#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2013 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ένοπλος με καλάσνικωφ «δεν πρέπει να κουτουλήσει»: το τσίρκο της εκατέρωθεν παράνοιαςΜε τα γεγονότα της συλλήψεως των ληστών της Κοζάνης διαπιστώσαμε, σαφέστατα, τσίρκο εκατέρωθεν παράνοιας: από την μία, δημόσιες φωνές έδειξαν σαφέστατη συμπάθεια σε ληστές τραπεζών με καλάσνικωφ, ότι «έτσι απαντούν στην βία της κοινωνίας» (!) και τα τοιαύτα, από την άλλη οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί μοιάζει (δεν είμαι εισαγγελέας για να αποφανθώ τελεσιδίκως) να προέβησαν σε απολύτως απαράδεκτες όσο και κωμικοτραγικές ενέργειες, από παραποίηση φωτογραφιών μέχρι βασανιστήρια, που σαφέστατα υπονομεύουν πολύ πιο αποτελεσματικά από οποιαδήποτε αναρχική ρητορική την εφαρμογή των νόμων και της νομιμότητας.

Οι καιροί είναι πονηροί, και το διακύβευμα είναι να διασφαλίσει η συντεταγμένη Πολιτεία την τάξη και την νομιμότητα με μιαν Αστυνομία άψογη, χωρίς σκοτεινά σημεία, υπόνοιες, αυθαιρεσίες κάθε είδους, μικρές ή μεγάλες. Αυτό είναι κρίσιμο: στην προσπάθεια να επιβληθεί μια νομιμότητα που κατ' ουσίαν έχουμε ξεχάσει εδώ και δεκαετίες, η Αστυνομία πρέπει να είναι ΑΨΟΓΗ.

1.      Οι παραλογιζόμενοι συμπαθούντες

«Συγγνώμη; Κύριε;»

«Παρακαλώ.»

«Έχουμε αποδείξεις ότι μόλις ληστέψατε μια τράπεζα με όπλα καλάσνικωφ, μήπως θα μπορούσατε να τα παραδώσετε και να παραδοθείτε;»

«Βεβαιότατα, μισό λεπτό.»

Το παραπάνω θα ήταν μια σύλληψη μόλις προ ολίγου βαρέως οπλισμένων ληστών χωρίς ενδεχόμενο κακώσεων ή μώλωπα στα σώματά τους. Κάθε άλλη περίπτωση μάλλον υπερτερεί σε βιαιότητα, μα κάποιοι απλώς αδυνατούν να το δούν. Δυσκολεύομαι να θεωρήσω την δημόσια εκπεφρασμένη συμπάθεια σε βαρέως ενόπλους ληστές ως οτιδήποτε άλλο πέρα από παράνοια, όμως οι φωνές του ελληνικού δημόσιου λόγου δεν παύουν να με εκπλήσσουν.

Ο πρώην δάσκαλος ενός από τους καλασνικωφόρους πιθανολογεί ότι ο όψιμος δρόμος του άξιου, ήρεμου και καλλιεργημένου μαθητή του συνίστατο «στην βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος», και εν ολίγοις ότι φταίμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι (βασικά δεν διαβλέπει κάτι πραγματικά κακό στο να ληστεύει με καλάσνικωφ ένας 20χρονος, αν παραμερίσουμε τις προφάσεις).

Η μητέρα του ενός μετέφηβου ληστή δηλώνει για τον γιό της: «Το παιδί έχει υποβληθεί πρόσφατα σε επέμβαση λέιζερ στα μάτια. Ο γιατρός που το χειρούργησε μας είπε ότι δεν πρέπει ούτε να κουτουλήσει». Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗ ΛΗΣΤΕΥΕ ΕΝΟΠΛΩΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ. Είναι επικίνδυνο το σπορ, μπορεί να κουτουλήσει κανείς, δεν το μάθατε;

"Eυπώλητος" μπλόγκερ, κάποτε με εκπομπή στον πολύ ΣΚΑΪ, γράφει: «Οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν φοβούνται τίποτα. Θα δαγκώσουν και τα λιοντάρια. Υπάρχει τεράστια αντίθεση ανάμεσα στους αναρχικούς και τους προσκυνημένους νοικοκύρηδες που φοβούνται να μιλήσουν ακόμα κι όταν χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο».

Αρκετοί αντιμετωπίζουν τους ενόπλους ληστές και τρομοκράτες περίπου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν κάποιον συλληφθέντα σε πορεία, και βάζουν στην ίδια ζυγαριά τον φοιτητή της «ζαρντινιέρας» και τους ένοπλους ληστές των «πυρήνων της φωτιάς».

Άλλοι πολίτες σχολιάζουν στο διαδίκτυο ότι οι καλασνικωφόροι «δεν σκότωσαν κανέναν, ούτε καν πυροβόλησαν», κάτι που κατ’ αυτούς μάλλον τεκμαίρει ότι το φονικό όπλο ήταν διακοσμητικό, ότι δεν έπρεπε να το πάρουμε στα σοβαρά και ότι οι ληστές εμφορούντο από τα ιδανικά του Γκάντι.

Όλα τα παραπάνω μου μιλάνε και μου λένε μία λέξη: ΠΑΡΑΝΟΙΑ. Όταν αυτά κυκλοφορούν «χαλαρά» στην ελληνική κοινωνία ως περίπου mainstream απόψεις, «του συρμού», κάτι δεν πάει καθόλου, καθόλου καλά.

2.    Αστυνομία εναντίον λογικής και υπεράνω νόμων

Η επιτυχία της Αστυνομίας με τις συλλήψεις των ένοπλων τρομοκρατών είναι, το δίχως άλλο, μεγάλη: και αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε κάθε εμπλεκόμενο.

Όμως: μερικές μέρες μετά την ντροπιαστική δικαστική απόφαση για τους αστυνομικούς του «φοιτητή της ζαρντινιέρας», η Αστυνομία κάνει το εξής απίθανο: δημοσιεύει φωτογραφίες των βαρέως δαρμένων νεαρών τρομοκρατών σαφέστατα «πειραγμένες» (με κωμικά ερασιτεχνικό τρόπο). Γιατί χρειαζόταν κάτι τέτοιο; Τί προσφέρει; Κάτω από το αριστερό μάτι του ενός έχει αφαιρεθεί άτσαλα ευμέγεθες μπλαβιασμένο πρήξιμο σαφέστατα εμφανές σε άλλες φωτογραφίες (όπως αυτήν), ενώ στον άλλον έχει «αφαιρεθεί» ο μισός λαιμός, δημιουργώντας φρικτές σκέψεις για την παραμόρφωση που κρύβεται από κάτω, κλπ.Και μόνο η δημοσίευση εμφανώς (και κωμικά) «πειραγμένων» φωτογραφιών θέτει την Αστυνομία στην θέση του υπόπτου και του κατηγορουμένου. Και στρέφει την κοινωνία εναντίον της. Φάουλ πρώτον.

Δεύτερον: έχουμε κάθε καλή διάθεση να πιστέψουμε το ανακοινωθέν της Αστυνομίας, ότι οι εικονιζόμενες κακώσεις προέκυψαν κατά τη σύλληψη. Ποιά είναι όμως η πιθανότητα να αποτελεί αυτό ολόκληρη την αλήθεια, βλέποντας τις φωτογραφίες; Και κυρίως τα όσα οι φωτογραφίες κρύβουν; Είναι νόμιμα τα βασανιστήρια στην Ελληνική Δημοκρατία; Την τιμωρία των ληστών με τα καλάσνικωφ θα την αποφασίσει η Πολιτεία και ο φυσικός τους δικαστής δια των σχετικών νόμων: σίγουρα όχι ο εκάστοτε αστυνομικός, το «όργανο» της Πολιτείας, ο οποίος θα την εφαρμόσει κιόλας στα κορμιά τους επειδή έτσι του αρέσει. Αδιανόητο, τεκμήριο της συλλογικής μας παράνοιας και απανθρωπίας αυτό που γράφεται στο διαδίκτυο, «καλά τους έκαναν», «και λίγα τους έκαναν» και τα τοιαύτα. Συνεπαρμένοι από την έξαψη των καιρών, ουδόλως λίγοι συμπολίτες μας συναινούν στο να επιστρέψουμε κατ’ ευθείαν στην ζούγκλα και στους νόμους της. Σε αυτήν την βαρβαρότητα οφείλουμε να αντισταθούμε. Θυμηθείτε: μόνο η επιστροφή της τάξης με μιαν ΑΨΟΓΗ Αστυνομία δεν ανοίγει έναν αιματηρό κύκλο εναλλασσόμενων «ρεβάνς».

(Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι όντως οι αστυνομικοί κακοποίησαν/βασάνισαν τους ήδη συλληφθέντες -για το αν αυτό όντως συνέβη θα αποφανθεί η Πολιτεία, όχι εγώ. Συμφωνήσαμε ότι αυτό είναι απολύτως αδιανόητο, σίγουρα παράνομο και βαρέως τιμωρητέο. Ένα άλλο ερώτημα όμως προκύπτει: Πρώτα τους έδειραν, μετά τους φωτογράφισαν, και μετά «πείραξαν» τις φωτογραφίες για να καταστεί λιγώτερο εμφανής η κακοποίηση; Τύφλα νά’χει ο Ραν Ταν Πλαν!)

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που το χειρίστηκαν (όσο η στάση της Αστυνομίας δεν είναι τελεσιδίκως η συναίνεση και συγκάλυψη ή η διαλεύκανση και η εκδίκαση, δεν μιλάμε για την «Αστυνομία» αλλά για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς) με τους εικαζόμενους λάθος ή και εγκληματικούς χειρισμούς τους επιτυγχάνουν τα κατωτέρω σοβαρότατα αυτογκόλ της Πολιτείας:

-γελοιοποιούν το Κράτος και την Αστυνομία με την δημοσίευση κραυγαλέα παραποιημένων φωτογραφιών

-επισκιάζουν μια καίρια αποκάλυψη των εξελίξεων που θα μπορούσε να «ζυμώσει» την κοινωνία, δηλαδή ότι καλοθρεμμένοι 20χρονοι έχουν πάρει τα καλάσνικωφ «για ιδεολογικούς λόγους» και ότι υπάρχουν μειοψηφικά τμήματα της κοινωνίας που νιώθουν συμπάθεια απέναντί τους και ταύτιση με αυτούς.

-απονομιμοποιούν πρώτοι εκείνοι, και όχι κάποιο ακροαριστερό ανακοινωθέν, μια από τις θεμελιώδεις συνθήκες της σύγχρονης συντεταγμένης πολιτείας και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ότι το μονοπώλιο στην νόμιμη βία το έχει το κράτος, αφ’ ής στιγμής το χρησιμοποιεί σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα όρια.

Οι ενδεχόμενοι τραγικά λανθασμένοι χειρισμοί των συγκεκριμένων αστυνομικών υπονομεύουν την δυνατότητα (και αναγκαιότητα) να καταπολεμήσει αποτελεσματικά η Πολιτεία απολύτως νοσηρά φαινόμενα όπως τα καλοθρεμμένα 20χρονα με τα καλάσνικωφ και να επαναφέρει την τάξη, την ασφάλεια, την νομιμότητα. Ακόμα και κάτι το τόσο αναγκαίο, η καταπολέμηση της ένοπλης τρομοκρατίας, σπιλώνεται από τους ίδιους τους κρατικούς λειτουργούς της καταπολέμησης!

Αγαπητοί αναγνώστες, θερμά παρακαλώ να μην είστε βιαστικοί στις κρίσεις σας. Η κοινωνία, όπως και όσο αποτυπώνεται στο διαδίκτυο, είναι βαθιά διχασμένη σχετικά με το μωσαϊκό των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Δεν χρειάζεται περαιτέρω διχασμός, αλλά να έλθουμε όλοι εις επίγνωσιν. Ψυχραιμία, θεσμοί, λογική και ενωτικό, όχι διχαστικό πνεύμα: αυτά μας πρέπουν.

Α.Κ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akenaton avatar
  akenaton 04/02/2013 14:00:50

  Άριστη ανάλυση που τα λέει όλα. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρθρογράφο! Διαβάζοντας τέτοιες αναλύσεις, καταλαβαίνεις πως δεν χάθηκε κάθε ελπίδα για την χώρα και τους ανρώπους της.

  • Απορών avatar
   Απορών @ akenaton 04/02/2013 18:33:27

   Συγχαρητήρια και για το σχόλιό σας! Με κάνετε κι εμένα να αισιοδοξώ...

   • thΘymios avatar
    thΘymios @ Απορών 05/02/2013 21:38:44

    χρειαζόμαστε μία ψεύτικη “επανάσταση” για να ασκήσουμε μία “αληθινή” καταστολή!

 2. cobalt avatar
  cobalt 04/02/2013 14:04:26

  Ο δάσκαλος που δικαιολογεί το κάθε ανερμάτιστο για να κρύψει τα χάλια του.
  Ο -και καλά- τρομοκράτης που δικαιολογεί τη ληστεία, το κόμμα/μερίδα που δικαιολογεί την τρομοκρατία και κατηγορεί τη βία -των άλλων μόνο, με το πρόσχημα πως υπάρχει δικαιολογημένη (δική τους) και αδικαιολόγητη (των άλλων). Με κερασάκι τον αιώνιο, αδικαιολόγητο αντιεπαγγελματισμό της Αστυνομίας.

  Θέε μου...

 3. fantomas avatar
  fantomas 04/02/2013 14:19:04

  για ολες τις φωτο δεν μπορω να πω,,, αλλα η φωτογραφία του Δημήτρη Πολίτη,,,, ειναι ξεκαθαρο οτι καποιο χερι του κραταει το κεφαλι για να φωτογραφηθει καθως αυτος αντιδρα στην φωτογραφιση, οπως ολοι οι κρατουμενοι δεν ηθελαν να δωσουν δακτυλικα αποτυποματα.

 4. giorgos avatar
  giorgos 04/02/2013 14:21:09

  Δεν είναι δικό μου αλλά το αντιγράφω γιατί συμφωνώ απόλυτα:
  Στην επόμενη ομηρεία με καλασνικοφ προτείνω να αναθέσουμε σε όσους αριστερούς διαμαρτύρονται για τις μώλωπες στους 4 αντιεξουσιαστές να διακινδυνεύσουν αυτοί την ζωή τους και να κάνουν αυτοί την πολιτισμένη σύλληψη όπως την φαντάζονται. Την φαντάζονται προφανώς με φράσεις προς τους τρομοκράτες αντιεξουσιαστές όπως οι παρακάτω:

  - "Κύριε αντιεξουσιαστά, μπορείτε αν σας είναι εύκολο να στρέψετε το όπλο σας αλλού?."

  - "Μην του μιλάς με υψηλό τόνο φωνής συνάδελφε, θα τραυματίσεις τον ψυχικό του κόσμο του αγαπητού τρομοκράτη."

  - "Μα με σημαδεύει ο αγαπητός τρομοκράτης."

  - "Είναι καλό παιδί ο τρομοκράτης κατά βάθος μην φοβάσαι, δεν θα ρίξει. Τον έχω ψυχολογήσει εγώ με το μάτι. Απλά λίγο παραπάνω δραστήριος είναι και με αναζητήσεις όπως κάθε νέος της ηλικίας του."

  - "Πρόσεχε πως του περνάς χειροπέδες μην τον κρατάς ακινητοποιημένο από το σβέρκο, θα μωλωπιάσει το παλικάρι. Ζήτησε το ευγενικά και θα τις περάσει μόνος του στα χέρια του."

  Άντε μάγκες, μόλις κάνετε τον αφοπλισμό και την σύλληψη τεσσάρων ενόπλων αντιεξουσιαστών (συν τις άλλης με κλεμμένο αυτοκίνητο και όμηρο στα χέρια τους) με τρόπο που θα πάρει ISO από τον αστείο παπαδημούλη θα σας φωνάξουν και στα γκρην μπερε για εκπαιδευτές να τους μάθετε τα κόλπα σε μια βδομάδα να μην παιδεύονται και κάνουν δύο χρόνια εκπαίδευση τσάμπα.

  • Απορών avatar
   Απορών @ giorgos 04/02/2013 18:27:29

   Αυτά που λέτε δεν στέκουν λογικά: ΠΡΙΝ τη σύλληψη αν απειληθεί ο αστυνομικός θα μπορούσε να κάνει χρήση όπλου και κάθε μορφής βίας προκειμένου να προβεί στη σύλληψη ή στην εξουδετέρωση του υπόπτου ως νόμιμη αυτοάμυνα. Εδώ μιλάμε το τί συνέβη ΜΕΤΑ από τη σύλληψη. Όσο δεν μπορούμε να κάνουμε τους στοιχειώδεις διαχωρισμούς η ποιότητα της Δημοκρατίας μας θα είναι πολύ χαμηλή!

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ giorgos 05/02/2013 09:45:43

   Η Δημοκρατία δεν φοβάται και βέβαια δεν εκδικείται.Οι ληστές και οι τρομοκράτες οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Οι "λεβέντες" που βασάνισαν τους συλληφθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά γιατί εκπροσωπούν όλους εμάς που είμαστε απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία απ΄όπου και αν προέρχεται.

 5. gsourm avatar
  gsourm 04/02/2013 14:24:55

  Πολύ καλό άρθρο που προσπαθεί να δει τα πράγματα ΨΥΧΡΑΙΜΑ !!! (κάτι που σπανίζει στις μέρες μας…)

  Θα πρέπει να ξεκολλήσουμε από τις ταμπέλες
  «ειναι παιδία….» …δεν είναι…
  «ήταν από τα ΒΠ…» …θα άλλαζε κάτι αν ήταν π.χ. από την Δραπετσώνα ?
  «είναι φίλοι του Γρηγοροπουλου…»…. Αυτό κι αν είναι ταμπέλα επιπέδου κουγια…

  Το να κουβεντιαστούμε για το πόσο ηλιθιοδως μάταιος και λανθασμένος είναι ο «ένοπλος αγωνας» το 2013 δεν νομίζω ότι χρειάζεται…
  Ακόμη και ο ποιος «θερμός επαναστατης» γνωρίζει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) ότι αυτές οι ενάργειες όχι μονό δεν βοηθαν την «επανάσταση» , άλλα έχουν με ΣΙΓΟΥΡΙΑ το αντίθετα αποτελέσματα…

  Είναι άνθρωποι που με βαρύ οπλισμό έκαναν ληστεία και απαγωγή (και η έρευνα θα δείξει αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ) .
  Η δουλειά της αστυνομίας είναι να τους συλλάβει .-

  Όμως , βλέποντας τις φωτογραφίες τους σφίχτηκε το στομάχι μου…. Ένοιωσα ντροπή για το κράτος μου…
  Δεν ξέρω πως προήρθαν τα χτυπήματα στους κρατούμενους… σίγουρα θα πρέπει να διερευνηθεί και να τιμωρηθούν σοβαρα οσοι συμμετείχαν σε βασανισμό αν αυτός έχει γίνει..

  Όμως , η δημοσίευση των φωτογραφιών δεν έγινα ούτε «κατά λαθος» ούτε τις τράβηξε κάποιος κρυφά και τις δημοσίευσε…
  Η ΕΛ.ΑΣ δημοσίευσε ΑΥΤΕΣ τις φωτογραφίες επίτηδες…. Προσπαθώ να καταλάβω πια επικοινωνιακή ανάγκη εξυπηρετούν…
  Φοβάμαι , ότι η κίνηση αυτή θα γυρίσει boomerang

  • giorgos avatar
   giorgos @ gsourm 04/02/2013 14:41:24

   Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν είχαν το αποτέλεσμα να πάρουν τηλέφωνο οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που τα νοικιάσανε με πλαστές ταυτότητες οι νεαροί ....τι δεν καταλαβαίνεις?

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ gsourm 04/02/2013 14:54:04

   Επειδή δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες, βρέθηκε η καινούρια γιάφκα σήμερα. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούσε η δημοσίευση. Απλό δεν είναι;

   • gsourm avatar
    gsourm @ MAYRO XABIARI 04/02/2013 15:04:40

    Μα τα πρόσωπα τους ήταν παραμορφωμένα από το ξύλο… ακόμη κι αν κάποιος τους είχε δει κάπου , στην κατάσταση που ήταν τα πρόσωπα τους αποκλείεται να τους αναγνώριζε ,τουλάχιστον εύκολα…
    Τα στοιχεία τους ήταν αμέσως γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ … θα μπορούσαν να δώσουν άλλες φωτογραφίες ή ,τουλάχιστον, να περιποιηθούν τα τραύματα τους και μετά να τους φωτογράφιζαν…
    θεωρώ ότι αυτή η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ είχε καθαρά επικοινωνιακό σκοπό

   • Nik63 avatar
    Nik63 @ MAYRO XABIARI 04/02/2013 15:18:57

    Σωστός!...

   • gsourm avatar
    gsourm @ MAYRO XABIARI 04/02/2013 15:34:27

    @MAVRO XAVIARI
    Για μένα (και απ ότι φαίνεται και για άλλους ) δεν είναι τόσο…… «απλό»
    Και για να μην λέμε τα ιδια σου παραθέτω αυτούσιο μέρος του άρθρου του ΑΚ που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο

    «Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που το χειρίστηκαν (όσο η στάση της Αστυνομίας δεν είναι τελεσιδίκως η συναίνεση και συγκάλυψη ή η διαλεύκανση και η εκδίκαση, δεν μιλάμε για την «Αστυνομία» αλλά για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς) με τους εικαζόμενους λάθος ή και εγκληματικούς χειρισμούς τους επιτυγχάνουν τα κατωτέρω σοβαρότατα αυτογκόλ της Πολιτείας:
    -γελοιοποιούν το Κράτος και την Αστυνομία με την δημοσίευση κραυγαλέα παραποιημένων φωτογραφιών
    -επισκιάζουν μια καίρια αποκάλυψη των εξελίξεων που θα μπορούσε να «ζυμώσει» την κοινωνία, δηλαδή ότι καλοθρεμμένοι 20χρονοι έχουν πάρει τα καλάσνικωφ «για ιδεολογικούς λόγους» και ότι υπάρχουν μειοψηφικά τμήματα της κοινωνίας που νιώθουν συμπάθεια απέναντί τους και ταύτιση με αυτούς.
    -απονομιμοποιούν πρώτοι εκείνοι, και όχι κάποιο ακροαριστερό ανακοινωθέν, μια από τις θεμελιώδεις συνθήκες της σύγχρονης συντεταγμένης πολιτείας και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, ότι το μονοπώλιο στην νόμιμη βία το έχει το κράτος, αφ’ ής στιγμής το χρησιμοποιεί σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα όρια.
    Οι ενδεχόμενοι τραγικά λανθασμένοι χειρισμοί των συγκεκριμένων αστυνομικών υπονομεύουν την δυνατότητα (και αναγκαιότητα) να καταπολεμήσει αποτελεσματικά η Πολιτεία απολύτως νοσηρά φαινόμενα όπως τα καλοθρεμμένα 20χρονα με τα καλάσνικωφ και να επαναφέρει την τάξη, την ασφάλεια, την νομιμότητα. Ακόμα και κάτι το τόσο αναγκαίο, η καταπολέμηση της ένοπλης τρομοκρατίας, σπιλώνεται από τους ίδιους τους κρατικούς λειτουργούς της καταπολέμησης!
    Αγαπητοί αναγνώστες, θερμά παρακαλώ να μην είστε βιαστικοί στις κρίσεις σας. Η κοινωνία, όπως και όσο αποτυπώνεται στο διαδίκτυο, είναι βαθιά διχασμένη σχετικά με το μωσαϊκό των γεγονότων των τελευταίων ημερών. Δεν χρειάζεται περαιτέρω διχασμός, αλλά να έλθουμε όλοι εις επίγνωσιν. Ψυχραιμία, θεσμοί, λογική και ενωτικό, όχι διχαστικό πνεύμα: αυτά μας πρέπουν.»

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ gsourm 04/02/2013 17:40:17

     Κι όμως απλά είναι. Οι φωτογραφίες έπρεπε να δοθούν ΑΜΕΣΩΣ στη δημοσιότητα διότι το πουλάκι θα πετούσε (θα άδειαζαν τις γιάφκες). σαφώς και τα πρόσωπα ήταν αναγνωρίσιμα, αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα - βρέθηκε τουλάχιστον μια γιάφκα. Το ότι ήταν χτυπημένοι ήταν πρόβλημα βέβαια (επικοινωνιακό), αλλά - πολύ σωστά- προκρίθηκαν οι επιχειρησιακές ανάγκες της άμεσης αντίδρασης. Κάλιο μια γιάφκα και στο χέρι (με όλο το κουβάρι που μπορεί να ξετυλιχτεί από αυτή) παρά μια κούφια επικοινωνιακή νίκη τεσσάρων συλλήψεων με ένα επιχειρησιακό αδιέξοδο παραπέρα. Είναι προς τιμή της αστυνομίας που δεν έκανε τον ψόφιο κοριό για να καλύψει τους τραυματισμούς.
     Ακόμα και για το Photoshop, τόσο εξόφθαλμα άτεχνο που ήταν, κάνει την εξήγηση του Δένδια (την αναγνωρισιμότητα) πιο πιθανή από την εκδοχή της συγκάλυψης. Άλλωστε δεν έγινε photoshop και στα βουλωμένα μάτια, άρα τι θα έκρυβαν;

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ MAYRO XABIARI 04/02/2013 15:48:34

    Ἐγὼ δὲν ἔχω πάντως πρόβλημα μὲ τὴ δημοσίευση, μὲ τὴν παραποίηση ἔχω.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ gsourm 04/02/2013 15:18:27

   Εγώ νιώθω ντροπή που 20χρονα παιδιά από ευκατάστατες οικογένειες το παίζουν αναρχικοί και κάνουν ένοπλες ληστείες, αντί να κάνουν βόλτες, να βγαίνουν με κορίτσια, να πηγαίνουν διακοπές, να διαβάζουν λογοτεχνία, να σπουδάζουν, να αθλούνται (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τρέξιμο, οτιδήποτε) και γενικά να ΖΟΥΝ! Τι να πούμε και μεις δηλαδή που ίσα ίσα τα βγάζουμε πέρα οικονομικά... Κατά τ'άλλα μπορεί να έπεσαν και μπουνιές κατά την ΣΥΛΛΗΨΗ, αλλά μιλάμε για ένοπλους ληστές και όχι για παιδάκια δημοτικού. Στην Αμερική θα ήταν νεκροί και οι τέσσερις τους τώρα, και κανένας δεν θα έβγαζε τσιμουδιά για αστυνομική βία κλπ κλπ...

   • Nikodemus avatar
    Nikodemus @ Γιώργος 04/02/2013 17:19:44

    ΑΠΛΗ «ΛΟΓΙΚΗ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ.
    Συμφωνώ μαζί σου, την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ.

   • Nikodemus avatar
    Nikodemus @ Γιώργος 04/02/2013 17:29:06

    «ΛΟΓΙΚΗ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ.
    Συμφωνώ μαζί σου, την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα κι εγώ.

   • Tsaros avatar
    Tsaros @ Γιώργος 04/02/2013 19:13:29

    Εγώ νιώθω ντροπή που 20χρονα παιδιά από ευκατάστατες οικογένειες το παίζουν αναρχικοί και κάνουν ένοπλες ληστείες, αντί να κάνουν βόλτες, να βγαίνουν με κορίτσια, να πηγαίνουν διακοπές, να διαβάζουν λογοτεχνία, να σπουδάζουν, να αθλούνται (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τρέξιμο, οτιδήποτε) και γενικά να ΖΟΥΝ!

    Ναι, γιατί τους έχουμε φτιάξει μια φοβερή κοινωνία για να κάνουν βόλτες, να πηγαίνουν διακοπές, να διαβάζουν λογοτεχνία, να σπουδάζουν, να αθλούνται και να ζούν...

    Λες και δεν είμαστε στον πάτο του βούρκου.

    Χωρίς να δικαιολογώ τη ληστεία, αυτά είναι υποκρισίες.

    Με την λίστα Λαγκάρντ και μόνο, θέλει και ο 70ρης συνταξιούχος να πάρει το καλάσνικοφ...

    • Γιώργος1 avatar
     Γιώργος1 @ Tsaros 04/02/2013 22:52:29

     Εχμ, δεν νομίζω ότι τα συγκεκριμένα πλουσιόπαιδα ανησυχούν και τόσο για την λίστα Λαγκάρντ (άλλωστε μπορεί να βρίσκονται και συγγενείς τους μέσα στην λίστα ή γονείς των φίλων και συμμαθητών τους...). Ούτε φυσικά νοιάζονται τα εθνικά θέματα, αφού δεν πιστεύουν σε πατρίδες... Άστο...

     • marκ avatar
      marκ @ Γιώργος1 05/02/2013 15:02:04

      μπορει να ανυσηχουν για τους φασιστες μπατσους που σκοτωνουν τα φιλαρακια τους

    • Γιώργος1 avatar
     Γιώργος1 @ Tsaros 04/02/2013 22:55:47

     Εγώ για παράδειγμα έχω την ίδια πάνω-κάτω ηλικία με αυτούς τους ένοπλους ληστές, είμαι άνεργος, χωρίς πολλές ελπίδες για να βρω άμεσα δουλειά και οι γονείς μου ίσα που τα βγάζουν πέρα. Αλλά ούτε που σκέφτομαι καν την ένοπλη ληστεία...

   • anonymous avatar
    anonymous @ Γιώργος 05/02/2013 15:58:28

    Σπουδασα Αμερικη (Τεξας) και εζησα εκει για σχεδον 14 χρονια. Αν αυτο γινοταν στην Αμερικη, και οι δηθεν "αναρχικοι" προσπαθουσαν να ληστεψουν τραπεζα με καλασνικοφ, το μονο σιγουρο αποτελεσμα ειναι με ποσες σφαιρες θα ειχαν αφησει την τελευταια τους πνοη οταν τους περικυκλωναν τα S.W.A.T. teams. Και η μανες τους απλα θα επρεπε να αναγνωρισουν τα πτωματα στον ιατροδικαστη. Αλλα τι λεω τωρα? Αυτα γινονται σε σοβαρες χωρες, στην Ελλαδα οι εγκληματιες ζητανε και ρεστα

 6. Κλέων() avatar
  Κλέων() 04/02/2013 14:25:22

  Πράγματι, η πιο ψύχραιμη και λογική καταγραφή των γεγονότων και της πλημμυρίδας που έφεραν στο κρανίο δεκάδων σχολιαστών.

 7. gsourm avatar
  gsourm 04/02/2013 14:25:45

  Πολύ καλό άρθρο που προσπαθεί να δει τα πράγματα ΨΥΧΡΑΙΜΑ !!! (κάτι που σπανίζει στις μέρες μας…)
  Θα πρέπει να ξεκολλήσουμε από τις ταμπέλες
  «ειναι παιδία….» …δεν είναι…
  «ήταν από τα ΒΠ…» …θα άλλαζε κάτι αν ήταν π.χ. από την Δραπετσώνα ?
  «είναι φίλοι του Γρηγοροπουλου…»…. Αυτό κι αν είναι ταμπέλα επιπέδου κουγια…
  Το να κουβεντιαστούμε για το πόσο ηλιθιοδως μάταιος και λανθασμένος είναι ο «ένοπλος αγωνας» το 2013 δεν νομίζω ότι χρειάζεται…
  Ακόμη και ο ποιος «θερμός επαναστατης» γνωρίζει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε) ότι αυτές οι ενάργειες όχι μονό δεν βοηθαν την «επανάσταση» , άλλα έχουν με ΣΙΓΟΥΡΙΑ το αντίθετα αποτελέσματα…
  Είναι άνθρωποι που με βαρύ οπλισμό έκαναν ληστεία και απαγωγή (και η έρευνα θα δείξει αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ) .
  Η δουλειά της αστυνομίας είναι να τους συλλάβει .-
  Όμως , βλέποντας τις φωτογραφίες τους σφίχτηκε το στομάχι μου…. Ένοιωσα ντροπή για το κράτος μου…
  Δεν ξέρω πως προήρθαν τα χτυπήματα στους κρατούμενους… σίγουρα θα πρέπει να διερευνηθεί και να τιμωρηθούν σοβαρα οσοι συμμετείχαν σε βασανισμό αν αυτός έχει γίνει..
  Όμως , η δημοσίευση των φωτογραφιών δεν έγινα ούτε «κατά λαθος» ούτε τις τράβηξε κάποιος κρυφά και τις δημοσίευσε…
  Η ΕΛ.ΑΣ δημοσίευσε ΑΥΤΕΣ τις φωτογραφίες επίτηδες…. Προσπαθώ να καταλάβω πια επικοινωνιακή ανάγκη εξυπηρετούν…
  Φοβάμαι , ότι η κίνηση αυτή θα γυρίσει boomerang

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 04/02/2013 14:30:17

  Κατά τη γνώμη μου, η δημοσίευση των φωτογραφίων με εμφανή την κάλυψη κάποιων κακώσεων είναι τεκμήριο υπέρ της αθωότητας και όχι της ενοχής των αστυνομικών. Ασφαλώς και γνωρίζουν καλά οι αστυνομικοί ότι ο χώρος κοινωνικής αναφοράς των συλληφθέντων θα έκαμεν αμέσως "σημαία" τις κακώσεις των συντρόφων τους. Συνεπώς, αυτό που ερμηνεύει ο αρθρογράφος ως "αφέλεια", θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτοπεποίθηση από την πλευρά των αστυνομικών ότι όλα τα έκαναν καλώς.

  Υπάρχει και κάτι ακόμη: Τα άτομα αυτά που συνελήφθησαν είναι "καμμένα" μυαλά, με τα οποία είναι αντικειμενικώς αδύνατη οποιαδήποτε επαφή υπερβαίνει τις ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις τους. Η αστυνομία είναι ο απόλυτος εχθρός, η κοινωνία επίσης. Είναι απολύτως αναμενόμενο να προβάλουν μεγάλη, έντονη, αλλά και πομπώδη, με κινηματογραφικά χαρακτηρστικά αντίσταση. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να έπεσαν μόνον "ψιλές", αλλά σίγουρα έπεσαν και "χοντρές".

  Το όλο σκηνικό μου θυμίζει την επικοινωνιακή καταιγίδα που ακολούθησε τον θάνατο του Γρηγορόπουλου. "Αυτόπτες μάρτυρες" κατέθεσαν ότι ο Κορκονέας πυροβόλησε ευθεία. Τελικά οι "αυτόπτες μάρτυρες" ήταν ο εξής ένας, ο Ρωμανός, που δεν τόλμησε να εμφανιστεί απέναντι στον Κούγιο στο ακροατήριο, και έστειλε μια επιστολή βρίζοντας όλη την κοινωνία και το "σύστημα". Ο Κορκονέας καταδικάστηκε τελικά με βάση την κατέθση του Ρωμανού στον ανακριτή! Όμως πιο πριν τον Κορκονέα τον είχε καταδικάσει σύσσωμη η κοινή γνώμη ως "δολοφόνο" με βάση τους "αυτόπτες μάρτυρες". Αποδεικνύεται ότι η μοναδική τελικά μαρτυρία αυτόπτη ήταν ενός εκκολαπτόμενου (ή ήδη εν ενεργεία) νεαρού τρομοκράτη, μεγαλοαστικής καταγωγής.

  Την ίδια επικοινωνιακή καταιγίδα με τον θάνατο του Γρηγορόπουλου μου θυμίζει και η σημερινή επικοινωνιακή καταιγίδα για τις κακώσεις των τρομοκρατών. Με μόνη διαφορά ότι η πλειονότητα της κοινωνίας στην περίπτωση των συλληφθέντων "το φχαριστήθηκε", για να το πούμε έτσι λαϊκά, ακόμη και υπό την εκδοχή ότι δεν ήταν κακώσεις που συνέβησαν κατά την στιγμή της σύλληψης - ακινητοποίησης των ληστών-τρομοκρατών, άρα, η επικοινωνιακή καταιγίδα δεν έχει τα αποτελέσματα που είχε στην περίπτωση Γρηγορόπουλου.

  Πάντως η ζωή τα φέρνει έτσι ώστε τελικά το ψέμα να έχει κοντά ποδάρια, αλλά τα μέσα ενημέρωσης επιμένουν να μην παίρνουν το μάθημά τους.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 04/02/2013 20:47:12

   Σε δηλώσεις της, η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού, αναφέρει ότι " είμαι πολύ υπερήφανη για το γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μια παράνομη και σάπια κοινωνία και άνομη και θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του σώματός μου" ενώ τονίζει ότι "τα παιδιά είναι πολύ χτυπημένα".

   Θεωρώ αυτονόητο καί τό προσμετρώ στά θετικά της τό κομμάτι τής δήλωσής της ότι: θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του σώματός μου" ενώ τονίζει ότι "τα παιδιά είναι πολύ χτυπημένα".
   Αυτή είναι η αξιακή αρχή πού πρέπει νά διέπει τήν σχέση αγάπης καί προστασίας μάνας καί παιδιού της.

   Θεωρώ υποκριτικό καί δυσνόητο γιά τόν κοινό νού τό κομμάτι τής δήλωσής της ότι: είμαι πολύ υπερήφανη για το γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μια παράνομη και σάπια κοινωνία και άνομη.

   Η Πωλίνα Νάσιουτζικ είναι εξέχων καί μάλιστα ιδιαίτερα ενεργό μέλος αυτής τής «παράνομης, σάπιας καί άνομης» κοινωνίας.
   Εκτός καί άν θεωρεί ότι η δηλωμένη «αριστεροσύνη» αυτής τής μεγαλοαστικής οικογένειας τών Νάσιουτζικ τής επιτρέπει κάθε λεκτική ελευθεριότητα.

   Γνωρίζει βέβαια ότι οι δηλώσεις της θά μετατραπούν σέ πύρινο λόγο στό στόμα τού κάθε Πωλίνου καί Πωλίνας τής μεγαλοαστικής αριστεράς καί τών διψώντων τά κλέη των παρατρεχάμενων Μικροπωλίνων.

   Είναι βέβαια γνωστό ότι ο σημερινός θεός τών μεγαλοαστών είναι ένας καί αριστερός, αλλά τί θά γίνει άν επικρατήσει ο Γαλιλαίος τών λαϊκών καί μικροαστικών στρωμάτων;

   Καί μάλιστα όχι ώς ο ισοπεδωτικός καί εκδικητικός Ιεχωβάς τής κομμουνιστογενής τρομοκρατίας, αλλά ώς ο αγαπητικός θεάνθρωπος τής κοινωνικής ανάγκης, ανθρώπινης δικαιοσύνης καί αξιακού προσδιορισμού τού ανθρώπινου αυτεξούσιου;

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Ιαπετός 05/02/2013 12:58:20

    Ιαπετε η τελευταια σου παραγραφος ειναι η παντοτινη λυση στα αιωνια επαναλαμβανομενα προβληματα της ανθρωποτητας. Ουτε δικαστηρια ουτε στρατοι να επιβαλλουν κατι .Ολα προσφορα της αγαπης. Επειδη καποιοι μπορει να κρυφογελουν, θυμιζω οτι ο αιωνας που μολις ξεκινησε εχει χαρακτηριστει ως αναλαμπη της Ορθοδοξιας και της εξαπλωσης της. Τον τροπο φοβουνται και τις επιπτωσεις του.....
    Α και παρεμπιπτοντως τα παιδια μου και τα εγγονια μου τα μεγαλωνω με το να εχουν εμπιστοσυνη στη Προνοια του Θεου για οτιδηποτε τους συμβαινει και να ζητουν Αυτου της βοηθεια. Μεχρι τωρα λειτουργει....και δε περασαμε και λιγα.

 9. Νικ avatar
  Νικ 04/02/2013 14:32:10

  Κλειδί θα είναι η μαρτυρία του όμηρου που είδε το χάρο με τα μάτια του. Αυτός είδε την σύλληψη από πολύ κοντά. Αλλά αυτόν προφανώς τον έχουμε γραμμένο. Εχουμε μάθει να συμπαρατασσόμαστε με τον θύτη, είτε βλέπουμε ντοκυμανταίρ για τη Φύση ή οτιδήποτε άλλο.

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ Νικ 04/02/2013 15:46:16

   Πόσο δίκιο έχετε...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νικ 04/02/2013 18:54:15

   Γιατί απορούμε; Μα αυτό το ψυχοπονιάρικο για όσα φαίνονται (ή μας δείχνουν για να ευαισθητοποιηθούμε) και η αναισθησία μας απέναντι σε όσα δε μας δείχνουν (σκοπίμως) δείχνει το πόσο ρηχοί και άμυαλοι γίναμε οι άνθρωποι. Αντί να ωρυόμαστε που στην Αφρική κάνουν ακόμη κουμάντο οι δυτικοί που έχουν προκαλέσει εκατομμύρια αθώα θύματα και εμφυλίους για να έχουν πετρέλαιο και διαμάντια οι ιδιωτικές ή κρατικές εταιρίες τους και να χρηματοδοτούν διαστημικά και εξοπλιστικά προγράμματα, είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε αποδεδειγμένους τρομοκράτες επειδή είναι μικρής ηλικίας ή παραμελημένοι από τους γονείς. Εδώ πάει το "ουαί υμίν γραμματείς κα ιφαρισαίοι υποκριταί!". Και την υποκρισία αυτής της κοινωνίας την πληρώνουμε όλοι μας τώρα και ακόμη δεν καταλάβαμε τι φταίει. Πνευματική είναι η κρίση. Ξυπνήστε συνάνθρωποι για να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι με δικαιοσύνη και τιμιότητα. Να τιμωρούνται όλοι οι ένοχοι για να πάψει η παραβατικότητα. Η φύση του ανθρώπου κλίνει στη λαμογιά στο 99,99% των ανθρώπων. Μόνο με αυστηρότητα θα συνέλθουμε. Η λάθος παιδεία που πήραμε 40 χρόνια τώρα 3 γενιές μόνο έτσι θεραπεύεται πλέον. Δυστυχώς αλλά η αυτογνωσία ξεκινάει με την παραδοχή της ασθένειας. Και θέλει ειλικρίνεια που δεν έχουμε ως λαός. Ρίχνουμε την ευθύνη σε όλους εκτός από τον εαυτό μας. Και συνεχίζουμε ήσυχοι (εξωτερικά, εσωτερικά ξέρουμε την αλήθεια) τη ζωή μας στο βούρκο της φαινομενικής αναισθησίας...

 10. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/02/2013 14:47:04

  Ἄς ἀφήσουμε τήν Ἀστυνομία νά κάνει τή δουλειά της.
  Τό ἄν ἔβγαλαν φωτογραφίες πρίν ἤ μετά τόν ξυλοδαρμό,τό πόσο νταντά τούς ἔκαναν,ἤ ἄν παραμόρφωσαν τίς φάτσες τους ἤ τίς φωτογραφίες τους,καρφί δέ μοῦ καίγεται!
  Νά διέσυραν ἔτσι ἕναν πού συνελήφθη γιά χρέη,νά πῶ ἐντάξει,δέν ἔκανε κι ἔγκλημα ὁ ἄνθρωπος,ἀλλά αὐτά τά καλόπαιδα διέπραξαν ἐγκληματικές πράξεις,συνεπῶς καλά τούς ἔκαναν.
  Κάθε ἀνάλυση τῶρα γιά δῆθεν ὀργισμένα νιάτα καί παραστρατημένα παιδιά,μοῦ φαίνονται ἐκ τοῦ πονηροῦ καί ἐκ τῶν ὑστέρων...Ὅταν τά εἴχαμε στό σπίτι κοιτοῦσαμε νά χορτάσουμε μέ ὕλη τήν ὕπαρξή τους,χωρίς νά δίνουμε καμμία σημασία γιά τή σμίλευσή τους μέ ἀληθινές ἀξίες καί ἰδανικά,τῶρα,τά βλέπουμε καί κλαῖμε μέ δάκρυα κροκοδείλια...Τῶρα τά χάσαμε,πάει,πέταξε τό πουλάκι,τῶρα εἶναι ἐγκληματίες καί πρέπει νά ἀντιμετωπιστοῦν ἀλλιῶς.
  Ὅταν θά στρώσουν λίγο ὅπως πρέπει ὅμως,δέν πρέπει νά ἀφεθοῦν στήν τύχη τους,τότε ὑπάρχουν οἱ κατάλληλοι ἄνθρωποι πού μποροῦν νά τά βοηθήσουν νά ἐπανέλθουν...

 11. Fantomas avatar
  Fantomas 04/02/2013 14:49:35

  Εξαιρετική ανάλυση

  • fantomas avatar
   fantomas @ Fantomas 04/02/2013 17:16:05

   Ναι?

 12. Kanaris avatar
  Kanaris 04/02/2013 14:49:51

  Απλά συγχαρητήρια για την νηφαλιότητα σας! Μακάρι να σας ακούουν οι αναγνώστες σας.

 13. antistar avatar
  antistar 04/02/2013 15:05:21

  γειά σου ρε antinews!
  όποιοι αληθινά ενδιαφέρονται για την ευνομία, το νόημα το πιάσανε.
  και όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να υπάρχει δυνατότητα σοβαρών κοινωνικών αγώνων, κι αυτοί το νόημα το πιάσανε.
  για τους υπόλοιπους, τους εκατέρωθεν νοσταλγούς της μονομέρειας και της μισαλλοδοξίας, γιατρειά δεν υπάρχει.

 14. Tonia G. avatar
  Tonia G. 04/02/2013 15:30:31

  Προφανώς το "τυφλό ξύλο" δεν βοηθάει την Δικαιοσύνη και τη κοινή γνώμη. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι είναι αδύνατο αυτοί οι μώλωπες να προήλθαν από συμπλοκή κατά τη σύλληψη, καθώς δεν είναι εφικτό να ακινητοποιηθεί κάποιος ενήλικος άνδρας αν δεν το επιθυμεί χωρίς τη χρήση και φυσικής βίας.
  Διατηρώ επιφύλαξη ως προς τις Δικαστικές αποφάσεις. Πρέπει επιτέλους οι λέξεις να αποκτήσουν νόημα.
  Οταν λέμε συνεπώς ΙΣΟΒΙΑ να εννοούμε ΙΣΟΒΙΑ.

 15. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 04/02/2013 15:32:43

  Διάλογοι βγαλμένοι από το Minority Report, αστυνομικοί-δικαστές που την είδαν Dredd και καλοζωισμένες καρικατούρες αναρχικών που μπερδεύουν Ψυχικό και Κηφισιά με Gotham και Sin City. Κι όμως, αν ήθελαν διέξοδο σε σουρεαλισμό αυθιγενή, αντί για χομπίστικο fight clubbing θα μπορούσαν απλώς να ψάξουν για την Οκτάνα…

 16. metanastis avatar
  metanastis 04/02/2013 15:35:46

  Εξαιρετικό άρθρο, μου θύμισε το παλιό καλό antinews.
  Η ποιότητα τέτοιων άρθρων -και όχι μόνο- μ' έκανε φανατικό αναγνώστη σας.

 17. cp avatar
  cp 04/02/2013 15:40:31

  Ωραια ανάλυση.
  Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η ηρωοποίηση για την τρομοκρατία .
  Διάβαζα κάπου ότι η Αστυνομία πιστεύει ότι τα μέλη της οργάνωσης είναι 200-300 άτομα! Μην δημιουργούμε μυθους εκει που δεν υπάρχουν!
  Μην ξεχνούμε ότι το νεαρό της ηλικίας κάνει ποιό επικίνδυνη την δράση τους (πχ Mall) και την πιθανή καθοδήγηση τους από κέντρα του εξωτερικού.
  Ενέργειες σε χώρο συνάθροισης κοινού είναι εξαιρετικά επικίνδυνες διότι υπάρχει και ο κίνδυνος πανικού ,ποδοπατήματος κτλ.

 18. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 04/02/2013 15:41:46

  Μπράβο ακόμη μιά φορά στο Antinews, και σ΄εσάς φυσικά αγαπητέ A.K. Είναι τόσο εύκολο τελικά όταν είμαστε καλόπιστοι και ακριβοδίκαιοι, να συνεννοηθούμε !!!
  Απλά δεν το ...επιλέγουμε συχνά, γιατί μας τρέφουν οι διαιρέσεις.
  Αφιερωμένο σε όλους μας , με την ευχή να ''μάθουμε'' το συντομότερο :

  Γιάννης Ρίτσος - Και να αδερφέ μου

  Και να αδερφέ μου
  που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
  ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
  Καταλαβαινόμαστε τώρα
  δε χρειάζονται περισσότερα.

  Κι αύριο λέω θα γίνουμε
  ακόμα πιο απλοί.
  Θα βρούμε αυτά τα λόγια
  που παίρνουνε το ίδιο βάρος
  σ’ όλες τις καρδιές,
  σ’ όλα τα χείλη,
  έτσι να λέμε πια
  τα σύκα σύκα
  και τη σκάφη σκάφη.

  Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
  και να λένε:
  "Τέτοια ποιήματα
  σου φτιάχνω εκατό την ώρα".
  Αυτό θέλουμε κι εμείς.
  Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
  για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
  απ’ τον κόσμο.
  Εμείς τραγουδάμε
  για να σμίξουμε τον κόσμο.

 19. gio avatar
  gio 04/02/2013 15:43:26

  Συγχαρηττηρια για το αρθρο!

 20. panas avatar
  panas 04/02/2013 15:52:46

  "Ψυχραιμία, θεσμοί, λογική και ενωτικό, όχι διχαστικό πνεύμα: αυτά μας πρέπουν. "...

  Έχω την αίσθηση πως αυτή η πρόταση δυστυχώς εκφράζει μια μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Οι κραυγές της μισαλλοδοξίας λόγω ιδεοληψιών, εμμονών, αλλά και συμφερόντων έχουν ακόμη μεγάλο αντίκρισμα στην πλειοψηφία.

  • Γιώργος Π. και ... avatar
   Γιώργος Π. και ... @ panas 04/02/2013 20:02:49

   Όχι φίλε panas, η σιωπηρή πλειοψηφία συμφωνεί με τα παραπάνω, απλά οι εκατέρωθεν ψυχάκηδες κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο...

   • akenaton avatar
    akenaton @ Γιώργος Π. και ... 04/02/2013 20:28:04

    Έτσι ....

 21. ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ avatar
  ΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ 04/02/2013 16:09:15

  ME AYTA KAI ME TA AΛΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ; ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ 1944. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΝΟΜΙΑ. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΣΙΡΚΟΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΕΤΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;

 22. Κελάδων avatar
  Κελάδων 04/02/2013 16:16:16

  Αυτή η συνεχιζόμενη άθλια και διαχρονική υποκρισία της αριστεράς ευθύνεται για το γεγονός ότι τρομοκράτες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως οι εν λόγω καλασνικοφόροι (οι οποίοι αίφνης μεταμορφώθησαν σε ιερά νήπια με επαναστατικό χαρακτήρα προκειμένου να δικαιολογηθούν οι εγκληματικές τους πράξεις) βρίσκουν πάντα άλλοθι από πολιτικές ομάδες για να νομιμοποιηθούν οι πράξεις τους στα μάτια των περισσοτέρων έτσι ώστε - ελλείψει παντελούς καταδίκης - να βρεθούν "αντάξιοι" συνεχιστές την επάυριον. Σαφώς αυτή η ντροπιαστική εικόνα δεν υπάρχει σε καμμία πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα αλλά αποτελεί γνώρισμα τριτοκοσμικών πολιτικών αντιλήψεων.
  Αναρωτιέμαι για αυτούς τους "ανθρωπιστές".......αν οι ληστές με τα καλάσνικοφ που άρπαξαν και έναν πολίτη χρησιμοποιώντας τον ως όμηρο, με διασυνδέσεις σε τρομοκρατικές πράξεις ήταν χρυσαυγίτες, θα έιχαν άραγε ξεσηκωθεί για το ξύλο που ενδεχομένως να είχαν φάει οι ακροδεξιοί τρομοκράτες...?
  Έλεος πια με την υποκρισία. Από την άλλη βέβαια με όση περισσότερη θέρμη και δυναμικότητα οι βουλευτές του Σύριζα δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους εγκληματίες (που ενδεχομένως θα πάνε να συναντήσουν τον γιο του Βούτση στον Κορυδαλό - αν δεν έχει αποφυλακιστεί) , τόσο περισσότερο χάνουν δημοσκοπικά. Το περίεργο είναι το πως δεν το καταλαβαίνουν......

 23. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/02/2013 16:31:33

  «του κοινού ποινικού δικαίου »

  Ε ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, καὶ ὄχι ὁ τυχὼν κρατικὸς ὑπάλληλος! Τόσο δύσκολο εἶναι;

  • coik avatar
   coik @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 04/02/2013 17:32:19

   Πολύ καλά τα λες. Όμως σε ένα παιχνίδι όπου ο ένας παίζει με κανόνες και άλλος χωρίς, ο πρώτος δεν έχει καμία πιθανότητα να κερδίσει. Άρα, όπως γίνεται και σε όλους τις άλλες χώρες (ναι φίλε μου και του υπαρκτού σοσιαλισμού) η αστυνομία πρέπει να κατέβει στο επίπεδό τους, για να έχει κάποιες πιθανότητες να κερδίσει. Αν δεν το καταλαβαίνεις, δικό σου πρόβλημα.

 24. dim avatar
  dim 04/02/2013 16:34:24

  Ο Σύριζα για άλλη μια φορά βιάστηκε και μίλησε για βασανιστήρια κλπ... Πρέπει κάτι να πει για να υπερασπιστεί το χώρο αυτό, δε γίνεται αλλιώς, είναι στο dna του...

  Βασανιστήρια δεν υπάρχουν... Αν ήθελαν να τους βασανίσουν, πρώτα θα έδιναν τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα χωρίς τους ξυλοδαρμούς και μετά θα τους βασάνιζαν με άλλους τρόπους, που σε κάνουν να υποφέρεις πιο πολύ, χωρίς να σου αφήνουν εμφανή σημάδια... Τα σημάδια προκλήθηκαν στη διαδικασία σύλληψης τους... Είναι προφανές ότι τέτοια αγρίμια που με μίσος φωνάζουν: "Ζήτω η αναρχία κουφάλες. Μπάτσοι, Δικαστές, πολιτικοί δε θα κοιμάστε ήσυχοι, χασαμε τη μαχη όχι το πόλεμο", και κρατάνε καλάσνικοφ και όμηρο, σίγουρα θα αντισταθούν σκληρά και για να καμφθεί η αντίσταση τους προφανώς έπρεπε να πέσει και ξύλο...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ dim 05/02/2013 10:33:55

   Dim σωστη η σκεψη σου.

 25. GREG avatar
  GREG 04/02/2013 16:35:35

  Το ερωτημα ειναι πως ,τοσο γρηγορα,απογοητευτηκαν απο ολα τα κομματα,& ενταχθηκαν στην τρομοκρατια.Νομιζω, 20 χρονια πριν θα περναγαν πρωτα απο κομματα εξωκ.αριστερας & στην συνεχεια οι πολλοι, θα εντασονταν στο συστημα,χωρις να παρουν οπλα στα χερια τους.Η κουλτουρα των οπλων,που ξεσπαει με θυματα στις ΗΠΑ, επηρεαζει & την δικη μας κοινωνια ,με αλλες αφορμες βεβαια.Μονο που δυστυχως ,για τα παιδια αυτα, δεν μπορουν τωρα να ξεκινησουν νεο παιχνιδι "shooting" στο PSP, τωρα πια, game over....

 26. Karenin avatar
  Karenin 04/02/2013 16:51:45

  Τα χριστούγενα υου 1947 ο ΔΣΕ χτύπησε την Κόνιτσα με σκοπό να την καταστήσει κυβέρνηση του βουνού. Με δεδομένο ότι κινδύνευαν να πέσουν και τα Γιαννινα, είναι φυσικό οι Αθηναικές εφημερίδες της εποχής να να καλύπτουν με ολοσέλιδα το θέμα.
  Πρίν λίγες μέρες , λίγο πιο πάνω στο Βελβεντό, η πιτσιρικαρία με τα καλάσνικοβ, αφου ανακηρύχθηκαν απελευθερωτές και τιμωροί απο μόνοι τους, λήστεψαν ΑΤΕ και ΤΤ. Στην συνέχεια οι μισοί συνελήφθησαν οι άλλοι διέφυγαν. Τα ΜΜΕ της Αθήνας κάλυψαν το θέμα με την ίδια ένταση που καλύφθηκε η μάχη της Κόνιτσας, σαν να είχε η είδηση την ίδια σπουδαιότητα. Στην συνέχεια οι μεγάλοι διαχειρηστές της αλήθειας δεν είχαν κανένα ηθικό ενδοιασμό να δημοσιεύσουν τα στραπατσαρισμένα πρόσωπα των συληφθέντων. Μετα η μπάλα χάθηκε και η κοινωνία σίγουρα ξαναδιχάστηκε.
  Και βέβαι α πρέπει να συμφωνήσουμε ότι νεαροί που ληστεύουν με καλάσνικοβ στα χέρια και επικίνδυνοι είναι και πρέπει να συληφθούν και να τιμωρηθούν. Το να γίνει όμως παιγνίδι επικοινωνιακό με συνειρμούς στην αριστερή τρομοκρατία, και πρόκληση στον ανατρεπτικό χώρο μέσω φωτογραφιών στραπατσαρισμένων συντρόφων τους, είναι επικίνδυνοι ατραποί.
  ΥΓ Αναρωτιέμαι αν η αστυνομία είχε η μπορούσε να βρεί κανονικές φωτογραφίες, αλλά προτίμησε αφισοκόληση με εντολή της πολιτικής ηγασίας, και βεβαια εύχωμαι όπως όλοι, οι μπουνιές και οι κλωτσιές να έπεσαν στην διαρκεια της σύλληψης και όχι στο κρατητήριο, και τέλος ελπίζω επιτέλους κάποτε η αστυνομία να κάνει διακριτικά και αποτελεσματικά την δουλειά της και να μην χρησιμοποιείται απο κανέναν.

 27. Α. Ευθυμιάδης avatar
  Α. Ευθυμιάδης 04/02/2013 17:06:44

  H βία αντιμετωπίζεται μόνο με βία. Βία δεν ήθελαν οι νεανίες των "Βορείων προαστίων" που γράφει η μαμά ενός από αυτά; Την ένιωσαν στο πετσί τους. Να αφήσουν την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να δείρει αν χρειάζεται. Όταν ο άλλος είναι οπλισμένος και ληστεύει τράπεζα και παίρνει όμηρο σε άλλες χώρες πυροβολείται επί τόπου. Όλα τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν μπορούν να πιστεύουν ότι θέλουν η ένοπλη ληστεία και απαγωγή σημαίνουν φυλακή για σωφρονισμό. Οι μαμάδες των Βορείων Προαστίων ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες όταν δεν είναι απασχολημένες με μπάτλερ και κηπουρούς κατά το γνωστό σύγγραμμα.

 28. man8os avatar
  man8os 04/02/2013 17:10:57

  Θα συμφωνισω στο πρωτο κομματι του αρθρου.

  Οσο για το δευτερο κομματι του αρθρου, θα συμβουλευα τον συγγραφεα να θυμαται οτι πρεπει να υπαρξει ΑΠΟΤΡΟΠΗ των εγκληματικων πραξεων και ΣΥΝΕΤΙΣΗ των επιδοξων τρομοκρατων. Αυτες οι φωτογραφιες ειμαι σιγουρος οτι λειτουυργουν και προς τις δυο κατευθηνσεις.

  Η μικρη βια δημιουργει αντισταση η συντριπτικη βια την αποθαρυνει.

 29. firiki2010 avatar
  firiki2010 04/02/2013 17:13:15

  Η δικιά μου συνεισφορά στην υπόθεση
  1 "Καμένα μυαλά"
  2. "Αποκλειστικό ρεπορτάζ από την σύλληψη των "4" (πολλά καμένα μυαλά)" στο σημερινό firiki2010

 30. Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
  Η Αλίκη των θαυμάτων 04/02/2013 17:17:59

  Μπράβο στο συγγραφέα του άρθρου Α.Κ και στο Antinews.
  Έτσι, αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα και αντικειμενικά τα γεγονότα, διαχωρίζουμε τη θέση μας όλοι εμείς που δεν επιθυμούμε τις συγκρούσεις και μένουν έκθετοι οι φανατικοί και οι Χρυσαυγουλίτες θιασώτες της βίας.
  Εύγε ξανά.

 31. panos2 avatar
  panos2 04/02/2013 17:48:16

  καλα ολα αυτα αλλα να δω και ενα αρθρο που να λεει οτι η Τουρκια ανακηρυξε και θα προχωρησει σε ερευνες εντος ΕΛληνικης και Κυπριακης ΑΟΖ?
  και η κυβερνηση κοιματε βαζοντας φορους στον καθενα ενω απο Αοζ χανουμε δις..η και τρις
  Γιατι τετοια θεματα ειναι μεγαλης σημασιας και οχι η κοντρα ΝΔ-Συριζα και 5 καμμενα τον εξαρχειων με οπλα

 32. Ρύκιος avatar
  Ρύκιος 04/02/2013 18:04:10

  Προς όλους εσάς που "δε σας καίγεται καρφί"

  Η αστυνομία τιμωρεί ΜΕΤΑ τη σύλληψη με ...16 βουρδουλιές στο πρόσωπο, μόνο στο (απαλλαγμένο από Χριστιανική ηθική και νομικούς κανόνες πολιτείας Δικαίου) Ιράν.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ρύκιος 04/02/2013 18:31:48

   Ἄν εἶχαν φάει 16 βουρδουλιές στό πρόσωπο,θά εἶχε φύγει καί τό κεφάλι ἀπό τή θέση του...Μήν μπλέκεις τή χριστιανική ἠθική καί τό Ἰράν ἀδῶ πέρα!
   Ἄν ἔμπαιναν σπίτι σου,σ' ἔκλεβαν καί σοῦ βίαζαν τή κόρη,ἐσύ θά διαμαρτυρόσουν γιά τίς 16 βουρδουλιές στό πρόσωπο πού τυχόν θά τούς ἔδιναν μετά; Ἄιντε,γιατί μέ τά παραχαϊδέματα φτάσαμε ἐδῶ πού φτάσαμε...

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Κυθήριος 04/02/2013 21:08:44

    Αν σε είχαν βιάσει κι εσένα Κυθήριε και την κατσίκα σου ακόμα, και τη γάτα και το καναρίνι, τότε θα βλέπαμε. Άν σε είχαν βιάσει. Δε σε βίασαν όμως. Γι αυτό μην κάνεις έτσι.
    Την τράπεζα λήστεψαν, υπάρχει νόμος και προβλέπονται οι ανάλογες ποινές. Άντε με τα χαϊδέματα των φασιστοειδών και με την προσπάθεια κατατρομοκράτησης των αφελών.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Πέτρος 04/02/2013 21:28:59

     Μωροδημοκρατικά φληναφήματα...
     Δέν εἶδες τίς κραυγές τους κατά τίς προσαγωγές τους; Τήν τράπεζα λήστεψαν,ὅπως εἶπες,ὑπάρχουν νόμοι καί ποινές,ὅπως συμπληρώνεις...Τί ζόρι τραβᾶς πού φάγανε καί μερικές μπούφλες στριφογυριστές καί σκούζεις,ἐγκληματίες λοιπόν δέν εἶναι;Νά τίς φᾶνε,ὄχι νά τούς χαϊδεύουν καί ἄστε τίς μυξοπαρθενοψυχοπονιάρικες κλάψες...

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ Κυθήριος 05/02/2013 14:19:56

      Τις ''μπούφλες'' που σήμερα τις νομιμοποιεί κανείς σωπαίνοντας μιάς κι έπεσαν σε ...τρομοκράτες, αύριο που θα πέσουνε σε διαδηλωτές, συνταξιούχους και λοιπούς αθώους διαμαρτυρόμενους, εσύ κι οι σαν εσένα μπορεί να σας χαροποιήσουν γιατί ως εκεί καταλαβαίνετε. Επέτρεψε σε κάποιους άλλους όμως (τους περισσότερους ευτυχώς), να απαιτούν το σεβασμό των νόμων, των κρατουμένων και των δικαιωμάτων τους.
      Ο φασισμός δεν πρόκειται να μας επιβληθεί.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Πέτρος 05/02/2013 20:24:09

      Πέτρο, επίτρεψέ μου ( και όχι επέτρεψε, βεβαίως ), να σου πω ότι δεν αποτελεί τεκμήριο υπεροχής αυτό το "(τους περισσότερους ευτυχώς)", γιατί, και περισσότεροι που δεν είστε, είστε δυστυχώς, τόσο πολλοί, ώστε να φέρετε την Ελληνική κοινωνία σ ' αυτά τα τάρταρα της ηθικής αποχαύνωσης και της κοινωνικής αποβλάκωσης !
      Δεν πιστεύω να επιζητείτε και έπαινο γι 'αυτό ;;;
      Πόση νοημοσύνη χρειάζεται, για να καταλάβεις, ότι με τέτοιες θέσεις σαν τις δικές σου ( που δυστυχώς, αν όχι περισσότεροι, πάντως είστε πολλοί) συμβάλλετε δραματικά, ώστε να ..."παρασκευάζονται", να εκκολάπτονται , να τερατουργούνται τέτοιας ποιότητος εγκληματίες στο μέλλον, μηδέ των παιδιών σας εξαιρουμένων ;;;;;

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Πέτρος 05/02/2013 21:19:59

      Τόν σεβασμό τῶν νόμων ἀπαιτῶ κι ἐγῶ καί τό σεβασμό τῶν κρατουμένων.Τά παιδαρέλια ἦταν ὅμως κρατούμενοι; Δέν κρατούσαν καλάσνικοφ στά χέρια;Ἔτσι εἶστε μαθημένοι νά κάνετε τό ἄσπρο,μαύρο;
      Τί δέν καταλαβαίνεις;
      Εἶπα πουθενᾶ ὅτι μέ χαροποιεῖ ὁ ξυλοδαρμός διαδηλωτῶν καί γερόντων; Ἡ ἀριστερή σου κουλτούρα σοῦ ὑπαγορεύει τήν κάθε διαφορετική ἀπό τίς δικές σου ἄποψη νά τήν ἀνάγεις σέ φασισμό;
      Γι' αὐτό φίλε φτάσαμε ἐδῶ πού φτάσαμε,γιατί πρίν τήν οἰκονομική καταστροφή,προηγήθηκε ὁ ἠθικός ξεπεσμός.Αὐτά λουζόμαστε τῶρα,νά τά χαίρεστε...

 33. Απορών avatar
  Απορών 04/02/2013 18:32:14

  Συγχαρητήρια για το άρθρο: ταυτίζομαι με τον akenaton και συνεχίζω να ελπίζω. Έγραψα και στο άλλο σχετικό νήμα: άλλο είναι το τί συμβαίνει ΠΡΙΝ τη σύλληψη άλλο το τι συμβαίνει ΜΕΤΑ.
  Όλα δείχνουν ότι υπήρξαν βασανιστήρια ΜΕΤΑ τη σύλληψη και αν αυτό ισχύει οι αστυνομικοί θα πρέπει να πάνε φυλακή για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 έτη. Είπα ΑΝ ισχύει αυτό, γιατί αυτό δεν θα το αποφασίσω εγώ αλλά το δικαστήριο, έως τότε έχουν και αυτοί το τεκμήριο της αθωότητας.
  Η ανακοίνωση του Υπ. ΠΡΟΠΟ εχθές ήταν απαράδεκτη... Ένιωσα ντροπή ως πολίτης αυτού του κράτους όταν την άκουγα...
  Συγχαρητήρια κ. Α.Κ.!

  • dim avatar
   dim @ Απορών 04/02/2013 18:47:55

   Επειδή σε παρακολουθώ σε πολλές αναρτήσεις, και στα οικονομικά τουλάχιστον θέματα πάντα ταυτίζομαι σχεδόν απόλυτα με τη δική σου σκέψη και θεώρηση των πραγμάτων, ειλικρινά θέλω να καταλάβω από που απορρέει η σιγουριά σου ότι: "Από ότι όλα δειχνουν, υπήρξαν βασανιστήρια ΜΕΤΑ τη σύλληψη", μήπως και κάτι μου έχει διαφύγει εμένα, γιατί σε εμένα δε προκύπτει από καμία επίσημη μαρτυρία ως τώρα ότι υπήρξε βασανισμός, αλλά όλα αυτά έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψη των τρομοκρατών ατών....

   • Απορών avatar
    Απορών @ dim 04/02/2013 19:55:55

    Το "από ότι όλα δείχνουν" δεν εκφράζει σιγουριά, σιγουριά θα ήταν να έλεγα ότι "τους χτύπησαν μετά". Ακόμα και σιγουριά να υπάρχει όμως, όπως γράφω υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και γράφω "ΑΝ" κτλ. Ευτυχώς παρενέβη η εισαγγελία και τα μάζεψε και η ΝΔ σήμερα.
    Τώρα, ως προς την προσωπική μου εκτίμηση η οποία όμως δεν έχει καμμία νομική ή άλλη σημασία και δεν έχει άμεση σχέση με τη συζήτηση: 99% έγιναν μετά με χτυπήματα αφού ήταν δεμένοι. Και οι δύο είχαν όπλα: προφανώς τα πιτσιρίκια παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση. Αν αντιστέκονταν τώρα θα ήταν δικαιολογημένα νεκροί. Εκτός βέβαια και αν πέταξαν τα όπλα και επιτέθηκαν με γυμνά χέρια στα ΕΚΑΜ αλλά αυτό είναι πολύ σουρεαλιστικό σενάριο, δεν είναι;
    Αλλά όπως είπα η εκτίμησή μου έχει μικρή εώς καμμία σημασία: με ενοχλεί απλά πάρα πολύ το γεγονός ότι στην Ελλάδα μπλέκουμε τις εξουσίες: δικαστική / εκτελεστική / νομοθετική κτλ. ένα και το αυτό! Ή "καλά τους κάνανε αυτοί τραβήκαν όπλο και εγώ θα τους έδερνα" μα άλλο ο πολίτης άλλο ο αστυνομικός. Η αποδοχή της άσκησης βίας από την αστυνομία μετά από τη σύλληψη είναι σύγχιση της δικαστικής / εκτελεστικής εξουσίας και για αυτό με ενοχλεί τόσο πολύ. Θα έλεγα και νομοθετικής γιατί την ώρα εκείνη οι αστυνομικοί βγάζουν το νόμο (νομοθετική εξουσία του κοινοβουλίου), αποφασίζουν (δικαστική εξουσία) και εκτελούν την ποινή (εκτελεστική εξουσία). Είναι η επιτομή θα έλεγα των προβλημάτων της δημοκρατίας μας... Όσο δεν μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον απλό διαχωρισμό δεν θα λειτουργεί σωστά η Βουλή, η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη, επειδή εμείς τους το επιτρέπουμε επειδή δεν κάνουμε τους στοιχειώδεις διαχωρισμούς... Αυτό είναι το κύριο πρόβλημά μου...

    • dim avatar
     dim @ Απορών 04/02/2013 20:11:29

     Η κατάχρηση εξουσίας από τη πλευρά των αστυνομικών, και η άσκηση βίας έξω από τα όρια που ορίζει ο νόμος, φυσικά και πρέπει να τιμωρείται... Οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους είναι οι ίδιοι οι αστυνομικοί...

     Όμως καλό θα ήταν να δούμε και ποια όρια "ανακριτικών μεθόδων" θα έπρεπε να επιτρέπει ο νόμος, ειδικά για περιπτώσεις ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ... Άλλα τα όρια ανάκρισης για ένα ληστή που το μόνο που διακυβεύεται είναι αν θα βρεις πχ. τη λεια ή τους συνεργούς του στη ληστεία, και άλλο η ανάκριση τρομοκρατών για την εύρεση στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στην σύλληψη κι άλλων τρομοκρατών, και να αποτρέψουν έτσι μελλοντικά χτυπήματα που μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια ανθρώπινων ζωών...

     Και όπως ανέφερα και σε άλλο σημείο, όλοι έχουμε δει εν δράσει τον Τζακ Μπάουερ, και ξέρουμε ότι πολλές φορές, αν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον και για την προστασία ανθρώπινων ζωών, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστούν μέθοδοι απόσπασης πληροφοριών που είναι και πιο αποτελεσματικές από τη σωματική κακοποίηση των ατόμων αυτών…

     • Καβαλιώτης avatar
      Καβαλιώτης @ dim 04/02/2013 22:31:32

      Οκτάωρη ανάκριση από τη Ζωή.
      Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερη μέθοδος απόσπασης πληροφοριών.
      Προκειμένου να τελειώσει το μαρτύριο, θα τα "ξεράσουν" όλα ...

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Καβαλιώτης 05/02/2013 10:38:39

      Καβαλιωτη....εγραψες, χα,χα,χα.

     • Βερτης Θ. avatar
      Βερτης Θ. @ Καβαλιώτης 05/02/2013 18:24:16

      Εκει ομολογεις και εγκληματα που δεν εκανες . Ειναι στην ιδια επιτροπη με τον Κασιδιάρη;

     • Απορών avatar
      Απορών @ dim 04/02/2013 23:45:17

      Αυτό το ζήτημα τέθηκε για πρώτη φορά μετά την 11/09/2001. Εκεί είχανε χιλιάδες νεκρούς, μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα τυφλό το οποίο δεν μπορούμε καν να το διανοηθούμε και παρόλαυτά η κυβέρνηση έπρεπε να κρύβει τις πρακτικές της τις οποίες 2-3 έτη κατάφερε να επιβάλει και στη συνέχεια μετά από παρέμβαση της δικαιοσύνης αναγνωρίστηκε το Habeas Corpus και σταμάτησαν τα βασανιστήρια ακόμα και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν ήταν αμερικανοί πολίτες και δεν θεωρούνταν καν αιχμάλωτοι πολέμου. Δεν θα ανακαλύψουμε ξανά τον τρόχο: αστική δημοκρατία σημαίνει κατάργηση βασανιστηρίων για οποιονδήποτε.

     • dim avatar
      dim @ Απορών 05/02/2013 01:47:54

      Δηλαδή αν εσύ είσαι σίγουρος ότι ο κρατούμενος γνωρίζει μια πληροφορία που αν σου την πει, μπορείς να σώσεις αθώες ζωές (ή έστω και μια ζωή) που κινδυνεύουν, και για να του αποσπάσεις τη πληροφορία αυτή πρέπει να ακολουθήσεις μεθόδους τύπου "ορου της αλήθειας", είσαι 100% σιγουρος ότι αυτό δε πρέπει με νόμο να επιτρέπεται σε μια αστική δημοκρατία?

     • Απορών avatar
      Απορών @ dim 05/02/2013 14:17:43

      Σε επίπεδο ατομικό αυτά τα διλήμματα τίθονται και είναι λογικό, ωστόσο ούτε καν σε πόλεμο δεν επιτρέπεται αυτό που λες (βλ. συνθήκη Γενεύης), πόσο μάλλον σε καιρό ειρήνης!
      Επιπλέον 1) τα πιτσιρίκια αυτά είναι επικίνδυνα λόγω βλακείας και όσο τα βαράς τόσο μειώνεις το IQ και το μίσος τους άρα αυξάνεις τον κίνδυνο να έχεις θύματα, από μόνα τους δεν είχαν τέτοιο σκοπό και με τον οπλισμό που είχαν θα μπορούσαν να σκοτώσουν εκατοντάδες 2) το πρόβλημα είναι ότι όταν αφήνεις τέτοια παραθυράκια το κράτος μπορεί να τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν 3) δυστυχώς στην Ελλάδα τα βασανιστήρια φαίνεται πως είναι κοινή πρακτική (βλ. δήλωση Λαμπρόπουλου στο Αλτερ εχθές ότι τους χτύπησαν επειδή θεώρησαν ότι ήταν του κοινού ποινικού δικαίου και δεν ήξεραν ότι το θέμα είχε πολιτικές προεκτάσεις.
      Άρα μιλάμε για ένα γενικότερο πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με το ότι στο κράτος μας οι εξουσίες είναι μόνο τύποις διαχωρισμένες και το δίλημμα που θέτεις θεωρώ ότι δεν μας αφορά καν, εφόσον δεν έχουμε φαινόμενα τυφλής μαζικής τρομοκρατίας τύπου 9/11 ή πιάτσα Φοντάνα κτλ.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ Απορών 04/02/2013 20:28:10

     Απορων
     Δεν το λεω για σας αλλα το τεκμηριο αθωοτητας των αστυνομοκων καταπατηθηκε τελειως. Ειμαστε μαρτυρες ενος πρωτοφανους κοινωνικου, πολιτικου και δημοσιογραφικου λυντσαρισματος αστυνομικων που πηγαν και συνελαβαν τους βαρεια οπλισμενους κακοποιους με τον κινδυνο της ζωης τους (με μισθο 700 ευρω!) και εσωσαν και τον ομηρο που ειχαν παρει (με την βια) οι επικινδυνοι ναρκισσοι. Και τωρα βλεπουν να τους καταδικαζει η κοινη γνωμη (ελληνικη και ξενη) χωρις καν να τους επιτρεψει ν'απολογηθουν. Λαμπρα!

     • Απορών avatar
      Απορών @ Zugzwang 04/02/2013 23:50:29

      Σήμερα ο Λαμπρόπουλος είπε στην τηλεόραση "πιθανολογώ ότι οι αστυνομικοί έκαναν λάθος και δεν κατάλαβαν με τί έχουν να κάνουν αλλά θεώρησαν ότι έχουν να κάνουν με ποινικούς για αυτό και λειτούργησαν έτσι". Αστυνομικό ρεπορτάζ για χρόνια κάνει... τί μας λέει; Ότι τα βασανιστήρια είναι κοινή πρακτική και οκ αν ξέρανε ότι ήταν πολιτικό (sic) το θέμα δεν θα το έκαναν... Δεν υιοθετώ τίποτα... Ακούω και βλέπω όμως. Και το τεκμήριο της αθωότητας δεν είναι γενικό και αόριστο, αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Το τί έγινε είναι 99% σίγουρο, ένοχος κατά 99% υπάρχει. Τώρα αν φέρουν αύριο τον κ. Μήτσο αυτόν αφορά το τεκμήριο της αθωότητας όχι την πράξη καθαυτή...
      Πάντως εμένα μου κάνει εντύπωση το ότι συζητάμε ένα τέτοιο γεγονός... μιλάμε για τελείως αυτονόητα δηλαδή... και τα επιχειρήματά σας δεν τα αντιλαμβάνομαι: δηλαδή αν ήταν γυναίκες για παράδειγμα θα δικαιούνταν να εκμεταλευτούν και την κατάσταση εφόσον "...... προσθέστε τα επιχειρήματά σας". Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τι σχέση έχει η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και ο χαμηλός μισθός με αυτό που φαίνεται πως έγινε: δεν έχουμε λεφτά να τους δώσουμε άρα ας τους δώσουμε τη δυνατότητα να ικανοποιούν σαδιστικά ένστικτα για να έχουν κίνητρο να παραμείνουν στην υπηρεσία;

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Απορών 05/02/2013 00:07:15

      Κριμα! Σας περνουσα για πιο σοβαρο. Εγω σας μιλαω για κοινωνικο, πολιτικο και δημοσιογραφικο λυντσαρισμα και εσεις απαντατε αλλα αντ'αλλων. Καληνυκτα.

     • Απορών avatar
      Απορών @ Zugzwang 05/02/2013 14:24:13

      Άνθρωποι είμαστε μπορεί να κάνουμε και λάθη... μην εκνευρίζεστε...

     • Πέτρος avatar
      Πέτρος @ Απορών 05/02/2013 15:13:46

      +10000000000000 αγαπητέ Απορόντα!

     • Βερτης Θ. avatar
      Βερτης Θ. @ Απορών 05/02/2013 16:15:20

      Οταν τον άλλο τον συλλαμβάνεις επ αυτοφόρω με τα οπλα στα χερια με όμηρο υπάρχει τεκμήριο αθωότητας; Αυτο εχει νοημα οταν υπαρχουν περιστασιακα στοιχεια και απαιτείται ακομα διερεύνηση και δικαστικη κρίση. Οι δικηγοροι θα μας πουν. Με τη λογικη αυτή και ο καταδικασθεις εχει το τεκμηριο της αθωότητας μεχρι να εξαντληθουν ολοι οι βαθμοι κρισης ; (εφετειο, Αρειος Παγος).

     • Απορών avatar
      Απορών @ Βερτης Θ. 05/02/2013 20:32:05

      Το τεκμήριο της αθωότητας είναι νομική έννοια και δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για την ενοχή ή μή κάποιου αλλά ως προς το κατά πόσο αυτή θα πρέπει να επηρεάζει την αντιμετώπισή του από το δικαστικό σύστημα. Για αυτό και παραπάνω λέω ότι το τεκμήριο αθωότητας αφορά σε συγκεκριμένα άτομα και όχι σε πράξεις καθαυτές: ληστεία προφανώς έγινε, το τεκμήριο αθωότητας αφορά στους κατηγορουμένους ως κατηγορουμένους πλέον. Ο βασανισμός ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως έγινε, επ΄ αυτού μπορούμε να έχουμε άποψη: όταν συλλάβουν ή έστω κατηγορήσουν συγκεκριμένο αστυνομικό θα ισχύει και για αυτόν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι το δικαστήριο. Αυτό ισχύει μέχρι την τελεσιδικία ως προς τη δίκη, αλλά πρωτόδικα όσον αφορά στην επιβολή της ποινής.

  • Α. Πέτρόπουλος avatar
   Α. Πέτρόπουλος @ Απορών 04/02/2013 19:00:10

   Οι αστυνομικοί που ρίσκαραν να συλλάβουν οπλισμένους να πάνε φυλακή 10 χρόνια. Οι ένοπλοι ληστές τραπεζών και απαγωγείς (και πιθανόν βομβιστές του mall) πόσα θα πρέπει να πάνε; 3 χρόνια (τόσα έμεινε ο γιος του Βούτση μέσα) είναι πολλά;
   Πως αποδεικνύεται ότι το ξύλο έπεσε μια ώρα αργότερα από τη σύλληψη; Η μαρτυρία των ίδιων αρκεί;

   • Απορών avatar
    Απορών @ Α. Πέτρόπουλος 04/02/2013 19:57:30

    Προφανώς υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και για τους αστυνομικούς. Ωστόσο, το σχόλιο γράφτηκε πριν ακούσω ότι παρενέβη εισαγγελέας. Αυτό ήταν το σωστό και πλέον όπως γράφω παραπάνω οι προσωπικές απόψεις δεν έχουν τόση σημασία συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου.

 34. Zugzwang avatar
  Zugzwang 04/02/2013 18:42:33

  @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης
  Και τον πρωτο τυχοντα κρατικο υπαλληλο (που ειναι κ'αυτος νεο παιδι και που ρισκαρε τη ζωη του για να συλλαβει τους βαρεια οπλιμενους ληστες και να γλυτωσει τον ομηρο) θα τον κρινει το ποινικο δικαιο και οχι το αλλαλαζoν πληθος που κοντευει να τον λυντσαρει!

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Zugzwang 04/02/2013 19:02:07

   +1, διότι μερικοί παίρνουν σα δεδομένη αλήθεια τον μετά τη σύλληψη ξυλοδαρμό. Δεν ξέρω βέβαια, μπορεί αυτοί να ξέρουν πόσο ακριβώς ξύλο πρέπει να πέσει για να αφοπλίσουν αναίμακτα 4 αδίστακτους καλασνικοφόρους, ή να είναι ειδικοί στο κουγκ-φου και να μπορούν να το κάνουν με ένα αυστηρό βλέμμα...

 35. dim avatar
  dim 04/02/2013 18:43:28

  "Εδώ μιλάμε το τι συνέωη ΜΕΤΑ από τη σύλληψη." Απο ποια επίσημα γεγονότα απορρέει ότι αυτά γίνανε ΜΕΤΑ τη σύλληψη?

  • Tsaros avatar
   Tsaros @ dim 04/02/2013 19:10:21

   Από το προφανές γεγονός ότι δεν ρίχνεις μπουνιές σε κάποιον που έχει καλάσνικοφ.

   Προφανώς οι μπουνιές έπεσαν ΑΦΟΥ τους πιάσανε.

   Πως το φαντάζονται δηλαδή μερικοί;

   ― «Δεν θα μας πιάσετε ποτέ βρωμόμπατσοι» (μπαμ, μπουμ, πυροβολισμοί)

   Οι αστυνομικοί την πέφτουν τους οπλισμένους και με μπουνιές τους αφοπλίζουν.

   ΛΟΛ, δηλαδή.

   • aproasrmostos avatar
    aproasrmostos @ Tsaros 05/02/2013 12:44:06

    Φίλε Tsaros καλά θα ήταν όπως τα λες αλλά δεν γίνονται όλα όπως στις ταινίες που οι σφαίρες πέφτουν βροχή και σκοτώνονται μόνο οι "κακοί"....η σύλληψη έγινε στο κέντρο της Βέροιας με πλήθος κόσμου τριγύρω που θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα από την μεριά των πολιτών και σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν έκθετοι έναντι του Νόμου οι Αστυνομικοί (δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε αυτόν τον παραλογισμό)....Πάντως να σε ενημερώσω γιατί προφανως δεν ξέρεις (και δεν είναι κακό) ότι όταν η απόσταση είναι πολύ κοντινή καμια φορά είναι πιο αποτελεσματικό να πέσω πάνω σου και να αρχίζουμε να παλεύουμε όταν πας να στρέψεις εναντίον μου πολεμικό τυφέκιο (που πρέπει να γυρίσεις ολόκληρος και δεν αρκεί μια κίνηση του καρπού όπως στα πιστόλια) παρά να περιμένωνα το στρεψεις για να βγάλω κι εγώ το δικό μου και να γίνει σκηνή από τους Αναλώσιμους η κάθε πόλη....Και μια που οι Αστυνομικοί είναι κακοί,ψυχοπαθείς βασανιστές τον άνθρωπο που ήταν εκεί σαν ομηρος γιατί δεν τον ρωτάει κανείς αν όντως πάλεψαν οι Αστυνομικοί ή όχι με τα "παιδιά";

  • Απορών avatar
   Απορών @ dim 04/02/2013 19:43:15

   Δεν πήρα θέση ως προς το αν έγινε πριν η μετά, το γράφω και αλλού: εννοώ ότι η κριτική αφορά στην περίπτωση που έγιναν μετά. Πριν προφανώς αν είχαν τραβήξει όπλα οι αστυνομικοί θα ήταν δικαιολογημένοι ακόμα και να πυροβολήσουν.

   • m.s avatar
    m.s @ Απορών 05/02/2013 12:37:52

    Υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει τους νεαρούς ληστές σε ένα στενό στη Βέροια καθισμένους κάτω, δεμένους λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή τους. Διακρίνονται τρεις. Οι δύο φορούν κουκούλες . Ο τρίτος κατά τη γνώμη μου φαίνεται κακοποιημένος ,έχει μώλωπες στο πρόσωπο, πράγμα που επαληθεύει (τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο)τον ισχυρισμό της αστυνομίας για συμπλοκή με τους δράστες κατά τη διάρκεια της σύλληψης.
    το βίντεο το είδα εδώ :
    http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3749.html
    στο 1:59

    • dim avatar
     dim @ m.s 05/02/2013 18:33:01

     Ξεκάθαρο, απίστευτα σημαντικό ντοκουμέντο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για να ξαναμιλήσει κάποιος για ξυλοδαρμό και βασανιστήρια μετά στο τμήμα...

     Αρα το ξύλο δεν έπεσε μετά, στα γραφεία, που φώναζε και καταδίκαζε χθες στο δελτίο ο Εισαγγελάτος... Άισχος. Συριζαίοι και δημοσιογράφοι υποκριτές, που βγάζουν συμπεράσματα και καταδικάζουν ανθρώπους που με κίνδυνο τη ζωή τους συνέλαβαν τρομοκράτες... Για να δω σήμερα, θα παραδεχθεί το λάθος του ο Εισαγγελάτος, να βγει και να πει ότι με βάση αυτό το βίντεο, το ξύλο ΔΕΝ επεσε στο γραφείο, αλλά ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ της σύλληψης?

     • Απορών avatar
      Απορών @ dim 05/02/2013 20:25:15

      Βιάζεστε... Πλέον (ευτυχώς) θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, και ο Υπουργείο άλλαξε στάση (κυρίως αυτό με ενόχλησε όπως είπα, η αρχική του δήλωση που λίγο πολύ έλεγε "δεν είναι κοινοί κρατούμενοι αλλά... τρομοκράτες"). Σήμερα όπως γράφω είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος από τη στάση του κράτους.

    • Απορών avatar
     Απορών @ m.s 05/02/2013 20:23:32

     Το είδα το βίντεο από περιέργεια: καταρχήν δεν φαίνεται τίποτα αλλά και να φαινόταν δεν θα σήμαινε τίποτα για το τί έγινε μετά. Επιχειρήματα υπάρχουν πολλά αλλά και αυτά δεν έχουν νόημα εφόσον παρενέβη η δικαιοσύνη και εφόσον αναδιπλώθηκε και το Υπουργείο. Εμένα αυτό που με ενόχλησε ήταν κυρίως η αρχική δήλωση του Υπουργού όπου διαχώρισε την έννοια του τρομοκράτη από την έννοια του κρατουμένου. Έχω αναλύσει τη θέση μου πολλές φορές. Σήμερα είμαι πολύ πιο ικανοποιημένος από τη στάση του κράτους και δεν βρίσκω πλέον νόημα σε αυτή τη συζήτηση. Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη.

 36. Κελάδων avatar
  Κελάδων 04/02/2013 19:06:53

  Ο "μέγας επαναστάτης" που μόνο με τον Τσε Γκεβάρα μπορεί να συγκριθεί, ο αυτόκλητος ήρωας της απελευθέρωσης του έθνους από τα σκληρά δεσμά του καπιταλισμού, μόλις έπεσαν οι πρώτες φάπες τράπηκε μυξοκλαίγοντας στη μαμά του να τις της μαρτυρήσει ότι τον βαρέσαν οι κακοί μπάτσοι την ώρα που έπαιζε κλέφτες - αστυνόμοι με τους φίλους του. Κατόπιν, αναλαμβάνει η μαμά να καθαρίσει και να επιπλήξει αυτούς που χωρίς λόγο καρπαζώσαν τον μονάκριβο κανακάρη της.........Από την μία επαναστάτης, από την άλλη μπούλης......τι από τα δύο να πιστέψει κανείς..........ο νόμος του εκκρεμούς τελείως....

  • Θησειώτης avatar
   Θησειώτης @ Κελάδων 04/02/2013 20:44:13

   Σωστός. Απλά "αναρχικός ελληνικής κοπής".Το συντομοτέρο ανέκδοτο.

 37. 520 χλμ βόρεια avatar
  520 χλμ βόρεια 04/02/2013 19:08:46

  Συγνώμη που δεν είχα χρόνο να σκεφτώ για να κάνω και εγω επανάσταση .επρεπε να βιοποριστω ,δούλευα ,αντιθέτως με τους περισσότερους απο αυτούς που το έχουν λυμενο το οικονομικό πριν καν γεννηθούν.
  Θα περίμενα επισης απο τους γονείς τους (εκτός φυσικά απο την θεμιτή αγωνία τους για την υγιεια των παιδιών τους )να ζητήσουν μια συγνώμη για τα αδικήματα που διέπραξαν τα βλαστάρια τους (βόμβες ,ένοπλη ληστεία ,απαγωγή ,ταχυδρομηση φακέλων με εκρηκτικα και τόσα αλλα που δεν ξέρουμε ακόμη)γιατι βλέποντας το πρώτο ξεχνάμε το δεύτερο.
  Και τέλος όσοι επικαλούνται την δημοκρατία στην ελλαδα και τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη ας μην υποκρίνονται , και αυτο γιατι τόσα χρόνια δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις τόσες καταφωρες παραβιάσεις αυτών.
  Αυτο θα το καταλάβαινα σε μια χώρα με πολιτισμό τύπου σουηδιας ,ελβετιας κλπ.
  Ας αρχίσουμε απο αλλού να επαναφέρουμε τα δικαιώματα του πολίτη, και όταν τα φτιάξουμε ολα ας αμπελοφιλοσοφησουμε γιατι σε γνωστούς αναρχικούς που τα είχαν ολα στην ζωή τους και επέλεξαν να αμφισβητήσουν την οποία δημοκρατία εχουμε με τα όπλα και τις βόμβες στα χέρια, όταν πλέον του συλλαμβάνουν δέχονται """"πίεση"""για να οδηγήσουν (όπως οδήγησαν ) σε γιαφκες που θα εξαρθρωσουν τελικά το νέοσυσταθεν αντάρτικο των πόλεων.
  Εγω τουλάχιστον δεν εχω ανάγκη απο τέτοιους """"αγωνιστές""" για να βρω έκφραση.αλοιμονο εαν η καθε ομάδα ανθρώπων δεν αναγνωρίζει καμμια αρχή κανένα νομό και κάνει το δικό της ,σβησαμε μετα ως κοινωνία .
  Ηταν πιστεύω το μικρότερο κακό ,και ας αναλογιστεί ο καθένας μας εαν ο ίδιος η το εικοσάχρονο παιδί του με 600 ευρω τον μήνα βρισκόταν απέναντι σε ενα καλασνικοφ με εναν αγνωστο ,τι θα θέλαμε να κάνει να του προσφέρει τσιγάρα κι και να του πει σε παρακαλώ φέρε μου το όπλο ???
  Απ έξω και εκ του ασφαλούς ολα ειναι εύκολα , αυτοι όμως καθε μέρα έχουν να κάνουν με οτι αποβρασμα υπάρχει στην νοτιοανατολική Μεσόγειο , και μετα απο χρόνια για την επιβίωση τους αναπτύσσουν τα ίδια αντανακλαστικά με αυτούς.
  Σε ενα διαδηλωτή, του πάμε ,συνδικάτων κλπ εκει θα συμφωνούσα και εγω , αλλα στα βαριά ποινικά αδικήματα ειναι αλλιώς.
  Δεν μπορεί να λέει οτι είμαι πολιτικός αιχμάλωτος ,δεν αναγνωρίζω την αρχή σας ,δεν θα κάνω μήνυση στους αστυνομικούς αλλα θα του αφήσω στην συνείδηση του κόσμου,μην τρελαθούμε και τελείως , εκει που μας χρωστουσανε μας πήρανε και το βόδι?

 38. firiki2010 avatar
  firiki2010 04/02/2013 19:16:22

  @ Απορών
  Συγγνώμη αλλά ξεφύγαμε εντελώς και από την κακοποίηση περάσαμε στα "βασανιστήρια". Να τους βασανίσουν... γιατί; Δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο "διακριτικά"; Λες ότι δεν είσαι εσύ το δικαστήριο αλλά την επιμέτρηση της ποινής την έκανες ! Δέκα χρόνια !

  Θεατρινισμοί, υποκρισία , επιλεκτική ευαισθησία και αποπροσανατολισμός . Εστίαση σε κάποια εικαζόμενη "κακοποίηση" (που κάθε λογικός άνθεωπος μπορεί να την αποδώσει στην προφανώς βίαιη σύλληψη)για να μη γίνει κουβέντα για τα "καμένα μυαλά" των ληστών και πως αυτά προέκυψαν.

  • Απορών avatar
   Απορών @ firiki2010 04/02/2013 20:02:09

   Είπα τι αναφέρει ο σχετικός νόμος περί βασανιστηρίων και αυτό που έγινε εμπίπτει σαφώς σε αυτήν την κατηγορία ΑΝ έγινε μετά όπως γράφω επιφέρει κάθειρξη 10 ετών και άνω, οπότε έγραψα το ελάχιστο δεν έκανα επιμέτρηση ούτε αποφάνθηκα περί της ενοχής ή της αθωότητας.
   Τα καμμένα μυαλά είναι μια πραγματικότητα αλλά δεν μας κυβερνούν αυτοί και δεν έχω απαιτήσεις από ληστές βιαστές κτλ. Ο τρόπος οργάνωσης του κράτους με ενδιαφέρει για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω απαντώντας στον/ην dim.
   "Θεατρινισμοί, υποκρισία , επιλεκτική ευαισθησία και αποπροσανατολισμός" αυτά δεν θα τα εκλάβω προσωπικά επειδή αντιλαμβάνομαι την οργή η οποία απορρέει από τέτοιες καταστάσεις. Όλοι οργιζόμαστε: το κράτος όμως απαιτούμε να λειτουργεί ως κράτος, όχι βάσει των συναισθημάτων του όχλου ή των λειτουργών του. Αυτό είναι όλο...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Απορών 05/02/2013 01:05:06

    To κράτος και τα όργανα του όντως οφείλουν να λειτουργούν βάσει των νόμων και όχι βάσει συναισθημάτων Το πρόβλημα μου είναι ότι ξάφνου πήζουμε από νομοταγείς πολίτες ΜΟΝΟ όταν ο νόμος δημιουργουνται υποψίες πως ενδεχομένως μπορεί να παραβιάστηκε και βλάφθηκαν - ενδεχομένως επαναλαμβάνω- τα δικαιώματα ληστών συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης. Αν ανάλογη ευαισθησία επιδεικνυόταν και σε πολύ χειρότερες και "καραμπινάτες" περιπτώσεις παρανομίας και προσβολής ατομικών δικαιωμάτων τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.
    Το εκτιμώ ότι δεν το πήρες προσωπικά.

    • Απορών avatar
     Απορών @ firiki2010 05/02/2013 14:35:48

     Σε αυτό έχετε δίκιο, στην επιλεκτικότητα δηλαδή, αλλά εμένα με ενοχλεί ομοίως όταν συμβαίνει αυτό, όπως με ενοχλεί οπουδήποτε δεν βλέπω διάκριση των εξουσιών. Περισσότερο για αυτό είπα ότι ντράπηκα από την αρχική ανακοίνωση του Υπ. ΠΡΟΠΟ. Τα κίνητρά μου δεν είναι "ανθρωπιστικά", στο κάτω κάτω "καλά να πάθουν" αφού επέλεξαν αυτόν το δρόμο και το ξέρανε ότι κάποια στιγμή θα τις φάνε και αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο ότι κατέστρεψαν τη ζωή τους και στα έτη που από ότι φαίνεται θα μείνουν στη φυλακή. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί ΕΓΩ ως πολίτης αυτού του κράτους να πρέπει να "πάθω" κι εγώ, δηλαδή να ανεχθώ εξουσίες οι οποίες υπερβαίνουν το ρόλο τους.
     Η ποιότητα της Δημοκρατίας μας με απασχολεί και το δυστύχημα ότι αυτό που είδαμε φαίνεται πως είναι κοινή πρακτική... όπως κοινή πρακτική είναι και το κοινοβούλιο να λειτουργεί ως απλός επικυρωτής των κυβερνητικών αποφάσεων αλλά όχι ως νομοθετικό σώμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης να έχει λόγο στις εξελίξεις των δικαστικών κτλ. κτλ. κτλ.

   • dim avatar
    dim @ Απορών 05/02/2013 14:44:17

    Το κράτος πρέπει να λειτουργεί ως κράτος, πρέπει δηλαδη να τηρεί αυστηρά τους νόμους, και όταν κάποιος κρατικός λειτουργός δε τηρεί κάποιον νόμο, να επιβάλλεται σε αυτόν η ποινή που προβλέπεται... Αυτό είναι ξεκάθαρο, και αρα αν αστυνομικοί παραβίασαν το νόμο θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο… Το θέμα όμως είναι πως γίνεται να ισχύει το «τεκμήριο της αθωότητας» για κάθε εγκληματία, και να μην ισχύει για τους ίδιους τους αστυνομικους… Βιάστηκαν πολλοί βλέπω, και κυρίως ο Σύριζα, να τους καταδικάσουν, βγάζοντας και «πόρισμα» ότι αυτά έγιναν ΜΕΤΑ τη σύλληψη… Ας αφήσουμε να αποφανθεί για αυτό η δικαιοσύνη, και η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί…

    Το ερώτημα μου είναι άλλο: Ναι, πρέπει να τηρείται ο νόμος, το θέμα όμως είναι αν θα έπρεπε να δούμε τι ακριβώς θα έπρεπε να προβλέπει ο νόμος περί ανάκρισης τρομοκρατών… Ξέρω ότι η Ε.Ε δεν επιτρέπει κανενός είδους βασανισμό, όπως δεν επιτρέπει και τη θανατική ποινή κλπ. οπότε ότι και να λέμε δε πρόκειται να αλλάξει κάτι… Αυτό όμως σε επίπεδο συζητήσεων ή αναλύσεων για τα υπερ και τα κατά, για τα όρια που πρέπει να υπάρχουν κλπ. δεν είναι κακό να γίνεται… Εξάλλου τελικός κριτής, όχι νομικά αλλά στο περί δικαίου αίσθημα είναι η ίδια η κοινωνία…

    Φαντάσου το εξής σκηνικό: Τρομοκράτης να έχει παγιδέψει σε άγνωστης τοποθεσίας κτίριο 100 παιδάκια, να έχει ενεργοποιήσει μηχανισμό που θα εκραγεί σε 2 μέρες από την ώρα της σύλληψης του, και να τεθεί με δημοψήφισμα το ερώτημα στη κοινωνία: «Να του ασκήσω «μη συμβατικές» ανακριτικές μεθόδους για να του αποσπάσω τη πληροφορία για το που είναι η τοποθεσία, ή να σεβαστώ τα δικαιώματα του και να θρηνήσουμε έτσι 100 αθώες ψυχές?» Πρόβλεψη μου για την απάντηση του δημοψηφίσματος: 90% αποσπάστε τη πληροφορία με κάθε μέσο….

    • Απορών avatar
     Απορών @ dim 05/02/2013 20:36:34

     Σαφώς, και πέρα από το μπλα μπλα μου και εγώ το ίδιο θα έκανα! Σίγουρα όμως το δικαστήριο θα μου αναγνώριζε ελαφρυντικά (εκτός και αν βρισκόμασταν στην Ελλάδα όπου καταδικάζονται ακόμα και άνθρωποι οι οποίοι πυροβολούν ενώ βρίσκονται σε άμυνα!) αλλά και να μην το έκανε πάλι αυτήν την επιλογή λογικά θα έκανα.
     Εδώ όμως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο... Καλό είναι να κρατάμε το μέτρο. Επιπλέον, νομικά και στην Αμερική απαγορεύονται τα βασανιστήρια για τους "τρομοκράτες" τα οποία δεν έχουν σχέση με τη θανατική ποινή. Για αυτό και το Γκουαντάμο δεν ήταν σε αμερικανικό έδαφος, δεν θεωρούσαν τους κρατούμενος αιχμαλώτους πολέμου κτλ. κτλ. και παρόλα αυτά η Αμερικανική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος τον περιστάσεων και απαγόρεψε και τα βασανιστήρια και εφήρμοσε το Habeas Corpus.

 39. βαγόνι avatar
  βαγόνι 04/02/2013 19:29:41

  Δε φαντάζομαι ο Billy the Kid να περίμενε τη βοήθεια των γονιών του,
  όταν τον κυνηγούσε ο Pat Garett...ούτε ο λήσταρχος Νταβέλης,ο καθ'ημάς!...
  Η "μυθολογία" του αντικαθεστωτικού έχει κόστος, όπως και του maudit
  ποιητή...ο Rimbaud δεν διαμαρτυρόταν για τα πάθια του, ούτε και ο Ναπολέων
  Λαπαθιώτης!...ζούμε όμως στην εποχή της μαζικής δημοσιογραφίας και της
  εκτενούς σχολιογραφίας που δεν αφήνει τίποτε όρθιο...τα μεγέθη είναι
  νόθα...κάτι τέτοια έβλεπε ο Pasolini και υπερασπίστηκε τους "μπάτσους"
  απέναντι στους brigadisti,λέγοντας"μήν πυροβολείτε τα παιδιά του λαού"...!
  Ανεξαρτήτως αυτών, το σχόλιο είναι σε σωστή κατεύθυνση...άν και
  αναγκάζεται να είναι πιό επεξηγηματικό και αναλυτικότερο του επιτρεπομένου.

 40. Νικόλας avatar
  Νικόλας 04/02/2013 20:53:35

  Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούμαστε τόσο. Εμένα με αφήνει παγερά αδιάφορο το όλο συμβάν. Κάποιοι κάπου κάναν κάτι παράνομο τις έφαγαν και μπήκαν μέσα, όλα καλά, τελεία και παύλα.

  Πολύ περισσότερο απειλείται η καθημερινή μου ασφάλεια από τις διαρρήξεις στην περιοχή μου ή από το εμπόριο ναρκωτικών στην Αθήνα για παράδειγμα.

 41. Α avatar
  Α 04/02/2013 21:02:44

  Κάποιοι έπεισαν αυτά τα 20χρονα παιδιά ότι θα είναι επαναστάτες αν πάρουν ένα καλάσνικωφ στα χέρια, αν ληστέψουν καμμιά τράπεζα ή ακόμα χειρότερα αν προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις.
  Ποιοί είναι αυτοί;
  Τι συμφέρον έχουν;
  Γιατί έγιναν οι επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ και μάλιστα στο γραφείο του πρωθυπουργού;
  Γιατί έγινε η επίθεση στο Εμπορικό κέντρο;
  Ποιοί πρέπει να ¨φοβηθούν¨και να κάνουν πίσω, μπροστά στις απειλές;
  Αν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, νομίζω περιττεύει η αποπροσανατολιστική συζήτηση για τη στάση της αστυνομίας, ή για τη θεωρία του ένοπλου επαναστατικού αγώνα...

 42. Νικ avatar
  Νικ 04/02/2013 21:03:49

  Η συλλογική μανία στην κοινωνιολογική ανάλυση είναι όντως μέρος της εθνικής παράνοιας.

  Τρία τουφέκια μάχης, μια κοντόκαννη καραμπίνα, δύο αυτόματα πιστόλια εννιάρια, αυτά από κάπου τα βρήκαν τα "παιδιά" και η διαδικασία εύρεσης δείχνει μάλλον ότι δεν είναι καθόλου παιδιά.

  Πράγματι, πως βρίσκουν τα επαναστατημένα βλαστάρια μεσοαστικών οικογενειών αυτά τα όπλα σε αυτές τις ποσότητες; Πως μαθαίνουν την χρήση τους σε βαθμό που αισθάνονται υπηρεσιακά έτοιμοι για δράση; Πως βρίσκουν πυρομαχικά; Το ότι έγιναν τα απαραίτητα κοννέ και προετοιμασία δείχνει άτομα μπασμένα στα κόλπα, άτομα των οποίων η κρίση προφανώς δεν επηρεάστηκε από την όποια τραυματική εμπειρία.

 43. TIMAIOS avatar
  TIMAIOS 04/02/2013 21:23:41

  Απο τη Γερμανια μεχρι τις ΗΠΑ η πρακτικη ειναι ιδια, η αστυνομια χτυπαει, ειτε πιασει χουλιγκανους, ειτε διαδηλωτες παντα σε τεταμενες καταστασεις υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα οι συληφθεντες να φανε ξυλο ... . Σαφως και πρεπει η αστυνομια να εχει αυτοσυγκρατηση και επαγγελματισμο. Απο κει και περα ομως να μιλαει καποιος για βασανιστηρια ειναι σαφως ηλιθιοτητα... Μια αλλη παραμετρος για τις φωτο ισως να ειναι και η σπουδη του τοπικου αστυνομικου διοικητη να παρει τα ευσημα για την επιτυχια. Και παρακαλω ενα πολιτισμενο κρατος δεν διακρινεται για την εκδικητικοτητα, μα απο την ατεγκτη εφαρμογη του νομου.

 44. NONOS avatar
  NONOS 04/02/2013 22:01:44

  Στη χωρα της υπερβολης και της φαιδρας πορτοκαλεας τι μπορει να περιμενει κανείς....κρισεις επικρισεις διακρισεις ..ολοι κανουν τον ειδημονα τον δικαστη τον αστυνομικο τον αναρχοαυτονομο διχως αρχη και τελος...τα πραγματα οδηγουνται αγαπητοι απο τα γεγονότα ..τι διεπραξαν οι πιτσιριακδες με τι κινητρο με ποιον καθοδηγητη και τελος ποιο το παοτελεσμα...το αν οι γονεις αγωνιούν για την υγεια τους φυσικο και ευλογο αλλα γιατι δεν τους παιρνει ο πόνος και για την πορεια των παιδιών που εφεραν στον κοσμο το μελλον τους και τη θεση τους στην κοινωνία αν τους εδοσαν τετοιες αρχες οτι εσπηραν θερίζουν....οι μωλωπες καποτε θα φυγουν οι μωλωπες που προκαλεσαν ομως οι μαγκες στις ψυχες των υπαλληλων των ληστευθεντων καταστηματων δε προκειται να σβησουν ποτε και για αυτούς κανενας δεν μιλα...μας επιασε το φιλοτιμο αν επεσαν και δεκα ψηλές (κακώς πολυ κακώς ) αλλα κανεις δε μιλα για το φουκαρα ταμεια που ειδε να τον σημαδευει το καλαζνικωφ αν ειδε το χαρο ξεβρακωτο αν παθαινε μια ανακοπη καρδιας απ το φοβο του τι θα λεγαμε....ολα αυτα ομως ειναι ψηλα γραμματα μπρος στις ψηλές που επεσαν στους επιδοξους δολοφονους.........παντως και το οτι οι λεφταδες εξελησονται σε τρομοκρατες ειναι ενα απ τα παραδοξα της νεοελληνικης κοινωνίας τι αλλο θα δουμε Θεε μου σάυτη τη δυσμοιρη χωρα......

 45. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/02/2013 22:40:31

  Δεν σας περνάει από το μυαλό ότι οι φωτογραφίες ρετουσαρίστηκαν ώστε οι δράστες να μοιάζουν όπως είναι φυσιολογικά για να αναγνωριστούν από τους πολίτες και να δώσουν πληροφορίες για τις επαφές και κινήσεις τους, μπας και πιαστούν οι διαφεύγοντες;
  Είναι απίστευτο ότι γίνεται στα σοβαρά συζήτηση γι' αυτό. Σε λίγο θα ξεχάσουμε γιατί και πως πιάστηκαν: αρματωμένοι σαν αστακοί, μετά από ληστείες, κλοπή αυτοκινήτων, απαγωγή ομήρου και μετά από άγρια συμπλοκή, όπου, φυσικά τραυματίστηκαν, κατά την οποία οι αστυνομικοί άσκησαν την απαραίτητη και νομιμότατη βία για να τους μπαγλαρώσουν και να απελευθερ΄βσουν τον όμηρο, με κίνδυνο της ζωής τους και με την τεράστια επιτυχία να συλληφθούν χωρίς να σκοτωθεί κανένας.
  Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τους είχαν σκοτώσει με κανά δυο χιλιάδες σφαίρες. Εδώ, ευτυχώς, δεν έγινε έτσι.
  Εύγε πρωτίστως στους Αστυνομικούς και φυσικά στον Ν. Δένδια, που γι' άλλη μια φορά φέρει σε πέρας στο ακέραιο τις εντολές του Πρωθυπουργού. Αποδεικνύεται κεφάλαιο.

  • Karenin avatar
   Karenin @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/02/2013 22:55:30

   Mας περνάει απο το μυαλό ακριβώς αυτό το πόσο ρετουσάρισμα χρειάστηκε για να ξαναμιάσουν σε ανθρώπους. Χειροπέδες με τα χέρια πίσω, κουκούλα, και δίωρος ξυλοδαρμός στο τμήμα είναι η καταγγελία, τι δεν κατάλαβες λοιπόν Φαήλο, ότι αυτό λόγεται βασανισμός κρατούμενου
   και τιμωρείται με κάθειρξη;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Karenin 05/02/2013 10:58:51

    Ήσουν εκεί επιθεωρητή Κλουζώ;

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Karenin 05/02/2013 14:47:56

    Κανείς ποτέ δεν καταλαβαίνει αυτό που δεν του συμφέρει να καταλάβει. Απλό φίλε Karenin.

   • Α. Ευθυμιάδης avatar
    Α. Ευθυμιάδης @ Karenin 05/02/2013 14:59:19

    Σήμερα το FBI απελευθέρωσε το παιδί που είχε απάγει ο ηλικιωμένος (που στην απαγωγή σκότωσε τον οδηγό του Σχολικού Λεωφορείου). Με μια λιτή δήλωση ανακοίνωσε το FBI ότι έγινε έφοδος και ο απαγωγέας δεν ζει. Που είναι ο Σύριζα να καταγγείλει το FBI που δεν σεβάστηκε τα δικαιώματα του απαγωγέα. Πάντα είχα μια απορία , όλοι οι βλαμμένοι στο Σύριζα μαζεύτηκαν;

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2013 00:04:54

   Ἀγαπητὲ Φαῆλε, δὲν διαφωνῶ μ' αὐτὸ ποὺ λὲς - τοὐναντίον. Ὅμως, ἡ δημοσιοποίηση τῶν φωτογραφιῶν χωρὶς ἔστω τὴν ἐπεξήγηση ποὺ δόθηκε κατόπιν ἑορτῆς («οἱ φωτογραφίες ρετουσαρίστηκαν γιὰ τὴν πληρέστερη ἀναγνώριση») δημιουργεῖ βάση γιὰ μιὰ παραφιλολογία ποὺ δὲν ἐπηρεάζει καὶ πείθει μόνο τοὺς «καμμένους» τῆς ἐπαγγελματικῆς Ἀριστερᾶς, ἀλλὰ καὶ γνωστά μου παιδιὰ μὲ συγκρότηση καὶ μυαλό. Ὅταν ἡ ἀστυνομία πετυχαίνει κάτι τόσο σημαντικό, εἶναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κρῖμα καὶ μᾶλλον ἐπικίνδυνο νὰ δίνεται τὸ δικαίωμα νὰ μιλᾶ ἡ μισὴ κοινωνία μόνο γιὰ τὴν «κρατικὴ βία».

   Τὸ ἂν ἔφαγαν τὸ ξύλο τῆς ἀρκούδας ΚΑΙ ΜΕΤΑ τὴν σύλληψη εἶναι ἕνα σοβαρὸ ἐρώτημα, φρονῶ. Δὲν εἶναι ἀστεῖα πράματα.

   Ἄλλωστε ὑποθέτω συμφωνεῖς καὶ μὲ τὸ παρακάτω: «Οι καιροί είναι πονηροί, και το διακύβευμα είναι να διασφαλίσει η συντεταγμένη Πολιτεία την τάξη και την νομιμότητα με μιαν Αστυνομία άψογη, χωρίς σκοτεινά σημεία, υπόνοιες, αυθαιρεσίες κάθε είδους, μικρές ή μεγάλες. »

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/02/2013 11:02:45

    Και που το ξέρετε ρε παίδες ότι έφαγαν το ξύλο μετά; Επειδή έτσι λένε;
    Πως τους συνέλαβαν τους αρματωμένους, που κρατούσαν όμηρο; Τους έκαναν αίτηση;
    Τα θέλετε και τα γράφετε;

    • Πέτρος avatar
     Πέτρος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 05/02/2013 14:51:35

     Κύριε Κρανιδιώτη μου, είπαμε στρατολάτρης, είπαμε αστυνομολάτρης, αλλά έχει και όρια η εθελοτυφλία. Μην το παλεύετε άλλο, γιατί δεν παλεύεται.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/02/2013 16:36:16

    Ας μιλησουμε λιγο και για τα ανθρωπινα δικαιωματα του Δενδια!
    Ειπε η μητερα του κ. Ρωμανου οτι ολα αρχισαν με την δολοφονια του Γρηγοροπουλου. Οχι κυρια μου! Ολα αρχισαν οταν εσεις αφηνατε το παιδι σας, σε ηλικια 15 ετων, να συχναζει στα Εξαρχεια, οπου ξερατε πολυ καλα με τι παρεες θα μπλεξει.
    Καποιοι αρθρογραφοι του Αντινιουζ και αρκετοι σχολιαστες σοκαριστηκαν απο τα σημαδια που ειδαν στα προσωπα των συλληφθεντων ληστων. Λες και δεν εχουν δει ποτε στα ΜΜΕ φωτογραφιες της Σημανσης με τσαλακωμενα πορτραιτα αρτι συλληφθεντων του κοινου ποινικου δικαιου. Αλλα δεν πειραζει. Κλεφτρονια απο το Κερατσινι ηταν. Συγκλονιστικο ειναι να βλεπεις τσαλακωμενα τα πορτραιτα ληστων - γονων αστων απο τα Βορεια Προαστια που το παιζουν "επαναστατες". Εξ αιτιας αυτης της νοοτροπιας (και της ανοχης που την συνοδευει),τα τελευταια χρονια αναψαν και θεριεψαν οι "καταληψεις" και οι "βιλες". Αλλα δεν πειραζει. Αυτες ηταν (και ακομα ειναι) "πολιτιστικα κεντρα" οπου συχναζουν βλασταρια επωνυμων, ακομα και βουλευτων, δεν κανει να τα πειραζουμε... Και ας εχουν γινει φυτωρια παρανομιας. Αληθεια, δεν μας ειπαν, σε ποια απο τις "βιλες" συχναζαν οι συλληφθεντες;
    Καποιοι απο τους σχολιαστες, που διακρινονται για την ευαισθησια τους, ειδαν στα ματια αυτων των "παιδιων" την αναζητηση καποιου καλυτερου για ολους μελλοντος (με καλασνικοφ;) μεσα στην βαρβαρη σημερινη κοινωνια. Εγω ειδα στο βλεμμα τους ναρκισσισμο, περιφρονηση για μας τα ανθρωπακια και ανια. Βλεμματα πωρωμενων μαμοθρεφτων που εχουν βαρεθει τις ψυχαγωγιες που τους προσφερει το τριγωνο Β. Προαστια -Εξαρχεια -Μυκονος και ψαχνουν για νεες συγκινησεις.
    Εδω θα διαφωνησω με τους σχολιαστες που βλεπουν αυτους τους ληστες σαν "επαναστατες". Διαβαστε το κειμενο της επιστολης που ειχε στειλει προ μηνων ο "τοξοτης" (τοξοτης, γιατι "τοξοβολος";) στο "Ποντικι" και θα φριξετε απο την ελλειψη πολιτικου λογου. Μιλαει κυριως για τον εαυτο του και τους φιλους του και εκθειαζει τον συλληφθεντα για την δολοφονια του ταξιντζη (που αποκαλει ρουφιανο) στην Παρο. Τι ειδους επαναστατες ειναι αυτοι που δεν εχουν πολιτικο λογο;

    Αλλα το πιο σοβαρο ειναι οτι αμεσως μετα τις συλληψεις των ληστων αρχισε πολιτικο, κοινωνικο και δημοσιογραφικο λιντσαρισμα της αστυνομιας και του υπουργου Προστασιας του Πολιτη. Τεκμηριο αθωοτητας γι'αυτους δεν υπαρχει! Ειναι ενοχοι, παει τελειωσε! Καταδικαστηκαν, χωρις δικη, απο ενα πληθος ευγενικων ψυχων που εγιναν εμπειρογνωμονες, απο τον καναπε τους, στο πως να συλλαμβανουν οπλισμενους με πολεμικα οπλα ληστες που κρατουν ομηρο. Οχι! Τα παιδια βασανιστηκαν! (Μπορει και να βασανιστηκαν αλλα πως το ξερετε εσεις;) Το λενε οι ιδιοι. Το λενε και οι γονεις τους. Το λεει ο Γκουαρντιαν, το ΜπιΜπιΣι
    και ο φιλος του Guardian kai tou BBC ο Πετρος Κωνσταντινου! Βουλευτης της αξιωματικης αντιπολιτευσης αποκαλεσε τον Δενδια νεοναζιστη. Αν λοιπον ο Δενδιας ειναι "νεοζασιστης", θ'αναρωτηθει ο απλος πολιτης, ποια ειναι η διαφορα του απο τον Μιχαλολιακο; Και αν ο Δενδιας, που αποκαλειται με τοση ευκολια νεοναζιστης, δεν ειναι νεοναζιστης, μηπως και ο Μιχαλολιακος δεν ειναι ουτε αυτος νεοναζιστης; Μηπως ειναι και αυτο προπαγανδα; Αυτα θα αναρωτηθει ο απλος πολιτης και τι θα του απαντησουν αυτοι που αναγνωριζουν τα ανθρωπινα δικαιωματα των ληστων-απαγωγεων με τα καλασνικοφ και καταπατουν με τοση ευκολια το τεκμηριο αθωοτητας των αστυνομικων και του Δενδια;
    Περιμενουμε απο το Αντινιουζ ενα αρθρο του Φαηλου Κρανιδιωτη που θα εξηγει σε ολους μας τι ειναι καλασνικοφ και τι ζημιες μπορει να προκαλεσει.

 46. aggelosview avatar
  aggelosview 04/02/2013 22:40:50

  Αναρχικούς που βγαίνει η μάνα τους στα κανάλια να τους υπερασπιστεί είναι ελληνικό φαινόμενο. Αντιεξουσιαστές που εκπροσωπούνται από αστούς μεγαλοδικηγόρους πάλι ελληνικό φαινόμενο.
  Έπεσαν μπάτσες και θίχτηκαμε όλοι. Ο Συριζα ετοιμάζεται να τους δώσει σύνταξη αντιστασιακού.
  Ο δεξιος:
  Περιμένεις στο φανάρι. Έρχεται το γυφτάκι να ζητήσει λεφτά. Δεν δίνεις. Φτύνει το παράθυρο και φεύγει. Αν πεις κάτι παραμονεύει η αριστερά να σε πει ρατσιστή. Δημοκρατία στα καλυτερά της.
  Σε κλέβουν. Πας στην αστυνομία. Καταθέτεις μήνυση ως νομοταγής πολίτης. Τους πιάνουν. Τους αφήνει ο εισαγγελέας με την παράκληση να μην το ξανακάνουν. Δημοκρατία και ανθρωπιά.
  Ο αριστερούλης:
  Σε πιάνουν με το τόξο να σημαδεύεις κόσμο. Σε αφήνουν. Σε ξαναπιάνουν να καις. Σε ξαναφήνουν. Δημοκρατία στο φόρτε της.
  Σε πιάνουν με καλάσνικοφ μετά από μεγάλη μπίζνα. Φορτώνεις κι έναν όμηρο γιατί το διάβασες στο τελευταίο βιβλίο που παρουσιάστηκε ελευθερα σε πανεπιστημιακό χώρο χωρίς να σε ενοχλήσει κανένας. Δε σταματάς και σε καταδιώκουν. Αντιστέκεσαι. Φτύνεις,φωνάζεις, απειλείς (τους δικαστές! αυτούς που σε άφησαν δυο φορές). Μαυρίζει το μάτι σου. Όλη η αριστερά διανόηση σου συμπαραστέκεται. Σημασία έχει το μάτι. Όχι η πράξη. Δημοκρατία, που φωνάζει κι η Ελένη.
  Άρα η δημοκρατία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αυτών που την πολεμάνε. Τόσο τους κόβει.

  • TIMAIOS avatar
   TIMAIOS @ aggelosview 04/02/2013 23:34:06

   Ποσο δικαιο εχετε... Καλομαθημενοι επαναστατες, παιδια που παντα τα ειχαν δικα τους ολα... και νομιζαν οτι ειναι δικα τους ολα. Ποιος αφησε ολα αυτα τα παιδακια να αλωνιζουν χωρις να υπαρχουν συνεπειες για τις πραξεις τους τοσα χρονια; Γιατι ακομα και η αποκλινουσα συμπεριφορα τους στα πλαισια της ιδεολογιας τους ειναι κατανοητη, αλλα επρεπε να πληρωσουν το αναλογο τιμημα οταν παρεβησαν τα ορια... Και αν η κουστωδια των γνωστων Ανταρσοσυριζαιων δικηγορων καταφερναν να τους βγαζουν καθε φορα εξω, λυπαμαι, αλλα οι φταιχτες ειναι αυτοι που ελευθερα καρδια υπεγραφαν και τους αφηναν ελευθερους. Και τελος δεν υπαρχει νεαρο της ηλικιας, απο 18 ετων ειμαστε πολιτες και ψηφιζουμε οποτε αν θελουμε ας ψαξουμε για αλλα ελαφρυντικα...

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ TIMAIOS 05/02/2013 14:54:30

    Ο ΓΑΠ σωστά είναι έξω; Ο Σημίτης; Πως εξαντλείτε έτσι επιπόλαια την αυστηρότητά σας όλοι, απορώ.
    Λοιπόν, μα ψεκάζουνε. Είναι σίγουρο.

 47. Tassos avatar
  Tassos 04/02/2013 22:40:57

  Εγώ γιατί δεν τους βλέπω κακοποιημένους?

  • Evangelos avatar
   Evangelos @ Tassos 05/02/2013 00:01:52

   ναι όντως ξέρω κι εγώ πολλούς που κυκλοφορούν με Pixalated λαιμό , μώλοπες και μαυρισμένα μάτια με πρησμένο πρόσωπο ... οπότε φυσιολογικό μου φαίνεται κι εμένα ...

   • dim avatar
    dim @ Evangelos 05/02/2013 13:52:35

    Στο λαιμό υπάρχει photoshop για να αφαιρεθεί ενα χέρι που ήταν εκεί και τον κρατούσε για να μπορέσουν να τον βγάλουν φωτογραφία.

    • Πέτρος avatar
     Πέτρος @ dim 05/02/2013 14:57:21

     Ααααα, έτσι πες μου. Είπα κι εγώ...Λες να τους σπάσανε στο ξύλο; Δε μπορεί. Αφού Δημοκρατία έχουμε και σεβόμαστε τους αλυσοδεμένους με χειροπέδες. Διαφορετικά θα ήμασταν γουρούνια.
     Και δεν είμαστε. Ε;

     • dim avatar
      dim @ Πέτρος 05/02/2013 15:08:08

      Δηλαδή όλοι εσείς νομίζατε τόσες μέρες ότι το photoshop στο λαιμό ήταν για να μη φανούν σημάδια από χτυπήματα?

      Χτυπηματα έγιναν, αλλά δεν αφορούσαν το λαιμό, εκεί ήταν χέρι, αλλά τα χτυπήματα έγιναν ΚΑΤΑ τη σύλληψη και αυτό ισχύει μέχρι αποδείξεως του εναντίον... Δε θα υιοθετήσει η κοινωνία την άποψη των ακροαριστερών και των Συριζαίων ότι τα χτυπήματα έγιναν μετά... Η αστυνομία λέει ότι τα χτυπήματα έγιναν κατα τη διάρκεια της σύλληψης και οφείλει ο καθένας να το αποδεχθεί μέχρι (και εαν) αποδειχθεί το αντίθετο...

      Το ρετούς ήταν υποχρεωτικό, για να μπορούν να αναγνωριστούν από τις φωτογραφίες οι τρομοκράτες, ώστε να συλλέξει άμεσα η αστυνομία πληροφορίες, και να που αποδείχθηκε σωστή η πράξη τους, αφού πρόλαβαν και βρήκαν τη γιάφκα, πριν καταφέρουν οι άλλοι τρομοκράτες να την παραβιάσουν και να αφαιρέσουν χρήσιμες πληροφορίες...

    • Βερτης Θ. avatar
     Βερτης Θ. @ dim 05/02/2013 16:29:59

     Πιπιλιές ηταν απο το κορίτσι.

  • Scarface avatar
   Scarface @ Tassos 05/02/2013 18:47:56

   Εγω για κακοποιημενους μια χαρα τους ειδα να περπατανε. Εχετε φαει ποτε ξυλο? Ενα καλο χτυπημα στα πλευρα και δε μπορεις να ανασανεις για κανα μηνα. Αυτοι πηγαν χοροπηδοντας στον ανακριτη. Φαγανε απο κανα δυο φαπες. Και? Αναρχικοι δε δηλωνουν? Πολεμο δεν κυρηξαν? Τι περιμενανε?

 48. MCA. avatar
  MCA. 04/02/2013 23:19:54

  Από την στιγμή που μπαίνεις στον χορό της βίας,ριψοκινδυνεύοντας μάλιστα την ζωή σου,δεν υπάρχει περίπτωση να μην "ξεφύγεις",όσο καλά και εκπαιδευμένος να είσαι.Ισχύει για όλους παντού και πάντοτε.

 49. Χρήστος Ρουγκάλας avatar
  Χρήστος Ρουγκάλας 05/02/2013 00:36:19

  Βλέπω και διαβάζω δυό μέρες τώρα διάφορα σχόλια σε blogs και sites ,άλλα από αυτά να κατακρίνουν και κατακεραυνώνουν τους αστυνομικούς κι άλλα να επικρίνουν τη συμπεριφορά τους ,λέγοντας και λίγο είναι το ξύλο που έφαγαν >.

  Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ,με την οποία ζητάει την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών , θεωρώντας δεδομένη την κακοποίησή τους...

  Πρώτα απ όλα όμως θα πρεπε να συγχαρούν την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ γιατί ενεργώντας άμεσα και με σωστές κινήσεις των ανδρών που συμμετείχαν στην καταδίωξη των ληστών ,κατόρθωσε να συλλάβει 4 επικίνδυνους και πάνοπλους κακοποιούς ,που μάλιστα είχαν και όμηρο ,χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών ή αστυνομικών,πέραν των συλληφθέντων ,από τη χρήση βίας που επιβάλλεται στις περιπτώσεις αυτές ,προκειμένου να αφοπλιστούν και παραδοθούν.  Νομίζεις λοιπόν πως μιά τόσο σημαντική επιτυχία των αστυνομικών αρχών , θα ήθελαν οι ίδιοι να την αμαυρώσουν χτυπώντας ή και βασανίζοντας τους συλληφθέντες;

  Λες δηλαδή πως είναι τόσο αφελείς οι αστυνομικοί ή τόσο καλά παιδιά οι συλληφθέντες ,που όταν είδαν πως τους είχαν περικυκλώσει ,κατέβηκαν από τ αυτοκίνητα και τους είπαν, ελάτε πιάστε μας;  Κι αν δεν έδιναν άμεσα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ,δεν θα τους έβλεπαν οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι δεν θα τους απαθανάτιζαν ,την ώρα που σιδεροδέσμιοι και βρίζοντες όλη την κοινωνία ,οδηγούνταν στον αρμόδιο Εισαγγελέα;  Δεν θα μπω στη διαδικασία ανάλυσης του προφίλ των δραστών ,μερικοί εκ των οποίων ήταν γνώριμοι των αστυνομικών αρχών ,όπως ο γνωστός τοξοβόλος ούτε σε επιστολές που παλιότερα είχαν στείλει γιά υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινωνία μας ,γιατί αυτά ανήκουν σε άλλες επιστήμες (κοινωνιολογία,εγκληματολογία) για το πως παιδιά των βορειοανατολικών προαστίων της Αθήνας και ενίοτε γόνοι αστικών οικογενειών τρέφουν τόσο μίσος για την κοινωνία στην οποία ανατράφηκαν και εντάσσονται σε ομάδες που με βίαιες ενέργειες θέλουν να καταλύσουν κάθε θεσμό ,μη διστάζοντες να αφαιρέσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές .  Και κλείνω λέγοντας πως και τα θύματα έχουν δικαιώματα κι όχι μόνον οι θύτες ....

  ΥΓ(για το photoshop που ομολογουμένως έγινε κι είναι πασιφανές) αναλογήσου πόσες φορές έχεις ακούσει ή διαβάσει ,πως συλληφθέντες για τέτοιου είδους εκλήματα και ανήκοντες στον χώρο των αναρχοαυτόνομων ή αντιεξουσιαστικών ομάδων,αρνούνται τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού...φαντάσου δε να φωτογραφηθούν ,ώστε να βοηθηθούν οι αρχές στις περαιτέρω έρευνες .

 50. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/02/2013 01:26:30

  Στις ΗΠΑ ένας γέρος απήγαγε ένα μικρό παιδί και το κράταγε σε μια φάρμα. Μετά από 5-6 μέρες κατάφερε η αστυνομία να πάρει το παιδί. Μαντέψτε τι απέγινε ο δράστης και απαγωγέας...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Γιώργος 05/02/2013 02:26:41

   Στη Νορβηγία σκότωσε ένας 70 άτομα και πήγε φυλακή.

 51. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/02/2013 01:34:12

  Ἔρχονται καὶ ξαναέρχονται τὰ παραδείγματα τῶν ΗΠΑ. Ἐρώτημα πρῶτο: εἴμαστε ΗΠΑ; Ἐρώτημα δεύτερο: ΘΕΛΟΥΜΕ νὰ εἴμαστε ΗΠΑ; (καὶ αὐτὸ δὲν εἶναι ἐπιλεκτικὸ ἐρώτημα). Ἀμὰν πιά.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/02/2013 14:26:35

   Δεν ξέρω αν θέλουμε να γίνουμε ΗΠΑ, λίγη από την ξεκάθαρη λογική τους όμως τη χρειαζόμαστε. Την τετράγωνη λογική που δε συγχέει τους δολοφόνους με τους ήρωες, τα θύματα με τους θύτες, την αξία της ζωής του ομήρου με την αξία της ζωής του απαγωγέα, τα αληθινά τόξα με τα ψεύτικα, τα καλάσνικοφ με τα λουλούδια, την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους με την αδειοδότηση για μελλοντικούς φόνους αθώων.

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ MAYRO XABIARI 05/02/2013 15:00:01

    Προφανῶς. Αὐτὸ ὅμως ἀπέχει ἔτη φωτὸς ἀπὸ τὸ «ἂχ καὶ νὰ τοὺς ξάπλωναν κάτω»...

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 05/02/2013 15:01:38

   Είδατε Ἀστυάνακτα Καυσοκαλυβίτη;; Κάποιοι και θέλουν και θαυμάζουν τους φασιστοπαρανοϊκούς σερίφηδες. Γκουαντάναμο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Χρυσά αυγά, μελάτα. (Και μυαλά κλούβια).

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Πέτρος 06/02/2013 16:40:57

    Εδώ άλλοι θαυμάζουν ένοπλους ληστές και απαγωγείς! Έχεις ιδέα για το τι γίνεται στο γκουαντάναμο; Δεν το νομίζω... Δεν μιλάμε ούτε για δυο μπουνιές ούτε για βρίσιμο... Μιλάμε για βγάλσιμο νυχιών, εικονικούς πνιγμούς, κρέμασμα ανάποδα, ηλεκτροσόκ και άλλα πολλά. Εγώ τα νύχια τους τα είδα στη θέση τους και το πρήξιμο έφυγε μέσα σε μια μέρα... Αν τρώγανε το ξύλο της αρκούδας ακόμα πρησμένοι θα ήταν...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 06/02/2013 09:03:35

   Ερωτημα τριτο: μπορουμε να μην ειμαστε ΗΠΑ;

 52. billi smart avatar
  billi smart 05/02/2013 06:41:59

  "μαννουλα με δειρανε!!"

 53. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 05/02/2013 09:58:00

  Υποθετω εσύ Δημοκρατη δεν θα ενιωθες σοκ με μερικές φωτο απο το νεκροτομείο γιατί συνηθως ετσι καταλήγουν τέτοια περιστατικά με εκατέρωθεν απώλειες.
  Ηταν μια τεράστια επιτυχία της Αστυνομίας και αξίζουν παράσημο οι λεβέντες (χωρίς εισαγωγικά) που πήραν μερος

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Μεγάλες στιγμές 05/02/2013 12:16:22

   Από πότε παίρνουν παράσημα αυτοί που χτυπάνε τους ενόχους στα κελιά;

   • marκ avatar
    marκ @ Μακεδόνας 05/02/2013 15:00:42

    απο τοτε που γεμισαμε φασιστες

 54. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/02/2013 10:11:28

  21 χρόνια! Αν ένας σκότωνε 70 άτομα εδώ, θα ήσουν ευχαριστημένος αν έμπαινε για 21 χρόνια φυλακή; Και στα 5 να έβγαινε λόγω καλής διαγωγής;;;

 55. Αριστείδης Δ. avatar
  Αριστείδης Δ. 05/02/2013 11:14:18

  Οι αναρχικοί ξέρουν οτι οι αστυνομικοί δεν είναι 'άγιοι' και δεν δεν τηρούν κατα γράμμα τις διατάξεις περί κρατουμένων. Γι αυτό βλέποντας την κατάληξη των συναδέλφων τους αν δεν θέλουν να πάθουν τα ίδια, καλόν θα ήταν να εγκαταλείψουν εγκαίρως την "οργάνωση". Αλλοιώς μην περιμένουν 'ευγένειες' ούτε "κοινωνική συμπαράσταση " απο την κοινωνία που μισούν...Στόν πόλεμο που μάλιστα είναι άνισος λόγω της προφανούς υπεροπλίας του εχθρού είναι βέβαιο οτι θα πεθάνης σαν σκυλί και κανένας δε θα σε λυπηθεί...

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Αριστείδης Δ. 05/02/2013 15:06:46

   Μπράβο. Είστε μέγας φιλόσοφος και ψυχολόγος. Εξάλλου, από τότε που θεσπίστηκε η θανατική ποινή, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, ποτέ κανείς δεν εγκλημάτισε πια. Το λύσαμε κι αυτό. Φέρτε μας τώρα να επιλύσουμε και το άδικο φορολογικό. Τύφλα να΄χει ο Στουρνάρας. Ο Αριστείδης ο Δίκαιος έχει όλες τις λύσεις. Απλά, εκθέστε του το πρόβλημά σας και θα σας ...σενιάρει άμεσα.

   • Α. Ευθυμιάδης avatar
    Α. Ευθυμιάδης @ Πέτρος 05/02/2013 15:55:28

    Πες μας και κάτι για την ένοπλη ληστεία και την απαγωγή να δούμε τι θεωρείς πιο σοβαρό τις μπούφλες που έφαγαν στη σύλληψη (αν τις είχαν φάει από τις μαμάδες των Βορείων προαστίων δεν θα τα δίνανε όλα στους δικηγόρους που περιμένουν σαν τα κοράκια ) , όλα τα άλλα δεν είναι για εδώ , ίσως στο Indymedia που εκπέμπει από το ΕΜΠ με λεφτά των φορολογουμένων. Έσφιξαν τα γάλατα αν δεν κατάλαβες ακόμα, αυτά που γινόταν με τους Πασόκους που τρέχανε να αθωώσουν Μαζοκόπους την δεκαετία του '80 θάφτηκαν. Ο Σύριζα θα καταλάβει τι κάνει αυτή την περίοδο όταν οι οικογενειάρχες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ αρχίσουν να φεύγουν μαζικά.

    • tasos1 avatar
     tasos1 @ Α. Ευθυμιάδης 05/02/2013 18:05:38

     Ωρέ Ευθυμιάδη, κιχ δεν έκανε τόση ώρα!

 56. Ρηνα avatar
  Ρηνα 05/02/2013 11:58:26

  Καθε οικογενεια μεγαλωνει τα παιδια της αναλογα με το προφιλ της.Αλλο εχει η αριστερη οικογενεια, αλλο η δεξια, αλλο η διαλυμενη, αλλο η φτωχη, αλλο η ευπορη. Αυτοι που στρατολογουν αυτα τα παιδια- που ας μη γελιομαστε σ αυτες τις ηλικιες δεν υπαρχει ωριμοτητα- επιλεγουν σε ποια κατηγορια θ απευθυνθουν. Στη αριστερη και ισως διαλυμενη οικογενεια που εχει μεγαλωσει το παιδι της με επαναστατικα μανιφεστα ισως και με λεφτα σημερα πια και το εχει ξαμολησει στους δρομους; η στη μεγαλοαστικη δεξια που η μεγαλυτερη επανασταση της ειναι να παει τη Τζουλια στο....ναυτικο;
  Την απαντηση την αφηνω σε σας.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ρηνα 05/02/2013 12:52:37

   Σέ ὅποια κατηγορία καί ἄν ἀνήκουν οἱ συγκεκριμένες οἰκογένειες Ρήνα,τό μόνο κοινό πού ὑπάρχει μεταξύ τους εἶναι ὅτι δέν ἔχουν σωστές καί στέρεες βάσεις πάνω στίς ὁποίες χτίζονται τά θεμέλια γιά μιά σωστή οἰκογένεια...

 57. Απορών avatar
  Απορών 05/02/2013 14:23:35

  Τον Τζακ Μπάουερ δεν τον γνωρίζω ωστόσο... κατάλαβα το νόημα πάντως αλλά άλλο πράγμα η TV και άλλο η πραγματικότητα.

 58. yianna avatar
  yianna 05/02/2013 15:26:35

  Επί παντός επιστητού.... Άχ ρε Έλληνα, μετά τη ληστεία μου έγινες και ειδικός στα θέματα συλλήψεων. Έλεος πια, ας κάνει η Αστυνομία τη δουλειά της, γιατί εδώ και κάποια χρόνια διαμαρτυρόμαστε ότι είμαστε στο έλεος του κάθε εγκληματία, γιατί δεν κάνουν οι αστυνομικοί τη δουλειά τους.
  Αναρρωτιέμαι εάν τους κυνηγάγαμε εμείς τι θα τους κάναμε, θα τους χαϊδεύαμε? Το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο μαρτυρά για το αντίθετο.
  Κοινό ποινικό αδίκημα οι ληστείες, και ειδικά όταν γίνονται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, ακόμα χειρότερα. Τώρα τι να κάνουμε, να το αλλάξουμε? Πόσο θέλουν δηλαδή για να μας αποτρελάνουν όλοι αυτοί της ψευτοπροοδευτουριάς?

 59. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 05/02/2013 16:19:34

  Ευχαριστώ απο καρδιάς που γράφονται τέτοια άρθρα.
  Βοηθούν να μη ξεχνάμε, ότι στη δύσκολη περίοδο που περνάμε, μας δίνεται και μια ευκαιρία για επανόρθωση όσων έχει υποστεί αυτή η κοινωνία:
  Μπορούμε ίσως να διακρίνουμε ότι το ορθολογικό, το δίκαιο και το ριζοσπαστικό συμπίπτουν. Συμπίπτουν και με την κοινή λογική.
  "Ψυχραιμία, θεσμοί, λογική και ενωτικό, όχι διχαστικό πνεύμα: αυτά μας πρέπουν".
  Μια κοινωνία που δεν έχει επαρκείς πολίτες, δεν γίνεται να έχει πραγματικό κράτος δικαίου με ικανούς και έννομους θεσμούς ασφάλειας. Και μια χώρα χωρίς πραγματικό κράτος δικαίου και καλή αστυνομία, είναι δύσκολο να διαπαιδαγωγήσει καλούς πολίτες.
  Τι να σου κάνει η οικογένεια, ένα "λιμάνι σε άκαρδο κόσμο" που κι αυτή περνά βαρειά κρίση, τι να σου κάνει η βασική εκπαίδευση, για την οποία κράτος και κοινωνία ελάχιστα νοιάζεται (πέραν των ΑΕΙ και του "πτυχίου"); Το φορτίο υπερβαίνει τις αντοχές οικογένειας και σχολείου.
  Μετά την "εποχή της χρυσοθηρίας" ζούμε τον δικό μας "Μεσοπόλεμο", ζητείται πάντα δικαιοσύνη, λογική, δημοκρατία και κράτος δικαίου.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Uncle Stgm 05/02/2013 18:42:10

   ++++

 60. Βερτης Θ. avatar
  Βερτης Θ. 05/02/2013 16:37:30

  Καποια εκατομμύρια Ελληνες ζούσα και συνεχιζουν να ζουν με χρηματα απο το κρατος που ηταν ολα δανεικα παριστάνοντας οτι δουλεύουν στο δημόσιο. Αυτο τελειωσε οριστικά. Παρασιτισμός παντου κα οι αριστεροι μανούλες στο βολεμα. Που δουλεψε ο Τσιπρας η Δουρου και τοσοι άλλοι.

 61. Αηδιασμενος avatar
  Αηδιασμενος 05/02/2013 18:22:35

  Καποτε οι ..τσογλανοπαρεες εκαναν μονο κριτικη
  Τωρα οι σημερινες τσογλανοπαρεες ( οι περισσοτεροι με μπολικα λεφτα του μπαμπα ... με καλοπληρωμενους δικηγορους και αφθονο "ελευθερο χρόνο") νιώθουν πως ειναι ξεχωριστοι... φωτισμενοι...πρωτοπορια
  Εχουν "οραμα" βλεπεις και ενα πρωι ,"οπως αλλαζουνε βρακι", αρματωμενοι με καλασνικωφ και scorpions αποφασιζουν να "αλλαξουν την σαπια κοινωνια " πειθαναγκαζοντας μας με το ζορι..
  Θελουν να μας ξυπνησουν....
  Καλα ρε τσογλανια απροσαρμοστα.. . ποιος σας καλεσε ???
  Ποιον τολματε να επικαλειστε οτι εκπροσωπειτε....
  Ως ποτε θα ανεχομαστε αυτην την δηθεν ιδεολογια των δηθεν "φωτισμενων μειοψηφιων" που επιδιώκουν τον πειθαναγκασμο της κοινωνιας σε επανασταση ?

 62. ΤΑΟ ΤΖΕ avatar
  ΤΑΟ ΤΖΕ 05/02/2013 19:06:22

  Από την ενοχή στη θυματοποίηση. Αυτή εκπληκτική ικανότητα της αριστεράς στην Ελλάδα να μετατρέπεται από θύτη σε θύμα, θα έκανε τον Gustave le bon να σκίσει τα πτυχία του. Στην προπαγάνδα τα "παιδία του φωτός'' είναι έτη φωτός μπροστά απ' τους "Υιους του σκότους".

 63. kkourk avatar
  kkourk 05/02/2013 21:50:53

  Να συλληφθούν οι αστυνομικοί που τόλμησαν να συλλαβουν τα φιλαράκια μας τρομοκράτες !!!!!!!!!!!!

 64. rally monkey avatar
  rally monkey 06/02/2013 01:35:36

  οπως ακριβως τα ειπε και ο anonymous πιο πανω
  εκει που υπαρχει κρατος απλα θα μετρουσαμε ποσες σφαιρες θα ειχε πάνω του ο καθένας - ενω εδω συζηταμε για μώλωπες..
  ποιον ακριβως εξυπηρετουν αυτες οι φωτογραφησεις?
  θα μπορουσαν να ειχαν καλυφθει με μακιγιαζ/ ή ακομα εμφανεστερα με επιδεσμους κλπ
  οχι για να αρνηθει η αστυνομια τη χρηση βιας
  αλλά για να μην παει η μπαλα στην εξεδρα για μια ακομα φορά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.