#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2013 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αναγκαστικός γάμος έγινε. Θα τον μετατρέψει ο Βενιζέλος σε κηδεία;Κάποτε θα μιλούσαμε για μεγάλο συνασπισμό. Τώρα απλά μιλάμε για αναγκαστική συμβίωση η οποία θα έχει σίγουρα περισσότερες στεναχώριες παρά χαρές. Διότι από τη μια υπάρχει η Νέα Δημοκρατία η οποία είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, είναι η φωνή της λογικής και εμπνέει σταθερότητα στο πολιτικό σκην

Για να μην πούμε ότι εκτός του ότι ο Σαμαράς έχει κρατήσει την Κ.Ο. του ομάδα αρραγή, ετοιμάζεται και για να υποδεχθεί στο μαντρί κάποιους ή να κάνει μεταγραφές ενδυναμώνοντας έτσι το σχέδιο για μια μεγάλη κεντροδεξιά.

Από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που καμιά σχέση δεν έχει με το πρόσφατο δοξασμένο παρελθόν του 44%. Πρόκειται για ένα κόμμα που φυλλορροεί στην κοινωνία και που αν γίνονταν εκλογές θα είχε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.

Αυτή η αναγκαστική συμβίωση, λοιπόν, θα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Διότι υπάρχουν δύο – τρία σημεία που ήδη προκαλούν αντιπαραθέσεις πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία της νέας κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, από το Μαξίμου διαρρέουν ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να γίνει άμεσα, μέσα στο Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.

Στην Ιπποκράτους ζουν σε νιρβάνα και λένε ότι δεν πειράζει να καθυστερήσει λίγο αρκεί να υπάρξει πρώτα η προγραμματική συμφωνία. Κι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους αποχωρήσαντες υπουργούς της ΔΗΜΑΡ αφού υπάρχουν αναπληρωτές. Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Με ανοικτό το θέμα της οικονομίας και της τρόικας αλλά και με την ΕΡΤ να συνεχίζει να είναι «καυτό» ζήτημα, το να χαθεί πολύτιμος χρόνος δεν θα είναι και ότι καλύτερο. Αλλωστε, καλό είναι τώρα μέσα στο καλοκαίρι να ενημερωθούν καλά οι νέοι υπουργοί για το χαρτοφυλάκιό τους και από Σεπτέμβρη να πάρουν μπρος.

Το δεύτερο σημείο – αγκάθι είναι οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση. Διότι αν ο κ. Βενιζέλος βάλει στελέχη που θα κάνουν τα ίδια με τον Μανιτάκη ή το Ρουπακιώτη, τότε καλύτερα να πάμε σε εκλογές. Αν θέλει να βοηθήσει πράγματι τη χώρα θα πρέπει ο ίδιος και οι επιλεγέντες για την κυβέρνηση και άλλες θέσεις στο δημόσιο να κάνουν σοβαρή δουλειά κι όχι να αρχίσουν τα κολπάκια, τις λαμογιές και τη φυγή προς τα… πίσω. Διότι από τέτοια οι Πασόκοι μας έχουν συνηθίσει χρόνια τώρα. Σε ότι αφορά τα ονόματα που παίζουν για την κυβέρνηση είναι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για υφυπουργός ΕΡΤ και οι κ. Κουκουλόπουλος, Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Β. Κεγκέρογλου καθώς και οι κυρίες Χριστοφιλοπούλου, και Γεννηματά. Νέοι οι πιο πολλοί και άφθαρτοι, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό προσόν που πρέπει να έχει ένας υπουργός ή υφυπουργός για να είναι επιτυχημένος. Από την άλλη, έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει και άλλους να προτείνει. Δυστυχώς η… Εύα Καϊλή δεν είναι βουλευτής ενώ η Αντζελα Γκερέκου δεν… παίζει και τόσο μετά τη θητεία της δίπλα στον Γ. Παπανδρέου.

Ακούγονται και τα ονόματα των κ. Χρυσοχοϊδη και Λοβέρδου, αλλά ο ένας είναι απασχολημένος να διαβάζει το πρώτο μνημόνιο και ο δεύτερος συνεχίζει τη ΡΙΚΣΣΥ του.

Το τρίτο αγκάθι του αναγκαστικού γάμου είναι ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος και η εν γένει στάση του. Εχουμε κάνει σκληρή κριτική από το antinews για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κι όχι άδικα. Αλλωστε, εχθροί και φίλοι του λένε γι’ αυτόν ότι μπορεί να είναι έξυπνος και να πιάνει… πολιτικά πουλιά στον αέρα, έχει όμως και μια σειρά από πολύ άσχημα ελαττώματα. Πρώτα – πρώτα είναι αμοραλιστής. Για να πετύχει το δικό του δεν έχει φίλους. Καλό είναι ο Σαμαράς να μετράει τα δάχτυλά του κάθε φορά που τον χαιρετά.

Επίσης, χύνει την καρδάρα με το γάλα διότι νομίζει ότι αδικείται στον κόσμο αυτό. Πιστεύει ακόμη ότι του χρωστάνε που δεν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις καλές εποχές και πρωθυπουργός αργότερα στη θέση του κ. Παπανδρέου. Και φυσικά θυμάται το… Ρέλο με το φραπέ και τις δηλώσεις στο Ζάππειο και παθαίνει ναυτία.

Είναι, επίσης, αυτό που λέμε κομψά «φίλος» με επιχειρηματίες και άλλα κέντρα που τον προωθούν.

Ζηλεύει παθολογικά κάθε άνθρωπο που έχει μια θέση πιο πάνω απ’ αυτόν. Θα γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης; Θα ζηλέψει τον πρόεδρο, δηλαδή τον Σαμαρά.

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι ότι μισεί θανάσιμα τον κ. Γ. Στουρνάρα κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο με την οικονομία σε τεντωμένο σκοινί.

Αν κάτσει και διαβάσει καλά κάποιος όσα είπε χθες το βράδυ θα αντιληφθεί ότι αφήνει πολύ ξεκάθαρες αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών αλλά και σε άλλες επιλογές του ίδιου του κ. Σαμαρά. Λέει χαρακτηριστικά:

- «Δεν μας άκουσαν σε κρίσιμες στιγμές. Δεν έγινε σωστά η διαπραγμάτευση τους πρώτους μήνες. Θέλαμε να προταχθεί η συμφωνία για το μακροοικονομικό πλαίσιο, να αξιοποιηθεί η ρήτρα βαθύτερης ύφεσης που είχαμε συμφωνήσει το Φεβρουάριο του 2012 και μετά να εξειδικευτούν τα μέτρα. Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε για το αυτονόητο. Για την ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων, για την ανάγκη να εφαρμοστούν προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και στήριξης των νέων ανέργων, για την ανάγκη να υπάρξει πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων και τελικά όλου του πληθυσμού».

-  «Αισθανόμαστε άσχημα όταν πρέπει να αγωνιζόμαστε για να πείσουμε πως πρέπει να στιγματιστεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική. Πως χρειαζόμαστε μια ειδική νομοθεσία αντιρατσιστική, ξενοφοβική, δημοκρατική. Όπως χρειαζόμαστε φυσικά και ένα πλήρες σχέδιο για τις μεταναστατευτικές ροές και την ασφάλεια του πολίτη και στις μεγάλες πόλεις και στην ύπαιθρο, γιατί υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας του πολίτη».

- Για την ΕΡΤ, υπεύθυνοι της οποίας είναι οι κ. Στουρνάρας και Κεδίκογλου, λέει: «Παρ’ ότι αυτό απέχει από την αρχική και πλήρη θέση μας για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ έως ότου διαμορφωθεί και εφαρμοστεί το νέο σχήμα, η μεταβατική κατάσταση όπως σας την περιγράφω, με περίπου 2.000 εργαζόμενους, με λύση για τα μουσικά σύνολα, με όλες τις εκπομπές σε όλες τις συχνότητες, με επιτροπή προσωπικοτήτων που θα εγγυάται το νέο σχήμα και την ανεξαρτησία του μεταβατικού σχήματος, με νέο υφυπουργό υψηλού κύρους, άλλης πολιτικής ταυτότητας από τους υπουργούς που χειρίστηκαν ως τώρα το θέμα, όχι με επιτυχία. Μας επιτρέπει να συζητήσουμε για το πολύ πιο μεγάλο θέμα που είναι η διακυβέρνηση και η πορεία του τόπου. Η επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συνεργασίας».

Εχει πει κι άλλα πολλά, λοιπόν, και τις προηγούμενες ημέρες και κατά του κ. Σαμαρά και κατά του κ. Στουρνάρα. Η σχέση του κ. Βενιζέλου με τους δύο θα δοκιμάσει και την αντοχή της κυβέρνησης. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αισθανθεί τώρα πανίσχυρος και αρχίσει τις «μαγκιές», τα «γαλλικά» και τις μεγάλες ιδέες του, τότε η κυβέρνηση δε θα βγάλει καλοκαίρι. Αν δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αφήσει κατά μέρος το μίσος που αισθάνεται για πιο πετυχημένους από αυτόν τότε μπορεί να γίνει κάτι. Δυστυχώς οι περισσότεροι στέκονται στην πρώτη περίπτωση διότι ο Βενιζέλος είναι αυτός που είναι. Και ο λαός τον ξέρει καλά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimitris avatar
  dimitris 21/06/2013 17:22:00

  Δεν ανέχομαι να βλέπω τη ΝΔ να συνεργάζεται και να είναι όμηρος του κόμματος που κατέστρεψε την Ελλάδα. Χίλιες φορές εκλογές τώρα παρά να ξανακάτσουν στο σβέρκο μας οι πρασινοφρουροί. Συνεργασία Σαμαρά - Βενιζέλου = bye-bye ΝΔ (τουλάχιστον για εμένα και δεν είμαι ο μόνος)

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dimitris 21/06/2013 21:41:45

   Σιγά μην πιστέψουμε όσα γράφεις... 12 ολόκληρους μήνες τι περίμενες να τα πεις; Με το Βενιζέλο δεν ξεκίνησε η συγκυβέρνηση; Μας δουλέυεις τόσο χοντρά και νομίζεις ότι θα το χάψουμε; Δεν πάς αλλού να τα πεις μήπως πείσεις κανέναν με IQ ραδικιού;

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ dimitris 22/06/2013 01:14:20

   Η οργη δεν ειναι καλος συμβουλος.Θα φανει γρηγορα το αποτελεσμα αυτης της νεας συνεργασιας.Και μην εισαι τοσο σιγουρος για τη σταση Βενιζελου στο εξης.Αλλο να υπαρχει και τριτος μπαλαντερ και αλλο το μαν του μαν!

   • mara Μ avatar
    mara Μ @ Μεγαλες στιγμες 22/06/2013 16:48:38

    Αυτό το σχήμα είναι το μόνο που δεν ήθελε να δεί λαός στις περυσινές εκλογές. Με την παρουσία της ΔΗΜΑΡ δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς είχε ψηφήσει. Τώρα το συνειδητοποιεί. Κάναμε δύο εκλογικες αναμετρήσεις για να καταλήξουμε ακριβώς στα ίδια. Οι επόμενες εκλογές θα είναι καταλυτικές. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ μην παρασύρει ανεπανόρθωτα τη ΝΔ

    • dim avatar
     dim @ mara Μ 23/06/2013 02:11:00

     Ο κόσμος ψήφισε αυτό που ψήφισε, και είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του.. Τώρα δηλώνει κατά 62% ότι δεν επιθυμεί εκλογές, και θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.. Τα μόνα κόμματα που συμφώνησαν να προχωρήσουν μπροστά, και να αποφύγουμε τις καταστροφικές εκλογές, που δεν τις θέλει και η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ... Η ΝΔ έχει πχ 20% ευθύνη για το πώς φτάσαμε ως εδώ? Παίρνει όμως τώρα στις πλάτες τις την ευθύνη και να μας βγάλει από τη κρίση, την ώρα που όλοι οι άλλοι εύχονται να αποτύχουμε και να οδηγηθούμε σε εθνικές καταστροφές... Το ΠΑΣΟΚ, θέλεις από ιδιοτέλεια (με εκλογές τώρα δεν θα έμπαινε ούτε στη βουλή), θέλεις για να εξιλεωθεί για τις ευθύνες που φθάσαμε ως εδώ (πάνω από 60% ποσοστό ευθύνης), τώρα πράττει αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον...

     • mara M. avatar
      mara M. @ dim 24/06/2013 15:43:22

      Μ 'αρέσεις. Ο κόσμος δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ στη βουλή αλλά το θέλει στην εξουσία. Η λογική του παραλόγου. Οσο για το αν θέλει ο κόσμος εκλογές καλά θα κάνεις να αφήσεις τις δημοσκοπήσεις και να ακούσεις τι πραγματικά θέλει ο κόσμος εκτός προπαγάνδας.

 2. Tonia G. avatar
  Tonia G. 21/06/2013 17:25:37

  Ο Γάμος έγινε και με το ζόρι. Ο γαμπρός πήρε 28 λίρες μοναχά. Η νύφη χοντρή, άσχημη με κακό χαρακτήρα και θα μενε σίγουρα στο ράφι... αφού το σόι της χρωστάει "της Μιχαλούς"...!
  Τώρα ο Γαμπρός κινδυνεύει να χαλάσει το προφίλ του... ωραίου που χε πριν και να το πουνε προικοθήρα. Αδικείται σαφώς.

  • Πυθία avatar
   Πυθία @ Tonia G. 21/06/2013 21:29:44

   Για τη ...φουκαριάρα τη Θείτσα του θα θυσιαστεί, για τους επόμενους 3 μήνες το ελάχιστον. Μετά, Κύριος οίδε..... (γενικώς και εφ΄όλης της ύλης).

 3. μ.ν. avatar
  μ.ν. 21/06/2013 17:38:15

  Δε θα ήθελα να είμαι καθόλου στη θέση του Σαμαρά....

  Κατάρα παρά ευλογία είναι , το ότι αναγκάζεται να συγκυβερνήσει με ένα Βενιζέλο που αισθάνεται μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, ως ο Μέγας Σωτήρας της χώρας και τιμητής των πάντων...!

  Είμαι σίγουρος ότι ο Βενιζέλος αυτή τη στιγμή κοιτάζεται στον καθρέφτη του κι αυτοθαυμάζει την πολιτική διάνοια του...!

  Είναι κατάρα για το Σαμαρά ότι γίνεται συνέταιρος ,αποκλειστικά, με την πιο μαφιόζικη οργάνωση που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ...

  Και αντιλαμβάνομαι ότι για να αναγκαστεί ο Σαμαράς να πάρει αυτήν την επιλογή, αν και θα μπορούσε να καθαρίσει το πολιτικό τοπίο με γρήγορες εκλογές, πρέπει τα πράγματα να είναι πάρα πολύ άσχημα για τη χώρα αυτήν τη στιγμή...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ μ.ν. 21/06/2013 21:44:32

   Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και η Τουρκία παραμονεύει για τα κοιτάσματα ενώ ο Σαμαράς χτίζει συμμαχίες που δουλεύουν με σταθερότητα. Δεν γκρεμίζεις μόνος σου τόσο κόπο. Κανείς λογικός δε θα το έκανε. Εκτός αν ήταν να χτυπάει αυτοδυναμία. Δύσκολο όμως με τα ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν συνέχεια ότι κάνει και να κρύβουν θετικά όπως το επίδομα τέκνων που θα ανασάνει τόσες οικογένειες τον Ιούλιο. Ή το ότι η ανεργία έχει αρχίσει να πέφτει με επίσημα στοιχεία Μαΐου. Και απορώ πως δε βγαίνει τέτοιο θέμα.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γεώργιος Τ. 21/06/2013 22:53:32

    Ἀπό μήνα σέ μήνα πάει τό ἐπίδομα τέκνων Γιῶργο.
    Δέν λέμε δέ,γιά τό ἐπίδομα πολυτέκνων...

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Γεώργιος Τ. 22/06/2013 07:30:11

    Τι θα ακούσουμε ακόμα! Η ανεργία ...πέφτει και χαρίζουν κι επίδομα τέκνων σε όλους όσους έχουν 3 χέρια, ύψος 2.40 και ζυγίζουν 50 kg. Αν δε είναι και Σκορπιός (στο ζώδιο), τότε έχει και προτεραιότητα. Επίσης τα ΜΜΕ που γλείφουν την κυβέρνηση από το πρωϊ ως το βράδι, .....διαστρεβλώνουν τις τρελές επιτυχίες που καταγράφονται, γιατί τάχα πάμε κόντρα στα .......συμφέροντα και μας εκδικούνται.
    Πότε θα σοβαρευτείτε επί τέλους Γεώργιε Τ.;

 4. sos avatar
  sos 21/06/2013 17:41:22

  Διαβάζω ότι το Πασόκ θέτει όρους να μπει το θέμα της ιθαγένειας στο ψυγείο.

  Ελπίζω να μη γίνει αυτό. Θα φύγουν πολλοί δεξιοί αν δουν τελικά να περνάει η ατζέντα των πασόκων υπέρ των λαθρομεταναστών.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ sos 22/06/2013 01:17:20

   Σε ολα τα θεματα πρεπει να χωραει καπου μια συνωμοσια ε;

 5. μακεδων avatar
  μακεδων 21/06/2013 17:48:34

  προσοχη στο υπουργειο δικαιοσυνης μην αναλαβει πασοκος και απειλει δικαστες να συγκαλυψουν σκανδαλα

 6. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 21/06/2013 18:19:22

  Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εἶναι πολὺ ζόρικο πράγμα, ὁ ἐκβιασμὸς θὰ πηγαίνει καὶ θά'ρχεται. Μόνη λύση οἱ ἐκλογὲς καπάκι μετὰ τὶς γερμανικές, καὶ μέχρι τότε σχεδὸν ὅλα στὸ ψυγεῖο.

  Καὶ γιὰ τ' ὄνομα τοῦ Θεοῦ, μὴν προσληφθοῦν 2000 ἄτομα στὴν ΕΡΤ... Μετὰ τὴν φυγὴ τοῦ πολιτικοῦ περιπτερᾶ ἄλλαξαν οἱ συνθῆκες.

 7. panas avatar
  panas 21/06/2013 18:20:14

  Φαντάζομαι πως η Εύη Χριστοφιλοπούλου η "πανεπιστημιακός" όπως αυτοχαρακτηρίστηκε μια φορά σε κάποιο τηλεπαράθυρο (τελικά κάποτε πρέπει να ξεκινήσει η αξιολόγηση στο πανεπιστήμιο... ) και η επίσης "αυτοδημιούργητη" Φωφώ θα αναλάβουν τα θέματα του υπουργείου παιδείας...
  Και οι δύο έχουν φάει τη βιοπάλη με το κουτάλι και γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες και τις ανάγκες των "υπηκόων" τους...

  Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι που να έχουν φέρει σε πέρας αυτά τα αστέρια της πολιτικής μας ζωής που εκφράζουν το αύριο και το μέλλον του τόπου. Θα μας εκπλήξουν φαντάζομαι στο εγγύς μέλλον, τόσο η πανέξυπνη Ευη, όσο και η δουλευταρού Φώφη...

  ΥΓ. Α.Σ., μη..., άστο καλύτερα..., δεν αντέχονται...

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ panas 22/06/2013 01:19:49

   Δεν φταιει ο Σαμαρας που εχει στερεψει απο στελεχη το πασοκ.

 8. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 21/06/2013 18:20:57

  Πάντως ἔπαιξε μπάλα ὁ Βενιζέλος, διέσωσε τὸ ΠΑΣΟΚ καὶ θὰ κατακρεουργήσει ἐκλογικὰ τὴ ΔΗΜΑΡ. Ποιός στὴν εὐχὴ ἔδωσε αὐτὲς τὶς συμβουλὲς στὸν μπαρμπαΦώτη; Τί χαρακίρι ἦταν αὐτό;

  • dinos avatar
   dinos @ Σωτ Μητραλ 21/06/2013 19:00:44

   Υπαρχει και το αντιθετο...να φυγουν απογοητευμενοι πασοκοι και να ενισχυσουν την δημαρ

   • Γιάννης ο όμορφος avatar
    Γιάννης ο όμορφος @ dinos 21/06/2013 20:25:20

    Με την καμία δεν παίζει αυτό, η ΔΗΜΑΡ τελείωσε...Δεν ξέρω αν τον ξεγέλασε ή τον πούλησε ο Μπένι τον Κουβέλη (δεν προκύπτει πάντως...) αλλά αν είχε παίξει τέτοια μπάλα ο Σαμαράς, οι πιο πολλοί θα αποθεώναμε (το αποτέλεσμα, όχι τις μεθόδους). Νικητής της παρτίδας ο Μπένι, το ΠΑΣΟΚ ξαναμπήκε στο χάρτη και το διψήφιο ποσοστό του είναι δεδομένο ξανά. Και μην τους υποτιμάτε...
    Οσο για το Σαμαρά, είναι φανερό ότι αν μπορούσε θα πήγαινε σε εκλογές, αλλά δεν τον αφήσανε. Το γεγονός αυτό δείχνει από μόνο του ότι, πρώτον δεν μπορεί να επιβληθεί στην Τρόικα για εσωτερικά θέματα και δεύτερον ότι μάλλον τα πράγματα είναι πιο άσχημα από ό,τι νόμιζε ο λαός που είχε ξαναρχίσει να αισιοδοξεί. Φοβάμαι ότι η κλεψύδρα γύρισε χτες για το Σαμαρά: αν έβαζε το συμφέρον του κόμματος πάνω από του τόπου και πήγαινε σε εκλογές, θα ήταν κοντά στην αυτοδυναμία και κυρίαρχος. Έβαλε (ορθότατα) το συμφέρον του τόπου πάνω από της ΝΔ με συνέπεια σήμερα να είναι ίσα βάρκα-ίσα πανιά (τσιμεντάρισε τους δικούς του) αλλά με τις πρώτες δυσκολίες πολλοί θα του γυρίσουν την πλάτη από Σεπτέμβρη...
    Φοβάμαι ότι το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σε τρίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...

    • dinos avatar
     dinos @ Γιάννης ο όμορφος 21/06/2013 22:33:13

     Περι διψηφιου νουμερου του πασοκ ο αδωνις στα λεει ? δλδ νεοδημοκρατες θα ψηφισουν πασοκ ? γιατι απο αλλου αποκλειεται να παρει και απο οτι ακουσα και απο αυτους τους λιγους που ειχαν μεινει γι' αυτους τελειωσε το πασοκ

  • ΛΕΩΝ avatar
   ΛΕΩΝ @ Σωτ Μητραλ 22/06/2013 18:27:58

   Πράγματι ο Βενιζέλος του την έφερε του μπάρμπα Φώτη
   άσχημα Πιστεύω ότι τώρα θα παίξει σοβαρά και συνετά
   απέναντι στον Σαμαρά
   Σε αντίθετη περίπτωση βλέπω την ΧΑ 35%

 9. KΩΣΤΑΣ avatar
  KΩΣΤΑΣ 21/06/2013 18:22:12

  Πάλι τα ίδια ρε παιδιά.Ο Βενιζέλος έδειξε υπευθυνότητα πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.Δεν πρέπει να βλέπουμε ότι όλα είναι για το κομματικό κόστος.
  Και ο Σαμαράς που σαν πρωθυπουργός πάει πολύ καλά και με αποφασιστικότητα
  όταν ήταν στην αντιπολίτευση 2 χρόνια ήταν ο πιο αντιμνημονιακός και τώρα εφαρμόζει - σωστά- το πιο σκληρό μνημόνιο γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση.Και να μη ξεχνάμε και τα Ζάππεια με τα 18 κοστολογημένα μέτρα που ούτε ένα δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί.

 10. theo1611 avatar
  theo1611 21/06/2013 18:34:11

  Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανεκτή από την ισχύουσα εντολή των διπλών προηγούμενων εκλογών! Χωνέψτε το!

  Ούτε η σημερινή κατάληξη, όπως διαγράφεται, θα χρεωθεί μόνο στον τρίτο και πιό αδύναμο κυβερνητικό εταίρο, την ώρα της κρίσεως!. Καθώς όλοι γνωρίζουν ότι από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι, και άντε η ΔΗΜΑΡ να εξαφανιστεί γιατί δεν μπορούσε, Σαμαράς και Βενιζέλος όμως θα χρεωθούν και το ότι δεν μπορούσαν και το ότι δεν ήθελαν και βέβαια την ανικανότητα, ενώ τους είχε δοθεί η ελάχιστη απαραίτητη δύναμη να ανταποκριθούν!

  Εδώ είμαστε και θα τα δούμε πως θα εξελιχθούν!

  ΥΓ: Άλλο το wishful thinking, άλλο η οπαδική συμπεριφορά, άλλο η αυθόρμητη ή επικοινωνιακή υποστήριξη, άλλο η προπαγάνδα, άλλο τελικά το διακύβευμα και οι όροι που θα κρίνουν την έκβαση! Διαλέγετε και παίρνετε! Αν δεν συμβεί κάτι απρόσμενο, εδώ θα είμαστε για να τα λέμε με αλληλοσεβασμό και εκτίμηση στην άλλη άποψη!

 11. ανδρεας avatar
  ανδρεας 21/06/2013 18:39:51

  Ο αναγκαστικός γάμος έγινε...........σαν θελει η νυφη και ο γαμπρος.......

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ανδρεας 21/06/2013 22:57:38

   Ὁ πεθερός ὅμως στήλωσε τά πόδια...

 12. Κώστας avatar
  Κώστας 21/06/2013 18:56:04

  Η "φωνή της λογικής' της ΝΔ αρέσει στο 29,66% των Ελλήνων οι άλλοι είναι οι κάποιοι;

 13. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 21/06/2013 19:15:31

  Μην υποτιμάτε τον Χρυσοχοϊδη. Ενδέχεται να τοποθετηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για να απολύσει (επιτέλους) κάποιους επίορκους, άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους. Και να τον γράψει πάλι η ιστορία, όπως τότε με τη 17Ν.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Δημήτρης Π. 21/06/2013 20:02:25

   Εχετε πολυ λεπτο χιουμορ...

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Δημήτρης Π. 21/06/2013 22:14:50

   0ax0ax0xa0ax0xa τον έχει γράψει η ιστορία τον Χρυσοχοιδή ??? κάποιος να το πει στην ιστορία φιλοι μ

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ EVANGELOS 22/06/2013 07:34:24

    Γιατί, δεν τον έχει γράψει η Ιστορία στα μαύρα της κατάστιχα ως ...''αδιάβαστον'';

 14. panos avatar
  panos 21/06/2013 19:31:28

  Ωφελημενος απο ολη την ιστορια ειναι ο βενιζελος, και στο φιναλε θα του πουμε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...........Το μεγαλυτερο ΕΓΚΛΗΜΑ βεβαια του πολιτικου συστηματος ειναι η αναταραχη για καποιους βολεμενους υπαλληλους της ΕΡΤ και της καθε ΕΡΤ, τη στιγμη που κανενας πολιτικος δεν μιλαει για τους 1.400.000 ανεργους του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που κλεινουν συνεχως, και το πολιτικο συστημα χυνει..........λιγα κροκοδειλια δακρυα. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥΣ. Τωρα να σε δω προεδρε ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ γιατι ενα χρονο δεν εγινε απολυτως τιποτα, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ και οχι στα λογια.

 15. aris. aold avatar
  aris. aold 21/06/2013 19:36:14

  Οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ο Βενιζέλος είναι κερδισμένος.

  Σήκωσε το θέμα της Ερτ ψηλά εγκλώβισε τον Κουβέλη σε υψηλούς τόνους και τελικά τον εξανάγκασε στην έξοδο και την πολιτική αυτοκτονία.

  Στο μαγαζί του Κουβέλη η διαπλοκή έβλεπε τον νέο Πασόκ χωρίς τις αμαρτίες του παλαιού.

  Φεύγοντας ο Κουβέλης χάνει την στήριξη της διαπλοκής ενώ ο κόσμος που τον ακολούθησε ήταν περισσότερο προς το Πασόκ παρά προς τον Συνασπισμό άρα ο Βενιζέλος προσδοκά ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων της Δημάρ θα γυρίσουν πίσω στο Πασόκ.

  Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Βενιζέλος ενισχύθηκε πολιτικά ως "νησίδα σταθερότητας" δυσανάλογα με το πολιτικό του μέγεθος.

  Η εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο Σαμαράς θα αναγκασθεί να του δώσει πολύ περισσότερα από όσα πρέπει για την συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

  Πράγμα που συνεπάγεται ότι το Πασόκ επιστρέφει πάλι στο δημόσιο και μέσα από αυτό θα προσπαθήσει να στήσει και πάλι ένα κομματικό κράτος.

  Ως χαρακτήρας ο Βενιζέλος είναι ένα κλασσικός καρχαρίας.

  Στόχος του είναι η αποδόμηση του Σαμαρά και ο κανιβαλισμός της ΝΔ στον κεντροδεξιο ακροατήριο από το οποίο είναι παραγκωνισμένος.

  Με την εξαφάνιση της Δημάρ προσδοκά οφέλη από την κεντροαριστερά και με την φθορά στον Σαμαρά προσδοκά οφέλη από την κεντροδεξιά.

  Στον Στουρνάτα επιτίθεται γιατί προς το παρόν δεν μπορεί να επιτεθεί απευθείας στον Σαμαρά.

  Κανονικά ο Σαμαράς πρέπει να του δώσει όσα λιγότερα μπορεί.

  Η ιδέα για κλείσιμο της Ερτ ήταν καλή η προετοιμασία και η εκτέλεση πολύ κακή και από ότι φαίνεται το Πασόκ αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι και ποιος τους πιάνει.

 16. sender avatar
  sender 21/06/2013 19:52:18

  Αφθαρτος ο Κουκουλόπουλος;Και οι υπόλοιποι ανακυκλωμένοι συνεχώς.Που να βρεθεί το φρέσκο αεράκι να δροσίσει αυτό το ζοφερό καλοκαίρι!

 17. Tassos avatar
  Tassos 21/06/2013 20:00:25

  Για καθήστε ρε παιδιά. Εδώ ο Σαμαράς έχει πετύχει 2 μεγάλες νίκες: Από την μιά έχει την Κεντροαριστερά με το λουρί στον σβέρκο γι' άλλα 3 χρόνια (ποιός ΣΥΡΙΖΑ τώρα και να χαμε να λέγαμε και φούντες να φουμέρναμε) και από την άλλη με τα καραγκιοζιλίκια του Κουβέλη αποδείχτηκε περίτρανα ότι το "κυβερνώσα αριστερά" είναι ανέκδοτο. Ανεύθυνοι είναι οι άνθρωποι και να 'στε σίγουροι ότι η Ελληνική κοινωνία το σημείωσε.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tassos 21/06/2013 21:50:12

   Ακριβώς. Ειδικά όταν ο "σοβαρός και υπεύθυνος" Κουβέλης έκανε τέτοια γκάφα να αλλάξει γνώμη σε μια μέρα διακινδυνεύοντας την ηρεμία του τόπου καλοκαιριάτικα και την καταστροφή του τουριστικού κλίματος, ποιος εχέφρων νους θα εμπιστευτεί τον ανεκδιήγητο έτσι κι αλλιώς Τσίπρα με το συνοθύλευμά του; Έτερον εκάτερον ότι ο Μπένι μένει και συγκυβερνά. Δεν είναι ώρα για παιχνίδια τη στιγμή που δε θα έβγαινε κάτι πολύ καλό από τις εκλογές και λογικά πάλι συγκυβέρνηση θα είχαμε με 2 μήνες χαμένους από πόλωση και αστάθεια και πιεσεις από έξω. Σκεφτείτε καλά όλες τις παραμέτρους. Και μια ακόμη: ο Παπαπκωνσταντίνου θα την γλύτωνε με σίγουρη παραγραφή. Ποιος θα το χρεωνόταν αυτό; Μήπως ο Σαμαράς; Και τι θα απαντούσε; Ενώ αν τώρα τον χώσουν εκεί που του πρέπει θα έχει να πει πολλά και δε θα υπάρχει αντίλογος ουσίας. Μόνο ο ΓΑΠ γλιτώνει προς το παρόν αλλά αυτά έχει η έλλειψη αυτοδυναμίας και το έλεγε στις προεκλογικές του ο Σαμαράς. Δε του δώσαμε τη δύναμη να κάνει αυτό που ένιωθε και συμβιβάζεται αυτός και η χώρα με τα κέφια του Μπένι. Δυστυχώς...

 18. Zugzwang avatar
  Zugzwang 21/06/2013 20:03:44

  Με Βενιζελο μεσα, η κυβερνηση γινεται ομηρος του Παπακωνσταντινου...

 19. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 21/06/2013 20:25:27

  Κάτσε Σαμαρά να συγκυβερνήσεις με την διαφθορά και την μίζα αντί να κάνεις εκλογές και να τους τελειώσεις μια και καλή.

 20. el greco avatar
  el greco 21/06/2013 20:48:19

  Θεία δίκη ,η κυβέρνηση Σαμαρά με εύθραυστη πλειοψηφία να στηρίζεται σε Μητσοτακικούς ψήφους..........

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ el greco 21/06/2013 21:52:10

   Τι λες βρε μεγάλε... Ενώ η Δώρα ψηφίστηκε για να είναι στη Βουλή; Ποιος χρωστάει σε ποιον που υπάρχει ακόμη ξέρει όλος ο κόσμος.

 21. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 21/06/2013 20:49:04

  Κηδεία ,πιανού όμως? Γιατί ο Βενιζέλος είναι προ πολλού νεκρός και κηδευμένος...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΣΤΕΛΙΟΣ 21/06/2013 23:07:33

   Μερικούς πρῶτα τούς κηδεύουνε καί μετά τούς παντρεύουνε...

 22. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 21/06/2013 20:53:25

  Σεβόμενος την φιλοξενία τόσων μήνων δεν θα ήθελα δημόσια να καταθέσω αντίλογο στο ανωτέρω άρθρο το οποίο και κρύβει πολύ μεγαλύτερους προβληματισμούς απο όσα αφήνει να εννοηθούν. Η Δική μου θεώρηση λέγει πως σε περιόδους κρίσης και συμβιβασμών η εσωστρέφεια επιδεινώνει την καχεκτικότητα.Η φυγή προς τα εμπρός δύναται να υπερκεράσει σημαντικά στοιχεία που προκαλούν τριβές και κατα συνέπεια να τα αποδυναμώσει.Το πως θα πραγματωθεί θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέσα απο το Συνέδριο της Ν.Δ. Οι αναγκαίοι όροι αριστερής προέλευσης Ηθικό Πλεονέκτημα και Ηγεμονία

  Ας μου επιτραπεί και μια Συμβουλή¨.Να να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στο να χαρακτηριστούν ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ηθικά έντιμα για να μην βρεθείτε ενώπιον παρόμοιας κατάστασης με αυτής του Αδωνι Γεωργάδη ως βουλευτή του ΛΑΟΣ ο οποίος είχε δηλώσει κάτι περί ψυχικής υγίειας και συνηθειών κατανάλωσης εθιστικών ουσιών για όσους εντάσονται στην Ν.Δ.Αναζητείστε την δήλωση λ.χ. Κου Κουκουλόπουλου περί Βατοπεδίου-Ν.Δ.-Τζοχατζόπουλου και θα καταλάβετε τι εννοώ.
  Σας ευχαριστώ

 23. Τυχαίος avatar
  Τυχαίος 21/06/2013 21:00:27

  Βενιζέλος για συμμετοχή του ιδίου στην τρικομματική Κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012:
  "Είναι κατά τη γνώμη μου προφανές ότι τυχόν δική μου άμεση συμμετοχή θα αποδυνάμωνε την πολιτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, γιατί θα αποδυναμωνόταν ο θεσμικός μου ρόλος, ως Αρχηγού του Κόμματος και στην κοινωνία καθώς θα συνεχιζόταν η ετεροβαρής χρέωση του ΠΑΣΟΚ για κάθε οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Κατά τρόπο ανάλογο, το ίδιο ισχύει και για τα άλλα σημαντικά μας στελέχη που σήκωσαν το τεράστιο βάρος κρίσιμων τομέων του κυβερνητικού έργου τα προηγούμενα χρόνια."

  Καλό;

  Και πάλι Βενιζέλος την ίδια περίοδο για την ανάγκη συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ (και τότε παρόμοιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς είχαμε!):
  "Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, είπαμε αμέσως ότι στην Κυβέρνηση πρέπει να μετέχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Μόνο αυτό το σχήμα διασφαλίζει κοινωνική συνοχή, εθνική ενότητα, πολιτική συναίνεση και διαπραγματευτική συστράτευση."

  Δηλαδή -πάντα κατά Ευάγγελο - η ΔΙκομματική Κυβέρνηση θα πάσχει στην διασφάλιση κοινωνικής συνοχής, εθνικής ενότητας(!) και πολιτικής συναίνεσης. Τη διαπραγματευτική συστράτευση την κλάψαμε νωρίτερα...!

 24. καπτεν avatar
  καπτεν 21/06/2013 21:21:48

  Εγω συμφωνω, που ο θεος της Ελλαδος με αξιωσε να δω κυβερνητικη συμμαχια με την Μεγαλη Δημοκρατικη Παραταξη 4%. χαχαχα. Ο Τσιπρας θα βαραει πιο πολυ αυτους! Κι αυτοι τον Τσιπρα. Μολις καταστει εφικτον (διεθνως- οικονομικως) ας κανουμε εκλογες. Θα παρουν 4%.

 25. ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ avatar
  ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 21/06/2013 22:13:18

  Η ΔΗΜΑΡ ήταν το άλλοθι της κυβέρνησης στην ουσία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
  Το χρειάζονταν αυτό ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ για να καμφθεί το Αντιμνημονιακο Μπλοκ.
  Τώρα η ΔΗΜΑΡ θέλοντας και μη για να επιβιώσει θα επιστρέψει στο Αντιμνημονιακο μπλοκ.
  Αυτό μπορεί και να χαρακτηριστεί και σαν μια τακτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να εξαναγκάσει την ΔΗΜΑΡ να φύγει απ' την κυβέρνηση.
  Αλλά και τα πράγματα δεν θα πάνε καλυτέρα και για την συγκυβέρνηση
  ΝΔ -ΠΑΣΟΚ.
  Απ' ότι προκύπτει απ' τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΤΡΟΙΚΑ υπάρχουν
  τρύπες και μάλιστα μεγάλες στο σύστημα κοινωνικής περίθαλψης και υγείας της Χώρας.
  Ενδεχομένως και στο ασφαλιστικό.
  Τι μέλει γενέσθαι;
  Νέα μέτρα;
  Και ποιος θα τα εξαγγείλει και ποιοι θα τα σηκώσουν;
  Υστέρα το νούμερο της ύφεσης για το 2013 αν επαληθευτεί θα είναι σκέτη απογοήτευση.
  Το δε αντίστοιχο της ανεργίας τραγικό.
  Με τις απολύσεις Δημ. Υπαλλήλων τι θα γίνει;
  Αν εξελιχτούν έτσι τα πράγματα -που είναι και το πιο πιθανότερο ενδεχόμενο-
  μετά το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ θα έχουμε πολιτικές αναταράξεις πάλι.
  Και σ 'αυτή την περίπτωση η ΔΗΜΑΡ δείχνει να ωφελείται που έφυγε νωρίς.
  Το κακό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν μπορούν να φύγουν αν και θα το ήθελαν πολύ και έτσι νομοτελειακά οδηγούνται χωρίς πλέον το άλλοθι τους το μεν ΠΑΣΟΚ στην αφάνεια η δε ΝΔ μάλλον στην μείωση της εκλογικής της δύναμης.
  Δυστυχώς θα ευνοηθούν τα άκρα.
  Χ.Α και ΣΥΡΙΖΑ.
  Και αυτό θα είναι τραγικό.
  Αλλά εκεί μας οδηγεί η μυωπική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της σκληρής λιτότητας που μας επιβάλλει το ΒΕΡΟΛΙΝΟ και η ΜΕΡΚΕΛ.
  Κάποτε ο Αντώνης αυτήν την πολιτική την έλεγε … λάθος συνταγή.

 26. NONOS avatar
  NONOS 21/06/2013 23:12:11

  Πολιτικός Συμβιβασμός ...τακιμιάζεις μ'αυτόν που σε παίρνει τη μασέλα χωρίς να πάρεις χαμπάρι και συ χαμογελάς ακόμη...στηνεις τσαρδί "μ'αυτη που μέχρι χτες έλεγες φτου σου ......ργιολα"......ανοίγεις μαγαζί μ'αυτόν που μέχρι χτες σε είχε για διεφθαρμένο,αυτιστικό,αντιπαραγωγικό.....κάνεις κουμπαριά μ'αυτόν π'αναβει τη λαμπάδα με το κυπελλάκι στο μαναλι.........κι ολα αυτα γιατι....για να σωσεις δηθεν την παρτίδα..(ε σορυ την ΠΑΤΡΙΔΑ ) ήθελα να γράψω.....με συγχωρείς αδερφέ δε θα πάρω......

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ NONOS 23/06/2013 02:26:29

   αγαπητέ νονέ
   αντί ο μπενι και το συνάφι του να κάνουν παρέα στον άκη για τα δεινά που προκάλεσαν τόσα χρόνια στην πατρίδα επιβραβεύονται με υπουργεία και μεγαλεία. Ξεχάστηκε και ο ρόλος του στη λίστα λαγκάρντ ξεχάστηκαν και τα χαράτσια . κριμα ρε σαμαρά, πολυ κρίμα.
   απο εδώ και μπρος απαγορέυεται δεξιός να κατηγορήσει πασόκους πως κατέστρεψαν την χώρα. από την παρασκευή πασοκ-νδ είναι το ίδιο για μενα.
   θελει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ

   • dim avatar
    dim @ Kostas nikolaou 23/06/2013 04:05:04

    Δε θα σώσει τη χώρα αυτός που την κατέστρεψε, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ... Ο Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός... Και ο συγκεκριμένος τωρινός μας πρωθυπουργός όσο η χώρα καταστραφόταν, αυτός δεν είχε καμία ανάμειξη... Για την ακρίβεια, ήταν για 13 συνεχόμενα χρόνια σπίτι του... Ο λαός δεν έδωσε εντολή να σώσει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ.. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 12% και η ΝΔ 30%... Τη χώρα θα την σώσει η ΝΔ (που φέρει ευθύνη στο 20% το πολύ για το πως φθάσαμε ως εδώ), και ο Σαμαράς (που δε φέρει καμία ευθύνη για το πως φθάσαμε ως εδώ)... Το ΠΑΣΟΚ πήρε αυτήν την απόφαση από ιδιοτέλεια, αλλά πάντως είναι μια απόφαση που συμφέρει τον ελληνικό λαό... οπότε ας μη τους κατηγορούμε και από πάνω... Για μια φορά στη ζωή τους συνέπεσε και το δικό τους συμφέρον με το συμφέρον του λαού... Καλοδεχούμενο, έστω και τώρα... Έχουν μια συγκερκιμένη στρατηγική κι αυτοί... Αν η χώρα βουλιάξει, αυτοί είναι έτσι κι αλλιώς χαμένοι... Αν όμως η χώρα ξανασταθεί στα πόδια της, θα καρπωθούν κι αυτοί το μερίδιο που τους αναλογεί (θα γράψουν δηλαδή κανένα 12% - 15%)...

    Έτσι κι αλλιώς με Τσίπρα ή Καμμένο ή Κουτσούμπα ή Μιχαλολιάκο, πάμε 100% για εθνική καταστροφή και εξαθλίωση... Τουλάχιστον τώρα έχουμε και μια πιθανότητα να σταθούμε στα πόδια μας (το 62% του λαού δεν ήθελε εκλογές, και το 72% εξάλλου του λαού πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό τη κρίση να τη περάσουμε εντός ευρώ... και η «επιστήμη» λέει να ακολουθείς πάντα τις πιθανότητες... αν θες να έχεις περισσότερες ελπίδες να επιτύχεις... και αφού οι μόνοι που μείνανε να στηρίζουν τη πορεία μας στο ευρώ είναι η δικομματική, αν η πορεία αυτή βγει σωστή (πιθανότητα 70%), θα καρπωθούν αναλογικά – 3 προς 1 – και όλη την επιτυχία... αν αποδειχθεί η πορεία λάθος και έχουμε πέσει στη περίπτωση (30%), τότε λίγη σημασία το πολιτικό μέλλον του καθενός, αφού η χώρα θα υποστεί καταστροφές, εξαθλιωση, διχασμούς και συρράξεις... Οπότε ας ευχηθούμε απλά να επιβεβαιωθούν οι πιθανότητες, να σωθούμε ως χώρα, και ας είναι και με τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ, δευτερεύουσα σημασία έχει αυτό... Οι κεντροδεξιοί πάντα είχαν σωστή κρίση σε σχέση με το συμφέρον της πατρίδας... Τώρα το συμφέρον της πατρίδας είναι εντος ευρώ και Ευρώπης, και οι ψηφοφόροι δεξιά του κέντρου αποφάσισαν αυτό ακριβώς δίνοντας 30% στο μόνο κόμμα που στήριζε αυτή τη πρόταση (ΝΔ) και 15% σε αυτούς που θέλανε ρήξη με την Ευρώπη (ΧΑ – ΑΝΕΛ)... Οι Κεντροαριστεροί αντίθετα, ώς γνήσιοι συνήθως εθνομηδενιστές και παρτάκηδες, προτίμησαν 34% κόμματα που μας έφερναν αυτομάτως εκτός ευρω (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και 18% τα ευρωπαϊκά κόμματα της κεντρο-αριστεράς (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ)... Αφου η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να πουλάει τρέλλα και να είναι μια εντός και μια εκτός, έμεινε το ΠΑΣΟΚ από τη δεξαμενή των κεντροαριστερών να στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας... Είχε και ένα καλό η τριβή του ΠΑΣΟΚ με την εξουσία τόσα χρόνια.. Τους έκανε ρεαλιστές και γνώστες της κατάσταση, σε αντίθεση με τους παλαβούς αριστερούς που δεν έχουν καμία αίσθηση της πραγματικότητας σχετικά με τους διεθνείς συσχετισμούς και τις ρεαλιστικές επιδιώξεις που μπορεί να έχει μια χώρα που βρίσκεται στη κατάσταση όπως η δικιά μας...

    • beep.. avatar
     beep.. @ dim 24/06/2013 03:03:11

     ...για τους συλλογισμούς σου χρησιμοποιείς "αποτελέσματα δημοσκοπήσεων"...δεν θα στο συνιστούσα..διότι έτσι απλώς δεν υπάρχει..συλλογισμός..

     • ΛΜ avatar
      ΛΜ @ beep.. 24/06/2013 16:26:54

      Έτσι κι αλλιώς ο ....συλλογισμός του, λείπει τουρνέ στην Αυστραλία. Άσε τον λοιπόν να παίζει με τις δημοσκοπήσεις για να ευφραίνεται.

 27. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 21/06/2013 23:43:09

  ενταξει εαν για να σωθει η πατριδα πρεπει να μπει ο μπενι και η χριστοφιλοπουλου και καποιοι αλλοι πασοκοι- με αυτην την παλαιοκομματακη αντιληψη- στην κυβερνηση...μαλλον δεν ενδιαφερομαστε για την πατριδα...προσπαθουμε να απαλλαγουμε απο νεοδημοκρατες υπουργους-βουλευτες-πολιτευτες με την παλαιοκομματικη-πασοκικοι αντιληψη τοσα χρονια αλλα να που ειμαστε ολοι στην κυβερνηση σαν μια χαρουμενη παρεα...ο σαμαρας ειχε και εχει καλες προθεσεις αλλα πολυ σαπιο το ολον περιβαλλον στην χωρα μας τελικα...εαν πραγματικα υπαρχει ενδιαφερον για τη αλλαγη σελιδας της χωρας και απο τους πασοκους αλλα και απο τους δικους μας υπουργους η πρωτη αποφαση που πρεπει να παρουν ειναι να καταργησουν τις επιτροπες στα υπουργεια τους γενικους γραμματεις και ολες τις θεσεις των παρατρεχαμενων κομματικων μπας και αναπνευσει λιγο η δημοσια διοικηση και να πιστεψει και ο κοσμος στις προθεσεις τους....ετσι θα εχουν μαζι τους ολο τον κοσμο.

 28. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 23:54:08

  Tό γάμο δέν θά τόν μετατρέψει σέ κηδεία ὁ Βαγγελής.
  Ἡ κηδεία θά ἔρθει μετά τό γάμο τῆς Μέρκελ τό Σεπτέμβρη καί θά 'χει νά κάνει μέ τό θάψιμο τῶν καταθέσεων.Τά κόλυβα τότε θά μποῦν στό καθημερινό μας μενοῦ...

 29. mara M. avatar
  mara M. 22/06/2013 00:08:59

  Δεν μπορώ πια αυτήν την υποκρισία με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρετε και οι εργαζόμενοι στη χαλυβουργία, στα ναυπηγεία και οι ναυτεργάτες ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι αλλά όταν απεργούσαν για απολύσεις και δικαιώματα όχι μόνο δεν ήταν κανείς δίπλα τους αλλά κατασυκοφαντήθηκαν όπως όλοι όσοι αντιστάθηκαν.

  • 3-1=0.fe avatar
   3-1=0.fe @ mara M. 22/06/2013 00:26:56

   Δεν το συνηθησες ακομη;

   • mara M. avatar
    mara M. @ 3-1=0.fe 22/06/2013 00:42:32

    Τι να συνηθίσω αγαπητε fe εδώ έχουν κάνει τη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα παράδειγμα προς μίμηση ή μπαμπούλα που τον δείχνουν για να φάμε το φαί μας.

 30. Α avatar
  Α 22/06/2013 00:12:56

  Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε για τον Βαγγέλη για το Φώτη για τον Αλέξη κλπ.
  Τόσα χρόνια αυτό το φτηνό πολιτικό σύστημα παράγαμε (δεν ειναι πολύ σωστή λέξη) , αυτό θα λουστούμε τώρα.
  Αυτός ο λαός είμασταν και ο ίδιος εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα να είμαστε. Ν΄ακούμε και να πιστεύουμε την φτηνή προπαγάνδα, να έχουμε τόσο χάλια πολιτικό κόσμο. Μια ματιά να ρίξεις τριγύρω σου, σ΄όλο το πολιτικό φάσμα το μόνο που εισπράτεις είναι πλήρης απογοήτευση.
  Δυστυχώς ο Σαμαράς (φωτεινή εξαίρεση του πολιτικού συστήματος), είναι παντελώς μόνος. Ούτε κόμμα της προκοπής έχει, ούτε συμβούλους, ούτε υπουργούς .... τώρα αναγκάστηκε να συμπράξει με το απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που ευθύνεται για την καταστροφή της Ελλάδας.
  Δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον αρχηγό του, δεν νομίζω ότι μπορεί να φέρει τα βάρη των καιρών.
  Για ένα μόνο πράγμα έχω την βεβαιότητα: Ότι ο Σαμαράς ακόμα και με συγκυβερνήτη τον Βενιζέλο, θα το παλαίψει μέχρι τέλους. Δεν θα εγκαταλείψει την μεγάλη προσπάθεια, θ΄αγωνίζεται συνεχώς ακόμα και με τα τέρατα.
  Καλή μας τύχη ....

 31. roadrunner avatar
  roadrunner 22/06/2013 00:13:28

  Θα προτιμούσα τον κ. Πανάρετο στο Παιδείας (αν η θέση υφυπουργού θα πάει στο Πασοκ) ... είναι σίγουρα ακαδημαϊκός, έχει αξιολογότερο βιογραφικό από τις κυρίες, αυτοδημιούργητος είναι, άφθαρτος επίσης, και έχει θητεύσει στο Παιδείας, άρα είναι γνώστης...

 32. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 22/06/2013 00:20:59

  φιλε Α ειναι απελπιστικα μονος ο σαμαρας για να τα κανει ολα....δυστηχως....ελπιζουμε παντως ακομα

 33. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/06/2013 01:38:27

  Που το προβλημα? Το κακο ΠΑΣΟΚ ειναι στον συριζα και εμεις συγκηβερνουμε με το καλο ΠΑΣΟΚ!

 34. Πέτρος avatar
  Πέτρος 22/06/2013 07:37:44

  Χαχαχαχα. Ωραίο. Αυτό το ανέκδοτο το είχα ξεχάσει.

 35. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 22/06/2013 10:28:11

  Κάνε εκλογές επιτέλους Σαμαρά;Πως ανέχεσαι αυτή την κατάντια να συγκυβερνήσεις με τους τελειωμένους κλέφτες και να σε εκβιάζουν και απο πάνω;Εκλογές τώρα να τελειώνουμε μια και καλή με το καρκίνωμα της μεταπολίτευσης

  • dim avatar
   dim @ Κυψελιώτης 24/06/2013 02:21:19

   Έκανε εκλογές πριν ένα χρόνο και του δώσατε με τη πρώτη 19% και με την δεύτερη 30%.. Τώρα λοιπόν που είναι οι μόνοι που βάζουν πλατη για να μείνουμε στο ευρώ και για να μη πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, αναγκαστικά συνεργάζεται μαζί τους... Ας του είχατε δώσει αυτοδυναμία για να μην είχε ανάγκη τη συνεργασία τους.. Ή ας υπήρχαν και άλλοι σχηματισμοί που θα θέλανε να ακολουθήσουμε το δρόμο εντός του ευρώ, για να συνεργαστεί μαζι τους... Δεν υπάρχουν όμως... Οι υπόλοιποι σχηματισμοί λένε: 1) θέλουμε κομμουνισμο (ΚΚΕ), 2) θέλουμε φασισμό (ΧΑ), 3) θέλουμε να παίξουμε το μέλλον των παιδιών μας σε μια ζαριά, κι αν μας κάτσει μας έκατσε (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ)... Και φυσικά υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ που πολύ εύστοχα περιγράφει ο Φαήλος σε άρθρο του, της λεει ο Σαμαράς "Πάρε τη διακυβέρνηση με ανοχή από εμένα Φωτη, να κάνεις αυτά που θεωρείς απαραίτητα για να μείνουμε στο ευρώ..", και ο κυρ Φώτης κοιτάζει το ταβάνι και μετράει τις γωνίες για να δει αν του βγαίνουν 4.... Η συμπόρευση επομένως είναι τώρα μονόδρομος, μέχρι να βγει η χώρα από τη κρίση...

 36. σκόλυμος avatar
  σκόλυμος 22/06/2013 12:42:18

  Κανονίστηκε κάποτε ένας γάμος, μα ο γαμπρός ήταν γέρος, χοντρός και άσχημος. Η νέα και όμορφη νύφη απαρηγόρητη. Τότε ένας μπάρμπας της νύφης αποφάσισε να διορθώσει μια και καλή την κατάσταση. Πάνω στο γαμήλιο τραπέζι ζήτησε την προσοχή όλων και έψαλε το παρακάτω γαμήλιο:
  Για δες πως ήρθαν οι καιροί πως ήρθανε οι χρόνοι
  να σμίξει ο λυκος με τ' αρνί κι ο μπούφος με τ' αηδόνι.
  Και για το σύνολο, σχεδόν, των σχολιαστών εδώ: Ξεχνάτε ότι την κίνηση-μεθόδευση με την ΕΡΤ στον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρόνο και στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πολιτική συγκυρία δεν την αποφάσισε ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Κουβέλης, αλλά ο πρωθυπουργός, κατόπιν εισηγήσεων, βεβαίως, των συμβούλων του.
  Διότι και τα νοσοκομεία αμαρτωλά και φαύλα ήταν, αλλά δεν έκλεισαν για να ξανανοίξουν από μηδενική βάση, οι εφορίες το ίδιο, όπως και οι αμαρτωλότερες όλων πολεοδομίες.
  Αν αληθεύει το ρεπορτάζ ότι ο πρωθυπουργός κατσάδιασε τους εν λόγω συμβούλους, γιατί με την συγκεκριμένη μεθόδευση τον εξέθεσαν, τότε καταλαβαίνουμε τι γίνεται στο (επικοινωνιακό) προσκήνιο, όπου ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διασώσει το προφίλ του και να μη πουλήσει τους συμβούλους του και τι στο (ουσιαστικό) παρασκήνιο, όπου είναι έξω φρενών γιατί πρέπει να συμμαζέψει τα σχεδόν ασυμμάζευτα (κυβερνητική κρίση και παρ' ολίγον εκλογές, εσωτερική και διεθνής κατακραυγή για το "μαύρο" συν τα συνταγματικά ζητήματα με τις πράξεις ΝΠ).
  Έστω ότι ΟΛΗ η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή. Έστω ότι εν λειτουργία δεν μπορείς να την εξυγιάνεις. Ακόμα και με αυτές τις δύο παραδοχές, που προφανέστατα πάσχουν, ας πούμε ότι αποφασίζεις να την κλείσεις και να την αντικαταστήσεις με κάτι νέο. Τι λέει ο κοινός νους ότι πρέπει να κάνεις; Λέει ότι ετοιμάζεις αθόρυβα πλήρες και λειτουργικό διάδοχο σχήμα, το συζητάς με τους κυνερνητικούς σου εταίρους, το συναποφασίζεις και μεθοδεύεις την εφαρμογή του ακαριαία. Καταλαμβάνεις τις εγκαταστάσεις έγκαιρα, κλείνεις τον παλιό φορέα και αμέσως, σχεδόν, εκπέμπεις με τον καινούργιο.
  Από αυτή την άποψη, λοιπόν, και ο πρωθυπουργός ελέγχεται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, αφού δεν ζήτησε από τους συμβούλους του πλήρες και εφαρμόσιμο σχέδιο. Αυτήν είναι η μία και αθώα εκδοχή.

  Σύμφωνα με μια άλλη, μερίδα των συμβούλων του πρωθυπουργού εισηγήθηκε εκλογές, γιατί δεν μπορεί να κυβερνάει ο πρωθυπουργός υπό την αίρεση του Βενιζέλου και δευτερευόντως του Κουβέλη. Αν είναι έτσι, τότε όλα έγιναν τόσο άγαρμπα όχι γιατί είναι τόσο αφελής ο πρωθυπουργός, ώστε να ξεκινήσει χωρίς δράμι σχέδιο την ανασυγκρότηση ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ της ΕΡΤ, αλλά για να προκληθούν εκλογές χωρίς, όμως, να τις χρεωθεί ο πρωθυπουργός και με βασικό σύνθημα της αναμέτρησης "πάμε μπροστά, συνεχίζουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις χωρίς να μας νοιάζει το πολιτικό κόστος" (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων).
  Αν αυτή η δεύτερη ερμηνεία αληθεύει, τότε ο πρωθυπουργός πήρε μεγάλο ρίσκο. Τα πράγματα έχουν γίνει όπως έχουν γίνει και τα αποτελέσματα αυτής της ριψοκίνδυνης κίνησης μένει να φανούν και όσον αφορά το στενότερο κομματικό του όφελος αλλά, κυρίως, το όφελος για την πατρίδα.

 37. Nic avatar
  Nic 22/06/2013 14:06:52

  Επιτέλους ήρθε η ώρα να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή της βουλής για αποδώσει ευθύνες σε αυτούς που μας οδήγησαν στα μνημόνια και τις τρόικες.

 38. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 22/06/2013 17:38:03

  Εκλογές χωρίς την ¨ έγκριση¨ των δανειστών , ξεχάστε το !!
  Οπότε , μόνο για εσωτερική κατανάλωση και εντυπώσεις που πιθανόν να δημιουργούν την ¨μαγιά ¨ της επόμενη μέρας των πολιτικών συσχετισμών , είναι το κέρδος .
  Όμως …Οι συγκυρίες , οι συμπτώσεις , οι εκτιμήσεις , το απρόβλεπτο γεγονός , δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα , ¨ την χρυσή πολιτική ευκαιρία¨ , που κερδίζετε η χάνετε .
  Ιστορικά (τι ειρωνεία ) , την χρυσή ευκαιρία την είχε και ο Μητσοτάκης , εάν έκανε εκλογές , έχοντας πάρει το 47% του ελληνικού λαού , με τα ¨γνωστά γεγονότα¨ .
  Ο Σαμαράς είχε την χρυσή πολιτική ευκαιρία , να τελειώσει πολιτικά και τους δυο , να προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα του δημοσίου , στις μεταρρυθμίσεις , και να γίνει κυρίαρχος , όμως πάντα κάτι ¨ανεξήγητο ¨συμβαίνει με τον Σαμαρά.
  Δυστυχώς , μια αψυχολόγητη πολιτική ενέργεια, μια απόφαση χωρίς να υπάρχει σχέδιο της επόμενης ημέρας ώστε να εγκλωβίσει τους άλλους δυο (κατάθεση νομου) , η λάθος εκτιμήσεις του αποτελέσματος , το απρόβλεπτο των αντιδράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό , έφερε το ΠΑΣΟΚ , στην εξουσία .
  Το αυθεντικό παλιο ΠΑΣΟΚ , των Σκαναδαλιδη , Χρυσοχοϊδη ( ένα πολιτικό τίποτα) , Χριστοφιλοπουλου κα
  Ο Βενιζέλος , δεν είναι εύκολος αντίπαλος , κακώς υποτιμήθηκε , αποδείχτηκε η γάτα των περιστάσεων , παίρνει και δέκα υπουργεία με αυθεντικούς Πασοκους .
  ΓΙΑΤΙ αυτό έγινε τελικά !!!
  Και εκεί που η Νεα Δημοκρατία είχε την χρυσή ευκαιρία να τους αφήσει πίσω , εγκλωβίστηκε στην απερίσκεπτη ενέργεια της .
  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ....τους επόμενους μήνες .

 39. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/06/2013 17:40:22

  Σε ολοκαύτωμα και όχι μόνο.

 40. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 23/06/2013 14:20:18

  Τα περί γάμων κομμάτων τής κυβέρνησης από αγάπη, συνοικέσιο ή προικοθηρία για κάποιους συμπολίτες μας είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και μόνον, καθώς η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

  Στη Σιθωνία εφέτος διεπίστωσα ότι επανήλθε το κίνημα του ρομαντισμού, ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε. Μεσήλικοι κύριοι και κομψευόμενες κυρίες, καθ' όλα σοβαροί, κάθονται μετά τη δύση του ηλίου με τις ώρες, αμίλητοι στη βεράντα των οικιών των (που δεν είναι παραθεριστικές αλλά κύριες) υπό το αχνό φως των κηρίων. Σε αφελή ερώτησή μου αν αποφάσισαν να ασχοληθούν ομαδικώς με την λογοτεχνία και την ποίηση, η απάντηση με πάγωσε: τους έχει διακόψει την παροχή ρεύματος η εταιρεία ηλεκτρισμού λόγω οφειλών. Και αναγκάζονται να ζουν σήμερα σε συνθήκες της δεκαετίας του 1950. Όπισθεν ολοταχώς...

 41. ΛΜ avatar
  ΛΜ 24/06/2013 16:23:26

  Τι να κάνει; Ν΄αφήσει την προπαγάνδα και ν΄ακούσει τι λέει ο κόσμος; Μα δεν τους ενδιαφέρει αυτό. Θέλουν να υποβάλλουν τι θα σκέπτεται και τι θα λέει ο κόσμος, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Την έχουν καταπιεί την παραμύθα και λίγο λίγο την ξερνούν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.