#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2010 05:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ένας στους τρείς Έλληνες θα φτωχύνειΗ κυβέρνηση έχει πετύχει πολλές φορές να απαξιώσει το ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων ενώ και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές έχουν πολλάκις βγάλει τα μάτια τους με τα χεράκια τους. Οταν, όμως, ανακοινώνουν μια τόσο σημαντική έρευνα για την οικονομία θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Ενας στους τρείς Ελληνες (το 30%) θα δει να υποχωρεί το βιοτικό του επίπεδο, δηλαδή να γίνεται φτωχότερος σύμφωνα με την ετήσια έκθεση  του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία. Τα μέτρα λιτότητας και το μνημόνιο είναι αυτά που θα μειώσουν σημαντικά και τη ζήτηση και την κατανάλωση. Η έρευνα αναφέρει ότι η εγχώρια ζήτηση το 2011 θα επανέλθει στα επίπεδα του 2000, γυρίζουμε δηλαδή 10 χρόνια πίσω.

Η ύφεση που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη στην Ελλάδα, θα μετατραπεί σε πολύπλευρη κρίση που θα βυθίσει την χώρα σε παρατεταμένη περίοδο ύφεσης. Η ακολουθούμενη πολιτική, που πολλοί αποκαλούν «εσωτερική υποτίμηση» ή «ανταγωνιστικό αποπληθωρισμό» είναι μια σωρευτική διαδικασία διαδοχικών κύκλων μείωσης των μισθών και των τιμών αναφέρεται στην έκθεση.

Μέχρι και το 2009, η αύξηση των μέσων πραγματικών αποδοχών ανά απασχολούμενο είχε ως αποτέλεσμα να συγκλίνουν, οι αμοιβές στην Ελλάδα έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου των 15 πιο προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (...) Η σύγκλιση, παρά τις κατά καιρούς ανακοπές της πορείας της, ακολουθούσε μέχρι το 2009, ανοδική τάση της τάξης του 0,7% ετησίως. Ενώ στην δεκαετία του 1990 ανερχόταν σε 70% περίπου, έφθασε στο 82,5% κατά το 2009.

Κατά το 2010-2011, ωστόσο, η ανοδική πορεία της σύγκλισης των αποδοχών θα ανακοπεί και ο δείκτης αναμένεται να οδηγηθεί από το 82,5% του μέσου όρου της ΕΕ-15 στο 78,0%.

Θα έχει έτσι οπισθοχωρήσει περίπου κατά μία πενταετία, στο σχετικά αμετάβλητο επίπεδο των ετών 2004 – 2007.

Ακούει η κυβέρνηση αυτές τις προβλέψεις ή κωφεύει και απλά ακολουθεί τυφλά και πιστά τις εντολές του ΔΝΤ;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 16/09/2010 05:40:20

  Εχουμε φτωχυνει ηδη .Α ρε ΓΣΣΕ, καμαρια της πατριδας.
  Σας συστηνω να δειτε το αργεντινικο εργο,που το ειχε προβαλει πρωτομαγια ο Ραφτοπουλος στο Πεδιο του Αρεως, Low Traidores de la classe obrera , θα σας κανει καλο και θα ενημερωθητε.
  Ο Παφτοπουλος οταν εκανε την προβολη δεν το ειχε δει,και δεν το ειχε καταλαβει ως γνησιος καρεκλοκενταυρος Πασοκος.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/09/2010 06:35:50

  Νομίζω ότι το συμπέρασμα της μελέτης αναφορικά με την εγχώρια ζήτηση, θα το πάρουν και θα το κάνουν "σημαία" οι δοσίλογοι κυβερνήτες και οι πάσης φύσεως μνημονιολάγνοι κολαούζοι τους. "Δεν είναι κακό", θα πουν, "το βιοτικό επίπεδο του 2000. Ίσα-ίσα, θα ξαναβρούμε το... μέτρο στην κατανάλωση."

  Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε σε ποιανού το μύλο κουβαλάει νερό η ΓΣΕΕ και οι παρααφυάδες της. Ο κόσμος εξαθλιώνεται τάχιστα, τα βασικά και ανελαστικά καταναλωτικά αγαθά (ηλεκτρικό, καύσιμα, τρόφιμα) εκτοξεύονται, κι αυτοί δίνουν "πατήματα" στους δοσίλογους για να πουν ότι τελικά το μνημόνιο δεν είναι και τόσο κακό.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 16/09/2010 08:19:43

   Αυριανιστή, τα ίδια ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. Όταν ξεσήκωναν τον κόσμο και έλεγαν "οι μισθοί της Ελλάδας είναι πολύ πίσω από το μέσο όρο της Ευρώπης" και έφταιγε ο κακός Καραμανλής γι' αυτό, τώρα ξεσηκώνουν τον κόσμο και λένε "ζούσαμε πάνω από το επίπεδό μας", "δεν παράγουμε τίποτα" και "είμασταν χρεωκοπημένοι και ο Καραμανλής μας το έκρυβε".

   Και τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο αριστερισμός που έφερε στην ελληνική κοινωνία, δεν είναι κόμμα, δεν είναι ιδεολογικό ρεύμα, είναι αρρώστια. Κανονική αρρώστια. Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι, οι ίδιοι ακριβώς που γκρινιάζανε για την "ανάλγητη πολιτική της δεξιάς", που σήμερα λένε ότι έδινε παροχές πέρα από τις δυνατότητές μας.

   Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι δεν ντρέπονται καθόλου!

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 16/09/2010 08:55:29

    Ναι δεν φταίει ο Καραμανλής...για το μη άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δεν έφταιγε, ούτε για την μη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ούτε για την κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ούτε για το μη νοικοκύρεμα του Δημοσίου. Για τίποτε δεν φταίει. Άσε μας τώρα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 09:04:14

    Ο Καρααμανλής απλώς επέλεξε να μην υλοποιήσει την κοινωνική καταστροφή που θα έφερνε το λεγόμενο "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων", που η Νέα Τάξη επέβαλε στα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων ως δήθεν πανάκεια.

    Ο Καραμανλής δεν υπήρχε περίπτωση να εκποιήσει τις παραγωγικές μονάδες της πανίσχυρης, ενεργειακά, σε μια προικισμένη χώρα, Δ.Ε.Η., που εμφανίζεται ως δήθεν "άνοιγμα της αγοράς ενέργειας" από τα αφεντικά του αρχηγού σου.

    Αν επί Καραμανλή βαφτίζουμε τη μείωση των εσόδων λόγω της διεθνούς κρίσης και του συνακόλουθου παγώματος της οικονομικής δραστηριότητας ως δήθεν "κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού", τώρα που τα έσοδα πραγματικά καταρρέουν από την ΕΠΙΛΟΓΗ του αρχηγού σου να μας εντάξει στο Μνημόνιο και από την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των αρμοδίων υπηρεσιών, τι θα πρέπει να πούμε;

    Το μόνο που φταίει ο Καραμανλής είναι το μη νοικοκύρεμα του Δημοσίου. Που δεν διόρθωσε δηλαδή το δικό σας έγκλημα που διαλύσατε το κράτος (επειδή ήταν "της δεξιάς"). Εκεί, ναι. Φταίει. Φταίει όμως περισσότερο από τον ίδιο τον εγκληματία που υλοποίησε το έγκλημα της διάλυσης;

   • antekales avatar
    antekales @ Επώνυμος 16/09/2010 09:09:40

    Ο Καραμανλής επέλεξε... καλά πλάκα μας κάνεις! Ο Καραμανλής επέλεξε τα σουβλάκια και μόνο. Τίποτε άλλο δεν επέλεξε τα 5,5 αυτά χρόνια. Ξύπνα, πέτα τις παρωπίδες.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 16/09/2010 09:10:00

    Το κακό, Επώνυμε, είναι ότι αυτοί οι "ένα σωρό άνθρωποι" δεν είναι εκείνοι που έχουν οφέλη από τη δουλεία του μνημονίου. Δεν είναι ούτε καν οι περισσότεροι. Είναι κυρίως εκείνοι που... πλήττονται άμεσα από το μνημόνιο!

    Είναι τέτοιος όμως ο τυφλός φανατισμός τους υπέρ του ΓΑΠ, που ακόμα κι αν οι γκεσταπίτες του ΔΝΤ μπουν μέσα στα σπίτια τους, βιάσουν τις γυναίκες και τις κόρες τους και λεηλατήσουν τα πάντα μέχρι... καρφίτσας, εκείνοι θα λένε "σφάξε με ΓΑΠ μου ν' αγιάσω"!

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 16/09/2010 09:10:43

    Ο Καραμανλής δεν επέλεξε, φοβήθηκε. Η ΔΕΗ δεν εκποιείται, παραχωρούνται κοιτάσματα λιγνίτη. Δεν μίλησα για μείωση εσόδων αλλά για καταστροφή του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.Η φοροδιαφυγή επί ημερών του οργίασε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 09:11:23

    Απαντήσεις έχεις, άντεκαλέ; Αν δεν έχεις, μόνον με τον απαξιωτικό λόγο εκτίθεσαι. Και εκθέτεις και τους εργοδότες σου ότι δεν έχουν να πουν κάτι άλλο.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 09:14:23

    Τι στοιχεία έχεις Μήτσο μ' για να μας πεις ότι αυξήθηκε η φοροδιαφυγή; Σας είπαν μια καραμέλα στο κόμμα και την αναπαράγετε. Πρώτη φορά επί Καραμανλή συνέβη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα;

    Οι Πασόκοι έχετε γέλιο. Αν δεν κρατούσατε τη χώρα καθηλωμένη από την κομματική σας τύφλωση και αφοσίωση, θα είχε μόνον γέλιο. Δυστυχώς όμως δεν έχετε μόνον γέλιο. Εσείς είστε οι κύριοι υπαίτιοι της οπισθοδρόμησης της χώρας με την τυφλή αφοσίωση σε ότι μπαρούφα σας πετάει το κόμμα σας.

    Και γιατί παρακαλώ να πάρουν τα κοιτάσματα λιγνίτη οι ιδιώτες; Δηλαδή εσύ αυτό υποστηρίζεις;

    Ε, ρε και να το υλοποιούσε ο Καραμανλής να δώσει κοιτάσματα λιγνήτη σε ιδιώτες να σας δω που θα ήσασταν! Τώρα τον κατηγορείτε γιατί δεν το έκανε!

    Και λίγη προσωπική πολιτική αυτοκριτική για την παλαιοκομματική σαπίλα που εκφράζετε δεν θα έβλαπτε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 09:34:14

    Και μια που μιλάς Μήτσο μ' για κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δες τι συμβαίνει σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 2010 μετά από έναν χρόνο κυβέρνησης ΓΑΠ:

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_16/09/2010_415132

    Κανονικά δεν θα έπρεπε να έχετε πού να κρυφτείτε, καταστροφείς της χώρας, αντί να μιλάτε κιόλας και να συκοφαντείτε έτσι στον αέρα την κυβέρνηση Καραμανλή, που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά δεν έκανε σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τα οικτρά εγκλήματα που κάνετε εσείς και θέλετε να της τα φορτώσετε κιόλας.

   • neotera avatar
    neotera @ Επώνυμος 16/09/2010 09:44:08

    Συμφωνώ σε πολλά που λες, αλλά το Πασόκ στον "αριστερισμό"(κι αυτό εύστοχο) της Ελλάδας ήταν ξένο σώμα. Ο "αριστερισμός" της ελλάδας ήταν όντως εκτεταμένος, υπάρχει ακόμη στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά παραμένει ακομμάτιστος, αντισυστιμικός, αντιιμπεριαλιστικός, κοινωνικά εναλλακτικός, αντιδογματικός. Προϊόν του μάλλον είναι η ονομασία "Αντί" στο περιοδικό της μεταπολίτευσης. Ο "αριστερισμός" αυτός, ο ριζοσπαστικό τους χαρακτήρας ιδίως αναπτύχθηκε από την χουντική καταπίεση και κοροϊδία. Εκει επόνταρε ο Παπάντριου, στο ριζοσπαστιμό των μικρομεσαίων για να λανσάρει το Πασόκ, αλλά σνομπαρίστηκε.. Πολλοί λένε ότι αποστολή του Αντρέα ήταν να πνίξει ειδικά αυτόν τον εκτεταμένο "αριστερισμό" που ήταν ευρύτερος από την ολοένα και πιό μικρή απήχηση των κομμάτων της αριστεράς. Δεν είχε καθόλου στελέχη στην αρχή, λόγω ακριβώς της ξεχωριστής ποιότητας ανθρώπων για την ελληνική κοινωνία τότε που γρήγορα βέβαια εκμαυλίστηκαν και εντάχθηκαν στο "σύστημα πασόκ". Εξ ού και γενιά της προδοσίας όπως αποκαλείται η γενιά του Πολυτεχνείου...

   • antekales avatar
    antekales @ Επώνυμος 16/09/2010 09:48:58

    Που εκτίθομαι Επώνυμε; στις σφήκες της κηφηνοφωλιάς;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 16/09/2010 10:05:37

    @antekales

    Είπαμε: όσοι τη βρίσκετε με τις κατοχικές δυνάμεις, μπορείτε να τους ανοίξετε διάπλατα τις πόρτες για να μπουν στα σπίτια σας και να κάνουν ό,τι είπαμε παραπάνω. Όχι όμως και στα δικά μας σπίτια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 10:28:22

    Σωστά άντεκαλέ, εμείς εδώ σπαταλούμε χρόνο από την εργασία μας, ενώ εσύ ΚΑΝΕΙΣ την εργασία σου, σχολιάζοντας.

    Μας την είπες, είναι αλήθεια...

    Όμως εκτίθεσαι βασικά στους εργοδότες σου που σε πληρώνουν οι άνθρωποι για να πεις καμιά σοβαρή κουβέντα με επιχειρήματα και απαντήσεις, ενώ εσύ το μόνο που έχεις να πεις είναι απαξίωση. Αυτό περιμένουν από σένα βρε αχαϊρευτε; Έτσι τιμάς το ψωμί που τρώς; Κανένας σεβασμός στους άνθρωπους που σε ζουν;

    Δες το Χατζηνικολάου τι καλά που κάνει τη δουλειά του; Πώς θα γίνεις κι εσύ αύριο επίσημο γραφείο Τύπου στη θέση των Χατζηνικολάου και των Καψήδων; Δεν έχεις μια τόση δα φιλοδοξία στη ζωή σου;

    Γι' αυτό σου λέω, εκτίθεσαι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 10:31:36

    Νεότερα, είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες και θέλουν αναλυτικότερη συζήτηση που θα την κάνουμε κάποια στιγμή.

    Αλλά βασικά πρέπει να ορίσουμε τις έννοιες, πού τελειώνει η (πραγματική) αριστερά και που αρχίζει ο αριστερισμός. Γιατί αυτά που λες εμένα μου μοιάζουν λίγο ως πραγματική αριστερά και όχι ως αριστερισμός.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 16/09/2010 10:42:16

    Επώνυμε, δεν είπα ότι τώρα είναι όλα καλώς καμωμένα. Όμως όταν γκρεμίσεις κάτι είναι δύσκολο να το ξαναχτίσεις. Τα αποτελέσματα της κυβέρνησης Καραμανλή τα βλέπουμε τώρα. Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι δεν είναι ανάγκη να είσαι εγκάθετος για να βλέπεις το μπάχαλο που άφησε πίσω του ο Καραμανλής;

   • Minnie avatar
    Minnie @ Επώνυμος 16/09/2010 10:52:06

    @mitsosms

    Α,μαλιστα. Απο το '74 εως το '04 ολα πηγαιναν ρολοι και ηρθε ο κακος Καραμανλης και τα γκρεμισε ολα.
    Εξαιρετικη αναλυση, σε ευχαριστω, μου καλυψες ολα τα κενα.
    Και για την χαλασμενη ντοματα που βρηκα στο ψυγειο μου σημερα, δεν μπορει, ο Καραμανλης θα φταιει...

   • Pankalos avatar
    Pankalos @ Επώνυμος 16/09/2010 11:04:52

    Όλοι εμείς που τον ψηφίσαμε και μάλιστα τρεις φορές (04, 07, 09) περιμέναμε να κάνει κάτι (αυτό περιμένουμε και από το Σαμαρά...). Ποτέ δεν εμπιστευτήκαμε τα πράσινάλογα με τους τσαμπουκάδες της πορδής, τις λαμογιές και γκλαμουριές, τις φανφάρες και τους διεθνισμούς, και γι'αυτό τον κατηγορούμε ευθέως για το σημερινό χάλι. Γιατί είχε την ευκαιρία να αλλάξει κάτι και αυτό που έκανε ήταν να καλύπτει τον κώλο των αδέξιων που τρωγοπίνανε στην πλάτη ολονών μας (πάσης φύσεως στελεχών, εργολάβων, εκδοτών, παπάδων). Και να τώρα τα αποτελέσματα. Εσείς συνεχίστε να τον λιβανίζετε και να τον κάνετε άγαλμα, εμείς περιμένουμε να κρίνουμε το διάδοχο, γιατί δυστυχώς μόνο εκεί υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 11:06:38

    Καλά ρε Μήτσο, αυτή είναι η απάντηση σε αυτά που σου είπα;;;

    Σου είπα: Πες μου με ΣΤΟΙΧΕΙΑ ποια είναι η δήθεν "έκρηξη της φοροδιαφυγής" επί Καραμανλή, κάτι δηλαδή που έγινε επί Καραμανλή και δεν προϋπήρχε.

    Σου παρέθεσα το δημοσίευμα της σημερινής, κατ' ουσίαν φιλοκυβερνητικής και κάργα αντισαμαρικής (και αντικαραμανλικής μαζί) Καθημερινής για την πλήρη διάλυση των εφοριών.

    Κι εσύ λες για τα "αποτελέσματα του Καραμανλή που βλέπομε τώρα", έτσι στον αέρα, χωρίς καμία θεμελίωση, απλώς και μόνον επειδή ο ανίατος (κατά πώς φαίνεται) ιός του πασοκισμού και η υπερκατανάλωση πράσινου κουτόχορτου σου έχουν κάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

    Το ξέρω ότι χάνω τα λόγια μου, αλλά είναι πολύ εξωφρενικό να είστε και τιμητές οι πραγματικοί καταστροφείς της χώρας!

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 16/09/2010 11:38:59

    Επώνυμε, το κράτος είχε σαφώς πρόβλημα από πριν. Ο Καραμανλής όμως γι' αυτό δεν βγήκε το 2004, για να το αλλάξει υποτίθεται. Τι έκανε, τίποτε! Ξέω επιχειρήσεις που πριν το 2004 τις ελέγχανε αραιά και που, μετά όμως εγκαταλείφθηκε το σύμπαν. Και κόψε τον απαξιωτικό λόγο περί αφεντικών και τα τοιαύτα. Δεν σε τιμούν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 16/09/2010 11:43:06

    Με στοιχεία σου είπα να απαντήσεις, όχι με λόγια του αέρα.

    Μόκο τα "στοιχεία" λοιπόν.

   • Alex avatar
    Alex @ Επώνυμος 16/09/2010 11:46:19

    Mistossms

    Αγορι μου οτι πεις για ολα φταιει ο κακος Καρμανλης....
    Αλλα πες και το αλλο το 09 το Γαπ οσοι τον ψηφισαν τον ψηφησαν για το ΔΝΤ Η γιατι λεφτα υπηρχαν...?
    Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες της πλακας....Αν ηταν μια φορα κακαη κυβερνηση της Ν.Δ χιλιες φορες χειροτερη ειναι του ΓΑΠ.....γιατι ο ΓΑΠ οπως φαινεται ειχε δολο......περαστικα σου φιλε μου

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Επώνυμος 16/09/2010 12:08:43

    Ρε παιδιά, μην μας κάνει εντύπωση το ότι "φυτρώνουν" συνέχεια μνημονιακά λουλούδια εδώ μεσα...

    Λογικό είναι να δραστηριοποιούνται οι τσολάκογλου παντού, ιδιαίτερα στην αιχμή της ενημέρωσης... Αν υπάρχει κάποιος πολίτης που πραγματικά πιστεύει ότι το μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό προφανώς και δεν παίρνει σβάρνα τα μπλογκ για να το διαλαλάει... Κάποιος οργανώνει την συντονισμένη παρουσία των mitsos-michal-tiramola και σια, και δεν πα να χτυπιούνται για το αντίθετο... ΟΥΤΕ μια φορά δεν παράθεσαν στοιχεί. Γιατί? Γιατί αγγαρεία κάνουν, δεν έχουν φυσιολογική αλλά στημένη παρουσία... Δεν αξίζουν παρά την αηδία μας, γιατί τώρα που ζούμε τις τελευταίες ώρες της Ελλάδας, με τα κακά και τα καλά της, συμπράττουν με τους δοσίλογους... Όταν με το καλό ελευθερωθούμε, ας διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος και ας κάνουμε το καθήκον μας στέλνοντάς τους εκεί που πρέπει.

   • Γιάννης Μυλωνάς avatar
    Γιάννης Μυλωνάς @ Επώνυμος 16/09/2010 12:24:50

    Αν κάποιον τον κατηγορήσουν ότι φταίει για κάτι θα πρέπει να δικαστεί γι αυτό. Πέρα από τις συνήθεις πολιτικές ατάκες δεν ακούω κάτι συγκεκριμένο για τον Καραμανλή. Αν φταίει τότε έχει καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα και αυτό δεν σηκώνει πολιτικές ασυλίες. Όμως όλες οι κατηγορίες είναι ασαφής όπως πάντα μεταξύ πολιτικών. Το γνωστό «δεν φταίμε, βρήκαμε καμένη γη.»

    Ο Καραμανλής τιμωρήθηκε πολιτικά στις εθνικές εκλογές με το ποσοστό που απέσπασε και ο λαός επέλεξε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει την χώρα. Επέλεξε ένα ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν, ότι ο δρόμος είναι η ανάπτυξη και ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες. Σήμερα λεφτά δεν υπάρχουν, ανάπτυξη δεν υπάρχει και για τα πάντα επιβαρύνονται οι πολίτες. Εάν ο Καραμανλής είπε τόσα ψέματα και η κατάσταση ήταν τόσο διαφορετική από την πραγματικότητα να βγουν με στοιχεία και να τον καταδικάσουν. Αν όχι να τον αφήσουν ήσυχο. Αυτός είπε ότι πρέπει να παρθούν κάποια σκληρά μέτρα και οι άλλοι ότι έχουν την μαγική συνταγή.

    Τώρα περί του ποσοστού των φτωχότερων νομίζω ότι αυτά είναι πολύ αισιόδοξα. Όταν ανεβαίνουν τα πάντα όλοι είναι φτωχότεροι. Όταν κλείνουν μαγαζιά όλοι είναι φτωχότεροι. 30% μπορεί να φτάσει όπως πάει η ανεργία όχι απλά οι φτωχότεροι.

   • antekales avatar
    antekales @ Επώνυμος 16/09/2010 12:57:54

    Επώνυμε, συνταξιούχος είμαι μήν κουράζεσαι αγοράκι.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Επώνυμος 16/09/2010 14:07:53

    Δηλ. Ο Σαμαράς δεν λέει ότι θα σεβαστεί το μνημόνιο;

 3. ataktos avatar
  ataktos 16/09/2010 07:25:38

  Παρατηρώ πως στο ΙΝΕ παραμένουν ακόμα αισιόδοξοι , μα είδη σήμερα η παράγωγή της χώρας και ενεργειας ...έφτασε του 2004..

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 16/09/2010 08:04:46

  Μάλλον πρόκειτα για αισιόδοξα σενάρια από φαντασιόπληκτους σεναριογράφους που πετάνε στα σύννεφα και μάλλον δεν έχουν καμιά σχέση με την αγορά και την πραγματικότητα που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες.

  • καινός avatar
   καινός @ Αρματιστής 16/09/2010 08:38:36

   Από πότε το "Ενας στους τρείς Ελληνες" είναι το 20% που αναγράφεται; Το 20% είναι ένας στους πέντε. Συνεπώς κάτι από τα παραπάνω είναι λάθος. Τώρα, το "ένας στους τρεις" είναι λάθος, το "20%" είναι λάθος, δεν ξέρω...

   Αλλά πέρα από αυτό, ακόμα και το 1/3 που αναφέρεται σαν ποσοστό, είναι ΠΟΛΥ αισιόδοξο ως πρόβλεψη! Εγώ παρατηρώ ήδη ότι το 80%-90% των γνωστών μου έχει φτωχύνει. Και η διασπορά των γνωστών μου στο οικονομικό στάτους, είναι ευρύτατη...

   Και δε νομίζω να είμαι ο μόνος που παρατηρεί κάτι τέτοιο, αλλιώς να μου το δηλώσετε να πάω σε κάνα γιατρό.

   • Factorx avatar
    Factorx @ καινός 16/09/2010 09:00:19

    30% είναι το σωστό, ο δαίμων του πληκτρολογίου

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ καινός 16/09/2010 11:04:32

    Μόλις επέστρεψα από το κέντρο. Είχα κατέβει από την Ηλιουπόλεως, στην οποία ένα στα δύο μαγαζιά είναι κλειστά. Τα μαγαζιά αυτά τα είχαν επιχειρηματίες με υπαλλήλους, που έτρεφαν την οικογενειά τους και ΄πολλές άλλες οικογένειες, πρόσθεταν στο ΑΕΠ και επιπλέον το κράτος εισέπραττε φόρους.
    Κατέβηκα την Ερμού. Είχα αρκετό καιρό να παω. Η Ερμού έχει μαγαζιά κλειστά....

    Δυστυχώς φίλοι μου ο εγγονός του παπατζή, μας φτώχευσε. Όσοι ηλιθίως τον ψήφισαν, να τον χαίρονται.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ καινός 16/09/2010 13:37:31

    πού να δεις εγώ που πήγα χθες στο Ατλάντικ της γειτονιάς μου να ψωνίσω: τα ράφια είναι σαν βομβαρδισμένα, κάτι σα Βουλγαρία επί κομμουνισμού ένα πράγμα ... και η ταμίας έκανε το σταυρό της, ίσως λέει βρέθηκε λύση, γιατί αλλιώς εμείς καήκαμε. (Το κατάστημα δουλεύει με ό,τι εμπόρευμα του έχει απομείνει, δηλ. σχεδόν τίποτε. Κατάθλιψη).

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ καινός 16/09/2010 20:11:15

    @ δρόμος

    Μόνο όταν ΟΛΑ τα σούπερ μάρκετ γίνουν κάπως έτσι και θυμίζουν Ρουμανία της δεκαετίας του '80, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι ίσως και να ξεκουνήσει από τον καναπέ ο νεοέλληνας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ καινός 16/09/2010 20:14:44

    Aγαπητή Δρόμε, το φύλλο που ζήτησες αρ. 867

    h**p://3.bp.blogspot.com/_0hcsfpFQBjk/TIoT2nPYSJI/AAAAAAAAABk/sFx_Mg0wrBU/s1600/3.jpg

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ καινός 16/09/2010 20:25:42

    ευχαριστώ αλλενάκι - άρα το ΦΕΚ 867 Β' / 10.07.2006 ζητάμε.

    Θα αναζητήσω κι εγώ το συνολικό φύλλο, και θα σας πω και τη δική μου γνώμη για το περιεχόμενο.

 5. sovokai avatar
  sovokai 16/09/2010 09:05:02

  και οι 4 στους 5 τι θα κάνουν.Ολοι αυτοί οι αριθιμοί δεν λένε τίποτα για το καθένα μας. Εγω το 2000 είχα μιαμιση φορα το εισόδημα του 2009 και το 2012 ποιος ζει ποιός πεθαίνει. Το εισόδμα του Αυτια π.χ επεσε αλλά ποιός νοιάζεται πέρα από τον ιδιο, στο επίπεδο που είναι. Σας παρακαλω σταματηστε με τους μεσους όρους γιατί δεν βγαίνει ποθ=υθενά

 6. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 16/09/2010 09:39:33

  Η μεσαία τάξη, καταστρέφεται. Συστηματικά και μεθοδικά, ώστε στη συνέχεια, μη έχοντας άλλο τρόπο βιοπορισμού, να γίνη υπάλληλος των πολυεθνικών.
  Ας πρόσεχε.

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 16/09/2010 10:18:04

  ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  Με σημαντικές αλλαγές υπέρ των ασφαλισμένων κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Πιο αναλυτικά εισάγονται προς ψήφιση οι παρακάτω ρυθμίσεις:
  1. Όλοι οι αποθανόντες ασφαλισμένοι δικαιούνται αναδρομική σύνταξη σε περίπτωση αναστάσεως.
  2. Ασφαλισμένοι που έχουν έξι δάχτυλα στο αριστερό πόδι και ανάλογο αριθμό στο δεξί χέρι και έχουν πλήρη ασφάλιση 41 χρόνια δικαιούνται σύνταξη στο 59ο έτος
  3. Προσαύξηση 30% στη σύνταξη θα λαμβάνουν οι μητέρες ανήλικων τέκνων με συμπληρωμένο το 80ο έτος ηλικίας
  4. Συνταξιούχοι με δυσανεξία στα γαλακτοκομικά θα λαμβάνουν δωρεάν 2 γιαούρτια με την προϋπόθεση να καταναλώνονται από τους ίδιους και παρουσία ελεγκτού
  5. Σε οικείους ασφαλισμένων που αποδημήσουν εις Κύριον πριν λάβουν σύνταξη, θα αποστέλλεται ευχαριστήριος επιστολή με τις υπογραφές Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου
  6. Τέλος, η ευνοϊκή ρύθμιση Νο 1 δεν ισχύει για όσους ασφαλισμένους ονομάζονται Χριστός ή Λάζαρος

  ΠΠ

 8. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 16/09/2010 10:19:50

  Φτωχαίνουν κι οι κάτοικοι προτεκτοράτου;

 9. Minnie avatar
  Minnie 16/09/2010 11:01:56

  Ασχετο ισως αλλα διαβασα αυτο στο ΚΙΜΠΙ

  ******
  Αγαπητέ πρόεδρε της Βουλής,

  Έλαβα την επιστολή σας με την οποία καλείτε τους 2.500 πιο πλούσιους Έλληνες να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία σας για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας. Ομολογώ ότι την αγνόησα μέχρι προ ημερών, οπότε έμαθα ότι υπήρξε κάποιος εφοπλιστής που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή σας με 500.000 ευρώ στο Ταμείο. Απορώ μαζί του.

  Άκουσα επίσης ότι εκφράζετε παράπονα για τη φτωχή ανταπόκριση των πλουσίων αυτής της χώρας σ’ αυτή την έκκληση πατριωτισμού. Θα εξηγήσω παρακάτω γιατί αυτό μας αδικεί αλλά και σας αδικεί. Διολισθαίνετε σ’ έναν λαϊκισμό που δεν συνάδει με τον άθλο της μεταρρύθμισης της χώρας εκ θεμελίων. Συνελόντι ειπείν, θέλω να σας ξεκαθαρίσω εξαρχής την άποψή μου: δεν χρωστάμε στην πατρίδα, η πατρίδα μας χρωστάει. Κι αν δεν μας δώσει ό,τι νομίζουμε εμείς ότι μας χρωστάει, θα τα πάρουμε μόνοι μας. Σας ακούγεται κυνικό και άκαρδο; Θα δείτε παρακάτω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου.

  Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν θα απαντούσα στην επιστολή αν δεν μάθαινα ότι βρέθηκε άλλος ένας από την τάξη μου που ανταποκρίθηκε. Λέω να του κάνω παρέα, αλλά αρνούμενος να βάλω στο Ταμείο έστω και δραχμή (ναι, δραχμή, δεν το λέω τυχαία, γιατί δεν ξέρεις…). Κατ’ αρχάς, με ενοχλεί το «σαβουάρ βιβρ» της πρωτοβουλίας. Πού ξέρετε εσείς ποιοι είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες; Από την εφορία; Από τα εκκαθαριστικά, τα πόθεν έσχες και τα περιουσιολόγιά μας; Θα μπορούσα να σας εναγάγω για παραβίαση του προσωπικού, του φορολογικού και του τραπεζικού απορρήτου – αν και για το τελευταίο είμαι βέβαιος ότι είναι απαραβίαστο, εκεί που είναι, πολύ μακριά από την όποια εξουσία σας... Αλλά, αφενός εμείς, ο ανθός αυτής της χώρας, είμαστε ανώτεροι άνθρωποι, αφετέρου κατά κανόνα λύνουμε τα προβλήματά μας διακριτικά, σε ιδιωτικούς χώρους, με τρόπους που οι πολιτικοί γνωρίζουν καλά. Και, εν πάση περιπτώσει, το ποιος είναι πραγματικά πλούσιος μην περιμένετε να το μάθετε από τις λίστες του «Forbes». Αυτά είναι προς λαϊκή κατανάλωση. Έχουν περάσει δύο αιώνες και πάνω από τότε που ο Άνταμ Σμιθ, ο λεγόμενος πατέρας του καπιταλισμού, διαπίστωνε ότι η κυριότερη απόλαυση που αντλούν οι πλούσιοι από τον πλούτο τους είναι η επίδειξή του. Μπορεί να ίσχυε τότε. Κακή τακτική. Βλακώδης. Η κυριότερη προσπάθεια κάθε πλούσιου που σέβεται τον πλούτο του έγκειται στην απόκρυψή του. Ξέρετε τι μου κοστίζει σε δικηγόρους και γραφειοκρατία η δυνατότητα να έχω τα χρήματά μου κάπου στον Ατλαντικό, τους τίτλους ιδιοκτησίας της ταπεινής μου έπαυλης κάπου στον Ειρηνικό, τη σημαία της σεμνής θαλαμηγού μου κάπου στην Αφρική και τα χαρτιά των λοιπών εντός Ελλάδος ακινήτων μου στην Κύπρο, στο Λονδίνο ή στις Σεϊχέλες; Τα μαλλιοκέφαλά μου! Και δεν δικαιούμαι καν φοροαπαλλαγή γι’ αυτό το κόστος. Κρίμα κι άδικο. Γιατί, βλέπετε, η ιδιοκτησία δεν είναι πια ένα προνόμιο. Έχει γίνει ντεμοντέ. Και είναι φορολογικά ύποπτη. Μιλάμε περί διωγμού. Γι’ αυτό, όσο κι αν ξετινάξετε το Ε1 ή το Ε9 των περισσότερων πλούσιων Ελλήνων, δύσκολα θα μάθετε τι πραγματικά κατέχουν.

  Σας φαίνεται αντικοινωνική αυτή η συμπεριφορά; Αν το καλοσκεφτείτε δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτήν της κυβέρνησής σας. Αν πράγματι πιστεύατε ότι ο πλούτος μας θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας θα στρεφόσαστε δια μιας σε όλους τους κατόχους μεγάλων εισοδημάτων, παχυλών τραπεζικών λογαριασμών και πολυτελών ακινήτων, θα βάζατε ένα χαράτσι και θα τελειώναμε. Αλλά δεν το κάνατε. Προτιμήσατε να κόψετε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων -καλά τους κάνατε, είναι ένα ακριβό σμάρι από κηφήνες-, να κόψετε κρατικές δαπάνες και μάλιστα αυτές τις αντιπαραγωγικές -πρόνοιας, υγείας, συντάξεων- που στο κάτω κάτω κάνουν τους αποδέκτες τους νωθρούς, τεμπέληδες και ανόητους. Εν ολίγοις, στραφήκατε στη φτώχεια κι όχι στον πλούτο (αν εξαιρέσουμε τις παρασπονδίες σας με κάτι έκτακτες εισφορές – καλά αυτά για το ξεκάρφωμα). Βλέπετε; Στην ουσία έχουμε συναντίληψη σ’ αυτό. Ο πλούτος πρέπει να προστατεύεται γιατί πολύ απλά ο πλούτος παράγει πλούτο. Έχετε καμιά αντίρρηση σ’ αυτό; Όχι, αν κρίνω από τον τρόπο που πολιτεύεται κι αυτή κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες.

  Εμείς είμαστε ο παραγωγικός ανθός αυτής της χώρας. Ξέρετε πόσες θέσεις εργασίας συντηρεί η διαβίωση της οικογένειάς μου; Μόνο στο σκάφος με το οποίο σαρώσαμε φέτος όλο το Αιγαίο συντηρήσαμε τρεις μισθωτούς – συμπεριλαμβανομένου του Κινέζου σεφ που μου ήρθε φτηνός, 300 τον μήνα, αλλά μαγείρευε απαίσια, πεταμένα λεφτά. Έπειτα, μόνο η διαχείριση των εισοδημάτων μου από διάφορες πηγές -μερίσματα, ομόλογα, τόκοι, μέταλλα κ.λπ.- απασχολεί τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους – και μιλάω μόνο γι’ αυτούς που βλέπω. Η κατανάλωσή μου, που την κοιτάνε καχύποπτα οι φορολογικοί ελεγκτές (μέχρι να κάνω την κίνηση που θα τους καταστήσει χαρούμενους και χαμογελαστούς), συντηρεί επίσης κάμποσους μισθωτούς. Επομένως, το εισόδημά μου φορολογείται επαρκέστατα στον βαθμό που γίνεται εργασία και μισθοί άλλων που έτσι κι αλλιώς φορολογούνται. Τώρα, αν νομίζετε ότι δεν φτάνουν οι φόροι στους μισθούς, τι να σας πω, αυξήστε τους, δεν μου πέφτει λόγος.... Και να μην υπολογίσω πόσες θέσεις εργασίας έχουν περάσει από τα χέρια μου, από τα κεφάλαιά μου όταν τα επένδυα ο ίδιος. Τώρα το ’κοψα, με κούρασε, έγινα κανονικός ραντιέρης – αλλά και πάλι είμαι πολύ παραγωγικότερος από το κράτος σας.

  Και ξέρετε γιατί με κούρασαν οι επενδύσεις, αξιότιμε Πρόεδρε; Διότι στην Ελλάδα υπάρχει επιχειρηματικός μεσαίωνας: Μάλιστα! Δεν ακούσατε πώς το είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ; Η επιχειρηματικότητα τελεί υπό διωγμόν. Σας φαίνεται υπερβολή; Γιατί να μην μπορώ να ιδρύσω επιχείρηση σε μία ώρα και να την κλείσω σε άλλη μία; Γιατί πρέπει να συντηρούμε όλους αυτούς τους κηφήνες του Δημοσίου που εκδίδουν άδειες πολεοδομικές, υγειονομικές, περιβαλλοντικές, αρχαιολογικές, φορολογικές; Δεν σας αρκεί ο λόγος μου ότι θα είμαι νομοταγής; Γιατί να περιμένω τους αρχαιολόγους να μου αδειάσουν τη γωνιά σκάβοντας με το πάσο τους στο οικόπεδό μου για πανάρχαια σκουπίδια; Δηλαδή, τι νομίζετε, αν βρω εγώ αξιόλογα αρχαία θα τ’ αφήσω αναξιοποίητα; Δεν είμαι και αμόρφωτος, δα… Άλλωστε, οι άνθρωποι της τάξης μου συχνότατα έχουμε τα δικά μας ιδιωτικά μουσεία. Διαθέτουμε γούστο και υψηλή αισθητική, είμαστε χορηγοί της τέχνης, ακόμη και της πιο πρωτοποριακής και αιρετικής, ακόμη κι αυτής που μας βρίζει… Αρκεί φυσικά η χορηγία να φοροαπαλλάσσεται. Άμα λάχει γινόμαστε κι ευεργέτες, δωρητές και τα τοιαύτα. Αλλά, ως εδώ. Ευεργεσίες, τέλος.

  Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είστε έτοιμος να μου μιλήσετε για το ύψος των περιστάσεων, να με κτυπήσετε στο μαλακό υπογάστριο του πατριωτισμού μου, σας απαντώ ευθαρσώς ότι ως πλούσιοι αυτής της χώρας έχουμε εξαντλήσει κάθε απόθεμα πατριωτισμού. Δεν χρωστάμε στην πατρίδα, στο κράτος, στην κοινωνία. Αυτά, αντιθέτως, μας χρωστάνε. Κι αν δεν μας τα δώσουν, θα τα πάρουμε μόνοι μας. Πώς; Απλούστατα. Να μείνει μεταξύ μας, αλλά ως κάτοχος τραπεζικών μετοχών, κρατικών και τραπεζικών ομολόγων επί της ουσίας είμαι πιστωτής αυτής της χώρας. Χάρη στον πατριωτισμό μου δανειζόταν τόσα χρόνια κι εξακολουθεί να δανείζεται σήμερα, έστω και μέσω μνημονίου. Κι ευτυχώς, να ’ναι καλά η τρόικα, είμαι κάπως ασφαλής πως δεν θα χάσω τα λεφτά μου. Ξέρετε το τι θα συμβεί αν αποφασίσω να φύγω διά παντός από το ελληνικό χρέος; Φαντάζεστε τι θα γίνει αν οι πλούσιοι αυτής της χώρας αποφασίσουν να μεταναστεύσουν διαμιάς σε άλλες, φιλικές προς τους επενδυτές χώρες, χωρίς ανόητους ελέγχους, προστατευτικές νομοθεσίες, επαχθείς φορολογίες στα κέρδη και τις περιουσίες, ΠΑΜίτες, ΓΣΕΕέδες, ΑΔΕΔΥτες, εργατοπατέρες, συνδικαλιστικά καρτέλ, κλειστά επαγγέλματα, ακόρεστες συντεχνίες, επικίνδυνους διαδηλωτές, ενοχλητικούς δημόσιους λειτουργούς, αχάριστους πολιτικούς, αναιδείς υπαλλήλους, άπληστους και τεμπέληδες μισθωτούς… Ουφ! Νισάφι πια! Πρέπει να ξεμπερδεύουμε για πάντα μ’ αυτούς τους ανόητους μύθους: ας το πάρετε απόφαση, δεν είναι η εργασία που δημιουργεί τον πλούτο, ο πλούτος κάνει την εργασία. Ακόμη κι εσείς, οι πολιτικοί, σε μας δεν οφείλετε την ύπαρξή σας; Να μην μπω σε λεπτομέρειες περί αυτού, ζούμε και στον αιώνα της διαφάνειας…

  Ως εκ τούτου, για μερικά χρόνια, ξεχάστε μας. Όταν, με το καλό, περάσει η μπόρα της χρεοκοπίας, του μνημονίου, της τρόικας, της ύφεσης, των λουκέτων, των φόρων, των απολύσεων, αν οι υπεραξίες που θα έχουμε εξασφαλίσει απ’ αυτό το καθαρτήριο μας το επιτρέπουν, αν αυτή η απείθαρχη κοινωνία έχει επιτέλους διαπαιδαγωγηθεί στις αρχές του καπιταλισμού της νέας εποχής κι έχει μάθει να σέβεται τον πλούτο, το κέρδος, την παραγωγικότητα του κεφαλαίου, ενδεχομένως δείξουμε και πάλι τη γενναιοδωρία μας, όπως σ’ όλες τις άλλες δύσκολες στιγμές της πατρίδας: στη Μικρασιατική Καταστροφή, στη γερμανική κατοχή, την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ, στη χούντα, στα μικρά και μεγάλα θαύματα της μεταπολίτευσης που μας έφεραν ως εδώ.

  Με απεριόριστη εκτίμηση
  Κροίσος Νεοπλουτίδης (ο επονομαζόμενος και «Πτωχός»)

  ***********

 10. Costas avatar
  Costas 16/09/2010 12:00:23

  Συμπληρώνοντας την αναφορά του "Επωνύμου" για τις Εφορίες, έχω να αναφέρω ότι οι υπάλληλοι των ΔΟΥ έχουν κηρύξει μία ιδιότυπη "λευκή απεργία": Δεν εξυπηρετούν τους πολίτες, είναι πολύ απότομοι και αγενείς, δημιουργούνται μεγάλες ουρές και όταν κάποιος από τους πολίτες διαμαρτυρηθεί δέχεται από τους υπαλλήλους φραστική επίθεση του τύπου "να τα πείτε αυτά στο Γιωργάκη που μας κόβει τους μισθούς", "τα παράπονά σας στον υπουργό που λέει ότι δεν δουλεύουμε, βλέπετε τι τραβάμε κάθε μέρα", "το νέο ασφαλιστικό άδειασε τις υπηρεσίες, τι περιμένετε; πείτε τα στη κυβέρνηση".

  Πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω τέτοιες εμπειρίες...

  Από αυτή την κατάσταση που επικρατεί στις ΔΟΥ αντλεί ο υπουργός κος Παπακωνσταντίνου την υπέρμετρη αλαζονεία του και την πεποίθησή του ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή;

 11. tiramola avatar
  tiramola 16/09/2010 12:38:40

  Όλοι μαζί παιδιά να θυμηθείτε τα παλιά...

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 16/09/2010 12:41:30

   Μας το ξανάπες.

   Σύμπτωση άραγε ότι τα ίδια έλεγε και ο Καρατζαφέρης το πρωί;

   Αρε τιραμόλα, όντως δεν είσαι οπαδός. Υπάλληλος είσαι κι εσύ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 16/09/2010 13:07:08

    Και φαντάσου ότι εγώ ο αφελής είχα κάποτε πιστέψει τους θεατρινισμούς που μας πουλούσε όταν το έπαιζε δήθεν κοψοχέρης και εξοργισμένος από τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ...

 12. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/09/2010 12:44:42

  "Σήμερα χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού λαού (...) να πάμε πίσω"

  Τι διάολο, πνευματικό παιδί του Μητσοτάκη είναι ο Γιωργάκης ;

 13. KARAGIOZIS avatar
  KARAGIOZIS 16/09/2010 12:47:18

  Την επιστροφή στη δραχμή αναγνωρίζει ως λύση για την Ελλάδα ο Γερμανός οικονομολόγος Γιοακίμ Σταρμπάτι, ο οποίος ηγείται της προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κατά του πακέτου βοηθείας προς την Ελλάδα.
  Ο Γιοακίμ Σταρμπάτι, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, δηλώνει φιλέλληνας και τονίζει ότι η προσφυγή «δεν μια πράξη εναντίον της Ελλάδας. Οι βοήθειες που παρέχονται δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τις τράπεζες. Έρχονται τα χρήματα στην Ελλάδα, τα παραλαμβάνει στην είσοδο ο πρωθυπουργός σας κύριος Παπανδρέου, διασχίζει το “ελληνικό σπίτι” και από την πίσω πόρτα τα δίνει στις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά είναι για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα».
  Η προσφυγή, της οποίας ηγείται ο Σταρμπάτι, ....
  βασίζεται στον όρο της συνθήκης του Μάαστριχτ, τον γνωστό no-bailout, σύμφωνα με τον οποίο μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να διασώσει μία άλλη χώρα πληρώνοντας τα χρέη της. Η Κομισιόν ξεπέρασε αυτόν τον όρο αναγνωρίζοντας το πακέτο προς την Ελλάδα όχι ως διάσωση, αλλά ως αρωγή. «Εδώ πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Στην πραγματικότητα είναι ένα bail-out», σχολιάζει ο Σταρμπάτι.
  «Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η Ελλάδα είναι να γίνει ανταγωνιστική και για να το καταφέρει αυτό θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή και να την υποτιμήσει», τονίζει ο Σταρμπάτι και φέρνει το παράδειγμα του τουρισμού.
  «Εφ’ όσον είναι άδεια τα ξενοδοχεία, είναι σημαντικό να τα γεμίσουν ξένοι τουρίστες, κάτι που θα γινόταν πιο εύκολα αν η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή και την υποτιμούσε», εξηγεί και εκφράζει την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να δώσει πίσω τα χρήματα από το πακέτο βοήθειας».
  «Η Ελλάδα δεν ακολουθεί πια δική της πολιτική. Ακολουθεί την πολιτική που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον, μέσω της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Εγώ λατρεύω τους Έλληνες, είναι περήφανοι, ειλικρινείς και δεν θέλω πια οι Έλληνες απλά να ακολουθούν, αλλά να ορθώσουν πάλι το ανάστημά τους», σημειώνει.

 14. ataktos avatar
  ataktos 16/09/2010 14:47:06

  εμεις εδώ και εκεί ότι και να πούμε δεν μας αφουγκραζόντε ούτε μας υπολογίζουν και αυτό είναι φανερό ....παραδείγμα ο τιραμολα .. αυτός τον χαβά του .. όταν σφίξουν οι κώλοι των ψηφοφόρων τους ..που τους έχουν στρατολογημένους και καταγεγραμμένους .. τότε να δείτε τι θα γίνει ...

 15. Orestios avatar
  Orestios 16/09/2010 14:55:57

  Σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας είναι η μαζική εξαθλίωση.
  Παλαιότερα επί Σημίτη του ευεργέτη (της GS) λέγανε για την κοινωνία των 2/3.
  Μόνο που τα 2/3 θα είναι οι φτωχοί.
  Ζήτω ο σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. χο! χο! χο!

 16. Τιτίκα avatar
  Τιτίκα 16/09/2010 15:30:35

  Κάποια στιγμή θα πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως όταν τους φτύνουν...δεν ψιχαλίζει παρά είναι σάλιο που θα τους πνίξει......

  • Orestios avatar
   Orestios @ Τιτίκα 16/09/2010 15:48:22

   +1000

 17. athamas avatar
  athamas 16/09/2010 15:45:10

  Θα;;;;;;

 18. stelakis avatar
  stelakis 16/09/2010 18:17:28

  ΗΡΘΕ, Η ΩΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΗΗΗ!

  • michal avatar
   michal @ stelakis 16/09/2010 20:48:56

   Ti na kanei kai h nea Rhgillhs, vlepei pws den pianei tipota sta paradosiaka mme bazei tous plhrwmenous ths na kanoun to aspro mauro entos antinews blepe, epwnumo, aurianisth klp.

 19. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/09/2010 18:20:23

  Θα ελθει και η ωρα του Παπανδρεου εκτος αν προλαβει το ελικοπτερο.

 20. Enzo avatar
  Enzo 16/09/2010 18:21:28

  σεραφινο καλυτερνα να μην ερθει γιατι ετσι και λαλησει τρεχατε να βρειτε κανενα λαγουμι σαν τα ορκς και τους μπαλρογκς!

 21. Enzo avatar
  Enzo 16/09/2010 18:22:49

  εμεις τα λεμε αυτα απο τοτε που ανακαλυφτηκε ττο ρυζι!

 22. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/09/2010 23:27:55

  Τι έγινε εσύ καλά??Κανά ''συμμορίτη''έσφαξες σήμερα Χερ Χίμλερ?

  • michal avatar
   michal @ Σπύρος 16/09/2010 23:31:32

   Koimasai me to portraito tou Velouxiwth-Klara panw apo to krevati?

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/09/2010 23:34:41

  Πρόσεξε μήν σούρθουν σέ κανά όνειρο απ΄αυτά πού βλέπεις και πηδήξεις κατά λάθος απο τό ανοικτό σου παράθυρο,χέρ Χίμλερ.

  • michal avatar
   michal @ Σπύρος 17/09/2010 00:02:30

   E ti na kanoume me prodotes pou eixan skopo na ksepoulhsoun thn makedonia stous Slavous einai na phdhkseis apo to para8uro.

 24. Ηνιοχος avatar
  Ηνιοχος 17/09/2010 01:33:59

  ΜΠΟΥΤΑΝ
  η πρωτη χωρα στον συγχρονο κοσμο που καθιερωσε συνταγματικα
  την επιδιωξη της αυξησης της κατα κεφαλην ευτυχιας εχει προηγηθει
  βεβαια ο Αριστοτελης με την ευδαιμονια/αρετη/λογικη

  αν υπειρχε αντικειμενικη μεθοδος μετρησης που θα μας κατετασσε στην
  ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ
  λογικη
  αρετη
  ευδαιμονια
  αξιοπρεπεια
  φιλοπατρια
  ελευθερια
  ανθρωπια
  ανιδιοτελεια
  αναζητηση αιτιων/επιστημη για το νου οχι τσεπη
  καλλιεργεια
  καλλιτεχνια
  ποιησης
  θεατρου
  ζωγραφικης
  εθελοντισμου
  ακεραιοτητας
  δικαιοσυνης


  τι θεση θα καταλαμβαβαναμε? μηπως ειμασστε τελικα ευποροι στα
  ησσονα και πενητες στα μειζονα?

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Ηνιοχος 17/09/2010 10:54:45

   Πολύ σωστή η οπτική πάνω στην οποία έθεσες τον προβληματισμό σου.
   Επί της ουσίας δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν έχω συγκριτικά δεδομένα από άλλες χώρες.
   Βλέπεις στους δείκτες ευημερίας συνήθως εμφανίζουν κυρίως το ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα.
   Ο Δημόκριτος είχε γράψει:"η φτώχια με δημοκρατία είναι τόσο προτιμότερη από αυτό που οι δυνάστες ονομάζουν ευδαιμονία, όσο η ελευθερία από τη δουλεία".

   Η ΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΗ ΠΕΝΙΗ
   ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣΙ ΚΑΛΕΟΜΕΝΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΗΣ
   ΤΟΣΟΥΤΟΝ ΕΣΤΙ ΑΙΡΕΤΩΤΕΡΗ
   ΟΚΟΣΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΗ ΔΟΥΛΕΙΗΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.