#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/08/2010 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τέταρτος Δρόμος θα συνδέει τον Πόρο με την ΠάροΜερικές σύντομες παρατηρήσεις σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times για τον Γιώργο Παπανδρέου, στο γνωστό πλέον  άρθρο με τίτλο "Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα" – προκειμένου να το εμπεδώσουμε καλά:

Καταρχήν, σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος των Αμερικανών και των Γερμανών στην Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο άνθρωπος των Ελλήνων στην Αθήνα.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα ο Γ. Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup. Σύμφωνοι και σ΄ αυτό. Τις προεκλογικές υποσχέσεις του δεν τηρεί.

Οι F.T. κάνουν επίσης λόγο για μια εντελώς διαφορετική χώρα, μετά τα επόμενα τρία χρόνια. Σύμφωνοι και εδώ. Αν όσα έχει στο μυαλό του ο Γ. Παπανδρέου υλοποιηθούν, τότε θα μιλάμε για μια εντελώς άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Μια Ελλάδα φέουδο και προτεκτοράτο.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γ. Παπανδρέου δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, κάτι που θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας (!!!). Σύμφωνοι και σε αυτό. Αν η Ελλάδα πήγαινε σε πτώχευση (αδυναμία πληρωμών) ή επαναδιαπραγμάτευση του χρέους (ελεγχόμενη πτώχευση) όλοι αυτοί θα χάνανε τα λεφτά τους. Ο Γ. Παπανδρέου τους υπόσχεται οτι θα τα πάρουν (τα λεφτά για δάνεια) πίσω και μαλιστα με τόκο 5%.  Γι’ αυτό οι διθύραμβοι των αγορών. Η Γερμανία μπορεί κάλλιστα να δανείζεται από τις αγορές με 3% και να δανείζει στη συνέχεια εμάς με 5%. 2% κέρδος μόνο από τα Ελληνικά ομόλογα. Δεν είναι και άσχημα για τους Γερμανούς

Κατόπιν τούτων είναι βέβαιο ότι λεφτά  θα υπάρχουν – γι αυτούς, όχι για μας. Και θα τα χώσουν για να φτιάξουν τον Τέταρτο Δρόμο. Θα συνδέει τον Πόρο με την Πάρο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 16/08/2010 09:24:39

  φιλε.ρωτα κανεναν οικονομολογο για το τι θα σημαινε σταση πληρωμων και αναδιαπραγματευση χρεους...και ασε τις εξυπναδιτσες

  • Misha avatar
   Misha @ μοναχός ρουσσόπουλος 16/08/2010 09:31:05

   Διαβασε αυτό , και μετά ξαναμίλα.Σα δε ντρέπεστε, κατακλέψατε την Ελλαδα Τσουκατομαντέληδες κι εχετε και θράσος να παριστάνετετ τους σωτήρες...

   «Με το τρέχον ποσοστό του 12% της ανεργίας η Ελλάδα κατατάσσεται στην 6η χειρότερη θέση στον κόσμο στα ποσοστά ανεργίας, πάνω από χώρες όπως η Βενεζουέλα, η Χιλή, το Περού, η Ινδονησία, η Πολωνία, η Βραζιλία, το Μεξικό, το Πακιστάν κλπ.


   Η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η χειρότερη θέση στον κόσμο (μεταξύ των 50 μεγαλύτερων κρατών) και ως προς το ποσοστό μείωσης του ΑΕΠ, ενώ ο πληθωρισμός της είναι ο 8ος μεγαλύτερος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη.


   Σαν όλα αυτά να μην ήταν αρκετά, οι τιμές των ελληνικών CDS, των ασφαλίστρων που πρέπει να πληρώσουν όσοι θέλουν να καλυφθούν από την περίπτωση πτώχευσης της χώρας (ή να κερδοσκοπήσουν σε αυτό το ενδεχόμενο) είναι οι δεύτερες υψηλότερες στον κόσμο, κάτω μόνο από αυτές της Βενεζουέλας, ενώ πρόσφατα ήταν οι υψηλότερες. Επιπλέον, με βάση τα CDS, η Ελλάδα είναι 2η πιθανότερη προς πτώχευση χώρα στον κόσμο, με πιθανότητα πτώχευσης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια της τάξης του 50%.

   ....η Ελλάδα έχει 2ο υψηλότερο κόστος δανεισμού στον κόσμο, πίσω, μόνο από το Πακιστάν και πολύ επάνω από αυτό της Νότιας Αφρικής, της Ινδονησίας, της Ινδίας, του Μεξικού, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ταϊλάνδης κλπ. Έτσι, ενώ, για παράδειγμα η εξαιρετικά ασταθής πολιτικά, Ταϊλάνδη, δανείζεται στον ορίζοντα των 10 ετών με επιτόκιο 3,44%, η Μαλαισία με 3,89% και το (τριτοκοσμικό;) Περού με 5,64%, το αντίστοιχο κόστος δανεισμού για την Ελλάδα είναι 10,15%.»


   h**p://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-08-15-21-18-52-2010081526700/

   • Alex avatar
    Alex @ Misha 16/08/2010 10:34:03

    Χαχαχα ρε μοναχε αστο καλυτερα και κανε καμια δεηση μπας και γινει κανενα θαυμα και φυγει ο G.A.P απο το Greece....και ασε τις εξυπναδες...

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ μοναχός ρουσσόπουλος 16/08/2010 10:21:06

   Πάντως καλό θα ήτανε να είχατε ρωτήσει και εσείς κανέναν οικονομολόγο, όταν λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν ή όταν απειλούσατε οικονομίες παγκοσμίου εκτοπίσματος με πιστόλια. Επίσης καλά θα ήτανε να είχατε ρωτήσει και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους πριν τη σύναψη του Μνημονίου αντί να ζητήσετε τη γνωμοδότηση αγγλικού δικηγορικού γραφείου. Αλλά είστε τόσο ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ και ΓΕΛΟΙΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, που νομίζατε ότι η εταιρεία LAZARD είναι κάποιος ονόματι Λαζάρου.

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ Bodinus1576 16/08/2010 10:39:59

    ασχολησου με καμια χαριστικη μεταβιβαση στον εφραιμ και ασε τον πτωθυπουργο μας να αποκαταστησει το χαμενο κυρος της ελλαδας στο εξωτερικο

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 16/08/2010 10:45:33

    Ότι είναι ο Πρωθυπουργός σας και μόνο σας είναι το μόνο σίγουρο. Πρωθυπουργός των ΑΣΧΕΤΩΝ των ΓΕΛΟΙΩΝ και των ΛΑΜΟΓΙΩΝ. Τώρα τί σχέση ο Εφραίμ, τον οποίο δεν γνωρίζω και δεν μου είναι και συμπαθής, με το γεγονός ότι τσαλαπατήσατε κάθε έννοια νομιμότητας και εκχωρήσατε τα πάντα, εσύ το ξέρεις. Αλλά για να παρουσιάζεσαι ως μοναχός Ρουσσόπουλος μάλλον σε ελκύει η λαμογιά. Δεν φταις εσύ, που είσαι έτσι, είναι μάλλον γενετικό ή ίσως κληρονομικό, ποιός ξέρει..

   • Maya avatar
    Maya @ Bodinus1576 16/08/2010 11:46:48

    δε μονάχιστεν !

    http://www.youtube.com/watch?v=zM87FnYL7Xk

    Άραγε, αυτός ο δρόμος θα χει τίποτα διόδια;
    Ευτυχώς θα γλιτώσουμε τουλάχιστον τις λακούβες μιας και θα ναι θαλάσσιος. Πάλι καλά να λέμε!

  • Mind.the.gap avatar
   Mind.the.gap @ μοναχός ρουσσόπουλος 16/08/2010 11:51:41

   Μοναχε ρουσόπουλοε παμπουκείτη, οι οικονομολόγοι λέμε (ναι οικονομολόγος είμαι και εγω) ότι η ελεγχόμενη πτώχευση θα ήταν πιο συμφέρουσα μακράν. ο λόγος που τα αφεντικά σου φώναζαν μέχρι τώρα ήταν απλά γιατί φοβόντουσαν μην χάσουν τα λεφτά τους απο κάτι τέτοιο. Ξέρεις το χρέος της Ελλάδας το έχουν σχεδόν όλο οι ξένοι. α, και μπαι δε γουει που λένε και τα αφεντικά σου, οι Έλληνες δεν έχουν κανένα χρέος, οπότε δεν μπορώ να αντιληφθω γιατί πρέπει εμείς να πληρώσουμε το μάρμαρο...

   • μοναχός ρουσσόπουλος avatar
    μοναχός ρουσσόπουλος @ Mind.the.gap 16/08/2010 18:36:12

    γιατι εσυ ειχες κωστακη που με πλαστα στοιχεις μας εκανε να φαινόμαστε ο ταμτακος-τριτοκοσμικος καραγκιοζακος της ευρωπης....αλλο που δεν ηθελαν οι αγορες

 2. rigakisalex avatar
  rigakisalex 16/08/2010 09:45:14

  Ο τέταρτος δρόμος θα συνδέει την Ελλάδα με τη χρεοκοπία. Αν θέλετε, δείτε το http://el.netlog.com/vilisviliardos/blog/blogid=2892#blog

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 16/08/2010 10:19:24

  Άσε ρε μεγάλε που καθαρίζετε κιόλας, χρυσόψαρα, ε χρυσόψαρα, που ακόμα σκάνε δάνεια του αντρέα και του κοντού.

 4. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 16/08/2010 10:38:35

  Από την πάρο στον πορο και τούμπαλιν...

  • gkioi avatar
   gkioi @ Σοσιαληστής 16/08/2010 11:59:07

   6 χρονια ΡΑΦΗΝΑ-ΜΑΞΙΜΟΥ και τουμπαλιν;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ gkioi 16/08/2010 14:57:52

    Τουλάχιστον η Ραφήνα είναι δυο βήματα, δεν πληρώναμε και τόσα μεταφορικά...

 5. athamas avatar
  athamas 16/08/2010 10:48:18

  Προς μοναχός ρουσόπουλος
  Αλήθεια μεγάλε εσείς που ρωτάγατε τους μεγάλους οικονομολόγους επί τρείς δεκαετίες δεν είσαστε οι ίδιοι που οδηγήσατε την χώρα στην χρεωκοπία;
  Γιατί μήν γελιόμαστε η χώρα χρεωκόπησε και για να ξεχρεώσει τώρα θα μετατρέψουμε σε δούλους των δανειστών όλους τους Έλληνες (πλήν βεβαίως βεβαίως όσων θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών aka GAP και το σκυλολόι του)

  Μήπως μοναχέ ρουσόπουλε να ρίξεις μια ματιά που βρίσκονταν η Ελληνική οικονομία το 1980 και που βρίσκεται σήμερα;
  Μήπως να θυμηθείς ποιοί ρήμαξαν τους Έλληνες με την απάτη του χρηματιστηρίου;
  Μήπως να μας πείς ποιός έφτασε όλους τους Έλληνες να έχουν ένα μόνο όραμα: «μια θέση στο δημόσιο!»;
  Και μήπως να μας πείς ποιοί μπήκαν στην πολιτική άφραγκοι και σήμερα δεν ξέρουν τι έχουν;
  Μήπως να μας πείς τι στο καλό έγιναν όλα εκείνα τα πακέτα της ΕΕ; (γιατί επενδύσεις και υποδομές αντίστοιχες των επιδοτήσεων δεν έγιναν με την καμμία!)
  Μήπως τελικά πρέπει κάποιοι να πάνε κατά Κορυδαλλό μεριά για τις ρεμούλες τριάντα ολόκληρων χρόνων;

  Και μήπως ήρθε ο καιρός κάποιοι να φύγουν νύχτα με ελικόπτερο;

 6. Νταβέλης avatar
  Νταβέλης 16/08/2010 10:51:40

  Αλη ΓΑΒ φιλώ τη μύτη σου άκαρδε... Η κυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι τα GOODY's στο Hilton

 7. ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ avatar
  ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΡΝΕΖΗΣ 16/08/2010 11:20:55

  Τυφλωμένε πασόκε με το ψευδώνυμο μαναχός, η Ελλάδα εκτός από δημοσιονομικά μέτρα χρειάζεται ανάπτυξη. Διαφορετικά θα καταστραφεί και θα χρεοκοπήσει. Το ερώτημα είναι τι είδους ανάπτυξη επιδιώκουμε, όταν δεν παράγουμε τίποτα. Άρα θα στηριχτούμε κατά κύριο λόγο στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στον τουρισμό και τη ναυτιλία. Πως όμως, όταν ο Παπανδρέου αντί να δώσει ώθηση στους δύο αυτούς κλάδους καταργεί και τα αντίστοιχα Υπουργεία; Τελικά αυτό που επιτελεί με τον καλύτερο τρόπο ο Πρωθυπουργός είναι ρόλος του αμερικανού πολίτη!

 8. gkioi avatar
  gkioi 16/08/2010 12:08:06

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΑ ΕΛΑΒΕ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ.
  -ΕΚΑΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ,
  ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑ 33%
  -ΕΠΝΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
  -ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΕ ΤΑ 40 ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΦΩΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ.
  -ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΤΟΥ ΡΙΡΗ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ:
  ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΛΕΣΤΕΙ.ΣΚΕΨΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ...ΤΣΙΜΠΑΓΕ Ο ΓΑΠ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ!!!
  -ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.
  -ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ.
  ΑΛΩΣΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ: ΗΡΩΟΠΟΙΗΘΗ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΩΠΟΙΗΘΗ ΦΑΝΕΡΟΝΟΜΕΝΟΣ.

  • Alex avatar
   Alex @ gkioi 16/08/2010 15:43:07

   @ gkioi....
   χαχαχα σοβαρα? Για πες μας λοιπον τσιμπησε ο ΓΑΠ? Δεν ηξερε και την πατησε λες? Σας βολευει αυτη η κουφια επιχηραματολογια τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ Ε?

   Ας σταματησει πια αυτη η ιστορια κανεις δεν ισχυριζεται οτι τα πηγε καλα η Ν.Δ τα τελευταια 6 χρονια...αλλα μη μας προκυψει τωρα το ΠΑΣΟΚ με τους ολιγιστους υπουργους και τον Ανικανο πρωθυπουργο απο παρθενογενεση...χρεωσατε οτι ηταν να χρεωσετε στην Ν.Δ και στο Κ.Κ αλλα μεχρι εδω τα ψεμματα τα τρυκ και η κοροιδια τελειωσε...

   Οταν με ολο των ορυμαγδο και την καταστροφη που συντελειται ορισμενοι με περισσο θρασος υποστηριχουν τη κυβερνηση του μνημονιου και τη θεωρια της Παγκοσμιαε διακυβερνησης, Ή φανατικοι ειναι Ή βολεμενοι του συστηματος σαν κορακια ετοιμα να φανε και τη τελευταια σαρκα απο το νεκρο κουφαρι...

   Ηθικοδιδασκαλοι οι ΠΑΣΟΚΟΙ του Δ.Ν.Τ με σφιχταγκαλισματα με την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και την καταλυση της εθνικης κυριαρχιας και αξιπρεπειας να μας κανουν τη χαρη λιγο λιγο αρκετα απο το 1981 εως σημερα εχετε φερει το αντεθνικο σας εργο εις περας...ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ...

  • task avatar
   task @ gkioi 16/08/2010 20:29:23

   Ρε πάτε καλά , πατάτε καθόλου στη γη , ο έχων ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες δεν απειλούσε οτι θα επιδιώξει εκλογές στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας , ήθελε την εξουσία το παιδί πάση θυσία και μετά δέκα μήνες τι κατάφερε με τα πιστόλια τους "εκβιασμούς" στις αγορές , να δανειζόμαστε αρκετά ακριβότερα απ ότι δανειζόταν ο Καραμανλής με μιά διαφορά οτι τώρα ταυτόχρονα με τη μεγάλη επιτυχία του μας γδέρνει ζωντανούς, τρομερή επιτυχία ,αφού φρόντισε βέβαια να να ικανοποιήσει και τους κερδοσκόπους με τη βοήθεια της Τ.Ε.
   γιά κουνάτε λίγο το κεφάλι να δείτε αν έχει τίποτε μέσα.

 9. bgtrotel avatar
  bgtrotel 16/08/2010 12:51:02

  Άσε ρε μοναχέ τους οικονομολόγους και ρώτα κανέναν άνθρωπο της αγοράς να σου πει τι γίνεται. Οι οικονομολόγοι των κολεγίων και αυτοί που τους εμπιστεύθηκαν έφεραν την χώρα εδώ που βρίσκεται. Αν δε κρίνουμε απο το αποτέλεσμα, τότε ανταποκρίθηκαν πλήρως στον ρόλο που τους ανέθεσαν, όχι βέβαια για να σώσουν την χώρα.

 10. TASSOS avatar
  TASSOS 16/08/2010 13:21:11

  Μοναχέ Ρουσόπουλε, άνοιξε κανένα χάρτη των Αθηνών να δείς που πέφτει το Γουδή. Μπορείς όμως να κοιμάσαι ήσυχος.Δεν υπάρχουν πιά οι άνθρωποι να πάνε τους κολλητούς σου εκδρομή στο Γουδή.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ TASSOS 16/08/2010 13:48:16

   Αγαπητέ Τασσο,

   Η περιοχή που λέμε Γουδή είναι σήμερα Χολαργός σύνορα με Παπάγου. Και το ΥΕΘΑ είναι δίπλα. Με τόσους ένστολους εκεί μέσα, όπως πάνε τα πράγματα κάποιος θα βρεθεί :)

   • Minnie avatar
    Minnie @ Bodinus1576 16/08/2010 13:54:28

    Μεταξυ Παπαγου και Ζωγραφου, οχι Χολαργου.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Bodinus1576 16/08/2010 14:57:49

    To σημείο εκτέλεσης των ΕΞ είναι στο άλσος της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στον Χολαργό σύνορα με Παπάγου. Έχει και ε΄ξι κυπαρίσσια με μία πλάκα στο καθένα, που αναγράφουν τα ονόμοτα των εκτελεσθέντων. Πρόσφατα είδα ότι έχουνε φτιάξει και παρτεράκια σαν μνήματα.

 11. armageddon avatar
  armageddon 16/08/2010 13:23:46

  ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΣΠΡΙΟ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΨΑΡΙΑ ,ΑΣΤΑΚΟΥΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΙΔΩΝ....

  • Minnie avatar
   Minnie @ armageddon 16/08/2010 13:33:15

   Χμμ? Εχω να φαω αστακο απο το 1976.
   Τρελλαινομαι ομως για ρεβυθια =)

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 16/08/2010 13:31:55

  Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο αποδεικνύεται αναποτελεσματική αφού βαθαίνει την ύφεση και δημιουργεί περαιτέρω ανισότητες αλλά δημιουργεί και ένα πλαίσιο που ευνοεί τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και την ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής.
  Σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κρατικοί λειτουργοί προκειμένου να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες πολιτών, για εκφοβισμό, καλούν την αστυνομία.
  Η κατάσταση και η αυξανόμενη τάση των περιστατικών δείχνει ότι πρόκειται για κυβερνητικό σχέδιο που στόχο έχει την μείωση των ατομικών δικαιωμάτων.
  όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει , ενόψει μάλιστα και της ΔΕΘ, να ανησυχεί για τη λαϊκή εξέγερση που έρχεται και θέλει με κάθε τρόπο να ελέγξει την κατάσταση.

  δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν πούμε ότι το επόμενο βήμα τους θα είναι η «φυλάκιση» των αντικαθεστωτικών σε ξερονήσια.

 13. donaE avatar
  donaE 16/08/2010 14:26:29

  Μας την λενε κιολας...που πιαστηκαμε κοροιδα.
  Εγω νομιζω οτι εχει διπλη σημασια το αρθρο.Πρωτα ξεκαρφωνονται σε τυχον κριτικες και μετα στηνουν σκηνικο για το μελλον.Επιπλεον δεσμευουν τον ΓΑΠ να μην μπορει να ξεφυγει (λεω τωρα...).

 14. Minnie avatar
  Minnie 16/08/2010 15:35:44

  @Bodinus1576

  Εαν δεν απατωμαι, ο χωρος εκτελεσης Γουδη ηταν πισω απο το νοσοκομειο Σωτηρια.
  Καμμια σχεση με Χολαργο.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Minnie 16/08/2010 16:04:10

   Minnie,
   αν σε φέρει ο δρόμος στην Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού στο Χολαργό πήγαινε να το δεις. Μες στα πεύκα έχει έξι κυπαρίσσια με τα ονόματα των εκτελεσθέντων. Έμεινε στο λεξιλόγιό μας ως Γουδή, γιατί τότε η περιοχή αυτή άνηκε στο Γουδή.

 15. Jim Panousis avatar
  Jim Panousis 16/08/2010 15:59:54

  Τα Ρεβίθια είναι καλών πρώτα να τα μουλιάζουμε στο νερό και να τα ξεπλένουμε με soda φαγητού ...κατόπιν γεμίζουμε την κατσαρόλα με άφθονο καθαρό νερό κόβουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες τα αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά,προβλέπω τον ερχόμενο χειμώνα κατανάλωση αρκετών οσπρίων λόγου ανέχειας..έχει να pesh πολύ klas...mo γενικός και αoριστος.

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/08/2010 16:20:39

  Να επιμένουμε ακόμη σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και "Ελλάς Ε.Π.Ε", επειδή ο Παπανδρέας έχει γενικώς μια τάση πρός την π*στιά, εμένα μου θυμίζει τη Μήδεια που έσφαξε τα παιδιά της επειδή την απατούσε ο Ιάσονας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 16/08/2010 16:30:57

   Η οικονομική επιλογή πορείας έγινε (το μικρότερο κακό κατά τη γνώμη μου) και είναι πιά χωρίς επιστροφή. Τελεσίδικη. Από δώ και πέρα, θα ενισχυθεί, όποια πολιτική παράταξη διαχειρισθεί σχετικά καλύτερα το νέο δρομολόγιο, για το λαό (και τη χώρα μακροπρόθεσμα).
   Αλλά το δρομολόγιο του σκάφους είναι ορισμένο: Από τον Πόρο στην Πάρο, άν θέλετε. Δεν έχει στάση ούτε Μπουένος Άιρες ούτε Καζαμπλάνκα.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Ο Θείος 16/08/2010 16:51:00

    Θείο,
    ανέφερες μόνο τη μία πτυχή του ζητήματος, τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ. Όντως αυτό είναι ζήτημα διαχείρισης. Το δεύτερο ζήτημα είναι η δημιουργία πηγών εσωτερικής χρηματοδότησης, η οποία αυτή τη στιγμή μόνο με αξιοποίηση τωβν υφιστάμενων πόρων θα επέλθει. Εδώ δεν είναι θέμα διαχείρισης, αλλά δημιουργίας και γιατί όχι και.. φαντασίας. Επομένως περιθώριο για ανάπτυξη πολιτικών υπάρχει. Απλά στην Ελλάδα οι πολιτικές ταυτίζονται με τις παροχές από το κράτος και όχι με δημιουργία. Είναι λάθος να βλέπεις μόνο το διαχειριστικό κομμάτι, το οποίο είναι ο ένας πυλώνας της εξυγίανσης. Έτσι εγκλωβίζεσαι στην επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ ότι είναι θέμα διαχείρισης και αυτοί είναι οι καταλληλότεροι. Υπάρχει περιθώριο άσκησης πολιτικής όχι με την έννοια της διανομής αλλά της δημιουργίας. Και δεν μιλάω για real estate.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 16/08/2010 17:01:49

    Διαχείριση με την ευρύτερη έννοια εννοώ, και συμφωνώ με όσα προσθέτεις (δημιουργία και όχι λογική "παροχών" ή απαξιωμένες πολιτικές τύπου real estate).
    Στη λέξη "διαχείριση" έχει δοθεί λανθασμένα από την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών μια κακή απόχρωση, ενώ σημαίνει δια + χειρισμός. Δηλώνει τον χειρισμό των δεδομένων, της πραγματικής κατάστασης. Το που θέλεις και επιχειρείς να μεταβείς με το χειρισμό αυτό, εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Είδαμε βλέπεις ένα σωρό "αντιδιαχειριστικούς" πολιτικούς, που μιλούσαν συνεχώς για "μεταρρυθμίσεις" ή και "επαναστάσεις", και τελικά, αυτό που έκαναν ήταν ότι "τα άλλαξαν όλα για να μείνουν όλα ίδια". Ή ακόμα χειρότερα, βοήθησαν την πολυκαιρισμένη πραμάτεια να μουχλιάσει και να σαπίσει μια ώρα αρχίτερα.

 17. TopGunZ avatar
  TopGunZ 16/08/2010 16:21:56

  Κοίτα, πρόσφατα δεν είπανε ότι το φαινόμενο του Τριγώνου των Βερμούδων οφείλεται σε τεράστιες φούσκες μεθανίου? Ε μπορεί από το πολύ το πέρδεσται λόγω κατανάλωσης οσπρίων πανελλαδικά να "εξαφανίσουμε" και τον ΓΑΠειο θίασο...

 18. ΚΕΡΤ avatar
  ΚΕΡΤ 16/08/2010 16:44:54

  armagedοn Τα οσπρια ακριβυναν πολυ και δεν ξέρω αν συμφέρει να τα τρώς πλέον ηδη οι φακές ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ πωλούνται δέκα ευρώ το κιλό.

 19. undercover gpr avatar
  undercover gpr 16/08/2010 17:04:46

  Το λιβάνισμα των Γερμανών στον ΓΑΠ έχει δυο και μόνον αιτίες : 1)Αποπληρωμή γερμανικών φαρμακευτικών 2) Αποπληρωμή γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών (για όσα έχουν παραληφθεί) , ήταν απαίτηση της Μέρκελ όταν σύρθηκε το παιντί στην Ε.Ε αφού είχε απορρίψει το δάνειο που του πρόσφερε η Goldman εκείνη τη κρύα νύχτα στη Μεγάλη Βρετανία.

  ψάξτε το και μόνοι σας μπας και βρεθεί κάποιος να ρωτήσει το παιντί γιατί δεν έχει μείνει σάλιο στα ταμεία...Οι υπόλοιπες ερμηνείες περί δημοσίου χρέους,τραπεζών,μνημονίου και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων είναι για να ξεχαρμανιάζουν οι οπαδοί της χρεοκοπίας και της επιστροφής στη δραχμή (κάτι λίγοι νεο-χριστιανοκομμουνιστοδεξιοί δηλαδή και αρκετοί άλλοι που έβγαλαν τα λεφτάκια τους έξω και περιμένουν σα τα κοράκια να αγοράσουν μισοτιμής το πτώμα)

  υ.γ Γειά και χαρά mr.Jedi :)

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/08/2010 17:24:08

  Χαιρετώ, και καλό χειμώνα.
  Μήπως γίνεται και μια άλλη, μικρή παρεξήγηση; Η γερμανική έκδοση των Financial Times δεν εκφράζει και τόσο το mainstream Γερμανικό κεφάλαιο, δηλαδή την εξαγωγική βιομηχανία, αλλά πιό πολύ τον (όχι και τόσο εύρωστο) χρηματοπιστωτικό κλάδο που δρά στου Μπέρτολτ Μπρέχτ τη χώρα. Άν θέλεις να δαβάζεις στα Γερμανικά τη φωνή του εξαγωγικού κεφαλαίου, διαβάζεις καταρχήν Handelblatt, και μετά die Zeit και Spiegel.
  Στο φώς αυτό, η υπενθύμιση των Financial Times Deutschland ότι ο μάγκας "απέρριψε την - δήθεν βολική - επαναδιαπραγμάτευση", δεν έιναι έπαινος του Trichet, των "παλαιογερμανών" Scheuble - Trittin - Gabriel ή των εξαγωγέων "καπιταλιστών του Ρήνου", αλλά Πάρθιο βέλος των αντιπάλω τους "Αγγλοσαξόνων" της Φραγκφούρτης και των ναυαγίων της γραμμής Westerwelle.
  Δυστυχώς τα οικονομικοπολιτικά της Ευρωζώνης είναι πολύπλοκα: Είναι σαν μαζί με τον Ομπάμα και τον Μπερνάνκε να έχεις δίπλα τους ακόμη και λίγο ...Γκρίνσπαν.

 21. BlueSky avatar
  BlueSky 16/08/2010 18:26:47

  Εμφανίστηκε και πάλι ο ανεκδηίγητος μοναχός ρουσσόπουλος, ο κρατικοδίαιτος χορηγούμενος δημόσιος υπάλληλος του πασόκ. Ούστ ρε, εσύ και οι ομοιοί σου, λαμόγια του ΔΝΤ της Lazards της Goldman Sachs, πνευματικά παιδιά του Εφραίμ του Φωτιάδη και του Δρύ, γλείφτες της εθνικής ζαρτιέρας, υπερασπιστές αυτών που ξεπούλησαν τα Ίμια, κολλητοί ΑΥΤΏΝ που υπερχρέωναν συμβάσεις στα οπλικά συστήματα, λaμόγια του χρηματιστηρίου που κλέψαν τον ιδρώτα των ελλήνων το 1999, κλέφτες των χρημάτων των εργαζομένων του ελληνικού λαού εν έτει 2010, εμπνευστών του Τ10, κολλητοι του όλα10 μεταφορέων χρημάτων BNP Paribas έτερων κομιστών, καθώς και ειδικότερα, κολλητοί των εβραίων που ξεπουλούν τη χώρα κάθε μέρα από την 4 Οκτ 2009. Αυτός είσαι, το κατάλαβες;;;;

 22. μοναχός ρουσσόπουλος avatar
  μοναχός ρουσσόπουλος 16/08/2010 18:40:43

  υπαρχουν καποιοι που νομιζουν οτι οντας μελη της ΟΝΕ ,μπορουμε να κανουμε του κεφαλιου μας και να προχωρησουμε σε αναδιαπραγματευση χρεους χωρις να ρωτησουμε τους δανειστες-μελη της ΟΝΕ....λες και ειμαστε η Β.Κορέα

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ μοναχός ρουσσόπουλος 17/08/2010 15:22:03

   Εδώ πήγες να βάλεις γκόλ, αλλά...
   Δεν χρειάζεται να είναι κανείς περίκλειστη Β. Κόρέα για να κάνει επαναδιαπραγμάτευση, αρκεί να είναι έστω, Νότια Κορέα. Ξέρεις, αυτή ανήκει στη ζώνη του δολλαρίου, όπως και η Αργεντινή της εθελούσιας χρεωκοπίας, και όχι στη ζώνη του γειτονικού γέν η του γιουάν. Η διαφορά είναι ότι οι Σαμουράι δεν γουστάρουν τζόγους, χρεωκοπίες κτλ, ενώ οι Γιάνκηδες τρελλαίνονται για τέτοια (βλέπε Lehman, Φάννυς, Φρέντηδες κτλ).
   Φυσικά, εμείς δεν είμαστε Κορέα, Βόρεια ή Νότια, ούτε Αργεντινή, αλλά μέλος της Ευρωζώνης. Έργο Καραμανλή Α' - Σημίτη. Έτσι καλά κάνεις και τους το θυμίζεις, αλλά αυτοί δεν είχαν ποτέ καταλάβει τι υπέγραψαν οι δύο αυτοί κύριοι. Είναι ακόμη στο ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, οι παλαιοΠΑΣΟΚΟΙ. Όχι Β. Κορέα έπρεπε να φέρεις ως παράδειγμα "ανεξάρτητης αναδιαπραγμάτευσης", αλλά Λιβύη, Συριακό Μπάαθ και τον αείμνηστο Σαντάμ Χουσείν του επίσης αδελφού Μπάαθ.

 23. occultists avatar
  occultists 16/08/2010 20:32:12

  Η φωτογραφία είναι αυθεντική???? Πολύ με εξιτάρουν οι ...μαστοί του. Στην εποχή μου λέγαμε "" Αντριώτικη παραμάνα" :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.