή όλη την αξιοπρέπειά τους . Ο Χριστός το είπε με τον παραστατικότερο τρόπο: «πιο εύκολα περνάει μια καμήλα απ’ το κεφάλι μιας βελόνας, παρά ο πλούσιος στον Παράδεισο»!
     Την ταξική συνείδηση την δημιούργησε στην Ελλάδα με τον πιό αποτελεσματικό τρόπο η κρίση που ήρθε απ' την Αμερική όταν κατέρρευσε η Leehman Brothers,δημιουργώντας μια στρατιά 1.500.000!!! ανέργων, 1.500.000 στα όρια της φτώχειας και 2.000.000 Ελλήνων που μόλις και μετα δυσκολίας τα φέρνουν βόλτα.
     Ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον αντικομμουνιστές. Ποτέ και πουθενά δεν ανέφεραν οτι είναι κομμουνιστές. Στην πρώτη του διεθνή συνέντευξη όταν ο Τσίπρας ρωτήθηκε αν πιστεύει στο Σοσιαλισμό (όχι στον Κομμουνισμό διοτι ο Δημοσιογράφος το θεώρησε αυτονόητο) απάντησε οχι. Για μας ο Σοσιαλισμός είπε, είναι ενα μακρινό ιδανικό που ίσως έρθει μετά απο πολλές γενιές, αλλά εμείς δεν θα το φτάσουμε ποτέ, διότι έτσι συμβαίνει με τα ιδανικά. Κι όταν τον ρώτησε πια χώρα και πιο σύστημα έχει ως πρότυπο απάντησε χωρίς δισταγμό το Σκανδιναυικό. Καπιταλιστικό μεν, αλλά με τις μικρότερες κοινωνικές ανισότητες και τις μεγαλύτερες κρατικές παροχές στους πολίτες.
     Με άλλα λόγια ο Συριζα είναι Αριστερό (όχι Κομμουνιστικό) Σοσιαλδημοκρατικό, σφόδρα Φιλοευρωπαικό κόμμα, αλλά της αρχικής ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΕ του Ντελορ και όχι της σημερινής των Γερμανοτραπεζιτών.
     Δεν θα φέρει ΠΟΤΕ Κομμουνισμό στην Ελλάδα.

 43. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 17/01/2014 02:33:18

  Όταν πάψουμε να κολλάμε σε "δεξιά" και "αριστερά" "ιδανικά και ιδεώδη", τότε ίσως έχουμε ελπίδα ως Έθνος. Μέχρι να γίνει αυτό θα τρώμε ο ένας τον λαιμό του άλλου.

  • Giannis. 1. avatar
   Giannis. 1. @ Κωνσταντίνος 17/01/2014 19:09:51

   Δεν υπάρχουν πιά “δεξιά” και “αριστερά” “ιδανικά και ιδεώδη” αγαπητέ Κωνσταντίνε. Υπάρχουν απο τη μια το 2-5 των Ελλήνων που μας φόρεσαν το χρέος και το φυγάδευσαν κατά το μεγαλύτερό του μέρος στο εξωτερικ,ό όπως σιγά σιγά αποκαλύπτει η δικαιοσύνη πλέον και όχι η ξεχασμένη "μία και μόνη εξεταστική", κι απο την άλλη εμείς το 95-98% του λαού που με τη βία εξαναγκαζόμαστε να το πληρώσουμε, ώστε να μην πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι. Δεν χρειάζεται λοιπον ολόκληρος ο Ελληνικός λαός να φάει το λαιμό αυτών των Νταβατζολαμογίων. Αλλωστε οι Ελληνες ουδέποτε υπήρξαν βάρβαροι και εκδικητικοί. Η ταπεινή καθαρίστρια νομίζω μας εξέφρασε όλους, όταν είπε στα κανάλια δεν θέλουμε να τους βάλουμε φυλακή. Να τους πάρει το κράτος τις περιουσίες και τα κλεμμένα θέλουμε μόνο, για να μην πεινάμε άδικα εξ αιτίας τους.

   • MCA avatar
    MCA @ Giannis. 1. 19/01/2014 00:34:10

    Ας πάνε και φυλακή, δεν πειράζει!!

    • aris 1. avatar
     aris 1. @ MCA 19/01/2014 11:02:58

     Δεν αξίζουν ούτε να τους ταίζουμε τζάμπα!

 44. ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΟΠΟΥΛΟΣ 17/01/2014 10:20:56

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΑΗΛΟ,ΟΛΑ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΛΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ,ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 20,000,000 ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ;;ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ;

  • aris 1. avatar
   aris 1. @ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣΟΠΟΥΛΟΣ 18/01/2014 10:19:08

   Εχω την εντύπωση φίλε Δημοσθένη, οτι αν και η "διεθνής" κοινότητα θα ήθελε αυτό που λές και προσπαθεί, έστω με ψέμματα και διαστρεβλώσεις να εξισώσει τον Στάλιν με τον Χίτλερ, δεν μπορεί να διαστρεβλώσει και την έννοια της λέξης γενοκτονία.. Που σημαίνει "φόνος ενός γένους", εννοείται, απο ένα άλλο εχθρικό γένος.
   Ο Στάλιν δεν δολοφόνησε Ελληνες, Γάλλους,Αγγλους ,Πορτογάλλους και Εβραίους, παρά μόνο δικούς του Σοβιετικούς πολίτες. Τότε η ΕΣΣΔ ήταν ενιαίο κράτος όπως οι ΗΠΑ που προέκυψαν απο εμφύλιο. Δεν κήρυξε ο Στάλιν Παγκόσμιο πόλεμο. Τα στυγερά του εγκλήματα και τα Γκουλάκ στρεφόταν κατα΄των Σοβιετικών πολιτών που τότε δεν είχαν άλλη υπηκοότητα. Το Στυγερο εγκληματικό του καθεστώς ήταν εσωτερική δικτατορία της Σοβιετικής Ενώσεως, γι΄αυτό ήταν βεβαίως και απόλυτα απεχθές, δεδομένου οτι ελάχιστοι Σοβιετικοί πολίτες κατάφεραν να δραπετεύσουν ως πρόσφυγες. Ομως δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα πάντα ανάλογα με το πολιτικό μας συμφέρον. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων απο τους Γερμανούς δεν έχει κάτι ίσο και δεν θα το έχει ποτέ στην Ιστορία. Αλλο λοιπόν γενοκτονία και άλλο εσωτερική-πολιτική Εθνοκάθαρση.
   Με τη λογική σου θα μπορούσαν και οι συγγενείς των δολοφονηθέντων απο τη δικτατορία στη Μακρόνησο και το Πολυτεχνείο να απαιτήσουν αναγνώριση γενοκτονίας απο τη χούντα των Παπαδόπουλου-Ιωαννίδη...

 45. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 17/01/2014 13:42:11

  Εντάξει ακόμα ένα αντικομμουνιστικό λιβελογράφημα....συνηθισμένο. Αν αξίζει ο κόπος μου να εξηγήσω κάποια πράματα ( πόλύ φοβάμαι πως οχι ), αν ο Στάλιν σκότωσε τόσους πολίτες ακόμα παραπάνω και απο το Χίτλερ τότε τί έμεινε σ' αυτή την χώρα μετά το τέλος του πολέμου. Λογικά να το εξετάσουμε είκοσι εκατομμύρια νεκροί της ΕΣΣΔ απο τον πόλεμο επίσημα συν όπως γράφει ο προπαγανδιστής Κρανυδιώτης περισσότεροι απο 20 εκατομμύρια απο τον ίδιο τον Στάλιν συν ο λιμός με τα θύματα στην Ουκρανία , τί έμεινε πίσω στη χώρα αυτή; Άρα ψέμα πρώτο. Ακόμα αν πράγματι κυνήγησε τους παπάδες και τη θρησκεία γενικότερα τότε πως προέκυψε το τόσο μεγάλο θρησκευτικό αίσθημα που έχουν οι σημερινοί Ρώσοι ειδικά των ηλικιών ανω των πενήντα που έζησα την <>, αλλά και πώς εξηγείται ότι η Ρωσία είναι γεμάτη μοναστήρια-εκκλησίες και προτείνεται για θρησκευτικό τουρισμό; Άρα ψέμα δεύτερο. Εν συνεχεία ότα οι Γερμανοί φθάσαν έξω απο τη Μόσχα δεν τους σταμάτησε μόνο ο χειμώνας αλλά τα ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ και αυτό πονα τους Φαήλους-Φασίζοντες. Ο ελληνικός λαός δυστηχώς είχε κατακτηθεί ήδη απο το Μάιο του 41. Άλλωστε μικρή σημασία είχε η καθυστέρηση των ναζί απο την αντίσταση του Ελληνικού Λαού. Η τακτική της υποχώρησης, στη στρατιωτική ιστορία , των Ρώσων είναι γνωστή γιατί δίνεις γη και κερδίζεις χρόνο, πάντα οταν μιλάμε για μια μεγάλη χώρα όπως η ΕΣΣΔ. Άρα ψέμα τρίτο. Αναφέρθηκε ότι η οικογένεια σαν θεσμός είχε ισοπεδωθεί γελά μαζί σου ο κόσμος Φαήλε...στη ΕΣΣΔ η οικογένεια είχε βαρύνουσα σημασία και αυτό αποδεικνύεται απο τα ποσοστά διαζυγίων και απο το προοδευτικό για την εποχή του οικογενειακό δίκαιο , ακόμα απο την προστασία της μητρότητας και τον <> των παιδιών, στα σχολεία και την προσχολική αγωγή ( βιβλίο-πείραμα Μακαρένγκο). Άρα ψέμα τέταρτο. Μην ξεχάσω ακόμα, γιατί έγινε αναφορά στο σύμφωνο Μολότοφ -Ρίμπερτοφ, ότι πριν αυτό το σύμφωνο υπήρχε το σύμφωνο του Μονάχου το 1938 που παραχορούσε την Τσεχοσλοβακία ουσιαστικά στο Χίτλερ και του υπόσχονταν υλικοτεχνική και οικονομική βοήθεια αρκεί να επιτεθεί στην ΕΣΣΔ. Αλλά ο αγαπητός συκοφάντης- ανιστόρητος αθρογράφος έχει επιλεκτική μνήμη ή απλά είναι γκεμπελίσκος. Η προώθηση των σοβιετικών στρατευμάτων στην Πολωνία έγινε 15 ημέρες μετά την επίθεση του Χίτλερ, και όπως φάνηκε ήταν καίρια στρατηγική κίνηση για την πορεία του πολέμου. Εν κατακλείδι ο Στάλιν ήταν μέγας ηγέτης για το λαό του γιατί όπως είπαι και ένας απο τους μεγαλύτερους εχθρούς του ο Ουίστον Τσόρτσιλ, ήταν ο ηγέτης που πήρε τη ΕΣΣΔ απο την εποχή του άρωτρου και την παρέδωσε στην εποχή του τρακτερ. Ακόμα ο κομμουνισμός σαν ιδεολογία νίκησε το φασισμό που εκπροσωπείται εσύ Φαήλε και οι συν αυτό χρυσαυγήτες ομοιοδεάτες, και αυτό πονάει. Αίντε να συναντήσεις τους προγόνους-ταγματαλήτες στην πηγάδα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βαγγέλης 17/01/2014 15:14:06

   Θα μπορούσα να αναλώσω χρόνο απαντώντας σε όλα τα τέρατα που γράφεις. Δεν τον χαραμίζω τον χρόνο μου.
   Είσαι απλά κλασσικός αγράμματος χαχόλος προπαγανδιστής, που νομίζεις πως όλοι είναι χαχόλοι σαν εσάς. "Προώθηση των σοβιετικών στρατευμάτων στην Πολωνία" η ταυτόχρονη με τους ναζί εισβολή; Θα τυφλωθείς ρε σύντροφε. Ντροπή στην ηλικία σου.

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ Βαγγέλης 17/01/2014 18:37:40

   Βαγγέλη ο εθελο-τυφλοφανατισμός έχει και τα όρια του.
   Η εξύμνηση από μέρους σου τών σιδερόφρακτων φασιστικων-κομμουνιστικών καθεστώτων που εξόντωσαν μαζικά πολιτικούς αντιπάλους και καταδυνάστευσαν λαούς,είναι πραγματικά θλιβερή.
   Η δε πρωτοφανής θεωρία σου "πας μη κομμουνιστής = ταγματαλήτης" είναι μνημείο ελεεινής ολοκληρωτικής-φασιστικής και αρρωστημένης νοοτροπίας.

 46. aris. avatar
  aris. 17/01/2014 15:26:51

  Αγάπη και σεβασμός
  venceremos!!!

 47. Bil Filippu avatar
  Bil Filippu 17/01/2014 16:43:16

  Καλά εσύ Βαγγέλη είσαι 30 χρόνια πίσω. Από τόσα που έγιναν τελευταία δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

 48. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 17/01/2014 22:10:04

  Καλά είπα οτι τζάμπα θα ασχοληθώ...καλό θα ήταν να <> λίγο τις πεποιθήσεις μας στην άκρη και να δούμε αν αυτό το σύστημα πέτυχε πράματα που εμείς σήμερα ούτε φανταζόμαστε. Αν 30 χρόνια πάω πίσω αυτό οφείλεται στο άρθρο που σχολίασα που πήγε τόσα χρόνια πίσω, ίσως να είμαι αγράμματος αλλά εγώ τουλάχιστον δεν υποστήριξα ότι η νδ θα πρέπει να συνεργαστεί με ναζί-χρυσαυγίτες μόνο και μόνο για τη εξουσία και την καρέκλα κ. Φαήλε. Αααα εγώ που είμαι αγράμματος ξέρω οτι ο όρος εθνικιστής είναι αρνητικός όρος σύμφωνα με τη ελληνική γραμματική και ελληνικά λεξικά. Ο σωστός όρος είναι πατριώτης-εθνιστής και ποιοί είναι πατριώτες φαίνονται στα δύσκολα...όπως είπαι και ο Μπελογιάννης.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βαγγέλης 18/01/2014 09:21:00

   Ποτέ δεν υποστήριξα συνεργασία ΝΔ -- ΧΑ. Το μόνο που με έχει απασσχολήσει είναι πως θα κερδίσουμε πίσω τους ψηφοφόρους που πήγαν στην ΧΑ αλλά αυτό σας ανηξσυχεί. Σας βολεύει να έχετε ως δικαιολογία την ΧΑ. Μην διαβάζεις πολύ "Αυγή", "Ριζοσπάστη" κλπ (αν κι "Ρ" είναι πιο σοβαρός), θα το κάψεις το ρημάδι το μυαλό σου. Κάνε κάτι χρήσιμο για τον εαυτό σου, πάρε ένα βιβλίο και πήγαινε στη λιακάδα να διαβάσεις και να ξεστραβωθείς, για να μην νγράφεις τέρατα υποστηρίζοντας χασάπηδες κι εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας. Το Κατύν για το οποίο η σύγχρονη Ρωσία ζήτησε ταπεινά συγγνώμη, σου λέει κάτι ή τα γράσα έχουν γίνει αριστερό μπετόν εντός του κρανίου σου;

  • GLAD avatar
   GLAD @ Βαγγέλης 18/01/2014 13:13:48

   Και μιας και μιλάμε για σχέσεις αριστεράς και ηθικής :
   Μπελογιάννης !!!!!
   Ο άνθρωπος που εισήγαγε την "έννοια της οικογενειακής ευθύνης " , βάσει της οποίας δολοφονήθηκαν χιλιάδες αθώοι από τους κομμουνιστές , οι οποίοι σύμφωνα με κάποιους παραπάνω δεν είναι "ακριβώς" οι καλοί αριστεροί . Κάποιοι άλλοι θα είναι που θα τους δούμε στο μέλλον , αρκεί "να αφήσουμε τα λουλούδια να ανθήσουν...".

 49. Aristophanes B. avatar
  Aristophanes B. 18/01/2014 07:07:54

  Ολοι ομως ξεχνουν να αναφερουν, το πιο σπουδαιο συστατικο για να βρωμισει ενας λαος,! τα σκουλικια, που ειναι της ιδιας εθνοτητας,! σε Ρωσσια και Ελλαδα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aristophanes B. 19/01/2014 22:43:33

   Κι εσύ εδώ ένα δίκιο το έχεις...

 50. dexi@half avatar
  dexi@half 18/01/2014 13:10:19

  @Μανιάτης
  "Δεν βλέπω ότι το εθνικό είναι σε αντίθεση με το διεθνιστικό."

  Το διεθνιστικό όταν δεν καταργούνται τα Έθνη, οι παραδόσεις, η θρησκεία δεν είναι επικίνδυνο. Τα διεθνιστικά συστήματα των τελευταίων 100 χρόνων ήταν το Κομμουνιστικό και το Ναζιστικό που επέφεραν τρομακτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα .

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ dexi@half 18/01/2014 18:37:01

   Διεθνιστικό κίνημα ὁ Ἐθνικοσοσιαλισμός;
   Θά τρέμανε τά κόκκαλα τοῦ Χίτλερ....(ἄν δέν εἶχαν καεῖ..)

   • dexi_half avatar
    dexi_half @ Κυθήριος 18/01/2014 20:11:03

    Κάθε ιδεολογία είναι διεθνιστική και υλιστική γιατί δεν τηρεί τις αρχές μη πολέμου του Θουκυδίδη. Ιδεολογία και Δημοκρατία δεν συμβαδίζουν. Αριστερός και δεξιός δεν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα. Αντιθέτως υπήρχαν Έλληνες, γιατί τους διεθνιστές της εποχής τους έλεγαν προδότες.

 51. βικυ avatar
  βικυ 18/01/2014 13:30:04

  @Βαγγελης, "....να δουμε αν το συστημα προσφερε πραματα....".Ναι, αμε, προσφερε πολλα "πραματα", γιαυτο κουτρουβαλιαζονταν οι ανατολικογερμανοι ποιος θα περασει πρωτος στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πολιτισμο μολις το τειχος επεσε.Ειπες και κατι για πηγαδες ...Κοιτα,ειδες το κκε τι ομορφα που καθεται απο τοτε που το νομιμοποιησε ο καραμανλης?Ησυχα και στο 5℅ .Τωρα,αν καποιοι θελησουν να ξαναδοκιμασουν γυρους εκτος απο αυτους των σουβλατζιδικων,εδω θα ειναι η αστικη δημοκρατια να τους ξανακατεβασει το κεφαλι.

 52. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 19/01/2014 09:29:02

  Να το ξαναπώ. Που άλλού γίνεται τέτοια συζήτηση; Πουθενά.
  Να 'ναι καλά ο Φάκτορας...

 53. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 19/01/2014 12:44:37

  Καιρός ήταν να αναφερθεί το Κατύν...βέβαια αποσιωπάτε το ημερολόγιο του Γκέμπελς που αναφέρει-παραδέχεται και το έγκλημα οτι τελέστηκε απο τους ναζί, ότι είναι η ιδανική ευκαιρία να δημιουργήσουμε τρυγμούς στους συμμάχους, διότι ήξερε την αντιδραστική και φασίζουσα πολωνική εξόριστη κυβέρνηση, ρίχννοντας το έγκλημα στο Κατύν στου σοβιετικούς...και πλήστα άλλα στοιχεία ιατροδικαστηκές έρευνες κ.α. Όσο αναφορά την αστική σας δημοκρατία και πως νίκησε ας είναι καλά οι Αμερικάνοι που μας πηδήξαν σαν χώρα και εσείς χαιρόσασταν που νικήσατε του κομμουνιστές και η χώρα πήγαινε μπροστά με συνοικίες σαν την τρούμπα....''μπραβο πατριώτες''. Σε ό,τι άλλο αναφέρθηκε για εξίσωση κομμουνισμού ναζισμού και διεθνισμού αυτή τη μπουρδολογία απλώς αμορφωσιά και γελοιότητες. Υ.Γ. Περί το θρησκευτικό αίσθημα στη Ρωσία και αν κυνηγήθηκε ο χριστιανισμός (στο πρώτο σχολιό μου) διαβάστε την σημερινή Καθημερινή..που ο Αλαφούζος και ο Παπαχελάς δεν είναι και κομμουνιστές.....

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ Βαγγέλης 19/01/2014 18:32:25

   Αμετανόητε παρωπιδάτε και δογματικά φανατισμένε Βαγγέλη το "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" του φωτισμένου Τάκη Λαζαρίδη είναι και αυτό "αμορφωσιά,μπουρδολογία και γελιότητες";
   Ήμαρτον,είπαμε ο δογματικός τυφλοφανατισμός έχει και τα όρια του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βαγγέλης 19/01/2014 22:42:37

   Αδερφέ, πονάω για σένα. Έχεις ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη.

 54. βικυ avatar
  βικυ 19/01/2014 20:11:58

  @Βαγγελης, η μοναδικη βλαβη που μας προξενησαν οι αμερικανοι και ηρθε στο μυαλο σου ειναι....η τρουμπα? Φοβερο επιχειρημα...Τρουμπες υπηρχαν υπαρχουν και θα υπαρχουν πολλες,σε ολα τα λιμανια και μη του κοσμου.Η χωρα βοηθηθηκε απο τους αμερικανους ,ανασυγκρτηθηκε,αναπτυχθηκε,ανοιξαν δουλειες και (οπως και ολη η ευρωπη)ζει 64 χρονια συνεχους ειρηνηςκι αυτο εναι το πιο σημαντικο.Αν θελεις να μαθεις απο πρωτο χερι τον κομμουνισμο ρωτα τους εκατονταδες χιλιαδες ανω των 55 αλβανους,βουλγαρους ρουμανους,γεωργιανους,λευκορωσσους,λιθουανους, πολωνους,μολδαβους,ρωσσους και αλλους που δουλεουν στην χωρα να σου πουν.

  • GLAD avatar
   GLAD @ βικυ 19/01/2014 20:45:15

   Εξ άλλου "τρούμπες" ήταν και είναι όλες οι χώρες του "υπαρκτού σοσιαλισμού" , όπως φαντάζομαι καλά γνωρίζεις "Βαγγέλη" .
   Γέμισε ο κόσμος από "προιόντα" του κομμουνιστικού παραδείσου.
   "Τρούμπα" ήταν π.χ. και το Μπούλκες , "για τις ανάγκες των λαικών αγωνιστών" , όπως φαντάζομαι γνωρίζεις .
   Ένα σημείο στον Πειραιά , που δεν είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια τέτοιο σε απασχολεί ?
   Δυστυχώς το πρόβλημα της αριστεράς δεν είναι μόνο ηθικό .
   Βρες άλλα επιχειρήματα ή άλλαξε άποψη.

 55. Δημητρης avatar
  Δημητρης 19/01/2014 20:35:30

  Μεσα στα αρνητικα του αρθρου επρεπε να αναφερθει αυτα τα καθεστωτα αφαιρουν απο τον κοσμο το δικαιωμα να ονειρευετε...την χαρα της δημιουργιας...Δεν υπαρχει παλι των ταξεων οταν εχουν ολοι ιδιες ευκαιριες .Το κλειδι γι αυτο ειναι ενα Κρατος δικαιου για ολους..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.