#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2010 10:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αδίστακτος κ. ΠαπανδρέουΟ κ. Γ. Α. Παπανδρέου απέδειξε χθες ότι έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Από την περίφημη «διακαναλική» της 25ης Οκτωβρίου και μετά, η στάση του είναι πια στην κυριολεξία χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον για τις πολιτικές εμπειρίες αυτής εδώ της γενιάς.

Προσέξτε το χειρισμό της κατάστασης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ:

Ενώ η ΝΔ έχει την πολιτική ωριμότητα και, θα τολμούσαμε να πούμε, την πολιτική σοφία να μην παρασυρθεί να ζητήσει εκλογές, αρνούμενη να ακολουθήσει τον κ. Παπανδρέου στην ανευθυνότητα της διακαναλικής, η κυβέρνηση επανέρχεται χθες και θέτει ακόμη πιο ξεκάθαρα ζήτημα εθνικών εκλογών σε περίπτωση που δεν της αρέσει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.

Κι ενώ τα spreads εκτοξεύονται και οι δυνάστες της χώρας, που οι ίδιοι έφεραν, τους κουνούν απειλητικά το δάχτυλο, το κακό που ήδη έκαναν στη χώρα με τη διακαναλική, φαίνεται ότι δεν τους φτάνει και σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκει το θράσος να μας πει ότι για τις αρνητικές αυτές εξελίξεις φταίει ο... Σαμαράς που αντιδράει στο Μνημόνιο! Και, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε καταστροφικές, με τα σημερινά δεδομένα, εκλογές, αν τυχόν και η αντιπολίτευση «τολμήσει» να συνεχίσει να αντιδρά στην πολιτική τους, θέτοντας ζήτημα καταψήφισης του Μνημονίου στις περιφερειακές εκλογές!

Καταλαβαίνεται δηλαδή τι μας λένε οι άνθρωποι; Οι εθνικές εκλογές, λένε, θα είναι καταστροφικές για τη χώρα αυτή τη στιγμή, αλλά ασχέτως που θα τις προκαλέσουμε αποκλειστικά εμείς, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος γι’ αυτό, δεν θα φταίμε εμείς, αλλά εσείς που δεν συμφωνείτε με την καταστροφική πολιτική μας!

Πέρα από την έκταση και το βάθος του πασοκικού αμοραλισμού, η αντίδραση αυτή είναι και άκρως αποκαλυπτική ως προς το εξής: Είναι φανερό ότι στο ΠΑΣΟΚ ήλπιζαν ότι ο Σαμαράς θα σήκωνε το γάντι που της πέταξε ο ΓΑΠ και θα υπερθεμάτιζε στον διακαναλικό εκβιασμό, ζητώντας πια εκλογές. Το κλίμα θα φούντωνε κι άλλο και τα spreads θα ανέβαιναν πολύ περισσότερο από τις 100 μονάδες, που ανέβηκαν από τη Δευτέρα και μετά. Και θα κατηγορούσαν τότε την αντιπολίτευση ότι αυτή ανέβασε τα spreads με τη δήθεν ανευθυνότητά της, και όχι αυτοί που μίλησαν πρώτοι για εκλογές. Με δεδομένη τη μεγάλη, ακόμη, επιρροή του καθεστωτικού τύπου και τα μειωμένα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού, δεν αποκλείεται και να κατάφερναν να πείσουν ορισμένους από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους.

Έλα όμως ντε, που η ΝΔ, φερόμενη άκρως υπεύθυνα, δεν τους έκανε το χατίρι και δεν ζήτησε εκλογές! (ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΚΛΟΓΕΣ)

Όμως επειδή αυτοί το πλάνο το είχαν στήσει, τους ξέμεινε η κασέτα στο play και κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για κάτι, που τελικά δεν το έκανε καθόλου! Γελοιοποιήθηκαν έτσι, σε όλον τον πλανήτη, αφού κατηγορούν την αντιπολίτευση για την προχθεσινή, δική τους, καταδική τους, προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας!

Όσον καιρό βέβαια η ΝΔ το μόνο που έκανε ήταν υπεύθυνη αντιπολίτευση με το να τεκμηριώνει την αντιμνημονιακή πολιτική της με ισχυρά (αλλά αγνοούμενα από την κυβέρνηση) επιχειρήματα, τα spreads όχι μόνον δεν ανέβαιναν, αλλά έπεφταν. Και έπεφταν, κυρίως μετά στην επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία απέδειξε εμπράκτως, πόσο τεχνητός είναι ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές.

Τα spreads ανέβηκαν, αντιθέτως, μόλις ξανάνοιξε ο κ. Παπανδρέου το στόμα του! Πράγμα που μας θύμισε πόσο ανέβαιναν τα spreads, κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του, μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία και μέχρι να μας επιβάλει το Μνημόνιο...

Τη στιγμή που η αντιπολίτευση φέρεται όσο υπεύθυνα δεν έχει φερθεί ποτέ καμία αντιπολίτευση, διακινδυνεύοντας ακόμη και την εκλογική και πολιτική αξιοπιστία της (αφού με το να μη ζητάει εκλογές δημιουργεί σε τμήμα του κόσμου υποψίες ότι δεν επιθυμεί την ανάληψη της εξουσίας στο παρόν στάδιο), ο αδίστακτος κ. Παπανδρέου λυσσομανάει που η ΝΔ αρνείται να τον ακολουθήσει στην ανευθυνότητα και σπρώχνει κι άλλο τη χώρα προς το γκρεμό!

Δεν του φτάνει η καταστροφή που έχει επιφέρει από τις 4 Οκτωβρίου 2009 και μετά!

Και έρχεται και απειλεί σχεδόν ευθέως ότι αν τολμήσουμε να μην υποταχθούμε, αν τολμήσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αντιρρήσεις στη συνεχιζόμενη διάλυση της χώρας και ειδικά μάλιστα αν τολμήσουμε να μην του πούμε και το μεγάλο «ευχαριστώ» στις περιφερειακές εκλογές, θα μας καταστρέψει αυτός μια ώρα αρχύτερα, βάζοντας από μόνος του τη χώρα στη δίνη της πολιτικής αποσταθεροποίησης!

Αυτό που κάνει ξεπερνάει τα όρια του εκβιασμού, ξεπερνάει τα όρια του χείριστου πολιτικού αμοραλισμού και αγγίζει τα όρια της συνειδητής ανατίναξης της πορείας της χώρας, μόνο και μόνο χάριν της ικανοποίησης του πληγωμένου του πριγκηπικού εγώ!

Πάλι καλά που ζητάει μόνον να τον ξαναψηφίσουμε, και δεν μας ζητάει και χειροκρότημα και επευφημίες για «αυτά που έκανε για τη χώρα», όπως είχε το θράσος να μας πει στη διακαναλική...

Τελικά, όμως, πιστεύω ότι μέσα μας οι περισσότεροι ευχόμαστε να υλοποιήσει τον εκβιασμό του και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο αδίστακτος αυτός τύπος που μας κυβερνά.

Έχουμε πια ένα θαυμάσιο λόγο για να τον καταψηφίσουμε: Για να τον αναγκάσουμε να πραγματοποιήσει την «απειλή» του για εκλογές, για να δει τότε και ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού, για το αν θέλει να συνεχίσει να κυβερνιέται από αυτόν!

Ούτε ελικόπτερο δεν θα μπορέσει τότε πια να βρει για να δραπετεύσει από την οργή του λαού!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 28/10/2010 10:25:13

  Kαι πάλι ένα εξαιρετικό άρθρο.
  Η μόνη μου ένσταση: Δεν εύχομαι εκλογές.Δεν νομιζω ότι η ΝΔ θα μπορούσε να τις κερδίσει καθαρά και κυρίως δεν θα μπορούσε να τις κερδίσει όπως θέλω κάποια στιγμή να τις κερδίσει. Επειδή θα είχε πείσει τον κόσμο και θα είχε απαξιώσει τις ΠΑΣΟΚικές πολιτικές. Αν τις κέρδιζε σήμερα θα τις κέρδιζε επειδή ο κόσμος δεν αντέχει τις συμπεριφορές του "Ανεκδιήγητου".
  Και το κυριώτερο εκλογές σήμερα - με την πιθανώτατη αστάθεια που θα ακολουθούσε- θα ήταν αναστάτωση που η χώρα δεν ανέχει (Οχι πως κάνει λίγο κακό η ακαθορίστου διάρκειας προεκλογική περίοδος στην οποία μας έβαλε ο Παπανδρέου)

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ firiki2010.wordpress.com 28/10/2010 10:36:10

   Ούτε εγώ εύχομαι και δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Το έχω ξαναγράψει εδώ. Να πιει το πικρό ποτήρι ο ΓΑΠ όλο, γιατί, ακόμα και αν ήταν μισογεμάτο, αυτός το απογέμισε.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ ΒΙΣ 28/10/2010 10:41:26

    Προσωπικά πάντως δεν το θέτω έτσι. Δεν μ΄ενδιαφέρει τι θα πάθει ο Παπανδρέου. Μ΄ ενδιαφέρει αν εκλογές τώρα μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο.

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ ΒΙΣ 28/10/2010 10:58:55

    το ΓΑΠ κανένα πικρό ποτήρι δε θα πιει.
    Εμείς πρέπει να το πιούμε (κι ίσως είναι η τελευταία ελπίδα)
    για να έρθουμε στα συγκαλά μας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ firiki2010.wordpress.com 28/10/2010 10:47:18

   Μα και εγώ με την έννοια αυτή το λέω κατ'αρχήν, δεν αντιλέγω. Αλλά θα υπάρχει και μία χαιρεκακία μέσα μου όταν ο ΓΑΠ βρεθεί σε αδιέξοδο εξαιτίας της πολιτικής του...

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/10/2010 10:35:13

  Υπάρχει ένα θέμα με τη συνέντευξη που δεν προσέχθηκε όσο έπρεπε:
  Ο ΓΑΠ είπε στην αρχή της συνέντευξης ότι στις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης Καραμανλή δόθηκαν και πάλι ψευδή στατιστικά στοιχεία στην ΕΕ. Και μάλιστα είπε επί λέξη ότι τα ψευδή στοιχεία εστάλησαν "με τη βούλα του ελληνικού κράτους".
  Δεν θα σταθώ στην αήθη στάση Καραμανλή που δεν απάντησε σε μία τόσο βαριά κατηγορία. Αήθη για τον τόπο και αχαρακτήριστη για τον ίδιο ως συμπεριφορά, όχι πολιτικού, αλλά σοβαρού πολίτη...
  Θα σταθώ στην ανευθυνότητα του ΓΑΠ: Αφού η όλη ιστορία με τα ψευδή στοιχεία που δόθηκαν ή δεν δόθηκαν μας στοίχισε τόσο πολύ, γιατί την επαναλαμβάνει; Δεν θεωρεί ότι ο κόσμος όλος την εμπέδωσε; Πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποβεί πια η εγνωσμένη ανεπάρκειά του ακόμα και να συλλογιστεί στοιχειωδώς;

 3. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 28/10/2010 10:40:39

  Επώνυμε καλά τα λες, αλλά μην κουράζεσαι άδικα. Η απήχηση των όσων είπε ο ΓΑΠ στη διακαναλική αποτυπώνεται παραστατικά στην έκφραση του κυρίου πίσω από τον ΓΑΠ στην πρώτη φωτογραφία.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 28/10/2010 10:49:05

   Εγώ εντυπωσιάστηκα από το μπλε φόντο. Στην αρχή νόμιζα ότι είχαν βάλει μπλε τσόχα. Μετά έμαθα ότι είναι ζωγραφικός πίνακας...

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 10:49:53

  Εκλογές αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν
  -ούτε στο ΔΝΤ
  -ούτε στην ΕΕ
  -ούτε στην ΝΔ
  -ούτε στο ΠαΣοΚ
  -ούτε στους παλιούς και νέους δανειστές μας.

  Αυτοί όλοι έχουν πολλά να χάσουν.

  Εκλογές αυτή τη στιγμή συμφέρουν μόνο στον ΛΑΟ.
  Μόνο σε μας συμφέρουν εκλογές αυτή τη στιγμή.

  Διότι θα δοθεί η ευκαιρία να απαιτήσουμε να φύγει αυτή η μεγάλη, βαριά και μαύρη πέτρα που μας πλάκωσε, τώρα. ΤΩΡΑ. Οχι ύστερα.

  Και θα αναγκαστούν τα κόμματα της χώρας μας να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ πάνω σ' αυτό που θέλει ο λαός. Να φύγουν δηλαδή άμεσα η ΚΑΤΟΧΗ και τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ από τις πλάτες του. ΑΜΕΣΑ λέμε. Οχι ύστερα.

  Χώρια που μπορεί να προκύψουν πολύ επικίνδυνες ζυμώσεις και αιτήματα για το σύστημα από μια τέτοια προεκλογική περίοδο (δημοκρατικά, διαγραφή χρεών, κλπ κλπ).

  Και μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ δεν έχει υπολογίσιμη επιρροή στον λαό. Δεν μπορεί δηλαδή να διαχειριστεί τον λαό.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 11:07:48

   Mαζί σου Θράκα.
   Όποιος λέει πως δεν χρειάζονται εκλογές παίζει μικροκομματικά παιχνίδια, τα οποία όμως απέχουν παρασάγγας από τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.
   Τώρα βγάζουνε και φετφά απαγορευμένο λεξιλόγιο :
   μη λέτε τη λέξη «αναδιάρθρωση χρέους», μη λέτε τη λέξη «εκλογές» γιατί θα θυμώσουν οι «διεθνείς αγορές» και θα ανέβουν τα «σπρέντς».

   Δε μάς χ..., ρε Νταλάρες, χρονιάρα μέρα με την διακομματική Τσολάκογλου ΕΠΕ σας;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 11:13:55

   Απλά φίλε Θράκα, με την παρούσα κατάσταση εάν γίνουν εκλογές τι θα προκύψει την επόμενη μέρα? Ποιος θα κυβερνήσει? Μήπως όχι ένα ανισόρροπο συνονθύλευμα ψευτοσοσιαληστών και νεοφιλελεύθερων? ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΑ-Μπακογιάννη?

   • Misha avatar
    Misha @ TopGunZ 28/10/2010 11:17:32

    Όχι, TopGunZ,

    Καλύτερα ακυβερνησια παρά μνημόνιο.
    Με τη λογική αυτή βαδίζουμε στο μονόδρομο της καταστροφης που χάραξε η συμμορια του ΓΑΠ

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ TopGunZ 28/10/2010 11:40:45

    Φίλε μου Μίσα η ακυβερνησία είναι ισοδύναμη του μνημονίου. Απλά θα τους δώσουμε μεγαλύτερη ευχέρεια να μας κατσικωθούν περισσότερο για να "προστατέψουν τα συμφέροντά τους". Θα μας τα πάρουν και θα φύγουν μια ώρα νωρίτερα.

   • Misha avatar
    Misha @ TopGunZ 28/10/2010 11:54:12

    Όχι αγαπητέ.
    Αυτό που βρισκεται σε εξέλιξη με τις δοσεις του «δανείου» είναι η υποθηκευση της χωρας.Όταν σταματήσουν οι δοσεις σταματά και η υποθηκευση.
    Γι αυτό ειναι χίλιες φορες προτιμότερη η ακυβερνησία

   • victoria avatar
    victoria @ TopGunZ 28/10/2010 12:46:37

    Καλό απόγευμα σε όλους, εθνική επέτειος σήμερα.
    Ήθελα να πω 2 πράγματα. Ένα, ότι για να λυσσάνε τόοοσο να πει η ΝΔ τη λέξη εκλογές που λέει ο λόγος, τους βολεύει, άρα δεν βολεύει εμάς, άρα κάποιο λάκκο έχει κ δεν πρέπει να περάσει.
    Από την άλλη, επειδή κάτι είναι δύσκολα διαχειρίσιμο έτσι όπως λυσσάνε αυτοί οι πουλημένοι, δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι κ σωστό, συν κι εγώ δεν γουστάρω να μου υποδεκνύουν λεξιλόγιο, τα ζήσαμε τόσα χρόνια τι να μην τολμάς να πεις.

    Ίσως δεν πρέπει να πει ο ΑΣ τη λέξη, αλλά να δείξει λίγο πιο έτοιμος ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ. Γιατί να μην επιστρέψει το μπαλάκι!! Να δεις εγκεφαλικό. Τι να πω ρε παιδιά, κι εκεί να οργανωθούμε κ με κανένα ΜΜΕ γιατί ο κοσμάκης θα οδηγηθεί σαν πρόβατο στη σφαγή. Αν πάλι επιλέξουν τη ...συγκυβέρνηση των προθύμων, ΕΝΩ έχουν πληροφορηθεί κ όχι παραπληροφορηθεί, so be it. Θα κοιτάμε και θα ελπίζουμε, πότε θα κάμει ξαστεριά.

    Συμφωνώ δηλ με Μίσα, αλλά μέχρι το σημείο περί ακυβερνησίας, εκεί συγγνώμη δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει. Εκτός αν μου το εξηγήσεις. Τι θα γίνει δηλαδή αύριο. Μιλάς για άλλο πολίτευμα? Σύνταγμα? Δεν το καταλαβαίνω.
    Και αν μέσα στη δημοκρατία γίνονται αυτά, αν δεν την έχουμε κιόλας τί θα γίνει, καλύτερα? Κι αν το Σύνταγμα τώρα το "ερμηνεύουν", τι θα γίνει αν καταλυθεί? Άρθρο 122

   • victoria avatar
    victoria @ TopGunZ 28/10/2010 12:50:38

    Συγγνώμη έγραψα πριν λίγο ασύντακτα σαν προφορικό λόγο.
    Εννοώ ο ΑΣ να πει για εκλογές "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ".

    Τι θα πουν τότε??

  • popolaros avatar
   popolaros @ Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 12:40:07

   +++

  • Θοδωρής Λακεδαιμόνιος avatar
   Θοδωρής Λακεδαιμόνιος @ Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 15:54:19

   Απο πότε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία,οι εκλογές ειναι απειλή?Καλώς να έρθουν για να εκφρασθεί ο Λαός ΑΜΕΣΑ έναντι του Μνημονίου.Οσον δε αφορά την λεγόμενη "αποσταθεροποίηση-ακυβερνησία",πιστεύει κανείς οτι έχομε Εθνική Κυβέρνηση?Εισπράκτορες του ΔΝΤ είναι και σε όσους "φοβούνται"οτι δεν θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου,τους απαντώ "καλύτερα,δεν θα πληρωθουν οι δανειστές,γιατί σ΄αυτούς πάνε τα χρήματα και όχι σε μισθούς-συντάξεις που ωρύεται η προπαγάνδα της κυβέρνησης του Μνημονίου"
   Εμπρός λοιπόν μεγάλε ΓΑΠ,κάνε εκλογές ΤΩΡΑ αν τολμάς και μάθε τί έγινε στην....ΟΥΓΓΑΡΙΑ για να συνηθίζεις εσύ και τα αφεντικά σου

 5. joao avatar
  joao 28/10/2010 11:06:51

  Eκλογες δεν θελει ουτε ο κοσμος. Γιατι πολυ απλα αυτη τη στιγμη τους θεωρει ολους ιδιους .

 6. armageddon avatar
  armageddon 28/10/2010 11:09:21

  14-11-10 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΨΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ...Λ

 7. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/10/2010 11:11:18

  Πρώτον, έχεις δίκιο, όχι βέβαια με το ύφος που το λες, ότι δε θέλουμε εκλογές, γιατί ακόμα ο κόσμος είναι μουδιασμένος και δεν μπορεί να δει ξεκάθαρα την εναλλακτική της ΝΔ. Το δεύτερο σκέλος είναι απλά η κλασική ηλίθια προπαγάνδα που απορώ αν έστω και στο ελάχιστο την πιστεύετε ακόμα, περί χρεωκοπίας κλπ. ΉΔΗ έχουμε χρεωκοπήσει αγαπητέ, τα λουκέτα και οι άνεργοι που ήρθαν και έρχονται είναι μάρτυρες αυτού...

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ TopGunZ 28/10/2010 14:47:22

   ISession

   Ο Σαμαράς -υπ'όψιν- είναι αντιπολίτευση.
   Το να μην ξεστομίζει μια συγκεκριμένη φράση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν την πιστεύει ή δεν θα το κάνει.

 8. loretta avatar
  loretta 28/10/2010 11:25:07

  για μια στιγμη δηλ.....δεν επιθυμουμε εκλογες ....ΔΗΛ συμφωνουμε να αφησουμε τον ΓΑΠ να ισοπεδωσει πληρως την χωρα .....να καταστραφει ολοσχερως η χωρα...να μην μεινει τιποτα ορθιο απλως για να πιει ολο το πικρο ποτηρι ο ΓΑΠ??? ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?

  • Misha avatar
   Misha @ loretta 28/10/2010 11:28:55

   Ο ΓΑΠ δεν πίνει κανένα πικρό ποτηρι.
   Σπεκουλάρει και κερδοσκοπεί σε βάρος της χωρας και του λαού της.
   Ουτε ο ίδιος , ούτε η φάρα του έχει κάποια ατομική επίπτωση από το μνημόνιο.
   ΌΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
   Όλα τα άλλα είναι πομφόλυγες και έπεα πτερόεντα

   • loretta avatar
    loretta @ Misha 28/10/2010 11:43:51

    Misha

    εγω αναρωτιεμαι το εξης....οταν οι ανεργοι φτασουν ανεπισημα βεβαιως βεβαιως τα 2.500.000 τοτε τι θα γινει??? θα το εχει πιει αρκετη πικρα ο ΓΑΠ???

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 28/10/2010 11:52:16

    Θα πονάει, Λορεττα, πολύ...
    Θα βγάλει έρπη και στο πάνω χειλάκι το χρυσό μου.
    Απ την στεναχώρια την πολλή.
    Όμως θα αντέξει κι εκείνο τον πόνο και θα παλεύει για όλους μας :Ρ

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Misha 28/10/2010 13:57:52

    Ο ΓΑΠ τ.ρ.έ.μ.ε.ι. τις εκλογές. Του είπαν να μπλοφάρει και το έκανε με αξιοθρήνητο τρόπο, εκβιάζοντας. Ο ωμός εκβιασμός (όχι το «δίλλημα», όπως προσπάθησαν το παρουσιάσουν κάποιοι) είναι αποτέλεσμα πανικού…. Είναι σαφές πλέον ότι ο μόνος που πρέπει να φοβάται τις εκλογές είναι ο ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 28/10/2010 14:19:21

    Μα γιατί να τρέμει το GAP?
    Πεδίον δόξης λαμπρό άνοιξε για το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ.
    Ας τολμήσει και ας κάνει εκλογές.

  • spiros avatar
   spiros @ loretta 28/10/2010 13:06:57

   Οι εκλογές καλώς να έλθουν. Υπάρχουν δύο αρνητικά σημεία.
   1.Η ελλάδα με τις εκλογές δίνει χάρη στο άνθρωπο που δεν καταφέρνει να πάρει την τρίτη δόση .
   2.Λίστα
   Πως λοιπόν να ζητά στην συγκεκριμένη στιγμή εκλογές;

 9. RSS avatar
  RSS 28/10/2010 11:31:33

  Ο Παπανδρέου προσπαθεί να μας εκβιάσει όλους, όπως το έκαναν και πολλοί άλλοι πριν. Δεν νομίζω όμως ότι θα του περάσει στο τέλος. Προτείνω, αν δεν ενοχλεί τη σελίδα, μία ανάλυση στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2218.aspx Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

 10. Petros avatar
  Petros 28/10/2010 11:44:33

  Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνετε την αντίφαση?
  Αν οι εκλογές είναι κάτι πιο επικίνδυνο !!! από την συνέχιση αυτής της διακυβέρνησης τότε ομολογούμε ότι ούτε πολύ άσχημα είναι τα πράγματα, ούτε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση υπάρχει.
  Αυτή την αντίφαση θέλει να αναδείξει το ΠΑΣΟΚ.
  Όταν καταθέτεις άλλη πρόταση στην πολιτική ταυτόχρονα δηλώνεις έτοιμος και αποφασισμένος να την υλοποιήσεις.

 11. sokarabid avatar
  sokarabid 28/10/2010 11:48:46

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ Α/Α ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ Κ. ΚΑΨΗ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΄΄ΧΑΛΑΣΕ΄΄ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ (ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ''ΤΙΤΑΝΙΕΣ'' ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΗΤΑΝ ΛΕΕΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ SPREADS ΄΄ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ΄΄.ΦΤΗΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟΤΕ...ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ...
  Α ΡΕ ΓΑΠ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ!!!
  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ...

 12. undercover gpr avatar
  undercover gpr 28/10/2010 12:06:51

  Άντε πάλι τα ίδια ,

  όπως ο Σημίτης πέταξε το καυτό μπαλάκι στον (μλκ) ΚΚ ,ο οποίος το έκρυψε καλά καλά στη Ραφήνα, και μετά το πέταξε στον (άλλο μλκ) ΓΑΠ έτσι κι ο ΓΑΠ ψάχνει απεγνωσμένα έναν άλλο μαλάκα να του το πετάξει μόλις δει ότι υπό ύφεση σε όλες τις δυτικές οικονομίες και δομικές αδυναμίες του δυτικού καπιταλισμού δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας ανάκαμψης παρά μόνο στις αναδυόμενες οικονομίες.

  Μόνη λύση , αν υποθέσουμε ότι προυπόθεση είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη πτώση του βιοτικού επιπέδου του λαού, είναι η υπό Ευρωπαική Ένωση ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους μετά από τον όσο το δυνατό γίνεται περιορισμό του ελλείματος.Την οποία όμως ,αναδιάρθρωση χρέους, κανείς τους δεν έχει τα ούμπαλα να την επιδιώξει/εκβιάσει.

  Δείτε π.χ προς τα που πορεύονται οι τιμές βιομηχανικών και πολύτιμων μετάλλων , πετρελαίου και γεωργικών προιόντων για να καταλάβετε που πάει το πράγμα εάν και εφόσον η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και αρχίσει τα δραχμοποιημένα τσιφτετέλια όπως ορισμένοι άσχετοι υποστηρίζουν εδώ μέσα.

  • o παγωτατζής avatar
   o παγωτατζής @ undercover gpr 28/10/2010 13:06:28

   Ε ! και τί θα γίνει ρε φίλε νομίζεις αν φύγει από τό Ευρώ; Ενα illusion είναι όλα τα νομίσματα .Ενα ΙΟU ολο τό σύστημα.
   ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ να προσφερει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ κάτω από οιαδήποτε υπερ-πληθωριστική κατάσταση;
   Θα ΄πεινάσουμε επειδή δεν θά μορούμε να αγοράσουμε "Μερσεντέ",ή να πληρώσουμε τά ΄ταξίδια και τά ψώνια μας στό Λονδίνο ή το Βερολίνο;
   Η μήπως δεν θά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τά νέας τεχνολογίας μηχανήματα τής εκτεταμένης βιομηχανικής μας παραγωγής(!!;;) επειδή θα είναι εισαγόμενα και ακριβά;;
   Μήπως τίς μεγάλες καταθέσεις πού έχει(;) ό μέσος "ΠΛΟΎΣΙΟΣ" Ελληνας στίς Τράπεζες και θά χάσουν την αξία τους;
   Για δές λίγο τήν Αργεντινή τώρα(ΕΚΤΌΣ ΔΝΤ και $) και μετά μιλάμε...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ o παγωτατζής 28/10/2010 14:22:47

    Φαντάσου ένα υποτιμημένο ευρώ/δραχμή κατά 50-70% σε συνδυασμό με τις εισαγωγικές ανάγκες σε προιόντα ΠΡΩΤΗΣ ανάγκης (κι όχι ψώνια στο Hermes της Oxford) , ένα κράτος με μηδενική αποταμίευση αλλά με τρελή σπατάλη και ένα λαό υπανάπτυκτο πνευματικά κι έλα ξαναπες μου για illusion και για φαντάσματα αν θες.

    Η Αργεντινή ακόμα μετράει τις πληγές της και οι κάτοικοί της ακόμα αναρωτιούνται που πήγε το βιοτικό τους επίπεδο.Το να συγκρίνεις όμως Ελλάδα-Αργεντινή (η οποία στα φόρτε της ήταν στο τοπ 5 παραγωγικών κρατών στο κόσμο) από τη σκοπιά της παραγωγικής δύναμης είναι το λιγότερο αφελές.

    Και όχι , η Ελλάδα δεν έχει να προσφέρει προιόντα ούτε σε υπερπληθωριστικές συνθήκες ούτε σε καμία συνθήκη παρά μόνο ενδεχομένως αγροτικά (τα οποία όμως δεν φτάνουν ούτε για την εσωτερική της κατανάλωση) και μεταλλευτικά (που κι αυτά βρίσκονται είτε σε χέρια κρατικά είτε σε υπερσυγκεντροποιημένα σε λίγους).

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ o παγωτατζής 28/10/2010 15:15:25

    @ undercover gpr
    Μηπως μπορεις να μας περιγράψεις την κατασταση της χωρας μας σε ενα χρόνο απο τώρα εχοντας το ευρώ σαν νόμισμα μιας και φαινεται να γνωρίζεις "καλά" τις επιπτωσεις απο την εξοδο μας απο το ευρώ.
    Να λάβεις υπόψη σου δε και σε αυτη την περίπτωση αυτό που γράφεις "ένα κράτος με μηδενική αποταμίευση αλλά με τρελή σπατάλη και ένα λαό υπανάπτυκτο πνευματικά"

    • undercover gpr avatar
     undercover gpr @ neos agrotis 29/10/2010 08:38:31

     Όχι δεν μπορώ να το κάνω με ακρίβεια γιατί το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα φαινόμενα , το μόνο βέβαιο είναι πως θα συνεχίσει να φθίνει όπως θα φθίνουν όλες οι οικονομίες που συμμετέχουν στο γκρούπ του λεγόμενου δυτικού καπιταλισμού.

     Λογικά θα περιμένουμε καρτερικά όπως όλοι οι "ανεπτυγμένοι" να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των αναδυόμενων λαών (BRIC) ούτως ώστε να ξαναπάρει μπρος η μηχανή.

     Το να μου λες όμως ότι η μόνη μας επιλογή είναι να γίνουμε υπανάπτυκτοι για να έχουμε περιθώρια ανάπτυξης μου κάθεται στο λαιμό φίλε μου.Είναι καθαρή ήττα του ίδιου του λαού (παρόλο που την μέγιστη ευθύνη την έχει μόνο η πολιτική τάξη).Όλων των τάξεων , ειδικά δε της μεσσαίας τάξης κι όχι μόνο των μεγαλοαστών όπως πολλοί νομίζουν.

   • o παγωτατζής avatar
    o παγωτατζής @ o παγωτατζής 28/10/2010 15:32:30

    Πιά είναι τά πρώτης ανάγκης πλήν πετρελαίου(πού μπορείς να τό διαπραγματευθείς όπως έκανες τόσα χρόνια με την δραχμή)

    Σοβαρά ;η Αργεντινή μετράει ακόμα τίς πληγές της;;;!!
    Δεν ρωτάς κανέναν κάτοικο εκεί-και όχι να διαβάζεις μόνο ανακοινώσεις τού ΔΝΤ-άν προτιμούν νά γυρίσουν πάλι στην ΔΝΤ εποχή;;;

    Στό τοπ 5 παραγωγικών κρατών;!!!! πότε;;;; τό 1920;;;;;
    Παραγωγικών ΝΑΙ,όπως σχεδόν ΌΛΑ τά κράτη ΛΙΓΟ ή ΠΟΛΥ..
    Από τό 2003 έως τό 2007 τρέχει με 7% ανάπτυξη,και κερδίζει έδαφος τάχιστα.Και την παρακαλούν να δεχθεί επενδύσεις τώρα!! Ποιοί,αυτοί οι ίδιοι πού την οδήγησαν στό ΔΝΤ
    για την σωτηρία της!!!!!!
    Ψάξου,ρώτα μάθε πρώτα
    Ακου ή Ελλάδα δεν έχει να προσφέρει προιόντα!
    και τά 400 δισεκατομμύρια Ευρώ με τι θα τα πληρώσει;;;..
    με π@@@@ρια;;;
    Αφελές είναι νά πιστεύεις ότι παραμύθια σού σερβίρουν...

    • undercover gpr avatar
     undercover gpr @ o παγωτατζής 29/10/2010 08:58:19

     Πρώτης ανάγκης πλην πετρελαίου είναι τα τρόφιμα (που η εσωτερική παραγωγή δεν φτάνει ούτε για την μισή Αθήνα) ,τα φάρμακα (που μάλλον ,ευτυχώς, δεν σου έχει τύχει κάτι κακό για να καταλάβεις τι σημαίνει να υπάρξει έλλειψη) , τα μέσα μεταφοράς (τα απλά όχι τα lux όπως ηλιθιωδώς απομονώνεις βλ.Μερτσντέ) , τα προιόντα τεχνολογίας (τα απαραίτητα για να δουλέψεις κι όχι οι plasma Sony 54 ιντσών όπως προπαγανδίζουν οι παλαιολιθικοί ΚΚΕδες) και πολλά άλλα που βαριέμαι τώρα να αριθμίσω.

     Όσο για την Αργεντινή φυσικά έτρεξε με υψηλή ανάπτυξη αφού όμως πρώτα έγινε η Κίνα (σε επίπεδο βιοτικού επιπέδου του λαού) της Λατινικής Αμερικής.Και για να καταλάβεις πόσο επιδερμικά παρακολουθείς το ίντερνετ και ποστάρεις ότι σου γυαλίζει , η ανάπτυξη που παρουσίασε η Αργεντινή τα χρόνια μετά την στάση πληρωμών ( περί τα 5% μέσο όρο) συνδυαζόταν με πληθωρισμούς της τάξεως του 25% κάνοντας αδύνατη κάθε προσπάθεια συσσώρευσης κεφαλαίων στο εσωτερικό της.Γι'αυτό και τώρα έχουν πάει όλοι οι ραντιέρηδες και θέλουν να επενδύσουν εκεί ξέροντας πως οι ίδιοι οι Αργεντινοί δεν έχουν μια να βάλουν για να αναπτυχθούν.Θα εκμεταλλευτούν δλδ το υπανάπτυκτο βιοτικό επίπεδο (βλ. μισθούς πείνας,τιμές ξεφτίλας σε υποδομές κτλ) για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

     Πάντως προσωπικά δεν υπερασπίζομαι τις πολιτικές του ΔΝΤ (αν και η Ε.Ε είναι πολύ χειρότερη σε θέματα δημοσιονομικά ως προς την Ελλάδα) οπότε οι κραυγές σου με αφήνουν παγερά αδιάφορο , θεωρώ όμως ότι αποτυγχάνουν όλες αυτές οι πολιτικές (και) λόγω της τραμπάλας που κυριαρχεί παγκοσμίως και της μετατόπισης του οικονομικού βάρους μακρυά από τον δυτικό κόσμο.

     • o παγωτατζής avatar
      o παγωτατζής @ undercover gpr 29/10/2010 11:02:39

      Μυστικέ πράκτορα,

      Ισως εσύ θά πρέπει να μάθεις να μήν απομονώνεις ,και απορίπτεις συλλήβδην,τήν παραγωγή πού στήριζε τήν Ελλάδα επί τόσα χρόνια, πού ΗΤΑΝ μέσα στήν Ε.Ε(ΚΑΛΩΣ),γιά να τήν βάλλουν στό Ευρώ(ΚΑΚΩΣ),με σκοπό να δοξαστεί(να μην πώ τίποτα άλλο) ένας άσχημος και μοχθηρός κοντός,και ένας ομορφονιός playboyμε φθοριούχο χαμόγελο,πού τό παίζανε και ευεργέτες τής χώρας.
      Ωστε τά τρόφιμα πού παράγουμε δεν φτάνουν για την μισή Αθήνα;;;
      Μα φυσικά δεν θά φτάνουν ,αφού αφ' ενός επιδοτείσαι να μην καλλιεργείς και εκτρέφεις, και αφ' έτέρου σού δείνουν δανεικά να φέρεις από την Χιλή ,Τουρκία,Μαρόκο κλπ,μιά πού εχεις ισχυρό Ευρώ και πληρώνεις! Καί από την άλλη χαζός είσαι να πουλήσεις (τήν όποια )παραγωγή σου στην Ελλάδα,αφού πολλοί Ευρωπαίοι πληρώνουν περισσότερα.
      Ετσι έμαθαν τόν Ελληνα να σκεφτεται και να ενεργεί,ώς αγρότης Κολωνάκιου. Για πήγαινε να δείς τίς εγκαταλελειμένες περιοχές στήν περιφέρεια.Να δείς ότι μπορείς να θρέψεις 2 Ελλάδες άν θέλεις.
      Θέλεις;;;;;;;Αλλα ποιός θά τό έκανε;;Τό ΠΛΑΣΤΟΚ τής διαφθοράς και τής απάτης πού έπαιρνε τούς αγρότες και τούς έκανε δημόσιους υπαλλήλους με δανεικά λεφτά, για να έχει κομματική βάση και εκλογική πελατεία;
      Ελεος φίλε ,αυτά δεν είναι θέσεις κανενός παλαιολιθικού ΚΚΕ,καταγραφή πραγματικότητας είναι.
      Εθνική πολιτική χρειάζονταν(ΚΑΙ χρειάζεται).Ευτυχώς οι περισσότεροι (νέοι ιδίως) το πήραν χαμπάρι και ξαναγυρνούν στόν πρωτογενή τομέα δειλά-δειλα και χωρίς επιδοτήσεις!
      Σχετικά με τά Μέσα μεταφοράς;;;;;;;
      Εχεις ακούσει ΤΊΠΟΤΑ για τήν ιστορία τού Περατικού με τον Σκαραμαγκά και τά βαγόνια τού ΟΣΕ, γιά την NISSΑΝ στό Βόλο,και άλλα πού και εγώ βαριέμαι να απαριθμήσω.
      "τα προιόντα τεχνολογίας (τα απαραίτητα για να δουλέψεις".....
      Πόσο ποιό ακριβό μπορεί να είναι τό laptop & τό PC σου (σε ΡΡΡ),΄σε δραχμές τόχεις σκεφτεί;;;;

      Η Αργεντινή έγινε Κίνα(έχεις πάει καθόλου να δείς;;;) επί ΔΝΤ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ,ΤΟ ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΡΡΟΙΑ )και ακόμη προσπαθεί να συνέλθει!
      Σού τό ξαναλέω.Ρώτα κάποιον Αργεντίνο απλό πολίτη,τί προτιμά;
      Πληθωριστικά λεφτά(όλα τά νομίσματα είναι πληθωριστικά από την φύση τους ούτως ή άλλως) στήν τσέπη και χορτάτος
      ή νηστικός με κατσαρόλες στούς δρόμους;;
      Οσο για τούς ραντιέρηδες ΝΑΙ καλά τό κατάλαβες ,είναι οι ίδιοι πού πήραν ΜΟΝΟΝ(;;!!!) ΤΟ 30% ΑΠΌ ΤΆ ΧΡΩΣΤΟΎΜΕΝΑ, (και ένα μέρος απ΄αυτά σε πέσο)ΑΛΛΆ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΊ,ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΑΝΕΙΣΟΥΝ!!!
      Αν είναι λοιπόν αδύνατη ή συσσώρευση κεφαλαίων στό εσωτερικό ,όπως υπαινίσεσαι,αυτοί τί περιμένουν να πάρουν πίσω ,για τά κεφάλαια πού δανείζουν, ....αέρα;;;;;;;;

      Λές ότι δεν υπερασπίζεσαι τίς πολιτικές τού ΔΝΤ και τής ΕΕ αλλά πάλι όμως δεν μού λές εμείς ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΙ(Σ)ΟΝΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ 400 ΔΙΣΜΥΡΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ. Δηλαδή όλος ο υπόλοιπος κόσμος πού έχει τρελλαθεί να τυπώνει και να μοιράζει χαρτάκια ό ένας στόν άλλο είναι μ@@@ες, αλλά εμείς είμαστε οί περήφανοι με τά δανεικά μας σε Ευρώ και θα τά τιμήσουμε!!!!!
      Εγώ ΟΧΙ μυστικέ μου πράκτορα,σίγουρα ίσως ΕΣΥ,αλλά αυτό μού είναι παγερά αδιάφορο.......

     • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ undercover gpr 29/10/2010 11:53:15

      Φίλε μου άκου , κάνοντας περιγραφές πεπραγμένων του παρελθόντος από ανθρώπους και κυβερνήσεις αποδεδειγμένα εγκληματίες δεν προσφέρεις κάτι στη κουβέντα.

      Στις περισσότερες περιγραφές πεπραγμένων λαθών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ/ΝΔ (που είναι ένα μάτσο αμόρφωτα λαμόγια και οι δυο τους) συμφωνώ απόλυτα αλλά σε πληροφορώ πως προσωπικά τα έλεγα και εναντιωνόμουνα και τότε οπότε μη νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με κανέναν καθεστωτικό Πασόκο ή Νδκράτη.

      Και στην ισοτιμία διαφωνούσα , και στην επιβεβλημένη αγροτική πολιτική και στην αποβιομηχανοποίηση (ολόκληρου του "δυτικού καπιταλισμού") και στα μοχλευμένα χρηματοοικονομικά μοντέλα των νεοφιλελεύθερων και σε χιλιάδες ακόμα θέματα που δυστυχώς όμως είναι πεπραγμένο παρελθόν.

      Στην ερώτησή σου πόσο πιο ακριβό θα είναι ένα εισαγώμενο προιόν (γενικά) η απάντηση είναι όσο υποτιμηθεί το ενδεχόμενο καινούργιο νόμισμα.Και οι original οικονομολόγοι του ΚΚΕ (γιατί εγώ είμαι μπακάλης) μιλάνε για αρχική τουλάχιστον 50% και μετά από την αρχική συνεχείς επαναλαμβανόμενες εώς ότου ισορροπήσουν τα δημοσιονομικά δλδ τουλάχιστον ένα 20-30% ακόμα (μη σου πω και παραπάνω).

      Σύνολο καμμιά 80% με'στο νερό όσων αφορά τα εισαγώμενα (την ώρα μάλιστα που το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αρχίζει και παίρνει πιο ανθρώπινες διαστάσσεις ως προς το έλλειμά του.

      Όσο για τα 400δις που λες , άμα ξενευριάσεις και προσέξεις το πρώτο σχόλιό μου λέω πως η καλύτετρη λύση εάν προυπόθεση είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη πτώση του (ήδη πεσμένου) βιοτικού επιπέδου του λαού είναι αναδιάρθρωση εντός ΟΝΕ και διαπραγματευτική πίεση προς τους δανειστές για όρους οι οποίοι να αφήνουν ετησίως κεφάλαια ούτως ώστε να πηγαίνουν σε ανάπτυξη.

      Τώρα ποιος μπορεί να τα κάνει όλα αυτά είναι ένα θεμελιώδες ερώτημα που εμπίπτει στο "πνευματικά υπανάπτικτος λαός".

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ undercover gpr 29/10/2010 09:02:48

   Δεν είναι άσχετοι , φίλε undercover gpr.
   Αντιιμπεριαλιστές-αντικαπιταλιστές είναι, θέλουν με μέσο την Ελληνική χρεωκοπία και την δραχμοποίηση των μισθών μας, να σπάσουν το Ευρώ, να διαλύσουν την ΕΕ, πράγμα που σημαίνει τί(δεδομένου ότι το "στήριγμα του ελευθέρου κόσμου", οι ΗΠΑ, είναι σήμερα πολύ πιο "άρρωστες" οικονομικά από την Ευρώπη);
   Κατάρρευση της Δύσης επιδιώκουν, και διαβλέπω στην ιστορία τροτσκιστικό - μαοικό δάκτυλο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Ο Θείος 29/10/2010 09:14:30

    Μπα Θείο μου , πανικόβλητοι πολίτες είναι και είναι λογικό και ανθρώπινο.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ undercover gpr 29/10/2010 09:18:54

     Πανικόβλητοι πολίτες που θέλουν το μισθό τους σε δραχμές (μεταβλητής ισοτιμίας παρακαλώ, και ασφαλώς μονοπύθμενης - τρυπάει εύκολα με καρφίτσα και διαρρέει);
     Σαν πολύ σουρρεαλιστικό μου φαίνεται!

     • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ Ο Θείος 29/10/2010 09:24:31

      Υπάρχει πιο σουρεάλ χώρα και λαός ? λολ

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Ο Θείος 29/10/2010 09:31:45

      Ποιο μισθό ρε Θείο;;;
      Πλάκα κάνεις κι εσύ;;

      Ο κόσμος έχει αρχίσει εδώ και καιρό και τρώει από τα "έτοιμα" (όσοι είχαν δλδ).
      Επειδή τα χώνουμε στο ΓΑΠ δεν σημαίνει ότι ΤΩΡΑ ξεκίνησε το κακό...έχει τουλάχιστον 5 χρόνια αυτή η ιστορία με απολύσεις, ευέλικτα ωράρια και αποσπασματικές πληρωμές.

      Ο κόσμος ΟΛΟΣ αλλάζει κι εμείς βλέπουμε τις εργαλειακές αναλύσεις ερασιτεχνών οικονομολόγων προσπαθώντας να βγάλουμε μια άκρη και αφήνουμε στην άκρη το προφανές:

      ήταν που ήταν σκ*τά ο τόπος ήρθε και το ευρώ και μας **μησε ό,τι απέμεινε.

      Ποιο ευρώ και ποια ΕΕ;;;
      Πλάκα κάνετε;;;;
      Και περιμένετε από τον κοσμάκη να καταλάβει τι ακριβώς;;;;;
      Τα ποσοστά οικονομικής ανάνηψης της Αργεντινής;;;

      Να μαστε λίγο σοβαροί...αν μάθει ο κόσμος ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ υπέγραψε ο ΓΑΠ στο μνημόνιο και πως πέρασε/περνάει η Ελληνική ιδιοκτησία στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων διαμέσου του αγγλικού δικαίου θα χουμε θύματα...!!!

      Ξέρω τι θα πείτε...δεν είμαστε ηλίθιοι ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουμε και πολλά-πολλά περί οικονομίας.

      Αλλά εδώ πάμε να χάσουμε και την ελάχιστη κοινή λογική που μας απέμεινε παρατηρώντας "δείκτες" και financially correct ορολογίες και ξεχνώντας το απλούστατο γεγονός ότι μια μικρή οικονομία σαν τη δική μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να επιβιώσει στο τραπέζι του πλούσιου Γερμανού...δεν υπάρχει περίπτωση πλούσιος και φτωχός να πληρώσουν ρεφενέ δλδ πως αλλιώς να το πούμε;;;

      Όλο και πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη για την εμμονή της Γερμανίας απέναντι σε αυστηρά σφιχτή οικονομική πολιτική...ευκαιρία είναι να αρχίσει ο κόσμος να πιέζει για ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και όχι τις μλκς που του πλασάρουν οι ευρω-πεη κολητοί των banksters.

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Ο Θείος 29/10/2010 09:35:53

      @ undercover gpr

      Σουρεάλ φίλε είναι ένας κόσμος που η ανάπτυξή του εκτοξεύτηκε κυριολεκτικά με την πρόοδο της τεχνολογίας και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μην μπορεί να ταίσει πάνω από το 1/3 του πληθυσμού του επειδή το 1% αυτού κατέχει το 95% των πόρων (λίγο υπερβατικό αλλά you get the picture).

      Αυτό είναι το σουρεάλ της υπόθεσης και ΟΧΙ το αν ο Έλληνας είναι λίγο συναισθηματικός ή ενίοτε λίγο μ*λ*κάκος...

     • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ Ο Θείος 29/10/2010 10:37:24

      Ντάξει αδερφέ , κι εγώ εύχομαι ειρήνη και γαλήνη για όλο το κόσμο αλλά το ξέρει κι ο Χατζηπετρής ότι είναι άδικος ο κόσμος που ζούμε.Τώρα ,εάν εσύ νομίζεις ότι έχεις την πνευματική και υλική υποδομή να τον ανατρέψεις με γειά σου με χαρά σου.

      Το μόνο που θα καταφέρεις πάντως με συλλογιστικές οικονομικοεπαναστατικές είναι να μετατρέψεις όλους τους υπόλοιπους χειρότερους δούλους απ'ότι είμαστε ήδη.

      Όποιος θέλει να Κινεζοποιηθούμε για να έρθουν όλες οι τάξεις (εκτός της μεγαλοαστικής βεβαίως βεβαίως) στο ένα και το αυτό μόνο και μόνο γιατί "ο κόσμος τούτος είναι άδικος" είναι πιο επικίνδυνος κι από τον ΓΑΠ.

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ Ο Θείος 29/10/2010 10:55:57

      @ undercover gpr

      Για να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ δεν χρειάζεται καμμιά υλική υποδομή παρά μόνο πνευματική.
      Αυτή δλδ που θα σου δώσει το υπόβαθρο να εναντιωθείς ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ όταν συνειδητοποιήσεις ότι σε πηδάνε ασάλιωτα.
      Για να ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ όμως (όπως υπερασπίζεστε πολλοί τεχνικο-οικονομικά γνώστες εδώ μέσα) χρειάζεσαι ΠΟΛΥ ισχυρό υλικό υπόβαθρο.
      Το οποίο ΔΕΝ το χεις (όχι εσύ προσωπικά...).
      Εξ ου και η διαφωνία…

      Εάν αυτό που λέω φαντάζει οικονομικο-επαναστατικό στα αυτιά σου τότε και η δικιά σου καθεστωτική αντίληψη φαντάζει «σιδηροδέσμια» στα δικά μου.
      Τι ωραία που περνάμε με τις αλυσίδες μας δλδ…ας μην ρισκάρουμε να τις σπάσουμε γιατί θα «κινεζοποιηθούμε»!!

      Δεν είμαι σοσιαλιστής ούτε οπαδός κανενός νέο-χίπικου κινήματος υπέρ της «ισότητας».

      Η ανθρώπινη αλαζονεία και απληστία είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια η πηγή των προβλημάτων της ανθρωπότητας.

      Πάντα ένα μικρό, ελάχιστο κομμάτι του πληθυσμού υπερασπιζόταν τα «κεκτημένα» και ένα μεγαλύτερο κομμάτι προσπαθούσε να εναντιωθεί στην εξαθλίωση και την «αλυσίδα».

      To each his own.
      Δεν έχω πρόβλημα με τον σαρκασμό στον λόγο.
      Έχω μεγάλο πρόβλημα με τον κυνισμό που προέρχεται από την εργαλειακή γνώση και μετάφραση των δεδομένων και καταντάει σχεδόν μοιρολατρία.

      Το απόλυτο δεν υπάρχει.
      Όλα όσα γίνονται έχουν ξαναγίνει και θα ξανακάνουν τον κύκλο τους…είτε δια της συντήρησης είτε διά της ρήξης.
      Το σοσιαλιστικό/καπιταλιστικό δίπολο πέθανε και η παγκόσμια ελίτ προσπαθεί να μας γυρίσει σε εποχή φεουδαρχίας.
      Δουλειά δικιά μας είναι να αντισταθούμε.

      Αλίμονό μας αν το αφήσουμε στις πλάτες των «αρμοδίων

     • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ Ο Θείος 29/10/2010 12:23:22

      Τσιλιβήθρα , δεν διαφωνούμε στον (εντελώς αόριστο όμως) ιδεολογικό στόχο ,έτσι όπως τον θέτεις στο τέλος, στον τρόπο διαφωνούμε.

      Απλά πιστεύω πως οι υποστηρικτές του "άκρου" , όπως αρκετοί εδώ μέσα , δεν λαμβάνουν υπόψιν καθόλου τις συνέπειες αυτού που υποστηρίζουν (που όποιο κι αν είναι αυτό το υποστηρίζουν τυφλά και χωρίς τις πρακτικές γνώσεις).

      Συνέπειες οι οποίες θα χτυπήσουν πρώτα τους μικρο/μέσο-whatever της κοινωνίας και καθόλου τους μεγαλο-whatever.

      Με λίγα λόγια δεν στοχεύουν σε κάτι συγκεκριμένο.Κι όπως ωμά παραδέχεσαι κι εσύ όταν λες δεν είμαι το ένα , δεν είμαι το άλλο.Το τι είσαι και τι θες να κάνεις (που στοχεύεις δλδ) είναι ΤΟ σημαντικότερο.

      Θεωρίες για το πόσο άδικο είναι το υπερφουσκωμένο-τραπεζικό σύστημα και πόσο λωποδύτες είναι οι υπερ-μοχλευμένες αγορές είναι καλές για chat-chat αλλά στη πράξη πηλίκειον.

     • neos agrotis avatar
      neos agrotis @ Ο Θείος 29/10/2010 15:54:20

      Θειο, Δημόσιος υπάλληλος εισαι ή εισοδηματίας? Ξέρεις για να επιβιώσει μια χώρα χρειάζεται παραγωγή. Για να εχει παραγωγή πρεπει να ειναι ανταγωνιστική.
      Με το ευρώ καταφέραμε και τις τομάτες της "χωριάτικης" να τις εισάγουμε.
      Μπορεις να μου πείς πως θα τις πληρώσουμε? Α, ξέρω, με δανεικά!!!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 29/10/2010 21:06:08

      neos agrotis,
      Ναι το Ευρώ μας φταίει που δεν εξάγουμε εμείς τομάτες, αλλά εισάγουμε: Ως γνωστόν, οι πιό πολλές τομάτες που εισάγουμε είναι Βελγικές και Ολλανδικές. Και είναι φθηνές, και συμφέρουν, επειδή ως γνωστόν το Βέλγιο έχει υιοθετήσει ως νόμισμα το "Οκαβάνγκο-Ντόλλαρ" της Μποτσουάνα, ενώ η Ολλανδία έχει αντιστοίχως ως εθνικό νόμισμα το "γιουάν Πρώην Ολλανδικών Ινδιών".
      Χαζοί ήταν οι Βέλγοι και Ολλανδοί τοματοπαραγωγοί να δεχθούν το Ευρώ;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 29/10/2010 09:47:20

    Μετά, έχω άδικο φίλοι μου; Ή μήπως υπερτίμησα την γοητεία του τροτσκο-μαοισμού;

    • o παγωτατζής avatar
     o παγωτατζής @ Ο Θείος 29/10/2010 11:10:54

     μέ τό παρδόν αλλά έχεις μείνει στο 1900....

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 28/10/2010 12:32:40

  "Καταλαβαίνεται"

  Παίδες, με το συμπάθιο, λίγο προσοχή στη γραμματική. Πολλά, μα πολλά λάθη.Α

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 14. popolaros avatar
  popolaros 28/10/2010 12:47:03

  Ο απλός λαός θέλει εκλογές για να πάνε στον αγύριστο αυτοί οι ανεκδιήγητοι διαχειριστές 'τιτανικών'.
  Πρέπει να φύγουν οι κύριοι Παπα-spreads.
  Παπα-ανδρέου.
  Παπα-κωνσταντίνου.
  Παπα-σοκ.
  Παπα-τζήδες.

 15. BlueSky avatar
  BlueSky 28/10/2010 12:55:25

  Επιτέλους πείτε σ' αυτόν τον επικίνδυνο να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου. Όποτε ανοίγει το στόμα του διαλύει τη χώρα πιο πολύ. Κλείστε τον στο σπίτι του Big brother για να μην έχει καμιά σχέση με το περιβάλλον. Μη μιλάς, μη μιλά κινδυνεύει η ελλάς Bravo Yorgo:
  28 Οκτ 2010
  Στις 945 μονάδες έφτασαν τα SPREADS. Ποιοί υποτιμούν τόσο το λαό;

  Κάτι δεν μας αρέσει σε αυτή την ιστορία της ξαφνικής εκτόξευσης των spreads. Δεν δικαιολογείται από τις οικονομικές συνθήκες και ψιλιαζόμαστε ότι έχει σχέση με τις ελληνικές εκλογές και γίνεται καθ΄υπόδειξιν κάποιων ! Στα πλαίσια του "φτιάχνω κλίμα οικονομικής τρομοκρατίας". Ε, δεν θα περάσει! Μην υποτιμάτε τόσο χυδαία τον "κυρίαρχο" Ελληνικό λαό, με εκβιασμούς.


  Oι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη στρέφουν τους επενδυτές στην...
  ασφάλεια που προσφέρουν τα γερμανικά κρατικά ομόλογα

  Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  Στα ύψη εκτοξεύτηκε εκ νέου την Τρίτη η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού (bund), φθάνοντας τις 945 μονάδες βάσης, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακά άνοδο 35 μονάδων.
  Το επίπεδο αυτό αποτελεί νέο υψηλό από τις 10 Μαΐου, οπότε ανακοινώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΔΝΤ και την ΕΕ, σημειώνει το Reuters.
  Σύμφωνα με αναλυτές το κλίμα επιδείνωσε η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από την Standard & Poor's.
  Aργά την Τρίτη ο οίκος Standard & Poors υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα σε «ΑΑ-».
  Αναλυτές είπαν ότι ο μικρός τζίρος στην ελληνική αγορά ομολόγων διευκόλυνε την διεύρυνση. «H περιφέρεια πλήττεται, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα επηρεάζονται», είπε διαπραγματευτής ομολόγων, όπως αναφέρει το Reuters.
  «Αλλά είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα, στην ελληνική αγορά δεν έχουμε διαπραγμάτευση», πρόσθεσε.

  7 Νοε πρέπει το πασοκ να 'χει 28% πανελλαδικά, για να διαλυθεί επιτέλους και να ησυχάσουμε, μαύρη κατάρα που έπεσε πάνω στην Ελλάδα.

  • BlueSky avatar
   BlueSky @ BlueSky 28/10/2010 12:57:03

   Από Newsroom ΔΟΛ

 16. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 28/10/2010 13:20:13

  Δεν είναι κακό να μην θέλεις εκλογές επειδή 1.δεν μπορείς να τις κερδίσεις 2. δεν μπορείς να τις κερδίσεις με τον τρόπο που θέλεις (με θετική ψήφο του κόσμου και όχι ψήφο διαμαρτυρίας προς το ΠΑΣΟΚ)3. Δεν θα προκύψει τίποτα καλύτερο για τον τόπο
  Αντίθετα είναι ανόητο να θέλεις εκλογές που θα σε επαναφέρουν ίσως στην εξουσία , αλλά σίγουρα με συνεργάτες και με τη χώρα σε πιο ευαίσθητη θέση. Εκτός αν δεν θέλεις να κυβερνήσεις άλλο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ firiki2010.wordpress.com 28/10/2010 13:26:18

   Είναι σωστές οι επισημάνσεις αυτές. Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: Είναι η ΝΔ αυτή τη στιγμή έτοιμη να κυβερνήσει, ακόμα και αν πάρει τις εκλογές; Οχι.

   Οπότε, πάμε σε οικουμενική, αλλά με τι συστατικό; Τον νεοφιλελευθερισμό από τη μια και τη ροζ Αριστερά από την άλλη; Διότι αυτό είναι το πιθανοτερο. Δηλαδή κυβέρνηση Πασοκο-ντορο-καρατζαφερο(άσε που αυτός δεν είναι σίγουρος...)-κουβέληδων; Με τον Άρη Πορτοσάλτε σε ρόλο επίσημου φερέρωνου, ασφαλώς...

 17. kiki avatar
  kiki 28/10/2010 13:36:08

  Διαβαστε στο Ποντικι σημερα ,για την ψηφο των μεταναστων.
  Δεκαετια του 60,αντε παλι θα ψηφισουν τα δεντρα,απο τα αναποδα.
  Δηλωθεντες μεταναστες ,δηλωνουν κατοικια σε ερειπια,ανυπαρκτες διευθυνσεις,ανυπαρκτοι μεταναστες.
  Ολοι αυτοι εχουν παρει δικαιωμα ψηφου,πλεον.

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/10/2010 13:39:20

  Δεν έχω καταλάβει αν είνα παθολογικός ψεύτης, ή απλά χαζούλης και κάνει αυτά που του λένε.

  Ποιός είπε για εκλογές; Ο ΓΑΠ. Ποιός διαμαρτύρεται; ο ΓΑΠ. Μονόλογο ή αυτο--να μην πω την λέξη. Η αντιπολίτευση της ΝΔ είναι από ήπια έως -- με συγχωρείτε -- ανύπαρκτη. Απλά από την μία κυκλοφορεί ένας άνθρωποςε και από την άλλη ένα πλαστικό ανδρείκελο. Δεν φταίει ο άνθρωπος...

  Ξεκίνησε με ψέματα, συνεχίζει με ψέματα, θα τελειώσει στα ψέματα.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ archaeopteryx 28/10/2010 14:56:46

   Μήπως δεν τα λέει για τα δικά μας τα αυτιά;;

   Μήπως τα λέει της νύφης να τα ακούει η πεθερά;;

 19. leftayparxoyn avatar
  leftayparxoyn 28/10/2010 13:44:30

  Εμένα αυτή η κατάσταση μου θυμίζει την οικουμενική του Ζολώτα όπου όλη η ιστορία ήταν για να ξεπουληθεί ο ΟΤΕ.
  Έτσι και τώρα νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ ζητάνε εκλογές γιατί βλεπουν ότι είναι ακόμα πρώτο κόμμα και θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με τα εξαπτέρυγα τους.
  Έτσι θα μπορούν να ολοκληρώσουν το έργο τους χωρίς να εισπράξουν όλη την ρετσινιά και την δυσαρέσκεια του κόσμου απο το ξεπούλημα της χώρας και το ''κόντεμα''της στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
  Νομίζω οτι ο Σαμαράς γνωρίζει ότι δεν είναι μπροστά και ξέρει ακόμα οτι δεν μπορεί με αυτήν την ΝΔ να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος χωρίς να γίνει η Αθήνα Καμπούλ.
  Όταν το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει όλη την βρομοδουλειά τότε θα είναι η ώρα για να ζητήσει εκλογές.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/10/2010 13:44:38

  Βασικά, έχουν κολλήσει στα αδίεξοδα της βλακώδους διαχείρισης που κάνουν 1 χρονο τώρα, και οι υποτακτιοί της Ντόϊτσε Μπανκ θέλουν εκλογές για να καλύψουν το κενό που έχουν ανάμεσα στα αυτιά τους.

  Ξέρουν ότι η στάση είναι αναπόφευκτη, και για αυτό σκούζουν.

  • pastel avatar
   pastel @ archaeopteryx 28/10/2010 15:20:17

   Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός αναλυτής που να μην παραδέχεται ότι η Ελλάδα δεν την "βγάζει" καθαρή.
   Το ερώτημα που δεν απαντάται απο κανέναν ειναι ότι αφού θα γίνει στάση πληρωμών γιατί δεν την κάνουν τώρα και περιμένουν να ξεπεράσει το χρέος τα 500 δις.
   Μάλλον πρέπει οι Γερμανογαλλικές τράπεζες να ξεφορτωθούν άχρηστα ελληνικά ομόλογα (και αυτό θέλει το χρόνο του) και με όσα τους μείνουν να πάρουν τα φιλέτα της ελληνικής επικράτειας που έχουν φροντίσει να υποθηκεύσουν με όλες τις αλλαγές τις νομοθεσίας απο το 2003 και μετά

 21. Tassos avatar
  Tassos 28/10/2010 14:03:30

  Οι στιγμές είναι ιστορικές για την πολιτική ιστορία του τόπου. Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση υπάρχουν οι δυνατότητες η Κεντροδεξιά να επιβάλλει την πολιτική της ηγεμονία για καμμιά 20αριά χρόνια. Θα γίνει όπως στις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Θα θέσει ο λαός το ΠΑΣΟΚ εκτός νόμου.

 22. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/10/2010 14:23:39

  Εύγε Επώνυμε!
  Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η σκοπιμότητα της διακαναλικής ήταν η μόχλευση των spreads και η εκτόξευσή τους σε προ-Μνημονίου ύψη, 950 μ. β. σήμερα, ανήμερα του ΟΧΙ.
  Το εργαλείο μόχλευσης "διεφθαρμένοι Έλληνες, Τιτανικός" είχε φθαρεί από τη συνεχή χρήση ένα χρόνο τώρα και έπρεπε να αντικατασταθεί.
  Υπήρχε ανάγκη για ένα άλλο εργαλείο, πιο "αθώο".

  "Σας προσφέρω εκλογές. Τι άλλο θέλετε;"
  [ΔυΝάσΤης? who? me?]

 23. Κρης avatar
  Κρης 28/10/2010 15:25:53

  ΑΨΟΓΗ Η ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 24. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 28/10/2010 15:49:02

  Βάλτε το βίντεο κεντρικά να το δουν όλοι. Ο Παπανδρέου και η Μουσταφάογλου ως προσωπική του επιλογή!

  http://www.youtube.com/watch?v=scEsjEUY_SA

 25. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 15:50:35

  @ loretta...τώρα κατάλαβες ότι η ΝΔ ΔΕΝ επιζητά, ΟΥΤΕ πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές?
  Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ΝΔ δεν θέλει, ούτε πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, γιατί αν υποθετικά τις κερδίσει, θα πρέπει να λάβει μέτρα σκληρά και επώδυνα, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της?

  Κάτι παρόμοιο δεν έκανε και το ΠΑΣΟΚ?
  Από τις προεκλογικές εξαγγελίες του στυλ”υπάρχουν λεφτά”,”όχι στην αύξηση του ΦΠΑ”, δεν βρεθήκαμε απότομα μετεκλογικά στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ?

 26. JOHN avatar
  JOHN 28/10/2010 16:03:39

  Αδικα φωναζετε ποτε και εαν θα γινουν εκλογες.Αυτο οπως κι ολα τ αλλα θα τα κοθορισει το ΔΝΤ και η τροικα.Ο λαος εναι θυμομενος μεν αλλα φοβισμενος κι εγκλωβισμενος δε.Κι ετσι εχει στρωθει το χαλι στη καθε τοικα το καθε ΔΝΤ και τον καθε ΓΑΠ να καθοριζει τη μοιρα του τοπου ερημην του λαου.Τα ξενα κεντρα αποφασεων ξερουν πως ειναι δομιμενη η καθε κοινωνια και διαμορφωνουν καταστασεις ωστε οχι μονο να ελεγχουν το παιγνιδι,αλλα να επιβαλουν και τους ορους του,εχουν πειρα αιωνων σ αυτα!!

 27. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 16:03:55

  @ kiki....όσα γράφεις είναι ευσεβείς πόθοι.....μήπως ψάχνεις άλλοθι εκ των προτέρων?

  Η αλήθεια είναι η ακόλουθη :

  1) Οι εκλογικοί κατάλογοι ομογενών και υπηκόων τρίτων χωρών ανά περιφέρεια για τις επικείμενες εκλογές,όπως έχουν αναρτηθεί δημόσια από το υπουργείο εσωτερικών, περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ περίπου 12.500 άτομα.

  http://www.ypes.gr/el/Elections/ElectionCatalogues/Eklogikoi_Katalog_omytx/Dimotikes_ekloges/

  Και μάλιστα αυτά τα 12.500 περίπου άτομα είναι διάσπαρτα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

  Tους προαναφερόμενους εκλογικούς καταλόγους των ομογενών και των μεταναστών μπορεί η ΝΔ ή οποιαδήποτε κόμμα να τους ζητήσει όποτε θέλει από το υπουργείο εσωτερικών.

  2)Ο αριθμός των ΝΕΩΝ Ελλήνων ψηφοφόρων είναι 112.552 άτομα και είναι σχεδόν ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΣ από τον αριθμό των ομογενών και μεταναστών που έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτές τις εκλογές(12.500 περίπου).

  http://www.ypes.gr/el/Elections/ElectionCatalogues/GreeksElectionsCataloguein/2010/#0

  3) Την δεκαετία του 1960, το Παλάτι και η Δεξιά κατηγορήθηκαν για νοθεία(εκλογές 1961), και όχι η αριστερά ή η κεντροαριστερά.

 28. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 16:20:02

  όταν βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δηλώνει δημόσια ότι η ΝΔ ψήφισε (δηλαδή στήριξε) τα 30 από τα 60 νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή τον τελευταίο χρόνο, τότε δύο (2) πράγματα μπορεί να συμβαίνουν :

  - η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ασκεί μόνο στείρα αντιπολίτευση, αλλά όποια κυβερνητική πρόταση θεωρεί σωστή, την υπερψηφίζει

  - η κυβέρνηση έχει παράγει σοβαρό έργο, που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπερψηφίστηκε και από την αξιωματική αντιπολίτευση

 29. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 28/10/2010 16:41:38

  Να σε δώ σαν το εκρεμές και τι δε θά δινα κυρ μουστάκια...

 30. kalesanos Ant avatar
  kalesanos Ant 28/10/2010 23:58:04

  Επωνυμε το δρομολογιο του Τζεφρυ μετα την παραλαβη του απο ελικοπτερο των Αμερικανικων δυναμεων ειναι.Μαξιμου-Σουδα(αμερικανικη βαση)-Μαλτα-Κονεκτικατ.

 31. 309 avatar
  309 29/10/2010 00:41:38

  Χιλιες φορες προτιμοτερες οι εκλογες με οποιο κοστος παρα αλλα 3 χρονια συνεχους καταρευσης μας ! Τουλαχιστον θα παρουν το μηνυμα και ολοι οι "προστατες" μας και ισως αρχισουν να υπολογιζουν καπως και τον λαο.Μια "δυνατη" αποτυχια του ΓΑΠ θα αφυπνισει τους πολιτικους που θα κληθουν να κυβερνησουν. Μαυρο στο ΠΑΣΟΚ στο μνημονιο και τους υποψηφιους του.Η επομενη ευκαιρια μας θα ειναι μετα απο 3 χρονια και ενας θεος ξερει αν υπαρχει Ελλαδα , αν υπαρχει κρατος και αν τα παντα δεν εχουν πληρως διαλυθει.

 32. melikis avatar
  melikis 29/10/2010 07:22:59

  Ρε παιδιά γιατί δεν λέτε εσείς ή όποιο κόμμα της αντιπολίτευσης νομίζει ότι έχει, μία εναλλακτική λύση? Γιατί το παίζετε ορισμένοι δήθεν γνώστες και έχετε τις λύσεις έτοιμες για κάθε περίπτωση ξεστομίζοντας αοριστίες και ανακρίβειες?Πείτε μας ποια βιώσιμη λύση υπάρχει η οποία να είναι πραγματοποιήσιμη.

 33. tsilivithras avatar
  tsilivithras 29/10/2010 12:45:26

  @ undercover gpr

  Φυσικά και διαφωνούμε στον τρόπο…ηλίου φαεινότερο.

  Δεν παραδέχτηκα ΩΜΑ τίποτα περισσότερο από ένα πράγμα που είπα για να διαχωρίσω την θέση μου ΟΧΙ ΝΑ ΟΡΙΣΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ή τον στόχο μου.
  Αυτό είναι άλλο θέμα.
  Η σκέψη μπορεί να είναι συγκεκριμένη αλλά ο στόχος αλλάζει καθώς τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ.
  Όταν ο αντίλογος χαρακτηρίζει την άποψή μου «στείρα» τότε κι εγώ πρέπει να ξεκαθαρίσω τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
  Αντιστρόφως, μπορώ να κάνω κι εγώ το ίδιο…κάθε φορά δλδ που κάποιος θέλει να παίξει συστεμικά να του κοπανάω την ίδια ατάκα «ρε μεγάλε και που είμαστε στο σύστημα τι καταλάβαμε»;;
  Ο αντίλογος μπορεί να με κατατροπώσει με όλα τα νουμερικά δεδομένα του πλανήτη και ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ το ερώτημα θα ναι το ίδιο…ΚΑΙ;;;;;;;

  Που είναι η ευημερία των κοινωνιών;;;

  Κυνισμός για μένα είναι η στείρα αποδοχή της κανονικότητας (sic) που καθίζει στον πάγκο την ανθρωποκεντρική ιδεολογία…ούτε Μαο ούτε κουμουνισμός ούτε άλλες μλκς με τη ρίγανη.

  Αν με ρωτήσεις τι επιθυμώ σε απόλυτο βαθμό είναι μια κοινωνία/οικονομία κλειστή προς όφελος των πολιτών της.
  Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι αυτό είναι ρομανικά ουτοπικό.
  Την είχαμε την κλειστή κοινωνία και την ανοίξαμε για χάριν της ευρώπης.
  ΚΑΙ;;;;;;
  Που μας έφτασε αυτό;;;

  Ρώτα στον δρόμο όποιον θέλεις να σου πει την γνώμη του για τα οικονομικά δεδομένα και αν τον νοιάζει για το αν θα ανήκουμε στο ευρώ/ΕΕ ή όχι.
  Ρώτα τους αν πιστεύουν ότι όλη αυτή η Ευρωπαική πορεία της Ελλάδας ΤΕΛΙΚΑ ήταν προς όφελος της κοινωνίας ή των ελάχιστων πλουτοκρατών.

  Δεν μπορώ να κάθομαι και να μελετάω δείκτες και νούμερα γιατί αυτά ακριβώς είναι που μας έφτασαν στον γκρεμό και στην αυθεντία των Αρμόδιων.

  Όποιος είναι αρμόδιος να βγει να εξηγήσει και να προσφέρει ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ.

  Αν ΔΕΝ ξέρει, να το βουλώσει και να κάτσει στον πάγκο γιατί από εξυπνακίστικες ατάκες χορτάσαμε.

  Αδικία με αδικία φιλαράκο έχει μεγάλη διαφορά.
  Αδικία είναι να έχεις ένα κήπο γεμάτο μήλα και κάποιος να σου κλέψει 2-3.
  Αδικία είναι επίσης να σου κάψει τον κήπο, να σου πηδήξει τη γυναίκα και να σχεδιάζει να σκοτώσει και τα παιδιά σου.

  Έξυπνο παιδί είσαι…καταλαβαίνεις τη διαφορά.

 34. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2010 13:23:43

  Χα χα, εγώ;

 35. undercover gpr avatar
  undercover gpr 29/10/2010 14:03:40

  Σόρρυ , αλλά από αόριστες θεωρητικολογίες και θα-θαρολογίες χορτάσαμε.

  • o παγωτατζής avatar
   o παγωτατζής @ undercover gpr 29/10/2010 15:30:02

   Δέν θά ήθελα να συνεχισθεί ,τουλάχιστον εκ μέρους μου,μιά αντιπαράθεση χωρίς τήν ελάχιστη προσπάθεια να θέλεις να κατανοήσεις τουλάχιστον τό υπόβαθρο τών αντιπαρατιθεμένων,και σού απαντώ εδώ με αφορμή και τά όσα σού ανέφερε ό tsilivithras, βλέποντας ότι ούτε πρακτικά (υπεκφεύγεις σε συγκεκριμμένες ερωτήσεις ),ούτε θεωρητικά (θα-θαρολογίες τίς ονομάζεις) έχεις διάθεση να εκτεθείς. Τό χειρότερο όμως από όλα είναι ότι πιστεύεις σίγουρα πώς "όταν οι αριθμοί ευημερούν ,αλλά οι άνθρωποι δυστυχούν, ε!..τί να κάνουμε ......κρίμα για τούς ανθρώπους!"
   Και ναί..είσαι εξυπνο παιδί χωρίς αμφιβολία!!

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ o παγωτατζής 29/10/2010 16:13:50

    Παγωτατζή

    Ερασιτέχνης οικονομολόγος είναι (nothing wrong with that)...οπαδός μποέμ ταξιδεμένων 60ρηδων όπως ο Θείος (nothing wrong with that either)...

    Η διαφορά είναι ότι ο Θείος, και κάθε Θείος, την διαδρομή τους την έκαναν κι αν λένε και καμμιά συντηρητικούρα παραπάνω το δικαιούνται λόγω ηλικίας και εμπειρίας εν μέρει...

    Οι νεότεροι δεν έχουν δικαιολογία...απολύτως καμμία.

    Το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας δεν με πολυενδιαφέρει.
    Το τι ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ όμως με τρώει και με το παραπάνω.

    Σαν τον undercover γέμισε ο τόπος...όταν θα αρχίσουν να παράγουν σκέψη προς όφελος του συνόλου τότε μπορεί και να βαρύνει η άποψή τους παραπάνω.

    Μέχρι τότε θα τα λένε (όσα λένε) από τα ιντερνέτια μόνο γιατί αν τα πουν ανοιχτά η κυρα-Μαρίκα θα τους πάρει στο κυνήγι με την άδεια την κατσαρόλα.

    Εδώ ο κόσμος άρχισε να πεινάει και μας μιλάνε για νούμερα και δείκτες...

    Θα ρουφήξουμε τώρα στον κ*λο και την αλλαγή της Λισσαβώνας γιατί βλέπεις η εν λόγω μπίζνα έχει να κάνει με ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της κοινωνικοποίησης της σπεκουλαδόρικης χασούρας και αφαίρεση δικαιώματος υπαναχώρησης/ψήφου ενώ παράλληλα περνάμε στην εποχή της Νέας Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης των μη εκλεγμένων.

    Είπαμε...to each his own.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ o παγωτατζής 29/10/2010 16:25:13

    Ούτε υπεκφεύγω ούτε φοβάμαι να εκτεθώ.Σχολιάζω και "εκτίθεμαι" εδώ μέσα σχεδόν 5 χρόνια για να ξανακάνω συζητήσεις του τύπου "πόσο άδικος είναι ο κόσμος μας μπαμπά".

    Όσο για τους αριθμούς και τους ανθρώπους σε παραπέμπω στο παρακάτω (και σε παρακαλώ να το διαβάσεις με προσοχή όλο (ΚΑΙ τα σχόλια) για να καταλάβεις τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ πρακτικά : h**p://techiechan.com/?p=273

    • neos agrotis avatar
     neos agrotis @ undercover gpr 29/10/2010 16:41:55

     @undercover gpr
     Πες μας τελος πάντων ... πρακτικά τι σημαινει η παραμονή μας στο ευρώ και ασε τις θεωρίες περι παγκόσμιου οικονομικόύ περιβάλλοντος γιατί ενω εμεις χρεωκοπ'ησαμε η Γερμανία τα πάει μια χαρά. Η Ελβετία επίσης και άλλες πολλές χώρες του λεγόμενου δυτικού καπιταλισμού.
     Υποστηρίζεις την παραμονή μας στο ευρώ γιατί μάλλον αυτό εξυπηρετεί τα συμφεροντά σου και αυτό δεν ειναι κακό, αλλά πεστο μας, μη μας λές για τα κακά της εξόδου μας απο το ευρώ.

    • Enzo avatar
     Enzo @ undercover gpr 29/10/2010 16:57:30

     πω ρε φιλε, κουραστηκα να διαβαζω.
     με δοσεις θα το παω αυτο.

    • o παγωτατζής avatar
     o παγωτατζής @ undercover gpr 29/10/2010 17:00:32

     Aπό όλη την βιβλιογραφία και το διαδίκτυο αυτό μόνον βρήκες να παραθέσεις ή αυτό σε βολεύει ;;;
     Ελα...τό είπαμε.. είσαι εξυπνο παιδί(χωρίς ειρωνεία έτσι;)

     • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ o παγωτατζής 29/10/2010 17:19:43

      Διάβασέ το πρώτα που σου λέω , τέτοιο πράγμα προσωπικά δεν έχω βρει πουθενά.

 36. undercover gpr avatar
  undercover gpr 29/10/2010 16:35:55

  Εσύ ρε μάγκα θα μας πεις τι προτείνεις και πως νομίζεις ότι μπορεί να υλοποιηθεί?

  Εσύ προς όφελος του συνόλου κάθεσαι και ξημεροβραδιάζεσαι (ιντερνετικά ουάου!) εδώ μέσα σχολιάζοντας από τον Νιόπλια μέχρι την αποστολή στο φεγγάρι?Στο τοπ 5 συχνότερων ποσταρίσματων είσαι (παράγεις σκέψη ε?).

  Έλεος δλδ.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ undercover gpr 29/10/2010 16:53:11

   Εγώ τσακαλάκο τόσα ξέρω τόσα λέω.

   Το διμοτικώ με το ζώρη το εύγαλα κε από δίκτες κε νούμερα δεν σκαμπάζο γρι...

   Αλλά να "διαβάσω" το τι γίνεται στην αγορά και στον μικρομεσαίο και στην οικογένεια, δόξα τω θεώ, μπορώ.

   Εσύ που κάνεις τις τεχνοκρατικές αναλύσεις εργαλειακού χαρακτήρα και "νιώθεις" παραπάνω από μένα γιατί δεν σκέφτεσαι ότι το βάρος της απόδειξης πέφτει σε "σένα" και όχι σε "μένα";;

   Ας προσπαθήσουν οι αριθμοί να μας πείσουν για το καλό και την ευημερία μας.

   Μέχρι τότε εγώ θα μιλάω για τον Νόμπλια κι εσύ θα κάνεις την groupie στον Θείο.

   cheers mate...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ tsilivithras 29/10/2010 17:12:43

    Λες λες λες όλη μέρα για να φτάσεις να πεις τόσα ξέρω τόσα λέω όταν δεις τον τοίχο.Δεν είσαι ο μόνος , είναι γενικό χαρακτηριστικό μας.Όταν θελήσεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μου θα το σκεφτώ , θα το ακούσω κι αν είναι όντως καλό θα σου πω και μπράβο.

    Μέχρι τότε αποδείξεις και ονόματα τράβα ψάξτα στο μαντείο των Δελφών.

    Εγώ Αγρότη μου δεν είμαι Κάλχας , ούτε menaltist να ξέρω τι σκατά έχει στο μυαλό του το ανεκδιήγητο Γαπάκι.Μπακάλης είμαι και τα βάζω κάτω και η δική σου πρόταση δεν μου βγαίνει.Κάνε μου κι εσύ ένα παρόμοιο case study που να δείχνει το αντίθετο από αυτό που βγάζει ο Techie ή ο Καλλωνιάτης και θα έρθω μαζί σου πρώτος πρώτος.

    • tsilivithras avatar
     tsilivithras @ undercover gpr 29/10/2010 17:31:49

     Δεν είδα κανέναν τοίχο πουθενά πέραν αυτού του οποίου υπερασπίζεσαι την διατήρηση αγαπητέ undercover.
     Εσύ γύρισες και είπες "θαθαρολογίες"...δεν μείωσα εγώ το κίνητρο ή την ρητορική σου.
     Μεγάλα παιδιά είμαστε, αντέχουμε και λίγη ειρωνία δεν πειράζει.
     Τι κουβέντα να κάνουμε;
     Μικρή οικονομία με ελάχιστες εξαγωγές και ακριβό νόμισμα...πλάκα με κάνεις;;;
     Μετρημένα κουκιά.

     Πως θα βγούμε από το ευρώ;;
     Δεν έχω ιδέα...υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή μου που δεν έχω βρει ακόμα τον ΤΡΟΠΟ αλλά αυτό δεν είναι αποτρεπτικό παρά μόνο για τους "λογιστές".

     Trial and error...been there done that, next one please.

     Για το καλό των παιδιών σου (όπως λες) έχω να σου προτείνω να αλλάξεις μυαλά και να δεις την γενική εικόνα και όχι τα επιμέρους.
     Να πονηρευτείς λιγάκι και να ενώσεις τα κομμάτια του παζλ.

     Ξέρω τι θα πεις...αλλά με ρώτησες και σου απάντησα.

     Συμφωνούμε στο να διαφωνούμε.
     Εσένα σου αρέσει το επιμέρους κι εμένα το συνολικό.
     Και το συνολικό πάει κατά διαβόλου επειδή έξυπνοι άνθρωποι σαν εσένα προτιμούν να διυλίζουν τον κώνωπα.

     • undercover gpr avatar
      undercover gpr @ tsilivithras 29/10/2010 18:06:16

      Το θαθαρολογία δεν πήγαινε για σένα.Για τη πολιτική τάξη πήγαινε (εκτός αν κατεβαίνεις κι εσύ ,όπως η μισή Ελλάδα, για δημοτικός σύμβουλος και μυγιάστηκες λολ).Η αόριστη θεωρητικολογία ήταν για σένα μαν.

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ tsilivithras 29/10/2010 18:21:07

      Whatever floats your boat.

      Δεν τραβάω ζόρι ούτε με την ειρωνία ούτε με τη σαρκαστική διάθεση ούτε φυσικά με την διαφωνία.

      Όσο "θεωρητικολογία" σου φαίνονται εσένα οι 5 απλές κουβέντες που λέω άλλο τόσο μου φαίνονται εμένα ως "εθελοτυφλία" η αριθμολαγνεία και η δεικτο-θωπεία (sic) που υποστηρίζεις.

      τα λέμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.