#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει Κοσκωτάς αλλά έμεινε... Λούα ΛούαΑν υπάρχει Όσκαρ επιχειρηματικότητας, γράφαμε στις 02/11/2009 τότε ασυζητητί πρέπει να το πάρει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. «Ένας 37χρονος Έλληνας που έβαλε τα γυαλιά σε όλους του γκουρού των αγορών και των διεθνών επιχειρήσεων, ο καλύτερος εκπρόσωπος του καπιταλισμού», θα μπορούσε να γράφει το σημείωμα της Ακαδημίας που θα έδινε το Όσκαρ ή το Νόμπελ στον κ. Λαυρεντιάδη. Τελικά ύστερα από τρία χρόνια και κάτι ημέρες ετοιμάζεται να παραλάβει ένα άλλο βιβλίο που το απονέμουν κλείνοντάς τον σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να αναλογίζεσαι πως ήταν έξω.

Σε αυτά τα τρία χρόνια όμως,  κ. Λαυρεντιάδης θεωρήθηκε ο πλέον ανερχόμενος επιχειρηματίας στην Ελλάδα και το νέο «τζάκι» στο χώρο των Media. Αγόραζε ότι «σαπάκι»- και όχι μόνο - έβρισκε το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Τον Ρ/Σ Flash, μετοχές στο Mega, στο Έθνος και την Ημερησία (πάνω από 12% των μετοχών του “Πήγασου” από τον Μπόμπολα), την Εσπρέσο και την Ισοτιμία. Από τον ΔΟΛ εξαγόρασε την αγγλόφωνη “Athens News” και το περιοδικό “Free”. Πήρε την City Press από τον Κύρτσο, είχε πάρε – δώσε με τους Αλαφούζους στον ΣΚΑΙ, και το πρώην TV Magic που πήρε από τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Κι ενώ αυτός αγόραζε από τους εκδότες, στην ουσία δίνοντάς τους χρήματα κι αγοράζοντας «αέρα», όλοι αναρωτιούνταν γιατί το κάνει αυτό; Μήπως είχε κάποιο λάκκο η φάβα; «Θα εξαγοράζει μέσα ώστε να μη γράφουν για τα επιχειρηματικά του κόλπα», είπαν κάποιοι. Όμως δεν γνώριζαν ότι στο χώρο των media δεν υπάρχουν συμμαχίες. Λυκοφιλίες ναι, που στην πρώτη στραβή θα σε αδειάσουν σαν κουβά με σκ…ά. Στις 07/01/2010, σε μια εποχή που οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι στυλοβάτες της ….”ενημέρωσης” έτρεχαν πατείς με πατώ σε να γνωρίσουν το νέο …Κοσκωτά δημοσιεύσαμε ένα προφητικό στο antinews:

Ερωτήματα για το «φαινόμενο Λαυρεντιάδη»Σίγουρα κρύβονται πολλά πίσω από τις κινήσεις του Λ. Λαυρεντιάδη και εμείς δεν είμαστε προς το παρόν σε θέση να πούμε τι είναι αυτό το φαινόμενο που αγοράζει συμμετοχές σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, τράπεζες κ.λπ. Κάποιος, ωστόσο, πρέπει να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί η πιάτσα βοά ότι η ιδιοκτήτρια της Ελευθεροτυπίας, Μ. Τεγοπούλου δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της στην εξαγορά του πακέτου των μετοχών από τους Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη; Το μήνυμα που έστειλε μέσω της εφημερίδας ότι κάποιοι προσπαθούν να μετατρέψουν την τέταρτη εξουσία σε μέσο ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε ποιον απευθύνεται;

2. Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είναι ο παραδοσιακός πλούσιος, αυτό που θα λέγαμε «τζάκι» με παρελθόν και πολύ χρήμα. Έπαιξε με την εταιρεία του, πούλησε και πήρε 600 εκατ. ευρώ αλλά από εκεί και έπειτα δεν έχει καμιά μηχανή που κόβει χρήματα. Πώς τότε αγοράζει ότι βρει και όσο – όσο. Για παράδειγμα γιατί έδωσε 70 εκατ. ευρώ, τα διπλάσια απ΄ ότι αξίζει για την Protοn Bank;

3. Γιατί αγόρασε μια σειρά από «παλτά» του χώρου των ΜΜΕ που τώρα είναι για κλείσιμο; Επίσης, γιατί συνεχίζει να δίνει χρήμα σε εκδότες και επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης, ο Σάλλας, ο Τεγόπουλος κ.λπ. βγάζοντάς τους από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση;

4. Ποια η σχέση του με τον αμερικανικό παράγοντα και το περίφημο think tank που ίδρυσε ώστε να βάλει την ελληνική διπλωματία πιο καλά στο παιχνίδι της Ουάσιγκτον;  Είναι γνωστό πάντως ότι πάγια αγωνία των αρμόδιων κύκλων στην Ουάσιγκτον είναι ο έλεγχος των (αντιαμερικανικών) ΜΜΕ στην Ελλάδα.

5. Και τελικά που το πάει ο κ. Λαυρεντιάδης; Σε ένα τόσο άναρχο τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ μήπως είναι ο λύκος που έρχεται να φάει τα πρόβατα; Ή μήπως μέσω των ΜΜΕ θέλει να κυριαρχήσει χωρίς κίνδυνο στα ελληνικά επιχειρηματικά δρώμενα;

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι κάτι ανάλογο επιχείρησε και ο αλήστου μνήμης Γ. Κοσκωτάς και δείτε που κατάντησε. Μόνο που ο «συμπαθητικός χοντρούλης» είχε απέναντί του το σύνολο των παραδοσιακών εκδοτών, ενώ ο κ. Λαυρεντιάδης τους έχει κάνει φίλους…

Πάντως, αν ζούσε ο μακαρίτης ο Κίτσος Τεγόπουλος θα τον είχε ήδη καλέσει στο γραφείο του και θα του είχε πει: «Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά αύριο το πρωί θέλω τις μετοχές στο γραφείο μου». Αλλά είπαμε. Μαζί με τους θεσμούς εκπίπτουν και οι …στυλοβάτες τους.

Ο «τύπος» που προσπάθησε να αλώσει τον ΤύποΈγραφε η Αριστέα Μπουγάτσου στην "Ελευθεροτυπία"

Ο… «τύπος» αλώνισε στο χώρο του τύπου επί ενάμιση χρόνο. Ο εξαγορασθείς Τύπος στην πλειονότητά του σιώπησε για τα μαγικά κόλπα του πρώτου και οι αρχές (περί τύπου) αγρόν ηγόραζαν.

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έβαλε μπροστά το σχέδιο διείσδυσης στον τύπο από τον Σεπτέμβριο του 2009, δίχως αυταπάτες και δισταγμούς. Αγόρασε τον Δεκέμβριο του 2009 τράπεζα (το 31,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton) αντί να τρέχει στις τράπεζες. Χρηματοδότησε τις κύριες δουλειές του μέσω της Proton και τις μιντιακές εξαγορές τις βόλεψε μέσω συνεργατών του, που όμως εμφανίζονταν χρηματοδοτούμενοι μέσω της «δικής τους» τράπεζας αλλά και μέσω των εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη. Επί παραδείγματι, η Alapis έπαιρνε δάνειο από την Proton και έδινε και κάτι για την «Espesso», την «Ντόρα την Εξερευνήτρια», τον Flash και πολλούς άλλους.

Η μακαρίτισσα η Proton έβαλε τα πρώτα κεφάλαια για την είσοδο Λαυρεντιάδη στον τύπο. Στη συνέχεια εταιρείες γενοσήμων (η Alapis) φαρμάκων, σκυλοτροφών, εμβολίων ζώων, λιπασμάτων, καλλυντικών και φαρμακευτικού υλικού (πρόκειται για τις πρώην θυγατρικές της Alapis: Provet, Γερολυμάτος, Animal Health, Μέντιμεκ και Elfe) «τάιζαν» τις έτσι κι αλλιώς προβληματικές μιντιακές επενδύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 και κάποιο διάστημα εντός του 2011.

Όλα αυτά τα υποψιαζόταν το σύμπαν, όμως μόλις πρόσφατα αποτυπώθηκαν… από καραμπόλα. Εξαιτίας των ελέγχων της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Proton και καταγράφονται στο απόρρητο πόρισμα ελέγχου και στα παραρτήματά του όπως καταρτίστηκαν από τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος.

Παρακολουθώντας το μιντιακό κρεσέντο του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη μέσα από το πόρισμα της ΤτΕ, προκύπτουν σημεία και τέρατα όπως: Εικονικές αποτιμήσεις εμπορικών σημαντικών εντύπων και μέσων. Μαγειρεμένα οικονομικά αποτελέσματα ΜΜΕ που εξαγοράστηκαν. «Διευκολύνσεις» σε εφημερίδες που εξαερώθηκαν. Διαφημίσεις με το σωρό που τιμολογήθηκαν στα εξαγορασμένα ΜΜΕ από την Alapis και τις συνδεδεμένες μ’ αυτήν εταιρείες. Τιμολόγια εξαφανισμένα. Υπηρεσίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που παρασχέθηκαν. Εικονικές μεταβιβάσεις εφημερίδων. Αχυράνθρωποι αλλά και δύο τουλάχιστον ελεγκτικές εταιρείες στο κόλπο.

Στο πόρισμα της ΤτΕ με σαφήνεια αποτυπώνεται ότι: «Διαπιστώθηκε έμμεση καταστρατήγηση του Ν. 1806/ 1988, καθότι η ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε., η οποία ελέγχει ΜΜΕ είναι πιστούχος της τράπεζας και περιλαμβάνεται στην ομάδα των άμεσα συνδεδεμένων με τον όμιλο Alapis και τον κ. Λ. Λαυρεντιάδη».

Σε άλλο σημείο το πόρισμα αναφέρει: «Αν και ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίζεται να έχει αποστασιοποιηθεί από τον ανωτέρω όμιλο και να μην διατηρεί άμεση μετοχική σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, οι σημαντικές κεφαλαιακές ενισχύσεις της ΝΕΠ Α.Ε. από ελεγχόμενες από τον κ. Λαυρεντιάδη επιχειρήσεις, καθώς και οι ευνοϊκοί όροι χρηματοδότησης από την τράπεζα, καθιστούν εμφανή την επιρροή του σε αυτήν».

* Τα οχήματα των μιντιακών επενδύσεων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που σύμφωνα με το πόρισμα έχουν δανειοδοτηθεί από την Proton (χωρίς καλύμματα και χωρίς αποδεκτές εξασφαλίσεις) είναι η ΝΕΠ Εκδόσεις Α.Ε. και ΑΝΩ Α.Ε. που χρεώνονται στον Πέτρο Κυριακίδη και η ΑΔΕΛΕ Εκδόσεις με εμφανή μέτοχο τον γιο του Γ. Κυριακίδη.

* Η ΝΕΠ Α.Ε. έχει δανειοδοτηθεί από την Proton με 48,8 εκατ. ευρώ και στο πόρισμά της η ΤτΕ κρίνει σκόπιμη την πρόβλεψη για πιθανή ζημιά 19,5 εκατ. ευρώ, ήτοι το 40% του ακάλυπτου τμήματος της χρηματοδότησης.

* Η ΑΔΕΛΕ Εκδόσεις Α.Ε., που εισήλθε στον όμιλο επιχειρήσεων του Γ. Κυριακίδη το 2009, έχει λάβει δάνεια από την Proton 4.083.000 ευρώ. Η ΤτΕ συνιστά σχηματισμό πρόβλεψης για πιθανή ζημιά για 1.070.000 ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει ως «οξύμωρο το γεγονός ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα του κ. Γ. Κυριακίδη (Ε1 2010) ανέρχονταν μόλις σε 52.000 ευρώ, ενώ ο πιστούχος -πέραν του δανείου στην Proton- διατηρούσε επιπρόσθετο δανεισμό υπολοίπου 810.000 ευρώ (άντληση στοιχείων από Τειρεσία 18.2.2011)».

* Το μεγάλο κόλπο γύρω από τη ΝΕΠ Α.Ε. στήθηκε όπως το περιγράφει το επίμαχο πόρισμα της ΤτΕ με μια αποτίμηση που υπογράφει η ελεγκτική εταιρεία FRS Auditors Α.Ε. (27/10/2009). Η ΝΕΠ εμφανίστηκε με ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση λόγω άυλων στοιχείων! Δηλαδή από την αποτίμηση εμπορικών σημάτων και δικαιωμάτων σε τίτλους εντύπων που έφτασαν τα 81,5 εκατ. ευρώ!

 Ιδού ποιοι τίτλοι αποτιμήθηκαν και πόσο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

 1. Daily Press Magazines με 11,1 εκατ. ευρώ. Εξέδιδε την «Espresso» της Κύπρου και η κυκλοφορία της διεκόπη το 2010, ενώ ο Π. Κυριακίδης δήλωσε στους ελεγκτές της ΤτΕ πως ενδέχεται να ξεκινήσει η επανέκδοσή της «μέσω χορηγίας από την Αρχιεπισκοπή». Στην ίδια εταιρεία υπάγεται ο τίτλος «Top Scorer» που έχει εκτιμηθεί με 2,7 εκατ. ευρώ.

2. Ημερήσιος Τύπος με 63.052.000 ευρώ. Στην αποτίμηση περιλαμβάνονται έξι σήματα (σχεδόν ασήμαντα), με κυριότερα αυτά της, «Espresso της Κυριακής» που εκτιμήθηκε αντί 28,9 εκατ. ευρώ και της «Espresso» (η ημερήσια έκδοση) αντί 32,1 εκατ. ευρώ.

3. Ημεροσκόπος, δηλαδή η εταιρεία στην οποία ανήκει ο Flash, με το σήμα του να έχει εκτιμηθεί στα 5,1 εκατ. ευρώ.

4. ΜΥΕΝΡΙ S.Α. Με 8.909.265,68 έχουν αποτιμηθεί (εύλογη αξία) τα εμπορικά σήματα της «Athens News» και του «Free Magazine», ενώ η αξία του σήματος του Jeronimo Groovy εκτιμήθηκε αντί 5,2 εκατ. ευρώ.

Στο πόρισμα της ΤτΕ ο μιντιακός οίστρος αρχίζει από την «Espresso», «που δραστηριοποιείται στο χώρο του σκανδαλοθηρικού τύπου και τα περιοδικά», με δάνεια που εκδόθηκαν από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2010, δίχως εξασφαλίσεις και με ασύμφορο περιθώριο επιτοκίου (4%) για την Proton.

Σκοπός των χρηματοδοτήσεων της ΝΕΠ, ισχυρίζεται η ΤτΕ, αποτέλεσε η απόκτηση συμμετοχών σε εισηγμένα στο Χ.Α. συγκροτήματα του τύπου (Πήγασος Εκδοτική Α.Ε., Τεγόπουλος Α.Ε.) με ευρύτερη παρουσία και πολιτική επιρροή.

Από τα παραστατικά της Proton προκύπτει πως για την εξαγορά μειοψηφικού (10,5%) πακέτου μετοχών της Χ. Κ. Τεγόπουλος από το Χ.Α. και της Πήγασος Εκδοτική (συνδυασμένη εξαγορά μετοχών από τους βασικούς μετόχους αλλά και από το Χ.Α.) η Proton είχε αρχικώς εγκρίνει ποσό 26 εκατ. που το Μάρτιο του 2010 μειώθηκε σε 22 εκατ.

Την ίδια περίοδο η Proton εγκρίνει δάνειο 10 εκατ. ευρώ (4ετούς διάρκειας) με σκοπό την εξαγορά από τη ΝΕΠ του 49% της «Veto» που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 με μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ. Η «Veto» όμως έκλεισε και η «ταμειακή διευκόλυνση» 9 εκατ. ευρώ που της είχε προσφέρει η ΝΕΠ καταγράφεται στις επισφάλειες της Proton. Επιπροσθέτως είχαν εξαγοραστεί το Κανάλι 10-SBC, ο Flash κ.ά., επιχειρήσεις χωρίς προοπτική κερδοφορίας και ανάπτυξης, κάτι που οδηγεί την ΤτΕ να γράψει ότι «η επένδυση δεν αποσκοπούσε σε αμιγώς οικονομικούς σκοπούς».

Στις 7-6-2011 οι συμμετοχές της ΝΕΠ σε ΜΜΕ έχουν απομειωθεί κατά 21,6 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ΤτΕ, 42 εκατ. ευρώ από τον κύκλο εργασιών της το 2010 απορρέει από την Alapis.

ΝΕΠ και ΑΝΩ έχουν ενισχυθεί κεφαλαιακά με 27,9 εκατ. ευρώ από πρώην θυγατρικές της Alapis από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2011.

Ως προς την ΑΔΕΛΕ Εκδόσεις, το πόρισμα της ΤτΕ την χρεώνει στις υποχρεώσεις του Γ. Κυριακίδη, όπως αυτές συνολικά διαμορφώνονται με τον συνυπολογισμό των δανείων μέσω Fineglino και Elfe, «δεδομένης της απουσίας όλων των απαραίτητων στοιχείων και εγγράφων με τα οποία να αποδεικνύεται η επίσημη εξαγορά και διαχείριση της εταιρείας από τον κ. Γ. Βλαστάρη».

Η ΑΔΕΛΕ που εκδίδει την εφημερίδα «Ισοτιμία» εμφανιζόταν με μετόχους την Vanisterno Limited Κύπρου που εκπροσωπείται από τον Γ. Κυριακίδη (95%) και από τον Γ. Κυριακίδη (5%) ως πρόσωπο.

Στις 10/1/2011 ο Γ. Βλαστάρης γνωστοποίησε με επιστολή του στην Proton Bank ότι απέκτησε έμμεσα τον έλεγχο του 100% της ΑΔΕΛΕ, μέσω της Nemaratus Limited. Σύμφωνα με το πόρισμα της ΤτΕ, η Proton έχει προφορικά ενημερώσει ότι δεν έχει χρηματοδοτήσει τον κ. Βλαστάρη, ενώ ο ίδιος σε σύσκεψη που έγινε στις 14/4/2011 με στελέχη της τράπεζας, «ενημέρωσε ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Γ. Κυριακίδη κάποιο τίμημα εξαγοράς της ΑΔΕΛΕ εκδόσεις. Εν τούτοις, δεν τέθηκε στη διάθεση της Τράπεζας σχετικό συμφωνητικό, παρ’ ότι ζητήθηκε επανειλημμένως».

Στη συλλογή Κυριακίδη για διάστημα μικρότερο της διετίας πέρασαν και τα «Επίκαιρα», με συμφωνία που υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2010 μεταξύ της Λιβάνης και της Π. Κυριακίδης, μέσω της σύστασης νέας εταιρείας με ισόποση συμμετοχή. Λέγεται ότι η σχέση αυτή έχει λυθεί.

Τον Ιανουάριο του 2011 ανακοινώθηκε ότι ο Π. Κυριακίδης εξαγόρασε το 33,3% του μ.κ. της εταιρείας που εκδίδει το «Ποντίκι», με τη διευκρίνιση ότι το μάνατζμεντ και η δημοσιογραφική διεύθυνση θα ασκείται από τον Α. Δελλατόλα. Και αυτό σημειώνεται στο πόρισμα της ΤτΕ που απαριθμεί και τις συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων περιοδικών που έχει εξασφαλίσει η ΝΕΠ: «L’Officiel», «BBC Olive», «Parents», «Bob ο Σφουγγαράκης», «Ντόρα η Εξερευνήτρια», «Hot Wheels», «Spiderman» κ.ά., των οποίων έχουν ανασταλεί οι εκδόσεις.Το συμπέρασμα από όλη αυτή τη διδακτική περιπέτεια είναι ένα: Τώρα που ο Λαυρεντιάδης, γνωστός στην πιάτσα κι ως Λούα Λούα, είναι στα κάτω του και μπήκε στη φυλακή, που πήγαν οι εξαγορασθέντες  «φίλοι» του και οι άλλοι κρυφοί «ευεργετηθέντες»; Εκείνοι που τον έγλυφαν όταν εμείς κάναμε κριτική στο φαινόμενο Λαυρέντης;

Νέος στην ηλικία ο Λαυρεντιάδης, το 1989 ήταν παιδαρέλι και δεν είχε μάθει τι εστί Κοσκωτάς. Ακουσε τους συμβούλους του που ήθελαν να τον κάνουν Κοσκωτά για να του τα φάνε. Ας πρόσεχε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panos avatar
  panos 15/12/2012 19:18:35

  Τα αδικηματα του Λ.ΛΑΥΡ.ειναι πολλα και μεγαλα, αλλα στο αδικημα οτι δανειζε παρανομα τις επιχ/σεις του τοτε πρεπει οι αρμοδιες αρχες να ελεγξουν ολες τις τραπεζες και τις παρανομες χορηγησεις σε εταιρειες που συνδεονται με μετοχους και μελη των διοικ.συμβουλιων. Να γινει ελεγχος και σε θυγατρικες και offshore και εκει να δειτε οτι τα σκανδαλα ειναι μεγαλυτερα απο του Λ.Λ. Καποια νεα λομπυ επιχειρουν να χρεωσουν τη χρεοκοπια της χωρας σε καποιους επιχ/τιες ωστε να γινουν οι νεοι κροισοι στην Ελλαδα. Οι εξελιξεις ειναι ραγδαιες και πονηρες και τα συμφεροντα μεγαλα......

 2. Νικόλας avatar
  Νικόλας 15/12/2012 19:31:05

  Μπράβο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία προεκλογικά είχα τεράστιες αμφιβολίες και την οποία χλεύαζα συχνά. Κάτι αρχίζει να κινείται σε αυτή τη σαπίλα. Σαμαρά βάλτα με όλη τη σαπίλα. Κρατικοδίαιτο διεφθαρμένο κεφάλαιο, μπάχαλα/καταληψίες/κομματοσυνδικαλόσκυλα, συντεχνίες δημοσίου (ΔΕΚΟ/στρατιωτικοί/υπάλληλοι βουλής) να σε ψηφίζω όσο βάζεις υποψηφιότητα. Σοβαρά αν συνεχίσει έτσι και με την υπόλοιπη σαπίλα θα έρχομαι ακόμη και στο εξωτερικό αν είμαι να τον ψηφίζω.

  • TheEvian100 avatar
   TheEvian100 @ Νικόλας 16/12/2012 06:01:53

   "συντεχνίες δημοσίου (.../στρατιωτικοί/...) "
   -------------------------------------

   Οι στρατιωτικοί κρατάνε αυτή τη χώρα όρθια και ελεύθερη. Καλύτερα να μασάς...

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ TheEvian100 16/12/2012 12:52:57

    Άσε πήγα στρατό και είδα τι αραλίκι πέφτει. Είμασταν σε στρατόπεδο 80 ατόμων 230 άτομα και δεν είχαμε τι να κάνουμε από τα βύσματα. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα. Μόλις πας να καθαρίσεις τον τόπο φωνάζει η συντεχνία. Μία οι της ΠΟΕ-ΟΤΑ μία οι στρατιωτικοί, μία οι αστυνομικοί, μία οι ΔΕΚΟτζήδες, μία οι ταξιτζήδες κλπ. Αλλά κάτι πάει να αλλάξει φαίνεται αφού σε όλους αυτούς έκαναν ωραίες περικοπές επιτέλους.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Νικόλας 16/12/2012 16:07:26

     Κι εσύ Συριζαίε που τώρα ηθικολογείς, φυσικά βρέθηκες στο εν λόγω στρατόπεδο όλως τυχαίως...

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ ΚΜ 16/12/2012 22:48:31

      Όχι, είχα βύσμα όπως και όλοι οι άλλοι που ήταν μαζί μου. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πέφτει τρελό αραλίκι στο στρατό. Ούτε ηθικολογώ. Απλά δε θα ήθελα να πληρώνα φόρους για πράγματα που δε λειτουργούν στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους. Δεν ηθικολογώ, όταν βρω τρύπα στο σύστημα την εκμεταλλεύομαι πρώτος. Το θέμα είναι ότι το σύστημα δεν πρέπει να μας αφήνει ανοικτές τρύπες τις οποίες να εκμεταλλευόμαστε. Καλώς λοιπόν ο Σαμαράς σε επαγγέλματα μη παραγωγικά κόβει τις αποδοχές. Μπράβο του.

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ ΚΜ 17/12/2012 00:58:00

      Ζητώ συγνώμη για τη δεύτερη συνεχόμενη ανάρτηση αλλά ήταν παντελώς άσχετη με την πρώτη. ΚΜ δεν έχεις δικαίωμα να με κατηγορείς ως Συριζαίο. Η ψήφος είναι δια νόμου μυστική και απαιτώ να είναι αυτό το δικαίωμά μου σεβαστό και να μην λες ούτε ότι ψηφίζω ούτε ότι δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα δύο είναι παράνομα. Παρακαλώ να μην επαναληφθεί τέτοιο σχόλιο. Ευχαριστώ πολύ.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Νικόλας 18/12/2012 03:02:20

      Υποδείξεις αλλού, κρυφοσυριζαίε βυσματία.

 3. o deksios avatar
  o deksios 15/12/2012 19:44:27

  αλλο ενα στελεχος της "πορτοκαλι" επαναστασης, με πολυ ενεργο μαλιστα ρολο, για την ανατροπή Καραμανλη

 4. alex23 avatar
  alex23 15/12/2012 19:49:43

  στην ελλαδα υπαρχουν τριων ειδων επιχειρηματικοι παραγοντες που συνεργαζονται με τους αμερικανικους

  οι οικονομικοπιστωτικοι, οι εφοπλιστικοι και οι του κλαδου της τεχνολογιας
  οι πρωτοι δεν εχουν τυχη στην ελλαδα, με παραδειγμα τον κοσκωτα και το τελος τους αρχιζει οταν εμπλεκονται στα μμε, γιατι εκει το υπολοιπο συστημα φοβαται οτι θα χασει την χρησιμοτητα του με αποτελεσμα στην πρωτη ευκαιρια να αποδομει τον επιχειρηματια

  οι δευτεροι εχουν μμε ή αναζητουν αγορες στον χωρο των μμε(πχ αλτερ) και αθλητικων συλλογων, ειτε για να ισχυροποιησουν την θεση τους στις συναλλαγες με τους αμερικανους, ειτε για να απεξαρτηθουν κατα ενα μερος απο την αναγκη χρηματοδοτησης απο αυτους και να εξαπλωθουν ελευθερα σε αλλες ασχολιες(με το δημοσιο) εκτος ναυτιλιακων

  οι τριτοι εχουν σχεδον εκλειψει τελευταια λογω κρισης και μη κρατικου σχεδιασμου στον τομεα της τεχνολογιας, με τελευταιο τον πρωην προεδρο ομαδας που ηταν απο μονος του μια ειδικη περιπτωση και η απωλεια ελεγχου της εταιριας του πριν απο πολλα χρονια, ηταν και η αρχη του τελους του σαν μεγαλοεπιχειρηματιας

  απο την υποθεση του κ.λαυρεντιαδη το θετικο ειναι το μηνυμα που στελνεται μεσα και εξω απο την χωρα οτι καποιοι τιμωρουνται και οτι οι διαπλεκομενοι των μμε απο τον φοβο του ντομινο και των αποκαλυψεων θα σταματησουν να εκβιαζουν την κυβερνηση για να παρουν λεφτα απο τις δοσεις μεσα απο προγραμματα που θα κοβοντουσαν απο αλλες δρασεις

 5. aris. aold avatar
  aris. aold 15/12/2012 19:55:07

  Η εξαγορά ποσοστών είτε σε δημοσιογραφικούς ομίλους είτε μεμονωμένων μέσων ενημέρωσης ήταν ένας νόμιμος τρόπος ώστε να πάρουν οι γνωστοί νταβατζήδες την προμηθειά τους ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια για τις ανομίες Λαυρεντιάδη.

  Τίποτα δεν γίνονταν στην χώρα αν οι γνωστοί δεν έπαιρναν το ρεγάλο τους.

  Το τραγικό είναι ότι εξαγόρασε και υγειείς επιχειρήσεις κυρίως φαρμακευτικές που σήμερα είναι κουφάρια.

  Ας ελπίσουμε ότι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ κλείδωσε οριστικά ώστε οι ξένοι να ξεδοντιάσουν το παρακράτος που από το 44 και μετά ξεζουμίζει την χώρα.

  Εαν δεν φύγουν από την μέση τα κυκλώματα που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη σοβαρής επιχειρηματικότητας δεν μπορεί να συμβεί τίποτα θετικό για την χώρα.

 6. kotstak avatar
  kotstak 15/12/2012 22:26:12

  Οι εργοδότες των δημοσιογράφων που πολέμησαν συντονισμένα και με πάθος τον Καραμανλή και έφεραν το Γιώργο, είχαν πάρει τεράστια ποσά από τον “2Λ”.
  Είναι τυχαίο;
  Σε πώληση ΑΕ ο φόρος είναι 5% .
  ΕΑΝ ο “2Λ” “σκορπούσε” τα ξένα λεφτά για άλλες “υπηρεσίες” και η αγορά των ποσοστών ήταν προσχηματική, μήπως πρέπει, αυτοί που του παρείχαν αυτές τις “υπηρεσίες”, να πληρώσουν και τον αντίστοιχο φόρο; (και όχι 5%)

  Όσοι λένε ότι σκόρπαγε λεφτά στα ΜΜΕ για να μη μιλούν οι δημοσιογράφοι, κάνουν λάθος.
  Δεν είχε κάνει τίποτα παράνομο.
  Το μόνο “ύποπτο” είναι το ότι “χάριζε” χρήματα στους εκδότες και στους καναλάρχες.
  Τους “χάριζε” φανερά χρήματα, για μη λένε πως τους “χαρίζει” χρήματα;

 7. Θησειώτης avatar
  Θησειώτης 16/12/2012 10:02:51

  Άλλο ένα μπουμπούκι, που συμπτωματικά ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, σύχναζε στα επίσημα του λυόμενου (το οποίο κατέχει σε ποσοστό 50%), ενώ του ανήκει και το 10% της ομάδας του δημοσίου. Άντε και καλή συνέχεια.

 8. παρεξήγηση avatar
  παρεξήγηση 16/12/2012 10:05:51

  Βλέπω οτι για να τεκμηριώσετε το άρθρο σας χρησιμοποιείτε στοιχεία από την Ελευθεροτυπία. Αλήθεια ο Δεξιός Τύπος, τί έγραφε τόσα χρόνια για το φαινόμενο Λ.Λ.; Όπως εξάλλου και για τον Κοσκωτά στις καλές του ημέρες.

 9. παρεξήγηση avatar
  παρεξήγηση 16/12/2012 10:12:07

  Όσο δε για τις φωτογραφίες, έχω δεί και κάποιες άλλες, όπου ο Λ.Λ. συναγελάζεται με κάποιους άλλους τους οποίους προφανώς εσείς δε γνωρίζετε.

 10. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 16/12/2012 10:13:26

  '' Η αγορά έχει κυριολεκτικά «στεγνώσει» όμως οι τράπεζες βρίσκουν 10 εκτ. ευρώ για να σώσουν το Mega και το Star, σύμφωνα με πληροφορίες!!
  Ο «Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι εντός των ημερών εκταμιεύονται 10εκ. ευρώ στο Mega από τις τράπεζες.
  Το ετήσιο έλλειμμα σύμφωνα με εκτιμήσεις των μετόχων του Mega και Star θα είναι 15 εκ.ευρώ! Η απορία βέβαια είναι πως οι τράπεζες που έχουν νεκρώσει την αγορά δίνουν 10εκ.ευρώ δάνειο στο μεγάλο κανάλι!!.
  Και μάλιστα σπεύδουν να τα εκταμιεύσουν πριν τοποθετηθούν ξένοι επίτροποι στις Τράπεζες στις αρχές του χρόνου.''

  Aληθεύει; Δε θα΄θέλα να το πιστέψω !!!

 11. Zame avatar
  Zame 16/12/2012 14:32:29

  ..δηλαδή Ζητείται Ανταποδοτικότητα?
  !!Αν αληθευει...?
  τοτε μήπως η "μέθοδος Λ.Λ.." που κατα μια ενοια..
  προωθείτε στα ΜΜΕ-Mega και Star ..
  και θα πρέπει να περάσει στην ευρύτερη κοινωνία...
  μέχρι να Σεισάχθειο-ορθολογήστουνε- τα χρέη?
  ..στα πλαίσια του να μάθουμε από τα λάθη μας
  ..αλλά και ουδέν κακό..αμιγές καλού..

 12. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 16/12/2012 15:29:30

  Υπάρχει ένας όρος "ο αμοραλισμός του συστήματος".
  Σημαίνει πως το σύστημα αρνούμενο τις δικές του ευθύνες αναζητεί υπαίτιους, για να τους θυσιάσει προς εξαγνισμό των ίδιων αμαρτιών.
  Κι όταν το σύστημα είναι διάτρητο, υπαιτιοί θα φυτρώνουν από παντού.
  Κι όσοι στην πυρά κι αν ριχτούν, το πάρτυ θα συνεχίζεται.

  Κουραστικό να επαναλαμβάνουμε τις γνωστές ιστορίες υπαιτίων, αλλα και των αδυναμιών του συστήματος.
  Γνωστό τι πρέπει να γίνει. Περιττή η επανάλξψη.

  Κι αν η κρίση ήταν μικρότερη και δεν είχαμε επέλαση της Τρόικα, το πάρτι θα συνεχίζοταν, αφού η ανομία και ανεπάρκεια του θεωρούντο ως αναγκαία προϋπόθεση για το πάρτυ και το μεγάλο φαγοπότι.

  Τα ΜΜΕ είναι Α.Ε. ή Ε.Π.Ε. δεν υπάρχει νομοθεσία σχετική;
  Δεν υπάρχει πόθεν έχες για τις ΑΕ και ΕΠΕ;
  Γιατί τρέχαμε για τον βασικό μέτοχο, όταν δεν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία;

  Κι όπως ο ΛΛ κι άλλοι.
  Μήπως γι αυτό δε μας αρέσουν τα Μνημόνια κι οι Τρίκες;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 16/12/2012 16:08:43

   Ο βασικός μέτοχος, σε πρώτη φάση έλυνε το ζήτημα πολύ πιο ξεκάθαρα από τα πόθεν έσχες και τρέχα γύρευε. Ίσως γι'αυτό δεν σου αρέσει.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Μανιάτης 16/12/2012 16:28:18

   Τα ΜΜΕ είναι "ειδική κατηγορία" Α.Ε. η οποία απολαμβάνει ασυλίας, χε χε.
   ¨Οχι διότι είναι "ΜουΜουΕ", αλλά διότι είναι ο Βαρδής ο Ναύτης, ο Μπόμπ ο Μάστορας, ο Μονοπύθμενος, ο Απύθμενος, ο Λούα Λούα με την μαύρη εταιρική μακαρονάδα, ο Αλή Μπαμπά και άλλοι σαράντα...
   Με ναυτιλία, πετρελαιατζήδες, χωματουργούς-ασφαλτατζήδες, τράπεζες, οπλατζήδες, μεγαλοξενοδόχους και μινώταυρους σάπιων εταιριών δεν "παίζουμε σκληρά". Αυτοί είναι η "βαρειά βιομηχανία του έθνους", γκέγκε;

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/12/2012 16:18:40

  Εταιρικός δαίδαλος.
  "Μαύρη" μακαρονάδα.
  ..."δεν έχει καμιά μηχανή που κόβει χρήματα. Πώς τότε αγοράζει ότι βρει και όσο – όσο;"
  Η απάντηση είναι η προφανής. Κυκολοφορούσε (και εν τινι μέτρω κυκλοφορεί ακόμη) άπλετο μαύρο χρήμα στην χώρα της φαιδράς αγγουρέας. Υπάρχουν βέβαια και οι σχετικοί συλλέκτες-"χωνιά": Το συλλέγουν απο την "λιανική", το καναλιζάρουν, το κατευθύνουν και το "επενδύουν" χοντρά, για κέρδη μεγάλα και ηχηρά κανόνια.
  Τα παλιά καλά "αεροπλανάκια" τα έχουν διασκευάσει σε τζάμπο.
  Κατά τα άλλα, απορούμε γιατι είναι τόσο "στενή" η φορολογική βάση και τόσο "φαρδειά" (κυρίως η νομότυπη, αλλά και η παράνομη) φοροδιαφυγή...

 14. Zame avatar
  Zame 16/12/2012 17:09:05

  *Δεν αρεσει ο Δολος.. & μαλιστα προς οφελος των..ιδιων των ιθυνόντων που τον σχεδιασαν..
  η ΜΗ εφαρμογή (ευνοητοι & χιλιοειπωμένοι οι λόγοι)
  των υπαρχουσών νόμων -βλπ.& πολυνόμων-
  ίσως να έφερε το γνωστο "σπασιμο της Τζαμαριας"
  που οδήγησε ΔΟΛΙΑ & ΒΙΑΙΑ στα γνωστά γεγονότα του Μνημονίου..
  οπότε είναι αναγκαία η επιτάχυνση του ΑΔΙΑΨΕΥΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ που κραυγάζει στο βάθος του τούνελ..με απόλυτες & πολύ καλά συντονισμένες νευρο-χειρουργικής ακρίβειας.. επεμβάσεις & παρεμβάσεις..
  ώστε μπας & ίσως να "ιδρώσει το αυτί"
  των αφεντικών του πλανήτη
  ..δηλαδή:
  και από ΠΑΝΩ προς τα ΚΑΤΩ..
  & όχι μόνον από κάτω προς τα πάνω..
  είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ αφού προάγετε και τo..
  ότι κάνουν οι "Μεγάλοι" κάνουν & οι "Μικροί"
  προσαυξανόμενο μαλιστα..
  αφού η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατά μία έννοια πρεπει & να ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ.

 15. Zame avatar
  Zame 16/12/2012 17:29:20

  δηλαδή τα ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.. πχ.των Δανειακών συμβάσεων..κλπ.
  γιατι να μην πρέπει να υποχρεούνται να είναι τα ΧΟΝΤΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ....
  ίσως γιατί τους
  "χαλαει την πιάτσα" ?..
  & το οχι και τοσο αρμονικα πλασμενο κοσμο..τους επιβαρυνει..& δεν τους ελαφρυνει των ενοχων ..οσο "ουτοπιστικο & ρομαντικο" και αν ακουγετε

 16. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/12/2012 19:39:44

  Σε αλλες χωρες π.χ Αμερικη , μυαλο σαν του Λαυρεντιαδη θα ηταν εθνικο κεφαλαιο. Εδω κυνηγιεται για κατι , που εχουν κανει ολοι οσοι εχουν λεφτα. Δειξτε μου εναν μεγιστανα που πλουτισε νομιμα , να σας δειξω εναν ελεφαντα που παιζει ρακετες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.