#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/08/2010 23:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο “Τέταρτος Δρόμος” του Γιώργου προς την κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας

Which side are you on boys?Φαίνεται πως οι ξένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει ήδη τα δίνουν το στίγμα τους...

Στην αναζήτηση ενός «τέταρτου» πολιτικού δρόμου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor...

Τι είναι αυτός ο "τέταρτος" δρόμος και τι στο καλό έγινε με τον "τρίτο";

Ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε την αποτυχία του «Τρίτου Δρόμου» προς τον Σοσιαλισμό, δηλαδή του συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό,ο οποίος όπως είδαμε μέχρι τώρα κατέληξε στον πλήρη θρίαμβο του πιο σκληρού καπιταλισμού και μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας και του πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου, του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού.

Αντί για έναν "τρίτο δρόμο" χρειαζόμαστε έναν "τέταρτο δρόμο"» δήλωσε, λέγοντας ότι τα στοιχεία που αποτελούν αυτόν τον “τέταρτο δρόμο” είναι η διεθνής διακυβέρνηση και ο ρόλος των διεθνών οργανισμών (όπως ο ΟΗΕ και η G20) που θα θέτει τη διεθνή αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός
Με  άλλα λόγια ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει και επισήμως ότι δεν πιστεύει στην ύπαρξη Ελληνικού Εθνικού Κράτους και ότι ενεργεί για λογαριασμό της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης
Και προφανώς, όταν αναφέρεται σε διεθνείς οργανισμούς εννοεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε, ενεργεί ... πάνω από τα εθνικά συμφέροντα...

Αυτός ο δρόμος θα επιτρέπει στις αγορές να αναπτύσσονται, αλλά όχι εις βάρος της δημοκρατίας, είπε ακόμα ο πρωθυπουργός..

Ο Πρωθυπουργός ξεχνάει κάτι πολύ βασικό, ή απλά πρεσβεύει κάτι εντελώς ουτοπικό: Τον εθνοκεντρικό χαρακτήρα του Διεθνούς Συστήματος. Τα κράτη είναι ορθολογικοί δρώντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με δύο παράγοντες: Την Ισχύ και το Συμφέρον τους. Και ιδιαίτερα οι ισχυρές χώρες, (Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία κτλ..) δε θα διανοηθούν να θέσουν τα συμφέροντά τους σε δεύτερη μοίρα. Κάτι που έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Από την άλλη ο τέταρτος δρόμος θα αποδειχθεί όπως και ο τρίτος, μία μεγάλη απάτη...

Η αλλιώς ένας δρόμος χωρίς επιστροφή...

Πλέον ο δρόμος είναι ένας και το Μνημόνιο έχει χαράξει τη διαχωριστική λωρίδα...

Τώρα απομένει στον καθένα να αποφασίσει σε ποια πλευρά ανήκει...

Οπως λέει και το αμερικάνικο τραγούδι: which side are you on boys?Θ.
Το παραπάνω είναι ένα παλιό αμερικάνικο εργατικό τραγούδι που γράφτηκε στις μεγάλες απεργίες τών ανθρακωρύχων στη κομητεία Ηarlan στο Kentucky.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 11/08/2010 23:57:21

  Παλι τα ιδια με την παγκοσμια κυβερνηση;Και αυτος υπουργος φανταζομαι.

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/08/2010 00:02:06

  Eπι τελους και εαν ποστ που λεει οτι αυτα ειναι ουτοπικα.
  Οι αλλοι δεν εκχωρουν την εθνικη ανεξαρτησια τους.Μονο με την Ελλαδα θα γινει παγκοσμια κυβερνηση και με κανενα Κοσοβο;Αυτη δεν θα ειναι παγκοσμια κυβερνηση αλλα παγκοσμιο σουργελο.

 3. diasapollon avatar
  diasapollon 12/08/2010 00:03:31

  Εμείς είμαστε με τον πέμπτο δρόμο έβδομο τσαντίρι αριστερά.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/08/2010 00:21:39

  "Ο εθνοκεντρικός χαρακτήρας του Διεθνούς Συστήματος. Τα κράτη είναι ορθολογικοί δρώντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με δύο παράγοντες: Την Ισχύ και το Συμφέρον τους".
  Τόσο ορθολογικοί και τόσο προσέχανε την ισχύ και το συμφέρον τους, ώστε αρκετά από τα μεγάλα είναι χρεωμένα μέχρι δύο χιλιόμετρα πάνω από το λαιμό τους: Βλέπε ΗΠΑ, Βρετανία κτλ.
  Την ισχύ και το συμφέρον του Μπίλ Γκέιτς, του "Σοφού της Ομάχα" και των άλλων συντρόφων τους προσέχανε κυρίως.
  Το σύστημα που γνωρίσαμε, 1980 - 2008 πέθανε, άς το καταλάβουμε επί τέλους.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 12/08/2010 00:23:43

   κάτι λέγαμε για εθνομηδενισμό...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 12/08/2010 00:25:23

    εθνομηδενισμός φιλοσκοπιανισμός φιλοτουρκισμός διεθνισμός και ανθελληνισμός πάνε πακέτο...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Θείος 12/08/2010 00:28:47

   Και λοιπον;Και προν το 1980 υπηρχαν διαφορετικα κρατη και μετα το 1980 και μετα το 2008.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ψυχραιμια 12/08/2010 00:48:01

    Και μετά το 2010 θα υπάρχουν. Η διαφορά είναι ότι τώρα μερικά από αυτά είναι ποοοολύ πιό χρεωμένα.
    Και κάποιοι άλλοι πρέπει να συμπληρώσουν αυτό που λείπει από το ταμείο. Αλλοιώς πάπαλα, φαί τέλος!
    Πάντα, από την εποχή του Ομήρου, οι δανειστές είχαν στο χέρι τους δανειζόμενους. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ 2008 και 2010 είναι ότι κάποιοι μεγάλοι "παίκτες" έχουν αλλάξει ρόλους.
    Να το πώ λιανά: Ο "Θείος Σάμ" είναι πιά προδήλως μπατακτσής, δεν μπορεί να "προστατεύει" άλλο τους "μικρούς του φίλους". Η γραμμή Σαμαρά είναι λάθος γιατί αγνοεί αυτό το δεδομένο.

 5. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 12/08/2010 00:29:57

  Μην αρκείστε στα δελτία τύπου. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη να φρίξετε.

  http://www.csmonitor.com/layout/set/print/content/view/print/319040

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Γιάννης Σ. 12/08/2010 02:27:11

   Πάντως ο τύπος ξέρει να φτιάχνει προφίλ. Μ έκαναν έξαλλη όσα διάβασα στη συνέντευξη, γιατί ξέρω πως είναι φούμαρα, πως η κατάσταση είναι διαφορετική και πως δεν έγινε καμία περικοπή στο κλαμπ ΓΑΠ. Από την άλλη αυτά πουλάνε στο εξωτερικό. Ο ΓΑΠ παρουσιάζεται ως ο καλός πρωθυπουργός που προσπαθεί να βοηθήσει έναν απείθαρχο λαό. Και το καταφέρνει. Αλίμονό μας!

 6. ekxba avatar
  ekxba 12/08/2010 01:46:00

  Δεν κατάλαβα τίποτα.
  Τι 4ος δρόμος;
  Ο ρε μανουλ΄μ!

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ekxba 12/08/2010 11:28:52

   Ας του πει ότι υπάρχει και 5ος που είναι να πάει στα τσακίδια.

 7. Δ. avatar
  Δ. 12/08/2010 02:16:36

  Είναι φοβερό το τι μαθαίνει κανείς σπουδάζοντας κοινωνιολογία στο Άμχερστ.

  • Alex avatar
   Alex @ Δ. 12/08/2010 02:32:29

   Δες εδω ουτε ο αλλος τον καταλαβαινει,,,

   www.youtube.com/watch?v=EVAlC9L0mGk

 8. Μ(υ)ειούμενος avatar
  Μ(υ)ειούμενος 12/08/2010 10:08:49

  Μυεί για σύγχρονο σοσιαλισμό , μυεί για μοντέρνο σοσιαλισμό , σας μυεί στην νέα εποχή σοσιαλισμού , μιλάει για τον νέο-σοσιαλισμό και όχι για έναν παλαιό-σοσιαλισμό προ αφίξεως ανθρώπου στο φεγγάρι.

  Αφήνουμε πίσω μας τον παλαιό-σοσιαλισμό προ αφίξεως του ανθρώπου στο φεγγάρι , και προχωράμε , προχωράμε στον νέο-σοσιαλισμό , στον μοντέρνο σοσιαλισμό τον παγκόσμιο σοσιαλισμό της νέας εποχής .

  Αυτά , βεβαίως , βεβαίως.

  Καλημέρα σας.

 9. neotera avatar
  neotera 12/08/2010 10:41:35

  Πολύ καλή πάλι η ανάρτηση. Σε επίπεδο τακτικής θεώρησης του "μομέντουμ" (ποιός είμαι πιά ! )) φαίνεται ο ΓΑΜΑΠ(ΓΑΠ της Μάργκαρετ) πεπεισμένος ότι έχει πετύχει το "πείραμα" αφανισμού της ελλαδίτσας πανηγυρικά και πίσω δεν γυρίζουμε. Θα μας βγάλει πιό σύντομα υπόσχεται στις αγορές για να μας επαναδανείσουν ασμένως επί των χρεών μας οι ίδιοι "οίκοι" και τράπεζες που μας υποβάθμισαν πετροβολώντας καθώς τους έδινε πάσα ο καλός μας ο γιωργάκης. Ετσι σε χρόνο ντε τε έφαγαν τον άμπακα με την υποτιμητική κερδοσκοπία που ξεκίνησε την επομένη της εκλογικής νίκης τους και μας έβαλαν άρον-άρον στην εντατική ΔΝΤ. Τεράστια η επιτυχία του, η δική του, αλλά και για τα μπόϋς γύρω του, την πραγματική διακυβέρνηση το ίδιο γουέλ ντάν ! Γι αυτό τα λέει ευθέως και χύμα τα διεθνοπατριωτικά του ν' ακούσουν οι εντολείς του για να κερδίζει πόντους στην ιεραρχία των παγκοσμιοποιητών της περιούσιας ΑΛΗΤ.
  Εμείς από την πλευρά μας περιμένουμε αλλοι τον αντωνάκη, άλλοι το κόμμα (ΚΚΕ) πότε θα ξεκουνηθούν, επειδή την περίπτωση να είναι όλοι μιλημένοι και ενταγμένοι σε κάποια ρεάλπολιτίκ που τους εξασφαλίζει την ησυχία τους, προφανώς αδυνατούμε να την φανταστούμε. Ισως και να μη θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια περίπτωση. Οι περισσότεροι πιστεύω θα έχουμε ετοιμάσει τα μπογαλάκια μας...(((

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/08/2010 10:41:41

  Έγραψα βαρειά κουβέντα πιό πάνω, ότι η γραμμή Σαμαρά είναι λάθος. Γιατί;
  Ο πονηρός Παπανδρέας πρίν τις εκλογές έλεγε το περίφημο "τα λεφτά υπάρχουν". Μετά, η ΝΔ μισο-είπε το επίσης περίφημο "μπορούσαμε να τα βροίσκαμε αλλοιώς ή αλλού, χωρίς Μνημόνιο". Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν και οι 2;
  Και ήξεραν και είχαν ρωτήσει. Η δημοσιονομική καθοδική, μη βιώσιμη πορεία (και όχι μόνον της Ελλάδας) δεν είναι χθεσινή, ούτε άρχισε μετά το Annus mirabilis 2008. Την ήξεραν όλοι, και "μέσα" και "έξω", πολύ καλά η Ευτρωπαική Ένωση (έκανε και τα στραβά μάτια στις διαρκείς Γιαννο-Αλογο-μαιμουδιές), οι ΗΠΑ και προπάντων οι παντογνώστριες "αγορές". Αλλά συνέχιζαν να δανείζουν τους σεσημασμένους μπατακτσήδες, βέβαια μέχρι το 2008, και από κεκτημένη ταχύτητας και απροσδιοριστίας, κάπως και μέχρι το 2009. Τότε οι αγορές "κατάλαβαν ξαφνικά" ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Φαιδράς Μπανανέας και ζήτησαν χρυσόν και σμύρναν προκειμένου να "αναχρηματοδοτήσουν" τους "προβληματικούς" οφειλέτες.
  Τι έφταιγε στην πραγματικότητα; Γιατί ξαφνικά άλλαξαν στάση οι αγορές και από χειριστές τρόμπας που τροφοδοτούσαν τη φούσκα με άπλετο αέρα έγιναν εξηναταβελόνηδες; Αφού ήξεραν, εκ των προτέρων.
  Στενότητα ρευστότητας και διαφαινόμενες προοτικές "ισχνών αγελέδων" στο παγκόσμιο σύστημα είναι ο λόγος. Δηλαδή (μεταφράζω), λόγω της κρίσης, έγινε φανερό ότι το Αμερικανικό (και ευρύτερα Αγγλοσαξωνικό - Καραιβικό) ρεζερβουάρ εικονικού χρήματος άδειαζε ταχύτατα από αξίες με πραγματικά "οκτάνια". Φάνηκε ότι ο "βασιλιάς" είναι γυμνός, υπερδανεισμένος.
  Κι ποιός θα κάλυπτε τώρα, στους δύσκολους καιρούς για δανειζόμενους πρίγκηπες, το ελλειματικό ταμείο; Η μία συνεπής απάντηση ήταν κανείς. Στάση πληρωμών, έξοδος από την Ευρωζώνη, δραχμοποίηση εσωτερικών αξιών. Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω. Ήταν η πρόταση μεγάλης μερίδας της άκρας Αριστεράς και λοιπών επαναστατικών δυνάμεων. Η άλλη ήταν, οι εταίροι, με διαδικασίες ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ποιοί οι εταίροι; Σε οικονομικά θέματα, εταίροι είναι μόνον οι θεσμικοί, αυτοί με τους οποίους μας συνδέουν διεθνοπολιτικοί δεσμοί. Γιατί να δανείσουν, σε τέτοιες συνθήκες; Επειδή είμαστε ωραίοι και μας αγαπάνε; Όχι επειδή έχουμε ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και "κοινότητα πεπρωμένου". Άν χρεωκοπούσαμε, εμείς θα πονούσαμε πάρα πολύ, αλλά και αυτοί επίσης.
  Έτσι έγινε η ενδο-Ευρωπαική διάσωση, και ρίχτηκε στην πράσινη τσόχα το πακέτο των 750 δις, σε πείσμα πολλών που περίμεναν (και ίσως ευχόταν) ένα ηχηρό "nein". Έτσι άλλαξε στάση εν μία νυκτί, ο ταλαντευόμενος, αδέξιος Γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός. Και τότε η ΝΔ είπε το περίφημο "δώστε τα λεφτά, αλλά χωρίς το Μνημόνιο. Γιατί λεφτά "μπορούσαν", υποτίθεται, "να βρεθούν ούτως ή άλλως".
  Δεν κατάλαβαν ότι το διεθνές οικονομικό σύστημα λειτουργεί το 2010 ριζικά διαφορετικά σε σχέση με το 2008. Από τη μία πλευρά του Ατλαντικού, ο παράδεισος του εύκολου χρήματος προς δανεισμόν ερημώθηκε, και θα κάνει πολύ καιρό ν' αποκτήσει πάλι βλάστηση. Και από την άλλη πλευρά, οι περιορισμοί του Μάαστριχτ μπήκαν στην άκρη και ενεργοποιήθηκαν ενδοευρωπαικές λειτουργίες (συν)ομοσπονδιακές, αναδιανομής, επειδή διακυβεύονται πλέον πράγματα μείζονος σημασίας.
  Το επί μέρους εθνικό κράτος φυσικά και συνεχίζει το δρόμο του, και μέσα στην ΕΕ, αλλά δεν λειτουργεί και δεν συμπράττει πιά όπως το 2007. Πολύ περισσότερο όπως το 1900, που νομίζουν μερικοί. Ακριβώς επειδή στις νέες συνθήκες, η πορεία του χρειάζεται καταφανώς στοιχεία Ευρωπαικά (συν)ομοσπονδιακά, για να μή καταλήξει στο βάραθρο.
  Ο Παπανδρέας έπραξε το στοιχειωδώς αναγκαίο, αλλά αφού έπαιξε διάφορα "μονόπρακτα", δηλαδή κοινώς μας δούλευε. Τώρα συνεχίζει το δούλεμα με τις π*παριές περί "4ου Δρόμου" (και οι Τεταρτοδιεθνιστές τρέμουν). Αλλά η ΝΔ ακόμη κάνει πώς δεν κατάλαβε τι τρέχει εκεί έξω, δηλαδή μας δουλεύει ακόμη. Η Ντόρα (που συνήθως έχει άδικο) αυτή τη φορά έιχε δίκιο.
  Δεν δίνω διάρα τσακιστή άν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η Ντόρα ή το ΣΥΡΙΖΑ κλείσουν τα μάτια, πάρουν φόρα και πέσουν με τα μούτρα στον τοίχο. Με ενδιαφέρει όμως το αύριο αυτού του τόπου, μέσα στο οποίο θα ζήσουν τα παιδιά μας. Και ξέρω ότι κάποιοι, όσοι τους ενδιαφέρει ποιός έχει την εξουσία ή είναι κολλημένοι στα ιδεολογήματα μιας αντίληψης για το κράτος, το έθνος και τις διεθνείς σχέσεις που μυρίζει Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (για να μή πώ 1897), θα συνεχίσουν να εξεγείρονται εναντίον του γιαλού που είναι στραβός. Ότι επιχείρημα και άν ακούσουν. Και μάλλον συζητάμε εδώ για να περνά η ώρα.

  • Alex avatar
   Alex @ Ο Θείος 12/08/2010 11:16:24

   Too good to be true...και πολυ βολικο αλωστε...το θεμα ειναι απλο και εχει ξανασυμβει πολλες φορες..Η Ελλαδα εχει ορυκτο πλουτο τελεια και παυλα...πλεον το παραδεχονται και οι αμεσα ενδιαφερομενοι να τον εξορυξουν...οπως συνεβη και αλλου συμβαινει τωρα και εδω θυμιζω οτι επι εποχης Γελτσιν στη Ρωσια κατι αναλογο πηγε να συμβει με τους Αμερικανικους κολοσσους και την Ρωσικη ολιγαρχικη ελιτ, εκχωρηση δηλαδη των πλουτοπαραγωγικων πηγων της Ρωσιας στις Αμερικανοαγγλοσαξονικες εταιρεις.Τελικα ο Γελτσιν τα τιναξε και για κακη τους τυχη ηρθε ο Πουτιν. Σε χρονο DT αλλα ξε τελειως το σκηνικο πεταξε εξω τους δοσιλογους αλλους τους φυλακισε και περασε στον ελεγχο του κρατους και τις πηγες και τις εταιρειες εκμεταλευσης τους.Αποτελεσμα σε μια δεκαετια η Ρωσια να εχει ανακτησει μεγαλο μερος της ισχυος της και να παιζει ξανα ισχυρο ρολο στα παγκοσμια πραγματα. Ενιοτε δε οτι επιδεικνυει και την στρατιωτικη της ισχυ οπως τη Γεωργια.Σαφως απο την αλλη εχει πολυ δρομο ακομα για να ειναι αντιβαρο της αλλης πλευρας. Εδω ομως με τις αλλεπαληλες παλινωδιες τις τευταιες 10ετιες και ειδικοτερα μετα την καταρευση του κομμουνιστικου μπλοκ η Ελλαδα εχασε μερος της σημαντικοτητας που ειχε για τη Δυση γιγαντωθηκε η Τουρκια και μεις αν εξαιρεσουμε καποια διαλειματα με τους αγωγους ( που πεθαναν τελικως) και με οικονομικες συμφωνιες με τους κινεζους, συρομαστε και υποτασσομαστε στις επιταγες των Ευραντλαντικων ΄΄φιλων΄΄ μας παραχωρωνταε αργα και σταθερα μερος της εθνικης μας κυριαρχιας.Ο ΓΑΠ δεν κανει τπτ αλλο απο το να ξεπουλαει και τα τελευταια ασημικα της χωρας μας αποεθνοποιοντας την ταυτοχρονα.Χωρις συνηδειση τρομοκρατημενοι και ταπεινωμενοι οι Ελληνες δεν θα αντισταθουν στο ξεπουλημα. Πραγματι ο παγκοσμιος οικονομικος χαρτης αλλαζει, αλλαζει ομως για την μεσαια ταξη των αναπτυγμενων χωρων προς οφελος του οικονομικου κατεστημενου τυπου Goldman Β.Ρ shell και των αλλων. Το τρομακτικο ειναι οπως εχει δειξει η παγκοσμια ιστορια οτι οταν δολοφονειται και εξαθλιωνεται η μεσαια ταξη τα πραγματα φθανουν σε τελμα και δυστυχως οι οποια ΄΄αναδιανομη πλουτου΄΄ γινεται με ΑΙΜΑ. Η Ελλαδα το μονο που θα μπορουσε τους τελευταιους μηνες να ειχε κανει ηταν να ακολουθησει εξωτερικη πολιτικη ανοιγματος και σε τριτες δυναμεις περαν της δυσης ειτε λεγεται Ρωσια ειτε Κινα ειχε δυνατοτητες να ξεπερασει σκοπελους και να διαφυγει της ταπεινωσις του Δ.Ν.Τ. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα επρεπε να παρει δραστικα μετρα περιστολης των δαπανων περιορισμου του ογκου του δημοσιου τομεα και εξορθολογισμου της λειτουργιας του κρατους. Ομως θα το εκανε μονη της και οχι γιατι το επιβαλουν καποιοι ξενοι γραφιαδες ΟΧΙ γιατι τη συμβουλευουν καποιοι Στιγκλιτς Σκιοπα και αλλοι απιθανοι. Μα τι λεω τωρα ειναι και αυτο μερους του 4ου δρομου...Θυμηθειτε την Αρχαια Ρωμη και πως τειλκα κατερευσε...χαθηκαν τα εθνη? Οχι αντιθετως ενισχυθηκε μετεπειτα ο εθνικος και θρησκευτικος Φονταμεταλισμος...ΜΕ ΑΙΜΑ δυστυχως..

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Θείος 12/08/2010 11:25:14

   Θείο καλή η προσπάθεια... και το PSY OPS!!
   "Ή άλλη λύση ήταν οι εταίροι με διαδικασίες ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ", ΔΝΤ δλδ!
   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ;

   "Ο Παπανδρέας έπραξε το στοιχειωδώς αναγκαίο" την υπαγωγή στο ΔΝΤ εννοείς!!

   Αλλά από που και ως που είναι πρόταση μόνο της "Άκρας Αριστεράς" και "λοιπών επαναστατικών δυνάμεων" η πρόταση για άρνηση πληρωμής του χρέους / μερική αναδιαπραγμάτευση, υιοθέτηση διπλού συστήματος δραχμικου για το εσωτερικό / ευρικού για το εξωτερικό κοκ.;

   Πλήθος οικονομολόγων, από ολες τις σχολές οικονομικής σκέψης έχουν προτείνει τη λύση αυτή την καλύτερη για την Ελλάδα.

   Και τι μας το λες, ότι είναι πρόταση της "Άκρας Αριστεράς", για να σκιαχτούμε μήπως;

   ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ PUBLIC RELATIONS KAI PSY OPS ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΝΤ και των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ κάνεις εδώ μέσα???

   • Alex avatar
    Alex @ αλλενάκι 12/08/2010 11:34:40

    Μη το λες το Εξ απαλων ονυχων γιατι ο ΓΑΠ δεν το καταλαβαινει τι σημαινει και θα μας πρηξει για τις ΄΄εξοριες του παππου του το μπαμπα του και του ιδιου....μη λες αγνωστες λεξεις!!!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 12/08/2010 11:35:53

    Όσον αφορά το πολύ σημαντικό κομμάτι που ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ "η δημοσιονομική καθοδική, μη βιώσιμη πορεία (και όχι μόνον της Ελλάδας) δεν είναι χθεσινή.... την ήξεραν όλοι, και “μέσα” και “έξω”, πολύ καλά η Ευτρωπαική Ένωση (έκανε και τα στραβά μάτια στις διαρκείς Γιαννο-Αλογο-μαιμουδιές), οι ΗΠΑ και προπάντων οι παντογνώστριες “αγορές”. Αλλά συνέχιζαν να δανείζουν τους σεσημασμένους μπατακτσήδες, βέβαια μέχρι το 2008, και από κεκτημένη ταχύτητας και απροσδιοριστίας, κάπως και μέχρι το 2009. Τότε οι αγορές “κατάλαβαν ξαφνικά” ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Φαιδράς Μπανανέας και ζήτησαν χρυσόν και σμύρναν προκειμένου να “αναχρηματοδοτήσουν” τους “προβληματικούς” οφειλέτες"...

    Η παράγραφός σου αυτή ουσιαστικά στοιχειοθετεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της χώρας να ΑΡΝΗΘΕΙ το ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ που δημιουργήθηκε με ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΕΕ, Τραπεζών, και το οποίο ώστε να το αναδιαπραγματευθεί με άλλους όρους ή από μηδενική θέση..., όπως μας εξήγησε πολύ καλά το κείμενο του ΝΤΑΝΤΟΝ εδώ.

    Και το οποίο δικαίωμα ουδέποτε καταδέχθηκε φυσικά η κυβέρνηση αυτή να συζητήσει, παρόλο που το πρότειναν πολλοί Έλληνες οικονομολόγοι όχι της "Άκρας Αριστεράς"!

    Και γιατί δεν καταδέχθηκε η κυβέρνηση αυτή να συζητήσει το στοιχειώδες δικαίωμά μας να αμυνθούμε;

    Γιατί η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη και ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ από ΑΛΛΑ ΚΕΝΤΡΑ!

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 12/08/2010 11:36:47

    Να πάει να μάθει Ελληνικά τότε γιατί όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες γνωρίζουν και Αγγλικά και Γαλλικά και Γερμανικά και Ιταλικά σε υψηλό επίπεδο!!

   • Alex avatar
    Alex @ αλλενάκι 12/08/2010 11:39:19

    Μα τι λες τωρα αλλενακι μου εδω η Διαμαντοπουλου εχει προτεινει να καθιερωθει η Αγγλικη ως 2η επισημη γλωσσα της πατριδας μας....να μη κουραζεται το παιντι να μαθαινει ελληνικα....

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 12/08/2010 11:45:24

    Αlex: Αλλά στην Αγγλία οι μαθητές στα δημόσια δημοτικά σχολεία θα διδάσκονται από φέτος τα Αρχαία Ελληνικά ύστερα από έρευνες που έδειξαν ότι εκτός από ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ γλώσσα ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ τους διευκολύνουν στην κατανόηση και της αγγλικής γλώσσας!

   • Alex avatar
    Alex @ αλλενάκι 12/08/2010 11:50:19

    Ψιλα γραμματα αλλενακι ψιλα γραμματα. Μας εχει φαει η real politic. 2 επιστημες ειναι υπο αμφισβητηση η Ψυχολιγια και τα Οικονομικα...Σπανιως βρισκεις 2 ψυχολογους Η 2 οικονομολογους να συμφωνουν για το ιδιο θεμα. Η παγκοσμια κριση και η ελληνικη ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Το οικονομικο σκελος αφορα 90% τους Μεγαλοκαρχαριες (τραπεζες πετρελαικες κ.α) και 10% τα κρατη.Ομως τα κρατη και οι Ηγετες τους ειναι υποδουλομενα στις επιταγες των μεγαλων αφεντικων....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 12/08/2010 11:53:30

   αλλενάκι,
   ξέρεις πολύ καλά ότι "άρνηση πληρωμής του χρέους / μερική αναδιαπραγμάτευση, υιοθέτηση διπλού συστήματος δραχμικου για το εσωτερικό / ευρικού για το εξωτερικό" θα σήμαινε αποπομπή από Ευρωζώνη και Ευρωπαική Ένωση και προσκόλληση στη ζώνη ισχύος του δολλαρίου. Σαν την Αργεντινή, άς πουμε
   Αυτό θέλατε άλλωστε, σεις οι αντιευρωπαιστές, για να μιλάμε ανοιχτά και με ειλικρίνια.
   Η πρόταση αυτή ήταν όντως και πολλών οικονομολόγων, κατά διαβολική σύμπτωση 90% αγγλοσαξωνικής προέλευσης βέβαια, αλλά αυτό είναι μικρολεπτομέρεια. Και φυσικά η πολιτική κάλυψη δεν ήταν μόνον της Άκρας Αριστεράς, γαι να σκιαχτεί κανείς, αλλά και "λοιπών επαναστατικών δυνάμεων", όπως έγραψα. Ποικιλόχρωμων επαναστατικών δυνάμεων, εννοείται. Ουδείς λόγος για παρεξήγηση: Μάλλιασε το πληκτρολόγιο να γράφω εδώ μέσα, ότι το πολιτικό φάσμα είναι κυκλικό και όχι ευθύγραμμο, τα δύο άκρα ενώνονται πίσω, στην ούγια.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 12/08/2010 12:20:10

    Ναι, είναι μικρολεπτομέρεια και σύμπτωση, γιατί η Αργεντινή μπορεί να εντάχθηκε στη ζώνη ισχύος του δολαρίου λόγω γεωγραφικής εγγύτητας με την Αμερική.
    Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η Ελλάδα με μόνη "βαριά βιομηχανία" ένα αμφιλεγόμενο τουρισμό, δεν μπόρεσε να σταθεί ισότιμα σε μια ΕΕ και ούτε θα μπορέσει, χωρίς να εξακολουθήσει να είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ της Γερμανίας, α και της Κίνας πλέον.
    Και ο ευρωσκεπτικισμός προέκυψε από τα πράγματα, εκ του αποτελέσματος.
    Εντός/εκτός είναι η Αγγλία, εντός/εκτός είναι η Σουηδία, δεν τις έβλαψε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 12/08/2010 12:40:18

    @ αλλενάκι

    Μα, δεν έχεις καταλάβει ότι η δημοκρατικο"αριστερά" του Κουβέλη έχει υιοθετήσει τη βαθιά μανιχαϊστική λογική του Μπους; Ό,τι δεν είναι φιλο-ΔΝΤ (υπό τη λεοντή των "εταίρων εκτός αγοράς", είναι "άκρα Αριστερά". Όσοι δεν είναι ευρωλιγούρηδες (υπό το μανδύα του "ρεαλισμού"), είναι "αντιευρωπαϊστές". Έτσι πάει το πράμα. Κάτι τέτοια δεν είχαν σοφιστεί και για να δικαιολογήσουν την αποχώρηση από τον ΣΥΝ και την αναζήτηση καταφυγίου στις αγκάλες της νεοφιλελευθεροΔυΝαΤής σφαίρας επιρροής;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 12/08/2010 12:40:54

    Η Σουηδία αιτείται ένταξη στην Ευρωζώνη, αλλά δεν εκπλήρωσε ακόμη τις προυποθέσεις.
    Και ότι ισχύει γαι την Ελλάδα, από πλευράς ανταγωνιστικότητας, βιομηχανίας, εξαγωγών, ποιοτικά ισχύει (με ποσοτικές μόνον διαφορές) για όλο το Μεσογειακό νότο της Ευρωζώνης (σύν Ιρλανδία ίσως).
    Οπότε οι εναλλακτικές λύσεις που πάιζουν είναι 2: Ευρωζώνη με (συν)ομοσπονδιακή οικονομική λειτουργία, transferrunion, ή διάσπαση σε βιώσιμο Ευρωζωνικό Βορρά (με μερικές ανατολικοευρωπαικές προσθήκες τύπου Σλοβενίας), και κερματισμένο Μεσογειακό νότο, με κράτη "το καθένα μόνο και όλα εναντίον όλων": Ένας ιδεολογικός παράδεισος για όσους διατήρησαν τήν άποψη του 1918 για το εθνικό κράτος. Αλλά μόνον ιδεολογικός. Στην πραγματικότητα, όλη η ευρωπαική Μεσόγειος θα έχει επιστρέψει έτσι πίσω στη ζώνη ισχύος του δολλαρίου. Με την Αργεντινή, αλλά και την τόσο μακρινή Νότια Κορέα.
    Θα ήταν ο παράδεισος των Αμερικανών νεοσυντηρητικών: Αυτό που δεν κατάφεραν το 2003, με τους Ανατολικοευρωπαίους, με το σύνθημα για "παλιά και νέα Ευρώπη", θα το κατάφερναν έτσι με την Ευρωπαική Μεσόγειο. Το νεοσυντηρητικό στρατηγικό think-tank στις ΗΠΑ, μετά το 1989, κάθε (συν)ομοσπονδιακή δυναμική στον Ευρωπαικό χώρο, πολιτική ή οικονομική, την αντιλαμβάνεται ως απειλή κατά των Αμερικανικών συμφερόντων και έτσι την αντιμετωπίζει.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 12/08/2010 13:06:06

    Τίποτα δεν αποδεικνύει μέχρι στιγμής ότι ο γαπ ηθελε πραγματικά να "δεσμεύσει" την Ελλάδα στην ΕΕ.
    Τουναντίον, το ΔΝΤ είναι αμερικανικής προέλευσης και του έβαλαν και ευρωπαϊκό καπέλο [γράφε συμμετοχή στο δανεισμό] για να μην αντιδράσουμε.
    Ας πούμε ότι ΕΕ-ΔΝΤ διαγκωνίζονται για τη θέση του Διοικητή της Κομμαντατούρ.

    Σε παραγωγική και βιομηχανική βάση ούτε η Ιταλία ούτε η Ισπανία είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, αλλά που βλέπεις ουσιαστική διάσταση απόψεων μεταξύ νεοσυντηρητικών αμερικανών και Βρυξελών-ΕΕ-Γερμανίδας καγκελαρίου;
    Αυτοί ανταγωνίζονται για το γόητρο της ηγεμονίας και ταυτόχρονα φυσικά υιοθετούν όσο πιο νεοσυντηρητικές-νεοφιλελεύθερες θέσεις γίνεται.

    Και η Ελλάδα εκλήθη άλλη μία φορά να διαλέξει ένα δυνάστη με δυο εναλλακτικά προσωπεία.
    Έλεος...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 12/08/2010 11:55:23

   Θείε, είσαι υπερβολικά αισιόδοξος ότι η τωρινή κατάσταση, του 2010, θα συνεχιστεί για πολύ. Εσύ λές ότι το σύστημα το 2008 λειτουργούσε πολύ διαφορετικά από το 2010. Δεν είναι απόλυτα σωστό, αλλά έστω. Αυτό σημαίνει ότι το 2012 ή το 2014 το σύστημα θα λειτουργεί πάλι διαφορετικά σε σχέση με σήμερα. Η αντίληψή σου - και αυτή του ΓΑΠ - είναι σχεδόν μεσσιανική, ντετερμινιστική. Δεν είναι ηλίθιοι τόσοι ευρωπαίοι ηγέτες να μην υιοθετούν τη λογική του ΓΑΠ, που εδώ κάποιοι δικοί μας την πλασάρουν για χρυσό, ενώ είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 12/08/2010 12:01:28

    ΒΙΣ, Δεν νομίζω ότι το 2012 ή το 2014 θα σκάσει άλλη φούσκα για να έχουμε remake του 2008. Ένα είναι το 2008, όπως το ΚΚΕ.
    Εκτός άν σκάσει και η φούσκα που λέγεται Κίνα, αλλά τότε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν σώζεται ούτε με παρέμβαση των πράσινων πλασμάτων από το Σείριο.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 12/08/2010 12:07:21

    Και φυσικά δεν ξέρεις αν το 2012 εχει γίνει ανάκαμψη, οπότε, αν έχει γίνει, θα είμαστε στην προ του 2008 κατάσταση. Και τα όσα κάπου κάπως κάποτε διάβασε ο ΓΑΠ και επαναλαμβάνει άτσαλα, σαν τον μισοδιαβασμένο μαθητή στην τάξη, θα βρουν τη θέση που τους αρμόζει στον παγκόσμιο σκουπιδοτενεκέ ανόητων συνεντεύξεων.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Θείος 12/08/2010 18:21:40

   Aυτη ειναι η εικαζομενη πολιτικη της ΝΔ και οχι η πραγματικη.
   Η πραγματικη βασιζοταν οχι στις ΗΠΑ αλλα στην παραμονη του προβληματος σε ευρωπαικα πλαισια.Καθ ολη την πορεια προς το μνημονιο απο τις εκλογες και μετα η ΝΔ επεμενε συνεχεια σε "ευρωπαικη" λυση χωρις το ΔΝΤ ενω ο Παπανδρεου συνεχως εφερνε στη κουβεντα το ΔΝΤ με πιστολια πανω στο τραπεζι,τιτανικους και καλλιεργεια αντιευρωπαικου κλιματος.
   Βεβαιως το τι τελικα θα γινοταν δεν εξαρταται μονο απο τα ελληνικα κομματα αλλα δεν ειναι τυχαια η ελληνογερμανικη κριση μολις αλλαξε η κυβερνηση ουτε η αυτοδυσφημιση της Ελλαδος ουτε η αρνηση για μηνες να ληφθουν μετρα.Τελος οταν ολοκληρωθηκε η ιστορια του μνημονιου η προταση της ΝΔ εγινε η εξοδος απο αυτο με πωλησεις ακινητων και οχι καποια επιστροφη στη δραχμη.Απο πουθενα δεν προκυπτει αναμονη για λυσεις απο την Αμερικη.Αλλοι αναμενουν.
   Αλλα και ιδεολογικα - σημειολογικα ειναι εντελως αλλο μια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ κυβερνηση και αλλο μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ([που ειναι αδυνατη).
   Οτι η ΝΔ ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ομοσπονδιας απο την εποχη του Καραμανλη Α΄ειναι γνωστο.Ο ΓΑΠ ποτε δε μιλαει για ευρωπαικη ενοποιηση ή ευρωπαικη κυβερνηση (γιατι ξερει οτι αυτη ειναι υπαρκτη πολιτικη κινηση εστω εξασθενημενη που δεν αρεσει σε καποιους φιλους του) αλλα για παγκοσμια που στην παρουσα φαση δε σημαινει τιποτα ή σημαινει οτιδηποτε φανταζεται καποιος.
   Παγκοσμια κυβερνηση σημαινει συνειδητη εγκαταλειψη του εφικτου στοχου της ευρωπαικης ενοποιησης προς χαριν ανεφικτων νεφελωδων καταστασεων.

  • The Saint avatar
   The Saint @ Ο Θείος 13/08/2010 01:45:17

   Θείος είπε:
   "Και ξέρω ότι κάποιοι, όσοι τους ενδιαφέρει ποιός έχει την εξουσία ή είναι κολλημένοι στα ιδεολογήματα μιας αντίληψης για το κράτος, το έθνος και τις διεθνείς σχέσεις που μυρίζει Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (για να μή πώ 1897), θα συνεχίσουν να εξεγείρονται εναντίον του γιαλού που είναι στραβός. Ότι επιχείρημα και άν ακούσουν. Και μάλλον συζητάμε εδώ για να περνά η ώρα."

   ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ! ΠΕΣΤΑ!

 11. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 12/08/2010 10:47:49

  @Θείο....
  Which side are you on???

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Βανζέτι 12/08/2010 10:51:53

   On the Greek side. Στην Ευρωπαική ακτή του Ατλαντικού. Απέναντι δεν έχω παέι ακόμα, αλλά έχω έναν ξάδερφο που έχει εστιατόριο στο Κεντάκι. Κοτόπουλα ψητά.

   • neotera avatar
    neotera @ Ο Θείος 12/08/2010 11:16:59

    Δε με πείθεις ! Η απολογία δε του γιωργάκη που συνέγραψες τσάτρα πάτρα μαρτυρεί πως η καρδιά σου βρίσκεται στην αμερικανική όχθη του ατλαντικού. Δηλαδή βιαζόμενος μάλλον κατέταξες τον εαυτό σου στην άκρα αριστεροδεξιά με πινελιές προδοσίας ! ))

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Ο Θείος 12/08/2010 11:33:34

    Σε βλέπω στις επόμενες εκλογές να πηγαίνεις με τον σοσιαλιστικότερο παρέα για δουλειά.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 12/08/2010 11:43:08

    neotera & Σοσιαληστής: Το ρετιρέ κατοικείται;

 12. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 12/08/2010 11:12:32

  Πωωω τι ζούμε... τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που μας κουβάλησε εδω το ΔΝΤ.

  Ποιος άλλος ηγέτης στην Ευρώπη μιλά για παγκόσμια διακυβέρνηση γνωρίζει κανείς;

  Τι μπαγλαμα μας φόρτωσαν οι γιάνκηδες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σοσιαληστής 12/08/2010 11:49:18

   Φορτωθήκαμε το ζαβό της οικογένειας...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σοσιαληστής 12/08/2010 11:50:49

   Πρέπει όμως να έχουν κληρονομικότητα. Υπήρχε και ο άλλος, ο ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα (ζει ή πέθανε αυτός;).

  • Μisha avatar
   Μisha @ Σοσιαληστής 12/08/2010 11:54:40

   Σοσιαληστή

   Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ιδεολογοι του χειρότερου.
   Είναι η NEW AGE κουλτούρα, η καλλιεργημένη στις στοές των μασόνων υπό την μορφή της θεοσοφίας , η οποία παίρνει πια και υπαρκτό πολιτικό περιεχόμενο.

   Μπροστά μας έχουμε μεγάλα ζόρια...

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Μisha 12/08/2010 12:02:16

    φίλε δεν έχω ακούσει κανένα άλλο πρωθυπουργό να εκφράζει ανοιχτά τέτοιες απόψεις, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο είναι ο πρώτος που το λέει τόσο ανοιχτά.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Μisha 12/08/2010 12:09:41

    Οι συνθήκες Μάαστριχτ, Σένγκεν, Δουβλίνου, Μαδρίτης , Λισαβώνας τι άλλο είναι παρά έμπρακτη προώθηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης;

 13. kprotop avatar
  kprotop 12/08/2010 11:22:52

  Οι γιανκηδες δεν ψηφιζουν...Εμεις μας τον φορτωσαμε

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ kprotop 12/08/2010 12:02:51

   σωστό με την αμέριστη συμπαράσταση τους.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ kprotop 12/08/2010 13:33:45

   Ο Καραμανλής μάς τον φόρτωσε, εξαιτίας της τεμπελιάς και της ανικανότητάς του. Και δεν πρόκειται να του συγχωρήσουμε ΠΟΤΕ το πόσο μας πρόδωσε και μας απογοήτευσε.

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Στέργιος 12/08/2010 23:28:33

    Εκ τον πραγμάτων κάποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση θα γίνει πρωθυπουργός, ποσο μάλλον αν λέγετε και παπαντρικος και εξαγγέλλει τον ουρανό με τα άστρα.

 14. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 12/08/2010 11:28:49

  Αυτό τελικά δεν είναι ιδεολογία. Όταν χρειάζεσαι GPS για να εκφράσεις αυτό που πιστεύεις. Από την πρώτη στιγμή οι σοσιαλδημοκράτες έδειξαν πως είναι οι καλύτεροι υπηρέτες των αφεντάδων του πλανήτη. Δυο τρεις εξαιρέσεις δεν αρκούν για να μη πειστούμε πως οι λεγόμενοι καντροαριστεροί είναι οι στρατιώτες των σκοτεινών εγκεφάλων της Νέας Τάξης. Η προσπάθεια να αλώσουν και την κεντροδεξιά με τους νεοφιλελεύθερους στην Ελλάδα τουλάχιστον έχει και όνομα. Δείτε με ποιους συμφωνεί η κα Ντόρα..

 15. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 12/08/2010 11:31:27

  Ο σοσιαλιστής και οι ελεύθερες αγορές, ο παγκοσμιοποιημένος «νεοσοσιαλισμός» ρε τι ακούμε... θα σηκωθεί ακόμα και ο πατέρας του και θα τον αρχίσει στα χαστούκια μπας και συνέλθει.

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/08/2010 11:43:25

  "On the contrary, we should see migrants as part of the solution of our future growth and financing of our pension systems. One of the major changes we’ve made in Greece during the last few months was to change the citizenship rules in order to bring more migrants that have been here working here for many years into the system. In part this is because we believe that these are creative and productive people in our societies who can also contribute to the social welfare system".
  Δηλαδή, με απλά λόγια: Αντί να βοηθήσουμε τα ελληνικά ζευγάρια να κάνουν και να μεγαλώσουν δεύτερο και τρίτο παιδί, εισάγουμε φτηνό εργατικό δυναμικό από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, με κομπίνες τους νομιμοποιούμε (ψευδείς βεβαιώσεις ότι είναι "many years into the system"), οπότε, έστω με μισά ένσημα, σωζουμε προσωρινά το ασφαλιστικό σύστημα. Το ότι όλοι αυτοί θέλουν να παρουν σύνταξη, βέβαια, κανείς δεν το σκεφτεται.
  Εννοείται, ότι ο Παπανδρέου ως άπατρις ψευδο-κοσμπολίτης και φτηνός εθνομηδενιστής, δεν έχει καμιά έννοια αν οι γειτονιές της Αθήνας θυμίζουν Καράτασι. Η Ελλάδα δεν είναι παρά χωρος γι'αυτόν και οι ισλαμο-κάφροι δεν πατάνε το πόδι τους στην Εκάλη και το Καστρί παρά για να περιποιηθούνε κανένα κήπο, καμία...ψαχνόμενη μεγάλη κυρία ή κανένα κύριο φίλο του φίλου του Παπανδρεου.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΒΙΣ 12/08/2010 11:46:59

   Μιλάμε για ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ αλλενάκι 12/08/2010 11:48:12

    Κανονικά, θα του χρειαζόταν λυντσάρισμα σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 12/08/2010 11:47:24

   Και φυσικά, επαναλαμβάνει ο Παπανδρέου στη συνέντευξή του όλα τα αριστερίστικα κλισέ περί "ξενοφοβίας" στην Ευρώπη, τα ίδια που λέει και η εκλεκτή του ηθοποιός (της πλάκας) Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.
   Για να μην έχουμε καμία αμφιβολία ποια είναι η βασική προτεραιότητα του ΓΑΠ: Ο ριζικός αφελληνισμός της Ελλάδας. Μέσω του εποικισμού της από Αφορασιάτες ισλαμο-κάφρους, από τα πιο καθυστερημένα κοινωνικά στρώματα των χωρών προέλευσής τους.

  • Μisha avatar
   Μisha @ ΒΙΣ 12/08/2010 12:00:02

   ΒΙΣ

   Δεχόμαστε ευθεία , βιαιότατη επίθεση στον πυρήνα του πολιτισμού μας.
   Ξεκίνησε δειλά με τον γερο Καραμανλή μεταπολιτευτικά, συνεχίστηκε σε κάποιο βαθμό με τον Αντρέα αλλά από το Μάαστριχτ και περα μας πήρε ο διάολος και μάς σήκωσε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 12/08/2010 12:43:33

   Χθες (ή προχθές, δεν θυμάμαι) το Βήμα έγραψε ανοιχτά ότι η κατοχική κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει τα επιδόματα και τα κίνητρα για τους τριτέκνους στα "υψηλά" εισοδήματα. (Όπου βέβαια, "υψηλά" εισοδήματα ίσον -τύποις- το να.. εργάζονται και οι δύο γονείς.) Και μετά περιμένεις εσύ στήριξη και για το δεύτερο παιδί;

 17. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 12/08/2010 12:05:16

  η συγκυβέρνηση του χέρι χέρι και ο μπουμπούκος τι λέει για όλα αυτά.

 18. armageddon avatar
  armageddon 12/08/2010 12:15:19

  O ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ,ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΑΜΕ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ
  ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ....

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ armageddon 12/08/2010 14:58:20

   δεν θέλαμε όλοι όμως...

 19. rigakisalex avatar
  rigakisalex 12/08/2010 12:28:42

  Ο άνθρωπος αυτός θα μας καταστρέψει εντελώς. Προτείνω μία διεθνή ανάλυση

  http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2162.aspx

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 12/08/2010 12:30:23

  Και τώρα διαβάζω στην ανάρτηση για την εξαφάνιση των μικρομεσαίων, ότι:
  "... βάσει των όρων επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) οι τράπεζες για κάθε 1 (ένα) εκατ. ευρώ ομολόγων εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο που θα καταθέτουν στην ΕΚΤ θα εισπράττουν 800.000 μετρητά... "

  Εφόσον η ΕΚΤ μας στραγγίζει που μας στραγγίζει, ξεκινώντας από την κορυφή [τράπεζες] που με τη σειρά τους θα πνίξουν τη βάση ας επαναφέρουμε τουλάχιστον τη ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ αφού δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε εσωτερικά το ευρώ.

 21. KLE avatar
  KLE 12/08/2010 12:34:21

  Χωρίς να διακατέχομαι από διάθεση συνωμοσιολογίας, είμαι πεπεισμένος πλέον ότι βαδίζουμε ως χώρα αλλά πολύ περισσότερο ως παγκόσμια κοινωνία στο τελευταίο στάδιο της επικράτησης της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ή NEW WORLD ORDER.
  Πρόκειται για την πλέον στυγνή και απάνθρωπη μορφή παγκόσμιας καπιταλιστικής διακυβέρνησης.
  Είναι πασιφανής η στοχεύσει του κεφαλαίου να μπορεί να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται όλο και μεγαλύτερα τμήματα της παγκόσμιας παραγωγής. Αυτό στους περασμένους αιώνες ήταν η αιτία των διαφόρων συρράξεων, αποικιοκρατικών πολέμων, πολέμων ανεξαρτησίας και παγκοσμίων πολέμων.
  Ενώ ο άνθρωπος θα έπρεπε να ασχολείται με την ανάπτυξη του πνεύματός του, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει τον προορισμό του στη ζωή, και για να το κάνει θα πρέπει να έχει τα απαραίτητα εφόδια, στέγη, τροφή, συντροφικότητα και γνώση, επιχειρείται να μετατραπεί πλέον σε ένα ενεργούμενο από διάφορα κέντρα που πλέον αποκαλύπτονται.

  Που μας έμπλεξε ο ΓΑΠ !!!!! πρέπει να δράσουμε άμεσα πριν είναι αργα.ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΚΑΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ.ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ Γ.Α.Π.ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ,ΑΛΟΤΡΙΟΣΗ ,ΥΠΟΤΕΛΙΑ,ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!

 22. Alex avatar
  Alex 12/08/2010 12:52:08

  Αντιγραφω απο την Καθμερινη...!!!!

  Θερινές πολιτικές σκέψεις

  Του Κωστα Ιορδανιδη

  Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου απεσύρθη για διακοπές στην Πάρο, όπου διαλογίζεται περί του μέλλοντος της χώρας. Εντός των ημερών θα αρχίσει να συσκέπτεται με υπουργούς, κάποιοι εκ των οποίων κατέφθασαν ήδη στο νησί. Αλλοι αναμένουν την τηλεφωνική κλήση που θα επιβεβαιώνει ότι εξακολουθούν να ανήκουν στον «στενό κύκλο» του πρωθυπουργού, ικανοποιώντας πρωτίστως τη ματαιοδοξία τους.

  Καθ’ όσον αφορά στις συσκέψεις, αρκεί η επισήμανση του Ηλία Ηλιού, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΕΔΑ, προδικτατορικώς, που, διεκτραγωδών τις πρακτικές της Αριστεράς, είχε αποφανθεί ότι «συσκεπτόμαστε για να μη σκεπτόμαστε». Και όντως αυτό συμβαίνει, αφού η κυβέρνηση δεν σκέπτεται, αλλά εφαρμόζει απλώς τις εντολές του Μνημονίου που επέβαλε η «τρόικα».

  Φαίνεται ότι έπειτα από άγονη περιπλάνηση εκατόν ογδόντα ετών, στη διάρκεια των οποίων προσπάθησε να αποκτήσει η Ελλάς αυτεξουσιότητα, ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του συμφιλιώθηκαν με την ιδέα ότι είναι απλώς διεκπεραιωτές οδηγιών. Προφανώς η εναρμόνιση με τη Δύση μπορεί να γίνει μόνον διά του καταναγκασμού, διότι με αυτόν τον τρόπο απενοχοποιείται η πολιτική τάξη της χώρας.

  Κάτι ανάλογο επιχειρούν επιμόνως διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις, που, ανίκανες να διαπραγματευθούν επιτυχώς τα διμερή προβλήματα με την Τουρκία, επιδιώκουν τη ρύθμισή τους από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Λογικό, αφού με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξασφαλίζει άλλοθι για τις όποιες παραχωρήσεις θα αποφάσιζαν οι Δικαστές της Χάγης.

  Αποτελεί δυστύχημα για τους πολιτικούς της μεταπολιτεύσεως το γεγονός ότι η Αγκυρα δεν αποδέχεται τη διαδικασία και επιμένει στη διμερή διαπραγμάτευση, έχοντας προφανώς συνείδηση της ισχύος της και επειδή έπαυσε από ετών να είναι έρμαιο της πολιτικής των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων, όπως συνέβαινε καθ’ όλην την διάρκεια του 19ου αιώνα. Το έθνος των Ελλήνων, προσαρμοστικό από τη φύση του, μονίμως αμφιρρέπον μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, κατάφερε να ισορροπήσει αποδεχόμενο την προσαρμογή ή αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο κ. Παπανδρέου. Ενδεχομένως οι Ελληνες πολίτες να αιφνιδιάσθηκαν απλώς από τη δυναμική είσοδο της «τρόικας» στην ελληνική ζωή. Ισως ακόμη να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση, πιστή στις παραδόσεις του ΠΑΣΟΚ, θα βρει τον τρόπο να επαναλάβει τα αυθαίρετα, αρχέγονα, παραδοσιακά τεχνάσματα του κόμματος αυτού.

  Οντως ο κ. Παπανδρέου διαλογίζεται στην Πάρο· όντως θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις· αλλά αντικείμενό τους δεν θα είναι η οικονομία, διότι επ’ αυτού άλλοι προσδιορίζουν τι πρόκειται να γίνει, πότε και με ποία ένταση. Το μόνον που έχουν να εξετάσουν οι συσκεπτόμενοι στην Πάρο είναι η διαχείριση του πλήθους, των πολιτών που πλήττονται από τις βίαιες αλλαγές. Σε αυτό το επίπεδο εξέπεσε η ελληνική πολιτική.

 23. anonymos avatar
  anonymos 12/08/2010 13:10:18

  ΔΕΝ έχει σημασία πως βαφτίζεται ο δρομος, αλλά είναι ενας και μονός δηλαδή ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
  και τρία αυγά Τουρκίας

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ anonymos 12/08/2010 13:15:38

   Do you remember this slogan; Παληέ!

 24. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/08/2010 13:35:07

  Ο τέταρτος δρόμος τού Γιωργάκη θα μας οδηγήσει στους πέντε δρόμους.

 25. Νασος avatar
  Νασος 12/08/2010 14:03:47

  Θα ...μείνουμε στους "πέντε δρόμους" τελικά έτσι που μπλέξαμε!!!

 26. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 12/08/2010 14:20:54

  Ο τέταρτος δρόμος οδηγεί στο άλσος των "Εξ", για όσους ξέρουν την περιοχή κοντά στη στάση του Μετρό Εθνική Άμυνα.

 27. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 12/08/2010 14:33:39

  Δεν είναι πρώτη φορά που μιλάει για παγκόσμια κυβέρνηση.

  Από τοτέ που είχαν πιασει τον Ξηρό της 17Ν είχε μιλήσει για "ανοιχτές κοινωνίες" κι όποιος έχει διαβάσει το ομότιτλο βιβλίο του Σορος καταλαβαίνει.

  Το είχε ξαναπεί στη Νέα Υόρκη

  εδώ http://wp.me/p9GCU-df

  Απλώς τώρα το "βάφτισε" Τέταρτο δρόμο.

  Ψάχνω να βρώ και μια ομιλία που είχε κάνει στο παγκόσμιο συνέδρειο συνδικαλιστών που είπε το ίδιο, αν ξέρει το ξερεί κανείς να μου το στείλει, αν είναι ευκολο...

 28. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 12/08/2010 14:57:32

  Μέχρι να καταλάβει το παιντί της μάμι τι είναι ο τέταρτος δρόμος θα πάρουμε όλοι τους πέντε δρόμους...

 29. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 12/08/2010 16:41:50

  Το πείραμα που διεξάγεται σε βάρος του Ελληνικού γένους χτυπάει την ενιαία εθνική ταυτότητα την ισχυρή μεσαία τάξη και τους φτωχούς

  * Το πείραμα

  *Α). Οικονομική δυσπραγίας της Ελλάδας

  *Β). ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ

  *Γ). ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,

  *Δ). ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  *Ε). ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Vs ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.


  Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΡΟΣ Constitutio Antoniniana είναι η αντίστροφη πορεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δηλαδή θα γίνει πλιάτσικο σε κατακτήσεις των δυτικών κοινωνιών που είχαν καλό επίπεδο διαβίωσης και θα ενταθεί η αποδόμηση της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας ενώ θα γιγαντωθούν οι τραπεζίτες (κυρίως) και οι μεγαλοεπιχειρηματίες (δευτερευόντως) ως μια “κάστα” ανώτερη που θα κυβερνάει την “πλέμπα”.

  Άρα:
  Οι γεωστρατηγικοί στόχοι μεγάλων δυνάμεων επιτυγχάνονται μέσω εξαθλίωσης του τοπικού πληθυσμού μέσω χρεών, μέσω λαθρομετανάστευσης (πόλεμοι για την δημιουργία πολιτικών προσφύγων) και σε περίπτωση αντίστασης μέσω στρατιωτικής επιβολής

  Για να θεμελιωθεί και να λειτουργήσει η δημοκρατία πρέπει να υφίστανται δύο κρίσιμες προϋποθέσεις:

  “Πρώτον ενιαία ταυτότητα (εθνική συλλογικότητα) που ορίζει το “εθνικό συμφέρον” ως πεδίο αναφοράς του συνόλου.

  Και δεύτερον, ισχυρή μεσαία τάξη, που επιβάλλει κάθε φορά τη συνισταμένη του δημοσίου συμφέροντος.”


  Πρώτον ενιαία ταυτότητα
  1). Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ταυτότητα εξακολουθούν να δεσπόζουν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.
  Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ διευκολύνοντας την μετακίνηση και ενσωμάτωση των μειονοτήτων στο πλαίσιο ενός κράτους προτεκτοράτου και την υποτέλειά του, με βάση τις αρχές της τυραννίας, σε υπερεθνικούς οργανισμούς και δομές προωθούν ταυτόχρονα τις δικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους με την εκμετάλλευση των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης.
  Κάθε φορά που οι δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την αυτοδιάθεση θα συγκρούονται με τις δυνάμεις που επικαλούνται την εθνική κυριαρχία θα έχουν την αμέριστη υποστήριξη των Η.Π.Α. και των προθυμων εργαλείων της προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της πολυπολιτισμικότητας, του εθνομηδενισμού και της αποδυνάμωσης εθνικών κρατών (όπως η Ελλάδα).

  (Οι Η.Π.Α. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ την μετακίνηση, την εγκατάσταση και την προστασία των εγκληματιών λαθρομεταναστων μέσω των προθύμων εργαλείων που τους υπηρετούν.)

  Δεύτερον, ισχυρή μεσαία τάξη
  2). Η επιχειρούμενη εξίσωση προς τα κάτω των μεσαίων στρωμάτων των δυτικών κοινωνιών είναι βασικός στόχος της Ν.Τ.Π.

  Τα wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς καθώς τα πρόθυμα εργαλεία προωθούν την αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

  Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

  Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

  Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

  Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

  Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι σημερινοί κοσμοεξουσιαστές με την προγραμματισμένη διαφορά πλούτου μεταξύ πλούσιων και φτωχών κρατών στο παρελθόν, την επιχειρούμενη εξίσωση προς τα κάτω των δυτικών κοινωνιών, κατάφεραν να μετατρέψουν σε πολλαπλά πλεονεκτήματα την μετακίνηση πληθυσμών και κεφαλαιων.


  ΣΤΟΧΟΙ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  Τα σχεδιασμένα βημάτα του πολυπολιτισμικού πειράματος για την εξομάλυνση της πολυπολιτισμικής πορείας έχουν χαραχθεί από υπερεθνικά κέντρα και think tanks. (πολιτικό άσυλο, Μ.Κ.Ο., πολεμοι, ομάδες επιδοτούμενων αριστεριστών κ.α.)

  think tanks (δεξαμενές σκέψεων) + πρόθυμα εργαλεία + διεθνείς οργανισμοί = το δυναμικό και οι ιδέες της παγκοσμιοποίησης

  Αυτό ακριβώς το δυναμικό, θα προσφέρει λύσεις = προπαγάνδα & εκφοβισμό απέναντι σε συνειδητοποιημένους εθνικά υπερήφανους πολίτες

  Το σχέδιο των κέντρων αυτών (think tanks) είναι η κυριαρχία του ισλαμικού στοιχείου στην Ελληνική επικράτεια με την αδιάκοπη ροή λαθρομεταναστών και η αποδόμηση της Ελληνικής εθνοκεντρικής παιδείας, και η προώθηση της πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης.

  Και μπορεί να ρωτήσει κάποιος γιατί θα είναι τόσο μεγάλη και αδιάκοπη η μεταναστευτική ροή, ειδικά στην Ελλάδα.

  Επειδή στην Ελλάδα διεξάγεται το πείραμα* μετάβασης προς την πολυπολιτισμική κοινωνία, και επειδή είναι και μια συμβολική κίνηση κατάλυσης της φυλετικής συνέχειας της γενέτειρας της αρχαίας Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

 30. Enol avatar
  Enol 12/08/2010 18:04:05

  Εγω ΕΝΑ πραγμα ξερω.

  Οτι το πασοκ παει για 4ο κομμα τον Οκτωβρη..

  Yeahh!!!

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Enol 12/08/2010 18:36:12

   τεταρταίος πυρετός...

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ Σοσιαληστής 12/08/2010 18:45:22

    και πεμπτο κομμα πιο λες να είναι?

   • Alex avatar
    Alex @ Σοσιαληστής 12/08/2010 18:55:31

    Εσυ ποιο? Λες να ειναι? κανενα εξαπτερυγο μηπως? Εθνικοι μειοδοτες με Σοσιαλιστικο ακροδεξιο μανδυα....Ο Ολιγιστος Οσφυοκαμπτης διχειριστης της Ελλαδος με τον ακροδεξιο κωλοτουμπα.....Και ο Αδωνις με τη Ντορα αγκαζε....Να τι ειναι το ΠΑΣΟΚ το κομμα που ποτε δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια και ειναι νεοφιλελευθερα σοσιαλιστικα ακροαριστεροδεξιο....καημενοι ΠΑΣΟΚΟΙ καλυτερα να σκεφτεστε πριν ειρωνευτειτε..

   • ex-pasok malakas avatar
    ex-pasok malakas @ Σοσιαληστής 12/08/2010 20:50:32

    etsi ta vlepo na erxontai:

    1.ΝΔ
    2.ΚΚΕ
    3.ΣΥΡΙΖΑ
    4.ΠΑΣΟΚ
    5.ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
    6.ΛΑΟΣ

 31. st.takis avatar
  st.takis 12/08/2010 19:04:40

  Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ?

 32. ex-pasok malakas avatar
  ex-pasok malakas 12/08/2010 20:49:08

  καυσωνα λεει αυριο..

  αντε τζεφρευ.

  παλι ολη μερα κανο ποδηλατο ταβερνες ετσι?

  μη φοβασε, τα καναλια σε καλυπτουν αρκει να τους κοψεις κι αλλο εκεινο τον φορο του 20% στις διαφημισεις ε? ε? ε? ;)

 33. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 12/08/2010 21:22:26

  «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»


  Θετικά είναι τα σχόλια της γερμανικής έκδοσης των Financial Times για την Ελλάδα και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Με τίτλο «Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», και υπότιτλο «η Ελλάδα έχει αυτό που λείπει από τη Γερμανία, έναν τολμηρό πολιτικό στην ηγεσία που προσπαθεί να εξυγιάνει το σύστημα», η εφημερίδα επαινεί τον Έλληνα πρωθυπουργό.

  Όπως γράφει, «ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης».

  Σημειώνει ακόμη ότι «εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Επιπλέον η ΕΕ, η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν».

  «Η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού. Ναί, αλλά την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο», επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο, ενώ για τον κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «φαίνεται να έχει κάτι από το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων: εκμεταλλεύεται την κάθε στιγμή, έστω και αν φαίνονται όλα αδιέξοδα. Έτσι κατάφερε τους πρώτους έξι μήνες να υλοποιήσει τα τρία τέταρτα όσων υποσχέθηκε».

  Ο σχολιαστής απαριθμεί τα ποσοστά μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και τα δρακόντεια μέτρα περικοπών και καταλήγει: «Πιο σημαντική από την εξοικονόμηση είναι όμως η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα, να επιβάλλει διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε ολόκληρο το κοινωνικό σύστημα.

  Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε μια βαθειά κρίση, λόγω των περικοπών. Γι’ αυτό οι οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πώς θα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε σαν στόχο.

  Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup. Τώρα πρέπει και το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα. Επομένως είναι μοναδική ευκαιρία».

  Πηγή: Deutsche Welle

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Γραβατοφορος 12/08/2010 22:17:34

   Έτσι είναι. Το Γιωργάκι είναι ο άνθρωπός τους. Αυτός που θα μας κάνει προτεκτοράτο τους. Σίγουρα πάντως δεν είναι ο άνθρωπός μας.
   Το ακόλουθο παράθεμα είναι από το άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου στο www.casss.gr:
   ´´Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με το τέρας πραγματικά του στασιμοπληθωρισμού, ενώ τα ΔΝΤ-μέτρα «εξυγίανσης» της Οικονομίας της είναι πολύ πιθανόν να την καταστήσουν «ετερόφωτο προτεκτοράτο» της Γερμανίας ή των Η.Π.Α. Ευρισκόμενη από πολύ ενωρίς στο μάτι του κυκλώνα, δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει από το «μοιραίο» - τουλάχιστον όχι για εκείνο το χρονικό διάστημα, όπου δεν δραστηριοποιούνται οι Έλληνες Πολίτες. Πόσο μάλλον όταν «εγκατασταθεί μόνιμα» ο φορολογικός πληθωρισμός (5,5% τον Ιούλιο), ο οποίος θα αποδυναμώσει εντελώς τόσο τις Ελληνικές επιχειρήσεις, όσο και τα νοικοκυριά.
   Το μέλλον της Ελλάδας λοιπόν, μέσα από τα απίστευτα «μέτρα» που έχουν ληφθεί, είναι «εν πολλοίς» προδιαγεγραμμένο: όπως φαίνεται από τον σημερινό τρόπο που επιλέχθηκε ερήμην των Πολιτών της χώρας, η Ελλάδα καταδικάζεται, χωρίς κανένα αντικειμενικό λόγο, στην «ελεγχόμενη πτώχευση» – δια της μεθόδου της αυτοκτονίας. Πριν ακόμη οδηγηθεί στη χρεοκοπία (όπως έχουνε τονίσει χωρίς κανένα λόγο, αφού τόσο το δημόσιο χρέος, όσο και τα ελλείμματα της είναι ακόμη διαχειρίσιμα μεγέθη – ενώ έχει το χαμηλότερο σχεδόν συνολικό χρέος ολόκληρης της αναπτυγμένης δύσης, όπως φαίνεται από το Πίνακα ΙΙΙ), φαίνεται ότι θα προηγηθεί η «απόσυρση» της από την παγκόσμια οικονομία. (...) Η επιχειρούμενη «απόσυρση» της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές, φαίνεται εν πρώτοις ότι έχει τους εξής στόχους:
   (α) να αποφευχθούν οι συνέπειες «τύπου» Lehman Brothers - τις οποίες εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε, «συνεπικουρούμενοι» από την ανύπαρκτη ηγεσία της Ευρωζώνης, καθώς επίσης από τις οικονομικές συγκυρίες
   (β) να μην εισπράξουν τα τεράστια ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) οι κερδοσκόποι – ποσά που αδυνατεί να εξοφλήσει το «σύστημα»,
   (γ) να πραγματοποιηθεί η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από τους ιδιώτες, στο δημόσιο - αφού ο ιδιωτικός τομέας της χώρας μας είναι παγκοσμίως ο περισσότερο υγιής.
   (δ) να ανοίξει πλήρως η αγορά της (κλειστά επαγγέλματα, ενέργεια κλπ), έτσι ώστε να αλωθεί από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις (τράπεζες κλπ) - αφού προηγουμένως τοποθετηθούν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες εχθρικά απέναντι (ΔΕΗ, ιδιοκτήτες φορτηγών, Δημόσιοι υπάλληλοι κλπ), με στόχο να αμβλυνθούν οι πάσης φύσεως αντιδράσεις των Πολιτών της, καθώς επίσης,
   (ε) σε τελική ανάλυση, να λειτουργήσουν «πειραματικά» τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Γερμανία, έτσι ώστε να ερευνηθούν οι τρόποι «αποικιοποίησης» μίας χώρας, καθώς επίσης οι δυνατότητες μίας ελεγχόμενης κρατικής πτώχευσης.
   Εάν τυχόν επιτύχει το όλο εγχείρημα, γεγονός που προϋποθέτει τη συνεργασία της «τρόικας» (εννοούμε βέβαια της ενδοκυβερνητικής - όχι δηλαδή της απατηλής εικόνας που προβάλλεται προς τα έξω), τότε πιθανολογούμε ότι θα ανοίξει ο δρόμος της οικονομικής κατάκτησης πολλών άλλων αδύναμων δυτικών χωρών, από τις περισσότερο ισχυρές - με στόχο τη «δαρβίνεια» επιβίωση τους, εν όψει μίας άκρως ανταγωνιστικής παγκοσμιοποίησης.
   Εν τούτοις, όλες οι καταστάσεις είναι ανατρέψιμες, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι κυβερνήσεις που τελικά διορθώνουν τα λάθη τους και υπηρετούν «συνετά» τους Πολίτες της χώρας τους, όταν συνειδητοποιούν το μέγεθος των ευθυνών τους. Ακόμη λοιπόν και εάν κατ’ αρχήν «συνθηκολογούν» με τις άπληστες αγορές ή με κάποιες ισχυρές, επεκτατικές δυνάμεις, στο τέλος αντιστέκονται - τοποθετούμενες αποφασιστικά υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και του κοινού συμφέροντος των Πολιτών τους.``

   • Νασος avatar
    Νασος @ Ευαγγελία 12/08/2010 23:44:33

    @@@@@είναι πολύ πιθανόν να την καταστήσουν «ετερόφωτο προτεκτοράτο» της Γερμανίας ή των Η.Π.Α......

    Γιατί ρε παιδιά τόσα χρόνια τι ήτανε η Ελλάδα, θα μας τρελάνουν τελικά είναι και αυτή η ...ζέστη

    Άκου είναι πολύ πιθανό.... ρε τι πάθαμε

 34. nina avatar
  nina 12/08/2010 22:55:25

  μες τη ζωή δρόμοι ανοίγονται σωρό κι όποιον γουστάρεις τον τραβάς κι όπου σε βγάλει ,μα είναι κι ένα μονοπάτι πονηρό που πάει ντουγρού στην κατηφόρα τη μεγάλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 35. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 12/08/2010 23:56:33

  Είναι ολοφάνερο ότι τώρα τελευταία ο Γ.Α.Π. διαβάζει πολύ Γκουρτζίεφ [Gurdjieff] και τη σχετική θεωρία του περί τέταρτης οδού!

 36. ganasta avatar
  ganasta 13/08/2010 00:27:25

  Πρόσφατα είχα διαβάσει ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο «η χώρα χρειάζεται όραμα».Όταν όμως ο πρωθυπουργός σου μιλάει για «διεθνή διακυβέρνηση», νομίζω ότι πρωτίστως η χώρα χρειάζεται εθνικούς οραματιστές.

 37. κοριτσακι avatar
  κοριτσακι 13/08/2010 00:36:47

  uxaxaxax...γελώ το καημένο το κοριτσάκι...διαβασα το δυστυχο και τα 86 (έως τώρα) σχόλια.... από την υπηρεσία του Γιωργάκη στην παγκοσμιοποιηση και νεεα τάξη του ποστ μέχρι τη σειρά των κομμάτων στις εκλογές...τη σωτηρία του εθνικού κράτους και παέι λέγοντας...γιάυτό γουστάρω το μεταμοντέρνο...μέσα στο κατάλληλο context όλοι έχου δίκιο..
  "δρόμοι παράδρομοι
  στενάκια και σοκάκια
  μας στριμωξαν μεσάνυχτα
  μας πήραν και τα σωβρακάκια..." (δικό μου ειναι αυτό μην το ψαχνετε μελοποιημένο..)
  Να σοβαρευτώ τωρα..βλεποντας το άρθρο και τα σχόλια.. έχω να παρατηρήσω το εξής...στο ψηφιακό αυτό κυβερνοχωρικό μπλοκάκι γράφει ένας και σχολιάζουν τόοοσοι πολλοί..άτομα αυτόνομα, ανεξάρτητα, με άποψη...επί της ουσίας (ή και όχι)
  Να κάνω μία παρένθεση με λίγο από Λυοτάρ(googlaρετέ τον δεν έχει χώρο εδώ..) " έπεται εκείνο που μερικοί αναλύουν ως τη διάλυση του κοινωνικού δεσμού και το πέρασμα των κοινωνικών ολοτήτων σε μια κατάσταση μαζών από ξεκομμένα άτομα....ο εαυτός είναι κάτι ελάχιστο, αλλά δεν είναι απομονωμένος, έχει εμπλακεί μέσα σε ένα υφάδι σχέσεων πιο περίπλοκο και πιο ευκινητο από ποτέ..Είναι πάντα νέος ή γερος, άντρας ή γυναίκα, πλούσιος ή φτωχός, τοποθετημένος σε "σταυροδρόμια" κυκλωμάτων επικοινωνίας, έστω κι αν είναι μηδαμινά.είναι τοποθετημένος σε θέσεις απ'όπου περνούν μηνύματα ποικίλης φύσεως. Αλλά ακόμα και ο πιο απόκληρος δεν στερείται ποτέ την εξουσία πάνω σε αυτά τα μηνύματα που τον διαπέρνουν..." και εδώ κολλάει κάπου και ο Chomsky με την ατομική κριτική που θα κανει την ανατροπή.. αλλά...μην το γ@@@@σουμε και ψοφήσει....my point is... έχουμε πάρει χαμπάρι όλοι τι γίνεται...το συζητάμε στο αέρα ελευθερίας που αποπνέουν τα μπλογκς...καμιά ιδέα...να το ανατρέψουμε όλο αυτό...να χτυπήσουμε όχι πολύ πέφτοντας στον πάτο...να δούμε πως θα συνέλθουμε μετά τη διάλυση...έχει κανείς??? Μην ακούσω εξυπνάδες...εγώ έθεσα την ερώτηση... η δική μου ιδέα δεν είναι και τόσο φιλοσοφική όσο τα σχόλιά μου...Μια σειρά δυναμίτη.. ας πούμε?? και θα χαράξουμε τους δρόμους από την αρχή...να μην παιζει κι ο Γιωργάκης τον καημένο...να σωσει τη χώρρα πό δω...να σώσει τη χώρα από κει...θα βάλλουμε και πράσινο..νέα ρυμοτομία...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.