#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Φιλιππίδης και τα Golden Boys που κατέστρεψαν τη ΝΔΣτην κρίσιμη φάση που βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την εντολή του ελληνικού λαού για κάθαρση, τιμωρία των ενόχων κάθε σκανδάλου και άρση επιτέλους της ασυδοσίας που επικρατεί στον δημόσιο βίο της χώρας, δεν μας μένει τίποτε άλλο από το να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Ακόμη κι αν υπάρχουν ζητήματα που πονάνε, ακόμη κι αν ανοίγουμε πληγές του παρελθόντος. Καμιά σκοπιμότητα δεν υπάρχει, παρά μόνο να θυμίσουμε ποια λαμόγια μας κυβέρνησαν επί χρόνια, ποιοι έκαναν περιουσίες στην πλάτη μας και πώς τώρα σκούζουν σαν μωρές παρθένες που τις διακορεύουν.

Για τα πράσινα λαμόγια που κατάπιαν δισεκατομμύρια, έχουμε βαρεθεί να γράφουμε. Υπάρχουν όμως και κάτι γαλάζια λαμόγια που μάδησαν την χώρα και κατέστρεψαν τη Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι που είχαν κάνει την Ρηγίλλης και το τότε Μαξίμου σπίτι τους και μπαινόβγαιναν λες και ήταν τα αφεντικά στο κόμμα και τη χώρα. Οι παρέες του Κολεγίου Αθηνών, τα golden boys που είναι παντός καιρού και «σκάνε μύτη» ανάλογα με το κόμμα στο οποίο ανήκουν.Εκεί γύρω στο 2000-2003 άρχισε να στήνεται πέριξ της Νέας Δημοκρατίας και τον Κώστα Καραμανλή το σύστημα που αργότερα θα ρήμαζε τη χώρα και το κόμμα. Που θα πρόδιδε τις προθέσεις του τότε αρχηγού της ΝΔ και μετέπειτα πρωθυπουργού .

Ένας από αυτούς και ο συλληφθείς στην Τουρκία Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος επί τρία χρόνια στην προεδρία του Παναθηναϊκού απέτυχε παταγωδώς κι έμεινε στην ιστορία για τα επεισόδια της Ριζούπολης.

Μαζί με τα αλήστου μνήμης golden boys συνέστησαν αργότερα την ομάδα του Μαξίμου, όλοι τους άξια τέκνα του περιβάλλοντος Ρουσόπουλου το οποίο κατέστρεψε τη Νέα Δημοκρατία κι από κόμμα του φιλελευθερισμού και της ευρωπαϊκής προοπτικής, την κατάντησαν κόμμα που έφυγε από την εξουσία λόγω διαφθοράς. Κι άνοιξαν το δρόμο στον απίθανο Γ. Παπανδρέου για να αποτελειώσει ότι απέμεινε.

[caption id="attachment_241714" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Χατζηεμμανουήλ"][/caption]

Σ’ εκείνη την παρέα εκτός από τον πρώην πρόεδρο του ΤΤ υπήρχαν και οι κ.κ. Διονύσης Ζακυνθινός, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, Πάνος Λειβαδάς, Σπύρος Κλαδάς κ.α. Της «προσκολλήσεως» και ο Βαγγέλης Αντώναρος που τώρα ασχολείται με το να δηλώνει «εκπρόσωπος» του Καραμανλή.

Τους εμπιστεύτηκε ο τότε πρωθυπουργός αν και «περαστικοί» από το κόμμα.

Που βρίσκονται οι περισσότεροι από αυτούς το ξέρετε, που πήγε η ΝΔ κάτω από την φωτισμένη επικοινωνιακή πολιτική αυτής της ομάδας με ηγέτη τον κ. Ρουσόπουλο, το ζήσατε. Όπως και το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους.

Από μια γαλάζια δεξαμενή σκέψης,  το «Κέντρο Πολιτικής Ερευνάς και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ), ξεκίνησε και ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, μετέπειτα πρόεδρος στον ΟΠΑΠ. Πρόεδρος στο ίδιο ίδρυμα χρημάτισε και το άλλο μέλος της «παρέας», ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος έγινε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όλοι οι παραπάνω και πολλοί περισσότεροι έλυναν και έδεναν.

Ας θυμηθούμε την δικηγορική εταιρεία Juris  η οποία είχε βασικούς πελάτες του το ΤΤ και φυσικά την ομάδα της Γιάννας Αγγελοπούλου που είχε αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την Juris συνεργάζεται και η γνωστή δικηγόρος κα Βένια Παπαθανασοπούλου η οποία ήταν το δεξί χέρι της κας Γιάννας Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη συνέχεια ανέλαβε αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Ελεύθερου Τύπου» και νομικός σύμβουλος. Από την τελευταία θέση παραιτήθηκε όμως για να αναλάβει νομική σύμβουλος του κ. Χατζηεμμανουήλ στον ΟΠΑΠ. Ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, μέχρι να πάει στον ΟΠΑΠ, ήταν πρόεδρος στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ήταν επίσης στενός φίλος του κ. Κλαδά ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου. Σημειώνουμε ότι και στον άλλο πελάτη της Juris το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο πρόεδρος του (ο κ. Αγγ. Φιλιππίδης) προέρχεται κι αυτός από την «παρέα του Μαξίμου» και είναι στενός φίλος και του κ. Κλαδά και του κ. Χατζηεμμανουήλ. Πάντως ο κ. Φιλιππίδης  “κληρονόμησε” την Juris από τον προκάτοχό του, κ. Π. Τσουπίδη, τον φίλο του κ. Αλογοσκούφη, αλλά και του προφυλακισθέντος Καπράνου, του σκανδάλου με το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.

[caption id="attachment_241715" align="alignnone" width="600" caption="Ο κ. Κλαδάς"][/caption]

Ο πράσινος Κλέων και τα κατορθώματά του

Από αυτή τη «μήτρα» ο κ. Φιλιππίδης ανέλαβε το ΤΤ για περίπου 3 χρόνια, μέχρι το 2009 που ήρθε το ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε ο Κλέων Παπαδόπουλος, άλλο παιδί του Κολεγίου αυτός.

Ο Φιλιππίδης, όπως λέει το πόρισμα, έδινε αφειδώς δάνεια χωρίς εγγυήσεις, όπως αυτά στον Κοντομηνά ή τον Λαυρεντιάδη, άγνωστο για ποιους λόγους και με ποιων τις εντολές. Έδινε και στον Κυριάκο Γριβέα ο οποίος, μην ξεχνάμε, ήταν κολλητός του Αντρίκου Παπανδρέου και μ’ αυτόν έκαναν ή προσπάθησαν να κάνουν διάφορες «πράσινες» δουλειές.

Όμως, επί Φιλιππίδη αποφασίστηκε από το ΤΤ να ιδρυθεί η Post Bank Green Institute Α.Ε., με έναν ιδιώτη (50%-50%) ο οποίος ήταν ο Γριβέας, αρχικά με στενές επαφές με τη Νέα Δημοκρατία και με τον τότε δήμαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνη και στη συνέχεια με το σύστημα Παπανδρέου.

Η νέα διοίκηση του ΤΤ, μετά τις εκλογές του 2009, βρήκε τον Γριβέα και την εταιρεία του C&C και τον υιοθέτησε αφού διαπίστωσε ότι ήταν κολλητός του Αντρίκου και είχε αναπτύξει συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακή Ασφάλεια» (Ι4CENSE), στην οποία ιδρυτής και επικεφαλής είναι ο αδελφός του Πρωθυπουργού. Οι δύο τους συνδιοργανώνουν συνέδρια κάθε χρόνο για να προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής: «Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν η διοίκηση του Αγγ. Φιλιππίδη, έλαβε απόφαση για την ίδρυση τριών θυγατρικών. Η μία εξ αυτών συστάθηκε άμεσα τον Αύγουστο (οι άλλες δύο δεν έχουν συσταθεί μέχρι σήμερα) και έλαβε την επωνυμία Post Bank Green Institute Α.Ε., για να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Το καταστατικό έχει διάφορες δραστηριότητες από παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, διοργανώσεις συνεδρίων, μέχρι εμπορία ρύπων και επενδύσεις -μέσω θυγατρικών- στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

[caption id="attachment_241827" align="alignnone" width="575" caption="Κλ. Παπαδόπουλος"][/caption]

Αυτά δεν έγιναν άμεσα γνωστά, ως όφειλε να κάνει μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, όπως το Τ.Τ. Δεν υπήρξε ιδιαίτερη ανακοίνωση, πράγμα σπάνιο ακόμα και για τον πρώην πρόεδρο, Αγγ. Φιλιππίδη, όταν επί των ημερών του η τράπεζα ανακοίνωνε μέχρι και τη συμμετοχή της σε συνέδρια και εκθέσεις.

Η ίδρυση της νέας εταιρείας γνωστοποιήθηκε στο επενδυτικό κοινό τον Νοέμβριο του 2009, δηλαδή τρεις μήνες μετά τη σύστασή της, όταν το Τ.Τ. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ήταν 500.000 ευρώ με τη συμμετοχή του Τ.Τ. να ορίζεται σε 50%.

* Το υπόλοιπο 50% των μετοχών απέκτησε ένα νομικό πρόσωπο, η εταιρεία C&C International, συμφερόντων του επιχειρηματία Κ. Γριβέα.

* Ο ίδιος επιχειρηματίας ορίστηκε και διευθύνων σύμβουλος με αποκλειστικό δικαίωμα υπογραφής για τα πάντα.

* Ως έδρα της νέας εταιρείας ορίστηκε η Μεταμόρφωση της Αττικής, που αποτελεί έδρα και των άλλων επιχειρήσεων του Κ. Γριβέα.

Στο διοικητικό συμβούλιο του «πράσινου ινστιτούτου» (Green Institute) βρέθηκε ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. (διορίστηκε από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά). Ο ίδιος διετέλεσε και μέλος του Ινστιτούτου «Κων. Καραμανλής», καθώς επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Εναλλακτική Ενέργεια Α.Ε. (Σ.Σ..: είναι η εταιρεία που ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή τη μίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου)».

Είδατε πώς γίνονται οι δουλειές.

Αλλά να σας πούμε και για τον πρόεδρο του ΤΤ επί ΠΑΣΟΚ, Κλ. Παπαδόπουλο. Άγνωστος παντελώς ανέλαβε μια θέση επειδή είχε στενές σχέσεις με τον Γ. Παπακωνσταντίνου κι έμεινε στην ιστορία για πολλές περίεργες υποθέσεις.

Προσέλαβε νομικό σύμβουλο με 7.000 μισθό έναν γνωστό στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, δικηγόρο.

Προσέλαβε τον δημοσιογράφο Διονύση Μ., που δούλευε στη ΝΕΤ και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κλ. Παπαδόπουλος, προσέλαβε επίσης την Ευτυχία Μ. ως Σύμβουλο Επικοινωνίας με αμοιβή 5.000 ευρώ το μήνα, αν και το διαφημιστικό πρόγραμμα της Τράπεζας έχει παγώσει λόγω κρίσης.

Και ακόμη μια υπόθεση που είχε προκαλέσει αίσθηση. Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα, Ανδρέας Ταπραντζής ήταν γενικός διευθυντής στο ΤΤ αποχώρησε οικειοθελώς επειδή τον έβαλε ο Βενιζέλος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Όμως, ο ανοιχτοχέρης κ. Παπαδόπουλος τον αποζημίωσε με ένα ποσό πάνω από 200.000 ευρώ.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε και τα εξής εντυπωσιακά. Παράγγειλε έναν συντηρητή κρασιών αξίας 1.500 Ευρώ. Το δωράκι… το παρέλαβε η σύζυγος του κ. Παπαδόπουλου και χρησιμοποιήθηκε για το σπίτι της Κηφισιάς αλλά πληρώθηκε από το ΤΤ. Όπως και ότι ο κ. Παπαδόπουλος αγόρασε σύστημα συναγερμού αξίας 5.000 ευρώ για το σπίτι του, αλλά τα λεφτά έφυγαν από το ταμείο του ΤΤ.

 Reporter

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 12/01/2014 09:06:47

  Ο όρος Golden Boys όσο και απεχθής αν είναι στην συνείδηση των πολιτών εντούτοις από μόνος δεν είναι ικανός για την κατάρρευσης της Ν.Δ. Οι ανωτέρω και πολλοί άλλοι (που δεν είναι ευρέως γνωστοί) είναι πρωτίστως Lamogia Boys οπότε δικαιολογείται και ο τίτλος του άρθρου.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 12/01/2014 10:34:14

  Απίστευτο το κλέψιμο του χρήματος της Ελλάδας ! Απίστευτο ότι υπήρξαν τέτοια λαμόγια που λήστευαν και έκαναν πάσες τα εκατομμύρια του δημοσίου χρήματος, σαν να ήταν ψεύτικα !
  Να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, οι ληστές και οι καταχραστές. Aπό όποιο χώρο κι αν προέρχονται. Επίσης, όσοι τους συγκάλυπταν και τους έκρυβαν. Που μπορεί να είναι πολλοί, αλλά ένας ξεχωρίζει, λόγω του προκλητικού και προσβλητικού για το λαό, δημόσιου λόγου του: ο κ. «Μαζί τα φάγαμε» Πάγκαλος, ο πλέον σκανδαλώδης επικοινωνιακός προστάτης των golden boys της συμφοράς….

 3. foros1 avatar
  foros1 12/01/2014 10:42:46

  τα δικαιολογημενα και φορολογημενα περουσιακα στοιχεια, κινητα και ακινητα, του καθενος και ο τροπος ζωης του, αποτυπωνουν την καθαροτητα ή λαμογια του.
  νεοι ανθρωποι στο υπουργειο οικονομικων και πεπειραμενοι στο δικαστικο σωμα, εχουν πολυ δουλεια μπροστα τους...

 4. tak avatar
  tak 12/01/2014 10:45:33

  Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό τι σημαίνουν όλα αυτά...
  Χωρίς περιστροφές...
  Λέγοντάς του και πού πάμε!
  Τι λες Αντώνη;
  Από σένα περιμένει ο λαός να ακούσει...
  Δε νομίζω να έχει σε κανέναν άλλο εμπιστοσύνη πλέον!

 5. tasos1 avatar
  tasos1 12/01/2014 11:14:03

  Τώρα εγώ που πίστεψα στα "σεμνά και ταπεινά", πρέπει να δώσω λόγο, να απολογούμαι ή και να αισθάνομαι άσχημα για το Φιλιππίδη;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ tasos1 12/01/2014 19:40:16

   Τό πίστευε ὁ ΚΚ καί τό ΑΠΕΔΕΙΞΕ! Τώρα κάποιοι προσπαθοῦν νά τόν ἀποδομήσουν. . .κτυπήματα κάτω ἀπό τήν μέση. . .κάποιοι ἔχουνε ἐμμονές μέ τόν ΚΚ. . .

   • Θηβαίος avatar
    Θηβαίος @ Φωτεινή 12/01/2014 20:44:59

    Μπορείς να μας εξηγήσεις πως το απέδειξε; Με τους απατεώνες που επέλεξε ως συνεργάτες του;

  • Σωτηρης avatar
   Σωτηρης @ tasos1 12/01/2014 20:06:54

   ΝΑΙ! Απο την στιγμη που για το οτιδηποτε ελεγαν ή λενε οι πολιτικοι σου αντιπαλοι η μονη αμεση συνηθης κατηγορια που ειχαν οι περισσοτεροι δεξιοι προς αυτους ειναι για Μελιγαλαδες, Σταλιν, γκουλαγκ, Βορειες Κορεες κτλ. αρχαια και ζητουσαν-ζηταν απο αυτους σαν δικαστες να απολογηθουν, γιατι ο οποιοσδηποτε αντιπαλος σου να μην ζητα να απολογηθεις εσυ για κατι πιο απλο της δικης σου παραταξης, που ειναι και προσφατο;

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 12/01/2014 11:42:21

  Μπα ειναι πολλα τα λαμογια και σημερα και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και στην Αριστερα.Κοιταξτε γυρω σας προσεκτικα και θα τα ανακαλυψετε.

 7. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/01/2014 12:48:33

  ΄Ε όχι και περαστικός από το Κόμμα ο Διονύσης Ζακυνθινός !!!
  Από την ΟΝΝΕΔ των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων τον γνωρίζω, υπήρξε και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της !
  Κακώς τον συμπεριλάβατε στον κατάλογο με τά υπόλοιπα ονόματα.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 13/01/2014 09:14:13

   Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
   Βεβαίως η θητεία στην ΟΝΝΕΔ ή οποιαδήποτε κομματική Νεολαία δεν μπορεί από μόνη της να τεκμηριώνει την ανέλιξη σε Δημόσιες θέσεις.
   Δε μπορεί όμως να αποτελεί και ψόγο.
   Δε γίνεται να αποτελεί βαρίδι στις πολιτικές φιλοδοξίες ενός νέου.
   Γιατί αποκλείεται η συμμετοχή ενός νέου στις κομματικές οργανώσεις να εκφράζει ευγενείς φιλοδοξίες και αισθήματα προσφοράς;
   Γιατί ένας νέος που μοιράζει το χρόνο του στις σπουδές και τη συμμετοχή σε ένα κόμμα, είναι χειρότερος από κάποιον άλλον;
   Μήπως επειδή είδαμε πολλούς άχρηστους να εκτοξεύονται στις κομματικές ιεραρχίες και τον κρατικό μηχανισμό;
   Τότε ας διορθώσουμε τη λειτουργία των κομμάτων όπως απαιτεί και το Σύνταγμά μας.
   Παντού σε όλα τα σύγχρονα κράτη, οι περισσότεροι πολιτικοί προέρχονται από τους κομματικούς τους μηχανισμούς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πρόσωπα χωρίς προσόντα.
   Ίσα-ίσα που η ενασχόλησή τους με τα κόμματα, τους έχει δώσει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση που απαιτεί η πολιτική.
   Γιατί η πολιτική είναι τέχνη που κάπου πρέπει να τη διδαχθείς.
   Είναι γνωστό ότι δεν αρκούν τα πτυχία και τα διδακτορικά.
   Αυτά είναι απαραίτητα στις τάξεις των πολιτικών συμβούλων.
   Οι Statesmen χρειάζονται κάτι περισσότερο από τεχνογνωσία.
   Γιατί Πολιτική δεν είναι ούτε Οικονομία ούτε Φιλοσοφία ούτε Νομική ούτε Πολεοδομία ούτε.....
   Είναι η αίσθηση ότι πράττεις αυτό που χρειάζεται ο Πολίτης και η Χώρα τώρα και στο μέλλον.
   Και αυτό δε προσφέρεται με κανένα πτυχίο.
   Το έχουν οι μικροί και μεγάλοι Ηγέτες που οδηγούν τις χώρες τους και εμπνέουν τους Πολίτες τους.

 8. τάσος avatar
  τάσος 12/01/2014 13:16:46

  έστω ότι διάγουμε το μεσοδιάστημα από την τρίτη στην τέταρτη ελληνική δημοκρατία. στο διάστημα αυτό συντελείται η κατάρρευση και ο αφανισμός των δύο σχηματισμών που κυβέρνησαν κατά τη μεταπολίτευση συνειδητά προφανώς αμφίπλευρα και κατ'εντολή οπωσδήποτε. το παράδοξο στο όλο εγχείρημα είναι ότι φέτος έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές. πώς λοιπόν αυτά τα δύο κόμματα, ανοιγμένα σαν πουτάνες, θα κατέβουν στις εκλογές; είναι μέρος του σχεδιασμού ρε λεβέντη θα μου πείτε, στις εκλογές πάμε να τα αφανίσουμε. ωραία. στα πλαίσια του σχεδιασμού και προκειμένου να εξυπηρετήσουμε την κατάσταση και να λειτουργήσουμε προς την κατεύθυνση που απ'ό,τι φαίνεται αυτή θεωρείτε αναγκαία ν'ακολουθηθεί ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να φτάσουμε εκεί που πρέπει, και λαμβάνοντας υπ'όψην ότι την ώρα που ρίχνετε τη χαριστική βολή στη νέα δημοκρατία, φροντίζετε να φυλακιστούν και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες βουλευτές, μήπως πρέπει να ψηφίσουμε το σύριζα;

 9. Ρηνα avatar
  Ρηνα 12/01/2014 13:22:51

  Φαινεται οτι εχουν ανοιξει οι ασκοι για τη Πατριδα....Ειτε απο τυχαιες καταστασεις ειτε κατοπιν εντολων, αδιαφορο. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα ανθρωπινα παθη δεν εχουν κομμα. Ο ιδιοτελης εαυτος ειναι ο ρυθμιστης καθως και η πλεονεξια, προαιωνια ελαττωματα. Οι περισσοτεροι κατακρινουν αλλα μπορει και ενδομυχα να ζηλευουν, οι λιγοι ευχαριστουν που ο Θεος τους φυλαξε απο τετοια καταντια και προσευχονται αναγνωριζοντας την ανθρωπινη αδυναμια..".και μη εισενεγκης ημας εις πειρασμον..." Αν ειμασταν εξυπνος λαος και βρισκαμε ηγετες που δεν ειχαν απεμπολησει τα Ελληνορθοδοξα ιδανικα, ανθρωπους που εκλιναν γονυ κατω απο πετραχειλι, θα ειχαμε γλυτωσει απο πολλα κατα τη διαδρομη μας. Ποιος που μετανοει ειλικρινα και εξομολογειται, τολμα να περιπαιζει το Θεο λεγοντας διαρκως: κλεβω, κλεβω, κλεβω τη πατριδα μου, ειμαι επιορκος....Εστω και να το κανει μια φορα, θα βρεθει ενας πνευματικος να τον συνεφερει αν δεν εχει διακοψει την κοινωνια μετα του Χριστου. Οι περισσοτεροι ομως διακρινονται ως "Χριστιανοι της ταυτοτητας".
  Σκεφτομαστε ετσι οταν παμε να ψηφισουμε; Αμφιβαλλω. Μπορει και να κοροϊδευουμε οσους το κανουν. Ομως μονο εν Χριστω μπορει καποιος να τελειωθει σαν ανθρωπος. Ο "κοσμος" με τις παγιδες του μονο διαφθορα γενναει και τελικα πονο. Επειδη δε ολοι σε ΜΙΑ αλυσιδα ειμαστε δεμενοι και στο ιδιο καραβι πλεουμε, εστω κι αν γυριζουμε τη πλατη οτι δεν μας αφορουν αυτα, ολοι μαζι θα βυθιστουμε στη λασπη του κυνισμου, της αδιαφοριας, της κακιας , της απαξιωσης και του εγωϊσμου που βυθιζουν σιγα σιγα αλλα σταθερα το καραβι που λεγεται ΕΛΛΑΣ.-

 10. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/01/2014 13:59:36

  Αυτή είναι η ΝΔ.
  Γι'αυτό το 45% έγινε 19% μέσα σε 8 μόλις χρόνια.

  • Ο Ιππέας avatar
   Ο Ιππέας @ Στέργιος 13/01/2014 13:18:15

   Τί κρίμα
   Τι ατυχία . .
   Αν υπήρχαν λεφτά τώρα θα είμαστε όλοι "a very happy family"

 11. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 12/01/2014 14:09:43

  Λαμόγια boys και girls υπήρχαν και θα υπάρχουν όσο γίνετε το βόλεμα της κομματικής νομενκλατούρας. Ακόμη και τώρα αυτοί που έγιναν διοικητές σε οργανισμούς- νοσοκομεία- ΝΠΙΔ-ΝΠΔΔ και αλλού.....οι περισσότεροι είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα, αδούλευτα, αφισοκολλητές και λαμόγια. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το δρόμο σε αυτή τη κατάντια και ακόμη και τώρα συνεχίζετε, τη στιγμή που έχει καταρρεύσει ο ΥΓΙΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ(όχι οι κρατικοδίαιτοι) βάζει ΛΟΥΚΕΤΟ η επιχειρηματικότητα, και τα κυφηναριά διορίζονται ακόμη στο δημόσιο τομέα.

 12. Panos avatar
  Panos 12/01/2014 14:29:47

  Να στήσουμε στο τοίχο ΟΛΟΥΣ όσους βούτηξαν δημόσιο χρήμα μήπως και ξεβρομίσει ο τόπος. Όχι όμως επιλεκτικά.... Γιατί όταν τα χτυπήματα γίνονται επιλεκτικά και τονίζονται ιδιαιτέρως..., πηγαίνει και αλλού... το πράγμα.
  Όπως π.χ. να εκτεθεί εντόνως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τις επιλογές προσώπων που στην πορεία φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του.
  Mέσα σε ένα σύστημα εντελώς διεφθαρμένο πόσο εύκολο είναι να βρείς ανθρώπους έντιμους και πατριώτες; Ρισκάρεις... και άν σου βγεί σου βγήκε.
  Γιατί όμως τέτοια πρεμούρα ειδικά για τον Καραμανλή;
  Ποιούς φοβίζει και για ποιό λόγο;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Panos 12/01/2014 20:01:50

   Πᾶνο,

   ᾿Ακριβῶς! ᾿Ιδοῦ ἡ ἀπορία. . .γιατί προσπαθοῦν καί καταφέρνουν πισώπλατες μαχαιριές. ᾿Ασχολοῦντε μέ τόν ΚΚ ἀντί τοῦ γαπ. . .ἄγνωσται αἱ βουλές. . .

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 12/01/2014 21:13:45

    "βουλαὶ"

  • Ο Ιππέας avatar
   Ο Ιππέας @ Panos 13/01/2014 13:13:56

   Φίλε Πάνο
   εδώ λές :
   όποιον διοικητή, πρόεδρο και άν ψάξεις σε οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου καθ΄όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, σκάρτους… άρπαγες του δημοσίου χρήματος και αρχιλαμόγια του κεράτα θα βρείς.

   αλλά εδώ αντιφάσκεις:
   να εκτεθεί εντόνως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τις επιλογές προσώπων που στην πορεία φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης του.

   Σου υπενθυμίζω ότι, η πρώτη φορά στη διάρκεια της μεταπολίτευσης τουλάχιστον, που υπουργοί απομακρύνθηκαν απο τις υπηρεσίες τους ήταν επι κ.Καραμανλή. Είμαι βέβαιος οτι το ξέρεις.

   • Panos avatar
    Panos @ Ο Ιππέας 13/01/2014 15:33:29

    Φίλε Ιππέα, δεν είναι αντίφαση.
    Επίλεξε ανθρώπους που προφανώς θεώρησε ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες εντιμότητας.
    Και επιμένω, πώς διάολο να βρείς τους καλύτερους, τους έντιμους, τους αληθινούς πατριώτες μέσα σε ένα σύστημα που είναι πνιγμένο στη διαφθορά;
    Δεν είναι και εύκολο.

    Όσο για το "επιλεκτικά..." που αναφέρω παραπάνω, θέλουν σώνει και καλά να δείξουν πως η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή ήταν η χειρότερη όλων και ξεπερνάει σε διαφθορά όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Και εδώ... φυσικά γελάμε.....

 13. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/01/2014 14:31:52

  Πολυ αργά για δάκρυα Στέλλα...

 14. καπτεν avatar
  καπτεν 12/01/2014 14:50:23

  Η ασυδοσια προεκυψε απο την ελλειψη αναπτυγμένης εθνικης-κοινωνικης συνειδησης και esprit de corps των αξιωματούχων και των homme d' etat. Εφόσον στη δεξια παραταξη δεν γινοταν ιδεολογ. προπαγανδα σε βαθμο ψυχωσης, ώστε μυαλα - ψυχες να ποτιζονται με τα δεξια ιδεώδη παρεξ: πατρις, θρησκεια=ηθικη, οικογενεια (=προσανατολισμος τις προκλησεις του μέλλοντος για τη διασφαλιση επομ. γεννιάς) όπως στο στρατο και στα καταναγκ. Εργα ή στα μοναστηρια, (ή όπως στη W Street με το μυθο του ΙRS ή των Inside Information penalties), αλλά τουναντίον, επικρατουσε μια σοφτ μεσαιοχωριτικη ιδεολογια, είναι φυσικο μερικοι "δεξιοι" τεχνοκρατες να προχωρησουν σε διαφορους "πειρασμούς" ξεχνωντας ευκολα ότι υπηρετουν ενα ενδοξο Εθνος- Δυναμιτης. Οι αξιες ρυθμιζουν τα παντα. Ο Κοντομηνάς είναι "αθωος για τις νομιμες χοτηγησεις". Ο Κοντομηνάς θα (πρεπει να) "παει μεσα" διοτι ειχε μισθωσει έναν αριστερο λαικιστη ολετηρα (λακης) που προπαγανδιζε αντεθνικες και αντιεπιχειρηματικες αξιες, ευνουχιζε τους ελληνες, και κυριως υπονομευε την εννοια του Κρατους (ιδιως την εποχη της ζαρντινιέρας και της εξέγερσης του δεκεμβριου). Τα 100 εκ της Bestline είναι κατι που... συμβαινει και στις ΗΠΑ- Αγγλια. Το να εισαι αστος επιχειρηματιας ελλην (εστω διεθνοποιημενος) και να εθιζεις το λαο 20 χρονια στον αριστεροφασισμο και αριστερολαικισμο και ανορθολογισμο είναι Εθνικο Εγκλημα. Οποταν, τα G.boys που ισως εκαναν ρεμούλες είναι δευτερεύον την ωρα που αστοι κανουν μαρξιστικη και αντιδεξια προπαγανδα. Πως απαντα η παραταξη και το εθνος; με τη Βουληση συγκροτησης μιας δεξιας υποπτερυγαςς ακομη πιο ιδεολογικα Σκληρης κι από της ΧΑ (ασκουσης ιδεολογικη τρομοκρατια παντου, αναλογης με την ιδεολ. Τρομοκρατια μεσα στα μοναστηρια!). Ηγουν: ρεμούλες τραπεζιτων μπορει να βρισκουν μικροευκαιριες να λαμβανουν χωρα. "Λακηδες σε Κοντομηναδες" δε θα μπορουν ουτε καν να περασει απο το μυαλο τους ότι θα επαναληφθουν. Η δεξια μαζικη ιδεολογικη τρομοκρατια τυπου αυριανισμου και αντικουμουνισμου 1950 θα επικρατησει και θριαμβευσει.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ καπτεν 12/01/2014 17:48:56

   Respect Captain !!!!

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ καπτεν 12/01/2014 20:30:02

   Μπράβο σου και μακάρι και επιτέλους!

  • Aris1 avatar
   Aris1 @ καπτεν 12/01/2014 20:53:44

   Κάπταιν δεν σε κατάλαβα και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, προτείνεις αθώωση του Κοντομηνά για τα λεφτά μας που μας τα έφαγε χρεώνοντας την Ελλάδα και καταδίκη του επειδή προσέλαβε τον Λάκη?
   Και οι ρεμούλες των G.boys που κατέστρεψαν την Ελλάδα φτάνοντας το χρέος στα ύψη, είναι δευτερεύον ? Και υπάρχουν και άνθρωποι που σου λένε και μπράβο?
   Είδες η Δημοκρατία του διαδικτύου?

   • καπτεν avatar
    καπτεν @ Aris1 12/01/2014 23:13:00

    όχι βεβαια. Εστιαζω όμως αλλού.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ καπτεν 12/01/2014 21:18:00

   Χαραμίζεσαι κάπταιν στο Ελλάντα. Δεν έχει ψωμί εδώ.
   Η καριέρα περιμένει στο Tea Party, στο Αλάσκα ή στην Αριζόνα: Να τους εκπαιδεύσεις, να τους σκληρύνεις εισάγοντας στοιχεία αυριανισμού. Δεν έχουν ιδέα.
   Είναι ακόμη πολύ soft τα αμερικανάκια, χιούι - λιούι - ντιούι. Ο λάκης μπροστά τους μοιάζει επιλοχίας της Sturmabteilung Brigade 47 (Kassel)

 15. aris. Aold avatar
  aris. Aold 12/01/2014 16:02:19

  Ευτυχώς που στην σημερινή κυβέρνηση υπάρχει ο Βενιζέλος ο Σπυρόπουλος ο Ζερβός ο Μίχας και είναι εξασφαλισμένο το ηθικό της πλεονέκτημα και τσιμενταρισμένη η τιμιότητα της.

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ aris. Aold 12/01/2014 17:19:39

   μην ξεχνάμε τον Προβόπουλο που εποπτεύει τα πιστωτικά ιδρύματα

 16. evanrockcity avatar
  evanrockcity 12/01/2014 16:47:41

  Από το άρθρο και τα σχόλια βγαίνει ένα κοινό σημείο!! Το Κολέγιο Αθηνών, οι παλιοπαρέες του. Για αυτό επειγόντως δια νόμου, για τα επόμενα 30 χρόνια, να αποκλείονται οι απόφοιτοι του κολεγίου από τις δημόσιες θέσεις (πρόεδροι, πρωθυπουργός, βουλευτής, πρόεδρος δημόσιων εταιρειών, οργανισμών κλπ).

  • Panos avatar
   Panos @ evanrockcity 12/01/2014 18:14:17

   Είδαμε και τους άλλους που δεν είναι του Κολλεγίου τί μπουμπούκια... είναι.

   • Φαύλοι κηφήνες avatar
    Φαύλοι κηφήνες @ Panos 12/01/2014 18:54:07

    Μπορεί, αλλά όσο και να πείς αυτοί του ...Κολλεγίου, είναι εγγυημένοι. Εντελώς όμως!

 17. occultist avatar
  occultist 12/01/2014 18:00:02

  Το Κολέγιο Αθηνών= σπιράλ θανάτου για την οικονομική πορεία του τόπου.
  Ανακύκλωση αποφοίτων σε κρίσιμα πόστα από μια μικρή κάστα ανθρώπων(;;) που αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους ως υπηκόους ιθαγενείς, αφ΄υψηλού, με αλαζονία.

 18. Μεγάλη Ώρα avatar
  Μεγάλη Ώρα 12/01/2014 18:39:40

  Εδώ κατέστρεψαν οι άθλιοι τη χώρα και τις ζωές μας!
  Τι πράσινος αρπάχτρας τι γαλάζιος, το κακό έγινε.

 19. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 12/01/2014 21:08:01

  αντινιους, καλό το άρθρο σου. αλλά βάζεις στην ίδια εικόνα Φιλιππίδη, δίκαιους και άδικους. ο χατζηεμμανουήλ πριν τον ΟΠΑΠ (και δε θυμάμαι κανένα σκάνδαλο επί των ημερών του εκεί) είχε κάνει σπουδαία δουλειά στα ολυμπιακά ακίνητα.

  ο ρουσσόπουλος που με τόση ευκολία βρίζετε είναι ο αποκλειστικός και μόνος λόγος που κερδίσαμε τις εκλογές του 07.

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ Γιάννης Αυλακιώτης 14/01/2014 01:53:30

   Να μας θυμίσει κάποιος πόσα έπαιρνε αυτός του ΟΠΑΠ ; Είχε φτάσει την 500άρα το χρόνο; Τρεις φορές την χορηγία του Προέδρου των ΗΠΑ ;

 20. factorx avatar
  factorx 12/01/2014 21:09:44

  "ο ρουσσόπουλος που με τόση ευκολία βρίζετε είναι ο αποκλειστικός και μόνος λόγος που κερδίσαμε τις εκλογές του 07" - και χάσαμε όλα τα υπόλοιπα

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ factorx 12/01/2014 21:18:27

   φάκτορα, με όλο το σεβασμό, μιλάμε επί πολιτικής βάσης. ποια ήταν η δουλειά του ρουσσό; η επικοινωνία για να κερδίζει το κόμμα τις εκλογές. το πέτυχε; αναμφισβήτητα. μια και είναι της μόδας ο επινοητής του βατοπεδίου Κοντομηνάς, θυμάσαι πόσους (λίγους) μήνες άντεξε ο ΚΚ στην εξουσία μετά την αποπομπή ρουσσό; θυμάσαι αρκετούς μήνες πριν την απόδρασή του τον ΚΚ να ζητάει συναίνεση; θα θυμάσαι και την απάντηση των υπολοίπων. ας μην πέφτουμε στη λουμπα ότι ο ΚΚ και οι συν αυτό φταίνε για το σήμερα.

   • Panos avatar
    Panos @ Γιάννης Αυλακιώτης 12/01/2014 22:48:23

    Έτσι ακριβώς φίλε Γιάννη.
    Μάκαρι να είχε και ο Σαμαράς στο επικοινωνιακό του επιτελείο έναν Ρουσόπουλο.

    • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
     Γιάννης Αυλακιώτης @ Panos 13/01/2014 16:39:45

     ο φάκτορας ξοδεύει πολύ χρόνο και άρθρα να αναφέρει τα κακώς κείμενα στη ΔΤ. αναρωτιέμαι αν ήταν ο ρουσσό ακόμη στη θέση του θα καταλήγαμε στο ρεζιλίκι να κλείνει χωρίς να κλείνει η ΕΡΤ επί 5 μήνες. και ας μην τα ρίξουμε στον καψή, αυτός ανέλαβε μετά τους χειρισμούς του Σίμου.

   • EVA avatar
    EVA @ Γιάννης Αυλακιώτης 14/01/2014 15:12:43

    H δουλειά που έκανε ο Ρουσόπουλος ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να υπάρξει για την ΝΔ! Και είναι ο πιο αδικημένος Έλληνας που έχει υπάρξει! Για να αδικηθεί και να εξοντωθεί ο Ρουσσόπουλος από τον επινοητή του Βατοπεδίου αδικήθηκε και εξοντώθηκε και ο Κώστας Καραμανλής! και η ΝΔ! Όμως το μεγάλο κακό το έπαθε η χώρα που έπεσε στα ανάξια χέρια του Γεωργίου του τελευταίου -ελπίζω- των Παπανδρέου! Μακάρι, σήμερα να τα καταφέρει ο Σαμαράς να μην πέσουμε σε άλλα ανάξια επιπόλαια χέρια και η Ιστορία θα αποδόσει στον καθένα αυτό που αξίζει!

    • Eva avatar
     Eva @ EVA 15/01/2014 22:59:55

     Το ονομα χρησιμοποιείται. Βρες άλλο.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ factorx 12/01/2014 21:20:30

   Άχ και τι δεν θα δινα (εκ τω υστέρων) να είχε χάσει η ΝΔ αυτές τις εκλογές...
   Τίποτε σημαντικό, θα υπήρχε μόνον μια (ποοοολύ) αμυδρή ελπίδα να προκάνει να "βρεί λεφτά" ο ακατανόμαστος.
   Απο το ολότελα...

  • Ο Ιππέας avatar
   Ο Ιππέας @ factorx 13/01/2014 13:45:41

   και χάσαμε όλα τα υπόλοιπα

   κάποια απο τα υπόλοιπα που χάσαμε,
   Καθημερινές υποκινούμενες "κουκουλωμένες" και χωρίς κάμερες απεργείες, κλεισμένες εθνικές οδούς και σύνορα, εν ακινησία αεροπλάνα, τρένα, καράβια και λιμάνια "δακρυσμένα", εκατοντάδες τυχαίες φωτιές ημερησίως, μολότωφ κοκτεϊλς και πλιάτσικο σε μαγαζιά και δαση, πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, πρωτόγνωρες εκτινάξεις τιμών καυσίμων, παγόσμια οικονομική κρίση και τα "1000+1 πράσινα ΟΧΙ σε ολα" στην βουλή.
   Έλεος . .

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Ο Ιππέας 13/01/2014 17:14:00

    150+1 βουλευτὲς. ῎Εχουν γραφτεῖ χιλιάδες φορές, ἀλλά, εἴπαμε, ἔχουν ἐμμονές ἤ κοντή μνήμη. Τώρα τί γίνεται. . .

 21. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 12/01/2014 21:09:48

  Μέ τήν προσωπική του ζωή. Πολύ sic ἡ ἐρώτηση σου, next?

 22. Panos avatar
  Panos 12/01/2014 22:40:51

  Πισώπλατες.... ή όχι, καλό "μπουμπούκι" αποδείχθηκε ο mr Φιλιππίδης.
  Το θέμα είναι ότι όποιον διοικητή, πρόεδρο και άν ψάξεις σε οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.τ.λ., καθ΄όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, σκάρτους... άρπαγες του δημοσίου χρήματος και αρχιλαμόγια του κεράτα θα βρείς.
  Και άν υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις χάνονται μέσα στην διαφθορά που κυριαρχεί μέχρι του μεδούλι.
  Αλλά όταν μιλάμε ότι ξεκινάμε κάθαρση.... η κάθαρση να μη περιοριστεί στην συγκεκριμένη περίπτωση.
  Η κάθαρση να ισχύει για όλους. Αλλιώς.... θές δεν θές το μυαλό πάει αλλού....

 23. ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
  ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς 13/01/2014 10:42:28

  Εγώ πάντως αν άκουγα ότι 10 εκ. ευρώ από θαλασσοδάνειο του ΤΤ που πήρε εταιρεία του Κοντομηνά αντί για επενδύσεις της εταιρείας πήγε στην αγορά σπιτιού της θυγατέρας του στο Λονδίνο, και αν είχα επενδυτικό, αποταμιευτικό ή συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στην interamerican, δεν θα κοιμόμουν ήσυχα το βράδυ...

 24. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 13/01/2014 10:47:17

  H Γλώσσα της αλήθειας επιβάλλει να μην κρυβόμαστε πίσω απο λεκτικά σχήματα του τύπου golden boys,λαμόγια με πράσινους μπλέ και κόκκινους κόκκους. Η Σημερινή σκληρή πραγματικότητα επιτάσσει να δούμε το πολιτικό γίγνεσθαι υπο άλλη οπτική γωνία και εκεί δυστυχώς έρχεται στην επιφάνεια το σημαντικό .Φορές που όλοι μας μεταχειριζόμαστε τον όρο Μεταπολίτευση για να ορίσουμε την χρονική περίοδο μετά την πτώση της Δικτατορίας.Δυστυχώς η Δικτατορία δεν έπεσε , αντικαστάθηκε όπερ σημαίνει ότι και το πολιτικό μας σύστημα διατήρησε την καχεκτικότητα του.

  Με την φαλκίδευση του εκσυγχρονιστικού οράματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή απο την Σκληροπυρηνική δεξιά σε αγαστή συνεργασία με το δεξιό παρακράτος και τον Ξένο παράγοντα άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για τα Ελληνικά δρώμενα.Τούτο γιατί προσέφερε στον Ανδρέα Παπανδρέου την μοναδική ευκαιρία μέσα απο την στρατηγική της υφαρπαγής της λαικής συναίνεσης την οποία και κατείχε στον απόλυτο βαθμό να αλώσει όλο το πολιτικό σύστημα.

  Η πτώση του τείχους του Βερολίνου, το τέλος του ψυχρού πολέμου, οι σημαντικές ανακατατάξεις στην κοινωνική διαστρωμάτωση επιτάχυναν την εξάντληση των παραδοσιακών κομμάτων, την χρεοκοπία των ιδεολογιών τους αλλά και τη διάβρωση της εκλογικής βάσης τους εξαιτίας της πτώσης των διαχωριστικών γραμμών που τεχνηέντως είχαν ορθώσει.Πλέον πολιτική του κάθε κόμματος το οποίο και ήθελε να ανέλθει στην εξουσία και να λάβει το κράτος ως έπαθλο για την νίκη του και ως μέσο για να συνεχίσιε την εξουσία του επι της κοινωνίας ήταν η καπήλευση της "λαϊκής οργής" κατά της διαφθοράς του πολιτικού κατεστημένου.

  Καθώς λοιπόν οι αναγκαιότητες οι όποιες αποτελούν απόρροια των υφισταμένων συνθηκών επιβάλλουν την ιδεολογική συνύπαρξη μέχρι πρότινος πολιτικών μονομάχων και καθώς η ιδεολογική συνδιαχείριση της πολυεπίπεδης κρίσης κρίνεται επιτακτική είναι αναγκαίο να ξεφορτωθούν ότι καχεκτικό για το πολιτικό σύστημα για το κουβαλούν οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί απο το χθές παραγνωρίζοντας το τι τους προσέφερε στο χθές. Αυτό αποτελεί μια φυσιολογική επιλογή προκειμένου να μην τροφοδοτούνται τα δύο πολιτικά άκρα καθώς η λαική βάση τους έχει κουραστεί και έχει αηδιάσει με την διαφθορά. Παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί απο τον ΣΥΡΙΖΑ ένα σοβαρό διαπραγματευτικό όπλο τόσο στο εσωτερικό όσο και στην προσπάθεια του στο εξωτερικό να λάβει την πιστοποίηση της νομιμοφροσύνης του η οποία και του είναι απόλυτα αναγκαία

  Δυστυχώς όλο το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα φαίνεται άτολμο απέναντι στο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που είναι η φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων στον Ελλαδικό χώρο.Ας ελπίσουμε ότι ενθέτω το χρόνο θα δείξει και θα επιδείξει την ίδια τόλμη προκειμένου να αντιμετωπιστεί στην ρίζα η καχεκτικότητα του δημοκρατικού μας συστήματος η οποία και την τροφοδοτεί.

 25. Μωρίας εγκώμιον avatar
  Μωρίας εγκώμιον 13/01/2014 14:01:08

  Τα λάθη αργά ή γρήγορα πληρώνονται, έτσι και η ΝΔ πληρώνει και θα πληρώσει τα δικά της λάθη όπως ακριβώς γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ. Στην γραμμή του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε και η ΝΔ όσες φορές βρέθηκε στην εξουσία, τα έπαιρναν αυτοί γιατί να μην τα πάρουμε κι εμείς, διόριζαν τους κομματικούς φίλους, μοίραζαν απλόχερα λεφτά τους ημέτερους επιχειρηματίες, διόριζαν ασύστολα στο δημόσιο και πάει λέγοντας. Ο Καραμανλής είχε εκλεγεί το 2004 και η απαίτηση των πολιτών ήταν να ξεβρωμίσει η χώρα από τις οσμές της διαπλοκής και το μόνο που έκανε ήταν το απόλυτο τίποτα ή μάλλον μία από τα ίδια. Αν θέλει σήμερα η ΝΔ να δείξει ότι πήρε το μήνυμα και έχει αλλάξει ριζικά ρότα ας τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά και κυρίως παραγωγικά πόστα, ανθρώπους ανεξάρτητους από το κόμμα με την κατάλληλη εμπειρία και σπουδές. Ας το πράξει λοιπόν για να δούμε αν έχει όρεξη να αλλάξει τα πράγματα.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Μωρίας εγκώμιον 13/01/2014 15:09:38

   @Μωρίας εγκώμιον=Σοφίας εγκώμιον! Εύγε!...αν και δύσκολα θα υλοποιηθούν αυτά διότι "πολλοί φούρνοι"...πρέπει να γκρεμισθούν!...Και εδώ αρχίζει η ευθύνη ΟΛΩΝ μας...

 26. Agatha xenopoulos avatar
  Agatha xenopoulos 13/01/2014 14:54:11

  First Papandreou karamanlis and all their friends have to stay away from vouli.Second anyone who steals money from the govermand not to be in prison but the govermand has to take away all his money and leave him to leave with the pansion from OGA to see how nice life is.because if he stays in prison we have to pay.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Agatha xenopoulos 13/01/2014 17:20:31

   Μά γιατί μᾶς γράφετε στ᾿ ᾿Αγγλικά καί μᾶς τό χαλᾶτε; Τήν σκοτώσατε τήν ᾿Αγγλική γλῶσσα. :D

 27. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 13/01/2014 17:00:51

  Απορούν τα στελέχη της ΝΔ "γιατί μας έχει ο κόσμος στο ιδιο τσουβάλι με το ΠΑΣΟΚ";;; Μα γιατι η πλειοψηφία της ΝΔ (και όχι μόνο οι προβεβλημένοι υπουργοί, τεχνοκράτες κλπ.) κατα την περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009... Πασοκοποιήθηκε! Αυτά πληρώνουμε.

 28. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 13/01/2014 17:35:04

  αγαπητέ μου δε δείχνουν κάτι τέτοιο οι μετρήσεις αγαπητέ μου. αυτό στο οποίο αναφέρεστε καταγράφηκε στις εκλογές του 09. όντως ακούμπησε το 33% η ΝΔ. στη συνέχεια επακολούθησε (λάθος κατά τη γνώμη μου) αντιπολιτευτική τάση. η μέχρι τότε πρωτοπορία της στον εξευρωπαϊσμό της χώρας εξανεμίστηκε σε μια ανέλπιστη δεξιά στροφή δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας. η δεξιά του Εθνάρχη ήταν και είναι πολυσυλλεκτική και όσο πιο γρήγορα επανασυνδεθεί με τα νάματα της παράταξης τόσο ταχύτερα θα ανακάμψει. εν μέρει όμως οφείλω να σας αναγνωρίσω εν μέρη δίκαιο. σε ανθρώπινο προσωπικό όντως πασοκοποιήθηκε έντονα. είχε όμως προηγηθεί μια 30ετία σκληρού πασοκισμού της κοινωνίας όπου επέπλευσαν κάθε λογής περιττώματα και η άλλη Ελλάδα - που δικαίως - βρισκόταν στη γωνία πρωταγωνίστησε. απόδειξη αυτού που λέω το γεγονός ότι υποτιθέμενη φωτεινή νότα της εποχής αυτής είναι η εποχή ενός λογιστάκου ονόματι Σημίτη.

 29. ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
  ΑΚΤΗΜΩΝ 13/01/2014 18:05:01

  Στο αρθρο ουσιαστικα περιγράφονται τα εργα και οι ημερες μιας συμμοριας. Η συμμορια εδρασε κατω από την σκεπη και προστασια του μεγαρου Μαξιμου, πρωθυπουργευοντος του Καραμανλη του μικρου (εως και ελαχιστου). Όμως επιχειρείται να εμφανιστεί ο ενοικος του Μαξιμου ως αμετοχος κάθε ευθύνης για οσα διαπραττονταν στην αυλη του από τους εκλεκτούς του. Ακομη κι ετσι αν είναι, αναδεικνύεται η ανεπαρκεια του και η ακαταλληλοτητα του. Για την κατρακυλα και της χωρας και της Ν.Δ. πρωτος υπαιτιος αυτος. Και οποιος δεν μπορει να χτυπησει τον γαιδαρο να μην χτυπάει ουτε το σαμαρι.

 30. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 13/01/2014 19:53:24

  Από την μαχητική και δυναμική ΕΚΟΦ (αποτελούμενη από ιδεολόγους φοιτητές της Δεξιάς) στα Πανεπιστήμια, φτάσαμε στους διαπλεκόμενους καριερίστες της ΟΝΝΕΔ.
  Γι'αυτό και σε κουβέντα μεταξύ νεαρού των ΕΑΑΚ ή των ΑΡΕΝ και ενός της ΔΑΠ, βλέπεις ποιος είναι "διαβασμένος ιδεολογικά" και ποιός "ενημερωμένος για vacation to Arachova".

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 14/01/2014 01:47:46

   Βρωμούσαν τα χνώτα τους από την πείνα (ο Τατούλης αν δεν κάνω λάθος το είπε) όταν πήγαν στην ΝΔ και παρακαλούσα για καμιά αμειβόμενη θεσούλα. Ειδαν ότι έχει ψωμί η υπόθεση κόμμα πολύ γρήγορα και άρχισαν τα πλακώματα μεταξύ τους (κένταυροι , ρέιντζερς και λοιπές τρίχες) , για τα μπικικίνια πάντα. Σήμερα είναι όλοι ζάπλουτοι.... ιδεολόγε βλάκα της ΝΔ (περιλαμβάνω και τον εαυτό μου μέχρι πριν μερικούς μήνες). Εχουν και για τα δισέγγονα και διακριτικά έχουν αποσυρθεί στα σαλέ και στις βίλες των προαστίων.

 31. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 13/01/2014 20:26:04

  ΣΗΜΙΤΗΣ.....Σκάνδαλο χρηματιστηρίου-υφαρπαγή όλων των περιουσιών των Ελλήνων για τους γνωστούς νταβαντζήδες- ΙΜΙΑ- Οτσαλάν δήθεν....για τα ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ. Ολυμπιακοί αγώνες....πληρώστε τωρα κορόιδα. Σουάπς.....με τα μεγαθήρια των διεθνών τραπεζών- δημιουργική λογιστική της απάτης για είσοδο στην ΟΝΕ. Μάλλον αυτός ο κύριος έπρεπε να είναι ήδη μέσα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.......Να τον χαιρόμαστε.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Σαρακατσανος 14/01/2014 02:10:45

   Εκτος απο τον αντιπαθη Κο Σημιτη, επρεπε και πολλοι απο εμας να ειναι μεσα. Αλλοι λογω βλακειας αλλοι λογω λαμογιας. Με το χρηματιστηριο εγινε υφαρπαγη περιουσιων αυτων που πιστεψαν οτι διπλασιαζαν καθε 2 μερες τα λεφτακια τους. Αυτων που χωρις γνωση, με ενα πουρο Αβανας το επαιζαν Ροτσιλντ στην Μυκονο η στα χωρια τους. Οσον αφορα τους Ολυμπιακους , ειμαστε τοσο αχρηστοι που στο εξωτερικο μας εχουν ξεχασει ενω η Ρωμη, η Βαρκελωνη κλπ ακομα πουλανε Ολυμπιακους που οργανωσαν πολυ πιο παλαια. Ειμαστε αχρηστοι γιατι δεν σεβαστηκαμε την περιουσια μας και την απαξιωσαμε . Δεν φταινε λοιπον μονο οι πολιτικοι (που δεν τους δικαιολογω) , επιμενω να λεω οτι φταιμε εμεις οι παρατρεχαμενοι που καναμε παρτυ απο τα αποφαγια των μεγαλων λαμογιων. Απλοι υπαλληλοι εκλεβαν πετρελαιο απο τα Δημοσια κτηρια, απλοι Δημοτικοι συμβουλοι εκλεβαν πετρελαιο απο τα σκουπιδιαρικα, απλα μελη επιτροπων διαγωνισμων τα επαιρναν απο τις εταιριες . Θυρωροι πουλουσαν εκδουλευση, εφοριακοι τα επαιρναν απο οσους μιλουσαν Ελληνικα, κλπ......κλπ...

 32. Y. avatar
  Y. 13/01/2014 20:58:35

  Ας το καλύτερα. Γιατί αν μιλάς για ΕΚΟΦ, πρέπει πρώτιστα να αναφερθείς στην ΕΡΕΝ, για την οποία σιωπάς. Συνυπήρχαν στα πολιτικά νεολαιϊστικα, όπως και η ΕΣΔΗΝ. Η ΕΚΟΦ ήταν ένα πολιτικό μόρφωμα, ακροδεξιών νεολαίων, στους οπόίους στηρίχτηκε η μετέπειτα χούντα για να χτίσει τη δική της νεολαία. Τα τότε τους στελέχη, δημιούργησαν μεταπολιτευτικά την ΕΠΕΝ, άξιο τέκνο της οποίας ήταν ο τσεκουράτος
  Όσον αφορά για την μαχητικότητά και δύναμή τους, στην πόλη μου, τα πλακώματα με την ΕΣΔΗΝ, γίνονταν με την ΕΡΕΝ. Οι εκοφίτες ήταν στην απ’ έξω, και πάντα στα προβοκατόρικα μετόπισθεν
  …για να μαθαίνουμε

  • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ. avatar
   ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ. @ Y. 14/01/2014 08:13:41

   Δεν έχω προβλημα να μιλήσω και για την ΕΡΕΝ. Αυτο που λές για την ΕΚΟΦ δεν ισχυει απόλυτα περι χούντας. Κάποιοι πήγαν μαζι της, καποιοι όμως όχι, οι οποιοι ηταν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΚΟΦ και μετα ανήκαν στις ταξεις της ΝΔ(Μην μπω σε λεπτομέρειες και ονόματα).
   Για να μαθαίνεις λοιπόν, στην Αθήνα, και όπως και στην Θεσσαλονίκη (γιατί μονο εκεί υπήρχε ΕΚΟΦ αφου μόνο εκεί υπήρχαν Πανεπιστήμια) τις συγκρουσεις με τις άλλες παρατάξεις τις έκανε μόνο η ΕΚΟΦ. Η ΕΡΕΝ ήταν συνήθως που δεν τους έβρισκες.
   Βέβαια, πολλά στελέχη της ΕΚΟΦ ανήκαν στην ΕΡΕΝ, οχι όμως όλοι. Καποιοι ανήκαν και στην Νεολαία του Μαρκεζίνη.

   • Y. avatar
    Y. @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ. 14/01/2014 18:48:40

    Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράματα στη θέση τους, και μιας και μιλάς επί συγκεκριμένου, ήτοι, για τις ΕΡΕΝ και ΕΚΟΦ της Θεσ/νίκης επί εποχής προ χούντας, υποθέτω ότι ξέρεις και γνωρίζεις από πρώτο χέρι και όχι τι σου έχουν μεταφέρει μεγαλύτεροί σου και άρα χρονικά παρόντες εμπλεκόμενα. Χωροταξικά μιλώντας, στη Διαγώνιο ήταν τα γραφεία της ΕΡΕ και ΕΡΕΝ, ακριβώς απέναντι στην Τσιμισκή, πάνω από τον Γκιγκιλίνη, τα γραφεία της ΕΣΔΗΝ, η δε ΕΚΟΦ στο υπόγειο της γωνίας Χρ. Σμύρνης με Μητροπόλεως, ένα παπαδίστικο ακίνητο, που πάντοτε η πλευρά της σκοταδιστικής εκκλησίας και όχι της πεφωτισμένης, είχε στενές σχέσεις με την ακροδεξιά (κάτι που βλέπουμε και σήμερα με τους διάφορους ορθόδοξους μουλάδες, υποστηρικτές της ΧΑ). Τα πλακώματα λοιπόν γινόντουσαν μεταξύ ΕΡΕΝ και ΕΣΔΗΝ, εκεί, στη Διαγώνιο, και δεν χωρά καμια αμφισβήτηση. Και όπως είπα, η ΕΚΟΦ ήταν πάντοτε στα προβοκατόρικα και παρακρατικά μετόπισθεν. Αυτά που λέω είναι από πρώτο χέρι, με δύο ράματα στο κεφάλι από καδρωνιά, να θυμίζουν αυτούς που μετά την χούντα μεταλλάχθηκαν σε καθεστωτικούς πασόκους
    Και για να πάμε παρακάτω στους ισχυρισμούς σου, βεβαίως και πλήστοι κάποιοι προσεχώρησαν στις τάξεις της ΝΔ, ως “συγγενής πολιτικά χώρος”, και μάλιστα τον τοτε επικεφαλής της ΕΚΟΦ ο οποίος ως πρόσφατα το έπαιζε “πρόεδρας των τότε Καραμανλικών”, ο φτερωτός οδοντίατρος τον έχρησε για ένα τέρμινο αντιδήμαρχο. Κάτι που βλέπουμε και σήμερα με τους δάφορους τσεκουράτους και αδώνηδες, που είδαν φως και μπήκαν, και γίναν και υπουργάρες
    Για να το κλέισουμε, ο εχθρός της ακροδεξιάς (κεκριμένος και όχι εμφανής), ποτέ δεν ήταν τα αριστερά ή αριιστερόστροφα κόμματα (τα οποία ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμα στην μεταπολεμική Ελλάδα), αλλά η ίδια η Δημοκρατική Δεξιά. Το πρόβλημα με τους δημοκράτες δεξιούς ήταν και είναι ότι ο φιλελεύθερος χαρακτήρας τους άφηνε έδαφος στους όποιους συγγενείς προβοκάτορες να αλώσουν τον ζωτικό τους πολιτικό χώρο, κάτι που βλέπουμε και σήμερα με την ΧΑ να αντρώνεται σε βάρος της Φιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης, που εκφράζεται πολιτικά από την ΝΔ

    • ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
     ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ @ Y. 14/01/2014 22:05:24

     Δεν αμφισβητώ τα λεγομενα σου αλλά αναφέρεσαι μόνο για την ΕΡΕΝ και την ΕΚΟΦ θεσ/νικης. Οσον αφορά αυτες τις δυο, υπάρχει και σχετικό βιβλίο που αναφέρει τους αγώνες τους.Στην Αθήνα τώρα, η ΕΚΟΦ Αθηνών, στην Πάντειο, στα Ιουλιανά, στην Φυσικομαθηματική ηταν μπροστά, αυτή πάντα φαινόταν και όχι η ΕΡΕΝ. Όλες οι αριστερές δυνάμεις φωνάζαν εναντίον της ΕΚΟΦ συνέχεια. Δεν άκουγες και τίποτα για την ΕΡΕΝ.
     Στις συγκρούσεις με τους αριστερούς φοιτητές της ΕΦΕΕ τον Απρίλιο του 67 πρίν το πραξικόπημα, μπροστα στα Προπύλαια, μέλη της ΕΚΟΦ ήταν. Που είδες εσύ ότι ήταν "πάντοτε στα προβοκατόρικα και παρακρατικά μετόπισθεν";
     Και κάτι άλλο, επειδή η μάσα έπεφτε πάντα, κάποτε σε συνεδρίαση της ΕΡΕΝ, ερωτήθηκαν κάποιοι για κάποια λεφτά που φαγωθήκαν.....η απάντηση με αυστηρό ύφος από βουλευτή της ΕΡΕ, ητάν ότι θα διαγραφούν οι 'αυθάδεις νέοι' με ανταπάντηση "θα μου κλάσεις τα #@$#$, παίρνω την ΕΚΟΦ και φεύγω".....!!!!
     Και κάτι τελευταιο, μην συγκρίνεις την ΧΑ με την ΕΚΟΦ. είναι άκυρο. Οι μέν είναι ΝΑΖΙ οι δε της Λαικής Δεξιάς.-
     ΥΓ. Πάντως όσοι έχουν φάει τα τελευταία 30 χρόνια άμεσα ή έμμεσα είναι της "Δημοκρατικής Δεξιάς".....

 33. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 13/01/2014 23:52:45

  Ερώτηση προς τον αρθρογράφο και όλους τους σχολιαστές (εξαιρουμένων των ελληναράδων, των εθνοπατέρων και των βασιλοκομμουνιστών).
  Αν διάβαζαν το άρθρο αυτό, αλλά και πολλά άλλα παρόμοιου περιεχομένου, ξένοι ηγέτες, ευρωπαίοι πολιτικοί κλπ, τι θα μπορούσαν να σκεφτούν ? Αν οι λαοί των χωρών που μας δανείζουν διαβάσουν το άρθρο αυτό, τι θα νομίσουν για τα λεφτά που δίνουν ?
  Δεν θέλω την στερεότυπη απάντηση ότι "παντού τα ίδια συμβαίνουν", γιατί αν το "μεγάλο φαγοπότι" είναι η αιτία που έχουμε χρεωκοπήσει, τότε αν συμβαίνουν παντού, θα έπρεπε να υπάρχει χρεωκοπία παντού. Όμως δεν υπάρχει, και απεναντίας μας δανείζουν.
  Διαβάζοντας το άρθρο αυτό αναρωτήθηκα, "μήπως έχουμε παρεξηγήσει τους ευρωπαίους" ?

  • Απάντηση απο σχολιαστή! avatar
   Απάντηση απο σχολιαστή! @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 14/01/2014 01:30:55

   Το οτι μας έχουν στριμώξει και μας έχουν βάλει κυριολεκτικά "τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι" νομίζεις ότι το κάνουν για κανέναν άλλο λόγο;

   Λές να μην έβλεπαν ή να μην ήξεραν τις ζαβολιές μας τόσο χρόνια ;
   Λές να μην ξέρουν απο αριθμούς ή επιθεωρήσεις ;

   Σκέψου μόνο πόσες φορές στο παρελθόν μας είχαν βάλει τιμωρία (επιτήρηση+πρόστιμο) για παράνομες μάσες με κύριο πιάτο "επιδότηση στη σούβλα".

   Η τελευταία γερή ήταν αυτή που κληρονόμησε η ΝΔ με το που ανέλαβε, χάρις στα μαγειρεμένα βιβλία που είχε παραδώσει ο τότε διάσημος alchemist και αναγνωρισμένος chef του Πασοκ mr Σιμήτης.

   Δεν χρειάζονται να κατασκοπεύουν εμάς εδώ για να μας μάθουν. Αν είμαστε εμείς στη θέση τους . . . "θα μας είχαμε" σβύσει απο τον χάρτη μόνοι μας.

 34. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 14/01/2014 01:38:16

  Κόψτε φάτσες.... ένα προς ένα καλόπαιδα... κάποια στην κυριολεξία...και ο νοών νοείτω.

 35. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 14/01/2014 21:00:31

  Αν αληθεύουν τά λεγόμενα τών μυημένων, τό 2009 πού κατέρρευσε ο αγαπητός μου Κώστας Καραμανλής επειδή δέν απομάκρυνε τόν Ρουσσόπουλο, έστω γιά τά μάτια, καί τόν πήρε μαζί του στήν Έκθεση τής Θεσσαλονίκης, τό ίδιο φοβάμαι ότι μπορεί νά συμβεί στόν αγαπητό μου επίσης Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κρατά ακόμη μερικά "κολλεγιόπαιδα", πού κάποιοι λέτε ότι ανήκουν στήν ίδια "κολλεγιακή ομάδα" τού τότε, καί αποτελούν "βαρίδια" γιά τό κόμμα καί τήν Κυβέρνηση.
  Εάν υπάρχει κάποιος πού μπορεί νά πάρει στά σοβαρά κάποια από όσα σκεπτόμαστε, άς μεταφέρει στόν Πρόεδρο ότι υπάρχουμε πολλοί πού, πατώντας μέ τήν αξία μας σέ μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τού εσωτερικού, μετά από επίπονη καί μακραίωνη πορεία, έχουμε γίνει πολύ καλύτεροι τών "κολλεγιόπαιδων".
  Νά μήν ανησυχεί μήπως καί προκύψει κενό μέ τήν απομάκρυνσή τους.
  Τί νομίζετε;
  Άν τό τολμήσει, πού θά φτάσει δημοσκοπικά ο Αντώνης Σαμαράς;
  Άλλωστε, ο κοσμάκης μπορεί νά πεινάει μέν, αλλά νομίζω ότι σέ πρώτη του προτεραιότητα βάζει τήν δικαιοσύνη, τήν ισονομία, τήν τιμιότητα, καί, επιτέλους, τήν αποφασιστικότητα!
  Καί ο τολμών, ΝΙΚΑ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.