05/07/2009 01:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσουκάτος δεν ήταν μόνος στο ταμείο

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι ο Θόδωρος Τσουκάτος, εκτός της βασικής υπερασπιστικής γραμμής που έχει επιμένοντας ότι τα λεφτά που πήρε από τη Ζημενς τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ, δείχνει και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που έχουν σαφή γνώση των «διπλών βιβλίων». Άλλωστε, την 1/7/2009, ο Θ. Τσουκάτος δήλωσε με πλήρη σαφήνεια: «Στον ισολογισμό του ΠΑΣΟΚ για το 1999 αναγράφεται το ποσόν των 549 εκατομμυρίων δραχμών από την οικονομική εξόρμηση. Και, όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά δεν είναι χρήματα φτωχών και απλών πολιτών».


_______________________________________________________________________________________________
Ιδού και τι αναφέρει στην τελευταία κατάθεσή του ο κ. Αυγερινός. «Θα ήθελα πρώτα να σας θυμίσω τη δομή. Ξεκινάμε από την Κεντρική Επιτροπή πάνω από την οποία είναι το Εκτελεστικό Γραφείο που πρέπει να ήταν 15μελές και πάνω από αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία, στην οποία συμμετείχε ο κ. Τσουκάτος. Σε αυτήν μετείχε σίγουρα ο γραμματέας του κόμματος, κ. Σκανδαλίδης και δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι». Στη συνέχεια, αφού ανέφερε πως «ο Τσουκάτος είχε φέρει κατά καιρούς και το 1999 χρήματα για το κόμμα αυτής της τάξεως με το ποσόν που με ρωτάτε παραπάνω (σ.σ. το ένα εκ. μάρκα της Ζημενς)», λέει για μια συνάντηση που είχε τότε με τον κ. Τσουκάτο: «Μου είπε ο Τσουκάτος για το 1.000.000 μάρκα που κατά τους ισχυρισμούς του έδωσε ο κ. Χριστοφοράκος για να φέρει ως χορηγία στα ταμεία του κόμματος. Ξαφνιάστηκα όμως, γιατί πρώτη φορά άκουσα για Χριστοφοράκο και για Ζημενς». Δηλώνει, τέλος, με κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί «αδύνατον να έβαλε στην τσέπη του ο κ. Τσουκάτος τα χρήματα».

Άρα, ο κ. Αυγερινός, από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει σαφώς πως τα λεφτά μπήκαν στο ταμείο του κόμματος και όχι στην τσέπη του κ. Τσουκάτου. Πάμε παρακάτω. Ποιοι γνώριζαν τότε για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ;


_______________________________________________________________________________________________
Σύμφωνα με έγγραφα του κόμματος και ειδικότερα στην «Διάταξη Δυνάμεων της Κεντρικής Επιτροπής Ευρωεκλογών κατά θέμα και δραστηριότητα», αναφερόταν ότι για την οικονομική εξόρμηση υπεύθυνοι ήταν οι: κ. Σκανδαλίδης, Σουμάκης, Λάμπρου, Τσουκάτος και Αυγερινός. Επίσης, για την «λειτουργία των κλιμακίων της ΚΕ», αρμόδιοι ήταν οι κ. Σκανδαλίδης, Παπαδόπουλος Α, Μωραΐτης, Νεονάκης, Πρωτόπαπας και Ρ. Σπυρόπουλος.  Ο κ. Λάμπρου, ως γνωστόν, ήταν στη δεκαετία του 1990, επικεφαλής του ΟΤΕ και επί εποχής του κλείστηκαν σημαντικές συμφωνίες με Ζημενς-Ιντρακόμ. Ο κ. Σπυρόπουλος επίσης, παλαιό στέλεχος και συνδικαλιστή του ΟΤΕ, εθεάθη το 2003 στη βίλα του Ηλία Γεωργίου, αρμοδίου κατά τη δεκαετία του 1990 στη Ζημενς για τις τηλεπικοινωνίες, στις Σπέτσες (Δεν μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου...).

Με την ευκαιρία, άπαντες ασχολούνται με τον Καραβέλα. Προϊστάμενός του όμως, από τον οποίον έπαιρνε εντολές ήταν ο Η. Γεωργίου, ο οποίος δεν την έχει κοπανήσει, αλλά είναι προφυλακισμένος.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το Antinews σε περσινή ανάρτησή του (Δεν ήταν μόνο ο Τσουκάτος)  ανέφερε πως «το 1999, ενδεχομένως και άλλα έτη, σημαντικός υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του κόμματος με μεγάλο ρόλο στις εσωκομματικές διεργασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας αμέσως μετά τις εκλογές του 2007 (μη «Σημιτικός», ελαφρώς στηρίζει Παπανδρέου), επισκέφθηκε τουλάχιστον δύο φορές τα γραφεία της Ζημενς Ελλάς στο Μαρούσι».

Αυτόν, γιατί δεν τον έχει καλέσει ακόμα ο ανακριτής;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/07/2009 09:03:16

  Από αφισοκολλητής του ΕΚΚΕ πρωτοσέλιδο ... τι σου είναι η εξουσία! Αν και ετερόφωτη παρά τω λογιστάκω.

  "Δώσε στον άνθρωπο εξουσία για να γνωρίσεις τον πραγματικό του χαρακτήρα"

 2. polygnostis avatar
  polygnostis 05/07/2009 09:07:37

  απο το c4i.....ξεκινάει...το λύσιμο του Α....γόρδιου δεσμού των....

 3. Αρσιβαρίστας avatar
  Αρσιβαρίστας 05/07/2009 09:12:34

  Κλασική εξέλιξη Πασόκου. Βρήκε μαρμελάδα και την ξεπάτωσε.

 4. Lavazza avatar
  Lavazza 05/07/2009 09:17:45

  Τελικά, η μεγαλύτερη λαίλαπα που χτύπησε ποτέ τη χώρα ήταν η οκταετία Σημίτη...

 5. ataktos avatar
  ataktos 05/07/2009 09:27:01

  Lavazza- μην λες τέτοια διότι θα πρέπει να ξυπνήσει ο τιραμολα και να απολογείται …

 6. ataktos avatar
  ataktos 05/07/2009 09:37:03

  δεν ξεχνώ μια περιπτώσει αστυνομικού(από την προσωπική φρουρά Τσουκατου) από την περιοχή μου που βλέποντας της μάγκες του (1998-99) τον μιμούταν και τα οικονομούσε διόριζε αβέρτα κουβέρτα ώσπου τον τσάκωσαν όταν τα άρπαξε από την Μαριάννα Β. Άρε γέλια που είχαμε τότε

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/07/2009 09:38:23

  Ο Τιραμόλα μπορεί να ξυπνήσει και να μας τα χώσει, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (βλ. ΓΑΠ, Χάρη,Άννα κλπ) πότε θα ξυπνήσει για να καταλάβει ότι είναι απεχθές πλέον το κόμμα τους λόγω των Τσουκάτων και άλλων παρόμοιων πεινασμένων κυφήνων που το διέλυσαν από μέσα;
  Και το χειρότερο; Υπάρχουν μιλιούνια τέτοιων που περιμένουν τις εκλογές για να ξαναλώσουν τα πάντα. Η χαρά του πεινάλα ρεβανσιστή.

 8. polygnostis avatar
  polygnostis 05/07/2009 09:53:13

  απο το c4i…..ξεκινάει…το λύσιμο του Α….γόρδιου δεσμού των….!!!!!!!!!

  είναι το πιό απλό κα ηλίθια στημένο,ακομψα και δεμένη η κατηγορία στους Κινεζίζοντες και Κινεζόφιλους….με χαρτιά,απολογίες και ντοκουμέντα!!!….2 μέρες θέλει να απαγγελθούνε κατηγορίες από λίγο κάτω μέχρι πάνω!!!...και τα λεφτά είναι στις τσέπες τους ακόμα......

 9. polygnostis avatar
  polygnostis 05/07/2009 09:54:45

  ..μήπως ξέρει κανλενας....να μας πεί πόσα ευρώ πήρε ...η Τσου....ου από τα Ευρωπαικά Προγράμματα....πρός Αιγαίο μεριά?

 10. Nick avatar
  Nick 05/07/2009 10:45:20

  Ο Λάμπρου είναι ο γνωστός Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας;;

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/07/2009 10:49:46

  Τελικά θα μάς πούνε οι απολογητές τού Σημίτη εάν ο Λογιστής απλά προήδρευε οταν πέφταν τά μπικικίνια τής Siemens...?
  Γιατί επί οκτώ χρόνια ολος ο ΄εκσυγχρονιστικός εσμός΄τούκανε αγιογραφίες τού παμμέγιστου ...
  Και τελευταία βέβαια υπήρχαν αρκετοί πού αυτον και τήν φάρα του,κάτι Τσουκάτους,Πανταγιάδες και λοιπές δυνάμεις τούς ειχαν περί πολλού.
  Πέφτουν και τά τελευταία επιχειρήματα γιά τον Λογιστή...

 12. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 05/07/2009 11:04:29

  polygnostis says:
  July 5, 2009 at 11:54 am

  ..μήπως ξέρει κανλενας….να μας πεί πόσα ευρώ πήρε …η Τσου….ου από τα Ευρωπαικά Προγράμματα….πρός Αιγαίο μεριά?


  Κάπως έτσι μπαίνει το θέμα. Ακόμα και αν αποδειχτεί ότι ο στρατηγός δεν πήρε φράγκο, τι έγινε με τους συγγενείς του; Που χώθηκαν μέσω αυτού;

  Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ανοίγουν στο δημόσιο οργανικές θέσεις που δεν χρειάζονται για να εξυπηρετήσουν κομματόσκυλα.
  Δίνουν υπεργολαβίες σε κομματόσκυλα.
  Καλύπτουν κομματόσκυλα να χτίζουν "νόμιμα" αυθαίρετα και να καταπατούν τους κανονισμούς των Εφορειών Αρχαιοτήτων, αποχαρακτηρίζοντας μνημεία.

  Είναι πολυποίκιλες οι μορφές της διαφθοράς και αναμιγνύουν πρόσωπα από πολλά κόμματα. Εδώ χρειάζεται αρχείο και λαϊκό δικαστήριο, αλλά η αριστερά βρίσκεται σε χειμερία νάρκη... Για λίγο ακόμα ...υπομονή!

 13. Apostolopoulos avatar
  Apostolopoulos 05/07/2009 19:13:44

  Ο Αρκάς στη καταγωγή όποως και ο Τσουκάτος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Β. Παπούλιας, πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) τη δεκαετία 1991-2001, που διετέλεσε επιπλέον Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. (2000- 2004), Πρόεδρος του ΟΤΕ Α.Ε. (1996- 2000), και προγενέστερα υποδιοικητής της ΕΤΒΑ, γενικός γραμματέας ΔΕΚΟ του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, και σύμβουλος του υπουργού Γεωργίας Κ. Σημίτη, (δες: http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=8674 ) συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 21 ατόμων που τους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, λόγω εμπλοκής τους στο σκάνδαλο ΟΤΕ–SIEMENS, (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=42453&colid=37&catid=33&dt=2009-06-21 0:0:0)
  Επί της θητείας Παπούλια στη ΔΕΗ Α.Ε. (2000- 2004) οργίασαν οι απευθείας και/ ή μεθοδευμένες αναθέσεις των μεγάλων Έργων της ΔΕΗ (ταινιόδρομοι Μεγαλόπολης, αεριοστρόβιλοι Κρήτης, Λαύριο, κλπ) στις γνωστές ελληνικές εταιρείες σε υπερβολικά τιμήματα, που προκάλεσαν τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις αλλεπάλληλες καταδίκες της Ελλάδας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η πλέον πρόσφατη καταδίκη δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2009, και αφορά μεθοδεύσεις στην ανάθεση του έργου της ΔΕΗ στον Αθερινόλακκο Ν. Λασιθίου Κρήτης, αξίας πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ 2003 – 2005. Η είδηση της νέας ευρωκαταδίκης σημειωτέον αποκρύφτηκε από όλο τον διαπλεκόμενο Τύπο…. Η Εφημερίδα ΑΞΙΑ της 27/06/2009 ερωτά: 1. Τα πεπραγμένα του καθ. Δημ. Παπούλια κατά τη διάρκεια της θητείας του στη ΔΕΗ πότε παίρνουν σειρά εξέτασης από την Ελληνική Δικαιοσύνη; 2. Μήπως το νέο επάγγελμα του κ. Παπούλια είναι τώρα πιά κηπουρός, αφού έχει θεαθεί πολλές φορές να ποτίζει το γκαζόν βίλας που ανήκει σε offshore εταιρεία;
  Εμείς επιπλέον ερωτούμε:
  3. Πότε θα ασχοληθεί επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη με τη διαφθορά στην Eνέργεια, που είναι πολλαπλάσια του ΟΤΕ? Είναι δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία διακίνησης μαύρου χρήματος, επειδή όλες οι συναλλαγές έγιναν χέρι με χέρι μεταξύ των γνωστών εγχώριων εταιριών?
  4. Τι έχει κάνει ο πολύς Τάκης Αθανασόπουλος, καθηγητής και αυτός από την Αρκαδία, για να περιορίσει τη συνεχιζόμενη διαφθορά στη ΔΕΗ?

 14. Ποιος είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που «δίνει» ο Χριστοφοράκος; | Sea avatar
  Ποιος είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που «δίνει» ο Χριστοφοράκος; | Sea 12/08/2009 21:13:22

  [...] Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε τι γράφαμε στο δημοσίευμά μας με τίτλο «Ο Τσουκάτος δεν ήταν μόνος στο ταμείο»: [...]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.