#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2012 17:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αδιέξοδος αγώνας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την σωτηρία του συστήματοςΗ Ελλάδα διεκδικεί μια ακόμη πρωτοτυπία. Την ίδια στιγμή που (αληθινά ή ψεύτικα) το διεθνές κλίμα έχει αρχίσει να βελτιώνεται υπέρ της χώρας μας, στο εσωτερικό το καζάνι βράζει τόσο δυνατά που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, όπως το γνωρίζαμε. Ένα σύστημα όμως που είναι σαν τον φοίνικα: αναγεννάται από τις στάχτες του και κάθε φορά που δείχνει να διαλύεται, παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί. Και συνήθως τα καταφέρνει.

Πως περιγράφεται η σημερινή κατάσταση;

1. Τα αστικά πολιτικά κόμματα να δείχνουν ότι έχουν χάσει την τελευταία ευκαιρία για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Πιστεύαμε ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση θα τα ταρακουνούσε και θα έβλεπαν ότι ο κόσμος τα έχει βαρεθεί. Ότι δεν αντέχει άλλη επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, ότι δεν αντέχει άλλο τις κλίκες, το παρασκήνιο, τους «κολλητούς» και κυρίως τη διάψευση των προσδοκιών του κόσμου που τους ψηφίζει. Ελπίζαμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα είχε πάρει τα μαθήματά της κι έστω μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έδινε μια νέα πνοή στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού άνθρακες ο θησαυρός.

2. Βλέπουμε μια κοινωνία που είχε εκτονωθεί με τις εκλογές να ετοιμάζεται να κάνει… γιούργια στον νταβά με τα κουλούρια που λέει και το ρεμπέτικο. Οι αντοχές έχουν τελειώσει, όχι μόνο για τους χαμηλόμισθους αλλά και για τη ραχοκοκκαλιά της χώρας, τη μεσαία τάξη. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να έχουμε εκρήξεις τύπου Αργεντινής, διότι μπορεί επίσημη χρεοκοπία να μην υπάρχει, καθημερινά όμως όλοι ζούμε την πραγματική χρεοκοπία της χώρας. Ρίξτε μια ματιά στο σχολείο της γειτονιάς σας, στο διπλανό νοσοκομείο, στο δήμο σας ή στα καταστήματα της περιοχής σας.

3. Βλέπουμε τη Χρυσή Αυγή και τα άλλα ακροδεξιά στοιχεία, εν είδει τραμπούκων, να απειλούν την ελληνική δημοκρατία και σε μερικούς να φαίνεται φυσιολογικό. Στέλεχος μεγάλου κόμματος άκουγε από Χρυσαυγίτη να λέει ότι είναι πολιτική επιλογή να δίνουν αίμα και φαγητό μόνο σε Έλληνες και το θεωρούσε θεμιτό. Δεν είναι ρατσισμός, αποφάνθηκε. Κι ύστερα απορούμε για το φαινόμενο. Όμως, το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς σε μια χώρα που έχει χύσει πολύ αίμα για τη δημοκρατία είναι εδώ και έχει πετύχει κάτι πολύ σοβαρό. Να αμφισβητήσει το υπάρχον αστικό πολιτικό σύστημα, την παλαιοκομματική νοοτροπία, την απουσία οραμάτων, ιδεών λύσεων στα προβλήματα του κόσμου. Αυτό τρέμουν περισσότερο τα κόμματα της μεταπολίτευσης: μη χάσουν εντελώς τη διείσδυσή τους στην ελληνική κοινωνία.

4. Βλέπουμε μέσα στα ίδια τα κόμματα να επικρατεί το απόλυτο χάος. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στηρίζονται σε σκοροφαγωμένα θεμέλια και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν. Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει οροφή στο λαϊκισμό και δεν πάει παραπάνω ενώ το ΚΚΕ περνά την κρίση που πέρασαν όλα τα κομμουνιστικά κόμματα στις προηγμένες χώρες. Χωρίς σημείο αναφοράς, δηλαδή χωρίς Σοβιέτ δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Έτσι, λοιπόν, οτιδήποτε καινούργιο, ακόμη και ναζιστικό, γίνεται μόδα.

5. Τέλος, βλέπουμε να βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος επιχειρηματικός πόλεμος με παλαιά και νέα τζάκια να δίνουν τον τελικό αγώνα αναμέτρησης. Φίλοι εναντίον φίλων, άλλοτε εχθροί συμμαχούν εναντίον παλιών συντρόφων, οι διαχωριστικές γραμμές να έχουν πέσει και τίποτε να μη μένει όρθιο. Τα λεφτά άλλωστε τώρα είναι λίγα και η μοιρασιά δυσκολεύει.

Μέσα σ’ όλα αυτά που συμβαίνουν, αν κοιτάξει κανείς καλά γύρω του, κι αν ερμηνεύσει σωστά όσα γίνονται πίσω από τις κουρτίνες της πολιτικής θα δει την πραγματική αλήθεια. Τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα κάνουν αγώνα επιβίωσης των ίδιων και του συστήματος που τα εξέθρεψε, ποντάροντας στην οικονομική κρίση. Βλέπουμε για παράδειγμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να έχουν ρίξει τις διαχωριστικές τους γραμμές και να βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια. Και μας κάνει εντύπωση που Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, βοηθούμενοι από άλλους σε δευτερεύοντες ρόλους, παίζουν τον τελευταίο τους χαρτί. Αν η χώρα δεν χρεοκοπήσει επισήμως και δεν γίνουμε Αργεντινή του 2000, τότε θα χρεωθούν την «επιτυχία», όση μπορεί να είναι αυτή με τους πολίτες κατεστραμμένους. Είναι όμως το σωσίβιό τους, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το πιάσουν. Έτσι, θα μπορέσουν να κολυμπήσουν και να ξεφύγουν από τους καρχαρίες που τους περιμένουν, τύπου Χρυσή Αυγή και Τσίπρα.

Θεωρίες συνωμοσίας δεν υιοθετούμε, αλλά βλέπουμε ότι τα κόμματα αστικού τύπου, τα έχουν συμφωνήσει όλα.

«Αν δεν πετύχουμε, στις επόμενες εκλογές θα βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερη η Χρυσή Αυγή» λέει στον Τύπο της Κυριακής κυβερνητικός παράγοντας, που θεωρεί ότι παρά τις διαφοροποιήσεις και τις διαφωνίες, η τύχη των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση είναι –σε γενικές γραμμές– κοινή. «Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι δεμένοι στην ίδια αλυσίδα. Είναι πιο πιθανό να ανέβουν μαζί την ανηφόρα από το να τη σπάσουν» προσθέτει.

Η ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς για να πετύχει πρέπει να συνδυασθεί και με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς. Έτσι στην θέση του διαλυόμενου ΠΑΣΟΚ βλέπουμε να αναπτύσσονται κινήσεις με στόχο την δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού αναχώματος στον Τσίπρα. Στόχος τους είναι να δημιουργηθούν ξανά δύο πόλοι εξουσίας για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τύπου Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ.

Μια παραλλαγή του μεταπολιτευτικού συστήματος που τόσο αποδοκιμάστηκε δηλαδή.

Και στη μέση ο ελληνικός λαός, που έχει θυσιάσει τα πάντα χωρίς να φταίει.

Μπορεί να κάνουμε λάθος αλλά μοιάζει για ένα παιχνίδι στημένο

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη γενική δοκιμή αντοχής των σεναρίων σωτηρίας του συστήματος θα γίνει στην επερχόμενη ψηφοφορία για τα μέτρα. Όπως και στην ψηφοφορία του περασμένου Φεβρουαρίου δεν αποκλείεται κι αυτήν την φορά να έχουμε εσωκομματικούς κραδασμούς σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που θα οδηγήσουν σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό. Προσθέστε σ΄αυτά και τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα των ΑΝΕΛ και ...πάμε για άλλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 15/09/2012 18:09:03

  Η κρίση που βιώνουμε τελείωσε μέσα σε μια νύχτα τις τρεις μεγάλες πολιτικές δυναστείες της χώρας Καραμανλή, Παπανδρέου, Μητσοτάκη.

  Ισοπέδωσε το Πασόκ και με τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα η ΝΔ τελειώνει και αυτήν.

  Η συμμαχία ΝΔ Πασόκ Δημάρ είναι καταδικασμένη σε αποτυχία επειδή δεν μπορεί να κάνεις τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

  Σιγά αλλά σταθερά ο ξένος παράγοντας διαλύει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα το οποίο επί δεκαετίες εκμεταλλεύτηκε με το να το εγκλωβίζει να παίρνει μέτρα που δεν οδηγούν πουθενά και εξαγριώνουν τον κόσμο.

  Η αυριανή ομοσπονδιοποιημένη Ευρώπη δεν μπορεί να στηριχθεί σε κράτη όπου διοικούνται από πολιτικές ακρίδες όπως αυτές που κυβέρνησαν την Ελλάδα.

  Επειδή όμως δεν μπορούν να μας επιβάλλουν τους πολιτικούς που πρέπει αφού επιμένουμε να ψηφίζουμε τους γνωστούς τενεκέδες μας οδηγούν στην εξαθλίωση μέχρι να αντιληφθούμε ότι με τους παρόντες δεν έχουμε καμία τύχη και να τους αλλάξουμε.

  Οι γραφικοί της ΧΑ, το ποσοστό που πήγε στον χομπίστα της πολιτικής Καμμένο, καθώς και το ποσοτό που πήραν οι ιδεοληπτικοί του Σύριζα περίπου το 42% του εκλογικού σώματος δηλαδη αποτελούν την μαγιά για τα νέα κόμματα που χρειάζεται η Ελλάδα.

  Ενα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που ψήφιζαν παραδοσιακά Πασόκ και ΝΔ επί δεκαετίες έκαναν το πρώτο βήμα και πέρασαν απέναντι ψηφίζοντας αρχικά κομματικές καρικατούρες.

  Αναζητούν το επόμενο βήμα τους που δεν θα είναι πλέον ένα κόμμα γραφικής διαμαρτυρίας αλλά κόμμα που θα έχει την δυνατότητα δημιουργίας.

  • akis avatar
   akis @ Aris. A 15/09/2012 20:39:29

   Έτσι έχουν τα πράγματα...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Aris. A 15/09/2012 23:01:48

   Ωραίος. Σε κάποια σημεία διαφωνώ αλλά σε γενικές γραμμές πολύ ωραία ανάρτηση!

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Νικόλας 16/09/2012 13:15:35

    ''Οι γραφικοί της ΧΑ, το ποσοστό που πήγε στον χομπίστα της πολιτικής Καμμένο, καθώς και το ποσοτό που πήραν οι ιδεοληπτικοί του Σύριζα περίπου το 42% του εκλογικού σώματος δηλαδη αποτελούν την μαγιά για τα νέα κόμματα που χρειάζεται η Ελλάδα.''Πεμπτοφαλαγγιτικη προπαγανδα υπογειας συριζαιικης συνιστωσας που θα αποτελεσει την ''μαγια '' για νεο κομμα!Κουνια που τον κουναγε τον αρθρογραφο με την ιδεοληψια της ουτοπιας για το νεο που ερχεται εδω και 50 χρονια και το παληο που θα μεινει για καμια 50αρια χρονια ακομη !

 2. ellhnas1994 avatar
  ellhnas1994 15/09/2012 18:16:34

  Επιτέλους ας χτυπήσουμε ο χέρι στο τραπέζι . Επιτέλους κ.Σαμαρά ζητήστε όσο πρέπει εκ μέρους του ελληνικού λαού . Αν η τροικανοί αρνηθούν , τότε βγείτε στην επίθεση . Υπάρχουν και άλλα κράτη στα οποία μπορούμε να στηριχθούμε όπως η ομόδοξη Ρωσία του πατριώτη Πούτιν – που θυμίζω δάνειζε στην Κύπρο , με αντάλλαγμα μια ναυτική βάση – ή έστω την Κίνα . Ας ξεκινήσουμε προσπάθειας άντλησης πετραιλαίου από τα θαλάσσια ΜΑΣ ύδατα , ΑΟΖ , υδρογονάνθρακες κτλ , και ας αφήσουμε την Μέρκελ και τους λοιπούς ανίκανους τεχνοκράτες .. Δεν βγαίνει άλλο αυτή η πολιτική . Η Ελλάδα πηγαίνει στον πάτο με το Μνημόνιο .
  ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ . Πάμε με αυτούς που θα μας στηρίζουν αληθινά .
  Ελλάς-Ρωσσία-Ορθοδοξία.
  Si vis pacem para bellum.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ ellhnas1994 15/09/2012 18:25:03

   Τι να ζητήσει από την τρόικα;;

   Να παίρνουν τρεις χιλιάδες οι κυρίες που δουλεύουν στο υπουργείο οικονομικών για να γεμίζουν από της 11 το πρωί τα κομμωτήρια στο Σύνταγμα.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Aris. A 15/09/2012 19:25:54

    Σωστός! Κομμωτήρια που επιδοτήθηκαν από τη "Γυναικεία επιχειρηματικότητα"

    • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
     Εμμανουήλ Πρόιος @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/09/2012 20:04:59

     Και εσείς σωστός κ. Γιάννη! Με το σχόλιο σας για την γυναικεία επιχειρηματικότητα θυμήθηκα τον άλλον από την Κρήτη που έστειλε ανοικτή επιστολή και έλεγε ότι δεν θα πληρώνει άλλο τα δάνεια που πήρε για την ταβέρνα που άνοιξε και μάλιστα με επιχορήγηση από το κράτος!!! ΄
     Ελλάς το μεγαλείο σου!

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Aris. A 16/09/2012 00:37:23

    Να ζητήσει ευκαιρία για ανάπτυξη. Η ανάπτυξη έρχεται κυρίως μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων το οποίο έχει μάλιστα και πολλαπλασιαστή κοντά στο 9 έλεγε ο κ. Σαμαράς προεκλογικά. Τα θυμάστε αυτά; Τις περικοπές στα 3χίλιαρα των ΔΕΚΟ τα θυμάστε; Αυτά ζητάμε, όχι να αράζουμε και να πληρωνομαστε. Να δουλεύουμε σκληρά και να μπορούμε να ζήσουμε οικογένεια ζητάμε.

 3. apergospastis avatar
  apergospastis 15/09/2012 20:03:32

  Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ένα τέτοιο τεράστιο κενό στην πολιτική ζωή θα ήταν φιλέτο για παλαιότερους ή νέους πολιτευόμενους. Το φάσμα του πολιτικού συστήματος μεταξύ ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα ουσιαστικά μη αντιπροσωπευόμενο - τα κόμματα της κυβέρνησης συν οι ΑΝΕΛ είναι ένα σύνολο προκρίτων με λίγους προσωπικούς πελάτες-θαυμαστές και συγκεκριμένες εξαρτήσεις από τα μεγάλα συμφέροντα ο καθένας. Αυτός ο πολιτικός χώρος συμπίπτει:
  α) Κοινωνικά με την λεγόμενη αστική τάξη, παλιότερη και πιο μορφωμένη ή αυτή που δημιουργήθηκε στρεβλά τα τελευταία 30 χρόνια από το ΠΑΣΟΚ - εν πάση περιπτώσει έχει και αυτή τα εξωτερικά χαρακτηριστικά αστικής τάξης. Οι πολύ βολεμένοι και οι πολύ εξαθλιωμένοι είτε απέχουν, είτε συντηρούν τα άκρα είτε γραφικές λέσχες προβληματισμού, νεοφιλελεύθερα γκρουπούσκουλα κλπ.
  β) Ηλικιακά με την μεγάλη μάζα των ανθρώπων σε παραγωγική ηλικία - 30-45 χρονών. Τα παιδιά της γενιάς της Μεταπολίτευσης δηλαδή, που βρήκαν ένα πολιτικό σύστημα που αναπαρήγαγε τα στερεότυπα της γενιάς των πατεράδων τους (εθνάρχης οι μεν, λαός οι δε). Οι γηραιότεροι φοβισμένοι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τα κόμματα της κυβέρνησης (μέχρι να τους μηδενίσει τις συντάξεις), οι πιτσιρικάδες έτσι κι αλλιώς είναι αλλού προς το παρόν.
  (Παρέκβαση: Και με το δίκιο τους θα έλεγα. Από τα παιδάκια με τα γαλάζια πουκάμισα που έμαθαν στο τσατσιλίκι από τα 18 στις νεολαίες στο παρελθόν, ας κάνουν 2-3 χρόνια στην ΧΑ ή σε καμιά κολλεκτίβα της Αριστεράς. Έτσι κι αλλιώς, ευθύνη για τον τόπο δεν έχουν. Άλλα θερμοκήπια παραγωγής σκέψης δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον. Σε νεαρή ηλικία η πολιτική έξαρση πρέπει να καλλιεργείται, όχι να καναλιζάρεται στα εξαρτημένα κόμματα).
  Επιστρέφω λέγοντας: Αυτό το τεράστιο πολιτικό, ηλικιακό και κοινωνικό κενό, που εύκολα θα έδινε ένα 45% στις εκλογές, δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα ΚΑΝΕΙΣ να το καλύψει. Το ανησυχητικό δεν είναι η κρίση - και το 1922 είχαμε κρίση, και το 1944, και το 1974. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία κίνηση, κανένας παλμός από την κοινωνία, κανένα ψάξιμο - με εξαίρεση όπως προείπα τα άκρα.
  Άρα; Ξεγράφουμε τελείως αυτόν τον πολιτικό, κοινωνικό και ηλικιακό χώρο; Αυτό σημαίνει ότι ξεγράφουμε και τα επόμενα 20 χρόνια της χώρας. Απλά σε αυτήν την περίπτωση, ας αρχίσουμε να προσέχουμε όλοι με μεγάλη προσοχή τί και ποιους στρατολογεί η ΧΑ σήμερα - κάποιοι από αυτούς θα είναι η ραχοκοκαλιά της αντιαριστερής παράταξης στο μέλλον. Αν δεν το θέλουμε αυτό, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ΕΞΩ από τα υπάρχοντα κόμματα και ταμπέλες, ΜΑΚΡΙΑ από τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης και ΧΩΡΙΣ τους υπάρχοντες πάτρωνες της πολιτικής και της διανόησης.

 4. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 15/09/2012 20:06:26

  Με δηλωσεις και συμπεριφορες που γινονται αντιληπτες στους εξω οπως αυτα που γραφονται στο πετυχημενο αρθρο, οπως τους χαρακτηρισμους απο τα πλεον επισημα χειλη της οικονομιας μας ως "Τιτανικου", οπως το κυνικο "Μαζι τα φαγαμε", κλπ., μην περιμενουμε απο την τροϊκα να αλλαξει σταση. Καποτε υπηρχαν 4-5 κομματα στη Βουλη. Τωρα θα φτασουμε στο σημειο να υπαρχουν και 10 και το παρτυ της ασυννενοησιας και της αλληλοκατηγοριας για την εξασφαλιση του 3-4% θα ειναι οχι στα επιπεδα της λασπολογιας, αλλα της πολιτικης κατινιας. Και τοσο θα πετουν τα τοκογλυφικα κορακια πανω απο το σωμα της ετοιμοθανατης Ελλαδας ετοιμα να κατασπαραξουν το πολιτικο, κοινωνικο και οικονομικο κουφαρι της. Και οταν καταρρευσουν τα παντα, θα πεσουμε στα γονατα να παρακαλεσουμε και να ευχαριστησουμε τους δανειστες μας. Τοτε θα ξεκινησει η αναπτυξη της μορφης της Γουατεμαλας, οταν το 60% θα φτασει κατω απο το οριο της φτωχειας. Τοτε θα αποδωσουν τελικα καρπους τα μετρα και οι θυσιες των Ελληνων, προς οφελος αυτων που απεσυρραν το προγραμμα "Ηλιος", κλπ. Μεχρι τοτε...υπομονη. Τα καλυτερα ερχονται...

 5. skopelosnews avatar
  skopelosnews 15/09/2012 20:30:55

  εγω μονο αυτο θελω http://skopelos-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8660.html απο ενα αναγνωστη

 6. panos avatar
  panos 15/09/2012 20:44:52

  ΟΧΙ αλλη μαυριλα ρε παιδια γιατι σε λιγο καιρο θα μας αυτοκτονησουν ολους. Εχουμε πεσει στη παγιδα των φαυλων Μ.Μ.Ε. που σε καθημερινη βαση μας βομβαρδιζουν ανελεητα με αρνητικα σχολια-ειδησεις γιατι η μαυριλα περναει ευκολα στο λαο.Αυτοι οι κυριοι παντα διαμορφωναν τη κοινη γνωμη για ιδιο οφελος..........Αυτη η απαξιωση εφερε Χ.Α. τσιπροσυριζα, ενω υπαρχουν πιστευω και καποιες υγιεις δυναμεις.....ακομη με θετικες πρωτοβουλιες. Ειναι καιρος για τη χωρα να κανει ενα νεο ξεκινημα μακρυα απο το παλαιο σαπιο συστημα και οχι να αναλωνομαστε μονιμως στη μαυριλα, γιατι οι καταστροφολογοι δεν εχουν ολοκληρωσει το εργο τους.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ panos 15/09/2012 21:47:58

   Panos, μαζί σου ! Καταστροφολογία, μαυρίλα, ισοπέδωση και νερό στο μύλο των πλέον αντιδραστικών δυνάμεων της κοινωνίας. Από ορισμένους συνειδητά (από αυτούς που φοβούνται την πιθανότητα επιτυχίας και προσπαθούν να την αποτρέψουν) και από άλλους ασυνείδητα ( από αυτούς είχαν και καλλιεργησαν υπερβολικές προσδοκίες - υπερβολικές σε σχέση με το μέγεθος των δυσκολιών )

  • Πατωματζής avatar
   Πατωματζής @ panos 16/09/2012 23:14:54

   Άλλος ένας συμπολίτης μας απειλεί να θέσει τέρμα στη ζωή του:

   http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/235031/andras-apeilei-na-aytoktonisei-sto-at-kiatoy

   Ορίστε που καταντήσαμε. Τέτοια περιστατικά να αποτελούν σχεδόν καθημερινή είδηση. Όλα αυτά που λέει ο Πάνος είναι τα αίτια που ωθούν το δύστυχο κοσμάκη σε τέτοιες πράξεις.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/09/2012 20:49:30

  Το κομματικό σύστημα που ξέραμε έχει τελειώσει.
  Η σημερινή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ότι απέμεινε από αυτά που ξέραμε) είναι μεταβατικά σχήματα που θα δώσουν την νέα κεντροδεξιά και την νέα κεντροαριστερά (ή νέα σοσιαλδημοκρατία, άν αποφασίσουν να "εξευρωπαισθούν" οριστικά).
  ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ΔΗΜΑΡ - ΑΝΕΛ που προέκυψαν από διασπάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ) είναι επίσης μεταβατικά σχήματα.
  Ότι αποδειχθεί βιώσιμο από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, θα δώσει αριστερά σχήματα πέρα από τα γνωστά της μεταπολίτευσης. Οι ΑΝΕΛ είναι το πιό ασαφές προγραμματικά σχήμα - το μέλλον του στο πολιτικό φάσμα αόρατον.
  Το ΚΚΕ είναι ότι ξέραμε.
  Η ΧΑ θ' ακολουθήσει το δρόμο των ακροδεξιών Γαλλίας, Ολλανδίας, Αυστρίας κτλ: Θ' ανέβει και άλλο, απορροφώντας την αντισυστημική διαμαρτυρία. Αλλά θα χάνει τον "κινηματικό" χαρακτήρα, αποκτώντας "λεπενικά" χαρακτηριστικά.

  • apergospastis avatar
   apergospastis @ Ο Θείος 15/09/2012 21:43:33

   Συγγνώμη αλλά αν όλα τα σημερινά κόμματα απλά μετεξελιχθούν και αλλάξουν φτιασίδωμα, τότε πώς έχει τελειώσει το σημερινό κομματικό σύστημα; Αν απλά οι ίδιες πολιτικές παραδόσεις εξελιχθούν και συνεχίσουν να καταλαμβάνουν τους ίδιους χώρους στο κομματικό φάσμα, τότε το κομματικό σύστημα είναι ίδιο κατά βάση. Το ζήτημα αν οι παραδεδεγμένες διαστάσεις ανταγωνισμού (Δεξιά-Αριστερά, ακόμα και η λεγόμενη διάσταση εκσυγχρονισμού-λαϊκισμού) μπορούν να υποκατασταθούν από κάτι άλλο.

 8. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 15/09/2012 21:35:47

  Το απόλυτο αδιέξοδο. Τόσο καιρό μιλούσαμε, γράφαμε και ονειρευόμασταν τη νέα εποχή επενδύοντας πολιτικά στον ΑΣ. Αν κάτι μας ένωνε ήταν η απέχθεια για το μεταπολιτευτικό καθεστώς και τους άρπαγες πρωταγωνιστές του. Η επόμενη μέρα όμως επεφύλασσε ενισχυμένα ένθεν κακείθεν άκρα και νόμο ζούγκλας, στη θέα και μόνο του οποίου αναγκαστήκαμε να αντιδράσουμε, μήπως και προλάβουμε τη βία και το χάος. Και ω του θαύματος, αυτήν μας την αντίδραση την εκμεταλλεύονται οι κυριότεροι εχθροί μας, τα κάπηλα ρετάλια της μεταπολίτευσης, και τη χρησιμοποιούν ως σανίδα σωτηρίας για να επανακαθιδρύσουν την τυραννία τους (μεταπολίτευση νο2). Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, την ώρα μάλιστα που ολοένα και περισσότερος κόσμος που στήριξε ενεργά τον Σαμαρά συνειδητοποιεί πια ότι βρίσκεται υπό ιδιότυπη πολιτική ομηρεία: η επιλογή της λιγότερο καταστροφικής λύσης αποδεικνύεται τελικά, εκ του αποτελέσματος, εξίσου ολέθρια, με τη μετάβαση (και την επακόλουθη πολιτική στήριξη) όμως σε άλλο φορέα να ακυρώνεται από την ίδια την παραπάνω λογική (με άλλα λόγια, αν είναι να ελπίσουμε παράλογα, α-νόητα, ελπίζουμε και στον Σαμαρά, δεν χρειάζεται να αυτογελοιοποιηθούμε έτι περαιτέρω με τη μετανάστευση από το κακό στο χειρότερο). Το απόλυτο αδιέξοδο.

 9. dimitrtf avatar
  dimitrtf 15/09/2012 21:41:39

  τυμπανιαια η κατασταση του πτωματος της μεταπολιτευσης,καποιος πρεπει να το θαψει ,και αυτο μονον οελληνικος λαος μπορει .Με εκλογες η ανυπακοη η εξεγερση.Αυτοι δεν καταλαβαινουν αλλιως ,νομιζουν οτι ειναι οι μονοι που μπορουν να κυβερνησουν τον τοπο.Η οικογενειοκρατια καλα κρατει εμαθαν να ασκουν πολιτικη στου κασσιδη το κεφαλι τα εκαναν ομως σκατα και τους προεκυψε μεσα σ ολα και ο αυθεντικος κασσιδιαρης .

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ dimitrtf 16/09/2012 01:34:00

   Αυτό που πρέπει ν' ανησυχεί τον καθένα περισσότερο και από αυτό που εσείς ονομάζετε "μεταπολιτευτικό πτώμα σε τυμπανιαία κατάσταση" ή κάπως έτσι (μα πως φαίνονται βρε παιδί μου οι πιστοί followers του Τράγκα) είναι ότι αποκαλείται, με επιτιμητικό τρόπο, αυθεντικός, ένας εμφανώς νευρωτικός στρατό@@λος ονόματι Κασιδιάρης...

 10. Paliogeorge avatar
  Paliogeorge 15/09/2012 21:51:51

  Δηλαδη αυτος ο Σαμαρας.. εστω κ σ αυτους τους 3 μηνες, που ολοι τον κρινουν κ τον κρινουν πολυ αυστηρα γιατι η εποχη ειναι τετοια σιγουρα, δεν εχει κανει τιποτα? δεν ξερω τι μπορει να ειχατε φανταστει, αλλα τα πραγματα το ξεραμε απο πριν οτι ειναι δυσκολα κ ειδικα εδω το ελεγαν σχεδον ολοι στα σχολια τους αυτο.. μεχρι "προχθες" τρωγαμε την μια σφαλιαρα μετα την αλλη στην ευρωπη ενω πορευομασταν χωρις πλανο κ χωρις αξιοπιστια..
  Υποσχεθηκε κανεις οτι θα βγουμε απο το μνημονιο τον Αυγουστο? υποσχεθηκε κανεις οτι δεν θα υπαρξουν αλλα μετρα?
  κ εγω περιμενω κ αλλα κ στην καθαρση του πολιτικου συστηματος κ στο μεταναστευτικο κ στην ΑΟΖ κυριως.. ομως εχω υπομονη κ πιστη στον Προεδρο..

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Paliogeorge 16/09/2012 00:00:37

   Κοινή και απλή λογική που όμως , όπως βλέπεις , απουσιάζει. Εις βάρος μας , βεβαίως.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Diamond Angel 16/09/2012 00:02:03

    Βεβαιως,βεβαιως.

 11. xp avatar
  xp 15/09/2012 22:02:28

  Αφιερωμενο στον Θείο ,από το Βήμα .(Δεν μπορώ να πω οτι με αντιγραφουν γιατί δεν έχω ειδικές γνώσεις,αλλά τηλεπαθητικά επικοινωνουμε!!!)

  Οι δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανατρέπουν όντως τα πάντα. Μέχρι την Πέμπτη ίσχυε μια αδιαπραγμάτευτη ακολουθία των γεγονότων: Πρώτα θα ψήφιζε η ελληνική Βουλή το νέο πρόγραμμα περικοπών του προϋπολογισμού κατά 11,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ύστερα θα έπρεπε να αρχίσει να το υλοποιεί «κατά πειστικό τρόπο» και μόνο μετά θα μπορούσε να γίνει κουβέντα μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας για πιθανή επιμήκυνση.

  Λίγες λέξεις της κ.Λαγκάρντ έφτασαν λοιπόν για να φέρουν τα πάνω κάτω. Το ερώτημα από τότε δεν είναι πλέον, αν θα έρθει η επιμήκυνση, αλλά αν αυτή θα συνοδευτεί και από άλλα μέτρα, που θα επιταχύνουν την έξοδο της χώρας από την κρίση.

  Έτσι κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το οικοδόμημα του τρόμου που είχε κτισθεί τους τελευταίους μήνες γύρω από την Ελλάδα με στόχο να εξαναγκάσει τους πολιτικούς της να πουν «ναι» στη μετατροπή της χώρας σε οικονομικό «προτεκτοράτο».

  Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε ποτέ μια κεντρικά κατευθυνόμενη στρατηγική της grexit. Οι εκβιασμοί, όσο φρικτοί και να ήταν, απέβλεπαν στη «συμμόρφωση» των απείθαρχων, ή μάλλον «ανίκανων» πολιτικών, όχι στην αποβολή της χώρας από τη νομισματική ένωση.

  Αυτό επιβεβαιώνει επίσης, ότι το όλο σύστημα «σωτηρίας» της Ελλάδας δεν είχε βασικά οικονομικά, αλλά πολιτικά κριτήρια. Τα πακέτα βοήθειας Ι και ΙΙ είχαν ως στόχο την «αγορά χρόνου», εντός του οποίου θα έπρεπε να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα των μεγάλων χωρών της ευρωζώνης και γενικότερα του ευρώ. Η οικονομική αξία τους ήταν μηδαμινή. Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ γελούσαν, σύμφωνα με ανώτατο γερμανό αξιωματούχο, όταν τους ανατέθηκε η αποστολή, να εκπονήσουν το πρόγραμμα, που θα κατέβαζε το ελληνικό κρατικό χρέος στο 120,7% (!) το 2020. «Έλεγαν ότι τέτοιοι υπολογισμοί είναι αστείοι, δεν γίνονται, αντίκεινται σε κάθε οικονομική λογική» θυμάται.

  Παρόλα αυτά, σαν καλοί υπάλληλοι, το έκαναν. Όπως θα το κάνουν τώρα και οι οικονομολόγοι της τρόικας, οι οποίοι, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Der Spiegel», θα υπολογίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με τρόπο - αλλάζοντας κατά το δοκούν τις οικονομικές παραμέτρους - που θα επιτρέψει στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να πουν χωρίς πολιτικό κόστος «ναι» στην επιμήκυνση.

  Αυτό που έκανε την επικεφαλής του ΔΝΤ να δει ξαφνικά «φως», δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο. Μια εξήγηση είναι ότι επικοινωνεί επιτυχώς με τα Θεία, μια άλλη, ότι ενόψει του γεγονότος, ότι πλησίαζε ακάθεκτα η μέρα, που η τρόικα θα έδινε το πράσινο φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,7 δισ., δεν ήθελε να είναι η τελευταία που θα έβγαινε να το πει. Βγαίνοντας ως πρώτη μπορεί έτσι να εμφανίζεται όχι μόνο ως «ανατρεπτική», αλλά και ως άσος της ρεάλ-πολιτίκ, που λέει τα σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή.

  Καταραμένοι πολιτικοί μας @@@@@@@τε!!!`

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 16/09/2012 12:25:38

   Σωστή η ανάλυση, λάθος το συμπέρασμα.
   Εδώ και πολύ καιρό επιησημαίνεται (και από τον γράφοντα(, ότι η ειδικλα Ελληνική κρίση είναι κάτι ασήμαντο ποσοτικά, μπροστά στην όλη Ευρωπαική. Η Ελλάδα είναι το πιό κραυγαλέο αλλά ποσοστικά ασήμαντο μέρος της Ευρωπαικής οικονομικής κρίσης.
   Η εκδίωξη (ή έξοδος) της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ποτέ δεν ετέθη στα σοβαρά ως πραγματικός στόχος από ΣΟΒΑΡΟΥΣ (ή σχετικά "σοβαρούς") πολιτικούς ή διαχειριστές της Ευρώπης. Μόνον από κάποιους γραφικούς περιθωριακούς τύπου FDP Γερμανίας ή τους ψιλοαυτονομιστές Βαυαρούς του CSU. Και αυτό, με ηθικά και όχι πολιτικά ή οικονομικά επιχειρήματα ("να τιμωρήσουμε τους Έλληνες για να συνετισθούν οι άλλοι "αμαρτωλοί"). Επίσης από "εξωευρωπαικούς" παράγοντες ποικίλων προελεύσεων (από Αγγλοσαξωνικών έως Ελληνικών Δραχμαζανικών) που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως "πυροκροτητή".
   Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι συνωμοσιολάγνοι, ο κίνδυνος ήταν (και ακόμη είναι) αλλού: Όχι στις προθέσεις των "γραφικών", αλλά στην πολιτική ανεπάρκεια των "σοβαρών". Επειδη οι "σοβαροί" (βλέπε ΕΛΚ) διαχειρίζονται με εντελώς λάθος τρόπο και μέσα την Ευρωπαική κρίση, η Ελλάδα κινδύνευε με exit (και ακόμη κινδυνεύει. λιγότερο), και η Ευρώπη με ανατίναξη, από τα "ανθρώπινα λάθη καλών προθέσεων" και όχι από τις κακές προθέσεις. Οι Αμερικανοί του Ομπάμα τους το έχουν επισημάνει πολλές φορές, ότι παιζουν με την φωτιά . Σοβαροί οικονομολόγοι και αναλυτές επίσης, βλέπε Στίγκλιτς, Ρουμπίνι, Σόρος, Μύνχάου και πολλοί άλλοι.
   Το λάθος συμπέρασμα: "Καταραμενοι πολιτικοί μας". Ναί είναι ανεπαρκέστατοι, οι πιό άσχετοι μέσα στους άσχετους της Ευρώπης. Αλλά και οι καλύτεροι να ήταν, τι μπορούσαν να κάνουν σ' αυτο το σκηνικό οι πολιτικοί της χώρας του 2 % της Ευρωπαικής οικονομίας;
   Κι άν υποθέσουμε ήταν στο τιμόνι άλλοι, π.χ. αντί Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, ο Τσίπρας ή ο Καμμένος; Θα έκαναν κάτι καλύτερο, κάτι διαφορετικό; Η απάντησή μου είναι όχι, γιατί δεν θα μπορούσαν. Δεν έχουν όπλα.
   Εκτός άν θεωρείς ότι θα ήταν καλύτερο να περιφέρονται ζωσμένοι με εκρηκτικά, σαν Χαματζήδες, κραυγάζοντας "ή διαγράφετε το χρέος ή ανατινάζουμε την Ευρωζώνη" ! Μα τότε οι ανεπαρκείς "σοβαροί" Ευρωπαίοι ηγέτες ισως θα έχαναν εντελώς την μπάλα και θα έλεγαν "πάτα το κουμπί, εμείς είμαστε οχυρωμένοι" (τους έχω ικανούς για τέτοια βλακεία), ενώ οι λοιποί υπομένοντες PIIGS θα γινόταν οι χειρότεροι εχθροί μας "ιδού η απόδειξη, δεν είμαστε όλα τα γουρούνια ίδια - οι Έλληνες είναι τα μόνα πραγματικά γουρούνια".
   Εκεί οδηγεί τελικά ο επαρχιωτισμός και η Ελληνοκεντρική οπτική: Στην "Σπίθα" (iskra) που θέλει να ανατινάξει την Ευρωζώνη με πυροκροτητή την Ελλάδα. Και στους "συμπολίτες" που έβγαλαν τις ¨οικονομίες" τους και τις έκαναν ακίνητα στο Λονδίνο ή καταθέσεις στην Καραιβική.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 16/09/2012 12:29:11

   Τελικά, εξαρτάται από το τί εννοεί κανείς με την λέξη "σύστημα".
   Το πολιτικό - κομματικό σύστημα στην Ελλάδα;
   Τις κυρίαρχες οικονομικο-πολιτικές επιλογές του την περίοδο 1980 - 2009;
   Τις κυρίαρχες οικονομικο-πολιτικές επιλογές του την περίοδο 1952 - 2009 (νεότερες δεν υπαρχουν);
   Τον καπιταλισμό;

 12. nik avatar
  nik 15/09/2012 22:08:45

  Ξεχασες την Βενεζουελα.

 13. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/09/2012 22:25:50

  Do n't worry, είναι μαζί μας ο Alexis κι η "μονοπύθμενη". Λαμπρές μπροστά μας οι λεωφόροι του μέλλοντος...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/09/2012 00:39:34

   Εάν ο Σαμαράς δεν σταθεί στο ύψος των προεκλογικών δεσμεύσεων θα πάμε δυστυχώς για κάποιους ευτυχώς για κάποιους άλλους στον "Alexis". Έτσι είναι μας αρέσει δε μας αρέσει.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Νικόλας 16/09/2012 00:49:41

    Ποιος καθοριζει το "υψος"?

 14. andreas avatar
  andreas 15/09/2012 22:35:26

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΝΟΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΥΠΑΚΟΥΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ .ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ

 15. ΒΙΓΓΙΑ ΝΤΑΒΙΝΤ avatar
  ΒΙΓΓΙΑ ΝΤΑΒΙΝΤ 15/09/2012 22:42:55

  Δε νομίζω να είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο, οπως γραφεται απο καποιους εδω μέσα.
  Τα πράγματα καθίστανται απλά,
  αν τα διαγνώσουμε σωστά. Τι λέει η διαγνωση μετα από όλα αυτα που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.
  -Κάθε εποχή, χαρακτηρίζεται από την επικυριαρχία ενός συστήματος. Το σύστημα επιβάλει τους κανόνες λειτουργίας, ορίζει την θεσμική του εκπροσώπηση και εκλέγει τα στελέχη , τα οποία θα το υπηρετήσουν, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει σαν σύστημα.
  Αυτό όλο κατέρρευσε και τυπικά στίς εκλογές της 6ης Μαίου.
  -Τί αφησε πίσω του το σύστημα;
  -Ενα κράτος χαοτικό σε όλες του τις εκφάνσεις
  -Μία ολέθρια σχέση πολίτη-κράτους.
  -Εναν απίστευτο αμοραλισμό και μία εκτεταμένη διαφθορά.
  -Μια ατιπαραγωγική οικονομία η οποία για δεκαετίες..παρήγαγε μόνο ελλείμματα.
  -μία καταστροφική αντίληψη περί απασχόλησης , σύμφωνα με την οποία η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με διορθισμό στο δημόσιο.
  -Ελάχιστερς αξιοκρατικές κρίσεις.
  -μοιρασιά προνομίων σε ισχυρες συνδικαλιστικές συντεχνίες.Kλπ,κλπκλπ.

  Ποιός τα επινόησε και τα ευνόησε όλα αυτά;
  Ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Ποιοί;
  Όλοι εκείνοι που κάνοντας χρήση των όρων λειτουργιας του συστήματος, γιαντώθηκαν οικονομικά,πολιτικά,κοινωνικά.
  και επειδή με υλικά κολάσως παράδεισος δεν κτίζεται...όλοι αυτοί θα πρέπει να μεριάσουν, να έρθουν άλλοι.
  Αντίθετα η πραγματικότητα λέει, ότι ακόμα και σήμερα κυβερνούν.
  Τι απαιτείται;
  TABULA RASA.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/09/2012 23:05:01

  Ποιος σας ειπε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι αστικο κομμα;
  Προκαλω οποιονδηποτε να βρει μια (ΜΙΑ) ΔΕΚΟ,τραπεζα ή δημοσια επιχειρηση που στο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να προβλεπεται κρατικη που να μην ηταν κρατικη την περιοδο 1974-81 της ΝΔ επι Καραμανλη Α΄. Δεν υπαρχει.
  Επομενως στην οικονομια ειναι δεξιοτερα απο τη ΝΔ του 1974-81.
  Απο το προγραμμα του απαλειφθηκε η εξοδος απο το ΝΑΤΟ και η απομακρυνση των αμερικανικων βασεων ενω φυσικα διακηρυσσει οτι επιθυμει την παραμονη στην ΕΕ.
  Μενει η λαθρολαγνεια και οι σχεσεις με αλητοειδη στοιχεια αναρχικων.Αλλά αυτο συμβαινει και αλλαχου σε παρομοια κομματα στην Ευρωπη και παντως δεν μπορει να θεωρηθει το χαρακτηριστικο στοιχειο που διαχωριζει ενα αστικο απο μη αστικο κομμα.Λαθρομεταναστες θελουν και οι εργολαβοι για φθηνα εργατικα.
  Ουτε υπαρχει κανενα πολιτικο κενο οπως γραφει το αρθρο.Εδω υπαρχει συγχυση των ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ αδιεξοδων και δυσκολιων με τα πολιτικα.Οταν οι πολιτες ειναι απογοητευμενοι απο την κατασταση και δεν εμφανιζεται αξιοπιστη εναλλακτικη λυση δεν ειναι απαραιτητο να εχουμε πολιτικο κενο.Μπορει να μην ΥΠΑΡΧΕΙ αντικειμενικα λυση οπως τη φανταζονται.Εκεινο που φανταζονται πολλοι ειναι να γινει "κατι" και να γυρισουμε στο επιπεδο ζωης του 2009.
  Αυτο λοιπον δεν μπορει να γινει.Δεν υπαρχει πολιτικο κενο γιατι κανεις δεν μπορει να κανει τις επιθυμιες πραγματικοτητα.
  Και τι θα πει "κοινωνικη εκρηξη";Οτι θα βγουν καποιοι και θα τα καψουν;
  Ας τα καψουν.Αυτοι θα τα πληρωσουν παλι με νεα μετρα γιατι δεν υπαρχει κανεις αλλος.Ο πλανητης θα συνεχισει να περιστρεφεται αδιαφορος για την εκρηξη.

 17. ΠΑΚΗΣ avatar
  ΠΑΚΗΣ 15/09/2012 23:10:26

  Οταν ο λαός αποκτά ταξική συνείδηση τότε εμφανιζονται και τα σκυλιά του φασισμού.
  Υπομονή, τα καλύτερα έρχονται. Το ''τέλος΄΄ της ιστορίας η αρχή του κοινωνικού μετασχηματισμού.
  Ο χρόνος ωριμάζει, σε πείσμα όλων των αστών.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ΠΑΚΗΣ 15/09/2012 23:24:21

   Define αστος.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ ΠΑΚΗΣ 15/09/2012 23:30:39

   Tα καλύτερα σίγουρα έρχονται.
   4% το ΚΚΕ τώρα, εκτός βουλής στις επόμενες. Θα έχει άπλετο χρόνο ως εξωκοινοβουλευτικό κόμμα να συζητά για την ταξική πάλη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΑΚΗΣ 15/09/2012 23:33:59

   Κι ύστερα θα ΄ρθει ο Γιέλτσιν και θα γεμίσουν τα κωλόμπαρα της Ευρώπης με Ελληνίδες;

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/09/2012 23:40:17

    Φανταζεσαι τον Αλεξη πανω στο αρμα,μπροστα στην
    Βουλη(ευχομαι με ασπρα μαλλια);Χαχαχα.
    Να το ζησουμε κι'αυτο,και μετα κατευθειαν για Παπιετε.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Δικερως 16/09/2012 00:00:50

     Μην είναι ο Μιχαλολιάκος με τον Κασιδιάρη. Κι η Ρένα του Άκη βρεμμένη να κάνει "αντίσταση" στο εξωτερικό.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 16/09/2012 00:03:26

      Έλεος και lol.

 18. Δικερως avatar
  Δικερως 15/09/2012 23:21:02

  "Ο αδιέξοδος αγώνας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την σωτηρία του συστήματος"
  Οποιος δειχνει το αδιεξοδο στους αλλους,κινδυνευει να γινει ο τροχονομος που
  θα τους κατευθυνει σ'αυτο.

  Υπαρχει μια αλλη επικεφαλιδα,χαμενη καπου στην μεταφραση:
  "Ο υστατος αγώνας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την σωτηρία της χωρας"
  Σουρρεαλιστικη εικονα αλλα απολυτως πραγματικη.
  Τωρα πλεον,η σωτηρια των κομματων προϋποθετει την σωτηρια της Πατριδας.
  Καθ'ολα θεμιτο,θα'λεγα.

  "τα κόμματα αστικού τύπου"
  Θελω να μας πεις,εαν εχεις υπ'οψιν σου και καποιου αλλου τυπου κομματα
  στην Δημοκρατια μας.
  "Τα αστικά πολιτικά κόμματα να δείχνουν ότι έχουν χάσει την τελευταία ευκαιρία για να υπηρετήσουν την πατρίδα"
  Ενω τα Λαϊκα Επαναστατικα κομματα δειχνουν πως μπορουν να την υπηρετησουν;Ελεος.

  " και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν."
  Τα κομματα ειναι ζωντανοι οργανισμοι που αντικατοπτριζουν τις κοινωνικες
  τασεις.Αποτελουν θεσμικο συστατικο του κοινωνικου εποικοδομηματος και υπαρχουν γιατι το θελει ο λαος.
  Αυτος και μονον αυτος,θα αποφασισει εαν θα καταρρευσουν ή οχι.

  " Όμως, το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς ...έχει πετύχει κάτι πολύ σοβαρό"
  Μια απο τις πιο επικινδυνες θεσεις που εχω διαβασει.
  Η ακροδεξια δεν μπορει να πετυχει τιποτε.Το μονο που μπορει να κανει,ειναι
  να ερεθισει και να αναδειξει,τα χειροτερα ενστικτα που ανεπτυξε αυτη η φυλη.
  Εαν πρεπει να την φοβαται καποιος,αυτος ειναι ο απλος Ελληνας.
  Εαν παλι προσχωρησει σ'αυτην,κακο του κεφαλιου του.
  Σε καμμια περιπτωση,παντως,δεν θα'πρεπε,το κυβερνων πολιτικο συστημα να υποκυψει στην γοητεια του να γινει ακολουθος και νομιμοποιος αυτων των ορμων και των ενστικτων.

  "μια παραλλαγή του μεταπολιτευτικού συστήματος που τόσο αποδοκιμάστηκε δηλαδή."
  Κορυφαιο λαθος εκτιμησης.
  Απο ποτε ειναι παραλλαγη της μεταπολιτευσης,η συγκυβερνηση τριων,εντελως
  ανομοιογενων κομματικων οργανισμων;
  Παρ'ολο που δεν μας αρεσει η χλιαροτητα,ενιοτε,των δρασεων της τρικομματικης,ισως ειναι η τελευταια ευκαιρια της Δημοκρατιας στην χωρα μας.

  "Η ανασύνθεση της Κεντροδεξιάς..."
  Προεχει η ανασυνθεση των σαθρων θεσμων της Πατριδας.
  Ακομη κι ο Λοβερδος κανει μορατοριουμ μεχρι την ψηφιση των μετρων.
  Θα ηταν γελοιο,πολιτικη αυτοκτονια και ισως εγκληματικο,να ασχοληθει ο Σαμαρας με την Κεντροδεξια και την αναμορφωση της τωρα.
  Εξ'αλλου,αν δεν απατωμαι,αυτο θα υποδεικνυε και"μεταπολιτευτικη",
  παλαιοκομματικη συμπεριφορα,με σκοπο την επιβιωση του κομματικου χωρου,κατι που εσυ καταδικαζεις παραπανω στο αρθρο σου.
  Εν παση περιπτωσει,ευχομαι μυχια,το αρθρο αυτο να αποτελει απλα ενα
  νοητικο γυμνασμα και οχι μια προσωπικη αφηγηση σου.Εν τοιαυτη περιπτωσει,
  θα ηταν αποριας αξιον,το πως η απαισιοδοξια οξειδωνει την ορθη κριση.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Δικερως 16/09/2012 01:24:16

   χατς οφ του μίστερ Δίκερως γι αυτή την ανάρτηση, κοινώς +10000!!!

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ GreekInLux 16/09/2012 20:52:27

    Αϊ στρονγκλυ κεϊτερ φορ μαϊ Καντρυς φιουτσερ.
    Ατ δε ντροπ οφ δε χατ,νοτ τοκινγκ θρου μαϊ χατ,
    μπατ γουϊθ μαϊ χατ ιν χαντ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Δικερως 16/09/2012 02:41:54

   +++ Δίκερε

  • Paliogeorge avatar
   Paliogeorge @ Δικερως 16/09/2012 05:04:05

   πολυ σωστα..!!

 19. xp avatar
  xp 16/09/2012 00:06:10

  Ο Σαμαράς έχει να λύσει τα αινιγματα της Σφίγγας! Απλό στην εκφορά , δύκολο στην εφαρμογή.Αν ανέβεις τους Δελφους ξέρειεις πόσα ερειπεια βλέπεις.Αν φανταστείς πόσοι άνθρωποι προσπάθησαν να βρούν λύσεις μέσω χρησμών και πόσοι λίγοι τις βρήκαν............

 20. 1kris avatar
  1kris 16/09/2012 00:43:52

  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΤΕΥΞΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ W.P ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ 1kris 16/09/2012 00:54:22

   Το Antinews σε προλαβε.
   Βεβαιως,βεβαιως.
   http://www.antinews.gr/2012/09/15/179720/

 21. Νικόλας avatar
  Νικόλας 16/09/2012 01:11:56

  Θα δούμε τα νούμερα (ανεργία, ΑΕΠ, δείκτες εισοδηματικής ανισότητας, εγκληματικότητα, ease of doing business, ανάπτυξη, κόστος ζωής, κατώτατος μισθός, έλλειμμα, δημόσιο χρέος, δείκτες διαφθοράς) θα λάβουμε υπ όψη μας την κατάσταση του συστήματος υγείας και παιδείας, τις διεθνείς μας σχέσεις και ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Νικόλας 16/09/2012 01:22:27

   Οκ,και ποτε λες να τα αξιολογησετε ολα αυτα?
   Βαλε ενα ταϊμ ποϊντ,που λεμε κατω στο χωριο.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Δικερως 16/09/2012 01:33:18

    Συγνώμη δεν το ανέφερα. Για εμένα, το χρονικό σημείο στο οποίο θα θέλω να δω τα αποτελέσματα τα οποία αναφέρω στους δείκτες είναι το φθινόπωρο του 2013.

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Νικόλας 16/09/2012 01:44:44

     Του δινετε ενα χρονο δηλαδη?
     Πιστευεις πως θα εχετε πληρη εικονα?
     Νομιζω πως δεν θα εχει προλαβει να κλεισει ουτε καν ο προϋπολογισμος του '12-'13.
     Πως θα τον αξιολογησεις εαν δεν εχεις ουτε καν τα στατιστικα στοιχεια του πρωτου προϋπολογισμου
     που ψηφισε ως Κυβερνητης?
     Νομιζω πως χρειαστηκατε
     τα διπλα χρονια για να καταλαβετε πως ο ΓΑΠ

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Δικερως 16/09/2012 01:45:20

      πηγαινε το καραβι απατο...

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Δικερως 16/09/2012 02:02:05

      Εγώ είπα ότι πρέπει ο καθένας μας σε ένα χρόνο να κάνει μια αξιολόγηση, να δει τι περίμενε και τι βλέπουμε. Τώρα το τι περιμένει ο καθένας είναι άλλο θέμα. Μια αξιολόγηση πρέπει να γίνεται όμως κάθε χρόνο για την πορεία της χώρας. Εγώ προσωπικά δεν περιμένω πολλά πράγματα, αλλά μια αλλαγή νοοτροπίας κυρίως η οποία θα αποτυπωθεί αν υπάρξει μέσω της μείωσης της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, της μείωσης της ύφεσης, του πρωτογενούς πλεονάσματος και της μείωσης της ανεργίας. Για εμένα αν του χρόνου τέτοια εποχή η ανεργία είναι μεγαλύτερη από 25%, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα ή έχουμε ύφεση μεγαλύτερη από 6%, θα είναι δύσκολο να εμπιστευτώ την κυβέρνηση.

 22. dim avatar
  dim 16/09/2012 01:25:53

  Πολύ απαισιόδοξη ανάλυση που απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Τα πράγματα είναι απλά, ο Σύριζα δε θα κυβερνήσει ποτέ και η ΧΑ δεν θα βγεί ποτέ ούτε δεύτερο, ουτέ μάλλον τρίτο κόμμα.

  Τα σενάρια είναι δυο: α) πετυχαίνει τους στόχους της η τρικομματική, ψηφίζονται δηλαδή τα μέτρα, παίρνουμε επιμήκυνση, μείωση χρέους ακόμα 50δις, πακέτα για ανάπτυξη, και αρχίσει να αλλάξει το κλίμα, β) η τρικομματική δεν ‘τραβάει’ λόγω πιέσεων πχ από βουλευτές που δεν θα είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν τα μέτρα.

  Στο πρώτο σενάριο, κερδίζεται πολύς χρόνος, περίπου μια τριετία από τώρα, τα σημάδια της ανάπτυξης θα έχουν φανεί, αυξήσεις σε μισθους, επιδόματα κλπ θα κάνουν σιγά σιγα την επανεμφάνιση τους για να αποκατασταθούν οι εμφανείς αδικίες, οι δύο δημοκρατικοι ευρωπαϊκοί χώροι της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς θα ανασυγκροτηθούν, και αφού είναι πάντα δεδομένο ότι η αριστερά – κεντροαριστερά παίρνει πάντα περίπου 54% και η κεντροδεξιά – δεξιά παίρνει πάντα κοντά στο 46%, όποιος απο τους 2 χώρους καταφέρει να συμπιέσει καλύτερα αυτόν που θα βρίσκεται στα άκρα του, θα κυβερνήσει. Αν το άθροισμα του ποσοστού Σύριζα + ΚΚΕ είναι μεγαλύτερο από 8 μονάδες από το ποσοστό της ΧΑ τότε πρώτο κόμμα θα είναι η νέα ανασυγκροτημένη κεντροδεξιά. Αν είναι μικρότερο, τότε θα κυβερνήσει η κεντροαριστερά. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν πετύχει η κυβέρνηση αυτή, στις επόμενες εκλογές, τα δύο άκρα (Σύριζα – ΚΚΕ και ΧΑ) το πολύ να προσεγγίσουν το 30%, ενώ το άθροισμα των κομμάτων του ευρωπαϊκού προσανατολισμού θα ξεπεράσει το 70%

  Στο δεύτερο σενάριο, που η τρικομματική δε ‘τραβήξει’, θα έχουμε την σύσταση ενός ενιαίου κεντρώου – κεντροαριστερού – κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, που θα κατέβει ως ένα κόμμα στις σχεδιασμένες εκλογές, και ενώ τα άκρα θα είναι μεν πολύ αυξημένα (πχ Σύριζα 35%, ΧΑ 15%), η πέριξ του κέντρου αυτή συμμαχία θα συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, και θα ξεπεράσει κατά πολύ το 40%. Οσο ο Σύριζα δεν διαγράφει άτομα που υπερασπίστηκαν το Γιωτόπουλο και τους λοιπούς τρομοκράτες, όσο δεν διαγράφει άτομα που δηλώνουν ότι θα το ρισκάρουμε με τη Τουρκία κλπ κλπ, θα είναι στα μάτια του απλου δημοκράτη, ένα ακραίο και επικίνδυνο κόμμα. Για τη ΧΑ δεν χρειάζεται ανάλυση, είναι ό,τι πιο ακραίο υπάρχει στον πανευρωπαϊκό χάρτη αυτή τη στιγμή (η Λεπέν φαντάζει «αριστερή» μπροστά τους), οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Έλληνας ψηφοφόρος να επιλέξει να αφήσει τη τύχη τη δικιά του και των παιδιών του στα χέρια είτε πολιτικών που υποθάλπτουν τρομοκράτες, είτε μορφωμάτων που επιβάλλουν τη γνώμη τους με λοστούς, μαχαίρια και ξύλο....

  Ο μόνος τρόπος για να αφήσει στα χέρια των φίλων της τρομοκρατίας πχ τη διακυβέρνηση της χώρας είναι να μην τραβάει η τρικομματική (πχ να υπάρχουν διαρροές στις ψηφοφορίες κλπ) να το βλέπουν αυτό οι υπεύθυνοι δημοκράτες πολιτικοί της χώρας και παρόλα αυτά να κατέβουν και στις επόμενες εκλογές με πολυδιασπασμένο το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο, και έτσι ενώ στην ουσία το άθροισμα των φιλοευρωπαϊκών πολιτών να ξεπερνάει το 50%, αυτό το ποσοστό να είναι μοιρασμένο στα ψηφοδέλτια πχ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Τζήμερος κλπ και να κυβερνήσει ο ακροαριστερός Σύριζα με ένα 35%.... Ε, αν το κάνουν αυτό, λυπάμαι, θα θέλουνε κρέμασμα.... Αν δούν ότι υπάρχουν ‘καμικάζι’ βουλευτές που θέλουν να ρίξουν τη κυβέρνηση και να βγάλουν της χώρα από το ευρώ, τότε πρέπει άμεσα να γίνει μια ενιαία συμμαχία, με λίστα βουλευτών που καταλαβαίνουν ότι η ψήφιση των τελευταίων αυτών μέτρων εξασφαλίζουν τη παραμονή της χώρας στο ευρώ, και με δημοψηφισματικού χαρακτήρα εκλογές να πάρει αυτή η συμμαχία άνετα πάνω από 40%

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/09/2012 03:14:21

  Αρκετά αισιόδοξο (για το σενάριό σου) σε βρίσκω. Όταν όμως κατανοήσεις ότι ήδη το διαθέσιμο εισόδημα του μέσου πολίτη -και δη όποιου έχει ακόμα εργασία- έχει μειωθεί κατά 60-70% (των φόρων συμπεριλαμβανομένων, χωρίς να συνυπολογίσουμε και την επερχόμενη πλήρη κατάργηση του αφορολογήτου), θα μπορέσεις να αξιολογήσεις καλύτερα το αν θα τρομάζει πλέον τον κόσμο ή όχι ο (ψευτο)μπαμπούλας της δραχμής. Μέχρι τότε, μπορείς να φαντασιώνεσαι "φιλοευρωπαϊκούς συνασπισμούς"...

  • Enzo avatar
   Enzo @ Αυριανιστής 16/09/2012 12:24:31

   μερικοι ειναι στον κοσμος τους ακομα Αυριανιστη.

  • dim avatar
   dim @ Αυριανιστής 16/09/2012 13:50:09

   Θες να μου πεις οτι όλοι αυτοί οι πολιτικοί, από όλους τους χώρους (κεντροαριστερά και κεντροδεξιά) που λένε με κάθε τρόπο ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι καταστροφή κάνουν λάθος? Και ζητάς από μένα να πιστέψω εσένα, να πιστέψω τον καταληψία, υπερασπιστή των τρομοκρατών και κουκουλοφόρων Τσίπρα, να πιστέψω τον τζογαδόρο Καμμένο, να πιστέψω τον ναζιστή Μιχαλολιάκο, , και να μη πιστέψω Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλο, Στουρνάρα, Παπαδήμο, Λοβέρδο κλπ?

   Έχετε καταλάβει όλοι σας εδώ μέσα ότι αυτή τη στιγμή η πατρίδα βρίσκεται στα χέρια του πιο υπεύθυνου και σοβαρού πολιτικού και τεχνοκρατικού προσωπικού που διαθέτουμε, και πως αυτοί θα σταθμίσουν τα πάντα και θα κάνουν το καλύτερο με γνώμονα όχι μόνο το τώρα αλλα και το αύριο του τόπου αυτού? Και ότι απέναντι τους έχουν μαζευτεί λαϊκιστές, τζογαδόροι, ναζιστές, που υποστηρίζουν όλοι το να τα σπάσουμε με την Ευρώπη για να φέρουν την εξαθλίωση στη χώρα, γιατί μόνο μέσα σε περιβάλλον πραγματικής εξαθλίωσης και διεθνούς απομόνωσης θα μπορέσουν να εφαρμόσουν ο καθε ένας από αυτούς την ατζέντα τους ? (κατακερματισμό εδαφών ο πρώτος, χρυσές μπίζνες ο δεύτερος, και εγκαθίσρυσης φασιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος ο τρίτος).

 24. MAKOZA avatar
  MAKOZA 16/09/2012 10:06:28

  Tο καράβι βουλίαζει αργά και σταθερά και θυμίζει λίγο Τιτανικό.Οι πρώτες θέσεις εχουν επιβιβαστεί στίς λέμβους διάσωσης ( καταθέσεις στην Ελβετία, ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών κ.τ.λ.), και ο λαός πνίγεται (οριζόντιες περικοπές μισθών,νέο πακέτο μέτρων,κ.α.).Ο καπετάνιος ,τίμιος έχει πίασει το τιμόνι και κάνει την ύστατη προσπάθεια (Α.Σ.).Η ορχήστρα (συγκυβέρνηση) του πλόιου βρίσκεται στο κατάστρωμα και προσπαθεί να εμψυχώσει τον κόσμο.Ποιός απο όλους μας δεν εχέι " δεί " το έργο.Το φινάλε πλησιάζει.

 25. BEN avatar
  BEN 16/09/2012 10:07:29

  Αυτό το πολιτικό σύστημα δεν έχει λόγο ύπαρξης, γιατί ενός κακού μύρια έπονται. Ο αγώνας που κάνουν οι τρεις είναι να διατηρήσουν το ταμείο. άμα το χάσουν δε θα τους ξέρει ούτε το ρουσφέτι τους.

 26. Α avatar
  Α 16/09/2012 10:42:33

  Αν η πορεία αυτής της κυβέρνησης αποβεί αδιέξοδη, είναι δευτερεύον το τι μέλει γενέσθαι στον πολτικό - κομματικό χάρτη.
  Αν αποτύχει η κυβέρνηση στους στόχους της εξυγίανσης του κράτους και επανόρθωσης της οικονομίας,τότε μιλάμε για .... συντέλεια.
  Από κει και μετά, τα δεινά δεν θα έχουν όριο. Θα είναι σαν τυφώνας που θα παρασύρει τα πάντα, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο, από δημοκρατικούς θεσμούς μέχρι την επιβίωσή μας σαν χώρα.
  Ακόμη και για την αναδιάταξη των πολιτικών χώρων (μέσα σε πλαίσια δημοκρατίας), ή την θεραπεία του πολιτικού συστήματος, απαιτείται αυτή η κυβέρνηση να τα πάει καλά, ώστε να διασφαλίζει το υγιές δημοκρατικό περιβάλλον.

 27. makis avatar
  makis 16/09/2012 12:08:52

  To σύστημα σκέφτεται μόνο την πάρτη του ........ Η άχρηστη Μπιρμπίλη εισπράτει 8.500 μισθό+8000 νοίκι το μήνα http://lnkd.in/Hidti8

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/09/2012 12:34:16

  Ισπανία: Πορεία ακροδεξιών κατά των "πολιτικών και των τραπεζών" (Ελ. Τύπος).
  Οι Ισπανοί είχαν πέρισυ τους αυθεντικούς, ελπιδοφορους Αγανακτισμένους. Χωρίς αδιέξοδο αντικοινοβουλευτισμό.
  Ίσως φέτος αποκτούν και αυτοί τους δικούς τους "Αγανακτισμένους" αλά Ελληνικά.
  Ελπίζω να είναι μεμονωμένο φαινόμενο.

 29. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/09/2012 13:23:54

  «Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι δεμένοι στην ίδια αλυσίδα. Είναι πιο πιθανό να ανέβουν μαζί την ανηφόρα από το να τη σπάσουν»
  Αυτό είναι όλα τα λεφτά, ως πρόβλεψη και εκτίμηση....
  Και αυτό πρέπει να κάνουν.
  Από την άλλη, ο Σύριζα να ξεκαθαρίσει "τι να κάνουμε", όπως έλεγε και ο Βλαδίμηρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.