#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2013 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να καταλάβει το ... χειμερινό ΜαξίμουΟ κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους τους τόνους έχουν ανακοινώσει ότι θα ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση. Και δεν θα περιμένουν τη νόμιμη ανατροπή της, δηλαδή με απώλεια της δεδηλωμένης ή με νέες εκλογές, αλλά θα την διώξουν με πίεση στους δρόμους.

Το πρωτοφανές αυτό σχέδιο ανατροπής μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ξεκινά με την απεργία των εκπαιδευτικών κι όχι μόνο.

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνέχεια του παλαιού ΠΑΣΟΚ, έχει αγκαλιάσει τους δημοσίους υπαλλήλους. Η άρση της μονιμότητάς τους, η κινητικότητα και γενικά η απόλυση πολλών εξ αυτών αποτελεί για την Κουμουνδούρου το πεδίο της τελικής μάχης με την κυβέρνηση. Εθίγησαν τα ιερά και τα όσια της χώρας, ο προνομιακός χώρος του δημοσίου, δεν θα τον προστατεύσει το... ΣΥΡΙΖΟΚ;

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αναμφισβήτητη πίκρα σε πολλούς υπαλλήλους και είναι εύλογες οι αντιδράσεις τους, αυτό που συνέβη το πρωί έξω από τη Βουλή, και συγκεκριμένα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «μυρίζει»... προβοκάτσια.

Κατάληψη στο υπουργείο, εντολή να φύγουν, δεν φεύγουν και στη συνέχεια πέφτουν χημικά. Έχει συμβεί αυτό το σκηνικό χιλιάδες φορές τα τελευταία χρόνια. Όμως, με τη βοήθεια των παρασιτικών δημοσιογράφων, των λαϊκιστών της συμφοράς και ορισμένων βουλευτών που βγήκαν στα κανάλια από το πρωί, το θέμα πήρε διαστάσεις. Τους σκοτώνει η ανάλγητη κυβέρνηση, έλεγαν οι συνδικαλιστές μετρώντας τα... θύματα που πήγαν στο νοσοκομείο. Μια γυναίκα με κρίση πανικού και μια άλλη με... σοκ. Κι όμως, όλο αυτό μετατράπηκε στα πρόθυμα τηλεπαράθυρα, ως η νέα επανάσταση. Οι συνδικαλιστές έκαναν καλά τη δουλειά τους και οι αστυνομικοί τσίμπησαν σαν κορόιδα που είναι και πέταξαν δακρυγόνα ή έσυραν από τα πόδια έναν διαδηλωτή.

Τις επόμενες ημέρες θα δούμε πολλές τέτοιες εικόνες. Και αληθινής οργής αλλά και στημένης προβοκάτσιας. Αυτό θέλουν άλλωστε οι υποκινητές των διαδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΚΟ avatar
  ΧΚΟ 16/09/2013 16:17:53

  Ούτε ...Μεγάλο κανάλι να ήσουν τόσα ωσαννά.
  Θα πρέπει να αποφασίσεις
  ή όλοι είναι ΣΥΡΙΖΑ
  ή όλοι είναι ΧΑ
  ή η κοινωνία φτάνει στα όρια της.

  Γιατί αν ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος είναι στα κάγκελα τότε ζουν τη νιρβάνα τους προστατευμένοι από κάγκελα.

  Αλλά όποιοι δεν έχουν προβλήματα όπως η κυβέρνηση και οι αυλές έχουν μόνο εχθρούς ή πραγματικούς ή κατά φαντασία.


  ΥΓ

  01/01/2014 η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος: όταν μειωθούν συντάξεις να παίξει πάλι το ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΧΑ ....γιατί και στη Σταδίου για τον ΟΑΕΕ ....υποκινούμενοι ήταν όλοι.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 16/09/2013 16:41:43

  Πώς θα το κάνει;
  Οπως η θεά Σαπφώ;
  "Θα μπουκάρω μέσα", στο ένα χέρι το σφουγγαρόπανο και στο άλλο η μολότωφ, ο κουβάς για περικεφαλαία και κράνος μαζί...
  Θεά, ανεπανάληπτη και αξέχαστη, να ευτυχεί στον καλύτερο κόσμο που βρίσκεται.

 3. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 16:46:21

  Πάντα η αντιπολίτευση ''επωφελείται'', όταν ο λαός εξεγείρεται ενάντια στα ανεπιθύμητα μέτρα που η εκάστοτε κυβέρνηση λαμβάνει. Το μεγάλο όμως ζήτημα εν προκειμένω, είναι οτι η κυβερνητική ''αναλγησία'' υπό την ασφυκτική πίεση των Τροϊκανομνημονίων, εμφανίζεται ως μη έχουσα πλέον όρια! Κάθε ημέρα και κάτι νέο εις βάρος μας απαιτούν οι εκβιαστές τοκογλύφοι και κανένας δεν τους λέει το ''έως εδώ''. Η ανεργία στο ανεπίσημο 32%, πιέζει στον Καιάδα όλο και μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας μας! Σε λίγο, δε θα χρειάζεται κανείς καν να ...προτρέψει τον υπομονετικό, ανεκτικό, πολύπαθο, απαθή και μουδιασμένο κόσμο. Θα τον ωθεί με βία στο δρόμο, η αδυναμία του να επιβιώσει! Τόσο δύσκολο είναι πια να το εννοήσουν και ν΄ αντιδράσουν άμεσα οι εξουσιοδοτημένοι να ηγούνται; Σα να αφήνουνε σκοπίμως τα πράγματα να ...εξελιχθούν από μόνα τους, εμφανίζονται!

 4. rabi avatar
  rabi 16/09/2013 16:49:50

  Μα που ζείτε? Σε καμιά γυάλα? Ποσώς τον ενδιαφέρει τον κόσμο αν ο σύριζα υποκινεί και τι υποκινεί. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του και δεν συγκρατείται πλέον. 90% συμμετοχή στην απεργία ο σύριζα την υποκίνησε? Η αλλάζουμε πολιτική ή θα έχουμε την τύχη του πασοκ. Αν δεν είναι ήδη πολύ αργά...

 5. Hawk avatar
  Hawk 16/09/2013 17:04:45

  Μάλλον ο Τσίπρας δεν θέλει να καταλάβει τίποτα, δείχνει άλλωστε να αισθάνεται βασιλιάς, αλλά εν τω μεταξύ και η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει δύο τρία πραγματάκια που ίσως δεν αποκλιμακώνουν την κατάσταση αλλά είναι μιά κάποια ένδειξη. Το πρώτο είναι να βάλει τον Δένδια να επιταχύνει τις διαδικασίες εξόδου από την χώρα όσων περισσότερων λαθρο μπορεί, έτσι κλείνει και το στόμα της ΧΑ και δημιουργείται ένα κλίμα ασφάλειας.
  Δεύτερον είναι να επιταχύνει τις διαδικασίες για την παντελή εξάλειψη της γραφειοκρατίας για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Καταριανοί και άλλοι Σαουδάραβες πάνε κι έρχονται κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα, μήπως τα θέμα κολλάνε στην γραφειοκρατία? Πως περιμένει άραγε η κυβέρνηση να μειώσει την ανεργία? Και ερωτώ, αν δημιουργηθεί κλίμα επιχειρηματικότητας θα έχουν λόγο να αντιδρούν όσοι χάνουν την δουλειά τους από το δημόσιο? Οχι προφανώς. Τρίτον πρέπει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στις επιχειρήσεις καθώς η πρόσβασή τους σε δανειοδότηση. Ως πότε οι τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των πολιτών θα κρατάνε κλειστές τις κάνουλες? Και τέταρτο και σημαντικότερο είναι να μάθουμε επιτέλους από τον κύριο Στουρνάρα τα αποτελέσματα από τους ελέγχους της λίστας λαγκάρντ αλλά και των άλλων όσων έχουν βγάλει τα χρηματά τους στο εξωτερικό, εκτός και εάν έχει και ο κύριος Στουρνάρας συγγενείς στις λίστες και έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ ούτε και θα εισπραχθεί το παραμικρό ποσό υπέρ του δημοσίου. Απλά βήματα κάθε φορά χρειάζονται.

 6. Mariana avatar
  Mariana 16/09/2013 17:36:31

  Γιατί, πότε παρενέβη ουσιαστικά στα εσωτερικά της χώρας το εγχώριο πολιτικό σύστημα? Πάντα κοιτάζει αμήχανα τις εξελίξεις που καθορίζονται έξωθεν από αυτούς που το ταΐζουν, ήδη από το 1830. Βέβαια δικαιολογείται γιατί είχε πολλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Έπρεπε να ξεκοκκαλίσει πακτωλό δανείων, πώς να προλάβει και να ηγηθεί της χώρας?

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Mariana 16/09/2013 18:07:33

   Καιρός όλα αυτά ν΄αλλάξουν, διά παντός. Το ''εγχώριο πολιτικό σύστημα'', συντηρείται από τους άθλιους, δουλικούς του βαστάζους, τους πειθήνιους πελάτες ''μαζιταφάγαμε'' και τους ''μαζιτατρώμε''. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί, θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος, εν μιά νυκτί.

   • Mariana avatar
    Mariana @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 18:30:31

    Αν μπορέσεις να νικήσεις το τέρας της ηλιθιότητας και της αμορφωσιάς, όλα αυτά θ΄αλλάξουν.

   • περαστικος avatar
    περαστικος @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 06:47:38

    Το πρόβλημα ειναι οταν οι άθλιοι, δουλικοί βαστάζοι,αλλα το κυριώτερο οι πειθήνιοι πελάτες ”μαζιταφάγαμε” και ”μαζιτατρώμε” μετακομίζουν σε πολιτικούς φορείς που ευαγγελίζονται την ανατροπή του”εγχώριου πολιτικού συστήματος”

    • zafiris avatar
     zafiris @ περαστικος 17/09/2013 09:02:16

     ΣΩΣΤΟΣ!!!
     Αυτούς πως να τους φέρεις πίσω για να τα ξαναφάτε μαζί? Aφου κατάλαβαν οτι απο εσάς δεν περισσεύει πλέον και για εκείνους...

    • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
     Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ περαστικος 17/09/2013 12:47:47

     Το άλυτο πρόβλημά μας, είναι οτι ΠΑΝΤΑ αυτοί οι ίδιοι, αλλάζοντας ...φόρμα εργασίας, διαμόρφωναν και διαμορφώνουν τις κυβερνητικές πλειοψηφίες. Η μόνη λύση είναι ν΄αποτελέσουν τάχιστα και οριστικά μειοψηφία, κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο αν καταφέρουμε ν΄ανέβει ο μέσος όρος πνευματικής και ψυχικής μας καλλιέργειας.....

 7. Mariana avatar
  Mariana 16/09/2013 17:38:05

  Γιατί άσχημα περνάει το πασόκ? Ειδικά το ευτραφές ηγετικό τμήμα του περνάει ζάχαρη!

  • Χάρης Χ. avatar
   Χάρης Χ. @ Mariana 16/09/2013 22:19:22

   Καλό!!!!

  • panas avatar
   panas @ Mariana 17/09/2013 18:26:50

   Έτσι. Αυτοί που άφησαν τον χοντρό λογαριασμό στους πολλούς συνεχίζουν με μικρότερους ρυθμούς τη μάσα και περιμένουν και πάλι τα χοντρά με την ανάπτυξη, αν έρθει. Τον λογαριασμό τον πληρώνει η μάζα ενοχοποιημένη με τα ψίχουλα που την άφησαν να φάει...

 8. GreekInLux avatar
  GreekInLux 16/09/2013 18:50:22

  Κάπου τα έχετε ψιλομπερδέψει...

  2,581,521 (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ακριβώς. Κάπου 926,499 ψηφοφόρους παραπάνω από το Τσίπρα που εξαπατά καθημερινά τον κόσμο με ανεδαφικές υποσχέσεις και κωλοτούμπες ολκής.

  • Greg avatar
   Greg @ GreekInLux 16/09/2013 23:31:27

   Αυτή η πρόσθεση πολύ μου αρέσει. Αλλά με αηδιάζει και με απομακρύνει από τη πρώτη συνιστώσα της πράξης με ταχύτητα αστραπής. Δεν ανέχομαι να είμαι νεροκουβαλητής στο μύλο (Βενιζέλος) του πιο άθλιου πολιτικού αριβίστα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

  • FOTIS avatar
   FOTIS @ GreekInLux 17/09/2013 21:19:39

   Προφανώς εννοείς όταν ο Τσίπρας ήταν ακόμα ΣΥΝ ... (3,5%)

 9. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 16/09/2013 19:12:07

  Δεν θελω να σας στεναχωρησω, αλλα ειναι ηδη πολυ αργα !

 10. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 16/09/2013 19:14:15

  Μ' αρεσει πολυ αυτη η ακριβης καταμετρηση ολων των ενθουσιασμενων ψηφοφορων, οι οποιο βεβαιως παραμενουν σταθεροι στις επιλογες τους για παντα. Αρα, ουδεις λογος ανησυχιας.

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 16/09/2013 19:34:44

  "Η ανεργία στο ανεπίσημο 32%, πιέζει στον Καιάδα όλο και μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας μας!"
  Τί ὡραῖα ποὺ τὸ ἔγραψες, Πηνελόπη μου! Στὸν Καιάδα, τὸν Γερμενῆ!

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/09/2013 19:36:53

  "o ΣΥΡΙΖΑ, η συνέχεια του παλαιού ΠΑΣΟΚ, έχει αγκαλιάσει τους δημοσίους υπαλλήλους"

  Το κακό είναι πως η Νέα Δημοκρατία δεν τολμάει να τα πεί χύμα ,και να στρέψει την πλειοψηφία των "παιδιών ενός κατώτερου Θεού" του Ιδιωτικού Τομέα εναντίων των κρατικοδίαιτων.

  • Mariana avatar
   Mariana @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/09/2013 00:35:25

   Αυτό θα το κάνει η ΧΑ όταν έρθει η ώρα. Οι "δημοκράτες" θα επιστρέψουν μετά την "αποκατάσταση της ομαλότητας".

  • Greg avatar
   Greg @ ΣΤΕΛΙΟΣ 17/09/2013 11:47:09

   Μπράβο, σωστά, νέος εμφύλιος δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ιδιωτικών!! Υπέροχα, έχεις και κάτι άλλο να προτείνεις να γίνει πιό συναρπαστικός ο εμφύλιος;;; Έτσι όπως πας μάλλον για υπουργήσιμο σε βλέπω!

 13. Νίκος avatar
  Νίκος 16/09/2013 20:20:39

  Σωστὰ τὰ λές. Ἀλλὰ "ἡ ἀλήθεια πονᾶ, ραγίζει βουνά, ποτὲ μὴν τὴν πεῖς πουθενά" (Μιχάλης Βιολάρης).

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/09/2013 20:22:45

  Το ”εγχώριο πολιτικό σύστημα” συντηρείται απο 3-4 γνωστούς μεγαλους "νταβατζήδες" , που κανείς δεν τολμάει να τους πειράξει. Ολα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια.

 15. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 21:08:17

  ''Το ”εγχώριο πολιτικό σύστημα”, συντηρείται από τους άθλιους, δουλικούς του βαστάζους, τους πειθήνιους πελάτες ”μαζιταφάγαμε” και τους ”μαζιτατρώμε”.
  Δεν είναι σαφές οτι λέω με 20 λέξεις αυτό που λέτε με 126; Μπαααα.....

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 00:14:36

   Μαλλον εσεις δεν τα φαγατε, δεν φοροδιαφυγατε και πιστευετε οτι ο Ελληνας αγροτης θα δουλεψει μετα απο 30 ετη επιδοτησεων και ξοδευοντας τα εισοδηματα στα μπαρ με εισαγωμενες κοπελλες απο ανατολικες χωρες. Η θα δουλεψει τωρα ο εδω και 5 ετη συνταξιουχος 50αρης. Δυστυχως οι φοροι του ενος εκ. ιδιωτικων υπαλληλων δεν μπορουν να συντηρησουν τα 9.5 εκ Ελληνες.

   • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
    Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Ρεαλιστης 17/09/2013 07:31:23

    ''Εμείς'' ούτε φοροδιαφύγαμε, ούτε φάγαμε, ούτε ταυτιστήκαμε σετίποτε με το συρφετό των ιδιοτελών σερνάμενων φτωχοδιαβόλων. Είμαστε πολλοί. Όχι η πλειοψηφία φυσικά, αλλά πολλοί. Και ναι, πιστεύω οτι οι νοοτροπίες αλλάζουν και οι πραγματικότητες ανατρέπονται και αναδιαμορφώνονται σε υγιείς βάσεις, αλλά μονάχα όταν απαλλαγούμε απ΄τους ...κατακτητές.

 16. Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
  Η Πηνελόπη βαρέθηκε 16/09/2013 21:14:48

  Εγώ θα έλεγα οτι ''η Ευρώπη ΔΕΝ έχει “υποχρέωση” να μας χρηματοδοτεί'' και μάλιστα τοκογλυφικά. Εμείς έχουμε υποχρέωση να τους ξεφορτωθούμε το συντομότερο απαλλασσόμενοι από τα δεσμά και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Όσο και αν αυτό θα μας κοστίσει πρόσκαιρα, είναι η μόνη λύση για να έχει η πατρίδα μας μέλλον διαφορετικό, από το μίζερο του δουλικού Προτεκτοράτου.

  • Η Πηνελόπη βαρέθηκε avatar
   Η Πηνελόπη βαρέθηκε @ Η Πηνελόπη βαρέθηκε 17/09/2013 08:29:16

   Εγώ πιστεύω οτι μπορούμε να πετύχουμε οτιδήποτε θέσουμε ως στόχο μας (με τις σωστές συμμαχίες), ενωμένοι και αποφασισμένοι για θυσίες που θα΄χουν άμεσο, ορατό αποτέλεσμα.

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/09/2013 21:31:29

  Η χειρότερη υπηρεσία που έχει ένας πολιτικός να προσφέρει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι να πείσει τους πολίτες ότι υπήρχε μία παραδεισένια προ μνημονίου κατάσταση, την οποία χάσαμε και την οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να ξαναβρούμε. Η παραδεισένια Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ και η "ισχυρή Ελλάδα" ήταν μία αυταπάτη του Σημίτη, ή απλά ένα σύνθημά του. Πιστεύω ότι σοβαροί κεντροαριστεροί πολιτικοί όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος ποτέ δεν πίστεψαν κάτι τέτοιο. Η γύμνια μας φάνηκε σύντομα, βοηθούντων και των χρεών των Ολυμπιακών και της παγκόσμιας κρίσης. Αν δεν αποφασίσουμε ότι ο τόπος αυτός χρειάζεται ένα ουσιαστικό νοικοκύρεμα σε βάθος, θα είμαστε για πάντα οι παρίες της Ευρώπης. Δυστυχώς, με την ποιότητα της κυρίαρχης ελληνικής Αριστεράς (αλλά και Δεξιάς), δεν βλέπω κάτι να αλλάζει...

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ ΒΙΣ 16/09/2013 22:09:59

   Αλήθειες

  • Νίκος Δραγασιώτης avatar
   Νίκος Δραγασιώτης @ ΒΙΣ 16/09/2013 22:29:02

   Μὲ συγχωρεῖς, ἀλλὰ δὲν μπορῶ πιὰ νὰ ἀκούω καὶ νὰ διαβάζω γιὰ τάχα μου καὶ δῆθεν σοβαροὺς κεντροαριστεροὺς καὶ πασοκτσῆδες. Ἂν ὁ Παπαδόπουλος ἦταν σοβαρός, δὲν θὰ ἔτρεχε πίσω ἀπὸ τὰ χάταλα τοῦ Κινέζου. Ἂν διαφωνοῦσε πραγματικὰ καὶ ἦταν ἄνδρας μὲ νεφρὰ σιδερένια, θὰ εἶχε σηκωθεῖ νὰ φύγει. Ἔμεινε, γιατὶ ἡ καρέκλα ἦταν γλυκιά, ὁ μισθὸς γλυκύτερος, τὰ πάντα γλυκύτατα. Συνένοχος, λοιπόν!

 18. Αλεξανδρινος avatar
  Αλεξανδρινος 16/09/2013 22:02:17

  ρε παιδιά να οργανωθούμε λίγο.. χτές άρθρο ο Τσίπρας χάνει τους συμμάχους του και τους ψηφοφόρους του. σήμερα ο Τσίπρας βλέπει το Μαξίμου χειμωνιάτικα (με τα κυαλια).
  να αποφασίσουμε τι ισχύει. ή το ένα ή το άλλο. και τα 2 μαζί δε γίνεται. Κυβέρνηση μονο ΣΥΡΙΖΑ = καταστροφή. Ολοι το λένε πλέον έξω ότι ο επόμενος πρωθυπουργός ναι μεν θα είναι ο Αλέξης αλλά για κανά 3μηνο, μετά έχουμε αυτοδυναμία ΝΔ με άλλη αντζέντα όμως!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Αλεξανδρινος 16/09/2013 22:49:10

   Στόν Καζαμία τά γράφει;

  • factorx avatar
   factorx @ Αλεξανδρινος 16/09/2013 23:12:53

   Δεν καταλαβαίνουμε απο χιούμορ ε; Δεν πειράζει. Δεν μπορεί να τα κάνουμε όλα. Στην ίδια ακριβώς λογικ'η είναι και τα δύο άρθρα γραμμένα απο τον ίδιο - φιλάκια

 19. stamoschios avatar
  stamoschios 16/09/2013 23:15:04

  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΤΣΙΠΡΑΚΙΑ. Για μας ισχύει η ρήσις του ευαγγελίου ως εντολή Ματθ. 7,6 Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶ μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

  • NK avatar
   NK @ stamoschios 17/09/2013 00:20:57

   Μόνο ο Τσίπ είναι λύση.

   Εξηγούμαι: Δραχμή, πανικός, τέλος τα τζάμπα αντιβιοτικά στους παράνομους, τέλος τα ευρώ που φεύγουν με Western Union. Οι παράνομοι φίλοι μας θα συνωστίζονται στην έξοδο...

   Γιατί από την τωρινή κυβέρνηση μόνο ελληνοποιήσεις βλέπω στο πρόγραμμα, όχι απαγόρευση της μπούρκας.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ stamoschios 17/09/2013 14:06:14

   Kαι από τον Μέγα Βασίλειο : «Οι άρχοντες υπάρχουν όχι για να καυχώνται για τη σπουδαία θέση την οποία κατέχουν, αλλά για να τιμούν οι ίδιοι τη θέση αυτή» (PG 32, 497). Γι’ αυτό «όσοι επιδιώκουν την αρετή, δεν αναλαμβάνουν με ευχαρίστηση δημόσια αξιώματα. Αντίθετα, όσοι αποβλέπουν σε χρήματα και δόξα, θεωρούν μέγιστο αγαθό την κατάκτηση κάποιας εξουσίας, για να μπορούν να αποκτούν όσα επιθυμούν» (PG 32, 1041). «Έργο των αρχόντων είναι: να αναχαιτίζουν τις αταξίες του λαού, να τον κατευθύνουν στο σωστό. Όταν όμως αυτοί πρώτοι παραβαίνουν το νόμο, πώς μπορούν να καθοδηγούν τους άλλους;» (PG 56, 24). Γι’ αυτό «πολλοί ηγέτες, όταν κλέβουν, αναγκάζονται να είναι επιεικείς στους αλ­λους, επειδή έχουν χάσει την παρρησία τους» (PG 51, 309).

 20. κλεφτοκοτάς avatar
  κλεφτοκοτάς 17/09/2013 00:21:18

  ο δρόμος προς το Μαξίμου

 21. Arion avatar
  Arion 17/09/2013 06:40:50

  Αξιότιμοι κύριοι διαχειριστές, συγγνώμην για την παρέκκλιση αλλά νοιώθω την ανάγκη να καταθέσω την διαφωνία μου με τα αντανακλαστικά της ελληνικής δικαιοσύνης.
  Κινήθηκε "αυτοβούλως" ο εισαγγελέας για την περίπτωση Παχτα μετά τις δηλώσεις Καμένου.
  Η δικαιοσύνη πρωτίστως όφειλε να κινηθεί αυτοβούλως όταν ο εν λογω κύριος ήταν υφυπουργός οικονομικών και διέπραττε εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού με τις χαριστικές του διατάξεις για το Πόρτο Καρράς. Ιδού λοιπόν τώρα ο κύριος Πάχτας μπορεί να αποπέμφθηκε απο την κεντρική πολίτικη σκηνή, λες και έτσι αποδόθηκε δικαιοσύνη και επήλθε ηθική κάθαρση, όμως τιμήθηκε για όλα αυτά απο την τοπική του κοινωνία εκλεγείς Δήμαρχος παρακαλώ.
  Προσωπικά δεν ταυτίζομαι πολιτικά με τον κύριο Καμένο, ούτε το κόμμα του όμως ο κ. Καμένος εξέφρασε την αγανάκτηση του μέσου πολίτη ότι ο κ.Πάχτας αντί να είναι έγκλειστος στον Κορυδαλλό, παριστάνει τον υπερασπιστή των συμφερόντων των συμπατριωτών του. Μα αυτό δεν λέει σύμπασα η κοινωνία για ορισμένους πολιτικούς; Ασφαλώς δεν είμαι υποστηριχτής του μακαρίτη του Λιντς αλλά ρωτήστε έναν πολίτη να σας πει την άποψη του για τους πολιτικούς εκείνης της αλήστου μνήμης εποχής των κυβερνήσεων Σημίτη; Τι θα σας πει έστω καθ υπερβολή ; Κρέμασμα θέλουν!

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 17/09/2013 08:19:37

  *Αυτό είναι ακόμα ένα παράδοξο:
  Ό,τι είναι απαλό, είναι και δυνατό*
  ~Λάο Τσου, αναφερόμενος στη δυναμική της γυναικείας φύσης

  Αυτό υπενθυμίζει η κυρία της φωτογραφίας

 23. AGGELOS avatar
  AGGELOS 17/09/2013 10:22:45

  Ποιος Τσιπρας ρε παιδια; Δεν ειν αυτός ο εχθρός της Κυβέρνησης. Αυτός, εάν ήταν σοβαρός και υπολογίσιμος, θα χε ήδη 60% τωρα! Ξερετε σεις καναν άλλον αρχηγό αντιπολίτευσης, με μια Κυβερνηση να περνάει τετοια μέτρα, που δεν θα ειχε ήδη 60%;; Ε, ο Τσίπρας δεν εχει!! Δεν μπορει! Εχει μαζέψει κει χάμω του κηφήνες του πρωην συστήματος και έχει ονειρώξεις για Κυβέρνηση! Αλλού ειναι το μέγα θέμα: Η ΒΙΟΧΑΛΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!
  Αυτό είναι το φοβερό και τρομερό σημάδι της επερχόμενης πτώσης του Αντωνη! Σ αυτον το τομέα θα πρέπει να επιμείνει στις Βρυξέλες ο Πρωθυπουργός! Γραφτε κάτι γιαυτο!!!

 24. Vasilis Petrou avatar
  Vasilis Petrou 17/09/2013 14:13:59

  Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται ως καρικατούρα του Ανδρέα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι οτι δεν αντιλαμβάνεται το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργήσει με αυτά που λέει. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με το πολιτικό σύστημα. Νιώθει οτι ληστεύτηκαν οι ελπίδες του, οτι οι πολιτικοί τους κορόιδεψαν, τους είπαν ψέμματα. Αυτή η εντύπωση του κόσμου και με το ανάλογο πολιτικό μασάζ της αντιπολίτευσης κυριαρχεί για το Πασοκ, τη Ν.Δ και τη Δημαρ. Έτσι ο κόσμος οδηγήθηκε από αντίδραση στην αγκαλιά της χρυσής αυγής. Αν ο Τσίπρας που τάζει σε όλους τα πάντα, τελικά εκλεγεί στις επόμενες εκλογές και διαψεύσει τις ελπίδες του κόσμου που θα τον ψηφίσει και δεν τηρήσει τα υποσχεθέντα τότε αυτομάτως ο λαός θα τον κατατάξει και αυτόν στους ψεύτες πολιτικούς, και το κόμμα του σε ένα κόμμα όπως όλα τα προηγούμενα. Και τότε τι θα γίνει; Δεν θα έχει μείνει κανένα κόμμα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου που να έχει πλέον αξιοπιστία. Και φυσικά η αντίδραση θα φουντώσει και ο κόσμος θα πολωθεί στα 2 κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου. Την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Ο Τσίπρας με την επικοινωνιακή του πολιτική οδηγεί την χώρα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Καλά θα κάνει λοιπόν να σταματήσει να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει.

 25. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 18/09/2013 01:06:30

  Με τα περισσοτερα αρθρα του συγκεκριμενου Σαιτ που παραθετω παρακατω, συνηθως διαφωνω. Αλλα επειδη οταν εχουμε να κανουμε με συγκεκριμενα στοιχεια τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα, το παρακατω κειμενο δειχνει ποσο ασχετος και αφελης ειναι ο Αλ Τσιπρας, ο οποιος ΜΗΝ ξεχναμε ειναι ακομα ο εν δυναμει μελλοντικος Πρωθυπουργος της χωρας μας!
  Το συγκεκριμενο αρθρο εχει ημερομηνια 17 Σεπτ 2013, και εχει τιτλο> ''Θαλασσα τα εκανε με τις Φρεγατες ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ''.
  Ζηταω συγνωμη απ το Αντινιουζ που αναφερομαι σε αλλο Σαιτ.

  www.defencenet.gr/defence/item/tsipras

 26. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/09/2013 13:48:54

  Δηλαδή τι θέλετε να τους αφήσει η αστυνομία να κάνουν ό,τι γουστάρουν για να μην στήσουν "προβοκάτσια";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.